Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenPeil. Deadline voor @MinPres: Woensdag 13 april 2016 moet de verdragswet worden ingetrokken

zospoedigmogelijkintrekken.png Dit is 'm. Artikel 11 van de Wet raadgevend referendum. Die schrijft voor dat MinPres zo spoedig mogelijk na de uitslag van een referendum de wet waarover gestemd is moet intrekken. Dinsdag 12 april wordt de officiële uitslag van het referendum verwacht. Bij een rechtsgeldige 32.2% opkomst stemde 61.1% van de kiezers tegen de Wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Het debat over de uitslag van het GeenPeil-referendum is (waarschijnlijk) woensdagavond 13 april. Rutte kan stamelen over 'achterkamertjes' en 'overleg met Europese partners' wat hij wil (en zoals hij vrijdagmiddag ook nogal krampachtig deed), maar: "Artikel 11 verplicht de regering tot indiening van een wetsvoorstel tot intrekking [...] van de wet waarover een referendum is gehouden maar sluit niet uit dat de Tweede Kamer een initiatiefvoorstel indient", zo staat te lezen in de Memorie van toelichting bij de Wet raadgevend referendum (8.3.1). Oftewel: Rutte moet een voorstel indienen om de wet in te trekken en als hij het zelf niet doet, kan de Kamer het ook doen. Er is al sinds november een Kamermeerderheid (inclusief regeringspartij PvdA) vóór het accepteren van de uitslag van het referendum, waarmee de uitslag de facto bindend is geworden. Dus het doet er niet toe wie het voorstel indient. Als het maar gebeurt. Nederland kan het associatieverdrag met Oekraïne niet ratificeren. Want NEE = NEE. lHSUyr-a.jpg
Kamerlid Marit Maij, woordvoerder Europa bij de PvdA, sprak op 11 november 2015 in de GSTV-camera de welluidende woorden "Als de meerderheid ja of nee zegt, dan accepteren wij het ja of het nee. Wij zijn voor een referendum. Als het referendum een uitslag heeft en ons een advies geeft, dan gaan wij daarmee aan de slag." Daarmee committeert de regeringspartij zich aan het respecteren van de uitslag van 6 april. Duidelijk. De bal ligt bij de VVD van Mark Rutte.

Reaguursels

Inloggen

Hoe moet je deze samenleving noemen: dictatuur of anarchie? Verdragen worden buiten de regels om doorgedrukt, ze worden zonder ratificatie uitgevoerd en de teksten zijn zo wollig dat je er alle kanten mee op kunt.

De Geus | 10-04-16 | 16:53

1- het verdrag met Oekranïne wordt gerattificeerd
2- de referendumwet wordt aangepast zodat het nóg moeilijker wordt
3- VVD sloopt alle vijandige partijen en zorgt voor een veroordeling van Wilders
3- Het koningshuis gaat verdwijnen en het laatste beetje inbreng wordt de Oranjes ontnomen
4- De Neo Liberalen kleden Nederland nog verder uit en brengen het aan de bedelstaf
5- De neo Liberalen storten Nederland in een oorlog om de winstmachine op de oorlogsindustrie de laatste druppel uit het volk te laten knijpen
6- Neo Liberalen en politici laten Nederland in de steek en vestigen zich in Panama offshore contructies
7- Linkse politici geven Nederland cadeau aan de moslims
8- Nederland als land houdt op te bestaan en gaat op in het kalifaat

U mag kiezen welke volgorde U denkt dat de juiste is maar dát deze zaken staan te gebeuren staat vast, tenzij er NU een kracht opstaat die ons land bevrijdt van de misdadigers die zich "onze regering noemen"

LinkseWreker | 10-04-16 | 14:48

tipo | 09-04-16 | 19:45
"Bovendien kan Nederland dan vrijhandel met Rusland, Afrika, China, Zuid-Amerika en de VS gaan drijven, wat nu niet kan, omdat de EU die soevereiniteit heeft afgepakt."

Nederland doet overslag en geen vrijhandel dus hier ga je verkeerd. Zodra Nederland uit de EU stapt en zijn grenzen dicht gooit zal Nederland het GAZA van Europa worden.
Vergeet niet dat Zwitserland bij het kruisje tekent wanneer het om EU wetgeving gaat.

the Jackdawn | 10-04-16 | 11:01

Dat wordt weer een eenmansfractie erbij

Gobytweets | 10-04-16 | 09:56

toetssteen | 10-04-16 | 02:40
"Het gaat om de diepgang. Geen enkel Europese haven kan tippen aan die 24 meter! Laat staan dat armzalige 8 meter voorbeeld van Jack Dawn."

Dat probleem is makkelijk op te lossen met een uitbreiding. Probleem voor Nederland worden de gesloten grenzen waardoor Nederland dichtslibt. Alleen open grenzen en het volgen van EU richtlijnen zal Rotterdam openhouden dus de keuze is;
- In de EU blijven en mee beslissen over de wetgeving.
- Uit de EU en tekenen bij het kruisje over de wetgeving die de EU bepaalt.

the Jackdawn | 10-04-16 | 09:44

@peterdh | 10-04-16 | 09:33
"Blijkbaar vind de meerderheid van de bevolking dat best. " was de reactie op "... want het schaad onze economie." in mijn toevoeging.

peterdh | 10-04-16 | 09:34

@dijkbewaker | 09-04-16 | 12:12

Blijkbaar vind de meerderheid van de bevolking dat best. Maar dan wel met een directe stem, ipv alle dingen die voor ons besloten worden op een ondemocratische wijze waar we niets meer over te zeggen hebben die nog veel slechter voor ons zijn, zoals de import van culturen die onze samenleving naar de kloten helpen, en bailouts van griekse banken waar niemand om gevraagd heeft.

Daar staan we naar te kijken en vragen ons af hoe het zo gekomen is. Zitten vast in misere, gebitch en ongeloof over de mensen die dat voor ons besluiten in Brussel, om vervolgens weer te gaan met de orde van de dag.

Nee, ik liever nog 10 van dit soort referendums die de mensen wel wakker maakt dat ze wel degelijk invloed kunnen uitoefenen als ze maar van hun luie reet afkomen en wat politieke interesse tonen, dan de clusterfuck verder laten gaan waar we in zitten.

Dat is die paar miljoen die dit kost dubbel en dwars waard. Want niet alleen op financieel niveau hebben we onszelf 10 keer zo hard genaait op lange termijn, maar ook alle andere denkbare manieren. We hebben onze vrijheid en onze cultuur opgegeven. Niet in een dagje, maar langzaam maar zeker, stapje voor stapje en steeds verder.

Dus laat dat referendum maar lekker bestaan hoor. Misschien word er nog wel eens een stom referendum uitgeschreven en kiezen we een stomme kant daarin. Het leert de mensen wel zelf weer eens na te denken. Want tjezus wat hebben we dat weer eens hard nodig hier in dit land.!

peterdh | 10-04-16 | 09:33

Die 4 was per ongeluk.

Desideria Benedicta | 10-04-16 | 07:26

Democratie groeit niet alleen rechtstandig naar hoger en zuiver, door lobbyisten naar valse belangenbehartiging,  niet gekozen onderwerpen, minachting voor kiezer en belastingbetalende. 
Daar volgt dan een reactie op: een keurig referendum ipv brullen op een plein, intrappen van stadscentra, vermoorden van machthebbers. Het referendum betekent voor mij een groei. Niet een maaksel omwille van politici pesten, maar een goede gedragen groei aan de boom die democratie heet.

Aan de reacties van verschillende politici lees ik een angst voor machtsverlies af. Dát is een terechte angst. Politici speelden onder één hoedje met lobbyisten.  Politici, de goede niet te na gesproken, bevoordeelden bijvoorbeeld banken en kregen later bankbanen.
Dat gebeurt op meer plekken: artsen met hun medicijnkastje voor de patiënt onder invloed van artsenbezoekers met cadeautjes van mits en indien.
Zo ging de mooie, sterke boom van democratie met de kruin richting modder in plaats van zon. 
Mijn advies richting ons allen: we behouden de aarde als we rustig en gezond voelen en nadenken. De aarde ìs van zichzelf, we hoeven ons alleen maar niet te misdragen. De kans op misdragen wordt minder als we allemaal helpen om de juiste beslissingen te nemen. We mogen de zwaarte van de beslissingen niet afwentelen enkelingen,  die vervolgens wegglijden in het moeras van stiekeme belangen en vriendjespolitiek. We moeten allemaal meedragen,  allemaal meedenken voor we verder gaan met doen wat we doen.
Elk mens ontkomt niet aan het dictatorschap als alle anderen voor die mens gaan bukken en buigen. Politici zouden dankbaar kunnen zijn dat we meedragen.  Politici weten donders goed, dat ze stuk voor stuk corruptie in zich dragen. Dat moet je wìllen aanpakken in jezelf en in de werkende democratie. 
We liegen andersonszelf achter elkaar de revolutie in.  Nee. Lach het niet weg. 
Ik heb het referendum als een verademing ervaren: overal heerlijk samen meezoeken,  wikken en wegen. In de tram, de trein, op het werk tijdens de koffie pauze, eigenlijk een feest, een waardevol feest. Economie is meer, veel meer dan alleen geldstromen.

Geen idee of ik zo mag inbrengen, zo doe ik.

Verzonden vanaf Samsung-tablet

Deze tekst stuurde ik gister in bij het nrc naar aanleiding van het referendum, ik hoor of zie er verder niks van terug, ik wil dit ergens plaatsen, ik wil dit gemeld hebben en gelezen weten. :
4

Desideria Benedicta | 10-04-16 | 06:49

"Deadline voor @MinPres: Woensdag 13 april 2016 moet de verdragswet worden ingetrokken"

Dat lijkt me behoorlijk nieuwswaardig maar is nergens in de mainstream media terug te vinden. Hoe kan dat?

jouwgedachte | 10-04-16 | 05:44

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 22:29
Ik ga een heel eind met uw betoog mee, maar het is niet voor niets dat het konijn er weer er hangende oren vandoor is.

Het gaat om de diepgang. Geen enkel Europese haven kan tippen aan die 24 meter! Laat staan dat armzalige 8 meter voorbeeld van Jack Dawn.
Maar gezien het laatste gestrande schip in Duitsland ziet men daar ook wel in dat het zo niet werkt.

Nederland vrij! Net zoals Singapore vrij concurrerend! En bij voorbaat incalculeren opzouten met elke religie.

toetssteen | 10-04-16 | 02:40

Allemaal leuk en aardig zo referendum maar het was natuurlijk niet de bedoeling dat NEE ging winnen
Btw wanneer gaan we weer een referendum starten ?? Heb de smaak te pakken slopen die zooi

Poldergek | 10-04-16 | 01:00

Mensen let op.Wat er ook met de uitslag gaat gebeuren.Het Nederlandse NEE is breed uitgemeten in Groot Brittannië.Ook Nigel Farrage van UKIP zal dit uitgebreid promoten daar.Al in juni mogen de Britten stemmen over wel of geen Brexit.De timing van ons referendum was dus perfect!Komt nog bij dat in juni de Grieken weer een deel van hun schulden moeten aflossen.Nu is al duidelijk dat ze dat niet kunnen.Dus hangt er ook weer een Grexit dreiging in de lucht!Een ding is zeker.Het word dus allemaal heel spannend,en het zou zo maar eens kunnen(wat sommige buitenlandse media al beweren)dat ons referendum het begin is van het uiteenvallen van de EU!

klaasm | 10-04-16 | 00:53

Marit Maij, dit is het antwoord wat je moet geven.

+1

nononse | 10-04-16 | 00:20

Jullie hebben last van wishful thinking. Als zij zegt:
"Als de meerderheid ja of nee zegt, dan accepteren wij het ja of het nee. Wij zijn voor een referendum. Als het referendum een uitslag heeft en ons een advies geeft, dan gaan wij daarmee aan de slag."

Staat daar NIET dat de uitslag 1-op-1 wordt toegepast op het verdrag. Ze kunnen ook accepteren dat het volk er niet achter staat... en het dan negeren. En respecteren dat het volk er anders over denkt.... en dat bij het volgende verdrag meenemen in de onderhandelingen.... etc.. etc...

Zou kiezersbedrog zijn, dat dan weer wel... maar leer mij die politici kennen.

Teeweetwee | 10-04-16 | 00:07

-weggejorist-

Janneus | 10-04-16 | 00:05

Wat ik verbazingwekkend vind, is dat kennelijk de hele Tweede Kamer en de embedded journalistiek hebben zitten dutten toen het Associatieverdrag inhoudelijk werd behandeld.
Waarschijnlijk waren ze te druk met elkaar vliegen af te vangen om goed naar de inhoud te kijken.

Janneus | 10-04-16 | 00:05

U moet mevrouw May jr. niet geloven; zij beschikt over dezelfde intellectuele lichtheid als haar moeder: d.w.z. zij dient te worden geballast met stukken lood in de zakken van haar japon anders stijgt zij zomaar naar het plafond. Zou zij in het zwembad worden geworpen, zo zou zij blijven drijven.
Een typische carrière-politica, wiens enige principe is, dat ze geen principes heeft.

oliebolletje123 | 09-04-16 | 23:36

@Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:12
Rutte moet zich schikken naar de EU (Nederland, en de Nederlandse staat bestaat al lang niet meer (autonoom). gelukkig is inze koning wel volksgezind ..
Ik wil de zaak niet opnaaien trouwens ..

SyntaxError | 09-04-16 | 22:45

the Jackdawn | 09-04-16 | 19:32

Echte onzin die je hier schrijft. Schepen varen niet heen en weertjes tussen twee havens. Die varen routes. De route vanuit China gaat na het Suez meestal langs Piraeus, Genua, Marseille of Barcelona, Lissabon, Le Havre, Antwerpen of Rotterdam, Hamburg. Ze doen meerdere havens aan. Constanta ligt volledig uit deze route. Niet interessant.

Naast de route is een van de belangrijkste overwegingen de achterland verbindingen. Die zijn in Rotterdam/Antwerpen zo goed, daar kan Constanta echt niet mee concurreren. Een van de grootste afnemers van de goederen uit China is het Ruhrgebied. Het is veel te kostbaar om de goederen met bestemming Ruhr via Roemenië te laten lopen. Goedkoopste waarschijnlijk via binnenvaart over Donau en Rijn, dat duurt echter een eeuwigheid, veel langer dan schip door laten varen naar Rotterdam. Bovendien is de meeste vracht niet urgent, urgente spullen die gaan met de luchtvaart mee. Per wegtransport van Constanta naar Ruhr is veel te duur. Kost één container over dat laatste stukje meer dan de oversteek van Singapore naar Europa.

Constanta is een goede moderne haven, maar vooral van belang voor feeders vanuit de Med en Turkije, alsook de Zwarte Zee vervoer. Zal niet kunnen concurreren met havens als Antwerpen, Rotterdam en Hamburg.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 22:29

the Jackdawn | 09-04-16 | 19:32

Een haven met een diepgang van wel 8 meter! Gaat het nog wel goed met u dat u een roeiboothaven vergelijkt met een haven met een diepgang van 24 meter? Weet u eigenlijk wel waaròm Rotterdam de grootste en belangrijkste Europese haven ís?
Nee, natuurlijk niet, u blaat Joops super intellect na die keer op keer de knallende kolder aanhaalt dat andere Europese havens de rol van Rotterdam over zou kunnen nemen.
Ik heb nieuws voor u: Antwerpen kan niet verder uitgediept en is buiten dat nog afhankelijk van die Westerschelde die ook niet verder kan worden uitgediept, met Hamburg is het nog erger en uw voorbeeld is helemaal een giller.

toetssteen | 09-04-16 | 22:12

ad melkert | 09-04-16 | 21:16
Kees Verhoeven was uitermate sportief.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 22:08

Reykjavik | 09-04-16 | 21:46
Er staat dat als de uitkomst van het referendum is dat tegen wordt gesteld, de regering zsm een wetsvoorstel naar de kamer stuurt tot intrekking van de ratificatiewet.

Dan is het aan de kamer om daarover een beslissing te nemen. Ze kunnen het initiatief aannemen of verwerpen. Gezien dat een meerderheid vooraf heeft aangegeven de uitslag te respecteren, zal die wet tot intrekking van de ratificatiewet worden aangenomen.

Dan is de regering weer aan zet, die zullen een nieuwe ratificatie procedure moeten opstarten. Zij zullen daarvoor concessies moeten halen in Brussel, ongewijzigd opnieuw aanbieden is zinloos.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 22:07

Volgens mij staat er -simpel gezegd- dat de wet moet worden ingetrokken, óf dat de inwerkingtreding van de wet moet worden geregeld. Niks verplicht intrekken dus, geen sprake van. Rutte kan doen wat-ie wil, en zal dat ook doen, want zijn EU-baantje na de komende verkiezingen moet veilig gesteld.

Reykjavik | 09-04-16 | 21:46

Waarom heeft Mark Rutte GEEN vriend(in)?

Hij luistert niet!
Bij NEE doet hij toch waar hij lust in heeft!

BraadWorstLul | 09-04-16 | 21:39

Ik ben erg benieuwd welke politici Jan En Thierry nu al persoonlijk (of eventueel via de telefoon) hebben gefeliciteerd. Volgens mij zijn het uiteindelijk heel slechte verliezers en dat moet de buitenwereld ook verteld worden. En waar zijn die Rob van Wijk, van Baalen, Verhoffstad, etc. ineens gebleven. Het is zo stil ineens.

ad melkert | 09-04-16 | 21:16

Het zal een enorme welvaartwinst zijn als NL uit de EU gaat.
tipo | 09-04-16 | 19:45
Juist, we zijn geknecht. Nederland is potentieel een wereldmacht. We zien het even niet meer. Maar 4 miljoen mensen zien het nog wel. En die grandeur komt terug.

hurenisvoorpaupers | 09-04-16 | 20:27

@SyntaxError | 09-04-16 | 19:31
Rutte kan de boel alleen maar traineren als de Kamer dat toelaat.

Lewis Lewinsky | 09-04-16 | 20:12

@tipo | 09-04-16 | 19:47
Is dat zo?

SyntaxError | 09-04-16 | 20:04

@the Jackdawn 19:32
De winst zit hem er ook in, dat NL enkel exporteert naar landen die het ook echt betalen en niet naar landen, wier wanbetalingen door NL-belastingbetalers worden betaald (de huidige vestzak-broekzak-export).

tipo | 09-04-16 | 19:47

@the Jackdawn 19:32
Uit de EU maakt een aantal beleidsopties mogelijk, waardoor de overheidsuitgaven kleiner worden:
- winstgevend migratie- en asielbeleid zoals Australie en Zwitserland.
- stopzetten klimaathysterie
- stopzetten redding van de Euro
- vermindering ontwikkelingshulp tot noodhulp
- verminderen EU-bijdragen

Bovendien kan Nederland dan vrijhandel met Rusland, Afrika, China, Zuid-Amerika en de VS gaan drijven, wat nu niet kan, omdat de EU die soevereiniteit heeft afgepakt. Daarom doet Zwitserland het ook zo goed.

Het zal een enorme welvaartwinst zijn als NL uit de EU gaat.

Bindende referenda zullen vervolgens de belastingdruk en overheidsuitgaven laag houden, net zoals dat in Zwitserland het geval is.

tipo | 09-04-16 | 19:45

Tuborg øl | 09-04-16 | 16:51
"De Rotterdamse haven heeft zulks een gigantische capaciteit aan cuntainer overslag en bulk dat het voor de omringende landen onmogelijk Is om die toevoer op te vangen."

Constanta heeft nog genoeg capaciteit om een gedeelte van Rotterdam over te nemen, voordeel voor de EU, het ligt dichter bij China en heeft goedkopere arbeidskrachten.
Er zal alleen exportbelasting betaald moeten worden om aan de EU te leveren wat van de winstmarge afgaat. Daarbij moet het ambtenarenleger sterk uitgebreid worden wat geen geld oplevert. Uit de EU zal leiden tot een verlaging van de inkomsten en een verhoging van de kosten.

the Jackdawn | 09-04-16 | 19:32

(Sorry voor de caps)
"ZO SPOEDIG MOGELIJK"
-
Het beschrijven van dat voorstel van wet is voor Rutte
een karwei wat maanden kan duren (zie: eerste reacties en persco). En helaas bepaalt "hij" wanneer het spoedigst mogelijke moment daar is.
Helaas volledig ingedekt, ben ik bang.

SyntaxError | 09-04-16 | 19:31

Bentzat | 09-04-16 | 18:10
"WIlders heeft Rutte al uitgesloten."

Dat kan hij makkelijk doen, hij komt toch niet aanbod in maart 2017 omdat hij onvoldoende zetels heeft in de Eerste Kamer om een kabinet te vormen. De VVD, en dus Rutte gaat bepalen wie er mee mogen doen.

the Jackdawn | 09-04-16 | 19:15

telelezer | 09-04-16 | 18:48
"Ik zeg: terug naar de EEG toen het nog WEL goed ging; en zelfs prima en uitstekend."

De EEG is de EU geworden en de EU valt echt niet uiteen als Nederland uit de EU stapt dus dat kun je op je buik schrijven.

the Jackdawn | 09-04-16 | 19:12

De oplossing voor Rutte om in geen enkel opzicht gehoor te geven aan de uitslag van het referendum is gewoon om komende woensdag af te treden en ons land op te zadelen met een demissionair kabinet, waarna de kamer de behandeling van het associatieverdrag controversieel mag verklaren. Op die manier wordt de verdere afhandeling hiervan doorgeschoven tot na de eerstkomende parlementsverkiezingen.

taxhond | 09-04-16 | 19:06

""Welke handel, door je buiten de EU te plaatsen zal er een exportbelasting moeten gaan betalen en weg winst.."
@ the Jackdawn | 09-04-16 | 15:41
.
Ik zeg: terug naar de EEG toen het nog WEL goed ging; en zelfs prima en uitstekend.
Dus weer gewoon (zoals toen) een economische Unie met handel en vriendschapsverdragen, maar wel weer de baas over eigen grenzen met wel grenscontroles, (waar je overigens binnen 5 minuten doorheen bent; zie hoe snel het gaat op Schiphol; Hoek van Holland, enz)
Weer onze nationale soevereiniteit terug, en dus GEEN wetten opgelegd door 27 andere landen die het geen moer kan schelen wat voor Nederland van belang is en alleen aan zichzelf denken.
Geen miljarden afdrachten meer aan de megalomane Brusselse verkwistersclkub.
Geen tienduizenden, dat is dus (elk jaar..!) incl gezinshereniging: honderdduizenden) extra handophouders erbij, Ik vind dat 1,5 miljoen moslims nu al in NL meer dan genoeg is
Al het geld dat we daardoor overhouden gaat weer zoals vroeger naar onze zorg, woningbouw, onderwijs, pensioenverbetering, belastingverlaging, ouderenzorg, infrastructuur enz.
Kortom naar onze eigen ecomomie ipv half Europa plus immigranten uit de halve wereld te moeten onderhouden.
Dat dit best kan zien we aan Noorwegen, Zwitserland, en niet-Europese landen die niet, zoals wij, in een machteloze wurgsituatie zitten binnen Das Grossdeutsche Vierte Reich der Vereinigten Staaten Europas.

telelezer | 09-04-16 | 18:48

Cruyffiaans

Watching the Wheels | 09-04-16 | 18:02

@Nogood Boyo | 09-04-16 | 17:33
"onze minister wie het aangaat" klinkt bijna Cruijfiaans :)

Watching the Wheels | 09-04-16 | 18:01

@Nogood Boyo | 09-04-16 | 17:33
Inderdaad grappig wetten.overheid.nl/BWBR0036443/2015-07... ...
.
4 Voorzover blijkt dat een belanghebbende ten gevolge van de intrekking van een wet overeenkomstig het tweede of derde lid dan wel de opzegging van een verdrag overeenkomstig het derde lid schade lijdt of zal lijden welke redelijkerwijs niet of niet geheel te zijnen laste behoort te blijven en waarvan de vergoeding niet of niet voldoende op andere wijze is verzekerd, kent Onze Minister wie het aangaat hem op zijn verzoek een naar billijkheid te bepalen schadevergoeding toe.

Watching the Wheels | 09-04-16 | 17:59

Artikel 12 lid 4 van diezelfde wet is trouwens ook leuk. Oekraïne kan schadevergoeding eisen.

Nogood Boyo | 09-04-16 | 17:33

Sliptong | 09-04-16 | 17:20

*slok bier neemt en peuk opsteken doet*

Tuborg øl | 09-04-16 | 17:32

*bier en chips pakken doet*

Sliptong | 09-04-16 | 17:20

the Jackdawn | 09-04-16 | 15:41

Klopt helemaal, kijk maar naar Zwitserland, met hun handelsoverschot van 63 miljard, hun hoogste bnp per capita, hun directe democratie, hun levensstandaard die ongeëvenaard is,hun gezondheidszorg die tot de beste ter wereld horen. Waardeloos als je niet binnen de EU zit. EU groeit trager dan de rest van de wereld, open your eyes! Wij houden onszelf in een wurggreep die hoge jeugdwerkloosheid genereert, afnemende pensioenen, oplopende staatsschulden. Geweldig allemaal, maar we zijn in ieder geval lid van de EU.
Wat voor Zwitserland geldt, geldt ook voor Noorwegen overigens. Dat land zit ook in de penarie omdat ze geen lid van de EU zijn. Met hun handelsoverschot van 57 miljard. Met hun BNP per capita van 63.000 euro. Met hun lage werkloosheid. Met hun beperkte immigratie. Met hun gigantische nationale reservefondsen. Oh, wat zijn die slecht af buiten de EU.
Wees eens trots op Nederland. Je doet net alsof Nederland niets kan, terwijl we in de top zitten van heel veel positieve lijstjes. Hebben we EU niet voor nodig. Nederland is geen EU afhankelijk lidstaatje.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 17:19

Geen nieuwe partij….Please!!! Buiten parlementaire actie is echt veel beter. Anders ingepakt, strikje en bek houden of een cordon sanitaire! De elite laat zich echt niet zo makkelijk van het pluche af sodemieteren.

gl.a.himsa | 09-04-16 | 16:55

adanteh 16:36
Cognitieve dissonantie heet dat. Men is niet in staat om de eigen comfortabele overtuiging aan te passen op aantoonbare en ongemakkelijke feiten die een heel andere realiteit doen vermoeden. Dus moet dat wel met een dubbele standaard opgelost worden.

tipo | 09-04-16 | 16:52

he Jackdawn | 09-04-16 | 15:35
the Jackdawn | 09-04-16 | 15:41

Beste,
De Rotterdamse haven heeft zulks een gigantische capaciteit aan cuntainer overslag en bulk dat het voor de omringende landen onmogelijk Is om die toevoer op te vangen.
Binnen een paar dagen zal er een verdrag liggen omdat de omliggende landen tot oostenrijk toe verstokt blijven van cruciale goederen.
Ten tweede, de Rotterdamse haven kan als enige in Noord West Europa de gigantische schepen van Mærsk en cma cmg aan.
Heeft met de diepgang te maken.
De oplossing voor Europa zou dan kleinere container feeders (schepen) zijn.
Laten die nu bijna allemaal in Nederlandse handen zijn momenteel.
Plus het feit dat een denemarken nooit gaat accepteren dat een Mærsk verstoten wordt, en een Zwitserland zonder goedertoevoer komt te zitten.
Denemarken heeft nog steeds geen Europese grondwet doorgevoerd (12-2015 bindend referendum) maar Is een hele grote betaler aan de eu.
In denemarken is het mogelijk om een referendum te regelen binnen twee weken (dexit)
De eu MOET buigen voor de Rotterdamse haven.

Tuborg øl | 09-04-16 | 16:51

Beste Mark Rütte. Zal ik het dan nog een keer in gewone mensentaal uitleggen. Hier maak je alles kapot. In Oekraïne wil je alles beter maken. Je bent toch de MP van ONS? Dat is hetzelfde als wanneer mijn vrouw vraagt "wanneer gaan we weer eens neuken?" En ik zeg "niet zeuren want ik neuk de buurvrouw al". Dan krijg ik een klap op mijn bek. En terecht.

Leptob | 09-04-16 | 16:47

-weggejorist-

Dostranamus | 09-04-16 | 16:45

Hier zit de discussie met familie er ook weer op. Het gaat vooral over 'Ja het hele verdrag boeit ze niet. Jan Roos heeft het niet eens gelezen'. Er word in extreme mate met twee maten gemeten. Pechtold heeft het niet gelezen? Dat maakt niet uit want hij heeft politieke adviseurs. Jan Roos heeft het niet gelezen? Dat is natuurlijk een doodzonde. Juncker, van Rompuy of mensen in die categorie van idioten zeggen dat Oekraïne wel de EU binnen MOET; maakt niet uit! Opkomst van slechts bij de 30%? Misschien moeten we luisteren naar de andere 70% (Sowieso al aangetoond dat ook dan er gewoon een Nee-stem was uitgekomen). Opkomst 30% bij EU-verkiezingen? Ja zo werkt ons systeem nu eenmaal! Constant worden de andere verdragen er bij gehaald, dat het de meest verregaande is doet er niet toe. Wat zo'n idioot vandaag ook weer in het Oekraïense parlement zegt doet er niet doet. Wat Poroshenko aan belastingontwijking doet? Maakt niet uit! Wat Poetin zijn kameraden doen? Maakt wel uit (Want daar teken we tenslotte ook een handelsverdag mee). 40 miljoen uitgeven voor een referendum? Idioot! Geld toezeggen voor een enorm corrupt land? Business as usual.
.
Uiteindelijk zijn er geen argumenten voor, maar gaat het écht ALLEEN maar over het anti-EU sentiment wat ongegrond (Ha) zou zijn. Je merkte al maanden (In de media en persoonlijk) dat de discussie over het daadwerkelijke verdrag zoveel mogelijk vermeden moest worden.

adanteh | 09-04-16 | 16:36

@Maaiveld 13:25, Ni fallor 14:29
Nou ja, het is tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend, dus op zich wel een Geenstijl-waardige repliek van Eugene Rybczynski. Hij is inderdaad van dezelfde politieke partij als Poroshenko.

Echt materiaal om ons politiek en millitair mee te associeren. Aardige jongens...

tipo | 09-04-16 | 16:33

Komt er eigenlijk op neer dat de MP en consorten willens en wetens van plan is de wet te overtreden? Of is het ontduiken van de verplichting tot "indiening van een wetsvoorstel tot intrekking van de wet" niet strafbaar?
Ben benieuwd wie de kar gaat trekken. Onze opper-rimmer niet, is mijn verwachting. Die blaast liever een deuntje op de roestige trombone van Juncker, Tusk en Porosjenko in plaats te staan voor een democratie.

Ugly Basterd | 09-04-16 | 16:24

Is de EC wel conform europese wet als zij (delen van) een verdrag uitvoert dat afgewezen word door een van de lidstaten?

Alquest | 09-04-16 | 16:12

the Jackdawn | 09-04-16 | 15:41
Lekker belangrijk die handel... als argument om in de EU te blijven. Ik eet nog liever bloembollen dan dat ik mijn land weggeef aan boeven die niet het beste voor hebben met het volk, maar met de hebzucht van multinationals en de geopolitieke oorlogsvoering. Ik heb dan in ieder geval aan de goede kant gestaan in mijn leven. Daarnaast is 'handel' wel het grootste fopargument dat je kan gebruiken om de EU te legitimeren... aangezien feitelijk de EU alleen maar nadelig is gebleken voor het volk en de soevereiniteit van de individuele landen. De EU is opgezet door boeven en dient de belangen van de boeven, De EU is alleen maar goed voor de zelfbenoemde elite die het volk doelbewust machteloos heeft gemaakt. De tijd dat het volk de onderdanen zijn is voorbij, zo niet dan komt er vroeg of laat een revolutie.

XaleX_2 | 09-04-16 | 16:01

Ik vraag me af hoeveel mensen in de regering en van de EU nou zelf eigenlijk weet waar Oekraïne ligt.

MarcelNederland | 09-04-16 | 15:54

ben kokhals | 09-04-16 | 14:23
"Banen erbij beste Jackdawn, handel en banen."

Welke handel, door je buiten de EU te plaatsen zal er een exportbelasting moeten gaan betalen en weg winst. En je banen zijn ambtenaren dus extra kosten.

the Jackdawn | 09-04-16 | 15:41

Mark_D_NL | 09-04-16 | 14:05
"Eigen handelsverdragen sluiten bijvoorbeeld."

Als je handel wil drijven zul moeten beginnen met een handelsverdrag met de EU en dat is niet in het voordeel van Nederland.

the Jackdawn | 09-04-16 | 15:34

tragic1911 | 09-04-16 | 14:59
"Je kan niet echt mee doen aan het 'democratische' proces als je geen partij bent."
Maar het is, zoals je zelf ook opmerkt, geen geschreven wet dat je je als partij aan de heersende cultuur zou moeten aanpassen. Daar zit dus nog wel wat ruimte. Dat is de ruimte waar de teleurgestelden graag samen zouden moeten willen komen. En dan graag een profetisch figuur die een bergrede weet af te steken.
Alleen disruptief zijn, dat is leuk, dat ontwricht en legt dingen bloot, maar het vervolg, het formuleren van niet een tegengeluid maar een nieuw geluid, compleet met zang en dans, dat is niet eenvoudig in een postmoderne wereld waar alles lijkt te zijn doodgebloed behalve middeleeuwse geloofssystemen.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 15:16

McMarx 14:58
Juist, en wanneer je goed oplet en de juiste signalen op pikt, zie je precies waar dat toe leidt.

Gerard Leeflang | 09-04-16 | 15:11

Ja maar het gaat niet om de uitslag, maar om de achterliggende discussie waarom de mensen tegen zijn gaan stemmen en vooral ook waarom 70% als duidelijk signaal niet is gaan stemmen (het zwijgende voor-kamp). Rutte moet nu duiding geven aan de irrationele zorgen van het gepeupel en vervolgens het verdrag nog een keertje beter uitleggen aan het volk. Die tegen stemmen gingen over allerlei verschillende argumenten over delen van het verdrag en niet zo zeer tegen het gehele verdrag.... daar ging heel dit referendum niet over. Niet de uitslag telt, maar de discussie en individuele argumenten. Laten we onze focus blijven richten op ons EU voorzitterschap en daarna kijken we nog wel even hoe we de mensuh beter kunnen informeren over het verdrag. We moeten niet vergeten dat de meerderheid van NL hartstikke voor de EU is, dat hebben ze duidelijk laten zien door uit protest niet te stemmen.

Zoiets.

XaleX_2 | 09-04-16 | 15:06

@Schoorsteenveger | 09-04-16 | 14:51

Je kan niet echt mee doen aan het 'democratische' proces als je geen partij bent. Mensen bij GeenPeil weten dat en daarom de subtiele doorgestreepte suggestie in een aantal teksten hier. Uiteindelijk zijn het dan de partijwaarden, normen en levensovertuiging die ervoor zorgen dat je geen radartje in het wiel wordt. De zittende partijen hebben alleen carrière politici, niemand interesseert het een moer waarom een PvdA of een VVD ooit is opgericht. Het gaat om het stoeltje, de titel (geld) en de nalatenschap. Daarom gaat het mis, Rutte die als geschiedenisfrikandel totaal geen verstand heeft van de democratische rechtstaat maar wel goed kan lullen en de juiste mensen masseert en zo in het torentje terecht is gekomen. En dan gaat zitten lachen als er iets gebeurd. Een echte minister president had inzake MH17 gehandeld en desnoods de hele wereld op z'n kop gezet. 200 NEDERLANDERS UIT DE LUCHT GESCHOTEN!!!!!

tragic1911 | 09-04-16 | 14:59

@Patatter | 09-04-16 | 11:29
Geopolitiek.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 14:58

ben kokhals 14:33
Of je nou door de hond of de kat gebeten wordt, het doet beide pijn.
Jij hebt het hooivorken gehalte niet meegekregen hier?, ik ben het daar wel mee eens, maar ik heb het idee dat wanneer er een omwenteling komt, de nieuwe elite net zo slecht is als de oude.
Ik argwaan beide, omdat elke machthebber, ook al is het het volk, een ander onderdrukt en zijn wil op legt.

Gerard Leeflang | 09-04-16 | 14:58

tragic1911 | 09-04-16 | 14:39
"Geenpeil, tijd om een partij te beginnen."
Dan zou er gebeuren waar Rutte toe oproept. Muil houden of lid worden van een partij blaatte hij in het recente interview. Lid worden van een bestaande partij bedoelde hij natuurlijk, en je langzaam laten brainwashen tot je een radertje in de machine bent. Maar het kan anders. Als een referendum lukt, dan lukt een partij wellicht ook. Jan Roos op het spreekgestoelte in de Tweede Kamer, een mooi beeld. En dan van die Melkert-achtige reacties.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 14:51

@tragic1911 | 09-04-16 | 14:39
Of je het met ze eens bent of niet, die mensen van de PVV zijn geen "gekke krijsers" en weten heel goed waar ze over praten. Dat neemt niet weg dat er inderdaad een partij NAAST zou moeten komen, die zich richt op herstel soevereiniteit, leefbaarheid en democratie, en wat mij betreft daarnaast een begin maakt met het opstellen van een nieuwe, betere grondwet. Een partij die ook het electoraat van de bende van vier uitkomst biedt.

ben kokhals | 09-04-16 | 14:45

Heb nu geen zin om alle reacties te lezen wegens dronken en stoned. Doe ik vanavond. Maar is dit een verrassing voor jullie boefjes of lagen jullie al met de beentjes in de lucht.
-
Jantje in ieder geval wel. Man man man, die lag ( op bed) gisteren echt te glimmen van plezier. Of had hij net een goede pijpbeurt gehad. Hoe dan ook van harte gegund.

hurenisvoorpaupers | 09-04-16 | 14:39

Geenpeil, tijd om een partij te beginnen. Ik denk dat het zomaar eens succesvol zou kunnen zijn.

Geen gekke krijsers zoals de PVV maar gewoon mensen die weten waarover ze praten en gewoon eerlijk zijn naar de maatschappij. Multicul is kapot, straffen zijn te licht en de EU moet een stapje terug doen. Ow ja en onze oudjes moeten gewoon zonder ellende hun oude dag kunnen uitzitten in een door ons betaald zorgcentrum. Gewoon, uit respect omdat we allemaal op onze oude dag een beetje zorgeloos willen zijn.

tragic1911 | 09-04-16 | 14:39

Verkiezingen is in the air tududu, verkiezingen everywhere tududu

Bram van Ojik | 09-04-16 | 14:33

@Gerard Leeflang | 09-04-16 | 14:19 "Dit wordt het nieuwe policor, ben je het er niet mee eens, dan moet je kop eraf, en dus zijn we weer terug bij af."
.
Wat bedoel je hiermee? Dat "kop eraf" is juist iets van de poco-meute sinds de afgelopen decennia. Vraag Fortuyn maar.

ben kokhals | 09-04-16 | 14:33

Het wordt natuurlijk geen intrekking van de wet (duh) maar een wetvoorstel tot regeling van de wet. Een breedgedragen kamervoorstel over het verdrag ligt er woensdag niet. Dus Rutte cs zal duidelijk maken dat hij in de komende maanden belangenhouders zal uitnodigen om hun bezwaren over het bedrag te uiten. Wie dat dan zijn? Tja, iedereen die je bijna niet gehoord hebt in de afgelopen maanden.

Dan volgt er uit de achterkamertjes na eindeloos gereutel een conceptaanpassing op verschillende zinsneden uit het verdrag.Een serie minimale aanpassingen die Juncker als klein bier zonder probleem slikt. Hierover mag de kamer dan weer een middag kan gaan ouwehoeren. De hardcore tegenstemmers kunnen weer los gaan op het orgel, de pvda draait uiteraard bij want vindt dat zij het volk voldoende luisterend oor heeft gegeven. De big winner is waarschijnlijk de PvdD die daadwerkelijk een hard issue zie terugkomen. Pechtold glundert als een kwajongen en meent dat dankzij de volkswijsheid van het referendum (vooral ooit bedacht door d66) heeft geleid tot geweldige verbeteringen in de convenanttekst.

Nederland doet van zich spreken! Zo is die 50 miljoen toch best goed besteed en heeft het plebs het beleid niet alleen een dikke vinger gegeven maar heeft de democratisch almogendheid in Nederland het beleid krachig bijgestuurd.

Wens bij deze Jan Roos cs evenveel blijmoedige energie om het TTIP verdrag een serieuze kick in the butt te geven.

catharsis | 09-04-16 | 14:30

@ tipo | 09-04-16 | 13:03
Je hebt gelijk: de computervertalingen geven geen definitief uitsluitsel. Het moet echter na te gaan zijn wat hij letterlijk in het Oekraïense parlement heeft gezegd. Kwaliteitskranten zouden daarvoor hun correspondenten kunnen inzetten maar willen zij dat wel? Want als hij werkelijk gezegd zou hebben dat hij hoopt op een tweede vliegtuigramp dan zou dit een schandaal van de eerste orde zijn en zeker ook de stemming van de Nederlanders ten opzichte van een associatie met de Oekraïne nog verder negatief beïnvloeden. Duidelijk is in ieder geval wel dat hij beledigende uitspraken heeft gedaan over de Nederlanders.

Ni fallor | 09-04-16 | 14:29

@the Jackdawn | 09-04-16 | 13:58
Koudwatervrees? Er is ook nog de EVA, en zonder de Rotterdamse haven raakt de economische motor Duitsland in 'große scheiße'. Die gaan echt niet boycotten. NL kan dan die idiote Rusland-sancties opheffen en zelf met China aan tafel ivm de "new silk road" van Beijing naar Rotterdam. Banen erbij beste Jackdawn, handel en banen. De enigen die daar minder baat bij hebben zijn de nutteloze belasting-uitvreters in Den Haag & Brussel. En de neocons uiteraard.

ben kokhals | 09-04-16 | 14:23

De MSM viel keihard door de mand en tevens het hele kabinet. En je ziet dat mensen hun ware gezicht laten zien en inderdaad de socialistische, sorry, progressieve (hahaha) zweeftefen zijn zoals dat altijd al verwacht was. Een soort van coming-out.
Maar het is dan wel goed om deze wereld te verbeteren, want het is een gigantische puinhoop.

Dit wordt het nieuwe policor, ben je het er niet mee eens, dan moet je kop eraf, en dus zijn we weer terug bij af. Chapeau!

Gerard Leeflang | 09-04-16 | 14:19

@ET007 | 09-04-16 | 13:52 "Dit referendum heeft vele mensen de ogen opgemaakt."
.
Dat is fantastisch. Hoe meer mensen hierdoor wakker worden, hoe meer kans de boel ooit ten goede te keren.

ben kokhals | 09-04-16 | 14:11

Puik werk Van Rossem!

En wát is het toch heerlijk nagenieten zo na afgelopen woensdag.

Mijn bier en popcorn, voor tijdens het debat over de uitslag van het GeenPeil-referendum aanstaande woensdagavond, staan klaar!

HypoPseudo | 09-04-16 | 14:06

@the Jackdawn | 09-04-16 | 13:58
Eigen handelsverdragen sluiten bijvoorbeeld. Want de handelsverdragen die nu gesloten worden zijn de middelmaat. Goed voor land 1, kut voor land 2. Dan gaat Nederland weer lekker handelen met Rusland... ;-)

Mark_D_NL | 09-04-16 | 14:05

Intussen konkelt Rutte gewoon door:
Tweets van president Poroschenko van Oekraine (vrij vertaald): "In een telefoongesprek met @MinPres Mark Rutte de volgende stappen besproken voor de inwerkingtreding van de Associatieovereenkomst" twitter.com/poroshenko/status/7185164... "Mark Rutte verzekert de steun van zijn regering voor visumvrije regeling voor Oekraïners" twitter.com/poroshenko/status/7185164...

ben kokhals | 09-04-16 | 14:03

Waarom heb ik het gevoel ondanks alles toch weer keihard in mijn kont geneukt te worden...

DDNL | 09-04-16 | 14:02

Vandaag hield het parlementslid Eugene Rybczynski van de partij van president Porosjenko een interessante speech in de Rada, het Kiev parlement. whoswhos.org/139597-hroniki-bezumiya-u...

Een korte samenvatting van de speech:

De heer Rybczynski, vergeleek Nederlanders, nav het referendum, met Neanderthalers bestaande uit homos en hoerenlopers in het red light district.

Zelfs de meest fanatieke pm’s werden wat zenuwachtig en liepen naar buiten om een sigaret op te steken.

Het werd erger...... Om de Nederlanders tot bezinning te brengen zou er volgens hem een tweede Nederlandse Boeing uit de lucht geschoten moeten worden.

Dit schorem is een soort BNer in Oekraine, zakenman, politicus, tv persoonlijkheid, populaire zanger, schrijver en dichter

Ernst Oosters8389 | 09-04-16 | 13:59

Mark_D_NL | 09-04-16 | 13:45
"Een Nexit zal zoveel kansen gaan bieden."

Noem ze eens, die kansen.
De EU heeft Nederland niet nodig.

the Jackdawn | 09-04-16 | 13:58

Ik denk dat ze sinds een woensdag knock-out liggen op het rode pluche..... want ze zeiden wel met heel veel bombarie dat ze dit referendum zouden gaan opvolgen.... omdat ze zoveel "binding" hebben met hun burgers dachten ze toch dat "iedereen" vóór zou stemmen of in ieder geval de 30% niet zouden halen.... tja, die binding blijkt dan toch VERDER weg van hun te staan dan dat ze "ZELLUF" vinden.... ik vind referenda in 1x heel verslavend... op naar de kanteling in de politiek.... dat we maar snel NEXIT zijn.... even een Nederlands poepie laten ruiken daar in het Haagse en in Brussel.... woensdag 6 april is een black wednesday...

Cuddle | 09-04-16 | 13:53

Als de PVDA deze Nee intrekt weet ik van enkele PVDA stemmers ( ja ze bestaan nog! ) dat zij ook de PVDA de rug toe keren. Ze zijn zelf ook geschrokken hoe het er aan toe gaat in NL (oekrainse toestanden).
Dit referendum heeft vele mensen de ogen opgemaakt.

ET007 | 09-04-16 | 13:52

@Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:34
Ben strak's bij HC Tilburg.. En heb je gezien wat de opkomst was in Tilburg? Schrikbarend!

Mark_D_NL | 09-04-16 | 13:52

@the Jackdawn | 09-04-16 | 13:04
De staal industrie in de UK is kapot gemaakt door de EU. De handelsverdragen van de EU hebben successful industries all over Europe kapot gemaakt. Dus houtop met je fabeltjes. Tevens is een meerderheid van het bedrijfsleven in de UK al voor een Brexit. Zij zien ook alle nieuwe kansen die aan de horizon verschijnen.
--
Jij hebt duidelijk alleen maar wat papieren kennis, en geen enkele reële ervaring. Je typt gewoon wat over van wat mensen op het internet. Jezus man, leer jezelf eens iets, ga zelf eens nadenken.

Mark_D_NL | 09-04-16 | 13:50

@Dostranamus | 09-04-16 | 12:35 "De heer Rybczynski [parlementslid Eugene Rybczynski] vergeleek [in een speech in de Rada, het Kiev parlement] Nederlanders, nav het referendum, met Neanderthalers, die slechts bestaan uit homos en hoerenlopers in het red light district. Het werd erger. Om de Nederlanders tot bezinning te brengen zou er een tweede Nederlandse Boeing uit de lucht geschoten moeten worden."
.
Wow. Over "slip of the tongue" gesproken. Die lui in Kiev zijn echt onberekenbaar en schaamteloos.

ben kokhals | 09-04-16 | 13:48

@the Jackdawn | 09-04-16 | 13:04
Een Nexit zal zoveel kansen gaan bieden. Dar moet je eens naar kijken ipv de negatieve lijn te volgen die jouw door jarenlange indoctrinatie is opgelegd.
--
Die NEXIT komt er wel, die BREXIT ook. Kan nog even duren. Maar we hebben de tijd.. en belangrijker nu gaat er ook geld los komen. Want het is u bewezen dat het kan. Doe je riemen maar vast aan, dit wordt een, mooie, wilde rit.
--
De wereld heeft nieuwe structuren nodig. Het oude machtsblok denken wat jij hier tentoonspreid is klaar. Heeft geen nut meer. Open je ogen eens een kijk eens naar wat er aan nieuwe mogelijkheden is o.a. door technologie. Allen dan zal iedereen winnen. Links, rechts, arm en rijk. En dat willen we allemaal. De tijd van links, rechts etc. is voorbij over.

Mark_D_NL | 09-04-16 | 13:45

Wat kan die Rutte toch een hoop dezelfde woorden gebruiken en hergebruiken zonder iets te zeggen. Het zweet staat 'm in de bilnaad. Hulde aan ons. Op naar het volgende referendum om Rutte (kabinet incluis) af te schaffen.

Abu Shabu Shabu | 09-04-16 | 13:43

Dostranamus | 09-04-16 | 12:35,
Gewinflipt | 09-04-16 | 13:31,

Het enige voorbehoud is dus de betrouwbaarheid van de bron, en de betrouwbaarheid van google translate.

Dus vraag ik mij af; waar zijn de reguliere media?
Het bevestigen danwel weerleggen van dit bericht lijkt me vrij relevant in deze discussie. Tenslotte werden de tegenstemmers met enige regelmaat van extremisme werden beschuldigd.

Bovendien schepte het ja-kamp regelmatig met het argument dat de Oekraïense voorstanders van dit verdrag zouden streven naar meer democratie, meer vrijheden, meer tolerantie, etc. Als dat citaat van die Eugene Rybczynski (populaire politicus, zanger, dichter, BN-er) klopt dan is dat de zoveelste aanwijzing dat die aanname onjuist is.

Dandruff | 09-04-16 | 13:42

Reinaert |
Mee eens!

corbiere | 09-04-16 | 13:42

De vraag is alleen of Rutte denkt dat hij ermee weg kan komen binnen de bestuurselite en Het Reservaat met aanhang die nu alles uit de kast trekt om te zeggen dat het referendum een wanstaltig gebeuren is. Gewoon ratificeren, de Tweede Kamer krijgt hij wel mee want er komt geen aangenomen motie van wantrouwen, tenminste...

Nichtsneues | 09-04-16 | 13:41

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:06
"Ik denk dat als ze het aandurven om schijt te hebben aan de uitslag, een tweede referendum een veel hogere opkomst zal hebben en een nog duidelijker nee."
Dat denk ik ook. Maar ik denk dat ze het er wel eens op aan durven laten komen. De arrogantie zit diep. Interview met Rutte is hier getuige van. De dienaren van het volk achten zich bóven het volk. A priori. Dat was zijn boodschap. We moeten bij zijn dat we via verkiezingen überhaupt lieden kunnen vinden die boven ons wíllen staan, en verder moeten we onze muil houden en braaf in de hoek gaan liggen.
Dit referendum, omdat men er niet mee om weet te gaan, maakt meer dan ooit duidelijk wat de basishouding van een gemiddelde politicus is. Eens in de vier jaar het gebruikelijke ritueel van verleiden en verleid worden en verder mag je je als burger nergens mee bemoeien, nooit. Links, midden of rechts, het maakt niet uit. Na het verdelen van de koek is het enkel het straatje schoonhouden en de winkelruit lappen, met steun van de journalistiek, tot de volgende verkiezingen, en wat er achter in de zaak gebeurt mogen we niet zien en niet horen.
Maar de stank van de vuilnisbakken aan de achterdeur van de winkeltjes der democratie is inmiddels niet meer te harden, verspreidt zich en mengt zich met de zoete geurtjes die in de winkelstraten ons moeten bedwelmen.
Politiek als consumptieartikel, zo willen de boven ons gestelden het graag. Maar het werkt niet als de consument kritisch wordt en de meeste consumptie-artikelen niet goed zijn of ver over de datum.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 13:39

Zou het niet beter zijn als we met een groepje aanwezig zijn in en rond het binnenhof aankomende woensdag

GraafTel | 09-04-16 | 13:38

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:21,

Enerzijds hoop ik dat ook, anderzijds zou dit natuurlijk al veel meer moeten spelen vóór dit TTIP verdrag getekend wordt. Als het eenmaal getekend is zijn alle nadelige gevolgen van TTIP veel lastiger in te dammen.

dreistein34 | 09-04-16 | 13:24,

Inderdaad, het zijn er nu 89.732.
Gaat lekker!

Dandruff | 09-04-16 | 13:33

polt | 09-04-16 | 13:31
Ik vind (zonder t). Excuus.

polt | 09-04-16 | 13:32

@Roadsurfer | 09-04-16 | 13:05 "Vandaar dat hij zo zenuwachtig en onzeker was voor de camera's."
.
Rutte zal zeker beseffen dat hij met een formidabel en capabel burgerinitiatief te maken heeft die hij niet zomaar bij de neus kan nemen, zoals hij dat gewoon is te doen met zijn niet zo snuggere "umfelt". Nigel Farage stelde onlangs al dat het tijdperk van "top-down" politiek/bestuur een aflopende zaak is www.telegraph.co.uk/news/2016/04/06/th... De oplettende burger is er een beetje klaar mee, ook met dat pedante geklooi in Den Haag & Brussel.

ben kokhals | 09-04-16 | 13:32

@Maaiveld | 09-04-16 | 13:25
Oekrainers zijn alleen maar uit op ons geld. En nu dat niet direct komt zie je hun ware aard boven komen.

sinar2 | 09-04-16 | 13:31

Het enige dat ik van deze hele geenpeil referendum jammer vindt, is dat een soortgelijk verdrag voor moldavie en georgie (ook niet echt corruptvrije of stabiele landen) er wel doorheen is gedrukt en daarover geen referendum werd gehouden omdat alle pr naar het oekraineverdrag ging en er te weinig stemmen waren binnen gehaald voor een soortgelijk referendum voor bovengenoemde landen.

polt | 09-04-16 | 13:31

@Dostranamus | 09-04-16 | 12:35
Als de oorspronkelijke bron betrouwbaar is en je het door google translate heen trekt lijkt het te kloppen, maar de vertaling is nogal gemankeerd:

Niet ohranychyvshys pustыmy beledigen, polytycheskyy mutant reshyl poyhrat in vыsshuyu beleid en vыnes vsey Oekraïne zaochnыy pryhovor. Volgens hem, een beetje sbytoho Boeing Nederland en Oekraïne dolzhna prilozh alle usylyya, dabы pamyatnuyu herhaling ramp.

Gewinflipt | 09-04-16 | 13:31

@Dostranamus | 09-04-16 | 12:35
Als de oorspronkelijke bron betrouwbaar is en je het door google translate heen trekt lijkt het te kloppen, maar de vertaling is nogal gemankeerd:

Niet ohranychyvshys pustыmy beledigen, polytycheskyy mutant reshyl poyhrat in vыsshuyu beleid en vыnes vsey Oekraïne zaochnыy pryhovor. Volgens hem, een beetje sbytoho Boeing Nederland en Oekraïne dolzhna prilozh alle usylyya, dabы pamyatnuyu herhaling ramp.

Gewinflipt | 09-04-16 | 13:31

nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:18,

Bij dit soort digitale dingetjes bestaat het risico op ongeldige stemmen, bijvoorbeeld omdat een activist meerdere keren onder verschillende namen probeert te stemmen. Of juist omdat 4 gezinsleden hetzelfde e-mailadres gebruiken.

Het blijft inderdaad een enorme prestatie, van GeenPeil.
Zelfs veel tegenstanders geven dat toe.

Dandruff | 09-04-16 | 13:28

Dostranamus | 09-04-16 | 12:35 tipo 12:58

Het gaat om deze paragrafen uit zijn toespraak:

А щодо голландців, то прости Господи, здається, їм одного збитого росіянами літака замало... Але то таке. Референдум позаду. Україна – adieu! Європа радісно зітхає і переводить дух.

І треба бути дійсно щирим єврооптимістом, щоб від всього серця поважати вибір тих, хто живе в одностатевих шлюбах, курить маріхуану і по вихідних підпрацьовує повіями у кварталі червоних ліхтарів.

Вибачте за емоційність, але усі голандці разом взяті не достойні і одного українця, який загинув взимку 2014 саме на Євромайдані! А в нас іх ціла Небесна сотня.

Waarin hij ondermeer zegt dat één door de russen neergeschoten vliegtuig niet genoeg voor de Nederlanders lijkt te zijn.

"Alle Nederlanders tesamen hebben niet de waarde van het leven van één enkele dode Euro-Maidan activist. En wij hebben een Hemelse Honderd..."

Verder zijn we allemaal getrouwde homo's die weed roken en in het weekend naar de hoeren gaan.

Eugene Rybczynski is behalve parlementariër ook zanger en bekende Oekraïner (BO-er).

Maaiveld | 09-04-16 | 13:25

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:21
Ik hoop het!

nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:25

Dandruff | 09-04-16 | 13:06
nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:18
Ook zojuist getekend... Volgens mij zijn er meer die dit lezen want de teller gaat plotseling flink omhoog.
Meer aandacht hiervoor zou niet gek zijn, we worden op dezelfde manier genaaid.

dreistein34 | 09-04-16 | 13:24

nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:18
Vergeet niet dat TTIP nog in de onderhandelingsfase zit. Als het eenmaal gesloten wordt gaan mensen wakker worden. Weet zeker dat daar ook een referendum over gaat komen.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:21

the Jackdawn | 09-04-16 | 13:04
Als er een Brexit komt en daarna ook Nederland uit de EU stapt, zullen Denemarken en Finland heel snel volgen. In Duitsland zal AfD explosief gaan groeien, want de tekorten die ontstaan door het wegvallen van een aantal van de grootste netto betalers zal volledig door Duitsland moeten worden opgevangen. Dat gaan ze echt niet doen. Er zullen nieuwe bondgenoten ontstaan, waarbij meer aangesloten wordt op cultuur, belastingmoraal, en dergelijke.. Wel zal er één grote vrijhandelszone blijven bestaan.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:19

Feynman | 09-04-16 | 10:41
Uit de grond van m'n hart. Inderdaad het zit extreem diep bij velen. De kul argumenten uit het "voorkamp" m.b.t. hoog/laag opgeleid, Poetinvriendje etc. etc. hebben dit echter eerder versterkt. Van de werkelijke tegenargumenten, zoals associatieverdrag = handelsverdrag + politieke + militaire paragraaf, waarvan wij de laatste twee kunnen missen, zodat alleen een handelsverdrag overblijft, werd weinig in het nieuws gebracht of geheel verzwegen. Voor corruptiebestrijding is geen handelsverdrag nodig, maar een gedragsverandering, waarbij ik de Oekraïne gaarne wil helpen. Bij andere verkiezingen roeptoeteren onze "volksvertegenwoordiger" dat de kiezer altijd gelijk heeft, maar dat schijnt nu ineens anders te zijn. De niet-stemmers hebben om welke reden dan ook hun keuze bij dit referendum aan de opgekomen stemmers overgelaten. Daarbij hebben zij hun stem verloren laten gaan en dienen dus over de uitslag en de daaraan verbonden consequenties voor eeuwig te zwijgen. Zij zijn de makke schapen die zich zonder enig verzet naar de slachtbank laten leiden. Nou ja "leiden". Of is het "misleiden". Daarom waren wij ook "TEUGEN". TEUGEN deze LEUGEN.

Een vrije paling | 09-04-16 | 13:18

Dandruff | 09-04-16 | 13:06
Ik heb een eeuwigheid geleden al ondertekend. Laatst keek ik even hoe het er voorstond en toen stond ie volgens mij op 96.000. Oh, dacht ik, bijna!
Dat viel dus even vies tegen.
(Kun je nagaan wat GeenPeil voor elkaar heeft gebokst!)

nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:18

Maar dat interview gisteren met Rutte achter dat kansel sprak boekdelen, hij schijt in z'n broek van angst om dit met zijn EU collega's te moeten gaan bespreken.

ODF | 09-04-16 | 13:07

Laten we het nog maar niet hebben over Nederland....

starbuck280 | 09-04-16 | 13:16

Misschien is het, gelet op de fraude in Noordwolde, verstandig een hertelling voor heel Nederland aan te vragen. Zo niet, dan schaart Nederland zich in het rijtje:
1. Oekraïne
2. Marokko
3. Turkije
4. Nederland
5. Ijsland

Musset | 09-04-16 | 13:16

Piet Karbiet | 09-04-16 | 13:01
Taakstraf? ; )

nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:15

Sceptic | 09-04-16 | 13:10
Beest!

nemoj me jebat | 09-04-16 | 13:14

De nee wordt een JA gesponsord door de pvda

Tjooo | 09-04-16 | 13:12

13 april, mijn verhaardag. Zou een mooi cadeautje zijn!

Sceptic | 09-04-16 | 13:10

@Reinaert | 09-04-16 | 10:45
Ik ga een fabriekje starten voor fakkels en hooivorken, valt straks goed geld mee te verdienen.

God Zelf | 09-04-16 | 13:09

tipo | 09-04-16 | 13:03

Goede PR alvast voor een eventueel tweede referendum.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:08

Die deadline van 13 april klopt niet. De Kiescommissie komt pas dinsdag met de definitieve uitslag, vanaf dan geld de gestelde deadline. Dus schuift het op naar 18 april.

Maar dat interview gisteren met Rutte achter dat kansel sprak boekdelen, hij schijt in z'n broek van angst om dit met zijn EU collega's te moeten gaan bespreken.

ODF | 09-04-16 | 13:07

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 12:35

Ik denk dat als ze het aandurven om schijt te hebben aan de uitslag, een tweede referendum een veel hogere opkomst zal hebben en een nog duidelijker nee. Dan maakt het kabinet namelijk heel veel krachten los bij mensen die hun buik er van vol hebben. Het wordt dan niet alleen een anti ass. akkoord referendum maar nog meer anti EU en al helemaal anti Rutte II. Dat wordt voor Rutte zijn ondergang.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 13:06

@dijkbewaker | 09-04-16 | 12:12 "Zuur stukje van Willem Vermeend en Rick van der Ploeg in de telegraaf. [referendum schaad onze economie]"
.
Daar zijn ze weer. Mini & Maxi. Uitbuitende PvdA-hippies op jank-tournee. Die gaan het uiteraard niet hebben over "sancties schaden de economie" www.welt.de/wirtschaft/article14274204...

ben kokhals | 09-04-16 | 13:06

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:52,

Volgens die website zelf zitten ze nog niet aan die 96.000 handtekeningen. Maar ze zijn al wel verder als daarnet; ik zie de teller nu op 89.595 staan.

En ach dat zure, Groen Links-stemmers hebben zuur nodig om verse groenten in te maken; want klimaat-neutraal. Deden onze grootouders ook, groenten inmaken, alleen gebruikten die azijn in plaats van moreel gezeik. Ik prefereer nog steeds azijn voor mijn augurkjes en zilveruitjes.

Dandruff | 09-04-16 | 13:06

-weggejorist-

Roadsurfer | 09-04-16 | 13:05

roze_bril | 09-04-16 | 12:30
"Nu kom je ws met het fabeltje dat we geen handel meer gaan drijven als we uit de EU stappen."

Ik vertel geen fabels meer de werkelijkheid.
Wanneer Nederland uit de EU stapt dan houdt de EU niet op met bestaan. Ook komt er geen EEG voor in de plaats, Nederland moet dan een handelsverdrag gaan afsluiten met de EU als het handel wil drijven met de landen binnen de EU.
Welke gevolgen gaat dit hebben voor de mensen die bij de internationale firma's werken. Firma's die een plaats aan gewezen krijgen binnen de EU. In Engeland heeft de eerste firma zich al teruggetrokken om zich opnieuw te vestigen in Duitsland. Voor Tata steel maakt het niet uit in welk land de fabriek staat zolang het maar binnen de EU is. Voor Engeland betekent dit dat de staalindustrie verloren gaat, een van de grootste werkgevers in Engeland.
Wat een Brexit referendum allemaal te weeg kan brengen.

the Jackdawn | 09-04-16 | 13:04

roze_bril | 09-04-16 | 12:30
"Nu kom je ws met het fabeltje dat we geen handel meer gaan drijven als we uit de EU stappen."

Ik vertel geen fabels meer de werkelijkheid.
Wanneer Nederland uit de EU stapt dan houdt de EU niet op met bestaan. Ook komt er geen EEG voor in de plaats, Nederland moet dan een handelsverdrag gaan afsluiten met de EU als het handel wil drijven met de landen binnen de EU.
Welke gevolgen gaat dit hebben voor de mensen die bij de internationale firma's werken. Firma's die een plaats aan gewezen krijgen binnen de EU. In Engeland heeft de eerste firma zich al teruggetrokken om zich opnieuw te vestigen in Duitsland. Voor Tata steel maakt het niet uit in welk land de fabriek staat zolang het maar binnen de EU is. Voor Engeland betekent dit dat de staalindustrie verloren gaat, een van de grootste werkgevers in Engeland.
Wat een Brexit referendum allemaal te weeg kan brengen.

the Jackdawn | 09-04-16 | 13:04

@Ni fallor 12:23
Deze post komt van die parlementarier zelf:
blogs.pravda.com.ua/authors/ribchinski...

zijn facebook verwijst daar ook naar:
www.facebook.com/ribchinski

de vertaling is lastig, vooral op dat punt van "laat nog maar zo een vliegtuig vol Nederlanders neerstorten". Want hij kan ook gezegd hebben "Het is blijkbaar niet genoeg geweest." of zoiets.

Iemand die Oekraiens kan vertalen hier?

tipo | 09-04-16 | 13:03

@nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:45
Heerlijk. Ik sta buiten lekker raddraaiertjes te schofferen, euh te schoffelen.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 13:01

Donkersloot | 09-04-16 | 12:49,

Als het jou nog niet duidelijk is kun je het toch even opzoeken?

Niemand hier betwist het verschil.
Maar waar het om gaat is of een zo duidelijke wens van de kiezers genegeerd moet worden. Diverse politici, ook die uit het ja-kamp, hebben gezegd dat er rekening gehouden moet worden met de uitkomst van dit referendum.
Dussss....

Dandruff | 09-04-16 | 12:58

@Dostranamus 12:35
Soort van bevestiging:
blogs.pravda.com.ua/authors/ribchinski...

Hij zegt: het is niet genoeg geweest dat de Nederlanders zijn neergeschoten.

En: "Nederlanders die in het homohuwelijk te leven, marihuana roken en in het weekend prostituees in de rosse buurt bezoeken kan ik niet respecteren. Sorry voor emotie, maar alle gestorven Nederlanders zijn samen minder waard dan één Oekraïense, die in de winter 2014 overleden is op Euromaidan!"

tipo | 09-04-16 | 12:58

Jihadi attack is imminent, en waar hebben we het over? Een verdrag dat er toch wel komt.
Prioriteiten mensen, prioriteiten.

Ongeblustekalk | 09-04-16 | 12:54

Dandruff | 09-04-16 | 12:43
Volgens mij zag ik dat het er laatst al 96.000 waren. Kan dat?
En Halsema (niet mijn kleur, maar wat maakt het uit) twitterde laatst ook een link zag ik:
twitter.com/FemkeHalsema/status/71728...
Ze kreeg vanuit GroenLinks nogal zure reacties zie ik nu.
GroenLinks kan de naam beter veranderen in ZuurLinks.
Gatsie!

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:52

Mark Rutte regeren is vooruit zien.als hij zijn werk had gedaan, had hij een scenario nee uitgewerkt. Maar hij is zo arrogant dat hij dat dit niet gedaan heeft. Duidelijk ook geen idee wat er in den landen leeft.

franck7020 | 09-04-16 | 12:51

Moet er nog een keer het verschil worden uitgelegd tussen een raadgevend en bindend referendum? Je zou toch denken dat na al die subsidie en de honderden artikelen hier dat dát verschil inmiddels toch wel duidelijk is, niet?

Donkersloot | 09-04-16 | 12:49

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:39
Goeiemiddag.
(Het wordt buiten al echt lente. Lekker!)

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:45

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:37,

Tekenen voor een referendum kan hier;
ttip-referendum.nl/
Ze zijn er helaas nog lang niet, 89.512 handtekeningen pas.

Het zou mooi zijn als GeenStijl hier iets mee zou doen. Wij krijgen aanzienlijk meer voor elkaar dan de traditionele tegenstanders van dit verdrag, die in de milieubeweging gezocht moet worden.
Wat ook weer raar is, want een partij als Groen Links die tegen het boren naar schaliegas is, is dus wel voor een super-EU die gemachtigd is tot het afsluiten van dit soort verdragen

Dandruff | 09-04-16 | 12:43

GS FTW !!

tejootje | 09-04-16 | 12:42

@kunnenzedanniks | 09-04-16 | 11:03 "Let wel UITSLAG niet uitkomst. Daaraan heeft GeenPeil allemaal legaal en wettelijk voldaan. Sterker nog meer dan voldaan."
.
Goede plemp! En dank voor het nog eens wijzen op het verschil tussen uitslag en uitkomst. Daar vergis ik mij ook weleens in.

ben kokhals | 09-04-16 | 12:42

@Gewinflipt | 09-04-16 | 12:38
De regering gaat een voostel van wet indienen tot regeling van inwerkingtreding van de wet. Zoals als tweede optie in artikel 11 staat.

sinar2 | 09-04-16 | 12:41

De heer Plasterk zou kunnen overwegen om de Wet Raadgevend Referendum lichtjes aan te passen:

Voor burgerinitiatieven bv. 250.000 initiële brieven (op geschept papier), gevolgd door 1.250.000 geldige handtekeningen om de betrokken wet referendabel te maken. Vervolgens een opkomstdrempel van 95% van de kiesgerechtigden waarbij het referendum wordt geldig verklaard als tenminste 80% voor of tegen is.

Voor Kamerleden is de aanvraag van 1 Kamerlid voldoende, behalve als het voorstel van de PVV afkomstig is, dan dient een twee derde meerderheid van beide Kamers hiermee akkoord te gaan.

Bij door het parlement geïnitieerde referenda zal een aangepast stembiljet worden geïntroduceerd met als keuzes [voor] en [voor] of [tegen] en [tegen], afhankelijk van welk resultaat wordt geëist en is er geen sprake van een opkomstdrempel.

Met dit soort uitstekende bijsturingen is de directe democratie in Nederland volledig 'geborgd'.

Dit amendement wordt ingediend onder de werktitel 'Fuck het plebs, wij weten het beter'

moutardeaprèslerepas | 09-04-16 | 12:39

@nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:32
Zeker en vast.
goedemorgen, overigens.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:39

Niemand eerder dit artikel opgevallen?

ruud-topper | 09-04-16 | 12:39

Als de regering geen wetsvoorstel indient dan zal de SP, PVV of PvdD het wel doen en moet de rest met de billen bloot.

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:38

nl.wikipedia.org/wiki/Hollandse_reken...

de thuisblijvers worden gewoon tot de voorstemmers gerekend. 201 jaar geleden is dit grapje ook al een keertje uitgehaald bij de stichting van deze bananenmonarchie.

minimá-armezusvan.. | 09-04-16 | 12:38

Wedden dat Rutte het op een motie van wantrouwen laat aankomen!
Een beetje Hollandsche kerel doet met verve wat het volk van hem verlangt.
Hou op met dralen Pinokkio!

ruud-topper | 09-04-16 | 12:38

Dandruff | 09-04-16 | 12:34
Eng.
Ik wil en moet me er nog verder in verdiepen. Maar als er een referendum over geregeld kan worden, zit ik bij de eerste lichting vrijwilligers om te flyeren.

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:37

Hier nòg een reden om het verdrag onmiddelijk in de prullenbak te gooien:

9 april 2016 om 00:12
Vandaag hield het parlementslid Eugene Rybczynski een interessante speech in de Rada, het Kiev parlement. whoswhos.org/139597-hroniki-bezumiya-u...
Een korte samenvatting:
Zelfs de meest fanatieke pm’s werden wat zenuwachtig en liepen naar buiten om een sigaret op te steken. De heer Rybczynski, vergeleek Nederlanders, nav het referendum, met Neanderthalers, die slechts bestaan uit homos en hoerenlopers in het red light district. Het werd erger. Om de Nederlanders tot bezinning te brengen zou er een tweede Nederlandse Boeing uit de lucht geschoten moeten worden.
politrada.com/dossier/Evgenij-Yurevich...
Onze regering, Brussel en Berlijn willen een verdrag met dit tuig.
Voor degene die het Russisch machtig zijn zie de links. Deze Eugene Rybczynski is een soort BNer in Oekraine, politicus, tv persoonlijkheid, populaire zanger, schrijver en dichter.
###
Iemand die dit kan verifieren op waarheid?
En als het waar is wat doet de regering er dan aan?

Dostranamus | 09-04-16 | 12:35

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 12:18
Een tweede referendum met 'nee' als resultaat zal inderdaad een drama creëren. Maar ik heb toch het vermoeden dat men dit aandurft. De arrogantie is diep ingesleten. Rutte stelt zich momenteel buitengemeen arrogant op, verwijt de nee-stemmers van alles en nog wat en loopt te blazen dat de Nederlandse politici zo'n hardwerkende, integere dienaars van het volk zijn en eigenlijk niet zo onheus zouden moeten worden behandeld. Tenenkrommend, het vanzelfsprekende van dat schofferen.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 12:35

necrosis | 09-04-16 | 12:15,

Waar zou ik wat aan moeten doen dan, aan jouw mening?
Ik wil je niks opleggen, en al zou ik het willen zou dat niet lukken. Ik zou hooguit je naam met een hoofdletter kunnen schrijven als je dat irritant vindt.

Je mist alleen nogal de point; dit gaat niet over jouw koopgedrag in de supermarkt. Dit gaat over multinationals die onze wetgeving niet alleen aan hun laars gaan lappen, maar ons zelfs flinke boetes op gaan leggen als we onze eigen wetgeving stiekem proberen te handhaven.
In Canada werd democratisch gekozen wetgeving over het boren naar schaliegas; dat werd verboden. Daarna werd Canada aangeklaagd door oa Lone Pine. En niet alleen vanwege "geleden schade", maar ook vanwege "misgelopen winsten". Dat laatste is natuurlijk volstrekt belachelijk en oncontroleerbaar, vandaar dat dergelijke zaken achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Het betalen gebeurt echter wel met echte centjes.
Dus stel, de NAM accepteert niet het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen; wat gaat ons dat kosten?
En wat kost het verzakken van al die woningen?

Waarom sluiten we een verdrag dat automatisch alle winsten naar een multinational pompt, en alle verliezen naar de burger; waarbij de burger ook nog eens extra kan worden beboet als hij per ongeluk het beste met zijn land voor heeft?

Dandruff | 09-04-16 | 12:34

Straks naar de hockeyclub, even met die mefrau de scheids praten die vorige week mijn flyers voor mijn ogen doormidden scheurde. En daarna haar pitcher vol pissen.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:34

De taak van de tweede kamer is het controleren van de regering. Waarom doet ze dat niet?
De taak van de journalistiek is kritisch zijn op alle machten en deze desnoods aan de kaak stellen. Waarom doet ze dat niet?
We kennen scheiding tussen kerk en staat? Waarom gebeurt dat niet?
D66 staat voor democraten 66, waarom zijn ze dan niet democratisch?

Gelukkig is er een roze weblog dat zich dapper verzet met initiatieven van de burger zelf.
Het is nog steeds vreemd dat ik me moet verantwoorden en uitleggen als ik zeg Geenstijler van de eerste jaren ben..

ristretto | 09-04-16 | 12:34

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:24
Hoor je ook niets meer van.
Hopelijk binnenkort hier weer even een stukje over deze dame. In zoiets moet je blijven roeren. Anders houden ze rekening met een maandje storm, even onder de radar blijven, en klaar.

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:32

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 12:18
Precies.

mr. coffee | 09-04-16 | 12:32

Rutte is op de hoogte met dit artikel mag ik aannemen, of toch niet?, hoe dan ook ..... zijn tijdrekken bevestigd het onderbuik gevoel van besodemieterd worden door de politiek. Of het nu bewust of vanwege gebrekkige kennis niet tersprake is gekomen tot nu toe maakt ook niet uit, het is slecht voor een democratie.

Het verbaasd bijzonder dat de volledige politiek, journalistiek, en iedereen die hierbij betrokken kennelijk voor een verrassing word gesteld door dit artikel.

ruud-topper | 09-04-16 | 12:32

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 12:18
Bedankt voor de informatie!

nemoj me jebat | 09-04-16 | 12:30

@Jackdawn, waarom zijn wij dan nog steeds netto-betaler? Waarom verdampen onze pensioenen naar de zuidelijke landen. Waarom moeten wij Borg staan voor de zuidelijke landen (o.a. Target 2). Nu kom je ws met het fabeltje dat we geen handel meer gaan drijven als we uit de EU stappen. Overall hebben wij in de verdragen die af worden besloten niks te vertellen. (DL en Fr) Als je dat weet, kun je verzekerd van zijn dat die verdragen niet in je voordeel zijn. Maar oh wat hebben wij de EU nodig.

roze_bril | 09-04-16 | 12:30

Waarom doet die gozer zo lastig?

Hij wist toch vanaf dag 1 dat deze uitslag er aan zat te komen?

Dan had hij ook wel een beetje kunnen anticiperen op die uitslag, dacht ik.

mallekater | 09-04-16 | 12:29

Mense, de toon.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:29

the Jackdawn | 09-04-16 | 10:51
Dat is nou precies waar het hier om draait. "Het gebeurt toch" is kennelijk usance bij de EU. "Het gebeurt toch" is waar de politiek dagelijks mee werkt. Dat is uiteindelijk "wij bepalen toch wel wat er gebeurt" geworden. En als een referendum de vinger op deze zere plek legt, dan gaat diezelfde politiek tevoren dreigen of zegt een corrupte Oekraïense politicus dat-ie schijt heeft aan ratificaties en al helemaal aan referenda.
Dit referendum maakt de dagelijkse praktijk van "het gebeurt toch" zichtbaar en maakt daarmee pijnlijk duidelijk dat we een monster hebben geschapen, geleid door klerken, die vinden dat ze voor niets verantwoording af hoeven te leggen aan het volk.
Het bericht van de NOS maakt alleen maar duidelijker hoe nodig het is dat we die klerkenkliek ter verantwoording roepen.

Schoorsteenveger | 09-04-16 | 12:26

In het Kiev parlement bedreigen ze Nederland om nogmaals een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten als ze niet voor het verdrag tekenen.
Sommigen zullen het een bekentenis noemen.
Kom op Rutte doe je werkt!
Wie schoot ons vliegtuig neer? En wanneer verscheur je het verdrag met de bandieten in Oekraïne?

dijkbewaker | 09-04-16 | 12:25

necrosis | 09-04-16 | 12:15
Hoe lang denk je dat er nog Nederlandse boeren zijn om naar toe te rijden als de markt eenmaal overspoeld wordt door die inferieure maar veel goedkopere import ?

Ogre | 09-04-16 | 12:25

Sjonie01 | 09-04-16 | 12:00
"Ja alsof dat normaal is zegt genoeg over die hele EU hebben ook aardig last van groepsdruk daar je hoort ze altijd zeggen ja maar die anderen lidstaten, hebben we toch geen fuck mee te maken."

Nederland kan niets maken tegen de EU, daarom is de SGP strategie van Nederland zo goed. Nederland heeft de EU meer nodig dan de EU Nederland nodig heeft.

the Jackdawn | 09-04-16 | 12:24

@necrosis | 09-04-16 | 12:20
,
Hatchi Karachi, Wolla Malachnie, Halalla Magni, Hitachi, whatever.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:24

Hierbij een met Bing vertaald artikel uit een Russisch tijdschrift: www.microsofttranslator.com/BV.aspx?re... . Het betreft uitspraken van de Oekraïense parlementariër Rybchinskiy: www.microsofttranslator.com/BV.aspx?re... . Deze man schijnt een bekende Oekraiëniër te zijn en lid van de fractie van president Porosjenko.

Als ik het artikel goed begrijp maakt hij Nederlanders uit voor Neanderthalers, verslaafden en hoerenlopers. Opmerkelijk is de 5e alinea. Ik kan er niets anders van maken dat het zijn wens is dat er een tweede Boeing met Nederlanders wordt neergeschoten. Ik moet een voorbehoud maken omdat de bron van het bericht Russisch is maar het is zeker waard uitgezocht te worden.

Ni fallor | 09-04-16 | 12:23

Ik neem aan dat dit een retorisch artikeltje is, om achteraf op te kunnen terugwijzen?

Natuurlijk gaat Mark geen wetsvoorstel indienen en het is maar zeer de vraag of de Tweede Kamer het wel doet.

Dus, what's next? De rechterlijke macht? Of moeten we direct maar de vorken en fakkels tevoorschijn halen?

Justin-Kees | 09-04-16 | 12:20

O en Poroschenko moet ze muil houden. Ra-dar-beel-den, homo.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:20

@Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:15
Heette ze niet Hachchi?

necrosis | 09-04-16 | 12:20

Nogmaals ik heb niet gestemd op onderdelen van het associatieverdrag. Niemand. Dus welke onderdelen van belang zijn daar is geen kennis van. De enige kennis die er naar aanleiding van het referendum is, is dat een meerderheid NEE heeft gezegd. Dat betekent Rutte. Of je ondertekent geen enkel associatieverdrag of kiest voor wel een associatieverdrag en dan veeg je je kont af met uitslag van deze volksraadpleging. Aan U de keuze.

roze_bril | 09-04-16 | 12:19

Oprutte hurrrr

Hatertzzz | 09-04-16 | 12:19

Yeah! Niet het bos ik laten kletsen en -trekken, maar strak gefocust blijven op de essentie.

ben kokhals | 09-04-16 | 12:18

@the jackdawn
Dat zou al een mooie winst zijn maar afgezien van SP, PvdD en SP is elke partij voor dus voor specifiek dit verdrag is er kans dat het weinig uitmaakt.

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:18

mr. coffee | 09-04-16 | 11:09
Alle amateur juristen even opletten. Er is een procedure afgesproken. In die procedure is het aan de tweede kamer om de uitslag van het referendum te duiden en gevolgen aan die uitslag te verbinden. Het kabinet staat in deze fase zo goed als buitenspel. Om deze uitslag te kunnen behandelen ten aanzien van het wetsvoorstel tot ratificatie is het kabinet VERPLICHT zo spoedig mogelijk een wetsvoorstel tot intrekking van de wet ratificatie naar de kamer te sturen. De tweede kamer kan dan daarover debatteren en een besluit nemen. Zij kunnen het voorstel tot intrekking verwerpen of goedkeuren. Indien zij het voorstel verwerpen gaat de ratificatie ongewijzigd door. Indien zij het voorstel aanvaarden, vindt er geen ratificatie plaats en is het ratificatieproces beëindigd. Vervolgens duikt Rutte de achterkamertjes in en zal over een aantal maanden met een gewijzigde verdragstekst opnieuw een wet ter ratificatie aanbieden. Het is dan aan de kamer te beoordelen of er voldoende wijzigingen zijn doorgevoerd om tegemoet te komen aan het NEE kamp. Mooie is dat die nieuwe wet ook weer aan een referendum onderworpen kan worden. En dat weet het kabinet en de tweede kamer. Dus er zal echt wat inhoudelijk moeten gaan veranderen. Of ze gokken erop dat het niet een tweede keer lukt, maar nemen daarbij een immens risico, want als het dan wel lukt, is het een blamage zonder weerga. Dat is in het licht op de verkiezingen die een paar maanden later gaan komen (maart 2017)hetzelfde als politieke zelfmoord.

Nebuchednezzar | 09-04-16 | 12:18

@the Jackdawn | 09-04-16 | 12:12
Rutte III gaat nooit plaatsvinden, dat noemt men wensdenken.

necrosis | 09-04-16 | 12:17

Over Maurice de Hond gesproken.
Ben benieuwd waar hij morgen mee komt.
Let vooral op de richting sturende vragen en de daarop gegeven antwoorden van de respectievelijke partijen.
(de stemmers daarop)
Het zuur zal hier ook wel vanaf druipen.

Dostranamus | 09-04-16 | 12:16

D66 dat een geweten heeft? woehaaa
@Lupuslupus | 09-04-16 | 11:36
,
Zeg, Wallachi was wel Jonge ambtenaar van het jaar, heur. Raddraaier.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:15

@Dandruff | 09-04-16 | 12:05
Dan nog heb ik als consument het absolute eindoordeel door te kopen wat ik wil!
En zoals ik al eerder zei, ik rij rustig even naar een Hollandse boer voor wat echte stukken vlees, eieren of melk.
En Oekraïne kan nog steeds de typhus krijgen!
Ik snap dat je het niet met me eens bent, maar wat ga je eraan doen?

necrosis | 09-04-16 | 12:15

Lupuslupus | 09-04-16 | 12:10
De ware democraten worden in hun kont genaaid. Lekker hè.

dogbitedog | 09-04-16 | 12:14

@lupuslupus
Ze zullen doen waar ze mee weg komen. Ik hoop dat ik eens te cynisch ben maar meestal ben ik niet cynisch genoeg.

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:14

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:11
"Niet iedereen gaat PVV of SP stemmen dus ze komen er gewoon mee weg."

Zolang ze maar geen PvdA gaan stemmen.

the Jackdawn | 09-04-16 | 12:13

Die opkomstdrempel mag er wel uit trouwens. Dan kun je echt zeggen: als je niet gaat stemmen mag je ook niet klagen.

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:12

Zuur stukje van Willem Vermeend en Rick van der Ploeg in de telegraaf.
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/255662...

Over hoe zo snel mogelijk het vervelende referendum afgeschaft kan worden want het schaad onze economie.

dijkbewaker | 09-04-16 | 12:12

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:11
.
Zullen we eerst maar even afwachten?

Lupuslupus | 09-04-16 | 12:12

necrosis | 09-04-16 | 11:18
"Ik zal hoogstpersoonlijk de poten onder Rutte III gaan wegzagen."

De ironie is dat dit alleen mogelijk wordt wanneer mensen massaal PVV gaan stemmen zodat de middenpartijen meer water bij de wijn moeten gaan doen en de SGP en CU tevreden gehouden moeten worden.
Dat ik zo zeker ben van Rutte 3 is omdat ik vertrouwen heb in de varkensmutsjes dragende PVV-adepten om te doen waar ze hun hele leven al goed in zijn geweest, het nemen van de verkeerde beslissingen.
(Correctie op mezelf, als de PVV-adepten niet op de VVD hadden gestemd was er nu een links kabinet met Samson aan het roer geweest dus stemmen op de VVD was de juiste beslissing.)

the Jackdawn | 09-04-16 | 12:12

En wat als ze zich niks aantrekken van de uitslag? Ze zullen nog wat aan communicatie doen om het negatieve effect bij de volgende verkiezingen te verminderen maar dat maakt toch niet uit. Niet iedereen gaat PVV of SP stemmen dus ze komen er gewoon mee weg.

Gewinflipt | 09-04-16 | 12:11

De voor- èn tegenstemmers hebben zich ware democraten getoond.

Lupuslupus | 09-04-16 | 12:10

@tipo | 09-04-16 | 11:47

Met 'voorlopig' is Rutte er niet.

Dat was immers niet aan de aan de orde met dit verdrag. Het ging immers volgens de VVD NIET om een lidmaatschap. Nu niet en zeer zeker niet op basis van dit verdrag.

Als 'voorlopig' de belangrijkste wijziging is, dan zou dat inhouden dat het verdrag WEL de basis vormt voor een EU-lidmaatschap.

Daarmee zou Rutte bekennen te hebben gelogen over de aard van het verdrag.

SapperDeFlap2166 | 09-04-16 | 12:10

Ik heb nog meer respect voor openlijke voor-stemmers dan de laffe thuisblijvers die niet gaan stemmen om de in hun ogen "rechtse" initiatief-nemers te zieken.
Olc32 | 09-04-16 | 11:49
.
Ik ook hoor. Heb zelfs de volgende dag op het forum de ja-stemmers bedankt voor de opkomst. Zonder hen hadden we het niet gered, dat is zeker.

Lupuslupus | 09-04-16 | 12:08

Ik denk dat Rutte het onderste er uit gaat onderhandelen.
We krijgen 1 beschimmeld schilderij terug.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 12:07

Waar blijft nou het commentaar van Maurice de Hond?
Hij had toch voorspeld dat de opkomst niet boven de c. 25% zou komen en vond Crouwel met z'n voorspelling van "boven de dertig" maar een ongeloofwaardige wetenschapper.
Hahahaha... die Maurice toch...

Foezela | 09-04-16 | 12:06

necrosis | 09-04-16 | 11:46,

Het gaat niet om de consument in de supermarkt, het gaat om onze wetgeving. Dus, stel; in NL kiezen we voor een verbod op chloorkippen. Maar in Oekraïne mag dat wel, dus moet NL een "schadevergoeding" van een paar miljard aan de betrokken kippenboer betalen. Ik gebruik express het voorbeeld Oekraïne, omdat zowel TTIP als het zojuist verworpen associatieverdrag met Oekraïne ook over schaliegas gaan.

Dit gaat dus uitdrukkelijk niet over hoe jij zelf denkt over chloorkippen of schaliegas of wat dan ook. Dit gaat puur over hoe een democratisch gekozen wetgeving door een multinational kan worden afgeschaft.
Waarna de democratie stevig kan worden beboet.
Ik vind dat vrij schokkend. Het kan ook een vrij dure grap worden, omdat de rechtszittingen zelf besloten zijn, en dus net zo ondoorzichtig (en dus mogelijk corrupt) als de EU.

Dandruff | 09-04-16 | 12:05

necrosis | 09-04-16 | 12:02
Jawel hoor. Het plusje gaat ingelijst boven mijn bed. ;)

Olc32 | 09-04-16 | 12:04

Rutte denkt dat als hij in het verdrag een extra zin opneemt dat Oekraïne geen EU lid wordt hij er is. Forget it.

neemjemoederindemali | 09-04-16 | 12:02

Semper Fi

stroopa | 09-04-16 | 12:02

@Olc32 | 09-04-16 | 11:58
Je bent niet blij met een plusje mijnerzijds?
*het is ook nooit goed*

necrosis | 09-04-16 | 12:02

Zelfs als Nederland het verdrag niet ratificeert zal het verdrag toch gewoon worden uitgevoerd. Er zijn 198 verdragen die nog geratificeerd moeten worden maar die gewoon uitgevoerd worden.
nos.nl...
the Jackdawn | 09-04-16 | 10:51

Ja alsof dat normaal is zegt genoeg over die hele EU hebben ook aardig last van groepsdruk daar je hoort ze altijd zeggen ja maar die anderen lidstaten, hebben we toch geen fuck mee te maken.

Sjonie01 | 09-04-16 | 12:00

@MAD1950 | 09-04-16 | 11:53
een echte rechtsliberale partij zou de vvd kunnen wegvagen.

sennholz | 09-04-16 | 11:59

necrosis | 09-04-16 | 11:54
Hoezo niet? Ik weet dat ik savonds in het weekend de grootste onzin op het net gooi, ook hier, na de nodige consumpties, maar soms komt er toch wel iets zinnigs uit da bakkes van mij.. ;)

Olc32 | 09-04-16 | 11:58

Spong met zijn onbekende opdrachtgever = Rutte of P.R.de Vries. Ik doe maar een gokje

BTW heerlijk die figuren zo te zien draaien !!

elcidisback | 09-04-16 | 11:57

necrosis | 09-04-16 | 11:32
*draagt al bijna 100 jaar*
Heb eigenlijk wel zin in stroopwafels. Gaat kraampje zoeken.

Dr. Frambozenjam | 09-04-16 | 11:57

@ tipo 11:47
Inderdaad. En in dat geval maakt hij de ratificatie afhankelijk van een 'package deal'. Ben benieuwd of dat binnen die wet valt. In elk geval geeft deze wet geen ruimte tot heronderhandeling of aanpassing van de tekst van het verdrag.

Realisties | 09-04-16 | 11:56

@BenBinnen | 09-04-16 | 11:52
Ik kan mij redelijk staande houden tussen de muren van een keuken, is dat antwoord genoeg?

necrosis | 09-04-16 | 11:56

@Olc32 | 09-04-16 | 11:49
Had ik van jou niet verwacht, derhalve +1 van de grote, boze necrosis!

necrosis | 09-04-16 | 11:54

Rutte is de trekpop van Juncker. Vandaar die twijfel en weifel. Meneer wacht op instructies en snode richtlijnen van zijn meerderen in de EU-paleizen te Brussel. Denkend aan zijn eventuele toekomstige baantje aldaar.

Fijnstoffer | 09-04-16 | 11:53

"De bal ligt bij de VVD van Mark Rutte." Saillant detail: uit een Ipsos-onderzoek blijkt dat van de VVD'ers die zijn komen stemmen de meerderheid nee heeft gezegd...

MAD1950 | 09-04-16 | 11:53

@necrosis | 09-04-16 | 11:46

De chloorkip verdwijnt in soepen, salades en snacks. Of maak je echt alles zelf van verse producten?

BenBinnen | 09-04-16 | 11:52

Lupuslupus | 09-04-16 | 11:41
.
Precies... de omwenteling gaat gestaag en de gevestigde orde moet zich in steeds meer bochten (coalitie 2017 zal uit 5 partijen moeten bestaan) wringen om aan de macht te blijven.... maar uiteindelijk zal de demasqué niet tegen te houden zijn...
.
Wij zijn met meer!!

Fatwabuster | 09-04-16 | 11:51

Wedden herhalingsoefeningen 2005!

william7055 | 09-04-16 | 11:51

Lupuslupus | 09-04-16 | 11:41
De strategische thuisblijvers dan?
Ik heb nog meer respect voor openlijke voor-stemmers dan de laffe thuisblijvers die niet gaan stemmen om de in hun ogen "rechtse" initiatief-nemers te zieken.

Olc32 | 09-04-16 | 11:49

ooh, geld dat ook voor het referendum over de Europese grondwet?

stenenbeen | 09-04-16 | 11:48

Stel nou dat deze "wet tot intrekking [...] van de wet waarover een referendum is gehouden" wordt aangenomen – het zal wel niet – dan kunnen de voorstanders van het associatieverdrag gewoon weer een referendum aanvragen om tegen díe wet te stemmen.

simpelman | 09-04-16 | 11:48

Herstel.
Hoe smerig politiek kan zijn moet natuurlijk zijn; hoe smerig politiek IS.

Dostranamus | 09-04-16 | 11:48

@Realisties 11:40
Rutte wil het kostte wat het kost ratificeren. Maar beseft dat er een symbolisch gebaar bij hoort. Hij gokt onder andere op een toezegging van de Europese Raad, dat Oekraine 'voorlopig' geen EU-lid wordt en gaat vervolgens ratificeren. De Europese Raad komt echter pas in juli bijeen.

Vandaar het tijdrekken. Wat dus niet uit te leggen is en door artikel 11 van de Referendumwet niet is toegestaan.

Rutte kiest voor een onwettige optie om de kool en de geit te sparen.

tipo | 09-04-16 | 11:47

Wel, wat er nu gaat gebeuren ligt onder een vergrootglas.
Onder het tapijt vegen en hopen dat het overwaait zoals met het vorige referendum of met ons vliegtuig wat is neergehaald zal niet meer zo makkelijk gaan.
Ik lag me rot.
De Geenstijl splinter die maar niet weg wil gaan dankzij de bevolking.

dijkbewaker | 09-04-16 | 11:46

Als de wetten (vanaf 13 april) niet gelden voor de regering/het regime, hoe dienen wij als burgers dan de wet te interpreteren?

am*dam | 09-04-16 | 11:46

@Dandruff | 09-04-16 | 11:39
Misschien begrijp ik het niet helemaal, maar als ik iets niet wil (zoals die Amerikaanse chloorkippen), wat is dan het probleem als ik die rotzooi niet wil kopen?
Ik stap zo in mijn auto en rij naar een echte Nederlandse boer voor een goede kip, wat rundvlees en een pak eieren

necrosis | 09-04-16 | 11:46

'... zo spoedig mogelijk...' Daar kan Rutte alle kanten mee op en dat zal hij dus ook proberen.
Het is als met het MH17-onderzoek, waarin Oekraïne nog steeds een van de verdachten van massamoord of medeplichtigheid daaraan is. Dat zou ook allemaal zo snel mogelijk gebeuren.
'Het moet zorgvuldig en stap-voor-stap gebeuren'. Dat is de vaste smoes die er dan bij wordt verteld.

Guy Veropzoudten | 09-04-16 | 11:45

Wees er van overtuigd dat alles uit de kast zal worden getrokken om dit verdrag door te laten gaan.
Kabinet laten vallen (waarover?) is een mogelijkheid want dan zullen opvolgers een besluit moeten nemen en is het baantje van Rutte in Brussel gered.
Komende week zal duidelijk worden hoe smerig politiek kan zijn.
Let maar op.

Dostranamus | 09-04-16 | 11:43

we gaan ermee aan de slag (zoekt vuilnisbak)
rechtsdwalendeautist | 09-04-16 | 10:39
Een vuilnisbak? Hoef je niet te zoeken in de Afghaanse Sesamstraat: ´Graaf Tel en Oscar wonen vanwege cultuurverschillen niet in de Afghaanse Sesamstraat.´ 'Niemand snapt hier waarom Oscar tussen het vuilnis woont' (aldus de producer).

Wie langs kust Calais loopt of door de puinhopen in Afghanistan vraagt zich ook af: Niemand snapt hier waarom Achmed tussen het vuilnis woont.

Tommie en Ienieminie mogen ook niet. Tommy is natuurlijk een vieze vuile hond, haram. Ienieminie is waarschijlijk een te vrolijke schaars geklede vrouw. Haram. En het varkentje Purk krijgt ook geen rol. Guess why.

chicago river | 09-04-16 | 11:43

Het Nederlandsche Volk blijft blind achter de gevestigde politieke partijen aanlopen.
Olc32 | 09-04-16 | 11:36
.
Dit referendum heeft juist bewezen dat dit NIET zo is. En mocht het verdrag toch in werking treden zullen bij nog meer mensen de ogen open gaan.

Lupuslupus | 09-04-16 | 11:41

Met andere woorden, Minpruts Rutte, er is wél alleen maar een digitale keuze. Of je trekt de wet in, of je laat m in werking treden. Zo simpel is het. Al het andere (paragraafje weg of erbij oid) is onwettig. Dus die woorden op die persconferentie waren ook weer leugenachtig. Allemachtig zeg, wat is hier aan de hand, of grove incompetentie, of bewuste illegale handelingen. Zo digitaal is het.

Realisties | 09-04-16 | 11:40

Rutte laat nog eerder het kabinet vallen voordat hij iets concreets met dit referendum doet. Hij moet wel. Aanleiding is waarschijnlijk het bericht dat hij en Dijs bewust de cijfers van aantallen asielzoekers hebben aangepast dat ik vanmorgen voorbij zag komen. Bewust de kamer en het volk voorliegen, dat is politieke zelfmoord. Waarschijnlijk geen toeval dat dat nu naar buiten komt - je kunt met Rutte aan het roer van de VVD niet het debat aangaan met oppositiepartijen als de PVV of de SP of zelfs het CDA over de complete arrogantie waarmee dit referendum behandeld is, Rutte overleeft geen één debat meer. De man moet weg. Gelukkig staat de dienstauto naar Straatsburg al klaar voor 'm. Bewezen diensten....

Adversary | 09-04-16 | 11:40

@La Bailaora | 09-04-16 | 11:12
Alle 169 tegen-stemmen doorgeven als 169 voor-stemmen?
Dat lijkt me geen blunder, maar een weloverwogen keuze.
En daarna maar hopen dat niemand het gezien heeft.

Schietmijmaarlek | 09-04-16 | 11:40

tipo | 09-04-16 | 11:26
"Zo snel mogelijk" is politiek gezien een rekbaar begrip waar wel een redelijke termijn aan vast zit. En dat is niet een dag later. Kan ook niet want er moet een wetsvoorstel tot intrekking van het aannemen van het verdrag aan te pas komen. En gezien de huidige verdeling in de Tweede Kamer gaat zo'n wetsvoorstel tot intrekking het denk ik niet halen.

mr. coffee | 09-04-16 | 11:40

@Piet Karbiet | 09-04-16 | 11:33
Flyeren voor Billary is wel het laatste wat ik zou doen!

necrosis | 09-04-16 | 11:40

Overigens, nu we toch bezig zijn.
Nog een stukje EU-falen dat stilletjes aan onze kinderen wordt opgelegd; TTIP.

Dit zogenaamde "handelsverdrag" streeft er naar om landen die hun eigen democratisch tot stand gekomen wetgeving handhaven, voor een besloten rechtbank te brengen. In die geheime "rechtbank" kan een land dat het belang van democratie boven dat van multinationals stelt, miljardenclaims worden opgelegd.

Dit verdrag moet van tafel, zo snel mogelijk.
ttip-referendum.nl/

Dandruff | 09-04-16 | 11:39

Het wetsvoorstel dat ''uitsluitend strekt tot intrekking van de wet'' hoeft niet van de regering te komen. Ook de kamer kan dit wetsvoorstel indienen staat in de memorie van toelichting geschreven. Het parlement kan nu dus laten zien wat het waard is. Een nepparlement of toch niet? Heb er niet veel vertrouwen in maar het worden wel spannende weken.

Dualist | 09-04-16 | 11:36

en zij voorzag dat zij zich hiermee, qua geweten, niet in het reine kon komen. Dan maar flyeren voor Clinton. Maar das logisch.
Piet Karbiet | 09-04-16 | 11:33
.
D66 dat een geweten heeft? woehaaa

Lupuslupus | 09-04-16 | 11:36

De Lente coalitie onder leiding van Rutte zal in maart 2017 gevormd worden, mark my words.
the Jackdawn | 09-04-16 | 11:07
.
Correctie. Crematorium coalitie.
Maar ik vrees dat het wel zo zal gaan.
Het Nederlandsche Volk blijft blind achter de gevestigde politieke partijen aanlopen.

Olc32 | 09-04-16 | 11:36

En dan te bedenken dat geen kosten, nog moeite gespaard is het referendum te traineren. Dan kun je nog iets over de opkomst die net boven de 30% is, maar die valt nog mee door getraineer en de opkomst bij andere verkiezingen.

Atlantis-95 | 09-04-16 | 11:35

O ik snap hem. Daarom is Hatsjie Halachnie naar New York vertrokken. Als D66-parlementarier kent zij alle wetten goed en zij voorzag dat zij zich hiermee, qua geweten, niet in het reine kon komen. Dan maar flyeren voor Clinton. Maar das logisch.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 11:33

@Dr. Frambozenjam | 09-04-16 | 11:19
Je ziet er na al die jaren nog netjes uit in pak...
*gnehehe*

necrosis | 09-04-16 | 11:32

Dat zag je ook al in het WOB verzoek. Was even geen rekening mee gehouden dat dat ook echt geld zou kosten. Ook het feit dat registratie van buitenlandse kiezers al moest beginnen in de periode dat de handtekeningen nog liepen waren ze door overvallen. Denk dat dit de volgende faal is.

jip_86 | 09-04-16 | 11:31

Er staat dat er twee keuzes zijn : een wetsvoorstel indienen om de eerder aangenomen wet in te trekken, óf de eerder aangenomen wet laten ingaan.
Dus er kan niet niets gedaan worden en er kan ook niet aan gerommeld gaan worden om punten bij te schaven, het is intrekken of invoeren .Punt.

Zwizalletju | 09-04-16 | 11:30

Maar WAAROM willen ze zo'n 90 miljard euro (alles opgeteld) aan Oekraïne gaan geven? Ze weten best dat veel in de zakken van de politici daar zal verdwijnen. Is het omdat onze domme Rabobank daar teveel geld heeft geïnvesteerd? Of krijgen ze een deel van Porosjenko? Waarom? Weet iemand het?

Rest In Privacy | 09-04-16 | 11:29

Feynman | 09-04-16 | 10:41
Nailed it!

Canis Spurcus | 09-04-16 | 11:28

Geniale vondst GeenPeil!
Zwaai maar gedag naar je Brusselse baantje, Mark.
Nee betekent NEE.

Schietmijmaarlek | 09-04-16 | 11:28

@mr. coffee 11:09
Er staat: zo snel mogelijk. Dus elke dag vertraging na 12 april zal verantwoord moeten worden en anders via de rechter zal zo een verantwoording afgedwongen moeten worden.

Rutte komt echter met de formule 'niet zonder meer' ratificeren, wat enkel tijdrekken betekent.

Het verdrag aanpassen is onmogelijk gemaakt door Poroshenko. Een aantekening dat Oekraine geen EU-lid wordt, komt er niet in. Dus die optie valt af.

Het verdrag zonder meer ratificeren is door Rutte zelf onmogelijk gemaakt.

Dus is nu al duidelijk, dat de enige mogelijkheid is: De wet tot goedkeuring intrekken. Dit moet zo snel mogelijk en dus moet het besluit tot intrekking van de wet 12 of hooguit 13 april bekend gemaakt worden.

En anders moet Geenstijl naar de rechter.

tipo | 09-04-16 | 11:26

Democratie is... zelf invulling geven aan verkiezingsuitslagen en zeggen te spreken namens burgers die je nog nooit iets hebt gevraagd.

Mike Gaatjeniksaan | 09-04-16 | 11:25

De Europese baantjes van Rutte en Dijsselbloem komen nu toch wel behóórlijk op de tocht te staan...

bisbisbis | 09-04-16 | 11:25

the Jackdawn | 09-04-16 | 11:07
De eerste kamer zou objectief moeten zijn, maar gezien de kinderachtige partijpolitieke spelletjes daar is het ook een democratie obstructie vehikel geworden.
Die als het zo uitkomt gewoon even terzijde wordt geschoven, met gedoogsteun van opperdemocraat Pechtold.

Harry Turtle | 09-04-16 | 11:25

La Bailaora | 09-04-16 | 11:12
------
De grote vraag is: Waar is er nog meer gefraudeerd met de stemmen. Het wordt als een blunder gebracht, maar het lijkt me een welbewuste keuze. Behoorlijk strafbaar.
Laat alles maar eens onderzoeken. De verwachting is volgens mij dat het ja kamp niet alles even netjes genoteerd heeft. Ook al heeft het nee kamp gewonnen toch nog maar even natrekken voor de zekerheid.

dijkbewaker | 09-04-16 | 11:21

Het is niet zo moeilijk.
Er MOET een wetsvoorstel komen dat "uitsluitend strekt tot intrekking van de wet" of "tot regeling van inwerkingtreding van de wet".
En daarmee is het woord aan de tweede kamer.
En dan gaat het erom of ze het Nederlandse volk willen verraden door voor Brussel te kiezen.
Durven ze dat is gegarandeerd hun politieke carriëre in Nederland over.
En niet alleen in het parlement maar ook in andere bestuursfuncties.
Ik ben reuze benieuwd hoe onze dames en heren volksvertegenwoordigers hiermee omgaan.
*alvast bier en nootjes in gaat slaan*

Dostranamus | 09-04-16 | 11:21

Rutte en zijn horde uitkeringtrekkers kennende zal het assiociatieverdrag niet worden getekend. In plaats daarvan komt er een associatie-overeenkomst.

We are all Ducks | 09-04-16 | 11:20

Plasterk die de dag na een wettelijk georganiseerd referendum al voorstelt om dezelfde wet te veranderen. Niet omdat GeenPeil iets illegaals gedaan zou hebben, maar omdat de uitkomst het kabinet niet bevalt. Laat dat nu juist niet in de wet staan. Die gaat slecht over hoe een referendum moet verlopen. Iedereen weet dat als de uitslag 33% opkomst en 61% VOOR toetreding van Oekraine was geweest, er niemand van de politiek en de media zou voorstellen om de stemmen van de niet stemmende mensen 'Nee-stemmers' mee te tellen bij de uitkomst. Laat staan dat ze de wet zouden willen aanpassen. Opportunisme viert dus duidelijk zichtbaar hoogtij bij deze boys en de druiven zijn meer dan zuur.Er is geen onderbuik meer nodig, de feiten spreken voor zich en zijn niet te ontkennen.

kunnenzedanniks | 09-04-16 | 11:19

Klik op de hyperlink (8.3.1) tref ik deze citaat aan als motivering van de wet:

«Ik geloof in referenda, niet om het representatieve stelsel te vernietigen, maar juist om haar te corrigeren wanneer ze niet meer representatief is.»

DR Frambozenjam, Amerikaanse president (1901–1909)

Dr. Frambozenjam | 09-04-16 | 11:19

@Nilfisk | 09-04-16 | 11:09
Eigenlijk staat er dus gewoon niks, alleen dat er een voorstel van wet moet komen om iets wel of niet in te voeren.
Kan je wel raden welke van de twee het gaat worden.

sinar2 | 09-04-16 | 11:18

Gaat niet gebeuren. De PvdA laat deze trekpoppen van de EU niet vallen.

zwartzondersuiker | 09-04-16 | 11:18

@the Jackdawn | 09-04-16 | 11:07
Ik zal hoogstpersoonlijk de poten onder Rutte III gaan wegzagen.

necrosis | 09-04-16 | 11:18

Waarschijnlijk word het volk weer genaaid

jeng | 09-04-16 | 11:17

Het is ook beter om wat minder Nemiroff met pepper te hebben. Dat trekt het westland echt niet. Denk aan onze kinderen Rutte II!

Pompenkoning | 09-04-16 | 11:17

Blunder met stemmen: alles ’ja’:

"Bij het tellen van de stemmen op het stembureau Noordwolde-Zuid zijn alle 252 uitgebrachte stemmen namelijk als een voorstem geregistreerd":
www.telegraaf.nl/binnenland/25568864/_...

La Bailaora | 09-04-16 | 11:12

Ik weet de oplossing! Met terugwerkende kracht een Wet veranderen. Het percentage thuisblijvers telt dan. Het is niet zo moeilijk.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 11:11

mr. coffee | 09-04-16 | 11:09
Correctie SP + PVV + PvdD

mr. coffee | 09-04-16 | 11:11

Maak jezelf toch niets wijs.
Goed lezen. Er staat niet in art. 11 dat men het MOET intrekken. Er staat dat er een wetsvoorstel moet komen. Dit voorstel zal dan door de Eerste en tweede Kamer goedgekeurd moeten worden. Let nu maar op dat dit het niet gaat halen. SP + VVD + PvdD is geen meerderheid. De andere partijen waren voor.

mr. coffee | 09-04-16 | 11:09

Of in werking laten treden staat er toch echt.

Nilfisk | 09-04-16 | 11:09

Toch zijn er nog altijd zuurpruimen die na het spelen van de verloren wedstrijd de spelregels willen aanpassen. Zijn dit nu stuipjes van de "losers" of zijn het stuiptrekkingen? Het eerste is een kinderziekte van voorbijgaande aard, de laatste meestal een aankondiging van het einde. Dat dit uit mededogen dan snel moge komen, maar wij Liber-Alen verwachten een lijdensweg.

Een vrije paling | 09-04-16 | 11:08

@eerstneukendanpraten | 09-04-16 | 11:02:

En bedankt maar weer! *Beeldschermpoetsdoekjes zoeken gaat*.

Reinaert | 09-04-16 | 11:08

"we gaan er mee aan de slag",,,
Tsja....
met een "advies', hè...
Pas op voor luchtfietserij, mensen !

Pjotrans | 09-04-16 | 11:08

Ach ja, de honden blaffen maar karavaan gaat verder. Het verdrag gaat gewoon door.

Aretas | 09-04-16 | 11:08

Mr aarsch | 09-04-16 | 10:58
"Rutte was er bijna , na deze periode kon hij zachtjes in het pluche van Brussel plaatsnemen."

Rutte heeft altijd aangegeven dat hij een derde kabinet, Rutte 3, wilde hebben en zo als het er nu naar uitziet gaat hem dat lukken aangezien de PVV door te weinig zetels in de Eerste Kamer niet aan een regering kan deelnemen zodat de tweede partij, de VVD, de regering kan vormer.
De Lente coalitie onder leiding van Rutte zal in maart 2017 gevormd worden, mark my words.

the Jackdawn | 09-04-16 | 11:07

Denk dat Rutte erg hoopt op een ernstige gebeurtenis, zodat de aandacht van dit referendum wordt afgeleid. De kabinet gezinde media doet in elk geval al erg hun best om het referendum dood te zwijgen.

watazooi | 09-04-16 | 11:06

"Rutte said that he was disappointed with the outcome of the referendum, which took place in the Netherlands on April 6…The Dutch premier made believe that his state backed granting of a visa free travel regime for Ukrainian people," reads a report posted on the president's website on Friday evening.

The leaders of two states discussed further steps needed for Ukraine-EU Association Agreement come into effect.

"This is a historical agreement completely meets strategic interests of Ukraine and European Union, including the Netherlands," Rutte told Poroshenko.

Poroshenko noted Kyiv's devotion to Association Agreement implementation, including an item on deep and overwhelming Free Trade Area.
en.interfax.com.ua/news/general/336620...

tipo | 09-04-16 | 11:06

Ik zit me toch naar een toneelspel te kijken.. niet meer normaal. Kwaadaardig.

Aantastelijk | 09-04-16 | 11:06

Nescio. Echter als ik een politicus was, of een mens met verstand, of een plofkip of een varken, dan zou ik aftreden.

Piet Karbiet | 09-04-16 | 11:06

@the Jackdawn | 09-04-16 | 10:51
En daarmee is Brussel officieel een dictatuur. Ze kunnen van alles afspreken en in laten gaan zonder dat de lidstaten het er mee eens hoeven zijn.

sinar2 | 09-04-16 | 11:04

Ken door mijn werk een aantal groepen Roemenen en Bulgaren. Gasten roven een paar weken lang een stad leeg. Worden er 1 of 2 met geluk 3 van opgepakt. Geven ze niks om, want achter de tralies in de EU krijg je maaltijden, koffie en een TV. Luxeleventje. Twee weken later staan ze weer op straat met hun 3 valse paspoorten.
Weer 2 weken later staat er een personenbus klaar om de groep naar hun nieuwe ´werkplek´ te brengen. Kurva!
chicago river | 09-04-16 | 10:50
=
Dit verhaal moet openbaar gemaakt worden!!
Zeer verontrustend, hiervan moeten we er nog niet duizenden van krijgen als visa in werking treden!

meneer Q | 09-04-16 | 11:03

Ken door mijn werk een aantal groepen Roemenen en Bulgaren. Gasten roven een paar weken lang een stad leeg. Worden er 1 of 2 met geluk 3 van opgepakt. Geven ze niks om, want achter de tralies in de EU krijg je maaltijden, koffie en een TV. Luxeleventje. Twee weken later staan ze weer op straat met hun 3 valse paspoorten.
Weer 2 weken later staat er een personenbus klaar om de groep naar hun nieuwe ´werkplek´ te brengen. Kurva!
chicago river | 09-04-16 | 10:50
=
Dit verhaal moet openbaar gemaakt worden!!
Zeer verontrustend, hiervan moeten we er nog niet duizenden van krijgen als visa in werking treden!

meneer Q | 09-04-16 | 11:03

Wat een geweldig ontmaskering van Rutte, de politieke partijen en de elite dit referendum geweest. Vanaf het begin is duidelijk geworden aan iedereen die niet doof en/of blind is dat het referendum getorpedeerd ging worden. Grappig als het niet zo ernstig zou zijn. Terwijl het toch zo simpel is geweest. Er is een wet aangenomen door eerste en tweede kamer. Daarin zijn de mitsen en maaren opgenomen, de criteria, de deadlines en de percentages om tot een geldige uitslag te komen. Let wel UITSLAG niet uitkomst. Daaraan heeft GeenPeil allemaal legaal en wettelijk voldaan. Sterker nog meer dan voldaan. Logisch zou dus nu moeten zijn dat deze regering de eigen wetten van dit land ook uitvoert en dat is in dit geval Artikel 11. Daar ligt dus nu het enorme probleem van Rutte en co. Uitvoeren betekent problemen met de EU bobo's en zeg maar dag tegen je nieuwe baantjes in Brussel. NIET uitvoeren betekent dat wij als Nederlanders nu allemaal heel duidelijk kunnen zien dat ons kabinet, onze regering en onze politici hun eigen wetten niet willen uitvoeren. Want als zij voor het laatste kiezen waarom zouden wij ons dan aan de wet moeten houden.... Prachtig toch? Win-Win.

kunnenzedanniks | 09-04-16 | 11:03


spuitje11 | 09-04-16 | 10:58


Kan hij het vervolg van het meesterwerk van Willem Aantjes, "Mein Tentenkampf" afmaken.

eerstneukendanpraten | 09-04-16 | 11:02

Stocktrader | 09-04-16 | 10:45
Laat het waar zijn...

Pat1982 | 09-04-16 | 11:00

Rutte was er bijna , na deze periode kon hij zachtjes in het pluche van Brussel plaatsnemen.
Laat dat nou net de droom zijn die wreed verstoord is.
Maar we zijn er nog niet , hij zal er alles aan doen om zijn babyzachte billetjes alsnog een stoeltje te geven in de EU, let maar op.

Mr aarsch | 09-04-16 | 10:58

Is voorzitter van de kampeerraad niet een leuk baantje voor Rutte?

spuitje11 | 09-04-16 | 10:58

Ik voorzie een aanpassing van de referendum wet. Zo zullen op zijn minst straks alle EU onderwerpen uitgesloten zijn.
Want ze zien de TTIP bui al hangen, en die ga je niet tegenhouden met enkel extra handtekeningen- of opkomsteisen.

Harry Turtle | 09-04-16 | 10:57

Sputtert nog wat over handelen in geest van de wet en multi-interpretabel. Zoals digitaal als het hier staat, moet het uiteraard niet worden opgevat.

SapperDeFlap2166 | 09-04-16 | 10:57

Dat worden weer veel draai en "daar kan ik geen antwoord op geven" momentjes. Maar wat verwacht je ook van een EU trekpop.

endtotrolling | 09-04-16 | 10:55

@Stocktrader | 09-04-16 | 10:45
Wel of geen hoofdelijke stemming, dat haalt toch niets uit. Als VVD en PVDA tegen die motie stemmen (PvdA stemt sowieso al tegen moties waar de PVV onder staat en de VVD laat Rutte niet vallen), dan hebben ze al een meerderheid die tegen stemt en kan de rest op hun kop gaan staan. Dus dat gaat niet lukken. En daarom halen moties van wantrouwen het ook nooit. En daarom zitten we vast aan dit kabinet tot maart 2017.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 10:54

Kansloos. Met Rutte aan het roer was, is en blijft het liegen, verdraaien en ombuigen. Hij heeft nog nooit iets gezegd, maar dat lijkt de meeste mensen pas onlangs te zijn opgevallen.
Op dit moment belangrijker vind ik wat er allemaal gebeurt om Van der Steur in het zadel te houden. De grootste koekenbakker van het kabinet. Slechte, aangebrande koeken, dat wel. In deze tijd, met honderden, zo niet duizenden ploflims onder ons, hebben we Flater van der Steur om over ons te waken. Voor mij absoluut niet te begrijpen dat we dat laten bestaan. Overleeft motie en gaat over tot orde van de dag...
Heb afgelopen dagen op Twitter en Facebook wat zitten rondkijken. Zeer, zeer, zeer zorgwekkend. De kuffarhaters, jihadisten, 'broeders en zusters' van jihadisten communiceren openlijk over hun ideeën, verwensingen, plannen, Syrië trips, vriendjes en vriendinnetjes die ze bij IS hebben opgedaan.
En we staan er bij en kijken er naar. Zou me niet verbazen als iemand fArd van der Steur nog uit moet leggen wat Twitter en Facebook is.
Levensgevaarlijk!

metzonderzijwieltjes | 09-04-16 | 10:52

Reken maar dat Rutte onder druk gezet word door Brussel en Kiev om alsnog de uitslag naast zich neer te leggen.
Maar net zoals Kiev het verdomd om radarbeelden van MH17 af te staan zo moeten wij nu het verdommen die criminele zooi binnen de EU te halen.

sinar2 | 09-04-16 | 10:52

Zelfs als Nederland het verdrag niet ratificeert zal het verdrag toch gewoon worden uitgevoerd. Er zijn 198 verdragen die nog geratificeerd moeten worden maar die gewoon uitgevoerd worden.
nos.nl/artikel/2097792-ook-zonder-rati...

the Jackdawn | 09-04-16 | 10:51

jeetje weer drinken.... nou vooruit dan maar :)

WhaTsHenneping | 09-04-16 | 10:51

Het gaat zo "We moeten opnieuw het verdrag reviseren, dit nieuwe verdrag kan dan alsnog goedgekeurd worden mits het draagvlak in de samenleving (de partijen die tegen waren vertegenwoordigen deze) na 13 April zal deze richting ingezet worden."

Braak. Ik kan zelf ook wel de politiek in gaan, of niet natuurlijk. Nu wel, tijd voor grasmaaien.

harry21 | 09-04-16 | 10:50

"Zo spoedig mogelijk". Dat kan ook 1 januari 7501 zijn. "Euh, tja, eerder was echt niet mogelijk".

Rest In Privacy | 09-04-16 | 10:49

Wat Rutte natuurlijk zegt in een bijzonder wollig betoog vol met weasel talk is simpelweg dat ze moeten gaan verzinnen hoe ze de uitkomst van het referendum kunnen omzeilen door het toegeven van zo goed als niks in de bepalingen, om dát te gaan verkopen als de ultieme gift naar de kiezer en dan vervolgens meteen erachteraan zeggen dat het nu een voldongen feit is, dat de handtekening gezet is en dat we allemaal ongezien de t**fus kunnen krijgen van onze "volksvertegenwoordigers". Die, zoals nu overduidelijk blijkt, niet het Nederlandse volk vertegenwoordigen maar graag willen laten zien dat zij heel Europa vertegenwoordigen terwijl de waarheid is dat ze een zeer kleine elitaire groep vertegenwoordigen.

Dutchbeaurouge | 09-04-16 | 10:48

Liegen, verdraaien, geen verantwoordelijkheid nemen, moreel relativisme. Zomaar wat skills op het cv van elke succesvolle politicus.

mises | 09-04-16 | 10:47

Rutte is het proto type van een grove liegende kruiper, nooit heb ik eerder zoiets misselijkmakend gezien als zijn optreden in het journalisten bijeenkomst gisteren.
Duidelijk is dat deze verrader van Nederland beter kan uitkijken naar een baantje bij z'n kompaan Verhofstadt, hier heeft hij niets meer te zoeken!

lanexx | 09-04-16 | 10:45

Het rariteitenkabinet Rutte draait kont, zoals we dat zo ondertussen wel gewend zijn. Nog even zo door gaan en we stemmen bij het eerstvolgende 'referendum' niet meer met rood potlood maar met fakkel en hooivork.

Reinaert | 09-04-16 | 10:45

Woensdag komt er een motie van SP / PVV, kamer zal een hoofdelijk stemming aanvragen, en meerderheid neemt de motie over.

Weigert het kabinet de motie uit te voeren, zal er een motie van wantrouwen worden ingediend, en mogen we in juni opnieuw naar de stembus.

Rest In Privacy | 09-04-16 | 10:45

Aha . Dat is het probleem. Rutte weet het gewoon niet meer. Hopelijk slapeloze nachten voor hem . Het volk kan hem niets schelen, maar nu gaat het zijn eigen toekomst. Haha.

edelweiss | 09-04-16 | 10:44

Gewoon slopen met hun eigen middelen. Mooi man :)

Banana008 | 09-04-16 | 10:43

Dat noemen ze toch voortschrijdend inzicht??
Met de kennis van nu..........
Ik noem het gewoon liegen!

edj44 | 09-04-16 | 10:41

Een referendum is de noodrem van het volk.

Heeft volgens de wet een aantal hordes die het volk moet nemen om te voorkomen dat te pas en onpas van deze wet gebruik gemaakt wordt. 10.000 handtekeningen verzamelen in de eerste ronde, 300.000 handtekeningen in de tweede ronde, een opkomstdrempel en sabotage vanuit kabinet & media.

Niet alleen zijn alle hordes netjes genomen, ze zijn zelfs de eerste keer genomen, bij een wet die dankzij het uitstel van de senaat referendabel werd. De wet was slechts enkele dagen geldig. Dat dit project in haar eerste poging bij iedere horde een ruimhartig signaal heeft opgeleverd toont aan dat het extreem diep zit bij de bevolking.

Geenpeil heeft iets losgemaakt, wat er al heel lang inzit. Anders was dit nooit gelukt. En al helemaal niet bij deze cijfers. Anderhalf keer zo veel handtekeningen als nodig én een extreem duidelijke uitslag.

Feynman | 09-04-16 | 10:41

Eindelijk is daar de poot om op te staan, waar ik op zat te wachten.

Driewerf Hoezee | 09-04-16 | 10:40

Geniaal

Atlantis-95 | 09-04-16 | 10:40

we gaan ermee aan de slag (zoekt vuilnisbak)

rechtsdwalendeautist | 09-04-16 | 10:39

Sue them!

Maaiveld | 09-04-16 | 10:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl