Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bert Koenders met hoed in de hand naar Jakarta

sawapolder.jpgIndonesië verandert steeds meer in een islamitische haatstaat, onder druk van een gewelddadige terroristische lobby en haatpoet/praat uit het Midden-Oosten. Bieries worden verboden, hosmo's worden door allahoe akbar met sambal roepende straatbendes in elkaar getimmerd en mevrouwen worden voor het eerst in de geschiedenis en masse genitaal gemutileerd en onder een kopvod gestopt. Een mooie gelegenheid voor Nederland om de diplomatieke banden nog eens extra aan te halen, want zo gaat dat met PvdA-ministers. Makkelijk het domineesvingertje heffen naar landen die eigenlijk best prima zijn, maar intussen gewoon met de neus op de bidmat voor dictatoriale types met een kromzwaard in de ene hand en een koran in de andere. Koenders gaat vier dagen soebatten met de rechtsopvolgers van Van Heutsz en Coen en gaat het ondermeer hebben over de vluchtelingenproblematiek, waar Indonesië in staat zoals een fatsoenlijk islamitisch land betaamt: namelijk bootjes met moslimvluchtelingen terugsturen naar zee in plaats van zichzelf een verantwoordelijkheidsgevoel aanpraten. Nee, de dagen dat we met de blanke klewang nog wat grootst aan het verrichten waren in de Oost zijn wel een beetje over, als we gaan dialoogrijsttafelen met een paar nare, corrupte islamisten over een "brede en kleurrijke samenwerking", zoals het persbericht stelt. Maar hopende op een batig slot van de onderhandelingen wensen we Bert K. toch een stemming selamat jalan.

Reaguursels

Inloggen

@fooi

ik weet niets van indonesie behalve dat het een van de grootste moslim naties ter wereld is waarvan ik altijd dacht dat het redelijk gematigd was. Ik ben maar simpel en woon in een klein dorp in Drenthe met alleen mijn kat maar het jaagt me angst aan. We krijgen hier ook asielzoekers tegen onze zin.Ik wil het niet, niet die cultuur en niet die religie ik ben er wars van, wil mijn bestaande levensstijl behouden. Versta me goed ik heb 40 jaar in het westen gewoond, ik ken amsterdam, rotterdam en de randstad op mijn duim.Als ik me hier in het buitengebied al zorgen moet maken moet het elders helemaal erg zijn. Ik dacht dat we na 600 jaar christendom eindelijk verlost waren van die achterlijke religies. pfffft

geengemaar | 22-03-16 | 16:36

-weggejorist-

fooifooi | 22-03-16 | 14:35

@Dikr | 21-03-16 | 16:30
Ik zag dat ook eerst, met vooral het wit als ejaculaat, alleen door beter te kijken zie ik de twee silhouetten. Het zwart achter de nek van de figuur met de hoofddoek zag ik als de rand van de vuist van het "door het vuistje laten glijden".
Jammer dat we zo gepornificeerd zijn. Ik had ook liever als eerste de normale afbeelding gezien, daarna een vagina en een penis wil ik helemaal niet zien.

cugel | 22-03-16 | 12:51

Saoedi heeft de regering in jakarta gekocht en indonesië zal nooit meer hetzelfde worden.
Hoofddoekjes waren 20 jaar geleden verboden voor ambtenaren en op scholen/universiteiten; nu zie je zelfs vrouwen in burka.
De ware islam heeft zich als een kanker in indonesië gevestigd en ben je gematigd moslim, dan wordt je door je vrienden/kennisen/familie wel "aangemoedigd" om de leer van "die kleuterneuker" wat beter te volgen.
Nee, indonesië is niet meer het mooie land waar het goed toeven was, dat is voorgoed voorbij. Knokploegen slaan homo's in elkaar, kroegen worden door vertegenwoordigers van het ware geloof, kort en klein geslagen. Christenen, boedisten en hindoes worden onderdrukt, komen niet aan de bak. Een mooi voorbeeld in de burgemeester van jakarta, een christen en bovendien chinees, die weggestemd wordt omdat hij geen moslim is.
Nee, dit land is verloren en koenders verandert er helemaal niks aan, tenzij hij alle turken ontslaat, die op de nederlandse ambassade in jakarta werken, want de turken maken daar de dienst uit.

Anjin Mohammed | 22-03-16 | 12:45

Als er ergens moslims zijn, begint het te kriebelen bij de PvdA. Maar waarom moesten ze zo nodig jaren geleden de christenen belachelijk maken. Maar dat was een gemakkelijke prooi. Die deden niks terug. Nu schijt de PvdA in de broek en gaat die religie lijmen. Nou dat is onbegonnen werk. Geef ze een vinger en je bent alles kwijt.

Rest In Privacy | 22-03-16 | 11:15

Ik zit er nu midden in en ja de moslims dringen zich steeds verder op vooral in de politieke partijen.
Ze zijn nog al verdeeld dus dat scheelt wel een beetje.
Elke dag die roeptoeter die te keer gaat al midden in de nacht is een vreselijke om aan te horen en als ze daar in zingen 2 ze nog vals ook.
Waar ik zit heb er niet veel last van en ik zie heerlijke mooie meiden langs komen met korte rokjes en blote benen tot aan de billen toe.
Elke dag als ik word moet ik mijn soep uit mijn ogen wreiven zo plezier heb ik dit allemaal te mogen aanschouwen.
Ik zit onder een chinese enclave waar nog volop bier word gedronken.
Dat er geen bier meer in kleine supermarkten en op openbare markten verkocht mogen worden is tot daar aan toe.
Dan gaan ze naar een restaurant en of café die dan nu meer verkoopt.
Maar als ze geheel een alcohol verbot op gaan leggen zoals die gekke moslims willen schieten ze in hun eigen been.
Op het platte land zo als in Aceh zijn al veel doden gevallen omdat ze zelf aan het brouwen gaan en daar doen ze ook nog Insecticide verdunner er in om het een beetje op bier te laten lijken Oplosan noemt men dat hier.
Als je iets verbied dan gaat de illegaliteit in.
Begrijpen die moslim dat wel??
Neen Alah akbar dat begrijpen ze beter.
Maar dat is niet alleen meer hier in Engeland is het net zo erg geworden.

ciater | 22-03-16 | 05:25

@Dikr | 21-03-16 | 16:30
Is het raar dat ik 36 keer heb moeten kijken om het erin te zien wat jij en rest van de viespeuken hier zag?

Rest In Privacy | 22-03-16 | 01:46

@sastro,
Ik zou nog maar eens vragen je te verdiepen in de zaak voordat je meent dat het uit de dikke duim is gezogen, onderzoek na onderzoek zegt toch wat anders:
.
'Although Indonesia is not a country where FGM is widely reported, the practice is endemic. Two nationwide studies carried out by population researchers in 2003 and 2010 found that between 86 and 100% of households surveyed subjected their daughters to genital cutting, usually before the age of five. More than 90% of adults said they wanted the practice to continue.
.
En 'gezellige' groepsbesnijdenissen vind jij een niet wat uit de hand lopend groeiend fenomeen?
www.theguardian.com/society/2012/nov/1...

vander F | 21-03-16 | 22:59

ben kokhals | 21-03-16 | 20:07
Indonesië is inderdaad geen islamitische staat, ondanks het feit dat het nu nog steeds het grootste moslimland ter wereld is. Naar verwachting zal India rond 2020 die status hebben overgenomen. Probleem is altijd geweest (men leze de werken van Snouck Hurgronje) de negatieve invloeden vanuit Saudi Arabie. Weet dat mijn vader op de onderneming op Sumatra lieden die net terugkwamen van de pelgrimsreis uit Mekka een tijd isoleerde van de rest, tot ze weer voor rede vatbaar waren.

sastro | 21-03-16 | 21:30

ca12nag3 | 21-03-16 | 20:26
Uit uw betoog maak u op dat u Atjeh slechts kent van horen vertellen. Inderdaad heeft Atjeh een status aparte in Indonesië. De overheid is bij de vredesbesprekingen direct na de tsunami veel te mild geweest. Men was te veel gefocust op de olie. Maar Atjeh is bij lange na niet te vergelijken met Saudi Arabië.

sastro | 21-03-16 | 21:11

vander F | 21-03-16 | 20:50
dat er hysterische knokploegjes bestaan op Java zal ik niet bestrijden, maar dat 90% van de vrouwen aldaar besneden zou zijn is uit een grote duim gezogen.

sastro | 21-03-16 | 20:58

Dikr | 21-03-16 | 16:30

Hier in huize Varken ook even een wtf'je... lekker manipulatief bezig ook *knor

Sarcastisch varken | 21-03-16 | 20:57

En nog heb je mensen die beweren dat vrouwenbesnijdenis niets met Islam te maken heeft maar dat het een plaatselijk Afrikaans gebruik is.
Dat mag dan van oorsprong ook zijn, in Noord-Oost Afrika worden immers ook Christelijke vrouwen besneden, daar is het inderdaad een pré-islamitisch gebruik.
.
Het is tegenwoordig echter wél opgenomen in de Islamitische canon van één van de serieuze scholen van de Islam, flink ondersteund en verspreid dmv oliedollars.
.
Dat is op z'n 'mooist' zichtbaar in Indonesië waar men nooit zo besnijderig dan wel gehoofddoekt was al is men daar al eeuwen Islamitisch.
Tegenwoordig is dus tot 90% van de vrouwen wel besneden, en dan ook nog toenemend de meer ingrijpende vorm waar ook echt wat van de clitoris wordt weggesneden.
Ik vind dit dus echt ziek, clitorectomie, het feit dit in toenemende mate lijkt voor te komen dient bovenaan de agenda te komen bij de VN.
en stichtingen in Egypte e.d., er zijn echt wel mensen binnen de Islam die hier tegen in opstand komen, dienen wat mij betreft ruimhartig te worden ondersteund.
Alleen wordt het voor die mensen onderhand levensgevaarlijk daar publiekelijk tegen in opstand te komen, hun kritiek kan als 'on-islamtisch' worden verklaard door 1 of andere schele Imam waarna ze hun leven niet meer zeker zijn.
.
Zo werkt dat met van die opgefokte knokploegjes zoals in Yogyakarta,
die horen dat van zo'n Imam en menen daardoor in hun recht te staan om in actie te komen. Pure fascistische terreur, laat ik er eens een Godwin tegenaan gooien,
straatbendes die onoffiecieel het woord van de leiders er met (straat) geweld in rammen.
De officiële leiders nemen uiteraard afstand wanneer het echt te gek wordt,
maar intussen laten ze het mooi dooretteren, de angst die de straatbendes verspreiden, de terreur, zordt uiteindelijk voor 'gleichschaltung', iedereen gaat zich zo gedragen zoals het leiderschap het wenst en niet wat er in de wetboeken staat

vander F | 21-03-16 | 20:50

ben kokhals | 21-03-16 | 20:07
Aceh is ook de pedaalemmer van Indonesië. De christen Indonesiërs willen daar echt niet gezien worden. Het is ook beter daar niet te komen. T is een Autonoom gebied met Sharia wetgeving. Dus als zij de moslims uit Myanmar weigeren tja, dan kan de overheid van Indonesië al helemaal niks beginnen. T is namelijk dus autonoom. En t zijn een stel radicalen daar. Zweepslagen voor overspel zijn de gewoonste zaak in Aceh. Als dat ooit met een tsunami weg gevaagd kon worden graag. T is net Saudi Arabië 2.0. daar.

ca12nag3 | 21-03-16 | 20:26

telelezer | 21-03-16 | 19:46

Voor de voltooiing van de islamisering van NL hebben we echt Indonesië niet nodig. De invloeden uit de zandbak zijn meer dan toereikend. Sla onze grootste islam kenner Snouck Hurgronje er maar eens op na.

sastro | 21-03-16 | 20:11

@sastro | 21-03-16 | 19:40
Sluit ik mij bij aan. Met enige regelmaat kom ik in die contreien, en herken dat verhaal ook niet. Ja, Aceh, in Noord Sumatra, maar dat is nooit een toeristische trekpleister geweest:) Radicalisering is uiteraard een groot probleem, net als elders. De overheid gaat daar echter niet zo zachtzinnig mee om als in dat onnozele PvdA-Nederland. Uiteraard is islam er als vanouds dominant, maar dankzij de pancasila www.britannica.com/topic/Pancasila noemt het zich geen islamitisch land. De Nederlanders zaten er indertijd ook niet mee, met die islam. In het centrum van een stad legden ze een groot plein aan, met een postkantoor, daartegenover een gemeentehuis, dan een kerk en daartegenover een moskee. Iedereen blij. Vandaar die kathedraal aan het grote plein in Jakarta. De torenspitsen zijn overigens 's avonds prachtig verlicht, en het luidt ook met enige regelmaat de klokken.

ben kokhals | 21-03-16 | 20:07

Onthoofdingen daarentegen hebben ze weer van de Japanners geleerd.
Piet Karbiet | 21-03-16 | 16:53
Japanners waren ooit wereldkampioen 'Waterboarding'. Mijn vader heeft dat mogen ervaren in Nagasaki.

sastro | 21-03-16 | 20:01

Dikr | 21-03-16 | 16:30 - Zo blij dat ik niet de enige ben. Dacht al dat het weer eens aan mij lag.

ViagraFalls | 21-03-16 | 19:53

Alexander des Burgus | 21-03-16 | 19:35
Indonesië is geen islamitische staat, en is geen arm land. Maar ik zie dat u het ware geloof aanhangt.

sastro | 21-03-16 | 19:47

""Koenders gaat vier dagen soebatten met de rechtsopvolgers van Van Heutsz en Coen en gaat het ondermeer hebben over de vluchtelingenproblematiek,""
Vrij vertaald: hij gaat met een zak vol miljardjes (van ons belastinggeld) strooien en zal aanbieden om al hun vluchtelingen niet meer terug te laten sturen maar naar Nederlandistan te sturen. Ergo: de voltooiing van de islamisering van NL komt steeds sneller nader

telelezer | 21-03-16 | 19:46

Zolang die Koenders zich niet met binnenlandse aangelegenheden bemoeit (Nederland is al heel lang geen lichtend voorbeeld meer), noch met zijn pvda vingertje gaat zwaaien of over het verleden zeiken, zal het wel goed komen. En verder wat piloot47 | 21-03-16 | 17:05 zegt. In Bali zijn de Balinezen de baas.

ben kokhals | 21-03-16 | 19:40

Anjin Mohammed | 21-03-16 | 19:30

vreemd verhaal, kom zelf van Sumatra, heb tot de dag van vandaag mijn contacten in Indonesie, maar deze verhalen ken ik dus niet. Ben heel benieuwd in welke contreien u dit fraais tegenkomt.

sastro | 21-03-16 | 19:40

Tsja, wat er daar in Indonesië gebeurd kan mij eerlijk gezegd niet zoveel schelen. Ze vinden zo'n islamitische staat blijkbaar prima, net als hier in Nederland.
BartV87 | 21-03-16 | 16:57

Dit is alleen zo'n beetje het grootste islamitische land ter wereld. Het land is aan het radicaliseren, maar het wordt nog ontkend. www.waterlandstichting.nl/index.php?p=... Dat kan nog een probleem worden voor Australië, dat continent wat erg in trek is bij de Nederlanders om naartoe te emigreren. Er zijn nog wel andere problemen die kunnen optreden, zoals dat de vaarroute tussen de Indische Oceaan en China Golf van Aden-achtige toestanden gaat krijgen, waardoor extra patrouilleschepen mee moeten. De radicalisering kan sneller komen dan verwacht. Het is een arm land met een kwakkelende economie, die al een paar keer achter mekaar flinke bosbranden heeft gehad, omdat de moessons niet kwamen opdagen. Dat is natuurlijk een straf van God en zo wordt men radicaler.

Alexander des Burgus | 21-03-16 | 19:35

Ik kom al ruim 30 jaar geregeld in indonesië en heb het land zien veranderen. Met veel geld, hebben de saoedi's de regering in jakarta gekocht om ook hier een islamitisch regime in het zadel te helpen.
Indonesië is enorm veranderd en vroeg of laat zullen veel inwoners terug verlangen naar de tijd van soeharto.
Burka's waren 10 jaar geleden totaal onbekend, maar hebben inmiddels hun intrede gedaan. De bevolking wisselt moeiteloos haar eigen identiteit in, voor alles wat uit saoedi komt. "Happy birthday" is inmiddels ingewisseld voor de "arabirische" variant en dat is slechts 1 klein voorbeeldje, er zijn er zoveel. Bovendien is het eind nog lang niet in zicht.

Anjin Mohammed | 21-03-16 | 19:30

Islamitische haatstaat, maar toch stond ik laatst weer in de Milles als een dolle stier te spacen op xtc. Mooi land, mooie vrouwen.

BillyDanzig | 21-03-16 | 19:30

De hobby van Koenders,namelijk rijkelijk ons belastinggeld rondstrooien over de hele wereld neemt de vorm aan van een hardnekkige verslaving .

blauwe zander | 21-03-16 | 19:26

Menno76 | 21-03-16 | 19:19
Volledig uitgezaaid. Zonder chemo waarbij ook goede cellen stuk gaan, komen we er niet vanaf.

metzonderzijwieltjes | 21-03-16 | 19:24

De Islam, het grootse kankergezwel dat deze wereld bedreigt

Menno76 | 21-03-16 | 19:19

Dat staat er niet.
metzonderzijwieltjes | 21-03-16 | 18:54

duidelijk!

sastro | 21-03-16 | 19:13

Lupuslupus | 21-03-16 | 16:55

Mee eens. Het lijkt wel of we met de VS in het verkeerde kamp zitten. En de Molukkers zijn verraden, dat doen we
meestal met de trouwste bondgenoten. Een onverteerbare schande is het.

squadra | 21-03-16 | 19:04

Indonesiers zijn in het algemeen aardige mensen.

meneer Q | 21-03-16 | 18:58

I had a dream....
"Imagine there is no islam"
Stel je toch eens voor dat er geen islam was, stel je toch eens voor dat iedereen zonder angst kon leven, stel je toch eens voor dat er geen sharia, halal of jihad bestond
Ze zeggen dat het een droom is, maar het is niet onmogelijk als IEDER land het zou afschaffen,
Maar ach, ik droom maar wat....
youtu.be/Y9NzjeiMkeo?t=12

telelezer | 21-03-16 | 18:58

En de Molukkers liet Linkse politici barsten. Ze hielpen ons, maar kregen niet hun eigen land.

reade romke | 21-03-16 | 18:55

sastro | 21-03-16 | 18:40
Dat staat er niet.

metzonderzijwieltjes | 21-03-16 | 18:54

-weggejorist-

David000000007 | 21-03-16 | 18:47

metzonderzijwieltjes | 21-03-16 | 18:19

En die christen gekkies neem je wel serieus?

sastro | 21-03-16 | 18:40

Van de meningen van een partijgenoot van Pronk zullen ze in Indonesia wel weer diep onder de indruk zijn.

Aldus Du Flaperon | 21-03-16 | 18:39

Handen van aftrekken, komt alleen maar ellende van.

panadol | 21-03-16 | 18:17

Het valt nog wel mee hoor, (op Java) op 't ogenblik. Maar ze zijn wel op weg. Vorige maand heel Java doorgereisd (3'keer), opvallende toename van het aantal Madrassa's (Islamitische Koranscholen). Toch zeggen veel Javanen "we laten ze maar, wij zelf trekken ons er niet veel van aan en blijven zoals altijd "moderate". Het zijn met name de Oost-Javanen die het moslimgedoe zijn aan het promoten.
Vergeleken met mijn vorige bezoeken in de 80'-er en 90'-er jaren is er wel een duidelijke langzame verandering gaande.
Al weer een verloren land (en een heel mooi).
Gelukkig krijgen ze op Bali minder snel vat.

A3an | 21-03-16 | 18:16

Met onze onderzeeërs kan er zomaar een 3e politionele actie komen. We waren tenslotte Brengers van Recht en Veiligheid.

Musset | 21-03-16 | 18:11

Wereldwijde boycot van Indonesië is de enige oplossing.
Nebuchednezzar | 21-03-16 | 17:54

Ik heb in Nederland geleerd dat uitsluitend hetero blanke mannen racisten zijn.

sastro | 21-03-16 | 18:09

@watissur | 21-03-16 | 17:37
En wat dacht je dan van KedengKedeng of Bingbangboeng? Daar weten jullie weer niets van! Amateurs.

Mark_D_NL | 21-03-16 | 17:54

En maar wegkijken van de genocide die onder de papua's plaatsvind. West Irian Jaya wordt langzaam compleet gezuiverd van de oorspronkelijke bewoners. Wereldwijde boycot van Indonesië is de enige oplossing.

Nebuchednezzar | 21-03-16 | 17:54

het meest opmerkelijke wat ik ooit vond was het feit dat indonesie als opec-land geld kreeg uit de pot os.

harrie8174 | 21-03-16 | 17:49

Acar_ketimun | 21-03-16 | 17:43
Joko heef het helaas niet voor het zeggen. Zit vast tussen de big boobies van oma Mega.

HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:45

Widodo heeft wel een goede muziek smaak vind ik, maar je zou zeggen dat dat dan zo westers is dat ie dat gekke islam geneuzel de kop in zou moeten drukken. Meer meer meer Cannabal Corpse lijkt me minder minder minder gefrustreerde jihad zieltjes. Maar hij zal het, net zoals het hier gaat, wel niet voor het zeggen hebben.

Acar_ketimun | 21-03-16 | 17:43

watissur | 21-03-16 | 17:37
En jij denkt dat ik weet wat wie wat waar Jens is? Ik ben in ieder geval regelmatig in EP. Dus zal daar maar naar Jens vragen. Mijn naam is Chris.

HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:41

Een Islamitische haat dictatuur krijgt van mij nog niet een halve cent.
sportingact | 21-03-16 | 16:59

Hoezo Islamitische haat dictatuur? Ergens de klok horen luiden? Als je Islamitische haat wilt voelen wandel eens door Molenbeek of bepaalde delen van de Schilderswijk. Daar is Indonesie bijna heilig bij.

sastro | 21-03-16 | 17:40

Geslaagd moslimland? Dan denk ik eerder aan Maleisie.

Piet Karbiet | 21-03-16 | 17:38

watissur | 21-03-16 | 17:21
Now you are talking! Hoe kan ik je bereiken? Je zit hier dus ook. Kan ik hier persoonsgegevens spuien?
HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:35
Nee, woon er niet. Ben er wel regelmatig. Laat ff bericht achter bij Jens, doe ik het ook. Kan hij de connectie maken.

watissur | 21-03-16 | 17:37

watissur | 21-03-16 | 17:21
Now you are talking! Hoe kan ik je bereiken? Je zit hier dus ook. Kan ik hier persoonsgegevens spuien?

HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:35

Alles moet weer worden zoals vroeger.
Er is geen God meer, bijvoorbeeld.
Ja, toen we Indië nog hadden,
en een dubbeltje nog een dubbeltje was!
Maar dat bestaat niet meer.
Was er maar iemand die me uit allerlei sprookjesboeken voorlas.

Gerard Reve, in Verzamelde gedichten

beerboeloe | 21-03-16 | 17:34

Geinig stukje, vat de koendersmannetjes en hun heilloze doelstellingen mooi samen.

compitaal | 21-03-16 | 17:32

belo | 21-03-16 | 16:46
Niemand wilde de Islam op Java? Vreemd. Al vanaf de politionele acties was het Islam geweld op Java heftiger dan op Sumatra. Positief is dat de huidige burgemeester van Djakarta een christen is.

sastro | 21-03-16 | 17:28

Dat van de PVDA is geen naieviteit maar beleid. En een enge ook.

Ofzo2 | 21-03-16 | 17:28

@graaf van Egmont 17:00
Volgens enkelen hier wordt er al iets gestort op t plaatje.

RoBD=Skullfucker | 21-03-16 | 17:25

@Dikr 16:30
Als je de witte substantie vergeet lijkt het mij eerder de bovenkant van een besneden, kaalgeschoren Vagijn.
Een glanzende lans, die zie ik gelukkig niet.

RoBD=Skullfucker | 21-03-16 | 17:23

Liefst niet gehinderd door enige kennis. ;-)
watissur | 21-03-16 | 17:14
Tsja, wat moet ik daar nou weer van zeggen. Neem nog maar een oplosan dan de volgende keer als je hier komt.
HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:17
;-) Ik begrijp je prima hoor, heb de moed zelf al opgegeven om wat nuance in discussies hier te brengen. Zeg maar waar, Eastern Promise, Kemang? Maar dan wel Bintang ;-)

watissur | 21-03-16 | 17:21

Graaf van Egmont | 21-03-16 | 17:00
Te vrezen valt t laatste....

BlowingBubbles | 21-03-16 | 17:20

Moslimland. Dictator weg. Islamitische heilstaat. Extra leuk omdat Indonesie nu nog door de wegkijkers en goedpraters wordt aangehaald als 'succesvol' moslimland.

Zoiets | 21-03-16 | 17:20

Liefst niet gehinderd door enige kennis. ;-)
watissur | 21-03-16 | 17:14

Tsja, wat moet ik daar nou weer van zeggen. Neem nog maar een oplosan dan de volgende keer als je hier komt.

HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:17

Dikr | 21-03-16 | 16:30
Ach... Waar t hart van vol is...

BlowingBubbles | 21-03-16 | 17:15

Het is wel grappig om mensen te horen praten over een plek waar ze eigenlijk niet zoveel over weten.
HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:12
Ha, maar reaguurders komen via dumpert overal op de wereld dus hebben we overal verstand van. En als we er verstand van hebben willen we erover reaguren. Liefst niet gehinderd door enige kennis. ;-)

watissur | 21-03-16 | 17:14

piloot47 | 21-03-16 | 17:05

Je loopt in Bali de grootste kans het dupe te worden van moslim aanslag.

sastro | 21-03-16 | 17:14

@piloot47 | 21-03-16 | 17:05
.
Mijn laatste keer op Bali liepen er studenten rond met een T-shirt, met daarop een halve maan, een kruis en een Davidster. Bleek een soort verbroederingsclubje te zijn en ze waren heel optimistisch. Ben benieuwd of dat nog bestaat.

Piet Karbiet | 21-03-16 | 17:13

Krijgt u ook ineens trek in arak?
Piet Karbiet | 21-03-16 | 16:57

Oplosan is het spul hier tegenwoordig. Lekker goedkoop. Maar vrees wel voor je leven. Ik houd het bij Bintang, al zo'n kleine 15 jaar. Zent overdrijft wel een beetje, maar de tendens is er wel inderdaad. Het is wel grappig om mensen te horen praten over een plek waar ze eigenlijk niet zoveel over weten.

HMCuiteraard | 21-03-16 | 17:12

Koenders en zijn te kleine jasjes.Hij zal wel twee stoeltjes geboekt hebben ,een voor zichzelf en een voor zijn nog grotere Ego.

tegenalles | 21-03-16 | 17:11

Wel Rusland boycotten, want geen moslimland.

roze_bril | 21-03-16 | 17:11

Nog niet zo lang geleden was ik op Java. Rijd je een dorp binnen dan staat er een moskee. Halverwege het dorp staat de tweede moskee. Bij het uitrijden van het dorp passeer je de derde moskee. Iets naar links of rechts in het dorp is de volgende moskee in aanbouw. Op vrijdagmiddag is er geen doorkomen aan vanwege de massale moslimtoeloop naar de moskeeën. De godganse dag blaten de luidsprekers op volle sterkte (wedstrijd: wie heeft de hardste?) hun gebedsoproepen in je oren.
En dan de veerboot naar Bali. Haal op het eiland aangekomen diep adem en geniet van een vrijwel moslimvrij land. Zo kan het ook. Mijn reisadvies: mijdt Java en Sumatra en bezoek Bali. Je gaat gewoon van Hindoes houden.

piloot47 | 21-03-16 | 17:05

Koenders als CEO van een multinational-multiculti onderneming die weet hoe je business doet over de hoofden van gewone autochtone belastingbetalers heen, i.c. taxpoet kunt graaien om je multinational-multiculti onderneming te financieren. Big business. Zal ook wel 1e klas gevlogen hebben zoals altijd wanneer het gaat over migranten, kansarmen en armoedeproblematiek. Op naar de volgende business lunch. Loopt lekker zo.

ecologiste | 21-03-16 | 17:04

Bertje gaat weer eens excuses maken voor ons koloniale verleden? En hoeveel miljard krijgt hij mee om onze 'ereschuld' af te kopen?

Prince Buster | 21-03-16 | 17:04

Koenders werkt bin min altijd heel goed als laxeer en braakmiddel

Oetiohnegentechnik | 21-03-16 | 17:03

Typisch PvdA om een Islamitische haat dictatuur te steunen. Dat doen ze ook met Marokko. En we zien iedere dag weer wat daar van komt.

sportingact | 21-03-16 | 17:02

@watissur | 21-03-16 | 16:58

Waaruit blijkt dat?

Een pesthekel aan het losgeslagen schuim dat met ons belastinggeld wordt gepamperd is normaal en betreft lang niet iedereen

Pieter V | 21-03-16 | 17:02

Heeft iemand het IBANnummer van die giro op het plaatje? Dan kan ik vast storten. Of gaat Bert het contant brengen?

Graaf van Egmont | 21-03-16 | 17:00

Een Islamitische haat dictatuur krijgt van mij nog niet een halve cent.

sportingact | 21-03-16 | 16:59

@DreHa | 21-03-16 | 16:53

Ach, drijfsijs DreHa is ook weer wakker.

Pieter V | 21-03-16 | 16:58

Och, Bertje zal in Indonesie nog best een volkje weten dat ie nog verraden kan, na de Nederlanders, Molukkers, Keiezen en de Papoua's.

Graaf van Egmont | 21-03-16 | 16:58

wereld in ons land heden ten dage GRATIS huis.wijf.inboedel.en een levenslange uitkering krijgt.
Lupuslupus | 21-03-16 | 16:55
Jij hebt echt aan iedereen een pesthekel he?!

watissur | 21-03-16 | 16:58

Krijgt u ook ineens trek in arak?

Piet Karbiet | 21-03-16 | 16:57

Tsja, wat er daar in Indonesië gebeurd kan mij eerlijk gezegd niet zoveel schelen. Ze vinden zo'n islamitische staat blijkbaar prima, net als hier in Nederland.

BartV87 | 21-03-16 | 16:57

Na de Schokland corruptie kost na aanvang van zijn "carrière" is er bij die onbenul Koenders niks veranderd.
Belastinggeld is voor dat soort volksverraders net zoiets als confetti waar naar hartenlust mee gestrooid mag worden ter meerdere eer en glorie van het eigen ego dat inmiddels al de afmetingen heeft van een blimp en gevuld is met gebakken lucht.

Pieter V | 21-03-16 | 16:56

@sinar2 | 21-03-16 | 16:38
Dat zou wel eens waar kunnen zijn. Geldt overigens ook voor het westen, expansie en nooit genoeg. Kijk maar op FTM.nl over Oekraïne onderaan www.ftm.nl/artikelen/oekraine-in-het-...

Watching the Wheels | 21-03-16 | 16:55

@Dikr | 21-03-16 | 16:30
'Is het raar dat ik in die afbeelding een rode, ejaculerende fallus zie?'

Zo erg dat ik maar met moeite kan zien wat het dan WEL bedoeld is. dafuque!

reaguurbot | 21-03-16 | 16:55

Overal waar de halve maan en kromzwaard verschijnt is de vreugde snel voorbij....

Smept | 21-03-16 | 16:55

Allemaal te danken aan de dwang van de verschrikkelijke VS. Immers, nadat duizenden van onze jongens in de politionele acties in Indonesië en Nw. Guinea door de peloppers zijn afgeslacht, tekenden koningin Juliana en minister Luns met één pennestreek de onafhankelijkheid van Indonesië en verraadden daarmee al onze Nederlandse en - niet te vergeten - Indonesische slachtoffers.
Ook het verraden van de Molukse gemeenschap door Nederland is daarvan een treffend voorbeeld. Zij werden in barakken opgesloten terwijl al het schuim van de wereld in ons land heden ten dage GRATIS huis.wijf.inboedel.en een levenslange uitkering krijgt.

Lupuslupus | 21-03-16 | 16:55

Kan iemand koenders zijn zakken even leegschudden voor hij vertrekt? Anders doen ze het daar.

TheseDays00 | 21-03-16 | 16:54

Onthoofdingen daarentegen hebben ze weer van de Japanners geleerd.

Piet Karbiet | 21-03-16 | 16:53

Dikr | 21-03-16 | 16:30
Ik ben waarschijnlijk niet zo penis gefixeerd als jij, maar inderdaad, je zou het er in kunnen zien. Het zou me niks verbazen als dit destijds door de ontwerper expres zo is gedaan.

Graaf van Egmont | 21-03-16 | 16:53

Alsof ministers van andere partijen niet gewoon doen wat op het ministerie wordt besloten. Wie denkt dat de minister bepaalt is gewoon ontzettend naïef.

DreHa | 21-03-16 | 16:53

Voor de goede vrede en de goede relaties wil Bert K zich vast een beetje aanpassen!? misschien laat hij zich wel ter plekke besnijden?? of gaat hij in een mannenjurk lopen en Ploumen in een Burqa?? Vragen vragen vragen

denoorman | 21-03-16 | 16:53

@belo | 21-03-16 | 16:46
Heveel indonesiërs zitten er nog steeds niet op te wachten al zijn het moslims. Maar ze worden onder druk gezet en met geweld bedreigd als ze er niet aan meedoen. En dat zie je hier ook al gebeuren, autochtoonse meisjes die in kansenwijken wonen die verplicht worden een hoofddoek te dragen anders worden ze in elkaar geslagen.
De overeenkomsten zijn overduidelijk en wat daar gaande is komt ook hier.

sinar2 | 21-03-16 | 16:53

Ach dat beetje wat nog een beetje potentieel had hebben we tig jaren geleden al hier verwelkomd. Thans hebben zij zich gemengd onder de belanda's met als resultaat prachtig gebruinde dochters :D

winkelwagenmuntje | 21-03-16 | 16:52

We hadden er nooit weg moeten gaan. Maarja, links zwijgt net zo hard over de huidige misstanden, als dat ze zwegen (en nog steeds zwijgen) over de bersiap. Het enige wat voor links uitmaakt, is of de dictator dezelfde huidskleur heeft. Voor de rest zal het ze aan de reet roesten.

Piet van het Padje | 21-03-16 | 16:50

Door alle toeristen weg te jagen, komt de armoede vanzelf. En dan is er voldoende voedingsbodem om er een moslimstaat van te maken. Heel eng allemaal en het staat ons ook te wachten. Want zoals Sinar2 hierboven al zegt: Moslims stoppen nooit met eisen stellen.

WillemWordtWakker | 21-03-16 | 16:47

Net als bij een opstandige puber werkt al die betutteling en postbus 51-achtige quatsch uiteindelijk toch averechts. Ik zie de snelst groeiende 'religie' voorlopig als een nieuwe vorm van pest of Spaanse griep. Handen af, hens aan dek en laat de natuur deze inteeltimplosie voltrekken.

Slogra | 21-03-16 | 16:47

Bedankt Dikr.. nu kan ik het niet meer anders zien..

Sjuust_01 | 21-03-16 | 16:46

@sinar2 | 21-03-16 | 16:38 Dat is wereldwijd zo en dat is een opdracht in de islam. Begin jaren 90 was Java nog heerlijk. Niemand wilde de islam, dat was iets voor Sumatra. De mensen vonden de schooluniforms voor de meisjes al erg.

belo | 21-03-16 | 16:46

mandaat

Watching the Wheels | 21-03-16 | 16:43

However, alcohol is widely available in bigger cities and tourist areas, and industry data shows beer sales have been growing by roughly 5% annually.

John nie | 21-03-16 | 16:43

"Laten we zeggen Nederland kan het weer, die VOC-mentaliteit, over grenzen heen kijken, dynamiek, toch ... ?", aldus Jan-Peter www.youtube.com/watch?v=mBN8xJby2b8&a... terwijl hij met vriendje Elco Brinkman 44 miljard euro verloor op Amerikaanse rommelhypotheken van Bush 925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfond... waarmee ze wat illegale oorlogen zonder VN-maandaat op oneigenlijke gronden financierden met geld van de bevolking nl.wikipedia.org/wiki/Commissie-David...

Watching the Wheels | 21-03-16 | 16:42

Is het raar dat ik in die afbeelding een rode, ejaculerende fallus zie?
Dikr | 21-03-16 | 16:30
Heel erg, hier ook

Witje64 | 21-03-16 | 16:38
Bert Koenders en die vreselijke Ploumen zouden onmiddellijk een uitreisverbod moeten krijgen..... deze engnekken zetten ons land en de normaal denkende inwoners enorm voor LUL in de wereld!

Fatwabuster | 21-03-16 | 16:39

wat zou Freud hier nu allemaal van denken???
Ik zie gewoon een lebberende tong van onderen, niets geks verder.

Nuchternederland | 21-03-16 | 16:42

Hij zal wel weer een bak euro's zijn gaan brengen, als hij de sinterklaas kan uithangen, zoals bij de moordenaar Bashir, dan voelt hij zich de koning te rijk. Maar eh, is dit niet het werk van Timmerfrans? Als al die eu-ego's op eigen houtje blijven opereren, zoals nu in Indonesië en sinterklaas Ploumen in alle zielig-landen, dan schieten we weer helemaal niets op met die EU, dan kunnen we die wel weer opdoeken. Ik zeg: Doen.

belo | 21-03-16 | 16:40

Bert Koenders en die vreselijke Ploumen zouden onmiddellijk een uitreisverbod moeten krijgen..... deze engnekken zetten ons land en de normaal denkende inwoners enorm voor lul in de wereld!

Fatwabuster | 21-03-16 | 16:39

Ik kom al bijna 30 jaar in Indonesië en als iets mij daar geleerd heeft is het wel dat de islam nooit stopt met eisen stellen als het daar de kans toe krijgt. Wat je ook toegeeft, de islam zal altijd meer eisen en als het niet kort gehouden word zoals Soeharto dat deed zal het voor totale overheersing gaan.

sinar2 | 21-03-16 | 16:38

Is het raar dat ik in die afbeelding een rode, ejaculerende fallus zie?
Dikr | 21-03-16 | 16:30
Heel erg, hier ook

Witje64 | 21-03-16 | 16:38

Waarom is de vluctelingencrisis eigenlijk een Europesche crisis. Bestaat asiel allen maar in Europa. Is Amerika niet ongelooflijk verantwoordelijk voor die vluchtelingenstromen en Trump al niet heel snel zijn straatje aan het vegen?

Einde van de Domheid | 21-03-16 | 16:37

Tenenkrommend om te zien hoe mensen die op elkaar zijn aangewezen, en voor wie zelfs de basisbehoeften niet gewaarborgd zijn, blijven vasthouden aan waanideeën die hen vijanden maakt van onbekenden.
Is dit domheid? Nee, dit is véél erger.

Korneel Kafka | 21-03-16 | 16:36

Dikr | 21-03-16 | 16:30

Nee, ik zie het ook.

Bijtendehond | 21-03-16 | 16:35

Ik krijg de indruk dat men bij het "starten" van de globalisatie de ontvankelijkheid voor religie ietwat onderschat heeft. Daar komen weer wat donkere eeuwen aan! Leuk in combinatie met nucleaire wapens.

DeBouselaere | 21-03-16 | 16:35

En daarom kies Wilders. Dan weet je zeker dat alle moslimlanden geen stuiver meer uit NL kunnen verwachten. Kies je PvdA, Groenlinks, D66 of SP en je weet waar je zuurverdiende centjes naar zullen worden overgemaakt.

WatZalIkErvanZeggen | 21-03-16 | 16:34

Bert in korte broek: "Prima Kassie" zou Juliana zeggen en die muslims aldaar lachen hem vierkant uit. Wellich ontmoet hij wat oude vrouwtjes die nog wat geld van NL tegoed hebben uit 40-45

John Doorzon | 21-03-16 | 16:34

De Islam dijt maar uit en niemand doet iets. Integendeel zo blijkt.

Lichtstadfan | 21-03-16 | 16:33

VolleZak | 21-03-16 | 16:29

En van Europa....

kwark001 | 21-03-16 | 16:30

Is het raar dat ik in die afbeelding een rode, ejaculerende fallus zie?

Dikr | 21-03-16 | 16:30

Was laatst, na tien jaar weer op Java. Triest te zien hoe ook dat land kapotgemaakt wordt door in een sprookjesboek gelovende mensen. Google ook maar eens 'Iran 1970 vs now' en we weten wat de toekomst van Indonesie is.

VolleZak | 21-03-16 | 16:29

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen