achtergrond

Geenstijl

Foutje, sorry!

Buigt u even?Vandaag is het precies een half jaar geleden dat Theo van Gogh is omgelegd. Afgelopen donderdag was het de AIVD, die tijdens de presentatie van hun jaarverslag, nogmaals benadrukte dat hen niks viel te verwijten. Gisteravond onthulde Reporter echter dat de regenjassen al in juni vorig jaar waren getipt over Mohammed Bouyeri. Zweten dus voor verantwoordelijk minister Remkes. Zijn ondergeschikten hebben wederom gefaald. Nou nee hoor. De "sorry-cultuur" zal ongetwijfeld weer zijn werk doen en Remkes zal wegkomen met een simpel excuus. Wat een prutser(s)!



Aanslag op Van Gogh was te voorkomen...

Jij krijgt er echt een smerige smaak van in je bek. In Amsterdamse kroegen ging al meteen na de slachting van van Gogh het verhaal rond dat dit te voorkomen was geweest. De AIVD zou op de hoogte zijn geweest van plannen in die richting, maar in plaats van Mohammed B. op z'n minst in de gaten te houden werd een schandelijke inschattingsfout gemaakt. De speurneuzen meenden dat een tipgever laster verspreidde om Mohammed B. er bij te naaien. Een kapitale blunder, waar de twee stuntelkoningen Remkes en Donner vanaf het eerste moment op de hoogte moeten zijn geweest. En zo niet, dan is er een nog groter probleem.

Maar in plaats van daadkrachtig op te treden, gingen beide heren draaien en de doofpot in stelling brengen. De gemiddelde Nederlander weet al niet beter. Geen enkele politicus in dit land neemt voor wat dan ook de verantwoordelijkheid en is meer met eigen overleven bezig dan met integer politiek bedrijven. De paniek zal nu groot zijn op de de departementen van Justitie en Binnenlandse Zaken. Donner en Remkes hebben daar maar liefst een voorlichter of 10 paraat om mist rond te blazen. De liegende AIVD-chef Van der Hulst zal er niet uitgetrapt worden en de heren zullen verder mogen stuntelen tot de volgende politieke moord.

Het idee dat de moord op Van Gogh te voorkomen was geweest, maakt mij gek van woede. Het minste dat eindverantwoordelijke Balkenende nu moet doen is een publiekelijk excuus aan de familie en de hele AIVD-top ontslaan. Niet meer niet minder. Verder Johan Remkes en Piet Hein Donner naar de uitgang geleiden. Maar zo zal het niet gaan. De heren draaien zich er weer uit en zullen in 2007 verbaasd zijn dat Geert Wilders, Peter R. de Vries of Frans Bauer de macht overneemt. Het zootje kruist de vingers en hoopt dat de economie wereldwijd aantrekt en dat de kiezer met een sigaar uit eigen doos te paaien is. En dan die de standaardtekst bij ieder probleem "dat we het beter gaan uitleggen".

Slaapt u vooral lekker daar in Den Haag ... Nederland is u spuugzat.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.