Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VideoColumn - Jan Roos hakt de week in mootjes

Daar is-ie weerrr. De VrijdagAvond In Your Face VideoColumn van verslaggever Jan Roos. Onze heldhaftige medewerker die deze week een zwerm zwaarbewapende kk-scheldende Marokkaanse straatterroristen van zich af wist te meppen met een Nigeriaans nagelvijltje. Roos liet via sociaalmedia weten dit land helemaal ZAT te zijn nav de prijs op zijn hoofd door een laffe Amsterdamse hufterwijnboer, die flux achter een slotje verdween. Maar Jan gaat niet weg. Hij blijft! Want iemand moet het doen. prijsopzijnhoofd.png

Reaguursels

Inloggen

rot op met die klootzak

constant | 16-08-15 | 14:34

-weggejorist-

DennisF | 15-08-15 | 20:52

leuke recensies hoor bij Andre Merlijn ;-) topzaak!

verbanden | 15-08-15 | 20:40

GeinPonempie | 15-08-15 | 14:13 Ondanks alles heb ik wel het gevoel dat er beweging zit in de kwestie. Hier bijvoorbeeld Paul Weston in 2012 die ondervraagd wordt door een vertegenwoordiger van de politiek correcte waarheidspolitie: www.youtube.com/watch?v=AJO9LPq3bXs. Een dergelijk interview zie ik nu niet meer gebeuren.

Benedict Broere | 15-08-15 | 19:33

GeinPonempie | 15-08-15 | 14:13 Ja, het is ongelooflijk allemaal. Eeuwenlang heeft de Westerse cultuur de islam kunnen weerstaan. En dit uiteindelijk zodanig zelfs dat de islam echt geen bedreiging meer vormde voor de technologisch ver ontwikkelde Westerse cultuur. Maar op dit moment steekt er een onvermogen of zelfs weigering in de Westerse cultuur om in de islam een vijand te ontdekken. En wat de islam ook doet aan ontplooien van vijandelijke acties tegen die Westerse cultuur, het lijkt geen enkel effect te hebben op de politieke correctheid en haar strak volharden in de mantra van ‘religie van de vrede’. De islam als psychopate moordlust past niet in het politiek correcte wereldbeeld en kan daarom niet bestaan of dan slechts als misvorming van de ware islam of als product van onderbuikgevoelens. Ik denk daarom dat er nog heel wat duidelijk islamaangedreven terreur & destructie nodig is voordat de Camerons van deze wereld begrijpen dat er een probleem is met de islam. En als het dan eindelijk zover is, dan is het te hopen dat het niet al te laat is. Of dat er in ieder geval niet al teveel mensen inmiddels al vermoord en verkracht zijn of op een andere manier mishandeld door deze ‘religie van de vrede’. Hier nog Tom Holland in de Christopher Hitchens Lezing van 2015: www.youtube.com/watch?v=I5slk97ss2Q

Benedict Broere | 15-08-15 | 19:17

@Asmodean |15-08-15

Eens. Vond Rutger overigens ook een etterbuil, maar hij had wel hersens. Jan Roos is me iets teveel het type boze blanke Telegraaflezer.

caspert79 | 15-08-15 | 19:01

-weggejorist-

Asmodean | 15-08-15 | 18:14

Dat er door de "nette media" nauwelijk gereageerd is op het gebeuren, of het moest zijn om "getuigen" uitgebreid aan het woord te laten, is niets nieuws. filantropius.wordpress.com/2014/03/29...

t.zeefje | 15-08-15 | 17:50

@necrosis | 15-08-15 | 16:17
Dat klopt. Daarom schreef ik ook dat hij hier: "voor het gerecht voor vrijgesproken is, wat in ieder geval betekend dat men het niet bewezen achtte". Of hij wel of niet geslagen heeft weet ik niet. Dit redactie/ANP bericht (uit jouw link), waar overigens geen wederhoor bij is gepleegd met vraag en antwoord en quotes van Verstappen dan wel zijn woordvoerder/advocaat, geven naast de (hopelijk juiste) feiten van de arrestatie van Verstappen, alleen het relaas van zijn ex-vriendin weer die op haar beurt zelf weer Verstappen zijn ex-vrouw aanhaalt om haar verhaal extra gewicht te geven. Er vanuit gaande dat zowel de ex-vriendin van Verstappen als zijn ex-vrouw beide de waarheid spreken, pleit dit niet voor Jos Verstappen en sieren deze gewelddadige misdragingen hem allerminst. Helemaal wanneer je je auto als mogelijk dodelijk wapen gebruikt om op iemand in te rijden. Dat is niet alleen misdadig maar ook iets waar hij zich voor zou moeten laten behandelen.

Zonder iets te bagatelliseren of goed te praten, naast het feit dat er een wereld van verschil bestaat tussen iemand een klap geven of iemand aanrijden in je auto, komt het helaas wel vaker voor bij relatie problemen dat mensen fysiek geweld gebruiken, ik ken meerdere mensen die zich daar schuldig aan hebben gemaakt, maar moet ik nu iedereen (afhankelijk van de ernst verschilt dit natuurlijk) waarvan ik weet dat hij of zij zich daar schuldig aan gemaakt heeft daar voortdurend op aan blijven kijken?! Ik ken Verstappen niet persoonlijk. Ik ken hem als autocoureur niet als slechte echtgenoot, maar omdat hij als coureur BN'er is is het ineens ook nieuws wanneer hij vrouwen slaat en voer voor kranten, RTL boulevard en alle roddelbladen die bestaan bij de gratie van dit soort ellende in de privé sfeer.

Wanneer een autochtone BN'er zijn vrouw(en) slaat c.q. heeft geslagen is het een individu dat als een monster moet worden blijven afgeschilderd lijkt wel, terwijl de enige slachtoffers die vrouwen zijn waarmee hij een relatie had. Wanneer een hele bevolkingsgroep bestaande uit zogenaamd niet beter wetende mohammedaanse mannen en jongens die het allemaal normaal vinden vrouwen te slaan, ongelovige te bestelen, te bedreigen, aan te vallen etc. is het cultuur en zijn ze volgens de 'gutmenschen' journalisten zielig, terwijl het Nederlandse volk die mensen nooit heeft uitgenodigd of er ooit voor heeft gekozen ermee te willen samenleven en wonen maar er wel collectief slachtoffer van is.

Een linkje makend naar J.R. zijn akkefietje met het naffertuig in de Baarsjes is het verschil dat het in de krant komt dat Verstappen hiervoor is gearresteerd (en vervolgd?!), maar dat die schijt marokkanen eigenlijk zulke lieve aardige jongens zouden zijn en onderwijl Jan Roos i.p.v. het slachtoffer zelf wel de dader en instigator zou zijn geweest. En zo worden zaken al naar gelang het de demagogen en al haar bruikbare idioten uitkomt nog al eens opgeblazen, uitgelicht, verdraaid, of zelfs ontkent.
Dus necrosis, wat wil je nou verder eigenlijk zeggen met je volkskrant link?!

GeinPonempie | 15-08-15 | 17:36

jos verstappen? flikker toch op man.

verbanden | 15-08-15 | 16:45

Hij hakt toch echt met woorden, niet met een "knuppelachtig" kapmes. Geenstijl: geef Roos a.u.b. een selfie-stick ofzo. Hij komt wel heel dichtbij nu.

waragainstclimate | 15-08-15 | 16:07

-weggejorist-

TECHNO AFILIATED | 15-08-15 | 15:44

@necrosis | 15-08-15 | 06:33
Jammer dat jij bij Jos Verstappen voornamelijk moet denken aan grindbakken en de beschuldiging van het meppen van zijn ex, waar hij n.b. voor het gerecht voor vrijgesproken is, wat in ieder geval betekend dat men het niet bewezen achtte. Wat jij hier schreef komt mij voor als die typische calvinistische kolere mentaliteit die leeft onder veel NL'ers waar ik een pleuris hekel aan heb; 'alles dat zijn of haar kop boven het maaiveld uitsteekt moet er af gehakt worden'.
Bij mij komen er in de eerste plaats bij Jos Verstappen gedachten bovendrijven als: vooralsnog Nederlands meest succesvolle coureur (in de F1), dan wel één van de meest succesvolle (er is ook nog Arie Luijendijk); en een trotse vader die Max zo goed mogelijk wil begeleiden in de hoop dat hij een wereld-topper wordt. Jos is zelf helemaal geen onverdienstelijk coureur geweest. Jammer dat je het nodig vindt om in deze mee te gaan met het klakkeloos na te praten van domme ouwehoeren. Zeg maar het niveau Voetbal Inside/kroeg geleuter waarbij quotes geheel eigen levens gaan leiden. Als of de man acht jaar lang in F1 had kunnen racen als hij zo een slechte coureur was terwijl er genoeg talenten zijn die allemaal in die klasse willen rijden en er daarnaast ook helaas minder getalenteerde coureurs zijn die hun racestoeltje met grote zakken geld opkopen bij de minder goed gefinancierde hekkensluiter teams. F1 is zoals alle topsporten ook 'big business' en dus gaat het niet alleen een sportieve prestaties, maar ook om geld, veel geld, en macht met allerlei politieke spelletjes die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn.
Bovendien heb ik Jos Verstappen helemaal niet vergeleken met Jan Roos. Ik vond Jan Roos altijd één van de meest vermakelijke Powned Verslaggevers en wens hem veel succes toe. De afgelopen dagen heb ik met enige verwondering alle haat reacties zitten lezen. De rede dat ik dit Verstappen itempje noemde is omdat dit eigenlijk het enige is dat mij is bijgebleven dat ik echt mislukt vond. Dat J.R. vervolgens besluit ook het fragment er in te plakken waarop Jos Verstappen zegt 'dit moeten we maar niet meer doen' laat zien dat J.R. zichzelf ook niet spaart, al kan je dit ook anders interpreteren. Er zijn vast wel meer filmpjes waarbij niet alles wat hij doet en/of zegt ik even leuk en goed vind, maar J.R. in politiek Den Haag en op Libelle beurzen etc. is vaak vermakelijk.

GeinPonempie | 15-08-15 | 15:20

@bovenste_plank Het zijn die hippies die ouder zijn geworden en iedereen probeert aan te praten dat je een racist bent als je een hekel hebt aan moslims. Niet de multinationals. Waar jij over begint is weer heel wat anders. Maar volgens mij ben je er zelf 1 als ik zo je andere reacties lees.

Ansjo | 15-08-15 | 15:04

Hahaha.. Zou hij al spijt hebben van zijn tweet? ><

Wasbakplasser | 15-08-15 | 14:35

Beste André Merlijn. Eigenlijk ben jij een uitstekend voorbeeld. Bedankt daarvoor. Een voorbeeld van de bagatelliserende, ridiculiserende en wegkijkende Medelander. Een voorbeeld van iemand die het goed heeft, heerlûk (en nee, geen typefout) tussen de 'succesvolle' mensen begevend. Een voorbeeld van iemand die geen besef heeft hoe het er aan toe gaat in de achterstandswijken, waar Nederlanders met de nek aangekeken worden, waar Nederlandse vrouwen niet meer na 21:00 op straat vrij kunnen rondlopen, waar hoogbejaarden gemolesteerd worden tijdens een brute roofoverval. Dit alles bemerkt je niet, op het moment dat jij je Grand Cru heft, met het kabbelende geluid van de jacuzzi op de achtergrond. Dit alles bemerk jij niet, en als het via een medium tot je komt wat je niet ondersteund, dan maakt je het medium belachelijk. Sterker nog, je doet er nog een schepje bovenop; in een moment van niet-waakzaamheid komt alle dedain, decadentie en zelfingenomenheid tot een orgasme: een twitter-orgasme. Een orgasme waar je iemand - in principe - dood wenst! Kijk André, verwaande lul dat je bent, je kan het niet eens zijn met Jan. Hé, je kan het zelfs niet eens zijn met bepaalde media zoals PowNed of GS, maar dat geeft jou nog niet het recht om maatschappelijke issues die reëel en ongewenst zijn, te betitelen tot een farce, maar bovendien iemand openlijk tot wild te bestempelen. Kortom, André, door types zoals jij zal Nederland uiteindelijk moeten capituleren. Denk daar maar eens aan als je weer eens met 'vrinden' achter je Grand Cru zit.

Kolbjorn Varmann | 15-08-15 | 14:31

Als André Merlijn er nu bij had gezegd wélk prijsje hij bedoelde,dan was dit een stuk duidelijker geweest.
Nu is het een kwis vraag, raad de prijs van Jan Roos.
Is het een goede fles Bourgogne uit zijn wijntoko, vanwege de sympathie die André koestert voor Jan,
is het een ánder soort van prijs, bekend in ander soort kringen, die deze prijs ook zo maar, zonder meer, uit sympathie willen uitreiken.
Je komt er niet uit.
André wees nou eens duidelijk, nu de toko de hele dag gesloten is ( waarom eigenlijk) heb je tijd genoeg om erover na te denken en vraag Jan dan gelijk of hij van rode, witte, rosé of Champagne houdt.
We wachten het rustig af.

puck&bully | 15-08-15 | 14:28

@Benedict Broere | 15-08-15 | 11:01
Die Tom Holland is geweldig! Ik heb een paar jaar terug een zeer goede documentaire van hem gezien: 'Islam: the untold story' maar die zal je zelf ook wel kennen. Ik kan iedereen aanraden die documentaire te kijken. Helaas ontving hij (zoals eigenlijk te verwachten) vele doodsbedreigingen van beledigde mohammedanen.
en.wikipedia.org/wiki/Islam:_The_Unto...
Ik vond hem hier ook zeer scherp reageren op het verstikkende politiek correcte klimaat in het VK waarin PM Cameron de BBC (toch ook al een bastion van PC en zelfcensuur) opriep IS niet langer IS te noemen.
www.youtube.com/watch?v=JpNpM1Komkk

GeinPonempie | 15-08-15 | 14:13

Oh. En persoonlijk vind ik het geen fijne gedachte wanneer mijn kinderen een doorgesnoven idioot met een kapmes tegenkomen in het verkeer. Meen ik serieus. Sinds wanneer vinden we dat hier ok? Gewoon verboden wapenbezit en dat is ook de reden waarom meneer Jan Roos geen aangifte kan en zal doen. Dan is ie namelijk zelf de sjaak en het zou met niet verbazen dat de jongeren aangifte tegen heem gaan doen en dat ie een werkstrafje pakt voor verboden wapenbezit en bedreiging. Terecht overigens.

bovenste_plank | 15-08-15 | 14:11

@ Ansjo | 15-08-15 | 12:27

Hippies?? Echt. Je bent HET voorbeeld van de gehersenspoelde Nederlander. We worden geregeerd door multinationals. Banken. De gastarbeiders? Bedrijfsleven. Continue zijn er lobby's met als enig doel de burger de beurs leeg te trekken en zoveel mogelijk winst te maken. De EU? Eenvoudigweg begonnen om alle lidstaten voor de afzonderlijke verliezen aansprakelijk te maken. En door burgers onderling tegen elkaar uit te spelen (men beheerst ook de media) kunnen ze vrij hun gang gaan. De reden dat de gastarbeiders hier kwamen is geld. De reden dat asielzoekers hier komen? Geld. Geld geld geld. Met hippies aan het roer zou het hier veel minder vooruit gegaan zijn. Wegennet slechter, tv-aanbod, internetsnelheid etc etc... minder banen. minder productie.. maar wel een autochtoon volk, zelfvoorzienend en bovenal; gelukkig en gezellig. Maar helaas, de hippies hebben nooit de macht gehad. Het is altijd het geld geweest. Dat houdt mensen in de ban en trekt gelukszoekers aan. Dus geef niet de hippies de schuld. Of de linkse gutmensch. Maar leg de schuld waar deze ligt: grootkapitaal, rechts en de gemiddelde gs-reaguurder.

bovenste_plank | 15-08-15 | 14:08

Hup Jan, laat je niet kisten, ga zo door.

Thomas333 | 15-08-15 | 13:49

@Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:08
Kan je wel mooie lovende recensie plaatsen over André Merlijn en zijn azijnhandel.

Breadreaster | 15-08-15 | 13:16

@Ansjo | 15-08-15 | 12:27
Hoe ik dit voor elkaar krijg bij de linkse gutmensch? Gewoon een spiegel voorhouden. In gesprek blijven. Erop wijzen dat het nu in deze tijd gewoon niet lukt om die idealen te verwezenlijken. Ik zeg dan: het prijst je dat je idealen hebt. Maar toch is het land hier naar de kloten. Ja en sommigen willen dan niet meer met mij praten. So be it.

blafmeneer | 15-08-15 | 13:10

@Gebleekte | 15-08-15 | 11:44
WTF gebleekte jij bent zelf veel erger!

blafmeneer | 15-08-15 | 12:48

@Kolbjorn Varmann | 15-08-15 | 09:40
Er is lang genoeg weggekeken. Ik wil gewoon weer met mijn blonde vriendin uitgerust in skinny jeans en hakken over elk willekeurig pleintje in NL kunnen lopen. Zonder het woord 'hoer' te moeten horen. Afgelopen jaren is mij iets afgepakt waarvan ik vind dat ik dat terug wil hebben. Maakt mij niet uit hoe, als het kan binnen de grenzen van de wet: graag. En als er dan wat gebeurt, wil ik graag door de politie worden gesteund. In plaats van te worden gecriminaliseerd.

blafmeneer | 15-08-15 | 12:39

André Merlijn. Ziehier de geboorte -of is het misgeboorte- van een fascist. Waarschijnlijk was André altijd al een proto-fascist, een engerd die nog niet echt openlijk eng durfde te zijn, maar ja, het zat er nu eenmaal in, en het moest een keer naar buiten.
Het ergste is nog dat deze André ook nog eens een lafbek is. Dat gaat vaak samen overigens. De grootste fascisten zijn meestal; de grootste bangschijters, zijn haters die anderen het vuile werk willen laten doen. André wil een prijs op het hoofd van Roos zetten, omdat hij vermoedt, nee wéét dat er lieden zijn die die prijs willen incasseren, die er niet voor terugdeinzen om zijn fatwa ten uitvoer te brengen. Hij wéét dat deze lui niet deugen, dat ze bereid zijn om over de schreef te gaan, tot moord en doodslag toe, en als de lafste der laffe honden probeert hij het volk der Gutmenschen op te hitsen om samen met hem die lui te mobiliseren.
Om vervolgens als de daad bij het woord gevoegd wordt, we raden het al, doodleuk te beweren dat het allemaal met een knipoog was, een grap, cynisch bedoeld, of nog onbeschofter, om mensen aan het denken te zetten.
Zo wordt fascisme geboren. We zien André Merlijn, ogenschijnlijk in veel opzichten een braaf burger, solliciteren naar een baan met een zwart uniform en zwart leren laarzen. Zo eentje die graag van achter zijn schone bureau het ene vonnis na het andere wil ondertekenen.

Schoorsteenveger | 15-08-15 | 12:27

Het grote probleem hier blijft natuurlijk links gutmensch volk. Al komt deze term me ondertussen ook mn strot uit, het dekt wel gelijk goed wie ik bedoel. Het is vrij simpel. De 2e wereld oorlog was geweest en daarna was het luidkeels (en terecht) dit nooit meer. Nederland was zelfs Judenfrei geraakt. Dit heeft voor een soort schaamte gezorgd. Daarnaast brak er een tijdperk aan waar de gevestigde orde van Europa werd verbroken door eerst de tijd van Elvis, rock'n'roll, nozems en daarop volgend hippies en flower power tijd. Daar is het dus doorgeslagen. Die hippie generaties waren overtuigd dat ze van de wereld een betere plek zouden maken. Love is all you need blablabla. Nederland moest zich schamen voor het slavernij verleden. Nou ok dat is ook niet iets om trots op te zijn. Dit is allemaal nog niet zo heel wereldschokkend. Wat er dus de afgelopen 40 jaar is gebeurd dat is dus van de zotten. De hippies hebben de macht gekregen in de regering en de media en die hebben doodleuk 40 jaar zitten te vertellen dat blanke mensen slecht zijn en zwarte mensen zielig. En multiculturele samenleving is het streven wat het hoogst haalbare zou moeten zijn wat je kunt halen in de mensheid. Een cultuur is gewoon niets minder dan een groep mensen die generaties lang opdezelfde plek hebben gewoond en zich daar aan hebben aangepast. Ons is allang duidelijk dat de woestijn achterlijke culturen oplevert. Het is dan ook compleet gestoord om te beweren dat een heel ander gebied makkelijk meerdere culturen kan opnemen. Het slaat helemaal nergens op. Maar met dit politiek correcte links gehersenspoelde geneuzel kreeg je wel een sticker van de meester vroeger. Wat het linkse hersenspoelen ons ook heeft opgeleverd is een brevet van onvermogen om ooit nog kritiek te hebben op andere culturen. Want immers blanke mensen zijn allemaal racist en slecht en de rest van de wereld zijn zielig, arm en hebben een mooiere cultuur. De islam is hier natuurlijk het beste voorbeeld van. Het is het meest achterlijke barbaarse idiote religie wat er bestaat maar omdat het uit een ver land komt en niet blank is moet je er respect voor hebben want anders ben je racist. Eeuwenlang hebben we in Europa moeten vechten voor gelijke rechten van vrouwen, scheiding van kerk en staat, homo-rechten en ja ook tegen discriminatie. Laat de islam nou 100% tegen gelijke rechten zijn, alle homo's moeten dood, de joden moeten dood. Dieren moeten lijden. De islam is gewoon nazi Duitsland maar dan verpakt in een zielig jasje van wij zijn niet blank en worden gediscrimineerd. Laat het maar aan het linkse eigenscheetriekende wapperende geitenwollen sokken publiek over om iedereen voor NSBer en racist uit te maken die tegen de islam is. Want alleen blanken zijn in staat om te discrimineren. Hoe kunnen moslims nou racist zijn? Die zijn toch niet blank? Dit is ook gelijk het bewijs dat links tuig zelf zo racist is als de pest. Moslims hebben zich op schandalige wijze weten te manouevreren tussen het slavernijverleden en de holocaust. Zo van "wij zijn ook zielig en gediscrimineerd". Terwijl moslims dus zelf een enorme slavernij hadden en nog steeds hebben en bij geboorte is elke moslim al een jodenhater. Hoe krijgen we het voor elkaar om dit door te laten draaien bij de linkse gutmensch? Die denkt dat ie een brave jongen is om voor elke cultuur op te komen ongeacht hoe achterlijk barbaars die religie is?

Ansjo | 15-08-15 | 12:27

Echte radioman die Jan, fijn om naar te luisteren.

Maar wat was dat 'knuppelachtig ding' dan? Een grote zwarte dildo net als in GTA? Anders is het toch gewoon 'een knuppel'.
Maar ja goed, al was het een machete of een stuk tuingereedschap in de vorm van een zaag, ik zou Roos een grotere idioot gevonden hebben als 'ie niets bij had. Vroeg of laat kom je toch een keer een kudde kansentumoren oh sorry ik bedoel fijne jongens tegen, zeker als je werkt bij de ultrarechtse nationalistische neonazistische GeenStijl/Powned alliantie.

Draak uit Brabant | 15-08-15 | 12:20

@lanexx | 15-08-15 | 11:58

Het kudo systeem is er wel, alleen moet je die installeren..

Wasbakplasser | 15-08-15 | 12:05

@lanexx | 15-08-15 | 11:58
Ik won elk jaar. Zo was het gewoon niet leuk meer voor de rest.

Kaas de Vies | 15-08-15 | 11:59

Benedict Broere | 15-08-15 | 01:44
+100
Tja, zo moet je het doen als er om duistere reden de kudo's zijn afgeschaft!

lanexx | 15-08-15 | 11:58

André Verlijn zsm laten gangrapen door de Marokkaanse buurtvaders waar hij zo van houdt waarna hij misschien een troostend woordje bij de redactie van het Parool kan vinden

Gebleekte | 15-08-15 | 11:44

André Verlijn zsm laten gangrapen door de Marokkaanse buurtvaders waar hij zo van houdt waarna hij misschien een troostend woordje bij de redactie van het Parool kan vinden

Gebleekte | 15-08-15 | 11:44

Update 11:30: www.labranche.nl/ offline gehaald door André Merlijn.

La branche was om 11:00 nog volledig bereikbaar, met een zeer complete website met naw gegevens, bestellen, alles.

Als André Merlijn geen held op sokken is, zoals de meeste twitteraars, zet hij een excuusbrief op de website van wijnhandel Labranche ipv het laffe: de website is in onderhoud.

Dr.Draaibaar | 15-08-15 | 11:37

Jan Roos is denk ik een betrouwbaardere getuige dan muppets uit de buurt die 34 verschillende verhalen vertellen.
Zathras | 15-08-15 | 11:19

Voor de politie maakt dat niet uit. Als twee getuigen vertellen dat Jan hun ze de moeder heeft geneukt is het 2 tegen 1, dan zal de meerderheid wel de waarheid vertellen.

Voor het Parool maakte het ook niet uit, deze durfde gewoon klakkeloos de 'getuigenissen' van familie en buurtgenoten op te voeren als 'zo is echt gebeurt', terwijl het verhaal van Jan wordt weggezet als: "Het incident met Jan Roos liep toch nét wat anders".

Het Parool heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan zelfbevlekking van de ergste soort, gelukkig herstelde men dit een dag later met een meer genuanceerde column.

Dr.Draaibaar | 15-08-15 | 11:27

André Merlijn mag wat mij betreft dood. Met oo. Het prototype levensgevaarlijke linksradicaal waar bijvoorbeeld Fortuyn over mee had kunnen praten.
Wat dat betreft zijn gs, de reaguurders, ikzelf en Jan Roos watjes om het allemaal met woorden te willen doen.

sjoost | 15-08-15 | 11:25

overval.... sorry :-(

Zathras | 15-08-15 | 11:20

Nou weet ik nog niet of t wel of niet de wijnmeneer is. Doe ff uitzoeken GS
RoBD=Skullfucker | 15-08-15 | 09:41

Google voor Dummies:
(1) Google André Merlijn
(2) KLik op de foto die overeenkomt met het twitterbericht (zie bovenaan dit topic)
(3) Klik op pagina bezoeken
(4) Stel overeenkomst tussen beide foto's vast
(5) Lees profiel:
Mede eigenaar van La Branche wijnimport, een no nonsens wijnimporteur, liefhebber van mooie wijnen, koken, eten en verslaafd aan mijn twee boxers en golfen.
(6) Constateer dat Andre Merlijn eieren voor zijn geld heeft gekozen en zijn site op slot heeft gezet door waarschijnlijk teveel aandacht: www.labranche.nl/

twitter.com/amerlijn

Dr.Draaibaar | 15-08-15 | 11:19

@Dr.Draaibaar | 15-08-15 | 11:08
Het lijkt mij dat de locale hermandad bezig is met de ocerval in de Heemstedestraat op te lossen, die hebben helemaal geen tijd voor Jan Roos. Aangifte heeft dus geen enkele zin.
Jan Roos is denk ik een betrouwbaardere getuige dan muppets uit de buurt die 34 verschillende verhalen vertellen.

Zathras | 15-08-15 | 11:19

Columnist Thedor Holman van Het Parool zet de uitglijder van zijn collega's engiszins recht: www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HO...

Het is natuurlijk te idioot voor woorden dat het verhaal van Jan Roos niet serieus genomen wordt en door getuigen in de buurt (lees: familie, alle Marokkanen zijn door generaties lang incest ergens familie van elkaar) gebagatelliseerd wordt.

De eerste getuige zegt: het waren er geen 12 die Jan aanvielden, maar minder dan 12 (ok 10 dan, lekker belangrijk). De tweede getuige zegt: ze gooiden niet met grote stenen, maar met kleine stenen (lekker goedpraten maar weer). Nummer drie maakt het helemaal bont, door te verklaren dat het Marokkaanse reltuig Jan Roos wilde interviewen, yeah sure.

Opvallend hoeveel reaguurders met die belachelijke getuigenissen meegaan. Ik kan alleen maar gissen wat die mensen als chow, het 5dewiel enzovoorts bezig houdt. Het lijkt mij het type mensen wat bij Fortuyn en van Gogh als eerste riep: eigen schuld. Triest.

Aangifte doen is trouwens volkomen zinloos, niet alleen omdat iedere aangifte nauwelijks prioriteit heeft bij de politie, maar vooral omdat je met jouw getuigenis tegenover 12 leugenachtige kloodtzakjes staat die elkaar allemaal indekken, inclusief de hele buurt die ook geen moeite heeft met een leugenachtige getuigenis.

Beetje het idee van de schilderswijk in Den Haag, waar de buurt ook haar eigen relschoppers en tuig in bescherming neemt. Je kunt daar als groepje buurttuig alles flikken, zonder dat iemand het ziet of je naam noemtaan de politie, zolang je onderdeel bent van de wijk (lees: Marokkaan bent) In dat soort wijken heerst de waarheid van de buurt en telt alleen het recht van de sterkste (lees; meerderheid, mocro-tuig vecht alleen in groepjes)

Dr.Draaibaar | 15-08-15 | 11:08

Hup Jan.

Piet Karbiet | 15-08-15 | 11:03

Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 02:31 Volgens diverse denkers (John Gray, Peter Sloterdijk, Frédéric Lenoir) zitten wij als mensheid in een systeemcrisis die tot uiting komt in grote interne ideologische spanningen en een algemeen verval van natuur. Wat betreft de islam is er de heel interessante spreker Hamed Abdel-Samad, die de agressie van de islam ziet als een laatste oprisping van verzet tegen een wereld die alom moderniseert, en hij voorspelt de ineenstorting van de islamitische wereld. Daarnaast is er het veel bekendere thema van de crisis van de Westerse cultuur, waarover ontzettend veel geschreven is, door o.a. Nietzsche, Heidegger, en door recentelijk nog Iain McGilchrist, en die wat betreft de islam lijkt te bestaan in een cultuurrelativistische weigering om die islam kritisch te bekijken. Die twee vormen van crisis versterken elkaar en hebben ondertussen al wel geleid tot de opkomst van een tegenbeweging van fundamentele kritiek op de islam en op ook dat cultuurrelativisme en de suïcidale zelfislamisering. De uitkomst van dit alles is evenwel fundamenteel onzeker, maar het zou mij niets verbazen als we steeds meer horen van islamitische terreur in de Westerse wereld zelf. Hamed Abdel-Samad over de ineenstorting van de islamitische wereld: www.youtube.com/watch?v=syDMRI-0Hk4. Tom Holland over het historisch karakter van de islam: www.youtube.com/watch?v=nwo5xpO390k. Hans Rösling over de modernisering van de wereld: www.youtube.com/watch?v=jbkSRLYSojo.

Benedict Broere | 15-08-15 | 11:01

@Benedict Broere | 15-08-15 | 01:44 : Zeer goede comment die alles zegt.

King of the Oneliner | 15-08-15 | 10:57

Mmm.. rare mensen hier. Hele bakken stront over een man (al dan niet sympathiek)notabene aangevallen, bedreigd en bijna gestenigd werd door een stelletje vuilis. Het slachtoffer en niet die smerige Kut marokkanen wordt in de hoek gezet!
Raar volk hier en dan maar schelden op het Parool. Ik heb het voorlopig even gehad met Geen stijl reageerdurs.

Ice T. | 15-08-15 | 10:43

Sterkte... en laat je niet op de kop zitten!

Obainmarie | 15-08-15 | 10:39

-weggejorist-

Pieter H | 15-08-15 | 10:35

Lekkere video-column weer van Jan Roos, hij brengt de week op een pakkende manier die de kijker aan het scherm gekluisterd houdt. Ik herken de verhalen dat hij 'vervelend' over zou komen totaal niet, moet hij het dan brengen als een droogkloot van het 8 uur journaal van de staatstelevisie?

Ik moet bij de bijdragen van Jan denken aan grootheden als van Kooten en de Bie, Harry Vermegen en Henk Spaan of Sylvia Millekamp(Rip). Ook zij wisten door middel van het spelen van typetjes op een aantrekkelijke wijze het onrecht in de wereld op hun manier ter sprake te brengen.

Jan is nog niet op het niveau van voorgenoemde grootheden en hij heeft een andere boodschap, maar hij is hard op weg om met zijn fantastische presentatiewijze zich te scharen achter andere grote 'televisie'makers die met humor, zelfspot en een grote inzet misstanden aan de kaak stelden en daar een groot publiek mee trokken.

Kortom, Jan Roos is een zeer welkome aanvulling voor GS.

Dr.Draaibaar | 15-08-15 | 10:34

Roos, ik vind je een van de betere journalisten in NL. Ik hoop dat je niet ontmoedigd bent.

Schepvogel | 15-08-15 | 10:34

-weggejorist-

Dumpertpiloot | 15-08-15 | 10:28

Zullen we wijnhandel Merlijn massaal boycotten?

leaupveaugel | 15-08-15 | 10:25

Na de vakantie nog maar een keer casual op terug komen op die koelwaterstruikenboer.
Een dinsdagmorgen spits topic of zo. Dat kan nog kapotter dat inkomen. Als je gelooft in disciplinaire maatrelgelen om gedrag te veranderen dan werkt pijn als sterk middel. Het wegnemen van geld doet veel pijn. Geld is immers de graal.

Het is even wennen zo'n Jan maar hij steekt wel zijn kop boven het gras uit en loopt dus risico. Dat is een heel andere sport dan anoniem roepen dat het een lul is en verder niet eens de ballen hebben on een bewustwordingspamflet schuinestreep referendum handtekeningen form bij je lokale supermarkt te hangen, omdat iemand misschien denkt dat je een rare bent.
Hoe zat het ook weer? Als iemand ligt te verzuipen en er staan te veel mensen aan de kant dan springt er niemand heen. Jezus, als je die psychologie begrijpt samen met dat mensen geil zijn op geld en er alles aan doen of juist niks gaan doen om het maar te kunnen houden... Dan zou je een EU vol domme lemmingen elke kant op kunnen laten lopen die je maar wil. Ik hoop dat overheden dat nooit zullen gebruiken. Gelukkig hebben wij het allemaal wel door hoe het werkt... Pfff.... Gelukkig maar,

.11eurocentvanomeKOK | 15-08-15 | 10:18

Je mag best iemand laten vermoorden of zo. Als je maar
Links bent. Want dan is alles wat joe denkt of doet per definitie goed.

Patatter | 15-08-15 | 10:08

Als "rechts" evenveel en soortgelijk geweld gebruikte als "links" hielden al dit soort 'weg met ons' klootzakjes hun kaken stijf op elkaar. Fatsoenlijke mensen die klagen over anonieme klootzakjes op de interwebs willen eigenlijk het adres van die mensen hebben, zodat hun minions gelijk het zwijgen kunnen gaan opleggen aan die eigenwijze klootzakken die zomaar willen denken wat ze zelf vinden. Onze vrijheid wordt ons ontnomen en die fatsoensrakkers kunnen beter gaan uitkijken, want ooit krijgen ze het vol terug in hun bakkes. Als je debat wil, debatteer dan ook, met open vizier.

Wachtmeester R | 15-08-15 | 10:07

Haha, ik mag die Jan wel. Beetje een vreemd voorkomen, maar hij is gevat, brutaal en laat niet over zich heen lopen. Precies wat een Geenstijl reporter nodig heeft. Vind het verder vreselijk dat je wordt bedreigd Jan. Helaas is dat hoe de anti-facisten, anti-globalisten en ander socialistisch kraaktuig rolt.

blendedperfection | 15-08-15 | 09:54

Nou weet ik nog niet of t wel of niet de wijnmeneer is. Doe ff uitzoeken GS

RoBD=Skullfucker | 15-08-15 | 09:41

Dat hele plein wordt al jaren geterroriseerd door deze asocialen. Dat buurtbewoners pas na twee 's-nachts kunnen gaan slapen, als de asocialen door hun even asociale marokkaanse ouders weer binnen gelaten worden, na op straat getrapt te worden. Dat het stadsdeel (wat uiteraard ook bestaat uit allerlei off-spin van kanslozen) royale voorzieningen heeft aangelegd op het pleintje, op kosten van de belastingbetaler, met nul effect. Dat de politie pas 'optreedt' als er aangifte wordt gedaan. Laf, laf Nederland. Wat er gedaan moet worden is Jan steunen en een bezoekje aan dat pleintje in Amsterdam brengen. Mannetje of 20 Nederlandse sterke gasten om even een woordje te gaan praten met deze snotneuzen en hun vaders. Kijken wat er gebeurd. O nee, dat is natuurlijk zielig.
-
Bottom-line is deze: alle islamitische culturen leveren een downgrade op voor de Nederlandse samenleving: cultureel, moreel, economisch, crimineel, etc cetera. En wij kijken weg. Inmiddels zijn krantjes zoals de Parool ook al besmet met gekleurde meningen.
-
De enige uitweg is deze ellende is weg uit de euro en de EU, en een totale remigratie van alles wat er vanuit islamitische landen binnen gekomen is sinds de jaren zestig en een verbod/zware ontmoediging van alles wat maar riekt naar islamisering.

Kolbjorn Varmann | 15-08-15 | 09:40

Wat ik verbazend vind is de discussie onder reaguurders of JR nou een klootzak is of niet.
Maar daar gaat het helemaal niet om; het gaat er om hoe er in dit land mensen die een andere mening verkondigen dan dat men wil horen, hun leven niet zeker zijn. Want het is toch godverd***e van de gekken dat je vogelvrij verklaard wordt als je dat wel doet.
Fortuyn, Theo van Gogh, Wilders en zelfs vroeger Janmaat en Wil Schuurman. Ze zijn allen voor de leeuwen geworpen door een nietsontziende elite. Arm Nederland!

Oblast | 15-08-15 | 09:33

Benedict Broere | 15-08-15 | 01:44
Zelden zo'n algemene maar tegelijk rake analyse gelezen,volkomen met u eens.Helaas dat wel..
Verder Jan,je bent een held maar pas ook op jezelf.Policor linkse ratten en sommige allochtone medelanders deinzen nergens voor terug.
En ik geniet liever nog lange tijd van jou!

Roberto9722 | 15-08-15 | 09:15

-weggejorist-

nonpissatinventum | 15-08-15 | 09:08

Al heeft Jan nog zo gelijk, zijn gekokketeer als imbeciel pratende kop kan ik niet aanzien.

Rest In Privacy | 15-08-15 | 09:08

Vreemd... alcohol is streng verboden voor moslims, daarom snap ik die WIJN-eikel niet.
Als eindelijk de sharia mag worden ingevoerd hier, volgens Donner, dan is zijn handel de eerste die moet sluiten.

meneer Q | 15-08-15 | 08:59

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:52
LOL. Rechtstaat. De fabeltjeskrant is ook echt.

kenny harder | 15-08-15 | 08:59

Ik kom er toch al zo'n jaar of 8. 'Kwam', vanaf nu that is. Als ik zo naar mijn eigen omgeving kijk, gaat dit hem zeker 30 klanten kosten.
Jammer, maar bij dit soort barbaren haal ik geen prettige flessen meer.
Andre, begin lekker maar een halalswarmatent. Krijg je je echte vrinden binnen!

pennestront | 15-08-15 | 08:56

Fantastische zakenman die André Merlijn, als je je zaak naar de kloten wil hebben moet je dat soort Tweets de wereld in sturen. Daar houden mensen niet van, of ze het er nu wel of niet mee eens zijn.

Toetsiemonster | 15-08-15 | 08:47

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 15-08-15 | 08:46

En wat doe je als je onbezonnen stoere linkse praat de ventilator raakt? Natuurlijk, dan, als zelfbenoemd lid van het superieure naoorlogse verzet, scherm je je tweets af.

En die wijn die hij verkoopt is ook al niet te zuipen.

Mislukt sujet.

De Koning van EHV | 15-08-15 | 08:43

Ik mis Pownews zo.. Heerlijk zoals Jan en Rutger in Den Haag nu zie je niks meer en alles kan weer fijn onder de pet gehouden worden.

myrna1965 | 15-08-15 | 08:41

De dreigtweet kwam van links.

RobberenRukkie | 15-08-15 | 08:39

@GerMonster | 15-08-15 | 08:18
Aanhangers van die linkse kerk zijn meestal bewoners van een pand wat mijlenver uit de buurt ligt van alles wat te maken heeft met multiculti, vraag maar aan Femke.
Je dacht toch niet dat bewoners van de grote ivoren toren iets te maken wilde hebben me de verrijking van deze samenleving?
Ik heb het al eerder voorgesteld: stop die cultuurverrijkers in het EU pand in Straatsburg en geef ze te vreten van het het budget voor het maandelijkse verhuiscircus.
Ik durf te wedden dat alleen de Frambozen tegen zullen stemmen, en die kunnen van mij ongezien de typhus krijgen met hun landbouwsubsidies en (verboden) staatssteun aan PSA.

necrosis | 15-08-15 | 08:31

Elke keer weer de oproep tot geweld vanuit de linkse kerk met zijn walgelijke gutmenschen. Elke keer weer staan er rijen dik "christelijke" nederlanders het op te nemen voor de barbaren van de Islam. Wat zit er in die hoofdjes vraag ik mij af, is er misschien een mensen soort wat geboren wordt zonder de mogelijkheid tot rationeel nadenken ?

Helaas is het mij niet gelukt om ooit met een gutmensch een normaal gesprek daarover te hebben, links is geen politieke stroming, het is een godsdienst die zo mogelijk nog erger is dan de islam.

Ik wens Roos sterkte maar dat is het wel toevertrouwd denk ik zo, en de beuk erin tegen die linkse kut kerk, misschien verdwijnt het dan ooit, maar of ik dat nog ga meemaken, denk het niet.

GerMonster | 15-08-15 | 08:18

Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:22
====
Gore Spaanse ham? Er gaat NIETS boven jamón pata negra. Ga u schamen, vermetele snoodaerd.

malang | 15-08-15 | 07:56

Even gezocht op dat 'gezellige' heerschap @AMerlijn, blijkt dat zijn twitterberichten zijn afgeschermd.
Waarom verbaast me dat niet?

necrosis | 15-08-15 | 07:37

@(Behind)Doors | 15-08-15 | 02:00 Ik boycotte hem ook al jaren voordat ik hem kende.

pendajo | 15-08-15 | 07:27

@alshetware | 15-08-15 | 07:05
Je kan lullig doen over Jan Roos maar hij staat op de loonlijst van de GeenStijl.
En nu weer vakken vullen, ik heb honger dus ga ik zo weer boodschappen doen!
*gnehehe*

necrosis | 15-08-15 | 07:17

Wie met vuur speelt moet op de brandblaren zitten.
Wie op het randje balanceert pleurt soms in het ravijn.
"Jan Roos is een bijzonder kind, en dat is ie"
Wie schreeuwt heeft niets te zeggen.
Jan Roos heeft altijd een witte kerst.
Als de echte columnisten met vakantie zijn mag Jantje even op de tiepmachine.

alshetware | 15-08-15 | 07:05

@Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 04:03
Waar is 'hier'?
Als je het over de GeenStijl hebt, wil ik je graag wijzen op de slogan in de linkerbovenhoek van deze pagina.
*tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend*

necrosis | 15-08-15 | 06:43

@GeinPonempie | 15-08-15 | 04:09
Bij Jos Verstappen (dus NIET bij Max) moet ik gelijk denken aan het meppen van zijn vriendin en aan grindbakken.
Het bewijs daarvoor is ruimschoots te vinden op de interwebs.
En wil je Jan Roos niet vergelijken met die egoïstische kart-coureur die dacht de nieuwe Ayrton Senna te worden?

necrosis | 15-08-15 | 06:33

Ooit zat ik op het Aloysius College. Ik geloof Jan en als ik het hierbij laat, geloof ik dat er genoeg mensen zijn die begrijpen waaróm ik Jan geloof. En ik ben tegen geloof. Kan je nagaan.

Gallumbits | 15-08-15 | 05:02

Ook die André Merlijn,
bewijst maar weer dat je in Amsterdam niet in een boom hoeft te hangen om een eikel te zijn.
@/over Jan Roos,
Volgens mij doe hij toch iets goed dat hij bij (een bepaalde groep?!) mensen zoveel weerstand op weet te wekken. Al heeft dat in mijn optiek veelal minder met zijn karakter te maken dan met opmerkingen waarmee hij de vinger op de zere plek legt. In ieder geval m.b.t. waar ik Jan Roos als mediafiguur van powned in de hoedanigheid als parlementaire/politieke verslaggever van ken. Echte Jannen daar heb ik nog nooit naar geluisterd dus daar kan ik ook geen oordeel over hebben. Je hoeft Jan in ieder geval niet meer naar de Formule 1 sturen, want daar kreeg hij dringend en toch beleefd en overigens ook terecht te horen van Jos Verstappen dat hij met zijn negatieve insteek en het afgeven op Renault Max niet meer hoefde te benaderen, maar volgens mij ligt zijn affiniteit toch meer bij politiek i.p.v. motor sport en auto racen. Ik denk dat J.R. bij GS een gat kan vullen dat Rutger Castricum achter heeft gelaten, en ik denk dat hij dat beter kan dan Rutger de clandestiene pvda'er en Pplasterk knuffelaar, zeker wanneer J.R. zich primair focust op politiek en aanverwante maatschappelijke zaken. Hij moet alleen oppassen niet de hele tijd de rol van de pias te spelen want dat gaat hem na verloop van tijd parten spelen denk ik. Wanneer mensen je niet persoonlijk kennen kunnen ze alleen afgaan op je zelf aangemeten en/of door derden op jou geprojecteerde imago (zeker in de media).
ps.
Ik denk afgaande op het laatste tv programma van Powned, die wekelijkse 'late night' show, wat een totale flop was, dat indien ze niet met wat beters terug komen in het aankomende seizoen het met die omroep gedaan en over en uit is. Leuk dat Thierry Baudet en Erik de Vlieger er af en toe te gast waren, maar verder was dat programma toch voornamelijk tenenkrommend en Rutger kan als host c.q. presentator niet eens in de buurt van de schaduw van mensen als John Oliver etc. staan.
pps.
Het Parool bekent weer eens kleur; van verzetskrant naar collaborerend policor parochie blad van de regenteske rooie rakkers kerk. Wat een aanfluiting die krant, maar dat is ook niet nieuw!

GeinPonempie | 15-08-15 | 04:09

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 04:03

Jan Roos = Theo van Gogh 2.0

King of the Oneliner | 15-08-15 | 03:51

@Stormageddon | 15-08-15 | 03:03
Dat doet me denken aan een linkje wat ik ooit geplempt heb: Fuck your god van Deicide.
Misschien nuttig om nog maar eens te plempen:
www.youtube.com/watch?v=t8roxM1k02g
De muzak zal weinig mensen aanspreken, de teksten zijn echter bovengemiddeld goed.

necrosis | 15-08-15 | 03:30

@Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 02:31
99% van de mensheid leeft al 250.000 jaar zo niet langer in volkomen redeloze en radeloze angst, dat is altijd zo geweest. Toen sommige joodse malloten dat 2000 jaar geleden in een boekje opschreven was dat geen profetie of voorspelling, maar gewoon een beschrijving van de menselijke soort, van de condition humaine. Heeft geen flikker met "eindtijd" te maken, of wat voor goddelijk plan dan ook. Er bestaat geen god. Mensen zijn altijd bang, altijd radeloos en redeloos. Een miljoen jaar geleden al, 2000 jaar geleden en nu nog steeds. Over 10.000 jaar ook nog, dat kan ik nu al voorspellen. Dat maakt mij geen profeet en de voorspelling niet goddelijk, maar dat is gewoon een scherp inzicht in de menselijke natuur. Om daar iets meer aan toe schrijven dan dat is de ultieme stupiditeit van en een mens die iets "hogers" nodig heeft om zin te geven aan zijn eigen miezerige bestaan.
People suck. People have always sucked and they will always suck. Get used to it.

Stormageddon | 15-08-15 | 03:03

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 02:31

Ik wou dat ik wijn dronk, dan kocht ik het niet bij merlijn

(Behind)Doors | 15-08-15 | 02:00

@Benedict Broere | 15-08-15 | 01:44
In 1 woord, waanzin. Je hebt helemaal gelijk, dit is de realiteit waarin we leven. Ik kan het niet meer bevatten. Zie er totaal de logica niet in. Het is pure destructie.

Thunderbird | 15-08-15 | 01:48

@Benedict Broere | 15-08-15 | 01:44
Juist. Hulde! Goed gezegd. Kleine toevoeging: en in dollemansritten willekeurige ongelovigen doodrijden (Oostenrijk, Frankrijk).

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 01:47

Moderne open samenleving, zomer 2015. Enerzijds zijn er de berichten over moslims die maandenlang kinderen groepsverkrachten (Rotherham) en ook vrouwen massaal verkrachten (Zweden), en die auto’s in de fik steken (Zweden, Frankrijk) en weerloze mensen beroven (overal) en onthoofden (Zweden, Frankrijk) en met handgranaten gooien (Zweden), en die algemeen hoog scoren in de misdaadstatistieken (overal), en die uitkeringen zien als belasting van de ongelovige (overal), en die ‘prachtwijken’ veranderen in nogozônes (Zweden, Frankrijk, Duitsland), en die mensen bedreigen en vermoorden die kritiek hebben op de islam (Rushdie, van Gogh, Hirsi Ali, Wilders, Hebdo, Westergaard), en die genociden plegen en kunstschatten vernietigen (Midden-Oosten, Afrika, Azië). En anderzijds zijn er de politiek correcten die zich inspannen, zo lijkt het, om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk moslims te importeren, om vervolgens ook de opbouw (moskee hier, moskee daar, eisen, heel veel eisen) van een islamitische subcultuur faciliteren. Zodat het er op lijkt dat de islam plus de politieke correctheid samen bezig zijn de moderne cultuur af te breken, dus de cultuur van moderne rechtsstaat en universele mensenrechten en openheid voor wetenschap, enzovoort. Maar als je dit alles te opvallend bekritiseert en satirisch becommentarieert, dan ben je een racist en fascist en islamofoob en riskeer je je baan en je persoonlijke veiligheid en mogelijk zelfs je leven.

Benedict Broere | 15-08-15 | 01:44

Aangezien die Andre Merlijn het zo goed voor heeft met de Marokkaanse klootzakjes uit Amsterdam West, denk ik dat hij ze vast wel van een goed glas wijn wil voorzien in zijn zaak. Of een glaasje limonade natuurlijk voor die lieve kindertjes.

Thunderbird | 15-08-15 | 01:41

@Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:22
Dan ga ik op dat adresje mooi geen wijn kopen. Of juist wel maar dan op rekening zoals iemand hier zei en dan niet afrekenen en er een mooi feestje van bouwen.

Thunderbird | 15-08-15 | 01:37

@dandruff
With all due respect (want een prettige discussie), dit ben ik gewoon niet met je eens. Maar dat kan. Overigens (h)erken ik de lankmoedige reacties op incidenten en groeperingen die in dezelfde politieke denklijn zitten, maar dat is links en rechts het geval. Kijk naar het topic op Powned over de brandstichting in Oost-Duitsland. reacties varieren van eigen schuld, tot zelf gedaan. het is exact dezelfde dynamiek. Hunnie tegen wullie
In zijn reactie van 01:06 komt Chow denk ik en heel end in de foto van de huidige situatie.
In de samenvatting dus.
Linkse lankmoedigheid over geweld, rechts polariserende taal en houding jegens buitenlanders en religie (juichen over verzopen dobbernegers is echt heel treurig) en links die rechts aanspreekt op de taal en de polimiek en niet op de inhoudelijke boodschap die rechts er wel aan zegt te geven.
En als gepretendeerd neutraal toeschouwer zeg ik dat die boodschap er inderdaad meestal niet uit te halen is. Het is al haat en conflictmodellen. En zo schieten we er geen ruk mee op.
En ja vanuit die 'neutrale' stand ben ik hier een moslimknuffelaar en een linkschmensch (of zo) en vindt Marcel van Dam me waarschijnlijk een rechtsradicaal. Want allemachtig wat vind ik die man eng, al ruim voor zijn bizarre uitval tegen Fortuyn that is. En ja, dat vond ik ook geen fijne man. En heb als volwassen vent heel hard gejankt toen hij (en met hem een deel van de democratie) vermood werd.
Bedtijd.

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 01:36

Anders dan links beweert is criminaliteit in de meeste niet-Westerse landen wel degelijk strafbaar.
Dandruff | 15-08-15 | 01:27

Serieus? Denk je dit nou echt?

Chow | 15-08-15 | 01:34

gewoon die gevel dopen met oranje loodmenie. Dat krijg je nooit meer eraf, daalt de waarde van zijn pandje zo'n 15.000 euro. Das pas een leuk prijsje op zijn hoofdje

legomuis | 15-08-15 | 01:33

Chow | 15-08-15 | 01:06,

Wel, we zouden om te beginnen alle geweld tegen andersdenkenden kunnen veroordelen. En iedereen die toch oproept tot geweld daar op aanspreken.
Pas dan kan er een serieuze discussie ontstaan, en komen de oplossingen vanzelf.

Want de oplossingen zijn simpel.
Anders dan links beweert is criminaliteit in de meeste niet-Westerse landen wel degelijk strafbaar. Het is dus echt niet zo dat bijvoorbeeld Marokkaanse jongens zich gediscrimineerd zouden voelen als verkrachting hier bijna half zo zwaar bestraft zou worden als verkracht worden (!) in Marokko zelf. Ze gebruiken dat toverwoord "discriminatie" alleen maar omdat dat steevast beloond wordt.
Dat moet stoppen.
En wangedrag moet consequent worden aangepakt.
Het gaat puur om handhaving, pakkans, en bestraffing.
Als justitie zich daar serieus op zou richten zouden dit soort topics vanzelf verdwijnen.

Dandruff | 15-08-15 | 01:27

necrosis | 15-08-15 | 01:20

Ja dat is ook hoog tijd. Maar dat gaat niet gebeuren ben ik bang. Vrienden van mij zijn een homo koppel en hebben hun huis te koop gezet op dit moment. De troep op hun gevel werd teveel om steeds op te ruimen. Laat staan de briefjes door de brievenbus. Mijn broertje is al 10 jaar weg uit die wijk en ik gelukkig al langer. Er is daar geen winst meer te behalen. Ik geloof daar niet meer in. Ik geloof wel in de superioriteit van onze beschaving. En daar horen Jan Roos trucjes voor de bühne niet bij.

Chow | 15-08-15 | 01:27

@Chow | 15-08-15 | 01:06
Lijkt me hoog tijd om de ouders van die jonge Marokkanen eens te laten denken aan 'opvoeding'
Iets wat ze al eerder hadden moeten doen maar nooit deden.
Tenslotte heeft 'links Nederland' nooit eisen gesteld aan de import van die (vrijwel) kansloze jongeren.
De vader van het gezin zit de hele dag in het theehuis of moskeet, de moeder zit vastgeketend in de keuken, de jongeren van 'mannelijke kunne' zwerven de hele dag op straat en niemand mag daar iets over zeggen?
Ik heb gelukkig geen kinderen, ik zou het namelijk niet uit kunnen leggen....

necrosis | 15-08-15 | 01:20

@Marie Curieux | 15-08-15 | 01:03
Kusje, wat fijn dat je me zo goed kent, schat

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 01:18

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:53,

Geen complotgeur, controleerbare feiten;
- Diverse haatcampagnes hadden meermaals tot geweld geleid.
- Men had het gevaar daarvan dus moeten kennen.
- Toch paste men die tactiek wéér toe tegen Fortuyn.
- En direct nadat die vermoord was begonnen de volgende haatcampagnes.

Ik heb het niet over een complot zoals in slechte B-films.
Ik heb het over een heel menselijk verschijnsel dat het gebruik van geweld tegen andersdenkenden binnen bepaalde kringen acceptabel wordt gevonden. Je ziet dat bijvoorbeeld bij hooligans, de echte dan. Vandaar de "lauwe reactie" op die aanslag èn het gegiechel in de 2e kamer om Janmaat die in zijn eentje zijn vrouw de trap op moest tillen naar hun niet-rolstoel-vriendelijke fractiekamertje.

Al die "idealisten" die jarenlang de goelags van Stalin verdedigden, en tegenwoordig de genocideplannen van hamas verdedigen; precies die mensen maakten van Fortuyn een tweede Hitler. Gezien de geschiedenis èn de populariteit van Fortuyn moest dat wel tot moord leiden. Immers, als we Hitler rond 1920 hadden kunnen vermoorden had dat tientallen miljoenen levens gespaard, nietwaar?
Natuurlijk wisten ze wat ze deden, toen ze bij Fortuyn hetzelfde kunstje flikten als eerder bij Janmaat, en later bij Cliteur en nu Wilders.
En Nanninga, en Ghosen, en Rutger en Roos van Pownews.

Dandruff | 15-08-15 | 01:15

Goede en rake videocolumn. Die debiele wijnboer is een symptoom van de politiek correcte rot die onze samenleving sedert decennia teistert als een onheelbare pestepidemie. Houdt stand, Roos.

ben kokhals | 15-08-15 | 01:15

Mooie comeback met een vet rake weerlegging op de linksdraaiende gekkies die vinden dat je je niet mag verdedigen tegen straattuig. Die Jan Roos is scherper dan een kapmes. ;)

seven | 15-08-15 | 01:15

Roos: ten eerste, koop een andere bril. Niks triester dan een kalende blonde man met een zwarte jaren 60 hipster/ziekenfonds bril. Ten tweede. kap met dat selfie filmen. Net zo triest als selfie foto's. Dit filmpje is net zo erg als de "cillit bang" commercials. Trieste is, Roos heeft een punt maar het klinkt als een slechte imitatie van dominee Gremdaat.

Basil Fawlty | 15-08-15 | 01:12

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 01:06

Mja aparte situatie weer. Ik wil nog wel even kwijt dat Jan best even wat meer afstand tot mobiel en hoofd mag doen. Niet alleen zakt zijn arm wat teveel naar beneden, maar ook kijkt het gewoon niet prettig.

Martinspire | 15-08-15 | 01:06

Dandruff | 15-08-15 | 00:57

Ok ik ga met je mee. Links houd van geweld. Maar wat is dan de oplossing? Het gaat uiteindelijk om een grote groep Marokkanen die problemen veroorzaken. Links wil ze knuffelen en hier worden ze afgebrand. Dat is leuk voor de dagelijkse topics maar wat ga je dan doen? Daar hoor ik niemand over. Er is alleen haat tegen die jongeren en vanuit links is er haat tegen mensen die er iets van zeggen. Dat kan dus nog wel even duren..

Chow | 15-08-15 | 01:06

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 15-08-15 | 01:05

@DesDemona | 15-08-15 | 00:30
Ik wou die mensen niet beledigen...

Vergeetput | 15-08-15 | 01:04

Goeie column @JanRoos en een staande ovatie voor je actie tegen dat Marokkaanse straattuig.

Dat zie ik @Het Vijfde Wiel, die @Bicycle_Repairman en @Chow niet doen. Die hebben hier een grote muil, maar op straat niet.

Als die door een groep Marokkanen worden belaagd, zelfs al zijn het er maar twee, loopt de stront uit hun broek en weten ze niet hoe snel ze moeten wegrennen.

Daarom moeten ze jou niet. Jij hebt ook een grote mond maar loopt niet weg.

Verder vind ik het jammer dat je met Echte Jannen bent gestopt. Het enige leuke radioprogramma op de NPO. Door jou.

Ow ja en ik vind je een aanwinst voor GeenStijl.

Marie Curieux | 15-08-15 | 01:03

@Dirk III | 15-08-15 | 00:55
Ik zou daar wegblijven.

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 01:02

Chow | 15-08-15 | 00:40,

Ik heb nu 4 x uitgelegd waar het hier om gaat.
Als jij het belangrijk vindt om de essentie te blijven missen, zijn we uitgepraat.

Dandruff | 15-08-15 | 01:01

@Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:55
Ja. Dat zijn echte wapens.

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:58

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:26,

Zoals Lewis Lewinsky om 00:19 in 3 punten liet zien, is er nog helemaal niet aangetoond dat Jan Roos minder betrouwbaar is dan die kansenpareltjes.
Maar los daarvan is dat hier, nogmaals, niet de point.
Ook de vraag hoe getalenteerd Roos werkelijk is is irrelevant.

Punt van de column is dat dit soort geweld vrij stelselmatig wordt genegeerd, gebagatelliseerd, verdedigd en zelfs aangemoedigd.
De MSM bagatelliseerden deze zaak. En wezen ook al vrij snel het slachtoffer aan als dader aan; zoals ze vaak doen als allochtonen zich schuldig maken aan geweld.

De oproep tot geweld van Merlijn is slechts het kersje op het gebakje.
Dus dat die oproep tot geweld van een wijnboer kwam maakt niet uit. Dit soort oproepen tot geweld komen ook regelmatig van BN-ers, actievoerders, politici, journalisten en columnisten. Ook Pownews was daar al vaker de dupe van.
Het gaat om het totaalbeeld; geweld tegen andersdenkenden is acceptabel bij links, vandaar dat dit soort oproepen niet leiden tot klachten, 5.000 valse aangiftes, demonstraties etc.
Ook Fortuyn werd niet alleen door politici, maar ook door tokkies en schoenpoetsers voor fascist uitgemaakt.

Het totaalbeeld.
Om met een beruchte socialistische dictator te spreken; "de vaak herhaalde leugen wordt vanzelf een waarheid".

Dandruff | 15-08-15 | 00:57

Dirk III | 15-08-15 | 00:55

Lol, dus je bent boos om een baard en niet groeten?

Chow | 15-08-15 | 00:57

@lewis lewinsky
Duurde even, maar vond de foto, die jij bedoelde op twitter. Die kende ik nog niet. Kan nu gaan roepen dat dit niets zegt, maar er zijn 2 waaltjes uit de stoep, true. En die doen meer dan alleen zeer als die je raken

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:55

Mijn week met kansparel Nederland. Ik kwam in de Turkse supermarkt alwaar de eigenaar, die sinds de opkomst van IS zijn baard heeft laten staan niet de moeite nam me terug te groeten bij het afrekenen en me keihard stond te negeren als kaas-kuffar wat hij blijkbaar met alle kuffars deed in de winkel.
Dus mijn besluit bij deze, ik ga de rennende rukker vragen of hij daar tegen betaling zijn boodschapjes wil gaan doen voortaan.

Dirk III | 15-08-15 | 00:55

@Dandruff | 15-08-15 | 00:32
Sorry, bij de laatste 2 alinea's raak je me kwijt, daarvoor zeker niet.
Maar de complotgeur die je er vervolgens over heen gooit, sorry. Er is niet alleen links terrorisme.
Overigens heb ik vanaf dag 1 niets, maar dan ook niets begrepen van de pislauwe reactie (want dat was het) op die brandstichting in dat hotel. Ja ik vond Janmaat een ongelooflijke eikel en Schuurmans een kansloze doos, maar de wereld keek de andere kant op. Er hadden doden kunnen vallen en Schuurmans raakte er invalide door. En het interesseerde ogenschijnlijk niemand.

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:53

André Merlijn vraagt kennelijk om maatschappelijke aandacht voor zijn onderneming.

sickstyle | 15-08-15 | 00:52

@VanBukkem | 14-08-15 | 23:57
Varkens kunnen behoorlijk groot worden en schijnen best wel intelligent te zijn.
Zou het niet makkelijker zijn om hem te leren hoe de sleutel werkt?
Dat scheelt je een halve voordeur.

necrosis | 15-08-15 | 00:51

@Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:38
Flikker die Nederlandse hamlappen maar in het halalschap van die
lokale -Achmhed-Hussein- Albert Heijn van je.
Draag je ook eens wat nuttigs bij.

Botte Hork | 15-08-15 | 00:50

@Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:48
Wie wat bewaart.

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:50

Twitter en Wijn schijnt geen goede combinatie te zijn.

Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:49

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:45
Bizar, wist niet eens dat ik die ouwe meuk er nog op had staan. Gebruik hem al zeker 3 jaar niet meer

Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:48

@Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:43
Aha.

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:45

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:24
Verrek, met IE 10 kan ik het allemaal wel zien, alhoewel hij aangeeft dat ik met een verouderde browser werk. Er is dus iets mis met mijn Mozilla Firefox

Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:43

Heeft AMerlijn zijn bedrijf al herdoopt tot La Branche Omleggingen? Of wordt het La Branche Kapmesimport?
Er wacht jou een hele nieuwe toekomst, AMerlijn.

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:42

Nogmaals, linkse haatcampagnes tegen andersdenkenden leiden al een halve eeuw tot geweld.
Dandruff | 15-08-15 | 00:32

Dus flikker je Roos eruit omdat hij items maakt voor rechts politiek gewin. En niet vanuit een objectief journalistiek oogpunt.

Chow | 15-08-15 | 00:40

Hoe dan ook, het is nog steeds erg jammer dat GS die Jan Roos een contract heeft aangeboden.

Gezellig! | 15-08-15 | 00:40

@VanBukkem | 15-08-15 | 00:15
De DealDumpert Naffermepper.

Botte Hork | 15-08-15 | 00:38

@Botte Hork | 15-08-15 | 00:30
Ik koop alleen Nederlandse waar indien mogelijk. Dus geen Spaanse Ham als er zeer goede, in alle soorten en maten, Nederlandse ham is. Niet alles wat van ver komt is goed.
--
Beweren dat het eten van een andere cultuur lekker is. Betekent niet automatisch dat die hele cultuur te pruimen is. Ga lekker ergens andere lopen leuren met je Spaanse prut Ham.

Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:38

@Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:27
Dankzij die 'meneer' is de prijs van kipkluifjes per kilo vertienvoudigd.
*boeoeoe roepen doet*

necrosis | 15-08-15 | 00:37

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:24
Zal eens ff proberen

Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:36

Ik kon jan op de radio toch meer waarderen als in deze korte filmpjes als ik eerlijk ben. Overigens geef ik hem wel gelijk dat ie iets in de kofferbak heeft liggen en dat in zo'n situatie ter hand neemt. Die roze plopkap roept een hoop haat op dus dat is bepaald niet onnodig. Schijnbaar was dat ook de eerste vraag 'jij bent/was toch van powned?'.. daarna volgt echt zelden een fijn gesprek volgens mij.

noerg | 15-08-15 | 00:33

@Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:27
Ik zie het verschil niet.

Botte Hork | 15-08-15 | 00:33

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:06,

Die zogenaamd "gespierde taal" van Fortuyn was helemaal niet zo beledigend als de stalinisten beweerden.
Zo zei Fortuyn naar aanleiding van de homofobe uitspraken van imam el-Moumni; "de islam is een achterlijke cultuur"; en hij werd daarvoor aangeklaagd. Maar had Plasterk (PvdA) eerder niet iets soortgelijks gezegd over christelijke creationisten?
Later liet Plasterk zich overigens trots fotograferen naast een kind van 9 in niqaab, voor een islamitische school waar islamitisch creationisme werd onderwezen.
Tja, islamitisch creationisme is kennelijk niet achterlijk.

Overigens zei Fortuyn in datzelfde interview over homofobie ook; "een gereformeerde liegt altijd". Dat laatste lijkt mij wèl beledigend voor een hele bevolkingsgroep, maar dat mocht natuurlijk wel; gereformeerden zijn namelijk christenen.

Hoe dan ook; iedereen miste de essentie van dat interview;
- de bekrompen seksuele regels die gelovigen bedenken zijn menselijkerwijs onhoudbaar;
- vandaar de blinde haat en het gelieg over seksualiteit, bij bepaalde gelovigen;
- Fortuyn kwam in dat interview op voor de Vrijheid van Meningsuiting van el-Moumni;
- maar eiste dat hij daar ook gewoon aanspraak op kon maken.

Overigens, die "dwaze veganist" was natuurlijk gewoon ingecalculeerd. Dat blijkt alleen al uit het feit dat direct na de moord op Fortuyn, vergelijkbare haatcampagnes werden ingezet tegen onder andere Hirsi Ali, Rita Verdonk en Paul Cliteur. Die trokken zich allemaal terug uit het debat, dus tegenwoordig richt links de kogels vooral op Wilders.

Nogmaals, linkse haatcampagnes tegen andersdenkenden leiden al een halve eeuw tot geweld. In Nederland was dit de eerste moord ja, maar bij de aanslag in Kedichem hadden ook meerdere doden kunnen vallen. En een oproep tot geweld van Duyvendak in het krakerskrantje Bluf leidde destijds ook tot brandstichting bij een gezin in Zoetermeer; dat had ook meerdere levens kunne kosten, net als de vele moorden van eta, ira, raf, ccc en taloze andere linkse terroristenclubjes uit de jaren '60, '70 en '80.

Dandruff | 15-08-15 | 00:32

@Boris die Sauertopf | 15-08-15 | 00:21
Zit dat terrorkonijn-des-doods mijn toekomstige ham op te eten?

necrosis | 15-08-15 | 00:32

@necrosis | 15-08-15 | 00:26
Ik heb nog wel een kennis met wat vrieskisten in zijn kelder...
*telefoon pakt*

Botte Hork | 15-08-15 | 00:32

@Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:22
Gore Spaanse Ham?!1!! Je weet niet wat je mist dude.
En nee, de Spaanse jeugd / bevolking wil graag werken. En hard.
Spanje is geen Griekenland.

Botte Hork | 15-08-15 | 00:30

@Vergeetput | 15-08-15 | 00:20
1 chromosoom teveel is al lastig genoeg hoor ;)

DesDemona | 15-08-15 | 00:30

@Lewis | 15-08-15 | 00:25
@Lewis | 15-08-15 | 00:26
Thanx, waarde naamgenoot :). Maar IE Dino is lekker snel en overzichtelijk, want 99% van de websites kan hij toch niet laten zien.

Nu ik je toch spreek, hulde voor je plempsels van vanavond!

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:30

Lewis | 15-08-15 | 00:23

Ik snap je. Maar ik ken Holman van een incident uit 1993 omtrent Adriaan Venema. En dat was niet zo netjes zeg maar.

Chow | 15-08-15 | 00:28

@Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:22
Moet dat nou, die plaatjes van ham?

VanBukkem | 15-08-15 | 00:27

@Botte Hork | 15-08-15 | 00:14
Zorg jij dan voor de conservatie?
Anders gaat het zo stinken op den duur.

necrosis | 15-08-15 | 00:26

@ Lewis
Dat moest zijn: 'Ik zet jou ook in mijn top 10.'

Lewis | 15-08-15 | 00:26

@Dandruff | 15-08-15 | 00:10
Maar laat dat svp duidelijk zijn. Een oproep tot geweld is altijd (herhaal altijd) fout. Ik ben het niet eens met het is zijn woord tegen dat van die gastjes, sorry. Daarvoor is het te evident dat Jan zijn hand overspeelt. Zijn die gastjes daarmee liev en braaf, nope.

En wie roept er op tot geweld tegen Roos? Zo'n wijnboer is bepaald geen mainstream spreekbuis. Dat zo'n eikel zoiets tweet, zal zijn zaak en goede naam (voor zover hij die had) geen goed doen. Zich verbrand aan twitter, de sukkel.
Maar ik hoor geen vertegenwoordigers van enige relevantie zo iets roepen. Mis ik dan iets?

En qua minderwaardig? Ja, ook linksdraaiende eikels zijn onderdeel van de polimiek. Het is al enige tijd terug dat ik Herman van Veen intellectueel en artistiek zie godwinnen op de nationale tv jegens Wilders. En hij is bepaald niet de enige nitwit op dit dossier. Kansloos en treurig, wat mij betreft. Verschil met Roos is, dat hij wel andere kwaliteiten heeft laten Ien. Je kunt er van houden of niet (ik dat laatste), maar hij kan wel wat

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:26

Chow | 15-08-15 | 00:16
Allicht. Ben het ook met je eens dat hij niet de sterkste interviewer is. Alleen toen ik zag hoe de usual hyena's zich gedroegen wist ik dat ik zijn kant moest kiezen.
Nu is het de taak aan GeenStijl en Jan Roos om zich niet extreem in de slachtofferrol te gaan wentelen.

jeanmondo | 15-08-15 | 00:26

@ Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:24
Je gebruikt Internet Explorer en komt daar gewoon voor uit op GeenStijl?
Ik zet jou ik mijn top 10.
;-)

Lewis | 15-08-15 | 00:25

@Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:11
Zelfs bij mij doet het filmpje het. En ik gebruik Internet Explorer in een voorhistorische versie (IE Dino). Misschien kun je een andere browser proberen dan je nu hebt?

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:24

Vergeetput | 15-08-15 | 00:20
André Merlijn heeft zijn klandiesie waarschijnlijk in de grachtengordel. Die betalen goud geld voor goedkope Aldiwijntjes. Dus waarom zich niet inslijmen bij zijn klanten en een doodswensje uit te spreken tegen een rechtse hufter. Morgen stroomt zijn zaak weer vol.

Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:24

@donjon | 15-08-15 | 00:15
Dank voor de link, een goed stuk! Jammer dat hij niks expliciet over het interview van het Parool gezegd heeft, het had zo in de rest van het stuk gepast.

pruimzuur | 15-08-15 | 00:23

Voor iedereen die Jan Roos een beetje irritant vindt... dat is als je het mij vraagt de bedoeling. Hij is immers de luis in de pels... en luizen jeuken nu eenmaal een beetje!

Opinion1970 | 15-08-15 | 00:23

@ Chow | 15-08-15 | 00:18
In je analyse van Roos kon ik je goed volgen, ik ben het (groten?)deels wel met je eens (maar ook met Dandruff).
Maar Holman een láfbek noemen? Dat vind ik echt absurd. Die man schrijft de ene politiek incorrecte column na de andere, en dat voor een krant als Het Parool. Ik heb hem zeker in mijn top 10 staan van moedigste BN'ers.

Lewis | 15-08-15 | 00:23

André, lafaard.

krijgdetiefusmaar | 15-08-15 | 00:22

@Botte Hork | 15-08-15 | 00:14
Gore Spaanse Ham. Harde zooi. Nederlandse Achterham Man. Ik ga toch niet die knoflook vreters sponsoren. Die willen al op hun 38ste pensionadoen van ons geld.
--
www.mijnslager.info/images/vleeswaren/...

Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:22

André Merlijn heeft last van het Kijk-Mij-Goed-Zijn-Syndroom. Krijg je als je niet één, maar twee chromosomen te veel hebt.

Vergeetput | 15-08-15 | 00:20

@Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:12
Punt 1. De geïnterviewde mocro's zeiden dat ze met maximaal vijf uit een grotere groep naar voren stapten. Dus er was kennelijk een grotere groep. Dat kunnen er best twaalf geweest zijn, of twintig. Derhalve er is niets aangetoond over het aantal tuigmohammedanen dat Jan belaagde.

Punt 2. Dat er klinkers uit de straat waren gehaald, is aangetoond door Jan Roos zelf, die daar een foto van heeft gemaakt. Als jij denkt dat er geen straatstenen zijn gebruikt, doe maar aantonen.

Punt 3. Jan Roos heeft het kapmes niet verzwegen. Hij heeft het gewoon niet genoemd, om het verhaal niet op te kloppen.

En, tweewielerfluisteraar, Jan Roos heeft hetzelfde gedaan als de juweliersvrouw van Deurne, namelijk bewapende Marokkanen met kwade bedoelingen stoppen. Hulde, hulde, hulde!

Lewis Lewinsky | 15-08-15 | 00:19

donjon | 15-08-15 | 00:15

Haal je nu een alcoholist aan die vanuit café Welling op straat met z'n dronken kop mensen loopt uit te dagen? Holman is de grootste lafbek die er rondloopt.

Chow | 15-08-15 | 00:18

@ Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:11
Heb het filmpje niet bekeken maar zag dat het het wel doet bij mij.
Volhouden, de aanhouder enz.

Lewis | 15-08-15 | 00:18

@ Het Vijfde Wiel | 15-08-15 | 00:12
Ah, mooi. Ik meende twee keer 'klootzak' te lezen maar misschien las ik verkeerd.

Lewis | 15-08-15 | 00:16

Dandruff | 15-08-15 | 00:10

Ik gok dat Jan Roos inderdaad een dingetje heeft gehad met kansenparels en toen de boel is gaan opblazen. Daar zijn best veel aanwijzingen voor. Zo verzweeg hij de knuppel en is zijn auto en hijzelf ongeschonden uit een regen van stenen gekomen. Zijn verhaal rammelt dus gewoon. Ik neem aan dat je zelf ook de berichtgeving hebt gevolgd en dus je conclusies kunt trekken.
Dan verder wat betreft Fortuyn. Die werd ook voor rotte vis uitgemaakt en is wat mij betreft vermoord door "links". Maar Jan Roos is geen Fortuyn. En daar blijf ik bij.

Chow | 15-08-15 | 00:16

André Merlijn gaat natuurlijk uiteraard maandag tijdens het verhoor zeggen - mag toch aannemen dat de politie hem maandag om 6 uur uit bed komt trekken voor deze doodsbedreiging - dat hij de tweet letterlijk bedoelde en niet figuurlijk.
Maar zou André Merlijn daar dan gewoon mee wegkomen?

Beste meneer de agent in de context met dit synoniemen.net/index.php?zoekterm=intr... woord, is dat natuurlijk wel een beetje heel erg ongeloofwaardig, laat André M. maar 3 daagjes zweten, zou dhr. A. Merlijn vast goed doen.

Boris die Sauertopf | 15-08-15 | 00:15

@necrosis | 15-08-15 | 00:09
De DealDumpert Kiloknaller.

VanBukkem | 15-08-15 | 00:15

@necrosis | 15-08-15 | 00:09
Misschien wil DealDumpert wel een deal met mij maken.
Zoals je weet woon ik in Spanje, en ik kan ze voordelig krijgen daar.
Doe jij het transport? Let's make a few bucks!

Botte Hork | 15-08-15 | 00:14

Chow | 14-08-15 | 23:58,

Je mist wéér de point.
Nogmaals; ik vergelijk niet de personen Roos en Fortuyn.
Ik vergelijk het linkse principe "wie anders denkt dan ik moet dood".
Dat principe leidt al ruim 50 jaar tot intensieve haatcampagnes die leiden tot geweld.

Dandruff | 15-08-15 | 00:14

Die Jan Roos wekt een welhaast Maarten van Rossumiaanse weerzin in me op. Op de een of andere manier is die vent gewoon echt niet te pruimen... Ik kijk liever nog naar een vier uur durende documentaire over het paringsgedrag tse-tse vlieg waarbij Mariette Hamer het commentaar voorziet dan een paar minuten Jan Roos. Best bijzonder, want inhoudelijk is er allemaal nog niet zoveel mis mee eigenlijk...

Randiaan | 15-08-15 | 00:14


Dàt is de reden;
- dat Fortuyn en van Gogh dood zijn;
- dat mevrouw Schuurman in een rolstoel zit;
- dat Buikhuizen en Hirsi Ali ons land ontvluchtten;
- dat Ebru en Jami op straat werden mishandeld;
- dat ook Ghosen, Nanninga en Rutger werden aangevallen en/of mishandeld, met goedkeuring van de "fatsoenlijke" media.

Nou en al heel veel hoog opgeleide en/of ondernemende nederlanders geemigreerd zijn of plannen aan het maken.

Wordt ook steed meer bizar: in het Nl uurnieuws wordt nu al gemeld dat een bulgaar een ongeluk heeft in duitsland. Niemand is hier in geinteresseerd, het is het opdringen van een niet bestaande eu cultuur......

Tee Of Cup | 15-08-15 | 00:13

@Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:59
Waarom aantonen wat al aangetoond is?
Maar omdat jij het bent: niemand bevestigt het aantal 12, iedereen die er iets over kan zeggen heeft het over ongeveer vijf. Wapen? Aantoonbaar? Ach, hij zegt het zelf, hij staat op de foto, dus ja, aantoonbaar. Next.

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:12

Lewis | 14-08-15 | 23:26

Schelden? Dat is niet mijn ding. Sorry als ik zo ooit overkwam. Schelden is het laagste van het allerlaagste.

Het Vijfde Wiel | 15-08-15 | 00:12

@VanBukkem | 14-08-15 | 23:57
Wat een schatje! Maar dat uitlaten is idd gedoe.
Je kan natuurlijk ook gewoon, net als ik, preventief een masker dragen.
Als je in de ghetto moet zijn dan. Voor overige locaties volstaat de plaksnor.

ecx.images-amazon.com/images/I/61hBuI8...


Botte Hork | 15-08-15 | 00:11

Lewis | 15-08-15 | 00:05
Het gezicht van Jan is de link naar de dumpert. Op dit moment werkt geen enkel bewegend beeld op mijn scherm, behalve youtube. Heb GS al gemaild met het probleem, maar na 5 dagen nog geen enkele reactie. Vakantie zeker?

Graaf van Egmont | 15-08-15 | 00:11

Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:50,

Stel dat Nederland een rechtsstaat zou zijn, en dat oproepen tot geweld net zo hard zouden worden aangepakt als uitspraken over de achterlijkheid van een religie die homo's van hoge gebouwen gooit.
Dan nog mis je de point:
- Jan Roos roept niet op tot geweld; zijn tegenstanders wel.
- Jan Roos gebruikt geen geweld; zijn tegenstanders wel.

Je verwijt Jan Roos dat hij soms anderen als "minderwaardig" wegzet, zoals alle linkse media altijd doen;
- maar heb je daar een concreet voorbeeld van?
- Zo ja, waarom mag Jan Roos niet wat links wel mag?

Verder beweer je dat Jan Roos "aantoonbaar" net zo leugenachtig is als de Main Stream Media.
Maar waar baseer je dat dan op?
We hebben het woord van Jan Roos tegen dat van de kansenpareltjes die die wijk terroriseren, en de immer liegende MSM.
Ik gok dat Jan Roos gelijk heeft.
Al was het maar omdat de doelgroep waar we het over hebben al vele tientallen keren geweld gebruikte tegen diverse media (óók Prem, óók de nos). En vooral omdat die doelgroep die hele wijken terroriseert berucht is om het groepsgewijs aftuigen van 8-jarige jongetjes, 11-jarige meisjes en 82-jarige bejaarden.

Maar feitelijk maakt dat niet eens uit.
Stel dat Jan Roos inderdaad net zo'n leugenaar zou zijn als Prem; dan rechtvaardigt dat nog geen oproep tot geweld.

Dandruff | 15-08-15 | 00:10

ik vind het maar een vervelend figuur, dat maakt hem toch niks uit dus dat zal wel goed zitten.

Bokito ergo sum | 15-08-15 | 00:09

@Botte Hork | 14-08-15 | 23:35
Ik wacht op de aanbieding daarvan op DealDumpert.
*hebbon*

necrosis | 15-08-15 | 00:09

@Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:04
Wat een misselijke opmerking van u.
Als hij dit leest, heeft u wel een probleem.

VanBukkem | 15-08-15 | 00:08

@Chow | 14-08-15 | 23:58
Kleine tegenspraak mijnerzijds: Fortuyn is bij leven natuurlijk totaal voor rotte vis uitgemaakt en dat is waar Dandruff op wijst. Vergelijk met Roos gaat m.i. totaal mank, maar die kale kreeg de strontkar volledig. Anne Frank, Adolf, alles werd erbij gehad. Echter, dat wel als response op ook zeer gespierde taal van hemzelf en in de naiviteit van toen met de gedachte dat dit allemaal wel kon. Niemand rekende op een dwaze veganist. Van Gogh kreeg in die zin veel meer ruimte in het publieke domein.

Bicycle_Repairman | 15-08-15 | 00:06

Het Vijfde Wiel | 23:54
Volgens jou, hij niet.
Maar links gaat direct in de aanval.

Haloef | 15-08-15 | 00:05

@Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:59
Jij bent Niet op zoek naar oplossingen. Joh!

Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:05

@ Graaf van Egmont | 14-08-15 | 23:59
Uhm, bovenaan dit artikel? Even op het gezicht van Roos klikken.

Lewis | 15-08-15 | 00:05

@VanBukkem | 14-08-15 | 23:57
Je kan hem beter naar de slager brengen dan past hij door je brievenbus.

Mark_D_NL | 15-08-15 | 00:04

@ Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:50
'Iedereen' flipt omdat velen het gevoel hebben dat hun cultuur in recordtempo verandert, dat veel van wat hen dierbaar is, veel van hun tradities en gebruiken, wordt aangepast of zelfs verdwijnt. Het Sinterklaasfeest is voor veel mensen (ook voor mij) een van de laatste gezellige 'Hollandse' tradities waar ze nog net als vroeger van kunnen genieten. De Zwarte-Pietdiscussie staat daarom niet op zichzelf, die heeft te maken met de veel grootschaliger issues van (massa-)immigratie en doorgeslagen politieke correctheid en het gevoel, zoals ik al zei, dat Nederland in een veel te rap tempo wezenlijk verandert.
Ik zou prima de brug naar het Roos-voorval kunnen leggen, maar ik laat het hier even bij.

Lewis | 15-08-15 | 00:04

Van die mensen die nu dingen zeggen als: "Je had aangifte moeten doen, in plaats van met iets in je hand de confrontatie aan gaan."
Zijn die wel helemaal lekker.

Ik ga er inmiddels maar vanuit dat het allemaal zo ongeveer echt gebeurd is.

LibertasSimplex | 15-08-15 | 00:00

@Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:56
Het woord *aantoonbaar* gebruiken en dan niets aantonen. Zelfs geen poging daartoe doen. Is dat dom of niet, fietsenmaker?

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:59

Zit ik hier alle comments te lezen en heb het topicfilmpje niet eens kunnen zien. Niet op deze site en niet in de dumpert. Waar gaat het precies over?

Graaf van Egmont | 14-08-15 | 23:59

Dandruff | 14-08-15 | 23:53

Oneens. Voor hun dood hadden Fortuyn en van Gogh al een indrukwekkend intellectueel oeuvre. Jan Roos heeft alleen imbeciele filmpjes en een grote bek. En hij gaat elke discussie uit de weg. Dat deden Fortuyn en van Gogh beslist niet. Dus elke vergelijking loopt mank.

Chow | 14-08-15 | 23:58

@Botte Hork | 14-08-15 | 23:35
Als ik mij bedreigd voel dan laat ik Napoleon even los.
i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/0...
(Ik trouwens zit te denken aan een biggenluikje in de voordeur, zodat ie vrij naar binnen en naar buiten kan lopen. Dan hoef ik tenminste niet meer iedere keer op te staan om de deur open te doen.)

VanBukkem | 14-08-15 | 23:57

@Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:53
Zoals altijd weer inhoudelijk. Stonden er weer te veel moeilijke woorden in? Als je het niet begrijpt is dat prima. Zeg dan gewoon niks.

Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:56

Kan Rutger of Danny niet even bij die halal wijnboer langs voor een leuk interviewtje?

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:54

Haloef | 14-08-15 | 23:48

"Linkse policor"? Lul niet zo dom. Jan gaat het niet om links of rechts. Jan gaat het om Jan. Hij heeft geen echte mening. Hij is tenminste niet in staat het te verdedigen.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:54

@Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:50
Domste comment van de draad, rijwielhersteller. Nog dommer dan die van Het Vijfde Wiel. Dat wil wat zeggen!

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:53

Chow | 14-08-15 | 23:41,

Nogmaals, ik vergelijk niet de personen Roos en Fortuyn.
Ik vergelijk het linkse principe "wie anders denkt dan ik moet dood".

Los daarvan, links is er een ster in om hun vijanden nadat ze die hebben vermoord, alsnog postuum in hun eigen gelederen te betrekken.
Maar Fortuyn en van Gogh werd toen zij nog leefden precies hetzelfde verweten als Jan Roos nu; namelijk dat zij bijna half zo hufterig waren als de gemiddelde vara-cabaretier.
Na hun dood miste men ineens hun "genuanceerde geluid, vergeleken bij dat van Wilders". Totdat ook Wilders dood is dankzij de huidige haatcampagnes, en de volgende kogel gericht moet worden.

Dandruff | 14-08-15 | 23:53

Dandruff | 14-08-15 | 23:47

Tsja, oproepen tot geweld is inderdaad fout. Als je de gebeurtenissen van afgelopen dagen alleen wilt beperken tot wat een wijnboer met een geestelijke handicap zegt is dat je goed recht. Maar dat leid wel af van de discussie waar het werkelijk om gaat natuurlijk. En dat is betrouwbare berichtgeving op GS.

Chow | 14-08-15 | 23:53

@Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:50
"We leven hier in een rechtstaat"
ROFLOLMAO!!

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:52

@Dandruff | 14-08-15 | 23:33
We leven hier in een rechtstaat, als Roos een punt moet maken, moet hij aangifte doen. Al dat slappe geklets dat dit geen zin heeft is een laf excuus.
Het probleem met types als Roos is dat ze zelf onderdeel van het probleem zijn. De polimiek voeren. Niet op zoek naar oplossingen of aanpak van problemen maar op zoek naar gezeik en ruzie. Een stapel hysterIsche tweets de buhne over kwakken, die aantoonbaar dingen verzwijgen (kapmes) en die aantoonbaar dingen toevoegen die er niet zijn (stenen en wel 12 gastjes).
Als je conflict tot doel verheft, en je schiet dan (vermoedelijk door de adrealine) door in je reactie op een kwalijk conflict, krijg je inderdaad geen medelijden als eerste reactie.
Als je continu bezig bent om anderen als minderwaardig neer te zetten is het niet vreemd dat daar reactie op komt. Daarmee praat ik die agressie en de overlast niet goed, maar verwacht je dan een bed van roosjes?
Als ik zie hoe spastisch we hier al reageren op de discussie over zwarte piet. Iedereen flipt compleet. En dat gaat over een kinderfeestje en niet over religie of afkomst.

Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 23:50

Waar is die rooie eigenlijk gebleven? Ik vond hem wel een leuk duo met Quid.

Arbijan | 14-08-15 | 23:50

Het kapmes of 'knuppelachtig ding' heeft JR's leven wellicht gered.
Had van Goch er ook maar een gehad...

Ahasveros | 14-08-15 | 23:50

Ik snap niet dat Jan weer de klootzak is. Jan haalt er nu het nieuws mee. Jan is niet de eerste die dit overkomt. Het gaat om een hele grote groep die zich nog steeds geen Nederlander noemt en ook geen enkele poging onderneemt om Nederlander te worden. Maar Jan de schuld geven zou zo maar eens de oplossing kunnen zijn.

deEik | 14-08-15 | 23:49

Jan ondervind de linkse policor nu in real life.
Trek hier leering uit, Bruce zong al "like a killer in the sun"
Ratelslangen liggen overal.

Haloef | 14-08-15 | 23:48

Andre Merlijn had ook nog een zinnige twitterbijdrage, tsjongejongen. Vanavond komt Jan Roos bij Jinek om z'n verhaal te doen. O nee, er waren al genoeg andere gasten en veel belangrijkere onderwerpen natuurlijk.

IndoFortuyn | 14-08-15 | 23:48

Chow | 14-08-15 | 23:37,

Punt van die stenen en fluctuerende aantallen mensen is nou juist dat wij geen van beiden weten wat er precies is gebeurd. Beide partijen spreken elkaar tegen, en de Main Stream Media doen wat zij altijd doen; de schuld bij de autochtoon leggen.

Ik ben het met je eens dat het best zo zou kunnen zijn dat in dit geval de mensen die die buurt terroriseren, gelijk hebben.
Alles kan.
Maar los van wat er nou werkelijk gebeurd is.
Er wordt opgeroepen tot geweld tegen Jan Roos.
Dat feit kunnen we controleren.
En dat is waar het hier echt om gaat.

Dandruff | 14-08-15 | 23:47

@Dandruff | 14-08-15 | 23:39
Dankzij de linkse wegmetons mentaliteit heeft zo ongeveer alles in dit land zijn betekenis verloren..
En helemaal eens met je tegel van 23:33, zo ging het in WW2, zo gaat het nu en zo zal het ook wel blijven.
Is helaas een onderdeel van onze cultuur, en net het enige onderdeel wat we WEL mogen behouden.

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:47

@SeeMore | 14-08-15 | 23:32
Bedoel je La Branche Wijnimport te Amsterdam van André Merlijn, de maffiose dameskapper die mensen wil laten omleggen?

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:44

Maar wat hebben we dus met zn alleen geleerd zo nu in het weekeinde kinders? Niet gaan twitteren met je zatte kop....

Arbijan | 14-08-15 | 23:43

Als Jan een zin begint, ben ik na 5 woorden altijd kwijt waar het over ging. Vreemde manier van praten/intonatie..

pietklomp | 14-08-15 | 23:42

-weggejorist-

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:42

@Dandruff | 14-08-15 | 23:33

Alleen de knuppel verzweeg hij... En die 12 marokkanen konden gewoon niet gooien dat ze zijn auto en dikke pens misten.

pili-pili | 14-08-15 | 23:41

Dandruff | 14-08-15 | 23:39

Trouwens pijnlijk om een kermisclown als Jan Roos die alleen bekend is van afzeik TV te plaatsen in dezelfde categorie als Fortuyn en van Gogh. Maar dat terzijde.

Chow | 14-08-15 | 23:41

@Dandruff prima reactie.
Ben het helemaal met je eens.

Lilia2 | 14-08-15 | 23:40

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:29,

Precies.
Ik zie Jan Roos geen bushokjes slopen, winkels plunderen of groepsgewijs ruzie zoeken met andere mensen, zoals echte hooligans.

Het woord "hooligan" lijdt door linkse Newspeak aan dezelfde inflatie als eerder talloze woorden als "fascist", "racist" en "neo-nazi". Allemaal woorden die hun betekenis hebben verloren, omdat iedereen die een PvdA-dogma tegensprak (zoals wetenschapper Buikhuizen) direct met de holocaust in verband werd gebracht.

Dandruff | 14-08-15 | 23:39

@Dandruff | 14-08-15 | 23:33
Geweldig plempsel!

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:39

Dandruff | 14-08-15 | 23:33

Nee het ging om de verzwegen knuppel/kapmes. Het ging om stenen uit de straat. Het ging om de aantallen mensen die fluctueren. En nog wat andere details trouwens
Ik ontken nergens dat er grote problemen zijn met groepen tuig van Arabische persuasie. Het gaat me om het verdraaien van feiten. Daar heb ik de anderen in jouw lijst nooit op kunnen betrappen. Die voerde het debat op een eerlijke en transparante manier. Jan Roos probeert het met trucjes te doen. En dat is vies.

Chow | 14-08-15 | 23:37

On a roll, Dandruff.

Lewis | 14-08-15 | 23:37

Slipsnifter | 14-08-15 |

Wat nou, ik zou precies hetzelfde gedaan hebben. Dat joch was zo bang als het maar kan. Een grote bek opzetten en ze met hetzelfde methodiek pareren. Ik ben echt niet onder de indruk. In zijn persverklaring heeft hij ook lekker nagelaten dat hij met een kapmes heeft lopen zwaaien.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:36

Ik vond Jan bij BNR al leuk, bij Powned ook en nu nog steeds. Hij mag dan van alles zijn, maar het itt de gemiddelde msm géén leugenaar.

Bert M. | 14-08-15 | 23:35

@VanBukkem | 14-08-15 | 23:24
Nog beter is ze neer te knuppelen met een varkenspoot.
Ze weten niet waar ze heen moeten vluchten als je zo'n ding trekt.
esperienzegastronomiche.it/wp-content/...

Botte Hork | 14-08-15 | 23:35

Ik mis Van Leeuwen

ZonderNaam | 14-08-15 | 23:34

Als hij in de hoek gedreven wordt en dat gebeurd vaak, gaat hij intimideren. Hij is gewoon een zwak lulletje.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:31

Op Twitter gaat ie blokkeren of schofferen. Ik heb hem nog nooit betrapt op een echte discussie. Beetje Quincy Gario gedrag zeg maar..

Chow | 14-08-15 | 23:33

Chow | 14-08-15 | 23:16,

Bij mijn weten verzweeg Jan alleen die knuppel.
Voor de rest is het het woord van Jan Roos tegen dat van die kansenpareltjes die die wijk de hele dag onveilig maken.

Maar je mist weer de point:
- Jan Roos wordt aangevallen;
- dat geweld wordt vervolgens gebagatelliseerd, verdedigd en zelfs aangemoedigd.

Dàt is de reden;
- dat Fortuyn en van Gogh dood zijn;
- dat mevrouw Schuurman in een rolstoel zit;
- dat Buikhuizen en Hirsi Ali ons land ontvluchtten;
- dat Ebru en Jami op straat werden mishandeld;
- dat ook Ghosen, Nanninga en Rutger werden aangevallen en/of mishandeld, met goedkeuring van de "fatsoenlijke" media.

Het is keer op keer hetzelfde gezeik, al een halve eeuw.
Daar gaat de column over.

Dandruff | 14-08-15 | 23:33

-weggejorist-

SeeMore | 14-08-15 | 23:32

Maris v/d Hof5393 | 14-08-15 | 23:22

Ik kan prima tegen een stootje. Rutger is er geweldig in. Hij is in staat mistanden geweldig aan de kaak te stellen. Jan kan echter alleen maar beledigingen en schofferen. Hij is niet in staat correcte argumenten te leveren. Dan kan hij gewoon niet. Als hij in de hoek gedreven wordt en dat gebeurd vaak, gaat hij intimideren. Hij is gewoon een zwak lulletje.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:31

@Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:48
Trouwens, je vergelijkt Roos met een hooligan, ben ik het ook niet mee eens.
Hooligans hebben een grote bek als ze met een grote groep zijn, in hun eentje stellen ze meestal weinig voor.
Juist ja, net als met groepjes marokkanen.
Roos had het lef om het in zijn eentje tegen zo`n groep hooligans op te nemen, dat is best bijzonder.
Daarom hulde voor deze Echte Jan!

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:29

Misschien eens een leuk prijsje op schijtbak Andre Merlijn zijn hoofd zetten?

wateenzooitje | 14-08-15

Helemaal mee eens, lijkt me een veel betere optie...

Ypsilon | 14-08-15 | 23:29

La Blanche La Blanche La Blanche La Blanche
En nu hopen dat google zijn werk goed doet

zed is dead | 14-08-15 | 23:29

@ Dandruff 23:25
Goeie tegel. Helemaal mee eens.

Lewis | 14-08-15 | 23:29

Dandruff | 14-08-15 | 23:20

Ik snap je punt en daarin heb je volledig gelijk. Maar als Jan Roos inderdaad stelselmatig bedreigt wordt moet hij aangifte doen. En niet met een kapmes of knuppelachtig ding gaan rondrijden die hij in eerste instantie niet relevant vind. En ook niet liegen over een regen van stenen wat domweg niet zo is gebeurd. Hij heeft een aanvaring gehad. Dat geloof ik onmiddellijk. Dan maak je daar een item over. Hij dikt het echter aan en verzwijgt zaken of liegt over zaken. En dat vind ik echt een doodzonde. Daarmee maak je jezelf ongeloofwaardig. En daarom kan hij wat mij betreft vertrekken. Hij veroorzaakt GS schade met deze manier van "journalistiek".

Chow | 14-08-15 | 23:27

Volgens mij zit Merlijn zelf achter de jorisknop, er word wat weggejorist vanavond.
Of heeft Joris een kwaaie dronk.
Maar ik leef met je mee hoor Jan, ik ga ze ook belaagd, alleen was ik net zolang door gegaan tot ik er één te pakken had. Dus ga eens naar de sportschool om een beetje conditie op te doen.

Balletje Mayo | 14-08-15 | 23:26

@ Het Vijfde Wiel
Als je dan zelf tot twee keer toe gaat schelden kom je wel net iets minder geloofwaardig over.

Lewis | 14-08-15 | 23:26

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:18,

Nogmaals, hoe jij over Jan roos denkt doet niet ter zake.

- Stel dat je gelijk hebt dat JR bijna net zo a-journalistiek is als het nos-journaal.
Dan nog rechtvaardigt dat geen geweld.
We roepen immers ook niet op tot geweld tegen de nos.
- En stel dat Jan Roos bijna half zo'n klootzak zou zijn als Theo Maassen. Of erger nog; bijna net zo'n klootzak als jakhals Erik.
Dan nog rechtvaardigt dat geen geweld.
We roepen immers ook niet op tot geweld tegen Maassen en Erik.

Eigenlijk best simpel, beschaving.

Dandruff | 14-08-15 | 23:25

Het doet er helemaal niet toe wat je van de persoon Jan Roos vindt, iedereen heeft het recht om ongestoord over straat te lopen.
Als 1 Marokkaan zou worden aangevallen door 5 tot 12 autochtone Nederlanders was dit volgens Joop en alle andere linksers een racistische aanslag.
Nu, dit was een racistische aanslag op jan Roos en hij had het volste recht zich te verdedigen met "een knuppelachtig ding/kapmes van 1 meter".

francisca van jole | 14-08-15 | 23:23

@Dandruff | 14-08-15 | 23:20
Goed gezegd.

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:23

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 14-08-15 | 23:22

@Lewis | 14-08-15 | 23:11
Ik denk dat Jan heel sereen verteld heeft wat hem is overkomen toen hij de parkeermeter ging bijvullen. De belaging door de mocro's heeft hij zeker niet aangedikt, want je weet hoe ze zijn. Vervolgens heeft hij ze toegesproken in de taal die zij begrijpen, en met een requisiet waarvan zij elke vrijdag leren waar het voor dient.

Ik hoop dat Jans eerstvolgend tweet als volgt luidt: *tout est pardonné*.

*jesuisjeanrose*

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:21

Chow | 14-08-15 | 23:06,

Je zegt dat Jan Roos bijna net zulke afzeik-tv produceert als dwdd, de jakhalzen, Paul de Leeuw, alle vara-cabaret, etc.
Ik kan dat niet beoordelen, daarvoor kijk ik Jan Roos te weinig.

Maar je mist de point.
Waar het om gaat is dat de jakhalzen veilig over straat kunnen, ook al gooien ze iemand "voor de grap" bijna dood met een flesje vanaf een hoog balkon.
Jan Roos kan dat kennelijk niet, net zo min als Annabel Nanninga, Rutger Castricum en Danny Ghosen.

Maar nog veel kwalijker is; geweld tegen "rechtse" media is algemeen geaccepteerd. Niemand zou ooit oproepen tot geweld tegen de jakhalzen, zelfs niet als ze ècht iemand hadden doodgegooid. Maar geweld tegen Pownews en alles wat daar op lijkt wordt keer op keer genegeerd, gebagatelliseerd, verdedigd en zelfs goedgepraat.
Daarover gaat de column.

Dandruff | 14-08-15 | 23:20

Dandruff | 14-08-15 | 23:11

Jij hebt hem toch wel eens in actie gezien hè? Hij is gewoon een totale klootzak. Totaal uniek in ons publieke bestel. Hij heeft weinig kwaliteiten. Hij kan echter wel heel goed mensen schofferen. Dat is zijn kracht. Zijn enige kracht.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:18

Helaas zit NL vol met zieke geesten. (en daar bedoel ik niet Jan Roos mee)
 
Sterkte Jan!

saintinel | 14-08-15 | 23:17

Dandruff | 14-08-15 | 23:11

Niet iedereen die een probleem heeft met de manier van verslaggeving van Jan Roos is gelijk van de linkse kerk. Het probleem met deze meneer is dat hij manipuleert. Hij verzwijgt zaken die relevant zijn. Zijn verhaal klopt niet. En daar heb ik zijn voorgangers nooit op kunnen betrappen gelukkig. dat maakt dat elk topic van hem nu bij voorbaat verdacht is. En daarom moet ie gewoon weg.

Chow | 14-08-15 | 23:16

Jan Roos is non-verbaal het sterkst. Hij begint qua metrum een beetje op de zwakkere versie van Haye van der Heyden (Business Class) te lijken. Overigens schandalig wat zo'n wijnboer twittert. Jan zou in het verleden met zo'n man de discussie zijn aangegaan om ervoor te zorgen dat die prijs wel iets gaat voorstellen. Je moet er niet aan denken dat die prijs bestaat uit zo'n goedkoop smerig huiswijntje die die kleine tovenaar verkoopt :).

Watching the Wheels | 14-08-15 | 23:13

Chow | 14-08-15 | 23:06

Afzeik tv. Het perfecte woord voor Jan Roos. Dat is het enige waar een klootzak als hem goed in is. Journalistiek kan hij tenminste niet bedrijven. Beledigen des te beter.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:13

Het is niet zo van 'if you're not with us, you're against us' Roos en anderen. Ik geloof heus wel dat er een aantal types vervelend tegen je aan het doen waren.
Maar jouw verhaal rammelt ook behoorlijk jan dat ziet een schele mol. Met je knuppelachtig dingetje. Je bent zelf een knuppelachtig dingetje.
Voor mij was het kutmarokkaantjes vs tokkie.

pili-pili | 14-08-15 | 23:13

Gewoon negeren, Jan.

NoIce | 14-08-15 | 23:12

@ Lewis L.
Je maakt een grap? Natuurlijk noemt hij dat wapen niet. (Al zou ik daar nou weer geen moeite mee hebben, als hij dat inderdaad gebruikt heeft. Hij mag zich natuurlijk wel verdedigen. )
Ik hoop dat je de rest van mijn tegel ook hebt gelezen. Bottom line is dat hij volgens mij is belaagd. Maar ik vermoed ook dat hij het wat heeft aangedikt.

Lewis | 14-08-15 | 23:11

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:41,

Je stelt dat Jan Roos bijna half zo'n klootzak is als de gemiddelde vara-cabaretier, en bovendien net zo a-journalistiek als het nos-journaal.
Maar dat doet helemaal niet ter zake.
Waar het om gaat is dat hij wordt bedreigd.
En dat de linkse kerk daarop schreeuwt om méér méér méér geweld. Zoals ze dat eerder ook al deden als het ging om geweld tegen Rutger Castricum, tegen Danny Ghosen, en tegen verder iedereen die de linkse kerk ooit heeft tegengesproken.

Dergelijk geweld is best wel een groot probleem.
Democratie is meer dan alleen af en toe stemmen.
Democratie betekent ook dat andersdenkenden hun mening mogen verkondigen zonder te worden aangevallen. Alleen oproepen tot geweld, zoals regelmatig geuit door linkse en islamitische "voorbeeldfiguren" à la André Merlijn, zijn in principe strafbaar.
Maar ja, wat denk je; zouden er tegen merlijn evenveel aangiftes komen als tegen Wilders' "minder minder minder"?

Dandruff | 14-08-15 | 23:11

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:08

En daarom verdiend hij een eigen show naast Geer en Goor maar moet ver weg blijven van websites waar het hopelijk ergens om gaat.

Chow | 14-08-15 | 23:09

Chow | 14-08-15 | 22:57

Ik zou het geweldig vinden als Jan de straatstenen opgemieterd werd. Hij kan alleen maar provoceren. Dat is zijn enige talent. Een journalist is hij zeker niet.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 23:08

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:59

Afzeik TV met in de hoofdrol Jan Roos. Lollig doen ten kostte van anderen. Blijkbaar vinden de adverteerders het prachtig. Is verder prima natuurlijk want er zijn meer mensen die zo hun geld verdienen maar die noemen zich geen journalist.

www.google.nl/search?q=jan+roos+bbq&a...

Chow | 14-08-15 | 23:06

 
Jammer dat er nog geen beelden zijn van het incident van Jan en de ridders van de alaaf brigade ! Roos met een bivakmuts werd neergehaald door de politie, nu hopen dat ze er ook zijn als het echt nodig is.
 
Jan, succes!
 

Rebellis | 14-08-15 | 23:05

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:48
Zijn stijl is ook niet altijd mijn smaak, maar over het algemeen kan ik hem wel waarderen.
Zijn grote waffel is in ieder geval een verademing in dit laffe grijze muizenlandje waar de vrijheid van meninguiting het al zo zwaar te verduren heeft.

Slipsnifter | 14-08-15 | 23:04

Een *leuk prijsje* is een middenstandsterm. Een *prijs op iemands hoofd* zetten is een staande uitdrukking. Een *leuk prijsje op iemands hoofd zetten* is helemaal niks. Ja, een contaminatie. Taalgevoel heeft hij niet, die maffiose wijnboer.

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 23:02

Maris v/d Hof5393 | 14-08-15 |

Jan is gewoon een klootzak. Het verhaal van zijn geïnterviewden interesseert hem niet. Hij vind het interessanter ze voor lul te zetten. Waarschijnlijk omdat hij niet de capaciteit heeft interessesante wedervragen te stellen. Het is mij een raadsel waarom hij zo succesvol is.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:59

@Lewis| 14-08-15 | 22:39
Opklopt? Jan heeft juist dat hele kapmes buiten beschouwing gelaten. Dat is het omgekeerde van opkloppen, dunkt me.

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:58

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:54

Ik vond het al niks en het is ook niks gebleken die Roos. Hopelijk komt er snel weer een goeie vervanging. Ik mis Rutger inderdaad wel eens. Met de kennis van nu blijkt dat toch wel een grote..

Chow | 14-08-15 | 22:57

Jan Roos is een held!

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:55

Chow | 14-08-15 | 22:45

Rutger is echt een talent. Ik heb hem ooit het verwijt toegeworpen als nu Jan. Maar hij is serieus geworden. Hij is nog steeds superkritisch maar niet meer ronduit een eikel. Jan echter; zie ik weinig hoop in. Er is echt niets leuks aan hem.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:54

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:53

Lol, ik kon er op wachten!

Chow | 14-08-15 | 22:54

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 14-08-15 | 22:53

@Chow| 14-08-15 | 22:48
Niks. Fijn dat de wortelkanaalbehandeling meeviel.

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:53

"onkruid vrij spel geven"

Onkruid kan best mooi zijn.
Het fleurt de tuin op.

ProAsfalt | 14-08-15 | 22:51

Slipsnifter | 14-08-15 | 22:44

Hij is gewoon een hooligan. Ja, hooligans hebben zeker lef (behalve Erwin Starrenburg) maar ik heb er desalniettemin geen enkel respect voor. Ik vond Jan Roos altijd al een groot mispunt. Heb ik altijd gevonden en ik verander mijn mening niet.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:48

Ik wens Joris veel wijsheid bij dit topic.

eerstneukendanpraten | 14-08-15 | 22:48

Dit verhaal gaat nog een staartje krijgen.
Ik ben geen fan van Jan, maar zou wel willen zeggen:

it giet oan!

De Treinende Rechter | 14-08-15 | 22:48

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:46

Wat heb jij tegen nichterige homokappers?? Btw, is redelijk gegaan bij de tandarts vanmorgen..

Chow | 14-08-15 | 22:48

Dat laatste wat Jan zei, vind ik op zich wel een goed idee: Iedereen gewoon rennend rukken.

VanBukkem | 14-08-15 | 22:47

Ik kijk maar een halve minuut en ik ben zijn hoofd alweer zat.

Kirotji | 14-08-15 | 22:47

Je komt over als een nichterige homokapper met je gelul over een *leuk prijsje op je hoofd*, @gaymerlijn.

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:46

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:41

Waarschijnlijk een dealtje met Weesie toen ze met "Echte Jannen" stopten. Ik zie anders ook werkelijk niet de meerwaarde van Jan Roos. Zie liever van Leeuwen, Castricum of Ghosen.

Chow | 14-08-15 | 22:45

@Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:41
Dat vind jij..
Hij heeft in ieder geval wel lef, een eigenschap die maar zeer weining nederlanders bezitten.

Slipsnifter | 14-08-15 | 22:44

Jan Roos is een klootzak. Was hij, is hij, blijft hij. Ik heb hem nooit gemogen. Journalistiek is ondergeschikt voor hem. Hij beledigd, schoffeert en denigreert liever. Ik vind het jammer dat GS hem aangenomen heeft. Hij is geen journalist.

Het Vijfde Wiel | 14-08-15 | 22:41

Dus. Je bent een goedtmensch, herstel tovenaarsleerling, met een wijnbedrijf. Opeens weet je het. Je gaat de islamiseerder uithangen. Je brengt halal wijn op de markt!
*niet snik*

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:41

Wie aan Jan komt, komt aan mij.

VanBukkem | 14-08-15 | 22:40

Sterkte Jan, met al die tyfusdebielen..

Slipsnifter | 14-08-15 | 22:40

1. Ik geloof dat Roos is belaagd.
2. Ik geloof ook dat hij het wat opklopt.(Wat in dat geval niet slim is.)
3 En dat de linkse (dus mainstream) pers er als de kippen bij is om van Roos de dader te maken.
Voor mij telt 1 zwaarder dan 2, policor Nederland gebruikt 2 als stok om te slaan.

Lewis | 14-08-15 | 22:39

Tja, jezelf verdedigen is in nederland ongeveer het ergste wat je kunt doen, vooral als de tegenpartij een groepje moslims is..
In dat geval ben je al bij voorbaat al zeer fout en is het voor de "goedmensen" onder ons reden om alles bij elkaar te liegen en een prijs op je hoofd te zetten.
Want het is voor "de goede zaak", dus dan is alles geoorloofd.
Op die manier zijn we ook maar mooi van die verschrikkelijke Pim Fortuyn verlost, nietwaar?

Slipsnifter | 14-08-15 | 22:39

@bij gelegenheid | 14-08-15 | 22:32
Sorry hoor, maar dat bedrijf ziet er failliet uit. *glazenbollen doet*

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:39

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-08-15 | 22:26
Vanwege weggejorist: Het adres van André Merlijn is niet terug te vinden via de link hierboven geplaatst door GeenStijl! Ik herhaal: Niemand weet waar André zaken doet mede dankzij GeenStijl! Niet dat dat wat uitmaakt want normale rechtse mensen plegen geen aanlag en dreigen daar ook niet mee.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-08-15 | 22:39

Veel gutmenschen manoeuvreren zichzelf naar de verkeerde kant van de geschiedenis.

domheid regeert | 14-08-15 | 22:35

-weggejorist en opgerot-

Amaymon | 14-08-15 | 22:34

Andre Merlijn moet deaud, dat is duidelijk. #teamRoos

Onze man in Mockba | 14-08-15 | 22:34

Er is trouwens een @AMerlijn en een @AndreMerlijn: die laatste heeft er NIETS mee te maken.

malang | 14-08-15 | 22:34

Dag Jan.

Chow | 14-08-15 | 22:34

@Robhal | 14-08-15 | 22:04
Denk je nou echt dat ze daar niet voor wegkijken dan?

SmegmaSmeer | 14-08-15 | 22:33

@Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:30 Wat is er mis met deze contactgegevens? www.labranche.nl/contact/

bij gelegenheid | 14-08-15 | 22:32

/kookpunt aan
Er komt een dag dat de gutmenschen zullen beseffen dat ze niet zo hadden moeten huichelen. Nu is het allemaal nog vrijblijvend en lekker veilig voor ze...

jeanmondo | 14-08-15 | 22:31

-weggejorist-
Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:22
Ghe, h5

bij gelegenheid | 14-08-15 | 22:30

@bij gelegenheid | 14-08-15 | 22:19
Lees even de huisregels.

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:30

@Balletje Mayo | 14-08-15 | 22:27
Nee, nee, nee. Zucht.. Minderjarige slisfinnen zijn het Ebola van onze samenleving.
André moet gewoon faillietkapotstuk, en die slisfinnen enkele reis terug naar zandbak van herkomst.

Botte Hork | 14-08-15 | 22:30

Goed gedaan, Jan Roos!

Lewis Lewinsky | 14-08-15 | 22:29

Diep treurig om te zien hoe 'de mechanismen' werken. Jan Roos krijgt wel een heaup strondt over zich heen, en niet eens ongevaarlijke strondt.

Wat een mafklapper die André Merlijn.

malang | 14-08-15 | 22:29

-weggejorist-

Balletje Mayo | 14-08-15 | 22:27

Jan moet wel een langere selfie stick. Zo close up als dit is afstotend. Toch?

Botte Hork | 14-08-15 | 22:26

-weggejorist-

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-08-15 | 22:26

-weggejorist-

Maris v/d Hof5393 | 14-08-15 | 22:25

Het is waar wat JR zegt en nog belangrijker: ik moet er om lachen.
Ik neem er nog 1 zolang het nog kan:-)

Zathras | 14-08-15 | 22:24

Jan Roos 4 President!!!

krijgenwedatweer | 14-08-15 | 22:24

@BeunDeHaas | 14-08-15 | 22:08
Eensch. Net als bij Wilders ligt de nadruk op het preken voor eigen parochie. De simpele politieke gedachte dat er iets moet veranderen en dat je daarom andersdenkenden moet proberen te overtuigen komt bij dit soort lieden niet op.

Wim Denkbaar | 14-08-15 | 22:24

Vermoeiend gezeur. Ik wil op vrijdag dom vermaak. Zoek eens iemand waarom ik kan lachen.

Lydus | 14-08-15 | 22:23

Langzamerhand wordt dit een kutland. Je zou toch bijna op een vlot stappen en asiel aanvragen in Libië?

flinkescheet | 14-08-15 | 22:23

-weggejorist-

Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:22

Ik zuip geen wijn meer.
Jan jongen,doorgaan graag.

swassannuf | 14-08-15 | 22:21

Echte Jan! Doe voorzichtig, ik waardeer je

Cable | 14-08-15 | 22:19

-weggejorist-

bij gelegenheid | 14-08-15 | 22:19

Niet écht netjes, André Merlijn... prijzen zetten op hoofden doen wij niet in dit land.
-

bisbisbis | 14-08-15 | 22:18

Twitter valkuilen:
Als je te diep in het glaasje hebt gekeken moet je nooit gaat twitteren.

CoffeePatch | 14-08-15 | 22:18

Maar wie is nu de grotere provocateur? Appa of Jan Roos?
Ik vind dat beiden niet goed bezig zijn.

boasatlas | 14-08-15 | 22:17

Nou vooruit 1 tegel nog voor JR.
Ik vind het een hele slechte Rutger.

toetanchamon | 14-08-15 | 22:17

Mooi *applaus*
Om na zoveel bullshit nog steeds zoiets te maken tekent het karakter.

Kaas de Vies | 14-08-15 | 22:15

Roos,. Wilde gij nou een applausje of wá? Doe es ekkes veldwerk buiten die randstad rotte vrucht.

horsteknots | 14-08-15 | 22:15

"Een koekje van eigen deeg"-excuus is absurd.

Provocatieve radio- en televisie alsmede overige media is heel lang een domein geweest van linkse cq progressieve media. Een door hen vanouds beheerst domein wordt nu verward met een alleenrecht erop mogen hebben.

Nu er ook door opeens bestaande bepaalde rechtse en/of volkse media en figuren zeer brutale taal en harde satire klinkt met een rebels karakter zoals aanvankelijk de provo's en later een groot deel van het rebelse linkse progressieve mediawereldje dit allen vertoonden, is men not amused.

Ik heb nóóit mogen ervaren dat de vaak (ook maar niet in alle gevallen door mij geliefde) brutale types die bij dergelijke links/progressieve media hoorden, die menigeen óók stevig op de korrel namen, dan "een koekje van eigen deeg" verdienden door ze in het openbaar gewelddadig te bedreigen.

Integendeel. Zelfs bij enige openlijke kritiek van collega's uit dezelfde linkse/progressieve hoek op programma's t.a.v. sommige satire of provocatieve programma's reageerde men dan als door een wesp gestoken dat júíst dergelijke openlijke kritiek maakte dat zij bedreigd zouden worden en dat het dus onbehoorlijk was zo kritiek te leveren of deze überhaupt te hebben.

Jan Roos was bij deze dreigend gewelddadige confrontatie niet de provocateur daarvan, zomin al die links/progressieve mediahelden dat zijn of in het verleden waren vanwege hun mediawerk, en had als belaagde alle reden zich tot het uiterste te verdedigen bij deze hem en eenieder onbekend serieuze dreiging.

Wie dan begint over "een koekje van eigen deeg' is in werkelijkheid een voorstander van het alleenrecht op brutale satire en interviews door de vanouds geliefde links/progressieve rebellen, en ziet dat wanneer dat door nieuw-rebelse media wordt bedreven, graag bestreden, ook met geweld.

Hoe hetzelfde links waarvan in hun media nu dat "koekje van eigen deeg"-argument gehanteerd wordt waarmee men dreigen met, en het uitvoeren van geweld lacherig rechtvaardigen zélf reageert als het hen alleen nog maar misschien zou kunnen overkomen waren ze even vergeten:

www.dumpert.nl/mediabase/1378791/e9d7d...

www.dumpert.nl/mediabase/1377211/2bc22...

More Ginger Please T | 14-08-15 | 22:15

Met Jan Roos - altijd wat loos.
Die Jan struikelt van het ene akkefietje in het andere.
Prachtig! Wat een aanwinst!

Aristotalloss | 14-08-15 | 22:15

André Merlijn, ga 's deaud.

Meneert | 14-08-15 | 22:15

@BeunDeHaas | 14-08-15 | 22:08

Feitelijk gedraagt Jan Roos zich behoorlijk als natuurgetrouwe baviaan. Het is een geluk dat zijn hoofd sterk lijkt op een rode opgeblazen reet anders was het pas echt genant geworden. Enfin, er is niet eens sprake van het benaderen van een hyperactieve baviaan.
.
Overigens verre van het gewenste boegbeeld.

Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:14

Wijn hebben ze in rivieren in t islamitische paradijs, maar wijnhandelaren hebben ze dan óók niet nodig.

DesDemona | 14-08-15 | 22:14

Maria.1 | 14-08-15 | 22:09

Daar was ik zonder de column van Jan Roos ook al achter.

caspert79 | 14-08-15 | 22:14

Het Parool is nog slechts een schim van de verzetskrant van weleer
bevolkt door multicul-samenwerking ingefluisterde policor wegkijkers
Theodor Holman, wat doe je nog bij die lui

Tobi | 14-08-15 | 22:11

Hou je taai, Jan!

Lauwe Koffie | 14-08-15 | 22:10

Jan Roos, Jan Roos. Hoezee!

Zoals mijn al opa al lange tijd zei: "Wie zoet is krijgt de roe, wie stout is een uitkering."
Maar geef niet op, we krijgen ze nog wel!

Sambal bij | 14-08-15 | 22:10

Sluiten die wijnboer !

krelus | 14-08-15 | 22:10


Bart de Gelovige | 14-08-15 | 22:08

Zal necro vragen om alvast een zwaaibeweging in te zetten...

eerstneukendanpraten | 14-08-15 | 22:09

@caspert79 | 14-08-15 | 22:06
Het gaat er niet om wat jij vindt, maar om hoe het er in Nederland aan toe gaat. Het gaat precies zoals Jan vertelt. De daders zijn lief en zielig en het slachtoffer is de kwade pier.

Maria.1 | 14-08-15 | 22:09

Ah, deze verkapte doodsbedreiging komt dus van de firma La Branche uit Amsterdam. Vreemd hoe de redactie even over het hoofd ziet dat het noemen van de firma La Branche in dit topic Google helpt bij het vindbaar maken van deze interessante informatie over de firma La Branche. Iedere twitteraar heeft openbaarheid van discussie ongetwijfeld hoog in het vaandel staan dus ik neem aan dat de firma La Branche zulke vindbaarheid danig op prijs zou stellen.

Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:08

Robhal | 14-08-15 | 22:04
Indien de wens de vader van de gedachte is; wie en wat wil je dan ter verantwoording houden voor het spel welke wordt gespeeld met de EUburgers.

bij gelegenheid | 14-08-15 | 22:08

Gewoon het filmpje afspelen zonder geluid. Het zegt genoeg

Bicycle_Repairman | 14-08-15 | 22:08

-weggejorist en opgerot-

Bart de Gelovige | 14-08-15 | 22:08

Pleur toch op met die hyperactieve baviaan. Roos is zo'n beetje de bijl aan de stam van Geenstijl.
Roos is vooral het type zuigen en schreeuwen. Weinig inhoud van hem gezien. Zelfs Ebru heeft meer diepgang in haar schrijfsels.

BeunDeHaas | 14-08-15 | 22:08

Misschien eens een leuk prijsje op schijtbak Andre Merlijn zijn hoofd zetten?

wateenzooitje | 14-08-15 | 22:07

Ik vind 'm niet zo sterk.

caspert79 | 14-08-15 | 22:06

Dat ontkennen, wegkijken en bagatelliseren van uitwassen van de multiculturele samenleving zal uiteindelijk wel moeten uitlopen op geweld, waarbij de aanval op en de verdediging van Jan Roos, dan echt kinderspel lijkt.

Robhal | 14-08-15 | 22:04

Nooit gedacht... Heb heimwee naar Rutger...

Klik_hier | 14-08-15 | 22:03

Zal ik ff een pallet wijn bestellen en deze nooit afrekenen bij Andre Merlijn.

der maupmeister | 14-08-15 | 22:02

-weggejorist en opgerot-

Ronald_Reaganachtig | 14-08-15 | 22:02

Mooie tweet. Dat is dus wel bon-ton. Fraai hoor. Hoe die politiek correcte breintjes werken.
.
Er komt geen goede wijn uit vuile zakken...

Parel van het Zuiden | 14-08-15 | 22:02

Beetje gelijk heeft hij wel. Lulletje rozenwater of niet, Jan ROOS is het beste wat me overkomen is op internet de laatste tijd. moest al lachen voor ik play drukte.. De pestpleuris aan dit land, zodra ik klaar ben met studeren ga ik emigreren Jullie vragen hoe ik op deze shit kom, ik zou het bij god niet weten. Ik drink weinig tegenwoordig dus dat is het niet.

Madurodam | 14-08-15 | 22:00

#IkBenJan

Lasius | 14-08-15 | 21:59

Vertel het ze Jan.

Aantastelijk | 14-08-15 | 21:59

Roos mag dan een maagbacil zijn,
de stront die volgde kwam van links

Berthe | 14-08-15 | 21:58

Ik begin dit mannetje behoorlijk irritant te vinden.

DDNL | 14-08-15 | 21:57

-weggejorist en opgerot-

Ronald_Reaganachtig | 14-08-15 | 21:56

Mooi gezegd. Hoezee hoezee hoezee!!

Doppinda82 | 14-08-15 | 21:56

#JeSuisJanRoos

Klaus Herzog | 14-08-15 | 21:54

En mocht je dit lezen Jan: sterkte met al dat gezeik!

droeveling | 14-08-15 | 21:54

Hoewel ik nooit een fan van Jan was, geloof ik zijn kant van het verhaal.
Want zo rollen links en de kansenparels.......

droeveling | 14-08-15 | 21:54

Jan4president

MiskendTalent | 14-08-15 | 21:52

-weggejorist-

Yarakhasan | 14-08-15 | 21:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen