Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De dubbele nationaliteit promoweken!

meisje van mediterraan gereformeerd Een gevalletje de crux missen met de Azijnbode. Geschrokken van het aantal steunbetuigingen aan het adres van Wilders in deftige oude media schreeuwt de tsunami van voordelen van een dubbele nationaliteit ons vanaf de voorpagina ineens tegemoet. Drs. P en Eddem Kurrie voelen zich ook helemaal geen Nederlander. Wat nou dubbele loyaliteit? Esmee Halal, die er inderdaad WEL behoorlijk allochtoons uit ziet en Ahmed Marcouch ook niet. Waarom zouden ze ook? Het afleggen van de eed op de Grondwet is afdoende om de integriteit van kamerleden en bewindspersonen zeker te stellen. Hoe durven die racisten van de PVV iets anders te beweren? ‘Je gaat geen politieke functie bekleden in een land waar je niets om geeft.’ Zo is het maar net. Daarom zeggen wij: CEO Ballast Nedam op Volkshuisvesting. CEO Spyker op Verkeer. CEO Heineken op Volksgezondheid. Het woord is weer aan de mevrouw de voorzittah...

Reaguursels

Inloggen

hoe kan een moslim nou op de grondwet zweren?

de islam en de grondwet gaan niet samen....

zo staat in de grondwet dat je niet mag discrimineren, en in godswoord staat dat dat juist wel moet... in de grondwet staat ook dat je je moet houden aan de wet. Helaas voor de moslims is het oproepen tot moord en het hanteren van terreur geen wettelijk dwangmiddel, en ook zeer ongrondwettelijk.

in feite moeten wij ons houden aan de moslimwetten, en anders worden we vermoord door de SchutzStaffel van de Islam. Dat lijkt me allemaal niet in overeenstemming met de wet/grondwet...

kill all fucking muslim facists found (koran soera 9:5) snap je?

moslims zien het woord van god als hoger dan de wet. Een gristen die zweert dat ie de wet zal handhaven en naleven, geloof ik nog wel. Die mag ook niet moorden van zijn here, bijvoorbeeld. Maar een moslim... die zweert op de koran.. is dat niet een grote poppenkast?

geloof je nou echt dat een moslim onze wet hoger acht dan de regels van God Zelve? een moslim die een eed zweert op onze grondwet is een leugenaar. Wat zegt ie dan? 'zo waarlijk help ik hier de regels van allah invoeren'?

@yurp
jij zou toch de koran lezen? of was dat een ander? en? nog brute dingen gelezen?

Brullio. | 21-02-07 | 09:41

Ach Brusselmans, jouw opa heeft toch ook altijd recht gehad op de Duitse nationaliteit wegens bewezen diensten en inzet bij Stalingrad ?

Bigi Bana Boy | 20-02-07 | 12:46

Dit had al lang geleden moeten worden aangepakt.
Geen dubbele nationaliteiten.

Het Oordeel | 20-02-07 | 12:21

Deadkennedy 20-02-07 @ 09:53

Ongelofelijk. Je plaatst gewoon precies dezelfde post als gisteren. Laat ik nogmaals reageren. Iedereen komt op voor zichzelf en voor zijn eigen achterban. Iedereen in de regering en in de 2e kamer heeft een verborgen agenda of je nou turk, marrokaan, boer of limbo bent. Minister Veerman heeft duidelijk laten zien hoe het is om een dubbele agenda te hebben. Zulke bewinsdslieden vertrouw ik voor geen meter. De achterban van een Aboutaleb bestaat niet uit radicale moslims. Sterker nog: hij is een 'afvallige' die vermoord mag worden. www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artik...
Mag jij me uitleggen wat zijn verborgen agenda precies inhoudt?

yurp | 20-02-07 | 11:21

"Hoe durven die racisten van de PVV iets anders te beweren?"

Spijker. Kop. Raak.

Neauneauneauneau | 20-02-07 | 11:03

@Willem58 20-02-07 00:49 Tuurlijk mag je kritiek hebben op Moskowicz. Zodra hij zijn eed verbreekt door met boeven rond te hangen, bijvoorbeeld.
@Deadkennedy: je illustreert weer eens waar het werkelijk om gaat: niet om paspoorten, maar of ze moslim zijn of niet.

collegehengst84 | 20-02-07 | 10:08

bottehond 19-02-07 @ 23:59

Hartelijk dank voor deze Slauerhoff, mijn dag begon meteen goed :) Een ode aan de vrije geest.

yurp | 20-02-07 | 10:00

Het in hebben van de dubbele nationaliteit is voor velen niet meer dan een bijkomstigheid. Toch ben ik van mening dat op het moment je het politieke spectrum betreed je er 1 op zal moeten geven. Dit geeft de burger een gevoel van veiligheid. Wie wil er nou een NL / turk met een verborgen agenda? Dit mag / kan dan ook niet. In de politiek! Dan ben je NL-er. Het zal de islamisering van NL trouwens niet vertragen maar het gaat dan wel oogluikend. Dan ontstaat er geen paniek. Het moge duidelijk zijn dat er in geheel geen Is lamieten in de 2e kamer zouden mogen zitten aangezien zij niet geloven in een democratische rechtstaat maar een Is lamitische rechtstaat en dus altijd een verborgen agenda hebben. Een van langzame indoctrinatie en zieligdoenerij met als doel wetgeving ten gunste van de zonen van allah en dienaren van Mo de pedo.

Deadkennedy | 20-02-07 | 09:53

En als je dan voor 1 paspoort kiest en het je kiest NEDERLAND, gedraag je als een nederlander, geen hoofddoekjes meer!!! leer nederlands, zorg dat je kinderen overdasg naar school gaan ipv zitten te niksen...

en ze moeten me dan gelijk uitleggen waarom ze wel een dure bak kunnen rijden, en nooit werken....
Waarom de kinderen wel een dure scooter rijden, terwijl je papa altijd tegenkomt als je zelf een keer een dag vrij bent.....
nee mama is er niet die zit binnen.

steenpuist | 20-02-07 | 08:50

@bottehond 20-02-07 @ 00:28
Met de "teef" is alles goed... De cupmaat is D, maar laatst had ze ook een grote C aan. Het schijnt ook af te hangen van het merk en pasvorm en zo... Ach ja, 't zal net als met schoenen zijn. Van sommige merken kan ik 42 aan van anderen moet ik 43 hebben.
Maakt verder niet uit, die cupmaten. Het gaat om wat er in zit. Affijn. Ik vroeg me niet af wat Geert met de palestijnsche kwestie te maken heeft, ik snap dat wel een beetje. Heb ik geen roze deaude beaum veaur neaudig. Doe me dan maar de Gazzetta dello Sport.

koerbagh | 20-02-07 | 01:33

Willem58 20-02-07 @ 00:49

Omdat?

bottehond | 20-02-07 | 00:52

bottehond 20-02-07 @ 00:44

Ik vind dat mevrouw Verbeet moet aftreden als voorzitter van de Tweede Kamer.

Willem58 | 20-02-07 | 00:49

Oh ja, nog even dit: als het aan mevrouw Verbeet ligt mogen wij geen kritiek op Abutaleb en Albayrak hebben omdat zij een eed hebben afgelegd. In die logica mogen wij ook geen kritiek hebben op Moszkowicz. Hij heeft immers ook een eed afgelegd.

Willem58 | 20-02-07 | 00:46

Willem58 20-02-07 @ 00:40

Ergo: je somt interpretaties op, maar geen conclusie. Ik ben erg benieuwd. Wat vind jij dat er nu mot gebeuren.

bottehond | 20-02-07 | 00:44

Waar het om had moeten gaan is niet of er bezwaar tegen is dat iemand twee nationaliteiten heeft, maar of er bezwaar tegen is dat iemand met twee nationaliteiten minister of staatssecretaris wordt. In plaats van het debat aan te gaan heeft Gertie Verbeet de partijgenoot van Geert Wilders de mond gesnoerd op een dermate arrogante en onsympathieke manier dat zelfs mensen die niets van Wilders moeten hebben de neiging kregen partij voor hem te kiezen. Rita Verdonk heeft daar handig gebruik van gemaakt door de partijgenoot van Wilders te hulp te schieten. De uitkomst van het debat is nu niet meer dat het wel of geen bezwaar is dat iemand twee nationaliteiten heeft of dat iemand met twee nationaliteiten minister kan worden, maar alleen nog dat mevrouw Verbeet ongeschikt is voor de functie die zij uitoefent. De Partij van de Arbeid en het CDA zijn na dit incident in de peilingen met enkele zetels gezakt en ook als de partijgenoot van Wilders dit op een sluwe manier zou hebben uitgelokt, dan nog heeft mevrouw Verbeet dit helemaal aan zichzelf te wijten. Bovendien is door het optreden van mevrouw Verbeet de indruk gewekt dat Verdonk wel mag zeggen dat mensen eigenlijk geen twee nationaliteiten mogen hebben maar dat de partijgenoot van Wilders niet mag zeggen dat iemand met twee nationaliteiten geen minister zou mogen worden, wat veel minder ver gaat. Dit lijkt op een variatie op klassenjustitie. Inmiddels heeft Wilders al weer veel ergere dingen gezegd over Moslims die de helft van hun koran zouden moeten verscheuren. Hier kan mevrouw Verbeet geen kritiek meer op leveren. Daarvoor is haar geloofwaardigheid al te veel aangetast. Wilders en Verdonk zijn de winnaars en mevrouw Verbeet is de verliezer.

Willem58 | 20-02-07 | 00:40

koerbagh 20-02-07 @ 00:18

Tsjek Opinio over wat er gebeurt in de "palestijnsche"*kuch* gebieden (de facto bruggenhoofden van de islamo- fascisten. En dan vraagt er nog één heel argeleaus: wat heeft geert Wilders met die palestijnsche questie te maken? How dumb do they come) ..... hoest met je teef btw, nog steeds die blonde stoot met cup weetikveel? Ik nog wel.
Ow jah... dat Opinio kost een minidrol en is RedBull qua info en argumentatie... een seaurt GS veur de slimsten op Roze (hehehe.. egt! Tsjek! ) deaude beaum!

bottehond | 20-02-07 | 00:28

@bejaarde op brommer 20-02-07 @ 00:03:
Er zitten ook Egyptenaren, Israeli, Libanezen en Syriers tussen.... En of het prima gaat... ach... Kwestie van perspectief.

koerbagh | 20-02-07 | 00:18

"palestijnen" hebben ook maar één nationaliteit, de Jordaanse.
gaat toch prima?

bejaarde op brommer | 20-02-07 | 00:03

W3a7herman 19-02-07 @ 23:37

Dán wil ik graag het topic afsluiten met een citaat van mijn geliefde en gekoesterde dichterT annex druggebruikerT Jan Jacob Slauerhoff getiteld "ongezien de typhus!" veaur de klaeutloze sslinkssgristelijke vrijheidshaterTs! Besef goffedomme waar je naar terug verlangt. Alles pais en vree en de muzelman doet uiteraard gezellig mee. Lutsers.

In Nederland

In Nederland wil ik niet leven,
Men moet er steeds zijn lusten reven,
Ter wille van de goede buren,
Die gretig door elk gaatje gluren.
'k Ga liever leven in de steppen,
Waar men geen last heeft van zijn naasten:
Om ‘t krijschen van mijn lust zal zich geen reiger reppen,
Geen vos zijn tred verhaasten.

In Nederland wil ik niet sterven,
En in de natte grond bederven
Waarop men nimmer heeft geleefd.
Dan blijf ik liever hunkrend zwerven
En kom terecht bij de nomaden.
Mijn landgenooten smaden mij: ,,Hij is mislukt."
Ja, dat ik hen niet meer kon schaden,
Heeft mij in vrijheid nog te vaak bedrukt.

In Nederland wil ik niet leven,
Men moet er altijd naar iets streven,
Om ‘t welzijn van zijn medemenschen denken.
In het geniep slechts mag men krenken,
Maar niet een facie ranslen dat het knalt,
Alleen omdat die trek mij niet bevalt.
Iemand mishandlen zonder reden
Getuigt van tuchtelooze zeden.

Ik wil niet in die smalle huizen wonen.
Die leelijkheid in steden en in dorpen
Bij duizendtallen heeft geworpen...
Daar loopen allen met een stijve boord
- Uit stijlgevoel niet, om te toonen
Dat men wel weet hoe het behoort -
Des Zondags om elkaar te groeten
De straten door in zwarte stoeten.

In Nederland wil ik niet blijven,
Ik zou dichtgroeien en verstijven.
Het gaat mij daar te kalm, te deftig,
Men spreekt er langzaam, wordt nooit heftig,
En danst nooit op het slappe koord.
Wel worden weerloozen gekweld,
Nooit wordt zoo'n plompe boerenkop gesneld,
En nooit, neen nooit gebeurt een mooie passiemoord.
Jacob Slauerhoff (1898-1936)

RIP veur deze VrijdichterT.

bottehond | 19-02-07 | 23:59

Nee zal zelf maar op mn zelf reageren, na hirsi ali hebben we nog meer mensen met een buitenlands paspoort nodig in de regering.

wanneer we toch bezig zijn schaf nederlanderschap af en pleur alle nederlanders eruit dan zijn we snel klaar.

W3a7herman | 19-02-07 | 23:37

LoCoHaRaKiri 19-02-07 @ 22:51

Ik wil dat ook best, de draad eindigen met citaat van Michel Houellebeq, vooraanstaand polikorsloperT en nihilist (het summum van menschelijk mentaal kunnen):

"Een leugen is nuttig wanneer hij de werkelijkheid kan helpen veranderen, bedacht hij; maar als die verandering mislukt, is het enige wat overblijft de leugen, de verbittering en het besef van de leugen."
Michel Houellebecq
Uit: Elementaire deeltjes

Eat that, zelfbegoochelende appeasers!

bottehond | 19-02-07 | 23:32

laco 2251
stik zacht in je drankje, lutser....
*bob drinkt nog een glaasje haat voor 't de nacht induikt op zoek naar prooi*

bejaarde op brommer | 19-02-07 | 22:58

Ik wil dit onderwerp graag afsluiten met een citaat van Eric Heijs, auteur van het boek Van Vreemdeling tot Nederlander, "Als je onderdeel wordt van een andere familie, stoot je je eigen familie toch ook niet af?"

Ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was dus genoeg hierover reaguurder en op naar het volgende tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsende (lees: populistisch, polariserend en buitengewoon haatzaaiend) onderwerp...

LaCoHoKi | 19-02-07 | 22:51

@mezelf
speken=spreken

HY78 | 19-02-07 | 22:27

@bottehond 19-02-07 @ 22:17
Met alle respect, maar dat gaat toch echt lijken op een hele andere tegeltjeswijsheid:
"Niet speken met de bestuurder".
Lijkt me een slecht idee overigens.

HY78 | 19-02-07 | 22:26

Technix 19-02-07 @ 21:59

Moeha!

Ook even promberen:

ahmed abu thaleb
ies hartstikke nep
vrind van tariq ramadan
capi di islamster- én eramusssistan!

bottehond | 19-02-07 | 22:17

Bestaat het werkwoord polemiepen al?

knutsel | 19-02-07 | 22:12

Zo. En dit is dan het 293 ste commentaartje dat weinig toevoegt. Dan maar een tegeltjeswijsheid: "Een gezonde boerkameid heeft een dubbele nationaliteit." Okee, rijmt ook op geit...

Technix | 19-02-07 | 21:59

GuntherSchneider 19-02-07 @ 21:51
Goed zo jongen, gooi het eruit. En lucht dat op, lekker schelden op een veilige plek?

yurp | 19-02-07 | 21:56

Ik kost op de profeet. allah neuk ik in zijn kont. Alle moslims moeten Nederland uit!. Laat wilders 80 zetels krijgen! Het liefste had ik dat de kruisvaarders al in 1300 de Islam volledig hadden uitgeroeid.

GuntherSchneider | 19-02-07 | 21:51

Wat een ongelovelijke dampende hoop stront komt er weer uit je mond, Brusselmans. Privéaangelegenheden van mensen hebben niets te maken met hetgeen zij doen in hun zakelijke leven, en een 2de passpoort is een priveaangelegenheid. Een CEO van Spyker op Verkeer en Waterstaat is een ZAKELIJKE belangenverstrengeling, blinde tyfushond die je bent. Beetje appels met peren vergelijken!

Onderschepper | 19-02-07 | 21:50

Ach het is in dit land sowieso veel te makkelijk om in onze politiek te rommelen of is iedereen Herman Heijnsbroek en kornuiten alweer vergeten? Die hebben een regering ten val gebracht.

yurp | 19-02-07 | 21:48

Ach als je toch niet van plan bent weg te gaan en 100 procent Nederlander bent heb je helemaal geen tweede paspoort nodig lijkt mij. Buiten dat is het in dit land veel te makkelijk voor niet Nederlanders om in onze politiek te rommelen. Iedereen schijnt Hirsi Ali te zijn vergeten. Prima politica hoor alleen bracht ze wel bijna de regering ten val.

W3a7herman | 19-02-07 | 19:57

bilo 19-02-07 @ 18:21

Je kent mijn antwoord. Kort dan: Wilders heeft die problemen niet binnengehaald, heur. Dat heeft jouw seaurt onverantwoordelijke wereldverbeteraars gedaan. Met alle brokken waar we nu mee zitten. Verders: Volgens mij is jargent een vrouw, heur. Ik weet niet waarom jij er van uit gaat dat zij een man is. Male chauvinist pig! tenzij jij een vrouw bent, dan ben ík de male chauvinist pig. Wat betekent die nick van jou trouwens. Ik één meneer bilo en dat is een zelfingenomen kwast. Ik hoop voor jou dat jij hem niet bent. heeft ook een boekje geschreven.

bottehond | 19-02-07 | 19:29

gezontverstant 19-02-07 @ 17:54

In dat geval vraag ik me ten zeerste af wat jij verstaat onder de, zgn. door de linkse partijen zwaar bevochten, 'rechten' van de arbeider.

ZwakZinnig | 19-02-07 | 18:46

Het afleggen van de eed op de Grondwet is afdoende om de integriteit van kamerleden en bewindspersonen zeker te stellen. Hoe durven die racisten van de PVV iets anders te beweren? ‘Je gaat geen politieke functie bekleden in een land waar je niets om geeft.’ Zo is het maar net.

tegengas 19-02-07 @ 11:54

Of juist wel. Tegenvoorbeelden genoeg. Ik noem een Bush, Bokassa, Idi Amin, Sadam Hoessein... Politieke ambitie en 'geven om het land' waar je dat probeert te verwezenlijken zijn 2 verschillende zaken. Ik geloof ook niet dat Hitler zoveel gaf om Polen (om maar eens wat te noemen).
Het punt is dan ook niet zozeer dat er een eed wordt afgelegd, er kunnen zich situaties gaan voordoen waarbij de loyaliteit jegens het moederland in conflict komt met de loyaliteit aan het vaderland (al naar gelang wat onder moeder- en vaderland). De zogenaamde vanzelfsprekendheid van dat argument is op z'n minst discutabel.

koerbagh | 19-02-07 | 18:36

@bottehond 18:02,
Ik geef toe dat ik jargent mis en zelfs enige genegenheid voor hem koester. Dat mag toch lijkt me?
En ja die ene pakistaan heeft ergens wel een punt. Om Wilders nu een zionistisch agent te noemen gaat mij tever want wil niet complotdenken maar Wilders loopt inderdaad blind achter de Israelische opinie aan. Sorry maar ik begrijp niet wat wij hier in NL te maken hebben met de gevaren die in Israel zijn. Een fatsoenlijk mens zou zich daar van moeten distantieren. Israel voert oorlog inclusief bezetting en moedwillige degradatie en vernedering van palestijnse burgers in de hoop dat ze vrijwillig vertrekken. Ze spelen het spelletje "wie heeft de langste adem". Ik kan zelfs begrijpen waarom de Palestijnen kwaad zijn en ik begrijp zelfs waarom ze zo geradicaliseerd zijn. Is het resultaat van onrecht en deprivatie. Zou Wilders zoiets ooit kunnen zien denk je? Ik geloof het niet want wilders vind het prachtig als er mensen vermoord worden want die zijn toch vergiftigd door een boek. Sorry maar herinner je je nog hoe Wilders ongevraagd en totaal onverwacht en een verbijsterd gehoor in de 2e kamer Israel feliciteerde met het succesvol liquideren van een Hamas leider? Was dat nodig zoiets en wat heeft de NL politiek daarmee te maken?
Totaal onverantwoordelijk actie van Wilders want hij importeert buitenlandse conflicten naar NL. De politiek in NL zou juist moeten streven naar een rechtvaardige oplossing van dat vraagstuk en niet mee moeten doen aan escalatie en polarisatie.

bilo | 19-02-07 | 18:21

yurp is er overigens vandoor. Thanx voor de discussie!

yurp | 19-02-07 | 18:15

@koerbagh 19-02-07 @ 18:04

waarschijnlijk is de redactie ook dezelfde mening toegedaan. de Volkskrant blijft een krant met een linkse inslag zoals de Telegraaf er eentje is met een rechtse. Ook die zullen zich er vast wel eens schuldig aan maken. Echte onafhankelijke pers is er alleen maar als alle stromingen zich kunnen laten horen in een of meerdere media. Er wordt overigens duidelijk aangegeven in het artikel dat het quotes zijn van de geinterviewden.

yurp | 19-02-07 | 18:14

@ Onderbuik 19-02-07 @ 17:59
Ik heb op deze pagina eenmaal een inhoudelijk argument gegeven waarom ik het standpunt van de PVV onethisch vind en dat ik heb ik eenmaal herhaald. Ik doe dat niet nog een keer: die ruimte gebruik ik om je een smakelijk eten te wensen.

gezontverstant | 19-02-07 | 18:06

@yurp 19-02-07 @ 17:54:
Het is als argument wèl onzinnig. Het betekent ook niet dat een dergelijk argument dan ook maar klakkeloos, zonder kanttekening moet worden overgenomen tenzij je als redactie dezelfde mening bent toegedaan. Het is ook geen interview met Marcouch, het zijn wat losse citaatjes die een achtergrond-artikel, (Let wel: geen column of een opinierend stuk!) "gewicht" moeten geven, maar feitelijk gewoon de mening van de Azijnbode cq. verslaggeefster Kim van Keken weergeeft. Prima, stop het dan in een andere rubriek, niet onder het kopje "binnenland", maar onder het kopje "opinie".

koerbagh | 19-02-07 | 18:04

bilo 19-02-07 @ 17:42

Hoe kan een analyse bekrompen zijn?? Je defaitistische houding tov immigartie deel ik niet. Binnenkort komt er geen moslim het land meer in. En dat lijkt me heel verstandig. Jij houdt duidelijk niet van Nederland en onze way of life als je zo enthousiast staat te zwaaien bij allerlei rifraf dat binnegelaten wordt. Gisteren die voodooslachting gezien op teevee? Motten ze allemaal zelf weten, maar als het er op neer komt dat de komst van migranten leidt tot uitholling van de grondslag van ons land is een Basta! meer dan op zijn plaats. Mis je je meissie jargent niet? Je steekt er maar bleekjes bij af. Ik zie je zelf steeds minder ziolutser roepen. Doe nog eens... ies leuk. Heb je al gezegd at je het eensch bent met die paki die wilders een zionistische agent noemt?

bottehond | 19-02-07 | 18:02

@gezontverstant 19-02-07 @ 17:42
het punt is natuurlijk dat de PVV en Wilders in het bijzonder, (ook door jou)in een negatief daglicht wordt gesteld, zonder dat er inhoudelijke argumenten worden gegeven. Dit gebeurt stelselmatig in de media, en zélfs door de kamervoorzitter, vind je dit democratisch?
Die vorige boodschap was ws. voor "zwakzinnig".
Ik ga eten.

Onderbuik | 19-02-07 | 17:59

@ Onderbuik 19-02-07 @ 17:25
rechten van arbeider = verzorgingsstaat. Nee, daar ben ik het echt helemaal niet mee eens en het maakt me duidelijk: we hebben zúlke verschillende definities dat converseren, laat staan discusiëren erg lastig zou worden. Gelukkig is het thema totaal off-topic dus ik laat het hier bij.
.
Overigens: als ik de mogelijkehid zou krijgen naast mijn Nederlandse nationaliteit (bijvoorbeeld) de Amerikaanse te verkrijgen, zou ik die kans niet laten lopen. Zonder mijn Nederlandse te willen verliezen, overigens.

gezontverstant | 19-02-07 | 17:54

koerbagh 19-02-07 @ 17:44

als een vergelijking met het buitenland een aanwijzing oplevert voor het punt dat je (als geinterviewde) wilt maken in je interview dan is zo'n vergelijking helemaal niet onzinnig! Dat gebeurt continu in opiniestukken en achtergrondartikelen. Daarom zijn het ook opiniestukken en achtergrondartikelen en geen nieuwsartikelen.

yurp | 19-02-07 | 17:54

@yurp 19-02-07 @ 17:34:
Nee jesnapt m'n punt helemaal niet. Ik heb het nog helemaal niet gehad over de wenselijkheid van een dubbele nationaliteit, ik heb nog geen enkel argument genoemd of ik er voor of tegen ben. Ik heb ook nog nergens in dit topic uiteengezet wat ik er van vind. Ik heb gezegd dat ik de suggestie van de Azijnbode dat NL een immigratieland is verwerpelijk is en dat de vergelijking met de VS en Canada nergens op slaat en dat ik er een verdachte linkse onderbuik in vermoed. Dat is namelijk de onderliggende toon van het verhaal. Ik vind het prima als de Azijnbode of de geinterviewde dat zegt of vindt, maar schrijf het dan zwart op wit, helder en duidelijk op. Dit stuk zit vol verborgen veronderstellingen en waardeoordelen. Daar maak ik me druk om.

Voor wat betreft het hebben van een dubbele nationaliteit: In theorie ben ik er geheel tegen, in de praktijk kan ik me situaties voorstellen dat het niet anders kan. Ik vind echter wel dat iemand er alles aan moet doen slechts 1 nationaliteit naar keuze te bezitten, en dat een dubbele nationaliteit uitsluiting van het passief kiesrecht betekent. Dondert niet of het iemand betreft die Duits-Nederlands, Turks-Nederlands, Amerikaans-Nederlands, Frans-Nederlands, Canadees-Nederlands of Surinaams-Nederlands is.

koerbagh | 19-02-07 | 17:44

bottehond 17:28,
Bekrompen analyse van je. Nederland is niet uniek wat betreft migratie. Overal in de westerse wereld hetzelfde verschijnsel misschien omdat het goed is voor welvaartsgroei? (in NL is welvaart in 15 jaar tijd met meer dan 30% toegenomen!)
Migratie is een natuurwet oftewel is niet te stoppen je kunt het slechts reguleren.

bilo | 19-02-07 | 17:42

Onderbuik 19-02-07 @ 17:21
Dank voor de onderbouwing. Als ik zeg dat ik een bepaald standpunt van de PVV onetisch vind, breng ik dan de PVV in discrediet? Hoe zou ik het dan moeten verwoorden?
En inderdaad, wat dit standpunt betreft, vind ik mijn standpunt beter dan dat van de PVV. Als dat arrogantie is, mij best.
Ik heb geen mening over of ik beter bén dan de PVV: mezelf vergelijken met een partij is voor mij onmogelijk - het zijn twee totaal verschillende eenheden. Ik zal me ook niet vergelijken met de mensen achter de PVV: ik ken hen niet. Wat ik heb gedaan is hun standpunt vergelijken met mijn standpunt en dan lijkt mijn standpunt me zuiverder (maar anders was ik natuurlijk wel tot inzicht gekomen en had ik mijn standpunt veranderd). De PVV vindt haar standpunt ongetwijfeld beter dan dat van mij, maar dat maakt hen niet arrogant.

gezontverstant | 19-02-07 | 17:42

bilo 19-02-07 @ 17:28
Mensen,gaan we inzamelen? Alhoewel, als we een ticket voor bilo hebben denk ik niet dat hij gaat echter. Want hier heeft hij het erg goed, en daar moet je toch werken voor de centjes.
Maar goed, ik wil het wel proberen:
Stort op giro 14394 onder vermelding van: stuur bilo naar zijn bestemming.
No joke, this time.

Zo jammer! | 19-02-07 | 17:41

@skinner 19-02-07 @ 17:32

ik leg uit wat IK er in lees. Dat is waar deze hele discussie over gaat! Dat ik er iets anders in lees dan koerbagh. Niet over wat de volkskrant bedoelt. Dat weten ze alleen zelf.

yurp | 19-02-07 | 17:40

gezontverstant 19-02-07 @ 17:29

Op het moment dat mensen het hier hebben over de rechten van arbeider, dan kan het niet anders zijn dan dat zij het hebben over de verzorgingsstaat.
Dat socialisme als ideologie heeft bijgedragen aan het ontstaan van de verzorginsstaat betwist ik ook niet. Hetgeen niet wegneemt dat geen enkele sociaal-democratische partij (gericht) heeft bijgedragen.

Onderbuik 19-02-07 @ 17:25

Populisme..?

ZwakZinnig | 19-02-07 | 17:39

@Vigil 19-02-07 @ 17:31

dat moeten we in een andere post dan maar eens oppakken :)

yurp | 19-02-07 | 17:38

Wat is loyaliteit eigenlijk?
Het milieu... een nederlander geeft er niet om want auto is belangrijker.
Belastingontduiken is een nationale hobby. Je medemens dwarszitten ook.
Een Nederlander vind in feite alles best als je maar niet aan zijn portemonnee komt. Goede vaderlanders?

bilo | 19-02-07 | 17:38

bilo 19-02-07 @ 17:28

Ik herhaal: Nederland was het tolerantste land ter wereld. Totdat we in onze zelfoverschatting dachten dat we álles (aan)konden. Honderduizenden menschen van all over the world namen we op... dat kon al niet goed gaan. Dat we veel te veel hooi op onze vork namen met een beroep op onze tolerantie en menschlievendheid geeft vrijwel iedereen nu toe. maar het echte probleem kwam toen de islam zich begon te roeren als gevolg van de mondiale islamisering van de moslims. Heeft niets met ons te maken. daarom een schandelijke post.

bottehond | 19-02-07 | 17:36

@koerbagh 19-02-07 @ 17:23

Omdat het een aanwijzing is, geen bewijs, dat loyaliteit aan een land niets met het wel of niet hebben van een dubbele nationaliteit te maken hoeft te hebben. Dat is het punt. Ik snap jouw punt wel, ik ben het er alleen niet mee eens.

yurp | 19-02-07 | 17:34

yurp 1725
goedzo, begin maar.
leg maar eens uit wat de Volkskrant bedoelt.
Het mag in je eigen woorden.
Kijken welke kant je nu weer opstuitert.

skinner | 19-02-07 | 17:32

@yurp 17:22
Een theoloog hoeft nog geen dominee te zijn, maar een dominee is wel een theoloog. Met andere woorden dat is een als-vraag waar vele antwoorden op mogelijk zijn. Natuurlijk heb ik daar mijn idee over, maar voert te ver om daar op in te gaan.

Vigil | 19-02-07 | 17:31

@ ZwakZinnig 19-02-07 @ 17:19
Socialisten en sociaal-democraten zijn niet volledig inwisselbaar, en niemand hier heeft de verzorgingsstaat toegeschreven aan de sociaal-democraten*: inderdaad totale onzin in een democratie die van coalities aan elkaar hangt. Dat het socialisme als beweging zich sterk heeft gemaakt voor de positie van arbeiders, lijkt me onomstreden, wat niet wil zeggen dat deze zuil de enige was die dit deed.
* Sterker nog: jij bent de eerste die de term verzorgingsstaat op deze pagina gebruikt.

gezontverstant | 19-02-07 | 17:29

Bottehond,
Venezuela lijkt me tof. Had ik de middelen maar!
Maar waarom schandelijk? het is toch waar wat ik schrijf?
De hetze komt voort uit onverdraagzaamheid die ingegeven is door angst voor toekomst. Zo simpel is het en zo simpel was het altijd. In roerige tijden moet je een zondebok hebben. Dat is makkelijk voor de mensen, hoeven ze niet zelf na te denken over eigen situatie want is schuld "anderen".

bilo | 19-02-07 | 17:28

@yurp 19-02-07 @ 17:19:
Wat een onzin. Nederland is de VS niet, geen immigratieland, nooit geweest. De VS is een immigratieland, altijd geweest. De vergelijking gaat totaal mank. Blijft overeind dat het totaal niet boeit of zij de discussie wel of niet voeren, of zij het wel of niet belangrijk vinden. Wat wij (ik) belangrijk vinden dat maken we altijd nog zelf uit. Het is en blijft een slechte vergelijking, een non-argument en holle rethoriek.

koerbagh | 19-02-07 | 17:28

De azijnbeaude leek op de goede weg, maar zakt alweer veel te vaak door het ijs met die hitserige mainpulaties. Bah. Ik vraag me af of ik het ooit nog voor ze op wil nemen. Ze lijken de VrijdenkerTs te willen paaien af en toe om uit de vuurlinie te komen. Je zult daar werken als weldenkend mensch. tegen zoveel immoraliteit zou ik in ieder geval niet kunnen. Young dudes bij de azijnbeaude: doe die ouwe garde een swegpesten. Jullie werken voor een beslist "foute" courant. Staat lekker op je CV!

bottehond | 19-02-07 | 17:26

@ZwakZinnig 19-02-07 @ 17:19
ok, dus de sociaal-democraten wilden de verzuiling doorbreken, wat ik nog steeds niet begrijp is waarom diezelfde sociaal-democraten zo pró Islam zijn, heb jij hier een (zwak)zinnige verklaring voor?

Onderbuik | 19-02-07 | 17:25

@bilo 17:03
Wat een giller! Noodgedwongen twee paspoorten... Hou toch op! Ten eerste had de NL nationaliteit niet aangevraagd hoeven te worden en ten tweede had de NL regering die niet hoeven te geven als er een 1-paspoort regeling was geweest. En ten derde had Albayrak als Turkse haar paspoort wel terug kunnen geven, maar dat doet ze niet, want is voordelig.

Vigil | 19-02-07 | 17:25

skinner 19-02-07 @ 17:21

je bedoelt je punt over meer immigranten binnenlaten? Of iets anders?

yurp | 19-02-07 | 17:25

@yurp 19-02-07 @ 17:16:
De vergelijking gaat sowieso scheef. Je snapt het nog steeds niet. De geinterviewde zegt het nergens EXPLICIET, dat is nu JUIST mijn verwijt. Door de vergelijking met de VS en Canada wordt de suggestie gewekt alsof NL dat vanzelfsprekend OOK is. Blijft overeind wat ze in andere landen wel of niet vinden, boeit niet. 90% van de Amrikanen boeit het hele broeikas/klimatverandering verhaal ook geen ene kudt. Zij vinden het niet belangrijk, waarom zouden wij het er dan wel over hebben?
99% heeft geen idee waar Kopenhagen ligt, warom moet wij dat dan wel weten?
90% van de Amrikanen weet niet waar het Europees Parlement zit, wat kan ons het dan schelen?
95% van de Amerikanen denkt dat Saddam Hoessein de Twin Towers heeft neergehaald, waarom vinden wij dat eigenlijk niet?

koerbagh | 19-02-07 | 17:23

bilo 19-02-07 @ 17:03

Een schandelijke post. 0031 was het tolerantste land ter wereld, daar zijn we duidelijk in doorgeschoten. Jij bent een zelfhater. Als je zoveel kritiek hebt op dit land, dan staat het je vrij om je Heil! elders te zoeken. Denk een saan Venezuela. held op sokken.

bottehond | 19-02-07 | 17:23

Vigil 19-02-07 @ 17:18

als die jaren '60 CPNers daar nog aan het roer hadden gezeten zou er dan een oud Shell medewerker/staatsecretaris onder Zalm lijsttrekker zijn? Ik ben het overigens helemaal met je eens dat de actie van de Kamervoorzitter echt niet door de beugel kan. Zouden ze hun excuses voor moeten aanbieden.

yurp | 19-02-07 | 17:22

@gezontverstant 19-02-07 @ 17:15
dat vind ik geen (goed) argument: de PVV kan moeilijk wachten met het argument van de dubbele paspoorten als de betreffende kamerleden al zijn aangetreden. (nog) Beter zou wel zijn geweest om de kwestie rond die kamerleden éérder aan te kaarten.
Nogmaals: de PVV in discrediet brengen en (naar mijn mening) jezelf béter achten vind ik niet kies.

Onderbuik | 19-02-07 | 17:21

1702 yurp
ik "begrijp dus niet wat jij wilde zeggen"
Maar begrijp jij eigenlijk wel wat ik HEB gezegd?

skinner | 19-02-07 | 17:21

Even voor de goede orde, het zijn niet de sociaal-democraten die zijn opgekomen voor de 'arbeiders'. Het valt me op dat 'links' georiënteerde mensen de verzorgingsstaat wel vaker aan de sociaal-democraten toeschrijven. Volslagen onzin.

De sociaal-democraten hadden zich het doorbreken van de verzuiling tot doel gesteld, hetgeen ze ook gelukt is. Neemt niet weg dat onze verzorgingsstaat grotendeels totstand is gekomen tijdens confessionele kabinetten. De verzorgingsstaat is ontstaan doordat er op gegeven moment veel consensus bestond over maatschappelijke rechtvaardigheid en is dus nooit een vooropgezet streven van 'links' geweest.

ZwakZinnig | 19-02-07 | 17:19

koerbagh 19-02-07 @ 17:16

een vergelijking tussen verschillende mensen uit verschillende tijden met verschillende opvattingen vind ik iets anders dan een vergelijking tussen twee huidige landen die qua cultuur redelijk bij elkaar in de buurt liggen.

yurp | 19-02-07 | 17:19

yurp 17:08
Correctie: Vader Drees heeft niet alleen afstand genomen van de PvdA, maar heeft ook zijn lidmaatschap opgezegd voorzover ik weet en zoon Drees is toen een eigen club begonnen: DS70. En dat allemaal omdat ze zo gelukkig waren met de PvdA. En inderdaad de jongeren van nu zijn idd. niet met die van toen te vergelijken, mede dankzij het onderwijsbeleid van de PvdA. Maar het zijn volgens mij nog niet de jongeren van nu die aan het roer zitten bij de PvdA, al lijkt Wouter Bos zo'n jongere te zijn.

Vigil | 19-02-07 | 17:18

koerbagh 19-02-07 @ 17:08
als reclameman wordt ik daar juist voor betaald :) Oke daar gaat tie:

Jouw aanval op de Azijnbode vindt ik niet terecht omdat je jouw intepretatie van het artikel als waarheid naar voren brengt en er insinuaties in ziet die naar mening niet waar zijn. Waarom? Ik lees nergens dat de geinterviewde ons land een immigratieland noemt. Wat ik er wel in lees heb ik al eerder gezegd. Verder zeg je dat de vergelijking niet te trekken is met andere landen. Waarom niet? Als de genoemde landen normale westerse beschaafde landen zijn waar een normaal functionerende democratie is zie ik niet in waarom je geen vergelijking zou mogen trekken. Je vergelijking met Papoea Guinea gaat scheef. In dit voorbeeld zouden wij juist Papoea moeten zijn. Wij hebben immers veel minder immigranten. Een betere vergelijking mbt tot de files zou zijn: In land X hebben ze veel meer auto's en toch zijn daar geen files, waarom hier dan wel?

yurp | 19-02-07 | 17:16

@ Onderbuik 19-02-07 @ 17:07
Oké, je vindt mijn mening over de ethiek van de PVV in deze motiekwestie erg arrogant en ouderwets politiek-correct, nog een onderbouwing daarvan? Ik gaf er in elk geval wel eentje voor mijn conclusie: een motie van wantrouwen tegen een man die nog moet aantreden, vind ik onethisch.

gezontverstant | 19-02-07 | 17:15

-weggejorist-

Charon | 19-02-07 | 17:15

@bottehond 16:50
Frau Verbeet en schreeuwer Dijsselbloem en Azough zijn al begonnen met polariseren nog voor het nieuwe kabinet er zit. Dit nieuwe kabinet zal een sterke bijdrage leveren aan een verscheurd en berooid land, wat eens een een natie was.

Vigil | 19-02-07 | 17:10

Ach, Multi-Cultuur en nationaliteit werkt ook in de VS, niet zeuren, het komt allemaal goed. Maar niet zoals we het dachten. En dat zien we over 10 jaar wel weer. Lekker je druk maken nu, niets doen en voor je het weet loopt je wijf in een burka onder het regeer beleid van een Islamiet met de koran in zijn hand als wetboek.
De meesten in het voormalige Westen zullen dan zuchten onder het juk van de sharia en zich tevergeefs afvragen waar de VS is om hen te bevrijden. Maar die zullen het te druk hebben met een oorlog met China, die ze gaan verliezen, zonder steun van Europa, dat dan Eurabia heet.
Alleen Israel die nog weerstand weet te bieden, want die kunnen dat.
Ondertussen lekker honger lijden en geen medische verzorging voor moeder de vrouw, want dat is een vrouw. Zeker niet na al die radioactiviteit, die de VS en China veroorzaken.
Vul het zelf maar allemaal verder aan.
Maar goed, het zal wel te maken hebben met de natuurlijke evolutie van de mens, eerst terug naar de middeleeuwen en dan komt er een nieuwe mensheid uit de gedecimeerde wereldbevolking die
misschien echt de totaal verziekte wereld zal verlaten voor een beter bestaan op een schone wereld ver weg. Of zoiets.Ik ga strijdend tenonder, helaas. Maar neem wel een paar Moslims mee, natuurlijk.
Zo, en nu eerst een Bavaria.

Zo jammer! | 19-02-07 | 17:09

Vigil 19-02-07 @ 16:56

oke, mijn vorige post was duidelijk wat te hard, je hebt er wel degelijk kaas van gegeten. Zo kwam je in je eerste post alleen niet over. Je kunt de sociaal democraten van nu (zeker de jongere) niet vergelijken met de PvdA en CPN leden uit de jaren '50 en '60 (waar Drees afstand van nam). Net zoals je die niet kunt vergelijken met de SDAP leden uit de jaren 30 en 40.

yurp | 19-02-07 | 17:08

@yurp 19-02-07 @ 17:02:
Voor een reclame-man kom je verdomd slecht uit je woorden... Zeg nou eens gewoon wat je vind, zonder jezelf te verstrikken in je eigen woorden, zonder als-dan redeningeren, zonder in cirkeltjes te draaien en mitsen en maren en nietzeggende holle rethoriek.
Je lijkt potverdorie gevallenverstand wel.
Gewoon: Stelling, Argumenten, Redenatie, Conclusie. Zo idioot moelijk is dat toch niet?

koerbagh | 19-02-07 | 17:08

@gezontverstant 19-02-07 @ 16:45
mooi van je dat je je geneert als een niet-blanke niet met je mee mag naar binnen, maar de conclusie dat de ethiek van de PVV niet deugt noem ik erg arrogant en ouderwets politiek-correct...

Onderbuik | 19-02-07 | 17:07

En ikke dan? Ik heb wel vijf paspoorten...

Hölzenbein | 19-02-07 | 17:03

Wat is er mis met dubbele nationaliteiten?
Ik snap de commotie niet. We hebben toch ook de EU dus waarom zo overdreven patriottisch doen alsof een echte Nederlander beter is dan iemand die noodgedwongen 2 paspoorten heeft. Een typische NL "gun de ander het licht in de ogen niet" non-discussie.

bilo | 19-02-07 | 17:03

skinner 19-02-07 @ 16:52

Nee, helemaal niet. Je hebt niet helemaal begrepen wat ik wilde zeggen. Lees eerst de voorgaande posts.

yurp | 19-02-07 | 17:02

Yurp 1700
Drees nam afstand van de pvda in zijn late jaren.
BTW. weet je van wie de uitdrukking " Nederland is vol" is?
Al in de jaren 50, voordat je over Janmaat begint.

skinner | 19-02-07 | 17:00

@bottehond 19-02-07 @ 16:46

heeft Drees geen sociale wetten ingevoerd?

yurp | 19-02-07 | 16:58

@yurp 16:40
In die tijd heetten ze nog SDAP, dus zonder de N ervoor. En idd. in die tijd hebben zij zeker hun nut bewezen. Ik heb de DDR er niet voor niets bijgehaald, immers vele PvdA- en CPN-leden reisden o.a. op en neer naar de DDR om het systeem daar te bewonderen.(Meulenbelt weet daar ook alles van). En ja dat was een totalitair systeem met een foto van Karl Marx Stadt en van Honecker op bijna elk papier. En dat heeft alles te maken met ideologie al wil jij dat kennelijk niet zien. En ben jij ooit wel eens in de DDR of in een ander land achter het IJzeren Gordijn geweest? Ik wel...

Vigil | 19-02-07 | 16:56

1641@yurp
jouw standpunt is dus: NL is immigratieland, maar de Volkskrant vindt (bedoelt) van niet, en vergelijkt ons daarom met immigratielanden.
Boeiend.
De azijnkrant wil dus (bedoelt) dat we nog meer immigranten toelaten, want waarom anders dat punt maken.

skinner | 19-02-07 | 16:52

@koerbagh 19-02-07 @ 16:25

naar mijn idee probeert ze haar standpunt dat loyaliteit niks met een enkele of dubbele nationaliteit te maken heeft naar voren te brengen. Dat jij daar uit haalt "Kijk ons eens dom doen, weg met ons, in het buitenland doen ze dat ook niet" dat is jouw intepretatie van haar woorden. Naar mijn idee zegt ze: er zijn andere (beschaafde) landen waar mensen met dubbele nationaliteit wel regeringsverantwoordelijkheid krijgen en waar dit gewoon goed gaat zonder belangenverstrengeling. Waarom kan dat hier niet?

yurp | 19-02-07 | 16:51

@ bottehond 19-02-07 @ 16:46
De kolossale uitglijder van Yurp is dat Nederlandse socialisten zijn opgekomen voor de rechten van de arbeider?

gezontverstant | 19-02-07 | 16:50

@yurp 19-02-07 @ 16:31:
De crux zit 'm in het woordje "als". Dat veronderstelt een hypothetische situatie. Ik weet niet of er in de VS niet moeilijk over wordt gedaan, maar het is ook helemaal niet boeiend. Ik woon daar niet, ik heb daar niets te mee te maken. Of zij er wel of niet moeilijk over doen doet helemaal niet terzake.
Ten eerste was dat mijn oorspronkelijke kritiek niet. Mijn kritiek was: de situatie in de Canada en de VS wordt klakkeloos vergeleken, daarmee insinuerend dat Nederland DUS ook een immigratieland is. Zomaar terloops, alsof dat een vaststaand feit is. Een vergelijking die niet opgaat want de situaties zijn totaal anders.
Ten tweede is de vraag die stelt een idiote. Het maakt geen flikker uit of je het over een immigratieland of een niet-immigratieland als je de vraag wilt beantwoorden of het wenselijk is als iemand 2 of meer nationaliteiten heeft, (discussiestuk 1) EN of het wenselijk is als iemand met meerdere nationaliteiten in 1 van de landen een politieke functie bekleedt (discussiestuk 2). Daar moet het over gaan. Jouw vraag is niet meer dan een rethorische truc, een hol argument. Zij vinden het niet erg, dus waarom zouden wij het erg vinden. "Zij" doen helemaal niet terzake.
Dat is hetzelfde als: "In Papoea-Nieuw Guinea hebben ze geen snelheidsbeperking op de snelweg, waarom wij dan wel?" ... Tsja, als je geen snelwegen hebt hoef je ook geen snelheidsbeperkingen. Omgekeerd: de VS bestaat bijna alleen maar uit immigranten en nazaten van immigranten.

koerbagh | 19-02-07 | 16:50

Vigil 19-02-07 @ 16:06

Je hebt gelijk. Goeie post! En ik maak me, met jou, grote zorgen om het revanchistische gedrag van de door jou als schuldigen aagewezen figuren en stroming. Dát gedrag... dát is wat ík versta obder polariseren. Remember die (minstend) 42000 tronies. Een klap in het gezicht waar eerder behoefte is aan een zoenoffer. Die idioten denken hun oude multikulmasterplan weer verder uit te kunnen gaan voeren. Dit keer zal de weerstand een hevtiger vorm aannemen dan ttv Pin. Logica, zou ik zeggen.

bottehond | 19-02-07 | 16:50

@Brullio 16:28
En straks zijn het niet eens meer halve Nederlanders, maar gewoon Hutsi's en Tutsi's of Kozakken en Mongolen met een echte of valse verblijfsvergunning of echt of vals of niet terecht verkregen paspoort, als hier nu niet onmiddellijk paal en perk aan gesteld wordt.

Vigil | 19-02-07 | 16:47

yurp 19-02-07 @ 16:40

De sosjale wetten die er toe doen zijn goeddeels onder confessionele politici tot stand gekomen. Als je vigil de maat wilt nemen, mot jij weten, maar hem/haar verwijten onvoldoende historische kennis te hebben om zijn uitspraken te kunnen doen en dan zelf zo'n kolossale uitglijder maken is ook niet heel overtuigend, heur.

bottehond | 19-02-07 | 16:46

@ koerbagh 19-02-07 @ 16:25
Lijkt me toch wel meevallen hoor: de Volkskrant die Amerikaanse normen als handvat voor Nederland zou presenteren? Ik vind het artikel geen toppunt van kwaliteitsjournalistiek, meer een wist-u-datniveau.
.
Overigens lijkt me een discussie over wat is nog het nut van nationale staten een erg zinvolle, maar gezien alle onderbuikgevoelens nauwelijks te voeren discussie. Persoonlijk vind ik het altijd redelijk genant als ik met mijn Nederlandse paspoort en blanke huidskleur weinig moeite heb ergens binne te komen, terwijl vrienden van mij met een andere nationaliteit/achtergrond geregeld willekeur (of erger) ten deel valt (overigens niet alleen in Nederland, hoor). Wat heb ik gedaan om een betere behandeling te verdienen? Toevallig mijn wiegje in een ander land en toevallig ouders met een blanke huid? Het kan zijn dat ik hierdoor rechtmatig en wettig voorrechten krijg, maar voelt dat voor mij alsof ik daarop récht heb? Nou, nee.
Ik heb de indruk dat iemand als Aboutaleb veel meer voor Nederland doet dan ik en ik vind het schaamteloos dat - met het wapen dubbele nationaliteit - diens loyaliteit zó in twijfel wordt getrokken. Ik denk niet dat alles wat hij heeft gedaan/doet feilloos gaat, maar als dát de norm is, blijft elk ministerie onbemand.
De Wilders-motie was een motie van wantrouwen, terwijl die man nog moet áántreden. Als dát de ethiek is van de PVV, mag ze hem houden.

gezontverstant | 19-02-07 | 16:45

@skinner 19-02-07 @ 16:39

... niet mijn mening maar hetgene dat de geinterviewde naar mijn idee bedoelt.

yurp | 19-02-07 | 16:41

@Vigil 19-02-07 @ 16:06

zonder Nederlandse socialisten hadden wij het hier allemaal niet zo best gehad. Die hebben er toch voor een groot deel voor gezorgd dat jij hier nu zit te reaguren op GS door op te komen voor de rechten van de arbeider. Haal alsjeblieft de DDR er niet bij, dat was een totalitair systeem. Wat je daar voor een ideologisch plaatje op wilt plakken heeft niets met de ideologie te maken. Let wel: ik ben helemaal geen socialist of PvdA stemmer maar dat ziekelijke gebash getuigd van wel heel weinig realiteitszin of kennis van de geschiedenis.

yurp | 19-02-07 | 16:40

Yurp 1631
omdat we geen immigratieland zijn soms?
(eerder een dimmigratieland)

skinner | 19-02-07 | 16:39

@Koerbagh 16:25
Mooie reactie en zo waar!

Vigil | 19-02-07 | 16:34

@koerbagh 19-02-07 @ 16:25

oke nog eens dan: "Als er in een immigratieland al niet moeilijk wordt gedaan over dubbele nationaliteit waarom in een niet-immigratieland dan wel".

yurp | 19-02-07 | 16:31

@ZwakZinnig 19-02-07 @ 14:10
dat heb je mooi gezegd, en het klopt volkomen. In wezen zitten de racisten e.d. bij de *kuch* progressieve partijen.

Onderbuik | 19-02-07 | 16:28

iemand die 2 nationaliteiten heeft is eigenlijk geen van bijden.. we worden geregeerd door halve nederlanders..

Brullio. | 19-02-07 | 16:28

@yurp 19-02-07 @ 16:01:
Hetgeen dus op hetzelfde neerkomt. De Azijnbode zegt: "Wij zijn ook een immigratieland, dus we moeten niet zeiken".

@gezontverstant 19-02-07 @ 16:06:
Het is een oneigenlijk argument, daar gaat het niet om. Het gaat om de strekking van het verhaal van de Azijnbode en de insinuatie van de Azijnbode. Als een volstrekte vanzelfsprekendheid worden situaties vergeleken. Nog afgezien van de insinuatie dat NL dus ook gewoon een immigratieland zou zijn is er nog een tweede abjecte insinuatie.
De volgende keer wordt het "gesundes Volksemfinden" in Iran of Roemenië als maatstaf voor NL genomen. De boodschap is: "Kijk ons eens dom doen, weg met ons, in het buitenland doen ze dat ook niet". Alsof ze daar dan gelijk zouden hebben. Met dezelfde argumentatie zou je ook kunnen zeggen: misschien zou he wenselijk zijn als ze daar er ook eens over gaan denken of een dubbel paspoort wel een goed idee is.
Dan zeg ik: Azijnbode, trek de discussie wat breder "wat is nog het nut van nationale staten?" of begin er helemal niet over. Dit is allemaal linxe onderbuikjournalistiek.

koerbagh | 19-02-07 | 16:25

De Partij van de Anti-Nederlanders zit nog nauwelijks op het pluche en de sociaalfascistische walm komt je al tegemoet mede met behulp van de Azijnbode. De grote volksverlakkerij, het grote demoniseren en theatraliseren is weer begonnen net eender als onder het regime van Kok en bloed-aan-de-handen Stalin Klaas de Vries, Melkert en Wallage. Met rioolpolitiek proberen zij iedereen de mond te snoeren net eender als met Janmaat en Pim Fortuyn. Wat nou sociaal-DEMOCRATISCH. De DDR stond/staat voor Deutsche DEMOKRATISCHE Republik en velen weten wat dat systeem betekende voor de bevolking. En nu krijgen wij in ons eigen parlement te maken met een tang die dat hier ook even komt introduceren. Nou, mevrouw, emigreer maar gauw naar Noord-Korea!
En natuurlijk willen de meeste geboren en getogen Nederlanders niet door moslims geregeerd worden en al helemaal niet als die een dubbele nationaliteit hebben. Nederland is er voor de Nederlanders en niet voor alle mogelijke clowns die er in de toekomst ooit nog vanuit de rimboe, de woestijn of de steppe hier naar toekomen en snel de macht denken te kunnen grijpen.

Vigil | 19-02-07 | 16:06

@ koerbagh 19-02-07 @ 15:55
Welk land je ook met welk land vergelijkt, altijd zullen de omstandigheden anders zijn. Dat wil niet zeggen dat je daarom niets meer mag vergelijken.
Ik weet er niet genoeg van, maar Marokko lijkt me meer een emigratie- dan immigratieland. Toch zou ik het wel interessant vinden wat de positie is van mensen met de dubbele nationaliteit aldaar: kunnen die wettelijk in een regering? Dat beïnvloedt overigens totaal niet mijn mening over de (gewenste) situatie in Nederland: of je daar wel of niet wettelijk een kerk mag bouwen, Kerst mag vieren of een Wilders-kapsel mag hebben, moet m.i. niet de norm zijn voor Nederlands beleid.
Overigens begrijp ik je onvriendelijke toon in je post aan mij niet goed, maar goed: het is hier de GS-samenleving. Ook niet mijn norm.

gezontverstant | 19-02-07 | 16:06

yurp 19-02-07 @ 15:51

Er wordt helemaal nergens aan gerommeld. Dat komt er nooit door. En naar die 2 zaken moet ook zeer kritisch gekeken worden. Toch zie ik een groot verschil tussen de straat opgaan voor iets dat niet gaat gebeuren of de straat opgaan omdat in naam van je religie of profeet iemand zichzelf opblaast en daarmee vele onschuldige mensen deaud. Als ik mo de pedo belagelijk maak krijg ik een fatwa over me heen maar blaas jezelf op in naam van mo de pedo en het is stil. En zelfs al zouden de door jou genoemde rechten worden herzien. Dan zijn er nog een hoop meer over dan de door angst geregeerde Is lamitische landen.

Deadkennedy | 19-02-07 | 16:04

koerbagh 19-02-07 @ 15:55

volgens mij is de boodschap van de geinterviewde(!): "Als er in een immigratieland niet moeilijk wordt gedaan over dubbele nationaliteit waarom hier dan wel".

yurp | 19-02-07 | 16:01

@yurp 19-02-07 @ 15:44:
Dus... wat is dan de verborgen boodschap van de Azijnbode? Nederland is geen tarditioneel immigratieland, maar nu wel....

@gezontverstand:
Leer eens lezen. De Azijnbode zegt niets over de praktijk van de immigratie in de VS, dat is het punt helemaal niet. Zij stellen dat de VS en Canada traditionele immigratielanden, der discussie naar niet telt en stellen Nederland daarmee gelijk. DAAR gaat het om. Niet over de praktijk van immigratie van de VS hedentendage, dat weet ik allemaal ook wel, dat is een onzinnige zijlijn en een oneigenlijke argument tegen mijn stelling. Ga de praktijk van de immigratie van de VS maar an de redactie van de Azijnbode uitleggen, ZIJ nemen de VS als maatstaf voor NL in HUN argumentatie.
Als jij dus daarmee al iets beweert dan is dat het precies hetzelfde als ik, namelijk: De vergelijking is onzinnig.

koerbagh | 19-02-07 | 15:55

Deadkennedy 19-02-07 @ 15:30

Ik ben nog steeds een christen, hoe je het ook wendt of keert. Er zijn genoeg andere christenen waar ik het niet mee eens ben. Er wordt verdomme aan onze verworven waarden (euthanasie, abortus) gerammeld door christenen in ons huidige kabinet! Gaan de kerken nu de straat op? Nee natuurlijk niet, die zijn het ermee eens. Wordt er van mij verwacht dat ik zeg: als christen ben ik het er niet mee eens?

yurp | 19-02-07 | 15:51

@ koerbagh 19-02-07 @ 15:28
Ik heb een tijdje in de V.S. gewoond en weet dat het behoorlijk moeilijk is daartoe een verblijfs-/werkvergunning te verkrijgen. Volgens jou is de V.S. een immigratieland en misschien is er een internationale norm die dat onderbouwt (die ik niet ken, maar waarnaar ik wel benieuwd ben). Voor Europeanen is het al behoorlijk moeilijk een verblijfs- en werkvergunning te krijgen (een stuk moeilijker dan andersom), voor - bijvoorbeeld - veel Zuid-Amerikanen is het bijkans onmogelijk.

gezontverstant | 19-02-07 | 15:44

@koerbagh 19-02-07 @ 15:28

dank voor het spellen :) Dit zeggen ze: "In traditionele immigratielanden als Canada, Israël en de Verenigde Staten is nauwelijks discussie over het dubbele paspoort." Hier wordt dus helemaal niet gezegd dat NL een immigratieland is. Hier wordt de verbazing uitgesproken dat het dubbele paspoort zoveel ophef oplevert in een niet immigratieland terwijl dit nauwelijks discussie oplevert in een immigratieland.

yurp | 19-02-07 | 15:44

yurp 19-02-07 @ 15:13

Dan ligt het dus maar net aan welke moslims je kent. Toch denk ik dat gezien de expansiedrift van de Is lam we daar geen risico's mee kunnen nemen. Er wordt al sinds 1975 steeds meer terrein aan de Is lam weggeven door de democratie. Als jij zulke moslims kent dan moet je hen een keertje vragen om op te komen voor waar ze voor staan. Maar als er cartoons in een krant komen vallen er wereldwijd 200 (gelukkig alleen hakbars) doden maar als er een anti-democratische demonstratie wordt gegeven of 1 of andere mongeaul blaast zichzelf op dan is het stil. Zolang het dan stil is ontstaat bij mij het beeld dat de in NL wonende moslims de door mij omschreven moslims zijn. Dus nadat je tegendeel bewezen is vind ik het belangrijker om de vrijheid waar NL voor heeft gevochten en de democratie waar NL voor heeft gevochten te beschermen tegen de door Is lam zo geeerde Theocratie

Deadkennedy | 19-02-07 | 15:30

@yurp 19-02-07 @ 15:20:
Moet ik het voor je uitspellen? Nou vooruit dan: Door Nederland te vergelijken met een immigratieland als Canada en de VS wek je als redactie de indruk dat Nederland ook een immigratieland is, dat je als lezer niet moet denken dat Nederland niet vol is, dat Nederlanders er gewoon aan moeten aan wennen dat er immigranten binnenkomen. De suggestie wordt gewekt alsof dat een "matter-of-fact" is, geen discussie over mogelijk. Nederland=immigratieland. Nou, daar wil ik de discussie dan eerst nog wel eens over voeren.

koerbagh | 19-02-07 | 15:28

koerbagh 19-02-07 @ 15:18

volgens mij is subliminal messaging in 0031 ook verboden, ik snap alleen niet waarom dit daarop leek..

yurp | 19-02-07 | 15:20

@yurp 19-02-07 @ 15:10:
Ok dan miereNneuker: Het is te vergelijken met een subliminal message. Het is overigens wel degelijk verboten (helaas niet hier, maar wel in de UK en Australië en informeel in de VS -het is daar een code of conduct van de FCC- )

koerbagh | 19-02-07 | 15:18

@Deadkennedy 19-02-07 @ 15:06

Ik ken persoonlijk meerdere moslims waarbij de volgorde is:

1: Ik
2: de familie
3: NL
4: Koran cq islam

het is dus maar net welke moslims je kent. Hiernaast vind ik het enorm ondemocratisch en lijnrecht tegenover onze rechtsstaat staan om een bevolkingsgroep hun actieve stemrecht te ontnemen. Als je dat doet ben je meteen je democratie kwijt.

yurp | 19-02-07 | 15:13

Ik wist niet dat peroxidegeertje ook aandelen had in gs, als de man ook maar één debiel luchtballonnetje oplaat, krijgen we twee, drie keer het gelijk van de man uitgemeten in een topic... wordt er een beetje moedeloos van....
Gaat dat nou vier jaar zo door of gaat geertje ook nog constructief wat betekenen voor dit land?

bubka | 19-02-07 | 15:13

Ik vind het trouwens wel opvallend (maar niet meer verrassend) dat de GS redactie een toch redelijk interessant internationaal onderzoek (28.000 respondenten) naar hoe wordt gedacht over moslims en wereldmaatschappij, niet oppikt. Toegeven: de overheersende strekking is gematigd, maar je kunt je toch echt concentreren op '51 procent van de Indonesiërs vindt een gewapend conflict tussen moslims en de rest onvermijdelijk - boycot rijsttafels nu en Geert dóe er wat aan!'
news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/6369251.s...

gezontverstant | 19-02-07 | 15:12

paulus 1456
klopt.
het mag dus nog wel strenger.
niet meer doen alsof, geen stoere taal, gewoon streng, zonder generaal of wat voor pardon dan ook voor weigeraars.
Integratie bevorderen?
Ja, maar dat is een erg zware opgave zolang de kraan open staat.
Maar we dwalen af.
Het gaat over de onwenselijkheid van een dubbele nationaliteit op dergelijke posten.
Mag dat eigenlijk nog wel besproken worden in de tweede kamer?
Ik heb nu sterk de indruk van niet. Misschien eens tijd voor een nieuwe kamervoorzitter m/v, want deze kan toch echt niet langer.
Ik spreek je nog wel eens Paulus.
skinjob=out

skinner | 19-02-07 | 15:10

@koerbagh 19-02-07 @ 15:05

ik werk in de reclame (waarom denk je anders dat ik tijd heb om nu te reaguren) en dat heet geen subliminal message. Wellicht een boodschap tussen de regels door maar dat is niet verboden.

yurp | 19-02-07 | 15:10

yurp 19-02-07 @ 15:00

Begrijp me goed. Ik heb niets tegen moslims. Ik haat de Is lam alleen. En aangezien vele van de NL moslims de Is lam vrij strikt ter hand nemen. Volgorde van belang:

1: Is lam
2: familie
3: rest

Ik ken persoonlijk meerdere moslims die deze volgorde aanhouden. Is lam is de koran en wat andere boeken soena enz enz; In die boeken staan een hoop anti-democratische dingen die onverenigbaar zijn met de NL rechtstaat. Aangezien veel moslims deze levensovertuigin hebben is het belangrijk dat deze uit de politiek worden geweerd aangezien zij het doel hebben onze rechtsstaat willen veranderen in een Is lamitische rechtsstaat.

Deadkennedy | 19-02-07 | 15:06

@ZwakZinnig 19-02-07 @ 14:58

ik vind persoonlijk dat deze mensen worden voorgedragen door een kabinet dat de democratische steun heeft van meer dan de helft van de Nederlandse bevolking. Op het moment dat je een parlementaire democratie accepteerd moet je ook accepteren dat je beslissingen overlaat aan de volksvertegenwoordiging. Als zij het acceptabel vinden dat mensen met een dubbele nationaliteit het land besturen (niet het volk vertegenwoordigen, dat doet de 2e kamer!) dan moet je daar niet over zeuren.

yurp | 19-02-07 | 15:06

Leuk van de Azijnbode om Nederland te vergelijken met een immigratieland als Canada en de VS. In de reclame noem je zoiets een subliminal message en is verboten...
Maxima staat ook niet ter discussie want zij heeft als prinses en lid van het KH staatsrechtelijk een uitzonderingspositie. Zij mag haar aantrekkelijke mondje niet optrekken zonder de goedkeuring van de premier.

@da wizard 19-02-07 @ 14:53:
Sieg Heil!

koerbagh | 19-02-07 | 15:05

@Deadkennedy 19-02-07 @ 14:47

natuurlijk zijn er verschillen, die miljoen moslims is helemaal geen homogene groep. Daarom kun je ook niet zo'n opmerking maken als jij deed over wat 'islamieten' willen. En het feit dat hij al succesjes boekt, hoe minimaal dan ook vind ik al pure winst.

yurp | 19-02-07 | 15:00

Paulusdebosbouter 19-02-07 @ 14:43

Hoe het nadenken over de indeling van onze staat, evenals de maakbaarheid van de samenleving die daar inherent aan is, provocerend is, is mij niet geheel duidelijk. Dat is wat er mijns inziens nu speelt met de hele kwestie omtrent de 'dubbele nationaliteit'. Dit heb ik reeds aangegeven tijdens de vorige discussie omtrent dit onderwerp:

"Vervolgens valt het mij op dat een aantal lieden hetgeen werkelijk ter discussie staat ontgaan is. Er is niemand die stelt dat
iedereen met een dubbele nationaliteit direct zou moeten worden uitgezet. Echter, de vraag is in deze of mensen die op een
wezenlijk niveau in de publieke sector werkzaam zijn (en dus beslissingen nemen die ingrijpende gevolgen voor de inwoners van een
land kunnen hebben) een dubbele nationaliteit mogen hebben.

Persoonlijk is mij de mening toegedaan dat deze mensen, doordat zij door het volk gemandateerd worden het land 'in het algemeen
belang' te regeren, het haast aan de mensen in dit land verplicht zijn om zich van hun dubbele nationaliteit te ontdoen.
Ik beroep mij hieromtrent dus ook niet op etnische gronden en ben dus ook geenszins een xenofoob. "

Wel ben ik het met je eens dat Wilders en Verdonk over het algemeen weinig constructief bijdragen aan de oplossing van het probleem, hetgeen overigens niet wegneemt dat ze soms dingen zeggen die wel degelijk ergens op slaan.

ZwakZinnig | 19-02-07 | 14:58

Zwakzinnig, mag ik een klinker kopen? lol! Na 2 keer lezen vatte ik het hoor. Idd, er is eigenlijk maar 1 reactie van links en dat is stug iedereen die het niet met hun eens is minimaal xenofoob te noemen,jammer hoor..

Maaknieuitjoh! | 19-02-07 | 14:57

@gezontverstant: eens
@skinner: Verdonk zou ook de integratie moeten bevorderen en heeft dat alleen maar bemoeilijkt. Ze heeft de wet niet anders uitgevoerd dan haar voorgangers; ze deed alleen graag voorkomen dat ze zo streng was.

Paulusdebosbouter | 19-02-07 | 14:56

Tijd voor 1 Europees paspoort.
Dan zijn we allemaal gelijk (aan Duitsers, Fransen enz)...

da wizard | 19-02-07 | 14:53

@ Paulusdebosbouter 19-02-07 @ 14:43
Aan de rechterzijde heb je een groep die inderdaad provoceert, chargeert en discrimineert, zoals je aan de linkerzijde een groep heeft die zijn ogen sluit voor de gevaarlijke kanten van de multiculturele samenleving. Beide groepen beschikken over een heel grote blinde vlek.
Gelukkig zijn zowel aan rechter- als linkerzijde de groepen die dit niet doen, groter. Samenleving: het woord zegt het al.

gezontverstant | 19-02-07 | 14:52

paulus. 1450
ingevoerd om vooral niet uit te voeren.
waarom maken ze anders zo'n drukte om Verdonk?

skinner | 19-02-07 | 14:52

Ach over een tijdje is het hebben van alleen maar het Nederlandse paspoort een statussymbool ... wat moet je met die andere flutpapieren waar je geen land zonder visum mee inkomt en waar je ook nog niet van af kunt komen.

Cloodtvieaul | 19-02-07 | 14:50

@skinner: nee, juist niet. Weet je wie de huidige strenge Vreemdelingenwet heeft ingevoerd?? Vast niet: Job Cohen.

Paulusdebosbouter | 19-02-07 | 14:50

@Think 19-02-07 @ 14:42
DAt filmpje speelt helaas niet op mijn Mac.Ik hoop dat mijn laatste post iets duidelijker maakt hoe ik tegenover Aboutaleb's rol sta in die kwestie.

LoudAndProud | 19-02-07 | 14:48

@Paulus 14:43
met pappen en nathouden wel dan?

skinner | 19-02-07 | 14:48

@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:09
Aboutaleb krijgt dezelfde behandeling als pak hem beet Wim Kok of Maxime Verhagen. Hij is dan ook net zo'n grote rat en zal het uiteindelijk wel tot partijleider en vice-premier schoppen ofzo. Moet je hem dan met fluwelen handschoentjes aanpakken omdat het een bruine ipv een witte rat is?

sjaakdeslinksesul | 19-02-07 | 14:47

yurp 19-02-07 @ 14:28

Ik heb niets tegen aboutaleb. Ik zie hem dan ook niet als een hakbar. Maar als je hem vergelijkt met de andere miljoen dan zijn er weldegelijk grote verschillen waar te nemen. De is lam tollereerd geen integratie.(lees ook: de kracht van de rede van Oriana Fallaci) En m.b.t. zijn inspanningen. Ik merk er niets van en ik doe gezien zijn kleine onmerkbare succesjes dus evenveel door mij netjes en milieuvriendelijk te gedragen. En dat zonder dat ik belastingcentjes verspil.

Deadkennedy | 19-02-07 | 14:47

@TyfusLeijer 19-02-07 @ 14:33
Ik was er niet bij, en jij ook niet.Ik weet niet precies wie wat zei en wanneer.
Ik weet alleen dat Aboutaleb de woorden van die tolk/voorbijganger/wat hij ook was ondubbelzinnig heeft afgekeurd en verworpen.
Ik zei al dat de hele affaire geen schoonheidsprijs verdient, maar om zoals jij van een "wolf in schaapskleren" te spreken gaat mij veel te ver.
Hoe dan ook gaat het aan de discussie over dubbelle nationaliteit voorbij.
Ik vond Aboutaleb een uitstekende wethouder die de problemen in AMsterdam bij de nekvel greep en ze durfde te benoemen en ik denk dat hij een goeie staatssecretaris zal worden.Of hij nu van Mars komt of uit tjietjerksradeel maakt me verder geen reet uit, hij heeft duidlijk aangegeven zich Nederlander te voelen ,hier te willen blijven wonen en zich voor dit land in te zetten.Ik vind dat genoeg.
Een paspoort is maar een stukje papier ,echte loyaliteit zit in je hart.

LoudAndProud | 19-02-07 | 14:47

ja man 19-02-07 @ 14:32

ik vind dat je meer kunt zeggen over iemand aan de hand van zijn daden dan aan de hand van het feit of hij een of twee paspoorten heeft.

yurp | 19-02-07 | 14:45

@Framoes 19-02-07 @ 14:33

Aboutaleb heeft in Amsterdam zich bijzonder druk gemaakt over uitkeringsfraude, investeringen in onderwijs en integratie. Met het soort drogredenaties waar jij mee aankomt komen we natuurlijk niks verder.

yurp | 19-02-07 | 14:44

@ZwakZinnig: vooruit dan. Bedenkingen hebben bij en nadenken over de toekomstige multiculturele, multi-etnische, pluriforme samenleving is niet alleen voorbehouden aan rechts. Het is echter wel alleen rechts dat de oplossing blijkbaar wil vinden in provoceren, isoleren en criminaliseren. Naar mening dragen Wilders en Verdonk daarom helemaal niets bij aan de oplossing van het probleem.

Paulusdebosbouter | 19-02-07 | 14:43

rosalie 19-02-07 @ 14:15
Ik pis helemaal niet op Nederlanders ,ik pis op mensen zoals jij die feiten verzinnen en mensen die het niet met je eens zijn "alleen blank aan de buitenkant" noemen en als ze helemaal uitgeluld zijn in uiterste wanhoop "linkse stinkerd " noemen.
Er is niks gebeurt in mijn leven ,dank voor je bezorgdheid, en ik leef al mijn hele leven met veel genoegen hier.
O ja Rosalie "jij trapt er steeds maar in om me te beantwoorden"? je hebt me geen enkele keer antwoord gegeven ,je komt niet verder dan me uit teschelden voor "links" en dat ik "geen Nederlander " ben.
Ik herhaal: jij bnet de allerergste hypocriet die hier op GS rondloopt.

LoudAndProud | 19-02-07 | 14:40

@rosalie 19-02-07 @ 12:46
Zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten.
@HP 19-02-07 @ 12:47
Helemaal gelijk, Ik vond ook dat de PVV gelijk had.
Het vorige kabinet onder leiding van Balkie vond dat 2 paspoorten niet konden.
En zet hij zelf 2 mensen op een hoge positie.
@Contino 19-02-07 @ 12:51
Het is maar waar je je druk om maakt.
Ik vind 2 paspoorten best kunnen. Ik heb tot mijn 18 er ook 2 gehad. Turks en Nederlands. Maar in Turlije in dienst is geeen optie dus heb ik er 1 ingeleverd.
Anders had ik er nog zeker 2 gehad.
@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:01
Misschien tijd voor een nieuw werkwoord?
Geintregeertwildersen: Als je door hem bent goedgekeurd dan ben je pas Nederlander...

da wizard | 19-02-07 | 14:38

Paulusdebosbouter 19-02-07 @ 14:24

Ik zie niet in wat er mis is met mijn taalgebruik.
Je staat wat mij betreft vrij je hier druk over te maken, maar het is gewoon de manier waarop ik doorgaans schrijf.

Vervolgens is het zo dat een kleine typfout zo gemaakt is. Kijk bijvoorbeeld naar het woord 'woordenboek' in je eigen post.

Reageer in het vervolg aub alleen als je ook daadwerkelijk iets te melden hebt, want met deze onzinnigheid schiet niemand iets op.

ZwakZinnig | 19-02-07 | 14:36

@BoerKoekoek 19-02-07 @ 14:26

Als je in Turkije woont en je hebt een Turks en NL paspoort, kom je ook gewoon in de regering hoor! Dus met dubbele nationaliteit.

Nu jij weer stomme lutser!

kruT | 19-02-07 | 14:35

@ LoudAndProud 19-02-07 @ 13:56
Vreemd dat dan toch die tolk heeft gesproken in het bijzijn van het volledige moskee bestuur (die allemaal goed Nederlands spreken) en in het bijzijn van een hakbar baardmans. Die laatste legt nog de beledigingen van Ewaut voor aan zijn mufti's uit het buitenland. Niemand korrigeerde de tolk tijdens zijn uitspraken.
.
De uitspraken zijn dus gedaan in het bijzijn van het bestuur, en dat weet Aboutaleb en dat verzwijgt hij in alle talen. Kortom, we hebben een leugenaar als staatssecretaris. Een grijze wolf in schaapskleren.

TyfusLeijer | 19-02-07 | 14:33

Euhm, WIE was hier ook weer de AzijnBode? GS?

kruT | 19-02-07 | 14:33

@yurp 19-02-07 @ 14:28
Mensen die onder Job Cohen werken zetten zich vooral in om negatief nieuws rond allochtonen te doofpotten en te verdraaien. Aboutaleb heeft laatst wederom bewezen daar goed in te zijn.
"Move along people, there's nothing to see here!"

Framoes | 19-02-07 | 14:33

yurp 19-02-07 @ 14:28

HET gaat eauk niet of hij goeie dingen doet of gedaan heeft voor 0031, het gaat erom of je het er mee eens bent dat politici 2 paspoorten mogen hebben of niet!

ja man | 19-02-07 | 14:32

@Deadkennedy 19-02-07 @ 13:59

ja hoor DeadKennedy, jij weet wel weer tot de psyche van mensen door te dringen. Aboutaleb zet zich al jaren in voor ons land binnen onze democratie. En wat heb jij al gedaan voor ons land de laatste tijd?

yurp | 19-02-07 | 14:28

SuperG 19-02-07 @ 14:17

GA jij dan naar de psychiater, want blog's zoals die van opa de ouwe lul zijn zoooooo 1920

ja man | 19-02-07 | 14:26

Grappig dat ook Arnold in het rijtje bekende mensen staat, als gouveneur van Californie. Arnold kan echter nooit president of iets anders in de landelijke politiek worden aangezien hij geen Amerikaan van geboorte is. Ook andere democratische landen kennen dus regels voor regeringsleiders, gebaseerd op paspoorten of nationaliteiten. Overigens, moet jij eens proberen met een 0031 paspoort in de Turkse of Maroc regering te komen, weinig kans.

BoerKoekoek | 19-02-07 | 14:26

@Zwakzinnig: woordenbeokgekregen voor je verjaardag? Als je toch intellectueel wil doen, schrijf dan 'inhoud' met dt.

Paulusdebosbouter | 19-02-07 | 14:24

@ Deadkennedy 19-02-07 @ 14:12
Hihihi: je hebt gelijk - dingen ingewikkeld verwoorden in práchtig Nederlands (al mankeert er natuurlijk wel iets aan de grammatica) is iets anders dan begrijpend schrijven. Maar daar is het ook niet iedereen altijd om te doen.

gezontverstant | 19-02-07 | 14:24

@ja man
Ga eens langs de huisarts. Misschien kan die iets voor je betekenen.

SuperG | 19-02-07 | 14:17

LAP,

Ik weet het nu zeker: je bent een slinkse stinkerd, ik wist het al, maar trap er steeds weer in je te beantwoorden. Jij komt blind op voor de medelanders en pist op de Nederlanders. How come? Is er iets gebeurd in je leven of ben je gewoon fooooktop over Nederland?
=out

rosalie | 19-02-07 | 14:15

ZwakZinnig 19-02-07 @ 14:10
En nu in het nederlands?

Deadkennedy | 19-02-07 | 14:12

NIETS GEEN DUBBELE PASPOOR!!!!!! Als je hier wilt vestigen oke, dan de andere weggooien, anders oprotten

zeeuwse babbelaar | 19-02-07 | 14:11

Drogredeneren is equivalent aan de linkse doctrine..
Het feit dat deze analogie de linkse dogmatici ontgaat benadrukt mijns inziens slechts de naïviteit die een ieder van deze lieden ten deel valt.

Ter illustratie zal ik een 'linkse' drogredenatie weergeven:

Geheel in de lijn van de linkse doctrine zijn mensen die zich binnen het politieke spectrum rechts oriënteren angstige xenofobische quasi-intellectuele racisten, die zich zonder enige vorm van kritisch denken door de populist laten indoctrineren.
Hetgeen dus inhoud dat bedenkingen hebben bij en nadenken over de toekomstige multiculturele, multi-etnische, pluriforme samenleving equivalent is aan fascisme en racisme.

Ieder weldenkend mens behoort in bovenstaande toch een zekere discrepantie waar te nemen. Enerzijds stelt de doctrine dat de 'rechtse' xenofoob vooral niet kritisch nadenkt, en zich laat indoctrineren. Tegelijkertijd zijn zij juist omdat zij kritische kanttekeningen zetten bij de toekomstige multiculturele, multi-etnische, pluriforme samenleving angstige xenofobische quasi-intellectuele racisten.

Het is niet mijn intentie anderen de les te lezen, ik verwonder me alleen over de linkse arrogantie. Mijns inziens doet het onbespreekbaar maken van dergelijke onderwerpen afbreuk aan onze democratie, waar de drogredenatie de schijn opwerpt dat deze afbreuk door het 'rechtse' kamp wordt veroorzaakt.

ZwakZinnig | 19-02-07 | 14:10

@LoudAndProud 19-02-07 @ 14:03
ja Aboutaleb sprak i.i.g. niet de waarheid, laten we het daar dan op houden, ik moet aan het werk.

Onderbuik | 19-02-07 | 14:08

LoudAndProud 19-02-07 @ 14:03

je lult weer, want aboutaleb wist al langer dat de man eerder bestuurslid was geweest van de moskee!

ja man | 19-02-07 | 14:07

SuperG 19-02-07 @ 13:57

t;is dat opa een ouwerwetse communist cq socialist is, anders had je er een klein snorretje bij kunnen tekenen, en vloila opa is hitler, eauk een ouwe socialist!

ja man | 19-02-07 | 14:05

@1346 gezondtverstandt (?)
" paspoort gestolen, weg loyaliteit"
nou, nou, dat is nog eens een mooie drogredenering, schat.
wat een voorbeeld.
heb je goed geoefend in het lagerhuis?

skinner | 19-02-07 | 14:04

@Onderbuik 19-02-07 @ 13:58
Heb het artkel gelezen, en op gereageerd.Uit het artikel blijkt dat Aboutalebs optreden in die kwestie geen schoonheidsprijs wint maar hij heeft niet doelbewust gelogen ,dat staat ook niet in de Elsevier :de mening van de VVD wordt als zodanig vertolkt in dat artikel.
Ik geloof wel dat er door het bestuur van de moskee tegen Aboutaleb gelogen is over die "toevallige voorbijganger" en ik denk ook dat Aboutaleb dat maar al te graag aan heeft genomen.
Mar een leugenaar maakt dat niet van hem.
Misschien doe ik inderdaad achterdochtig ,maar ik kan niet zo goed tegen zinnetjes kan als "Ben jij wel Nederlander? Oh, ja een roomblanke nog wel.... aan de buitenkant." van Rosalie

LoudAndProud | 19-02-07 | 14:03

@isniegoe

En daarom ben ik blij dat wij in Nederland wonen, want hier mag je alles roepen, beledigen, je zelf zijn, eigen cultuur hebben, vernederd worden, bedreigen, je eigen godsdienst kunnen hebben en vooral een mens zijn.
.
Dubbel nationaliteit mag je in NL hebben, dus kijk eerst naar je zelf. En waarom zou daar iemand niet gebruik van maken!!! Plus dat sommige landen hebben het bij wet vastgesteld zoals Marokko, als je Marokkaan bent kan je je Marokkaanse ntionaliteit niet afstaan. En waarom zou je het dan ook.

Het is een achterbakse idee van Wilders, want zo wilt hij geen allochtone politiekers in kabinet( Vooral geen Marokkaanse!!!!). Als je zo bezorgd bent, regel het dan eerst met de Marokkaanse regering om die wet te afschaven. Maar zo ruim denkend ben je ook niet Wilders.

yepZ | 19-02-07 | 14:00

Ik vind dat een dubbel paspoort moet kunnen. Al die AOW'ers die leven in 0034 moeten daar een paspoort van dat land kunnen krijgen zonder het Nederlandse paspoort in te leveren. Lekker je zuur verdiende centjes daar opmaken. Weg van het belasting juk in 0031. Minder kans om slachtoffer te worden van een geweldsmidrijf enz. Dus commissie gelijke behandeling doe eens wat.

Contra | 19-02-07 | 13:59

Het in hebben van de dubbele nationaliteit is voor velen niet meer dan een bijkomstigheid. Toch ben ik van mening dat op het moment je het politieke spectrum betreed je er 1 op zal moeten geven. Dit geeft de burger een gevoel van veiligheid. Wie wil er nou een NL / turk met een verborgen agenda? Dit mag / kan dan ook niet. In de politiek! Dan ben je NL-er. Het zal de islamisering van NL trouwens niet vertragen maar het gaat dan wel oogluikend. Dan ontstaat er geen paniek. Het moge duidelijk zijn dat er in geheel geen Is lamieten in de 2e kamer zouden mogen zitten aangezien zij niet geloven in een democratische rechtstaat maar een Is lamitische rechtstaat.

Deadkennedy | 19-02-07 | 13:59

rosalie 19-02-07 @ 13:53
Aha, dus ik ben in jou ogen geen NSB'er dat is erg aardig van je.
Ik ben nu alleen nog maar "alleen aan de buitenkant blank" omdat ik iets anders zeg dan wat in jou plaatje past van wat een Nederlander volgens jou moet denken en vinden.
Het treurigste is dat je nog denkt dat ik dat als beledigend zou moeten opvatten ook.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:59

Lezen is moeilijk. En tekstverklaren helemaal. Vooral als je als journalist nooit verder bent gekomen dan de fine fleur van de Nederlandse journalistiek, de Telegraaf. Als jullie het stuk in de Volkskrant nou nog een keertje lezen, dan begrijp je de inhoud misschien wél.
Denkt iemand nou werkelijk dat Aboutaleb "meer Nederlander" IS, als hij zijn Marokkaanse paspoort verscheurt? Dat hij dan niet meer "de schijn tegen" heeft, zoals die Wilders dat verwoordde? Dat hij dan nóóit méér de belangen van Marokko zal verdedigen (wat hij nu ongetwijfeld iedere dag stiekem doet)? Ik bedoel: gelooft iemand met enig verstand dat werkelijk?

Overigens, over de schijn tegen hebben: lees dit even: www.opa-buiswater.nl

SuperG | 19-02-07 | 13:57

@Onderbuik 19-02-07 @ 13:50
In dat artikel van Elsevier staat precies hetzelfde wat op AT5 werd gezegd:
"De VVD vindt dat Aboutaleb de moskee niet ’de hand boven het hoofd had moeten houden’. Aboutaleb blijft er echter bij dat de man op persoonlijke titel sprak. Ook wees hij erop dat de man geen officiële functie meer in de moskee vervult. Bovendien heeft het moskeebestuur zich van de uitspraken gedistantieerd. 'De mening van het huidige bestuur is wat voor mij geldt,' zei de wethouder tegen de raadsleden."
Hij zegt dus dat het BESTUUR de cabaretier niet met de dood bedreigd heeft ,en dat de tolk op persoonlijke titel sprak.Waar heeft hij dan gelogen?

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:56

@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:19
je moet niet alles geloven wat At5 zegt, hier het artikel:
www.elsevier.nl.. Aboetaleb heeft de feiten verzwegen, dat is dus gewoon liegen.

En verder weet ik niet welke paspoorten je allemaal hebt en, maar je houding getuigt van weinig respekt voor ánderen daar zou ik eens iets mee doen...

Onderbuik | 19-02-07 | 13:54

LoudAndProud 19-02-07 @ 13:43

Ik gebruikte de benaming NSB-er niet als eerst. Het was een antwoord op een comment. (collegehengst 13:30)
Onzin wat je nu zegt; jij hoeft geen NSB-er te zijn ook al denk je anders.....
NSB-ers bestaan trouwens niet meer; ik zal er een ander woord voor verzinnen die past in de huidige maatschappij waar mensen zich meer inzetten voor de allochtone medemensen in Nederland dan voor de autochtone Nederlanders.
Slinkerts? of Stinkerts?

rosalie | 19-02-07 | 13:53

Onderbuik 19-02-07 @ 13:50

Ik heb één paspoort ,de Nederlandse.
Grappig dat je mijn houding vindt getuigen van weinig respekt terwijl je me in één zin ook meteen verdacht maakt met de zin "ik weet niet hoeveel paspoorten jij hebt".

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:53

@rosalie 19-02-07 @ 13:45
Mag ik van jou de bron en cijfers zien die deze stelling kan onderbouwen?

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:50

@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:19
je moet niet alles geloven wat At5 zegt, hier het artikel:
www.elsevier.nl.. Aboetaleb heeft de feiten verzwegen, dat is dus gewoon liegen.

En verder weet ik niet welke paspoorten je allemaal hebt en, maar je houding getuigt van weinig respekt voor ánderen daar zou ik eens iets mee doen...

Onderbuik | 19-02-07 | 13:50

@ collegehengst84 19-02-07 @ 13:21
Toegegeven, het was wat cryptisch omschreven, maar mijn punt is dat de ene loyaliteit de andere niet uitsluit. Niemand (wel, met een beetje redelijk niveau van menselijkheid en compassie) zal van een ander eisen dat deze als preventief bewijs van loyaliteit t.o.v. de partner de loyaliteit aan diens kinderen opgeeft.
Dat je loyaliteit zou kunnen meten aan paspoortbezit, is natuurlijk een lachertje. Niemand die zich opwindt over dubbel paspoortbezit denkt van zichzelf dat diens individuele loyaliteit t.o.v. Nederland afhangt van zijn paspoort (paspoort gestolen? wég loyaliteit!). Het is een schijndiscussie en gaat om iets anders. Wilders in de Volkskrant: '... ik vind het inderdaad niet prettig dat er straks twee moslims in het kabinet zitten. Dat heb ik liever niet.' ( www.groepwilders.nl/ ), maar officieel gingen het debat en de motie hier niet over. Dan maar via paspoorten/nationaliteiten.

gezontverstant | 19-02-07 | 13:46

LoudAndProud 19-02-07 @ 13:33

"Zuurverdiende geld"? Ok, dat mogen ze naar huis!!!? sturen. Ik weet waar je staat nu. Maar meestal is het geen zuurverdiend geld, maar een deel uitkering (+ kinderbijslag ed.) wat ze versturen. Het is mogelijk in dit land en Marokko maakt daar (mis)bruik van. Nog meer?

rosalie | 19-02-07 | 13:45

@yamahaha 19-02-07 @ 13:39
En die vervreemding zal hierdoor alleen maar erger worden, dat was de kern van mijn betoog.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:44

@rosalie 19-02-07 @ 13:38
O ja Rosalie ben je in "Marokkaanse kringen al gauw een NSB'er als je maar iets zegt wat ze niet aan staat"
DAt moet jij uitgerekend zeggen!!!
Hoe vaak heb jij al gesuggereerd dat ik "geen Nederlander ben" omdat ik stellingen verdedigde die niet in jou plaatje paste van wat een Nederlander behoorde te vinden?Nog geen twee posts geleden zei je nog dat ik "alleen blank aan de buitenkant" ben omdat ik het voor Aboutaleb opneem.
Je bent echt de ergste hypocriet die hier op GS rondloopt.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:43

`Wij denken dat het hebben van een argentijns paspoort fantasties is, lekker makkelijk, twee nationaliteiten is erg handig in een wereld waar je steeds word genept.
Door de regering, bedrijfsleven, politiek, straatjeugd, door je baas, en als het ff tegenzit door je eige wijf!!! en door je kids ect..
kan je vrij naar het buitenland reizen zonder dat de regering hier het weet?? en dus lekker 10 maanden op het strand kan gaan liggen, daar bij buenos aires in de buurt,en zo weet ik er nog wel een paar.
Ja erg handig hoor, ons hoor je niet klagen, en zelfs mijn pasgeboren zoon, kreeg netjes een argentijns paspoort bij inschrijving, hij is nog nooit in Argentinie geweest!! hahaha. al die jaloezie de laatste tijd, want dat is het gewoon!! zij wel en ik niet? luister dudes, de wereld is niet eerlijk, het leven ook niet!! acepteer het nou maar dat anderen bepaalde privileges hebben die wij niet hebben, big deal!! move on en wie weet heb jij ook wel iets wat wij weer niet hebben?? hoor je mij toch ook niet over klagen??

The Birdman flies | 19-02-07 | 13:41

@loud en proud > je draait de oorzaak-gevolg relatie om in je betoog.. Die vervreemding was er echt al langer hoor.

yamahaha | 19-02-07 | 13:39

Laat Wilders kamerleden met dubbele nationaliteit op hun daden beoordelen, in plaats van altijd weer die domme vooroordelen waar hij goedkoop mee hoopt te scoren.
Mocht blijken dat de betreffende kamerleden met een dubbele agenda werken, dan heeft hij een punt, maar vooralsnog heb ik daarvoor van Geert echter nog geen bewijzen gezien.
Maar goed, voor een opbouwende discussie gericht op het vinden van oplossingen moet je ook niet bij Geert zijn. Zoals zijn hele verkiezingsprogramma een hangende plaat is die bij elk onderwerp er enkel op hamert buitenlanders dan wel Nederlanders met een bepaalde achtergrond tot tweederangs burgers te willen degraderen.

Zeurders | 19-02-07 | 13:38

DutchViking 19-02-07 @ 13:30

Jij zit vast niet in de politiek in dat land waar je verblijft.

collegehengst84 19-02-07 @ 13:30

Laten we het hopen, dan maar....al ben je in Marokkaanse kringen al gauw een "NSB-er" (voor zover ze weten wat dat is) als je maar iets tegenspreekt in wat ze niet aanstaat.

rosalie | 19-02-07 | 13:38

-=PyP=- 19-02-07 @ 12:49
Misschien moet jij je naam maar verandren in peop, want dat is wat je praat.
Als er 1 groep in de wereld is die jodenhaat verspreid en aan zijn kinderen leert zijn het moslims. En de methodes die ze gebruiken zijn precies die van de nazi's en dan nog een graadje erger. Over demonisering gesproken. Dus de vergelijking tussen moslims en nazi's gaat wel degelijk op. Beide zouden iedere hun onwelgevallige groep mensen het liefst uitroeien en zullen ook niet schromen dat te doen als ze de kans krijgen.
Wacht maar af wat hier in Eurabia nog gaat gebeuren

middleoftheroad | 19-02-07 | 13:35

Zou 't toeval zijn dat beide aanstaande bewindslieden uitkomen voor een partij die aspirant TK-leden met woonplaats "Rabbat" doodleuk op haar lijst zet?

Hoeveel kamerleden van andere partijen krijgen ook korting op hun visum wanneer ze naar hun thuisland reizen...

widtvoet | 19-02-07 | 13:35

Dat "relletje" heeft zich alleen hier maar afgespeeld, in Amsterdam is er geen enkele aandacht aan besteed.
LoudAndProud 19-02-07 @ 13:23

so what??????

en je lult:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/045857.h...

ja man | 19-02-07 | 13:35

sorry voor die kromme zinnen.te veel haast.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:34

rosalie 19-02-07 @ 13:27
Ach daar gaan we weer : ik ben geen Nederlander volgens jou omdat ik niet met de xenofobe wolven wil meehuilen.Ga je ooit nog een andere plaat opzetten?
En nee ,ik heb er inderdaad geen moeite mee dat Marokko als straatarm derde wereld land probeert het makkelijker probeert te maken voor haar emigranten om hun zuurverdiende geld naar huis te sturen.Ik heb ook geen problemen met ministers of staatssecretarissen met een dubbelle nationaliteit .

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:33

@rossalie Aboutaleb komt zeker niet blind op voor allochtonen. Het is geen theedrinkende troetelturk maar iemand die in Marokkaanse kring NSB'er wordt genoemd vanwege zijn kritiek op de eigen gemeenschap. Die zelfd bedreigd is om die reden. Zo iemand is veel beter voor integratie dan Rita Verdonk, die alleen maar mensen op de kast jaagt.

collegehengst84 | 19-02-07 | 13:30

Ik heb ook 2 paspoorten en daar heel blij mee :) Ben al 7 jaar weg uit Nederland, maar voel me nog altijd het meest Nederlands. Werk dagelijks in het Nederlands en zal me zeker niet minder voelen, omdat een paar debielen geen flauw benul hebben waar het over gaat of zelfs het intellect hebben om het ook maar aan te voelen...

Laat Wilders en kornuiten maar eens een ongelofelijk eind oprotten. Leve de globalisering!

Het natie-idee is toch al een achterhaald 19e eeuwse romantische notie...

DutchViking | 19-02-07 | 13:30

@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:19
je moet niet alles geloven wat At5 zegt, hier het artikel:
www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike... Aboetaleb heeft de feiten verzwegen, dat is dus gewoon liegen.

Onderbuik | 19-02-07 | 13:30

@dlseth 19-02-07 @ 13:26
Dat bedoel ik. Waar blijft ie om Abou de les te lezen?
Ik denk wel dat de Koning ervoor zorgt dat er geen 72 maagden voor Abou klaar staan, straks.

makkie | 19-02-07 | 13:30

@ Warhoofd 19-02-07 @ 13:16:
.
Staan er protestante kerken in Abu Dabi?: Ik hoop het niet, die mensen hebben het er al zo moeilijk !
.
Mag je in Afghanistan naar porneau kijken?: Denk het wel, want de vrouwen daar zien er niet uit en je moet toch op een of andere manier zin krijgen om je voort te planten op zo'n lelijk wijf !

Burgerlijke ongehoor | 19-02-07 | 13:29

dlseth 19-02-07 @ 13:26
Je paspoort wegflikkeren kan inderdaad.Maar je nationaliteit blijf je behouden als je Marokkaan bent.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:28

LoudAndProud 19-02-07 @ 13:21

En dat vind jij een goede reden van Marokko? Ben jij wel Nederlander? Oh, ja een roomblanke nog wel....aan de buitenkant.

rosalie | 19-02-07 | 13:27

@rosalie 19-02-07 @ 13:23
Hmm klinkt bekend.Een beetje zoals Wilders en Verdonk al jaren blind alles wat allochtoon en/of moslim is afbranden zonder na te denken over de gevolgen die dat meebrengt voor de Nederlandse maatschappij; vervreemding, verwijdering, haat...
En nu gaan ze dan de rolmodellen van de Marokkaanse gemeenschap aanpakken, dat zal ongetwijfeld ook heel veel goede gevolgen hebben!

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:26

Ze zijn eerst Molsim dan Turk/Marokkaan en dan heel misschien nog een beetje Nederlander. Gewoon in alle vrijheid laten kiezen.

capo | 19-02-07 | 13:26

Wat is nou eigenlijk de straf als je je finse paspoort bij het oud vuil neerflikkert? Komt de koning van finland dan hoogstpersoonlijk je knieschijven verbrijzelen met een honkbalknuppel?

dlseth | 19-02-07 | 13:26

@ja man 19-02-07 @ 13:21
Dat "relletje" heeft zich alleen hier maar afgespeeld, in Amsterdam is er geen enkele aandacht aan besteed.
Zie mijn eerdere post voor reactie op "leygenaar" Aboutaleb.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:23

collegehengst84 19-02-07 @ 13:13

Ik bedoelde met belangenverstrengeling meer de linkse politiek in z'n algemeen. Die is al teveel bezig daarmee. Ze komen blind op voor de allochtonen, zonder te kijken of dat excessen met zich meebrengt in de Nederlandse maatschappij. Vandaar dat Abutaleb en Albayrak zich in zo'n partij kunnen nestelen.

rosalie | 19-02-07 | 13:23

makkie 19-02-07 @ 13:21
LOL
En hij is notabene onze "vader des vaderlands"!

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:22

LoudAndProud 19-02-07 @ 13:09

aboutaleb is eauk een leugenaar!
je weet tog, relletje met toevallige voorbijgangert!

ja man | 19-02-07 | 13:21

Zelfs Willem van Oranje was trouw aan de Koning van Hispanje.

makkie | 19-02-07 | 13:21

@makkie 19-02-07 @ 13:18
Omdat MArokko miljarden binnenkrijgt van Marokkaanse emigranten in Europa .En als Marokkaan is het makkelijker om dat geld Marokko in te krijgen.
Het is gewoon een economische overweging ,Marokko is afhankelijk van het geld dat emigranten terugsturen naar huis.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:21

@gezontverstant. Je kan er dan natuurlijk ook voor kiezen om voor niemand te kiezen en niemand te verraden. Altijd een slecht idee om een keuze te maken omdat anderen dat van je eisen. Bovendien mis je het punt: het afpakken van paspoort van Turken en Marokkanen zal ze niet loyaler maken.

collegehengst84 | 19-02-07 | 13:21

@Onderbuik 19-02-07 @ 13:14
Nee.Aboutaleb heeft op AT5 gezegd dat de gene die de uitspraken deed NIET in het bestuur zat van de moskee.Dat was geen leugen dat was gewoon de waarheid.
Die cabaretier heeft het zelf nog voor Aboutaleb opgenomen.
De Telegraaf en GS hebben het inderdaad zo verdraaid alsof Aboutaleb expres feiten verzweeg.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:19

Wat ik mij afvraag is waarom de Koning van Marokko niet protesteert. Hoe kun je, als je de Marokkaanse nationaliteit hebt en trouw bent aan de Marokkaanse Koning, in het openbaar een eed afleggen op de nederlandse grondwet?
Hetzelfde geldt voor de turken.
Eventuele trouw aan Marokko en Turkije is letterlijk 'afgezworen' toen de bewindslieden de eed op de grondwet aflegden. Ik ben er tevreden mee.

makkie | 19-02-07 | 13:18

@collegehengst84 19-02-07 @ 13:13
Tja "belangenverstrengeling" is het woord dat Wilders noemde dus dat herhaalt iedereen nu maar als argument.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:17

Ja ja ja Nederland spant weer de kreaun. Hoeveel halve kaaskoppen telt het marokkaanse kabinet? Staan er protestante kerken in Abu Dabi? Mag je in Afghanistan naar porneau kijken?

Warhoofd | 19-02-07 | 13:16

@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:09
aboutaleb heeft inderdaad gelogen toen hij beweerde dat die tolk bij de moskee niet van de situatie op de hoogte was, hij bleek in werkelijkheid een oud bestuurslid te zijn... Dat is gewoon liegen toch?

Onderbuik | 19-02-07 | 13:14

Hee, de paspoortaffaire nog steeds als topic? Oké dan.
.
Kent iemand een ouder die zowel loyaal is als partner (aan diens partner) als loyaal als ouder (aan diens kinderen)? Bestáát natuurlijk ook gewoon niet: zodra het ingewikkeld wordt, verraadt zo'n persoon óf partner, óf kinderen. Je kunt maar één ding tegelijk zijn: óf ouder, óf partner.

gezontverstant | 19-02-07 | 13:14

@rosalie: belangenverstrengeling? Excessen? Bij Abutaleb en Albayrak? Som ze op en ga ermee naar de politiue zou ik zeggen

collegehengst84 | 19-02-07 | 13:13

@BennieB 19-02-07 @ 13:0
My point exactly.Het gaat hem helemaal niet om integratie ,hij zal altijd wel iets anders vinden om zijn xenofobe aanhang weer op de barricades te krijgen.
En juist door diegenen te hekelen die nu juist het toonbeeld van integratie zijn geeft hij een heel duidelijk signaal af aan de allochtonen: je zult nooit,nooit een Nederlander zijn in onze ogen ,we blijven je altijd wantrouwen.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:13

@Hans Anders 19-02-07 @ 13:03
En door vooraanstaande leden van de Marokkaanse gemeenschap zoals Aboutaleb voortdurend neer te zetten als een onbetrouwbare leugenaar zul je alleen maar aanmoedigen dat geen enkele Marokkaan zich ooit Nederlands gaat voelen.

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:09

TyfusLeijer 19-02-07 @ 12:58

Juist, als hij omgekeerd ook geen afstand zou doen van de verantwoordelijkheid voor z'n onderdanen in den vreemde, dan bekijken we het opnieuw.....

rosalie | 19-02-07 | 13:09

die baas van die turkse voetbalclub uit 020 had ook 2 paspoorten en is afgeknald, dus je ziet wat er komt van 2 paspoorten, gewoon inleveren je mag zelf kiezen wélke...

Onderbuik | 19-02-07 | 13:08

Stel, de twee staatssecretarissen zouden hun niet-Nederlandse-paspoort inleveren. Zou dat de monoloog van Wilders verstoren? Nee hoor, want dan heeft hij wel weer een ander argument om tegen de twee te zijn (moslim, geen Nederlandse ouders, niet in Nederland geboren). Voor de tactieken van Wilders is een oud gezegde: Je vindt altijd wel een stok om een hond mee te slaan.

BennieB | 19-02-07 | 13:08

@ -=PyP=- 19-02-07 @ 12:49

Nazi's zijn jodenhaterts net als moslims dus hou eens op die geforceerde vergelijkingen uit de kast te trekken.

Nazi's waren een minderheid die hun doctrine op de meerderheid forceerde net als wat de moslims in europa en over de wereld pogen te doen.

solidstate | 19-02-07 | 13:07

@LoudAndProud 19-02-07 @ 13:01
Maar Aboutaleb is ook onbetrouwbaar.

sjaakdeslinksesul | 19-02-07 | 13:07

@yepZ 19-02-07 @ 12:43,<br>
Je CAPSLOCK staat aan, maar dat heb je waarschijnlijk wel gemerkt.
Ik doelde op hoe een ander land , of dat nu Marokko of Turkije is, omgaat als een 0031 daar een nationalteit aanvraagt en in de politiek gaat..<br>
Vraag me af of ze daar geen problemen mee hebben, ook als dce betreffende persoon zich géén Marokkaan of Turk voelt....

isniegoe | 19-02-07 | 13:06

Dus we hadden al die tijd een niet goed fin terug garantie !!
.
Niet afpakken, zolang ze hun finnen paspoort ( nee ies niet vrijbrief om scooter te stelen ies paspoort voor jou om naar huis te gaan) dat hebben kunnen ze terug !
.
@ Turkeye, Antillen, Suriname, alle andere landen waar wel OPVALLEND VEEL criminelen en werkweigeraars vandaan komen: Doet is paspoorten geven !
.
@ PVV: zie je nou wel, positief blijven, dan komt het antwoord van zelf ! gewoon het VS systeem overnemen van 3 strike's your out(OF HERE)invoeren ! 3 keer niet aan de wet houden is NL paspoort inleveren ( Ja ies mooie glimmende paspoort ) !

Burgerlijke ongehoor | 19-02-07 | 13:03

holistic river 19-02-07 @ 12:02

Citaat: Als wij naar Zuid Afrika emigreren en stel je doet je NLpaspoort weg dan juich je nog steeds als ornaje wint hoor ! Einde citaat.

Als Turkije iets wint dan stromen de straten van de kansenzone's vol met Turken die blijkbaar allemaal een Turkse vlag in huis hebben. 99,9% van die vlaggenzwaaiers is in NL geboren en heeft sinds de geboorte dus de NL nationaliteit.

Voor deze losers geldt blijkbaar: Eens een onderdeel van een Turks-muzelaarse entiteit altijd een muzel-Turk ook al woont je hele familie ondertussen in NL.

Hans Anders | 19-02-07 | 13:03

collegehengst84 19-02-07 @ 12:51

Belangenverstrelling vindt allang plaats; ze zitten niet voor niets in een linkse partij. Dat is het probleem geworden sinds de afgelopen 20/30 jaar.
Om nu verdere excessen te voorkomen, moet het niet mogelijk kunnen zijn om mensen met een dubbele nationaliteit in de politiek plaats te laten nemen.

rosalie | 19-02-07 | 13:02

collegehengst84 liever naar de pijpen van Wilders dansen dan naar de linkse landverraders.

multi-gelul | 19-02-07 | 13:02

@da wizard 19-02-07 @ 12:26
Precies.
En wat een prachtig voorbeeld wordt er aan de Marokkaanse gemeenschap afgegeven door al dat Aboutale-bashen:
hoe erg je je best ook doet, hoe goed je ook integreert, hoe hard je ook werkt als Marokkaan,de Nederlanders-met Willders en verdonk voorop- zullen je altijd blijven zien als een Marokkaan, een moslim ,een onbetrouwbaar iemand.
nederland laat zich weer van zijn allersmalste kant zien .

LoudAndProud | 19-02-07 | 13:01

Haha, eindelijk de stok om die kudtcruyff mee te slaan! Rita, doe er eens wat aan! *de wraak van willy*

sjaakdeslinksesul | 19-02-07 | 12:58

Als de koning van finland dan ook zorg draagt voor de uitkeringen van zijn onwelwillende finse landgenoten - in plaats van die goedaardige kaaskoppen - die uit pure frustratie en luiheid in 0031 de wijken verpauperen dan zou het minder erg zijn.
Als diezelfde finse koning dan ook zorgt voor de zorg, scholing en het allerbelangrijkste : gevangenisopvang dan zou het straatbeeld in 0031 drastisch verbeteren.

TyfusLeijer | 19-02-07 | 12:58

Albayraks houding in deze kwestie legt een elementair ontbreken van 't zicht op huidige spanningen en verhoudingen aan de dag van heb ik jou daar.
Als deze turkse 't nederlanderschap waar dan ook kan schofferen zal ze 't niet nalaten...

Klaar ben je met zo'n "buitenlandse" in de regering.

widtvoet | 19-02-07 | 12:57

@contino omdat je dan naar de pijpen danst van Geert Wilders en consorten, daarom. Het zou een politieke nederlaag zijn voor Aboutaleb en Albayrak, heeft helemaal niets met nationaliteit te maken. Het statement dat je maakt is niet 'kijk mij eens loyaal Nederlander zijn', maar 'kijk mij eens geen ruggengraat hebben'. Voor Wilders zou het bovendien niet uitmaken. Die heeft allang gezegd geen moslims in het kabinet te willen: heeft niets met paspoorten te maken.

collegehengst84 | 19-02-07 | 12:57

@Turrukje 19-02-07 @ 11:55
Heeft Johan Crruijff ook een dubbelle nationaliteit?
Maar serieus GS, hoe vaak wordt dit onderwerp nog uitgekauwd?

LoudAndProud | 19-02-07 | 12:53

@Deadkennedy

Bedank voor je advies!!

Ik weet wat je bedoelt, maar nu heb je het over alle nederlanders want dat zijn wij toch.
Ik weet dat je heel slim bent, maar als je over Nederlanders heeft, maak dan geen onderschied tussen!

yepZ | 19-02-07 | 12:53

@yepz: Gaaaap..

Rommie | 19-02-07 | 12:53

@rosalie De eed op de grondwet is voldoende. Op het moment dat er toch een belangenverstrengeling zou plaatsvinden (het is helemaal niet zo dat dit op voorand het geval is), kan een politicus alson ontslagen worden. Kan allemaal nu al. Geen enkel probleem. Het is ook nu al verboden dat Nederlanders in vreemde overheidsdienst werken, bijv.

collegehengst84 | 19-02-07 | 12:51

@da wizard
Dat papiertje is niet waar het om gaat. Het gaat om het principe en de symboliek van het afstand doen van de andere nationaliteit. Daarmee maak je als politicus een duidelijk statement. Door dit niet te doen maak je m.i. ook een statement, maar de vraag is of dat laatste de bedoeling is.
Daarnaast vraag ik me af; waarom zouden ze in godsnaam GEEN afstand willen doen?

Contino | 19-02-07 | 12:51

solidstate 19-02-07 @ 12:09

"Ik zie het verschil niet zo en waag het niet moslims te vergelijken met joden want als er een slag mensen de joden haat zijn het moslims.
Nog een oevereenkomst met de nazi's."

Ehm, dat is een echt een vergelijking die slaat als een tang op een varken. Nazi's vergelijken met moslims. De nazi's verdrongen een minderheid en volgens mij zijn de moslims al een minderheid dus een beetje lastig lijkt me.

Wat jij vergeet is dat duitsers werden opgestookt een bepaalde minderheid te haten (joden, zigeuners). Ik zie nu ook dat wij worden opgehitst een minderheid te haten (moslims) dus die vergelijking joden en moslims zou wel eens goed kunnen zijn.

-=PyP=- | 19-02-07 | 12:49

"ze kunnen hun andere nationaliteit niet eens opgeven".

Mooi. Dan voeren wij de regel in dat je maar 1 nationaliteit mag hebben.
Ze zoeken het dan maar uit. Je mag altijd voor het finse paspoort kiezen en terug verhuizen.

Je kunt je natuurlijk ook de finse wetten laten opleggen.

Henk Hunk | 19-02-07 | 12:49

Alle Franse overheidsmedewerkers hebben uitsluitend de Franse nationaliteit ondanks dat er wellicht landen zijn die claimen dat eens een Marrokaan altijd een Marokkaan dienen ze de Marokkanse (en andere nationaliteiten) nadrukkelijk te verwerpen ten gunste van de Franse nationaliteit.

De meeste landen die claimen dat eens een ... altijd een ... hebben er geen enkele moeite mee dat hun landgenoten afzien van hun nationaliteit. Als bewijs van hun loyaliteit aan de Nederlandse samenleving zou men zijn of haar tweederangspaspoort, immers met een Marrokaans of Turks paspoort laten ze je zonder uitgebreide grenscontrole nergens toe, moeten inruilen voor een eersterangs "Schengen"paspoort.

Hans Anders | 19-02-07 | 12:48

Geenstijl heeft kennelijk geen andere topics meer over dan de heilige nerd die weer eens een keer de moslims in negatief daglicht wilt stellen. En ale meekruipers kunnen weer extra lang pauzeren om te laten zien hoe erg ze er mee eens zijn. Stelletje zielige zeikerds worden de meelopers die groot kunnen zijn achter zijn veilige PC.

independ | 19-02-07 | 12:48

@Traag 19-02-07 @ 12:43

Zo dan

44444 | 19-02-07 | 12:48

da wizard 19-02-07 @ 12:37,
Er is iets meer gebeurd dan enkel dat.
.
Volgens recente peilingen had 48% van de bevolking van dit land de motie van de PVV gesteund, ondanks het feit dat een goed deel daarvan Wilders eigenlijk niet lust.
.
Daarnaast is de kamervoorzitster bekritiseerd door een grote meerderheid van de tweede kamer. Het gaat zelfs zover dat Bos zelf de eigen PvdA kamervoorziter heeft laten vallen.
.
Verder is de discussie hierover nog niet uitgedoofd. De betrokken bewindslieden liggen vanaf nu onder de microscoop. Vooral mevr. Albayrak gaat het daarmee moeilijk krijgen, naar mijn inschatting.
.
Bovendien heeft de VVD weer eens kleur moeten bekennen en is door de mand gevallen als een zouteloze partij. Enkel Verdonk kwam nog een beetje door, maar verder was het tamelijk onzichtbaar allemaal.
.
De PVV heeft bovendien weer het nieuws gedomineerd met de gebeurtenissen van de laatste tijd.
.
Mijn conclusie: Al met al geen slechte week. Integendeel. Dit zal zich vertalen naar winst. Huilen zult u mij niet zien doen, maar juist deze week is daar bijzonder weinig aanleiding toe.

Rest In Privacy | 19-02-07 | 12:47

-weggejorist en opgerot-

yepZ | 19-02-07 | 12:47

Als de finse koning - van het ondemoncratiese finland - het niet toestaat dat finnen het finse paspoort mogen inleveren dan zegt dat al genoeg over hoe vuist diep die finse koning is geinfiltreerd in onze open democratie.
Het is nu wachten op het vervolg.
.
Weet iemand meer over hoe een Turk bij het gemeente-huis elke maand een zogenaamde Turken toeslag krijgt en hoe hoog dat bedrag is.
.
Over meten met twee maten gesproken, het geheel druist tegen Artikel 1 van de Grondwet in. Dat is wat de rooien policor kerk al meer dan 30 jaar doet om de eigen - belastingbetalende - bevolking negatief te discrimineren.

TyfusLeijer | 19-02-07 | 12:46

da wizard 19-02-07 @ 12:26

In de Nederlandse politiek horen mensen te zitten die alleen Nederlands zijn.
Dit, om te voorkomen, dat mensen met een dubbele nationaliteit, zich niet alleen voor de Nederlandse wetgeving/cultuur uitgeven en uitlaten. Het onderwerp gaat vnl. over mensen in de politiek, dat 2 nationaliteiten verboden moeten worden om problemen met hun dubbele ethiek/moraal/nationaliteit te voorkomen.
Buiten de politiek is het minder belangrijk.
Marokko en Argentinie zullen hierover hetzelfde denken, vandaar uitsluiting van een politieke functie in Nederland van mensen die hun 2e nationaliteit niet kunnen inleveren.

rosalie | 19-02-07 | 12:46

... Turkish minister Albayrak (from the netherlands) stated that all EU-citizens should be more than willing to turn in their national passports for pan-european ones. "In the end I'm not just turkish, I'm european! Aren't we all?"...

widtvoet | 19-02-07 | 12:45

yepZ 19-02-07 @ 12:38

Heb je er weleens over nagedacht dat veel van de problemen die je beschrijft een lineair verband hebben met het vreemdelingenbeleid van de afgelopen 30 jaar.

Overigens is de is lamisering een seieus en reeel probleem van de eurabische samenleving. Je moet alleen wel je ogen open doen. Als je je serieus verdiept in deze materie zul je je standpunt vanzelf wel aanpassen. Dat geldt trouwens voor alle GW bashers. Hou op met dat popie gelul en lees een keer een boek of check een site en check de feiten en niet het gelul van politici en linkse mongeaulen. Feiten spreken voor zich neem ik aan.

Deadkennedy | 19-02-07 | 12:44

minister Rice for 0031 min van Buitenlandse Zaken.
Ies goed voor relasie met amerika

Pigha Lal | 19-02-07 | 12:43

-weggejorist-

yepZ | 19-02-07 | 12:43

Nog één geregistreerd lid: 44443 leden.

Traag | 19-02-07 | 12:43

Tsja, bij het afschaffen van 2 paspoorten zullen velen het paspoort houden van het land waar ze van origine vandaan komen. En dat gaat links dan stemmen kosten want velen mogen dan niet meer stemmen. Oftewel, gaat niet gebeuren.........

Apollo | 19-02-07 | 12:43

Allemaal het lang uit die gasten. Inleveren dat paspoort.HEt istoch verdomme nederland, het land van de nederlanders. Niet van sjappies van ergens anders. optyfen want ik breek ze allemaal de nek

ikbreekjenek | 19-02-07 | 12:41

In veel beroepen is het noodzakelijk om ook zelfs maar de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Waarom is het dan zo raar als de top van het bestuur van NL dit ook hoort te doen? Wilders heeft gewoon gelijk. Hij brengt het alleen een beetje verkeerd. Geert, je mag me bellen.

Iko Nal | 19-02-07 | 12:41

Kom op mensen!!

Lef gewoon normaal met elkaar luister niet naar Wilders soort genoten!!!

Wilders weet hoe hij zwak begaafde mensen kan beïnvloeden door domme dingen te roepen en zijn peilen te richten tegen alle moslims. Goed of slecht maakt voor hem geen reet uit, als maar hij scoren me kan!!!

Op andere gebieden hebben wij ook veel problemen:
- voedselbanken (Armoede)
- Zorg
- Onderwijs

Maar hier hoor je geen enkel zinnige argumenten of maatregels uit PVV soorten.

Ik wil niet zeggen dat alle moslims goed zijn, want elke bevolking groepen, culturen of godsdiensten hebben eigen rotte appels. Maar er wordt niet met een vergroten glas naar gekeken zoals bij moslims in NL.

Ik lululul maar wat!!!

yepZ | 19-02-07 | 12:38

@collegehengst84 19-02-07 @ 12:33
Die 2 paspoorten is ooit eens een keertje geroepen in een diskussie over marrokanen en intergratie. Marokanen zijn nogal fout bij vele reaguurders die er allemaal negatieve ervaringen mee hebben.
Nu roept iedereen iets zonder na te denken, maar die Marokaan en Turk met 2 paspoorten zitten wel lekker in de regering van dit land. En het stelletje xenofoben op GS maar huilen.
Whahaha...

da wizard | 19-02-07 | 12:37

Open deur: omdat het van niemand redelijk is te vragen iets op te geven alleen omdat Geert Wilders dat van ze vraagt. Ik heb wel de oplossing overigens. Als Nederland nou gewoon ook het opzeggen van de Nederlandse nationaliteit verbood?

collegehengst84 | 19-02-07 | 12:37

Beatrix heeft ook een dubbele nationaliteit: de Nederlandse en de Britse. Ons staatshoofd is daarom zelfs ónderdaan van de Britse koningin. Dara heb ik die lang Limbo met die dooie kat op z'n kop nog nooit over gehoord. Gaat 'ie daar nu ook over zeiken? Of zwijgt 'ie nu uit angst voor stemmenverlies?

Witteman | 19-02-07 | 12:36

"ze kunnen hun andere nationaliteit niet eens opgeven".
nou, wat zeuren we dan.
De Volkskrant heeft me weer eens de ogen geopend.
Weer eens = voor de zoveelste keer deze drogreden aanvoeren.
Ik geloof echter niet dat IK hiermee een probleem heb.
De Volkskrant beweert dus steeds van wel.
Blijven volhouden, volksjes.

skinner | 19-02-07 | 12:36

@yepZ 19-02-07 @ 12:27,<br>
@Turrukje 19-02-07 @ 12:19,<br>
@schnoetsz 19-02-07 @ 12:28,<br>
Geef eens een antwoord op mijn post van 12:25 en verander Marokko in het land van herkomst..... Ben daar wel benieuwd naar..!!

isniegoe | 19-02-07 | 12:36

Heeft Schwarschenekker naast de amerikaanse ook een oosterijkse nationaliteit/paspoort? Waar is dat de ferifeeren/lezen? Maar hij (mede)regeert nog steeds geen land. Abu en Alba wel!
@ Jan Passant
Helemaal mee eens. Als ik thuis de Nederlandse vlag hijs, ben ik een rechtse extremist.

wILL | 19-02-07 | 12:35

www.parlement.com/9291000/biof/02258
familie/gezin
samenlevingsvorm
gehuwd (tweede huwelijk) te Boedapest, 31 juli 1992
---
Trouwen in het buitenland, met een buitenlander?
En maar zeuren over die importbruiden...

da wizard | 19-02-07 | 12:33

@Da Wizard. Aboutaleb vindt dat moslims die zich niet aanpassen terug moeten naar hun eigen land. Je zou denken dat, als er een moslim is die Wilders wil knuffelen, het Aboutaleb is. Zelfde geldt voor al dat treurige volk dat te bekrompen is om het bezit van twee paspoorten te kunnen inbeelden.

collegehengst84 | 19-02-07 | 12:33

Als je zo hard van mening bent dat een paspoort niets voorstelt, waarom dan moeilijk doen over het opzeggen van 1 van die 2?

OpenDeur | 19-02-07 | 12:29

Wat is het hier ongelofelijk gezellig, met al die zeikerige hakkie takkie ultra rechtse prutsers!!! Ging wilders maar eens dood..

schnoetsz | 19-02-07 | 12:28

-weggejorist-

yepZ | 19-02-07 | 12:27

Doet een Marokkaan als Aboutaleb gewoon mee. Spreekt Nederlands, nette jongen enz.
Is het weer niet goed.Als hij zijn paspoort inlevert dan vinden de reaguurders hierboven vast wel weer iets anders om die gozer in een kwaad daglicht te zetten.
Beetje zieig mensen. Alsof een stukje papier je pas een echte Nederlander maakt. Je moet niet alles geloven wat Rita/Wilders en consorten zeggen...

da wizard | 19-02-07 | 12:26

Elke autochtone nederlander ook maar twee paspoorten dan? Twee nederlandse. (Fijn dubbel stemmen enzo...)

widtvoet | 19-02-07 | 12:26

Hadden we deze discussie niet al drie keer eerder gehad? Het zomerreces is nu al begonnen bij GS.

Paulusdebosbouter | 19-02-07 | 12:26

Alsof alleen finnen een dubbel paspoort hebben. Al jaren lopen hier tienduizenden halve amerikanen, Engelsen en weet ik veel rond met dubbele paspoorten. Niemand die daar enige stennis over maakt. Niemand die dan zeurt over "dubbele loyaliteit". Terwijl dat toch ook allemaal landverraders zijn: www.stemhok.nl/artikel.php?artikel_id=....

collegehengst84 | 19-02-07 | 12:25

Turrukje 19-02-07 @ 12:19

Voorlopig meer integer dan mensen die de politiek in willen/gaan met een dubbele nationaliteit.
Btw. Turken kunnen kiezen, maar doen het ook niet, over integriteit te spreken.....

rosalie | 19-02-07 | 12:25

Dan wil ik ook een Marokkaans paspoort hebben en ga ik daar de politiek in. Hoe reaguren ze daar dan op...???<br>
En dan gelijk naar buiten brengen dat ik me geen Marokkan voel... kijken hoe lang ik daar dan in de politiek zal/kan zitten...??

isniegoe | 19-02-07 | 12:25

dit soort gekke discussies krijg je alleen in een land waarvan de bevolking nooit van het eigen land leerde houden. Of dat zelfs niet mocht

Jan Passant | 19-02-07 | 12:23

Alle mannen met rare kapsels moeten dan ook maar het land uit.

Jan Boel | 19-02-07 | 12:23

@commentaarderer
Het is een principekwestie; officieel afstand doen zou dus voldoende zijn. Dat het land van herkomst dat niet erkend doet niet terzake. Het gaat om het gebaar en het principe.
Bovendien; Nederland is een van de weinige landen die de dubbele nationaliteit mogelijk maakt. Hoe doen bijv. Marokkanen dat dan in die landen?
Als ik goed geinformeerd ben, geldt in Turkije, dat je bij het opzeggen van je nationaliteit, ook je erfrecht opgeeft. Ben dus heel benieuwd waar Nebahat voor zou kiezen...

Contino | 19-02-07 | 12:22

@commentaarder
Om mastergenius Wilders maar te citeren:
‘Ja, jammer dan. Dat is niet mijn probleem. Dat is het probleem van de Marokkanen. Ik zou tegen Ahmed Aboutaleb willen zeggen: probeer staatssecretaris te worden in Marokko en wijzig daar dan de wet.’
Wat is het toch een integere man he, die Wilders...

Turrukje | 19-02-07 | 12:19

Als mensen met een dubbele paspoort nu ook in beide landen belastingen zouden moeten betalen, zouden ze het dan nog zo belangrijk vinden.

Teen | 19-02-07 | 12:17

@Contino 19-02-07 @ 12:12
hoe ga je dan om met landen die het opgeven van nationaliteiten niet toestaan?

marokkonie en argentijno?

commentaarderer | 19-02-07 | 12:16

Azijbode op tilt, website op zwart, misschien een mirror bij de hand?

De Pruis | 19-02-07 | 12:15

@CoJoNes
Doe maar een poging zou ik zeggen.

Turrukje | 19-02-07 | 12:14

wel leuk:

Verdonk valt maar weer eens iets aan, om maar weer eens wat aan te vallen te hebben. en begint over Maxima.

Maar Argentinie staat het opgeven van de Argentijnse nationaliteit helemaal niet toe.

Dus Verdonk zegt:
Je mag met Maxima Z trouwen, zo lang ze maar geen officiele functie bekleedt.

Over realisme gesproken....

Je hebt met 2 paspoorten geen halve nationaliteit, je hebt een dubbele. Dat lijkt Wilders niet helemaal te begrijpen.

commentaarderer | 19-02-07 | 12:13

@tegengas
Hoe naief kun je zijn? 'Je gaat geen politieke functie bekleden in een land waar je niets om geeft.’
Wat is dat nu voor belachelijke stelling? Veel politici bekleden een politieke functie omdat ze vooral veel om zichzelf geven. Hoe altruistisch is de gemiddelde machthebber?
Als je mee wilt regeren gaat het niet langer om het dubbele paspoort zelf, maar om het principe: ben je bereid om je andere nationaliteit op te geven?
Ik zou dat zeer zeker zijn. Nu is er voor mij geen noodzaak om te kiezen, maar als ik zou moeten kiezen, zou ik zeer zeker voor de Nederlandse nationaliteit kiezen.
.
Ben ik dan hypocriet? Nee hoor, de enige reden om mijn andere paspoort te hebben is dat ik er korting mee krijg op bepaalde reizen en dat ik slechts 5 euro hoef te betalen voor het verlengen. Dat zijn andere prijzen dan voor een Nederlands paspoort. Moest ik echter een keuze maken, dan werd het zeker de keuze voor het Nederlanderschap.

Contino | 19-02-07 | 12:12

Hier zien we overduidelijk de PvdA-scanner van de Augurken Gazette in werking treden; de kop zegt al voldoende. De journaliste had voor een meer evenwichtig verhaal ook mensen die voor de afschaffing van de dubbele natioionaliteit zijn aan het woord moeten laten en zich niet alleen moeten beperken tot het ruwweg parafraseren van politici. Hoerrr.

@Teen 19-02-07 @ 11:59
Aal Bi Bak

Murdockyoufool | 19-02-07 | 12:12

Ik heb gehoord dat Geert Wilders een Bulgaars of Romeinse Nationaliteit heeft aangevraagd, anders mag hij niet trouwen met zijn vriendin Of die import hoer (volgens hem zelf) uit oost blok.

yepZ | 19-02-07 | 12:11

Twee paspoorten geeft alleen maar de vrijheid om aan te rotzooien wanneer en met wat je wilt. Het kan toch tijdelijk gemaakt worden? Als je na bv twee jaar nog niet weet in welk land je thuis hoort , nou dan weten wij het wel...

Erikje | 19-02-07 | 12:11

@Turrukje 19-02-07 @ 12:03
Da's het mooie van drogredenaties, daar hoef je geen argumenten tegenin te brengen.

Ik hoef je de onzin van dat artikel niet uit te leggen toch?

CoJoNes | 19-02-07 | 12:11

Chuck Norris op Defensie!

J2da | 19-02-07 | 12:10

@ Turrukje 19-02-07 @ 12:03

NSB-ers konden niet wachten tot nederland ingelijft werd door het duitse rijk.
Moslima's kunnen niet wachten tot nederland ingelijft wordt door de wereldwijde ummah.

Ik zie het verschil niet zo en waag het niet moslims te vergelijken met joden want als er een slag mensen de joden haat zijn het moslims.
Nog een oevereenkomst met de nazi's.

solidstate | 19-02-07 | 12:09

2 nationaliteiten: blijf het raar en zinloos vinden
Alsof je in een Ford en Citroen tegelijk rijdt?
Alsof je en man en vrouw tegelijk bent?
Alsof je ...

Criticast | 19-02-07 | 12:07

Schwarznegger mag dan wel gouverneur worden een traditioneel immigratieland als Amerika, maar voor zover ik weet, moet je in Amerika geboren zijn om president te worden.

Teen | 19-02-07 | 12:06

Gertie zou nu meteen zeggen. "BEK DICHT" en dit alles volgens de normen en waarden van JP en consorten.

Werner Beinhart | 19-02-07 | 12:05

wie tot in de 10e generatie allochtoon wil blijven is goed geholpen met 2 paspoorten

Jan Passant | 19-02-07 | 12:05

Er zitten voordelen aan het hebben van een 2de paspoort naast het Nederlandse.
Ik kan, als Nederlander, niet nog even er een 2de nationaliteit, met paspoort, erbij krijgen.
Alszodanig ontstaat dus een rechtsongelijkheid.
Op basis daar van aldus 1 nationaliteit voor iedereen.
Je kunt niet van je marokkaanse nationaliteit af?
Iedereen kan zijn paspoort door de versnipperaar halen en dan als geboren Marokkaan met je nederlandse paspoort een visum voor Marokko aanvragen: dan ben je geintegreerd.

hekkesluiter | 19-02-07 | 12:04

@CoJoNes
Gebruik eens argumenten...

Turrukje | 19-02-07 | 12:04

@solidstate
Wat een stigmatiserende onzin. En die jaren 30 vergelijking gooi er even op, om je argument nog steker te maken?
Ik denk juist dat de negatieve tendens richting de moslims van de laaste jaren meer vergelijkbaar is met de jaren 20 en 30.

Turrukje | 19-02-07 | 12:03

Die discussie over twee paspoorten is de meest zinloze sinds het kleuterstringdebat

Traag | 19-02-07 | 12:02

ff serieus, maakt het enige reet uit of je je papiertje inlevert ?? Het is puur symbolisch, je voelt je echt niet meer of minder NL'r door hoor. Dit weten we allemaal, waarom zeikt men er zo over. Als wij naar Zuid Afrika emigreren en stel je doet je NLpaspoort weg dan juich je nog steeds als ornaje wint hoor !

Ik vind het eerder raar dat LTS'rs in de regering zitten dan dat het buitenlanders zijn.

holistic river | 19-02-07 | 12:02

"Hoe durven die racisten van de PVV iets anders te beweren? ‘Je gaat geen politieke functie bekleden in een land waar je niets om geeft.’ "

Ze geven wat om het wachtgeld dat ze straks krijgen als ze er opeens mee kappen.

Tremor | 19-02-07 | 12:02

Onder het motto:

Kunt u nog drogredeneren? Drogredeneer dan mee!

Wat een stel onvergeeflijke lutsers daar bij de azijnbode.

CoJoNes | 19-02-07 | 12:01

Mha, het stuk in de nrc was nog redelijk fair zelfs, met als kern dat Verbeet over de schreef gegaan is.
.
Uiteraard moet dat gepaard gaan met moddergooien naar de PVV. Het blijft de nrc tenslotte. Die hebben een reputatie opgebouwd als lakei van de zittende, liggende en slapende politici in dit land.

Rest In Privacy | 19-02-07 | 12:00

@Henk Hunk
Het is ook nooit goed he.

Turrukje | 19-02-07 | 11:59

Heeft Schwarznegger nu ook al een Nederlands paspoort. Het moet nu echt niet gekker worden!

Teen | 19-02-07 | 11:59

Deze discussie begint me zo langzamerhand de keel uit te hangen. Ik neem aan dat iedere beslissing die een bewindspersoon neemt gecheckt en gedubbelcheckt wordt en als de rest van de kamer het er niet mee eens is, gaat het gewoon niet door. Dat geldt ook voor Ahmet en Marcouch. En bovendien, ook als ze hun paspoort verbranden terwijl ze slechts gekleed in een Nl. vlag het Wilhelmus zingen, de reacties zullen alleen maar negatief blijven. Houdt een sop

De dikke vandaal | 19-02-07 | 11:59

Het dragen van een hoofddoek moet reden genoeg zijn om de nederlandse nationaliteit in te trekken.
Met een hoofddoek laat je zien dat je lak heb aan democratie en zo snel mogelijk de sharia in wil voeren. Met dat kledingsstuk loop je op die gelukkige dag vooruit net als NSB-ers in de jaren dertig van de vorige eeuw.

solidstate | 19-02-07 | 11:59

Ja goed idee laten we al die finnen hun finse paspoort afnemen zodat ze nooit terug kunnen en het voorgoed nederlanders zijn. Dat zal ze leren!

Henk Hunk | 19-02-07 | 11:58

@mezelf -n, +koffie

Iko Nal | 19-02-07 | 11:58

geef heel veel om cuba

hallevvezool | 19-02-07 | 11:57

"Het hebben van twee paspoorten kan het integreren bevorderen, dacht minister Hirsch Ballin van Justitie, toen hij in 1991 een voorstel deed de dubbele nationaliteit toe te staan."

Halloooo Hirsch Ballin! Doet eens een gevalletje van voortschrijdend inzicht toepassen en ruim je benden even op!

Iko Nal | 19-02-07 | 11:57

@tegengas
Inderdaad. Dat spreekt voor zich, ik geloof er heilig in dat Aboutaleb en Albayrak het beste met Nederland voor hebben.
Hetzelfde geldt voor Maxima, bij Cruijf heb ik wel mijn twijfels..

Turrukje | 19-02-07 | 11:56

@turrukje,

JA<

1 nationaliteit/paspoort is meer als genoeg, ben duidelijk en maak een keuze.

joepa | 19-02-07 | 11:56

We moeten al die prachtvolken terugsturen op hun tjoekie tjoekie bootje met een zak vol kraaltjes en spiegeltjes naar hun takkie takkie land.

Erikje | 19-02-07 | 11:56

Daarom zeggen wij: CEO Ballast Nedam op Volkshuisvesting. CEO Spyker op Verkeer. CEO Heineken op Volksgezondheid. Het woord is weer aan de mevrouw de voorzittah!
.
Helemaal mee eens!

Aatje | 19-02-07 | 11:56

Wie is die geyle hoer in dat pinguinpak?

Tobi | 19-02-07 | 11:56

Al zouden een politieke functie voor Somalie moeten bekleden. Ze doen alles voor geld, dus dat is geen garantie.

EnigeEchteGSRukker | 19-02-07 | 11:55

@EnigeEchtGSRukker
Dus ook Johan Cruijf en Maxima?
Tof!

Turrukje | 19-02-07 | 11:55

Het afleggen van de eed op de Grondwet is afdoende om de integriteit van kamerleden en bewindspersonen zeker te stellen. Hoe durven die racisten van de PVV iets anders te beweren? ‘Je gaat geen politieke functie bekleden in een land waar je niets om geeft.’ Zo is het maar net.

tegengas | 19-02-07 | 11:54

Ach ze zijn gewoon het tegenovergestelde van jullie. Wilders wordt hier door de redactie met fluwelen handschoenen behandeld. Daar hoor ik jullie ook niet over (wat uiteraard logisch is). Wilders-knuffelaars dat zijn jullie.

Turrukje | 19-02-07 | 11:54

Hè, stel nou niet van die lastige vragen.

Erikje | 19-02-07 | 11:54

Dat achterlijjke paspoort inleveren of opflikkeren.

EnigeEchteGSRukker | 19-02-07 | 11:53

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com