Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Docent Hogeschool van Amsterdam: 'We hebben een monster gecreëerd, uit eindeloos respect'

frankieieee.jpgNederlandse hogescholen. Je moet er gezeten hebben om te begrijpen wat het zijn. Kudo's voor technische HBO-opleidingen, daar is werkelijk niets mis mee. Maar de rechtenfaculteit en sociale vleugels waar Maarschappelijk werk- en dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening enzovoorts gedoceerd wordt, daar gebeurt het. De morele kartelvorming. De zachtaardige verstikking van dissidente opvattingen. Het docentenkader dat hun angst voor een overrompelend waardevaste islamitisch smaldeel verpakt als een moreel superieur pacifisme. Het klimaat waar met name op de rechtenfaculteit geleerd wordt dat de islamitische manier van debatteren [welbespraakte moslims die met het verbale geweld van het jij-bakken, externaliseren, rechten ontlenen aan beledigd zijn en stemverheffing] de beste is manier is, omdat het zelden tegengesproken wordt. Inheemdiërs worden er opgevoed tot brave deugneuzen. Uitheemdiërs tot een groep die leert dat hun culturele annexatie een legitieme zaak is. Hogescholen zijn verworden tot vrijheidsminachtende instituties, erger dan welke Nederlandse universiteit ook. En dat nest, kent een nieuwe dissident. Jacob Eikelboom (42, hbo-docent Nederlands). Komen die kwoots. "In de vijftien jaar dat hij nu lesgeeft, heeft Jacob zijn leerlingen steeds gestimuleerd hun gedachten en opvattingen te verwoorden. De meningen vliegen om zijn oren, steevast gevolgd door: 'Dat mag ik toch vinden? Ik mag toch zeggen wat ik wil? Daar heb ik recht op.' Jacob wordt er wanhopig van, want het lukt bijna niet meer om jongeren met elkaar in gesprek te laten gaan. "Meer dan goedkope meningen zijn het vaak niet. We hebben een monster gecreëerd", meent hij. "En ik heb er zelf aan bijgedragen, uit eindeloos respect voor allerlei culturen. Nu verfoei ik het." Of wat te denken van de discussies met mededocenten over islamitische gebedsruimtes. -"Op Schiphol hebben ze die ook, en wat dacht je van ziekenhuizen, maak je niet zo druk. Wees een beetje soepel. Geef ze die ruimte gewoon." -"Dat zijn commerciële instellingen, daar verdienen ze aan hun reizigers en patiënten. Die moet je op alle mogelijke manieren in de watten leggen en faciliteren. Dan komen ze terug. Deze school waarop ik werk, komt voort uit een geschiedenis. Laat ze naar de christelijke hogeschool in Ede gaan, of naar de VU, daar staan ze open voor alle religies." -"De tijden veranderen, verander mee..." -"Nee, dit is een onderwijsinstelling waar de menselijke ontwikkeling centraal staat en die van oudsher a-religieus is." Jacob zit al een tijdje in het vak. Hoe lang die carrière na deze coming out nog duurt is de vraag.

Reaguursels

Inloggen

Het aardige is dat de stukjes Nederlands on de quotes voor vele reageerders al te ingewikkeld zijn en te veel woorden bevatten die ze niet kennen.

DreHa | 10-04-16 | 17:26

Carmelita | 10-04-16 | 13:11
Dat zijn de gevaarlijkste.

notamused | 10-04-16 | 13:37

De "weg met ons" mensen zie ik eerder als naïevelingen die denken dat alles vanzelf, uiteindelijk, wel goed komt.
Als we maar beste bedoelingen hebben.

Carmelita | 10-04-16 | 13:11

De islam is een ideologie van niks die alleen maar pedosexuele criminelen produceert en voor de rest helemaal niets. Maar dit hardop zeggen is de totale absolute zonde binnen het politiek correcte cultuurrelativistische maar zeer oikofobisch-zelfhatende linkse kerk dogma dat zovele babyboomers zich sinds de jaren zeventig vorige eeuw hebben eigen gemaakt, en stel je er ook maar het geringste kritische vraagje bij, dan ben je meteen een totale nazi. Als over enige tijd de 7e eeuwse woestijnroversdictatuur wordt ingevoerd in Nederland, dan is het deze linkse weg-met-ons-ideologie die daar jarenlang structureel en volhardend en fors demoniserend aan gewerkt heeft dit te bewerkstelligen. En het zou mij niets verbazen als een groot deel van die linkse kerk zich dan bekeert tot de islam en lustig mee gaat moorden. Want de haat in die kringen jegens de westerse cultuur is vele malen groter dan wat ze snappen van de islam.

notamused | 10-04-16 | 13:02

@kinky winky | 10-04-16 | 10:31

Gek genoeg valt dat mee; de meeste reacties op dit soort artikelen in 'Trouw' zouden niet misstaan in de GS-panelen.

Óf er is een gapend gat tussen wat de redactie van Trouw vindt en wat haar lezers vinden, óf er is sprake van 'missiewerk' van 'buiten', door reaguurders die niet tot het 'Trouw'-publiek behoren.

Peter Emile | 10-04-16 | 12:24

2. Voeg daarbij het debacle van het opmaken en verteren van onze aardgasbaten. Veel geld daarvan weggegeven. Verantwoordelijk: den uil - pvda.
Dan Jantje Pronk van de pvda, die met zijn miljarden koffertje Afrika introk, maar daar barsten ze nu nog van de honger, geen onderwijs geen zorg en geen kleding hebben.
We weten nu wie ons belasting geld in kas hebben.

joost2 | 10-04-16 | 12:21

Zo'n bijna 50 jaar geleden kwam de groep "nieuw links" en de pvda onder leiding van Joop den Uil aan de macht.
Het laffe CDA, waarin helaas vele socialisten en te weinig christenen zaten ( zitten) , Lubbers c.s. -ondernam niks tegen deze machtige club.
Ze wilden immers ook zelf zo graag op het pluche.
Die Pvda zorgde ervoor dat:
Die nieuw linksers zelf allemaal financieel onafhankelijk werden.
De man met de grootste mond- hoe wij moesten leven-, ene M.van Dam, leeft zelf op een enorm landgoed op de Veluwe en is financieel "binnen".
Een ongecontroleerde massa immigratie van buitenlandse gastarbeiders tot stand kwam, die uitkeringen kregen, gezinshereniging tot in den treure en zelfs stemrecht ook al hadden ze een dubbel paspoort. Daar begon de ellende, die we nu nog meer gaan merken.
Die Pvda gedroeg zich decennia lang steeds arroganter, zij kregen de media in handen ( nu nog trouwens) en moedigde de ontkerkeling in Nederland aan. ( den Uil was ooit zelfs streng gereformeerd, maar keerde het geloof de rug toe en dan zijn dat soort politici het ergste ).
Top ambtenaren moesten vooral links zijn. Nou dat hebben we gemerkt.
Dan ( ivm bovenstaand artikel) de hoogleraren.
Er is bijna geen hoogleraar meer te vinden die niet van linkse signatuur is. Volkomen geïndoctrineerd sinds de jaren 70. Je kunt dat altijd op TV ook zien, als er weer zo', "hoogleraar" ons zijn wijsheid komt opdringen, altijd met een open boordje met " zichtbaar borsthaar" . Want het moet progressief zijn nietwaar.IOk ken geen onafhankelijke hoogleraar in Nederland en zeker niet op universiteiten.
Daar wordt het socialistische gif verspreid.
Sociaal zijn is mooi en nuttig, vind ik ook.
Maar wat de socialisten in pvda, d66, cda, vvd, etc. de laatste decennia met Nederland uitgehaald hebben en nu weer trachten te doen, zal er de oorzaak van zijn dat onze eigen identiteit en soevereiniteit ook nog aan Brussel wordt afgestaan.
Ons onderwijs wordt inmiddels met het jaar slechter, kijk maar op diverse "rankingen ", met al die linkse hoogleraren.

joost2 | 10-04-16 | 12:16

Datgene wat de islam zo gevaarlijk maakt, dat is heel die goedmensmaffia die er omheen staat en die steeds bij elke bloedige allah akbar aanslag zegt dat het allemaal niets met de religie van de vrede te maken heeft en dat we onze grenzen moeten openen en de miljoenen moslims juichend moeten binnenlaten. Het is deze ideologie die tegenwoordig de frontale aanval op de moderne open samenleving organiseert. Zoals deze al ver gevorderd is in Zweden, waar de blonde vrouwen hun haren donker moeten verven om geen last te hebben van de neandertalers van de relgie van de vrede. Net nog was Bas de Gaay-Fortman op NPO1 zogenaamd moreel hoogstaande sprookjes aan het vertellen. Die praktrisch gezien er op neer komen dat het moreel heel goed is om een cultuur binnen te halen van stenigen van verkrachte vrouwen, van amputeren van handen van dieven, van onthoofden van mensen die vragen stellen, enzovoort. Het zijn criminelen, die zogenaamde moreel superieuren.

notamused | 10-04-16 | 12:09

Ik heb respect voor Dhr. Eikelboom, het is nogal wat om die mening openlijk te ventileren in een omgeving die volledig klemzit in het Gutmensch-denken.

Hij slaat echter de plank mis als hij meent dat dit pas sinds de afgelopen jaren aan de gang is. In de jaren 1980 werd op basisscholen de zogenaamde "lessen in eigen taal en cultuur" gegeven. Ja, ècht. I.p.v. zoals het zou moeten, het Nederlands er zo snel en hard mogelijk inpompen, want jonge kinderen pakken een nieuwe taal immers veel sneller op dan volwassenen. Men ging uit van de naïeve gedachte dat de "stof" makkelijk zou worden opgepikt als deze werd aangeboden in de "eigen taal en cultuur". Volledig fout natuurlijk, je geeft juist het signaal af dat er helemaal geen noodzaak is om Nederlands te leren, dus waarom zou je het dan ook doen?
De foldertjes bij de gemeente en het GAK over hoe je aan een uitkering kon komen lager er immers óók in het Arabisch en Berbers...

Volslagen gekte, en het heeft geresulteerd in een oudere generatie die nog steeds geen Nederlands beheerst, en hun kindertjes die op dezelfde weg voortgaan. Alleen hebben die kindertjes inmiddels ook een typisch Nederlandse grote bek verworven... in combinatie met islam-indoctrinatie een bijtend gif.

Kansloos. De vraag is of we het tij nog kunnen keren. Ik moet zeggen dat ik het in ieder geval als een positieve ontwikkeling zie dat er steeds meer mensen uit het "gutmensch'-circuit verdommen om hun mond te houden.

EefjeWentelteefje | 10-04-16 | 12:03

Ella | 10-04-16 | 11:55
Ik neem onmiddellijk aan dat het autochtonen waren gezien de oudhollandse scheldzinnen die ze gebruikten ("plat op plat vult geen gat").
Zo praten allochtonen niet.

Carmelita | 10-04-16 | 12:02

Maria.1 | 10-04-16 | 11:06

Hai Maria, heb je een linkje? Ik overal gezocht en dat niet gevonden.

Ella | 10-04-16 | 11:55

@Ella | 10-04-16 | 07:59
Dat waren autochtone blanken aldus het slachtoffer zelf.

Maria.1 | 10-04-16 | 11:06

diegene die zich hier vergewissen van het feit dat een of andere geloof een meerderheid zou kunnen vormen moet zich realiseren dat het niet kan. Je zou de geschiedenis van Perzië oftewel Iran moet lezen. Het is altijd het strijdtoneel geweest van godsdienstoorlogen en hoewel de islam daar ook altijd een prominente rol heeft gespeeld, laat het ook duidelijk zien dat zij nooit een totale overwinning verkrijgen. Ik snap de angst van de kufars niet, je zou juist strijdbaar en dapper moeten zijn in deze tijd waarin de Moslims denken dat zij boven de andersdenkenden staan. Bovenal moet je geen angst voor hen - die zich alleen maar achter een achterhaalt boekje verschuilen - hebben. De vooruitgang brengt ons meer power in zowel traditionele oorlogsvoering als onontgonnen gebieden.

Bill Cosby | 10-04-16 | 11:05

bigL | 10-04-16 | 10:04
Toch trok Fortuyn wel volle collegezalen.

Carmelita | 10-04-16 | 11:02

Dat worden weer een heleboel verontwaardigde ingezonden brieven in Trouw.

kinky winky | 10-04-16 | 10:31

Haha, ik zat op een rechtenfaculteit toen Fortuyn op z'n top was. Je had het gekerm moeten horen. Universiteiten zijn echt niet beter dan hogescholen qua collectieve domheid.

Denk toch dat je Nederlandse leraren niet zomaar moet wegzetten als naïeve knuffelbolletjes. Dat ze vanuit hun positie juist heel erg goed zien waar, hoe en wanneer het misgaat, maar dat in hun eentje ook niet kunnen stoppen. Leraren en wijkagenten: het beste wapen tegen terrorisme, als je ze de kans zou geven.

bigL | 10-04-16 | 10:04

Een geloofsbelasting invoeren voor alle gelovigen in Nederland, alcoholmisbruik en sigaretten worden op deze manier ook in toom gehouden.

the Jackdawn | 10-04-16 | 09:46

Vroeger waren de boten van hout en de mannen van staal. Havens zijn er gegraven door werkelozen.
Anno nu zijn het een kudde grazende schapen en als er een hond blaft rennen ze weg.
Er is zeker een monster gecreeert maar dat is al gebeurt in de 90s. Deze monsters zijn niet gek ze weten dat een beetje stem verhef en wat verbaal gunstige effecten heeft op hun mening die ze als waarheid beschouwen en dat ze nauwlijks of niet tegengesproken worden UIT ANGST MINISTER VAN ONDERWIJS met al je graaiende onderwijs managers diecer geen fuck omgeven wat er op de vloer gebeurt. En het nivo naar beneden trekken. Hoe zou jij je voelen als een gros van de klas uit monsters bestaat en jij als leerling uit angst of dat het toch geen zin heeft je waarheid of mening uit te spreken. En de leraar voor zo'n klas petje af voor hem. Maar hoe lang nog. Maar kijk niet met oogkleppen op want wat gebeurt is dat deze monsters instaat zijn het onderwijs te vernietigen.

jitro | 10-04-16 | 09:40

"Kudo's voor technische HBO-opleidingen, daar is werkelijk niets mis mee. Maar de rechtenfaculteit en sociale vleugels waar Maarschappelijk werk- en dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening enzovoorts gedoceerd wordt, daar gebeurt het."
-
Scherpe constatering. Zelf technische HBO gevolgd op de HvA, deze was redelijk streng. Maar als ik hoorde wat de 'softe' studie moesten doen pinkte ik wel een traantje weg.

Gräf&Stift | 10-04-16 | 09:13

Het monster is de islam, Van Eikelenboom. En nee, die heb jij niet gecreëerd, opschepper.
Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:17

@Lewis Lewinsky. Helemaal begrepen heb je het niet, gezien je reactie.Een juiste aanpak kan vrijwel elk potentieel monster neutraliseren en aan de andere kant kan verkeerde aanpak monsters creëren.
In onze eindeloze tolerantie, die vooral het onderwijs al 25 jaar verziekt (lees: angst voor verlies leerlingen=inkomsten) hebben wij menschen die alleen respect hebben voor de harde hand een overdose ruimte gegeven.
Wie wind zaait zal storm oogsten, zegt een goed Nederlands spreekwoord.

daytripper | 10-04-16 | 09:06

Met meer dan 25 jaar onderwijservaring weet ik dat Jacob Eikelboom volkomen gelijk heeft.
Het mechanisme " kindness is weakness" is één van de drijvende krachten achter dit verhaal.
Bij de verweekte Gutmensch, die ook in het onderwijs regeert, is dit echter een onbegrepen fenomeen en daarom moet ik Eikelboom sterkte wensen.
Dat hij niet mee huilt met de wolven in het bos siert hem!

daytripper | 10-04-16 | 08:52

Het is net als met kinderen opvoeden.. Als je ze altijd maar hun eigen zin geeft, worden het onhandelbare monstertjes.

Muggenmepper | 10-04-16 | 08:47

Discussies met mededocenten over islamitische gebedsruimtes op openbare scholen zijn net zo wenselijk als discussies over darkrooms op openbare scholen: gewoon niet. Dat soort dingen doe je maar lekker thuis, in je vrije tijd.

VanBukkem | 10-04-16 | 08:41

Twee observaties; leerlingen van islamitische afkomst vertonen vaak wangedrag bij culturele excursies en uitingen (want 'westers') en de andere kant is het type mens dat het onderwijs domineert. Docenten die te veel bezig zijn met 'opvoeden' en 'tweede kans' terwijl, naar mijn mening, een aanpak met duidelijke consequenties beter werkt. En o ja, meer mannen in het onderwijs, vooral in het primair onderwijs.

Risingson | 10-04-16 | 08:40

@Mcmarx Dat geloof ik ook wel, mijn probleem is dat mijn baardgroei nooit zo sterk is geweest dus ik trek toch aan het kortste eind.

mmamax | 10-04-16 | 08:23

@mmamax | 10-04-16 | 07:38
Volgens Darwin overleven de best aangepasten. Waarmee niet werd beweert dat de uitkomst altijd een vooruitgang zou zijn.

Rest In Privacy | 10-04-16 | 08:11

En iédereen werkt mee!
Nérgens een signalement van de verdachten.
Waarom mogen wij niet weten hoe deze mannen eruit zien?
''Afgelopen weekend is in Groningen een lesbisch stel mishandeld door drie mannen.
De vrouwen waren na een avond uit op weg naar huis toen ze opmerkingen als 'plat op plat vult geen gat' en 'het zijn net kerels' naar hun hoofd geslingerd kregen.''
www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/als...

Ella | 10-04-16 | 07:59

En iédereen werkt mee!

Verkrachter sloeg binnen 4 dagen 3 keer toe in Amsterdam
Nérgens in dit artikel, van Jasper Piersma 4 april 2016, noemt hij dat de verdachte een CultuurVerrijker is.

www.parool.nl/amsterdam/verkrachter-sl...

Ella | 10-04-16 | 07:53

Het monster is gecreëerd en is niks meer aan te doen.
Het wordt nu afwachten hoe dit allemaal gaat aflopen...
Ik reageer laats op een filmpje op YouTube en werd gelijk belaagd door "hollands meisje" die Erdogan de hemel in prees en wij als ongelovige honden er nog wel achter zouden komen.
Mijn eigen reactie was niet racistisch, beledigend of naar in elke zin van het woord.
Maar dit is nu eenmaal de tijd waar we in leven.
1 ding weet ik heel zeker en kan ik ook met volle overtuiging zeggen, de Westerse cultuur gaat niet samen met de gedachte gang van Moslims, er is geen enkel geloof wat er zo hard ingestampt wordt als de Islam en daarbij is er geen enkele andere weg mogelijk dan de weg van Allah.
Het geloof op deze manier omarmen is iets wat in de westerse cultuur allang niet meer bestaat.
Je kan het niet verbieden, je kan de mensen niet meer verwijderen uit de maatschappij dus we kunnen alleen maar afwachten en kijken wanneer de vlam in de pan schiet.
Deze gemeenschap is al zeer groot in heel de EU, en met het voorplanten waar ze redelijk goed in zijn, zal dit met een paar decennia veel groter zijn.
Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat de blanke straks in de minderheid zijn en aangezien Moslims alleen Moslims respecteren kan je ook wel inschatten wat er nog te wachten staat.

mmamax | 10-04-16 | 07:38

Misstanden moeten natuurlijk benoemd en in beeld gebracht kunnen worden en niet omwille van de lieve vrede, de uitgeschoven lange tenen van een ander of een of andere maakbaarheidsideologie ontkend, verzwegen of omgekeerd worden.
www.youtube.com/watch?v=dVCpNWXKfXs
Waarom zouden we ook hier Zweedse toestanden en cumulerende doorgeschoven rekeningen nog langer zonder weerstand laten plaatsvinden?
www.youtube.com/watch?v=u10ehAXB4T4
.
Het lijkt erop dat er politici en media moeten worden vervangen voordat de combinatie het volk doet vervangen dat levenslang aan heffingen premies inlegde en nog maar moet zien wat er daarvan op de eigen oude dag nog terugkomt. Het lijkt er ook op dat er maar eens kritisch gekeken moet worden naar de destabiliserende rol van het huidige Amerika in en rondom Europa. Kijkend naar het gedrag van Angela Merkel lijkt het er zo nu en dan op doet dat Duitsland eigenlijk nog steeds bezet is.
.
Geef daarom de studenten maar eens de vraag mee in wat voor soort maatschappij zij over zo'n 10 tot 15 jaar willen wonen en wat daar zoal voor nodig is om dat vorm te geven. Het begint met bewustwording en ongeboden media:
www.youtube.com/watch?v=cWSMURYM7bA

Takki Yah | 10-04-16 | 06:52

Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 20:11

Een student is iemand die studeert. Ik ben van mening dat bv een HBO student techniek meer studeert als een WO student filosofie of sociologie.

Afgezien daarvan zijn dit soort discussies over semantiek precies wat de linkse kerk graag wil, dan hoef je niet over de problemen te praten.

bergsbeklimmer | 10-04-16 | 06:11

@Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:19
Yup, dat is gewoon not dun!

miko | 10-04-16 | 03:52

toetssteen | 09-04-16 | 21:59

Schoorsteenveger, maar zelfs in een stadstaat waar het sappelen is, wordt (hoe kan het anders) door subsidie de islamaanwas tot onbeheersbaar en men verwacht dat als men de vrijheid teugel laat vieren in 2050 alles islam zal zijn.
Implicerend: weg kennis, weg gelijkgerecht, weg kennis en back to the swamp en uitgestorven steden. Way to go man!

Weg met religie, out, out, out!

toetssteen | 10-04-16 | 02:02

@Bar&Boos | 09-04-16 | 23:57 "Ik beweer al een tijd dat niet zozeer de moslims een probleem vormen maar vooral zij die hun achterlijkheid cultiveren."
.
Mee eens dat degenen "die hun achterlijkheid cultiveren" [en onbespreekbaar maken] in veel opzichten misschien zelfs het primaire probleem zijn.

ben kokhals | 10-04-16 | 01:39

@Desmoulins | 09-04-16 | 21:17 "... members of these terror cells are mostly young Muslim men ... and many were former criminals often involved with petty thefts and assaults..."
.
Vandaar dat er een voortvarend uitzetbeleid zou moeten komen. Van de grootste groep boefjes heeft de helft "slechts" een (automatisch verlengende) verblijfsvergunning. Die kunnen met de eerste keer tegen de lamp lopen meteen op het vliegtuig gezet worden. De rest van de dubbelthuislanders zou men automatisch kunnen denaturaliseren met een veroordeling.
Dus eerst het kaf van het koren scheiden, en dan verder zien. Maar dit komt de multiculti poco-kudde vast slecht uit, want dat wil misschien helemaal geen oplossing, laat staan een logisch en praktisch begin van een oplossing.

ben kokhals | 10-04-16 | 01:29

En weet je wat de uitwerking is? Ja hoor dat mag jij vinden, alleen niet hier op de zaak, ajuus! Later bij de koffie, Sjaan daar moeten we maar niet meer aan beginnen. Zo krijg je tweedeling in de maatschappij en dit zie ik al keihard om me heen gebeuren.

Tinus Trekveer | 10-04-16 | 00:20

Ik beweer al een tijd dat niet zozeer de moslims een probleem vormen maar vooral zij die hun achterlijkheid cultiveren. De linkse bontkraagjes met oogkleppen voor. Wat een geteisem is dat volk toch. Waar ik kan geef ik ze van jetje . Landverraders... nee.... cultuurverraders zijn het ... tegen de muur ermee {bij wijzen van spreken }.

Bar&Boos | 09-04-16 | 23:57

@Lewis | 09-04-16 | 23:17
Ik ben de straat opgegaan i.v.m. Bush/Irak en vond de zogenaamde Arabische lente wel prima. Dat was nog in m'n NOS-fase.. wat zelfs nog na een college met Hans Jansen was wat ik ooit bijwoonde. Het kenterpunt kwam ergens bij de begrafenisstoetverstoringen.. en nu mag het wel Tsar Bomba's gaan regenen daar. Wat dan ook.

Slogra | 09-04-16 | 23:46

@ klön | 09-04-16 | 23:43
't Zal wel.
Dank.

Lewis | 09-04-16 | 23:44

Lewis | 09-04-16 | 23:40
Tsja, die heiligheid.. daar ga je al weer. Truste.

klön | 09-04-16 | 23:43

De islam is waarschijnlijk bedacht in opdracht van kalief malik als instrument van onderwerping en uitbuiting van pas veroverde volken. Zoals ook voor het bestaan van de oprichter ervan geen bewijzen te vinden zijn. Die oprichter zei wel dat islam is: terreur, oorlog en bedrog. De islam zuigt uit, breekt af, vernietigt cultuur. De islam bevordert pedosexuele vrouwenhaters en moordenaars. De islam produceert niets, geen wetenschap, geen filosofie, geen vrije kunst, geen innovatie, geen vooruitgang, geen sport, geen theater, geen film, geen muziek, geen humor, geen ruimtevaart, geen functionerende cultuur, behalve dan een een reeds 14 eeuwen durende aanval op rationaliteit en humaniteit. De islam is als een destructieve sekte, misschien wel de meest destructieve sekte die ooit bedacht is. Werkelijk kritisch bekeken, dus niet volgens het politiek correct rozig totaal pervers efteling wensdenken, maar werkelijk kijkend naar de feiten van de doctrine, de geschiedenis en de huidige daden, dan zou de islam onmiddellijk verboden moeten worden, wereldwijd. Waarmee de mensheid een belangrijke stap voorwaarts zou maken. Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Waarschijnlijk kijken we uit op een eeuwenlange worsteling voor het overleven van deze gekte.

notamused | 09-04-16 | 23:42

Laten we eerst eens ploflims zoals xxx-al-Hollandi aan te duiden als "Nederlanders". Houders van een Nederlands paspoort. Nederlanders, nee.

DebraCadabra | 09-04-16 | 23:41

@ klön | 09-04-16 | 23:36
'Elkaar in hun waarde laten' betekent automatisch dat dat wederzijds gebeurt. Zodra dat niet het geval is, hebben we een probleem, werkt multikul niet en moet er worden ingegrepen. Maar met diversiteit en verscheidenheid an sich is helemaal niets mis. Mits bepaalde basisprincipes en grondwaarden te allen tijde heilig blijven.
Enfin.
Bedtijd.

Lewis | 09-04-16 | 23:40

@Lewis 09-04-16 23:17
Ik ben ook een van die spijtoptanten. Hoewel ik in de 80er jaren al was gewaarschuwd door een collega ( met vooruitziende blik dus) dacht ik dat het allemaal wel zou meevallen. Met in ogenschouw hoe dat in het algemeen in de VS ging. Ook kende ik mensen die geemigreerd waren en waarbij de 3de generatie volledig geassimileerd was. De kleinkinderen spraken geen nederlands meer. Totdat ik voor mijn werk verhuisde en regelmatig op het Kanaleneiland in Utrecht moest zijn.Een van de eerste enclaves. Heb de cultuurclash aan den lijve ondervonden. Nu, terug in de haagse regio zie ik het alleen maar somberder in. Ik ben vanwege familie ook regelmatig in het Gooi. Laren dus. Laat ik nu in de Metro lezen dat ook daar het begin is gemaakt. www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2...
Wat mij opvalt is het percentage stemmers die het wel prima vind. Ben benieuwd hoe zich dat daar gaat ontwikkelen.

Von Mutzenbacher | 09-04-16 | 23:39

Het gaat niet over dat een Docent Hogeschool van Amsterdam dit aangeeft.

Wat wel zeker is, dat er vanaf het basisonderwijs je kinderen ook gedachtegoed mee moet geven.
Zodat ze weten hoe het land werkt en dat ze hierdoor een kans kunnen krijgen.

Dit is volgens mij nooit gedaan!!!!

Hoop dat ze hier morgen nog mee starten, eenvoudig in te voeren en het resultaat over 10 jaar + 8.

Om het volk lekker druk te houden, dan moet je hier niets aan doen!

Zie hoeveel marokkanen zich bezig houden in de onderwereld hier in nederland!

En nederland gaat nu echt hol leder (dit is volgens mij een string) opsluiten. dan loop je er wel een beetje achteraan!

nononse | 09-04-16 | 23:37

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 23:14
Mooi scherp geslepen! Heer Lewis is wat flodderig hier.

klön | 09-04-16 | 23:36

Het verplichte 'maar Wilders is ook stom' moest er uiteraard wel even aan worden toegevoegd (hele interview).

Bram van Ojik | 09-04-16 | 23:32

@ Schoorsteenveger | 09-04-16 | 23:14
Opnieuw staan onze meningen minder ver uit elkaar dan jij volgens mij denkt. Dat zul je denk ik beamen als je mijn tegels goed leest.

Lewis | 09-04-16 | 23:32

@ rode peper | 09-04-16 | 23:13
Ik herinner me zat reaguurders die hier door de jaren heen hebben aangegeven dat ze vroeger heel anders over bepaalde zaken dachten. (Waaronder ikzelf, ook al is dat alweer een beste tijd geleden.) Ik vind dat helemaal niet raar en neem het niemand kwalijk.
En ik schaar onder 'spijtoptanten' óók degenen die jij beschrijft als mensen die altijd wel al aanvoelden dat er iets niet klopte maar daar verder niets mee deden.

Lewis | 09-04-16 | 23:17

Lewis | 09-04-16 | 22:15
Met groepen in hun waarde laten is volgens mij heel veel mis. Het is een complex probleem. Als je zegt "ik laat jou in jouw waarde", vanuit welke positie doe je dat, en wat laat je precies toe? Die waarde kan onschuldig zijn, en dan is er -voorlopig- niks aan de hand. Maar die waarde kan alles zijn, en ook tegengesteld aan de waarde die jij aanhangt. Of kan een heel stelsel van waarden vlot trekken die haaks staan op onze waarden. Als "ik laat jou in jouw waarde" betekent "jouw waarde is even waardevol als die van mij, en dus kan nooit bepaald worden welke waarde beter is", dan bouw je een probleem in. De hele discussie over de Islam hangt direct samen met waarden die niet overeenkomen en mekaar ook in de weg zitten. "Ik onderdruk vrouwen" zegt de ene cultuur. "Ach, ik ben het er niet mee eens, maar ik laat jou in jouw waarde" zegt de andere. Dus wordt de onderdrukking van vrouwen gesanctioneerd, enkel en alleen omdat we anderen in hun waarde willen laten.
Wil je universele waarden laten gelden, dan is het niet mogelijk om altijd het "ik laat jou in jouw waarde" overeind te houden. Het zal een "ik laat jou in jouw waarden, voor zover..." Het zit 'm in dat "voor zover". Universele waarden zijn als een suil dwars door alle normen- en waardenpatronen. Wat erbinnen past, ok, wat erbuiten valt is een probleem en dient op z'n minst ter discussie gesteld te kunnen worden. De ruimte waarbinnen die discussies plaatsvinden ie er een die zich niet specifiek binnen één van de culturen bevindt, integendeel, het is een ruimte die een meta-positie inneemt, boven en buiten alle individuele culturen staat en daarmee de ruimte geeft aan pluriformiteit. Zomaar ruimte afgeven, dat is wat we doen. Bouw maar een moskee en roep de gelovigen op zich contra de universele waarden op te stellen, dat is wat de multiculturalist zegt. "Ik laat jou in jouw waarde, wat die waarde ook moge zijn."

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 23:14

@Lewis | 09-04-16 | 23:02,

Ik vermoed dat het grootste deel van de reaguurders altijd al een gevoel had dat er *iets* mis was met "die buitenlanders of met de islam", "met de regering" en met "die eu" maar zelf nooit precies onder woorden kunnen brengen en begrijpen waarom maar dankzij GS begrijpen dat wat ze aan hun water aanvoelden ook hele gegronde redenen heeft. Het aantal spijtoptanten is denk ik vrij klein maar ik heb respect voor deze mensen, die hun mening,z elfs hun hele werelddbeeld hebben durven herzien

rode peper | 09-04-16 | 23:13

Sjefke7807 | 09-04-16 | 21:31

Het is geen ideologie, maar een DOCTRINE !!! Mensen worden geïndoctrineerd met als doel de wereldheerschappij, waarbij slinks gebruik wordt gemaakt van onze, inmiddels gedegenereerde, democratische verworvenheden. Ergo, we financieren, susidiëren en faciliteren de islamisering zelfs, via allerlei subsidies, toeslagen, welkomstliederen zingende koren, ver-van-mijn-bed is gelukkig niet dichtbij, weg-met-ons en noem het allemaal maar op. En waarom? Een WOII-complex? De 10 Geboden? Voer voor psychologen? GOD alleen zal het weten !!
Wat ik wel weet is dat we een intolerantie 'religie' importeren met fascistoïde trekken waar menige bevolkingsgroep veel last van zal krijgen zoniet deze reeds al heeft.

Nelis SplitBloes | 09-04-16 | 23:11

@
Gallemies 09-04-16 20:20
Ik denk dat je deze documentaire bedoeld:
www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/...
Hoeveel onderwijs je er ook instopt, het is bijna zinloos.

Von Mutzenbacher | 09-04-16 | 23:10

@ grapo | 09-04-16 | 22:40
Je wil vast niet weten hoeveel spijtoptanten hier op GS zitten. Een hele hoop, vermoed ik zo.

Lewis | 09-04-16 | 23:02

Wat een idioot van een leraar.
40 jaar geleden was het al zo duidelijk als het maar kan gezien alle incidenten die wij in dit land al kregen met de islam. Kerels met baarden die boeken verbranden en schrijvers willen vermoorden. Koeweit kiele kiele koeweit, iedereen met een beetje muizenverstand wist wat de islam allemaal op haar geweten had. Ook toen werden vrouwen en anderen vermoord verkracht en erger in de naam van de islam. Verder hoort onderwijs kennis te verspreiden. Echte kennis. Niet de bullshit uit heilige boekjes met sprookjes. Mede namens de wegkijkers op scholen en universiteiten zitten we met een enorm probleem van testosteronbommen die elk moment zich jihadstrijders voelen om onze kinderen te vermoorden. Hun geest vergiftigt met medeweten van de leraar die om politiek correct te zijn alles toelaat. Ergerlijke idioten.
Overigens doet de media en politiek net zo mee. Maar dat maakt de slechte leraar niet minder verantwoordelijk. Maar op 1 manier kan het nog recht komen: Massaal op de PVV stemmen zodat die op 85 zetels komen. Makkie gezien de referendum overwinning. Niet janken leraren, maar doen!!! En iedereen met verstand overtuigen van de wilde olifant in de porselein kamer.

dijkbewaker | 09-04-16 | 22:54

@Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:17

"Het monster is de islam, Van Eikelenboom. En nee, die heb jij niet gecreëerd, opschepper."

Alle kinderen worden natuurlijk geboren als atheist dat wij een onderwijssysteem hebben waarin kinderen niet genoeg geestelijke bagage meekrijgen waardoor ze geen atheist kunnen blijven moeten we onszelf toch wel aanrekenen en al helemaal als die kinderen voor een walgelijke religie als het mohammedanisme kiezen. Kinderen moeten gewoon meekrijgen dan communisme, nazisme en mohammedanisme walgelijke ideologien zijn en gewoon de de basis snappen van de evolutietheorie en big bang

rode peper | 09-04-16 | 22:51

-weggejorist-

Nelis SplitBloes | 09-04-16 | 22:51

d' 8hØker | 09-04-16 | 20:07

Jullie hebben niets gedaan? Jullie?

WE hebben niets gedaan, jawel WE. Waar zijn de demonstraties, de stakingen, de barricades, de belegering van het Binnenhof? Kan allemaal geweldloos zoals het hoort, dat even voor het goede begrip.
Nee, we mopperen allemaal maar wat via allerlei media en dat is het dan ook wel.

Deze Jacob trekt tenminste de bek open, maar loopt daarmee het risico zijn baan kwijt te raken want veel van zijn 'collega's' blijven als makke schapen (geiten?) trouw de verziekte multikul-doctrine volgen.

Nelis SplitBloes | 09-04-16 | 22:45

-weggejorist-

miko | 09-04-16 | 22:44

@PikinhetBlik  | 09-04-16 | 22:15
Als HBO een cursus is, dan is de Universiteit (technische en medische Universiteiten nagelaten) een voorlichtingsavond.

DerUnterMensch | 09-04-16 | 22:44

-weggejorist-

grapo | 09-04-16 | 22:40

-weggejorist en opgerot-

Joost5045 | 09-04-16 | 22:37

Niet alleen uit eindeloos respect.
-
Ook uit angst, gemakzucht of onverschilligheid.
-
de kwaliteit van het NL docentencorps is inmiddels zodanig naar beneden gehaald, dat er heel wat mensen bij zitten, die niet eens over de educational skills bezitten om iemand aan te spreken op getoonde prestatie of gedrag - of het nu lichtgetint is , of wit.

bisbisbis | 09-04-16 | 22:36

Ci Ty33 | 09-04-16 | 21:01

Niet zozeer dubbel. Ortodoxse joodse vrouwen dragen een pruik

am*dam | 09-04-16 | 22:31

Dank dank, linkse politiekcorrecte klootzakken, dank Job Cohen, Zak Wallage, Maarten van Rossem, Femke Halsema, Hugo(gek) Brandt Corstius, Jesse Klaver, Bert Wagendorp, Asha Tuinbroeke, kletsmajoor Arnon Grunberg, en nog veel meer. Dank voor het wegkijken, het niet willen weten, dank voor de totaal onkritische benadering van de islamitische ideologie. Met het christendom wisten jullie wel raad, schelden op de SGP'ers, op de paus, op andere christelijke achterlijkheden. Terecht vaak, maar als het over de islam gaat zijn jullie muisstil lafbekken, over de straatterreur van de Marokkaanse klootzakjes, de bedreigingen van joden in Nederland. Kapotschamen moeten we ons dat dit allemaal toegelaten wordt, 200000 joden werden er in WO 2 weggevoerd. Nu moeten alle Joodse instellingen bewaakt worden, dank linkse klootzakken!

Ruud5 | 09-04-16 | 22:17

@ Schoorsteenveger | 09-04-16 | 22:03
Met multikul is wat mij betreft niet zo heel veel mis, mits je met groepen samenleeft die elkaar in hun waarde laten en aanvullen.
Dus wat het 'monster' betreft: dat is wat mij betreft dan toch wel hoofdzakelijk de islam, maar heeft alleen maar kunnen ontstaan doordat wij het hier zo ontiegelijk veel ruimte hebben gegeven.
We zijn het grotendeels wel eens denk ik.

Lewis | 09-04-16 | 22:15

Hbo = cursus

PikinhetBlik | 09-04-16 | 22:15

Zelf studeer ik maatschappelijk werk en dienstverlening op Windesheim. Het beeld dat men hier schetst herken ik totaal niet. De 'morele' kartelvorming wordt bij ons in de studie juist stevig opzij geschoven. Wij hebben zelfs een onderdeel genaamd legitimeren in de studie. Bewijs jij maar eens waar je voor staat en waarom je handelt zoals je handelt. Als jij vanuit je religie bepaalde opvattingen hebt die haaks staan op de Nederlandse normen en waarden dan zul je van goede huize moeten komen wil je jezelf staande houden binnen de opleiding. Sterker nog, dan haal je het niet. Nu weet ik wel dat het in het westen van het land anders is. MWD Windesheim staat dan ook niet voor niks goed aangeschreven. @redactie scheer niet alle opleidingen over één kam.

mantora | 09-04-16 | 22:14

@Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:39
Niet het monster dat ons verdeeld. "It's the islam, stupid!" Gewoon een bedreiging. Wat doe je daarmee? Neutraliseren ja. Hummm, ja. Geen 1+1=2! Wat aan ons vreet is het policor. Waar de mohammedanen dankbaar misbruik van maken! En ons de schuld van geven. Eerst policor terug naar hun mand. Alles wat extreem wordt is zorgelijk. Policor gaat veel te ver. Dat is onze missie. Sloop dat en de mohammedanen zijn ook verzwakt waarbij wij dan dat gezwel kunnen aanpakken. Zolang policor regeert is het vechten tegen de bierkaai!!!!11!!11!

Vageling | 09-04-16 | 22:09

"Kudo's voor technische HBO-opleidingen, daar is werkelijk niets mis mee"

Dat is niet waar. Sommige opleidingen kennen aardig wat vakken met "hier is een vage opdracht, ontwerp / bereken wat; zoek het maar uit". Of "bedrijfskunde voor technici" wat feitelijk gewoon gratis studiepunten zijn en wat door iedereen die geen zin heeft om ergens moeite voor te doen als keuzevak gedaan wordt.

Maar inderdaad niets mis mee zoals in dit artikel beschreven.

jcvjcvjcvjcv | 09-04-16 | 22:09

toetssteen | 09-04-16 | 21:59
"Wat zal het antwoord zijn?"
Breek de ideologie.
Je kunt het de meesten niet aanwrijven dat ze in een ideologie geloven. Het was hun lot die over zich heen gestort te krijgen. Ideologieën verspreiden zich niet via de Sloop de ideologie door die constant te blijven ondervragen.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 22:08

Lewis | 09-04-16 | 21:42
Of het moedig is weet ik niet, misschien wel. Maar ik juich het toe dat mensen tot inkeer komen en die inkering aan ons kenbaar willen maken. Als tegenover elke bekering een inkering staat zijn we al aardig op de goede weg, zou ik zeggen.
Mijn argument is dat als wij een monster geschapen hebben, het niet het monster Islam is maar het monster Multikul. Het drama is dat juist de lieden die op de barricades hebben gestaan en solidariteit predikten degenen zijn die die solidariteit onmogelijk hebben gemaakt. Multikul staat haaks op universele waarden, en daar komen we nu achter.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 22:03

@joost3001 | 09-04-16 | 21:57
Dat is (vooralsnog) niet referendabel dus houdt Uw adem maar beter niet in.

Berbaar | 09-04-16 | 22:01

De ernst van de situatie wereldwijd ligt hem in de forse geboortecijfers van islam aanhangers en de, terechte, forse afname van geboorten in de westerse maar ook deels Oosterse wereld. Alleen India en hindu groeperingen elders fokken in gelijke mate.
Wat zal het antwoord zijn? De wereld voorzien van 20 miljard mensen of toch maar eens na gaan denken hoe bepaalde ideologieën binnen bepaalde afgebakend grenzen te houden.
Ik weet de wereld is volgens sommigen van iedereen, maar wat als straks de wereld door iets waar de mens zich meende aan te hebben ontworsteld wordt teruggebracht naar het niveau aap met bovenmodaal brein?

Mijn mening, voor wat die waard is: u blijft daar en u zoekt daar de oplossing en om mij gaat u tien keer op de bidmat.

Grinn, bij de Jole post is volgens mij de moeraskoorts uitgebroken. Zag ik afgelopen week een opflakkering van gezond verstand, zompt het nu in de tien weldenkenden weg en de sufneuzen mogen hun intellect spuien.
Best jammer, want het artikel van deze docent zou daar in het verlengde van de afgelopen week een verademing zijn. En verwelkomd worden, want ik bespeurde in de comments toch veel animo om zich wat meer te verdiepen in de materie dan de een recht een averecht verhalen.

toetssteen | 09-04-16 | 21:59

Kotsmisselijk maakt het mij. Maar ik ben kennelijk rechts, populist en alles wat de weldenkende mens niet is.

Maar in werkelijkheid kan ik wel nadenken, beschouwen ralativeren en om mij heen kijken. En dan moet ik toch concluderen dat de boel zachtjes (of toch met een rotgang?)naar de klote gaat.

En maar huilebalken dat die Oost Europeanen wel vluchtelingen willen opvangen zolang het maar Christenen zijn. Schandalig! Nee, gezond verstand gebruiken en de geschiedenis boeken lezen.

Christelijke, Humanistische of wat voor levensovertuiging dan ook zijn wat mij betreft ook welkom in ons, nog, zo mooie Nederland.

Maar de Islam maakt mij Kots en Kots misselijk.

Kom maar op met dat referendum waar de Nederlander zich over het vluchtelingen probleem mag uitspreken. Eens kijken hoe groot de opkomst dan gaat worden :).

joost3001 | 09-04-16 | 21:57

@SyntaxError | 09-04-16 | 21:51
Toch hoor ik liever 'All that you fear' of de zeer simpele beukpunk van Discharge.

necrosis | 09-04-16 | 21:57

@necrosis | 09-04-16 | 21:46
Ik haal die lui altijd door elkaar>_< Zijn zoon is zo mogelijk nog gékker als hijzelf al was...

Sjefke7807 | 09-04-16 | 21:55

Het is afwachten tot iemand de achterlijke heilige huisjes van de Islam plat bulldozert, of tot dat de extreemste van het haat-geloof een openlijke machtszet maken.
.
What a time to be alive. Net op tijd om te zien hoe Europa zichzelf weer herpakt van de regressieve linkse ziekte, of zichzelf voor de komende 500 jaar terug in een religieuze machtsstrijd stort.

HaatAth3ist | 09-04-16 | 21:54

Houdt dat bmovl-filter geen topics tegen van redacteuren die dronken zijn? Man, de tekst loopt voor geen meter.

Geert Linkers | 09-04-16 | 21:51

@Sjefke7807 | 09-04-16 | 21:31
Kim Jung Il is al een tijdje dood, we moeten het nu met zijn zoon doen, die mafkees met die platgelagen marmot op zijn hoofd.

necrosis | 09-04-16 | 21:46

tragic1911 | 09-04-16 | 21:38

Het heeft er ook alles mee te maken dat onze 'elite' vaak geen idee hebben waar ze mee te maken hebben. De islam is een ideologie die helemaal geent is op overheersing. Als je dat niet weet ga je er nogal makkelijk vanuit dat het 'ook maar een geloof' is. Dan krijg je dus van die mensen die zeggen dat niemand illegaal is en 'de wereld is van iedereen'.

mr Fawlty | 09-04-16 | 21:45

@ Schoorsteenveger | 09-04-16 | 21:30
Over het (ontstaan van het) monster zijn we het eens, ik probeerde iets soortgelijks aan te geven in mijn tegel.
Zou oud is de beste man nog niet, dat betekent dat hij relatief op jonge leeftijd in staat is geweest ondanks zijn ongetwijfeld zeer politiek correcte omgeving realistische conclusies te trekken. Daar kan ik alleen maar blij mee zijn, en ik vind het moedig, zoals ik al zei.

Lewis | 09-04-16 | 21:42

@SyntaxError | 09-04-16 | 21:08
DK heeft betere nummers geschreven!
Ik ken ze allemaal.
*god told me to skin you alive....*

necrosis | 09-04-16 | 21:39

Je kan niet tolerant zijn tegen intolerantie. Dat is waarom we nu zo in de ellende zitten. Intolerant tegen intolerantie en tolerant tegen tolerantie.

Nederland is al 40 jaar tolerant tegen intolerantie en nu worden we lekker over de kling gejaagd omdat ze altijd alles kregen waarover ze aan het zeuren waren.

tragic1911 | 09-04-16 | 21:38

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:37

Het is gewoon tijd om de intoleranten terug te fluiten, desnoods met intolerantie om de tolerantie te behouden.

ristretto | 09-04-16 | 21:35

Sjefke7807 | 09-04-16 | 21:31

Ow ja, wat Sjefke zegt. Islam uitroeien zonder aanziens des persoon, het is een nazi-religie en nog gevaarlijker dan de daadwerkelijke nazis in het verleden.

tragic1911 | 09-04-16 | 21:34

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:24

Ik weetniet hoe het huidige niveau is van wat in mijn tijd de HTS was. Maar de toenmalige HTS'ers chemische techniek hadden ruim voldoende theoretische kennis om een labo te leiden.
Met flesjes knoeien deden ze toen op de MTS-procestechniek, alhoewel dat ook geen mietjesopleiding was.

mr Fawlty | 09-04-16 | 21:33

@ miko | 09-04-16 | 21:06

Als Beatrice de Graaff zich wetenschapper mag noemen, waarom een HBO-er dan niet...

HoogToontje | 09-04-16 | 21:33

@SyntaxError | 09-04-16 | 21:08
Kijk,dat is mooi!

miko | 09-04-16 | 21:33

Dit monster is niet te stoppen want de grondwet verplicht ons dit monster te huisvesten en eten te geven. En daarom moeten allereerst de grondwet wijzigen door alleen religies toe te staan, die gebaseerd zijn op respect voor anderen zonder de ander de wet voor te willen schrijven of de ander te willen onderdrukken en/of af te willen afslachten EN waarbij de religie altijd de rechtspraak moet volgen en niet andersom.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 21:33

Maak je niet druk, verlekker jezelf. Nog even en we kunnen echt ouderwets los. Het mooie ervan is dat we dat dan ook nog mogen van de heren politici. En dat hebben die lui allemaal aan zichzelf te danken!! woepwoep.

ff tapdansen van plezier.

tragic1911 | 09-04-16 | 21:31

@Desmoulins | 09-04-16 | 20:25
Als we maar tolerant blijven tegen walgelijke intolerantie, op veel gebieden, dan kunnen we hier de boel inderdaad uiteindelijk vaarwel kussen.

En de Islam is niet slechts een religie. Het is een totalitaire ideologie met religie als onderdeel daarvan. Die ideologie is maar op 1 ding uit, totale wereldoverheersing. Wie denkt dat ik overdrijf, ga het maar eens na pluizen op het Net. Er is genoeg voor handen om héél snel een inzicht te krijgen. Dat verre van rooskleurig is als ze hun zin krijgen. Dus we moeten ophouden met deze lieden nog een dag langer een spat ruimte te geven om hun Wereld Kalifaat te verwerkelijken. Net zo goed als ik hier niemand ga verplichten óók aan een Inipi ceremonie (Indiaanse zweethut/manier van "naar de kerk gaan") deel te nemen o.i.d., gaan zij ook hun geloof maar achter de voordeur belijden. Géén uitzonderingen meer. Het moet maar eens klaar zijn. En die demografische bom is er ééntje van het formaat waar Kim Jung Il een stijfje van zou krijgen.

Sjefke7807 | 09-04-16 | 21:31

De rechtenfaculteiten zijn ook nog wel prima hoor. Inhoudelijk tenminste, dat ze daarnaast proberen mensen links te indoctrineren zal ik niet ontkennen, maar een goede leerling doet alsof hij daar in mee gaat (want ja.. cijfers) en laat dat stukje vervolgens voor wat het is (poging tot politieke indoctrinatie). Dit gebeurt nog meer op universiteiten. Sterker nog, het gebeurd voornamelijk op twee plaatsen, de basis school en op universiteiten.

Pak daarentegen een SPH waar ze leerlingen bijvoorbeeld leren hoe om te gaat met mensen die tegen de komst van een AZC zijn. Ze proberen de leerlingen te leren hoe je de bezorgde buurtbewoners zo ver krijgen het toch te accepteren. Niets.. luisteren na de klachten en er niets mee doen. Nee... die burgers moeten overtuigen dat het prima is. Dit zijn echt lessen die ze op de SPH geven.

Maar zoals ik al aan gaf. Op universiteiten lijkt dit nog veel meer het geval te zijn (Weten we deze nog? tpo.nl/2012/01/07/een-10-voor-fascisti... ). Al is het zowel bij HBO en bij Universiteiten natuurlijk ook weer zo dat het er maar net vanaf hangt op welke Universiteit of HBO je zit hoe erg is het. Later we bijvoorbeeld niet beginnen over de UVA, Vrije Universiteit en de Radboud universiteit. Zie iemand van die universiteiten spreken, en het is een links feitenvrij en inhoudsloos verhaaltje. Het jammeren daaraan is, dat het niets met wetenschap te maken heeft.

“Hogescholen zijn verworden tot vrijheidsminachtende instituties, erger dan welke Nederlandse universiteit ook.  ” Met deze uitspraak kan ik het helaas dus ook totaal niet eens zijn. Universiteiten zijn veel erger op dit vlak.

DerUnterMensch | 09-04-16 | 21:30

Lewis | 09-04-16 | 21:10
Hij heeft al te lang geloofd in het multiculturele ideaal, tegen beter weten in. Dat ideaal moest hooggehouden worden, koste wat kost, want het mensbeeld dat binnen dat ideaal gedefinieerd was, was onaantastbaar. Daarmee was het monster er al vóordat de Islam hier binnen kwam. De Islam neem de ruimte in die door dat monster is voorgedefinieerd. De Islam is niet het monster, het monster is de multiculti-ruimte die onze postmoderne, lege wereld heeft vrijgegeven.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 21:30

@Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:13
Meestal komen ze achter de pipetteer machine. Meedoen aan onderzoek maakt je nog geen wetenschapper.
Ik lever al jaren data af maar ben zeker geen wetenschapper. Dat is wel iets meer.
Maar dat wil niet zeggen dat er geen goed onderlegde hbo'erts zijn.

miko | 09-04-16 | 21:27

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:24

Als je je hele basis-en middelbare schooltijd probleemloos kon doorkomen met het spreken van je 'eigen taal', en het Nederlands je met een gouden lepeltje werd toegediend door zich uitslovende Nederlandse leerkrachten, waarom zou je je dan op het HBO druk maken over Nederlandse normen en waarden? Je laat die gekke Hollanders gewoon naar jouw djellaba-pijpen dansen...

Zenzeo | 09-04-16 | 21:24

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:19

en omdat jij het was heb ik het netjes uitgelegd =)
Maar Lewis heeft wel gelijk, je bent een beetje korzelig vanavond, lol.

mr Fawlty | 09-04-16 | 21:24

@ Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:23
Touché.

Lewis | 09-04-16 | 21:24

@Lewis | 09-04-16 | 21:19
Voor mijn doen ben ik vanavond heel gezellig :)

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:23

Desmoulins | 09-04-16 | 20:25
de generatie die nu met pensioen gaat heeft dit monster sinds eind jaren 70 gecreeerd.
De 30-ers en 40-ers van nu hebben weinig kans gehad om hun ideeen te realiseren, want alle bestuurlijke posities waren bezet. Er is momenteel een wisseling van de wacht op heel veel posities, en metname in het onderwijs en zorg zijn er heel veel boze medewerkers (<45 jaar) die graag die veranderingen willen inzetten.

Wutbürger_ | 09-04-16 | 21:22

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:39

Dat ontken ik niet.
Uiteraard, het monster.

Desmoulins | 09-04-16 | 21:22

@Lewis | 09-04-16 | 21:11
Kudt karakter is mijn eerste gok.

Berbaar | 09-04-16 | 21:20

@ Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:17
Ik bedoelde uiteraard een kater als gevolg van overvloedig gebruik van alcoholische versnaperingen.
Ik vind je wat korzelig vanavond.

Lewis | 09-04-16 | 21:19

@mr Fawlty | 09-04-16 | 21:14
Was maar een geintje, Basil. Ik vind het smijten met Engelse woorden ook stupid.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:19

kunnen ze op laboratoria prima zinvolle onderzoeken organiseren en uitvoeren. WO bachelors kunnen daarentegen nog geeneens een pipet vasthouden..
Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:13

Precies goed, op 't hbo leer je onderzoeken uit te voeren. Dat is prima en nuttig werk.
Accademici worden opgeleid om onderzoek te doen, dat is wezenlijk iets anders.

mr Fawlty | 09-04-16 | 21:18

@Lewis | 09-04-16 | 21:11
Kater? Nee joh, ik ben sinds de gedenkwaardige overwinning onafgebroken in feeststemming. Veel dank aan GeenStijl, GeenPeil, Jan Roos, het hele Leger des Peils en vele anderen inclusief Baudet Thierry en al de flyeraars waaronder jou, als ik het goed heb.

In eerste instantie zag ik, dom als ik ben, niets in dat referendumplan. Gelukkig zijn er slimmere jongeren die slimmer zijn!

Dankzij hen kunnen we nu de hele Linkse Kerk kapodt referendummen.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:17

@SyntaxError | 09-04-16 | 20:48
Bedoel ik, algemene sociale wetenschappen, kunst wetenschappen filosofie. Beetje makkelijk allemaal.
Zou geen uni moeten zijn.
Maar zelfs veel exacte wetenschappen zijn goed te doen voor mensen met een beetje hersenen.

miko | 09-04-16 | 21:17

"En ik heb er zelf aan bijgedragen, uit eindeloos respect voor allerlei culturen. Nu verfoei ik het."

Hier idem dito.
Middels allerlei 'cohesie' projecten betrokken geraakt vanaf een jaar of tien gelden tot een jaar of 4 later, de buik er van vol.
Het werkte niet; veel energie stoppen in een groep die het beste opgegeven kan worden als gevolg van de hardnekkige implementatie bij hen van de koran en het islamiet zijn.
Het is allemaal voor de kat z'n kudt. Ophouden ermee en keihard ingrijpen.
Die keihardheid die er nu bij mij is heeft alles te maken met de mislukking uit die tijd; het zien dat het gewoon niet werkt om tegemoetkomend te zijn.
Ondanks alle goede wil een verloren zaak geweest.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 21:17

"French and Belgian authorities have found that the scale of the threat of terrorism could be much bigger than they had previously thought. They’ve found that the members of these terror cells are mostly young Muslim men from the Brussels suburbs of Molenbeek and Schaerbeek and many were former criminals often involved with petty thefts and assaults. ..."

www.breitbart.com/london/2016/04/09/is...

Desmoulins | 09-04-16 | 21:17

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:04

Ja, dat is een verwijzing naar een personage, ik had ook voor Swiebertje kunnen kiezen.
Het aanhalen van Engelse teksten of begrippen is ook niet mijn probleem. Maar half Nederlands half Engels vind ik onzin en hoogst irritant.
Let op he, ik zei 'ik vind' niet dat het zo is.

mr Fawlty | 09-04-16 | 21:14

@SyntaxError | 09-04-16 | 21:02
Voorzorgsmaatregelen.. Is wel nodig bij ook maar een vleugje blijk van iets wat op burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt. Communistisch gezever.

Slogra | 09-04-16 | 21:14

Desmoulins | 09-04-16 | 21:13

in zulke, dat is.

Desmoulins | 09-04-16 | 21:14

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:13

tejootje | 09-04-16 | 20:55

Yep, dat ben ik.
Wij vormen nog steeds een minderheid.
Het is leuk om zulke in termen te denken maar een feit is dat de islamisering iedere dag dit land nog steeds verder onherkenbaar aan het veranderen is...
Ook in dit geval spreekt men niet openlijk over het ware probleem in kwestie.

Desmoulins | 09-04-16 | 21:13

@Dandruff | 09-04-16 | 20:16
Juncker heeft het presidentschap EC in die conditie verkregen. Iedere keer als ik die man zie zitten straalt hij leegte uit. Het is het politiek incorrecte wat hem gaat nekken. Fuck, Juncker zouden ze zo als gezagvoerder neerzetten. Want politiek correct.

Vageling | 09-04-16 | 21:13

@SyntaxError | 09-04-16 | 21:05
Tja er moet iets tegenover die vreselijke Mayfield staan.

miko | 09-04-16 | 21:12

@ Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:08
Kater nog van woensdag of gewoon verkeerde been? ;-)

Lewis | 09-04-16 | 21:11

@ Schoorsteenveger | 09-04-16 | 20:27
Als ik hem goed begrijp bedoelt hij dat 'we' als samenleving (en in het bijzonder onderwijsinstellingen) een monster hebben gecreeëerd door de islamitische cultuur zo'n prominente plek te laten innemen in onze samenleving. Dat we té lang té inschikkelijk en toegeeflijk zijn geweest.
Ik vind het moedig van hem dat hij met die conclusie durft te komen, met name in de omgeving waarin hij werkzaam is.
Ja, velen hier zagen het al (veel) eerder, maar vergeet niet dat wij hier lekker anoniem tegeltjes tikken en dat hij met naam en toenaam de publiciteit zoekt. Ik heb daar bewondering voor.
En hij steekt ook nog eens de hand in eigen boezem, kom daar eens om tegenwoordig.

Lewis | 09-04-16 | 21:10

@SyntaxError | 09-04-16 | 20:12
VN agenda 21 & 2030 komt het in voor. U weet wel verpakt in een kleurrijk glimmende wensdenk woorden om de werkelijke inhoud te verdijsselbloemen. Ik ben het met u eens.

Vageling | 09-04-16 | 21:08

@Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:04
Zeg, Zwitsal, je hoeft mijn plemp niet nogmaals af te drukken. Ik heb namelijk een werkend geheugen dat intact is. En dat vertelt mij dat Samir A. op een hogeschool zat, sector Chemie, toen hij voor de zoveelste keer gearresteerd was. Was toentertijd in het nieuws. Dus ja, in deze kwestie heeft NRC Haatblad gelijk.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:08

"een monster gecreëerd" Alsof hij en zijn policore vriendjes een prestatie hebben geleverd. Jullie hebben NIKS gecreëerd, stelletje smerige laffe wegkijkers. En maar demoniseren. Hufters.

mr. spekkeboon | 09-04-16 | 21:07

@Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:02
HBO, wetenschappers in spe??????

miko | 09-04-16 | 21:06

@miko | 09-04-16 | 21:02
Ok .. lol .. Punk had ik niet verwacht. \o .

SyntaxError | 09-04-16 | 21:05

-weggejorist-

Rest In Privacy | 09-04-16 | 21:05

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:04

@mr Fawlty | 09-04-16 | 21:01
Zeg ken jij je nickname wel?

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 21:04

@eerstneukendanpraten | 09-04-16 | 20:07
Gelukkig ben ik van de lichting vóórdat die schizofreen in maatschappijleer boekjes voorkwam. Begint tegenwoordig al op basisscholen! Mafkezen denken ook, je kan niet vroeg beginnen met indoctrineren. Straks al op de peuterschool?

Vageling | 09-04-16 | 21:04

Langzaam worden ze wakker de generatie '68.
Té langzaam vooralsnog.

demdem | 09-04-16 | 21:04

@Slogra | 09-04-16 | 21:00
ssst .. voor je het weet staat er een A.T. voor je deur .

SyntaxError | 09-04-16 | 21:02

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 21:02

tejootje | 09-04-16 | 20:55
Hou eens op met al die Engelse meuk er tussen te flikkeren.
Zeg het gewoon in het Nederlands.

mr Fawlty | 09-04-16 | 21:01

Belgische Rabbijn Guigui zegt in lang interview: doel van samenleven met moslims lukt niet, dus doel moet worden samen bouwen voor de toekomst. www.rtbf.be/info/societe/detail_alber...
Maar hij is anderzijds ook heel dubbel, want verdedigt hoofddoekjes, terwijl hij toch weet dat hoofddoekje symbool is van islam als geloof, maar vooral van gevaarlijke politieke ideologie. Kan dat alleen verklaren als keppel inmiddels ook is verworden tot politiek / zionistisch-achtig symbool. En rabbijn bang is dat keppeldragers op straat in de toekomst niet meer worden zullen worden beschermd door politie en beveiligers die betaald worden uit de staatskas.

Ci Ty33 | 09-04-16 | 21:01

Vanmorgen nog achternagerend door een paar joelende, potentiële kopschoppiërs. Maar ik had sowieso een helm op. Verder heb ik tegenwoordig een leuke verrassing bij me voor de echte nomadische liefhebber.

Slogra | 09-04-16 | 21:00

@Wachtwoord123 | 09-04-16 | 20:55
*Hoofdverdachte Samir A. van de Hofstadgroep studeert chemie aan de Hogeschool Leiden. En hij was tot nu toe, zegt directeur techniek John van der Willek, een `modelleerling'*.
www.nrc.nl/handelsblad/2005/10/18/verd...

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:59

Van kleins af aan werd ik hier al mee geconfronteerd. Daar is het begonnen en dendert ons naar de afgrond. Pamperaars zijn het allemaal en wij hebben het nakijken.

HdJ& | 09-04-16 | 20:58

Desmoulins | 09-04-16 | 20:37
Niet eensch.
In mijn opinie zijn de Dutch here to stay. Van oudsher al! Kijk, je kunt wel denken dat de Dutch over zich laten lopen maar dat is verkeerd gedacht. Bij de échte Dutch gebeurt dat namelijk niet. Dat hebben 'we' nu onder meer al in twee refereda aangetoond.
De vraag is nu, ben jij the real Dutch?

tejootje | 09-04-16 | 20:55

@Wachtwoord123 | 09-04-16 | 20:50
Praten jullie onder elkaar ook over politiek en zijn er veel studenten, voor zover jij weet, gaan stemmen op 6 april?

SyntaxError | 09-04-16 | 20:55

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 20:55

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 20:55

Wat voegen moslims toe aan onze samenleving? Wie het weet mag het zeggen.

roze_bril | 09-04-16 | 20:55

-weggejorist-

Henk Zult | 09-04-16 | 20:53

In elke voortgezette klas een commando of marinier neerzetten. In de hoek. Met bullepees. Klets! Zo klaar. Of opdonderen en nooit weerkomen.

Normpje | 09-04-16 | 20:53

-weggejorist-

Wachtwoord123 | 09-04-16 | 20:50

@miko | 09-04-16 | 20:40
Wacht ... Ik ken mensen van de uni die met allerlij geavanceerde en nuttige dingen op de proppen komen, maar er zijn er genoeg die met hetzelfde papiertje rondlopen en lang niet dezelfde capaciteiten hebben.
Als je bedoelt dat het veel te makkelijk is om zo'n papiertje te halen heb je, denk ik, gelijk.

SyntaxError | 09-04-16 | 20:48

@Der Paulie
Deels gelijk. Toch wil ik even benadrukken dat alles waar de media zich druk om maakt, niet de stem van het volk is.

Jan Hagel | 09-04-16 | 20:48

@Ci Ty33 | 09-04-16 | 20:26
's lands (on)wijs 's lands (on)eer.
Kortom boeien wat ze daar doen, hun zandbak, hun regels.

Berbaar | 09-04-16 | 20:47

Dat dit een buitenbeentje is, da's pas erg.

Jackanders | 09-04-16 | 20:46

Wij wachten op de eerste terroristische aanslag in Nederland.
Helaas.
Ik hoop 't niet; maar ik verwacht die nog te komen, zoals alle veiligheidsdiensten die ook al verwachten.
En dat de Nederlandse politiek tot nu toe gekenmerkt werd door 'houd je adem in en stik niet'.
Want als je de Syrië-gangers knuffelt, en gewoon terug laat komen zonder hen op te sluiten; en dat Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, gewoon gebruik maakt van Salafistische 'ordebewakers', en zelfs Willem-Alexander zich door dat tuig laat omringen bij 'n bezoekje onder 't volk, já, dan 'snappen' de anonieme burgers, dat we als Nederlanders proberen aan de dans van de terreuraanslagen te ontkomen. (pappen en nathouden)
Appeaseren kun je dat met 'n dure term noemen als je nog hoopt dat 't lukt; maar je kunt 't legitimeren van 't kwaad, in de hoop dat anderen éérst worden gepakt, ook anders noemen.
Maar dit soort teksten zijn niet nieuw.
De stellingen zijn al betrokken.
De wegkijkers willen er niet van weten; uit gezichtsverlies.
Dus zal de wal 't schip keren.
Dus zal er helaas 'n aanslag in Nederland nodig zijn.
En hé, dan blijken er ineens heel veel mensen 'altijd al gezegd te hebben, dat 't anders moet'.
Waar is hier de uitgang? (want dan moet ik ernstig braken)

Der Paulie | 09-04-16 | 20:44

"Kudo's voor technische HBO-opleidingen, daar is werkelijk niets mis mee."

Behalve dan die ene wannabe terrorist Samir A. die een laboratorium opleiding volgde .......

Hobbykip | 09-04-16 | 20:40

@Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 20:11
Jaja, dus dat brallen, schreeuwen, 8 jaar over een vierjarige opleiding doen en dan er uiteindelijk geen fluit mee doen dat noem jij studeren???
Laten we wel wezen. School,uni whatever stelt geen reedt voor.

miko | 09-04-16 | 20:40

@Desmoulins | 09-04-16 | 20:32
Goed gezegd. En toch is de islam het monster.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:39

Oh, wat heb ik een hekel aan de opvattingen van de linkse mensen van wie ik er ooit zelf een was; toen het nog kon. Toen de islamisering van NL begon, ging bij mij de knop om. Waarom die achterlijke islam omhelzen maar vroeger van leer getrokken tegen de benauwende conservatieve Christelijke moraal? Dit terwijl in NL. de islam, dood en verderf zaaiend en onvrijheid afdwingend,1000 keer erger is.
Ook deze docent zal weer neergesabeld worden; letterlijk, maar hopelijk alleen figuurlijk. Ik vind hem wel dapper.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 20:38

Het was 2 jaar VWO of een jaartje HBO om naar de universiteit te gaan, is dat overigens nog steeds zo? Man man man wat werd ik ziek van die sub-groepjes en het gelul. Maar goed een jaar gewonnen.

hurenisvoorpaupers | 09-04-16 | 20:38

tejootje | 09-04-16 | 20:28

Demografische cijfers liegen niet.
De islamitische invloeden zijn here to stay.
De neveneffecten, zoals hierboven beschreven, van de islamisering helaas ook... Tenzij we voor een rigoureuze koerswijziging kiezen. Het policor theater staat op zijn laatste benen maar het animo onder de bevolking tegen de islamisering van het Westen helaas nog niet.
De moslims zijn al zowat verheven tot een ras.
Met alle gevolgen van dien.

Desmoulins | 09-04-16 | 20:37

Een HBO-pvv-ert !
Op sterk water zetten, is een zeldzaam exemplaar.

Koos Knak | 09-04-16 | 20:36

Tja... Als we het dan toch over een continentale crisis moeten hebben: dit is er zeker eentje. Maar het heeft niets met Oekraïne te maken. (En natuurlijk ook niets met de islam. Islam is vrede. En zo.)

Stormageddon | 09-04-16 | 20:34

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:17

Zij vormen de wegkijkende laag; de nuttige idioten die uit politieke correctheid en een soort van hersenspoeling het islamitische monster geen strobreed in de weg hebben gelegd.
De facto zijn zij medeverantwoordelijk. Een beetje zoals het overgrote merendeel van de Duitse bevolking tijdens het bewind van de man met snor. Er zijn maar twee oplossingen: of de islam niet langer kwalificeren als een religie of een verregaande secularisatie; zeer draconische, waarbij alle religies de prijs zullen betalen voor de intrinsieke slechtheid van een pseudo-religie.
Ik kies voor de eerste optie.

Desmoulins | 09-04-16 | 20:32

Er zullen steeds meer mensen inzien dat je bepaalde religieuze inzichten gewoon hier niet wil hebben.
De zo gekoesterde tolerantie is alleen vol te houden als men keihard intolerant wordt tegen de intolerante haat van de islam.
De islam en andere achterlijke religieuze levensbeschouwingen moeten op alle mogelijke manieren tegengewerkt worden om deze maatschappij vooruit te helpen in plaats van naar een burgeroorlog.

Antitheïst | 09-04-16 | 20:30

We zijn al te ver heen.
Desmoulins |

Nee joh.
Als er één schaap over de dam is volgens er meer. Dat geldt voor alle richtingen!

tejootje | 09-04-16 | 20:28

"We hebben een monster gecreëerd..." Bullshit. We hebben met het multiculturele ideaal a priori een monsterlijk experiment in gang gezet, waarvan we van te voren konden weten dat het zou leiden tot een Babylonische spraakverwarring.
In Den Bosch is er een tentoonstelling rond het werk van Jeroen Bosch. Het is alsof je in een spiegel kijkt.
En de schilderijen van Pieter Bruegel, ook spiegels van onze samenleving.
nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Bruegel_...
Culturen náast elkaar zetten en vinden dat die allemaal evenveel waard zijn en bij definitie niet tot elkaar herleid kunnen worden, dat is het uitgangspunt geweest. Daarna is er niks gecreëerd, niks. Er is alleen maar op toegezien dat de muren en hekken overeind bleven. Want die moesten overeind blijven. Respect.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 20:27

De linkse kerk met haar zelfverklaarde intellectuelen, wat zou GeenStijl zonder haar moeten doen?

Sloopwerk | 09-04-16 | 20:27

@Strange Glue | 09-04-16 | 20:19
Dat had ik nog nooit gezien.
Maar was het de honkbalknuppel van Jan?

SyntaxError | 09-04-16 | 20:26

De zegeningen van decennialang cultureel marxisme en de toegeeflijkheid richting het eindeloze islamitische gedram voor meer invloed binnen vrijwel alle facetten van onze samenleving. Het onderwijs vormt daarin juist een ondersteunende factor.
Men verschaft de kaders om deze culturele zelfmoord legitimiteit te verschaffen. Men sterkt het islamitische addergebroed in hun overtuiging dat zij recht hebben op steeds meer invloed. In zekere zin draait onze 'tolerante samenleving' zichzelf de nek om met onze eigen vrijheden en rechten. Alles onder de noemer van de religieuze en culturele vrijheden waar het veelkoppige monster genaamd: de islam, gretig van gebruik maakt.
Tel daarbij op de huidige massale influx van wederom dezelfde soort cultuur, de 'vluchtelingencrisis', en we hebben te maken met een heuse demografische atoombom van islamitische origine.

We zijn al te ver heen.

Desmoulins | 09-04-16 | 20:25

Ik heb in het verleden regelmatig HBO-leerlingen, sorry, studenten, bijgestaan met het maken van scripties en verslagen. Ik raakte daarbij steeds meer verbijsterd, niet alleen door het niveau van de leerstof, maar ook dat van de leerlingen, sorry, studenten.
En ik vroeg mij in arren moede af wat er in 's hemelsnaam nu zo 'hoog' was aan hogescholen.

Peter Emile | 09-04-16 | 20:24

Hier is de vertaling van de gebeden. Wij (christenen, joden en vooral kafirs) staan centraal in de gebeden, op een negatieve manier.

www.youtube.com/watch?v=pnIsL1nWwr0&a...

mysteryposter | 09-04-16 | 20:24

@Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 20:11
Student of leerling.
De student bestudeert (en leert).
De leerling leert.
Niet dat ik het vwo zo hoog had zitten: "jullie kunnen alles bereiken en hebben het straks voor het zeggen" was toendertijd het mantra. "De bovenlaag van de bevolking".
Ik vrees dat de meeste studenten zelf slechts leerlingen zijn dezer dagen ...

SyntaxError | 09-04-16 | 20:22

@Peter Emile | 09-04-16 | 20:16
Nee, de politiek correcte sjoernalisten zijn nog steeds even politiek correct. Geen kwaad woord over de islam, in dat stuk in dat faalblad.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:22

Hij op zijn hogeschool moet zichzelf ook niet teveel eer toedichten, het begint al veel vroeger. Ergens denk ik dat geen enkele mate van ''opvoeding'' vanuit de overheid/school/voorlichting gaat werken als de omgeving zó toxisch is als bij veel moslims.

Niet alleen de ouders en directe familie, ook die hele cultuur van Marokkaan-zijn, niet integreren, maar net zo aso zijn als je opgeschoren mede-losers zorgt ervoor dat het gewoon niet COOL is om naar de meester te luisteren, met als gevolg dit soort gebalk. Daarin spelen scholen maar een relatief marginale rol, althans, dat lijkt me zo. Daar kan je bijna niks ergers zijn dan een homo, jood, ongelovige enz, dat kan een therapeutisch aangelegde schoolmeester die met ze in een beschaafde discussie gaat echt niet oplossen.

Er is een Duitse docu over de islam in Duitsland, waar ook moslimjongeren geïnterviewd worden, middelbarescholieren. Ouders relatief geïntegreerd (iig pa spreekt Duits), zoontje spreekt normaal, goed Duits, en legt in datzelfde normale, goede Duits uit wat hij zijn zus allemaal verbiedt. De complexiteit van dit soort problemen is zoveel breder dat de rol van hogescholen heel erg meevalt.

Gallemies_ | 09-04-16 | 20:20

Monster gecreëerd? Ze zijn zelf het monster. Pas als ze dat beseffen is verandering mogelijk. Tot die tijd,... de bierkaai

Tuborg øl | 09-04-16 | 20:20

gebedsruimtes in openbare gebouwen zouden gewoon verb0ten moeten worden. Maak er maar een stilteruimte van. Ik kan me nog een topic herinneren over een ziekenhuis. Tis ok om een gebedsruimte te openen alleen voor moslims maar als iemand vraagt voor een gebedsruimte voor een ander geloof 'kan men er niet aan beginnen'. Dat is wat er mis gaat, mensen veel te veel positief discrimineren omdat men bang is voor problemen of zo. Je kunt niet voor iedereen een uitzondering maken dus maak hem dan ook voor niemand, hoe moeilijk kan het allemaal zijn. Overigens weet ik nog steeds niet of ze inmiddels een boom geplaatst hebben waar ik als dogkin m'n behoefte kan doen. Als er aparte toiletten komen voor cisgenders zou het ook voor anderen zo moeten zijn; we zijn immers allemaal gelijk maar keer op keer wordt bewezen dat als je 1 van de 3 grote geloven aanhangt je een stuk meer rechten hebt in dit land, daar moeten we gewoon mee ophouden. Of niet, maar dan ook voor niemand niet. Zo, genoeg goedkope meningen van mij.

sufkut | 09-04-16 | 20:19

The wind of change is here. And it's good, so good.

tejootje | 09-04-16 | 20:18

Stomme is dat ik echt heel ver ga als het aankomt op tolerantie, ik ben een jamaar, toegegeven. Ik vind dat niet eens een slechte eigenschap van mijzelf, en dat kon nog wel eens het probleem zijn.

Bokito ergo sum | 09-04-16 | 20:17

Het monster is de islam, Van Eikelenboom. En nee, die heb jij niet gecreëerd, opschepper.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:17

Goh. Ik had dat verhaal van die docent in Trouw net uitgelezen en een van mijn voorspelbare tegels daar geplempt die waarschijnlijk niet door de censuur komt, ik schakel over naar GS en ik zie het hier ineens ook verschijnen.

Zou de politiek correcte pers, en met name de onbespoten takken ervan, nu langzaam aan tóch wakker worden?...

Peter Emile | 09-04-16 | 20:16

Jacob Eikelboom heeft feitelijk natuurlijk 100% gelijk.

Hij zal de komende tijd dus worden weggepest met laster, treiterijen, intimidatie en uiteindelijk ontslag; waarna hij ook werkzaamheden elders wel kan vergeten. Door dit interview is Eikelboom net zo onbemiddelbaar geworden als een alcoholistische alzheimerpatiënt die solliciteert als piloot.

Dandruff | 09-04-16 | 20:16

@Strange Glue | 09-04-16 | 20:15
Heb je het nu over de roze draak?

SyntaxError | 09-04-16 | 20:16

"We hebben een monster gecreëerd"

Djeez ik zit hier al bijna 13 jaar op gs.....

Strange Glue | 09-04-16 | 20:15

Het gaat natuurlijk ook over het effect, maar zeker het idee "brainwashing" (als ik even kort door de bocht mag gaan),(als neven effect van wenstenken, of als strategie), is wel een aandachtspunt dezer dagen ...

SyntaxError | 09-04-16 | 20:12

En? Is ie al kaltgestellt?

Mr. Happy | 09-04-16 | 20:11

Vanaf het moment dat HBO leerlingen "Studenten" werden genoemd gingen de opleidingen bergafwaarts en was de aan het WO voorbehouden "Student" de maskering van de kwaliteit...

Wijze uit het Oosten | 09-04-16 | 20:11

"moslims die met het verbale geweld van het jij-bakken".
.
Dat doen ze altijd en overal, gewoon omdat ze zich superieur wanen. Onlangs viel mij dat ook weer op toen Jan Roos die turk in de 2e kamer intervieuwde, die kwam meteen met "jij". Fatsoen hebben moslims niet, alleen een grote bek.

Lupuslupus | 09-04-16 | 20:09

Maar het begint al op de middelbare school. Daar wordt bijvoorbeeld het vak 'maatschappijwetenschappen' gegeven. De indoctrinatie dat de islamitische multiculti een volledig geaccepteerd onderdeel is van onze joods/christelijk/humanistische maatschappij wordt de koters dan ook daar al met de paplepel ingegoten.

eerstneukendanpraten | 09-04-16 | 20:07

een monster gecreeerd, niet dus, jullie hebben niets gedaan, NL is geinfiltreerd door een plaag, en jullie hebben alleen maar weggekeken

d' 8hØker | 09-04-16 | 20:07

Hahaha Goddamn fuckin'hippie.

knutsel | 09-04-16 | 20:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl