Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Column - 'Beroepshater' Jan Roos over xenofobie

Voila. De vrijdagavond in your face videocolumn van verslaggever Jan Roos. Vanuit de voiture... met een vrouw aan het stuur! Over xenofobie. Want het was ons het weekje weer wel. Boy oh boy, wat gingen ze weer tekeer op de fatsoenskloof, waar de racismekaart de last line of defense van op sterven na deaud links is. Bij het NOS Journaal moest het wereldnieuws zelfs wijken voor Lodewijk Asscher met z'n Mohammed Rabbae-vingertje, en volgens de Volkskrant is Sylvana de nieuwe Moeder Theresa van Malala thoe Hoofddoekensteyn. En dat allemaal door een paar malloten op FB/Twitter... tfoe. Gelukkig zijn daar altijd nog Elma Drayer en Nausicaa Marbe die nog enig gezond damesverstand aan de Paravisie-dag leggen. Want van die doorgeslagen druiloor van een MinPres moeten we het ook niet hebben.

Reaguursels

Inloggen

EenVandaag had vandaag weer eens het onderwerp 'racisme' in de uitzending, dus een 'deskundige' weg-met-ons mevrouw -waarschijnlijk uit de kennissenkring van Sunny Bergman- en een handvol getinte beroepsklagers, mochten vol op het orgel om de blanken flink de les te lezen. Van een tenenkrommende eenzijdigheid en geen enkele ruimte voor een tegengeluid. Dit alles tot u gebracht met de arrogantie van een gezelschap dat heeft besloten de waarheid in pacht te hebben, maar het klootjesvolk moet alleen nog even een paar jaar worden gehersenspoeld, en daar heeft men -uiteraard tegen vorstelijke betaling- geen enkel probleem mee. Een blik op hun site leert dat ze een heel bataljon aan medewerkers in dienst hebben, en dat om een volkomen overbodig en onbetrouwbaar actualiteitenrubriekje te maken. Zelfs Jojanneke van den Berge -heeft die niet ooit voor dat verwerpelijke Powned gewerkt, en daarna voor de EO!?- mag nog iets voorlezen van een tablet, nadat een dikke plof van een presentator vraagjes heeft gesteld, waarop hij zelf het antwoord al weet. Bij de NPO klotst het geld kennelijk tegen de plinten, maar dat komt alleen beschikbaar als je als journalist het woord 'waarheidsvinding' uit je woordenboek schrapt.

BozeBlankeMan | 30-05-16 | 20:22

Er is geen racisme probleem in NL, alleen een Sylvana probleem. Haar hoogste opleiding is de kappersschool, begonnen als VJ bij TMF, daarna te oud voor geworden en enkele TV programma's gedaan maar niks prime time. Het type wat na uitgeblust te zijn nog wat probeert te verdienen als gast in talkshows. Maar dan moet je wel een topic hebben natuurlijk en dat is racisme geworden. Briljant! Want ja, als je verder nergens verstand van hebt en je hebt zelf een donkere huid dan kun je de NL'er als racist wegzetten, dat trekt wel de aandacht. Negatief of positief, dat maakt niet uit, als je maar in het nieuws bent. Maar voor hoe lang kun je daarvoor aanschuiven en een eurootje of duizend per talkshow blijven vangen. Niet je hele leven natuurlijk. Maar toen kwam DENK (wat een geschenk) uit de hemel vallen, de redding is nabij. Gebruik makend van het populistische klimaat, even de Politiek in, en dan is er het wachtgeld en zijn daarmee ook haar inkomsten voor langere termijn eindelijk verzekerd. Met haar opleiding kan ze uiteraard niet veel in de tweede kamer maar kan ze zich tussen de debatten door misschien wel met het kapsel van Geert bezighouden. En dan Rutten, veroordeelt huichelachtig de reacties op social media om daar op die manier electoraal mee te scoren met alvast het oog op de volgende verkiezingen want dat wordt onderhand tijd. Over het toenemend anti semitisme waar de joden in de grote steden dagelijks mee te maken heeft, heb ik 'm zich nog nooit zooo druk over horen maken. Sjooo, deze bijdrage aan Sylvana bashing kon er nog wel bij dacht ik.

hetwordtsteedsgekker | 29-05-16 | 13:30

Ik kan die arrogante houding en kop van Rutte niet meer ziennnnnn!!!!!!

Thea | 29-05-16 | 07:24

Jan, denk aan je bloeddruk. Verder plus veel.

Handsomeboy | 28-05-16 | 18:37

Zoals gewoonlijk weer is alles wat meer naar rechts neigt weer fout is, ik ben PM Rutte zo zat hé. Want een slappe zak is dat zegt. Al die toplui door de EU heen zijn zo zwaar gefinancieerd door Multinationals etc.. dat je hun eigen land verkopen/verkrachten aan die verkrachtende dieren. En normaal ben ik niet van de racisme. Maar Silvana is inderdaad een k**ker domme aap dat ze uberhaupt voor zoiets zoals DENK aan de slag gaat.

Wanneer gaan wij als supporters van Geenstijl en onze eigen NLse democratie eindelijk is een keer iets organiseren om deze landverraders de deur te wijzen? Ik heb echt behoefte aan een massa die eens er wat van gaat zeggen. Nederland is zwaar pussy vergeleken met schengenlanden merk ik helaas. Wanneer wordt die switch van ons nu eens omgedraaid? Wordt nodig tijd!

Blackspyder | 28-05-16 | 17:32

Voornemen/wens: met Jan Roos nog eens een biertje/wijntje drinken.

De Vrijlansier | 28-05-16 | 17:30

Racisme en discriminatie zijn ontoelaatbaar vind ik. Maar handhaaf dat dan ook naar twee kanten, ofwel iedereen die dat doet. Wat PVV’ers al niet aan scheldwoorden over zich heen gekregen hebben, is echt niet normaal. En geen woord van die ondermaatse mp Rutte.

Beste eurofiel policor Nederlander, hier komt nieuws voor je: deze door jou gehanteerde methode werkt niet meer, het verzet tegen de aanhoudende manipulatie ten voordele van eurofiel policor Nederland wordt inmiddels door de onderdrukte Nederlandse autochtonen doorzien. De alleen al daarom ondermaatse mp Rutte begint dan ook steeds meer en vaker scheldwoorden als tokki, achterlijke gladiool en idioten te gebruiken voor de onderdrukten, die zich verweren. Ik karakteriseer het als: PANIEK van onze kleinmatige mp.

guttegutte | 28-05-16 | 16:12

@Pluk: LOL!:) Maar nee, met mijn hoofd heb ik geen theedoek nodig om ze toch te laten schrikken:)

pijko | 28-05-16 | 12:52

Was dit nu cabaret of journalistiek? Het heeft van allebei wel iets weg :)

Ultimate Master G | 28-05-16 | 12:49

Deel van de tekst weggevallen; neuzels zoals Peter, Jan en ene Sylvana voor 2500 euries per aflevering aan kunne schuiven

Toontje-lager | 28-05-16 | 12:47

Een fantastisch idee om de geldstroom richting vara en staats TV npo voor een groot deel dicht te draaien.
Afgelopen met knapen als Super Mathijs en 200+ Pauw waar neuzels zoals Peter< Jan en b.v ene Sylvana voor 2500 euries per uitzending aan kunnen schuiven om een beetje spuitdiaree over ons heen te sproeien.
Helaas moeten we nog een jaartje wachten voor we die keuze in daden kunnen omzetten.
Waarbij we tevens de club van leugen en bedrog voor een heel groot deel op teveel wachtgeld gaan zetten.

Toontje-lager | 28-05-16 | 12:41

Dat er namaak of anti Nederland mensen tegen zwarte piet zijn, ook al vormt dit een ongelofelijke minderheid in ons land, moet kunnen vind ik.
Zelfs accepteer ik het links elitaire vara kliekje dat met 100 namen stelling neemt. Allemaal eigen belang.

Wat vele malen erger en zelfs schandalig is, dat wij een minister president hebben die zich zonder enige nuance uitspreekt vóór die misselijk maken mevrouw Simons.

Rutte hoeft ons de dooddoener niet te bevestigen in die smakeloze toespraak, dat racisme fout is, dat vindt elk beschaafd mens.Hij probeert daarmee te scoren. Wat een demagoog die man. ( Demagoog = volksmenner).

We mogen mevr. Simons niet uitschelden, maar hij vergeet dat deze mevrouw zich bijzonder anti Nederland gedraagt, structureel het kinderfeest van sinterklaas en zwarte piet aanvalt, terwijl de grote meerderheid van de Nederland dit culturele erfgoed prachtig vinden,zij komt om moverende redenen weer aan zetten met de paar duizend slaven die omgekomen zijn in de slaventijd van 150 jaar geleden, waar niemand in 2016 meer iets aan kan doen.
Net zoals wij er niets meer aan kunnen doen dat de duitsers in de 2e wereldoorlog zo'n 200.000 Nederlander hebben omgebracht.
Als klap op de vuurpijl sluit deze mediageile mevrouw ( die van haar linkse zakkenvullers bij de vara een veel te groot podium kreeg voor haar opruiende taal) zich aan bij een verdacht partijtje. een moslimpartij van de lange arm van een Turkse dictator, die mensenrechten schendt, journalisten vermoord, de Koerden vermoord, genocide ontkend en Europa financieel chanteert inzake de vluchtelingen kwestie.
Daar sluit zo'n mevrouw Simons zich bij aan?
Rutte: "dan deug je toch niet"?

Rutte, je bent de slechtste jokkebrok minister president die Nederland ooit gehad heeft. Voor mij ben je geen integere bestuurder, als je het zo ongenuanceerd opneemt voor iemand die zo anti Nederland is en niet deugt.
Ik hoop dat je na de verkiezingen nooit meer in de politiek terug keert. In veel zaken heb je ons land een slechte dienst bewezen, teveel hier om op te noemen.

Laten we met nieuwe verkiezingen in 2017 met het hele zooitje van pvda en vvd afrekenen.
Ook voor de publieke omroep de subsidie afschaffen.
Moet je eens kijken wat er dan met die zgn. 100 BN-ers gebeurd.

joost2 | 28-05-16 | 11:25

Ach, Rutte deed het ook weer niet al te slecht tegen de journalisten.

Hij gaf ze een lesje klassieke liberalisme en weigerde te wijken voor die idote 'de-regering-moet-de-vrijheid-beperken roep.

Ik ben geen fan van Rutte, maar hier deed hij het goed.

decadent degeneraat | 28-05-16 | 10:53

"tegen gehouden om je mening te geven"
"hun ruimte ontneemt om zich te kunnen uiten"

Mooi, jarenlang is de burger onderdrukt door links, zodat deze misbruik kon maken van alles en nog wat. Iedereen was al een rascist als ie zei ik ben het hier niet mee eens. Kan me nog herinneren dat zelfs vakbondsleden werden geroyeerd. Nu zijn we op het punt dat weinigen zich nog iets aantrekken van deze onderdrukking. Opgebouwde ergernis en frustratie komen er nu uit. Links en grachtengordel zijn in paniek omdat de meerderheid zich nog maar moeilijk laat sturen.

swapper | 28-05-16 | 10:44

Jan, blij dat we jou hebben!
Zo goed verwoord: complimentos.
Hoop dat het landt bij onze politici!!!!!!

Carmelita | 28-05-16 | 10:42

Mark Rutte is een verschrikkelijke man, meet constant met meerdere maten, liegt, bedriegt en vertoont alle kenmerken van een psychopaat.

Uitermate geschikt instrument dus voor de politiek.

Solar666 | 28-05-16 | 10:23

Hieruit blijkt wat voor niveau deze narcist heeft, een hele natie wegzetten als tokkies ten behoeve van een geblondeerde pleeborstel.

eva43138890 | 28-05-16 | 10:13

Dit was een erg goeie, Jan.

raskol | 28-05-16 | 09:44

Godwin alert, tot nu toe werkt de Turkije deal net zo goed als de deal in Munchen over Sudeten DLD, u weet wel 'peace in our time', het wachten is op het equivalent van de inval in Polen, want de oorlogsmisdaden tegen de Koerden mogen geen naam hebben. Ik ben overigens voor het aanpakken van racistische bagger en verder wat Bert Brussen in zijn open brief aan het OM in ThePostOnline zegt.

bijna_raak | 28-05-16 | 09:35

Rutte past anders keigoed in de partij van Denk.
Rutte is ook anti-NL.

ET007 | 28-05-16 | 09:04

Het denegreren van een hele volksstam (die jij hoort te vertegenwoordigen maar keihard in de bek schijt) als Tokkie en/of als labbekakkiger dikke ikke mentaliteit volk begint toch wel hele ziekelijke vormen aan te nemen Mark.. We zullen zien 7 maart. Maar eerst dikke ikkert hoe zit het met dat labbekakkerig referendum, MH17, Steur, bonnetje, de veiligheid, de migranten instroom komende maanden, de deal, en nog wat meer uitgestelde dossiers.. Of komt dat na 7 maart weer uit de bekende kast.

fikkieblijf! | 28-05-16 | 08:51

"Racisme" is ook zo'n woord dat altijd misbruikt wordt om anderen de mond te snoeren.
Eens zei Rutte dat hij MP van "alle" Nederlanders is maar sindsdien hoor ik hem alleen maar de autochtone Nederlanders kleineren, zo ook in bovenstaand filmpje.
Gewoon schaamteloos.
.
De pers is natuurlijk ook van de pot gerukt om zulke domme, sturende vragen te stellen maar ja, msm hè? Waar is Arnold Karskens als je hem nodig hebt. Voor mij is dat de enige die de naam "verslaggever" waard is, de rest zijn domme, huichelachtige msm=weg.met.onzers.
.
Tegenwoordig mag je helemaal niets meer zeggen dat niet "policolor" is want dan krijg je meteen allerlei naampjes opgeplakt. Niet dat ik daar mee zit want ik blijf toch wel denken zoals ik doe maar leuker wordt het er allemaal niet op.
.
Rutte zou zich eens moeten afvragen hoe het komt dat er schijnbaar(!) plotseling zoveel BLANKE "racisten" rondlopen, want daar heeft hij het over.
Nou ik zal hem uit de droom helpen. Nederland was een prachtig landje, altijd bereid om mensen in nood te helpen en dat door de eeuwen heen. Van vervolgde Hugenoten t/m voor de Sovjet Unie gevluchte Hongaren en alles daar tussenin.
.
Maar, minister president, wanneer je het land volplempt men zogenaamde(!) vluchtelingen die ons haten (!) vanuit hun ideologie, hen compleet ingerichte huizen aanbiedt plus een levenslange uitkering - op kosten van de gemeenschap - dan moet u niet raar opkijken dat er protesten komen. En dàt, meneer Rutte, heeft helemaal niets te maken met racisme maar met verdedigen van je land. Iets waar u en de uwen nog nooit van gehoord hebben, integendeel. U en de uwen breken alles af wat Nederland groot heeft gemaakt, in 1e plaats de cohesie onder de Nederlanders. Dat is met een vooropgezet plan van uw bazen in Brussel; de Nederlandse identiteit moet verdwijnen.
.
Maar u hebt gedacht dat wij dat zomaar zouden accepteren. Nou droomt u maar verder want dat gaat niet gebeuren. Wij èchte Nederlanders zullen zand in de raderen van u en uw bazen blijven storten. Bakken vol. U en uw bazen denken wel dat ze ons in de tang hebben maar dat zullen we nog wel eens zien.
.
Oh en u bent mijn MP niet hoor, nooit geweest ook. 't Is maar dat u het weet.

Lupuslupus | 28-05-16 | 08:33

En het gaat maar verder. Wat denkt zo'n Timmermans bijvoorbeeld als hij probeert alle islamitische turken visumvrij naar Europa te laten reizen? Wat onzettend normen en waarden afbrekend is die man bezig. Maar daar stoort Mark zich natuurlijk niet aan.

helodia | 28-05-16 | 08:02

-weggejorist-

hautmont | 28-05-16 | 06:34

Dankzij Sylvana en andere nietsnutten ik het racisme in Nederland ongelofelijk toegenomen. Kan ze daarvoor niet worden aangeklaagd?

hautmont | 28-05-16 | 06:34

@Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
.

Goed u weer te zien, lupus was al vrijgelaten... Zou alleen graag, Dhr. de Wit nog (als hij van zijn geliefde mag of zoiets ;-) willen zien in de panelen.

Weet iemand eigenlijk waar die brave borst gebleven is?

BudWijzer | 28-05-16 | 03:23

De Volkskrant heeft volkomen gelijk dat Sylvana Simons de nieuwe Moeder Theresa is. Moeder Theresa was namelijk een verschrikkelijk kutwijf, die iedereen liet kreperen, behalve haar eigen katholieke soort. Zo beschouwt Sylvana Simons ook een ieder die het niet met haar eens is, als een soort mensen wat gerust mag doodvallen.

Rhenium | 28-05-16 | 02:51

M'n complimenten voor Jan. Hij doet het steeds beter, terwijl het establisment aan het instorten is. Muizenwinkel met zijn "tumorpenis" (ik houd het eventjes joris-correct) en nu dus de minister-president die als een heliumballon van geen ophouden weet om in de hoogte te gaan zweven met zijn tokkiekritiek. Ik smul ervan.

Alexander des Burgus | 28-05-16 | 02:47

Ja je bent één van de weinigen die problemen durft te benoemen. Good job.

monkey_boy | 28-05-16 | 02:23

.. en met hij bedoel ik Rutte

beerboeloe | 28-05-16 | 01:53

Het vingertje en FOEI! Laat hij maar doen als hij in de spiegel kijkt.

beerboeloe | 28-05-16 | 01:49

Hey Jan! Geef eens het goede voorbeeld en film niet onder het rijden.

Rest In Privacy | 28-05-16 | 01:26

@AntiSoof | 28-05-16 | 00:44
Maar goed, dat is wel de enige manier om het in dit land nog een beetje naar je zin te hebben... dus in dat opzicht zijn ze best wel weer slim.
Ignorance is bliss.

Slipsnifter | 28-05-16 | 01:05

@AntiSoof | 28-05-16 | 00:44
Veel nederlanders zijn gewoon ook verbazingwekkend dom en onwetend, kijken/denken echt geen millimeter verder dan hun neus lang is.

Slipsnifter | 28-05-16 | 01:04

@Nelis SplitBloes | 28-05-16 | 00:31
O... het is maar een Joodse naam...
Die hebben hun langste tijd toch al gehad in nederland, dus dan maakt het niet uit.
//sarcasmemodus off/

Slipsnifter | 28-05-16 | 01:02

@Nelis SplitBloes | 28-05-16 | 00:31
Das ff lachen. Ik parkeerde mijn auto in Adam/Diemen. Daar las ik het naamplaatje van: de familie Tokkie. Dat vond ik grappig, en zocht op Google naar die naam. En inderdaad, dat bleek een Joodse naam te zijn. (Niet altijd?) Want jij zegt in veel gevallen. Een naam kan toch niet aan meerdere families gekoppeld zijn? Of weet je dat beter?

AntiSoof | 28-05-16 | 00:49

@pluk-87 | 28-05-16 | 00:38
Veel mensen zijn blijkbaar werkelijk volkomen gehersenspoeld. Daarom willen ze niet de waarheid zien, ze kúnnen het niet. En dat vind ik best wel verdrietig. En daarboven, de taal is ook al zo een geraffineerd instrument, indien juist gebruikt. Sofisten zijn het! Manipulatoren van de geest. (Met dank aan Plato)

AntiSoof | 28-05-16 | 00:44

@Nelis SplitBloes | 28-05-16 | 00:31
Ik ook ja, maar helaas leg je het toch altijd af tegen de roverheid.

Slipsnifter | 28-05-16 | 00:42

Goed filmpje trouwens weer, maar hoe oneerlijk het allemaal ook is, hoe erg we zelf ook uitgemolken, anaal uitgewoond en gediscrimineerd worden en hoe boos we ook worden, het interesseert "onze" machthebbers toch geen. reet.

Slipsnifter | 28-05-16 | 00:41

@Koonkluk Huis | 28-05-16 | 00:34
En z'n gezichtshaar groeit mee.
Kannie wachten tot Rukke stopt met scheren.

Rest In Privacy | 28-05-16 | 00:38

@AntiSoof | 28-05-16 | 00:06
Helemaal eens. Die drang naar het mengen/mixen van volkeren en culturen pakt totaal verkeerd uit maar veel mensen willen dat niet onderkennen want dan stort hun maakbare sprookjeswereld uiteen.

pluk-87 | 28-05-16 | 00:38

Jan is nu echt kwaad. En terecht.

Rest In Privacy | 28-05-16 | 00:34

Slipsnifter | 28-05-16 | 00:18

De achternaam Tokkie is in veel gevallen een Joodse achternaam. Ik heb het idee dat de MP dat niet beseft. Als Tokkie zijnde zou ik de MP aanklagen wegens racisme.

Nelis SplitBloes | 28-05-16 | 00:31

Ik heb het niet helemaal afgekeken:

- De vragen zijn vooraf al ingediend, beetje vraag antwoord. vooral slechte vragen!

Waarvan je de antwoorden wel weet!

Voor de verkiezingen geeft rutte wel aan, dat hij het vreemd vindt dat piet simons zich bij denk aansluit!

Dat is niet gek, gratis geld, over de ruggen die discriminatie voelen, dit heet media en spindokters!

Geld verdienen over de rug van mensen die het wat minder hebben.

nononse | 28-05-16 | 00:24

Een premier die de term "Tokkies" gebruikt is sowieso geen knip voor zijn neus waard.
Tokkie is gewoon een familienaam, er zijn een hoop mensen die zo heten.
Dat de Tokkies in de volksmond synoniem zijn geworden voor aso`s is tot daar aan toe, maar de MINISTER-PRESIDENT zou daar ver boven moeten staan.
Het is te zot voor woorden, ze hadden net zo goed een willekeurige groep 15-jarige VMBO-ers tot regering kunnen maken, erger als nu kan het toch niet worden.

Slipsnifter | 28-05-16 | 00:18

Jan, denk aan je hart, die mense zijn niet belangrijk genoeg om je over op te winden. Denk aan the bigger picture, datgene wat men vergeet door te verzanden in zaken die er eigenlijk niet toe doen.
Het is tijd voor promotie Jan, je hebt jouw aandeel gedaan. Doe een stap omhoog en je krijgt de rust die node gemist wordt.

Ongeblustekalk | 28-05-16 | 00:13

@necrosis | 27-05-16 | 23:12
Ghe.. ghe. Jij hoeft niet bang te zijn hoor, ik ben geen witte mannenhater. ;)

deraderendraaien | 28-05-16 | 00:11

Het begrip 'racisme' lijkt wel een uitvinding van de Duivel zélf te zijn. Weet je waarom? Nou, omdat racisme in de natuur heel normaal is. Als een Koekoek een eitje wil leggen, dan is ie te lui of zo om dat zelf uit te broeden. Dus kijkt zij of er soms een nest is van een ander ras waar zij haar eitjes in kan leggen. En als die eieren dan gelegd zijn, dan zorgen de jonge Koekoekjes dat de andere jonge rasjes er uit gemieterd worden. Ja, de natuur is nogal racistisch hè? Maar we leren óók van de natuur dat racisme bestaat en dat we (als we beschaafd willen zijn) ons niet als Koekoeken moeten gedragen. Maar... omdat we óók natuur zijn, moeten we zéker niet de gelegenheid scheppen. Want u weet, gelegenheid maakt de dief. Dus, wie de gelegenheid schept, maakt zich schuldig aan het werkelijke racisme, namelijk de uitlokking ervan. Denk ik.
Een ieder is gelijkwaardig, maar laten we ons niet gedragen als straathonden? En als dat gespuis van boven dit wel bevordert, tsja, dan moet dat aangepakt worden.

AntiSoof | 28-05-16 | 00:06

-weggejorist-

kereltie_ut_drenthe | 27-05-16 | 23:58

@spanarchist | 27-05-16 | 23:48
Dat is dan nog uit de tijd voordat hij zo seniel werd :)

pluk-87 | 27-05-16 | 23:54

Wat zijn die journalisten bij dat wekelijkse vragenuurtje toch een zachte half gebakken eitjes zonder ruggengraat. Er wordt werkelijk geen enkele belangrijke vraag gesteld. Met een verkeerde vraag over b.v. de uitlevering van Ebru Umar worden natuurlijk de positie, salaris en carrière-pad van deze journalistjes zelf in gevaar gebracht. Sterker nog, een ongelofelijke slijmjurk merkt op dat ABD Top consulting dient te worden doorgelicht omdat de Commissie Oosting een onderdeel is van ABD Top Consulting. De Commissie Oosting zou wel eens onterecht twee Ministers van Justitie hebben laten aftreden ... Geen vraag over de Visum vrije regeling met Turkije, en waarom asielzoekers die de zeer intolerante Islam praktiseren en tevens niet eens hun inburgering met succes hebben afgerond, zonder omhaal € 10.000,00 aan `shop-tegoed' krijgen gedönerd. Als je het mij vraagt heeft Rutte deze journalistjes persoonlijk laten doorlichten zodat het vragenuurtje door het Ministerie als persoonlijke propaganda op social media kan worden verspreid.

rmstock | 27-05-16 | 23:51

Ik wil ook bij de politie............ NOT

nononse | 27-05-16 | 23:49

pluk-87 | 27-05-16 | 23:41
Zoals de vaak verguisde Freek de Jonge al zei:
Patrick Kluivert wordt niet vervolgd! Dat vinden wij?
"Klasse".
Van wie vinden wij dat klasse?
"Van justitie!"
Dus dat vinden wij?
"Klassejustitie".

spanarchist | 27-05-16 | 23:48

@spanarchist | 27-05-16 | 23:33
Man man man man het is inderdaad ook wel lef hebben ook he, zo'n lijstje opstellen wie er allemaal tegen zwarte piet is, en er dan iemand bijzetten met een moord op zijn geweten die ook nog eens deelgenomen heeft aan een groepsverkrachting. Genaamd PATRICK KLUIVERT. Niet vergeten mensen.
Maar in Nederland kun je dan nog gewoon bij de KNVB werken alsof er niks aan de hand is! En dan nog zeiken dat er niet genoeg kansen zijn voor ze. Kutvolk.

pluk-87 | 27-05-16 | 23:41

@pluk-87 | 27-05-16 | 23:37
Ik gokte ook maar wat . . Maar dat zoiets moet het wel worden.

Mark_D_NL | 27-05-16 | 23:40

@Mark_D_NL | 27-05-16 | 23:34
Nice, een keertje niet pas 's nachts, of wel?

pluk-87 | 27-05-16 | 23:37

Over een paar weken, De Jannen met een Livestream van 2 uur op de donderdag avond.

Mark_D_NL | 27-05-16 | 23:34

Tsja Rutte geeft wel zijn mening op tv maar zegt daarna dat hij zich niet bemoeit met het OM. Wat klopt hier niet. O ja dat hij zijn mening gaf over godin sylvana en het rascisme. Dan had hij daar ook zijn muil over moeten houden want daarmee gaf hij toch wel een klein voorzetje naar het OM toe. V9lgens mij door dat te doen gooit hij juist olie op het vuur. Als het criminele mocro's betreft houdt hij ook stijf zijn bek dicht. En geeft hij geen mening. Dus waarvoor nu wel. En hij moet ook bedenken dat sylvana ook graag olie op het vuur gooit om daarna het discriminatie slachtoffer als aandachtshoer te kunnen spelen. Want sylvana discrimineert ook. Maar daar heeft hij dan weer geen mening over.want ondertussen het enigste wat sylvana te melden is hoe slecht de blanke wel niet is. Iets wat ze ook nog eens met geschiedsvervalsing probeert te benadrukken. Door een zogenaamde zwarte piet die werkelijk niks met een slavenverleden van doen heeft. Verder probeert ze ons op zoiets af te stofferen maar over de armeense genocide doet ze ineens wel of ze gek is. Ik zeg dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet gevalletje. En dan hebben we het nog niet eens over haar toetreding tot DENK gehad. Een partij die discriminatie voorstaat. Van andergelovige,vrouwen ,homo's en alles wat niet in hun straatje past. Omdat ze islam van de wrede aanhangen en ze dat ook duidelijk maken. Op alle mogelijke manieren. Een zeer twijfelachtig clubje dus.!! Ik zeg sylvana je hebt het voor het grootste gedeelte over je zelf afgeroepen dus nu ook niet zielig doen. Dit kon je verwachten en dat wist je ook. Het komt je wel goed uit zou je zeggen. In het nederlands noemen ze dat gewoon ordinair haatzaaien. Iets waar je keihard mee bezig bent!!!

tweetybird | 27-05-16 | 23:34

www.ad.nl/ad/nl/33220/Sinterklaas/arti...
Wauw. Als kanjers als Halina Reijn, Anna Drijver, Tygo Gernandt, Isa Hoes, Tanja Jess, Paul de Leeuw, Lieke van Lexmond, Geert Mak, Trijntje Oosterhuis, Humberto Tan, Waldemar Torenstra, Albert Verlinde, Peter R. de Vries en Patrick Kluivert een hekel aan Zwarte Piet hebben dan zal er toch wel iets mis zijn.
Ik heb overigens een hekel aan gewetenloze moordenaars en verkrachters, maar dat zullen de twee laatstgenoemden wel weer niet begrijpen.

spanarchist | 27-05-16 | 23:33

Gekken, gestoorden, stelletje achterlijken, tokkies, idioten. Ga je lekker, Mark?
Ga je eerst eens een keer afvragen waarom mensen zo reageren.
Hou je van Zwarte Piet, dan ben je een racist.
Ben je blank, dan ben je een racist.
Heb je iets tegen criminele Marokkanen, dan ben je een racist.
Zeg je iets over asieleisers die overal voorrang krijgen en alles gratis krijgen, dan ben je een racist.
Maak je je zorgen over de explosieve toename van de islam, dan ben je een racist.
Vind je Sylvana een kudtwijf, omdat ze constant met haar racismekaart loopt te zwaaien, dan ben je een racist.
Waarom moeten wij alle aantijgingen alsmaar slikken en mogen we niets terug zeggen?
Beleefd zijn houdt een keer op, hè!

Schietmijmaarlek | 27-05-16 | 23:33

deraderendraaien | 27-05-16 | 23:02
Pas maar op voor mijn deegroller!

nemoj me jebat | 27-05-16 | 23:33

Een regering die grenzen openzet en ongebreideld andere verre volken toelaat zonder dat daar draagvlak voor is moet niet vreemd opkijken als daar naar enige tijd reactie op komt en helemaal past het haar niet om dat wat ze zelf uitgelokt heeft racisme te noemen.

J.Slavink | 27-05-16 | 23:30

Nou, ff wat tijd moeten maken om naar die geschiedenis student, die niks geleerd heeft van zijn opleiding, te kijken en luisteren. Wat mij dan weer opvalt is dat deze 'man' niks ziet om meer wetgeving te maken omdat dat een gevaar is voor de vrijheid van meningsuiting. Maar het onderdrukken van het uiten van de vrijheid van mening op bepaalde wijze onderdrukt moet worden door de meerderheid van deze maatschappij die het ongewenst vindt. Wat denkt u dat gevaarlijker is en beperkender is?

NLseSlaaf | 27-05-16 | 23:26

Allereerst een warm welkom voor Cuyahoga na zijn vrijlating uit de GS kerkers. Verder wat Feynman zo mooi verwoord heeft. Er is nog een hoop terrein terug te winnen in Nederland. Dit is een eerste aanval moet je maar denken.

Graaf van Egmont | 27-05-16 | 23:25

Xenofobie is relatief. Dat niemand dat ziet.

Sylvana is echt totaal xenofoob als het om Zwarte Piet gaat, de VOC en Mercurius. Ze kent het niet en is er panisch over. Hardstikke xenofoob.

Rutte is volslagen xenofoob als het om straattaal gaat, duidelijke uitspraken en verstandige gedachten. Die kent hij niet, nooit eerder gehoord, en hij schrikt zich dan kapotstuk en laat zich overweldigen door xenofobie.

Hoofddoekmevrouw vindt iedereen die islam kudt vindt eng. Ze kent dat niet, ze heeft er nooit over nagedacht en schrikt zich een hoofddoekje. Ze is compleet xenofoob. Redeloos angstig voor gezond verstand, kritiek en andere onbekendheden.

Niet ik ben xenofoob, maar zij die bang voor mij zijn.

Lewis Lewinsky | 27-05-16 | 23:23

Een ding is zeker, Roos' relatie is ver genoeg gevorderd om compleet zichzelf te kunnen zijn bij haar. Het is nou niet bepaald dat'ie zich even inhoudt omdat zij erbij is, hij doet er eerder een schepje bovenop.

pluk-87 | 27-05-16 | 23:23

Na 4 minuten was mijn teiltje half vol... na minuut 8 liep mijn toilet over... Wat een akelige godsgeklaagde huichelaar is het ook!
In die eerste 8 minuten heeft hij al veroordeeld wat hij zelf het vaakst doet: Liegen en anderen racistisch bejegenen! Want is het niet zo dat je maar een waardeloze minkukel bent in de ogen van hem en zijn trawanten als je autochtoon bent?!?!?

Het is dat ik mijn scherm liefheb ( En nu geen nieuw scherm kan veroorloven, want autochtoon!), anders had ik hem er doorheen getrokken!

Persoonlijk ben ik overtuigd atheïst, maar ik ben bijna zover dat ik zal bidden om een paar ploflims op het Binnenhof!

Oh ja, geachte redactie, mocht een of andere doorgedraaide NSB'er van het OM U benaderen voor mijn ip-nummer... gewoon geven... sta gewoon te hopen dat er is een paar van die verraaiers bij mij aanbellen.

pijko | 27-05-16 | 23:22

Haha, ome Jan is nu echt boos geloof ik. En terecht trouwens.

Reykjavik | 27-05-16 | 23:19

Feynman | 27-05-16 | 22:26
Het motief is eeuwenoud. Just go after the money.

Glasgow Argus | 27-05-16 | 23:18

Triest dat de eerste VVD-minister president een D66-mol blijkt te zijn, die de opdracht heeft gekregen de partij van binnenuit kapot te maken.
Onbegrijpelijk dat de VVD-baronnen niet eerder ingegrepen hebben, zo veel glibberigheid en gebrek aan principes en karakter kan toch nooit geaccepteerd worden.

spanarchist | 27-05-16 | 23:17

Ongeblustekalk | 27-05-16 | 23:03
Watch out, miniMe is right behind you with a knife! *groffeldegroffel* zo iets? Ps: ik geef Jan graag de rode knop. Van mij mag hij de wereld domineren.

Dr. Frambozenjam | 27-05-16 | 23:16

@Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
Goed om je hier terug te hebben, kerel.

Lewis | 27-05-16 | 23:16

Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
Wat ben ik blij je naam hier weer te zien - en je bijdragen weer te mogen lezen. Spijker op de kop!
En joehoe!

nemoj me jebat | 27-05-16 | 23:16

Onvoorstelbaar hoe zo'n Jan Lul de behanger in Nederland minister president kan worden. Walgelijk.

De finale eindbaas | 27-05-16 | 23:15

Het meest stuitende aan Sil is haar uiterlijk, is dat wel een vrouw? Het is dat ze kinderen heeft, want het lijkt wel een pot?
Maar goed ik ken haar niet, misschien is ze wel een heel aardig innemend mens.

Ongeblustekalk | 27-05-16 | 23:14

Feynman | 27-05-16 | 22:26
Mooie bijdrage. Hoop dat ie door velen gelezen wordt.
Wat mij betreft een artikel waard.

nemoj me jebat | 27-05-16 | 23:14

Sylvana heeft geld nodig. Want single-moeder en dure hobbies (*snif*). Daarom doet ze die rare dingen.
Ik kan het haar niet kwalijk nemen, maar wel de media die haar betalen en haar een podium geven.

Wutbürger_ | 27-05-16 | 23:13

Rutte is behoorlijk aan het radicaliseren. Hij praat niet meer met tokkies en diskwalificeert daarmee twintig procent of meer van het electoraat.
Buigend voor een kiezersbasis die heel onduidelijk voor hem moet zijn, immers hij loopt het risico om de basis van zijn VVD sterk uit te hollen.
De bezorgde burger wordt ondertussen niet bediend door de politiek en in de armen van de PVV gedreven om daarna achter de muren van het politiek correcte negeerakkoord gejaagd te worden. Zo komt de ruimte voor een conservatieve beweging, tegen de verdere uitverkoop, vanzelf open. Maar wie pakt die ruimte? Eurosceptisch, fiscaal voorzichtig, tegen onterechte achterstelling van de belasting-, premie en pensioenbetalende burger.
De wal zal het schip moeten keren en in maart volgend jaar is de laatste kans om het verloren terrein enigszins terug te winnen.
Eerlijk gezegd is er maar een optie en dat is om massaal lid te worden van de VVD en de PvdA om via het partijcongres de boel terug te kapen. Iets wat op lokaal niveau, bijvoorbeeld in Rotterdam zuid door de clientèle al eerder is gedaan.
Alleen zo kunnen de slappelingen Rutte en Asscher worden uitgeschakeld. Wanneer het stemhokje geen indruk meer maakt zal de route via de partijen met hun lidmaatschapsbasis van enkele tienduizenden veel vruchtbaarder zijn.
Weg met Rutte, wordt lid van zijn partij. If you can' t beat them, join the party, and than beat them.

Glasgow Argus | 27-05-16 | 23:13

Onze pannenkoek heeft gesproken.

niks mis mee | 27-05-16 | 23:13

[…] "Ministerie van Propaganda opende NPO journaal met Lodewijk Asscher!" […] (?)

Inflammatorist | 27-05-16 | 23:12

@deraderendraaien | 27-05-16 | 23:02
Kijk je wel uit met die scherpe messen, ik heb een teer huidje...

necrosis | 27-05-16 | 23:12

Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
Blij dat je er weer bent.

spanarchist | 27-05-16 | 23:12

Nou word ik trouwens een beetje onpasselijk van dat hele slavinnen-gedoe en geslijm, en iedere week langs die rossige snorharen van Roos regelrecht z'n neusgaten in koekeloeren maakt dat gevoel er niet beter op. Ook al is z'n betoog weer sterk natuurlijk.

Bottleneck | 27-05-16 | 23:11

Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
"het is the unbearable lightness of being stupid wat zoveel wrevel oproept"
Spot on!1!!

Gerard Leeflang | 27-05-16 | 23:10

Lokalesheriff | 27-05-16 | 21:57
zal best, maar je hoort hem niet als er NL'ers uit hun buurt gejaagd worden door mocro's. Of als er ouderen kapotgeslagen worden door mocro's. Of als er liquidaties plaatsvinden als mocro's hun ruzies uitvechten. Of als weer blijkt dat bijna mocros een strafblad hebben... en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
Selectieve verontwaardiging heet dat, en in dit geval is het niets anders dan discriminatie. En laat dat nou juist zijn waar hij zegt op tegen te zijn. Dus het is nog hypocriet ook. Of gewoon dom. een 'tokkie' om zijn woorden maar eens te gebruiken (waarmee hij hele families weg zet als nazis...).

Wutbürger_ | 27-05-16 | 23:08

Ik kan me nog herinneren dat er midden jaren negentig(?) anti-discriminatie spotjes waren. Een witte bowlingbal die zwarte kegels omver wierp. Heel vreemd vond ik dat; alsof racisme slechts toegerekend kon worden aan één groep mensen. Dat (spotje) zélf had daarom een racistische ondertoon.

Maar goed, in principe is daar ook niets mis mee, de mens is van nature racistisch. Het is alleen zaak om die eerste natuurlijke gedachten te 'blocken'. Zou een Rutte wel weten hoe Aziaten over Afrikanen kunnen denken, Arabieren over Afrikanen, Surinamers over Somaliërs, etc. Stromae heeft dat eens mooi aangegeven in een documentaire.

De afgelopen weken zie je weer die eenzijdige benadering. Boehoe op twitter en feestboek zijn uitlatingen gedaan. Die worden dan getoond op het NOS Journaal, bij Nieuwsuur, een dag later komt RTL nieuws met stinkende mosterd na de maaltijd, en natuurlijk kan Rutte niet achterblijven.

Foei boze witte mensen. Maar eens onderzoeken waar dat soort gevoelen vandaan komen is teveel gevraagd. Zou er heel misschien een link kunnen zijn met de enorm toenemende afkeer van de Islam-ideologie, met de boksnor Erdogan, met alles waar DENK voor staat, met de massa-immigratie in Europa na de open armen van heks Merkel (die nog steeds lijdt aan het syndroom van een Duitsland dat 'iets goed te maken heeft'), met de steeds meer verpauperende wijken en steden in Nederland. Ontwikkelingen waar alle sociale klassen zich zorgen om maken. Maar amper benoemd worden.

Nee we laten drie tweets zien. Ondertussen kun je een dagvullend programma maken van tweets, feestboek-reacties en filmpjes van moslims die joden en het Westen niet zo lief vinden. Wat zeg ik, een non-stop week-programma.

Bottleneck | 27-05-16 | 23:07

Feynman | 27-05-16 | 22:26
Wat een goed betoog zeg! +100
Heb je het stukje voor morgen al af? Zo niet, Sylvana en het EU leger erin opnemen, en die LBGT plee problemen uit de VS.
Graties tip! ;)

Gerard Leeflang | 27-05-16 | 23:07

Jan! Doe 's ff lief tegen die dame naast je. Laatste keer dat ik haar ontmoete was ze aardig :p. Ja Jan, we moeten onszelf maar gaan haten of iets van die strekking! Alles wat je zegt is tegen het zere been van... uh, ja van wie nu eigenlijk? Ach, wat dom, het zere beentje van onszelf! Weg met ons!

Mr_Pikibelly | 27-05-16 | 23:06

Dr. Frambozenjam | 27-05-16 | 22:56
Je moet er wel een beetje kwaadaardig bij lachen, anders komt die opmerking niet over, unprof.

Ongeblustekalk | 27-05-16 | 23:03

@nemoj me jebat | 27-05-16 | 22:56
Haha.. en vrouwen hebben namelijk ook een eigen echte wapenkamer, die we al sinds jaar en dag keuken noemen.

deraderendraaien | 27-05-16 | 23:02

necrosis | 27-05-16 | 22:36
Weet ik toch.
Maar ik ben ook boos. Heb je gister nog die kijktip gezien?
www.youtube.com/watch?v=ZJ-D9atKl7Q
Ik was vandaag even voor het huis bezig - even de spinnenraggen weg, ramen lappen, stoep vegen. Lekker weertje, dan doe je dat soort dingen lekker even. Ik woon in de equivalent van East End. Minimaal 95% hoofddoekjes. Geen blanke witte man gezien. Niet eens een boze.
Ik wil weg. Maar toch ook weer niet. Het is zo dubbel.

nemoj me jebat | 27-05-16 | 23:02

Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
Waarom zou iemand een onbetekenend persoon als Sylvana een podium geven, dat is ronduit absurd. En dat engels gebrabbel ertussendoor, jaja wat kan jij goed engels, maakt het betoog er niet beter op.

Ongeblustekalk | 27-05-16 | 23:01

@nemoj me jebat | 27-05-16 | 22:56
Nu durf ik de afwas niet meer bij je te doen ;)

necrosis | 27-05-16 | 23:00

@Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
Ik las net dit:
www.ad.nl/ad/nl/33220/Sinterklaas/arti...
Toen vroeg ik me af of sommige lieden weten wat zandbakkers met mensen die homo hebben doen.....

necrosis | 27-05-16 | 22:59

dit land is over een jaar of 5 (zo niet eerder) heel ver heen.

pietpaardenlul | 27-05-16 | 22:59

Dat de raciste Simons enige kritiek krijgt, is niets dan normaal en volledig terecht.

smdyasc | 27-05-16 | 22:58

Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53
Plus 1000
getekend, dokter evil

Dr. Frambozenjam | 27-05-16 | 22:56

deraderendraaien | 27-05-16 | 22:44
Onderschat die vrouwtjes niet! ; )

nemoj me jebat | 27-05-16 | 22:56

Dat gezeik over discriminatie altijd. Ik bepaal zelf wel waarmee ik om ga en waarmee ik wens bier te drinken en grappen te maken en lol te hebben. En dat gebeurd bijna NOOIT met marokkanen of ander gekleurd volk. Ze hebben namelijk heel andere normen, waarden, opvattingen en gedrag dan mij en DAT is de reden dat ik ze niet in mijn buurt wil. Niet de huidskleur. Zo beoordeel ik trouwens ook sollicitanten. Ben ik heel makkelijk in. De enkele goedwillende getintiër herken ik heel snel. Die is ook zeker welkom. Want dat is er een die zich hollands opstelt. De eerste de beste die zich negatief uitlaat (ook al is dat in de persoonlijke levenssfeer) over het sinterklaasfeest kan ook na zijn of haar halfjaarcontract direct oprotten. Die persoon verpest namelijk de sfeer in mijn bedrijf. En ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan. Echt racisme bestaat hier helemaal niet meer. Het gaat om gedrag.

Leptob | 27-05-16 | 22:55

Maar goed Sylvana heeft haar zin.
Toen ze voor een stel lallende pubers in zwemkleding 'sexquiz on the beach' presenteerde, moet er ergens in dat hoofdje al een stemmetje zijn geweest dat zei: "Meer Sylvana, er is meer".
En opeens wist ze het: Racisme.
Racisme heeft de toekomst.
In een tijd waarin 99,9% van de Nederlanders geen halve kudt gaf om wat voor kleur iemand had, besloot Sylvana het racisme nieuw leven in te blazen.
Samen met Koewinsie, Duurvoort, wat wannabee Black Panters, Sunny Bergman en de rest van de helpers whitey werd zorgvuldig een campagne gestart, met als belangrijkste speerpunt Zwarte Piet.

En nu heeft ze haar zin.
Racisme is blooming business.
Het journaal opent ermee en zelfs Rutte meent zich ermee te moeten bemoeien.
Het is werkelijk een fokking disgrace.
Ik heb het al vaker gezegd en ik zeg het nog eens:
Het interesseert niemand een fok wat voor kleur Sylvana heeft, het is the unbearable lightness of being stupid wat zoveel wrevel oproept.
En met niemand bedoel ik een paar gekken uitgezonderd, gekken hou je toch.

Vraag me af wat voor miljardenbeslissingen en idiote maatregelen de regering er de laatste weken dat heel het land met die troel bezig was, er weer stiekum tussendoor heeft gefietst.

Een premier die zo ongelooflijk kortzichtig en naief het goedvolk en de helpers whitey, waartoe intussen ook het journaal behoort, naar de mond praat, is niet mijn premier.
Ongelooflijke slappe ruggegraatloze miesgast, dat is het.
Met zijn zwarte donder.

Cuyahoga | 27-05-16 | 22:53

@knutsel | 27-05-16 | 22:47
Volgens mij betaal ik al een tijdje geen WW premie meer, maar met lekker weer ga ik met mijn ontslagpremie op een terrasje zitten.

necrosis | 27-05-16 | 22:52

Lokalesheriff | 27-05-16 | 21:57
Rutte kan ook gewoon zijn waffel houden. Er zijn wel belangrijker zaken waar hij zich druk om moet maken.

BlowingBubbles | 27-05-16 | 22:48

@necrosis | 27-05-16 | 22:43 Nee je krijgt WW. In mijn boek heet dat terughalen.

knutsel | 27-05-16 | 22:47

@npo | 27-05-16 | 22:35
Hou op over de belastingdienst...
Heb afgelopen 2 weken ook weer 2000 euri extra over mogen maken.
En ondertussen breek je je nek over de asieleisers wanneer je de voordeur uitstapt, het wemelt ervan.
Allemaal jonge, donkere, Arabisch pratende mannen, tussen de 15 en 25 jaar.
Dit land begint nu echt op een nachtmerrie te lijken :(

Slipsnifter | 27-05-16 | 22:46

Elk woord raak.

de Voorzittert | 27-05-16 | 22:45

@nemoj me jebat | 27-05-16 | 22:32
Idd blij met boze witte mannen meid!
Wat Rutte en de rest van het verongelijkte klapvee vergeten is, dat er ook boze witte vrouwen zijn die hun zonen en dochters zullen verdedigen als leeuwinnen.
En je weet... er zijn meer vrouwen als mannen, dus als de nood aan de witte man komt stappen wij erin. ;)

deraderendraaien | 27-05-16 | 22:44

Goede post Feynman. Ik ken zelf geen neger die het ooit over discriminatie heeft gehad, wat wel een beetje leek te steken is dat er geen suris bij de WK meespeelden maar over zwarte piet en andere onzin heb ik ze nog nooit gehoord. Grappigste of treurigste, kies maar, is dat mijn neef door linksgekkies werd uitgescholden toen hij zwarte piet speelde. Hij hoeft zich helemaal niet te sminken hij heeft een donkere huid van nature, we hebben er hard om gelachen.

Bokito ergo sum | 27-05-16 | 22:43

Een belediging, die men veracht, valt vanzelf; wordt men er boos om, dan geeft men haar kracht. (Tacitus, Romeins senator en geschiedschrijver 56-117)

mysteryposter | 27-05-16 | 22:43

@tattooboer | 27-05-16 | 22:39
Ik heb straks een uitkering, dan moeten mensen MIJ betalen.
*moehahaha*

necrosis | 27-05-16 | 22:43

Als ik Jan was zou ik voor de lol solliciteren bij DENK. En de afwijzing is dan hun afweging *dokter evil moehaha* en de afwijzing hier topic,n... Wie is dan xenofoob/racist?

Dr. Frambozenjam | 27-05-16 | 22:41

Ik betaal de belastingen niet meer, een aanrader!

tattooboer | 27-05-16 | 22:39

zijn die journalisten bij Rutte ingehuurd om die vragen te stellen? het lijkt verdomd veel op propaganda.
En waarom stellen ze die vragen niet als moslims extreem racistisch zijn, niet-moslims vermoorden en oproepen tot het plegen van aanslagen op niet-moslims?


Wutbürger_ | 27-05-16 | 22:37

@nemoj me jebat | 27-05-16 | 22:32
Ik ben ook boos!
*niet op jou*

necrosis | 27-05-16 | 22:36

Jan stampt de week weer ff tussen een boterham. ; )

Dat filmpje van Rutte is zo slap, ik hield het mss 5 minuten vol. Zowel de vragen als de antwoorden waren doorspekt met het bekende 'wij zijn slecht' riedeltje. Genant gewoon.

Pemberton | 27-05-16 | 22:35

Godallejezus net weer een 'rekening' van de belastingdienst binnen. 200 euri moeten ze weer van mij hebben. Wel NADAT ik 52% belasting heb betaald over mijn inkomen. 2 weken geleden ook eentje van 75 euri, de gemeentebelasting was maar liefst 1000 euri en tussendoor kwam het waterschap en weet ik veel nog ff langs. Morgen ff tanken en dat is weer 50 euri accijns. Ik was al intens verdrietig met wat de overheid daar mee doet. Geen veiligheid en defensie meer over hier. Lees ik godverdefuck dat ze al die hoogopgeleide somaliers en syriers - naast huizen en levenslange uitkeringen - ook nog duizenden euri pleziergeld toestoppen. Dit land is stuk. Heel erg stuk. Ik moet hier weg.

npo | 27-05-16 | 22:35

Ik (vrouw) ben zo blij met boze witte mannen!
Dank je wel, Jan.

nemoj me jebat | 27-05-16 | 22:32

De vijfde colonne wordt steeds machtiger in NL...

saintinel | 27-05-16 | 22:31

Wat een figuur, die Rutte... ongelooflijk dat dat de minister-president van nederland is..
Om van schertsfiguren als samson, peggelt, en timmerfranz nog maar te zwijgen.
We zijn diep gezonken.

Slipsnifter | 27-05-16 | 22:30

Ik kijk nog altijd liever in de neusgaten van Jan dan in in de reed van Rutte.

necrosis | 27-05-16 | 22:27

Niet iedereen die een Sylvana Simons uit wil zwaaien doet dat omdat ze racistisch zijn. Dat is kennelijk de premier en een deel van het journaille al een brug te ver.

Sylvana is zelf extreem onverdraagzaam naar een deel van de Nederlandse cultuur. Waarin zij zelf allerlei dingen meent te herkennen, wat er echt nooit is ingestopt. Dit gebrek aan tolerantie en onverdraagzaamheid is bij een deel van de Nederlanders in het verkeerde keelgat geschoten.

Sylvana wenst een multi-culturele samenleving, behalve het deel wat haar niet zint. Zeer terecht dat daarvoor geen tolerantie is. Als we op dat punt concessies gaan doen worden er weer culturen van de ene persoon onderdrukt door de andere persoon.

Zwarte piet loopt rond in kleding van de adel, kijk maar een keer naar de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Loopt rond met een ronde gouden ring in het oor, niet een verwijzing naar het slavernij verleden, maar naar Nederlandse katholieke vissers die bij aanspoelen in een ander dorp netjes begraven wilde worden. De voorloper van de begrafenisverzekering. Sylvana wordt niet beledigd, ze heeft last van haar eigen onwetendheid.

Als je een beetje creatief nadenkt kan iedere cultuur in Nederland zich door iedere andere culturele uiting wel beledigd voelen. Waarom is bijvoorbeeld de witte envelop de standaard? Of wit papier? Of als standaard achtergrond op websites? Waarom deze blanke overheersing van het geschreven woord?!?

Dat zwarte piet zich dom opstelt is niet om iemand belachelijk te maken. Het is om kleine kinderen zich een keer slim te laten voelen. Dat is je publiek. Daar pas je jezelf op aan. Voor hun is het verhaal, en dan kan je niet met driehoeksverhoudingen of quantummechanica aankomen. K3 is ook nooit aangeklaagd voor hun karikatuur van de blanke vrouw en ik vraag me oprecht af of die poepen in de keuken. (neem naar keuze de Nederlandse of Vlaamse betekenis, dubbele woordwaarde!)

Het is racisme om aan te nemen dat iedere kritiek van een blanke op een neger als enige logische verklaring racisme zou moeten zijn. Alsof een blanke geen andere reden kan hebben. Alsof alle blanken racisten zijn. Een denkwijze die volgens het Hof 350 euro per keer kost. deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=E...

Het doet me denken aan de zaak van de computerwinkel. Daar solliciteerde een jongeman die geen enkele ervaring had met computers. Dat schreef die ook. Daarop werd hij uiteraard afgewezen. In het mailtje wat uitlekte stond echter ook: "het is een neger, dat kan nooit wat zijn" Die quote haalde het nieuws, dat hij geen opleiding, geen ervaring en zelfs geen hobbymatige kennis had voor de functie waarop hij solliciteerde haalde het nieuws niet.

En dat is heel triest. Het "slachtoffer" kwam nog in het nieuws. Leeft nog steeds in de illusie afgewezen te zijn op huidskleur. Terwijl er voor iemand die ruim tien jaar lang zichzelf niet heeft verdiept in computers, natuurlijk wordt afgewezen op basis van een gebrek aan interesse in het vakgebied. Je wilde het nooit leren, dus waarom nu wel?!?

Als we alles klakkeloos racisme blijven noemen, krijgen we aan de ene kant dames zoals Sylvana Simons die de grootste onzin mogen uitkramen en aan de andere kant mensen die daar geen kritiek meer op durven te uiten om niet als racist te boek te komen.

Dan krijg je op TV die rare constructie dat alleen iemand die ook die huidskleur nog kritiek mag uiten op mensen die dezelfde kleur als hem hebben, of ietsje lichter. Waar Umberto dingen mag zeggen die Pauw niet mag zeggen. Ook dat is institutioneel racisme.

Dan behandelen we minderheden en meerderheid totaal anders. Dan maken we ons schuldig aan schending van artikel 1 van de grond wet. Dan breken we het publieke debat tot het bot af.

Oh en dat slavernijverleden? De meeste slaven waren blanken, en de blanken waren het eerste en enige ras wat het afschafte. Voerden daar zelfs een bloedige burgeroorlog voor. Negers zijn momenteel de grootste slavenhouders, nog erger dan Aziaten & Arabieren. In totaal zijn er nog veertig miljoen. Daarover hoor je mevrouw NOOIT.

Wanneer gaat Sylvana eens uitleggen waarom het verleden belangrijker is dan de toekomst van veertig miljoen mensen in nood?!?

Feynman | 27-05-16 | 22:26

Culturen mengen is echt een gigantisch klote idee. Wij vinden hun kut, zij vinden ons kut, tel uit je winst.

pluk-87 | 27-05-16 | 22:25

Ik begin mezelf langzamerhand toch wel zorgen te maken over de toekomst van mijn kinderen, de polarisatie slaat in hevigheid toe en mensen zoals Sylvana die polarisatie gebruiken om aandacht te krijgen maken meer kapot dan goed is voor Nederland.
Als veteraan en kaaskop heb ik mijn kinderen tolerant en open minded opgevoed maar ik vraag me nu stilletjes af of ik ze niet als lammetjes heb opgevoed die zomaar naar de slachtbank kunnen worden gevoerd.
Ik heb ooit als militair gezien wat een burgeroorlog in een multicultureel land kan aanrichten.

stormtijd | 27-05-16 | 22:18

En nog iets Tofikkie Dibi: wil je het wachtgeld, opgehoest door al die rascistische witte mannen nog wel hebben?
Als ik jou was, zou ik dit bloedgeld echt niet meer willen hebben.
Daarom zou ik bij deze het door mij bijgedragen deel aan jouw wachtgeld wel terug willen hebben...

Alexander Pechkop | 27-05-16 | 22:15

-weggejorist-

arc-en-ciel | 27-05-16 | 22:12

Maar wat heer Dijkgraaf laatst in een interview zei, Geenstijl moet een polletieke partij oprichten. Mijn stem heb je.

basweetutwel | 27-05-16 | 22:11

Nou heer Roos, ik kan niets anders zeggen dan voortreffelijk verwoord, hulde en bedank! U geeft het volk moed.

basweetutwel | 27-05-16 | 22:08

Mooi gezegd Jan!

Was gisteren ook heel blij om te horen dat echte Jannen weer terug is, jammer dat de comment van een aanhanger van het eerste uur vervolgens werd verwijderd door, jongens moet iemand zijn luier niet gaan verschonen, Joris.

krijgenwedatweer | 27-05-16 | 22:08

Onder Balkenende is het landverraad goed op gang gekomen.
Rutte maakt de klus af.

Ars Vivendi | 27-05-16 | 22:08

-weggejorist-

kornelis prul | 27-05-16 | 22:08

Ik ben er helemaal klaar mee. Ik laat ook mijn snor weer groeien.

Harihakbar | 27-05-16 | 22:07

Onze Mark, hij bukt steeds dieper.

groteKrul | 27-05-16 | 22:05

@Basic Dimension | 27-05-16 | 22:01 Als je nou nog één keer het woord "endogame" gebruikt ga ik slaan...

knutsel | 27-05-16 | 22:05

@ Lokalesheriff | 27-05-16 | 21:57
Toch gooit hij nu ook olie op het vuur.

Lewis | 27-05-16 | 22:02

Racisme kun je niet bestrijden maar wel bevorderen door verschillende etniciteiten tegen hun zin en onder grote druk samen te voegen, onder het mom van anti-racisme. Niet racisme maar anti-racisme leidt tot een burgeroorlog in de Westerse samenleving.

Het vertrouwen in fiat money is geregeld door Emergency Liquidity Assistance (ELA) dat al jaren oeverloos gratis geld bijdrukt om de Franse economy boven water te houden.

Maar het vertrouwen van de burger dat de overheid hem tegen moslimterrorisme zal beschermen is nog niet getoetst. Hoeveel Nederlanders kunnen worden beschermd zoals Geert Wilders? Hoeveel mocro-oorlogen kan de politie de baas? Hoeveel racisten kunnen zij oppakken zonder vele blikken zondaars tegelijk open te trekken?

De Westerse bevolking leeft op een plateau. Het is volstrekt onduidelijk wat er moet gebeuren voordat de functie met the method of steepest decent naar een local minimum dondert, de voorbode van een burger oorlog.

Multiculturalisme betekent per definitie geen endogame sturing, wat betekent dat onze samenleving niet over een cybernetisch mechanisme beschikt om al die 200 etniciteiten in bedwang en in evenwicht te houden. Alleen, net als ELA kan men deze groepen geld toeschuiven om ze rustig te houden.

Dit is al zo lang voorspeld op HetVrijeVolk. Wij zijn op weg naar een burgeroorlog.

Basic Dimension | 27-05-16 | 22:01

Die smeerpijp neemt meermaals "roeptoeteren" in de mond, zou ie s'avonds in zijn spiderman Pyjama op de bank bij Moeders thuis geenstijl lezen?

sneakybastard | 27-05-16 | 22:01

Wow. Ze worden steeds beter die vlogjes van Jan B.o.o.s.
*gniffelt nog steeds over "blanken onderwerpen ons standaard".

knutsel | 27-05-16 | 22:01

Jezus Jan, ga je scheren. Je bent al niet moeders mooiste en die snor maakt je nog lelijker. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen.

Vout | 27-05-16 | 22:00

Hehe, tweet ik ook eens iets wat daarna op GS gepleurd wordt. :-)

Bijtendehond | 27-05-16 | 22:00

Roos benoemt het probleem wel en Rutte niet. Soms hoop je dat er een kwartje gaat vallen over bepaalde ideologieën, zoals Jan het benoemde. www.youtube.com/watch?v=J-WeR635ccM

Datkanjenietmenen | 27-05-16 | 21:59
-weggejorist-
Lokalesheriff | 27-05-16 | 21:57

Aandachtshoer wil aandacht, er zijn niet genoeg bezemstelen om Rutte een ruggegraat te geven, maar Jan die snor kan niet. Ga eens naar een fatsoenlijke barbier.

Bokito ergo sum | 27-05-16 | 21:54

100 BN-ers. Wat betekent die afkorting eigenlijk?? Bukkende Nederlanders?
ik ken nr. 101 en 102 ook al; Rutte en Lodewijck Assher.
Wat toch een ongelooflijke slappelingen. Mogen wij er geen eigen cultuur meer op na houden?
In de oorlog noemden ze die 102 mensen, volgens mij, NSB-ers. Volgens mij hadden die er weinig moeite mee bepaalde namen door te geven.
tis nu mei, en het Sinterklaasfeest is alweer verpest, mede dankzij mensen als Sylvana Simons en Koewinsie (Halve)Gario. Uitgekotst in Suriname en de Antillen en uitgekotst door de hele Nederlandse samenleving (-102 dan).
Wat een land, je zou je over de hele wereld schamen om te zeggen dat je NLer bent.
Wat een MinPres. Onvoorstelbaar!

Alexander Pechkop | 27-05-16 | 21:53

Lekker Jan!
Och man ik kan niet wachten totdat er in Den Haag een leider staat die opkomt voor de Nederlandse normen en waarden.

Ome WiIlem. | 27-05-16 | 21:51

-weggejorist-

armaggedon | 27-05-16 | 21:50

*woorden naar boven gooit

Mastermattie | 27-05-16 | 21:50

Ik vind het wel knap hoor.
Een 30-minuten durende persconferentie van de minister president waar met heel veel worden echt helemaal niets gezegd wordt.

Mastermattie | 27-05-16 | 21:50

-weggejorist en opgerot-

armaggedon | 27-05-16 | 21:49

Dus... als je je geïntimideerd woelt, kun je aangifte doen.
Ik voel me behoorlijk geïntimideerd door bepaalde politici en bevolkingsgroepen. Aangifte zal wel geweigerd worden.

Mastermattie | 27-05-16 | 21:47

Is er nog wel iemand die gelooft wat Ratte eh, Rutte zegt? Zoals ik net ergens anders las, Mark, ik hoop dat je je horloge vergeet en te laat komt voor een belangrijke afspraak. Laffe vent.

Kad Barma | 27-05-16 | 21:46

Markje, ik kots je uit!
Die lach alleen al, en de taal die uit je strot komt is nog een haartje erger, heb je je al aangesloten bij de 100 B sterretjes die zwarte piet uitzwaaien?

animalia | 27-05-16 | 21:43

Ik vind Jan te roomblank voor de vrijdagavond in yourface column GS. Puur racisme!!

Dr. Frambozenjam | 27-05-16 | 21:43

Ze blijft wel consequent links rijden...

Ridocar | 27-05-16 | 21:41

Haha Jan, lekker bezig jonge.

pluk-87 | 27-05-16 | 21:40

-weggejorist-

Labanda | 27-05-16 | 21:39

Serieus.. die RukkerT.... Het schijnt dat "Hij niet praat met idioten", dan vraag je je af wat 'ie nog in de kamer doet.
Denk erom mensen, tijdens de verkiezingsperiode wanneer het complete TV- en Radiozenderpakket verandert in een advertentiemuur voor politieke partijen, adviseer dan mensen om de TV/Radio uit te houden, te negeren
Alles wat dan wordt verspreidt zijn leugens.

Mastermattie | 27-05-16 | 21:37

Altijd spannend wat er in provincie nederland gebeurt, hahaha
Wat is die rutte toch een slappe lul, unfucking believeable.

Karper_Diem | 27-05-16 | 21:36

zoals je zaait zal je oogsten

linkgrafzooi | 27-05-16 | 21:33

Ik kan me al bijna niet meer herinneren dat ik niet zoveel had met Jan Roos.
Hij is ijzersterk. Zeer humoristisch.
En het allerbelangrijkst: inhoudelijk slaat hij spijkers met koppen.

Lewis | 27-05-16 | 21:33

Onze minister president die het meten met twee maten perfect in de vingers heeft.... Ik kots van die vent

gooischetrut | 27-05-16 | 21:33

Zou Rutte dat soort taal ook vlak voor de verkiezingen bezigen?

Rest In Privacy | 27-05-16 | 21:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl