Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NL's anti-terreurpolitie is blut en onderbezet

dsiheldennn.jpgDe Nederlandse Dienst Speciale Interventies (DSI, awesome foto's van DDP alhier) verkeert in zwaar weer. En da's niet zo leuk, gezien het eigenlijk 's lands eerste en enige verdedigingslinie tegen DE TERRORISTEN is. Enfin, echt alles lijkt er kudt. Komt die onheilspellende kwoot des doods. "Dat melden twee bronnen op het hoogste niveau binnen de politie-organisatie aan De Telegraaf. Die hebben tot nu toe niet willen praten om veiligheidsredenen. 'Maar de problemen zijn zodanig geëscaleerd en het gevaar voor de samenleving kan zo groot worden dat dit naar buiten moet', zegt een van hen. De DSI heeft geen enkel vertrouwen in de eigen leiding van de Landelijke Eenheid en leden van de top van de Nationale Politie. 'De sfeer op de werkvloer is volledig verziekt. Er zijn tal van aanvaringen tussen chefs en de manschappen.' Er is een tekort aan specialistisch materiaal en beloofde versterking is uitgebleven. Een tekort van minimaal 50 mensen zorgt ervoor dat de DSI nauwelijks kan functioneren. Nieuwe instroom is er niet. De anti-terreurgroepen draaien diensten van 18 uur per dag." Ook de woordvoerders van de Nederlandse Politie Bond en politiebond ACP onderschrijven het verhaal volledig, maar treden uit veiligheidsoverwegingen niet in details. Van der Steur zou 20 tot 30 miljoen euro hebben gereserveerd voor de DSI, maar volgens de bronnen is dit niet geïnvesteerd en is het volstrekt onduidelijk waar al dit geld is gebleven. Maar, geen zorgen. We zijn gered. De politie weet er van. "De leiding betreurt de situatie en gaat in gesprek met de betreffende collega’s." Slaap zacht, de overheid waakt.

Reaguursels

Inloggen

@Watching the Wheels | 01-04-16 | 11:09 "Zou trouwens best kunnen dat Van der Steur uiteindelijk ook een terroristische actie blijkt te zijn"
.
Welbeschouwd is de hele regering een 'False Flag'. Zie ook wat de staat in die blauwe enveloppe rondstuurt (maar ga dan niet meteen de mensen van de DSI bellen, wat die zijn evengoed de klos:)

ben kokhals | 02-04-16 | 02:49

@Mennie: Als je je wat meer jn de materie verdiept zou je moeten weten dat die onderdeel zijn van de inzetbare eenheden van de DSI. Onder de DSI vallen alle terreureenheden van zowel Politie and Defensie.

ralpmetnomis | 01-04-16 | 23:35

Waar gaat exact ons belastinggeld nog naar toe? Geen gratis ziekenzorg, geen gratis OV, zeer benauwde infrastructuur, vrijwel niet bestaande defensie en een politiekrops die criminaliteit en enkele terroristische dreigingen niet aankunnen. De belastingen worden steeds hoger maar de kwantiteit en de kwaliteit van diensten die worden aangeboden worden steeds lager.
 
Wat gaat NL bijvoorbeeld doen met een onbewapende bevolking en een ondermaatse politiemacht als de talloze jihadistische sleeper cells tot leven worden gebracht? Iets wat de EU en de Nederlandse regering zelf gefaciliteerd hebben met haar open-grenzenbeleid. We kunnen nu onze ogen niet meer gesloten houden tegen het fundamentalistische gevaar van Islam.
 
Wat gaat NL doen tegen het ontstaan van broeinesten zoals Molenbeek? Wat doet NL om eerwraak te voorkomen en vrouwen de gelegenheid te geven om hun hoofddoek af te doen en afstand te nemen van Islam? Waarom worden Islamisten gesubsidieerd met uitkeringen en regelingen om zich in rap tempo voort te planten terwijl het Nederlandse gezin alsmaar met hogere taxatie getroffen wordt? Wat wordt gedaan om het autochtone Nederlandse geboortepijl weer boven 2 te krijgen? Waarom worden er continu regelingen genomen om de toekomst van autochtone Nederlandse jongeren te dwarsbomen? Wat gaat Nederland weerhouden om over een 10 tot 20 jaar Shariah wetten aan te nemen als aanhangers van Islam langzamerhand de meerderheid krijgen?
 
De zwakte van kabinet Rutte heeft ons allen getroffen. Dit wordt de ondergang van ons land ten gunste van globalistische partijen als we deze koers doorvaren. We hebben een leider met een ruggengraat nodig die in staat is om te doen wat nodig is om dit land in stand te houden en op te komen voor de Nederlandse bevolking en haar normen en waarden.

StarFox | 01-04-16 | 22:22

Misschien kunnen we het beste allemaal moslim worden, dan zijn alle problemen in nederland opgelost:(

papieren tijger | 01-04-16 | 21:52

Ard van de Steur creëert een minister van terreur.

Sweetlakecity | 01-04-16 | 20:14

Jaarlijkse bijdrage EU 7 miljard ? No problem.
Naheffing EU van 800 miljoen ? We dokken.
Geld voor onderwijs, zorg, veiligheid ? Dat is er niet.
Trek je eigen conclusies en handel er naar. Enkel dat.

Rest In Privacy | 01-04-16 | 18:36

Toys for boys. Het probleem is dat ze weinig te doen hebben/grotendeels overbodig zijn en dus voornamelijk druk druk druk met zichzelf/de eigen organisatie.En de rambo's van defensie lopen in een of ander buitenland te mierenneuken.

theo1610 | 01-04-16 | 17:55

Ik word met de dag razender.
Bezuinigen op de zorg, uitkeringen, ouderen, gehandicapten, verhogen van huren, mensen in de problemen brengen, een heilige rotsmoel opzetten en intussen zelfs de elementairste veiligheid in dit land verwaarlozen, een minjus dat van geen kanten werkt, een MP die van zijn gezond niet weet en blij is met een nep-overeenkomst met een crimineel in Turkije en vervolgens met een groep leugenaars van de hoogste categorie die lullen over een overeenkomst met de Oekraine die niet politiek, of militair zou zijn en ook niet bedoeld om alweer een volkomen ondemocratisch zooitje niksnutten de EU in te loodsen... EEN grote leugen.Als die man zijn bek opentrekt staat hij te liegen.

Ik heb het over Rutte, dus, en zijn camrades in crime.

Ik noem: We gaan géén akkoord aan met Turkije, jullie krijgen er allemaal 1000 Euro bij, en gaat geen cent meer naar Griekenland.... volgens mij zijn er nog minstens tien andere echt cruciale zaken waar het kind stond te liegen alsof het gedrukt stond.... en er blijken nog steeds achterlijke morons te zijn die in die man geloven.

Want wat was het een succes, hé?
Die democratisering van Polen, Hongarije en Roemenie, of Bulgarije, wat een geweldige partij tuig mocht vrij onze grenzen overschrijden en hier zijn gang gaan.
..... en dat doen ze, nog nooit zijn er zoveel auto's en andere spullen gejat als vandaag de dag.... in Duitsland worden dagelijks door Poolse en Roemeense bendes dure landbouwmachines gejat, pinautomaten gekraakt, auto's gestolen en ingebroken.....
Als het niet wordt gedaan door welkome boeven uit het MO.
Met dank aan de EU.
Aan Verhofstad, Juncker en plofkip van Baalen.
Net nog even onze reddende engel van de Pvda aan het woord gezien.
Asscher.... hij leert het al... ook daar kwam geen waar woord meer uit.

Ik ben het zat.
SPUUGZAT.

mallekater | 01-04-16 | 15:43

Wat maakt die het uit of er geen geld is voor de pipa-dragers? Als ze er een arresteren dan staan ze na 3 dagen weer op straat door vrijspraak van een D66-rechter.

Uw Psychiater | 01-04-16 | 15:40

De anti-terreurgroepen draaien diensten van 18 uur per dag."

Maar wee o wee als ze een geschikte kandidaat neerschieten....

Ook hieruit blijkt dat deze regering geen enkel benul, besef of uberhaupt controle heeft.

sweedminder | 01-04-16 | 15:07

@mijzelf;
-
Voorlopigis er in het hele koninkrijk niemand te vinden die het aandurft om de Augiasstal die Veiligheid en Justitie heet te reinigen.
-
Dat ministerie is een politieke gehaktmolen.

bisbisbis | 01-04-16 | 15:07

Nederland.
-
Wij verkeren in staat van oorlog en wij gaan polderen.

bisbisbis | 01-04-16 | 15:04

En daar moet dan meer geld naar toe?
Waarom kunnen we nu niet eens een keer concluderen dat die hele sector gewoon moet worden doorgelicht?
Dit is wat Pim Fortuyn 15 jaar geleden al zei: Geen extra geld, eerst maar eens doorlichten en effectief met het huidige geld omgaan.
Verder is het totale onzin er meer geld naar toe te sturen zolang we in een land zitten waar politie gebruikt wordt om mensen als Gregorius Nekschot van zijn bed te lichten, en een twitterende yoga-instructeur te bevelen een tweet weg te halen. Hoeveel mensen zitten er in politiek en bij de politie die nu echt begrijpen wat het probleem is, en waar de echte voedingsbodem voor Islamisme zit? In Belgie werden moslims aangesteld bij het vliegveld van Brussel die hebben lopen juichen om de aanslagen in Parijs. Meer geld naar de politie op dit moment, is in wezen niet anders dan meer geld naar de Stasi in Oost Duitsland begin jaren 80.

brulkikker | 01-04-16 | 14:35

Onderbezet is vooral door de vele voorzieningen en idioot hoge verzuimcijfers.

DreHa | 01-04-16 | 14:23

Stop de terSteur! Kudtambtenaren met hun bureaucratische wegkijkmentaliteit. Kunnen we wel mooi naar de Belgen kijken maar hier is het dus ook niet orde! Schop 20% van de nutteloze beleidsambtenaren op verschillende ministeries er uit en investeer in de spreekwoordelijke poten in de klei. Hebben we met z'n allen veel meer aan!

Sliptong | 01-04-16 | 14:16

Gelukkig zijn er nog wijkagenten op de gazellefiets, in de achterbuurten. Maar die zie je ook steeds minder, want ze zijn 60% van hun tijd bezig om hun XP windows computersystemen aan de praat te krijgen. Inplaats van verdachten Jihadisten in de kaart te brengen, bovendien zijn hun Walterpistolen ook aan het roesten in de holsters. Want het smeervet is inmiddels wegbezuinigd. De politie top is van mening dat een beetje diender, hiervoor zijn huis vaseline kan gebruiken.

Goedverdoemme | 01-04-16 | 13:34

Maar we hebben wel geld genoeg om heel de wereld te redden gelukkig!

Dirk III | 01-04-16 | 12:58

De Mosliminvasie laat nu (gelukkig!) duidelijk zien waar NL/EU volledig onderuit wordt gehaald: 100% aan betaalbare veiligheid.
Veiligheid die aan alle kanten rammelt en betaalbaar omdat dit na de val de USSR is wegbezuinigd door links.
Daardoor zijn de Moslims al in volle vaart bezig onze culturele en financiële bronnen helemaal uit te putten. De assimilatie gebeurt in omgekeerde richting: Niet zij moeten zich aanpassen aan ons, maar wij aan hen.
Dat gebeurde bij de Azteken door Hernán Cortés (Erdogan), het christendom in het het Midden-Oosten, de Indianen in Noord-Amerika enz.
Al dit assimileren heeft 1 grondslag: religie.
Niet elke Spanjool was een Cortés maar hij was wel de richtingbepaler. Het tegenwoordige Jihadisme is 1 op 1 vergelijkbaar met de conquistadores van destijds: aanvallen, guerrilla, uitputten, veroveren. Zo oud als de weg naar het Kalifaat.

Musset | 01-04-16 | 12:42

Guido | 01-04-16 | 12:30
Ik kan nog steeds met allerlei wapens omgaan hoor. Wat je in 50 jaar hebt geleerd en gedaan, verlies je niet zo gauw.

Graaf van Egmont | 01-04-16 | 12:32

@Eduardo- | 01-04-16 | 10:01
Was het maar een 1 april grap. Dat tekort aan geschikte DSI medewerkers is al langer bekend. Ik weet dat al een jaar of twee. Er wordt gewoon niks mee gedaan dus. Inmiddels brokelt het steeds verder af waardoor geschikte mensen werven ook steeds meer onmogelijk wordt. Immers voor een kudtloontje bij een typhuszooi werken terwijl de privé sector beter verdient?

Vageling | 01-04-16 | 12:32

De oprichting van de nationale politie is gewoon een machts project. Niks efficiënt. Politie wegtrekken van het platteland en de burgemeesters buitenspel zetten. Daar gaat het om. De overbelasting van de anti-terreureenheden zal ook wel meevallen. De meeste tijd zitten ze gewoon stand-by.
Wat ik veel erger vind, is dat deze eenheden alleen in actie komen als een buitenlandse instantie er om vraagt. Dus er zitten hier terroristen waarvan onze eigen politie en veiligheidsdiensten niks van weet. De info moet uit het buitenland komen en dan doen ze er nog weinig mee.
Zorgwekkend dus.

Graaf van Egmont | 01-04-16 | 12:30

Waar vind je in Nederland 50 man die met een geweer kunnen en willen schieten én geen veiligheidsrisico vormen wegens dubbel paspoort, verdovende middelen of gokken? We kunnen beter wat Afrikaner boeren inhuren.

Guido | 01-04-16 | 12:30

*Ahem* door een kleinere hoeveelheid mensen hetzelfde werk. Of meer werk met dezelfde hoeveelheid mensen..

de_tyvus | 01-04-16 | 12:16

Volgens mij weet ik al precies hoe dit opgelost gaat worden..
McKinsey inhuren, die gaan met stopwatches bij de werknemers staan. Concluderen dat in die 18 uur ze zeker 3 'leegloopuren' hebben (lunch etc.) Dat er 20% dubbel werk gedaan wordt, dus dat 'stroomlijnen' en 'herinrichten' ervoor zorgt dat hetzelfde werk gedaan kan worden door dezelfde hoeveelheid mensen. De 'overbodig' geworden werknemers worden hiermee ingedeeld in een nieuwe functie, waarvoor wel 3 managers aangenomen moeten worden.
En tadaa! bezettingsprobleem opgelost, 3 man met vervroegd pensioen en niet zo zeuren allemaal want op papier klopt het gewoon!

de_tyvus | 01-04-16 | 12:13

@loze stijl
Wat zou de lange dunne man ervan vinden dat jij dit hier deelt?
Clint Eastwood is hier vast niet blij mee;)

Ongeblustekalk | 01-04-16 | 12:08

Politiek gaat allang niet meer over het belang van het land of volk, alles is in het belang van de vertegenwoordigers zelf of de lobbyisten en de Eu.

De huidige linkse VVD politiek is het grootste gevaar voor ons land en zijn volk, we stonden erbij en keken ernaar en we vinden het goed, totdat je kind, vrouw of familie wordt opgeblazen als popcorn.

Er is wel geld voor de EU of banken maar geen duppie voor de veiligheid van de Nederlander. Diezelfde Nederlander mag wel het geld opbrengen "lees belasting” om de manschappen van de EU te vervoeren in een Mercedes Benz met chauffeur in maatpak.

Is zie totaal geen reden om in opstand te komen en de huidige elite met pek en veren uit ons land te gooien, u wel?

Rest In Privacy | 01-04-16 | 12:05

Ach een beetje OVG'en kan het leger ook wel. Oh wacht, dat hebben we ook al wegbezuinigd. Tijd voor verandering, ontwikkelingsonzin opheffen (is toch alleen maar corrupte leiders spekken) en investeren in iets wat echt wat oplevert. En vergeet niet: soms moet je slopen voordat je opnieuw kan bouwen...

kolonel bromsnor | 01-04-16 | 12:04

"Signalen over tekorten aan middelen worden niet herkend. Het geld is niet verdwenen. Er zijn al middelen aangeschaft en ook is geld besteed aan overuren en het werven van nieuwe mensen. Kortom, het geld voor 2015 is besteed en voor de komende jaren wordt het gereserveerde geld besteed aan het werven van nieuw personeel. "

"wordt niet herkend": een struisvogel met kop int t zand herkent niets.

"er zijn middelen aangeschaft": er is 1 bonnetje voor het stoppen van een oude balaclava; of nou vooruit: 'aangeschaft' is er 1 nieuwe...

"het geld voor 2015 is besteed" : het is op, en of het aan corruptie, dure externen of een nieuw logo ergens in de brede organisatie is besteed weten we niet meer.

"voor de komende jaren wordt het gereserveerde geld besteed" : potverdrie, we zijn betrapt, maar er is uit de verre budgetten van 2017/2018 vast nog wel iets over voor een personeelsadvertentie...?

Hemmenaar7 | 01-04-16 | 11:57

Ik dacht altijd dat het het wel waard was om belasting te betalen. Een goede overheid is duur, maar dan krijg je ook wat. Hopelijk mag ik Zwitserland nog in, want hier in Nederland lijkt het nergens meer op.

Doper | 01-04-16 | 11:53

Wij worden "geregeerd" door een stelletje naïeve amateurs en dat is zeer zorgelijk.

Er moet veel meer in defensie, geheime diensten, anti-terreureenheden en politie geïnvesteerd worden. Want onze domme politici hebben de vijandige islam geïmporteerd en dat was vragen om ernstige ellende, nu moeten wij dus veel geld in veiligheidsdiensten investeren.

Actie/Reactie heet dat, het hoort ook bij natoer, doe je domme dingen, dan krijg je er vroeg of laat ellende voor terug. Decennia lang zijn wij dom bezig hier vooral in West-Europa, wij nu en later de komende generaties moeten dus de dure rekening van al die domheid betalen. Triest.

Wonderful-Life | 01-04-16 | 11:51

Diensten van 18 uur, poe poe, dan zullen ze wel hun hoop terroristen opgepakt hebben, schat een stuk of 1.
Uw Verzekeringsadvis | 01-04-16 | 11:23

Ga er maar van uit dat die 18 uur niet alleen bestaat uit het daadwerkelijk oppakken van de doelgroep maar onderschat de voorbereiding, schiettraining, sporttraining en uiteraard de beschikbaarheid niet.
Waar een gemiddelde verzekeringsadviseur zich misschien om stipt 16:00 op de vrijmibo stort zijn de mannen van de DSI echt nog aan het werk, hebben doorgaans moeite met het ook thuis leuk houden van de relatie en het gezinsleven en dat voor een salaris dat misschien niet eens onaardig lijkt maar voor een groot deel bestaat uit toeslagen die niet meetellen in de pensioenopbouw en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen.

loze stijl | 01-04-16 | 11:50

Ik zoek nog werk. Waar kan ik solliciteren ?
Ik ben 50+ en zeer geschikt.

Der Wilbert | 01-04-16 | 11:49

Even een paar factoren op een rijtje:

- De totaal doorgeschoten feminisering van de samenleving;
- De gebroken geweertjes-mentaliteit van links;
- Het nog steeds doorvretende na-ijleffect van de bloemetjestijd van de jaren '60 en '70;
- De diepe slaap waarin de Nederlandse samenleving (inclusief al haar overheden en instituties) zich bevindt als gevolg van de bedwelmende werking van de linksdraaiende marinade waarin deze samenleving al 45 jaar ligt ondergedompeld.

Ziedaar de oorzaken van het feit dat deze samenleving haar weerbaarheid heeft verloren.

Mijn suggestie: het ministerie van ontwikkelingssamenwerking opheffen, Lilianne Ploumen wegpromoveren als moeder-overste van een katholieke missiepost in Somalië, en de vier miljard Nederlands belastinggeld die ter compensatie van het collectieve links-christelijke schuldcomplex, jaarlijks gedumpt wordt in de meest obscure hellegaten van de Derde Wereld, onmiddellijk inzetten voor de broodnodige restauratie van politie, justitie, veiligheidsdiensten en leger.

Opdat we als onderdeel van de westerse samenleving weer een nieuw zelfbewustzijn kunnen opbouwen en een ijzeren vuist kunnen maken tegen elk achterlijk geloof (inclusief dat van de linkse kerk) dat uit is op onze vernietiging.

Overigens ben ik van mening dat de islam verboden moet worden.

Peter Emile | 01-04-16 | 11:46

Het lijkt hier België wel. Hun politie moest ook helmen en kogelwerende vesten lenen bij de Fransen voor de opruiming van een jihadnest in Verviers.
En bij de inval in een jihadnest in Brussel/Vorst leenden ze bij de Fransen zelfs agentes, waarvan er dan ook ééntje als kogelvangster dienst deed.
Ja, het gaat wel goed in de Benelux.

bruin kikkertje | 01-04-16 | 11:41

Het beleid van Ard met zijn roze trillende bigwangentjes, is overeenkomtig als bedorven Steur, het blijft maar geuren en meurre daarom op z'n Hollands gezegd op pleurren. Zelfs Erdogan wijst erop dat Nederland niet weet wat Jihadisten zijn. Evenzo is in België recent op de Nederlandse Ambassade de verbindingsofficier wegbezuinigd onder de VVD is Nederland er onveiliger op geworden. Nu roept Rutte dat er meer geld voor veiligheid moet komen. Nadat het kalf al verdronken is.

Goedverdoemme | 01-04-16 | 11:40

Diensten van 18 uur, poe poe, dan zullen ze wel hun hoop terroristen opgepakt hebben, schat een stuk of 1.

Uw Verzekeringsadvis | 01-04-16 | 11:23

Oplossing: Sluit een paar bejaardentehuizen, verhoog eigen risico en extra accijns op benzine, Tabak en alcohol.

Wasbakplasser | 01-04-16 | 11:14

@Piet Karbiet | 01-04-16 | 10:23
Nou zouden ze eigenlijk gewoon eens openbaar moeten maken hoeveel procent zo'n man belasting betaalt. Wedden dat dat via allerlei constructies minimaal is www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article... dat is het probleem, ze zijn zelf hoogstwaarschijnlijk corrupt of wekken in ieder geval zeer die schijn.

Watching the Wheels | 01-04-16 | 11:13

Zou trouwens best kunnen dat Van der Steur uiteindelijk ook een terroristische actie blijkt te zijn.

Watching the Wheels | 01-04-16 | 11:09

@MR Dgie | 01-04-16 | 10:48
Dat is nog niet eens erg (die hoge salarissen) als ze belasting zouden betalen, maar die zielepoten zoals Opstelten hebben op hun oude dag nog een hypotheek van meer dan een miljoen voor optimale HRA en dat is dan nog het meest positieve scenario.

Watching the Wheels | 01-04-16 | 11:09

de ministeries

Pieter Breydel | 01-04-16 | 10:56

Zolang de leiding op de verantwoordelijke ministerie en in de politieleiding zelf in handen is van polcor-wegkijkers zal je dit blijven houden. Dan krijg je dat tegen de eigen bevoking bij een anti-isis-demonstratie wel wordt opgetreden:
www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/.... Geen vrijheid van meningsuiting en geen toestemming voor demonstratie. Nee want eigen volk en die zijn slecht.

Maar bij een pro-isis demo natuurlijk niet, want vrijheid van meningsuiting en vrijheid demonstratie: www.telegraaf.nl/binnenland/22818618/_.... Ja, want zielige minderheid met exotisch stoere religie.

Pieter Breydel | 01-04-16 | 10:56

En nu ook nog een oorvijg van Erdogan !Nederland snapt helemaal niets van Jihad bestrijding. Pats! Auw die kwam aan. Rutte toch te weinig thee gedronken met Erdogan.

Lichtstadfan | 01-04-16 | 10:52

B.Lazerd | 01-04-16 | 10:13
Ah, u trapt in de propaganda van linkse volidioten? Er is geen enkele aanleidng een invasive of aanval van de Russen te verwachten. Omgekeer hebben zij op basis van feiten uit zowel verleden als heden meer reden bevreesd te zijn voor ons...

BlowingBubbles | 01-04-16 | 10:51

VVD = bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. (Behalve op topsalarissen)

MR Dgie | 01-04-16 | 10:48

Zolang er nog drie agenten op een retweetende yoga-leraar afgestuurd kunnen worden maak je mij niet wijs dat er te weinig geld bij politie en veiligheidsdiensten is.

batvoca2 | 01-04-16 | 10:45

Over knotsgek gesproken :deze malloot( VK :"Sijbren de Jong is expert op het gebied van de betrekkingen tussen de EU en landen behorende bij de voormalige Sovjet-Unie. Hij is werkzaam als strategisch analist bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en als docent aan de Universiteit Leiden)" mag in de Volkskrant vertellen hoe dwaas de nee-stemmers zijn.
Maar geen woord over de militaire intenties uiteraard. Hij kan kennelijk wel googelen want raadt de lezer aan : " Wanneer u even googelt op de websites van RT (het voormalige Russia Today) of Spoetnik Nieuws, dan zult u
... bla bla bla)
Zeg malloot, als jij nu even "associatieverdrag" en " art. 10" googelt, dan ben je helemaal bij.
www.volkskrant.nl/opinie/geenpeil-rede...

daytripper | 01-04-16 | 10:45

@Sjors W, betekent denk ik niet dat ze persé 18 uur ergens mee bezig zijn maar dat ze 18 uur per dag in actie moeten kunnen komen. Dat is vrij onmenselijk dan hou je geen eigen leven meer over

Bokito ergo sum | 01-04-16 | 10:43

Enige (oeroude) gegevens:
1)Geen geld, geen Zwitsers.
2)Geld kan je maar één keer uitgeven.
3)Daar denken socialisten heel anders over.
4)Socialisten (dromen)denken vaak na over andermans geld.
5)Dat doet Brussel en Den Haag ook.
6)Kortom Brussel en Den Haag zijn dus socialistisch.
7)De zich liberaal noemende VVD-'er Minister President Rutte spreekt ook hier weer niet de waarheid. In wezen is hij een socialist.
8)Het Socialisme heeft de mensheid beslist niet socialer gemaakt.
Daarom gaat deze vrije denker op 6 april stemmen en wel "TEUGEN". Gaat u ook? Mooi!

Een vrije paling | 01-04-16 | 10:42

Anti-terreurpolitie onderbezet, politie onderbezet, leger onderbezet. Wie is er tegenwoordig niet onderbezet in dit door de "veiligheidspartij"-VVD bestuurd land?
De zieligheidsindustrie, de ontwikkelingssamenwerkingindustrie en uiteraard Brussel.

Ikhebeenvraag | 01-04-16 | 10:42

Als ze het geld wat ze nu investeren om de automobilist op iedere vierkante meter te kunnen monitoren eens stopten in herkenningssystemen bij grenscontroles (en bijvoorbeeld ook een CT scanner om in vrachtwagens te kijken) zouden ze die lui er zo tussenuit gepikt worden.
Of zet maar een hek om heel NL en dan bij de grensovergangen biometrische verificatie alvorens de poort/sluis opent en je wel al dan niet door mag het land in

Mastermattie | 01-04-16 | 10:41

bodemloos | 01-04-16 | 10:37
of in een cursus voor leidinggevenden in verband met de betere integratie van allochtone LGBHT'ers.

Glasgow Argus | 01-04-16 | 10:39

Van der Steur zou 20 tot 30 miljoen euro hebben gereserveerd voor de DSI, maar volgens de bronnen is dit niet geïnvesteerd en is het volstrekt onduidelijk waar al dit geld is gebleven.
.
Dat verdwenen geld is gestoken in de aanschaf van onzichtbare drones. Vast wel

bodemloos | 01-04-16 | 10:37

Ik heb gehoord dat er meer managers dan agenten zijn en die managers zijn nu aan het vergaderen hoe veilig Nederland is.

Dutch_Holland | 01-04-16 | 10:36

Tuurlijk schatjes, 18 uur per dag, structureel. Ambtenaren.. 18 uur per dag. Als je dan liegt, lieg geloofwaardig. Mijn dubbel-D fotomodel vriendin in Canada die echt bestaat - echt waar - vindt dat ook. Als ze binnenvallen om een Mohammed B zijn huis uit te sleuren, dan maken ze wellicht 18 uur per dag. Lijkt me dat er dan niet 1 is die naar huis wil.

Het zijn gewoon agenten, en agenten moet je hun zin nooit geven, want die willen altijd meer, meer, meer. Meer bevoegdheden, minder burgervrijheid, meer regels, minder plichten. Terreur is de mantel die ze gebruiken, en ze kunnen er nooit over praten, want ze 'willen de veiligheid niet in gevaar brengen'. Doen ze al. Ik zie in het aantreden van die nieuwe opperbevelhebber ook een politiek argument om nu met dit te komen.

Tuurlijk moeten er genoeg mensen op deze dienst rondlopen en tuurlijk moeten die over meer beschikken dan een simpel dienstpistooltje, maar laten we dit soort berichten alsjeblieft geweldig wantrouwen.

Sjors W. | 01-04-16 | 10:36

Carlitros | 01-04-16 | 10:33 Ze staan het dus gewoon toe, dat dit zo kan bestaan!? Feitelijk ben je dan als overheid gewoon medeschuldig ! Moord door schuld !

Betweetert | 01-04-16 | 10:35

@ Bokito ergo sum heeft gelijk.
Dat zou helaas de enige manier zijn om hen wakker te schudden uit hun sprookjes slaap.

edelweiss | 01-04-16 | 10:35

Voor de niet sneller rekenaar; 5 miljard is 5 duizend x 1 miljoen euro !!!! Zo plop weg, in het putje..... zie je niets van terug!

Betweetert | 01-04-16 | 10:33

1400 jihadisten terug naar Europa en onze speciale politie ligt op apegapen. Voor onze Ardje geen probleem, die trekt gewoon de ophaalbrug van z'n kasteel op.

FrankVeer | 01-04-16 | 10:30

Ze kunnen nog geen plofkip uit ukranië tegen houden, laat staan een knalzak uit ISsië. Het maakt ook niet uit hoeveel empirialistische credieten ze er tegen aan smijten. Incompetentie is hier het sleutelwoord en de ongenoemde deler is uiteraard de islam.

tattooboer | 01-04-16 | 10:29

Oeh, echt waar?! En met 20 tot 30 miljoen euro maken we dit land een stuk veiliger? Moeilijk, moeilijk.... Oh, wacht daar is weer een rekening van de EU, 5 miljard dit keer, de zoveelste. Even snel betalen.... zucht.

Betweetert | 01-04-16 | 10:28

Gaat lekker zo.
De terreurpolitie loopt op haar tandvlees.
Bij het leger roepen ze 'pangpang!' en 'vroemvroem!'.
En wij mogen wapperen met de grondwet en gooien met onze klompen.
Tot zover onze terreurbestrijding.

Schietmijmaarlek | 01-04-16 | 10:27

@ Bokito ergo sum

Ik ben het stiekum met je eens. Wellicht dat NL dan eens wakker wordt.

halfvolle glas | 01-04-16 | 10:27

Pang pang roepen dan maar?

halfvolle glas | 01-04-16 | 10:25

Laat er gewoon maar een aanslag komen, en ja dat meen ik

Bokito ergo sum | 01-04-16 | 10:25

Gelukkig verdient Bernard Welten (PvdA) voor zijn puike adviezen aan de korpsleiding 617.038,80 gulden per jaar.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4232772/2016/01/27/Politietop-verdient-goudgeld.dhtml
Die kan straks tevreden van een riant pensioen op Belize gaan wonen.

Piet Karbiet | 01-04-16 | 10:23

dit heeft niet zoveel te maken met bezuinigingswaanzin maar wel met het wanproduct nationale politie.
de politie moet weer terug naar binnenlandse zaken en weg bij het ministerie van vuiligheid.
de centralisatie van de politie heeft een kaste van mandarijnen zoals welten een inkomen van jewelste opgeleverd, terwijl de output van de organisatie tot een absoluut nulpunt is gereduceerd.
de politie is de grootste werkgever van nederland en heeft 60.000 fte die alleen nog maar op straat te zien zijn wanneer ze achter een struik liggen te flitsen of tijdens hun eigen woon- werkverkeer.
nationale politie is een statusproject geworden dat past in het rijtje hogesnelheidslijn, betuwelijn, p2000. een grote fok-op.
de politisering van de politie en de verambtelijking van de leiding van het korps hebben ertoe geleid dat de prioriteit is verschoven van politiezorg naar zorg om de politieke correctheid. policor is het grootste goed voor de leiding en alles wat daaraan knabbelt is verkeerd.
de politie moet uit de gigantische hoofdkantoren terug naar bureaus in de buurt. uiteraard heb je landelijke teams nodig voor grootschalige criminaliteitsbestrijding enzovoorts. maar veiligheid begint bij handhaving. op straat.

Glasgow Argus | 01-04-16 | 10:23

misschien dat die kasteel heer dit ook even kan uitleggen, als hij het antwoord paraat heeft tenminste
en ik hoop dat de teams van defensie het beter voor elkaar hebben

janneman1977 | 01-04-16 | 10:22

Geeft niks. Als we straks wat meer gewend zijn aan de merites van de participatiemaatschappij, dan heeft iedere niet-terroristen-buurt z'n eigen DSI en de overigen de shariapolitie..

Rest In Privacy | 01-04-16 | 10:20

Als ze nu al diensten van 18 uur draaien, gaan ze het nog lekker hebben de komende tijd. Dit soort diensten zouden in deze tijd gewoon een praktisch ongelimiteerd budget moeten hebben. Die paar miljoen waar het over gaat is een fooi. De prioriteiten in dit land...

Reynaerde | 01-04-16 | 10:19

Met andere woorden ze willen gewoon een ordinaire opslag,geld per maand erbij.
Trouwens die hele anti terreur politie kunnen ze beter helemaal opheffen,ze mogen toch niets doen,en als ze iets doen lopen daders zo weer vrij rond.
En als anti terreur ook telt voor overlast gevende allochtonen zoals met de ramadan dat ze de hele nacht leven terwijl ik wil slapen ja dan komen ze inderdaad geld en manschappen tekort,want als je dan belt komt er nooit iemand.

janmetdepet | 01-04-16 | 10:19

Te gek voor woorden dat er eerst tientallen mensen opgeblazen moeten worden voordat er extra geld komt voor anti-terreur én er een keer een excel-lijst met name over en weer gemaild wordt.

de Voorzittert | 01-04-16 | 10:18

Denk dat ze Wilders niet goed begrepen hebben toen hij zei; minder..... minder.... minder.

B.Lazerd | 01-04-16 | 10:16

Mocht er dan een terroristische aanslag in Nederland plaatsvinden, dan kan men zeggen: "zie je wel, te weinig geld naar ons anti-terreurclubje". Zodat de aandacht wordt afgeleid van het werkelijke probleem: "zie je wel, te veel massa immigratie vanuit het westen hatende culturen".

jemagookniksmeer | 01-04-16 | 10:16

@Eduardo- | 01-04-16 | 10:01
De grootste 1 aprilgrap heet Mark Rutte & z'n zootje ongeregeld en duurt helaas ook langer dan één dag.

Mastermattie | 01-04-16 | 10:15

Gelukkig kunnen terreurverdachten tegenwoordig worden bestraft bij zowel De rijdende rechter ALS Meester Visser doet uitspraak.

Teen | 01-04-16 | 10:13

Ik had ergens gezien dat vanwege het te kort bij defensie
op tanks, Nederland Duitse tanks deelt. Nou nog effe afspreken met Poetin wanneer hij aanvalt.

B.Lazerd | 01-04-16 | 10:13

Tijd om onszelf te verdedigen. De tijd dat je je veiligheid aan de overheid overliet is voorbij. Nee, niet meteen gaan roepen dat we onszelf mogen wapenen met schietdingen, maar volgens mij zijn we wel in staat om een beetje op te letten en een inbreker met een knuppel uit te schakelen zonder daarvoor aangeklaagd te worden.

Ridocar | 01-04-16 | 10:12

En voor wie is dit nieuws?
De overheid bezuinigt al decennia lang op de kerntaken om twee derde van de totale rijksbegroting uit te kunnen geven aan verkwisting in de zorg en de sociale zekerheid.

Voor wie oprecht geschokt is: de inlichtingendiensten, het buitenlandse postennetwerk en defensie zijn de afgelopen jaren ook al volledig gesloopt. Dit bericht betreft dus maar het topje van de ijsberg als het gaat om de totale uitholling van onze veiligheid.

Chiant | 01-04-16 | 10:12

Er is geen geld voor:
.
Terreurbestrijding
Thuiszorg
Defensie
etc.
.
Er is wel geld voor:
.
EU
Asieleisers
etc.
.
De belastingslaaf hoest haar zuur verdiende centen op en de boven ons gestelden flikkeren het met het grootste gemak over de balk richting zaken waar de meesten absoluut op tegen zijn.
In 2017 krijgen we de kans om dat zootje ongeregeld de keien op te trappen.... kan niet wachten!

Fatwabuster | 01-04-16 | 10:10

Alles wat van belang is is kapot bezuinigd in dit land.

sokkenpluisje | 01-04-16 | 10:09

20 a 30 miljoen kwijt ? Snel een bonnetje zoeken !

B.Lazerd | 01-04-16 | 10:09

Dit krijg je door die bezuinigingswaanzin.

Anoguurder | 01-04-16 | 10:07

van de religie van de vrede is toch geen gevaar te duchten, zolang je aan al hun eisen voldoet

d' 8hØker | 01-04-16 | 10:07

Ik weet het niet meer maar het lijkt er op dat de overheid er werkelijk alles aan doet om dit land in de afgrond te duwen. Of ben ik nou gek!?1

Aristotalloss | 01-04-16 | 10:05

De politiek heeft bloed aan hun handen. Nu al. Geef die jongens verdomme 500 miljoen euro per jaar erbij. We geven 78 miljard per jaar aan uitkeringen uit.

de Voorzittert | 01-04-16 | 10:04

Het enige waar de ambtenaren van de DSI zich zorgen over maken, is verdeling van de buit.
En daarom maar zoveel mogelijk naar zich toe proberen te trekken, net als iedere ambtelijke instantie in Nederland. Uiteraard met goedkope bangmakerij.
Maar het maakt niet uit hoeveel geld je erheen smijt, ze zullen alleen maar effectief ingezet kunnen worden als het tegen de eigen burgers is.
En wellicht dat we dat nog wel eens mee gaan maken.

jemagookniksmeer | 01-04-16 | 10:04

volkomen logisch dat het er zo aan toe gaat. met het haagse tuig dat de nederlandse politiek gekaapt heeft hebben we helemaal geen dreiging van buitenaf nodig.

netniet | 01-04-16 | 10:03

Wat kostte ook alweer 30 miljoen euro? :P

Escovanity | 01-04-16 | 10:03

Zijn er dan terroristen in Nederland?

Maaiveld | 01-04-16 | 10:01

Twee trieste berichten deze morgen GS. Is er een 1 april grap bij of is het ECHT zo triest gesteld met dit land?

Eduardo- | 01-04-16 | 10:01

Laten we wel wezen, het is maar plisie. Zelfde verhaaltje overal daar volgens mij.
Mijn hoop is dat M-Squadron wat meer voorsteld.

mennie | 01-04-16 | 10:01

Pang Pang

Vanzelluf | 01-04-16 | 09:58

Dit is wel duidelijk geworden in het debat,
exit van de steur!!

WhaTsHenneping | 01-04-16 | 09:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl