Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mark Rutte? De Volkskrant trapt er niet in

Ze hadden in de DoKa op de krantenredactie een dagje knip- en plakwerk met de videoband nodig, maar dan komt er ook een fijn stukje duiding uit. Over Mark Rutte, hoe Mark Rutte het Vijftienkoppige VVD Marketing & Campagne Spindokter Team wil dat we Mark Rutte zien. De rode draad in het campagne-patroon is sowieso duidelijk zichtbaar als je het eenmaal ziet. Zo verkondigde Rutte in Zomergasten dat 'Nederland, Nederland moet blijven' en dat Turken die zich niet kunnen gedragen 'op moeten pleuren'. Maandagavond acteerde scheidend VVD-politica Edith Schippers bij haar Schoo-lezing straffe islamkritiek, door een zorgvuldig gebundelde samenvatting van columns van Nausicaa Marbe, blogs van Carel Brendel en tienduizend topics op GeenStijl voor te dragen, om daarmee islamcritici los te weken van Wilders. Vandaag gaat VVD-senator Sybe Schaap daar meteen overeen door zijn haatcitaat uit 2012 nog eens te herhalen en de PVV 'gevaarlijker dan de NSB' te noemen. Zo ligt er een duidelijke voorlichtingslijn tussen zelf kritiek veinzen (want wat deed de VVD de afgelopen zes jaar tegen de oprukkende islamisering waar Schippers nu met heur zwarte laars tegenaan trapt? Precies: helemaal niets.) en de PVV als onfrisse keuze demoniseren. Vanavond nog ff keftekkel Halbe Zijlstra op WNL met een stoer kwootje, daarna wachten tot de Marokkaas Malik Azmani een hoofddoekverbod bepleit en dan is het VVD verkiezingsplaatje weer geschetst, zo op de eerste dag van het politieke jaar. Trap. Er. Niet. In.

Reaguursels

Inloggen

Die Sybe Schaap is voor mij toch net even de druppel: ik moet nu toch echt wel PVV stemmen, alleen al uit woede over de stompzinnige haatzaaierij richting Wilders door dit (zoveelste oliedomme) Schaap.
Ik ben zo'n ezel die vorige keer toch nog maar weer VVD stemde. Die fout maak ik dus niet nog een keer.

lekker wijf | 06-09-16 | 21:21

Meest zorgwekkend is dat na 6 jaar nietsdoen het toch weer werkt. Roep na die jaren 1x pleur op ala Rutte en demoniseer 1x de PVV en de peilingen slaan alweer 4 zetels richting VVD en ten koste van PVV. Een electoraat dat wil geloven in de leugens van Rutte, wat zegt dit over het domme stemvee?

Jan, Leiden | 06-09-16 | 19:19

Worden jullie wakker, jongens van GeenStijl? Edith 'vrouw van zorgconsulent' Schippers schiet onder de rechtse duiven door allerlei 'Onze Cultuur is De Beste Ter Wereld'-uitspraken te doen en een VVD-senator (die sinds 2007 aardig onzichtbaar is gebleven) ziet in de PVV de nieuwe NSB. Er lijkt sprake van een gecoördineerde aanval op Wilder's bolwerk en virtuele zetels!

Donkersloot | 06-09-16 | 18:53

Lupuslupus | 06-09-16 | 13:02
Hear hear!

corbiere | 06-09-16 | 18:26

opiniepanel.eenvandaag.nl/uitslagen/68...

Bij de start van het politieke jaar staat de PVV op 27 zetels. De partij verliest 5 zetels vergeleken met een maand geleden, maar blijft virtueel de grootste partij. Dat blijkt uit De Stemming, de politieke peiling van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

De VVD krijgt er drie virtuele zetels bij en stijgt naar 24. VNL weet met Jan Roos aan kop op één zetel te komen. Ook 50PLUS stijgt in de maand waarin de partij het verkiezingsprogramma bekend maakt. De partij staat nu op 9 zetels (+3).

Aan de linkerkant van het spectrum wint GroenLinks twee zetels en staat nu op 10. De partij staat daarmee op gelijke hoogte met de PvdA (-2). Ook de SP verliest een virtuele zetel en eindigt op 17.

De hele uitslag is als volgt: VVD 24(+3) PvdA 10(-2) PVV 27(-5) CDA 20(+2) SP 17(-2) GL 10(+2) D66 15(-3) CU 9 (+2) SGP 3(-1) PvdD 4(-1) 50P 9(+3) VNL 1(+1) PP 1(+1).

Rutte gaf onlangs aan graag voor een derde termijn als premier te gaan. Maar met deze zetelverdeling lijkt dat een lastige opgave te worden. De premier zal met in elk geval de PvdA, de PVV of de SP moeten samenwerken. Als we VVD-kiezers vragen met welke van deze drie partijen zij het liefst zien dat de VVD in een regering stapt, zegt meer dan de helft (58%) de PvdA. 18 Procent kiest dan voor de PVV, slechts 3 procent voor de SP. Samenwerking met de PVV of de SP is voor een ruime meerderheid van de VVD-kiezers onacceptabel.

Ageless | 06-09-16 | 18:03

De VVD heeft de PVV gebaard op grond van een grijs gebied dat zeteldiefstal mogelijk maakt. Daarom is Schaap boos dat dit anti-democratische gat niet is afgesloten. Het klopt ook wel: De grondwet kent de
term democratie niet. wetten.overheid.nl/BWBR0001840/2008-07...
En wetten toetsen naar de grondwet waarin democratie een duidelijke plek heeft door een hoog rechtscollege bestaat ook niet. Alle politieke partijen zouden bij inschrijving voor verkiezingen volledige transparantie moeten bieden getoetst door forensische verificateurs. Maar wie bindt de kat de bel om? En wie ontslaat kamerleden die in functie stemmen stelen van het volk?

Spastcommando | 06-09-16 | 17:59

@MultiPlex | 06-09-16 | 17:35,
zullen we het gewoon eerst eens proberen met het PVV programma en dan achteraf gaan zeiken? Het is niet dat anderen die daadwerkelijk beleid hebben gevoerd met hun partijprogramma nu zo'n fantastisch resultaat hebben behaald.
Eerst zien, dan geloven of afkraken.

Ofzo2 | 06-09-16 | 17:40

VVD is in de vijver van PVV kiezers aan het vissen. Het is duidelijk campagnetijd. En de gevestigde media fungeren weer trouw als podium voor de VVD en zijn ineens alle gevolgen van jarenlang VVD-beleid en VVD-beloftes zijn vergeten.

Aan ons de taak om mensen te herinneren aan: BTW-verhoging, bende in de zorg, geen cent naar Griekenland, de euro die er perse moest komen, onderste steen MH17, dealtjes met multinationals terwijl de bakker gewoon belasting moet betalen, iedereen 1000 euro, graaiers die graaien, miljarden belastinggeld naar banken, marktwerking op het spoor, EU-kilometerheffing, TTIP er zo snel mogelijk doorheen willen, steeds hoger eigen risico op je zorgverzekering, allochtonen die weigeren te integreren, economische groei op basis van steeds meer schulden maken, grenzen wagenwijd open, niets doen tegen belastingontwijking en al 147 dagen niet doen met de uitslag van een referendum.

Niet dat ik denk dat de PVV de oplossing is. Wilders roept wel van alles, maar met alleen een anti-islam programma, laat hij alle andere problemen onopgelost en zal hij gewoon het VVD-beleid voortzetten.

MultiPlex | 06-09-16 | 17:35

als je nou nog een keer op psycho gaat stemmen ben je echt een zombie

eriksweet | 06-09-16 | 17:04

Die Schaap slaagt er toch weer mooi in een Godwin te scoren zonder dat er een discussie aan vooraf gaat! Helemaal zuiver volgens de definitie is het misschien niet. Ik zie deze verwarde oude zemelaar het digitale zandpad niet op komen.

GormSuil | 06-09-16 | 17:00

Zo enorm doorzichtig die verkiezingscampagne van de VVD, die zondag met Zomergasten van start ging. Dit kon je van tevoren al helemaal uittekenen. Vandaag Schippers, morgen Zijlstra met zijn stoere praatjes. Maandenlang voorbereid om stemmen af te snoepen van de PVV.
Waar was de VVD de afgelopen jaren? Waarom hebben ze de belangen van de Nederlandse spaarder volkomen verkwanseld? Waarom hebben ze toch gewoon weer geld overgemaakt naar Griekenland? Waarom hebben ze de grenzen niet dichtgegooid? Etc. etc. Trap er inderdaad niet in, wijze woorden van van Rossem.

PVV is ook geen optie. Het CDA al helemaal niet (ondanks Omtzigt). VNL is ook weinig serieus te nemen. Met het aanstellen van Moszkowicz toonden ze al dat ze over niet veel gezond verstand beschikken.
Een serieus alternatief op rechts is heel hard nodig. Tot deze conclusie komen steeds meer mensen.

JackRyan | 06-09-16 | 16:49

In 2006 kwam Mark Rutte met een verkiezingspamflet
onder de titel "De toekomst is nu".
Wat is er van die 9 punten terecht gekomen:

1. Pokon voor de economie: meer banen, meer welvaart (stimuleren ondernemerschap, ook in het onderwijs)
- er zijn minder banen en de ondernemers worden voortdurend gepakt door een in en in onbetrouwbare overheid. Heel slecht ondernemers klimaat dus.
2. Vakmensen hun vak terug: bureaucratie aan banden (budgettair plafond van 15 procent voor managementlagen binnen verpleging, onderwijs, politie)
- is en blijft hier een nationale managementramp en ZZP-er worden wil je echt niet.
3. Groen ondernemen = economische groei (investeren in kennis en "innovatie"; sterk investeren in kernenergie; hoogstaande technologische oplossingen in milieu- en energievraagstukken)
- kernenergie gaat als een nachtkaars uit, geen investeerders, wel gaat veel geld naar brakke windmolens met absurd veel overheidssteun.
4. Ruim baan voor tweeverdieners en middeninkomens, handen af van de hypotheekrenteaftrek (voltijdse kinderopvang; hypotheekrenteaftrek en pensioenopbouw handhaven; lastenverlichting voor middeninkomens)
- hypotheekrente wordt steeds lager, aftrek dus ook tenzij mensen meer gaan lenen maar dat wordt ontmoedigd, pensioen opbouw wordt afgeknepen, middeninkomens betalen effectief meer belasting door sigaren uit eigen doos.
5.Bestrijding van armoede (geen bijstand voor mensen onder de 27; werklozen inzetten in verpleeghuizen en op scholen; hulp en aandacht voor werkloze allochtonen en analfabete autochtonen)
- Ja, armoede is flink toegenomen, jeugdwerkeloosheid ook, die gaan niet de verpleging in want daar werken o.a. Poolse en Spaanse meiden, verder hebben we extreem veel economische vluchtelingen binnen gehaald, die heel erg moeizaam en duur kunnen integreren als dat is wat ze willen maar 60% krijgt nooit een baan. Kosten zijn hoger dan de baten en heel veel sociale problemen extra gratis erbij.
6. Integratie en immigratie: een magneet voor internationaal talent (streng immigratiebeleid; kansrijke en talentvolle immigranten welkom op basis van een puntensysteem)
- zie hierboven, selectie is losgelaten want zielig.
Magneet is er voor kansarme talentloze gelukzoekers die heel erg goed worden in het uitbuiten van onze maatschappij.
7. Geen valse bescheidenheid in Europa en de wereld (Nederland leidend maken binnen de EU; "Nationaal wat nationaal kan, Europees wat Europees kan"; ontwikkelingssamenwerking op basis van ondernemerschap)
- holle retoriek, en we zijn toch een beetje soeverein geneuzel. Geldstromen gaan onveranderd door zonder enig succesverhaal.
8. Ervaring van ouderen benutten (na het 65ste levensjaar doorwerken mag; meer ouderen aan het werk; aan stabiliteitspact vasthouden; pensioenwaarden handhaven)
- kansloos maar wat moet je als je pensioen is afgebroken tot een fooi.
9. Veiligheid: de kant van het slachtoffer kiezen (meer blauw op straat; criminelen harder straffen; mkb stimuleren)
- helaas D66 rechters werkten niet mee. Straatterreur weerhoud mensen van aangifte. Politie werkt met prioriteiten. Zo jammer dit.

Flappie2006 | 06-09-16 | 16:37

LibertasSimplex | 06-09-16 | 16:18
(.. Om) voor wat betreft de wetgevende macht (waarborgen...)

LibertasSimplex | 06-09-16 | 16:22

Die Schaap maakt wel gebruik van door onze Geert-aow op 65-Wilders zo bejubelde meningsvrijheid. Minder minder minder mag ook tenslotte.

propper1000 | 06-09-16 | 16:21

Precies, trap er niet in. Kies daarom onze PVV, die altijd al goed is geweest voor ons bejaarden.

propper1000 | 06-09-16 | 16:19

Desmoulins | 06-09-16 | 14:30
Soevereiniteit, voor zover weggegeven, moet ook terug. Tuurlijk, zonder dat geen rechtsstaat. Alleen, dan moet de soevereiniteit wel terug naar ons. En niet naar weer een andere politieke partij in de bestuurlijke macht dan nu al het geval is.
Er is simpelweg geen reden om de onafhankelijkheid van rechters aan te tasten. Om waarborgen tegen tirannie en waan van de dag eruit te slopen in plaats van te vervangen dan wel herstellen.

Om een beetje uit Ruttes belevingswereld te spreken: Dat iemand geen vriendin heeft verplicht hem nog niet zich te laten uitwonen door een fascistoïde leernichtenclub. Laten we mekaar geen mietje noemen

LibertasSimplex | 06-09-16 | 16:18

Mooi man dat nieuwe programma van de VVD. Zeg maar beloven wat ze al tweeenhalf jaar zouden doen maar nooit hebben waargemaakt en in 2017 wederom niet waarmaken. Want beloven en doen zijn bij de VVD twee hele aparte dingen. Beloven doen ze altijd het uitvoeren nooit. Je zou zo het partij programma voor 2021 ook kunnen uitschijven. Wij beloven. O ja en vandaag wederom welkom team Ruttegraat. Tweede punt in hun programma. Nog corrupter zijn. Hun programma zou ook zo maar op een kladblaadje kunnen. Een a-4tje zou te groot zijn. Die krijgen ze niet vol met het woord beloven en corrupt zijn. Of ze moeten het duizend keer opschijven.

tweetybird | 06-09-16 | 16:13

Syba Schaap sluit blijkbaar doelbewust de ogen voor de islamofascistische ideologie. Een bruinhemd zelf dus die de bescherming van onze "vrijheid en democratie" niet serieus neemt.
Effe een rijtje aanslagen opnoemen, meneer Schaap?
Een ook een rijtje vurige protesten daartegen uit de islamhoek?

Nelis SplitBloes | 06-09-16 | 16:00

mark en consorte zouden er beter aan doen om gewoon punt voor punt het pvv a4tje uit te werken in de bekakte taal en met de financiele zorgvuldigheid die we van de vvd gewend zijn. niet zelf ook gaan gillen, de pvvstemmers willen ook oplossingen van de vvd, en tot die tijd blijf de pvv de grootste

Ciara | 06-09-16 | 15:51

@Maya de Blij | 06-09-16 | 15:17
Duidorpers zijn, over het algemeen, prima lui en je kan er onder het genot van een biertje prima discussies mee hebben.
Koffiehuis bij de Houtrustbrug is daar ook prima localiteit voor.
Tot zover deze aflevering van Ontdek je Plekje, Den Haag.

Berbaar | 06-09-16 | 15:34

Lexus01 | 06-09-16 | 13:45
Nog even afwachten, die Schaap lijkt Wilders om zeep te willen hebben. En dan met z'n retoriek op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, politieke moorden? Nee, ideologische moorden, of hij moet bedoelen dat politici (Melkert en consorten) zodanig aan het stoken waren dat Pim werd vermoord.

Implants | 06-09-16 | 15:20

Eenzame man, te hard bezig geweest Nederland te verkwanselen.
Had een schaamteloos machtsverbond met de duivelse PvdA gesloten en heeft nu vrees voor de gevolgen.
Heeft jaren al uw problemen weggelachen. Over visie:
"Visie is als de olifant die het uitzicht beneemt" en "Als visie een blauwdruk voor de toekomst betekent, dan verzet alles wat liberaal is in mij zich daartegen."
Heeft nog maar een grote blonde vriend, Geert Wilders.
Wel een heel gevaarlijke vriend die blonde.
Maar grimas Markje toch, wat heb jij nu gedaan dat bijna niemand je vriendje meer wil zijn?
Ons vertrouwen zo gruwelijk beschaamd en dan nu smeken om een tweede kans?
Neen jongeman, die herkansing krijg je echt niet.

Flappie2006 | 06-09-16 | 15:20

@ Berbaar | 06-09-16 | 14:56
Yup, of om de hoek bij café Groningen, gezellig met de Duindorpers in conclaaf.
Ook leuk en verhelderend kan ik je verklappen.

Maya de Blij | 06-09-16 | 15:17

Dr. Zed | 06-09-16 | 15:10
"Ik zie zoveel overeenkomsten met fanatieke Islam aanhangers. Beide voor geen reden vatbaar."

De grondoorzaak voor de problemen in Nederland, verfrissend om iets te lezen van iemand met een heldere kijk op de zaak.

the Jackdawn | 06-09-16 | 15:16

Fijn dat die Jordaniër met van olie geld gekochte adellijke titel even weg kon van zijn kind bruidje en schoonmaak slaven thuis, uit het land waar vrouwen gegeseld worden en even tijd kon maken tussen de executies door om ons te wijzen op de ferme uitspraken van de PVV .

Castor12 | 06-09-16 | 15:14

-weggejorist-

Dr. Zed | 06-09-16 | 15:10

De PVV ís natuurlijk ook een onfrisse keuze, maar Pinokkio is wel de laatste die daar iets over zou mogen zeggen. Wanneer gaat u de wet naleven, meneer Rutte?

Bruine Beer | 06-09-16 | 14:58

@Maya de Blij | 06-09-16 | 14:46
Hee La Haye is een dorp dus dat zou zomaar kunnen ;)
Voordeel van het Statenkwartier is dat als je een droge mond krijgt van het gebekvecht met die VVD-erTs, er dan een lekker biertje gedronken kan worden bij de Old Jazz.

Berbaar | 06-09-16 | 14:56

Godskelere wat een vieze, foute, vuile, wat een....
.
En wat heb ik er ooit zelf ontiegelijk naast gezeten, toen ik ooit meewerkte voor een krant aan een interview met Balkenende, Bos en Rutte. Ik vond Rutte er met kop en schouders bovenuit steken. Wat is er gebeurt sindsdien??
.
Wat is dit voor een plastic pr-praatpop tool?? Wat een vies, vuil, smerig, hufterig... machtswellustige fouterik. Dit gedrocht heeft geen geweten. Wat een neppert!

Machteloze | 06-09-16 | 14:52

@De echte Stolwijker | 06-09-16 | 13:04
SGP met de schoolwet (christelijk onderwijs) zijn mede schuldig aan de islamisering, zo ook al die andere christelijke partijen, trap er niet in. Heel die monotheistische bende moet op de schop. PVV, Piratenpartij, VNL en Partijvandedieren blijven in mijn optiek alleen maar over. Maar ik ben een enorme rechtste bal (altijd al geweest, goed he?) Dus het wordt VNL hier.....

HouseMaster | 06-09-16 | 14:47

@ Berbaar | 06-09-16 | 14:35
Het zal toch niet zo zijn dat je bij mij aanbelt hè.

Maya de Blij | 06-09-16 | 14:46

En Coudenhove Kallergi kijkt vanuit de hel en ziet dat het goed gaat.

Bertus Bolknak | 06-09-16 | 14:35

@Maya de Blij | 06-09-16 | 14:23
Haha of daar nu de doelgroep zit maar U kunt mij daar wel wekelijks aantreffen op/rond de Haagse Markt.
Nee ik verwacht ze eerder op de Grote Markt, Spui etc..
En niet omdat U het bent maar als ik met VVD-ers wil bekvechten stap ik wel naar één van de buren hier ;)

Berbaar | 06-09-16 | 14:35

Rutte wil door, Merkel wil door. Alsof er helemaal geen cruciale verkeerde beslissingen zijn genomen. Het siert Merkel dat ze geen sorry zegt voor haar verkeerde beleid, nog iets meer ballen dan onze trut Rutte. Beiden zijn kinderloos overigens misschien dat ze daarom zoveel islamieten willen adopteren ?

Een VVD-opa roept nog eens dat Wilders een NSB-er is, terwijl het feitelijk de VVD is die het land heeft verraden de afgelopen jaren.

Ik stem trouw Wilders, niets te verliezen en veel te winnen. Dus ik ben er nooit ingetrapt.

Grrraaien | 06-09-16 | 14:32

@LibertasSimplex | 06-09-16 | 13:06

De PVV is de enige partij die onze soevereiniteit terug wil halen. Lijkt mij toch de noodzakelijke voorwaarde om naar een evenwicht te streven. We moeten ons zien los te worstelen van dat corrupte instituut. Onze rechtsstaat is compleet uitgehold ten faveure van de 'ever closer union'.
Ook ons kiesstelsel en staatsinrichting hebben deze ellende mede mogelijk gemaakt. Een poldermodel waarin alle machtspartijen de facto hetzelfde willen.

Desmoulins | 06-09-16 | 14:30

@ Berbaar | 06-09-16 | 13:50
Zullen we dan naar de Schilderswijk moeten denk je?
Ga je mee?

Maya de Blij | 06-09-16 | 14:23

Sybe Schaap, de praatjesmaker, zelf de grootse NSBer van allemaal.
En Mark heeft er "ongelooflijk" veel zin in de "kar" weer te trekken, grote grutjes Mark wat denk je wel niet, je hebt de kritieklozen en de dommen voor je karretje gespannen met je leuke buurman beeld, critici trappen er niet in. Hopelijk wel op tijd een baantje als butler van Merkel!

lanexx | 06-09-16 | 14:12

Zum kotzen. Het blijft een gladjanus. Bah!!!
Dingen beloven, afspraken niet nakomen en dan voor verkiezingstijd SORRY zeggen??
En nu weer de ideale schoonzoon/politicus spelen?
En maar steeds blijven afgeven op de PVV en stemmen proberen terug te krijgen.
Echt zielig!!!
Hoe gestoord denk je dat we nu zijn Mark?
Hij mag straks 2e viool spelen, als hij geluk heeft.

mynameistrouble2 | 06-09-16 | 13:58

Er is iets veranderd in de politiek. Voor het eerst laat Hans WIegel zich niet meer horen! Goed gespot van mij heh!

Ikreaguuralzesjaar | 06-09-16 | 13:53

Wat, Rutte weer minister president?
NEE, eerst ff een verdragje versnipperen
NEE, eerst een paar knaken uit Brussel en Griekenland terug halen.
Nee, eerst eens MH17 op juiste manier afsluiten en de ballen hebben om de radar beelden op te eisen.
Nee, eerst weer eens iets echts doen voor de 'autochtone' Nederlander, en heeeel misschien dan...
NEE.

verlegenmaarlief | 06-09-16 | 13:51

Beste mensen, we weten nu toch wel dat Rutte (en Dijsselbloem) nog gladder zijn dan palingen in een emmer snot.

metagod | 06-09-16 | 13:51

@Maya de Blij | 06-09-16 | 13:08
In het Statenkwartier hoeven ze helegaar geen campagne te voeren die zit, net als de Vogelwijk en het Benoordenhout, vol met expats en VVD stemmers.

Berbaar | 06-09-16 | 13:50

Ofzo2 | 06-09-16 | 13:30 Heleboel.. als.. in je reactie, daar wordt uw betoog niet helderder door, maar ik begreep u meteen al. U bent die VVD er die niets van Wilders moet hebben. Begrijpt u mij wel?...
Handiger is om niet naar de persoon te kijken, maar naar het BELEID wat men voorstaat.
En dat VVD beleid voornemen is van het PVV napraten. Prima toch. En de VVD weet donders goed hoe de eigen kiezers te paaien met het napraten van Wilders. Dus op geen enkel manier zie ik daar iets afschuwelijks in.

dijkbewaker | 06-09-16 | 13:49

Hoe groter de kloof tussen VVD en PVV, hoe kleiner de kans op samenwerking. Da's dan maar vast duidelijk.

JTKDM | 06-09-16 | 13:46

Ik denk dat de VVD gevaarlijker is dan de NSB! Mevrouw schippers spreekt stoere taal, maar wil niet ingrijpen! En Rutte heeft het over 'pleur op Turken' en doet niks! Ik verwacht van dit kabinet Draconische maatregelen tegen molims en dus tegen Erdogan en dat Rutte de EU laat weten te kappen met Turkije! En dat alle moslims slechts een voorlopige verblijfstatus krijgen! De Islam ondermijnt onze samenleving! Ik stem PVV en wil een Nexit!

Lexus01 | 06-09-16 | 13:45

Zolang Wilders de PVV blijft leiden zal de partij in de oppositie blijven en Rutte 3 garanderen waarvoor dank.

the Jackdawn | 06-09-16 | 13:45

en vanaf deze plek graag de complimenten aan LJBrinkhorst

Cousin Eddie | 06-09-16 | 13:40

Kan de VVD niet fuseren met de PvdA?

Uw Psychiater | 06-09-16 | 13:40

Herstel: elite kliek heeft niet geleerd

joost2 | 06-09-16 | 13:37

de echte stolwijker @ 12;27
"Wilders moet als de donder plaatsmaken voor een serieus alternatief op rechts"

Dat (super)alternatief op rechts hadden we, lul.
Maar is met medeweten van die hufters van de VVD omgelegd in 2001 toen ie MP dreigde te worden

Cousin Eddie | 06-09-16 | 13:36

Het geeft de kleinzieligheid van Rutte en Schippers ( de ziekenzorg naar de kloten geholpen, dat wel) weer, hoe bang dit soort pluchezitters en baantjes geverij kliek om hun partij te zien verliezen.

Ons staat nog wat te wachten aan leugens, foute beloftes en het structureel demoniseren van Wilders.

De elite kliek, waarvan ik erg hoop dat we daar in Nederland eens mee af kunnen rekenen, want ze zijn niet weg te slaan, heeft niets geleefd van de moord op Fortuyn.

Ik zie hun krokodillentranen al voor mij, indien er iets met Wilders zou gebeuren. ( Wat God verhoede).
Maar wat zouden ze in hun hart blij zijn, net als destijdss Kok, de Vries, Melkert en Ton de Graaff.Huichelaars.

Maar dankzij de sociale media, internet, blogs etc. zien heel veel Nederlanders nu ook in, dat wij de laatste decennia bestuurd zijn door leugenaars, baantjeszieken en kliekjes vorming in de politiek.
Die nooit gedaan hebben wat het volk wil.
En net als Merkel, zullen ze nu sneuvelen. ( figuurlijk).

Trap niet meer in hun leugens.

joost2 | 06-09-16 | 13:36

Politiek Den Haag staat verder weg dan ooit van de gemiddelde Nederlander en toch blijven we maar stemmen op mensen die feitelijk alleen zichzelf vertegenwoordigen. Alsof Henk en Ingrid iedere avond in slaap vallen met Voskuil en met vrindjes op wintersport gaan.

Ja, Jan Roos is een proleet met een Noord-Hollands accent, maar hij wist wel haarfijn boven water te krijgen dat Nederland het wel genoeg vindt wat de uitbreiding van de EU betreft. Zoals Wilders het multicultureel onbehagen boven water krijgt.
Dat heb ik GEEN ENKELE gevestigde politicus de afgelopen jaren zien/horen doen.

LJBrinkhorst | 06-09-16 | 13:35

Nederland moet Nederland blijven .En niet een soort mekka van buitenlanders.De wereld is niet Nederland alleen.

altijdfeest | 06-09-16 | 13:33

@philia |06-09-16| 13.07
Het zegt toch al genoeg dat Edith Schippers een boek nodig heeft om dit te weten te komen, sta je toch echt midden in de samenleving.

Titje | 06-09-16 | 13:33

@dijkbewaker | 06-09-16 | 13:19
Je begrijpt me verkeerd. Ik zeg alleen dat als je een VVD'er bent en je niets van Wilders moet hebben dan moet je ook niets hebben van die uitspraken van Rutte, Schippers en Zijlstra. En dus kan die partij dat niets voor zo'n persoon zijn. Als je het wel eens met die uitspraken van ze bent dan zou je niets van die partij moeten hebben omdat ze geen enkel beleid uitstippelen dan wel uitvoeren wat in de richting komt van die uitspraken.
Alsof Wilders straks subsidies voor moskeeën gaat verhogen.

Ofzo2 | 06-09-16 | 13:30

Achter het enkele A4tje van Geert Wilders zitten nog 232 extra blaadjes!

Gags Beasley | 06-09-16 | 13:30

Mark_D_NL | 06-09-16 | 13:22
Zo kun je het ook zien. We zijn het op dat punt in ieder geval inhoudelijk eens.

LibertasSimplex | 06-09-16 | 13:29

Interessant wel dat ze denken dat Rutte's houdbaarheidsdatum met wat trucjes gerekt kan worden. Ik denk dat het wel voorbij is. Ik ben jaren VVD-lid geweest, heb actief ook het een of ander gedaan. Tijdens de laatste verkiezingen zag ik het nog wel zitten. Dit kabinet is echter een opeenstapeling van fouten. De ideologische leegte is schrijnend. De VVD is compleet aan zichzelf ten onder gegaan, maar het dixielandbandje speelt vrolijk door terwijl het schip zinkt.

Lidmaatschap is opgezegd. Twee vrienden van me hebben hetzelfde gedaan, ook opgezegd. De grotere cirkel VVD-stemmers (niet-leden) in mijn omgeving geeft aan iets anders te gaan stemmen. Daar zullen ze er zelfs op deze manier best een paar van terug weten te winnen, maar Rutte en zijn vriendjes - Aptroot, Teeven, Verheijen, die types - definitief opruimen zie ik electoraal als de beste stap. Dan nog keer ik voorlopig niet terug, maar het is een goed begin.

Sjors W. | 06-09-16 | 13:29

Dr. Zed | 06-09-16 | 13:06
Als je die twee punten niet uitvoert is de rest ook niet meer van belang. Niets is dan namelijk meer van belang. Alsof hypotheekrenteaftrek nog van belang is als je huis nog maar een kwart waard is. Alsof de eigen bijdrage in de zorg nog van belang is als je alleen nog maar derde-wereldland ziekenhuizen hebt. Alsof de kwaliteit van het onderwijs nog van belang is als je kind alleen nog maar hoopt weer veilig thuis te komen ondanks de metaaldetector-poortjes die dan overal geplaatst zijn, etc.. etc..

Ofzo2 | 06-09-16 | 13:27

Sybe Schaap is een middel, een ding om de macht in handen van een kleine groep te houden ten koste van alles. Zou jij jouw leven willen geven als de VVD ten strijde trekt, oorlog voert ?
Zou jij jouw leven in handen willen leggen van de dikke van Baalen?
Zou jij jouw leven willen geven voor de verrijkende oplichter Verhofstadt?
Hier is een zeer gevaarlijke ontwikkeling gaande, Schaap speelt met de dood. In dit geval niet het leven van Pim Fortuin, die hebben ze al afgemaakt, nietwaar Schaap?

succesvol | 06-09-16 | 13:25

Het vreemde blijft: Dat ze nu de verkiezingen eraan komen fragmenten van de PVV overnemen. Uiteraard willen ze wel onze stem, maar niet je mening. We trappen er niet in!

Mr_Pikibelly | 06-09-16 | 13:23

Helaas gaan er wel weer heel veel mensen in trappen. Als Rutte echt iets goed kan is het mensen over de streep halen met valse beloften.

Lafayette | 06-09-16 | 13:23

Heeft Mark Rutte, als een goed en zorgzaam vader des vaderlands, al iets van voorbereiding getroffen voor het geval de Europese Unie, en of de Euro klapt? Heeft -ie al iets gedaan aan een Nederlands betaalmiddel voor het geval dat? Iets aan eigen voedselvoorziening? Iets aan zelfstandig de markten op kunnen?
Nee he.
Als dit fout gaat, en dat gaat het vroeg of laat, of als we uit de Federatie stappen, hebben we niet meer te vreten.
"Maar ik ben geen homo". Fijn voor je, Rutte.

LibertasSimplex | 06-09-16 | 13:23

Rutte en zijn VVD hebben nog tot maart volgend jaar, om de ferme woorden van de laatste weken, om te zetten in daden. Alleen dan wil ik mijn keuze nog wel heroverwegen. Mocht het kabinet hierdoor ploffen dan kan het tot maart wel demissionair blijven.

Dutch_Holland | 06-09-16 | 13:23

@LibertasSimplex | 06-09-16 | 13:09
De sleutel ligt in Brussel. VVD is de NL afdeling van ALDE, en voort uit wat de rare Belg wilt.

Mark_D_NL | 06-09-16 | 13:22

Blijft over dat de beweging van grote staat ( EU )naar natiestaten gaat.
Omdat grote broer geen oplossingen heeft, sterker nog het probleem veroorzaakt danwel versterkt , gaan landen door eigen maatregelen naar oplossingen zoeken.
Groot Brittanie geeft de richting aan. O, het probleem is overigens een massaimmigratie van economische vluchtelingen en een onaangename omverwerping van onze verworven vrijheden door de islam.

ristretto | 06-09-16 | 13:22

LibertasSimplex | 06-09-16 | 12:58
Heb je dat vannacht gedroomd of kun je dat ook onderbouwen? Waarom zou hij dat willen? Zwaardere straffen is wat hij wil(en terecht), en dat mag hoog tijd worden. Er zijn nog nooit zoveel verwarde mensen geweest die vrij rondlopen, kijk maar naar je eigen plempsel. Welnu, binnen nu en 6 jaar gaan minimaal acht gevangenissen en drie justitiële jeugdinrichtingen sluiten. Ik hoef niet uit te leggen wat voor problemen dit gaat geven denk ik?

Vout | 06-09-16 | 13:22

Om maar eens een ander geluid te laten horen, vind ik de maatregelen die de PVV wil treffen aangaande de subsidies ook behoorlijk asociaal. Er zijn talloze organisaties die zorgen voor sociale cohesie in dit land en zorgen voor behoud van de Nederlandse cultuur. Denk aan kleine musea, ouderenorganisaties, daklozenopvang, sportverenigingen, onderhoud van natuurgebieden en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Borrelende Boris | 06-09-16 | 13:21

@De echte Stolwijker | 06-09-16 | 13:01
Wat Wilders wilt is duidelijk. Dat staat op een A4. Of kan je niet lezen?

Mark_D_NL | 06-09-16 | 13:20

tegen verkiezingstijd gaat de VVD zich weer hard maken voor de HRA. En aangezien heel nederland tot z'n nek in de hypotheekschuld zit stromen die stemmen vanzelf weer binnen !!

ikweethetzeker | 06-09-16 | 13:19

@Hard stuurboord | 06-09-16 | 12:48
De economische feiten laten zien dat het in NL redelijk snel bergafwaarts gaat. Je liegt dus. Maar ok dat is normaal bij het VVD nepset plebs zoals jij, zeg maar de armere middenklasse.

Mark_D_NL | 06-09-16 | 13:19

Ofzo2 | 06-09-16 | 13:10 De genoemde opmerkingen van Rutte, Zijlstra en Schippers moet je of verafschuwen, omdat het Wilders napraten is.
-----
Hoezo?
Moeten we verstandige uitspraken verafschuwen?
Wat maakt het uit of het de meester napraten is?
Nou punt 1 omdat de VVD ook wel weet dat ze het burgerbelang totaal verslonst hebben en verder idee loos zijn moeten ze wel de meester napraten om wat zeteltjes en geloofwaardigheid(ha,ha,ha) terug te winnen.
Al met al zijn het pure complimenten voor de leider op dit moment. Want hij zag het van het begin af aan al beter toen hij uit de VVD stapte. Dus....

dijkbewaker | 06-09-16 | 13:19

Maar goed. Net zoals de linkse politiek hun ogen sluit voor de integratie problematiek, sluiten jullie je ogen voor de rest van het PVV programma..
Dr. Zed | 06-09-16 | 13:06
.
En dat beweert iemand die het PVV programma nog NOOIT gelezen heeft. Noch weet heeft van het FEIT dat het PVV-programma als BESTE uit de bus kwam na doorgerekend te zijn door het CPB. Meneer, u bent gewoon een StasiOmroep adept. Geef het nou maar gewoon toe en maak uzelf niet zo belachelijk.

Lupuslupus | 06-09-16 | 13:18

@Is dit nog nieuws? | 06-09-16 | 13:13
Daarom is stap 1 dan ook Nexit, opdat we weer baas worden over ons eigen beleid en over onze eigen grenzen en onze eigen munt. En opdat we geen miljarden exclusief naheffingen de EU in pompen, waar dan hele rare dingen van gedaan worden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Kanniewaarzijn van dit seizoen.

Rest In Privacy | 06-09-16 | 13:18

'... de eerste gesprekken waren met Poetin - ik had hem nodig'.
-
Benieuwd wat daarbij voor concessies zijn gedaan qua onderste steen.
-
Van iemand die binnen tien minuten 'onderhandelen' de hypotheekrenteaftrek -kroonjuweel van de VVD- prijs geeft, kunnen wij álles verwachten.

bisbisbis | 06-09-16 | 13:17

Brussel bepaalt toch wat er hier gedaan wordt.

Is dit nog nieuws? | 06-09-16 | 13:13

Gelukkig maakt stemmen geen reedt uit.
Eerst moet het jaren 60 socialisme en cultuurrelativisme tot op het bot uitgeroeid worden, en dat kost tijd, maar gaat gebeureon. En of die of die nou de grootste wordt in maart is niet belangrijk.

kadoendra | 06-09-16 | 13:11

Mensen die nog in het VVD verhaal trappen na 5 jaar van socialistisch beleid verdienen niet beter.

i-Wonder | 06-09-16 | 13:10

VVD rechts lullen maar links beleid uitstippelen en uitvoeren. Hoe kan je de VVD nog een goede partij vinden? De genoemde opmerkingen van Rutte, Zijlstra en Schippers moet je of verafschuwen, omdat het Wilders napraten is, of je moet het verafschuwen dat ze van die praatjes helemaal niets in de praktijk mee doen, nog geeneens een klein beetje in die richting. Super ongeloofwaardig.
En overigens zal geen 1 zelfgekozen ZZP'er op deze partij gaan stemmen met die DBA-wet doe hun eigen Wiebes er doorheen jast. Liberaal mijn achterste.

Ofzo2 | 06-09-16 | 13:10

Och kijk, een liberaal, democratisch, islam+EU kritisch geluid bij de VVD. Zelfs een soort oproep tot verandering.
En na maart is het weer 'sorry-moet-van-Brussel' en 'dat-hebben-we-nou-eenmaal-afgesproken-net-elkaar'.
Daaahag, Rutte.

Harry Turtle | 06-09-16 | 13:09

Desmoulins | 06-09-16 | 13:04
De sleutel ligt niet in Brussel. De sleutel ligt hier. In Nederland.
Maar ik begrijp wel wat je daarmee wil zeggen, en ik ben het met je eens. We moeten daar weg. Het ruikt er naar hout en vreemd eten.

LibertasSimplex | 06-09-16 | 13:09

Tijd dat er een EU-kritische coalitie in vak Kudt komt.

Conan de Rabarber | 06-09-16 | 13:09

Ik kan niet wachten om een campagne team van de VVD tegen te komen om de discussie aan te gaan.
En ze met feiten om de oren te slaan.
Heerlijk, ik ga er speciaal voor wandelen in het Statenkwartier tegen die tijd.

Maya de Blij | 06-09-16 | 13:08

De grote verschuivingen de afgelopen jaren is een teken dat er een steeds groter wordende groep zwevende kiezers is. Nederlanders zijn minder loyaal geworden als het aankomt op stemgedrag. Dit gezegd hebbende, verklaart ook meteen waarom er steeds vaker populistische uitspraken worden gedaan door politici, zie Jesse Klaver, Mark Rutte en de andere zullen snel volgen. Persoonlijk zou ik nog eerder op de SGP of SP stemmen, dan weet je tenminste waar je op stemt, zonder al die loze beloften en populistische prietpraat.

Borrelende Boris | 06-09-16 | 13:08

Ik heb nog steeds liever een aantal politici die het probleem erkennen en er tegenaan trappen en er minder mee kunnen doen dan eigenlijk de bedoeling is als ze eenmaal regeren, dan politici die het probleem wegwuiven, knuffelen en critici wegzetten als vuile nazinsb'ers.

Draak uit Brabant | 06-09-16 | 13:07

Edith Schippers heeft deze zomer een boek gelezen, getuige De Stentor van afgelopen zaterdag:

Hebt u als minister wel tijd om boeken te lezen?,,Te weinig. Maar nu mijn dochter groter is en ik op vakantie niet meer in de weer hoef met opblaasbadjes en zonnebrandcrème, komt het er gelukkig wel weer vaker van."Wat las u deze zomer?,,Ik was een van hen van Maarten Zeegers, een journalist die undercover ging in de Haagse wijk Transvaal. Een schokkend, maar belangrijk en actueel boek dat laat zien wat er speelt in die moslimgemeenschap.

Beetje laat, maar toch......

philia | 06-09-16 | 13:07

Desmoulins | 06-09-16 | 13:04
Ja daar heeft -ie keer op keer blijk van gegeven. En dat "met je machtsevenwicht", ik schreef "machtENevenwicht".
Scheiding der machtEN. Dáár heb ik het over.
En nee, inderdaad, daar is nu ook geen sprake van, van machtenscheiding dan wel een goed evenwicht.
Geen reden om een partij te willen, die dat nog erger wil maken.

LibertasSimplex | 06-09-16 | 13:06

Ik luister al niet eens meer naar wat Rutte zegt; alles wat uit zijn mond komt, heeft geen enkele waarde, geen enkele betekenis. Het is dan alsof ik zo'n oude matrix-printer hoor ratelen, maar waarvan de inktlint kurkdroog is en waarbij je na afloop dus enkel een lange strook blank papier hebt met nul inhoud.

Straks in de Tweede Kamer:
J.S. Voordewind gaat tijdens het vragenuur een vraag gaat stellen over: "De nasleep van de mislukte legercoupe in Turkije en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse samenleving" (Volkskrant.nl, 30 augustus 2016)

Maar ze beginnen met de herdenking van de aanslag in Nice.

Live te volgen via:
www.tweedekamer.nl/vergaderingen/live...
zaal of www.npo.nl/live/npo-politiek?ns_source...

Rest In Privacy | 06-09-16 | 13:06

-weggejorist-

Dr. Zed | 06-09-16 | 13:06

Vout | 06-09-16 | 12:36
Ik heb geen stemadvies. Helaas. Begrijp me goed, de VVD vind ik nog veel erger, dat is een ordinair verlengstuk van de Shell. Ik constateer alleen dat Geert met z'n slaven een heleboel zetels op rechts bezet houdt.
Second best zou voor mij CDA (Omzigt) of SGP zijn, al ben ik helemaal niet gelovig.

De echte Stolwijker | 06-09-16 | 13:04

@LibertasSimplex | 06-09-16 | 12:58

Heeft de PVV ooit blijk geven van een streven naar zulke machtsverhoudingen?
De sleutel ligt in Brussel met je zogenaamde "machtsevenwicht" terwijl we al vrijwel geen budgetrecht meer hebben noch over onze grenzen gaan en ook juridisch een supranationaal orgaan ons aanstuurt. Denk daar maar eens over na, luchtfietser.

Desmoulins | 06-09-16 | 13:04

"te herhalen en de PVV 'gevaarlijker dan de NSB' te noemen. "

De VVD (Vereniging voor Vernietiging van Democratie) is zelf de NSB. Tegen ons doen in de media alsof ze joviale Nederlanders zijn die nu ook doorhebben dat de islam en de EU de vijand zijn, maar ondertussen gewoon op visite bij Erdogan om te slijmballen, Nederland uitleveren aan de EU, weigeren grenzen te sluiten etc.

Vogelbeest | 06-09-16 | 13:03

Wanneer je de PVV met de NSB gaat vergelijken ben je gewoon te dom EN véél te VALS om serieus genomen te worden. Geldt trouwens ook voor lieden die het altijd maar over Dion Graus hebben als "vrouwenmepper" terwijl dat bewezen een leugen was. Wellicht meppen ze zelf wel hun vrouw? Zou mij niets verbazen.
Het is normaal in de psychologie om fouten van jezelf op anderen te projecteren en zodoende zelf buiten schot te blijven.
.
De VVD is een club van leugen en bedrog. Wie dat nu nog niet ziet is ziende blind en horende doof. En - helaas - niet meer te redden. Ziende blind omdat ze de balk in eigen ogen niet zien maar zoeken naar de splinter in andermans oog.
.
Megalomaan Rutte kan het natuurlijk helemaal niet verkroppen dat hij Wilders toebeet: "ik zal jouw partijtje afbreken tot op de laatste zetel". Dat lukt niet zo erg hè Mark, met de PVV als allergrootste in de peilingen met maar liefst 31 zetels.!
En wat dat 'ik' betreft Rutte, zonder je schare jaknikkers ben je helemaal niets meer dan een stofje aan de weegschaal, een bloem op het veld die vandaag bloeit maar er morgen niet meer is.
.
Op verraders die ons land hebben uitverkocht aan de EU en islam zit ik - als PATRIOT - in ieder geval niet te wachten. Zij horen in het vergeetboek van de geschiedenis getrapt te worden. Beter nog vandaag dan morgen.

Lupuslupus | 06-09-16 | 13:02

Rutte en de VVD blijven overeind in de peilingen. Het volgende kabinet Rutte wordt de komende maanden in de steigers gezet. Want wat is het alternatief? Wilders? Inderdaad een eenling, die zelfs zijn fractiegenoten verrast met zijn verkiezingsprogramma op een A4-tje. Een links kabinet? Met de ineenstorting van de PvdA zit dat er niet in. Dus gaan VVD, CDA en D66 straks gezellig bij elkaar zitten. De Christen Unie schuift ook wel aan. En voor GroenLinks is dit ook de enige mogelijkheid om mee te regeren. 50 Plus mist nog de ervaring, DENK is mooi voor de verbinding, VNL (de partij die nota bene Bram Moskowitz naar voren schoof!!!) is er ook nog niet klaar voor en de Partij van de Dieren kan langzamerhand wel opgaan in GroenLinks. De SP is ook niet meer wat het geweest is. Wanneer je de meningen op dit Geen Stijl forum volgt, deugt er echter niets en niemand. Dan is het knap dat er überhaupt nog een kabinet is.

Mannes | 06-09-16 | 13:02

Lewis Lewinsky | 06-09-16 | 12:29
Leer eens lezen. Ik ben het eens met wat hij niet wil. Ik heb geen idee wat hij dan wel wil.

De echte Stolwijker | 06-09-16 | 13:01

Bij alles wat ik deze Minister Pinocchio hoor zeggen gonst "Geen cent meer naar de Grieken!" door mijn hoofd...

DasNouJammer | 06-09-16 | 13:00

-weggejorist-

Kaltsnautzige | 06-09-16 | 13:00

Wilders had op zijn A-4tje minstens de eerlijkheid kunnen hebben er op te vermelden dat hij, als hij het voor het zeggen had, de rechterlijke en wetgevende macht verder zou afbreken ten gunste van de bestuurlijke.
Zodat -ie, eenmaal bestuurder, kan doen wat hij wil, net zoals de Europese Commissie al bijna kan doen wat ze wil.
De Nederlandse rechtsstaat heeft nodig dat het machtenevenwicht wordt hersteld, niet dat de sluipende staatsgreep die al heeft plaatsgevonden, wordt bestendigd.
Denk daar maar eens over na, PVV-adepten.

LibertasSimplex | 06-09-16 | 12:58

Prima dat VVD eindelijk het licht ziet. Good for them! Juist daarom stem ik PVV.

Accident_Prone | 06-09-16 | 12:58

Je kunt het ook anders zien.
Er is wellicht een punt gekomen dat heel Nederland zegt: 'hoho, het is leuk geweest maar vanaf nu houdt het op!'

Einde van de Domheid | 06-09-16 | 12:58

-weggejorist-

harries | 06-09-16 | 12:57

Waar is mijn 1000 euro? Waar is mijn laatste cent? Waar is mijn onderste steen?

braamstruik | 06-09-16 | 12:56

Ik denk dat Schaap verward is ? Waarom mag men geen kritiek uiten op de islam ? Doen zij toch ook over Nederland en het westen ? Hoort toch echt bij vrije meningsuiting .En de PVV is Partij Voor de Vrijheid .Maar haatbaarden mogen wel hier verkonden dat het westerse volk niks is ?Zeldzaam om weg te kijken voor wat hier gaande is, en in Europa.Die Schippers heeft ook goede punten gehad in haar rede.Kritiek mag hier in het vrije westen geuit worden,of dat nou leuk is of niet.Maar zeg eens eerlijk ,dat soort mensen past hier niet,en dat vinden ze zelf ook .Maar naar het westen wordt graag de toevlucht gezocht,waarom dan ?

altijdfeest | 06-09-16 | 12:55

" Vogelbeest | 06-09-16 | 12:44 ".
.
Precies, populisme voor de buhne van Rutte, maar hij kan " papieren" Nederlanders met een dubieuze loyaliteit helemaal niet uitzetten, die hebben namelijk dezelfde rechten en plichten als hijzelf. Gewoon hollekast-retoriek dit, maar de domme tv-kijkert zal het wel weer voor zoete koek aannemen, lachen over de opmerking aan het adres van die meneer met dat rare blonde haar, huiveren bij de suggestie dat bij die "vreselijke socialisten" de belastingen nog verder omhoog gaan en zie hier de MP van Rutte 3.

Graaisnaaiert | 06-09-16 | 12:55

@De echte Stolwijker | 06-09-16 | 12:27
Het werkt op rechts net als op links. Eerst moet je er met gestrekt been in om daarna met iets gematigdere variant te gaan regeren. De PVV, tsja je kunt er alles van vinden maar wie anno 2016 nog op een pro-Islam partij stemt mag niet janken of moeilijk kijken als er een familielid opgeblazen wordt, als we Kerst gaan inwisselen voor de Ramadan, als we alleen nog maar gescheiden mogen zwemmen, als we meer en grotere moskeen gaan bouwen ipv kerken restaureren, als we de Islam gewoon de vrije democratische hand geven totdat we de democratie democratisch afschaffen.

de Voorzittert | 06-09-16 | 12:54

Je bent het met Wilders eens, en daarom stem je NIET op hem. Duidelijk. Jij bent deel van het probleem.
Lewis Lewinsky | 06-09-16 | 12:29
Je moest eens weten voor hoeveel mensen dat geldt. Ik ken heel wat mensen in mijn kennissenkring die bij de stemwijzer uitkomen bij de PVV. Is ook niet gek want als je dat met een beetje gezond verstand invult, kom je bij de PVV terecht. Vervolgens stemmen ze echter op een andere partij, want ja de PVV is toch een onfrisse partij volgens de media en je kunt toch geen PVV stemmen als je nog serieus genomen wil worden in het dagelijks leven...

freelux | 06-09-16 | 12:54

Pro EU partijen hebben totaal geen politieke inhoud. Hun inhoud is wat EU parlementariers hun voorkauwen. Wat er uit de bek van pro EU partijen komt is een stroom van stinkende diaree van leugens. Als het aan hun ligt zit je na de komende verkiezingen 4 keer per dag op je knieen op een bidmat te huigelen en kun alleen nog maar dromen van vrijheid en vrijheid van meningsuiting en democratie. Trap er niet in.

jitro | 06-09-16 | 12:52

Prima club, die VVD. De feiten spreken. Het verkiezingsprogramma zegt elke vier jaar precies het tegeovergestelde. Verder is Mark Rutte geen homo. Mijn stem hebben ze zeker.

LibertasSimplex | 06-09-16 | 12:50

Het is duidelijk, gezien de toespraken van de VVD ministers wordt nog een extra duidelijk welk een gelijk Wilders heeft. Helaas de VVD doet maar alsof en zet in op het volgende hoofdstuk vol met leugens.

Therapietje | 06-09-16 | 12:50

Prima club die VVD. De economische feiten spreken. De rest moet je zelf verzorgen om een blij mens te kunnen zijn. Gaan ook nu weer zeker mijn stem krijgen.

Hard stuurboord | 06-09-16 | 12:48

in Stolwijk zakt alles en iedereen scheef weg in 't veen

H.Bakker | 06-09-16 | 12:47

Ik was al na 5 minuten in slaap gevallen bij het geneuzel van Rutte tijdens zomergasten. Heb dus weinig tot niets meegekregen.

MoonBeebe | 06-09-16 | 12:46

Ga zo door Nijman. Slopen die VVD! Walgelijke partij is 't.

centre pompidoe | 06-09-16 | 12:46

Klagen over de islam, maar niets DOEN. Rutte kan wel v.i.n.d.e.n dat Turken met een sypmathie voor Erdogan moeten optyfen, maar waar zijn de wetsvoorstellen?

De VVD is regeringspartij. Waar zijn de resultaten?

Wanneer sluit Rutte zich aan bij Orban en de andere Oost-Europese leiders die wél hun grenzen sluiten? Mooi gepraat maar geen actie.
Ik.trap.er.niet.in

Vogelbeest | 06-09-16 | 12:44

De Romeinen wisten het en Rutte's team weet het ook:

Mundus vult decipi, ergo decipiatur
"De wereld wil bedrogen worden, laat haar dus bedrogen worden"

BASinnic | 06-09-16 | 12:44

-weggejorist-

joepiedepeopie | 06-09-16 | 12:44

Marine le Pen is tekstschrijfster voor Judith Schippers ofzeau?

brughslurph | 06-09-16 | 12:44

Toch zullen velen er weer in trappen.

Fijnstoffer | 06-09-16 | 12:44

De tegenstander vergelijken met alles wat historisch fout was, maar wel stemmen van hem af proberen te snoepen, door standpunten te stelen en deze een cosmetische makeover te geven.
Daar trappen de kiezers niet meer in.
ook niet in de amusante aberraties van een achterhaald bureaucratisch instituut:
www.hpdetijd.nl/2016-09-06/de-pvv-meer...

Leipniz | 06-09-16 | 12:43

Net zoals ik ook niet in de leugens van het CDA trap.

Desmoulins | 06-09-16 | 12:42

-weggejorist-

ja,diedus! | 06-09-16 | 12:41

Mooi filmpje, en dat nog wel van de Volkskrant. Laat ze op deze manier alle zogenaamde menselijke portretten van onze politici maar fileren.
Ik verheug me op Arrogander, Didi en natuurlijk ook op Greet.

LJBrinkhorst | 06-09-16 | 12:40

Vvd ers zijn net zo betrouwbaar als jetcars.

rifraf | 06-09-16 | 12:40

Aldus laat de VVD op heldere wijze zien hoe het - mede door toedoen van diezelfde VVD -met de politiek in Nederland is gesteld: het is een onwelriekende beerput.

krelus | 06-09-16 | 12:38

Man wat heb ik een zin in de verkiezingen.

PandaBeep | 06-09-16 | 12:37

Het is bij de VVD eigenlijk net of je naar de opnames van een spektakelfilm staat tekijken.

De veldheer beent heen en weer voor zijn troepn die paraat staan en de vijand is nog niet binnen schootsbereik.
En hij houdt een speech, zoals William Wallace dat deed, of Julius Caesar, of Rob Stark, whatever.
"Wij zijn sterk, wij zijn de beste, wij strijden voor rechtvaardigheid, vecht met je hart, vecht met je ziel, vecht voor je familie, vecht voor de eer, vecht voor je god. Wees heldhaftig, wees een kerel, wees sterk, trek nooit terug en geef je leven voor ons..."
"And cut, OK mensen, twee uurtjes lunchpauze"

"Pff, zo hé dat duurde lang, warm hè, met zo'n harnas"
"Nou meid, en dan heb ik nog een vingerkloofje wat pijn doet, kijk hier"
"Oh, ik hoop zo dat ze ook glutenvrije couscous hebben, anders ben ik vanavond echt geen mens hoor"
"Oh ja, yoga vanavond, leuk, gaan we na afloop even kanillebloesemthee drinken bij die nieuwe conceptstore"

Cuyahoga | 06-09-16 | 12:37

De echte Stolwijker | 06-09-16 | 12:27
Je lijkt me een heel slim persoon! Zou je ons, als het niet teveel moeite is, stemadvies willen geven met een kleine uitleg erbij waarom we daarop zouden moeten stemmen? Dank!

Vout | 06-09-16 | 12:36

Na beschuldigd te zijn van islamofobie en racisme ben ik nu ook al een NSB-er dus. Terwijl we in 1930 helegaar geen negors hadden hier. De VVD kan de typhus krijgen.

Piet Karbiet | 06-09-16 | 12:35

Ach, de huidige VVD heeft de integriteit van een stelletje 2ehands autoverkopers op het kamp. En daar stinken ook nog steeds genoeg mensen in, dus...

Graaisnaaiert | 06-09-16 | 12:34

@De echte Stolwijker | 06-09-16 | 12:27
Volgens de Grote Man, Rutte, liggen er onder dat A4'tje nog 262 pagina's - net zo dik als bij D666. Maar dat komt de MSM en de baantjesjagers niet van pas.

Guido | 06-09-16 | 12:33

Neem jezelf eens niet zo serieus, Van Rossem.

Steam | 06-09-16 | 12:32

Schippers, Schaap, schijnheil.

Lewis Lewinsky | 06-09-16 | 12:32

Omdat Prutte het allemaal zo goed weet waarom begint hij niet alvast te werken aan alle problemen, stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog kunt doen.

Titje | 06-09-16 | 12:31

Die Sybe Schaap is dus een 'one trick pony'. En dat mag meebeslissen over onze wetgeving?

Guido | 06-09-16 | 12:30

Wat stemmen we dan?

Tergend_Gelukkig | 06-09-16 | 12:30

Alle problemen waar Schippers het over had gingen over de islam. Geen woord over Koreanen of Chinezen.

ja,diedus! | 06-09-16 | 12:30

@De echte Stolwijker | 06-09-16 | 12:27
Je bent het met Wilders eens, en daarom stem je NIET op hem. Duidelijk. Jij bent deel van het probleem.

Lewis Lewinsky | 06-09-16 | 12:29

dat 'pleur op' was een wat al te ingestudeerde poging om Aboutaleb z'n thunder te stelen.
Maar het meest opvallend, op Erdbrink z'n vraag hoe in vredesnaam het toekomstige 1/3 allochtone deel van de NL bevolking te integreren: "dat.krijgen.we.voor.elkaar"
Vertaling: "wir.schaffen.das" Hij zei het gewoon echt!

Bert Konterman | 06-09-16 | 12:29

En maar afgeven op de PVV als staatgevaarlijk , gevaarlijker dan de NSB, maar wel de standpunten waarvoor de PVV de weg geplaveid heeft overnemen.
Neem zelf eens een origineel standpunt in!
Jullie zijn met zijn 15en blijkbaar, mankracht genoeg, verzin eens iets nieuws, iets liberaals.
Nee Mark, niet Liberace.. dat luister en kijk je maar thuis.

Nuchternederland | 06-09-16 | 12:28

Waar moeten we dan wèl intrappen Van Rossem? In het morsige A4-tje van de PVV? Denk je nou werkelijk dat ik de toekomst van mijn kinderen in handen wil leggen van de stuitend inhoudsloze zwatelaars van de PVV? Niemand heeft ook maar een enkel idee wat Wilders met Nederland wil. Alleen wat hij niet wil (waar ik het overigens mee eens ben). Om maar te zwijgen van het personeel van Wilders. Idioten die hun eigen visie niet mogen en waarschijnlijk ook niet kunnen formuleren. Met vrouwenmepper Graus voorop.
Wilders moet als de donder plaatsmaken voor een serieus alternatief op rechts.

De echte Stolwijker | 06-09-16 | 12:27

Ik trap er niet in!!!

Jesaja | 06-09-16 | 12:25

Schippers schaft schofterige islam af! Schaap schopt schandalig wild om zich heen! Radicaliseer mee met de VVD!

Lewis Lewinsky | 06-09-16 | 12:25

Dank u.

omanders | 06-09-16 | 12:24

<em>tag dicht pls</em>

fluh | 06-09-16 | 12:24

Ik hoorde helemaal niet wat Rutte zei, enkel dat stemmige muziekje op de achtergrond, waarschijnlijk gejat uit Miami Vice seizoen 3, gebruikt tijdens een undercover-actie bij een drugsdeal. Spannend.

Captain Pervert | 06-09-16 | 12:24

Even de italics tag sluiten, a.u.b.

omanders | 06-09-16 | 12:23

De italics blijven hangen

sinar2 | 06-09-16 | 12:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen