Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Facebookpagina 'Meld islamofobie' hoaxt dreigbrief

12821357_1754907581394141_1355069895519258654_n.jpgDeze brief is opgedoken via de facebookpagina 'meld islamofobie'. We gaan het maar gewoon eens zeggen: deze melding is zelfverzonnen danwel gehoaxt, maar hoe dan ook een dikke vette opruiende nep. Na de nep-ingezondenbrieven in de Volkskrant en de nep-aangiftes tegen Wilders gaan we deze ook gewoon callen: dit is een nep-dreigbrief. De zinsbouw, de taalstructuur, de woordkeus, de malle hoofdletters bij 'hoofddoek' en 'moslim': deze brief is niet geschreven door iemand die Nederlands als eerste taal heeft. Wij zien zulke dingen want taal is zeg maar echt ons ding. Boude bewering, zegt u? Kans dat we er naast zitten, denkt u? Deze zaak van een afgerukt kopvod was nep en deze niqaabmishandeling was nep, en de schriele kreet 'moslims zijn de nieuwe joden' is ook nep. We durven dit gokje wel aan in de lange kluchtkaravaan van arnoudvandoornende opruimoslims. Wat wél echt is, is het pamflet hieronder van een liberale moslim die reageert op de hakenkruispamflet van vorige week (ook nep, denken wij), die zich afvraagt of moslims de afkeer tegen hun geloof niet een beetje uitlokken, en oproept om toch vooral eens wat harmonieuzer met elkaar om te gaan. Hoor, hoor, en verder wat Martin Sommer zegt. liberalemoslimzeldzaamheid.png(bron)

Reaguursels

Inloggen

Alsof een nederlandse tokkie het woord 'gebedshuis' zou gebruiken.. de nepheid ligt er zo dik bovenop dat het lachwekkend is..

Chicagoo | 15-03-16 | 11:58

tweetybird | 14-03-16 | 16:27
"Nee hoor . Want volgens de regels van de grondwet kan een bivakmuts verboden worden en een nigab in weze niet omdat de religie ook in de grondwet een streepje voor hebben zeg maar."

Dus de grondwet verbiedt niets, volgens de grond kán iets verboden worden. Hetgeen echt iets anders is. Die wet kán dus gemaakt worden. Maar is niet gemaakt.

"De grondwet is wat dat betreft zo tegenstrijdig daardoor als de pest en in wezen niet goed uit te leggen."

De grondwet heeft geen volgorde (artikel 1 gaat niet voor artikel 2.) Het is in Nederland zo dat parlement en senaat de toetsing van nieuwe wetten aan de grondwet moeten doen. Helaas hebben we geen grondwettelijk hof. Maar uit te leggen is het wel; grondrechten kunnen botsen, en dan moet er een keuze worden gemaakt. Ik heb het recht mijn mening te uiten, u om niet bedreigd te worden. Mag ik dan als mijn mening uiten dat alle vogels doodgemaakt moeten worden? Waarschijnlijk niet. Uw recht gaat dan voor. Mag ik zeggen dat ik vogels lelijk vind? Dat wel, ondanks uw recht niet bespot te worden. (Ik vind vogels vaak leuk trouwens.)

"Zo kan dus de bivakmuts verboden zijn en de nikab niet. Alleen als je dan weer naar de grondwet kijkt kan dat in wezen niet want daar staat dan weer de regel dat iedereen gelijk behandelt dient te worden."

Nee, er staat 'in gelijke gevallen gelijk behandeld.' Als je een nikab als religieuze uiting erkent, en de bivakmuts niet, zijn het geen gelijke gevallen. Maar als ik dan een bivakmuts in de vorm van een vergiet ontwerp, me aansluit bij de kerk van het vliegend spaghettimonster, en dan verkondig dat mijn gezicht door pasta bedekt dient te blijven, kom ik er mee weg.

"En als ik dus een bivakmuts opzet aangehouden kan worden met vermaning het niet meer te doen. Zo krom is het hier ondertussen."

De eerste agent die dat bij je doet, om legitimatie vragen en een klacht indienen. Staande gehouden zonder wettelijke basis.

"Ik zeg die rare religie regels schrappen uit de grondwet."

En daar, mijn waarde heer, zijn we het hartgrondig over eens. Religie is een mening, en valt daarmee al onder vrijheid van meningsuiting.

Bruine Beer | 15-03-16 | 11:30

Normaal? Zonder hoofddoeken? Geweldig

observer59 | 15-03-16 | 11:17

-weggejorist-

gebedshuis | 15-03-16 | 10:17

Akkoord. Dit is zo nep als chinese imitatiemerchandise. Dit is zo'n "te mooi om waar te zijn" brief geschreven van hoe mensen over neonazi's denken ipv hoe ze zijn. De stormfronters zouden geen heil Wilders zeggen. In die kringen is hij op zijn best een zionistenmarionet en op zijn slechts een jood. Dit is of vanuit de moslimgemeenschap zelf geschreven of door een AFA liefhebber

arbanafal | 15-03-16 | 10:10

Ik wilde eerst op deze onzin reageren maar zie er maar vanaf. Elke dag weer gezeik over de islam is niet goed voor je gezondheid. Was ons mooie landje eindelijk geseculariseerd krijgen we die achterlijke barbaren over ons heen met hun racistische pedofiele en bloeddorstige Mo. Opzouten en snel.

namensmijnhond | 14-03-16 | 22:44

Het Nederlands is gelukkig een moeilijke taal, het addergebroed valt direct door de mand. Hahaha. Zelf documenten rondsturen om maar het slachtoffertje te kunnen spelen. Als die moslim kliek zich gewoon normaal gedraagt dan kijkt niemand naar ze om en laat ze gewoon hun gang gaan. Naar nee, de broodheer moet vernietigd worden volgens een boekje wat ze zelf waarschijnlijk nog nooit hebben gelezen.

poisonivy | 14-03-16 | 22:38

Inderdaad nep:

“Voor de vrouw zelf haar familie” mist komma’s. “Wij, Nederlanders houden” had de komma achter Nederlanders moeten hebben. Idem voor “vergeet dat maar”. “Familie verplichting” met spa tie en zonder komma. “Wij, zijn” is totaal fout en on-Nederlands. “Moslim vrouwen”, spatie. “hier mee te stoppen het dragen van” is totaal krom en on-Nederlands. “Mocht wij”, is iets wat ik nogal eens hoor van onze allochtone medemens, meervoud mensen, “die meisje” niveau. En “mocht wij geen medewerking verwachten” wijst erop dat de schrijver niet weet wat het woord “verwachten” betekent. “minderen prettige maatregelen”, zucht, weer een “n” erbij wat erop wijst dat de schrijver dezes niet weet dat hij “minder prettige” bedoelt, dat kan echt alleen iemand schrijven zonder enig gevoel voor onze taal. “Islam.!!! Is een interessant gebruik van leestekens. “Moslim land” met spatie. Helemaal krom is “Het is al erg genoeg dat wij helaas moeten toe zien dat hier al van die vluchtelingen zijn” met spatiefout en iemand die denkt dat toezien kijken is, helemaal mooi is al van die, hoe krijg je het verzonnen – 100% allochtoon. “En die mensen” zal wel op twee zinnen terug slaan, of het geeft aan dat de schrijver met “die” per ongeluk laat vallen dat hij niet bij “die Nederlanders” hoort. “rechtse extreme leden” zijn natuurlijk rechtsextreem, het is ongehoord dat een rechtsextremist niet weet dat hij rechtsextremist is, 100% allochtoons. En “Ons voorbeeld leider” is natuurlijk weer van “die meisje” niveau en 100% allochtoons. En een “hun” waar ze “hen” bedoelen maar waar het een “hem” moet zijn is alweer allochtoons “die meisje” niveau. Waar zou “Volhard” op slaan?

En hoezo “eigen organisatie”, dat is een organisatie toch altijd? Het duidt erop dat ze juist wél bij iets horen maar willen doen alsof dat niet zo is. Waarbij? Ik denk dat ik het wel weet.

Patatter | 14-03-16 | 22:21

Wat een rare poll onder het stukje van de Martin Sommer. Een stelling die gewoon absoluut waar is waar je dan "eens" of "niet eens" op kan stemmen.
Wat bedoelen ze daar eigenlijk mee?
Als je op "eens" omdat het gewoon waar is, betekent dat dan dat je er ook mee instemt en dat het een goede zaak is? En als je "oneens" klikt omdat je het er niet mee eens bent ook al is de stelling gewoon waar, wat betekent dat dan?
Wat wil de Volkskrant hiermee bewijzen? Zeer merkwaardig.

Stormageddon | 14-03-16 | 17:21

-weggejorist-

Raider Twix | 14-03-16 | 17:01

Ik vond het na een paar zinnen al volstrekt ongeloofwaardig en zeer lachwekkend.

De schrijver haalt, naast het gebruik van tenenkrommende schriftelijke taalvaardigheid, ook nog eens zevenentachtig afzonderlijke dingen door elkaar.

Het raakt kant noch wal dus daarom denk ik ook dat jullie gelijk hebben.

HypoPseudo | 14-03-16 | 16:29

Bruine Beer | 14-03-16 | 14:44

Nee hoor . Want volgens de regels van de grondwet kan een bivakmuts verboden worden en een nigab in weze niet omdat de religie ook in de grondwet een streepje voor hebben zeg maar. Het mooie daarvan is dat juist andere regels van die grondwet weer onderuit gehaald worden. De nigab wordt door de islam dan ineens namelijk wel als religeus recht gebracht en uiting. Er staan in de grondwet wel pasages die de macht van zoiets kunnen inperken bijvoorbeeld uit het belang van de veiligheid. Alleen durft hier geen politieke partij of kabinet zich aan te branden op wilders na en nog wat kleine partijtjes. De grondwet is wat dat betreft zo tegenstrijdig daardoor als de pest en in weze niet goed uit te leggen. Zo kan dus de bivakmuts verboden zijn en de nigab niet. Alleen als je dan weer naar de grondwet kijkt kan dat in weze niet want daar staat dan weer de regel dat iedereen gelijk behandelt dient te worden. Dus zou het in weze discriminatie zijn dat de ene wel gezichtbedekking mag uit religeuse overweging en een ander niet. Maar helaas religie heeft schijnbaar meer macht. Terwijl ze in weze met die regels mijn recht als ongelovige met de voeten treden daar ik in vele gevallen die rechten dus niet heb want geen geloof. En als ik dus een bivakmuts opzet aangehouden kan worden met vermaning het niet meer te doen. Zo krom is het hier ondertussen. Ik zeg die rare religie regels schrappen uit de grondwet. Want ook die zijn discriminerend. Hun hebben daardoor meer rechten als ik als ongelovige en dat haalt de grondwettelijke regels van gelijke behandeling onderuit. Ik wordt dus als ongelovige eigenlijk in weze gediscrimineerd samen met meer als de helft van de nederlanders. Er staan dus weldegelijk beschrijvingen in de grondwet die regels onder elkaar weer onderuit halen. Het beboeten op het dragen bijvoorbeeld is dan inderdaad weer het strafrecht. Hoe valt u het goed te praten dan dat islam van de wrede regels hier in stand kan houden van discriminatie naar vrouwen. Andersgelovige en homo's ,ook gedeeltelijk in hun boekje beschreven. Terwijl in de grondwet in weze staat dat dat niet mag. Dus wanneer gaat de regering daar wat aandoen. Het haatboek ligt in digitale vorm zelfs nog op de kansel in de tweede kamer. Dat zou in weze niet kunnen en mogen als die regels niet geschrapt worden uit het haatboek der wrede islam. Die discriminerende regels en haatpasages. Hier wel. En dat komt door die boerenlullen die wegkijkert heten en de slinksche gutmensch. Zelf constant bij het minste of geringste discriminatie roepen en het zelf in stand houden en zelfs vollop binnenhalen. Welkom . En het gutmensch koor zet in zielige gelukszoeker . Binnenkort zullen ze wel zingen . Wij eisen kaviaar voor vluchtelingen in het AZC want het aangeboden halal vreten vinden ze niet goed en niet te vreten mischien kunnen we ze als toetje ook een BMW of mercedes geven en een miele warmtepomp droger bij de miele wasautomaat. Ik zie die klote gutmenschen er ondertussen nog voor aan ook. Terwijl opa ligt te verkommeren in zijn natte luier die hij al een week aanheeft omdat de gutmensch voor opa geen oog meer heeft. Want de gelukszoekers is nu helemaal het dingetje. Tsja we zijn in nederland in weze knettergek geworden!!Dat we dit allemaal toestaan en laten gebeuren. Ach ja. Ik eet er in weze geen boterham minder om. En dat is denk ik ook het hele euvel. Dat doen namelijk vele al niet meer.

tweetybird | 14-03-16 | 16:27

telelezer | 14-03-16 | 15:09
De islam is zoiets als zeggen: Mijn god wil dat ik de ongelovigen bekeer of vermoord. En de politieke correctheid is zoiets als: Al dat moorden heeft niets te maken met de islam, de islam is de religie van de vrede en islamkritiek is racisme. Mijn irritatie betreft het innig samenwerken van deze twee vormen van waan. En verontrustend vind ik vooral het immuun zijn voor argumenten, zoals je dat onmiddellijk opvalt als je te maken krijgt met vertegenwoordigers er. Deze mensen zitten compleet vastgeklemd in hun eigen vormen van Absolute Waarheid van respectievelijk de totalitaire islam en de links-relativistische-zelfhaat, en ze zijn niet in staat anders dan repressief en demoniserend te reageren op afwijkende informatie. In het verleden zijn zo hele culturen weggevaagd. Omdat men niet bereid was, of niet in staat was, om bepaalde gevaren te onderkennen.

notamused | 14-03-16 | 16:12

"Onze organisatie bestaat al uit 55 rechtse extreme leden"
Extreemrechts noemen is iets voor de framende media tegenwoordig. Extreemrechtse partijen en mensen noemen zichzelf nooit zo, geven zichzelf bijna altijd meer sociaal wenselijke benamingen.
Het lenen van juist die uitdrukking, en hem dan verkeerd begrijpen en schrijven, "rechtse extreme", ja dan had je die multiple chocice-vraag waarschijnlijk goed op de inburgeringscursus.

LibertasSimplex | 14-03-16 | 15:46

Never back down, Islam hoort hier niet.

RobberenRukkie | 14-03-16 | 15:21

Islamofobie? Fobie..!??
Een fobie is volgens Wikipedia is "een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust. Niet alle angststoornissen worden fobieën genoemd. Als angst niet voor bepaalde zaken of situaties is, spreken we niet van een fobie, maar van een paniekstoornis of van gegeneraliseerde angst."
Het stelselmatige misbruik van het woord (islamo)fobie door links (naast hun andere toverwoordjes als racist, onderbuikgevoel, fascist, ultra rechts, haatzaaier, xenofoob nazi, en ga zo maar door) maakt deel uit van hun laffe campagne tegen hen die slechts de realiteit aankaarten.
Hier heb je een paar fobieen:
www.frontpagemag.com/sites/default/fil...
youtu.be/Bgrc1QIDLOo?t=115
www.youtube.com/watch?v=WGDEhhYhBGk
www.telegraaf.nl/binnenland/25380013/_...
www.youtube.com/watch?v=c7y2LRcf4kc&a...
youtu.be/ijRHfx9TcOw?t=129
youtu.be/_pM9gqG1wxc?t=13
www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/artic...
nieuws.tpo.nl/2015/11/12/duitse-vrouwe...
www.telegraaf.nl/buitenland/24942025/_...
nl.gatestoneinstitute.org/6579/verkrac...
www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2015...
jdreport.com/europese-media-zwijgen-o...
En nog een paar honderd links; maar dan wordt het teveel van het "goede"

telelezer | 14-03-16 | 15:09

En al die domme blonde schaapjes maar meeblaten op feestboek hoe erg ze het vinden.
Dat deden die meiden ook in Keulen voor 1 januari. En de meesten ervan zullen nu wel van hun roze islam-is-prachtig wolken gevallen zijn.

sinar2 | 14-03-16 | 14:53

Hmmm... volgens mij is die eerste brief echt hoor. Het geleuter over organisatie van 55 man enzo is complete bullshit, dat wel. Maar de schrijver is wel degelijk een idioot die van het padje is en zijn eigen gerechtigheid nastreeft.
Er zit voldoende slachtofferschap in, dat zou een hoaxer nooit gebruiken. Er zit ook voldoende twijfeltaal, gekke verwijzingen naar deadlines (die nu al niet gehaald is) en gebluf in, ook dat zou een hoaxer waarschijnlijk niet erin zetten.
Ik zeg: confirmed. Maar de inhoud is onzin.

Tisnietanders | 14-03-16 | 14:47

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 14:46

tweetybird | 14-03-16 | 14:33
En bravo, het hoge woord is eruit. Artikel 1: 'eenieder die zich in Nederland bevindt, wordt in gelijke gevallen gelijk behandeld. Onderscheid maken op grond van .... is niet toegestaan.'

1) De grondwet regelt de verhouding tussen burger en staat. Rechters mogen nooit aan de grondwet toetsen.
2) Wat staat er dus? Gelijke situatie, gelijk behandelen. Dus zij gezicht bedekken, ik dat ook. Zij een hoofddoek is niet hetzelfde als ik een bivakmuts. Zij een nikab wel.
3) Je hebt beargumenteert dat als een nikab mag, een bivakmuts ook mag. Niet dat een bivakmuts volgens de grondwet verboden is. Hetgeen je steeds maar volhield.
4) Artikel 1 zegt echt hélemaal niets over gezichtsbedekking. Alleen over gelijke behandeling.

Toegeven dat je uit je nek lulde mag.

Bruine Beer | 14-03-16 | 14:44

Bruine Beer | 14-03-16 | 14:26

U begrijpt best wel wat ik bedoel maar houd u zoals slinks meestal doet van de domme. In de grondwet staat dat we alle gelijk zijn. De regels over discriminatie staan er ook in. Dus hoe kan het dat je met boerka met gezichtbeperking niet wordt gearresteerd en met bivakmuts op wel en je zelfs nog een vermaning krijgt. Dat is dus discriminatie. Een schending dus van gelijke rechten!!

tweetybird | 14-03-16 | 14:33

weetybird | 14-03-16 | 14:27
Veel te mooi weer om voor taalnazi te spelen. Ik begreep wel wat je bedoelde.

(Is taalnazi zijn dan fout? Vragen, vragen....)

Het slinksche mag je stoppen waar de zon nooit schijnt. Mijn politieke voorkeur is geen argument of iets wel of niet ergens staat.

Bruine Beer | 14-03-16 | 14:33

hoe dubbel mijn eigen gevoel ook, ... inderdaad mijn eerste reactie was: Ah, ... een Jules Croisetje

Woehahahaa | 14-03-16 | 14:31

tweetybird | 14-03-16 | 14:22
Om mij te overtuigen dat ambtenaren met twee maten meten, of dat religie niet anders behandeld zou moeten worden dan willekeurig welke andere mening, heb je echt niet zoveel tekst nodig. Daar zijn we het snel over eens.

Ik zeg alleen maar dat de grondwet geen regels heeft voor gezichtsbedekking. En dat er ook geen wet tegen het dragen van een bivakmuts is. Hoogstens APV's tegen het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbaar, maar dat betwijfel ik, zou nat gaan zodra je je beroept op gelijke behandeling.

Net als je petje, win je ook als je de ballen hebt het door te drukken. Chapeau.

Bruine Beer | 14-03-16 | 14:31

De printer is toch zo gevonden? Elke printer is namelijk individueel te identificeren. Even vergelijken met de printer van de 'ontvanger' van de brief....

www.instructables.com/id/Yellow-Dots-o...

Bart_Banaan | 14-03-16 | 14:29

-weggejorist-

tweetybird | 14-03-16 | 14:27

tweetybird | 14-03-16 | 14:22

Dat ene moet zijn studiedag voor de leraren en leraressen. Effe omhoog en invoegen waar leerlingen een hoax is. Voordat de slinksche bruine beer mij wijst op mijn schrijvuat.

tweetybird | 14-03-16 | 14:27

tweetybird | 14-03-16 | 14:06
Wat een volkomen warrige redenering hou je er op na. Agenten arresteren iemand omdat hij met een bivakmuts oploopt. Oh nee, toch niet. Hij kreeg wel een vermaning. En pats boem, vermaning -> strafbaar feit -> grondwet.

Agenten arresteren ook iemand die een bord 'weg met de Koning' omhoog houdt. Bleek ook gewoon te mogen, agentjes zaten fout. En als ik naar onze wijkagent kijk, die muts kent ook het verschil tussen civiel en strafrecht niet. Zie niet in waarom ik dat moet testen door ze te jennen, dat weet ik zo ook wel.

Ik heb nog een hint: de grondwet stelt überhaupt niets strafbaar, dat doen de andere wetten. De grondwet regelt de verhouding tussen staat en burgers, en stelt regels waaraan ándere wetten moeten voldoen.

Dus, nog maar eens: welk grondwetartikel bedoel je? 'het moet erin staat want agent geeft een vermaning' slaat nergens op. Nummer, lid graag. Tot dan lul je uit je nek.

Bruine Beer | 14-03-16 | 14:26

NSB Brabant. Dan zeg je geen Heil Wilders, maar alaaf.

LJBrinkhorst | 14-03-16 | 14:22

tweetybird | 14-03-16 | 14:06

En bruine beer voor de goede orde. Een hoofdoek is heel wat anders als een boerka met gezichtsbeperking. Een hoofdoek is dus niet strafbaar want je bent indentificeerbaar. Wel is het zo dat een hoofdoek gezien moet worden als een hoofdeksel. Wordt een hoofdoek teogelaten in de klas op school mag mijn dochter ook een petje op. Maar raar maar waar. Dat mag dan weer niet . Terwijl de moslims nu zelf roepen dat het niks met religie te maken heeft en hij dus af kan. Mijn dochter moet haar petje wel afzetten masr de moslima mag hasr hoofdoek ophouden. En nu zeg ik. Pure discriminatie dus!! Waarvoor hoor ik slinksch en die pvda daar nooit over. Zelfde met suikerfeest. De moslim kinderen waren vrij maar mijn dochter moest verplicht naar school komen. Wel vreemd want met kerst was mijn dochter vrij maar die moslim kinderen ook terwijl die niks met kerst hebben. Ik zeg dus weer dikke discriminatie. Waarvoor hoor je slinksch en de pvda daar nooit over. Sterker nog op suikerfeest hield ik mijn dochter thuis. Nou ik kon opdraven bij de inspectie. Ze zouden het dit keer door de vingers zien masr het jaar daarop niet meer. Nou u raadt het mijn dochter was thuis en ik mocht weer opdraven. Ik zou een boete krijgen. Nou ik zei prettige wedstrijd en succes. Het jaar daarop kregen alle kinderen op mijn dochter haar school op suikerfeest vrij onder het mom studiedag voor de leerlingen. Ze wilde die wedstrijd namelijk toch maar niet aan. Nadat ik had gezegd ze voor het gerecht te slepen voor discriminatie van autochtone niet islam gelovige kinderen. Omdat de kans groot was dat ze het zouden verliezen. Mijn dochter had dus ook gewoon een petje op in de klas. Ach ja soms werkt burgelijke ongehoorzaamheid best. Je moet alleen durven!! Want zoals ze bij islam discriminatie te pas en te onpas gebruiken zo kunnen en mogen wij dat ook. Anders zou ook dat weer discriminatie zijn ten opzichte van ons!!

tweetybird | 14-03-16 | 14:22

"Een vrouw met een Hoofddoek op heeft zeker iets te verbergen". Zou best wel eens Hoofdluis kunnen zijn. Getver, wat is dat toch een vies idee. Een van de redenen waarom ik zoveel mogelijk Hoofddoekkassa's vermijd.

jacobh | 14-03-16 | 14:20

Ook ik dacht bij het zien van die onschuldig en gekwetst kijkende muzelman met nazi-dreigbrief dat het wel eens nepperij kon zijn. CAIR in USA word er ook van beschuldigd (de uitingen van islamofobie die zij ontvangen zijn altijd net iets te, relatief, onschuldig; een met kogels doorzeefde koran bijv. (waarvan ik me kan voorstellen dat het ook een moslim zelf is geweest die dacht 'en nu ga ik eens helemaal los op dat K U T kulboek'(PBUH). Maar nimmer is er sprake van random street attacks on innocent muslims bijv.. Wel weer bekladdingen op huizen, haathutten etc. Overigens; zelf worden ze aantoonbaar beschuldigd van hechte banden met terreurorganisaties. Misschien omdat dit soort meldingen daarmee net onder de mass media radar blijven en het slechts een enkeling is die er per keer wél in meegaat - maar da's toch ook al winst indien op vreemde, steeds vijandigere tav islam, bodem?

Dan die dreigbrief zelf; first of all; wij Ware Nederlanders, lol, spreken doorgaans van DE islam, daar waar de gemiddelde muzelman spreekt over enkel islam (is vrede). Sowieso zijn lidwoorden nooit hun sterkste kant geweest; 'jij bent hoer/gore kankerhond' (v/m), je weet.

Ook de drie beledigingen op de dreigbrief geven te denken; 1. VARKENS is zo geplaatst dat je het ook kan interpreteren als dat het varkens zijn die op bezoek gaan komen. Wij zullen de aartshaters van varkens en honden niet meer zo 123 daarvoor uitmaken want zielug voor die beessies, die willen zelf denk ik ook liever niet meer geassocieerd worden met de doorgeslagen baardaapjes (alhoewel onze vleesindustrie ook wel wat humaner kan). Daarnaast hebben wij het varken al (lang) als Geuzendier/mascotte in ons hart gesloten in onze strijd tegen DE islam. Vervolgens 2. Valse en 3. Duivelse: het lijkt net of de polder haatbaarden eindelijk zover durven te gaan in hun poging om ons domme, goedgelovige Nederlanders voor zich te winnen/ ons te laten kotsen van onszelf door 'diep in de zelfbeledigingsbuidel te tasten' door ook die twee woorden te hanteren. Maar in feite beledigingen ze zichzelf er helemaal niet mee want duik eens op YT en je wordt bedolven onder de filmpjes waarin de islam herhaaldelijk wordt gefilterd tot bloeddorstige maangodsekte (lees: satanisten/duivelsaanbidders) en/of als moordzuchtige, onderdrukkende politieke ideologie met als doel wereldheerschappij (Dit kun je nog altijd religie proberen te noemen maar in onze huidige (God/christendom verwerpende) maatschappij bladdert de roze brilcoating jegens deze perceptie sneller af dan dat je zonder je bek eronder te smeren een suikerspin naar binnen werkt.

Zelf begin ik in ieder geval steeds vaker te fantaseren over een Hawaïaans aandoend eiland waarop ik mijn levensherfst en -winter mag doorbrengen en ik mezelf in een strandstoel zie liggen met uitzicht op azuurblauwe, zacht aanrollende watergolfjes en de ober een nieuwe cocktail komt brengen. Waarop hij vraagt of alles naar wens is en ik hem vraag of op het eiland zoiets bestaat als islam of moslims en hij me aanstaart met een onwetende blik en antwoordt dat hij eigenlijk niet weet wat ik met die twee woorden bedoel. (Waar misschien maar beter christendom, muv de persoon Jezus, ook aan kan worden toegevoegd).

Zou zo een plek überhaupt nog bestaan?

Daniël P | 14-03-16 | 14:18

En hier heeft dezelfde afzender behalve wederom schrijffouten die een Nederlander niet snel zou maken (geschreven op een lineaaltje, net als de eerste nep-brief met dat enorme nazi-logo op de achtergrond), ineens een ander obligaat logo voor dezelfde nep-club dan in de nep-brief via @SafaTweets, dus die klooit maar wat aan:
m.facebook.com/MeldpuntIslamofobie/ph... (via tipo | 14-03-16 | 13:35)

ben kokhals | 14-03-16 | 14:10

Man man man. Zo over-the-top dit stuk schrijfsel - dat kan niet anders dan sarcastisch bedoeld zijn. Beetje humor van type olifantenpoot op extreem grote en gevoelige religikneuze teentjes. Ik kan er overigens wel om lachen.

Ze zeggen dat den Deutcher geen humor hebben. Maar 't lijkt er op dat sommige Medelanders en Nederlanders daar ook een gebrek aan hebben...

Aetje | 14-03-16 | 14:07

ben kokhals | 14-03-16 | 14:00

Ja dat probeerde ik bruine beer al uit te leggen. Hij is wel weer vrij natuurlijk. Maar wel een vermaning. Hoe kan de man 8n godsnaam een vermaning krijgen als hij niks verkeerds doet toch. Een moslima met gezichtbeperking wordt toch ook niet gearresteerd. Maar met de bivakmuts op wel plus vermaning dat het niet meer mag. Nou dan moet het dus in de grondwet staan. Anders kan de vermaning niet want is het niet strafbaar. Nou bruine beer kom er maar in. Knuffelaar!!!

tweetybird | 14-03-16 | 14:06

@tweetybird | 14-03-16 | 13:02 "Nou zet u een bivakmuts op en loop wat rondjes door de stad. Mag u kijken wat er gebeurt!!"
.
Klopt, en dat is ook al op de proef gesteld: "... na wat curieuze ervaringen te hebben opgedaan, wordt hij ingesloten door agenten. Uiteindelijk komt hij er met een vermaning vanaf." www.ravagedigitaal.org/2008/toestandbu...

ben kokhals | 14-03-16 | 14:00

Over hoe de blanke slaven eeuwen lang door moslims behandeld werden. Kom er maar in Gario, Sylvana, Mohamed en Khadisja.
Tis in het Engels maar een top artikel.
masterartistnicky.tumblr.com/post/1163...

am*dam | 14-03-16 | 13:47

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 13:47

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 13:47

hahaha, oproep tot zelfreflectie...
die hoor je beduidend minder vaak dan oproep tot gebed...

Hemmenaar7 | 14-03-16 | 13:42

Iemand al nadere informatie over de zogenaamde brandbom tegen de moskee in Enschede? De "dader" is meteen opgepakt en vervolgens is het nieuws daarover *doodstil* gebleven!

Lupuslupus | 14-03-16 | 13:40

Vanavond boze moslima te zien bij Pauw? En Peter R de rat die het schandalig vindt

rotterdamse import | 14-03-16 | 13:39

Gepost door Stijlvolle Safa. Leuke initialen heeft ze, case closed.

Poreknak | 14-03-16 | 13:37

Ik geloof er weer helemaal niks van.
Ook dit is weer de zoveelste zelf in elkaar gezette houax.
Eerst 'n zelf in elkaar geflanst dreigbriefje met adelaar en hakenkruis naar de moskeeën sturen.
En nu wéér 'n bij elkaar verzonnen briefje van de N.S.B. gemaakt om opnieuw te kunnen roepen, dat de agressieve islamieten eigenlijk de slachtoffers zijn.
Het is 'n door henzelf in elkaar gezet verzinsel, om daarna 'n nieuwe aanleiding te hebben 'bescherming' te eisen.
Eh, dit straalt weer heel erg slecht af op de islam en de moslims.
(zouden die agressieve schijnslachtoffers 'n bezigheidscursus hebben gevolgd (?), onder 't motto van 'verzin 'n list en 'n plan, waardoor wij aan de Nederlanders 'n gevoel van 'iets moeten herstellen tegenover de islam' kunnen oproepen; zodat we nog veel langer kunnen blijven roepen dat we gediscrimineerd worden, en valse aangiften tegen Wilders kunnen blijven produceren'.
Het is de combinatie van agressieve domheid (te menen dat anderen hun streken niet in de gaten hebben) met de agressieve primitiviteit (van middeleeuws denken dat iedereen die anders dan jij denkt je vijand is), die maakt, dat de Islam overal als rotte vis ruikt en stinkt.
Bij rook kun je nog twijfelen bij de vraag of er vuur is; maar bij stank weet je zeker, dat die rare knutsel-bedreigbriefjes echt ruiken naar Islamitische signatuur. (sorry imams, jullie vallen door de mand)

Der Paulie | 14-03-16 | 13:32

Overduidelijk in elkaar gezet door mensen die hier zelf profijt van willen trekken. Net als veel van de z.g. moskee-incidenten compleet gefabriceerd. Maar zolang ministers, politici en media dit klakkeloos overnemen en direct met hun commentaar en verontschuldigingen klaar staan is het bijzonder effectief. Binnen een paar jaar is islamkritiek in Nederland "verboten"

batvoca2 | 14-03-16 | 13:31

Bruine Beer | 14-03-16 | 13:16

Het enigste wat ik zeg. Probeer het uit op straat. Niet laf zijn . Zet een bivakmuts op en ga rondlopen in de stad. Mag u kijken wat er gebeurt!! Nou wijst u de agenten dan maar op de grondwet als u geboeid afgevoert wordt. Want er is een filmpje waar iemand dat geprobeerd heeft. Nou u raad het al. Hij werd gearresteerd.

tweetybird | 14-03-16 | 13:26

Die eerste brief is overduidelijk niet geschreven door iemand die vloeiend Nederland spreekt. Dat zegt al genoeg.

Arie_R | 14-03-16 | 13:26

'Heil Wilders'?
.
Duidelijk het werk van de AFA.

quantumcollider | 14-03-16 | 13:26

XaleX_2 | 14-03-16 | 12:53

Nee maar het is ook niet iets dat zoals in die brief een prioriteit zou hebben. Een reden. Echte neo nazis zouden duizend andere reden hebben en daar komt de hoofdoek op plaats 101. Dat geeft al een beetje aan dat het niet door neo nazis geschreven is. Die hadden wel wat andere bewoording gebruikt. Van wilders zouden ze al helemaal niks moeten hebben. Neo nazis hebben namelijk veel gemeen met islam van de wrede. Ze haten joden. Wilders zou dus precies het tegenovergestelde zijn in hun ogen. En ze zouden hem dus nooit verheerlijken. Ik denk dat juist knakkers van de islam van de wrede dat niet doorhebben. En vandaar zo'n brief die een hoax is omdat daarin een groep vermeld wordt die totaal tegenstrijdig is aan voor waar zij voor staan. Zeg maar maxima zou zeggen ze zijn een beetje dom geweest!! Een leider opbrengen die ze juist als een vijand zouden zien. Ach ja!! Wilders is tegen islam van de wrede. En dat is dan werkelijk het enigste wat een beetje raakvlak heeft. Neo nazis daarentegen zijn niet echt tegen islam van de wrede want die zijn tegen alle vluchtelingen. Of ze nou joods christelijk of van islam van de wrede zijn. Tsja moet ik ze nu ook nog eens alles gaan uitleggen . Die knakkers. Nou hopen dat hun volgende hoax beter bedacht is!! Want zo is er geen gein aan. Het debunken maken ze te makkelijk. Ik houd wel van een beetje puzzelen

tweetybird | 14-03-16 | 13:23

Ach, kijk eens aan. Bewapent met google naar synoniemen zoeken en denken dat de spellingscontrole het afmaakt. Tjah, mocht of mochten (wat het had moeten zijn, muppet) is beiden correct in de ogen van een spellingscontrole programma. Minder ipv van minderen. Leuke poging. Geboorteland, ook zoiets. Veel van die finnen zijn gewoon in Nederland geboren. Echt goed over nagedacht dus. En waarom vrouwen als doelwit? Dat is kenmerkend mohammedaans.

Gewoon geschreven door iemand met een IQ van twee cijfers die dacht sluw te zijn. Juist door zijn megalomane houding is hij op zijn bek gegaan. Niet moeilijk te ontcijferen in welke hoek men moet zoeken.

Vageling | 14-03-16 | 13:22

Wèg islamiseren.
Kijkend evenwel naar de ontwikkelingen in Duitsland, dan lijkt het er op dat heel de politiek correcte zwakzinnigheid steeds meer onderkend wordt als diep crimineel, vanwege juist het demoniseren van alle kritiek op de criminogene islam en vanwege het zo coulant faciliteren van de verbreiding van die islam in de westerse wereld. Toekomstige historici zullen de Merkels en Obama’s zien als òf bevangen van een waan òf als handelend vanuit kwade opzet.

notamused | 14-03-16 | 13:21

Hoofddoekjes enz..
Het is dat wat wordt bedekt dat de lust opwekt.

Rest In Privacy | 14-03-16 | 13:20

Harry uit Rotterdam | 14-03-16 | 13:15
Sterker nog, ze moet haar 'schoonheid' bedekken. Wordt door liberale moslims geïnterpreteerd als 'je mag er niet als een halve hoer bijlopen'.

Bruine Beer | 14-03-16 | 13:19

Ik heb alweer meer meer tijd hieraan besteed, dan ik had moeten doen. Maar...... er staan wat merkwaardig dingen in deze brief: Div gekke hoofdletters, vreemde zinsstruktuur, woord keuzen,''Islam.

Maar ik heb het gevonden. Het antwoord: Google translate ;-)

Net of stormfront reaguurders zich druk maken over hoofddoekjes.

De_echte_man | 14-03-16 | 13:17

tweetybird | 14-03-16 | 13:02
Je geeft geen antwoord op de vraag: welk grondwetsartikel dan wel?

Maar ik zal je op weg helpen. Is er niet. Het enige is een wet die verbiedt 'gezichtbedekkende kleding' in overheidsgebouwen te dragen.

Kortom, ik mag met een bivakmuts rondjes lopen. En dan word ik staande gehouden, en wil de agent mijn ID zien, want verdacht gedrag. Die geef ik, en moet ik de bivakmuts even afzetten. En daarna loop ik verder.

Bruine Beer | 14-03-16 | 13:16

De briefschrijver heeft de Koran blijkbaar niet gelezen. Er staat geschreven dat een vrouw haar haren moet bedekken. Overigens loopt de ruime meerderheid van de moslim vrouwen zonder hoofddoek.
Dat geldt ook voor de baardmannen; in de Koran staat dat de man zijn gezichtshaar moet laten groeien. De overgrote meerderheid van de moslim mannen scheert zich glad.

Harry uit Rotterdam | 14-03-16 | 13:15

Volgens de oprichter ervan is islam oorlog & bedrog. Aldus zijn ook de volgelingen van de islam bezig met oorlog & bedrog. Volgens evenwel het politiek correcte dogma is de islam lief en vol van barmhartigheid, en moeten we eigenlijk politiek correct juichend bij de grens staan als de moslims onze moderne westerse cultuur binnenmarcheren. Want die politieke correctheid gelooft cultureel marxistisch postmodern in de absolute waarheid van het cultuurrelativisme en multiculturalisme en de verderfelijkelijkheid van de westerse cultuur. Wat er dan toe leidt dat de islam handig gebruikmakend van de moderne westerse vrijheden en rechten en uitkeringen en politiek correcte zwakzinnigheid, fijn multicultureel die moderne westerse cultuur kan we islamiseren, om daarvoor in de plaats te stellen een cultuur van onder andere het maandenlang groepsverkrachten van niet-islamitische meisjes, het wreed vernederen en uitbuiten van niet-moslims, en het stenigen van verkrachte vrouwen. En waar dan tezijnertijd de volgelingen van de politiek correcte kerk respectvol naar kijken, ondertussen krampachtig hun mantra prevelend: religie van de vrede, religie van de vrede, religie van de vrede.

notamused | 14-03-16 | 13:13

@CoJoNes | 14-03-16 | 13:02
.
Komt nog bij dat ze mijn blikken bier steeds harder over de rolbank smijten. Die moeten thuis eerst 2 uur in de koelkast tot rust komen en zoveel tijd heb ik vaak niet.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 13:12

Deze brief is NIET geschreven door een Nederlands persoon .

Wat zijn de moslims toch achterlijke achtergebleven mensen. Zij zullen zich nooit aanpassen, nooit.

edelweiss | 14-03-16 | 13:12

Off-topic: Liever PowNed terug dan een 'Toppers' blokje.

x0x0xr | 14-03-16 | 13:10

Uit het nep-pamflet "Als het nu 1940 zou zijn dan had Hitler dit probleem al lang opgelost..."
.
Hahahaaa.. Nou, ik denk van niet: encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=t...

ben kokhals | 14-03-16 | 13:08

Koran: geen hoax.
Deze brief: hoax.
Waar krijgt u het slechtste gevoel bij tijdens het lezen?
Het ene verhaaltje is het andere niet.

Korneel Kafka | 14-03-16 | 13:07

tweetybird | 14-03-16 | 13:02
Volgens de sharia wel. Ik hoef niet te raden wat er gebeurt als er over de dam in Amsterdam één iemand met een boerka en één iemand met een bivakmuts over de Kalverstraat loopt. De boerka kan ongestoord verder lopen en de bivakmuts wordt staande gehouden.

Usuc | 14-03-16 | 13:06

de gasten provoceren en haat verspreiden, natuurlijk hopend om ze zielig gevonden te worden en al weer de schuld in Wilders schoenen te plaatsen.
OM zal hier echt niet induiken. Valse profeet met valse volgelingen.

ildiko | 14-03-16 | 13:02

Bruine Beer | 14-03-16 | 12:50

Volgens de grondwet moet iedereen identificeerbaar zijn. Gezichtbeperkende middelen zijn wettelijk niet toegestaan. Zoals een bivak muts in het openbaar. O dat wist u niet. Nou zet u een bivakmuts op en loop wat rondjes door de stad. Mag u kijken wat er gebeurt!!

tweetybird | 14-03-16 | 13:02

Ik mijd hoofddoeken. Als ik de keuze heb, reken ik af bij de kassa waar geen hoofddoek achter zit. Noem me een racist, maar die hoofddoek vertelt me dat ze me niet vertrouwen met mijn seksuele driften, dus kom ik ze graag tegemoet.

CoJoNes | 14-03-16 | 13:02

@toetssteen | 14-03-16 | 12:53
.
Noor El: Voor het eerst kreeg ze naar eigen zeggen op zo'n vernederende manier te maken met racisme. 'Je kanker moeder, we moeten eens een bom op jou gooien. Vieze vuile terrorist,' schreeuwde de man. Hij rende weg, maar kwam terug en gooide zijn blikje bier over haar en de andere Marokkaanse dame heen. 'Nat stonden we daar, hoofddoeken onder het bier. Ik was en ben flabbergasted.'
.
Dat lijkt mij meer ongepast, grof en beledigend maar geen racisme.
Het stond wel op de voorpagina van het Parool.
Geen rectificatie gezien.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 13:02

de gasten provoceren en haat verspreiden, natuurlijk hopend om ze zielig gevonden te worden en al weer de schuld in Wilders schoenen te plaatsen.
OM zal hier echt niet induiken. Valse profeet met valse volgelingen.

ildiko | 14-03-16 | 13:01

Alleen booslims schrijven hoofddoek met een hoofdletter.

WaitingLine | 14-03-16 | 13:01

Hoofddoeken: ben er wat dubbel over.
Vind dat je vrij moet zijn die te dragen, maar tegelijkertijd schept het een afstand.
Het komt op mij altijd provocerend over.

Carmelita | 14-03-16 | 13:00

Mocht wij vanaf 2016 geen medewerking verwachten dan zijn wij gedwongen tot het nemen van minderen prettige maatregelen op straat en elders.Het lijkt op het taaltje van mijn marokaanse buurman die hier al 20 jaar woont. Het enigste woord dat hij vergeten is weg te laten is het woord zijn. Want dan zou het worden ,dan wij gedwongen tot het nemen van maatregelen. En dan klopt het. Precies zoals mijn marokaanse buurman het zou zeggen. Hij heeft dus 1 taalvaut gemaakt in het halal nederlands. Nou het zij hem vergeven.

tweetybird | 14-03-16 | 12:59

De islam doet er werkelijk alles aan om maar "zielig" gevonden te worden. Het grote doel: meer MACHT. Dus nog meer moskeeten, kopvodden, gemartelde dieren, enz. enz.
Ik zeg: STOP de opmars van de islam NU. Stem PVV!

Lupuslupus | 14-03-16 | 12:58

Hitler had helemaal geen hekel aan de Islam en moslims niet aan Hitler, die hadden het best gezellig samen. Neo-nazi's hebben dan wel weer een hekel aan Wilders. Er klopt eigenlijk best veel niet aan deze brief qua logica en dat nog naast het vreemde Nederlands. Een organisatie van 55 ultra nationalistische Nederlandse leden daarvan verwacht je ergens toch dat er een briefje in normaal Nederlands uit zou komen.

Bruno Alaska | 14-03-16 | 12:57

@WC Papier | 14-03-16 | 12:42
.
Om te kotsen en puur voor de provocatie. Politieke islam.
Heeft niets meer met religie te maken.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:53

Heeft Stijlvolle SaÝa via twitter al afstand genomen van de aanslagen van gisteren die werden gepleegd in naam van haar religie?! Ow wacht ik snap het al, zo'n aanslag duurt een paar minuten, zo'n brief is voor heel je leven!

Robertski | 14-03-16 | 12:53

Maar een hoofdoek nee daar kijkt echt niemand wat dat betreft meer van op. Dat is nu gewoon in het straatbeeld.
tweetybird | 14-03-16 | 12:45
Ik vind het nog steeds niet gewoon ook al struikel ik bijna over de hoofddoeken in de buurt waar ik woon. Religieuze uitingen horen niet thuis in het publieke domein. Je kan prima in sprookjes geloven zonder gewaden, doeken, kruizen, keppeltjes, etc in het openbaar te tonen/opdringen. Overigens heb ik dezelfde mening over zichtbare politieke uitdossingen in het openbaar, maar gelukkig zijn er nog geen kettingen of doeken in NL met de afbeelding van een politiek figuur er op ala Mao of Stalin, ik zie wel meer varkensmutsen de laatste tijd.

XaleX_2 | 14-03-16 | 12:53

Afgezien dat dit mogelijk een hoax is snap ik niet dat NLers tegen hoofddoeken zijn. Voor mij is het als een uniform. Je weet gelijk wat voor iemand er voor je staat (zoals bv een verpleegster in een ziekehuis). Voor mij zouden ook de mannelijke moslims een hoofddoek mogen dragen (gelijkheid en zo).

Butchijo | 14-03-16 | 12:53

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:39

Klopt. En de hoofddoek deed geen aangifte omdat eerst na aangifte de camerabeelden vrijgegeven mochten worden.
Ik ga er daarom vanuit dat mevrouw wist dat er niets op te zien zou zijn.

toetssteen | 14-03-16 | 12:53

Goed stuk van Sommer, op één puntje na: islam is een doctrine en geen godsdienst.

McPhart | 14-03-16 | 12:52

Linksch hoopt, met dat soort hoax-epistels, politiek en rechterlijke macht zover te krijgen dat sites als GeenStijl verboden worden.

meneer Q | 14-03-16 | 12:50

Brief is door ze zelf geschreven natuurlijk, maar opmerkelijk dat ze inzien waar de schoen wringt en wij ons ergeren aan hun gedrag. Ze weten dus precies hoe ze kunnen aanpassen.

S802 | 14-03-16 | 12:50

"Rechtse extreme leden"... Proest... sorry hoor...

number668 | 14-03-16 | 12:50

Maar een hoofdoek nee daar kijkt echt niemand wat dat betreft meer van op. Dat is nu gewoon in het straatbeeld.
tweetybird | 14-03-16 | 12:45

Volgens welk grondwetartikel niet dan?

Bruine Beer | 14-03-16 | 12:50

Merk op dat atheïsten nooit genoemd worden in verzoeningspogingen. Wij zijn fair game, onthoud dat goed.

CoJoNes | 14-03-16 | 12:50

Binnenkort bij ieder document / filmpje:
I'm Mo and I approve this message!

Mastermattie | 14-03-16 | 12:49

De islam leidt aan een grote anti-niet-islamfobie. En in tegenstelling tot islamofobie is dat wél een irreële angst.
Weg met haatgodsdienst en cultuur!

Antitheïst | 14-03-16 | 12:48

Ik las tocht echt opruim.. moslims.
Dacht al hé hé eindelijk...

dreistein34 | 14-03-16 | 12:47

Kennelijk heeft iemand er baat bij dat de moslims inderdaad de nieuwe joden worden. Ik zeg doen. Laten we de treinen dus naar het zuiden laten rijden. Niks kampen, niks bewaking, niks erger. Alleen een eindstation met opvang door whoever.

Graaf van Egmont | 14-03-16 | 12:46

Valt mij op in de brief dat alleen de christenen en joden genoemd worden. (zij mogen van allah hun geloof belijden, mits de extra belasting betaald wordt). Volgens mij gaat de schrijver er vanuit dat de rest van de bevolking wel bekeerd zal worden tot de islam. Dat is namelijk de enige optie die een kafir, die niet hoort bij de gelovers van het Boek, heeft. Zich bekeren.

Jesaja | 14-03-16 | 12:46

chicago river | 14-03-16 | 11:57

Ach ja zo was er ook een dame met hoofddoek die bij het hollandspoor in elkaar geslagen zou zijn. En ja daar stonden wel camera's. En wat bleek. Het hele voorval had nooit voorgevallen. Zo lieten de beelden zien. Nou bij hoax daar valt deze en de vorige dreigbrief ook. Ze zijn beide in halal nederlands opgesteld. Met woorden die zelfs een pvv tokkie nooit zou gebruiken. Ach ja ze moeten toch wat om de tweedeling groter te maken. En zelf de haat aan te wakkeren. Alsof een autochtoon nog uberhaupt opkijkt van een hoofdoek. Kijk bij een boerka met gezichtbedekking kan ik mij wat voorstellen omdat dat volgens de grondwet gewoon niet mag. Maar een hoofdoek nee daar kijkt echt niemand wat dat betreft meer van op. Dat is nu gewoon in het straatbeeld.

tweetybird | 14-03-16 | 12:45

Die brief is een verkapte subsidieaanvraag.

ja,diedus! | 14-03-16 | 12:43

"Onze organisatie bestaat al uit 55 rechtse extreme leden die toe zien dat de Islam uiteindelijk verdreven gaat worden. Onze partij de N.S.B Brabant gaat hier voor zorgen.
Ons voorbeeld leider in Nederland is Wilders. Als het nu 1940 zou zijn dan had Hitler dit probleem al lang op gelost maar nu doen wij dat voor hun. Heil Wilders, Volhard en getekend, Neo/nazi partij N.S.B. Brabant Tilburg"
ROFLOL

King of the Oneliner | 14-03-16 | 12:43

@Kaas de Vies | 14-03-16 | 12:09
Zeg, er staat een faut in je eerste regel.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:43

Hoax of niet, ik ben het voor het grootste gedeelte wel met de brief eens. De koffie staat klaar..

Robertski | 14-03-16 | 12:43

Breedveld weer?

Rollins | 14-03-16 | 12:43

Schattig briefje.

HetPhantom | 14-03-16 | 12:42

Zinsbouw en ontwikkelingsniveau wijzen op Tofik Dibi.

De Geus | 14-03-16 | 12:42

Was gisteren in de dierentuin, Een moslima had zelfs haar dochters een hoofddoek om gedaan, ze zaten nog in de kinderwagen. Dat is zelf in islamitische landen extreem. Ik ervaar dat als een directe belediging, alsof ik kleuters begeer.

WC Papier | 14-03-16 | 12:42

Wat er voor spreekt dat het wel echt zou kunnen zijn is het lettertype en lay out: zo uit een Adler-typemachine.

TheseDays00 | 14-03-16 | 12:41

Martin Sommer heeft een punt maar op een ander punt slaat hij de plank mis: hij refereert aan 'vrijheid van godsdienst'. Dat zou ook geen aparte categorie moeten zijn maar onderdeel van het grotere 'vrijheid van consience (geweten)' of 'vrijheid van levensbeschouwing'. Godsdienst verdient ook geen voorkeursbehandeling t.o.v. andere levensbeschouwing.
Er zijn misschien wel miljarden levensbeschouwingen op deze aardkloot en het is niet aan overheden om te bepalen welke belangrijker zijn dan andere...

Aristotalloss | 14-03-16 | 12:40

Hey van Rossum. De zinsopbouw en spelling op de Facebook pagina "PVV Aanhangers" we eens bekeken?

SuperBruut | 14-03-16 | 12:39

yep, kan niet missen

Bokito ergo sum | 14-03-16 | 12:39

@Nuchternederland | 14-03-16 | 12:36
Neen, ze heeft uiteindelijk geen aangifte gedaan.
Wel was een bevrinde zuster bij Pauw, Mathijs, Tan, Jinek Unz.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:39


kwark001 | 14-03-16 | 12:33

Oeps, nu komt de aap uit de mouw...

eerstneukendanpraten | 14-03-16 | 12:38

Weg met alle Koala's!
Kaas de Vies | 14-03-16 | 12:09

Dat moet zijn "minder, minder, minder Koala's". Beter opletten als de Redder des Vaderlands preekt he?

Bruine Beer | 14-03-16 | 12:37

Bij gebrek aan echte discriminatie, verzin je maar iets. Zoals deze "haatbrief". Kunnen al die linkse rakkers weer verongelijkt het grote blonde gevaar aan de kaak stellen. Indien er werkelijk iets gebeurt, zou het groots gevierd worden bij de links radicalen. Momenteel is men wanhopig zoekende naar iets waarmee raakpunten tussen het huidige PVV en de nazi's kunnen worden gevonden. Maar men vindt niets.

Wat opduikt zijn brieven geschreven door linkse eenlingen, die in psychische verwarring verkeren. Was er ooit maar één die de moed had om toe te geven dat het allemaal nep is. Maar deze lafaards zullen nooit hun ware gezicht tonen.

Wat moet de haat bind zijn en de arrogantie groot, als je de eigen leugens als waarheid verkoopt. Pure propaganda. Wie is er nog meer groot mee geworden? Precies.

Stadler and Walldorf | 14-03-16 | 12:37

Peter Emile | 14-03-16 | 12:31

En zie als verder bewijs ook mijn plempsel onder die van jou.

eerstneukendanpraten | 14-03-16 | 12:36

@tweetybird | 14-03-16 | 12:29
Schrijnend is dat er in New York wel weer een of andere doos al deze onzin loopt te turven en Nederland straks weer door de voorzitter van de Mensenrechtenraad Saoedie-Arabie op de vingers wordt getikt. Want % stijging rasiesme en islamofobie.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:36

Mijn favoriete slachtoffer blijft moslima Noor El, 20 jaar, haar achternaam is een afkorting van haar volledige naam:
www.parool.nl...

Zij kreeg een blikje bier tegen haar hoofddoek op het CS van Amsterdam. Het ergste was dat alle 300 camera's op het station in onderhoud waren, uit stonden of de beelden waren gewist. Daarom is die dader nooit gepakt.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:30
Gelukkig overtuigden agenten haar om aangifte te doen, aldus het interview.
Ik neem aan dat het voorbedrukte formulieren waren.

Nuchternederland | 14-03-16 | 12:36

ik ben ineens het nieuwsoverzicht (met ouder nieuws linkjes enzo) aan de rechterkant helemaal kwijt.. lastig.
en het ligt niet aan alle adblokkers,proxys,VPN's,filters,virusscanners ect. :(

(c)ZWITSUL | 14-03-16 | 12:35

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 12:34

eerstneukendanpraten | 14-03-16 | 12:31

Dus u bent buitenlander?

kwark001 | 14-03-16 | 12:33

Het demoniseren van de PVV gaat steeds agressievere vormen in aanloop van de verkiezingen krijgen maar mij maken ze daar geen seconde mee aan het twijfelen eerder volhard ik nog meer om er alles aan te doen om alles wat met islam samenhangt zo snel mogelijk NL uit te stampen.

Koeienflat | 14-03-16 | 12:32

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 12:32

En een Nederlander schrijft Koran niet met een hoofdletter.

eerstneukendanpraten | 14-03-16 | 12:31

Als neerlandicus met aardig wat ervaring met allochtone studenten en hun schrijfsels, durf ik te stellen dat deze brief beslist niet is geschreven door iemand met Nederlands als moedertaal.

Hetgeen de waarschijnlijkheid dat dit een nepbrief is, vrij groot maakt.

Peter Emile | 14-03-16 | 12:31

Dat 'volhard en getekend' ken ik helemaal niet.
Blijkt uit een proces verbaal of een gerechtelijke uitspraak te komen.
Vandaar.

Hmm, was er niet een bepaalde groep mensen die deze woorden volgens de statistieken wat vaker horen dan anderen?

Cuyahoga | 14-03-16 | 12:30

Mijn favoriete slachtoffer blijft moslima Noor El, 20 jaar, haar achternaam is een afkorting van haar volledige naam:
www.parool.nl/amsterdam/-daar-stond-ik...

Zij kreeg een blikje bier tegen haar hoofddoek op het CS van Amsterdam. Het ergste was dat alle 300 camera's op het station in onderhoud waren, uit stonden of de beelden waren gewist. Daarom is die dader nooit gepakt.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:30

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 12:30

Ja ik wou net zeggen. Die ascher krijgt het druk. Om al die haatketen weer te moeten bezoeken en zijn afschuw uit te spreken over deze hoax. Want ja ze hopen natuurlijk toch wel weer dat de moslim hernieuwd op hun gaat stemmen. Ach ja het blijft bij al die sukkels wel erg doorzichtig. Sterker nog asn de schrijfwijze zou je bijna zeggen dezelfde briefschrijver als de vorige hoax . De dreigbrief aan moskeeen. Ik zeg probeer eens wat minder marokaans nederlands te schrijven met minder woorden die een autochtoon nooit en te nimmer zou gebruiken.Want zo is het een beetje te doorzichtig. Bij de volgende hoax zou ik maar een slinksche uitnodigen die dat corrigeert!! Die doen dat vast graag. Zo leggen ze ook als hoax graag dode jongetjes mooi geposeerd op een strand of nemen een model voor een niet bestaand project.(serious request). Dus ook die brief zullen ze graag corrigeren!

tweetybird | 14-03-16 | 12:29

Een echte Nederlander zou hoofddoek en moslim NOOIT met een hoofdletter schrijven, maar dat is slechts mijn mening.

Vout | 14-03-16 | 12:29

99% van die zogenaamde haatbrieven en andere bedreigingen zijn nep en komt van multiculti knuffelend slinks of afkomstig van moslims zelf. 5% van de 'Nederlanders' zijn moslim, toch zijn ze dagelijks in het nieuws... dat is niet gezond.

XaleX_2 | 14-03-16 | 12:29

Mijn hemel. Hoe krom Nederlands kún je schrijven zeg.

Vanzelluf | 14-03-16 | 12:26

LOL @ arnoudvandoornende opruimoslims 😂

Flubber de Wups | 14-03-16 | 12:25

@Joosthoudtervan | 14-03-16 | 12:13
Dank maar we zitten nog maar in Q1, he.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:23

-weggejorist-

gebedshuis | 14-03-16 | 12:22

Die brief lijkt mij eerder geschreven vanuit het AFA kampement dat de islam instroom graag ondersteunt in hun streven naar slachtoffer-gelijk.

deraderendraaien | 14-03-16 | 12:22

Is Fatima Dakmar weer aan het schrijven geslagen?
Wellicht dat dezelfde onderzoeker ook deze brief wil gaan ontleden?

Nuchternederland | 14-03-16 | 12:21

Die hele religie is een hoax an sich. Net als elke andere religie overigens.
Ben langzaamaan wel een beetje klaar met dit hele onderwerp. Waarom gaat het tegenwoordig elke dag over dit soort religieuze onzin. 15-20 jaar geleden was dat helemaal geen issue en dat beviel eigenlijk prima.

panadol | 14-03-16 | 12:20

Is de "geadresseerde" al naar de politie geweest om aangifte te doen?

Ridocar | 14-03-16 | 12:20

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:11
Dat was geen kleermaker zo te zien.

Harry Turtle | 14-03-16 | 12:20

Er is nog nooit een moslim om anti-islam redenen in elkaar geslagen, verkracht of ander geweld aangedaan. Alle gevallen die volop in de media kwamen zijn stuk voor stuk als hoax uitgekomen en blijken te gaan om valse meldingen of onderlinge ruzies tussen moslimclans.
Dus alle reden om aan te nemen dat de dreigbrieven uit dezelfde hoek komen.

sinar2 | 14-03-16 | 12:19

Kaas de Vies | 14-03-16 | 12:09

Precies en ik ga dan ook nog een stap verder. Sterph koala's, sterph!

eerstneukendanpraten | 14-03-16 | 12:19

De familie Bulut, het eerste Turkse gezin in Amsterdam Oost, 1953.
Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:11

Prachtige foto, bedankt voor het posten

Rimfree | 14-03-16 | 12:18

Hier in Nederland is ook armoede.
Dat is dan weer geen hoax.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 12:15

Tja, als er een heuse Minister langskomt om te praten over de recente 'dreigbrieven' aan moskeeën (inderdaad, daar staat met dikke vette letters 'HOAX' op), dan krijg je de smaak natuurlijk te pakken als 'bedreigde moslimgemeenschap', dat smaakt naar meer, misschien wel weer naar nieuwe subsidies, dus proberen kan geen kwaad, ja toch niet dan...

Zenzeo | 14-03-16 | 12:15

"Een ernstig geval van degelijkheid". Heeft Frank Boeijen dit geschreven?

Elmer Fudd | 14-03-16 | 12:15

Dat 1940 zinnetje getuigt van weinig historisch besef in ieder geval.

Harry Turtle | 14-03-16 | 12:14

Het laatste zinnetje in de brief is (alweer) een sluwe truuk om Wilders leugenachtig te associeren met nazi's en dus te demoniseren.
"Links" Nederland en hun moslim trawanten zijn een walgelijk laaghartig volkje geworden

telelezer | 14-03-16 | 12:14

@Piet Karbiet

Post van het jaar-nominatie waardig!

Joosthoudtervan | 14-03-16 | 12:13

Pinguins die steeds maar weer voor mijn voeten op de grond spugen mogen van mij wel een cursus straat-etiquette volgen.

brughslurph | 14-03-16 | 12:13

Quote uit het stuk van Martin Sommer.
". Het collectief van organisaties dat alarm heeft geslagen en vindt dat de media alerter moeten zijn, heeft gelijk. Dit zijn geen praktijken die met routineuze berichten kunnen worden afgedaan."

Zo te zien hebben de organisatie hun geld deze keer gezet op het onder druk zetten van de media,waarvan ze dus verwachten dat alle berichten inclusief de hoaxen geplaatst en geduid worden als islamofobie dat de organisaties hopen strafbaar te krijgen,wanneer er maar veel (in overdrijving) over bericht zal worden.

Martin Sommer hebben ze al in hun zak zitten,zo te zien.

deraderendraaien | 14-03-16 | 12:13

Maar even los van het feit wie of wat die brief geschreven heeft, kan dat volk eigenlijk nog wat anders dan janken en in de slachtofferrol kruipen en anderen de schuld geven?
Misschien kunnen we de Nobelprijs voor de Schwalbe invoeren, winnen die mossels er ook eens eentje.

Cuyahoga | 14-03-16 | 12:12

'55 rechtse extremen' Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands, of ga terug naar 'je eigen geboorteland', dat van iemand anders volstaat blijkbaar ook niet...

Gezwelgje | 14-03-16 | 12:10

-weggejorist-

Kaas de Vies | 14-03-16 | 12:09

-weggejorist-

Kaas de Vies | 14-03-16 | 12:09

Vrijheid van godsdienst is alleen maar een manier om gelovigen privileges en voorkeurbehandeling te geven, niet gelovigen achter stellen en zielg te kunnen doen.

TheseDays00 | 14-03-16 | 12:08

Een Nederlander zou nooit tig keer Hoofddoek met een hoofdletter schrijven.
'Heil Wilders' zou een neonazi ook niet schrijven, want die moeten Wilders al helemaal niet.
100% hoax.

Cuyahoga | 14-03-16 | 12:08

Één grote hoax, kortom: het had zo een uit de Koran gescheurde pagina kunnen zijn.

Kapitein Stijlvol | 14-03-16 | 12:08

Is er al brief verspreidt waarin staat de islam een hoax is?

Rest In Privacy | 14-03-16 | 12:07

De islam voegt niets maar dan ook niets toe aan de westerse wereld dan verdeeldheid en haat.
Boude stelling, maar klopt volgens mij als een bus.

Diareeremmer | 14-03-16 | 12:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen