Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brief in een krant gevonden

grof gebekt en niets ontziendWat is het toch treurig in de Volkskrant te lezen hoe een vriendenclubje van Van Gogh deze kettingrokende, grof gebekte, niets ontziende onbeschaafde filmmaker te moeten gedenken (Binnenland, 19 maart). Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect. Allemaal zaken waar het vriendenclubje rond Van Gogh blijkbaar geen weet van heeft. Een nieuw dieptepunt is bereikt met het lied dat Hans Teeuwen meende ten gehore te brengen; zo respectloos en zo kwetsend. Probeer eens een paar jaar te zwijgen, wees eens aardig, praat eens met mensen met een andere achtergrond, probeer eens te luisteren. Hou eens op types als Theo van Gogh te imiteren. Slecht voorbeeld doet slecht volgen... (Ingezonden Brief, De Volkskrant, zaterdag 24 maart, pagina 7, katern Het Betoog)

Reaguursels

Inloggen

ga een deaud of hang jezelf! Hans Teeuwen is tenminste grappig :o

ProtoXide | 27-03-07 | 11:04

"Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden."

Theo's eigenaardigheid was dat ie geloofde dat Allah een lief, klein varkentje was dat 's avonds op de bank zachtjes knorrend tegen hem aan kroop, maar dit werd blijkbaar niet gerespecteerd. Dat lijkt me het èchte dieptepunt. En voel je je serieus beledigd, dan stap je in een BESCHAVING naar de rechter.... ja ja, het lijkt makkelijk, maar 't ìs niet moeilijk! O ja, en zwijgen doen we dus sinds 1945 niet meer.....

Watson | 27-03-07 | 09:31

koerbagh 26-03-07 @ 22:56

Waar je mijn gelijk krijgt is die tav het scherp moeten houden van instituten, overheid e.d. vanuit de basisgedachte dat Europa (0031) zijn "Wij" (jij, ik en tig-miljoen anderen). Dat doen we door op gezette tijden naar de stembus te gaan om op deze wijze de boel scherp te houden, maar ook om enige orde in de chaos van iedere dag te scheppen door een regering onze wereld leefbaar en hanteerbaar te maken cq te houden. Hiermee maken ze niet iedereen blij, maar gezien het politieke landschap in NL die dwingt tot coalities, wel een meerderheid en hiermee ook de nuance poogt veilig te stellen.
Ook de (gematigde) muselmannen die ik ken, gaan naar hun werk, betalen belasting, stemmen etc. (Goed ze lusten geen zuurkool met spek, maar een Mona-toetje gaat er dan wel weer in.) Mensen dus zoals jij en ik die gewoon hun leven willen leiden zonder al teveel sores aan hun kop.
Het gevaar komt (altijd) van fundamentalistische kant en ja, daar mogen we "onze" overheid scherp bij/voor houden. en ik heb T idee dit toch wel gebeurd.
Kan natuurlijk altijd beter, maar dat geldt voor zoveel zaken.
Overigens blij dat geen zwart pist, anders zaak dat je als de donder naar een dokter gaat.

Sikkeneur | 27-03-07 | 00:53

@Neauneauneauneau 26-03-07 @ 22:32:
*Zucht*
Ja, er zijn natuurlijk ook SP-ers die daar (niet originele, maar copy-paste) stukken posten. De poster van dat stuk is: "Qaiys --- Outcast ---" ... (ban dus, vanwege teveel nuance waarschijnlijk.) Het geciteerde stuk is van Dick Pels, en wie is dat? Ik ken 'm wel... Persoonlijk zelfs. Het is aardige man die heel veel van kentheorie weet, maar van sociologie en politiek geen kaas heeft gegeten.
www.dickpels.nl/
Hij zegt partijloos te zijn, en dat zal wel in de zin dat hij geen lid is van een partij, maar hij is wel degelijk verbonden met het "socialistische" gedachtengoed en schrijft veel voor de Wiarda Beckmanstichting, GroenLinks en Waterstof, van de stichting Waterland www.waterlandstichting.nl/ en de orientatie van die club is wel duidelijk als je daar even grasduint.
Enfin, de schrijver van dat oorspronkelijke stuk is dus een Nederlandse wetenschapper en allicht dat het dus in goed Nederlands gesteld is. Als voorbeeld van wat de algemene teneur van maroc.nl is vind ik het een slecht voorbeeld. Je kan ook een stuk van veest van pim of Maximo copy-pasten en zeggen dat GS een aan de SP schurkend weblog is.

koerbagh | 26-03-07 | 23:57

@Sikkeneur 26-03-07 @ 22:28:
"Europa" bestaat niet. Europa dat zijn wij. Je hebt een te groot vertrouwen in collectieven en autoriteiten. Die bestaan alleen uit individuen die scherp gehouden moeten worden. Het vertrouwen in de "almacht" van instituten die de vrijheid wel zullen bewaken is misplaatst. De instituten, de overheid, de regering, "europa", dat zijn wij. Dat is nu juist de essenitie van de democratische rechtsstaat.
Juist die theoretische mogelijkheid van Donnert is de vinger nabij de zwerende plek, maar net niet erop, en dat heb ik al een par keer uitgelegd hierboven, ik doe het niet nog eens.
Landjepik van de muzelman gaat onverdroten voort, alleen zie je het niet, of je wil het niet zien. Inderdaad is het socialisme (elk collectivisme overigens, in die zin is het fascisme en in principe elk hierarchisch geloof hetzelfde) verantwoordelijk voor 99% van de wantoestanden in de wereld en hier te lande. Ik pis niet zwart, maar gewoon helder geel. Ik heb de ogen wijd open en kijk geen koffiedik ik zie wat er gebeurt en voel waar de schoen wringt. Ik zie geen spoken ik zie reële bedreigingen uit de onverenigbaarheid van principes. Dat is geen spook, gewoon een waarheid die je kan lezen omdat het zwart op wit staat. Ik verzin het allemaal niet. Als dat zo was gaf ik de schuld wel aan buitenaardse reptielen.
en.wikipedia.org/wiki/David_Icke#Repti...

koerbagh | 26-03-07 | 22:56

koerbagh 25-03-07 @ 23:10: "ga eens neuzen op maroc.nl"

Heb je goede raad gevolgd. Dit is wat ik vond. Schande! (toch?)

"Die vorm van bloed-en-bodem-nationalisme [van Wilders en de PVV] is zonder meer on-Nederlands te noemen. Een ontspannen natiebesef is altijd de kern geweest van onze open en tolerante identiteit.

Huizinga zei het al: de soberheid en bescheidenheid van ons nationale zelfgevoel is een ‘volksdeugd van zuiver kaliber’, die nauw samenhangt ‘met ons openstaan voor de erkenning van de waarde van het vreemde’. Gemengde gevoelens over het lieve vaderland zijn voor Nederlanders dus betrekkelijk normaal. Het Nederlanderschap is geen diepe essentie, geen ja-of-nee-kwestie, maar een dynamisch, veelkleurig en omstreden iets wat voortdurend vreemde elementen in zich opneemt en zich daarmee verrijkt. Terecht riep Albayrak enkele jaren geleden: „Wij zijn Nederland!”

Ze zpellen wel beter, daaro...

www.maroc.nl/forums/showthread.php?thr...

Neauneauneauneau | 26-03-07 | 22:32

@Koerbagh 17.23

Amice, ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Ik vrees alleen dat je teveel koffiedik gluurt, zwartpist en spoken ziet. Je legt jezelf teveel bloot wbt een aversie voor Rood. In een zin maak je hun verantwoordelijk voor de wantoestanden in de wereld of om dichter bij huis te blijven.
DonnerT verwees theoretisch naar de Wet alwetende dat het in de praktijk nonsense is.
Jouw en mijne vrije woord, leefstyle en way of life gaat echt niet onderdrukt worden door Muselmannen. Landjeverroof om de arabische wereld en geloofsovertuiging te expanderen is alllang gestopt en zal door Europa ook nooit toegestaan worden.

Sikkeneur | 26-03-07 | 22:28

respect voor deze man, hij deed alles wat elke nederlander wil maar wat niemand durft te doen

bicardiboy | 26-03-07 | 22:22

@Natte Bever 26-03-07 @ 22:16:
Blessed are the greek & the cheesemakers.

koerbagh | 26-03-07 | 22:21

koerbagh 26-03-07 @ 21:03
Kon het niet laten.
Big Nose!
Let's go to a stoning...

Natte Bever | 26-03-07 | 22:16

@ich bin unschuldig 26-03-07 @ 21:45:
Dat maakt dus geen ene fuck uit, of jij het een boeiende bijdrage vindt. Hij raakt wel de kern de zaak en hij doet dat op zijn manier. Die vrijheid heeft hij. Maar ik begrijp dat als het aan jou ligt dat hij z'n muil moet houden en die vrijheid niet heeft, en dat desnoods met geweld moet worden opgelegd. Jij hebt de keuze dus gemaakt. Prima. Heb je Mohammed al gemaild om 72 maagden klaar te zetten voor je?

koerbagh | 26-03-07 | 22:01

Hij mag deaud, deze. Next.

wegmetdebijstand | 26-03-07 | 21:50

Dus. :-)))

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 21:47

koerbagh 26-03-07 @ 21:03

Ik heb echt wel mooie dingen van hem gezien. Maar als VRIEND VAN wijlen Theo van Grofh figureert Teeuwen alleen nog maar als vrijheidsstrijder van meningzzzzzzeiking. Kinderachtig, smerig, goedkoop, in de geest van zijn afgeslachte held. Van mij mag het, maar ik herken er geen boeiende bijdrage in aan het debat over de islam, terreurdreiging, integratie en het hele gedoe.

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 21:45

koerbagh 26-03-07 @ 21:03

Ik heb echt wel mooie dingen van hem gezien. Maar als VRIEND VAN wijlen Theo van Grofh figureert Teeuwen alleen nog maar als vrijheidsstrijder van meningzzzzzzeiking. Kinderachtig, smerig, goedkoop, in de geest van zijn afgeslachte held. Van mij mag het, maar ik herken er geen zinnige bijdrage in aan het debat over de islam, terreurdreiging, integratie en het hele gedoe.

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 21:44

koerbagh 26-03-07 @ 21:03

Ik heb echt wel mooie dingen van hem gezien. Maar als VRIEND VAN wijlen Theo van Grofh figureert Teeuwen alleen nog maar als vrijheidsstrijder van meningzzzzzzeiking. Kinderachtig, smerig, goedkoop, in de geest van zijn afgeslachte held. Van mij mag het, maar ik herken er geen zinnige bijdrage in aan het debat over de islam.

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 21:42

@Flippo 26-03-07 @ 20:38:
Welja... WIJ tegen ZIJ. Wanneer o wanneer gaan socialisten de wereld nu eens beschouwen als "ik en de rest, bestaande uit andere ikken".
Nog maar een lesje dan:

Brian: Look, you've got it all wrong! You don't need to follow me! You don't need to follow anybody! You've got to think for
yourselves! You're all individuals!
Crowd: Yes, we're all individuals!
Brian: You're all different!
Crowd: Yes, we are all different!
Homogenous Man: I'm not.

Got it....?
(Probably not...)
Dan nog maar eentje:

Brian: You all got to work it out for yourselves!
Crowd: Yes, we've got to work it out for ourselves!
Brian: Exactly!
Crowd: Tell us more!
Brian: No! That's the point! Don't let anyone tell you what to do! Otherwise... aooh! No!
Mother: That's enough! That's enough!
Crowd: Ooooh... that wasn't a minute!
Mother: Oh, yes, it was!
Crowd: Oh, no, it wasn't!
Mother: Now stop that, and go away!

@ich bin unschuldig 26-03-07 @ 20:49:
Als hij dat zo ziet, en hij wil dat vertellen moet hij dat doen. Er is ik ook veel grof geweld en daar mag je best wat van zeggen, op elke manier die je wilt. Ik weet niet jij onprettige seks noemt, ik heb alleen maar prettige seks.
Het punt is en blijft: Er zijn mensen met een bepaalde overtuiging die geen kritiek dulden op die overtuiging op straffe van de dood. Dát is en blijft het hele issue. Niet of jij H. Teeuwen leuk vindt of niet. Het punt is: mag hij het zeggen of moet hij zwijgen om geen aanstoot te geven. Dus wil je (zelf)censuur uit angst voor het kromzwaard. Dat is de keus. Niet of je Teeuwen wel of niet leuk vindt, wel of niet snapt in de culturele context van deze tijd. Dat is allemaal "beside the point".

koerbagh | 26-03-07 | 21:03

@Flippo 26-03-07 @ 20:38
oud-links heeft helaas al het patent op demoniseren en daar moet je immers repsekt voor hebben.

Onderbuik | 26-03-07 | 20:53

koerbagh 26-03-07 @ 19:38

Jij mij niet begrijpen. Mijn fout natuurlijk. Wat ik bedoel te zeggen is dat H.E.M. Teeuwen zodra hij de wereld beschouwt niets anders lijkt te zien dan grof geweld en onprettige seks. En het enige waaraan hij waarde lijkt te hechten is vrijgemeeningsuiting.

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 20:49

Hans Teeuwen is leuk totdat precies dezelfde humor wordt ingezet tegen neo-rechts en de Astra-mannen van GS. Let op, dan is de wereld te klein, en wordt je direct gedemoniseerd door GS en 10.000 reaguurders van heb ik jou daar.

Flippo | 26-03-07 | 20:38

Dat jullie hier serieuzs op ingaan snap ik niet.
Alleen reageren op columns opinie stukken etc maar AUB niet op ingezonden brieven zeg. Moet niet gekker worden !

barones | 26-03-07 | 20:33

@ich bin unschuldig 26-03-07 @ 19:22:
Eh ja... je hebt inderdaad iets gemist. Het punt waar het om draait namelijk. Teeuwen & Co. zeggen niet "kaputskieten", het boek van een achterlijke religie en sommige volgelingen daarvan zeggen dat (als je kritiek op dat boekje hebt), en Teeuwen & Co. zeggen dat je gewoon kritiek mag hebben.
Welke boodschap spreekt je meer aan? Your choice.

koerbagh | 26-03-07 | 19:38

Of heb ik iets gemist?!?

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 19:22

The world according to Teeuwen en de zijnen: gudverdumme kaputnukken, kaputskieten, ja gullie, en zo. Zijn blije grote boodskap: freiheit von meningschijting! :-)

ich bin unschuldig | 26-03-07 | 19:13

Nee, Dat dan weer wel

BertusHardHorend | 26-03-07 | 18:21

@chantal van mourik 26-03-07 @ 13:02:
GVD Richard, heb je het nou nog niet door?
Spamhoerrr

@Sikkeneur 26-03-07 @ 16:12:
Doe je ogen even open: voor heel velen woedt die jihad dus al. Bovendien mis het pricipiele punt: Ik ben niet bang verder, ik kan ook onder auto komen, d'r kan een boom op m'n hoofd vallen etc. etc., dat weerhoudt me niet om de straat op te gaan. Het punt is dat de muzelman een maatschappij wil die MIJN vrijheid van leven, werken en gewoontes inperkt. En zodra dat dreigt gebeuren omdat de muzelman dat met behulp van de PvdA de meerderheid in de besluitvorming in dit land heeft, ja DAN ben ik vertrokken. Zoals Donner zei: "Als de meerderheid de sharia wil, dan moet dat kunnen."

koerbagh | 26-03-07 | 17:23

gaap,,, niet naar luisteren, deze man probeert ons te onderdrukken...

M299 | 26-03-07 | 16:51

koerbagh 26-03-07 @ 05:13

Point taken wbt de nachtelijke uren, maar die zijn niet belangrijk.
Het casualties-free bombaderen van de Ka'abala zal voor de moslims erger zijn dan 1 miljoen doden. Je komt dan aan hun heiligheid vergelijkbaar met jouw vrije weaurd. Zij zijn dan bereid tot een heilige oorlog (het gevolg dus) en jij? Jij loopt dan met je staart tussen de benen weg.
Wbt het vermijden van je angstgegner, is het beste advies een eilandje met een hoge muur erom heen. Vrij van medemensen, auto's, griepvirussen en andere mensbedreigende factoren om het vrije weaurd de ether in te kunnen slingeren. (3W Free Koerbagh)

Sikkeneur | 26-03-07 | 16:12

Deze tunnelvisionist(e) heeft geen respect voor andere meningen. Wat wil je van een azijnbode-lezer. En natuurlijk zijn de reacties hier vermakelijker dan de azijnbrief. Verder mag deze nestbevuiler wat mij betreft deaud.

fromwalking | 26-03-07 | 15:46

Frrek de Jonge is oud en kaal.

holtor | 26-03-07 | 15:18

de Volkskrant is een fascistisch blad dat meet met 2 maten: decennia lang mochten linkse "intellectuelen" zoals Freek de Jonge zich uitleven op de christenen en werd dit beantwoord door instemmend gelach en gejoel door de Linkse Übermensch kudde, en nu het om moslims gaat mag Hans Teeuwen (die wél leuk is) niet de waarheid zeggen...
Waar is Freek de Jonge nú trouwens of is hij dood?

Onderbuik | 26-03-07 | 15:01

Als het een buitenlander is is het wel goed opgeleide want ik zie geen enkele fout. Voor de rest is dit alleen maar meer reden om zulke liedjes te maken vind ik !

Go Hans Teeuwen!

Tukkie | 26-03-07 | 14:33

Dat is toch snel gegaan. Jaren bezweren dat vrijheid van meningsuiting het hoogste goed is om voor te vechten, en dan na twee moorden rigoreus omdraaien. Nu wordt het vertaald naar vrijheid van beledigen, hetgeen toch iets anders is. Humor moet niet beperkt worden omdat er een paar angstige mannetjes niet met dit recht om kunnen gaan. Idioterie! Ik ben blij dat onze voorvaders dit recht hebben bewerkstelligd, en ik wil het houden! Ondanks de mogelijke mindere consequenties, die wegen namelijk makkelijk op tegen de voordelen.

Jaap Stoppelman | 26-03-07 | 14:16

Helemaal geen behoefte om de achtergrond van zo een geiteneuqer te leren kennen. Laat staan er mee te gaan praten. Ze verstaan trouwens toch geen nederlands. Is niet waar trouwens, één woord komt er altijd prima uit.... Bijstand.

gigigi | 26-03-07 | 13:36

de profeet maar in je reet... hahaha, love this.

BLOODYBIGBADBULL | 26-03-07 | 13:02

-weggejorist en opgerot-

chantal van mourik | 26-03-07 | 13:02

liever een rokende,respektloze,groffe,filmmaker dan een ja knikkend schaap die soepjurken voortrekt omdat hij open staat voor andere culturen.. yeah right,als onze gasten mogen ze wellus meer open staan voor onze cultuur en die lionkse schapen die het allemala maar goed vinden moeten ze maar eens naar marrokko sturen(ongesubsidieert)

gekkehuus | 26-03-07 | 12:21

Geytenneuqers? Is het niet geitenneukers...? Of is het geiteneukers? :-)

Het Oordeel | 26-03-07 | 12:19

respect zal dan wel van twee kanten mogen komen.
Hun noemen ons ongelovige en varkens.
Dus mogen wij hen toch ook <b>geytenneuqers</b> noemen. Of niet soms?

sterrenonder hetijs | 26-03-07 | 11:39

@bottehond 25-03-07 @ 23:09:
( www.youtube.com/watch?v=tMxS_xSKujU )
Ik zie een eerlijke homo met een goed stel hersens en liefde voor geschiedenis, cultuur en vaderland.
Ik zie een berekenende, ijskoude machtspoliticus die zijn politieke kasteel verdedigt tegen elke prijs.
.
Zeer actueel; de geschiedenis herhaalt zich.

Lobo | 26-03-07 | 11:19

Discrimineren mag nu officieel:

‘Waarom houden juristen zo halsstarrig vol dat iedereen gelijk is? ’

Religie en culturele achtergrond hebben grote invloed op gedrag, stelt Joop de Jong, hoogleraar transculturele psychiatrie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Boston University. Hij is geregeld getuige-deskundige in strafzaken.

Fackwa | 26-03-07 | 11:15

ach van zijn kant heeft ie wel gelijk.
Maar mij doet het allemaal niks, ik vind hansje zo wel grappig.

witteneger | 26-03-07 | 11:09

Grappig om te zien dat iedereen zijn mond vol heeft over het belang van vrijheid van meningsuiting, maar als iemand zegt dat hij het daar niet mee eens is.....
Theo was een idioot, een matige filmmaker (hoeveel mensen keken er nu naar zijn films) en een schreeuwlelijk. En daar is niets mis mee.

MrWorf | 26-03-07 | 11:04

De islam is zo onnodig kwetsend en beledigend en fysiek bedreigend voor ongelovigen en andersdenkenden... dat dat zo maar mag...

Prachtig lied van Hans Teeuwen, echt hart verwarmend !!!

Fackwa | 26-03-07 | 11:01

Bedankt , U kunt wel gaan.

bakkie pleur | 26-03-07 | 10:57

Het moment waarop een fin of andere moslim respect kan tonen voor mijn levensstijl moet nog komen. Ik wacht er niet meer op!
Ophoerren dus met dat achtelijke woestijnnazisme.
Het vrije woord is belangrijker dan de moord gepleegd door die tweede rangs acteur Mohammed Bouyeri, dat laatste is nog steeds kwetsender.

TyfusLeijer | 26-03-07 | 10:37

Jeetje, wat een goed idee van die briefschrijver. Dat we daar zelf nou niet opgekomen zijn...

holtor | 26-03-07 | 10:26

@NickName69 26-03-07 @ 10:11
Een nieuw record? Jij komt hier nog niet zolang zeker?

AmTam | 26-03-07 | 10:23

@Nickname> nee joh, opa superjan kan zich topics herinneren met het 3 voudige aan reacties.

superjan | 26-03-07 | 10:21

Is dit een nieuw record "aantal reacties"? Blijkbaar een gevoelig thema, van beide kanten.

NickName69 | 26-03-07 | 10:11

^en das maar goed ook!

hans zou de politiek in moeten!

steenpuist | 26-03-07 | 10:05

Zolang er eikels zijn die dit soort uitspraken doen, en briefjes schrijven over beledigen. Zolang zullen de vooroordelen over islam en allochtonen blijven bestaan.

OpenDeur | 26-03-07 | 09:52

waarom verteld niemand dat GOD niet bestaat en dat het heel normaal is om bang te zijn voor de dood?

zo, hebben we allemaal iets gemeen.

Patrick Zweedsey | 26-03-07 | 09:49

Toelichting op post van 9:44
Citeer ook eens uit die brief die daaronder staat, waarin Teeuwen wordt geprezen. Past niet in je straatje, hè. %$#@&

tegengas | 26-03-07 | 09:47

Beledigen is onbeschaafd, mensen uit beschaafde culturen lossen conflicten gewoon op door iemand dood te maken.

Zwartbroek | 26-03-07 | 09:44

Wat een lul ben je toch, Pritt Stift.

tegengas | 26-03-07 | 09:44

@Tarakan
Prezies, daarom mocht Zij homeboy dat ook maken, die was daar veel beter in.

pietprezies | 26-03-07 | 09:27

ok!
Wie heeft deze brief geschreven...
Zeg het maar...
wie van jullie dacht er leuk te zijn?
Nou het is je iig gelukt.
Je ben bijna net zo grappig dan hans.

RedScorpion | 26-03-07 | 09:14

Hans teeuwen 4 life!!

rainmaster | 26-03-07 | 09:14

@Pietprezies..

Weet je Piet; zonder Duivel zouden een hoop mensen aan God of Allah geen enkele lol kunnen beleven. Valt er namelijk weinig bang te maken.

Tarakan | 26-03-07 | 09:13

In het gunstigste geval kweekt godsdienst benepen mensen en in het ongunstigste geval fanatieke mensen.
Gelukkig is de inzender van deze brief er 1 van de eerste soort en helaas was de Mohammed B. er 1 van de tweede soort.

wasbeerfan | 26-03-07 | 09:08

ondhoud:
God schiep de wereld,
de Duivel het geloof.
Einde.

pietprezies | 26-03-07 | 09:07

Wat ik eigenlijk nog het ergste vind is dat we het levensgrote risico lopen dat in de nabije toekomst karbonades en frikadellen niet meer vrij verkrijgbaar zullen zijn.

Tarakan | 26-03-07 | 09:04

Ga eens deaud

lomp-stuk-vreten | 26-03-07 | 08:53

Carnaval wordt eindelijk leuk!

Tobus | 26-03-07 | 08:49

-weggejorist-

steenpuist | 26-03-07 | 08:22

Nee toch en dat in de azijnbode, copy paste, dat dan weer wel...

perchloorazijnpisser | 26-03-07 | 08:20

een nieuwe internationale ruzie wilt, dan is het deze wel.

toinef 26-03-07 @ 06:25

Who gives a fuck?

ja man | 26-03-07 | 08:16

Nooit houden we onze mond. Voor Theo Van Gogh zijn er 100 nieuwe Islamcritici bijgekomen. Wij geven deze beschaving nooit op. Hoeveel laffe linkse angsthazen en middeleeuwlievende Mohammed B's ons ook vertellen dat we dat wel moeten doen. Als dat je niet bevalt, dan leer je het maar accepteren. We hebben de halve wereld niet veroverd, omdat we gemaakt zijn suikergoed (om met Churchill te spreken.)

jimmy | 26-03-07 | 07:55

@bakkerst

ik ben het helemaal met je eens, en het lied is ook gewoon te grof, de teksten zijn uitdagend dus als je op een manier een nieuwe internationale ruzie wilt, dan is het deze wel.

toinef | 26-03-07 | 06:25

Dat geleuter in de Volkskrant is zeau 1975........ Ga eens deaud multiculturele jankers.

Euroboerrrt | 26-03-07 | 06:18

Nog even dan...
@Sikkeneur 26-03-07 @ 05:07:
Het plein rond de Ka'aba is meestal leeg. Zeker 's nachts. Die massahysterie is er alleen met de hadj.
Voor het overige: er hoeft er maar 1 te zijn. De kans om die tegen te komen was voor de slachtoffers van New York, Madrid en Londen ook niet al te hoog.

koerbagh | 26-03-07 | 05:13

Welterusten IvL en K, jullie mrgen ook weer gezond op.
Dank.

Sikkeneur | 26-03-07 | 05:09

@ Koerbagh

Tijdens de pelgrimstochten lopen er een klein miljoen mensen rond die steen, afgezien van de ruim 700.000 inwoners van Mekka. En aantal slachtoffers maak je toch al gauw. Voorwaar zou het bombarderen van een zeer belangrijk heiligdom sowieso slachtoffers eisen, al was het maar in gevolg op.

Maar terzijde: is dat je kracht, om met voorbeelden van (relatief) enkele psychotische religieuze fanatici, je pennevruchten de scherpte te geven die het "onheil" moeten neerslaan? Hoeveel moslims leven er in Europa en hoeveel zijn er zodanig radicaal, dat jij een angstgegner tegen het lijf loopt?

Sikkeneur | 26-03-07 | 05:07

Tiens, il est 5 heures. Nous avons mangé des mots libre et discuté les choses dangereuses qui peut tuer ça. Nous avons bon discuté ce soir. C'est parce-que nous habitons dans la Hollande en notre nom est Van Gogh.

(vrij naar Eugène Ionesco, La cantatrice chauve.)
Welterusten

= out.

koerbagh | 26-03-07 | 05:02

koerbagh 26-03-07 @ 04:31

Voor dat ik écht ga slapen. Ik moet eens nakijken of het voor de pelgrimage persé nodig is dat er rond de Ka'aba wordt gelopen. Als dat zo is, dan zouden de Amerikanen de Ka'aba naar de maan kunnen verplaatsen, waardoor de meest fanatieke moslims zich ineens met zoiets mooi constructiefs als ruimtevaart zullen bezig houden inplaats van met zelfmoordaanslagen. Ok, heren..... goede nacht!

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 04:59

@Sikkeneur 26-03-07 @ 04:47:
Het is allang geen geopolitiek machtsprobleem meer, het is sluipenderwijs een binnenlands probleem geworden. De 5e colonne zo je wilt. De aanslagen in Londen werden niet gepleegd door een buitenlandse terreurcel, het waren Engelse jongens. In Madrid waren het Spanjaarden. Mohammed Bouyeri was een Nederlander.
Overigens hoeft een bom op een stuk steen geen enkel slachtoffer te eisen.

koerbagh | 26-03-07 | 04:53

@ Koerbagh

De pen is idd scherper dan het zwaard en ik schuw het vrije woord ook niet.
Wat de botte betreft, eerlijk gezegd denk ik dat het veel holle retoriek is, maar het is hem vergeve. Ik kan smadelijke lachen om zijn comments, die zeker ook een kern van scherpe observaties bevatten.
Een bommetje op de Ka'aba, ach, zou dat de oplossing brengen? Hooguit veel deauden. Is dat wat uw pen nastreeft?
Zekers, ik geloof dat pamperen ook niet de oplossing is, om het geheel op conto van de linkse te schrijven gaat me te ver. De ganse politiek is hier verantwoordelijk voor. Beweging kan m.i. alleen van binnenuit plaatsvinden.
Thru, het islamisme laat zich niet makkelijk van binnenuit hervormen. edoch de Ottomanen hadden al realiteitszin dat tegen een machtig westers verbond niet viel te vechten. De Navo maakt binnen een week gehakt van het hele midden-oosten. Dus, waarom je vrees? Voor een aantal psychotische fanatici?
Zelfs Iran loopt stoere praat richting Vn te verkondigen, maar als puntje bij paaltje komt hebben de Israeli's allang de boel genuked (om dat het kapitaal er niet an durft uit angst voor vwrlies aan oliedollars)

Sikkeneur | 26-03-07 | 04:47

Sikkeneur 26-03-07 @ 04:07

Hoezo kruistochten? Mijn wens is in de eerste plaats om een seculiere rechtstaat waarin sprake is van volledige vrijheid van meningsuiting en waarin plegers van geweld en diefstal worden vervolgd te behouden voor de komende generaties Europeanen en ook immigranten die geen ideologie aanhangen die streeft naar het omver werpen van deze rechtsorde.

Ik heb, zoals elke historicus in deze epoc zou behoren te doen, ook veel boeken gelezen over de maatschappijen met dhimmies en eersterangsburgers en ik ben van mening dat ik het persoonlijk allerminst wenselijk acht dat we in Europa er gebieden zullen ontstaan waar de jurisdictie van de seculiere rechtstaat die ook voor niet overheersende klassen een rechtspositie erkend niet meer van kracht zou zijn ten gunste van de sjaria-wetgeving.

Kritisch richting islam? Jij liever dan ik! Persoonlijk ben ik nooit kritisch richting islam. Stel je eens voor dat Mijn Grote Vriend Mohammed Rabbae gaat beweren dat ik tegen het moslimras ben. Ik ben al een harbi in zijn ogen, maar dan ook nog eens een buitengewoon minderwaardig rasjistische en fasjistische mens. Ik heb veel liever kritiek op socialisten. Ook omdat ik van mening ben dat de bron van het probleem terug te voeren is op de resolutie van Straatsburg en de conventies van Cairo en Damaskus. Als ik anderen kan prikkelen een beetje van hun zelfhaat om te zetten in liefde voor zichzelf(zoals lui inert Europees zitvet zich bij een enkeling om kan zetten in vitaal spierweefsel), dan zal IK genoeg prikkeling krijgen om een happy few op een positieve manier te blijven voorlichten.

En nu ga ik een korte meditatie houden en een paar uur slapen. Goede nacht!

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 04:38

@Sikkeneur 26-03-07 @ 04:23:
Je verwacht van me dat ik roep om de wapenen op te nemen? Daarvoor moet je bij bottehond zijn. Ik ben geen vechter met het zwaard maar met de pen. Die kan heel wat scherper zijn. Het vrije woord gaat boven alles. Ik zal een bommetje op de ka'aba in Mekka overigens niet betreuren.

@Amsterdance 26-03-07 @ 04:23:
Bemoei je er niet mee als je niks zinnigs hebt te melden.

koerbagh | 26-03-07 | 04:31

Hou een sop?<br>
Your concern has been noted.<br>
<br>
<br>
Waarvan akte.

Amsterdance | 26-03-07 | 04:23

@ Koerbagh

Dus blaten om niets, want als het echt spannend wordt neem je de benen met je staart tussen je benen. Wat laat je kennen, vrije weaurd man!

Sikkeneur | 26-03-07 | 04:23

Aanvulling @me @ 04:08:
Je vraagt waar ik voor kies? Wat een domme vraag na deze hele discussie. Onvoorwaardelijk voor het vrije woord. "We allen moeten eten/drinken/pissen en poepen." Ja, maar ik laat me niet voorschrijven wat ik moet eten, wat ik wel of niet mag drinken, hoe ik moet pissen, en ik laat me geen stuk van m'n lul afkappen omdat Allah zegt dat het moet, en ik laat me niet voorschrijven hoe ik moet poepen en met welke hand ik m'n reedt moet afvegen. Alsof dat ene reet uitmaakt, want ik was mijn handen na het toiletbezoek met desinfecterende zeep. Dus ja, gedwongen bekering ga ik zeker van wakker liggen (maar mocht het zover komen ben ik voor die tijd allang vertrokken.)
Overigens moet ik nog wel meer dan eten/drinken/pissen/poepen. Zuipen, neuken, masturberen, gokken, nietsnutten en roepen dat god niet bestaat.
Onder andere.

koerbagh | 26-03-07 | 04:17

@ Flipsen

Het antwoord dat U zoekt, is dat de uwe zo goed is als de mijne of welke dan ook. MAar dan wordt het klaarblijkelijk abacadabra in ene voor u.
Welterusten en morgen weer gezond op.

Sikkeneur | 26-03-07 | 04:11

@Sikkeneur 26-03-07 @ 03:48:
Nou...."groot" respect... Afgedwongen, verplicht respect. Volken van het boek dienden met rust gelaten te worden als ze belasting betaalden, ja... Om dat nu groot respect te noemen... Als loopjongens waren ze uiteraard nuttig voor sultans, al was het maar omdat ze vaak meertalig waren en de Sultan niet.
Het romeinse rijk is een prima voorbeeld van een mono-cultuur die in de veroverde gebieden de cultuur duldde maar de Pax Romana was niettemin een bewuste politiek van "romificatie". Tel daarbij op dat afgezwaaide soldaten een stuk land kregen van de Keizer om te gaan "rentenieren". Meestal betekende niet veel meer dan de bestaande boerderijen overnemen. Op die manier is van Dacië, Roemenië gemaakt. Daciërs (een soort Kelten) werden weggevaagd. "Romiosyni" is een grieks woord dat precies beschrijft wat het streven was. In veroverde gebieden werd een loffelijk streven Romeins burger te worden, met alles d'r op en d'r aan. "Romeins zijn" werd aangemoedigd. Een mono-cultuur.
Het ging mis toen de interne Romeinse macht afbrokkelde. Zelfs een Romeins geworden germaan, Allobick, ging in 410 naar Rome, niet om het plunderen (zoals later werd verhaald) maar om te vragen de boel op orde te maken. Hij was germaan, maar Romeinser dan de Romeinen geworden.
Dus niks multicultureel, monocultureel - hardhandig afgedwongen of met zachte hand geïmplementeerd, het resultaat is hetzelfde.

koerbagh | 26-03-07 | 04:08

@ IvL 3.32

U bent het type dat vooraan staat bij eventuele kruistochten anno 21e eeuw?
Als was het maar om het gristelijke geleauf veilig te stellen of gaan uw emoties dieper?

Ik schrijf toch dat de overheersche klasse zijn impact had op andere culturen. Niettemin was er een symbioties verbond waarbij de een de ander nodig had.
Nu kan je gekscherend verwijzen naar allerlei misstanden uit islamitische naam, andersom gebeurde dat evenzogoed.

Lees mijn vorige posts nogeens door en je zal zien dat ik meer dan kritisch ben richting de islam. Maar zo kan ook kritisch zijn naar de Gristen, das kapital, communisme enzo.

Do I need say more?

Sikkeneur | 26-03-07 | 04:07

@sikkeneur
welk antwoord, waar...?
het enige wat jij kan doen is het vergelijken van een "rechts" vlaamse site, met een site van de PvdA.... als betrouwbaarheid voor een link en opvatting, een aanmatigende toon er over en klaar is kees, inhoudelijk afgedaan, hulde!
*bedstede opzoekt, geen touw aan sikkeneur vast kan knopen*

Herman Flipsen | 26-03-07 | 04:00

@ Flipsen #.45

Ja en? Ik geef je toch antwoord Of is die van jou doorslaggevend?

Sikkeneur | 26-03-07 | 03:55

ik vond hem wel stijl juist :D

Killin Ark | 26-03-07 | 03:51

@ Koerbagh 3.28
Klopt ten tijde van Godfried (de kruistochtenperioden, zeg maar. Heb hier nog wel een paar boeken over liggen), maar zowel daarvoor, als daarna zijn er perioden geweest dat de islamiet groot respect had voor de jood en gristen, zelfs opgenomen had in hoge maatschappelijke, bureaucratische posities. daarnaast speelde de joden en gristen een belangrijke rol in de handel met Europa.
Al eerder genoemd (en geen aandelen in de uitgeverij) lees het boek van Hourani eens (Ik heb nog 1 1/2 meter aan boeken over de islam liggen *part-time antiquariaat enzo* die meer van het zelfde zeggen). Overigens is er m.i. onderscheid tussen een zogenaamde overheerschende islamitische mono-cultuur en westerse mono-culturen. Kijk wat het romeinse rijk de noordelijke landen heeft gebracht undsoweiter (om maar te noemen)
Wat ik al eerder vanavond heb gezegd. Stel dat de islam de overheersche cultuur zou worden in het (vrije) Westen en de keus wordt U gesteld: het vrije weaurd of bekering. Wat kiest U? Van de islamiet weet ik het wel.

Maar moet je daar wakker van liggen? We allen moeten eten/drinken/pissen en poepen.

Sikkeneur | 26-03-07 | 03:48

Hehehe @Ignatius van Loyola 26-03-07 @ 03:32:
De geest is uit de fles... Ik stuurde al een tijdje aan op die oplossing, maar ik denk ach... er komt wel iemand mee... *knipoogt*

*Gaat zich alvast verkneukelen over de reacties morgen van types als Maximo enzo...*

koerbagh | 26-03-07 | 03:46

Ignatius van Loyola 26-03-07 @ 03:32

Ik dien mijn posting iets te nuanceren. Hardwerkende alevieten, voorzover zij hun Turkse danwel Koerdische nationalisme binnenskamers houden en hun eerwraakzuchtige tengels thuis, hoeven van mij niet persé stante pede aziëwaarts te keren. Het geloof der soefies zal in wezen ook geen wrijvingen met onze rechtstaat geven. De Ahmediya-sekte is nou ook niet bepaald een groep die dorst naar bloed wil lessen. Hà, denk maar niet dat ik een islamofoob ben of dat ik een hekel zou hebben aan het moslimras.

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 03:45

@Sikkeneur 26-03-07 @ 03:33
Jij vroeg toch naar een "Draadje graag naar waar staat wat je beweert tav policor en dwingend laten versmelten", ik geef je heel vriendelijk de visie van de rising star van de PvdA Lodewijk Asscher en zijn visie over de toekomst van 020.
.
Jij durft erg stellig te vertellen, dat ik WRONG denk, maar op het feit dat ik stel dat jij uitgaat van segregratie heb ik geen antwoord gehad, maar dat zal vast en zeker aan mij liggen....
.
Wat ik je in die link aangeef, is dat het multicultureel Nederland van vele van de voorstanders van dat gedachtengoed een uitverkoop van de Nederlandse cultuur is, wat derhalve per definitie geen multicultureel element behelst.
.
Nu kan je enorm bijdehand gaan doen, over het "hedendaagse sms-en enzo", maar kom nu eens met werkelijke argumenten.

Herman Flipsen | 26-03-07 | 03:41

@Sikkeneur 26-03-07 @ 03:27:
Dat is nu juist de grap. De policor-sekte doet het niet bewust, het is geen agenda, het is zo gegroeid vanuit een vals soort socialistische "opheffings"gedachte, geheel in lijn met hun ideologische roots. Ik kan je geen draadje geven anders dan de tip goed te luisteren naar wat de (meestal PvdA-) bestuurderen aldoor roepen: teksten als "de boel bij elkaar houden", "we moeten met elkaar in gesprek"; projecten om de integratie te bevorderen, ontmoetingscentra subsidiëren (waar vervolgens geen hond komt, maar wat wel minstens € 100.000 subsidie per jaar kost), verlangen van de Nederlandse burger dat deze zich moet aanpassen aan de vreemdeling ... de lijst is eindeloos. Lees de kranten van de afgelopen 20 jaar maar na of de PvdA verkiezingsprogramma's (landelijk en lokaal) van de afgelopen 20 jaar, ook boeiende lectuur. Alles is er op gericht om in het vreemdelingenbeleid de "multiculturele" samenleving te creeëren vanuit een soort ideologisch gelijkheidsideaal ofzo. Ik kan dat ook niet zo goed uitleggen verder, want ik snap nooit wat ze daarmee bedoelen.

koerbagh | 26-03-07 | 03:41

@ Flipsen

Vergeef me, ben niet zo goed in linkjes (leer ik nog wel, evenals het hedendaagse sms-en enzo) Maar wat mot ik hiermee.
Kan je evenzogoed verwijzen naar 3W Liberales.be

Sikkeneur | 26-03-07 | 03:33

Sikkeneur 26-03-07 @ 02:54

Juist, ja. U is dus van mening dat samenlevingen waarin er sprake is van eersteklas, tweedeklas en derdeklas burgers goede voorbeelden zijn van multi-culturele samenlevingen. Dat ben ik met u eens. Multi-culturalisme draait uiteindelijk uit op apartheid. De door linkse Spanjaarden geprezen 'co-vivencia' tijdens het islamitisch bewind van Zuid-Spanje was een apartheidstaat waar de Arabisch(talige)e moslims de eersterangs burgers vormden, de berberse moslims de tweederangsburgers, de joodse -en christelijke dhimmie's de derderangsburgers en de slaven de vierderangsburgers. Zuid-Afrika in de eerste vier decennia van de tweede helft van de 20ste eeuw is er een baken van tolerantie, verdraagzaamheid, rechtvaardigheid en beschaving bij. In die 'multi-culturele samenlevingen' van de moren kon het 'herrenvolk' immers vrijwel alles maken. Drie dagen gratis logeren bij een dhimmie: geen probleem. Bruidenroof: why not? Pogrommetje hier, razziaatje daar. Jahaaa... CO-vivencia. Co-existentie op de wijze als in Granada in 1066(als ik me niet vergis; ik kan het nazoeken)toen er in korte tijd duizenden joden en christenen over de kling werden gejaagd. MULTI-CULTURALISME TOCH? De ene keer had de ene cultuur de boventoon qua macht schrijft u? Nou, DAT kan men wel stellen ja!

Het deel van de linkse mensen die op lauwe wijze zegt dat er nou eenmaal zoveel emigratiestromen zijn omdat door de toegenomen mobiliteit je van het ene continent naar het andere verplaatsen een eitje van een cent is geworden die zal ik ter zijner tijd graag aan dergelijke uitspraken willen herinneren als hetzelfde deel van de linkse mensen met de dooddoener komt dat er in Nederland(in Europa)er nu eenmaal veel emigranten zijn. Dankzij de toegenomen mobiliteit en voor strenge moslims toegenomen leefbaarheid in islamitische landen lijkt het mij ook een eitje van een cent om een heel stel(ik dacht zelf aan een miljoen of 30)op ons continent verblijvende mosselmannen naar huis te sturen. Dat lijkt mij de meest humane oplossing denkbaar.

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 03:32

@Sikkeneur 26-03-07 @ 03:14:
Toch zou ik dat geen multiculturele samenleving willen noemen. Dat was een dominante mono-cultuur die een paar andere kleine minderheidsculturen in haar midden duldde. Ze stonden niet echt naast elkaar. Op het moment dat een deel van de heersende macht verloren ging (in 1099, stichting van het koninkrijk Jeruzalem, Godfried van Bouillon enzo) werd er 2 eeuwen lang tegen gestreden om die Christelijke heerschappij weg te krijgen, ook al werden de culturen (en hun onderlinge verhouding) die naast elkaar leefden niet wezenlijk anders tijdens het koninkrijk Jeruzalem. Hetzelfde gesodemieter is nu weer in aan de gang Jeruzalem, trouwens. Het "naast elkaar leven" van diverse culturen wordt in de islamitische wereld slechts getolereerd als de heersende cultuur die van de moslims is.
Da's niet echt een multiculturele samenleving en zeker niet een wenselijke.

koerbagh | 26-03-07 | 03:28

@ Koerbagh 3.07

Draadje graag naar waar staat wat je beweert tav policor en dwingend laten versmelten, aangezien we het wbt de rest wel met elkaar eens zijn.
Versmelten kan enkel en alleen aangaande kleurtje enzo. De wereldburger tzt zal niet meer overwegend blank, zwart, geel of groen zijn.
Daarmee zullen wel allerlei culturele opvattingen e.d. meeversmelten in een universele understanding (lees graag Larry Niven De Ringwereld usw om maar wat geks te roepen)

Sikkeneur | 26-03-07 | 03:27

@Sikkeneur 26-03-07 @ 03:14
Jiij hebt het over een gesegregeerde samenleving (zie bijvoorbeeld Suriname) de multiculturele samenleving is weldegelijk een ander.....

Herman Flipsen | 26-03-07 | 03:19

@ Flipsen 2.59

Wrong. Multicultureel is 2 of meerdere culturen naast elkaar levend waarbij de partijen iets aan elkaar geven en nemen.
Zo ook in de islamitische wereld waar eeuwen lang christen, joden en moslims naast en met elkaar geleefd hebben. Zonder de joden en christen konden de moslims niet hun infrastructuren opzetten en in stand houden, hoewel ze voor de islamitische wet (als heersche macht) niet gelijk gesteld werden en bijv. persoonsbelasting moesten betalen itt moslims.

Sikkeneur | 26-03-07 | 03:14

@Sikkeneur 26-03-07 @ 02:54:
Vergeet ik helemaal punt 2. Jawel, je kan vanuit de overheid gewoon bepalen in de wet dat er geen religieus onderwijs mag worden gegeven. Let wel: daarmee bedoel ik de geloofsleer betreffend. Je mag natuurlijk wel uitleggen dat de Grieken een pantheon op de Olympus hadden en de Egyptenaren in een hele reeks Goden van Ra tot Anubis geloofden en dat religie een bepalende rol in de geschiedenis heeft gespeeld, maar daar moet maar een beetje bij blijven.
Wat de opvoeding thuis betreft, daar kan de overheid weinig in doen, dat ben ik met je eens. Het gaat er ook niet om dat ik een soort gedachtepolitie wil ofzo... Bewaar me, integendeel.

koerbagh | 26-03-07 | 03:13

@Sikkeneur 26-03-07 @ 02:54:
Ik drijf op tegenspraak. Ik kan niet zonder. Mits het een beetje helder is geformuleerd en enigszins logisch is verhaald. Maar je zegt precies wat ik zeg: de culturen bestaan naast elkaar, met slechts een marginale overlap. "Salad-bowl" dus. Wat de Nederlandse overheid en policor-sekte krampachtig probeert is hemelsbreed verschillende culturen dwingend te laten versmelten. Dat gaat niet lukken en werkt averrechts. Daar moet je mee ophouden. Het is als het proberen een van een silicaat een sulfide te maken. Of olie in water op te lossen. Dat gaat gewoon niet.

koerbagh | 26-03-07 | 03:07

@Sikkeneur 26-03-07 @ 02:54
structurele denkfout, "Multiculturele samenlevingen zijn er altijd al geweest, waar diverse culturen naast elkaar konden bestaan"
.
multicultureel, is juist het samensmelten der culturen, waar jij op wijst, zijn diverse subculturen met (al dan niet) gelijke normatieve kaders.

Herman Flipsen | 26-03-07 | 02:59

Hans Teeuwen for President! Het moet weer leuk worden in Den-Haag. GS zou een verkiezing voor de Hofnar moeten houden...

Kwispel | 26-03-07 | 02:55

@ Koerbagh 2.45

* m'n 7e leven gevonden*
Je wordt niet graag tegengesproken, maar ala, ik ben eigenwijs.
Multiculturele samenlevingen zijn er altijd al geweest, waar diverse culturen naast elkaar konden bestaan (ook binnen de Arabische wereld). De ene keer had de ene cultuur en dan weer de andere de boventoon qua macht. Het basisprincipe was en is dat men handel met elkaar dreef en als zodanig elkander nodig had.
Punt 2: je kan moeilijk een reli-verbod invoeren tot 16 jaar, simpelweg omdat kinderen thuis worden opgevoed en (hopenlijk) waarden en normen meekrijgen (reli of niet).
Wat de rest van je betoog betreft: Ja!

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:54

@jack de cock 26-03-07 @ 02:44:
Als je Kouwes bedoelt: die heeft hier www.geenstijl.nl/mt/archieven/047610.h... vandaag nog iets achtergelaten. Verder heb ik 'm vandaag niet gesignaleerd.

koerbagh | 26-03-07 | 02:50

P. Kouwes heet die gek sorry

jack de cock | 26-03-07 | 02:47

koerbagh 26-03-07 @ 02:38

Ik beschouw het niet als een terugval, maar als groei. In de onderstaande topic leg ik glasbek het een en ander uit over mijn ervaringen. Op dit tijdstip. Met twee uur slaap op 48 uur vind ik verwijzingen naar mezelf een stuk handiger dan iets nieuws formuleren.

www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/03/pa...

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 02:47

@Gay Niaal 26-03-07 @ 02:37:
De multiculturele samenleving bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal ooit bestaan. Er is niet zoiets als een "melting-pot", hooguit een "salad-bowl". Men kan niemand dwingen een cultuur en zijn uitingen te accepteren of er aan deel te nemen. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang een van die culturen van de "salad-bowl" niet een totalitaire religie met zich meebrengt die zich niet verdraagt met de rest van de slablaadjes. Daar zit een wezenlijk probleem.
Praktisch gesproken: Een van mijn oplossingen is het afschaffen van speciaal onderwijs en kinderen niet eerder dan 16+ blootstellen aan religie. Dat doen we met alcohol en tabak ook en religie kan minstens zo gevaarlijk zijn. En uiteraard het afschaffen van alle subsidies anders dan voor rijksinstellingen met wettelijke taken. Dat lost niet alles op, maar is wel een goed begin.

koerbagh | 26-03-07 | 02:45

waar is P. Koerdes of heb ik hem gemist door de vele comments?

jack de cock | 26-03-07 | 02:44

Toch geen boompraterij, heu?

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:43

Ik ben van mening dat deze schrijven op zekere hoogte gelijk moet hebben. Ik ben een groot voorstander van een dialoog. En er mag zeker eea in twijfel getrokken worden. Af en toe grove taal is ook nodig.

Van Gogh droeg naar mijn mening nooit veel bij aan dit dialoog omdat hij constant de rand opzocht en deze ook vaak overschreed. Hij zei dingen om te shockeren en daar offerde hij veel voor op.

kritikudt | 26-03-07 | 02:42

@Ignatius van Loyola 26-03-07 @ 02:34:
Ik had u reeds als zodanig herkend. Jammer dat u bent teruggevallen op een stuk afgoderij, maar goed... nobody's perfect. Ik ook niet. Ik houd het niet tegen u. Als persoonlijke beleving vind ik het geloof in een opperwezen niet erg. Dat moet iedereen maar voor zich weten, ik heb geen enkele reden om er aan te beginnen en voel er ook geen behoefte aan. Dat betekent niet dat ik niet spiritueel ben, maar dat gaat over andere zaken dan een opperwezen.

koerbagh | 26-03-07 | 02:38

Nou koerbagh, ik ben zo benieuwd naar jouw visie op de multiculti-samenleving. Hoe nu verder?

Gay Niaal | 26-03-07 | 02:37

@Gay Niaal 26-03-07 @ 02:27:
Waarvoor?

koerbagh | 26-03-07 | 02:34

Het vijfje was ook wel leuk.
Een stapeltje opgerold met een geeltje bovenop en je avond kon niet kapot in de Local coleur.

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:34

Bouyeri komt in Mordor (moslimland) nog eens op t-shirts te staan, zoals hippe westerse kids Ché Guevara shirts dragen...

Gay Niaal | 26-03-07 | 02:32

@ Koerbagh. 2.226

Vandaar mijn ter zijde zekers Ik had u wel begrepen.

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:31

QZNYWRLD 26-03-07 @ 02:18

Ik vind vooral de wijze waarop Mohammed Bouyeri zijn mening kracht bijzet een culturele uiting waar wij respect voor moeten hebben. U ook?

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 02:28

@me

Begin in ene een Römeriaanse toestand te ervaren. Blaast het nachtkaarsje uit.
Gentlemen, gracias. Botte: ik heb nog een antwoord van je tegoed, waarvan akte.

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:28

He koerbagh, wat is jouw oplossing?

Gay Niaal | 26-03-07 | 02:27

@Sikkeneur 26-03-07 @ 02:21:
"de" koerbagh van GS, ja.
Anarcho-kapitalist? Nee. Libertarier, atheist, vrijdenker. Geld boeit me niet, maar ik geloof wel in vrije handel, dat wel.
Eigen weblog? Daar heb ik geen tijd voor.
Ik doelde overigens meer op de afgebeelde van het 1000 gulden biljet, op wiens werk mijn illustere naamgenoot een boeiende kritiek heeft geschreven.

koerbagh | 26-03-07 | 02:26

koerbagh 26-03-07 @ 02:13

Die hele serie was mooi. Met Spinoza op 1.000(die had ik het liefst), De Ruyter op 100, Sweelinck op 25 en Frans Hals op 10.

Ik mis Vondel heel erg. Ik was dol op die briefjes van 5. Ik vond het ook leuk dat er twee soorten Vondelvijfjes in omloop waren. Van de munt van 5, die omhooggevallen glimmende dikke stuiver, heb ik nooit gehouden.

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 02:24

@QZNYWRLD 26-03-07 @ 02:18
Ga je vingers wassen lutser, hoe kan je een moordenaar gelijk geven, dat (plegen van moord) was immers de wijze waarop Mohammed B. zijn mening verkondigde....
En als de meningen van de honderden reaguurders nergens op slaan, waarom het commentaar van de brievenschrijver wel???

Herman Flipsen | 26-03-07 | 02:23

@QZNYWRLD 26-03-07 @ 02:18:
Het hebben van een mening 'an sich' betekent natuurlijk niet dat deze waar is of dat de steller ervan gelijk heeft. 1 van de punten is dat jij wel vindt dat Hans Teeuwen en de briefschrijver mogen vinden en roepen wat ze willen (dat vind ik ook) maar Mohammed Bouyeri vindt dat niet en maakt mensen daarom dood.
Nou ja, het is maar bij eentje gebleven, voor zover we weten, maar da's al erg genoeg. Mo B. mag van mij ook van alles vinden, maar dat is voor hem (en velen met hem) niet genoeg.

koerbagh | 26-03-07 | 02:23

!Koer 2.18

Vooral als je een tasje er vol van hebt. (maar terzijde zekers)
btw; U bent de koerbagh aka anarcho-kapitalist met een eigen webog aka

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:21

"Met zoveel vrienden heb je geen vijanden nodig." Wat valt daar nog aan toe te voegen?

Gay Niaal | 26-03-07 | 02:20

Briefschrijver heeft gelijk: want het is diens mening. Alle poeha van de honderden reaguurders op dit prijzenwinnend weblog slaat derhalve nergens op. Iedereen heeft recht op zijn mening en mag deze te pas en te onpas uiten, dit geldt voor zowel Hans T., Mohammed Bouyeri als brievennaarkrantschrijvers/sters...

QZNYWRLD | 26-03-07 | 02:18

Zou Mevrouw Delchambre Dhr Hourani of Joris Luyendijk ook gelezen hebben?
Een bevestiging? Ja. Maar ook een met hoop.

City Fm: hit me with ritme stick (en ik ben geeneens SM)

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:14

Tobi 26-03-07 @ 01:59

Ahá, u hoort dus ook tot de gelukkigen die Job Cohen ONZE burgervader mogen noemen. Dat schept een band hè.... zo lekker bij elkaar te worden gehouden.

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 02:12

koerbagh 26-03-07 @ 01:54
Met uw analyse ben ik het wel eens. Het gristendom in de 19e eeuw stelde inhoudelijk niets voor en was ook toen al meer burgerdom dan gristendom, zoals is na te lezen in de soms boeiende boeken van Kierkegaard, een gristen die kotste op het toenmalige reguliere gristendom.
De islam is niet alleen niet verenigbaar met atheisme, maar met geen enkele overtuiging. Daarbij nog militant ook, in veel gevallen.
Mijn suggestie zou zijn om in ieder geval al het bijzonder onderwijs af te schaffen (jammer voor de gristenen, maar die interesseert het waarschijnlijk geen moer) en te vervangen door staatsonderwijs. Als in Frankrijk. Is een begin.
Als moslims leren dat godsdiensten relatief zijn en in feite alleen maar een soms wat obscurantistisch cultuurverschijnsel zijn, zullen de wat meer verlichte types als vanzelf hun geloof loslaten, of het zal net zo verwateren als het gristendom.
Kortom, wat is de beste manier om een religie terug te brengen tot een Japanse theeceremonie? Het gristendom heeft die staat al bereikt, al zal men dat ontkennen. Denk dat de islam erg geholpen zou worden door een type als Andries Knevel of een ander van wie de hypocrisie van de bek afdruipt.
Moet nu de burcht opzoeken. Dank voor uw inzet en committment.
*Sleep well*

Natte Bever | 26-03-07 | 02:11

HY78 26-03-07 @ 02:01

En dat is, gezien een deel van de inhoud ( ik hoef je niet mijn mening daaromtrent kenbaar te maecken, aangezien ik die als inmiddels overbekend mag veronderstellen) is dat ook wel terecht, die bescheidenheid... De rest van je posts rechtvaardigt de bescheidenheid niet. hehehehehehe.... ciao dude, mijn teef is ein-de-lijk to be mounted.

* ziet velen worstelen en ziet dat het best okay is *

www.hartvoorstarters.nl/pix/alle_provi...

www.fototrip.nl/portfolio_2005/g212.jp...

bottehond | 26-03-07 | 02:11

@Herman Flipsen 26-03-07 @ 02:04
Whooooppps Onverkort met U eens!
Ik noemde ergens duidelijkheid scheppen, en dat kan zeker in wettelijke bepalingen.
Met "niet afdwingen en tegenreactie " etc refereerde ik alleen aan uw opmerking betreffende bepalingen inzake godslastering. Ik zie liever de belangrijke zaken geregeld, dan dit soort cosmetisch decorum.

HY78 | 26-03-07 | 02:11

@bottehond 26-03-07 @ 01:55:
Mevrouw Delcambre legt de vinger op de zere plek.

koerbagh | 26-03-07 | 02:08

Veurdat ik ook ga slaapwandelen, houd ik het nu maar voor gezien
Nacht allen

Tobi | 26-03-07 | 02:07

@NB

Noppe. Moeders de vrouw ligt al op een oor en ik ben alvast mijn bio-ritme aan T omgooien. Je slaaptwandelt wel erg lang en ook nog tippen enzo?
U neemt mij in t ootje?

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:05

ROFLMAO@bottehond 26-03-07 @ 01:55
nog niet in mand, of most je eerst nog wandeling maken?
.
@HY78 26-03-07 @ 01:52
"Met iets afdwingen wek je alleen een tegenreactie op."
Nederland heeft 30 jaar lang heel vriendelijk de ruimte gegeven voor de Islam, om zich aan te passen aan de samenleving, echter is er geen aanpassing geweest maar eerder een vorm van afzetten tegen de samenleving.
Het zal dus nu werkelijk eens tijd worden, dat er vanuit de islamitische kringen ook eens DUIDELIJK stelling genomen wordt tegen de misstanden binnen diezelfde islamitische kringen.
Geen opmerkingen nadat Van Gogh is afgeslacht, ""Nee ik keur het niet goed, maar hij ging ook wel ver....", gewoon een "het is fout!" maakt iets meer indruk.
P.S. lappen tekst zien er bij mij anders uit.....

Herman Flipsen | 26-03-07 | 02:04

vinagro

wisselend | 26-03-07 | 02:03

@bottehond 26-03-07 @ 01:55
Dank, ik kende deze link overigens, is verplicht leesvoer.
(En ik ben niet bang om lappen relevante tekst te lezen. Maar ik ben niet aanmatigend genoeg om mijn postje relevant te vinden.)

HY78 | 26-03-07 | 02:01

@Hy78

U heeft mijn zegen in uw comments.
Punt alleen is dat de Koran voor de moslims het Weaurd Gods is waar niet aan getornd kan/mag worden. In dat opzicht zijn andere reli's toegankelijker voor critisisme en derhalve ook losgelaten kunnen worden.

Goh. op het nieuws: 3 joints schijnt ook al slecht te zijn voor je gemoedsrust.
Verwacht morgen toch wel kamervragen vanuit CDA/CU hoek.

Sikkeneur | 26-03-07 | 02:00

@Natte Bever 26-03-07 @ 01:43
Bioritme? Wa's da? Iets belangrijks ofzo? 't Is toch nog maar 1 uur?

koerbagh | 26-03-07 | 02:00

Ignatius van Loyola 26-03-07 @ 01:39
Zie je nou wel,als de integratie maar van twee kanten komt,u leert het al aardig.
Kopje thee?

de honden blaffen... | 26-03-07 | 01:59

@Ignatius van Loyola @ 01:39
Nou, daar valt niet veel aan toe te voegen
NB U ook uit 020, begrijp ik?

Tobi | 26-03-07 | 01:59

@Natte Bever 26-03-07 @ 01:38:
Zoals ik reeds zei: toen die vrijheid van godsdienst in de grondwet werd geschreven hadden we het over een stel protestantse sektes, een katholieke sekte en wat loslopend spul dat verder geen kwaad kon. Allen hadden gemeen dat ze waren gefundeerd op dat andere sprookjesboek, de bijbel en de meeste principes daaruit zijn ook in de (grond)wet terechtgekomen. Er was dus geen enkel beletsel voor de Gristen om zich niet aan de wet te houden (en voor zover wel, is dat ook nog voor ze geregeld - denk even aan de uitzondering voor strenge christenen in de wegenverkeerswet, die hoeven geen verzekering - belachelijk, maar vooruit...)
De islam is fundamenteel anders en op diverse punten diametraal in tegenspraak met de wet, en daar zit 'm de kneep. Kijk, wat mij betreft gaat de hele bezem door de grondwet en worden er expliciet grenzen aan de vrijheid van godsdienst gesteld, maar ik kan niet bedenken hoe je een moslim geloofsvrijheid kan bieden WETENDE dat de koran de nederlandse wet tegenspreekt en dat de koran heiliger is voor de moslim dan de wet. Ik kom daar niet uit. Ik vind het principe van vrije godsdienst een prima beginsel, maar je loopt met het fundament van de islam tegen de rest van je vrijheidsprincipes aan die voor de gelovigen van de islam geen reet voorstellen en dus overtreden kunnen worden. Dat is een voor mij vooralsnog niet op te lossen paradox.
Wie het weet mag het zeggen.

koerbagh | 26-03-07 | 01:54

Sikkeneur 26-03-07 @ 01:52
Is er nix te neuquh?

Natte Bever | 26-03-07 | 01:54

Ik heb een hekel aan rode wijn, maar heb op dit moment geen alternatief

Sikkeneur | 26-03-07 | 01:52

@ambtenaartje 26-03-07 @ 01:32
Was Godfried Bomans bij P&W? Vertel!!!
Serieus: godsdienstvrijheid (incl de vrijheid om een andere keuze te maken) is wat mij betreft vrij heilig. De ellende is, dat iedere gelovige zich superieur tov een andersdenkende schijnt te wanen. Voeg daar een stuk of wat krijgshaftige stukjes uit eeuwenoude geschriften als rechtvaardiging aan toe, en u heeft uw religieuze dreiging.
Uw laatste opmerking kan ik niet helemaal plaatsen. Ik weet dat er zeer overtuigde christenen zijn, mensen die eenvoudigweg traditioneel niets anders kennen dan een zondags bezoek aan een christelijke kerk, en er zijn eveneens (geloof het of niet) mensen die hun christenzijn koppelen aan een vrij rationele manier van denken. OK, OK, wetenschappelijk niet te bewijzen, we hebben het over een geloof, maar toch, de zweverigheid voorbij. Mensen verschillen, atheisten verschillen, christenen verschillen, moslims ook. Wat ik echter inmijn vorige post probeerde aan te geven (maar dat mislukte kennelijk) is dat het begrip individuele keuze en bijbehorende verantwoordelijkheden "niet overal binnen de moslimwereld doorgedrongen lijkt te zijn". En da's een bron voor veel ellende, ben ik bang.

, @Herman Flipsen 26-03-07 @ 01:32
Eens. Duidelijkheid is dus zeer gewenst.
Wat mij betreft mogen artikelen mbt godslastering overigens elders, of niet, in de wet opgenomen worden. Met iets afdwingen wek je alleen een tegenreactie op. Toen ik 15 was, ging ik als tegenreactie ook niet meer mee naar de kerk, om het zo maar te stellen.
Als je iets gelooft, kun je er op aangesproken worden, en als je je geloof niet kunt verklaren/uitleggen, denk er dan nog maar eens over na. Zoiets.

Sorry voor lap tekst.

HY78 | 26-03-07 | 01:52

ambtenaartje 26-03-07 @ 01:40
Eerlijk gezegd heb ik kankerhekel aan democratie, maar weet geen beter alternatief.

Natte Bever | 26-03-07 | 01:45

@ Koerbagh 01.28

Het klopt dat de Islam cq Koran etc zich niet intrinsiek verhoudt tot een Westerse samenleving en aldaar geldende waarden en normen, zover je gelijk wat ik al weet.
Je draaft echter door wbt fanatici en uitschot wat hier nog imho in land van herkomst nets heeft te zoeken. Anarchisten die met een boek in de hand het gelijk willen behalen en schijt heeft aan de heersende beschaving an sich.

Door juist wettelijk duidelijk te maken dat ze hier niks te zoeken hebben, geven je aan de andere goed- en godvrezende gelovigen een signaal, bis her und nicht weiter. Die boodschap komt m.i. wel over bij de meerderheid.
Waar ik met je in mee ga is dat je opruiende imams zo snel mogelijk het land uit moet pleuren, juist omdat zij degene zijn die naar de fundamentalistische waarden van 1400 jaar geleden teruggrijpen gesponsert door landen die het de menschheid sowieso niet al te nauw nemen. Al was het maar om hun eigen bestaansgrond te kunnen legitimeren

Sikkeneur | 26-03-07 | 01:44

Herman Flipsen 26-03-07 @ 01:39
Medemenselijke zorg, heer Flipsen.
Verder aan Koerbagh vragen.

Ignatius van Loyola 26-03-07 @ 01:39
Best lekker ja, gierst met draadjesvlees van een geit.

Natte Bever | 26-03-07 | 01:43

@Natte Bever 26-03-07 @ 01:38
Inderdaad, binnen een democratie mag er niet teveel ruimte zijn voor anti-democratische partijen, voor zover die een bedreiging van de democratie vormen.

ambtenaartje | 26-03-07 | 01:40

Tobi 26-03-07 @ 01:25

De islamofobe racisten natuurlijk. Want die zijn xenofoob. Allemaal bekrompen mensen die bang zijn voor het vreemde. Steniging als straf voor overspel kennen ze in de Brabantse stedenrij niet, DUS is men er bang voor. Sjaria-rechtspraak kent men in Limburg niet, DUS heeft men angst. In Twente is het liquideren van afvalligen een nieuw fenomeen, DUS reageert men panisch. In West-Friesland vindt men het een gek idee om homo's van flatgebouwen te werpen, DUS reageert men afkerig. Allemaal bekrompen provincialen die islamofobe racistische witte Nederlanders. Gelukkig weten wij in Amsterdam hoe het wel moet. Wij laten ons niet door dat provinciale volk uit Noord(wat eigenlijk al geen Amsterdam meer is)de les lezen en zullen doorgaan om mensen die tot de islamitische bevolkingsgroep respect te tonen, opdat wij nóg meer mooie cultuuruitingen van die spontane, eerlijke en echte mensen mogen ontvangen. Het is immers geven en nemen in de multi-culturele samenleving.

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 01:39

@Natte Bever 26-03-07 @ 01:38
"Let u wel een beetje op uw bioritme?"
heeft koerbagh die dan...?

Herman Flipsen | 26-03-07 | 01:39

koerbagh 26-03-07 @ 01:28
Uw betoog komt er op neer dat er in een democratie geen ruimte is voor een partij (om de moslims even zo aan te duiden) die tegen de democratie is of, sterker, die democratie het liefst de wereld uithelpt met behulp van diezelfde democratie. Iets wat zich in de dertiger jaren ook al eens voordeed.
Daar ben ik het geheel mee eens. De islam kent geen onderscheid tussen kerk en staat en dat wordt nog wel eens vergeten.
Let u wel een beetje op uw bioritme?

Natte Bever | 26-03-07 | 01:38

@HY78 26-03-07 @ 01:22
"het laatste waar de "westerse" wereld behoefte aan heeft, verdeeldheid is"
Daar is het nu juist het probleem van het strafbaar stellen van de "islamofobie". Wat ik probeer aan te geven, is dat met een dergelijke bepaling, inhoudelijke kritiek al snel strafbaar zal zijn, ofwel mensen zich niet meer wagen aan inhoudelijke kritiek, uit angst strafbaar te zijn.
.
Met de beste wil die ik heb, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de Islam (in haar zuivere vorm) trekken heeft van een totalitair regime, wat geen enkele tegenspraak wil/kan dulden. Kritiek daarop, zou door het strafbaar stellen niet mogen omdat het islamofobisch zou zijn.
.
Resultaat een tweedeling in de maatschappij...
Ik ben trouwens ook voor het schrappen van de artikelen aangaande de godslastering etc. uit het wetboek, maar daar waar het Christen- en Jodendom (in onze samenleving) zich onderworpen hebben aan de grondwet, gaat dat (helaas) bij de Islam niet op.

Herman Flipsen | 26-03-07 | 01:32

@HY78 26-03-07 @ 01:16
Wat mij betreft mag je alles zeggen, als er een openlijke dialoog mogelijk is. Door het artikel over vrijheid van godsdienst in de grondwet is wat mij betreft die dialoog er niet in dit soort gevallen. Je beroept je op de vrijheid van godsdienst en mag zo in naam van een god "oproepen" om homo's en joden van flatgebouwen te gooien; daar mag je als homo of jood niet op reageren want dan tast je het geloof van de moslim aan.
Het is eigenlijk te absurd voor woorden. De grondwet zou zo mooi zijn geweest als die christenhonden eens niet weer de boel hadden lopen te verkl*ten.
Wat dit betreft ben ik het met Godfried Bomans eens die laatst bij Pauw en Witteman was. Door de opkomst van de islam stemt men nu ineens christelijk, maar dat is de verkeerde weg.
We zien nu ook wel in hopelijk dat het van kwaad naar erger gaat. De grootste vijand voor het christengeloof is immers niet de moslim (die kan in een etnische (bedoeld wordt religieuze) zuivering verdolgen worden, maar dat is de atheist met z'n gezonde verstand.

ambtenaartje | 26-03-07 | 01:32

Tja, je moet ook niet te veel willen in ene.

Sikkeneur | 26-03-07 | 01:30

@Sikkeneur 26-03-07 @ 01:09:
Je mist het fundamentele punt dat de islam, de koran, zich intrinsiek niet verhoudt met de Nederlandse wet. Het punt is nu juist dat we dat wel binnenhalen. Voor de ware gelovige staan de koran en andere islamitische geschriften BOVEN de Nederlandse wet. Verreweg de meerderheid zal zich netjes aan Nederlandse houden, maar als het puntje bij het spreekwoordelijke paaltje komt dan zullen ze zich op de koran beroepen en niet op de Nederlandse wet. Dat is de crux. Er zullen dus altijd rotte appels zijn die met het boek in de hand de de regels van de Nederlandse samenleving aan de laars lappen. Of ze dan in het gevang komen of niet doet niet terzake. Je laat een groep mensen toe die zich met het beroep op de vrijheid van godsdienst geen reet van de Nederlandse wet hoeven aan te trekken, ergo een groep die voor problemen KAN gaan zorgen.
De consequentie van het wettig toestaan en beschermen van de Islam betekent de facto dat je een groep mensen formeel een vrijbrief geeft om zich niet aan de Nederlandse wet te houden. Of ze dat doen of niet, da's nog niet eens interessant. Mo B. is slechts een voorbeeld, maar er zijn talloze voorbeelden van moslims die zich niet volgens de Nederlandse regels gedragen omdat ze wijzen naar de koran, want het mag van Allah. En die staat boven de Nederlandse wet. Dat de politie en justitie ze desalniettemin wel in de cel dondert maakt niet uit. Hun geloof staat het toe, dus dat zullen anderen in de toekomst met precies dezelfde redenatie dezelfde Nederlandse wetten met voeten blijven treden. 't Is een keuze van ons om te zeggen: ok, godsdienstvrijheid is ons heilig, zonder restricties en we nemen de consequenties op de koop toe. Maar die fundamentele vraag wordt nooit gesteld.

koerbagh | 26-03-07 | 01:28

@Ignatius van Loyola @ 01:22
Juist, wie wenst, dúrft ! nu deze handreiking af te slaan?

Tobi | 26-03-07 | 01:25

@Cojones 1:09
Amen

@Herman Flipsen 26-03-07 @ 01:16
Ik pretendeer helemaal niet om oplossingsrichtingen in huis te hebben. Maar ik zie, dat zo ongeveer het laatste waar de "westerse" wereld behoefte aan heeft, verdeeldheid is, terwijl we tegelijkertijd sterk hechten aan individuele waarden (anders dan de islamitisch georienteerde medelander, in het algemeen gesproken).
Het lijkt me dan ook, dat het belangrijk is om duidelijk op de kaart te zetten dat sommige zaken nu eenmaal bediscussieerd mogen/kunnen/mioeten worden, en dat discussieren hier ongewapend geschiedt. Geldt voor iedereen, altijd.
Wie zich niet aan die gedragsregels houdt, heeft iets niet begrepen, en valt onder de bepalingen van het strafrecht.
Dat die benadering te simpel is, zie ik ook wel, overigens.

HY78 | 26-03-07 | 01:22

CoJoNes 26-03-07 @ 01:09
Als gezegd slaapwandel ik al, maar ik vind uw houding betreurenswaardig. Ik kan me voorstellen dat u het beneden uw waardigheid of stand vindt om met om het even welke malloot in discussie te gaan, maar om af te haken, ja, dat vind ik jammer.
Bij gelegenheid is het misschien aardig om eens een affakkelavondje te organiseren - wat soms gebeurt.
Vindt u Lentebok ook een gruwel?
*Gaat verder slaapwandelen*

Natte Bever | 26-03-07 | 01:22

Hoe mooi zou het niet zijn om die geheelonthoudende, rustig sprekende, beschaafde politiek-godsdienstige activist Mohammed Bouyeri eer te bewijzen. Hoe positief is het wel niet dat mensen die geen rekening houden met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden en ook geen inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect hebben op een dinsdagochtend worden verrijkt met de vruchten van een andere cultuur; een cultuur die van even veel waarde is als de onze. Laten wij onder leiding van deze inspirerende man, die de schadelijke elementen in onze multi-culturele samenleving op zulk een subtiele wijze weet te neutraliseren, bouwen aan een toekomst waarin respect voor sjaria-banken en diens rechtvaardige doodvonissen voorop staat en waarin geen plaats zal zijn voor de zogenaamde westerse rechtstaat die zelfs de meest grove beledigingen aan het adres van de Profeet(vrede zij met hem)onbestraft durft laten.

Ignatius van Loyola | 26-03-07 | 01:22

@HY78

Right!

Sikkeneur | 26-03-07 | 01:21

@bottehond 26-03-07 @ 01:08

Die laatste zin ben ik ronduit met U eens.
Ik begrijp prima wat U zegt: stapje voor stapje, elke dag een draadje etc etc etc, En U heeft gelijk als U dat signaleert.
Maar ik zie dat als een signalering, en niet als een oplossingsrichting.
Vooralsnog geldt hier een hollandse wetgeving, incl een wetboek van strafrecht.
De discussie is, of ik mag zeggen, herhaal zeggen, dat je iemand van een flat mag gooien (ik pieker er niet over btw). Maar vooralsnog is er nog geen discussie of je het mag doen. Ik zou dat graag zo willen houden.
U ook, voor zover ik weet.

HY78 | 26-03-07 | 01:16

@HY78 26-03-07 @ 00:57
Nadeel is wel, dat kritiek op dat geloof dan al snel onder de noemer "islamofobie" zal vallen....
Kans bestaat dan ook, dat alles wat als "islamitisch gerechtvaardigd" gezien kan worden leidend kan zijn.
.
Schijn, hypothetisch...., lees: www.faz.net/s/RubFC06D389EE76479E9E764... en www.welt.de/welt_print/article772369/R... dan maar eens goed na. Het mag allemaal, verbieden zou immers islamofobisch kunnen zijn (inhoudelijke kritiek).
Tja, moorden mag niet, dat klopt.

Herman Flipsen | 26-03-07 | 01:16

@ambtenaartje @ 01:11
Het lijkt hier vooralsnog best uit te houden
In het begin alleen wat met ontwenningsverschijnselen te kampen gehad ..
Maar ach, alles went

Tobi | 26-03-07 | 01:15

@Tobi 26-03-07 @ 01:05
Nee, dat komt me niet bekend voor. Op zich kan ik wel leven zonder NN.

ambtenaartje | 26-03-07 | 01:11

@luldebehanger @ 01:03
Hoewel ik niet altijd fan van Teeuwen ben, vond ik zijn optreden werkelijk verfrissend, na alle stilte van de afgelopen jaren waarin velen hun mond niet durften opendoen uit angst voor een [mogelijke] reactie
Wat dat betreft zitten we al halverwege Hodja's citaat @ 01:02

Tobi | 26-03-07 | 01:10

@ Koerbagh 00.33

Bij jou is 1+1 wel erg snel 2.
Los van het feit dat je gelijk hebt inzake Mohammed B betreffende zijn beroep op Allah en Mohammede enzo versus de NL-wetten, dender je iets te makkelijk door dat hij symboliek staat voor de islamitische vreemdeling in 0031.
Fanatici heb je binnen iedere gemeenschap ongeacht signatuur.

De meeste moslims zijn Godvrezend, zoals zo vele 0031'ers dat zijn, bang voor de Hel enzo en dus zullen ze zich naar het gebod van hun reli gedragen.
De Islam heeft echter helaas een lastige bijkomstigheid dat je er niet van af kunt, zoals bij andere reli's wat makkelijker geregeld is (Yehova's en Scientology uitgesloten).
Toch heeft de Islam vanaf ca 1700 laten zien dat ze ook kan collaboreren met het machtige Westen. Daar werden we niet bepaald slechter van.

Helaas, helaas, zie je de laatste jaren dat het fundamentalisme de kop op steekt en terug grijpt naar oude wormen en naarden binnen de Islam.
Dit soort doodsangels mag van mij best gestopt worden of daar gelaten worden waar ze thuishoort, om van binnenuit uiteindelijk weer bijgestuurd te worden.

Maar we halen ook niet de islamitsche wetten en regeltjes binnen, voorwaar de despoot anders nu niet in het gevang zucht en droomt van zijn misgelopen maagden.

Sikkeneur | 26-03-07 | 01:09

Ik kom vooral niet op NN, omdat het gerim van ene drs en z'n vriendjes bij mij anti-peristaltische bewegingen veroorzaakt.
Sinds Flater op NN woont, is NN wat mij betreft failliet.

CoJoNes | 26-03-07 | 01:09

Hodja 26-03-07 @ 01:02
Waren er veel mensen op uw begrafenis?

Sorry hoor, ik slaapwandel en dan weet ik niet goed meer wat ik doe.

Natte Bever | 26-03-07 | 01:08

HY78 26-03-07 @ 00:57

Je mot denken in subtiliteiten, dude. Wat veaur signaal gaat daar van uit naar haatbaarden? Is kristofobie eauk strafbaar? en ezelsfobie? Moffen! roepen? De baarden mogen zeggen dat heaumeaus van een toren geflikkerd (sic) mogen worden. Maar als jij zegt dat moslims slecht En dan nog is de vergelijking krom. Wie de kracht van de islam niet vreest kan haar nimmer op waarde schatten.

bottehond | 26-03-07 | 01:08

luldebehanger 26-03-07 @ 01:03
Idd, uw nick is zeer, zeer goed gekozen.

Natte Bever | 26-03-07 | 01:06

@ambtenaartje @ 01:01
Kijk, daar heb je het al. Recentelijk leek er grote schoonmaak te zijn bij NN, vooral nav een artikel over een scooterrijdert [58 lentes jong] die omkwam toen hij met dat apparaat te water geraakte
Nog nooit zoveel -weggejorist en opgerot- gezien
Komt dat scooter-topic u bekent voor?

Tobi | 26-03-07 | 01:05

KoC slaapt al uren, zo te zien.
Maar... zijn macaroniverhaal blijft een klassieker.
Het lijkt me goed hem af en toe aan de macaroni te herinneren.
Bereid met Smac, denk ik zo.

NB gaat richting burcht.
@all
Sleep well.

Natte Bever | 26-03-07 | 01:04

Ik vond Teeuwens optreden ook stuitend en sluit me graag aan bij een andere brievenschrijver:
Wanneer stopt Hans Teeuwen eindelijk eens met puberen?

luldebehanger | 26-03-07 | 01:03

Een volk dat voor tirannen zwicht ... zal meer dan lijf en goed verliezen: dan dooft het licht.

Hodja | 26-03-07 | 01:02

@Tobi 26-03-07 @ 00:58
En ondergetekende ook. Waarom weet ik niet. Nooit een ban gehad daar, het lijkt een probleem met de synchronisatie te zijn.

ambtenaartje | 26-03-07 | 01:01

@bottehond @ 00:48
Reden dat er bv bij dat EU NN artikel weinig comments staan is dat een x-tal reaguurders alhier wel op GS en niet [meer] op NN mogen commenten
Waaronder Yours Truly
Anders had ik wel wat achtergelaten

Tobi | 26-03-07 | 00:58

@bottehond 26-03-07 @ 00:52
Met alle respect, ik ben niet het helderste lichtje in de kerstboom, en het is laat.
Maar zelfs al zou "islamofobie" strafbaar gesteld worden, dan nog zou dat toch niet betekenen dat moord geoorloofd wordt?

HY78 | 26-03-07 | 00:57

@bottehond 26-03-07 @ 00:52
Dus straks mag je jezus wel aan het kruis nagelen en mohammed niet.
't Moet niet veel gekker worden.
Het monument in 't Oosterpark is er dus neergezet ter nagedachtenis van de tijd dat je nog wel voor je mening uit mocht komen.

ambtenaartje | 26-03-07 | 00:57

@CoJoNes 26-03-07 @ 00:46:
Ik ben zelf nogal gecharmeerd van Truccioli en Strozzapreti, maar die zullen waarchijnlijk nog niet bij Appie Heijn (laat staan de Aldi) zijn doorgedrongen.

koerbagh | 26-03-07 | 00:56

bottehond 26-03-07 @ 00:48

En dat laatste was serieus. Theo van Gogh (OT) werd geexecuteerd deaur een koranreciterende engel der wrake van de islam (islam =moslims volgens van dale), zo is het en niet anders. En zou dus onder toekomstig europeesch recht strafbaar geweest zijn met zijn bot puntige kritiek op de islam. Tis maar dat U weet dat de eu bouyeri achteraf deels ontschuldigt.

bottehond | 26-03-07 | 00:52

Ow ja... tenslotte. Shame on us all dat het NN topic over europa zo weinig comments heeft. U maakt zich aan de voorkant druk onder elkaar en langs de achterdeur wordt het paard van Troje binnengerold deaur de quasi ksmopolitische bestuurlijke aristocratie van Brussel (dat blij zal zijn met dewinter en zijn vlaamsch elftal, zometeen is Brussel een stadstaat, net als islamsterdam, maar goed: de balk en verhofSStadt en al die anderen hebben in warzowa een verklaring ondertekend die "islamofobie" strafbaar moet stellen. Zogenaamd op aandrang van kameraad erdogan, maar dat is een excuustruus.

bottehond | 26-03-07 | 00:48

Wat die Azijnpisser wil, is alleen mogelijk als eerst iedereen alles mag zeggen. Om de vrijheid van meningsuiting goed te kunnen toepassen moeten de grenzen eerst vastgesteld worden.... Nou daar zijn we dus mee bezig!

Wat betreft je briefje: we nemen het mee.

Dirk Tang | 26-03-07 | 00:46

@koer
King eet nog uit de pan, de fenomenen Farfalle en Penne zijn nog niet tot zijn sociale klasse doorgedrongen. Komt vanzelf, maar de generatie moet nog wel geboren worden.

CoJoNes | 26-03-07 | 00:46

@koerbagh @ 00:43
Hey, jij moet niet beledigen die Pasta van mijn mama !

Tobi | 26-03-07 | 00:45

Ik ga mijn snoek opzoeken!

..zapper | 26-03-07 | 00:43

@CoJoNes 26-03-07 @ 00:35
Goed afspoelen met water werkt ook, daarmee haal je het zetmeel ook van de elleboogjes af, maar een goede olijfolie voegt wel wat extra smaak toe.

Herman Flipsen | 26-03-07 | 00:42

"Probeer eens een paar jaar te zwijgen, wees eens aardig, praat eens met mensen met een andere achtergrond, probeer eens te luisteren. Hou eens op... " blablabla

Doe eens eerste hoofdstukje Richard Dawkins "God als misvatting" lezen. Dan weet je dat je sommige dingen maar beter kunt schreeuwen.

ambtenaartje | 26-03-07 | 00:42

Trusten, d´omgebouwde

Tobi | 26-03-07 | 00:40

@CoJoNes @ 00:35
Dat is slechts ten dele waar; de [olijf]olie voorkomt welliswaar dat de macaroni aan elkaar blijft plakken, maar beinvloedt nauwelijks de eetbaarheid van het gerecht
Plakken en niet te vreten zijn twee verschillende zaken

Tobi | 26-03-07 | 00:39

Met dank voor de macaronirecepten en de biologieles (tis wat die dadels).
Een goede nachtrust iedereen.

d´omgebouwde | 26-03-07 | 00:36

Als je macaroni hebt gekookt, moet je er, na het afgieten, meteen wat olie doorheen roeren anders blijven de losse macaronietjes aan elkaar plakken totdat je uiteindelijk één grote bal uit de pan schept die niet meer te vreten is. Zelfs een saus van de beste ingrediënten kan de macaroni dan niet meer eetbaar maken.

CoJoNes | 26-03-07 | 00:35

enevrijewoord/moslim discussie...

Maaier 26-03-07 @ 00:20

Dat schuine streepje says it all. Het is half twaalf volgens mijn instinct, maar ik ga eauk mijn mand in. CU around,

www.upcominghorrormovies.com/movies/re...

bottehond | 26-03-07 | 00:34

@Stonewater 26-03-07 @ 00:17:
Omdat de wet in Nederland gelukkig nog wat voorstelt. Maar Mo B. heeft zelf tijdens de rechtszitting meermaals verklaard dat hij Nederlands recht niet erkent, de Nederlandse rechter en rechtbank niet erkent, dat er maar 1 rechter is: een niet bestaand Jemenitisch maangodje hem geopenbaard in een 1400 jaar oud sprookjesboek van een pedofiel. Nou ja, there you go. Een wet die je niet erkent daar hoef je je ook niet aan te houden. Dus door die islam met die wetten en regeltjes die de het Nederlands recht tegenspreken wettig te erkennen en te beschermen haal je criminaliteit en wetsovertredingen tegen je eigen wetten als vanzelf binnen. 1+1= (bij mij althans nog steeds) 2.

@Frans Witglas 26-03-07 @ 00:20:
Goedkoop postje om even wat babes te plempen, maar vooruit.
Ga er eens inhoudelijk op in? Waar gaat de analyse mank? Ik vind die 10 strafpunten best, maar moet ook even zo liev zijn dat netjes met argumenten uit te leggen.

koerbagh | 26-03-07 | 00:33

koerbagh 26-03-07 @ 00:24
Ik dacht meer aan een gigantische pannen marcaroni die uitgekiept worden over de grote steden in ons land.

de honden blaffen... | 26-03-07 | 00:31

Verhip, GS is plots tot een culinaire blog verworden
*gaat snel een culinaire vraag bedenken*

Tobi | 26-03-07 | 00:30


@Cuchulainn

Klopt wat je zegt, die visie had de bovenklasse begin 1900 ook nog in 0031.

Sikkeneur | 26-03-07 | 00:29

fucking geweldig

Anarki | 26-03-07 | 00:28

@gentle giant 26-03-07 @ 00:24
Ach het heeft voordelen, geen prestatied(w)(r)ang....
Proberen heeft geen zin, je weet dat het toch niet gaat.

Herman Flipsen | 26-03-07 | 00:27

eench :)

BasieP | 26-03-07 | 00:26

@Maaier 26-03-07 @ 00:24
hehehehe, truste

Herman Flipsen | 26-03-07 | 00:25

@ Herman Flipsen, hij is leuk, uren en uren, kom je bijna schatje? "neuh"

gentle giant | 26-03-07 | 00:24

@King of controversy 25-03-07 @ 23:58:
Het is geen macaroni king. De correcte analogie is: De marokkaanse samenleving is als een dadelplantage. Het Nederlandse bedrijfsleven importeert wat dadels. De pitten van die dadels vallen hier in de aarde. Dadelpalmen zijn tweeslachtig en voor het bestuiven is een vrouwtjesdadel nodig. Die wordt gehaald uit het land. Mannetjespalmen dragen geen vrucht dus moeten er steeds nieuwe vrouwtjes palmen worden gehaald. En de Nederlandse overheid doet er alles aan om de grond te bemesten en water te geven zodat er nieuwe dadels kunnen groeien.
Schijnbaar niet erg, maar dadels hebben de eigenaardige eigenschap dat hun wortelstelsel onder de grond veel groter groeit (zeg maar woekert) en er van 1 wortel heel veel palmen kunnen opgroeien.
't Wordt een heel ander verhaaltje zo, hè?

koerbagh | 26-03-07 | 00:24

Herman Flipsen 26-03-07 @ 00:22

Ik val niet op somali's..

Maaier | 26-03-07 | 00:24

@gentle giant 26-03-07 @ 00:20
vegamoslims zijn de lekkerste ('k spreek uit ervaring ...... alhoewel, ik weet niet hoe de harammmetjes die niet vega zijn, smaken, want ik ben slects bekent met 1 moslima en die was toevallig ook halalvegetal)

Frans Witglas | 26-03-07 | 00:24

@Maaier 26-03-07 @ 00:22,

Groetjes aan Klaasvaak.

RA | 26-03-07 | 00:23

@Maaier 26-03-07 @ 00:20
Truste! Sweet dreams over de daad met een wellicht besneden dame....

Herman Flipsen | 26-03-07 | 00:22

bottehond 26-03-07 @ 00:18

ALsmede alle anderen natuurlijk

Maaier | 26-03-07 | 00:22

Stonewater 26-03-07 @ 00:12
Er zijn bepaalde reaguurders die bepaalde problemen niet durven benoemen,omwille van een kleiner percentage "goed volk",terwijl iedereen weet dat bij bepaalde bevolkingsgroepen de problemen aanmerkelijk hoger zijn.

Cuchulainn | 26-03-07 | 00:22

Herman Flipsen 26-03-07 @ 00:17

Je hebt gelijk, ik bedoel ook opletten én ingrijpen waar nodig. EN nu is het tijd om in m'n bed even te gaan dromen over lekkere moslima's en dat niet aan de vrouw te laten merken... Slaap zacht allemaal , morgen is er ongetwijfeld eer enevrijewoord/moslim discussie...

Maaier | 26-03-07 | 00:20

-weggejorist-

Frans Witglas | 26-03-07 | 00:20

Maaier 26-03-07 @ 00:07

Dat kan ook, maar de enige die dat weet is maaierT.

bottehond | 26-03-07 | 00:18

koerbagh 26-03-07 @ 00:12
Wat wijkt vanuit jou kritisch beeld af van het feit dat Moh. B. vastzit voor moord???

Stonewater | 26-03-07 | 00:17

@Maaier 26-03-07 @ 00:04
Ik ben altijd een evenwichtig reaguurder (zo, dat moest ik even rechtzetten!)
Doemdenken, hoeft van mij ook niet, maar met enkel opletten is nog nooit een moord voorkomen.
.
Zelf heb ik jarenlang aan "de deur" gestaan (portier), nooit één klap hoeven uitdelen, maar dat gaat echt niet met enkel opletten alleen...
Als ik zag dat het ergens uit de hand dreigde te lopen, stond ik er al bij en greep in.
Dat hoeft niet meteen met het uit de zaak zetten van de vervelende klant, een indringend gesprek wilde ook wel eens werken... echter, het ingrijpen in de situatie was een noodzaak, soms hard, soms rustig, afhankelijk van de situatie.
Het enkel blijven opletten, had mij wellicht enkele "schitterende" gevechten gegeven die ik had kunnen aanschouwen, maar om die gevechten te kunnen stoppen....

Herman Flipsen | 26-03-07 | 00:17

@koerbagh 26-03-07 @ 00:12,

Dood moslims waar je hen maar vindt [vrij naar 9.5]? Volgens mij is in ieder geval in 1 artikel een zinnetje "behoudens de wet" weggevallen.

RA | 26-03-07 | 00:15

Stelling: 'de Westersche Wereld heeft dringend nood aan meer sadistische zwijnen'. *Doet snel weer slaapjes*

v Maerlant | 26-03-07 | 00:12

Cuchulainn 26-03-07 @ 00:09
Zoiets als: Er zijn goede en slechte mensen, ook bij moslims?

Stonewater | 26-03-07 | 00:12

@Maaier 25-03-07 @ 23:53:
Dat is dus die klassieke fout... Je kunt wel de stouterikken die de islam gebruiken (ik zeg met opzet niet: misbruiken) om stoute dingen te doen verwijderen, maar daarmee los je het probleem niet op. Het komt keer op keer op want de oorzaak blijft: een boek met ge- en verboden die voor de gelovigen van dat boek BOVEN de nederlandse wet staat, met regeltjes voor de gelovige die de essentiele democratische rechtsregels van dit land diametraal tegenspreken.
Daar zit 'm de kneep.
De vrijheid van godsdienst zoals wij die kennen sinds Thorbecke in de grondwet hebben houdt geen rekening met een religie die behalve een levenbeschouwelijk en spiritueel doel heeft en een paspoort voor de hemel is, tevens het ultieme wetboek is. En de islam verhoudt zich verdomd slecht met onze grondwet. De uiteindelijke vraag die we moeten stellen is: Is de vrijheid van godsdienst ons zoveel waard dat we de rest van onze zorgvuldig opgebouwde democratische wetten daarvoor overboord willen flikkeren om een religie die in tegenspraak is met die wet te beschermen?
Mijn antwoord daarop als agnostisch atheist is helder: Nee.

koerbagh | 26-03-07 | 00:12

CoJoNes 26-03-07 @ 00:03
Ik print dat macaroniverhaal uit en hang het in de keuken.

*Zal me menig genoeglijk moment bezorgen*

Natte Bever | 26-03-07 | 00:11

Ja, en schrijf nooit meer 'quote/unquote' want het is 'quote/end quote'. Barbaren.

Sadist_Pig | 26-03-07 | 00:11

Maaier 25-03-07 @ 23:56
Maaiertje, steeds weer betrap ik jou erop dat als een onderwerp als dit ter sprake komt dat jij als eerste roept dat er ook zoveel goede moslims zijn en dat het niet aan de religie ligt, en ook vooral dat er autochtone nederlanders zijn die dezelfde "delicten" plegen. Laten we het zo stellen: Als er binnenkort eens een overval wordt gepleegd door een blanke (lees autochtone)dader dan moet jij roepen dat er ook genoeg turken en marokkanen en islamieten zijn die ook overvallen plegen ok? Dat is namelijk de manier waarop jij redeneert. Beetje krom is het niet?

Cuchulainn | 26-03-07 | 00:09

Wij scheppen de macaroni altijd eerst uit de pan in een schaal, doen de kaas in een apart schaaltje en laten de eters naar eigen smaak het gerecht garneren met het gestremselde zuivelproduct.
Uit de pan eten, King, dat is toch zo verschrikkelijk voor paupers.

CoJoNes | 26-03-07 | 00:09

de honden blaffen... 26-03-07 @ 00:08

Ik bedoelde ook meer grappig eigenlijk.

De Vogel | 26-03-07 | 00:09

De Vogel 26-03-07 @ 00:00
Een aardige theorie?
Het is een volslagen krankzinnige vergelijking!

de honden blaffen... | 26-03-07 | 00:08

Maaier 26-03-07 @ 00:07
En nu voor de concrete acties!

Stonewater | 26-03-07 | 00:08

Natte Bever 26-03-07 @ 00:04
... zijn bedrijven nu NIET meer etc.
Enfin, typo.

Natte Bever | 26-03-07 | 00:08

@Cojones 00.01

Hoxha, Lenin, Pol Pot, Mao, Amin allemaal wijle. Mugabe links?, mss in den
beginne. Who's the lutser?

Sikkeneur | 26-03-07 | 00:08

@ King of controversy, wat is er mis met spruitjes?

gentle giant | 26-03-07 | 00:07

bottehond 26-03-07 @ 00:03

ZOU kunnen. AL is de mogelijkheid dat niet alleen wij volharden in onze mening omdat we te koppig zij n om iets anders toe te geven, maar onze "opponenten" ook, zeer zeker aanwezig...

Maaier | 26-03-07 | 00:07

King of controversy 25-03-07 @ 23:58
Ik lees alleen iets als : "uit een pan halen".
Ik lees in uw post nog niets over "op een bordje opgaan in een totaalgerecht".
Macaroni blijft macaroni. Vermicelli wordt onderdeel van een soep, vooropgesteld dat het die wil heeft (lees: dat de schepper, niet reli bedoeld, die wil heeft).
Uw verhaal gaat niet op, vrees ik.

HY78 | 26-03-07 | 00:06

@King of controversy 25-03-07 @ 23:58
Voordat ik ga reageren: over wat voor soort macaroni heeft U het?
de gewone meeldraden of de meergranenmacaroni?

kuttekrap | 26-03-07 | 00:05

Herman Flipsen 25-03-07 @ 23:57

Ik beschuldig u ook nergens van. Vandaag blijkt u een evenwichtig reaguurder. Sommige anderen hier niet. Het deel waar Koerbagh en u op wijst, is er, maar dat is niet groot. Gelukkig maar, want dan kun je ze aanpakken. Doemdenken is dan ook nergens voor nodig, slechts opletten...

Maaier | 26-03-07 | 00:04

CoJoNes 26-03-07 @ 00:01
You're right when you're right!

Stonewater | 26-03-07 | 00:04

King of controversy 25-03-07 @ 23:58
Het punt is nu juist dat die draad niet gesprongen is, mede door die importhuwelijken.
Weliswaar zijn bedrijven nu meer in Marokko aan het acquireren (hebben hun leergeld wel betaald, en anders het UWV wel), maar dat de stroom niet opdroogt tenzij deze wordt ingedamd lijkt me evident.
Als ik in Marokko zou wonen, zou ik ook naar NL emigreren.
U waarschijnlijk ook.
Maar... misschien dat u liever met dhr. Van Maerlant in België zou wonen.
Kortom, de instroom moet actief worden afgeremd en totale stop op importbruiden en andere flauwekul.

Natte Bever | 26-03-07 | 00:04

@King of controversy 25-03-07 @ 23:58

Als jouw redenering correct is, waarom spreekt de laatste generatie moslims dan nog steeds nauwelijks Nederlands? Waarom komen er dan steeds meer moskeeen bij? Waarom moet de vrijheid van het woord dan steeds vaker en scherper gewogen worden tegen de kogels van de steeds groter wordende groep Mohammed B's? Waarom wordt de groep Mo B's eigenlijk steeds groter als de integratie in de seculiere staat NL zo voorspoedig verloopt?

RA | 26-03-07 | 00:04

King of controversy 25-03-07 @ 23:58
Ook een leuk verhaal, sociologie gestudeerd? Of een gelijkenis in navolging van j.c. te N. De wereld verklaard voor de dommen door k.o.f?

d´omgebouwde | 26-03-07 | 00:04

@King of controversy 25-03-07 @ 23:58
Zleden zo'n kromme analogie gelezen, zelfs in Sesamstraat zou het de wenkbrauwen van menig peuter doen fronsen.

CoJoNes | 26-03-07 | 00:03

Maaier en the mad king hebben het er maar moeilijk mee om de overstelpende veelheid aan vingerwijzingen, logische duidingen en solide beteaugen van hun "opponenten" te accepteren. Toch ontbreekt het beiden niet aan voldoende intellect. Ik vrees dat we hier te maken hebben met de resultante van 30 jaar indoctrinerend onderwijs dat net als de pers onderhoerig is/was aan de waanzinnige sosjale eksperimenten om aan te tonen dat de Mensch maeckbaer is. Het betekent echter eauk dat beiden over een krachtige gewetsnfunctie beschikken. Is dat de reden dat beiden steedsch hun niet te winnen debatten aangaan op NN/GS. Something tells me dat dat zo is.

Enne: dauphin.... pas je een beetje op jezelf. De zon gaat altijd weer op, dude. Laat je niet ophitsen en meeslepen. Ies niet goed, dude.

www.youtube.com/watch?v=cy9-epdDw9E

bottehond | 26-03-07 | 00:03

*heeft honger gekregen en houdt het voor vandaag weer voor gezien*

King of controversy | 26-03-07 | 00:02

@Sikkeneur
Hoxha?
Lenin?
Pol Pot?
Mao?
Mugabe?
Amin?
Yep, allemaal redelijk van de rechterkant...
Moet ik nog even doorgaan? Lutser...

CoJoNes | 26-03-07 | 00:01

King of controversy 25-03-07 @ 23:58

Dat is een aardige theorie, maar het staat bij lange na niet vast dit gaat gaat gebeuren, of dat dit daadwerkelijk aan het gebeuren is.

De Vogel | 26-03-07 | 00:00

zeikerds.. Hans was een goede vriend van Teo, die azijnpissers waren dat NIET, dus bek houden.

lulniet | 25-03-07 | 23:59

@ Natte Bever
Laten we ons de Marokkaanse samenleving eens voorstellen als een pan Macaroni, met gesmolten kaas.
Op een gegeven moment komt het Nederlandse bedrijfsleven langs met een lepel, en schept, heel langzaam, wat macaroni uit de pan. Hoewel de macaroni op de lepel uit de pan is, is zij nog steeds verbonden met de macaroni in de pan, door de kaasdraden.
Hoe verder, en hoe langer de macaroni op de lepel uit de pan blijft, hoe meer kaasdraden zullen knappen, wat er op een gegeven moment toe leid dat de macaroni op de lepel volledig los zal zijn van de macaroni uit de pan.
Een kaasdraad kan groeien, kan een hele tijd meegaa, maar eens gesprongen, blijft gesprongen.
Zo zal het ook met integratie gaan van de Marokkanen. Een voor een zullen de sociale banden van de Marokkanen in Nederland, en de Marokkanen in Marokko kapotgaan. Duurt echter alleen wat langer dan met kaasdraden.

King of controversy | 25-03-07 | 23:58

drjacquezz 25-03-07 @ 23:50
U begrijpt er echt niets van hè?
Niet erg hoor, 't is al laat.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:58

Nu lees ik veel boekjes en in die van mij staat toch echt dat dictators veelal een onderdrukkend regime van rechterkant hanteren. De laatste der mohanikaanse baard op Cuba en ene Kim de jeugdige daargelaten. Oh wacht, ik vergeet blablabla vrind Chavez nog, die alleen een grote bek heeft omdat de kapitalist de (gestolen) olie nodig heeft.

Sikkeneur | 25-03-07 | 23:58

@maaier
"Daar hoeven we niet alle moslims de schuld van te geven."
Doe ik ook niet, maar het is te makkelijk om het wangedrag enkel en allen toe te schrijven aan de opvoeding. Koerbagh had dus weldegelijk een punt, zie ook zijn opmerking om 23:40.

Herman Flipsen | 25-03-07 | 23:57

of een gedeeltelijke of volledige remigratie van mensen uit de Maghreb en Turkije

Aangezien (nog) bijna niemand dit wil en de stemming in Nederland nog steeds richting poilicor gaat is de toestand hopeloos.
Tenzij.

vinque 25-03-07 @ 23:30

Ikke wel! En de Sp eauk, totdat ze in de smiezen kregen (oiv niko koffeman) dat het punt electoraal slecht scoorde, net als het afschaffen van het koningshuis en het uit treden uit de navo. Maar als iemand uit opportunistische redenen iets anders gaat verkondigen, maakt dat op botte met zijn ijzeren geheugen nul ende gheen indruk. Jan Tomaat is een sterke troef van de islam- watchers.

bottehond | 25-03-07 | 23:57

King of controversy 25-03-07 @ 23:37
Wat heeft Rotana nou weer met importhuwelijken en familiebanden te maken?
Wat heeft het bouwen van moskeeen met importhuwelijken en familiebanden te maken?
Alles.

de honden blaffen... | 25-03-07 | 23:57

Stonewater 25-03-07 @ 23:52

Saddam was eventjes een verlichte dictator in de moslimwereld...

Maaier | 25-03-07 | 23:56

King of controversy 25-03-07 @ 23:49
Leuk hoor knul. Het zal wel.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 23:54

IkRoerSomsInJeMoeder 25-03-07 @ 23:51
Daar is het nog erger...

Stonewater | 25-03-07 | 23:54

@King of controversy 25-03-07 @ 23:49,

Het is juist een vaststaand feit (volgens de koran) dat Mo wel een pedo was. Volwassen mannen die sex met negenjarigen hebben worden nou eenmaal gedefinieerd als zijnde pedo's.

RA | 25-03-07 | 23:54

Herman Flipsen 25-03-07 @ 23:49

Zeker, die lui heb je. Dát zijn de mensen die hier, of eigenlijk nergens, maar in ieder geval niet hier in een moskee al predikend thuishoren. Daar hoeven we niet alle moslims de schuld van te geven. Ook niet domme pubers, die daar uit puberale indentificatiedrag eventjes heil inzien (als het hun uitkomt tussen het breezerdrinken door)

Maaier | 25-03-07 | 23:53

Dat heb ik nou altijd met sjinezen. Die proberen goddomme de boel al-tijd te dogmatiseren. En als ik mn Dietse herder op los laat, blijft er enkel een matisering over.

Godverdomme.

Varreke | 25-03-07 | 23:53

King of controversy 25-03-07 @ 23:49
Leuk hoor knul.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 23:52

Masturwasbeer 25-03-07 @ 23:22
Noem s 1 verlichte dictator in de islamworld, laat staan in NL?

Stonewater | 25-03-07 | 23:52

@mezelf
waar ik vraken zei, bedoel ik varken..... Stop!

Herman Flipsen | 25-03-07 | 23:52

King of controversy 25-03-07 @ 23:45
Macaroni?
Als u het kort kunt houden, graag.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:51

Kga maar naar het oosten emigreren.... ben ik eindelijk van dit soort gezeik af....

IkRoerSomsInJeMoeder | 25-03-07 | 23:51

Allerlei lafbekken en hippe breezahneuqerts gaan nu liedjes en tekstjes maken waarin ze de moslims en de profeet beledigen; voor alle veiligheid beledigen ze echter tegelijkertijd in diezelfde liedjes en tekstjes ook het christendom.
Eerst jezelf bevuilen..... dan pas de ander!!! Moeder.... helluuppp!
Hans Th. is wel de grootste lafbek van allemaal.
DrJacquez

drjacquezz | 25-03-07 | 23:50

Bushokje 25-03-07 @ 23:44
Ik begrijp dat 'gebrauwel' een contaminatie is van gewauwel en gebrabbel (doet u er zelf even de aanhalingstekens bij)?
Wel mooi.
Jammer dat u een luie donder bent.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:49

@ d' omgebouwde 23:45
Het is in ieder geval geen vaststaand feit dat Mohammed een pedo was, zoals u enkele uren geleden alweer claimde.
Wat je er ook uit zou kunnen opmaken, is dat ik al een tijdje semi-serieus op jou zit te reaguren.

King of controversy | 25-03-07 | 23:49

@Maaier 25-03-07 @ 23:41
Dat zij hun geloof als excuus gebruiken, is inderdaad waar, echter is er binnen dat geloof wel een stroming die de morele superioriteitsgevoelens van het individu t.o.v. de niet moslim -Kafir, aap, vraken, etc.- aanwakkeren.
De vervelende finnen, zouden daaraan kunnnen ontlenen, dat de kafir minder is dan zij en derhalve niet met respect bejegend dient te worden.
.
Je kan het dus niet enkel zien, als een zaak van het individu, dat zou iets te makkelijk zijn (in mijn ogen), echter ik maak niet voor niets de (...) opmerking.

Herman Flipsen | 25-03-07 | 23:49

King of controversy 25-03-07 @ 23:45

Nou dan is het met mijn generatie al weer flink achteruit gegaan. Aan de praktijk ondervonden.

De Vogel | 25-03-07 | 23:48

Fascisme en onderdrukking verschuilen zich achter iets dat zich socialisme noemt. Onder het motto 'wij zijn zo goed voor de wereld' worden andere meningen gesmoord, opgelegd en wordt het volk gemanipuleerd door een eng groepje verlichtte dictators.

Masturwasbeer 25-03-07 @ 23:22

Niet te veel van dat goeie stuff, zometeen ga ik nog op Thieme de heaumeauhaterT stemmen.

bottehond | 25-03-07 | 23:46

King of controversy 25-03-07 @ 23:39
Ik kan uit jouw eerdere post alleen maar opmaken:
Of het is wel een pedo, anders laat je je niet tot zoiets dwingen, of het was een laffe opportunist tegenover zijn schoonpapa, of Arabieren
houden er geen algemeen aanvaarde fatsoensnormen op na.
Take you're pick. Iedere aan te voeren reden om een kind van negen te naaien is een drogreden.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 23:45

Sikkeneur 25-03-07 @ 23:36
Ik weet niet wie er allemaal meeleest, dus laten we zeggen: slechte rijschool - past ook iets beter bij het slappe gezemel van die azijnpisser die hier het topic vormt.

Kudt ja, verdomd dure hobby!

Natte Bever | 25-03-07 | 23:45

@ CoJoNes 23:41
Op de dag dat ik op Geenstijl een topic over moslims lees, waarin het woord geit niet voorkomt, zal ik stoppen met flauwe, indy-media-grappige beschrijvingen van van Gogh en Fortuyn, gelijk we op een site zitten waar volwassenen en ik met elkaar discussieren.
En je eerste vraag: ja. Hoewel, als ik eens kijk naar mijn vrolijke moslims mede leeftijdsgenootjes, is die generatie misschien al grotendeels geboren.
@ Natte Bever 23:40
Lastig uitleggen altijd, zeker omdat ik toch altijd zal proberen om te voorkomen om een grijze plaat verhaal af te draaien.
Heb ik hier de Macaroni vergelijking al eens gebruikt?

King of controversy | 25-03-07 | 23:45

@Natte Bever 25-03-07 22:58

Leesbaar Nederland, ik ruik een one-issue partij in de maak.

Weg met al die (V)MBO-tokkies (Maar ook enkele kansarme studenten op het HBO en WO) die voor geen ene køt Nederlands kunnen lezen noch schrijven! Terug naar de schoolbanken ermee!

Het is schandalig dat studenten met een bovengemiddelde kennis van de Nederlandse taal (zoals ik) a-von-den achtereen het proto-Nederlands gebrauwel van medestudenten moet verbeteren om zo een projectrapport in te mogen kunnen leveren. En dit op het HBO (sorry, net te lui voor Uni)!

Tja, nu iedereen toch zijn of haar hart stort bij de Azijnbode of in de comments dacht ik gebruik te kunnen maken van de situatie om even mijn ei kwijt te kunnen.

Met vriendelijke groet,

een Bushokje

Bushokje | 25-03-07 | 23:44

@Maaier 25-03-07 @ 23:41
Ha! Dus toch.

stamppot | 25-03-07 | 23:43

@ Stamppot

Klopt dat 't momenteel jongens van zuiderlijke kunne zijn, maar daarvoor ha je de aso's uit de pauperwijken die de meisjes onder de rokken keken. Daarna de verbazing op de gezichte van de blanke bij het aanzien van de eerste Negert, niet veel later kwamen de KNILboys (oftewel pinda 's). gevolgt door de suri' s en we horen al een poosje niets meer over de eilandbewoners. Al met al kunnen we stellen dat alles dat onder een bepaalde breedtegraad vandaan komt niet veel sops meebrengen.

Sikkeneur | 25-03-07 | 23:43

vinque 25-03-07 @ 23:38

Betrapt Vinque, je bent een dromerT! Mooi gezegd, maar helaas: gaat te zeer tegen de stroom in, hoe graag ik ook mee zou willen gaan in je gedachtengang. Teerlingen en zo. Ik ga maar weer slapen met een weemoedig gevoel omtrent de constellatie der sterren en meer van dat niet zo fraais. Nacht ieder.

v Maerlant | 25-03-07 | 23:41

Herman Flipsen 25-03-07 @ 23:38

Die kutpubers gebruiken gewoon hun "geloof" als smoes om meisjes lastig te voelen. Groepsdynamiek en slechte opvoeding.

Maaier | 25-03-07 | 23:41

@King of controversy 25-03-07 @ 23:37
Dus jouw hoop is gevestigd op een generatie die nog geboren moet worden, King?
Verder alles goed met je?
(En BTW, hoe toch eens op met die flauwe, indy-media-grappige beschrijvingen van van Gogh en Fortuyn, we zitten hier nu met volwassenen onder elkaar.)

CoJoNes | 25-03-07 | 23:41

@Maaier 25-03-07 @ 23:35:
Ik durf met jou de weddenschap dat als Hans van Wieren een moslim of een marokkaanse leraar was geweest dat Murat D. hem van z'n levensdagen met geen vinger had aangeraakt. Marokkaanse jochies in stalken en belagen Nederlandse meisjes, OMDAT het Nederlandse meisjes zijn. Dat zijn namelijk hoeren in hun ogen en dat mag, dat leren ze van salafistische imams in gesubsidieerde moskeeën. Turkse en marokkaanse meisjes vallen ze in het openbaar niet lastig hoor. Thuis wel, maar ook dat mag... www.youtube.com/watch?v=SXGZBs65qMs

koerbagh | 25-03-07 | 23:40

King of controversy 25-03-07 @ 23:24
U redeneert wonderlijk. Waarom zouden de familiebanden losser worden door emigratie ingeval de emigrant in feite zijn familie in het homeland onderhoudt? Er gaan miljoenen die kant uit.
Elke familie aldaro heeft wel iemand in het Westen zitten, iemand aan wie men liever de dochter uithuwelijkt dan aan een localo die 3 euri per dag verdient. En men plant zich ook in het homeland lustig voort hoor, daar hoeft u niet aan te twijfelen. Voor elke emigrant is er aldus de komende 800 jaar nog wel een achterlijke bruid uit het homeland te halen.
Daar heeft Koerbagh dus wel een punt. Hoe vaak hoor je trouwens niet ook nu nog jonge Marokkanen een NL spreken dat te bezopen is voor woorden? Dat zal toch vast niet de gerichtheid op de NL-cultuur zijn.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:40

@ d' omgebouwde
Wil je hier serieus een discussie aan wijden?

King of controversy | 25-03-07 | 23:39

@King of controversy 25-03-07 @ 23:33

Ik had het over jouw dochter "consumeren", niet het eeuwenoude moslimspelletje stoom afblazen met geit dan wel broeder. Je valt in dezen de verkeerde aan; niet ik maar je moslimvriendjes staan erop dat je dochter op haar negende verjaardag stukgescheurd wordt.

RA | 25-03-07 | 23:39

@Maaier 25-03-07 @ 23:35
Je kan het één niet helemaal los zien van het ander, de ongelovige dame is immers minder dan de moslima: www.ad.nl/buitenland/article1210611.ec... Het gedeelte respect voor een ander, hangt binnen bepaalde kringen weldegelijk af van het geloof. (Inderdaad, meerderheid denkt er anders over en opvoeding is zeer belangrijk)

Herman Flipsen | 25-03-07 | 23:38

Tenzij de immigranten eindelijk beseffen dat dit wel eens de enige en laatste kans is om zich te bevrijden uit het knechtschap der duistere middeleeuwen.
Voor zichzelf en de nazaten.

Men verhuist tenslotte niet van moeras naar moeras.

vinque | 25-03-07 | 23:38

@ koerbagh 23:32
Wat heeft Rotana nou weer met importhuwelijken en familiebanden te maken?
Wat heeft het bouwen van moskeeen met importhuwelijken en familiebanden te maken?
Allebei noppes en nada
En als het inderdaad zo'n grijze plaat had, is het alleen maar een nog grotere schande dat je nog nooit gehoord heb dat ik het niet over deze generatie van van Gogh heb, maar over een generatie die nog geboren moet worden, of wil jij die mensen ook alvast schuldig verklaren aan de moord op de man die in zijn eentje een compleet Mac Donalds restaurant onderhield?

King of controversy | 25-03-07 | 23:37

@Maaier 25-03-07 @ 23:35
Kom zeg. Het was een mossel die de leraar door de knar popte. Het zijn telkens kudtMarokkaantjes die in zwembaden en andere gelegenheden de, LET WEL, nederlandse meissies lastigvallen etc etc. Koerbagh haalt feit op feit aan. Leer ermee leven, het is de keiharde realiteit.

stamppot | 25-03-07 | 23:37

@ Natte Bever 23.31

Dure hobby of slechte rijschool gehad?

Sikkeneur | 25-03-07 | 23:36

Sorry koerbagh mijn laatste post was aan king gericht.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 23:36

koerbagh 25-03-07 @ 23:32

Hans van Wieren is doodgeschoten door een doorgedraaide criminele puber, heeft he-le-maal niets met islamisering te maken. vervelende kutpubers in zwembaden ook niet, dat heeft te maken met slechte opvoeding. Geen zaeken door elkaar halen.

Maaier | 25-03-07 | 23:35

@ RA 23:30
1) heb je hoge nood?
2) woon je dichtbij?]
Zo ja, het zij zo
*pakt de vaseline*

King of controversy | 25-03-07 | 23:33

vinque 25-03-07 @ 23:30

*legt weer een grijze plaat op de pickup*

Of gewoon geduld hebben, radicalen hard aanpakken, niet te bang zijn en niet achter in elke kut-marokkaan een jihadstrijder zien.

*naald kapot, nieuwe halen*

Maaier | 25-03-07 | 23:33

@King of controversy 25-03-07 @ 23:24:
De praktijk bewijst dat het verhaaltje niet waar is. Als het wèl waar zou zijn kwam Rotana niet in A'dam op de kabel, werd er geen moskee meer gebouwd, worden meisjes in zwembaden gewoon met rust gelaten als ze dat willen, hadden Ayaan en Wilders geen bodyguards nodig en leefden Hans van Wieren en Theo van Gogh nog.

koerbagh | 25-03-07 | 23:32

vinque 25-03-07 @ 23:30

Euh, amen, uitgezonderd die tenzij. Tenzij... een verduidelijking van 'tenzij'?
-
Natte Bever 25-03-07 @ 23:31

Hij 's grappig!

v Maerlant | 25-03-07 | 23:32

v Maerlant 25-03-07 @ 23:26
NB komt af en toe uit zijn burcht. Heeft ook nog een leven naast Second Life, wat GS voor sommigen is.
Wel fijn trouwens, want anders gaat die jeugd maar rondhangen op straat en moet ik er weer op inrijden wat mijn garagist ook niet altijd leuk vindt - die weet al wat ik in mijn koffie wil.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:31

@ koerbagh 23:10
Hij liet zich dus door anderen en hun normen op een kind takelen. Kortom een kerel van stavast die mo. Met zulke vrienden heeft mo geen vijanden nodig.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 23:30

@King of controversy 25-03-07 @ 23:24

Heb je een dochter van minder dan 16 lentes King? Indien ja: Ik haat pedo's, ik zou me liever nooit vergrijpen aan een kind. Ik zal me vies voelen maar jouw comments dwingen mij nou eenmaal om haar te consumeren...

RA | 25-03-07 | 23:30

In feite zijn er drie mogelijkheden om de islamsiering van Europa te stoppen:

een stevige herkerstening

Neo fascisme

of een gedeeltelijke of volledige remigratie van mensen uit de Maghreb en Turkije

Aangezien (nog) bijna niemand dit wil en de stemming in Nederland nog steeds richting poilicor gaat is de toestand hopeloos.
Tenzij.

vinque | 25-03-07 | 23:30

@ bottehond, @ zapper, in ieder geval is de schrijvert hersendeaud, dit leg je nog niet eens in de kattenbak, hier scheit je kat niet op, kan je zelf weer gaan lopen dweilen.

gentle giant | 25-03-07 | 23:29

Stonewater 25-03-07 @ 23:25
En nu wij weer.

Stonewater | 25-03-07 | 23:26

Natte Bever 25-03-07 @ 23:19

Als Bottehond wegvalt zie ik geen alternatief. Hij zal node worden gemist. En NB?

v Maerlant | 25-03-07 | 23:26

bottehond 25-03-07 @ 23:09
Ik heb het (voor het eerst) bekeken.
Ik zag het verschil tussen iemand die het meent en iemand die het niet meent.

Stonewater | 25-03-07 | 23:25

@ koerbagh 23:10
Hugenoten zuigen, gebruik ik nooit in mijn grijsgedraaide (maar daarom niet minder waar zijnde) verhaaltje.

Als het waar is wat jij zegt, dat moslims geen steek verder komen wat betreft integratie, dan zijn er in Nederland dus geen Marokkanen die Nederlands spreken, die zich gedragen volgens de Nederlandse waarden en normen (ongeveer).
Over de import huwelijken. Is alleen mogelijk als er goede banden bestaan tussen twee families, de ene in Nederland, de andere in Marokko. Met een huwelijk worden die banden versterkt, maar zonder een import huwelijk gaan die band definitief doormidden. Dat betekent dus dat het aantal importhuwelijken per generatie alleen maar kan afnemen.

Ik hou het alleen even bij dit punt, tis inderdaad een grijsgedraaide plaat. (maar nogmaals, daarom niet minder waar)
@ d' omgebouwde 22:57
Dat zeg ik dus, Mohammed moest wel, gedwongen door de fatsoensregels van toen. Stel je het drama eens voor, hoe vies zou jij je voelen als je noodgedwongen op je negenjarige buurmeisje moest klimmen, en daarna zou je er nog voor bespot worden ook...
@ Vladimir Poetin
Niet zozeer van Aischa, wel van haar vader, die was veels te machtig om te beledigen. ;)

King of controversy | 25-03-07 | 23:24

bottehond 25-03-07 @ 23:21
Zonder voorbehoud, een goede zaak!

Natte Bever | 25-03-07 | 23:23

Beste DeejayKoen. Ik hoop dat je muziek wat meer swingt dan je antieke oproep voor respect.

nadenkeniseenkunst | 25-03-07 | 23:23

Fascisme en onderdrukking verschuilen zich achter iets dat zich socialisme noemt. Onder het motto 'wij zijn zo goed voor de wereld' worden andere meningen gesmoord, opgelegd en wordt het volk gemanipuleerd door een eng groepje verlichtte dictators.

Masturwasbeer | 25-03-07 | 23:22

Natte Bever 25-03-07 @ 23:19

Who cares? Ik ben wél een sucker veur squirters.

bottehond | 25-03-07 | 23:21

gentle giant 25-03-07 @ 23:02

Ik vind het prachtig om getuige te zijn van jouw morele spagaat en dilemma's en ik heb zo'n idee dat je integriteit het gaat winnen van je wishfull thinking. No offence ment, integendeel!

bottehond | 25-03-07 | 23:20

v Maerlant 25-03-07 @ 23:16
Goodwill is niet besteed aan NB.
Neem nog een borrel, dat helpt tegen het geeuwen.

Doet Botte ook altijd, die zuipt zich elke avond lam en weet van geen ophouden. Sorry Botte, wist niet zeker of u nu zoop of spoot.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:19

De Volkskrant de Volkskrant de Volkskrant is een kudt krant, doe mij maar trouw.

Stijlloos Superieur | 25-03-07 | 23:17

Natte Bever 25-03-07 @ 23:14

Lees m'n posts met een minimum aan goodwill en je merkt dat we het zowaar eens zijn. *geeuwt*

v Maerlant | 25-03-07 | 23:16

Ik geloof dat kettingroken het sleutelwoord is. Dan gaan bij Don Verheijen uit den Bosch (waar geen asbak is te bekennen) alle luiken naar beneden. Vooral ook omdat hij net op de dag dat hij de brief schreef de liftdeur voor een gehoofddoekte mede-flatbewoonster heeft opengehouden, en daar is hij maar wat trots op. Hij wou ook nog "Salam Aleikum" zeggen, maar dat durft hij nog niet echt. Dat komt later wel.

batvoca | 25-03-07 | 23:16

Even mezelf corrigeren, ik bedoelde "deejaykoen 25-03-07 @ 22:59" te quoten, met gentle giant kan ik het natuurlijk alleen maar eens zijn.

..zapper | 25-03-07 | 23:15

v Maerlant 25-03-07 @ 23:03
De vrijheid van meningsuiting houdt in dat je alles kunt zeggen waar je aardigheid in hebt. Dan kan het zo zijn dat je, zoals Rabarbeke al schrijft, in de problemen komt. Maar, er is geen voorafgaand verlof nodig.
De vrijheid van godsdienst is hier in feite van afgeleid, al ligt dat historisch anders. Als je kunt zeggen wat je wilt, kun je a fortiori geloven wat je wilt. En daar dan een kerkje of moskeetje of synagoge bij bouwen. Leve de lol, zou ik zeggen.
The point in dit topic is, onder meer, dat je respect moet hebben voor het alleronnozelste op aarde, zolang het maar verpakt wordt in religieuze vorm. Dat is werkelijk ten hemel schreiend en zeker als dat leidt tot moord en doodslag.
Wat betekent in godsnaam een liedje van Hans Teeuwen in vergelijking met de afslachting van Van Gogh? Inderdaad, helemaal niets.
Die malle eppie in de Volkskrant is dus zeer duidelijk niet goed bij zijn hoofd, er nog van afgezien dat het een geitenwollensokkenzeikerd is.

Natte Bever | 25-03-07 | 23:14

@gentle giant 25-03-07 @ 23:02 de briefschrijver heeft het over respect, maar moet je nu voor de grap eens kijken hoe die het zelf heeft over de herdenking van van Gogh's dood door zijn naasten. Heel respectvol, not! Wat een mongool is het ook.

..zapper | 25-03-07 | 23:13

uit de bundel vuile kontkurent de gedigt geeuwen

GEEUWEN

Van
Hans
Teeuwen
moet
ik
schijten

Rabarberke | 25-03-07 | 23:13

bottehond 25-03-07 @ 23:05

Heu, eufemisme voor brommen. Enne, de drang werd me weer eens te groot. Call me Sebastian!

-
koerbagh 25-03-07 @ 23:10

Restecp voor de inspanning. Ik kan het niet meer opbrengen.

v Maerlant | 25-03-07 | 23:12

Ik kijk...

Stonewater | 25-03-07 | 23:12

@deejaykoen 25-03-07 @ 22:59
Leuk dat je het goede voorbeeld zelf al geeft:
"GeenStijl redactie, stelletje lamme takken!! ... respect daar draait alles om"
.
*pffft* Kopje thee, koekje, netjes danken en voor de rest vooral zwijgen.

Herman Flipsen | 25-03-07 | 23:11

@King of controversy 25-03-07 @ 22:50:
Ja ja ja... ik die grijsgedraaide plaat van je, dat theorietje van aanpassing en assimilatie bij de 5e, 6e generatie zoals dat ging bij de hugenoten, de portugese Joden en de Hongaren in '56. Ik zal je nog een keertje uitleggen waarom dat niet werkt. die 5e generatie die komt er bij de muzelmannetjes en -vrouwtjes nooit! Ze halen hun bruidjes uit de moederlanden, dat is weer generatie 1 immigrant. De kinderen (generatie 2) worden opgevoed door een mamma die geen Nederlands kent, de wormen en naarden alhier niet kent, ze kijken TV via de schotel (en binnenkort Rotana via de A'damse kabel), lezen alleen Arabische kranten (if any at all) en het komt geen steek verder. Er is bij de moslims geen behoefte an integratie, er is een afwijzing van assimilatie en de overheid steekt er bakken geld in om dat ook zo te houden. Alle overheidsinformatie komt in 10 talen, waaronder Berbers, Arabisch, Turks en Papiements, ze krijgen allerlei fondsen en subsidies om hun eigen taal en cultuur vooral te behouden (geld onder het mom van integratie *CPNB ironieteken*) en de nodige miljoenen voor de bouw van moskeetjes en multikul buurtcentra waar wordt geronseld voor de Jihad en via goksyndicaten en pyramidespelen de oorlogen in het midden-oosten worden gefinancierd. Ze zien de agitprop via de schotels dagelijks in de huiskamers immers.
Dat fijne assimilatieverhaal in de 5e 6e generatie van je, dat gaat gewoon niet op. Voor een klein deel misschien, maar voor het overgrote deel van de moslim-immigranten is dat een fijne utopische gedachte, maar de werkelijkheid is dat als je dat werkelijk denkt dat jij degene bent die geassimileerd gaat worden en jij over 50 jaar ook 5x daags met de bips omhoog gaat. Da's ook assimilatie, inderdaad. Maar niet het soort dat mij nu zo verstandig lijkt. Als je me niet gelooft: ga eens neuzen op maroc.nl, marokko.nl en lees wat er over Nederland en de Nederlandse cultuur en maatschappij wordt gezegd door die (nota bene in Nederland geschoolde) "toekomstige geassimileerde" generatie.

koerbagh | 25-03-07 | 23:10

interesant boeiiiend, ojaa, oohh. Nou ik heb toevallig wel ff genoten van dat stukje van hans T. oke het is geen wim Kan, maar als die iets in die tijd over de politiek zei, dat voor die tijd op het randje zat dan giechelde het publiek ook wel mee.. EN ZAT LATER NIET TE ZEIKE OF HET WEL VERANTWOORD WAS.

XaaD666 | 25-03-07 | 23:10

gentle giant 25-03-07 @ 23:02
Tsja, als nihilist vindt ik nihilisme eauk maar niks..

Attila23 | 25-03-07 | 23:10

Maaier 25-03-07 @ 23:01

Doe eensch lezen dat item eauver Peaulsche Miek met Gerrit Komrij? Besides: die weaurden zou ík nooit durven gebruiken:

www.youtube.com/watch?v=tMxS_xSKujU

Doe maar afkijken. Zeeeeeeeeeeeer actueel. En iedereen die de Vrijheden van ons land in de waagschaal stelt (uit overtuiging, uit misleiding, uit zelfhaat) is weliswaar geen minderwaardig Mensch, dat is NIEMAND, ook Florentine RvT niet, maar is beschikt wél over inferieure intellectuele capaciteiten).

bottehond | 25-03-07 | 23:09

Rabarberke 25-03-07 @ 23:02

Akkoord, is ongeveer wat ik bedoelde.

v Maerlant | 25-03-07 | 23:06

Je mag alles zeggen, maar wat je zegt kan tegen je gebruikt worden ofzoiets toch?

Sikkeneur | 25-03-07 | 23:06

v Maerlant 25-03-07 @ 23:03

Psssst... ik had het over die "afkoelingsperiode" ... good to see you, trouwens....

bottehond | 25-03-07 | 23:05

@kees2 25-03-07 @ 22:55,

U neemt er aanstoot aan dat een Nederlander in Nederland typisch Nederlands is. U bent anti-Nederland(er) of heeft misschien last van zelfhaat?

RA | 25-03-07 | 23:04

King of controversy 25-03-07 @ 22:59
Alleen al de gedachte dat jij mij zou kúnnen beledigen is vermakelijk.
Prettige discussie verder.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 23:03

Natte Bever 25-03-07 @ 22:58

Kan me hier werkelijk niet druk om maken.
-
bottehond 25-03-07 @ 23:00

Néén Botte, geen grondrecht is absoluut. Vandaar die 'casusgewijs' in m'n eerste post. In geval van conflict moet je een afweging maken.

v Maerlant | 25-03-07 | 23:03

Maaier 25-03-07 @ 23:01
Als al eerder gezegd, er moet een comité komen tegen zinloos gezwets.
Moeilijke woorden bestaan niet. Onbeholpen NL wel.
Zie verder de comments van dhr. v. Maerlant.

bottehond 25-03-07 @ 22:59
Go get them!

Natte Bever | 25-03-07 | 23:03

@maerlant

>De vrije meningsuiting, een grondwettelijk gegarandeerd recht, gaat daar en >slechts daar mogelijk uit de bocht waar ze botst met andere grondwettelijke >vrijheden. Dan wordt casusgewijs een afweging gemaakt Moeilijk hoor.

Huh? De vrijheid van meningsuiting is a priori gegarandeerd - de handeling als zodanig is niet beperkt, maar hetgeen gezegd wordt kan best tot vervolging en straf leiden.

De grondwet garandeert alleen dat de overheid de vrijheid van meningsuiting niet aan banden legt. Je mag dus alles zeggen. Maar hetgeen je zegt kan best tot strafmaatregelen leiden....

Rabarberke | 25-03-07 | 23:02

"Probeer eens een paar jaar te zwijgen, wees eens aardig, praat eens met mensen met een andere achtergrond, probeer eens te luisteren."
Het zal wel eerder gepost zijn, maar volgens mij waren Theo's laatste woorden zo'n beetje "we kunnen er toch over praten"?
Geachte briefschrijver, u hoeft niet deaud, u bent het al.

gentle giant | 25-03-07 | 23:02

respect daar draait alles om! ( OR ELSE?)

deejaykoen 25-03-07 @ 22:59

* het is weer GS zondag- gristenhunden- kleiduiven schieten *

bottehond | 25-03-07 | 23:01

Natte Bever 25-03-07 @ 22:58

teveel moeilijke woorden bij dhr. v. Maerlant?

bottehond 25-03-07 @ 22:59

Botte, hoevaak moet ik het nog zeggen: iemand die niet jouw mening deelt is niet meteen een minderwaardig mens..

Maaier | 25-03-07 | 23:01

v Maerlant 25-03-07 @ 22:51

Euh... zit daar geen dubbele bodem in of mot ik een leesbril?

bottehond | 25-03-07 | 23:00

GeenStijl redactie, stelletje lamme takken!! Ik ben het wel een beetje eens met die brief.. respect daar draait alles om!

deejaykoen | 25-03-07 | 22:59

@de grote Anti 25-03-07 @ 22:55
Ben jij vegetarisch??

Stonewater | 25-03-07 | 22:59

De briefschrijver schrijft,probeer eens paar jaar te zwijgen.
Dat zouden ze wel willen,horen,zien en ondertussen zwijgend de ondergang van Nederland beleven.

de honden blaffen... | 25-03-07 | 22:59

@ d' omgebouwde 22:51
hehehe
ik, arrogant
haha
Maar serieus, het staat je vrij een aanklacht in te dienen tegen mijn kennelijk voor jou beledigende posten, en als de rechter oordeelt dat ik je excuses verschuldigd ben, no problem.

King of controversy | 25-03-07 | 22:59

kees2 25-03-07 @ 22:55

Je bent heel slecht geinformeerd. Theo van Gogh had zeer duidelijk ideeen en onderbouwde die ook. Wat maakt dat van jou? Een dhimmihoerrrrrrrrr en op zijn best een revanchistische gristenhund.

bottehond | 25-03-07 | 22:59

King of controversy 25-03-07 @ 22:55
De kennis van de Koran wordt hier steeds groter, [...] kom er maar in !
Overigens weet ik iets van de bijbel, maar blijf netjes agnost.

Stonewater | 25-03-07 | 22:58

v Maerlant 25-03-07 @ 22:51
U maakt zich er iets te makkelijk van af, naar mijn smaak.
Weet u ook wat 'ironie' is?
Uw zegswijze is op zijn minst lelijk. Al genoeg reden voor een IP-ban, muhahahahaha.

En wat u verder aan Bottehond schrijft is vrijwel onleesbaar.
Ik ben maar zo vrij dat Belgisch te noemen, hoezeer er ook Belgen zijn die verzorgd en leesbaar NL schrijven. Nee, ik denk daarbij niet aan Hugo Claus.
Kristustepaard, krijg werkelijk koppijn van uw schrijfsels. Wat voor hoofdpijnpoeiers gebruikt u?

Natte Bever | 25-03-07 | 22:58

@King of controversy 25-03-07 @ 22:55
Tsja, het is natuurlijk allemaal de schuld van Aisha.....

Vladimir Poetin | 25-03-07 | 22:57

King of controversy 25-03-07 @ 22:55
Als dat pesonage er niet op zou kicken, had die het ook niet kunnen doen.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:57

@King of controversy 25-03-07 @ 22:55
"Mohammed is het slachtoffer in deze."

ROFL. Ik laat de discussie maar tot hier gaan...

stamppot | 25-03-07 | 22:57

Het zou pas echt een mooie wereld zijn als niemand iets te zeiken had (in de figuurlijke zin van het woord 'zeiken', voor de letter- en semantiekneuqerts onder ons).

Bushokje | 25-03-07 | 22:55

@Stonewater 25-03-07 @ 22:47
.
Moordenaars van het vrije woord hebben geen kleur.. althans.. meestal niet.
Toch moet ik ook nog even kwijt,dat mensen die dieren slachten ook sneller (of beter) weten hoe ze een mens moeten slachten.Maarja,dat is puur hypothetisch.

de grote Anti | 25-03-07 | 22:55

Helemaal met briefschrijver eens Ik heb Theo van Gogh bij leven een verschrikkelijk figuur gevonden Typisch Nederlands onbeschoft,respektloos,geen mening hebben alleen maar om zich heen schoppen,rot films maken enz enz.
Laat onverlet dat ik de moord op van Gogh verschrikkelijk vond een diepte punt in de Nederlandse geschiedenis.
Helaas werd de onthulling van het beeld verpest door een zichzelf cabaratier noemende puber die de poep,pies,kont fase nog niet ontgroeid is.

kees2 | 25-03-07 | 22:55

@ stamppot 22:37 + RA 22:48
Als je de Koran wilt interpreteren, zul je ook de hele Koran moeten interpreteren, en volgens diezelfde Koran kun jij dat niet (of ben je imam).
Daarbij staat er in de Koran dat Mohammed het huwelijk consumeerde. ER staat niet dat Mohammed zichtbaar genoot van het kapottrekken van zo'n heerlijk jong en onschuldig meisje, en ze bleven de hele week bezig.
Een pedofiel is iemand die kickt op het neuken van minderjarigen. Waaruit blijkt dat Mohammed kickt op het feit dat hij een negenjarige neukt?
Waarom hij het dan toch deed? Het zou een belediging zijn naar de schoonfamilie als hij het niet deed. Mohammed is het slachtoffer in deze.

King of controversy | 25-03-07 | 22:55

@Botte

Op een een of andere manier intrigeer je me, ben er nog niet helemaal achter wat dat is (komt wel of het moet je studie Menschheid veur gevorderen zijn)

Maarre als ik je goed begrijp heb je al illegaal gereedschap in het schuurtje verborgen voor het geval Doomsday binnen komt wandelen. Het strijdbare ben je iig niet verleerd. (wou da'k zo dapper was)

Sikkeneur | 25-03-07 | 22:54

Een paar jaar zwijgen ? Dat doen ze met veel succes in bepaalde landen door degenen die willen spreken op tesluiten in een gezellige isoleercel, waar ze dan bij wijze van grap ook wel eens een bijbel neerleggen.

nadenkeniseenkunst | 25-03-07 | 22:54

Natte Bever 25-03-07 @ 22:38

'Jij bent slecht geplaatst om etc' Is dat Belgisch?'

Nee, dat is Nederlands.
-
'Begrijp geen moer van uw comment'

Zwijg dan.

-
bottehond 25-03-07 @ 22:36

't Is heel simpel Botte. Scenario 1: je zet met een spotprent over, ik zeg maar wat, het liederlijke leven van Albert II, een lange neus naar den Koning der Belgen: vrijheid van meningsuiting. Den Koning voelt zich geschoffeerd en dient klacht in: rechtbank kan ontvankelijk of niet ontvankelijk verklaren. Stel: verklaart ontvankelijk. Rechter maakt afweging tussen vrijheid van meningsuiting en recht op privacy dan wel verweer tegen laster en eerroof, in functie van wat al dan niet te bewijzen valt en waarop advocaat zich naar aanleiding daarvan wenst op te beroepen. Rechter oordeelt, gezien publiek belang, dat recht op vrije meningsuiting primeert, gezien mogelijke consequenties voor gedrag van pers bij ander vonnis: vrijspraak, klaar. Nu heb je precedentswaarde en zal zoon Filip mogelijk in gelijkaardige omstandigheden berusten. En zal een volgende klacht sneller onontvankelijk worden verklaard.

Scenario 2: je nodigt met een spotprent uit het leven van Koning Albert II te nemen omwille van je morele oordeel over 's mans levenswandel. Je wordt allicht in voorhechtenis genomen en de rechter zal naar alle waarschijnlijkheid oordelen dat de vrije meningsuiting hier botst met het recht op fysische integriteit en je terecht een "'afkoelingsperiode" voorschrijven.

v Maerlant | 25-03-07 | 22:51

King of controversy 25-03-07 @ 22:42
Jouw op eenzame intellectuele hoogte staande uitlatingen zijn uiteraard wel de bescherming van het vrije woord waard.
Arrogantie, meestal een teken van onzekerheid.
En zoek even op wat ik over hullie profeet gezegd zou hebben.
Begrijpend lezen is ook te leren.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:51

@ koerbagh 22:46
Help me even herinneren, wanneer heb ik het hier voor de islam opgenomen, en dat die vooral maar letterlijk geinterpreteerd moest worden, omdat anders we allemaal naar de hel gaan?
Integendeel, ik ben verheugd om te zien dat steeds meer moslims in Nederland steeds meer zich aanpassen aan 'onze' normen. En ik verwacht dat dat er in de toekomst nog veel meer worden.
*bied koerbagh kopje rooibos met koekje aan*

King of controversy | 25-03-07 | 22:50

Toch jammer dat dat geniale stukje speech dat er voor zat er niet in verwerkt is....

Poedeliwoepsi | 25-03-07 | 22:49

koerbagh 25-03-07 @ 22:46

Dat is ook idioot. Maar gelukkig mag kje in Nederland gewoon idioot zijn zolang je anderen er niet mee lastig valt. En dat doen veruit de meeste moslims niet.

Maaier | 25-03-07 | 22:48

@King of controversy 25-03-07 @ 22:35, Maaier 25-03-07 @ 22:38, Sikkeneur 25-03-07 @ 22:38

De moslims gaan er prat op alles wat in de koran staat voor de absolute en enige waarheid te zien. In de koran staat dat Mo Aisha neukte toen ze negen was. Wie ben ik om dat dan tegen te spreken, al helemaal tegenover een moslim?

In Europa kwam seks met kinderen vroeger ook voor. Ik weet niet of Plato daaraan meedeed, mocht dat zo zijn maakt hem dat eveneens een pedo. Vanuit de RKK komen regelmatig nog steeds berichten dat de zedelijkheid van koorknaapjes in het geding is gekomen. De verantwoordelijken zijn pedo's. Als de RKK meent dat ik haar beledig door deze uitspraak kan ze de pot op, of in.

RA | 25-03-07 | 22:48

@koerbagh 25-03-07 @ 22:46
Hear, hear!

stamppot | 25-03-07 | 22:47

de grote Anti 25-03-07 @ 22:42
Lijkt me lekker! *combineer, experimenteer*

Attila23 | 25-03-07 | 22:47

[otr: Als het woord neuken en pedo in 1 post valt dan krijg je pas reacties!]
Meer inhoudelijk: Zeer goede ingezonden mening, welbespraakt, maar enige probleem is mi dat het lijkt of de inzender de moord op Theo gedoogd.
Dat zou ik niet doen, maar aan de andere kant nemen we het randdebiel zijn maar aan als gegeven, evenals bij ons aller Pim. Bij welker moordenaar ik iets meer kan voorstellen, maar die was dan ook blank. Even een knipoog toevoegen lijkt me op zijn plaats. ;-)

Stonewater | 25-03-07 | 22:47

@King of controversy 25-03-07 @ 22:35:
Het omgekeerde is nog veel dommer: 6e eeuwse normen plakken op de 21e. Dat is waar de islam voor staat. Do you get the point.... finally?

koerbagh | 25-03-07 | 22:46

Jeremia 25-03-07 @ 22:39

Gelukkig heb jij je abstraherend denkvermeaugen niet ingewisseld veur dogma's. Met gristenen als jij is het lekker kersen eten. Jij mag dan eauk met recht en Rede een beroep doen op de geweldloosheid van je grote RoergangerT in de hemel. En dat is meer dan "sommigen anderen" kunnen zeggen over hun bebaarde Führer. Anyway: ik mot altijd zeau lachen als ik polikorluiden heaur lispelen over rechten dit en rechten dat, onderwijl een beroep doen op grondrechten. Ik zeg: als die onwerkzaam zijn en de deur wagenwijd open zetten voor religieuze (kuch) kolonisering, dan zijn die grondrechten op dat moment contra- produktief. Daarin is in die grondrechten nauwelijks voorzien, dat wil zeggen: ze zijn overduidelijk niet berekend op een hostile take- over en dan kun je daar jenegelend aan vasthouden, maar dat komt op mij misplaatst angstig (vandaag de hysterie van polikorzijde vandaag de dag) en rigide over. Ik zeg: 0031 heeft het volste recht zich met álle middelen teweer te stellen tegen zo'n take- over.

bottehond | 25-03-07 | 22:45

We komen er niet uit. Iedereen een goede nacht toegewenst en tot ziens op de site!!

Fred V | 25-03-07 | 22:45

OT/
.
Ik vind dat we niet de schuld in de pantoffels van de moslims mogen schuiven.. er is ook een hoop ander addergebroed waar we voor mogen oppassen.

de grote Anti | 25-03-07 | 22:45

Bob Paalhout 25-03-07 @ 22:40
Bob de tranen schieten in m.n kruis, je weet mijn zwakke plekje wel te vinden. Snaak.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:45

Jeremia 25-03-07 @ 22:39
'Betekend' moet met een 't', maar goet, ik verschrijf me ook wel eens.
Vindt u het zelf niet een malle komedie als de ene godsdienstige de andere godsdienstige gaat bekeren? Een moslim bij u aan de deur, u zelf bij een moslim aan de deur en allebei zwaaiend met een boekieboekie dat vol staat met de grofste teksten en om het hardst roepend dat het ene boekieboekie het ware of waarste (whatever that may be) boekieboekie is?
Een waarlijk Kamagurkiaans universum.
Ik hou daar wel van.

Natte Bever | 25-03-07 | 22:45

Rijm op geenstijl gevonden

Moraal van het verhaal?

nju | 25-03-07 | 22:44

@bottehond 25-03-07 @ 22:36
En vrijheid is geen religie meer in 0031.... helaas...

Vladimir Poetin | 25-03-07 | 22:44

@schnabbel 25-03-07 @ 22:42

"Klus"?

Bob Paalhout | 25-03-07 | 22:43

Teeuwen rules

Ernest Claes | 25-03-07 | 22:43

Teeuwen imiteerde niet, hij was gewoon lekker zichzelf.

Kan iemand een gevoel voor humor voor deze briefschrijvende azijnpisser bestellen?

Haaimans | 25-03-07 | 22:42

@Sikkeneur 25-03-07 @ 22:38
Hahaha! Je brengt het mooi jij.

stamppot | 25-03-07 | 22:42

@Attila
.
Ik combineer.. eerst een zout dropje,dan een zoet dropje en dan weer een zoute.

de grote Anti | 25-03-07 | 22:42

Ik werk met moslims.... En ze komen er bij m'n volgende klus niet meer in... Onbetrouwbaar K-Volk...

schnabbel | 25-03-07 | 22:42

OT
Is er gevoelsverschil tussen het je laten pijpen door een meid van halal in burka en je vriendin nemen zonder eliminatie van haar slipje ?
Zit er al een tijd mee, maar durf dit niet te plaatsen in de azijnbode.
OT

ventus_aqualis | 25-03-07 | 22:41

*OwOwOw*, wat een heaup zendelingen weer, hiero!

Attila23 | 25-03-07 | 22:41

RA, ik schetste alleen maar de mogelijke uitersten. Natuurlijk ben je geen nazi als je in de burgeroorlog de kant van de 'vrijdenkers' zou kiezen.

Persoonlijk geloof ik helemaal niet dat die burgeroorlog er zal komen. Ik geloof in mijn eerste scenario.

Fred V | 25-03-07 | 22:40

Jaa, laten we vrienden zijn en met zijn allen in een weitje met huppelende, vrolijke konijntjes, bloemetjes, bijtjes en bambi's gaan zitten. Laten we mekaar maar stevig vast gaan pakken en zeggen dat we mekaar zo vre-se-lijk gemist hebben en dat alles nu goed is. En laten we elkaar respecteren. Wat maakt het per slot van rekening nu uit of een land een kernbom heeft? Niks toch? Laten we de ander vrij laten en hem zelf zijn leven laten uitstippelen. Als hij een atoombom wil maken moet dat toch kunnen, nietwaar? En dood? Ach, er gaan dagelijks duizenden mensen natuurlijk dood en je gelooft toch niet dat iemand een ander pijn zou willen doen? Gatsiedamme, nee, pijn doen is niet aardig, niet menselijk. We hebben in het verleden al alle pijndoeners opgesloten, die zijn simpelweg op. Het probleem is opgelost en iedereen weet nu beter. Laten we blij zijn en lachen, plezier maken en genieten. Vrede, weet je wel? Vrede!

Bob Paalhout | 25-03-07 | 22:40

De reden waarom we de vrije meningsuiting niet willen inperken met het argument 'beledigen' is omdat we discussie over wat beledigen dan wel is voor willen blijven.
v Maerlant 25-03-07 @ 22:31
Bingo! Het inperken van de vrije meningsuiting met het argument belediging betekend vrijwel zeker het einde van het recht op evangeliseren. Het is de opmaat tot de christen en jodenvervolging in het westen. Moslims zijn zeer gegriefd als ze je horen zeggen dat Jezus de Zoon van God is of als je niet eerbiedig zwijgt als zij hoog opgeven van hun 'profeet'.

Jeremia | 25-03-07 | 22:39

v Maerlant 25-03-07 @ 22:31
Begrijp geen moer van uw comment, maar zal m'n best doen. First of all zou ik niet tutoyeren, maar dat zult u wel weten.
'Jij bent slecht geplaatst om etc.' Is dat Belgisch?

Okee, rekenen we tot de vrijheid van meningsuiting. Ik zie verder niet in wat er tegen beledigen is. Niet dat het speciaal mijn hobby is, maar mensen zijn ook niet van suiker en anders gaan ze lekker lopen janken op het Fok-forum of nemen contact op met stichting Correlatie of zo.
Capito?

Natte Bever | 25-03-07 | 22:38

@ Ra 22.30

Gesteld dat u gelijk heeft dat hij 1700 jaar gelee een 9-jarige neuqte, dan is dat anno 2007 zekers pedofiliek. Maar leest uw geschiedenisboekjes er eens op na, de katholiek was ook er ook niet vies van om 's landseer en vrijheid veilig te stellen, dan wel uit te breiden en dan nog wel van recenter datum

Sikkeneur | 25-03-07 | 22:38

RA 25-03-07 @ 22:30

Omdat je dan willens en wetens een klein detail uit een hele geschiedenis eruit pakt om iemand te beledigen. Bovendien een detail dat komt uit een religieus boek wat ook nog eens een keer in een tijdperk geplaatst moet worden. Zeg jij ook non-stop over Plato dat ie een pedofiel was? Waarschijnlijk neukte hij 13 jarige jongetjes. Nee, dat doe je niet. Omdat je het leuk vind om moslims te beledigen, misschien zelfs wel stoer, zeg je dat over Mohammed wel. Ik heb helemaal niets met de islam, maar dat recht op beledigen is een volstrekt verkeerde uitleg van de vrijheid van meningsuiting. Het gaat er niet om dát je mensen moet beledigen, het gaat erom dat je het recht hebt om te zeggen wat je vindt. Beledigen is zielig.

Maaier | 25-03-07 | 22:38

@King of controversy 25-03-07 @ 22:35
Het letterlijk interpreteren van de geschriften wijst echter duidelijk op een pedofiele profeet. En wij doen niks anders dan dat gedeelte verwoorden en dan is het een feit. De rest van het sprookjesboek wordt toch ook geinterpreteerd en aangehaald om alles goed te keuren in naam van Allah?

stamppot | 25-03-07 | 22:37

Volgen smij is iemand helegaar de weg kwijt.

van de kraats 25-03-07 @ 22:31

Goffedomme, wat zie jij dingen tog scherp. Again!

v Maerlant 25-03-07 @ 22:31

Klopt. And it is wrong:

nieuws.marokko.nl/archief/imam.el.moum...

Het is dé paradox van onze tijd en slechts lafaards, belanghebbenden en visieleauzen vinden het prima dat de "vrijheid" van godsdient (contradictio etc) zwaarder weegt dan de bescherming van Vrijheden. Kom nog eens met zo'n betoogje over die grondrechten en de troep die er deaur is ontstaan?

bottehond | 25-03-07 | 22:36

@de grote Anti, dubbel zoute drop in de aanbieding?

Attila23 | 25-03-07 | 22:36

@ RA 22:30
Een feit? Jij was erbij?
Een pedo is trouwens iemand die kickt op het neuken van kinderen.
Ken je het vlag en vaderland principe? Jij weet niet of Mohammed er met tegenzin opklom
(en ga nou alsjeblieft niet twintigste eeuw normen plakken op de zesde eeuw. Dat is namelijk heel dom)

King of controversy | 25-03-07 | 22:35

King of controversy 25-03-07 @ 22:27
Ten eerste hebben Joden wél gevoel voor humor.
En mij verexcuseren tegenover een geiteneuker, not in my lifetime. Als ik rekening moet houden met hun gevoeligheden, kan ik beter m'n mond houden. En dat verdom ik, voor wie dan ook. overnuancerende zijkstraal.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:34

Murdockyoufool 25-03-07 @ 22:21
*Gepast stilzwijgen*

Natte Bever | 25-03-07 | 22:32

Weet je wat lachen is, iedereen mot ze muil houwen en je moet oppassen wat je zegt. Er wordt zelfs al geopperd dat "we" maar minder moeten beledigen, dat we de mossel-grapjes maar wat moeten ontzien. Ammelul! Het vrije woord! De jaren 70 en 80, toen was er al regelrecht cabaret over dit onderwerp.

Zoek eens op Joetjoep naar "Jacobse en Van Es", de tijd zover vooruit zonder dat ze dat toen besefte. Bekijk de video's "Buitenlanders" en "Turkenburg" eens, opzeker die. Toendertijd ooit een hakbar moeilijk horen doen? Nee dus. Het is dat gratentuig van nu dat zich steeds gekker en schoppender gaat gedragen en dan past elke grap tegen Allah en de Islam niet meer.

Nee, dat is discrimineren en beledigend. Daar kunnen onze homo-hatende, vrouwenrammende en anti-democratische Finnen absoluut niet tegen!

stamppot | 25-03-07 | 22:31

' Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect'.
.
Jah ik ga me gelijk bekeren tot negert.Zout op.De wereld verkennen is leuk wellicht,maar dan moet je het zelf willen ipv dat het je keel in gepropt wordt.
Hippies.. rook er nog eentje.

de grote Anti | 25-03-07 | 22:31

Natte Bever 25-03-07 @ 22:12

Jij bent slecht geplaatst om anderen dt-fouten aan te wrijven, jochie. Sta je wel vaker met je been in de pudding?
-
Over beledigen gesproken: de reden waarom we de vrije meningsuiting niet willen inperken met het argument 'beledigen' is omdat we discussie over wat beledigen dan wel is voor willen blijven: de definitie is namelijk niet te geven. De vrije meningsuiting, een grondwettelijk gegarandeerd recht, gaat daar en slechts daar mogelijk uit de bocht waar ze botst met andere grondwettelijke vrijheden. Dan wordt casusgewijs een afweging gemaakt Moeilijk hoor.

v Maerlant | 25-03-07 | 22:31

mmmm voor de goedgelovigen onder ons aardig wezen?
doe dat maar niet teveel het kan je de kop kosten!
de lui waar jullie het over hebben leven in het oude testament
in die cultuur is het oog om oog en het liefst nog een beetje meer!
ze snappen die calvinistiscne schuld moraal van jullie niet
Ze zien het eerder als zwakheid! waarom denk je dat veel vrijdenkers en nihilisten dit verfoeien dit is wat men bedoelt met slaven moraal jullie bieden je op een presenteer plaatje aan!

van de kraats | 25-03-07 | 22:31

@King of controversy 25-03-07 @ 22:27

Iemand die negen jarigen neukt is een pedo. Dat is geen mening, dat is een feit. Moet ik mijn excuses aanbieden voor het vertellen van de waarheid?

RA | 25-03-07 | 22:30

wilmmb 25-03-07 @ 22:19
Sommige dingen zijn een kwestie van smaak.
U verwacht toch niet dat uw buurman u afmaakt als u elke dag roept dat hij een lelijke auto heeft? Hij zal waarschijnlijk eerder een busje bellen met daarin mannen in witte jassen, die u dan op komen halen omdat u kennelijk gestoord bent.
En wat die moslims betreft: als hun geloof dan toch zo waar is of geweldig of fantastisch (give it a name), waarom zouden ze zich dan iets aantrekken van wat een ander daar van vindt of zegt? Jeremia trekt het zich ook niet aan als je hem een gristenhond met denkbeelden uit de donkere middeleeuwen noemt.
Waarom zou-ie ook?
Gesteld al dat hij het tegendeel zou kunnen bewijzen...

Natte Bever | 25-03-07 | 22:29

Hakbars aan de macht? Dan staat de boel hier zo weer gewoon onder water, en is iedereen ons bestaan binnen honderd jaar weer vergeten.

wilmeister | 25-03-07 | 22:28

@Fred V 25-03-07 @ 22:22

Dus als er een burgeroorlog komt doordat ik me verzet als een of ander woestijnvolk hier de boel dreigt over te nemen ben ik een nazi. Je geeft mij de keuze: of je sterft/wordt dhimmi of je bent een nazi. Leuk figuur ben jij.

RA | 25-03-07 | 22:28

d' omgebouwde
En toch had ik het niet over Joden, nergens. Het is jouw brein die een rare kronkel maakt.
En ja, ik kan me voorstellen dat meer mensen die kronkel maken. Ik kan me ook voorstellen dat Ronnie die opmerking opvat als een verkapte doodsbedreiging.
Het is de ontvanger die de inhoud van de boodschap bepaald, en zo is het ook met 'beledigingen'. Of 'pedoprofeet' een belediging is, hangt af van de ontvanger(s). Ik zal me niet beledigd voelen, maar een moslim mogelijk wel.
En als je iemand beledigd, is het niet meer dan normaal, om zo iemand tegemoed te komen. Sorry zeggen, ratificeren, geld overmaken dat bepaald de rechter. Maar die rechter baseert zich op wetgeving, voortkomend uit die mooie Nederlandse traditie.
Dus ik zou zeggen, wees een Hollander, bied vandaag een moslim je excuses aan..

King of controversy | 25-03-07 | 22:27

Het kind met het badwater weggooien heb ik een dood broertje aan.
..
Als een K-doodje

Attila23 | 25-03-07 | 22:25

wilmmb 25-03-07 @ 22:19
Vroeguh mocht iedere cabaretier tegen het christendom aantrappen. Begeleidt met het hartelijke gelach van de linksen, en dat zou met de Islam, volgens diezelfde linksen niet mogen.
Hang jij lekker de hypopcriet uit.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:24

@Wilmmb 22.19

Het vrije weaurd, beste man, mits dat in het straatje van het vrije weaurders past., dat dan weer wel.

Sikkeneur | 25-03-07 | 22:24

@wilmmb 25-03-07 @ 22:19:
Omdat het kan! En ik wil geen vriendjes zijn met een groep mensen die mij de keel afsnijden als ik iets onaardigs zeg over een onbestaand wezen, een woestijnproleet van 1400 jaar geleden die een sprookjesboek reciteerde uit machtswellust en de basis voor onderdrukking. Daarom.

koerbagh | 25-03-07 | 22:23

Een aantal scenario's:

1. Moslimproblemen nemen af en geleidelijk burgeren Moslims in NL in en NL blijft een westers land, met vrijheid van godsdienst.

2. Nederland wordt inderdaad Hollandistan zoals sommigen beweren. Veel autochtone NL-ers passen zich aan als Dhimmi's of emigreren.

3. Er komt een burgeroorlog in NL, met verzet tegen de regering met een onzekere uitkomst (-> Hollandistan of ->Nazi-NL).

Fred V | 25-03-07 | 22:22

het vrije woord is een groot goed

Tony S | 25-03-07 | 22:22

@Natte Bever 25-03-07 @ 22:12
Hé... taal-Klaas... weer een keer je burcht verlaten (retorische vraag)?

Murdockyoufool | 25-03-07 | 22:21

@wilmmb 25-03-07 @ 22:19
"Als je weet dat grapjes over de Islam gevoelig liggen bij de Moslims, waarom moeten we dan blijven beledigen?".

Smaakt de rooibos goed?

stamppot | 25-03-07 | 22:21

@Natte Bever 25-03-07 @ 22:12:
Ach, mea culpa... het bediendend onderwerpsvoorzetselvoorwerp in de war gehaald met het lijdende werkwoordsovergangsvormselprincipe.

koerbagh | 25-03-07 | 22:20

@koebargh
Ik verwacht dat ook bij het beledigen van vrienden grenzen worden aangehouden. Ik neem ook geen blad voor m'n mond bij vrienden, maar sommige gevoelige onderwerpen snijd je niet aan. Voorbeelden, kanker van ouders, overleden broertjes en zusjes.
Waarom roep je niet elke dag tegen je buurman dat hij een lelijke auto heeft? omdat je het gezellig wilt houden....
Als je weet dat grapjes over de Islam gevoelig liggen bij de Moslims, waarom moeten we dan blijven beledigen?

wilmmb | 25-03-07 | 22:19

De briefschrijver adressert het verkeerde publiek. Ze zou met Mo B. moeten praten over de vrijheid van meningsuiting, misschien hem vragen waarom hij achter een pedo aanloopt. Ze zou met SamirA moeten preten over de acceptatie van homosexualiteit en de komende *kuch* verlichting van de is-lam.

Misschien schrijft hij de volgende week wel een mooi stukje over deze dialoog met antwoorden van de door hem zo geprezen verrijkers. Mischien krijgen we een klein stukje in de krant over weer een dode. Waarschijnlijk echter, zullen we er niets over horen. "praat eens met mensen met een andere achtergrond". Practice what you preach, o verlichte geest.

RA | 25-03-07 | 22:17

Fred V 25-03-07 @ 22:12
Ziet u niet dat er verschil is tussen beledigen (hee Fred, je bent een middelmatige klootzak) en geweld (hee Fred, ik kom je nu ritueel slachten want je hebt allah beledigd)?

U zou net zo goed kunnen zeggen dat 'beledigen' en 'geweld' allebei woorden zijn, zij het dat het ene een werkwoord is en het andere niet. Wat wel, dat moet u aan Koerbagh vragen want die weet alles.

Kortom, zinloos gezwets. Is daar nog geen comité voor, of tegen?

Natte Bever | 25-03-07 | 22:17

Rooibos zuiperds, linkse lutsers noem ze maar op. Ze blijven maar geloven. Schei toch uit. Op een gegeven moment weten we dat de Sint niet bestaat, het Sprookjesbos niet echt leeft en dat neuqen voor het huwelijk best mag. Maar we weten onderhand ook dat een multi-culti allang mislukt is. Schei toch uit over dialogen en andere onzin. Opbokken met die onzin. Ik zeg wat ik denk en neem geen blad voor de mond, als ik ooit iets zou zeggen wat een kogel kost, so be it. Ik hou me mond niet, vroeger niet, nu niet en voor wie dan ook niet. Teeuwen roeleert grote tijd met deze teksten! Het wachten is nog op de eerste grote ellende in Nederland en dan is de hel los. De vraag is niet gaat het gebeuren maar waar en wanneer..?

stamppot | 25-03-07 | 22:16

File Sofia 25-03-07 @ 22:14
Azijnzeiklucht heerscht! beter dan politici, dat dan weer wel!

Attila23 | 25-03-07 | 22:16

Schoolvoorbeeld van terreur, deze ingezonden brief. Dat de Volkskrant die plaatst.. hoogst verbazingwekkend.

Lobo | 25-03-07 | 22:15

King of controversy 25-03-07 @ 22:12
Ik wel. so what?

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:15

Tjonge, als het ergens naar azijnzeik ruikt, is het hier wel...

File Sofia | 25-03-07 | 22:14

preston spears 25-03-07 @ 20:28
.
Dat zou met 2e/3e generatie allochtonen eigenlijk normaal moeten zijn.

Auke | 25-03-07 | 22:13

koerbagh 25-03-07 @ 22:08
'Wordt je' is niet helemaal goet, in uw comment van 21:59.
Stom zelfs.
Verder natuurlijk alle goets.

Natte Bever | 25-03-07 | 22:12

Wat er gebeurd is met Theo van Gogh is natuurlijk vreselijk en zo iets mag nooit of te nimmer gebeuren! Koerbagh en Bottehond, natuurlijk hebben jullie hier gelijk in.

Maar beledigen en geweld zijn in mijn ogen toch een teken van zwakte.

Dat wat met Pim Fortuijn gebeurd is, is natuurlijk net zo erg. Al was het geen islamiet die hem vermoordde maar een radicale links geengageerde man.

Fred V | 25-03-07 | 22:12

@ d' omgebouwde 22:10
Wie had het hier over Joden?
Ik niet...;)

King of controversy | 25-03-07 | 22:12

Het opvallende is dat een hoop mensen die dit soort stukken schrijven, dat wil zeggen politiekcorrecte linkse, voormalig militant atheïstische oud-hippies, zelf producten zijn van een decennialang gebrek aan ‘inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect’ jegens de traditionele Nederlandse cultuur, gebruiken en godsdienst(en). Eigenlijk hebben alleen zwarte kousen-kerkgangers die altijd consequent zwarte kous zijn gebleven het morele recht om dit soort ingezonden brieven te schrijven, alleen schrijven die nooit van dit soort brieven.

Godward | 25-03-07 | 22:11

@ Botte 22.07

Komaan, komaan Amice. Het vrije weaurd voert u met vlag enne wimpel.
Toon u ware gelaat en spreekt. Ik ben nieuwsgierig..... overigens ook naar anderen

Sikkeneur | 25-03-07 | 22:10

King of controversy 25-03-07 @ 22:03
Kees zou ook een Jood kunnen zijn.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 22:10

LOL@KoC @ 22:03

Maaier | 25-03-07 | 22:09

"Probeer eens een paar jaar te zwijgen,"
-Nog langer zwijgen? Na 30 jaar policor schrikbewind is de NL burger het ZAT nog langer te zwijgen en te buigen...

"wees eens aardig"
-Vervang 'zwijgen' in bovenstaande post voor 'aardig zijn'
overigens wordt in sommige culturen 'aardig zijn' als een teken van zwakte beschouwt...
-praat eens met mensen met een andere achtergrond,
En zij ook met ons dan?

probeer eens te luisteren.
-zie post nr 1

"Hou eens op types als Theo van Gogh te imiteren. Slecht voorbeeld doet slecht volgen..."
Net als het voorbeeld dat Volkert van der Graaf aan Mohammed Bouyeri gaf hmm...?
-Typisch linkse uitspraak, Altijd maar weer die eeuwige gebiedende wijs: 'doe dit, zeg dat, denk zus denk zo...

Ahasveros | 25-03-07 | 22:09

die idioot woont vast niet in een van die 40 achterstandswijken.

janluluitdebiertent | 25-03-07 | 22:08

@wilmmb 25-03-07 @ 22:02:
Ik beledig m'n vrienden voortdurend en zij mij. Dat is leuk en gezellig, en zo houden we elkaar scherp en wijzen we elkaar op elkaars fouten. Dat heet elkaar de waarheid vertellen, eerlijk zijn en daar leer je van.

koerbagh | 25-03-07 | 22:08

@koerbagh @ 22:04
Dank, ik ga direct kijken
Had de trailer gezien, maar had het vergeten

Tobi | 25-03-07 | 22:08

Sikkeneur 25-03-07 @ 22:01

Ik zit duidelijk anders in elkaar dan jij. Lafheid is het, vermomd als cynisme, maar dat weet je zelf ook wel. Ik vind het wel heel dapper van je dat je dat op GS durft te posten. Eerlijkheid kan je niet ontzegd worden. Wat ik zou doen mag je zelf bedenken, daar zeg ik niets over.

bottehond | 25-03-07 | 22:07

Niet geheel off-topic:
Nu op BBC 2: The trap - What happened to our dreams of freedom?
De laatste van 3. Van die docu's die je in NL niet ziet en niet gemaakt worden. Wij geven ons omroepgeld liever uit aan kankerende azijnpissers als Van Jeauleaux en debiele kudtspelletjes.

koerbagh | 25-03-07 | 22:04

@ d' omgebouwde
Wat voor de een een belediging is, is voor de ander slechts een aanwijzing. Bijvoorbeeld:
"Kees, ga's douchen"
"Ronnie Naftaniel, ga's douchen"

King of controversy | 25-03-07 | 22:03

Fred V 25-03-07 @ 21:59

Wist je dat bouyeri doorlopend gepraat en gereciteerd heeft terwijl hij van Gogh eerst neerschoot en terwijl die zich over straat slepend kruipend en smekend het Leven wilde redden? Je kijkt met een hele rare bril, namelijk die van je eigen perceptie. Heel gervaarlijk als je een mening wilt vormen over gedrag van anderen. Zeker als je daarbij eigen belang hebt, en veel gristenhunden vinden dat dát belang hebben inzake de van Gogh- zaak. You can not have it both ways, gristenman.

bottehond | 25-03-07 | 22:03

@koerbagh, dat is inderdaad kwetsen. Mij heb je niet met deze uitspraken, maar waarom zou je het zo graag willen uiten? Een gemiddelde nederlander zal ongefundeerde uitspraken wanneer deze over directe familie gaan ook niet apprecieren.
Waarom zeg jij geen beledigende of kwetsende dingen tegen je vriendengroep; omdat je respect voor ze hebt en rekening houdt met andermans gewoonten, gebruiken of gedachten goed.
Misschien zouden we dit op iets grote schaal moeten toepassen.

wilmmb | 25-03-07 | 22:02

bakkerst 25-03-07 @ 21:10
En wat gaat u nu eerst doen, Nederlands leren of dat achterlijke gristelukke geloof afzweren?
Get a life!

Natte Bever | 25-03-07 | 22:01

The truth and nothing but the truth?

Botte. Mijn en jouw vrijheden zijn evenveel Menschenoffers waard geweest als dat voor andersdenkenden zal gelden.
Maar je vraag aangaande: komen ze over 30 jaar is de kans 90% dat ik voor T vrije weaurd zal kiezen, komen ze nu 20%. Zal me echt een biet zijn als ik dan hakbar Hallal hakbar moet roepen op een kleedje ipv koppie af.
Ik heb de nonnetjes ook overleefd en er zelfs 2-handigheid aan overgehouden, dus wie weet wat ze mij te bieden hebben (entrepeneurs zoeken altijd nieuwe afzetgebieden)

En nu jij....

Sikkeneur | 25-03-07 | 22:01

@Fred V 25-03-07 @ 21:55
Een fatsoenlijke discussie is idd te prefereren, jammer alleen dat dit over het algemeen onmogelijk is monotheïsten.

Vladimir Poetin | 25-03-07 | 22:01

Sorry, WIJ moeten ons aanpassen? WIJ moeten ons in anderen inleven? WIJ moeten respect hebben voor andere bevolkingsgroepen? Als er maar een fractie terug zou komen van die bevolkingsgroepen die wij al tientallen jaren van alles voorzien wat allah onder de zon kan wensen, zou niemand hier een probleem hebben met die bevolkingsgroepen. Als die bevolkingsgroepen na tientallen jaren het nog steeds vertikken om zich aan te passen en een beetje te integreren, en nog steeds op ons schijten, dan zeg ik "eruit met die hap". Wat een randmongool die dat stuk in de volkskrant heeft geschreven!

schuldige_omstander | 25-03-07 | 22:01

@ koerbagh 21:51
De huisbaas niet schofferen? Sjezus, als dat de regel is, kan het complete GS reaguurdersveld wel inpakken
(Neemt niet weg dat Balkenende nog steeds een kruising is tussen gewapend beton en een lego-mannetje)

King of controversy | 25-03-07 | 22:01

commentaardererrr 25-03-07 @ 21:43

GS wil pageviews en lui die op googleads klikken. EN ze weten dat er veel discussie komt als er een stukje wordt neergezet waardoor je uiteindelijk over moslims kan gaan reaguren. Dat betekent weer zeker 200+ posts, en de pageviews van de lui die wle kijken, maar hun bek houden. Reaguurders ook blij want ze kunnen moslim bashen of daar tegenin gaan, en op die manier de frustratie van zaterdag-autowassen en zondag-schoonfamilie op bezoek van zich afreageren. Iedereen blij.

Maaier | 25-03-07 | 22:00

Wat is doelbewust kwetsen? De waarheid zeggen dat de profeet (pnvd) een pedo was? Dat Allah niet bestaat? Dat de islamitische religie en cultuur er eentje is van geweld, onderdrukking en het afschaffen van het individu?
Als dat doelbewust kwetsen is, dan kan dat niet genoeg gebeuren.

koerbagh 25-03-07 @ 21:55

profeet (pnvd) ... Moehaahahahahaha.... hoe kom je er op!

bottehond | 25-03-07 | 22:00

@Fred V 25-03-07 @ 21:55:
Dus als ik iets zeg dat een moslim beausmaakt dan is het volstrekt normaal dat je daarvoor 8 kogels in lijf krijgt gepompt, je keel ritueel wordt doorgesneden en een mes in je buik wordt geplant. Dat is dan maar de consequentie van je uitspraken en die zijn voor eigen rekening.
Fijn, zo'n Gristelijke ethiek. Ik noem dat dhimmitude. Mond houden en dan wordt je tenminste niet afgeslacht.

koerbagh | 25-03-07 | 21:59

Belediging en geweld worden als middelen als je verbaal inpotent bent.

Fred V | 25-03-07 | 21:59

heb rvangenoten, t lied, humor is relativeren en cynisme kan in haat overslaan als je niet meer nadenkt. blijf geloven maar ook in jezelf,omyoup te citeren: Geloof is een stok om op te leunen niet om mee te slaan.
Ervaar eerst en geloof dan

eyric | 25-03-07 | 21:59

Tja... wie heeft de beste inteviewert van Nederland (en hij deed ook nog wat in filmpjes en in collumns) nou eigenlijk daudgesneden?
Hans? Theodoor? Mo?

... en wat is nou respectlozer op de schaal van respectloos?
Scherpe woorden of een scherp mes?

Geweld is het wapen van de gefrustreeden die te dom zijn om te debatteren en die te zelfingenomen zijn om andermans argumenten te overwegen. Ook sluit ik het spoelen van het denkraam niet uit.

J-o-d-o-c-u-s | 25-03-07 | 21:58

Mooie zin:
"Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect."

Ik begrijp alleen niet waarom dit aan de vrienden van Theo is gericht en niet aan de mensen uit wiens naam Theo is afgemaakt.

Vladimir Poetin | 25-03-07 | 21:58

wilmmb 25-03-07 @ 21:47
Zonder belediging is het vrije woord niet mogelijk, sommigen hebben van nature lange tenen. Er valt met dat soort mensen anders niet te communiceren. Platen voor hoofden die doorboord moeten worden enzeau.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 21:56

En zo is het maar net!!! Azijnbode roeleerd

Joe Speedboot | 25-03-07 | 21:56

Doelbewust kwetsen is in mijn ogen een slechte zaak. Maar de woede die sommige mensen hebben mbt sommige uitspraken van islamieten, kan ik me voorstellen. Je hebt de vrijheid van meningsuiting in NL maar dat betekent wel dat de gevolgen van je uitspraken voor eigen rekening zijn.

Natuurlijk mag het gevolg nooit geweld zijn, maar een stevige en fatsoenlijke discussie moet kunnen.

Fred V | 25-03-07 | 21:55

wilmmb 25-03-07 @ 21:51

Let me guess.... jij vindt dat peroxidegerrit "ONNODIG" polariseert?

bottehond | 25-03-07 | 21:55

@wilmmb 25-03-07 @ 21:51:
Wat is doelbewust kwetsen? De waarheid zeggen dat de profeet (pnvd) een pedo was? Dat Allah niet bestaat? Dat de islamitische religie en cultuur er eentje is van geweld, onderdrukking en het afschaffen van het individu?
Als dat doelbewust kwetsen is, dan kan dat niet genoeg gebeuren.

koerbagh | 25-03-07 | 21:55

@koerbagh,
Ik pleit niet voor hoe ze het in het midden-oosten regelen, maar ik vraag me af wat het nut is van doelbewust kwetsen, onder de noemer vrijheid van meningsuiting.....

wilmmb | 25-03-07 | 21:51

Hans Teeuwen zuigt! goedkope kutcabaretier, meer wil ik er niet over zeggen.
Azijnbode heerscht

Herr Donnerwetter | 25-03-07 | 21:51

@King of controversy 25-03-07 @ 21:48:
Als je netjes op tijd de huur betaalt, de boel een beetje schoon houdt en de huisbaas niet schoffeert.

koerbagh | 25-03-07 | 21:51

Sikkeneur 25-03-07 @ 21:43

Zou jij je Leven geven veaur het Vrije Weaurd? Beantwoord die vraag eerst maar eensch zelf. Kijken of jij al die offers van Menschenlevens waarop onze Vrijheden gebouwd zijn waard bent.

bottehond | 25-03-07 | 21:49

@wilmmb 25-03-07 @ 21:47:
En weet je wat het mooie is? In NL heb je ook de vrijheid om je gekwetst en beledigd te voelen. Daar hoef je in Arabierië of Iranistan niet mee aan te komen heur...

koerbagh | 25-03-07 | 21:48

@ tobi
Bottehond gelijk hebben?
Hoe kan iemand gelijk hebben zonder stelling te nemen, en alleen maar te schelden? Is volgens mij onmogelijk.
En dan ook nog tegen eindelijk een verstandig iemand als bakkerst, die wel een post uitkraamd waar hij/zij een serieus antwoordt op verdiend.
@ eshek
En Nederland is alleen maar jouw huis, en van niemand anders? Mag ik er dan wel wonen?

King of controversy | 25-03-07 | 21:48

Vrijheid van menings uiting wordt mijns inziens te vaak opgevat als vrijheid van belediging of vrijheid om te kwetsen.

wilmmb | 25-03-07 | 21:47

weer iemand die vindt dat de Hollander zich in Holland moet aanpassen aan de buitenlander. 10 tegen 1 dat dit een quasi intellectuele pvda stemmert is.

xtraluts | 25-03-07 | 21:46

-weggejorist-

Geertjew | 25-03-07 | 21:45

Iemand het boek "De geschiedenis van de Arabische volkeren" van Albert Hourani gelezen?
Verplichte kost voor de GS'er ter inburgering voor de Islamitische Staat der Nederlanden.

Ik heb niks met de islam of wat voor reli dan ook, ben tevree met de grenzen zoals ze nu liggen en wat mij betreft ook blijven. Maar mocht een insluipende angst voor de angst realiteit worden en aan u allen dan de keus: het vrije weaurd of de deaud oftewel bekering.

Ik ben benieuwd hoeveel lieden dan nog staan voor hun vrije woord.

Spreek u uit....

( ) voor
( ) tegen

Dit onderzoekje wordt geheel gesponsert door de radikale moskee der zotten

Sikkeneur | 25-03-07 | 21:43

Wat is er mis met het afdrukken van meningen van mensen?

We hebben t hier over de ingezonden brieven. Was will GS?

commentaardererrr | 25-03-07 | 21:43

Broad Daylight
Leaving Me Alone In The Broad Daylight
In The Broad Daylight
Broad daylight
In the broad day...
Please Don’t Leave Me Alone
Leaving Me Alone In The Broad Daylight

www.actioninengland.gb.com/Odds&So...

*

"We kunnen er toch over praten? "

You’ll Get Your Money, You’ll Get Your Night
Just Leave Me Alone Up (In The Broad Daylight)
I Need Some Shit Of My Own, I Need A Throne
Not Them Razors
And Who You Think You Are Screaming Hollywood Burn?
If You Really Want To Stop It Then Burn Your Sperm
‘Cause This Here Be Going On Until Its Not And Then A Little More

bottehond | 25-03-07 | 21:41

Als iemand "te gast" is in mijn huis, dient hij/zij zich aan te passen aan mijn gewoontes, culturele eigenaardigheden.

Eshek | 25-03-07 | 21:40

@bakkerst

He kleautzaq, ga je kleaute got eens pesten met je stomme verhaaltjes. Idieaudt.

bigi pangpang | 25-03-07 | 21:40

bottehond 25-03-07 @ 21:30
Wat blijft het toch heerlijk om die reli-gedrogeerden verbaal de hoek in te trappen. Maar de krengen blijven terugkomen met hun sprookjes.
Het is goedkoop vermaak, maar is gewoon leuk.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 21:40

Dat de Azijnbode dit soort zuurpruimen op de pagina 'Betoog' zet geeft aan dat ze feitelijk klinisch deaud zijn.

ErachterKijkerd | 25-03-07 | 21:40

De kern, lieve mensen, is dat manbearpig nog steeds vrij rondloopt.

artbrut | 25-03-07 | 21:38

Breinstein 25-03-07 @ 21:00
Bravo dat heb je nou eens goed gezegt.
Want zo is het gewoon

puur hollands | 25-03-07 | 21:37

www.youtube.com/watch?v=HJQLMV3gPv4

Of is hij omgelegd vanwege deze film? De aivd heeft zogenaamd zitten slapen inzake de bewezen connectie tussen al qaeda en de hofstadgroep. bouyeri was zogenaamd een kleine jongen, het huis van Bouyeri zogenaamd niet afgeluisterd de dagen voor de van gogh gehaktdag. Vooralsnog concludeer ik dat de 0031 SStaat mogelijk de grootste vijand van het Volk is. Doe dáár maar eensch een parlementair onderzoek naar.

bottehond | 25-03-07 | 21:36

@King of controversy @ 21:25
Waarom zou bottenhond geen gelijk hebben omdat hij scheldt?
Ik denk dat bottehond bakkerst een softie vindt, en dat ben ik wel met hem eens

Tobi | 25-03-07 | 21:35

@Attila23 25-03-07 @ 21:32:
Dat ook... Maar ook eh...
Pear shaped
3. colloq. (chiefly Brit., orig. R.A.F. slang). to go (also turn) pear-shaped: to go (badly) wrong, to go awry.
www.oed.com/bbcwordhunt/pear-shaped.ht...

koerbagh | 25-03-07 | 21:34

koerbagh 25-03-07 @ 21:27,
..
Theo was een toffe peer!!

Attila23 | 25-03-07 | 21:32

powerpoes 25-03-07 @ 21:26
kleurt ook mooi bij dat sinistere grijs

LibertasSimplex | 25-03-07 | 21:31

Heb ik die Sint Bakker nou weggejaagd? Ik heaup het not, anders mot ik weer aan de ketting van van der F. ... Mwah... Sint Bakker zal wel weer met een lang epistel komen, 't is tenslotte de dag des Heeren en een preek ende manteluitveghing heaurt daar bij!

* Laten we blij zijn met elkaar! *

bottehond | 25-03-07 | 21:30

Ach, het is hartverwarmend om te zien dat de hoofddoeken bij Raiman volledig verdwenen zijn. Integratie lukt prima met Surinamers, en andere vrolijk gekleurde medemensen. Met volkeren die in de aard alles wat niet als zij is verwerpen en verdoemen zal dit moeilijker zijn (= onmogelijk)
Theo van Gogh was één van de laatste authentieke Nederlanders in de traditie van Frits de Zwerver en Johannes Post. Zelfs toen men kanker nog K. noemde was het al even dodelijk als nu.
Leve Theo van Gogh!

vinque | 25-03-07 | 21:30

@Attila23 25-03-07 @ 21:25:
Bij Theo denk ik toch meer aan pear shaped.

koerbagh | 25-03-07 | 21:27

Ik zeg dit niet snel, maar een wat flets uitziende betonnen muur met kogelgaten van voorafgaande firing-squad-peletons nauwelijks verholen achter het nog niet opgedroogde beton...... daar steken dit soort stukjesschirijvers heel mooi tegen af....

powerpoes | 25-03-07 | 21:26

lol@zuid
Zij komen hierheen, en meestal om economische redenen met hun niet bestaande 10 kinderen in land van herkomst voor de kinderbijslag, hoezo rekening houden met...?????¿¿¿¿¿
Nee, een hard gelag!!!
Geen rekening houden met culturen!!! zij komen hierheen wij vragen ze niet om hier te komen, ZIJ horen rekening met ONZE cultuur te houden.

nummer niet te telle | 25-03-07 | 21:25

Iemand die brief? De Azijnbode ligt namelijk al in het caviahok

LHW | 25-03-07 | 21:25

@ Tobi
Wat bottehond dus zegt, van gristenen en islamitische knoet enzo, slaat dus nergens op.
En lucht schelden echt op? Of is het alleen maar een korte termijn oplossing? Want sommigen hier die blijven schelden.

King of controversy | 25-03-07 | 21:25

leuk, reageren op mensen die in de volkskrant reaguren

Shiraz | 25-03-07 | 21:24

wat heeft kettingroken hiermee te maken?

Magere heijn_112 | 25-03-07 | 21:23

@ inzender broddelwerkje krant: Doet eens dood gaan, het liefst vanavond nog !

QB (ja die.....) | 25-03-07 | 21:23

HE BARKERST ALS ER IETS ZUIGT BIJ TEEUWEN DAN ZIJN HET DIE MEIDEN VAN HALAL

magic mike | 25-03-07 | 21:22

Hier zat toch ook die pickwickende lulpaal van een Cohen toch zeker ook bij, als ik me niet vergis????

SnelleSnikkel | 25-03-07 | 21:21

''Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect''

En als in hun cultuur het slaan van vrouwen, homo's van een dak gooien en totaal geen respect hebben voor autoriteit wordt goedgekeurd!!!
moeten wij "hun" dan nog steeds hartelijk ontvangen! daaaaaaaaaaaag!

zuid | 25-03-07 | 21:20

Niks mis met dit nieuwe dieptepunt :o)

nummer niet te telle | 25-03-07 | 21:20

Hallo meneer de teringlijer die naar de Azijnbode briefies stuurt!
.
Laat eens iets van dat 'tolerantie' zien richting Theo van Gogh of Hans Teeuwen.
.
Mvg,
- Dlseth

dlseth | 25-03-07 | 21:19

Sikkeneur 25-03-07 @ 21:15

Daar gaat het mij niet om, hoewel je mij niet zult horen zeggen dat Vrijheid van Expressie ingeperkt moet worden. Integendeel. Op één uitzondering na. Maar daar is het sowieso niet op van toepassing en dus niet nodig, want wat ik op het eaug heb mot met wortel en tak uitgeroeid worden. Voor de rest geen beperkingen, dat heeft geen zin en eauk niet slim.

bottehond | 25-03-07 | 21:19

@King of controversy @ 21:15
Bottehond zegt toch niet dat schelden wél helpt om islamisering te stoppen
Maar het lucht wel op

Tobi | 25-03-07 | 21:19

bakkerst 25-03-07 @ 21:10
quote:maar waarom vraag ik me af? is dat nou nodig,unquote
De typische reactie van de laffe kleinburger, waar er teveel van in NL rondlopen.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 21:19

Sorry jongens, deze brief is geschreven door mijn oude seniele tante. Ze is vergeten dat ze euthenasie wilde plegen op het moment dat ze ging raaskallen.

bigi pangpang | 25-03-07 | 21:17

zal wel een wigger geschreven hebben..

hoe vaker ik het hoor hoe meer ik er zal van genieten..

janis | 25-03-07 | 21:17

Heel goed, maar 1x excuses is wel genoeg hoor, anders gaan we naast onze schoenen lopen.

..zapper | 25-03-07 | 21:16

LOL @ waterwandelkampioen
bottehond 25-03-07 @ 21:13

koerbagh | 25-03-07 | 21:16

bakkerst 25-03-07 @ 21:10
Maar in die brief word gesugereerd dat hakbars wel inlevingsvermogen, respect hebben, en dat klopt niet helemaal.

Tomatenketchup | 25-03-07 | 21:16

@ bottehond 21:13
bakkerst merk mijn inziens volkomen terecht op dat schelden de islamisering niet gaat stoppen (er even vanuit gaande dat die islamisering ook daadwerkelijk bezig is)

King of controversy | 25-03-07 | 21:15

ik zie dat er ondertussen al wat serieuzere berichten staan, excuses voor datteh

bakkerst | 25-03-07 | 21:15

euh.... hehehehe... y'all get the drift.....

bottehond | 25-03-07 | 21:15

@botte

Naast the first Amendment ook maar de rest aan vrijheid overnemen van Uncle SAM?

Sikkeneur | 25-03-07 | 21:15

scusi: NIET belangerijker.... tog wel een verschilletje.

bottehond | 25-03-07 | 21:14

@me eigeh
Wijdt uit: weidt uit. Ik ben echt aan vakantie toe...

Murdockyoufool | 25-03-07 | 21:14

@bottehond @ 21:13
Zeau !

Tobi | 25-03-07 | 21:14

en ja, ik ben zelf ook christelijk.

bakkerst 25-03-07 @ 21:10

Kennelijk leven veel gristenhunden liever als dhimmi onder de islamitische knoet dan in een samenleving waar hun heilige huisjes sparen belangerijker is dan het Leven. Ik heb zo'n idee dat die waterwandelkampioen van Galilea en anders die bebliksemde post-vissengoochelaar- apostel jou pronto de tempel uit zou ranselen. Farizeeer!

bottehond | 25-03-07 | 21:13

ik zie dat er ondertussen al wat serieuzere berichten staan, excuses voor datteh

bakkerst | 25-03-07 | 21:12

Het probleem is dat de tegenpartij alles in het Arabisch zegt. De azijnzeikers en linkse knuffelrakkers verstaan dat niet en denken dat de tegenpartij liedjes zingt over de grachten in Amsterdam. Maar dat doen ze niet. Ze broeden nu al plannen over hun Nederland zonder ons. Dus sta maar open voor hun mooie cultuur en vredelievende boodschap.

Mokum Kosher | 25-03-07 | 21:10

ik kan me niet ontrekken aan de indruk dat veel reacties de kern van de brief een beetje missen. er wordt een beetje lacherig gedaan over de schrijver, en zijn visie op dit gebeuren. en de persoon zelf, al is die onbekend, wordt een beetje belachelijk gemaakt. maar waarom vraag ik me af? is dat nou nodig, kunnen er ook inhoudelijke reacties komen ofzo? persoonlijk ben ik het met de briefschrijver eens, ik vind het beeld dat er staat prachtig, en het heeft ook een aardige boodschap die het mooi uitbeeld, maar om het beeld aan Theo van Gogh te weiden? dat gaat mij te ver. voor mij was theo een ongelovelijk grof gebekt media geil figuur. hij zal best zijn bijdrage hebben geleverd aan de nederlandse samenleving, en het is jammer dat hij zo aan zijn einde moest komen. maar ik mis hem niet. als jezelf negatief uitlaten over anderen op een ongelovelijk beledigende manier, zonder enige vorm van interesse of begrip voor een andere bevolkingsgroep of religie vind ik dat persoonlijk behoorlijk zielig. wat ik van theo gezien heb in zijn leven is over het algemeen weinig meer dan beledigingen aan het adres van individuen of bevolkingsgroepen, ik heb in de periode dat hij nog voor METRO collums schreef alles gelezen, en er zat weinig tot niets bij wat enige waarde had. de beste man heeft in zijn hele leven tegen alles aan geschopt wat hem niet aan stond zonder enige vorm van tact en niet gehinderd door enig gevoel voor subtiliteit. dus sorry, van mij had dat beeld niet aan hem gewijdt hoeven worden. hij heeft het niet verdient, en kom er alsjeblieft niet aanzetten met het excuus van "vrije meningsuiting" want beledigen heeft niets met meningen te maken. en dan komt er dus een beeld, en hans teeuwen komt, en doet het allemaal nog eens dunnetjes over. schopt in 1 liedje/speech tegen alles aan wat hem voor de voeten komt. leuk op rijm gezet en leuk gevonden maar de inhoud zuigt eigenlijk een beetje, naar mijn bescheiden mening. dit is niet de juiste manier om tot een fijne nederlandse samenleving te komen. als er ook maar iemand in het reaguurdersveld is die een beetje bekend is met conflict hanteering dan zou die toch moeten inzien dat men op deze manier (net zo hard terug schelden en beledigen) niet tot een voor beide groepen acceptabele oplossing komt. dus ik vind dat de briefschrijver zeker gelijk heeft in wat hij zegt. en nee, ik ben er niet mee accoord dat er dan iemand in de moslim gemeenschap op staat en het recht in eigen hand neemt, dat zeker niet. maar besef wel, dat die ene persoon geen representatief figuur is voor een hele bevolkingsgroep. netzoals "ouderwetse christenen" geen representatieve groep zijn vool alle christenen.
en ja, ik ben zelf ook christelijk.

bakkerst | 25-03-07 | 21:10

Achtertuyn 25-03-07 @ 21:02

Lees en huiverT:

Europeans should also adopt legislation similar to the First Amendment in the American Constitution, securing the right to free speech. The reason why European authorities are becoming increasingly totalitarian in their censorship efforts is to conceal the fact that they are no longer willing or able to uphold even the most basic security of their citizenry. We need to get rid of hate speech laws. Europe needs free speech more than ever.

uit:

globalpolitician.com/articledes.asp?ID...

bottehond | 25-03-07 | 21:09

En als Hans zich voor straf heeft laten pijpen door die "meiden" van halal dan kan die mooi zijn knop afvegen aan die hoofdoeken, wel zo makkelijk toch ?

Wiebenik? | 25-03-07 | 21:09

Laten we tesaam een biertje nuttigen, een halal alcoholvrij biertje

Yard | 25-03-07 | 21:09

Wanneer doet die plofkip BOEM in 020-Gaza???

DaDutchOven | 25-03-07 | 21:07

Deze brievenschrijver wijdt te veel uit. 'Dhimmi's van Nederland verenigt u' volstaat.

Murdockyoufool | 25-03-07 | 21:07

Dank, Jeremia, voor dit mooie lied met clip. Prachtig om te horen dat Jezus voor alle mensen hier is geweest en voor verzoening met de Eeuwige heeft gezorgd, voor blank, zwart of geel het maakt niet uit!

Wat Teeuwen zegt, moet hij zelf weten, hij is, net als iedereen, verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Ik heb de vrijheid een ander kanaal op te zetten als ik hem niet wil zien of horen.

Fred V | 25-03-07 | 21:06

Dat abonees van de Augurkengazette er wereldvreemde en achterlijke ideëen op na houden, is me al sinds de jaren '80 bekend
Je kan meestal al woordelijk voorspellen hoe de schrijfsels luiden
Dus nee, deze ingezonden kladjes verbazen me niets

Tobi | 25-03-07 | 21:06

"Probeer eens een paar jaar te zwijgen, [], praat eens met mensen met een andere achtergrond,": contradictie. Dit stinkt naar rooibos.

3*links=rechts | 25-03-07 | 21:06

"inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect" Laat dat nou precies zijn wat de tegenpartij vaak niet in zich heeft.

j0shua | 25-03-07 | 21:06

*Trots op dieptepunt*

Tefal | 25-03-07 | 21:05

jamaar, waarom dan?
waarom moeten er grenzen zijn?
dat heeft namelijk nog nooit iemand mij uit kunnen leggen, die grenzen zetten we omdat die anderen misschien wel boos zouden kunnen worden op ons, nou en, wat dan nog?
als die anderen óók wat losser zijn, hoeven ze ook niet boos te worden, en als ze enigszins snappen dat het voornamlijk om spot e.d. gaat, humor dus, hoeven ze ook niet op hun pikkies getrapt te zijn.
het feit dat mensen het erg vinden zodra je iets zegt over hun geloof/levenstijl/whatever is naar mijn mening een teken dat ze zelf juist weten dat er iets mis is, anders zouden ze denken, ík weet wel beter, dus het kan me niet schelen wat je zegt

popo | 25-03-07 | 21:04

maaar je wel laten pjipen door die meiden van Halal, voor het vrije woord het tEEUEWEN !!!
bEN HET WEL MET JEEENS

magic mike | 25-03-07 | 21:03

"Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden."

Dat gedeelte klopt inderdaad als een bus, dus, geef gewoon een handje, noem vrouwen zonder hoofddoek geen hoer, respecteer dat niet islamieten varkensvlees eten en beledig ze niet door ze 'onrein' te noemen. Of was dat niet wat de briefschrijver voor ogen had? Kopje rooibos iemand? Nee? Goh.

Ga es deaud, knuffelaart. Dat knuffelen is al decennia aan de gang, en wat is het netto resultaat? Nul, nada, niks.

Een dialoog heeft geen zin wanneer de deelnemers van te voren al niet van plan zijn hun standpunten te veranderen. Dit is een onoplosbaar probleem geworden inmiddels en zal uiteindelijk leiden tot een vulkaanuitbarsting in de samenleving. Ik hoop oprecht dat mijn kiezen dan al geen pijn meer doen. Mijn kinderen zullen dat in ieder geval niet in NL meemaken, simpelweg omdat ze er dan niet meer wonen.

Achtertuyn | 25-03-07 | 21:02

Enne "Een beter milieu, begint bij jezelf", de trut had haar snoek moeten houden, lijkt mij duidelijke zaak.

..zapper | 25-03-07 | 21:02

@PJP de II 25-03-07 @ 20:58:
Uwe Heiligeheid bedoelt wellicht erecties van 16 jarige fappers? Daar is de kattelieke kerk groot mee geworden, niewaar eerwaarde?

koerbagh | 25-03-07 | 21:01

Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect. Allemaal zaken waar Mohammed Bouyeri en zijn vriendenclubje blijkbaar geen weet van had.

Waarom nog langer tolerant zijn ten opzichte van de intoleranten? Uit beschaving? Flikker toch op, azijnbriefschrijvert.

Het bloed uit van Gogh's afgesneden hals is amper droog, maar "wees eens aardig, praat eens met mensen met een andere achtergrond, probeer eens te luisteren"...

Ik had willen luisteren als de moslimgemeenschap massale protestdemonstraties tegen de betreffende moord had gehouden. Maar nee, men zweeg in alle talen, vond het eigenlijk wel best. Veel liever organiseren ze een stille tocht voor een in het harnas gestorven tasjesdief/roofovervallert of staan ze op de achterste poten door een simpel Deens kudt-tekeningetje. Maar nee, het verdedigen van een van de grootste verworvenheden in onze democratische rechtstaat, laat staan het veroordelen van een gruweldaad, komt eenvoudigweg niet bij ze op. En daar moeten WIJ naar luisteren? Ga maar gauw deaud.

Breinstein | 25-03-07 | 21:00

Als die hakbarren nou respect hebben voor de vrijheid van menigsuiting, dan verdienen zij vanzelf respect van mij.

Tomatenketchup | 25-03-07 | 20:59

+a

PJP de II | 25-03-07 | 20:59

Zachte heelmeesters...

Ruw en Ongewenst | 25-03-07 | 20:59

Leuk om te lezen, al die rectie's van die 16 jarige fappers... GS gaat er op vooruit!

PJP de II | 25-03-07 | 20:58

En kutte brief in de krant?!?!?! NEE!!!! HET KAN NIET WAAR ZIJN!!! WIE HAD DIT VERWACHT!!! Bedankt voor deze belangwekkende informatie pritt!
.
(Kan je, als je toch bezig bent, trouwens ook even alle ingezonden brieven uit de metro's van de afgelopen 2 jaar reposten op GS, die zijn minstens zo kut, en dan kan je ook nog eens sarcastisch doen over alle spelvauden. DOE HET VOOR HET VADERLAND!!!)

ASDF | 25-03-07 | 20:58

Ik wíl (met mijn redenen) helemáál niet aardig zijn tegenover bepaalde bevolkingsgroepen. Dat recht behoud ik mij voor.

d´omgebouwde | 25-03-07 | 20:58

Ut vrije woord als gedachte goed van de GS'er, behalve als een andersdenkende het vrije waeurd wil voeren..... Tja, lutsers.

Sikkeneur | 25-03-07 | 20:58

Jaaaa! Alle mensen moeten vrienden worden! En niemand moet het in zijn botte hersens halen de waarheid zeggen.

Jean Panique | 25-03-07 | 20:56

Alleen dat beeld... die platenhoes... dat had theo echt potsierlijk gevonden.

superjan | 25-03-07 | 20:56

d´omgebouwde 25-03-07 @ 20:42
Wat verwacht je nu van mij? Dat ik het allemaal geweldig vind wat ze uitkramen? Van mij part braken ze 24 uur per dag de meest grove godslaterlijkheden en perversiteiten uit. Maar je kunt van mij niet verwachten dat ik daar lovend over ga schrijven. Maar vrees niet, mijn humeur word er niet door verpest en ik slaap er geen minuut minder om.
Fred V 25-03-07 @ 20:45
www.youtube.com/watch?v=AMT_kAD6cOg

Jeremia | 25-03-07 | 20:55

Wij laten anderen geweaun een idee fix zijn van onze hyptheses!!
..
Lekkuh puh!

Attila23 | 25-03-07 | 20:53

@Broo sowieso, Theo was van de dialogen, in het geval van Hans kun je beter een dialoog met een hakbar aan proberen te gaan, want Hans is van de grofgebekte onverbeterlijke verslik je humor. Er is ook niets mooier als wanneer Teeuwen hier in dit groene kudtgraf een voorstelling geeft, de zaal zit vol aan het begin (heee, die is bekend toch?) en als er op het einde nog vier zitten, dan is dat knap. Grofweg geweldige vent dus, man van mijn hart met onovertrefbare humor.

..zapper | 25-03-07 | 20:53

@Jerry Timmer 25-03-07 @ 20:36:
Wat deugt daar niet aan? Nou...
- "Wees eens aardig"? Iemand gaat mij iets gebieden?
- "Praat eens met mensen met een andere achtergrond"? In de trant van: "Pak die doek van je kop en ga de vloer poetsen!" ? Zoiets?
- "probeer eens te luisteren"? Luisteren? Naar dat gelul en gejerimieer van "Jij discrimineert mij. Jij beledigt mij" ?
Kort anwtoord: "Waarom zou ik jou niet discrimineren en beledigen en een ander -ik noem een Beatrix bijvoorbeeld- wel? Nou?"

koerbagh | 25-03-07 | 20:51

Integreren komt blijkbaar maar van één kant...

stuyterkuycken | 25-03-07 | 20:50

uuh, was het niet iets met vrije meningsuiting en van Gogh en ook andere meningen accepteren als het niet de jouwe zijn. Dat geldt dan toch ook voor iemand die dit schrijft? Of snap ik het nou niet?

Maaier | 25-03-07 | 20:47

Deze schrijver leeft zeker al jaren in isolement. Hoe wil je een dialoog aan gaan met mensen die iemand vermoorden als een mening hen niet aanstaat? Het hele "Laten we een dialoog aangaan" is sowieso al ZEAU 1970. Wat een dooddoener. Schenk nog maar eens een kopjen thee in, terwijl we toekijken hoe ons land verislamitiseerd en onze normen en waarden ondergeschikt gesteld worden aan de normen en waarden van een totaal andere cultuur. Proost!

Broo | 25-03-07 | 20:47

Haha, Jeremia, je hebt wel gelijk!

Fred V | 25-03-07 | 20:45

en sterf, smerige PVDA stemmert!

Luhl | 25-03-07 | 20:44

Ik mis Theo nog steeds. Nog net zo als die eerste dag.

Maar ik zal hem nooit zoveel kunnen missen als zijn kind zijn vrouw zijn familie en zijn echte vrienden.

superjan | 25-03-07 | 20:43

Dus....? Als iemand dat allemaal niet doet, dan schiet je hem neer en maak je d'r vervolgens gehakt van met een slagermes? Nah!, Ok. Dan weten we dat ook weer. Azijnbodelezer bedankt.

FlyingSpaghettiMnstr | 25-03-07 | 20:43

Tactiek van je vijanden kapotmaken;
Je moet je tegenstander afschilderen als een minderwaardig en dom figuur.
Je moet hem zo degeneren dat het eigenlijk ook zonde van de tijd is dat je woorden vuilmaakt om die domheid te bewijzen.
Mocht dat allemaal succes hebben moet je een vent zoeken die je tegenstander koud maakt. Iedereen zal dan zeggen dat er dom en minderwaardig mens is opgeruimd.
Als er later op zijn gedenkdag weer zo,n minderwaardig en dom figuur opduikt, een nieuwe vijand dus, herhaal je gewoon de gehele bovenstaande procedure. Enzv....

The eimer | 25-03-07 | 20:43

Jeremia 25-03-07 @ 20:35
Je hebt het gevoel voor humor van een echte christen.
Maar ja een oud probleem. Te veel christenen en te weinig leeuwen.
Relativeren, kent u die uitdrukking?

d´omgebouwde | 25-03-07 | 20:42

Ik ben het met de schrijver van het stuk eens en vind dat Hans Teeuwen zich voor straf moet laten pijpen door de meiden van Halal.

karmahead | 25-03-07 | 20:42

".. probeer eens te luisteren."
Ik versta nooit een flikker van wat die hakbarren zeggen.

CoJoNes | 25-03-07 | 20:41

Zak in de stront met dat gejank. Hans Teeuwen wordt de nieuwe MP.. let maar op.

Luhl | 25-03-07 | 20:41

Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect.
---
Hou dan ook rekening met het Clubje rond Theo van Gogh.
Stelletje hypocriete flikkers!

Gripzz | 25-03-07 | 20:41

Is die brief anoniem ingezonden of stond er ook een naam bij deze jankbrief? Mijn god: "Probeer eens een paar jaar te zwijgen, wees eens aardig, praat eens met mensen met een andere achtergrond, probeer eens te luisteren.". FLIKKER OP ZEG!

stamppot | 25-03-07 | 20:39

... Meer tolerantie voor intolerante mensen dus..?
Wat is er toch mis met al die geitewollensokken debielen ?
Moet de Nederlander dan altijd maar tolerant zijn, ten koste van z'n eigen identiteit en vrijheid, om maar in vrede te kunnen leven met mensen die hem willen onderwerpen aan hun normen en waarden ?
D@mn, ik had net zo goed in Noord Ierland kunnen blijven geloof ik, same sh*t, different day.

Irish_Bastard | 25-03-07 | 20:39

* neemt briefschrijvert discreet mee naar buiten *

Jan Passant | 25-03-07 | 20:39

Deaud aan de policnordhimmies!
Trix isser al klaar veur, zo te zien aan de foto!

wopper | 25-03-07 | 20:39

.. zapper 25-03-07 @ 20:30
terug naar je cel, Napoleon!
maar idd: joden zijn cool (behalve Cohen dan, allicht) die kunnen tenminste tegen een geintje !

DenLangel*l | 25-03-07 | 20:38

Inderdaad; schandalige tekst: "wees eens aardig, praat eens met mensen met een andere achtergrond, probeer eens te luisteren". Een echte provocatie. Of eh... wat deugt daar eigenlijk niet aan?

Jerry Timmer | 25-03-07 | 20:36

en van wie was deze anonieme brief?

Behangdelul | 25-03-07 | 20:36

radikalisme is toch wat anders dan banaalisme hans laat je de mond niet snoeren door dat linkse tuig

broodje aap | 25-03-07 | 20:36

Samenleven kan alleen maar gestalte krijgen als je - binnen grenzen - rekening houdt met andermans gewoonten en culturele eigenaardigheden. Dat vereist inlevingsvermogen, beschaving, aanpassing en respect. Allemaal zaken waar het vriendenclubje rond Van Gogh blijkbaar geen weet van heeft.
.
Als de wereld eenvoudig in elkaar zat en alle mensen het beste met elkaar voor hadden was bovenstaande helemaal waar. En inderdaad, het gevaar bestaat dat voorvechters van het woord in werkelijkheid strijders zijn voor het recht om iedereen te mogen beledigen. Ik ben het met de schrijver van het bovenstaande stukje eens dat de mensen die in de geest van Theo willen handelen vaak ronduit onbeschoft en asociaal uit de hoek komen. Maar anderzijds heb je mensen die de islam een warm hart toedragen die, op het moment dat je iets zegt dat hen niet aanstaat, bereid zijn om bloed te laten vloeien om de ander het zwijgen op te leggen. In wezen is het een strijd van provocateurs tegen criminelen. Maar volgens mij hoef je helemaal niet grof in de mond te worden om de moslims de gordijnen in te jagen. Zeg gewoon in het openbaar dat Jezus Gods Zoon en dat Mohammed een valse profeet is en je hebt de poppen aan het dansen.

Jeremia | 25-03-07 | 20:35

hiep hiep hoera het vrije woord

RitseB | 25-03-07 | 20:35

Hans Teeuwen vergelijken met iemand die van Gogh nadoet, werkelijk waar, zo iemand heeft zowel van Gogh als Teeuwen nooit begrepen.

..zapper | 25-03-07 | 20:33

wat kunnen sommige mensen toch neerbuigend zijn, sjeezus. En maar tolerantie prediken ten koste van iedereen die in de weg loopt! Haha.

Frotklob | 25-03-07 | 20:31

Leve het Vrije Weaurd!

bottehond | 25-03-07 | 20:30

Whahahahahahahahahahahahahahaha, mijn bier druipt van het scherm en mn elleboog is blauw wat ik moest mijn al lachende val van de bank opvangen om niet in de scherven van mn bierfles te vallen, en toch blijf ik doorlachen! Teeuwen, je bent de beste! En helaas zijn er azijnzeikerds, die zelfs in een lieveheersbeestje een belediging zien, dus waarom zou je uberhaupt nog moeite doen om dat soort gasten niet te beledigen! Juist, die Joden, euh nee, bejaarden! euh nee, wacht ja komt ie die fucking kudt extremistische grafonkruidklote hakbarren, die moet je niet sparen, die moet je beledigen, het is de wil van euh, van hoe heet ie ook alweer? Ah damn, het is gewoon de wil van mij! Ik ben GOD! Whahahahahahaha.
*pilletjes zoekt*

..zapper | 25-03-07 | 20:30

1 x raden: Anja Meulenbelt?

Don Knieschot | 25-03-07 | 20:29

oftewel....... dikke lul meneer de briefschrijvert

DenLangel*l | 25-03-07 | 20:29

ik vond dat liedje anders nog behoorlijk mak. en wie als suggestie geeft doe eens je bek houden die geeft zelf aan wat voor een opvatting die gene heeft over zaken als meningsuiting, dialoog en zo voort.

frozenhenk | 25-03-07 | 20:28

Niets beters te doen Pritt? O nee, je bent te goed voor om de reacties hier te lezen, was ik even vergeten.

bd | 25-03-07 | 20:28

toch schrijft die hakbar netjes abn...

preston spears | 25-03-07 | 20:28

Hartelijk bedankt.

Uifeltje Gnuiffeltje | 25-03-07 | 20:27

@gôh 25-03-07 @ 20:22
En natuurlijk respect van andere culturen krijgen. Daar schort het namelijk ook een beetje aan.
@Topic
Hans Teeuwen laat gewoon zien dat hij nog steeds fan is van het vrije woord, of dat nou beledigend is of niet.
Die azijnbriefschrijver moet ook even goed luisteren want dan zou hij horen dat alle geloven in de zeik worden genomen.

Framoes | 25-03-07 | 20:27

@gôh 25-03-07 @ 20:22
U hoort hier met dit lied het dialoog dus niet ???????

pronto | 25-03-07 | 20:26

Hmm, redactie wordt steeds luier......

Cunegho | 25-03-07 | 20:26

Drie keer raden welk geloof de schrijver van de brief aanhangt...

JanJaapDreknek | 25-03-07 | 20:26

lekker boeiend

TheGodon | 25-03-07 | 20:25

Flippotijd, dat was echt geweldig. Maar die mensen zien er de humor gewoon niet van in.

Qun | 25-03-07 | 20:25

Hans Teeuwen!!

Niceaux | 25-03-07 | 20:24

Na de dood van van Gogh is het kennelijk in om de dorpsgek te spelen.
*verlangt terug naar de tijd van de flippo's*

King of controversy | 25-03-07 | 20:22

Und?

Captain Orange | 25-03-07 | 20:22

ze vergeet dat er naast het feit dat men respect voor andere culturen moet hebben ook ruimte moet zijn voor dialoog...

gôh | 25-03-07 | 20:22

Lang leve de oude media!

Raoul | 25-03-07 | 20:21

Azijnbrief in een azijnbode...

huismerk | 25-03-07 | 20:21

Dus...?

RickXX | 25-03-07 | 20:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl