Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BREEK. Onderzoek naar bonnetje Cees H. heropend, VVD'er Van der Steur wederom betrapt op leugen

Bam. Weer een gevoelige klap voor de toch al zo beschadigde geloofwaardigheid van de VVD. De Commissie-Oosting, die onderzoek deed naar de bonnetjes van een witwasdeal tussen Fred T. en de drugscrimineel Cees 'Puk' Helman, wordt heropend, op basis van e-mails die in handen zijn van Nieuwsuur. Daaruit blijkt dat er medio 2014 vanuit de Justitie-top aan de ICT-afdeling opdracht is gegeven om te stoppen met zoeken naar het bonnetje. Dat bevel kwam twee dagen nadat Opstelten in de Kamer had verklaard dat het bonnetje officieel onvindbaar was. Begin vorig jaar struikelden VVD'ers Fred T. en Ivo O. alsnog over de Teevendeal toen een screenshot van het onvindbaar geachte bonnetje van de transactie alsnog opdook. Opstelten had gelogen over het witwasbedrag en daarmee was het einde oefening voor de crimefighter & de dinosaurus. Het echte bonnetje kwam vervolgens alsnog als bij toverslag tevoorschijn. Kamerleden Dijkhoff & Van der Steur waren bij al het overleg rond de zaak betrokken en namen daarna, goed geïnstrueerd, de plekken van Fred en Ivo over als StasJus en MinJus. Teeven ging terug in de Kamerbankjes zitten en verklaarde de volledige waarheid over de deal mee in zijn graf te nemen. Minister Van der Steur verklaarde op 16 december 2015 tijdens het laatste debat over de Teevendeal dat het allemaal de schuld van de ICT'ers was dat het originele bonnetje onvindbaar was gebleven. Zie video hierboven voor de bewuste quote: “Dat [opduiken van het bonnetje] had een jaar eerder gekund, als ze de juiste mensen op de ICT hadden gehad. Daar zat natuurlijk de fout die is gemaakt", zei hij. Nou. Dat was dus weer eens een dikke vette corpulente zwaarlijvige politieke LEUGEN van Steurmans, die kennelijk mensen kent die overleden zijn aan gezonde Hollandse eerlijkheid.

Nu moet hij dus knarsetandend het onderzoek heropenen (Kamerbrief), want onderzoeker Marten Oosting heeft mails naar buiten gebracht. Uitermate dodelijke kwoot: "Als de Onderzoekscommissie ook had beschikt over de e-mailwisseling die nu naar voren is gekomen, zou zij haar onderzoek ongetwijfeld mede hebben gericht op het krijgen van een sluitend antwoord op de voorgaande vragen, om op basis daarvan te kunnen beoordelen of hier daadwerkelijk en op goede gronden kan worden gesproken van een situatie van een doofpot." Aan deze quote zou Van der Steur wel eens kunnen overlijden - en niet alleen hij, want ook Dijkhoff én Rutte kregen een motie van afkeuring aan hun broek in het laatste Teevendealdebat. Kortom: ineens is Het Bonnetje van Cees H. een levensbedreigende situatie voor het kabinet. En dat allemaal op de dag dat Demmink ook dubieus in het nieuws is. Welke duistere krachten zou Edith Schippers ditmaal vermoeden in deze kwestie? Hoe dan ook komt Wassila Hachchi goed weg dat de VVD nu haar persoonlijke sores uit het nieuws drukt. bonnetjemailwisseling.jpgDeze pijnlijke waarheidsmails zijn op de dag ná het Maatdebat naar Nieuwsuur gestuurd. In dat debat gaf Steur ook al iedereen behalve zichzelf de schuld van de gemaakte fouten rond de professor. Kennelijk waren z'n ambtenaren het nu echt spuugzat en hadden ze deze mails nog achter de hand. Is er nog iemand die Van der Steur geen ongelofelijke stuntel vindt? En hoeveel politieke uitwegen kan hij voor zichzelf nog vinden nu er niemand overblijft om de schuld te geven en niemand het nog voor hem opneemt? Het zal wederom stil en eenzaam zijn in dat grote tochtige kasteel vanavond..
LOL Update: Lees met de kennis van nu ook dit persbericht (antidoofpotmirror) van V&J nog eens terug. Leugens, leugens, leugens...
Ook Rutte loog: Onderstaand screenshot is een kwoot van Rutte uit het laatste Teevendeal-debat van 16/12. Een letterlijke leugen. (Transcript, via) ruttelaatstedebat.png Nieuwsuur: En tot slot nog het complete verhaal in 19 minuten Nieuwsuur-repo van zojuist.

Reaguursels

Inloggen

Hoeveel wachtgeld zou zo'n weggestuurde minister nou vangen? En voor hoelang?

guttegutte | 27-01-16 | 01:22

Er zal, zelfs na de aantoonbare doofpot geen kabinetscrises ontstaan.
Waarom?
Omdat de PvdA én de VVD historisch laag in de peilingen staan.
Nieuwe verkiezingen zouden beide partijen nooit overleven.
De omarming van de VVD en de PvdA is als de bekende twee halve Maagdenburger bollen, die eenmaal vacuüm gezogen, met geen zestien paarden (!) uiteen zijn te trekken.
Er ontstaat pas 'n kabinetscrises, als één van de twee partijen de ander niet meer in de rug dekt.
Het is de kracht van luchtdruk en 't bestaande vacuüm tussen VVD en PvdA, dat Nederland bij elkaar houdt.

Der Paulie | 26-01-16 | 17:18

=====

"De reden voor het stopzetten van de werkzaamheden is dat het op het moment voldoende is als feitelijk is vastgesteld dat er een back-up tape beschikbaar is. Hiermee is voldaan aan de POLITIEKE vraag of er een back-up tape beschikbaar is.

... en dus dat de kosten aan uren [...] gemaakt kunnen worden."

=======

Hier staat letterlijk: "Stop met kosten maken als de bewuste tape gevonden is. De minister kan nu in de tweede kamer aangeven dat er een back-up beschikbaar is (POLITIEKE vraag). Als de minister de details daarna wenst in te zien, zullen we de te maken kosten voor een restore goedkeuren."

Opstelten en Teeven hebben geen opdracht gegeven voor een restore, Van der Steur geeft ICT de schuld. Rutte houdt Ardje de hand boven het hoofd.

1 conclusie: Doei doei, Zwaai zwaai...

Oh, wacht: EU-voorzitterschap.
Rectificatie: 1 conclusie: FOEI, niet meer doen en nu zuipen met Juncker.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 13:55

'Die Steur' versus 'Resteur'. Die VVD'ers spreken restore uit als Ardje z'n achternaam, dat zal het mogelijk allemaal verklaren.

Watching the Wheels | 26-01-16 | 13:27

Verbazend dat er in de media zo'n drukte gemaakt wordt over het bonnetje de leugens van Opstelten en Van der Steur. Volgens mij is er veel meer aan de hand. Ik kan mij nl. niet voorstellen dat er € 4,7 miljoen aan Cees H. betaald wordt voor informatie. Ik denk eerder dat er sprake is van chantage en dat het gestuntel en de leugens en het gedoe over het bonnetje afleidingsmanoeuvres zijn om iets veel groters te verdoezelen. Misschien weet Cees H. wel iets over Joris D. en Ivo O. wat beter niet bekend kan worden?

Ludovic1764 | 26-01-16 | 12:24

Éen ding snap ik niet. Als de mailtjes die geanonimiseerd zijn, op de server zijn terug te vinden en daar vandaan komen volgens het ministerie, dan staan daar toch gewoon de namen bij?
Graaf van Egmont | 25-01-16 | 22:12

Natuurlijk staan die erbij. En het is ook een koud kunstje om die mailtjes boven water te halen. Ik vraag me dan ook af waarom de rechter niet beveelt die servers van top tot teen door te lichten en alles met ook maar de kleinst mogelijke relevantie voor het onderzoek wordt gearchiveerd en vooral ook afgedrukt.

Zelf heb ik vanuit het bestuur eens de opdracht laten uitgaan om van een manager alle mails te onderscheppen en af te drukken.Hij speelde belangrijke interne informatie door aan de grootste concurrent alwaar een goede vriend van hem werkte. Aangezien ik de bestuursleden van dat concern goed ken heb ik ze in de privésfeer benaderd waarna zij maatregelen hebben getroffen. Met andere woorden het kan allemaal wel en is kinderlijk eenvoudig aldus een IT-specialist bij ons.

Maar dat is het technische verhaal. Veel erger vind dat gelieg en gedraai. En de grote vraag blijft waarom. Eenvoudigweg waarom? Iedereen weet dat het uiteindelijk toch uitkomt. Wat is dan nog het achterliggende doel. Nu staat de heer Van der Steur weer voor l.. En dat was allemaal zo eenvoudig te voorkomen geweest. Gewoon van af het begin de waarheid vertellen.Dan was het even ach en weh geweest en daarna, na een uitgebreid sorry, overgewaaid en was het allang ondergesneeuwd door andere berichtgeving in de verschillende media. Dus ook strategisch volledig de plank misgeslagen.

Die FAZ | 26-01-16 | 11:48

De overheid beseft niet dat er hyena's achter ze aan zitten. Hoe lang wil je het dan nog verbergen en waarom?
Mijn onderbuik vermoedt dat het pure ego betreft.
Ondertussen zijn 2 mensen afgetreden. Zou het toen der tijd afgehandeld zijn, was het waarschijnlijk bij 2 gebleven.
Nu ligt alles weer overhoop.
Alsof er niks anders te doen is.
Ik denk dat er nieuwe verkiezingen moeten komen.
Er zijn teveel littekens, te veel problemen, vervreemde politici ( mede uitgaande van peilingen ).
Het is een grote rotzooi.
Ik ben voor een nieuwe regering en een paar referenda om samen met de Bevolking een nieuwe koers te varen.

ET007 | 26-01-16 | 11:32

Ik had me er al mee verzoend dat Rutte en Samson elkaar omstrengelen om zodoende de rit uit te zitten. Maar als dit bonnetje uiteindelijk de oorzaak is van een voortijdig einde van Rutte2 dan is het die 5 miljoen dubbel en dwars waard. Je zou bijna zeggen dat Fred het erom geddan heeft.

Lichtstadfan | 26-01-16 | 11:27

Is opzicht wel positief dat de Regering zichzelf kapot maakt of anders compleet belachelijk.

ET007 | 26-01-16 | 11:23

Vind het sneu voor de ICT-ers.
Doe je je best en heb je succes, mag je je onderzoek niet afmaken en krijgt van je baas te horen dat je niet geschikt bent. Hoe vies ben je dan niet als baas.
Hoeveel lager kun je gaan door eerlijke hardwerkende mensen moedwillig te beschadigen om bestwil van je zelf en een enkel ander persoon?
Dan verdien je echt levenslang wat mij betreft.
Wat Pechtold zegt is natuurlijk bullshit en totaal onwerkelijk. Meldt zo'n ICT-er zich, dan kan hij zijn of haar baantje wel schudden. Je vliegt gewoon. Recht is dan nu eenmaal krom.
De rol van Rutte is bijzonder. Waarom doet hij niks?
Waarom doet deze slappe lul niks om de onderste steen boven te krijgen. Zolang er niks gebeurt vind ik dat Rutte moet aftreden. Hij is verdomme MP.

ET007 | 26-01-16 | 11:21

@Gobytweets | 26-01-16 | 08:55
@duitse herder | 26-01-16 | 09:08
Hahahaha +1

Waarom krijg ik toch het gevoel dat een transcriptie van een bepaald tapgesprek ook ineens boven tafel komt.

En verder, follow the money, dan weet je wie er met zijn/haar vingertjes in de honingpot heeft gezeten.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 10:33

Het is echt heel bijzonder triest en van een extreem laag niveau politiek voeren. Zo schaamteloos; intussen lacht driekwart van NL Rutte en consorten keihard uit. Je zou er bijna medelijden mee krijgen als het niet zulke intense klootzakken zouden zijn.

Dutchbeaurouge | 26-01-16 | 10:27

Mich2007 | 26-01-16 | 10:09
Dat zal onderdeel van de doofpot zijn. Het suggereerde dat het heel moeilijk is een backup terug te zetten en te doorzoeken en ook de onkunde van de eigen ICT-ers. Later is dat nog eens herhaald door de minister in de Tweede Kamer. Mogelijk heeft dat er juist ook voor gezorgd dat de e-mails naar buiten zijn gebracht die duidelijk maken dat de ICT-ers te verstaan is gegeven de backup niet terug te zetten en te doorzoeken. Oftewel men kreeg opdracht niks te vinden.

Simon_GS | 26-01-16 | 10:18

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:15
Hahaha! man man man bonnetje was toch kwijt of niet? Let op hij komt boven tafel. Het speelt zich af binnen de VVD. Zou eerder een machtsspel binnen de partij kunnen zijn.

ikdenkwat | 26-01-16 | 10:16

Die Opstelten is wel het opperkloothoofd van de politiek in Nederland. Hij vroeg namelijk aan de kamer toen hij het bedrag van 2 miljoen gulden noemde dat de 2e kamer hem maar op zijn blauwe ogen moest geloven.
.
Dan komt uit dat hij ronduit loog! Dat schaadt hem (hij is afgetreden) het schaadt de VVD en het schaadt de gehele politiek want hij pleegde ronduit bedrog op basis van vertrouwen wat hij vroeg. Nu kunnen we niks meer doen met hem want hij geniet van zijn pensioen.
.
Maar er is nog iets, Opstelten antwoordde inzake Demmink: Het was niks het is niks en het wordt niks!
Een uitspraak die wederom een onderzoek waardig is.

Beroep = Boerenlul | 26-01-16 | 10:16

Zo rolt de zogenaamde politiek correcte elite. Het volk kan stikken sterven en de boom in. Vluchten kan niet meer. Meten met meerdere maten is de norm en de leugen regeert.

frisenfruitig | 26-01-16 | 10:14

Tijd rekken zal de strategie van het zittende kabinet worden dus de Tweede Kamer moet een deadline stellen om met bevindingen te komen. Vreemd dat Oosting dit moet doen die in zijn rapport stelt alle benodigde informatie te hebben gehad en nadrukkelijk iedereen bedankt voor de medewerking. Wel opmerkelijk dat op de oproep van de commissie op het Intranet van de ministeries voor nadere informatie geen enkele reactie is gekomen. Misschien waren de ICT-ers toen nog bang voor hun baantje.

Simon_GS | 26-01-16 | 10:13

Begrijp ik het goed waren de ICT'ers eigen personeel..?

En die € 50.000,-- dan die door Opstelten is uitgegeven aan externe "bon zoek" ICT'rs..????

Mich2007 | 26-01-16 | 10:09

-weggejorist-

Joop Sigaar | 26-01-16 | 09:46

Mastermattie | 25-01-16 | 20:36

Ik neem aan dat je begrijpt dat cloud-backup redelijk onmogelijk is met zoveel TB's aan opslag?

Crosskabouter | 26-01-16 | 09:43

Een kabinet van leugen en bedrog en niet alleen in deze zaak. Het kabinet verdient te vallen.
Of het na nieuwe verkiezingen nou wel beter wordt, betwijfel ik, maar het is moeilijk voor te stellen dat er in NL nog *iemand* is die enig vertrouwen heeft in dit clubje.

xspalm | 26-01-16 | 09:39
-weggejorist-
Lagging | 26-01-16 | 09:38

Wat mij nog het meeste verbaast is dat er uitgezocht gaat worden wie de opdracht heeft gegeven om niet verder te zoeken.
De opdrachtgever heeft de emails toch verstuurd of laten versturen? Dus de ontvangers van de emails weten wie dat is. Op de emails staan i.p.v. namen allemaal XXXXX maar op de originelen natuurlijk niet.
.
Laat Oosting deze ICT-ers onder ede verhoren en de zaak is binnen een week opgelost. Maar nee, het moet weer maanden gaan duren. Je zou bijna denken dat Oosting in het complot zit om de waarheid onder het vloerkleed te houden of in ieder geval de waarheid te frustreren om tijd te winnen voor dit kabinet.

Lupuslupus | 26-01-16 | 09:25

duitse herder | 26-01-16 | 09:08
Goedemorgen.
Ligt er al sneeuw bij jullie?

Klompmans | 26-01-16 | 09:22

Aanpassing woordenboek 2016:
.
liegen - loog - gelachen

duitse herder | 26-01-16 | 09:08

Een glas een glas een plas een plas. Het maakt niet uit wat ze doen, ze komen er toch iedere keer mee weg.

* | 26-01-16 | 09:07

Tijd voor revolutie!

DeVrijDenker | 26-01-16 | 09:05

De onderste steen komt nooit boven als het aan de boevenbende ligt.

Muggenmepper | 26-01-16 | 09:03

@harries | 26-01-16 | 08:29
Opdracht geven een activiteit te stoppen omdat er anders bewijs gevonden zal worden is verduistering. Alle mensen die daarvan wisten en/of opdracht hebben gegeven zijn schuldig. De klokkenluider die dit naar buiten brengt mag van mij enigszins uit de wind, maar iedereen die hiervan wist is schuldig. Dus ook een heel aantal ambtenaren en ict'ers, die hebben bewust heel lang op deze informatie gezeten, de hufters. En Vd Steur zelf natuurlijk.

Doper | 26-01-16 | 09:03

@Balletje Mayo | 25-01-16 | 20:47
Als die Oosting zijn werk goed gedaan had, dan had dit nu niet naar buiten gekomen. Dan had hij dat namelijk zelf al gevonden.
Hij zal dus inderdaad wel weer benoemd worden: als iets niet gevonden mag worden dan vind Oosting het gewoon niet.

Peter_K | 26-01-16 | 08:59

-weggejorist-

Kok Blekemolen | 26-01-16 | 08:58

6 april referendum en Tweede Kamerverkiezingen combineren.

Doper | 26-01-16 | 08:56

ICT'ers een restore en het kabinet een reSteur

Gobytweets | 26-01-16 | 08:55

Die Vd Steur kijkt alsof ie 50 borden voor zijn kop heeft. En natuurlijk moet er nog een reddingsactie gepleegd worden tot de komende verkiezingen. Ze verzinnen wel wat. Met steun van d66/CDA. Alles mag, behalve dat die-Wilders de verkiezingen gaat winnen.

Kamervraag | 26-01-16 | 08:49

Met stijgende verbazing gisteren dit nieuws gevolgd. De politieke consequenties kunnen enorm zijn. En dat op het moment dat meneer Rutte namens NL de EU voorzit. Ik hoop dat de commissie Oosting nu begint bij de ICT-ers en dan omhoog werkt via de hiërarchie totdat duidelijk is waar de doofpot is bedacht. Maar eigenlijk is dat niet meer zo belangrijk want ik denk niet dat de kamer er mee akkoord gaat als die wordt toegeschreven aan een hoge ambtenaar die graag zijn baas uit de wind wou houden. Dus ik gok op de val van dit kabinet.

Simon_GS | 26-01-16 | 08:35

Don't fuck with the ambtenaar! En gelijk hebben, zijn ze ook verplicht, gewoon de waarheid naarboven. Maar ja, het kabinet zal wel blijven zitten omdat VVD en Pvdarmoede geen zin in verkiezingen hebben. Al helemaal niet nu we voorzitter van de EU zijn... lol

kolonel bromsnor | 26-01-16 | 08:32

Artikel 361 Zaken bestemd om tot bewijs te dienen

1.De ambtenaar of een ander met enige openbare dienst voortdurend of tijdelijk belast persoon, die opzettelijk zaken bestemd om voor de bevoegde macht tot overtuiging of bewijs te dienen, akten, bescheiden of registers, welke hij in zijn bediening onder zich heeft verduistert, vernielt, beschadigt of onbruikbaar maakt, of toelaat dat zij door een ander worden weggemaakt, vernield, beschadigd of onbruikbaar gemaakt, of die ander daarbij als medeplichtige ter zijde staat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren en zes maanden of geldboete van de vijfde categorie.

harries | 26-01-16 | 08:29

-weggejorist-

Fabala | 26-01-16 | 08:26

Hahaha, van der Steur zegt dat hij niet kan zeggen of er sprake is van een doofpot. Nou, ik durf wel een gokje te wagen op dezelfde vraag. Daar lijkt me echt geen vervolgonderzoek van Oosting voor nodig, beste minister.

Janloel7282 | 26-01-16 | 08:25

-weggejorist-

Cor Zakov | 26-01-16 | 08:23

Glasgow Argus | 25-01-16 | 23:29
Die mensen moeten zich nu niet kenbaar maken. Die zekere religie zit in de ambtenarij en die zoeken naar abnormaliteiten om dat denk ik door te geven. Be safe

Ongeblustekalk | 26-01-16 | 08:19

Ik snap niet dat deze regering niet inziet dat ze echt helemaal NIETS meer verloren heeft in dit kabinet.
Wegwezen en wel zo snel als maar gaat.

mallekater | 26-01-16 | 08:09

Ik snap niet dat deze regering niet inziet dat ze echt helemaal NIETS meer verloren heeft in dit kabinet.
Wegwezen en wel zo snel als maar gaat.

mallekater | 26-01-16 | 08:09

Heeft de capo di tutti capi al gereageerd?

Muggenmepper | 26-01-16 | 08:08

Ik lees net dat de heer Recourt van de PvdA hier moedeloos van wordt en spreekt over een modderpoel. Dat is dezelfde Recourt uit de onderzoekscommissie naar het lek in de commissie stiekem. Doet mij denken aan iets met ketels die verwijten krijgen van potten.

Ikhebeenvraag | 26-01-16 | 08:06

Verdediging VVD: je hebt boeven nodig om boeven te vangen.

Watching the Wheels | 26-01-16 | 08:03

Nu eens opletten hoe de NOS en andere media dit de komende dagen weer gaan 'down playen', want bij de NOS gebeurt natuurlijk precies hetzelfde als op het bonnetjesministerie ... er loopt iemand in een regenjas kuchend binnen en al het onderzoek wordt gestaakt. Justitie onder de VVD, al decennia best belangrijk!

Watching the Wheels | 26-01-16 | 08:01

Zou van der steur ook niet naar de VS gaan om te flyeren... Schijnt goed te zijn voor je carriete, ook als je er illegaal verblijft zonder arbeidscontract.:p

boerk | 26-01-16 | 07:56

Ik heb maar drie vragen.
1. Wie trekt er achter de schermen v.d politiek echt aan de touwtjes?
2. Wie heeft hier profijt van?
3. Wat staat er te gebeuren dat deze afleidingsmanoeuvre nu wordt opgeworpen?

Endoxa | 26-01-16 | 07:54

Ik houd het meest van doofpotjes als ze langzaam gaar koken...

boerk | 26-01-16 | 07:54

Is er iemand die niet vanaf het begin al verwachtte dat dit een doofpot was? Man, man, man, wat een naïviteit...

Bytemaster | 26-01-16 | 07:45

Bye bye VVD. Moet wel van der steur zit er zelf achter. Rutte alles onder het tapijt en geen onderste steen boven. Rutte gaat de geschiedenis in als eerste mafia president van Nederland.

franck7020 | 26-01-16 | 07:40

Oeh, kunnen we dit op zn oekraiens oplossen? Aah, aah, please?

boerk | 26-01-16 | 07:33

Neejh, dat ze wederom de PVV in de kaart spelen... Wat een eikels.

boerk | 26-01-16 | 07:30

Mensen oppassen voor opruiing. Laat de hooivorken nog even in de kast staan want dadelijk wordt je misschien wel van je bed gelicht door onze staatspolitie. Ow nee dat doen ze alleen als je je uitspreekt tegen asielzoekers(centra)... ga lekker door zou ik zeggen.

drammerd | 26-01-16 | 07:17

-weggejorist-

Joop Sigaar | 26-01-16 | 07:03

ondertussen bij Jinek. de toverkol bussemaker. " homo's en lesbiennes, en dat geldt ook voor vrouwen..."
"we moeten de onechte vluchtelingen ook perspectief bieden, dat ze hun eigen economie opbouwen..."
en een syrische homo. verwijst naar "religie" (nee, we noemen geen namen)
Glasgow Argus | 25-01-16 | 23:29

@Glasgow Argus. Wat een horror dat ik bij het ontbijt met drama hypocriet Jinek en die toverkol word geconfronteerd.

daytripper | 26-01-16 | 06:43

@Mark_D_NL | 26-01-16 | 00:38
Opstelten plaste soms in het bed van Anne Frank? Hij is in 1944 geboren.

Error 404 | 26-01-16 | 06:31

Het kabinetsbeleid nummer 1 Glas plas was lijkt mij uitgesloten. (maar dat dacht ik al 20x)

lady blabla | 26-01-16 | 06:28

-weggejorist-

Joop Sigaar | 26-01-16 | 06:25

Voor de zomer verkiezingen, graag.
deoriner | 25-01-16 | 20:33

Ja, wat mij betreft ook, hoe sneller hoe beter. Alleen, laten we wel hopen dat Geert voldoende capabele bewindslieden bij elkaar heeft, we kunnen ons in deze tijd geen LPF-toestanden meer permitteren.

hoogstetijd | 26-01-16 | 06:17

Toch grappig, de grootste criminele organisatie in Nederland en eigenlijk van Europa, wil alle telefoon gesprekken en het e mail verkeer bewaren !! Kunnen we Jihadisten en illegale downloaders pesten, en andere wetsovertreders vinden. Wordt je als overheid zelf betrapt op het verdoezelen van documenten. Ik spaar voortaan Zwart ( zwarter dan pieten haaters) en ben vanaf nu ook officieel tegen vluchtelingen met economisch gewin, en trouwens ook tegen de anderen, blijf lekker daar....

club2001 | 26-01-16 | 06:08

Goochelaar Demmink heeft ook laten verdwijnen wat hij wou , en als je naar zijn "vrienden" kijkt op het afscheidsfeestje blijft dit ook de volgende jaren onvindbaar .

fleurtje | 26-01-16 | 05:23

Van der Steur heeft een stel ICT'ers, in het openbaar, op hun pik getrapt en deze ICT'ers nemen nu anoniem wraak. Was ook weer een vreselijk domme uitspraak van van der Steur. De man is totaal ongeschikt om Minister te zijn. Hij is de spreekwoordelijke Olifant in de porselein kast. Ook hij is weer een slechte keus van de Minister President, die verantwoordelijk is voor het formeren en bij elkaar houden van een kabinet. Het moet nu maar over en uit zijn met dit kabinet want ze zijn totaal ongeloofwaardig.

Toetsiemonster | 26-01-16 | 05:09

Vriendjes Vóór Democratie
(in de zin van: Vriendjes zijn belangrijker dan Democratie)

Rest In Privacy | 26-01-16 | 03:50

Diepte bombardement op het Haagse kerkhof. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft al bezwaar aangetekend tegen deze ISIS achtige campagne en dat het Torentje wel eens ongewild een annex van het Haags kerkhof kan worden.

rmstock | 26-01-16 | 03:43

@Extra.Paracetamol | 26-01-16 | 03:29
Dat is inderdaad de hamvraag en daar kom je niet achter als je alleen de minister slachtoffert, dan doe je exact wat er gepland is.
Ik ruik niet één rat, ik ruik een heel rattennest.

Stormageddon | 26-01-16 | 03:39

@Extra.Paracetamol | 26-01-16 | 01:52
Dat ze Van der Steur niet blieven en hij moet opzouten, zal allemaal. Dat hij niet integer is: best. Maar dat waren zijn voorgangers ook niet. En vrijwel alles wat nu ter tafel komt is een erfenis van zijn voorgangers, waar hij nu verantwoordelijk minister voor is. De ambtelijke top had dit allemaal allang achter de hand, ook bij Opstelten en Teeven. Soms is toeval gewoon toeval, maar met dit soort explosieve dossiers is niks toeval. Maak je mij niet wijs.
En als de motie van wantrouwen vorige week was aangenomen en Van der Steur was vertrokken was dit nu vast niet in de openbaarheid gekomen.
Stormageddon | 26-01-16 | 03:17

"De ambtelijke top had dit allemaal allang achter de hand".

De ham vraag is dan, wie heeft hier belang bij. Waarschijnlijk lopen er een paar rond die hem niet kunnen luchten en zien. Maar na het debat van vorige week, het is een harde stijfkop. Verbaast mij niets dat dit bij bepaalde mensen flink is gaan ergeren. Maar nogmaals, hij is zelf niet zuiver meer en heeft hij aan zichzelf te danken.

Extra.Paracetamol | 26-01-16 | 03:29

".. ALLE 'gevoelige' of 'belastende' informatie boven water halen, op USB sticks zetten.."
@necrosis | 26-01-16 | 01:57

Ik zie meer iets in een permanent levend lijntje, zodat GS grondig kan factchecken. ;)

En, jammer dat de IT-ers er niet een woordspelletje van hadden gemaakt, zo van: Wij moeten stoppen met zoeken? Maar WIJ zoeken niet. Dat doet de computer. We kunnen hooguit de zoekopdracht afbreken. ;)

Rest In Privacy | 26-01-16 | 03:24

@Extra.Paracetamol | 26-01-16 | 01:52
Dat ze Van der Steur niet blieven en hij moet opzouten, zal allemaal. Dat hij niet integer is: best. Maar dat waren zijn voorgangers ook niet. En vrijwel alles wat nu ter tafel komt is een erfenis van zijn voorgangers, waar hij nu verantwoordelijk minister voor is. De ambtelijke top had dit allemaal allang achter de hand, ook bij Opstelten en Teeven. Soms is toeval gewoon toeval, maar met dit soort explosieve dossiers is niks toeval. Maak je mij niet wijs.
En als de motie van wantrouwen vorige week was aangenomen en Van der Steur was vertrokken was dit nu vast niet in de openbaarheid gekomen.

Stormageddon | 26-01-16 | 03:17

Het weiland is groen voor de haas.

thomas hagen | 26-01-16 | 03:10

De IT'ers kunnen ook in de politiek... Ze voorzagen al dat hun verwijten zouden worden gemaakt dat het "onvindbaar" zou zijn.... Mooi verhaal.... Hoe serieus kan dit kabinet nog worden genomen en is het niet eens tijd voor verfrissing?

Masturbeer | 26-01-16 | 02:42

necrosis | 26-01-16 | 02:31

Wat bedoel je? Het wordt eens een keer tijd dat GS of welke media dan ook eens tijd besteedt aan de geschiedenis van Mark Rutte. Waar hij vandaan komt en waar hij uit opgegroeid is. Het is geen incest, maar het komt er dichtbij in de buurt. Zijn tante was zijn moeder en zijn pa had kinderen met haar geloof ik. Zijn familieverbanden zijn nogal raar op zijn minst.

Het Vijfde Wiel | 26-01-16 | 02:36

@de honden blaffen... | 26-01-16 | 01:02
Het gaat niet om de VVD, het is dat ministerie. Daar zit zoveel fout, dat kan bijna niet anders. Schippers heeft wel een puntje, maar wie er ook op dat ministerie zit, van welke partij ook, zou hetzelfde probleem tegenkomen. Vermoed ik. Met partijpolitiek heeft het niet zoveel te maken, alhoewel ik wel denk dat ze op dat ministerie liever iemand van het CDA hebben, om verschillende redenen van historische en personele aard.

Stormageddon | 26-01-16 | 02:34

@Het Vijfde Wiel | 26-01-16 | 02:21
Doe nou nie-hiet!

necrosis | 26-01-16 | 02:31

@The walking bob | 26-01-16 | 02:08
Op een gegeven moment valt er niets meer te spinnen.
Ard ligt al voor de zoveelste keer onder vuur, zijn secondant Dijkhoff heeft 'Oranje' als molensteen om zijn nek.
En Rutte, die liegt/ lacht gewoon weer alles weg.
Overigens mogen ze die Teeven ook gelijk uit de tweede kamer smijten.
Hij heeft bewezen dat misdaad wel degelijk loont.

necrosis | 26-01-16 | 02:25

Hoi Mark. Is jouw moeke niet jouw tante? En je broers/zussen niet je neven en nichten? Is jouw familieleven niet compleet en totaal verziekt? Jouw tante is je moeder en je moeder niet. Hoe kan een compleet verkloot persoon als jij onze leider zijn?

Het Vijfde Wiel | 26-01-16 | 02:21

Onze beste Ard is minister nieuwe stijl. Politieke doodzondes, acceptabel. Die sukkel komt er alleen niet mee weg. Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald het wel lijkt wel van toepassing. En geen van ons kabinet komt ermee weg. Rutte wil graag de hele rit uitzitten en dat gaat hem waarschijnlijk lukken, maar de geschiedenisboeken zullen dat incestventje veroordelen!

Het Vijfde Wiel | 26-01-16 | 02:12

Is dit, wat Rutte en Opstelten gedaan hebben, niet gewoon strafbaar? Ik vermoed van niet natuurlijk maar dan in zou men dat gewoon strafbaar moeten stellen!

Graag aftreden, geen wachtgeld iig. Krijg ik ook niet als ik mijn baas en/of klanten besodermieter.

Maarja wat krijgen we dan terug? Wordt tijd dat wij, het volk, iets gaan doen!

BeeFree | 26-01-16 | 02:12

necrosis | 26-01-16 | 01:57

Ik help het je hopen maar ben bang dat spindocters er een draai aan gaan geven en alles blijft zoals het was en is. Ze zullen echt alles uit de kast halen om het te debunken, Rutten wilt zijn EU voorzitterschap uitzitten want er is veel geld te verduisteren en een goede VVD’er wilt daar maar al te graag zijn eigen zakken mee vullen dus ook de lachende leugenaar en verrader Rutte.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 02:08

@knutsel | 26-01-16 | 01:51
Ik snap niet dat het hele kabinet er nog zit.
Het hangt van de leugens en halve waarheden aan elkaar.
Nieuwe.verkiezingen.nu!

necrosis | 26-01-16 | 01:59

@The walking bob | 26-01-16 | 01:50
Ik hoop dat die ICT nerds dan werkelijke ALLE 'gevoelige' of 'belastende' informatie boven water halen, op USB sticks zetten en ermee naar de redactie van de GeenStijl gaat.
Als dat gebeurt, is internet te klein en verwacht ik een 20.000+ comments topic!

necrosis | 26-01-16 | 01:57

Ik kan maar 1 ding bedenken: de ambtelijke top wil Van der Steur zo ontzettend graag lozen... De een na de ander haalt een schandaal boven tafel. Alleen dat al zou een reden zijn om dat hele ministerie grondig door te lichten en de hele ambtelijke top er uit te flikkeren. Dit kan niet zomaar gebeuren. Dit is doelbewuste beschadiging, er zijn krachten op het ministerie die Ardje willen wippen. Misschien wel terecht, maar dit gedoe nog geen week na het het geklungel rond Prof. Maat is geen toeval.
Stormageddon | 26-01-16 | 00:46

Wanneer deze beste man, STEUR, meer fatsoen had gehad, integriteit, dan lag er geen spoor van vernieling. Hij heeft aan dit alles zichzelf te danken. Dit maal werkt het vanaf bottom up! De overheid stampt bij zijn medewerkers hard erin om integer te werk gaan, Steur integer. Prima hoe hij dan door zijn eigen mensen naar beneden wordt gehaald. Ken je het volgende nog, eigen schuld dikke bult? Zichzelf de afgrond geworpen. Nu moet dit allen nog worden opgeruimd.

Extra.Paracetamol | 26-01-16 | 01:52

Ik snap werkelijk niet waarom die vent er nog zit. Markske, toe.

knutsel | 26-01-16 | 01:51

Die moties, waren bij voorbaat kansloos.
@Makro777 | 26-01-16 | 01:45

Zegt 'Cordon sanitair' je iets?

necrosis | 26-01-16 | 01:51

necrosis | 26-01-16 | 01:39

Als het kabinet niet valt ben ik er bijna zeker van dat alle betrokken ICT nerds geen verlenging krijgen van hun contract of zullen wegvloeien naar een klein kantoor en moeten open helpdesk functies invullen.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 01:50

@necrosis | 26-01-16 | 01:43
Die moties, waren bij voorbaat kansloos. Maar je hebt gelijk, slaap lekker.

Makro777 | 26-01-16 | 01:45

@Makro777 | 26-01-16 | 01:38
Met alle moties van afkeuring/ wantrouwen die PVV heeft ingediend, lijkt het me niet dat Geert dealtjes maakt met PvdA/ VVD.
Dus zet die aluminium hoed af en ga slapen, je praat wartaal.

necrosis | 26-01-16 | 01:43

Het licht brand nog in het torentje de spindoctors maken overuren, de lachende leugenaar en crimineel zal slecht slapen, einde van zijn kabinet? Het staat op wankelen het heeft alleen een duwtje nodig net als de EU.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 01:42

@peterdh | 26-01-16 | 01:33
Ik zou me de ballen uit mijn leren broek lachen als de ICT 'nerds' van het ministerie de val van Rutte II veroorzaken.
Een soort van 'revenge of the nerds', maar dan écht!
*gaat rode potlood vast slijpen*

necrosis | 26-01-16 | 01:39

Zou 't eventueel zo kunnen zijn dat die gekken een deal hebben met Greet om de doofpot dicht te houden? Greet is er ook nooit zo happig op geweest om Demmink te pakken. Op sommige dagen, als ik m'n aluminium hoed op heb, twijfel ik wel eens aan de onafhankijkheid van Wilders. Hij kwam wel als perfect vangnet uit de VVD om de huilende fans van Fortuyn op te vangen destijds. Ach, tijd om te pitten.

Makro777 | 26-01-16 | 01:38

@Mastermattie | 25-01-16 | 20:36

Dat dacht je. In "the cloud" had het al met 1 druk op de knop verwijderd geweest. Wees blij dat er ergens nog een tape lag te verstoffen.

peterdh | 26-01-16 | 01:33

Revolutie! De Hollandsche lente is in aantocht!
VikiDeViking | 25-01-16 | 23:25
.
Het is gewoon een warme winter. Misschien wordt het sommigen te heet onder de voeten, het normale advies is dan: inbinden.

Ben benieuwd waar de dooien liggen en wie het zijn. Kans voor de Staat om zich te reviseren, het geld besteden daar waar nodig... maar er gloort hoop aan de horizon. Een grotere jedoch vaardige macht. Het enige wat mist is bestuurders die het snappen.

waragainstclimate | 26-01-16 | 01:32

@Duifmans | 25-01-16 | 20:36

Dat is ook wat ik me uit mijn jeugd herinnner. Liegen in de TK is een doodzonde. Er staat me een herinnering bij waarin mijn pa me uitlegde dat als een minister liegt onherroeppelijk word ontslagen.

De jeugd van tegenwoordig groeit op met de wetenschap dat ze allemaal liegen. Per definitie. Zo wat zijn die 20 jaar snel omgevlogen....

peterdh | 26-01-16 | 01:31

@Jan Dribbel | 26-01-16 | 01:18
Dat zou Rutte wel staan, denk ik....

necrosis | 26-01-16 | 01:28

"Als grootste partij van Nederland moeten wij niet volgen, Maar leiden in kwesties van integriteit.."

trenthopper | 26-01-16 | 01:21

nemoj me jebat | 26-01-16 | 01:01
Ik ben weliswaar geen prins, maar heb hier wel ne witte knol staan. Da perd mag de prins wel even lenen. Succes!

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 01:21

"Als grootste partij van Nederland moeten wie niet volgen, Maar leiden in kwesties van integriteit.."

trenthopper | 26-01-16 | 01:20

necrosis | 26-01-16 | 01:12


Die heeft toch zo'n leren lederhose voor als hij bij zijn geliefde Merkel langsgaat. Hij maakt dus nog kans!!

tweetybird | 26-01-16 | 01:16

@tweetybird | 26-01-16 | 01:03
Ik gok eerder op een echte vent met een leren broek.
En dan valt Rutte dus af!

necrosis | 26-01-16 | 01:12

de honden blaffen... | 26-01-16 | 01:02


Schippers zat daar toch mooi fout . Een complot om de vvd naar beneden te halen. Nee mevrouw schippers. Iedere week is er wel een schandaal bij die corrupte vvd maffia. Is het geen bonnetje dan wel wat anders. Is er zeker iedere week een complot om de vvd naar beneden te halen. Nee het is de VVD zelf die zich zelf naar beneden haalt door de vele schandalen en de vele doofputten en hun constante pinokkiootjes. En iedere week die lachende manderijn die alles weglacht. M p trutte. Niet onze MP. Maar onze en8ge echte pinokkio.

tweetybird | 26-01-16 | 01:09

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:55
Queeste.
Maar ik kom er maar niet aan toe. Te druk. En eigenlijk ook niet zoveel zin in al die poepelegein, als ik er zo eens dieper over nadenk.

nemoj me jebat | 26-01-16 | 01:07

Ommezwaai | 26-01-16 | 01:00


Een prins dus die zijn tafeltje voor zijn bier altijd bij zich heeft. Als het regent is het zijn afdakje voor zijn gereedschap als hij aan het zuipen is is het zijn tafel om zijn biertje op te zetten. Ja een echte prins. Ik denk dat ze nu toch liever een graaf heeft.

tweetybird | 26-01-16 | 01:03

tweetybird | 26-01-16 | 00:57
Wè zeddu nou?

nemoj me jebat | 26-01-16 | 01:01

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:53
En daar deed u goede zaken verrichten ivm tegenstrijdige onbekwame leider van de reorganisatie.. En u leeft nog en geniet zonder een schuldbesef en u bent blij met de juiste keuze. Top, 1 van de weinigen.

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 01:01

tweetybird | 26-01-16 | 00:57
We hebben ook nog een reaguurder op de panelen met de nick "Prins Pils". Wie weet?

Ommezwaai | 26-01-16 | 01:00

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:55
Ik ben geen van beide, dus val ik bij voorbaat al af.... Succes met uw zoektocht.

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:58

necrosis | 26-01-16 | 00:44
*wink, wink*

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:58

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:55


Nog effe en die prins is er. Prins carnaval. Ik zeg sla je slag. Een malloot als prins!!!

tweetybird | 26-01-16 | 00:57

necrosis | 26-01-16 | 00:48
Okay, okay... Ik trek m'n aanbod wel weer in.
Nooit geweten dat hier zo weinig liefhebbers van vrouwelijk schoon huizen.

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:57

Mark_D_NL | 26-01-16 | 00:38
Smullen!

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:57

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:48
En juist de afstand tot zijn collega agenten heeft dat gecreëerd. Dat hij uiteindelijk is opgestapt. Spreekwoordelijk is het belangrijker om je doel te dienen in een maatschappij gebaseerd op integreteit. En zo ik bezie is Bouwman ook gebreukt en gekocht van bovenwege, en daar is deze ingeluisd. Dat is niet te vatten voor de gewone agent.

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:56

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:29
Neen, ik zoek geen Graaf.
Ik zoek een Prins.

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:55

Vageling | 26-01-16 | 00:30
U ziet dit wel erg plastisch.. Er zijn nog andere zaken aan een vrouw die vermaeckelijk zijn.
Of moet ik dat nog toelichten soms?

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:54

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:43
Zelf heb ik eens na een reorganisatie tegen mijn baas verteld (na 2 weken ) dat hij maar een andere idioot moest zoeken voor mijn werk. Dat was het beste wat ik ooit heb gedaan. Als ambtenaar die zijn werk naar behoren vervult, is dat geen probleem. je zullen je er niet voor ontslaan.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:53

Ik wacht nog op de eerste spotprent van Rutte als Nero met z'n viooltje terwijl z'n wereldje in lichterlaaie staat.

Sleutelplanktovenaar | 26-01-16 | 00:53

Nerds always win

escaleertuitdehand | 26-01-16 | 00:52

bakoenin | 26-01-16 | 00:39

Nee het gaat ze niet meer aan zetels helpen. Maar ze kunnen wel voorkomen dat ze dadelijk zelfs niet meer bestaan omdat ze als het zo doorgaat naar 1 of hooguit 2 zetels gaan. Ze zien de bui echt wel hangen hoor. En geloof mij dat die oosting ook niet blij is met dit nieuws aangezien mensen toch gaan denken ,wat stelde dit onderzoek eigenlijk voor. Helemaal niks dus. Het is dat die Steur een zeer domme uitspraak heeft gedaan die kwaad bloed gezet heeft anders was de put dicht gegaan en was het de VVD gelukt. Ik zeg die oosting er vanaf en een echte commisie instellen. Deze man en zijn nep commisie hebben gefaalt. Die hebben geprobeerd de onderste steen te begraven. De invloed van de VVD is te groot bij de man.Die alles voor zoete koek heeft aangenomen en duidelijk niet tot het puntje is gegaan. Dit kan in twee weken opgelost zijn met wel een onafhankelijke commisie.Die wel durven te zeggen wat er gespeelt heeft. Deze commisie was bij aanstelling al kapot. Ik zeg pvv en bontes en omzigt ,nu goed aandringen en doorzetten. Zuigen tot ze neergaan. Die onderste steen boven.Ja dit staat ook mooi bij de EU. Een liegende partij die er nu effe de scepter voert. Wat zei die Trutte. Binnen acht weken moet het vluchtelingen debacle toch opgelost zijn. Man een bonnetje kunnen ze zogenaamd al niet terugvinden. Laat staan 10 miljoen vluchtelingen.Hahaha wat een sukkel partij die VVD. Je moet je toch kapot schamen als je daar ooit op hebt gestemt. Ik zou het op een verjaardagsfeestje maar niet te hard verkondigen. Je kan wel eens keihard uitgelachen worden.

tweetybird | 26-01-16 | 00:52

Heel vroeger viel de 'politie' onder justitie en de militaire tak onder ministerie van oorlog, eerder werd gewoon het leger op de bevolking afgestuurd. Verder is V&J veel te groot, zeker als je kneuzen zonder bestuurservaring minister laat worden uit partijpolitiek oogpunt.

Nichtsneues | 26-01-16 | 00:51

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:44
Inderdaad, de VVD krijgt de schuld. Net als die negerT met grote bult.
.
Me dunkt dat de VVD en de PvdA immers samen regeren, dus samen schuld. Maar gezien de partijpolitieke spelletjes die gespeeld worden, duiken onze sociaaldemocraten weer eens onder hun zetels. Als de dood voor de naderende slachtpartij...

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:51

@Stormageddon | 26-01-16 | 00:46
Ik zou het liefst het hele kabinet zien opstappen.
Dat wordt een chaos wegens ons voorzitterschap van de EU en een aardverschuiving in politiek Nederland!
*zin aan*

necrosis | 26-01-16 | 00:51

Dinand | 26-01-16 | 00:37
Duidelijk en helder (heb even gegoogeld).

Markbnl | 26-01-16 | 00:49

Plus 1 toch wel, Nieuwsuur. Nou Geert, kom er maar in.

RobberenRukkie | 26-01-16 | 00:49

@Liroy | 25-01-16 | 20:38
Ik ben het helaas helemaal met u eens... Sad but True...

saintinel | 26-01-16 | 00:48

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:43
De pecunia gaan à priori over de grens. Dat is inmiddels standaard. Ik geef wel toe, dat Bouman al na een jaar had moeten zeggen: "Laat een ander het maar opknappen. Zo ga ik geen reorganisatie in." Dat kun je hem verwijten. Hij heeft te lang gehoopt dat het ten goede zou keren.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:48

@Ommezwaai | 26-01-16 | 00:44
Marietje is wél van Demagogen '66, dus weet wat je doet!

necrosis | 26-01-16 | 00:48

Oosting geeft nu al aan dat het onderzoek "maanden" (??) kan gaan duren. Need say more ??

daytripper | 26-01-16 | 00:47

Ik kan maar 1 ding bedenken: de ambtelijke top wil Van der Steur zo ontzettend graag lozen... De een na de ander haalt een schandaal boven tafel. Alleen dat al zou een reden zijn om dat hele ministerie grondig door te lichten en de hele ambtelijke top er uit te flikkeren. Dit kan niet zomaar gebeuren. Dit is doelbewuste beschadiging, er zijn krachten op het ministerie die Ardje willen wippen. Misschien wel terecht, maar dit gedoe nog geen week na het het geklungel rond Prof. Maat is geen toeval.

Stormageddon | 26-01-16 | 00:46

@Kaas de Vies | 25-01-16 | 23:32
Ergens had ik kunnen weten dat zo'n iemand Cobi moest heten.

Dat rijmdt.

Driewerf Hoezee | 26-01-16 | 00:46

Zoals gezegd, het opbreken van de coalitie is een kwestie van de zwarte piet naar de juiste partij te schuiven. En met zo'n liegende bedriegende corrupte VVD heeft de pvdA de beste papieren. De VVD in totale afgang op het bestraftenbankje vanwege hoogst onbetrouwbaar. Hetgeen niet wil zeggen dat de pvdA er dan goed vanaf komt. Immers zeiden wij 2 jaar geleden al: Told you so.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:44

@nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:25
*Weer in spiegel kijkt en tandpasta-glimlach trekt*

necrosis | 26-01-16 | 00:44

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:25
Dan hebben we geen gemeenschappelijke deler. Ik zou haar dus wel doen, denk ik...

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:44

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:33
Je draait het om beste..
Je stelt; "ons werk is kut en dat komt door Bouman."

Mijn stelling is: De straat is kut, en Bouwman had dat moeten benadrukken. Ipv doet Bouwman de politieagent op straat de rug keren. En waarschijnlijk omdat hem in persoon meer is beloofd dan de agent op strast? Zo werkt dat.. En de agent op straat doet zijn werk met verve in het algemeen. Maar de beloning is matig en verders gaan er miljarden over de grens. Waar ligt de prio?

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:43

Hoe kan je zo de boel belazeren, elke week in het nieuws voor liegen, en als de belastingdienst iets vind bij een controle hang je hier aan de hoogste boom.
De grootste kneuzen hebben 3 maanden reces, riant salaris, wachtgeld, en mogen ongestraft de kluit besodemieteren .
fleurtje | 25-01-16 | 21:37

@fleurtje. Inderdaad, daar komt het per saldo op neer! Een belediging voor iedere Nederlander!Laatste bericht van vorige week : VVD wil bijstands-toeristen aanpakken.... hoor wie het zegt!

daytripper | 26-01-16 | 00:43

Die arme Rutte. Had zo graag een baantje in Europa gewild straks. Mietert alles om hem heen in mekaar. Heel Europa 1 grote puinzooi en terwijl ie voorzittert moet spelen, flikkert z'n Nederlandse toko ook nog in het ravijn.

nietvaneergister | 26-01-16 | 00:42

Ja hoor, een nieuwe week, een nieuw schandaal van Ardje.

Makro777 | 26-01-16 | 00:42

bakoenin | 26-01-16 | 00:33
Ik kan met u meegaan als u zegt dat de VVD meer richting links is gekropen.
Maar iedereen hier -althans de meesten- zijn het wel eens over het feit dat de publieke omroepen pro PvdA zijn. Dat steken ze niet onder stoelen of banken, Neen, dit druipt er vanaf!

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:42

k.u.t vvd(TonHooijmeijer), pvda(bert van der fucking roest) cda(Heel Limburg), sp(Heel werkeloos Oss),d66(Alexander Referendum,dus niet) groen linkse Terroristen Milieu beweging incl. volkert van der fucking graaf.
Ik stem nooit Meer op die walgelijke partijen. Landverrraders zijn het. Ik hoop op een dictator die de boel eens schoon veegt in Gaza stad/Den fucking Haag. Was er Maar een NPD in NL, alleen Maar als protestpartij.

blanke pool | 26-01-16 | 00:41

De ICT afdeling naaien. Goed idee, Van der Steur heeft schijnbaar niks te verbergen.

MogeWijEveOvergeve | 26-01-16 | 00:40

tweetybird | 26-01-16 | 00:25
? Volgend jaar in de lente zijn er verkiezingen.
Oosting gaat hier zeker ruime een half jaar over doen dat onderzoek. Uitkomst herfst dit jaar. maandje daarna debat en het jaar is bijna voorbij. Ik zie niet in wat hier te winnen valt. Dit gaat de PvdA niet aan zetels helpen.

bakoenin | 26-01-16 | 00:39

Nieuwsuur +1

trenthopper | 26-01-16 | 00:39

@nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:27
Echt alles zit in dit verhaal. Het achterlijke broertje (Rutte), de vieze oom (Demmink), de achterbakse neef (Teeven) en de Opa, die fout was tijdens WO2, (Opstelten).

Mark_D_NL | 26-01-16 | 00:38

Maar Welk ICT bedrijf is daar onder contract? Atos Origin, Cap Gemini, Getronics/KPN, Centric,....
Ik denk een van de eerste 2. (eigenlijk de eerste).
Markbnl | 26-01-16 | 00:09
Geen van allen. Veel departementen hebben hun ICT ondergebracht bij SSC-ICT Haaglanden inclusief V&J. SSC-ICT valt weer onder BZK.

Dinand | 26-01-16 | 00:37

Maar in elk geval kunnen we de popcorn weer pakken. Miscgien met resultaat wel weer glas plas 2as. Maar je weet het nooit. Dit is natuurlijk wel een grote kans voor de tanende pvda om nog iets terug te pakken na dit falende gebeuren van twee jaar waarin zij al de grote verliezer worden en zijn. Ik kan mij zo voorstellen dat er toch wat haat ontstaan is tussen die twee partijen. En dat de steun van de pvda wel eens over kan zijn. Omdat het steeds meer ellende wordt en ze mee getrokken worden naar zelfs nul zetels. Te danken mede aan het vvd beleid van liegen en bedrog wat zij twee jaar hebben gesteund en gedoogd. En eens denk je . Ik weet het. Ik stop ermee en trek de stekker eruit om nog groter verlies te voorkomen. Omdat de burgers het steeds meer zat worden. Nou laten we het hopen. Zet voor de zekerheid ook champagne klaar. Kan zo maar een mooie zomer worden.

tweetybird | 26-01-16 | 00:37

Redenen waarom ten koste van alles, inclusief het laatste restje geloofwaardigheid van de democratie, moet worden voorkomen dat de regering valt :
1) de desastreuze positie van VVD en PvdA in de peilingen.
2) de groei van Wilders met alle gevolgen van dien
3) gekoppeld aan 1 : de tientallen verloren posities op het pluche, want het wachtgeld is ook niet meer ideaal.

daytripper | 26-01-16 | 00:34

Had bijna medelijden. Maar mijn laatste mededogen is weggegeven aan de grieken. Wijze les: Do NOT fuck with it-ers. We know what you clicked last summer...

H. Caulfield | 26-01-16 | 00:34

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:27
Klopt. Omdat de politieman op straat zich niet kan voorstellen welk gevecht Bouman heeft moeten voeren op top-niveau. En daar ongetwijfeld veel heeft verloren, wat de politieman op straat meteen merkt. Maar je kunt als politieman niet zeggen: ons werk is kut en dat komt door Bouman. Zo gemakkelijk liggen die zaken niet.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:33

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:15
Ja sorry hoor maar de "linksche" media is net zo pro PvdA als pro VVD. En pro D66 en pro GL en CDA. Onze "linksche" media is namelijk helemaal niet links. Het zijn Eurofielen die gewoon voor het EU corporatisme schrijven. En vooe partijen die dat corporatisme steunen. VVD/PvdA/GL/D66/CU/CDA. En dat spelletje als zouden VVD en PvdA vijanden zijn want links rechts is toch wel heel erg achterhaald. Die twee partijen zijn gewoon onderling uitwisselbaar. Asscher was vroeger een VVDer en Zalm weer een PvdAer. Het is gewoon éé pot nat. En de PvdA is niet links en de VVD niet rechts.

bakoenin | 26-01-16 | 00:33

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:18
Als jij het niet doet, doe ik het wel :-)

Markbnl | 26-01-16 | 00:33

Oosting probeert gauw zijn eigen straatje schoon te vegen. Denk dat ook hij opzettelijk (onder druk?) niet de onderste steen naar boven heeft gehaald en officieuse (anonieme) informatie heeft genegeerd.

watazooi | 26-01-16 | 00:33

@Harkstede! | 26-01-16 | 00:30
Het slechtste kabinet voor WOIII!

nietvaneergister | 26-01-16 | 00:32

Oh ja, nog vergeten te zeggen, omdat het hier ook over ethiek verantwoorde ICT'ers gaat: "What goes on the internet, stays on the internet". Gaat u rustig slapen0 Rutte II. De bevolking waakt.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 00:32

@Ommezwaai | 26-01-16 | 00:18
Verstand zit in je hoofd. Niet in je vleeschhelm. Vooral doen en zij heeft de broek aan. Immers jij loert op de gleuf en zij overziet haar plaatje

Vageling | 26-01-16 | 00:30

Het beste kabinet sinds de WOII!

Harkstede! | 26-01-16 | 00:30

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:25
Om het helder te krijgen: ik ben niet beschikbaar in ieder geval. Mocht je dat hebben overwogen. Zal vast wel.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:29

Rutte zal de geschiedenis ingaan als de meest leugenachtige premier ooit.

daytripper | 26-01-16 | 00:29

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:27
Alleen maar beter, dan kan het daarna vanaf de grond weer worden opgebouwd.

ElMatadero | 26-01-16 | 00:29

ElMatadero | 26-01-16 | 00:24
Wat ik in een eerder commentaar de eventuele 3e fase noemde. Het gaat gebeuren. Dat ministerie wordt helemaal gesloopt.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:27

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:13

Bouwman werd uitgekotst door de agent op straat. Veel over gelezen op Politieblogs

Ter aanvulling:
www.politiebond.nl/informatie-zoeken/g...

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:27

Harkstede! | 26-01-16 | 00:22
Ik vind het allemaal zo spannend!
Zo kunnen ze het niet eens verzinnen.

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:27

scharrelei | 26-01-16 | 00:14
Daaruit blijkt dat het ze niet te doen is om een fatsoenlijk functionerende politie. Je moet er de beschikking over hebben als de situatie penibel wordt. En dat wordt het al. Op dit moment is de politie alleen nog maar bezig met flitsen en ME optreden, vanwege protesten uit de bevolking. En dat wordt alleen maar erger. Net als het leger. Te duur dus afstoten tot het minimum bereikt is. En als klap op de vuurpijl lees ik een paar dagen geleden dat de KonMar geen personeel heeft om de passagiers op Schiphol te controleren. Die zitten dus ergens bij Frontex. Kan niet anders. En zo wordt het ene gat met het andere gedicht. We hebben een tokkie-voedselbank regering.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:26

Mastermattie | 25-01-16 | 23:45


Na het verhaal van timmerfrans ineens denk ik dat de pvda het zat is en op een kabinetscrisis aan wil sturen met een verliezende en in opspraak geraakte VVD om nog iets te redden van hun grote verlies die aanstaande is. Zo iets is wat ik mij voorstel na ook de ontzettende draai van timmerfrans die begint te miepen dat 60 procent van de vluchtelingen gelukszoeker is. Iets wat wij al maanden wisten maar verboden was om te zeggen want dan was je een rassist en een nazi. En nu verkondigen ze hetzelf. Daarvoor ik denk een 1 tweedje van pvda en nieuwsuur en boze ict-ers die voor wankukels uitgemaakt zijn door steur. En nu ziet de pvda zijn kans. Om uit dit kabinet weg te komen en ze hopen daarbij dat het wangedrag van de VVD bij de kiezers blijft hangen. Ze denken waarschijnlijk wij ten onder dan hun ook. Zeg maar een groot soort haatverhouding ondertussen.

tweetybird | 26-01-16 | 00:25

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:18
Nee, ik niet. Ik ben ook een vrouwtje en ik val op heren. Tenminste, sommige heren.

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:25

Wat ik zo mooi vind is dat hopelijk eindelijk de ogen open gaan dat we geregeerd worden door één grote poppenkast.

Rest In Privacy | 26-01-16 | 00:25

Volgende episode: we weten niet wie de opdracht tot stoppen heeft gegeven, met een maand later bij Nieuwsuur de namen en rugnummers.

ElMatadero | 26-01-16 | 00:24

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:15
100% eens.
Waarom duiken die "onderzoeksjournalisten" niet in de misstanden rond de asielindustrie?
Een tak waar vele tientallen miljarden in rook opgaan.
Maar bijten zich wel vast als terriërs in een "bonnetje" van 5 miljoen???

de honden blaffen... | 26-01-16 | 00:22

Dit is de bliksemafleider voor dat nog veel grotere Demmink verhaal!

Harkstede! | 26-01-16 | 00:22

Moraal van de VVD: liegen tot het tegendeel wordt bewezen en dan verzin je gewoon weer een nieuwe leugen. 95% kans dat je zo vier jaar volmaakt in het kabinet waarbij je ondertussen genoeg vriendendiensten hebt kunnen bewijzen zodat je daarna een leuk commissariaatje kunt vervullen en je zakken kunt vullen.

Mike Gaatjeniksaan | 26-01-16 | 00:19

*GebeurT= D

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:18

nemoj me jebat | 26-01-16 | 00:11
Ik zou haar wel kunnen doen of was dat de strekking niet?

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:18

@BenHetZoZat | 26-01-16 | 00:12
Ze doen erg hun best. Leger, politie, gemeente, ze vinden allemaal dat het top gaat.
En dat COA is ook een enge organisatie waar nog wel wat bagger uit gaat komen. Daar gebeuren ook dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

nietvaneergister | 26-01-16 | 00:17

nietvaneergister | 26-01-16 | 00:07
De integratie van regionaal politie naar nationaal is ook gebeurt onder de drogredenering van effectief? Totaal pas nadat Vvd het kamertje bestierde. Alles geheel naar de hand zetten dacht Rutte. Heb zelf al eerder vermeld dat de politie nu een politiek instrument is geworden.

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:16

ikdenkwat | 26-01-16 | 00:10
De linksche media duiken er vol bovenop en de PvdA houdt z'n giechel...
Dit is gewoon een linksch complot jegens de VVD.
De PvdA wil de genadeklap niet meer afwachten, nu kunnen ze nog wat zetels redden.

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:15

@Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:03

Daar komt nog eens bij dat er een beperkte hoeveelheid geld is dat verdeeld moet worden. Iedereen wil uiteraard het grootste deel hebben voor zijn eigen budget. Zo simpel; verdeel en heers, iedereen verliest.

scharrelei | 26-01-16 | 00:14

"Ook Rutte loog" What else is new?

lightyears | 26-01-16 | 00:13

nietvaneergister | 26-01-16 | 00:07
Bouwman is een nette vent. Maar ik hoop dat de politiek hem triggert om uit de school te klappen. Ze zijn er stom genoeg voor. En iedereen bij het LFO wist natuurlijk dat Maat gewoon zijn dingetjes blijft doen. Zijn kennis doorgeven aan zijn potentiële opvolgers. Dat deed hij al bij het RIT en gaf nooit problemen.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:13

Als het de regering nou eens zou lukken om de ambtenaren net zo te vervreemden als het volk dan kunnen we nog een heleboel leuke topics verwachten.

Popcorn time!

BenHetZoZat | 26-01-16 | 00:12

Rutte en z'n kolerebende hebben er wel weer een gigantische puinzooi van gemaakt.
Ga dat maar eens verantwoorden als voorzitter van die andere puinbak, de EU.
Man, man wat gaan die gasten toch af...

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:11

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:07
Natuurlijk. Dit komt het kabinet helemaal tengoede... Tja....

ikdenkwat | 26-01-16 | 00:10

Maar Welk ICT bedrijf is daar onder contract? Atos Origin, Cap Gemini, Getronics/KPN, Centric,....

Ik denk een van de eerste 2. (eigenlijk de eerste).

Markbnl | 26-01-16 | 00:09

Wat een gedoe om een bonnetje.
Van een bonnetje naar een beerput.
Hoe zou het met Opstelten gaan?

Jan Dribbel | 26-01-16 | 00:09

@Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:03
Alleen vanwege het Maat debat waar, net zoals nu met die ITC'ers, de politie de schuld in de schoenen geschoven kreeg voor zijn eigen falen. Daar lopen wat boze commissarissen rond. En dat ontslag van die Bouwman was ook een raar verhaal waar de minister wederom iets voor zijn beurt riep.

nietvaneergister | 26-01-16 | 00:07

Mastermattie | 25-01-16 | 23:45
Dit komt onze linkschpoten prima uit natuurlijk..
Even de aandacht afleiden van het werkelijke probleem, de "vluchtelingen" crisis, zodat de stroom ongehinderd kan blijven doorlopen zodat de achterban hun banen en subsidies kunnen blijven behouden.

Ommezwaai | 26-01-16 | 00:07

RoBD=Skullfucker | 25-01-16 | 23:57
Heldere analyse. En zóó waar.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:07

Dit kabinet gaat niet vallen en v/d Steur blijft. Het is een criminele bende en ze lachen ons héél hard uit.

poisonivy | 26-01-16 | 00:06

complimenten voor de linktitel.

frank87 | 26-01-16 | 00:06

nietvaneergister | 25-01-16 | 23:47
Vast wel. De politie is altijd voor Binnenlandse zaken geweest. Vroeger viel alleen de Rijkspolitie onder Justitie. Na het oprichten van de regionale politie ging de hele politie onder Binnenlandse Zaken vallen, minus het KLPD. Maar dat ging een paar jaar later ook over naar BiZa. Ik weet dat de culturen bij BiZa en Justitie totaal van elkaar verschillen. Zoals Syriërs niet in Nederland horen, zo hoort ook de politie niet bij Justitie. De vorming van de Nationale Politie is dus een machtsgreep om grip op de politie te krijgen en niet om de politie beter te laten functioneren. En je ziet het nu al jaren fout gaan. Dus inderdaad, daar zijn nog veel appeltjes te schillen met vd Steur.

Graaf van Egmont | 26-01-16 | 00:03

Zonder lijk is er geen zaak. Zonder naam geen opdracht. Next.

ikdenkwat | 26-01-16 | 00:02

Feynman.. Dna? Alle van ambtswege documenten hebben een Dna. Nederland loopt ergens voorop op documentatie, alleen niet als het selectief georchestreerd moet, want dan blijkt dat men niet over de documentatie beschikt?..
Dna; zat zaken waarin her NFI dna per ongeluk vermengd/kwijtraakt/ten bate politiek gebruikt.. Zodra ook van overheidswege een politiek kopstuk in de spots staat.. Denk ik?

Dr. Frambozenjam | 26-01-16 | 00:00

Die beste Steur, niet eens één week later na het (ach) het zware debat over Maat. Wedderoom om je te kapot te schamen wat hier gebeurd. Zullen ze dit keer weer alles weg lachen, want het kabinet Rutte mag natuurlijk niet vallen. Stumperds.

Extra.Paracetamol | 26-01-16 | 00:00

Petroselinum crispum | 25-01-16 | 23:53

Goeie :-)

Markbnl | 25-01-16 | 23:59

Kunnen die ICT-ers niet, nu ze toch bezig zijn, alle shit uit die computers leegtrekken en publiceren? Ik snap het punt van eigen eer aangezien zij door Van der Steur als schuldige zijn aangewezen. Echter, het voordeel van de twijfel is nu wel weg dat er geen doofpotjes zijn. Dus er kan ook niet zomaar gezegd worden dat dit het enige is of van een incident spreken. Echt, lieve anonieme ICT-ers, pleeg verzet, onderzoek alles en laat de burger zien hoe hard we worden genaaid! Doe dit niet alleen voor jezelf maar ook voor de burger! Tijd is nu!

lulkoekhapper | 25-01-16 | 23:58

@Glasgow Argus 23.29
Quote van Bussemaker in Trouw heden morgen: "we gaan het (de normen en waarden klasjes voor vluchtelingen) zo snel mogelijk invoeren om Wilders en de zijnen de wind uit de zeilen te nemen".
.
Niet om vrouwen, homo's, bi's, transgender te beschermen. Neen. De prioriteit is Wilders dwars zitten. En het domme is dat ze niet ziet dat ze hiermee, het nu starten van die klasjes, eigenlijk zegt dat W gelijk had. Man, man, man, wat een triestigheid.

RoBD=Skullfucker | 25-01-16 | 23:57

Ik denk dat dit zou moeten leiden tot de val van het kabinet. Niet op basis van het issue, want dat is relatief klein. Maar wel op basis van het vertrouwen, het kabinet heeft er alles aan gedaan om het in de doofpot te stoppen, te rekken en halve waarheden te vertellen.
.
Dit kabinet is onbetrouwbaar, zelfs corrupt.

-=PyP=- | 25-01-16 | 23:53

@Graaf van Egmont | 25-01-16 | 23:50
Dat zal me inderdaad niets verbazen.
PvdA staat op 9 zetels en er gaan geruchten dat de VVD zich achter de schermen in aan het likken is bij de PVV. Als dat klopt, heeft de PvdA er alle baat bij om de VVD kapot te maken.
Echter zijn het de PvdA kiezers die nu weglopen naar GroenLinks en de SP.

Mastermattie | 25-01-16 | 23:53

Als ze nou ff opschieten kunnen we in april ook even voor de 2e kamer naar het stemhok scheelt weer in de kosten.

Petroselinum crispum | 25-01-16 | 23:53

Mijn vraag in zulke situaties is altijd simpel: Waarom!? In godsnaam, waarom?

Waarom kiezen voor de doofpot-strategie? Waarom openlijk liegen. Je weet één ding namelijk zeker: Het komt uit!

In dit geval was er wettelijk niets mis met die deal. Misschien niet leuk, discutabel allicht, pijnlijk zeker. Maar toegestaan. Flikker dan toch alles in de openbaarheid. Openbaar alles, volle transparantie. Men zal er schande van spreken, maar het was volgens de regels.

Nu rollen er koppen. Volstrekt onnodig. De geloofwaardigheid van de politiek loopt wéér meer schade op.

Waarom!?

Heau even | 25-01-16 | 23:53

Mastermattie | 25-01-16 | 23:45
Het valt me wel op dat Nieuwsuur de laatste maanden alleen achter de VVD aan gaat. Of ze gaan nergens achter aan, maar krijgen de info via PvdA klokkenluiders toegeschoven. Dus heeft de PvdA er een belang bij dat de VVD wordt beschadigd. Je weet, bij het vallen van een coalitie is het héél belangrijk wie er de schuld van krijgt. Ik denk dat we nu naar de inleidende beschietingen zitten te kijken.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 23:50

Om met iemand te spreken van hetzelfde niveau als Rutte, ons aller Willibrord Frequin: poeh poeh, nou nou, 't is een schande!

RoBD=Skullfucker | 25-01-16 | 23:49

@Feynman | 25-01-16 | 23:14

"niet meer geregeerd" is eigenlijk ook wel een understatement. 2 partijen die qua opvatting haaks op elkaar staan die gaan samenwerken is ook vragen om problemen. Dat was vanaf dag 1 al een gijzeling als je het mij vraagt. Dat zie je dus nu ook inderdaad terug; 2 partijen die elkaar nu echt in een wurggreep hebben en nog liever als lemmingen op de afgrond afgaan, dan hun verantwoordelijkheid te nemen, want Wilders.

scharrelei | 25-01-16 | 23:48

@Graaf van Egmont | 25-01-16 | 23:43
Very true.
Maar ik weet zeker dat de openstaande rekening van de politie met vd Steur er ook nog aan zit te komen. Dit gekkenhuis sleurt zich naar de volgende verkiezingen.

nietvaneergister | 25-01-16 | 23:47

Van Rossem: Chapeau, zeer goed stuk.

RoBD=Skullfucker | 25-01-16 | 23:47

Krijg die lap tekst niet door mijn slaperige ogen. Blijkt er ook een fimpje van te zijn. Draai dat eens om een volgende keer.

Rest In Privacy | 25-01-16 | 23:47

nietvaneergister | 25-01-16 | 23:24
Zie Feynman | 25-01-16 | 23:14 in de richting van scharrelei

Glasgow Argus | 25-01-16 | 23:21
Zie Feynman | 25-01-16 | 23:14 in de richting van nietvaneergister

Feynman | 25-01-16 | 23:45

Ergens hierboven las ik een tegeltje waarin afgevraagd wordt waarom Nieuwsuur (welke vuistdiep in de overheid zit) nu opeens met dit nieuws komt.
Is dit een cover-up van een groter issue of of heeft Nieuwsuur echt ingezet op de val van het kabinet.
Hier is wel iets gaande.... maar wat?

Mastermattie | 25-01-16 | 23:45

très cool | 25-01-16 | 23:31
Dat komende verhaal van Oosting wordt net zo vernietigend als dat verhaal van de commissie die het lekken uit commissie stiekem heeft onderzocht.
Oosting gaat naast zijn schoenen lopen van verwaandheid omdat hem een integere waarheidsvinding wordt toegedicht. Het feit dat hij niet met de ICT-ers heeft gepraat geeft aan dat hij net zo'n prutser is als de rest.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 23:43

Als ze maar niet voor een demissionaire kabinet gaan.

Hierdoor kan het zo zijn, dat er geen besluitvorming plaats kan vinden......... zie het aankomende referendum. Als ik het mis heb graag even aangeven, weet niet hoelang het zal duren om een kabinet te vormen.

Mocht dit wel gebeuren roep ik nadrukkelijk op dit te accepteren.

Ik denk dat het wel anders zal gaan verlopen, aangezien het volk in nl. waarin het bestuur geen zeggenschap meer heeft en er gekozen is voor een diensten maatschappij en er heel veel mensen echt kei hard werken en waarin de jeugd niet aan een baan kan komen en waarin er geen zorg meer is!
Het niet vreemd zal zijn dat er echt iets gaat gebeuren.

In het nieuws komt vooral Willem Holleder in beeld, die voor de jeugd cult is iedereen wilde met hem op de foto (bn'er). Veel te laat aangepakt, maar was goed voor de economie (zondebok, van het falende beleid)

En nu houden de kansparels zich hiermee bezig, wonen in een land met geen toekomst en zeggen tegen mij jullie doen toch niets en zijn slaafs volk en wetgeving geen probleem.

Ja regering, vooral druk maken om de verkeerde zaken.

De rondpomp economie kost ons op korte termijn de kop, buiten het onbehoorlijk bestuur!

nononse | 25-01-16 | 23:43

Beetje jammer is natuurlijk is dat Steur nu (terecht) eruit wordt getrapt. Maar dat zijn baas Rutte gewoon blijft zitten want te schadelijk voor de positie van NL in de EU. En Wilders, is geen goeie timing nu, kunnen we niet maken, plas glas was.

theteach | 25-01-16 | 23:41

@Musta | 25-01-16 | 23:20
Zo, ook wakker geworden?
Daar zijn al een paar topics over gepasseerd.

Mastermattie | 25-01-16 | 23:38

Wat zou die griezel van een Schoof nu aan het doen zijn. Hoi Dickie!

très cool | 25-01-16 | 23:37

@ très cool | 25-01-16 | 23:31
Vrees dat je gelijk hebt... Gaat maanden duren. Tegen die tijd is de 'storm' wel wat gaan liggen en kunnen ze het eenvoudiger wegpraten.

Gemeen Mosje | 25-01-16 | 23:36

@Glasgow Argus | 25-01-16 | 23:21
Yep. Volkomen mee eens.

Kaas de Vies | 25-01-16 | 23:33

@Driewerf Hoezee | 25-01-16 | 23:30
Serieus?

Hoi Cobi, hoe is het nu met je. Mis je nog steeds!

Kaas de Vies | 25-01-16 | 23:32

Aha, Oosting zegt dat het nieuwe onderzoek 'maanden' kan gaan duren, terwijl dit natuurlijk in twee weken is uit te zoeken. Alweer een smerig spelletje om Rutte schadevrij door het EU voorzitterschap te loodsen. Oosting heeft hopeloos gefaald bij zijn eerste poging, want als je niet praat met de mensen die de backup hebben gezocht en gewoon afgaat op wat je wordt aangereikt ben je een onderzoeker van niks of je wilt de waarheid liever niet weten. En opnieuw laat hij zich voor Rutte's karretje spannen. Moet nog zien hoe vernietigend het verhaal zal zijn.

très cool | 25-01-16 | 23:31

Kunnen we niet op 6 april nieuwe landelijke verkiezingen hebben? En dan meteen het GenPeil referendum ook ff meepakken? Dan staan er vast WEL voldoende stembussen...

Reykjavik | 25-01-16 | 23:30

DreHa | 25-01-16 | 22:08
Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

theteach | 25-01-16 | 23:30

Iemand van de Rijksoverheid las toch onze reaguursels mee? Dan lijkt het me dat het kabinet morgen valt.

Driewerf Hoezee | 25-01-16 | 23:30

ondertussen bij Jinek. de toverkol bussemaker. " homo's en lesbiennes, en dat geldt ook voor vrouwen..."
"we moeten de onechte vluchtelingen ook perspectief bieden, dat ze hun eigen economie opbouwen..."
en een syrische homo. verwijst naar "religie" (nee, we noemen geen namen)

Glasgow Argus | 25-01-16 | 23:29

@Desmoulins | 25-01-16 | 23:21
Precies dat. Mensen hebben geen idee dat ministers maar als passanten gezien worden door de middenkaders op de ministeries en die (grotendeels linkse-) ministeries gewoon doen wat ze altijd doen: zichzelf zo groot, irritant en belangrijk mogelijk maken met schijt aan de burger. En dan heb je nog de bovenlaag aldaar: die vinden zichzelf al helemáál onmisbaar. Wie die tyfuszooi durft aan te pakken wordt gesloopt. Daar gaat geen PVV'er iets aan veranderen. Te Hooivork!

FustViking | 25-01-16 | 23:27

-weggejorist-

The_Black_Knight | 25-01-16 | 23:26

6 april maar meteen de Tweede Kamer verkiezingen ook houden, denk ik.

The_Black_Knight | 25-01-16 | 23:26

@ tweetybird | 25-01-16 | 23:19
Het is te hopen, maar vrees het ergste als 'puntje bij paaltje' komt. Mogelijk dat de PvdA 'wisselgeld' wil hebben van de VVD om het kabinet niet te laten ploffen.
Maar ik denk dat er nix gaat gebeuren.

Gemeen Mosje | 25-01-16 | 23:26

Revolutie! De Hollandsche lente is in aantocht!

VikiDeViking | 25-01-16 | 23:25

@Feynman | 25-01-16 | 23:14
Heb jij dan nu wel het gevoel dat er geregeerd wordt? Ik vind het allemaal zo apatisch. Er worden nauwelijks duidelijke beleidsbeslissingen genomen en het is voornamelijk rechtlullen wat niet realistisch is. Of het nu over economie, veiligheid, vluchtelingen of eigenlijk wat dan ook gaat. Ondertussen gebeurt er niets. Het lijkt wel of ze nu demissionair zijn.

nietvaneergister | 25-01-16 | 23:24

Als dit niet het einde betekent van het meeste slechte kabinet sinds W.O. II, zullen ze de rit ook uitzitten.
Ik heb er in ieder geval een hard hoofd in.
De ambtenarij is in dit land een levensgroot probleem; het is in feite een overheid binnen onze overheid. Willen we ooit weer Nederland op de rit krijgen, zullen we een levensgrote schoonmaak moeten houden.

Desmoulins | 25-01-16 | 23:21

Feynman | 25-01-16 | 23:16
het feit dat nieuwsuur iets "ontdekt" moet op zichzelf al als heel verdacht worden gezien. dit programma is zo verweven met de politiek, dat er niets anders dan een afrekening of een cover-up achter kan zitten. onderzoeksjournalistiek is dit medium helemaal vreemd. een plotseling overstag gaan voor peilingen terwijl er onder normale omstandigheden nog meer dan een jaar campagne gevoerd kan worden voor de PvdA gaat er bij mij niet in.

Glasgow Argus | 25-01-16 | 23:21

Optelsommetje | 25-01-16 | 23:08
Vooruitlopen op bijltjesdag heet dat. Linkse kerk begint door te krijgen dat het D-day kan gaan worden. Timmermans wordt zenuwachtig.

A.S. Perien | 25-01-16 | 23:21

De verdedigers der VVD zijn weer allom vertegenwoordigt op de forums heb ik gemerkt. Normaal zie of hoor je ze weinig als alleen bij de doofpot affaires zoals demminck ,de mh17 en de teevendeal. Zeg maar die put waar de deksel iedere keer weer van afschiet omdat hij na twee jaar VVD zo vol zit dat die deksel noet goed meer past. Maar het fijne is nu dat ook de pvda zijn kans ziet om de VVD terug te pakken voor het vvd beleid dat hun in de schoenen geschoven wordt door eigen stupiditeit. Zij hebben het zelf laten gebeuren. En dat beginnen ze heel langzaam in te zien. Zie de draai van timmerfrans. Waar hun campagne noodzakelijk al begonnen is omdat ze langzaam aan de bui zien hangen. Ik denk dat de VVD dit keer zijn hand overspeelt heeft en zelfs de pvda mee stemt als er een nieuwe motie van wantrouwen komt. Want ze hebben ingezien dat ze een appeltje te schillen hebben met die VVD. Want mee doen in dit kabinet heeft hun enkel ellende opgeleverd. Het pluche was leuk maar wordt onhoudbaar en het einde van de pvda tekent zich nu af. En de pvda kennende trekken ze de VVD dan graag mee. Mijn zegen hebben ze. Doen ze eindelijk nog iets goed voor dit land. Die vvd maffia boeven ook tot nul zetels reduceren.

tweetybird | 25-01-16 | 23:19

En u bent verbaasd? Alsof er ooit een comm was die beter werk heeft afgeleverd. Alleen is het digitale tijdperk te moeilijk te controleren voor de dino's uit de huidige politiek.
Het gaat dus alleen maar leuker worden.

RRMerlin | 25-01-16 | 23:18

Optelsommetje | 25-01-16 | 23:08
De publieke omroep heeft naar de peilingen gekeken en gezien dat de volgende subsidieronde uit de oppositie moet komen. Vandaar dat de staatsomroep overstag is gegaan en voorruitloopt op de feiten. Wiens brood met eet...

Feynman | 25-01-16 | 23:16

Je kan een vetrekkende korpschef makkelijk de schuld geven van weglakken in stukken. Die man gaat toch weg. Maar een ICT-er de schuld geven van ambtelijk falen dat pikken ze niet. Waarvan akte.

LieberLiber | 25-01-16 | 23:15

@Schmalz | 25-01-16 | 23:14
Ik denk dat z'n ambtenaren lucht hebben gekregen van z'n arrogante, zelfvoldane houding.

Mastermattie | 25-01-16 | 23:15

Dag arrogante bedrieger van der Steur! Dag leugenachtig en nep kabinet Rutte! Verkiezingen! Dit zooitje kan niet langer aanblijven!

Lexus01 | 25-01-16 | 23:15

nietvaneergister | 25-01-16 | 22:56
Teeven heeft in het programma 24 uur met... al volledig bekend in een vroeg stadium herinnerd te hebben dat het om ruim vier miljoen ging. Achteraf zat hij er een tonnetje naast. Toch heeft Opstelten, Rutte en Teeven de beslissing genomen om het aangereikte dossier met slechts rond de anderhalf miljoen naar de Kamer te sturen.

bakoenin | 25-01-16 | 22:54
Daar heb je zeker gelijk in. Ik wilde alleen maar aangeven dat die pussende wond bovenin een vrij dramatische uitwerking heeft op straat tussen het gewone volk. Als die idioten hun eigen theatervoorstelling verneuken is dat prima, maar niet gratis.

scharrelei | 25-01-16 | 23:07
Het grootste probleem van vallende kabinetten en deze politieke vegetatieve voorfase is dat het land niet meer geregeerd wordt, terwijl de feiten, omstandigheden en tijdgeest wel veranderen. Een soort gijzeling.

Feynman | 25-01-16 | 23:14

@Mastermattie | 25-01-16 | 23:06
Als iemand om zijn eigen onkunde jouw op de pik trapt wil je ook bloed zien! En dat is subtiel gebeurd. Lucht vervuilen is makkelijk. Stembandjes gaan los en er is geluid. Dat geluid kan soms pijn doen. Terwijl het gelouid zo 'policor' gemeend was. Nee zo werkt het niet.

Vageling | 25-01-16 | 23:14

@Reykjavik | 25-01-16 | 23:13
*Aandelen Pampers (P&G) inslaat*

Mastermattie | 25-01-16 | 23:14

Steur heeft zich in korte tijd compleet onmogelijk gemaakt. Zijn eigen departement neemt hem nu telkens te grazen.
Maar hij zal het zoveelste rituele kamerdebat wel weer overleven. Oppositie (echt of nep) boos, regeringspartijen blijven steunen. Eens maar nooit weer, tot de volgende keer.
We zitten tot 2017 muurvast in deze zooi vrees ik.

Schmalz | 25-01-16 | 23:14

@nietvaneergister | 25-01-16 | 23:11
Brievenbus openmaken. Soms best lastig.

Kaas de Vies | 25-01-16 | 23:13

De slogan van vandaag:

Van der Steur
Door de zijdeur

Oh wacht... het pamperen gaat morgen beginnen...

Reykjavik | 25-01-16 | 23:13

@ristretto | 25-01-16 | 23:10
Het is anoniem naar ze opgestuurd door een boze ambtenaar, hoefden ze niets voor te doen.

nietvaneergister | 25-01-16 | 23:11

Lintje voor nieuwsuur! Ze doen blijkbaar waarvoor ze opgericht zijn. Onderzoeksjournalisme.

ristretto | 25-01-16 | 23:10

Nou er gaat echt niks gebeuren hoor.
1) Nu Nederland voorzitter EUSSR is....
2) Zowel de VVD als de PvdA weten drommels goed dat bij verkiezingen zeer fors zullen gaan inleveren.
3) Dan komt mogelijk Greet aan de macht. En dat willen ZE niet, daarbij dan is een uittreden uit de EU een optie.
Dus opgeteld: er gaat niets gebeuren.

Gemeen Mosje | 25-01-16 | 23:09

marcoplarco | 25-01-16 | 22:20

Die data is zo uit te lezen hoor. No problem. Is een uurtje werk.Kan ik hier thuis nog wel. Hebben die israeliers een mooi programma voor gemaakt joh. Dus die vlieger gaat niet op van te moeilijk of wat dan ook voor gezeik.

tweetybird | 25-01-16 | 23:09

@Methylfenidaat | 25-01-16 | 22:10
De nieuwbouw van Minerva ziet er vreselijk uit. Die gebouwen uit de negentiende eeuw zagen er veel beter uit.

Rest In Privacy | 25-01-16 | 23:08

Mark Rutte begon als een vriendelijke, academisch ogende integere kandidaat, maar is inmiddels verworden tot een slinkse, opportunistische maar vooral calculerende politicus. Ach, we zullen het maar houden op een pleonasme. "Meneer Rutte, wat vindt u van het feitelijke gedraai en leugens met betrekking tot de dossiers MH17 en de Teeven-deal? Er zijn al kabinetten gevallen voor minder?". "Tja, weet u, ik kan er niets aan doen, ik ben namelijk verworden tot wat het woord inhoudt: een politicus, maar ik ben daar niet trots op, echter verdien daar wel dik mijn boterham mee.".

Kolbjorn Varmann | 25-01-16 | 23:08

Winds of change...

waragainstclimate | 25-01-16 | 23:08

Goede journalistiek wederom van de publieke omroep. Mag gezegd worden...

Optelsommetje | 25-01-16 | 23:08

@Feynman | 25-01-16 | 22:35

Ik ben het zeker wel met je eens, alleen wordt het voor ons, de simpele burger nu wel erg veel om tegenaan te schoppen; een kabinet dat aan alle kanten faalt waardoor de tweede kamer zijn werk niet goed kan doen, als ze dit al zouden willen in de huidige situatie.
Dan zitten we dus nog met het OM met een politieke agenda, een herziening van het strafrecht wat rammelt, en ga zo maar door.
Je kunt een kasteel tenslotte ook slopen door er met een beitel stukjes af te blijven hakken. Komt er iemand met een drilboor langs, dan heb je even mazzel.
Als je alles tegelijk wilt aanpakken, doe je uiteindelijk niks wat impact heeft. Het duurt even, maar ....

scharrelei | 25-01-16 | 23:07

@Nivelleermarionet | 25-01-16 | 22:40
Stemt allen PVV en uit de overige partijen (waarmee de PVV geen coalitie kan vormen) wordt een kabinet geformeerd dat link(s)er is dan het huidige.

A.S. Perien | 25-01-16 | 23:06

Toegegeven, Deze ronde complimenten voor de IT afdeling aldaar.
Meestal gaan overheid en IT niet zo goed samen.

Mastermattie | 25-01-16 | 23:06

Wat een zieke verrotte bende. Als er nog iemand is bij de PvdA en de VVD dan draai je nu echt de kraan dicht en schrijf je nieuwe verkiezingen uit.
Laat het kabinet maar vallen. Ze worden demissionair en kunnen slechts verder op hoofdpunten. België heeft de beste periode doorgemaakt toen het zonder regering zat. We gaan een gouden halfjaar tegemoet.

ristretto | 25-01-16 | 23:04

@CarelJan7937 | 25-01-16 | 23:02
De politie heeft ook nog een rekening met hem open staan na het Maat debat. Let maar op.

nietvaneergister | 25-01-16 | 23:04

Ard vraagt morgen z'n green card aan en gaat de republikeinse campagne steunen. Klaas mag z'n bureau leegruimen.

Nogood Boyo | 25-01-16 | 23:03

Van de Steur zeg sorry, PVDA gaat ermee akkoord want het wil geen verkiezingen en we gaan verder tot de orde van de dag.
Terwijl er maar 1 conclusie getrokken mag worden.
En dat is OPZOUTEN met dit KUT kabinet

luto | 25-01-16 | 23:02

Waar v/d Steur zich even op verkeken heeft is de beroepseer van ICT-ers. Ben hartstikke trots als ik verloren gewaande gegevens toch boven tafel weet te krijgen. Als zo'n incompetente zak van een bewindspersoon dan publiekelijk zijn ICT afdeling voor lul zet zou ik ook pissig zijn en de gegevens alsnog publiekelijk maken.

Moet dan echt wel een flinke promotie of salarisverhoging tegenover staan.

Hoe gaat het tegenwoordig met de laborant van het Srebenica fotorolletje?

CarelJan7937 | 25-01-16 | 23:02

In het verleden werden politici voor minder ondersteboven opgehangen.

metzonderzijwieltjes | 25-01-16 | 23:00

@marcoplarco | 25-01-16 | 22:20
Dat is niet wat ik lees. Men wist dat de backup er was, ze wisten dat de benodigde informatie (de bonnetjes) er normaal gesproken (onbeschadigd) op stond en dat de tape accessible was. Dit heeft ICT laten weten. De vraag aan de directie was toen: moeten we die backup ook daadwerkelijk terughalen? DFEZ moest zeggen of het "wenselijk" was dat de backup werd teruggezet en of ze daar de middelen voor wilden vrijmaken. Blijkbaar vonden ze het niet "wenselijk" want de go werd niet gegeven. Als ze de backup persé wilden hebben omdat ze de kamer volledig wilden informeren, en dat had gemoeten want de kamer had er om gevraagd, dan hadden die middelen gewoon vrij gemaakt kunnen worden en niet pas nadat de bonnetjes in de krant kwamen. IT stond dus gewoon klaar, de directie blokkeerde de zaak en Van der Steur loog dat het aan IT lag. Want er was geen sprake van dat de restore niet voor elkaar kon krijgen.

Woef! | 25-01-16 | 22:58

Gras is groen, water is nat en de minister liegt.

medusa324 | 25-01-16 | 22:58

Tammany hall ?
Nooit van gehoord.
vertel!

Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:58

@Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:48
OK dan: tyfuszooi. Kolerebende. Gistende, meurende teringtroep. Zo beter?

FustViking | 25-01-16 | 22:57

@ Feynman | 25-01-16 | 22:47
Wat mij stoort is dat het weer maanden moet duren. Snap ik niets van. Volgens mij kun je dit binnen een week boven tafel krijgen. Twintig ambtenaren interviewen onder ede en dan ben je er wel lijkt mij.

nietvaneergister | 25-01-16 | 22:56

Van Der Steur pak uwer biezen, ga niet langs start, u ontvangt - net als die D66-kut, geen 200K euro.

#EliteBijltjesdag komt steeds dichterbij.

Organische evolutie | 25-01-16 | 22:55

Feynman | 25-01-16 | /
Heb het liever over de lage pakkans, het gebrek aan rechercheurs, het gebrek aan rechters en scheve etnische statistiek in het strafrecht/

Ik niet , want als de top corrupt is stinkt het daar beneden ook behoorlijk. En die top is corrupt zo verschrikkelijk corrupt en misdadig dat je als mens er bang van zou worden.
Je kan zomaar levenslang de bak in geluisd worden terwijl ze de echte misdadigers laten lopen. Je zal weleens van Tammany hall gehoord hebben, welnu onze gevestigde politiek is net zo verrot als die club geweest is. Hoe kan je verwachten dat het in de lagere echelons beter zal gaan als de top alleen maar handelt voor eigen gewin.
Onze politiek, en dan vooral VVD/CDA/PvdA is verweven met de onderwereld. Denk jij nu echt dat die zitten te wachten op een goed functionerend politie en justitieel apparaat? Ach welnee, tenminste niet wat misdaadbestrijding aangaat. Wel natuurlijk om zoveel mogelijk pecunia uit zakken van de wel fatsoenlijke burgers te kloppen.

bakoenin | 25-01-16 | 22:54

Samsom reageert: "van der Steur heeft verbetering beloofd en geleerd zo zei hij bij het Maat debat. Dit is van daarvoor dus is verjaard. Iedereen in de kamer houdt zijn job"

A la snackbar | 25-01-16 | 22:53

Ja en nu? Muppetshow gaat verder. Inmiddels is pijnlijk duidelijk dat de kamer de rit uitzit. Joh, pleur alles overboord en wij dobberen verder. Kudt (blanke) burgers ook.Hou eens op met white supremacy! Dood aan je hersencellen. En meneer ik ken mensen... Blijkt super arrogant. Opa Opstelten deed het subtieler. Na wassi weer een ophef?

Zeg GeRUTTEgekut, u fundering begeeft het. Zelfs een zucht begint het boeltje te schudden. Dat u van de brandweer het pand nog mag bewonen! AMVB getrokken zeker? (ja lul ik vergeet niet!). Geen (nep)parlement meer maar inmiddels een drama show.

Steurtje, ga een RAUS! Wil de volgende zien die nóg enger is. Jullie komen in overtreffende trap. Gooi dat blik maar open.

Vageling | 25-01-16 | 22:52

Weg, WEG, WEEEEEEEEEG!
They bring it all upon themselves.

Organische evolutie | 25-01-16 | 22:52

Tom-Jan Meeus zei op 16 jan :
Als politici ambtelijke deskundigen weer kans gaven zich in het openbaar uit te spreken, en bereid zijn onwelgevallige feiten te accepteren, ontstaat waar zoveel burgers naar hunkeren: een overheid die niet om pijnlijke feiten heen danst.

dogbitedog | 25-01-16 | 22:51

En dan nog het fotorolletje.........

edelweiss | 25-01-16 | 22:51

@marcoplarco | 25-01-16 | 22:20
Gaat hier niet werken, naam en rugnummer van de tape is bekend. Hoofdrecord van de "deal" is reeds gerestored.

Screendump hiervan is gepubliceerd aan de kamer, dus het oude SAP systeem hebben ze ook in de lucht gekregen.

Waar het nog om hangt zijn de detailrecords, om de restore van deze gegevens te stoppen is er door "iemand" aan de noodrem getrokken.

Grote vraag is wie de opdracht tot stoppen zoektocht heeft gegeven.CarelJan7937 | 25-01-16 | 22:50

Deze mensen moeten gewoon weggestemd worden. Maar eerst een motie van wantrouwen.

donek | 25-01-16 | 22:49

Het zou toch geweldig zijn als eindelijk het varkenshok word opgeruimd en nog mooier! Het kabinet valt!! Zeker nu! Nu ze voorzitter zijn van de EU. Ze zijn kampioen anderen de schuld te geven en gelukkig zitten er nog mensen met een moraal en hart voor dit land. Ik hoop, dat waar ook op welke post dan ook, mensen eens gaan beseffen dat ze niet meer die gesloten deur moeten zijn voor de burger in opdracht van deze regering, maar naar buiten treden met bewijslasten dat deze regering corrupt is. Tenslotte zijn zij maar de speelbal die makkelijk de schuld van iets krijgt en dus snel op straat staan als het de heren in Den Haag maar uitkomt.

Mr_Pikibelly | 25-01-16 | 22:48

Auguisstal?
@FustViking | 25-01-16 | 22:41
.
Zeg, wij zijn hier maar simpele tokkies.
Bij de Sjoop zit de elite, heur.

Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:48

Trouwens even voor de goede orde. Verdachte Ard van der Steur kiest er dus zelf voor de top op heden met lege handen gekomen commissie Oosting te herbenoemen. De slager keurt niet zijn eigen vlees, maar nodigt dezelfde keurmeester uit die de vorige keer ook al het rotte vlees gemist had.

Even een hele rare suggestie, maar zullen we dit tweede onderzoek niet laten benoemen vanuit de Kamer, en dan het liefst op basis van de zetelverdeling uit de laatste peilingen?

Geeft een iets rustigere transitie na de volgende verkiezingen.

Feynman | 25-01-16 | 22:47

IS Toch geen Ver-aars-sing ????????. TOCH ?/?<>.

BroncoII | 25-01-16 | 22:46

@Feynman | 25-01-16 | 22:35
Wat ik net zei.

nietvaneergister | 25-01-16 | 22:46

@ Maar ze roeren toch zelf in het strondpotje? Door keer op keer over deze randzaken te liegen, bedriegen en onjuist informeren? Het is toch de cultuur op dat departement dat niet deugt? Ik heb het ook liever over de zaken waar jij het over hebt. Maar ik neem de huidige miskleunen wel degelijk hoog op. Ik vind het nare lui, allemaal, maar belangrijker nog, volstrekt onbetrouwbaar. En daarmee dus de rechtstaat.

nietvaneergister | 25-01-16 | 22:45

Joh, criminele VVDers? Berust natuurlijk allemaal op een misverstand. U moet ze daarin echt vertrouwen! Zolang de zeg maar, zwakbegaafde medemens, op die ene, zeg maar, grote middenpartij blijft stemmen, blijven ze zich een slag in de rondte lachen.

Arnold9638 | 25-01-16 | 22:44

De Steur betrapt op een leugen?
Nounou, big deal...
Noem me 1 politicus die niet liegt... op Greet na dan.

Slipsnifter | 25-01-16 | 22:42

Volgens mij zit het anders, maar goed: het Min VenJ is al tientallen jaren een door-en-door verrot ambtenarenbastion waar de politiek geen grip op krijgt. Het maakt werkelijk geen ene reet uit wie daar zit maar men schijnt een voorkeur te hebben voor schilderachtige figuren. Zodra een politiek verantwoordelijke het ook maar wáágt om die Auguisstal uit te mesten vallen er te pas en te onpas lijken uit de kast aldaar - en die kasten zitten prop- en propvol. Volgens mij is het de zoveelste sabotageactie van een stelletje raamambtenaren-met-agenda. De 4e macht at work. Maar wat weet ik ervan.

FustViking | 25-01-16 | 22:41

Herhaalde vraag:
Is vd Steur al weg ?

brughslurph | 25-01-16 | 22:41

Normaal gesproken zou het kabinet vallen. Maar dat kan nu echt niet. De regering moet aanblijven om het land te redden van al dat onheil dat de heer Wilders het land heeft binnengehaald. Stemt allen VVD. Samen voor een sterk, eerlijk en rechtvaardig Nederland.

Nivelleermarionet | 25-01-16 | 22:40

Ik heb de afgelopen jaren tot diep in de nacht debatten gevolgd waar in het kabinet aan het einde zou struikelen. Mijn blijde verwachtingen namen per keer af en nu geloof ik er helemaal niet in. Hoe je het ook wendt of keert, die mafklappers zitten de rit uit, ze hebben gewoon een meerderheid in de Kamer.

Meneer Rozenwater | 25-01-16 | 22:39

MP gaat hoop lachgas inslaan om dit weg te lachen

Steenrijk | 25-01-16 | 22:37

Veni_Vidi_Vici | 25-01-16 | 22:34
vaart de pannenkoekenboot niet meer? rijdt de snerttram nog wel dan?

Glasgow Argus | 25-01-16 | 22:36

Veni_Vidi_Vici | 25-01-16 | 22:34
vaart de pannenkoekenboot niet meer? rijdt de snerttram nog wel dan?

Glasgow Argus | 25-01-16 | 22:36

-weggejorist-

voxpopuli | 25-01-16 | 22:35

VVD staat op 18 in de peilingen, PvdA op 9. Die gaan elkaar er dus nooit uit stemmen. Wat er ook gebeurd. Bel Apeldoorn maar.

Deze Blue Monday werd geopend met bewijs dat Micha Kat niet 100% van de tijd uit zijn nek lult, om later in de avond verder te gaan met ander bewijs over een andere doofpot. De Tweede Kamer deelt ondertussen meer gele kaarten uit dan de KNVB.

Teeven kan vervolgens als Kamerlid een motie indienen om een bewindspersoon van hetzelfde falen te betichten als hij zelf heeft laten zien. Bovendien heeft Teeven gewoon gelijk waarom dergelijke oude zaken nu strategisch naar bovenkomen uit bronnen die al die jaren gewoon beschikbaar waren. Er worden lijken opgegraven om politieke carrières te kappen.

En dat is jammer. Er zijn veel belangrijkere zaken mis op het ministerie van Justitie en de rechtbank. In 1994 is een wet aangenomen dat een verdachte van bijvoorbeeld verkrachting verplicht DNA moet afstaan. www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/a... (ik deed eergisteren per abuis een oproep een wet in te voeren die al ruim twintig jaar bestaat) In 1995 is de Utrechtse serieverkrachter tweemaal herkend op een compositietekening en dus verdacht. Pas in 2001 is hij verzocht vrijwillig DNA af te staan, wat meneer uiteraard weigerde. Pas toen de idioot dertien jaar later zo dom was fietsen te gaan stelen liep hij tegen de lamp. Hij was al een tijdje aan het zoeken naar die lamp. Hier heeft ons rechtssysteem gehaperd en dat heeft geleid tot twee zestienjarige meisjes die verkracht zijn toen de serieverkrachter vast had moeten zitten.

Zijn modus operandi was dermate beestachtig dat daar alleen al een reden is voor pro Justitia om op te schrijven dat meneer zich niet in de gevoelens en belangen van zijn slachtoffers kan verplaatsen. Hij heeft tijdens en na zijn delicten geen enkele compassie laten zien. Hij denkt alleen aan zijn eigen belangen en driften. En dat lezers, is een persoonlijkheidsstoornis. Waarom Pro Justitia die weigert te rapporteren aan het OM is dus de vraag. Die fout heeft er helaas toe geleid dat er geen TBS geëist is. Hier hebben we dus een tweede missing link in het systeem, ditmaal tussen stoornis en behandeling.

Het OM beweerde de in haar persverklaring de maximumstraf te eisen, maar dat bleek niet zo te zijn. "Verkrachting met zwaar lichamelijk letsel of levensgevaar tot gevolg: 15 jaar" en "... meerdere verkrachtingen ... aparte handelingen ... het maximum met 1/3 wordt verhoogd" 15 + 1/3(15) is nog steeds 20 en er werd slechts 16 geëist. In de docu over Anker & Anker blijkt dat het OM vaker bij extreme straffen de fout in gaat bij het berekenen van dergelijke verhogingen in het voordeel van de verdachte. De derde fout in het systeem.

Het is toch ranzig dat bewindspersonen politiek worden afgerekend op randzaken zoals het nachtleven van Demmink, een politieke Turkse gevangene levenslang in een Nederlandse cel en vier miljoen weggeven aan een crimineel waarvan de FIOD schrijft dat hij ruim twintig miljoen illegaal verdiend heeft, en nooit een wit inkomen gehad heeft.

Heb het liever over de lage pakkans, het gebrek aan rechercheurs, het gebrek aan rechters en scheve etnische statistiek in het strafrecht.

Feynman | 25-01-16 | 22:35

De leugen regeert, dat is wel duidelijk.
Maar hoe groot is de beerput werkelijk?
Wie heeft nu werkelijk de touwtjes in handen?
Wie chanteert het hele zooitje?
Vragen, vragen, vragen.

fast eddy | 25-01-16 | 22:35

*taalnazi's komt er maar in*

Veni_Vidi_Vici | 25-01-16 | 22:34

@Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:31
Je neemt me de woorden uit de mond.

nietvaneergister | 25-01-16 | 22:33

Fanatisch nieuws natuurlijk!, dat binnen een paar maanden het verhaal wederom een exta dimensie krijgt... je denkt dat het niet erger meer kan worden... ik bevroed een gevalletje polonium 210, of een tragisch ongeval... de leugens moeten standhouden..

wie zal het zeggen | 25-01-16 | 22:32

Tja, zijn we nu echt verbaast? De incompetentie van dit nepparlement straalt er stuk voor stuk vanaf. Van der Steur wil je nog geen kapitein maken van het, al jaren niet meer varende, plaatselijke pannenkoekschip.
.
Zou Pechtold z'n koffers al gepakt hebben en de zeecontainer bestelt voor z'n meubeltjes?

Veni_Vidi_Vici | 25-01-16 | 22:32

Ah, dan komen de filmrolletjes van Srebrenica ook subiet boven water!

Einde van de Domheid | 25-01-16 | 22:32

Die drugsboef snap ik wel. Die heeft het slim gespeeld. De tegenpartij is echter een beetje dom geweest. Niet dat ik verwacht dat het gaat gebeuren, maar wat zou het mooi zijn als het lachende windjack met hangende pootjes naar koning Willy moet om zijn ontslag aan te bieden, juist tijdens het EU-voorzitterschap. Niet dat we er een fuck mee opschieten, maar gewoon omdat het zijn verdiende loon zou zijn.

brutus68 | 25-01-16 | 22:32

Ha fijn. Nu weer Palliepropaganda bij de NPO.
Geen woord over de messentrekkers die meisjes aanvielen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/25077805/__Messentrekkers_Israel_gedood__.html

Optiefen.

Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:31

Mooi goedkoop als we 6 april nu tegelijk verkiezingen kunnen houden.

Bentzat | 25-01-16 | 22:31

En ondertussen rent 60% asielmosleidpuin en nog wat meer tuig onverminderd door naar uitkering, gratis ziektekosten, sociale huurwoning en nog veel en veel meer ikkezieliggratiesch. Tyfus, wat een debielenkabinet, dit Balkenende 8. Wie is er met dit zooitje nog bang om een paar jaar door de PVV geregeerd te worden. Al gaan we failliet. Gaan we nu ook. Ik wil ook in de noodopvang. Ergens ver weg in een bos in Alaska. Maar ook daar staan ze straks aan mijn hel te rammelen. Jai hebbuh. Iekke ook hebbuh. Jai mai geef. Iekke trauma. Iekke zijn voor jouw homo's. Homo goed. Jood ook dood, nee iekke goed bedoel. Goed Dood.

verbanden | 25-01-16 | 22:29

Al blijken alle leden van de regering pedo's, terroristen, massamoordenaars en nog erger belastingontduikers, het zal niet vallen voor er iets aan de pvv gedaan is.

Henk de Vries2074 | 25-01-16 | 22:28

Banana008 | 25-01-16 | 22:21
Ja die blijft gewoon zitten. Ze hebben nog een dik jaar om iets aan de peilingen te doen. Haal het zomerreces er af, dan hou je een jaar over. Conclusie commissie komt pas in oktober of november. Van geen belang meer.

bakoenin | 25-01-16 | 22:27

Mooi. Het gaat dood. En laten we dan ook maar gelijk die Demmink beerput eens echt opentrekken. Als dit Niet het einde van kabinet Rutte is, raadt ik iedereen aan eens na te denken over de mate waarin deze overheid nog geweldsmonopolie mag hebben, belasting mag heffen, etc. etc.

theteach | 25-01-16 | 22:27

Hahaha, die Oosting… wat een heerlijke kerel dat hij dat hele zooitje schoften lekker de klere laat krijgen en gewoon z'n onderzoek naar buiten brengt. Die Oosting gaat bloedhonden en meestervragenstellers Omtzicht, van Klaveren, Wilders en Bontes nog een hoop mooie bonuspunten geven.

Na een klote dag als vandaag, met wéér een graaibericht van een Marokkaan (dit keer zelfs een ex-politica), had ik er alweer goed de pest in voor de rest van de week. Maar wat is dit bericht een ontzettende goedmaker zeg, bedankt! Die Oosting mogen ze wel een lintje geven ook trouwens :)

@Banana008 | 25-01-16 | 22:21
Ze blijven gewoon zitten en lullen zich er wel weer uit, want veel ongeloofwaardiger kunnen ze toch niet meer worden. Maar hun ontslag indienen kan ook niet nu ze voorzitter in Brussel zijn voor de komende 6 maanden. Leuk gaat het sowieso worden met deze gigantische puinhoop :)

kanon0503 | 25-01-16 | 22:26

En dan krijg je straks weer een CDA mastodant als Lex Drooge als beloning. Die het succesvolle restaurant de Skeeve Skeats op de Jaap Eedenbaan heeft verneukt, want ambtenaren kunnen beter een succesvol schaatscafe beheren dan de eigenaar. Sure.
http://www.erwinblom.nl/blog/2013/1/30/de-jaap-edenbaan-ramt-door-lak-aan-gebruikers.html

Eikels, allemaal.

Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:26

En hoelang voor dat de commissie met haar conclusie gaat komen?
Eind 2016 op zijn vroegst?
Daarna een discussie, minister ruimt het veld maar het maakt geen zak meer uit want verkiezingen zijn er dan sowieso al bijna.
Van der Steur blijft net zolang zitten tot de conclusie van de commissie er is. Het oorspronkelijke onderzoek heeft ook 10 maanden geduurd.

bakoenin | 25-01-16 | 22:24

Ik begin steeds meer te denken dat het probleem zit bij de ambtenarij van Justitie, die willen gewoon niet dat de politiek zich met 'hun' zaken bemoeid. Een tijdje terug de Volkert foto en nu het bonnetje. Ik kan me zo indenken dat de kersvers aangetreden v.d. Steur langs het ministerie gaat en zich laat bijpraten door een hoge ambtenaar over alle lopende zaken van Opstelten, die zegt dan dat er niets aan de hand is. Wat een Minister dan anders doen dan die informatie aan de kamer vertellen? Als een Minister niet meer op zijn ambtenaren kan vertrouwen is er iets goed mis maar met een nieuwe Minister of Kabinet wordt er niets opgelost.

pomtiedom | 25-01-16 | 22:23

@deraderendraaien | 25-01-16 | 20:45
Yep, denk hetzelfde.

Kaas de Vies | 25-01-16 | 22:22

ondertussen in zweden (

Bij een steekpartij in een opvangcentrum voor jonge asielzoekers in de Zweedse plaats Mölndal is maandag een 22-jarige vrouw omgekomen. De verdachte is een bewoner van de opvang.) gaat alles zijn gangetje

witchmaster | 25-01-16 | 22:22

Als die vent nu nog blijft zitten is hij, en deze coalitie, echt compleet zijn geloofwaardigheid kwijt. Zelfs de goedpraters van de NOS kunnen dit dan niet meer rechtbreien.

Banana008 | 25-01-16 | 22:21

Ik snap dat hele bonnetjes verhaal al niet eens. Bonnetje bonnetje bonnetje. Hang op en bel je bank! Geen idee bij welke obscure Syrische IS bank Justitie haar betaalsysteem heeft maar als ik mijn bank bel weten ze binnen 3 seconden tot 79 cijfers achter de komma hoeveel florijnen ik op 32 Maart 1856 op mijn rekening had staan. Zoekerdezoek functie niet ingebouwd door de peperdure externe ICT specialisten uit Pakistan? Die ICT is bij de overheid wel zo'n puinbak dat niemand me wijs maakt dat "ze de servers hebben geschoond". Die servers met die "ontzichtbaar" gemaakte mapjes van Demmink zijn zeker ook opgeschoond. Fotorolletje opgeschoond. MH17 opgeschoond. Fortuyn opgeschoond.

verbanden | 25-01-16 | 22:21

Er zouden nieuwe functie-eisen voor politici moeten komen:
1. een baan in het bedrijfsleven op de werkvloer;
2. nooit lid zijn geweest van een linkse of rechtse studentenclub
3. Slechts begaan zijn met een degelijk bestuur van het land en de noden van haar bevolking;
4. een spontane hartverzakking krijgen bij het horen van de letters EU

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 22:21

Toevallig weet ik wat van die backup technieken. De ambtenaren komen hier mee weg. Ze kunnen met droge ogen beweren dat de informatie niet meer beschikbaar is omdat de bewaartermijn verlopen is.

In een IT backup systeem wordt aangegeven waar informatie bewaard moet worden (disk, tape, elders), en hoelang het daar bewaard moet worden (retentie). Als de bewaartermijn verlopen is en je vraagt het backup systeem om die informatie dan krijg je 'Sorry, no can do' als antwoord.

Maar zolang de data niet fysiek vernietigd of overschreven is dan kan het met wat moeite nog wel teruggehaald worden. Wat ik hier lees is dat ze dat een tijdje geprobeerd hebben (en da's niet altijd makkelijk), maar uiteindelijk opdracht om te stoppen.

marcoplarco | 25-01-16 | 22:20

PS En die "ontvindbaarheid" was natuurlijk altijd bullshit. In dit ICT tijdperk wordt *niets* meer vergeten.
.
Maar mooi dat het nu gevonden is. Wellicht door een anomieme klokkenluider. Daar hebben we er meer-meer-meer van nodig.

hotmint | 25-01-16 | 22:20

Die tape gaat alsnog zoek raken of blijkt onleesbaar.

CarelJan7937 | 25-01-16 | 22:19

Ik ga voor onze Geert , op naar de 50 zetels

witchmaster | 25-01-16 | 22:19

Het is gewoon allemaal nog erger dan Micha

Rest In Privacy | 25-01-16 | 22:18

Ik weet niet hoe dit voor ministers gaat eindigen, maar laten we voor de afwisseling eens (ook) een paar ambtenaren ontslaan. Die blijven anders maar de, soms criminele, opdrachten van hun miniters uitvoeren.
Hier dus: De directie van DFEZ.

hotmint | 25-01-16 | 22:17

Als het kabinet valt (áls, want ik heb er weinig vertrouwen in), dan heb je nog steeds hersenloze figuren die wederom ongezien VVD stemmen... Ik denk dat het geen kut uitmaakt wat er gaat gebeuren, omdat de grootste backstabbers toch weer aan de macht komen.

En aan de ict-nerds die dit mogelijk hebben gemaakt: succes, klokkenluider zijn (ook anoniem) valt niet mee, en ik geloof dat er heel wat uit de kast getrokken wordt om jullie op een dag te grazen te nemen. Daar zal vast geen ambtelijke halt voor worden gegeven...

Ridocar | 25-01-16 | 22:17

PvdA 3 zetels VVD 4 zetels Eng mannetje D666 de partij van de verraders en graaiers 1 zetel ,dan heb je niet zo lange muur nodig en 8 hooivorken volstaat

witchmaster | 25-01-16 | 22:17

Dat was de backuptape in hetzelfde rack als de MH17 radarbeelden, de fotorolletjes van Srebrenica, de telefoontap van Demmink etc....
De druk op die beerput wordt zo hoog... het deksel is al aan het rammelen. Het giert u straks om de oren.

Mastermattie | 25-01-16 | 22:17

'Arme' Steur, hij zal nu wel kaviaar kuit schij.. ehe .schieten

Rest In Privacy | 25-01-16 | 22:16

Ton Elias schijnt ook veel van ICT te weten.
Ik stem weer op de Piraten Partij.

Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:16

De kamer is weer verkeerd geinformeerd!

Let op........... hij moet aftreden volgens de wet.

Het kan zijn dat hij verkeerd is geinformeerd, dit zal toch niet waar zijn, dat deze bestuursambtenaren liegen. Hoe kan je een land besturen met liegende ambtenaren!

Deze mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten zsm voor het gerecht, voordat ze nog meer schade aanrichten!

De onderste steen zal boven komen, het vertrouwen zal zo nog verder dalen.

Ik wil het niet afzwakken, maar persoonlijk vind ik het MH17 drama veel erger voor de familie en vrienden.
Deze mensen zitten nog steeds op een antwoord te wachten. Als de politiek hier niet snel duidelijkheid over geeft, zal dit ook een drama worden. Laat de nabestaande daar geen 13 jaar op wachten!

nononse | 25-01-16 | 22:16

Heel oude sketch, maar vandaag de dag nog steeds van toepassing.

Je moet wel "Antwaarps" verstaan.

youtu.be/qhguDBuK3V8

Bijtendehond | 25-01-16 | 22:16

-weggejorist-

ablacadabla | 25-01-16 | 22:15

Waarschijnlijk was het Dick Schoof van het Ministerie V & J die opdracht gaf om het onderzoek naar het bonnetje te stoppen. Deze geheimschrijver soufleerder eerder al van der Steur om geen excuus te maken aan prof Maat.
En stond ook Opstelten nabij en in z'n oor tefluisteren tijdens het debat in de tweede kamer over het bonnetje. Verder trekt hij ook mistgordijnen op rond de waarheid van MH17.Eveneens speelt hij een vermeende dubieuze rol in de zaak van Demmink. Allemaal top figuren van de VVD staat voor VeelVuldig Dekken.

Goedverdoemme | 25-01-16 | 22:15

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

CarelJan7937 | 25-01-16 | 22:15

Kunnen we ook meteen even dat fotorolletje en die stroomstoring even oplossen? Misselijkmakende leugenaars.

très cool | 25-01-16 | 22:14

Laten we met tegelijk met dat referendum maar gelijk tweede kamer verkiezingen houden. Dan is er natuurlijk wél ineens genoeg geld en zul je gelijk zien dat partijen ineens campagne gaan voeren tégen het associatieverdrag.
.
*zucht* terug naar de realiteit, dit wordt weer gewoon glas, plas, etc...

Rest In Privacy | 25-01-16 | 22:13

Éen ding snap ik niet. Als de mailtjes die geanonimiseerd zijn, op de server zijn terug te vinden en daar vandaan komen volgens het ministerie, dan staan daar toch gewoon de namen bij?

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 22:12

Dit krijgen ze niet meer rechtgelogen.

Van der Steur MOET nu aftreden om de (illusie van) democratie te redden.

Ik geef hem tot morgenochtend 12:00 om met een afscheidsverklaring te komen.

KayakFun | 25-01-16 | 22:12

Dat worden voor het eind van de week 45 zetels voor onze enige partij die voor de burger opkomt.... Hoeft Geert niks voor te doen. God bestaat!! Pechtold zal wel aan de paracetamol kuur moeten!!

witchmaster | 25-01-16 | 22:12

oei dit kan wel eens het einde van dit kabinet betekenen. En een decimering van vvd...

Biff Everwood | 25-01-16 | 22:11

@DreHa | 25-01-16 | 22:08
Van der Steur heeft de kamer verkeerd geïnformeerd. Rutte ook trouwens. Van der Steur en Rutte ontkenden stellig dat er sprake was van een doofpot en dat de problemen bij de ICT afdeling lagen.

SamKoeman | 25-01-16 | 22:10

Moet niet zo moeilijk zijn wie binnen Justitie de DG en SG zijn.

MRF2739 | 25-01-16 | 22:10

Weet je wat ook interessant is om te weten?

De volgende mensen waren lid van LSV Minerva:

Koningin Beatrix - Koningin Juliana - Koning Willem-Alexander - Prins Constantijn - Prins Floris - Prinses Margriet - Pieter van Vollenhoven - Alexander der Nederlanden - Prinses Anita - Prinses Aimée - Prinses Astrid van België - Sultan Hamengkoeboewono IX van Jogjakarta

Maar ook: Joris Demmink - Ivo Opstelten - Ard van der Steur - Melanie Schultz van Haegen

En ook: Jaap de Hoop Scheffer - Maxime Verhagen - Alexander Pechtold - Hans van Baalen - Erica Terpstra

Een aardig hecht vrienden kringetje.
nl.wikipedia.org/wiki/LSV_Minerva#Bek...

Methylfenidaat | 25-01-16 | 22:10

@JoyCee | 25-01-16 | 22:00
"Kaartenhuis", de NL versie van "House of Cards"

Mastermattie | 25-01-16 | 22:10

Politieke bewindslieden op zo'n departement laten het vuile werk doen door hun DG, SG en enkele andere topambtenaren.

VVD= Vereniging Van Dieven, Vereniging Van Delinquenten, Vereniging Van Draaideurcriminelen,
Vereniging Van Doofpotten, Verenging Voor Demmink,

MRF2739 | 25-01-16 | 22:09

Zijn we wel weer afhankelijk van eerlijke
PvdA-ers, om dit Kabinet naar huis te sturen.
.
dat gaat dus niet lukken dit kabinet gaat zichzelf niet wegstemmen.

Berthe | 25-01-16 | 22:09

Bananendictatuur.
Meer kan ik er niet van maken.

Piet Karbiet | 25-01-16 | 22:09

Het belangrijkste van het emailtje zou het tijdstip zijn. En wie dan weten dat het er vermoedelijk is. Voor de rest zegt het niet zo veel. De feitelijke restore kan men dan op elk moment nog uitvoeren. Wat er in staat moet dan nog blijken het kan net zo goed een leeg bestand zijn of een geheel andere inhoud hebben. Gebruikers doen de gekste dingen met bestanden.

Wat heeft van der Steur ermee te maken. Heeft hij lelijk gedaan tegen TMG personeel?

Ook interessant zou zijn of er toch een kopie is van de aanvraag van Tristan van der Vlist.

DreHa | 25-01-16 | 22:08

Rutte heeft een pinoccio neus van dan haag tot istanbul en weer terug.
Dit is niet alleen de kamer foutief voorlichten. Dit is nog strafbaar ook. Oppakken die kerel, in het schavot ermee!

Blondje77 | 25-01-16 | 22:08

Zal dit dan eindelijk de doodsteek zijn voor het beste kabinet ooit?
.
Rutte II |25-01-2015 |
Weggejorist...
.
Ik kwam, zag en... overw... oh wacht... ging flink op mijn bek...

Paaldanseres | 25-01-16 | 22:07

Nou zou het me niet verbazen als die kale Teeven die opdracht heeft gegeven via zijn hoogste ambtenaar. Alleen om Opa Opstelten uit de wind te houden.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 22:06

@nietvaneergister | 25-01-16 | 22:02
Daar dacht ik ook net aan. Hoe loop je dan nog de fractiekamer van de VVD binnen? "Ik ben integer en van onbesproken gedrag." - Fred Teeven

SamKoeman | 25-01-16 | 22:05

Die ICT'ers hebben maandenlang hun Minister Bullshit horen lullen. Als je maandenlang je baas willens en wetens bewust hoort liegen, en als je dan op basis van klinkklare onzin de schuld in je schoenen geschoven krijgt dan ben je in je eer gekrenkt. Goed gedaan van ICT!

Uifeltje Gnuiffeltje | 25-01-16 | 22:03

@Update, hadden we iets anders verwacht van Pinokkio?

Mastermattie | 25-01-16 | 22:03

Weg met al die smerige leugenaars! Burgers verdienen zó ontzettend veel beter dan het zooitje incompetente huichelaars dat er nu zit.

Thunderbird | 25-01-16 | 22:03

En wat een enorme miskleun van de VVD dat ze die Teeven als Tweede kamerlid hebben aangehouden. Die man weet precies hoe het zit. De cijfers en de coverup. En nu zit meneer het volk te vertegenwoordigen.

nietvaneergister | 25-01-16 | 22:02

Het zal allemaal wel. Dit kabinet blijft gewoon tot 2028 zitten. Die gaan nooit meer weg.

Mark_D_NL | 25-01-16 | 22:02

Sorry Joris, dubbelpost, gooi maar weer weg, strafpunten :-(

JoyCee | 25-01-16 | 22:01

Dan leeft die dooie wietroker die hij kende dus ook nog?

Rest In Privacy | 25-01-16 | 22:01

-weggejorist-

JoyCee | 25-01-16 | 22:00

Echt. Beetje filmmaker, regisseur zou hier een pittige serie van kunnen maken

JoyCee | 25-01-16 | 22:00

Men zou de VVD aan de lijst van georganiseerde misdaad mogen toevoegen.

Solar666 | 25-01-16 | 22:00

diddley2 | 25-01-16 | 21:55
Welk fotorolletje?

De Zwarte Baron | 25-01-16 | 21:59

simpelman | 25-01-16 | 21:47
Lijkt me sterk. De commissie stiekum gaat alleen de fractievoorzitters aan en wordt geleid door de Minister v Binnenlandse Zaken/AIVD. Waarmee we nog eens blij mogen zijn. Want als een prutser als vd Steur ook nog over de Veiligheidsdiensten zou gaan, dan waren we allemaal genaaid.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:59

@diddley2 | 25-01-16 | 21:55
Destijds lieten mijn ouders hun fotorolletjes altijd bij de HEMA ontwikkelen. Nooit problemen mee gehad. Maar de fotorolletjes van Srebrenica vallen onder Defensie denk ik, niet onder V&J.

SamKoeman | 25-01-16 | 21:59

En weer toont de MP dat hij GEEN leider is. Nu had hij met die grijns op zijn smoel op TV moeten zijn en weer is hij weg.
Het volk lijdt zolang hij leidt.

langzullenweleven | 25-01-16 | 21:59

Eens Glasgowargus.
Van der Steur kan zich nooit meer verdedigen nu, in wat voor slangenkuil is hij gestapt, al dan niet willens en wetens. Er zit hier zoveel smerigs onder en ik denk, inderdaad, alles om die Demmink-stront onder de grond te houden.

JoyCee | 25-01-16 | 21:59

Zo dus ik ben niet gek als ik zeg dat de grootste boef van de VVD nog in de kamer zit. VVD maffia Teeven.Ja pinokkio rutte zal wel weer zeggen ,teeven is een aanwinst en doet alles voor vaderland en volk. Ja dat blijkt wel weer. Ach ja en als u buiten tegen een muur piest zijn ze in alle staten. Maar bij hun kan en mag alles.Maar bijvoorbeeld wel haast maken om demonstranten uit een dorp te arresteren waar bij foto's worden vrijgegeven waar dat zelfs bij moordenaars niet gebeurt. De politiek en Nederland zijn ziek. Heel ziek. Mede mogelijk gemaakt door dit pluche kabinet. En de NPO vanavond toen het over 64 gevallen van integriteitschending waarvan er 62 van VVD-ers zijn en 1 van de pvv die er van de pvv uitpikken en 1 van d666. En dan nog even zeggen dat de VVD een integriteits commisie hebben. Ja en die werkt joh. Mevrouw milfenburg terug in de kamer. Teeven terug in de kamer. En noem maar op. Het is het grootste corrupte zooitje van voor WWII en na WWII. Leugenaars. Echte pinnokios. De VVD maffia.

tweetybird | 25-01-16 | 21:56

@minsider | 25-01-16 | 21:51
Zo te zien ben je heel blij met de afbraak van Nederland. Het gaat door de immigratiestromen nog veeeel erger worden. En dát mijn grote vrind, komt door de zittende partijen.

La Bailaora | 25-01-16 | 21:56

Dit zou een waar probleem zijn voor dit kabinet, wanneer iemand van die club integriteit zou hebben. Dit wordt dus weer glas plas...

a1a2a3 | 25-01-16 | 21:56

En wie denkt nu nog dat het fotorolletje overbelicht is geweest?
Graag nu de hand opsteken!
......................................................
Ah U bent alleen hoor,Ja U met u hand in de lucht.

diddley2 | 25-01-16 | 21:55

Jullie kijken te veel naar Franse politieseries. In Nederland is dat onbestaanbaar. Toch? Niet? Wel soms?

Rest In Privacy | 25-01-16 | 21:52

Ik denk dat ik wel weet op welke partij ik ga stemmen en dat is niet de volksverlakkers partij.

Ongeblustekalk | 25-01-16 | 21:52

Gaat niets gebeuren, stelletje dagdromers. En wat dan nog, een regering van Greet met GL? The nightmare.

minsider | 25-01-16 | 21:51

Mark Rutte: de VVD moet de integriteitsstandaard bepalen.
HaHaHa.

dogbitedog | 25-01-16 | 21:51

Doet het kabinet goed. Stoppen op het laagtepunt. Dit blijft toch met afstand het clowneskste kabinet van na de 2e wereldoorlog. Incluis die komedie met de partij van Pim.

Woef! | 25-01-16 | 21:50

@ITers daar in Den Haag, is er niet toevallig ergens een "open ruggetje" van die backups. Stuur de link maar naar de redactie, die weet daar wel raad mee.

Mastermattie | 25-01-16 | 21:49

het moment is te toevallig. de demmink-supporters willen meer tijd winnen door ook deze minister te laten struikelen.
pas wanneer de pus uit het abces gedrukt is kan er normaal geregeerd worden. de verkrachting van de rechtsstaat heeft lang genoeg geduurd. steur mag bedankt voor niet verleende diensten, maar vuiligheid en klassenjustitie moet onder curatele. een horde forensisch accountants naar binnen om alle rotzooi eens en voorgoed naar buiten. wanneer dan blijkt dat demmink ten onrechte door het slijk is gegaan, so be it. dan is er maar eindelijk duidelijkheid.
de rechtsstaat vereist hard ingrijpen, de laatste 20 jaar is er te veel stank rondom deze beerput ontstaan. verder doorrotten ondermijnt het laatste restje van vertrouwen dat bestaat en de dreun wordt dan exponentieel harder.

Glasgow Argus | 25-01-16 | 21:49

@ "Kennelijk waren z'n ambtenaren het nu echt spuugzat en hadden ze deze mails nog achter de hand."
 
Om die arme ambtenaren een beetje uit de wind te houden: het kan natuurlijk ook dat Van der Steur dit ITC-gedoe had gemeld in de Commissie Stiekem – om er zo voor te zorgen dat er nooit kamervragen over kunnen komen (doet-ie wel vaker) en dat daarna de beruchte en nooit-ontmaskerde Scarlek Pimperlek het nieuws uit de commissie naar de pers heeft gelekt. We zullen het nooit weten (tenzij het lek erover lekt).

simpelman | 25-01-16 | 21:47

Iedereen heeft politieke voorkeuren.
@son of anarchy | 25-01-16 | 21:37
Zeker maar de ambtenaar 2.0 (zoals ze dat in Binnenlands Bestuur noemen) neigt tegenwoordig naar partijloosheid om carriere-technische redenen.
Neemt niet weg dat er op V & J een flink setje backstabbers zit waar Uw oplossing dus zeker had geholpen.
Maar ach denk dat Opa Opstelten, de Teev en de minkukels die ze opvolgden het over zichzelf afgeroepen hebben.

Berbaar | 25-01-16 | 21:47

Dit is één grote doofpot net zoals dat van professor om zo'n hele rapport van de politie dat de professor vrij pleitte bijna geheel zwart naar de Tweede Kamer der Staten-Generaal te sturen zodat hij niet vrij gepleit kon worden.

Schande, SCHANDE en nog meer S C H A N D E !

ProAsfalt | 25-01-16 | 21:47

De eerste vraag als je gaat solliciteren bij de overheid: 'kun je goed liegen'?

La Bailaora | 25-01-16 | 21:46

Zou wel prima passen bij de Zeitgeist..... een kabinet dat valt tijdens het Europese voorzitterschap.... verkiezingen!!

fingers | 25-01-16 | 21:45

En dat op de dag dat er ook een VVD gemeenteraadslid voor de rechter staat voor lekken van informatie en betrokkenheid bij hashhandel en witwassen. Je gelooft het niet. En dan zit de zaak Van Rey er nog aan te komen.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:45

De regering valt idd niet maar soms mag je wel eens wegdromen, toch? De kans dat je de staatsloterij wint is groter, dan dat dat stel machtsgeile pluche fluffers eindelijk OPFLIKKERT.

NACademicus | 25-01-16 | 21:44

@Klompmans | 25-01-16 | 21:36
Ze zijn als de dood voor Wilders maar ik verwacht ook niet dat ze nog vóór maart 2017 met een oplossing voor het migrantenprobleem komen.
Als ze al met een oplossing komen, is het degene welke Wilders al enkele jaren aanbiedt.

Mastermattie | 25-01-16 | 21:44

Duiken, vallen, wegwezen!

Thomas333 | 25-01-16 | 21:44

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 20:49
Ik sprak zojuist iemand, een VVD-stemmer, die meent dat VVD-ministers structureel door hun ambtenaren worden weggepest. Geen kwaad woord over Van der Steur. Ergo, Van der Steur is slachtoffer. Zo meent hij.
Ik was met stomheid geslagen en vond het de reinste onzin. En toen las ik jouw post. En nu snap ik er helemaal niets meer van.
Zijn die ministers op Justitie nu "slachtoffer" of "dader"? Of allebei?

nemoj me jebat | 25-01-16 | 21:44

@Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:34
Ze hebben het al geratificeerd.
Maar ik hoop dat u gelijk heeft.
Bovendien is het mijn onderbuik welke peop spreekt dus dat is dan wel weer juist.

Mastermattie | 25-01-16 | 21:43

Van der Steur ligt weerloos op de grond en de ICT nerds kopschoppen hem nog even...

BraboWest | 25-01-16 | 21:39

son of anarchy | 25-01-16 | 21:35
Ik help het je hopen.

Klompmans | 25-01-16 | 21:37


Hoe kan je zo de boel belazeren, elke week in het nieuws voor liegen, en als de belastingdienst iets vind bij een controle hang je hier aan de hoogste boom.
De grootste kneuzen hebben 3 maanden reces, riant salaris, wachtgeld, en mogen ongestraft de kluit besodemieteren .

fleurtje | 25-01-16 | 21:37

Berbaar | 25-01-16 | 21:35
Iedereen heeft politieke voorkeuren.Maar die Demmink zaak bewijst al gedeeltelijk hoe erg het gesteld is.Daarbij de baantjes caroussel van de PvDA is er ook nog steeds.

son of anarchy | 25-01-16 | 21:37

Hoe kan een kabinet met zoveel gepruts, gefaal en gelieg nog geloofwaardig aanblijven (en dan heb ik het in de laatste plaats over dit "incident" maar eerder over alle incompetentie zoals het immigratiebeleid, toename staatsschuld, de MH17 waar nog geen kiezel van bovenkwam etc etc. Schandalig dat dit het land moet besturen. Verkiezingen !

Rest In Privacy | 25-01-16 | 21:37

Politiek op zowel landelijk als Europees niveau begint wel serieus grotesk te worden. Het is zolangzamerhand niet meer te bevatten hoeveel zonnekoningen, leugenaars, fraudeurs, stuntelaars en incapabelen de dienst uitmaken. Vroeger had ik enkel problemen met politici die mijn politieke kleur niet hadden en ik dus onzin vond verkopen. Tegenwoordig trek ik er geen een meer.

nietvaneergister | 25-01-16 | 21:36

Mastermattie | 25-01-16 | 21:33
Het kabinet valt niet, nu niet, en nooit niet. Allemaal bang voor Wilders, daarom valt het niet.

Klompmans | 25-01-16 | 21:36

fredflange | 25-01-16 | 20:59
Van der steur heeft een probleem omdat het alwéér van der steur is. Veel belangrijker zijn de implicaties voor de rest van de vvd en het ministerie van justitie..
Van TPO politiek.tpo.nl/2016/01/25/mails-duike...
"Uit de mailwisseling, van de Gemeenschappelijke Dienst ICT die in 2014 en 2015 naar het bonnetje zocht, blijkt dat ICT-ambtenaren al in 2014 wisten waar de betalingsgegevens van de Teeven-deal te vinden waren en dat ze bovendien al succesvol bezig waren met een zogenoemde ‘restore’ (het opnieuw bruikbaar maken van oude computerbestanden), zo meldt Nieuwsuur."
Ze hadden die bonnen allang zelf boven water kunnen hebben, het was nooit 'kwijt' (alleen niet beschikbaar..) maar ze kregen de opdracht te stoppen met "zoeken".

noerg | 25-01-16 | 21:35

Klompmans | 25-01-16 | 21:32
Ik denk ook dat ze heel goed naar de gevolgen zullen kijken. Als het zelfde zou gebeuren met Geert als met Pim komt er nog een meer extremere politicus die alle goodwill van het publiek krijgt. De sympathie stem. Die is veel erger dan wat Geert nu krijgt. Dat risico zal als ze slim zijn niet genomen worden

son of anarchy | 25-01-16 | 21:35

@son of anarchy | 25-01-16 | 21:14
Uw goed recht maar vrees dat het in de praktijk niet haalbaar is.
Daarnaast, ik ken een aantal (ambitieuze) ambtenaren op redelijk invloedrijke posities maar die zijn partijloos en stemmen blanco (zeggen ze).
Beter voor het carriere perspectief denkt men.

Berbaar | 25-01-16 | 21:35

ICT'ers op de pik trappen is altijd een slecht idee. Backups van backups achter de hand, een email archief waar alles vanaf de aanvang van het dienstverband in staat, en toegang tot nagenoeg alles. Van der Steur had beter even een andere zondebok kunnen verzinnen.

PolarWolf | 25-01-16 | 21:35

Haha, er is dus minstens 1 ICT-er die de tegelwijsheid gebruikt; "Wie mij verneukt, verneukt zichzelf".
Nooit handig om je eigen personeel publiek te kakken te zetten. Zeker niet als ze wel eens toegang tot gevoelige informatie kunnen hebben.

scharrelei | 25-01-16 | 21:35

@hakbarry | 25-01-16 | 21:28
17. Als in MH17.

VerenigingVanDieven | 25-01-16 | 21:35

Mastermattie | 25-01-16 | 21:33
Als ze het verdrag als demissionair zijnde niet ongedaan kunnen maken, kunnen ze het zeker al niet ratificeren. Je spreekt dus peop

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:34

Lijkt wel een soap. Vermoord, verbrandt, en het lijk dat in de oceaan met een blok beton donderde, blijkt toch opeens nog te leven.
Maar komt dat opeens goed uit voor de VVD/PvdA. Met de PVV elke week meer zetels in de polls. Elke week meer problemen met de vluchtelingen en AZC's. Rellen, onrust en kiezers die weglopen bij hun partij.
En met Nederland als voorzitter, en met een referendum op komst, zal Rutte en het kabinet een gigantische flater slaan in de EU. Als ze daadwerkelijk moeten uitvoeren wat de bevolking heeft gekozen. Dat doet het niet goed in de EU. Of ze doen het niet, en verliezen nog meer kiezers. Daarbij, alle landen die hun grenzen stilletjesaan sluiten, het einde van Schengen, met Nederland als voorzitter, zal voor altijd in het geheugen van de EU gegrift staan.

Kabinet weg, probleem opgelost.
Ze kunnen dan ongegeneerd, en zonder de last als voorzitter van de EU, de grote slag beginnen om de zieltjes weer terug te gaan winnen voor de verkiezingen. EU baantje voor Rutte ondertussen veiliggesteld.
En met de verkiezingen, kunnen ze het sentiment in daden uitvoeren. De enorme stroom aan vluchtelingen stoppen, en terugdraaien. Zoals een overgrote meerderheid van Nederland dat wil. Met de grenzen gesloten. Alle partijen winnen. En geen gezichtsverlies in de EU, of bij hun kiezers (hopen ze).
PvdA Timmerfrans heeft alvast een voorzetje gedaan.

Wim Venijn | 25-01-16 | 21:34

son of anarchy | 25-01-16 | 21:17
Beveiliging is alleen voor de bühne. Iedereen die dat wil kan er zo door heen.

Klompmans | 25-01-16 | 21:34

@son of anarchy | 25-01-16 Ja, da's waar. Maar hoe denk je dat ze afgaan als ze EU voorzitter zijn als demissionaire regering?

Aan de andere kant, verkiezingen zijn snel geregeld. ZES APRIL heb ik nog een gaatje vrij.

marcoplarco | 25-01-16 | 21:34

Als het kabinet nu klapt, dan krijgen we en demissionaire regering, kortom, een regering welke geen besluiten mag nemen / uitvoeren (als ik me niet vergis). Ik zie het nog wel gebeuren dat ze daarmee de uitslag van het referendum kunnen omzeilen: Zo van, sorry, wij hebben geen mandaat meer dus wij kunnen het verdrag niet ongedaan maken.
Ik verwacht niet dat het Kabinet valt... maar als het valt, zal dit als argument gebruikt worden. Tot zo ver mijn onderbuik.

Mastermattie | 25-01-16 | 21:33

Ach, ijdele hoop.
@Mastermattie | 25-01-16 | 21:09
Wat er nog van die ijdele hoop over was is bij mij vorige week vervlogen bij de schertsvertoning rondom Van der Steur - de meest capabele bestuurder sinds de tweede wereldoorlog.

JohannGambolputty | 25-01-16 | 21:32

son of anarchy | 25-01-16 | 21:17
Wat Pim geflikt is kan zo weer gebeuren.

Klompmans | 25-01-16 | 21:32

.
Toedeledokie Mark !

Berthe | 25-01-16 | 21:32

son of anarchy | 25-01-16 | 21:17
Ze rekenen er op dat Geert de volgende verkiezingen niet levend haalt.

Klompmans | 25-01-16 | 21:32

Hopelijk durven die slapjanussen het kabinet nu naar huis te sturen.We laten ons toch niet langer voor de gek houden door zo'n stelletje liegende VVD'ers

Drieciel | 25-01-16 | 21:31

kleine bob | 25-01-16 | 21:27
Ga maar weg. De Zwarte Baron blijft op zijn post tot het einde. Of totdat het bier op is.

De Zwarte Baron | 25-01-16 | 21:31

Mocht er nog data recovery van tape plaats moeten vinden, ik heb er de spullen voor. Adres via de redactie.

marcoplarco | 25-01-16 | 21:31

Revenge of the nerds zullen we maar zeggen. Ik zit te genieten.

sander koekkoek4745 | 25-01-16 | 21:31

Draak uit Brabant | 25-01-16 | 21:26
Dat moeten we nou net hebben. Kleur bekennen!

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:30

Draak uit Brabant | 25-01-16 | 21:26
Kereltje Peggolt als minister van Binnenlandse zaken, let op, dat gaat gebeuren.

De Zwarte Baron | 25-01-16 | 21:30

Wat zal de regering Wilders er een monsterklus aan hebben om de puinhoop van de voorgaande kabinetten op te ruimen, dat iemand daarvoor kiest, Hulde voor de schoonmakers van Nederland.
succes Pays-Bah.

hovawart | 25-01-16 | 21:28

3 strikes and you're out.
Iemand een idee welk getal dit kabinet hanteert?

hakbarry | 25-01-16 | 21:28

Kabinet Rutte = exit. Greet kom er naar in! Land is nu al zo naar de verdoemenis, dat jij ons het laatste zetje mag geven als je aan de macht komt. Kleine Bob wacht hier niet op en is onderweg naar ex-overzees rijksdeel om zich daar definitief te vestigen. Ajuparaplu

kleine bob | 25-01-16 | 21:27

Ik twijfel tussen tadim tsssss.. Of wa wa wa waaaaaaaa....

ikdenkwat | 25-01-16 | 21:26

Wat kan politiek toch van een ontroerende schoonheid zijn.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:26

Voor iedereen die graag de val van Rutte 2 ziet: denkt u dat het zo'n leuk toneelstuk wordt hierna? Alle partijen die er hierna toe doen staan zo lijnrecht tegenover elkaar dat het helemaal niet kan werken. Leuk vooruitzicht zeg.

Draak uit Brabant | 25-01-16 | 21:26

en zo heeft het CDA door de motie van afkeuring zich ook in een lastig pakket gewerkt. Immers waren zij degenen die op het lumineuze idee kwamen om de motie van wantrouwen te blokkeren met een eigen initiatief. En dat bijt ze nu al terg in de enkels. Immers, nu moeten ze zich gaan voegen bij een evt motie van wantrouwen (en die komt zeker van Wilders). Als ze dat niet doen, lijden ze nog meer gezichtsverlies.

Bensel | 25-01-16 | 21:24

Heerlijk zo'n Minerviaanse tragedie op de maandagavond... ontkurkt een fles Brunello di Montalcino , Vivaldi's Tito knalt door de speakers , en pinkt een traantje weg.

pontius | 25-01-16 | 21:24

Puupke | 25-01-16 | 21:20
Ik vond dat een triestige film. Alleen het einde beviel me. Dat je als dader hoort om vooral niet om te kijken.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 21:23

Glas plas was... voor de zoveelste keer.

davimore | 25-01-16 | 21:23

En weer zal het puur op basis van een kleine Kamermeerderheid uitdraaien op glas en plas. Dit kabinet moet en zal de rit zonder kleerscheuren helemaal uit zitten. Dat dat ten koste gaat van élk laatste greintje geloofwaardigheid en integriteit, ach nou ja.

Lewis | 25-01-16 | 21:22

Er zit nu ergens een systeembeheerder van het SSC zo te genieten, heeft zich eerst de pleuris zitten zoeken naar dat bonnetje en toen was alles voor niks geweest..??
Eindelijk gerechtigheid.........

Mich2007 | 25-01-16 | 21:20

Geloof me dit soort doofpotten is niet uniek. Ik heb een tijdje voor het ministerie van sociale zaken en werkgelenheid gewerkt en daar was wisten ze ook wel hoe ze selectief om moesten gaan met verantwoording afleggen aan de kamer.

Dinand | 25-01-16 | 21:20

Lol je verwacht het niet dat zulke praktijken door dit kabinet plaatsvinden. Ik heb vroeger een film gezien over de bureaucratie in Rusland met het oplossen van een misdrijf. Nou daar hadden ze van dit kabinet nog wat kunnen leren. De film was trouwens Citizen X, een stukje spannender en vermakelijker als dit nepkabinet.

Puupke | 25-01-16 | 21:20

Dit is net een aflevering van 'Yes Minister', waar de ambtenaren zich slap lachen en weer een minister de laan uit sturen door hun gekonkel.
Hier blijven de ambtenaren ook zitten, of schuiven door naar een hogere onzichtbare positie.

De Zwarte Baron | 25-01-16 | 21:17

jan-lul-de-behanger | 25-01-16 | 21:14
Ze hebben ene probleem, want als ze blijven zitten groeit Wilders nog verder. Nu kunnen ze de schade nog beperken

son of anarchy | 25-01-16 | 21:17

Ha ha ha..... Nou, die blijven gewoon zitten hoor. Rutte ligt in een deuk, Mannetje Pechtold trekt zijn "debiele goudvis" grijs, Samsom dreigt te exploderen en verder... gebeurt er niets. Want Wilders....

jan-lul-de-behanger | 25-01-16 | 21:14

Berbaar | 25-01-16 | 21:10
Ik zou het gewoon doen. Die mensen zijn eigenwijs en ze duwen je gewoon een mes in de rug wanneet het ze uitkomt. Zij komen er makkelijk mee weg en vergeet niet dat het voornamelijk mensen van PvDA huize zijn, die zouden een rechts kabinet sowieso saboteren. Ik zie mezelf liever naar een universiteit gaan en daar mensen kiezen die nog te vormen zijn

son of anarchy | 25-01-16 | 21:14

Hahaha dit wordt echt een grote klucht. Die man is zo vol van zichzelf (pun intended) dat hij totaal onderschat hoeveel mensen ook in zijn eigen gelederen hem het liefst zo snel mogelijk eruit wippen. Het verbaast me eerlijk gezegd dat hij het überhaupt tot minister heeft geschopt, daar heb je toch ook wel behoorlijk wat support voor nodig lijkt me.

Daarnaast overschat hij zijn eigen redevoeringscapaciteiten ook, hij denkt zich met eloquentie overal uit te redden. Dat zou op zich kunnen als het niet zulke onwaarheden zouden zijn die hij er zo eloquent uit probeert te laten komen.

Tachtigurenindeweek | 25-01-16 | 21:13

@son of anarchy | 25-01-16 | 21:09
Daar heeft u volkomen gelijk in. Niettemin verwacht ik dat VVD en PvdA zullen zeggen dat ze nog vertrouwen hebben in Van der Steur omdat hij niet persoonlijk verantwoordelijk was voor het opdoeken. U zegt terecht dat persoonlijke verantwoordelijkheid niet uitmaakt en dat een minister altijd de lusten én de lasten erft, maar politiek gezien is het helaas een ander verhaal.

SamKoeman | 25-01-16 | 21:12

@Mastermattie | 25-01-16 | 21:07
Je hebt misschien wel gelijk.
Hoe groot kan het belang voor D66 zijn om een lid dat stiekem de kuierlatten neemt zonder haar bureau op te ruimen.
Hmmm.. zei ik nou al voor de 2e keer stiekem?

deraderendraaien | 25-01-16 | 21:12

Natuurlijk is een minister politiek verantwoordelijk. Maar voor dit geval zijn al twee bewindspersonen (plus Van Miltenburg) opgestapt.

fredflange | 25-01-16 | 21:12

@son of anarchy | 25-01-16 | 20:52
Strak plan, na iedere verkiezingen de ambtelijke top van elk ministerie vervangen alnaargelang hoe de wind nu weer waait.
Wordt een dure grap, zeker als we de dombo's volgen die na ieder wissewasje om nieuwe verkiezingen schreeuwen als de uitkomst ze niet bevalt.
Proest........

Berbaar | 25-01-16 | 21:10

SamKoeman | 25-01-16 | 21:07
Een kern van waarheid wel. maar in ons politieke stelsel is een minister altijd verantwoordelijk voor zijn voorgangers. Hij was er altijd al bij betrokken geweest en hij heeft nagelaten dit verder bij zijn ambtenaren uit te laten zoeken. Dus hij is ook nalatig geweest.

son of anarchy | 25-01-16 | 21:09

@JohannGambolputty | 25-01-16 | 21:06
Ach, ijdele hoop.
Rutte heeft gezegd dat ze de hele termijn uitzitten. Ik vrees dat dat het enige is waar hij niet over gelogen heeft.
Er zijn kabinetten omgevallen om minder.
Dit kabinet heeft inmiddels 40 redenen gehad om te klappen, aangezien dit nog steeds niet gebeurd is, zal dat ook nu weer niet gebeuren.

Mastermattie | 25-01-16 | 21:09

SamKoeman | 25-01-16 | 21:07
maar wel een slachtoffer dat zijn departement niet in de tang heeft. dat alleen al is genoeg reden voor een snelle aftocht. terug langs start, geen wachtgeld en op naar het kasteel. in de kerker.

Glasgow Argus | 25-01-16 | 21:08

Ik denk dat Van der Steur het debat gewoon overleefd. Opstelten was toen verantwoordelijk en Van der Steur zal verklaren niet geweten te hebben dat Opstelten en Teeven de zaak in de doofpot probeerden te stoppen. Met andere woorden: Van der Steur zal zichzelf ook presenteren als slachtoffer van de leugens van de Opstelten. En misschien zit daar ook nog wel een kern van waarheid in.

SamKoeman | 25-01-16 | 21:07

@deraderendraaien | 25-01-16 | 21:04
Vanwege die muts die is vertrokken naar de USA? nee, dat denk ik niet. Dat lijkt mij een iets te klein akkefietje.

Mastermattie | 25-01-16 | 21:07

Laat dit dan alsjeblieft de val van Rutte II betekenen!
Mastermattie | 25-01-16 | 20:30
Nee joh, "met de kennis van nu", "ik zou dat in de toekomst anders doen" en gewoon weer doorgaan. Zo gaat dat tegenwoordig.

Komt er een extra uitzending van de Niels show?

JohannGambolputty | 25-01-16 | 21:06

eerst alle vuil naar buiten, dan pas verkiezingen. anders krijgen de staatspartijen de kans om de leugen voort te zetten.

Glasgow Argus | 25-01-16 | 21:05

@Mastermattie | 25-01-16 | 20:51
Kan het zijn dat D66 nu om een bliksemafleider verlegen zit,en dat dit stiekem vooraf is afgesproken?

deraderendraaien | 25-01-16 | 21:04

@Timmerfrans | 25-01-16 | 20:48
Correctie, Een VVD Minister. Niet zomaar een Minister. De hele VVD is verdacht. En de nepotisme beerput met de nam VVD wordt almaar groter. Ben je echt bang? zie deraderendraaien

Mark_D_NL | 25-01-16 | 21:02

-weggejorist-

StormRunner | 25-01-16 | 21:02

lillendvleesch | 25-01-16 | 21:01
Motie van afkeur word wantrouwen,dan is het klaar.

endtotrolling | 25-01-16 | 21:02

de machtsstrijd op VenJ gaat naar een kookpunt. de veenbrand op het ministerie die sinds de IRT affaire woedt komt eindelijk naar buiten.
al sinds winnie sorgdrager houdt de corrupte clan binnen het openbaar ministerie de beerput dicht. maar gistende mest en smeulend vuur maken een knallende explosie.
/ bier en nootjes klaar zet

Glasgow Argus | 25-01-16 | 21:01

Mooi. Stoppen met deze ellende. Nu dan eindelijk de val van 't kabinet?

lillendvleesch | 25-01-16 | 21:01

Teeven is de spindokter.. van de Irt, Demmink en Cees H.

Dr. Frambozenjam | 25-01-16 | 21:00

Er moet hard worden ingegrepen op dit ministerie. Het ligt niet aan de bewindspersoon die er zit, of het nou een VVD-er, PvdA-er of een D66-er was geweest, iedereen was hierop stuk gelopen. Het is duidelijk dat een aantal ambtenaren er belang bij heeft dat iets wel/niet boven water komt. Mogelijk om hun eigen positie zeker te stellen ofwel om iemand (of de VVD in het algemeen) onderuit te halen. Ook het vele lekken van een ministerie van nota bene Veiligheid & Justitie bewijst dat de cultuur daarbinnen niet al te best is. Ook hier zou best een onderzoek naar gestart mogen worden en de rotte appels/ambtenaren kunnen dan zonder wachtgeld per direct naar huis.

Denny_8 | 25-01-16 | 20:59

ALS, ik herhaal, ALS het kabinet al valt, dan zal de grote winner D66 zijn. Want ja, een stem op de PVV is een verloren stem... Ze denkt met in het stemhokje.

Maar dan krijgen deze week vast weer een ingelast debat hierover? Woensdag aanstaande?

Rest In Privacy | 25-01-16 | 20:59

Kabinet kan beter nu vallen voordat Wilders met behulp van de SP meer dan 75 zetels kan bezetten!

Braaf zijn! | 25-01-16 | 20:59

Van der Steur: een incompetente hork, een omhooggevallen Leidse korpsbal waardig. Tekenend voor de volkomen visieloze amateurs die ons land heden ten dage besturen. Dit is wel heel erg tranentrekkend, overigens. Het verbaast me nadat ik in allerlei achtergrondverhalen had gelezen dat bijna iedereen in zin omgeving grote "twijfels" had (politiek correct voor: oh nee, die sukkel moet je NIET benoemen als minister) over zijn functioneren. Rutte stapelt de ene blunder op de andere en bereidt daarmee een rampzalig verkiezingsresultaat voor voor zijn inmiddels wel heel pathetische VVD clubje van zwendelaars en liegbeesten.

smoelwerk | 25-01-16 | 20:59

Heeft Van der Steur iets met deze gang van zaken te maken gehad? Zo niet, is hij alleen politiek verantwoordelijk. Maar aangezien er al twee bewindspersonen zijn opgestapt om deze zaak, moet het natuurlijk een keer klaar zijn. Anders zou het onmogelijk zijn om nog een minister van justitie aan te stellen.

fredflange | 25-01-16 | 20:59

Dit lijkt toch wel heel erg op een doofpot. Als die Doedens zijn mond toch maar gehouden had, maar wilde weer graag belangrijk zijn.

mr. Quispel | 25-01-16 | 20:58

très cool | 25-01-16 | 20:48
Dat is het probleem met dit soort commissies. Ze steken altijd hoog in om bij de verantwoording te komen. Maar veelal is het beter om het gewoon aan de koffiejuffrouw of schoonmaakster te vragen. En ik weet waar ik het over heb.

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 20:58

De minachting voor de burger stijgt per dag.

duitse herder | 25-01-16 | 20:58

*debat aanvragen doet*

Uw Psychiater | 25-01-16 | 20:57

@Timmerfrans | 25-01-16 | 20:48
Zeldzaam zo'n comment waarin de paniek op je afkomt bij het lezen.

deraderendraaien | 25-01-16 | 20:57

Gaarne een aantal blauwe bloempjes op de Steur en Rutte zijn mouw spelden . Vuigheid galore.

dogbitedog | 25-01-16 | 20:56

Misschien probeert de PvDA de VVD ook naar een lager zetel aantal te brengen. Gedeelde smart is namelijk halve smart. Ik denk dat de PvDA politiek gechanteerd wordt om VVD beleid uit te voeren en dat ze dat zat zijn. Ze willen weer een gelijk speelveld

son of anarchy | 25-01-16 | 20:54

Goh, allemaal baby accounts die de boel aan het bagatelliseren zijn. Zijn ze ook al aan het astroturfen geslagen bij Rutte en zijn roversbende. LOL.

très cool | 25-01-16 | 20:54

Jongens, het kabinet valt niet. Er zitten 76 ruggengraatloze baantjesjagers in de Zelfvertegenwoordiging die die crimineel nalatige clubje oplichters koste wat kost in het zadel houdt. Doen ze al jaren, gaan ze gewoon mee door.

très cool | 25-01-16 | 20:53

-weggejorist-

Chompie | 25-01-16 | 20:52

Als ik minister was geweest had ik al die PvDA ambtenaren er al lang uit gegooid. Vroeg of laat zouden ze mij een mes in de rug hebben gestoken. Daarna op zoek naar jonge mensen die nog te vormen zijn

son of anarchy | 25-01-16 | 20:52

Rutte demissionair voorzitter EU? En dan aansluitend een nieuw Europees baantje? Onwaarschijnlijk.

Maaiveld | 25-01-16 | 20:51

Volgens mij wordt door deze groteske PvdA hier vuil spel gespeeld. Die ambtenaren die dan weer wel dan weer niet bonnetjes vinden deugen niet. Nieuwsuur is ook niet zuiver, deze PvdA platform is hoogst dubieus.
Het lijkt wel of koste wat kost de VVD genaaid moet worden. Ik zal er geen traan om laten als Rutte valt, maar ik vertrouw die PvdA en hun meelopers helemaal niet!

lanexx | 25-01-16 | 20:51

Zo grappig dat daar ambtenaren zijn die zich niet voor joker willen laten zetten door die Minervablaaskaak. Met zn kasteel. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt Art wel.

wapster | 25-01-16 | 20:51

Of er speelt achter de schermen iets veel groters en dit is het bot wat de bevolking wordt toegeworpen om de aandacht af te leiden.

Mastermattie | 25-01-16 | 20:51

tipo | 25-01-16 | 20:39
Daar wordt men op geselecteerd in de Tweede Kamer..
En die figuren besturen dit land.

Ommezwaai | 25-01-16 | 20:50

Dit is een tactiek naar mijn hart. En het bewijs dat ambtenaren op het ministerie van V&J die hele VVD kliek spuug- en spuugzat zijn. De tactiek is: laat de verdachte liegen tot hij een ons weegt en houdt altijd belastend materiaal achter de hand, als de eerste keer je plannetje niet slaagt. Sla dan een tweede, zo nodig een derde keer toe.
*en dien het op met geraspte e-mailtjes of zo*

Graaf van Egmont | 25-01-16 | 20:49

Nederland voorzitter van de Europese Unie, en het kabinet valt, een duidelijker signaal dan een referendum dat het Hollandsche Volk niet graag besodemieterd en voorgelogen word, en zonder steun van de transportsector blijft men niet in het pluche.

hovawart | 25-01-16 | 20:49

Maar goed, die Oosting is dus ook een onderzoeker van niks. Je gaat toch met die IT jongens praten.

très cool | 25-01-16 | 20:48

-weggejorist-

Timmerfrans | 25-01-16 | 20:48

Marten Oosting word de man die Rutte II ten val brengt.

Balletje Mayo | 25-01-16 | 20:47

Lol die van der Steur valt zijn Ambtenaren twee keer publiekelijk af. Lekker slim. Ze slaan keihard terug.

ristretto | 25-01-16 | 20:47

@Islamofiel | 25-01-16 | 20:43
Heb je de peilingen gezien? Heb je gezien wat de PvdA dus te verliezen heeft?
He-le-maal niets als het gaat om de peilingen, want ze zijn toch al minimaal populair, maar wel een heel groot aantal zetels... Die houden dat handje zo hoog boven het hoofd dat je waarschijnlijk iemand live op TV door z'n kop moet knallen als minister zijnde voordat je eruit wordt getrapt... En zelfs dan zullen ze 't nog proberen goed te praten.

Liroy | 25-01-16 | 20:47

Er ligt al een motie van afkeuring en dat wordt nu een motie van wantrouwen.
Einde Kabinet Rutte.

Ongeblustekalk | 25-01-16 | 20:46

Wat een bende en wat een stelletje uit de hand gelopen sukkels, hoe dom en leugenachtig kun je zijn? Dit komt niet meer goed en kunnen we weer snel naar de stembus!!

old shaterhand | 25-01-16 | 20:46

Al zwemt de Steur nog zo snel
De waarheid achterhaald hem wel.

Mark_D_NL | 25-01-16 | 20:46

Hey! Zou dit de reden zijn dat Timmerfrans wat betreft vluchtelingen is omgeslagen als een blad aan een boom,en al met de campagne begonnen is? Verwacht hij een val van dit kabinet op korte termijn?
Ik voel een jij-bak richting de VVD aankomen.

deraderendraaien | 25-01-16 | 20:45

Hahaha... hij had nooit die ICTers de schuld moeten geven want die lui pikken dat terecht niet...,

nu is er sront aan de knikker want de sluisdeuren gaan waarschijnlijk wagenwijd open.

Berthe | 25-01-16 | 20:45

De finale klap !!!!! en dus
Nieuwe verkiezingen

Mich2007 | 25-01-16 | 20:45

Dat slappe gelul over een bonnetje, want iedereen verliest wel eens een bonnetje.
Dit is een deal van het OM met een crimineel die gewoon gedocumenteerd en opgeslagen is. Zowel op papier als digitaal. Ze wilden die documenten gewoon helemaal niet meer vinden. Dus laten we het een bonnetje noemen. Exit van der Steur is de enige rechtmatige oplossing.

Hiesjes | 25-01-16 | 20:45

Met een goed functionerend ministerie was dit nooit gebeurd , maar het lijkt erop of er een paar ambtenaren zijn die hem liever zien vertrekken.

pontius | 25-01-16 | 20:45

SMULLEN! Hup weg Rutte II! (maar wat dan?)

Didier Dandruff | 25-01-16 | 20:44

Nepkabinet

yamahaha | 25-01-16 | 20:44

De vraag is natuurlijk of de PvdA coalitiegenoot VVD de hand boven het hoofd blijft houden

Islamofiel | 25-01-16 | 20:43

Als je naar de peilingen kijkt weet je genoeg: dit kabinet blijft hoe dan ook zitten.

Peter_K | 25-01-16 | 20:43

Yes!! Op naar de 0 VVD zetels

Rico den Hollander | 25-01-16 | 20:43

Zo lekker dit, deze stuntelende kneuzen. Dat ze maar tijdens het EU-voorzitterschap sneuvelen en een "njet" aan hun broek krijgen op 6-4. Well deserved!

NACademicus | 25-01-16 | 20:42

Tom Poes, verzin een list!

holegeluba | 25-01-16 | 20:41

Stelletje incompetenter debielen met grootheidswaanzin. Hoe komen die eigenlijk inde 2e kamer?
Vroeger hadden we nog redelijk echte volksvertegenwoordigers, die vertegenwoordigden het volk, en legden verantwoording af aan de kiezers.
Jelle Zijlstra was een prima vent maar die zullen jullie wel niet meer kennen.

Klompmans | 25-01-16 | 20:41

SchizoDuckie | 25-01-16 | 20:36
Ja ik denk van wel, en de reden is dat referendum. De angst zit er goed in. Dit kabinet wil niet verantwoordelijk worden gehouden voor het tegen houden van het associatieverdrag met oekraine. ze kunnen het zich niet veroorloven om Nee te zeggen tegen het Nederlandse volk. Dit zou een uitweg kunnen zijn voor hen. De PvDA zal dan wel blij zijn want dan zouden ze niet verantwoordelijkheid hoeven te dragen voor dat fiasco

son of anarchy | 25-01-16 | 20:40

Van der Steur kan helemaal niets. Zelfs liegen lukt hem niet.

tipo | 25-01-16 | 20:39

@Duifmans 20.36
In kabinet Rutte zoveel is het een functie-vereiste.

koolteer | 25-01-16 | 20:39

@endtotrolling | 25-01-16 | 20:37
Ja, maar als deze dan toevallig op een weiland vallen waar een AZC had moeten komen, buitelt de media ook weer over elkaar heen.

Mastermattie | 25-01-16 | 20:38

Dit zal:
1.) Niet het einde van het kabinet zijn
2.) Niet het einde van de positie van van der Steur zijn, die mag gewoon blijven zitten.

Dat sommigen van jullie nu nog steeds de belachelijk misplaatste hoop hebben dat die corrupte bende actie onderneemt en zo'n idioot op straat schopt is werkelijk te gek voor woorden. Niet opgelet? Ze houden elkaar constant het handje boven het hoofd en noemen alles "moedig verantwoording nemen" als je keer op keer liegt en je keer op keer wordt betrapt en dan "diep door het stof gaat".

We zitten tot 2017 vast aan dit schoolvoorbeeld van een corrupte regering.
En maar zeiken op andere landjes met "corrupte overheden", alsof wij ook maar een haar beter zijn. Hou jezelf niet voor de gek... Die man gaat niet weg, noch het kabinet.

Liroy | 25-01-16 | 20:38

Shit hits the fan.

Small Axe | 25-01-16 | 20:38

Ardje toch. Die zit over een tijd in een 2e klas NS coupe tussen t gepeupel als ie zo doorgaat.

centre pompidoe | 25-01-16 | 20:38

SchizoDuckie | 25-01-16 | 20:36
If you throw it out of the windows,everything can fly.

endtotrolling | 25-01-16 | 20:37

VVD is gewoon een criminele organisatie die politiek alleen nog in stand gehouden kan worden doordat de PvdA ook als de dood is voor nieuwe verkiezingen. Wat zijn we toch een geweldig land.....

BlowingBubbles | 25-01-16 | 20:37

Verkiezingen op 6 april aub. Kan men direkt alle stembureaus open gooien.

chiel_labiel | 25-01-16 | 20:37

In sommige gevallen is het volkomen gerechtvaardigd om na te trappen als iemand kermend op de grond ligt.
Dit is zo'n geval.

koolteer | 25-01-16 | 20:37

*chips en popcorn pakt* lol

Berbaar | 25-01-16 | 20:36

Backup tapes.... dan is een cloud backup toch iets praktischer.
Snel te doorzoeken en minder risico dat er iets kwijt raakt.
In dat geval was de data al boven water voordat de betreffende mail was gestuurd.

Mastermattie | 25-01-16 | 20:36

Ooit was liegen aan de Tweede Kamer een politieke doodzonde...

Duifmans | 25-01-16 | 20:36

Hahah denkt er nou echt ook maar iemand dat het kabinet gaat vallen zolang we EU voorzitter zijn?

Sure, and pigs can fly

SchizoDuckie | 25-01-16 | 20:36

Nou daar gaat onze Ard, kabinet maar meteen mee?

Snap je!? | 25-01-16 | 20:36

Als je integer bent kun je niet genaaid worden.

Peilstok | 25-01-16 | 20:35

Hopelijk is dit de val van Rutte II,als dit ook zo is,gaat bij mij de vlag uit.

endtotrolling | 25-01-16 | 20:35

VVD weg er mee!

Baard-aap | 25-01-16 | 20:35

Er wordt hier iemand gruwelijk genaaid.

swassannuf | 25-01-16 | 20:34

Voor de zomer verkiezingen, graag.

deoriner | 25-01-16 | 20:33

Laat dit dan alsjeblieft de val van Rutte II betekenen!

Mastermattie | 25-01-16 | 20:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl