achtergrond

Geenstijl

NPO: 'PvdA en GroenLinks ramvol Erdoganpijpers'

De mislukte coup in Turkije heeft in de Nederlandse politiek een pijnlijke waarheid bloot gelegd: Turks-Nederlandse politici bij met name linkse partijen hebben behalve een dubbel paspoort ook een dubbele loyaliteit. In Nederland links lullen, maar wel totalitair het Turkse stembiljet invullen. Vooral bij GroenLinks en de PvdA komt de ware aard van hun Turkse en/of islamitische cliëntelisme aan de oppervlakte. Beide partijen zitten vol met beDENKelijke Turksnederlanders. Het zou schokkend zijn als het nog iemand zou verbazen. Bij GroenLinks pleegde ene Ahmet Daskapan rond de eeuwwisseling al een Turkse coup op de Haagse gemeentefractie (toen nog met Mirjam de Rijk en David Rietveld, voor de connaisseurs - red.). Dus hun verbazing en geacteerde woede over Gorinchems raadslid Ilhan "Erdogan op 1" Tekir is hypocriet - vooral toen bleek dat Tekir gewoon mocht blijven. Wat weer het krampachtige zwijgen van Jesse 'mouwen opgestroopt maar kop in het zand' Klaver verklaart, toen EenVandaag woensdag een reactie wilde op de kwestie. Hier het item:
Een paar uur later deed Nieuwsuur ook zo'n rondje politieke Erdoturken. "Slechts een kwart van de [Turkse] politici veroordeelt openlijk de Turkse zuiveringen." Tweederde van hen (met name snuggere CDA'ers en dito D66'ers) wimpelen de vraag af met een smoesje: "Te ingewikkeld", of "Ik ga er niet over". Yeah right. Politici die ineens een kwestie *niet* willen simplificeren tot oneliners en platitudes, zijn nog ongeloofwaardiger dan politici die dat wel doen:
Een paar Turkse PvdA'ers trapten wel in de open valkuil van de NPO-MSM: "Ik zou op de AK-partij stemmen. Als je ziet wat Erdogan allemaal heeft bereikt!", zegt PvdA-statenlid Bayram Erbisim zonder knipperen tegen Nieuwsuur. En ook: "Ik ben tegen martelen. Maar het gebeurt nou eenmaal." Dit en meer schokkende kwoots (voor wie het nog verbaast) hieronder:
Sja. Tot slot dan maar de uitstekende dertigsecondenkwoot van Eus bij EenVandaag, die zonder het te zeggen eigenlijk gewoon keihard voor de afschaffing van het dubbele paspoort bij politici pleit. Alleen is het probleem wel wat ouder dan "de laatste jaren" - vraag maar aan Rutte en zijn toverstokje.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.