achtergrond

Geenstijl

BREEK. Onderzoek naar bonnetje Cees H. heropend, VVD'er Van der Steur wederom betrapt op leugen

Bam. Weer een gevoelige klap voor de toch al zo beschadigde geloofwaardigheid van de VVD. De Commissie-Oosting, die onderzoek deed naar de bonnetjes van een witwasdeal tussen Fred T. en de drugscrimineel Cees 'Puk' Helman, wordt heropend, op basis van e-mails die in handen zijn van Nieuwsuur. Daaruit blijkt dat er medio 2014 vanuit de Justitie-top aan de ICT-afdeling opdracht is gegeven om te stoppen met zoeken naar het bonnetje. Dat bevel kwam twee dagen nadat Opstelten in de Kamer had verklaard dat het bonnetje officieel onvindbaar was. Begin vorig jaar struikelden VVD'ers Fred T. en Ivo O. alsnog over de Teevendeal toen een screenshot van het onvindbaar geachte bonnetje van de transactie alsnog opdook. Opstelten had gelogen over het witwasbedrag en daarmee was het einde oefening voor de crimefighter & de dinosaurus. Het echte bonnetje kwam vervolgens alsnog als bij toverslag tevoorschijn. Kamerleden Dijkhoff & Van der Steur waren bij al het overleg rond de zaak betrokken en namen daarna, goed geïnstrueerd, de plekken van Fred en Ivo over als StasJus en MinJus. Teeven ging terug in de Kamerbankjes zitten en verklaarde de volledige waarheid over de deal mee in zijn graf te nemen. Minister Van der Steur verklaarde op 16 december 2015 tijdens het laatste debat over de Teevendeal dat het allemaal de schuld van de ICT'ers was dat het originele bonnetje onvindbaar was gebleven. Zie video hierboven voor de bewuste quote: “Dat [opduiken van het bonnetje] had een jaar eerder gekund, als ze de juiste mensen op de ICT hadden gehad. Daar zat natuurlijk de fout die is gemaakt", zei hij. Nou. Dat was dus weer eens een dikke vette corpulente zwaarlijvige politieke LEUGEN van Steurmans, die kennelijk mensen kent die overleden zijn aan gezonde Hollandse eerlijkheid.

Nu moet hij dus knarsetandend het onderzoek heropenen (Kamerbrief), want onderzoeker Marten Oosting heeft mails naar buiten gebracht. Uitermate dodelijke kwoot: "Als de Onderzoekscommissie ook had beschikt over de e-mailwisseling die nu naar voren is gekomen, zou zij haar onderzoek ongetwijfeld mede hebben gericht op het krijgen van een sluitend antwoord op de voorgaande vragen, om op basis daarvan te kunnen beoordelen of hier daadwerkelijk en op goede gronden kan worden gesproken van een situatie van een doofpot." Aan deze quote zou Van der Steur wel eens kunnen overlijden - en niet alleen hij, want ook Dijkhoff én Rutte kregen een motie van afkeuring aan hun broek in het laatste Teevendealdebat. Kortom: ineens is Het Bonnetje van Cees H. een levensbedreigende situatie voor het kabinet. En dat allemaal op de dag dat Demmink ook dubieus in het nieuws is. Welke duistere krachten zou Edith Schippers ditmaal vermoeden in deze kwestie? Hoe dan ook komt Wassila Hachchi goed weg dat de VVD nu haar persoonlijke sores uit het nieuws drukt. bonnetjemailwisseling.jpgDeze pijnlijke waarheidsmails zijn op de dag ná het Maatdebat naar Nieuwsuur gestuurd. In dat debat gaf Steur ook al iedereen behalve zichzelf de schuld van de gemaakte fouten rond de professor. Kennelijk waren z'n ambtenaren het nu echt spuugzat en hadden ze deze mails nog achter de hand. Is er nog iemand die Van der Steur geen ongelofelijke stuntel vindt? En hoeveel politieke uitwegen kan hij voor zichzelf nog vinden nu er niemand overblijft om de schuld te geven en niemand het nog voor hem opneemt? Het zal wederom stil en eenzaam zijn in dat grote tochtige kasteel vanavond..
LOL Update: Lees met de kennis van nu ook dit persbericht (antidoofpotmirror) van V&J nog eens terug. Leugens, leugens, leugens...
Ook Rutte loog: Onderstaand screenshot is een kwoot van Rutte uit het laatste Teevendeal-debat van 16/12. Een letterlijke leugen. (Transcript, via) ruttelaatstedebat.png Nieuwsuur: En tot slot nog het complete verhaal in 19 minuten Nieuwsuur-repo van zojuist.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.