Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ReliSchool 020 wipt homo-leraren

jasses En we hebben weer een gevalletje oudreligieuze homofobia. Staphorst zeker? Elspeet misschien? Tholen dit keer? Welnee, midden in het progressieve bolwerk dat Amsterdam heet. Scholengemeenschap De Passie (niet lachen, niet leuk, geen humor) windt er geen doekjes om. Homoseksualiteit strookt niet met de uitgangspunten van de school en dus werken er geen openlijk homoseksuele docenten. Ofwel, handtasjes zijn meer dan welkom, zolang ze die perverse geestesziekte van Henk Krol maar weten te ondrukken. Hoe dan ook. Anders gaan ze maar lekker deaud. En dus mag uitgerekend kaasmarokkaan Ahmed Aboutaleb gaan uitleggen hoe het ook alweer hoort in Nederland. Iets met gelijke behandeling en zeau. Maar volgens passiedirecteur Gertjan Oosterhuis zit dat anders: 'Je mag selecteren op levensovertuiging'. Dat wordt nog een hoop uitleggen voor ongelovige Ahmed.

Reaguursels

Inloggen

Hypocriete kudtscheaul.
Had God ze maar hetero moeten maken! Schepsel Gods immers, nietwaar?

lvet | 13-01-07 | 18:59

Heaumeaus als Geer & Goor zijn een ziekte, geef ik toe, Ik ben zelf geen heaumeo,maar er zijn echt wel leuke mensen bij alhoewel ze vaak een aandachtstooornis hebben(egoproblemen)

broddah | 12-01-07 | 17:57

Vrouwen slaan vind ik overigens een goede gewoonte. Maar dan in overleg. En ik vindt het oneerlijk dat mannen elkaar niet mogen slaan.

Ohja | 12-01-07 | 14:46

@ holistic river 12-01-07 @ 13:47
Ach, met al dat bonusvoordeel heb je geen alcohol meer nodig, lijkt me. (Wat me overigens wél weer lastig lijkt: hoe koop je met al die zwaar ingepakte vrouwen geen kat in de zak? Straks ben je getrouwd en dan valt het allemaal zwaar tegen na het uitpakken. Hoewel, 'meerwijverij'. Ik móet zeggen: die moslims denken er goed over na voordat ze regels opleggen.

gezontverstant | 12-01-07 | 13:52

als je religie hebt, mag je discimineren, vrouwenhaten, en homofoob zijn. Is het niet geweldig !!
maar er is altijd een beter geloof. Islam, geen handjesschudden, koopzondagen, vrouwtje tik, geen handjeschudden, geen kerstfeest, meerwijverij, geen minimum leeftijd om te neuqen. (addertje onder gras: geen alcohol)

holistic river | 12-01-07 | 13:47

Ohja 12-01-07 @ 13:06
Amen!
Of eh...
Exact!

gezontverstant | 12-01-07 | 13:14

Het moet niet gekker worden met die reli-waanzin. Mijn oom, moslim, homo EN Nederlander (ja dat kan ook nog ja) is een uberruimdenkende man. En er is no fucking way dat iemand hem gaat weigeren in z'n werk want dan ga ik daar dus mooi wel ff naar toe om om uitleg te vragen! Dat achterlijke gedoe van die lui altijd. Liefde is liefde, ongeacht geslacht en ongeacht of het gaat om iemands voor of achter kant, die mensen zijn oud en wijs genoeg om zelf te bepalen wat voor hunzelf gezond is.
.
Sjongejonge. Alsof ongelukkig getrouwd zijn als nephetero niet slecht voor je gezondheid zou zijn. Wat een eenzijdig denken weer.

Ohja | 12-01-07 | 13:06

@ MacDude 12-01-07 @ 11:55
Waarin heeft hij dan gelijk w.b.t. de vrijheid van bijzonder onderwijs? Dat het wettelijk zo geregeld is? Daar heeft hij absoluut gelijk in, dat heb ik nooit betwist. Hij zegt echter 'Maar als de overheid het openbaar onderwijs wel gaat betalen van ons aller belastinggeld en het bijzonder onderwijs niet, zijn ze zeer discriminerend bezig.' Daarmee ben ik het volstrekt oneens: de overheid betaalt ook niet (mee) aan op welk geloof dan ook gebaseerde rechtbanken, binnenlandse veiligheidsdiensten en kinderbescherming, en niemand* vindt dat 'zeer discrimerend'. Een uitzondering zijn de publieke omroepen en dat is m.i. volkomen onterecht: laten die groepjes zélf hun propaganda en zieltjeswinnning maar betalen.
* Nou ja, vast wel weer iemand.

gezontverstant | 12-01-07 | 12:05

@ gezondverstant : helaas heeft hadjewat gelijk wbt de vrijheid van bijzonder onderwijs, dat zal je moeten onderkennen. Dat je het niet EENS bent met t systeem is wat anders. (ben ik ook niet)

Ik vind het persoonlijk absoluut niet meer van deze tijd dat dit soort organisaties hun meningen op scholen kunnen spuien op kosten van de (seculiere!) gemeenschap!!!

Misschien kunnen we als aanstaande wereldmacht (GS) eens een mail-actie tegen dit soort scholen opzetten. (Die school in Venendaal is trouwens nog veel erger !)

De brandbluspoging op de website van de passie is LAF en LEUGENACHTIG !!
MAIL DE BEKROMPEN DIRECTEUR OP :

goosterhuis@passie.net

MacDude | 12-01-07 | 11:55

Nou welke homo wil hier nou werken ? ik bedoel als het gedachtegoed zoiezo niet strookt zie ik het probleem niet. Clubjes vormen mag altijd .. zeker wanneer je andere er niet mee lastig valt .. zelfregulatie dus !

Draaitafel Demagoog | 12-01-07 | 11:55

jecus 12-01-07 @ 09:23 ('Immers als jij niet wil dat jouw zoon les krijgt van een openlijk homoseksueel dan is dat jouw vrijheid.')
Net zoals de volgende vrijheden: als jij niet wilt dat jouw zoon les krijgt van een vrouw, zwarte, gehandicapte of jood dan is dat jouw vrijheid.

gezontverstant | 12-01-07 | 11:34

en dan blijkt uiteindelijk dat dhr Jaap Wisse al jarenlang een homosexuele relatie heeft.

kutchris | 12-01-07 | 10:36

@ Hadjewat? 12-01-07 @ 09:56
Jij brengt duidelijk je vrije weekend door met het lezen van onderwijswetten, vandaar dat je er zoveel van af weet. Nederland kent een scheiding van geloof en staat (al zou je het uit de formatiebesprekingen niet meteen opmaken) en daarom zou er geen cent naar geloofsactiviteiten moeten gaan. We hebben ook geen gereformeerd gemeentehuis voor gereformeerden (waar ze niet met praktiserende homo-ambtenaren worden geconfronteerd), geen katholieke politie die katholieken de biecht afneemt in plaats van te bekeuren en geen zenboeddhistische rechtbank die er een eind op los zweeft. Iedereen heeft het recht op een hobby en geloof, maar dat organiseer en bekostig je maar lekker zelf. Als christenen graag hun kinderen geloofslessen geven, mij best, maar doe dat lekker elders.
Wat betreft het goed scoren van christelijke scholen, ja dat weet ik (al heeft het niets met dit onderwerp te maken), maar het komt niet door de reden die jij noemt ('En weet je waarom? Niet-gristelijken sturen daar massaal hun kinderen heen, zodat ze maar niet in aanraking komen met allochtoontjes, want die zijn moslim en mijden dus openbaar onderwijs.')
En als ik nog eens iets tegen bijzonder onderwijs wil roepen, zal ik eraan denken dat jij in een huiswerkgroep zit en dat allochtone kinderen gemotiveerder zijn en ook nog leuk.

gezontverstant | 12-01-07 | 10:30

@gezontverstant 12-01-07 @ 09:38: ga je eens verdiepen in de onderwijswet, dan snap je waarom het zo geregeld is.
In de grondwet is vrijheid van bijzonder onderwijs geregeld. Maar als de overheid het openbaar onderwijs wel gaat betalen van ons aller belastinggeld en het bijzonder onderwijs niet, zijn ze zeer discriminerend bezig. Dus krijgt iedere toegestane school hetzelfde, of het nou een gristelijke, mohammedaanse of een vrije school is.
Er is wel iets op tegen, hoor. Want bijzonder onderwijs mag daarnaast aan de ouders een bijdrage vragen, openbaar onderwijs niet. Waardoor bijzonder onderwijs een voorsprong heeft.

Wist jij overigens dat gristelijke scholen zeer goed scoren? En weet je waarom? Niet-gristelijken sturen daar massaal hun kinderen heen, zodat ze maar niet in aanraking komen met allochtoontjes, want die zijn moslim en mijden dus openbaar onderwijs. Wie is hier dus hypocriet? Inderdaad, de niet-gristelijke lutser die allochtonen in de ban doet door dit gedrag.

Ik zit in een huiswerkgroep, geef les aan kinderen van middelbare scholen. Is voor iedereen. Maar wie zie je? Allochtone kinderen. Die zijn veel meer gemotiveerd dan autochtone kinderen. En het zijn nog leuke kinderen in de omgang ook.

Denk daar maar eens over na als je nog eens iets tegen bijzonder onderwijs wil roepen.

Hadjewat? | 12-01-07 | 09:56

Oeps, gezontverstand was me voor.

zum kotzen | 12-01-07 | 09:53

@erdebe 12-01-07 @ 09:20
Artikel 1 is een onding waar je alleen maar discussies van krijgt. In praktijk wordt er natuurlijk bij het leven gediscrimineerd in Nederland, echt niet alleen door religieuze partijen. Als hetero kom ik een homo-club niet in. Ik kan geen lid worden van een dames bridgeclub. Als ik een functie bij de overheid zou ambiëren, zou ik bij gelijke geschiktheid minder kans maken dan gehandicapten en ‘leden van een minderheidsgroep’.

@ jecus 12-01-07 @ 09:23
Als onderwijs een private aangelegenheid is, waarom moet er dan met publiek geld betaald worden? Dat geldt overigens voor het hele onderwijs, niet alleen christelijke of islamitische scholen. Verlaag de belastingen en laat iedere groepering die dat wil lekker zelf geld inleggen voor het soort onderwijs dat hij / zij wenst.

zum kotzen | 12-01-07 | 09:52

@ jecus 12-01-07 @ 09:23
Als onderwijs een private aangelegenheid is, waarom moet dat dan van belastinggeld? Waarom zou een atheist moeten meebetalen aan het salaris van een godsdienstleraar of de homofobe folder van een Amsterdamse school? Als het dan toch private is, laat die christenen zelf hun sprookjespark bekostigen.

gezontverstant | 12-01-07 | 09:38

Als die school ook van alle medewerkers eist/accepteert dat ze hun dochter als slavin verkopen (Exodus 21:7), van de school wegblijven als ze ongesteld zijn (Leviticus 15:19-24), uitsluitend slaven uit buurlanden hebben (Leviticus 25:44), ter dood worden gebracht als ze op de sabbath* werken (Exodus 35:2), weg blijven van een altaar als ze een probleem met een oog hebben (Leviticus 21:20 ), ter dood worden gebracht als ze hun haar knippen (Leviticus 19:27) en gestenigd worden als ze kleren dragen die bestaan uit twee verschillende soorten textiel (Leviticus 19:19), hmmm... mogen ze dan een praktiserende, sperma-uitwisselende homo weigeren?
* Da's zaterdag, mensen.
(Het is een klassieker, maar voor 'lachen met God' blijft The Brick Testament een goed optie: www.thebricktestament.com/ )

gezontverstant | 12-01-07 | 09:35

Ik wil als hetero al niet dood gevonden worden in die school.

OpenDeur | 12-01-07 | 09:31

zum kotzen 12-01-07 @ 08:32
Schrappen van art 23 is het schrappen van vrijheid van een burger. Onderwijs is een private aangelegenheid en geen publieke hoewel de overheid dat liever anders ziet.

Daarnaast geldt art 1 alleen voor de overheid ten aanzien van de burger en niet voor burgers onderling. Er is een algemene wet tegen discrimineren en die wet is in 1994 ingevoerd en toen zijn alle problemen onstaan. Die wet moet geschrapt worden en zijn heel veel van dit soort problemen opgelost. Immers als jij niet wil dat jouw zoon les krijgt van een openlijk homoseksueel dan is dat jouw vrijheid.

jecus | 12-01-07 | 09:23

'Je mag selecteren op levensovertuiging'.

Volgens mij zegt onze grondwet iets anders!

erdebe | 12-01-07 | 09:20

@jargent 11-01-07 @ 19:36 (en @iedereen die het hier met jargent eens is)

Een weigering praktiserende heaumeaux aan te nemen als leraar is wel heel iets anders dan oproepen om heaumeaux headfirst van een toren te flikkeren, mongeaul.

zum kotzen | 12-01-07 | 08:55

Is dat Mohammed als spotprent verkleed als nicht? Nee he? Het is jezus he? Dat durven jullie dan weer niet he stelletje relnichten bij Geenstijl. Heaumeaux zijn jullie ha ha ha!

drbukkake! | 12-01-07 | 08:46

Aangezien de meeste reaguurders de melk wel horen klotsen, maar niet weten waar de tepel hangt:

De ene christelijke school is de andere niet. Je hebt algemeen-christelijk, reformatorisch (voor de zwarte kousen) en evangelisch (zelfde opvattingen als zwarte kousen, maar wat luchtiger in de uiterlijke presentatie). De Passie hoort bij de laatste categorie.

Een christelijke school neemt geen ‘openlijke’ (lees praktiserende) heaumeaux aan. Gezien bepaalde teksten in Leviticus en de brieven van Paulus (eat your heart out Rabarberke, dat zijn echt niet alleen wat stoffige stukjes in het Oude Testament) kun je hun motieven hiervoor wel snappen (ik heb het niet over ‘begrip hebben voor’).
De Passie zal ook geen openlijk atheïstische docenten aannemen, of orthodoxe joden / moslims. Dus om dit alleen op de heaumeaux te betrekken lijkt me wat eenzijdig.

Wat mij betreft wordt artikel 23 geschrapt, er bestaat binnen de orthodoxe kringen (chr. en islam) genoeg private steun om het bijzonder onderwijs te financieren. Belangrijk verschil tussen orthodox-christelijke en orthodox-islamitische scholen is overigens dat laatstgenoemde zeer slecht presteren.

zum kotzen | 12-01-07 | 08:32

Heaumeaux? Asjeblief he ik ben nie religieux maar heaumeaux? Ik heb natuurlijk een greotere hekel aan Islamietjes maar das logisch. Verders mag iedereen met een rare mening ongezien deaud.

schele henk | 12-01-07 | 03:35

Al 25 minuten geen commentaar.Iedereen al naar bed?? Jammer ik heb genoten vooral van de commentaren op elkaar. Sommigen onder ons zijn heeeeeel geestig. Heb zelf niets zinnigs toe te voegen.

piquant | 12-01-07 | 01:19

Tijd voor een kopje koffie Cohen... en owja stuur "onze jongens" ook gelijk mee..

Killin Ark | 12-01-07 | 00:54

Levensovertuiging gaat boven de Wet.. onverdooft dieren slachten mag ook in Nederland al mag het niet volgens de wet. En als de bijbel of wat voor boekje zegt dat haumox van de hoogste verdieping mogen zullen ze daar ook wel een uitzondering voor maken.. de tijfus voor alle geloof of overtuiging.

kloteuniekenaamverzi | 12-01-07 | 00:23

Daar wil je als homofiele leraar toch ook niet werken.

wereldVreeeeed | 12-01-07 | 00:01

U schrijft mooi meneer Brusselmans, een glimlach mijn dag is weer goed.

larie | 11-01-07 | 23:53

In Belgie wonen ook veel heaumeaux.

Shareholder | 11-01-07 | 23:38

@Rabarberke 11-01-07 @ 19:17:
Ik moet ook niks hebben van het Maogeloof van tomaatje Marijnissen. Overigens: ga eens tellen hoeveel mannen bij de vaderlandse omroepen niet homo zijn! Het lijkt wel of de hele mediawereld alleen nog wordt gerund door relnichten. Ook dat moet ik niet.

Hadjewat? | 11-01-07 | 23:32

@miko 11-01-07 @ 22:03
Late reactie, maar goed. Mensen hebben altijd al gezocht naar handleidingen voor het leven. Via de Moedergodin naar Horus, Wodan, Zeus, Boeddha, Jezus en Mohammed. Het is juist zo dat het atheïsme heeft geshopt bij religies, je kunt god immers niet verwerpen zonder het bestaan van god. Onze sociale omgangsvormen hebben dus wel degelijk een religieuze grondslag.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 23:20

@Maaier 11-01-07 @ 23:13
LOL en zo correct. Uw opmerking geeft perfect het dilemma van iedere ouder aan, denk ik. "Hoe geef ik veelzijdige bagage mee aan m'n kind zonder mijn eigen overtuiging geweld aan te doen", zoiets. Maar ja, wat weet ik er nu van, ik heb geen kinderen.

HY78 | 11-01-07 | 23:19

@janoesj 11-01-07 @ 23:05
Juist, hier is het nog veel erger want het islamisme zit in de lift.
Grote kans dat als je je kinderen zo neutraal mogelijk opvoedt, dat ze later als ze op zoek gaan misschien wel bij het Boedhisme de meest bevredigende antwoorden krijgen op bepaalde vragen, of vanuit de filosofie. Dat wil men liever niet dus worden die kinderen grootgebracht met Jezus of Mohammed etc.

ambtenaartje | 11-01-07 | 23:16

HY78 11-01-07 @ 22:51

indoctrinatie bij kinderen: over het algemeen wordt dat opvoeding genoemd.

Maaier | 11-01-07 | 23:13

Jullie kunnen zeggen wat je wilt maar satan blijft mijn held.

bilo | 11-01-07 | 23:09

@janoesj 11-01-07 @ 23:05
Ik beweer dat ik over mezelf iets makkelijker kan oordelen dan over anderen.
Heeft in dit geval niets met slaap te maken.

HY78 | 11-01-07 | 23:08

-weggejorist-

janoesj | 11-01-07 | 23:05

HY78 11-01-07 @ 22:51

inderdaad wel lachen zo beetje discussiëren...:-) maar kga toch echt ff wat anders doen nu... lees het laterzz wel... plezier nog allemaal...!

HennyHenny | 11-01-07 | 22:57

@ikvind Hoezo, de goorste gruwelijkheden staan op naam van het geloof..

Shareholder | 11-01-07 | 22:52

@ambtenaartje 11-01-07 @ 22:44
Lachen dit.
Kinderen (stel) zijn onbevooroordeeld. "Laat de onbevooroordeelden tot mij komen", zoiets dergelijks. Op GeenStijl ??
Serieus: indoctrinatie door christenen (wellicht ook door andere gelovigen) van kinderen komt vaak voor, en is totaal fout. Geloof is iets persoonlijks, ofwel iemand komt zelf tot die "overtuiging", ofwel het gebeurt niet. Maar geloof ergens in pompen werkt altijd averrechts.
Geloofsleer ergens in pompen is overigens maar zelden het geval. Meestal draait het meer om het "overdragen" van een levenswijze, niet zozeer van theologische standpunten.

HY78 | 11-01-07 | 22:51

ambtenaartje 11-01-07 @ 22:44

... misschien om ze op jonge leeftijd liefde en wijsheid bij te brengen... in ieder geval niet om ze te leren hoe je met bommen zoveel mogelijk mensen op kan blazen....

HennyHenny | 11-01-07 | 22:47

.. dat bedoel ik dus... komt er weer zo'n gefrustreerde heaumeau tussendoor schelden...

HennyHenny | 11-01-07 | 22:44

@ ambtenaartje 11-01-07 @ 22:29
Don't mention the Spanish Inquisition...

Patrick Bateman | 11-01-07 | 22:44

waarom altijd zo schimpen op de christenen??? omdat die toch niet met geweld reageren? als iedereen zich aan de 10 geboden hield zag de wereld er zo gek nog niet uit!!

ikvind | 11-01-07 | 22:44

@HennyHenny 11-01-07 @ 22:37
Als het geen indoctrinatie is, waarom zou je dan die kinderen tot je laten komen? Je hebt ze niks te melden want ze zijn te jong om het te begrijpen.
Hoe die Jezus dat deed weet ik niet, maar wel hoe de kerk het doet, namelijk dmv angst kweken. Als je niet zus of zo leeft dan kom je in de hel, etc. etc. etc.

ambtenaartje | 11-01-07 | 22:44

Toch hebben ze een punt, Geer en Goor van de buis af zou zo erg nog niet zijn...

Polonium 210 | 11-01-07 | 22:43

Gelovigen zijn geesteszieken.

Shareholder | 11-01-07 | 22:40

ambtenaartje 11-01-07 @ 22:29

Volgens de overlevering was Jezus zo bijzonder dat hij vanzelf volgelingen kreeg, allen volwassenen.

Verwacht jij dat er in die tijd al kinderen waren die snapte wat voor een bijzondere man Jezus was ofzo? Zijn leer kon alleen maar gesnapt worden door volwassenen... En volgens mij zei Hij "laat de kinderen tot mij komen"... en om dat nou direct indoctrinatie te noemen gaat mij wat ver... alhoewel ik die mening wel vaak heb bij de islam... maar dat kan ook aan het geweldadige karakter van de islam liggen...

HennyHenny | 11-01-07 | 22:37

@HennyHenny 11-01-07 @ 22:27
Ik denk dat de échte gelovigen inderdaad niet schelden, want die houden het heel dicht bij zichzelf. Die hebben ervaren dat geloof in jezelf zit. De religieuzen die hun waanideeen willen opdringen aan anderen zullen dan nog wel op zoek zijn naar het geloof en denken het zo te vinden door precies volgens de wetten van één van de 8400 religies te leven. Zielige figuren zijn dat, die de wereld zoveel ellende bezorgen.

ambtenaartje | 11-01-07 | 22:35

* Ojazekerwel is weg hier *
* hij zal niet gemist worden *
* bedank veur die bluumen *

ojazekerWel | 11-01-07 | 22:30

Volgens de overlevering was Jezus zo bijzonder dat hij vanzelf volgelingen kreeg, allen volwassenen.
Dat staat in schril contrast met het beeld dat ik van het christendom en islam etc. heb. Daar moeten kinderen op jonge leeftijd al worden geindoctrineerd, want niemand komt er als volwassene nog vrijwillig bij.
De Passie vergiftigd de jonge breintjes met wetenschappelijk en maatschappelijk gezien verwerpelijke theorieen en mag daarom geen subsidie meer krijgen.

ambtenaartje | 11-01-07 | 22:29

ambtenaartje 11-01-07 @ 22:19

dat zou inderdaad kunnen ja, maar denk dat datzelfde geld vanuit het geloof gezien... zij kunnen ook gefrustreerd raken dat de niet-gelovigen niet begrijpen dat er wél een God is... alleen uitten zij die frustratie niet door te gaan schelden...

HennyHenny | 11-01-07 | 22:27

ojazekerWel 11-01-07 @ 22:24

LOL

Maaier | 11-01-07 | 22:26

@Maaier 11-01-07 @ 22:16

Probeer eens : Google + minder bier, of Google + typecursus.

*Dikke knipoog*

Google + Maaier heeft het best wel begrepen.

ojazekerWel | 11-01-07 | 22:24

@HennyHenny 11-01-07 @ 22:06
Dat komt omdat de meeste atheisten volgens mij gelovig zijn opgevoed (zoals ik) en het je een beetje gefrustreerd maakt als ze je niet willen begrijpen ("de aarde is écht niet plat..., we komen écht niet van Adam en Eva,..., homo zijn is écht geen levensovertuiging...,). Dit geldt natuurlijk niet voor alle christenen. Het is meestal tegen de religie en het hele kaartenhuis van regels en wetten, de meeste 2000 jaar oud, en niet zozeer tegen het geloof zelf. Als het aan die regels ligt dan fokken we nog even vrolijk door totdat we met z'n 80 miljard vanzelf van de wereld afvallen, want er staat "gaat heen en vermenigvuldigt u". En zo staat er nog wel meer totale onzin (anno 2007) in, o.a. denken velen er vanalles tegen homofilie in te zien. Anderen denken weer dat het eerder aannemelijk is dat Jezus zelf hartstikke homo was.

ambtenaartje | 11-01-07 | 22:19

vander F 11-01-07 @ 22:12

Dat bedoel ik met dat trauma van vroeger.... omdat jij dus "uitgescholden" werd dat je naar de Hel zou gaan, vind je het nu normaal dat iedere gelovige een "kudtchristen" genoemd wordt??

HennyHenny | 11-01-07 | 22:18

vander F 11-01-07 @ 22:08

maar zonder enige kennis van religie, kun je culturen, ook je eigen cultuut, als dat al bestaat, nooit snappen.

Maaier | 11-01-07 | 22:17

Wat is er tegen homofoob; we zijn toch tolerant? Repsect.

Shareholder | 11-01-07 | 22:17

dré oudman 11-01-07 @ 22:05

het is een ziekte.....

nee, er zijn best goede biologische thoeriën waarom een percentage homosexualiteit in een populatie nuttig is. Zo heb je bij 10 jagers in een groep, waarvan 2 homosexuele mannen, 10 mannen om te jagen, terwijl je minder nnakomelingen hebt.

ojazekerWel 11-01-07 @ 22:07

Google+laat mensne nooit al hun kennisn van google halen ;-)

Maaier | 11-01-07 | 22:16

@HennyHenny 11-01-07 @ 22:06,
hoezo?
Ik werd als kind ook uitgescholden door Gereformeerden en virtueel de vlammen van de Hel ingeworpen.
Zo'n ruzie die dan eindigt met: 'Ha! maar jij gaat naar de Hel!'

Leuk, kinderen onder elkaar, maar de Hel werd er al bijgesleept.
Ik had gelukkig geen flauw idee waar ze het over hadden, maar het klonk wel gemeen.

vander F | 11-01-07 | 22:12

@ Murdockyoufool 11-01-07 @ 22:03

Was onzin natuurlijk (ja echt Maaier). Gaat mij er om dat een school mensen ook kan aansporen zich te verdiepen in 'geloven'. Kunnen ze zich buiten de muren van de school en ver weg van die bevooroordeelde leraar verdiepen in 'geloven'.

ojazekerWel | 11-01-07 | 22:11

@ HennyHenny 11-01-07 @ 22:06

Of met het feit dat je niet eens een TV mag hebben, laat staan een PC...

*muhaha*

Ja, flauw, klopt, maar komt veelvuldig voor.

ojazekerWel | 11-01-07 | 22:09

@Maaier 11-01-07 @ 21:55,
is ook lastig,
toch zie ik religie als een sociologisch verschijnsel,
iets cultureels.
Als ik naar een Hindu tempel kijk begrijp ik geen lor van al die beelden en schilderijen, maar ik vind het soms wel 'mooi'.
Andere religies op de wereld hebben ook zo hun uitingsvormen,
niet door eenieder te doorgronden beeldtaal maar dat heb je ook binnen de 'Christelijke' wereld.
Ik noem maar een zijstraat, Peru, hardstikke Christelijk maar cultureel gezien met een behoorlijk afwijkende beeldtaal die door mij ook niet ten volle is te doorgronden.

Kort gezegd, religie is slechts een van de vele factoren die 'cultuur' bepalen.

vander F | 11-01-07 | 22:08

@ Maaier 11-01-07 @ 22:02

Google + de kern van de boodschap zien

ojazekerWel | 11-01-07 | 22:07

... snap niet goed waarom die atheïsten/niet-gelovigen steeds zo moeten schelden op die "kudtchristenen"...? Hebben ze een trauma omtrent het geloof opgelopen in hun jeugd ofzo? Ik zie nergens dat iemand die wel gelooft zo loopt te schelden op die niet-gelovigen... mischien dat dat nou net wat meer te maken heeft met normen en waarden....?

HennyHenny | 11-01-07 | 22:06

Als homofilie tegennatuurlijk is, hoe kan het dan tòch bestaan?

dré oudman | 11-01-07 | 22:05

-weggejorist-

powermetal | 11-01-07 | 22:05

Maaier 11-01-07 @ 21:55

Mischien komt juist het meeste van wat je om je heen ziet voort uit een athieistische maatschappij?? Echter de geloven hebben er in geshopt.Buiten wat ritueel brood breken en dergelijke zijn alle onze sociale omgangs vormen hoofdzakelijk niet religieus begonnen.Dat eeuwige gezeur van dat religie ons normen en waarden brengt geloof ik ook geen zak van.

miko | 11-01-07 | 22:03

@ojazekerWel 11-01-07 @ 21:52
We hoéven het toch niet eens te worden? Is geen verplichting. Je google-actie juich ik toe, hehehe.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 22:03

ojazekerWel 11-01-07 @ 21:52

En kinderne die op school vragen naar lezen, laat je googlen op "leren+lezen"??

Maaier | 11-01-07 | 22:02

@ miko 11-01-07 @ 21:55

Gewoon godsdienst afschaffen in het onderwijs lijkt me dan beter uitvoerbaar. Laat die fundi's zichzelf lekker opblazen, krijgen onze kinderen ondertussen normaal les en een normaal verstand. Met dat laatste komen ze vervolgens een stuk verder in het leven.

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:59

@ojazekerWel 11-01-07 @ 21:43
Naar mijn mening zijn normen en waarden, religie, a-religie, ideologie, omgangsvormen en opvoeding verweven. Op school -wat een soort trainingsinstituut van en voor het leven hoort te zijn- moeten stromingen wat mij betreft dan ook aan bod komen.
Over de huidige lessen Godsdienst: leerlingen raken wellicht wel geïnteresseerd als occultisme en voodoo aan bod komen. Ies ook religie! Verder speelt de wijze van lesgeven mee. Discussie ipv voorlezen uit een boekje.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 21:58

Botte moet natuurlijk jan maorijnnisen zijn

miko | 11-01-07 | 21:56

vander F 11-01-07 @ 21:46

tuurl;ijk is de kerstboom van oorsprong heidens, maar het is gekoppeld aan een christelijk feest. Ik wild ealleen maar duidelijk maken dat je in nederland (of waar dan ook), niet volkomen atheistisch kan worden opgevoed, omdat je dan niets snapt van de wereld om je heen. Bijvoorbeeld Rembrandt: Veel van z'n schilderijen gaan expliciet over christelijke thema's die je niet kan begrijpen zonder kennis van dat geloof. Dan heb je het bovendien nog niet eens over alle indirecte invloeden van christelijk geloof op alle kunst -en samenlevingsvormen.

Ik vind het lastige materie: ik vind het huidige systeem ridicuul: een vrij ongelovige, pluriforme bevolking die dan naar soms-aan-godsdienst-doenende scholen moet. Scholen die soms om religieuze redenen mensen wel of niet mogen ontslaan, maar de andere keer weer niet hun volledige beleving van geloof mogen uitdragen. Ik ben er echter ook niet voor om scholen helemaal religie vrij te maken, als een leraar openlijk moslim of christen is, mag dat, als scholen daar in een evenwichtig lesprogramma kinderen iets van mee willen geven, is alleen maar mooi. Lastig.

Maaier | 11-01-07 | 21:55

ojazekerWel 11-01-07 @ 21:43

De tendens is echter dat de fundis weer sterker worden.Door de opkomst door de islammertjes is ook het gristendom weer aan groeien.Ik heb er niets tegen dat op een school het een en ander word verteld over religie maar dan wel zoveel mogelijk uit een objectief kader(mag ik het ook gebruiken dat woord??)dus informatief en niet overtuigend.Maar daar wringt de schoen de fundis willen de kinderen maar in een mal gieten en dat is die van hun religie.met alle gevolgen van dien.Stel dat Bottehond een school voor communisme oprichtte dan was het land te klein.Dit is natuurlijk puur hypotetisch

miko | 11-01-07 | 21:55

Je zou maar een lesbische moslima zijn.. kan je lachen...

Captain Orange | 11-01-07 | 21:53

@Murdockyoufool 11-01-07 @ 21:46

Ik heb een manier gevonden om het toch eens te zijn ! * is blij *
Schaf godsdienst volledig af in het onderwijs, maar wijs mensen wel op Google trefwoord godsdienst , religie, geloof.

Zijn we er dan ? ;-)

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:52

@Maaier 11-01-07 @ 21:23
Dat is juist het probleem: scholen zijn gebaseerd op een enkele religie. Op die manier is het inderdaad onmogelijk om te shoppen. Afschaffen dus, dat bijzonder onderwijs. Het verzorgen van lessen 'geestelijke kaart' kan echter plaats vinden op de nieuw te vormen openbare scholen. Zo kunnen leerlingen hun kader verbreden. Neemt niet weg dat de achtergrond en opvoeding -voorlopig- in de weg zitten, maar het afschaffen van scholen die hun fundament in een van de wereldgodsdiensten vinden, lijkt me een stap in de goede richting.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 21:46

@Maaier 11-01-07 @ 21:26,
dat is vnml cultuur en voor mij geen bewust ervaren van religie,
en die kerstboom is toch iets 'heidens'?
Wat dat ook moge betekenen.

Je opmerking over Rembrandt vat ik niet helemaal,
atheistische Chinezen vinden Rembrandt ook prachtig.
(of zijn 'heidense' roots en kerstbomen enzeau een voorwaarde om schilderijen van Rembrandt prachtig te vinden?)

ik heb trouwens de pest aan kerstbomen in huis,
het is dat Mw. vander F er op staat ze in huis te halen.

vander F | 11-01-07 | 21:46

Antidemocraat 11-01-07 @ 21:20

Waar geloof jij in??Een paar objectieve boeken die in het bronzen tijdperk zijn geschreven???Waar alles wat je moet weten op een paar honderd bladzijdes staat ???Hahaha repx1000

ik ben niet bang van je baard in de hemel.Wel van mensen zo als jij die er een erg agresieve stijl op na houden op het moment dat we het over religie hebben.dat is wat religie zwak maakt tot wetenschap.Men gaat geen dialoog aan en erkent nooit fout te zijn.

miko | 11-01-07 | 21:44

@ Murdockyoufool 11-01-07 @ 21:36

Het onderwijs mag wat mij betreft op 1 enkel gebied een aanvulling zijn op de opvoeding van de ouders : normen en waarden. Religie hoort daar wat mij betreft niet in thuis.
Ouders hebben het recht een kind op te voeden zoals zij dat wensen, daar hoort religie wel voor een groot gedeelte bij.
daar komt bij kijken dat leerlingen van vandaag de lessen die godsdienst behandelen zien als een vrij uurtje. verloren tijd dus.
Met eht verstrijken van de jaren zal godsdienst als geheel steeds meer afzwakken verwacht ik. Dat is -als we het lang genoeg uithouden op de aardkloot om dat mee te maken-.

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:43

@ Mariobros & Antidemocraat

Waarom gaan jullie trouwens niet gewoon spelen op stormfront ?

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:37

Eigenlijk is het best zielig als je vindt dat jij als religieus persoon gediscrimineerd wordt als ongelovigen vinden dat jijzelf geen homoos of andere types mag buitensluiten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 11-01-07 | 21:37

@ojazekerWel 11-01-07 @ 21:19
We verschillen ook van mening over de inrichting van onderwijs. Ik vind dat onderwijs meer moet bieden dan boeken en lessen uit boeken. Ervaren kan ook leren zijn. Bovendien, hoe herken je licht zonder de aanwezigheid van donker? Je hebt handvatten nodig om een beeld voor je zelf te kunnen vormen. Uiteraard is dit mogelijk in privésituatie, maar ik zie er geen kwaad in als de school daar op verantwoorde wijze aan bijdraagt.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 21:36

@Achtertuyn 11-01-07 @ 21:32: U is heaumeau?

Elegast | 11-01-07 | 21:33

Kudtgristenen. Geloof moest verboden worden.

Achtertuyn | 11-01-07 | 21:32

@ miko 11-01-07 @ 21:26 @ laatste alinea

Amen.

* lacht in zichelf bij gebruik van de term*

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:30

Mariobros 11-01-07 @ 20:32

Nee de normen en waarden uit het oude testament.daar wil je naar terug??je hebt al net zoveel diepgang als dat loopsukkeltje waar je je nick vandaan hebt.ben je nog geen drie keer deaud gegaan??

Speciaal onderwijs moet maar eens afgeschaft worden.we komen er samen wel uit wat we de kinderen willen onderwijzen.Er word over alle religies en ismen wat verteld(dus ook tegen de gristelijke en islamietjes).Zodat de kindertjes bij volwassenheid zelf hun standpunt kunnen bepalen.Moet je zien hoe snel de mono godsdiensten in boeten.Als je geloof zo sterk is dan hoef je toch niet bang te zijn??
Verder hoeft een homo leraar zijn geaardheid niet uit te dragen evenmin een joodse islamert,macho hetero.Hoe je leeft moet je zelf weten als leraar maar als je voor de klas staat dan geef je les.(dikke punt)

miko | 11-01-07 | 21:26

Eigenlijk vinden de meeste christenen, joden en moslims dat atheisten geen moraal bezitten en voor zover ze die bezitten, komt dat omdat ze christelijke waarden tot hun eigen waarden hebben gemaakt. Dat een mens vanuit zijn eigen overtuiging tot een humanistisch waardenstelsel kan komen, gaat er niet in bij die zalvende hoofdjes, zoiets moois is alleen aan de schepper gegeven.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 21:26

vander F 11-01-07 @ 21:18

onzin, jij bent niet a-religieus oopgevoed. Ik neem even aan dat je in nederland bent opgevoed en dat betekent dat je per definitie ene hoop hebt meegekregen van het christendom. Dat is normaal, dat heeft namelijk de West-Europese cultuur doordrenkt. Je kan niet naar rembrandt kijken, het hardsatikke mooi vinden en zeggen dat je he-le-maal niets met religie hebt. Of een kerstboom opzetten en hetzelfde beweren.

Maaier | 11-01-07 | 21:26

@jargent 11-01-07 @ 20:55
Je kunt 't weer niet laten he? Onverbeterlijke ouwehoer.

stekelige | 11-01-07 | 21:25

@vander F 11-01-07 @ 21:18
Met een a-religieuze opvoeding -en een keuze voor atheïsme- is niets mis, dat hoor je mij ook niet beweren. Ik zeg alleen dat het geen kwaad kan om het een en ander over stromingen en ideologieën mee te krijgen. Kun je zelf bepalen of je er iets aan kunt hebben.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 21:25

Murdockyoufool 11-01-07 @ 20:52

@ "overal wat uitpikken"
dat is natuurlijk wel ideaal, maar zo werkt het niet helemaal. Al die geloven staan ongeveer voor hetzelfde (10 geboden etc.), maar d eomkadering is heel anders. daarmee bedoel ik de heilige boeken, de ontstaansgeschiedenis ervan en met name de rituelen en religieuze praktijk. Geloof is niet echt een supermarkt, als je molsim bent kun je natuurlijk ene hoop varieren, maar een groot deel van d eomkadering blijft hetzelfde, anders staat het hele verhaal op losse schrieven. Jij kan niet 'Allah is groot" roepen terwijl je de Koran verwerpt, het is een all-in pakket. Je kan niet echt christen zijn en vervolgens de hele wederopstanding afdoen met : ach., leuk verhaaltje.

Maaier | 11-01-07 | 21:23

@ vander F 11-01-07 @ 21:18

Er is m.i. niets mis met het ideaalbeeld van Murdockyoufool, maar meer met de uitvoerbaarheid ervan in de praktijk en het gevolg ervan in de praktijk. Hetzelfde geldt voor mijn ideaalbeeld, het afschaffen van het geloof.

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:22

@precious. Waar geloof jij in? In sex, drugs en bloemkoolsoep? In je landje, alcohol, objectieve wetenschap (hahahahahahahahaha). Ik weet van God, de Almachtige. Weet je hoe God jou en iedereen in de materiële wereld afmaakt? Simpelweg middels TIJD, de grote mystiek factor. Maar zelfs dat snap je waarschijnlijk niet, flapdrolletje. Een paar jaar kwéken en dan is het afgelopen met de arrogantie. Op naar een ander, tijdelijk lichaam.

Antidemocraat | 11-01-07 | 21:20

@ Murdockyoufool 11-01-07 @ 21:09

Zo'n kader kunnen ze ook zelf zoeken door middel van eigen initiatief in prive tijd. Op school hoort les gegeven te worden. In de kerk kan men een geloof uitoefenen. Die zaken dienen m.i. niet door elkaar gehaald te worden. Al is het maar omdat de meest subjectieve factor - de docent- moeilijk weg te cijferen is. Je ideaalbeeld houdt dus geen stand in mijn optiek. Ik denk derhalve dat we er niet uit gaan komen samen, doch bedankt voor de kritische response.

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:19

@Murdockyoufool 11-01-07 @ 21:09,
ik ben volstrekt a-religieus opgevoed,
dus hoepel op met je 'kader',
dat 'kader' is niet afhankelijk van je kennis van religieuze stromingen.
Volgens mij kadert het alleen maar meer in, die stromingen en ideologieen.

vander F | 11-01-07 | 21:18

@ojazekerWel 11-01-07 @ 21:01
Uiteraard: zelf denken en redeneren. Dat lukt je echter niet zonder kader, dus het kan geen kwaad als veel religieuze stromingen en ideologieën in het onderwijs aan bod komen. Een heel ander uitgangspunt dan bijvoorbeeld een christelijke school hanteert, waar men alle stromingen -voor zover die al worden behandeld- langs de christelijke meetlat legt. Als het even tegenzit, geeft een leraar Godsdienst of Maatschappijleer er ook nog overduidelijk kwalificaties aan, wat de eigen keuze verder bemoeilijkt.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 21:09

Als ik homo was zou ik het wel lekker vinden denk ik, zo,n hele school die over me heen wipt

dwerslizzer | 11-01-07 | 21:08

@ Murdockyoufool 11-01-07 @ 20:52

Of ze geloven gewoon in zichzelf, in wat ze zien en horen.

ojazekerWel | 11-01-07 | 21:01

@jargent
Dude, alles leuk en aardig, maar stop es met dat continue lachen. Je komt zo maniakaal over.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 20:58

@Rabarberke 11-01-07 @ 20:51

Eens, maar die zijn vaak / meestal beter te 'sturen' en/of te controleren dan godsdiensten als Is lam en Grrristendom. Daarnaast zijn dat de grootste godsdiensten. Anyhow, het was een hypothetische stelling, dus waar lullen we over. Mensen blijven elkaar toch wel naar de hel wensen.

ojazekerWel | 11-01-07 | 20:58

@bejaarde op brommer 11-01-07 @ 20:49

Hahhahaha... kan het ook niet iedereen naar de zin maken.... jij wil dat alle fundo's (en vooral de joodfundo's) lekker doorgaan met het gooien van homoos van flats zeker. Tsja, daar ben je een ziolutser voor...

jargent | 11-01-07 | 20:55

@The Hedge 11-01-07 @ 19:14

Die lieflijke woorden zijn van een vrij recente vertaling. Pak je Bijbels uit pakweg 1935 en ouder dan staat er iets heel anders.

Door de eeuwen heen zijn de boekjes telkens herschreven. Telkens naar een zogenaamde tijdsgeest c.q de opvattingen die destijds in een subcultuurtje heersten. Zaken worden compleet uit hun verband gerukt.

Moderne anti-homo-relies zouden eens moeten bedenken waarom homosexualiteit wijdverbreid geaccepteerd was in bijv. het Italie van de Rennaissance. Toen alles wat een beetje afweek van wat de kerk voorschreef op de brandstapel terecht kwam. Zeggen dat de aarde om de zon draaide was al voldoende. Nou, wat homosexualiteit betreft: er werd wat afgeneukt hoor. DeMedici, Michelangelo en Davinci zijn het bekendst. Allegorische taferelen, die destijds hun grote opwachting maakten en in de eeuwen erna telkens zijn gebruikt, zinderen van homosexualiteit. Denk aan de typische blote engeltjes bijvoorbeeld. Pas veel later is men een en ander gaan overschilderen omdat het niet kuis was. Dat had niets met naaktheid an sich te maken, die puriteinse preutsheid is een bedenksel van reformatorische krachten die niets met de RK kerk te maken wilden hebben.

Wat in de 1932-druk van de Statenbijbel staat, hier ver weg in de kast: die gruwel in het Oog des Heeres was dat mensen zich gedroegen als de mensen van Lot. Lot was een stadsstaat. En er staat heel duidelijk wat bedoeld wordt: afgoderij. Men geloofde meer in geld dan in den Heere en was door de rijkdom compleet verdwaasd en zag waarschuwingen 'teekenen des heeren' van een naderend einde niet.

Het enige wat een beetje in de buurt komt van 'homosexualiteit' is dat man niet mag liggen met een ander, gelijk manin. Man (mens) en Manin dus. Manin? Het woord 'vrouw' was al bekend, de woorden hebben meer met status te maken. Dat 'liggen' is geen neuken of sex, het zou compleet uit de context van de rest van het verhaaltje zijn.

Sex komt nauwelijks voor in Den Bijbel, behalve het erotische Hooglied waar de spetters vanaf vliegen (letterlijk in de oude druk, met geile geuren en lichaamssappen) en de verhandelingen over Diverse Heilige Mannen die met hun dochters sliepen c.q. deze aanboden aan gasten die bleven overnachten. En dat staat er dan heel duidelijk. Geen vage omschrijvingen.

Nu we toch bezig zijn, ook aardig om te weten misschien: in de oude druk gaat het scheppingsverhaal ook ietsjes anders dan wat tegenwoordig de norm lijkt te zijn: Adam was een stad uit de voortijd, Eva was haar bevolking, mensen haar tempel. Men was volgens de overlevering heel puur en onschuldig, leefde in vrede, maar ging uitdwalen over alle windstreken totdat men elkaars taal niet meer sprak en ruzie kreeg. Kain en Abel zijn in dat licht geen broertjes van vlees en bloed maar broedervolkeren. Vervolgens gaat er een hele tijd overheen totdat De Bedroefde Goden (meervoud ja) opmerken dat er een volk is waar potentie in zit om weer terug te keren naar de roots, terug naar hoe het ooit was in de voortijd, iedereen blij en vrede enzo. En dat uitgekozen (uitverkoren) volkje wordt het volk Israel's genoemd, weer een of andere vertaling van een verwijzing. Het is op zich een heel aardig verhaal wat je ziet in tal van religies en mythes over heel de wereld, maar het heeft dus geen zier te maken met moderne versies alsof er daadwerkelijk mensen in een paradijs zijn ontworpen en dat de boel moest worden gereboot.

Typisch dat er kennelijk geen enkele 'bijbelgeleerde' verder kijkt dan z'n neus lang is. Misschien is het allemaal te pijnlijk ook, moet je weer overboord zetten wat je braaf op de zondagsschool in 1952 hebt geleerd.

Robert Long had gelijk. Jezus redt, Jezus redt, alle mensen opgelet. (...) dat Jezus ook een hippie was.

Repperdeklepklepklep | 11-01-07 | 20:53

@ojazekerWel 11-01-07 @ 20:37
Nee, geen godsdienst verbieden in het onderwijs. Had het er vanmiddag met de goedgristen Papaisgeil -zijn nick lijkt rechtstreeks uit de bible belt afkomstig- over; kinderen moeten mijns inziens een geloof kunnen kiezen en derhalve op verantwoorde wijze les krijgen in de drie wereldgodsdiensten, hindoeïsme, shintoisme, boedhisme, humanisme en alle andere -ismes. Ideale situatie: ze pikken overal het goede uit.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 20:52

@ojazekerwel

Dan vinden ze wel wat anders om te misbruiken: politieke ideologieen, sport, afwijkende religies (scientology, allerlei andere sektes) etc.

Rabarberke | 11-01-07 | 20:51

Mijn friendje is ook homo. Lekker laten gaan. Doet geen mens kwaad.

tiswat | 11-01-07 | 20:51

Eerste keer dat ik zoiets hoor is het van een moslim?
Betekent dit dat al die jaren de goed-gristense wethouders altijd maar hun bek hielden over dit soort incidenten?

bwahaha | 11-01-07 | 20:50

@ 2045 jargent de commentaarverdraaierT
jij hebt nooit van die dagen en zal die ook nooit krijgen.

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 20:49

@ Rabarberke 11-01-07 @ 20:38

Ben het met je eens dat de daadwerkelijke bedoeling van de voornaamste godsdiensten niet verkeerd is. Mijn punt is wel, dat wanneer je de factor godsdienst wegneemt, je mensen ook de mogelijkheid ontneemt godsdienst te misbruiken op de gebruikelijke, of juist ongebruikelijke manieren.

ojazekerWel | 11-01-07 | 20:46

@Koester deze reactie van me, want jij gaat hem niet al te vaak zien: jargent heeft helemaal gelijk!
@sjaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:41

Hahha.... SdSL denkt ook eens na.. Goed van je...

nou ja zeg,
comment je zo maar iets zinnigs....

@vander F 11-01-07 @ 19:45

Ja, ik heb me toch van die dagen... hahhahaha

jargent | 11-01-07 | 20:45

@ Hannalore 11-01-07 @ 20:36

Dat zijn met name naturisten en heksen die griekse goden en moeder aarde aanbidden lees ik. Eng volk inderdaad. Hoewel..

*Denk aan de scene uit Four rooms*

ojazekerWel | 11-01-07 | 20:43

Het communisme was ook een collectieve uiting van het kwaad. Maar het amerikaanse economische imperialisme ook.

Lucas was een mongool.

Rabarberke | 11-01-07 | 20:39

Voor GS begrippen is dit bijzonder gematigd geschreven. Natuurlijk zie ik het anders als Brusselmans, maar het is te mager om eens lekker te gaan afgeven op de verlichtingsfundamentalisten. Lucas was er beter in. Maar die was dan ook echt gefrustreerd als het te maken had met het christelijke geloof.

Jeremia | 11-01-07 | 20:38

@precious

De grootste problemen van vandaag en toen vinden hun oorsprong in de mens zelf. Religie is slechts een collectieve uiting van problemen. Voetbal hooliganism is een andere manier van collectief geweld. Nationalisme evenzo.

Toen religie nog geen item was in de arena van interenationaal geweld, toen waren het wel stammenoorlogen etc.

Rabarberke | 11-01-07 | 20:38

Murdockyoufool 11-01-07 @ 20:36

of godsdienst verbieden in het onderwijs. Eigenlijk heel logisch.

ojazekerWel | 11-01-07 | 20:37

@precious 20:33

En vergeet de neo-paganisten niet. Die hebben pas enge gewoontes.

Hannalore | 11-01-07 | 20:36

@Faaz71 11-01-07 @ 20:27
Nu ja, dood is dan wel weer heel cru. Laten we zeggen dat de wereldgodsdiensten hun stempel niet op het openbare leven mogen drukken. Verder pleit ik voor de afschaffing van onderwijs dat op één godsdienst is gebaseerd, zodat mensen niet langer vanaf hun tweede levensjaar met gif worden ingespoten.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 20:36

Moslims mag ook worden gelezen als islamietjes

precious | 11-01-07 | 20:34

Als iedereen nu eens gewoon stopt met geloven...
- geen gristenhonden meer met van die enge gewoontes
- geen moslims meer met van die enge gewoontes
- geen hindus meer met van die enge gewoontes
- etc

Geloverts zijn in de regel dus engerts. laten we wel zijn. De grootste problemen van hedendag en in de geschiedenis vinden hun oorspong in het geloof en het feit dat mensen helaas niet allemaal hetzelfde geloven.

precious | 11-01-07 | 20:33

@gevallenverstand. Er zijn tegenwoordig ook genoeg mensen die poep eten in het moderne vrije, gestoorde, zieke, hysterische, pseudowetenschappenlijke, gedegradeerde Nederland. Maar who cares, dat noemen we hier vrijheid, ieder zijn meug en meer van dat soort lachwekkende zaken. Nederlanders, vaak slechts slaafjes van loopse lust. Alles wordt uit de kast gehaald om het te normaliseren. Maar toch, homofilie is simpelweg gedegradeerd. Al sinds duizenden jaren en de creatie.

Antidemocraat | 11-01-07 | 20:32

Geadopteerde kinderen zijn niet je eigen kinderen dus dat telt niet. Kinderen kun je alleen krijgen met een man en vrouw en dien je op te voeden met een gewone papa en mama. Al dat rare gedoe tegenwoordig maakt de wereld er niet beter op

Mariobros | 11-01-07 | 20:32

... goeie zaak dat heaumeaux daar geweerd worden... als je niet voor je overtuiging op blijft komen is het einde zoek... dan staan er over 10 jaar ook pedo's voor de klas omdat zij niet gediscrimineerd mogen worden... daarna komen er waarschijnlijk nog imams die eisen dat ze les willen geven op een christelijke school... en natuurlijk mag er dan ook geen nee gezegd worden want de heaumeaux en pedo's mogen dat ook en discrimineren mag niet in Nederland en bla bla bla..... we glijden echt af hier in Nederland....

HennyHenny | 11-01-07 | 20:30

Altijd hetzelfde gezeik met die kut-gristenen. Moet Madonna niet deaud dan deugen flikkers wel weer niet. Onlangs probeerde dat volk de Da Vinci Code nog aan hun hypocriete moraaltje aan te passen en ondertussen moord de wedergeboren Bush uit naam van het opperwezen, die zijn grote bekendeheid voornamelijk dankt aan het sado-masochistische spelletje dat hij met zoonlief speelde(waar was jeugdzorg toen, vraag je je af), op en rond de evenaar alles uit wat niet voor hem en zijn heiland buigt.

Deaud aan de gristenen (langzaam en pijnlijk als het even kan. Een lijdensweg is immers ook waar ze u tot willen verplichten)

Faaz71 | 11-01-07 | 20:27

Zucht ... direct de subsidiekraan dichtdraaien... en dan even kijken hoe 'bijbelvast' ze zijn (zie SGP en vrouwenkiesrecht).

Cloodtvieaul | 11-01-07 | 20:21

@Mariobros 11-01-07 @ 20:09,
je kunt natuurlijk net als vroegâh het eerst proberen met een vrouw, kids kweken, toch beseffen dat je heaumeau bent, en dan scheiden.
(is zelfs voor de katholieke kerk een geldige reden om te scheiden)

vander F | 11-01-07 | 20:17

@bolddt 11-01-07 @ 20:04
Christenen leveren prima prestaties? Op welke concrete terreinen (school en werk is te vaag) bedoel je precies? Economisch, als opvoeders, binnen de gemeenschap? Hoe dan ook, niet-gelovigen leveren ook prima 'prestaties'. En homo's leveren geweldige prestaties; ze zijn goed vertegenwoordigd binnen de groep met de hogere inkomens. Anders gezegd: je lult zo verschrikkelijk uit je nek.

Murdockyoufool | 11-01-07 | 20:16

Die homo's die op een dergelijke school gaan werken kiezen daar zelf voor dus ik snap het probleem niet. Als ze op de school gaan werken om daar per expresselijk de relnicht uit te gaan hangen... tja... dat is an sich al reden zat om ze eraf te trappen.

Kortom, wat is nou het probleem? Dat er mensen zijn die vinden dat homo's vies zijn? Laat ze lekker. Dat mogen ze. Is het achterlijk? Tuurlijk. Dus wat mij betreft wordt de christelijke goegemeente hier eerder gediscrimineert omdat ze niet anders mogen denken.. eeh.. nou vooruit.., dan wij.

TheRitz | 11-01-07 | 20:16

@Mariobros 11-01-07 @ 20:09,
denk eens na
man-man overlegt met vrouw-vrouw hun kinderwensen..
adoptie blijft ook een optie.

vander F | 11-01-07 | 20:14

@bolddt
doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Ronnie M. | 11-01-07 | 20:12

man-man, vrouw-vrouw = sieq
Hoe wil je kindertjes krijgen als heaumeau?

Mariobros | 11-01-07 | 20:09

@Mariobros 11-01-07 @ 19:58,
wat dan wel?
Een shag rokende bouwvakker?

vander F | 11-01-07 | 20:04

Staat er nou "Jasses" bij die afbeelding van Jezus?
Ga zeau door GS, dan bestaan jullie eind dit jaar niet meer.
Laat die Christenen toch met rust, deze mensen leveren prima prestaties, op alle gebieden, werk, school, etc. Dit in grote tegenstelling tot de Moslims, die er naar slechte gewoonte een puinhoop van maken.
Het is dus absoluut geen item, waar we het hier over hebben.

Trouwens, wie is ooit op het dwaze i.d. gekomen dat NL homo's massaal axepteert? Tolereren hooguit. Het is overigens ook een kansloze missie, het heaumeau-huwelijk, dat is statistich aangetoond bij een groep van 5000 stellen, die het geen van allen (!) meer dan 5 jaar bij elkaar uithield.

bolddt | 11-01-07 | 20:04

He gadver, beetje homowippen, juk.

..zapper | 11-01-07 | 20:04

Paulus, ik heb er ook voor doorgeleerd, ik had niet het idee dat we aan het discussieren waren. Maar goed, ik moet ook weer verder, prettige avond nog.

Udo Hess | 11-01-07 | 20:01

@The Hedge 11-01-07 @ 19:53,
er is geen bewijs voor,
het is nooit vastgesteld dus niet aanwezig.
Wat snap je niet?

moet je scholen die gebaseerd zijn op het bestaan van elfjes en kabouters dan ook maar financieren want nog nooit vastgesteld dus mogelijk reeël?

vander F | 11-01-07 | 19:59

Enne, Adam heeft Eva gekregen en geen Heaumeau Henkie

Mariobros | 11-01-07 | 19:58

@Rabarberke:ik ben een matig jurist, maar de wet zegt: Artikel 81
De vaststelling van wetten geschiedt door de regering en de Staten-Generaal gezamenlijk.

Paulusdebosbouter | 11-01-07 | 19:57

@Sjaak

Werk ze!

Big Ern | 11-01-07 | 19:57

Zo'n goeie school is het toch al niet.. Kijk maar naar een brief van de school naar aanleiding van een rapport van de inspectie van onderwijs van de vestiging Utrecht:

www.passie.net/materiaal/brief_ouders_...

-----Quote
 matige onderwijskwaliteit
 onvoldoende open cultuur
 geen professionele cultuur
 tekort aan eenduidige aansturing/communicatie
 opbrengsten onvoldoende
 geen aansturing mentoraat/ verantwoording leerlingbegeleiding
-----End quote

Dat selectieve aannamebeleid werpt toch niet zoveel vruchten af..

Edwin | 11-01-07 | 19:57

Tja, komen wij Refo's ook een keer in het nieuws!

Mariobros | 11-01-07 | 19:56

@Rabarberke:
sommige mensen halen 'regering' en 'tweede kamer' nogal door elkaar. Ten onrechte, uiteraard. Daar moet je ff doorheen lezen...

The Hedge | 11-01-07 | 19:56

Wel mag het u bekomen, ik moet nog wat werken.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:55

@paulus

Ga je huiswerk nog eens leren dan. De wetgevende macht berust bij de tweede kamer en slechts gedeeltelijk bij de regering (tenzij je amvb's en ministeriele besluiten wetten noemt, maar dat is formeel niet juist) De regering voert wetgeving uit. De rechter spreekt recht, hij legt niets uit. Hij motiveert hoogstens een vonnis en zorgt voor jurisprudentie.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:54

@jaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:50
Dat kan, weet ik niet... zou logisch zijn: er is geen bewijs voor of tegen (daarom heet het 'geloof' geloof ik) dus moet je ook niet iets gaan leren dat nog niet is vastgesteld.

The Hedge | 11-01-07 | 19:53

@sjaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:50,
Sinterklaas dan weer wel,
al zie ik het verschil niet zo.

vander F | 11-01-07 | 19:53

@DenkZelfstandig 11-01-07 @ 19:50
Nee, je meet met twee maten, net als onze wetgever.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:52

@The Hedge 11-01-07 @ 19:47
Zij mag ook niet zeggen dat god niet bestaat.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:50

@vander F 11-01-07 @ 19:48
Juist. En daarom moeten anderen dus ook van de normen en waarden van die christenen afblijven. Net zoals zij van de jouwe af moeten blijven. Zijn we het toch nog eens.

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:50

@Udo: geloof me, ik heb er voor doorgeleerd. In ons land maakt de regering (samen met de kamers) de wet; de rechter legt ze uit.
Maar ik ga de discussie niet verder met je aan; ik zou je willen uitnodgen eerst eens iets meer te lezen over staatsrecht. Misschien kun je hier beginnen: www.google.nl/search?sourceid=navclien...

Paulusdebosbouter | 11-01-07 | 19:49

Eigenlijk..... als je goed naar die foto kijkt........ was jezus een soort She-Male!!

Big Ern | 11-01-07 | 19:48

@DenkZelfstandig 11-01-07 @ 19:41,
op school dient vn,ml onderwijs te worden gegeven,
verder blijven ze met hun poten van normen en waarden gedoe af.
ik breng mijn kind zelf de normenm en waarden bij die ik belangrijk vind.
En niet een of andere goog.

vander F | 11-01-07 | 19:48

Er is een verschil tussen de islam-benadering (zal 't zo maar ff noemen) en de gristen-benadering:

Islam benadering is: ksgiejjekapotjonge, vieze heaumeau
gristen benadering: we willen je niet bij onze club hebben.

Zo zal een gekleurd persoon ook niet snel lid worden van de KKK, gaat hij daarom zeuren dattie gediscrimineerd wordt?

Mensen moeten zich niet zo snel gediscimineerd voelen. En je moet die mensen waar je een hekel aan hebt niet verder lastig vallen dan nodig is.

@sjaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:36
dat is wel degelijk het geval: een docent op een openbare school mag niet zijn of haar geloof 'opleggen' aan de tere kinderzieltjes.

The Hedge | 11-01-07 | 19:47

* schrijft die van sjaak in zn kladblok *

Big Ern | 11-01-07 | 19:46

sjaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:45
roflol - ach, je weet goed wat ik bedoel

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:46

@DenkZelfstandig 11-01-07 @ 19:41
Wordt er het vak atheisme gegeven op openbare scholen?

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:45

@jargent 11-01-07 @ 19:36,
nou ja zeg,
comment je zo maar iets zinnigs....

vander F | 11-01-07 | 19:45

@jargent 11-01-07 @ 19:36
Je gebruikt "redeneringen" waarbij je leugenachtig wat iemand doet verdraait en komt met een oplossing ("keihard aanpakken") die van meer agressiviteit getuigt dan "die school" ooit tegen homo's heeft vertoond. SGP-ers zijn niet agressief tegen "ongelovigen". De fundamentalistischere moslims zijn dat wel. Pretty obvious allemaal.

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:44

@jargent 11-01-07 @ 19:36
Pak jij ze maar lekker hard aan, frustie....

Ehhhh....... haal dat schuim s van je bek!

Big Ern | 11-01-07 | 19:42

Of willen homo's dat de hele wereld homo word, Islamo's dat de hele wereld Islamo word, Gristenen dat de hele wereld Gristen word, wil TOMTOM dat de hele wereld navigeert op TomToms, de Nederlandse XTC mafia dat de hele wereld hun XTC koopt etc.....

gevallenverstand | 11-01-07 | 19:41

@jargent 11-01-07 @ 19:36
Koester deze reactie van me, want jij gaat hem niet al te vaak zien: jargent heeft helemaal gelijk!

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:41

@het was ooit beter gesteld met de Islam.
toen deden ze nog aan wetenschap.
(en aan homo)

@bejaarde op brommer 11-01-07 @ 19:17

Ze komen er best nog wel een keer: hebben gewoon een beetje vrijheid nodig. Krijgen ze van ons. Gratis en voor niets. Wij kunnen op onze beurt wel wat verantwoordelijkheid van hun leren. Hopelijk dat ze ons dat ook gratis en voor niets zullen geven. Alles zal reg kom......

jargent | 11-01-07 | 19:41

Je kunt wel zeggen dat "dat soort scholen" geen overheidsgeld mogen krijgen, maar dan heb je wel nog steeds het probleem dat ELKE school, ook elke openbare school, het ene of andere "normen stelsel" leert aan kinderen. En wie bepaalt nou welke normen door "met belastinggeld betaalde scholen" uitgedragen mogen worden? Er zijn naar mijn indruk heel wat die de "moraal" van de gevestigde orde niet kunnen waarderen, ondanks dat ze niet christelijk zijn.

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:41

Dat vanrechtsheeftvoorra (19:36) de nichtenkit niet inmag heb gewoon met die rotkop te maken. Daar slaat het bier van dood...

Gay Niaal | 11-01-07 | 19:40

@Udo Hess 11-01-07 @ 19:36
Nee Udo zo zit het systeem niet in elkaar, omdat deze school een stichting is van levensbeschouwelijke aard mag ze dit juist wel!

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:39

@vanrechtsheeftvoorra 11-01-07 @ 19:36
waarachtig, een prachtig stuk proza. Denk dat ik 'm ff uit ga printen en boven m'n bed hangen.

The Hedge | 11-01-07 | 19:37

@vanrechtsheeftvoorra 11-01-07 @ 19:36
Fijn dat je alle niet-hetero's ff over één kam scheert, goed over nagedacht.

T-pot | 11-01-07 | 19:37

Kaasmarokkaan: de nieuwste geuzennaam voor onze medelanders..... niet eens zo verkeerd nee....

De kwestie hier is natuurlijk slecht nieuws voor al diegenen die homohaat zo graag vooral de moslims wil aanwrijven. We hebben hier een lelijke gristelijke sgool die homos liefst van de flat zou willen goojen. Net zoals er een paar joodse sgolen in Adam zijn waar sommigen dat ook geen gek idee vinden. Oftewel: onze ellende in NL komt niet alleen van moslimfundo's, maar ook van gristenfundo's en van joodfundo's. Tijd om ze alle 3 keihard aan te pakken.

jargent | 11-01-07 | 19:36

@Udo
Het gaat om fundamentele rechtsgelijkheid. Waarom mag een reformatorische school een homo weigeren en waarom moet ik daar, ofschoon ik het niet eens ben met hun levensovertuiging, aan meebetalen? En waarom mag een openbare school dan andersom niet eisen van een docent dat hij niet-christelijk is, of zich in elk geval nooit en te nimmer zijn geloof uitdraagt tegenover zijn leerlingen. Nee, dan kom je aan de "discriminatievrije werkplek".

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:36

Paulus, je schrijft het toch zelf. Discriminatie mag niet, ook niet op basis van godsdienst. Als er een conflict is binnen onze wetgeving, dan is er vaak wel een aanleiding om iets voor te leggen bij een rechter of een commissie. Zo zit ons systeem in elkaar. Bovendien, deze school wil niet discrimineren op basis van geaardheid maar zij selecteren op een bepaalde variant van het christelijk geloof. Het zou vreemd zijn (zelfs verboden) als een (in de ogen van de schoolleiding) ware christen die ook homo is, geen leraar mag worden. Zij zullen het standpunt innemen dat als je toegeeft aan je homoseksuele geaardheid dat je geen ware christen bent. Vergelijkbaar met een hetero die er openlijk voor uitkomt dat hij naar de hoeren gaat.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:36

Flikker toch allemaal op met dat heaumeauxgezeik. Deze zielepoten (jaja, ik kan er wat van) hebben inmiddels eigen kermissen, carnaval, kroegen, disco's, parades en Olympische Spelen. Als ik als hetero het Bölke in wil, kom ik d'r niet in. Dus wie discrimineert nou wie? En ik sta ook niet met m'n wijf te tongen op een schuit in de Amsterdamse grachten terwijl iedereen staat te kijken en te applaudiseren. Kan me dus heel goed de weerzin van onze kristenen ten opzichte van onze heaumeauvrienden voorstellen. En wat doe je trouwens op zo'n school? Heb eens lef en geef les op een school met Marrokkaanse kansenjongeren...

vanrechtsheeftvoorra | 11-01-07 | 19:36

De school moet ook alle kledingetiketten van sollicitanten controleren, daar mag maar één soort textiel op vermeld staan. Bovendien mogen mensen die thuis garnalen eten ook niet welkom zijn als leerkracht. Staat allemaal in de Bijbel.

T-pot | 11-01-07 | 19:36

@huggie 11-01-07 @ 19:32

Hop, naar bed nou!!

Het is al veels te laat......

Big Ern | 11-01-07 | 19:35

@denkzflst

Mwah, die zijn niet ongrondwettelijk... hoogstens overbodig.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:35

@TheHedge
Wat jij zegt is inderdaad wat de Bijbel zegt. Maar ik heb de indruk dat de meesten hier andere uitgangspunten hebben.

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:35

@huggie

Ga je luier verwisselen baby, dit gaat niet over de islam. En leer ook even normaal nederlands schrijven, je schrijft nog beroerder dan Kouwes.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:33

Rabarberke 11-01-07 @ 19:31
Dat is uiteraard waar, maar dat geldt dan ook voor niet-algemeen-aanvaarde clubjes als StiVoRo (brrr, wat een griezelclub) of Milieudefensie (uitvalbasis van moordenaar Volkert van der Graaf).

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:32

-edit das niet ontopic -

huggie | 11-01-07 | 19:32

Antidemocraat 11-01-07 @ 19:26
Er zijn dieren die peop eten. Dieren die verrotte kadavers eten. Moeten mensen het daarom ook maar doen, word het daardoor goed? Er zijn planten waar je gek of dood van word als je ze eet. Zijn ze daarom natuurlijk dus goed?
Wat is je punt precies. 'Gristenen hebben al eeuwen een pact met occulte homo's?' of 'De Westerse decadentie is hetzelfde als Islamitisch fundamentalisme?'

gevallenverstand | 11-01-07 | 19:31

@DenkZelfstandig: *applaux* mee eens!

@Rabarberke: dat lijkt me een wat vrije interpretatie. Heb hier alleen een vertaling en het oud-hebreeuwsch ben ik ook niet machtig. Maar iirc zijn er meer stukkies over dit onderwerp:

Weet niet hoe betrouwbaar is, maar hier lees ik 'zoals MEN gemeenschap...' en niet zoals 'HIJ'. Dit lijkt me in de meeste talen erg makkelijk te onderscheiden, dus ga er ff vanuit dat dit nog wel klopt:

‘Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, ‑ beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen’. (Lev. 20:13)

Het enige dat je hier kan concluderen is dat ze toen ook al de vrouw in de bips namen.

The Hedge | 11-01-07 | 19:31

@bilo
Ja, uitgaande van het idee dat homofilie erfelijk bepaald is en de wens van de mens het hoogste goed is: sure, ik snap het.
Maar nog steeds ben je daarmee jouw opvatting superieur aan het verklaren aan andermans opvatting. En ik denk dat jij niet vind dat die regel van de meerderheid bepaalt de maat ook in Nazi Duitsland moreel waar was.

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:31

@denkzelfstandig

Van mij mogen ze homo's weigeren, maar dan moeten ze die kutschool ook uit eigen zak betalen en niet van mijn belastinggeld.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:31

@Denkzelfstandig
Wel als ik een homfobe stichting meefinancier, dat wil ik niet. Lees ook de reactie van bilo en stel je eens voor hoe het is om als homo op te groeien in zo'n omgeving.
@Maaier
Helaas ja, maar wat ik duidelijk wou maken is dat je op grond van wat in je geloofsregels staat zonder meer bepaalde kwetsende uitspraken kan doen. Als niet-gelovige dien je dezelfde uitsrpaken ofwe te motiveren met argumenten of in een bepaald kader (humor, satire, fictie) te plaatsen. Is ook rechtsongelijkheid aangezien die geloofsregels voor een atheist van nul en generlei waarde zijn.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:29

@Udo
Christenen zijn lachwekkend omdat het achtergebleven en simpele mensen uit de eigen cultuur zijn. De meeste moslims komen uit een ver weg achterlijke plattelandscultuur en daar heb je meer mededogen voor.

bilo | 11-01-07 | 19:29

@Bijstandskoning 11-01-07 @ 19:26

Nooit geweten dat je in de schoonmakerij heb gezeten?

Dus je hebt ooit wel s gewerkt..........

Chapeau!
Had ik niet verwacht...

Big Ern | 11-01-07 | 19:28

Vooruit dan maar, zal ik het nog een keer proberen: de wet "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan." Dat geldt dus ook voor gristelijke scholen.

Paulusdebosbouter | 11-01-07 | 19:28

Bilo?
Sjaak, als een moslim vindt dat ik naar de hel ga omdat ik denk dat Mohammed een leugenaar was, dan moet hij dat vooral vinden. Waarom maakt een ongelovige homo het wat uit dat een christen vindt dat hij zondig is?
Ik ga naar heel wat cabaretiers, gemiddeld genomen worden christenen toch echt het meest op de hak genomen.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:26

Op mijn gymnasium bleek destijds een zwaarlijvige docent Engels homo te zijn. En de peaut werkt er nog steeds.

Bijstandskoning | 11-01-07 | 19:26

Prima wat dat schoolbestuur doet. Homofilie is gedegradeerd. Maar ja, in het land van drugs, grote slachthuizen, publieke porno, kindermishandeling, echtscheiding, abortus, straatterreur, aktieve euthanasie en corruptie valt het voor veel mensen niet mee om positief van negatief te onderscheiden. Omdat er in de dierenwereld ook enkele soorten homofiel gedrag vertonen is het bovendien heel normaal als mens ook zulk gedrag te vertonen. Omdat papaver nu eenmaal voorkomt is drugsgebruik ook doodnormaal. En volgens faciliterende geschiedenis waren "onze" voorouders allemaal jagers dus is het no problem om dieren massaal te doden, slachten en op te peuzelen. Er zijn in de natuur ook dieren die hun eigen kind doden. Waarom kindermoord dan nog strafbaar stellen? Leve Nederland, het vriendelijke, ontwikkelde, progressieve, moderne, vrije, zieke, tragische, arrogante, mislukte landje vol met barbaren en geflipte mafkezen. Maar ja, de schreeuwerige flapdrolletejs hebben wat geld, een grote smoel en 100% schaamteloosheid dus, who cares? Precies, hun partners in gekte, de fanatieke zgn. moslims.

Antidemocraat | 11-01-07 | 19:26

@Denkzelfstandig,
Ik zie het probleem wel. Wat te denken van latente homokindertjes die al vroeg horen dat hun karakter slecht is?
Homofilie is biologisch bepaald en niet aangeleerd.

bilo | 11-01-07 | 19:25

sjaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:15

nee, dit heet "vrijheid van onderwijs". Ooit in d egrondwet gekomen als ruilmiddel voor algemeen kiesrecht en tegenwoordig een no-go area voor CDA-ers, CU-ers etc. De komende 4 jaar zal er dus niets aan veranderen...

sjaakdeslinksesul 11-01-07 @ 19:22

jij mag ook zeggen wat jij wilt en kan net zo goe dof znet zo slecht voor de rechter worden gedaagd.

Maaier | 11-01-07 | 19:25

@the hedge

Maar ja, hoe leg je dat aan een debiele hoofdonderwijzer van een kutschool uit.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:25

Vraag me eigenlijk werkelijk af wat nou het probleem is: op die sgool vinden ze heaumeaux vies, bah. Dat mag wat mij betreft. Is toch fijn dat ze dat publiek zeggen, dan weet een heaumeau gweaun dattie niet welkom zal gaan zijn.

Je kunt het ook heel stiekum doen en later wegpesten, omdat het zo wel volgens de regels gaat.

Ik vind het juist inconsequent van gristenen dat ze heaumeau huwelijken goed vinden. Als er in je Grote Boek staat dat iets heel vies, bah, fout, straf is; dan vind ik het zelf wat inconsequent om te zeggen: ah, valt wel mee hoor.

Dan neem je je eigen leer niet serieus. Dat heb ik veel meer tegen kerken dan dat hun leer achterhaald zou zijn. Die kerken zijn meer bezig met ledental, zieltjes winnen ten koste van je eigen standpunten.

The Hedge | 11-01-07 | 19:24

Excuses Paulus, voor het :"wat lul je nou". Ik liet me een beetje gaan. Die godsdienstige vrijheid om te discrimineren wordt in artikel 1 van de grondwet geregeld.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:23

Ik zie het probleem niet. Sterker nog: wat mij betreft hebben ze alle vrijheid om dit soort eisen te stellen. Wat een onzin dat er geen school met een eigen denkwijze over homo's mag zijn. Zij zijn er niet op uit homo's te vermoorden of zelfs maar te verminken. Het enige wat ze vragen is een "homo-vrije omgeving". zonder die homo's verder te achtervolgen. Voor mijn part stelt een school als eis dat ze alleen mensen met een dikke neus willen voor de klas.

DenkZelfstandig | 11-01-07 | 19:22

Arme Udo
Word je gepest?

bilo | 11-01-07 | 19:22

@Udo Hess 11-01-07 @ 19:17
Dat heeft niets te maken met boven de wet stellen. Dat is de vrijheid van meningsuiting, die houdt in dat ook jij als christen anderen belachelijk mag maken en mensen voor de rechter mag dagen indien je het gevoel hebt dat je beledigd bent, net zoals dat voor atheisten, moslims en joden geldt. Maar over rechtsongelijkheid gesproken: jij mag op basis van wat er in deuteronomium en leviticus staat hardop zeggen dat homosexualiteit en atheisme zonden zijn en geen rechter die je daarvoor kan veroordelen. Andersom kan ik niet zonder meer van alles over christenen zeggen zonder dat dit consequenties heeft.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:22

De schoolstrijd hebben we toch allang achter ons gelaten? Als het over verworvenheden gaat als abortus en het homohuwelijk dan is dat onaantastbaar, maar het al tijden aanwezige vrijheid van onderwijs moet elke keer ter discussie worden gesteld. Die homofoben betalen toch net zo goed belasting als elk ander?

Udo Hess | 11-01-07 | 19:21

@the hedge

Nee dus, dat is een verkeerde interpratatie. Een homo heeft immers geen gemeenschap met een vrouw, zodat hij nooit op die wijze gemeenschap met een man kan hebben.

Deze tekst was gericht aan getrouwde mannen om te voorkomen dat er een maatschappelijke ontwrichting zou ontstaan als zij zich zouden overgeven aan BI-sexualiteit.

Waar Leviticus afwijst is dat mannen die met vrouwen wippen (dus getrouwde mannen in die tijd) het daarnaast ook met mannen doen. Het gaat hier dus om een buitenechtelijke sexuele handeling door mannen met mannen.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:20

Christenen zijn zelf gewoon stiekum heaumeaux.

Neko Koneko | 11-01-07 | 19:20

De reli school heeft een passief anti homo beleid. In de doelstellingen van de school staat dat ze er geen trek in hebben vanuit een levensfilosofie. Homo's mogen solliciteren maar hebben er geen trek in. omgekeerd heeft de Nederlandse Opera een anti hetero policy op dezelfde manier. Hoor je niemand over....

gevallenverstand | 11-01-07 | 19:20

@fabman 11-01-07 @ 18:58,
Gristenen, Moslims, allemaal 1 pot (sic) nat wat dit betreft,
kom maar op met een hernieuwde schoolstrijd.

Ze betalen die flauwekul maar mooi uit eigen zak maar liever nog dat hele zakie opheffen, openbaar onderwijs voor iedereen en hun zieke fantasietjes brengen ze thuis maar over of op de zondagsschool.

vander F | 11-01-07 | 19:18

@Udo: ook een goede avond. Als je door middel van de vrijheid van onderwijs het mogelijk maakt dat er op godsdienstige gronden gediscrimineerd mag worden, heb je toch een probleem.

Paulusdebosbouter | 11-01-07 | 19:17

@hedge 1914
het was ooit beter gesteld met de Islam.
toen deden ze nog aan wetenschap.
(en aan homo)

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 19:17

Sjaak, zo zie jij dat misschien. Ik heb altijd het idee dat heidenen/atheisten/ongelovigen en moslims boven de wet worden gesteld. Jezus belachelijk maken is altijd leuk. Mohammed belachelijk maken kan bijna nooit. En homo's belachelijk maken is vaak ook aanleiding tot ingezonden brieven.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:17

@hadjewat

Waarom, ach waarom. Waarom houdt de hele wereld zichzelf voor de gek met fictieve opperwezens die almachtig zouden zijn. Wat merk je van die macht? Je merkt alllen de wijze waarop die 'macht' door de mens naar buiten komt, meestal alleen in de vorm van negativiteit, oorlog, ellende op mondiaal niveau. Als er al wat goeds gebeurt in de naam van het opperwezen, dan is het wel heel lokaal.

Nee, het oorspronkelijke christendom had werkelijk zijn charmes. Maar wat er daarna door de kerk van gemaakt is, is pure armoe.

Het wordt tijd dat moslims en christenen een soort van business process redesign meemaken en hun religieuze denkbeelden een beetje upgraden.

Zo'n Gertjan moet meteen uit zijn functie ontheven worden en verplicht deelnemen aan een gangbang met grootgeschapen homofiele negers.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:17

@Udo Hess
En als je niet wilt dat je kinderen les krijgen van een homo, nou dan richt ze zelf een school op en financier je die school ook zelf en laat je niet andersdenkenden (niet-homofoben) voor de kosten opdraaien.

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:17

Wrom doettie dump het niet?

vanrechtsheeftvoorra | 11-01-07 | 19:16

@1907 hadjewat?
je eigen groep bekritiseren is sportief.
groepen die niet mee willen doen kwak je er in zijn geheel uit, met of mét profeet. (en mét zonder uitkering)

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 19:15

Laatste post, Paulusdebosbouter, wat lul je nou man. In art. 1 is geregeld dat er niet gediscrimineerd mag worden op o.a. godsdienst en geaardheid. Artikel 1 is in praktijk, in de ogen van velen, in strijd met zichzelf. Daar heeft art. 23 weinig mee van doen.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:15

Udo Hess 11-01-07 @ 19:13
Ja, artikel 1 van de grondwet houdt in: iedereen is gelijk volgens de wet. Maar ondertussen worden christenen en moslims dus boven de wet gesteld!

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:15

ff googelen, en je weet 't:

‘Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, ‑ beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen’. (Lev. 20:13)

Zo hebben ze wel degelijk een punt te zeggen dat het vanuit hun geloofsovertuiging niet kan. Aan de andere kant: welke vrouw gaat solliciteren bij de club van vrouwenhaters, welke heaumeau zou willen werken bij 'de club van heaumeauhaters'

Hoe je het ook went of keert: het gristendom is in NL al behoorlijk wat langer 'de standaard' (geweest) dan de islam. De isla-mietjes moeten maar naar het rifgebergte waar dat de standaard is.

Toch opmerkelijk: landen waar het gristendom de standaard is geweest zijn bloeiende economieen, rijke landen. (meestal) waar de islam regeert is het armoe troef. Ben toch blij dat ik hier zit.

The Hedge | 11-01-07 | 19:14

Sjaakdeslinkselul, elke school moet de regels aanpassen zodat ze aan jouw wereldbeeld voldoen?

Udo Hess | 11-01-07 | 19:13

Eens te meer blijjkt dat artikel 23 van de Grondwet zich niet verhoudt met artikel 1 van de Grondwet. Daar kan onze best brave wethouder geen moer aan veranderen en van ons kabinet in de maak hoeven we ook niets te verwachten.

Paulusdebosbouter | 11-01-07 | 19:13

Rabarberke, de vrijheid van godsdienst houdt toch juist in, dat meneer de directeur iets anders mag geloven? Hij denkt bijvoorbeeld dat die tekst nog hedendaags van toepassing is. Of moet iedereen de bijbel lezen zoals jij hem leest?

Udo Hess | 11-01-07 | 19:12

En helaas heeft Oosterhuis nog gelijk ook, je mag als stichting met levensbeschouwelijke beginselen eisen stellen aan je personeel, oa. dat ze niet homosexueel zijn, volledig volgens onze wetten. Een openbare school daarentegen mag nog niet eens verlangen dat een lerares mannen de hand schudt, omdat dit in haar funtiepakket staat en allochtone leerlingen zo leren hoe de arbeidsmarkt werkt, dat is discriminatie volgens de wet. Beide scholen worden overigens geheel gefinancierd van uw en mijn belastingen. Zó zit ons land en onze wetten nog steeds in elkaar!

sjaakdeslinksesul | 11-01-07 | 19:10

@Rabarberke 11-01-07 @ 19:07: Ga ze dat op die school maar uitleggen.

Elegast | 11-01-07 | 19:08

@datisookwat 11-01-07 @ 19:06: Dat is ook weer zo; bij mij op het werk is openlijk reaguren ook verboten.

Elegast | 11-01-07 | 19:07

O, ehhhh nog iets. Spotprenten op Mohammed zijn "natuurlijk" een schandaal. "Natuurlijk" is de boosheid van de moslims terecht. Waarom dan Jezus hier als handtasje afgebeeld? Waarom mag dat dan wel? Ik kan er niks aan doen, maar het woord discriminatie begint weer bij mij op te komen. Maar nu andersom.

Hadjewat? | 11-01-07 | 19:07

1904 koerbagh
open deuren zijn u onwaardig.

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 19:07

@elegast

duh oude testament.... is iedereen dan ook besneden op die homofobe kutschool?

Lev. was gericht tegen israeliten en is een cultureel dogma, geen moreel of religieus dogma.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:07

Alhoewel... Er staat openlijk homosexuelen... Zijn dat die er wel heel erg voor uitkomen? Dat je bij de eerste zin die ze uitspreken het al weet? Dat soort van "kijk mij eens homo zijn"?
Dan zeg ik gadverdamme! Houd een sop, ik draag toch ook niet uit dat ik reaguurder ben!

datisookwat | 11-01-07 | 19:06

@ fabman over van der F
Nicoschennis!!!

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 19:06

De vraag is helemaal niet of het wel of niet in de bijbel staat. Via interpretatie kun je daarover altijd van mening over verschillen. Is die tekst uit Leviticus nu toepasbaar? etc etc....
Waar het hier om draait is dat er vrijheid van godsdienst is. Zegt jou geloof (en dat geloof wordt door de overheid erkent) dat je homoseksueel moet zijn. Dan kun je een school beginnen waar je actieve heteroseksuelen kunt weren. Daar zal het in de praktijk niet van komen. Maar het opmerkelijke aan dit nieuws is denk ik niet dat de Passie doet wat ze doen, want zo zijn er talloze scholen. Het opmerkelijke is, is dat de wethouder zo tekeer durft te gaan terwijl hij weet dat zijn achterban hem dat niet in dank afneemt.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:05

@Rabarberke 11-01-07 @ 18:56:
Iets met vrijheid van onderwijs, grondwet en schoolstrijd (die wel weer overnieuw gevoerd mag worden)

@bejaarde op brommer 11-01-07 @ 18:56:
Maar elke brommerT is toch vrij om te liggen naast welke andere brommerT hij (of zij) wil? Dat heeft toch niets met school te maken? Bestaat er zoiets als heaumeauseksueel rekenen, heaumeauseksuele aardrijkskunde ofzo?

koerbagh | 11-01-07 | 19:04

Ach, als je een leerling mag weigeren omdat zijn zus soms een broek draagt, moet dit ook kunnen.

Elegast | 11-01-07 | 19:04

Er klopt helemaal geen ruk van! Die school wipt helemaal geen heaumeaux! Nee, ze sturen ze weg. Wippen doen ze wel keurig thuis, en dan heterofiel.

Ik begrijp nog iets niet: als moslims heaumeaux oproepen van het dak te schoppen, dan moeten we daar begrip voor hebben. Maar als gristenen alleen maar zeggen dat handtasjes niet voor de klas kunnen staan, is het huis te klein.

Wordt het niet tijd voor een leuke troetelgristen? Die Tineke van de Gristenunie bijvoorbeeld. Ik heb ze lelijker gezien. Kijk maar naar Klemkaak van GroenLiinks.

Hadjewat? | 11-01-07 | 19:04

Joris is rap vanavond.
Kan je ook niet even bij De Passie langsgaan?

Mariska vd P. | 11-01-07 | 19:03

@rabarber ontkalkt

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 19:03

de eerste gevolgen van CU in het komende kabinet zijn al merkbaar...

di1989 | 11-01-07 | 19:02

@vanderf Naja als je Herman Brusselmans's (de echte) "Vergeef mij de Liefde" leest, dan valt er wel wat voor te zeggen

@fabman hij citeert

@bejaarde op brommer

Ik zou wat minder uitlaatgassen inhaleren.

Rabarberke | 11-01-07 | 19:02

Afrikaanse postbode volgens mij moet jij de huisregels nog 's doornemen.

Udo Hess | 11-01-07 | 19:01

@Rabarberke 11-01-07 @ 18:52: Leviticus vers 18 en 20. Er staat zelfs de doodstraf op.

Elegast | 11-01-07 | 19:01

Doe de dump eens even snel fixen, werkt voor geen meter

kneuterzak | 11-01-07 | 19:00

-edit ban -

African Postman | 11-01-07 | 18:59

@rabarber 1857
zelf spitten in je tuintje

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 18:59

@vander F 18:50 Wat ben jij een zielig gefrustreerd ventje zeg.

fabman | 11-01-07 | 18:58

Maar een pedo is van harte welkom zeker op die gristen sgool.

monaco | 11-01-07 | 18:57

@brommer

Waar staat dat in de bijbel dan?

Rabarberke | 11-01-07 | 18:57

Heeft Brusselmans de portefeuille gristenen van Lucas overgenomen?

die hofstadtgruppe | 11-01-07 | 18:57

vroegah, in de tijd van de houten gulden, was je geen homo maar een mietje!

...
en hoe zit het met die dumps?

Kamaya | 11-01-07 | 18:57

@rabarbermoes 1852
naast een gelijke brommer liggen is een gruwel in de ogen van DE
BrommerT

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 18:56

Een homo als leraar is in mijn ogen alleen taboe als hij scheten laat die naar sperma ruiken.

Traag | 11-01-07 | 18:56

Waarom zouden er publieke middelen gaan naar een school die publieke normen en waarden niet overneemt?

Rabarberke | 11-01-07 | 18:56

Artikel 23 - 1. Het onderwijs is een voorwerp van de aanhoudende zorg der regering.

Zo zie je maar weer: die Grondwet heeft altijd gelijk!

Paulusdebosbouter | 11-01-07 | 18:55

Kerk en staat zijn in dit winderige land toch gescheiden? Waarom zou er dan nog langer één rooie rot cent gaan naar een school die uitsluit, discrimmineert en kinderen alleen maar angst aanjaagt met hemel en hel.

Jan Boel | 11-01-07 | 18:52

Vroeger hoopte ik zeau dat mijn lerares handarbeid
(als u luistert mevr. zuurbier, ik was geyl op je)
een enorme pot was met een lekkere geyle vriendin en, en, en........
*veegt kwijl uit mondhoek*

Big Ern | 11-01-07 | 18:52

Ten eerste is Gertjan een homonaam en ten tweede: waar staat in de bijbel dat je geen homofiel/homoseksueel mag zijn?

Rabarberke | 11-01-07 | 18:52

voor alle non-rukkerts deechte site: www.passie.net/inhoud.php
effe ouderwets de server mollen...

Tommygunner | 11-01-07 | 18:51

euhm... link is NSFW (gaarne vermelding), niet iedereen stapt om 16:59 in de leasebak.

kapotte_stofzuiger | 11-01-07 | 18:51

En wat lees ik prpmt op marokko.nl

"MOGE ALLAH HEM BELONEN MET DE EEUWIGE HEL...."

School Amsterdam in opspraak over homotekst
De middelbare school De Passie in het Amsterdamse stadsdeel Westerpark moet wethouder Aboutaleb uitleggen waarom er een anti-homotekst staat in de pas verschenen schoolgids.

Uitgangspunten
Volgens de scholenbijlage van Het Parool staat in de gids de zin: "Homoseksualiteit strookt niet met de uitgangspunten van De Passie; openlijk homoseksuele leerkrachten zult u hier niet aantreffen."

Bijbel
De school verzorgt evangelisch en bijbelgetrouw onderwijs. Aboutaleb zegt verontwaardigd te zijn en laat nakijken of de zin werkelijk in de gids staat."

En:

"Wacht volgens mij sta jij niet met beide benen op de grond, weet meneertje wel wat een homo is?

Een homo is een persoon die bij een ander persoon zijn piemel in de anus stopt.
De anus is een uitgang van Poep, Poep is een kort woord voor uitwerpselen, uitwerpselen is een vies aan mekaar vast gekleefte massa die voor 80% bestaat uit foute bacterien en rotte etensresten , bacterien en rotte etensresten zijn vies.

Homo's zijn samen met junkie's de grootste verspreiders van aids, junkie's zijn vies, aids is dodelijk, aids kan mensen hun harten verscheuren, homo's gaan ook welleens met een vrouw, een vrouw die er niet om vraagt om aids te krijgen, die kan er aan dood gaan, homo's zijn dus moordenaars...

homo's likken ook elkaars kontgat, dat is vies.

Maar ja, je bent zeker een hollander?

In Drenthe was er laats een hollander die nog wel de havo doet, (die zou moeten weten wat poep is) maar die at het op voor € 100 euro.

Belachelijk maar waar....

abou talleb is gewoon een afvallige!
__________________________
Marokkanen zijn over het algemeen geen moslim..."

Gelukkig, Aboutaleb is dus helemaal geen Moslim.

vander F | 11-01-07 | 18:50

Ik wil alleen maar ff zeiken dat ik maar 1 van de 6 dumps kan zien de laatste 2 dagen!!!

datisookwat | 11-01-07 | 18:50

mee eens *gaaap*

Snuivert | 11-01-07 | 18:48

Hm, interessante school...

Lepo | 11-01-07 | 18:45

Juich van juichen natuurlijk.

GodfriedV.Bouillon | 11-01-07 | 18:44

Ik juig het toe wanneer Aboutaleb minister wordt, dit geëmmer is ver buiten zijn straatje.

GodfriedV.Bouillon | 11-01-07 | 18:42

We wonen in een mooi land.

bilo | 11-01-07 | 18:42

een standbeeld voor 2e knuffelmarokkaan

Crazy-Fuck | 11-01-07 | 18:42

Ahmed gaat fertellen dat heaumeaux een normale mens ies?

Den Heaupeleauze | 11-01-07 | 18:41

bijbeltje lezen en oprotten

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 18:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland