Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gesprek op Niveau: Jan Roos en Wim van Rooy

Wekelijks elke week op de doordeweekse donderdagavond. De nietsontziende interviewrubriek Gesprek op Niveau. Jan Roos praat 1 op 1, oog in oog én op locatie in ons schitterende Nederland Vlaanderen met een actuele gast uit het nieuws, de media en de opinies. Deze week: Wim van Rooy. Schrijver, filosoof, licentiaat Germaanse Filologie, Zoon van '68 en auteur van het tamelijk onbesproken boek "Waarover men niet spreekt", waarin Van Rooy afrekent met policor multicult, de EU en de opgelegde schotelsamenleving. Deze extraspeciale GoN duurt liefst 40 minuten, dus haal ff bier en chips. PS: die dingen in die kasten achter Van Rooy, dat zijn boeken.

Reaguursels

Inloggen

Bolder | 26-03-16 | 16:58
-
Gegeven de demografische ontwikkeling is het zeer wel mogelijk dat er in de toekomst achter elkaar momenten komen dat Islamwoordvoerders zeggen: “Wij zijn met meer.” time.com/3670892/muslims-europe-map/ (Moslimvrouwen krijgen voortdurend meer kinderen dan niet-islamitische vrouwen.)
-
Wat gebeurt er als de aantallen moslims steeds maar toenemen? www.examiner.com/article/as-muslim-pop... (Hoe meer moslims hoe meer overlast, intimidatie, criminaliteit, terreur, genocide.)
-
Is men bereid het woord ‘islam’ uit te spreken als het gaat over de mogelijke oorzaak achter alle islamitische terreur? www.youtube.com/watch?v=XdkRAz5Iqxg (Wim van Rooy: “De politieke correctheid verzekert ons: ‘Wat u ziet dat ziet u niet’.”)
-
Als de premier nu zegt: ‘Wij zijn visieloos, geschift en suïcidaal’, dan komt dat dichter bij de werkelijkheid.

notamused | 26-03-16 | 18:37

Wat zou Rutte nou bedoelen met "wij zijn met meer"?
Zou hij dit uitstekende interview ook hebben gezien, of weet hij soms meer en heeft hij een geheim plan !?
Heeft hij een visie om de Islam=Terreur ideologie aan te pakken ?
Of bedoelt hij dat we al onder de Sharia leven ?
Of bedoelt hij dat zieners als Wim van Rooy het zwijgen moet worden opgelegd?
Trouwens diep treurig en beschamend dat nou uitgerekend Thijs van den Brink van de EO het interview met deze ziener heeft afgezegd....
Het loopt ook bij Thijs dun door broek, waarschijnlijk.
Gelukkig is daar Jan Roos om ons -het plebs- op de hoogte te brengen.

Bolder | 26-03-16 | 16:58

Goed gesprek, maar de enige echte oplossing die naar voren komt uit dit gesprek doch ook door beide heren niet uitgesproken durft te worden is de oplossing van de complete omwenteling.
Dan hebben we het toch over een staatsgreep of een revolutie, ik bedoel tegen de tijd dat we dezelfde maatregelen binnen een parlementaire democratie hebben bereikt zijn we al verloren.
De vraag is of jan met de pet het offer van het in beperken van ook zijn vrijheden zal willen brengen.
Daar zit denk ik een groot probleem... want als de grondwet op bepaalde punten veranderd wordt zullen ook vrijheden van het "gewone volk " worden ingeperkt... maar bij een echte omwetenling door middel van een staatsgreep heeft de gewone man niets te willen, ik vraag me toch sterk af of dit in Nederland tot de mogelijk is....

domenikos | 26-03-16 | 12:56

LouiseB | 26-03-16 | 01:30
Het verschil in respons op de islam is inderdaad opvallend. De Oostbloklanden hebben ervaring met totalitarisme vers in het geheugen, zoals zij veelal ook zeer onplezierige ervaring met islam in hetgeheugen hebben. En zij zien dit terug in de EU, in de politieke correctheid en in de islam die andermaal probeert Europa te veroveren. Evenwel in het Westen, in al die landen waar zich nu uitgebreide islamitische Parallelgeselschaften ontwikkelen, daar lijkt men niet in staat en/of niet bereid om in de islam enig gevaar te ontdekken. Wat volgens mij te maken heeft met een synergie van EU-waan (immigratie ter vermindering van nationalisme), ondernemersbelangen (goedkope arbeid, olie), linkse kerk belangen (electoraat, zorgsector), oikofobie (het westen is het kwaad), cultuurrelativisme (alle cultuur behalve die van het westen is te respecteren), ook arrogantie (problemen? we zijn sterk zat), nihilisme (na mij de zondvloed), enzovoort. Het grootste gevaar steekt volgens mij in een onderschatting van het probleem plus een te geringe bereidheid om er werkelijk iets aan te doen.
rmstock | 26-03-16 | 05:56
Viva Bill Warner!

notamused | 26-03-16 | 09:44

Een interessant gesprek waar opnieuw duidelijk wordt hoe preventief door de media, met grote kijkcijfers, de kat uit de boom wordt gekeken, om een verhelderend betoog over de ware aard van de Islam voor het grote publiek te omzeilen. Geert Wilders maakte zelf ooit de film Fitna, maar vanwege de vele waarschuwingen uit diezelfde media heb ik die nooit bekeken. De echte waarschuwing kwam deze week natuurlijk vanuit Brussel. In 2015 was er in de VS een terreur aanslag in Chattanooga en.wikipedia.org/wiki/2015_Chattanoog... "[ ... ] Abdulazeez earned an engineering degree from the University of Tennessee at Chattanooga in 2012 and learned to manage electrical power systems as an intern with the Tennessee Valley Authority.[41] On May 20, 2013, he began working as an engineer at the Perry Nuclear Generating Station in North Perry, Ohio, but was let go ten days later after failing a drug test.[42][43] [ ... ]" (Deze man [Abdulazeez] bleek dus door de autoriteiten aldaar ingehuurd als operator voor een nucleaire centrale ) In de wereld van de geheime dienst gaat het gevleugelde gezegde, once CIA always CIA, oftewel ontslag nemen bestaat niet. Of het voor de Islam ook van toepassing is, is niet meteen duidelijk. Kan men zich Westers voordoen maar toch altijd Moslim blijven ? Ondanks al z'n studie en diploma's valt Abdulazeez terug in standje Moslim extremisme toen hij werd ontslagen. Hoe kan dat ? Een voormalig natuur- en scheikunde professor aan de Universiteit van Tennessee, Dr. Bill Warner, heeft sinds 911 z'n capaciteiten gewijd aan een studie over Islam, de verborgen geschiedenis van de Islam en hoe Islam tegenwoordig essentiële onderdelen van de Amerikaanse maatschappij heeft geïnfiltreerd zelfs tot aan het hoofdkwartier van de FBI en aldaar van invloed is op het dagelijkse beleid en agenda. Iets wat ikzelf ook aan den lijve heb ervaren. De eerste video gaat over de islam en recente ontwikkelingen in Europa aangaande de vluchtelingen crisis, de tweede gaat over hoe de zeer gewelddadige geschiedenis verborgen werd gehouden in onze Westerse wereld : www.youtube.com/watch?v=cmyGC96ClcE www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y . Een interessante waarneming vanuit de geschiedschrijving over de Vrijmetselarij is dat Grootmeester en 33e graad Vrijmetselaar Albert Pike ooit eens heeft voorspeld dat er drie Wereld Oorlogen zouden komen voordat het beoogde doel van een Nieuwe Wereld orde zou worden bereikt, waar bij de derde en laatste wereldoorlog de Moslims tegen het Christendom en vrije Westen zouden vechten. Wat veel mensen niet weten is dat het diezelfde Vrijmetselaars zijn geweest die de zeer gewelddadige geschiedenis en talloze oorlogen van de Islam sinds de 9de eeuw tegen het Westen zeer nauwgezet verborgen hebben gehouden voor de Westerse geschiedschrijving. De voorspelling van Albert Pike was ook eigenlijk geen voorspelling maar blijkt een listig plan te zijn wat behoorlijk logisch in elkaar zit.

rmstock | 26-03-16 | 05:56

Geweldig gesprek!!! Ik heb 20 jaar met Moslims van alle leeftijden, rangen en standen gewerkt. Ik ben me in die religie gaan verdiepen en ben tot dezelfde conclusie gekomen als deze heren. Het probleem in West Europa is ook, dat tijdens het al 70 jaar oorlogvrij zijn, al die kaarsjes en bloemen leggende, stille tochten houdende,voor vrede krijtende en knuffelende mensen, het besef zijn kwijtgeraakt dat WIJ iets bijzonders,zeer waardevols hebben, dat verdedigd moet worden. Namelijk: Onze manier van leven, onze vrijheid. Omdat te bereiken hebben vanaf de 18e eeuw mensen hun nek uitgestoken,zijn in de gevangenis gegooid,werden gemarteld en gedood.De Oost Europese landen hebben een geheel andere achtergrond en reageren dan ook opvallend anders.Zij hebben duidelijk nog wel het besef iets belangrijks te verdedigen te hebben.

LouiseB | 26-03-16 | 01:30

@Doper | 25-03-16 | 20:02
Op primetime is alle voorgekauwde kletskoek voor de in slaap gesuste babyboomer die het leven nog even fijn moet kunnen afsluiten te vinden, terwijl echte waarheden met de nodige actuele relevantie ergens in een subcultuur na 0:00 worden weggestopt. Over erfzonde gesproken.

Slogra | 25-03-16 | 21:28

Sorry voor de dubbele post. kreeg errormelding.

B. Randnetel | 25-03-16 | 19:36

Mooi interview. In 40 minuten tijd vertelt hij eigenlijk alles wat ook in zijn boek staat, alleen heeft het me wel een paar weken gekost om dat helemaal te lezen. Ik raakte niet uitgestreept om alle passages aan te merken die me diep raakten of nieuwe inzichten gaven.
Heel jammer dat deze man niet meer gehoord wordt.

B. Randnetel | 25-03-16 | 19:35

Mooi interview. In 40 minuten tijd vertelt hij eigenlijk alles wat ook in zijn boek staat, alleen heeft het me wel een paar weken gekost om dat helemaal te lezen. Ik raakte niet uitgestreept om alle passages aan te merken die me diep raakten of nieuwe inzichten gaven.
Heel jammer dat deze man niet meer gehoord wordt.

B. Randnetel | 25-03-16 | 19:35

Prima interview. Vindt zijn boek trouwens ook uitstekend, kan het iedereen aanraden. Maar het volgende valt me wel op. We zijn dan wel op Geenstijl maar de reacties worden steeds betrokkener en steeds inhoudelijker. De enige manier om toekomstig onheil en een burgeroorlog te voorkomen is om maatregelen te nemen die tot voor kort ondenkbaar waren (ook bij mij). Te beginnen met het sluiten van Islamitische gebedshuizen en Islamitische scholen. De Islam moet gewoon simpelweg verboden worden. En er moet hard opgetreden worden tegen alle onwenselijke uitwassen.

politiekincorrect | 25-03-16 | 19:09

Mijn complimenten, een heel goed interview!
Er zijn dus toch nog Belgen die het haarfijn kunnen verwoorden. Toch ben ik iets minder pessimistisch als v Rooy. Er zijn teveel Nederlanders die de islam overheersing niet zien zitten. Niet voor niets is de PVV de grootste. Het omslagpunt komt met de volgende bominslagen in Amsterdam, Den Haag en het vollopen van de Flevopolder. Of andere targets. Rutte en zijn maffe open samenleving met paashaasjes die chocolade eieren komen brengen zal nooit de jihadist daarin herkennen en daar de islam aan linken. Die man is een volslagen amateur zonder enige realiteitszin. Hij babbelt alleen zo leuk dat sommige goedgelovige goedmensen er in geloven. Dus die moet weg met alle andere de boel bij elkaar houden pantoffelhelden. Alleen een totaal andere overheid met andere bestuurders die de islam zien zoals het is. Een anti democratische doodscultuur. Zal de betonrot in onze samenleving aan durven pakken. Daar zullen ook andere wetten voor gemaakt moeten worden en andere verdragen. Zoals nu gaat het hem niet worden.
De islam valt NIET onder godsdienstvrijheid. laten we daar mee beginnen om de boel uit te mesten.

dijkbewaker | 25-03-16 | 17:22

Volgens mij moet bij alle islamkritiek wel steeds bedacht worden dat islamkritiek ontstaat vanuit het idee dat de islam een bedreiging vormt voor de liberaal democratische, op wetenschap en mensenrechten georiënteerde, in beginsel ruimdenkende en tolerante, moderne, westerse en open samenleving. De islam daarentegen vertegenwoordigt een absolutistische, gesloten, repressieve, 7e-eeuwse, irrationele, mensvijandige, totalitaire, criminele en genocidale bestaansvorm, die parasiteert op andere cultuur en die daarmee die andere cultuur stap voor stap afbreekt en islamiseert. Het is vervolgens die westerse cultuur die een veel betere kwaliteit van bestaan geeft dan de islamitische, zoals dit blijkt in bijvoorbeeld de Human Development Index, de Social Progress Index en de Good Country Index en nog zeer veel ander onderzoek. Waarmee die westerse cultuur het volste recht heeft om zich te verdedigen tegen beslissingen en gedrag (Wir schaffen das, open grenzen, de wereld is van iedereen, eindeloos vluchtelingen opvangen, politiek correct taboe op islamkritiek, enzovoort) die maken dat de islam in die westerse cultuur z’n destructieve werk kan doen. Met andere woorden, het morele gelijk ligt bij al die mensen die de islamkritiek aan de orde stellen, die protesteren tegen de islamisering, en die wijzen op het gevaar van islamitische overheersing en geleidelijke afbraak van de moderne westerse cultuur. Daarentegen is het politiek correcte wegkijken en relativeren van islamterreur moreel pervers, volstrekt abject en aansturend op een misdaad tegen de mensheid.

notamused | 25-03-16 | 16:39

Ramsesz | 25-03-16 | 14:45
Weer met je eens, het is alsof wij een voetbalwedstrijd spelen tegen moslims, zij pakken de bal met de handen beet en droppen hem in ons doel. De scheidsrechter (lees politici) kijkt de andere kant op. Wij blijven netjes volgens de regels spelen. Wie die wedstrijd wint is wel duidelijk.
Als wij onze cultuur willen beschermen zullen we de regels aan moeten passen.

Linksmensen projecteren europesche normen en waarden op de "vluchtelingen" en allochtonen. Ze snappen kennelijk niet dat zij totaal anders denken. Stammencultuur en familie eer en achterlijke ideeen over vrouwen , homo's en andere religies of atheisten/humanisten.

Het is zo naief te denken dat als we ze maar knuffelen zij onze normen en waarden zullen overnemen.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 15:05

Ach, onze mooie "vrije en open" samenleving. Met die prachtige, warme filosofie dat ieder mens gelijk is. Make love, not war. Deuren open en met open hart naar buiten.
De deur openzetten is ook heerlijk. In de zomer, als er geen vuiltje aan de lucht is. Maar als het gaat waaien, of in dit geval, als er een zandstorm opsteekt, dan is het tijd om de was binnen te halen en even de deuren te sluiten. In dit geval betekent dat: artikel 1 heroverwegen en de grenzen sluiten. Hoe fucking moeilijk kan het zijn.

Ramsesz | 25-03-16 | 14:45

Jan & Wim van Rooy, dank, goed interview. Heel triest, maar hopelijk is dit een positieve bijdrage. Mijn steun hebben jullie.

Ook ff Buitenhof terugkijken 1-11-2015. Wim de Rooy wast Leo Lucassen de oren. Must see.
programma.vpro.nl/buitenhof/aflevering...

Guust Kadaver | 25-03-16 | 14:21

De westerse politici zijn volledig verantwoordelijk voor de islamisering van Europa,dus ook voor alle aanslagen!

Als je "erkende"(door wie?????)godsdiensten een speciale status geeft,d.m.v.de wet op godsdienst vrijheid,geef je de islam de gedroomde kans om in overeenstemming met de wet een 5e colonne te vormen.

Als je als politieker dit niet te gronde aanpakt ben je verantwoordelijk voor de gevolgen,deze aanslagen zijn nog maar het begin !!

Als je als politiek niet de wet op godsdienstvrijheid afschaft;iedereen mag geloven wat hij wil,dat wordt NERGENS verboden;dan kan je misstanden,onderdrukking en agressie van godsdiensten niet aanpakken !!

Als je als politiek niet als de donder er voor zorgt dat verenigingen van mensen die met alle geweld hetzelfde willen geloven onder een normale vereniging worden gerangschikt met statuten,dan sta je machteloos,aangezien je dan statuten die in strijd zijn met de menselijke waardigheid niet kan verbieden of dwingen aan te passen!!

Een ander gevolg van deze aanslagen zijn de laffe en luie houding van de EU om de buiten grenzen te fatsoenlijk te bewaken;ze stellen hun inwoners daardoor willens en wetens bloot aan extra terreur uit al die moslimlanden;driewerf schande!!!

Dat inmiddels zoveel mensen anti-EU zijn komt door de derderangs politici van de EU.

Pieter H | 25-03-16 | 14:19

Carmelita | 25-03-16 | 13:29
Sommige moslima's willen op die manier onderdrukt worden. Gevolg van eeuwenlang hersenspoelen van geboorte af aan.
Moslima's die dat niet willen en in opstand komen, wacht hetzelfde lot als opstandig volk destijds in Nazi Duitsland of in communistische heilstaten: verraden worden door je 'zusters' en gestraft (verstoten, verminkt of afgemaakt) worden door je overheersers.
Net zoals de bevrijding van mensen uit andere onderdrukkende ideologieën, is bevrijding uit de totalitaire islam alleen mogelijk wanneer de onderdrukkende partij daarin van ook buitenaf gedwongen wordt op te geven: zoals de financiële uitputting van communistisch Rusland door de Koude Oorlog, het militaire ingrijpen van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Zolang de overheerser in een totalitair systeem niet door buitenaf van zijn onderdrukkende positie wordt gedwongen, zal ook niets van binnenuit veranderen. Ik zie het dus niet gebeuren dat moslima's zonder 'hulp' in opstand zullen komen tegen hun onderdrukte positie.
Sterker nog, wanneer wij moslims gaan/blijven zien als 'de vijand' zullen ze actief meestrijden tégen ons.
Het beste vor ons zou zijn, zoals GS eerder opperde, 'als vrienden' uit elkaar te gaan, nu het misschien nog kan. Maar hoe krijg je een groep met een parasitaire ideologie uit je land, zonder dat het bloederig wordt?

Ramsesz | 25-03-16 | 13:50

Carmelita | 25-03-16 | 13:29
U krabbelt terug. De toon was al gezet en daar helpen uitvluchten niets aan.
Het spijt mij zeer, maar ik beschouw u niet als een gespreks-partner voor wat betreft dit onderwerp. U staat langs de zijlijn.

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 13:49

notamused | 25-03-16 | 13:26
Eens, een hele goed toevoeging aan mijn betoog :)

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 13:47

Carmelita | 25-03-16 | 13:29 Op het verlaten van de islam staat de doodstraf. Ik heb weleens horen zeggen dat als die doodstraf zou worden opgeheven, dat dan die islam binnen 10 jaar verdwenen zou zijn. De islam is van een deprimerende niksigheid om daar deel van te zijn. Veel bekeerlingen komen er binnen een jaar op terug. De islam is als een destructieve sekte, een mentale gevangenis die beheerst wordt door een allesoverheersende waarheid en die met hersenspoeling en grote sociale druk en desnoods geweld de gelovigen bij elkaar houdt. Als het algeheel politiek correct taboe op discussie over de islam zou worden opgeheven, en als er strenge maatregelen zouden komen voor bescherming van exmoslims tegen moordaanvallen, dan zou dat zeer helpen om grote aantallen mensen uit deze waan te bevrijden.

notamused | 25-03-16 | 13:46

Mijn gedachte is simpelweg dat moslima's meer last hebben van de islam dan moslimmannen.
Zij worden als minderwaardig gezien en daarom zou ik me kunnen voorstellen dat de Verlichting uit de hoek van de vrouwen kan komen.
De mannen willen vast wel vasthouden aan hun dominante positie, dus daar verwacht ik niet veel van.

Carmelita | 25-03-16 | 13:29

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 13:03 Wat werkt, dat is een algeheel verbod op islam. Plus het moslims terugleiden naar hun islamitische herkomstlanden. En het probleem steekt niet in mannen en ook niet in vrouwen. Het zit in een boek met woorden en zinnen, en dat boek dat is de koran. En koran en hadieth en soenna vormen tezamen een ideologie die vergelijkbaar is met nazisme en bolsjevisme. Maar dit is een waarheid die totaal taboe is in de postmoderne cultuurrelativistische knuffelwereld van strak wegkijken van alle ellende die door de islam elke dag geproduceerd wordt en eindeloos dialogiseren met de te omhelzen Ander die men blij denkt ontdekt te hebben in de islam. Ik weet niet of Levinas hierin voorzien heeft, maar het is niet verstandig een Ander te omhelzen die er op uit is je te vermoorden. Meer het is wel de politiek correcte waan waarin we leven. En die ertoe zal leiden dat we nog wel vaker aanslagen als van Brussel en Parijs zullen meemaken. Plus daarbij nog heel veel andere ellende. Je zou kunnen zeggen dat er een causale relatie is tussen de politieke correctheid en die aanslagen.

notamused | 25-03-16 | 13:26

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 13:03
Je bedoelt dat moslima's in opstand moeten komen tegen vrouwenonderdrukking door islamitsiche mannen? Een soort verlichting van de islam? Zou mooi zijn, maar de islam zoals wij die nu leren kennen heft zichzelf op door te verlichten. Islamieten hebben dat ook zien gebeuren bij de christelijke kerk. Maar meer dan dat, islam betekent letterlijk onderwerping. Jihad, een pijler ervan, betekent strijd. Strijd en onderwerping kun je niet verlichten. De angel van de strijd en onderwerping uit de islam halen is de islam opheffen. Dat gaat dus niet gebeuren. Voorts is religie niet meer dan een manifestatie van een cultuur. De islamitische is onverenigbaar met de westerse en kan alleen hier worden gevestigd door massale volksvervanging. Hetgeen nu plaatsheeft.
Jesaja | 25-03-16 | 12:21 zegt een hoop, maar hij heeft een punt als hij zegt dat wij het zelf zijn die de islamitische cultuur de kans geven de onze te overweldigen. We moeten onze gezamelijke kracht hervinden, we zijn in slaap gesust na 70 jaar vrede en van elkaar losgeraakt sinds onze verlichting. We need to regroup en en daarbij zijn mannen én vrouwen nodig.

Ramsesz | 25-03-16 | 13:22

Verplicht laten zien aan iedereen die denkt dat de islam "zomaar" een godsdienstje is. Ik vraag me wel eens af waarom scientologen verboden zijn als krankzinnige sekte terwijl die nooit iets hebben opgeblazen en de islam wordt omarmd als de godsdienst van de vrede terwijl het overduidelijk is dat het een religie van de oorlog en waanzin is.
.
Weg uit europa, wie weet krijgen we politiek asiel in amerika omdat je hier je mening niet eens mag zeggen. Behalve dan anoniem op internet ...

GerMonster | 25-03-16 | 13:20

De Waarheid die niet gehoord mag worden. Deze man spreekt geen woord verkeerd. Alles is raak en toch zal het niet aankomen. Omdat het niet aan MAG komen. Vooral het stukje met 'we zijn gevlucht voor iets wat jullie hier juichend binnen halen'. Of wat dacht je van 'ze parasiteren op de samenleving, dat is de enige reden dat ze hier zijn, oorlogsbuit'. Het is vreselijk maar waarheid!

dr. Paul | 25-03-16 | 13:16

notamused | 25-03-16 | 12:40
Dat is natuurlijk niets nieuws. Het ging mij erom hoe je een religie en samenleving verandert en dat zal toch echt moeten gebeuren door de vrouw aan te spreken en te veranderen. Zij zijn het die de basis vormen voor gezin en samenleving. De man aanspreken heeft blijkbaar niet gewerkt in de islamitische cultuur/geloof.
Carmelita is hiervoor denk ik niet het juiste klankbord omdat zij gekleurd naar de man/vrouw verhouding kijkt, waarschijnlijk door haar seksuele voorkeur.
De man heeft het gedaan en meer van die lesbo feministische onzin.
De gezonde normale vrouw is de sleutel in deze en die moet benadert worden om veranderingen gedaan te krijgen.

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 13:03

Carmelita | 25-03-16 | 10:30
Gerard Leeflang | 25-03-16 | 12:25
Ook voor schijnbaar geëmancipeerde moslimvrouwen in de westerse wereld geldt dat als de aantallen moslims toenemen, dat dan ook de sociale druk toeneemt op vrouwen om zich te schikken naar de mores van de islam. Wat bij vrouwen dan zichtbaar wordt in het dragen van hoofddoeken. Hier een kort overzicht wat betreft de positie van de vrouw in de islam.
In de islam:
- wordt de man gezien als fors meer waard dan de vrouw
- is de vrouw eigendom van de man
- is het de man toegestaan tot vier vrouwen te hebben
- is de man toegestaan buiten het huwelijk vrouwen als slavinnen te hebben
- wordt de vrouw gezien als minder intelligent dan de man
- wordt de vrouw gezien als incapabel om werkelijk moslim te zijn
- wordt de vrouw gezien als de meerderheid vormend in de hel
- heeft vooral de vrouw die mannen seksueel bevredigt recht op verblijf in de hemel
- wordt de vagina als het belangrijkste gezien dat de vrouw inbrengt in het huwelijk
- wordt Mohammed gezien als iemand die niet-attractieve vrouwen weggaf aan anderen
- wordt Mohammmed door zijn favoriete vrouw verweten dat hij de vrouwen gelijk heeft gemaakt aan honden en ezels
- heeft de vrouw de status van honden, ezels, joden en tovenaars
- wordt de vrouw vergeleken met slaven en kamelen
- is de vrouw eenvoudig inwisselbaar voor andere vrouwen
- is de vrouw als bezit dat is weg te geven voor seks
- wordt de vrouw gezien als in te ruilen voor een paard
- wordt de vrouw geacht mooi te zijn en te gehoorzamen
- is de gevangen genomen vrouw sexslavin
- wordt de vrouw gezien als buit
- is het geboden de vrouw licht te slaan voor eigen bestwil
- wordt de vrouw gezien als huisdier zonder eigen bezittingen
Bron: www.thereligionofpeace.com...

notamused | 25-03-16 | 12:40

Carmelita | 25-03-16 | 10:30
Daar heeft u absoluut gelijk in. Zonder toestemming en ideeën van vrouwen doen mannen niet zoveel, behalve wat voetbal kijken of in het theehuis een slap bakkie drinken.
Zoals de feminisering ons aan de rand van de afgrond heeft gebracht, zo zullen de uitwassen van de islam niet zonder beïnvloeding van vrouwen worden doorgevoerd.
De sleutel tot de oplossing van de problemen op deze planeet hebben vrouwen. Deze zullen ook benadert en hun gedrag verandert moeten worden om ooit een vreedzame samenleving te krijgen.
Jullie zijn het die moeten gaan bewegen en wij mannen gaan daarvoor zorgen.
Geen politiek correct betoog van mij, maar zo is het.

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 12:25

Het probleem is islam en islamwegkijkerij. De islam produceert terreur, in 14 eeuwen 270 miljoen vermoorde andersdenkenden, met in de afgelopen decennia een reeks van gruwelijke aanslagen, en de islamwegkijkerij zegt dat het allemaal niets te maken heeft met de religie van de vrede en dat we steeds maar de dialoog moeten aangaan. De islam is evenwel helemaal geen religie van de vrede. De islam is als een stuk gereedschap dat is bedacht voor onderwerping, uitbuiting en vernietiging. Maar de politieke correctheid zit klem in een weigering en onvermogen om ook maar iets kwaads te zien in de islam. Zeer tekenend is de opmerking in het interview, dat de politieke correctheid nog niet in staat is iets kwaads te onderkennen in een nazi die in een concentratiekamp bezig is mensen te vermoorden. Ondertussen is het wel duidelijk dat die politieke correctheid hoe langer hoe meer een crimineel karakter krijgt, in die zin dat zij met hun wegkijkerij bewerkstelligen dat er met de groei van de islam in de westerse wereld de basis wordt gelegd voor uiteindelijk een burgeroorlog in die westerse wereld. Zo staat geschreven in het HANDVEST VAN DE VERENIGDE NATIES, dat mede door Nederland is ondertekend, dat ‘DE VOLKEN VAN DE VERENIGDE NATIES’ ‘VASTBESLOTEN’ zijn om de komende geslachten te behoeden voor de gesel van de oorlog’. Het binnenhalen van een ideologie die vanuit doctrine, geschiedenis en huidige daden niet anders gezien kan worden dan als een vijand van de moderne open samenleving, is een vijandige daad jegens die moderne open samenleving, en zou zelfs gezien moeten worden als een misdaad tegen de mensheid, zoals dat idealiter beoordeeld wordt in het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. “De westerse intelligentsia is wat de islam betreft in een soort merkwaardige krankzinnigheid vervallen.” “De houding van postmoderne intellectuelen ten opzichte van de islam, migratie en Europa is er een van blindheid voor het eigen blind zijn…” Wim van Rooy, Waarover men niet spreekt. Bezonken gedachten over postmodernisme, p. 258 en 632.

notamused | 25-03-16 | 12:24

Gelukkig hebben we dit soort denkers nog en mogen we (nog) hiernaar luisteren. Want voor de reguliere media en de mainstream politici bestaan wij niet. Meteen na de aanslag mocht ik weer bepreekt worden door RTL over de 'jongens' die dit doen omdat ze zo'n moeite hebben werk te vinden, ik word er schijtziek van.
Wat ik mij afvraag, worden moslims niet onderhand schijtziek ervan zo afgeschilderd te worden in de media? De moslims die ik ken, hebben gewoon werk, soms goede banen waar je technische kennis voor nodig hebt. Is het dan niet een belediging, zelfs racistisch te noemen als de goedmens constant doet alsof zij niet voor zichzelf kunnen zorgen en uit wanhoop zich terugtrekken in de 7e eeuw? Ik zou er persoonlijk nogal pissig over worden. Zoals ik pissig wordt om steevast als onderbuikende knokkelsleper zonder hersenen te worden afgeschilderd door naïeve neo-communistische maakbaarheidsprofeten met een hang naar de summer of love.
Graag wat meer realiteit en wat minder 'kumbaya', beste goedmens, sodemieter eens een keer op met dat 'imagine', sowieso een kudtnummer, de Beatles waren veel beter als geheel dan solo.
Ik herinner me de IRA, en hoe we als burger (Britten) op onze hoede moesten wezen, oppassen voor verdachte pakketjes e.d. Dit is een oorlogssituatie, en er wordt op gereageerd als een stel grienende schoolkinderen. Weer een gat in je ideaal van maakbaarheid en multiculti, nou, het ligt vast niet aan de islam, hoor.
Slaap lekker verder en droom maar hoe je kinderen straks een carrière mogen uitstippelen in de harem. Droom maar van hoe Europa verandert in Beiroet, zing maar slappe liedjes en doe vooral niets.

Rest In Privacy | 25-03-16 | 12:21

Stalin, Hitler, Mao en andere linkse despoten haatten met name de Christelijke religie. Bij Stalin en Mao was religie verboden en Hitler wilde de Christelijk religie vervangen door de zijne. Het zijn allemaal landen van veel wetenschap, welvaart en tolerantie geworden in de periode dat deze mensen aan de macht waren. Atheïsme is de bron van verschrikkelijk grote moordpartijen geweest. Dit atheïsme is mogelijk gemaakt doordat, na de zogenaamde verlichting (aanstichter van diverse moordpartijen op de adel en de kerk), het atheïsme een "wetenschappelijk" backing kreeg door de onzin theorie van Darwin (Hitler, Stalin en Mao hebben deze theorie in praktijk gebracht, heel wetenschappelijk allemaal). Deze theorie is grootschalig overgenomen op scholen en kerken. Door de verschrikkelijke massaslachtingen van de twintigste eeuw moest het "wetenschappelijk en sociaal" atheïsme veranderen. Deze vorm van atheïsme heeft zich, vermengd met het humanisme.(Erasmus wordt wel de vader van het humanisme genoemd, maar was een priester, dus absoluut geen humanist). Dit giftige mengsel i.c.m. leiders in de Christelijke Kerk die het darwinisme omarmden en dus OOK het atheïsme wat bij darwinisme hoort, heeft in het begin er prachtig uitgezien. En de Christenen hebben zich aangepast, want we zijn allemaal kinderen van God (juist) en God vind alles goed (leugen). Dit aanpassen is verregaand geweest, want kinderen op christelijke scholen wordt geleerd: de verhalen uit de Bijbel zijn niet echt gebeurd, maar wel waar. Leugen. Jezus heeft bestaan, de Kerk is te traceren van Jezus, Petrus en verder. De geschriften die er zijn, zijn dermate goed onderzocht, dat zelfs atheïsten moeten toegeven dat Jezus bestaan heeft en dat zijn volgelingen Hem gezien hebben, na zijn Opstanding. Het was/is niet echt goed voor je gezondheid om Christen te zijn in landen waar andere "godsdiensten" het voor het zeggen hebben. Feit. Nu is de enige kracht, in het westen, wat zich al 1400 jaar verdedigd heeft tegen de islamitische invallen, dermate ondermijnd door de hippies van de jaren 60 (opvolgers van de atheïstische marxisten uit de 19e eeuw, begin 20e eeuw i.c.m. atheïstisch humanisme) met hun imagine van John Lennon geneuzel, dat het Christendom irrelevant is geworden. Er is geen interne kracht meer, in ons gedachtengoed, die zich kan verzetten tegen afgoden. (atheïsme/humanisme/islam/andere onzingodsdiensten/darwinisme/feminisme). Vandaar dat alleen de overwegend Christelijke landen in het voormalig Oostblok zich verdedigen tegen de invoer van mensen vanuit islamitische landen (behalve Christenen). Feit
Het is atheïsme van nu is,een giftige cocktail geworden die door de meeste reaguurders omarmd wordt. Deze giftige cocktail is het westen, van binnenuit, aan het vernietigen, daardoor heeft de islam een gigantische kans om het westen te overweldigen en dat zonder veel geweld. Het ligt aan onszelf, wij hebben God verlaten en God als een echte God betaamt, laat ons over aan onszelf. Aan de vrucht herkend men de boom.
Wat betreft de wetenschap, met name de harde wetenschap: DEZE IS GEFUNDEERD IN HET CHRISTENDOM en vele grote wetenschappers, ook na de zogenaamde verlichting, zijn Bijbelgelovige Christenen geweest en geen atheïsten. Wet van de biogenesis, van Pasteur: Leven ontstaat alleen uit leven!!!!!

Jesaja | 25-03-16 | 12:21

Zal ik 't dan maar zeggen? Een interessantere filosoof dan JC.
Zou bijna een frequenteerder van deze site kunnen zijn, want 95% is hier al gezegd. Dat wel. Inclusief door mij. Zo'n beetje alles wat over de wegkijkers en goedpraters gezegd kan worden is over een strekking van 40 minuten goed uitgekristaliseerd.

Slogra | 25-03-16 | 12:17

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:18
Praat me niet over hoofdletters in geloofsverband..

Slogra | 25-03-16 | 12:05

Escovanity | 25-03-16 | 10:53
Juist. 'Gematigde moslims' zelf zeggen daarover: "Landen zoals Marokko, Turkije, Syrië, enz. zijn moslimlanden geworden, maar hebben hun ‘macho’ cultuur niet achterwege kunnen laten zoals in de omgang met andere culturen, geloven en vrouwen. Vaak nemen de culturele (intolerante) waarden en normen de leiding en de islamitische identiteit is helaas gereduceerd tot het uiterlijk en kleedgedrag." www.vraagislam.nl/islam-vredelievend-g...
Uiteraard is de islam in de ogen van hen puur vredelievend en ligt het alléén aan de cultuur. Maar islam biedt veel ingrediënten die perfect samengeaan met 'machoculturen', sterker nog, het is bedacht door zo'n cultuur. Islam IS de cultuur. In de 'westerse' culturen zou deze 'religie' geen voet aan de grond krijgen zonder massale toestroom van hen die de cultuur in hun genen hebben zitten. Het is dus 'islamcultuur' - een totalitair en onderdrukkend wettensysteem, dat voor de problemen zorgt. Maar nu we dit weten, en geen blinde vlek meer is, wat helpt het ons verder?

Ramsesz | 25-03-16 | 11:54

De linkse policor mens voelt zich beter, narcist. Je moet die moslims pamperen, anders worden ze boos. Ondanks dat gepamper ontwrichten ze onze maatschappij en de policor mens vindt nog steeds dat wij de schuld zijn. Het christendom is in afgelopen jaren weggepest, waarom omarm je dan een andere religie. Omdat je bang bent. Waar zijn de cabaretiers die allah en mohammed hetzelfde benaderen als god en jezus. Daar hebben ze het lef niet voor. Ook op andere gebieden zie je dat er schilderijen en prenten verwijdert moeten worden. Want die zijn aanstootgevend. Het was nooit aanstootgevend, maar sinds de komst van de moslim zijn er weet ik hoeveel dingen aanstootgevend. De islam is een aggressieve religie, die uitgaat van macht en onderwerping. En daar wil de policor kerk liefde gaan prediken. Zelfs de EO doet er aan mee. Maar steek je hoofd maar in het zand, het kan nu nog.

Rest In Privacy | 25-03-16 | 11:50

Een gesprek dat vaker plaats moet vinden.
De islam is de vijand van de westerse samenleving en probeert deze van binnenuit te onderwerpen.

Antitheïst | 25-03-16 | 11:29

Escovanity | 25-03-16 | 10:53
Islam is de oorzaak.
Testosteron wellicht de trigger.

Carmelita | 25-03-16 | 11:04

Wat ik niet terug hoor in het in interview is of de haat van de moslims te maken kan hebben met het voortdurend gekloot van de Verenigde Staten( +de rest van de belanghebbende landen) in het Midden-Oosten. Die manipuleren werkelijk alles om maar 1 druppel olie veilig te stellen.
Door die zelfde VS zitten we nu met die enorme stroom asielzoekers.
laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:11

Amerika bestaat pas iets van 200 jaar daarvoor wat het ook al was het ook al niet prettig met die islam
www.youtube.com/watch?v=bvfkMCaLh04

Sjonie01 | 25-03-16 | 11:03

Escovanity | 25-03-16 | 10:53
Religie + armoede + laag IQ = dood, verderf en onderdrukking. Toch?

Eduardo- | 25-03-16 | 10:56

De grote blinde vlek in deze discussie is, is dat "de Islam" niet het volledige denksysteem beschrijft van iemand. Mensen hebben ook altijd via ervaringen en andere bronnen kennis opgedaan. Wat we dus zouden moet uitzoeken is, welke ervaringen en kennis In Combinatie Met, de Islam, tot barbaars gedrag leidt.

Escovanity | 25-03-16 | 10:53

@Eduardo- | 25-03-16 | 10:38
Mij heeft het ook aangegrepen. Ik denk aan oorlog, eigenlijk is de oorlog (ook in Europa) al begonnen, alleen weten wij(lees onze leiders) het nog niet.

pluk-87 | 25-03-16 | 10:48

Maaiveld | 24-03-16 | 22:04
Nee, niet uitsluitend. Moet zeggen dat dat me aan deze serie ook een beetje stoort, ik weet inmiddels wel wat deze gasten te zeggen hebben. Ook in dit geval, van Rooy zegt wat hij al zovaak gezegd en geschreven heeft, maar toch ben ik blij dat hun boodschap zo bij een groter publiek terecht komt. Wat wel duidelijk meespeelt.. om iemand te interviewen moet hij/zij ook mee willen werken aan dat interview. Buiten de eigen parochie heeft lang niet iedereen zin om zich te laten interviewen door Jan Roos, zeker niet voor GeenStijl.

noerg | 25-03-16 | 10:45

Reaguurders, wat is jullie gevoel na het zien van dit interview?
Ik heb het nu meerdere malen gezien en ik ben er stil van, lamgeslagen, verdrietig - ik weet niet precies hoe ik het moet noemen.

Eduardo- | 25-03-16 | 10:38

Carmelita | 25-03-16 | 10:30
Mahmoud mohammed taha. Zeg zijn naam voort. Kan eindelijk betekenen dat islam toch liefde is.

polt | 25-03-16 | 10:32

roze_bril | 25-03-16 | 10:23
Als de islam al verandert, wat ik wel niet zal meemaken, zal het uit de moslima hoek komen.
Denk ik.

Carmelita | 25-03-16 | 10:30

Hier voor de liefhebber nog een lang radio interview van De Vlieger met Van Rooy. content1c.omroep.nl...
pluk-87 | 25-03-16 | 10:16
Zonder Roos tekort te willen doen (heeft meer kennis dan De Vlieger) komen de standpunten van Van Rooy in dat interview beter naar voren.

Carmelita | 25-03-16 | 10:25

Iedereen weet waar dit toe leidt. Of nieuwe concentratiekampen, of een burgeroorlog of een Islamoverheersing. Of zijn er werkelijk nog mensen die denken dat deze groepen veranderen qua denkwijze. Donner dacht het laatste. Ik denk zelf het eerste, ingeleid door de Gutmensch hem zelf. Want vergeet niet waar deze groep toe in staat is. Het zijn net als wat Wim zegt ook ideologen. En dat zijn de ergste, want die hebben "het Gelijk" aan hun zijde.

roze_bril | 25-03-16 | 10:23

Waarover men niet spreekt. Dit boek staat op mijn verlanglijstje. In 2001 is mij duidelijk geworden wie onze vijanden zijn en dat die vijand onder ons is. Europa is verloren.

frisenfruitig | 25-03-16 | 10:10

Ik begrijp werkelijk niet dat zo'n rustig en goed formulerende man niet uitgenodigd wordt om op televee in debat te gaan over dit onderwerp. Hij heeft gewoon gelijk dat "we" zelfs het debat niet toestaan. Toch werkelijk krankzinnig als je dat even op je in laat werken.

Watching the Wheels | 25-03-16 | 10:07

Decennia welvaart heeft ons sociaal gemaakt: uitkeringen werden gemakkelijk verstrekt, subsidie voor alles: het heeft ons weerloos gemaakt, we zijn onze alertheid verloren.
Daar weten moslims wel raad mee.

Carmelita | 25-03-16 | 10:03

Held. Boek net besteld.
Road to serfdom | 25-03-16 | 09:53
Dat is mooi maar eigenlijk zou ik liever zien dat elke politicus dit boek las.
Want Van Rooy heeft zeker een punt dat de ware aard van de Islam niet goed bekend is.

Carmelita | 25-03-16 | 09:59

Lupuslupus | 25-03-16 | 09:28
JeWeetToch!? | 25-03-16 | 09:45
Ik neem (nog) niet de benen. Maar ik vraag me wel sterk af of ik nog verder moet stijden of dat het al te laat is, dat Nederland al opgegeven is.
Wanneer de pleuris uitbreekt (ik schat een jaar of 10 - 20) wil ik kunnen uitwijken naar een beschaafd land.
Road to serfdom | 25-03-16 | 09:53
Same here, BOL.com gaat het nog druk krijgen.

Eduardo- | 25-03-16 | 09:57

Held. Boek net besteld.

Road to serfdom | 25-03-16 | 09:53

Erg goed interview dat je zo langzamerhand als tamelijk goed mens toch anders naar het probleem laat kijken.

Watching the Wheels | 25-03-16 | 09:53

Misschien de moeite even dit stukje te luisteren Jan:
youtu.be/rm6SQxCsM9E?t=29m24s
Heeft vrij weinig zin om moslimintellectuelen gelijk af te doen als niet-intellectueel in het debat.

Zoekbalans | 25-03-16 | 09:52

Albert5000 | 25-03-16 | 09:41
Nou ja niet alleen in België hoor. Het is een pot nat in Europa en dat is ook het probleem. Met uitzondering van enkele oostblok landen en Zwitserland.

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 09:45

Van Rooij was recent, na de aanslagen, op de Belgische televisie in een opinieprogramma. Daarin werd hem steeds de mond gesnoerd, vooral door een politica die het eindelijk eens tijd vond dat de Belgische overheid een dialoog met allochtonen moest starten om te kijken waar het mis is gegaan en hoe het beter kan. Van Rooij gaf aan dat de dialoogperiode allang voorbij was en dat het tijd was voor repressie. Dat mocht hij niet zeggen. Hoe durfde hij? De Belgische politiek doet dus nog steeds aan struisvogelpolitiek, waarschijnlijk omdat ze niet weten hoe ze het moeten oplossen of niet durven.

Albert5000 | 25-03-16 | 09:41

Lupuslupus | 25-03-16 | 09:28
Wie neemt de benen? Ik niet, ik geef alleen eduardo een advies omdat hij vroeg waar heen te gaan. En wie heeft waar op gestemd? Ik stem pas sinds de pvv bestaat. En 1 x op pimmetje.

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 09:36

Japan. Ga naar Japan. Mooi land mensen met respect en eer! En het allerbelangrijkste GEEN MOSLIMS! Althans niet veel en zeer kritisch op de islam!
JeWeetToch!? | 25-03-16 | 09:25
.
Eerst meegeholpen d.m.v. stemgedrag om het zover te laten komen en zodra het uit de hand loopt de benen nemen?

Lupuslupus | 25-03-16 | 09:28

npo | 25-03-16 | 09:23

De policor elite blijft altijd buiten schot, vrees ik. Eerder denk ik dat kritische lieden t.a.v. de islam massaal gedaagd worden bij show-processen en in de kerker belanden.

Rest In Privacy | 25-03-16 | 09:25

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 08:25
Als je het zo stelt dan zijn we dus verloren. Maar ik verdom het om op geven. Dan maar strijdend ten onder.
Eduardo- | 25-03-16 | 08:29
Japan. Ga naar Japan. Mooi land mensen met respect en eer! En het allerbelangrijkste GEEN MOSLIMS! Althans niet veel en zeer kritisch op de islam!

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 09:25

Diep respect voor deze man. Loepzuivere en genadeloze analyse. Complimenten Jan.
Europa is verloren. Dat de schuldige linkse en politieke elite als het te laat is door de straten gesleept zullen worden voordat het kromzwaard hen gevoelig raakt, is een schrale troost.

npo | 25-03-16 | 09:23

pluk-87 | 25-03-16 | 09:17

Er zijn genoeg meelopers in het policore kamp die bereid zijn hand en spandiensten te verlenen voor het moskeeregime, die dit faciliteren.

Rest In Privacy | 25-03-16 | 09:20

Stifstafstof | 24-03-16 | 23:01
En dat is geen incident. Eergister heeft een hoofddoek met grote Palestijnse vlag ook de herdenkingsplaats geschonden en een Israëlisch vlag onder een tekening verstopt. En gisteravond , dus anders dan bij daglicht, waren zoals te zien bij diverse nieuwsuitzendingen, op de trappen van dat beursgebouw drie of vier grote Palestijnse vlaggen en ook van andere M.O. landen, en er werd luid Palestina gescandeerd. Dat gaat ze hopelijk wel goodwill kosten.
(Sorry, Kan het zo gauw niet terugvinden op youtube)

Ci Ty33 | 25-03-16 | 09:19

@Van Duyvenbode | 25-03-16 | 08:50
Maar om voorbij pijler 4 te komen, moet je iets kunnen. Dat gaat dus nog lastig worden voor de islamieten.

pluk-87 | 25-03-16 | 09:17

Goed gesprek met Jan.
Ik zou Van Rooy ook weleens met Appelo willen zien discussieren.

Carmelita | 25-03-16 | 08:57

We zitten nu in de tweede pijler van de islamisering, die van de terreur. Pijler één is de misdaad, en daar hebben we al heel lang mee te maken. Pijler 2 is nu aan het escaleren. In pijler 2, de terreur, zit reeds het zaad van pijler 3: de opstand.
De bescherming die terroristen genieten in Molenbeek, ontwikkelt zich naar verloop van tijd tot een opstand.
Vervolgens worden de opstanden grootschaliger en veelvuldiger, waardoor je terecht komt bij pijler 4 van de islamisering: burgeroorlog. De vijfde pijler is een islamitisch bewind.

Rest In Privacy | 25-03-16 | 08:50

Islam is vrede. Alleen jammer dat ze alles overhebben voor hun vrede, zelfs oorlog. Van Rooy waarschuwt terecht tegen deze ideologie.

Amerika wil stabiliteit. Alleen jammer dat hun (niet door hun volk gesteunde) beleid juist voor instabiliteit heeft gezorgd. Trump was terecht tegen de invasie in Irak.

Wij trekken als burgers aan het kortste eind, maar dat zal niet lang meer duren, de onvrede groeit.

Doper | 25-03-16 | 08:49

De policors drijven ons im den totalen krieg. Beter bedenken ze snel een minder bloedige oplossing.

pluk-87 | 25-03-16 | 08:48

@Eduardo
Ik heb de oplossing ook niet. Over de toekomst van dit continent ben ik inderdaad niet bijzonder optimistisch. Aan de andere kant ben ik weer erg slecht in voorspellingen. De tijd zal het leren.

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 08:38

Deze analyse is te moeilijk voor de Jesse Klavers van deze wereld.

J.Slavink | 25-03-16 | 08:38

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 08:25
Dus? Leasebak opzeggen, huis te koop zetten, vrouw, 1comma5 kind en labrador inladen en wegwezen naar IJsland of Australië?

Eduardo- | 25-03-16 | 08:29

@JeWeetToch!? | 25-03-16 | 08:15
Je stelt je laatste hoop op dat wat krachteloos is; de politiek. Ik deel de analyse van deze man over het feit dat het (waarschijnlijk) te laat is. Wij hebben een grondwet, wij hebben verdragen, wij hebben verworvenheden. Deze situatie nu nog keren betekent dat wij dát moeten vermoorden wat ons dierbaar is: onze vrijheid, rede, mensenrechten. Om deze vijand te kunnen verslaan, moeten wij worden als onze vijand. We verliezen dus hoe dan ook. @Feynman had het eerder ook al eens iets mooier verwoord.

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 08:25

Ik had nog nooit iets van de beste man gezien, gehoord of gelezen maar ik denk dat van Rooy een nieuwe Hans Jansen is?
Een rustige en intelligente vent die geen poep praat.
Geweldig interview!

Eduardo- | 25-03-16 | 08:17

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 07:48
Idd. Maar het is zo jammer dat het merendeel van het Nederlandse volk dit niet doorheeft danwel door desinteresse danwel door npo indoctrinatie danwel door school indoctrinatie de wortels van de samenleving(de leraren) zijn ook zo rood als een menstruerende aardbei. Al heb ik wel het idee dat er iets in de lucht hangt. Een verandering. De aankomende verkiezingen zullen dat gaan uitwijzen.

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 08:15

ergens had ik gelezen dat het doel van IS was om te beginnen de samenleving te ontwrichten door te beginnen met (kleine) criminaliteit in het westen. Kan helaas de bron niet meer vinden. Maar wellicht een idee om de verdachten van opsporing verzocht van de afgelopen 20 jaren eens goed door te lichten.

polt | 25-03-16 | 08:11

Islam = totalitaire politiek !

elcidisback | 25-03-16 | 08:08

Nog even dit: Het Verraad van Rechts. Goed dat deze erudiete man dit nog even (zijdelings) aanstipt. Meehuilen met de linkse wolven in het policor bos. Alles voor de winst op korte termijn nietwaar? Zie hier dé reden waarom partijen als een VVD nooit een poot hebben uitgestoken om de situatie werkelijk te veranderen. Twee gezichten, hetzelfde hoofd.

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 07:48

Fantastisch gesprek tussen twee mensen. Hoort en zeg dit voort!!!!!

succesvol | 25-03-16 | 07:36

Ik ben niet islamofoob, ik ben islam-intolerant. Leer het verschil. Zo heb ik ook een afkeer van fascisme, communisme en nazisme. Maar niemand die het in z'n hoofd haalt om mij nazifoob te labelen. Zeg het.voort: islam-intolerant. Laat mensen maar uitleggen waarom zij er niet afwijzend tegenover staan.

TheOneWhoKnocks | 25-03-16 | 07:36

"Wij zijn sociaal gedemocratiseerd. Wij zijn allemaal goede mensen."
Ja oké, ik beken. Maar Allahzijdank hebben we het internet. Een vruchtbare akker waar de contraverlichting wortel schiet. Zij het wat laat.

atheïstisch stemvee | 25-03-16 | 07:23

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 06:42
Geloof=religie

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 06:43

Thx Rooy en Roos. Subliem! Oja ennuh f*ck allah f*ck god f*ck geloof.

JeWeetToch!? | 25-03-16 | 06:42

Geen varkenshaar tussen te krijgen. Helaas...

Bram van Ojik | 25-03-16 | 06:32

ik ben niet gelovig maar ik dank God op mijn blote knietjes voor Geenstijl en deze mannen.

Een tegengeluid die zich langzaam verspreidt.
Gutmenschen zullen Blutmenschen zijn.

carenza | 25-03-16 | 05:21

Popo en wakker haha

Cabana Boy | 25-03-16 | 04:12

Jan Dribbel | 25-03-16 | 03:29
Kijk al dagen CNN en er is serieus iets veranderd. Beestjes worden ineens bij de naam genoemd en the Yanks zijn werkelijk verbijsterd over de ongecontroleerde teringzooi waar jij en ik in wonen. Zelfs een negatief reisadvies voor heel Europa. Ik heb stille hoop dat de reden nog net op tijd kan neerdalen.

nietvaneergister | 25-03-16 | 03:46

Voor het eerst op CNN, een deskundige die verteld dat de extreme (dus alle, red.) moslims ons allen dood willen.
De ondervrager heeft nog steeds flapperende oren.
Dat had hij nog nooit gehoord.

Jan Dribbel | 25-03-16 | 03:29

Ramsesz | 25-03-16 | 03:11
Haha ja weer terug op aarde. Maar filosoferen hierover is niet nodig, organiseren moeten we.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 03:15

necrosis | 25-03-16 | 03:09
Werk ze. Zet hem op en zorg dat weer centjes binnenbrengt om via de fiscus dit gekkenhuis in stand te houden. En geniet van je trippeltje voor bewezen diensten straks.

nietvaneergister | 25-03-16 | 03:13

blabla9899 | 25-03-16 | 02:11
de fase nu is, wie zijn onze hjalmar schacht. de rest boeit me niet. wilders/rutte/merkel/obamoa/etc. boeien me niet. muppets.

wie is Yellen en wie is de baas van Yellen en co. al het ander wil ik niet weten. Wie is de baas van Yellen? niets meer, niet minder. ongelofelijk dat niemand deze vraag ooit gesteld heeft. de rest is onzin. wie is de baas van Yellen?

blabla9899 | 25-03-16 | 03:13

Ben Hetzat | 25-03-16 | 03:06 Yep. Wie weet komen we er ooit nog eens achter. Nu beter eerst inderdaad maar eens heel goed filosoferen over hoe we in godsnaam ons land gaan redden.

Ramsesz | 25-03-16 | 03:11

Heb toevallig wel een billy (of in elk geval iets voor boeken uit zweden) want toch wel erg veel boeken om te stapelen. Ik hou van orde zeg maar.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 03:09

@nietvaneergister | 25-03-16 | 03:06
Ik ga over een paar minuten naar mijn werk.
Het voordeel: ik heb om 13:00 al VrijMiBo en ga dan direct aan de tripel.
*negeert tandengeknars op de achtergrond*

necrosis | 25-03-16 | 03:09

Ramsesz | 25-03-16 | 02:58
Dat is nu juist de crux, verklaarbaar moet jenniet zien als menselijke waarde. Als ik zeg alles is verklaarbaar bedoelmik dat impliciet. De mens is (helaas) veel te dom om die verklaringen te kunnen ondekken en/of begrijpen. En waarom moet de kosmos leven bevatten? Hij bestond ook voordat er leven op aarde was, zelfs voordat de aarde er was.

Leuke discussie maar we zijn wel heel erg off topic :-)

Ben Hetzat | 25-03-16 | 03:06

@Ben Hetzat | 25-03-16 | 03:01
Ik stapel die paar boeken die ik heb wel op tegen de muur.

necrosis | 25-03-16 | 03:06

Heren en dames, jullie beginnen slap te ouwehoeren. Ga weer eens gauw over echte dingen praten. De wereld staat in brand.

nietvaneergister | 25-03-16 | 03:06

necrosis | 25-03-16 | 02:52
Maar soms isnhet lastig dat je er geen hebt . Ik heb eigenlijk niemand in mijn omgeving die niet gelooft. Daar komt nog bij dat het niet op prijs wordt gesteld als je kritisch bent tegenover homeopathie, reiki, hekserij(ja echt), acupunctuur, ingestraald water, oscilococcinum handoplegging en meer van dat soort bijgeloof waar ik regelmatig tegenaan loop.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 03:01

Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:42
Als het onmogelijk is alles te begrijpen, zoals je zegt, dan is toch juist niet alles verklaarbaar?
Anders zouden we dus wel op dat punt moeten kunnen komen dat we alles snappen. En vanaf dat punt, tja, dan houdt het op. En dat is onmogelijk, want wat houdt dan op? Dus moet er "meer" geschapen worden, voor ons om te ontdekken... Hebben we nu het bestaan van God bewezen??
En voor wie of voor wat de kosmos nog interessant als er geen leven meer is? Bestaat de kosmos bij de gratie van ons bewustzijn? Of toch andersom? Ik vind 'god' geen vreemdere verklaring dan welke andere dan ook. Maar hoed je voor religie.

Ramsesz | 25-03-16 | 02:58

@Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:48
Een god is net zoals een Billy boekenkast: bijna iedereen heeft er eentje maar iedereen kan prima zonder!

necrosis | 25-03-16 | 02:52

Ramsesz | 25-03-16 | 02:38
Als je het mechanisme achter iets ontdekt en begrijpt dan heb je god toch niet meer nodig. Vandaar de regenboog als voorbeeld, onwetende mensen uit de tijd van het oude testament verzonnen een heel verhaal om hem te verklaren. Nu weten we het mechanisme en hoeven we niets meer te verzinnen.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:48

Het maakt mij niets uit of men mij een 'rare dualist' of een 'wensdenkende cultuurrelativist' vindt. Het stadium van in hokjes plaatsen ben ik allang voorbij. Wij hebben te maken met een maatschappelijk verschijnsel van enorme omvang, de moslimimmigratie, waarvoor niemand een rationeel gewin kan formuleren. Na lang denken blijven alleen irrationele en onbewuste drijfveren over. Dat zal het uitgangspunt moeten zijn. Daar moet men het mee doen.

Vervolgens ontwikkelt men dan een operationeel model dat niet waar hoeft te zijn maar wel moet voorspellen. Het seksuele model van religie is eendimensionaal en heeft een grote verklaringskracht naar het verleden. Verondersteld wordt dat het ook de toekomst kan voorspellen.

Maar nogmaals, eerst moet men een model opstellen dat de waanzinnige situatie van het zwelgen van tientallen miljoenen moslims door honderden miljoenen christenen kan verklaren. Aangezien political correctness een tamelijk eendimensionaal gegeven is mag worden verwacht dat de onderliggende dimensie in de populatie ook eenvoudig zal zijn.

Eerder moet men al een werkend model van religie hebben waarin dit probleem kan worden ingebed.

Basic Dimension | 25-03-16 | 02:44

Buiten dat ik van mening ben dat het onmogelijk is alles te begrijpen is duidelijk dat als we alles begrij0en god vanzelf obsolete is geworden. Juist hetbaccepteren dat alles in principe verklaarhaar is daagt de echtebwetenschapper uit en elke ontdekking is op zijn minst een bevrediging van de vraag maar vaak een extrabstap in de vooruitgang (geneeskunde, energievoorziening of wat je ook maar kan bedenken. Enige wat ik zou willen voor ik sterf is een kort inzicht in hoe alles werkt en welke kant het op gaat. Maar de kosmos zal de mensheid niet missen, die draait wel door, of zet uit, of implodeert.... Dat maakt het nou zo interessant.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:42

@Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:24
Mijn punt was verder, waarom is iets minder wonderlijk, goddelijk, of hoe men het noemen wilt, als je weet uit welke elementaire deeltjes het bestaat, of welke chemische processen eraan ten grondslag liggen? Het hele ZIJN blijft wat mij betreft een godswonder, zo je wilt. Verder ben ik het volkomen met je eens dat "focussen op het leven zo goed en aangenaam mogelijk te maken" een goed idee is.

Ramsesz | 25-03-16 | 02:38

LibertasSimplex | 25-03-16 | 02:28
Kwestie van taalgebruik. Geen plannen voor een nucleaire bom, maar ze bedoelen natuurlijk een vuile bom. Of daar dan plannen voor waren wordt niet meegedeeld, maar lijkt mij niet ondenkbaar. Dus iedereen focust zich nu op het woordje nucleair, ipv vuile bom. Als je in een bom spijkers kunt doen, gaat het ook met isotopen. Gevolg: Zaventem ligt de komende 5 jaar plat ipv 5 dagen.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 02:34

Basic Dimension | 25-03-16 | 02:16
Hou maar op. Dit zijn academische verhandelingen en ik probeer dit soort teksten meteen te checken met de praktijk. En ik zie dit nog niet gebeuren, of misschien mondjesmaat, wat ook al vaak niet goed gaat. Is dit een onderzoek van een wensdenkende cultuurrelativist?

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 02:30

@Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:24 Maar stel dat we wel voldoende intelligentie hadden en we snappen alles, wat dan?

Ramsesz | 25-03-16 | 02:29

@Basic Dimension | 25-03-16 | 02:16. Rare dualist die je er bent.

knutsel | 25-03-16 | 02:28

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:55
Ik snap dat nieuwsverhaal niet helemaal. Over dat ze plannen hadden voor iets nucleairs, dat twee van hen nog volop bezig kunnen zijn, maar de kop van het artikel zegt "geen plannen nucleaire bom".
Waarom ze dat dan noemen. Als er geen plannen zijn.

necrosis | 25-03-16 | 02:07
Mooi he.


LibertasSimplex | 25-03-16 | 02:28

België in het kort.
Wegkijken was belangrijker dan optreden.
De partie socialiste: ook salafisten zijn onze kiezers.
De geheime dienst wil ministers inlichten over geradicaliseerde moslims in het Belgisch leger.
De politici: dat willen wij niet weten, wij zijn niet van het Vlaams belang.
De geheime dienst: Molenbeek is bijna verloren: de partie socialiste: in Molenbeek wonen veel kiezers.
De parti socialiste twee jaar geleden: een geheime dienst hebben we niet nodig, maar we kunnen er wel een groot aantal partij leden in parachuteren.
Heel veel Belgische reaguurders al jarenlang: België is een apenland.

Jan Dribbel | 25-03-16 | 02:28

Ramsesz | 25-03-16 | 01:38
Dat is nou juist wat ik duidelijk wil maken, als wij (jij of ik of wie dwn ook) iets niet begrijpen dan wijt ik dat aan gebrek aan kennis en intelligentie (van de mensheid dus neem het niet persoonlijk) kun je het wonderbaarlijk noemen maar alles is verklaarbaar op basis van natuurkundige wetten, alleen wij kunnen het (nog) niet. De term "wonderbaarlijk" is voor mij een metafoor. Wonderen bestaan niet. Laten we nou die arrogantie afwerpen dat wij alles snappen en zo niet dan is het god.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 02:24

blabla9899 | 25-03-16 | 02:11
Ik weet welke mensen je bedoelt en er zijn veel namen bekend. Afhankelijk van het topic wordt er ook hier op GS ook naar verwezen. Bovendien kun je ze vinden in alle krochten van het internet,door reaguurders vaak de aluhoedjes hoek genoemd. Maar er zal een kern van waarheid inzetten. Er zijn nou eenmaal groeperingen die het als een voorrecht zien om te bepalen wie er met wie een oorlog aan gaat. Maar zij schuiven de ze tbaasjes naar voren zoals bij de neocons. Die starten de zaak op en zullen later rijkelijk beloond worden.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 02:23

blabla9899 | 25-03-16 | 02:11
Dat komt mogelijk omdat het (nog) een bepaald aluhoedjesgehalte heeft. Het Cassandra Complex waar afdankert het over heeft. Media, ook GS, willen niet teveel geloofwaardigheid verliezen, dus daarover berichten is eng. Misschien is het ook moeilijk echt bewijs te vinden? Ik merk wel op dat bepaalde zaken die eerder alleen op conpiracy-websites werden geplaatst en hier nog ronduit werden weggelachen nu af en toe voorzichtig worden geopperd als mogelijke feiten. Dus wie weet. Plemp af en toe eens een linkje in de panelen zou ik zeggen, als je een keer iets interessants hebt.

Ramsesz | 25-03-16 | 02:23

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 02:04

Nog een klein stukje want ik raak off topic:

(86) The fascination for sadism

Western society is an open society eager to merge with other cultures. Its sexual culture in the exogamous mantle liberated itself from the authoritarian Christian core in the sixties of last century.

This liberation is caused by Marxist relativism, the invention of contraception and woman's suffrage. More than 50% of the voters did not feel attracted to the Christian homosexual clergy any longer.

The consequence was the endogamous core was taken by the exogamous mantle.

The necessary tension between core and mantle vanished and Western culture lost control of sexual culture in the mantle by the lost moral authority in the core.

According to the model of sexual religion the core always consists of sadism (the Alpha male) and the mantle is composed of masochism (other sexual roles). This means Western culture became a rudderless masochistic society without direction. This, because masochism derives its meaning only from sadism, such as a line needs two points for direction.

Basic Dimension | 25-03-16 | 02:16

Thomas333 | 25-03-16 | 01:53
Je hebt ook parasieten die fataal zijn voor de gastheer.

Jan Dribbel | 25-03-16 | 02:12

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:00
wanneer je n beetje in de materie verdiept. deze instellingen bepalen alles. de rest is niet van toepassing. dit zijn de mensen welke daadwerkelijk alles bepalen. dit zijn de mensen welke in de spotlights dienen staan. de rest is leuk, maar het zijn deze mensen welke alles bepalen. rutte, obama,cameron,merkel zijn voor de sier. het is de de BIS en friends. de rest boeit me niet. de echte capi tutti capi. ongelofelijk dat na al die jaren geentstijl of welke ander massa media nog steeds geen artikelen over de betreffende personen schrijft. deze personen zijn de almachtige mensen, de rest zijn onzin...

blabla9899 | 25-03-16 | 02:11

knutsel | 25-03-16 | 01:52
Ik weet het. Ik moet er altijd aan denken als ik weer eens lekker achterover lig te luisteren naar Wagner. Prachtige muziek met een antesimitische vieze vlek voor links, die liever naar het gestuntel van Mahler luistert.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 02:09

Complimenten aan Wim. Een uitstekend stukje duiding, helder en gedetailleerd. Geen speld tussen te krijgen. Geeft exact weer hoe de verschillen in ons denken zijn en uit welk perspectief de moslim zijn wereld ziet en onze westerse samenleving ervaart. In welke kramp-reflex wijzelf meteen schieten zonder te begrijpen dat de wereld buiten onze 'appeltjes groene weides' er behoorlijk anders werkt kwa cultuur, denken en waarneming. Triest te ervaren dat de samenleving hiermee inmiddels (weer) haar eigen ondergang tegemoet holt en een ieder die dit probeert te duiden of te voorkomen, genadeloos aan het kruis genageld of gelijk geëxcommuniceerd of voor gek verklaard word. Vooral dit laatste is iets waar ik zelf het beroerdst van word. (Cassandra Complex).
Jan, dit was toch zeker een van je betere gesprekken! Bij voldoende diepgang is de lengte van zo een gesprek geen enkel probleem. Ik heb me geen seconde verveeld!

afdankert | 25-03-16 | 02:07

@DerUnterMensch | 25-03-16 | 02:05
Terwijl de echte wereld meer van het 'ik observeer dus ik verander' is. Nog een lange weg te gaan.

tattooboer | 25-03-16 | 02:07

@LibertasSimplex | 25-03-16 | 01:48
Die scene (the wings are NOT on fire) is geniaal.
Net als de rest van de film 'how to irritate people'.
De opening was al zéér sterk!

necrosis | 25-03-16 | 02:07

@Ramsesz | 25-03-16 | 00:27
Dat viel mij op zich ook wel op. Of iig de focus op literatuur. Ik zie alfa altijd als 'ik leer iets en dan weet ik dat' en bèta als, 'ik snap iets dus dan werkt dat zo'. Dus weten dat 1x1 1 is, of snappen dat 1x1 1 is. Feitenkennis vs logische kennis.

Van de andere kant kan het natuurlijk ook zijn dat hij graag leest en een filosoof kan ook logisch te werk gaan (het kan een bèta persoon zijn). Hij vergat ook wat namen, dat is weer typisch bèta want er zit geen logica achter een aan. Maar het viel me inderdaad ook wel op.

@bakoenin | 25-03-16 | 00:34
Tja het grote verschil zit zich wat me betreft niet in de opleiding maar je denkwijze. Dat is wat ik ook probeerde aan te geven in mijn reactie op Ramsesz. Je kunt een bèta persoon zijn (logisch denker) die een alfa opleiding heeft gedaan (of omgedraaid). Over het algemeen zal een alfa persoon beter zijn in alfa vakken en een bèta persoon beter in bèta vakken. Echter als jij als bèta persoon bepaalde dingen (zoals geschiedenis) heel interessant vind, dan zal je daar ook goed je weg mee kunnen vinden. Een alfa persoon kan wiskunde heel mooi vinden en daar in slagen door alle formules uit zijn hooft te leren. Als ik het in deze dus over alfa of bèta heb, heb ik het over de persoon, of hoe de hersens werken. Niet over welk vak hij heeft gedaan.

Dan ingaan op het links rechts verhaal en de politiek in deze. Wat je zegt klopt, maar ook weer niet helemaal. Het probleem zit zich in de gebruik van woorden. Iets dat zeker in de politiek met enige regelmaat veranderd. Dit omdat politici zich nogal eens willen distantiëren van hun vieze verleden. Tegenwoordig wordt Hitler als extreem rechts beschreven en het socialisme in Nationaalsocialisme heeft helemaal niets met socialisme te maken (zo leren we). Maar hij was links en daar leek in die tijd ook helemaal geen discussie over te bestaan. Hier twee posters van de Nederlandse NSB partij van die tijd: lh5.ggpht.com/_NpLHapf8KYc/SX-Eh_SG58I... en resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:gvn:NIO...

Ik heb ook altijd geleerd dat Hitler met zijn NSDAP extreem rechts was en nam dat in eerste instantie voor waar aan. Later ben ik me gaan afvragen waarom dat woordje socialisme er dan in zat en vond ik zijn politiek toch erg op links lijken. Hij kwam op voor de onderklassen, had een hekel aan de rijken (dat waren toen vooral de Joden) hun geld moest je afpakken en verdelen onder het volk, hij maakte melkertbanen en wilde de koopkracht van de onderklasse verbeteren, dit deed hij onder andere voor een wagen voor het volk (Volkswagen) te ontwikkelen zodat ook die mensen een auto konden kopen. Kortom links beleid. Logisch klopten de feiten niet met wat mij geleerd was (bèta persoon hé. Het moet logisch kloppen) dus dan doe je wat research en dan vind je dit soort posters en kom je tot de conclusie dat wat je geleerd hebt niet klopt.

Flinke uitstap, maar wat ik er vooral mee wil aantonen is dat er redenen zijn waardoor politieke definities soms erg vaag zijn. Achter fascisme hangt eigenlijk ook geen betekenis meer, dat is een scheldwoord, het politieke equivalent van het woord 'klootzak'. De definitie conservatief en liberaal betekend hier wat totaal anders als in de VS. De betekenis van politieke definities zijn hierdoor bijna nooit eenduidig.

Nu terug naar links en rechts. Daarbij zie je nu ook zoiets gebeuren. Men probeert van alles onder links en rechts te scharen wat er niet in past. Maar je moet dingen los trekken. Je hebt rechts vs links, nationalistisch vs niet-nationalistisch en progressief vs conservatief en een partij kan een combinatie van die dingen zijn. Rechts definieer ik dan als liberaal en links als socialistisch. GroenLinks probeerde onder Femke Halsema links met het liberalisme te combineren. Maar die twee bijten elkaar dus dat zag je toen dan ook in de partij. Van de andere kant zie je dat bijvoorbeeld de SP links maar ook redelijk nationalistisch is. Dat gaat prima terwijl in de nieuwe definitie van links, links juist lijkt te staan voor niet-nationalistisch.

(Het lijstje van jou laat niet voor niets twee grote partijen weg SP en PVV. Dit zijn twee partijen die wat niet met het extreem niet nationalistische gedachtegoed mee gaan. Oow en om eventuele misverstanden te voorkomen. Dit is geen reclame voor de SP, ik vind die partij verschrikkelijk. Maar op de het nationalistische punt kom ik wil dichter bij ze in de buurt.)

Als je nou die opsplitsing maakt, is jou verhaal van “ik ben links maar het vaak met je eens” mogelijk te verklaren. En geloof mij, als jij zo links bent als je zegt ben je het heel vaak enorm met mij oneens. Echter kunnen we het misschien wel eens zijn over nationalistische vraagstukken. Ik zie mezelf als rechts / liberaal (pro vrijheid, tegen overheid bemoeienis, tegen belasting), op de schaal van extreem niet nationalistisch tot extreem nationalistisch net rechts van het midden (let wel, in deze extreem niet nationalistische samenleving lijkt een beetje nationalisme direct op heel veel nationalisme) en progressief (ik wil altijd vooruitgang).

Als je het zo bekijkt dan zijn wij het op links / rechts gebied waarschijnlijk totaal niet met elkaar eens maar op de andere schalen wel. Dat kan natuurlijk. De SP is dan misschien een goede partij voor jou. Of nog beter, bedenk je nog maar eens goed na of dat socialistische gedachtegoed nou werkelijk zo goed is. Wat is er sociaal aan om iemand met meer geld onevenredig meer belasting te laten betalen? Waarom is het 'eerlijk' dat iemand die heeft gespaard bij zijn ontslag geen recht op een uitkering krijgt terwijl iemand in de zelfde positie die altijd al zijn geld uit gaf wel recht op een uitkering heeft (de een heeft vermogen de ander niet)? Waarom moet de overheid bepalen dat ik X niet mag ondanks ik niemand lastig val met X? Ik vind vrijwel alles wat links als eerlijk, logisch en sociaal definieer ronduit asociaal, arrogant en zelfs crimineel. Misschien dat je nog te bekeren bent ;)

(Voor de duidelijkheid, in mijn vorige reactie had ik het met de definitie links en rechts voor het gemak ook over zoals ze nu vaak worden neergezet. Dus links zeer niet nationalistisch en rechts wat nationalistischer.)

DerUnterMensch | 25-03-16 | 02:05

Basic Dimension | 25-03-16 | 01:49
Ik heb het nog eens gelezen, ik kan er niks anders van maken. Het is een artikel dus niet jouw mening. Je citeert alleen. Ik kan er niet meer van maken dan dat de westerse vrouw heerlijk sadistisch genomen wil worden door een moslim, nadat ze eerst alles op alles hebben gezet om het hun eigen westerse man dat te ontzeggen. Weet je nog, dat een getrouwde vrouw haar man kon aangeven voor verkrachting binnen het huwelijk? En nu stappen ze over op een volk dat verkrachting binnen het huwelijk tot handelsmerk heeft verheven. Ik zie er geen logica in.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 02:04

@Basic Dimension | 25-03-16 | 01:49
De bewering is correct en niet strijdig met evolutietheorem. Een vagina is expliciet ontstaan door verwonding als gevolg van ruige behoeftes.

tattooboer | 25-03-16 | 01:58

LibertasSimplex | 25-03-16 | 01:48
Je vraagt je dan toch af, waarom ze die directeur zo lang observeerden. Misschien wilden ze wel de routes weten en de voertuigen weten van die busjes die de isotopen vervoeren naar de diverse medische centra. Maar dan hadden ze toch beter een paar ziekenhuizen onder observatie kunnen nemen.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:55

@Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:51. Ach let maar niet op mij, ik heb gewoon teveel naar "Vikings" gekeken :)

knutsel | 25-03-16 | 01:54

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:49
Plausibel.

tattooboer | 25-03-16 | 01:53

Schat van een man, Wim van Rooij.
--
En de karakterisering van de islam is treffend in zijn eenvoud: een parasiet die niet zonder een gastheer kan.

Thomas333 | 25-03-16 | 01:53

@knutsel | 25-03-16 | 01:44
Het is puur de ontkenning van het bewustzijn van de ander. Toegeven dat een ander slimmer, intelligenter, beter bespraakt of lichamelijk sterker is is al moeilijk maar het erkennen dat de ander tijd om te leven heeft en zich daarvan bewust is zorgt bij menig een voor wanorde. Liever een wezen schapen dat we wel bewust verklaren maar niet bereikbaar is voor commentaar over ons actuele leven. Blijft alleen de waarschuwing over dat het allemaal straks na het einde opeens wel belangrijk is. Hopelijk herinner je je alles nog als je straks in de rechtbank staat.. ze schijnen alles op te nemen. Ze hebben al je foto's!

tattooboer | 25-03-16 | 01:52

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:49, Mijn enige probleem ermee is het volgende: weet je wie er al eerder mee aan de haal ging? :)

knutsel | 25-03-16 | 01:52

Hoe Wim van Rooy zijn debat in buitenhof besloot ben ik nooit vergeten. Hij zei: Een Christen denkt altijd " wat heb ik fout gedaan". Terwijl een moslim zegt: " Wie heeft mij dit aangedaan".
Voor de Christen is dit een fatale ontmoeting.

Rest In Privacy | 25-03-16 | 01:51

@knutsel | 25-03-16 | 01:44
Waarom wil je dan iets zijn. Er is niets, dus ben je ook niet verlicht perse een atheist, humanist, katholiek, wodanist of whatever te zijn.

Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:51

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:43

Het is een zinsnede uit een artikel. De randvoorwaarden komen uit de seksuele theorie van religie die over 20 miljoen jaar consistent moet zijn. Ik kan dus niet zomaar wat beweren. Het is interessant wat u zegt maar ik kan niet goed beoordelen waar het strijdig is met wat ik beweer.

Basic Dimension | 25-03-16 | 01:49

knutsel | 25-03-16 | 01:44
Ik vind het ook wel wat hebben wat je daar zegt. Wodan, Thor, Odin, Schleipnir. Als gedachtenoefening dan hè? Misschien kunnen we ook beter overstappen op het runenschrift om de NSA buitenspel te zetten. Als er dan toch goden moeten zijn, moeten we ze ook voor ons eigen nut inzetten.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:49

@Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:40
hmm, u heeft ze dus nog nooit helemaal tot het eind uit hoeven rollen, daar staat de made in..

tattooboer | 25-03-16 | 01:47

Mark, hou nu eens je bek dicht
;)

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 01:46

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:35
Ach, in de schaduw groeit niet veel.. dat anderen heg nog steg weten van genot is op zo'n pleintje pijnlijk zichtbaar. geef mij maar zware klei en zware ossen want er is geen kwaal zo erg of er is wel kruid tegen gewassen. Wie hard werkt kan hard vieren.

tattooboer | 25-03-16 | 01:45

@tattooboer | 25-03-16 | 01:30. Ik heb het opgegeven om militant atheïst te zijn. Mensen gaan namelijk niet minder geloven. Bij elke stomme associatie of gebeurtenis, die denkende mensen als toeval beschouwen, moet er een hoger verband of openbaring worden gezocht. Ik denk dat dit bij de meesten het geval is. Zal wel iets met hersenen vandoen hebben. Enfin, we hadden ons nooit moeten laten kerstenen. Ik vind het echt een raadsel dat Jezus hier in deze contreien zo populair is. En als je dan toch moet geloven, grijp ik liever terug op oudere strijdende goden die we hier eerst kenden. Levend en in de natuur aanwezig. Een kind kan snappen dat Thor cooler is dan Jezus.

knutsel | 25-03-16 | 01:44

Basic Dimension | 25-03-16 | 01:34
Ik ken de bron niet, maar het lijkt me een kip-ei verhaal. Het zijn 2 emancipatiegolven geweest die van mannen watjes hebben gemaakt en nu gaan de vrouwen ineens eisen dat ze brutaal genomen gaan worden door mannen met een ander kleurtje? Is daarom het boek 50 shades of grey zo populair bij vrouwen. Waarom vragen ze dan hun eigen man niet om de zweep weer ter hand te nemen?
Ik vermoed een studie van de UvA?

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:43

@tattooboer | 25-03-16 | 01:37
Harde knuppels?

Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:40

MissDD | 25-03-16 | 01:09
Ga eens een trui breien, voor Spekman.

Jan Dribbel | 25-03-16 | 01:40

Graaf, juist wel!

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 01:40

@Ben Hetzat | 25-03-16 | 01:24
Mooi gezegd. Ik ben het met je eens ben. Inderdaad is het dogmatische geloven altijd gestoeld op angst. "Je hebt vrije wil, maar als je niet doet wat ik zeg, zul je voor eeuwig branden." Wat is dat voor een vrijheid? En ik heb ook vaker horen zeggen, door slimme mensen, dat de vraag "waarom" een zinloze is. Toch laat die vraag me niet helemaal los. Die regenboog, ja, dat is licht en waterdruppels. Maar maakt dat het minder "magisch"? Hoe is het licht ontstaan? En het water? De watermoleculen? Is het allemaal illusie? Waarom? En daar zijn we weer. De vraag waarom houdt het voor mij wel boeiend.

Ramsesz | 25-03-16 | 01:38

@Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:35
Weet u wel waar die dingen gemaakt worden?

tattooboer | 25-03-16 | 01:37

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 01:30
Dit is niet jouw avond wel?

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:36

@tattooboer | 25-03-16 | 01:30
Ik heb nu bijvoorbeeld een condoom beet. En daar weet ik, dankzij Krav Magna, binnen 3 seconde een keiharde knuppel van te maken!

Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:35

tattooboer | 25-03-16 | 01:26
Ik kijk naar religies als naar volksdansjes uitgevoerd op het dorpsplein in de zomer. Het is allemaal cultuur. Een volksdansje is bedoeld om je op te vrolijken, een religie om je bang te maken. Het is uitindelijk bij welke stemming je jezelf het beste voelt. Ik kniel niet graag op een bed violen.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:35

First, the absolute exogamy of Western culture indicates a faded rose soon falling apart into individualism. On the other hand the culture might be desperately looking for a new equilibrium. After the sixties it seems Western culture was looking for a new sadistic endogamous core. In the world no culture is more sadistic than Islam. Therefore Western Europe introduced tens of millions of Muslims in 40 years. There was no need for smart and beautiful Asians who, after all, as Buddhists also represent masochism.

Feminism has been of decisive importance for the strong masochistic desire to replace the Christian homosexual clergy by sadistic Islamic Alpha males. Women make up 50% of the voters. Therefore, it is often women who applaud for the Muslim immigration. This under the guise of multiculturalism where unconsciously they refer to a sadistic Islamic mono culture.

This masochistic lust for sadistic compensation by former Christians is called 'political correctness'. Women welcome aggression and crimes committed by Muslim males, because it is the sadism they need so desperately. They welcome SM-dyad because they are sick of the Vanilla dyad of their soft sex Christian males.

Basic Dimension | 25-03-16 | 01:34

@MissDD | 25-03-16 | 01:26
Ho Ho, ook mannen mogen emanciperen heh!

tattooboer | 25-03-16 | 01:33

@MissDD | 25-03-16 | 01:26
Ik hoop dat jij jezelf en beetje kan verdedigen dan. Aan mij heb je niets.

Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:32

Wat een mongolen hier zeg.

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 01:30

@knutsel | 25-03-16 | 01:18
F*ck... met crav maga heb ik geleerd dat alles een wapen kan zijn... *tube tandpasta vallen laat*

tattooboer | 25-03-16 | 01:30

knutsel | 25-03-16 | 01:18
Ik ben er toe bereid. Zelfs als Odin niet thuis blijkt te zijn.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:29

Hahahaha.
Hoi.
Ik ga U leren hoe U mensen moet behandelen.
Daar is de kassa.
Dat is mijn vriendin.
Wij lachen naar u en draaien met onze heupjes.
;)

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 01:27

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:08 hasjpijp? Winst! Cnei Bossem ( cannabissum) is een welbekend aroma waar de hele oude testament alle mensen aan zitten te snuffelen. Ze verbrandden dat spul in enorme koperen schalen op elke hoek van de oude muur van Jerusalem, als je in de buurt kwam was je al in den here. www.xn--4dbcyzi5a.com/2012/02/%D7%A7%D... (even in het NL vertalen.) De wereld van religie is zeer gebasseerd op drugs, natuurlijk. En uw gravin heeft gelijk, er zal rust en balans zijn als religies verdwijnen. dan beginnen we pas echt te leven en elkaar te zien, zonder angst. Elke seconde van dit leven is kostbaarder dan alles op aarde, je krijgt dit moment maar één keer, en dit moment ook, en ook deze.

tattooboer | 25-03-16 | 01:26

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 01:26

Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:21
Ik denk dat ze lam is.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:24

Ramsesz | 25-03-16 | 00:38
Als atheist en aanhanger van logica moet je de vraag "waarom?" ookhelemaal niet stellen omdat er geen "daarom" is. Leg je neer bij de mogelijkheid/het feit dat er geen zin is van het leven. Dat wij nu toevallig intelligent genoeg zijn geworden om ons dat te kunnen afvragen wil nog niet zeggen dat het bestaat. Ik kan je zeggen dat veel mens3n geloven uit angst voor de dood maar als je je eenmaal hebt neergelegd bij het idee dat er geen 'afterlife' is en geen 'zin' van het bestaan geeft dat veel rust. Kun je je focussen op het leven zo goed en aangenaam mogelijk te maken. Veel verhalen uit diverse geloven zijn er om verklaringen voor zaken te vinden. Regenboog bijvoorbeeld. Nu weten we dat dit verklaarbaar
is dus waarom er niet vanuit gaan datballes verklaarbaar is maar w8j de intelligentie missen om het te kunnen verklaren. Is toch het meest logische, ook gezien de historie.

Ben Hetzat | 25-03-16 | 01:24

MissDD | 25-03-16 | 01:09
Verdiep je eens in het leven van de Graaf van Egmont. Kun je wat van leren. Een opstandig menneke was het.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:23

Mooi gesprek!
Heb er van genoten!

rick13 | 25-03-16 | 01:22

@MissDD | 25-03-16 | 01:20
Ben je boos?

Mark_D_NL | 25-03-16 | 01:21

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 01:20

@MissDD | 25-03-16 | 01:09
Het was zeer effectief!

tattooboer | 25-03-16 | 01:19

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:13. Als je met een wapen in je hand sterft ga je naar het walhalla. Bij Odin.

knutsel | 25-03-16 | 01:18

GVD. Alles gehoord wat ik al wist, ga toch totaal depressief naar bed. De totale machteloosheid die ik voel terwijl ik de vijand in het gezicht staar. Aan mij ligt het niet, ik wil vechten om mijn wereld te behouden en ben bereid daar alles voor te geven Zit ik opgesloten in een kudde laffe, weke, blinde en met Stockholm Syndroom besmette kuddedieren die weigeren om ook maar 1 stap richting realiteit te zetten.

nietvaneergister | 25-03-16 | 01:16

@MissDD Doe eens niet zo onaardig. Needless to say, met geloven bedoel ik niet de dogmatische, religieuze variant.

Ramsesz | 25-03-16 | 01:15

Ramsesz | 25-03-16 | 01:02
In dat soort gevallen moet ik altijd denken aan de rups die een vlinder wordt. We weten dat het gebeurt. Maar denkt die rups nou als hij zich inpopt dat hij gaat overlijden en weet ie niet dat hij even later een vlinder zal zijn? En zo heeft de natuur heel veel vreemde dingen in petto. En dat zet aan tot denken en fantaseren. En dan ga je willekeurig denken wat heeft de dood voor mij in petto. Niks met God van doen, maar natuurkrachten.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:13

@Maria.1 | 25-03-16 | 01:02
Ik zal nu iets typen dat ik de volgende maanden vaker zal knippen/plakken.
er is een kamer, in deze kamer bevind zich een tafel met een stoel, een kantoor. Op de stoel zit een generaal. Op de tafel drie dingen; een telefoon, een rode alarmknop en een zwaailicht. De generaal is opgeleid maar één taak te doen; als het zwaailicht gaat zo snel als mogelijk op de alarmknop te drukken. Bij het drukken vliegen gelijk miljoenen f-16's op hun doel af en bestoken dat onophoudelijk en elke f-16 moet zijn raketten afvuren omdat het anders niet landen kan. Als een f-16 éénmaal geladen is met kruisraketten moet hij ze afvuren anders ontploffen ze bij de landing. Dit is hoe we nu leven. De feiten zijn dat er veel te veel f-16's opstijgen en er veel te veel bommen worden geworpen bij elk wissewasje waardoor de zwaailamp gaat branden. Deze bommen veroorzaken erg veel schade aan het vijandelijk gebied maar ook aan vriendelijk gebied en men heeft maar geleerd zich daar bij neer te leggen. Deze generaal mist iets... een echte minister president die van de generaal eist dat als de zwaailamp gaat, eerst die telefoon in de hand te nemen en de leider op te bellen om te vragen wat er gebeuren moet. Dat is alles een kwestie van aanleren. De wereld waar we nu in leven leeft van het overslaan van dat telefoontje. Wapens eerst en conclusies later. De grap is, het werkt precies zo in je lichaam. Adrenaline zijn de bommen en je bloedcellen de f-16's als je in paniek raakt. Stress is immers ook erg ongezond omdat die bommen ook op jou vitale weefsels worden afgevuurd. Dit gedrag moeten we als mens zien als onze volgende evolutie.

tattooboer | 25-03-16 | 01:13

40 minuten ademloos geluisterd! Bedankt!

Asimov6 | 25-03-16 | 01:11

-weggejorist en opgerot-

MissDD | 25-03-16 | 01:09

tattooboer | 25-03-16 | 00:55
Mooi verhaal, lekker kort ook weer. Leg die hashpijp maar eens weg. Ik heb nooit de behoefte gevoeld dat ik god wilde zijn. Ik laat me niet graag vervangen door iets wat niet is. Onze koning WA zegt bij elke wet en besluit Wij Willem Alexander, bij de gratie Gods, koning der Nederlanden" dus ook hij weet dat hij niet god kan zijn, maar slechts dankzij God zijn functie bekleedt. Of hij dat echt gelooft betwijfel ik, maar het kan zijn, hij is er dom genoeg voor. En alle religies de wereld uit is echt het adagium van mijn Gravin. Zij denkt dat het in ieder geval een stuk rustiger zou worden op de wereld, wat ik dan weer niet kan geloven.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 01:08

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 01:06

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:55
Daar lijkt het wel op, als ik CNN-tv moet geloven, dat steeds live blijft. Gelukkig hebben de Belgen op tijd ingegrepen, en het TerreurDreigingsNiveau verlaagd.

LibertasSimplex | 25-03-16 | 01:03

@Ramsesz | 25-03-16 | 00:50
Wij willen dat!
Daar heb je je wil.
We moeten Den haag leren te doen wat wij willen.
Logica moet weer de leidraad worden.
Deductie betekent dilutie in dit geval en al je andere punten zijn valide en haalbaar.

tattooboer | 25-03-16 | 01:03

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:45 Op die vraag kan alleen geloof antwoord geven. Bijvoorbeeld geloof in wedergeboorte, een vijfde dimensie, of desnoods de hemel. Dit zeg ik als ongelovige. Of liever, areligieuze. Want met geloven is niet zo veel mis. Met georganiseerde religies des te meer. Daar zit onze bijna-atheïstische samenleving weer mooi mee opgescheept op het moment.

Ramsesz | 25-03-16 | 01:02

Onbekwaam, niet in staat tot.
Truste iedereen!

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 01:02

@Ramsesz | 25-03-16 | 00:50
"Nu nog de politieke wil". En daar gaat het mis; die is er niet.

Maria.1 | 25-03-16 | 01:02

Daar lijkt het wel op, als ik CNN-tv moet geloven, dat steeds live blijft. Gelukkig hebben de Belgen op tijd ingegrepen, en het TerreurDreigingsNiveau verlaagd.

LibertasSimplex | 25-03-16 | 01:02

En maar klagen over het verval van de samenleving, terwijl je er zelf met je kudT aan meewerkt.
Heel erg natuurlijk.
Arme jochies.

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 00:58

Guuske | 25-03-16 | 00:48
Ik ga nog wel eens naar deze Viking luisteren als hij goed Engels spreekt. Hij kan het beter in het Zweeds doen met Engelse subs.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:58

@tattooboer | 25-03-16 | 00:55
ps, er zijn religies die expliciet beloven dat je na je dood een god word, of naast de god mag zitten en zijn krachten krijgt.

tattooboer | 25-03-16 | 00:57

interessant interview. Een roepende in de woestijn die Wim van Rooy.

DubbelDibbel | 25-03-16 | 00:56

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:36
De vraag waarom is niet relevant in het constante turbulent dat 'god' is. De vraag waarom niet wel. De echte vraag die elke mens zich vraagt in zijn egoïstische beleving is, waarom ben ik niet god. Ik ben wakker en bewust maar mag niks. Ik ben goed genoeg om een god te zijn, deze wereld had ik ook wel kunnen maken. Ik wil die vrouw haar liefde en ik ben bewust en ik heb geleerd dat alles kan dus ze moet van mij worden. Een idee dat god bestaat betekent niks anders dan het ontkennen van de bewustzijn van anderen. Wij zijn juist het bewijs waarom er geen god is, die zou namelijk nooit naast onze bewuste egostrelende eigenwijsheid kunnen bestaan. Die god is een beeltenis van onze zwakte, onze onmacht een ander te besturen. vandaar de politiek. Met aan god zwerende agenten besturen die de ego van politieke leiders strelen door burgers burgers te verklaren en ze onderdanig te houden. Onderdanig aan een koning. dus de koning is juist diegene die zich het meeste een god waant ( zie egypte). Bewustzijn is vergif. Laten we hopen dat nu dat we bewust zijn en een deel uitmaken van onze evolutie, we echt aan het werk gaan met onze bewustzijn en er een wenteling in kunnen veroorzaken door alle religies te verbieden en alsnog de natuurlijke weg van overwinning gaan volgen. De echte bewoording die ik zou gebruiken zou er voor zorgen dat ik binnen tien minuten opgepakt zou worden.

tattooboer | 25-03-16 | 00:55

LibertasSimplex | 25-03-16 | 00:41
Ik snap dat wel, uitgaande van de ontelbare fuckups die de Belgische diensten sinds Parijs allemaal gedaan heeft, zit er gewoon weer een aanslag aan te komen.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:55

Wanneer je professioneel wil zijn, moet je dat all the way zijn.
Dus geen fuck-ups in de prive sfeer, dan ben je niet integer en dus onbetrouwbaar.
Geen baantjesmachine, geen positie via neuken, geen soa.

Zo moeilijk is het allemaal niet.

Owja. Negerin.

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 00:51

@tattooboer | 25-03-16 | 00:39 Lijkt me een goed plan. Al is het wellicht iets moeilijker uit te voeren dan het lijkt.
Dilutie, 1-paspoortsysteem, Uit de EU, Grenzen dicht, Visums voor van-en-naar Syrie reizen, Moskeeënstop - ieder geval geen funding meer vanuit andere landen - en als het kan ook weg uit het MO met ons leger. Dit lijken mij allemaal redelijk goed uitvoerbare en zeer humane maatregelen. Nu nog de politieke wil!

Ramsesz | 25-03-16 | 00:50

Evocatus | 25-03-16 | 00:39
Even niet. Ben nu nog verdiept in het boek "Ceux de Quatorze" van Maurice Genevoix.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:49

Ome Gijs | 25-03-16 | 00:40
Die 34 mensen die in Brussel geslacht zijn, zijn er ook niet meer.

de honden blaffen... | 25-03-16 | 00:49

Het youtube kanaal van deze Zweed is wel interessant. Hij roept mensen op die een hart voor het echte europa hebben (dus niet het europa van de EU) om zichzelf te wapenen dmv het debat aan te gaan en een zo sterk mogelijk fysiek op te bouwen omdat je op straat nog wel eens lastig wordt gevallen kan worden door tuig. www.youtube.com/watch?v=9MCJTriDqcM

Guuske | 25-03-16 | 00:48

INH.30CL | 25-03-16 | 00:45
Smaken verschillen, ik heb helemaal niet van Johan genoten, (hij ruste in vrede) en al helemaal niet als ik honger had.
Wel van die verrukkelijke stamppot van tante Sjaan.

bakoenin | 25-03-16 | 00:48

Heerlijk mensen die praten over de islam en vertellen dat wij verloren zijn, dat is een juiste analyse, door de islam. De islam die 1.400 jaar!!!! bestreden is door het Christendom. Zodra het atheïstisch humanisme aan de macht kwam (Jan en Wim vinden dit mooi, het atheïstisch humanisme), sinds 60 jaar, krijg je deze toestanden. Onze CHRISTELIJKE voorouders die gestorven (vaak gruwelijk) zijn, om het westen te verdedigen tegen de gruwel die islam heet, draaien zich om in hun graf. Het is een schande.

Jesaja | 25-03-16 | 00:47

Ik heb meer en meer het gevoel dat ik in het oude Oost Duitsland leef, Noord Korea, of mee speel in Jim Carrey,s The Truman Show. Alles is gecensureerd, moet door de slappe sentimentele, linkse onderbuik zijn goed bevonden. Media maar ook individuen doen hieraan mee vaak zonder zich ervan bewust te zijn.
Dissidenten aan het woord zien zoals die slimme Wim van Rooij, is bevrijdend, een verademing. Hij kaart het probleem van de islam aan zonder alle moslims over één kam te scheren.
Om dan ook maar met een uitspraak van Johan te eindigen:
"Je gaat het pas zien als je het door hebt".

Rest In Privacy | 25-03-16 | 00:45

Ramsesz | 25-03-16 | 00:38
Ja, en voor je het weet ben je bij de vraag wat is de zin van leven als je toch dood moet. Behalve het voorgekookte antwoord uit de categismus ben ik nog nooit in de buurt gekomen van een echt antwoord.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:45

@bakoenin | 25-03-16 | 00:43
Daarvan heeft niet de hele wereld kunnen genieten, van Johan wel!

INH.30CL | 25-03-16 | 00:45

-weggejorist-

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:44

Ome Gijs | 25-03-16 | 00:40
Ja en? Tante Sjaan van de overkant is gisteren ook overleden aan longkanker.
Ze kon niet voetballen maar haar stamppot andijvie was verrukkelijk.

bakoenin | 25-03-16 | 00:43

Maria.1 | 25-03-16 | 00:34
Het eenpaspoortensysteem is echt het over wegen waard.
Dank U voor uw bijdrage.

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:41

Vanavond moet iedereen opsodemieteren. Cruijff is niet meer

Ome Gijs | 25-03-16 | 00:40

Fantastisch, 40 minuten Wim van Rooy, en een voortreffelijke Jan Roos tegenover hem. Nee, we horen niets nieuws, maar wel twee beschaafde heren die de sombere zaken helder op een rijtje weten te zetten.
Kan Van Rooy overigens niet minister van Cultuur worden in Wilders I? Of mag dat niet omdat hij Vlaming is? Daar moeten we dan maar wat op vinden, een dubbel paspoort of zo.
En o ja, Wim: dank voor het Schopenhauer-citaat. Echte intellectuelen halen echte filosofen aan. Hulde.

De Vrijlansier | 25-03-16 | 00:40

Heb niets tegen Frans, integendeel!
Maar schutkring = Zeer fraai woord!

Nog even een "leuk" boek voor diegenen die nog het geluk beschoren waren om enig schoolfrans te hebben mogen leren:
Jean-Yves Le Gallou, Immigration : la catastrophe. Que faire ?
Salut! Evocatus

Evocatus | 25-03-16 | 00:39

tattooboer | 25-03-16 | 00:35
? Volgens mij heeft de westerse mens joden altijd vervolgt, vermoord, uitgekotst, verbannen, bestolen, verbrand.
Moslims daarentegen worden geknuffeld krijgen een huis, een opleiding, een uitkering, en zelfs de criminelen mogen vrijuit gaan.
Nee ik zie die overeenkomst niet.

bakoenin | 25-03-16 | 00:39

@Ramsesz | 25-03-16 | 00:31
Het is een mix van beiden. het is echt het enige dat we echt moeten doen. Dilutie. Laat Geert dit maar eens als partijpunt brengen! het is immers geen discriminatie en niet racistisch maar zeer effectief. ilsam is namelijk gif in geconcentreerde vorm. Islam heeft een opzichter nodig. Laat ze hun geloof belijden maar geef ze de nekchapge ( een joodse grap, een klapje in de nek, uitgesproken; tsjapgeh) als ze de deur uit komen en laat ze duidelijk weten dat de straat van iedereen is.

tattooboer | 25-03-16 | 00:39

-weggejorist-

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:38

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:36
Dat komt wellicht omdat de eeuwige vraag "waarom" nooit beantwoord kan worden. We worden alleen maar beter in "hoe".

Ramsesz | 25-03-16 | 00:38

MissDD | 25-03-16 | 00:33
Als je niet teveel zeurt, kun je geen betrouwbaarder vriend als de Graaf vinden. Maar je moet hem niet uitdagen.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:37

Ik vind deze man geweldig! En dan bedoel ik niet Jan.

pluk-87 | 25-03-16 | 00:37

attooboer | 25-03-16 | 00:28
Natuurlijk kom ik er nog door. Geen zee gaat mij te hoog.
God heeft altijd bestaan door onkunde. Of eigenlijk als antwoord op vragen over zaken die niet te bevatten waren. Maar zie, nu denken we veel te bevatten en zitten nog steeds met God. Voor velen is hij niet meer weg te denken.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:36

@bakoenin | 25-03-16 | 00:16
De westerse mensen gaan met moslims om alsof het joden zijn. dat gaat mis!

tattooboer | 25-03-16 | 00:35

Oplossing is er wel: 1 paspoortensysteem! Diegenen die met ons willen samenleven zullen blijven; diegenen die liever het paspoort van land van "herkomst" willen houden, zullen vertrekken. Het is nog de enige fatsoenlijke manier om het op te lossen. En het mooie is; men mag zelf kiezen!
Artikel 1 van de grondwet functioneert al lang niet meer. Ik mag niet met een hoofdbedekking op de pasfoto. Hoef ook niet te klagen als ik als vrouw ergens niet binnen mag komen.

Maria.1 | 25-03-16 | 00:34

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:34

DerUnterMensch | 25-03-16 | 00:21
Hmm, ik voel me een beetje gespleten. Ben namelijk in beide richtingen afgestudeerd. (ICT, geschiedenis)
En ik geef toe ik ben zo links als Kropotkin, maar aan de andere kant het meestal met u eens.
Zou het niet zo zijn dat we de multiculturele verdwazing in een hoekje proberen te drukken maar dat die waanzin geen links of rechts kent? Ga je jezelf afvragen welke politieke stroming een totaal idioot aanhangt?
Multicul heeft alles vergiftigd. Links en rechts. Althans wat daar voor door kon gaan.
In de klassieke Nederlandse politiek bestaat dat verschil dan ook niet meer. PvdA/D66/GL/CU/VVD/CDA het is één pot nat, de grote multicul en weg met ons partij.

bakoenin | 25-03-16 | 00:34

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:33

MissDD | 25-03-16 | 00:15
Kijk eens rond bij het diner ;)
En ga nu maar weg.

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:31

tattooboer | 25-03-16 | 00:21
Ik vind dat een terecht punt wat je daar maakt. Ik vraag me ook altijd af hoe zulke wijken ontstaan. Doen de islamculturelen dat zelf, of is dat volgens bestemmingplan?

Ramsesz | 25-03-16 | 00:31

Russells Teapot | 25-03-16 | 00:21
In zoverre heb je gelijk dat de Islam al sinds haar ontstaan strijd. Als ze klaar zijn met het westen, gaan ze oostwaarts, er is inderdaad altijd wel een decadente levensvorm te vinden.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:30

@tattooboer | 25-03-16 | 00:28
verandert..

tattooboer | 25-03-16 | 00:30

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:30

Zucht.

Ongeblustekalk | 25-03-16 | 00:29

@Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:15
Gelukkig is het maar een theorie. Meten is veranderen. Er bestaan delen in de materie die niet hetzelfde zijn bij omkering van 360 graden. Quantumtheorie is al helemáál van de voor mensen bekende god los. Theorem en conclusieve lectuur van vandaag de dag laat god en bijbel ver achter wegens waardeloosheid. Geintjes uit de oude boeken doen er niet toe op het vlak van tijd/materie kwantificatie. Het concept 'god' bestaat bij de gratie van onkunde. God is de geest van de kennis, nu de kennis zich openbaart en veranderd tijdens observaties bestaat de kans dat god veranderlijk is. dat was nooit de bedoeling achter een 'god'. Kom je er nog door?

tattooboer | 25-03-16 | 00:28

Heerlijk alfa stukje over Alfa en Beta. Ik zeg ook altijd, Links is voor Alfa mensen, rechts is Beta mensen.
DerUnterMensch | 25-03-16 | 00:21

Wel apart dat hij eerst alfawetenschappen afkeurt om er vervolgens allerlei filosofen en sociologen bij te halen.

Ramsesz | 25-03-16 | 00:27

Ja, exact... mijn sarcasme gaat duidelijke voorbij aan mijn links.
MissDD | 25-03-16 | 00:05

Ik denk eerder dat je niet moet posten als je bezopen bent. Er is geen touw vast te knopen aan wat je zegt.

Russells Teapot | 25-03-16 | 00:23

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:20
Yep. Maar de aanspraak van de volgers van Allah is wereldwijd. Alles is aan hen gegeven, maar in de handen van de Kuffar gevallen. En dan mogen de gelovigen het met geweld afdwingen.

Glasgow Argus | 25-03-16 | 00:23

MissDD | 25-03-16 | 00:20
Ben je dronken?

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:22

@Gerard Leeflang @MissDD
Kap eens met dat gekibbel. Ik probeer een discussie te volgen.

Ramsesz | 25-03-16 | 00:22

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:09

Precies, dat is wat het is, een cultuurclash. De strijd tegen het westen zullen ze blijven voeren, wat wij ook doen. En als wij het anders gedaan hadden in het verleden had dat wat dat betreft ook niet uitgemaakt; ze zouden net zo hard alles op alles gezet hebben om de strijd door te zetten. Onze zonde in hun ogen is niet dat we hun aanvallen of discrimineren, onze zonde is simpelweg dat we bestaan.

Russells Teapot | 25-03-16 | 00:21

@deechteprins | 24-03-16 | 23:58
jawel! Echte vermenging!, laat de moslims niet hun monoculturele droom beleven en huur huizen in de moslimwijken, koop ze, vermeng, moet je eens kijken hoeveel weerstand er zal komen, maar dat moet niks deren. Doen!

tattooboer | 25-03-16 | 00:21

Heerlijk alfa stukje over Alfa en Beta. Ik zeg ook altijd, Links is voor Alfa mensen, rechts is Beta mensen.

DerUnterMensch | 25-03-16 | 00:21

Glasgow Argus | 25-03-16 | 00:17
Juistem, groot gelijk. Maar dat zullen de moslims ook zeggen als ze hier de boel overgenomen hebben. Het was een gerechte strijd.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:20

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:20

@Jesaja | 24-03-16 | 23:53
Humanisme en Christendom zijn tegenwoordig twee handen op 1 buik. Er is een soort affiniteit gaande tussen het Christendom en zijn zwakke broeder. 'Leven en laten leven', 'het positieve in een ander zien' en vage associaties trekken met wél orthodoxe geloofsbelijders in een periode van identiteitsgemijmer en ontkerkelijking.
De reactie op Wilders' 'Christelijk zijn betekent ook dat je let op je eigen mensen' van de Christelijke partijen was dus wel tekenend.
En dan de paus die de voeten kust van vluchtelingen, terwijl je weet hoe ze daarover (en schoenen) denken. Zijn nog net geen varkensschnitzels. Walgelijk.

Slogra | 25-03-16 | 00:20

MissDD | 25-03-16 | 00:17
god met een hoofdletter graag schat. Daar staan Wij op.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:18

-weggejorist-

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:18

@deechteprins | 24-03-16 | 23:07
Huizen huren en kopen in moslimwijken.

tattooboer | 25-03-16 | 00:17

Progresievelng | 25-03-16 | 00:14
De eerste keer dat ik Westbroek daar zag zitten, zat hij whisky te zuipen en raaskalde overeenkomstig. De tweede keer hadden ze hem netjes water gegeven.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:17

Simpel, als je de term 'religie van liefde' vervangt door de term 'religie van oorlog' klopt het plaatje ineens.

incompetente bels | 25-03-16 | 00:17

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:17

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:09
Tegelijkertijd weten we dat de strijd tegen het bolsjewisme een juiste strijd was. Niet om de redenen die de Duitsers in de tweede wereldoorlog voerden, dat was een clash tussen twee absolutistische regimes om een stuk Europa. De SS angehorigen lieten zich onder de Duitsers meevieren in de juiste strijd om de verkeerde redenen.
De strijd tegen het bolsjewisme vanuit een vrijheidsperspectief, tegen het absolutisme was terecht. Niet die van de Duitsers in WW2.
Zo is ook een strijd tegen de eurocratie op dit moment een juiste strijd. En laten we dankbaar zijn dat we daar nu met een referendum, en het UK dito en de Fransen met de volgende presidentsverkiezingen dito en de Duitsers met de bundestagverkiezingen vreedzaam tegen op kunnen komen.

Glasgow Argus | 25-03-16 | 00:17

Een heel goed interview en ook nog eens mijn favoriete huisfilosoof Schopenhauer genoemd.
Dit interview legde de nadruk op Spenglers untergang des abendlandes.
Inderdaad staan we aan de vooravond van een totale culturele ineenstorting.
En we beseffen het niet.
Althans niet het naïeve gutmensch volk wat nog steeds denkt dat als je maar knuffels uitdeelt en bloemetjes in je haar doet dat het wel goed komt.
Dat wat kaarsjes aansteekt en imagine zingt en gelooft dat iedereen ons dan lief vind.
Wie het wel beseffen zijn onze politici.
Ja ook de babbelaars uit het midden, de zogenaamde constructieven.
Maar die hebben een heel andere agenda.
Die denken alleen maar in termen van pecunia non olet.
Het zijn ideologisch failliete boekhouders met maar één agenda. Geld en macht.
Voor die lieden is het zelfs een uitkomst als al de culturen in Europa vernietigd worden.
Zolang het maar geld op levert. Die parasieten floreren op de lijken van al de onschuldige burgers die vermoord zijn en nog vermoord gaan worden.
PvdA/GL/D66/VVD/CDA/CU.
Untergang des abendlandes.
Nu weet ik niet of u kinderen heeft, maar als u ze heeft probeer dan eens als u in dat stemhokje staat de volgende keer ook eens aan hen te denken.
Gunt u ze dat Europa met al die culturen die we gekend hebben en waarin ze vrij kunnen zijn?
Of gunt u ze de hel en slavernij omdat zoiets meer poen oplevert?
En ook al bent u zogenaamd liberaal, of christen, ook al verteld de PvdA het nog eerlijkere verhaal en ook al bent u een wereldburger en hoog opgeleid, denk na wat u voor uw kinderen wenst.
Straks is er geen eerlijk verhaal meer, straks bekoopt u uw liberalisme met de dood. Straks bent u geen wereldburger meer maar een slaaf. Straks helpt het bidden van de christen niet meer.
Aan u de keuze.

bakoenin | 25-03-16 | 00:16

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:15

tattooboer | 25-03-16 | 00:05
Het is allemaal nieuw voor mij. Maar ja, ik ben totaal niet religieus en al helemaal geen wetenschapper.
Nou één theorie waar ik zelf op gekomen ben: het heelal dat op dit moment maar uitdijt en maar uitdijt, is slechts één ademteug van God.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:15

Wat was die Prem erg zeg. Je hebt ook de vrijheid om voor schut te staan. annabel bleef rustig, laatste keer Pownews heb gekeken. sinds Baudet wordt vervangen door Prem of Westbroek is ieder niveau weg

Progresievelng | 25-03-16 | 00:14

MissDD | 25-03-16 | 00:02
Pardon. Licht dat eens toe?

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:09

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:56
Het is theorie, meer niet. Iemand maakt die gasten horendol met religie en politieke indoctrinatie. Ze worden volgens mij gewoon misbruikt voor een platvloers doel. En dat doel is volgens mij tegen de westerse manier van leven strijden. En elk motief is daar bij valide. Allah, Mohammed, Israel, homo's, hoeren, roken en alcohol.
Misschien een manke vergelijking, maar zo kijk ik ook aan tegen de jonge Nederlanders, Belgen, Fransen, Noren en Denen die zich bij de Waffen SS aansloten om iets groots als het Bolsjewisme te bestrijden.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:09

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:08

MissDD | 24-03-16 | 23:58
Jij begrijpt natuurlijk wel dat je als heks de brandstapel op gaat. For sure ;)

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:06

@Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:24
Graaf, ze weten nu al dat er zó ontzetten veel is om ons heen dat willekeur een constante is. Het is, bvb, mogelijk dat er universii zijn waar goden dood gaan en als omgekeerde komkommers wedergeboren worden en eerst een grasspriet moeten leren creëren eer ze zich aan sneeuwvlokken mogen wagen. Ook zijn er planeten waar niks doodgaat en de atomen om de elektronen heen draaien. Ook is er een planeet waar u mij bent en ik net een scheet op mars liet. Zolang religieuze wetenschappers deze denkwijze hanteren kan alles.

tattooboer | 25-03-16 | 00:05

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:05

Goeie gast, maar Jan mag wel wat minder in de rede vallen.
van Rooy is interessant genoeg om uit te laten praten en zelfs zijn zinnen af te laten maken.

MaisNon | 25-03-16 | 00:04

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:03

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:02

Lewis | 24-03-16 | 23:57
Sodomie Lewis, heel erruggg!!

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:02

MissDD | 24-03-16 | 23:48

Ik weet niet wat je punt was, maar de eerste alinea van je link kom ik gelijk dit tegen:

"Afgoden aanbidden, roddelen, kwaadspreken over onschuldige mensen, doden, stelen, het niet gehoorzamen van de ouders, het afleggen van valse verklaringen en seksuele promiscuïteit worden in de islam als zonden beschouwd."

Alleen al het feit dat "afgoden aanbidden" als eerste "zonde" genoemd wordt geeft wel aan met wat een fundamenteel intolerante religie we hier te maken hebben. Wanneer gaat eens duidelijk worden dat je, zolang je dit soort ideeën uitdraagt, NOOIT normaal een deel van een verlichte samenleving zal kunnen uitmaken?

Russells Teapot | 25-03-16 | 00:02

MissDD | 24-03-16 | 23:54
Beter dat dan tegen de werkelijkheid aankijken als een snol.
En jij hebt toch niets tegen oude stinkende mosseltjes? :)
Bah.

Gerard Leeflang | 25-03-16 | 00:01

-weggejorist-

MissDD | 25-03-16 | 00:01

blabla9899 | 24-03-16 | 23:31
Misschien heb je gelijk, maar ik denk dat oorlog nog steeds een verdienmodel is. Mogelijk dat de BIS er voor kan zorgen dat je oorlog op de pof kunt voeren. De afbetaling volgt dan later wel. Zo is WW1 gevoerd en zeker WW2. Er hebben bedrijven gigantisch aan die oorlogen verdiend.

Graaf van Egmont | 25-03-16 | 00:00

Wat nu?..

deechteprins | 25-03-16 | 00:00

Ik herhaal: die is er niet!

deechteprins | 24-03-16 | 23:59

Goed gesprek. Het tij keert of de tijd leert. Wij zullen ten ondergaan om vervolgens weer boven te staan.

Ome WiIlem. | 24-03-16 | 23:59

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:58

@Desmoulins | 24-03-16 | 23:09
Precies! Zo enorm zijn de kronkels waar zulks persoonlijkheden zich in vinden.

tattooboer | 24-03-16 | 23:58

---->oplossing : Die is er niet!

deechteprins | 24-03-16 | 23:58

@ MissDD | 24-03-16 | 23:48
Ik ga het niet lezen, geen behoefte aan, en iemand die binnen twee tegels begint te schelden kan ik tóch niet serieus nemen.
* out *

Lewis | 24-03-16 | 23:57

De oorspronkelijke stelling was dat de moslims zich afzetten tegen de USA of het westen. Ik verwijs slechts naar het feit dat dit niet een gevalletje opstandigheid is sinds 9/11, maar veel dieper in de geschiedenis ligt.
Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:39

Het klopt dat moslims vaak daarnaar verwijzen, maar ik betwijfel sterk of Europese moslims zonder wortels in de regio daar nu echt zo sterk door geraakt worden. Ik zie het eerder als een smoes.

Wat ik eerder denk is dat we het vaak horen omdat islam-apologeten doorhebben dat ze met dit argument een westerse guilt-trip induceren bij hun linkse medestanders, en zo makkelijker hun zin krijgen. Als je als moslim iets uitvreet en je roept "ja maar Irak-oorlog," dan staat alles wat links is ogenblikkelijk klaar om je vrij te pleiten en je alles te geven wat je maar eist.

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:56

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:54

Christendom is niet inclusief denken (je moet gered zijn door Jezus=God, anders ga je naar de hel). Het humanisme is inclusief denken.

Jesaja | 24-03-16 | 23:53

Jan & Wim van Rooy, dank, goed interview. Heel triest, maar hopelijk is dit een positieve bijdrage. Mijn steun hebben jullie.

Rest In Privacy | 24-03-16 | 23:53

-weggejorist-

Gerard Leeflang | 24-03-16 | 23:52

Lewis | 24-03-16 | 23:25

Inderdaad een sterk artikel. Het westerse wij-zijn-schuldig denken komt inderdaad weer uit alle hoeken momenteel, alles om de grimmige realiteit maar niet onder ogen te zien.

Ik denk ook dat veel mensen dat doen omdat het ze een veilig gevoel geeft. Immers, als islamitisch terrorisme helemaal het gevolg is van onze Slechtheid, dan dicteert de logica dat we dat ook weer op zouden kunnen lossen als we gewoon Goed gaan zijn met ons allen. Dan hebben wij weer de controle over het wel of niet bestaan van terrorisme waardoor alles weer maakbaar is en dat is een geruststellend gevoel. Het idee dat dit geheel buiten onze macht om zou gaan, en dat islamitisch terrorisme, wat wij ook doen, er toch wel zou zijn, dat vindt men een beangstigende gedachte.

Wel één punt dat ik altijd maak: het is niet zo dat wij, als maatschappij, er helemaal niets aan zouden kunnen doen. Wat ons te verwijten valt, en wat De Rooy eigenlijk ook zegt, is dat we véél te naief en tolerant zijn geweest de afgelopen decennia en dat we te laf zijn geweest om pal te staan voor onze cultuur en onze beschaving. Wij hadden, van het begin af aan, nooit toe mogen staan dat er parallelle samenlevingen ontstonden in onze maatschappij. "Integreren of opdonderen" had van het begin af aan het devies moeten zijn.

Islam is de oorzaak van het huidige terrorisme, policor links cultuurrelativisme is de katalysator ervan.

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:52

Inclusie- en projectiedenken, paradigma's, de wetten die ons beschermen maar ons vernietigen: interessant. Maar als je als min of meer afgebakende groep individuen (nadruk daarop) geen parasiterende embryo kan signaleren die aan je heup vastzit en je ziek maakt — nog afgezien van 't vooraf lering trekken uit al die gevallen dominostenen als Libanon — en geen muur kan optrekken tegen een roedel ordinaire, geretardeerde piraten, verdien je het niet om te overleven.

Slogra | 24-03-16 | 23:50

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:48

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:47

Kak; Toch maar naar Australie emigreren. Daar staat de moslim teller nog op 2,2%. (NL 5,7% en loopt snel op.)

PureYak | 24-03-16 | 23:47

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:47

Isis is juist opgezet om de syces-picot grenzen weer te veranderen. english.alarabiya.net/en/views/news/mi...

Maar goed. Om hierover dan een indruk te wekken van "zie hij is er 1 van" kort
door de bocht. Just ter kennisgeving.

Dr. Frambozenjam | 24-03-16 | 23:47

@Stifstafstof | 24-03-16 | 23:43
Je vergeet de beertjes en de andere knuffels.

nemoj me jebat | 24-03-16 | 23:47

@NiCeY | 24-03-16 | 23:39
Eh, volgens mij is het donderdag.
Vergeet je wekker niet te zetten!

nemoj me jebat | 24-03-16 | 23:46

Hou ze arm.
En buit ze uit.
Dat is voorlopig nog de meest humane manier waarop we onszelf nog kunnen verdedigen.

Wutbürger_ | 24-03-16 | 23:45

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:45

Misschien moeten er gewoon een paar flinke aanslagen IN NEDERLAND plaatsvinden voordat men eindelijk de ogen opent. Totdan blijven ze lekker gesloten en slaapt men heerlijk verder.
Ikdachthetniet | 24-03-16 | 23:37

Denk je nu echt dat er in B of F wat zal veranderen?

As we speak zijn we aan het stoepkrijten ,fotos van kaarsjes aan het sharen en duidingsprogrammas aan het kijken

Stifstafstof | 24-03-16 | 23:43

laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:38
Het is nooit te laat.
De geschiedenis leert dat terrorisme contraterrorisme oproept.

de honden blaffen... | 24-03-16 | 23:43

@ MissDD | 24-03-16 | 23:40
Heb jij mij niet voor nodig, jij hebt er ook een.

Lewis | 24-03-16 | 23:42

@ Ikdachthetniet | 24-03-16 | 23:37
Voor 'Nederland' moet je denk ik 'het Westen', of in elk geval 'West-Europa' lezen. Als er dit jaar nog twee, drie grote aanslagen in Frankrijk, België en/of Duitsland gepleegd worden, neemt hier ook de onrust toe.
Of de ogen en masse open gaan valt vrees ik te betwijfelen. O, de ogen van individuen gaan in sneltreinvaart open, maar mainstream media, politiek en de algehele teneur (lees: wat mensen in het openbaar durven zeggen) zal nog lang zeer politiek correct blijven, vrees ik.

Lewis | 24-03-16 | 23:41

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:40

Van Duyvenbode | 24-03-16 | 23:19
Ik zou gaan blowen.

sneakysnake | 24-03-16 | 23:40

MissDD | 24-03-16 | 23:33

Naarmate de islamitische aanwezigheid een aantal procentpunten stijgt eisen ze wat ze willen, goedschiks -door te infiltreren binnen het openbaar bestuur, of kwaadschiks door dood en verderf.
Het is wachten tot ze hier op 10% zitten...

Desmoulins | 24-03-16 | 23:40

Geen vrimibo uit solidariteit met onze niet-vredelievende- wel-zogenaamde-medelandres?

NiCeY | 24-03-16 | 23:39

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:33
De oorspronkelijke stelling was dat de moslims zich afzetten tegen de USA of het westen. Ik verwijs slechts naar het feit dat dit niet een gevalletje opstandigheid is sinds 9/11, maar veel dieper in de geschiedenis ligt.
Dat gezegd hebbend, de geschiedenis staat niet stil en is geen momentopname. Inmiddels zijn de moslims overal tegen en beroepen zich op de Israelisch Palestijnse kwestie, het niet verdrijven van Assad. Kortom, ze komen overal tegen in opstand. Ze zijn moslim. Dat is de gemene deler en daarom maakt het niet meer uit waar ze geboren zijn.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:39

Dat men zegt dat het al te laat is baart mij wel zorgen. Wordt het nu niet is tijd om het roer rigoureus om te gooien en alsnog proberen het tij te keren.
!. Eerst het referendum over het associatie verdrag met de Oekraine. Wat uiteraard een dikke NEE wordt.
2. Daarna een referendum of wij Nederlanders nog verder willen met dit "we zij het bonnetje kwijt" kabinet.
3. Daarna een Europees referendum (uitgezet in alle landen die bij de EU aangesloten zijn) of ze uit de EU willen.
4. Daarna eventueel een minder minder minder ;-)

laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:38

Misschien moeten er gewoon een paar flinke aanslagen IN NEDERLAND plaatsvinden voordat men eindelijk de ogen opent. Totdan blijven ze lekker gesloten en slaapt men heerlijk verder.

Ikdachthetniet | 24-03-16 | 23:37

@ MissDD | 24-03-16 | 23:31
Huh?

Lewis | 24-03-16 | 23:37

Glamorama: Ik zie het boek Lieve Joris in zijn boekenkast.

sneakysnake | 24-03-16 | 23:35

Goed verhaal, helaas zou alles wat hij zegt gewoon common sense moeten zijn.

Harry Turtle | 24-03-16 | 23:35

Het zou verplichte kost moeten zijn om Wim van Rooy
een college te laten houden op een pvda congres.
Een betere spiegel kunnen ze niet krijgen.

Haloef | 24-03-16 | 23:35

@Russells Teapot | 24-03-16 | 23:23
Hear, hear!

nemoj me jebat | 24-03-16 | 23:34

Glasgow Argus | 24-03-16 | 23:27
Je zegt hetzelf. Dat hebben ze toch ook gedaan? Maar zijn ze daarom minder gelovig geworden? En de laatste zin trekt alles in het belachelijke, maar dat komt omdat de zogenaamde godskenners er zelf niet meer uit komen.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:34

Geachte heren Van Rooy en Roos, lieve Jan en Wim,
Reuze bedankt voor dit gesprek.
Boek ga ik zeker bestellen!

nemoj me jebat | 24-03-16 | 23:34

Je moet verder teruggaan in de tijd, voordat je zo iets roept. Waren het niet de Amerikanen, dan waren het wel de Britten en de Fransen. Lees de hele geschiedenis van net na WW1 er maar op na. En de moslims zijn nou eenmaal een makkelijk op te naaien clubje. Die kun je met verwijzing naar Allah alles laten doen om het westen te bestrijden. Toen en hedendaags nog steeds.
Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:29

Ik begrijp je niet. Je bent het toch wel met me eens, dat de aanslagen in Brussel gepleegd zijn door moslims die in Europa zijn opgegroeid en in Europa zo radicaal hebben kunnen worden dat ze dit soort dingen zijn gaan doen? Dan heeft het hele midden oosten daar toch geen donder mee te maken?

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:33

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:33

frank87 | 24-03-16 | 23:18

Rake uitspraak. Wijlen mijn grootmoeder sprak altijd over 'mohammedanen' als zeer onbetrouwbaar. Het ene moment zijn ze uiterst vriendelijk maar het volgende moment gunnen ze je geen blik waardig. Ze had jaren in Surabaya gewoond en zag de wereld om haar heen in raptempo veranderen na de onafhankelijkheid.

Desmoulins | 24-03-16 | 23:31

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:21
de BIS bepaalt de monetaire onzin waar we nu inzitten. zonder de BIS was ww2 na 41-42 over en uit. dankzij de BIS kon hitler en co eindeloos doorgaan. het zijn de centrale banken van de wereld, welke de wereldgeschiedenis bepalen. helaas, ben geen insider of heb specifieke kennis in deze wereld, anders zou ik prachtige verhalen kunnen vertellen. maar hetgeen al sinds jaar en dag opvalt, het zijn nooit de centrale banken welke belicht worden. terwijl het produceren van geld al het andere bepaald. dankzij lucht heeft de bankier de gehele wereld in handen. hoe gek wil je het hebben.

blabla9899 | 24-03-16 | 23:31

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:31

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:23
Je moet verder teruggaan in de tijd, voordat je zo iets roept. Waren het niet de Amerikanen, dan waren het wel de Britten en de Fransen. Lees de hele geschiedenis van net na WW1 er maar op na. En de moslims zijn nou eenmaal een makkelijk op te naaien clubje. Die kun je met verwijzing naar Allah alles laten doen om het westen te bestrijden. Toen en hedendaags nog steeds.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:29

IJzersterke analyse van de huidige situatie.
Het zal nog een flink aantal bloedige aanslagen vergen voordat iets van deze waarheden als koeien zal doordringen tot de breinen van de naïeve dwazen.

de honden blaffen... | 24-03-16 | 23:28

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:24
geloof en wetenschap gaan allen samen wanneer de wetenschapper de absolute godsgedachte en de heelheid van de schepping los kan laten. anders zaten we nog steeds met de idee dat de zon rond de aarde draait en de wereld in zes dagen plus een rustdag geschapen is. en dat god ook de fossielen in de grond heeft achtergelaten.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 23:27

@ Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:24
Mijn punt is meer: ook gelovigen kunnen heel intelligent zijn, wetenschappelijk zijn ingesteld en logisch denken.

Lewis | 24-03-16 | 23:26

@ Russells Teapot | 24-03-16 | 23:23
Hear, hear!!!
En na twee keer op Twitter gooi ik deze er hier ook nog maar een keer in, want het houdt ermee verband: www.vn.nl/waarom-jihadis-niet-onze-ei...

Lewis | 24-03-16 | 23:25

Lewis | 24-03-16 | 23:21
Geloof en wetenschap gaan prima samen, alleen al, omdat de wetenschap nog maar in de luier ligt. Ze zijn knap, die wetenschappers, heldere denkers, maar ze weten nog bijna niks van ons bestaan.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:24

Wat ik niet terug hoor in het in interview is of de haat van de moslims te maken kan hebben met het voortdurend gekloot van de Verenigde Staten( +de rest van de belanghebbende landen) in het Midden-Oosten. Die manipuleren werkelijk alles om maar 1 druppel olie veilig te stellen.
Door die zelfde VS zitten we nu met die enorme stroom asielzoekers.
laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:11

Ik begrijp wel dat we daar weinig over horen. Het is namelijk de vaste uitvlucht van de gutmensch om de islam vrij te pleiten: "het komt niet door de islam, maar door wat Amerika doet!"

Dat is een onhoudbaar idee. Vrijwel alle terroristen van de afgelopen 20 jaar, zoek maar na, kwamen uit landen waar Amerika/het westen nooit geweest is. De daders van 9/11 kwamen uit Saoedi Arabië, een land waar Amerika (veel te dicht) bevriend mee is. De Abdeslams van deze wereld zijn zelfs opgegroeid in het westen.

Daarom kan ik er slecht tegen als linkschmensen roepen "wij moeten hun ook niet bombarderen!" Deze lui komen uit Brussel, wanneer hebben wij Brussel gebombardeerd?

"Het komt door ingrijpen in het Midden Oosten" is een onverdedigbaar idee, en de enige verklaringen die ik heb voor het feit dat zoveel mensen dat nog vol blijven houden is ofwel dat ze er nog nooit echt over na hebben gedacht, ofwel dat ze zichzelf bewust dom houden. "Westers ingrijpen" is een laf excuus dat gebruikt wordt om de ware oorzaken van islamitisch terrorisme te verdoezelen.

Russells Teapot | 24-03-16 | 23:23

kak. helaas. moet heelal zijn.

eenKAA | 24-03-16 | 23:22

@Elmer Fudd flauwe kul, de westerse wetenschap is juist ontstaan doordat we hier geloofden in een God die het helaas voorspelbaar had gemaakt en dat we Hem verheerlijkten door de schepping te onderzoeken. De grootste wetenschappers waren diep gelovige mensen, denk alleen even aan Erasmus, Newton of Pascal, maar dat zijn maar voorbeelden. Het ontkennen dat mensen die een andere levensbeschouwing dan de jouwe hebben tot wetenschap in staat zijn komt op mij wat simpel over.

eenKAA | 24-03-16 | 23:21

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:11 Dat laatste kan ik regelen via mijn meissie. Gaat lukken ;-)

deechteprins | 24-03-16 | 23:21

jeez... 98% van de verwijzingen in dit gesprek slaan rechtstreeks op types als Jesse Klaver.

Berthe | 24-03-16 | 23:21

blabla9899 | 24-03-16 | 23:20
OK leg het maar uit dan.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:21

@ Elmer Fudd | 24-03-16 | 23:00
Religie, nou oké, geloof en wetenschap kunnen prima samen gaan. Is niet altijd het geval nee, maar er zijn zat gelovige wetenschappers (geweest), vroeger en nu.

Lewis | 24-03-16 | 23:21

MissDD | 24-03-16 | 23:18
alleen wel sneu voor al het collaterale damage dat ze op hun geweten hebben. een les uit de historie - 1400 jaar aan data beschikbaar - had veel leed kunnen voorkomen.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 23:20

al met al, de grote vraag is: wie zijn de eindverantwoordelijken. heb ik het niet over de politici, maar over de bankiers, de mensen welke daadwerkelijk de macht hebben. de overige muppets zijn niet interessant. het gaat om hjalmar schacht en co. never nooit de spotlight op deze mensen. de BIS bepaalt alles. wanneer verschuift de aandacht naar de daadwerkelijke machthebbers. tis de BIS, de BIS

blabla9899 | 24-03-16 | 23:20

Hulde

Mark_Pugner | 24-03-16 | 23:19

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:19

Als je echt denkt dat het te laat is, kun je beter maar gaan bowlen.

Rest In Privacy | 24-03-16 | 23:19

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:18

Desmoulins | 24-03-16 | 23:11
Mijn grootmoeder zei altijd: moslims zijn slecht want ze vinden dat vrouwen geen ziel hebben.
Ze had ervaring met moslims.

frank87 | 24-03-16 | 23:18

Desmoulins | 24-03-16 | 23:11
Mijn grootmoeder zei altijd: moslims zijn slecht want ze vinden dat vrouwen geen ziel hebben.
Ze had ervaring met moslims.

frank87 | 24-03-16 | 23:18

laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:11

Het maakt niets uit; ze vinden altijd wel een legitieme reden voor hun jihad. U spreekt over de VS alsof men het hele MO heeft leeggetrokken maar de realiteit ligt toch een stuk genuanceerder. We hebben het immers over daders met achtergronden die op geen enkele wijze geduid kunnen worden als wraak op de politiek van de VS. Natuurlijk hebben de oorlogszuchtige neocons en de democratische globalisten, eigenlijk een uniforme groep, veel schade aangericht maar na 1400 jaar terreur uit naam van die bespottelijke doodscultus moeten we toch tot een andere conclusie komen...

Desmoulins | 24-03-16 | 23:17

laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:11
Daar is alles dus ook de haat mee begonnen. De problemen die we nu zien in het MO voeren al terug naar het einde van de WW1, toen USA, FR en GB het ineengestorte Ottomaanse Rijk gingen herverdelen, om zichzelf te verzekeren van de olie. Vanaf dat moment is ook het begrip regimechange geïntroduceerd met alle gevolgen voor de bevolking, tribale stammen, tot gevolg.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:16

MissDD | 24-03-16 | 23:12
voor zogenaamde geschiedkundigen en politicologen is de historie ook pas na de tweede wereldoorlog begonnen. poitiers en wenen kennen ze alleen maar uit de atlas. if at all.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 23:15

@frank87
Alle religie heeft politieke aspiraties. Religie gaat namelijk veel verder als politiek: Politiek houdt zich alleen met de staatsinrichting bezig, religie met het hele leven.

Volgens mij moet het zijn, religie houdt zich bezig met hoe je moet leven.

En dat is de kern waarom het niet goed gaat.

nononse | 24-03-16 | 23:15

Wanneer de nood aan de man is dan kunnen alle verdragen en regels aan de kant gezet. Dus het is nooit te laat.
--
De Islam kenmerken als een terroristische Organisatie. Dan wordt alles veel makkelijker.
--
Wanneer je in de kennisbank terrorisme kijkt dan zie je dat ongeveer 90% van de organisaties islamitische zijn. Dus de stap naar het verbieden van de gehele Islam is niet groot meer.
--
kennisbankterrorisme.nctv.nl/index.ph...

Mark_D_NL | 24-03-16 | 23:14

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:12

eenKAA | 24-03-16 | 22:45
wetenschap is bewijzen dat datgene wat je gelooft niet waar is. daarom zijn de alfastudies ook niet wetenschappelijk.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 23:12

Als het echt te laat is, en daar lijkt het wel op, dan kun je beter de stekker eruit trekken, en simpelweg ALLE nieuws en actualiteiten keihard negeren. De uitkomst staat immers vast.
En dan hoef je niet meer te gaan stemmen ook; maakt toch niet meer uit. Word dan maar weer als een kind, levend met de dag, spelend, lachend, huilend.

Rest In Privacy | 24-03-16 | 23:11

frank87 | 24-03-16 | 23:07

Mensen maken een godsdienst veelal corrupt door hun ongekende drang naar macht. Overigens zie ik de islam niet als een godsdienst maar als een voornamelijk politieke ideologie met een dun, waterig religieus sausje...

Desmoulins | 24-03-16 | 23:11

deechteprins | 24-03-16 | 23:07
We hebben iemand nodig die de ploegscharen om smeed naar zwaarden en die ons verzekert dat God aan onze zijde strijdt.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:11

Wat ik niet terug hoor in het in interview is of de haat van de moslims te maken kan hebben met het voortdurend gekloot van de Verenigde Staten( +de rest van de belanghebbende landen) in het Midden-Oosten. Die manipuleren werkelijk alles om maar 1 druppel olie veilig te stellen.
Door die zelfde VS zitten we nu met die enorme stroom asielzoekers.

laatmaarlekkerwaaien | 24-03-16 | 23:11

tattooboer | 24-03-16 | 23:07

?

Ik kan u even niet volgen...

Desmoulins | 24-03-16 | 23:09

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:09

Ik denk dat (linkse) politici gemeen hebben met moslems dat ze hun ziel aan dezelfde hebben verkocht.

lulleficatie | 24-03-16 | 23:08

eindelijk iemand met gezond boeren verstand. Prima interview

scubastef | 24-03-16 | 23:08

Desmoulins | 24-03-16 | 22:57
Dat de ene godsdienst walgelijkere politiek nastreeft dan de andere klopt zeker. Maar beschaafde godsdiensten staan voor redelijk beschaafde politiek.

frank87 | 24-03-16 | 23:07

@Desmoulins | 24-03-16 | 22:52
Drogredenering met een narcistische ondertoon gevolgd door onrealistische retoriek. Wollah.

tattooboer | 24-03-16 | 23:07

Goed. Het is allemaal kut wat ons overkomt. Duiding genoeg-----> oplossingen?
Iemand?

deechteprins | 24-03-16 | 23:07

@Driewerf Hoezee | 24-03-16 | 22:55
Neen.

Piet Karbiet | 24-03-16 | 23:07

Leuk idee voor Jan: eens Hans Wiegel interviewen.

Patatter | 24-03-16 | 23:06

Hulde voor dit gesprek en aan beide heren. Ik maak zelf mee hoe kinderen worden geïndoctrineerd in de policor door gevaarlijke fanatici van het cultureel marxisme. De situatie is beklemmend.

Rest In Privacy | 24-03-16 | 23:06

-weggejorist-

MissDD | 24-03-16 | 23:06

Zat net Pownews te kijken. Dan zit daar volk aan tafel van verschillende pluimage, min of meer een doorsnede van Nederland. Je ziet direct wat het probleem is. De Islam is in oorlog met ons en wij met onszelf. Maar dat weet iedereen al. Maar Nederland kennende zullen er eerst tientallen mensen moeten sterven voordat we... misschien.. eens gaan denken om iets anders te doen. En dan nog zal het niet helpen, want 70 jaar zelfhaat en schuld haal je er niet zomaar uit. We gaan roerige tijden tegemoet. Maar dat is ook precies wat de sociaal-democraten en andere 'progressieve' stromingen altijd hebben gewild.

Admiraal Balthasar | 24-03-16 | 23:05

Stifstafstof | 24-03-16 | 22:54
Dank.

o)+ | 24-03-16 | 23:05

eenKAA | 24-03-16 | 22:45
Het is wel opgevallen, maar wat mij betreft loopt die discussie nog altijd. Misschien dat Jan er zelf wél uit is?

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 23:04

Luister graag naar die man. Hij verwoord het mooi, gemotiveerd en rustig.
Geen speld tussen te krijgen.
Oh 'die man' is Wim van Rooy.. niet Jan Roos (kusje voor Jan)

iustus | 24-03-16 | 23:03

En voor Wim +10 voor je wie je bent en hoe je het kan verwoorden.

nononse | 24-03-16 | 23:01

eenKAA | 24-03-16 | 22:45
religie heeft wetenschap altijd verketterd en ook islam moet niets van wetenschap hebben dus wat is je punt?

Elmer Fudd | 24-03-16 | 23:00

Jan, alweer een topverslag met een normaal rationeel denker.

Vooral geen poep, maar met inzicht! +10

nononse | 24-03-16 | 22:59

Het is te laat. Ik denk het ook. Europa, het continent van Policor, is verdoemd. Hopelijk kan Trump Amerika nog redden.

Rest In Privacy | 24-03-16 | 22:58

frank87 | 24-03-16 | 22:29

Dat is dus niet waar. Past binnen de zeer rake constatering van eenKAA | 24-03-16 | 22:45...

Zegt het ´koninkrijk van God´ u iets?

Er bestaan namelijk hele fundamentele verschillen tussen de religies, waarvan één zich voordoet als een religie, en de politieke aspiraties die zij erop nahouden.

Desmoulins | 24-03-16 | 22:57

Is het gek als ik een beetje het gevoel heb dat ik naar de Vlaamse Hans Jansen zit te kijken?

Driewerf Hoezee | 24-03-16 | 22:55

@Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:02
Bij mij ook. Moet alleen nog de tijd vinden om me in alle rust door die dikke pil heen te krijgen. Wel zin in. Tis een bijzonder wijze man.

Driewerf Hoezee | 24-03-16 | 22:54

tattooboer | 24-03-16 | 22:49

Prem is een hele nare allochtoon.
Vandaar ook dat hij altijd met de meest onnavolgbare redeneringen komt aanzetten om het debat nog verder te corrumperen... Alles om zijn pc-wereldbeeld in stand te houden.

Desmoulins | 24-03-16 | 22:52

De 40minuten meer dan waard!!

Wim Van Rooy houdt vooral ons Westerlingen de spiegel voor.

Conclusie is wel hard: het is te laat. We zijn reeds verloren.

Stifstafstof | 24-03-16 | 22:52

Wim van Rooy is het lezen en beluisteren meer dan waard.
Daar steek je nog iets van op. Een van de weinige intellectuelen die niet is vervallen tot een policor slijmbal en meeheuler. Sinds zijn laatste optreden bij Buitenhof zal de heer van Rooy waarschijnlijk niet meer uitgenodigd worden door onze vrienden van de gevestigde media.
Hulde GeenStijl!

Desmoulins | 24-03-16 | 22:50

@RickTheDick | 24-03-16 | 22:41
Dat is hij zeker! Als hij opgewonden is raakt zijn beredenering kant nog wal. Veel te impulsief om daadwerkelijk een persoonlijkheid te mogen spelen op tv. De acties omtrent die boomklevers spreken helaas boekdelen over wat , bvb, een prem, niet zou kunnen duiden, al hing hun leven er van af.

tattooboer | 24-03-16 | 22:49

Arme Jan, met droge ogen durven zeggen dat wetenschap en geloven in God niet samengaat. Wel knap hoe deze geschiedvervalsing het denken van velen in Nederland al zo heeft aan getast dat het mensen niet eens meer opvalt.

eenKAA | 24-03-16 | 22:45

Prem is een enorme mongool, tattooboer.

RickTheDick | 24-03-16 | 22:41

Op 3 nu! De waarheid, de turken vinden het niet erg wat er gebeurde en willen cam uit de hand slaan!

tattooboer | 24-03-16 | 22:37

ach, bewust beleid. de autochtoon dient ontheemd en weggevaagd te worden. de elite wil dit. heeft niets met, ich habe es nicht gewusst te maken. dit is al 10-tallen jaren geleden gepland. de mensen welke de de multi-cul promoten zijn de muppets, voor hun diensten krijgen ze n stukje van de taart. het verbaast me dat de muppets nederland opgeven, voor n stukje taart.

blabla9899 | 24-03-16 | 22:37

Op niveau: ja, maar erg hoog is het zeker niet.

Petskast | 24-03-16 | 22:35

Ot: Prem Nanninga , super tv op 3

ITEACHYOU | 24-03-16 | 22:31

Alle religie heeft politieke aspiraties. Religie gaat namelijk veel verder als politiek: Politiek houdt zich alleen met de staatsinrichting bezig, religie met het hele leven.

frank87 | 24-03-16 | 22:29

Dr. Frambozenjam | 24-03-16 | 22:27

De luchtbrug?

Dr. Frambozenjam | 24-03-16 | 22:29

Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:09
Ja dat zal dan wel.

Gerard Leeflang | 24-03-16 | 22:27

Schutskring. Prachtig woord.

o)+ | 24-03-16 | 22:23

@Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:07
.
En zo is het. De Boeken van Arthur van Amerongen over Molenbeek liggen niet eens bij Nonkel Frituur in de frituur.

Piet Karbiet | 24-03-16 | 22:15

Gerard Leeflang | 24-03-16 | 22:08
geroerd door dat boek, dat zeker.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:09

Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:02
Zeker onaangeroerd, dat boek.

Gerard Leeflang | 24-03-16 | 22:08

Maaiveld | 24-03-16 | 22:04
Jan Roos laat aan het woord wie bij de MSM niet wordt gehoord.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:07

Interviewt die Jan alleen de eigen parochie?

Maaiveld | 24-03-16 | 22:04

zijn boeklift op mijn nachtkastje. held.

Glasgow Argus | 24-03-16 | 22:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino