Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof- De ene swastika is de andere niet

swastibinnnn.jpgDe AT5-livestream was weer kostelijk. De Pegida-lui droegen zoals verwacht en masse een varkensmutsje. In de islam (en het jodendom) geldt het varken als een onrein dier. En daar sta je dan dus als Pegida-aanhanger met een potsierlijk hoofddeksel in de hoofdstad. De islam sidderde, de vrije westerse wereld boekte zaterdag wederom een geweldige overwinning. Het dragen van het varkensmutsje was overigens uitgelokt door de overheid. Pegida-voorman en wapenhandelaar Edwin Wagensveld werd vorige week tijdens een demonstratie in Ede aangehouden vanwege het dragen van een dergelijk mutsje. Het lijkt er op dat de politie dit deed omdat het mutsje volgens de diender van dienst aanstootgevend zou zijn. De vraag die je dan moet stellen is of Nederland een land moet zijn waar mensen worden opgepakt voor een dergelijk ‘vergrijp’. Zorgwekkender is dat Wagensveld zaterdag wederom werd opgepakt. Ditmaal vanwege een swastika in een prullenbak. En dat deugt net als die vorige arrestatie niet. Wat wil het geval. De Amsterdamse PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan had verordonneerd dat er bij de Pegida-demonstratie geen hakenkruizen mochten worden vertoond. Zeer terecht uiteraard. Toch stond er op het Pegida-spandoek een hakenkruis. In een prullenbak welteverstaan. Een variatie op een bekend icoon: het hakenkruis in de prullenbak van de geschiedenis. Net zoals met de kwestie van het varkensmutsje kun je wederom de vraag stellen: waarom is een hakenkruis in een prullenbak verboden? Waarom moeten mensen worden opgepakt voor een dergelijk – wederom tussen aanhalingstekens – ‘vergrijp’? Weet u nog, de Haagse anti-Israël demonstratie in de zomer van 2014? Daar werden de hakenkruizen ongemoeid gelaten. De ene swastika is de andere niet, zoveel is duidelijk. Begin deze maand bleek al dat Amsterdam dankzij de SP en GroenLinks geen tolerante stad is. D66-raadslid Bert-Jan Vroege besloot daar zaterdag een schepje bovenop te doen. Nadat een cameraploeg van Powned fysiek was aangevallen door links-radicalen stelde de sociaal-liberaal dat het hun eigen schuld was: uitlokking. Voorwaar een Noord-Koreaanse opvatting van persvrijheid. Nog één observatie dan. Toen Wagensveld werd afgevoerd riep een Pegida-aanhanger luid en duidelijk “KUT-JODEN” naar de politie. Voor zover ik kon zien werd deze man ongemoeid gelaten. Onbegrijpelijk. Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten. Maar niet onder valse voorwendselen zoals varkensmutsjes en swastika’s in prullenbakken.

Reaguursels

Inloggen

@ lekker wijf |

De media komt er mee weg met dit soort verdraaiingen en opzettelijk zwart maken op valse gronden omdat ze beschermd worden door "persvrijheid" wetten.

Indien er een rechtszaak aangespannen wordt is een rectificatie van een paar zinnetjes vaak voldoende.

In Amerika is dit gedrag van vele staats en linkse media ook gemeengoed.Donald Trump heeft in een speech eergisteren voor het eerst aangekondigd hier wat aan te doen.

Hij is voor persvrijheid, maar bij zulk misbruik en ongegrond zaken omdraaien en bij elkaar liegen om iemand zwart te maken zal, als hij president is hoge geldboetes opleveren, na een rechtszaak. Dat gaat de oneerlijke media dus straks vele miljoenen kosten.

mysteryposter | 29-02-16 | 18:18

Het is toch raar dat een krant er mee wegkomt door te beweren dat Pegida "een vlag met een swastika toonde"! Ja, in de prullenmand! Zeg maar een swastika met een dikke streep erdoorheen dus, stelletje sukkels. Van essentieel belang om erbij te vermelden natuurlijk. Dit niet doen is manipulatie. Waar blijft een rectificatie in die krant en een excuus?
Het is alsof je antifascisme verbiedt omdat het woord fascisme erin voorkomt. Het moet toch echt niet gekker worden? Zijn die journalisten helemaal van de pot gerukt?
Overigens na al deze taferelen kan ik wel zeggen dat ik Pegida van harte steun. Ik ben trots op ze dat ze het wagen in het openbaar te treden met hun terechte zorgen aangaande de islamisering van ons land. Hulde!

lekker wijf | 29-02-16 | 17:06

En dan hebben we natuurlijk ook de Hindu swastika nog .. Maar die zal de gemiddelde reaguurder niet kennen.
Cuban8 | 28-02-16 | 12:29
Vergelijk ze eens met elkaar, dan zal je zien dat ze niet hetzelfde zijn, kneus.

ZichtbaarAfwezig | 29-02-16 | 12:33

Wat een selectieve verontwaardiging weer.

Sinds de pro-ISIS demonstratie in Den Haag in 2014 is het tonen van ISIS-terreurvlaggen verboden in Den Haag en Amsterdam (zoek zelf maar op).

Pegida word opgepakt vanwege de swastika in de prullebak op hun spandoek, maar over de ISIS-terreurvlag (hier wat voorbeelden van enkele terreurvlaggen 1d0nkd3kux081kfl423njel7.wpengine.netd... ) die nog boven de prullenbak hangt .. daar hoor je niemand over. Er is letterlijk niet één journalist of columnist, ook die van GS niet, die het is opgevallen. En ik durf erom te wedden dat er bij zitten die niet eens weten waar de andere vlaggen op het spandoek voor staan.

gaffelbaard | 29-02-16 | 10:50

Wat ik me zo afvraag: is een nazi-schwein ook verboden tijdens een demo in Amsterdam?

Duul Jeelder | 29-02-16 | 06:35

Bassiehof, verkas jij eens lekker naar de Joop of zo.

huh, ian? | 29-02-16 | 02:28

Bakschuif | 28-02-16 | 13:35
Lekker boeiend allemaal. Verder nog iets?

Ikdachthetniet | 29-02-16 | 00:47

@TheseDays00 18:11
Pegida presenteert zich door middel van haar logo als anti-nationaal-socialistisch. Dat recht heeft zij. Daar gaat geen burgemeester over.

tipo | 28-02-16 | 22:56

@kaplaarzenverkoper 22:46
Bassiehof wil niet dat de koopzondag verstoort wordt door uitlokking van linksgekkies. ofzoiets. Hier komt hij niet uit.

tipo | 28-02-16 | 22:51

Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten. Maar niet onder valse voorwendselen zoals varkensmutsjes en swastika’s in prullenbakken.

Bas Paternotte | 28-02-16 | 11:29

Gelukkig leven we (nog)in een land waar je soms een mening mag hebben.

Doe eensch duiden Bassie.
waar lag voor jou het omslagpunt met betrekking tot het wegjorissen van Pegida?
Volgens mij is het een broodnodig tegengeluid. Amateuristisch misschien, maar broodnodig.

kaplaarzenverkoper | 28-02-16 | 22:46

Van mij mag Pegida blijven en Edwin met zijn schattige proppeschieters al helemaal. Pegida is niet het probleem. Het probleem is dat men in Amsterdam niet om kan gaan met dingen die voor iedereen in de rest van de wereld (Op Noord Korea en Saudi-Arabie na) volstrekt normaal zijn.

tipo | 28-02-16 | 22:45

Wanneer ik India bezoek zie ik overal hakenkruizen op huizen geschilderd. Niets mis mee toch? Ieder z'n ding. Voor persoon A betekent het nazisme, persoon B hindoeisme, en persoon C weer wat anders. Laat die oorlog toch eens achter ons, het is allemaal zo hypocriet. Met z'n alle huilie doen op 4 mei en ondertussen de achterdeur openzetten voor ploflims gajes uit de woestijn en omstreken. Veel succes daar!

CaptainMars | 28-02-16 | 22:33

Onder wij "normale" mensen bedoel ik degenen die tegen de huidige massa-immigratie die onder meer al tot 2 miljoen allochtonen heeft geleid. Met een gigantische werkloosheid en criminaliteit.

Wij "normale" mensen moeten ervoor zorgen dat de debielen die tussen ons lopen niet aan het woord komen. Wie? Degenen die racistisch zijn, tegen Joden zijn, voor geweld zijn. Waarom? Omdat we anders geen macht opbouwen. We vallen anders onder het "zie je wel" van de racist-roepers ofwel nazi-roepers. Om echt iets te bereiken moeten we zelf zuiveren ofwel zuiver worden. Weg met racisme maar bepaal je beleid op feiten: op criminaliteit, op maatschappelijk ongewenst gedrag, op discriminatie. Dan bereik ja pas echt je doel.

Rest In Privacy | 28-02-16 | 22:07

Een hakenkruis laten zien mocht niet omdat Amsterdam in de geschiedenis vervelende ervaringen mee had. Dat was de reden om het te verbieden. Het hakenkruis is onderdeel van het logo van Pegida, dat logo is eerder door OM beschouwd als niet strafbaar. Ik vind dat het verbieden van het hakenkruis als onderdeel van het logo op verkeerde gronden is gebeurd die niets met openbare orde & veiligheid te maken hebben.
Ik vind het goed dat Edwin het logo volledig heeft laten zien omdat de rechter/OM zich nu weer kan uitspreken. Helaas is dat bij deze burgemeester nodig die moedwillig en voortdurend de rechten van de demonstranten schendt.

deluiegriek | 28-02-16 | 21:53

Al die " extreem " rechtse demonstraties zetten helaas geen zoden aan de dijk en zullen door ons " extreem " linkse beleidvoerdersclubje op dat Haagse hofje ten alle tijden bestraft en verhindert worden. Dat incorrecte politieke clubje huichelachtige zakkenvullers met uitzaaiingen over alle grotere gemeentes verdient grof geld aan het pappen en nathoudenbeleid m.b.t. het huidige vluchtelingen, cq, gelukszoekersbeleid en laten die gasten lekker hier binnenkomen. Hun krijgen een astronomisch hoog inkomen met wachtgeld en allerlei garanties om de zakken te blijven vullen, terwijl jan met de korte achternaam een modaal salaris zou moeten verdienen, maar dat niet krijgt en alleen maar steeds verder gekort word op zijn salaris en steeds hogere belastingen mag afdragen, zodat die linkse linkmiechels aan dat Haagse hofje meer gelukszoekers kunnen binnenhalen.
Als er dan door een organisatie daartegen word gedemonstreerd, al dan niet met varkensmaskers, worden ze gearresteerd, krijgen boetes opgelegd waarmee die Haagse hofzakkenvullers weer meer gelukszoekers kunnen subsidieeren.

Als dit zo doorgaat is ons land binnenkort definitief naar de klote en liggen wij " echte Nederlanders " aan de gallemiezen en de gelukszoekers trekken door naar het volgende land dat gratis hun zakken gaat vullen.
Maar ondertussen moet je als jan met de korte achternaam die zoveel mogelijk probeert al zijn belastingen te betalen en zich als brave burger gedraagd, oppassen dat je op een koude dag als vandaag niet gearresteerd word omdat je een Unox muts draagt.
Al blijf je erbij dat je die muts bij een rookworst heb gekregen in de supermarkt ben je gewoon een extreem rechtse demonstrant/activist en word je opgepakt en beboet omdat het voor moslims en gelukszoekers aanstootgevend zou kunnen zijn.

Ronnie L5042 | 28-02-16 | 20:37

Als links demnonstreert mag het hakenkruis in de prullenbak wel maar als rechts demonstreert mag datzelfde niet. Je ziet ook hier dat Rutte extreem links voortrekt.

i-Wonder | 28-02-16 | 19:37

TheseDays00 | 28-02-16 | 18:11

Nou als we het over provoceren gaan hebben kun je toch je vraagtekens zetten bij een arrestatie om een mutsje. Tsja dan maak je het als burgemeester toch aantrekkelijk dat de tegenpartij dat provoceren aan neemt . Dus eigenlijk heeft van der laan zelf A gezegt en dan had hij B ook kunnen verwachten. Het geeft wel lekker media aandacht. Ik had al gezegt dat deze burgemeester die zelf begint met provoceren een beetje dom is geweest!! Hij maakt zelf reclame voor pegida. Gratis en voor niks!! Zeg maar letterlijk de tegenpartij die de in hun ogen vijand zijn een geweldige voorsprong geven. Ik zeg van der laan. Ga zo door. Op dat alle ogen dadelijk geopent zijn in nederland! Ik zeg je kan het als echte pvda-er. Net zo goed als dat die partij op weg is naar nul zetels!!!

tweetybird | 28-02-16 | 18:33

Geen swastika is geen swastika, net als is-vlag. Niet doen dus en niet huillie doen als dat aangepakt wordt. All pigs are equal. Ja, dus ook de afa-fascisten en pallies. Dit gehuil van "in een prullebak" is hetzelfde verderfelijke niveau als joop.nl en ander extreemlinks.

TheseDays00 | 28-02-16 | 18:11

Het kan aan mij liggen, maar ik begrijp iets niet. Wellicht kan iemand mij dat uitleggen. Sinds wanneer mag de burgemeester op voorhand een mening verbieden te uiten? Want dat is wat hij deed. 'Je mag dit symbool niet gebruiken' is namelijk nog iets anders dan 'denk erom, we treden op als je iets strafbaars roept.'

En als de politieagent in kwestie dan tot arrestatie overgaat, is dat dan geen onwettige vrijheidsberoving, of knevelarij of zo? Die agent weet - moet weten - dat er geen strafbare uiting is. Maar arresteert toch.

Tijd voor een strafklacht tegen zowel Van der Laan als die agent dunkt me.

Bruine Beer | 28-02-16 | 18:04

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 14:11

O wel vreemd want daar vind ik toch weinig ban in de media terug. Had daar dan ook massaal verslageving in die zelfde media van verwacht. En niet alleen van een vlaggetje bij pegida die niet kwetst. En niet strafbaar is. Dus eigenlijk moet ik het zo zien dat die media zeer selectief is met berichtgeving. U zegt het in weze nu zelf.

tweetybird | 28-02-16 | 18:03

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 13:54

Allemaal leuk maar niet meer van toepassing na de uitspraak van het hogere hof. Waarbij duidelijk is gemaakt dat het niet strafbaar is. En er dus geen reden is om het te verbieden. Iemand er om arresteren kan dus niet. Ze hadden kunnen vragen of diegene hem wilde weghouden. Je kan iemand niet arresteren als hij niks strafbaars doet. De burgemeester gaat dus buiten zijn boekje met arrestatie. Ze hadden de vlag hooguit in beslag kunnen nemen. En zelfs daarbij zijn nog vraagtekens. Of dat wel mag.

tweetybird | 28-02-16 | 17:59

Bas P. is kennelijk van mening dat je niet mag protesteren op straat als banken geen spaarvarkentjes maar spaarappels aan kinderen geven (zelfs als ze specifiek om een varkentje vragen net als die hun broertjes al hebben), want moslims vinden varkentje niet liev, dus varkentjes weg voor iedereen. Of dat iedereen OF halal-vlees (dierenbeulslachting) kan eten, OF maar helemaal geen vlees, want alleen halal-vlees op het menu. Of tegen al die tientallen voorbeelden van de islamisering van het westen. Dat PEGIDA gebruikt wordt door individuen met hun eigen agenda, is waar. Maar PEGIDA op zich als beweging van Europese Patriotten (= zij die in de tijd van Verplicht Politiek Correctisme durven op te staan voor behoud van hun identiteit en cultuur) Tegen de Islamisering (zie al die voorbeelden) van het Avondland (ouderwetse term voor continentaal Europa), is prima, en censuur/monddood maken is ongewenst.

EnNouJijWeer | 28-02-16 | 17:51

Graaf van Egmont | 28-02-16 | 13:06

Tsja. Hij mag blij zijn dat het pegida is want ik heb wel eens massaal aangiftes zien doen voor het woord minder. Kun je nagaan het woord oprotten. Ben blij dus dat hij niet geschreven heeft van mij mag slinks afa oprotten want dan hadden we weer massaal aangiftes gehad en t'shirtjes.

tweetybird | 28-02-16 | 17:49

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:52

Hahaha dame de wens is de gedachte. Ik weet niet eens hoe je eruit ziet. Ik had hem echt wel begrepen hoor. Slimpie!!

tweetybird | 28-02-16 | 17:45

Verder geef ik u een nick. Bas van het padje. Pers die opinie maar waar het zonlicht niet bijkomt. Slecht geinformeerd over de wereld en heel links gekleurde mening. Goed weet ik dat ook. Wanneer gaat u naar Turkije? Nou nooit meer als u één slecht woord zegt over Erdosnor. Maar hey, blame it on Ome Kim want dat bekt lekker policor. Buigen voor de Sultan zal ik als Bas van het Padje. Muppet. Hou je troep op TPO. Daar stond u bij mij al op skip.

Vageling | 28-02-16 | 17:43

Het is wel armoedig hoe die Pergidahap zich gedraagt. Wat een kinderachtige boel, het zouden je ouders zijn. Neemt niet weg dat er weinig alternatieven zijn. Volgens mij zitten er best verstandige reaguurders in dit hok om eens nieuwe dingen op te starten. Uithollen die hap!

Quivive | 28-02-16 | 17:41

Ja historisch besef, contekst en zo, erg moeilijk voor de gemiddelde bestuurder en de loopjongens daarvan. Zo zuchtte er van de week een dat de Joden in WO2 ook vluchteling waren om maar eens een compleet ongepaste en walgelijke analogie te trekken.

GormSuil | 28-02-16 | 17:41

"Voorwaar een Noord-Koreaanse opvatting van persvrijheid." Eh, Erdosnor niet in de gaten gehouden? Die man gaat ook ver. Alleen die krijgt wél steun van het westen ervoor in tegenstelling van Noord-Korea. Erdosnor slaapt onder een swastika en pronkt er openlijk met het gedachtegoed erachter. Naast het haatboekje staat het andere haatboekje Mein Kampf. Ome Kim moet sowieso even oppassen. Zelfs China is het zat met hem. Ome Kim is zo 2015. Erdosnor en het dictoriaal regime van de EU gaan het helemaal worden 2016.

Verder was die arrestatie voor het NOS frame. "Kudt-joden"? Hah, met een IS vlag wapperen is bon ton. Zelfs een Hitler groet erbij. "Oh shit een camera!" denkt oom agent. Nou even mijn belerend vingertje trekken anders straalt het zo slecht af. Het dubbele moraal. Gewoonweg pure discriminatie. Welke grondwet? De VN heeft al bepaald dat booslims alles mogen doen en er iets over zeggen is een 'hatecrime'. OIC is flink bezig. Zelfs Nederland stelt die schizofreen zijn haatboekje boven de grondwet.

Vageling | 28-02-16 | 17:35

Ik ben tegen fascisme. Ben ik nu strafbaar? Als dat zo is, zeg ik wel dat ik moslim ben: Mag ik alles en iedereen haten en moet eenieder dat respecteren.

Sensemilla | 28-02-16 | 17:10

@Bas Paternotte
"riep een Pegida-aanhanger..."
.
Want deze meneer of mevrouw heeft zich bij u gelegitimeerd en heeft op enigerlei manier onomstotelijk aangetoond lid te zijn van en geaccepteerd te zijn door Pegida?
.
Een uitspraak als deze is van een even laag allooi als roepen dat de Islam verderfelijk is als er een ontspoorde Akbar roeper in het nieuws verschijnt.
.
Zoals Fijnstoffer | 28-02-16 | 11:41 al zegt, zonder deze groepen is er geen enkel beeld van wat er in de maatschappij leeft.
En men kan wel staan te janken dat de maatschappij rechtser wordt maar dat heeft een oorzaak en zolang er gehamerd wordt op de linkse goedheid en de andersdenkende bevolking hun mening niet kan uiten dan wordt de explosie die volgt als de bom barst alleen maar luider.
En voor je het weet vliegt er een rechts extremistische christen zich met een vliegtuig in een of ander gebouw in Brussel.

Johanvb | 28-02-16 | 16:58

Jammer dat schapen en koeien niet onrein zijn, dan zou dat ritueel martelen misschien een keer stoppen.

Watching the Wheels | 28-02-16 | 16:57

Bassie zit voortdurend in een politiek correcte spagaat. Wat Pegida betreft ziet hij zelf de feiten niet.

frisenfruitig | 28-02-16 | 16:53

Iemand het hele verslag gezien? De vorige keer heb ik integraal meegekeken op AT5 en daarna op GS en de dagen erna de kranten e.d. gelezen. Ik vond het verschil in berichtgeving en wat je met eigen ogen kunt zien, nogal schokkend. Was dat nu ook geval?

Doper | 28-02-16 | 16:51

En de volgende stap is zeker dat de Hema geen paaseieren meer verkoopt, maar verstopeieren...?

Steven Avery | 28-02-16 | 16:38

De politieagent bewijst natuurlijk de protestant een dienst door de persoon te arresteren. Het protest wordt natuurlijk veel breder verspreidt. De politie wekt de indruk alsof ze handhaven. Het OM kan laten zien dat vrijheid in Nederland gewaarborgd is door ze arrestanten weer zo snel mogelijk vrij te laten. Moreelprekers kunnen ook weer los. Dus iedereen is tevreden.

Gemak | 28-02-16 | 16:35

@Kaleidoscope | 28-02-16 | 15:20
Dit soort patjepeëers hebben weet gehad van de europese akte, van de schengenakkoorden indertijd. Naderhand kwam de grisstelijke handtekening onder het verdrag van Lissabon.
Afijn, al eerder aangehaald- wij allen zijn verworden tot de speelbal van de bovenonsgestelden.
Tiet veur een '1789'. Kan er, in weerwil van pacifistiche benadering, geen overige conclusie meer op (willen) loslaten.

THx @ all die dit zover hebben laten, willen laten, komen.

bij gelegenheid | 28-02-16 | 16:27

Beste schrijver dezes, leuk stukje, jammer dat je dit er dan als uitsmijter onder moet zetten "Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten"

Dat noemt zich journalist.

th3freeze | 28-02-16 | 16:15

Peter Emile | 28-02-16 | 14:43
Je hebt gelijk. Voordat ik het plaatje plaatste, heb eerst even op googlemaps gekeken of het wel klopte. Toch niet dus. :)

Wasbakplasser | 28-02-16 | 16:06

Pegida moet misschien oprotten maar Islam moet dat nog veel meer!

DonBasco | 28-02-16 | 16:04

Ik lees veel onwetendheid over de varkensmutsjes. Veel mensen insinueren dat het is om moslims te provoceren omdat het een onrein dier is voor hun.

Het is echter een geuzen statement. De islam doctrine en cultuur leert immers dat o.a. joden varkens zijn, en bijvoorbeeld kafirs ongelovige honden. En Afrikanen met een donkere huidskleur zijn volgens de doctrine gelijkwaardig aan apen. (google black racism islam voor de laatste stelling).

Volgende link is een video van een televisie opname, welke trotst laat zien hoe een heel jong meisje dat net kan praten goed is opgevoed, volgens de islam. Het meisje quotes de koran en vergelijkt joden met varkens...

www.youtube.com/watch?v=MS2t2e76o8I

mysteryposter | 28-02-16 | 16:02

Voor degenen die zich afvroegen waar Bas schrijft wat hij schrijft. de redenatie erachter ontgaat mij overigens.

ADNOR88 | 28-02-16 | 15:57

Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten.
"Overigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden." (Cato Maior, een romeins senator) Carthago was in de tijd van Cato de tegenspeler van Rome tijdens de Punische oorlogen. Cato had de gewoonte elke redevoering, waar deze ook maar over ging, met deze spreuk te beëindigen. Carthago is ten slotte in 146 voor Christus door Rome verwoest. In 29 voor Christus werd de stad door keizer Augustus hersticht (Colonia Julia Carthago).

De strekking van deze uitspraak is dat dingen die belangrijk zijn voortdurend herhaald moeten worden. Wie, bijvoorbeeld in de publieke zaak, iets wil bereiken zal te pas en te onpas zijn boodschap moeten herhalen.

ADNOR88 | 28-02-16 | 15:56

@Willem Hollander | 28-02-16 | 12:28
Doooomed. Zo is het. Toch blijf ik de tijd die nog rest heel veel boeiende/leuke/zinvolle dingen doen.

Rest In Privacy | 28-02-16 | 15:52

Pegida, I love it. Er gebeurt weer iets in dit land. En het is zowaar positief.
Geen in Nederland geboren mannen met een raar Nederlands accent - een taal naast onze taal - die de wet naar hun eigen hand zetten. Geen in Nederland geboren vrouwen die er heel buitenlands blijven uitzien, omdat zij dat willen. Geen mensen die ooit zullen zeggen: Nederland, ik hou van u, ik hou van uw gewoontes en tradities, van uw platteland en bossen, van uw grachten en musea. Nederland, ik wil deel van u uit maken.
Wel gewone, heerlijke Nederlandse mensen die in hun gewone, heerlijke kikkerlandje willen blijven wonen. Die naar hun caravan willen blijven gaan, willen genieten van hun kinderen en kleinkinderen. Van hun buren en andere medemensen. Tokkiepower. Mensen van weinig woorden, mensen die geen weet hebben van intellectueel gezwam. Werkers, trots op hun land. Mensen met eelt op hun handen. Op wie zou de Dokwerker het meest geleken hebben? Op de linksen die de demonstraties proberen te verstoren? Op de politici die liever niet tegengesproken willen worden? Of op deze Tokkies?

onnosel | 28-02-16 | 15:52

OT Waar is eigenlijk geenstijlsearch gebleven?
Ik kan dan kijken onder welke steen Kaleidoscope | 28-02-16 | 14:12 uitkopmt....

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 15:49

Pegida is tot dusver de enige club die het lef heeft in de openbare ruimte het Islamisme aan de kaak te stellen. Zolang dat zo is, is een oproep tot 'oprotten' koren op de molen van de Islamisten - B'assi H'of.

Fadz | 28-02-16 | 15:42

@bdn01 | 28-02-16 | 14:44

Goed plan! Laat die Syrische neurochirurg maar eens goed naar je hersenpan kijken want daar mankeert nogal wat aan.

Oh, wat jammer voor jou, hij was helemaal geen neurochirurg maar had een of ander papiertje geritseld.

Pieter V | 28-02-16 | 15:35

tweetybird | 28-02-16 | 12:02

Op de universiteiten zingt al decennia het spreekwoord rond: "Een goed geheugen is het verstand van de dommen"

Dit spreekwoord slaat vooral op studies voor de advocatuur en politieke wetenschappen. De weerslag daarvan vind je in de bekende strafpleiters, rechtbanksprekers en rechters, personen die regelmatig de met hun domme conclusies kritiekloos in de landelijke media figureren.

TriestGeval | 28-02-16 | 15:30

@bij gelegenheid | 28-02-16 | 15:08
Duidelijk dat hij het bij het verkeerde eind had, de man komt niet verder dan het holle woord 'respect', dat was toen nogal in de mode; respect voor alles en 'iedereen' mits het maar moslims en hun achterlijke gedachtegoed betrof.
Een beetje burgemeester vandaag de dag heeft in ieder geval geen respect meer voor de burgers, daar hebben ze maling aan. Een direct gevolg van hun moedwillige respect voor zichzelf afdwingen, zie van der Laan gisteren, alsof het om hém draait en zijn opvattingen.
We leven gewoon in een politiestaat dankzij deze burgemeesters.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 15:20

@Willem Hollander | 28-02-16 | 12:28

Veel duidelijker had ik het niet kunnen zeggen.

Pieter V | 28-02-16 | 15:17

@Botte Hork | 28-02-16 | 12:26

Ach, we hebben er weer een, een botte hork. Een zelfverklaarde moreel superieure Übermensch die, ook nog eens gelooft superintelligent te zijn en maar met zijn tegel het tegengestelde bewijst.

Ik wens hem van harte een leven onder sharia toe. Van der Laan doet er alles aan om dat voor hem mogelijk te maken.

Pieter V | 28-02-16 | 15:14

Basje Basje... denk na, Pegida-achtige demonstraties tegen massale islam-import zijn en blijven nodig om het onbehagen bij grote delen van de bevolking kenbaar te maken.

meneer Q | 28-02-16 | 15:01

@Pieter V | 28-02-16 | 14:54
www.telegraaf.nl/binnenland/25282186/_...
Cohen.. gaat na de megafail van Merkel , op het moment dat de EU overspoelt wordt door gelukszoekers, alsnog roepen, in het Duits; ’wir schaffen das’.
Volledig de weg kwijt.
Dus daar neemt van der Laan natuurlijk een voorbeeld aan, hoe gekker, hoe beter.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 15:00

Gode zij dank ben ik geen SP-lid meer.

3*links=rechts | 28-02-16 | 14:55

@Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:09

En ik dacht dat Cohen een criminele landverrader was! Maar nee hoor, de Cohen-kloon Van de Laan is uit precies hetzelfde hout gesneden.

Pieter V | 28-02-16 | 14:54

Ladies and gentlemen, it's official. We've been sold out.

Daniël P | 28-02-16 | 14:53

@Mark_D_NL | 28-02-16 | 14:37
-de arbeider-
LOL. De loonslaaf die zich het schompes werkt et cetera, kijkt, moe en voldaan, toe wat de lugenpresse hem dagelijks voorschoteld. Doe voor de verandering eensch met je directe omgeving verhalen over wat zij niet, en jou wel, ter oren komt. Mijn ervaring: je liegt ... Want, en dan allerlei lugenpresse gerelateerde zaken aanhalen die kant noch wal raken. Maar hun mening hè.

Zo, Nederland wordt steeds slimmer kan idd wel bij het vullis. Thx @Leidse instelling.

bij gelegenheid | 28-02-16 | 14:51

@MarcelNederland | 28-02-16 | 12:03

Dat weten ze heus wel! Daar flikkeren ze alle meldingen in van discriminatie, intimidatie en geweld door allochtonen.
Daar een proces verbaal voor opstellen weigeren ze categorisch dus daar hebben ze de prullenbak niet voor nodig.

Pieter V | 28-02-16 | 14:51

Heel ranzig onrendabel Nederland bijelkaar: SP, PVV, Pegida, en nog wat linkse beroeps-protesteerders. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen die groepen, maar ze hebben het zelf niet eens in de gaten. Doe mij maar een Syrische neurochirurg.

bdn01 | 28-02-16 | 14:44

Bassiehof, snapt het weer eens niet. Verzet moet ergens beginnen . En dat dit nu Pegida is, kan natuurlijk. Het had ook "Groep Voor Nederland" kunnen heten. Daar gaat het niet om. Het gaat om het feit dat er een begin is. En tsja, de geschiedenis heeft bewezen dat de arbeider als eerste de straat opgaat en dan gevolgd wordt door de nepset wanneer verzet salonfähig wordt.

Mark_D_NL | 28-02-16 | 14:37

@ mezelf:

"zij" moet zijn: "zijn".

Peter Emile | 28-02-16 | 14:36

@Wasbakplasser | 28-02-16 | 13:41

Klopt. Gedeeltelijk. Het moet een oude luchtfoto zij. Het is het Slotervaartziekenhuis. Maar door verbouwingen is het 'hakenkruis' inmiddels wat minder duidelijk geworden:

www.google.nl/maps/@52.3481337,4.8260...

Peter Emile | 28-02-16 | 14:35

"gida-voorman en wapenhandelaar Edwin Wagensveld"
Paternotte, je bent een ranzig viespeukje, net als die lui van de NOS die niet vermelden in welke context het hakenkruis werd getoond.
Wapenhandelaar? Sinds waneer is het vrijwel ongevaarlijke en onschuldige airsoft speelgoed een "wapen".

miff | 28-02-16 | 14:34

@Einde van de Domheid | 28-02-16 | 14:09
Een demo opzetten tegen alles wat naar fascism riekt; de van der Laans van deze wereld zien er geen heil in. Iets met openbare orde en veilgheid bv. Weg met de wegkijkerts.
@Der Paulie
Kamervragen, en wel nu. Laat de minister van V&J maar verklaren in hoeverre hij vindt dat de openbare orde en veiligheid zou zijn geschaad bij het afwijzen van swastika's, van islam, van afa-gelelateerde zienswijzes.

bij gelegenheid | 28-02-16 | 14:31

@HypoPseudo | 28-02-16 | 14:06
leven we in een dictatuur? Dat de overheid zomaar kan bepalen wat je wel en niet mag zeggen? Ja, dat blijkt uit deze verordening. Er is namelijk geen enkele normale reden dat je een swastika in een prullenmand zomaar kan verbieden en de vrijheid van meningsuiting opzij kunt schuiven. Dat kan alleen in een dictatuur.

La Bailaora | 28-02-16 | 14:31

Links meet altijd met twee maten. Walgelijk.

Ikhebeenvraag | 28-02-16 | 14:28

@Einde van de Domheid | 28-02-16 | 14:09
jij voegt je ook maar al te graag naar grillen van burgemeesters hè, kijk je zo tegen ze op, of zo?
Als er een burgemeester roept "Pijp me!" ga jij als eerste op de knieën?

Kaleidoscope | 28-02-16 | 14:12

Jij bent echt wel de natte scheet van GeenStijl he, Paternotte? Wat een onsamenhangend verhaal. En dat inmiddels al voor de tigste maal. David Pinto's bijdragen waren bakens van licht in vergelijking met de duisternis die jij verspreidt. Ga koekhappen man, prutser. En oh ja, gister waren het voornamelijk Nederlanders bij deze demo van Pegida Nederland. Paternotte, oink oink.

RobberenRukkie | 28-02-16 | 14:12

Jankerdz, er zijn ook dit keer meer afa's opgepakt dan Pegidianen!

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 14:11

@bij gelegenheid | 28-02-16 | 13:54
Ja, te idioot, hij kan ook gele eendjes verbieden, de groeten, allemaal machtsmisbruik, zo meteen gaat hij woorden verbieden, gewoon omdat hij zichzelf en zijn eisen boven de grondwet stelt, van der Laan.
De Erdogan van Amsterdam.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 14:10

Lupuslupus | 28-02-16 | 14:04
Precies mijn punt, niet kunnen, durven of willen. En idd vaak uit angst voor de gevolgen van associatie met pegida. Dat is wat mij o.a. ook tegen houdt. Ben bang dat voor het inzetten van bussen de financiele middelen ontbreken.

Ben Hetzat | 28-02-16 | 14:09

Heilige goedheid; hoe kan men ooit nog nog willen dmonstreren als een burgemeester zelfs de reden waartoe men wilt demonstreren onderuitschoffelt.
bij gelegenheid | 28-02-16 | 13:54
Tijdens de februaristakingsherdenking (waar niemand van GS was) liepen er 2 bordjes rond met 'tegen fascisme'.)
Zo demonstreer je tegen fascisme. Als je IS/Al Shabaab/Boko Haram/Taliban fascisten vindt dan zet je dat op je bord!

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 14:09

bij gelegenheid | 28-02-16 | 13:54
U heeft gelijk.
Als Pegida bij de volgende demonstratie het formele loopje voorafgaand aan de demonstratie inbouwt, bezwaar te maken tegen de restricties van de burgemeester, en dat in een voorlopige voorziening bij de rechtbank te laten toetsen, dan wordt duidelijk, dat de burgemeester z'n boekje ver te buiten gaat. En dat er geen 'onredelijke restricties aan de wijze van demonstreren kunnen worden opgelegd, áls die niet onvermijdelijk verband houden met het moeten handhaven van de openbare orde en veiligheid.
Echt, juristen weten van alle jurisprudentie over het recht op meningsuiting, en hoe je dat moet indekkend, tóch te mogen uitvoeren in een demonstratie, ookal ziet 'n plaatselijk burgemeestertje dat liever niet zitten.
De juridische middelen zijn er.
En ook inhoudelijk is natuurlijk zonneklaar, dat áls een willekeurige partij zou willen demonstreren tegen IS, of tegen de Nazi's, dat het dan natuurlijk ondenkbaar is, dat 'n perfide PvdA-burgemeestertje dat zou kunnen tegenhouden, onder 't mom van *ja, maar veiligheid, dus niet in mijn gemeente*.
Mijn opvatting is; álle burgemeesters zijn eigen wars van demonstraties, want politieke luiaard, én *gedoe*. 'Dus' halen alle burgemeester dezelfde streek uit, 'hun' taak van veiligheidshandhaver te misbruiken via de aansturing van de politie in combinatie met onmogelijke te stellen onzin-eisen. En omdat arrogantie van de macht ook lokaal bij burgemeestertjes als Van der Laan zichtbaar is, gaat deze griezel ook gebruikmaken van 'zijn formeel op te rekken mogelijkheden'. Dáár is een rechter bij de Rechtbank voor nodig; om de uitvoerende macht (PvdA-burgemeester) te corrigeren door de rechtsprekende macht. Leve 't restje trias politica in Nederland.

Der Paulie | 28-02-16 | 14:08

Onze Zijlstra bewonderaar gaat weer eens de vrijheid van meningsuiting verdedigen maar moet wel laten zien dat hij tot weldenkend rechts behoort, "Pegida moet oprotten". Natuurlijk de PVV en VNL ook, dan kan onze VVD het migratieprobleem mooi oplossen door de hele EU aan Turkije te verkopen, niet dat dat ook maar iets helpt maar dan hebben ze wel weer keiharde afspraken gemaakt.

bijna_raak | 28-02-16 | 14:07

De verordening luidde:

GÉÉN hakenkruizen c.q. swastika's !!

In welke context, dus wel of niet afgebeeld in een prullenbak, doet niet ter zake. Een afbeelding is een afbeelding. Dit is gewoon provocatie. Net zoiets als je middelvinger opsteken en erbij zeggen dat je dat vriendschappelijk bedoelt.

Daarentegen is het ongemoeid laten van een andere demonstratie die ook hakenkruizen toont, zo krom als een hoepel en meten met twee maten.

Overigens vind ik Pegida een niet bijster intelligente en representatieve beweging, maar vind niet dat ze simpelweg 'moeten oprotten'. Dat zou hun tegengroepringeren in de kaart spelen en de links- correcten kennende zouden daar, weliswaar op een discrete wijze, gretig gebruik van maken om hun voordeel daarmee te doen.
Voorts hebben zij evenzo het recht op demonstratie.

HypoPseudo | 28-02-16 | 14:06

Bas, waarom stuur je niet een mailtje naar de Burgemeester in plaats van hier verongelijkt steun te gaan zoeken?

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 14:05

Wel jammer dat er geen nederlander is die een goede toespraak kan houden (of niet wil of durft)
Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:48
.
1.Veel Nederlanders hebben een baan te verliezen wanneer ze tijdens een Pegida-demonstratie gefilmd zouden worden.
2.Een ander deel is te laf.
3.Voor nog een ander deel is de reis te ver. En dan denk ik speciaal aan de ouderen.
.
Als Pegida het grootser zou opzetten (beter georganiseerd) door b.v. (bus)vervoer te regelen - zoals de PVV een paar jaar geleden deed - zouden er geen 200 maar 2000 Pegida demonstranten staan.
.
Want zeg nou zelf, stel dat iemand vanuit Groningen, Maastricht of Enschede (ik noem maar een paar zijstraten) naar de demonstratie wil, goed, dan neem je de trein en vervolgens sta je dan op het station van Amsterdam-Centraal.
En dan:
waar is de demonstratie
hoe laat begint het
hoe kom je naar de demonstratie. Kun je er lopend heen of moet je met de tram of de bus. En zo ja, welke lijn.
Waarom geen Pegida-website waar je je kunt aanmelden en uitleg krijgt. O nee dat kan natuurlijk niet omdat dan het AFA-schorem zich daar gaat aanmelden. Zo ver is het al gekomen.
.
Kijk dat zijn volgens mij allemaal zaken die meespelen waardoor veel mensen denken ik blijf wel thuis.

Lupuslupus | 28-02-16 | 14:04

De verordening luidde:

GÉÉN hakenkruizen c.q. swastika's !!

In welke context, dus wel of niet afgebeeld in een prullenbak, doet niet ter zake. Een afbeelding is een afbeelding. Dit is gewoon provocatie. Net zoiets als je middelvinger opsteken en erbij zeggen dat je dat vriendschappelijk bedoelt.

Daarentegen is ongemoeid laten van een andere demonstratie die ook hakenkruizen toont, zo krom als een hoepel en meten met twee maten.

Overigens vind Pegida een niet bijster intelligente en representatieve beweging, maar vind niet dat ze 'moeten oprotten'. Dat zou hun tegengroepringeren in de kaart spelen en de links- correcten kennende, zouden daar, weliswaar discreet, gretig gebruik van maken om hun voordeel daarmee te doen.
Voorts hebben zij evenzo het recht op demonstratie.

HypoPseudo | 28-02-16 | 14:03

@Einde van de Domheid | 28-02-16 | 13:54
Ghe, lolz.

bij gelegenheid | 28-02-16 | 13:57

@Der Paulie | 28-02-16 | 13:30
'Die burgemeester moet dat in zijn 'beschikking tot vergunning voor demonstratie' motiveren naar zijn formele bevoegdheid, dat slechts te mogen 'in verband met openbare orde en veiligheid'.
-
Hoe wil, bv, een vd Laan gaan motiveren dat tijdens een demonstatie het afwijzen van de duitse swastika-en al wat hiermee samenhangt, de openbare orde en veiligheid zal schaden?
Bent u , met mij, van mening dat er duistere krachten beschikken over de zo geroemde VvMU icm vrijheid van demonstreren die elk tegengeluid in de kiem tracht te willen smoren?

Hier het persbericht van enige dagen terug. www.amsterdam.nl/gemeente/college/bur...
Deze uitlichting: [.]Het meedragen van hakenkruisen, ook als ze zijn opgenomen in een verbodsbord of andere uitingen waarmee de nationaal-socialistische ideologie wordt afgewezen of in welke uitingsvorm dan ook, zal niet worden getolereerd[.]

Heilige goedheid; hoe kan men ooit nog nog willen dmonstreren als een burgemeester zelfs de reden waartoe men wilt demonstreren onderuitschoffelt.

bij gelegenheid | 28-02-16 | 13:54

Dus Bas, je gaat een column op GS schrijven en leest dan dit niet:
‘Het meedragen van hakenkruisen, ook als ze zijn opgenomen in een verbodsbord of andere uitingen waarmee de nationaalsocialistische ideologie wordt afgewezen of in welke uitingsvorm dan ook, zal niet worden getolereerd’, schrijft de Driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris) op de website van de gemeente Amsterdam.

Einde van de Domheid | 28-02-16 | 13:54

En ondertussen is het dus zo dat na Frankrijk wil ook Groot-Brittannië steun aan de BDS-boycot tegen Israël strafbaar maken.
www.uitpers.be/index.php/europa/929-ca...
Wat is dan dat BDS-boycot ? Well;
"De BDS-beweging (boycot, desinvesteringen en sancties) is een initiatief van Palestijnse organisaties, opgericht op 9 juli 2005 door Adnan Ramadan en Omar Barghouti. De BDS houdt kantoor in Ramallah. In Nederland vertegenwoordigen Ewout Klei en DocP (stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina)."
nl.wikipedia.org/wiki/BDS-beweging
www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=BDS-boyco...

Het plaatje is tamelijk duidelijk. Is hier in navolging van Frankrijk of het verenigd koninkrijk ook sprake van ??
Welnee joh, het "palestijntje"/ antisemitisme stokpaardje is naast hun "klimaatverandering" onderhand verworden tot een industrie en een hoeksteen van de Linksche Kerk. Antisemitisme/ Jodenhaat is een overeenkomst met de fellow travelers uit de islamhoek. pbs.twimg.com/media/BsWKPkfIUAA0LB_.j...

"Terwijl Anja Meulenbelt en haar ideologiegenoten in heel Europa gewoon blijven doorgaan met het haatzaaien tegen Israël, en oproepen tot boycots, heeft één land daar schoon genoeg van: het Verenigd Koninkrijk. Premier David Cameron en zijn kabinet bereiden een wet voor die het strafbaar zal maken om Israël te boycotten, of ook maar een stap in die richting te zetten."
www.dagelijksestandaard.nl/2016/02/ver...

said_fred | 28-02-16 | 13:48

Thomas333 | 28-02-16 | 13:42
Dacht toch echt, getuige veel van de spandoeken, dat het hier om nederland ging. Ik geef toe dat ik vanwege de engelse uitspraak er van uit ging dat ze nederlands was maar blijkt duitse te zijn. Wel jammer dat er geen nederlander is die een goede toespraak kan houden (of niet wil of durft)

Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:48

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten"
Dat zou de gevestigde politiek maar al te graag zien; iedere kritiek monddood gemaakt. Eerst maar eens alle haatsjeiks, mannen met kindbruidje, oorlogsmisdadigers en vrouwenaanranders tot de laatste man oprotten uit Nederland. Daar is vooralsnog veel minder weerstand tegen.

miss error | 28-02-16 | 13:47

In 1940 werd je in Amsterdam ook opgepakt als je zo'n dergelijk vlag liet zien.
Wasbakplasser | 28-02-16 | 13:34
.
Ik begrijp niet waarom Pegida steeds maar weer in die *gribusstad* Amsterdam demonstreert. Een normaal mens wil daar niet eens dood gevonden worden.
Waarom niet demonstreren in Apeldoorn, Amersfoort of Utrecht, die steden liggen ook veel centraler voor mensen die ook eens naar zo'n Pegida demonstratie willen. Maar eerst wel even nagaan welke burgemeesters in die steden "heersen". Hoewel, erger dan die Amsterdamse *&^ is bijna niet mogelijk. Op Van Aartsen na.

Lupuslupus | 28-02-16 | 13:45

@ Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:18
Kinderlijk commentaar van je.

PEGIDA = TEGEN DE ISLAMISERING VAN HET AVONDLAND
Het Avondland zijn wij, heel Europa, en de lingua franca van het Avondland is Engels.
Het is werkelijk knap dat een 51-jarige Duitse dame als de Tatjana Festerling zo goed en gearticuleerd Engels spreekt voor een Nederlands publiek, dat, je merkt dat aan de reacties, haar prima kan volgen.

N.B. De islam is niet slechts een Nederlands probleem, hoor jochie. Misschien is het je opgevallen, maar zo'n beetje de hele wereld heeft eer last van.

Thomas333 | 28-02-16 | 13:42

Wederom tenenkrommende verslaggeving. Telkens maar zoeken naar de grootste intellectueel gemankeerde en na er een dozijn te hebben uitgeprobeerd die in beeld brengen die te dom is om zelfs de afkorting van zijn eigen cluppie te kunnen verklaren. Is veel interessanter lijkt mij om mensen te interviewen die wel wat zinnigs te melden hebben zowel aan de linker als aan de rechter zijde. Jammer dat ook pownews zich hier schuldig aan maakt

Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:38

Nutter | 28-02-16 | 13:23
Pegida is een Duitse organisatie. Als Nederlanders naar Dresden gaan, nemen ze de Nederlandse vlag mee. Andersom nemen Duitsers hun eigen vlag mee naar Nederland.
Dit is te ondervangen door het meezeulen van de EU vlag. Is dat wat je wilt?
Graaf van Egmont | 28-02-16 | 13:26

Ok en nu ff uitleggen over de palestijnse vlag bij de linkse kant, want zoals ik aangaf snapte ik dat niet.

De duitse valg kant wist ik al.

Nutter | 28-02-16 | 13:35

@Ikdachthetniet | 28-02-16 | 13:16

komtie....:
AMSTERDAM, 23 SEPT. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de dood van een 48-jarige zwerver die gisteravond overleed nadat hij door agenten van het bureau Warmoesstraat op straat was gezet.23 september 1997
(wikipedia) Voormalig Politiebureau Warmoesstraat, Warmoesstraat 44, 46, 48 en 50 (Adres: Warmoesstraat 48). Het politiebureau is in 2000 verhuisd naar de nabijgelegen Beursstraat, met een dienstingang aan de Warmoesstraat 98, ter hoogte van het Oudekerksplein.
Heet sindsdien bureau Beursstraat: Beursstraat
Bezoekadres: Beursstraat 33, 1012 JV Amsterdam

nog eentje? komtie:
vorige.nrc.nl//binnenland/article15962...
(wikipedia) ... Door de moord kreeg de school minder leerlingen en moesten er docenten ontslagen worden, ook is de naam veranderd: de naam Terra College werd Scholengroep Den Haag Zuid-West en alle afzonderlijke locaties kregen andere namen.

anders nog iets? zegels erbij....?

Bakschuif | 28-02-16 | 13:35

In 1940 werd je in Amsterdam ook opgepakt als je zo'n dergelijk vlag liet zien.

Wasbakplasser | 28-02-16 | 13:34

Graaf van Egmont | 28-02-16 | 13:23
Met dat laatste woord in je comment diskwalificeer je jezelf van verdere discussie.

Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:34

Guido | 28-02-16 | 13:21
Klopt.
Waar het om gaat, is dat elke demonstrant in Nederland moet weten, dat de burgemeester niet onbeperkt de voorwaarden kan aanschroeven voor wat bij een demonstratie wel of niet 'mag'.
Die burgemeester moet dat in zijn 'beschikking tot vergunning voor demonstraite' motiveren naar zijn formele bevoegdheid, dat slechts te mogen 'in verband met openbare orde en veiligheid'.
En als je dan daarnaast wéét, dat telkens die beslissing van de burgemeester te toetsen is door 'n rechter van de rechtbank in een kort-geding-voorziening, dan weet je dat je als demonstranten van Pegida niét bent overgeleverd aan de onredelijke 'extra' eisen van deze PvdA-burgemeester.
Zodra deze dwarsliggende burgemeester 'gecorrigeerd' wordt door de rechter, dan kan hij zijn politieke spelletjes niet meer uithalen met Pegida. Tenzij hij daarna publiekelijk afgebrand wil worden natuurlijk. Dus ja, jezelf als Pegida organisatie formeel indekken, en daarna feitelijk via het politie-optreden bij een demonstratie aantonen, dat er 'n kwade genius in Van der Laan zit. Dat lukt echt.

Der Paulie | 28-02-16 | 13:30

@Guido | 28-02-16 | 13:21
Ik denk dat de gemeente wel ter verantwoording moet worden geroepen, de door van der Laan bestuurde politiestaat Amsterdam handelt niet grondwettelijk.
Sleep ze maar voor het gerecht, van der Laan voorop.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 13:29

Moslims mogen wel met swastika's rondlopen want zij discrimineren niet.

Piet Karbiet | 28-02-16 | 11:35
--------------------------------------------------

Ik zou zelfs willen zeggen, moslims mogen wel met swastika's rondlopen want zij zijn immers de nieuwe joden.

Carlitros | 28-02-16 | 13:29

Nutter | 28-02-16 | 13:23
Pegida is een Duitse organisatie. Als Nederlanders naar Dresden gaan, nemen ze de Nederlandse vlag mee. Andersom nemen Duitsers hun eigen vlag mee naar Nederland.
Dit is te ondervangen door het meezeulen van de EU vlag. Is dat wat je wilt?

Graaf van Egmont | 28-02-16 | 13:26

Mooi verhaal met een echte paternotte uitsmijter; Uiteindelijk buig je altijd verkeerd af.

belo | 28-02-16 | 13:26

@Hufter | 28-02-16 | 13:21
Maar wel zo praktisch.

Conan de Rabarber | 28-02-16 | 13:25

Uiteraard sta ik volledig achter Pegida maar heb ik wel mijn twijfels over die Duitse vlaggen die ik regelmatig zie bij demonstraties. Ikdachthetniet | 28-02-16 | 12:26

Ik snap de Palestijnse vlag bij links dan weer niet.

Nutter | 28-02-16 | 13:23

Pegida legt prima de liegende pers en overheid bloot.

Prima gedaan!

La Bailaora | 28-02-16 | 13:23

Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:18
Misschien is het geen Nederlandse? Lul

Graaf van Egmont | 28-02-16 | 13:23

@MoonBeebe | 28-02-16 | 12:25
Terwijl dat toch echt beter rijmt.

Guido | 28-02-16 | 13:22

@Conan de Rabarber | 28-02-16 | 13:12
Briljant!

Hufter | 28-02-16 | 13:21

@Der Paulie | 28-02-16 | 12:15
Daarnaast was er meen-ik ook gesteld dat de verboden tekens "niet meegevoerd" mochten worden. Als dat letterlijk in de vergunning staat, heeft de gemeente geen poot om op te staan, want het spandoek was vast gemonteerd.

Niet dat het van belang is of de gemeente terecht heeft gehandeld, het gaat om het verstoren van de demonstratie omwille van framende krantenkoppen.

Guido | 28-02-16 | 13:21

Thomas333 | 28-02-16 | 12:35
Opkomen voor de Nederlandse normen en waarden en dan jetoespraak in het engels houden :-s

Ben Hetzat | 28-02-16 | 13:18

@ pennestront | 28-02-16 | 13:15
Goedt dad jij dad ookfin! gaat zodoor

Bakschuif | 28-02-16 | 13:17

Ik denkt trouwens dat er iemand anders is die moet oprotten, en niet Pegida.

Ikdachthetniet | 28-02-16 | 13:17

@Piet Karbiet | 28-02-16 | 12:20
De rest van de wereld is voor Amsterdam 'de provincie'. Daar hebebn ze niks, mogen ze niks en kunnen ze niks.

Guido | 28-02-16 | 13:16

@ Bakschuif | 28-02-16 | 12:51
Wat een onzin. Ik heb helemaal niets tegen de werkwijze van Pegida, sterker nog, ben het helemaal met ze eens. Alles die naam, die had men beter niet kunnen overnemen, that's all. Trouwens, ik kan me geen politiebureau of school herinneren die zijn naam heeft veranderd na een incident. Allemaal suggestieve flauwekul.

Ikdachthetniet | 28-02-16 | 13:16

Pegida zal NOOIT oprodten. In ieder geval niet tot het moslimprobleen in Europa (grotendeels) opgelost is.
Door het weren, onderdrukken, onterecht met willekeur en tweemaatse metingen arresteren zal Pegida gelukkig alleen maar groeien. En hierdoor een Geuzenstatus verwerven zoals Geert Wilders die ook heeft.
Domme, domme linxe overheid!

pennestront | 28-02-16 | 13:15

@ vergelijk hem eens met dat verrekte weekdier in Den Haag dan.... Jozias heeft zijn sharia-troepen uit de schilderswijk en Eberhard de ongewassen lowlifes van de anti-alles

Bakschuif | 28-02-16 | 13:14

@Pierke Smulders | 28-02-16 | 11:55
Cato had een punt. Bas niet.

Guido | 28-02-16 | 13:13

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten."

Ja, en daar verandert dit hele betoog toch weer in nutteloos gejank in de marge. Dit is namelijk precies wat links wil: PEGIDA tot in den treuren dwarsbomen en demoniseren, zodat de zogenaamd "respectabele" rechtse mensen zich er niet meer willen/durven associëren. Ze vinden ons net zo verwerpelijk, hoor, en willen net zo graag onze uitingen verbieden. Maar dat gaat makkelijker als ze tot die tijd kunnen doen alsof we twee verschillende groepen zijn.

Zoals je zelf al zegt, Bas, steunen de SP en GroenLinks openlijk de AntiFa. En dat zijn dus gewoon communistische bruinhemden die meer thuis horen in het straatbeeld uit de jaren '30, dan hier. Relschoppers en bommenleggers, die gewoon vrij spel krijgen. De logica die daar uit volgt is dat PEGIDA positief beschaafd is vergeleken bij deze lieden, en daar ook helemaal niet raar om mee te associëren.

Maak me maar wakker als PEGIDA ook journalisten in elkaar tikt en bommen legt. Mét de goedkeuring van een rechtse partij. En dan staan we gewoon quitte. Nee, rechts Nederland heeft nog twee aanslagen, één dode (toekomstige) premier, en ik weet niet hoeveel kleinere vergrijpen in te halen op links.

Piet van het Padje | 28-02-16 | 13:11

Hufter | 28-02-16 | 13:01
Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:52
Jullie hebben gelijk.
Wat ik in m'n achterhoofd bedenk is, deze PvdA-burgemeester 'formeel' geen officiële kans te geven, zich met zijn rol van behartiger van de openbare orde en veiligheid, er telkens mee weg te kunnen komen, als hij heimelijk de agressie van fascistische 'anti-fascisten' gebruikt om Pegida dwars te zitten.
Dat helpt.
Want als hij officieel niets tegen Pegida met hun recht op demonstraties kan doen, (omdat een rechter hem oplegt dat toe te moeten laten), dan ontmaskert hij zichzelf veel eerder, als hij toch weer iets met een gezochte aanleiding via zijn politie wil laten gebruiken, om de Pegida-demonstratie dwars te zitten.
Hij maakt eerder 'n fout, als hem 't vuur aan de schenen wordt gelegd. Dan is hij ontmaskerd als oude vos met streken.

Der Paulie | 28-02-16 | 13:11

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten."
Ik vind dit wel erg ver gaan beste Bas. Jij gelooft dus ook al niet meer in vrije meningsuiting, tenminste als die mening niet de jouwe is. Welkom in de grote club in Nederland.

Graaf van Egmont | 28-02-16 | 13:06

@ nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:52
eens.
In Delft loopt regelmatig een mevrouw die in de binnenstad haar varken uitlaat. Het beest is heel zindelijk en zij zorgt er voor dat niemand er last van heeft. Het is een grappig tafereel om zo'n groot varken goedmoedig tussen de studenten en toeristen door te zien schuifelen langs de bomvolle terrassen. Zij doet dat echt niet om moslims te provoceren maar gewoon omdat ze zeer gesteld is op het beest.

Bakschuif | 28-02-16 | 13:04

nemoj me jebat

Leuke wijze woorden plemp je hier

am*dam | 28-02-16 | 13:03

@Der Paulie | 28-02-16 | 12:51
En toch vind ik het blootleggen van de idioterie van onze bstuurders wel degelijk functioneel. Ook m.b.t. de toeschouwers van de demo. Juist dat.
Je zou ze de kost moeten geven, diegenen die blindelings achter onze bestuurders aanlopen in de veronderstelling dat onze bestuurders wel feilloos zullen zijn. B.v. ook bij de keuzes die ze maken m.b.t. het ongebreideld toelaten van immigranten onder het mom van vluchtelingen. Laat maar lekker zien dat die hoogeachte bestuurders gewoon stomweg fouten maken..

Hufter | 28-02-16 | 13:01

@ Bakschuif | 28-02-16 | 12:34

plus veel

Thomas333 | 28-02-16 | 12:57

@swassannuf | 28-02-16 | 12:55
... nou.... deze onderhand wel hoor....

Bakschuif | 28-02-16 | 12:56

Paternotte is het levende bewijs dat verwarde mannen niet alléén op straat lopen.

swassannuf | 28-02-16 | 12:55

@Der Paulie | 28-02-16 | 12:15
Hoe moet je je nu indekken tegen zaken die al tegen de wet indruisen?
Kunnen ze niet die advocaat-burgemeester die zijn misbruik 100% beseft en toch doet aanklagen wegens machtsmisbruik en het onterecht het monddood maken van een spreker tijdens een demonstratie?
Ik word onwel van al die dictatorburgemeesters overal.
Gebiedsverboden, noodverordeningen, ME met wapenstokken die tegen alle wetten in gewoon op je harses slaat, kindermuts en anti-hakenkruis en je wordt, zo hopsakee even, gearresteerd... ze worden gewoon gevaarlijk.
Wat is de volgende stap, het uitspreken van heen 'fout' woord?
De beeldtaal is al aan de beurt geweest.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:52

@tweetybird | 28-02-16 | 12:43
Dan lees jij mijn boodschap verkeerd. Je lijkt potjandorie wel een moslim.
Ik draag mijn haar lang en los omdat ik dat wil én omdat ik vrij ben om ze te laten wapperen. En ik toon die vrijheid graag aan onderdrukte vrouwen (en hun mannen) om te laten zien hoe het ook kan. Fijn gevoel die vrijheid.
Het is geen teken naar jou -of naar iemand anders toe- dat ik verlegen zit om een date.
Het idee alleen al.
Ts.

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:52

Ik constateer kwalijke overeenkomsten tussen Peter Vandermeersch - "toont hakenkruis"; "zo kennen we Pegida weer" - en Bas Paternotte - "wapenhandelaar"; "Pegida moet oprotten".
---
De rotting in de Nederlandse media zit veel dieper dan gewoonlijk vermoed en gedacht.

Thomas333 | 28-02-16 | 12:52

Pegida oprotten?...

Ik kan niet in de koppen van alle Pegida-aanhangers kijken, maar ik heb tot nu toe nog geen enkel bewijs gezien dat deze beweging zou bestaan uit perfide neo-nazi's of SA-fanboys. Wat ik wél altijd zie als ik de foto's en filmpjes bekijk van de Pegida-demo's in Duitsland en hier, is de doorsnee-burger. Het soort dat zichzelf al eerder massaal mobiliseerde bij de begrafenis van Pim Fortuyn.

Je kunt van die mensen denken wat je wilt, maar het zijn mensen die zich ernstig zorgen maken over de verloedering van Nederland en West-Europa, over de alsmaar verder oprukkende islamisering en over de door Mutti Merkel georkestreerde islamitische invasie van de afgelopen maanden.

Voorlopig is Pegida wél de eerste en enige beweging die het aandurft eindelijk eens de straat op te gaan, luidkeels haar stem durft te verheffen tegen het nieuwe fascisme dat 'islam' heet en die het aandurft om de dodelijke ziekte die Europa zichzelf heeft aangehaald, te benoemen.

Het gaat niet aan om bezorgde, wanhopige burgers klakkeloos weg te zetten als een soort fascisten die moeten "oprotten".

De Pegida-organisatie maakt op mij een wat knullige indruk, met weinig ervaring in het organiseren en zindelijk houden van grote demonstraties. En dat zich dus zo nu en dan onzindelijke kaalkop-neo's met Sturm Abteilungs-neigingen onder de Pegida-demonstranten mengen, is jammer. Maar dat is geen vrijbrief om dan maar alle Pegida-aanhangers als neo-nazi's, aangevoerd door een "wapenhandelaar", te bestempelen.

Doe dat maar, als ze daadwerkelijk in grote roedels en geüniformeerd de straat op gaan om moslims in elkaar te slaan en islamitische winkels in de hens te steken.

Voorlopig heb ik nog geen beelden gezien van Pegida-aanhangers die grijnzend in de camera kijken met een angstige, geknielde burger voor zich uit poserend met een bord om zijn nek met de tekst "Ich bin am Ort das größte Schwein und lass' mich nur mit Muslime ein".

Maar wat ik wél steeds zie, zijn beelden van AFA-, SP- en GL-aanhangers en hun islamitische fanboys die Pegida-aanhangers in elkaar slaan of wíllen slaan en die kritische journalisten in elkaar slaan.

Als ik Paternotte was, zou ik me vooral druk maken over de "Einschüchterungs"-praktijken die voorlopig uitsluitend uit de linkse en de moslimse hoek vandaan komen.

Peter Emile | 28-02-16 | 12:52

Leave Bas Starnakel Alone!!1!!

Conan de Rabarber | 28-02-16 | 12:51

@ Ikdachthetniet | 28-02-16 | 12:26
"Dus Edwin, maak van je verder prima geweldloze beweging een Nederlandse beweging en schrap de beladen naam Pegida!"

Typische oer-hollandse policor-reactie: "we lossen een probleem niet op, we noemen het voortaan anders, dan is het weer uit beeld en kunnen we verder zonder verantwoordelijkheid voor die hele shitzooi"
Zo hernoemen we politiebureaus, scholen, etc. elke keer als er weer een ernstig incident is geweest.
WE LOSSEN NIETS MEER OP! We lullen er uitsluitend in boogjes omheen.

Bakschuif | 28-02-16 | 12:51

betere versie is deze:

Waarom zouden ze dat zo moeten doen zoals je aangeeft en waarom zouden ze niet de idiotie van onze bestuurders mogen blootleggen zoals ze nu gedaan hebben?

Hufter | 28-02-16 | 12:36

Natuurlijk maakt Pegida zelf wel uit wat ze doen, en op welke manier. Maar ik ben zomaar optimistisch, dat ze met een demonstratie ook toeschouwers willen aanspreken. Daar dient het recht op meningsuiting voor; op zowel je eigenmening weergeven alsook anderen aanspreken.

En als mensen van Pegida worden gearresteerd, dan is dat makkelijk negatief te framen in de media.
Maar als Pegida zichzelf juridisch indekt, kán die burgemeester Van der Laan met zijn 'aansturing' van de politie worden gedwongen in de neutrale gedogende rol, waar iedere demonstrant recht op heeft.
En dat deze PvdA-burgemeester niet zijn eigen politieke voorkeur gebruikt als drijfveer, om zo vaak als mogelijk Pegida-leden te laten arresteren.
Waarom denk je anders, dat de anti-fascisten, lees ► de echte fascisten, die de vorige demonstraties van Pegida met geweld attaqueerden, binnen één dagje al weer op vrije voeten kwamen (?), omdat die rellerige insteek van fascisten 'past' in het politieke plannetje van deze PvdA-burgemeester, door hem een officiële aanleiding te geven, de demonstratie van Pegida, 'uit hoofde van de bewaking van de openbare orde en veiligheid', zo veel mogelijk dwars te kunnen zitten.
Deze PvdA-burgemeester is geen fijne jongen, maar 'n geslepen vos; 'n gebruikmaker van de agressie van fascisten.

Der Paulie | 28-02-16 | 12:51

Nogmaals. Het moet de discussie uitlokken om ein-de-lijk dan over die inhoud van de knoran te gaan praten. Ik zie een heel volk incluus de 'opiniemakers' en de draagvlak 'kwekers' ( Jup, gedachtenpolitie!) www.telegraaf.nl/binnenland/25282186/_... maar om de feiten heen rennen en iedereen gaat er weer lekker in mee. Hoe 'schoon' moet zo een pegida demo nou zijn voordat de media eindelijk niks anders kán dan de enkels eens nat te maken over de islam?

tattooboer | 28-02-16 | 12:49

Waarom zouden ze dat zo moeten doen zoals je aangeeft en waarom zouden ze niet de idiotie van onze bestuurders mogen blootleggen zoals ze nu gedaan hebben?

Hufter | 28-02-16 | 12:36

Natuurlijk maakt Pegida zelf wel uit wat ze doen, en op welke manier. Maar ik ben zomaar optimistisch, dat ze met een demonstratie ook toeschouwers willen aanspreken. Daar dient het recht op meningsuiting voor; op zowel je eigenmening weergeven alsook anderen aanspreken.

En als mensen van Pegida worden gearresteerd, dan is dat makkelijk negatief te framen in de media.
Maar als Pegida zichzelf juridisch indekt, kán die burgemeester Van der Laan met zijn 'aansturing' van worden gedwongen in de neutrale gedogende rol, waar iedere demonstrant recht op heeft.
En dat deze PvdA-burgemeester niet zijn eigen politieke voorkeur gebruikt als drijfveer, om zo vaak als mogelijk Pegida-leden te laten arresteren.
Waarom denk je anders, dat de anti-fascisten, lees ► de echte fascisten, die de vorige demonstraties van Pegida met geweld attaqueerden, binnen één dagje al weer op vrije voeten kwamen (?), omdat die rellerige insteek van fascisten 'past' in het politieke plannetje van deze PvdA-burgemeester, een officiële aanleiding geeft, de demonstratie van Pegida, 'uit hoofde van de bewaking van de openbare orde en veiligheid', zo veel mogelijk dwars te zitten.
Deze PvdA-burgemeester is geen fijne jongen, maar 'n geslepen vos; 'n gebruikmaker van de agressie van fascisten.

Der Paulie | 28-02-16 | 12:48

Tussen zowel Pegida als bij de linkse protestanten zie je een hoop debielen en houden er vele idiote denkbeelden op na. Wat me wel opvalt is dat je bij Pegida om het minste of geringste aangehouden kan worden. Ik noem een varkensmuts, een afbeelding van een hakenkruis in een prullenbak?
Als je kijkt naar links, kan bijna alles. Geweld tegen journalisten, beledigen van ambtenaren in functie en ga zo maar door.
Waarom worden deze lui die er overigens uitzien als vieze zwervers niet opgepakt door oom agent? Zou dit iets te maken hebben met linkse politici die dit van hogerhand dit opleggen?
Ik zie iig de vrijheid in dit land met de dag verder verdampen. Waar gaat het naar toe?

dewaarheiddoetpijn | 28-02-16 | 12:48

Tussen zowel Pegida als bij de linkse protestanten zie je een hoop debielen en houden er vele idiote denkbeelden op na. Wat me wel opvalt is dat je bij Pegida om het minste of geringste aangehouden kan worden. Ik noem een varkensmuts, een afbeelding van een hakenkruis in een prullenbak?
Als je kijkt naar links, kan bijna alles. Geweld tegen journalisten, beledigen van ambtenaren in functie en ga zo maar door.
Waarom worden deze lui die er overigens uitzien als vieze zwervers niet opgepakt door oom agent? Zou dit iets te maken hebben met linkse politici die dit van hogerhand dit opleggen?
Ik zie iig de vrijheid in dit land met de dag verder verdampen. Waar gaat het naar toe?

dewaarheiddoetpijn | 28-02-16 | 12:48

Zo krijgen ze precies wat ze willen,aandacht,dus zie het anders de politie helpt eerder de aandacht te vergroten op deze groeperingen en dat is een goede zaak.Een goed afgesproken een tweetje tussen recht en de politie.Chapeau Uw opzet is al voor de tweede keer geslaagd.Een tegen stroom is welkom in onze samenleving.Links heeft jaren de kans gehad om te bewijzen hoe het niet moet nu is rechts aan de beurt.Een normale gang van zaken.Door dat IS gedoe is de massa de moslims gaan haten,ook deze opzet is geslaagd dankzij het linkse pappen en nat houden.Het is nu gewoon afwachten tot de volgende verkiezingen en dan hard toeslaan.Ps vergeet 6 april niet.Ook een belangrijk signaal van de samenleving door Geen Peil.

tegenalles | 28-02-16 | 12:47

tweetybird | 28-02-16 | 12:41
Mijn omschrijving is ongetwijfeld van toepassing op 90% van alle politici. Maar nogmaals, daar ging het inhoudelijk niet over dus het is slechts afleidend en zelfs nutteloos daar verder op in te gaan.

Prinsemarij zei het mooi: In Duitsland worden de standpunten een stuk genuanceerder en serieuzer uitgedragen. In Nederland gebeurt dat niet. De voorman is daar mede debet aan.

Heau even | 28-02-16 | 12:47

Zo, het was me weer een weekendje wel. Nu de rest van de week vroeg naar bed, niet meer drinken en zeker geen stukjes schrijven Bas. Ook een goede rep. komt te voet en gaat te paard.

Rest In Privacy | 28-02-16 | 12:47

Willem Hollander | 28-02-16 | 12:32
Mijn probleem is, dat alle genoemde partijen + de schrijver, hun ideologische tegenstander eigenlijk simpelweg dood wensen. Tegen dit, anti dat, smoel houden hier, oprotten daar. Ik hou van uitdagingen, maar blijkbaar zijn we als collectief echt nog niet helemaal klaar met evolueren... Fijn weekend verder mensen! *Extra papa-dag inlassen doet*

automobilaterealist | 28-02-16 | 12:47

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:37

Nou dat mag ook. Ik houd wel van mooie vrouwen met heel lang haar. Maar ja het is hier geen datingssite. Dus dat gaat hem niet worden.

tweetybird | 28-02-16 | 12:43

Heau even | 28-02-16 | 12:30

Nee hoor daar maakt u een fout. Ik ben geen pegida demonstrant en heb er dus niet veel mee. Toch heb ik wel respect voor die gasten dat ze uberhaupt demonstreren waar ik thuis zit. En zij tenminste nog echt wat proberen te doen. En zoals ik al schreef de discusie gaande houden met hun aktie. En het zal mij zelfs worst wezen of er een andere voorman zou komen. Ik heb zelf ook niet zoveel met de man. Maar op zich zie ik wel het nut van pegida! Maar u beschrijving voldeed weldegelijk ook aan die van de pvda. Dat valt niet te ontkennen.

tweetybird | 28-02-16 | 12:41

@ Onsamenhangend verhaal Paternotte.... wellicht 's avonds wat eerder de dop op de fles doen.
Fatwabuster | 28-02-16 | 11:38

Dat is zijn gehele volwassen leven al een probleem.

Thomas333 | 28-02-16 | 12:41

Van der Laan verbiedt het in een prullenbak gooien van een hakenkruis. Nuff said. Typisch PvdA. Ze stemmen ook altijd tegen de goede voorstellen van Wilders. Nu weten we waarom.

Thunderbird | 28-02-16 | 12:40

@Der Paulie | 28-02-16 | 12:15

Dit was (als niet jurist) ook mijn indruk. Dank voor de juridische toelichting.

Feyman heeft hier gisteren ook al aan gerefereerd. Ik weet niet of pegida op voorhand duidelijk heeft aangekondigd wat ze ging doen.

www.kominverzet.nu/

Joris Klam | 28-02-16 | 12:39

Met de benaming wapenhandelaar bent u wel erg kort door de bocht, zo niet misleidend, als het een winkelier betreft in outdoor- en paintballartikelen. Niets, maar dan ook niets wordt geschuwd om Pediga als extreemrechts, en daarmee als heel fout, weg te zetten.
Hoewel het even lijkt of u in uw stuk daartegen ageert, doet u in werkelijkheid vrolijk mee.

deoriner | 28-02-16 | 12:37

Mij valt al een hele tijd op dat de beginselen van Pegida in Duirsland aanzienlijk genuanceerder en serieuzer worden uitgedragen dan hier in Nederland. De voorvechters van die beweging in Duitsland zijn qua statuur, zelfbeheersing en nog een reeks andere positieve menselijke eigenschappen dan ook niet te vergelijken met het "kader" van Pegida in ons land. Die Wagensveld heeft met zijn provocerende gedrag de uitstraling van een oudijzersjacherende woonwagenkampbewoner, ik kan er niks beters van maken. Zou het daardoor komen dat er in Duitsland telkens duizenden komen opdagen en bij ons slechts een pakweg honderd?

Prinsemarij | 28-02-16 | 12:37

Mr_Pikibelly | 28-02-16 | 12:27
Niet in het minst, nee. Pegida verdient een persoon die daar meer tijd in kan stoppen dan ik. Iemand die zowel jong als oud, zowel laag- als hoogopgeleid aanspreekt. Iemand die weet te verbinden, uiterst eloquent, scherp in debat maar nimmer over de schreef. Een Fortuyn zeg maar.

Ik kan het de benodigde aandacht helaas niet geven.

Heau even | 28-02-16 | 12:37

@tweetybird | 28-02-16 | 12:27
Ik laat mijn lange haren altijd lekker wapperen in de wind.
Dat is mijn persoonlijke demonstratie tegen alle hoofddoekjes, sluiers en boerkadraagsters hier in mijn wijk. Én hun mannen.

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:37

@Der Paulie | 28-02-16 | 12:15
Waarom zouden ze dat zo moeten doen zoals je aangeeft en waarom zouden ze niet de idiotie van onze bestuurders mogen blootleggen zoals ze nu gedaan hebben?

Hufter | 28-02-16 | 12:36

Burgermeester van der Laan was zeer duidelijk, je bent welkom in Amsterdam, maar er zijn gewoon regels waar je je aan moet houden. Dat geldt voor iedereen. Swastika werd vooraf verboden, dus tonen is oprotten.

chariovalda | 28-02-16 | 12:35

Door het hakenkruis- en varkens'geweld' is de mooie toespraak van Tatjana Festerling in de berichtgeving geheel ondergesneeuwd:
Hier is zij: youtu.be/xts-CHC_UBw

Thomas333 | 28-02-16 | 12:35

@ Bas Paternotte | 28-02-16 | 11:29
"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten. "
Dat mag je vinden. (en andersom natuurlijk ook)
Je kunt ook wel vaststellen dat zo'n beetje iedere zure zeikerd in de panelen hier, die zijn frustratie loost, kennelijk niet hard hollend onderweg is om er zelf iets beters van te maken. Het doet dus niks. Het pakt de leugenachtigheid van het gezag ook niet aan. Het versterkt alleen het oeverloze geneuzel er omheen.
Wat vrijwel elke beweging het eerst aantrekt, zijn de misschien wat minder intelligente, maar vooral enthousiaste 'doeners'. Die scanderen doorgaans geen diepgaande filosofische verhandelingen. De meesten zijn waarschijnlijk bij woorden met meer dan 3 lettergrepen al overvraagd in dat opzicht.
Als "we" (ik ook dus) niet onderhand eens de luie reet uit de zeurzitzak gaan verheffen, en door aanwezigheid bij dit soort evenementen een bepaalde mate van fatsoen gaan afdwingen (naar alle betrokkenen) dan blijven we tot sint juttemis slap ouwenelen over wat anderen (die er vaak ook niet bij waren) menen gezien of gehoord te hebben, etc. etc.
Samenvattend: ik deel je kritiek op een onbetrouwbare overheid, ik deel je kennelijke wens tot meer tolerantie en beschaving, maar ik vind een negatieve oneliner over Pegida een verdomd slap excuus om zelf niet meer te doen dan dat. Het maakt je onverbiddelijk een rigide onderdeel van het fenomeen wat je zegt te willen veranderen.

Bakschuif | 28-02-16 | 12:34

tweetybird | 28-02-16 | 12:27

O ja en waarvoor zou pegida moeten oprotten. Het houd juist de discussie gaande en levend. Het heeft dus wel degelijk zin dat pegida. Zo'n vlag ook. Want in weze doet de burgemeester het juist zeer dom. Want hij heeft er zelf voorgezorgd dat het nu nog besproken word door er zelf de schijnwerper op te zetten. En het morgen pveral ook op het werk besproken wordt door voor en tegenstanders. Het houd dus lekker de discusie op gang. En daarmee heeft pegida dus weldegelijk nut en een functie!!

tweetybird | 28-02-16 | 12:33

@Hufter | 28-02-16 | 12:08
Het lijkt me handiger en duidelijker dat je uitdraagt waar je voor staat dan dat je uitdraagt wat je verafschuwt.

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:33

Geweldig!Niet één keer het woordje ilsam. Terwijl dat hier natuurlijk weer de grootste olifant in de kamer is. Altijd maar om het gaatje heendraaien, symbolen opzoeken en angstvallig wegduiken als het ondernemers en links-ongeschoorden uitdaagt gekke dingen te gaan doen. Dát is namelijk waar dit politie(k) spelletje met symbooltjes, demo-plek, afvoer-vervoer en wapenhandelssmoesjes om draait. De angst dat links en muslims gekke dingen gaan doen want zoals aangetoond zijn ze zo onvoorspelbaar als een sprinkhaan in de wind. Laten we vooral die hondsdolle meute niet ontsteken. Dat is waar de ondernemers en elites in de gemeentehuisjes bang voor zijn, links en islam!

tattooboer | 28-02-16 | 12:32

automobilaterealist | 28-02-16 | 12:22
Zie mijn reactie van 12:10, omdat ze in een policorkramp schieten over PVV en PEGIDA, ze labelen als extreemrechts, gebeurt zowel op TPO als hier op GS(gelukkig niet door alle stukjestikkers hoor), nooit lichten ze daarbij toe waarom ze dat vinden. Ik heb dat nog nergens gelezen in ieder geval. Policorkramp dus, ook op GS & TPO.

Willem Hollander | 28-02-16 | 12:32

Heerlijk! Het mobiliseren van de IQ tekorten gaat werkelijk lukken.

Vond het allemaal veel te saai.
Een mooie burgeroorlog is nooit weg.

Heb een mooie vluchtroute voorbereid.

bastemeijer | 28-02-16 | 12:31

@speculoos | 28-02-16 | 12:23
verstandig?
Heel A'dam hangt al 40 jaar vol met die stickers en nu ga jij het 'verstandig 'noemen zich te voegen naar een dictator van een burgemeester, de lafheid zit echt in de genen van velen hier, wat een volgzaam volkje, geen wonder dat we in een politiestaat leven onderhand.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:31

@Martinspire | 28-02-16 | 12:19
agentje heeft hem verzocht het weg te halen ,deed ie niet.

drastic | 28-02-16 | 12:30

tweetybird | 28-02-16 | 12:24
Ik begrijp dat kritiek binnen de eigen groep allemaal heel gevoelig ligt, en dat het gemakkelijk is dit te proberen pareren met een vals equivalent. Maar ik had het niet over de PvdA in mijn plempsel, wel over de voorman van Pegida. Laten we daar dan ook bij blijven.

Heau even | 28-02-16 | 12:30

Der Paulie | 28-02-16 | 12:15
HULDE!
Salut! Evocatus

Evocatus | 28-02-16 | 12:30

Het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit een bewuste poging is geweest om Pegida in de hoek van extreemrechts te positioneren (doen ze zelf al). Het spandoek wordt nu eenmaal standaard gebruikt door Pegida en het OM had vooraf kenbaar gemaakt dat het hakenkruis in alle vormen verboden was. Daar komt bij dat de politie melding maakte van 'het tonen van een hakenkruis op een vlag' wat door de media gretig werd overgenomen. Tja, hoe heet dat ook alweer, demonisering? Ze moeten hier een rechtszaak van maken, AFA ook. www.ravage-webzine.nl/2016/02/27/amste...

pissebed | 28-02-16 | 12:30

En dan hebben we natuurlijk ook de Hindu swastika nog .. Maar die zal de gemiddelde reaguurder niet kennen.

Cuban8 | 28-02-16 | 12:29

Piet Karbiet | 28-02-16 | 12:20
.
Precies.... Amsterdam denkt wel vaker het alleenrecht te hebben op 'oorlogsleed' maar dit was echt te opzichtig.... Van der Laan wist dit van te voren en het is dan ook van een kneuterigheid die ja alleen in Nederland en in dit geval in Amsterdam ziet.... Antifa mag blijkbaar gewoon demonstreren zonder toestemming, mag allemaal maar een spandoek die al anderhalf jaar wordt gebruikt is dan weer te veel van het goede.... zeker als je let op de context van dat hakenkruis..... maar goed, er is al genoeg over gezegd en geschreven

Fatwabuster | 28-02-16 | 12:29

Heeft "de Pater" een persoonlijke hetze tegen Pegida?
Waarom in hemelsnaam moeten die "oprotten"
Een van de weinigen die nog opkomen tegen de is-lam.
Had die man hoog in het vaandel, maar met dit soort opmerkingen begin ik ernstig te twijfelen.

watmagjenogwel | 28-02-16 | 12:28

Veel Nl-ers houden het liever gezellig en vinden dit soort dingen maar lastig. Ik hoop dat de trend nog gekeerd wordt, maar heb er een hard hoofd in en eigenlijk is het terecht als we geislamiseerd worden en onze kinderen EU-loonslaafjes zullen zijn. Met dank aan het meerendeel van uw medeburgers. Excuseer, ik dispereer. We zijn verdoemd ende verloren.

Willem Hollander | 28-02-16 | 12:28

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:19

Ach ik ben zelf geen pegida demonstrant en het zal me worst wezen wat ze meedragen. Zowel slinks als pegida. Het mutsje daar zou ik u wel eens mee willen zien. Maar dat meer omdat ik het op zich best een aardig mode item vind. Lijkt me best leuk zo'n mooie meid met zo'n mutsje op met knor knor achterop.

tweetybird | 28-02-16 | 12:27

Heau even | 28-02-16 | 12:20

Voel je geroepen deze klus over te nemen of......?

Mr_Pikibelly | 28-02-16 | 12:27

Uiteraard sta ik volledig achter Pegida maar heb ik wel mijn twijfels over die Duitse vlaggen die ik regelmatig zie bij demonstraties. Waarom gaan zwaaien met Duitse vlaggen? Hoewel er natuurlijk niets mis is met een Duitse vlag op zich, zie ik niet wat het nut daarvan is bij een demonstratie van een islamkritische beweging in Nederland.

Edwin Wagensveld zou er verstandig aan doen de naam van zijn beweging te veranderen naar een Nederlandse naam, zodat de "Duitse lading" er af is en men zich volledig kan richten op het bestrijden van de islam op een nette en geweldloze manier.

En wat dat hakenkruis betreft is het natuurlijk overduidelijk in welke context dat kruis is getoond, namelijk in een prullenbak. Dit geeft ondubbelzinnig aan dat men het gedachtegoed achter dat kruis volledig verwerpt. Prima natuurlijk en zou er om die reden nooit iemand gearresteerd kunnen worden, alleen maar omdat een burgemeester het niet wil. Toch was het gewoon verstandiger geweest dat kruis niet te tonen. Had dan bijvoorbeeld alleen de adelaar getoond.

En die "lieve" varkensmutsjes zijn natuurlijk ludiek en is het bijkomstig een subtiel anti-islamitisch symbool. Ook hier zou men er nooit voor gearresteerd mogen worden!

Dus Edwin, maak van je verder prima geweldloze beweging een Nederlandse beweging en schrap de beladen naam Pegida!

En laat jullie je niet associëren met twijfelachtige clubjes als DTG met de afbeelding van een vechthond als symbool. Dit ziet naar mijn mening er teveel uit als een kaalkopjes-knokploeg.

Ikdachthetniet | 28-02-16 | 12:26

Beide kampen zijn te dom om te schijten. Het afvoerputje van de maatschappij.
Jammer dat de politie tussen beide komt.

Botte Hork | 28-02-16 | 12:26

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten"
Dat zeggen wij toch ook niet over jou? Bas Paternotte?

MoonBeebe | 28-02-16 | 12:25

Mensen die tegen Pegida zijn hebben geen enkel benul van waartoe extremistische islam in staat is. Geen enkel.
Of misschien wel, en dat is nog veel beangstigender.

Conan de Rabarber | 28-02-16 | 12:25

@Muxje | 28-02-16 | 12:15
Onzin, iedereen ziet toch wat er werkelijk gebeurt, dat gekruip voor burgemeesters en hun fail-geframe is het begin van hun eigen einde.
Ik begrijp niet waar van opkijken tegen een burgemeester vandaan komt en dat zo'n griezel zich boven de wet plaats wordt gewoon klakkeloos geslikt door sommigen hier, omdat de burgemeester het zegt.. de groeten, het is gewoon een ongekozen mannetje wat veel poen verdient, meer niet en niemand zit te wachten op een burgemeester die zich als een dictator gedraagt omdat hij toevallig ook nog de politie op kan dragen onwettige acties uit te voeren.
We stikken in Nl onderhand van dit soort machtsmisbruikers en blijkbaar denkt men dat dat heel normaal is.
Er is iets grondig mis met mensen die 'respect' hebben en denken dan we in een hiërarchie leven waarbij de ongekozen burgemeester even verboden kan bepalen en mensen de mond kan snoeren, gewoon omdat hij zijn bek opentrekt.
Dit is puur machtsmisbruik, daar moet je niet voor buigen. Nooit.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:24

Heau even | 28-02-16 | 12:20

Weet u zeker dat u nu de voorman van pegida beschijft. Want ik dacht even dat u de voormannen van de pvda beschreef. De spektrui en samson met brede scheiding. Want dan klopt u verhaal!!

tweetybird | 28-02-16 | 12:24

donjon | 28-02-16 | 12:19
LOL, nou hè, ik zou er bijna SGP door gaan stemmen.

Willem Hollander | 28-02-16 | 12:24

Vader Bassie hinkt op twee gedachten.
De ene wens is de andere niet.

dogbitedog | 28-02-16 | 12:23

Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor!

Rest In Privacy | 28-02-16 | 12:23

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten."
Bas Paternotte | 28-02-16 | 11:29
Dan toon je observatievermogen en een beetje voortschrijdend inzicht (aan de wijze waarop je overbrengt mag gewerkt worden), om vervolgens te eindigen met een statement dat wijst op exact dezelfde hersenafwijking als de genoemde partijen. Ik.., ik snap het gewoon niet, WAAAAA - ROM?

automobilaterealist | 28-02-16 | 12:22

" Ik ga niet de cel in "
Politie: Meekomen jij
" OK , prima! "

artijn | 28-02-16 | 12:22


Tijl U | 28-02-16 | 12:17


Wasbenzine erover en dan een aansteker erbij, ik zeg doen!

eerstneukendanpraten | 28-02-16 | 12:21

Ze zouden echt zo snel mogelijk een andere voorman voor Pegida moeten vinden. De grondbeginselen zijn prima en kunnen denk ik rekenen op veel sympathie en steun, maar die vent heeft de uitstraling van een zak hooi, spreekt als een kind van 5 en provoceert enkel om het provoceren.

Een dergelijk figuur houdt hoogstpersoonlijk de groei van en steun voor Pegida tegen. Een eeuwig gemis.

Heau even | 28-02-16 | 12:20

@Fatwabuster | 28-02-16 | 12:12
.
Van der Laan heeft het verboden omdat het kwetsend zou zijn naar ouderen. In Duitsland loopt Pegida idd al jaren met die symbolen rond. Volgens deze PvdA burgemeester was WOII dus alleen in Amsterdam, ofzo?

Piet Karbiet | 28-02-16 | 12:20

Maar waarom moet die vent meteen opgepakt worden? Waarom niet vragen of ie hem afdekt (of eraf haalt)? Ik bedoel, nu straf je niet alleen hem, maar ook de overige demonstranten.

Ik snap de reden niet om telkens maar protestanten op te pakken voor iets anders dan geweld.

Martinspire | 28-02-16 | 12:19

@tweetybird | 28-02-16 | 12:12
Als je iets wilt uitdragen, moet je laten waar je voor staat. Zo simpel is het.
Die hakenkruizen in prullenbak en varkensmutsjes leiden af.
Zo simpel is het.
En erger nog: voor heel slaperig tv-kijkend Nederland is Pegida nu varkensmutsjes en al dan niet weggegooide hakenkruizen. Prima boodschap, gasten!
Dan kun je tv-kijkend Nederland aanvallen op hun onoplettendheid, de boodschapper is hier net zo schuldig.

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:19

Je zag veel vrouwen demonstreren tegen pegida en Wilders.
Zouden de moslims toch gelijk hebben wat vrouwen betreft?

Rest In Privacy | 28-02-16 | 12:19

Ik bedoel, met de bijbel en het kruis van de christenen zijn wel ergere dingen uitgehaald. Dat mocht allemaal.

Tijl U | 28-02-16 | 12:18

Een Koran in een prullenbak, zou dat mogen?

Tijl U | 28-02-16 | 12:17

Geef mij één reden waarom Pegida op moet rotten?
OK, de naam had voor mij niet gehoeven, waarom niet gewoon een Nederlandse naam.
Kunnen Peter Kwint en Rutger Groot Wassink niet meer huilen over wat Pegida-mensen in Engeland en Duitsland zoal gedaan hebben, wat in feite hun enige argument is.
Waarom niet gewoon 'mensen tegen islamisering van Nederland' of zo, gewoon een normale naam wat aangeeft waar ze voor staan.
En waar ze voor staan valt te prijzen, ze komen in opstand tegen het ultieme kwaad dat islam heet.
Waarom moeten ze dan oprotten?
Omdat ze niet allemaal gestudeerd hebben?
Omdat ze zenuwachtig worden voor de camera en niet uit hun woorden komen?
Omdat hun kledingkeuze en haardracht niet hip en modern is?
Waarom moeten ze oprotten?
Ik ben blij dat ze er zijn.

En ik zeg het nogmaals, die kerels die over de hoofden van hun kameraden landden op het strand van Normandië, die zagen er niet allemaal uit als Brad Pitt en Tom Hanks.
Die waren niet welbespraakt als Nigel Farage.
Die rookten, dronken, boerden en lieten winden.
Weet je waar die op leken?
Op die mensen die daar bij Pegida staan.
Blij dat die toen niet opgerot zijn.
Want dan was je nu ook opgepakt voor een swastika in een prullenbak, alleen kwam je dan niet meer terug.

Cuyahoga | 28-02-16 | 12:17

Jammer dat zulke bewegingen altijd iets idioots doen wat vervolgens weer koren op de molen van de linkse kliek is.

mierus | 28-02-16 | 12:17

Bas, nu proberen in een samenvattend verhaal te proppen. Wat een tegenstrijdigheden in jouw verwarrende stuk. Ik sla deze keer over!

HdJ& | 28-02-16 | 12:16

Wat gaat ie nou weer verzinnen als toegestane uitlokkerij?
Een Jodenster in de vlag van Europa verstoppen?
Geknor via een megafoon laten horen?
Een tamme Duitse adelaar op je arm laten meedemonstreren?

Petskast | 28-02-16 | 12:15

Even juridisch doen (sorry bij voorbaat). Maar dat zeg ik, omdat burgemeester Van der Laan jarenlang advocaat is geweest (en ik ook overigens). Er zit 'n geldigheidsvolgorde in wetgeving. 1e grondwet (daarin opgenomen vrijheid van meningsuiting, zonder voorafgaande goedkeuring); 2e gewone Wetten (met hoofdletter; dus via 2e / 1e kamer); 3e lokale regelgeving zoals gemeentelijke politie verordeningen = GPV (mits duidelijk verband houdend met veiligheid / openbare orde) 4e plaatselijke vergunning zoals bij demonstraties (mits gebaseerd op gemeentelijke politie verordenings-bevoegdheid) Bij de demonstratie is door Pegida vooraf gemeld; wat ze zouden doen. Bij de demonstratie is door de gemeente tegenover Pegida verwezen naar wat volgens de GPV geldt; ook bindend is voor Pegida. Waar is achteraf verschil van 'mening' over? Pegida stelt; 'het Nazisymbool is niet in verheerlijkende zin getoond, of iets van pro-nazi, getoond, maar juist in afwijzende zin.' Gemeente stelt; 'wij zien 'n nazi-symbool; wij grijpen in'. Beoordeling: Pegida heeft gelijk, te stellen te mógen demonstreren tegen o.a. 'n Nazi-symbool, overeenkomstig wat zelfs de strekking is van de GPV. Gemeente heeft ongelijk; men houdt zich voor 'den domme' niet te willen begrijpen, waar de afbeelding van 'n nazi-symbool in 'n vuilnisbak voor staat; of, gemeente grijpt in om redenen van 'veiligheid', dat 'anderen' niet begrijpen dat Pegida anti-nazi is; óf, gemeente bemoeit zich inhoudelijk als goedkeurende instantie voor waar Pegida voor demonstreert. Maar als de gemeente bezorgd was om de veiligheid, dan hadden zij vooraf moeten verbieden, (met daarna 'n rechtsgang naar de voorzieningenrechter) óf tijdig voor voldoende agenten moeten zorgen ter bescherming tegen 'anti-fascisten' die wellicht niet (willen) begrijpen, dat Pegida anti-nazi is. We gaan waarschijnlijk morgen, of overmorgen horen van het OM, dat de afbeelding niét strafwaardig is (ook niet volgens de GPV) en dat de gemeente zich daar dan weer bij neerlegt en verklaart het er niet mee eens te zijn (maar ondertussen wel geslaagd te zijn, te hebben willen ingrijpen) Wat kan Pegida in de toekomst doen (?); zich nog meer indekken. Vraag weer een demonstratievergunning aan mét afbeelding van o.a. nazi-symbool in prullenbak. En bij afwijzing, of restrictie bij demonstratievergunning direct op basis van dit 'negatieve' besluit een bezwaar tegen die vbvb (= Voor Beroep Vatbare Beslissing)indienen, en direct daarbij ‘n verzoek om een voorlopige spoedvoorziening bij de rechtbank indienen (hoofdstuk 8, titel 8.3 Algemene Wet Bestuursrecht). Succes Pegida. Driemaal is scheepsrecht.

Der Paulie | 28-02-16 | 12:15

Hakenkuis mag niet. Maar een halve maan wel? In naam van dat symbool zijn minstens zoveel mensen vermoord.

Tijl U | 28-02-16 | 12:15

@Kaleidoscope 12:03: Geef ze geen stok om je mee te slaan, als dat negatief op je afstraalt. Opgepakt worden vanwege "een swastika" in welke context dan ook kan gemakkelijk gespind worden zodat zelfs (potentiële) aanhangers zich van je af keren. Opgepakt worden vanwege zoiets knulligs als een varkensmutsje levert je daarentegen eerder sympathie op. Je gevechten zorgvuldig kiezen is het devies.

Muxje | 28-02-16 | 12:15

Met 'aanstootgevend' en disturbance of the peace wordt overal in het 'vrije' westen de ongewenste mening gecensureerd. Een schijndemocratie is het waar we in leven.

nStilgar | 28-02-16 | 12:14

@ Kaleidoscope
Weet ik, het was sarcastisch bedoeld.

Troef | 28-02-16 | 12:14

@drastic | 28-02-16 | 11:41
"Pegida-meneer wist dat ie geen hakenkruis mocht tonen, toch? Of het dan al dan niet in een vuilnisbak afgebeeld staat, is niet zo relevant."

Dat lijkt me nou juist ontzettend relevant. Vervelende is alleen dat je dan - als politieagent of NOS-journo - moet gaan nadenken over de context.

Dat is een trend die me op veel plekken opvalt. Zaken moeten in regels en procedures gevat zijn, zodat je met zo min mogelijk nadenken hersenloos 'Befehl is Befehl' kan doen.
Ben je tenminste ook nooit verantwoordelijk.

En dat kan niet, want de wereld is niet zwart-wit, ze is grijs. Tussen stelende, anti-autoritaire gelukszoekers zitten getraumatiseerde vluchtelingen. Tussen azc-provocateurs en neo-nazi's zitten echte bezorgde burgers.
Maar ja, dan moet je nadenken en daar word je moe van...

Geenstijlfiguur | 28-02-16 | 12:14

Pegida is gewoon slimmer dan de Nederlandse politie, die er steeds weer intuint. Ga een cursus doen jongens!

Tijl U | 28-02-16 | 12:13

Sinds het begin van de Pegida demo's in Duitsland wordt dit spandoek inclusief 'hakenkruis in vuilnisbak' gebruikt.... geen mens die daar 1 moment moeilijk over heeft gedaan. Van der Laan, als hij zich een beetje op Pegida had ingeleefd, zou dat moeten weten..... kortom zeer kinderachtig van de burgemeester van Amsterdam en je zag dit dan ook van mijlenver aankomen....

Fatwabuster | 28-02-16 | 12:12

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:09

Ja daar is nu de keulense carnavals varkentjespet voor. Maar als ze dat in bepaalde wijken roepen tegen u bedoelen ze eigenlijk ,je moet niet in kort rokje lopen maar in boerka.

tweetybird | 28-02-16 | 12:12

Bas gefeliciteerd wat een ongelofelijk slecht artikel.

weerwolf | 28-02-16 | 12:12

De vraag is hoe goed Nederlandse politiemensen zijn opgeleid. Een hakenkruis in een prullenbak en alle stoppen slaan door. Het enige wat ze dan bedenken kunnen: een hakenkruis mag niet. Van doel en strekking en context van een verbod kennelijk geen enkele kaas gegeten. Laten ze maar een varkensmuts opzetten. Staat net zo dom als het eruit ziet.

Tijl U | 28-02-16 | 12:12

Ik ben geen aanhanger van die Pegida-club, maar ik begrijp goed dat er zoiets is en gun hun alle vrijheid te uiten wat ze willen.
Die aanvoerder ervan lijkt mij echter een garantie dat het in Nederland niet veel soeps met ze wordt. Hij is geen inspirerende spreker, maakt met wat hij dan uitspreekt veel fouten en is veel te veel bezig met provoceren om het provoceren. En als hij daar de aandacht mee trekt, en niet met inhoud, dan zijn veel mensen die dezelfde zorgen hebben als hij verder niet geïnteresseerd in die club.

Guy Veropzoudten | 28-02-16 | 12:11

Toch jammer dat ze ook hier en op TPO steeds in policorkrampjes schieten als het over PVV of PEGIDA gaat. Je hoeft het natuurlijk niet met ze eens te zijn, maar steeds de kwalificatie extreemrechts eraan hangen, zonder deze toe te lichten is behoorlijk NOS hoor. (zie bv. het artikel waar Paternotte hier naar linkt)

Willem Hollander | 28-02-16 | 12:10

@tweetybird | 28-02-16 | 12:05
Hier op straat roepen ze ook weleens "Hoerrrrr" naar me. Moet ik dan vanaf nu symbolen met mij meedragen om aan te tonen dat ik dat niét ben?
Het moet toch zeker niet gekker worden?!

nemoj me jebat | 28-02-16 | 12:09

@Troef | 28-02-16 | 12:05
het is helemaal niet ingewikkeld, het is van der Laan die zich hier tegen de wet in misdraagt tegen demonstranten en onterecht iemand op laat pakken door de politie, dat is er aan de hand,... van der Laan moet gewoon opstappen, als hij zo 'regeert', hij is niet gekozen, ook nog.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:09

Zo ben ik van mening dat D66 moet oprotten. D66 is de partij van de beginselloosheid. De vleesgeworden principeloze partij. Ooit begonnen met idealen over democratisering van het nederlandse stelsel. Met gekozen burgermeesters en referenda. Hans van Mierlo draait inmiddels stationair in zijn graf, met alle verraad tegen de uitgangspunten door zijn opvolgers.
Glasgow Argus | 28-02-16 | 11:48

hear hear.
dat er namens de SP / GL / PvdA erg onfrisse types op bestuurposities zitten weten we, van raadsleden tot burgemeesters.
en sommigen tweeten daar openlijk over, wensen Wilders vb gewoon dood en steunen openlijk antifa fascisten , zorgen door demonstraties gelijktijdig toe te staan bewust voor relletjes, maar D66 tuig .. die zijn achtetrbaks, geniepig.. daar moet je je rug niet naar keren want dan steken ze, onder het mom van ,'onderwijs' of 'democratie' gewoon een mes in.
D66 ers.. grotere volksverraders bestaan er eigenlijk niet .. ach man, ga toch flyeren op de Maidan met je nazivrinden.

(c)ZWITSUL | 28-02-16 | 12:08

Woordje 'deed' naar boven gooit

Troef | 28-02-16 | 12:08

wedden dat de helft van die AFAscisten ergens een ongewassen t-shirt of patch op een jas heeft met datzelfde logo.

zorg(elijke)staat | 28-02-16 | 12:08

@nemoj me jebat | 28-02-16 | 11:59
waarom niet?

am*dam | 28-02-16 | 12:08

@nemoj me jebat | 28-02-16 | 11:59
Om aan te geven dat ze extremisme van de islam (ISIS vlag) net zo verafschuwen als het extremisme van de nazi's (swastika).
Moeilijk he?

Hufter | 28-02-16 | 12:08

Het Parool was -voor de zoveelste keer- ook weer lekker op dreef.
"Pegida Nederland-voorman Edwin Wagensveld is zaterdagmiddag aangehouden omdat hij tijdens zijn toespraak op het plein voor de Stopera een hakenkruis toonde."
"Veel aanwezigen droegen een varkenskop [...]"
www.parool.nl/amsterdam/voorman-pegida...
Het is allemaal semantische manipulatie. Je noemt het tonen van een hakenkruis in een vuilnisbak "het tonen van een hakenkruis". Je noemt het dragen van een carnavals-varkensmutsje "het dragen van een varkenskop".
Ik ben intussen nu helemaal klaar met de MSM. Tuig is het, allemaal.

Taggart | 28-02-16 | 12:08

Oprotten? Woon liever in een Pegida wijk dan een Vogelaar kansenwijk. Maar ja, in dit land gaan minderheden voor, eigen volk laatst, bekend verhaal. Waarom mensen altijd ergens voor mogen zijn en nooit tegen ontgaat me. Ergste fascisme komt van antifa's. Maar ja, over 10 jaar geven we weer de boodschappers gelijk. Van der Laan staat op 4 mei weer braaf op de Dam, iets met gevallenen voor onze vrijheid. Welke vrijheid :( Ik schaam me over dit alles, voor hen die gevallen zijn een groot offer gebracht, maar niet voor dit.

superlutser | 28-02-16 | 12:07

Dus de prullenbak voor ‘t delict er niet toe, enkel het hakenkruis telt , maar volgens het OM is Pegida-hakenkruis in prullenbak niet strafbaar.
Ingewikkeld hoor !

Troef | 28-02-16 | 12:05

-weggejorist-

OFGS25 | 28-02-16 | 12:05

@Mr_Pikibelly | 28-02-16 | 12:03
Het gebeurt allang niet meer op democratische wijze, dit is gewoon dictatorschap in de praktijk van van der Laan.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:05

nemoj me jebat | 28-02-16 | 11:59

Nou omdat slinks roept nazis en pegida daarmee laat zien niet tot die club te behoren en daar afstand van neemt. Ik moet je ook alles echt voorkauwen. Had je dit zelf niet kunnen bedenken!!

tweetybird | 28-02-16 | 12:05

Alles in een prullenbak is verboden want geen teken van respect.

Koos Knak | 28-02-16 | 12:04

Zoek, zoek zoek zoek zoek en zoek z o e k zoek naar alle mogelijkheden Pegida te frustreren. Sympathisanten tegenhouden tot varkensmutsjes en nu een verwijzing van een symbool naar de prullenbak. Er blijft steeds minder over Pegida te frustreren op democratische wijze. Dadelijk zwarte veters in de ban en verzin maar wat er nog over blijft. Leve de Dictatuur, Leve Nederland! Zo helpe mij god almachtig, toch?

Mr_Pikibelly | 28-02-16 | 12:03

Ze mogen bij de politieopleiding wel eens gaan uitleggen wat een prullenbak is.

MarcelNederland | 28-02-16 | 12:03

@Muxje | 28-02-16 | 11:51
Jij kijkt wel heel erg op tegen de burgemeester en diens verboden.
Kniel je soms ook voor burgemeesters?

Kaleidoscope | 28-02-16 | 12:03

Ik begrijp ook niet waarvoor pegida moet oprotten. Hier rekent bas een pegida af op extreem rechtse die ook de kans waarnemen maar in weze niks van doen hebben met pegida. Zoals dat bij de slinksche afa is . De extreem linksche. Dat wil niet zeggen dat Lle slinkse ook werkelijk geweldadig zijn. Wel veel,maar echt niet allemaal. Dat houd je nou eenmaal altijd bij demonstraties. Het arresteren is leuk voor de vorm. Maar zet geen zoden aan de dijk. Want er volgt toch vrijspraak. Het is namelijk geen nazi vlag maar een anti nazi vlag. En van der laan heeft enkel bereikt dat het juist media ophef geeft. Maar ja ik wist al een tijdje dat die burgervader niet vooraan heeft gezeten bij het uitdelen van hersens. Mischien moet hij eens wat minder thee drinken!!

tweetybird | 28-02-16 | 12:02

Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten.
Bas Paternotte | 28-02-16 | 11:29 | Link | 32 reacties |
-
Laat ze maar mooi blijven.
Het zijn de laatsten die, vrij netjes, zeker gezien de Extreem Linkse ((gemeentelijk) politieke) hufters hun anti-democratische, of regelrecht dictatoriale reacties en acties.

Raider Twix | 28-02-16 | 12:02

@am*dam | 28-02-16 | 11:45
Waren moeten die symbolen, verfrommeld of niet, worden meegedragen?

nemoj me jebat | 28-02-16 | 11:59

@Evocatus | 28-02-16 | 11:49
.
De propaganda heeft weer gewerkt. Er zijn nu eenmaal hordes trouwe Nederlanders die bij een arrestatie al gelijk weten dat er dus wel iets van waar zal zijn. Die Van der Laan kan wel zoveel verbieden. Hij is dan ook terecht uitgemaakt voor leugenaar. En hij is als PvdA-er nog steeds burgemeester omdat ie zo populair is. Me hoela!

Piet Karbiet | 28-02-16 | 11:59

Ik begrijp dat machtsmisbruik niet van de burgemeester en de politie, dit druist volgens mij gewoon tegen de wet in en blijkbaar mag dat allemaal, de politie voert het zonder pardon uit.
Van der Laan handelt als een dictator.
Hij staat niet boven de wet, maar hij doet wel zo.
Enge man, die zich steeds vaker als een fascist gedraagt.

Kaleidoscope | 28-02-16 | 11:58

Het zijn de uitersten die de toon zetten. De hersenlozen van Pegida tegen de hersenlozen van AFA. Beide zijn maar een klein clubje maar maken wel een hoop lawaai. Van mij mogen ze beide oprotten.

bbbachstra | 28-02-16 | 11:57

kudus= kudos

telelezer | 28-02-16 | 11:56

"("Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten.")
Ongenuanceerde lulkoek. Zonder dit soort groepen is het speelveld open voor de monopolie van landverkwanselende partijen en antifatuig.""
@ Fijnstoffer | 28-02-16 | 11:41
Kudus..!

telelezer | 28-02-16 | 11:55

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten."
Gaan we nu opeens Cato op pegida?

Pierke Smulders | 28-02-16 | 11:55

Evocatus | 28-02-16 | 11:49
Evocatus, saluut terug.
Wat vind u van het huisblaadje van D'66, de geradicaliseerde NRC? Chef haatzaaiende Peter Vandermeersch gooide er een staaltje framing uit dat sinds Julius Streicher niet meer vertoond is (godwin gerechtvaardigd vanwege de stellingname van Vandermeersch zelf).
De getoonde swastika zou, volgens Vandermeersch laten zien dat pegida een nazipartij is. Door de Vlaamse belastingbetaler betaalde extreemlinkse propaganda. NRC een kwaliteitskrant? Al heel lang niet meer. Van slijpsteen voor de geest naar vulsel van de kattenbak.

Glasgow Argus | 28-02-16 | 11:54

Pediga moet oprotten en SP en D66 niet? Dat is dan weer vreemd.

doskabouter | 28-02-16 | 11:53

Geen club voor mij vanwege de verheerlijking van een christelijk/joodse traditie maar de reactie van de oude politiek en werkeloos links tuig geeft aan dat ze wat groots aan het doen zijn. Of ten minste aan het worden zijn.
Soms denk ik dat de antifa ook allemaal wel inzien dat de instroom van cultureel fascistische asielzoekers helemaal fout af gaat lopen maar ze hebben nou eenmaal een kant gekozen en als ongewassen tuig blijf je nou eenmaal altijd die linkse tegen-de-massa-aanschopper.

Antitheïst | 28-02-16 | 11:52

-weggejorist-

Joris Klam | 28-02-16 | 11:52

Bij de volgende demo verbiedt Van der Laan de letter P.

Want die letter kent het Arabisch niet.

Piet Karbiet | 28-02-16 | 11:52

Je kan het eindeloos hebben over de knulligheid ervan, maar het zijn prima (misschien slimme) lakmoestesten gebleken.
imgur.com/Aeb6BKs

Slogra | 28-02-16 | 11:52

Dom, dom, dom. Als Pegida-voorzitter weet je dat de organisatie onder een vergrootglas ligt, en dat de burgemeester en zijn trawanten maar al te graag *elk* excuus zullen gebruiken om Pegida verder in een negatief daglicht te kunnen stellen. Geen hakenkruis is geen hakenkruis, dus dan voer je dat niet. Hiermee reik je de klaarstaande politie en pers een doorgeladen dubbelloops aan om jou in de voet te schieten. Oliedom. En mocht er iets of iemand met een hakenkruis rondlopen, dan stuur je daar de ordedienst op af, je gaat je er als demonstratieleider niet zelf mee bemoeien. Want grote kans dat zoiets uit de hand loopt en dan heb je alweer de boeien om je polsen en de koppen in de krant: "Pegida-leider opnieuw opgepakt bij gewelddadig opstootje rond demo"

Ik verwacht overigens dat men de volgende keer eist dat er geen beledigende zaken worden meegedragen. Dus geen varkensmutsjes meer.

Ten slotte: iemand die "kut-joden" roept hoort zonder meer te allen tijde ongemoeid gelaten te worden. Net als "kut-marokkanen" of "kut-macamba's". We moeten eens ophouden met dat krampachtig geschokt zijn, en met aangeifte doen, zodra iemand iets kwetsends of beledigends roept. Het recht om te beledigen zou als onderdeel van de vrijheid van meningsuiting in de grondwet moeten worden vastgelegd. En het recht om groepen te beledigen al helemaal.

Muxje | 28-02-16 | 11:51

Ik zou als ik Edwin was maar een rechtzaakje aanspannen. Om nu wekelijks volkomen onterecht te worden opgepakt lijkt mij wel een schadevergoedinkje waard.

diek | 28-02-16 | 11:50

Wat heeft wapenhandelaar in vredesnaam met dit stuk te maken? Nou ja, behalve als je de bedoeling hebt om te framen natuurlijk. Maakt je voor mij in 1 klap ongeloofwaardig voor de rest van het stuk, want bijbedoelingen.

roze_bril | 28-02-16 | 11:50

Het was ook weer op het NOS Journaal in optima forma. Er werd medegedeeld dat de oppakking geschiedde vanwege de vertoning van een spandoek met swastika. Voor de zeer oplettende NL-kijkerkijker was het misschien net duidelijk dat de swastika IN de afvalemmer zat. Maar het ging zo snel dat de gewone kijker, net koekje in de mond en slok koffie wegwerkend het niet kon opmerken. Niet iedereen bekijkt AT5, dus de Nederlander in het algemeen denkt weer vakkundig voorgelicht te zijn. De facto echter opgelicht door het NOS Journaal.
Salut! Evocatus

Evocatus | 28-02-16 | 11:49

Zo ben ik van mening dat D66 moet oprotten. D66 is de partij van de beginselloosheid. De vleesgeworden principeloze partij. Ooit begonnen met idealen over democratisering van het nederlandse stelsel. Met gekozen burgermeesters en referenda. Hans van Mierlo draait inmiddels stationair in zijn graf, met alle verraad tegen de uitgangspunten door zijn opvolgers.
.
Het zijn niet alleen SP en GroenLinks in Amsterdam die tolerantie afbreken. Juist en met nadruk D66 speelt hierin een perfide rol. De weldenkenden kennen geen principes. Om opportunistische redenen gooien ze onder de bus wat er toevallig in de buurt staat. Homorechten, studenten, democratische rechtsstaat, joden, genocideslachtoffers, iedereen kan uitgeruild worden wanneer er een andere doelgroep is die meer stemmen oplevert en/of publicitair beter ligt.
.
D66 is de meest uitgesproken pro Europese, nee EU partij van nederland. De EU is de meta D66. Geen principe is heilig. Verdragen zijn er hooguit om opgerekt, verkeerd uitgelegd of genegeerd te worden. De EU is een anti democratische moloch. En D'66, dat zou zijn naam overeenkomstig moeten aanpassen. Antidemocraten66.

Glasgow Argus | 28-02-16 | 11:48

"wapenhandelaar".. Airsoft en luchtdruk dus

Lumenatra | 28-02-16 | 11:47

De "wapenhandelaar". Kom op zeg, luchtbuksen en airsoftguns.

nietvaneergister | 28-02-16 | 11:46

@nullen en enen. een hond voed je niet ook die train en conditioneer je!

voedselbankier | 28-02-16 | 11:46

Al in de jaren tachtig vond je in winkels en bij postorders met undergroundshirts (punk, metal, ludieke motieven) het shirt met het swastika-in-de-prullenbak-motief van de antifascisten. Justitie noch politiek schijnt daarvan op de hoogte te zijn.
Ook uit de jaren tachtig stamt het beruchte shirt met 'Hitler World Tour 1939-1945'. Daar werd toen ook van alles van gedacht, maar niemand voor gearresteerd.
Dat je anno 2016 voor een varkensmutsje of een variant op het swastika-in-prulli-plaatje door de pliesie wordt afgevoerd, zegt genoeg over de stand van zaken in langetenenland.

De Vrijlansier | 28-02-16 | 11:45

Voor de volgende keer, de symbolen in een propje vervormd de vuilnisbak in fotosjoppen

am*dam | 28-02-16 | 11:45

Nog ff en bier wordt verboden, want "beledigend" voor moslims.

lulleficatie | 28-02-16 | 11:45

He, ik was vanmorgen na het kijken naar DumpertTV aus Tirol net weer helemaal opgeknapt. Ik voelde me gister na het zien van het treffen tussen Antifa en Pegida namelijk behoorlijk moedeloos.
Ik zeg het lekker nog een keer (zo ongeveer dan): ik vind Pegida met hun varkensmutsen stom en infantiel en met hun hakenkruizen (ook al liggen ze in een prullenbak - je hebt ze niet nodig om je statement te maken) ondoordacht.
Die lui van Antifa vind ik nog erger: laat ze allemaal verplicht douchen, een oranje overall aantrekken en de hele dag schoffelen.
Van dat hele protest gister kreeg ik een hele nare smaak in mijn mond. En die proef ik nu weer.
Maar weer even naar de jongens in Tirol kijken dan.

nemoj me jebat | 28-02-16 | 11:43

Het zou me niet verbazen als degene die "kut joden" naar de politie riep bij het groepje ongewenste Voorpostmalloten hoorde. Het lijkt me in elk geval geen exemplarische uitspraak van een doorsnee Pegida-aanhanger.

harbi | 28-02-16 | 11:43

"Voorts ben ik van mening dat Pegida moet oprotten."
Ongenuanceerde lulkoek. Zonder dit soort groepen is het speelveld open voor de monopolie van landverkwanselende partijen en antifatuig.

Fijnstoffer | 28-02-16 | 11:41

Kinderachtige actie van hermandad, wat ik me afvraag is het volgende: Als de burgemeester dit van te voren verbiedt, is het dan niet gewoon rechtmatig wat er gebeurd is? Pegida-meneer wist dat ie geen hakenkruis mocht tonen, toch? Of het dan al dan niet in een vuilnisbak afgebeeld staat, is niet zo relevant.

drastic | 28-02-16 | 11:41

agenten luisteren naar hun baas, niet naar de wet, zijn in mijn ogen dan ook net honden, niets mee aan de hand als de eigenaar goed is in hun opvoeding. dat is niet echt het geval,, die voelen zich allmachtig die eigenaar (de veiligheids driehoek) is het probleem. niet de uitvoerende macht, maar de beleidsmakers zijn fouter dan fout. (echter niet nieuwswaardig immers dat wisten we al)

001001001 | 28-02-16 | 11:40

Onsamenhangend verhaal Paternotte.... wellicht 's avonds wat eerder de dop op de fles doen.

Fatwabuster | 28-02-16 | 11:38

Edwin moet maar gauw een handhavingsverzoek instellen op swastikaas. Dat verplicht Berberhart agentjes te sturen naar hindoetempel en krakershol.

Godsammekraken | 28-02-16 | 11:38

Moslims mogen wel met swastika's rondlopen want zij discrimineren niet.

Piet Karbiet | 28-02-16 | 11:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl