Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Islamist Erdogan chanteert een stuurloos Europa

eudemocracy534.png Iedereen die iemand is in Den Haag, van de SGP tot Kereltje Pechtold, zegt het hardop in onze plopkap: Erdogan chanteert de Europese Unie met de vluchtelingencrisis. Maar je hoeft geen Haagse hotemetoot te zijn om tot die conclusie te komen. Iedereen met gezond boerenverstand - de meeste mensen dus - ziet dat de licht ontvlambare islamist Erdogan de EU in een wurggreep heeft. Miljarden Europese belastingeuro's komen zijn kant op, tachtig miljoen Turken mogen straks visumvrij de EU binnen en de spaak gelopen EU toetredingsgesprekken worden weer opgepakt. En dat allemaal in ruil voor de lege (want niet te controleren) belofte dat Erdo migranten uit het Midden-Oosten die via Turkije illegaal de EU zijn binnengekomen, terug zal nemen. Gore, opportunistische machtspolitiek over de rug van ontheemde oorlogsontvluchters - en Merkel, Juncker en Timmerfrans juichen het openlijk toe. Het plaatje is duidelijk. De elitistische, technocratische EU had maar één monetaire en één humanitaire crisis nodig om haar papieren ideaal van vrede en voorspoed ten onder te zien gaan, als een overbeladen sloep vol dobberdrommels op een onstuimige Middellandse Zee. De oorzaak is helder: papieren afspraken, of het nou over een munt of over mensen gaat, zijn geen eurocent waard wanneer de dagelijkse realiteit de wissels van de werkelijkheid omzet. Europa koerst richting het ravijn van de rampspoed. De Griekse geldcrisis bewijst dat de euro niet deugt. De "oplossing" evenmin: of het nou de vileine Brusselse machtspolitiek is waarmee de Grieken in het gareel zijn geforceerd (met "onze" Dijsselbloem in een dubieuze rol als monetaire despoot), of de vergaande financiële machinaties die worden opgetuigd om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen (bankenunie, noodfondsen): geen enkele gekozen crisismaatregel heeft zijn wortels in een mandaat van de Europese bevolking en wij hebben altijd geleerd dat je op los zand niet kunt bouwen. Hoe meer topzware constructies er bovenop de EU gebouwd worden zonder fundament in electorale fiducie van het volk, hoe dieper het Europese droomkasteel wegzakt in het drijfzand van het democratische tekort. Bij de onderste verdiepingen van dat kasteel, waar de 'gewone burger' huist - tegenwoordig ook wel aangeduid als 'racist', 'xenofoob' of 'populistische onderbuik' - staat het grondwater dientengevolge al een tijdje tot de lippen hangmatten vangnetten vooralsnog het sterkst zijn. De Hongaarse premier Viktor Orbán, verketterd in West-Europa, slaat al maandenlang de ene spijker na de ander op de kop over een migratieramp die de laatste restjes cultureel zelfvertrouwen uit Europa zuigt.
Maatschappelijk gezien hebben de hekkenbouwers in de voormalige Sovjetsatellieten en de Balkan daarom groot gelijk: Europa heeft al decennialang alle hens aan dek nodig om de ankerketting vol slecht geïntegreerde moslims binnenboord te houden en te voorkomen dat complete samenlevingen vastlopen in de murky waters van de verdeeldheid, onvrede en sociale ongelijkheid. En ook met het anker half in het water is de culturele islam een rem op vrijheden, open debat, maatschappelijke coherentie en welvaartsontwikkeling. (West-) Europa is een continent van multimonoculturele samenlevingen geworden: allemaal samen voor onszelf en zo veel mogelijk langs elkaar heen. Shoarma eten na het stappen is géén multiculturalisme, net zomin als van bovenaf gesubsidieerd sociaal-maatschappelijk knuffelwerk dat is. Politiek leiders van landen die nu de wrange vruchten van de migratie plukken, hebben in het (recente) verleden stuk voor stuk verkondigd dat de multiculturele samenleving is mislukt: Merkel verklaarde het in 2010, evenals Yves Leterme toen die nog premier van België was. Cameron beaamde het in Engeland in 2011, Verhagen zei het eveneens in 2011 namens Nederland en in Frankrijk was Sarkozy op hetzelfde moment dezelfde mening toegedaan. Op dit moment hebben al deze landen hun grenzen open staan voor nóg meer import van maatschappelijke mislukking, zonder dat de Europese Unie als geheel tot een, letterlijk, sluitende oplossing voor de buitengrenzen kan komen. Ook Erdogan biedt daarin slechts een schijnoplossing, waar hijzelf bovendien beter van profiteert dan wij - als we er überhaupt al wat aan zullen hebben. (Lees: Nee, daar zullen we niets aan hebben.) Met hun autonome grenzenbeleid verscheuren de hekkenbouwers ook het in papier gegoten Europese eenheidsideaal. Zij mochten toetreden, lid worden en soms zelfs de euro invoeren en ontvingen daarvoor enorme subsidies, hulp bij sociale hervormingen en toegang tot de Europese honingpotjes. Maar nu er onderlinge solidariteit verlangd wordt, is het geen voor allen en ieder voor zichzelf en daarmee is de shredder van de soevereiniteit sterker dan het papier van het Europese Ideaal. Terecht, overigens, want internationale solidariteit die is gesmeed in soevereiniteit (mét bijbehorend democratisch mandaat voor de nationale volksvertegenwoordigingen) is vele malen sterker dan centraal bestuurd technocratisch collectivisme dat rust op papieren pijlers van propagandistisch 'nooit meer oorlog'-populisme waar Guy Verhofstadt (VVD66) de meest mondige minstreel van is.
Het bovenstaande GSTV-filmpje bewijst dat ze zelfs in het door en door eurofiele politieke hart van Den Haag de Europese onmacht inmiddels niet meer durven te ontkennen. Merkels bezopen kreet 'Wir schaffen das' heeft rechtstreeks geleid tot Erdogans gehaaide machtspolitiek en die conclusie is té voor de hand liggend voor iedereen met gezond verstand om nog langer ontkend te kunnen worden door politiek Den Haag. Alle fractieleiders spreken dus in een vlaag van verfrissende eerlijkheid over 'chantage' door Erdogan - waarmee ze impliciet de machteloosheid van Europa erkennen. Zoniet, echter, MinPres Rutte. Als énige blijft hij in de camera herhalen dat de EU niet marchandeert met haar eigen normen en waarden, dat Erdogan de EU echt niet in een houdgreep heeft en dat de politieke "oplossing" die wordt nagestreefd helemaal geen capitulatie van het Europese collectivisme betekent. "La la la la la niks aan de hand." Waarmee de VVD-premier, met het oog op het Nederlandse EU voorzitterschap dat op 1 januari begint, nu de kapitein van dienst is op een stuurloos schip waarvan het orkest al een tijdje is gestopt met spelen. Wat rest, is de pijnlijke stilte van de Europese politieke machteloosheid terwijl de gure wind van het democratische verraad vrij spel heeft. Het wachten is tot de stilte doorbroken wordt door de verlossende woorden 'abandon ship!'. Wie gaat ze uitspreken?

Reaguursels

Inloggen

tweetybird 12.57: En nou wordt Montenegro ook nog eens ten dans gevraagd door de NAVO. Ondanks Russisch protest en tegenstand van zeker de helft + iets meer van de bevolking die de NAVO-bombardementen nog niet vergeten is van toen het nog een unie vormde met Servië. En "ze" doen maar en "ze" doen maar, ondanks de mensen daar. Net als hier bij ons.

bruin kikkertje | 02-12-15 | 14:02

soledad 10.37: Het spreekwoord is: "En dan zijn de rapen gaar" en niet "zuur".

bruin kikkertje | 02-12-15 | 13:54

Sterker nog de EU denkt we stoken het vuurtje nog wat op. Dit kan bij poetin toch echt in het verkeerde keelgat schieten. Zijn gevechtvliegtuig wordt neergeschoten en ineens versneld kunnen de turken bij de EU,bakken geld er naartoe onder het mom vluchtelingen. Zeg maar de turken wordrn beloond en ik denk dat de russen dit ook zo opvatten. Ons wordt voorgehouden dat Rusland de bad guy is maar de echte oorloghitsers zitten in die EU elite steel club.Dat hadden we wel al kunnen zien op een plein in de oekraine. Want u dacht dat de Russen voor nix de krim terug hadden genomen. Nee die zagen hun bufferzone verdwijnen en de navo op hun neus zitten.Het is de Russen dan ook niet te doen om de oekraine want dat land kost ze alleen maar geld. Nee militair gezien willen ze bufferzones behouden omdat de EU een ongekende expansie drift heeft.Het heeft voor de Russen dan ook puur te maken met militaire verdediging. Op raketten die onderweg zijn kun je je nog verdedigen. Raketten die gelijk in je land liggen niet.Een navo die op je lip zitten is dus niet gewenst.

tweetybird | 02-12-15 | 12:57

Oh yes, I am going to abandon ship. Op naar Australië. Waar men wel een slim immigratiebeleid heeft en waar ze wel weten hoe je met gelukzoekers om moet gaan.

Tapu | 02-12-15 | 12:03

@ Bolder | 01-12-15 | 22:02
U bent vast nog nooit in een "stad" groter als amsterdam geweest.
Damascus telt ruim 2 milj.geregistreerde inwoners
Mij dunkt dat daar vast nog wel een wijk zonder oorlogsgeweld te vinden is.
Ter uwer geruststelling, die mensen blijven gewoon daar.

De gezellige Syrier | 02-12-15 | 11:54

in de Decleration of Rights in de VS staat:
"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just Powers from the consent of the governed, — That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government,..."

artikel 20.4 van de Duitse grondwet. Deze stelt:
"Gegen jeden, der es unternimmt, diese Ordnung zu beseitigen, haben alle Deutschen das Recht zum Widerstand, wenn andere Abhilfe nicht möglich ist."

Wat hebben wij? Een politiek dichtgebouwd monster, waarbij ons enige recht om de regering omver te werpen het recht is om elke 4 jaar een hokje rood te kleuren.
Veranderingen zijn niet mogelijk, omdat de niet-direct-verkozen eerste kamer elke goede wet ter bescherming van ons land teniet zal doen uit politiek gewin.

Wij leven in een parlementaire democratuur. Wij worden beduveld en verraden door zgn. democratisch gekozen 'volksvertegenwoordigers'.

Onze grondwet kent een aantal belangrijke regels:
_Artikel 1_
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Maar ook:
_Artikel 6_
Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
2.
De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

De islam in NL is in alles strijdig met deze twee artikelen in de grondwet. Voldoende basis om de islam in NL te verbieden.

De regering doet hier echter niks aan. Daarmee stelt ze zich buiten de wet en wij mogen hier niks tegen doen.
Tijd voor opstand! Tijd voor een revolutie! Kom in Verzet!

Niederländer | 02-12-15 | 11:18

-weggejorist en opgerot-

Marvin Orlando | 02-12-15 | 11:10

Toen ze de Economische Gemeenschap gingen politiseren was het direct al zichtbaar dat het niet goed was. Een geldverslindende moloch, die met een niet te ontkennen imperialisme heel Europa heeft ontwricht. Geen mens heeft er nog vertrouwen in en de zgn leiders blijven in de ontkenningsfase tegen beter weten in. Groter dat is de oplossing volgens dat incompetente zooitje. Als je bedrijf niet goed gaat, moet je het uitbreiden, volgens de EUSSR doctrine. Kleinschalig en respect voor de natiestaat zou beter zijn. Hoeveel oorlogen zijn er gevoerd en hoeveel doden zijn er gevallen, om een soeverein land te krijgen. Nee, er zijn een paar domme figuren, die vinden dat soevereiniteit niet meer van deze tijd is. Sorry, ik vind, juist het tegendeel. In deze tijd hebben we een sterke souvereine staat nodig.

Rest In Privacy | 02-12-15 | 11:03

@bergsbeklimmer | 02-12-15 | 06:06
Leuk dat je sint martinus aanhaalt.
Toen ik op de lagere school zat kreeg ik godsdienstles van een frater (soort monnik). Hij vertelde het verhaal van mrtinus die zijn mantel deelde. De frater vertelde dat dit een teken van barmhartigheid was.

Ik stelde toen de vraag of hij dit ook zou doen als er nog een kwam. De frater zei natuurlijk van wel.

Ik vroeg toen of hij dit zou blijven doen, zolang er bedelaars kwamen. De frater zei "natuurlijk".

Op mijn opmerking dat martinus dan wel de kans liep om opgepakt te worden wegens naaktloperij werd ik de klas uitgegooid.

Niederländer | 02-12-15 | 10:58

ik zou de kolen centrales nog maar niet sluiten.
conflict turky rusland is nog maar net begonnen.
de Bosporus afsluiten staat er aan te komen.
en zo creer je een oorlog,en dat over een vliegtuig,dat een moment over de grens was.
waarschijnlijk zijn de turken in duistere belangen gestoord,waar op het internet een een ander vermeld staat.
de waarheid komt wel aan het licht.
als het tot een conflict komt,mag de navo ook meedoen,
en dan zijn de rapen zuur

soledad | 02-12-15 | 10:37

@kindapaas
na het lezen van karl popper's "the open society annd its enemies" kom ik tot de conclusie dat de europese unie erop gericht is om democratische instituties te gronde te richten, nationale samenlevingen te desintegreren, en te vervangen door een totalitaire bestuursmodel met een heersende klasse en onderdanigen die slechts mogen produceren en consumeren wat hen gegund wordt door de heersers. hoewel popper niet tegen europese samenwerking was, kan het huidige model van maakbare samenleving in combinatie met afschaffing van zelfbeschikkingsrecht en zelfverdedigingsrecht van de soevereine staten nooit zijn bedoeling geweest zijn. en een premier die niet eens weet hoe je een gesprek in gaat, is geen knip voor zijn neus waard. brussel is het nieuwe sparta van de 21ste eeuw.

minimá-armezusvan.. | 02-12-15 | 10:21

-weggejorist-

Marvin Orlando | 02-12-15 | 10:17

EU en islam zijn 2 handen op 1 buik met vele overeenkomsten: Beide eisen ze volledige onderwerping en beiden zijn ze een Hotel California: You can check-out any time you like,
But you can never leave!

lulleficatie | 02-12-15 | 10:00

Het lijkt me eerder passend dat die Turken ons 3 miljard betalen omdat we ze van die gasten verlossen.

rick2286 | 02-12-15 | 09:59

@kindapaas | 02-12-15 | 09:11
NERPRI, he he he.
Beter gaan onze dappere en belezen verslaggevers snel iets doen voordat er voor hun straks niets meer te schrijven valt omdat dat verboten is.

Dhr. de Wit | 02-12-15 | 09:23

Snel zal er niets meer te chanteren zijn en dan houdt de toenadering ook weer op. Hopelijk maakt Erdogan zijn termijn niet vol door een natuurlijke oorzaak. Dan maar hopen op een meer seculiere leider. De Amerikanen hadden de militairen gewoon moeten laten zitten. TOen was alles OK en seculier voor iedereen. Dan stem je maar niet als het daarmee beter leven is.

DreHa | 02-12-15 | 09:19

@mezelf
ant=anti

kindapaas | 02-12-15 | 09:13

Dhr. de Wit | 02-12-15 | 08:50
De NERPRI etikettering en gelijkstelling met ant-EU is vooralsnog voldoende afschrikwekkend vermoed ik (Nationalistische Extreem-Rechtse Populistische Racistische Islamofoob).
Het benoemen van de koerswijziging die de EU vrij plotseling heeft gemaakt ten opzichte van de oorspronkelijke plannen (Schuman, EGKS, EEG) is kennelijk een zo groot persoonlijk risico dat onze dappere en belezen verslaggevers het niet aandurven.

kindapaas | 02-12-15 | 09:11

He,endelijk een verhaal waar zelfs de meest pro-Europa trollen(met de slet voorop,maar die komt zo nog wel even met het excuss dat hij hard gewerkt heeft de laatste 10 uur) niets op kunnen zeggen.
Bedankt Van Rossem.

ditotje | 02-12-15 | 09:07

Spannond! Kopje koffie en 1 koekje erbij?

Rest In Privacy | 02-12-15 | 09:03

Dieselboem | 02-12-15 | 08:31
Denk aan de afgegeven garanties en vorderingen uit hoofde van leningen aan Griekenland en dergelijke en vergelijk dat met de situatie in Duitsland vlak na WOI. Iedereen begreep dat de reparaties niet betaald konden worden en tot ellende zou leiden, toch is het doorgezet. Vlak daarna is de boel volledig ontspoord.
Nederland is te klein om dit alleen los te trekken en zal als voorbeeld geslacht en gevild worden, zoals Griekenland onlangs.
Hoe graag we ook willen, dit kunnen we niet alleen.

kindapaas | 02-12-15 | 08:58

Dit valt niet meer politiek op te lossen helaas. Ook het oprichten van een nieuwe partij heeft geen zin meer omdat nieuwe wetgeving geblokkeerd zal worden door de oude politiek in de eerste kamer. Drijven we dan echt af op urban warfare of zal een staatsgreep een optie zijn.

Durotar | 02-12-15 | 08:55

GeenStijl zou de pers ook eens aan de kaak moeten stellen.
WAAR is het kritische journaille gebleven?
WAAR zijn de helden die hun carriere op het spel durven zetten?
WAAROM hobbelen journalisten braaf achter politici aan zonder ook maar één kritische vraag te stellen?

Dhr. de Wit | 02-12-15 | 08:50

Erdogan knalt een Russisch vliegtuig uit de lucht -boven Syrie- want zijn landsgrens werd niet gerespecteerd maar voor het dumpen van ladingen vluchtelingen over onze grenzen wordt hij beloond. Idioterie.

Piet Karbiet | 02-12-15 | 08:45

-weggejorist-

Ellada | 02-12-15 | 08:44

Als de overtik-media nu eens aan het werk gaat en om te beginnen dit pareltje van van Rossem integraal in hun feuilletons plaatsen, dan komen we nog eens ergens.
WAAR zijn de journalisten die de EU aan de kaak stellen in plaats van braaf persberichten overtikken en daar zwakke vragen uit distilleren.
WELKE journalisten hebben de BALLEN om eens een keer door te pakken en de EU volledig te slopen.
Er is genoeg DIRT als je maar zoekt!

Dhr. de Wit | 02-12-15 | 08:43

@Kamervraag:

Ik denk dat VVD stemmers mensen zijn met een iets hoger inkomen, die de nadelen van de intolerante instroom (nog) niet echt ervaren en die Wilders te scherp vinden (en hij wil de gulden terug).

Carmelita | 02-12-15 | 08:43

Straks: "Wir haben es nicht gewusst". Wie stemt er in godsnaam nog op de VVD ?

Kamervraag | 02-12-15 | 08:36

@jemagookniksmeer | 01-12-15 | 22:01
En waarom begin jij geen opstand? Of ben jij ook een van van de apathische mensen? Nee klagen op Geenstijl telt niet

Tostiman | 02-12-15 | 08:32

Abandon ship - als in: Uit de EU, grenzen dicht, gulden terug?

Dieselboem | 02-12-15 | 08:31

Inderdaad. In Turkije wemelt het van de terroristen. Voor onze veiligheid laten we ze nu visumvrij Europa binnen wandelen. Absurd.

Piet Karbiet | 02-12-15 | 08:30

Ik ken niemand die het sneller en duidelijker uitgelegd heeft dan PvdAer Flip de Kam n.b. In 1 minuut de essentie:
www.youtube.com/watch?v=FmZHQs4UinQ

roze_bril | 02-12-15 | 08:28

Bijna goed. Het moet zijn: Europa laat zich chanteren door Erdogan. Subtiel verschil. Maar dit heb ik al direct gezegd. Turkije is doelbewust aan het frustreren en verdient er goud geld aan. Of dacht je dat ze die vluchtelingen gratis doorlieten?
Oplossing: net als Rusland Turkije keihard boycotten.

roze_bril | 02-12-15 | 08:24

Het tij keert zich nog steeds niet.
Teveel mensen verwelkomen de instroom.
Er is een overschot aan vrijwilligers.
De politici kunnen (nog lang niet) radicale maatregelen nemen.
En tegen de tijd dat daar echt consensus over komt is het te laat.
Ja, ben pessimistisch.

Carmelita | 02-12-15 | 08:23

Héé kijk nou, het dagelijkse wordt-m.rutte-al-op-een-strontkar-door-dehaag-getrokken topic.
We zagen dit stuk van Van Rossem pas een jaar of 30 á 40 aankomen..
Waarom heeft Greet niet direct na Lissabon nepkabinet en nepparlement geroepen. Waarom blijft hij participeren? Zolang het volk maar toestemt.
Poppenkast=poppenkast

hallevvezool | 02-12-15 | 08:19

Hier is ook een goede aanvullende Nederlandstalige analyse: jammerjoh.com/entries/general/deal

Vraag is: wat gaan we hier aan doen, nu blijkt dat onze leiders (Timmermans voorop) niet het beste met Nederland, de EU, Oekraine en Turkije (want dat wordt oorlog), voorheeft. Hoe lang laten we ons nog voorliegen, hoe lang blijven wij nog klagen, wanneer gaan we iets doen?

Het wordt tijd voor een demonstratie. Kan GS daar bij helpen?

WML | 02-12-15 | 08:11

Fijn he, sociaal-democratie? Linkse moraalridders vs kalief Erdogan en Tsaar Putin. Klinkt als een slechte grap.

Sliptong | 02-12-15 | 08:03

Helaas ben ik het met dit stuk eens.
Samenwerkingsafspraken wat de handel betreft, en hier en daar wat juridisch om het voor iedereen makkelijker te maken, prima idee.
Maar een gedrocht als de EU is een ramp voor iedereen.
Reizen tussen Europese landen makkelijker maken door middel van afspraken tussen souvereine natiestaten, prima idee.
Maar onbeperkt alle grenzen openstellen, wat een slecht idee.
Financieel verkeer een beetje makkelijker maken tussen europese landen, handig. Maar een munt, wat is dat een catastrofale blunder gebleken.
Nee, dit gaat allemaal in het mapje "It must have seemed a good idea at the time" (al had je TOEN al genoeg verstandige mensen die zeiden "Doe nou niet!")
De werkelijkheid nu is, dat we op een richel van een hele hoge berg lopen, zonder hekje of handvaten. En dat ik m'n hart vast hou, omdat we zo'n klein stukje van de volgende grote europese danwel wereldoorlog aflopen.
De geschiedenis leert ons ook: als landen massaal gaan ontwapenen, komt er oorlog. Het is een soort barometer. Nou, wat hebben de europese landen de afgelopen jaren gedaan? Precies.

Lefgozer | 02-12-15 | 08:03

Lang bleef regeren beperkt tot wat gemierenneuk over toeslagen, BTWdingetjes enz.
Politici vonden een doel in zich profileren, stemmen winnen en dat was het wel.
De welvaart kon niet op en iedereen, ook het volk, leunde vadsig achterover.
Toen de eerste gastarbeiders kwamen begon, vooral de onderlaag, te morren.
Werd weggevaagd vanuit een ingebakken morele verheffingsgedachte van tolerantie en "goed willen zijn".
Janmaat zag als eerste een probleem aankomen, hem werd de rug toegekeerd.
Nu is het dan zo ver dat velen wel zien dat we een andere weg moeten kiezen maar noch de politici noch een groot deel van het volk is in staat die omwenteling te maken.
Moslims hebben een heel andere imborst, die deinzen er niet voor terug hun wil en ideeen door te douwen.
De uitkomst laat zich raden.

Carmelita | 02-12-15 | 07:59

@Van Rossem
-Sterk stuk, dank
-Weet je wie er ook gegijzeld wordt: De Europese kiezer. De politici die geacht worden de kiezers te vertegenwoordigen doen dat niet. Ze hebben euro-tekens in de ogen, en staan stijf van de machtsgeilheid. Het enige wat de politici nog willen is een EU-baantje. Belastingvrij, en lekker mee uit eten op kosten van de burger en van de lobbyisten. F*ck de burger, eigen ego eerst.

De "oude media" die inmiddels allemaal aan het subsidie-infuus hangen helpen de gevestigde orde door échte volksvertegenwoordigers (Wilders en iedereen die maar wat aan de subsidiestromen wil doen) neer te zetten als neo-nazistische populisten waar alleen laagopgeleide bange blanke mannen op stemmen.

De mensen die geacht worden ons te redden veroorzaken de ondergang, geheel in Lodewijk de 14e stijl. "Na ons de zondvloed"(als ik het maar goed heb).

Vogelbeest | 02-12-15 | 07:56

-weggejorist-

Mijn_mama_is_lief | 02-12-15 | 07:56

Banana008 | 02-12-15 | 00:02 Rekenen , da's pas hard achteruit gegaan.

ja,diedus! | 02-12-15 | 07:52

Tja, hoe stop je als burger deze op volle snelheid voortdenderende trein ? Zelfs als de rem er nu op wordt gezet duurt het wel even voor hij stilstaat.

Der Schnitzeljäger | 02-12-15 | 07:48

bergsbeklimmer | 02-12-15 | 06:06
Ik begrijp uw punt maar zie het zelf wat anders. Onze westerse cultuur is meer gericht op nadenken, je zelf ontwikkelen, confrontaties vermijden, rust. Dat impliceert een sterke groepsverbondenheid en een sterke staat om externe bedreigingen het hoofd te bieden. Dat de elite er wel bij vaart mag duidelijk zijn, maar iedereen wint in dit model.
Het Islamitische model is in vrijwel alles het tegenovergestelde en zal dus niet assimileren.
.
Onze politici zijn hier volledig blind voor geweest en zijn nog steeds overtuigd van de in de cultureel-Marxisitische laboratoria geboren maakbaarheidsidealen.
Hadden ze Heisenberg beter bestudeerd dan hadden ze geweten dat het onderzoeksonderwerp kan veranderen als gevolg van de waarneming en dat de samenstelling zelfstandig nieuwe eigenschappen kan ontwikkelen, zoals het ontstaan van paralelle samenlevingen en over-identificatie met de onderdrukte medemensch. Er is gaandeweg, hopelijk onbedoeld, een andere werkelijkheid ontstaan.
.
Gezien de systeemafhankelijkheid van grote groepen, nog daargelaten de nieuwe instroom en de nog altijd niet overtuigde zwijgende meerderheid moeten we ernstig rekening houden met escalatie waarbij de overheidsorganen aan de kant van de systeemaghankelijken zullen staan. Dat is geen mooi vooruitzicht en noopt tot uiterste waakzaamheid aan de kant van ons, de eurocritici die ons mooie continent zien verpauperen en een identiteitsverandering zien ondergaan waar ik in ieder geval niet vrolijk van kan worden.

kindapaas | 02-12-15 | 07:44

@Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:50


@--sql error-- | 02-12-15 | 00:31

De duitse geheime dienst zal zelf als beste de stasi archieven in kunnen kijken, ik denk niet dat iemand die daarom chantabel is bondskanselier zou mogen worden, zelfs in NL wordt het kabinet gescreend dus vooor dit soort zaken dus ik neem aan dat de duitsers dat ook doen.

Misschien iets met Volkswagen en een deal met de amerikanen...

rode peper | 02-12-15 | 07:42

@bergsbeklimmer | 02-12-15 | 06:06

Zoals hier voor al besproken, bestaan helaas de kudo's niet meer, maar,anders kreeg u er 10 van mij.
De zaak "afbraak West-Europa" scherp gefileerd.

daytripper | 02-12-15 | 07:42

Een schokkende uitsmijter van Rutte: "wat dat betekent, dat zullen we nog wel zien". Nou Mark, bedankt voor het sociaal economisch experimentje waar JIJ geen last van zult hebben, want jouw old boys' network zit altijd wel geramd.

t.zeefje | 02-12-15 | 07:34

"De Griekse geldcrisis bewijst dat de euro niet deugt."
Nou nee.
Het bewijst dat het economische systeem rammelt, de verschillen te groot zijn, er waarschijnlijk inderdaad erg veel perverse prikkels zijn. Dat we eigenlijk niet weten wie of wat de EU is, dat het niet in het belang is van de bevolking maar van een paar snelle zakenmannen die snel geld verdienen en rommel laten liggen voor de rest van Europa. Zie Griekenland. Dat heeft niet direct met de Euro te maken. Wel met te vroeg aansluiten van Eurolanden.

kloopindeslootjijook | 02-12-15 | 07:14

Intelligente Mohammedanen, ja echt ze bestaan, hebben al lang door dat Europa chantabel is. De christelijk humanistische, dexnoods boedhistische cultuur noopt tot zelfhaat en zelopoffering. Sint Martinus snijdt zijn cape in tween om de arme te helpen. Daarna doen wij het nog een, en nog eens totdat de koek op is en de !armen" beter gekleed gaan al hij. Op dat punt zijn wij soms al aangekomen. Die ouderen in de verzorgingshuizen weet je wel. Het penninkske van de weduwe bouwde luxe paleizen en barokke kerken, de zogenaamd CHristelijke machthebbers wisten ook dat we gek en beinvloedbaar zijn en toen bestond er nog niet eens DWDD.

De mohammedanen doen het in hun broek van het lachen over die idiote westerlingen die vrijwillig het zwaard slijpen waarmee hun kop afgehakt gaat worden. De Mohammedaanse landen lachen in hun vuistje en zien hoe het westen meewerkt aan hun agenda, wereldheerschappij. Hitler was maar een kleintje bij wat ons van saoedi Arabie etc nog te wachten staat.

bergsbeklimmer | 02-12-15 | 06:06

ciater | 02-12-15 | 04:09
Juist. Er ontstaat nu een race tegen de klok:
de EU wil ons voor een voldongen feit stellen met het uitroepen van het 1000 jarig rijk tegelijk met een verdere afbouw van de invloed van natie-staten, vóórdat de zwijgende meerderheid doorheeft dat hij structureel belazerd is.
Daarnaast is er een machtstrijd gaande met als trekkers Duitsland en Frankrijk, die via de achterdeur hun invloed op het EU beleid willen versterken. Daarbij gaan ze vroeg of laat tegen de belangen aanlopen van Dhr. M. Schultz, de voormalige boekverkoper die zijn tijd tussen de boekenplanken goed besteed heeft.
Deze man verdient het scherp in de gaten te worden gehouden. Mensen als Verhofstadt en van Balen zijn slechts bliksemafleiders voor wat er werkelijk achter de schermen gebeurt.

kindapaas | 02-12-15 | 04:41

We zijn genaaid door Mama Merkel. Zeg maar gerust verkracht.

Stormageddon | 02-12-15 | 04:29

Waar staan die roze vlaggen op de barricade?

Slinksmensch | 02-12-15 | 04:19

Even een goede analyse op afgeven, want er is nu zo veel aan de hand, je kan per dag het niet meer bijhouden wat er gaande is.
Het westen met Amerika voorop is door Putin onthult wat er gaande is.
Het westen met Obama voorop heeft geen bommem willen gooien op de raffinaderijen en konvooien tankwagens met olie of verwerkte brandstoffen die naar het westen werden vervoerd en dan vooral naar Turkije te laten gaan, ergens was er een afspraak daarover, om gewone burgers te ontzien..
Nu zijn de Russen gekomen en die bombaardeerd er goed op los en worden die grondstoffen ook geraakt.
Dat is tegen het zere been van het westen want dan word de olieprijs weer duurder.
Dat is wat Putin juist graag ziet.
Ook de vluchtelingen zijn georganiseerd naar het westen om straks weer een groot afzetgebied te krieren voor de multinals want al die mensen moet worden voorzien van alles en nog wat, vooral eten.
Maar goederen worden dan ook gekocht en zo kan je de markt en werkgelegenheid op te schroeven, maar dat is dan wel tijdelijk pakweg een jaar of 10 vooruit kijken.
Wat zit er in die hoofden van Eurofilen met Frans Timmermans voor op dat waar hij denk dat dit zijn visie is op het gebeuren.
Maar wat ziet hij niet wat wij wel zien is een grote massa mensen die naar het westen komen en ons overwoekerd met hun manier van leven.
Steeds dominante worden en zo op een wijze gericht de macht overnemend.
En alle andere kleinere dingen zoals minsterpresident van Europa worden och dat is dan maar bij zaak maar niet onbelangrijk

Wij hebben aan Putin te danken dat hij die zaken ontravelen en laat zien hoe smerig in het belang van geld en olie een Staat als Isis mocht ontstaan
Obama voor op heeft die dael gemaakt met Erdogan en ze zien hem als een gematigde moslim en dat vind het westen niet erg.
Ze zullen Europa een maken en het liefst met Turkije als een aziatische kant en een Europese kant de spil moet gaan dragen in de toekomst.................

ciater | 02-12-15 | 04:09

Kijk eens aan: app.thejournalist.nl/images/cljSVdhg_...

Gewoon een stuk of tien van de landingsvaartuigen inzetten, met een flinke vloot en gevechtsvliegtuigen en spionage-satellieten.

Vloegtelingen 'redden', op de sat kijken waar ze vandaan komen, en dan gewoon weer aan land zetten. Gaat 't landje moeilijk doen, dan onder het motto "Geen geld maar granaten!" de kanonnen laten spreken. Zodra die landen door hebben dat ze hun afval (zie Indonesie vs. Australie) gewoon weer terugbezorgd krijgen, gaat het probleem vanzelf weg. Want dan is hun probleem, plotsklaps weer HUN probleem, in plaats van afgeschoven op een ander. En dan willen ze wel werken.

EnNouJijWeer | 02-12-15 | 03:49

* grond waterpeil

mysteryposter | 02-12-15 | 03:11

@ Jan Dribbel | 02-12-15 | 03:04

Dan ligt het niet aan ons grondwater pijl, enkel Alahs wil natuurlijk.

mysteryposter | 02-12-15 | 03:09

mysteryposter | 02-12-15 | 02:54
Ik zal ze maar niet vertellen,de jihadi's, dat een tunnel in west-NL binnen de kortste keren onder water staat.
Dan roepen ze:

Aloeha-Blup-blup.

Jan Dribbel | 02-12-15 | 03:04

@Jan Dribbel | 02-12-15 | 02:47
Dan heb je waarschijnlijk maar een heel klein potje nodig.
*gnehehe*

necrosis | 02-12-15 | 02:55

Een andere hobby daar is tunnels graven tot ver in de vijandelijke stad en dan explosieven daaronder plaatsen. ... staat letterlijk in het boek, je weet toch.

www.youtube.com/watch?v=3vQDITycN4E

mysteryposter | 02-12-15 | 02:54

@ tweetybird | 02-12-15 | 02:48

Ja ze maken er zelf wel een feest van.

mysteryposter | 02-12-15 | 02:49

mysteryposter | 02-12-15 | 02:47

Dan hebben ze een gezamelijke bbq op gas

tweetybird | 02-12-15 | 02:48

necrosis | 02-12-15 | 02:44
Dan roepen ze: aloeha-hakbar en wordt de piemol van de aloeha-hakbar terrorist, bewaard op sterk water.

Jan Dribbel | 02-12-15 | 02:47

Ik vraag me af wat er gebeurt als zo'n gasfles vast komt te zitten in de loop tijdens het afvuren.
necrosis | 02-12-15 | 02:44

Ja het gaat niet altijd goed.

www.youtube.com/watch?v=qFNmqw40g0U

mysteryposter | 02-12-15 | 02:47

Jan Dribbel | 02-12-15 | 02:41

Het lijkt allemaal hetzelfde maar er zijn subtiele verschillen.
Als een groep word vermoord roepen ze allah snackbar.
Wordt er nou een suv of tank geraakt roepen ze allah snackcar.
Worden ze nou zelf geraakt roepen ze in koor. Allah hakbar.
Het klinkt altijd hetzelfde maar soms toch effe net anders.

tweetybird | 02-12-15 | 02:45

@mysteryposter | 02-12-15 | 02:39
Ik vraag me af wat er gebeurt als zo'n gasfles vast komt te zitten in de loop tijdens het afvuren.

necrosis | 02-12-15 | 02:44

mysteryposter | 02-12-15 | 02:30
Het aloeha-hakbar gehalte is weer hoog.
Het maakt ze niets uit, moorden ze dan roepen ze aloeha-hakbar.
Krijgen ze een bom op hun kop dan roepen ze: aloeha-hakbar.
Morgen roepen ze met z'n allen, de moslimgelukzoekers en een enkele moslimvluchteling: aloeha-hakbar.
Leven is niet mogelijk zonder: aloeha-hakbar.

Jan Dribbel | 02-12-15 | 02:41

@ necrosis | 02-12-15 | 02:36

Hier is eentje met een 4 dubbel loop. Bizar hoor elkaar zo haten dat je die dingen vuurt.

www.youtube.com/watch?v=i5wYIJgXmgE

mysteryposter | 02-12-15 | 02:39

@mysteryposter | 02-12-15 | 02:30
Dat is bruut wapentuig!

necrosis | 02-12-15 | 02:36

@King of the Oneliner | 02-12-15 | 02:18 |
ja heb ook enorm levendige dromen, en nogal oorlogsgerelateerde, meer dan ooit tevoren, vast een voorbode, denk het ook, serieus.
@necrosis het ding in t potje is vast vertekend door het rglas ;) en zag er vast anders uit toen het nog levend was.
@ tweety, Kabouter plop is echt .... nee.. dat kan ik niet aan, ik ga naar bed. :0) trusten

Tyromancer | 02-12-15 | 02:32

necrosis | 02-12-15 | 02:21

Als het trouwens echt is en inderdaad opgetekend officieel is het redelijk beangstigend omdat het klopt wat er staat.Is weer eens wat anders.Die vent was uit 1792. Het lijkt 1 op 1 met de werkelijkheid nu. Hahaha.Wel 1000 keer niks 1 keer raak. Zal je altijd zien. Hebben wij dat geluk weer.Al eeuwen roepen ze het einde . No way.En nu het is dan net of je de loterij wint die je niet wil winnen. Fijn h'e

tweetybird | 02-12-15 | 02:29

necrosis | 02-12-15 | 02:21

Tsja ik weet ook niet of ik het mag kopieren en neer plempen hier dat verhaal.

tweetybird | 02-12-15 | 02:24

Chapeau, goed stuk Van Rossem!

Zaniksmurf | 02-12-15 | 02:23

@tweetybird | 02-12-15 | 02:08
Ik lust hun koekjes niet, dus mag ik niet op hun website.

necrosis | 02-12-15 | 02:21

mysteryposter | 02-12-15 | 02:11
Vroeger noemden we deze apparaten: stalin-orgels.
De bedoeling van de stalin-orgels:
zoveel mogelijk burger slachtoffers.

Jan Dribbel | 02-12-15 | 02:21

Tyromancer | 02-12-15 | 02:13

Tegen die tijd zet ik de plaat van kabouter plop op. Er staat een paddestoel in mijn tuin en hij geeft heel heel veel licht.

tweetybird | 02-12-15 | 02:19

@Tyromancer | 02-12-15 | 02:12
Nactmerries? Mwah ik heb meer last van heel vivide dromen. Komen wel allemaal wapens en niet leuk gedoe in voor. Een voorbode?

Vageling | 02-12-15 | 02:19

@Tyromancer | 02-12-15 | 02:08
Dat 'ding' in een potje ziet er anders nogal mismaakt uit.
Kan me niet voorstellen dat vrouwen er opgewonden van raken.

necrosis | 02-12-15 | 02:19

@Tyromancer | 02-12-15 | 02:12 :
aan de andere kant: de elite zelf heeft ook veel te verliezen, als alles gebeurt volgens het worst-case scenario.
Dus misschien loopt het allemaal zo'n vaart niet.
Maar ikzelf voel wel een onderhuidse spanning , wanneer zal de opgebouwde spanning doorbreken?
Het kan plotseling gebeuren.

King of the Oneliner | 02-12-15 | 02:18

Tyromancer | 02-12-15 | 02:04

De heilige Vilnius. Heet die ziener. Ik heb de link naar het verhaal hier boven gezet.

tweetybird | 02-12-15 | 02:16

@Slipsnifter | 02-12-15 | 02:08
In de zandbak is geen papier! Hebben zij een jurk voor. Of een vrouw die zij ervoor afbrullen om het voor hen te doen. Allemaal ook lastig.

Vageling | 02-12-15 | 02:14

@tweetybird | 02-12-15 | 02:12
bunkertje graven is altijd handig, denk ik, desnoods maak je er een wijnkelder van, of begin je daarmee.

Tyromancer | 02-12-15 | 02:13

@King of the Oneliner | 02-12-15 | 02:10
nou dank je, nu krijg ik vannacht, mocht ik onverhoopt toch nog in slaap vallen, een nachtmerrie, alweer.

Tyromancer | 02-12-15 | 02:12

tweetybird | 02-12-15 | 02:08

Slim van me het is dus de link naar het verhaal van de ziener naar het einde van deze wereld. Al weer. Ja alweer. Vaak aangekondigt maar nooit gekomen. U mag het lezen u mag het zeggen.Moet ik een bunkertje in de tuin graven.Of als het gebeurt juist naar het licht toe springen.

tweetybird | 02-12-15 | 02:12

@mysteryposter | 02-12-15 | 01:39
Na 40 seconden had ik genoeg.Aldus die man die al een jaartje of wat aankloot en nu openlijk (dankzij Turkije) de strontput opengetrokken ziet worden. Zeg dronebama, wat heb jij in jaren bereikt? Goed dus Shhhh! Zeg gewoon Ik wil Rusland weg want schaad mijn belangen en ik sta voor lul.

Vageling | 02-12-15 | 02:11

@tweetybird | 02-12-15 | 02:08
Nou, dat zie ik dan weer niet gebeuren, toch. Al is het oud zeer.

Tyromancer | 02-12-15 | 02:11

Alles gaat instorten:
de moslims steunen elkaar. De gewone Nederlander heeft geen wapens, is misschien niet man genoeg.
De elite verlaat straks als eerste het zinkend schip>
Koning Willem vlucht naar Argentinië.
De elite die ons in deze hel hebben gestort gaan vluchten.
Hou ze tegen!
De Euro is nu al aan het imploderen, de waarde vermindert per dag t.o.v. de dollar.
Het is een disaster in slow motion.
Misschien gaat het zelfs te langzaam, zodat veel mensen het niet zien.
WIJ hebben het al jaren zien aankomen.
De grenzen brokkelen af; net zoals bij het einde van het Romeinse Rijk lopen de vagebonden, plunderaars en vreemdelingen zo het Rijk binnen.
Geen leger meer, geen cohesie, decadentie en corruptie.
Inderdaad: De geschiedenis herhaalt zich niet, zei Mark Twain, maar ze rijmt.
Het Romeinse Rijk kwam ten einde door een te groot staatsapparaat, corruptie, en het decadentie.
Na de totale reset, zal alles anders zijn.
Maar de moslims gaan niet meer weg, en zullen simpelweg door bevolkingsgroei nog een grotere factor worden in Europa.
De verzorgingsstaat zal ook uiteen vallen.
Waarom hebben wij dit allemaal laten gebeuren?
Omdat we niet zelf durven te denken.
Omdat we opgevoed zijn met sprookjes, dat iedereen lief en aardig is, en ook omdat de periode van de naoorlogse groei voorbij is.
Wat nu rest is het eindspel.
Politici hebben duidelijk geen visie, reageren op de waan van de dag.
Zelfs de slachting van 129 mensen in hartje Parijs maakt geen indruk meer, men is het alweer aan het vergeten.
Hoe is het mogelijk dat dit bijna schouderophalend geaccepteerd wordt?
Dit had het startsein moeten zijn om alle islam in Europa te verbieden.
Naar mijn mening is de grondoorzaak van de neergang van het Westen het puur ontkennen van biologische wetten:
-Vrouwen moeten in eerste instantie rustig voor kinderen kunnen zorgen, i.p.v. te werken in vaak overbodige functies.
-Mensen moeten niet gepamperd worden door de staat
-Vreemdelingen moet je niet toelaten op je territorium, zonder dat daar wat tegenover staat
-In tijden van voorspoed moet je niet je overvloed uitdelen aan anderen, die niet eens tot jouw stam/volk/land/ behoren
-Als men wetten maakt, die toch niet worden gehandhaaft, heeft dat geen zin

King of the Oneliner | 02-12-15 | 02:10

@necrosis | 02-12-15 | 02:07
hij was niet voor niets zo geliefd, toch? Het kan nooit die baard zijn geweest, denk ik .

Tyromancer | 02-12-15 | 02:08

-weggejorist-

Slipsnifter | 02-12-15 | 02:08

@Tyromancer | 02-12-15 | 02:04
Raspoetin?

necrosis | 02-12-15 | 02:07

@Vageling | 02-12-15 | 02:03
We zijn natuurlijk simpelweg omnivoren, alleen die ethiek en moraal zorgen ervoor dat we ons laten wegvagen i.p.v. dat we de ander opvreten.

Tyromancer | 02-12-15 | 02:05

@tweetybird | 02-12-15 | 02:02
De baardige man wiens XL penis op sterk water staat in een museum?

Tyromancer | 02-12-15 | 02:04

@mysteryposter | 02-12-15 | 00:50
Ach het mooiste blijft deze. Mooi hé? Dood en bederf?! Dat geroep om het oppersprookjeswezen kwam er eens NIET vol glorie uit. Maar hevig hijgend in doodsangst met een kreetje ertussen vol angst uitgesproken.

www.dumpert.nl/mediabase/6697282/9e3a2...

Hoe vaagt men een dorp weg...? Nou zo! Alleen volgens de gutmensch niet helemaal 'legaal'. Want oneerlijk ofzo. Fuck it! Van mij mag het. Alsof haatbaard zich iets van ROE, Genève of wat dan ook aantrekt. Die malloot met zijn Alla Quackbar blijf ik geweldig vinden. Normaal hoort men het on de 2 seconden uit volle borst. Hier zweet er eentje en krijgt het amper uit zijn strot. Beeldjes zijn belangrijker dan plaatjes!

Vageling | 02-12-15 | 02:03

@necrosis | 02-12-15 | 02:00
en als hij echt naam wil maken doet hij vast iets idioots, vrees ik.

Tyromancer | 02-12-15 | 02:03

Hou maar op met dit onderwerp. Ik heb gelezen dat het geen zin meer heeft. Er schijnt een ziener te zijn uit 18 weet ik hoeveel die gezegd heeft dat als rusland de krim in neemt het daarna snel volgt met een ruzie met turkije begonnen door turkije waar ook andere landen een bepaalde inmenging hebben en het leidt tot de totale vernietiging van Turkije door rusland en helaas ook een vernietiging van de gehele aarde. Het schijnt nog opgetekent te zijn officieel ook.Nou dan is het dus toedeledokie.

tweetybird | 02-12-15 | 02:02

Ik snap te weinig van de EU om er een mening over te hebben.

Escovanity | 02-12-15 | 02:01

@SyntaxError | 02-12-15 | 01:50
Ik denk dat die onderhandeling nog wel een paar decennia duren, als de EU tenminste niet moedwillig geïslamiseerd is door al die 'vluchtelingen' die hij doorlaat en die Merkel welkom heet en vervolgens verspreidt.

Tyromancer | 02-12-15 | 02:00

@mysteryposter | 02-12-15 | 01:44
Geen idee of het een hoax is, Kim Jong Oen is er gestoord genoeg voor.
Echter, voor zover ik weet heeft die mafklapper geen raketten die de afstand tussen NK en Turkije kan overbruggen.
Ik vraag me zelfs af of NK wel over nucleaire wapens beschikt.
Ik heb wel eens een propagandafilmpje van NK gezien, militaire parades, veel vertoon wat betreft vrachtwagens met raketten en uiteraard veel 'heilstaat' blabla.
Volgens mij zijn die raketten afgedankte ouwe meuk van de Sovjet Unie.
Maar nogmaals, ik weet het niet zeker.
Het enige dat ik zeker weet, is dat die Oen lijdt aan grootsheidswaanzin.

necrosis | 02-12-15 | 02:00

@daytripper | 02-12-15 | 01:16
ja :))

Tyromancer | 02-12-15 | 01:58

Erdogans optrekje:
www.google.nl/search?q=Erdogan+palace...
De man doet het goed in .. de internationale betrekkingen? Wapenhandel? Vluchtelingen (handel)?
Jihadi smokkel? Vervalsing van id's? Zee routes voor vluchtelingen? Russen neerschieten e.t.c. ... "hij" doet het allemaal ... en Merkel lijkt hem daarbij zijn aarsch te likken.
Hij hee het toch mooi geregeld mee zo'n kietje.

SyntaxError | 02-12-15 | 01:50

Ik snap niet dan de Noord-Koreanen niet in opstand komen tegen die mafkees met een dooie marmot op zijn hoofd.
Maar ik snap wel meer niet....
necrosis | 02-12-15 | 01:41

Er zijn video's welke claimen dat Noord Korea Turkije nucleair dreigt. Maar dit is niet breed gedragen en waarschijnlijk een hoax.

www.youtube.com/watch?v=FQPQHL32NxY

mysteryposter | 02-12-15 | 01:44

@Vageling | 02-12-15 | 01:33
Ik snap niet dan de Noord-Koreanen niet in opstand komen tegen die mafkees met een dooie marmot op zijn hoofd.
Maar ik snap wel meer niet....

necrosis | 02-12-15 | 01:41

Obama's geduld is op, de Russische interventie duurt te lang zegt hij. Waarom na een maand nog geen vrede vraagt Obama zich af.

www.youtube.com/watch?v=sylEW9g4CZU

mysteryposter | 02-12-15 | 01:39

@NLvoorwat | 02-12-15 | 01:28
Erdogan kan dan wel een grote muil geven naar Rusland, het gaat zijn land een hoop duiten kosten.
Rusland zet het mes in de import van Turkse goederen en de vakanties naar Turkije:
www.nrc.nl/handelsblad/2015/12/01/russ...

necrosis | 02-12-15 | 01:34

Onbeschrijflijk hoe erg het is dat we zo'n mank-löl als MP hebben en een RvS die de Nederlandse traditie en wet niet het verdedigen waard vindt. Kijk eens hoe heel Europa door de europese unie gemangeld wordt, hoe een handjevol ellendelingen onze wereld verkwanseld en er niet eens verantwoording over hoeft af te leggen. Er zijn gewoon geen woorden voor deze ziekmakende toestand.

belo | 02-12-15 | 01:34

@necrosis | 02-12-15 | 00:46
Zuid-Korea had ons nog wel wat kunnen leren met hun patrouille boten die zij op de Noordse limiet linie (NLL, Yeonpyeong) hebben. Je zal Noord-Korea maar als buur hebben. Hebben wel ervaring met intimidatie en vluchtelingen en/of spionnen.

Vageling | 02-12-15 | 01:33

Slachtofferrol; de turken geven een grote muil naar iedereen, inclusief rusland. Komt het puntje echt bij het paaltje zal iedereen ze moeten helpen, maar voor nu blaffen ze en zijn daarmee nodig voor de toetreding van Oekraïne. Nu iedereen dat kan zien, springen de overheidnarren hier in de slachtofferspagaat. Kom op dat dreigen was een maand geleden al duidelijk, de reden / mogelijkheden voor le turkie weken geleden al. Dat dit enkel doen om er zelf beter van te worden en schijt hebben aan de eu en parijs, al een eeuwigheid. Titanic grap? Art of war lijkt meer van toepassing :^)

Oekra gaat om heeel veeel geld, voor heel weinig mensen. Olie en vuur. Ik dank u. Loonslaafjes.

NLvoorwat | 02-12-15 | 01:28

@Tyromancer | 02-12-15 | 01:00

Ook een soort hergeboorte dus :)

daytripper | 02-12-15 | 01:16

Zooitje is het.

Kris | 02-12-15 | 01:02

@daytripper | 02-12-15 | 00:24
Hij had zich onderweg omgeschoold tot apotheker en gaat nu naar Hongarije, natuurlijk..:), maar ik vrees dat dit voor de bühne is.

Tyromancer | 02-12-15 | 01:00

Rijden de toeterende auto's al door de straten ??

daytripper | 02-12-15 | 00:52

@daytripper | 02-12-15 | 00:34
Nou, nee, ik ben niet nieuw, ik ben herboren. Maar het is er wel, want ik zie het, alleen het werkt niet meer blijvend, het is zo'n..., hoe noem je dat, extension, maar die werkt sinds kort dus niet meer.

Tyromancer | 02-12-15 | 00:48

tijd voor een Mark-Rexit

Bram van Ojik | 02-12-15 | 00:47

De EU had zich nooit moeten laten gijzelen door Erdogan.
Ze hadden patrouille-boten moeten laten varen tussen Griekenland en Turkije.
Alle bootjes richting Griekenland aanhaken en terug slepen naar het strand van Turkije was een goedkopere oplossing geweest.
Dan hadden we ook die discussie over opvang niet gehad.

necrosis | 02-12-15 | 00:46

@necrosis | 02-12-15 | 00:35

Inderdaad.Ondanks het onderwerp hier: ik zeg niks meer, voordat de zeis weer langs m'n oren vliegt.

daytripper | 02-12-15 | 00:44

Rutte liet als jongere JOVD'er al te zien (ook op tv) dat het zijn grootste ambitie was om top-politicus te worden. Dat heeft hij gehaald, gefeliciteerd!
Jammer alleen dat het hem alleen om die ambitie-verwezelijking ging en niet om de inhoudelijke zaken van het leiderschap, zoals integriteit en morele voorbeeldfunctie.
Iemand die het ene jaar kan spreken van een vingerlikkend rechts kabinet en het volgende jaar met de PvdA in bed duikt laat zien dat alles en iedereen, behalve hemzelf, de pleuris kan krijgen.

Machteloze | 02-12-15 | 00:43

Net zoals dictator en 'allah' wannabee. Lult een hoop. Loopt te schuimbekken op zijn çrew'. Doen orders opvolgen. En opeens ' Ich habe es nicht gewusst'! Wordt door de NATO met de nek aangekeken. Moet zijn zoontje ook weer laten onderduiken. Inmiddels laat Erdogan alle critici verdwijnen maar realiseert zich opeens dat zijn Sultanschap 'to be' maar tot de Turkse grenzen gaat. Hoe rechtvaardigt hij het om met honderd kilometers te verleggen.

Snap die dreigement van Poetin nu beter op dat dreigement van Ergdogangbang. Jullie Turkmenen en Olie bombaderen? Beetje onze terroristen dwarszitten en mijn centjes? Ondanks dat ik safe zit en kan doen alsof ik gek ben? Beetje bij onze grens?! Wij zijn Turken gek! Eerwraak! DIKKE BOEM JONGUH! Ikke jullie zullen laten zien! En zo geschiede.

En nu staat hij als een kat in het nouw te miauwen. Het lutsertje waar Zelfs Saudi-Arabië nu even hun met het vingertje geheven komt. Domme lul. Klootjesvolk was dom en kon dom gehouden worden. Tot nu.

(imgur stuk ofzo dus maar een andere) nl.tinypic.com/view.php?pic=2u9tpvc&am...

EN het werd helaas voor deze

nl.tinypic.com/view.php?pic=14ui73o&am...

EU muppets zitten in gareel. Oh niet tegen Poetin zijn? Foei! Nee zo'n fijne man is het ook niet. Maar beter dan die mietjes met hun stem uit Oekraine en die Franse pijp stokbrood. Laat staan die holle vat de Fuhrer uit Landverrad.

nl.tinypic.com/view.php?pic=6opevn&...

De hele EU bij elkaar heeft niet eens zoveel steun. Niet zo vreemd met van de grootse idioten die daar rondlopen.

nl.tinypic.com/view.php?pic=5n5hxx&...

En stokbroodje met zijn false flag. Ga lekker maar bij jihaatdisten wegkijken om je troep af te dwingen. Bloed aan de handen maar oke. Kan je op zijn minst zeggen het waren echte jihaatdisten. En ich habe est nicht gewusst.

Wel soort staat van beleg kunnen afkondigen. Censuur als een gek goh komt ook cadeau voor nieuwjaar hier! Geen shit dat zij ermee wegkwamen. Want tips buitenland. Sorry ruis op de lijn. Helaas, het volk weer even winnen? Door een fucking vliegdekschip in zijn ééntje te sturen waarbij jij weet dat er een hele Russische vloot ligt? Compleet gestoord militair strategisch gezien... Tenzij... Neem aan dat Erdogan gefaald heeft als kneus dus? Met nog een Amerikaanse onderweg ook?! Tussen een Russische vloot? Met Rusland die - als ik het bericht van Kremlin mag geloven - zo'n 150K 'boots on the ground' gaat zetten in Syrié?! Hahahaha!

Nee die zijn er alleen voor ISIS. Man dat is een overmacht voor de haatbaardjes. Dat gaat niet meer om ISIS. EN laffe Turkje Erdogangbang. Jij schijt honderd kleuren stront om die S-400! Bovendien nog om een militaire coup om te vrezen ook ook (hoeveelste al die geplot wordt? Alweer? Als zelfs openbare aanklager het land ontvluchten en jorunalisten met decennia straffen het zwijgen opgelegd word lijkt mij toch duidelijk dat het vijf voor twaalf is?) Die Poetin is best scherp.

EN ondertussen mijn vrijheid opeisen voor NOG meer scheinveiligheid. Alles willen weten wat ik denk en zelf nog mij verplicht op strafkamp mogen sturen want hey. Wel een gutmensch wezen he? Niet zo realistisch.

Ren wel naar Poetin. Zal niet de enige zijn. Bewapend ons en laat ons gewoon tegen dat kankergezwel EU vechten. Onze landen terugnemen. Want het landverraad is hoog hier. Met hun spuerstaat. Als Nederland opgeheven word omdat jij een superstaat kiest... Wie is nou eigenlijk ECHT een landverrader? Linkse gutmenschjes. Ik vecht voor voorbehoud, jij vecht voor vernietiging. Is landverrader ook al op de korrel om uitgehold en verkracht te worden? Zoals xenofoob, islamofoob, racist en ik ga niet eens verder. Men begrijpt mijn punt.

Vageling | 02-12-15 | 00:42

betamax ging ten onder omdat alle porno op vhs uitkwam

Osdorp79 | 02-12-15 | 00:42

@Slogra | 02-12-15 | 00:25
Als je een andere nick wil, hoef je alleen de huisregels even flink te overtreden.
Joris ziet je zwitsal en je tekst, en besluit je van de GeenStijl te gooien.
Kun je proberen terug te komen onder een andere nick.
Al zegt iets me dat je daar al bekend mee bent....

necrosis | 02-12-15 | 00:40

@Glasgow Argus
Stel je niet zo aan met dat gezeik dat alles verloren is en al die drama shit.

Niet zeuren. X

Jim Lovell | 02-12-15 | 00:35

@daytripper | 02-12-15 | 00:28
Jawel, dan krijg je een - edit: - van Joris (iets met bevroren hel en vliegende varkens)

necrosis | 02-12-15 | 00:35

@Tyromancer | 02-12-15 | 00:19

u bent nieuw hier . De + en - is al meer dan een jaar geleden ineens verdwenen. Helaas.

daytripper | 02-12-15 | 00:34

Mark_Pugner | 01-12-15 | 21:58
ik denk dat vooral Merkel gechanteerd wordt. Ze was vorige week in gesprek met Erdogan en heeft toen al deze toezeggingen gedaan.
Rutte probeert alleen maar Merkel te pleasen, zodat hij straks een leuk baantje in Brussel kan scoren. Hij begrijpt alleen nog niet dat Merkel momenteel aan het verliezen is.

--sql error-- | 02-12-15 | 00:31

Kan er aub iets gedaan worden aan het kuddo systeem?
Op Dumpert werkt het nog altijd als een tierelier.
Joris? Atm0s?
wakkere_nederlander | 02-12-15 | 00:14

Willen ze niet. Waarom? Joost (of Joris) mag het weten.
Vragen levert geen reactie op.

daytripper | 02-12-15 | 00:28

Poetin heeft het aangedurfd om een boekje open te doen over de clandestiene oliehandel van de Erdogan maffiaclan en hun tankauto's aan flarden te schieten.
Onder protest van Erdogan, want het was een "humanitair hulpconvooi". Net zo iets als in Oekraïne, dus Poetin geloofde daar niets van. Hij zal het geweten hebben! Nou krijgt hij heel de corrupte profiteursbende op z'n nek, onder leiding van een stelletje internationale oliehandelaars. Het lijken de Ewings wel.

bruin kikkertje | 02-12-15 | 00:26

@wakkere_nederlander | 02-12-15 | 00:14
Zelfs met extension is et bagger uit '97. Geen editfunctie, geen verandering van nickname zoals bij de rest van het contemporaire net, etc.

Slogra | 02-12-15 | 00:25

Overigens ook even een lichtpuntje: een paar dagen geleden is de tandarts *kuch* uit Aleppo, waar onze wegkijker Ascher het over had geland op het Griekse Lesbos : www.npo.nl/nieuwsuur/30-11-2015/VPWON_... (vanaf 1.20 min)
Must see! De Staatsomroep op z'n best!

daytripper | 02-12-15 | 00:24

@wakkere_nederlander | 02-12-15 | 00:14
Vast wat mis gegaan toen de politie vorige week 'iets ging toe voegen'; de + en - verdwijnen regelrecht in de respectievelijke negatieve, xenofobe euro-cowards en positieve linksjes database van de politie. ;)

Tyromancer | 02-12-15 | 00:19

bruin kikkertje | 02-12-15 | 00:13

Toen ik het 3 of 4 jaar geleden had over de extreme toename van anti Rusland propaganda vanuit de EU en US was ik "gek" en een "aluhoedje" toen ik het had over de US die de EU een oorlog in wilde rommelen met Rusland.

Tot nu toe loopt het EXACT volgens schema.

Pornoboer-bs | 02-12-15 | 00:18

tweetybird 00.00: Je zegt het verkeerd, het was zo: "Elk nadeel hep zijn voordeel", zoals die voetballer het zo kernachtig uitdrukte.

bruin kikkertje | 02-12-15 | 00:17

Ik zie in Rutte veel van Mussolini. En ik meen me vaag te herinneren hoe het met die beste premier van Italië is afgelopen.

Pieter V | 02-12-15 | 00:16

Kan er aub iets gedaan worden aan het kuddo systeem?
Op Dumpert werkt het nog altijd als een tierelier.
Joris? Atm0s?

wakkere_nederlander | 02-12-15 | 00:14

Waar is de mondiale politiek toch mee bezig over onze hoofden heen, beste mensen?
Vanavond op de Duitse zender n-tv in het 23 u.-nieuws een opsomming van de militaire opbouw rond Syriê:
- 1.200 Duitse militairen met 6 Tornado's,
- Frans vliegdekschip met 40 toestellen, Belgisch en Duits begeleidingsfregat,
- zeven Britse gevechtsvliegtuigen, GEEN bommenwerpers dus,
- onbekend aantal Amerikaanse vliegtuigen met faciliteiten op het Turkse Inçirlik.
- Amerikaanse vloot voor de Syrische kust met o.a. luchtafweer raketschepen.
Dat allemaal om wat losgeslagen islamitische gekken eronder te krijgen? Kom nou!
Die hebben toch helemaal geen luchtmacht, dus waarom die gevechtsjagers en die luchtafweer?
Wat er wel is, volgens dezelfde opsomming: een vijftigtal Russische vliegtuigen en heli's, sinds het incident met de Turken versterkt met gevechtsjagers om de bommenwerpers te beschermen, plus ook een raketschip en onderzeeërs met kruisraketten. Wachten we nou op het volgende "incident", maar nu onder de NAVO-paraplu en met volledige bescherming van die kleine, nijdige bijthond Erdogan? Wie heeft hem bescherming beloofd om wat te doen en ten koste waarvan? Ik zie het Hillary nog zeggen op TV: Assad must go! Maar Poetin wil dat niet, dus ... ?

bruin kikkertje | 02-12-15 | 00:13

@Anna Maria.
Dat vind ik ook. Stemmen, leuk als er sprake was van een democratie en als we die tijd nog hadden. Ik ben geen activist en heb hier ook geen ervaring in. Maar ik ben wél rete pissig. Het protest moet zo viraal zijn als een internet SOA. Liefs internationaal. We worden tenslotte allemaal genaaid.

LiefKleinHorzeltje | 02-12-15 | 00:08

*Denkt weemoedig terug aan eind jaren 90." Geen aanslagen, geen oorlogen, Twin Towers nog overeind, sterke economische groei, eigen munt, eigen beleid, geen gezeik en inmenging van buitenaf, geen miljarden die jaarlijks over de schutting werden gegooid, sociale zekerheid nog in stand, royale vut regelingen, lage belastingen, geen voedselbanken en Zuidoost Europese bedelaars voor de Albert Heijn. Fucking hel, wat is het hard achteruit gegaan in slechts 15 jaar tijd.

Banana008 | 02-12-15 | 00:02

Maar ja ieder nadeel heeft ook een voordeel. Als nu ons nationale voetbal elftal de nederturken winnen mogen we ook toeterend de straten in rijden zonder kans op boete.Dat verzacht de pijn toch!!!!

tweetybird | 02-12-15 | 00:00

@Wonderful-Life | 01-12-15 | 22:39

Naief en slap? Nee hoor, zo corrupt als de pest en crimineler dan welke topcrimineel dan ook, banksters uitgezonderd want dat is van hetzelfde laken een pak.

Pieter V | 02-12-15 | 00:00

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-12-15 | 23:18
Hij gaat in ieder geval zijn best doen, want hij wil maar wat graag bij de EU. Wat toch niet gaat gebeuren, gezien de gesprekken de laatste keer ook een jaar of twaalf duurden. En als Erdogan ergens zijn best voor doet, gebeurt dat meestal ook. Is het toch nog een voordeel dat hij van die dicatoriale trekjes krijgt, hé.

rekennietmachine | 01-12-15 | 23:58

De grootse bibliotheek van de boeddhisten is verbrand door Mohammed volgens de geschriften. De vers zegt dat als het geschreven is en niet in de islam staat verbranden en als het geschreven is in de islam is het dubbel op, dus verbranden.

Zo is ook de meeste niet in steen geschreven kennis van het oude Egypte verbrand en van de oude grieken.

Winnaars schrijven geschiedenis. Wordt onze geschiedenis straks ook gewist?

mysteryposter | 01-12-15 | 23:54

@cucamonga | 01-12-15 | 23:36
De versnelde versie van de val van het Romeinse rijk in optima forma, dankzij in slaap gesuste, rondbuikige babyboomers na vette jaren van welvaart, opportunistische fabrikanten en ongeïnspireerde politici, verslapt leger, een vijfde colonne die begint in te werken op de maatschappij en de hernieuwde opkomst van een oostelijke grootmacht.

Slogra | 01-12-15 | 23:54

het is gewoon erg jammer om toe te geven maar als
iedere cultuur in zijn eigen geboorte land was gebleven en dan bedoel ik al vanaf het begin (VOC)
dan had dat een heleboel ellende gescheeld
een moslim cultuur past hier gewoon niet net zo min als een donkere cultuur
allemaal narigheid

zwetser2014 | 01-12-15 | 23:53


Specy | 01-12-15 | 23:4
Ik moest even lachen. Op de Nederlandse tv? Daar zeggen ze wel veel meer onzin.

Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:52

Toch ook wel leuk dat wij bevoorrecht zijn om hip hoppend en feestend de totale ondergang van Europa nog mee mogen maken een extraatje nadat wij ook het millennium konden vieren.

blauwe zander | 01-12-15 | 23:50

@Mark_Pugner | 01-12-15 | 21:58
De EU is groter dan Nederland, Demmink is een side-quest, hier is iets anders aan de gang
rode peper | 01-12-15 | 23:46
Demmink is een side guest, maar wat weten de Turken van bijvoorbeeld het Stasi verleden van Angela Merkel? Zoals zij pas bij erdogan pasja op bezoek was verraadt dat ook zij in de tang zit van de turkse geheime dienst. Ze keek erbij aks een konijn dat in de lampen van een aanstormende auto staart.

Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:50

Erdogan heeft Europa helemaal niet in een wurggreep. De kliek van Europese leiders levert ons continent met grote opgetogenheid geheel vrijwillig uit aan de Turkse despoot.

De Geus | 01-12-15 | 23:49

Zo ben je een autochtone nederlander en morgen een allochtoon nu rutte ons ingelijfd heeft bij turkije. Ik kom nu uit nederlanski. Grote provincie van turkije. Zo ga je slapen als nederlander wordt je wakker,koekoek u turkse pizza.

tweetybird | 01-12-15 | 23:49

@glasgow argus : I know, maar op de NL tv wordt dit weggezet als geruchten zonder verdere achtergrond als het al genoemd wordt, terwijl in DE dit hele verhaal incl achtergrond als feit wordt gepresenteerd "wat iedereen weet".

Specy | 01-12-15 | 23:48

@Mark_Pugner | 01-12-15 | 21:58
De EU is groter dan Nederland, Demmink is een side-quest, hier is iets anders aan de gang

rode peper | 01-12-15 | 23:46

@AnnaMaria | 01-12-15 | 23:37
Wat stel je voor. Spandoeken of Hooivorken?

Mark_D_NL | 01-12-15 | 23:46

Pechtold is dol op Turkije, Turkije moet bij de EU, nu eventjes niet omdat de klojo met een wegzakkend partijtje in de oppositie zit, maar.. vergis je niet.
Alsof hij er één seconde van wakker ligt dat 80 miljoen turken Europa overspoelen, dat is godbetert wat Pechtold juist wil!!!
Als het aan Pechtold ligt worden Turken gewoon Europeanen en mogen ze zich hier overal vestigen voor de eeuwigheid.

Tyromancer | 01-12-15 | 23:45

Dit alles werd overigens gewoon als feit gepresenteerd, met daarbij de tekst dat alle politici in Berlijn en Parijs hiervan op de hoogte zijn, maar dat Europa zo zwak is dat ze Erdogan gewoon nodig hebben.

Specy | 01-12-15 | 23:44

Ik betwijfel of het Europese schip zo stuurloos is als velen denken. Wie de macht van de EU verder wil vergroten, in weerwil van de democratie, vaart juist wel bij crises.

Het antwoord op door de EU gecreëerde problemen luidt namelijk altijd meer EU, of het nu gaat om Griekenland en de euro of grensbewaking en immigratie. Dat ligt niet eens alleen aan de politici die dat antwoord keer op keer geven. Het is de dynamiek van het systeem zelf die stuurt.

Dat willoze aspect van het project zorgt er ook voor dat mensen blijven stemmen op de verantwoordelijke partijen. Anti-Europese partijen groeien weliswaar,maar die groei doet alle andere, pro-Europese partijen van coalitie en oppositie juist samenklonteren rond de consensus 'meer Europa'.
De Eindbaas | 01-12-15 | 23:19

Misschien ook wel, ja. Sinister idee, sowieso denk ik dat we politici er te makkelijk van af laten komen door ze af te doen als naïeve sukkels, wat dat betreft ontkom je eigenlijk bijna niet aan het feit dat er sprake is van kwade wil.

Eigenlijk weten we ook heel weinig van ze. Hier op GeenStijl heeft ooit een docu gestaan over schimmige belangenspellen en de invloed van lobbyisten (zoiets), waarvan zo goed als alles achter gesloten deuren en zonder veel medeweten van de buitenwereld plaatsvond. Het gebrek aan transparantie is op heel veel vlakken hoe dan ook al notoir.

Gallemies | 01-12-15 | 23:44

Terwijl ieder het eens is dat de multiculturele samenleving een mislukking is, wil EU de Oost-Europese landen verplichten tot ook zo'n samenleving. Misdadig.

schoneslapert | 01-12-15 | 23:43

Specy | 01-12-15 | 23:41
en de grootste koper van olie uit IS is de derde zoon van Erdogan, Bilal.

Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:43

Natuurlijk lult Rutte lekker mee. Hij is de volgende slappe zaadstengel die zijn zakken mag vullen in het paleis der Europese volksverraders.

PG4161 | 01-12-15 | 23:42

Intussen op de Duitse tv vanavond:
Erdogan beschouwt IS als een bondgenoot om 3 redenen:
- Zelfde tak van de Islam als hij
- Vechten tegen Assad die hij veel meer haat
- Vechten tegen de koerden

In IS gebied zitten banken die nog gewoon internationale transacties doen, geen sancties of zo.

Grondstoffen in het gebied dat IS bezet zijn zo'n 2000 miljard waard. Grootste afnemer is Turkije, ze interviewden een Turkse oliehandelaar die dagelijks voor zo'n 10 miljoen aan olie kocht van IS.

Specy | 01-12-15 | 23:41

Ik put nu kracht eruit dat alle veroveraars hun waterloo vonden in Rusland. Dat dat dan maar weer gauw mag gebeuren.

tweetybird | 01-12-15 | 23:41

Het gevolg dat Staat der Nederlanden dan wel de EUSSR het verdomd om de marine/landmacht naar dat gebied te sturen en de asielzoekers te onderscheppen en terug te slepen naar kust/land daar waar zij voor het laatst zijn gesignaleerd.

De vraag rijst: waarom niet?

Dat alles valt terug te voeren dat multinationals/werkgevers aldoor op zoek zijn naar gratis arbeidskrachten die zich uitstekend laten vertegenwoordigen door de politici.

ProAsfalt | 01-12-15 | 23:38

@Mark_D_NL
Ja, maar we kunnen echt niet wachten tot er in 2017 eens een keer verkiezingen zijn. Er moet lang voor die tijd wat gebeuren.

AnnaMaria | 01-12-15 | 23:37

U bent een WIJZE man(/vrouw) Van Rossem, u spreekt precies mijn taal!

Is de politiek niets voor u? Als u in de politiek gaat krijgt u mijn stem.

"Gezond verstand en logisch nadenken" zou een mooie naam en doelstelling zijn voor een nieuwe partij, met een beetje hulp van Geenstijl moet er toch minimaal een zetel in zitten?

hallootje kadootje | 01-12-15 | 23:37

Historici zullen zich in de toekomst met betrekking tot de val van Europa nog lang het hoofd breken, hoe het kon dat de bevolking de invasie van zijn grondgebied aanmoedigde en financierde in plaats van in opstand te komen.

cucamonga | 01-12-15 | 23:36

Ik las net dat mannen en vrouwen dezelfde hersens hebben. Het zal mij hema worst zijn. Pas als ze zeggen dat Rutte en ik dezelfde hersens hebben ga ik mij echt zorgen maken. Sterker nog ,dan neem ik een zaag . Zaag wat om mijn hoofd en lepel ze persoonlijk bij mijzelf eruit.Al hoewel zonder hersens kan de vergelijking pechtold weer op treden. Een hersenloze idioot als je het mij vraagt. Die valt zoiezo buiten alle catogorien.Daar wil je dan ook weer niet op lijken.Nou ja gooi ik er daarna erwten in probleem opgelost toch.

tweetybird | 01-12-15 | 23:36

Dat beleid is niet te volgen. De islamisering zou toch nóg sneller gaan als we IS tot de EU laten toetreden?

Lentehaas | 01-12-15 | 23:34

Ikdachthetniet | 01-12-15 | 23:32
onderschat je tegenstander vooral niet.

Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:33

@AnnaMaria | 01-12-15 | 23:16
Het schijnt dat Wilders het organiseert? #kominverzet

Mark_D_NL | 01-12-15 | 23:33

Dit optreden van Rutte, en het optreden met zijn Ukraienische vriend een paar dagen terug moeten voldoende zijn om het kabinet te laten vallen, Dit kan zo niet langer.

De premier is straks schuldig aan een hele hoop geweld en ellende als dit nog langer door blijft gaan.

Democratuur | 01-12-15 | 23:32

Nu hebben we één voordeel: dat "onze" roofnomaden niet hoogtechnologisch ontwikkeld zijn. Sterker nog, ze zijn helemaal niet ontwikkeld. Hopelijk is dat ons geluk als we niet te lang te naïef blijven zoals onze beste premier ooit.

Ikdachthetniet | 01-12-15 | 23:32

McPhart | 01-12-15 | 22:48
Het lijkt sterk op het verhaal van Independence Day, waarbij een buitenaards ras als roofnomaden planeten "afstruint" om deze van hun resources te ontdoen om daarna weer verder te trekken. Had Roland Emmerich een erg vooruitziende blik.

Ikdachthetniet | 01-12-15 | 23:30

Wat een held die Viktor Orbán hadden wij ook maar zon premier. Hij krijgt nog applaus ook, in plaats van een verwarde (notabene) turk aan het woord die hem als nieuwe Hitler wegzet.

HeerOlie | 01-12-15 | 23:29

Daisy Cutter | 01-12-15 | 22:44
In Groenland. Hoe meer groen hoe enger zandmensen het vinden. Zitten liever als ratten (excusez le mot?) opeengepakt, dichtbij hun gastheer.
news.yahoo.com/disappointed-migrants-t...

Slogra | 01-12-15 | 23:26

Een zinkend schip met piraten als in Asterix en Obelix, waarbij de multiculturele bemanning blijft hozen met emmertjes, gevuld met geld om overboord te gooien, Turks scheepje ernaast die steeds meer matrozen in het piratenschip laat inschepen voor de invasie, maar gaan na hun barre tocht vanuit Syrie toch tenonder samen met de EU-piraten.
(lees nog even verder in mijn comic voor het slapen gaan).

hovawart | 01-12-15 | 23:25

Wij verdienen het om keihard genaaid te worden omdat wij niet in opstand komen. Ook al is het niet eerlijk dat je in de eerste instantie genaaid wordt.

DaeHanMinGuk2 | 01-12-15 | 23:21

En zo'n Pechtold en Buma die dan roepen: ja, had je maar een sterkere EU moeten hebben: écht? Hoe zien jullie dat dan voor je?
Het probleem is het ontbreken van een ruggengraat en het niet willen staan voor principes en waarden. Doet een EU niks aan, integendeel, het was voor de EU nog minder erg dan nu.

Lewis | 01-12-15 | 23:21

-weggejorist-

Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:20

Gallemies | 01-12-15 | 22:53

Belangrijk verschil tussen de EU en de USSR is ook dat uit de laatste mensen vooral wilden vluchten. Een ander verschil is dat bij de EU de machtsgreep sluipenderwijs verloopt. In de USSR was die van begin af openlijk en totaal.

Ik betwijfel of het Europese schip zo stuurloos is als velen denken. Wie de macht van de EU verder wil vergroten, in weerwil van de democratie, vaart juist wel bij crises.

Het antwoord op door de EU gecreëerde problemen luidt namelijk altijd meer EU, of het nu gaat om Griekenland en de euro of grensbewaking en immigratie. Dat ligt niet eens alleen aan de politici die dat antwoord keer op keer geven. Het is de dynamiek van het systeem zelf die stuurt.

Dat willoze aspect van het project zorgt er ook voor dat mensen blijven stemmen op de verantwoordelijke partijen. Anti-Europese partijen groeien weliswaar,maar die groei doet alle andere, pro-Europese partijen van coalitie en oppositie juist samenklonteren rond de consensus 'meer Europa'.

De Eindbaas | 01-12-15 | 23:19

Ik zeg motie van wantrouwen tav de premier. Hij liegt in het openbaar of is dementerende...
Duck Twacy | 01-12-15 | 22:09

We zijn eigenlijk te aardig naar politici. We branden ze vaak af op naïviteit en domheid- bullshit. Hoe onnozel ze ook uit de oogjes turen, zeker kabinetsleden moeten beter weten. De puinhopen die nu duidelijk beginnen te worden (of anders: die niet meer door gordijnen van sussende leugens en bagatelliseringen passen) waren al hoog en breed voorspeld en iedereen met een IQ hoger dan een strontvlieg had het kunnen voorzien. De top van een ministerie kan zich echt niet veroorloven om dezelfde bewuste naïviteit aan de dag te leggen zoals de mensen onder de bevolking die de steunpilaren zijn onder hun beleid dat doen; op een gegeven moment legt de policor het echt wel af tegen de feiten.

We maken het ze te makkelijk door te doen alsof ze dom zijn. Ze zijn niet dom en onwetend. Ik denk eerder dat ze ingesnoerd zitten in verdragen en belangen waar wij waarschijnlijk geen enige weet van hebben dan dat ze maar wat aanklooien en 'ach, van de lente bloeien de bloemetjes toch wel weer' denken. In beide gevallen (dom, of slecht) zijn ze onvergeeflijk nalatig, maar aangezien ze claimen competent te zijn en de situatie te overzien, moeten we ze daarop ook keihard afrekenen. De premier is een competente leider van dit land? WEES DAN OOK COMPETENT.

Het is dan ook gewoon onvergeeflijk. Bijna alle belangrijke politici doen dus ook mee aan dingen die onvergeeflijk zijn. Eigenlijk verdienen ze geen beleefdheid.

Gallemies | 01-12-15 | 23:19

rekennietmachine | 01-12-15 | 23:10
Helaas voor jou geen superdeal. Denk je echt dat Erdogan gaat zorgen voor minder besnedenen in Europa? Maar het gaat je wel kosten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-12-15 | 23:18

fingers | 01-12-15 | 23:08

Tsja mooi van de man. Maar ja wij hebben mark rutte en die doet dat nog veel grootser hoor. Die doneert 117 miljoen van onze centen en heel nederland aan turkije. Dat is nog eens een donatie doen..

tweetybird | 01-12-15 | 23:16

Deze crisis is veel groter en gevaarlijker dan de financiële crisis van de afgelopen jaren. Enorme fundamentele verschillen in kracht van de verschillende economieën, moeizaam verenigd in een munt, hebben de eurolanden niet kunnen breken.

De vluchtelingencrisis sloopt Schengen en de hele EU binnen no time. De EU wil dat we toch vooral vluchtelingen opnemen, maar niemand weet waarom. De EU treft louter contraproductieve maatregelen. Ze ontmoedigen vluchtelingen niet om te komen, sluiten dubieuze deals met Erdogan, verschuilt zich achter allerlei laffe verdragen en weigert het probleem bij de wortel aan te pakken. Dit is wel een issue waarvoor ik echt vrees. I.t.t. tot klimaatverandering en de financiële crisis, kan deze chaos ons echt de das om doen. Zowel economisch als ook cultureel.

Wat kunnen we doen? Moeten we wachten tot we weer eens mogen stemmen?

KapiteinClaus | 01-12-15 | 23:16

Ik denk niet dat de bevolking in zijn geheel zo apathisch is als hierboven wordt gesuggereerd. Heel veel mensen hebben er al heel lang schoon genoeg van en zijn klaar om in opstand te komen. De vraag is wie het voortouw neemt en het organiseert.

AnnaMaria | 01-12-15 | 23:16

Meer Jan Roos, meer Jan Roos, meer, meer, MEER!
Ik zou haast denken dat Rutte niet van de VVD is maar van de PvdA, want wat een slappe hap is dat toch zeg, niet te geloven! Die heeft de ruggegraat van een kwal. Zelfs Pechtold vind het nu te ver gaan en noemt het daadwerkelijk chantage, en dat is toch wel heel bijzonder voor zo'n super Eurofiel. En dan die Buma, gadverdamme, die is nog erger. Die wil alleen maar meer EU. Net als Pechtold.
Als iets echt te ver gaat, in dit geval met duidelijke chantage van een land wat openlijk IS steunt en daar zaken mee doet, wat doe je dan? Wat doe je met een rotte plek op een appel? Juist ja, die snij je weg. Dus stoppen met die handel. Chantage = géén geld, géén vrij reizen voor Turken binnen de EU (weet trouwens nog steeds niet of dat ook andersom geldt maar goed) en al helemaal geen "versnelde" gesprekken voor toetreding tot de EU! Ik zou Turkije terstond de NAVO uitflikkeren. Maar wat gaan we doen? Toegeven aan chantage en gewoon geld geven en vrij reizen voor die extremisten. Ze zijn h e l e m a a l gestoord!

Ikdachthetniet | 01-12-15 | 23:15

Mooi, maar mismoedig makend stukje, van Rossem.

prakkezeerder | 01-12-15 | 23:12

De EU frustreert de natuurlijke machtsverhoudingen binnen Europa, tussen landen onderling en alle andere verdragen die in het verleden op WEL legitieme basis zijn gesloten.

Oftewel: Europees parlement, (het klinkt heel officieel net als Islamitische Staat maar het is een wassen neus) u bent de zwakste schakel. U kunt inpakken!
Doei!

wakkere_nederlander | 01-12-15 | 23:12

fingers | 01-12-15 | 23:08
mark zuckerberg is samen met george soros een van de grootste voorvechters van open borders. ik zou niet al te optimistisch zijn over de begunstigden van al dat geld. meer speedboten naar lampedusa en lesbos, bijvoorbeeld, volgeladen met goedkope arbeidskrachten. allemaal in dienst van de verzwarting van amerika en europa. lang leve de global corporatism.

Glasgow Argus | 01-12-15 | 23:12

Ik ben hartstikke bereid om mijn belastingcenten naar Erdogan over te maken, als hij de vluchtelingen daar daadwerkelijk houdt. Superdeal.

rekennietmachine | 01-12-15 | 23:10

Gelukkig was er ook positief nieuws over een andere Mark; die van Facebook. Doneert 99% van zijn aandelen aan goede doelen..... mooie daad maar hopelijk vindt hij goede fondsbeheerders en komt het aan waar het hoort aan te komen... gaat om slordige 45 miljard dollar.... ach, Nederland heeft dat er in een decennia doorheengedraaid in Afrika en kijk eens hoe mooi de wapens, vliegtuigjes en autootjes glimmen.....

fingers | 01-12-15 | 23:08

Nederland moet NU uit EU en zeker niet zwichten voor een dictator die de mensenrechten schend. Nederland mag NIET verder islamiseren. Gooi dicht die grenzen en ga je eigen landsbelang behartigen.

Asje B | 01-12-15 | 23:08

Ik wil niet slachtoffer worden van de droom van een handvol mensen die toevallig aan het roer staan. Slechte roergangers die anderen dingen opdringen omdat die anderen hen dit toestaan. En wat dat betreft zijn we met zijn allen de zwijgende meerderheid geworden tav de pestkop in de klas: iedereen weet dat Rutte, Merkel ed fout zitten maar niemand voelt zich in staat om iets te doen. En rutte weet dit.
-
Stel je een tegenwoordige tijd toe zonder de tegenkracht van Wilders. Of zonder de tegenkracht van GS. Oh, de rampspoed die ons land getroffen zou hebben.
-
Rutte, Nederland zal je nooit vergeten en vergeven als de proleet die de sleutel van Nederland aan Turkije gaf. Je verdient straf (nee, geen moord en doodslag) maar uitkotsing uit je partij en uit Nederland. Ik denk aan persono non grata en een rol in de geschiedenisboekjes als de dwaas van Nederland. Opdat alle kindertjes leren dat deze dwaas de toekomst van Nederland opofferde.

appeltjesgroeneweide | 01-12-15 | 23:07

@Mr. Squits | 01-12-15 | 22:56
Niet. De verkiezingen zijn pas in 2017. Dan is ons land al lang verkwanseld.

Maria.1 | 01-12-15 | 23:07

pili-pili | 01-12-15 | 22:19
Het wordt steeds enger. En het idd een raadsel hoe jongetje Rutte het allemaal zover kan en mag doorvoeren. Ik denk dat we er beter aan doen om dergelijke onderhandelingen te laten voeren door iemand die meer te verliezen heeft dan een stapel kleverige boekjes onder een 1-persoonsbed.

metzonderzijwieltjes | 01-12-15 | 23:06

60.000.000.000 euries per mnd ECB.
Valsch geld wordt gestopt in "vluchtelingen"nee immigranten.
Kadootjes voor iedereen de moeder, behalve de onze.
Gaat goed met DE economie....
"Politics Is Like Trying To Screw A Cat In The Ass" (Bukowski)

ecologiste | 01-12-15 | 23:05

tweetybird | 01-12-15 | 22:47
Zorg er dan voor dat ze niet nog meer van je afpakken. Echt. Als iedereen die wat kan, dat doet (vertrekken), stort het roofsysteem nog eerder in elkaar ook.

Daisy Cutter | 01-12-15 | 23:03

Sissi Wil €6 miljard... ook geen probleem..

robstijlloos | 01-12-15 | 23:02

Het wordt tijd de eu een neqschot te geven en weer op eigen benen te gaan staan. De schade die de eu heeft toegebracht is niet te overzien. Maar je zal eerst de waterleiding moeten afsluiten, voordat je begint met emmertjes water te scheppen. Een Nexit en een tribunaal voor de eurofiele landverraders. Haal de Neurenbergscenario's maar weer uit de kast. #Nexit.

accijnstoerist | 01-12-15 | 22:59

@malang | 01-12-15 | 22:07
Perfect moment om vragen te gaan stellen.

deEik | 01-12-15 | 22:57

Wanneer kan ik ook alweer op de PVV stemmen?

Mr. Squits | 01-12-15 | 22:56

Laten we gauw de EU verlaten voordat volgend jaar een tsunami van visumvrije Turken ons overvalt. Dan we zijn met recht aan de heidenen overgeleverd.

rijk | 01-12-15 | 22:53

''Wat rest, is de pijnlijke stilte van de Europese politieke machteloosheid terwijl de gure wind van het democratische verraad vrij spel heeft. Het wachten is tot de stilte doorbroken wordt door de verlossende woorden 'abandon ship!'. Wie gaat ze uitspreken?''

Dit is de reden dat ik de EU niet helemaal de EUSSR vind. In de oude USSR waren ze beter in het binnenskamers houden van de problemen, twijfel en onenigheid in de Partij. Het 'niet weten' niet toe mogen geven, 1 stem naar het domme volk. De laatste jaren valt juist met veel topoverleg op hoezeer ze het in Brussel ook niet weten, hoe er maar wat wordt gedaan, compromissen omdat er IETS moet gebeuren maar wat, ja, dat weten we ook niet. Om maar bij de Titanic in de url te blijven: ze zitten samen opgescheept, er is misschien wel forse onenigheid, maar we moeten wát.

Ik denk dat veel politici simpelweg te 'licht' zijn voor de complexiteit van moderne problemen. De nieuwe financiële bubbels, de hele asielzoekerscrisis, de enorme omvang van de stiekeme achterkamertjespolitiek, het steeds uitbreidende web van wederzijdse belangen die de boel vertroebelen, het gehele financiële stelsel, een jonge munt die je op de een of andere manier in een zeer complexe situatie moet zien te 'navigeren' met lidstaten die niet eens meewerken... als ik verkiezingsprogramma's lees van Nederlandse partijen zie ik hoe ze het alleen bij ''makkelijke'' onderwerpen houden. We zitten met levensgrote problemen die ons boven het hoofd hangen of die we nu al hebben en een vooruitziende blik nodig hebben, die 'saai' zijn, maar het gaat vooral over principiële details die me geen lor interesseren.

Intussen staan we machteloos wat te roepen terwijl Brussel beslissingen neemt waar wij vrij geringe invloed op hebben maar die wel ons dagelijks leven drastisch veranderen. Politiek, kom eens met een gerichter antwoord dan alleen maar ''meer of minder Europa''!

Erdogan is een heel vieze figuur. Dat Europa toch met hem in zee gaat is een slecht teken en veelzeggend over de ernst van de stand van zaken in Europa. Soms voel ik me ineens enorm gefrustreerd om me te beseffen dat we in de nadagen van Europa leven en dat we weer zoals vroeger, een maatschappij vol onveiligheid, armoede en ongelijkheid kunnen verwachten. Ik ben het zát om lastiggevallen te worden door creepy, intimiderende moslimmannen, maar denk je eens in wat er gaat gebeuren als ze zich al te vrij voelen. Het gaat niet, het werkt niet, hoe hard de politiek het ook forceert via zalvende woorden die het gros van de immigranten nooit zullen horen of lezen, en eigenlijk alleen maar een trap na zijn aan de slachtoffers van het mislukte multiculturele project (''wie zeurt is een racist! Menéren verkrachten mevrouwen in de steden, niet MOSLIMS''). We importeren massa's mensen met totaal andere ideeën van persoonlijke grenzen, eigen verantwoordelijkheid en geweld, en wie klaagt wordt naar de Apotheker uit Aleppo verwezen (nou, nee dank u.) Ik noem hem maar de Analfabeet uit Aleppo want voor zover ik weet is er weinig tot geen reden om aan te nemen dat de asielzoekers ene knip voor de neus waard zullen zijn in Nederland.

Elke cent die geïnvesteerd wordt in de opvang en integratie van asielzoekers is een cent die geïnvesteerd wordt in grotere problemen en grotere kosten in de toekomst. Dromen worden weggegooid voor ideologische wanen.


Gallemies | 01-12-15 | 22:53

Mark Rutte is de hofnar van de EU.
Hij speelt zijn rol zo goed dat het net lijkt alsof hij serieus is als hij vol verve het failliet van de EU als een overwinning weet te presenteren.

domheid regeert | 01-12-15 | 22:53

Lord Flashheart | 01-12-15 | 22:50
obama of erdogan? hussein is eerder weg dan de sultan...

Glasgow Argus | 01-12-15 | 22:52

Erdogan die Russische vliegtuigen neerschiet, Hans van Baalen en die malle Belg met een gemankeerd gebit www.google.nl/search?q=verhofstadt&am... die beiden vuistjes tonen ipv een gestrekte rechterarm en dan ook nog Frans Timmermans van de Partij zonder Stemmen, allemaal (fuck het vluchtelingenprobleem en de islamisering want misschien minder belangrijk) op ramkoers met die andere idioot img4.wikia.nocookie.net/__cb2009092218... . Kies je psychopaat zèg!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-12-15 | 22:51

Nu de EU in het kader van 'outsourcing' zijn grensbewaking gaat uitbesteden aan Turkije, is het misschien tijd om eens te kijken of we nog ergens een andere dictator kunnen vinden waaraan we het dagelijks bestuur van de EU kunnen overdragen.

cucamonga | 01-12-15 | 22:51

Antitheïst | 01-12-15 | 22:41
Wat is er mis met gewoon: 1e Europese Burgeroorlog?
Waarom altijd iets moois willen verzinnen voor zoiets bloederigs?

Graaf van Egmont | 01-12-15 | 22:51

Flikker die waardeloze kapitein Rutte overboord en laat Wilders het roer overnemen voor we tegen die ijsberg rammen.

Thunderbird | 01-12-15 | 22:51

Deze hele invasie van roofnomaden (dixit president van Tsjechië) is gewoon gepland, net als het toetreden van Turkenland.
Het is een door Brussel opgelegde culturele moord, om straks de noodtoestand uit te kunnen roepen en de laatste restjes vrijheid af te pakken.
Nog 1 of 2 jaar en dan wordt er in heel Europa door EurGendFor troepen die de landstaal noch het Engels machtig zijn orde wordt gehouden. In Griekenland zijn ze al eens ingezet, overigens.
En wat de NAVO betreft: dat is een aanvalsorganisatie geworden.
We leven in een dictatuur en bijna niemand ziet het.

McPhart | 01-12-15 | 22:48

Antitheïst | 01-12-15 | 22:41
de economische destructie is er al. de ecb rooft onze zakken leeg via de endeldarm. pensioenvermogen verdampt door de negatieve rente en QE van opperboef en goldman sachs-man Mario Draghi. bijna alle centrale banken zijn in handen gevallen van de veertig rovers van Goldman en die gaan na de vorige rondes van onsuccesvol " monetair beleid " binnenkort over naar de volgende versnelling. geen democratische controle, wel een volledige greep op de staatsfinanciën van die landen die het (nog) kunnen betalen. de europeanen zijn als kikkers die worden gekookt, maar het water is nog te behaaglijk om te springen. en wanneer het water te warm is geworden, springt niemand meer want doorgekookt. alleen een economische verelendung brengt otto normalverbraucher de straat op. vraag is alleen of er dan nog iets te redden valt, of dat jouw scenario van civil unrest uitkomt. en dan ben ik nog optimistisch....

Glasgow Argus | 01-12-15 | 22:47

Daisy Cutter | 01-12-15 | 22:44

Lief van je maar welk geld. Dat ligt namelijk al bij die steelclub de EU.

tweetybird | 01-12-15 | 22:47

Ik kan iedereen aanraden het avondland te verlaten. Doe het voor jezelf en je kinderen, neem al je geld mee en bouw in een normaal land iets op.

Daisy Cutter | 01-12-15 | 22:44

StijlloosGebrabbel | 01-12-15 | 22:16

De turkse pizza,ik wilde nog een heel lijstje opnoemen maar die is er helaas niet. Het is en blijft de turkse pizza en daar is alles gelijk mee gezegd. Lekker kort lijstje toch . En lekker goedkoop ook die turkse pizza van 3miljard.

tweetybird | 01-12-15 | 22:44

De Grieken spelen hier gewoon onder een hoedje met Erdogan. De huidige vluchtelingenstroom maakte deel uit van de onderhandelingen over Grexit evenzeer als die over de relatie met Turkije.

Dat 'Wir schaffen das' van Merkel was eerst en vooral een strategische zet - i.e. calling their bluff.

En wat blijkt? Een land als Griekenland, demografisch en economisch verwaarloosbaar, kan de hele EU ontwrichten, zowel financieel als sociaal.

Dat is misschien wel het beste argument tegen supranationalisme; het ontneemt naties niet zomaar hun soevereiniteit, maar het verplaatst die naar de landen die bereid zijn het verst te gaan in chantage van de 'solidariteit'.

De Eindbaas | 01-12-15 | 22:41

Iemand al suggesties voor de naam van de bijna niet meer te voorkomen Europese burgeroorlog?.

“Volksreconquista” of iets dergelijks?. Want van de staat kan je blijkbaar alleen maar collaboratie verwachten

Momenteel wordt er aan de fundamenten van de Europese samenleving geknaagd door de ratten uit Turkije en de rest van de religieuze imperialisten.
De Europese overheden blijven naïef dan wel aangestuurd volgens plan de welvaart en cultuur uitverkopen.
Het is ook maar de vraag wat er eerder komt: economische destructie of een burgeroorlog.

Antitheïst | 01-12-15 | 22:41

En nog bedankt he, VVD, PvdA, D66, GL, CDA stemmers. Bedankt. En ja, er zijn genoeg van dit soort lui hier op Geenstijl. Waarschijnlijk de meerderheid van de reaguurders stemt VVD, terwijl ze wisten dat de VVD altijd kritische taal bezigt over de EU, maar qua beleid altijd 100% pro-EU handelt. Ja, reaguurders, ook jullie zijn schuldig aan dit debacle. Genoeg mensen hebben hiervoor gewaarschuwd, maar jullie wilden niet luisteren.

Old_Spice | 01-12-15 | 22:40

Als ik naar de Europese "leiders" luister, vooral die van West-Europa, dan krijg ik de neiging om te janken, oooohhhh wat zijn ze ongelofelijk naïef en slap. Ik heb medelijden met onze arme kleinkinderen.

Wonderful-Life | 01-12-15 | 22:39

Maar Egypte hád toch al miljard ontvangen wegens arabische lentekriebels?

isitsoornot | 01-12-15 | 22:38

Erdogan geeft ze allemaal een Turks paspoort en doorlopen maar.

slotbert | 01-12-15 | 22:37

Enkele reis Australie boeken en wegwezen. Wat een kansloos verhaal.

kenny harder | 01-12-15 | 22:37

Allemaal even de spiegel pakken en jezelf vragen; "wat stemde ik ook alweer de afgelopen jaren?", "wanneer was het voor het laatst dat ik weer eens wegkeek?", "wanneer heb ik ook alweer voor het laatst daadkracht getoond en een uitvreter, profiteur publiekelijk terechtgewezen? en "zal ik morgen gewoon weer op internet gaan klagen of ga ik eindelijk opstaan tegen de totale verkrachting van mijn land?"

ox | 01-12-15 | 22:34

Zeer sterk stuk beste van Rossum. Het is dat ik van een autonome organismus bevredig ben. Vooruitlopend.

Dr. Frambozenjam | 01-12-15 | 22:32

De #EUSSR is een feit. #NeeDDRland is een feit. De landverraders zijn onder ons!

Canis Spurcus | 01-12-15 | 22:30

Halbert gaat met Sissi onderhandelen... Geerts, where art thou??

robstijlloos | 01-12-15 | 22:29

@Snap je!? | 01-12-15 | 22:27
Het valt me ook mee dat Libië zich zo rustig houdt.
Ach, kwestie van tijd waarschijnlijk. Goed voorbeeld doet volgen.

Lewis | 01-12-15 | 22:28

Ik doe nu handel met niet zo frisse mensen door burger te zijn en belastingen te betalen. Ik wil dat niet. En nu?

tattooboer | 01-12-15 | 22:28

' Van Gijzel stopt eind 2016 als burgemeester Eindhoven '
[A] vervangt zeer slecht presterende fractie voorzitter
[B] vervangt zeer slecht presterende Asscher
[C] vervangt volgeladen Zalm
[D] weet al iets maar zegt het niet

(c)ZWITSUL | 01-12-15 | 22:27

Schitterend en geheel te verwachten, de vluchtelingen komen straks door Egypte. Al-Sisi wil ook wel 3 miljard

Snap je!? | 01-12-15 | 22:27

Ik moest effe echt een vinger langs mijn lippen halen en met spuug laden, om vervolgens dit te deponeren op mijn touch screen om dit te kunnen lezen. Daar er vette vet vlekken op zaten. Om maar het stuk van van Rossum (titanium overgoten topic te snappen/kunnen lezen).
Doet u ook als theeguurder deze smerigheid? zeer aan te raden om helderheid niet via het knopje, maar zelf-oplossend? nee staatke Nl spuugt voor u op het schermpie.

Dr. Frambozenjam | 01-12-15 | 22:26

We moeten eens ophouden medelijden te hebben met "vluchtelingen" in bootjes die bewust de risico's hebben aanvaard en in plaats daarvan over de huidige situatie heen kijken naar de toekomst en medelijden hebben met ons nageslacht dat in een veel bedreigender situatie zal komen te verkeren waarbij het aantal slachtoffers vele malen groter zal zijn. En die hebben daar niet voor gekozen, dat gaat ze gewoon overkomen als wij niet nu ons beleid aanpassen.

Om echte vluchtelingen hier te kunnen huisvesten moeten al die gelukszoekers eerst terug. We hebben gewoonweg niet de middelen en de mogelijkheden om ze allemaal hier te laten wonen.

Elessir | 01-12-15 | 22:26

Zo zie je maar dat Europa niks voorstelt. Merkel sluit een pact met Erdo en binnenkort hebben ze beiden hun zin: Europa opgedeeld in een Duitse en een Turkse RIJK van weleer.
De EU stelt NIÉTS voor: hypocriet, ruggegraatloos, reaalpolitiek. Wordt tijd dat NL een dictatuur wordt.Eigen schuld dikke bult!! Ze verkwanselen alles en iedereen: de EU verkoopt de duvele en zijn ouwe moer. Geert, where art thou????????

robstijlloos | 01-12-15 | 22:25

10 november 2015: EU gealarmeerd over schendingen mensenrechten in Turkije. De Europese Commissie vindt dat Turkije de mediavrijheid beter moet beschermen, de vredesbesprekingen met de Koerden weer moet oppakken en de spiraal van geweld en de schendingen van mensenrechten moet stoppen.
De Europese Commissie luidde dinsdag de noodklok in een rapport over de voortgang die Turkije maakt in de toetreding tot de EU www.nu.nl/buitenland/4162004/eu-gealar...

Het geluid van de noodklok is verstomd, Timmermans blaast nu de loftrompet.

CoffeePatch | 01-12-15 | 22:24

Verkocht en verraden en eigelijk omdat de bovenonsgestelden niet kunnen toegeven dat er een blunder gemaakt is.

bijna_raak | 01-12-15 | 22:24

De zoveelste miljarden naar Erdogan. Maar op het nieuws zie ik dat de thuiszorg omvalt. Want het geld is op. De urine loopt straks letterlijk langs de enkels van onze bejaarden.

Piet Karbiet | 01-12-15 | 22:23

Volgens mij zijn we in een soort "back to the future" alternatieve universum gekomen. In 1970-80 hadden we gewoon alle arbeidsmigranten weer weg moeten sturen, nadat er geen werk meer was en nooit een multiculturele samenleving moeten aangaan.
.
Volgens mij waren er nu dan al mensen op Mars geweest, hadden we kernfusie op industriële schaal kunnen toepassen, hadden we schonere lucht en meer natuur. Hadden we werkloosheidscijfers rond de drie procent en kon iedereen een eigen huis kopen. Was er geen staatsschuld en was geluk gewoon gebleven.
.
Maar nee. Z'n 40 PvdA'ers plus wat religekkies bedachten dit idee van diversiteit en daarom zitten we nu in de slechte versie van vooruitgang. Namelijk dat er geen vooruitgang is en dat een stel woestijnmalloten ons met uitroeiing bedreigt.

heldheino | 01-12-15 | 22:22

@tattooboer | 01-12-15 | 21:52,

Ben er al jaren klaar voor, het zal tijd worden!

basweetutwel | 01-12-15 | 22:21

ik heb het al eens eerder hier geschreven: erdogan' s turkije voert al een tijd een oorlog tegen het westen een oorlog met wapens van massa immigratie. merkel en timmermans zijsnaar het munchen van deze tijd gevlogen en met neville chamberlain het peace in our time uitgeroepen. appeasement to the max met een homp vlees voor de krokodil. de turkse overheid met de grijze wolven, het ministerie van geloof (diyanet) en de veiligheidsdienst MIT hebben de zaden gezaaid. in nederland hebben ze langs de weg van een corrupt justitieapparaat (IRT!) en een chantabele SG van justitie een greep op de overheid genomen. de nichtjes albayrak hebben het afgemaakt.
toen van de zomer erdogan de verkiezingen leek te verliezen heeft hij de sluizen van massa immigratie opengezet en vanwege de verrotting van griekenland zijn trekken thuis gehaald. in plaats van raketten op ankara betaalt het laffe en zwakke europa nu met geld en minachting van zowel democratische beginselen en internationale rechtsorde. het enige goede dat hier uit voort kan komen is het ineenstorten van de EU, de antidemocratische machtsmachine. maar juich niet te vroeg, berichten over de dood van de eu zijn sterk overdreven en het wordt eerst slechter voordat het beter kan worden.

Glasgow Argus | 01-12-15 | 22:21

Ik mis de reacties van GroenLinks, de PvdA en de PVV.

ad melkert | 01-12-15 | 22:20

Toch zou de VVD nog 20 zetels halen volgens de actuele peilingen. Het maakt dus kennelijk niet uit hoe veel ze falen, er blijven toch wel ezels op ze stemmen.

pili-pili | 01-12-15 | 22:19

Vluchteling nee: Immigrant. Islamitische immigrant. Toeval? Bestaat niet.
Olie, multinationals, 1975, bilaterale overeenkomsten met GR, I, E, PT opgezegd maar sinds 1975 mogen TU en MA gewoon aan gezinshereniging doen. Oil for immigrants? Straatburg.. EU.
1000-en miljarden worden verdiend aan olie. De arabieren zijn stinkend rijk en alleen omdat er zwart goud is.
Als ze dat met hun moslimbroeders van meet af aan gedeeld hadden dan was er geen armoede daar, geen oorlog.. maar de ene arabier is de andere niet, de ene moslim is de andere niet.
Net als in N-Ierland gaat het niet om katholiek of Protestant maar om de gepriviligeerden. Iedereen wil een job en en huis, maar niet iedereen krijgt die. Want: gepriviligeerd of niet. CDA ja PVV nee. Soenniet ja, Aleviet nee. etc.
In ieder geval zijn de Nlse partijgenoten van de gevestigde partijen gepriviligeerd. Maar waarom wij niet allemaal? Graag antwoord van Rutte, Didi, Peggold, Marijnissen en de andere usual suspects.
Wie verdeelde het Midden-Oosten langs rechte lijnen? F en GB. Wie krijgt de shit? Juist D. Waarom? Vragen vragen...

ecologiste | 01-12-15 | 22:19

StijlloosGebrabbel | 01-12-15 | 22:16

Omdat Amerika wil dat Europa gaat branden, en dat gaat ook prima lukken.

Pornoboer-bs | 01-12-15 | 22:17

Wat ik niet begrijp in de facebook tekst is de opmerking dat de Joden de toorn verdienen. Nu zijn moslims al eeuwen lang bezig om de Joden uit te roeien en dat is nog steeds niet gelukt. Als Allah dan zo machtig is, waarom verliest hij het dan keer op keer van de God van de Joden? Gaan ze dan zelf niet eens een keer bedenken dat het allemaal grote kolder is waar ze in geloven?

mok | 01-12-15 | 22:16

Kan iemand mij vertellen welke waarde Turkije uberhaupt zou toevoegen aan de EU behalve fungeren als het zoveelste zorgenkindje dat karrevrachten geld zal gaan kosten?

StijlloosGebrabbel | 01-12-15 | 22:16

Ik schat in dat de Britten het zinkende schip als eerste gaan verlaten: Juni, juli 2016 worden genoemd als datum voor het referendum in het Verenigd Koninkrijk over lidmaatschap van de EU.

Ik ben benieuwd.
Dr. Dr. Bartholdy | 01-12-15 | 22:11

.

Maak me wild, ik verheug me zo op die compleet verbijsterde schapekop van Rutte. Vooral als hij nog voorzitter van de EU is.

ad melkert | 01-12-15 | 22:15

en nu GS??? Mag ik mijn Euro's omruilen voor Koreaanse Roebels, mijn bunders worden kaalgevreten door sprinkhanen. Oh ik zie al Allah heeft te bieden, wat maagden, eeuwig met maagden (vliesje tussen de tanden wegtrekt) dikke lul drie bier, ongelooflijke ik, doe er niet aan mee.

d' 8hØker | 01-12-15 | 22:15

Binnenkort op Texel naar de camping. Ben je toch in Turkije. All-inclusive. Zoals burkini, sharia en 5 keer per dag oproep tot gebed. Tussen de schapen.

Normpje | 01-12-15 | 22:14

@tattooboer | 01-12-15 | 22:08
Nood breekt wet in dramatische tijden.

Piet Karbiet | 01-12-15 | 22:12

De wolven staan klaar om het verwijfde ... of was het nou verweesde ... Europa aan stukken te scheuren. En het enige dat wij nog kunnen doen is heel hard 'pang pang' roepen. En Pechtold staat erbij en kijkt ernaar en lacht nog maar eens heel hard. Samen met Markie Mark.

medusa324 | 01-12-15 | 22:11

Rutte is een nietszeggende windvaan. Dat ik ooit nog op de opportunist heb gestemd is diepvries. Dit volgens a Rutte ' beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog helpt Nederland naar de Filipijnen.

Schweinchen Dick | 01-12-15 | 22:11

GeenStijl: "Het wachten is tot de stilte doorbroken wordt door de verlossende woorden 'abandon ship!'. Wie gaat ze uitspreken?"

Ik schat in dat de Britten het zinkende schip als eerste gaan verlaten: Juni, juli 2016 worden genoemd als datum voor het referendum in het Verenigd Koninkrijk over lidmaatschap van de EU.

Ik ben benieuwd.

Dr. Dr. Bartholdy | 01-12-15 | 22:11

Van Rossem genezen van zijn adoratie voor Halbe Zijlstra?

bijna_raak | 01-12-15 | 22:11

jemagookniksmeer | 01-12-15 | 22:01

Daarom gaan ze gewoon door. zoals Juncker al eerder aangaf.

Pornoboer-bs | 01-12-15 | 22:10

Ik zeg motie van wantrouwen tav de premier. Hij liegt in het openbaar of is dementerende...

Duck Twacy | 01-12-15 | 22:09

@Piet Karbiet | 01-12-15 | 22:01
Het voor stel is gevaarlijk dat je doet maar strategies en haalbaar. Als er wel een oorlog komt zal dat zeker optioneel in het scenario worden opgenomen.

tattooboer | 01-12-15 | 22:08

Chaos in het Middenoosten is ontstaan omdat het Westen in de Eerste Wereldoorlog het Ottomaanse Rijk heeft verslagen. En nu gaat het Westen de Ottomanen betalen om de chaos buiten te houden? Zo kun je honder jaar na dato alsnog een oorlog verliezen...

min.v.uitzetting | 01-12-15 | 22:07

"1 woord: Demmink"
Mark_Pugner | 01-12-15 | 21:58
=====
Yep, het kan haast niet anders, of Erdogan heeft Rutte/NL op deze manier strak bij de ballen.

malang | 01-12-15 | 22:07

Tijd voor competente mannen (m/v) aan het roer, voordat de slappe hap die nu Europa aan het verkloten is nog meer schade aanricht.

Muggenmepper | 01-12-15 | 22:07

Heb hier niks meer aan toe te voegen,vraag me af komt dit ooit nog goed????????

tijgertje60 | 01-12-15 | 22:06

Ik ben geschokt

zieke-geest | 01-12-15 | 22:04

Die haatzaaiers kunnen allemaal terug naar hun zandbak.
Niets aan de hand!
Kijk vanavond naar 2DOC om 23:00.
De achterblijvers flaneren op de boulevard of liggen te luieren aan het strand.
Hoezo zielige asieleisers uit oorlogsgebieden?

Bolder | 01-12-15 | 22:02

Erdogan heeft Europa hard nodig nu hij met zijn megalomane wijsheid een Rus heeft neergeschoten. Dus ik vind het wel meevallen met die zogenaamde macht van Turkije. Zonder steun van Europa was hij al lang militair van repliek gediend. Nu gaat het hem miljarden kosten aan gederfde inkomsten.

Simon_GS | 01-12-15 | 22:02

Het meest absurde is niet het totale falen van Europa, maar de totale apathie van de Europese volkeren op wat gaande is.
Het maakt klaarblijkelijk niets uit hoe Brussel Europa naar de kloten helpt aangezien ze toch niet worden tegengehouden.

jemagookniksmeer | 01-12-15 | 22:01

Turkije in de EU?
We kunnen beter Noord Afrika bezetten.

Piet Karbiet | 01-12-15 | 22:01

Daarnaast meen ik dat we volgens deze afspraak OOK nog eens 400.000 vluchtelingen moeten opnemen van Turkije.

Klik_hier | 01-12-15 | 22:00

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 'internationale verdragen' die ons in een achterhaalde morele houdgreep houden. Als we vanuit Griekenland iets steviger tegen de eerste illegale immigranten waren opgetreden hadden al die honderdduizenden anderen het wel uit hun hoofd gelaten Europa binnen te vallen...

Aristotalloss | 01-12-15 | 22:00

Over honderd jaar zal dat lachende windjack herinnerd worden als de premier die Nederland letterlijk verkwanseld heeft. Met zijn beste kabinet sinds Drees. Drees had Rutte een stompzinnige vlegel gevonden.

brutus68 | 01-12-15 | 21:59

Schengen verkleinen, de marine er om heen en alles terug zetten op de Turkse/Lybische kust, opgelost.

Uw Verzekeringsadvis | 01-12-15 | 21:59

Ik verlang nu al naar de bevrijding van de oorlog. Is Willem al op weg naar Londen?

Petrus de Rewa | 01-12-15 | 21:59

Nou vooruit dan maar: Abandon Ship

NatteDweil | 01-12-15 | 21:58

Hoe groter de macht, hoe gevaarlijker het misbruik.

mysteryposter | 01-12-15 | 21:58

Niet normaal hoe scherp je analyses zijn, Van Rossem.
Pet af.
Niet dat ik er vrolijk van word. Ik vind het niet fijn om op een stuurloos schip te zitten. Daar komen meestal rampen van.

Lewis | 01-12-15 | 21:58

1 woord:
Demmink

Mark_Pugner | 01-12-15 | 21:58

Als de PVV het zegt is het abject en infaam.

funkyd | 01-12-15 | 21:57

Rutte behoort snel verleden tijd te zijn. Laat ons concentreren op de toekomst. Daar is geen plaats voor deze omhooggevallen immens arrogante kwast. Hij praat in de “IK” vorm, wat past bij de huidige Europese dictators Timmermans en zijn kleffe baasje Juncker. IK.. wil dit; IK.. wil dat; in plaats van WIJ.. willen dit of dat. WIJ hebben hem niet gekozen om zijn “IK” door te drammen maar om “ONZE” ideeën te verwezenlijken. Hij is het perfecte voorbeeld van corrumperende, bedriegende en liegende machtsgevoelens. Geen behoefte meer aan deze linkse narcistische brulboei. Weg met deze charlatan.

|skander | 01-12-15 | 21:56

En straks oorlog en nog meer armoede en islam.
Wanneer is het tribunaal?

Piet Karbiet | 01-12-15 | 21:55

Er word nu ronduit toegegeven dat het spelletje over is. Het is nu onze revolutie of oorlog.

tattooboer | 01-12-15 | 21:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen