Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SPACEPR0N! 8000+ HD-foto's van maanmissies

maanlandingvoordewin.jpgEr zijn maar weinig organisaties waar we enthousiaster van worden van onszelf NASA. Pornhub komt in de buurt, maar speelt nog niet eens in dezelfde competitie. Van de geluidenbibliotheek tot de zon in HD, van eigenlijk elk apparaat dat ze de ruimte insturen in het algemeen tot en met die Pluto-paparazzi in het bijzonder. De NASA heerst. En om dat te onderstrepen hebben ze onlangs ruim 8400 HD foto's van alle maanmissies gepubliceerd op hun Flickr-accountje. Staande ovatie waard. En uren click&scroll-plezier. Al het wereldnieuws is micro, op de lange termijn telt voor de mensheid alleen wat we in de ruimte doen. Met de NASA als onze Columbus (zonder de massamoord op inboorlingen. Althans, tot nu toe). DISCLAIMER: uiteraard zijn alle foto's een hoax en opgenomen in een studio in Hollywood, maar door alle chemtrails die we insnuiven zien we dat niet meer #illuminatie.

Reaguursels

Inloggen

En dan die 'maanstenen' die door de Amerikanen zo genereus cadeau werden gedaan aan bevriende staatshoofden. Dat ze zwaar radioactief zouden zijn geweest als ze echt van de maan afkomstig waren, was in die tijd kennelijk geen enkel bezwaar....

Prince Buster | 07-10-15 | 18:22

@Hoppla | 07-10-15 | 16:04
Hoppla, ik probeer al tijdenlang om de complottheoretici met argumenten te overtuigen dat de maanlandingen en overige ruimtevaartprestaties echt gebeurd zijn. Helaas wil dat op één of andere manier niet doordringen. Zelfs de bijzonder overtuigende beelden van de LRO zijn niet genoeg. Nog nooit heb ik een complotgelovige zelfs maar horen twijfelen. Ik ben zo moe van die trollen. Zo moe.

Johnny Quid | 06-10-15 | 18:04
Ga zo door Quid. Een beetje sarcasme helpt om de zaak te relativeren. Of gewoon om de trollen uit hun boerka te lokken.

Nivelleermarionet | 07-10-15 | 16:43

@thispissesmeoff
Alsjeblieft.. je verspeelt nu echt je laatste restje geloofwaardigheid. Is dat je troefkaart? Wat treurig!
Maar ik speel nu even jouw spel want jij komt nu met dit "bewijs". Dus toon aan dat dat filmpje van je door nasa is gemaakt ten tijde van de eerste maanlanding. Dus echt bewijzen nu hè!

Hoppla | 07-10-15 | 16:04

Hoppla, moet gezegd worden; mooi fotoshopwerk. Waar staat nou die TL-lamp die omlaag viel tijdens de opnames?
www.youtube.com/watch?v=GuwyY2DzO2I

thispissesmeoff | 07-10-15 | 15:47

Poetin staat er niet op, dus alles nep...

vdBerghe | 07-10-15 | 14:13

Dit is ook zo'n prachtig BBC filmpje van de lancering van de Apollo 11 maanlander vanaf de maan. Het geluid van de raket is zo prachtig te horen in het luchtledige. Zo mooi hoe de camera de maanlander volgt verderop in het filmpje , het lijkt wel of de maanlander vastzit aan de camera. Goede besturing van die camera vanaf de aarde. Daar neem ik mijn petje voor af. En gelukkig, nu zijn er wel sterren te zien, de astronauten zagen ze niet.
www.youtube.com/watch?v=kIlXv0uCLXU
Wat was de wetenschap toch groots in die dagen.

ridder pompompom | 07-10-15 | 12:40

Columbus is uitgevaren zonder te weten waarheen.
Hij is teruggekomen zonder te weten waar hij geweest was.
En tot op de huidige dag moeten wij voor zijn reis betalen.

mysteryposter | 07-10-15 | 11:59

Hoi Hoppla, nice try, no sigar. Er is geen 'overweldigend bewijs' voor de maanladingen. Er is wel een overweldigende stapel van ondeugdelijk en halfbakken bewijs voor die zogenaamde landingen. En het aandragen van halfbakken bewijs verschuift niet de bewijslast; die blijft keurig rusten op jouw groepje betweters. Wat betreft het aangedragen bewijs; als op voorhand al duidelijk is dat die zogenaamde 'overvloed aan bewijsmateriaal' niet te onderscheiden is van het materiaal waarvan we weten dat die geproduceerd kan zijn geweest met de schaalmodellen die door NASA zijn gemaakt, blijft ook de bewijslast op jouw soort en NASA rusten dat die 'bewijzen' die worden aangedragen de werkelijke bewijsmiddelen zijn. Dat is niemand, jouw niet en NASA niet gelukt. En wat betreft die 'techniek' waar jij het over hebt; daar heb ik me in verdiept en daarom is het zo pijnlijk duidelijk dat die landing een hoax is. Verwijzen naar een veredelde vuurpijl als argument dat die landingen mogelijk zouden zijn geweest destijds, is tenenkrommend lachwekkend. De extrapolatie; 'veredelde vuurpijl kan dus maanlanding kan', is gewoonweg lachwekkende nonsens tegen beter weten in. Maar je moet wel want het is jouw taak een sprookje te verdedigen. Laat NASA maar een grote telescoop neerzetten en de restanten van de lunar module tonen en het debat is geslecht. Ik wacht..........

thispissesmeoff | 07-10-15 | 11:50

Ik ben zeer onder de indruk van wetenschappers van die tijd. Het volgende filmpje laat er één van zien: youtu.be/gVSRILb9wfo?t=84
Gelukkig dat deze geleerde man ons beschermd heeft en wij nu geen last hebben van "moon bugs".

ridder pompompom | 07-10-15 | 11:35

@thispissesmeoff
Helaas, je zit er wederom naast. Er is een overvloed aan bewijsmateriaal voor de maanlandingen. Wanneer je dat betwist zul je de ondeugdelijkheid van het bewijsmateriaal moeten aantonen en dat is iets anders dan een negatief feit bewijzen. In andere woorden, je hoeft niet te bewijzen dat ze níet hebben plaatsgevonden, maar slechts dat het bewijsmateriaal dat door NASA is gepresenteerd ondeugdelijk is. En dat is tot nu toe nog nooit iemand gelukt.
Wat betreft die stand van de techniek; in de jaren 40 wisten de Duitsers al een raket in een ballistische baan naar Londen te schieten. Die raket was met zeer schaarse middelen en onder voortdurende aanvallen op de Duitse industrie binnen zeer korte tijd ontwikkeld en in productie genomen. De Amerikanen hebben na de oorlog de technologie én de beste Duitse wetenschappers op dat gebied omarmd en nog 20 jaar extra tijd en (zeker na Kennedy's beroemde toespraak) onbeperkte middelen gegeven. En die zouden hiermee niet in staat zijn geweest de maanlandingen te realiseren. Verdiep je alsjeblieft toch iets meer in dit onderwerp. Ruimtevaart is geen zwarte magie. Geen hocus pocus. Je onderschat de wetenschappers uit die tijd schromelijk.

Hoppla | 07-10-15 | 11:02

De Hollywood studio bleek een veldje bij Area 51 te zijn, de Russen hadden er een satellietfoto van met niet te negeren gelijkenissen en nog een tiental meer bewijzen. Hetgeen te zien was in een Amerikaans tv programma, dat dan weer wel.
www.uwgb.edu...
Atlas Shruggs 10 | 06-10-15 | 18:30

Link je nou opzettelijk naar een site die de complotdenkers weerlegt, of heb je die niet begrepen?

Uriël Fack | 07-10-15 | 10:34

@Hoppla: weer zo'n leuke techniek: de bewijslast verkeerd uitleggen. Het is niet aan 'de aluhoedjes' om te bewijzen dat de landing niet heeft plaatsgevonden. Dat is overigens een probatio diabolica, en dus ondoenlijk. Het is aan de onverbeterlijken zoals jij om de bewijzen dat de landing wel heeft plaatsgevonden. De feiten die dat uitermate onwaarschijnlijk (zo niet onmogelijk) maken, zijn tegenbewijs die op voorhand het slagen van jouw 'bewijs' in de weg staan. Ik geloof niet in een absurde complottheorie; jij gelooft in een absurde theorie; namelijk dat tegen alle mogelijkheden in er iets zou zijn gepresteerd dat evident onmogelijk is met de stad van de techniek destijds. Daarom moeten er opnames in studio's worden gemaakt om de goegemeente in slaap te houden. Maar geloof wat je wil, Jouw feestje.

thispissesmeoff | 07-10-15 | 10:32

Je kunt bijna alle Apollo films terug kijken, al deze foto's, en er staan godverdomme REFLECTOREN op de maan waar je een laser op kan mikken en guess what? Die schijnt terug!
Maarja daar moet je Uni voor hebben gedaan om dat is een keertje te hebben geprobeerd.
Niemand op GS blijkbaar.
Zelfs in de grootste Hollywood kaskrakers van dit moment kunnen minder geloofwaardig een ruimte film maken.
Kappen nou jongens, is gewoon gebeurt, zelfs Rusland gaf het toe, en die willen niet veel toegeven.

We moeten verder, op naar Mars!

PTFOholland | 07-10-15 | 09:32

@thispissesmeoff
Nee, ook nu snap je het niet. Er is geen enkel bewijs dat de maaanlandingen niet hebben plaatsgevonden. Terwijl het bewijs voor de maanlandingen overweldigend is. Het achtergelaten materiaal is ook nu nog te zien met de juiste apparatuur, om maar iets te noemen. Daarnaast was de stand van de techniek en wetenschap destijds dusdanig dat het ook technisch mogelijk was deze missies uit te voeren. Geld, kennis en overige middelen waren allemaal aanwezig. Het zou moeilijker zijn geweest om het heimelijk te ensceneren dan het daadwerkelijk te doen.
De grootste uitdaging was het katapulteren van de vaartuigen in de juiste baan, maar die berekeningen kun je zelfs prima zonder computer maken.
En leuk dat je iets hebt gelezen over debatteertechnieken en ad hominem argumenten, maar dat is niet wat ik hier deed. Ik weerleg jouw stelling namelijk niet met de stelling dat je een aluhoedje bent en stel ook niet dat jouw argumenten ongeldig zijn omdát je een aluhoedje bent. Ik stel slechts vast dát je het bent als gevolg van je geloof in een absurde complottheorie. Het is mijn classificatie van jou. En dat is iets heel anders.

Hoppla | 07-10-15 | 09:29

niet de feiten volgen en de implicaties daarvan accepteren is on-wetenschappelijk en dom. Meteen beginnen te schreeuwen dat iemand een althoedje is, is intelligent zeker? Dat heet een argumentum ad hominem; een debatteer techniek die al eeuwen wordt gebruikt om vervelende inzichten proberen monddood te maken. Maar de werkelijkheid is weerbarstig en in dit geval snoeihard. En wat jou betreft; ga dit weekend lekker naar de Efteling want je bent een onverbeterlijke sprookjes liefhebber. Ieder z'n ding.

thispissesmeoff | 07-10-15 | 09:04

@thispissesmeoff
Haha amusant zijn jullie, de aluhoedjes, wel. Je gelooft zeker ook dat 9/11 een "inside job" was? So funny.
Roepen dat iets niet kan omdat je het gewoon niet snapt is een beetje dom..

Hoppla | 07-10-15 | 08:47

Goh, dat scheelt weer een hoop uitlegwerk nu GS zelf al meteen aangeeft waar deze hobby foto's zijn genomen..
@Hoppla; tuurlijk joh. En L.H. Oswald schoot Kennedy dood.. Is naïviteit trouwens een ziekte?

thispissesmeoff | 07-10-15 | 08:06

Iedereen die denkt dat dit nep is kan beter naar Joop verhuizen. Mijn God wat een domheid. Gelukzalig zijn de armzaligen van geest.

Hoppla | 07-10-15 | 06:48

Centauri3 | 06-10-15 | 22:17

Je gaat van de hak op de tak, een platte aarde.. dat was je post.

Mick2805 | 06-10-15 | 22:36

@Penus Decoratus | 06-10-15 | 22:09
Of wij weten gewoon meer dan u. :)

VanBukkem | 06-10-15 | 22:30

-weggejorist-

Penus Decoratus | 06-10-15 | 22:15

Ik geloof het niet.
sickstyle | 06-10-15 | 22:01
Dan geloof je het toch niet.
Jouw mening is volstrekt irrelevant.

plaszak | 06-10-15 | 22:11

-weggejorist-

Penus Decoratus | 06-10-15 | 22:09

Nep, zie de zwarte crosshairs die de Hasselblad achterliet stonden toen in die tijd niet recht en dus was er overduidelijk geflikflooid met de foto's. Nu hebben ze dat even gecorrigeerd en opflfuft. Ik geloof het niet.

sickstyle | 06-10-15 | 22:01

Voor alle duidelijkheid.
Deze foto's zijn door een PARTICULIER online gezet en niet door NASA...
www.flickr.com/photos/projectapolloar...
Een privé-project van een facebookertje.

plaszak | 06-10-15 | 21:41

Wat een stompzinnige reacties hierboven.
@Quid,
Je bent de enige die nog wel eens wat aan ruimtevaart en wetenschap doet hier op GS, maar het is totaal verspilde moeite.
De gemiddelde reaguurder is zo lui, vooringenomen, arrogant en anti-Amerikaans dat iedere vorm van wetenschap totaal niet aan hen besteed is. Je kan het net zo goed met een stel apen, godsdienstwaanzinnigen, wijven en/of links fascistische "weg-met-onzers" hebben, over dit soort onderwerpen.
En dan nog het lef hebben om over het niveau van het onderwijs in NL te hebben...

plaszak | 06-10-15 | 21:35

@ VanBukkem

Het zijn nooit landen en normale mensen ... denk verder ... wie uiteindelijk landen en mensen sturen.

mysteryposter | 06-10-15 | 21:29

Het is mega-triest, zeker als je bedenkt dat het zogenaamd 'onze' bondgenoot is.
Guy Veropzoudten | 06-10-15 | 18:47
Het is mega-triest, zeker als je bedenkt dat jij zogenaamd 'mijn' landgenoot bent.

plaszak | 06-10-15 | 21:27

@mysteryposter | 06-10-15 | 21:16
MH17, nog zo'n schandaal(het waren de Oekraïners) dat nooit aan het licht zal komen/onderste steen die nooit boven zal komen (hoe hard sommige premiers ook hun best doen om die boven te krijgen.)

VanBukkem | 06-10-15 | 21:25

@ VanBukkem

Het is de dag dat het Vrijheidsbeeld aan Amerika werd geschonken en de dag waarop het definitieve mh17 rapport bekent wordt gemaakt. Verder zeg ik niks want ik ben geen spelbreker en kan de conclusies die ik trek ook mis hebben.

mysteryposter | 06-10-15 | 21:16

Of was het nou 21 december

.11eurocentvanomeKOK | 06-10-15 | 21:12

@mysteryposter | 06-10-15 | 20:48
Heeft het iets met het referendum te maken? Uitslagdag ofzo?

VanBukkem | 06-10-15 | 21:11

@mysteryposter | 06-10-15 | 20:48
Wat is er op 28 oktober?

VanBukkem | 06-10-15 | 21:10

Neppie neppie. Maar heeft wel wat gekost dus hip.
Was wel van belastinggeld maar dat is Pauw ook. Zelfs Pauw zijn Olvarit is bekostigd van uw belastingdoekoe. Zo ook al deze namaak foto's Behalve die echte maar dat rolletje zijn ze kwijt,
en.m.wikipedia.org/wiki/Apollo_11_mis...
Kan gebeuren toch, een paar miljard uitgeven en dan het rolletje kwijt. Wij Nederlanders zijn ook niet zo super in de doka.

.11eurocentvanomeKOK | 06-10-15 | 21:06

@ VanBukkem

Ik ben wat hoopvoller en denk dat 28 oktober a.s. veel mensen verrast zullen worden.

mysteryposter | 06-10-15 | 20:48

Centauri3 | 06-10-15 | 19:49

Ga je dit serieus nemen ? Veel van dit soort idioten blijven vertellen dat de aarde het middelpunt van het universum is, net zoals religie dat doet. En Amerikanen... tja :

time.com/7809/1-in-4-americans-thinks-...

Mick2805 | 06-10-15 | 20:21

En voor alle non-believers.... Volgens mij was het goedkoper om echt naar de maan te gaan dan om de boel in scene te zetten. De Apollo-lanceringen lijken me in elk geval slecht te faken.

Hoeki Oekema | 06-10-15 | 20:12

@mysteryposter | 06-10-15 | 19:59
Ga er maar van uit dat de grootste schandalen in de geschiedenis der mensheid nooit aan het licht komen. Er komt wel eens iets uit, dat klopt, maar het meeste blijft gewoon in de doofpot.

VanBukkem | 06-10-15 | 20:11

Volgens veel bovenstaande reactie's niets meer dan een hoax..
Een hoax waaraan honderdduizenden mensen aan meegewerkt hebben en die al 45 jaar hun mond houden,dat na Apollo 11 nog zes maal herhaald is... in een tijd dat de kans erg groot was dat de Russen hetzelfde kunstje zouden flikken en zo een eventueel bedrog aan het licht zouden brengen..

Ach ja...

Loebas | 06-10-15 | 20:10

He, die ene astronaut scheert zijn baard.
Ongelovige hond!

Piet Karbiet | 06-10-15 | 19:59

De gehele wereld is in de maling genomen met die maanlanding toen, dat zet je wel aan het denken .. in hoeverre zijn hele bevolkingsgroepen in het verleden nog meer in de maling genomen? ... en in hoeverre worden we vandaag de dag in de maling genomen?

mysteryposter | 06-10-15 | 19:59

@alphenaandenrijn | 06-10-15 | 19:03

Wat klopt daar niet aan? De maanlander had 65 kWh aan batterijcapaciteit. Om de gedachte te bepalen: dat zijn een stuk of 50 auto accu's. Bedenk dat de zilver accu's een veel hogere energiedichtheid hebben (ruim factor 4). Dus we praten over het gewicht van een dozijn auto accu's en een totaal accuvolume van 130 liter. Wat is daar onaannemelijk aan?

Door de lage zwaartekracht (1/6 g) is het zo dat het autootje en de astronauten op de maan vrijwel niets wegen waardoor er weinig mechanische wrijving is, er is ook geen luchtwrijving en het ding had een hele efficiente transmissie. Niets onmogelijks aan, gewoon een mooi stukje ingenieurswerk.

Er zijn overigens ook allerlei 'third party' bewijzen voor de maanlandingen zoals de laser targets en waarnemingen van het achtergebleven spul. Uit tienduizenden foto's hebben 'hoaxers' er een paar gevonden waar ze het hele project mee willen 'debunken'. Het is te belachelijk voor woorden. Voor alle gevonden 'afwijkingen' bestaat een goede verklaring.

Luitenant Pangpang | 06-10-15 | 19:56

toetanchamon | 06-10-15 | 19:37

De rotatie van de maan is niet gelijk als de aarde, 27 dagen i.p.v 24 uur.

Mick2805 | 06-10-15 | 19:50

@VanBukkem | 06-10-15 | 19:13

Zoals je zegt: Maar buiten de gebruikelijke al onmogelijke Van Allen Belts problemen zochten we naar andere dingen.

Hier zegt Nasa het zelf vanaf 03.00

www.youtube.com/watch?v=NlXG0REiVzE


Het lijkt erop dat Nasa zelf ook simpele twijfels inbracht zoals de bewegende vlag en schaduwen etc. om die daarna succesvol te debunken om de geloofwaardigheid te vergroten.

Erg succesvol overigens want ik durf alleen iets over de eerste maanmissies te zeggen. Ze zijn wel in de ruimte geschoten, in een baan om de aarde, ook al knap maar naar de maan?

alphenaandenrijn | 06-10-15 | 19:45

@DeVrijDenker | 06-10-15 | 18:57
Ik denk dat ze wel degelijk op de maan zijn geweest, maar dat ze Stanley Kubrick achter de hand hielden voor het geval er iets mis ging onderweg. Want niet op de maan landen was geen optie.

VanBukkem | 06-10-15 | 19:44

Dus we hebben al 50 jaar geleden een electrisch autootje op de maan gezet en nu pas het bakbeest Tesla hier. Voor een paar kilometers op deze planeet. Hmkay.

Piet Karbiet | 06-10-15 | 19:43

Maar waar zijn de foto's van de monolit? Of die van maanbasis Alpha? En als het goed is wonen er nazi's op de donkere kant van de maan waar Pink Floyd dat album heeft opgenomen.

Osdorpertje | 06-10-15 | 19:42

Onzin. Dit was logistiek onmogelijk. Er was simpelweg niet genoeg tijd voor. Alleen bij volle maan kun je er op. Anders donder je er af. De maan wordt namelijk steeds kleiner en dan weer groter.
Verder zou je natuurlijk verblindt worden door het felle licht, de 'maneschijn'.

LibertasSimplex | 06-10-15 | 19:38

Als ik een foto maak van een stok in de grond en dat om de paar minuten vanaf de zelfde plek een foto zou nemen zou je door de zon de schaduw van de stok steeds op een andere plek zien.
Blader door dit album van de Apollo 11 en kijk naar de stok en vlag en de steen link er van. Zoveel tijdverschil en toch de schaduw van de vlag en stok op steeds de zelfde plek.
www.flickr.com/photos/projectapolloar...

toetanchamon | 06-10-15 | 19:37

Allemaal mooi en aardig, maar ruimtevaart heeft in ruim een halve eeuw geen moer opgeleverd, behalve triljarden dollars aan geldverspilling en tientallen doden.

Wanneer stopt deze waanzin?

Wiesental | 06-10-15 | 19:36

Zin 1: + dan.

Piet Karbiet | 06-10-15 | 19:36

@VanBukkem | 06-10-15 | 19:13
Goed punt, toe nasa de opvolger van de spaceshuttle, recent de ruimte in jaagde deden ze dit onbemand om zo op 6000 km de straling te meten in de bemanningsverblijf. nl.wikipedia.org/wiki/Orion_(ruimtesc...)

Maar dat was in de jaren 60 toch al bekent en dit soort info haal je toch ook binnen als je naar mars gaat?

toetanchamon | 06-10-15 | 19:31

Zwitsallevengevoel | 06-10-15 | 19:04
Die techniek slaat niet op de camera maar de rest; raket, navigatie, communicatie e.d.
Hasselblad was mooi en goed, geen high tech. En de naam.... U heeft geen gevoel voor poëzie?

Hoeki Oekema | 06-10-15 | 19:25

@Lewis | 06-10-15 | 19:15
Oh nee hoor, helemaal geen anti-Amerikaanse sentimenten. Het is alleen een beetje jammer dat ze ons niet alles vertellen. Never A Straight Answer. Maar daar zullen ze wel hun redenen voor hebben.

VanBukkem | 06-10-15 | 19:22

Mensen op de maan, en da geloofde gij ?

Castor12 | 06-10-15 | 19:16

By Jove wat word ik die anti-Amerikaanse sentimenten soms zat.
Bij Joop kunnen ze nog een puntje zuigen aan sommige tegels hier.

Lewis | 06-10-15 | 19:15

Ommie de HaatMoker | 06-10-15 | 18:53

Die houden we er in ! Eb en vloed door supergrote waterpompen, lol

Mick2805 | 06-10-15 | 19:14

@alphenaandenrijn | 06-10-15 | 19:03
Wat ik ook een beetje vreemd vind: De space shuttle kwam nooit hoger dan een kilometertje of 500 (of iets in die gooi) in verband met een stralingsgordel des doods rondom de Aarde. Maar bij de maanmissies (de maan die toch wel iets verder dan 500 kilometer van de Aarde staat) speelde die stralingsgordel des doods klaarblijkelijk geen rol; Neil Armstrong is er 82 jaar mee geworden.

VanBukkem | 06-10-15 | 19:13

Er zouden nog 12(ofzo) M12 achterwandjes van die Hasselblad camera's op de maan zijn achtergebleven vanwege gewichtsbesparing voor de terugreis. (Alleen film mee retour)
Ik denk dat die gewichtsbesparing eerder nodig was vanwege de zwaarwegende leugens.

Zwitsallevengevoel | 06-10-15 | 19:08

@Pluisje Prik | 06-10-15 | 18:10
Oh. Ze hebben ze teruggevonden dus. Maar helaas per ongeluk overgetaped.
Je moet echt wel een gigantisch bord voor de kop hebben wil je geloven dat ze zoiets 'per ongeluk' doen. Volgens mij hebben ze iets te verbergen.

VanBukkem | 06-10-15 | 19:06

@Hoeki Oekema | 06-10-15 Is gewoon de achternaam van Victor.
Ben de blije eigenaar van een Super Wide C uit die tijd.
Super High Tech... HAHAHAHA, laat me niet lachen!!
Techniek van pakweg 4 tot 5 decennia ervoor. Wel een prachtcamera die ik niet zomaar weg doe.
Die motorized bodies, EL etc., die doen het nauwelijks fatsoenlijk op deze planeet.....

Zwitsallevengevoel | 06-10-15 | 19:04

En allemaal public domain. Hup nasa!

Geert Linkers | 06-10-15 | 19:04

Heb me weken verdiept in de eerste drie maanlandingen met mensen die er verstand van hebben. Conclusie: totale onzin.

Luister eens naar het geluid van deze Apollo 12
Je hoort geen raketmotor, 't lijkt wel een vrolijk eufoor hoorspel.

eaglelander3d.com/movies/a12.wmv

Alle andere cockpit-communicatie van vliegtuigen in stress-situaties klinkt kort, efficiënt en zeer bondig.
Dat de lunar-module drie dagen alleen op batterijen draaide en dat in 1969 en officieel 1500 watt per uur verbruikte voor verwarming, apparatuur en koeling maakt het allemaal wel heel bijzonder.

Op latere missies namen ze zelfs elektro-cabriolet auto's mee waarmee ze over de maan scheurden.

alphenaandenrijn | 06-10-15 | 19:03

@DeVrijDenker | 06-10-15 | 18:57
Er is vrij zeker wel iets vanuit de aarde op de maan geweest, maar 100% zeker niet met die Apollo-raketjes.

Guy Veropzoudten | 06-10-15 | 19:02

Heeft wel lang geduurd, voor dat ze klaar waren met het weg photosoupen van al die aliens. En natuurlijk al die gasten in de studio.

Steve1234 | 06-10-15 | 19:00

@First Contact | 06-10-15 | 18:53
Haha, ja leuk bedacht.
Maar de nazi's in de VS kwamen op uitnodiging omdat ze de VS konden helpen in hun koude oorlog tegen de Russen (een andere hoax).
Veel instromers in Nederland zijn momenteel niet echt welkom en da's ook goed te begrijpen.
Maar misschien kunnnen we de toppers er uit filteren adhv de vingerafdrukken van Timmerfransie?

Guy Veropzoudten | 06-10-15 | 18:58

Misschien eens wat lezen over de connecties tussen Kubrick en NASA beste Quid. Of over de Van Allen-belt. Ik zeg niet dat 'we' er niet geweest zijn, maar er zijn echte wel wat serieuze redenen (dus geen chemtrail gezwets) om zo je twijfels te hebben.

Daarbij, stel je eens voor dat de VS destijds toe had moeten geven dat 'de Rus' superieur was. Ik zou liegen dan zelfs van harte aanbevolen hebben.

DeVrijDenker | 06-10-15 | 18:57

Sluit trouwens naadloos aan bij dat item over die 2 gitarende hippies in Purmerend ... "Is er leven op Pluto?", "Kun je ..."

Watching the Wheels | 06-10-15 | 18:53

De maan bestaat niet, de aarde is ook plat. Laat je niets wijsmaken!

Ommie de HaatMoker | 06-10-15 | 18:53

@Guy Veropzoudten | 06-10-15 | 18:47
Geeft me toch een klein beetje hoop dat er hoogopgeleide vluchtelingen zijn die iets voor Nederland gaan betekenen.

First Contact | 06-10-15 | 18:53

Kijk deze film maar eens af en ga daar eens over nadenken.
Overigens, ik heb het allemaal meegemaakt en was toen [eind jaren 60], net zo enthousiast over de maanlandingen. Je dacht er toen nog niet over na om de VS te verdenken van dit soort leugens. www.youtube.com/watch?v=9475NpYv1M0&a...

Democrates | 06-10-15 | 18:51

@VanBukkem | 06-10-15 | 18:44
Lol, er ging zoveel mis in die tijd ;)

toetanchamon | 06-10-15 | 18:51

Grote Nasa-gangmaker Werner von Braun werd bejubeld in de V.S. Hij bouwde daarvoor met slavenarbeid in Duitsland aan raketten voor de bloksnor Adolf H.
Hij werd net als een paar duizend nazi-collegae de V.S. binnengetrokken en hun c.v.'s werden vakkundig opgeschoond.
De huidige staat van de V.S. is daar het gevolg van. Het is met afstand het meest oorlogszuchtige en moordende land ter wereld. En ze zijn heel erg goed in misleiden van de meute, o.a. met Al-Qaeda en nu dan dat IS/ISIL/ISIS. De echte naam zijn ze nog steeds niet uit.
Het is mega-triest, zeker als je bedenkt dat het zogenaamd 'onze' bondgenoot is.

Guy Veropzoudten | 06-10-15 | 18:47

Hasselblad. Alleen de naam al, kwijl.... Prachtig!
High tech in de jaren '60. Prachtige resultaten met relatief basic techniek. De jongeren van nu kunnen zich niet eens voorstellen dat dit zonder Ipad, Wifi en internet mogelijk was.
*doet traantje wegpinken*

Hoeki Oekema | 06-10-15 | 18:45

Foto's getuigen van een Amerika op het toppunt van zijn macht en kunnen. Daarna is het door verkeerde keuzes alleen maar minder geworden.

Willibald von Klúúúk | 06-10-15 | 18:44

@toetanchamon | 06-10-15 | 18:41
En wat dacht je van de muziek die ze hoorden aan de achterkant van de maan?
www.youtube.com/watch?v=WAp2Ni9frJE

VanBukkem | 06-10-15 | 18:44

Schitterend archief. Dank voor de tip.

ben kokhals | 06-10-15 | 18:42

Wat mist in de foto's zijn de verhalen van de astronauten dat zij flitsen zouden zien, zelfs al hadden zij hun ogen dicht. De wetenschap verklaarde dat het zou komen door protonen (straling)
Vreemd is dat die straling ook door camera's en filmrolletjes horen te gaan. Maar op de foto's zie je daar niets van. (toen en nu niet)

toetanchamon | 06-10-15 | 18:41

En 40 jaar later heeft niemand gezien wie MH17 uit de lucht heeft geschoten, want bewolkt #gerrithiemstra #peterkuipers #willemien.

Watching the Wheels | 06-10-15 | 18:39

Goed dat er een disclaimer bij deze Disney-foto's staat.
Zo, en nu weer aan de zuip hier op Mars.

Guy Veropzoudten | 06-10-15 | 18:34

Het is toch ook volstrekt onmogelijk dat de ontdekkingsreizigers in de 16e eeuw hun bestemming konden vinden zonder GPS?

Jeff Hawke | 06-10-15 | 18:31

De Hollywood studio bleek een veldje bij Area 51 te zijn, de Russen hadden er een satellietfoto van met niet te negeren gelijkenissen en nog een tiental meer bewijzen. Hetgeen te zien was in een Amerikaans tv programma, dat dan weer wel.
www.uwgb.edu/dutchs/PSEUDOSC/Conspira...

Atlas Shruggs 10 | 06-10-15 | 18:30

Toen hadden we nog schepen van hout, en mannen van staal..
En dat met de rekenkracht in de CPU's waar een hedendaagse rekenmachine van in de lach schiet.
Laat staan de laptop waar ik dit op tik, dat was toen voor hun een onvoorstelbare supercomputer..

Wijze uit het Oosten | 06-10-15 | 18:29

Allemaal heel leuk en aardig, maar ik zou de originele filmbeelden van de maanlanding wel eens willen zien/onder het vergrootglas leggen. Maar die zijn ze... kwijt. Een giant leap for mankind, één van de grootste gebeurtenissen uit de twintigste eeuw, maar uitgerekend dié filmrollen zijn ze kwijt. Prutsers. Je zou bijna denken dat ze iets te verbergen hebben.

VanBukkem | 06-10-15 | 18:28

Luitenant Pangpang | 06-10-15 | 18:23
-
Tegenswoordig zijn het bangerikken die alleen denken aan hun autoootje, hypotheek en baan.

meneer Q | 06-10-15 | 18:25

Best knap voor die tijd om met 40.000 km per uur zulke scherpe foto's te maken.

toetanchamon | 06-10-15 | 18:24

Dat waren tijden. Toen mannen man mochten zijn. Dikke biefstukken eten in plaats van vega spul. Een V12 rijden in plaats van een Prius. Een Harley met straight pipes in plaats van een elektrische scooter. Op 100m hoge raketten gaan zitten en ze afschieten. Een maanlander met de hand landen zonder fly by wire. In het maanstof naar je thuisplaneet gaan zitten kijken. Daar gaat je bloed van stromen. Zo verleg je grenzen. Hoe krijgen we die tijd terug?

Luitenant Pangpang | 06-10-15 | 18:23

Zou

Ommezwaai | 06-10-15 | 18:22

Eurotokkie | 06-10-15 | 18:18
Of naar Pluto... Zo er leven zijn?

Ommezwaai | 06-10-15 | 18:22

@VolleZak | 06-10-15 | 18:12 Zeker. dat geeft toch wel te denken. Niet dan?

Zwitsallevengevoel | 06-10-15 | 18:20

First Contact | 06-10-15 | 18:10
Eerst maar even naar mars , dan kunnen ze later altijd nog terug naar de maan , ugh.

Eurotokkie | 06-10-15 | 18:18

M'n Pa zei het altijd al;) ze zijn er nooit geweest jonge.

mierus | 06-10-15 | 18:16

Zo kijk eens aan ,8400 foto's gefotoshopt.

Eurotokkie | 06-10-15 | 18:15

@First Contact | 06-10-15 | 18:10 Benieuwd wat de Chinezen daar binnenkort gaan meemaken.

De Amerikanen en de Russen indertijd waren gewaarschuwd. Vandaar de zgn desinteresse voor verdere vluchten die kant op.
Ze zijn al hier....
En geloof mij nou, ze werken allemaal of op het postkantoor of in de regering!

Maar dat terzijde.. die foto's zijn nep.

Zwitsallevengevoel | 06-10-15 | 18:14

Over 200 jaar verschijnt er een documentaire: "Ancient austronaut theorists believe that these pictures were made by Aliens disguised as human beings."

zieke hondt | 06-10-15 | 18:14

In dat archief gaat het gelijk bij de eerste pagina aan foto's al mis. Je ziet een fotootje vanuit de raket naar de maan. En daar zie je: een USA vlag.
Dat kan helemaal niet he? Er was nog helemaal niemand.

Dus toch een hoax. Als ik het niet dacht.

xspalm | 06-10-15 | 18:13

Fantastisch mooi! Het is gewoon ongelooflijk dat ze met zulk houtje-touwtje materiaal zulke grootse dingen konden bereiken. Vooral dat weer weg komen van de maan is fenomenaal.

VolleZak | 06-10-15 | 18:12

De maan moet wel kut zijn. Absoluut niet de moeite waard om ooit terug te keren of om te zorgen voor nieuw beeldmateriaal.

First Contact | 06-10-15 | 18:10

Het is illuminati, zonder e op het eind.

Stijlicoon | 06-10-15 | 18:10

De originele film is verloren gegaan. Overgetapet. Heel toevallig. Per ongeluk. Een kleine stap voor de mens is een grote stap in /dev/null geworden.

Pluisje Prik | 06-10-15 | 18:10

Geen interesse in die foto's, Nederland gaat zelf al naar de maan.

oxyfiebel | 06-10-15 | 18:07

Ondanks de hoax, toch mooie plaatjes.

BekiekUtMoar | 06-10-15 | 18:06

Allemaal nep.

Zwitsallevengevoel | 06-10-15 | 18:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl