Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland is stuurloos

Hoe bedoel je kop in het zand?Nooit gedacht dat wij ooit nog eens zouden terug verlangen naar oud-premier Wim Kok. Oké, meneer mag dan van de Partij van de Afbraak zijn, hij was wel een staatsman. Iemand ook voor wie je respect had. Maar helaas boorden Mohammed Atta en zijn geytenneuqers zich twee weken te laat in het WTC, waardoor wij zijn over geleverd aan Jan Peter en Piet Hein en hun Europese grondwet. In het boek "Met Kok over veranderend Nederland", dat volgende week uitkomt, stelt de oud-premier dat als de terroristische aanslagen in de VS twee weken eerder zouden hebben plaatsgevonden, hij nooit zijn afscheid zou hebben aangekondigd. "Niet omdat ik het niet zou hebben aangedurfd de PvdA aan andere handen toe te vertrouwen, maar omdat ik dan niet de verantwoordelijkheid zou hebben durven nemen Nederland zo achter te laten, als het ware in de steek te laten." Strike! Jan Peter, vat je hem?

Reaguursels

Inloggen

Beste Guido,

Dat is de meest verwarde post die ik hier in tijden gezien heb, en dan tel ik Meneer Kouwes mee. Heb je ook nog iets substanstieels te melden of kun je slechts 'feiten' blaten zonder bronvermelding, die neerkomen op 'jij bent links en dat is slecht"?

Je diskwalificeert je nogal met deze aperte onzin. "Zorro was rechts". Daar moet je dan vooral trots op zijn! De dwaze moeders zijn zeker ook niet meer dan dat voor jou? Al die onzin, beetje protesteren omdat je kinderen over de kling zijn gejaagd. Wat maakt DAT nou uit. Ze zijn toch zeker netjes boven de Atlantische oceaan uit een helikopter gezet?!

Geen probleem met Zorreguieta my ass. Jij niet misschien maar dan heb je wel je kop in het zand gestoken. Of ergens anders natuurlijk...

P.S. Toch fantastisch om te zien hoe de mensen als door een adder gebeten reageren zodra er iets genuanceerders wordt gezegd dan 'Links is fout en de schuld van alles'.

TM | 28-04-05 | 12:32

pronk is ook een fucking draaikont... Kijk nu maar eens hoe fokking lang het duurt voordat er iets gaat gebeuren in darfour sudan?

Praten praten praten overleggen voorstellen en praten...... Doodziek word ik van die gast.. Evenals de vn" afschaffen dat circus. Als je dan toch niet hard optreed in een land wat zo in een nood is als sudan.waar geitenneuqers massaal verkrachten en moorden,. rot dan maar meteen op.

arunt_de_beftekkol | 28-04-05 | 10:38

@de bier Laat Jan Pronk hierbuiten, hij was het sociale geweten van de pvda. Zijn hart was altijd groter dan zijn portefeuille (deze Min.v.Ontwikkelingssamenwerking heeft dan ook nooit een eigen portefeuille) En hij was degene die Paars2 heeft laten vallen vanwege Sebrenica. Hij zei wat ie dacht en deed wat hij zei. De laatste der socialisten.

gavrillo | 28-04-05 | 04:30

Nederlandse politiek is even erg als elke andere. Naaien, liegen, en hypocriet zijn, anders kom je niet eens aan de macht.

Framoes | 28-04-05 | 02:38

Nederlandse politiek is even erg als elke andere. Naaien, liegen, en hypocriet zijn, anders kom je niet eens aan de macht.

Framoes | 28-04-05 | 02:38

Chiant 09:04 - Dirk Dekbed 09:08 -
superjan - 09:51 - y@joh 10:09

*Ik sta op, begin luid te applaudiseren en roep 'HEAR HEAR'!*

Barbapoeppa | 28-04-05 | 00:44

@Guido: heb je ook nog een serieuze toevoeging? of in ieder geval iets waar ik op zou kunnen reageren? Je noemt nu in 1 zin van alles wat je van extreem links tot rechts kunt tegenkomen, dat maakt het wat lastig je point te begrijpen.....

Thygros | 27-04-05 | 23:54

@Thygros & TM: Er wás geen probleem met de schoonouders van WA, behalve voor een handjevol schreeuwers uit de fanclub van Lenin, Stalin, Trotki, Mao, Honecker, Hoxha, Ceaucescu, Mugabe enz. Die konden er niet tegen dat een Argentijnse boer gelieerd zou worden aan de door hen overigens verfoeide Oranjes. Zorro was een onmens, want hij was rechts...

Er was en is overigens wel een probleem met Maxímá: ze is rooms-katholiek. Dat heeft Wim K echter níet aangepakt!

Guido | 27-04-05 | 23:47

Ksi-Ziks : heb je daar een b(r)on voor? Want de berichtgeving die ik daar over las toendertijd liet duidelijk blijken dat Kok die ellende helemaal niet op zijn nek wilde hebben. Altijd leuk om de andere kant ook te lezen. Bij voorbaat dank.

TM | 27-04-05 | 17:26

@ksi-ziks: en das in ieder geval meer dan we tot nog toe van onze vriend JP kunnen zeggen, die heeft nog geen oplossing aangedragen.

Thygros | 27-04-05 | 17:17

W-A en Maxima was geen probleem voordat koK>>>!! vond dat hij zich moest profileren als zijnde een waardige bewaker van het gedachtegoed van Mevr. den Uil (de vrouw van) die terecht de dwaze moeders beweging sterk ondersteunde. Niet bestaande of kleine problemen uitvergroten en dan via de nachtkaarsmethode oplossen, dat was nou typisch de staatsman koK>>>!!

Ksi-Ziks | 27-04-05 | 17:05

Thygros; kijk dat zijn tenminste concrete voorbeelden.

En voor mensen weer gaan lopen zeuren : neen neen neen, Kok was en is bepaald geen heilige(shit, ik typte even "Kok was en is gepaald").

Het enige dat ik duidelijk wil maken is dat er heel veel mensen zijn die na de voortijdige dood van Pim Fortuyn een doekje voor het bloeden wilden hebben, een placebo-oplossing, en dus alles maar lekker afschuiven op een Paars kabinet. Dat is mij te gemakkelijk. Dat deed zelfs Pim Fortuyn niet.

En ik mis gewoon een visie van dit kabinet. Als is het een foute visie, als ben ik het er niet mee eens. Ik zie geen overkoepelende visie waar men heen wil met dit land. Ik weet nog steeds niet wat JPB exact bedoel met 'normen en waarden'. Iedere keer weer voorbeeldjes, waarom niet een inhoudelijke definitie? Kunnen we er eindelijk eens inhoudelijk over discussieren. Tot die tijd roept iedereen door elkaar heen en krijgen de hardste schreeuwers en de grootste demagogen de meeste aandacht.

... zo, en nu neem ik mijn pilletje en ga ik even rustig liggen.... ;-)

TM | 27-04-05 | 16:30

Tis gelukkig maar 14.52 miljard, en ben het met je eens, maar dan moet er eerst een opvulling voor dat gat woren gevonden, anders gaat het echt niet goed.

Thygros | 27-04-05 | 16:24

@thygros ... ik ben alles behalve anti kok maar die 1452 miljard halen ze maar mooi ergens anders vandaan ... dat het met fosielen brandstoffen zeer kut gesteld is betekent nog niet dat energieheffing naar de staat moet ipv ontwikkelen van alternatieve brandstoffen .. als je dan toch heft .. doe er dan ook iets mee wat relevant is ipv je begroting mee recht te trekken

Draaitafel Demagoog | 27-04-05 | 16:18

Onderbouwen waar de plank wordt misgeslagen of in ieder geval erg beperkt wordt gebracht als zijnde de schuld van Kok? Mmhh effe denken hoor:
-Kok was geen staatsman is in dit stuk een niet onderbouwde mening, ik zeg niet dat ik de mening deel, maar je mag iemand geen staatsman vinden natuurlijk.
-Kok heeft vakkundig ieder probleem omzeild:Ieder? volgens mij heeft ie de rotzooi rond Willem en Maxi redelijk goed opgelost. En zo zullen er wel meer dingen te bedenken zijn, ieder is dus zwaar overdreven.

-Hij wist van het geleuter over andere Willem en Neeltje Jacoba: So? dan wist ie ook dat het een storm in een glas water zou zijn en dat Willem gewoon wilde trouwen wat er de gevolgen dan ook van waren, geen reden om tijd aan te besteden als je een land moet besturen.

-het kwartje van Kok: is ook nu onder kabinet JPII niet afgeschaft, sterker nog als ze dat zouden doen hebben we een begrotingstekort en moet er elders weer bezuinigd worden.... het kwartje is trouwens ingevoerd onder Lubbers staat me bij. Ere wie ere toekomt niet waar.

-Kok spoorde de mensen aan om niet op Pim te stemmen: Vreemd he? Pim was dood! In dit geval praat je over een het faraden van een emotiestem, die heel terecht bleek, Kok zag in dat zonder Pim de fortuynisten een stuurloos schip zijn op ramkoers.
Ieder weldenkend mens adviseerde toen om niet op Pim te stemmen, das geen verkiezingsfraude.
Het zou fraude zijn geweest als ie de stemmen voor Pim had laten linken aan de pvdastemmen.

-Als vakbondsman streed hij voor meer rechten en betere verdeling van inkomens, volgens mij stata hij daar nog steeds achter en wat hij met het geld wat hij verdiend met zijn commissariaten weet ik niet en van rechts ook niet, wie weet hoeveel hij er van deelt. Ik weet wel dat ie gezien zijn inkomen een groot deel afstaat aan de staat als belasting en zo meedoet met de solidariteitsgedachte.

De grote problemen die niet aangepakt zijn:Ik heb daar andere partijen tot voor kort ook nooit echt een issue van horen maken.
-60 jaar geleden voerde Drees de WAO in, echt verwerpelijk ja, en wat nog erger is dat er in 60 jaar tijd geen enkel kabinetdat inzag, zodat het nu op het bordje van mislukkingen van Kok kan worden bijgeschoven...... Wat een onzin, dat kun je dan net zo goed Dries van Agt kwalijk nemen.

-De pensioen voorziening is al genoemd, als 1 van de best lopende in Europa

Verhoging van dieselaccijns kan een manier zijn om mensen minder te laten rijden,Zakelijk rijden moet dan ontlast worden en het geld moet worden aangewend om vervuiling te verminderen, zodat we NL niet op slot zetten voor uitbreiding van de oh zo noodzakelijke industrie en woonwijken.

De ecotax afschaffen? das een goed plan, 2 miljoen gebruikers a 726 ?
mmhh effe zien ? 1.452.000.000 minder op de begroting.....

Lekker reeël beeld van de werkelijkheid heb je dan.

Voor de duidelikheid ik ben niet links,niet rechts , ik geef gas en ga rechtdoor

Thygros | 27-04-05 | 15:35

@ OurHero : Oh ja, ik heb je reaktie gelezen en dat dacht ik al. De rest was ook niet zozeer aan jou gericht.

Sorry voor de verwarring. Dit is nou eenmaal geen fraai georganiseerd forum met toeters en bellen. Er kan wel eens wat miscommunicatie ontstaan.

TM | 27-04-05 | 15:34

@TM
Ik snap dat je de andere kant van het verhaal ook wilt belichten. Daar kan ik me in vinden. Er zijn in de politiek inderdaad altijd andere belangen die een grote rol spelen in de besluitvorming.

Alleen ben ik de 'onder paars hadden we het nog goed' redenering meer dan zat. Balkenende doet het beter dan de meeste mensen willen geloven.

Eigenlijk laten we ons weer verleiden tot een oud hollandsche zeur sessie, gebaseerd op niets dan losse feitjes.

OurHero | 27-04-05 | 15:27

Kok was Koel..!!!
En gelukkig ben ik niet de enige die een tegengeluid richting al die bekrompen rechtse egocentrische rukkers en na-blatende meelopers laat horen. luister es, jullie; Pim IS DOOD! laten we dat AUB zo houden! En Geert moet optiefen met z'n slachtoffergedrag, zielig ventje. Verder iedereen die van plan is voornamelijk zn eigen vatzige bierpens veilig te stellen, veel succes! Maar loos je kwak dan voor je eigen spiegel, wil je..

Ultraextremist! | 27-04-05 | 15:16

@ discoverer : wie zegt jou eigenlijk dat ik links ben(dat ben ik niet namelijk)?

Is links tegenwoordig synoniem met verder doordenken?

TM | 27-04-05 | 15:10

@ Pannie : VanDale.nl :

on·der·buik·ge·voe·lens (de ~ (mv.))
1 [pej.] weinig constructieve gevoelens als afgunst of rancune

TM | 27-04-05 | 15:09

@ discoverer : jij hebt werkelijk geen flauw benul van mijn debatingskills en van mijn capaciteiten in een discussie, je gaat af op postings op een rudimentair forum-achtig thread-gedoe en trekt binnen een half cigaretje je conclusies. Again : lekker vooringenomen. Je reaktie is zo Pavloviaans dat het niet leuk meer is. De pot verwijt de ketel indeed...

Oh, en het is wellicht een goed idee om de begrippen "onderbouwd" en "feitelijk" eens uit elkaar te houden.

TM | 27-04-05 | 15:08

@ OurHero. Je hoeft mij niet te vertellen dan Paars niet bepaald perfekt was en er kwam ook nog eens een economische crisis overheen waar Balkenende en zijn companen mee geconfronteerd werden.

Dat gezeur over "de VVD moest kiezen of delen" wil er bij mij echter niet in. Wiegel liet Balkenende I vallen op een gekozen burgemeester dus waarom lieten hij en zijn collega's Paars I en II zitten? Omdat het onderwerp niet zo belangrijk was of zo? Onzin, volgens mij vond men het wel lekker om in de regering te zitten, men stond erbij en men keek er naar.

Mag ik de vereniging hier er aan herinneren dat Paars ook wel meer MOEST uitgeven vanwege de extreme bezuinigingen die in de jaren daarvoor waren doorgevoerd? Door enkele niet-linkse kabinetten Lubbers?

Alles grijpt in elkaar. Maar ja, het is natuurlijk gemakkelijker om 1 zondebok te kiezen en daarop in te hakken.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als er een gek opstaat die Kok omlegt "omdat die er zo'n puinhoop van heeft gemaakt." Komt de kogel dan opeens wel van rechts? Is het dan wel 'helemaal gewoon zijn eigen schuld geweest"? De pot verwijt de ketel...

TM | 27-04-05 | 15:04

Links was altijd al goed in mekkeren, @TM ook uit jouw post blijkt dat weer, in plaats van een goed onderbouwde tegen post loop jij weer inhoudsloos de boel op een hoop te gooien. Magoed die mensen moet je ook hebben.... :)

discoverer | 27-04-05 | 15:03

@Ourhero: Als Zalm en de rest van de VVD en het clubje D66 het niet eens was geweest met Kok waren ze wel uit dat samenwerkingsverband gestapt.... Onder alle begrotingen van Paars staat Zalm zijn handtekening.
Wie is er nou de malloot? Kok, die dus duidelijk in staat was om Zalm te overtuigen van zijn gelijk of zoals jij beweert, Zalm die als rentmeester is blijven werken voor een man die geen verstand van zaken heeft?

Thygros | 27-04-05 | 15:01

Kan iemand mij nou eens uitleggen wat onderbuikgevoelens zijn en waar die term in Sjesusnaam vandaan komt?
Dit lijkt me geen Koot&Bie term.

Pannie | 27-04-05 | 14:58

Zalm mocht in de gouden jaren van paars het grootste gedeelte van de meevallers niet gebruiken voor financiële herstructurering... Kok wilde uitgeven als een malloot. Leuk dat we het zo goed hadden toen, nog steeds hoor, maar de overgang had rustiger kunnen verlopen. Nu schrikt iedereen zich rot van de maatregelen van dit kabinet.

OurHero | 27-04-05 | 14:51

Correctie typo:

"Die reaktie van jou slaat op een enkel puntje - NA - de plank volkomen mis."

TM | 27-04-05 | 14:40

Zeg Vanrechtsheeftvoorrang : zou je niet eens in het midden-westen van Amerika gaan wonen? Want jij beschrijft de pogingen van de politiek om een sociaal stelsen op te bouwen als een zuiver destructieve maatregel. Zelfs Bush is niet zo extreem conservatief. BTW : De Edmund Burke Stichting schijnt nieuwe bestuursleden nodig te heb ben...

Zal ik dan maar de Kop van Jut spelen? Die reaktie van jou slaat op een enkel puntje de plank volkomen mis, je speelt zo in op onderbuikgevoelens dat je meteen minister en Wilders-1 kunt worden, en je post hier is gespeend van enige objectief inzicht. Kort en goed sta je lekker vanuit je heel erg rechtse hoekje naar alles te meppen dat zich ter linkerzijde van je bevindt, tot aan de VVD toe. Of was Paars een 1-partij-kabinet of zo? Heb ik niet goed opgelet?

Ik weet dat de nuance niet echt een kenmerk is van Geen Stijl maar Jezus, probeer wel een beetje normaal te discussieren. Als ik rabiate onzin wil horen surf ik wel naar maroc.nl.

Laat ze nu maar komen mensen, al die genuanceerde en onderbouwde kritiek op deze post!

TM | 27-04-05 | 14:36

@ van rechts: prachtig onderbouwde post! Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

discoverer | 27-04-05 | 14:24

Kok bedoelde W.Bos en niet Jp.

Proost

Veldwebel | 27-04-05 | 13:59

Ik heb toch niet het idee dat er veel mensen zijn die van hun voetbalavondje, hun GTST en noem maar op afzien om gezellig naar de debatten te gaan zitten kijken. Dat selecte clubje wat zich er wel voor interesseert weet volgens mij redelijk in te schatten hoe gekleurd info is van welke kant die ook komt. Dat jouw constatering niet echt hout snijd blijkt wel uit het feit dat de PVDA niet als duidelijke winnaar naar voren is gekomen, ondanks de puinhoop die JP1 was.

Thygros | 27-04-05 | 13:32

Links zou wel meedoen aan die debatten zolang ze maar niet in de rust van Idols worden gehouden

ams | 27-04-05 | 13:27

. Thygros, het NOS journaal is al jaren het best bekeken programma op de NL zenders en tijdens de verkiezingscampagnes weigert links doorgaans deel te nemen aan debatten bij de commercielen. De debatten vinden dus noodgedwongen altijd in het bevriende linkse P.O. kamp plaats. Dat de NCRV, de AVRO, de TROS en de KRO niet tot de vrienden van dit kabinet gerekend kunnen worden hebben we voor het D'66 congres kunnen vaststellen.
.
Zonder de P.O. zou dit topic niet eens bestaansrecht gehad hebben denk ik, omdat Kok dan allang bij de zwakzinnige politici was geplaatst i.p.v. als een groot staatsman neergezet zoals in dit topic.

Ksi-Ziks | 27-04-05 | 13:22

@ksi-ziks: en nu snap ik de link niet waarom je dan reageert met een verhaal over de NOS.

Thygros | 27-04-05 | 13:12

@ksi-ziks: Dus DeVVD en D66 zijn volgens jou beschimmelde stinkende braakbalen? ze hebben immers jarenlang met links in dat clubje wat het land zegt te besturen gezeten.

mensen laten we nu niet net doen alsof het kabinet de lakens uitdeelt in dit land, dat zijn nog altijd de mensen achter de schermen, de Fenteners , de Brenninkmeyers en de rest van dat volk.

. Thygros 27-04-05 @ 09:57

Ksi-Ziks | 27-04-05 | 13:09

@ksi-ziks: vraag me af in hoeverre je constatering klopt aangezien er maar een zeer klein select gezelschap tegenwoordig naar de NOS kijkt, het gros van het klootjesvolk kijkt naar de commercielen. neemt niet weg dat ik niet begrijp waarom je reactie dan naar mij toe gericht was.

Thygros | 27-04-05 | 13:03

. Thygros, ik heb alleen maar willen signaleren dat dankzij de NOS journaal diensten wij in NL zitten met een grote groep van idioten die in WB een redder van hun parasitaire bestaan zien en die werkelijk alles aangrijpen om iedere splinter van het JPB front tot een boom op te blazen.
.
Zalm heeft zich altijd geweerd tegen de verspilling van de PvdAchterkamertjes maar zijn baas Dijkstal maakte met behulp van de bende van Kok keer op keer weer zijn inspanningen vruchteloos.

Ksi-Ziks | 27-04-05 | 12:57

@neemjemoederindemailing
Beddoelde je de periode dat Kok minister van Financiën was ofzo?
Hmm heeft die ouwe vakbondsleider toch iets goed gedaan ergens, want hoe je het ook went of keert hij is ook mede-verantwoordelijk voor het beleid van Lubbers.... of was je dat gemakshalve even vergeten omdat het niet zo mooi past in de populistische toon die jan en alleman hier spuit.

ams | 27-04-05 | 12:34

@ksi-ziks: ik heb het helemaal niet over WB gehad, heb ook niks gezegd wat pro pvda is, ik zei alleen dat de rentmeester de almachtige heer Zalm als 1 van de weinige nog steeds op het pluche zit van paars..... zo hard is die dus niet afgerekend.
Ik constateer alleen dat iedereen die vind dat het nu beter gaat met het land en blij is dat dingen nu aangepakt worden dus cda-er is omdat dat de enige nieuwe partij is nu paars er niet meer is. Zelfs daar geef ik geen waarde oordeel over, ik signaleer alleen maar.

Thygros | 27-04-05 | 12:32

De u wel bekende oud-VVD'er uit Het Noorden roert zich wel eens vanaf de zijlijn. En ook deze met optieregelingen ondergeregende commissaris die tegen Het Grootkapitaal was verloochent elk ideaal tegen de juiste prijs.

Voor mensen als deze hebben de Engelsen destijds de uitdrukking GOOD RIDDANCE uitgevonden...

superlutser | 27-04-05 | 12:30

. Thygros, waar zijn de sturende hielenlikkers van D'66 en de VVD gebleven nadat zij door de kiezer zijn afgestraft?
.
Dat WB kon terugkeren kwam voor 100% doordat de NOS journaaldiensten een geweldige gratis verkiezingscampagne voor die getrouwde niet uit de kast gekomen WB gehouden hebben.
.
Als je de antwoorden van WB in de stemwijzer invoerde dan was hij een echte LPF stemmer, toen D'66 daar praat van maakte in een NOS radiodebat werden zij door de NOS journaaldiensten niet meer voor deelname aan verkiezingsdebatten uitgenodigd. WB is een kunstmatig product van de linkse NVJ met de NOS als gesubsidieerde propagandamachine voor de PvdA.
.
Zonder NOS geen PvdA volgens mijn inschatting.

Ksi-Ziks | 27-04-05 | 12:24

Ja joh, hak maar in op Wim Kok. Dat het zo slecht gaat met deze econmie komt voor het grootste gedeelte door (A) het knappen van de internet bubble en (B) door het gezeik.

(A) Was misschien terecht. Veel gebakken lucht. Maar (B) was niet terecht. Er werd alleen maar verteld dat de economie zo slecht ging. Daardoor durven mensen niet meer te investeren, gaan bedrijven inkrimpen en proberen ze alles zo goedkoop mogelijk te doen. Dit is een selfforfilling prophecy. Een neerwardse spiraal. Doordat er steeds meer mensen uitgeschopt worden moet de 'last' door een steeds kleinere groep gedragen worden. Gevolg: die groep raakt overwerkt, maakt meer fouten en krijgt er de balen van... Dus nog meer gezeur. Daarnaast moeten ze harder werken voor minder. Motivatie daalt. Motivatie om uit te geven daalt, dus economie zakt verder.

Oorzaak van dit alles is gezeur.

Dan zijn er ook nog van die populisten, zoals Fortuyn, Wilders, Verdonk, Donner, die precies vertellen en 'doen' wat het volk wil. En er wordt nog op ze gestemd ook!

Democratie klopt in beginsel niet. De meerderheid bepaalt wat goed is... Helaas is de meerderheid dom.

Om weer op Kok terug te komen; Aan het einde van Paars begon de economie slechter te worden. Daarna is de PvdA zwart gemaakt door o.a. een kale nicht. (Waar notabene nog op gestemd werd toen hij al dood was.) Daarna heeft de LPF het land samen met JP een hele tijd onbestuurd gelaten en gemaakt. Geen wonder dat het zo kut gaat.

En wat doet meneer/mevrouw 'Van Rechts'?
Wijzen naar Wim Kok...

*held*

k3 | 27-04-05 | 12:08

@professor
de dubbele boekhouder verdiend denk wel goed bij koop tjuchem...
maar das weer een heeeeeeel ander verhaal.

y@joh | 27-04-05 | 11:54

Joehoe, Chileen..... waar blijven je tegenargumenten op alle kritiek op Kok en de pvda?

Sturges | 27-04-05 | 11:53

@ams: Kok was toevallig op de juiste tijd in het pluche gedonderd: het ging goed met de wereldeconomie en dat heeft Kokje niet gedaan, hoor.

HoerenSloep | 27-04-05 | 11:50

@y@joh
z'n vader werkte vast bij Koop Tjuchem

Professor | 27-04-05 | 11:49

Wim Kok valt, evenals types als Marcel van Dam, voor mij in de categorie ?buitengewoon minderwaardige mensen? (om maar even in de eigen terminologie van dit soort heerschappen te blijven). Voor rechtse rakkerts zoals Geert heb ik dan nog meer respect, die komen er tenminste gewoon voor uit dat ze de rijken willen bevoordelen. Wim Kok is een smerige hypocriete achterlijke tyfushond. (mag ik dit zeggen?) ?Een tijdelijke maatregel?, dat kwartje extra op de benzine. ?het is een schande, deze zelfverrijking binnen de top van het bedrijfsleven? zei-ie als premier, amper 2 jaar later zorgt ie voor een 40% loonstijging voor zichzelf als commissaris van ING. Als vakbondsman in de jaren 80 op de barricades, maar tijdens Paars de weg vrijgemaakt voor de volledige uitholling van de verzorgingsstaat en het solidariteitsprincipe. En ga zo maar door, vieze gore achterbakse klerelijer, hoe durf jij nu te beweren dat het land stuurloos is sinds jij je snor gedrukt hebt?

Gloeiendegloeiende, mijn bloed gaat koken als ik denk aan types als Wim Kok? en who the fuck durft hem een staatsman te noemen?!?

*veegt het schuim van zijn mondhoeken*

BTW @van rechts: zwaar respect. Gelukkig dat er nog mensen zijn die haarfijn het ware karakter en de werkelijke (afwezigheid van) prestaties van Wim Kok bloot kunnen leggen en niet in hysterisch gescheld vervallen zoals ondergetekende

zum kotzen | 27-04-05 | 11:48

@neemjemoederindemaling: Neem je moeder in de maling! we hebben al die tijd dezelfde rentmeester gehad, als er dus iemand geld doorheen heeft gejaagd is hij het geweest, als hij het niet eens was met het paarse beleid dan had ie er uit moeten stappen..... De enige partij die is gewisseld is het cda, ik mag dus aannemen dat iedereen die hier nu roept dat er eindelijk wat anders gebeurd voortaan cda stemt?

Thygros | 27-04-05 | 11:46

@ de bier 11.30
kok's vader timmerman?
weet je dat zo'n nyenrode een godsvermogen kostte en dat zonder stufi , was destijds een prive-school.

misschien dat papa-kok ook al zakkenvuller was? waar doe je dat van als timmerman....

en bedankt voor nog meer namen......... ben nu ook nog aan de dunne !

y@joh | 27-04-05 | 11:44

Rot op man Chileen! Als iemand een zak stront is dan is het wel Wim Kok. Als hij nog de MP was liet hij waarschijnlijk Bin Laden met zijn prive vliegtuig hierheen halen om hem lekker te vertroetelen!
Wim Kok heeft Nederland in de vernieling geholpen en nu krijgt het huidige kabinet de schuld van alles wat deze malloot fout gedaan heeft. En wat doet meneer zelf? Juist zijn zakken vullen met allerlei commessariaten...

amsmad | 27-04-05 | 11:44

ams 27-04-05 @ 11:38

Je bedoelt dat de centen die Lubbers C.S. hebben verdiend er door Kok en zijn bende zijn doorgejaagd. Nu mag Bakellende C.S. de boel weer op de rails zien te krijgen. Als de boel straks weer een beetje op orde is kan mooi Lodewijk de Waal de boel weer vernachellen. De geschiedenis herhaalt zich gewoon.

neemjemoederindemali | 27-04-05 | 11:43

en waarom krijg ik steeds foutmeldingen en staan m'n posts er 2 keer op. waarom ie iedereen tegen me?

ams | 27-04-05 | 11:41

wat een tuig hier zeg, Kok bracht ons aan de rand van de afgrond? Waar komem jullie vandaan hee? We hebben het nog nooit zo goed gehad als onder paars en dat zullen we waarschijnlijk nooit meer krijgen ook. Dat het ook een lul was Kok is een ander verhaal, maar zo slecht als ik het hier af en toe lees, was het echt niet.

ams | 27-04-05 | 11:40

wat een tuig hier zeg, Kok bracht ons aan de rand van de afgrond? Waar komem jullie vandaan hee? We hebben het nog nooit zo goed gehad als onder paars en dat zullen we waarschijnlijk nooit meer krijgen ook. Dat het ook een lul was Kok is een ander verhaal, maar zo slecht als ik het hier af en toe lees, was het echt niet.

ams | 27-04-05 | 11:38

@de bier, ze luisteren hier pas als de ramen van het binnenhof eruitgaan, als de parking van de parlementariers in de hens gaat, als ministers een trap in hun maag krijgen.... Op de barricades!

Thygros | 27-04-05 | 11:31

De Chileen heeft te vaak naar spijkers met koppen geluisterd. Elke week zongen ze daar zo'n loflied op Kok. "en zijn vader was een timmermaaaan!!!". Ach, over een paar jaar hebben we weer die schreeuwert van een Lodewijk de Waal in de top van de pvda. Ik kijk daar nu al naar uit. NOT.

de bier | 27-04-05 | 11:30

chileen, ik dacht dat dieven en moordenaars in de gevangenis thuishoorden. Zijn je hersens aan het verweken ofzo? Die Kok hoort in de gevangenis.Ik zie die schreeuwert nog zo staan bij de fnv. Zie onder ander het stukje van Van rechts waarom ik hem een dief en moordenaar noem.

neemjemoederindemali | 27-04-05 | 11:26

Wat leg je weer een nuance aan de dag Lucas!

superjan | 27-04-05 | 11:25

@Lucasdelinkselul
ook als je schreeuwt, luistert er toch niemand naar je.

de bier | 27-04-05 | 11:18

Hoe vaak moet ik het eigenlijk nog zeggen?
BALKENENDE! OPROTTEN!

Lucasdelinkselul | 27-04-05 | 11:14

.
Het is en blijft verbazingwekkend dat de farmaceutische industrie nog altijd geen afdoend bestrijdingsmiddel heeft uitgevonden tegen socialisten in het algemeen en Wim Kok in het bijzonder.
.
Voor wat betreft goed stuk Van Rechts: U vergeet nog iets. Kok was volgens enkele historici ook de uitvinder van de Euro. Hogere prijzen en de helft minder inkomen, dat zou de in de ogen van Kok verkwistende burgerman leren!
En wat lees ik nu weer in de zogenaamde sensatiepers? Kok zou Beatrix hebben verboden excuses aan te bieden aan Indonesië vanwege het door Nederland gestichte oorlogsgeweld (1945-1949!) aldaar.
Ik begin (Godbetert!) op zo'n manier nog waardering te krijgen voor die Bea.
.

Jonker Hacq | 27-04-05 | 11:12

@ventus_aqualis
je vergeet Tineke netelenbos en Jan Pronk.

de bier | 27-04-05 | 10:56

@vanRechts 9.32, Prima stukje. Achteruitkijken is niet zo moeilijk. Overal hangen spiegels en overal kunnen we daar onze mening over geven. Dat is niet moeilijk. Maar achter die spiegels groeien de bomen wel door. Om daar doorheen te blijven kijken is de kunst.
Er zijn plenty dingen waar je tegenaan kunt schoppen. Maar zolang we nog s,morgens nog een boterhammetje kunnen eten, ach, dan valt het misschien nog wel mee.

tiswat | 27-04-05 | 10:47

@ventus> Dat lucht inderdaad erg op. Ik moet alleen mijn neus nog snuiten, want daar zitten nog harde stukjes.

superjan | 27-04-05 | 10:45

Wat nou strike ?
Kok is een van de grotere huichelaars die er in Den Haag rondgelopen hadden.

Zeiken dat top bestuurders teveel krijgen, en nou zelf met zn socialistische handjes alles pakken wat hij te pakken kan krijgen.

Nee, dan doen Balk het toch echt wel stukken beter hoor, ookal weet hij het volk niet zo goed voor te liegen als Kok.

Ik voel mij vele malen blijer met dit kabinet, ze doen het eigenlijk fantastisch, maar omdat de NOS en de volledige publieke omroep tegen ze is, kunnen ze er alleen maar over zeiken.

Ik sta ook echt versteld dat ik dit stukje tekst op jullie site mag lezen.
Gadverdamme, KOK ?!!

Hatsiemoko | 27-04-05 | 10:43

Ed van Thijn, Jacques Wallage, Ad Melkert, Wouter Bos, Sharon Dijksma, Klaas de Vries, Liesbeth Noorman-den Uyl, Wim Kok, Mariette Hamer. Snel achter elkaar uitspreken en dat volle gevoel in je maag is weg.

ventus_aqualis | 27-04-05 | 10:31

@Muxje: ik denk dat je er dichter bij zit dan je denkt, angst en onwetendheid zijn machtige wapens. Dat heeft de geschiedenis ons geleerd en dat blijkt hier in Nederland ook uitstekend te werken om jezelf een goed leven te verschaffen. Ik dacht altijd dat het ging om de aandacht af te leiden van bepaalde zaken. Het begint me echter steeds meer te dagen dat dat maar een bijzaak is, dom en bang houden is de bedoeling. Zo zijn wij hier geloof ik al jaren de democratie kwijt, wat we er al van hadden dan. En dan heeft Kokkie het over verantwoordelijkheid... iets wat nog nooit een politicus gehad heeft in de afgelopen 15 jaar... (tenminste niet een met wat macht en invloed ;-)

ING.enious | 27-04-05 | 10:27

Muxje.. Dat is ZEKER de opzet. Het is alleen veel te doorzichtig. (neem die geweldig objectieve referendumwijzer, bwoehaha!)

Het journaille, maar ook GW en SP ruiken bloed.

Het kabinet is overduidelijk de "Chirac" met ons aan het uithalen. En ik weet zeker dat dit keihard gaat backfire-en.

Je ziet trouwens aan de reactie van bijvoorbeeld Peijs en Zalm, die weigeren te flyeren. dat niet het hele kabinet gelooft in een goede afloop.

superjan | 27-04-05 | 10:22

Laten we niet vergeten dat er nu een kopietje van ons Wim zit: een goed voorkomen, gezellig en een ziekelijke hang naar aardig gevonden te willen worden. Daar red je geen land mee. Daarmee hou je het volk een tijdje zoet. Een goed links uitgangspunt dus. En graaien? Dat willen we toch allemaal eigenlijk? We zijn toch allemaal gelijk? Wim is alleen een beetje meer gelijk dan anderen.

criticus | 27-04-05 | 10:18

@superjan, zou dat de taktiek zijn: de burgers eerst gedesillusioneerd maken over hun invloed, vervolgens je best doen om ze alle overgebleven interesse in het voorliggende onderwerp te ontnemen (heb je dat foldertje over de grobdwet al gelezen? gaaaaaaaap...), en dan tenslotte ongeacht de uitslag van het referendum als winnaar uit de bus te komen? Als het een "Ja" wordt zullen ze dat breed uitmeten, maar wordt het "Nee" dan was de opkomst immers veel te laag.

Muxje | 27-04-05 | 10:11

-bij wim kok ging het al fout bij z'n studie nyenrode , opleiding voor topmanagers/ambassadeurs . en dan gaat-ie let wel naar het fnv enz. enz. dus rechts via links weer naar rechts en zoiets durft men staatsman te noemen ?

-maar we hebben nog zo'n rooie wim , wim meyer , wat dacht je daarvan ook zo'n mooie links/rechtse rooie , kon het destijds ook goed vertellen en is nu opperhoofd van nuon . u weet wel , die jongens van de energie , die vooral energie stoppen in het graaien.

-enne hans alders , cdk te grunn, ook zo'n rooie die de dienstwagen misbruikt voor de nevenfunkties die bijna net zoveel opleveren als z'n reguliere baan.

-en trut netelenbos nu burgemeester..........

ik vergeet vast nog een paar kopstukken ?

partij van de armoe .... lamenilachen , oempff..... m'n ontbijt komt boven.

y@joh | 27-04-05 | 10:09

Het voordeel van één Europa is wel dat we nog maar één staatsgreep hoeven te plegen..... Dus of een tegenstem nu zo zinvol is

Thygros | 27-04-05 | 10:08

Thygros>
Je hebt voor een gedeelte gelijk. Dit zijn van oudsher grote machtsfactoren (vergeet de familie van Oranje niet.)

Een ding weet je echter zeker op deze factoren heb je als burgermans 0% invloed.

We hebben bijvoorbeeld wel (minimale) invloed op de bijvoorbeeld de europese grondwet. Maar alleen bij massale eensluidende stem (tegen).
Daarom is het zo jammer dat het er nu op lijkt dat men massaal weigert om voor zoiets cruciaals uit de driezitssofa te komen.

superjan | 27-04-05 | 10:05

*buigt voor van rechts*

Armageddon | 27-04-05 | 09:59

@ksi-ziks: Dus DeVVD en D66 zijn volgens jou beschimmelde stinkende braakbalen? ze hebben immers jarenlang met links in dat clubje wat het land zegt te besturen gezeten.

mensen laten we nu niet net doen alsof het kabinet de lakens uitdeelt in dit land, dat zijn nog altijd de mensen achter de schermen, de Fenteners , de Brenninkmeyers en de rest van dat volk.

Thygros | 27-04-05 | 09:57

Van Rechts> ik had je stuk gemist. Anders had ik die van mij niet gepost. Knap stukkie werk.

superjan | 27-04-05 | 09:57

JP bevat helemaal niets, JP leeft nog steeds in de 19e eeuw, JP blijft zo lang mogelijk zitten, JP heeft schijt aan de bevolking, JP vind macht lekker, JP vind de economie niet belangrijk, JP vind onderwijs, gezondheidszorg en milieu niet belangrijk, JP vind de ouderen lastig en overbodig. Wat vind JP eigenlijk belangrijk? Ik weet het niet....
Och, als je haar maar goed zit. En zolang je maar bij Ferry Mingelen in Den Haag Vandaag op tv bent, dan gaat het goed met Nederland.

verwend pokkejong | 27-04-05 | 09:55

Kok?? Was dat niet die vakbondsman die regent werd en een "tijdelijke" maatregel op de brandstofprijs uitvaardigde?? Beter bekend als het Kwakje van Kok? En zo nog honderden andere kleptocratische decreten uitriep??

HoerenSloep | 27-04-05 | 09:52

Chapeau voor Van Rechts by the way, mooie uitéénzetting van je visie! Topshit

JoostMeister | 27-04-05 | 09:52

Nederland is stuurloos. Een Meppeler bedrijf doet er wat aan. Zie dvhn.nl
Mannen moeten zittend pissen omdat we de boel versmeren!
Hei ei van Columbus. Niet meer stuurloos voor de pispot. En staand poepen zeker!

wimpie | 27-04-05 | 09:52

@van rechts.

NL heeft een zeer beperkt overslagstelsel, het grootste deel van het pensioen sparen we zelf. Ons pensioenstelsel staat er het best voor in heel Europa (is niet best, maar de rest staat er echt veel slechter voor). En wat het beleid betreft: daar zat de VVD ook bij. En het is niet echt veel beter geworden met onze vrienden van het CDA. Sterker nog, de chaos is vele malen groter.

In de jaren 90 waren we allemaal dronken van de voorspoed en zagen we de werkelijke problemen niet (ook de VVD'ers niet). Daar heeft Fortuin veel aan bijgedragen om daar doorheen te prikken. En nu blijkt de werkelijke wereld ons maar matig te bevallen. Maar dit kabinet maakt er een puinhoop van.
Met een PvdA die ook weer in de realiteit staat wordt het een stuk beter dan met de Angstprofeten van dit kabinet.

Siempie | 27-04-05 | 09:52

@Van Rechts

Chapeau! Een redactioneel artikel.
Laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Hulde.

Komkom | 27-04-05 | 09:52

My god Chileen! Wim Kok, de man van srebrenica, de man van Shell en van de exhibitionistische zelfverrijking, de man van het kwartje, de man van Melkert en Dijksma, de man van het begrotingstekort, de man van de uit de hand gelopen WAO, de man van het correcte denken, hogepriester van de linkse kerk.
Dat nooit meer!

superjan | 27-04-05 | 09:51

@van rechts
Je was me net voor :/
Geintje, uitstekend verwoord.

Huh..? | 27-04-05 | 09:49

Kok is net zo'n moordenaar als Melkert.

Schtijl | 27-04-05 | 09:47

Ik heb eerlijk gezegd nooit de indruk gehad dat ik niet zonder Kok zou kunnen. Het is niet dat hij mij heeft achtergelaten of in de steek, als het ware. Die linkslullende en rechts vullende schijnheil kon van mij niet vroeg genoeg pleite zijn. Nu de rest van dat achterhaalde PvdA nog.

JoostMeister | 27-04-05 | 09:47

@TRS
ik kan er eigenlijk niet eens meer verbaasd over geraken.
uitstekend stukje van rechts trouwens.

Tubifiks | 27-04-05 | 09:44

@van rechts u slaat de spijker op zijn kop

Lucifer | 27-04-05 | 09:41

Paars is de grootste sociale ramp die NL na de oorlog is overkomen. Niet alleen werd de politieke correctheid tot NVJ dogma verheven maar ook werden door de nagenoeg volledige Algemeen Verbindend Verklaring van bijna 100% van de CAO's de linkse vakbonden oppermachtig en alle andere vakbondsconcurenten de nek omgedraaid.
.
Dat de JPB club die schade, die het bestaansrecht van NL tot in de wortels heeft aangetast, probeert te repareren, wordt ze door de enorme parasitaire industrie niet in dank afgenomen. Als JPB er had uitgezien als W. Bos en hetzelfde verleden had gehad dan had zijn verleden zonder meer op straat gelegen. Nu wordt het dubieuze verleden van WB zorgvuldig weggehouden uit de media.
.
Over JPB is naast zijn wat stoicijnse houding en zijn kapsel niets persoonlijks te melden, kleurloos dus maar clowns zoals WB en zijn bende hielenlikkers hebben wij zeker niet nodig.
.
Volgens mij begint alles wat links heeft aangeraakt onmiddelijk te schimmelen, te stinken of te braken.

Ksi-Ziks | 27-04-05 | 09:40

Dat JP en zijn mongolen niet sporen moge duidelijk zijn, maar Kok was ook een aanfluiting. Vroeger was niet alles beter!
Er zijn zoveel kansloze buitenlanders dankzij het Paarse kabinet. En Kok heeft ervoor gezorgd dat Pim (die volgens Kok de verkiezingen zou winnen) werd vermoord.
Kok heeft bloed aan zijn handen. Plus dat die links lult, maar rechts vult na zijn aftreden.

Strebertje | 27-04-05 | 09:38

Hoera, zelfs geenstijl stemt straks PvdA

Siempie | 27-04-05 | 09:37

@Tubifiks 27-04-05 @ 09:12

Ik las het ook. Als dat waar is, is er weer sprake van een doofpot. Daar hebben we in dit land al goede ervaringen mee (filmrollejtje?).

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 09:36

Kijk bij de VVD weet je tenminste dat je als eerlijke hardwerkende burger belazerd wordt.

ultra-links | 27-04-05 | 09:35

Iemand die nederland aan Melkert had willen geven en nu gaat roepen dat hij nederland niet "zo achter had willen laten" moet vooral zijn smoel dichthouden.

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 09:34

Sorry, Chileen, maar je slaat de plank mis.

Kok was beslist géén staatsman, net zo min als Drees. Dat zijn socialistische mythes die in het leven zijn geroepen om hun oud-voormannen op een voetstuk te kunnen plaatsen "kijk eens wat wij het goed gedaan hebben".

Ik zal er een paar punten uitlichten.

Kok heeft vakkundig ieder probleem omzeild, zoals verantwoordelijkheid nemen voor Sebrenica (het rapport van het NIOD vertragen zodat je dan symbolisch daags voor het demissionair worden van het kabinet kunt aftreden, noem ik géén verantwoordelijkheid nemen).

Kok wist van het geleuter tussen Friso en Mabel Wisse Smit en heeft het in plaats van op te lossen lekker gelaten voor zijn opvolger.

Kok heeft ons een "tijdelijke" verhoging van de benzineaccijns aangesmeerd (het kwartje van Kok) en je weet: bij de overheid is niets zo permanent als een tijdelijke maatregel.

Kok is na de moord op Fortuyn op de ochtend van de verkiezingen op alle radio- en TV-zenders verschenen om het Nederlandse volk aan te sporen vooral niet op Fortuyn te stemmen. Dat is regelrechte verkiezingsfraude.

Kok, waarvan nog filmbeelden zijn hoe hij in de jaren 70 -ik meen in Oost-Groningen- stakers opriep de barricades op te gaan tegen het grootkapitaal, is nu nog even bezig om zélf zijn fortuin bij elkaar te graaien in diverse Raden van Bestuur. Daar is hij bovendien mede-verantwoordelijk voor loonstijgingen van toplieden die inmiddels door brede lagen van de bevolking als maatschappelijk ongewenst worden gezien.

Kok was dus allesbehalve een staatsman, maar vooral een kapitein op een schip dat gedurende zijn bewind niet van koers is veranderd. Grote maatschappelijke problemen, zoals integratie, WAO, vergrijzing en toenemende belasting- en werkdruk zijn door Kok niet opgepakt om opgelost te worden.

De rekening daarvoor betalen wij nu.

De andere zogenaamde staatsman van de Partij van de Afbraak was "vadertje" Drees, veel geroemd omdat hij na de oorlog oudjes voorzag van de AOW.

Nederland is een van de weinige, zoniet het enige land in de wereld dat een zogenaamd overslagstelsel kent in de pensioenvoorziening.

Vadertje Drees trok dus het geld uit de portemonnee van werkenden om het vervolgens te geven aan diegenen die inmiddels met pensioen gingen.

Dat is allemaal heel leuk en aardig, maar de mensen die de afgelopen 50 jaar AOW kregen, betaalden dus niet hun eigen pensioen, maar dat van een ander.

Door de veranderende demografische samenstelling van Nederland (zeg maar: de vergrijzing) is dat stelsel nu onhoudbaar geworden. Er zijn eenvoudigweg te weinig werkenden om ook in de toekomst de pensioenen te kunnen betalen van diegenen die met pensioen zijn.

Het pijnlijke, maar noodgedwongen effect daarvan is, dat het huidige stelsel moet worden veranderd; het overslagstelsel gaat verdwijnen. Dat betekent dat diegenen die nu nog een tijd moeten werken, twéémaal pensioen moeten betalen: éénmaal voor hen die nu met pensioen gaan en éénmaal voor zichzelf.

Vadertje Drees presenteerde Nederland dus een sigaar uit eigen doos en vervolgens mogen we twee à drie generaties later de puinhopen ervan opruimen.

Kortom: stem nooit Partij van de Afbraak !

And for that matter: nooit GroenLinks of SP; partijen die denken dat ieder maatschappelijk probleem is op te lossen door de belasting te verhogen, zoals gisteren in het debat rondom de luchtkwaliteit in Nederland. Probeer mij maar eens uit te leggen hoe een verhoging van de dieselaccijns kan leiden tot minder vervuiling. Ik -en velen met mij- stap niet in de auto voor de lol, maar omdat het moet voor mijn werk. Ik kán dus niet eens minder kilometers maken, al wordt de dieselaccijns opgetrokken naar veertig euro per liter).

Datzelfde geldt overigens ook voor zo'n ander succesnummer van Kok; de ecotax. Afgelopen weken rolt iedereen over de salarissen van de toplieden van de energiemaatschappijen heen.

Een korte rekensom: EUR 800.000 salaris op pak 'm beet 2 miljoen klanten (ruwweg de Nederlandse huishoudens verdeeld over drie grote energiemaatschappijen) kost elk huishouden per jaar 4 (VIER) eurocent. Poeh, poeh, dat wordt beknibbelen hoor !

De eco-tax (energieheffing) maakt echter ongeveer 50% uit van je energierekening !

Volgens het Nibud (www.nibud.nl) zijn de gemiddelde kosten per maand per huishouden in Nederland voor electriciteit en gas respectievelijk EUR 40,-- en EUR 81,--. Dat is dus EUR 1452,-- per jaar.

Haal daar nu is de -ruwweg 50%- belastingheffing af en wat bespaart elk huisgezin dan jaarlijks ? Juist EUR 726,--.

Kortom: weg met de linkse graaiers in dit land en vooral: weg met de fantasieprojecten waar ons zuurverdiende geld in wordt gepompt, zoals -zie GeenStijl onlangs- het MDI.

Van Rechts | 27-04-05 | 09:32

@lucifer
ik ben het geheel met u eens.

kansatsu | 27-04-05 | 09:31

Respect voor Kok????
Die jan doedel die elk probleem uit de weg ging en dacht dat het wel weg zou gaan als je er een zak geld tegenaan smeet?
Hoe had ie de situatie opgelost na 9/11???
Nog meer zakken geld smijten??

Opa vertelt....
Wim Kok, laat die zakkenvuller (bij Shell, weet u nog wel) zijn hypocryte mond houden.

vergruizer3 | 27-04-05 | 09:29

Dank u, meneer Laden, voor de timing. Anders hadden we misschien nog steeds opgescheept gezeten met superlutser Wim K, de zwakste MP sinds mensenheugenis. Die voor, tijdens en na zijn opperhoofdschap werkelijk niets positiefs heeft bijgedragen aan ons mooie land en de rest van de wereld.
Het zou oud-politici trouwens sieren als ze zich wat meer zouden onthouden van commentaar.

Guido | 27-04-05 | 09:28

Misschien kan Van Agt nog een duit in het zakje doen? Om de een of andere reden is gebabbel van ex-premiers tegenwoordig nieuws.

Iovanni | 27-04-05 | 09:22

Overduidelijk een sollicitatie naar de vacante functie van Bernhard: Wim wil Vader des Vaderland worden

Thygros | 27-04-05 | 09:22

Wim Kok een groot staatsman? Laat me niet lachen, een gedistingeerd grijs uiterlijk en charisma maken je geen groot staatsman. Kok is een eerste klas besluitenloze lutser die ondanks ongekende economische voorspoed er een rommeltje van heeft gemaakt. Wij zitten nu nog met de gebakken peren. Een socialist kan een land niet en nooit leiden door een moeilijke tijd omdat snijden ze niet in het bloed zit. Hoe vaak Balkenende en consorten zich ook onsterfelijk belachelijk maken op sommige punten, de grote lijn van dit kabinet is een veel betere dan welke andere combinatie (inclusief de plucheridder Kok)ooit voor elkaar zou hebben gekregen. Een volk dat zijn leiders louter beoordeeld op uiterlijk is oliedom en een gevaar voor zichzelf, het land en de wereld. Lees een willekeurige krant of geschiedenis er maar op na.

Lucifer | 27-04-05 | 09:21

Balkenende heeft zich niet eaan zijn belofte gehouden en zuigt nederland leeg.

Maar om wanhopig terug te kijken naar kok is wel erg triest.
Kok de vader van het volk.. jaja!! je mocht niet eens zeggen wat je dacht wand dan was je een rascist of een fascist of noem zo maar op.
Jarenlang habben we onder het juk van het paarse kabinet kunnen zien hoe nederland onder de voet werd gelopen.

En maar iedereen doodzwijgen die een andere mening er op na hield. het demonizeren van een man als pim fortuyn.

bah bah , nu zitten we met balkenende.. die gerefformeerde hond!

geen haar beter!
ayan hirsi ali for president!!

arunt_de_beftekkol | 27-04-05 | 09:21

Ome Wim! Jan Peter pest me!!!

ultra-links | 27-04-05 | 09:21

Wat wil zo'n man met zo'n opmerking? Moet ik nu denken dat we met hem beter hadden afgeweest? Hadden we hem net niet electoraal uitgekotst ofzo?

Huh..? | 27-04-05 | 09:19

Goh, leeft die zakkenvuller nog?
Blij dat ie is

lampione | 27-04-05 | 09:18

inderdaad sinds we een rechts kabinet hebben gaat het zo fokking goed in nl, paars was ultrakud

wat een aparte techniek hebben ze om de rotzooi van paars op te ruimen, nog meer ambtenaren om ons nog meer t@#$fus bloed onder de nagels uit te halen.

cyrille | 27-04-05 | 09:15

Kok heeft eerst het socialisme de nek omgedraaid en van de Pvda een tweede VVD gemaakt waardoor het serieuze zakkenvullen in Nederland pas echt goed is losgekomen. En nu de europese uitverkoop voor de deur staat lijkt het tijd te worden de dijken door te prikken en het anker te hijsen...
Wim bedankt!

ultra-links | 27-04-05 | 09:13

Beetje populistisch gedrag dit, zou zijn boek anders niet goed verkopen óf komt er binnenkort een plekje vrij ergens in Brussel of New York?

Tyr | 27-04-05 | 09:13

Een beetje staatsman zou allang de AIVD ontmanteld hebben..
Hoelang mogen die gasten op onze kosten doorblunderen.
www.nu.nl/news/518434/13/%27AIVD_getip...
oja en Kok en Balkenende mogen allebij doodvallen, oplichters zijn het.

Tubifiks | 27-04-05 | 09:12

@snijbonenmolen
Kok heeft altijd al een enorm groot ego gehad. Dat heeft niets te maken met het niet serieus nemen van JP. De grootste blamage uit zijn carriere als MPwas toen hij zichzelf uitnodigde op een top met Blair, Schroder em chirac. Kok stond te stampvoeten voor de camera omdat hij niet uitgenodigd was.

de bier | 27-04-05 | 09:12

Nooit gedacht dat wij ooit nog eens zouden terug verlangen naar oud-premier Wim Kok? Staatsman? Kok? hals!

kuifjes | 27-04-05 | 09:10

Met J P Bakelende aan het roer van dit land wens je iedereen die plek toe...

da wizard | 27-04-05 | 09:10

nee, snap ik niet , is uit de context rukken.

hemaworstje | 27-04-05 | 09:10

Met andere woorden, Papa Kok wilde over de rug van honderden doden carriere maken....
en we noemen dat 'verantwoordelijkheid'

Fijn plan!

Dirk Dekbed | 27-04-05 | 09:08

Voor mensen die niet weten wat een dubbelpost is, kijk eens naar die van michel. Dus de Kok is ook aan het schrijven geweest... Weer iemand die Harry Potter,ehh Jan Pieter Balkenende niet serieus neemt.

Snijbonenmolen | 27-04-05 | 09:05

Hypocriet van Kok, zoals we van PvdA'ers gewend zijn. eerst Nederland in de economische afgrond duwen, vervolgens alle morele besef wegnemen om er tot slot tussenuit te knijpen om links te blijven lullen maar zeer rechts te gaan vullen. En dan nu ook nog de goede sier lopen maken met een geveinsd verantwoordelijkheidsgevoel? Nee Chileen, Balkenende is nou niet echt mijn favoriet, maar Kok heeft voor mij helemaal afgedaan.

Chiant | 27-04-05 | 09:04

Achteraf, en als , en toen. Het blijft altijd gissen wat je gedaan zou hebben. Ik kan hier weinig mee.

de bier | 27-04-05 | 09:02

Voor mensen die nog niet weten wat de gevolgen van een europese grondwet zijn, raad ik aan om eens naar het stemgedrag van het songfestival te kijken.

michel.c | 27-04-05 | 09:02

Voor mensen die nog niet weten wat de gevolgen van een europese grondwet zijn, raad ik aan om eens naar het stemgedrag van het songfestival te kijken.

michel.c | 27-04-05 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen