Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gaarne uw aandacht voor het volgende

pliesieberichtPolitiebericht. Gaarne uw aandacht voor het volgende. De verzamelde politiekorpsen van Nederland doen een dringend beroep op het Nederlands publiek. Gelieve vanaf vandaag niet meer alarmnummer 112, de meldkamer of de horkenlijn te bellen. Gelieve misdaad niet meer anoniem te melden. Gelieve niet meer aangifte te doen. Gelieve geen agenten der politie op surveillance aanspreken voor het verkrijgen van informatie. Liever geen bezoek ten burele. Niet klikken op webzijde www.politie.nl. En volgaarne niet reaguren op vacatures. Gelieve ons volledig en totaal met rust te laten. We zijn een beetje moe. We komen om in het werk. Drukdrukdruk. Bedankt voor uw medewerking.

Reaguursels

Inloggen

@Thorin 08-04-07 @ 07:10
Je moet wel goed lezen, beste vriend. Het enige punt dat ik probeer te maken is dat de politie niet efficient is en totaal niet de problemen van de burger oplost, d.w.z. als het bekend is dat er in een parkeergarage, n.b. met waarschijnlijke hulp van het personeel, de boel wordt leeggeroofd, dat de heren er achteraangaan en eens wat vaker posten.
Op straat zie je NOOIT MEER agenten te voet patrouilleren; vroeger was dat normaal. Toen bestond er nog een kans dat een winkeldief of zakkenroller werd gepakt. Nu zitten de heren met hun dikke kont achter het bureau in een andere gemeente of in 1 van de twee patrouillewagens die op dat moment in een gewest rondrijdt. Voordat ze ter plaatse zijn, is de vogel gevlogen.
Ik ben bijna op het neurotische af als het er om gaat om geen spullen in de auto achter te laten, en blijkbaar was het zelfs dom om, hoewel goed uit het zicht en voor maar 1 kwartier, een TomTom in de auto te laten. Maar ik heb vaak genoeg meegemaakt dat er niets van waarde in de auto lag en er toch is ingebroken, ook toen er nog geen zuignapringen op het raam zaten!
Maar je moet de boel niet omkeren. Als de heren klabakken wel alle tijd hebben om in de struiken mensen te betrappen op 6 km te hard rijden maar nooit bezig zijn met het aanpakken van die zogenaamde kleine criminaliteit, dan liggen de verhoudingen scheef.
Ik kan me goed voorstellen dat jij het ambieert om bij de politie te gaan werken. Als ik je verhaal zo bekijk, is je vermogen tot abstractie, logisch redeneren en het extraheren van de essentie uit een betoog niet erg groot. Kortom, de ideale agent. Keurig bevelen opvolgen en de regeltjes naleven, zonder daar verder zelf over na te denken. Dat soort mensen komt altijd van pas, maar veel verder dan hoofdagent zullen ze het niet schoppen, vrees ik.

Brouhaha | 08-04-07 | 16:59

Zeker te druk met het aanpakken van de burger als deze weer eens iets te hard rijdt.....

Fred V | 08-04-07 | 12:47

@Brouhaha 07-04-07 @ 15:19
Of ik nou wel of geen agent bent maakt niet uit. Ik vindt het wel vleiend dat je denkt dat ik dat ben. Het gaat er om dat er nog mensen zijn die respect hebben voor de politie. Het is altijd erg makkelijk om te zeiken op de politie als je weer eens een prent hebt gekregen voor je eigen stommiteiten. Je weet dat ze er zijn en je weet dat ze bekeuren. Waarom dan zeiken als je een prent krijgt? (wees eerlijk, als er een wildvreemde auto pal voor de uitgang van jouw voortuin staat en je kan er niet uit wil je ook dat ze ingrijpen) En degene die veel verkeersovertredingen maken schreeuwen het hardst op zo'n site als deze. Ik heb gewoon hele goede ervaringen met hen en zij hebben mij meerdere malen geholpen en ben gewoon blij dat ze er zijn.
Over jouw geval is het gewoon ontzettend dom dat jij nog denkt dat je tom tom veilig is in je auto, ook al stop je hem in de kofferbak! Je kan dat ding toch niet voor niets loskoppelen! vervolgens moet de politie het weer ontgelden omdat mijnheer niet goed geholpen wordt. Laat me raden... Ik had zeker gelijk wat die zuignap betrof!!!

Thorin | 08-04-07 | 07:10

@cor taxi 07-04-07 @ 20:24
Dat is nu precies het probleem met dat stelletje helden dat zich politie noemt in dit land... Uitsluitend de burger die hun salaris betaalt, heeft er last van. Reken maar niet dat ze die allochtoontjes gaan aanpakken waarvoor jij een overtreding(kje) moest begaan, want dat is veel te gevaarlijk voor de dames en heren; er zou eens op ze geschoten kunnen worden en dan is het weer huilen geblazen.
Trouwens, allochtonen aanpakken is sowieso verboten, want dat is het electoraat van de Linkse Kerk, lees alles wat uit de staatsruif vreet. Is discriminatie, weetjewel, dus pakken we maar een taxichauffeur want die doet vast niet moeilijk.

Brouhaha | 08-04-07 | 00:35

oooooo,wacht even voor ik het vergeet.ik stond die 3 minuten even geparkeerd op een invalide plaats ,want er was verder geen parkeerplaats over................ zware misdaad uiteraard. ik heb hem wel zware hartkrampjes gewenst hoor.en laat het zeker voorkomen.misschien krijg ik volgende keer zijn dochter wel. laat ik ze lekker dat stuk lopen langs dat gajes. groetjes cor taxi.

cor taxi | 07-04-07 | 20:24

Externe inhuur zal ook onder dit kabinet toenemen. Dus t'is een kwestie van geduld totdat ook de politie externe inhuur gaat doen. Laten we hopen dat ze hier ns wat gaan inhuren

Prinskromijn | 07-04-07 | 20:19

ach,die arrogante kwallen hadden toch weer de tijd om mij een bekeuring te geven gisteren in Spijkenisse.ik hielp om half 12 s"avonds een dame uit mijn taxi om haar koffer even bij haar huis deur te zetten(tja,der is zo'n gezeik over onze service verlening)was in een winkelstraat waar je met de auto niet kan komen. en aangezien er duistere Allochtoontjes rondliepen te banjeren liet ik mij effe van de goeie kant zien.ik vrees voor de laatste keer.

cor taxi | 07-04-07 | 20:19

lekker in een berm staan met je flitskarretje... ja zo kan ik m,n uren ook wel maken... prutsers

monstrera!!! | 07-04-07 | 17:22

Dit is echt humor; ik lachte me een breuk om dit artikel. Bedankt prof!

fromwalking | 07-04-07 | 16:33

@Thorin 07-04-07 @ 13:06
Ten eerste: Ik rijd zeker niet in een Golf II want daar ben ik te oud voor en ook mijn inkomen is daarvoor te hoog, en ten tweede heb ik duidelijk uitgelegd hoe het gegaan is.
Ten derde: het gaat er hier om hoe dom ik ben (inderdaad is het niet zo slim om te denken dat de politie er is om je eigendommen te beschermen), maar om even helder te maken hoe het komt dat de politie zogenaamd overwerkt is, waardoor de burger dan weer gedwongen wordt volslagen paranoide gedrag te gaan vertonen om niet continue te worden beroofd.
En ten laatste: gezien je heftige reactie, en gezien het feit dat je vind dat ik dure woorden gebruik, ben jij misschien zelf zo'n gelkuif met VMBO en een pet die ons allemaal past?

Brouhaha | 07-04-07 | 15:19

@ Brouhaha 07-04-07 @ 11:31
ha ha ha ha, uit welk stenen tijdperk kom jij?? Denken dat je duurzaam verdiende tom tommetje veilig ligt opgeborgen in de kofferbak van je Volkswagen Golf II. Je hebt zeker de kring van de zuignap ook nog op de voorruit laten zitten?? Vervolgens met dure woorden de politie de huid volblaffen op GS voor je eigen stommiteit. ha ha ha ha Lutser

Thorin | 07-04-07 | 13:06

Onlangs heb ik aangifte moeten doen van een uit mijn auto gestolen TomTom. Ik had hem wel keurig opgeborgen in mijn kofferbak, in m'n aktenkoffer. Het personeel van de parkeergarage in het Stadshart van Amstelveen (toen ik na de diefstal, heel naief, bij de balie ging vragen of ze toevallig opnames voor me hadden werd ik geconfronteerd met een stelletje geteisem dat normaal in Opsporing Verzocht figureert) heeft waarschijnlijk op de bewakingscamera gezien waar ik de TomTom gestopt heb, en een maatje op pad gestuurd om mij zeer efficient van dit apparaat te ontdoen: ze hebben niet in de auto hoeven zoeken, het koffertje stond nog vrijwel op dezelfde plek.

Maar goed, toen ik op het politiebureau de dienstdoende koddebeier had uitgelegd hoe de software werkte (ik zag deze software voor het eerst, hij niet), duurde het zeker nog een uur voordat alles, monodigitaal (met 1 vinger) door de garnalenhersens onder de pet in de computer was ingevoerd. Navraag bij Amstelveners leerde me later dat het diefstal-probleem in de stadshart-garage bekend was, maar dat de klabakken er niets aan deden!

Ziehier het probleem van de politie ten voeten uit: inefficient, ineffectief en vooral superdom. Tja, en wie niet slim is moet hard werken!

Brouhaha | 07-04-07 | 11:31

@Klompenboer 06-04-07 / @dr.spin007
Je studie en boeken worden betaald en nog salaris toe krijgen ook!!! Ik vraag me af bij welke studie dat nog meer is.... O ja... geen één. Toch niet zo gek werken bij de politie.

Thorin | 07-04-07 | 07:34

Wanneer je zo een 3 uur staat te flitsen om een uur of 8 op willekeurig welke snelweg, ja dan kun je dat werken noemen, en doe je dat zo noemen dan zit je rap op je uren.
Gordeltje bekeuren duurt toch gauw een minuut of 7, misschien 10… doe maar uitrekenen hoe snel je op je 8 uur zit. Kun je direct de conclusie er aanhangen wat die gasten dan zoal uitvreten, en waarom het nooit meer wat wordt.

..Whatever | 07-04-07 | 05:06

@Strenge meester 06-04-07 @ 13:59

Nou ik heb niets te verbergen als nette werkende burger... maar ons landje gaat er wel aan kapot dat we deze suffe politie/justitie hebben. Ik zie ze dan ook zelden op straat lopen (zou goed voor ze zijn met die gelly-bellies) en als je met ze te maken hebt gaat er een mavomuts met 2 vingers wel even intypen wat je te melden hebt... vervolgens hoor je er niets meer van.

Van mij mogen ze best slimme mensen aannemen en die goed betalen, en dan geen domme blonde mavomutsen aub. Die kunnen nog niet eens parkeerpolitie spelen want zelfs dat moeten ze nog met 3 vrouwen samen doen.

Klompenboer | 06-04-07 | 21:31

VROEGER toen maakten mensen nog 100 uur in de week om rond te komme

Pilshaas 861 | 06-04-07 | 18:40

hard werk reinigt de geest

Yvo.S | 06-04-07 | 18:17

Ja mijn reed! Vanmorgen waren ze nog junkies aan het pesten bij het Leidseplein....

acbb | 06-04-07 | 17:39

@ Klompenboer 06-04-07 @ 13:31: Wees blij man, je moet er toch niet aan denken dat intelligente mensen in het blauw gaan werken? Nu vallen die eikels nog eenvoudig te ontwijken (dat glimmende ding aan je voorruit is een spiegel, er in kijken helpt)

Strenge meester | 06-04-07 | 13:59

Een aspirant met 3 jaar werkervaring op HBO-niveau ontvangt een basisstartsalaris van € 1.566,- bruto per maand.

Ja het is me wat he....1000 euro netto pm... mischien wel 1100! En dat voor een HBO er met 3 jaar ervaring... In het bedrijfsleven krijg je het dubbele als het niet meer is en nog wat aanzien ook.... Hoe komen ze er toch op om zoiets te bedenken voor dat salaris... en ja die Master ook voor 1200 pm... Nee het gaat helemaal goedkomen hoor met de pliesie! Ik vertrouw er helemaal op!

Klompenboer | 06-04-07 | 13:31

Allemaal Jelly Bellies

GSJunkie | 06-04-07 | 12:54

Tsja, kansloos, belde gister met het VHT van Noordholland-Noord om te vragen waar m'n ijkrapport van de mobiele flitsert bleef, kreeg ik te horen dat men massaal met klapstoel, sixpack Grolsch en belegde boterhammen van moeder de vrouw op de A7 aan 't picknicken was onder 't mon van af en toe eens een automobilist wat extra snelheidsbelasting op te leggen ...

MrFancyPants | 06-04-07 | 12:28

Geldgebrek, slechte werving, slechte selectie, slechte opleiding, slechte bijscholing: wie vindt het vreemd dat de politie niet meer functioneert?
.
Dit is echt niet uit het niets gekomen, dit is het gevolg van jarenlang wanbeleid en het stellen van verkeerde prioriteiten.
.
Ik wil niet alle agenten over één kam scheren, dat zou te simpel zijn, maar per saldo is het niveau gewoon te laag. Kan ook niet anders gezien de salariëring, maar dan nog.
.
Kijk eens op straat, wat zie je lopen? Juist ja: moddervette figuren in een slechtzittend uniform, ongemotiveerd, geen uitstraling. Zéker geen overwicht.
.
Fysiek vér onder de maat, elementaire vaardigheden verwaarloosd.
Schietvaardigheid is al jaren beneden alle peil, ondanks regelmatige kritiek.
.
Ik kan me de dagen nog wel heugen dat ik de schietbaan in het Orderbos te Apeldorp frequenteerde. Lang geleden dus. Zelden zo gelachen! Echt beneden alle peil. Dienders die een manshoge corrigeerschijf op een afstand van 25m nog niet eens weten te raken, dan weet je precies hoe het gesteld is met het niveau.
.
Bureaukonijnen zijn het, overontwikkeld zitvlees!

Reinaert | 06-04-07 | 12:18

ADHDslet 06-04-07 @ 11:30

Als jij als hoofdagent amper 1600 euries per maand verdient alleen als je veel nachtdiensten draait, dan vind je het zitten in zo'n flits bak wel fijn. En ach, ook meneer de agent doet alleen maar wat hem gezegd wordt ;-)

IDSMadDog | 06-04-07 | 11:59

Denk dat er dan juist wil op vacatures gekeken moet worden.. meer polizei notig

Stolker | 06-04-07 | 11:57

Contra 10.44: Ik denk dat hier weleens net zoveel pliesie zal zijn als in de ons omringende landen. Alleen wordt hier de straatdienst als een soort strafcorvee beschouwd en heeft elke agent op straat slecht één doel voor ogen, zo snel mogelijk een kantoorbaantje veroveren. Ben zelf geen favoriet van het Duitse volk (heb daar ook de leeftijd niet voor) maar daar heeft de agent op straat een ander doel voor ogen, BOEVEN VANGEN. En daar haal je het niet in je hoofd om tegen een pliesiewagen te zeiken.

OpaWizzkid | 06-04-07 | 11:55

Behalve dan het korps Amsterdam-Amstelland, want die stonden gisteren en masse razzia's op auto's, fietsers, alleenstaande moeders te voet en invalide bejaarden te houden. En dan die uberlutser met zijn scooter die het fietspad blokkeerde omdat zijn partner op een iets oudere scooter, maar moeilijk op gang kwam. Een treurig machtsvertoon van een 21-jarige blauwpet; de enige recruut van dat hiphop-fiasco 2 weken gelee.

JudgeJuly | 06-04-07 | 11:49

mooi dan hebben ze tenminste geen tijd om nutteloze dingen te doen zoals mij bekeuren voor zonder licht fietsen!

Haas82 | 06-04-07 | 11:30

Ja me reet met ze werken te hard , ze zitten verdomme de hele dag in die flits bakkie's van ze , en brieven naar mij sturen dat ik 30 km/h te hard heb gereden , ze zitten zeker met ze allen de hele dag die envelopen te likken waar alle boete's inzitten , ga g*dver is een x wat nuttig's doen. !!

ADHDslet | 06-04-07 | 11:30

Tuurlijk. Holleeder mag wel moe zijn maar pliesies niet. Pliesie is ambtenaar. Weigeren = solliciteren. Moe zijn doe je maar bij je vrienden op het voetbalveld.

Shareholder | 06-04-07 | 11:30

Is er echt geen nieuws meer...

Teal | 06-04-07 | 11:25

Maar... waar zijn ze dan toch zo druk van ?
...
Van al die flitsboetes uitdelen misschien ?

Prikker | 06-04-07 | 11:18

Wat een eikels allemaal. En zo voorspelbaar. Over een paar weken gaan ze weer staken voor hogere salarissen. Daar iz deze oktie een voortraject van.
* *
Gewoon doorwerken en niet zeiken, prutsers, net als de rest van Nederland!

Kerrie Krent | 06-04-07 | 11:16

Stelletje werkschuwe honden daar bij de pliesie

Tobi | 06-04-07 | 11:12

@jack de cock 06-04-07 @ 11:05

Inderdaad, ze hebben ook nooit bij de commando's gezeten!

Rui Barros | 06-04-07 | 11:12

watjes zijn het

jack de cock | 06-04-07 | 11:05

De politie. Daar zijn de mannen van staal en de zenuwen van ijzer.

Wèdoedammel? | 06-04-07 | 11:02

me gaat met pensioen

jack de cock | 06-04-07 | 10:59

Zijn we niet wat te hard voor de nederlandse pliesie? Ze maken natuurlijk wel onregelmatige uren, ik zag ze bijvoorbeeld gisteren nog lekker lichten controleren om een uurtje of 02.00. Dat vraagt wat van een mens. En bedenk dat we zonder pliesie niet kunnen genieten van tergende, tenenkrommende series als Wegmisbruikers

Waldinho | 06-04-07 | 10:59

Incompetente burocraten (spreekt uit ervaring)

Fockel und Suckel | 06-04-07 | 10:53

En ik word wel eens moe van de pliesie.

De StoorZenDer | 06-04-07 | 10:52

Koos Spee: propagandistische copycat (zonder ballen)

Klompenboer 06-04-07 @ 10:43: moet je eens kijken bij de politiekundig master (de wàt?). Die wordt afgescheept met 1200 euro.

dr.spin007 | 06-04-07 | 10:46

Kijk, dat is nu de politie, dat is nu je beste vriend. Gewoon netjes waarschuwen (274 X) en als men het dan blijft doen gewoon beboeten (27 X). Zo doet de politie dat met vrienden. Maar schijnbaar ben ik geen vriend. Wordt nooit gewaarschuwt, kan altijd meteen lappen. 1 Km (!!) te hard? Das dan 30 euries, bedankt. Hoop alleen wel dat die boetes die ze dan eindelijk eens geven aan collega's (die zullen het dan wel HEEL bont hebben gemaakt, of ze troffen toevallig die ene agent die wel consequent is, en wel in dienst van het volk werkt, en niet omdat hij geilt op de macht die zo'n blauw uniform met zich mee brengt zoals de meeste van die lulletjes) op persoonlijke titel hebben gekregen, en niet als agent, waarbij het bureau (en dus de belastingbetaler) opdraait voor hun fouten. En kaakmans.com, dat is wat Martijn bedoelde. Was toch niet zo moeilijk?

God Himself | 06-04-07 | 10:46

Die platte petten hoor je zelf overigens nooit echt klagen.
Wat wil je ook, lekker flitsen in het zonnetje, bammetjes mee, thermoskannetje thee, panoramaatje lezen(moeha), Beetje sms-en met de vrouwelijke collega’s in opleiding… Dat werken daar is gewoon een grote pauze.

Rui Barros | 06-04-07 | 10:46

Mmmm. Een boete voor de pliesies die een corrigerend tikje teveel geven aan een zootje dronken kwalletjes moet kunnen. Maar een boete voor te hard werken is absoluut onaanvaardbaar.

Balkie zorg eens dat er net zoveel pliesies in 0031 zijn als in andere landen. (lol)

Contra | 06-04-07 | 10:44

Een aspirant met 3 jaar werkervaring op HBO-niveau ontvangt een basisstartsalaris van € 1.566,- bruto per maand.

Nou Nou, het zal wel storm lopen met dit salaris... is zomaar 1000 euro netto mensen! Kan je eindelijk geen huisje kopen, wat zeg ik? Je moet op dieet en naar de voedselbank... En voor die tijd verdien jenog minder, maar gelukkig wordt het salaris wel aangevuld tot het minimum inkomen, dat dan weer wel!

Klompenboer | 06-04-07 | 10:43

@ G

Trap eens iemand wakker man. Ik wil vermaakt worden! En wel nu!

*alvast een weihe tapt*

-edit na de Matthäus Passion -

kolonel klootoog | 06-04-07 | 10:43

ze werken toch hard? waarom zie ik dan nix van ze hier in Amsterdam?? ik zie nie veel van ze..

jellyb33 | 06-04-07 | 10:41

Tja wat wil je, na al die snelheids- en alcoholcontrole's op de kartbanen tegenoordig.
Daar hebje het ook druk mee

Zeeuwsch | 06-04-07 | 10:38

Tètu tètu..... piepende banden. Arrestatieteam stapt uit. Grijpt een seriemoordenaar nèt in zijn kraag....
pieppieppiep. "Hé, Jan! Koffiepauze". "Oké, ik kom eraan".
Jan biedt de seriemoordenaar een bakje koffie aan met een roze koek en samen zitten ze gezellig te keuvelen.

Grasgriezel | 06-04-07 | 10:37

ff met ze'n alle vlindertjes vangen in de Rif , of een weekje rapjes schrijven op een eilandje in Atlantische Oceaan om weer eens helemaal uit te rusten van een jaar lang vermoeiende werk c.q. overlegvergaderingen ?

OpaWizzkid | 06-04-07 | 10:31

Ze hebben tot goede vrijdag gewacht om de pliesie aan het kruis te nagelen.

El Gecko | 06-04-07 | 10:31

Spa Blauw 06-04-07 @ 10:23
Hier op GS zijn ze ook een beetje moe.

Aboriginal | 06-04-07 | 10:27

Spa Blauw 06-04-07 @ 10:23

Is dit een nieuwssite dan?

dr.spin007 | 06-04-07 | 10:27

kaakmans.com 06-04-07 @ 10:23

nee hoor!

dr.spin007 | 06-04-07 | 10:26

Heerlijk, het is goed weer en men neemt vrij..

huismerk | 06-04-07 | 10:25

Oei. Dit onderwerp is gisteren al uitgebreid op de radio besproken. En nu al op internet. Let op mijn woorden: dat netwerk gaat heel groot worden.

Spa Blauw | 06-04-07 | 10:23

doen ze een boete geven... en wie betaalt die boete dan uiteindelijk??? Juist...

m-arijn 06-04-07 @ 10:20

Ben ik de enige die deze opmerking niet snapt?

kaakmans.com | 06-04-07 | 10:23

doen ze een boete geven... en wie betaalt die boete dan uiteindelijk??? Juist...

m-arijn | 06-04-07 | 10:20

*haalt zijn stalletje met 'Traag is een woeste Bink" t-shirts maar eens te voorschijn*

@ Traag

Waar blijf je ouwe. Ik wil wel weer eens lachen.

kolonel klootoog | 06-04-07 | 10:19

Begrijpelijk, van een beetje op je skippybal door 020 stuiteren terwijl je steeds de verkeerde kant op kijkt en doet alsof je neus bloed word je natuurlijk hondsmoe.

kolonel klootoog | 06-04-07 | 10:17

gelukkig kunnen ze wat uitrusten als ze staan te flitsen

Heerlijk_gaby | 06-04-07 | 10:16

En er werd 27 keer een boete opgelegd. Dat noemen ze rechtvaardigheid.

Kein Thema | 06-04-07 | 10:16

arme pliesie... moet ik een masseur langssturen? weekje vakantie... blergh

kaakmans.com | 06-04-07 | 10:15

Toen ik het las wist ik het; een stukje van Prutt

BP Richfield | 06-04-07 | 10:15

Ze werken zo 'hard', en toch komt er zo weinig van terecht. Wat doen ze dan??

Willy Vanilly | 06-04-07 | 10:14

Ook goedemorgen!

Modderfokkert | 06-04-07 | 10:11

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland