Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

In Utrecht wordt leven gratis, CBS verdraait cijfers

GeefmeLalalageld.jpegGratis geld voor iedereen en z'n goudvis. De natte droom van Rutger Bregman, Jesse Klaver en soortgelijk realiteits-avers gespuis. En er is er een stad die dit experiment de bewoners door de strot gaat duwen: Utrecht, een beetje het Zweden van Nederland. Want: "Zo zouden verplichte re-integratietrajecten niet goed passen bij de deelnemers en kost de handhaving gemeenten veel tijd en geld." Vrij vertaald staat hier dus 'de relatie tussen inspanning en beloning past gewoon niet echt bij de arbeidsschuwe aard van gerechtigden, en uitzoeken wie er allemaal heus wel zou kunnen werken maar toch geld vangt, kost gewoon veel te veel tijd.' Tsja, gratis geld, het klinkt zo mooi, behalve dat het niet bestaat. Het is geroofd belastinggeld. En, zoals wijlen prof. dr. Hans Jansen zei: "Nivellering maakt de sterken zwakker, maar de zwakken niet sterker." We kunnen natuurlijk hele essays wijden aan wat common sense allang voorschrijft, maar gratis geld werkt gewoon niet. Nog meer heugelijk uitkeringsnieuws dan. Nadat het CBS zichzelf wezenloos schrok van de eigen bevinding dat 70% van de Somali's uitkeringen trokken, kwam het snel met de nuance dat slechts 11.000 Turken en 11.000 Marokkanen bijstand ontvingen. In de grafiek verbleekten die cijfers natuurlijk naast de Nederlandse taartpunt, die 400.000 Uitkeriërs telde. Maar, dat was valsspelen, want wat blijkt? Die 11.000 sloegen in beide gevallen op Turken en Marokkanen in Nederland met enkel de Turkse of Marokkaanse nationaliteit. Degenen met een dubbele nationaliteit werden voor het gemak gewoon bij de 400.000 'Nederlanders' geteld. Dit terwijl in 2015 van de 494.500 uitkerings-afhankelijken bijna de helft (243.000) een niet-westerse allochtoon is. Zij vormen 12% van de beroepsbevolking maar vangen 45% van alle uitkeringen. Je zou bijna gaan denken dat 'arbeids-integratietrajecten niet goed passen bij de deelnemers'.

Reaguursels

Inloggen

Wat jammer dat niemand zich verdiept in hoe het zit, maar klakkeloos het nogal vertekenende artikel volgt. Ik lees nergens dat een basisinkomen ingevoerd wordt. Er wordt geëxperimenteerd met het eenvoudiger maken van regels - en dan vooral de regels die dus niet zoveel bijdragen. Als dit lukt, zijn er straks minder ambtenaren nodig voor het handhaven van regels die niet blijken te werken. Ambtenaren kosten de maatschappijk ook geld, snap? Maarja, 'gratis geld' en 'basisinkomen', dat bekt natuurlijk lekker.

HoeHetZit | 06-08-15 | 11:56

Alles voor werkend Nederland hebben ze gesloopt , Nederlanders zijn te duur vind je het gek als jouw werkgever eerst even 42% mag aftikken en van dat Netto wat je overhoud mag je volop div belastingen en zorgverzekering en huur betalen , en nu ook nog de oudelullen dagen afpakken en door werken tot je dood neervalt , en de uitkering trekker zit nu lekker in het zonnetje en ik mag om 5 uur in de ochtend opstaan voor minder .

Jetstream | 06-08-15 | 10:03
-weggejorist-
loekiekoch | 06-08-15 | 04:06
-weggejorist-
loekiekoch | 06-08-15 | 04:02

"Ja maar die dobberberbers hebben het natoerluk ook erug zwaar en moeilijk in hun positie, dus logisch dat ze meer uitkeringen krijgen.."

Pfff ik ga maar slapen en dromen van zwitserland en hun immigratie beleid..

Dhr. Flesjes | 06-08-15 | 00:40

Gratis geld is niet eens zo'n slecht idee hoor, kijk maar eens naar de docu: "Gratis Geld". Super interessant. Het is zelfs onderzocht in Amerika en het bleek een groot succes te zijn. Alleen jah, het is makkelijk om het af te kraken omdat het nogal controversieel is en mensen er makkelijk een stempel opzetten met "gekkenwerk" zonder zich er in te verdiepen.
Geenstijl met hun inhoudsloze nieuws...

Mijnheer van der Lee | 05-08-15 | 22:47

Het werd aanvankelijk verguisd maar misschien is die kopvoddentax toch niet zo'n slecht idee?
De vervuiler betaalt! Daar moeten de rode hordes het toch mee eens zijn?

FCDenBosch | 05-08-15 | 22:06

Wie zei ook al weer dat buitenlanders 7 of 8 miljard euro per jaar kosten €7000000000 of €8000000000 en trouwens hoeven die allemaal niet minstens 4 keer per maand te solliciteren dan nee natuurlijk niet want re-integreren hoeft ook al niet.
Godver en als je als 50 jarige ras echte Hollanders werkeloos bent geworden wordt je opgejaagd als en wild varken,en ik snap al helemaal niet dat die gasten hier willen komen dit is het westen dat haten ze toch ja ja je moet er iets voor over hebben om gratis geld te krijgen dan zetten ze hun geloof en principes graag aan de kant.

janmetdepet | 05-08-15 | 21:44

Wel de Somaliërs zitten goed!!

equal to condell | 05-08-15 | 19:48

@Sjefke7807 | 05-08-15 | 14:06 Je bent niet de enige, dit gaat in gezichten ontploffen.
Focus je op je eigen verhaal en je eigen verdediging.
Re-integratie hoeren en schreibtischmörders kan jij aan, vraag wat hun salaris is.
Wat is hun bonus als ze jou aan het werk trappen?
Spaak/wiel Daar moet je aan denken.

gentle giant | 05-08-15 | 17:51

Nou ik moet zeggen dat het niet geheel een slechte maatregel is. Maar er is een maar aan. Dit zou ingevoerd kunnen worden voor mensen van 50 en ouder die gewoon zoals de realiteit vaak laat zien niet meer aan de bak komen. Het geeft de jeugd dan ook weer meer kans op een baan.Want ouderen van boven de 50 zijn hoe je het went of keert vaak niet meer aantrekkelijk voor een baas. Ze worden als te oud bestempelt. En dat geldt zoiezo voor zware lichamelijke beroepen.Dan is dat probleem eindelijk opgelost. En maakt de jeugd meer kans op de arbeidsmarkt.Die zijn ook vaak goedkoper als een oudere werknemer.Want je kunt wel geld blijven pompen in reintigratie voor ouderen boven de 50 maar het werkt voor geen meter. De kans dat ze daardoor toch een baan krijgen is miniem.Dan kun je maar beter een basis inkomen aan die voor de arbeidsmarkt weinig interesante oudere mensen geven om het feit dat ze vaak te oud bevonden worden.Dat is uiteindelijk toch stukken goedkoper.

tweetybird | 05-08-15 | 17:46

Overigens zou dat maar een kort uitstel zijn. De budgetten voor zorg en sociale zekerheid zijn snel onhoudbaar aan het worden. En we raken snel door andermans geld heen, zoals Thatcher zou zeggen.
Muxje | 05-08-15 | 11:55
-
- Salarissen omlaag met 6% per jaar sinds 2013.
- Huren stijgen flink.
- Dobbernegers krijgen 1400 - 1600 per maand.
- Gezinshereniging, dus mogelijk extra toeslagen.
- Huurwoningen bouwen van belastingopbrengsten voor deze leeglopers.
- Middenklasse ontslaan sinds lage ontslagvergoeding sinds 1 juli dit jaar.
- Lage aanvangssalarissen de laatste jaren.
Kortom, terwijl de ene helft werkt, voor amper 2000 bruto per maand, krijgt de ander bijna hetzelfde gratis.
Wie gaat dat betalen?
Die hele handel gaat in elkaar klappen. Dat gaat niet eeuwig duren.
En dan nog de rest van de overheidsuitgaven.

Raider Twix | 05-08-15 | 14:47

Links klaagt over de afbraak van de verzorgingsstaat, maar is daar zelf schuld aan, want haalt al die vreemdelingen binnen die veel meer kosten dan ze bijdragen. Vele varkens maken de spoeling dun en er komen steeds meer varkens binnen. Die blijven in grote getale levenslang in een uitkering hangen. Geen wonder dat Jan de Kaaskop steeds meer welvaart moet inleveren.

haidewietska | 05-08-15 | 14:08

@Bakoenin. Plus véél. Dat is dus nog wel eens wat mensen schijnen te vergeten.

@Kanon0503. Vaak zijn wij het erg met elkaar eens, nu niet. Waarom? Hierom:
Ik ben zelf al 25 jaar lasser met een stapel papieren, ervaring en opleiding van hier tot aan de voordeur. Maar: ook mijn rug kapot gewerkt in de metaal, dus in 2001 gedeelt. afgekeurd, zéér tegen mijn zin maar het ging gewoon echt niet meer. Ik heb een duurbeperking d.w.z. dat ik in plaats van 8, 6 uur p/d mag werken. (En dat is dus wat de werkgevers op dit moment niet lusten.) In 2010 mijn laatste vaste baan kwijtgeraakt door de crisis, bedrijf was failliet. Na nog een x een half jaar contractje te hebben gekregen d.m.v. WAO re-integratie traject, dat óók niet verlengd werd door diezelfde crisis, ben ik er hoegenaamd niet meer aan te pas gekomen. Ik heb al staan lassen voor Eu 8,50(!) bruto p/u via wat achteraf een malafide Oost-Europees uitzendbureau bleek te zijn. En na 2 dagen werd ik alsnog weg getrapt, want de Bulgaar naast mij kon wel 14 uur p/d werken. Verder klopt het ook wat Swift1.6 zegt, je zakt steeds verder weg omdat je uurloon steeds lager wordt, en derhalve dus ook je WW. Verder heb ik al mijn spaargeld opgesoupeerd om maar aan het werk te komen en te blijven om uiteindelijk berooid achter te blijven. Ja, ik heb ook op andere banen gesolliciteerd, maar dan is het; U heeft geen relevante opleiding of ervaring, sorry. Nu heb ik na 3 jaar vruchteloos solliciteren (meer dan 1000 sollicitaties en telefoontjes) en regelmatig bij het UWV smekend aan het bureau te hebben gezeten of ze alsjeblieft maar wilden helpen danwel omscholen, de moed opgegeven en doe ik vrijwilligerswerk. De regering, samen met de werkgevers, heeft een klimaat geschapen waar je als 40+, al dan niet met WAO, als oud vuil aan de kant geschoven wordt. Om dan te moeten lezen hoe mensen die wél altijd werk hebben gehad, je uitmaken voor uitkaaier, profiteur en klaploper is een enorme klap in je smoel. Word je niet echt blij van. Het kan namelijk tegenwoordig IEDEREEN overkomen! En sparen voor slechte tijden? Heeft U enig idee hoe het is om, net als ik na zoveel jaar hard gewerkt te hebben, nu van Eu 900 p/m te moeten rondkomen? Nee, ik heb niet de nieuwste Iphone o.i.d., ik heb altijd gespaard en zuinig geleefd. Maar op het moment dat je onder een bepaalde grens duikt is het klaar, dan ben je simpelweg door je mogelijkheden heen. Door mijn rugproblemen blaas ik ook ieder jaar mijn eigen risico op. Ik kan alleen voor mijzelf spreken, maar weet dat er met mij veel meer mensen eindigen zoals ik. En over ding zijn we het wél eens: alles dat hier daadwerkelijk binnenkomt alleen om te profiteren, per ommegaande post terug! Dat zou al enorm schelen. Bloed zuigen doe je maar in je eigen land, ga de boel dáár maar opbouwen. En uitkeringen naar andere landen (m.n. Marokko)? Per direct stoppen, die luxe kunnen wij ons als land niet langer veroorloven.

Sjefke7807 | 05-08-15 | 14:06

Het is nu weer wachten tot de politiek komt met "laten we in dit soort statistieken niet meer meenemen of iemand een dubbele nationaliteit heeft want dat is discriminerend en kwetsend" om de boel weer netjes onder het tapijt te kunnen schuiven...

Uitvindert | 05-08-15 | 14:04

-weggejorist-

silverhees | 05-08-15 | 13:43

De truc met een juiste uitvoering van het basisinkomen is dat iedereen een basisinkomen krijgt, ook z'n moeder.
Zie de besparing op het toeslagencircus, de controle ambtenaren, de schreibtischmörder.
Je krijgt net genoeg om van te leven, wanneer je wat verder wilt accepteer je met plezier een baantje voor een paar dagen voor 5 euro per uur.
Gemotiveerd want je weet zeker dat je er wat mee opschiet en dat je niet over 1,5 jaar weer in al je computerbestanden moet duiken om te trachten weerleggen wat het UWV voor gegevens binnen gekregen heeft, baas blij want hij hoeft jou ook veul minder te betalen.

gentle giant | 05-08-15 | 13:32

Diep triest om te zien hoe ver het CBS al gevallen is. Ooit een gerenommeerd instituut, nu meer en meer een propaganda kanaal waar desnoods glashard wordt gelogen om maar politiek correcte punten te maken.

Men moet zich bij het CBS eens heel serieus gaan afvragen wat hun lange termijn doelstelling is, want als ze op het huidige pad doorgaan dan wordt over een paar jaar alles wat van het CBS komt lachend terzijde geschoven. Dan heeft men zichzelf overbodig gemaakt.

Locusta | 05-08-15 | 13:32

De Tusschenspreker | 05-08-15 | 12:35
De waarheid is dat je niemand kunt beinvloeden dan jezelf. Als je zelf de stap zet is het al genoeg, een ander zal het wellicht nooit doen, ga je daar je hele leven op wachten? Het is jouw leven.

Atlas Shruggs 10 | 05-08-15 | 13:00

Een experiment lijkt me prima. Kom je er vanzelf achter of het wel of niet werkt, hoeven we ook niet te blijven discussiëren.

Even wat anders. Ik hoorde gisteren het verhaal van iemand dat zij een familielid die iets mankeert naar Nederland had gehaald (vakantie denk ik dan) om hier medisch te onderzoeken/behandelen. Kan dat zomaar? Wie betaalt dat? Hoe vaak gebeurt dat? Zijn daar cijfers van?

Charlie36 | 05-08-15 | 12:57

"Zij (niet-westerse allochtoon) vormen 12% van de beroepsbevolking maar vangen 45% van alle uitkeringen. "

Voor wie het maar eenmaal tot zich nam. Werkze! (gratis bij postnl)

LetTheSunshine | 05-08-15 | 12:37

Weet je wie voor nog minder mag gaan werken als er dergelijke berichten verschijnen? Juist, de werkenden. Mooi land dit.

LetTheSunshine | 05-08-15 | 12:36

@Atlas Shruggs 10 | 05-08-15 | 12:09
De waarheid is dat je de schaar alleen kunt hanteren als je niet alleen bent. Het werkt in deze 3d werkelijkheid alleen als je dat met genoeg anderen tegelijk doet.

Op zoek naar die 98 andere apen dus.

De Tusschenspreker | 05-08-15 | 12:35

So, what else is new?

oafc | 05-08-15 | 12:35

bakoenin | 05-08-15 | 12:32 100.000 vacatures

bakoenin | 05-08-15 | 12:33

@CrapoTheGreat 12:04: De overheid heeft nauwelijks middelen om stakers aan te pakken, en al helemaal geen mogelijkheden om ze te straffen. Dat is zelfs zo in de wet vastgelegd. Maar wie uit protest zijn belasting niet meer betaalt geniet geen enkele bescherming. Het is bovendien een individuele actie die ook individueel bestreden kan worden. Na een paar afschrikwekkende voorbeelden is de keuze om niet meer met het protest mee te doen gauw gemaakt, ook omdat die keuze onzichtbaar achter de voordeur genomen kan worden.

Voor een succesvolle staking hoef je alleen lokaal veel mensen mee te krijgen. Een succesvolle belastingstaking is pas vol te houden als een significant deel van alle belastingbetalers meedoet, en dat gaat niet lukken. Als je zoveel mensen meekrijgt, dan kan je het Malieveld én het Binnenhof voldemonstreren: veiliger, zichtbaarder en bovendien mediagenieker. Wanbetalers zijn te gemakkelijk met een beleidsnota te bestrijden; kwade mensen op het Binnenhof niet.

Muxje | 05-08-15 | 12:32

kanon0503 | 05-08-15 | 12:27
3% Van de 50 + vind tegenwoordig nog een baan en die mensen solliciteren zich een slag in de rondte.
We hebben ruim 1.2 miljoen mensen die een plaats op de arbeidsmarkt willen met volwaardige banen. Dus niet een paar uur in de week.
We hebben 100.00 vacatures waarvan een groot deel voor specialisten en een boel zogenaamde spook vacatures.
Nou mag jij gaan uitrekenen hoe je daar die 1.2 miljoen mensen in gaat krijgen.

bakoenin | 05-08-15 | 12:32

@omeharm | 05-08-15 | 12:21
Klopt. Ik ben er ook helemaal voor om werkelozen die hulp nodig hebben, te helpen. Zowel met een stukje uitkering als een eventuele ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan... zolang deze mensen maar meewerken bij het zoeken/aannemen van een nieuwe baan. Tuurlijk kun je tot op zekere hoogte "eisen" stellen aan bijvoorbeeld een bepaald inkomen, als je kinderen hebt of andere verplichte lasten. Maar als blijkt dat je boven je stand leeft moet je niet mekkeren.

Maar voor eenieder die niet wil meewerken, niet wil werken, of het op welke andere manier dan ook vertikt om een stukje zelfverantwoording af te leggen of te nemen… die mogen ze wat mij betreft vandaag nog voorzien van heel veel 0 op rekest. We hebben al veel te lang geleefd met de parasieten die graag overal misbruik van maken, zonder enige verantwoording naar de mensen die dat allemaal bekostigen. En inderdaad… die mensen vind ik ook te min voor de "gaskamer". Belasting betalen voor hulpbehoevenden, prima. Maar belasting betalen voor uitzuigers, graaiers en andere parasieten… daar ben ik wel een beetje klaar mee.

kanon0503 | 05-08-15 | 12:27

Mastermattie | 05-08-15 | 11:43
In de zorg hebben ze juist alle professionals eruit gegooid en dat wordt opgevangen door verplichte vrijwilligers en mantelzorgers.
Staand beleid van dit kabinet.
Echt ambacht? 3D printers kunnen dingen die een frezer of bankwerker niet kunnen en het staat in de kinderschoenen.
In de administratieve sector verdwijnen 80% van de arbeidsplaatsen.
En werkelijk eenvoudig werk is geoutsourced naar lage lonen landen.
Er komt geen werk meer, de tijd heeft ons ingehaald. En het is dus waanzin om miljarden uit te geven om mensen aan niet bestaand werk te helpen.
Zinloos en frustrerend.

bakoenin | 05-08-15 | 12:27

@CrapoTheGreat | 05-08-15 | 12:15
Dat beboeten lukt ze wel hoor, is een van de weinige stukjes overheids IT wat wel geolied loopt.
Wel zouden we ieder voor zich een bezwarenprocedure op kunnen starten, zo houden wij ons keurig aan de regels (je hebt ten slotte recht op het indienen van bezwaar) maar gooien daarmee ook een gigantische wagen zand in die machine.

Mastermattie | 05-08-15 | 12:24

Iedereen aan het gratis geld. Totdat het op is en we dit land weer opnieuw kunnen gaan opbouwen met andere regels.

Rest In Privacy | 05-08-15 | 12:24

@kanon0503 | 05-08-15 | 12:12

Ja, helemaal prima hoor. Maar voor sommige reaguurders zijn werklozen nog te min voor de gaskamer. Hier breng ik graag wat tegenwicht tegen in want hun argumenten zijn te stompzinnig en te populistisch voor woorden.

Ze vergeten dat ze onderdeel zijn van hetzelfde systeem en ook gebruik maken van alle voordeeltjes wanneer het ze uitkomt. Het feit dat ze werken maakt ze superieur schijnbaar.

omeharm | 05-08-15 | 12:21

@CrapoTheGreat | 05-08-15 | 12:04
Waarom heb jij dan een baan wanneer je zoveel moeite hebt met belasting betalen? Dat wist je ook toen je solliciteerde of je had het kunnen weten. Nu niet achteraf lopen klagen.
omeharm | 05-08-15 | 12:08
<br>
<br>
Ik heb geen moeite met belasting betalen, ik heb moeite met hoe mijn geld door de overheid weggesmeten wordt in een bodemloze put i.p.v. het te steken in het land. En 'klagen' als burger, terwijl je wel gewoon belasting blijft betalen, dat doen we nu al jaren, en misschien zouden we dat eens moeten veranderen, om de bal eens een keer bij de overheid te leggen. Wij betalen een gedeelte niet meer, zodat zij niet meer het geld hebben om uitkeringen te verstrekken aan mensen die niet eens Nederlands zijn, of hier niet eens een werkverleden opgebouwd hebben. Ik geloof er niks van dat ze ons allemaal stuk voor stuk persoonlijk gaan beboeten, jij?

CrapoTheGreat | 05-08-15 | 12:15

Ooit wel eens bij stilgestaan dat de overheid die uitkeringen wel mooi vindt? Doordat ze jou afhankelijk maken van hen, krijgen ze zo'n beetje volledige zeggenschap over jou.
Persoonlijk werk ik liever voor een werkgever dan (welke mij overigens prima zelf beslissingen laat maken) dan voor een overheid welke mij de hand boven het hoofd houdt.

Mastermattie | 05-08-15 | 12:15

@omeharm | 05-08-15 | 12:08
Zelfrespect heet dat. Niet willen toegeven aan de rest van de uitvreters die het belastingstelsel misbruiken voor hun eigen gewin, maar gewoon met een beetje eigenwaarde zélf je geld verdienen. Werkenden die dit inzien hebben juist reden om te klagen, want ze werken niet mee met die uitvreters.

kanon0503 | 05-08-15 | 12:12

Wordt het niet eens tijd om al die turkse en marokkaanse vluchtelingen te helpen weer naar hun eigen land te gaan?

sjoost | 05-08-15 | 12:10

De Tusschenspreker | 05-08-15 | 11:29
Beter laat dan nooit zullen we zeggen.
Indien u uw zorgverzekeraar heeft betaald, belt u snel 112 en hup daar zijn de medicijnen.
Misschien zijn de broeders zo vriendelijk dat ze uw scootmobiel op de lader zetten en binnen 1 dag bent u onderweg.
En ben u in staat om de waarheid te gaan zien.

Atlas Shruggs 10 | 05-08-15 | 12:09

@CrapoTheGreat | 05-08-15 | 12:04
Waarom heb jij dan een baan wanneer je zoveel moeite hebt met belasting betalen? Dat wist je ook toen je solliciteerde of je had het kunnen weten. Nu niet achteraf lopen klagen.

omeharm | 05-08-15 | 12:08

@CrapoTheGreat | 05-08-15 | 12:04
Niet dat dat ooit gaat gebeuren met het soort volk wat we nu (veelal) hebben hier. Maar een landelijke staking om de overheid te laten zien hoe zat we ze zijn, en hoe 'n grote schurfthekel we hebben aan hoe ze met de burger (en hun geld) om gaan… dát zou nog eens een mooie actie zijn. Ik hoef niet meer geld namelijk. Ik wil gewoon minder belasting betalen wat vaak tóch z'n weg wel vindt naar de graaiers, parasieten en andersoortige onverlaten. Dan hou ik vanzelf wel meer geld over.

kanon0503 | 05-08-15 | 12:08

Zo langzamerhand ga ik het punt naderen dat ik verder nog weiger om belasting te betalen. Belasting is afdracht voor de gemeenschap, toch? Heb ik geen enkel probleem mee, MITS dat geld dan ook efficient gebruikt wordt om onze samenleving te onderhouden en te verbeteren. Als overheden het geld eruit gaan smijten, of (opnieuw!) in de pensioenpotten gaan graaien, dan is mijn geduld helemaal op.
Zijn ze potver-hier-en-gunder nou helemaal van de pot gerukt?
L.E. Raar | 05-08-15 | 10:44
<br>
<br>
In je eentje sta je alleen niet zo sterk, maar je hebt zeker een punt. En zo onrealistisch lijkt me dat niet, want als zelfs NS-personeel en de politie mag staken, waarom burgers dan niet? Die werken toch ook voor de overheid? Laten we de boel eens omdraaien, net zoals zij dat doen, en met zijn duizenden tegelijk structureel een bepaald belasting-gedeelte niet meer afdragen (met heldere tekst en uitleg erbij uiteraard, zodat ze inhoudelijk erop in moeten gaan om de staking te kunnen verwerpen), en de bal op die manier bij de overheid leggen i.p.v. bij onszelf, want zo zolang wij betalen voelen zijn geen druk.
Dat 'staken' is eigenlijk ook een vorm van de boel omdraaien, want ze dreigen niet hun werk neer te leggen omdat ze te weinig verdienen, nee, ze doen het al! En ze vragen vervolgens, na die stakingen, om salarisverhoging! Hoe aso... eh slim. Dat zouden wij ook eens moeten doen: vragen om belastingverlaging door te beginnen met het niet meer te betalen.

CrapoTheGreat | 05-08-15 | 12:04

ADVIZEUR | 05-08-15 | 11:33
Strak plan, en de mensen die dat nu doen de zak geven, dat helpt

bakoenin | 05-08-15 | 12:01

@swift1.6 | 05-08-15 | 11:51
Overigens kun je natuurlijk ook een stukje geld apart houden voor eventuele ongevallen. Een hoop mensen hebben niet eens een fatsoenlijk buffer voor onvoorziene uitgaven, en een groot deel heeft niet genoeg buffer voor dit soort zaken. Dan leef je toch veelal boven je stand als je dit soort zaken niet zelf kunt regelen. Ook dat is een stukje eigen verantwoordelijkheid. Je hóéft namelijk niet altijd maar een dure telefoon te kopen, of een nieuwe computer. Ga wat kleiner wonen, koop een kleinere auto (of geen auto)… er zijn genoeg dingen die de meeste mensen vertikken, om gewoon geld over te houden met een lager inkomen.

kanon0503 | 05-08-15 | 12:01

De opkomst van het idee van een basisinkomen onder politici en de cijfers van het CBS staan niet los van elkaar. Die cijfers gaan er steeds lelijker uitzien namelijk. Invoeren van een basisinkomen stelt de politiek in staat om geen moreel beladen conclusies uit de data te hoeven trekken; het politieke probleem wordt dan een louter budgettaire kwestie.

Overigens zou dat maar een kort uitstel zijn. De budgetten voor zorg en sociale zekerheid zijn snel onhoudbaar aan het worden. En we raken snel door andermans geld heen, zoals Thatcher zou zeggen.

Muxje | 05-08-15 | 11:55

@swift1.6 | 05-08-15 | 11:51
Daarom zeg ik ook in diezelfde reactie dat een uitkeringstrekker gewoon een loon in een ander vakgebied met een zelfde soort inkomen moet aannemen. Als je €2500 verdient met een kantoorbaantje, dan moet je ook een baan aannemen als stratenmaker met zo'n zelfde inkomen. Het gaat erom dat deze mensen het sóórt werk verafschuwen en daardoor als een parasiet aan die uitkeringen blijven kleven. Dat je geen werk wilt aannemen omdat dat minder oplevert dan je vorige inkomen, en je daardoor je vaste lasten niet kan betalen, dat lijkt me logisch… met als kanttekening dat als je al boven je stand leeft, dat dat toch echt je eigen probleem is.

kanon0503 | 05-08-15 | 11:54

@Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:45

En wat wanneer het onheil jou eens treft? Laat je jezelf dan creperen of doe je dan opeens wel een beroep op de solidariteit van je 'buurman'? Ben je in het bezit van een auto, dan wil je waarschijnlijk ook alleen maar wegenbelasting betalen voor enkel je eigen dagelijkse route. Nou, nu ik er zo over nadenk moeten we ook zuurstof en zonlicht onthouden aan bijstandtrekkers, dat zal ze leren! Ikke, Ikke... lekker puh....

omeharm | 05-08-15 | 11:54

Mensen die wel willen werken maar werkeloos zijn, zijn ook te vaak (niet altijd) te trots om werk te zoeken in een ander vakgebied. Zoals schoonmaken, straten vegen e.d. Die mensen gaan *niet* werken als dat niet in hun eigen vakgebied is.

kanon0503 | 05-08-15 | 11:44
.
Eens kijken. Je krijgt 70% van je loon. Dat blijft zo doorgaan. Dus ja, als je nadat je werkloos bent geworden een baan aanneemt met een lager inkomen, naai je jezelf want zodra je ontslagen wordt,, krijg je daar weer 70% van. Heeft niet zo zeer met trots te maken, maar met een klein beetje kunnen rekenen.

swift1.6 | 05-08-15 | 11:51

O wacht, die single-allochtonenpaspoort uitkeringen zijn natuurlijk de voor geïmporteerde huissloven.

sjoost | 05-08-15 | 11:49

Nederland, het Utrecht van Europa

CrapoTheGreat | 05-08-15 | 11:48

Een basisloner is een Loser. Zo even die mensen die dat basisloon gaan aannemen labelen/framen. Accepteer je het basisloon dan zet jezelf buitenspel en ben je geen volwaardig lid van de maatschappij. (uitzonderingen daargelaten). Slogan tegen het basisloon: Je bent toch geen dief van je buurman! Tegen het basisloon!

Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:45

@Pot Vol Koffie | 05-08-15 | 11:19
Als je geen werk hebt omdat je je baan verloren hebt, dan kun je in mijn ogen best een poosje een uitkering krijgen. Maar de manier waarop dat nu gebeurt is absurd.

Mensen die wel willen werken maar werkeloos zijn, zijn ook te vaak (niet altijd) te trots om werk te zoeken in een ander vakgebied. Zoals schoonmaken, straten vegen e.d. Die mensen gaan *niet* werken als dat niet in hun eigen vakgebied is. Dit soort mensen zou je net als de notoire uitkeringsparasieten, gewoon niet telkens meer een eindeloze verlenging van hun uitkering moeten geven.

De mensen die wel mee werken aan werk met een vergelijkbaar inkomen (want je hebt ten slotte wel vaste lasten waar je aan vast zit), die hebben dan bijvoorbeeld maximaal een jaar recht op uitkering. De rest kan, heel simpel, de pot op.

Met al het geld wat je daarmee bespaart kun je de belastingen een beetje verlagen, met de melding dat als mensen meer willen, dat ze daar dan op die manier zelf voor kunnen sparen. Mensen moeten weer wat meer zélf verantwoordelijk worden voor hun eigen welzijn.
- Wil je een pensioen? Zelf voor sparen.
- Wil je méér pensioen? Zelf voor sparen.
- Wil je eerder stoppen met werken? Zelf voor sparen.
- Wil je er zeker van zijn dat je 'n fatsoenlijk inkomen hebt als je je baan verliest? Zelf voor sparen.

Tuurlijk zijn er dan mensen die te achterlijk zijn om een beetje verantwoordelijk met hun eigen geld om gaan. Dat zijn dan de parasieten bij uitstek. Als je niet eens verantwoordelijk met je eigen geld om kan gaan, dan heb je ook geen recht op gratis geld wat door anderen wordt betaalt via de belastingen. Mensen moeten eens kappen met boven hun stand te leven om vervolgens te klagen dat ze te weinig geld over houden. Heb je weinig geld, dan koop je gewoon weinig. Daar is niets mis mee.

kanon0503 | 05-08-15 | 11:44

Hoe kun je in godsnaam met alleen een turken- of mocro-paspoort toch een uitkering krijgen??? Dat zijn dus in ieder geval 11000 + 11000 = 22000 uitkeringen te veel.
Wat een land is dit.

sjoost | 05-08-15 | 11:43

@bakoenin | 05-08-15 | 11:29
Persoonlijk denk ik dat er met "echt ambacht" nog wel werk is. Machines kunnen steeds meer, maar sommige zaken moeten echt door mensen gedaan worden.
Onder de groep werkelozen vallen ook een hoop mensen welke een of andere "zweefstudie" hebben gedaan en het nu vreemd vinden dat er geen werk voor ze is ondanks hun (universitaire) diploma.
En ondertussen is er voldoende animo voor zorgverleners en leraren. Deze krijgen echter geen werk omdat managers liever het budget opslokken.

Mastermattie | 05-08-15 | 11:43

Wij hebben groot-graaiers, veelal bestuurders in de (semi-) publieke sector, en wij hebben klein-graaiers, veelal allochtonen.
En de Nederlandse gemeenschap? Tja, Maxima zou zeggen: die bestaat niet. Alleen blanken zetten zich nog in voor de gemeenschap, terwijl die feitelijk al niet meer is. Waarom nog doorgaan met iets wat teloor is gegaan?

Peter_K | 05-08-15 | 11:42

ja,diedus! | 05-08-15 | 11:36
Ik juich pas als de Linkse Politiek aan het uitsterven is.

Snowy2000 | 05-08-15 | 11:42

Als ze maar eens wat gratis geld weg gaven aan degene die het verdienen. De mensen die iedere dag vroeg op staan om naar het werk te gaan. Die 40 jaar dag en nacht hebben gewerkt om het gezin te onderhouden. De mensen die gekort worden op hun pensioen terwijl ze er altijd hard voor gewerkt hebben. Als een leeuw niet meer hoeft te jagen word ie ook lui, als je hem daarvoor gaat belonen dan.. *zucht* jammer dat zo'n artikel op Gs niets veranderd aan deze situatie.

Nasef | 05-08-15 | 11:41

"Zo zouden verplichte re-integratietrajecten niet goed passen bij de deelnemers en kost de handhaving gemeenten veel tijd en geld."
-
Dat "re-" zit me niet lekker.
Wat is er mis gegaan bij het "integratietraject?"
Waarom moet het een tweede keer?
Faal op faal?
PvdA (re-)integratiebureau verdient te weinig?

Raider Twix | 05-08-15 | 11:38

@ADVIZEUR | 05-08-15 | 11:33

Wanneer die miljoen werklozen per direct aan de slag zouden gaan, ga jij heel veel loon inleveren vriend. Werken is niet gratis, of dacht je soms van wel?

omeharm | 05-08-15 | 11:38

@omeharm | 05-08-15 | 11:33
Dank je ik heb er velen uren aan besteed, diverse voor onderzoeken laten doen door gerenommeerde onderzoeksinstituten. En ja het blijkt toch dat als mensen honger hebben en hun kinderen niet te eten hebben dat ze dan wel hard gaan lopen. Gewoon een beetje dwang naar de mensen toe zeg maar, om voor zichzelf leren te zorgen. Is dat zoveel gevraagd? Of vind jij het normaal dat je eist van je buurman dat hij jouw leven betaald...?

Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:37

Snowy2000 | 05-08-15 | 11:31 Ja , maar de " banen " die daar verloren gaan komen er hier in het kwadraat bij zo ondertussen. Dus juich niet te vroeg.

ja,diedus! | 05-08-15 | 11:36

-weggejorist-

ADVIZEUR | 05-08-15 | 11:36

Nog even volhouden. Geef ze geen baan. Dan zijn ze nog steeds handophouders als de wegkijkers er ook genoeg van krijgen.

Wachtmeester R | 05-08-15 | 11:33

-weggejorist-

ADVIZEUR | 05-08-15 | 11:33

@Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:24

Echt een genuanceerd en goed doordacht plempsel, chapeau! Mensen zonder werk gewoon laten doodhongeren, dát is de oplossing natuurlijk. Dat ik daar zelf nou nooit op ben gekomen. Zo zie je maar weer, je leert heel veel op geenstijl.

omeharm | 05-08-15 | 11:33

Tja, en straks toch maar weer stemmen op VVD, PvdA, CDA, D'66, SP, CU en SGP.
Er verandert nooit iets in dit land.
Wij dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

waarzeggertje | 05-08-15 | 11:32

We hebben zo verschrikkelijk veel handen aan bed nodig voor zieken, gehandicapten en ouderen, schop die basisprofiteurs nou eens aan het werk! School de mensen om, bied ze perspectief, laat ze meedoen aan de maatschappij.
Alleen past dit niet bij de deelnemers want het meerendeel is religieus gehandicapt waardoor ze geen sociale vaardigheden hebben, het Nederlands niet beheersen en is het natuurlijk niet halal als er een ongelovige kont moet worden afgeveegd.
Dit is een "publiek geheim" EN moet uiteraard onder het tapijt worden geveegd en daarom komt de policor-brigade met "oplossingen" zoals het basisinkomen, achterlijke idioten dat ze zijn.
Hoog tijd dat we nieuwkomers een contract laten tekenen. Je gaat direct aan het werk bij aankomst, dan leer je het land, de taal en de mensen kennen. Verder moet je werk houden en heb je pas recht op een uitkering na X jaar werken. Voldoe je hier niet aan, dan terug waar je vandaan komt.

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 11:31

Minister Klijnsma heeft haar goedkeuring gegeven. Ze zit momenteel ook met haar poten in uw pensioenpotten te rommelen. Dan weet u waar het mee betaald wordt. www.nu.nl/pensioen/3975664/verandering...

Piet Karbiet | 05-08-15 | 11:30

Mastermattie | 05-08-15 | 11:23
Maar natuurlijk, we gaan automatiseren omdat het banen oplevert.
Automatisering gaat er voor zorgen dat 30% van alle banen die er nu nog zijn in Nederland in 2050 verdwenen zijn.
En daar krijg je inderdaad een paar ICTers en monteurs voor terug maar dat staat in geen enkele verhouding.
En ook al maak je werk net zo goedkoop als in Bangladesh een werkgever zal geen mensen aannemen als er geen markt is voor meer productie. Zo simpel is het.
Hij zal eerder zijn winstgevendheid vergroten omdat zijn bestaande werknemers goedkoper zijn.

bakoenin | 05-08-15 | 11:29

@Atlas Shruggs 10 | 05-08-15 | 11:16
Ik heb twee dagen geleden die schaar gepakt en geknipt.

Ik zit in mijn scootmobiel op Utrecht Centraal en heb geen medicijnen voor mijn hart meer. En mijn accu is ook net leeg.

En nu?

De Tusschenspreker | 05-08-15 | 11:29

Statistieken vertellen vaak de grootste leugens. Het CBS doet er echter een schepje bovenop door ze nog feller gekleurd als propaganda in te zetten.
Dat hun geloofwaardigheid daarmee het afvoerputje in drijft is jammer maar helaas.

Lichtstadfan | 05-08-15 | 11:29

Complimenten Spartacus!
Al is de leugen nog zo snel,
Geenstijl achterhaald hem wel.

diddley2 | 05-08-15 | 11:29

Nee! Niet zeggen! Wat doen jullie nou toch? Dat hebben we toch niet afgesproken?! Het is ónze schuld dat er zoveel steuntrekkers uit de lichtgetinte contreien komen. Hadden we ze maar stageplekken moeten aanbieden. Daarbij doen we ook totaal geen moeite om ons te verdiepen in hun cultuur. Dus ja, wat wil je dan?! Haha er zijn mensen die dit echt denken!

krabbegat | 05-08-15 | 11:27

necrosis | 05-08-15 | 10:44

Crisis ik ben inmiddels zo murw dat die overweging niet eens in me op kwam.

Waarom is het eigenlijk van belang dat deze turkse of marokkaanse mensen in Nederland woonachtig zijn?

Waarom niet gewoon sowieso betalen? Aan iedereen? Overal? Altijd?

holtordevrschrkklke | 05-08-15 | 11:25

@Mastermattie | 05-08-15 | 11:23
Sorry, die was bedoeld voor @Pot Vol Koffie | 05-08-15 | 11:19

Mastermattie | 05-08-15 | 11:25

Al die geimporteerde kanslozen zouden dan in de toekomst de handjes aan het bed van de ouderen moeten worden. Nou dat zijn ze zowat allemaal helemaal niet van plan - want: getraumatiseerd en zielig - en ik hoef het ook niet. Ik wil ook niet meer oud worden in dit kutland dat zichzelf in de uitverkoop heeft gedaan aan de Brusselse maffia, de linkse Nederlandse kerk en de religie van de vrede.

Rest In Privacy | 05-08-15 | 11:24

@Pot Vol Koffie | 05-08-15 | 11:19
Je met niet zo veel naar Asscher luisteren.. vriend. Automatisering levert nieuw werk op. Werk dus. Niet banen. Die tijd is over. Een baan bestaat niet meer, wel werk. En als jij goed gekwalificeerd bent heb je werk, werk dus geen baan. De tijd dat je kon eisen van de overheid dat zijn banen moeten creeren is over. Get used to it.

Tevens... Heb je geen werk, heb je geen eten. ALLE uitkeringen voor mensen die niet werken direct afschaffen. Alleen uitkeringen voor mensen die echt niet kunnen werken. Zal ze leren stelletje klaplopers..

Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:24

@BozeHenk | 05-08-15 | 11:19
De belasting welke werkgevers af moeten dragen en loonheffing verlagen. Zorgen dat werken weer echt loont.
Overigens levert automatiseren ook weer banen op, bijvoorbeeld monteurs, installateurs en ITers.

Mastermattie | 05-08-15 | 11:23

Waarom hebben zoveel gelukszoekers een uitkering?
tsja als je gewend bent om in een tent te wonen,dan is dit al op en top luxe.
water uit de kraan ipv een put,cv ipv van en houtkachel,arst op loop afstand en geen sjamaan waar je 3 dagen voor moet lopen.
geef mij een woning aan central park,elke maand geld en ik ga ook zielig doen.

Roger-Rabbit | 05-08-15 | 11:21

Enig idee wat re-integratie bureaus, banenplannen, en het dwang en controle instituut kosten?
Terwijl ze geen zak helpen?
Minimaal 15 miljard per jaar.
Kijk dat bespaar je al.

bakoenin | 05-08-15 | 11:19

Vinden ze het gek dat veel hoogopgeleiden zich laten wegkopen richting buitenland? Ik heb in elk geval direct de kans gegrepen toen ik hem kreeg en met mij velen, van mijn directe vrienden groep zijn er 3+ik richting het buitenland getrokken, 4 zitten er nog in Nederland en eentje is werkloos.

BozeHenk | 05-08-15 | 11:19

Wat stellen de reaguurders dan voor als oplossing voor de onvermijdbare werkloosheid door opkomende automatisering?

Pot Vol Koffie | 05-08-15 | 11:19

Het Vangnet wordt dus een Hangnet, dat krijg je als de Partij van de Allochtonen hun nieuwe kiezers gaat ronselen. Wij werken wel tot ons 80ste door, kunnen we daarna gelijk de kist in, spaart ook nog A.O.W. en Pensioen.

Snowy2000 | 05-08-15 | 11:17

Digital Refugee | 05-08-15 | 11:05
Je bent niet gebonden.
Dat praat je jezelf aan.
Je hebt zelf de schaar in handen.
En als die knip zegt, dan ben je vrij.
Dan lach je om dit soort berichten van miljardenverspilling en Utrechtse wanpraktijken.
Doe het nu het nog mag, nu het nog kan.

Atlas Shruggs 10 | 05-08-15 | 11:16

En dat gratis basisinkomen, hoeveel immigranten denk je dat daar op af gaan komen? Calais is er niets bij, want je krijgt letterlijk een tsunami aan nuttelozen en onverlaten die je land binnen komen voor dat gratis geld.

kanon0503 | 05-08-15 | 11:16

De dag dat ik ook een uitkering ga trekken komt steeds dichter bij. Puur om het systeem te fucken en idioten, die denken dat een steeds kleinere groep werkenden steeds meer klaplopers kan bekostigen, te fucken. Acherlijke idioten die mijn geld verbrassen met totaal onlogisch en zeer slecht beleid waarvan ze zelf niet eens zien hoe achterlijk het is. Ze dwingen mensen godver om te stoppen met werken op deze manier. We zijn gvd geen plukkippen voor achterlijken en uitvreters!! Werken moet lonen en niet werken moet zeer onaantrekkelijk zijn. Linkse politici faciliteren de klaplopers ten koste van de welwillende plichtsgetrouwe beroepsbevolking. Fuck you Klaveren met je basisloon en het pamperen en belonen van handophouders! Het linkse socialistische gedachtegoed is de doodsteek voor Nederland en de EU.

The real McCoy | 05-08-15 | 11:12

Basisinkomen is een uitstekend idee. Gewoon lager maken dan de huidige uitkering + toeslag. Dat is per definitie goedkoper dan hoe het nu is, hoe moeilijk kan het zijn? De discussie over nivellering en buitenlanders is een heel andere. Die moet je natuurlijk uitsluiten van het basisinkomen of niet toelaten in Nederland. Heel andere discussie.

van heinde en verre | 05-08-15 | 11:11

Je kunt het ook niet uitvogelen, lukt niet. Je moet gewoon de nettolonen verhogen, heel eenvoudig. Als werken iets oplevert willen mensen wel werken.

Gewinflipt | 05-08-15 | 11:10

CBS is een politiek gekleurde (niet onafhankelijke) organisatie? goh.

Directeur Tjark Tjin-A-Tsoi is benoemd door de minister van EZ. "De directeur-generaal van het CBS is onafhankelijk in de keuze van onderzoeksmethoden en de beslissing om uitkomsten te publiceren." Toch opvallend dat Tjin-A-Tsoi in al z'n eerdere functies het moet hebben van het haagse baantjes-circuit. Hij zit daar niet omdat hij onafhankelijk is.

--sql error-- | 05-08-15 | 11:09

Mensen met enkel een nationaliteit maar wel vreemdeling zijn. Zijn wel ingezetene van NL en hebben een verblijfsvergunning (en ook werk anders zaten ze wel in de ww of bijstand). Daarnaast is het logisch dat wat zwakkere bevolkingsgroepen die niet kunnen teren op oud geld en het doorschuiven van familiebezit het wat slechter doen dan de mensen die dat wel hebben. Eigenlijk zou je moeten kijken naar karakter en ethiek. Bijvoorbeeld Turken stelen procentueel minder dan autochtonen ondanks hun achterstand. Hoe is dat te verklaren inferieuren? Daarnaast heeft een beperkte groep Turken ontzettend veel (kleine) bedrijven en kiezen ze voor handel ipv hand ophouden of als loonslaaf te werken. Dat ia karakter. Niet gegoochel met grafieken en onvlochten Turkse Nederlanders toch nog Turk maken omdat het wat beter uitkomt in de grafieken.

Kaan78 | 05-08-15 | 11:08

Net zoiets als Europa dat niet echt bij de huidige Europeanen past, het kabinet niet echt bij het volk en D66 niet echt bij referendumvoorstanders. Heerlijke mismatch.

de Voorzittert | 05-08-15 | 11:08

Er zijn ook geen woorden voor hoe belachelijk dit hele "basisinkomen" is. Waar willen ze dat van gaan betalen dan? Al die toeslagen zijn miljarden waard, maar zelfs dat is niet genoeg om voor iedereen een 'basisinkomen' te geven. En die pro-'basisinkomen'-linkse lummels staan natuurlijk niet stil bij het feit dat de mensen die wél willen werken voor wat extra's, dan ontzéttend hard genaaid worden met absurde belastingen om dat overige stukje 'basisinkomen' te betalen.

En dan hebben we 't nog niet eens over het probleem dat de meeste mensen (en dan vooral de notoire uitkeringstrekkers) zich nooit en te nimmer meer gemotiveerd voelen om te gaan werken. En dan krijgen ze alsnog toeslagen omdat ze anders geen "menswaardig" bestaan kunnen opbouwen.

Echt, dat hele idee is verzonnen door (en voor) mensen die geen knip voor de ogen waard zijn. Totaal nutteloos.

Af en toe zou je ze toch…

kanon0503 | 05-08-15 | 11:08

@Digital Refugee | 05-08-15 | 11:05
.
"je betaald" moet natuurlijk zijn: "je betaalT"!
.
* shit, het d/t/dt-virus heeft mij ook al besmet... *

Digital Refugee | 05-08-15 | 11:07

Had Jansen ook al verstand van economie?...

Gewinflipt | 05-08-15 | 11:07

@L.E. Raar | 05-08-15 | 10:44
.
Ga voor de grap eens een tijdje voor de overheid werken: als je nog belastingmoraal had, verdwijnt dat ook als sneeuw voor de zon.
.
Ga er van uit dat 95% van het belastinggeld dat je betaald van je zuurverdiende loon wordt verkwanseld, weggegeven en verspild.Van wat overblijft doet de overheid het hoogstnoodzakelijke, zoals een uitgekleed leger (geen mensen, geen munitie, geen werkend materieel) en een handjevol politieagenten op straat houden.
.
De mensen die nog belasting betalen in dit land betalen steeds meer en krijgen er steeds minder voor terug; en dan bedoel ik ook zorg voor mensen die het ECHT nodig (en vaak ook verdiend) hebben, zoals bejaarden, gehandicapten etc.
.
Alles wordt weggegeven aan uitvreters en parasieten die zich elders op de wereld bevinden (ontwikkelingshulp, Griekenland) of die het hier komen halen (zogenaamde "vluchtelingen"). En dan is er nog het contingent dat, door afkomst uit diep-achterlijke inteeltculturen, niet kunnen en niet willen werken.
.
Het CBS liegt en bedriegt zich een knoop in de tong om dit alles onder de pet te houden, net zoals het Nationaal Propaganda Orgaan ons dagelijks doet geloven dat het allemaal steeds beter gaat en dat Europa ontzettend belangrijk is want anders oorlog.
.
Het is dat ik om meerdere redenen aan NL gebonden ben, anders was ik al lang weggeweest uit deze roofstaat.

Digital Refugee | 05-08-15 | 11:05

Gewoon mensen met dubbel paspoort uitsluiten van uitkeringen.

lady blabla | 05-08-15 | 11:04

Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:01
Dat gratis geld komen ze voordat ze creperen bij jou halen. De werkende Nederlander crepeert eerder dan deze staatsruiveniers.

Pierrepoint | 05-08-15 | 11:03

Mooi he, rommelen met getallen om je boodschap te ondersteunen! En nooit echt liegen he?

GoedenMorgenDezeMorg | 05-08-15 | 11:01

*chronisch tegen grenzen van eigen wereld aanloopt en nooit van een buurthuis of zwembad heeft kunnen genieten*

LZVE.
Ik heb recht op 632 miljard gulden achterstallige Darwincompensatiesoepsidie.
(Er is al genoeg rottend vlees en kwaad bloed op de planeet)

hallevvezool | 05-08-15 | 11:01

Utrecht wordt geregeerd door mensen die met gratis geld groot zijn geworden. Deze mensen hebben dus geen enkele binding met de realiteit. Acht ook het gratis geld raakt een keer op. En dat zal een hard gelach worden voor deze mensen. En ik zal ze niet oprapen als ze creperen...

Mark_D_NL | 05-08-15 | 11:01

Mense, we hebben deze uitkeringstrekkers echt kei en keihard nodig.
Vraag maar aan Peggol...

Hufter | 05-08-15 | 11:00

Nederland schaft zich af. De gemiddelde Nederlander wil het niet weten, heeft er geen tijd voor of iets anders. Ondertussen wordt het land overgenomen door kolonisten.

Pierrepoint | 05-08-15 | 10:56

L.E. Raar | 05-08-15 | 10:44
OK, dat klinkt goed.
Maar wat is er voor nodig om het punt te bereiken?
Nog een paar van dit soort schandalen?
En wat ga je doen nadat je hebt bereikt?
Ik kan je alvast zeggen dat het heel bevrijdend is.

Atlas Shruggs 10 | 05-08-15 | 10:56

Centraal Bureau voor de Newspeak

Harry Turtle | 05-08-15 | 10:54

Nederland is weer terug bij waar het ooit is begonnen: een groot moeras.

Aristotalloss | 05-08-15 | 10:53

There are lies, damnend lies, and statistics....

Digital Refugee | 05-08-15 | 10:53

Propaganda? Van het CBS? Van onze Overheid? Neeeeeeee toch?!
Je verwacht het niet!

LangeTijdGeleden | 05-08-15 | 10:52

Utrecht, een beetje het Zweden van Nederland? Ik mag het hopen. Daar is de uitkering voor vluchtelingen net fors verlaagd. En de Zweedse PVV wordt de grootste partij. www.svd.se/darfor-blir-sd-storsta-part...

Piet Karbiet | 05-08-15 | 10:50

Zijn de cijfers al meegerekend van Marokkanen en Turken die in Nederland hebben gewoond om een pasport en uitkering te bemachtigen, maar terug naar Marokko danwel naar Turkije zijn verhuisd, om van de Nederlandse belastingcenten te genieten als goden in een gebied waar de prijzen veel lager liggen dan in Nederland?

De uitkeringsexport is tenslotte een typisch Nederlands falen.

OxiFoxy | 05-08-15 | 10:49

Politici gebruiken statistieken zoals dronkaards lantaarnpalen: niet ter verlichting, maar als stut.

Marcel66664746 | 05-08-15 | 10:49

Om het eenvoudig te houden.

Al deze buitenlanders komen hier om te profiteren.
Bovendien krijgen zij niet alleen een uitkering, maar ook het recht op Gratis Gezondheidszorg.
Tel uit je winst.

waarzeggertje | 05-08-15 | 10:48

Het was dertig jaar geleden al zo. Als je om een reden bij de gemeente moest aankloppen voor ondersteuning of een uitkering was er niets dan tegenwerking.
Tenzij je tot een zielige minderheidsgroepering behoorde, dan kon alles...

Wijze uit het Oosten | 05-08-15 | 10:47

Nederland is naar de klote

zieke-geest | 05-08-15 | 10:45

Raar he, werkloosheid 't zou verboden moeten worden...

omeharm | 05-08-15 | 10:45

Kan iemand mij uitleggen waarom men een uitkering zou verstrekken aan iemand met ALLEEN de Turkse of Marokkaanse nationaliteit?

necrosis | 05-08-15 | 10:44

Zo langzamerhand ga ik het punt naderen dat ik verder nog weiger om belasting te betalen. Belasting is afdracht voor de gemeenschap, toch? Heb ik geen enkel probleem mee, MITS dat geld dan ook efficient gebruikt wordt om onze samenleving te onderhouden en te verbeteren. Als overheden het geld eruit gaan smijten, of (opnieuw!) in de pensioenpotten gaan graaien, dan is mijn geduld helemaal op.
Zijn ze potver-hier-en-gunder nou helemaal van de pot gerukt?

L.E. Raar | 05-08-15 | 10:44
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 05-08-15 | 10:44

Ik zou wel eens willen weten wat er maatschappelijk, sociaal en financieel gebeurde met Nederland indien morgen alle dubbele nationaliteiten het land uit gedonderd worden.

kwark001 | 05-08-15 | 10:44

Waarom ontvangt iemand met alléén de Marokkaanse of Turkse nationaliteit hier überhaupt een bijstandsuitkering? Waarom hebben die nog een verblijfsvergunning? Als ik daar ga parasiteren, dan wordt ik er toch ook uitgetrapt?

Trekhaas | 05-08-15 | 10:43

wijlen prof. dr. Hans Jansen schreef op Hoeboei destijds ook al het zeer leesbare artikel: diversiteit is schadelijk.
Hierin legt hij uit hoe heterogener een samenleving wordt, hoe meer spanningen en problemen ontstaan vanwege andere normen en waarden.

appeltjesgroeneweide | 05-08-15 | 10:43

Wat doen die mensen hier? Ze kosten bakken met geld en zorgen over het algemeen voor allerlei ongewenste maatschappelijke ontwikkelingen.

Muggenmepper | 05-08-15 | 10:42

"t" naar boven gooit.

Mastermattie | 05-08-15 | 10:38

Eerst al Enschede, nu Utrecht.
Het lijk er wel op dat ze wakkergeschrokken zijn uit hun policorbubbel (waarschijnlijk omdat het geld nu toch wel echt op is en het kabinet nog met reces is dus die hebben nog even geen belastingverhogingen doorgevoerd)

Mastermattie | 05-08-15 | 10:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com