achtergrond

Geenstijl

Je bent nu op GeenStijl 21.0

Italie en Submission

Buigt u even?Ayaan Hirsi Ali is zo langzamerhand een internationale bezienswaardigheid aan het worden. De VVD-politica mocht zich in New York al laten feteren omdat ze in de top 100 van meest invloedrijke mensen op de wereld stond. Deze week beleefde ze haar finest hour in Italië. Niet alleen werd een belangrijk deel van Submission vertoond, ook waren Italianen genadeloos over de Nederlandse gedoogcultuur. NOVA vertoonde gisteravond een deel van de Italiaanse uitzending. Volgens Starf*cker gaat Hirsi Ali een symbool worden tegen het pappen-en-nathouden van Job Cohen, Geert Mak en Femke Halsema. In Italië staan we er in ieder geval gekleurd op...Nederland veel te tolerant

Een studio vol Italiaanse politieke kopstukken was komen opdraven voor een debat over submission. Pauline Valkenet in Trouw: "Al snel kwam Nederland ter sprake. Er volgde een filmpje, getiteld 'Holland, het verloren paradijs'. Mooie plaatjes van grachten en fietsende blondines werden afgewisseld met beelden van de plek waar van Gogh werd vermoord. Een columniste zuchtte diep. Mijn generatie droomde van Amsterdam. Dat was de plek waar alles kon. Maar nu moeten we helaas constateren dat het vaderland van de vrijheid is veranderd in een gewelddadige maatschappij. Het is geen rolmodel meer voor Europese jongeren. Het Nederlandse experiment is mislukt."

Dat is andere taal dan Job Cohen en Geert Mak de afgelopen week waarin het nieuws weer beheerst werd door de "dark sides of Amsterdam," zoals op een Amerikaanse weblog werd geschreven over de mishandeling van twee Amerikaanse homoseksuelen door, naar alle waarschijnlijkheid, Marokkaans gajes. In Nederland wordt nu alle mogelijke moeite gedaan om dit nieuws onder het tapijt te vegen. Als de hoofdredacteur van een prominent Amerikaans homoblad het nieuws niet op de eigen website had gebracht, dan wisten we nog van niets.

De Amsterdamse politie zwijgt dit type incidenten stelselmatig dood. Voor joden en homoseksuelen zijn bepaalde wijken in Amsterdam "no-go-area’s". Mooier kan ik het niet maken, maar we weten al niet meer beter. Niets doen, gaat de Nederlandse schatkist veel geld kosten want internationaal hebben we in Ayaan Hirsi Ali een levend symbool tegen het Nederlandse knuffelbeleid. AHA wordt over de hele wereld uitgenodigd en steeds gaat het net als in Italië over het verloren Nederlandse paradijs. Dat is iets anders dan de schofterige term "handelaren in angst" die Geert Mak hiervoor deze week gebruikte in Rondom Tien. Buitenlanders zullen Nederland gaan mijden, met uitzondering van die dranklustige hordes Engelsen die wekelijks per Easyjet op Schiphol worden gedropt.

Ik ben geen fan van AHA en Geert Wilders. Dat is geen geheim. Maar ik ben er wel trots op dat Ayaan over de hele wereld over de onderdrukking door de moslims kan en mag vertellen. Dat Submission in steeds meer landen op de televisie komt.

Dat de hele wereld ziet dat het hier in dat vriendelijke landje aan de Noordzee uit de hand aan het lopen is, maar de verantwoordelijken verlamd lijken. Misschien kan die idiote Geert Mak hier eens een boek over schrijven...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.