Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gesprek op Niveau: Jan Roos en Lodewijk Asscher

Wekelijks elke week op de doordeweekse donderdagavond. De nietsontziende interviewrubriek Gesprek op Niveau. Jan Roos praat 1 op 1, oog in oog én op locatie in ons schitterende Nederland met een actuele gast uit het nieuws, de media en de opinies. Deze week: onze goede vriend Lodewijk Asscher. Vice-premier van alle Nederlanders en beoogd kroonprins van herrijzend sociaaldemocratisch Achtzetelistan. In een uniek HALF UUR durend onderhoud met Jan Roos gaat een ontketende Lodewijk diep de diepte in inzake SociaalMedia, Sylvana, Denk, Zwarte Piet, Hoofddoekjes, Etniese Profilerings en de Toon, de Toon. Kortom: die gansche racismekaart-shizzle die ons prachtige Nederlandje in een verstikkende wurggreep houdt.

Reaguursels

Inloggen

goed inteview / respect voor jan Roos en meneer Ascher

sparrow | 04-06-16 | 12:16

goed inteview / respect voor jan Roos en meneer Ascher

sparrow | 04-06-16 | 12:16

Aardig interview. Waar we beiden bevestigen hoe de ideale wereld eruit zou moeten zien. Niemand wil racisme en iedereen gelijke kansen. Maar de echte vraag durft niet te worden gesteld door Jan; Is de Islam, nu het steeds maar groter wordt in Nederland niet gewoon een bedreiging voor onze manier van leven en staan we dat toe?

Plebejus | 04-06-16 | 11:50

Keurig interview!

Sportief van Asscher!

Stofzuiger Zak | 04-06-16 | 01:10

Goede discussie, zo moeten er ze vaker zien.

Raimundo | 03-06-16 | 23:36

Werkgevers*

Kan Lodewijk wel zeggen dat ze daar niet naar wijzen, maar hij wijst daar wel naar... naar die hele groep.

DerUnterMensch | 03-06-16 | 22:04

Als afsluiter. We zijn allemaal individu we moeten kijken naar het individu en dan met een specifiek individu als voorbeeld komen. Dat is zowat het zwakste en de meestgebruikte tactiek om een punt te scoren als je ongelijk hebt. Het gebeurd volop in de praktijk, maar zo werkt de werkelijkheid niet. We hebben geen wetboek op de individu maar op groepen. Dat is logisch, dat is efficiënt en dat is de enige werkbare manier.

Als mensen door oordelen op groepen in plaats van op de individu moet je niet kijken naar de mensen die dat doen, maar de groep die een slecht imago heeft veroorzaakt.

Lieve Marokkanen aan stageplaatsen helpen krijg je door alle criminele Marokkanen het land uit te gooien. Maar PvdA is meer van het pappen en nathouden en is daardoor juist de schuldige dat de lieve Marokkaan geen stageplek krijgt. Al wijzen ze natuurlijk naar de werknemers die ze niet aannemen.

DerUnterMensch | 03-06-16 | 22:02

“Groepsdenken, mensen beoordelen op de groep waar ze toe behoren, uiteindelijk levert dat ons alleen ellende op. He, we hebben al een partij die dat doet in de tweede kamer en dat is de PVV. Die maak geen enkel onderscheid meer tussen een moslim die hier in het departement aan het werk is en de moslims waar we bang voor zijn....”

Laten we die dan eens debunken.
1: Het klopt niet, de PVV praat over de Islam. Maar maakt nog altijd onderscheidt tussen een terroristische en misdragende moslim en moslims die zich gedragen.

2: Elke (ik val in herhaling maar) partij maak zich schuldig aan het opdelen van groepen. Het hele wetboek staat er vol mee. Mijn favoriete voorbeeld zijn natuurlijk leeftijdsgroepen. Hoeveel wetten gaan daar niet over? PvdA was zelf pas nog blij met het uitsluiten van zo'n groep: www.pvda.nl/berichten/2013/02/Blij+met...

3: Asser spreekt hier over de PVV, wat een groep is. Van mij mogen ze dat, maar door die groep ergens van te beschuldigen maakt Asher zich direct schuldig aan het geen waar hij die groep van beschuldigt.

4: Inkomen is nog zo'n groep, PvdA wilt ook altijd een speciale slechtere behandeling voor de groepen met een hoger inkomen. Ze willen ook mensen specifiek in groepen naar inkomen indelen. En dan natuurlijk nog het idee dat we vooral rekening moeten houden met andere culturen door onze cultuur aan te passen en hun cultuur te accepteren. Dat deed Lodewijk ook nog even ervoor in het gesprek. Tja hij bewijst hier perfect hoe onzinnig het is om niet in groepen te denken.

Ook hier weer. Prima als de PvdA niet in groepen wilt denken. Gaan we daar over praten zodra de PvdA zich daar ook aan gaat houden. Spoiler: Gaat nooit gebeuren, is namelijk onmogelijk.

En voor als iemand zeg... Er is natuurlijk een verschil tussen de groep <18 en de groep buitenlander. Ten eerste Foei... niet in groepen denken! En ten tweede... nee het zijn beide groepen. Daar andere waarde aan hechten is discriminerend.

DerUnterMensch | 03-06-16 | 21:27

Asscher snapt het ook gewoon niet. De hele problematiek rondom immigratie is op een aantal punten gebaseerd. Te veel, kosten, misdaad en het idee dat andere dan gaan bepalen hoe wij moeten leven. De Zwarte Pieten discussie raakt nou precies een van die delen. Daarom is het dus wel degelijk heel erg als we ze niet meer zwart moeten maken.. Juist omdat die groep dat probeert op te leggen.

Het is heel gemakkelijk, als mensen problemen hebben met Zwarte Piet dan staat het ze vrij om te vertrekken. Zo gemakkelijk is het. Maar zo ziet de PvdA dat natuurlijk niet, daar is het prima als wij rekening houden met hun.. nee moeten wij rekening houden met hun, maar niet omgedraaid. Of beter wij moeten altijd rekening houden met hun. Ze vinden Zwarte Piet een probleem, dan moet Zwarte Piet Oranje Piet worden. Wij vinden moskeeën een probleem, dan moeten wij rekening houden met hun cultuur.

Hoe kun je werkelijk in zo'n fantasiewereld leven. Snapt Lodewijk Asscher het nou echt niet? Ziet hij niet dat hij zich telkens tegen spreekt of in ieder geval alles een kant op draait. Geen Zwarte Piet = Geen Moskee... sterker nog aangezien dit Nederland is zouden we zelfs kunnen zeggen, wel Zwarte Pet en geen Moskee. Maar bij Asscher is het dus, wel een Moskee en geen Zwarte Piet. (ja ik vervang de hoofddoek even door een Moskee) Het is werkelijk verbazingwekkend om hier naar te kijken. Iemand die zo in zijn eigen fantasiewereld leeft dat hij niet door heeft dat zijn logica totaal onlogisch is.

Is Lodewijk nou het resultaat van succesvol jarenlange indoctrinatie? Is dit dan het eindproduct? Misschien is hij ook wel gewoon het slachtoffer.

DerUnterMensch | 03-06-16 | 21:13

“Omdat andere uit die groep zich misdragen ~ ze anders worden behandelt en dat mag niet.” Dat klopt natuurlijk als we kijken naar Art 1 van de grondwet. Net zoals het ontnemen van stemrecht voor mensen onder de 18, of de verkoop van alcohol verbieden voor deze groep en het niet auto mogen rijden. Dat mag ook niet. De dag dat de overheid dus consequent die regel overal toepast (spoiler: onmogelijk) dan kunnen we het erover hebben wat wel en wat niet mag en kan je dat als argument opbrengen. Tot die tijd is het geen argument en zelfs discriminerend. Tenslotte maak je onderscheidt tussen groepen door te suggereren dat de ene groep wel recht heeft om aanspraak te maken op Art 1 en de andere niet.

Jammer, Lodewijk Asscher lult zichzelf dus al vast op 1:44. Wel sympathiek dat hij een poging heeft gewaagd. Hij heeft de media en links Nederland tenminste achter zich.

DerUnterMensch | 03-06-16 | 20:48

Waarom zegt die lachwekkende draaikont steeds voordelen als het over vooroordelen gaat?

theo1610 | 03-06-16 | 19:54

Viel me tegen van Jan dat ie Sylvana uitzwaaidag niks vond.
Hoe eerder die Sylvana opgerot is hoe liever. Wat ben ik dat gezeur van dat wijf zat.
En dat is niet rascistisch bedoeld want ik ben ook voor een Peter de Vries uitzwaaidag.
En een Matthijs van Nieuwkerk uitzwaaidag en een Halina Reijn uitzwaaidag.
En een...

De finale eindbaas | 03-06-16 | 17:24

Ik ga niet naar die pisvlek kijken en al helemaal niet horen wat voor leugens er uit die psychopaat komen, sorry. Ben er echt klaar mee.
En dan doel ik niet op Jan!

Melfs | 03-06-16 | 16:29

Een van je mindere optredens Roos. Liet je meermalen door Asscher in de luren leggen (ZP, Islam). Kans voor open doel gemist. Wel waardering voor je moed.

RobberenRukkie | 03-06-16 | 16:24

die asscher praat rustig en komt over alsof hij er wel echt over heeft nagedacht. toch kan ik me niet ontdoen van de indruk dat hij graag wil denken dat iedereen voor de wet gelijk is en daarom ook gelijk denkt en gelijk handelt, en daarom problemen in stap 2 en 3 over het hoofd ziet (m.n. waar het gaat over immigranten uit afrika en midden-oosten).

aight.. | 03-06-16 | 13:58

Heel goed dit interview. Eindelijk een gesprek waarin zonder exreme uitlatingen een issue dat iedereen bezig houdt op een normale manier goed wordt beargumenteerd.

Ongestijld | 03-06-16 | 13:41

Hr. Asscher heeft m.i. volkomen gelijk als hij groepsdenken verwerpelijk vindt. Maar, u vergeet de helft: hier gaat het ook om uitgelokt groepsdenken. Als mensen zich allemaal identiek kleden met capuchons, bontkraagjes enz. dan moet je niet verbaasd zijn dat men ook zo wordt behandeld. De kleren maken de man. Ten tweede: we hadden in Nl in vergelijking tot andere landen weinig proletariaat. Maar de nieuwkomers uit Noord-Afrika hebben het proletariaat flink vergroot. En het is niet raar dat die minder gewenst worden door werkgevers, sociale klasse heeft altijd een rol gespeeld bij selectie. Kortom u heeft deels gelijk. En dan nog wat: voelt u zich wel thuis bij de huidige PvdA, als ik u was zou ik het zinkend schip verlaten.

Ci Ty33 | 03-06-16 | 12:16

Ik hoop op eerstvolgend een interview van Jan Roos met Halbe Zijstra. En dan vind ik dat het moet gaan over de islam. Hier alvast een verkenning van wat te vragen. Aldus:
• Beste heer Zijlstra, bent u op de hoogte van het verschil in beschrijving van de islam tussen bijvoorbeeld Karen Armstrong (Efteling sprookjeswereld) en Robert Spencer (islam is veroverings-ideologie)?
• Ah, u weet niet wie Robert Spencer is? Weet u dan wie Bill Warner is? Jonathan Matusitz? Hamed Abdel-Samad? Wafa Sultan? Nicolai Sennels? David Wood? Tom Holland? Wim van Rooy? Sabatina James? Zij maken deel uit van een groeiende gemeenschap van kritische islam-experts die een islam beschrijven die zeer aan politiek doet en die zeer weinig opheeft met democratie noch mensenrechten noch wetenschap.
• Beste heer Zijlstra, wat denkt u wat voor leven de Nederlanders tegemoet gaan enkele generaties verder, bij een steeds maar groeiende islamitische gemeenschap in Nederland?
• Bent u op de hoogte heer Zijlstra, van de gebeurtenissen in Libanon, het voormalige Joegoslavië en het Midden-Oosten, wat betreft het effect van groeiende moslimgemeenschappen op daar reeds lang aanwezige gemeenschappen van andersdenkenden?
• Zou u, beste heer Zijlstra, verantwoordelijk willen zijn voor een toekomstige interne oorlog van de islam tegen de rest van Nederland? Een oorlog die zich nu al aankondigt in een reeks van zogenaamde ‘incidenten’: vele vormen van criminaliteit en terreur, afgedwongen en ook zelfopgelegde aanpassing aan islamitische eisen, en steeds meer censuur en zelfcensuur.
• Er zijn van die spreekwoorden heer Zijlstra: ‘regeren is vooruitzien’ en ‘als het kalf verdronken is dempt men de put’. Welk spreekwoord zou u het liefst in uw CV zien als typerend voor uw staat van dienst?

notamused | 03-06-16 | 12:07

Asscher zou een goeie zijn in het bedrijfsleven om mensen met een big smile slecht nieuws te brengen.. "Hee hallo hoi, alles goed, ga lekker zitten. Fijn dat je er bent. We moeten even praten. Jouw baan bestaat niet meer. Ik begrijp best dat je daar emoties bij krijgt die je wilt uiten. Ik wil je vragen of je daar dan op een positieve manier uiting aan wilt geven, zodat jouw omgeving niet de gevolgen ziet van ons slechte beleid"

Handsomeboy | 03-06-16 | 11:38

Uit Asschers onderbuik borrelen allemaal ideeen op,die voortkomen uit zijn verlangen een waaarlijk goed mens te zijn.Vervolgens fantaseert hij daar argumenten bij, die geenszins te maken hebben met zijn ware motieven, maar die plausibel en wederom een groot messiasgehalte hebben.
Zo iemand is levensgevaarlijk en ik denk zelfs geestelijk gestoord.

B. Randnetel | 03-06-16 | 11:37

Wanneer Asscher honderd keer zijn hand uitsteekt naar een brildragend iemand die hem vervolgens op zijn bek slaat dan blijft Asscher het ook bij de volgende brildrager doen. Althans dat beweert Asscher. Ik denk het niet dat hij dat weer zal doen en daarmee scheert hij alle brildragers over een kam.
Conclusie: praatjesmaker!

Mariolo | 03-06-16 | 11:20

Wat een pijnlijk interview. Je ziet dat Asscher alle kanten opvliegt. Over hoofddoeken moet gezwegen worden maar Zwarte Piet is fout. Hoofddoeken staan voor mensenrechten, discriminatie, achterstelling. Hoort niet bij onze cultuur. Zwarte Piet hoort bij onze cultuur. Zwarte Piet is een kinderfeest maar is nu foute boel.
-
Asscher praat zich gaandeweg helemaal klem. Hij praat er elke keer omheen. Elke keer een anders excuus: de toon, geen respect, geen begrip, discriminatie, achterstelling, gelijkheid en toch weer niet. Je ziet dat deze Pvda'er zich op glad ijs bevindt. Het loopt niet lekker. Het schuurt.
-
Al die ongemakkelijke vragen, Asscher moet flink slalommen hier en daar. Pijnlijk. En schandelijk.

DeKadt | 03-06-16 | 11:14

Ik heb diepe respect voor de heer Asscher dat hij bereid was 'de duivel' Geenstijl en Jan Roos te woord te staan. Ik ben het niet met alles eens wat hij zegt maar ik vond het prettig een keer niet bepreekt en als een klein kind te worden toegesproken. Ik zal nooit PvdA stemmen maar met deze meneer kan ik een biertje drinken.
Wel vind ik dat die zeikstralen met hun discriminatieroeperij dit land kapen. ik werk (nog) voor de overheid en werk samen met zeer veel collega's uit allerlei culturen, van hoog tot laag. Nooit gezeik of gezanik, heel vaak hele leuke contacten. Je hebt mijn respect al als je elke morgen uit bed komt om aan het werk te gaan :)
Ik vind dus dat deze mensen meer aandacht mogen krijgen. Het lijkt mij dat zij er behoorlijk last van hebben dat een stelletje zeurkousen zich opwerpen als hun spreekbuis - ik zou me ervan distantiëren. Waar is dat verbinden als je telkens oude wonden wilt openrijten. Ga gvd eens werken.

Rest In Privacy | 03-06-16 | 11:02

ik ben na 4 minuten gestopt, wat een zielig mannetje met waan ideeën.

mondkapje | 03-06-16 | 10:44

Jan, je bent een man naar mijn hart!

Henria | 03-06-16 | 10:29

Over "zwaar door de mand vallen" gesproken.. en nee dan heb ik het niet over die multiculti spraakwaterval met de naam Asscher. De demagoog die volgens goed PVDA gebruik alleen de "discriminerende" uitingen over SS heeft gezien op de sociale media maar verder stekeblind is voor de totalitaire haat van hele geïmporteerde volksstammen, al dan niet met verplichte sektarische geloofsovertuiging en/of een ander kleurtje, tegen de "gewone" Nederlander...

@Roos
Heb je een echte vertegenwoordigde PVDA-er voor je laat je hem de populariteitsprijs winnen... man, man, man wat zwak!

ox | 03-06-16 | 10:28

Ik kon dit interview niet afkijken.
PVDA was, is en blijft een kut partij.
Ik geloof nog eerder een alcoholverslaafde dan de PVDA.

ET007 | 03-06-16 | 10:17

Wat een nietszweggend gewauwel. En Jan laat zich toch teveel meeslepen door de Sylvana Simons hype. Hij tuint er met open ogen in, en gaat dan ook nog klagen over het feit dat hij in cartoons als rat wordt weggezet. Hoewel voor de schijn Asscher hier zijn afkeer over laat blijken, is dit soort obligaat geweeklaag voor hem gefundenes Fressen. Had toch graag wat kritische vragen richting Asscher gehoord, bijvoorbeeld over het afromen van onze pensioenpotten om vervolgens dit geld t.b.v. de grote groepen asieleisers over de balk te smijten. Maar wat wil je, de niche van het politieke speelveld dat door Jan wordt geëxploiteerd, is een vorm van gerationaliseerd populisme en dan bevindt hij zich bij de PvdA op bekend terrein. Veel geschreeuw en weinig wol. Liever blo jan dan do jan

Investeren in mensen en met nadruk in kansarme (allochtone) kinderen: 'kinderen eerst' luidde dan ook de verkiezingsbelofte, want wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst wist de immer goedlachse Lodewijk Asscher. Zijn doel en tevens een persoonlijke hartenkreet : 'geen kind van school zonder diploma en geen jongere van school zonder baan'.

Kortom in de persoon van Lodewijk Asscher kondigde zich een hemelbestormer aan voor wie de sky the limit was. Geslepen met een grijns van oor tot oor die maar niet van zijn gezicht viel te beitelen, zag men in hem de verlossende heilbrenger die Jan en Allahman tot ongekende daden zou weten te inspireren. Maar toch de werkelijkheid is weerbarstig. En weldra bleek niet alles rozengeur en maneschijn te zijn wat dit glad gepolijste shariasocialistische groeidiamantje op zijn pad omhoog zoal tegenkwam.

Immers nu de bewieroking om de hoofden is verdwenen blijkt er van al die hoogdravende beloften bar weinig terecht te zijn gekomen. Niet alleen komt met rasse schreden de bodem van de (Amsterdamse) schatkist steeds duidelijker in zicht, maar blijken tal van zaken na een jaar alleen nog maar te zijn verslechterd. En plots plengt de shariasocialistische wonderboy, een Rode Zee van bitter zilte tranen.

Cellinus | 03-06-16 | 10:02

Man, man, man, dit is slecht Jan!

gein_zörreg | 03-06-16 | 09:53

Wat n slapjanus.
En heeft die Asscher het nu steeds over VOORDELEN ipv vooroordelen????
En beste Lodewijk die zgn. voorOORdelen die hebben Nederlanders ontwikkeld, omdat de overheid structureel de problemen die bepaalde groepen hebben veroorzaakt totaal niet heeft aangepakt.
Dit noemen we WEGKIJKEN, en dat heeft de PvdA dus tientallen jaren gedaan, en zie nu het resultaat.

Alexander Pechkop | 03-06-16 | 09:49

Jan, het hebt een open deur gemist. Assher beweert eerst dat het fout is de mens (lees de Marokkaan) als groep te zien en vervolgens vindt hij het prachtig dat in Ede Marokkanen protesteren tegen het Marokkaanse tuig omdat dat ze als groep beschadigd.
Verder had je dat hele DENK en Sylvana gedoe achterwege kunnen laten want dat weten wij nu wel en je kunnen concentreren op de haat en het rasisme van onze streepjes medelander aan het adres van menig Nederlander en de Nederlandse samenleving in zijn algemeenheid en zelfs Sylvana wat gezien het ontbreken van enige reactie van de overheid blijkbaar een groot goed is. Want alleen de witte nederlander is in staat een rasist te zijn? En verder had ik graag gezien dat je hem met U had aangesproken. Het is je vriend niet en dat wil je ook niet. Hij behoort tot de regering en die moet je van een U-afstand heel kritisch kunnen bekijken en behandelen.

forecastle | 03-06-16 | 09:38

Lupuslupus | 03-06-16 | 07:56
"Vond Jan niet zo scherp als andere keren of ligt dat aan mij?"
Dat ligt aan Asscher, aan de wijze waarop hij het gesprek voert, of liever gezegd, zorgt dat het niet werkelijk tot een gesprek leidt. Hij is tig keer sluwer dan de meeste mensen denken.
Voorbeeld:
Het gaat over die aanhouding van Typhoon. Eerst zegt-ie dat -ie zo blij is dat de politie zijn excuses heeft gemaakt, en k dat Typhoon wil meewerken aan het voorkomen van dit soort missers. De maakbare samenleving, samen bouwen aan een betere wereld blabla. Vervolgens zegt hij, hetgeen een open deur is, dat huidskleur alln nooit een aanleiding mag zijn om iemand aan te houden. Hier wordt dus heel slinks een mogelijk verband gelegd tussen de excuses van de politie en het aanhouden op enkel de huidskleur. Dan komt de vernietigende aanval. "Ze kunnen heel goed juist objectief vaststellen of er aanleiding is om iemand staande te houden. Soms is het wel degelijk voldoende om iemand die in een hele dure auto in een verkeerde wijk rondrijdt. Dat kan er aanleiding voor zijn maar het moet een objectief criterium zijn. En alleen iemands huidskleur, want dat is het andere uiterste, dat niet, en dat mag het ook niet zijn." De politie was, zo zegt Asscher impliciet, in dit geval dus niet objectief, hanteerde geen objectieve criteria en ging enkel en alleen op de huidskleur af. Jan Roos laat dit lopen, want het gaat bliksemsnel, die frontale aanval. En het argument deugt niet. Het is ten enen male onmogelijk om volstrekt objectieve criteria te hanteren, want dat zou betekenen dat je het bewijs al geleverd zou moeten hebben alvorens je iemand staande houdt. Iemand is verdacht, niet omdat hij iets fout heeft gedaan, maar omdat er een redelijke verdenking is, en die redelijke verdenking is op zichzelf nooit objectief. Hoe meer objectieve feiten er in de verdenking worden
meegewogen, des te beter natuurlijk, maar de weging zelf is niet objectief. Dat is een hele slimme van Asscher, want wat hij hier suggereert is dat de politie enkel op de huidskleur is afgegaan, verdere objectieve feiten niet meegewogen heeft en 'dus' ten onrechte een verdenking had, een aanhouding heeft verricht, en precies daarvoor zijn excuses heeft aangeboden. Jan krijgt nauwelijks de tijd om dit te verwerken, en hierop snel te reageren, want Asscher gaat meteen over die aanval heen met een sublieme afleidingsmanoeuvre die de discussie meteen verlegt naar een plek waar-ie hem graag hebben wil. "Want dat heeft tot gevolg dat je alleen omdat je de pech hebt dat je toevallig niet wit bent, dat je een andere behandeling moet krijgen dan een ander."
Typhoon heeft de pech niet wit te zijn, en is door een racistische witmens-agent, die geen objectieve criteria wenste te hanteren, enkel omdat-ie niet wit is staande gehouden. Agent is dader, Typhoon is slachtoffer, en die hele aanhouding heeft niets te maken met degelijk politiewerk. Dus excuses, en God zij dank, k nog eens de volledige medewerking van het slachtoffer aan het bouwen aan een betere wereld waarin al dat institutioneel racisme kan worden uitgeroeid.
En dan is het gesprek nog maar net op gang aan het komen...

Schoorsteenveger | 03-06-16 | 09:35

@Lupuslupus | 03-06-16 | 09:06
*Gaat koffer vast inpakken*

necrosis | 03-06-16 | 09:12

-weggejorist-

cramtelp | 03-06-16 | 09:10

Je zou bijna denken dat Asscher zelf mediatraining geeft. Hij is in ieder geval een goede leerling

Guust Kadaver | 03-06-16 | 09:08

Als je de loterij wint, mag ik dan mee?
*lievv kijken doet*
necrosis | 03-06-16 | 08:12
.
Ja hoor, gezellig!

Lupuslupus | 03-06-16 | 09:06

necrosis | 03-06-16 | 08:53

Wie is bij jou dan nummer 2, de hond telt toch niet mee?

eerstneukendanpraten | 03-06-16 | 09:05

@Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:58
Kralingen/ Krooswijk een betere wijk?
Mag ik even een teiltje?

necrosis | 03-06-16 | 09:02

Ik word een beetje gek van die zalvende woorden van Asscher.
Man, neem nou eens een duidelijk standpunt in plaats van iedereen naar de mond te praten.
Wel goed interview, Jan. Goed dat Asscher hier aan mee werkt.
Dit soort dingen mis ik bij de NPO

Guust Kadaver | 03-06-16 | 09:01

necrosis | 03-06-16 | 08:53
Klopt, de betere wijken in Rotterdam, zoals Kralingen, beschermen zichzelf ook. Met een uitkering, kom je er niet in. Dat heb ik ook een keer mogen ervaren.

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:58

@Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:45
Of als COA een AZC wil opzetten in de wijk waar Rutte woont....

necrosis | 03-06-16 | 08:55

Dutch_Holland | 03-06-16 | 08:37
Ik ben 41 en alleenstaand. Ik vraag me ook altijd af wie zich voortplant (in mijn omgeving) en waar 'm dat precies in zit. Dat zij denkt, ja ik wil kinderen met/ van die vent.

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:54

Tsja, Asscher laat niets van Roos achter. Jantje is compleet metaforisch gesloopt.

,,Nee hoor Jan, in dit land mag je heus wel tegen een wet zijn zo veranderen ze namelijk."

Oftewel, Jan, redactie en reaguurders van GS, niet zo tryharden om niet `tokkie` te zijn.

Mozes Langebroek | 03-06-16 | 08:54

@Dutch_Holland | 03-06-16 | 08:37
Dat klopt niet helemaal, aangezien de rijke 'soort' er voor zorgt dat de paupers te weinig geld overhouden om in een 'rijke buurt' te kunnen wonen.
Ik woon in een semi-sociale sector woning in een redelijk goede buurt.
De huur is fors en er zijn maar twee eisen:
Je moet per maand minimaal een x-bedrag verdienen en je moet minimaal met z'n tweeën zijn.
Heb je een uitkering, dan kom je er niet in.

necrosis | 03-06-16 | 08:53

Dutch_Holland | 03-06-16 | 08:37
Klopt, soort zoekt soort. Dat is nog steeds actueel.

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:50

necrosis | 03-06-16 | 08:33
Klopt... vermenging van culturen bestaat ook eigenlijk helemaal niet. Politici zijn ook vaak Nimby's. Ze gaan pas koeren als er een moskee in de buurt van hun villawijk komt.

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:45

Ik ken een betere leider voor de PvdA; de talentvolle columnist Pieter Hilhorst! www.parool.nl/binnenland/pvda-lijsttre...

Die belooft geen € 1000 maar maakt gewoon een paar miljoen naar je over.

Piet Karbiet | 03-06-16 | 08:43

@necrosis | 03-06-16 | 08:33

Maar dat geldt ook in zekere zin ook voor rijk en arm. Elke stad of dorp heeft wel een villawijk en een volksbuurt, het gezegde soort zoekt soort, is nog steeds actueel.

Dutch_Holland | 03-06-16 | 08:37

Asscher heeft zwaar last van opvoedingsbehoefte. Gatsi...

Pannekoek met spek kan dat nog?
Tenslotte niet halal en te blank Nederlands.


MistaRazista | 03-06-16 | 08:35

@Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:18
Spreiding van de Rachids en Achmeds was een prima idee, maar ze klitten aan elkaar als een nest mieren.
En zo krijg je buurten waar voornamelijk Turks of Marokkaans wordt gesproken.
Dat heet segregatie maar de politiek steekt hun kop in hun reed en doet of er niets aan de hand is.
Die gaan pas nadenken als die lieden naast hun komen wonen.

necrosis | 03-06-16 | 08:33

Decennia was het Dr Willem Dreeshuis het befaamde verzorgingstehuis, waar de leider van de PvdA samen met bejaarden op 1 mei de Internationale zong; Den Uyl, Kok, Bos, Cohen, Samson. Lodewijkje moet echter op zoek naar een andere plek. regio.tpo.nl/2016/04/12/hetwillem-dree...
Wegens bezuinigingen gesloten. Beter kan je het failliet van de PvdA niet illustreren. Ben benieuwd wat ze daar nu gaan stemmen.

Piet Karbiet | 03-06-16 | 08:32

succesvol | 03-06-16 | 07:55
Groningen/ Leeuwarden kennen bijvoorbeeld nauwelijks Rachid - en Achmed-problemen.

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:18

succesvol | 03-06-16 | 07:55
Nou vooral de 4 grote steden. De Randstad. De Islam, islamisering duikt op, waar armoede gaat overheersen, in een wijk/ wijken.

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 08:17

De gebruikelijke riedel. zou het goed doen bij zijn Vara. Gewoon doordrammen.

Kamervraag | 03-06-16 | 08:13

@Lupuslupus | 03-06-16 | 07:56
Als je de loterij wint, mag ik dan mee?
*lievv kijken doet*

necrosis | 03-06-16 | 08:12

Linkse partijen bemoeien zich teveel met de maatschappij en daarom gaat het altijd mis.

Dutch_Holland | 03-06-16 | 08:08

@Ludovic1764 | 03-06-16 | 07:49
Sylvana is nog veel erger dan 'over het paard getild'.
Ze scheert haar hoofd kaal en gaat blonde pruiken dragen.
Volgens mij heeft dat meer te maken met ontkennen van je eigen identiteit.
Maar ondertussen mij de maat willen nemen....
Dan heb je aan mij een verkeerde.

necrosis | 03-06-16 | 08:03

Vond Jan niet zo scherp als andere keren of ligt dat aan mij? Hij boog m.i. een beetje (te) vaak mee met wat Asscher beweerde. Wat is er b.v. mis met een uitzwaaidag? Ik vond het knap gevonden. Als ik de loterij win en verkas naar Nw. Zeeland mogen ze voor mij ook een uitzwaaidag organiseren. Zou ik leuk vinden!
.
En dan over die mosselen, zelfs een kind van 4 zou dat begrijpen maar Asscher hield zich van de domme door dat letterlijk op te vatten. Bah wat een enge glibberige man met zn politiek correcte gezwam.

Lupuslupus | 03-06-16 | 07:56

Asscher laat alles op zijn beloop en faciliteert daarmee de islammisering van onze samenleving.

succesvol | 03-06-16 | 07:55

Alleen al dat gemaakte glimlachje om de zoveel zinnen maakt dat ik hem voor geen cent vertrouw. Er zou eens een professionele profiler naar die Asscher moeten kijken. Ik denk dat we schrikken van het resultaat. (of niet want iedereen weet al lang wat een mooiprater/wegkijker het is)

Right up | 03-06-16 | 07:50

Dit interview maakt de gebrekkige intelligentie van Jan Roos wel pijnlijk duidelijk. Voor Asscher is dit een kwestie van 'ome Harry leert zijn neefje schaken'

VanWoerden | 03-06-16 | 07:50

Was een interview van gemiste kansen. Crisis in de PVDA, Oekraïne-referendum, afsplitsing DENK en de gevolgen voor PVDA etc. Zou toch veel interessanter geweest zijn dan dat gezeur over die over het paard getilde BN-er Silvana Simons.

Ludovic1764 | 03-06-16 | 07:49

Ing. van der pik, Asscher is een heel slechte balletdanser.

succesvol | 03-06-16 | 07:49

@cramtelp | 03-06-16 | 07:37
Asscher maakt geen kans bij de volgende verkiezingen.
Waarschijnlijk krijgt de partij van Snotneusje meer zetels dan PvdA.

necrosis | 03-06-16 | 07:44

-weggejorist-

cramtelp | 03-06-16 | 07:37

succesvol | 03-06-16 | 06:19
Dat denk ik dus niet. Hij is geknipt voor z'n functie. (iemand die z'n baan niet aankan, raakt overspannen)

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 07:36

Ja laat die Lodewijk maar schuiven; die blijft er wel. (op het pluche)

Ing. Van der Pik | 03-06-16 | 07:34

Asscher is een softy. Veeeeel te soft om een leider te zijn.

jatheïst | 03-06-16 | 07:03

Asscher is een domme man.

succesvol | 03-06-16 | 06:19

De moderne cultuur wordt opgevreten door een gevaar dat men niet wil zien. Je kan hier een of ander duister complot achter vermoeden, maar de geschiedenis wijst uit dat ook culturen gek kunnen worden. Diep gestoord. Suïcidaal.
notamused | 03-06-16 | 00:56

Zij die over ons waken, zij menen vanuit hun ivoren toren dat wij allen- de tokkies(dixit ruttegraatloze Mark) ons maar moeten voegen naar de coudenhove-kalergie (wir shaffen das)doctrine. Tegelijkertijd met dit müfti Merkül gedoe, komt her en der de autochtone bevolking van diverse eülanden tot het besef dat deze koers een heiloze is. Weg met de eü, weg met asieligeisers.

en définitive | 03-06-16 | 05:51

Maximus Cesar | 03-06-16 | 05:21

Gezellig, met z'n allen protesteren tegen de afbraak van NLse cultuurdingesen. Zie jij dit al voor je?

en définitive | 03-06-16 | 05:34

Erg of niet erg. Het wijzigen van Zwarte Piet is de grens die bereikt is. Tot hier en niet verder!!

Maximus Cesar | 03-06-16 | 05:21

@Roderick Random | 03-06-16 | 04:35
De policor goegemeente ziet, bij uitstek, de zwart~wit verhouding in haar voordeel geagendeerd. Zo werkt dit bij hen, het positief~negatief.
Dat er geen enkele, meetbare relatie in deze context te vinden is om bovenstaande te kunnen onderbouwen: who cares ...

en définitive | 03-06-16 | 05:13

Beste Jan Roos, “wit” is beroerd vertaald Engels. Het Nederlandse woord was en is: blank. Laat je niet linguïstisch opnaaien door de politiek-correcte gemeente.

Roderick Random | 03-06-16 | 04:35

Asscher (PvdA) en Roos moeten het werkelijke probleem eens onder de aandacht brengen. Er is overproductie, de rijken lenen voor 0% waardoor productie zonder werk alleen maar toeneemt. Geld is voor de rijken gratis. Robots nemen straks de banen over die de mensen met een kleurtje nu al niet kunnen krijgen. Succes Partij van de "Arbeid". De polarisatie en criminaliteit wordt zonder ingrijpende maatregelen alleen maar groter. Ieder voor zich, het kabinet maakt getto's door scheefwoners uit wijken te jagen (gij zult lenen). Etnische verzuiling en uiteindelijk steeds meer "wij-zij".

Watching the Wheels | 03-06-16 | 03:35

*pipo

o)+ | 03-06-16 | 03:29

Jan, ik snap werkelijk niet waarom je deze pipo's voor een centimeter serieus neemt. Echt. Niet.

o)+ | 03-06-16 | 03:25

-weggejorist-

Noesaa | 03-06-16 | 03:19

PvdRoos, leuk gesprek, geen mosselems meer eten.

Watching the Wheels | 03-06-16 | 03:17

@Graaf van Egmont | 03-06-16 | 01:38 Ik denk dat we denk maar snel moeten vergeten. Heeft ook niets te zoeken in een land waar de cultuur botst ondanks hun zogenaamde verbintenis.

INH.30CL | 03-06-16 | 03:03

Asscher is van de PvdA. Niet vergeten als je naar zijn woorden luistert. De PvdA, een partij die ooit een edel bestaansrecht had om de arbeiders en de vooral de kinderen daarvan eerlijk kansen te geven. Waavoor hulde. Hedem ten dage echter, is het een partij die aan de verkeerde kant van onrecht staat.

Rest In Privacy | 03-06-16 | 02:45

@mysteryposter | 03-06-16 | 01:37
Dank voor de linktip!

ben kokhals | 03-06-16 | 02:17

@pluk-87 | 03-06-16 | 01:21
Zijn zwakke plek is zijn dubbelheid. Zo is de ene genocide kennelijk de andere niet, en een hoofddoekje is cultuur, maar zwarte piet is dat niet. Discrimineren is uit den boze behalve als je moslimse vrouwen apart wilt zetten, dat is cultuur. Nederlanders moeten zich aanpassen aan immigranten, andersom niet, en andermans auto's in de fik steken is baldadigheid, als je uit zijn stal komt, net als iemand als rat afbeelden, maar verkeerde dingen zeggen over zijn electoraat moet aangepakt worden. "Hypocrisy Personified" is een aardige samenvatting van die man.

ben kokhals | 03-06-16 | 02:14

Geen slechte vent. Heeft een leuke babbel en zo zijn charmes. Komt echter wel wat tekort op inhoud zeker als het aankomt op het het grotere geheel. In Amsterdam zijn ze hem overigens ook nog altijd dankbaar voor de gigantische puinhoop die onder zijn leiding van de financiën is gemaakt.

henkdekanarie | 03-06-16 | 02:11

Op 6:13 maakt hij hetzelfde 'getrainde' handgebaar als Rutte en vele andere politici, Bill Clinton heeft dat handgebaar veel gebruikt in zijn presidentstijd en nu zie je domme politici vanuit de hele wereld (politieke volgers) dezelfde handgebaar maken om woorden kracht bij te zetten. Het zijn allemaal acteurs.

XaleX_2 | 03-06-16 | 02:10

Ik begin deze interviews steeds meer te waarderen.

plukpluk2 | 03-06-16 | 02:02

@kornelis prul | 03-06-16 | 00:35
Zo'n lekker mokkel is dat nu ook weer niet. Voor PvdA begrippen is het natuurlijk een babe, maar objectief... Mwoah. Overbite, heel assymetrisch gezicht. Met wat goeie belichting en make-up was er wel een goede foto van te schieten, maar meer ook niet.
En bovendien: geen blijvertje want ze kon zich niet vinden in de partijlijn dus meteen weer weg.

Stormageddon | 03-06-16 | 02:00

die jojo staat totaal buiten de maatschappij die hij en zijn regeringskornuiten al jaren aan het verkwanselen zijn; kan niet wachten op de TK verkiezingen !

oplooprem | 03-06-16 | 01:56

Sympathieker dan Samsom... maarja die partij

Maaiveld | 03-06-16 | 01:45

@Crufty | 03-06-16 | 01:29
Mja dat er meer achter de extreme aardigheid van Asscher schuilgaat, denk ik ook wel. Maar het blijft apart. Mensen met keppeltjes in Amsterdam, Antwerpen, Frankrijk etc moeten zich toch kapot ergeren aan wat hun mede 'uitverkorenen' allemaal mogelijk maken aan antisemitisme.

pluk-87 | 03-06-16 | 01:41

Kromme tenen. Niks is echt of oprecht aan deze man. Daar krijg je dus net zo moeilijk grip op als met een stuk natte zeep. Ga er maar vanuit dat de PvdA-marxisten de komende verkiezingen geheel in het teken van racisme en disciminsaaasie gaan klemzetten. Heerlijk vinden ze dat. Van een mug een olifant maken die alleen zij kunnen temmen. De werkelijke kwesties zoals eurisering, kolonisering, onteigening en uitbuiting kunnen dan achter het racismegordijn geveegd worden. De PvdA heeft immers competitie in haar electorale poel des verderfs, en op ieder potje past wel één of ander racisme dekseltje als je er een beetje voor gaat zitten.

ben kokhals | 03-06-16 | 01:40

Denk wordt een marginaal partijtje. 1 zetel gok ik if any.
Moslims zijn verdeeld in sjiieten, soennieten en alevieten. Antillianen en Surinamers kunnen elkaar niet uitstaan. Turken moeten niks hebben van Marokkanen. Het wordt een verzameling zwevende kiezers die niet komt opdagen.

Graaf van Egmont | 03-06-16 | 01:38

bisbisbis | 03-06-16 | 01:14
Ik kreeg ook de indruk zich hier liet afbluffen. Hij ging er vanuit dat de jurist Asscher het nauwkeuriger had gelezen. Zo worden dus kritische journalisten ingepakt als ze de tekst niet paraat hebben of op zijn minst op een briefje bij zich hebben.

Graaf van Egmont | 03-06-16 | 01:31

@pluk-87 | 03-06-16 | 01:21
Asscher pelt de samenleving af als een ui.
Dat deed de Joodsche Raad, zijn grootvader o.a., ook.
Eerst de minderwaardige, buitenste lagen opofferen en de belangrijkere menschen, dichter bij de kern, beschermen zichzelf daardoor.
Mijn woordkeus voor en betekenis van die ui heb ik niet bedacht, die komt voort uit diezelfde joodse samenleving uit Amsterdam in de jaren '40.
En zo worden vandaag de dag de minder-belangrijken, dat zijn degenen die niet op de PvdA stemmen, beschimpt en tot racist gemaakt en met wat geluk monddood.
En dan blijft de kern over, die zich belangrijk waant, want anno 2016 zijn zij gekozen en betaald door de buitenste ringen immers.
Daarom is er de politiek gestuurde import van immigranten, de stemmers van de toekomst die de PvdA in leven gaan houden, dromen ze, maar dromen zijn bedrog.
DENK daarentegen kan nog wel eens heel groot worden, als antidemocratische partij.
De PvdA is verleden tijd.

Crufty | 03-06-16 | 01:29

-weggejorist-

VerenigingVanDieven | 03-06-16 | 01:28

pluk-87 | 03-06-16 | 01:13
Als niet gelovige vind ik dat ook een mooie metafoor. Niet alles wat in gezangen wordt uitgedrukt is echter slecht. Normaal ging ik na de Eerste Wacht ook lekker naar mijn tampatje in moot 5, vol vertrouwen in de officier van de wacht, de stokers, de commandocentrale en de roerganger. En liet met lekker door het geluid van de schroefassen alsmede de deining in slaap wiegen. Lewis kan gerust slapen. Alles is onder controle.

Graaf van Egmont | 03-06-16 | 01:25

@Doper | 03-06-16 | 01:02
Ik kan ook moeilijk bevatten dat Joden antisemitisme importeren. Als ik nadenk over hoe dit kan kom ik altijd uit op complottheorieën dat ze ons land kapot maken en hem straks zelf peren. Dus óf Asscher is heel aardig en naïef, óf hij is heel gemeen (voor NL dan). En aangezien hij geen laag IQ heeft, lijkt hij me niet naïef en onwetend.

pluk-87 | 03-06-16 | 01:21

@notamused | 03-06-16 | 00:56
Of Asscher nou diep gestoord en suïcidaal is, of zoals ik impliceer, intelligent en dus kwaadaardig, maakt in wezen niets uit. Weg ermee!

VerenigingVanDieven | 03-06-16 | 01:19

notamused | 03-06-16 | 00:56
Zo is het en niet anders.
Ik kreeg een associatie met parasieten die de gastheer van binnen uit afbreken.
Wat een verderfelijke gedachten

Jan Dribbel | 03-06-16 | 01:18

@bisbisbis | 03-06-16 | 01:14
ik zie liever geen verbod op het tonen van hoe extremistisch men werkelijk is, maar wel de vrijheid iedereen eruit te knikkeren die je niet bevalt vanwege wat ze (uit)dragen.
Dat is geen discriminatie, dat is zelfbescherming.

Crufty | 03-06-16 | 01:17

@kornelis prul | 03-06-16 | 01:00
-
In deze: omdat het kán en omdat het mag.
-
En Nekschots'humor' ontging -geregeld- velen, troost u.

bisbisbis | 03-06-16 | 01:16

Asscher is een flagrante blufkut. Hij heeft het advies van de advocaat-generaal van het Europees Hof helemaal niet 'beter gelezen' dan Jan Roos.
-
Dat advies stelt letterlijk:
-
Een bedrijf mag een werkneemster verbieden een hoofddoek te dragen. Als het verbod gebaseerd is op een bedrijfsreglement waarin staat dat zichtbare politieke of religieuze symbolen niet zijn toegestaan, kan zo'n verbod gerechtvaardigd zijn.
-
Er dus dus geen enkele sprake van een 'noodzakelijke onderbouwing'. Een bedrijfsregelement uitbreiden met een regel van bovenbedoeldestrekking: klaar.
-
Nu nog een boerkaverbod naar Zwitsers model, graag - met dezelfde draconische boetes.

bisbisbis | 03-06-16 | 01:14

@Graaf van Egmont | 03-06-16 | 01:05
Mijn oma zong vroeger zo'n liedje over god als we gingen slapen, dat hij de wacht hield enzo, terwijl geen van ons gelovig was. Ik dacht ik breng die wens nu even over op de gelovige Lewis :) www.youtube.com/watch?v=r2szRHFGXUI

pluk-87 | 03-06-16 | 01:13

pluk-87 | 03-06-16 | 00:16
Ik heb zijn rooster even bekeken. SB 1 is inderdaad voorzien van de Hondenwacht, De Heere staat op de brug en vaart koers 274 bij een snelheid van 18 knots.

Graaf van Egmont | 03-06-16 | 01:05

Intelligent overkomen kan Ascher wel, en dat is een kunst op zich. Wat hem zo glad maakt is denk ik dat hij 99% logisch lijkt en dat sterk verwoord. Alleen in werkelijkheid zit de angel van al zijn argumenten in die laatste 1%. Als je zijn lijn echt volgt inclusief die ene procent, dan vraag je je af wat hij bij de PvdA doet, want die staan haaks op al die ideeën. Kan iemand uit zijn achtergrond met historisch besef hem niet flink wakker schudden? Moet toch uit te leggen zijn aan zo iemand dat hij er zo faliekant naast zit qua partijbeleid. Dit nooit weer toch?

Doper | 03-06-16 | 01:02

-weggejorist-

kornelis prul | 03-06-16 | 01:00

'Je mag in dit land tekenen wat je wilt' - tenzij je Gregorius Nekschot heet.

bisbisbis | 03-06-16 | 00:57

VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 23:40 Het is geen kwestie van intelligentie noch van jood zijn. Er is een Algemeen Heersend Vooroordeel dat zegt dat de islam een godsdienst is als alle andere, en dat islamkritiek verdacht is en eigenlijk racistisch, islamofoob, nazi, enzovoort. En ondertussen groeit de hoeveelheid informatie over de islam, die zegt dat de islam een levensgevaarlijke ideologie is, die waarschijnlijk bedacht is in opdracht van criminelen, en met een Mohammed die waarschijnlijk nooit heeft bestaan. Zoals we ook zien dat de hoeveelheid overlast en intimidatie en terreur van de islam almaar toeneemt en ook dichterbij komt, naarmate het ons lukt – wir schaffen das – meer moslims te importeren. Zweden was tot voor kort de absolute top in humanitair verantwoord samenleven, maar geestverwanten van Ascher zijn heel succesvol bezig om met behulp van de import van heel veel islam dit land te vermoorden. Men voorspelt voor Zweden het afzakken naar het niveau van een derdewereldland. De moderne cultuur wordt opgevreten door een gevaar dat men niet wil zien. Je kan hier een of ander duister complot achter vermoeden, maar de geschiedenis wijst uit dat ook culturen gek kunnen worden. Diep gestoord. Suïcidaal.

notamused | 03-06-16 | 00:56

-weggejorist-

kornelis prul | 03-06-16 | 00:54

@Bottleneck | 03-06-16 | 00:41
aww sorry

Crufty | 03-06-16 | 00:48

Leuk interview. Helaas blijft Jan Roos hangen in zijn gewoonlijke ageren tegen zelf verzonnen stromannen. (Ik neem het hem niet kwalijk aangezien hij een columnist is en daarvan moet leven, integenstelling tot een politicus die daadwerkelijk het land moet besturen. Asscher blijft rustig en weerlecht de beelden van Jan moeiteloos en laat op een duidelijke manier blijken hoe hij er instaat en waarom. Zeker voor herhaling vatbaar.

jekkkaas | 03-06-16 | 00:45

'Je mag tekenen wat je wil', zegt Asscher. Ik denk dan meteen aan Gregorius Nekschot die in 2008 van zijn werd bed gelicht door de politie en anderhalve dag in de bak zat. Om wat hij tekende! Ik zeg met opzet tekende, want hij is daarna om veiligheidsredenen noodgedwongen gestopt. Het collectieve politieke geheugen is buitengewoon kort.

Ben Klaar | 03-06-16 | 00:42

Crufty | 03-06-16 | 00:34
Ja een langzaam pratend lijk was dat brr nou heb ik verkeerde associaties met die SP vrouw

Bottleneck | 03-06-16 | 00:41

Verwensen, zegt Lodewijk, is niet goed. Tot vervelens toe komt Lodewijk terug op de verwensingen richting mevrouw Simons. Elke poging van Jan om de terechte kritiek op mevrouw Simons tot onderwerp van gesprek te maken wordt aldus door Lodewijk afgeweerd. We moeten niet willen verwensen.
Jan deed een aantal extra pogingen om Lodewijk ervan te overtuigen dat de ene verwensing niet bespreekbaar is, terwijl de andere verwensing juist uiterst bespreekbaar is en, als het aan de Gutmensch ligt, bespreekbaar moet zijn. Maar helaas, Lodewijk laat alles van zich afglijden, gaat niet in op argument, luistert eigenlijk helemaal niet. Als Jan het over de groep heeft, heeft Lodewijk het over het individu, en als Jan het dan over het individu heeft, heeft Lodewijk het over de groep. De oude truuk der socialisten.

Schoorsteenveger | 03-06-16 | 00:38

Asscher houdt het algemeen, Jan komt met voorbeelden om zn punt te maken. Met ' bijvoorbeeld dit en bijvoorbeeld dat' kom je bij een politicus niet ver die algemeen beleid moet maken. Jan had meer tendensen in de maatschappij die veel mensen voelen moeten benoemen.

deoudererijperevrouw | 03-06-16 | 00:36

kornelis prul | 03-06-16 | 00:26
Inderdaad.. Hij is precies wat het electoraat nu nodig heeft: een intellectuele vrijvechter, vrijdenker en realist. De veel meer veelzijdige en doordachte 'versie' van Wilders. Fortuyn sprak alle lagen aan, man wat mis ik hem ook nog.

Bottleneck | 03-06-16 | 00:36

@Bottleneck | 03-06-16 | 00:31
Die is redelijk geil ja, op de een of andere manier.

pluk-87 | 03-06-16 | 00:35

-weggejorist-

kornelis prul | 03-06-16 | 00:35

@Bottleneck | 03-06-16 | 00:31
En Femke praat net als Ed van Thijn, erg geil vind ik dat dan weer niet.
Vond die man altijd afstotelijk, zowel zijn uiterlijk als zijn mening.

Crufty | 03-06-16 | 00:34

Stormageddon | 03-06-16 | 00:23
Zeer goede vraag ja.. Zo vind ik die Turkse vrouw van de SP redelijk geil, ze praat net als Femke Halsema met de tanden op elkaar. Daar wil ik best wel even verbindend mee omgaan, ook al is ze van een enge partij.

Bottleneck | 03-06-16 | 00:31

Goed interview! Lodewijk is af en toe wat slepend, maar wel oprecht. Jan is een top interviewer. Bedankt!

Asimov6 | 03-06-16 | 00:28

Vijf minuten gekeken. Wat een slap gedoe.
Wie weet kijk ik morgen verder maar vanavond trek ik dat niet meer.

Draak uit Brabant | 03-06-16 | 00:27

Doet me denken aan pratend behang.
Niet verfrissend en nul visie deze man, Rutte 2.

Harry Turtle | 03-06-16 | 00:27

-weggejorist-

kornelis prul | 03-06-16 | 00:26

@Piet Karbiet | 03-06-16 | 00:21
Goed gezegd, Piet. En welkom terug.

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:24

Jan Roos, je weet dat ik je erg mag sinds je met een knuppelachtig voorwerp enkele moslimachtigen tot de orde hebt geroepen, en het is geen kritiek, maar toen pratend pak zei dat de wereld niet vergaat als Zwarte Piet wordt afgeschaft, had je leuk kunnen riposteren met:

*De wereld vergaat ook niet als de islam wordt afgeschaft. Zullen we dat dan maar doen?*

Wat zou pratend pak dan voor gezicht getrokken hebben?

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:23

Ik had een prangende vraag gesteld die ik al jaren heb: waarom zitter er nooit lekkere wijven bij de PvdA? Het is toch altijd maar huilen met de pet op. Hedy d'Ancona, Ien Dales, Elske ter Veld, Ella Vogelaar, Jetta Klijnsma en een hele rits andere foeilelijke moekes en heksachtige monsters. Bij alle andere partijen duikt er regelmatig een lekker mokkel op, zelfs bij GroenLinks en de SP, maar bij de PvdA nooit. Echt nooit. In lokale afdelingen ook niet. Hoe komt dat? Lodewijk lijkt me nu bij uitstek iemand die daar een heldere kijk op heeft en wel weet waarom dat is. Ik had het hem gevraagd.

Stormageddon | 03-06-16 | 00:23

Dus volgens Asscher moet ik in gesprek blijven met lieden die mij doodwensen en straks mijn dochter een hoer vinden. En opa's beroven.
Nou nee.
Dat heeft de afgelopen 30 jaar niet gewerkt.
Geen respect voor mensen die nooit respect tonen. Geen compassie voor lieden die zelf nooit compassie tonen. Geen vrijheid voor vuig tuig die anderen geen enkele vrijheid gunnen.
.
"Strijd de goede de strijd, zelfs als we hem verliezen".

Hans Jansen.

Piet Karbiet | 03-06-16 | 00:21

Asscher veegt de vloer aan met Roos.
sjonsjon | 02-06-16 | 23:46
Niet lopen te trollen. Asscher veegt geen vloer aan met niemand, heeft ie nooit gedaan, kan die ook niet. asscher benadrukt voortdurend dat je iedereen als individu dient te benaderen, that's all. zolang wij - en hij - die luxe heeft; doen. Zodra wij - en hij - door individuen die hun identiteit uit een groep halen ook niet meer als individu bejegend worden maar als onderdeel van een groep (ken uw geschiedenis) houdt dat vrij snel op. en die polarisering is feitelijk al lang realiteit. en nee niet eenzijdig van 1 kant zoals policor politici wensen te denken.

kaasfondue | 03-06-16 | 00:19

@Lewis | 03-06-16 | 00:14
I know, waarde naamgenoot :)

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:18

Lewis | 03-06-16 | 00:10
Ja ik vind hem ook goed haha.Had zomaar van Teeuwen geweest kunnen zijn.

Bottleneck | 03-06-16 | 00:18

@Lewis | 03-06-16 | 00:14
Slaap lekker, de here houdt ook vannacht de wacht. (denk ik)

pluk-87 | 03-06-16 | 00:16

Morgen weer vroeg op.
Slaap zacht, roze leger.

Lewis | 03-06-16 | 00:14

kornelis prul | 03-06-16 | 00:00
Live mogen meemaken op tv, wat een eer en genot was dat. Beste NL debater ooit.
.
Wat ik ook nooit vergeet waren de verkiezingen toen. Tijdens de live-uitzending zei de presentatrice letterlijk 'en met pijn in m'n hart schakelen we over naar Rotterdam...'. Daar waar Pim een monsterzege boekte op de PvdA. En toen het modderige masker van de NOS afviel.

Bottleneck | 03-06-16 | 00:14

@ Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:11
Ik vind het persoonlijk een zwaktebod, maar je weet al een paar jaar dat ik dat vind. Inhoudelijk zijn we het aardig eens, hoor.

Lewis | 03-06-16 | 00:14

@pluk-87 | 03-06-16 | 00:10
Dat heb ik van Job Cohen ook lang gedacht, tot hij bij mij in de buurt kwam wonen en ik hem in de supermarkt in levende lijve tegenkwam. Het bleek een verschrikkelijk nare man te zijn die zeer onprettig overkwam.

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:13

@ Piet Karbiet | 03-06-16 | 00:0
Ja.

Lewis | 03-06-16 | 00:12

@Lewis | 03-06-16 | 00:08
Dat klopt, dat er een verschil is tussen het hart op de tong en beledigen. Het een is gemakkelijk en beledigen is een hoge kunst die maar aan weinigen is gegeven.

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:11

@Lewis | 03-06-16 | 00:03
Je houdt er dus van de hitte uit t gesprek te halen, maar dat levert ook niet altijd wat op, beschaafd is niet altijd waar.
Daarom , bijv. wat anders, maar toch gelinkt; ben ik niet tegen boerka's , ik zie liever met wie ik werkelijk te maken heb op straat, dan dat ik de beschaafde aangepaste versie te zien of te horen krijg.
En dat is wat onze regering doet; de uiterlijke schijn ophouden en stimuleren.

Crufty | 03-06-16 | 00:11

@Lewis Ja snap ik. Maar twitter en FB worden ook misbruikt vanuit/door politieke agenda's. En dat word klakkeloos overgenomen door de media. Aka, er zijn groepen actief op twitter/FB/youtube die de publieke opinie beinvloeden. En dat is wat je nu ook ziet gebeuren in het zogenaamde racisme debat. Het verneukeratieve is dat het in de hoofden van mensen gaat zitten.

TriggerSafeSpace | 03-06-16 | 00:11

@Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:01
Haha ik snap het :) Maar ik zou hem best wel als buurman willen hebben bv, maar niet als politicus want dat is desastreus voor het land.

pluk-87 | 03-06-16 | 00:10

@ Bottleneck | 03-06-16 | 00:08
Ja, jij zegt het: die uitzwaaidag was gewoon ludiek. Dat idioten hem kapen en met hun bagger besmeuren is iets anders, maar het is natuurlijk gewoon humor van de bovenste plank.

Lewis | 03-06-16 | 00:10

@Lewis | 03-06-16 | 00:05
Eensch mist?

Piet Karbiet | 03-06-16 | 00:09

Niet scherp Jan... Laat je je zo makkelijk de tent uitlokken door een vraag of je het woordje klaagneger leuk vindt, of wat je vindt van de term uitzwaaidag (en daar dan ook nog eens afstand van nemen..). Mijn god is dat zo erg dan haha.
.
Een goed punt van Jan was zijn principiële standpunt over selectiviteit toen hij de rattencartoons aanhaalde. Maar hier had hij veel meer uit kunnen halen. Bijvoorbeeld de bakken joden- en blanken/westerlingenhaat, zowel op straat als online. Gemiste kans. Niet dat ik het beter zou doen voor camera maar zo scherp als Jan is met z'n monologen als in gesprekken met gelijkdenkenden, zo slap was hij hier.
.

Ik haal hem nog maar weer eens van stal: dominee Gremdaat en deze zal de komende decennia actueel blijven.
youtu.be/VNWmzwHCIRE

Bottleneck | 03-06-16 | 00:08

Kortom. Pratend pak lult wat over hoe vreselijk racisme is, dat de wereld niet vergaat als Zwarte Piet dood is, en doet het hele halfuur lang alsof de islam geen massamoord is.

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:08

@ Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:05
Hou ik ook van. Maar er is een verschil tussen hart op de tong en beledigen, vind ik.
Ik weet niet of Asscher met meel in de mond praat, ik heb echt het idee dat hij integer is en zegt wat hij vindt. Maar misschien vergis ik me. (En zoals eerder gezegd, ik zeg hiermee niet dat ik het inhoudelijk in alles met hem eens ben - mijn hemel, nee!)
Tuurlijk zijn er wel fatsoenlijke moslims. Maar helaas maakt dat het gigantische probleem met de islam in Nederland en de rest van de westerse wereld niet minder groot.

Lewis | 03-06-16 | 00:08

@Lewis | 03-06-16 | 00:00
Ik hou meer van eerlijkheid, schelden, de waarheid zeggen, het hart op de tong. Met meel in de mond praten zoals Lodewijk Asserhole doet, vind ik zeer ergerlijk.

En over fatsoen gesproken: ieder die nu nog moslim is, heeft geen greintje fatsoen in zijn donder.

En sukkels die de islam goedpraten, zoals Asschermans doet, hebben dat evenmin.

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:05

@ Piet Karbiet | 03-06-16 | 00:04
Ja, boks.
Zou wel saai worden als we het over álles waren hier.

Lewis | 03-06-16 | 00:05

@Lewis | 02-06-16 | 23:54
.
Prima. Ik niet.

*Peace*

Piet Karbiet | 03-06-16 | 00:04

@ Crufty | 02-06-16 | 23:57
Nu haal je er dingen bij waar ik het niet over heb.
Met moslims heb ik zelden of nooit disuccies op Twitter.
En ik ben niet naïef; zoals ik net tegen mijn gewaardeerde naamgenoot zei, ik beweer niet dat fatsoen mensen op andere gedachten brengt. Maar het helpt wel om er een discussie mee te kunnen voeren, en soms helpt het ook je eigen standpunten duidelijk naar voren te brengen en mensen aan het denken te zetten.
Maar ik ben natuurlijk niet de enige hier die er zo over denkt, alsof iedereen hier scheldt en tiert.

Lewis | 03-06-16 | 00:03

-weggejorist-

kornelis prul | 03-06-16 | 00:03

@pluk-87 | 02-06-16 | 23:24
Ik vind Asscher helemaal geen aardige man. Het is een dwingeland die per se zijn zin wil krijgen.

Lewis Lewinsky | 03-06-16 | 00:01

@ Lewis Lewinsky | 02-06-16 | 23:59
Nee, natuurlijk niet. Al is het echt zo dat mensen meer open staan voor jouw mening als je ze zelf rustig en respectvol benadert, of probeert te benaderen. Hoe lastig dat soms ook is uiteraard, begrijp me niet verkeerd.

Lewis | 03-06-16 | 00:00

-weggejorist-

kornelis prul | 03-06-16 | 00:00

@Lewis | 02-06-16 | 23:45
Aha. Je hebt de rabiate idioten in twee tweets om?

Lewis Lewinsky | 02-06-16 | 23:59

@ NOMALI | 02-06-16 | 23:53
Met deze tegel ben ik het zeer eens. Mooi gesproken.

Lewis | 02-06-16 | 23:58

@Lewis | 02-06-16 | 23:45
Tja, kan zo zijn , doch inbinden is leuk en aardig, maar het is en blijft oppervlakkig gepraat.
Het gaat erom om gedachtegoed te veranderen en dat lukt niet, de islamiet die jij fatsoenlijk bejegend gaat niet ineens anders over vrouwen of homo's denken.
Fatsoenlijk de dialoog aangaan is niet toereikend genoeg als het gaat om een religie, daar legt beschaving het af tegen de overtuiging.
Dat hebben we de afgelopen decennia al geprobeerd.
En omdat het niet werkt en de regering niet luister, maar zich als opvoeder van het volk ziet.. komen we geen stap verder en wordt men steeds grofgebekter, het is een uiting van ongenoegen omdat de regering vermijd de ware problemen aan te pakken en met tips komt voor 'de dialoog' die er niet is.
Ze zijn zelf de aangever voor dit steeds ruwere gedrag, maar dat zien ze niet.

Crufty | 02-06-16 | 23:57

@ TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:54
Nee hoor. Als je érgens te maken hebt met impulsief gedrag en mensen die niet tot tien tellen dan is het wel op Twitter (of Facebook). En zelfs daar merk je dus dat het een positief effect heeft als je rustig en beleefd blijft.

Lewis | 02-06-16 | 23:56

@Lupuslupus | 02-06-16 | 22:08
Goed opgemerkt.

Letterlijk zei Lodewijk Asscherhole dit (op 11 minuten): *de PVV, die maakt geen enkel onderscheid meer tussen een moslim die hier in het departement aan het werk is en de moslims waar we bang voor zijn omdat ze radicaliseren*.

Volkomen larie, Lodewijk Assholer. Zelfs pvv-bashen kun je niet.

Lewis Lewinsky | 02-06-16 | 23:56

@kornelis prul | 02-06-16 | 23:42
Met die bakken meel in zijn mond kon ie brood bakken voor heel Afrika.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:56

@ Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:52
Mag, mag.
En ik begrijp het ook.
Misschien komt het mede door mijn Amsterdamse verleden, maar ik mag die man gewoon.

Lewis | 02-06-16 | 23:54

@ Graaf van Egmont | 02-06-16 | 23:42

Op zich heeft het wel iets romantisch... jij mag alleen mijn haar zien... en dan.. vul verder maar in. Allemaal prima, maar op de werkvloer creeer je een ongewenste chaos. Tweespalt.

deechteprins | 02-06-16 | 23:54

@Lewis, ben ik het ook mee eens. Maar het is suf om te denken dat twitter of FB representatief is voor de samenleving.

TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:54

Ik word in mijn Daf 33 dagelijks aangehouden om ff op de foto te gaan. Verder een goed gesprek en sportief dat Asscher meedeed.

INH.30CL | 02-06-16 | 23:53

-weggejorist-

NOMALI | 02-06-16 | 23:53

@Lewis | 02-06-16 | 23:47
Ik had het onder andere tegen jou.

VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 23:52

@Lewis | 02-06-16 | 23:40
Ik val over je heen. Die man kan werkelijk niks. Het typetje dat vroeger bij Kinduren voor Kinduren mee mocht doen omdat pappie bij de Regie werkte. Compleet los gezongen van de werkelijkheid. Geen intellectueel, met zijn gekochte UvA-titel. PvdA Trash.
vignette4.wikia.nocookie.net/laureland...

Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:52

@ VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 23:46
Ha, u kent uw klassiekers, heel goed.

Lewis | 02-06-16 | 23:47

Jezus, Asscher veegt de vloer aan met Roos. Belabberde vragen Jan...

sjonsjon | 02-06-16 | 23:46

WTF is er met de reaguurders hierboven aan de hand? Snap out of it! Niet luisteren naar Grima Slantong!

VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 23:46

Ik ben het trouwens met Asscher eens als het gaat om mensen met respect bejegenen. Merk het op Twitter bijvoorbeeld - als je mensen consequent fatsoenlijk benadert, binden ze heel vaak bijna als vanzelf in.

Lewis | 02-06-16 | 23:45

30 minuten aangehoord. Toen vond ik het wel genoeg gladde aal beetje gemakkelijk gezwam. Diegene die het meest (feitelijk met de dood) bedreigd wordt en dat al jarenlang plus de meest weerzinwekkende cartoons en scheldpartijen al dan niet racistisch (blond is per definitie verdacht, extreem rechts en neonazi) over zich heen krijgt is met afstand de Hr Geert Wilders.
Dat niet afkeuren, komt me het toppunt van PVDA hypocriet zijn. Sterker nog de PVDA man gooit er nog een extra demoniseer uitspraakje overheen. PVDA 0 zetels de volgende verkiezingen. Dit is met afstand de landverraad partij van Nederland.

dijkbewaker | 02-06-16 | 23:44

Door zo'n clubje mocro's weer eens voor 'k*****homo' worden uitgemaakt, moet ik dan 'de dialoog' gaan beginnen? Ach man, ze lachen zich kapot.

beerboeloe | 02-06-16 | 23:43

deechteprins | 02-06-16 | 23:20
Kijk, dat dacht ik toen ook. Alleen in andere bewoordingen. Waarom zou niemand haar haar mogen zien, die aangifte komt doen?

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 23:42

-weggejorist-

kornelis prul | 02-06-16 | 23:42

@Yoshidepossi | 02-06-16 | 23:25
.
Nee joh, volgens Judith Sargentini kan dit helemaal niet waar zijn.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:41

Nog niet afgekeken, maar toch de complimenten alvast voor een keer een ander soort gast. Ook dan maar de complimenten voor Asscher om daar te gaan zitten.
.
Anyway, op een gegeven moment gaat in het filmpje over dat we iedereen 'normaal en gelijk behandelen'. In gutmenschsprache betekent dat dat je normaal lief bent naar anderen en een gelijke behandeling betekent dat ook al is iemand een complete idioot met verwerpelijke culturele en religieuze opvattingen, dan moeten we ze nog steeds lief doen. Er is wat te weinig "Of je nou wit, paars, geel of zwart bent, iemand die meent dat ik dood moet omdat ik het fijn vind om anderen mannen in hun kont te neuken, die doet gewoon niet meer mee".

adanteh | 02-06-16 | 23:40

Val gerust over me heen, maar ik mag Asscher nog altijd graag. Ook tijdens dit gesprek vind ik hem in elk geval zichzelf en integer. Ik vind hem deugen. Ik zou werkelijk willen dat meer gutmensen waren als hij.
(Wat niet wegneemt dat ik het inhoudelijk vrijwel in alles eens ben met Roos.)
Verder: doe dit alsjeblieft vaker, Jan: iemand uitnodigen die qua denkbeelden verder van je af staat, dat maakt het interessant.

Lewis | 02-06-16 | 23:40

Het eindeloos vermoeiende relativisme van links andermaal bevestigd

beerboeloe | 02-06-16 | 23:40

@notamused | 02-06-16 | 23:35
Asscher is niet dom, heeft een joodse achtergrond, weet dus wat er kan gebeuren, en dan nog houdt hij deze mensen uit de wind. Ik begrijp ook niet wat hem bezielt, maar wat ik wel weet is dat Asscher de vijand is.

VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 23:40

PVDA wil mensen brainwashen met hun kromme gedachten.

ET007 | 02-06-16 | 23:39

@supremacy1991 | 02-06-16 | 23:33
Mensen worden tegenwoordig gevoed met overgevoeligheid vandaag de dag.
We worden sponsen van aangepraat, onredelijk leed en ellende, de hele eeltlaag wordt er dagelijks afgeschuurd, het is verdomme net de kleuterschool.
.
@@TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:21
dat wijf met die bril die achter dat blauwe t shirt aanloopt is volkomen geschift, die ziet echt in alles racisme en noemt zichzelf feminist, ook nog.

Crufty | 02-06-16 | 23:38

@Crufty | 02-06-16 | 23:29
Dat is waar, en met kroonprins Cohen ging het puntje bij paaltje ook al snel fout. Hopelijk bij Abu Taleb ook, al vrees ik dat hij veel zetels gaat binnenhalen met stevige teksten (als hij het stokje van Samsom overneemt dan).

pluk-87 | 02-06-16 | 23:38

Dikke kans dat ik werd weggejorist door te stellen dat Jan Roos een beetje achterloopt, en daardoor zich niet kon verdedigen in dit GOP. Mja... doet mij nix, ik heb een safe space. (een kast zoals). www.youtube.com/watch?v=Z11kpkf2c7c

TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:36

Ik denk niet dat Ascher in staat is een vijand te herkennen, ook niet als die vijand zegt zijn vijand te zijn, en zelfs niet als die vijand al bezig is met allerlei typisch vijandelijke praktijken, zoals moorden, verkrachten, aanslagen plegen, zoeken naar steeds meer invloed, zoeken naar steeds meer macht, enzovoort. In de wereld van Ascher lijken verschillen in cultuur en wereldbeschouwing niet te bestaan, of lijken die helemaal niet te mogen bestaan of worden ze hardnekkig ontkend te bestaan. En dat maakt dit type politicus heel gevaarlijk in een wereld die bol staat van diepe en zeer tegenstrijdige verschillen tussen culturen en wereldbeschouwingen, verschillen ook die we in de afgelopen decennia ijverig hebben geïmporteerd en waarvan we kunnen verwachten dat die onze samenleving zullen splijten in elkaar bestrijdende kampen. In de beginselverklaring van de Verenigde Naties, die ook door Nederland is getekend, is opgenomen het streven de komende generaties te behoeden voor de gesel van de oorlog. Maar met het importeren van de islam heeft men precies dat juist niet gedaan, want heel de islamitische doctrine is ingesteld op het voeren van oorlog tegen andersdenkenden.

notamused | 02-06-16 | 23:35

-weggejorist-

supremacy1991 | 02-06-16 | 23:33

Neen ik ga er niet naar kijken.

drs. P | 02-06-16 | 23:33

@Glasgow Argus | 02-06-16 | 22:35
Welcome back, overigens.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:30

Crufty | 02-06-16 | 23:18
Idd. Fuck de blanken :-)

Dr. Frambozenjam | 02-06-16 | 23:30

@pluk-87 | 02-06-16 | 23:24
Job Cohen was ook altijd zo'n schatje; het type zachte heelmeester.
Ondertussen krijgen we een lesje 'beschaafd de dialoog aangaan' van Asscher, terwijl hij verwacht dat we de dialoog aan gaan met mensen die daar in het geheel niet op zitten te wachten, die rammen gewoon door met hun koranversen en andere prehistorische onzin. Of vinden hun pigment van meer waarde en belang dan een onderbouwde mening.
.
@TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:21
leuk weggejorist linkje trouwens. Milo is super.

Crufty | 02-06-16 | 23:29

De meerwaarde van GS voor de zoveelste keer bewezen... zo,n interview zie je nergens anders. Die Asscher denkt er goeie zaken mee te doen, maar hij geeft met al zijn regenteske redelijkheid helemaal aan waarom zijn visie en zijn partij, totaal niet meer zijn opgewassen tegen de uitdagingen van deze tijd: de machtsuitbreiding van moslims op werkelijk alle niveau,s. Van het afdwingen van voorkeursbehandeling door te klagen, tot het opdringen van de islam door geweld. Daar zijn in NL echt andere bestuurders voor nodig.

Rest In Privacy | 02-06-16 | 23:28

en dan nog dit:

ISIS aanslag in Düsseldorf verijdeld; twee verdachten als 'vluchteling' naar Duitsland

Dusseldorf Altstadt
In Duitsland zijn 3 leden van een ISIS-terreurcel opgepakt, aldus het federale Openbaar Ministerie. Ze zouden samen met een vierde verdachte die vastzit in Frankrijk van plan zijn geweest een terreuraanslag te plegen in het centrum van Düsseldorf.
De vier verdachten zijn allen Syriërs. Saleh A. und Hamza C. reisden in 2014 in opdracht van de ISIS-leiding van Syrië naar Turkije. In 2015 reisden ze, vermomd als vluchtelingen, via de Balkanroute naar Duitsland. Een van beide zou zijn gearresteerd in een AZC in Brandenburg. De twee haalden een andere Syriër Mahmood B. over om aan hun plannen mee te werken.
Abd Arahman A. was al in 2014 in Duitsland en was eerder actief als springstof-expert voor Al-Nusra.

Yoshidepossi | 02-06-16 | 23:25

-weggejorist-

kornelis prul | 02-06-16 | 23:25

Uitgescholden worden voor zwarte piet is vast net zo vervelend als uitgescholden worden als roodharige voor vuurtoren, maar om nou te eisen dat alle vuurtorens hun lichten uitdoen

Wijnruit | 02-06-16 | 23:25

Ik hoop het want Feminism Is Cancer. Maar ik heb nog geen goed topic gezien van de geenstijl mensen die ik zo fabulous vind ;) www.youtube.com...
TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:12
--------------
Hier is een uitleg waarom feministen en social justice warriors zich gedragen als agressieve "mental patients"

www.youtube.com/watch?v=SUhc3Kv4ieE

mysteryposter | 02-06-16 | 23:25

Jammer dat Ebru Umar niet voorbij kwam bij het stukje; journos vervolgen doen we niet in NL, maar uitleveren aan een dictator, dat hangt een beetje van de vluchtelingenstroom af. Redelijk gesprek, volgende keer met een jurist praten ter voorbereiding heer Roos

mundusvultdecipi | 02-06-16 | 23:25

Ik moet zeggen, Asscher is wel echt een hele aardige man. Alleen jammer dat mede door zijn ideeën het land naar de afgrond gaat (met als belangrijkste oorzaak de eindeloze massa-immigratie.

pluk-87 | 02-06-16 | 23:24

Lodewijk liegt, die zogenaamde Marokkaanse buurtbewoners die tegen het in de fik steken van auto's zijn, waren op 1 hand te tellen in dat schamele demonstratietje.
Ondertussen vliegen er door heel NL auto's in de fik, aan de lopende band, gewoon omdat we ineens stikken van de pyromanen, toevallig geheel gelijk met de oproep hiertoe door de islamisten van IS.

Crufty | 02-06-16 | 23:23

@TriggerSafeSpace

-weggejorist- (wegens Milo link)

GS zit bovenop het verdedigen van VVM.

TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:21

@Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:58 tja ik werk niet bij de Politie.. ken er wel een aantal. Hek zal van de dam zijn als je iedereen maar in een outfit naar keuze ten arbeid laat verschijnen. Ik vind het ook teambelang ondermijnend. Dus onwenselijk.

deechteprins | 02-06-16 | 23:20

@supremacy1991 | 02-06-16 | 23:14
Ik vind dat ik, als kankerlijer, wie dan ook kankerlijer mag noemen, medepatiënt klinkt zo lullig.
En wie mij uitscheld voor kankerlijer, die scheld niet, die heeft gelijk.
We moeten niet zo zeiken over woordjes, schelden doet geen zeer, behalve als je er voor kiest eronder te gaan lijden.

Crufty | 02-06-16 | 23:18

Dus blankmans moet wel afstand nemen van een uitzwaaipagina, maar waag het niet moslims te vragen afstand te nemen van islamitisch terreur.
:)

Crufty | 02-06-16 | 23:15

Goed gesprek!

skuldelev | 02-06-16 | 23:14

-weggejorist-

supremacy1991 | 02-06-16 | 23:14

Jan snapt het...
Lodewijk wil het niet snappen...

duitse herder | 02-06-16 | 23:14

@Glasgow Argus | 02-06-16 | 22:35
.
De linkse Amsterdamse stadsadel zit echt lekker beschermd in diep Zuid blank te wezen:
politiek.tpo.nl/2016/03/27/zo-woont-as...

De familie van Thijn, moeder Asscher, Wibaut, Bertus Hendriks en Mensje van Keulen. Allemaal Vara/Vpro/NPo waar geen asielzoeker welkom is. Gadver, wat is het toch vuil tuig.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:13

"Vind je 'm zelf grappig?"
Dat wordt de norm voor de VVvM?

Crufty | 02-06-16 | 23:12

@Mark_D_NL Ik hoop het want Feminism Is Cancer. Maar ik heb nog geen goed topic gezien van de geenstijl mensen die ik zo fabulous vind ;) www.youtube.com/watch?v=w3hQlskyVBQ

TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:12

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:58
Over zijlussen gesproken.

Gerard Leeflang | 02-06-16 | 23:09

Nou, dat viel niet mee. Een half uur zalvend gewauwel van Asscher. Op een gegeven moment dwalen mijn gedachten toch af, ik heb eigenlijk maar één zin onthouden, mensen zijn geen mosselen. Dat neem ik dan toch maar weer mooi mee. Verder snap ik niet dat twee mannen als Roos en Asscher samen vijftien minuten over DENK en SS gaan zitten praten. Mijn hemel geef die idioten toch niet zo'n podium. Asscher heeft toch ook wel wat anders te doen dan het verdedigen van deze sneue types?

catomar | 02-06-16 | 23:07

5 december staat tot slavernij als 5 mei staat tot oorlog?

Neut | 02-06-16 | 23:06

toch wat discriminatie betreft: als je een keer een groep Finnen tegenkomt op straat en ze slaan je in elkaar dan moet je de volgende keer de groep Finnen ontwijken: dat is gezond verstand, geen discriminatie.

Komt er een Fin solliciteren: dan moet je hem als individu beoordelen op je functieprofiel of wat voor criteria je ook stelt; niet op afkomst anders is het echt discriminatie.

Ik kan het niet mooier maken...

watnouwatnouwatnou | 02-06-16 | 23:06

Pats, pats, pats --> Pang!!
ProAsfalt | 02-06-16 | 21:49
Nog een paar maanden, opa, dan kun je in de AOW met je WOII gelul.

maar goed on topic;
prima interview. inderdaad 1 valse PVV opmerking van Ascher.
maar dat is nodig om zelf niet van zijn geloof te vallen dat zijn verlichte partij de objectieve waarheid in pacht heeft en de juiste politieke multicul-policor stelling inneemt. helaas voor hem - en voor ons allen vermoed ik - is de tijdgeest al lang uit de fles en is dit (fijne morele hoogstandje) politiek een achterhaald standpunt.

kaasfondue | 02-06-16 | 23:05

@TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:00
Milo zal nog vaak gepost gaan worden hier.

Mark_D_NL | 02-06-16 | 23:04

Ik kan het niet verder aan. "Mensen die ieder jaar in winkels worden aangesproken op: He dat is Zwarte Piet". Wat een geloel.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 23:03

-weggejorist-

TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 23:00

Gewoon inlijsten die rattencartoons, zie het als een eer. Een geuzencartoon.

Crufty | 02-06-16 | 23:00

Ik miste de vraag aan Asscher of hij het ook niet in het belang van de goedwillende en hardwerkende allochtonen vond om het in ASO-bakken rondrijdende drugsdealer-gespuis eruit te zeven. Het woord Mocro of Turk vermijdt ik in deze maar even omdat dat zou kunnen leiden tot een aangifte van SS en de DENKers.

Verder vond ik Asscher nog veel te veel de intenties van de democratie verbuigen en plooien naar een vorm die mij, als oudere NL-er, niet aanstaat. Zijn vastgeroeste zienswijze laat veel te veel ruimte voor de activiteiten van de democratie ondermijnende elementen en hij overziet of wil niet overzien wat de gevolgen daarvan zijn. Het zal hemzelf en zijn achterban allemaal wel heel 'principieel' overkomen maar daarmee is de werkelijke democratie (vrijheid, gelijkheid en broederschap) echt niet gebaat.
Conclusie? We modderen gewoon verder tot de afgrond.

Nelis SplitBloes | 02-06-16 | 22:59

deechteprins | 02-06-16 | 22:54
Ik moest ineens denken aan het meisje dat ongeveer 15 jaar geleden achter de receptie van het politiebureau in Tilburg werkte. Netjes in uniform met bijpassende politieblauwe hoofddoek. Heb me toen al afgevraagd, wie daar toestemming voor had gegeven, gezien de hoofddoek niet tot het standaard politiepakket behoorde.
Zou ze er nog werken?

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:58

Jan, die Asscher heeft het denkproces van een vrouw, niet rechtlijnig maar met zijlussen. Dus train jezelf niet te laten meevoeren en afleiden door op een zijspoor te worden gezet want de gesprekspartner gaat dan bepalen wanneer je op zijn hoofdspoor wordt gezet en dan verlies je de discussie.
Dus disregard die shit en focus jezelf op de hoofdlijn, jouw hoofdlijn en dan win je zelfs van zo een gladde aal.
Het is een academisch geschoold iemand, dus met jouw boerenverstand prik je daar zo doorheen en vooral niet te beschaafd zijn, dat is een Asscher ook niet al lijkt dat wel zo.
Ga voor de kill.

Gerard Leeflang | 02-06-16 | 22:56

Begrijp niet wat er mis is met een Uitzwaaidag?
Doen/deden we bij Oranje ook.
En Sinterklaas.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 22:56

Tsja...

HdJ& | 02-06-16 | 22:56

Trots zijn op je pigmentcount per inch, be my guest, als ik het maar niet serieus hoef te nemen.

Crufty | 02-06-16 | 22:54

Toch een behoorlijke kras op de langspeelplaat. Naald bleef haken bij hoofdoekjes niet in dienst nemen mag, maar hoe we dat in NL gaan doen moet nog even bekeken worden.. plaat afgezet. Kut geluid. Geen happy end?

deechteprins | 02-06-16 | 22:54

Sylvana, mag die wel op t zelfde bankje als de mannen van DENK zitten?
Of moet ze, als empowervrouw, dan even achterin plaats nemen?
Want dat was het probleempje toch , bij de PvdA met deze islamisten?
En nu worden ze niet eens meer geremd door die vent in die vieze trui.

Crufty | 02-06-16 | 22:52

Mark_D_NL | 02-06-16 | 22:50
Oohh, best wel gemeen eigenlijk. Foei.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:52

Het hele filmpje gekeken, gewikt en gewogen, en vind Sylvana nog steeds een ontzettende zeurnegerin.
Waar kan ik die witte 'R' voor op mijn jas nu ophalen?

Jackanders | 02-06-16 | 22:52

Polarisatie weet je nog..

Neut | 02-06-16 | 22:52

ProAsfalt | 02-06-16 | 22:49
Verblind door haat jegens de Beul Jetta Kleinsma, door mij liefkozend Manke Nelis genoemd, heb je kennelijk mijn punt gemist.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:51

-weggejorist-

soldier-of-fortuyn | 02-06-16 | 22:51

Een goed gesprek. Zo mogen er van mij meer volgen.

soldier-of-fortuyn | 02-06-16 | 22:51

'Als je niet wit bent'... zeg Dhr Asscher rond 2.44. En hij doelt hier op doctrine overgenomen uit de BLM movement...(white privilege, white guilt).

TriggerSafeSpace | 02-06-16 | 22:50

@Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:48
Ik had begrepen dat Asscher ook goed Duits spreekt. Van zijn Opa geleerd.

Mark_D_NL | 02-06-16 | 22:50

Asscher kiest een aantal keer behoorlijk onvoorwaardelijk de kant van de racismeroepers. En hij toont nul begrip voor de zorgen, ergernis en groeiende onvrede van de belastingbetalende Nederlandminnende burger.

En daarmee diskwalificeert Asscher zich als 'vice-premier van alle Nederlanders'. Als ik deze man over "verbinden" hoor praten slaat de retrograde peristaltiek overal in mijn lichaam toe.

Professor Superhirn | 02-06-16 | 22:49

@Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:42
De topic is Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Werkgelegenheid.

Dan hoort hakken erbij, inclusief of vooral op de Beul Jetta Klijnsma (PvdA = Partij van de Arbeid = Partij van dwangArbeid) om reden dat zij onder het bewind staat van Lodewijk Asscher die expliciet of impliciet goedkeuring verleent aan het achterlijke dwangarbeid ingevoerd door de Beul Jetta Klijnsma (PvdA = Partij van de Arbeid = Partij van dwangArbeid).

ProAsfalt | 02-06-16 | 22:49

Dus een kind uitschelden voor zwarte piet is racistisch, maar hoerrrr, gristenhond en vuile aap uit de mond van een hoofddoek of jurkbaardmans , daar moet je gewoon tegen kunnen, want dat kwetst niet, dat is gewoon een uiting van cultuur van de zandratten.
Wees blij dat ze Nederlands spreken, het zijn onze 'Nederlanders' ! Trots op ze! He Asscher?! Als ze maar op je stemmen.

Crufty | 02-06-16 | 22:49

stutz | 02-06-16 | 22:43
Trouwens, weet je wie er ook zo goed Engels kan spreken? Timmerfrans, ook PvdA, en kijk wat hij in het Engels allemaal loog en nu nog zegt.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:48

Ah eindelijk een gesprek van Jan met iemand die het niet met hem eens is.
Jan was goed scherp en vond het een leuk stukje 'tv'. Graag meer van dit soort gesprekken.

Meneert | 02-06-16 | 22:48

Grappig zurig mannetje, die Lodewijk. Slikt veel kalmeringstabletten, zo te zien. Vanwege een moeilijk te controleren explosief karakter, waarschijnlijk. Gelukkig is alles van voorbijgaande aard. Ook Lodewijk zelf. Hij zal huilend als een baby richting coulissen gaan, na de confrontatie met een zelfverzekerde onwrikbare Aboutaleb, wiens politieke antenne hyper-sensitief is.

isitsoornot | 02-06-16 | 22:48

Op 8.27 ben ik gestopt.
Wat een goedmens gelul.

gentle giant | 02-06-16 | 22:46

stutz | 02-06-16 | 22:43
Een slapgekookt ei zal wel een zachtgekookt ei moeten zijn? Verder heb je gelijk. De familie Asscher heeft al een hele rugzak overgehouden aan de oorlog.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:46

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:39
Abu' taleb en Asscher. Mooie keuze. Een moslimbroeder en een slang.

Glasgow Argus | 02-06-16 | 22:44

Onlangs was Asscher in Buitenhof en viel het me op dat hij uitstekend Engels sprak. Dat is volgens mij het enige waarvoor hij te prijzen is. Verder vind ik het een ongelooflijke over het paard getilde (vanwege zijn 'nest': het prestigieuze joodse Asscher geslacht van voornamelijk juristen - moest en zou Lodewijkje minister worden) nul en lul met zijn zalvende, huichelachtige prietpraat op kleuterschool niveau.
In Duitsland heet iemand als Asscher een "Weich-ei"- een slapgekookt ei!

stutz | 02-06-16 | 22:43

ProAsfalt | 02-06-16 | 22:38
Zelf denk ik ook dat het je eigen schuld is.
.
Nee hoor, geintje. Maar je zit ook elke dag ook zo te hakken op die manke Nelis. We willen graag dat je mee blijft doen en gewoon reageert op de topics en niet op Manke Nelis.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:42

Ik snap dat het PvdA dissidenten zijn maar je gaat Rutte toch ook niet eindeloos uithoren over de PVV en Geert Wilders omdat Geert een VVD dissident is?
Mastermattie | 02-06-16 | 22:35
.
Wat een kromme vergelijking zeg. Wilders is al ELF jaar(!) geleden vertrokken bij de VVD terwijl Denk nog maar kort geleden de pvda heeft verlaten.

Lupuslupus | 02-06-16 | 22:42

Blijven oefenen Jan, deze is glad en glipt continu door je vingers.

VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 22:39

Glasgow Argus | 02-06-16 | 22:35
Abutaleb en Asscher. Als die 2 gaan voor het leiderschap van de PvdA dan komen ze, ieder voor zich, niet verder dan mooie vergezichten schilderen die wij als kiezer zouden willen. Maar we willen ze allebei niet. Geen vergezichten maar harte realpolitik. Geen Asscher of Abutaleb. En uit onze reacties blijkt al dat Samsom compleet afgeschreven is.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:39

@lingo star | 02-06-16 | 22:17
Het gaat er niet om of ik een obsessie heb jegens Jetta Klijnsma (PvdA = Partij van de Arbeid = Partij van dwangArbeid) maar om hoe de maatschappij tegenwoordig met werklozen meent te moeten omgaan inclusief de meeste reaguurders.

Een aantal weken geleden was een Amsterdamse Bijstandsgerechtigde op Radio 1 en die verwoorde het perfect: vroeger was werkloosheid een probleem voor de maatschappij. Tegenwoordig is werkloosheid je eigen schuld (hetgeen natuurlijk statistisch gezien bullshit is).

ProAsfalt | 02-06-16 | 22:38

De overheid als werkgever is nota bene de grootste discriminator met zn voortrekkerij van vrouwen en allochtonen. Of is dat soms geen discriminatie?!

Lupuslupus | 02-06-16 | 22:38

Heb het geprobeerd, maar na 3 min. weggeklikt. Terecht, afgaande op bovenstaande comments.

Benoite | 02-06-16 | 22:38

Oei, Jan zat even in de rats toen Lodewijk begon over 'klaagneger'.

Captain Pervert | 02-06-16 | 22:37

Gegeven het feit dat ik nooit PvdA zal stemmen vind ik wel dat Lodewijk hier een aantal goede puntjes heeft.
Ik snap alleen niet waarom Jan door blijft gaan over DENK. Die vragen zou 'ie aan de poppetjes van DENK zelf moeten stellen.
Ik snap dat het PvdA dissidenten zijn maar je gaat Rutte toch ook niet eindeloos uithoren over de PVV en Geert Wilders omdat Geert een VVD dissident is?

Mastermattie | 02-06-16 | 22:35

Asscher doet me vooral denken aan Ed van Thijn. Ook zo' n mooiprater. Een gladde jongen zonder moraal die altijd anderen de maat neemt.
Als wethouder in Amsterdam een enorme bende achtergelaten. ProAsfalt legt iedere keer de vinger op de afbraakpolitiek van sociale zaken onder het bewind van deze kroonprins. Ook daar blijft een puinhoop over en Asscher kijkt om zich heen naar een veilig heenkomen. De DENK revolutie kan nog een vuile bom onder zijn weg naar de uitgang gooien, wanneer aub' taleb op de troon gehesen wordt die Lodewijk de zijne denkt te zijn. Gokken op de verkeerde richting, voor een Asscher historisch geen onbekende actie. Net zo' n ruggengraatloos wezen als zijn basisschoolgenoot mark Rutte. Tijd voor nieuwe leiders.

Glasgow Argus | 02-06-16 | 22:35

Ik haak af nog nooit zulk achterlijk gelul gehoord een ding staat voor mij vast onder de PvdAllochtonen gaan we zwarte piet inruilen voor het Suikerfeest.
Wat onze cultuurverrijkers opvoeren staat ergens voor en is een overtuiging en zwarte piet is een vorm van racisme want kleine donkere kindertjes worden in de supermarkt al uitgemaakt voor zwarte piet en dat is echt zielig!!!!!

Toontje-lager | 02-06-16 | 22:34

ik haal me neus op en slik die klodder eens door. oh ja,.. dit intervieuw; Leuk dat je 'm voor de camera kreeg Jan en co. Ik kijk uit naar de verkiezingen. Hup GS!

horsteknots | 02-06-16 | 22:32

Ik vind je rood-wit-blauwe pak ontzettend smaakvol, Lodewijk Asscher. Alleen trap ik niet in je subliminale boodschap.

VerenigingVanDieven | 02-06-16 | 22:30

Ik kan niet anders zeggen dan dat Asscher in dit gesprek behoorlijk wat punten scoort en dat Roos zich bijster slecht weert.

Fridtjof | 02-06-16 | 22:30

Snizzle wizzel dizzel... Sterk interview Jan. Maar blijft 1-1 in deze. Anders dan je deed met J. Cohen.. Stond je 3-0 voor..
Maar ik zelf kreeg het gevoel in eerste instantie dat Jan bevooroordelend zijn mening gaf, maar chapeau dat was niet zo, in de zin van journalistiek is het begrijpelijk deze vragen opgebouwd uit media-observatie een sterk weerwoord en generiek de strijd aan te gaan. Zo nu en dan kwam een beetje een genuanceerde persoonlijke beleving van Jan ter sprake.. Nogmaals Top interview.

Dr. Frambozenjam | 02-06-16 | 22:29

Het is een 'objectief feit' dat Asscher zich overal uit probeert te lullen en dat dat hem niet lukt. Toch jammer dat Asscher niet werd geconfronteerd met het racisme van 'positieve discriminatie' (een oxymoron van de bovenste plank) waar hij als minister voor verantwoordelijk is, en strafbaar voor zou moeten zijn.

Fadz | 02-06-16 | 22:29

Goed gesprek.
Jan was in vorm en Asscher heeft een realistischer kijk op zaken dan ik dacht.

Paulus de Bk | 02-06-16 | 22:28

Asscher liegt dat hij barst door te beweren dat de PVV alle moslims over 1 kam scheert. Geert heeft tot in den treure gezegd - publiekelijk - dat moslims die gewoon meedoen in ons land, welkom zijn.
En Jan Roos laat Asscher er gewoon mee wegkomen.
Lupuslupus | 02-06-16 | 22:08

Dat viel mij ook op, hij zei het heel erg 'tussendoor,' het zou je bijna niet opvallen, maar wat de PVV volgens mij heeft gezegd is dat dat onderscheid niet te maken valt.

iB€€R | 02-06-16 | 22:26

Dus moet een werknemer zegen:

Dat hij geen problemen heeft met mensen met een andere huidskleur, maar het liefst geen kleding of andere dingen wenst wenst die een religieuze betekenis hebben.

Rene046 | 02-06-16 | 22:25

-weggejorist-

Bar&Boos | 02-06-16 | 22:25

De tussenstand na 10 minuten kijken is zoals verwacht: wij moeten bukken voor hun. We moeten ons vooral voorstellen hoe alles wat wij doen, vinden en vieren is voor het nageslacht van onze vroegere roeispaanbedienden. En zonder dat ik bij zwarte piet denk aan een neger mag ik wel weggezet worden als een racist.

Leptob | 02-06-16 | 22:24

De mof vond en de moslim vindt een intelligente academicus als Asscher een useful idiot.
Kellner, ein Dunkel Weizen bitte!

Gerard Leeflang | 02-06-16 | 22:23

Ik vond dit een goed gesprek eigenlijk. Asscher was weer helemaal Asscher en die babbelt maar door als een kabbelende beek. Ik maakte uit dit gesprek 2 dingen op:
1. Asscher heeft vertrouwen in de pers. Dan ben je wel al heel lang van het padje OF je hebt de pers in je zak.
2. Asscher is totaal ongeschikt als partijleider of politicus. Het is een typische bestuurder. In de 2e kamer gaat hij dezelfde kant op als Cohen, die ook geen debat kon voren, laat staan winnen.

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:22

Conclusie: Onderaan de streep blijft 'ie een linkse wegkijkert.

iB€€R | 02-06-16 | 22:22

Vervelend is, dat "wij" wel bereid zijn tot redelijkheid, maar dat "zij" onze maatschappij zo volledig ruïneren.
Door gematigdheid werd het Romeinse rijk verslagen door Barbaren (=Berbers)

Bolhoed | 02-06-16 | 22:20

Bord voor z'n kop of politiek correct....

a4p | 02-06-16 | 22:19

Asscher kan lekker babbelen. Maar daar is alles mee gezegd. Asscher heeft weinig authentieke kwaliteiten die sterk genoeg zijn om de PVV met open vizier te bestrijden. Vandaar gooit hij er weer een leuk klein PVV bash momentje in. Geen hoogvlieger die Asscher.

Mark_D_NL | 02-06-16 | 22:18

In een aantal punten kan ik me wel vinden maar het draaien en heel selectief antwoord geven op de wat "zwaardere" vragen, daar kan ik niet zo goed tegen.

Mastermattie | 02-06-16 | 22:18

En maar lullen over DENK en niet over die F$#^% P.v.d. Allochtonen Asscher en hun K belijd.
Hoe snel kunnen wij NL naar de kloten helpen
Triest Jan, zonde van je tijd.
Lullen over een fuck turken stelletje.
What a waste off time..

Carpe@diem | 02-06-16 | 22:18

ProAsfalt | 02-06-16 | 21:49
Volgens mij bent u geobsedeerd door Jetta Klijnsma. Niet doen, haar niet te dichtbij laten komen in uw gedachten. Dat is schadelijk voor u.

Rest In Privacy | 02-06-16 | 22:17

T blijft mijn bloedgroep niet, maar waar t ging om discriminatie en respectvol communiceren vond ik Asscher wel wat punten scoren. Leuk dat dit ook zo uitgezonden werd. Verder blijf ik hem wantrouwen, dat wel.

BlowingBubbles | 02-06-16 | 22:17

En waarom zit Asscher weer niet op een hoge ladder? Hoogtevrees?

Graaf van Egmont | 02-06-16 | 22:16

Die Lodewijk Asbak begint al net zo te (ver-)draaien als z'n broeder in het kwaad Mark R.

paost712 | 02-06-16 | 22:14

Goed interview en ondanks mijn gezonde PVDA haat vind ik dat Dhr Asscher hier best goede opmerkingen had. Vooral de opmerking over het woord klaagneger wat Jan gebruikte vond ik een goed punt. Het is maar goed dat deze man niet aan het roer van de PVDA staat anders had de partij nog wat zetels erbij gehad.

w00tz0r83 | 02-06-16 | 22:12

Mean Dean | 02-06-16 | 22:04
Ik ben een relatief jonge, succesvolle ondernemer. Ik hou van mooie, dure auto's. En ik ben blank.

En ja, ook ik ben weleens aangehouden om uit te leggen wat ik in die auto deed. Nee, dat vind ik helemaal niet raar en ik werk er graag aan mee. Profiling heeft namelijk nut.

Heau even | 02-06-16 | 22:11

Asscher liegt dat hij barst door te beweren dat de PVV alle moslims over 1 kam scheert. Geert heeft tot in den treure gezegd - publiekelijk - dat moslims die gewoon meedoen in ons land, welkom zijn.
En Jan Roos laat Asscher er gewoon mee wegkomen.

Lupuslupus | 02-06-16 | 22:08

Scuzi ... staat het Asscher gebouw niet leeg. Daar kunnen nog heel wat ausländers komen logeren

Centauri3 | 02-06-16 | 22:07

Wie heeft eigenlijk ooit gezegd dat alleen gekleurde jonge gasten met een auto van 2 ton worden aangehouden?
1. Rijden blanke jonge dealers nooit in een dure auto's (want die snappen ook wel dat dat opvalt)?
2. Vinden ze een auto van 2 ton niet nodig want minder statusdrang?
3. Worden ze relatief net zoveel aangehouden maar hoor je daar nooit iets over?

Mean Dean | 02-06-16 | 22:04

Kunnen jullie van Geenstijl eens goede camera's kopen, het beeld is zo krom als een hoepel. Wat moet SS weer een natte doos hebben nu het weer over SS gaat.. pff

Crematorium-de-Asbak | 02-06-16 | 22:04

Top interview. Sportief van Asscher om mee te werken.

Ik durf zelfs wel te zeggen: "Jan Roos is een van de beste interviewers van het land en hij is er altijd bescheiden onder gebleven."

Prof. D.A.H. Vintik | 02-06-16 | 22:03

Wat een verschrikkelijk slechte vragen, Jan.

Panos88 | 02-06-16 | 22:01

Oei Asscher zei even 'verkeerde wijk'. Wow!

Hartgrond | 02-06-16 | 21:59

Ik had alleen gekeken als in de nationale pers was gekomen dat Asscher zich geschoffeerd had gevoeld door Roos. Ik kan geen half uur naar die sijsjeslijmers kijken en luisteren.

Ruud5 | 02-06-16 | 21:58

Ik had alleen gekeken als in de nationale pers was gekomen dat Asscher zich geschoffeerd had gevoeld door Roos. Ik kan geen half uur naar die sijsjeslijmers kijken en luisteren.

Ruud5 | 02-06-16 | 21:58

Asscher is ok.. oy vey, oy vey.

Slogra | 02-06-16 | 21:57

30 minuten Partij van de Afgrond? Nee, sorry. Beetje teveel van het goede, is het niet?

padbuffel | 02-06-16 | 21:57

Een gesprek op niveau met Lodewijk Asscher? Dat is hetzelfde als een masterclass atletiek met Lucille Werner.

Kapitein Stijlvol | 02-06-16 | 21:56

Ik kan die Asscher niet aanzien. Sorry. Wat een gladde aal.

Lauwe Koffie | 02-06-16 | 21:52

Half uur naar een socialist luisteren, dacht het niet.
Of praat roos weer tegen zichzelf? Dat trek ik ook niet.

compitaal | 02-06-16 | 21:52

Wat zegt ie nou op 1.34 u al? Zwarte Nederlanders??? Meneer Ascher, u gaat toch niet zomaar in die pleps-algemeen-taalgebruik-en-derhalve-juist-geen-racisme valkuil lopen?

JoyCee | 02-06-16 | 21:52

Lodewijk Asscher (PvdA = Partij van de Arbeid = Partij van dwangArbeid), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een slim gastje, hoger in rang dan een staatssecretaris.

Want het te werk stellen voor nop van bijstandsgerechtigden besteedt hij uit aan de Beul Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, (PvdA = Partij van de Arbeid = Partij van dwangArbeid) zodat de bazen er met de poen vandoor kunnen gaan op kosten van de belastingbetalers en de meeste reaguurders vinden het nog goed ook.

Hoe noem je zo'n iemand als Asscher? een opper-Beul? Zeg maar zoiets als Jetta Klijnsma er niet uitkomt met haar zweepje dat dan Lodewijk Asscher (PvdA = Partij van de Arbeid = Partij van dwangArbeid) eraan komt zetten en de dwangarbeider met één welgemikt schot de wereld uitruimt onder toeziend oog van de andere dwangarbeiders? Vond dit ook niet plaats in de Tweede Wereld Oorlog onder de bezetting van de Duitsers en de Japanners?

Pats, pats, pats --> Pang!!

ProAsfalt | 02-06-16 | 21:49

ff kijken wat ie te liegen heeft

Gerard Leeflang | 02-06-16 | 21:48

Het is voor me heel erg moeilijk naar deze man nog te kijken, laat staan aan te horen. Sorry Jan, ik kwam niet verder als 5 minuten!

Mr_Pikibelly | 02-06-16 | 21:47

Sorry ik houd dit niet 1/2 u vol, wat een ontzettende blije eikel die Asscher

schoneslapert | 02-06-16 | 21:47

Opvallend, ik zit een keer NIET in de neusgaten van Jan te kijken.

necrosis | 02-06-16 | 21:42

Nou nee, dank u beleefd.

Rest In Privacy | 02-06-16 | 21:40

Zo de gasten gaan er op vooruit zeg! Ik ben benieuwd.

gewirwar | 02-06-16 | 21:39

Dit is top gedaan Jan! Nu even een half uur intensief luisteren.

Heau even | 02-06-16 | 21:37

Ass, Asscher, Asschest.

-= Voor den gevorderden reaguurdert =-
Hier zitten 9 racistische aangiftes in verborgen! Ontdek ze allemaal!

Kaas de Vies | 02-06-16 | 21:37

Lodewijk Asscher is bepaald niet mijn vriend.
Ik vertrouw PvdA lieden niet verder dan ik ze kan gooien.

necrosis | 02-06-16 | 21:34

Alles doen ze voor het pluche van den hagistan of brussel

bruinerat | 02-06-16 | 21:34

Lodewijk Asscher.... dat is wel een verrassing. Ben benieuwd!

Mastermattie | 02-06-16 | 21:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen