Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Foto. Vrouw zegt zinnige dingen. Of toch niet?

debeukering.pngZo. Barbara gooit de beuk er ing (sorry). Maar het is wel waar. Blaadjesdame van Beukering (tot voor kort nog cheffin van de hoofdstedelijke Reservaatbode) beweert in Asha's Azijnbode dat de strijd al gestreden is. Voor westerse vrouwen tenminste, die met die doekjes die normaal gesproken uit het feministisch discours blijven, hebben nog een lange weg te gaan. Zegt ze gewoon. Omdat niemand anders het doet, maar het wel waar is. Het is lang geleden dat we iemand met een meisjespiemel in de Azijnbode "Vrouw zijn heeft alleen maar voordelen" hoorden zeggen zonder ondertoontje van misandrie. Alleen jammer dat ze zo ontzettend oude media is met dito makkelijke meningen vanuit het ommuurde reservaat. Babs zegt leuke dingen hoor, daar niet van - maar wel in een rubriek. Eerst Vuijsje met de buitenlanders, nu weer kaktrut Hooghiemstra met een hoekje waarin alleen wijven opgevoerd worden die het zich kunnen veroorloven om en-kindjes-en-carriere-en-lekkerstappen-en-en-en-en te doen. Voor een ander deel van de vrouwen (zeg maar met hoofddoek of zeer lage klasse - niet per se mutually exclusive) valt er weinig te willen: je trouwt met je neef uit een of ander geitendorp, of de buurjongen met een elektricien-diploma, en als je geluk heb krijg je een betegeld achtertuintje in een niet zo heel erg lelijke sociale huurwoning. Ga daar dan eens mee babbelen en niet met de winnaars van het systeem. Dat is hetzelfde als je wilt weten hoe het is om Amerikaan te zijn en dan alleen maar interviews op Park Avenue en Hollywood Blvd gaat doen. Of over Brexit berichten en alleen naar hipster koffietentjes in hartje London te gaan. Ergerlijk mooiweerfeminisme is het en Babs bewijs dat het aan twee kanten even erg is. Aan het ene uiterste zit Neelie Kroes, die gaat janken over gelijkwaardigheid en het dan over vrouwen in de board room heeft (de safe space van de elitaire parelketting) en aan de andere kant van die "het is allemaal een keuze en het is hier fantastiess johoee KIJK EENS HOE GEWELDIG IK BEN"-vrouwen. Van die Marianne Zwagermans die op stelten van drie meter zich een Patsy Stone cocaine-chique figuur proberen aan te meten, maar daar iets te laat mee begonnen zijn. Lekker de Powervrouw gaan uithangen in je mantelpakje en anderen allemaal ff vertellen hoe ze het moeten doen. Als je de behoefte hebt om anderen allemaal te vertellen dat ze niet zo moeten zeiken omdat jij het zo geweldig hebt, dan kun je op zich linea recta naar dr. Phil. Fopfeminisme: wie Asha zegt, zegt ook Babs, zeg maar. En dit is óók Babs:

Reaguursels

Inloggen

@EefjeWentelteefje | 29-06-16 | 15:12
Koter lijkt me niet zozeer anti-feministisch. Hij vertelt gewoon zijn ervaringen met feministen en de keerzijde van feminisme (zonder Lebensborninstituten gewoon te weinig voortplanting) met een wetenschappelijke verklaring.
Ik weet waar ik het over heb, want mijn moeder is een hardcore feminist; doodgeverfd kortpittig kapsel, carrièretijgerin, levenslang aan het diëten, jaloers van karakter, etc... Ik kan er vrij nuchter over vertellen, omdat ik een rukbunkert heb ver ver van haar vandaan.

Hoe is ze zo feministisch geworden? Dit komt vanwege haar aartsconservatieve - maar wel atheïstische - vader die haar naar de huishoudschool had gestuurd (en dat halverwege jaren '80, maar dat kon nog in Zeeland) en een leven als huishoudmokkel aan haar had voorgekauwd. Ze wist dit te ontvluchten, maar vanwege haar voorkeur voor negers, dat ze door experimenteren had ontdekt, liep haar ontplooiing niet zo lekker. Nadat het huwelijk met d'r tweede neger - oké, halfneger - (mede door mijn toendertijd nog niet ontdekte Asperger) een paar jaar geleden knapte en ze een reaguurder, die door een paaltje te koppen vervroegd pensioen geniet, aan de haak sloeg, toen pas kon ze weer verder op haar carrièreladder.

Maar goed, dit is niet het forum van de Libelle, dus ik zal weer even terugkomen op waar ik begon, namelijk over koter. Koter hoeft niet per se pro-islam te zijn, want dit betekent dat ook híj onderworpen is aan de sociale controle van de moslimgemeenschap en dat ie moet geloven in dezelfde onzin en barbarij als zijn familie.

Alexander des Burgus | 30-06-16 | 09:42

Natuurlijk kletst ze poep.
Maar wanneer moslimdames weigeren zich normaal te kleden is dat uitstekend, maar dan mogen ze OOK niet mekkeren wanneer ze geen baan krijgen en OOK niet rekenen op een uitkering.
Weigeren je normaal te kleden kan nooit een reden zijn je hand op te houden bij de uitkeringsinstantie.

mallekater | 30-06-16 | 09:14

koter, wanneer een vrouw naar de huisarts moet lijkt me één persoon die het Nederlands beheerst voldoende, daar hoeven vader, moeder, grootmoeder, tante, en broers niet bij aanwezig te zijn.
En wel graag op je beurt wachten hé?
Ik bedoel niet met zijn allen gaan krijsen wanneer je niet meteen wordt geholpen.

mallekater | 30-06-16 | 06:57

De reden waarom élke onderdrukte moslima nóóit zal zeggen onderdrukt te worden vormt onderdeel van haar onderdrukking; zij mág niet zeggen dat ze onderdrukt wordt. Van buitenaf is natuurlijk niet zomaar te bepalen welke vrouw vanuit vrije overtuiging 'n hoofddoek draagt en welke dat doet door dwang vanuit ouders, broers, en alle anderen uit d’r sociale setting. Waarom weten we dan tóch dat heel veel moslima worden onderdrukt ookal zullen ze 't per persoon nooit toegeven? Omdat de grote statistische cijfers nooit liegen. Het is immers ondenkbaar dat toevallig bij de moslims álle meisjes in vrijheid 'n hoofddoek willen dragen; ‘n aanmerkelijk gedeelte moét gedwongen zijn tot 'n hoofddoek en verzwijgend te moéten liegen over onderdrukking, 'omdat nu eenmaal op basis van gespreide opvattingen er 'n groot aantal bij moslims op-groeiende vrouwen moéten bestaan die géén hoofddoek willen; ‘t kán niet zo zijn dat ze toevallig allemaal ’n hoofddoek willen.
De hoe-dan-ook bestaande spreiding van verschillende meningen binnen de grote aantallen moet er toch gewoon zijn; ookal ontkent iedereen af te wijken van de groepsnorm. (zo bestaan er ook mensen die beweren, dat in hun land geen homo's voorkomen) Doorzié dus de taboes die áltijd worden verdedigd met allerlei leugens, juist óm die taboes in stand te houden.

Der Paulie | 30-06-16 | 00:33

En dan te bedenken feminisme in Nederland zijn oorsprong vond in louter verveling Haagse welgestelde dames. Hun nazaten zijn daar tot op heden een sprekend voorbeeld van!

william7055 | 29-06-16 | 18:11

dat ze niet weet wat feminisme is, kan kloppen. Babs heeft haar hele loopbaan te danken aan haar voorgevel.

OhJee | 29-06-16 | 18:05

In feite zegt ze:
Vrouwen die een hoofddoek dragen zijn JUIST krachtige vrouwen.
Ze had natuurlijk moeten zeggen dat een moslim vrouw (jaja moslima ) ZONDER hoofddoek minimaal net zo 'krachtig' is en zo niet dapperder, vrijgemaakter en dus sterker is. Maar nee: ze promoot met haar tweet een krachtig reclame-symbool van een fascistoïde, primitief en perverse ideologie waarvan de handleiding in ons van godsdienst bevrijde land simpel weg verboden had moeten zijn. (want alles wat daar in staat is haatdragend middeleeuws en een bedreiging voor menselijkheid, ander-seksuelen, anders-gelovigen, niet gelovigen en varkentjes.)

demdem | 29-06-16 | 18:05

Vrouwen zeuren

Rest In Privacy | 29-06-16 | 16:31

Wat een zuur stukje. Mogen Neelie en Marianne en Barbara pas succes hebben als de laatste moslimsloof haar hoofddoek heeft afgegooid?

Roderick Random | 29-06-16 | 16:25

Als je als moslima plichtsgetrouw een hoofddoekje draagt en braaf met de kudde meeloopt, ben je een krachtig type in de ogen van deze feministe. Zo woekert het verder.

Jack Jersey | 29-06-16 | 16:08

Hey! Nuance alert.

In mijn ogen zegt ze enigszins politiek correct dat alleen de moslimvrouwen nog worden onderdrukt door mannen (niet allemaal uiteraard). Dat lijkt me zeer correct. Ook snap ik die karaktisering van haar niet als typische "powervrouw". Ze zegt toch juist heel scherp dat er minder vrouwen in de top zitten omdat ze voor het gezin kiezen? Klinkt als een persoonlijke vendetta dit stuk.

haataanplagiaat | 29-06-16 | 15:47

"of de buurjongen met een elektricien-diploma"

ik heb ook een electricien-diploma, niks mis mee, zo arm ben ik ook weer niet geestijl.

Fapfap | 29-06-16 | 15:35

Een echte feminist staat altijd recht als zij pist...

Ruftende Buffel | 29-06-16 | 15:23

Het zal me wel niet in dank worden afgenomen, maar toch zeg ik het maar even: sommige reactie hier lijken toch echt voort te komen uit een enorme vrouwenhaat. Wat dat betreft zouden deze reaguurders zich prima thuis voelen in een moslim-cultuur vrees ik.

EefjeWentelteefje | 29-06-16 | 15:12

koter | 29-06-16 | 14:04
Dat is natuurlijk onzin. Iedereen krijgt dezelfde kansen. (behalve als je als autochtoon op de wachtlijst staat voor een woning) De Faatjes en Özjes kiezen er vaak zelf voor om onder het juk van het hoofdoekïsme te leven. En waarom de handen uit de mouwen steken als je voor hetzelfde bedrag de hele dag over de lapjesmarkt kan slenteren? Waarom lukt het de Hindoestaanse man/ vrouw wel vaak om door te breken in de advocatuur of de medische sector?

Uw Psychiater | 29-06-16 | 15:08

Opslag Medium | 29-06-16 | 14:49

Het is dus kiezen. Er is geen medicijn zo sterk tegen feminisme als de islam. De islam heeft een zeer heldere rolverdeling tussen man en vrouw opgesteld: vrouwen zijn verantwoordelijk voor huis en kinderen de man voor bescherming en onderhoud. Iets waarvoor feministen allergisch zijn. Ben je tegen de islam dan moet je feminist worden, of een sterk verwaterde/verwesterde versie van het christendom praktiseren. Het moderne christendom is behoorlijk feministisch... met name de evangelische versies. De klassieke en orthodoxe versies zitten vrijwel op dezelfde lijn als de islam (enkele uitzonderingen daar gelaten).

koter | 29-06-16 | 15:03

@Piet Karbiet | 29-06-16 | 14:29
Dat geloof ik wel, het is natuurlijk een criminele bende. Maar Van der Steur woont toch in een kasteel bij Leiden? Is hij op de fiets naar Amsterdam gegaan?

Watching the Wheels | 29-06-16 | 14:57

Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs het resultaat te zijn. Zolang diek nog op niveau met zijn vriendin kan praten zal het wel goed gaan. Zijn vriendin is hem misschien in inkomen voorbij zijn gestreefd, dat wil niet zeggen dat ze samen niet meer het zelfde intellectuele niveau hebben.
Graaf van Egmont | 29-06-16 | 14:18

Heb nooit beweert dat het noodzakelijkerwijs zo zal zijn. Heb slechts gezegd dat vrouwen een sterke voorkeur hebben voor mannen met status... het liefst eentje met een hogere status dan henzelf of minimaal op hetzelfde niveau. In een post-moderne samenleving als het onze kan je dit gegeven wel wat manipuleren door fysiek aantrekkelijker te zijn dan je vrouw. Als je onaantrekkelijk en/of niet fit bent plus een lagere status hebt ben je voor haar een loser i.e. geen respect waardig. Gevolg is de relatie houdt geen stand of het wordt een ongelukkige: frustratie, schreeuwpartijen, verwijten enz. Het moet je ook opgevallen zijn dat hij zijn partner "vriendin" noemde en niet zijn "vrouw". Carrièrevrouwen zijn meesters in het bedrijven van seriële monogamie (van relatie tot relatie gaan). Als ze eenmaal de man hebben gevonden die ze willen (meestal rond de 30 voor carrièrevrouwen) dan worden huwelijk en kinderen een optie. Sterk op carrière gerichte vrouwen gebruiken hun twintiger jaren om te reizen, studeren en seksueel te experimenteren.

koter | 29-06-16 | 14:50

Dat hele feminisme is zo kortzichtig, het gaat altijd alleen maar over "ikke ikke ikke". Mannen denken na over waar het heengaat met de wereld (en dus niet specifiek alleen maar met zichzelf), en maken zich dan bijvoorbeeld zorgen over dingen als islamisering. Bij vrouwen lijkt een dergelijke wijdere blik vooralsnog volstrekt te ontbreken, die willen zich alleen maar "geweldig voelen".

Opslag Medium | 29-06-16 | 14:49

koter | 29-06-16 | 14:27
Sinds wanneer wordt maatschappelijk werk geacht logisch te zijn?

Gazbrom | 29-06-16 | 14:46

-weggejorist-

Lagonda | 29-06-16 | 14:42

Je moet zelfverkozen gevangenen van een systeem nooit vragen te reflecteren over hun eigen toestand. Ze missen objectieve afstand; het systeem waar ze zich aan hebben onderworpen is teveel vervlochten met hun ego. Daarom zijn moslims de laatsten van wie je waardevolle inzichten over hun religie kunt verwachten, en moet je vrouwen niks vragen over feminisme.

Lagonda | 29-06-16 | 14:42

@Watching the Wheels | 29-06-16 | 14:19
Buuf is net verhuisd en haar scooter direct gejat, die werd gesignaleerd en de daders gingen vervolgens met de pliessie op de vuist. Ongelovelijk. De kans dat je scooter in 020 wordt gejat is overigens 100 focking %. www.parool.nl/binnenland/-zowat-elke-v...

Piet Karbiet | 29-06-16 | 14:29

stroopa | 29-06-16 | 14:23

Klinkt onlogisch. Wat is het nut van een cursus fietsen als je na afronding niet kan/mag fietsen?

koter | 29-06-16 | 14:27

Een beetje in de trend van: ''niets is te gek, álles kan en iedereen en staat voor een ieder open''

Zo heeft mijn vader vroeger een over -gefeministiseerde zweverige vriendin van m'n ma definitief de deur gewezen. Die had zich op haar 25e laten steraliseren. Dat zat ze doodleuk te vertellen. Ze had immers toch (nog) geen kinderwens en dát was lekker makkelijk. En dan kon je geoepsseks hebben want dát is leuk!

15 jaar later spijt als haar op d'r hoofd, janken.... en op ieder z'n kids willen passen.

Ben je toch gewoon gek!...

HypoPseudo | 29-06-16 | 14:25

Met het gevolg dat uiteindelijk man en vrouw, samen werkend, nog net het hoofd boven water kunnen houden.
Graaf van Egmont | 29-06-16 | 14:10

Zoals met alles kwestie van vraag en aanbod. Meer aanbod (lees arbeid) is minder vraag is sterkere onderhandelingspositie werkgever is lager loon. Veel mensen waren in de delusie dat twee werkende twee keer zoveel te besteden hebben. Dit klopt mits niet iedereen dit gaat doen en de groep beperkt blijft. Zodra de maatschappij als geheel zich in deze beweging begeeft schiet je financieel weinig op... want vraag een aanbod. Het andere nadeel is dat werkende vrouwen zich niet of onvoldoende voortplanten met als gevolg dat de staat immigratie nodig acht om het arbeidsaanbod op peil te houden. Allemaal leuk en aardig dat vrouwenemancipatie maar het brengt wel degelijk nadelen met zich mee. Zo weleens willen zien wat precies de kosten baten van dit proces/de obsessieve agenda vrouwen op de werkvloer te krijgen zijn.

koter | 29-06-16 | 14:25

koter | 29-06-16 | 13:20

In een grijs verleden heb ik van dichtbij het zgn opbouwwerk mogen meemaken. Die organiseerden een fietscursus voor Marrocaanse en Turkse vrouwen op een plek die je van buitenaf niet kon zien. Waarom? Nou die vrouwen waren als de dood dat man, broer, neef oom, opa vriend van man of broer neef enz. enz. zouden zien dat ze deze cursus deden, want straf!!!!!

stroopa | 29-06-16 | 14:23

@harry21 | 29-06-16 | 13:29 : Dat klopt. En zal altijd blijven kloppen. Twee linkjes aan het eind van mijn plempsel, ik ben daar een tijd geleden eens ingedoken. Het blijkt dat sinds vrouwn meer en meer zijn toegetreden tot de arbeidsmarkt, de kosten navenant toenemen. Dat heeft te maken met het stijgen van het inkomen per huishouden. Omdat dat toeneemt, kan het huishouden meer betalen voor huizen, waardoor er een prijsstijging van huizen optreedt. Daarmee zijn huizen nu (gemiddeld, altijd uitzonderingen natuurlijk) alleen nog maar betaalbaar voor gezinnen met twee inkomens: de markt past zich aan naar het beschikbare inkomen per gezin. Het blijkt dat in Amerika er een verhouding is van 2.2:1 qua kosten huis vs. gezinsinkomen. Ik denk dat dat hier zo'n beetje 4 of 5 is: hypotheken zijn gemaximaliseerd op 4 tot 5 keer het (gezins)inkomen. Pas als de meeste gezinnen weer 1 inkomen gaan genereren wordt dat weer anders denk ik. Maar niemand kan zich dat veroorloven. Linkjes: www.mybudget360.com/the-magical-2-hous... en www.doctorhousingbubble.com/the-fallac... . Altstublieft.

Alexis de T. | 29-06-16 | 14:19

Dat gelul ook altijd uit de hoek van de maakbaarheidsdenkers. Glazen plafonds bestaan wel degelijk. Voor iedereen die door een bepaald niveau naar boven wil stijgen is er een stilzwijgende code waaraan je moet voldoen om bij de club te horen. Is gewoon zo. En wordt je niet bij de club toegelaten, dan moet je maar met Groucho Marx je schouders ophalen. Ik zou nooit bij een club willen horen die mij toelaat als lid
.
Veel erger is nog vind ik het gelul dat iedereen alles kan worden wat ie wil. Wanneer je je best er maar voor doet. Nee, niet waar. Dan krijg je taferelen als bij sportclubs waarbij vaders de coach in elkaar hoeken omdat Sjakie niet in de B3 mag. Dat Sjakie geen bal raakt is niet van belang volgens vader, want hij doet zo zijn best.
.
En dan het gezeik over ongelijke kansen van minderheden, die er inter alia ook alles aan doen om door uiterlijk vertoon, spraakgebruik of spraakgebrek, door instelling of algehele lamlendigheid, hun kansen direct om zeep te helpen. Maar wel huilen om raksisme. Klaar mee, met dat gezeik. En het zou tijd worden wanneer de rubberen stoeptegels weer uit de grond getrokken worden, de safespace wordt dichtgemetseld en eigen schuld dikke bult weer uit de kast kan.
.
Eigen verantwoordelijkheid eerst.

Glasgow Argus | 29-06-16 | 14:19

GS het Opzij van de jaren tien.
.
@necrosis | 29-06-16 | 14:08
Was Van der Steur helemaal naar Amsterdam gefietst of liegt hij weer?

Watching the Wheels | 29-06-16 | 14:19

koter | 29-06-16 | 14:12
Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs het resultaat te zijn. Zolang diek nog op niveau met zijn vriendin kan praten zal het wel goed gaan. Zijn vriendin is hem misschien in inkomen voorbij zijn gestreefd, dat wil niet zeggen dat ze samen niet meer het zelfde intellectuele niveau hebben.

Graaf van Egmont | 29-06-16 | 14:18


Mannen zijn (fysiek) sterker dan vrouwen. Een feit. In een masculine maatschappij wordt dat verschil benadrukt.
De blijf van mijn lijf huizen puilen uit van de moslimvrouwen. Niet alleen hun eigen man, maar eigen familie kan de schande ook niet verteren.

Wil je dus de moslima laten emanciperen, dan moet een hele cultuur veranderen. En ze moet het zelf willen. Maar je echtgenoot tegenspreken kan je als hoofddoek vrouw je leven kosten. De ruimte die vrouwen krijgen hangt volledig van de mannen af. In onze samenleving ligt het net wat anders, meer op gelijke voet. De evolutionaire basisprincipes blijven echter hetzelfde.
Mannen zijn anders dan vrouwen. Fysiek en mentaal. Mannen zijn in het algemeen dominanter. Ook al zal een vrouw verbaal sterker zijn. In algemene zin is ze terughoudender omdat ze het conflict wil mijden. Onzekerder is over zichzelf. Daarom krijgen mannen gelijk opslag wanneer ze erom vragen. Een vrouw durft het niet eens te vragen. Dan hebben we het nog niet eens over de bitch die een vrouw moet zijn om het tegen de dominante mannen op te nemen.

dijkbewaker | 29-06-16 | 14:17

Zij noemde het destijds een glazen plafond, maar het is een keuze.
Lampelul | 29-06-16 | 14:12

Je kan je ook afvragen of het wel zo gezond is. Carrière maken en de lange uren die hiermee gepaard gaan blijven niet al te gezond te zijn: "Women's long work hours linked to alarming increases in cancer, heart disease"
www.sciencedaily.com/releases/2016/06...

koter | 29-06-16 | 14:16

necrosis | 29-06-16 | 14:08
En ik garandeer je, dat geen enkele politieman naar die fiets op zoek gaat. Sterker nog, als de fiets gevonden wordt, gaat hij de gracht in.
Toch best wel lekker om een populaire baas te zijn.

Graaf van Egmont | 29-06-16 | 14:12

Mijn vriendin doet ook aan karierre. Geen problemen ondervonden. Inmiddels mij ver voorbij gestreeft.
diek | 29-06-16 | 13:52

Kwestie van tijd voordat jij een nieuwe vriendin mag zoeken. Zodra je vriendin iemand heeft gevonden op haar niveau you're gone. Vrouwen hebben een sterke voorkeur voor mannen die minimaal even maatschappelijk succesvol zijn als zijzelf, liefst nog succesvoller (heeft evolutionaire oorsprong, zie prof. Gad Saad). Het enigste wat nog in je 'voordeel' kan werken is als je vriendin fysiek niet te al te aantrekkelijk is: kutkop, overgewicht of zichtbare handicap.

koter | 29-06-16 | 14:12

Oud nieuws.
Linda de Mol zei het jaren geleden al. De reden dat vrouwen geen hoge posities innemen is de keuze voor het gezin.
Zij noemde het destijds een glazen plafond, maar het is een keuze.

Lampelul | 29-06-16 | 14:12

Hoe is het eigenlijk met voormalig Jonge ambtenaar van het Jaar 2007 mevrouw Wassila Hachchi ?

Piet Karbiet | 29-06-16 | 14:11

Die wijven hadden in de jaren '60 en '70 ook de Nederlandse vrouwen met rust moeten laten. En de politiek had zich er al helemaal niet mee moeten bemoeien. Ik kon in de jaren '70 gewoon in mijn eentje mijn gezinnetje onderhouden. Wat de Gravin er bij beunde was voor de luxe zeg maar. Een douceurtje zeg maar. Maar de vrouwen wilden zo graag meespelen met de grote mensen. Gevolg: zowel vrouw als man een baan, allemaal een koophuis en spullen, heel veel spullen. Met het gevolg dat uiteindelijk man en vrouw, samen werkend, nog net het hoofd boven water kunnen houden.

Graaf van Egmont | 29-06-16 | 14:10

Ja, wij mogen mutsen op, maar niet tijdens het werk. Ooit bijvoorbeeld een caissière gezien met een muts op die niet bij het uniform hoort? Nee, want dat mogen ze (terecht) niet. Voor die hoofddoek moet overal en altijd een uitzondering worden gemaakt.

Lapin | 29-06-16 | 14:08

Uw Psychiater | 29-06-16 | 13:38

Alsof de Fatima's en Özlem's ooit de goede baantjes zullen krijgen. Tuurlijk zullen sommige allochtonen toegelaten worden tot de betere baantjes zodat discriminatie en achterstelling niet al te zichtbaar wordt en achterstelling ontkent kan blijven worden. De betere baantjes zijn voor autochtone Nederlanders, pas in het geval ze er echt geen één kunnen vinden of een statement willen maken krijgt een allochtoon de baan. Allochtonen zijn zich hiervan terdege van bewust vandaar dat vele (met name de jongens) niet als de te veel waarde hechten aan formeel onderwijs of een vrij beroep kiezen (met name advocatuur) of gaan ondernemen.

koter | 29-06-16 | 14:04

Wat Pritt zegt! Iemands schaamlippen eraf snijden is net zo erg als een hoofddoek dragen. Ofzo

Ravissant | 29-06-16 | 14:00

@swassannuf

Nevermind. Niet onder dit topic helderlichtje...

overVecht | 29-06-16 | 13:59

@koter | 29-06-16 | 13:54
Ik geef het op.....

necrosis | 29-06-16 | 13:58

overVecht | 29-06-16 | 13:42

Je hebt het hele interview niet gelezen.
Ik verwijt jou niks,al zou je de hele dag door zuipen.
Het is jouw lever,niet de mijne.

swassannuf | 29-06-16 | 13:57

@Cuyahoga | 29-06-16 | 13:52
*moehahaha*

necrosis | 29-06-16 | 13:56

wie is Babs?
nee laat maar, geen interesse

Wutbürger_ | 29-06-16 | 13:55

'Mannen zijn zakelijker?'

"Nee. Wel afstandelijker. Meer met zichzelf bezig."

Lekker makkelijk gedacht. Over het algemeen vallen vrouwen op mannen met macht (lees geld) en status. Als mannen daar niet over nadenken, hoe verwacht je dan enig animo bij de dames te hebben.

Battery!!! | 29-06-16 | 13:55

Als ze naar de huisarts gaan, zit de wachtkamer vol met familie die het liefst allemaal de spreekkamer inwillen.
necrosis | 29-06-16 | 13:42

En dit is voor jou een teken van onderdrukking/beperking. Misschien worden ze begeleidt omdat ze de taal niet machtig zijn en iemand nodig hebben die voor hen vertaald?

Hoe weet jij dat een vrouw haar man zelf niet heeft verzorgt haar te vergezellen?

Als één van mijn ouders een afspraak in het ziekenhuis hebben ga ik vaak ook mee... simpelweg om te steunen. Dit soort tripjes doe je niet voor de lol en als er iemand bij is verlicht dit toch wat de stress.

koter | 29-06-16 | 13:54

Mijn vriendin doet ook aan karierre. Geen problemen ondervonden. Inmiddels mij ver voorbij gestreeft.

diek | 29-06-16 | 13:52

EefjeWentelteefje | 29-06-16 | 13:48
Zo is dat.
Wist je trouwens dat je aan een vrouw haar voeten kan zien, of ze je leuk vindt?

Als haar voeten achter haar oren zitten, vindt ze je leuk.

Cuyahoga | 29-06-16 | 13:52

@ banlieue | 29-06-16 | 13:33
Ayaan Hirsi Ali = HELD(in). Dank voor de link!

EefjeWentelteefje | 29-06-16 | 13:51

@harry21 | 29-06-16 | 13:29 Nice, dankje. Ik was al een tijdje op zoek naar zoiets. Ik stel voor dat we politici, media en roeptoeters confronteren met het falen van hun logische redeneringen. Dat maakt de discussie zuiver. Ook de heer Pechtold met zijn feitenvrije discussie. Ik ga daar niet over ophouden, en zal ieder woord dat hij spreekt wegen op een goudschaaltje.

Alexis de T. | 29-06-16 | 13:50

Over die kinderopvang heeft Barbara wel een punt, daar was de overheid zo mee aan het zwalken (Hoi Sharon Dijksma!) daar kon je als gezin niet op navigeren. De ene maand kreeg je honderden euro's en de volgende weer niks vergoed. Met twee werkende ouders was je het ene jaar grootkapitaalverdiener en kon je alles zelf ophoesten en het jaar daar op was dit weer compleet anders. Het was prima geregeld tussen werknemer en werkgever tot de overheid zich er mee moest gaan bemoeien. What's new.

Piet Karbiet | 29-06-16 | 13:48

Ik zal het je even verduidelijken. Voor de Nederlandse vrouw is er de keuze, voor de moslimvrouw niet.
roze_bril | 29-06-16 | 13:27

Dit lijkt me slechts en aanname. Heb hier persoonlijk nog nooit enig hard bewijs voor gezien. Je zou kunnen stellen dat carrière maken voor Nederlandse vrouwen min of meer geen keuze is. Op autochtone vrouwen wordt door de cultuur (waaronder feministen) zo veel druk uitgeoefend om professioneel succesvol te zijn, met als gevolg dat ze het moederschap zo lang mogelijk uitstellen of, steeds vaker, maar helemaal geen moeder worden. Ik heb in het verleden weleens met Marokkaanse en Turkse vrouwen gewerkt en, alhoewel slechts persoonlijke ervaring is, kan ik je zeggen dat deze vrouwen in de regel heel erg op gezin zijn gericht. Het allerbelangrijkst voor deze dames is trouwen en een gezin stichten. Werk werd door deze vrouwen gezien als middel niet als doel op zich, iets wat het voor Nederlandse vrouwen wel is (doel op zich).

koter | 29-06-16 | 13:48

Weet je wat het enige probleem is met moslims?
Ze zullen nooit de hand in eigen boezem steken. Maar dan ook nooit.

Conan de Rabarber | 29-06-16 | 13:48

Hier een feministe die kotsmisselijk wordt van al die excuses voor hoofddoeken.

Als je je moet verpakken omdat je anders zogenaamd 'te verleidelijk' zou zijn voor gefrustreerde testosteronbommen, dan is er iets heel erg mis in die 'cultuur' van je. Zo simpel is het.

EefjeWentelteefje | 29-06-16 | 13:48

@swassannuf

Mij een drankprobleem onterecht verwijten maar zelf in zowat elke tegel die je post drank erbij halen.

Maakt mij niet zo heel veel uit hoor maar waar het hart vol van is...

overVecht | 29-06-16 | 13:42

@koter | 29-06-16 | 13:37
Dat bedoelde ik dus niet.
Ik bedoelde dat ze praktisch aan de ketting worden gelegd en alleen naar buiten mogen onder begeleiding van familie.
Als ze naar de huisarts gaan, zit de wachtkamer vol met familie die het liefst allemaal de spreekkamer inwillen.
DAT bedoelde ik.
En wat is er mis met beperking van de bevolking?

necrosis | 29-06-16 | 13:42

Cuyahoga | 29-06-16 | 13:38
Daar heb je Fatima en Özlem dan weer voor.
Toch?

swassannuf | 29-06-16 | 13:41

Ik dacht altijd dat vrouwen aan de onderkant van het glazen plafond zaten, omdat ze, als ze daarboven zaten, het geen glazen plafond, maar een glazen vloer is.

En zeg nou eerlijk, een glazen vloer ondermenstrueren, dat is toch geen gezicht.

Cuyahoga | 29-06-16 | 13:38

Waarom zouden de Fatima`s en Özlem`s een opleiding volgen en gaan werken? Een uitkering opstrijken en illegaal schijt en zeik-hokken schoonmaken levert toch veel meer op?

Uw Psychiater | 29-06-16 | 13:38

Emancipatie onder moslimvrouwen?
Dat vindt hun familie niet goed.
necrosis | 29-06-16 | 13:17

Simpelweg een verschil in mentaliteit en waardesystemen. Mensen uit oriëntale culturen zijn gericht op de groep, die uit de occident (het Westen) op de individu. Vandaar dat westerlingen individuele vrijheid heilig hebben verklaard. Oosterlingen zien het individu als ondergeschikt aan de belangen van het collectief. Beide systemen hebben zowel voor- als nadelen. Het Westers systeem biedt zoals gezegd: persoonlijke vrijheden met zich mee; seksueel, financieel, moreel etc. maar ook zwakke familiebanden, kleine gezinnen, beperkte voortplanting, hedonisme etc. Het Oosterse systeem is zeer zeker meer afgebakend. Op seksuele losbandigheid wordt zwaar neergekeken (een vrouw die seks heeft met iemand die niet haar echtgenoot is is automatisch een hoer), er wordt verwacht dat je klaar staat voor je familie en gemeenschap (en krijgt dit op je beurt terug als jijzelf een beroep op ze moet doen) grote families en gezinnen. Elke zienswijze komt met haar voor- en nadelen. Nu moet alleen nog blijken welk in de praktijk het meest effectief is. Gezin het Westerse geboortecijfer (negatief) kan je evolutionair stellen dat het Oosterse perspectief het fitst is.

koter | 29-06-16 | 13:37

Als ze het over een wijntje inschenken heeft kan je er gerust van uit gaan dat daar flink gezopen wordt.
Altijd maar weer downplayen als het over wijn gaat.
Het houdt nooit op.
Niet vandaag.
Bier is anders.

swassannuf | 29-06-16 | 13:35

Wij dragen toch ook mutsen... hoofddoek is onderdeel van een totalitair systeem trut! Niks prima, afdoen en poetsen!

Klunhel | 29-06-16 | 13:33

Typische goedlinkse kromme tegenargumenteringreflex.
Natuurlijk mag ook Babs een muts op. Maar het MOET niet.

squadra | 29-06-16 | 13:30

koter | 29-06-16 | 13:20

De uit leg klopt ook niet. Volgens opgave van het RIVM, middels het nationaalkompas.nl, blijkt dat Nederlanders te weinig kinderen krijgen om zichzelf als bevolkingsgroep in stand te houden. Dat geldt overigens ook voor Turken, Surinamers en Antilianen. De enige groep die zichzelf nog enigszins op peil houdt zijn de Marokkanen met 2,3 kinderen gemiddeld.

Wat volgens mij moet blijken is dus dat vrouwen thuis horen en alle ruimte horen te krijgen om zich te richten op het moederschap. Dat is wat mij betreft een betere beleving dan dit soort gezinnen te ontwrichten zodat een somalische qat-kauwende bankzitter hier een uitkering kan vangen en daarmee gestript wordt van zijn persoonlijkheidsontwikkeling. Kan ook hij een gelukkiger mens zijn in zijn eigen land, omringd door zijn eigen mensen, normen, waarden en cultuur.

netniet | 29-06-16 | 13:29

@TriestGeval | 29-06-16 | 13:24
.
Ik hoor meestal een Ja maar, met een of andere onlogisch of wereldvreemd voorbeeld in de rest van de zin. Of een kennis van een vriendin die ook iemand kent die product X niks vindt.

Piet Karbiet | 29-06-16 | 13:29

@koter | 29-06-16 | 13:20

Ik zal het je even verduidelijken. Voor de Nederlandse vrouw is er de keuze, voor de moslimvrouw niet. Dat zij de hoop heeft dat moslimvrouwen een opleiding volgen of gaan werken heeft te maken met het gevolg dat zij beter hun eigen keuze kunnen maken. Dat maakt het inderdaad verwarrend. Zo, ook weer uitgelegd. Tegenwoordig moet je hier toch alles uitleggen.

roze_bril | 29-06-16 | 13:27

@koter

Als je het echt niet wil of kan begrijpen probeer iets dan niet samen te vatten maar zeg gewoon even niets. Is voor alle partijen beter.

overVecht | 29-06-16 | 13:26

Wat vind je van zuur-in-gezicht-gooien-want-afgewezen-voor-gearrangeerd-huwelijk?
Prima, wij doen toch ook een gezichtsmaskertje en een high tea als we weer eens afgedankt zijn?

hfakker | 29-06-16 | 13:25

Heeft iemand ooit een z.g. geëmancipeerde vrouw iets zakelijk bruikbaars horen poneren in een productie of evaluatie vergadering?

Ik hoor ze uitsluitend privé emoties te berde brengen.

TriestGeval | 29-06-16 | 13:24

Als heterosexuele blanke man voel ik mij zwaar gediscrimineerd na het lezen van dit bericht.

Nacho_Vidal | 29-06-16 | 13:24

koter | 29-06-16 | 13:20
U kunt aansluiten bij DENK, als u niet al lid bent.

BlowingBubbles | 29-06-16 | 13:24

Zot excuus voor een hoofddoek numero 1:
hoeiboei.blogspot.nl/2008/12/twintig-z...
Mijn moeder droeg een doekje om haar nieuwe permanent tegen de regen te beschermen. Dat ding ging af op het werk. En ze droeg het niet om wellustige mannen op een afstand te houden. En al helemaal niet omdat ze anders klappen kreeg van haar broers of man.

Piet Karbiet | 29-06-16 | 13:23

Wat vind je van het fysiek corrigeren van je vrouw goedkeuren?
Prima wij houden toch ook van gespanked worden als we een dolle nacht hebben?

hfakker | 29-06-16 | 13:23

"Het feit dat vrouwen minder op topposities zitten, heeft te maken met hun eigen keuze voor het gezin"

"Als je iets wil, kan het. Voor moslimvrouwen moet nog veel gebeuren. Ik hoop van harte dat zij ook hun huis uit uit komen, opleidingen volgen en gaan werken."

Dit snap ik niet. Dus niet-moslimvrouwen mogen voor het gezin kiezen maar als moslimvrouwen dit doen is dit een indicatie van achterstelling, discriminatie en een bevestiging dat feminisme nodig is in die groep?

koter | 29-06-16 | 13:20

Wat vind jij van spindokters?

Prima. Want er zijn veel politici ziek.

steekmug | 29-06-16 | 13:17

Emancipatie onder moslimvrouwen?
Dat vindt hun familie niet goed.

necrosis | 29-06-16 | 13:17

Roflol @ Pritt zijn tweet trouwens. Sterk.

overVecht | 29-06-16 | 13:15

Is van Rossem op Mutsaerts de functie aan het azen nu Brexit en GeenPeil klaar zijn en er geen Nexit komt?

overVecht | 29-06-16 | 13:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl