Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

We zitten in de Gouden Eeuw van eurofielen

bassiehof100xxx.jpgWe moeten terug naar ‘de sfeer van de Gouden Eeuw ‘volgens minister-president Mark Rutte tijdens een debat rondom het ‘nautisch evenement’ Sail dit weekeinde. Zijn voorganger Jan Peter Balkenende probeerde ook een keer zoiets in 2006 met de ‘VOC-mentaliteit’. Het alles en iedereen de mond snoerende en verpletterende “Toch?” galmt nog na. Een opmerkelijke uitspraak van Rutte die tot voor kort zijn beeldvorming redelijk in de vingers had. Maar de premier is op zijn retour. “Het ‘’Ik ben niet geïrriteerd!” afgelopen week na een pesterijtje van GroenLinks-chef Jesse Klaver sprak boekdelen. De 25 kilometer-mars met de Rode Baretten gratuit: onder Rutte is de krijgsmacht teruggebracht tot een schim van zichzelf. En wat was in hemelsnaam de boodschap van die zogenaamde ‘hoodie’ op het strand en het trekken aan de das van de minister van Veiligheid en Justitie? Een poging ‘kansenjongeren’ voor zich te winnen? Alleen de gestolen scooter ontbrak nog. En nu dat pleidooi voor de ’sfeer’ van de Gouden Eeuw. Ik las zaterdagavond een artikel van historicus Bas Kromhout waarin deze betoogt dat het wel meevalt met dat goud van die ’eeuw.’ Twee citaten: “Wat er namelijk gebeurde was dat een kleine groep kooplieden de markt voor grond en kapitaal begon te monopoliseren. De nieuwe elite maakte zich meester van de politieke en bestuurlijke macht in de Republiek en gebruikte die om de markt zo in te richten dat zij er zelf beter van werd. De zelforganisaties uit de Middeleeuwen verdwenen of werden voortaan door deze elite gedomineerd.” En: “Tweederde van de bevolking ging er tijdens de Gouden Eeuw in levensstandaard op achteruit. Ondertussen vergaarde een kleine groep enorme rijkdommen – waar we ons nu in het Rijksmuseum aan kunnen vergapen. Doordat de markt instabieler werd, trokken de rijken hun kapitaal steeds meer terug uit de eigen economie. Ze gingen liever beleggen in overheidsschulden of in opkomende economieën elders in de wereld.” Toen viel het kwartje: We zitten al in de sfeer van de Gouden Eeuw. Nu ja, ‘we’ is wat overdreven. Ik bedoel zij, hen en hullie. De eurofielen die vanuit Brussel steeds meer de dienst uitmaken. Liberalen die op een plein in Kiëv schreeuwen dat dat ze Oekraïne gaan helpen met Europese visa en Europees belastinggeld. Een VVD die zogenaamd worstelt met een nieuw noodpakket voor Griekenland maar als het er op neerkomt toch ijskoud die handtekening plaatst. Een minister van Financiën die de belangen van zijn Eurogroep stelt boven die van de vaderlandse schatkist en fluks een miljard overmaakt wanneer zijn Brusselse bazen daar om vragen. Associatieverdragen met verre landen als Oekraïne, Moldavië en Georgië. We zitten dus al in de sfeer van de Gouden Eeuw: die van de eurofielen. Het is te hopen dat het Rampjaar voor hen nakende is.

Reaguursels

Inloggen

Trouwens prima dat ze de HRA een beetje aanpakken (had eerder moeten gebeuren, dan waren huizenprijzen een beetje redelijk gebleven voor jongeren), maar zouden ze werkelijk het verleden proberen te wissen door die spotjes van internet te halen?

Watching the Wheels | 24-08-15 | 01:07

Ik (ipv. Is)

Watching the Wheels | 24-08-15 | 00:56

Dat VVD-spotje 'de HRA staat bij de VVD als een huis' is plots nergens meer te vinden? Ze wissen hun uitspraken uit het verleden? Er zou toch ergens een archiefje moeten worden bijgehouden van alle verkiezingsspotjes van alle politieke partijen. Beeld en Geluid? Is zou daar wel een Emmy voor over hebben, nu is het 'weg' ... ? Het was zo'n mollige kerel die zorgen had over zijn HRA en bij de VVD zat hij goed.

Watching the Wheels | 24-08-15 | 00:53

Als de EU een antireligieuze organisatie was, die de grenzen potdicht hield voor moslims, en de wereld probeerde te verenigen door middel van wetenschap, logica en rationaliteit, dan zou ik ook eurofiel zijn.
*
Maar op dit moment is deze veel te machtige organisatie een ongeleid projectiel met dwaze, geschifte cultuurrelativisten die niet alleen de westerse cultuur verloochenen met massa-immigratie van moslims, maar ook islamisten aan de macht probeert te krijgen of houden. Een goed voorbeeld is de miljardensteun aan Erdogan in Turkije en de moslimbroederschap destijds in Egypte!!

hitchslap2.0 | 23-08-15 | 20:46

Rutte doet fantastisch werk. Liegend en bedriegend vestigt hij de neoliberale heilstaat. Voorheen linkse partijen als PvdA en GL heeft hij deskundig voor zijn karretje gespannen. Hij zal hiervoor ruimschoots worden beloond door zijn vrienden in de VS, bij de EU en het bedrijfsleven. De Nederlandse midden- en lagere klasse hebben het nakijken. Ze weten nog steeds niet wat hen overkomt.

De Geus | 23-08-15 | 18:17

-weggejorist-

Ellada | 23-08-15 | 17:52

Intelectuele en morele leegte die hun doen teruggrijpen naar andere tijden. Hitler deed het ooit en Poetin doet het vandaag. Ze hebben geen idee hoe het verder moet. En de stem van het volk wordt gesmoord door de nieuwe muren van het Versailles aan de wetstraat.

Yohean | 23-08-15 | 16:36

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 13:13
Wat Balkenende wilde, en wat Rutte nu opnieuw poogt, is om Nederland iets van een grandeur te geven. Maar de wijze waarop beiden dat pogen te doen slaat natuurlijk nergens op. Je kunt niet zomaar iets uit je rijke verleden plukken en dat als een sticker op je eigen klerkenkoffertje plakken.
Het is eigenlijk te treurig voor woorden. We hebben een monarchie, we hebben een koning, een koningin en een hele kermis om dat stel heen, maar als het om een beetje nationale trots gaat dat menen de minister-presidenten hun voorbeelden te moeten halen uit onze geschiedenis van vóór de misgeboorte van dat incestueuze instituut.
Dat zegt iets over hoe treurig het met ons en onze identiteit gesteld is. Dat verdomde koningshuis was nou juist in het leven geroepen om nationale trots en cohesie te kweken, maar blijkt inmiddels krachteloos en onvruchtbaar, ondanks dat die Oranjes zich vermenigvuldigen als konijnen.
En je hebt helemaal gelijk, de Nederlandse Staat als politiek systeem heeft weinig van doen met een organisatie als de VOC, of met andere clubjes van gewiekste zakenlieden die die Amsterdamse grachten bij mekaar gefinancierd hebben door wereldwijd zich in te laten met allerlei dubieuze handel, waaronder de slavenhandel.
Het Prinsengrachtconcert is zo ongeveer het eind- en dieptepunt van alle 'Bildung' in het Nederland van nu: brave volgevreten Nederlanders die Prosecco zuipend in hun bootjes liggen en geboeid luisteren naar platgespeeld klassiek werk, uitgevoerd door musici die al op veel te veel podia zijn verschenen, of vreselijk compilatiewerk over zich heen gestort krijgen, ten gehore gebracht door BN'ers die maar beter onbekend hadden kunnen blijven of zo snel mogelijk de vergetelheid in zouden moeten stappen. Bijgewoond, uiteraard, door de Koning, zijn uit Argentinië geïmporteerde broedmachine en een gevolg van op onze centen terende niksnutten, die na die obligate muziekjes niet weten hoe snel ze weg kunnen komen.
Het wachten is op Kwin Sigario, die een historich verband legt tussen de Gouden Eeuw van Rutte en de schilderingen op de Gouden Koets. Dan is de cirkel weer rond.
Het is niet alles goud wat er blinkt.

Schoorsteenveger | 23-08-15 | 16:34

Ik denk dat jullie de terminologie aan moeten passen: De middeleeuwen waren zo slecht nog niet. Kunnen jullie IS gewoon barbaars noemen of zo?

frank87 | 23-08-15 | 15:35

Rutte bedoelt het goed maar helaas is hij momenteel een Chopin-spelend kinderloos onvolwassen met helium gevuld eu-ballonnetje waarop een smiley is getekend. Iemand als Arnold Karskens aan het stuur geholpen door noodwetgeving, dat is wat eigenlijk nodig zou zijn. Maar misschien groef de premier met een materieel gekortwiekt leger en een chaotisch functionerend en ontevreden politieapparaat zijn eigen politieke graf. Leger en politie hebben per slot van rekening een wettelijk monopolie op geweld en loyaliteit is veranderlijk. Rutte toont zich in ieder geval loyaal aan iedereen behalve aan zijn eigen land.

isitsoornot | 23-08-15 | 15:22

Muxje | 23-08-15 | 14:56
Bullshit, in de crisis van de jaren '30 van de vorige eeuw was de armoede net zo schrijnend als in de tijden daarvoor, zelfs dwangarbeid in ruil voor wat voedselbonnen waren de praktijk. En wilde je daar tegen protesteren dan haalde Colijn een blik militairen tevoorschijn die de eigen bevolking neerknalden. Laat het grote voorbeeld van Rutte nou Colijn zijn. Ook in deze tijd is de armoede nog net zo schrijnend. Jij hebt blijkbaar geen armoede gezien in je omgeving en komt dan met de flauwe opmerking dat armoede van nu 'het niet kunnen repareren van een wasmachine is' terwijl er vele duizenden mensen zijn die van 1 maaltijd per dag leven, die droog brood eten, alleen maar om in staat te blijven om alle vaste lasten te kunnen betalen en niet op straat gezet te worden.

XaleX_2 | 23-08-15 | 15:05

@Mark_D_NL 14:11: De definitie van armoede is ook wel wat verschoven. In de gouden eeuw was "armoede" bed, bad en brood, en verder niks, en vaak niet eens dat. Tegenwoordig is armoede dat je even geen geld hebt om de wasmachine te repareren of om met de kinderen naar de Efteling te gaan. Wie nu "arm" is, heeft een woning, voldoende te eten, verwarming, onderwijs voor de kinderen.

Muxje | 23-08-15 | 14:56

@Muxje | 23-08-15 | 13:54
Asielzoekers, immigratie, Griekenland, EU. Dat is waar ons geld naar toe is gegaan en wat ons 25% van onze koopkracht heeft gekost. Om nog maar te zwijgen over het sociale- en zorgstelsel en nog veel meer dingen die zijn afgebroken en afgeroomd. De intolerantie, de splijtzwam islam, die ons land is binnengestroomd en die ons onze veiligheid heeft gekost en weldra ook onze vrijheid. Het ergste is dat we gedwongen aan onze eigen ondergang moeten meebetalen.

Thunderbird | 23-08-15 | 14:53

Bas wordt ook eindelijk wakker. Ik heb dan de Gouden Eeuw uitspraak van Rutte even gemist, maar ik ben totaal niet verbaasd. Tijdens de veiligheidsraad top (of was het nucleaire top) van een paar jaar geleden In Den Haag ging Obama met zijn helikopter naar het Rijksmuseum waar Rutte wat dingen van de Nederlandse geschiedenis liet zien zoals de schilderkunst. Niets bijzonders zover, maar Rutte wilde ook nog graag wat laten zien uit de Gouden Eeuw en de VOC tijd. En tada, Rutte liet met zichtbaar veel trots het eerste aandeel ooit uitgegeven zien van de eerste witteboorden boeven uit die tijd. Vol trots vertelde hij aan Obama dat Nederland het eerste land in de wereld was die aandelen hadden uitgebracht en dat wij de grondleggers waren van de aandelenbeurzen en het grote spel van de hebzucht zoals we het nu kennen(zie NOS archieven). Ik heb nog nooit zo'n grote grijns op Rutte zijn gezicht gezien als toen.

Dit systeem waar we in leven is niet opgezet voor de massa, de bevolking. Het is opgezet door en voor de hebzuchtige boeven die inmiddels al een paar eeuwen lang huishouden op de Aarde. Het socialistische laagje wat op de drek van ongelimiteerde hebzucht drijft is niet omwille van het volk, maar omwille van de elite die het als een instrument gebruikt om de massa mak en onderdanig te houden en de sociale cohesie te bewaren. Dit totaalsysteem heeft niets van doen met vrijheid/democratie en zelfbeschikking, iedere ziel wordt ondergeschikt aan de hebzucht van de boeven geboren en zal ook weer sterven onder hetzelfde zieke primitieve totaalsysteem. Die zogenaamde democratie is niets meer dan een deken voor de ogen van het volk om te verhullen wat er echt achter de schermen plaatsvindt, de beslissingen die het systeem zelf aangaan en het lot van de bevolking. Het democratische recht van het volk is niets meer dan kiezen voor/tegen wat triviale zaken die totaal geen invloed hebben op het systeem zelf en de hebzucht van de boeven, democratische beloftes zijn koekjes waar het volk naar hapt. De bedrieglijke aard van het totaalsysteem toont af en toe zijn ware gezicht op het moment het volk en de schijndemocratie doordringen tot de fundamentele elementen van het totalitaire hebzuchtsysteem zelf, zoals het referendum in 2005. Op dat moment zag je de elite binnen het systeem paniekerig worden en wisten ze niet hoe snel ze moesten ingrijpen om de democratie weer te beteugelen opdat het totaalsysteem zonder remming weer verder kon gaan.

XaleX_2 | 23-08-15 | 14:37

oud: "De NAVO brengt al een halve eeuw vrede."
-
Nieuw: "De EU stookt al een jaar een oorlog op tegen Rusland, via CIA vriend en staatsgreep president Porosjenko in de Ukraïne."
-
De Russen hebben al (nieuwe) kernraketten in Kaliningrad. De Russische kernraketten stonden al een keer op scherp tijdens de Ukraïne crisis. Dus wie weet komt er nog een "paddestoelen plantage" ergens in Oost Europa.

Raider Twix | 23-08-15 | 14:32

De geschiedenisles die niemand op school kreeg over "De Gouden Eeuw".
www.youtube.com/watch?v=7YSBhSWW0u0

Feitelijk leven we al in de moderne Gouden Eeuw: de midden- en onderklasse houdt amper het hoofd boven water (hypotheek-crisis en voedselbanken), terwijl de kooplieden (lees: bankiers, raden van bestuur, of toch al met oud geld gepamperde klasse, incl. ons koningshuis) floreert.

De titel Gouden Eeuw is een 'medaille' als 'n vertrapt, geroest blikje drank op straat.

Kudtkip | 23-08-15 | 14:29

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:29
Dat ook natuurlijk, maar altijd dat expres obligate vergeten van het noemen van de koran valt wel erg op.

Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 14:27

Ik wist al dat Rutte een bord voor zijn kop had maar nu blijkt het een Stelconplaat te zijn met gigantische afmetingen.

El Wray | 23-08-15 | 14:27

"... Ze gingen liever beleggen in overheidsschulden of in opkomende economieën elders in de wereld...."
Wat meneer Kromhout door al zijn vooroordelen vergeet, is dat dát het EINDE betekende voor de Gouden Eeuw, omdat er niet meer in eigen handel en industrie geïnvesteerd werd.

Guido | 23-08-15 | 14:24

@Muxje | 23-08-15 | 14:14

U heeft gelijk. Excuses. Te snel geschreven. Ik ben de laatste tijd in een nogal confrontationele fase geraakt. Ik heb toen emotioneel afscheid genomen van mijn Nederlanderschap. Iedere dag neemt mijn verzetszin toe en ik moet e.e.a. nog wat beter kanaliseren. Komt wel goed, ik heb aanleg voor burgerlijke ongehoorzaamheid en verzet. Ik zal wel kalmeren.

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 14:23

@necrosis | 23-08-15 | 14:10
Het is al 14uur00 geweest - een beetje laat voor bier, vind u zelf ook niet?
*nog een beerenburgje inschenkt*

VanBukkem | 23-08-15 | 14:17

@Parel van het Zuiden 14:03: Productiviteitsclaim? Dat was mijn punt juist: die is inderdaad gewoon doorgegaan met groeien, maar dat is niet in de koopkracht terug te zien.

Muxje | 23-08-15 | 14:14

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:53
Als iemand nog van die kentekenstickers nodig heeft: ik heb er nog acht over. (Ik dacht; laat ik maar meteen een stuk of tien bestellen, want als ik oom agent tegenkom, moet ik ze waarschijnlijk ter plekke verwijderen van mijn kentekenplaat. Maar nee dus. Oom agent doet - tot nu toe - niet moeilijk.)

VanBukkem | 23-08-15 | 14:14

"En nu dat pleidooi voor de ’sfeer’ van de Gouden Eeuw. Ik las zaterdagavond een artikel van historicus Bas Kromhout waarin deze betoogt dat het wel meevalt met dat goud van die ’eeuw.’"

De enigste mensen die hebben besloten dat iets een Gouden Eeuw was was de examencommissie Geschiedenis (op opdracht van de regering). Want die bepalen wat er gebeurd is, ook wel bekend als 'de waarheid' (als je een goed geschiedenisboek hebt staat er zelfs een kanttekening over bij!). Wat goed en slecht is, dat bepalen zij ook. Het is een veel beter idee om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf je conclusies te trekken. Daar hadden Voltaire en Rousseau het meer als 200 jaar geleden al over.

Min-of-meer | 23-08-15 | 14:11

Op dit moment beschouwt het SCP 1,2 miljoen Nederlanders als arm. Dat is 7,6 procent van de bevolking. (www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/...)
--
VS
--
In de Gouden Eeuw was circa 4% van de bevolking voortdurend afhankelijk van de bedeling. In tijden van schaarste en duurte kon het aantal bedeelden oplopen tot boven de 10%. De bedeling was bepaald geen vetpot, en de ontvanger van de giften moest er vaak bij bedelen, legaal of illegaal. (www.fransmensonides.nl/bedelaar_zij1.h...)

Mark_D_NL | 23-08-15 | 14:11

@VanBukkem | 23-08-15 | 14:03
Ik heb er stiekem een 'V8 Big Block' in gelepeld, maar niet verder vertellen.
*zet biertje op teleporter*

necrosis | 23-08-15 | 14:10

We kunnen salafisten wel uit de woestijn halen maar de woestijn niet uit de salafisten. Ze komen hier met medeweten van Ladyboy Rutte c.s. om de landen te destabiliseren.

Piet van den Hoek | 23-08-15 | 14:10

Laten we alsjeblieft ophouden over die 5 mld naar Griekenland. De 80 mld die Griekenland nu weer krijgt toegestopt komt uit het ESM. Het ESM verdrag is al in 2012 door alle partijen, m.u.v. de PVV, ondertekend. Nederland staat voor een bedrag van bijna 40 mld garant via het ESM, dus nu nog ca. 35 mld, vrij opvraagbaar en binnen 7 dagen betalen, te gaan waar we helemaal niets meer aan kunnen doen. Het debat daarover ging daarom ook helemaal nergens meer over omdat daar in feite dus al in 2012 akkoord mee is gegaan. Ik snap daarom ook niet dat ook de PVV dit feit niet tijdens dat debat niet heeft aangehaald. Dat is ook gelijk het rare aan de PVV. steeds als het de partij voor de wind lijkt te gaan doet Wilders een "ongelukkige" uitspraak waarmee hij direct weer de nog twijfelende kiezer wegjaagt, of er zijn disidenten, noem het maar. De PVV lijkt dan ook steeds weer gecontroleerde oppositie.
www.rekenkamer.nl/Publicaties/Dossiers...

The7thGuest | 23-08-15 | 14:08

ik haat moslims allemaal nou discrimineer ik niet hoor

jopie1 | 23-08-15 | 14:07

Het wordt tijd dat de financiele sector in dienst gaat staan van de samenleving van hardwerkende mensen in de echte economie en niet andersom.

kloopindeslootjijook | 23-08-15 | 14:04

@necrosis | 23-08-15 | 13:56
Mag je met een Canta eigenlijk wel de openbare weg op?
Moet je niet eigenlijk op het fietspad?

VanBukkem | 23-08-15 | 14:03

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:53
Je weet toch dat ik een geintje maak?
En overigens heet ik Peter Mussert, geen Anton, dat was mijn overgrootvader....
*nu echt luier moet verschonen*

necrosis | 23-08-15 | 14:03

@Muxje | 23-08-15 | 13:54

Ik heb het niet over dertig jaar geleden. Sinds de invoering van de Euro is de koopkracht gedaald, zijn de consumentenuitgaven gedaald, en zijn de belastingen gestegen. Dat laatste zou niet eens echt een probleem zijn als dat terug de Nederlandse economie in zou stromen. Echter, een substantieel deel van dat belastinggeld wordt niet in onze economie gepompt maar elders in de wereld. Daar is dat geld heen.
.
Ook uw productiviteitsclaim klopt niet. De productiviteit is de laatste twintig jaar flink toegenomen. Dat kon ook niets anders, want ICT.
.
Er zijn ook andere dingen mis in onze economie maar dat afromen tbv anderen is zeker een van de schadelijkste zaken.

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 14:03

@Lupuslupus | 23-08-15 | 13:44
Zodra ik de weg op moet, haal ik de kentekenplaten gewoon van mijn auto af.
Dat scheelt een hoop bekeuringen.
Wordt ik ooit aangehouden wegens geen kentekenplaten, stap ik uit, loop ik rond mijn auto en roep vervolgens de heiland uit over die 'smerige dieven die mijn kentekenplaten hebben gejat'.
En geloof me, ik kan beter acteren dan die sneukneuzen van GTST.
*jawel: grinnik ende grijnz*

necrosis | 23-08-15 | 13:56

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:49
o.k. Dank.

Lupuslupus | 23-08-15 | 13:56

@Parel van het Zuiden 13:13: Qui bono? De groei van de koopkracht heeft lang gelijke tred gehouden met de toename van de productiviteit, maar een paar decennia geleden is dat gestopt. De koopkracht is al heel lang niet of nauwelijks gegroeid. Waar is die welvaart naar toe gegaan?

Muxje | 23-08-15 | 13:54

@Dhr. de Wit | 23-08-15 | 13:13
Onzichtbaar maar geldend, dat is wat 1 burger kan zijn. Duidelijk en eisend is wat wij hier kunnen zijn en geenstijl eist de verandering. Alsnog is dat niet genoeg en zullen we alsook individueel onze stempel achter moeten laten. Praat en draag je mening uit. Al sluiten ze je op. Daar binnen zijn er meer luisterende oren dan daar buiten. 80% van de gevangenen zit daar omdat ze een delict tegen het regime gepleegd hebben! De gevangenis zit vol helden! Hun fout was de keuze wie hun slachtoffers zouden zijn. Zij kozen veelal voor andere burgers maar de echte noodzaak is dat we onze rechten terug stelen. Onze landelijke rijkdommen terug stelen en leren in te zetten voor onze vooruitgang. De dag dat dingen echt gaan veranderen geef ik wel meer uitleg. Laat mij alsnog duidelijk zonder variabelen duidelijk stellen dat onze echte vrijheid en leven tot uiting komt door één ding; het vernietigen van de elite misbruikers en de politiek!

tattooboer | 23-08-15 | 13:53

Wat zou Bakito hier nou van vinden...

Montgomery Burns | 23-08-15 | 13:53

@Anton Mussert a.k.a. necrosis | 23-08-15 | 13:48
Ik ben ze al regelmatig tegengekomen, de politie, en ik weet zeker dat ze het gezien hebben. Maar ervoor aangehouden ben ik nog nooit. En ook die tollenaars van parkeerbeheer maken er geen punt van kan ik u verzekeren.

VanBukkem | 23-08-15 | 13:53

@Lupuslupus | 23-08-15 | 13:33
Ik zal niet ontkennen dat het christendom functie heeft vervuld in onze vaderlandse geschiedenis. Desalniettemin vind ik het geen slecht idee dat we onze Schepper even op een laag pitje hebben gezet. En daarom vind ik het ook onbegrijpelijk dat diezelfde burgers van Nederland die ooit het christendom in een hoekje hebben getrapt, nu de islam vrij baan geven.

VanBukkem | 23-08-15 | 13:49

(Stelletje schapen!) Of gewoon bang voor een boete. (Krenten!)
@VanBukkem | 23-08-15 | 13:39

Als ik jou ooit zie rijden in mijn buurt zal ik de agenten van dienst nadrukkelijk wijzen op jouw kentekenplaten.
En uiteraard kun je een kopietje krijgen van de foto van de agent die jou een vette bekeuring staat uit te delen.
*ballen uit broek lachen doet*

necrosis | 23-08-15 | 13:48

Die gouden eeuw zou er best eens aan kunnen komen; alleen heeft het goud dan de vorm van de halve maan. Met bloedspetters erop van wat nog rest van de westerse beschaving.

Peter Emile | 23-08-15 | 13:47

De Brusselse belasting ponzi maakt ze tot de best betaalde ambtenaren ter wereld, die het vroegst op en met 't meeste geld op pensioen gaan, deze toekomstige claim vanuit de bestuurders en ambtenaren is zodanig exteem hoog dat dat de reden is dat er extra landen bij moeten komen, zoveel mogelijk landen en mensen moeten zometeen werken om deze bureaucraten van een goudgerand leven te blijven voorzien, tenzij er natuurlijk ingegrepen wordt. Te beginnen met het tegenhouden van de ongebreidelde uitbreiding EU.......

Tee Of Cup | 23-08-15 | 13:47

@necrosis | 23-08-15 | 13:41
Ja ook leuk maar niet zo "echt" hè?

Lupuslupus | 23-08-15 | 13:46

We kunnen gewoon Carlin (man, wat missen hem) weer van stal halen:
www.youtube.com/watch?v=BK3nmXZp9Ig
"
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason it will never, ever, ever be fixed.

It’s never going to get any better, don’t look for it, be happy with what you’ve got.

Because the owners, the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the BIG owners! The Wealthy… the REAL owners! The big wealthy business interests that control things and make all the important decisions.

Forget the politicians. They are irrelevant. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice! You have OWNERS! They OWN YOU. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought, and paid for the Senate, the Congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies, so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls.

They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want:

They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests.

Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table and think about how badly they’re getting fucked by a system that threw them overboard 30 fucking years ago. They don’t want that!

You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers, people who are just smart enough to run the machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept all these increasingly shitty jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you sooner or later cause they own this fucking place! It's a big club, and you ain’t in it! You, and I, are not in the big club.

By the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head with their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table has tilted folks. The game is rigged and nobody seems to notice. Nobody seems to care! Good honest hard-working people; white collar, blue collar it doesn’t matter what color shirt you have on. Good honest hard-working people continue, these are people of modest means, continue to elect these rich cock suckers who don’t give a fuck about you….they don’t give a fuck about you… they don’t give a FUCK about you.

They don’t care about you at all… at all… AT ALL. And nobody seems to notice. Nobody seems to care. Thats what the owners count on. The fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick thats being jammed up their assholes everyday, because the owners of this country know the truth.

It's called the American Dream,because you have to be asleep to believe it. "

VOC, Gouden eeuw? Same sh*t....

kloopindeslootjijook | 23-08-15 | 13:46

@davimore | 23-08-15 | 13:17
Waar kan ik die stickers krijgen?
necrosis | 23-08-15 | 13:31
.
Niet, helaas.
.
Kreeg het idee naar aanleiding van de post van Dhr. de Wit. Toen wat (door de EU verplichte) teksten van sigarettenpakjes opgezocht en aangepast.
.
Maar als ze van wat hogere dpi zijn (nu te korrelig als je ze groot zou uitprinten) zou je ze mischien ergens kunnen laten drukken?

davimore | 23-08-15 | 13:45

@oplooprem | 23-08-15 | 12:15
Om de oude slaven te vervangen door een meer eigentijds beeld?
Ik denk aan een Quincy-achtige claimneger; of een scooterhufter, met hun voet zegevierend geplaatst in de nek van de belastingbetaler.

Jan Passant mk2 | 23-08-15 | 13:44

@Lupuslupus | 23-08-15 | 13:34
Dat kan stukken goedkoper.
Ik 'leen' gewoon een rol stickers van mijn werk (500 stickers?) en koop een grote rode viltstift des doods.
*gnehehe*

necrosis | 23-08-15 | 13:41

Kielhalen die lui!
Iedereen vanmiddag naar het Noordzeekanaal!

Schietmijmaarlek | 23-08-15 | 13:40

@Lupuslupus | 23-08-15 | 13:30
Ik rij er ook al ongeveer een jaar mee rond - boetevrij. En één keer ben ik nog iemand anders tegengekomen met ook zo'n Nederlandsch vlaggetje op de kentekenplaat. (Misschien was u het wel!) Maar voor de rest is het inderdaad erg pover.
Ik vrees dat veel automobilisten toch een beetje te gezagsgetrouw zijn. (Stelletje schapen!) Of gewoon bang voor een boete. (Krenten!)

VanBukkem | 23-08-15 | 13:39

Dus we laten de postbusfirma's en de bonuscultuur met rust? Is dat wat hij bedoelt? Ik verwacht om 16:00 een verslag bij Nieuwspoort.

Gavrilo | 23-08-15 | 13:39

@necrosis | 23-08-15 | 13:31
Gewoon via internet bestellen. Kosten 2,50 per 2. Tenminste, dat heb ik er destijds voor betaald.

Lupuslupus | 23-08-15 | 13:34

@Thunderbird | 23-08-15 | 13:24

Mensen doen 95% op de automatische piloot en zijn geneigd te volgen. Slechts een kleine groep mensen neemt de tijd, denkt na, weegt af, en kiest bewust, is zich bewust van zijn handelen. Niet gerelateerd aan opleiding trouwens.
.
In dit tijdsgewricht misschien zelfs nog minder door de constante jacht van verplichtingen, werk, en push van "informatie" via media & entertainment. Ik zie het overal om me heen. Zelfs de slimste mensen zitten in die jacht en doen op de autopiloot de domste dingen. Merken dingen niet op.
.
Daar wordt goed gebruik van gemaakt door politiek en media. Ik schrijf wel eens, "dit stopt pas, als u het stopt." Dat begint met bewust worden. Kijken, opnemen, denken.
.
Toch is er hoop. Een vrijheidsstreven begint niet zelden bij enkelen.
.
V

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 13:33

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:29
Ja in de eeuwen dat ons land Christelijk was ging het enorm slecht, toch? Nu het atheïstisch is geworden gaat het stukken beter! De Schepper aan de kant geschopt en de satanische islam er in. Gefeliciteerd.

Lupuslupus | 23-08-15 | 13:33

2017 komt de (gelukkige)burgelijke omkeer
Doordat in 2016 china,griekenland (nog meer miljarden),dan de eu en dan de wereldeconomie crashen en o'ja de pensioenfondsen zijn dan ook leeggetrokken dmv een noodwet

Grt,

steekmug | 23-08-15 | 13:33

@davimore | 23-08-15 | 13:17
Waar kan ik die stickers krijgen?

necrosis | 23-08-15 | 13:31

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:25
Ik rij daar al een jaar mee rond hoor. Maar inderdaad, ik heb er nog nooit een gezien.

Lupuslupus | 23-08-15 | 13:30

@Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 13:20
Beetje jammer inderdaad dat die meneer de islam vergat te vermelden. Maar wat ie zei over de Bijbel en over christenen... op zich heeft ie daar een punt natuurlijk.

VanBukkem | 23-08-15 | 13:29

@Piet Karbiet | 23-08-15 | 12:16
Ik zou die Ploumen nog niet doen met de lul van een ander.
Het idee alleen al dat ze naakt en dus zonder kleren aan voor me zit of ligt doet me richting de porseleinen god begeven...

necrosis | 23-08-15 | 13:25

@davimore | 23-08-15 | 13:17
Goed idee.
Over stickers gesproken; waarom zie ik maar zo weinig mensen rondrijden met een Nederlands vlaggetje op de kentekenplaat?
https://pbs.twimg.com/media/Bl1aUg3IAAAZcyT.jpg
Zijn we bang voor een boete ofzo?

VanBukkem | 23-08-15 | 13:25

@Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 13:13
De politiek ontneemt het volk haar welvaart en gooit het dan af en toe een homp droog brood toe, net voor de verkiezingen. We worden behandeld als beesten en zijn feitelijk ook niet meer dan dat aangezien we het accepteren.

Thunderbird | 23-08-15 | 13:24

@Dhr. de Wit | 23-08-15 | 13:13

Ik denk dat de NPO heel wat meer kwaad doet dan SBS6. Maar goed, altijd makkelijker om naar beneden te trappen. Maakt het likken naar boven wat dragelijker.
.
Het probleem in Nederland is niet dat simpele mensen dingen niet (kunnen) zien of begrijpen. Is van alle tijden. Het probleem van Nederland is dat groepen waar je van zou mogen veronderstellen dat ze het (kunnen) zien of begrijpen, het niet zien of begrijpen.
.
Het zijn de middenklasse, studentenpopulatie, intellectuelen, en hogeropgeleiden die falen. Die niet meer brengen wat zij brachten. Burgerzin, kritisch denken, waakzaamheid, en inzicht zijn verdwenen.

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 13:22

@davimore | 23-08-15 | 13:17
LOL!!1! Goed idee!
En iedereen die zijn handtekening zet krijgt een velletje stickers. Een beetje slimme drukker die reclame wil kan daar vast wel iets mee.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 13:22

@telelezer | 23-08-15 | 13:16
En naar China.

Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 13:21

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:17
Vanmorgen op radio een linksgedraaide enge wetenschapper die vol vuur betoogde dat de Bijbel achterhaald is en christenen niet van deze tijd zijn, geen woord over de Koran uiteraard.

Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 13:20

De EU brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe.
Dhr. de Wit | 23-08-15 | 11:56
.
Kunne we geen stickers drukken?
.
imgur.com/bE5Hb4f

davimore | 23-08-15 | 13:17

@atheïstisch stemvee | 23-08-15 | 13:01
'Islam' letterlijk vertaald betekent 'overgave', en 'moslim' is een ander woord voor 'hij die zich overgegeven heeft' (aan Allah en die roeptoeterprofeet van Hem.) Ofwel, islamitisch denken en individuele vrijheid zijn twee dingen die absoluut niet samengaan. Dus dat verlichte denken binnen de islam, waar u op hoopt, ik zou er maar niet te veel op rekenen. Helaas.

VanBukkem | 23-08-15 | 13:17

@ Julia | 23-08-15 | 13:07
Wij domme Nedetlanders moeten dus DUBBEL dokken! De eerste keer voor de miljarden die we weggeven aan de "elite" van Afrika, en de tweede keer om het volk zelf te helpen (die miljarden zullen ook wel weer blijven hangen bij de "elite")
-
Overigens zitten grote delen van Afrika stampvol met bodemschatten en zijn die landen dus schatrijk, maar ook dat geld gaat naar de "elite" en het volk kan barsten.
bekend verhaal!

telelezer | 23-08-15 | 13:16

@Nigel Garage | 23-08-15 | 12:48
Dan ga ik liever voor een tangbeweging ook landen op de Hoorn van Afrika en intussen Turkije en SA in onzekerheid laten of we die ook oprollen.

Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 13:15

Zo te lezen kan er best wel een referendum komen over Rutte en zijn 40 rovers, eh, ik bedoel natuurlijk het beste kabinet van na de oorlog.
*ahum, kuch*

necrosis | 23-08-15 | 13:15

"Geef het volk brood en brakke streams."

LibertasSimplex | 23-08-15 | 13:15

@roosvrij | 23-08-15 | 12:51
Wat je zegt. De hamvraag is natuurlijk: waarom heeft Ploumen een Surinaamse huishoudelijke hulp? Wat is er mis met een blanke? Zijn die "vies" of zo? Puur racisme!

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 13:15

@VanBukkem | 23-08-15 | 13:03
Scherp! In het verdrinken van de burgers blijft er misschien die ene dame met haar miljoenen waardige diamant over die makkelijk af te pakken is.

tattooboer | 23-08-15 | 13:14

Onzin Rutte (2)
Tijdens de gouden eeuw begonnen verschillende VOC afdelingen samen te werken ipv elkaar te biconcurreren.
Dat staat haaks op de VVD die gelijk aan de blower Fortuyn maar blijft roepen dat alle heil in concurrentie zit.

Einde van de Domheid | 23-08-15 | 13:14

@tattooboer | 23-08-15 | 12:48
Geef ze brood (gratis geld) en spelen (SBS6) en ze houden hun bakkes. Zo is 't inderdaad.
Zoals je zegt is het aan "ons", de laatste vrije zielen die de vieze elitair-socialistische spelletjes doorzien. Waar ik mij vooral zorgen om maak zijn de generaties na ons. Wij hadden zo'n mooi land. Alles was geregeld. "Geen hond die van de honger omkomt". En moet je nu eens zien...
Dat slopen ben ik het helemaal mee eens. GeenStijl is heel goed bezig door constant aan de poten van de elite te zagen, maar het mag van mij wel een streepje harder, en ik werk daar graag aan mee.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 13:13

@Schoorsteenveger | 23-08-15 | 13:04

Dat kenmerkt alle gouden eeuwen in de geschiedenis. Vandaar de megalomane bouwwerken ter meer en eerdere glorie van machthebbers (wereldlijk en religieus).
.
Het zou fijn zijn als Nederland weer eens wat aan geschiedenis zou doen. Nederlandse burgers moeten echt weer eens leren dat het belang van een staatsvorm vrijwel nooit het belang is van de burgers binnen die staatsvorm.
.
Je hoort het zo vaak tegenwoordig. Ja, maar economische groei. Tsja, maar die groei komt lang niet altijd ten bate van de burgers. Zie NL waar de koopkracht sinds de Euro is gedaald, ook in jaren waar economische groei geboekt werd.
.
Maar ja de Nederlandse burger kan op het geschiedenis en staatsrecht domein heel wat bijspijkerwerk gebruiken. Zelden zo'n laag historisch en democratische besef bij een Westers volk aangetroffen.

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 13:13

' Op de vraag of men Rutte na de volgende verkiezingen weer als premier wil zien, antwoordde 18 procent van kiezers ja. Onder VVD-kiezers is dat 43 procent, maar 47 procent van de partijaanhangers ziet hem liever gaan.'
-
PvdA/VVD houden dit land in gijzeling.. waarbij D66 een zeer bedenkelijke dubbelrol speelt.

(c)ZWITSUL | 23-08-15 | 13:11

VOC mentaliteit;
Als je een bedrijf in UK, DLD, zwitserland, Vlaanderen, Wallonie hebt geven die landen/streken een stuk beursvloer aan je voor beginnende bedrijven.
In Nederland (een van de keinste markten ter wereld) zegt men dan. 'Wij zijn de regering, geen ondernemers, dat moeten jullie maar zelf doen!.)
Dus Marc Rutte: 'NL spoelt al jaren geld weg door haar opleidingen en starters niet te benutten!!!!'

Einde van de Domheid | 23-08-15 | 13:11

Rutte is een vuile vieze eu pooier die Nederland aan het prostitueren is. Kom zojuist van een sponsorloop waarbij geld ingezameld word om een meisje een noodzakelijk medisch hulpmiddel te geven. Want die uitvreters van de zorgverzekering verstrekken niets maar vullen wel hun zakken. En rutte? Dien maakt nog lekker 5 miljard over naar de grieken. Als ik ooit de mooie dag mee mag maken dat rutte in de fik vliegt wil de brand alleen blussen met benzine.

eu killer | 23-08-15 | 13:10

@ atheïstisch stemvee | 23-08-15 | 13:01
dream on!

telelezer | 23-08-15 | 13:09

Communistisch krom hout.

Thomas333 | 23-08-15 | 13:09

hovawart | 23-08-15 | 12:52
En het mooie is nog ook, Ploumen gaf zelf aan dat er in Afrika een zeer grote ecomische groei gaande is. Ze gaf zelf toe dat de bovenlaag daar enorm van profiteert incluis de politici. Maar dat die alles voor zichzelf houden en veel corruptie etc.
Ploumen heeft dus een fonds heeft gemaakt voor de jongeren in Afrika.... wat er dus eigenlijk op neerkomt dat wij moeten gaan dokken omdat de Afrikaanse leiders,bazen en politici het geld voor zichzelf houden, niet delen en veel aan corruptie doen waardoor het geld voor maar een kleine groep beschikbaar is.
Waarom moeten wij daarvoor gaan dokken, ipv dat ze die leiders en corruptie aan gaan pakken?
Ze leeft nog in het aloude beeld dat geld naar Afrika dragen helpt... ipv dat men eigenlijk gewoon de mindset van deze mensen veranderd moet worden.

Julia | 23-08-15 | 13:07

Realiseer nou even mensen! Jullie zijn de superhelden! Maak het verschil!

tattooboer | 23-08-15 | 13:06

De sfeer van de Gouden Eeuw is de sfeer van het grenzenloze graaien.

Schoorsteenveger | 23-08-15 | 13:04

@tattooboer | 23-08-15 | 12:53
Eigenlijk is Rutte nu ook een soort retejong. Maar dan niet aan boord van het VOC-schip 'De Bruine Ster', maar aan boord van de Titanic uit Brussel.

VanBukkem | 23-08-15 | 13:03

@Tel Aziaat | 23-08-15 | 12:36
Rutte heeft geschiedenis gestudeerd maar er niets van geleerd. Of hij weet heel goed wat hij doet en gaat goud geld verdienen samen met zijn vrienden in Brussel aan WOIII. Ik verdenk hem daar inmiddels van.

Thunderbird | 23-08-15 | 13:02

Een treffende vergelijking... Zo had ik het nog niet bekeken *alarmbellen hoort rinkelen*

Doc Damage | 23-08-15 | 13:02

@VanBukkem | 23-08-15 | 12:54
Misschien staan er tegen die tijd ook enkele islamitische schrijvers, dichters en opiniemakers op met ideeën over meer individuele vrijheid, mensenrechten en scheiding der machten. Komt alles toch weer op zijn plekkie.

atheïstisch stemvee | 23-08-15 | 13:01

Met zijn opleiding als geschiedenisleraar(..!) weet Rutte donders goed dat tijdens de Gouden Eeuw het gewone volk steeds verder werd uitgezogen zoals dit artikel prachtig beschrijft.
-
ERGO:Het is dus de ALLEREERSTE KEER dat Rutte eerlijk is. Verbijsterend nietwaar..!

telelezer | 23-08-15 | 12:59

Las toevallig een mooie term in de tweets van Pritt voor wat er nu gaande is: We worden omvolkt.

Een tijdje geleden was er nieuws over politieke stemmen die zeiden dat een werkloze niet meer een baan in het nabije buitenland zou moeten mogen weigeren. Wat je daar ook van vindt, als je dat, heel demagogisch en stout naast het beeld legt van open grenzen binnen Europa, een beeld dat kennelijk de rest van de wereld uitnodigt om binnen te trekken, dan lijkt het wel wat op omvolking.
Op z'n Stalins.

LibertasSimplex | 23-08-15 | 12:59

@Synecdoche | 23-08-15 | 12:49
Radeloos, redeloos en reddeloos. Net als toen.
Dus, ervan uitgaande dat de geschiedenis zich herhaalt, duurt het nog maar een dikke 200 jaar plus een paar wereldoorlogen, plus enkele gelynchte landsbestuurders, voordat we er weer een beetje bovenop zijn. Een geruststellende gedachte.

VanBukkem | 23-08-15 | 12:54

@VanBukkem | 23-08-15 | 12:35
Het probleem is niet de kontjongen rutte, maar zijn betalende leenheren. Rutte zelf weet ook wel dat zijn functie duaal is. Voor de schijn een leider en achter de schermen een loopjongen die bukt. Hij weet ook wel dat het volk ogen en oren heeft en dat ziet. Als hij dat nog niet ziet, want té dom voor veterstrikken, dan bij deze, Rutte, je bent zichtbaar en de mensen zijn er klaar mee.

tattooboer | 23-08-15 | 12:53

Decennia lang ontwikkelingsgeld geven, alle mondjes voeden, en nu perplex staan dat er hordes de plas oversteken naar de ruif, waar de straten ooit met goud waren geplaveid. Wat mij, na tientallen reizen door het Afrikaanse continent, het meest is bijgebleven is dat er in die landen enorme rijkdommen uit de grond gewonnen worden, maar dat de lokale bevolking er geen welvaart aan overhoudt.
Daar hoor je niemand over, Ploumen geeft liever geld voor internetcafeetjes in de Sahellanden.

hovawart | 23-08-15 | 12:52

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:22
In hun geval: We kunnen niet zonder ze.
Ik zeg Gario, doe er wat aan.

roosvrij | 23-08-15 | 12:51

Nog een overeenkomst met die vorige gouden eeuw: Ook toen werd dit land overspoeld met immigranten. Enige verschil met nu is dat die immigranten van toen, daar had je tenminste nog eens wat aan. Die zeurden niet meteen om een Miele-wasmachine. Die voorzagen in hun eigen onderhoud. Of anders ver(t)rekken.

VanBukkem | 23-08-15 | 12:50

De gouden eeuw eindigde dan ook in een enorme oorlog.
Tel Aziaat | 23-08-15 | 12:36
Radeloos, redeloos en reddeloos zijn we al. Radeloos het volk, redeloos de regering, reddeloos het land.

Synecdoche | 23-08-15 | 12:49

@Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 12:32
Laten we het eens over een alternatief hebben om IS en al die andere groepen aan te pakken. Pleur maar een stel atoombommen op die hele bende.

Rest In Privacy | 23-08-15 | 12:48

@Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:34
Klopt. Zoals dat in alle tijden weer en weer waar is, men koopt zijn minions. Met het geld dat andere minions ophoesten. Het systeem is vies en de ( VOC) studenten zijn vies en de leraren zijn goor, de huisvesting is goor en de feestjes zijn ranzig maar men werkt samen en domineert. We kunnen het nog omdraaien maar de wielen van tijd en wetenschappelijke middelen draait zich tegen ons, de vrije zielen. Laatstelijk is de observatietechniek erg versterkt en werkt tegen onze vrijheid. De pinnacle is zichtbaar en de volgende stap is alle elektronische ogen die de elektronische elitaire staat tegen ons gebruikt te slopen. Het is toch gemaakt van ons eigen geld en we bepalen zelf wel of het kapot gaat of niet. Het is mooi geweest! Sloop de boel maar, wat mij betreft.

tattooboer | 23-08-15 | 12:48

Net het interview van Min. Ploumen op Buitenhof gezien.

Er zijn zelden momenten dat ik me nog opwind om iets op de Nederlandse Staatstelevisie.

Maar wat een enorme incompetente achterlijke leegheid vertoonde minister Ploumen. Zelden iemand zo weinig horen zeggen met zoveel woorden. Dat is godverdomme nou een minister.

Dop in Osaka | 23-08-15 | 12:39

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 12:28
En hier ben ik het volledig mee eens.
Het zal misschien even duren, maar ik heb er vertrouwen dat het wel gaat komen, eerder dan later!

lanexx | 23-08-15 | 12:37

@Thunderbird | 23-08-15 | 12:00
De gouden eeuw eindigde dan ook in een enorme oorlog.

Rest In Privacy | 23-08-15 | 12:36

Rutte, Ploumen, Pechtold, Juncker, Merkel, Hollande ... het niveau van onze leiders is bedroevend. Slappe zakken en weke kutjes.
"het echte gevaar dat ons bedreigt, komt niet uit Saoedi-Arabië of van de OIC, maar van onze regeringen en de politiek-correcte media, die kruipen voor dit islamfascisme."
ejbron.wordpress.com/2015/08/22/saoed...

Fijnstoffer | 23-08-15 | 12:36

@ domheid regeert | 23-08-15 | 12:21
"Gestudeerd" hebben zegt dan ook niet zoveel over "geleerd" hebben.

normanius | 23-08-15 | 12:35

Zo'n slappe vaatdoek als Mark Rutte had het nooit gered in de gouden eeuw - toen de schepen nog van hout waren en de mannen van staal.
Types als Mark Rutte eindigden meestal als retejong.
https://www.youtube.com/watch?v=cymAZ-HYvkQ

VanBukkem | 23-08-15 | 12:35

@Diabhal | 23-08-15 | 12:28

Je moet toch wat om handen hebben zo al lijdend in het as van de democratische rechtstaat. Wellicht lukt het ook niet helemaal. Belangrijkste is dat de Rutte's, Balkenende's, en Dijsselbloem's de rest van hun leven over hun schouder kijken. Geen rust. Er kan altijd een wreker opduiken. Geen vrede. Overal kan de vereffening plaatsvinden.
.
De afbraak van onze samenleving is niet minder dan een misdaad tegen de menselijkheid. Dat verdient een antwoord. Hoe lang dat ook moge duren.

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 12:34

@tattooboer | 23-08-15 | 12:30
Daarbij handig gebruik makend van de diverse leugenrubrieken op TV en in de krant. Zolang er toeslagen en uitkeringen worden uitgedeeld verandert er niets.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:34

@Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 12:28
Sluit de rijen!

tattooboer | 23-08-15 | 12:33

@Digital Refugee | 23-08-15 | 12:21
Stel Ploumen zou zeggen: we hebben overleg met de NVAO gehad we beginnen maandag met de eerste landingen in Noord Afrika en we gaan IS ausradieren.
Dan hebben we het ergens over.

Uw Verzekeringsadvis | 23-08-15 | 12:32

@Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:24
Zij weet net zo goed als de rest van die machtige beesten dat discourse (onenigheid) in het volk er toe toedraagt dat de burgers gehoorzaam blijven omdat de burger begint te voelen dat er een onzekere tijd aan kan breken. Gedurende die onzekerheid keert een groot deel van het volk, met de intelligentie van een vaatdoek, zich toch wel weer naar zijn leiders en eet alles als zoete tulpbollen wat die megalomane dictatoren ook opscheppen, het word geaccepteert. Ik persoonlijk, walg van die grote groep niksnutten.

tattooboer | 23-08-15 | 12:30

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 12:22

Nobel streven, maar zinloos. Als het kaartenhuis in elkaar stort (wat al 10 jaar wordt geroepen, maar dat terzijde) dan krijg je óf een machtsvacuüm met bijbehorende conflicten, óf een nieuwe machthebber die binnen no-time ook de burgers minacht. Macht corrumpeert, is het niet linksom, is het wel rechtsom.

Diabhal | 23-08-15 | 12:28

Ik zou graag een oproep doen aan alle burgers. Laat het links-rechts denken ogenblikkelijk varen. Er is slechts wij, de burgers, en zij, de gevestigde politiek. Zij zijn onze vijand, in denken en doen. Wij moeten verenigen. Het kan niet anders want zij gebruiken de door ons bijeengebrachte middelen tegen ons. Om dat te breken is een verenigd front nodig.
.
"We move now, together, or not at all..."

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 12:28

Top stuk! Helemaal waar!

Madrox | 23-08-15 | 12:28

als k het goed interpreteer, komt het er dus op neer dat de in geschiedenis afgestudeerde Flutte zijn geschiedenis niet kent? bijzonder wel

Flutte is straks exit, teveel schade opgelopen, zijn opvolger halve zool Zijlstra neemt het over en er verandert niets

boefje_III | 23-08-15 | 12:27

Eindelijk officiële goedkeuring van de boven ons gestelde,ik kan weer slaven gaan houden op mijn plantage en genocide plegen in ver weg gelegen gebieden.
Mijn dank heb je Mark.

linus | 23-08-15 | 12:26

Hou nou op belasting te betalen mensen, door belastingen te betalen stemmen jullie in met dit VOC/elite systeem. Als we met genoeg mensen opkomen voor onze absolute zelfbeschikking gaat die elite vanzelf weg.

tattooboer | 23-08-15 | 12:25

Ploumen tussen neus en lippen door: "Syriërs hebben het recht om hier te komen". Ze zei het zó terloops dat het eng is.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:24

@Toontje-lager | 23-08-15 | 12:10
Lilianne Ploumen, in haar huidige functie, is een gevaar voor de samenleving.
Compleet van de pot gerukt is nog zacht uitgedrukt.

VanBukkem | 23-08-15 | 12:23

Pieter-Jan Hagens en Ploumen hebben een huishoudelijke hulp. Zij wel. En nog buitenlanders ook. Hoe bedoel je "Elitair" en tekenend.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:22

Daarom is het ook zo van belang dat we de jacht op Eurofiele politici en bestuurders massaal en wereldwijd openen nadat het Europese kaartenhuis instort. Onze eigen welvaart gaan we er niet mee redden maar wellicht kunnen we de historische cyclus van spelen met de levens van burgers breken. Opdat er nooit meer een regime komt dat burgers minacht en als speelbal gebruikt. Naast het wreken van de afbraak van eeuwen bloed, zweet, en tranen. Wat sowieso nooit meer mag gebeuren.
.
"If we cannot save this country, you can be damn sure we'll avenge it.

Parel van het Zuiden | 23-08-15 | 12:22

Het is jammer dat onze premier, die geschiedenis heeft gestudeerd omdat het zo'n pretstudie is, niets heeft geleerd van de geschiedenis.

domheid regeert | 23-08-15 | 12:21

PvdA Pleeborstelkapsel Ploumen zit bij Buitenhof het standaard verhaaltje af te reutelen over vluchtelingen. Geen oplossing voor de horden achterlijken die aan de (open) poorten van Het Beloofde Land rammelen, maar het gebruikelijke zielige-mensen verhaal.
.
Natuurlijk zijn die mensen zielig, maar het zijn vooral zielige Moslims; mensen die ons o.m. varkens, hoeren, hoerenlopers, homo's vinden (mietjes, daar hebben ze wel een punt) en die, als ze binnen zijn en ons geld hebben afgetroggeld, beginnen hun achterlijke religie aan ons op te leggen.
.
De rest van de "zielepoten" komt uit Afrika; ook al geen goed nieuws voor onze hoogtechnologische maatschappij, want wat kun je nou met een Afrikaan die nog nooit een computer heeft gezien.
.
Kortom, we're doomed met naïve linkskutjes als Ploumen aan het roer!

Digital Refugee | 23-08-15 | 12:21

Elitaire bestuurders leven in een droomwereld van ons echte belastinggeld. Alleen al het feit dat dit kabinet denkt verantwoordelijk te zijn voor het huidig economisch herstel.

Dutch_Holland | 23-08-15 | 12:20

Ik ben in een goed humeur, dus ga ik maar even niet naar ene Ploumen kijken op de buis. Met haar grafkop.

Piet Karbiet | 23-08-15 | 12:16

Gelukkig hebben we al een koets waar zwarte slaven op staan.
dosis | 23-08-15 | 12:04

waarom denk je dat 'tie binnenkoort in revisie gaat ?

oplooprem | 23-08-15 | 12:15

Olijven zijn de nieuwe tulpenbollen.

tipo | 23-08-15 | 12:15

@Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:12
"NIET alleen oplossen".

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:14

Dit toont gewoon aan dat die elitaire hufferdepuffers helemaal los zijn gelagen van elke realiteit en er allemaal hun eigen controledwang op na houden. Oud geld laat zich steeds weer horen,oud geld dat steeds maar weer nieuw geld wilt, tegen elke prijs, elke prijs inclusief mensenlevens.

tattooboer | 23-08-15 | 12:14

Terug naar de sfeer van de gouden eeuw?
Mag ik de heer Rutte er even op wijzen dat de gebroeders De Witt om minder gesloopt zijn dan om wat Rutte c.s. de laatste tijd flikken.
Terug naar de sfeer van de gouden eeuw... Wat een mafkees.

VanBukkem | 23-08-15 | 12:13

Die analyse van Bas Kromhout riekt naar Marxistische herinterpretatie, Bas. En dat is ideologisch gemotiveerde en dus leugenachtige geschiedkunde.

omanders | 23-08-15 | 12:13

Nu Ploumen bij Buitenhof. De EU kan het probleem van 60 miljoen(!!!) vluchtelingen wereldwijd alleen oplossen.
Wat ik NIET hoor is de oorzaak waarom er zo veel vluchtelingen zijn. U en ik weten dat de islam de oorzaak is, maar dat wordt maar niet genoemd. "Stel je voor dat we sjeiks boos maken en ze straks geen olie meer leveren".
MH17 en de vluchtelingen-crisis hebben aangetoond dat we niets maar dan ook NIETS aan de EU hebben.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 12:12

Om te kotsen Ploumen begint met een verhaal over een baby,bah

Toontje-lager | 23-08-15 | 12:10

bijzonder treffend stuk heer Bas. Laten we hopen op de intelligentie en het geduld van wereldleiders, waar lui als Rutte een dodelijk conflict mee zoeken. Het westen stort immers vanzelf wel in elkaar. Geduld is dodelijker dan oorlog.

superjan | 23-08-15 | 12:06

Ach ja. Is het Brussel niet, is het wel Den Haag, is het Den Haag niet, is het wel de gemeente, is het de gemeente niet, is het wel de buurman. Ik denk niet dat een nexit enig verschil zal maken zolang mensen niet realiseren dat ze niet alleen op deze aarde wonen en dus niet 100% hun eigen zin kunnen krijgen.

Diabhal | 23-08-15 | 12:05

Zou Rutte ooit voor een tribunaal van de VN moeten verschijnen wegens volksverlakkerij?

jvy_007 | 23-08-15 | 12:05

Gelukkig hebben we al een koets waar zwarte slaven op staan.

dosis | 23-08-15 | 12:04

Kent u het Ethisch Reveil van het CDA nog?
We kregen de islam.

Piet Karbiet | 23-08-15 | 12:03

Zelfs slaven in de vorm van participerende WWers en uitkeringstrekkers zijn al onderdeel van deze gouden EU eeuw nieuwe stijl,zodat er later geen types als Koewinsie om herstelbetalingen gaan mekkeren.

deraderendraaien | 23-08-15 | 12:01

Het enige positieve hieraan is dat ook na de Gouden Eeuw er perioden aanbraken waarin men tot bezinnen kwam. Het had wat armoede tot gevolg maar wat is het verschil met vandaag de dag.

Jan van de Biertent | 23-08-15 | 12:01

We moeten terug naar de gouden eeuw maar stevenen af op WOIII. Rutte leeft niet in de realiteit maar in een wereldvreemde waan. Dat bewijst hij keer op keer.

Thunderbird | 23-08-15 | 12:00

De EU brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe.

Dhr. de Wit | 23-08-15 | 11:56

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken