Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kabinet zet leven van deze man OP Z'N KOP

allesallemaalgvdddd.jpgRechtstreeks uit de stijlloze mailbox. Het DRAMATISCHE verhaal van een man die van het kabinet leert dat zijn gehele leven een leugen was. De totaalsom van zijn linguïstisch-persoonlijke vorming is ongeldig, zo leerde hij gisteravond. Lees het ONTLUISTERENDE verhaal hieronder. Op eigen risico want tranentrekker. Beste Redactie, Goedemorgen, mag ik me even voorstellen? Ik ben een simpele burger, met een simpel opleidingsniveau, simpele hobbies en een simpel carrièreperspectief. Gaarne zou ik mijn zorgen willen uitspreken. Door ruim 10 jaar op verschillende scholen te hebben doorgebracht is mij verteld dat ik een basiskennis zou moeten hebben opgedaan. Het doet mij dan ook enorm veel pijn om mee te moeten delen dat ik essentiële basiskennis verkeerd heb begrepen. Voor- en tegenstellingen, plus en min, zwart en rood. Ik zou graag mijn zorgen willen uiten over de door mijn begrepen definitie van het woord "Nee". Na mijn geboorte, werd mij al snel duidelijk gemaakt hoe dingen te herkennen, de basis van mijn communicatie lag dan ook bij het kunnen herkennen en uitspreken van de woorden: "mama" en "papa","ja" en "nee". Dit waren de eerste 4 woorden die ik in mijn jonge leven begreep, althans, dat was me zo geleerd. Omstreeks 1982 (waarin mijn leven al anderhalf jaar de wereld mocht verblijden) wist ik dus al met het gebruik van deze 4 woorden of ik de trap af mocht lopen, een koekje kreeg, en met mijn speelgoed mocht spelen. Jarenlange educatie heeft mijn woordenschat ook behoorlijk weten te verbreden, tot op een niveau waarin soms wel meer dan 2 woorden per zin werden gebruikt. In 35 jaar is mij duidelijk geworden waar "Nee" voor staat. Zonder de Van Dale erbij te pakken definieer ik het als een ontkenning of afwijzing, het woord is ook niet onderhevig aan toevoegingen, "nee, maar"/"nee, mits", zoals de heer Rutte het gisteravond bracht. In het ongeveer half jaar dat mij bekend is dat er op 6 april een referendum met vraagstelling zou komen, welke beantwoord kond worden met een enkel "voor" (ja) of "nee" (tegen) zag ik ook geen optie staan: "voor, maar:", of "tegen, mits:". Wat mij ook niet bekend was, maar wat in het debat achteraf bleek, is dat de definitie van het woord "nee" (tegen) onderhevig is aan interpretatie. De "nee" die ik heb ingekleurd (het rondje en niet het vakje) was gebaseerd op een afwijzing van het ratificeren van het verdrag. Ik zou daarom ook willen vragen om een oplossing. Mijn gedachten gaan uit naar mijzelf laten bijscholen in het beter begrijpen van de Nederlandse taal, en in het correct kunnen definiëren van basisbegrippen als "ja/nee", of het ongedaan maken van mijn stem wegens het missen van essentiële basiskennis. Met vriendelijke groeten, Youri NAW bij redactie bekend.

Reaguursels

Inloggen

Een geruststelling voor deze meneer:
Je kon VOOR of TEGEN stemmen.
en niet JA of NEE.
knehmoo | 15-04-16 | 14:05

Bent U voor of tegen de "wet herinvoering doodstraf" ?

Stemt U voor dan zegt U ja, executie van staatswege mag.
Stemt U tegen dan zegt U nee, executie van staatswege mag niet.

Moeilijk?

Bezorgde_Burger | 16-04-16 | 00:02

Een geruststelling voor deze meneer:

Je kon VOOR of TEGEN stemmen.

en niet JA of NEE.

knehmoo | 15-04-16 | 14:05

Op mn werk gisteren, een collega probeerde voor de 2e keer uren van mijn medewerkers weg te kapen. Mijn antwoord:
"Ik heb je maandag NEE gezegd. Dat is geen Oekraine referendum dat zomaar gegeneerd kan worden. NEE betekent NEE.".
.
Omstaande collega's moesten lachen, gelukkig ;-).

hotmint | 15-04-16 | 13:30

Tachtigurenindeweek | 15-04-16 | 09:00

Mischien moet het kabinet ook het woord overnemen eens bestuderen. Ik dacht de dat de pvda toch gezegd heeft dat als het een overduidelijk Tegen was de consequentie was dat de uitslag overgenomen zou worden en uitgevoerd zou worden. Omdat dat de duidelijke wens van het volk is. Ik ga er dus van uit dat de pvda met de oppositie meestemt en dat het assiocatieverdrag van de baan is. Zoals beloofd door de partijen. Zelfs Rutte had dat in weze gezegd. Maar ja VVD partij der corrupte. Dan kun je zo'n Rutte stunt wel verwachten. Die partij heeft namelijk werkelijk geen ene pleuris met het volk op. Daar denken ze echt in die partij dat we achterlijke debielen zijn en gepeupel. Ik kan ook niet geloven dat het gewone volk ,de werkende burger op die club stemt die enkel voor de echte rijken en multinationals zit. Want die club maakt die rijken rijker van hard verdiend geld door u.En u enkel armer. Wie dat niet door heeft is echt dom. Van de pvda kan ik alleen zeggen ,het zijn een stel meelopers ,trekpoppen van die vvd en voeren enkel nog maar VVD beleid uit. Ze hebben totaal geen inbreng en hun leiders zijn naieve sukkels. De pvda heeft 2 jaar en drie maanden terug al besloten hun partij op te heffen door samen met de VVD in een kabinet te gaan zitten en naar de pijpen van Rutte en kornuiten te dansen voor puur en enkel het pluche. Zij vangen daarvan de klappen en worden als het aan mij ligt gereduceerd tot nul zetels. Aan een stel naieve sukkels en knuffelaars heb je geen flikker.Toch zou ik ook zeer graag Rutte en kornuiten tot die proporties gereduceerd zien. Want dat is de partij die echt nederland heeft afgebroken voor de gewone burger ten behoeve van de rijke en de machtige. De pvda heeft het enkel gedoogd. Zij noemde het niveleren. Alle armere even arm en alle rijkere even rijk. De VVD noemt het de participatie samenleving . Maar eigenlijk moet u het lezen als de crepeer samenleving. Wij burgers kunnen verrotte en Erdogan en griekenland en oekraine krijgen bakken vol geld en hier mag opa en oma in de luier rond soppen. Mensen krijgen geen medicijnen meer want te duur en noem maar op van die ongein. En de VVD noemt dat dan de participatie samenleving. Verder loopt juist die VVD aan de leiband van de EU steelclub waar je dat zou verwachten van een d666. Nou ik heb nieuws. De VVD heeft d666 met sprongen ingehaald. De VVD is een pro euro partij die ons anders willen laten denken!!Ze kruipen werkelijk voor die EU.Nou Rutte tijd dat die grijns eens en voor altijd van je smoel geveegd wordt. Want wat blijkt je bent gewoon een drol!!! Een weglach manderijn.Of te wel in de volksmond een pinokkio zonder ruttegraat.

tweetybird | 15-04-16 | 13:02

Youri, braafste jongetje van de klas? Ik ben van dezelfde leeftijd en toen ik mijn moeder vroeg mag een biertje: Nee! Moeder mag ik al met een meisje naar bed? Nee! Moeder mag ik rooken? Nee! Papa mag ik hard rijden met je auto? Nee! Het werd toch een JA....
Youri, kruip maar weer snel onder je steen. Wat een labbekak stukje tekst zeg.

John Doorzon | 15-04-16 | 12:21

tweetybird | 15-04-16 | 00:39
Met NEE is NEE bedoelde de PvdA dat het verdrag bij een Nee niet in deze vorm geratificeerd kan worden. Geenpeil interpreteerde dat als "er komt helemaal geen verdrag" terwijl de PvdA wellicht bedoelde "Het verdrag moet een andere vorm krijgen".

diederik12345 | 15-04-16 | 12:18

mallekater | 15-04-16 | 10:19
"Op een stembiljet kun je nu eenmaal niet een scala aan alternatieven oplepelen, dan wordt de uitslag helemaal ondoorzichtig"

Daarom was het een raadgevend referendum en een vraag om raad begin je met de vraag voor of tegen. De voor stemmers hebben weinig problemen met het verdrag en de tegenstemmers denken dat er een beter verdrag kan komen dus is het begrijpelijk dat men nu gaat onderzoeken hoe het verdrag beter gemaakt kan worden.

the Jackdawn | 15-04-16 | 12:15

LuckyGirl | 15-04-16 | 09:24
"We hebben het hier over het simpele feit dat een woord als "nee" niet ACHTERAF een nieuwe betekenis kan krijgen dan voor en tijdens de stemming en een fucking regering die zegt dat aan mijn nee-stem meer recht wordt gedaan door er een ja van te maken."

Als je nee had gestemd dan was ik het met je eens, nee is een uitdrukking zoals 65 is een breekpunt en op zo'n beslissing kom je niet terug. Het punt is alleen dat je tegen hebt gestemd en tegen betekent dat je een reden had en het is goed dat Rutte op zoek gaat naar die reden. Zou hij dit niet doen dan zou dit beteken dat het kabinet 35 miljoen belastinggeld zou hebben weggegooid met dit raadgevend referendum.

the Jackdawn | 15-04-16 | 12:11

Het kabinet beschouwt het volk als een vrouw. Ze zeggen Nee, maar ze bedoelen Ja.

lulleficatie | 15-04-16 | 12:06

Het nee word bij moslim mannen ook anders geintrepeeerd dus het zal mij niks verbazen als er een hakbar in het Rutte pak zit.

Balletje Mayo | 15-04-16 | 11:56

@DreHa 10:03
U is zeker ambtenaar?

VanBukkem | 15-04-16 | 11:28

Ooit imaginair rekenen gehad om dingen in de electronica te voorspellen, zette je hele denkwereld op de kop.
want het getal j genoemd in het kwadraat was -1, en j^3 was 1, maar het klopte wel. de politiek probeert iets vergelijkbaars alleen werkt het voor geen meter, want verkeerde benadering. Ja is Ja en Nee is Nee, als we Ja hadden gestemd was onderwerp al getekend en "hand carried" per expresse door Rutte in Brussel afgeleverd, dan kennen ze het woordje JA maar al te goed. Voor al die politici die tegen Nee zijn en het tijdrekken toestaan jullie zijn idd lid van een nepparlement

Umberto die trotzoni | 15-04-16 | 10:52

Ooit een representatieve enquête opgesteld? Deze is niet representatief..

Neut | 15-04-16 | 10:41

Gelukkig worden de woorden: "ingewikkeld", "gecompliceerd" veelvuldig gebruikt om het duidelijke en simpele "neen" tegen het associatieverdrag in een "ja" om te toveren.

etaleur | 15-04-16 | 10:19

Het was een referendum dat "zij" niet wilden
Het was een opkomst die "zij" niet wilden
Het was een uitkomst die "zij" niet wilden

Dus worden we, de tegenstemmers in de "kwaliteitsmedia" weggezet als dom, laagopgeleid, uitkeringstrekkers, onrendabele naar wiens mening niet telt en naar wier stem niet geluisterd hoeft te worden zelfs niet als wij ons aan alle regels van de democratische rechtstaat hebben gehouden en onze stem de stem van de meerderheid is.

Daar wordt nog lacherig over gedaan ook.

Ik hoop toch zo dat wij in maart 2017 het laatst lachen.

RoBD=Skullfucker | 15-04-16 | 10:19

Jackdawn.
Er is in de weken zo niet maanden voor 6 april tot in den treure gedebatteerd over voors en tegens, mensen hebben meer dan voldoende tijd gehad zich een mening te vormen, meer dan vaak bij gewone verkiezingen het geval is.
In dat geval is de vraag of je voor of tegen bent een valide en relevante vraag.
Op een stembiljet kun je nu eenmaal niet een scala aan alternatieven oplepelen, dan wordt de uitslag helemaal ondoorzichtig

mallekater | 15-04-16 | 10:19

Ookal wordt het "neen" niet gerespecteerd, ik merk toch dat er meer wordt gesproken, in de TK, over "het volk".
Dat was voorheen nauwelijks, alleen bij de PVV.

Carmelita | 15-04-16 | 10:09

Klassieke breedsprakige onleesbare nonsens van complotdenkers en anti-overheid-geobsedeerden.

DreHa | 15-04-16 | 10:03

Wat een kinderachtig en hypocriet geneuzel. Jullie weten maar al te goed dat honderden redenen vóór een associatieverdrag te bedenken zijn en voor sommigen ook honderden tegen. Dus een simpel JA of Nee is ook gewoon een belachelijke vraagstelling voor dit referendum.

beetjemoe | 15-04-16 | 09:58

@eerstneukendanpraten | 15-04-16 | 09:08
RVD ontkent in alle toonaarden,dus is het waar...
Overigens had Rutte graag bi-seksueel geweest:
www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article...

necrosis | 15-04-16 | 09:54

pedro300 | 15-04-16 | 09:45
.
Klopt. Het zijn allemaal kleine zelfstandigen die 'vergeten' dat ze in dienst van het volk aan het werk zijn!

tejootje | 15-04-16 | 09:48

@LuckyGirl, je verwijt het Ja kampt zeuren.... maar doet het eigenlijk zelf ook door op bovenstaande text te reageren.... het hele verhaal hierboven is dan ook zeuren.... waarom met 2 maten meten?
.
Iedereen wist toch al dat de handtekening al op het verdrag stond... dat hele referendum is dan eigenlijk zeuren geweest...;-)

bArAbAts | 15-04-16 | 09:47

die politici gaan alleen voor eigenbelang en persoonlijke voorkeuren aan de slag ,maakt ze niks uit of de cijfers kloppen en of het werkelijk zo is .

pedro300 | 15-04-16 | 09:45


@kweethetooknietbeter | 14-04-16 | 21:54

Het gezeik is begonnen in de medische wereld. Zij zijn begonnen met het stichten van de verwarring. Krijg je te horen dat de testresultaten negatief zijn, dan is dat positief en vice-versa. En toen dachten de politici; wat zij kunnen, kunnen wij ook. En aldus geschiedde.

Heb ik ook altijd vreemd gevonden als ik dat las. Misschien zit het zo: als het in de medische wereld negatief is betekent dat: geen werk aan de winkel. De patient is gezond. Jammer dan.

ikzelf2300 | 15-04-16 | 09:43

davimore | 14-04-16 | 21:39 gvd wel eens van dubbele letters gehoord?

Affirmativeaction | 15-04-16 | 09:42

Het leven is een tranendal.

Gewinflipt | 15-04-16 | 09:42

@mezelf:
uitlegt=uitgelegd natuurlijk.

LuckyGirl | 15-04-16 | 09:29

Schoorsteenveger | 15-04-16 | 09:03
De ongekozenen in Brussel staan een samenleving voor die door het Europese volk ongewenst is. De democratie wordt inmiddels openlijk aan de laars gelapt en dat roept bij de mensen in alle afzonderlijke. landen weerstand op. Afgezien van een paar uitzonderingen heeft niemand dit gewild. Niemand is het eensch met de gang van zaken maar een blind geloof van de ongekozenen in de EUTOPIE houdt een stel mensen gaande die inmiddels bijna smeken om tegengehouden te worden want het groeit hen ook boven het hoofd. Het gaat maar door als niemand aan de noodrem trekt. Het is wachten op het moment dat dit plaatsvindt want mensen de mond snoeren gaan we niet toestaan in onze democratie. Zo eenvoudig is het.

tejootje | 15-04-16 | 09:27

Ja=Nee

Welkom in de Orwelliaanse totalitaire schijnrealiteit.
Misschien komen we er ooit achter wie Big Brother is.
Dat zal een hoop verklaren.

squadra | 15-04-16 | 09:25

The Jackdawn heeft last van een syndroom: het syndroom van Dawn.
Je bent tegen referenda, duidelijk.
Punt gemaakt.
Nee, tegen, tegen nee, ach jonguh, je zou zo aan kunnen schuiven bij die kliek.
Neem je verlies als een man en ga nou niet lopen janken en plain public maar op je kamertje met je spicegirlsposters.
Zie je nou zelf niet wat je doet?
Klagen over de langdurige comfortabele roes van de overwinnaars en dan zelf bijdragen leveren waardoor het alleen maar langer duurt.
Je hebt niet eens gestemd want je bent tegen referenda dus drijf lekker weg in de kleine bubbel van je eigen gelijk.
Je hebt verloren. Klaar. Jammer joh.
Dat is net zo zwart/wit als nee en ja en elke zin waarin je erover doorzaagt maakt je een slechtere verliezer.
Het was raadgevend, ja, maar de vraag was niet: welke raad geeft u over dit verdrag.
Klein kind, ja en nee niet willen begrijpen, maar over alle andere woorden struikelen.
We hebben het hier over het simpele feit dat een woord als "nee" niet ACHTERAF een nieuwe betekenis kan krijgen dan voor en tijdens de stemming en een fucking regering die zegt dat aan mijn nee-stem meer recht wordt gedaan door er een ja van te maken.
Ik moet er nu van uit gaan dat je je liever door leugenaars laat leiden dan zelf verantwoordelijkheid neemt, prima, daarvoor kan je bijna overal terecht.
Ik zou je wijsheid toewensen maar ik denk dat je ook dat woord verkeerd uitlegt hebt gekregen.
Terug naar je school, je diploma teruggeven en je geld terugvragen!

LuckyGirl | 15-04-16 | 09:24

lucioperca er is wel degelijk een verschil; ikzelf draag mijn portemonnee altijd in mijn linkerzak, maar mijn homofiele vriend Mark R. altijd in zijn rechterzak.Dat is ons destijds aangeraden door een goeie verzekeringsjongen in ons huis.

We are all Ducks | 15-04-16 | 09:22

Nee is inderdaad heel vaak geen nee. Dat is misschien ook wel de reden dat heel veel Oosterse talen en/of dialecten geen woord hebben voor "nee". Die omschrijven het als "Geen Ja".

BananaMonarchy | 15-04-16 | 09:21

the Jackdawn | 15-04-16 | 09:10

Ik vind het vermakelijk hoe sommigen nog in de -duidelijk onhoudbare- tegenstelling tussen "links" en "rechts" blijven hangen.

Lucioperca | 15-04-16 | 09:15

Schoorsteenveger | 15-04-16 | 09:03
die kringspier ligt al jaten te rotten in zijn eigen strond. Als er in Nederland ooit één hypocriete partij is opgericht dan is het Duister66 (met z'n populaire oorlogsboeken, autobiografie landverraders?) wel samen met nog 84 andere partijen. De enige parij de woord hield was er één die de vijand bediende.

We are all Ducks | 15-04-16 | 09:14

Dit schiet niet op, hebben we al een voorgedrukt aangifte formulier voor dit ambtsmisdrijf?

dugo | 15-04-16 | 09:14

necrosis | 15-04-16 | 08:33
"Mensen die de boodschap 'nee' of 'tegen' niet begrijpen, hebben niets te zoeken in de politiek."

Daarom is het een goede zaak dat Geenstijl aantoont dat het referendum, wat een linkse hobby is, niet geschikt is voor Nederlanders omdat ze het verschil niet tussen nee en tegen snappen.

the Jackdawn | 15-04-16 | 09:10

Ik begrijp de verwarring bij Rutte wel. De MP is al jaren bezig met geld overhevelen naar Griekenland. Daar wordt "ja" aangeduid als "neh". Wellicht denkt de MP dan ook dat het omgekeerde van toepassing is. Zolang er op dat basale vlak geen overeenstemming is binnen het europese blijf je deze misverstanden houden.

jacobh | 15-04-16 | 09:10

Tijd voor de gedigt.

Nee is
nee
en Rutte
is
geen
kasthomo.
Toch?

eerstneukendanpraten | 15-04-16 | 09:08

@Carmelita | 15-04-16 | 09:04
Postbus 51 spotjes waren altijd leugens.

Rest In Privacy | 15-04-16 | 09:07

kudt tablet...
welke sukkel/oplichter wel wilde ik typen.

We are all Ducks | 15-04-16 | 09:06

Zit er ook en prijs vast het raden wie van de GS-schrijvers deze ingezonden brief heeft opgesteld?

Rest In Privacy | 15-04-16 | 09:05

Ik kan me het oude postbus 51 spotje nog herinneren:
"Als een meisje nee zegt, bedoelt ze nee!".

Carmelita | 15-04-16 | 09:04

tejootje | 15-04-16 | 08:50
Het is frappant hoe dit referendumpje feilloos blootlegt hoe rot die EU eigenlijk is, en hoe er inmiddels een taboe-sfeer is ontstaan die normale communicatie, het vrij bediscussiëren van heikele punten onmogelijk maakt. Rutte buigt voor volstrekt ondemocratisch gemanipuleer vanuit Brussel, onderschrijft het bestaan van een taboe en versterkt dat taboe. De EU-klerken hebben niks met democratie, enkel iets met sentimenten van de burger en proberen die sentimenten, over de hoofden van de regeringen en parlementen der EU-landen, te manipuleren.
We wisten het al, maar zien nu tot welke onbeschaamdheden die vlerken van klerken in staat zijn, en hoe gemakkelijk ene Rutte zich aan die onbeschaamdheden wenst aan te passen.
De uitlatingen van die ouwe D66 lul Spier doet mij echt het ergste vrezen. Die geeft op zijn oude dag de democratie-pijp met het grootste gemak aan Maarten. De democratische landen, zo stelt hij, zijn zo "verweven" met elkaar dar een landelijk referendum geen zin meer heeft. Wat hij eigenlijk zegt is dus als klerken de boel overgenomen hebben is er geen democratische besluitvorming meer mogelijk.en kunnen we de instrumenten, eens de kroonjuwelen van D66, maar beter in de container flikkeren.

Schoorsteenveger | 15-04-16 | 09:03

@necrocos, begin eens met iets kleiners; een meerderjarige mevrouwtje bijvoorbeeld. Als dat lukt kun je de Oekraine trouwens ook niet veroorloven hoor. En welke sukkel/oplichter

We are all Ducks | 15-04-16 | 09:03

Misschien moet Youri ook het woord raadgevend maar eens opzoeken.

Tachtigurenindeweek | 15-04-16 | 09:00

@De Literator | 15-04-16 | 08:52
Ik kan me voorstellen dat je er moe van wordt, maar NEE = NEE, dus geen jamaar, mits en ander gelul.
Ik heb het al eerder gepost, Oekraïne is een dure hobby die ik me niet kan veroorloven.

necrosis | 15-04-16 | 08:57

Wij snappen niet waarom deze meneer een bericht tikt om te zeggen dat ie niet opgeleid is omdat ie niet meer snapt wat ja of nee is.Wij hebben helemaal opleiding gehad en snappen dondersgoed het verschil tussen jagers en neegerts. Ik spreek ook namens mijn neven uit Peking.

We are all Ducks | 15-04-16 | 08:57

Het "nee" van het referendum, is net zoveel waard als de €1000 van pinoccio rutte, of de "geen geld meer naar griekenland" en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden tijdens "mp pinoccio rutte".
Overigens is dit niks nieuws. Al decenia lang, wordt er gelogen in denhaag, vroeger was het niet beter, maar minder bekend.
Politici liegen, water is nat, gras is groen ......

Anjin Mohammed | 15-04-16 | 08:57

Mark's NEE is dat van de man die seks wil hebben met een onwillige praatvriendin: "NEE? Wat nou NEE?"

En 'praatvriendin', dat zijn wij dus: vrouwtje GeenPeil, die voor de schijn even mee mocht praten, maar gewoon de onderliggende partij is.
Waarbij jij uiteindelijk gewoon hard genomen wordt, zoals altijd als Mark 'best met jou wilt praten' en jou 'met respect zal behandelen' en andere policor-lieve woordjes in je oor fluistert.

HeelStijl | 15-04-16 | 08:56

necrosis | 15-04-16 | 08:44

Dat zal je vast een stuk beter lukken dan de mensen hier boven de gasbel. We hebben hier te maken met één grote krimpregio die binnenkort wordt volgebouwd met onrendabele windmolens van eer dan 200 meter hoog. Maar gelukkig is de slijter nog niet failliet...

eerstneukendanpraten | 15-04-16 | 08:56

Kunnen we het hier asjeblieft één dagje NIET over het referendum hebben ? Éen dagje maar ?
#referendummoe

De Literator | 15-04-16 | 08:52

BRUSSEL heeft Nederlandse parlementsleden bespreking van de historische uitslag van het referendum van hun land daadwerkelijk verboden omdat het de ondemocratische kern van de EU blootstelt alsmede het stimuleren van gesprekken voor een Brexit.
De Europese elite hebben gekozen politici de mond te snoeren in Nederland om de Nederlandse democratische stem te onderdrukken tot het eigen referendum in kannen en kruiken is op 23 juni.
In een verbazingwekkende verklaring geleverd aan het Nederlandse parlement deze week gaf minister-president Mark Rutte aan dat hem verteld was door andere EU-leiders om het referendum niet te noemen de komende twee maanden.

De hele oppositie had onmiddellijk intrekking geëist van de ratificatie van het verdrag met Nederland, met het argument "het volk heeft gesproken". Nederlandse kiezers verpletterden de pro-Brussel Voor 'beweging afgelopen donderdag. Met bijna tweederde stemden ze tegen de Oekraïne deal.
Maar de heer Rutte - die een nipte meerderheid heeft - overstemde hen en in plaats daarvan koos hij ervoor om de beslissing over de vraag of hij de wil van zijn eigen mensen zou accepteren uit te stellen tot het Britse referendum heeft plaatsgevonden.
Hij vertelde de tweede kamer dat de bureaucraten in Brussel zich steeds meer zorgen maken over de Britse stemming en die willen geen "open en publieke discussie" die hun eigen referendum resultaat onderdrukt nadat het voorbij is.
Hij zei: "Onze politieke schatting, gebaseerd op de eerste signalen die we ontvangen van onze Europese partners, is dat ze willen dat eerst het Britse referendum gedaan moet zijn."
Hij voegde eraan toe dat alleen een open en publieke debat in Brussel de Nederlandse referendum kwestie kan oplossen, maar zei dat op zijn vroegst te kunnen doen het Verenigd Koninkrijk referendum.(Vrije vertaling)
Bron: www.express.co.uk/news/politics/661195...

tejootje | 15-04-16 | 08:50

necrosis | 15-04-16 | 08:33
Het punt is dat ze 'nee' of 'tegen', 'ja' of 'voor' verdomd goed begrijpen, en dus vanuit hun belang, of dat nou ad hoc belang is of lange termijn belang, persoonlijk belang of partijbelang, met nee en ja, tegen of voor voortdurend aan het spelen zijn. Als het hen uitkomt, is een ja een ja, als het hen niet uitkomt is een ja een voorwaardelijk ja, een te betwijfelen ja, eigenlijk een nee of helemáál een nee.
Bij elke verkiezing, als het om het kiezen van onze volksvertegenwoordiging gaat, gaat het om een 'ja'-stem voor de eigen partij binnen te slepen, op welke wijze dan ook, met welke manipulatie dan ook, via welke leugen dan ook, met welk bedrog dan ook. En als die ja dan binnen is, hoe die ook tot stand is gekomen, is het meteen een onvoorwaardelijk ja, waar niet aan te tornen valt.
Zonder last en ruggenspraak.... In de Tweede Kamer wordt nooit achteraf gezeken over de vraag waarom iemand voor of tegen stemde. En als je al afwijkt van de partijlijn, ben je een dissident, iets wat er eigenlijk niet zou moeten zijn. En de Eerste Kamer? Die zzou wetten moeten controleren, maar ontpopt zich als een politiek monster dat enkel partijpolitieke belangen dient. Ook daar wordt, als het om de geldigheid van de uitslag gaat, achteraf nooit de vraag gesteld waarom iemand ja of nee stemde. Een ja is een ja, een nee is een nee.
Dat is democratie. Fifty shades of grey, dat gaat nou eenmaal niet.
De hele EU is inmiddels een monsterlijk apparaat dat maar twee tinten niet kan maken, zwart en wit. Alles is grijs, want het zijn klerken, grijze muizen, geen democraten.

Schoorsteenveger | 15-04-16 | 08:50

Ik ben inmiddels zo STRONTZIEK van Rutte met die eeuwige grijns en dat allemans geplease. Toon eens wat ruggegraat man! Nee = Nee!

Sunabalk | 15-04-16 | 08:47

tweetybird | 14-04-16 | 23:20
LOL

XaaD666 | 15-04-16 | 08:47

@MarcS | 15-04-16 | 08:31
Ik ga er niet dood van en blijf gewoon tegelen.
En werken wanneer ik weer een andere baan vind...

necrosis | 15-04-16 | 08:44

Na het referendum werden mensen geïnterviewd, die niet gestemd hadden. Uit onderzoek bleek dat ruim 25% van de stemgerechtigden, NIET gestemd had, omdat "de regering toch maar doet, wat zij zelf wil, zonder naar de 'bevolking' te luisteren"
Ik denk dat "de politiek" zich ernstig zorgen moet gaan maken over deze "ik-geloof-niet-meer-in-vaderlandse-democratie"-groep stemgerechtigden.

Anjin Mohammed | 15-04-16 | 08:42

-weggejorist-

KyoKiane | 15-04-16 | 08:40

The_Black_Knight | 15-04-16 | 08:17
Inderdaad. Tijdrekken. Tijdrekken en nog eens tijdrekken. De kans is groot dat de aandacht 'verslapt' en dan 'stilletjes' wordt doorgezet.

kenny harder | 15-04-16 | 08:39

@the Jackdawn | 15-04-16 | 08:29
Mensen die de boodschap 'nee' of 'tegen' niet begrijpen, hebben niets te zoeken in de politiek.

necrosis | 15-04-16 | 08:33

@necrosis - KUT *niet meer, niet minder*

MarcS | 15-04-16 | 08:31

mallekater | 15-04-16 | 08:12
"De boodschap van NEE, of TEGEN, en wie dat niet snapt moet in gestrekte galop richting psychiatrie."

Als het ging om het goed of afkeuren van het verdrag dan was de vraag ja of nee geweest, nu wordt er om raad gevraagd en bij een raad omschrijf je de problemen die je tegen het verdrag hebt.
Kijk naar het referendum in Engeland, daar wordt niet om raad gevraagd met een voor of tegen maar een definitieve keuze blijven of verlaten.

the Jackdawn | 15-04-16 | 08:29

Het enige waar Rutte belang bij heeft, is om de uitslag van het referendum uit te voeren na 30 juni.
Want:

1. Dan is Nederland geen voorzitter van de EU meer en is de afgang een klein beetje minder.

2. De uitslag van het Brexit-referendum is dan bekend en in die commotie valt het Nee wel weer mee.

The_Black_Knight | 15-04-16 | 08:17

Nee is nee, en NEU betekend F#ck het stemvee en lang leve de bestuurlijke elite...

verlegenmaarlief | 15-04-16 | 08:15

Aan het NEE wordt stevig gekrabbeld... eerst zanikte gans voor-stemmend Nederland over de opkomst, ze vonden dat de thuisblijvers meegerekend moesten worden, en nou is er weer een droomduider en zweefkees die ging zitten filosoferen over de vraag wat precies met NEE werd bedoeld, want wáár zeiden die kiezers dan precies NEE tegen?

Voor zweefkees en droomhengst hier het antwoord: Ze antwoordden NEE. of liever TEGEN op een simpele maar eenduidige vraag die ze op het stembiljet werd gesteld, en waarover wekenlang in en op alle media werd gepraat en gedebatteerd.

Ik vraag me toch ook niet na elke verkiezing af wat VVD-stemmers in gristusnaam heeft bewogen op die partij te stemmen, behalve dan natuurlijk dat ook bij hen het sjoemel- en fraudeer- DNA in het bloed zit.
Ik ga toch ook niet zitten tobben waarom iemand in jessisnaam nog op de PvdA stemt, of je moet mee willen waaien met de heersende windrichting om op het pluche te kunnen blijven zitten....
Boodschap voor alle ontkenners, wegkijkers en dromelotjes:
De boodschap van NEE, of TEGEN, en wie dat niet snapt moet in gestrekte galop richting psychiatrie.

mallekater | 15-04-16 | 08:12

Schoorsteenveger | 15-04-16 | 08:05

De EU in zijn huidige vorm wordt europabreed van binnenuit opgevreten. De regeringen houden de schone schijn nog op, maar vanuit de bevolkingen zullen de nieuwe Vandalen dit abjecte Rijk doen vallen.

Lucioperca | 15-04-16 | 08:11

Dus als een vrouw "Nee" zegt, zou dat ook 'Nee, mits' kunnen betekenen? Regering, ga je schamen!

steelbreeze | 15-04-16 | 08:09

De wereld staat op z'n kop.
Dinosaurië¨r Spier van D66 vindt dat referenda achterhaald zijn.
"Het is veel te laat voor referenda. We zijn in de Europese Unie verweven met 27 andere landen."
www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/arti...
Eigenlijk zegt'ie dus dat democratie achterhaald is, dat als een aantal democratische staten met elkaar "verweven" zijn, er processen gaan lopen waar geen democratische controle meer op mogelijk is.
Nee, neem dan Paul Scheffer. Die is consequent.
www.nd.nl/nieuws/politiek/scheffer-wi...
Is zelf geen voorstander van een Nexit, maar begrijpt, in tegensctelling tot de regeringspartijen, dat dit gemodder enkel tot nóg meer negatieve houding jegens Europa leidt.
"De Nederlandse regering kan niet doorgaan met het crisismanagement ten aanzien van de onvrede over Europa. Anders ‘zullen de voorstanders van ontmanteling van de EU eens de meerderheid krijgen. En dan niet alleen bij referenda maar ook bij gewone verkiezingen.’ "

Schoorsteenveger | 15-04-16 | 08:05

Mark Rute doet me denken aan die Jehovah's getuigen die vroeger wel eens aan de deur kwamen (de laatste jaren zie ik ze niet meer). Zolang je het niet met ze eens was, moesten we gauw een volgende keer maar weer eens verder praten. Daar kon je jaren mee zoet zijn.

Ivoren Toren | 15-04-16 | 07:37

@MarcS | 15-04-16 | 07:17
Ik ben eruit gegooid, maar niet op staande voet.
*thats it*

necrosis | 15-04-16 | 07:20


"De kans is groot dat de andere 24 landen gewoon doorgaan. Dan staan we echt buitenspel" (quote Rutte).
Dat staat de VVD ook bij de volgende verkiezen. Maar omdat 2/3 van de nee stemmers ook VVD achterban is "moet hij toch iets met de NEE".
God o god, gaat alleen om het voorzitterschap en het redden van het gezicht van de VVD.. Burger moet zijn bek houden.
boerk | 15-04-16 | 06:48

Trust me on this: dat voorzitterschap is sowieso al compleet verpest. Rutte heeft nu al enorme imagoschade opgelopen bij zijn trawanten in Brussel.
Samenvattend; we kunnen allemaal heel kwaad worden over het proces, maar ons doel is allang bereikt. Een signaal naar de EU, en een prachtige motivator voor het Vote Leave kamp in de UK. Het worden roerige tijden!

Lucioperca | 15-04-16 | 07:18

@necrosis | 15-04-16 | 04:38 - ik heb iets gemist. Ik hoop voor jou dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

MarcS | 15-04-16 | 07:17

Baudet lees je mee?
Geen mandaad voor gesprekken met de politiek anders dan nee=nee

Triple2K8 | 15-04-16 | 07:08

@Aveecee | 15-04-16 | 07:02
Bij een overwegend 'ja' had Rutte (met een klein stijfje) direct bij het kruisje getekend.

necrosis | 15-04-16 | 07:06

Stel, men had overwegend "Ja" gestemd. Dan zou onze regering toch ook eerst goed kijken wat dat "Ja" nu eigenlijk betekent? dat zou men toch niet zomaar overnemen? Eerst maanden onderhandelen.Toch?

Aveecee | 15-04-16 | 07:02

500 miljard om een land te kopen is peanuts, zeker met de bodemschatten die de Oekraine heeft.
@the Jackdawn | 15-04-16 | 06:41

Nog een keer: 'Oekraïne' zonder 'de'
En mensen die landen 'kopen' vind ik best wel eng!

necrosis | 15-04-16 | 06:50

"De kans is groot dat de andere 24 landen gewoon doorgaan. Dan staan we echt buitenspel" (quote Rutte).
Dat staat de VVD ook bij de volgende verkiezen. Maar omdat 2/3 van de nee stemmers ook VVD achterban is "moet hij toch iets met de NEE".
God o god, gaat alleen om het voorzitterschap en het redden van het gezicht van de VVD.. Burger moet zijn bek houden.

boerk | 15-04-16 | 06:48

necrosis | 15-04-16 | 06:27
"Je ontwijkt mijn vraag of JIJ de benodigde miljarden in Oekraïne gaat pompen (zo'n 500 miljard, minstens)."

Denk eens Amerikaans, denk eens als Trump.
500 miljard om een land te kopen is peanuts, zeker met de bodemschatten die de Oekraine heeft. Ik wil dat de EU een groot en machtig rijk wordt waar binnen ik veilig kan leven en of mijn belastinggeld nu naar de ontwikkeling van de aankoop van de Oekraine gaat of naar de 24 uurs luiers van jouw grootouders, ik ben het geld toch kwijt.

Make the EU great again.

the Jackdawn | 15-04-16 | 06:41

@the Jackdawn | 15-04-16 | 06:22
Je ontwijkt mijn vraag of JIJ de benodigde miljarden in Oekraïne gaat pompen (zo'n 500 miljard, minstens).
Ik was het namelijk niet van plan.

necrosis | 15-04-16 | 06:27

@the Jackdawn | 15-04-16 | 06:11
Om te beginnen is het 'Oekraïne' zonder 'de'.
Ten tweede kun je nauwelijks spreken over een handelsverdrag, ze hebben geen geld om onze spullen te kopen, terwijl wij geacht worden om hun plofkippen te kopen.
En dan heb ik niet eens over de miljarden die naar dat corrupte kutland moeten.
Niets geleerd van Griekenland?

necrosis | 15-04-16 | 06:22

necrosis | 15-04-16 | 06:13
"Dat referendum is geen links dingetje,"

Het CDA, de VVD en SGP zijn allemaal tegen een referendum, partijen zoals SP, PvdA, D'66 zijn voor een referendum ergo een referendum is een links dingetje.

the Jackdawn | 15-04-16 | 06:22

@the Jackdawn | 15-04-16 | 05:54
Dat referendum is geen links dingetje, mensen met gezond verstand willen dat armlastige Oekraïne er gewoon niet bij!
Of ga jij die miljarden die in dat land gepompt moeten worden even ophoesten?

necrosis | 15-04-16 | 06:13

necrosis | 15-04-16 | 05:53
"Ik heb nee gestemd"

Dan praat je over een ander referendum, bij het handelsverdrag met de Oekraine was het alleen mogelijk om voor of tegen te stemmen. Nee stemmen was geen optie.

the Jackdawn | 15-04-16 | 06:11

Zolang men denkt dat "nee" en "tegen" hetzelfde betekenen blijft er spraak verwarring. Tegen is namelijk niet definitief maar een punt in een onderhandelingsproces. Dit is de reden dat er "tegen" stond op het stemformulier en niet "nee". Wanneer er "nee" op het stemformulier had gestaan dan had Youri gelijk gehad, nu heeft men "tegen" gestemd waardoor men aangeeft dat de politiek het verdrag niet ver zat heeft uitonderhandeld.
Simpel gezegd, "nee"is een breekpunt "tegen" is een onderhandelpunt.

the Jackdawn | 15-04-16 | 06:09

erik6293 | 15-04-16 | 03:23
"Als jullie hier op geen stijl maar door blijven zeuren over dt referendum OP DIT MOMENT, dan worden mensen referendum moe."

Dit is toch perfect, een referendum is een links dingetje wat gewoon niet werkt. Geenstijl doet er goed aan om door te blijven hameren zodat er een weerstand tegen het referendum komt en het uit de politiek verdwijnt. Een goede tactiek van Geenstijl die ik volledig steun.
Het referendum heeft net als de PvdA geen plaats in de politiek.

the Jackdawn | 15-04-16 | 05:54

@the Jackdawn | 15-04-16 | 05:47
Ik heb nee gestemd, een enkele ontkenning die geen ruimte laat om het enigszins anders te doen.
Met andere woorden: opzouten met dat financiële zwarte gat genaamd Oekraïne!
Ga het zelf bekostigen.

necrosis | 15-04-16 | 05:53

MarcS | 14-04-16 | 22:31
"mis, lees de wet er maar op na. Ik heb NEE gestemd tegen de goedkeuring van ... "

Als je nee stemt tegen dan stem je dus eigenlijk voor, het is namelijk een dubbele ontkenning.

the Jackdawn | 15-04-16 | 05:47

voor, maar en tegen mits staat nooit ergens bij politici. Het antwoord is VOOR of tegen, mits en als het tegen, mits is dan vragen we het op zijn best nog een keer net zo lang tot het VOOR is. Zo worden al jaren balletjes opgegooid in de 2e kamer en zo lang het antwoord tegen, mits is wordt het balletje telkens weer opgegooid, de afschaffing van de HRA is daar een duidelijk voorbeeld van.

De eerlijkheid gebiedt me trouwens te zeggen dat ik bij vragen van kinderen altijd "nee" zei, vaak gevolgd door "mits je moeder het goed vindt". Nee kan altijd ja worden, ja impliceert "je hebt het beloofd".

bergsbeklimmer | 15-04-16 | 05:37

je zou kunnen gaan denken dat ene mark rutte zelf nooit de kleuterschool heeft doorlopen om maar niet over basisschool te praten, want hij weet niet het verschil tussen ja en nee. ook weet hij niet waar de afkorting vvd voor staat,voor veel dictators?

bekijket | 15-04-16 | 05:26

@Piet Karbiet | 14-04-16 | 21:44
Ik trek momenteel geen uitkering, ik sta namelijk nog een tijdje op de loonlijst.
Zonder te hoeven werken, soort van wachtgeld, maar dan anders.

necrosis | 15-04-16 | 04:38

beste geenstijl.
Als eerte vanharte met het referendum.
Waar ik een beetje bang voor benis het volgende. Als jullie hier op geen stijl maar door blijven zeuren over dt referendum OP DIT MOMENT, dan worden mensen referendum moe. Ik denk dat Rutte gat vertragen traineren tot hij zn kans schoon ziet om het er stilletjes doorheen te drukken. Hetzij tendens een elfstedentocht of zomervakantie of een andere gebeurtenis. Maar als jullie nu blijven doorzagen over het referendum is iedereen straks referendum moe. Dus mijn advies is om ff rust te nemen en doorgaan met et verzamelen van ander goed nieuws zodat de lezer blijft maar het referendum wel warm houden. Mischien leuk om een maandelijkse stand van zake te geven op een vaste dag. Laten we zeggen elke 6 de van de maand ff alle politici interviewen. En daar veel gehoor aan geven. Want zoveel aandacht als jullie er nu aan blijven schenken dat hou je niet vol.
Dit is iets van de lange adem en dat heeft die Rutte wel.

erik6293 | 15-04-16 | 03:23

@speedyy | 15-04-16 | 01:37
Goed gedaan, Youri!

Lewis Lewinsky | 15-04-16 | 02:43

Gravin v Kippenbouth | 15-04-16 | 01:25

Pfff wat maakt zijn taal gebruik nu uit. Als wij met zijn alle nee roepen roepen de hoge heren dat een Nee ook een ja kan betekenen. Dus als die al niet eens weten wat NEE is en betekent waar zouden wij ons dan om taalgebruik zorgen over maken. Wat we ook zeggen of hoe daar in Den haag denken ze toch dat we in een soort dialect lullen. Wij noemen dat in de volksmond oost indisch doof!!!

tweetybird | 15-04-16 | 02:24

Ik mag Youri wel... Had het niet beter kunnen verwoorden :D

Masturbeer | 15-04-16 | 02:14

Gelukkig is 2017 niet ver weg meer.

Hoewel gelukkig..... D66 en VVD staan echt veel te hoog in de peilingen. (te triest)

lady blabla | 15-04-16 | 02:12

@speedyy | 15-04-16 | 01:37
Heb jij dat geschreven? Schitterend, niks gedateerd, gewoon keurige brief. Dit maakt de inhoud alleen maar nog grappiger:)
Chapeau!

ben kokhals | 15-04-16 | 02:03

@ pluk-87 | 15-04-16 | 01:25
Nou u dat zegt...
Afgelopen Zondag liep ik in mijn woonplaats door de lokale vestiging van het Kruidvat. Sta ik daar rustig naar de shampoo te staren en jawel hoor, komt er ineens een vijftal (NL) pubers (M) binnenvallen.
De woordvoerder van dit kwintet viel op door zijn luidruchtige en ietwat vreemde taalgebruik.
Slecht één woord verstond ik: het woord "Olla".
De rest van het gesprokene was een verbale diarree van onverstaanbaar rudimentair, kaasmarokkaans gebrabbel.
Olla dit en olla dat.
Ja, Olla! Dan heb je wat.
:-(

Gravin v Kippenbouth | 15-04-16 | 01:49

Het komt er op neer dat als er politiek geslikt is er is geslikt dus wat je kiest maakt niet uit er is geslikt

Poldergek | 15-04-16 | 01:38

Gravin v Kippenbouth | 15-04-16 | 01:25

Mij is ooit uitgelegd dat als ik een serieuze brief wil schrijven naar heren met een woordenschat die mij ver te buiten gaan.... dat ik meer kans maak met een verzorgde tekst dan met "aanklooien". ;)

Btw, is "gedateerd" zijn ook onderhevig aan interpretatie?, want in dat geval zou ik graag even met je willen onderhandelen om de betekenis aan te passen.

Niet hier trouwens, ik heb er een voorkeur aan om dat ergens te bespreken zonder aanwezig publiek. ;)

speedyy | 15-04-16 | 01:37

@Graaf van Egmont | 15-04-16 | 01:00
In die dorpjes hoor je de berberaccentjes nog wat minder, maar ik doelde op het pittoreske Roosendaal :D

pluk-87 | 15-04-16 | 01:25

@ Youri Speedyy | 15-04-16 | 00:40
Knul, uw taalgebruik is en blijft te gedateerd en is vermoedelijk omstreeks 1880 ergens uit de Hollandsche klei ontsproten.
Wij Brabo's noemen dat het jaar stillekes.
Mijn advies: rustig doorgaan met ademen jongen, ge komt er wel.

Gravin v Kippenbouth | 15-04-16 | 01:25

King of the Oneliner | 15-04-16 | 01:12

Raar maar de meeste vrouwen die ik ken zeggen geen NEE maar ik heb hoofdpijn.Iedere man dient in de slaapkamer dan ook voor de daad een glas water en een aspro op het kastje te leggen. Dan kun je abdrupt zeggen . Geen probleem hier heb je iets tegen de hoofdpijn . Maar voor wat ik met je ga doen heb ik je hoofd niet nodig!!!

tweetybird | 15-04-16 | 01:22

Bravo!
Een nieuwe columnist voor GeenStijl?

huh, ian? | 15-04-16 | 01:17

Graaf van Egmont | 15-04-16 | 01:08

Yep dat heeft u mooi gezien. Het lijkt mij dat een veiligheidsdienst wel andere zaken aan zijn hoofd heeft in het belang van staatsveiligheid. Of was er mischien toch een staatsbelang. Dat de schilderijen zo belangrijk maakte. De timing ook. Als het een film was geweest had je gedacht dat kan enkel maar fictie zijn . Een verhaal dat niet waar kan zijn!!! Nou wie hier in trapt mag echt naar het gestoorde huisje!! Het liefst hadden ze de nachtwacht meegenomen voor een ja!! Dat had met pinokkio nog beter onderhandelt!!Al hoewel rutte zou ons land nog ruilen voor een tekening van de plaatselijke kleuterschool!!

tweetybird | 15-04-16 | 01:16

Overigens: heerlijk onderkoeld sarcasme van de schrijver van het ingezonden stukje.
Die man mag gelijk aangenomen worden, net als Feynman.
En Ebru is ook weg, dus er is budget.

King of the Oneliner | 15-04-16 | 01:15

Kijk Rutte heeft een vrouwelijke hersenschors.
En we weten allemaal dat wanneer een vrouw "Nee" zegt, ze eigenlijk stiekem in haar onbewuste onzekere vrouwelijke ikje "Ja" bedoelt.
Als in: Ja, neem me keihard tegen de garagedeur, gewoon slipje opzij en zonder spuug erin.

King of the Oneliner | 15-04-16 | 01:12

tweetybird | 15-04-16 | 01:03
Het verdachte is, dat nergens in de wereld veiligheidsdiensten achter gestolen spullen aangaan. Die hebben wel iets anders te doen. Opsporen van kriminelen is politiewerk. Opsporen van terroristen en spionnen is voor veiligheidsdiensten.

Graaf van Egmont | 15-04-16 | 01:08

tweetybird | 15-04-16 | 00:39

Sterker nog de laatste keer dat we die houten klaas met ruttegraat naar Brussel stuurde om te zeggen geen cent meer naar de grieken kwam hij terug en had zelfs het dubbele naar de grieken overgemaakt. Rutte en vertrouwen gaat al heel lang niet meer samen. Het is namelijk de grootste leugenaar van Nederland. Pinokkio zou nog jaloers zijn op zo'n ras leugenaar.

tweetybird | 15-04-16 | 01:08

Raar maar iets zegt mij dat de veiligheidsdienst die schilderijen ,die 24 al een aardige tijd in bezit hebben. Ook komt de NPO steeds met dit geweldige nieuws. En raar maar waar komt het Rutte en kornuiten ook niet slecht uit. Tsja praktijken van bananenrepublieken dus. Duidelijk wordt dus dat ze goed met de NEE in hun maag zitten en ze nu dus ons willen doen geloven dat de samenwerking geweldig is want 4 schilderijen terug. Ja net nadat we Massaaal NEE hebben geroepen. Iets in mij zegt dat er echt iets niet klopt in dit verhaal.Geloof mij maar dat ze allang wisten waar al die schilderijen en het zilver waren. Namelijk in de kelder van de oekrainse veiligheidsdienst. Ze denken daar echt dat de nederlandse bevolking gekke henkies zijn. Zullen we ze zeggen dat we ook allemaal nog op gele klompen lopen we stroom krijgen van houten molens!! Corrupt kudtland!!

tweetybird | 15-04-16 | 01:03

Als een "Nee" ook een ontkenning kan zijn is Rutte wel meer duidelijk dan verstandig is. Hij ontkent de nee in de nee. Interdisciplinaire begripswoord voering associative stoornis.

Of..... Hij is zo met Griekenland bezig geweest dat hij echt is gaan geloven dat "Ne" ja betekent.

Goed dat Geenstijl sympathie toont voor deze man en zijn problemen. Hulde...

Pompenkoning | 15-04-16 | 01:03

Hadden Rutte en Samson na de verkiezingen van 2012 maar gezegd tegen elkaar: "Het is duidelijk dat ze ons allebei niet willen. Laten we de andere partijen even het voortouw laten nemen." Maar zoveel zelfreflectie kennen ze dan plotseling niet meer.

Graaf van Egmont | 15-04-16 | 01:03

-weggejorist-

Krombach | 15-04-16 | 01:01

pluk-87 | 15-04-16 | 00:47
Rucphen was anders altijd al geliefd bij de Brabander. Omdat.... ik weet het even niet meer..

Graaf van Egmont | 15-04-16 | 01:00

tweetybird | 15-04-16 | 00:39
Het is voor iedereen helder. Ook voor de PvdA en de VVD. Maar terwijl wij hier boos zitten te typen, zitten die twee rond de tafel om afspraken te maken. Met name hoe ze het duidelijke nee, op een belachelijke en toch geloofwaardige manier in een ja gaan omzetten. Iedereen ziet de move, maar zo lang die twee partijen de meerderheid in de kamer hebben blijft dat zo. Enige oplossing: hoofdelijke stemming en een paar dwarse VVD en PvdA 2e kamerleden die vol gaan voor het wachtgeld, omdat ze het ten eerste zelf oneerlijk en kiezersbedrog vinden en ten tweede, ze hadden toch al niks in te brengen in de fractie.

Graaf van Egmont | 15-04-16 | 00:57

Ik ben benieuwd als het britse volk dadelijk stemt voor de uit treding uit de EU of ze dan ook iedere stemmer eerst gaan vragen waarom ze uit de EU willen voor dat ze daadwerkelijk uit de EU treden. Want dan kan het nog wel honderd jaar duren voordat die brexit is. Want ook daar zullen ze straks wel roepen maar een Neee kan eigenlijk een ja zijn . Want ieder kan een andere reden hebben. Ik zeg ja zo kan ik er ook nog een paar bedenken. Om het democratische proces te frustreren. Nou iets zegt mij dat we dit referendum en die van de britten beter kunnen inlijsten want daar zal door de EU steelclub wel een stokje voor gestoken gaan worden door met eisen te komen die onmogelijk zijn om een referendum te houden. Hun manier van oplossen dus. Net zoals hun oplossing van de vluchtelingencrisis. Betalen voor vluchtelingen die je eerst gratis had. Wij betalen en zij leggen het ons op!! De EU dictatuur!!

tweetybird | 15-04-16 | 00:55

"Ik ben een simpele burger, met een simpel opleidingsniveau, simpele hobbies en een simpel carrièreperspectief"

Mensen uit mijn omgeving die te typeren zijn op deze wijze, gebruiken geen woorden als 'gaarne', 'essentiële' en 'ratificeren'. Dat gaat meer van: "Waz met jou kk kaas". Maar ik woon dan ook in een tamelijke pauperstadje.

pluk-87 | 15-04-16 | 00:47

немає, нет------>NEE

INH.30CL | 15-04-16 | 00:45

RoBD=Skullfucker | 15-04-16 | 00:33

Oeps ja het is inderdaad andersom. Je wint eerder de staatsloterij als dat die houten rubberen ruttegraat geraakt zou worden door de bliksem. Nou ga gelijk een staatslot kopen in de hoop dat ook die kans groter word dat hij staat te breakdansen. Zal een mooi youtube filmpje geven met miljoenen hits.

tweetybird | 15-04-16 | 00:43

RoBD=Skullfucker | 15-04-16 | 00:30 | | Reageer+ | 0

U staat daar natuurlijk moreel boven als skullfucker(tgggg).

hebbuh | 15-04-16 | 00:42

Gravin v Kippenbouth | 15-04-16 | 00:34

De Redactie heeft het nodige voor me gecorrigeerd zie ik, en gelukkig maar ook, want ik zou anders zijn afgemaakt door het bloeddorstige leger des Reaguurders.

En nee, deze heer is weldegelijk in December 1980 geboren ;)

speedyy | 15-04-16 | 00:40

diederik12345 | 14-04-16 | 22:43

Ik dacht toch gehoord te hebben van de draaikonten partij de pvda dat een nee een nee was en dat dat dient gerespecteerd te worden. Er stond op dat stemmingsformulier toch echt voor of tegen. Er stond toch echt niet op dat als u tegenstemt dient u de reden van u nee ook neer te pennen. Dus wat begrijpt de pvda niet aan een NEE van de tegenstemmers en beginnen ze al weer terug te draaien op een respectlose manier naar de tegenstemmers toe. Ieder zal een andere reden hebben gehad om tegen te stemmen. Maar wat iedere tegenstemmer gemeen heeft is dat ze geen assiocatie verdrag willen met de oekraine. Wat de reden van diegene ook is.Gaat de pvda en de VVD nu iedere tegenstemmer vragen waarom ze nee of tegen hebben gestemt. Houd je eens een keer aan je uitspraak. Maffe draaikont en accepteer dat de stemmers tegen hebben geroepen. Houd op met dat gelul van 70 procent van de bevolking heeft niet gestemt. Nee maar die hadden wel de kans om te stemmen. Wie stemt telt mee. 32 procent heeft gestemt waarvan 61 procent tegen heeft gestemt en die 70 procent die niet hebben gestemt doen er in weze niet toe. Want afgesproken is in een democratie de burger die stemt bepaalt. Dus de stem van die 32 procent stemmers is dasrmee de stem van het volk!!! Dus respecteer dat. Het assiocatieverdrag is van tafel dus. Zoals het hoort. En doe wat jullie gezegd hebben!! Ik verwacht dus dat u partij dinsdag met de oppositie mee stemt om het assiocatie verdrag van tafel te krijgen. De wens van het nedrrlandse volk!! Met onderhandelen zoals koorknaapje Rutte wil hebben we slechte ervaringen waar ons stem van nee tegen de EU grondwet een ja werd tegen onze wil in. We zijn die liegende politiek ondertussen wel zat.

tweetybird | 15-04-16 | 00:39

Ach ja, het had het ook voor Mak & Co te makkelijk gemaakt als ze de vraag op het referendum formulier iets gedetaileerder hadden gemaakt zodat ze nu zouden weten wat nou werkelijk de stem van het volk is ;)

1) handelsverdrag? voor / tegen
2) vrij verkeer van personen? voor / tegen
3) verre gaande politieke samenwerking? voor / tegen
4) verre gaande militaire samenwerking? voor / tegen
5) verdere uitbreiding van de EU? voor / tegen

oh no | 15-04-16 | 00:35

Youri is vermoedelijk wat ouder dan 35. Zijn ietwat bombastisch taalgebruik is beter dan dat van de bovengemiddelde reaguurder.
Hier en daar zien we een opzettelijk gemaakte taalfoudt, dat dan weer wel.
Ik zie totaal geen drama. Dit Yourieuze plempsel is te dun, te doorzichtig.
Next.

Gravin v Kippenbouth | 15-04-16 | 00:34

@tweetybird 00:23
De Staatsloterij is de Loterij met de grootste kans op de jackpot. Maar zelfs dan heb je 7x meer kans door de bliksem geraakt te worden dan die Jackpot te winnen.

RoBD=Skullfucker | 15-04-16 | 00:33

Wat ik vooral zorgelijk vind is hoeveel en hoe vaak reaguurders hier zeggen van vrouw, vriendin, scharrel, date NEE te horen krijgen. U doet blijkbaar iets heel erg fout.
Wil ik daar wel mee geassocieerd worden?

RoBD=Skullfucker | 15-04-16 | 00:30

Het verdeel en heers spelletje van de elite breekt steentje voor steentje af.
Alles gaat volgens plan dus.Aldus.

hebbuh | 15-04-16 | 00:30

Nivelleermarionet | 14-04-16 | 23:57

Nou ja een goede onweersbui doet wonderen. Maar ja de kans dat hij gaat breakdansen is maar 1 op de zoveel miljoen. Je wint nog eerder de lotto.Als dat je door de bliksem geraakt word. Zelfs als houten klaas!!!

tweetybird | 15-04-16 | 00:23

Dat voor Youri (schrijver van de brief) nee: nee is, komt door zijn opvoeding. Als hij vroeger geen koekje kreeg van zijn moeder zal hij vast wel eens geprobeerd hebben haar over te halen. "Ja... maar... als..." Omdat zijn moeder vasthield aan haar 'nee' leerde Youri nee=nee.

Hoe anders in de politiek. Al decennia lang komen politici weg met "ja... maar... als...". De kiezer mort wat en laat de politicus z'n gang gaan. Echt afgestraft wordt hij niet bij verkiezingen want als de politicus het te bont heeft gemaakt komt er een nieuw poppetje voor in de plaats en zo'n nieuw geluid trekt altijd weer stemmen (zie Samsom en Rutte en straks Asscher en (?) Zijlstra).

Het wordt tijd dat men in den haag leert dat nee echt nee is.

Maaiveld | 15-04-16 | 00:20

@Peter Emile | 14-04-16 | 23:28
Geniaal

Ars Vivendi | 15-04-16 | 00:13

m.telegraaf.nl/article/25605428/jas-ma...

Voor duitsland. En jullie dachten de beste komiek te hebben. Nou wij hebben maxima clown van het koningshuis. Hahaha. Zijn ze nog beledigt ook. Duitsers maken geen grapjes. Heb ik zelf gezien in die auto reclame. Maar wij wel.

tweetybird | 15-04-16 | 00:07

Bijna alles is relatief, zelfs ja en nee. De enige constante factor die niet aan condities onderhevig is, is het feit dat Pinokkio een liegende houten klaas is. Niets in het heelal kan dit feit veranderen.

Nivelleermarionet | 14-04-16 | 23:57

Tranentrekker??? Jezus GS, ik weet dat dit het roze leger is. Maar na het lezen van dit stukje ben ik er niet warm of koud van geworden.

Pat1982 | 14-04-16 | 23:53

Peiling Maurice the Hoax a.s. zondag. (schatting)
PvdA -3 ( naam wordt veranderd in Pvd5)
( en M. Servaes wordt erelid van de partij)
VVD -3 (men gaat in gesprek met de afvallers)
SP +4 (rooie harry was tenminste eerlijk)
PvdD +5 (ook vanwege de uitstraling en kledij)
CDA -2 (geloof geloven we nou wel)
PVV -1 (Tsja!)
Rest geen wijzigingen.
Oh ja. En NEE is NEE.

Dostranamus | 14-04-16 | 23:48

Effe off topic:leuk maar maxima is geloof ik niet meer zo geliefd bij de duitsers. Die liep daar met een jas waarvan ze schijnbaar niet wist dat er een symbool stond dat lijkt op een hakenkruiz. Hahaha ik lig echt op de grond van bet lachen. Ik verwacht kamervragen. Hoe moeten we xe aktie van maxima nu duiden. Discriminatie . Rascisme of maxima is net als alexander een beetje dom geweest. Nou wij hebben lekker een mooie koningin en jullie niet. Lekker puhhh. Maar ja jullie hebben dan weer een geweldige komiek!!!Al moet ik zeggen dat ik maxima nog komischer vond!!

tweetybird | 14-04-16 | 23:47

ze hebben toch schijt aan ons

je moeder heet Henk | 14-04-16 | 23:46

Wat is die Maan die net in Pauw zat onmogelijk geil zeg, sjonge...

tittn | 14-04-16 | 23:44

Mark kan het natuurlijk niet uitstaan dat een paar vh onbetekenende bloggers van de internetz nu ineens een bepaalt soort macht naar zich toe wisten te trekken. Dát laat zelfs een mp zonder ballen zich niet overkomen. Dus snel overleg gehad met de spindokters van de VVDRAAI die hadden verzonnen dat Mark in elk geval de NEE van tafel moest krijgen door te beweren dat de andere 27 landen met deze NEE gewoon verder zouden gaan waardoor Nederland dus economische schade gaat lijden. Of zoiets. En daar moeten wij dan intrappen. NOT

tejootje | 14-04-16 | 23:42

-weggejorist-

Poitiers732 | 14-04-16 | 23:34

En volgend jaar stemt heel NEEderland weer op dezelfde door-en-door-corrupte poppetjes.

prakkie | 14-04-16 | 23:34

@Peter Emile | 14-04-16 | 23:28
Hulde, hulde, hulde!

Lewis Lewinsky | 14-04-16 | 23:32

Peter Emile | 14-04-16 | 23:28
Zo waar. Zo triest.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-04-16 | 23:32

-weggejorist-

grapo | 14-04-16 | 23:32

@tweetybird | 14-04-16 | 23:20
LOL

Lewis Lewinsky | 14-04-16 | 23:29

Tsja dit kabinet wil op herhaling . Waar ons nee tegen de eu grondwet uiteindelijk ook een ja werd. Terwijl er in die regels werkelijk geen ruk was verandert alleen was het iets anders opgeschreven. Dat werkte en dus denkt hij dat kan opnieuw. Schijt aan het volk!!!

tweetybird | 14-04-16 | 23:28

Even een kleine bloemlezing:

'Racist'.
----------

Oorspronkelijke betekenis:
Iemand die anderen bij voorbaat veroordeelt op grond van zijn huidskleur of ras.

Nieuwe betekenis:

Scheldwoord voor realisten en mensen met gezond verstand.

'Duurzaam'.
-----------

Oorspronkelijke betekenis:
Sterk. Blijvend. Degelijk. Bestand tegen de tand des tijds.

Nieuwe betekenis:

Links verzamel-begrip voor alles dat het leven volstrekt onnodig en om zinloze redenen ingewikkelder en duurder maakt. Populair bij vrouwen.

'Respect'.
----------

Oorspronkelijke betekenis:

(Hoog)achting of waardering die je kunt verdienen door iets te bereiken, door opgedane wijsheid, kennis en kunde, of door iets te doen dat ten goede komt aan anderen. Iets dat je hoort te geven aan hen die dat verdienen, zonder er iets voor terug te vragen.

Nieuwe betekenis:

Iets dat je kan eisen zonder dat je het verdient of zonder er iets voor terug te hoeven doen; iets dat je geeft aan mensen met een grotere bek en dikkere spierballen dan jij.

'Nee'.

Oorspronkelijke betekenis:

'Nee'.

Nieuwe betekenis:

'Ja'.

Ziehier een kleine bloemlezing uit het Groot Logboek Der Taalverloedering.

Peter Emile | 14-04-16 | 23:28

Als ik tegen Pinokkio Rutte zeg . Joh weet je wat als ik nou mijn schoen eens in je reed schop en hij zegt NEE dan geef ik hem een schop en plant die schoen in zijn reet. Als hij dan zegt . Ik had toch gezegt NEE. Dan zeg ik ja maar iedere NEE kan anders geinterpreteerd worden. Ik dacht ik schop die schoen er vast in want dan valt er over dat NEE nog te onderhandelen.Als ik die schoen er niet in had geschopt was er ook niks meer te onderhandelen geweest en dat moeten we natuurlijk niet willen.Nou zoiets dus!!!

tweetybird | 14-04-16 | 23:20

@mysteryposter | 14-04-16 | 23:09
Thanks... alleen voor de begeleidende gitaarsolo's al! ;)

deraderendraaien | 14-04-16 | 23:20

Kinderachtig gelul, Get a life ;)

Ongeblustekalk | 14-04-16 | 23:17

diederik12345 kom mar effkes wisselen jonguh..

aleihcam | 14-04-16 | 23:16

@Combobergen | 14-04-16 | 22:57
Is er wel iets geweest op de rest van de NPO, want dat heb ik namelijk ook niet meegekregen.

deraderendraaien | 14-04-16 | 23:15

Guess Which Major Bank Loses The Most From Brexit?

"Banks have been lobbying intensively against Brexit. Among those leading the charge is Goldman Sachs. For three years, the bank’s executives have publicly warned about the downsides of leaving the EU... and now we know why (hint - it's not concern for the common man)."

www.zerohedge.com/news/2016-04-14/gues...

Ethan2k | 14-04-16 | 23:11

Mag ik hier in de Tweede Kamer schijten?
NEE!
Ow... maar daar in het midden toch wel?
NEE!
Achter dat schotje... geen mens die het ziet!
NEE!
Op de publieke tribuhne dan?
NEE!
Krijg de schijt dan maar, ik doe het wel in de kantine.

Schietmijmaarlek | 14-04-16 | 23:09

Hoi Youri,

René legt hier youtu.be/IN6P9K1E5wQ?t=168 haarfijn uit waarom 'nee' eigenlijk 'heronderhandelen' betekent.

Hoen | 14-04-16 | 23:06

De 'JA'stemmers hebben het ook niet goed begrepen, ze dachten te lezen: 'bent u tegen het verdrag' en dan ook nog een rondje kleuren, kleuterschool waarschijnlijk ook niet afgemaakt. Tja dan krijg je dit soort taferelen.

poisonivy | 14-04-16 | 23:05

Ik vind het wel een leuke geschreven stukje.

1+1 | 14-04-16 | 23:04

@diederik12345 | 14-04-16 | 22:43
Dat is dus helemaal wel gek,want het ging om voor of tegen de wet op het associatieverdrag en niet o de verschillende beweegredenen. Is dat nou echt zo moeilijk te vatten?

deraderendraaien | 14-04-16 | 23:00

-weggejorist-

Combobergen | 14-04-16 | 22:57

Voor mij een hoax!

Dit is ook niet uit te leggen, wob verzoek naar kosten spinners is hier wel op zijn plaats.

Kan iemand mij helpen hoe uit de eu te gaan ?

Er is nl. geen democratie meer!

nononse | 14-04-16 | 22:56

@diederik12345 22:43
In een verdrag van 400 pagina's is het lastig om niet per ongeluk iets goeds te zetten. Alle 4,1 miljoen mensen wisten dus, dat er goede en slechte dingen in het verdrag stonden. Iedereen heeft toen zelf de afweging gemaakt: wegen de goede dingen op tegen de slechte dingen? De meerderheid van de stemmers vond na die afweging, dat dit verdrag niet goedgekeurd moet worden en niet in werking moet treden.

Het kabinet kan dan slechts 2 dingen: de goedkeuringswet intrekken of de goedkeuringswet ondertekenen en zo dit verdrag in werking laten treden.

Stel nu, dat er een nieuw verdrag komt. Of een gewijzigd verdrag. Dan moet de goedkeuringswet opnieuw gemaakt worden en is dat een andere wet, met een verwijzing naar een ander verdrag met een andere datum.

Dus onderhandelen kan altijd. Maar niet met de goedkeuringswet van dit verdrag op tafel.

tipo | 14-04-16 | 22:56

@VanBukkem | 14-04-16 | 21:50
Degenen in de politiek die deze interpretatie van 'nee' hebben bedacht zouden dan ook hele goede verkrachters zijn: 'nee, ze gilt niet zo omdat ze niet verkracht wil worden, maar ze is geen fan van mijn baardje'.

potsenmakkert | 14-04-16 | 22:55

Geweldig! Nee is Nee! Dat snappen sommige Kamerleden nog steeds niet! Het is niet, misschien, of mits, of zoals in 2005 er sommige regels zijn aangepast, na de door ons massaal afgewezen EU grondwet! De EU "Kut" grondwet, die ons daarna toch door de strot werd geperst! Terwijl 2/3 van de Nederlanders tegen stemden! Nee, is godverdomme Nee! Ik wil "democratie" en ik wil voor ieder wisse wasje een referendum! Om corruptie en achter kamertjes politiek uit te sluiten!
Ik wil ook het woord "Democratie" niet meer horen uit de mond van de huichelachtige Haagse politicus! ze menen er geen moer van!

Lexus01 | 14-04-16 | 22:54

Nee maar. Ja maar deze man is een beetje naïef. Of het is een slecht betoog.

VanS | 14-04-16 | 22:50

@diederik12345 Dat is dus wel gek. Er lag maar 1 vraag voor en wat de initiatiefnemers in gedachten hadden is compleet irrelevant. Het gaat om de 4 miljoen mensen die 6 April gingen stemmen.

Mozes Langebroek | 14-04-16 | 22:50

-weggejorist-

Moerashi | 14-04-16 | 22:48

Opeens weet je het. Je gaat een kinderlijk zeikstukje sturen naar GS.

Chow | 14-04-16 | 22:48

-weggejorist-

Moerashi | 14-04-16 | 22:48

@Parel van het Zuiden | 14-04-16 | 22:17
/
Diversity = Enrichment

Piet Karbiet | 14-04-16 | 22:48

-weggejorist-

porkchops | 14-04-16 | 22:47

@diederik12345 | 14-04-16 | 22:43
Neem eens een betere nick, Samsom. Deze geeft je meteen weg.

Lewis Lewinsky | 14-04-16 | 22:46

Dat klinkt wel heftig. Ik vermoed iets in het autisme spectrum.

Stijl-vol | 14-04-16 | 22:46

@diederik12345 | 14-04-16 | 22:43
Fijn dat de beweegredenen van enkele natuurlijke personen en organisaties bekend zijn.
Dat zegt echter 0,0 over de beweegredenen van alle stemmers die tegen hebben gestemd. En daaronder vallen niet de organisaties die u noemt. Die mogen namelijk niet stemmen.
U gaat me toch niet vertellen dat Mark Rutte me gaat bellen om te vragen waarom ik wat heb gestemd? Als dat zou gebeuren steekt er een hele andere shitstorm los.

van Griendsven454572 | 14-04-16 | 22:45

-weggejorist-

diederik12345 | 14-04-16 | 22:43

Holy FUCK!, Frontpage!

Eerst een borrel nu.

speedyy | 14-04-16 | 22:41

Het gaat hier niet om de tegenstelling JA-NEE, maar om VOOR-TEGEN. Volgens Rutte kan je best ergens tegen zijn, maar dan heb je niet goed nagedacht. Beter is het dus om langer na te denken, want doe je dat lang genoeg, dan zul je zien dat er best wel wat voor te zeggen is om niet helemaal tegen te zijn, maar ook een ietsiepietsie voor. Toch? Toch ?! *Nipt aan glaasje Prince Hubert de Polignac*

Wobbelplatte | 14-04-16 | 22:41

@lulnietman | 14-04-16 | 22:33
Misschien kunt u ook eens de referendumwet opzoeken nu u (of toch U?) toch zo bezig bent.
Het kabinet moet de uitslag of overnemen, of naast zich neerleggen. Dus niet gaan zitten dralen met interpretaties van eenvoudige woorden.
In ander woorden: het kabinet (of wellicht ook u, of U) zal door de zure appel heen moeten bijten.
Maar niet gevreesd: ik kan het kabinet (en u, of U) gerust stellen: na het zuur komt het zoet.

van Griendsven454572 | 14-04-16 | 22:40

Ik moest huilen.. geef ik ruiterlijk toe!

WellusNietus | 14-04-16 | 22:39

Ik begrijp trouwens nooit waarom mensen mailtjes sturen naar de GeenStijl. Ze kunnen toch gewoon reaguren, net als wij?

VanBukkem | 14-04-16 | 22:38

Studio Powned, das pas een desillusie.

Bram van Ojik | 14-04-16 | 22:35

Haha nice

wp4027 | 14-04-16 | 22:34

Misschien kunt U ook eens de betekenis van ''adviserend'' opzoeken nu U toch bezig bent. Maar wel mooie zeik brief hoor, super origineel ook in precies dezelfde stijl als elk bijschrift van elke video op Dumpert of elk artikel op Geenstijl.

lulnietman | 14-04-16 | 22:33

G,I. Jane | 14-04-16 | 22:20
... maar recht door nee!

a1a2a3 | 14-04-16 | 22:32

@the Jackdawn | 14-04-16 | 22:13 - mis, lees de wet er maar op na. Ik heb NEE gestemd tegen de goedkeuring van ...

Ik ben tegen goedkeuring.

MarcS | 14-04-16 | 22:31

@Berbaar | 14-04-16 | 22:09 - u begrijpt het niet helemaal. De referendum wet laat hetgeen de regering doet niet toe.

MarcS | 14-04-16 | 22:29

De volgende keer wanneer een dame "nee" zegt in de kroeg, weet ik dus hoe laat het is. Had ik dit maar eerder geweten.

Amherst | 14-04-16 | 22:21

2 x links = rechts
2 x nee = ja

2 x.......... laat maar , ik geef het op

gringo-brd | 14-04-16 | 22:20

Dan ben ik dus een zeldzaam exemplaar. Bij mij is nee ook echt NEE. Niet half, niet een beetje, ook niet ja misschien.
Nee.

G,I. Jane | 14-04-16 | 22:20

War is peace.
Freedom is slavery.
Ignorance is strength.
.
Welkom in Nederland anno 1984, eh 2016...

Parel van het Zuiden | 14-04-16 | 22:17

Het accepteren van het woord 'nee' is buitengewoon belangrijk in de opvoeding. Kinderen die nooit hebben geleerd om goed om te gaan met het ongenoegen en de frustratie die bij een 'nee' komt kijken, krijgen later gedragsproblemen en kunnen vaak heel slecht tegen kritiek. Grensoverschrijdend gedrag is dan meestal het gevolg, net zoals bij het 6-jarige meisje dat beweert de premier van dit land te zijn.

tipo | 14-04-16 | 22:17

@jip_86 | 14-04-16 | 22:14
Minder porno kijken.

jandoppie | 14-04-16 | 22:16

Hey Youri! Wat een leuk stuk met fantastische ironie heb je geproduceerd. Ik wou dat ik zo geestig en spitsvondig uit de hoek kon komen. Misschien moet iemand maar een themakanaal (?) op twitter beginnen: #neeisnee.

smoelwerk | 14-04-16 | 22:16

Sorry Joris, mijn internet doet raar vanavond :(

jip_86 | 14-04-16 | 22:14

Zoals Magritte al eens zo treffend zei: 'Ces't ne pas une EU lidmaatschap'

SapperDeFlap2166 | 14-04-16 | 22:14

Naar de mening van niet-kiesgerechtigden is niet gevraagd.

roze_bril | 14-04-16 | 22:14

Mensen hebben tegen gestemd en tegen is niet hetzelfde als nee, tegen betekent "nee mits".

the Jackdawn | 14-04-16 | 22:13

Bottomline.... onderwijs in NL is prut?

Teeweetwee | 14-04-16 | 22:13

Youri moet een prima leerling zijn geweest!

L.E. Raar | 14-04-16 | 22:12

Nou zeg, die schilderijen uit Friesland zijn opeens gevonden en worden zomaar opeens geretourneerd.

Die EU corruptiebestrijding, die werkt wel zeer snel. De inkt is nog niet eens droog...

SapperDeFlap2166 | 14-04-16 | 22:11

Wilders eist (tijdje geleden) een duidelijk "Ja" of "Nee" van de draaier Balkende maar die blijft maar draaien (Typisch CDA dus)
youtu.be/cfQj5eR-1wQ?t=117

telelezer | 14-04-16 | 22:10

Beetje gejankebal, zo werken die dingetjes nu eenmaal bij een vrijblijvend referendum.

Berbaar | 14-04-16 | 22:09

Het probleem is dat Pinokkio een gay is die klaar komt als hij spreekt, getuige zijn inmiddels bekende onnatuurlijke lach. Hij lult en lult alleen maar om het orgasme.

|skander | 14-04-16 | 22:08

.. There *is* no spoon..

marcoplarco | 14-04-16 | 22:05

De vraag is nu, heeft Rutte de basisbeginselen van Ja en Nee wel goed begrepen? Bij het geen "cent meer naar Griekenland" vraagstuk, ging het ook al zo fout.
Zo'n domme Premier moet je als land gewoonweg niet willen.

Andersdenkend | 14-04-16 | 22:05

Helaas... De betekenis van een woord, hoe simpel ook, zegt in ons (ja ons toch?) land helemaal niets over de politieke interpretatie ervan.

Leptob | 14-04-16 | 22:04

*traantje wegpinkt*

_Fly66_ | 14-04-16 | 22:03

Zeg je nee, dan krijg je er twee.

Rest In Privacy | 14-04-16 | 22:02

pathetisch verhaal

fail | 14-04-16 | 22:00

Minder taalfouten dan een gemiddeld redactielid.

Jos Tiebent | 14-04-16 | 22:00

@VanBukkem | 14-04-16 | 21:50
.
Herkenbaar. Later noemde ze het ineens Yoga en moest ik onderop. Of Twister met d'r vriendinnen naakt, met van die thee met sla er in. De tering.

Piet Karbiet | 14-04-16 | 21:59

-weggejorist-

wapster | 14-04-16 | 21:59

Het is ook tamelijk stil in het ja-kamp. Dat moet ongetwijfeld komen doordat zij allen dezelfde opleiding als de briefschrijver hebben gevolgd.
Wat betekent nee nou eigenlijk? Is dat ja? Of niet nee? Of niet ja?
Nee zegt ook zo weinig. Wat dan wel? Nee kan toch ook een beetje ja zijn, dan is het alsnog niet volledig ja, dus dan is er ook een stukje nee bij, toch?
Oooohh... wat een leuke bloemetjes... en kijk die vlinders eens...

van Griendsven454572 | 14-04-16 | 21:59

Kan me ook niet herinneren dat de twee opties waren 'Voor' en 'Misschien voor' of heb ik een betere bril nodig?

jip_86 | 14-04-16 | 21:58

-weggejorist-

Poitiers732 | 14-04-16 | 21:57

Kan me ook niet herinneren dat de twee opties waren 'Voor' en 'Misschien voor' of heb ik een betere bril nodig?

jip_86 | 14-04-16 | 21:57

Kan me ook niet herinneren dat de twee opties waren 'Voor' en 'Misschien voor' of heb ik een betere bril nodig?

jip_86 | 14-04-16 | 21:57

Willen wij af van de huichelaars en aarslikkers in de tweede kamer? -----------> Nee

MrEA | 14-04-16 | 21:57

@VanBukkem | 14-04-16 | 21:50
Bij vrouwen betekent NEE altijd "JA, maar niet hier" of "JA, maar niet nu", of (bij mij meestal) "JA, maar niet met jou".
Het betekent nooit "NEE, zonder meer".

Stormageddon | 14-04-16 | 21:57

Youri vecht taalkundig een beetje boven zijn gewichtsklasse.

Kapitein Stijlvol | 14-04-16 | 21:56

Kan me ook niet herinneren dat de twee opties waren 'Voor' en 'Misschien voor' of heb ik een bril nodig?

jip_86 | 14-04-16 | 21:56

Nee is NEE (Nee heb je ja kun je krijgen). (Niet geschoten is altijd mis)

Medium-Tali-BAN | 14-04-16 | 21:56

En met NEE kun je natuurlijk ook bedoelen: nu niet maar in juni ben ik voor.
#Pvd8 #draaidraaidraai

wapster | 14-04-16 | 21:55

Nee=Nee kun je vergelijken met 65 is een breekpunt.

the Jackdawn | 14-04-16 | 21:54

Het gezeik is begonnen in de medische wereld. Zij zijn begonnen met het stichten van de verwarring. Krijg je te horen dat de testresultaten negatief zijn, dan is dat positief en vice-versa. En toen dachten de politici; wat zij kunnen, kunnen wij ook. En aldus geschiedde.

Rest In Privacy | 14-04-16 | 21:54

Nee (tussenwerpsel)
1) woord om binnenkort mogelijk geheel of deels ontkenning uit te drukken, zonder daarbij het tegenovergestelde uit te sluiten; neen (tegenstelling: ja)

error503 | 14-04-16 | 21:51

Herkenbaar. Mij is altijd geleerd dat als een meisje NEE zegt, ze eigenlijk bedoelt JA. Totdat dat op een gegeven moment (volgens mij was het ergens in de jaren '90) helemaal werd omgegooid, en NEE ineens NEE werd. En vanaf dat moment is ondergetekende volledig de kluts kwijt.

VanBukkem | 14-04-16 | 21:50

Hulde, Youri. Geweldige tekst!

Lewis Lewinsky | 14-04-16 | 21:48

Die man ziet dat helemaal verkeerd. Als hij nee zegt, dan bedoelt hij natuurlijk dat hij het verdrag voor het grootste deel intact wil laten omdat hij het eigenlijk voor 99,8% volledig eens is met de tekst maar dat met name de paginanummering en het lettertype hem storen.
#Rutte #devinger

wapster | 14-04-16 | 21:48

Welcome in the twilightzone..........

Rete irritant | 14-04-16 | 21:47

Kortom, niet meer op deze partijen stemmen. Zo simpel is het.

TouchSmart | 14-04-16 | 21:47

"ja" of "nee" in politicis inslechte het begin van onderhandelen. en ergens onderweg begrijp je van de kronkelwegen niets meer en is de semantische betekenis van het eerder gebruikte woord niet meer wat het was, maar veranderd in het tegendeel. de politiekrent geen principes, de politiek kent alleen belangen. en de belangrijkste rol die u speelt in het leven op de tax farm die de westerse wereld is, is het betalen van belastingen, premies, accijnzen en rente. het is een geldspel en niets anders. op de tax farm moet het vee rustig blijven, verdoofd door spel, televisie en schijnconflicten. en een beetje bangmakerij door een gepast gebruik van geweld en misdaad door een ontastbare klasse van tuig. dat tuig mag ook weer niet te machtig worden - zie de brabantse drugsmaffia en de voetbalhooligans. daar wordt dan even voor de vorm tegen opgetreden. de grootste angst van de belastingvaarders is dat het vee, u dus, op drift gaat raken. en dan zullen ze hard ingrijpen.

Glasgow Argus | 14-04-16 | 21:46

The cake is a lie!

Wappersla | 14-04-16 | 21:46

Een Nee is in de politiek is kennelijk een te nuanceren nee.

Dat is ook logisch want anders lopen de bazen hordes gratis arbeiders mis en heeft Jetta Klijnsma (PvdA = Partij van dwangArbeid) niets te doen met haar zweepje. PATS!!

ProAsfalt | 14-04-16 | 21:45

In 2005 begrepen ze Nee wél maar hadden ze een mooie reshuffle van het verdrag als prachtig alternatief waardoor het allemaal niet zo'n gedoe gaf voor Balkenende. Vreemd dat Rutte - na 6 maanden voorbereiding - geen slimmere taktiek kon bedenken dan tot dusver zichtbaar is. Of er moet binnenkort een razendknappe zet gespeeld worden...

de Voorzittert | 14-04-16 | 21:43

Nee betekent nee, tenzij er met nee iets anders wordt bedoeld, behalve ja, mits nee niet zozeer nee is maar voorwaarden kent.
Zo kan nee nee betekenen of niet ja, en dat is een wezenlijk verschil. Niet ja is geen ja, maar ook niet per definitie een nee.
Voor mij is het duidelijk, maar ik kan me voorstellen dat het kabinet over deze uitslag nog stevig zal moeten epibreren.

van Griendsven454572 | 14-04-16 | 21:43

Mijn vrouw zegt ook vaak nee. Dan zeg ik dat ze maar even aan iets leuks moet denken. Werkt prima voor ons.

mr. spekkeboon | 14-04-16 | 21:42

ovamredeoM

Piet Karbiet | 14-04-16 | 21:40

Mischien ook wel dé reden dat die man geen relatie kan hebben:
.
Als hij wel wil maar hij/zij nee zegt zal, ie ook net zo lang door blijven zaniken tot ie wel z'n zin krijgt...
.
Bonken? Nee! Maar als ik het dan zo doen? Nee! En zo dan? Zo moet toch wel kunnen? Nee! Etc, etc...

davimore | 14-04-16 | 21:39

-weggejorist-

porkchops | 14-04-16 | 21:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen