Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Italie en Submission

Buigt u even?Ayaan Hirsi Ali is zo langzamerhand een internationale bezienswaardigheid aan het worden. De VVD-politica mocht zich in New York al laten feteren omdat ze in de top 100 van meest invloedrijke mensen op de wereld stond. Deze week beleefde ze haar finest hour in Italië. Niet alleen werd een belangrijk deel van Submission vertoond, ook waren Italianen genadeloos over de Nederlandse gedoogcultuur. NOVA vertoonde gisteravond een deel van de Italiaanse uitzending. Volgens Starf*cker gaat Hirsi Ali een symbool worden tegen het pappen-en-nathouden van Job Cohen, Geert Mak en Femke Halsema. In Italië staan we er in ieder geval gekleurd op...


Nederland veel te tolerant

Een studio vol Italiaanse politieke kopstukken was komen opdraven voor een debat over submission. Pauline Valkenet in Trouw: "Al snel kwam Nederland ter sprake. Er volgde een filmpje, getiteld 'Holland, het verloren paradijs'. Mooie plaatjes van grachten en fietsende blondines werden afgewisseld met beelden van de plek waar van Gogh werd vermoord. Een columniste zuchtte diep. Mijn generatie droomde van Amsterdam. Dat was de plek waar alles kon. Maar nu moeten we helaas constateren dat het vaderland van de vrijheid is veranderd in een gewelddadige maatschappij. Het is geen rolmodel meer voor Europese jongeren. Het Nederlandse experiment is mislukt."

Dat is andere taal dan Job Cohen en Geert Mak de afgelopen week waarin het nieuws weer beheerst werd door de "dark sides of Amsterdam," zoals op een Amerikaanse weblog werd geschreven over de mishandeling van twee Amerikaanse homoseksuelen door, naar alle waarschijnlijkheid, Marokkaans gajes. In Nederland wordt nu alle mogelijke moeite gedaan om dit nieuws onder het tapijt te vegen. Als de hoofdredacteur van een prominent Amerikaans homoblad het nieuws niet op de eigen website had gebracht, dan wisten we nog van niets.

De Amsterdamse politie zwijgt dit type incidenten stelselmatig dood. Voor joden en homoseksuelen zijn bepaalde wijken in Amsterdam "no-go-area’s". Mooier kan ik het niet maken, maar we weten al niet meer beter. Niets doen, gaat de Nederlandse schatkist veel geld kosten want internationaal hebben we in Ayaan Hirsi Ali een levend symbool tegen het Nederlandse knuffelbeleid. AHA wordt over de hele wereld uitgenodigd en steeds gaat het net als in Italië over het verloren Nederlandse paradijs. Dat is iets anders dan de schofterige term "handelaren in angst" die Geert Mak hiervoor deze week gebruikte in Rondom Tien. Buitenlanders zullen Nederland gaan mijden, met uitzondering van die dranklustige hordes Engelsen die wekelijks per Easyjet op Schiphol worden gedropt.

Ik ben geen fan van AHA en Geert Wilders. Dat is geen geheim. Maar ik ben er wel trots op dat Ayaan over de hele wereld over de onderdrukking door de moslims kan en mag vertellen. Dat Submission in steeds meer landen op de televisie komt.

Dat de hele wereld ziet dat het hier in dat vriendelijke landje aan de Noordzee uit de hand aan het lopen is, maar de verantwoordelijken verlamd lijken. Misschien kan die idiote Geert Mak hier eens een boek over schrijven...

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

@Abuneenee
Misschien was ik niet duidelijk genoeg, maar ik ben nog steeds voor een sterke vrouwenbeweging binnen de Islam. Een hoop vrouwen beseffen zich waarschijnlijk niet dat ze onderdrukt worden, omdat die onderdrukking diep geworteld is in hun traditie. Ze besffen zich waarschijnlijk niet dat er ook nog een andere manier is om te leven en het zou goed zijn als iemand ze dat duidelijk zou kunnen maken !
Loerende extremisten moet je niet gaan vergelijken met de hele islamitische bevolking trouwens. Dat noemen ze over een kam scheren en die opmerking over luizen, daar zou Mak heel blij mee geweest zijn.

preacher | 18-05-05 | 15:21

@Abuneenee
Nee, mijn natte dromen gaan niet over de bevrijding van de mohammadana's. Misschien droom ik er weleens over, dat twee bevolkingsgroepen, die op dit moment in de geschiedenis zo lijnrecht tegenover elkaar staan , weer wat meer begrip voor elkaar krijgen en beter gaan samenwerken om bestaande problemen op te lossen. Niet alleen meer over en weer schelden en dreigen met agressie, maar als verstandige mensen elkaar helpen en steunen en open staan voor kritiek en verandering.Dat zijn tot nu toe helaas alleen dromen en ik krijg daar (helaas) geen orgasme van. En laat die vrouwen toch met die hoofddoekjes, ik in ieder geval zie ze niet als symbool van onderdrukking, meer als een teken van hun geloof en net zo onschuldig als die idiote armbandjes waar hele volksstammen mee liepen.
Als je wat beter had opgelet trouwens dan had je kunnen lezen dat ik het ook een verdienste van AHA vindt, dat ze ons duidelijk heeft gemaakt wat er achter de burkha's zit en onder de perzische kleedjes ligt. Alleen al die blinde haat voor wat iemand zegt, is veelzeggend. Zij helpt ons het oude af te breken en er iets nieuws voor in de plaats te bouwen. Een moeizame en tijdrovende klus.
P.S. dat over die luizen, dat gaat toch wel een beetje te ver,vind je niet ?

preacher | 18-05-05 | 14:00

@ Preacher, 18:25: Je schrijft: 'Dus als ik het goed begrijp laat, volgens jou, de islamitische vrouw zichzelf vrijwillig onderdrukken in de naam van Allah ?'

Ik antwoord: het kan er bij mij niet in dat vrouwen die onderdrukt worden en daar geen vrede me hebben bij de vleet de ketenen der onderdrukking (in dit geval een hoofddoekje) vrijwillig aantrekken. Desalniettemin zie ik om mij heen een wonderbare vermenigvuldiging van het hoofddoekje (waarschijnlijk de bron van al die luizen). Ergo conclusio: de mohamedanas vinden kennelijk niet dat ze onderdrukt worden. Het spijt me voor jou en jouw natte dromen over de bevrijding van de mohamedanas. Het probleem is denk ik eerder dat zij denken dat wij moeten worden bevrijd door invoering van het mohamedanisme.

@ veest van Pim: Je schrijft: 'Wat heeft AHA dus opgelost of verwezenlijkt?' Ik antwoord: de merites van AHA zijn gelegen in het feit dat zij ons land mede de ogen heeft geopend voor het gevaar van het mohamedanisme dat op de loer ligt.

Abuneenee | 18-05-05 | 10:11

@preacher
ik weet het zelf ook niet meer na het lezen van de definities van die 3 termen, maar cynisme komt toch het dichtst in de buurt

De Zuid-Limbabwaan | 18-05-05 | 02:35

@DZ-L
Of toch sarcasme ?

preacher | 18-05-05 | 01:10

@DZ-L
Zat nog effe naar dat beeldscherm te staren en bedacht mij ineens dat er ook nog zoiets als cynisme bestaat.
Respect !

preacher | 18-05-05 | 01:00

@DZ-L
Teveel geschifte kokosmelk op ?
JA IK WEET DAT MOSLIMTERREUR BESTAAT !!!!

preacher | 18-05-05 | 00:53

Is er iemand zich nog niet bewust van het gevaar van moslimterreur?
frontpage.fok.nl/nieuws/54103
onze oosterburen iig wel. aanpakken die crap, klote moslimterroristen!

De Zuid-Limbabwaan | 18-05-05 | 00:05

@Veest van Pim Ik hoop voor jou dat je of journalist of schrijver bent. Die letters vloeien er bij jou maar uit en je schijnt er een groot plezier aan te beleven. Erg amusant leesvoer ook! WAt een zendingsdrang hebben die wahabieten zeg, daar waren onze missionarissen niets bij.
Doei Veest en nog bedankt voor de zeer vermakelijke discussie. Misschien tot ziens bij een ander topic, tenzij deze weer gaat leven als bijvoorbeeld @smurfina's vriendinnetjes hier komen reaguren.

preacher | 17-05-05 | 20:25

én een halve maan op de borst van hun djelabba geborduurd!

veest van pim | 17-05-05 | 19:40

@preacher: net bij ons op het avondnieuws: het gezeik in Oezbekistan lijkt mee te komen door moslims van het Wahabitische slag, het huismerk van Bin Ladens thuisland Saudi-Arabië. Dat heeft half Oezbekistan volgeplempt met moskeeën en die willen zich niet bij meneer Oezbekistan 'registreren'. Dat is al meer dan tien jaar aan de gang, Oezbekistan heeft zich achter Bush' war on terror geschaard, maar die heeft zijn Saudi-vrinden niet één keer gevraagd om te dimmen.

Nu komt er dus weer 'gezeik met moslims' dat je niet éénduidig in de schoenen van de islam kunt schuiven - ook niet op Bush trouwens. Als meneer Oezbekistan nou zélf wat moskeeën had gebouwd en baardprekers had getraind, had-ie kunnen zeggen 'dank je feestelijk, sjeik, maar onze minaretten doen het nog prima. tot volgend jaar maar weer!'

In België is de islam als officiele godsdienst erkend in mijn geboortejaar. Sindsdien heb ik in mijn eentje al meer staatssteun gekregen dan die hele geloofsgemeente samen. Zo maak je het ze erg makkelijk om terug te vallen op buitenlanders met diepe zakken, donkere brillen en snode plannen.
Eigen imams opleiden moet je vooral gaan doen. Voor de kaalkopjes hoef je 't niet te laten: op Stormfront zijn ze er toch al lang van overtuigd dat al dat baardtuig, van de wijkimam tot de grootmoefti van Perzië, door de Nederlandse staat wordt onderhouden.

Ondertussen pleit ik voor een registratie-en identificatieplicht voor moskeeën madrassa's hadassa's, minaretten, bidmatjes, schoenrekken en Mekkawijzers in Oezbekistan. En voor een naamsverandering van dat land ook.

veest van pim | 17-05-05 | 19:32

@veest van pim@18:52
Nee, dan had ik precies hetzelfde gezegd, alleen anders aangekleed.Ik ben absoluut geen allochtonenknuffelaar en probeer iedereen hetzelfde te behandelen.
Maarja soms besef ik wel dat ik ook maar een product ben van mijn opvoeding en cultuur.

preacher | 17-05-05 | 19:09

@preacher: thx. Goed dat het bij jullie nog niet zo ver is. Misschien maken jullie niet de fouten die wij hebben gemaakt. Alle protest wegzetten als 'verzuring' en alle overlast wegzetten als 'die moslims' is eigenlijk net dezelfde fout. Halsema=Wilders, figure that out!

En die P.S.: vandaag alweer veel te veel gereaguurd. Dat ik mijn kop eens hou, dàt zou nieuws zijn.

veest van pim | 17-05-05 | 19:08

@veest van pim
Amusant stukje veest !
Ik was dat hele dutroux gedoe al weer vergeten. Ik kwam toendertijd veel in Belgie,en de schaamte was bijna tastbaar, ook het maatschappelijke onbehagen. Zover is het hier NOG niet.AHA en van Gogh ? Soms vind je medestanders op de vreemdste plaatsen en de mens is godzijdank veranderlijk, misschien was Theo een beetje uitgesext, maar hij hield er ook wel van om gewoon eens tegen heilige huisjes aan te schoppen alleen al om het feit dat ze bestonden en hij daarmee mensen kon shockeren.
Hopelijk kunnen we inderdaad het beentje redden, ben ook benieuwd hoe de knuffelende heaumeaux het doen op de dam.
Stuur eens wat van je epistels naar Balkenende, ben zelf ook voor een keiharde aanpak van extremisten.
P.S. er zijn weer heel wat topics bijgekomen om op te reaguuren, zoals ze dat hier noemen.

preacher | 17-05-05 | 18:56

Loopt smurfina weg met me? Heerlijk! Waar gaan we heen? Of nee, verras me maar.
Geintje.

@preacher: Als je niet was overtuigd geweest dat Smurfina Marokkaanse - 'en dus' moslima - was, dan had je dus eerst anders op haar gereageerd, minder scherp dan je hebt gedaan? Dat is nou net waar we van af zullen moeten als we de ellende niet groter willen maken dan ze al is. AHA helpt ons daar niet echt bij vind ik.

Het probleem is niet 'de islam' maar het probleem is 'de samenleving' (Gètver wat klinkt dat wollig. Hé Mak! Slogan voor je volgende boek hebben?)

Misschien is Nederland wel te Mak geweest met sommige allo's. Met sommige auto's lijkt het ook aardig uit de klauw gelopen daar in Mokum en wijde omstreken. Tokkies, Vinkenslag, Big Willem z'n club...

Oké, de hopman van de HA is nu ook een allochtoon, maar die is wel érg geïntegreerd - hij kan zelfs Delfts blauw maken. Dus daar ligt het volgens mij niet aan.

Ik snap de woede en angst en ik snap dat het jullie de strot uitkomt. Maar we moeten wél verder.

@smurfina: Dus de moslimvrouwen dragen op straat de sluier én thuis de broek, en hun mannen gaan dan maar elke avond stoer staan doen in het theehuis - niet na tienen thuis of er zwaait wat - ? Europeser kan toch bijna niet...

veest van pim | 17-05-05 | 18:52

@Abuneenee: Wat heeft AHA dus opgelost of verwezenlijkt? Dat je nu ongemakkelijk wordt als je hoofddoekjes ziet, omdat je ze als vanzelf associeert met een negatief aspect van sommige Arabische - niet per se aan de islam gebonden - samenlevingen waar het niet zo erg is je vrouw murw te meppen. Dat bedoel ik net als ik zeg dat haar aanpak verkeerd is.

veest van pim | 17-05-05 | 18:36

@preacher: ik snap het beter naarmate ik meer lees hoe jullie je voelen sinds mei 2002 en november 2004. Lijkt erg op hoe het bij ons in de tweede helft van de jaren negentig was. Randje van de volksopstand toen: als er toen een oppositiepartij in geslaagd was om de mensen echt de straat te laten op gaan me méér dan balonnetjes en maskers alleen, was er flink gereld. Uitgerekend een gesluierde moslima, de zus van een van de ontvoerde en verkrachte kinderen, heeft de boel dan gekalmeerd. Later kregen we zieke kippen die de Groenen ìn, en de gristenen ùit het zadel gooiden. Die kippen leverden ons een naar onze normen erg progressief paars kabinet op, maar de échte kotsreflex was die hoop stemmen voor onze kaalkopjes. Waarom zeg ik dit eigenlijk allemaal? Oh ja. Omdat ik de woede bij jullie nu eindelijk begrijp en herken.

Mijn oplossingen waren en zijn de Marijnissen-oplossingen: extremo's op de huid zitten en ze aanpakken zodra ze over de schreef gaan. Heb je volgens mij geen nieuwe wetten voor nodig: Hebben jullie voor de Europese voetbalkampioenschappen in 2000 ook niet zo'n 'snelrecht' ingevoerd zoals wij hadden? Speciaal voor noodgevallen? Dan lijkt het me nu wel tijd om dat glaasje te breken en dat hamertje te pakken, want erg veel noodgevaller gaat het in A'dam niet meer worden - ook al kan ieder van jullie nog steeds elke dag zoveel boterhammetjes eten als hij of zij maar wil. Maar behalve dat moet er ook een beetje sociaal pleisterwerk worden gedaan. Daar vind ik de ideeën van Sunnygirl heel goed voor.

'De boel bij elkaar houden' kan pas als je eerst de boel opschoont. Als je dan toch de 'stinkende wond'-beeldspraak volgt moet je wel het onderscheid maken tussen woekerweefsel dat het pootje beschadigt wegsnijden zodat de wond kan dichtgroeien, en botweg het pootje amputeren.

'Shocktherapie' als excuus om gewoon door te blijven schelden zonder oplossingen te zoeken, gaat het pootje niet redden. Nee, dan komt het beestje net in een schok omdat de zenuwpjes het niet meer trekken, en krijgt het Nederlandse samenlevingskonijntje een levensgroot infarct. Stimuleren kan wel, schokken beter niet.

Dus wat was het? Oh ja, dat gezwartepiet tegen 'links' en de islam loslaten, die woede uitschreeuwen - da's prima - maar blijven met elkaar praten, en ondertussen op het veld: opsporen, oppakken, vervolgen, veroordelen, opsluiten, klaar (hey, er is er eentje bijgekomen: er staat nu ook 'opsporen'. Move over, Remkes en Donner! Ik kom er aan!). 't Is weinig Miami Vice en het duurt lang en geeft geen instant relief, maar dat zit er in deze omstandigheden volgens mij gewoon niet ìn. "I don't believe we're in Kansas anymore" en zo.

Gisteren zag ik trouwens een paar videohoezen van ouwe van Gogh-films, zoals '06' (blote vrouw op wcpot met telefoon) 'Loos' (blote vrouwenreet met jarretelles eronder)en 'Blind date' (Blote vrouw met iets dat ik me niet meer herinner) en ik vind het verdomd grappig dat AHA de maker van dié films als medestrijder voor de vrouwenrechten wist te slijten.

veest van pim | 17-05-05 | 18:32

@j.a.te a
Wie is ' hij' ?

preacher | 17-05-05 | 18:32

@abuneenee
Dus als ik het goed begrijp laat, volgens jou, de islamitische vrouw zichzelf vrijwillig onderdrukken in de naam van Allah ?
Ik begrijp alleen even niet wat dat met AHA te maken heeft, laat staan dat ik het met je eens ben.

preacher | 17-05-05 | 18:25

@veest van pim 1605; 16:35: Je schreef:
Ik kan dus met de beste wil van de wereld niet zien wat AHA nou heeft verbeterd of 'bespreekbaar heeft gemaakt' en al helemaal niet hoe de positie van de vrouw in de islam er door haar aandachttrekkerij op vooruit is gegaan.' Het spijt me, maar als ik naar de supermarkt ga, dan zie ik met de dag meer hoofddoekjes (ad nauseam, en ik ervaar dat als ernstig bedreigend: stel je voor dat je er eentje aanraakt [bijvoorbeeld bij het ontvangen van het wisselgeld], of aankijkt: dan zijn de poppen pas echt aan het dansen, want ik ben als niet-moslim erger dan een onrein varken! (knor, knor)Daarom kies ik ook altijd een kassa zonder mohamedana, da's veiliger). Met andere woorden: de mohamedaanse vrouw wordt niet echt onderdrukt. Ze wil het zelf. Ze wil gewoon gehoorzamen aan alla.

Abuneenee | 17-05-05 | 17:54

starfucker begrijpend lezen/een tv programma bekijken is wel aan jouw besteed. Hij zegt juist dat we niet naief moeten zijn en dat we wel met een groot probleem zitten.

J. A.te A | 17-05-05 | 16:56

@smurfina@veest van pim
Excuses voor vele tikfoutjes !

preacher | 17-05-05 | 16:39

De Koran, het boek dat liefde en vrede predikt; tenminste, voor een ieder die in Allah gelooft (en vrouwen zijn natuurlijk ook ondergeschikt, maar dat spreekt vanzelf). De rest wordt in stukjes gehakt.

Prachtig, al die mensen die dan beginnen te roepen dat de Koran toch liefde en vrede predikt en waarom we dat niet willen zien.

TheRealShowstopper | 17-05-05 | 15:58

@smurfina
Ik heb geloof ik een keer iets van je gelezen bij maroq.nl en je taalgebruik ('die geval' een vaak voorkomende taalfout bij marokanen @01:45) deden mij vermoeden dat je een moslima was.In je 2de post zeg je dat je dat niet en ik neem aan dat je de waardheid spreekt, want het zou wel dieptriest zijn als je hier niet voor je geloof durfde uit te komen.Als ik dat geweten had, had ik natuurlijk anders op je gecomment, maar ik hoop dat je toch begrepen hebt wat ik bedoelde. Je tweede post was trouwens een stuk beter onderbouwd en minder emotioneel en ik begrijp nu dan ook waarom je zo wegloopt met veest van pim.
@veest van pim
We blijven maar doorgaan, he.Ik begrijp dat je je erg bezorgd maakt over de toestand in Nederland. Ik ben vannacht ook wat geschrokken van @smurfina's comment en de reactie daarop van @deburg. Een soort burgeroorlog in het klein.
Toch blijf ik bij mijn standpunt dat we AHA nodig hebben, al is het ook niet mijn favotiete persoon en zie ik ook haar negatieve kanten, zoals jij die breedvoerig uitlicht.
Er waren echter al tekenen van een ontsteking in Nederland en na 9/11 heb ik, ook van dichtbij omdat ik in een wijk woon met veel allochtonen, die ontsteking zich langzaan zien ontwikkelen tot een gezwel, toenemende irritatie tussen autochtonen en allochtonen. Dit gezwel moet opengesneden worden, de pus MOET eruit en zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En er zijn geen onschuldige Nederlanders meer of onschuldige islamieten, we hebben dit met zijn allen veroorzaakt en moeten ook samen naar een oplossing zoeken. Dit kan volgens mij niet zonder dat er links en recht klappen gaan vallen en daar ben ik net als jij heel huiverig voor.
Kon trouwens je oplossing voor Amsterdam niet vinden.

preacher | 17-05-05 | 15:57

en met dingen die in de alledaagse realiteit gebeuren bedoel ik wreedheden die in naam van de islam plaatsvinden.

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 15:35

@ veest van pim 17-05-05 @ 14:01
aan de hoeveelheid van je berichten te zien heb je een sterke missiedrang...
ik was eigenlijk van plan geen bijdrage meer te leveren, maar aangezien je mij in een kwaad daglicht probeert te stellen, reageer ik toch nog maar eens:
Nee ben nog nooit naar de koranschool geweest. maar de koran is overal op het internet integraal te lezen, zelfs de meest gezaghebbende vertalingen. En als ik dan via een site als www.skepticsannotatedbible.com/quran (daar vind je de haatzaaiende gedeeltes met hoofdstuk en nummer) gebruik om deze door te lopen dan schrik ik. Als ik zie dat ik de alledaagse realiteit deze teksten worden aangehaald als legitimatie, dan schrik ik nog meer. Als ik hoor dat dit ook in Nederland gebeurd dan schrik ik mij bijna dood.
De sharia is weer zo'n goed voorbeeld waarom ik tegen de islam-ideologie ageer. Of moet ik soms respect hebben voor straffen als hand af hakken, benen afhakken, steniging, tweederangs positie van vrouwen in het islamitische recht etc. etc.
Wat is er mis mee als zorgzame burgers dit aan de kaak proberen te stellen?

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 15:33

@veest van pim 17-05-05 @ 14:17

Da's dan mooi voor de sportende vrouwen in Afghanistan. Nu de rest nog.
Jouw argumenten vallen in de categorie: ik ken iemand die etc., dus niets aan de hand. Je maakt precies dezelfde fout als de mensen waar je kritiek op uit. Een paar sportende vrouwen in Afghanistan maken nog geen zomer.

TheRealShowstopper | 17-05-05 | 15:10

Ik wil jullie nog even bedanken voor het stem-advies.

-

Mocht ik nog geaarzeld hebben, dan is dat nu voorbij. Ondanks mijn 'linkse' achtergrond wordt het de VVD - en dan met name Ayaan Hirsi Ali.

-

Voor iedereen die denkt dat Ali's 'traumatische' jeugd de achtergrond is voor haar standpunt wil ik op dit:
film.guardian.co.uk/news/story/0,12589...
wijzen.

-

Het is lang en in het Engels, met voor en tegenstanders van Ali aan het woord, maar het verklaart veel.

-

Wàt een vrouw.
Petje af.

-

Go Ayaan.

filter | 17-05-05 | 14:59

Die sportende vrouwen in Afghanistan hadden in elk geval AHA niet nodig voor hun zaak. 'De barre en boze islam' is gewoon een goedkoop middel voor instant-profilering geworden voor mediadrollen van derde garnituur en lager, zoals vroeger bij missverkiezingen 'de wereldvrede' en 'het milieu' dat waren - met het verschil dat het nu wel gebeurt op de rug van duizenden mensen die er alleen maar slechter bij varen.

veest van pim | 17-05-05 | 14:17

Ik héb trouwens al geschreven wat een oplossing is voor A'dam en andere plaatsen waar veel problemen met veiligheid zijn. In mijn eerste bericht zelfs, geloof ik. Iets van vier werkwoorden en dan 'klaar' erachteraan. Overheen gelezen blijkbaar, SF. Scrollen maar.

veest van pim | 17-05-05 | 14:08

Jullie zijn nog steeds niet rijp voor oplossingen, vrees ik. Zodra iemand probeert het standpunt van de moslims onder de aandacht te brengen, en er op wijst dat AHA's aanpak écht niet gaat werken, krijgt-ie reacties van: "Je bent zélf 'n moslim, hé?! En je bedreigt ons! Zie je wel!" Idem voor iemand die niet meeloopt in AHA's kutfanfare, die is dan per definitie links. En Starfucker, met wie ik het vaak genoeg eens ben geweest, kan geen drie zinnen meer schrijven zonder over Mak en/of Halsema te liggen schuimbekken, in welke trhead dan ook, en gaat mij dan een beetje vertellen dat ik onzin schrijf.

Dat laatste kan ik best geloven, maar dan alleen als iemand mij ook kan uitleggen wat er zo onzinnig aan is om consequent het onderscheid te maken tussen extremisten die de islam misbruiken, de islam op zich, en de honderdduizenden moslims die helemaal geen boodschap hebben aan al dat gezeik. Maar met islamkenners als De Zuid-Limbabwaan in huis die de koran erger noemen dan Mein Kampf terwijl ze geen van beide hebben gelezen, de moslimgemeenschap vergelijken met het opkomend nazisme en dan ànderen zeggen dat ze zich moeten schamen, en het over anti-westerse preken in moskeeën hebben terwijl ze er zelf nog nooi teen poot hebben gezet, heeft GS natuurlijk geen boodschap aan het geluid van mensen die wel eens uit de eerste hand zouden kunnen weten wat er in die moskeeën en die wijken nou eigenlijk allemaal wordt gezegd en gedaan. Nee, dan liever de Telegraaf navlooien op incidenten van het 'bruine dader, blank slachtoffer'-slag om daarmee de hele groep in de hoek te kunnen zetten. Dit gaat helemaal nergens naartoe jongens en meisjes, en zolang AHA en GS dat niet beseffen, is deze thread gewoon zinloos.
Daarom ook antwoord ik niet op SF's vraag wat ik zou doen als ik in A'dam in het beleid zat. Dat kun je Cohen en Aboutaleb beter vragen. En Smit. En al die andere lui die daar wél zitten. Vraag hén waarom ze niks doen, in plaats van moslims af te zeiken. Maar dan moet je misschien wel eerst voor jezelf toegeven dat je toch niet helemaal hebt gekregen wat je verwachtte toen je stemde, en moet je je ook gaan afvragen of dat nou aan die politicus, aan de omstandigheden of aan jouw verwachtingen ligt. Allemaal niet eenvoudig, en zéker een stuk minder simpel dan in koor gaan staan krijsen van 'Die moslim heb het gedaan!'.

Ik moet erg hard denken aan het slot van 'The invasion of the body snatchers' - de remake met Donald Sutherland, wel te verstaan.

veest van pim | 17-05-05 | 14:01

en deze is helemaal mooi:

www.geertmak.nl/

Server Error
The following error occurred:

Could not connect to the server
Please contact the administrator.

TheRealShowstopper | 17-05-05 | 13:20

Na aanleiding van de column van Starf*cker: het doet me goed te zien dat Starf*cker het begint te snappen. Een mens is nooit te oud om te leren.

Nu wens ik hem nog de moed onder ogen te zien de PvdA de hoofdverantwoordelijke is voor de tolerante houding en het tolerante beleid ten opzichte van intoleranten in Nederland.

Dr. Dr. Bartholdy | 17-05-05 | 12:19

Vrijheid van meningsuiting is vast gelegd in de grondwet maar in de praktijk blijkt dwingelandij toch te werken. Woorden moeten worden gewikt en gewogen anders loop je binnen de kortste keren met een cordon beveiligers om je heen.

superdick | 17-05-05 | 10:06

wie zegt dat ik moslim ben? ik ken veel moslima s met wie ik veel praat op het werk en mijn buren, ik zeg alleen dat waar aha nu voor strijdt al eerder vrouwen voor streden, alleen zonder resultaat maar dat heb je met aha nu ook, als ze zo is begaan met die moslimvrouwen, waarom gaat ze niet uit de politiek en richt ze een eigen vrouwen rechten beweging in met voor alle vrouwen en religies. ik denk en wat ik zelf zie is dat die moslimvrouwen het nog lang niet zo slecht hebben,ik denk zelf soms dat de vrouwen zelf niet willen integreren, terwijl hun mannen juist dat wel willen, dan gaat het toch over een kleine groep die onderdrukt worden althans dat heb ik zelf niet gezien, wat ik zelf zie bij marokkanse vrouwen is dat ze best goed geintegreerd zijn, maar om aha nu als een ridder te zien die moslimvrouwen van de draak (islam) gaat redden dat gaat te ver

smurfina | 17-05-05 | 09:14

King of controversy
16-05-05 @ 21:34
Sommige Berbers nemen nu juist wat ze op school leren met een korreltje zout, de Koran is nl. letterlijk letter voor letter het woord van God. Als hij/zij bepaalde dingen uit de Koran al met een korreltje zout zou nemen zullen ze dat in ieder geval NOOIT toegeven...

Pannie | 17-05-05 | 08:58

@smurfina 17-05-05 @ 01:45

En met zo'n post ga jij zitten zeiken dat AHA jou provoceert? Is het voor een moslimkutje als jij wel toegestaan om onder de gordel te werken?

TheRealShowstopper | 17-05-05 | 08:30

@GeenStijl
Ik kan mij voorstellen dat jullie voor totale vrijheid in het forum zijn, dus als ik te ver ga door sommige mensen te waarschuwen voor al te extreme uitingen hier, mail mij dan even, ok !

preacher | 17-05-05 | 03:28

@deburger
Voor jou geldt hetzelfde, denk goed na over wat je submit ! Het zou je leven kunnen verpesten in deze vreemde tijden. We leven op een kruitvat !

preacher | 17-05-05 | 03:05

@deburger
ze hebben je nodig in Irak !

preacher | 17-05-05 | 02:53

Lieve Smurfina, als de vrouwenbeweging zo leeft onder de moslima's, gooi je haar dan eens los en maak me wild (geintje).
Ik zie helaas ook veel islamitische vrouwen om mij heen die schijnbaar niet zo bevrijd zijn als jij en vang niets op in de media over deze beweging,alweer helaas.
Maar als je nou eens van een afstandje naar jezelf kijkt, ben je dan ook niet bang om de vrijheidsgedachte, die schijnbaar bij jou en je vriendinnen wel leeft, over te dragen aan de rest van jullie Islamitische zusters ?
Jij en miljoenen anderen ,zoals je schrijft, voelen zich geprovoceerd door AHA en wensen haar zelfs dood (pas trouwens op wat je schrijft, het zijn rare tijden en ik zou niet graag willen dat je gevangen wordt gezet voor je mening !).
Maar zou die aanval van AHA nodig zijn als jij en al je zusters eindelijk eens echt vrij zouden zijn ?
En jullie zouden ook zoveel kunnen bereiken bij jullie mannen !
Nou ik er eens over nadenk, ben ik helemaal voor een sterke vrouwenbeweging binnen de islam !
Pas je op !

preacher | 17-05-05 | 02:48

veest van pim is de eenigste die allesgoed heeft verwoord, al tig jaren heb je vrouwenorganisaties die strijden voor de vrouwenrechten over de hele wereld, ook in marokko, tunesie en andere moslim landen, 8 maart wordt ook in moslimlanden gevierd, ik ken genoeg moslimvrouwen die werken en goed nederlands spreken en hier zijn geboren maar erg tegen aha zijn,waarom? omdat die geval totaal niet weet waarover ze het heeft, ze weet het verschil niet tussen geloof en cultuur, dat ze is besneden heeft niks met de islam te maken terwijl zij zich opde moslims wil wreken, dat ze nooit meer van sex kan genieten is erg voor der, maar om mijoenen moslims te gaan provoceren kan niet alleen haar klit kosten maar ook haar leven weg met die gaste

smurfina | 17-05-05 | 01:45

@king Dank u wel. Moge Allah ons de kracht geven om het pad van rechtschapenheid te bewandelen en goed te doen tegenover anderen. En moge Hij ons ook in staat stellen onszelf te doordringen van de geest van onderwerping en opoffering in het gehoorzamen van Zijn geboden.

sockpuppet | 17-05-05 | 00:59

@ sockpuppet
wel te ruste en dat de wijsheid u in uw dromen mag openbaren of zoiets.

King of controversy | 17-05-05 | 00:45

@CJ
Zolang die ongewijzigd is geldt ie, uiteraard is dat wat ik bedoelde. En dat is nu en hier. Dus geen ongelijkheid man/vrouw uitoefenen.

@King
Je kunt een onderwerp wel degelijk vanuit een specialisme benaderen. Of AHA geen enkele andere invalshoek heeft betwijfel ik. Ze staat immers niet los van de maatschappij en kent die ook. (Een prima ingeburgerd persoon ook.)

Anywayy. Laat. Slaap. Signing off.

sockpuppet | 17-05-05 | 00:40

@ sockpuppet 00:03
Je kan een onderwerp/probleem nooit vanuit een invalshoek bekijken. Dat leidt maar zelden tot een goede oplossing.
En over haar domme film, ik meende ergens te lezen dat een eerste jaars film student nog een onvoldoende zou krijgen voor dat product, dus in die zin een domme film.

King of controversy | 17-05-05 | 00:34

@sockpuppet: Zelfs de grondwet kan worden aangepast als er maar genoeg mensen voor zijn hoor. Dat is democratie.
(hij is oud )maar haal hem er toch weer bij: De 2e wereldoorlog is vanuit een democratie onstaan! tis al laat welterusten

__CJ__ | 17-05-05 | 00:26

@CJ 00:14 Mee eens dat inconsequent optreden schadelijk is. Duidelijkheid en gelijk behandelen -waar gelijkheid bestaat, aanpak kan wel degelijk per groep verschillend moeten zijn.

sockpuppet | 17-05-05 | 00:19

@ preacher: is ook zeker een emancipatie strijd, geld eigenlijk het zelfde voor.
Je moet je mening mogen uiten over je gevoelens! Zowel als ze van homos zijn of van mensen die problemen hebben met de profocaties. Mishandeling is natuurlijk nooit goed te praten.

__CJ__ | 17-05-05 | 00:18

@CJ
De democratie bepaalt niet dat er aan het gelijkheidsbeginsel gemorreld wordt. De grondwet is wat dat betreft een leidraad.
Uiteraard spreekt ze over NU en over HIER, niet over een once upon a time in a land far far away.
Je mening erover uitspreken moet zeker kunnen en het mag uiteraard ook in boeken etc tot uitdrukking worden gebracht. Je mag het alleen niet praktiseren en dat is wel wsat er gebeurt als je letterlijk naar de koran leeft. De conclusie die zij dan ook aanbiedt is dat je de teksten moet loslaten op dat punt zonder je een slechte moslim te hoeven voelen.

sockpuppet | 17-05-05 | 00:16

@ sock:00.05 Het verband is het volgende: dat een bepaalde groep mensen anders behandeld word als de rest, om wat voor reden dan ook.
Ik vind het de schuld van de overheid dat ze tientallen jaren gedogen dat zigeuners niet naar school hoeven.En dat terwijl het slecht nederlandse burgers zijn.Die zigeuners zijn fout, maar de overheid treed niet op. Maar treed wel op als ze dingen doen die niet mogen: stelen, oplichten. Logisch.
Maar de fout ligt bij de handhaver van de wet. Die maakt verschil tussen groepen mensen.

__CJ__ | 17-05-05 | 00:14

@sockpuppet:
Nu heeft AHA het over de NU geldende norm hier. In een democratische staat als nederland zou het dus kunnen gebeuren dat als er ineens steeds meer mensen, mannen en vrouwen, het er over eens zijn dat ongelijkheid tussen de sexen beter is voor wat voor reden dan ook. Dat dus de emancipatie terug gedraaid word. Let wel: als de meerderheid van de mensen dat vind, dan gebeurd dat ook hier.
Dat is democratie.
Over dat soort dingen moet je toch ook vrij je mening kunnen uiten dan?
Dus ook je mening mogen geven als je denkt dat emancipatie verkeerd is!
Of maak ik het nu erg ingewikkeld?

__CJ__ | 17-05-05 | 00:07

@CJ 23:52 Ik snap je voorbeeld van de zigeuners niet zo goed in dit verband. Tolereren=verdragen, tolerantie=verdraagzaamheid in mijn begripswereld althans.
Bij die zigeuners lijkt me sprake van laksheid aan 2 kanten. Enerzijds de maatschappij die niet genoeg dwang oplegt om educatie te bevorderen, anderzijds bij die zigeuners die toch moeten zien wat de voordelen zouden zijn maar er geen gevolg aan geven.

sockpuppet | 17-05-05 | 00:05

@ CJ 23:40
Zij mikt met name op de islamitische kant en dat is goed. Als je alles heel breed en op alle fronten probeert aan te pakken, is het te ruim en mis je impact. Zij heeft als een van de weinigen in haar positie ook kennis van het specifieke onderwerp.
Wie verkeert handelt is zelf verantwoordelijk. (Voor jeugdigen worden echter de ouders ook vernatwoordelijk gehouden, althans dat zou wettelijk gezien moeten). Het onthouden van onderwijs aan gastarbeiders is geen thema: die mensen kwamen om te werken en dat in aanleg vor korte periodes. Onderwijs was niet aan de orde.

sockpuppet | 17-05-05 | 00:03

@king
Merci.
Waarom die film zo dom zou zijn zie ik niet. Het is een prima poetische en kritische vorm die gekozen is en de bedoeling om tot nadenken te prikkelen was okee.
Zoals ze voor de moslimomroep toelichtte: het moslimgeloof vindt zij heel mooi, maar er zijn kanten aan die in deze maatschappij onaanvaardbaar zijn in hun letterlijke vorm. Dan wees ze met name op de teksten over ongelijkheid tussen man en vrouw die onverenigbaar is met wat hier toegestaan is.

Ik vind dat ze zowel het een als het ander moet kunnen doen, dus niet politiek op een bepaalde wijze bedrijven ipv een film maken, maar gewoon beide. Ook haar eerdere activiteiten als columniste vind ik prima kunnen. Politiek kun je beroepsmatig op de oude wijze bedrijven maar het kan ook gepassioneerd. Daarnaast heeft de politicus recht op meningsuiting als elke burger. Dat de meesten moeite hebben met zo'n plurifomiteit is iets dat je bij elke verandering ziet.

sockpuppet | 16-05-05 | 23:57

En over tolerantie gesproken, om ontopic te blijven: Ik ken een aantal zigeunerfamilies hier in nederland, die bijna allemaal een nederlands paspoort hebben. En hier geboren zijn. Het is ook het enige paspoort wat ze hebben.
Maar: de meesten kunnen niet eens lezen of schrijven. Misschien geloof je me niet, maar het is werkelijk zo.
Ze gaan niet naar school.
Maar wie is er nu verantwoordelijk voor dat ze niet naar school gaan?
Denk je dat het iedereen zou lukken om zijn kinderen thuis te houden?
Natuurlijk niet, dan komt de leerplichtambtenaar langs.
In het geval van zigeuners is er maar 1 conclusie mogelijk, of 2: ze worden getolereerd, of gediscrimineerd.
Wat is tolerant zijn. Je kunt alleen iets tollereren als je ook het besef hebt van dat iets niet helemaal goed is, anders hoef je het niet te tollereren.
Tollereren is hypocriet, en komt uit eigenbelang en egoisme, daar pluk je uit eindelijk de vruchten van

__CJ__ | 16-05-05 | 23:52

@ sockpoppet: Vind niet dat het off-topic is, AHA belicht alleen de islamitische kant van het verhaal, alsof dat het enige probleem in onze maatschappij is. Ik denk dat wat voor geloof iemand ook aanhangt het geen maatschappelijke schade mag aan brengen. Maar wie is er nu verantwoordelijk voor de huidige situatie? De mensen die verkeerd doen? Deden de mensen die geen goed onderwijs verzorgden voor onze gastarbeiders van weleer het niet nog meer verkeerd dan.

__CJ__ | 16-05-05 | 23:40

Oke dan brengen we het weer ontopic (min of meer): in plaats van zo'n domme film te maken, en maar te blijven hameren op het foute gedeelte van de Islam, kan AHA veel beter pleiten voor de zaken waar we het net over gehad hebben

King of controversy | 16-05-05 | 23:37

Je kunt er wel tegen zijn, maar wettelijk gezien bestaat die aansprakelijkheid simpelweg al. Er wordt alleen weinig mee gedaan. Ik denk dat het goed als wakeup call kan werken voor met name die groep ouders die zich nergens wat aan gelegen laat liggen en vindt dat de politie het maar moet oplossen.
(Anyway, het wordt een beetje near-topic of off-topic, als je tenminste kijkt naar het nieuws item dat vnl over AHA ging.)

sockpuppet | 16-05-05 | 23:33

@king: daarin ben ik het toch volledig met je oneens.
Ik vind dat de ouders (gescheiden of niet) tot het 21 levensjaar verantwoordelijk moeten kunnen worden gehouden. De kinderen moeten maar respect en bewustwording bij gebracht worden over hun positie in de maatschappij.Dus weten dat als ze iets verkeerds doen ze niet alleen zich zelf benadelen, maar ook hun ouders.Die ouders zijn dan wel meer betrokken, en zelf geintereseerd bij het bij brengen van de op dat moment gelden maatschappelijke waarden.Later kunnen ze dan beseffen dat ze niet hun ouders maar de maatschappij er mee benadelen.

__CJ__ | 16-05-05 | 23:31

@ sockpuppet 23:13
Ik ben er altijd tegen geweest dat de ouders aansprakelijk worden gehouden voor de daden van hun kinderen. Dat is wat anders dan dat de ouders in onwetendheid blijven over wat hun kinderen uitspoken. Wat volgens mij voorlopig genoeg zou moeten zijn om kinderarbeid onder de 18 te verbieden, waardoor het voor jongeren lastig wordt om aan inkomsten te komen. Dat tegelijkertijd met meer geldelijke boete's voor bv spijbelen. Maar nogmaals, ik vind het belangrijker dat de huidige generatie in toom wordt gehouden, dat zijn immers de ouders van de toekomst

King of controversy | 16-05-05 | 23:24

@ King:
Ik denk dat je daar misschien wel gelijk in kunt hebben. Onderwijs is in onze maatschappij onmisbaar om te kunnen functioneren als een volwaardig lid van dezelfde maatschappij.
Het is ook goed inburgeringscursussen te geven, voor iedereeen die hier komt wonen.
Dat is in het verleden ernstig verzuimd, en dat geeft nu problemen denk ik.
Toch zou ik het jammer vinden als samen met de islamitische scholen ook de christelijke scholen op moeten doeken.
Maar er is in ons democratische denkwijze niets anders mogelijk lijkt.

__CJ__ | 16-05-05 | 23:23

@King 23:08
Als je de ouders ongemoeid laat voor wat de overige zaken betreft ontstaat er nooit een besef bij die mensen omtrent wat er mis is en wat hun betrokkenheid daarbij is. waar je dat af kunt dwingen moet je dat doen. de spijbelboetes komen ook bij de ouders terecht uiteraard, maar daar mag het niet ophouden. daar waar de opvoeding aantoonbaar faalde moet er aan de ouders ook verantwoording -ook geldelijk- geeeist kunnen worden.

sockpuppet | 16-05-05 | 23:13

@ . sockpuppet 16-05-05 @ 22:56
Het leuke van materieële schade is dat het zo moeilijk te achterhalen is wie dat gedaan heeft. Daarom zei ik al eerder dat het spijbelen ongezien aangepakt moet worden. Op spijbelen staat namelijk een boete van 150 euro per dag. Oftewel: elke jongere onder de 16 die zich op straat begeeft terwijl hij op school moet zitten is vrij snel failliet.

King of controversy | 16-05-05 | 23:08

@ . __CJ__ 16-05-05 @ 22:41
Nu citeer je mij verkeerd. Ik denk dat de combinatie van zowel goed onderwijs (wat gevolgd wordt) als een goed economisch perspectief voorkomt dat nog meer jongeren zullen radicaliseren.
Overigens heb ik mijn geschiedenisboekjes goed gelezen en kan ik zeggen dat geloof alleen nooit een reden tot oorlog is. In 9 van de 10 gevallen spelen ook andere zaken mee zoals meer macht ect. Geloof is/was wel lange tijd aanleiding voor een oorlog en bovendien gingen de soldaten daar liever voor dood dan voor de macht van een lokale krijgsheer.

King of controversy | 16-05-05 | 23:05

@KOC
De factor oppvoeding blijft hier onderbelicht. De jongeren aan de haren naar het onderwijs slepen en de ouders buiten schot laten deugt niet. begin maar es met aansprakelijkheidstelling daar waar van materiele schade sprake is.

sockpuppet | 16-05-05 | 22:56

@ King: (Daarbij moet er ook economisch perspectief zijn voor jongeren, en binnen no time behoort extremisme tot het verleden. )van 21:13

? je geschiedenis boeken niet goed gelezen? Velen spreken er al toch over dat de meeste oorlogen door geloof komen.
Hoe kortzichtiger je over extremisme denkt hoe sneller het je pakt. En dan met zijn allen een tegenreactie geven op dat extremisme! Zo krijg je wel oorlog ja.
Je doet er toch zelf net zo aan mee als je zo tegen Extremisme bent?

__CJ__ | 16-05-05 | 22:41

heb vergeten er tussen te zetten :(

béhé | 16-05-05 | 22:12

Maarruh, ik hier bij ons in het gehucht helemaal geen probleem met moslims (ze wonen er ook niet, ze gaan allemaal bijelkaar wonen in een ghetto in de randstad) dus waar hebben we het over.

béhé | 16-05-05 | 22:10

Mekka can kiss my ass.

béhé | 16-05-05 | 21:58

Bebe als je in de moskee met je kontje richting Mekka gaat liggen hakken ze volgens mij gelijk je kop eraf!
Dat kontje mag overal heenwijzen BEHALVE richting Mekka...;)

Pannie | 16-05-05 | 21:55

@ preacher
Nee dan kan niet. Wat je wel kunt doen is zeggen: vanaf vandaag bestaat religieus onderwijs niet meer in Nederland. Wat je wel kunt zeggen is dat alle leerlingen in Nederland gelijk zijn en dus ook gelijk onderwijs horen te krijgen. En wat je wel kunt zeggen is dat in dat onderwijs een verlicht beeld wordt gegeven van religie. Daarmee zijn alle problemen nog niet over, maar wordt er tenminste een begin gemaakt met een oplossing. En dat is iets wat nu nog veel te weinig gebeurt.

King of controversy | 16-05-05 | 21:48

@KOC
Ja, maar dat is een proces dat over eeuwen gevormd is, je kunt nu niet bij islamieten aankomen en zeggen: vanaf vandaag gaan we de koran niet meer zo letterlijk nemen.

preacher | 16-05-05 | 21:42

@ preacher
Ik neem aan dat jij de bijbel toch ook met een korreltje zout neemt? Dat doe je (waarschijnlijk) vanwege wat je op school geleerd hebt, en wat je ouders je vertelden. Ik neem aan dat dat bij Moslims niet anders werkt.

King of controversy | 16-05-05 | 21:34

De bijbel is al tig keren vertaald, de koran lezen ze nog steeds in het arabisch voor, zo'n vertaler kan sommige nuances net even wat moderner weergeven dan zo'n 2000 jaar oude text.

béhé | 16-05-05 | 21:32

@KOC
de koran met een korreltje zout nemen ?
Hoe wou je dat voor elkaar krijgen ?
Het is gewoon de interpretatie die niet deugt, gelukkig zijn onze bijbelvrienden wat dat betreft wat meer meegegaan in de tijd !

preacher | 16-05-05 | 21:26

@ Pannie Richting Bubba in de cel?

béhé | 16-05-05 | 21:20

Behe dat kontje moet net de andere kant op wijzen volgens mij!

Pannie | 16-05-05 | 21:19

@Veest Blaas nou eens geen wind. Stel dat je in Amsterdam de politiek zou dienen. Wat zou jouw boodschap zijn voor homo's, joden en blonde dames die stelselmatig geterroriseerd worden?

Starf*cker | 16-05-05 | 21:16

veest hij's leuk! ;)

Pannie | 16-05-05 | 21:15

@. Pannie 16-05-05 @ 21:02 Dan liggen ze net allemaal met de reet omhoog richting mekka.

béhé | 16-05-05 | 21:14

@Veest Hoezo ongenuanceerd?

Starf*cker | 16-05-05 | 21:13

Vreest,
Ga eens praten met een psychiater, wij kunnen je helaas niet helpen.

Bunt | 16-05-05 | 21:13

port had gisteren om elf voor vier s midddags eigenlijk de beste quote.

veest van pim | 16-05-05 | 21:13

@ preacher 20:54
"Ik denk toch dat de hoofdoorzaak te maken heeft met een verkeerde interpretatie van de Koran en de foute begeleiding door geimporteerde imams in de moskeeen."
Dat moge zo zijn en de enige oplossing daarvoor is om bij de toehoorders van de Imam een tegengewicht te bieden. Om een kader te creëren zodat toehoorders de Koran met een korreltje zout gaan nemen. De enige manier om religieus extremisme de kop in te drukken is goed onderwijs. Daarbij moet er ook economisch perspectief zijn voor jongeren, en binnen no time behoort extremisme tot het verleden.

King of controversy | 16-05-05 | 21:13

@KOC Deze aanpak spreekt mij aan. Meer dan het neerbuigende toontje van Veest die waarschijnlijk in zijn hutje op de hei nu de macrobiothiek moet gaan dienen. Dat "plan van Aanpak" is een eerste aanzet en boefjes uit de anonimiteit halen is een goede tweede. Wat mij betreft is dat de lijn in het partijprogram van GS.

Starf*cker | 16-05-05 | 21:12

@veest
iemand fysiek buiten je leefomgeving plaatsen lijkt mij toch wel prettig.Voor al die andere communicatiemiddelen heb je een keuze,als je de deur uitloopt niet.

preacher | 16-05-05 | 21:11

@preacher: Er wòrdt toch ongenuanceerd op de islam gezeken, niet in de laatste plaats door juffrouw Ali? Niet politiek correct gaan doen, vrind!

veest van pim | 16-05-05 | 21:11

@Pannie: Hadden ze geen goeie bij Kopspijkers?
Ondertussen weet ik ook hoe JS aan die klaplong komt; iets te ver in zijn stoel achterover geleund met zijn portefeuille in zijn borstzak.

veest van pim | 16-05-05 | 21:08

@ Starf*cker 20:44

"Zichtbaar maken dat je zaken niet meer accepteert".

Maar dat is niet voldoende. Door te roepen "ik pik dit niet langer" schiet je niets op. Toch gebeurt dat, niet alleen door de straat (die kunnen er ook niets aan doen) maar ook door politici. Je zei het al in je voorbeeld. Als jij in het midden-oosten allerlei ongein gaat roepen over het plaatselijke gezag, heb je binnenkort weer een rendez-vous met een andere GS columnist. Een MO regiem pikt dat namelijk niet. Dat willen we toch niet in de toekomst in Nederland ofwel? Daarom moet er nu een oplossing komen inclusief een plan van aanpak, zodat over 10 jaar elke Imam die oproept tot homo haat zichzelf belachelijk maakt in moslim kringen en vriendelijk wordt uitgelachen.
Suggestie's voor een oplossing staan hierboven. Ik ben blij dat je dat ook met mij eens bent SF, en het staat dus ook bovenaan het GS partijprogramma?

King of controversy | 16-05-05 | 21:07

@veest
ongenuanceerd de islam afzeiken ?
Allee menneke!

preacher | 16-05-05 | 21:05

@preacher: Deze is buiten de tijd, maar kom. Nationaliteit afpakken lost helemaal niks op. Herinner je wat ik in de andere thread over de kathedralenpissers zei. Wat nou nationaliteit afpakken? Het waren Hollanders. En toen waren er nog maar nauwelijks mobieltjes, stond het net nog in zijn kinderschoenen... Met zo'n maatregelen los je geen problemen op, je verplaatst ze alleen naar de andere kant van een fysiek, politiek en juridisch steeds harder verdampende landsgrens. Typisch Belgisch dat wij denken dat het daarmee is opgelost.

veest van pim | 16-05-05 | 21:05

Maar die zie ik nooit op de aftiteling bij de Vara valt mij op.

Pannie | 16-05-05 | 21:02

@KoC: Helemaal waar.

@Pannie: Helemaal waar. Voetbal gaat naar het hart.

@Starfucker: 'Kampen', 'aan banden leggen' 'dwingende vorm'... Je bent wel érg lang in Egypte geweest geloof ik. Nog leden van het Moslimbroederschap gesproken? Die maken daar als ik me niet vergis nu de dienst uit, en worden ook genoemd als de echte daders van de aanslagen op de Twin Towers. Dat zijn nou net het soort fundi's dat ervan profiteert als iedereen ongenuanceerd de islam gaat afzeiken. Daarom noemen ze zich ook 'Moslimbroeders' zoals de kaalkopjes zich bij ons 'Vlaams Belang' noemen.
Lekker je Halsemahaat en je Makmanie uitzieken ondertussen, Starfucker, dan spreken we elkaar later wel weer.
Extremisme gedijt op onwetendheid, simplisme en negatieve emoties. Dat bestrijd je dus met kennis, nuance en goeie vooruitzichten.

@ Allemaal: Bedankt aan wie het geduld had mijn meterslange posts te lezen, mijn excuus en een goeie inburgeringscursus aan wie dat niet had. De vergelijking Vlaams-nationalisme = Islam hou ik nog te goed. Ik heb zo 't vermoeden dat dit onderwerp nog wel terugkomt. Maar voorlopig heb ik mijn AHA-erlebnis wel weer gehad.

veest van pim | 16-05-05 | 21:00

@Pannie Er zijn hele goeie Marokkaanse cameraheren.

Starf*cker | 16-05-05 | 20:57

Ik beloof hierbij plechtig dat zodra ik mijn toekomstige zaak van de grond heb ik zo snel mogelijk (al dan niet met subsidie uiteraard ;) een Marokkaanse hangjongere aan zal proberen te nemen.
Als de linkse kerk dat nou ook eens zou doen, ik bedoel, bij Vara's kopspijkers werkt echt geen Marokkaan als cameraman ofzo hoor, ja als schoonmaker misschien, terwijl dat wel zou moeten natuurlijk...

Pannie | 16-05-05 | 20:55

@KOC
Ik denk toch dat de hoofdoorzaak te maken heeft met een verkeerde interpretatie van de Koran en de foute begeleiding door geimporteerde imams in de moskeeen.
Als onze christenvrienden met dat soort jongeren te maken zouden hebben, dan zou er vanuit de kerk toch wel iets aan gedaan worden lijkt mij ? Vanuit de moslimgemeenschap daarentegen gebeurt er vrijwel niets en ik zie die kids hier ook alleen maar buiten rondhangen en tot diep in de nacht in auto's bivakeren e.d. Totaal zonder enige begeleiding, dag in,dag uit. Oh ja wel eens zo'n taliban gezien met een grote groep jongeren om hem heen, allemaal in het zwart gekleed.

preacher | 16-05-05 | 20:54

preacher
16-05-05 @ 20:41
Nee hoor ik vond het alleen grappig dat deze volgens vele ultra rechtse neo nazi op sommige punten zojuist rechts werd ingehaald door de ooit zo linkse Starf*cker....
Zo zie je maar de zaken kunnen raar lopen...;)

Pannie | 16-05-05 | 20:50


Mijn droomoplossing zou zijn een Marok in het Nederlands elftal die in de laatste minuut het beslissende doelpunt scoort in de finale tegen Duitsland, lullen we nergens meer over...
(behalve fuckje want die houd niet van voetbal)

Pannie | 16-05-05 | 20:47

@KOC Dat is inderdaad een constructieve aanpak, maar die bereik je alleen door daar met elkaar scherp over in discussie te gaan. Onderwijs in een dwingende vorm. Spijbelaars aanpakken. Millskampen voor boefjes en de ouders aanspreken. Daar zit een hoop passiviteit. De moskee aan banden leggen. Ik mag in het Midden Oosten vanuit een Gereformeerde Kerk ook niet oproepen tot omverwerping van een regiem en politici met een duidelijke en praktische aanpak. Griffith is er zo een, maar zeker Cohen en Halsema niet. Zichtbaar maken dat je zaken niet meer accepteert.

Starf*cker | 16-05-05 | 20:44

@pannie
Pim is al weer een tijdje dood en ondertussen is er weer een hoop gebeurd.
Ja, hij had het over 'onze rotjongens ' en dat ie koning Hassan ? daar niet mee wilde opzadelen.
Maar is nou alles wat Pim gezegd heeft zaligmakend omdat ie overhoop geschoten is voor zijn ideeen? Ik dacht van niet.
Zoals ze in Belgie het staatsburgerschap willen afpakken van vermeende terroristen (kan linkje even niet vinden), zo zouden ze dat hier van mij ook mogen doen met mensen die voor een hoop maatschappelijke onrust zorgen !

preacher | 16-05-05 | 20:41

Daar wist de oude Koning Hassan de Tweede wel raad mee. Die smeet ze in een cachtot van een meter hoog met 40 centimeter water.

Starf*cker | 16-05-05 | 20:39

Star niets tegen een ommezwaai hoor, een kenmerk van een bijdehand persoon lijkt mij dat hij z'n mening kan bijstellen.....

Pannie | 16-05-05 | 20:39

@ Starf*cker
Als jij wilt dat de homo's, joden, vrouwen, ect. weer normaal over straat kunnen lopen, zul je moeten kijken naar de oorzaak waarom ze dat niet meer kunnen. En dan is het te makkelijk om te zeggen: de marrokanen. Dat zul je met mij eens zijn. Het is ook te makkelijk om te zeggen: de opvoeding van de marrokanen. Het is ook te makkelijk om te zeggen: de economische situatie zorgt ervoor dat marrokanen dit gedrag ten toon spreiden. Het is ook te gemakkelijk om de schuld te geven aan het onderwijs (waar ikzelf nogal eens schuldig aan ben)
Eigenlijk is elke oplossing te makkelijk.
Toch denk ik dat als je bovenstaande 4 factoren(marrokanen, opvoeding economie en onderwijs) combineert je een heel eind op weg bent. Wat is dan de oplossing: van deze 4 factoren kan je er 2 veranderen op korte termijn.
De economie. En dan vooral de relatief grote werkloosheid onder allochtone jongeren. Dit moet aangepakt worden want elke jongere die werkt, loopt niemand op straat lastig te vallen. Om dezelfde reden moet er een veel strenger spijbelbeleid komen en toegepast worden. Ook dit zal leiden tot minder jongeren op straat. Ik ken een voorbeeld van een thuiswerkmavo, dwz een school waar je niet weg komt tenzij je huiswerk af is. Lijkt mij een goed plan. Ook moet artikel 23 afgeschaft worden, omdat onderwijs een grote rol speelt bij de opvoeding. Bovendien dwing je dan allochtonen te intergreren. Immers, ze hebben werk of zitten op school.
Dat alleen al zou de overlast enorm beperken. Bovendien haal je de jongeren uit hun wereldje van mede moslims en laat je ze actief deelnemen aan de samenleving.
Ik denk dat deze maatregelen 100x meer effect zullen hebben dan alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn.

King of controversy | 16-05-05 | 20:38

Zou trouwens grappig zijn, in de achterbuurten van Marrakech, een grote groep Nederlandse hoodlums, gevreesd door de Marokkaanse medebuurtbewoners,ouders & de jongeren ook steeds vaker gekleed in oudHollandse klederdracht & op klompen (Zeeuws of Volendams), tot diep in de nacht rondhangend op straat...

Pannie | 16-05-05 | 20:34

@Pannie Niks ommezwaai. Ik ben alleen wat scherper over het gajes en Mak en Halsema. Je zal het jammer vinden, maar Geert is nog steeds niet mijn favoriete politicus. Ik ben me steeds meer bewust van het feit dat je problemen pas oplost als je ze luid en duidelijk benoemd. Wat dat terugsturen betreft. Dat zijn ze in Belgie wel van plan.

Starf*cker | 16-05-05 | 20:34

Haha die Starfucker, die man heeft in een half jaar tijd ook een aardige ommezwaai gemaakt...;)
Zoals Pim F. trouwens voor zijn dood al opmerkte(!!!) slaat terugsturen natuurlijk nergens op voor mensen die hier geboren zijn!

Pannie | 16-05-05 | 20:27

@Veest van Pim Ik heb met verbazing zitten lezen. Nog nooit heb ik iemand met zoveel arrogantie zoveel onzin zien verkondigen. Dan moeten we toch echt terug naar de dagen van Ad Melkert. Een voorbeeld over Irak. Dat zou geen moslim-land zijn. Mijn waarde de Soennieten waartoe de Hoessein-familie behoorde zijn moslims, alleen heeft de door jou gerespecteerde Saddam miljoenen sjiiten uitgemoord. Achteraf gezien had Bush deze humanitaire argumenten moeten gebruiken en niet de vernietigingswapens. Ik kom regelmatig in het Midden Oosten. Weet ook hoe het volk dat in Nederland en Belgie de samenleving ontwricht daar word geminacht. AHA is een metafoor van de problemen in Nederland en de manier waarop politici in Nederland krampachtig ontkennen dat er problemen zijn. Het gaat niet om DE moslims. In een andere reactie heb ik bijvoorbeeld gezegd dat ik mij goed kan voorstellen dat de moslims in Oezbekistan de lokale Stalin willen verdrijven. Het gaat mij om het feit dat in Nederland een homo of jood of blonde vrouw in sommige delen van de steden niet meer over straat kan zonder uitgescholden te worden voor hoer (de blonde dames) en mishandeld (de homo's). Vanwege de internationale reputatie van Nederland poetst Cohen dat onder het tapijt. Wat mij betreft mogen die k*t-Marokkaantjes, copyright ex-PvdA wethouder Rob oudkerk, keihard worden aangepakt en desnoods teruggestuurd naar het Rifgebergte. Als ik volgende week in Amman of Cairo hetzelfde zou doen ging ik met pek en veren het cachot in of erger. Dat is geen racisme, maar realiteit. Zwijgen en knuffelen heeft al tot genoeg ellende geleid.

Starf*cker | 16-05-05 | 20:12

@king
sorry had je laatste comment niet gezien.
Onschuldige moslim is dat net zoiets als een onschuldig kaalkopje ? Ich habe es nicht gewusst (of zoiets).

preacher | 16-05-05 | 20:07

en afvallige of niet, zij weet beter dan jij of ik waar de schoen wringt in haar ex-gezinnetje.

preacher | 16-05-05 | 20:04

@ preacher
eet smakelijk dan en prettige wandeling.
Laster was vanuit het perspectief van de onschuldige moslim. Ik kan me voorstellen dat zo iemand de uitspraken van AHA lasterlijk vindt.

King of controversy | 16-05-05 | 19:57

@KOC
Ik ga ook effe eten en de hond uitlaten in dit multi-culti wijkje, hoop dat het gesmaakt heeft King.
Allerlei laster? Er staat mij niets bij van laster, alleen maar bittere waarheid !
En in de moslimgemeenschap is een vrouw al afvallig als ze met de postbode gepraat heeft.

preacher | 16-05-05 | 19:29

@ preacher 18:19
Hoe noemde van gogh AHA ook alweer? iets met de afgevallige vrouw, toch? Is dat dan een gezinslid? Dat is een ex-gezinslid, dat de familie maar blijft achtervolgen met allerlei laster. Zoiets heet ook wel een stalker en is bij de wet verboden.
@ Bunt 19:04
Wat bedoel je met "die richting"?
Sorry voor de late reactie maar was even eten.

King of controversy | 16-05-05 | 19:14

King of controversy: "@ Bunt 17:50
Dat "het" over het hoofd wordt gezien door zowel links als rechts is toch geen excuus om er mee door te gaan?"
-
AHA geeft exact aan wat er moet veranderen om het in Nederland nog enigzins leefbaar te houden.
-
Daar komt nog bij dat wanneer een autochtone Nederlander opmerkingen in die richting zou maken, hij door de Linkse Kerk meteen als racist wordt bestempeld, dan wel de kans loopt door een aanhanger van de Islamitische Kerk te worden afgeslacht.

Bunt | 16-05-05 | 19:04

@koc
Ik blijf het zeker proberen hoor kingetje !
Ik had voor jou misschien wat duidelijker moeten zijn en erbij moeten zetten dat het gezin staat voor de islamitische gemeenschap. Kan je daar nog wat mee ?

preacher | 16-05-05 | 18:19

@ Bunt 17:50
Dat "het" over het hoofd wordt gezien door zowel links als rechts is toch geen excuus om er mee door te gaan?
@ preacher
Als Nederland het gezin is, heb ik inderdaad liever dat de buren zich erbuten houden, dat beviel slecht de laatste keer. Maar AHA is toch een buitenstaander in de Nederlandse samenleving. Technish gezien heeft de hier geboren Samir A meer rechten om hire te wonen dan de geimporteerde AHA. Dus die vergelijking van jou gaat helaas niet op. Maar wel blijven proberen hoor.

King of controversy | 16-05-05 | 18:11

@Koc
Nederlands, democratisch lijkt mij hetzelfde toch ?
Die revolutie is al bezig omdat de islam al onder vuur staat door AHA en zij is de enigste die die strijd op zo'n harde manier mag voeren omdat zij uit die cultuur komt.
Wij moeten ons veel meer aan de beleefdheidsregels houden omdat wij buitenstaanders zijn en alleen maar haat zouden zaaien.Vergelijk het met een gezin dat problemen heeft waar ook de buren last van hebben. Een lid van dat gezin is veel beter in staat om de vinger op de zere plek te leggen en sommige gezinsleden tot de orde te roepen. Als de buren zich er mee gaan bemoeien onstaat er alleen maar ruzie en verandert er niets.

preacher | 16-05-05 | 18:04

@ preacher
Ik denk niet dat zij alleen staat, daar hebben bovenstaande posts me wel van overtuigd. Ik zeg dat zij zich zou moeten beperken tot een hokje. Ofwel de actievoerdster danwel de politicus. Persoonlijk denk ik dan ook dat meer mensen haar serieus hadden genomen en haar niet meteen in een verdomhoekje hadden gestopt.
En preacher ik beschreef niet en Nederlandse politieke model, maar het democratische. Ben dus benieuwd wat voor revolutie jij wilt?

King of controversy | 16-05-05 | 17:54

King of controversy: "Zij kijkt echter enkel voorruit, en ziet niet de schade die zij achterlaat."
-
De trieste schade van slechts een eeuw socialisme/communisme wordt door links ook maar al te graag over het hoofd gezien.
So what's new?

Bunt | 16-05-05 | 17:50

@vvp
@koc
yuck, wat zitten jullie mekaar af te lebberen zeg !

preacher | 16-05-05 | 17:49

@King of controversy
Denk je niet dat zij alleen staat omdat andere islamitische vrouwen te bang zijn of te geindoctrineerd zijn om hun mond open te doen ? Hier in de buurt doen ze nog geeneens de deur open voor de watermeteropnemer.
En als we alles zouden moeten doen volgens dat Nederlandsche politieke model is er met st.juttemis nog niks veranderd.
Soms is het tijd voor revolutie . Keihard zogenaamde heilige huisjes om ver trappen!

preacher | 16-05-05 | 17:45

@ vvp
Jij bent anders ook goed bezig: terugkerende hulde ;)

King of controversy | 16-05-05 | 17:43

Sterke analyse van King of Controversy. Korter dan die van mij ook. Hulde.

veest van pim | 16-05-05 | 17:39

@Shevek: Zonde van je post dan.

veest van pim | 16-05-05 | 17:37

voorruit=vooruit

King of controversy | 16-05-05 | 17:35

@preacher: Nee, het is niet zo dat de islam vanzelf extremo's kweekt. Dat doen omstandigheden, persoonlijkheden, en evoluties daarin. Daarom zijn extremo's niet exclusief bij de islam te vinden, maar zitten ze overal. Dus is alleen maar kappen op de islam niet de manier om die extremisten in het gareel te houden, wel om hun aanhang te vergroten. "Zie je wel dat die westerse honden niet deugen? Ze vegen hun reet af aan jullie godsdienst!". Identiteit is blijkbaar belangrijk voor veel mensen. Voor de moslims hier, de (nazaten van) mensen die hun vaderland hebben ingeruild voor een land dat ze niet allemaal evenveel als het 'hunne' beschouwen - dat komt ervan als je constant 'wij' en 'jullie' te horen krijgt - is godsdienst een belangrijk deel van die identiteit. Daarop gaan trappen, met wat voor nobele bedoeling ook, is vragen om problemen.

veest van pim | 16-05-05 | 17:35

Hm, kom net thuis en zie een heeele hoop woorden van vvp.

Nee, met jou ga ik verder niet in diskussie, dank je feestelijk. Verspilling van energie. Iemand met een ego van hier tot Tokio die anderen verwijt de discussie niet aan te willen en zich zelf uitermate aggressief opstelt. Rijp voor de psychiater, wat mij betreft.

shevek | 16-05-05 | 17:34

Wat er mis is met AHA is dat zij het hele Nederlandse politieke model aan haar laars lapt. Daarmee bedoel ik het volgende. In de meeste Westerse democratieën is het zo dat, wanneer de samenleving een probleem ervaart, in dit geval vrouwenmishandeling, er een actiegroep ontstaat om dit probleem onder de aandacht te brengen. Als ze dit goed doen krijgen ze de aandacht van allerlei andere mensen, verschijnen er boeken en komt er media aandacht. Daardoor wordt de politiek gedwongen om stelling te nemen, en om vervolgens maatregelen te nemen. Die maatregelen vertalen zich in wetten,waarop vanuit de samenleving weer een reactie ontstaat, een probleem wordt ervaren enzovoort.
Hierboven staat het normale proces van politieke besluitvorming. Waar het bij AHA fout gaat is hierboven ook goed te zien. Zij is bij elke fase betrokken van het politieke proces. Zij is de actiegroep, zij is de boekenschrijver, zij dwingt de politiek stelling te nemen, zij is vervolgens die politiek en zij geeft de feedback op de gemaakte wetten. Daarmee lapt zij, of misbruikt zij zelfs, ons politiek bestel aan haar laars.
Misschien is AHA wel het beste te vergelijken met een orkaan. Net als bij een orkaan, trekt zij eerst alle wolken naar zich toen, en trekt daarmee vervolgens een spoor van verwoesting waar ze passeert. Zij kijkt echter enkel voorruit, en ziet niet de schade die zij achterlaat.

King of controversy | 16-05-05 | 17:34

@MAXIMO: Dank je wel.

veest van pim | 16-05-05 | 17:28

@veest van Pim
'alle moslims in de hoek van de extremo's
dumpt'.Is het niet meer zo dat het nu duidelijk wordt dat de islam extremo's kweekt door een geloof wat niet meer van deze tijd is en nog steeds oproept tot haat en jihad ?

preacher | 16-05-05 | 17:25

@preacher: je indruk is fout.

veest van pim | 16-05-05 | 17:21

@maximo
zucht, weer een zieltje voor Veest.

preacher | 16-05-05 | 17:20

@veest van pim
Je hebt gelijk als je stelt dat sommige christenen en sektes ook weleens wat meer van deze tijd mogen zijn, maar die veroorzaken(nog niet) zoveel problemen. Mocht dit wel gaan gebeuren dan worden zij ook wel aangepakt.
Maar we hebben het nu over AHA en de islam.

preacher | 16-05-05 | 17:19

Ben het helemaal eens met Veest zijn bovenstaande epistel; Amen!!!

MAXIMO | 16-05-05 | 17:16

@rembemcamcorder: Irak was geen moslimstaat. De moslims werden er heel strak aangelijnd. Niks sharia, Saddam was wet. Beetje zoals Tito in Joegoslavië. Nu is het er inderdaad een zootje, precies wat de invallers zeiden dat het was, vòòr ze invielen en de boel zo destabiliseerden, dat het een zootje werd. Self-fulfilling prophecy.

Ik ken het MO niet goed. We doen het beter in Noord-West-Europa dan in sommige middenoostenlanden waar de islam staatsgodsddienst is, dat klopt. Er zijn ook een boel landen die in het MO liggen en de islam als staatsgodsdienst hebben, waar het wel meevalt. Die oliestaatjes waar je WW-uitkering wordt uitbetaald in Maserati's. Maar ik weet niet of dat verschil iets met de islam op zich te maken heeft, of met de Arabische cultuur, dan wel met rijkdom, economische politiek, afwezigheid van grote interne conflicten, of gewoon hoerensjans.

Ik zou misschien meer begrip hebben voor AHA als Luc Vanderkelen (hoofdredacteur van een grote populistische krant bij ons) was omgelegd door een aanhanger van Dyab Abou Jahjah. Maar zelfs dan zou ik haar weg niet als de weg naar een oplossing beschouwen. Voor zwartepieten heeft ze haar huidskleur mee - geintje - , maar het gaat het integratiedebat niet oplossen. We weten het nu wel, dat de islam achterlijk is als je 'm letterlijk neemt. Dat geldt voor àlle godsdiensten.

Als we daarmee klaar zijn en de schok om wat die klote Bouyeri en zijn halfgare vrindjes hebben geflikt, verwerkt is, kunnen we verder.

AHA doet niks om dat proces te versnellen, ze vertraagt het veeleer.
Want als je alle moslims in de hoek van de extremo's dumpt, kweek je alleen maar sympathie voor die extremo's bij hen, en afkeer van de Nederlandse overheid en politiek. Da's ook een self fulfilling prophecy. Dààr had AHA moeten aan denken, aan haar verantwoordelijkheid en 'figurehead'-functie als politica.

@Pannie: Als Belg kan ik inderdaad meespreken over hoe je met extremistische aanhangers van een of andere overtuiging om kunt gaan, wat werkt en wat niet werkt. Daar wil ik het nog over hebben, misschien is het leerzaam om een paar dingen te vergelijken. Moet ik wel eerst even over nadenken.

veest van pim | 16-05-05 | 17:12

@veest van pim @16.05.o5@15.50
Kwaad moet je bij de wortel aanpakken.Bij een ziekte bestrijd je ook niet alleen de symptomen.
Ik vind AHA de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment van onze tijdlijn.Jij mag haar niet, daar heb je nu al vele epistels vol van op dit forum geplempt, omdat ze zo 'vindictive' is. daar heb je misschien gelijk in, maar welke vrouw die zo verminkt is zou dat niet zijn en als die wraakzucht ons kan helpen bij het oplossen van onze maatschappelijke problemen, dan kan ik dat alleen maar als pluspunt zien. Ze is in ieder geval erg gedreven.
Verder heb ik de indruk dat jij bij een of andere politieke organisatie hoort, die hier zieltjes probeert te winnen of in ieder geval de opinie probeert te beinvloeden.

preacher | 16-05-05 | 17:06

@vvp
nee oke dat was niet zon briljante uitspraak nu ik erover nadenk, maar als je ziet dat de eerste dag nadat sadam hussein verdreven was de menigte in Baghdad stenengooiend en plunderend door de straten loopt zie ik het nog niet zo 1,2,3 goed gaan als er daar een democratie komt, dat werkt gewoon niet. En zo dichtgetikt dat ik denk dat iedere moslim volledig idioot is ben ik ook niet, ik heb zelfs nog een stuk of wat moslimvrienden. Maar die superioriteitswaan lijkt mij niet helemaal onterecht, want wij zijn het wel degelijk aan het midden oosten in een heleboel opzichten (niet als ras). Dat zul je toch wel met me eens zijn.

rembemcamcorder | 16-05-05 | 16:01

Een belg die ons gaat vertellen hoe het zit wat betreft rascisme? Je lijkt wel een Hollander...

Pannie | 16-05-05 | 16:01

@ikkezeidegekke
hebben ze bij jou in de buurt geen kabelaansluiting ofzo?
ik heb het over mensen als Naema Tahir of Naima El Bezaz, Nahed Selim, Ebru Umar, om er maar een paar te noemen.
@tipnix
Ik heb een gezaghebbende koranvertaling doorgeplozen ja.
www.fatwa-online.com/downloads/noblequ...
en nu ben ik echt pleite ;-)

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:53

@preacher: bollocks, vooroordelen, borrelpraat. Het onderscheid willen maken tussen extremisten en 'de moslims' en het extremisme aanpakken in plaats van de godsdienst te bestrijden, zijn de eerste voorwaarden om tot oplossingen te komen. Door mee te lopen in de AHA-fanfare die 'Islam is kut' speelt in een arrangement van Geert Wilders op tekst van Michiel Smit, krijg je de gematigde moslims niet mee.
AHA lost niks op.

veest van pim | 16-05-05 | 15:50

@De Zuid-Limbabwaan

heb jij heel de koran gelezen?

Tipnix | 16-05-05 | 15:46

@De Zuid-Limbabwaan

"Als je ziet hoeveel (ex-)moslimvrouwen tegenwoordig hun punt mbt achterstelling kunnen maken, dan zie ik dat als vooruitgang."

Waar zie jij dat ? Je woont blijkbaar niet bij mij in de buurt ? Of kijk je door een roze bril ?

ikkezeidegek | 16-05-05 | 15:46

@veest van pim
Als je iets nieuws wilt bouwen moet je eerst het oude afbreken.Uit de oude orde onstaat chaos, vanuit die chaos onstaat een nieuwe orde en laten we hopen dat die beter is.Zoiets moet natuurlijk ook begeleid worden door islamieten die wel kunnen leven met westerse ideeen en imams die hier opgeleid worden i.pv. geimporteerd uit het riffgebergte.Met de islam zoals hij nu is, valt niet meer te leven.

preacher | 16-05-05 | 15:42

@rembemcamcorder: De moslims in Turkije of Bosnië - vooral zij - zullen het erg leuk vinden om te horen dat ze niet vatbaar zijn voor enig westers leiderschap of geweldloze kritiek. Die zin alleen al doet m'n maag keren. De vanzelfsprekende superioriteitswaan, het simplisme en de diep ingebakken minachting voor moslims die daar uit spreken. Niet echt materiaal voor een oplossing denk ik.

veest van pim | 16-05-05 | 15:42

@. veest van pim
de radicalen zijn al verloren. die kun je op geen enkele wijze nog op het rechte pad brengen. (alhoewel shocktherapie misschien in deze een uitkomst kan bieden).
nu trek je het verband kritiek AHA >> spugen op normale moslims.
Allereerst dat verband is onjuist, er was geweld uit moslimradicale hoek en dat leidde tot dit onbeschofte, totaal verwerpelijke, gedrag.
En bovendien ben ik het oneens als je zegt dat AHA nog geen zichtbare vooruitgang heeft geboekt.
Als je ziet hoeveel (ex-)moslimvrouwen tegenwoordig hun punt mbt achterstelling kunnen maken, dan zie ik dat als vooruitgang.
Daarbij heb je vrouwen nodig die op een genuanceerde manier de kritiek leveren, en je hebt vrouwen nodig die het pad banen en op scherpe toon het debat voeren (shocktherapie).
verder heb ik niks toe te voegen, prettige dag nog.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:39

Ik neem de problemen serieus genoeg om te vragen om een oplossing, niet om gestook en elkaar de schuld geven. Daar schiet AHA zwaar te kort. Jan Marijnissen, om maar iemand te noemen, hangt de prima donna niet uit, maar heeft behoorlijk strakke standpunten tegenover allo- én auchtochtonen die niet willen integreren en de boel hier zo nodig willen blijven verstjeren, of het nu onder de vlag van de islam of onder die van de individuele Tokkies-Vinkenslag-vrijheid is. Dàt is een aanpak die dingen oplost: Duidelijke grenzen stellen voor iedereen, en wie zich er niet aan houdt, daarop aanspreken en navenant behandelen. Maar dat hoor ik niet van AHA. Die heeft het te druk met Jeanne D'Arc spelen in 't diepst van haar gedachten.

veest van pim | 16-05-05 | 15:38

@preacher
hetgeen ze totaal niet vatbaar maakt voor enig westers leiderschap of geweldloze kritiek. Het is niet zo zwart wit geweld of geen geweld, het is de juiste dosering.

rembemcamcorder | 16-05-05 | 15:38

@rembemcamcorder
En waarom zijn ze ongelukkig, omdat ze leven onder een religeus regime dat totaal niet is meegegroeid met de tijd.

preacher | 16-05-05 | 15:34

@preacher: Ik heb niet het idee dat AHA's aanpak de radicalen minder radicaal heeft gemaakt. Twee november vorig jaar kreeg ik niet die indruk. Wat wél gebeurde is dat een boel niet-extremistsiche moslims - en dat zijn de meesten - zich behoorlijk in hun gezicht gespuwd voelden door de Nederlandse media en politiek, en daar zaten ze na Pim Fortuyn en Michiel Shit nu écht niet op te wachten, hoeveel tijd die uitkeringlijers ook hebben. Geintje. Ik kan dus met de beste wil van de wereld niet zien wat AHA nou heeft verbeterd of 'bespreekbaar heeft gemaakt' en al helemaal niet hoe de positie van de vrouw in de islam er door haar aandachttrekkerij op vooruit is gegaan.

veest van pim | 16-05-05 | 15:33

@veest van pim 16-05-05 @ 15:27
Ik roep niet op tot een clah of civilizations. er is alleen een probleem met de islam, niet met een clash. en ik ben er voor dat vooral moslims zelf dat aan de kaak stellen, niet buitenstaanders (want dan zou je idd kunnen gaan denken dat er een clash of civilizations is). Dat laat niet onverlet dat in AHA steun in haar strijd.

verder, ik kan er HELAAS niks beters van maken mbt vergelijking Koran - Mein Kampf
Hitler wilde alle joden, homoseksuelen dood hebben.
de koran wil alle ongelovigen, joden, homo's dood hebben.
Vind je het gek dat ik mij als ongelovige ongerust maak?

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:32

@preacher
Ik denk niet dat dat vuur werkelijk verdienste is van amerikaans geweld. De moslimwereld is gewoon uiterst verdeeld, dat zie je wel in Irak, Sadam weg, een grote puinhoop en wanorde. In Afganistan idem. Die haat roep je niet op bij het gewone volk, het is de bovenkant van die samenleving (geestelijk leiders) die het volk ophitsen. Ik zag ooit ook eens een programma over een vrouw die een documentaire had gemaakt over moslims en tot de conclusie was gekomen dat moslims over het algemeen hartstikke ongelukkig zijn. En ongenoegen zorgt voor haat, dat zie je nu ook in nederland.

rembemcamcorder | 16-05-05 | 15:30

@preacher 16-05-05 @ 15:25
Veest_van_pim lijkt te kiezen voor een paar verplichte opmerkingen van een laag-kritisch gehalte, waar niemand zich wat van aantrekt. Het is juist de bedoeling dat men zich eens wat van de kritiek aantrekt. Ik vind AHA bijzonder goed geslaagd in haar opzet. Zoals preacher het zo mooi weet te verwoorden onder de woorden "Waar eerst een rookpluimpje onder een perzisch kleedje vandaan kwam, brandt nu een vuur dat iedereen kan zien"
blijkbaar neemt "veest_van_pim de problemen nog niet serieus genoeg, spijtig.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:29

@De Zuid-Limbabwaan: FUD-zaaien en tot een Kulturkampf oproepen is zooooo Filip Dewinter...

veest van pim | 16-05-05 | 15:29

@de Zuid-Limbabwaan: eerst zit je me te stangen omdat ik een simpele naziverwijzing gebruik en nu ga je zelf de moslims met de nazi's vergelijken en de Koran erger noemen dan Mein Kampf? En dan zou IK me moeten schamen? Nou nou.

Gelukkig staat er "'àls' je de koran leest". De problemen eerlijk benoemen en aanpakken ben ik helemaal voor, daar heb ik het schrikbeeld van de nazi's niet voor nodig. Anders had ik 'Submission' wel gewoon met 'Der Ewige Jude' vergeleken - iets wat meer hout snijdt dan de Koran met 'Mein Kampf' vergelijken.

Maar stél dat ik Submission met Der Ewige Jude had vergeleken, zou je dat dan hebben geaccepteerd? Ik verwed er een lief ding op van niet. Maar de Koran erger noemen dan Mein Kampf, dat mag natuurlijk wel, want dat doet iedereen en dat weet iedereen en al wie dat bestrijdt is toch maar een extremistische baardaap of een linkse lafaard. Zo is het niet moeilijk. Maar 'de problemen eerlijk benoemen en aanpakken' is dat niet. Net zo min als wat AHA doet, dat is.

veest van pim | 16-05-05 | 15:27

@veest van pim
Je moet het toch wel met mij eens zijn als ik zeg dat de islam in de middeleeuwen is blijven hangen, totaal niet van deze tijd is en daardoor in conflict is met de zich geestelijk wel verder ontwikkelende wereld!
En welke manier is beter om daar verandering in te brengen, die van de Amerikanen die met militair geweld de islamieten een schop onder hun kont geven,
waardoor ze alleen maar extremer worden, of de manier van AHA en waarschijnlijk anderen die alleen maar laten zien wat er eigenlijk mis is achter die burkha's enzo. En ja ze heeft olie op het vuur gegooid zodat het nu voor iedereen zichtbaar is geworden wat er allemaal verkeerd is aan de islam en in het bijzonder de positie van de vrouw.
Waar eerst een rookpluimpje onder een perzisch kleedje vandaan kwam, brandt nu een vuur dat iedereen kan zien. Ook een van haar verdiensten en die van Theo.

preacher | 16-05-05 | 15:25

@rembemcamcorder
maar maakt u zich geen zorgen, want de NS regelt het vervoer... (grapje van Youp v.'t Hek)

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:23

en dan nog niet snappen waar die betuwelijn voor is... (grapje)

rembemcamcorder | 16-05-05 | 15:21

@veest van pim 16-05-05 @ 15:01
Dat Tweede Wereldoorlog verhaal kan ik ook in mijn logica gebruiken hoor:
dankzij de appeasement hebben de nazi's hun gang kunnen gaan, hebben ze 60 miljoen mensen kunnen doden!
als je de koran leest dan is dat boek zelfs erger dan Mein Kampf.
dus laten we de problemen eerlijk benoemen en aanpakken, voordat we zulke taferelen nog eens in Europa gaan meemaken!

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:14

@veest van pim 16-05-05 @ 15:01
Jij denkt dus, dat als iedereen zwijgt over de misstanden binnen de islam, dat er dan niks gebeurd en we vrolijk in de wei kunnen gaan spelen.
Ten eerste laat de dan nederlandse burgers, die toevallig moslim zijn, in de steek. moslimvrouwen zijn voor mij even veel waardt als 'westerse' vrouwen.
Als hen wat overkomt raakt mij dat evenzeer.
Ten tweede maken moslimfundamentalisten geen onderscheidt tussen de AHA's en de Job Cohens/Aboutalebs... voor hun zijn het allemaal vijanden van de islam, die er allemaal aan moeten gaan.
Ten derde kent Nederland de vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid is mij heilig, jou blijkbaar dus niet... :-(
Dus jouw oplossing, AHA moet geen scherpe toon kiezen dan komt alles goed, klinkt misschien mooi in de mond, maar je lost er de problemen niet mee op, je bant er het extremistische geweld niet mee uit...

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:08

Submission was inderdaad een schijtfilm. En aangezien het vervolg van een film in de regel altijd slechter is dan het origineel, op de Godfather nagelaten dan, snap ik niet dat die rechter de verfilming van het vervolg niet verbood.

Flodder | 16-05-05 | 15:05

@ veest van pim 16-05-05 @ 14:56
Misschien heeft Ayaan hirsi Ali gekozen voor een naakte vrouw met koranteksten erop gekozen omdat dit doet denken aan de afranselingen die een deel van de moslimvrouwen moet ondergaan (en waar de legitimering hiervan in de koran staat):
www.faithfreedom.org/Gallery/3.htm

over de paus: die vind ik ook niks

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 15:02

@De Zuid-Limbabwaan: ik had wel kunnen denken dat je alleen maar dat nazi-stukje zou onthouden. Dat nazi-stukje staat er, en dat weet jij zelf héél goed, om te illustreren dat 'geweldloos' niet per se 'goed' betekent. Dat je dat misbruikt om het naar het hele stuk te extrapoleren en zo alles, behalve de inhoud ervan aan te vallen, is voor MIJ in elk geval geen reden om me te schamen.

veest van pim | 16-05-05 | 15:01

@ De Zuid-Limbabwaan @ 14:21
"wat is er mis met geweldloos en rationeel een probleem dmv woorden proberen te beslechten?"

Niets mis mee, punt is dat de "andere partij" daar verrassend anders over denkt en de wijze waarop Ayaan deze 'taak' op zich neemt, alleen olie op het vuur gooien is.

Dat is er tegen op Ayaan.

ikkezeidegek | 16-05-05 | 15:00

@Zuid-Limbabwaan: als je even ophoudt met schelden en met mij te zeggen wat ik wel of niet vindt, kunnen we het weer over de grond van de zaak hebben. Ik heb er helemaal geen moeite mee, dat AHA haar meninkje uit en geeft. Maar in dit geval GING het niet om 'zomaar een meninkje'. Dat heb ik al gezegd in een eerdere post. Lees nou toch gewoon wat er staat, in plaats van dingen te verzinnen en dààr dan op te reageren. Dat is zoveel makkelijker.

veest van pim | 16-05-05 | 14:58

veest van pim 16-05-05 @ 14:56
Weet je zeker dat je niet Geert Mak bent die zich als Belg voordoet?
Jij noemt ook AHA en TvG in een adem met de nazi's...
schaam je diep

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 14:58

@Schevek en Zuid-Limbabwaan: Als ik het goed begrijp zeggen jullie dus: "We hebben inhoudelijk eigenlijk niks op je analyse aan te merken, maar we hebben wél een andere mening, daarom schelden we je maar wat uit" ? Leuk, maar 't had niet gehoeven. Je kan het ook gewoon op een volwassen manier met me oneens zijn. Daar komen jullie zelf ook beter uit volgens mij.

Zuid-Limbabwaan geeft gelukkig ook nog wat inhoudelijks, waar ik wél wat mee kan. Als je zelf het onderscheid maakt tussen de Koran en de moslims, waarom verdedig je dan een prominente politica, die zich op het integratiethema profileert, en dat onderscheid overduidelijk niét maakt, in tegendeel?

En wat is de zin van het hier op een rijtje komen zetten van alle negatief interpreteerbare Koranpassages, als je zoals je zelf zegt, dan toch het onderscheid maakt tussen de Koran en de moslims? Je noemt een fictiefilm met gefingeerde verhalen van verzonnen personages, in een beeldtaal en decor die gemaakt zijn om alle moslims te chocqueren, een 'bewustmaking van de ware aard van de islam-ideologie'.

Maak je nu ook nog eens een onderscheid tussen 'de islam' en 'de moslims'? Moet je volgende Pasen eens op het balkon van het Sint-Pietersplein naast Benedictus gaan staan en in de microfoon brullen "Ik heb niks tegen christenen, maar wàt een achterlijke godsdienst hebben jullie! En wat een kùtboek is die bijbel!" Dan zal iedereen die protesteert, wel een extremist zijn, zeker? Dat is uit de haak, dat zie je zelf ook.

AHA past gewoon een klassieke relschopperstactiek toe: je provoceert iemand tot-ie door het lint gaat, en dan roep je 'Kijk, wat is-ie onverdraagzaam! Zié je wel dat ik gelijk had?!'

Dat ze dat op de rug van de moslima's en de wél keurig geïntegreerde Nederlandse moslims doet, door de symbolen van de héle islam door het slijk te halen en constant vrouwen die 'n hoofddoek dragen weg te zetten als onderdrukte kneusjes, is laf en vals.
Geweldloos... Nou ja, als je verbaal geweld en het afbeelden en suggereren van fysiek geweld in de film buiten beschouwing laat, was AHA's en TvG's methode inderdaad 'geweldloos'. Maar dat was de machtsgreep van de Nazi's ook. Dat zegt dus niet zoveel.

Rationeel kan ik hun aanpak dan weer niet noemen. Een blote vrouw met koranteksten beschilderd die zich tot Allah richt en schimpscheuten maakt over koranteksten, gelinkt met geweld tegen vrouwen? Erg rationeel. Goh, wat onbegrijpelijk dat die moslims daar niet massaal voor gaan applaudisseren!

Als AHA in haar hele opzet iemand anders dan zichzelf als maat van alle dingen had genomen, als ze bijvoorbeeld van tevoren had overlegd met Nederlandse moslima's, bij voorkeur van verschillende strekkingen, dàn was Submission iets waard geweest in het integratiedebat. Dat heeft ze niet gedaan, omdat ze 'n egokip is. Het resultaat is er dan ook naar.
Dààr schiet ik inderdaad maar al te graag op. Dat heeft niks te maken met mijn kijk op moslimextremisme: die staat in mijn eerste bericht.

veest van pim | 16-05-05 | 14:56

@veest van pim 16-05-05 @ 14:37
Dat ieder zijn mening moet kunnen hebben en uiten, is de hele essentie van de discussie rond AHA. En jij mag die dus ook hebben. Maar AHA ook (en dat kan jij met je hoog politiek-correctheidsgehalte niet verkroppen)!

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 14:45

@Schevek: Mensen die het niet met AHA eens zijn, zijn dan weer recalcitrant en vinden vanalles, ook over dingen waar ze geen letter over hebben geschreven. Schevek, dat je het niet met me eens bent, is prima. Maar probeer dan tenminste te weerleggen wat ik heb gezégd, en niet wat je me in de mond legt. Dan hoef je ook niet met doorgesleten, nergens op slaande cliché's als 'quasi-intellectueel' (wat een moeilijk woord! mag dat wel?) aan te komen kakken. Dus eerst goed lezen wat er staat, en dàn pas gaan tokkelen. Doe je best!

veest van pim | 16-05-05 | 14:37

Aangezien alles begonnen is om Ayaan wil ik jullie onder de aandacht brengen dat er een hele leuke website is waar deze dappere dame uit Somalië centraal staat.

www.ayaanhirsiali.web-log.nl

Barbapoeppa | 16-05-05 | 14:23

vvp is eerder recalcitrant dan onafhankelijk en kritisch.
En hup, daar gaan we weer: mensen die het met AHA eens zijn zijn dom, hebben geen eigen mening, kippen zonder kop, islamofoob, blablabla...
zet es een ander plaatsje op, frustro. Jij kunt het gewoon niet hebben dat mensen een andere mening zijn toegedaan, wel meer van die linkse quasi-intellectuelen lijden onder dat fenomeen.

shevek | 16-05-05 | 14:23

@ . veest van pim 16-05-05 @ 13:41
Goeiemorgen vlaamse reus. heb je geen zin om te gaan shoppen bij de vlaamsche meubelboulevards?
noem jij het mensen bewust maken van de ware aard van de islam-ideologie in een adem met stennis schoppen?
lekker makkelijk de boodschapper aan te vallen... (datzelfde doe je ook graag bij AHA en TvG)
ik heb die k*tkoran niet geschreven, ben alleen geweldig geschrokken en ben niet vies om het linkje af en toe te noemen in mijn posts.
bovendien heb ik in een eerdere post gezegd dat je onderscheidt moet maken tussen de islam-ideologie (koran etc.) en de moslims. Als iedereen dat nou eens zou doen, dan krijg je ook geen uitingen van geweld tegen moslims.
wat is er mis met geweldloos en rationeel een probleem dmv woorden proberen te beslechten?
of ben jij een zelfbenoemd rechter van de politiek-correcte inquisitie?

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 14:21

ach, in al die schandalen zit wel iets rechtvaardigs, WO II wat de IRA doet de Serviërs, het loopt alleen zo uit de hand dat later niemand meer durft te zeggen wat er nou eigenlijk aan de hand was...

rembemcamcorder | 16-05-05 | 14:21

Beste Vreest van Pim,
Jouw onsamenhangend gebrabbel is nu eenmaal onleesbaar.

Bunt | 16-05-05 | 14:20

Jammer dat onze Bunt zoveel ziet, maar zo weinig leest.

veest van pim | 16-05-05 | 14:18

De Serviërs, waren dat ook geen gristenen? En die frisse jongen Joseph Kony, met zijn Verzetsleger van de Heer en zijn gedrogeerde en verkrachte kindsoldaatjes, die baseert zich op de Tien Geboden. Lijstje, vroeg je?
Nog iets dichter bij huis liggen de dodenlijsten van de IRA en die van hun 'gristelijk, maar net even anders' collega's van de UDF. Dominee Paisley met z'n frisse kop, je kent 'm wel. Vraag hém eens wat voor lijstjes er tussen zijn bijbel steken.

veest van pim | 16-05-05 | 14:17

Jammer dat onze Antwerpse Vreest van Pim zoveel praat en zo weinig zegt.

Bunt | 16-05-05 | 14:17

@Starfucker: Natuurlijk heeft Ayaan internationaal gezag. Als je door een politiek correct veredeld roddelblad als Timeweek of Newspeak, enfin één van die tweeling, bij de Honderd Meest Invloedrijke Vrouwen Ter Wereld wordt gerekend! Nou dan moét je wel internationaal gezag hebben, als de hoofdredacteur van de Amerikaanse Elsevier het zegt.

Vraag je nu eens af, waarom ze haar in dat Amerikaanse, regeringsgezinde tijdschriftje, zoveel internationaal gezag toedichten. Politica bij een regeringspartij in Nederland (denk hierbij aan wat ik in mijn eerste stuk schreef over de positie van Nederland in internationale conflicten waarbij Amerika of Israel zijn betrokken). Ex-moslima. Jong. Vrouw. Niet spuuglelijk. Spraakvaardig. Zegt krek hetzelfde als Condi Rice, maar hoeft dat minder wollig te verpakken. Is door haar bedreigd zijn plotseling een soort van held voor sommigen die te beroerd zijn om een mening te bedénken, laat staan ze te uiten. Van troetelallochtoon tot Godin van het klootjesvolk: de American Dream op z'n Nederlands.

En 'internationaal gezag', wat betekent die term eigenlijk? Dat de Amerikanen je eventjes kunnen velen? Benieuwd wat je daarvoor koopt. Misschien gaat dat plan om op Scheveningen strand te landen en Den Haag te bombarderen zodra het Internationaal Strafhof een Amerikaans staatsburger durft aan te raken, nu wel in de koelkast. Goh, dank je wel Ayaan. Wat goed.

Het 'internationaal gezag' van Ayaan Hirsi Ali - bij mijn weten heeft ze geen vetorecht in de veiligheidsraad van de VN - krijgt ze van Timespeak en vrinden uitsluitend op basis van haar profiél, niet van haar verwezenlijkingen. Want die zijn rampzalig.

Ik zie dus nog steeds geen reden om haar op de schouders te hijsen of er als een gek achter aan te jassen, ook niet omwille van haar zogenaamde internationale gezag. Bel me terug als ze voorzitter van het IMF of de Wereldbank is.

veest van pim | 16-05-05 | 14:11

Tot nu toe nog weinig gehoord over de bijdrage van Ayaan aan de Nederlandse samenleving als "levend symbool tegen het Nederlandse knuffelbeleid".

Ze stelt gewoon het achtergebleven moslimdenken aan de kaak, wat overigens een internationaal verschijnsel is en geen uitvloeisel van het NL knuffelbeleid.

Ik denk dan, de boodschap is ok, de vorm zwaar K*T als die niet overkomt op je doelgroep. Kortom, waarom dan lof ? omdat ze het durft ? omdat ze bedreigd wordt ? of omdat andere landen in feite hetzelfde probleem kennen en Ayaan dus laten spreken ?

ikkezeidegek | 16-05-05 | 14:07

Desalnietemin blijven de NEderlandse politici handelaren in angst.

Lucasdelinkselul | 16-05-05 | 14:02

je slaat de spijker op zijn kop

kwant | 16-05-05 | 13:57

Pannie 16-05-05 @ 13:50

Die lijst kan er komen toch?
Alleen wie zegt dat hij uitgevoerd wordt.

Als ik die mensen hoor praten zoals gister bij dat eo programma zal ik niet gek opkijken.
pinksterfundi's komen er aan!

Tipnix | 16-05-05 | 13:57

@Pannie: als je mijn analyse degelijk zou lezen, zou je ook kunnen zéggen wat je er niet vind aan kloppen in plaats van met etiketjes aan te komen zetten.

Hoe komt het trouwens, denk je, dat we 'nu wel weten' dat AHA besneden is?

Omdat het haar enige issue is, altijd is geweest, en datgene waar ze heel haar politieke, euh 'visie' op heeft gestoeld. Egokip, nog steeds.

Als zij ons zo nodig met onze neus in haar genitale verminking wil wrijven opdat we toch maar, al is het uit medelijden, mee zouden gaan in haar 'islam is kut'-fanfare, nou, dan ga ik ook niet om dat onderwerp heen fietsen.

veest van pim | 16-05-05 | 13:56

DZJohn 16-05-05 @ 13:49

Als ik alles moet uitzetten wat me niet aanstaat kan ik beter een drionpil innemen.
Ik luister graag naar dingen die mij niet aanstaan. Zo leer ik wat bij.

Tipnix | 16-05-05 | 13:54

@sockpuppet: Ze was als politicus verkozen onder meer omdat ze zich profileerde op het thema. Dan lijkt het me redelijk om iets meer van haar te verwachten dan het blaten van cliché's over 'de islam'. En dat wou ze ook: ze zei zelf dat ze iets wou doen aan de onderdrukte positie van de vrouw in de islam blablabla. Dat ze dat op zo'n stomme manier doet, en in haar optreden blijk gaf van een absolute minachting voor vrouwen die niet zo 'vrijgevochten' leken als zij, alleen omdat ze haar filmpje niet lustten en niet graag voor kneusje werden uitgemaakt omdat ze graag een hoofddoek wilden dragen, dat is nog geen reden om nu ineens de geschiedenis te gaan herschrijven en terug te krabbelen met het slappe excuus dat het 'toch maar een meninkie' was. Want dat was het niet.

'Het debat aanzwengelen' 'Mijn mening uiten'... Niet toevallig schaamlapjes die ook ganzenreiter Schmit in de zoeloemond bestorven liggen.

veest van pim | 16-05-05 | 13:52

Tipnix wedje maken?
Een Christelijke dodenlijst, geloof je het zelf vent...

Pannie | 16-05-05 | 13:50

@Tipnix

Heb je geen andere zenders op je radio of zet 'm gewoon uit als 't je niet aanstaat. Wat een slecht voorbeeld als je dit wilt vergelijken met moordende onzin-moslimfundamentalisten. Nog een keertje proberen, dit keer met een goed voorbeeld in deze tijd graag!

DZJohn | 16-05-05 | 13:49

veest van pim ben jij zo'n 'heimwee' Hollander?
Je 'analyse' van Theo van Gogh vind ik in ieder geval niet kloppen.
Dat Hirsi Ali besneden is weten we nu wel, schijnt je nogal te fascineren?

Pannie | 16-05-05 | 13:48

@fuckje

Naar ik begreep nog niet. Wel werd er gezegd dat gristenen wel geloven maar niet geheel volgens de bijbel leven.
Dit moet veranderen en gristenen moeten (zoals de moslimfundi's de koran eren)
precies zo gaan leven zoals de bijbel doet voorschrijven. (er werden wat voorbeelden genoemd welke ik niet precies meer kan omschrijven) Net zoals de koran kan ook de bijbel door een ieder verschillend gelezen, en uitgeoefend worden.

Die doden lijst komt er wel denk ik!

Tipnix | 16-05-05 | 13:47

@ikkezeidegek: Dat is inderdaad de hamvraag.

Ik heb in mijn eerste stukje hierover al geprobeerd aan te geven dat we het onderdeel 'elkaar de schuld geven' nu zo langzamerhand wel hebben gehad, en dat het nu tijd is voor oplossingen.

Zoals veel mensen - hoezo eigen verantwoordelijkheid? ik ben een schaap en daar behehehen ik trots op! - kijk ik daarvoor graag naar politici, omdat ik geloof dat zij de instrumenten hebben om die oplossingen in de praktijk te brengen.

Jammer genoeg komen van AHA zo op het eerste gezicht geen oplossingen, alleen nog meer contraproductieve stennis- en stemmingmakerij in dezelfde trant als de site die De Zuid-Limbabwaan hier aanprijst. Een website die 'alle slechte teksten van de koran keurig op een rij zet'? Leuk dat iemand daar zijn of haar hobby van heeft gemaakt, maar in een serieus debat over integratie heb je er niks dan ellende aan.

Zo is het jammer genoeg ook met de acties van Ayaan Hirsi Ali. Geef die meid een praatprogramma op Talpa of bij SBS, noem het 'Onder de sluier' of zo, of 'Geen klit, wel pit' voor mijn part. Dat lijkt me meer iets voor haar dan politiek bedrijven.

veest van pim | 16-05-05 | 13:41

Tipnix,
geef eens voorbeelden, hebben ze een doden lijst???

fuckje | 16-05-05 | 13:40

@Borrachon

Heerlijk zo 'n vernieuwende kijk, bedankt voor je nuttige aanvulling die werkelijk waar nergens op slaat. Weleens van de hit "POPIE-JOPIE" gehoord? Daar hadden de doodseskaders van de gefrustreerden oftewel onzin-moslimfundamentalisten zich weer mat allerlei 'mannentaal' over kunnenuitschreeuwen, in groepsvorm en vooral niet alleen, stelletje lafbekken. Bemoei je met je zelf en laat een ieder lekker filmen en zingen wat íe wil en pak anders een geit op een dorreheuvel in Marokko ofzo.

DZJohn | 16-05-05 | 13:38

Ik lag gisteren avond in bed de radio te luisteren en kwam even bij de EO.
Het ging over pinksteren en er kwamen wat gelovigen aan het woord.

Na een half uurtje draaide mijn maag om!
Moslims kunnen fanatiek zijn maar halen het in de verste verte niet bij de pinkster gemeenschap!
Dit even terzijde

Tipnix | 16-05-05 | 13:35

De hand van Allah, dat zou mooi zijn!

Pannie | 16-05-05 | 13:32

Een moslim heef niet per definitie kennis van de koran, dat is een misverstand. Ook moslims die bidden en ramadan doen hebben vaak geen kennis van de koran. Moslims die wel grote kennis hebben van de koran zitten daar vaak zo diep in dat ze helemaal geen discussie daarover wilen hebben. Het discussieren over het woord van God is niet zo gewenst of zelfs een zonde.

port | 16-05-05 | 13:32

@ikkezeidegek
wat ik bedoelde is dat beide okee zijn.
wat ze bereikt heeft is door ons niet te peilen. het speelt zich als het al bestaat in de diepst verborgen ruimtes van moslimgeesten af. (en natuurlijk in de vorm van (zelf)censuur bij de anderen.

sockpuppet | 16-05-05 | 13:31

@sockpuppet. Voor zover ik de kritieken op de islam van Ayaan heb gevolgd, zijn deze nooit zonder bedoeling geweest en lekker "gewoon om zich te uiten omdat het mag".

ikkezeidegek | 16-05-05 | 13:29

De Christenen staan op hun achterste benen? Televisieverbrandingen op de Dam ofzo? Ik weet weer van niets blijkbaar..

Pannie | 16-05-05 | 13:29

en nog wat: waar slaat het op om naar die gristenen te wijzen? 'zij doen het ook' is na je 6e levensjaar geen geldig argument meer.

sockpuppet | 16-05-05 | 13:27

@ikkezeidegek
wat moest ze precies bereiken? iemand kan zich gewoon uiten en zin mening geven. niet alles is een gebruiksaanwijzing of route.

sockpuppet | 16-05-05 | 13:26

@Borrachon: het lijkt me dat het de functie en zelfs de plicht van de staat is om onderdanen in staat te stellen hun rechten uit te oefenen.

De Christenen die moeilijk doen over die reclame maken trouwens de gang naar de rechter danwel de Reclame Code Commissie. Die prikken geen dreigbriefjes op gekeelde regisseurs. Nogal een verschil lijkt me.

shevek | 16-05-05 | 13:26

@borrachon
lekker troll spelen?
waarom zou je geen deel 2 maken als je overtuiging je dat oplegt? dat is nou juist de vrijheid die je hebt. vragen om moord doet niemand hier, behalve de moslimbrigades die daartoe oproepen natuurlijk.

sockpuppet | 16-05-05 | 13:25

Wat heeft Ayaan eigenlijk bereikt ? behalve dat de discussie wordt gevoerd door iedereen behalve het mikpunt van de kritiek zelf ?

ikkezeidegek | 16-05-05 | 13:24

@fuckje 19.08
als iemand het dus niet met je eens is mag ie snel doodvallen. dus krijg zelf lekker de tyfus, en snel een beetje. en dat terwijl de christenen al op hun achterste poten staan na een reclame over de hand van god.en als je na het maken van deel 1 bedreigd wordt en je gaat dan nog een vervolg maken dan vraag je er ook wel een beetje om.maar ja, dan gaat ze gewoon weer een tijdje onderduiken op kosten van de Nederlandse staat. hoe zo een "misbruik" allochtoon

Borrachon | 16-05-05 | 13:12

Wat de Amerikanen overigens flikken op Guantanamo is, daar ben ik het roerend mee eens, vreselijk. En vreselijk dom. Ze spelen er de vijand mee in de kaart.

Abuneenee | 16-05-05 | 13:10

@ shevek 12:35: Je schreef:
"Over de vrijheid van meningsuiting wordt niet onderhandeld. Punt." Eens. We mogen ons de mond niet laten snoeren. Ik voeg daar aan toe: de verlichting is niet onderhandelbaar. Punt.

Abuneenee | 16-05-05 | 13:04

@Tipnix
Heb je ook nog een zwart-wit televisie of denk je alleen zo? Your with us or against us.

Flodder | 16-05-05 | 12:58

hé pannie, dat was jij die dat gelul vond trouwens. ;-D best hoor, mag je nog steeds vinden, maar die werking die starfcker noemt is er en die is sterk. had toen al 2-3 keer hirsi in der spiegel gelezen en op de grote zenders in D gezien.

ik las hier een flarde text:"... niks aan de hand in Nederland..." en "... no go aereas..." hier in het buitenland vernam ik dat treinen soms niet meer stoppen in suburbs in nederland als er teveel gespuis op het perron staat en de politie aanbeveelt, op bepaalde stations niet meer uit te stappen (na een bepaald uur)? is dat waar? om je dood te schamen als nl-er.

weissbier | 16-05-05 | 12:51

@tipnix; De enige die dat mag beoordelen is een onafhankelijk rechter. Alleen al het feit dat de amerikanen hun gevangen op quantanamo dat recht niet geven is walgelijk.

Thygros | 16-05-05 | 12:51

Het word tijd dat geenstijl maar eens stijlloos gaat debatteren daar in Den Haag!

Roykeb0yke! | 16-05-05 | 12:47

Al die onschuldige liepen per ongeluk in irak!
al die britten waren op vakantie evenals die belgen!

Grrrrr, die lui zijn daar gepakt in oorlogstijd met een wapen in hun klauwen danwel zonder wapen maar wel vrijwillig in gezelschap
van strijders...

Al die buitenlanders die zich ophouden in woestijngebied zijn zeker ook onschuldig?

fuck dat hele tuig.
Ze zijn daar om te vechten tegen betaling

Tipnix | 16-05-05 | 12:47

@ Hop-SaSa 16-05-05 @ 11:34
Je kreeg terecht lik op stuk van Fuckje.

@ MAXIMO 16-05-05 @ 11:35
De Michiel Smits,de De Wintertjes, de bruinhemden en de Stromfronten enz. gaan altijd aan de haal met het gedachtegoed van een ander. Zeker als het appeleert op een beetje onderbuikgevoel. Ze verdraaien het een beetje en hopa ze hebben een eigen gedachtegeod wat nimmer van hun zelf is en door de twist ook niet meer van degene van wie ze het jatte. Ben je al eens gevraagd om het voorwooord in een boek van Mak te schrijven of ben je de tekstschrijver voor onze Femke?

Sunnygirl | 16-05-05 | 12:45

Voor iedereen die Guantanamo bay iets goeds vinden, is het boek 'De onbekende soldaat' van Gerald Seymour een aanrader. Goed boek met veel actie en je zou er ook nog iets van leren.PS Er staan geen plaatjes in, alleen maar lettertjes.

Flodder | 16-05-05 | 12:45

@Push
Jij bent voor het vastzetten van mensen zonder proces. Ze drie jaar vasthouden en martelen omdat ze volgens amerika illegale strijders zijn en dus niet onder de conventie van geneve vallen. Toch lullig voor die afghaanse boer die een paar strijders een lift moest geven en daarmee zijn lot bezegelde. Het lot van afscheiding van zijn vrouw en kinderen, gedeporteerd worden, en voor onbepaalde tijd gemarteld worden door agressieve Amerikanen die denken zoals jij. Jij kreeg zeker ook een gevoel van trots ipv walging bij de beelden van Abu Graihb? Mooi wereldbeeld heb je.

Flodder | 16-05-05 | 12:37

16-05-05 @ 11:57
Zionistische agenda..?
God wat haal ik ze er toch altijd snel uit...

Pannie | 16-05-05 | 12:37

Ja, die Britten die vrijgelaten werden.... vond het wel een aardig verhaa, ze vertelden dat de Ami's een aantal prostituee's ninnenhaalden om die arme moslims in verwarring te brengen. En wat zeiden die Britten: "Gelukkig KENNEN wij de Westerse vrouwen, we weten hoe ze zijn."
Toch wel typisch hoor, om Westerse vrouwen gelijk te stellen aan prostituee's.
Is dat een reden om iemand zonder proces op te sluiten? Natuurlijk niet. Maar het geeft m.i. wel aan hoever de cultuur-clash gaat, en dat die hoe dan ook niet zonder gevolgen zal blijven.
Een cultuur, religie, ideologie of hoe je het ook wilt noemen die vrouwen die zichzelf niet onzichtbaar maken bij voorbaat als hoeren ziet en die ook blijkt geeft van een totaal onvermogen tot zelfrelativering en zelfkritiek, dat kan niet goed gaan - tenzij je bereid bent om bij voorbaat de witte vlag uit te hangen.

Voor mij is simpelweg de grens bereikt. Ik vind het geweldig dat er mensen zijn die, ongeacht de eventuele conqequenties voor hun persoonlijke veiligheid, dit dit aankaarten. Er wordt geroepen dat AHA moslims beledigt: ik heb daar nog geen enkele concreet bewijs van gezien en de rechter ook niet. Dat moslims zich beledigd VOELEN is heel iets anders. Ik ben niet bereid me daarmee te laten chanteren.
Over de vrijheid van meningsuiting wordt niet onderhandeld. Punt.

shevek | 16-05-05 | 12:35

En wederom slaat de aankeiler de plank mis met zijn ongenuanceerd gescheld. Wordt een beetje moe van dit geraaskal dat kant noch wal raakt en hooguit als een onderbuikeruptie is te classificeren.
Verder: schelden is een kunstvorm die deze aankeiler niet machtig is.

QZNYWRLD | 16-05-05 | 12:34

gut, in februari zei ik dit ook al en toen het werd "gelul" genoemd. ik citeerde trouwens starfcker die maar vond, dat hirsi niks deed behalve polariseren met de mond (ivb met die biref van Ebru). fuckert toch. steeds vaker helemeel met je eens.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/003451.h...
. weissbier 05-02-05 @ 12:35

weissbier | 16-05-05 | 12:27

@tipnix; zijn laatst nog wat Belgen vrijgelaten, net als britten een tijdje geleden. Wat mij betreft is iedereen onschuldig tot ie veroordeelt is, aangezien er geen rechter toetst wie er terecht wordt vastgehouden daar zitten er dus een aantal onschuldig vast ja

Thygros | 16-05-05 | 12:22

@Thygros,
Om een monster te bestrijden moet je EVEN een monster worden,die gasten zijn allemaal schuldig, als ze vrij komen gaan ze gewoon door , ik vind alleen jammer dat ze niet afgemaakt zijn, de wereld kan echt zonder deze kindermoordenaars. A. international loopt ook weer te blaffen, natuurlijk die zit vol met zogenaamd gematigde moslims.

push | 16-05-05 | 12:21

@ Tipnix
alle gevangen zijn onschuldig

tohs | 16-05-05 | 12:19

Thygros 16-05-05 @ 12:15

/quote
volgens mij zitten er een aantal onschuldig
/quote

inside info?

Tipnix | 16-05-05 | 12:19

@push: je doet niets goed als je de fundamenten van de rechtsstaat waar je zelf voor vecht niet hanteert. Jij noemt de mensen in Quantanmo moordenaars, volgens mij zitten er een aantal onschuldig en zonder proces vast.

Thygros | 16-05-05 | 12:15

@geert trilders,
Deze pubers gaan het straks overnemen ze kunnen Marcel van Dam worden of als het goed gaat komen wat vrijheid strijders die de klimaat van onze kut politiek kunnen veranderen, laten we hopen en dromen, want in Europa hebben we helden als AHA en Wilders maar niet iedereen begrijpt het, nu hebben mensen medelijden met de moordenaars die op Guantanamo bay vast zitten,America doet een keer iets goed en we zijn nog niet tevreden.

push | 16-05-05 | 12:11

@hertog jan,
wel buiten de bestaande fatsoensnormen, volgens mij.
@geert,
ik begrijp wie en wat je bedoelt, maar jij trapt toch niet in een fotof*ck?

fuckje | 16-05-05 | 12:08

Nu je het zegt, Griffith is inderdaad een topwijf. De 1 van de beste op dit moment....
Gelukkig gaat ze richting A'dam, loopt ze tenminste dat zooitje in haar fractie een beetje uit de weg.

MAXIMO | 16-05-05 | 12:06

@Geert Ik ken het gevoel. Ga nu de kroeg in. Maar een aantal vaste reageerders schat ik hoger in. Maar misschien moeten we inderdaad zo'n shandy-meeting organiseren.

Starf*cker | 16-05-05 | 12:06

@fuckje Ook anders denkende moet je niet de mond smoren.

hertog jan | 16-05-05 | 12:04

Ik vind AHA een geweldige vrouw en denk dat zij zeker carriere zal maken. Ergens in de vele reacties las ik dat iemand verwachtte dat zij wel eens een post bij de VN zou kunnen krijgen. Geen gekke gedachte maar toch verwacht ik dat niet vanwege het risico omtrent haar persoon. Stel je voor een of andere zieke geest vermoordt haar tijdens een VN missie in een land waar de sharia geldt. Ik gun en wens haar het beste

kansatsu | 16-05-05 | 12:04

hebben jullie ook niet dat je 's avonds na bed gaat en na een avondje comments plempen tegen jezelf zegt, get a life?
een beetje je mening verkondigen tegenover mensen die amper het vmbo hebben afgemaakt en die eigenlijk totaal vreemd zijn, een andere weblog had pas geleden een bijeenkomst voor hun vaste bezoekers, toen ik de foto's zag, en acné-pubers hun shandy zagen drinken, dacht ik, probeer ik deze mensen nu te overtuigen van mijn mening, ben bang dat het op GS niet anders is, uitzonderingen daargelaten, sorry, moest ik effe kwijt

geert trilders | 16-05-05 | 12:04

@Thygros Daar zijn specialisten voor. Ayaan "doet"de minderheden en ontwikkelingshulp en niet de bedreigde kikkers.

Starf*cker | 16-05-05 | 12:04

@MAXIMO Dat warme plekje valt wel mee. Ik constateer alleen dat zij over de hele wereld gehoor vindt in haar analyse van de problemen in Nederland. Dankzij Rondom 10 ben ik op ontkenners als Mak en Halsema volledig afgeknap. Als linkse kiezer overigens. Om mij heen hoor ik dezelfde geluiden. Nederland is niet achterlijk. Het zijn Mak, Cohen en Halsema die een grote verantwoordelijkheid dragen en zelfs weldenkende Nederlanders in de armen van Ayaan drijven. Probleem moet je niet ontkennen. Die moet je bij de wortel aanpakken. Wat dat betreft ben ik blij dat Laetitia Griffith wethouder wordt in Amsterdam. Die kent de problemen en verzwijgt ze niet.

Starf*cker | 16-05-05 | 12:03

Doet de Ayaan eigenlijk nog wel eens iets anders dan over de islam mekkeren? Ze is toch gewoon kamerlid? Heeft ze ook een mening over het fileprobleem? Hoe denkt ze over de grondwet?

Thygros | 16-05-05 | 11:59

@Fuckje.
Het is hier geen VK-Mag hé?
Waar de one-liners heersen en de nuance ontbreekt.......

MAXIMO | 16-05-05 | 11:59

@SF
Dat probleem is een probleem van justitie en politie. gewoon keihard optreden, daar hebben we de middelen vorr.
Maar in onze kneuterigheid doen we nog al eens soft.
Dit heeft niks met Moslims te maken.

Nee, jij hoort niet in dat lijstje.
Anders stond je er al tussen. Heb jou hoger ingeschat, ook heb je een warm plekje voor Ayaan en zie je daardoor alles een beetje verkleurd, kun je best weten dat de verkeerde mensen nu met haar werkje aan de haal gaan.....
Dat dat soort gasten nu zich achter Ayaan scharen is toch op zijn minst interessant te noemen, inclusief Leon met zijn zionistische agenda......

MAXIMO | 16-05-05 | 11:57

Betaald Ayaan de opbrengst van die film terug aan de staat ? Ze heeft tenslotte de film onder werktijd gemaakt !

pingel | 16-05-05 | 11:57

@. OnegaiNL 15-05-05 @ 20:13
bemoei me niet met mij anders steek ik je dood, ga nu maar ook schuilen
.........................................
Marrokanen zijn messetrekkers, dat zie je maar weer, we hebben het bij het rechte end....

bondje33 | 16-05-05 | 11:55

hahahhahahahaahah

kwant | 16-05-05 | 11:55

@hertog jan En daar heeft Fuckje een punt.

Starf*cker | 16-05-05 | 11:55

@hertog jan,
andere meningen; graag!!
racistisch schelden en doodsvewensingen?
Driewerf NEE!!!
dat bedoelde ik.

fuckje | 16-05-05 | 11:53

@ S.f En dat geloof ik dus niet.

hertog jan | 16-05-05 | 11:52

@SF: ik doelde dus meer op de z.g. rechtse idealisten zoals de Lega die mooie sier proberen te maken met Ayaans meesterwerkje. (kuch)
de socialisten en liberalen proberen er een boodschap uit te halen en dat is iets wezenlijk anders.
nu moet ik helaas weg want ik moet fuckjes reactie nog inlijsten.

Hop-SaSa | 16-05-05 | 11:51

@MAXIMO,
ik volg jou al een tijdje, maar er is niemand die zo duidelijk uitblinkt in onduidelijkheid, hou daar eens mee op, en zeg de dingen zoals jij ze ervaart, en stop eens met deze selfkick-show! Dit voor alle duidelijkheid!

fuckje | 16-05-05 | 11:50

@hertog jan Fuckje is een jonge zij.

Starf*cker | 16-05-05 | 11:49

@Shevek Ik vrees dat MAXIMO een sperma-versmelting is van Geert Mak en Femke Halsema.

Starf*cker | 16-05-05 | 11:48

@S.f 10.56 Mocht hij willen.
@Fuckje 10.57 Knap hoor.
@S.F Nee hoor ik ben het meestal wel met jou eens. Maar een ban voor anders denken gaat mij te ver.

hertog jan | 16-05-05 | 11:47

@MAXIMO, de ervaring leert dat bij mensen die zo tekeer gaan als jij er in 98 % van de gevallen sprake is van pure projectie.

Dus, pleeg dat telefoontje, het zal even doorbijten zijn maar over een half jaartje zul je je beslist beter voelen, en wie weet is er dan zelfs wel weer iemand bereid om naar je gezwets te luisteren.

shevek | 16-05-05 | 11:44

@Hop Er zaten ook socialisten en liberalen bij en de uitzending is op de RAI. Al jaren door Berlusconi en zijn legia-vriendjes verdoemd als linkse mantelorganisatie.

@MAXIMO Nou moet je echt ophouden. De door genoemde groepen en mensen, met uitzondering van Leon de Winter, zijn door mij te vuur en te zwaard bestreden. Waar het mij primair om gaat is het bestrijden van dat geboefte dat hier van sommige delen van het land "no-go-area's" maakt voor bijvoorbeeld joden en homo's. Dat probleem is bij Ayaan beter bespreekbaar dan bij Mak en Halsema die vanuit hun forten in Amsterdam-Zuid constateren dat er niets aan de hand is. Een burgemeester Cohen die zaken verzwijgt. Bezorgde Nederlanders die meteen als semi-fascisten worden neergezet. IK neem aan dat je mij niet tot het lijstje Michiel Smit rekent, anders kun je doodvallen.

Starf*cker | 16-05-05 | 11:43

overigens is in de top 100 van time staan niet per defenitie iets positiefs, er hebben wel meer gekken in dat lijstje gestaan. Het gaat meer om de hoeveelheid invloed die de personen hebben gehad, niet zozeer of dat een positive invloed is.

Hop-SaSa | 16-05-05 | 11:41

@Shevek.
Heb ik een gevoelige snaar geraakt?
Ook een ex-asielzoeker?
Of klit-loos?

MAXIMO | 16-05-05 | 11:41

@SF
Zarqawi staat ook op die lijst....

MAXIMO | 16-05-05 | 11:39

Over sexuele frustratie gesproken: MAXIMO, in therapie jij.

shevek | 16-05-05 | 11:38

wat MAXIMO zegt

Hop-SaSa | 16-05-05 | 11:37

@starfucker: klopt, maar ik zou de Liga Nord of hoe die gasten ook mogen heten toch niet willen omschrijven als keurige politici. maar dat is dan misschien een kwestie van hoe je ernaar kijkt.

Hop-SaSa | 16-05-05 | 11:35

Ik zie gewoon dat Nederlanders compleet de weg kwijt zijn.
We kunnen in deze uit elkaar groeiende samenleving geen eenhied creeeren indien wij een sexueel gefrusteerde relnegerin die maar pas komt kijken hier in Nederland het hoogste woord geven. Aangezien in haar betoog haar culturele tekortkomingen zich fixeren op de islam ook al is haar probleem (vrouwenbesnijdenis) per definitie een probleem binnen de Somalische samenleving en andere Afrikaanse stammen. Niet van Mocro's dus.
Jullie moeten kijken naar degene die nu met Ayaan's agenda en ideologie aan de haal gaan....
Dat zegt meer over de ideeen van Ayaantje dan Ayaantje zelf.
Ik noem een Michiel Smit,de De Winter's(Leon en Phillip), de Lega Nord, Stromfront en nog meer van dat soort(neo)fascistisch tuig.
Inderdaad denk ik dat we soms te tolerant zijn geweest, aan de grens; deze sexueel gefrusteerde gek hadden wij natuurlijk nooit asiel moeten verlenen.

MAXIMO | 16-05-05 | 11:35

@fuckje: dankjewel voor je treffende reactie. Ik zal hem uitprinten, en als ik s'morgens voortaan uit bed kom, hem bij de eerste kop koffie nog eens nalezen zodat nooit meer iets zal doen zonder dit eerst uitvoerig te overpeinzen en analyseren.
Gelukkig dat jij zo goed in staat bent om mensen te wijzen op zaken die echt belangrijk zijn, Ik zal een een brief sturen naar Jan-Peter om hem te attenderen op jouw talenten en tevens zal ik opperen om 17 mei tot nationale Fuckje dag om te dopen, zodat we ieder jaar weer even tot het besef kunnen komen dat er zonder jouw goed onderbouwde theorien ende argumenten iets gemist gaat worden in onze samenleving.
p.s. er zit trouwens nog wat zaad in je mondhoekje, maar dat terzijde.

Hop-SaSa | 16-05-05 | 11:34

@Hop-SaSa Wat Ebru betreft ben ik het met je eens. Dat is een topvrouw, maar Ayaan is toch een internationaal fenomeen aan het worden. Als je in die Top 100 van Time staat, dan ben je toch iemand. En wat Italie betreft: dat waren geen islamofoben maar keurige politici en hoofdredacteuren ter linker- en rechterzijde. Je weet: Ayaan en Geert zijn ook niet mijn favorieten, maar langzamerhand ben ik tot de conclusie gekomen dat Ayaan internationaal gezag heeft. Iets wat zich bij Geert beperkt tot de stadswallen van Venlo en bij Ebru van Nieuweschans tot Maastricht.

Starf*cker | 16-05-05 | 11:25

@Hop-SaSa,
eerst nadenken, en dan even overlezen wat je hebt getypt wil nog al eens voorkomen dat je onzin op deze site plempt..... neem dit ter harte, vriend!
Ik zal maar net doen dat ik jouw bericht verder niet heb gelezen.

fuckje | 16-05-05 | 11:21

doe mij Ebru maar, die snapt tenminste hoe het zit. Die ayaan mag van moi toch echt doodvallen met haar prive oorlogje. In italie wordt submission vooral gebruikt door Islamofoben en ander gespuis, het doel volledig voorbij geschoten die film. Als AHA zo populair is in het buitenland mag ze van mij ophoepelen en niet meer terugkomen.

Hop-SaSa | 16-05-05 | 11:17

@kwant

O, omdat ik iedere vorm van zelfbeheersing mis, direct ga slaan, niet nadenk etc etc tec

Mag ik wel alles doen wat de wet verbied?

Ga poepen mongool, en denk vervolgens dat je iets nuttigs aan de wereld hebt bijgedragen.

Zeus | 16-05-05 | 11:16

@hertog jan O ja, ik was het eens met met Fuckje dus met mijn smaak zal je het ook moeten doen. KOm niet aan ons Fuckje.

Starf*cker | 16-05-05 | 11:01

@hertog jan,
door dat ene zinnetje weten we precies wie je bent, hoe je denkt, knap hoor!!
overigens wil ik je toch een goeie, verstandige dag toewensen.

fuckje | 16-05-05 | 10:57

@hertog jan Jij hebt ons Fuckje toch niet oraal bevredigd?

Starf*cker | 16-05-05 | 10:56

@kwant Kruip jij eens lekker onder je hunebed. Ik betoog dat AHA net als jij alles mag vinden. Jij kwetst mij met je stuitend simplisme. Ook ik heb gevoel. Net als de moslims.

Starf*cker | 16-05-05 | 10:55

@fuckje 20.26
Van jou krijg ik een vieze smaak in mijn bek.

hertog jan | 16-05-05 | 10:52

@kwant,
toegeven aan snel geprikkelde, snel gekwetste, slecht nadenkende mensen die hun vrouwen als hun bezit zien. Dat zeg jij. Uit welke spelonk hebben ze jou zonet opgegraven????

fuckje | 16-05-05 | 10:50

Hirsi Ali moet die moslims niet zo beledigen. iedereen weet dat moslims gauw geprikkeld zijn. en we weten ook dat vrouwen in de moslim wereld zowat mannelijk eigendom zijn en dat een bloot lichaam op die film van hirsi ali echt diep kwetsend kan zijn. aangezien de moslims meestal ook niet zo goed nadenken over alles, zou ik het verstandig vinden als die film niet uitgezonden wordt. Ayaan, zeg wat je denkt, maar pobeer dan niet zo kwetsend uit de hoek te komen. ook moslims hebben gevoel, snap je.

kwant | 16-05-05 | 10:47

Misschien is het wel goed dat Theo vermoord is, ik had graag dat die kerel nog geleefd had, maar ik denk dat er zo wel veel meer aandacht is gekomen voor de film en zijn en Ayaan haar gedachtes/meningen.

Faach Viechuur | 16-05-05 | 09:33

*pakt zijn koffie en probeert door dit draadje heen te komen*.... ppfttt, moeilijk moeilijk.

petbur | 16-05-05 | 09:17

Gelukkig verzorgt Meki ook deze maandag weer voor afleiding.

Lepo | 16-05-05 | 09:13

@warta1
wat chaotisch leek is eigenlijk ongelovelijk grappig !
Respect!

preacher | 16-05-05 | 05:17

@.De Zuid-Limbabwaan
Pfffff, gelukkig. Dan zijn we het eens en dan kan ik ook gaan slapen...

Warta1 | 16-05-05 | 05:17

@. Warta1 16-05-05 @ 05:14
Ok, heel goed van je. Ik heb ook wel eens een 'vergelijkend warenonderzoek gedaan'. Allemaal pcies dezelfde crap :-)

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 05:15

Die heb ik weken geleden al uitgebreid bekeken, maar ik wilde het objectief gezien gewoon weer eens keihard zien... en aan de GS-ers laten zien....

Warta1 | 16-05-05 | 05:14

. Warta1 16-05-05 @ 05:00
Als je alle verkeerde koranteksten gerangschikt per thema (oa wreedheid, vrouwen, seks) wilt zien, moet je ff op www.skepticsannotatedbible.com/quran/i... kijken. bespaart je een hoop tijd, die je bijv. aan slapen zou kunnen besteden ;-)
ga ik weer verder met slapen (stuk nuttiger tijdverdrijf)

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 05:09

@.preacher
Yep & Revolutie...

Warta1 | 16-05-05 | 05:08

... ook al gaat het Gristendom ervan uit dat ook een ongelovige een gelijke is. Al wordt diezelfde ongelovige weer door onze zwartekousenbroeders een enkeltje brandende hel gestuurd...

Als ik dan toch moest kiezen: liever het Gristendom. Een stuk mensenlieverder op aarde.

Maar eigenlijk toch liever helemaal niks: gewoon zelf nadenken, zoals m'n moeder het me geleerd heeft.

Ma, bedankt!

Warta1 | 16-05-05 | 05:00

@Warta1
wartaal is chaos en uit chaos ontstaat orde; evolutie !

preacher | 16-05-05 | 04:56

@Veest van pim
Ja morgen over Antwerpen praten waar je het hier @15.05.05@16.30 www.geenstijl.nl/mt/archieven/004904.h... ook al over gehad hebt. Je bent een beetje mysterieus ventje Veest! Ik spreek je morgen weer, zelfde topic, wel pas om een uur of drie 's middags denk ik.

preacher | 16-05-05 | 04:50

Hoofdstuk 2. De Koe (el-Baqarah):
2. Dit is het volmaakte Boek, daaraan is geen twijfel, een gids voor de godvrezenden.
6. Zeker, zij die (de waarheid) verwerpen, het is hun om het even, of je hen waarschuwt of niet - zij zullen niet geloven.
7. God heeft hun hart en oren verzegeld en over hun ogen is een sluier en hen wacht een zware straf.
8. En er zijn mensen, die zeggen: "Wij geloven in God en in de laatste Dag, hoewel zij geen gelovigen zijn."
9. Zij trachten God en de gelovigen te bedriegen, zij misleiden echter niemand dan zichzelf en beseffen dat niet.

Moet ik nog verder gaan? Klik en lees eens zelf. Om de 5 regels gaat het zelfs ook nog over Joden:
members.chello.nl/m.elfers/koran000.ht...

Hoe noemen we zoiets in het Nederlands? Totalitair? Extremistisch? Religieus? Interessant? Multiculti? Apart? Leuk? Of gewoon Gevaarlijk?

Mijn zwaar gereformeerd opgevoede (en al decennia geleden vrijgemaakte) moeder heeft mij als kind van de jaren 60 helaaas altijd geleerd ZELF te denken.

Ik ben dan ook niet kapot van onze gristenbroeders, maar ze reageren op kritiek in ieder geval minder verkrampt dan onze (i)slambrothers.
En als een reclame ze niet bevalt, gaan ze gewoon naar de rechter.

Een andere religie gaat al massaal op z'n achterste benen staan en als er maar een gerucht is van 1 heilig boek in de wc vallen er tientallen doden in
EIGEN gelederen.

Ik kan me op 1 of andere wijze gewoon niet voorstelen dat iemand zich onderwerpt (submission!) aan regels zoals ik hierboven heb geciteerd. Of met een hoofddoek gaat lopen...

Of ben ik nou zo gek?

Wartatheïst...

Warta1 | 16-05-05 | 04:50

Heb een tijdje me bek gehouden en
zat alles wat hierboven en de afgelopen weken op GS geschreven is eens te lezen...

... vind AHA het beste wat de politiek (en de VVD in het bijzonder) sinds jaren is overkomen (geen grijze muizen meer, maar ècht debat. En dat kan in Nederland nog steeds zonder het mes op tafel.), wordt dat ineens gedwarsboomd door een religie die geen debat toestaat....

Vanwege rechtsreaguurderse opmerkingen maar eens licht anarchistisch gereageerd door eens even de andere kant te benaderen... google op "koran nederlands"...

Daar werd ik eerlijk gezegd niet vrolijk van. Let op:

Hoofdstuk 1. Het begin (al-Fatihah):
5. U alleen aanbidden wij en U alleen smeken wij om hulp.
6. Leid ons op het rechte pad,
7. Het pad dergenen, aan wie Gij gunsten hebt geschonken - niet dat van hen, op wie toorn is neergedaald, noch dat der dwalenden.

Hoodstuk 2. De Koe (el-Baqarah):

Warta1 | 16-05-05 | 04:27

Mersie! Dat gaon ich auch doon noe.
Adieje wah!

BeeG | 16-05-05 | 03:20

@BeeG 16-05-05 @ 03:15
Iech záw noch unne pilske pakkuh en denao gaon slaope

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 03:17

ich mòt godverdomme òm kwart väör zös weer op òm te gaon seere väör de presessie. Dat sjut dus auch neet op. Mòt ich noe gaon sjlaope of maar geweun doorzoepe? gaef uche gooje raod èns weg!

BeeG | 16-05-05 | 03:15

@zuid-limbabwaan en angere

zegk maar wo 't op sjteit!

BeeG | 16-05-05 | 03:11

@preacher, ik ben gewoon hier, wachtend tot je uitlegt wat je met die Antwerpenaars bedoelt. Maar ik ga slapen, dit schijnt geen slowchat te zijn.

Wat die repo over het russisch strafkamp - en wat jij er nog allemaal bijsleept over Russische supermachten en hun machtsmisblablaba - te maken heeft?

Net zo veel als alle andere bijdragen over 'links' of 'rechts'. Dat stond trouwens ook in het bericht dat ik er over schreef. Misschien moet je ook een paar uurtjes slapen, preacher. Dan zie je straks weer goed. Droom ze!

veest van pim | 16-05-05 | 03:09

@ veest van pim 16-05-05 @ 03:00
Voordat ik ga slapen, wil ik dit nog wel ff aan je kwijt:
Ik ben ook niet voorstander van op een afzeikerige manier kritiek leveren. Maar in een samenleving als de onze, waarin vrijheid van meningsuiting/religiekritiek hoog in het vaandel staan, moet dit kunnen! Bovendien, een moord valt NIMMER goed te praten, is nooit acceptabel.
Ik wil je er op wijzen dat Van Gogh het Jodendom en het christendom net zo erg te grazen heeft genomen.
Ik denk dat Ayaan Hirsi Ali wel succes heeft. Allereerst geloof ik in de shocktherapie methode. Bovendien baant zij het pad voor vele moslima's. Ayaan Hirsi Ali neemt verregaande posities in, waardoor Moslima's sluipenderwijs ietsje verder kunnen gaan met het innemen van een standpunt op een bepaalt onderwerp.

Btw, ik wil je de moord niet persoonlijk in je schoenen schuiven.
Verder respecteer ik jouw mening, ik snap dat de shocktherapiemethode niet bij iedereen even populair overkomt. Maar gezien de grote problemen lijkt het mij een geschikte methode.

Welterusten

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 03:07

@de burger
wordt het niet eens tijd om lekker te gaan slapen ?

preacher | 16-05-05 | 03:06

Nou nou Zuid-Limbabwaan... Als we gaan vuilbekken, doe ik lekker mee, hoor. Weet waar je aan begint. Kauw hier maar even op, terwijl ik mijn tijd nuttiger - slapend - besteed:

Wij hebben onze neonazi's tenminste nooit in de coalitie opgenomen, dus hoeven we van een inwoner van Winnie De Jong-land ofte 'Bernhardt was een man om van te houden'-stan geen lessen te krijgen. Kom met iets fatsoenlijks aan of hou de eer aan jezelf.

veest van pim | 16-05-05 | 03:05

@Veest
waar blijf je nou ?
Je ben trouwens nogal uivoerig over de siberische hel.
Probleempje met Russen of supermachten en hun machtsmisbruik in het algemeen ?
Wat dat allemaal met hirshi Ali en Nederland te maken heeft is mij ook niet helemaal duidelijk.

preacher | 16-05-05 | 03:02

@Zuid-Limbabwaan: Jaah ik ben een dhimmi, ik steek mijn kop in het zand, ik ben vanalles.

En ik zég ook vanalles. Vooral in jouw verbeelding. Kom je met van Gogh aankakken en zeg je dat ik Ali de schuld ervan geef dat hij vermoord is. Dat heb ik helemaal nergens gezegd. Je moet hàrd maken wat je uitkraamt als je mijn analyses wil weerleggen, Zuid-Limbabwaan.

Maar goed, speciaal voor jou ga ik er even op door.

Als die twee die kutfilm niet hadden gemaakt, had de een of andere moslim van Gogh miisschien ook wel omgelegd. Hij zeek elke elke dag de islam onder, omdat het de enige manier was waarop-ie nog wat aandacht kon krijgen. Want wat had-ie anders? Anderhalve film en een klinkende achternaam. Da's niet zo veel als je een ego hebt dat groter is dan de schuld van de Belgische spoorwegen in oude franken.

Dat had hij dus met zijn filmmaatje AHA gemeen, die neiging om hun vak - film of politiek - ondergeschikt te maken aan het bevredigen van dat enorme ego van ze.

Ali de schuld geven van de moord op van Gogh, ik had er nog niet aan gedàcht. Ik heb het amper over van Gogh gehad hier - alleen over die kutfilm van hem. Dat van Gogh zich door Ali liet misbruiken om een kutfilm te maken die de zaken alleen maar nodeloos op de spits dreef, op de rug van de moslimvrouwen, staat vast. Dat van Gogh vermoord werd door een moslim die die film niet zijn beste werk vond, ook.

Welke conclusie jij daar uit trekt, moet je zelf weten, maar je moet 'm niet in mìjn schoenen proberen te schuiven.

Uiteindelijk komt het er op neer - en dat is het standpunt dat ik hier van het begin af heb verdedigd - dat AHA geen enkele oplossing aanlevert, dat overduidelijk ook niet wìl doen, dat ze liever conflicten veroorzaakt dan ze op te lossen, en dat ze dus als politica compleet ongeloofwaardig is. Hier, in Italië, in Somalië, in Straatsburg, in Brussel, in New York of in Semmerzake.

Jammer dat de VVD-top, die dat ongetwijfeld ook ziet, haar er niet uit durft te gooien.

veest van pim | 16-05-05 | 03:00

. veest van pim 16-05-05 @ 02:45
Ok, belgië pakt het zeker wel goed aan...
Doordat de gevestigde politieke orde in België de problemen onder het vloerkleed wegmoffeld, zoeken maar liefst 1 miljoen Vlamingen hun heil bij de nazistische Vlaams-belangers.
Hier in Nederland proberen we tenminste oplossingen voor de problemen te vinden.
Ga jij maar lekker zo door, voor je het weet is Vlaanderen een soort Derde Rijk geworden met Filip de Winter als president.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:51

@veest
of je kan supersnel typen, of je had dit stukje al in de kast liggen. Goeie voorbereiding Veest !

preacher | 16-05-05 | 02:48

@ veest van pim 16-05-05 @ 02:30
Trouwens de aggressie van de moslimfundamentalisten spaart niemand. Ook Job Cohen en Ahmed Aboutaleb staan op de killerlijsten van de fundamentalisten. Dus waar slaat het op dat jij Hirsi Ali tot zondebok bestempeld?
je moet goed beseffen dat onze gehele samenleving het doelwit is, of Hirsi Ali nou wel of niet haar mond open trekt.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:47

@veest van pim
ouwe of jonge Antwerpenaar, als je bij iemand op een zere plek blijft drukken , is de kans groot dat ie agressief wordt.

preacher | 16-05-05 | 02:45

Vierhonderd reacties op dit onderwerp, waarvan tweehonderd de islam afzeiken en nog eens honderdtwintig over 'links' liggen te lullen.

Jaaah... De Hirsi Ali-aanpak heeft Holland duidelijk héél veel goed gedaan. En die arme VVD kan niet anders dan zich door haar eerstaanwezende knuffel-allochtoon te laten gijzelen. Wat goed toch, dat rechts er is.

Terwijl jullie hier lagen te moslimbashen, heb ik wat tv gekeken. Zo zag ik de reportage die SF ook heeft gezien, over de martelpraktijken in de gevangenissen van de Amerikaanse legerbases op Guantanamo Bay, Cuba. Op de Vlaamse televisie zag ik ook een documentaire over de strafkampen in post-communistisch Rusland. Wat ze in Cuba uitvreten, heeft Starfucker al beschreven. In die Siberische strafkampen was het ergste dat de jonge criminelen - dieven, overvallers, kortom lui die écht iets hadden uitgevreten en dus niet zomaar van de straat waren geplukt door een binnenvallende legermacht - kon gebeuren, zeven dagen eenzame opsluiting.

Het beste wat ze kon gebeuren, was vervroegd uit zo'n ijshel worden vrijgelaten. Dat kon, als ze bijvoorbeeld goeie studieresultaten haalden of voorbeeldige werknemers bleken, of beter nog, beide. De lui die dat redden, werden bij hun vrijlating uitgeleide gedaan door de achterblijvers, die met applaus afscheid van hen namen, nadat de gevangenisdirecteur hen nog een hart onder de riem had gestoken door hen een voorbeeld voor de rest te noemen en hen op te dragen 'voorwaarts, en met onbezwaard geweten' de vrijheid tegemoet te gaan.

Als er dan toch per se in elke discussie hier kant moet gekozen worden tussen 'links' en 'rechts', hebben die twee repo's mij erg goed geholpen.

Ik blijf het ondertussen gek vinden, hoe je vandaag blijkbaar niks goeds meer over links màg zeggen - verworven vrijheden, iemand? emancipatie? individuele vrijheid? scheiding kerk en staat? verzorgingsstaat van de wieg tot het graf? rechten van de werknemer? - en hoe tegelijk bijna verplicht begrip moet worden opgebracht voor kaalkopjes, voor SUV-aso's en voor profiterende egokippen als Hirsi Ali.
Gek volkje zijn jullie.

veest van pim | 16-05-05 | 02:45

veest van pim: "Kom dààr eens mee aan in plaats van het kind uit te hangen, zoals wij dat hier zeggen."
-
Waar is hier?

Bunt | 16-05-05 | 02:37

@veest van pim 16-05-05 @ 02:30
er zijn nog wel meer redenen waarom ik van stemgedrag wijzig, maar je daar dus maar niet druk om.
Wat ik schokkend aan jou vind is dat je Hirsi Ali als schuldige betiteld van de agressie die heeft geleid tot de moord op van Gogh...
gaat mij zéér te ver om dat verband te trekken. ipv haar af te vallen zou je haar moeten steunen, of wil je dat in Nederland niemand meer vrij mag spreken en we op onze tellen moeten passen omdat wel eens een gestoorde geloofsfanaat zijn mes kan trekken als jij kritiek levert?
jij bent de vleesgeworden dhimmi

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:36

@ De Zuid-Limbabwaan: erg voorspelbaar om zo te reageren. Ik duw op een knopje en jij springt te voorschijn. Als je wat meer zou lezen wat anderen schrijven, zou je weten waarom ik een Belgenmop - want dat was het - met je maak. Maar nu spring je als een gek op dat éne puntje waarop je me denkt te kunnen aanvallen - "Joepie! Hij spreekt zichzelf tegen!" - en vergeet je me uit te leggen, wat er in godsnaam de zin van is, om bij de volgende verkiezingen, over twee jaar dus pas, op Hirsi Ali te gaan stemmen omdat je tegen de agressieve uitwassen van de islam bent, terwijl Ali's enige claim to fame tot nu toe juist het opwekken en uitmelken van die agressie is geweest. Kom dààr eens mee aan in plaats van het kind uit te hangen, zoals wij dat hier zeggen.

veest van pim | 16-05-05 | 02:30

@DZ-L
link van www.volkomenkut.com/
Heb ook wat in de comments geplempt daar !

preacher | 16-05-05 | 02:26

@ sockpuppet 16-05-05 @ 02:21
Meestal is het niet zo makkelijk je uit te spreken... want dan wordt je op zijn minst afgetuigd, op zijn heaviest wordt je op traditioneel islamitische wijze onthoofd...
zo probeert men de 'afvalligen' onder de duim te houden.
maar als ik www.faithfreedom.org lees dan zie ik inderdaad voorbeelden waarin het mogelijk is je openlijk uit te spreken tégen de islam...
dus dat het inderdaad maar eens gebeurd dat men zich massaal afkeert van al die haatzaaiende teksten uit de koran/sharia/hadith

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:24

@De Zuid-Limbabwaan 02:17
Ik snap het. Maar die onbedoeld moslim zijnden (terzijde: in Indonesie schijn je meteen als moslim te worden ingeschreven als je zelf niks aangeeft, zo komt men al gauw aan een enorme vertegenwoordiging) wil ik wel eens horen. Zodat blijkt dat er daadwerkelijk afstand is tussen hun denominatie en hun werkelijke religie/leefwijze.

sockpuppet | 16-05-05 | 02:21

@. preacher 16-05-05 @ 02:18
heavy stuff...

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:19

@sockpuppet 16-05-05 @ 02:15
tsja ik zie het zo: als je als moslim geboren wordt (ik bedoel in een gezin met moslim-ouders) heb je je geloof ook niet uitgekozen...
maar voor de rest zie ik het gevaar heus wel in hoor (www.faithfreedom.org)

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:17

@De Zuid-Limbabwaan
ik zie niet hoe je dat onderscheid kunt maken. De koran is het woord, afkomstig van god zelf en heilig. Wie dit anders ziet is in principe al geen goede moslim of zelfs een afvallige.
Alleen zij die publiekelijk relativeren (ken je ze?) kan ik als aparte groep zien. De meestal zwijgende massa hoort wat mij betreft gewoon bij de fundamentalisten. Ik ben ze nog niet vergeten, de massaas die op de Dam 'Rushdie dood' scandeerden.

sockpuppet | 16-05-05 | 02:15

@ janneke: Ja dat komt omdat journalistiek ook commercieel is geworden. Nieuws moet verkopen maakt niet uit wat erin staat als het maar verkoopt. Kwaliteit en achtergrond is niet meer belangrijk.

Doucheputje | 16-05-05 | 02:13

@bunt@02.00
erg grappig !

preacher | 16-05-05 | 02:11

Er zou vaker met flowcharts gewerkt moeten worden.. en dan bedoel ik in het bijzonder in de politiek. Welke gevolgen heeft een bepaalde beslissing.Welke terugkoppeling is mogelijk en wat refereert aan het ander. Hier zou de burger inzicht in moeten kunnen krijgen. Media filtert voornamelijk in wat mensen willen horen of dat gene nou negatief of positief is.
Maar men weet dus niet direct wat de oorzaak en/of het gevolg daarvan is.
Maak het de burger duidelijk!!

janneke | 16-05-05 | 02:09

@ DeBurger 16-05-05 @ 01:57
grotendeels met je eens.
Wel eens op www.faithfreedom.org (ook nederl.talig forum aanwezig)
is wel handig om meer kennis over de islam of koran op te doen, vanuit kritisch perspectief bezien.

overigens is het goed om onderscheid te maken tussen islam-ideologie (zoals het in koran staat zeg maar) en de moslims in het algemeen...

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 02:07

Iemand een filmpje van de Koran, die door de WC wordt getrokken gezien op internet?

Nooit meer slapen | 16-05-05 | 02:01

De Burger,
Het boek en de daaruit voortvloeiende levensovertuiging is de culturele achtergrond.

Bunt | 16-05-05 | 02:00

@janneke Eindelijk zien we rucanor terug in het nederlandse straatbeeld. Weg met lotto.

gavrillo | 16-05-05 | 01:57

zolang het aantaal probleem marrokanen en lonsdale jongeren gelijk blijft is er nog weinig aan de hand..

janneke | 16-05-05 | 01:54

@ P.daalemmer : Nou ik denk dan HBO geschoolde turk of marokaan minder snel een authentiek bruidje neemt van het turkse platteland

Doucheputje | 16-05-05 | 01:54

@doucheputje
helemaal eens. maar alleen al uit het oogpunt van rechtsgelijkheid kun je ze niet overslaan.

sockpuppet | 16-05-05 | 01:51

@ doucheputje 1:46.
Het gaat hier om een tweede generatie Marokkaan die zelf een opleiding op HBO niveau heeft gehad en z'n vrouw hierheen probeert te halen. Laten we het zo zeggen, hij is bijna nederlandser dan ik en mijn familie zit sinds eind 16e eeuw in Nederland.

P.daalemmer | 16-05-05 | 01:51

@. geenkant: Nee hoop het ook niet

Doucheputje | 16-05-05 | 01:50

@. sockpuppet: Heb je gelijk in. Maar de ouderwetse generatie omturnen en de ogen te openen zal niet meevallen

Doucheputje | 16-05-05 | 01:49

Doucheputje
Mag toch hopen dat zij ook niet zo'n authentieke looser wil

geenkant | 16-05-05 | 01:48

@gavrillo
Ik heb zelfs gehoord dat de gerenommeerde
Italiaanse merken een export verbod richting Nederland krijgen.. lekker stijllloos

janneke | 16-05-05 | 01:47

P.daalemmer: "Een jonge Marokkaanse vrouw met een IT opleiding op HBO niveau is dus ook een plattelands importbruid?"
-
Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

Bunt | 16-05-05 | 01:47

@ P.daalemmer 16-05-05 @ 01:45
tsja is lastig,
enerzijds
de positieve gevallen moet je zeker niet onderbelicht laten (kunnen ook als voorbeeldfunctie dienen, en verdienen het geprezen te worden),
anderzijds
de problemen moet je wel kunnen benoemen

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:47

@doucheputje
ze hebben niet alleen gewerkt, er is ook door hen (terecht dan wel onterecht) beroep gedaan op voorzieningen. Als je het over flink werken en opbouwen hebt is voor mij de chinese gemeenschap een veel beter voorbeeld. En zelfs daar zie je dat het misgaat waar de eigen groep niet meer voor opvang kan zorgdragen(verpleegkundige zorg voor bejaarden die geen NL blijken te spreken bv).
De eisen tot inburgering komen voort uit inzichten omtrent wat uit de hand gelopen blijkt. Dat inzicht komt in de politiek inderdaad reuze laat -pas na generaties, terwijl de bevolking het veel eerder doorhad- maar dat wil niet zeggen dat het inburgeren dan maar niet meer hoeft. 'We' hebben het probleem misschien gecreeerd, maar 'ze' deden er weinig aan het te verhelpen, terwijl 'ze' wel degelijk hoofdrolspeler in het multiculturele drama zijn. Als 'we' nu een 1e aanzet geven tot oplossing dmv inburgering, is het naar mijn mening niet onredelijk om medewerking te verlangen,

sockpuppet | 16-05-05 | 01:46

Die authentieke ouderwets opgevoede turken en marokanen van de derde generatie moeten geen progressieve jonge Marokkaanse vrouw met een IT opleiding op HBO niveau. Want die weten wat er te koop is in de wereld kunnen ze dus minder goed onderdrukken en achter het aanrecht zetten

Doucheputje | 16-05-05 | 01:46

klopt Limbo ;-) Maar die spreekwoordelijke kam is zo makkelijk gepakt, dat vind ik een beetje jammer...

P.daalemmer | 16-05-05 | 01:45

@P.daalemmer 16-05-05 @ 01:42
we hebben het over algemene trends. altijd uitzonderingen daargelaten...
maar dat laat niet onverlet dat de trend niet rooskleurig is.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:44

Janneke: "Om tegenwoordig een partij te kiezen moet men gestudeerd hebben."
-
Als dat het geval zou zijn, dan zou dat een ramp voor de Linkse partijen betekenen, zij zouden immers geen zetel overhouden.

Bunt | 16-05-05 | 01:43

@gavrillo
Haha.. dat was het wel heeel erg letterlijk nemen. Maar is het geen feit dat de meeste studenten uit een rechts gezin komen?

janneke | 16-05-05 | 01:43

Voorlopig zullen we geen last meer hebben van Italiaanse hippies.

gavrillo | 16-05-05 | 01:43

@De Zuid-Limbabwaan 1:38

Voor zover ik weet geef jij er maar een slinger aan om lekker te kunnen generaliseren.
Dat is dus wel het type vrouw wat hier ook heen komt. Goed, het gros zal inderdaad uit de ninnelanden komen, maar scheer ze a.u.b. niet allemaal over dezelfde kam.

P.daalemmer | 16-05-05 | 01:42

p.daalememmer
Als ze zichzelf niet ontdoet van het islamjuk wel ja

geenkant | 16-05-05 | 01:41

@ P.daalemmer 16-05-05 @ 01:39
Voorzover ik weet is dat niet het type vrouwen die de nederland-marokkaanse jongens laten overkomen vanuit het riffie gebergte...

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:40

@janneke Als je studeert stem je links en ben je klaar stem dan rechts.

gavrillo | 16-05-05 | 01:40

@De Zuid-Limbabwaan 1:38

Een jonge Marokkaanse vrouw met een IT opleiding op HBO niveau is dus ook een plattelands importbruid?

P.daalemmer | 16-05-05 | 01:39

@ veest.

De opmerking: "je wordt al aardig belg" is heden ten dage opbouwende kritiek.

AHA proeft meer macht en verdwijnt van het neerlands toneel.
Lijkt me ook beter, als ze met haar stokpaardje internationaal gaat optreden.

kevindeathmatch | 16-05-05 | 01:39

@P.daalemmer 16-05-05 @ 01:36
Weet ik zeker (en dan heb ik het niet over de gastarbeiders die wij in het verleden op tijdelijke basis over hebben laten komen, en die toch gebleven zijn).

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:38

Maar dat waren mensen die uit enigszins dezelfde cultuur kwamen als de onze. Bovendien hadden die meestal geen economische motieven.

TV Dominee | 16-05-05 | 01:37

Eventjes voor de duidelijkheid:
Om tegenwoordig een partij te kiezen moet men gestudeerd hebben.

janneke | 16-05-05 | 01:37

@De Zuid-Limbabwaan 1:24

De enige turken en marokkanen die hier heen komen zijn plattelands inportbruiden? Weet je het zeker?

P.daalemmer | 16-05-05 | 01:36

@sockpuppet 16-05-05 @ 01:30
ik moet je gelijk geven op dit punt, maar historisch gezien is het wél waar (hugenoten, rijke spaanse joden, zuidelijke nederlanders/vlamingen na opstand tegen spanje).

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:34

Als we ze na het werk terug hadden gestuurd ( arbeidskontrakten voor bepaalde tijd) had het geld opgebracht.
Nu is alle ellende erna niet meer te betalen.

geenkant | 16-05-05 | 01:33

Too boldly go where no man has gone before

preacher | 16-05-05 | 01:33

De eerste generatie van gastarbeiders vlak na de oorlog zijn met open armen binnengehaald. Het waren goedkope arbeidskrachten die niet moesten zeuren en alleen maar werken. En dat hebben ze ook gedaan. Er zijn nooit eisen aan ze gesteld aan inburgering, taal en nederlandse cultuur. Ze zijn hier gesetteld met de turkse cultuur van het turkije van 30 jaar terug. Ze zijn blijven hangen. Ondertussen hebben ze wel een hele eigen gemeenschap opgebouwd. En nu moeten ze ineens inburgeren en worden er allerlei eisen aan ze gesteld. We hebben dit probleem zelf gecreerd 30 jaat terug.

Doucheputje | 16-05-05 | 01:32

@Henk Hunk
En op kosmisch niveau is de wereld een stofje onder de vingernagel van god. Erg amusant al dat gemijmer over een wereldregering, maar ondertussen zijn er toch nog een hoop problemen op te lossen.
Ik zie ons dan ook meer als kolonisten van een brave new world dan ' overgangsburgers'.

preacher | 16-05-05 | 01:32

@ geenkant
bijna al onze moslims zijn laaggeschoolde arbeiders, dus bijna natuurlijk electoraat van de PvdA (en een groep die groeiende is, dus politiek interessant)...
dus sockpuppet snijdt wel hout met wat hij zegt.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:32

@de zuid-limbabwaan
hoezo is NL groot geworden van de arbeidsmigratie? Als je daar de turkse en marokkaanse migranten van 30 jaar terug mee bedoet: vlgs het boekje van Pieter Lakeman uit de 90er jaren heeft die ons alleen maar geld gekost. Is dat niet juist vlgs jou?

sockpuppet | 16-05-05 | 01:30

sockpuppet
Dat weten ze al,dus ze zijn niet op zoek, maar daarom zegt ons draaikontje niks.

geenkant | 16-05-05 | 01:29

@doucheputje
aanhanger van de-dictatuur-van-het proletariaat-gedachte?

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:26

@zuidlimbabwanees De enige 'grote' partij die zichzelf pragmatisch noemt is d66. Dus.. het niets zeggende midden is pragmatisch?
@henkhunk Dus maar niets doen en toekijken.
liberaal darwinisme?

gavrillo | 16-05-05 | 01:26

We zijn marionetten in een schaakspel van machthebbers en groot industruelen.

Doucheputje | 16-05-05 | 01:25

@Henk Hunk 16-05-05 @ 01:18
Onze economische krachten van de toekomst komen uit Oost-Europa. Dus dankzij Europa kunnen wij die arbeidsstromen redelijk controleren, door deze arbeidskrachten tijdelijk uit deze landen te halen (Polen, Roemenen, Bulgaren, Slowaken etc. etc.).
Laat maar komen overigens, Nederland is groot geworden van de arbeidsmigratie.

En dan nu de migratie vanuit de veelbesproken landen Turkije en Marokko:
De enige Turken en Marokkanen die hier naartoe komen zijn ongeschoolde plattelands importbruiden, geen arbeidsmigranten... en of die een bijdrage aan de economie leveren ben ik niet zo zeker van (vooral de vrouwen moeten verplicht thuis zitten en kinderen baren, nemen niet deel aan de samenleving). Ik zou deze laatste migratie (huwelijksmigratie) geen verrijking van onze arbeidsmarkt willen noemen.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:24

@geenkant
dan zouden ze toch juist wel op zoek zijn, nl naar dat standpunt dat de groep van muzelmannen binneboord haalt? Best opportunistisch zou dat zijn trouwens.

sockpuppet | 16-05-05 | 01:24

@ Henk Hunk: Je slaat de plank voledig raak.

Doucheputje | 16-05-05 | 01:23

zuid limb......
pvda is niet zoekend, dat lijkt maar zo.
het moslim kiezerspotentieel laten ze echt niet schieten

geenkant | 16-05-05 | 01:20

't Is me wat, die globalisering.
En je kan hoog of laag springen, maar het globaliseert alleen nog maar verder door.

Wat op zich wel grappig is, want iedereen lult maar raak, maar het heeft geen zin want ondertussen moet de aanvoer van goedkope arbeidskrachten stabiel blijven omdat de economische conjunctuur nu zo eenmaal in elkaar zit.
Tja, in de VS laten ze expres de Mexicanen door. Voor de sier rijden er wat stoere jeeps rond met grenswachten en nachtkijkers, en roepen de zuidelijke senators eens wat. En dan zeuren dat in sommige steden de voertaal Spaans is geworden. 't Is hier niets anders.
Gezien de techniek en de macht van de economische krachten is de enige weg de totale globalisering. Je kunt hopen dat de rijkdom verspreid wordt, je kunt er zeker van zijn dat de verschillende snelheden van culturen met horten en stoten de weg zullen nemen. De moordenaar van Van gogh is hierin niets meer dan een verdwaasde sukkel in een kabouterstaat. En wij zijn niets meer dan overgangsburgers.

Henk Hunk | 16-05-05 | 01:18

@sockpuppet
Vanuit amerikaans perspectief is heel nederland een rood nest (muv geertje wilders).

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:18

@janneke
ik zou niet weten waarom het zulke intressante begrippen zouden zijn. Ooit waren het aanduidingen voor gegroepeerde standpunten. Nu zijn voor elk standpunt bij elke partij wel aanhangers te vinden. Het is veel meer door elkaar gaan lopen. Als je nu nog krampachtig een scheiding links/rechts wilt aanbrengen leidt dat m.i. tot niks. Het zijn de issues zelf di leidend moeten zijn.

sockpuppet | 16-05-05 | 01:15

@janneke
dat is je op glad ijs begeven... maar hier mijn persoonlijke interpretatie op dit moment:
Links = politiek-correct en utopisch
Rechts = liberaal en pragmatisch
en dan heb je ook nog religieuze partijen en geert wilders die ik als conservatief zou willen betitelen.
en de pvda is de weg zoekende (kan linksom, kan rechtsom)

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:14

@filter&zuidlimbabwaan Als rechts aan de macht is stemt men links en andersom. Dit voorkomt het plucheplakken en liegen doen ze toch wel. Verkiezingsbeloftes zijn er om gebroken te worden.

gavrillo | 16-05-05 | 01:13

Zullen we eerst maar eens links en rechts opnieuw defineren?
anders blijft het een rommeltje...

janneke | 16-05-05 | 01:11

@sockpuppet
Hear, hear !

preacher | 16-05-05 | 01:11

Filter,
Ook een atheïst gelooft.
Maar dit terzijde.
Daar je zelf alle mogelijkheden al hebt uitgesloten, heb je je keuze al gemaakt.

Bunt | 16-05-05 | 01:09

@. filter 16-05-05 @ 01:03
jouw verhaal is precies zoals het mijne. Geert Wilders is te negatief en bovendien een tegenhanger van de sp op rechts (over tegen en alleen maar negativisme).
Ik ben met je eens dat de perfecte partij niet bestaat, maar ik ben uitgekomen op de Ayaan Hirsi Ali(inderdaad van de VVD, maar goed als je het politieke spectrum in Nederland vergelijkt met het buitenland is heel Nederland eigenlijk 'links' muv geert wilders en de uiterste rechterflank van de VVD), je moet immers toch ergens op gaan stemmen als je je democratische burgerplicht nog een beetje serieus wilt nemen...

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:09

xkuus voor het moeie tiepen

sockpuppet | 16-05-05 | 01:08

@de zuid-limbabwaan
geheel eens met de shocktherapie. Daarom vind ik de vorm die sub,ission bezit juist erg goed gekozen. Stir it up. Alleen moeten we wel rekening houden met wat op zo'n shock volgt en onszelf daar goed op voorbereiden. (Zelf)censuur zoals volop waarneembaar is, is wel het domste. De moslimpolulatie die jij bedoelt is onderlng verdeeld en moet eerst een andere interpretatie van de islam aandurven voordat ze volwaardig in een democratie kunnen deelnemen, Dat vereist onder meer een loslaten van de letterlijke interpretatie van de koran. Ik zie het voorlopig niet gebeuren. Die cultuur is immers gegrondvest op een tribale voedingsbodem waarbij het elkaar bevechten om schaarse bronnen en het voordeel voor de eigen kleine clan diepgeworteld zijn en een sterke tegekracht vormen voor het saamhorigheidsgevoel dat bij de gezamenlijke opbouw van een maatchappij hoort,

sockpuppet | 16-05-05 | 01:06

Hebben = heeft

Barbapoeppa | 16-05-05 | 01:05

@preacher 16-05-05 @ 01:01
Wat ook zou helpen is dat men stopt met anto-westerse preken in de moskeeën.
hoe wil een moslim integreren in het westen als hij of zij geindoctrineerd wordt met de boodschap dat het westen verderfelijk is.
Dan belemmerd de islam de integratie.. en dat moet de bedoeling zijn van de 'vrijheid van religie'

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 01:04

@Gavrillo
Als individu mag je als christen wel het beroep van politicus uitoefenen. Dat de christenunie bestaat is, vind ik, een goede zaak. Het is mijns inziens zelfs gewenst dat christenen actief deelnemen aan de maatschappij. Macht geen doel op zichzelf zijn. Dus scheiding van kerk en staat is volgens mij ook vanuit mijn geloofsovertuiging een goede zaak.
@sockpuppet
De islam is inderdaad een jonge godsdienst. Maar het blijft in de kern een echt ander doel nastreven dan het christelijk geloof. Ik geloof niet dat er op een dag een moslimluther zal opstaan. Ook omdat de islam helemaal niet centraal georganiseerd is zoals de Rooms Katholieke kerk die de Paus als opperhoofd hebben.

Barbapoeppa | 16-05-05 | 01:04

Praise the Drol!

-

Serieus: Ik ben heel gelukkig dat ik GeenStijl ondekt heb.

-

Posters als Sunnygirl en Starf*cker geven me weer een beetje hoop voor de mensheid en een beetje vertrouwen in m'n eigen geestelijke vermogen.

-

Zoals De Zuid-Limbabwaan & Starf*cker kom ook ik uit een 'rood, links nest'.
Ook ìk weet niet meer waarop - en op wie - ik moet stemmen. Ik wèèt dat 'links' ons land verkoopt aan moslim-extremisten om hun eigen aantal zetels in het pluche te vermeerderen.
Ik weet òòk dat 'links' liegt, bedriegt en feiten onder het kleed probeert te vegen.

-

Maar wat nu?
De ouderwetse weerzin tegen de VVD zit er nog flink in.
CDA is natuurlijk uitgesloten [als ik een gristelijke randdebiel als premier wil wordt het echt tijd voor zelf-onderzoek en xanax].
GroenLinks is weg [en is de weg kwijt] evenals de SP.
Ik hou niet van Wilders of PRdV [HA!] en aangezien ik atheïst ben [wat iets hèèl anders is dan een communist, btw] kan ik ook niet op een kleine gristelijke partij stemmen.

-

Aangezien ik verwacht dat het kabinet gauw zal vallen [na het EU-grondwet debacle, als Nederlanders massaal NEE stemmen] heb ik hulp nodig:

Op wie [of wat] moet ik stemmen?

-

Ik zou wensen dat Ayaan Hirsi Ali met Mevr. Verdonk een twee-vrouws clubje begon.

Dan wist ik het wel.

-

Help!

filter | 16-05-05 | 01:03

@shiraz@00.24
Het probleem is volgens mij dat de islam zich totaal niet heeft aangepast aan deze tijd en nog steeds in ' the dark ages' rondhangt.
Een oplossing zou kunnen zijn om islamieten die zich wel aan deze tijd hebben aangepast een soort van tolken worden tussen ons, de imams en de islamitische gemeenschap.
Ook dat plan om hier imams op te leiden vind ik een erg goed iniatief !

preacher | 16-05-05 | 01:01

@. sockpuppet 16-05-05 @ 00:51
Die letterlijke interpretatie van de koran is hardnekkiger als je als westerling zou denken. Ik ben erg sceptisch in een geleidelijke ontwikkelingen zoals dat in het westen is gegaan. Daarom denk ik dat shocktherapie, zoals eerder door preacher beschreven, de enige oplossing is om verandering teweeg te brengen. Overigens gaan de credits voor deze shocktherapie naar mensen uit de moslimgemeenschap zelf, overigens meerendeel ex-moslims.
Als het zo doorgaat komt het wel goed, maar we moeten we scherp blijven en deze shocktherapisten ondersteunen.
En vergeet niet dat het ook in ons eigenbelang is, want we kennen een moslimpopulatie van tegen de 1 miljoen mensen in Nederland, die nog groeiende is. Deze groep moeten we niet in de steek laten, maar laten delen in ons erfgoed van vrijheid,gelijkheid,democratie en de tools geven ermee om te kunnen gaan (ze moeten geleerd worden zelfstandig en rationeel te denken).

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:57

@barbapoepa er zijn moslims die vanuit hun geloof niet willen deelnemen aan de regering. Maar dan zeg ik: de beste stuurlui staan weer eens aan wal. Het is moeilijk om je handen schoon te houden als je veel macht hebt. Maar om zulke macht bij voorbaat het af te keuren is een teken van onvermogen om weerstand te bieden aan de verleiding.

gavrillo | 16-05-05 | 00:57

@barbapoeppa
daarnaast -zonder de gruwelen van weleer weg te moffelen- moet erkend worden dat het christelijk geloof een ontwikkeling heeft doorgemaakt welke voor de islam nog maar net aanvangt. Het dogmatische overheerst daar nog volledig en de letterlijke interpretatie van de koran is voorschrift.

sockpuppet | 16-05-05 | 00:51

ben het er helemaal mee eens

__CJ__ | 16-05-05 | 00:49

@ veest van pim
ik wil ook niets verzwijgen, maar de "waarheid" zeggen, zoals jij en anderen doen heeft tot nu toe niet tot een oplossing geleid.
Ik heb de oplossing ook niet, maar ik wek ook niet de suggestie dat het aan anderem ligt

Shiraz | 16-05-05 | 00:48

kijk wat een inzicht van barbapoeppa,

__CJ__ | 16-05-05 | 00:48

@veest van pim@00.21
zo te lezen heb jij gelukkig nog wel wat tussen je benen hangen en vind je het fijn om af-en-toe eens lekker met je kloten te spelen. Je hebt gelijk als je zegt dat ' submission ' een flinke klap was in het gezicht van de Islamieten, maar heb je nog nooit gehoord van shock-therapie ? Volgens de psychiatrie is het heilzaam als iemand verdwaald is in allerlei waandenkbeelden een bepaald soort shock krijgt (electrisch, koud bad, slaapontzegging) die hem buiten zijn normale denkpatronen stelt en waardoor hij weer bereikbaar wordt voor behandeling.
De manier waarop jij praat over AHA's verminking vind ik aardig grof en doet mij vermoeden dat je haar haat of misschien alle vrouwen.

preacher | 16-05-05 | 00:46

gavrillo 00:40
Het klinkt stom, maar het christelijke geloof was en is in de verdrukking het zuiverst. Mohammed roept op tot wereldheerschappij. Dit in tegenstelling tot Jezus Christus. Als je het evangelie leest roept Hij zelfs op om af te zien van wereldse macht. In de kern gelooft het christendom in Iemand die voor de wereld gestorven is en, dat geloven de meesten van jullie denk ik niet, verrezen is uit de dood. Je kunt veel zeggen van Jezus Christus, maar als je de evangeliën leest was Hij beslist geen veldheer of een rijke stinkerd die het er flink van nam.

Barbapoeppa | 16-05-05 | 00:45

sunnygirl for president

__CJ__ | 16-05-05 | 00:44

@ Sunnygirl 16-05-05 @ 00:39
Er is een persoon op links waar in nog wel wat in zie, en dat is Aboutaleb. Die is redelijk pragmatisch (hij wil de problemen ook aanpakken) en dus zit hij niet in de verstikkende linkse dogma's. Een zien hoe hij zich gaat ontpoppen...

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:43

@ veest van pim 16-05-05 @ 00:39
Nog een keer, ik ben uit de linkse hoek, een links bolwerk. Zit niet te galbakken op alleen links of recht. Reageerde alleen op de absurde reacties van CJ. Lees eerst eens goed na hoe het zit. En als het je om mijn inhoud gaat. Lees mijn post van
21:24. Ik heb al inhoud gepost.

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:43

Oh wat zijn die christenen gevaarlijk. Dat zal dan wel komen omdat er nog maar zo weinig van zijn in Nederland. Maar als ik Barbapoepa geloof dan zijn christenen het sterkst in de underdog positie. Net als de moslims, bhoedisten, de vvd, sp, turkse nederlanders, nederlandse spanjaarden. Hierbij wil ik mezelf wel aanbieden als onderdrukker. Kost wat maar dan kun je er weer even tegenaan.

gavrillo | 16-05-05 | 00:40

ik zie niet in, veest, waarom het niks met deze thread te maken heeft. De hele toestand kon uit de hand lopen door het eeuwige geknuffel van links (op 1 hoop inderdaad), dat zelfs nu geen afstand kan nemen van die foute instelling (cohen, mak)

sockpuppet | 16-05-05 | 00:40

@veest van pim
Bovendien slaat het nergens op dat je Ayaan Hirsi Ali in deze ene zin, namelijk 'Moslims zijn kut', samenvat.
Ze probeert juist de problemen onder de moslims op te lossen, maar blijkbaar lukt het met jouw politiek-correcte kop niet om dat in te zien.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:40

@ De Zuid-Limbabwaan 16-05-05 @ 00:33
Het is te stil in het kamp van links, te weinig innovatie en teveel arrogantie en genoegzaamheid van Femke. Ik mis ook een reactie vanuit die hoek. Het enige goede wat ik van links heb gezien zijn de goede docu's op de publieke omroep van Den Uyl en Kok. Jammer dat noch in het linkse noch in het rechtse kamp, echte staatsmannen en -vrouwen zijn. Nederland mist een sterk figuur die er de schouders onder wil zetten. De malaise kan wel een leider gebruiken. Die is er helaas niet!

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:39

Probeer de discussie zuiver te houden mensen.

Barbapoeppa | 16-05-05 | 00:39

nee sokpop , het is een reden om niet voortdurend alle linksen op één hoop met stalin of weet ik veel wie, lucifer voor mijn part, te gooien en er te pas en te onpas, ook in threads die daar niks mee te maken hebben, over te galbakken.

veest van pim | 16-05-05 | 00:39

@veest van pim
Gaan we onder de gordel slaan?
jij lult dat sunnygirl niet argumenteert maar op de man mikt... kijk eens naar je zelf

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:38

Dus al wie niet op A "Moslims zijn kut!" HA stemt, steekt zijn kop in het zand? Erg doordacht, Zuid-Limbabwaan. Hoe ver woon je van de grens af? Je wordt al aardig Belg.

veest van pim | 16-05-05 | 00:37

@veest: 'die rechtsen doen het ook slecht', is dat een reden om links van kritiek te vrijwaren?
@sunnygirl: de moslims laten zich niet wegjagen. Ze richten een eigen partij op en wie weet wie er uiteindelijk dan MP wordt.

sockpuppet | 16-05-05 | 00:36

@Shiraz: hoezo slachtofferrol?
Gewoon een disclaimer, gezien Sunnygirls stijl - niet argumenteren, gewoon op de man mikken - geen overbodige luxe.

Dus wat valt er nou te slachtofferrollen? Wie roept er ook weer voortdurend dat die moslima's allemaal 'slachtoffers' zijn omdat ze toevallige een kolere hoofddoek willen dragen? Wie maakt het mooie weer op hun zogenaamd door Allah zelve rauw geslagen rug, van kamp Zeist tot in klote-Italië? Ik begin Starfucker te begrijpen... Ik heb òòk geen zin meer om sommige dingen te verzwijgen.

veest van pim | 16-05-05 | 00:35

. veest van pim 16-05-05 @ 00:31
Door je kop in het zand te steken wakker je het conflict juist aan.
je moet de problemen eerlijk kunnen benoemen en er wat aan kunnen doen. dan pas ben je constructief bezig.
dat is in ieders voordeel, want als je de problemen laat voor wat het is dan blijft de islam een negatief imago houden. dat moet veranderen! we moeten de problemen oplossen!
mijn stemkeuze is niet puur gebaseerd op 2-11, maar het was wel de druppel die de emmer deed overlopen.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:35

@ Bunt 16-05-05 @ 00:21
En ook daar ben ik het met je eens.

@ veest van pim 16-05-05 @ 00:25
Als je de treat leest zie je dat de reacties aan CJ aan mij zijn gericht en reageer ik op zijn suggesties. Ik reageerde in eerste instantie op zijn oplossing voor dit probleem dat die in de heer te vinden zou zijn. Het hele probleem heeft een religieuze basis, dus moet je dat niet met een geloof willen oplossen.

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:34

@sunnygirl
eigenlijk raar dat 'links', die pretendeert pro-emancipatie, pro-vrijheid, pro-gelijkheid, pro-progressief te zijn, dat niet meer is, maar meer op een struisvogelachtige conservatieve club begint te lijken.
maar de realiteit is het wel dus ik trek mijn consequenties.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:33

een wond geneest niet met een pleister..

janneke | 16-05-05 | 00:32

@De Zuid-Limbabwaan: Ga je je stem geven aan iemand die alleen maar het conflict tussen de islam en de Nederlandse samenleving aanwakkert, omdat een Nederlandse moslim een Nederlandse filmmaker heeft vermoord? Gek idee. Maar nog's: dat vind ik maar. Ik kijk wel uit om al te superieur of overtuigd over te komen in de Nieuwe Orde van het Gelijk van de Straat.

veest van pim | 16-05-05 | 00:31

@ veest van pim
slachtofferrol, klein hoor

Shiraz | 16-05-05 | 00:30

@ De Zuid-Limbabwaan 16-05-05 @ 00:22
Alle alle aanhangers van links diezelfde keuze maken in dat stemhokje zijn we in een klap weer een zeer progressief land. Een zwarte vrouw met kennis van de islam als MP. Denk dat dan ook een hoop moslims hun biezen pakken en naar een ander land verkassen. Als ik er zo over na denk. Misschien is AHA als MP wel een oplossing!

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:29

@ gavrillo
klopt, en ik kan een vorm van afgunst niet ontkennen

Shiraz | 16-05-05 | 00:27

@Sunnygirl en vrinden:
God lui, waar is het nou voor nodig om hier, in een thread over AHA, weer eens het communisme/socialisme te komen bezeiken? Klein hoor. En een perfecte illustratie van wat ik eerder aan SF schreef over het verschuiven van de politieke correctheid hier (en elders).

Jullie hébben een RECHTS KABINET, en dat bakt er ook niks van. Nou dan.

Sunnygirl maakt op mij trouwens niet echt n goeie indruk als dr argumentatie alleen maar bestaat uit persoonlijke aanvallen op mensen met andere meningen. Maar dat ben ik maar.

veest van pim | 16-05-05 | 00:25

@ preacher
wat bedoel je?
zwaardere straffen voor ze?
Als jij de oorz1aak weet zijn er vast genoeg mensen die het willen aanpakken

Shiraz | 16-05-05 | 00:24

Het ging prima met het christendom totdat het een staatsgodsdienst werd. Toen ging het snel bergafwaarts. Kruistochten, heksenverbrandingen, inquisitie enz. Voor mij als gelovige christen is de ineenstorting van de wereldse macht der kerk niet zo erg hoor.

Barbapoeppa | 16-05-05 | 00:23

@Starfucker
Ik kan mij helemaal vinden in jouw column, bij deze mijn complimenten voor de scherpe analyse.
Ik snap heel goed dat je afstand neemt van AHA en Geert Wilders, want dat is vaak een dooddoener in het (politiek-correcte) debat, erg maar waar.
Zelf was ik ook links, TOT 2-11-2004. Links is (helaas) niet in staat de problemen in dit land aan te pakken.
Als ik Femke Halsema zie in Rondom 10 dan walg ik. Met schaamte moet ik bekennen dat ik bij de vorige parlementsverkiezingen op haar gestemd heb. Haar politieke correctheidswaan, blindheid voor problemen die niet in haar straatje passen, het straalt van haar af.
Links wil in een zogenaamd utopisch droomwereldje blijven leven, waarin alles klopt zoals zij het willen zien. Links blijft politiek-correct. En Geert Mak is hier echt het boegbeeld van.
Het progressieve element tref ik in steeds mindere mate aan in het linkse kamp, en in steeds grotere mate aan in het rechter/liberale kamp (overigens, wat heet 'rechts' in Nederland. Het Britse Labour lijkt nog het meeste op onze VVD). Ik wil emancipatie van de moslimvrouwen, ik wil vechten voor onze vrijheid en democratie. Helaas kan ik daarvoor niet terecht bij mij oude partij (groenlinks).
Daarom wordt het volgende keer met volledige overtuiging een positieve keuze als ik in het stemhokje sta: Ayaan Hirsi Ali.

De Zuid-Limbabwaan | 16-05-05 | 00:22

@shiraz AHA is inderdaad geen die-hard ex-patriot. Maar zij mag dan ook naar gala-dineertjes en zit niet de hele avond in een groepje gelijkgestemde te meimeren over wat ze niet heeft. Het is natuurlijk ook een sociaal-raciaal-economisch probleem.

gavrillo | 16-05-05 | 00:21

Sunnygirl,
De trieste gevolgen van slechts een eeuw socialisme/communisme is inmiddels genoegzaam bekend.

Bunt | 16-05-05 | 00:21

@preacher:
Niet vals doen. Je weet zelf goed genoeg wat er in Submission 'nou eigenlijk' te zien is. En het was blijkbaar genoeg om de niet-extremistische moslims én de moslima's voor wie juffrouw Ali het zogenaamd allemaal doet, keihard op hun ziel te trappen. Valse getuigenissen van gefingeerde figuren, verbale aanvallen op Allah en uithalen naar de koranteksten, plus het tonen van koranteksten op iets anders dan de koran - wat op zich al heel slecht valt bij de moslims - en ga zo maar door. Als dat 'iets anders' dan ook nog een naakte vrouw onder een sluier is, die Arabisch spreekt en als moslima wordt voorgesteld, dan hoef je niet erg verbaasd te zijn dat de moslims dat niet pikken. Hirsi Ali geeft geen zier om de moslima's, anders maak je zo'n prent gewoon niet. Egokip, zoals ik al zei. Een 'politica' die zich diep zou moeten schamen voor wat ze heeft uitgevreten - al denk ik dat samen met d'r clitoris ook haar zelfrespect is verdwenen.
Hadden ze dat ding maar laten zitten. We hadden vast veel minder ellende met AHA gehad als ze gewoon nog lekker kon klaarkomen.
...'Sjo, dat lugt op' ((c) Theo Maassen)

veest van pim | 16-05-05 | 00:21

@shiraz
maar met de straffen die we hier hanteren staan ze zo weer op straat. Het is ook beter om de oorzaak aan te pakken, anders is het dweilen met de kraan open.

preacher | 16-05-05 | 00:20

@ Sunnygirl
ik snap ook niet dat wij als tollerant bekend zijn

Shiraz | 16-05-05 | 00:20

@ sunnygirl:?
Ik deed toch een goed voorstel?

__CJ__ | 16-05-05 | 00:19

@ __CJ__ 16-05-05 @ 00:11
Jij bent zo vol van de heer, laat je alleen zien dat ook dat niet alles zalig makend is. We leven in het nu met problemen van nu die wel met hedendaagse oplossingen moeten tackelen. Daarnaast heb ik een flinke antipatie tegen geloven opgebouwd. En lieden zoals jij maken het er niet beter op.

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:18

@ preacher
voor wetsovertredingen hebben wij gevangenissen

Shiraz | 16-05-05 | 00:17

@ sunnygirl:
Weet je wat we doen, we schaffen alle geloven af, en worden communist! ik bedoel, lees de geschiedenis maar , toch?

__CJ__ | 16-05-05 | 00:16

@ __CJ__ 16-05-05 @ 00:07
Steek je neus eens wat vaker in geschiedenis boeken die een wat bredere focus hebben dan de beperkte view van de bijbel. Ik heb me afgelopen dodenherdenking nog kapot zitten ergeren aan een wicht uit Staphorst wat in bedekte bijbeltermen de meeste vreselijke rascistische uitlatingen deed zonder te blikken of te blozen. Een geloof dat predikt als enige de waarheid in pacht te hebben, is de basis voor strijd en ondergraaft elke voor van tolerantie op basis van religie. Voor mij is het Christendom allang door het ijs gezakt op dat vlak. En het is geen basis voor enige oplossing van het maatschappelijke probleem waar we nu voor staan

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:14

@shiraz@23.58
Mensen terugsturen heeft weinig zin,het probleem blijft bestaan. Alleen als ze erg over de schreef gaan of herhaaldelijk, zouden we toch eens moeten kijken of er niet ergens een wetje uit 1800 bestaat om ze hun staatsburgerschap te ontnemen of natuurlijk een nieuwe wet kunnen maken.
Het lijkt mij ook belangrijk voor de islamitische gemeenschap dat dit probleem opgelost wordt en de islam meer van deze tijd wordt i.p.v. te blijven steken in de middeleeuwen.
Er is helaas geen hapklare oplossing, we zijn nog steeds aan het worstelen.

preacher | 16-05-05 | 00:12

Ik vind Femke Halsema best meevallen. Ria Beckers, dat was pas erg!

Barbapoeppa | 16-05-05 | 00:12

Femke Halsema is een wanproduct van sexueel geknutsel.

Bunt | 16-05-05 | 00:11

Ik ben blij dat je me ff op de hoogte houd over de laatste eeuwen Sunny, het zou me haast ontschoten zijn.

__CJ__ | 16-05-05 | 00:11

@Gavrillo Maar Femke Halsema is uit een rechts nest gevallen. Dat zijn de ergsten
Terwijl Hirsi Ali zo honkvast is.
sorry voor het knippen en plakken

Shiraz | 16-05-05 | 00:09

@ __CJ__ 15-05-05 @ 23:5
Het zou me deugt doen als de geloven zelf ook eens een beetje aan tolerantie werken. Meet oecomenische diensten bijvoorbeeld. De regenten en koningen die de afgelopen eeuwen aan de macht zijn geweest en regeerden op basis van de waarden van hun geloof, hebben een trackrecord van eeuwen opgebouwd waar vooral uitblinkt in wanprestaties, intolerantie en bloedvergieten. het enige land wat het op dat vlak al sinds eeuwen goed doet is Bhutan.

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:08

@whitehouse Paint the whitehouse black!

gavrillo | 16-05-05 | 00:08

@ sunnygirl:Ik ben tegen communisme, en voor vrijheid van godsdienst.
Maar wel met respect voor de maatschappij.
2 partijen systeem, net als de USA
Alleen links of rechts,
geen uitwassen als PIM of SGP of wat dan ook

__CJ__ | 16-05-05 | 00:07

@ starf cker
als colunmnist kan jij toch geen bezwaar hebben tegen het vermeende gelijk

Shiraz | 16-05-05 | 00:07

@Starfuckrt Daarom schijt ook iedereen op Joep van het Hek.
En er gaan de laatste tijd veel Friezen naar Cairo. Revolutie aan het voor bereiden?
Het probleem bij de wortel uitroeien? Zolang er mensen zijn zullen deze problemen er in meer of mindere mate zijn. Maarja een betere wereld begint dan ook bij jezelf.
Er is geen eind-oplossing. (zeg ik om @cj gerust te stellen en niet om boven-de-balzak gevoelens te kweken)

gavrillo | 16-05-05 | 00:05

In alle ernst vraag ik me af waar ik op moet stemmen. Sure, Geenstijl wil in 2007 meedoen om het pluche van de Tweede Kamer. Maar wat wil Geenstijk bereiken om het tij te keren? De huidige politiek is druk bezig dit land naar de galemiezen te helpen door de teugels te ver te laten vieren. Geenstijl wil verandering. Maar hoe willen jullie dit bereiken?
Graag een reactie van de redactie.

Whitehouse | 16-05-05 | 00:05

_CJ_
daarom zei ik ook, we zijn doorgeschoten met tolerantie.... wat nu??? WO3?

fuckje | 16-05-05 | 00:04

@ cj
En voor jouw informatie,weredl kampioen eigen volk uitroeien was een ras communist!

Sunnygirl | 16-05-05 | 00:03

Starfucker: "Wat doen we om te zorgen dat homo's en joden in Amsterdam weer veilig over straat kunnen?"
-
Waarom deze vraagstelling als het antwoord al gegeven is?
-
Starfucker: "Voor mij zijn niet alle moslims kut, integendeel, maar ik praat dat schorem dat ons land terroriseert en onze wetten niet respecteert niet meer goed. Die mogen in de hoogste boom worden opgehangen."

Bunt | 16-05-05 | 00:03

.__CJ__
dat denk ik ook

Shiraz | 16-05-05 | 00:02

Ik ben inderdaad een christen ja, mijn naam is chris-jan vandaar --CJ--.

Ik word bang van de huidige ontwikkelingen omtrend het anti-religie "gesprek"
Niet eens zozeer omdat IK bang ben voor iemand, maar wel omdat ik denk dat religie niet uit te roeien is.
Het proberen te verbieden van bepaalde religies DAT zal oorlog betekenen.

__CJ__ | 15-05-05 | 23:58

@ Starf cker
hoe roeien we de problemen bij de wortel uit? door mensen weg te sturen, ze met een treinkaartje naar de dichtsbijzijnnde grens te sturen?
Dieven die hier zijn stelen ook in waar ze naar teruggestuurd worden

Shiraz | 15-05-05 | 23:58

Groen en linksa is een illusie, een stel verveelde figuren met tijd en geld te veel die zich de luxer konden en kunnen permitteren vooral irrelevent bezig te zijn.

style.councillor | 15-05-05 | 23:58

@veest van pim@23.41
Wat is er nou eigenlijk te zien in Submission ? Een naakte moslima ? waarop koranteksten zijn geprojecteerd en een voice-over die het over vrouwenmishandeling heeft door moslims en de onderdrukking van de vrouw in de moslimgemeenschap. Is dat nou zo'n heftige aanval op de islamitische godsdienst ? Nee, ik zie het meer als het openbaar maken van misstanden, de stinkende wond aan de lucht blootstellen inderdaad.
Wie wil groeien, moet ook tegen kritiek kunnen en daar van kunnen leren. Aangezien ieder geloof zijn eigen oogkleppen heeft, vrees ik dat we zelf ' het stinkende vlees ' weg moeten snijden met alle gevolgen vandien.

preacher | 15-05-05 | 23:57

@Gavrillo Maar Femke Halsema is uit een rechts nest gevallen. Dat zijn de ergsten.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:56

@Starf*cker,
dan denk ik toch aan uitbreiding van de politie, en dan niet als bonnenschrijvers
of als computertikkers, maar als ordebewaking op straat, in de moskee en dergelijke. Het leger, wat nu in de kazernes leert hoe ze schoenen en laarzen moeten poetsen zou ook een taak kunnen krijgen. Voor het te laat is!

fuckje | 15-05-05 | 23:55

@starfuckrt Ik begrijp de vergelijking van Goebels en AHA ook wel. Maar Mak niet meer.
Hij kan zijn vinger vaak niet op de zere plek neerleggen omdat zijn columns dan saai worden en hij zijn nieuwe bmw niet kan betalen.
Btw De vvd heeft copyright op het superieure lachje. Zalm heeft zelfs een superieur schaterlachje uitgevonden.

gavrillo | 15-05-05 | 23:53

@CJ
Niet geloof / religie an sich is de oorzaak, maar de mensen / politici / opportunisten die er mee aan de haal gaan.

style.councillor | 15-05-05 | 23:52

@ trekuenetieg 15-05-05 @ 23:40
Het Christelijke geloof heeft in onze geschiedenis meer bloedvergieten gegeven dat dat het echt wat heeft opgeleverd. Denk alleen maar aan de heksenjachten. Als je als vrouw een beetje slim was en mac ht dreigde te krijgen werd je voor heks uitgemaakt. Dan werd je in het water geflikkerd kon je zwemmen dan werd je tot heks veroordeeld en eindigde je op de brandstapel. Kon je niet zwemmen, dan was je geen heks. Leuk vooruitzicht had je toen als vrouw als je voor heks werd uitgemaakt. Heeft een hoop levens gekost!

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:52

@Shiraz Door de problemen te benoemen en bij de wortels uit te roeien. Niet door te zwijgen.Ophitsende imans het land uit en verder onze wetgeving accepteren. Volgende week ben ik in Amman en Cairo, daar pas ik me ook aan. Je moet je eens afvragen hoe het komt dat we juist in Nederland met zoveel tuig zitten opgescheept? Die vraag wordt namelijk ook overal in het Midden Oosten gesteld.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:51

.__CJ__ 23:43
Er is inderdaad gevaar dat alle gelovigen onder de huidige ontwikkelingen gaan lijden. Ik denk dat het zaak is dat wij christenen laten zien dat wij redelijke mensen zijn die er niet op uit zijn wie of wat dan ook in het ongeluk te storten, de staat willen vernietigen of een ander desnoods met bruut geweld onze mening opdringen. Verder is het zo dat een heleboel discussies gaan over de scheiding tussen kerk en staat. Daar wordt het geloof op zichzelf niet mee aangevallen. Ook hoor je veel 'geloven doe je maar thuis'. Op zichzelf genomen hoeft dat voor de christen geen probleem op te leveren. Ongewenst zou het zijn dat als iemand christen wil worden dat niet zou mogen of informatie wil inwinnen over ons geloof dat en dat dit verboden wordt.
Werkelijke godsdienstvrijheid bestaat eruit dat wij ervoor mogen uitkomen dat wij christenen zijn en dat we reclame mogen maken voor ons geloof. Maar dat mogen de moslims en hindoes dan ook.

Barbapoeppa | 15-05-05 | 23:51

@Shiraz 23:42, @Starfucker die besloten lijkt te hebben dat 'genoeg genoeg is', e.a: Ik hou hier even mijn bek, tot ik een antwoord op die vraag heb. Instant-oplossingen heb ik namelijk òòk niet. Truste.

veest van pim | 15-05-05 | 23:50

China groeit met name scheef, het overgrote deel van de bevolking leeft nog steeds in de feodale vroege middeleeuwen.

style.councillor | 15-05-05 | 23:49

@ sunnygirl: Je draait om mijn topic heen:
Geloof/religie is de oorzaak van veel kwaad en ellende in de wereld.
Communisme staat in de basis geen religie toe.
Dan is dat toch onze toekomst.

__CJ__ | 15-05-05 | 23:48

@starf*cker
plagiaat is niet per se onwaar

Shiraz | 15-05-05 | 23:47

@Veest Het gaat mij niet om het naakte feit dat Mak en Halsema aan het woord gelaten werden. Het gaat mij weer om het soort discussie. De arrogantie van het vermeende gelijk. Tegenstanders in de sfeer van rechts-extremisme trekken. Het superieure lachje. Dat heeft mij zeer gestoord. Vandaar die typering "gekken". En dan behoor ik nog tot een zeer genuanceerd soort. Ik mis ook de oplossingen. Wat doen we om te zorgen dat homo's en joden in Amsterdam weer veilig over straat kunnen?

Starf*cker | 15-05-05 | 23:47

@ __CJ__ 15-05-05 @ 23:35
China is groeit vooral omdat daar minder strak wordt vast gehouden aan communistische waarden. Daarom gaat het nog steeds slecht in Cuba omdat ze van de strakke leer zijn. En het enige waar men in voormalig oost-duitsland veel over spreekt is de enorme schade die is toegebracht door het communisme. Vooral het leed van doping bij top-sporters is inmens. Ik ben wel links maar niet debiel!

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:46

De ergste niet-rokers zijn ex-rokers. De grootste patriotten zijn ex-patriotten.

gavrillo | 15-05-05 | 23:43

@ sunnygirl: afschaffen dat geloof; communisme is het! ik vertel het je nu vast. Er is niets anders mogelijk als (alle vrijheid benemend) communisme.
Niemand mag meer geloven in iets.

voordat je geloof hebt uitgeroeit moet je heel wat bloedvergieten denk ik.

__CJ__ | 15-05-05 | 23:43

@ st*rfucker
Ik mis jouw oplossing ook. Zoals Veest al zei, is de dubbele nationaliteit afnemen alleen het verplaatsen van de problemen, en "Hoe zorg je dat joden en homo's in Amsterdam weer veilig over straat kunnen?"
Ja hoe?

Shiraz | 15-05-05 | 23:42

@GAVRILLO OK (LOL)

Starf*cker | 15-05-05 | 23:42

@preacher 'een stinkende wond aan de lucht blootstellen' is een erg fantasievolle omschrijving voor een matig tot slecht gemaakte kutfilm die met fictieve karakters, geënsceneerde verhalen, verzonnen getuigenissen en duidelijk beledigend bedoelde provocaties aan het adres van de belijders van een bepaalde godsdienst de boel op de spits wil drijven. Ik bedoel, er was een hoop te doen over 'The last temptation of Christ', maar vergeleken met 'Submission' was dat een EO-Paasmatinee-prent (of zoiets, je snapt t wel). Als Ali het serieus bedoeld had, was die film niet op die manier gemaakt. Als ze dingen wou aankaarten of oplossen, had ze ook geluisterd naar de reacties van de moslimgemeenschap. Dat heeft ze nauwelijks gedaan: in het enkel debatje met de voor Ali's stunt opgevoerde excuus-slachtoffertjes, de moslima's, luisterde Hollands eigen Moeder Theresa helemaal niet naar hen: néé, zij hadden het mis en Ali had het goed, want zij werden onderdrukt en Ali had zich bevrijd. Punt, klaar. Mooie manier om het 'bespreekbaar' te maken.

Ik moet bij AHA steeds maar aan Tara Singh Varma denken.

@Starfucker: Sinds die hele Submissiontoestand heeft one-topic politica en one-trick pony Hirsi Ali zich constant in de aandacht van àlle media mogen verheugen. Op alle zenders. En dan is het ineens verkeerd dat Nova of een andere zender uit het publieke bestel (andere kan ik hier niet zien) bij wijze van tegengewicht Mak en Halsema aan het woord laten?
Ik zie dat het je erg dwars zit, maar ik begrijp het (nog) niet. Eerst iemand als 'die twee gekken' typeren en dan om respect voor andersdenkenden vragen? Hier klopt iets niet, Starfucker. Wat is er gebeurd?

veest van pim | 15-05-05 | 23:42

@Starfucker Hij heeft mijn intellectueel eigendom zonder toestemming gebruikt. Maar ik ben geen Brein. Hij trekt die stelling veel te vaak door omdat hij zijn 500 woorden grens moet halen.

gavrillo | 15-05-05 | 23:41

@Sunnygirl
Je kan natuurlijk iemand compleet belachelijk maken met zijn geloof(altijd leuk),maar hij heeft wel gelijk.
Eeuwen hebben we overleefd dankzij die christelijke normen en waarden.Met het vrijheid-blijheid-experiment van nu weet je niet wat de toekomst gaat brengen.
Als atheïst zijnde vind ik mijn gebrabbel erg paradoxaal.

trekuenetieg | 15-05-05 | 23:40

@gavrillo
Het zal allemaal best, maar heimwee en extremisme, daar zit nogal wat tussen.

style.councillor | 15-05-05 | 23:40

@ fuckje 15-05-05 @ 23:33
SGP-ers bedreigen mij niet? Extreem gelovige verluizen het om zich te laten vaccineren. Hierdoor bedreigen ze mijn en jouw gezondheid. Daar wordt je niet voor aangeklaagd maar is wel kwalijk. Als de SGP de macht zou krijgen is abortus niet meer mogelijk. Hierdoor wordt goede gezondheidszorg voor zwangere vrouwen en ongeboren kinderen onthouden. Ik vind alle extreem gelovige even kwalijk.

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:39

@gavrillo Ga je lekker? Geen visie jatten van Geert Mak. Dat is precies wat ons intelectuele schrijfwonder. de hoeder van de vaderlandse geschiedenis, afgelopen week in Rondom 10 riep. Wij simpele mensen noemen dat plagiaat.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:38

@cj wij hebben onze waarden grotedeels gebaseerd op de bijbel. Maar waar is de bijbel op gebasseerd? Wij zij ook door oa de renaisance en de verlichting beinvloed. Uiteidelijk is de belangrijkste basis voor wetgeving de traditie. En daarom zie ik ook het moslim-extremisme in Nederland als een doodstrijd van de plattelands cultuur. Allemaal rationalisatie van heimwee en de hang naar het simpele leven en de vroeger-was-alles-beter mentaliteit.

gavrillo | 15-05-05 | 23:35

@ Sunnygirl:

Is toch precies wat ik zeg: binnen niet al te lange tijd KIEZEN we zelf weer voor communisme: want: geen religie toegestaan(dus geen oorlog) en gelijke verdeling van welvaart.
Je bent wel op de hoogte wat er met cina gebeurd he? die liggen ons binnen niet al te lange tijd voor! zullen de wereld politiek gaan bepalen.(ze hebben al jaren een groei van 15-25% )

__CJ__ | 15-05-05 | 23:35

@ filter 15-05-05 @ 23:32
Als het vertroetelen van Extremisten het enige is kan ik er denk ik nog wel over heen komen. Maar dit kabinet kan beter melden wat ze goed doet. Dat is niet zo veel!

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:35

Italie, het land van de flexibele geschiedschrijving, met het wisselen van politieke kleur worden tevens de schoolboeken conform aangepast.

style.councillor | 15-05-05 | 23:33

@Sunnygirl,
Eens met jouw mening over de SGP.
Maar een groot verschil; de SGP-ers bedreigen mij niet met de dood, ik heb verder geen last van hun, need I say more??

fuckje | 15-05-05 | 23:33

@ Barbapoeppa 15-05-05 @ 23:24
Over wonden gesproken, die reactie in zout in mijn wond. Het is dat ik StarF*cker wel te pruimen vind, elke andere friese voetbal-aanhanger wens ik een flink kater toe van de beerenburg

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:33

@Sunnygirl - >>>>>>>Dat StarF*cker is afgeknapt op Mak betekent niet dat hij ook van z'n geloof is gevallen. SF is nooit generaliserend over alle moslims. Misschien dat jij dat wil lezen, maar dat staat echt nergens! Alleen zijn opvatting over Mak en die geit van de GL is drastisch gewijzigd de laaste week<<<<<<<<<<<<

En dat siert hem.

Ik moet de eerste linkse politicus nog zien die zegt: "Sorry, we waren fout met het blìjven vertroetelen van extreme moslims"

filter | 15-05-05 | 23:32

@Veest Ik vind dat je in Nederland de mogelijkheden moet onderzoeken om bij zware misdaden, terrorisme, iemand van de last van zijn dubbele nationaliteit te ontdoen en per omgaande terug te zenden naar het Rif-gebergte.WAt ik in jouw analyse mis is een oplossing voor simpele problemen. Hoe zorg je dat joden en homo's in Amsterdam weer veilig over straat kunnen? Door het dood te zwijgen?

Starf*cker | 15-05-05 | 23:31

@ __CJ__ 15-05-05 @ 23:21
Mag ik je even uit je droom laten ontwaken. De oorzaak van de meeste oorlogen is geloof. En dat komt omdat de meeste wereldgodsdiensten al zo lekker tolerant naar elkaar zijn. Ook de Christenen hebben in het verleden en in het heden al veel blijk gegeven van hun intolerantie. Flikker toch op met je Jesusfreak geblaat. Zolang de SGP voor mij bepaald dat ik vandaag hun site niet mag leze heb ik geen enkel gevoel dat we door welk geloof dan ook een schijntje tolerantie leren.

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:30

@veest van pim@23.18
Soms moet je de stinkende wond eerst aan de lucht blootstellen en daarna het rottende vlees wegsnijden wil je genezen.

preacher | 15-05-05 | 23:27

@Starfucker: vroeger moest je in België iets fout hebben gedaan om er uit te worden gezet. Deze pipo's gaan er uit om wat ze ZIJN (extreem) niet om wat ze doen (want dat is niet strafbaar). Dat is een hele linke zaak, zeker in een land waar aangetoond gewelddadige extremisten niet zoals in Turkije in de gevangenis zitten, maar gewoon in het parlement zetelen.

Ons asielbeleid is net zo: Je zaak wordt onderzocht, en als je geweigerd wordt, zet de pliesie je op de trein tot aan de dichtsbijzijnde landsgrens - in het beste geval. Vaak krijg je ook gewoon een papiertje - niet in je eigen taal, dat spreekt - met 'Flikker binnen de vier dagen op'. Erg doordachte oplossingen zijn dat niet.

Iemand de landsgrens over sturen lost niks op - zeker niet in een zich verenigend en groeiend Europa.
Komen ze gewoon naar jullie toe. Hoezo beter?

In de thread over die NVUdemo heb ik al gezegd wat ik van dat Artikel 23 van de nationaliteitswet en de toepassing ervan vind.

veest van pim | 15-05-05 | 23:26

AHA is een bedreiging voor Europeese belangen bij Arabieren en voor de Islamisten en voor softies in ons land en voor de interesantdoeners niets betekenters als Femke Halsema en voor overname van de wereld door Islam, droom maar lekker door, en ga zo door, zij is te mooi om waar te zijn.
In de strijd tussen goed en kwaad heeft ze de kant van goed gekozen en wat er ook gebeurd gaat ze de geschidenis in als een dappere strijder samen met Pim, Theo en Bush en honderden mensen die iedere dag hun leven riskeren om deze strijd te winnen en om vrij en trots te kunnen leven.

push | 15-05-05 | 23:26

@__CJ__ 15-05-05 @ 23:21
En er staan ook genoeg dingen in die nergens toe doen.

de bier | 15-05-05 | 23:25

@veest van Pim Die vrijheid van meningsuiting voor die twee gekken is er zeker. Alleen verwacht ik dan ook respect voor andersdenkenden. Dat zijn niet per definitie neo-fascisten of "handelaren in angst". Het probleem met veel politici is juist dat ze weigeren problemen te onderkennen. In die eerder aangehaalde brief in Het Parool van gisteren staat ook dat de Amsterdamse politie in eerste instantie het mishandelen van het Amerikaanse homostel niet aan de pers had gemeld. Conform de instructies van Cohen. Het zwijgen van de politiek over het stelselmatig beledigen en bedreigen van joden en homo's in Amsterdam. Scholen met aangepaste geschiedenisles. Natuurlijk waren de bedreigingen aan het adres van Paul R. schandelijk. Maar daar werd aandacht aan besteed. Die jood die vorige week in de gracht gegooid werd of voor de tiende keer uitgescholden, leed in stilte. Of homo's die bepaalde wijken niet indurven. En hoe je het ook noemt: ik kots ook van kaalkopjes.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:25

Off Topic:
Vitesse kan Europa nu vergeten. Maar ik gun het de Friezen wel.

Barbapoeppa | 15-05-05 | 23:24

@_CJ_,
Christenen en n
Nederland zijn over t algemeen tolerant tegenover elkaar. Al die poespas rondom een dooie paus en de witte rook, noem maar op,we kunnen er wel tegen, halen wat schouders op, ergeren ons soms aan "de hand van God", kunnen in cabaret en satire veel doen,kortom, we verdragen (verdroegen) elkaar en konden met elkaar leven. Nu is dat veranderd, je merkt dat zelfs aan publieke omroepen die ook fundamentalistischer worden, zelfs de KRO.
Waarom???
Omdat we zien hoe een hier binnengedrongen godsdienst meedogenloos, niets-ontzeggend, als een kankergezwel zich verspreidt, ons als vijanden ziet, intolerant is volgens de eigen wetten, nederlandse wetten, regels, normen en waarden wil ontkrachten, verkrachten, volgens de Koran niet MAG integreren, en wat doen wij????

fuckje | 15-05-05 | 23:22

@Sunnygirl
Zo goed ken ik hem niet, maar ik ga maar niet van mezelf uit als ik drank op heb. Totaal onverstaanbaar.

de bier | 15-05-05 | 23:22

Het maakt niet uit wie het zijn. Je hier niet gedragen? Opdonderen!

We moeten van het concept 'wel de lusten, niet lasten' af! De moslim extremisten zitten niet voor niets hier. Lage tot geen pakkans en als je al gepakt wordt sta je zo weer op straat, met je hoofd nog op je romp.

Need for Speed | 15-05-05 | 23:22

@ sunnygirl: Als je de bijbel zou lezen zou je weten dat hij vol staat met dezelfde soort problemen als wij nu kennen hier. verval van moraal:
normen en waarden? waaraan wou je die koppelen, aan ons gevoel?

Het volgende zal ons gebeuren:Onze oude vijand het communisme omarmen we weer, want die staan geen enkele godsdienst toe in hun maatschappij. Ook het steeds grotere zichtbare verschil in klassen in onze maatschappij word in het oorspronkelijke communisme niet getollereerd.

__CJ__ | 15-05-05 | 23:21

@ de bier
Heb jij hem al wel eens gesproken na forse dosis Vodka Redbull?

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:20

@Sunnygirl 15-05-05 @ 23:11
Ik wil dat helemaal niet zo lezen. En starf*cker kan heel goed voor zichzelf opkomen en erg duidelijk uit z'n woorden komen.

de bier | 15-05-05 | 23:19

@ geert trilders 15-05-05 @ 23:15
In die lijn gaan we baldadige friezen in Friesland isoleren en Limburgse Adolf-adepten aan een brug in de maas ketenen. Antillianen die crimineel zijn, zijn lastig maar ontwrichten de maatschappij niet.

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:18

De wet moet gewoon gehandhaaft worden. Als iemand het pliesieburo invlucht mag je toch verwachten dat hij serieus wordt genomen. De pliesie moet zijn prioriteiten herschikken en niet de hele dag bonnen uitschrijven, ze waren toch ook een non-profit organisatie.
Ouders die hun kinderen laten opgroeien voor galg en rad moeten ook worden aangepakt. Niet denken dat lossen we zelf wel op want dat lukt niet.

gavrillo | 15-05-05 | 23:18

@preacher: Mooi bluswerk heeft Ali tot nu toe verricht, niet?

veest van pim | 15-05-05 | 23:18

@Geert Trilders Dat van de Antillianen hoeft van mij niet. Dat is niet de goede focus. In Belgie sturen ze extreme moslims met een dubbel paspoort nu het land uit. Dat lijkt me beter.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:17

@Starfucker: Je bént ook een links bolwerk. Geintje.

Maarreuh... Geldt vrije meningsuiting ook niet voor Mak en Halsema?

Ik zie een andere evolutie, eentje die me niet bevalt. De politieke correctheid is van kamp veranderd: Politici en intellectuelen horen nu uitsluitend na te bauwen wat 'het volk' roept. Ongeacht of dat volk gelijk heeft, en een oplossing ziet, of niet. Negativisme en elkaar afkraken heerst, en wie daar als politicus aan wil ontsnappen, kan maar beter de Bijlmer naar de bek praten. Wie dat niet doet wordt monddood gemaakt, wat niet erg veel verschilt van doodsbedreigingen. De doodsbedreigingen aan Ali zijn wereldnieuws, over wat Rosenmüller is overkomen - waardoor hij er uiteindelijk ook mee heeft gekapt - hoor je niemand.

In andere threads hier is het blijkbaar de gewoonte dat je het woord 'nationaal-socialisme' gebruikt om het nazisme te benoemen - zodat we altjd lekker de link met het socialisme kunnen leggen, maar niet met die marsjerende hakenkruizerts -, en dat je "extreem-rechts" altijd tussen dubbele, ironiserende aanhalingstekens zet. Dàt lijkt me een groter probleem dan de airplay die Mak en Halsema krijgen.

veest van pim | 15-05-05 | 23:16

toch opvallend dat ze aan de andere kant van Europa weten dat het nederlands beleid ten aanzien van het massal binnenlaten en zij hun eigen weg laten gaan( immigratie-en intigratiebeleid dus)totaal mislukt is
maar zoals ik al vaker zei, het zal nog heel lang duren voordat het bureaucratisch liberaal beleid plaats maakt voor een meer uitvoeren conservatief beleid, de eerste stap is gezet, passieve antilianen worden teruggestuurd

geert trilders | 15-05-05 | 23:15

@__CJ__
ik zie juist heel veel overenkomsten met de sovjet-unie. In de jaren zestig is het zeer hard gegaan met het vrije denken in het westen. Misschien iets te snel. niet iedereen was klaar voor die veranderingen. De sovjet-unie is ook in een gigantisch tempo uit elkaar gedonderd. Misschien ook te snel en veel landen waren daar ook niet klaar voor. Dit geeft gewoon veel problemen.

de bier | 15-05-05 | 23:14

Heb deze hele discussie gemist omdat ik bij het vorige topic was blijven hangen en het guantanomo bay experiment gekeken heb bij netwerk, wat echt zum kotsen was. Als dat echt waar is, dan zitten er alleen nog maar waanzinnigen daar op dat eiland. Als je onrecht bestrijd moet je dat doen met open vizier en je niet verlagen door taktieken te gebruiken die waarschijnlijk nog erger zijn dan je tegenstander hanteert. Soms valt de dood te verkiezen boven oneerbaar gedrag.
Erg jammer ook dat die onegaiNL niet gebanned werd, had ie wel verdiend toch !
Het viel mij in sommige comments ook op dat AHA de schuld kreeg voor de situatie waar we nu eenmaal in zitten. Totale waanzin toch, misschien gooit ze af-en-toe wat benzine op het vuur, maar dat vuur brandt toch wel met of zonder AHA en misschien is zij ook wel een van de mensen die we nodig hebben om het te blussen !

preacher | 15-05-05 | 23:14

@ __CJ__ 15-05-05 @ 23:08
Jezus redt, jezus redt, alle mensen opgelet , jezus redt, jezus redt, enkel door gebed. Ja hoor de jesusfreaks gooien het lekker makkelijk over de boeg van de ontchristelijking. Het Christendom wordt verworpen omdat de kerk weigert mee te groeien en te ontwikkelen met de maatschappij. Niets meer niets minder. Krijg van jou spontaan weer oude LP's in mijn kop van mijn ouders. Droom lekker verder!

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:14

@ de bier 15-05-05 @ 23:03
Dat StarF*cker is afgeknapt op Mak betekent niet dat hij ook van z'n geloof is gevallen. SF is nooit generaliserend over alle moslims. Misschien dat jij dat wil lezen, maar dat staat echt nergens! Alleen zijn opvatting over Mak en die geit van de GL is drastisch gewijzigd de laaste week

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:11

Dit land barst uit z'n voegen van de regels, maar het probleem zit 'm erin dat ze niet worden gehandhaafd door , ja door wie eigenlijk?

Need for Speed | 15-05-05 | 23:11

@ fuckje:De belangrijkste reden dat nederland naar de "klote "gaat fuckje, is dat onze maatschappij, en westerse denkwijze gefundeerd is in het christendom. Omdat wij het christendom masaal verwerpen als achterhaald, verachten wij daarmee gelijk de basis waarmee we de huidige problemen zouden kunnen oplossen. Ons land is er slecht aan toe, maar dit is pas het begin.

__CJ__ | 15-05-05 | 23:08

@ Bunt 15-05-05 @ 23:04
Als het aan Wilders ligt hebben we in die modus inderdaad te weinig bomen. En dat is niet vanwege z'n opvattingen over allochtonen.

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:08

@fuckje
Ik denk ook dat de meesten mensen snakken naar duidelijke en nageleefde regels.

de bier | 15-05-05 | 23:08

@Starf*cker 22:59:
Binnen GS bén je ook een relatief links bolwerk. Maar ja, wat is nu dan links en wat is rechts? De mening die je ventileert is genuanceerd en neigt naar de "D66-kant". Dat kan niemand je kwalijk nemen, sterker nog, omdat je je mening met feiten en argumenten onderbouwt sta je juist heel sterk en ben ik geneigd om je mening ter overweging te nemen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het altijd met je eens ben, maar je zet in ieder geval aan tot denken.
En dat laatste laat bij sommige reaguurders nog wel eens sterk te wensen over.

Chiant | 15-05-05 | 23:07

@De Bier Niet waar. Ik benoem nu de groep waar het over gaat. De radicale moslims, het criminele gajes. Dat heb ik altijd gedaan. Ik ben vrij expliciet over wie ik wat vind en mijn probleem bijvoorbeeld met het fenomeen Wilders is dat het mij niet om "älle" moslims gaat, maar alleen om die groepen die Nederland per dag intoleranter maken.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:07

@ veest van pim 15-05-05 @ 22:58
Ook Belgie heeft te kampen met rasciale problemen in de samenleving. Er is hier niemand die zegt dat België top is. Het verschil is met België is dat wij mensen in Nederland hebben, zoals AHA, die dat gewoon wereldkundig maken. Niet om ons zwart te maken maar om het probleem bespreekbaar te maken. Wat er in Nederland gebeurt, is nu al niet meer uit te leggen. Ik ben geen fan van AHA. Daar ze maakt nu eens positief gebruik van de media-aandacht die haar zo lief is. AHA heeft in korte tijd, met vallen en opstaan toch een hoop geleerd.

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:06

Starfucker,
Ik hoop dat we nog wel wat bomen over houden om die ander soortige extremisten naast te kunnen hangen.

Bunt | 15-05-05 | 23:04

@de bier, je leest me verkeerd, dat doe je bewust volgens mij om mij uit mn burka te lokken, maar ik trap er niet in.
Ik wil duidelijkheid en gerechtigheid voor iedereen die hier in dit land wil wonen. Ik wil niet knuffelen.....

fuckje | 15-05-05 | 23:04

@ daniela 15-05-05 @ 22:47
Ik ben blij dat jij het zoveel beter weet dan wij, klootjesvolk op GS! Wat een enorme onzin plemp je hier op GS. En een ding is zeker, het is niet eens als grapje bedoeld. Volgens mij ben je bloedserieus. Heb je nog meer hoogstaande analyses?

Sunnygirl | 15-05-05 | 23:03

@Starf*cker
Jij kon ook altijd goed inhakken op personen die hetzelfde zeiden als jij nu doet. Dat van die hoogste boom enzo. ik denk dat veel van die reaguurders je nu niet zo serieus meer nemen.

de bier | 15-05-05 | 23:03

@veest Mak en Halsema hebben wel de macht van de media.

Starf*cker | 15-05-05 | 23:01

@fuckje
Je wilt de boel weer bij elkaar brengen?
Klinkt al wat minder Cohen-achtig.;)

de bier | 15-05-05 | 22:59

@gavrillo,veest Ik ben hier al voor links bolwerk uitgemaakt. Altijd redelijke meningen gehad, maar ik merk dat de samenleving toe is aan meer duidelijkheid. De situatie is ernstiger dan voor Fortuyn. De wet is niet meer in staat de samenleving te beschermen. Voor mij zijn niet alle moslims kut, integendeel, maar ik praat dat schorem dat ons land terroriseert en onze wetten niet respecteert niet meer goed. Die mogen in de hoogste boom worden opgehangen.

Starf*cker | 15-05-05 | 22:59

@veest:Vooral die .... van een Halsema zit dan wel niet in de regering maar heeft altijd een spreekbuis tot haar beschikking in de linkse media. En aangezien driekwart van de bevolking 's avonds op de bank voor de buis zit, maakt het wel degelijk uit wat ze loopt te roepen.

Need for Speed | 15-05-05 | 22:59

@Need for speed: Dus het is in Nederland anders dan in België en Frankrijk wat de vertegenwoordiging van allo's op de woon- en arbeidsmarkt aangaat, en de tolerantie van vreemden in het straatbeeld? Daar heeft iemand onlangs een leuk onderzoekje over gedaan. Belgistan kwam er erg lullig uit. Ik hoop dat jullie het inderdaad beter doen. Maar zelfs al is dat het geval, dan nog: Ali's axies zuigen en al dat gekap op 'die vreemdelingen' helpt niemand ook maar een meter vooruit.

veest van pim | 15-05-05 | 22:58

@Sunnygirl,
"wel een beetje dom" dat die persoon dat denkt.....
@gavrillo,
we zijn doorgeslagen in het verleden, nu moeten we de boel terugdraaien, maar hoe?

fuckje | 15-05-05 | 22:55

@Daniela: Pardon? Als er gvd 1 land is wat klaat staat met alle mogelijke voorzieningen/kansen dat is het NL wel. Als je hier komt en je past je aan, werkt mee aan de economie, betaalt braaf je belastingcentjes en je spreekt ook nog Nederlands, dan zal iederen je hier met open armen ontvangen.

Need for Speed | 15-05-05 | 22:54

Misgien even bij de zaak blijven: Als Mak kletst of Halsema uit haar nek zeikt, betekent dat toch niet vanzelf dat alles wat Ali doet, wél in orde is? Ik heb blijkbaar iets gemist, maar ik dacht dat Halsema niet in de regering zat. En Mak is voor zover ik weet ook geen staatshoofd. Dus hou die dingen een beetje zuiver.

veest van pim | 15-05-05 | 22:54

@Daniela Ik ben nog steeds scherp, maar wat jij schrijft is bullshit. Real bullshit. Het probleem van de probleemjongeren kent wel degelijk oorzaken. Bijvoorbeeld in de opvoeding en het ophitsen door imans. Ik zal je 1 dingen zeggen: volgende week reis ik naar Amman en Cairo. De eerste vragen die ik daar van lokale moslims krijg, is of wij die Berbers uit Marokko al onthoofd hebben. Ik weet het. Niet mijn mening, maar zo praten ze er daar over. Jij lijkt die achterlijke zool van een Mak wel met je Telegraaf-neus. Door jou eindeloos begrip voor zaken waar je geen begrip voor kunt hebben, suddert het probleem maar door. Jij vindt het dus normaal dat een jood met een keppeltje op in Amsterdam beter een aantal wijken kan mijden? Of twee homo's? Van dit soort tweeslachtig gelul als van jou, ga ik spontaan over mijn nek. Lees lekker verder in Mak ...

Starf*cker | 15-05-05 | 22:54

@Sunnygirl
LOL
@daniela
ken je mij?

de bier | 15-05-05 | 22:53

@ fuckje
Naast me zit iemand die zich afvraagt of je Maxima bent?

Sunnygirl | 15-05-05 | 22:51

@Starfucker: Je hebt wel gelijk hoor. Maar laten we niet iedereen die 'alle moslims zijn kut' roepen niet de goeie oplossing vindt, op dezelfde lijn als Halsema zetten.

Als Mak GeenStijl 'handelaren in angst' noemt - heeft-ie dat zo gezegd? Wat een kalf dan - voel je je natuurlijk op je pik getrapt. Maar als je je niet aan applaus of bedreigingen stoort, hoef je van zo'n 'handelaar in meninkjes' als Mak ook niet wakker te liggen. Zo'n luis zwaar genoeg laten wegen om je kijk op de zaken te veranderen, is volgens mij een grote fout. Wat Mak blaat, verandert toch niks aan de situatie?

't Zal best moeilijk zijn, maar toch: blijf nuanceren (wel een beetje mee uitkijken, voor je t weet lul je met al dat genuanceer posts van 100.000 letters vol, zoals ik).

veest van pim | 15-05-05 | 22:51

De vraag blijft dus: hoe tolerant moet je zijn tegenover intolerantie? Het hele normen en waarden debat is een straatgevecht geworden olv Jp Balkenende. In mijn ogen een redelijk overbodige discussie omdat de wet bepaalt hoever iemand kan gaan. Er wordt naar goed oudhollands gebruik veel tegen heilige huisjes en boekjes getrapt en dat mag gewoon hier. Wij zijn denk ik zo tolerant omdat we anders elkaar vermoorden om een plekje in de rij voor de kassa. We moeten onszelf niet verlagen en moordenaars worden. Verdedig de grenzen waar we ooit zo trots op waren. Ga anderen niet beledigen omdat ze jou beledigen. Kan Sunnygirl iemand verwijten dat ie veel tiepvouten maakt terwijl hij/zij zelf ook veel tikfoutjes maakt?
Je mag best wel extra hard zijn als de situatie daarom vraagt maar blijf rechtvaardig. Veel tuig dweept met de islam om zichzelf vrij te pleiten van verantwoordelijkheid. Daar is de wet duidelijk over. Dat A'dam uiteindelijk geen vrijstaat is en dat ook daar de wet zal moeten heerschen wordt sommige nu pas duidelijk. Sommige anderen blijven t drinken.

gavrillo | 15-05-05 | 22:49

En dan nu de vraag; wat kunnen we er aan doen??? ik voel me soms zo machteloos dat ik mn mooie landje zo naar de kloten zie gaan.....

fuckje | 15-05-05 | 22:49

dat moet natuurlijk zijn:

Geen enkel probleem kent slechts een oorzaak, net zoals het probleem van integratie NIET alleen door de allochtonen zelf is op te lossen.

daniela | 15-05-05 | 22:48

'Licht anarchistisch'. Anders gezegd: Niet aan de leiband lopend van wat dan ook. Niet slecht GS!

Barbapoeppa | 15-05-05 | 22:47

veel (arabische en afrikaanse) allochtonen worden al sinds begin jaren '80 gediscrimineerd.
veel (arabische en afrikaanse) allochtonen hebben ook nooit echt moeite gedaan te integreren en zich te verdiepen in de Nederlandse en Westerse cultuur.

Geen enkel probleem kent slechts een oorzaak, net zoals het probleem van integratie alleen door de allochtonen zelf is op te lossen.
Jammer alleen dat de meesten hier niet kijken dan hun Telegraaf-neus lang is.

daniela | 15-05-05 | 22:47

@Starf*cker: Top!

Need for Speed | 15-05-05 | 22:46

@Need "Licht anarchistisch" beschouw ik als een geuzennaam.

Starf*cker | 15-05-05 | 22:45

@Starf*cker
toch blij dat je ogen op oudere leeftijd open zijn gegaan.;) (grapje).
Maar wat je zegt klopt ook. Dat arogante, betweterige in een rechts-extremistisch hokje plaatsende is iedereen meer dan zat.

de bier | 15-05-05 | 22:45

@Sunnygirl 22:20 (beter laat dan nooit): Het is juist de kracht van de weblogs om op een open en eerlijke manier mensen aan het woord te laten en niet afhankelijk te zijn van in mijn opzicht eenzijdige berichtgeving van het 'linkse'8 uur journaal en de kranten.
Er is maar een manier mogelijk om de politiek bewust te maken van de kracht van de weblogs en dat is doorgaan.
Het is jammer dat de Elsevier van vorige week GS betitelde als 'licht anarchistisch'.

Need for Speed | 15-05-05 | 22:43

@Bwa Sorry, dat ik je nu pas antwoord, maar mijn plaatselijke voetbalclub heeft Europees voetbal gehaald. Dus een klein beetje Beerenburg mocht wel. Maar jouw punt: ik probeer het hele onderwerp "wij-zij" zo genuanceerd mogelijk te benaderen dat weet je. Maar Geert Mak heeft mijn ogen geopend: naast de nuance is er de waarheid en die waarheid is dat een paar duizend jonge moslims ons land min of meer gijzelen en terroriseren. Sterker nog: zelfs in het Midden Oosten kreeg ik de vraag: waarom pikken jullie dit? Voor mij is het geen ideologisch probleem. Ik kan het met moslims in landen als Jordanie, Turkije en Egypte goed vinden. Ik wil alleen niet meer zwijgen. Voor mijzelf was de dood van Theo van Gogh een breekpunt in genuanceerd en voorzichtig zijn, maar mijn standpunt is nog meer verhard toen ik vorige week in Rondom 10 Mak en Halsema met een superieur lachje iedere kritiek wegwoven en de tegenstanders zo ongeveer als Nazi's wegzetten. Zelfs in het linkse Parool lees ik letterlijk in een commentaar dat Amsterdam bijvoorbeeld maar lijdzaam accepteert dat joden en homo's op straat mogen worden beschimpt en mishandeld. in een ingezonden stuk schrijft ene Jan Christiaan Haye uit Bussum dat hij en zijn vriend door diezelfde Nederlanders met een dubbele nationaliteit werden opgejaagd en bedreigd en op het politiebureau werden weggehoond.Op scholen in Amsterdam wordt de Jodenvervolging maar overgeslagen, daar kunnen de tere Marokkaanse zieltjes niet tegen. Daar ga ik tegenin. Vanuit mijn, inderdaad, linkse achtergrond. Daarom is het ook goed dat Ayaan over de hele wereld de stem is van de groepen die door zwetsers als Job Cohen en Geert Mak worden doodgezwegen. Handelaren in angst, worden we genoemd door die schoft van een Mak. Maar ongeacht de consequenties zal ik de waarheid blijven schrijven. Aan applaus of bedreigingen stoor ik me niet meer.

Starf*cker | 15-05-05 | 22:41

@Sunnygirl
De landen waar de meeste nederlanders naar toe migreren (canada,amerika,..) hebben een zeer streng immigratie beleid. Je moet minimaal een jaar zonder werk kunnen overbruggen of vast werk hebben. Verder moet je de taal spreken of leren via een inburgeringscursus. Dat gaat toch niet op voor de mensen die hier heen kwamen.

de bier | 15-05-05 | 22:39

@Sunnygirl 22:29: Ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt. De Nederlanders die besluiten om te emigreren hebben vaak voldoende kapitaal (geld en/of kennis) opgebouwd om ergens anders verder te leven en een baan te accepteren of bedrijf te starten i.t.t. tot de mensen die hier komen, geen of weing opleiding hebben, geen geld hebben en hopen (!) hier een bestaan op te bouwen.

Need for Speed | 15-05-05 | 22:36

@ Barbapoeppa 15-05-05 @ 21:47
GS is inderdaad wel de grootste Blog in Nederland en kan inderdaad een hoop impact hebben. Denk maar aa het spoedberaad van D '66 naar aanleding van meldingen voor 1 april

Sunnygirl | 15-05-05 | 22:35

Mij bevalt de discussie over goed-fout helemaal niet als het om personen gaat die door hun regering opdrachten uitvoeren.De overwinnaars hebben altijd gelijk.

Wie weet hoeveel Amerikaanse levens hij en zijn medewerkers hebben gespaard?Als die foto's er niet geweest waren haden ze waarschijnlijk een lintje gehad.
War is a dirty business.

trekuenetieg | 15-05-05 | 22:35

Ik denk dat de meesten hier het over de bottom line wel grotendeels eens zijn: extremistische zuurbaarden die mensen om wat voor geloof dan ook zo gek willen krijgen dat ze een ander omleggen of opblazen, in hun eentje of in groep, die moet je aanpakken. Oppakken, vervolgen, veroordelen, opsluiten, klaar.

Volgens mij is daar wettelijk ook genoeg materiaal voor. Het Nederlandse parlement heeft - hoop ik - echt niet zitten slapen in de van Europese stadsterreur onder linkse en rechtse vlag vergeven jaren tachtig.

Op dat punt kan ik me vergissen, maar over de essentie zijn we het hopelijk eens: extremisme en geweld niet toelaten, vrijheid van godsdienst en mening ongeacht ras of afkomst wel. Dat lijkt me vrij redelijk.

De realiteit die je uit de kranten en het televisienieuws oplepelt, geeft een veel minder redelijk beeld. Néé niet alles is de schuld van de media, maar 'goed nieuws is geen nieuws' is wel de norm. En slecht nieuws was er de afgelopen jaren genoeg mee dank zij hoger vermelde zuurbaarden.

Daar krijg je dus een vertekend beeld van, wat mensen, als het maar vaak genoeg wordt herhaald, gaan geloven en waar ze zich naar gaan gedragen. Ook omdat het erg simpel is, en de verantwoordelijkheid altijd bij de ander legt.

Voeg er een lubberende economie bij, een kabinet dat steeds minder reële macht heeft omdat zowel lokaal als internationaal een heleboel mensen mee moeten lullen, plus een stel jokers dat in Vlaanderen geleerd heeft hoe je met FUD te zaaien op de rug van je boze buur een goedbetaald baantje in een of ander parlement kunt krijgen - 'de democratie' als beschermde werkplaats - et voilà:
I give you Holland in de 21e eeuw.

Ik wacht wat dat laatste betreft nog op een partij die het lef heeft op te komen als 'Lijst Willem Endstra', 'Groep van Gogh' of 'H6'.

Dùssss. Ik sla over hoe we jarenlang eieren onder de troetel- en knuffelallochtonen hebben gelegd, die zich niet wìlden, konden of mochten integreren en blablabla. Ik zeg ook niet dat Nederland door Israël steeds onvoorwaardelijk te steunen, zich met de aanval op Irak te encannailleren, en het voorzitterschap van de NAVO te nemen, zich internationaal niet overàl erg geliefd heeft gemaakt en blablabla. Die dingen zijn al veertienduizend keer gezegd.

Laten we tegen die achtergrond eens kijken naar Hirsi Ali's acties.
Hoe gaan de dingen die deze verkozene des volks zegt en doet en zei en deed, de problemen uit het eerste deel van mijn litanie (helpen) oplossen? Want daar zit ze daar toch voor, niet?

Ik vind wat zij doet even onnozel als wat onze buitenlandminister 'Big Loulou' Michel deed, toen het FPÖ in Oostenrijk in de regering geraakte. Toen mochten de Belgen van hem niet meer gaan skiën in Oostenrijk. Erg dom.

Ali heeft eerst alle moslims in Nederland tegen zichzelf - en tegen het politieke apparaat dat zij, willen of niet, vertegenwoordigt - opgezet met die kutfilm van haar. Zelfs moslims die niét gesluierd rondliepen, die geen baard hadden en die amper één keer per jaar een voet in de moskee zetten, vonden wat ze deed maar niks. De geleufsgemeenschappen in Nederland zijn dichter bij elkaar gekomen door die brandstichting in Uden dan door Ali's actie - waarmee ik in Godsnaam niemand op ideeën wil brengen.

De laatste Ali die ik zo zijn doel heb weten missen, was die Turk die de paus neerschoot. En die had tenminste nog een béétje raak geschoten.

En nu zit ze dus in Italië, en in de plaats van na te denken over een betere manier over de zaken die ze belangrijk vindt, gedaan te krijgen, gaat ze liggen miepen en haar land in het buitenland een beetje afkraken. In I-fuckin-tàlië of all places: Het land dat in heel Europa en wijde omstreken de 'Minst ernstig te nemen operetteland dat niet voor niks geleid wordt door een semi-mafieuze lokale versie van Jantje Smit'-lijstjes aanvoert. En dat niet eens ten onrechte.

In dàt land voelt ze zich nu geroepen om haar Nederland af te zeiken, omdat haar filmpje er door de plaatselijke moslimgemeente - oh verrassing - erg slecht is verteerd. Dan geef je dat mens bescherming, een nieuw huis, mag ze ondanks die flater d'r baan houden, en nu zoiets. Niet erg aardig.

Maar de hamvraag blijft: wat lost Ayaan Hirsi Ali hier nu precies mee op?

veest van pim | 15-05-05 | 22:30

@ Need for Speed 15-05-05 @ 22:20
Vind je dan ook dat je Nederlanders die hier niet om politieke gronden emigreren (en volgens mij heb je geen reden om op die grond te willen vluchten uit Nederland) in andere landen geweigerd moeten worden?

Sunnygirl | 15-05-05 | 22:29

@ trekuenetieg 15-05-05 @ 22:05
Dienen in de Wehrmacht is wat anders dan dienen voor de SS. Vind je dan ook dat Charles Graner Lynndie England trots mogen zijn om als militair te hebben gediend in Abu Ghraib-gevangenis.

Sunnygirl | 15-05-05 | 22:28

@ de bier 15-05-05 @ 21:37
Inmiddels wordt er naar GS onderzoek gedaan. Je kan het een en ander volgen via de corporate site van GS en via de wiki die eraan hangt.
www.staatsgeheim.com/2005/05/09/geenst...
Webloggen staat nog in de kinderschoenen maar groeit gestaag!

Sunnygirl | 15-05-05 | 22:20

Ik vind het goed dat we in dit land echte politieke vluchtelingen opnemen, maar op de economische vluchtelingen zou eens een rem moeten komen te staan. Laten we nou eerst zorgen dat de integratie op orde komt met de mensen die hier nu allemaal bij elkaar zitten op die paar vierkante kilomters. Daarna kunnen we altijd nog de grenzen weer openen. Echter vrees is ik dat zo niet zal gaan met de EU grondwet in het vooruitzicht.

@fuckje en bier (twee dingen waar ik van hou): De politiek heeft geen enkel benul wat het gevoel en de ervaring is van de mensen op straat. Wat dat betreft zit niet alleen Balkenende in het torentje (van ivoor wel te verstaan). Op dit moment is het in dit land nog steeds zo dat men bang is om voor z'n mening uit te komen, en daarom kan ik AHA zo waarderen. Ook al ben ik geen fan van Wilders, ik vind het goed dat hij zich niet mond laat snoeren.

Need for Speed | 15-05-05 | 22:20

@Need for Speed,
helemaal mee eens. En laten we ook die argeloze houding ten opzichte van Imams veranderen. Cohen en andere knuffelaars denken dat ze alles in de peiling hebben maar dat is een illusie.

fuckje | 15-05-05 | 22:15

@Need for Speed
Goed begin. En dan ook nog eens gewoon de wet uitvoeren, zonder mitsen of maaren. Zijn we al een stuk verder.

de bier | 15-05-05 | 22:13

Het lijkt wel of er steeds gekkere sprongen worden gemaakt als je voor je mening uit wilt komen. Moeten we onze mening over moslims maar voor ons houden omdat we anders steeds weer ellende krijgen?
Aanpassing komt van 2 kanten: Extra alertheid gewenst voor hen die de eigen wetten boven de Nederlandse grondwet stellen. Voor hen is hier geen plaatst retourtje graag.

superdick | 15-05-05 | 22:11

Het komt er dit land dus gewoon op neer dat er regels gesteld dienen te worden.Er is in dit land veel te lang verkeerd om gediscrimineerd, onder het mom van positieve discriminatie. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Nederland is bijzonder gastvrij, staat klaar met uitkeringen, subsidies, cursussen fietsen voor allochtone vrouwen, en ga zo maar door. Het wordt hoog tijd dat er aan deze vrijheden grenzen worden gesteld (uiteraard binnen het redelijke). Laten we om te beginnen eens nederlands praten en alle folders bijv niet meer in tig talen uitgeven.

Need for Speed | 15-05-05 | 22:10

@sunnygirl
Mijn ex-schoonvader komt uit Ulm(Baden-Württemberg)en heeft als wehrmachtsoldaat aan het oostfront gestreden en kon daar zonder goed-fout discussies uren over vertellen wat hij dan ook vaak deed.Ik snap werkelijk niet waarom oud-strijders niet trots zouden mogen wezen op de meest spannende momenten uit hun leven.Dat voorrecht is toch niet alleen voorbehouden voor de geallieerden.

trekuenetieg | 15-05-05 | 22:05

@trekuenetieg
Hey, ik zal nooit (zeg nooit nooit) iets van die debielen gaan quoten. Die zijn net zo erg als extreem rechts, maar die discussie is vanmiddag al gevoerd.

de bier | 15-05-05 | 22:05

Geert Mak schrijft even geen boek, die heeft het te druk met het zoeken van een villa in de f*cking U.S.ofA, voor als het hier volledig uit de hand loopt en hij en zijn slinkse vrinden aan hun stutten gaan trekken.

janluluitdebiertent | 15-05-05 | 22:04

@de bier
Dat stuk moet je me toch eens tonen.
Kom a.u.b niet aan met Afa-achtig studentengeleuter want van dat soort sites struikel je over in cyberspace.Die tempobeurs mag van mij nog iets meer tempo hebben om die nietsnutten iets nuttigs te laten doen..

trekuenetieg | 15-05-05 | 22:02

@Sunnygirl
Ook juist in het noorden en midden van Duitsland waren ze niet zo voor Hitler. Er was een zeer goede band met hun Nederlandse buren. Nu zie je dat hier in de grensstreken de oude banden weer worden aangehaald. Een goede zaak vind ik. Ook kwa mentaliteit en cultuur verschillen we hier in het noorden en oosten niet veel met onze buren. Een oudere duitser die ik ooit sprak vatte het mooi samen: "Je maakt toch geen ruzie met de buren?"

de bier | 15-05-05 | 22:00

Ik denk dat de meesten hier het over de bottom line wel grotendeels eens zijn: extremistische zuurbaarden die mensen om wat voor geloof dan ook zo gek willen krijgen dat ze een ander omleggen of opblazen, die moet je aanpakken. Volgens mij is daar wettelijk ook genoeg materiaal voor. Het Nederlandse parlement heeft - hoop ik - echt niet zitten slapen in de van Europese stadsterreur onder linkse en rechtse vlag vergeven jaren tachtig. Daar ka

veest van pim | 15-05-05 | 22:00

@ De Zuid-Limbabwaan 15-05-05 @ 21:54
Alleen in grote steden. In de vele kleinere gemeenten vind je ze nauwelijks.

Sunnygirl | 15-05-05 | 21:57

@trekuenetieg
Het was meer een uitleg van maximo's verhaal voor fuckje. Maar een deel van lega-nord heeft hun denkbeelden nog niet afgezworen. Laatst nog een stuk over gelezen. Diverse kopstukken noemen zuid-italie gewoon Afrika. Verder ben ik absoluut geen pvda'r. Ik zit toch meer in de rechtse/liberale hoek. Alleen vind ik kiezen in nederland zeer moeilijk.

de bier | 15-05-05 | 21:55

sunnygirl
In Bayern wonen wel veel allochtonen...

De Zuid-Limbabwaan | 15-05-05 | 21:54

@ Nordthiad 15-05-05 @ 21:45
Lieve Nordthiad, Duitsland is zo'n groot land en elk bundesland heeft zijn eigen cultuur. In het noorden en centraal Duitsland zijn ze veel toleranter. Kijk alleen al naar het gedrag in het verkeer. Daar kunnen wij steberige opgefokte Nederlandertjes nog wat van leren. In die delen van Duitsland hebben ze allang afgerekend met hun Nazi verleden en kan je openlijk en vrij de discusie aangaan over de tweede wereldoorlog. In bijvoorbeeld Saksen-Anhalt ( voormalig oostduiste deelstaat) en Bayern ligt dat heel anders. Daar wonen bijzonder weinig allochtonen en daar is echt een goede reden voor. Je wil daar als allochtoon niet wonen. Daar treft je in oude Stuben nog steeds mooie foro's van Opa in SS-uniform aan de muur. Daar is het gek als je eens een kijkje in een KZ wil nemen. Dat is taboe. Het beeld dat Duitsers niet tolerant zijn is echt over het grootste deel van Duitsland achterhaalt. En Duitsers zijn trots Duitser te zijn en praten echt "sans rancune" over hun oorlogsverleden.

@ Fuckje
Thanx for the Compliment

Sunnygirl | 15-05-05 | 21:52

@sunnygirl, dank je wel.
Ik denk als de ontspoorde 'moslims' driedubbel hard worden aangepakt het mes aan 2 kanten snijdt. De eigen gemeenschap wordt er niet collectief op aan gekeken en de autochtoon kan een beetje tot rust komen. Er is in de moslim gemeenschap net zoveel angst dat het uit de hand gaat lopen, dat wordt vaak vergeten, zij hebben heel wat te verliezen. Die eeuwige rondom tien discussie doet meer kwaad dan goed volgens mij.

port | 15-05-05 | 21:52

Ayaan for president!!! (mijn stem heeft ze iig al)

De Zuid-Limbabwaan | 15-05-05 | 21:50

@de bier
Sinds een paar jaar heeft de lega nord afscheid genomen van racistische uitgangsbeginselen.Ik blijf het vreemd vinden dat als de pvda afscheid neemt van het solidariteitsbeginsel iedereen dat kritiekloos aanvaard maar als het een (extreem)rechtse partij betreft niemand het gelooft.
Lega nord heeft altijd als belangrijkste speerpunt gehad de onafhankelijkheid van Noord-Italie.

trekuenetieg | 15-05-05 | 21:47

@Fuckje en Sunnygirl
GS heeft ook aardig wat lezers hoor. Er zijn op dit moment 13042 leden op het moment dat ik dit tik.

Barbapoeppa | 15-05-05 | 21:47

@ port 15-05-05 @ 21:30
Er zijn diverse discussies in dit land. Ik ben er niet helemaal uit wat ik er van vind. Ik zie dondersgoed dat er een hoop mis is. Ik vind dat stukken die schrijven dat diverse moslims zijn ontspoort correct. Er is hier iets mis. Ik zie hier in het Utrechtse het aantal gesluierde vrouwen waarvan het gezicht bedekt is toenemen. Dus ja, ik denk dat er een kleine groep is dit radicaliseert zoals de kranten schrijven. Ik weet wel dat de moslims die in dit land wonen een stuk ouderwetser en extemer zijn dat de moslims die in hun moederland wonen. Ik ken veel moslims landen waar je je een stuk veiliger voelt dan hier in Nedeland en waar de spanningen niet zo oplopen. Ik zie ook wel dat pappen, nathouden en knuffelen in dit land niet meer werkt. Ben wel van mening dat zowel allochtonen als autochtonen moeten worden aangemakt en dat er harder moet worden opgetreden. Ik vind het een moeilijke kwestie. Ik denk dat de overheid meer dwang en hardere middelen moeten inzetten om de balans weer in dit land terug te krijgen. Zaken zijn uit balans en dit was zonder een moord op Van Gogh, vroeg of laat, ook wel gebeurd. Dus wel harder optreden maar ook stimuleren dat je elkaar beter leert begrijpen. Je hoeft je identiteit niet te verliezen als je je buiten de deur aanpast aan je gastland. En ik vind het nog steeds een goed gebruik dat je je als gastheer ook gastvrij opstelt. En als gastheer stel je de huisregels op en zorg je ervoor dat die worden nageleefd.

Sunnygirl | 15-05-05 | 21:45

@ Sunnygirl (21:24): je verwart tolerantie met angst. Duitsers zijn net als Nederlanders te bang om op te komen voor hun cultuur omdat je dan een 'fascist' of 'racist' wordt genoemd, zoals in Nederland. Alleen het is niet juist om te denken dat het in Duitsland allemaal gezellig is. Ook daar heb je probleem-mohammedanen en dus ook daar het je onderdrukking van vrouwen, en een toenemende misdaad.
-
Lees dit bijvoorbeeld artikel maar eens: service.spiegel.de/cache/international...

Nordthiad | 15-05-05 | 21:45

@Sunnygirl,
ik meen het serieus, als je mn reacties van vandaag terugleest dan zie je dat ook wel.

fuckje | 15-05-05 | 21:40

@Sunnygirl
Ik verdedig hem niet mocht je dat bedoelen.
Maar hij zegt wel wat hij denkt en is daarin trouw aan zijn principes.
Hoe verderferlijk die ook moge zijn.....
@Fuckje.
Don't worry.
Het zal het hem aan het woord consequentie hebben gelegen welke 2 betekenissen heeft.
*con·se·quen·tie =
1 noodzakelijk gevolg => implicatie
2 het trouw blijven aan beginselen

MAXIMO | 15-05-05 | 21:38

Ingezonden stukken worden vaak niet geplaatst of verknipt zodat er een verhaal uit komt wat totaal niet strookt met de mening van de inzender. Daarin ligt dan ook de kracht van internet/weblogs. Die worden nog steeds onderschat maar dat is mijn mening.

de bier | 15-05-05 | 21:37

I rule!!!

Ayaan | 15-05-05 | 21:37

@ Fuckje
Is niet mijn intentie om een groot publiek te bereiken. Maar als je het serieus meent, ik zal het overwegen.

Sunnygirl | 15-05-05 | 21:36

@de bier,
ja ok, bedankt, ik snap het nu.
@MAXIMO,
sorry dat ik het niet meteen begreep.
@Sunnygirl,
ik weet niet welke krant(en) je leest, maar jouw verhaal zal het goed doen als ingezonden stuk, dan lezen veel meer mensen jouw opninie, lijkt me heel belangrijk!

fuckje | 15-05-05 | 21:33

@ MAXIMO 15-05-05 @ 21:17
Je verdedigt nu ene

@ OnegaiNL
Ik heb je comments op mijn gemak zitten lezen. Als ik je manier van schrijven bekijk lijkt het verdomd veel op het Nederlands wat Turken ook spreken. Op zich niets mis mee, maar als je een Nederlander bent mag je daar wel wat aan doen. Als je een buitenlander bent en je moet nog inburgeren. Zou ik nu alvast heel erg hard gaan bidden. Het lijkt nergens op. Op dat vlak kan je een voorbeeld nemen aan AHA. Dit beheerst het Nederlands goed. En het deel van de vaderlandse geschiedenis over de NSB heb je goed leren beheersen. Met jou kan elke willekeurige toneelclub zo terug in de tijd. Ben erg benieuwd wat voor een kleur haar, huid en ogen je bent en of je echt zo'n über Holländer bent.

Sunnygirl | 15-05-05 | 21:33

@sunnugirl met een wolkje,
Wat vind jij van de discussie over moslims in dit land?

port | 15-05-05 | 21:30

@De Bier.
Juist. Bedankt.

MAXIMO | 15-05-05 | 21:30

@Fuckje
het is toch echt duidelik wat maximo zegt.
OnegaiNL is een neo. Neo's houden niet van een ander kleurtje ook al praten dezelfde taal als hen. Die neo-fascistjes uit italie zijn normaal ook tegen kleurtjes, behalve als ze hetzelfde zeggen als hen zelf. Dat vindt ie hypocriet. Ik zelf ook trouwens, duidelijk?

de bier | 15-05-05 | 21:27

ik vind dat je je terughouden op moet stellen bij huiselijke aangelegenheden. ik vind dat te veel bemoeizuchtijg. opvang geven aan die vrouwen is goed. ik vind het niet hetzelfde als die vergelijking met verkrachting. als een onderdrukte vrouw echt ZELF weg wil moet daar de meeste zorg en aandacht aan gegeven worden, desnoods met arabisch sprekende hulplijn enzovoort.

port | 15-05-05 | 21:27

Laat ze naar Oost-Afrika teruggaan om daar haar vete uit te vechten. Als ze daar geboren is mag ze daar van mij ook weer doodgaan. Maak van mijn land geen slagveld.

Hardasyouth | 15-05-05 | 21:27

Ik ben het met bwahaha (15-05-05 @ 19:08) eens. In grote delen van Duitsland is het maatschappelijke klimaat een stuk prettiger is. Alleen zijn er ook delen in Duitsland waar dat stukken minder is. Ik heb diverse jaren in Bayern gewerkt en daar ook grote delen van het jaar gewoond. En daar heb je als Turk dezelfde pech, zo niet meer dan Turken in Nederland. Wel is de Duitser een stuk toleranter dan de Nederlander. Ze praten wat harder en communicatie is een stuk minder vriendelijk dan in het Nederlands. Althans, zo klinkt het voor ons Hollanders, wel staat de Duitser niet meer symbool voor Nazist en helaas beginnen veel Nederlandertjes zich weer als ordinaire NSB-ertjes te ontpoppen. In december 2004 hebben we nog de discussie of we sinterklaas niet beter zonder zwarte pietjes op pad kunnen sturen omdat dit zo discriminerend is. Stellen we ons deze week hard op tegen Onur Air. Wat in België wel mag landen en in Duitsland ook. Alsof we nu ineens roomser dan de paus zijn geworden. Nederland is een afgang aan het worden. Onderwijs, Wetenschap en zorg wordt in recordtempo naar de klote geholpen zodat we op dat vlak onderhand een soort achterlijke sovjetstaat zijn. In 3 jaar tijd zijn wij de belgenmop van de wereld geworden. Ik snap ook niet meer wat er in dit klote land gebeurd. Iedereen valt over iedereen, elke willekeurige minister maakt ons land te schande en alleen een AHA schijnt te begrijpen wat hier werkelijk aan de hand is. Moeten we het GVD van een Somalische vluchtelinge hebben die ons terecht op de vingers tikt. Waarom is Nederland zo wereld vreemd ben geworden. Ik snap het niet meer. Ik begin me te schamen dat ik Nederlander ben. Er gebeuren hier dingen waar ik mij niet mee kan identificeren. Heeft er iemand trouwens een hoesje voor om mijn paspoort.Net als die hoesjes om je pakje sigaretten opdat je er niet zo aan herinnert wordt dat je Nederlander bent. En het kan me niet schelen of ik door links of door rechts wordt nageroepen hier op GS dat ik dan maar moet oprotten naar een ander land. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat Nederland niet meer wereldberoemd is vanwege: Cruyff, de wallen, nederwiet, de keukenhof en het homohuwelijk!

Zo dat is er uit. Echt ik schaam mij rot. Ministers, ga je verdiepen in de vaderlandse geschiedenis. Zet eens een programma op tv waar je wat van leert. Ga eens een boek lezen. Ga in gesprek met mensen op de straat. Zorg dat je weer feeling krijgt met hetgeen er leeft in Nederland. We zijn een achterlijk onderontwikkeld land geworden. Een ongeleid projectiel, een kruidvat wat op ontploffen staat. Ik hoop toch zo dat de ramp in Enschede niet het symbool wordt voor hetgeen momenteel in Nederland gebeurt. Hier gaat het allang niet meer over tolerantie en intolerantie. Het gaat hier om een ontwrichte samenleving die verwaarloosd is door haar bestuurders. Ouders die hun kinderen verwaarlozen worden uit het ouderlijk gezag gezet! Is er iets verbetert sinds het normen en waarden geneuzel van Balkenende?

Sunnygirl | 15-05-05 | 21:24

@MAXIMO,
ik heb niets verkeerds gedronken, kan normaal gesproken goed begrijpend lezen, maar van jouw verhaal kan ik geen couscous maken. Kan je jouw betoog omzetten in voor iedereen begrijpelijke taal?

fuckje | 15-05-05 | 21:20

OnegaiNL is tenminste wel trouw aan zijn ideologische roots.
Omdat het iemand van een ander kleurtje betreft zoals AHA die islamofobisch foldert heeft het niet zijn goedkeuren ook al past dat binnen zijn ideologie van vreemdelingenhaat.
Consequentie, die we dus missen bij de hypocriete Italiaanse neo-fascistjes van de Lega Nord.

MAXIMO | 15-05-05 | 21:17

@port
kijk maar eens in de opvangcentra voor mishandelde vrouwen. Merendeel is moslima. Kijk dan eens naar de kinderen en hun opvoeding. Moeder is net zo belangrijk als vader in een normale situatie. Het is toch niet normaal dat snotneuzen vanaf 5 jaar zo denigrerend over vrouwen praten en doen. Ik zeg niet dat dit over de hele linie zo is in de moslim gemeenschap. Daarvoor ken ik genoeg normale en fatsoenlijke mensen. De cijfers wijzen wel uit dat het in die kringen veel vaker voorkomt dan het landelijk gemiddelde. Of we willen of niet, om succesvol te zijn zal ook in die kring een omslag plaats moeten vinden.

de bier | 15-05-05 | 21:09

@port,
dat is het hem nou juist! Die vrouwen MOGEN niet voor zichzelf opkomen van hun mannen. En dat in een VRIJ LAND!!!
Ze maakt zich ook sterk voor een verbod op vrouwenbesnijdenis, waardoor ze heel veel vrouwen van een vreselijke verminking kan redden.

fuckje | 15-05-05 | 21:05

mischien omdat wij rekening houden met onze medemens. jij zou toch ook niet onderdrukt willen worden?
wat maakt het jouw uit als iemand vrekracht wordt, jij wordt toch niet verkrachts

en als ze in nederland zijn ze zich aan de wet moeten houden.

furby-killer | 15-05-05 | 21:05

soms denk ik dat ze misschien beter ergens anders haar punt kan maken. ook al heeft ze gelijk, ik geloof dat er wel ellende van komt. mensen die nog nooit met een moslim in aanraking zijn gekomen kunnen haar woorden niet relativeren. als een ex-moslima het zegt zal het wel zo zijn. wat schieten we er mee op? als ze zegt vrouwen te willen helpen, heeft ze een punt. ik heb nog niemand gehoord die door haar geholpen is of wil worden.
wat ik ook nog steeds niet begrijp is; wat kan ons het schelen dat moslima's onderdrukt worden door hun man.

port | 15-05-05 | 21:02

@de bier,
als ik Zalm hoor praten over bv mensenrechten of woningnood ( als waarnemend MP) krijg ik ook spontaan de hik van het lachen. Maar Ayaan heeft meer in haar mars! In zeer korte tijd beheerst ze het Nederlands een stuk beter als bijvoorbeeld iemand als Sharon Dijksma of als Annette Nijs( de gedoodverfde opvolgster van de briljante Laetitia Griffith, helaas....)

fuckje | 15-05-05 | 21:01

@fuckje
Ik vind haar ook niet geschikt voor de landelijke politiek. Ze heeft zich maar op 1 onderwerp gestort. Ik vind dat je als politicus je wat breder moet orienteren. Misschien is een internationale functie juist beter voor haar.

de bier | 15-05-05 | 20:57

@fuckje: Het zou me niet verbazen, maar ik hoop toch echt van niet. Hebben we eindelijk iemand die d'r mond opendoet, moeten we die ook zien te houden als het aan mij ligt.

Need for Speed | 15-05-05 | 20:56

Om 18.48u gaf ik al aan bang te zijn dat Ayaan er de volgende verkiezingen niet meer bij zal staan, weggekaapt door de VN, wie denkt dat ook??

fuckje | 15-05-05 | 20:54

@bwahaha
op ned1 netwerk.

de bier | 15-05-05 | 20:54

bwahbwah

port | 15-05-05 | 20:53

@debier: guantanamo experiment? Waar?

Ik was gewoon een potje wezen schijten en heb in de tussentijd ook op deze PC counterstrike geinstalleerd.

bwahaha | 15-05-05 | 20:52

Negeren die snuiter, Tsjee wat een enorme eikel!

Starf*cker, goed stuk. Voer voor discussie.

btw. AHA doet goed werk en ik ben blij dat ze zoveel aandacht krijgt in het buitenland. Luistert er tenminste nog iemand naar haar. Het is toch te triest voor woorden dat er bij de moslims geen enkele vorm van zelfreflectie mogelijk is.

Need for Speed | 15-05-05 | 20:51

ja maar er is af en toe ook een soort storring...

port | 15-05-05 | 20:51

Wat is het hier ineens rustig?
Of kijken ze allemaal naar dat quantanamo experiment.

de bier | 15-05-05 | 20:49

Je moet gewoon om de vervuiling heen slalommen met de discussie. Niks aan het handje.

Barbapoeppa | 15-05-05 | 20:48

@J.A.Kudee,
eerlijk gezegd kan mij dat niets schelen, wat er met hem gebeurt. heb je al zijn "comments" gelezen?
Ik hou de discussie graag zuiver, liefst met mensen met een andere mening, maar zo'n kaalkop ( of wat is HET?) moet maar iets anders opzoeken.

fuckje | 15-05-05 | 20:47

@Fuckje
Laat de redactie of webmaster juist NIET ingrijpen v.w.b. OnegaiNL. Laat deze onderontwikkelde zak ook een klankbord hebben, dat is mijns inziens beter als dat hij straks met een fles benzine bij een lagere school staat, strak van de snuif en het Hollandia bier....

J.A. Kudee | 15-05-05 | 20:43

het beledigen van vaders en/of moeders is ook gebruikelijk

port | 15-05-05 | 20:39

@Framoes
Hetzelfde als op de veluwe. Ik blijf erbij. Als iemand een zeer strenge en beklemmende opvoeding krijgt, krijg je hetzelfde effect als een hond dag en nacht aan een ketting laten. Eenmaal losgelaten draaien de meesten door.

de bier | 15-05-05 | 20:36

nee dat bedoede ik niet, maar daar werd wel met de vraag ervoor op gedoeld

tohs | 15-05-05 | 20:35

@tohs 15-05-05 @ 20:10
Bedoel je met 'een beetje actie' een mes tussen je ribben van "moslims".
De mensen die claimen moslim te zijn, maar ondertussen zo ongeveer alles doen wat de Koran verbiedt.

Framoes | 15-05-05 | 20:34

fuckje, fuckje vader

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:34

Redactie, kan er worden ingegrepen wat betreft ene OnegaiNL?

fuckje | 15-05-05 | 20:33

en al ben ik een racist so what? wil je zeggen dat ze niks verpesten... hoe zou jij het vinden als je door van die vieze mocro's achterna wordt gezeten met messen ZOU JE KANKERVADER DAT OOK LEUK VINDEN OFZO?

JULLIE ZIJN VUILE KANKERMONGOLEN... VAN MIJ MOGEN ZE ALLEMAAL OP DE BRANDSTAPEL

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:32

@ onegaiNL
volgens mij was dat er al bij Pim

tohs | 15-05-05 | 20:32

@brom: WOEI! :) ... Wanneer wordt AHA dan er uit gekicked?! Die heeft lopen liegen bij dr asielaanvraag, dat het leugenbeestje zich er bij zou neerleggen. Das pas een uitzetting waard!

bwahaha | 15-05-05 | 20:32

ze is geboren in Somalie fool

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:31

@OnegaiNL
Nigger is hier negert... Je bent dus gewoon een racist?

bethundered | 15-05-05 | 20:30

@OnegaiNL,ben je soms een whigger?
Klootviool zonder verstand.

braadlap | 15-05-05 | 20:30

@bwahaha
Nee, zo bedoelde ik het niet. Dat is juist de manier waarop velen anderen in een hokje proberen te duwen om bepaalde uitspraken. Het was van mijn kant dan ook ironisch bedoeld.

de bier | 15-05-05 | 20:30

en draaideurventjes gewoon klem laten zitten voor 20 jaar.
dat vind ik heel effectief, hoe heten ze ook alweer, veelplegers. gewoon opbergen voor 20 jaar, beter voor de hele gemeenschap.

port | 15-05-05 | 20:30

@OnegaiNL: AFRIKAAN?!
En komen Turken inderdaad uit Marokko?!

bwahaha | 15-05-05 | 20:30

@tohs, misschien omdat we nu in een sfeer leven waarin je zo dood kan geschoten worden alleen omdat zij zo graag die stomme film van her wou maken en een grote bek moest geven, wij zijn straks de lul omdat zij zo'n grote bek heeft

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:30

@port, en anderen,
we kunnen hem ook negeren, en met elkaar een zinnige discussie blijven voeren, het onderwerp is er belangrijk genoeg voor.

fuckje | 15-05-05 | 20:29

dat 9.11 is in scene gezet door amerika zelf, om moslimhaat te vergroten alleen domme mensen zien dat niet in

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:29

@OnegaiNL
wat verpest ze dan volgens jou??

tohs | 15-05-05 | 20:29

In Amerika waren direct na 9.11 al enkele 10.000en islamieten uitgewezen. Ik snap niet waarom het niet mogelijk is om mensen die zich misdragen en die bovendien een dubbele nationaliteit hebben er gewoon uit te schoppen. Dat doen ze in de US ook, zonder dat dit internationaal veel commentaar oplevert. Als je bij aanvragen van een verblijfsvergunning ooit gelogen blijkt te hebben in de aanvraag, kan je daar er na 50 jaar nog steeds uitgeschopt worden.
Als je de belastingen oplicht word je eruit gegooid. Als je zedenmisdrijven begaat word je eruit gegooid. Dat betekent als we dit toepassen in Nederland zijn we van 20 procent van deze groep af.

brom | 15-05-05 | 20:28

ik wil hier gewoon kunnen wonen en niet dat een afrikaantje alles komt verpesten, gooi her naar haar eigen land en laat her daar maar dat soort dingen zeggen, vluchteling...

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:28

@fuckje, inderdaad, dit slaat kant nog wal.

port | 15-05-05 | 20:27

@OnegaiNL
Dus kritiek op de islam is racistisch?
Als je met termen wilt gooien, is het wel de bedoeling dat je weet wat daarvan de betekenis is. Anders krijg je van die rare spraakverwarringen.

de bier | 15-05-05 | 20:27

ik ben geen moslim en geen domme nazi oftewel landverrader, donder op met die crap.. deze nigger verpest het gewone leven in nederland omdat zij zo graag zo dom zwart wilt zijn en alles wilt verkrachten

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:26

Ik stel voor dat iemand van de redactie die Onegainl een definitieve ban geeft

fuckje | 15-05-05 | 20:26

@debier: welja. Toe maar. OnegaiNL nu als dé moslim aanzien is zo ongeveer gelijk aan dat ik Fuckje als dé Nederlander aanzie.

Maar doe maar bekrompen. En lees maar weer wat je wilt geloven. Ik zal je pretje niet drukken.

bwahaha | 15-05-05 | 20:25

wie gaat er nou een vuile racistische nigger beschermen....

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:24

ook

tohs | 15-05-05 | 20:24

@bwahaha
Waren de Nazi's gristen dan?

de bier | 15-05-05 | 20:23

@shevek: ik acute lijder oslo syndroom?! Ow?! Verklaar eens nader.

bwahaha | 15-05-05 | 20:21

@OnegaiNL
gvd, wat ben jij een bekrompen kereltje.
Kutnigger hoofd?
Dat soort termen, met die branie erbij. Moslim?

de bier | 15-05-05 | 20:21

so what dat ik dat zeg, het mag in nederland dat stomme wijf mag ook mensen beledigen, dan mag ik haar ook beledigen

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:21

Mooi vormpje spot ik overigens weer van vingertje-wijzen. 'De moslims doen gevaarlijk als er kritiek komt.' En de Christenen niet, want die hebben zich al aangepast' (ahum)

Maar wanneer tohs @20:05 terecht de geschiedenis erbij haalt, vind men 60 jaar geleden al zó lang, dat het irrelevant wordt verklaard.

En dit zooitje beweert te kunnen bepalen wie er wel en niet tegen kritiek kan, en wie er wel en niet kan discusseren.

bwahaha | 15-05-05 | 20:20

@OnegaiNL
Moslim misschien???

bethundered | 15-05-05 | 20:19

@OnegaiNL
Wat ben jij een vreselijk stoere heldhaftige jongen.Geleerd op de inburgeringscursus?

trekuenetieg | 15-05-05 | 20:18

Ik heb niet de "drang" om moslims te beledigen. Het probleem ligt bij de moslim, die het onderscheid tussen kritiek en belediging niet kan maken.

Over Oslo-syndroom gepsproken, lijkt mij dat jij een acute lijder bent, bwahaha.

shevek | 15-05-05 | 20:18

Geef haar meteen ook een huis in Italië. Naast het graf van Wilhelmus Simon Petrus Ikweetallus Beterdus Mensgatochkokus Fortuyn. Kan ze bij hèm gaan janken als ze weer eens met een stomme sensatiegeile actie honderdduizenden mensen op de kast jaagt.
Egotrippende kip is die Ali. Wat ze ook beweert te willen bereiken, door haar manier van doen maakt ze zichzelf en haar 'zaak' onmogelijk. In de psychologie noemen ze dat hysterie, in de politiek contraproductief, in de straat gewoon stom.

veest van pim | 15-05-05 | 20:17

@shevek: Niet dood gaan. Mag dat gewoon ook? Sommigen hebben namelijk die drang helemaal niet om gewoon iemand te moeten beledigen. Moslims kunnen slecht tegen kritiek. Soat?! Sommige moslims identificeren zich inderdaad heel erg met hun geloof. En nemen dingen nou persoonlijk op, alsof je het tegen hen zelf hebt. En beledigingen worden nou eenmaal niet goed opgenomen. Ik zal maar eens een willekeurige man op straat gaan uitmaken voor pedo. Kijken wat er dan van mij heel overblijft.

bwahaha | 15-05-05 | 20:15

bemoei me niet met mij anders steek ik je dood, ga nu maar ook schuilen

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:13

@Onegeil,
wat ben jij een ongelovelijke dombo!!!!
ga alsjeblieft weg!!!!

fuckje | 15-05-05 | 20:13

@bwahaha
Iets wat langer geleden is dan de laatste uitzending van de teletubbies.
En om je te vermaken ga ik nu even jongleren met spruitjes.Goed opletten hoor!

trekuenetieg | 15-05-05 | 20:12

Ze hoeft niet met moslims te bemoeien, ze mag een mening hebben maar door haar stomme kutnigger hoofd gaat heel Nederland naar de kanker

OnegaiNL | 15-05-05 | 20:11

Gelul.

shevek | 15-05-05 | 20:11

ik hou van een beetje actie dus doe maar mohammed

tohs | 15-05-05 | 20:10

Tohs, als je mag kiezen, ga kje dan liever met een bord dat de paus beledigt op de Dam staan, of met een bord dat Mohammed beledigt?

Wees eerlijk en make my point.

shevek | 15-05-05 | 20:10

Goed stukje StarF*cker, congratz!

TheRule | 15-05-05 | 20:09

@trekuenetieg: nou?! Vermaak me eens...

bwahaha | 15-05-05 | 20:08

Ik heb het niet over de geschiedenis, ik heb het over de actuele situatie.

shevek | 15-05-05 | 20:08

@tohs
Juist ja,geschiedenis.Weet je ook de definitie van het woord geschiedenis?

trekuenetieg | 15-05-05 | 20:07

@ shevek
christenen grijpen niet gelijk naar de wapens???.. leer je geschiedenis en kijk verder dan de grenzen van dit land.

tohs | 15-05-05 | 20:05

@ port. Omgaan met kritiek is niet hun sterkste punt. Heeft met eer ofzo te maken.

paradoxxx | 15-05-05 | 20:04

Ter verduidelijking: de bijbel ( en zeker het oude testament) deugt ook voor geen meter. Waarom zijn veel christenen dan toch beter in staat om hun overtuiging te relativeren en grijpen ze niet meteen naar de wapens als iemand bijvoorbeeld de paus op de hak neemt?
Omdat hun zelfbeeld niet is onstaan door een volkomen identificatie met hun gedachtengoed.

Er is geen ontkomen aan met moslims: of je geeft iedere keer toe als je ze op hun lange tenen trapt, totdat je je op een gegeven moment nog gaat verontschuldigen voor het feit dat je geboren bent; of je zegt op gegeven moment "tot hier en niet verder", ter bescherming van je eigen vrijheden of van degenen die je dierbaar zijn - en dan barst onvermijdelijk de bom, omdat moslims dat zien als een belediging van hun gedachtengoed en DUS van henzelf.

Degenen die Hirsi Ali lafheid verwijten hebben hier niets van begrepen.

shevek | 15-05-05 | 20:02

@paradoxxx: wake up and smell the cynisism. :D Lees mn stukje opnieuw.

bwahaha | 15-05-05 | 20:01

@port,
Klopt! En ze hebben geen gevoel voor humor, ook jammer. Een beetje zelfspot doet een mens goed!

fuckje | 15-05-05 | 20:00

Het grootste probleem is denk ik respect/cultuur/traditie.
Als een oudere moslim iets zegt of vind is het gewoon waar, geen discussie.
Moslims kunnen niet discussieren volgens mij.

port | 15-05-05 | 19:59

@ Bwaha Wat heb je aan een speltje als je elk moment vermoord kan worden?

paradoxxx | 15-05-05 | 19:58

maar wat er in de koran staat heeft niet altijd iets met de moslim te maken. Je bent moslim omdat je vader dat is. Ik ken mensen die moslim zijn en 5 keer per dag bidden enzovoorts. Ze hebben geen flauw idee wat er in de koran staat. Dat geven ze natuurlijk niet toe, maar het is wel zo.

port | 15-05-05 | 19:57

oja, nee dat heb ik niet. Wel als mensen je onterecht over een kam scheren, dat syndroom heb ik wel (naast het anne-frank syndroom).

port | 15-05-05 | 19:55

@ fuckje. Dat is inderdaad triest. Fundamentalisten moeten keihard aangepakt worden als ze buiten de wet opereren. Maar de politie schrijft liever bonnen uit dan op te treden tegen fundo's. Jammer zo werkt het nou eenmaal.

paradoxxx | 15-05-05 | 19:54

Ja, dat is zo fuckje. Maar wat ik wil zeggen is dat een welles/nietes spelletje over de inhoudelijke onderbouwing hiervan door de koran zinloos is.
Het probleem is niet de koran - het probleem is de kritiekloze identificatie van de gemiddelde moslim met de koran en het achterhaalde gedacjtengoed dat hierin beschreven staat. Duidelijker kan ik het niet zeggen.

shevek | 15-05-05 | 19:54

dat gijzelaars hun gijzelnemers aardig vinden

furby-killer | 15-05-05 | 19:53

shevek, heb net het weekend gelezen over oslo-syndroom, iets met een gijzeling. Wat was het nou ook alweer?

port | 15-05-05 | 19:53

@port, omdat wij niet met een stel psychopaten willen leven in 1 land

furby-killer | 15-05-05 | 19:52

@shevek,
het gaat er nu om dat er immams en andere leraren zijn die de Koran dusdanig interpreteren en zodoende een hele groep islamieten laat radicaliseren, dat is het probleem!!!
Dat begint al op de peuterspeelzaal, waar vrouwen door kleuters worden gespuwd en uitgescholden.

fuckje | 15-05-05 | 19:51

Dat is ook zo, kritiek is uit den boze. Ik vind Ayaan als mens heel fijn. Ik denk dat ze een fantastische vriend is. Ik vind haar slim en charmant. Maar waarom mensen helpen die niet geholpen willen worden? Dat vind ik vreemd.

port | 15-05-05 | 19:50

@paradox: Dat heeft ze inderdaad laten zien. Daar kan ze/jij mooi trots op zijn. En wat goed van er dat ze wist dat ze dat kon laten zien. Geef het mens een speltje! En wat enig dat van Gogh zich daar vrijwillig voor heeft laten misbruiken (kots).

bwahaha | 15-05-05 | 19:50

Het gaat er niet om wat er in de Koran staat. Waar het om gaat is dat we nu een bevolkingsgroep in ons midden hebben die niet gewend is (en nooit geleerd heeft) om es kritisch naar het eigen gedachtengoed te kijken.
Daarom is de diskussie of de koran ja dan nee vijandig staat tegen over het westen een zinloze discussie... waar het over zou moeten gaan volgens mij is hoe je omgaat met een groep die zich zo volkomen identificeert met het eigen gedachtengoed dat relativering van het eigen gelijk volslagen onmogelijk wordt, sterker nog met het PAPIER waarop dat gedachtengoed is beschreven - zie de protesten n.a.v. de vermeende "misghandelingen" van de koran op Guantanamo Bay.

Port, lijkt mij dat jij lijdt aan een moderne variant van het Oslo-syndroom. Oorlog wordt het zeker. Maar ik verdom het om me bij voorbaat over te geven.

shevek | 15-05-05 | 19:49

@ port. Dat snap ik beter. Maar Ayaan Hirsi Ali laat zien dat je beter niks tegen moslims kan zeggen omdat je anders kans loopt dood gemaakt te worden.Ze komt zelf uit die cultuur, christenen reageren toch anders...

paradoxxx | 15-05-05 | 19:46

@paradoxxx,
ik heb het artikel hier bij me liggen, met de bijbehorende teksten uit de koran.
Het trieste is dat Fundamentalistische Moslims dit allemaal letterlijk nemen, het wordt gedoceerd in sommige moskeeën.
Pim had gelijk toen hij dit een Middeleeuwse, achterlijke godsdienst noemde, helaas.....

fuckje | 15-05-05 | 19:43

@port
Ik zou ze aanraden om naar een moslimland te verkassen als ze het hier niet naar hun zin hebben.Niemand houdt ze tegen.

trekuenetieg | 15-05-05 | 19:42

kijk naar afghanistan. er zijn geruchten over korans in de wc in guantanamo en ze geen hulpverlenings organisaties bestormen. dan ben je toch ziek in je hoofd

furby-killer | 15-05-05 | 19:42

@paradoxxx "Anders wordt ze vermoord. Net als Wilders." ... Heb je ook zo zin om foto's op bomen te plakken? Met kaarsjes om ze extragoed te zien?

bwahaha | 15-05-05 | 19:42

Er zijn veel moslims die geen vlieg kwaad doen en die zich bedreigd en aangevallen voelen.

port | 15-05-05 | 19:41

OnegaiNL ben je nog niet dood.

zij dzegt iets over islam. dat mag.
dan willen zieke moslims haar neersteken en/of schieten. mischien vind jij het leuk om neergeschoten te worden en dan een brief met mes aan je geplakt, maar de meeste mensen niet

furby-killer | 15-05-05 | 19:40

Het is meer dat ik een beetje radeloos ben. Ik haat die **** marokaantjes die de sfeer in Amsterdam verzieken. Maar ik zie ook dat het een beetje doorslaat door "de moslim" helemaal uit te kleden. En wat er in de koran staat weten de meeste moslims niet, de gemiddelde nederlander ondertussen wel.

port | 15-05-05 | 19:39

@ Fuckje : het staat in de krant dus.. moslims mogen niet integreren. Nederlanders mogen niet te hard rijden en katholieken geen seks voor het huwelijk dus..?

paradoxxx | 15-05-05 | 19:39

@Port
Wat is er wel goed aan het moslimgeloof?
Alles wat tegen de gevoelige zieltjes van moslims ingaat word met bedreiging of geweld onderdrukt.Dit word zelfs voorgeschreven in de koran/wc-papier.
Hebben we eindelijk die fanatieke christenen onder de duim krijgen we die barbaren met hun middeleeuwse geloof van intolerantie.

trekuenetieg | 15-05-05 | 19:39

@onegail. Ze moet wel schuilen want ze wordt bedreigd. Anders wordt ze vermoord om haar mening. Net als Wilders.

paradoxxx | 15-05-05 | 19:37

OnegaiNL, je hebt weinig verstand.
Hoe oud ben je?

Koos Smakeloos | 15-05-05 | 19:36

@bwahaha
Aha!

Barbapoeppa | 15-05-05 | 19:31

Als ze zo stoer is dan kan ze het zelf wel oplossen toch, dan hoeft ze toch niet te schuilen?

Zo kan iedereen het wel, in het openbaar mensen beledigen en daarna snel schuilen om op een later tijdstip terug te komen en weer te doen, ik vind dat gewoon zielig.

OnegaiNL | 15-05-05 | 19:30

@fuckje Als ik van jou moslim-vijandige mag lezen als Westerse... Welke conclusies heb ik dan nog om te trekken?

bwahaha | 15-05-05 | 19:30

Jah barbapoeppa. Uiteraard is dat een dreigement. Bel de plisie en laat m oppakken!

bwahaha | 15-05-05 | 19:29

@port,
veel moslims(en dan bedoel ik niet de gematigden) hebben het er inderdaad nar gemaakt. In"Trouw "van donderdag jl staat dat moslims van de Koran NIET mogen integreren ineen moslim-vijandige ( lees;westerse) samenleving. trek zelf je conclusies!

fuckje | 15-05-05 | 19:29

@Port
Ben jij zelf moslim? De Opmerking als 'Ooit barst de bom' lijkt mij een verkapt dreigement.

Barbapoeppa | 15-05-05 | 19:28

Het is gewoon dat doorslaan wat iemand net zei. Eerst mocht je helemaal niets zeggen en nu is er helemaal niets goed meer aan moslims.

port | 15-05-05 | 19:24

@bwahaha

'(Overigens. Ik krijg de laatste tijd van mensen uit andere landen te horen dat 'Nederland zn ware gezicht aan het tonen is'. We schijnen ons niet te realiseren dat we wereldwijd een beeld geven als Oostenrijk in tijden van Haider, ofwel Belgie met het Vlaams Blok. Jah, er was applaus in Italië. Maar denk aub niet dat Nederland er als 'goeierik' doorheen ging.)'

NL is gewoon wakker geworden, nu de rest van de EU nog! Zoals gewoonlijk lopen wij hier ook weer voorop.

ROBUSTUS | 15-05-05 | 19:22

@port 15-05-05 @ 19:17
"Moslims worden op het moment zo getreiterd en gepest en uit de tent gelokt."
|
Maar als Nederlanders extreem-rechts zijn, dan is het natuurlijk niet de schuld van allochtonen. Nee, dan zijn ze kortzichtig en dom.
Hou toch op man.

Framoes | 15-05-05 | 19:21

De Italianen kregen blijkens de discussiefragmenten in Nova de minst blote gedeeltes voorgeschoteld. Beetje bijzonder wel dat die producent meent te kunnen bepalen welke risicovolle stukjes eruit moeten. Op die manier wordt alsnog censuur toegepast op een produkt van een regisseur die daar zelf bepaald niet als voorstander van bekend stond. Weliswaar heet dit te zijn gedaan om de producent en medewerkers te beschermen maar het blijft bizar. En de prima suggestie om de film dan over te dragen aan een instituut dat wat minder kwetsbaar is, wordt van de hand gewezen: de film kan niet meer 'on-uitgevonden' worden... Het is een beetje 'een onmogelijk film geworden'.
Zo loopt de film heel wat kansen op integrale vertoning mis en wordt het bedoelde effect van opschudding en discussie veroorzaken door zelfcensuur verijdeld.

sockpuppet | 15-05-05 | 19:20

@herr_merx 15-05-05 @ 19:00
Ik denk dat dat wel meevalt. Ga op de dam staan (of ergens in Utrecht, Rotterdam, Den Haag) en maak jezus uit voor homo. Ik denk dat je geen reactie krijgt, behalve een paar Marokkaantjes die je relaxed vinden. Verklaar Mohammed voor homo, en je kan een mes tussen je ribben krijgen.
Dit zijn dan wel niet de echte (en dus goeie) Moslims, maar dit zijn de Moslims waar AHA iets tegen heeft. Het zijn personen die het geloof gebruiken om problemen te maken. Dit zijn de personen die alle Joden dood willen hebben vanwege de situatie in Israel/Palestina (terwijl ze niet eens de helft van het verhaal kennen). Deze etters zijn een schande voor de Islam en als ze zo graag extremistisch willen doen, kunnen ze dat fijn in het rifgebergte gaan doen.
|
@OnegaiNL 15-05-05 @ 19:04
Ze moest wel schuilen. Als jij ineens concreet met de dood bedreigd wordt, en je weet dat de bedreigers gek genoeg zijn om het te doen, dan ga je ook niet gezellig over straat lopen. Alleen omdat je kritiek hebt op mensen die anderen als minderwaardig behandelen.

Framoes | 15-05-05 | 19:17

Nederland moet ophouden om altijd maar over moslims te zeiken. het is gewoon genoeg geweest. Moslims voelen zich, terecht, de lul. Bovendien kan je alles maar zeggen over moslims wat gewoon belachelijk is. Als iemand zegt dat homo's ziek zijn en verderfelijk is er opeens geen vrijheid van meningsuiting meer. Als hier het extremisme de kop opsteekt zijn we echt zelf de schuldige. Moslims worden op het moment zo getreiterd en gepest en uit de tent gelokt. Ooit barst de bom.

port | 15-05-05 | 19:17

Tja, te tolerant? Tolerant zijn is niet verkeerd, als maar de juiste momenten voor tolerantie en intolerantie gekozen wordt.
.
Ik noem maar wat. In Den Haag moest een afglijdende wijk veiliger worden. Maatregelen: gedoogbeleid van op de stoep parkeren afgeschaft, waarna men keihard het parkeren ging aanpakken. Dat komt dus nooit meer goed.
.
Wat wij in Nederland zijn, ligt niet aan tolerantie. Wij zijn in Nederland heel erg goed in doorslaan, zelfs over de meest krankzinnige futiliteiten. Daarnaast zijn we in Nederland heel erg goed in het verkeerde medicijn te kiezen voor de kwaal (als het de schatkist maar geld oplevert).
.
Denk aan de acceptgiro's van Koos Spee (weg-ermee). We zijn overgegaan van *dom* gedogen naar *dom* handhaven.
.
Kortom, ik heb met tolerantie geen enkel probleem, ik heb wél problemen met het Nederlandse autisme.
.
Het mag wat mij betreft wel wat slimmer en dat betekent aan de ene kant wat meer tolerant en aan de andere kant wat minder tolerant.

drnomad | 15-05-05 | 19:16

Wat een bevredigend stukje in Trouw, eindelijk eens juiste reacties op het falende immigratiebeleid van Nederland. Wat moeten wij Nederlanders ons schamen, als een stel nijntjes alles maar toelaten.. Ik hoop dat den haag een snel gaat kijken naar de Italiaanse regels e.d. wat betreft intergratie!
Ik heb gezegd!

Zunaj | 15-05-05 | 19:15

-slik- schreef ik nou echt zoveel :D ?

bwahaha | 15-05-05 | 19:10

Beste Starfucker,

Ik ben het op punten niet eens met je stukje. Er is inderdaad een hoop mislukt en een hoop te lang door gegaan. En tolerantie zou ik het echter niet noemen in je titel. Eerder onverschilligheid.

Ik ben net een halfuur terug in Amsterdam, van een weekendje Aachen. En wat blijkt? Die Duitsers zijn zo eng nog helemaal niet. Voor het eerst ben ik eens echt (kuch) in Duitsland geweest. En nog geen 15km van de Nederlandse grens trof ik waarlijk een heel andere wereld. Een wereld waar een Marokkaan letterlijk niet te onderscheiden is van een Duitser! Waar de Turken gewoon (echte) vrienden zijn van Polen, en de autochtonen waarlijk niets te beklagen hebben.

Waarom kan het daar nou wel?!

We zijn in Nederland erg goed met vingertjes wijzen. Nooit zoeken we de oorzaken bij ons zelf op. Tuwlijk... "Het lag allemaal aan links/paars. Het is toch niet mijn schuld dat ik nooit allochtone vrienden heb gehad? Zij zonderen zich af. En zij begonnen toch? En zij zijn altijd hebben het altijd gedaan, in het nieuws." En ow jah... laten we niet vergeten "de pappen-en-nathouden geytenwollensokkendragers die in dienst van Satan alles kapotmaken."

Dat Submission internationaal de schermen vult snap ik. Ik vind het volkomen logisch. Het is de film waardoor Theo van Gogh werd vermoord. Wat je misschien niet lijkt door te dringen, is dat de film zelf wordt bekritiseerd. Niet de (zogenaamd) bedoelde boodschap van TvG en AHA. De film wordt haast overal beledigend genoemd. (En ga dat niet ontkennen, mensen. Want dan heb je Theo gewoon nooit gesnapt.)

Het is waar dat je geen fan bent van Wilders. Maar het is onwaar dat je geen fan zou zijn van AHA. Want dat ben je
degelijk.

Dit is ook waarom je zo hard uithaalt tegen Geert Mak. De vergelijking van AHA <-> Goebels was al veel eerder gemaakt, dan toen Mak het schreef. En afgaande op puur de feiten zit er veel in.

Ik snap wel dat jij heel snel allergiereacties krijgt bij vergelijkingen naar Hitler's rijk. Maar in dit geval sluit jij denk ik gewoon je ogen naar dingen die voor je liggen.

Het klopt. Het vriendelijke landje aan de Noordzee, daar is het uit de hand aan het lopen. Maar de verantwoordelijken?! Dat zijn wij!

(Overigens. Ik krijg de laatste tijd van mensen uit andere landen te horen dat 'Nederland zn ware gezicht aan het tonen is'. We schijnen ons niet te realiseren dat we wereldwijd een beeld geven als Oostenrijk in tijden van Haider, ofwel Belgie met het Vlaams Blok. Jah, er was applaus in Italië. Maar denk aub niet dat Nederland er als 'goeierik' doorheen ging.)

bwahaha | 15-05-05 | 19:08

@herr_merx,
er zijn genoeg kritische films over het christendom gemaakt, waar goeie kritische discussies over zijn gevoer, geen probleem! Maar die klote-islamieten zijn ongenaakbaar; elke vorm van kritiek wordt door hun met de doodsbedreiging bestraft.
@Onegeil,
ga ff lekker dood, en snel een beetje!!

fuckje | 15-05-05 | 19:08

ik hoef geen argumenten te geven voor mijn mening, ze staat me niet aan klaar, en wat ze doet is ook zo dom... altijd maar in het nieuws komen

zelf iedereen beledigen en dan schuilen in een cel @ de marine basis... wow wat ben je goed zeg... het zou me geen zak boeien als ze ineens doodgeschoten word, verdiende loon, en wat ik nog niet snap is waarom ze Theo van Gogh hebben doodgeschoten terwijl dat wijf de opdrachtgever is.

OnegaiNL | 15-05-05 | 19:04

ik heb zo'n schijthekel aan die ayaan hirsi ali die er alleen maar op uit is om mensen te beledigen bah als iemand zo'n film maakt over het christendom staat iedereen op zn achterste tenen. wanneer wordt het haar duidelijk dat ze zo niet verder kan gaan met mensen te beledigen. ik vind het eng dat zij nederland vertegenwoodigt, veel mensen zijn helemaal niet zo verziekt als haar.

herr_merx | 15-05-05 | 19:00

Dat quasi-fascisten in Italie met donkergekleurde ex-azielzoekster AHA haar werkje weglopen is op zijn minst interessant te noemen.......

MAXIMO | 15-05-05 | 18:58

@Onegeil,
ik vind jouw argumenten ijzersterk, dankjewel voor je positieve bijdrage!!!

fuckje | 15-05-05 | 18:57

Wellicht kan Ayaan haar licht eens opsteken bij Oriana Fallaci, ooit icoon van conservatief links, nu ook bewust van de islamitisering van Europa ( en uiteraard bedreigd - dat schijnt normaal te zijn als je het lef hebt het totalitaire gedachtengoed van de ideologische islam te bekritiseren).

shevek | 15-05-05 | 18:54

sorry hoor maar ik vind het maar een stom wijf.....

OnegaiNL | 15-05-05 | 18:54

Tsjah, laten we maar hopen dat bij de volgende verkiezingen niet een PVDA-SP-GL kabinet komt met Geert Mak als Minister van Integratie, Multiculturalisme en Moslimknuffelen

Qantrix | 15-05-05 | 18:51

Go Hirsi go!

shevek | 15-05-05 | 18:49

Goed stuk, redactie!
Ik ben bang dat we AHA kwijt zullen raken aan bv de VN. Nederland is te bekrompen, te benauwd, te knuffelig voor een Kanjer als haar. Ik zie haar na de verkiezingen niet meer op de lijst staan, een functie als Hoge Commissaris ligt meer in de lijn der verwachtingen. Jammer, we raken eerst een fantastisch parlementarier als Laetitia Griffith kwijt aan dat Kut-Islamsterdam, wie volgt!!!! (volgen......)

fuckje | 15-05-05 | 18:48

i amsterdamned..

G-unite | 15-05-05 | 18:43

Zou Ajaan Hirshi alie een beetje onderdanig zijn? Ik hou nogal van Sm en ben nog op zoek naar een subbie.

neemjemoederindemali | 15-05-05 | 18:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl