Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ach jee. EU-kapo Schulz is beledigd door twee simpele vraagjes over zijn servies van 3 miljoen

schulzieeee100.jpgDeze week kwam aan het licht dat de EU €3.000.000 klaar heeft liggen om stuk te gooien op nieuw serviesgoed . Nou, drie maal raden welke partij daar in het EU-parlement vragen over stelde. Inderdaad, de EU-vleugel van Wilders' zeemeeuw nam het voortouw. MEP'er Vicky Maeijer stelde de volgende twee bepaald heldere vragen: "1: Is Ikea serviesgoed niet goed genoeg voor EEAS?" en "2: Bent u voornemens om deze aanbesteding in te trekken en dit soort fratsen voortaan uit uw eigen salaris van €24.000 belastingvrij per maand te bekostigen?" Daar zou gewoon antwoord op te geven moeten zijn, maar niet op planeet Brussel. Daar waar een dusdanige zwaartekracht heerst dat EU-officials omhoog vallen in plaats van naar beneden, gelden deze vragen als zaken die "could be considered as offensive in view of the fact that it expresses opinions in an unnecessarily offensive manner". Twee keer het woord offensive in een brief waarin je te horen krijgt dat iemand uw vragen niet gaat beantwoorden. Zoiets kan enkel en alleen gebeuren in de Moraaltempel waar fatsoens-hogepriester Martin Schulz de processies leidt. Maar wij zullen Schulz eens scholen in beledigende vragen. Want wij als beledigingsbolwerk, vinden deze brief een belediging voor het concept van belediging. We vullen de PVV-vragen dus bij dezen even aan: Laaggeachte heer Schulz, 3. Weet u dat uw hoofd op een paars aangelopen eikel met oorwarmers lijkt? 4. Om in serviesterminologie te blijven: mogen wij u met het mes op tafel vragen waarom u zo'n enorm bord voor uw kop heeft? 5. Klopt het dat proosten met dure wijn op de verwoestende successen van de EU in Brusselse terminologie 'naheffen' wordt genoemd? 6. Poetst u het nazi-servies van uw opa nog wel eens op, en zo ja, mijmert u daar dan bij over die goeie ouwe tijd van Deutschland über alles? 7. Hoeveel joden zijn er destijds door uw familieleden eigenlijk naar de gaskamers gedirigeerd? 8. Waar heeft u eigenlijk zelf met mes en vork leren eten? Bij de Hitlerjugend? Nou. Zo kan ie wel weer. In afwachting van uw kleinzielige reactie verblijven wij, GeenStijl Hoeder der goede zeden van de Europese belastingmoraal BriefPVVSchultz.jpg

Reaguursels

Inloggen

Big banana boy:
'Je zou het moeten vergelijken met een organisatie of bedrijf van gelijke grootte'

Want??? Een bedrijf kan ik links laten liggen, deze k*t toko niet

nono_einstein | 25-07-15 | 17:49

@Bruin Kikkertje. Begrijpend lezen is ook een vak. Ik had het niet over de Eu landen onderling. Maar met name over de Eu en Rusland/Oekraine. U heeft zeker dat kleine dingetje met dat KLM vliegtuig en die BUK raket gemist? Om over het hele gedoe met de Oekraine nog maar te zwijgen. Waarom liepen die spanningen op? Omdat de Eu zonodig moest uitbreiden totdat ze zo'n beetje tegen de Russische grens aanzat. Terwijl na de val van de Muur was afgesproken dat de Navo/Eu zich niet zou opdringen aan de Russische grens. Poetin is een proleet en afgrijselijk min mannetje. Maar e.e.a. is wel getriggered door de Eu uitbreidingsdrift en daar opvolgende steun aan het een en ander in Oekraine. Ik zit zeker niet iets "spannends" te wachten, verre van. En Uw scheldwoord "ophitser", beetje jammer weer. Zodra men een mening verkondigt die niet zo welgevallig is bij sommigen moet er gelijk geschoffeerd worden. Afgezien dat het duidelijk is dat U niet weet wat een ophitser is of doet.

Sjefke7807 | 25-07-15 | 17:15

Persoonlijk hoop ik dat er binnenkort iemand opstaat en een paar van die bobo's naar hun grootvader helpt. Een kapot verwoestte willekeurige Griek bijvoorbeeld. Het niveau arrogantie en diefstal verdiend het.
Of dat de Grieken de gekregen NAVO tanks Duitsland in rijden, het maakt het allemaal stukken interessanter.

the_hammer | 25-07-15 | 16:48

In Engeland krijgen ze tenminste nog een overhoeks doorgesneden en in een plastic doosje, dus geen ordinair zakje, verpakte belegde boterham. Die ze dan nog een naam geven ook (sandwich). Maar ja, Engeland staat culinair dan ook een trapje hoger dan NL.

bruin kikkertje | 25-07-15 | 15:43

Ijkoster 06.15: Een boterham in een plastic zakje? Nou moet je niet te primitief gaan doen. Een broodje namaakkaas en een glas karnemelk, op z'n oerhollands, is toch wel het minste waar bezoekende politieke en economische delegaties op regeringsniveau recht hebben? Of niet soms?

bruin kikkertje | 25-07-15 | 15:39

Sjefke 7807 12.44: Uw puntje 2. : De spanning tussen de EU-landen loopt gelukkig niet meer zo hoog op als in 1914 en 1939/'40.
Zelfs niet met Rusland in de periode 1945/1989.
Gelukkig maar en voor een belangrijk deel dank zij de EU. Of had je het liever weer wat spannender gehad, met alle ellende vandien?
Wel even redelijk en eerlijk blijven aub. Ophitser !!!!!!

bruin kikkertje | 25-07-15 | 15:31

@ST18: ik ben het roerend met uw kanttekeningen eens !

Danbolig | 25-07-15 | 15:24

-weggejorist-

ST18 | 25-07-15 | 14:00

GS. I love your questioning:-)

BennieB1 | 25-07-15 | 13:42

@Asmodean. Na een aantal van Uw reacties gelezen te hebben moet mij toch het nodige van het hart:
1 De Eu als zodanig is helemaal niet democratisch. Verre van zelfs. Weet U nog onze Bakellende? Na het vernietigende "NEE" op de Eu Grondwet werden wij als Volk geschoffeerd met de opmerking; "Ach het NL volk weet niet wat goed voor hen is. Een beetje dom dat "nee"." Om vervolgens diezelfde Eu Grondwet er onder de naam Verdrag van Lissabon er alsnog doorheen te jassen.
2 Als U objectief zou kijken naar wat de Eu ons gebracht heeft: Enorme toename van de armoede, spanningen tussen diverse landen, niet in de minste Rusland. Waardvermindering van ons spaargeld. Onze goede, keiharde Gulden is verkwanseld ver onder wat deze eigenlijk waard was. Van producten in de winkel is simpelweg het Fl. teken vervangen door het Eu teken, dus een prijsverhoging van minimaal 120% zo niet meer. Wát een vooruitgang....
3 Open grenzen. Een drama dat werkelijk zijn weerga niet kent. Een paar voorbeelden: De Oost Europese bendes die hier als sprinkhanen vrijelijk rondtrekken en alles kaalplukken waar ze de vingers op weten te krijgen. Om over de ongebreidelde massa-immigratie, van voornamelijk kansloze handophouders en terroristen-in-de-dop, nog maar te zwijgen.
4 Diezelfde open grenzen hebben de arbeidsmarkt hier zodanig verstoord en ontwricht, dat ik me afvraag of dat ooit nog goed komt zonder rigoureuze maatregelen. Onze mensen zitten werkeloos en kansloos thuis omdat zij niet voor een grijpstuiver p/u kunnen komen werken. Dat laten de vaste lasten hier simpelweg niet toe. Werkgevers lachen zich een knul in hun piemol want lekker goedkope arbeiders die je kunt uitbuiten en uitzuigen.
5 Als wij maatregelen willen nemen over iets dat gierend uit de klauwen dreigt te lopen kunnen we dat niet want: de Eu is het er niet mee eens.
6 De ongebreidelde kapitaalvernietiging in het Noorden ten bate van het Zuiden, dat nóóit de eigen broek op zal kunnen houden.
Legt U mij nu nog eens uit hoe geweldig die hele Eu voor ons is? Ik heb me rot gezocht maar kan de voordelen maar niet vinden.....
En ja, de Eu is wel degelijk een bezettingsmacht, tot nu toe zonder leger en wapengekletter. Maar denkt U nu echt dat dat zo blijft mocht er ooit een Eu leger komen? Denkt U dan nog maar eens.

Sjefke7807 | 25-07-15 | 12:44

Die meneer Schultz was bij zijn hezoek akelig arrogant. In Brussel vind hij tegenspraak lastig. Als ik hem zie lopen denk ik aan een ss-er uit een oorlogsfilm. Vies mannetje. Geen reklame voor Brussel.

Mega Mindie 2 | 25-07-15 | 10:13

De Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO) is nog geen vijf jaar oud en er werken 1500 mensen: www.europa-nu.nl/id/viblgz58txat/europ... . Dat komt neer op de volgende kosten:
-
Porselein: EUR 367 per medewerker
Kristal: EUR 300 per medewerker
Bestek: EUR 1333 per medewerker
-
2000 euro per medewerker. Om iets binnen 5 jaar alweer te vervangen. Door een onbeduidende dienst. Voor het servies.
Bedenk er even bij dat ze nog lang niet de macht en omvang hebben die ze willen bereiken. Ik ben oud genoeg om de de rijkdom van Nicolae Ceaușescu te herinneren.

Allemaal | 25-07-15 | 09:55

@Skunk57 | 24-07-15 | 17:31
Wilders had volgens u dus maar gewoon geen dingen moeten zeggen waar mensen boos van worden? Mensen die onwelgevallige zeggen met de dood bedreigen is volgens u een te voorspelbare reactie en een reactie waar men zich aan dient te conformeren?
Ze zoeken nog mensen bij IS. Het is maar een tip.

ZegMaar | 25-07-15 | 09:12

De meeste mensen stellen vragen omdat ze graag antwoorden willen.
De PVV stelt vragen om te kunnen schelden; het antwoord boeit ze niet, ze hebben hun mening toch al klaar.

Waar_moet_het_heen | 25-07-15 | 09:02

Briljant!!!😂

Maximus Cesar | 25-07-15 | 08:50

Waar is al dat servies voor nodig, Herr Schultz? Gewoon een boterham in een plastic zakje, kerel. Wees solidair met het Europese klootjesvolk!

ljcoster | 25-07-15 | 06:15

Wat ik eigenlijk het merkwaardigst vind is dat de verbale omgangsvormen in een net van regels gevangen schijnt te zijn. Iedereen moet zich zo kunnen uitdrukken zoals hij of zij 't het beste vind. Als dat verbaal grof geschut is dan moet dat maar.
†
In de plenaire vergaderingen hebben we Nigel Farage, de heer Van Rompuy voor natte dweil o.i.d. horen uitmaken. Recentelijk stond bij Guy Verhofstadt het schuim op de Eurobek toen hij premier Tsipras meende te moeten toespreken. Kennelijk kan men daar wel diverse loopjes nemen met geëigende fatsoensnormen. Merkwaardig, nietwaar.
†
Dit gezegd hebbende denk ik dat er een veel vileinere "nette" tekst conform de vereiste regels kan worden opgesteld. Mensen als Schultz worden nog meer razend als ze in keurige taal, waar ze dus niets tegen kunne beginnen, de maat genomen worden. Dus in dat opzicht vind ik de vragen niet zo slim geformuleerd.
†
Al dat EU-volk dat een grote waffel heeft als het over transparantie wauwelt, dient zich te realiseren dat er ergens een fatsoenlijke verantwoording van deze geplande aanschaf te vinden moet zijn. Geformuleerd op een dusdanig duidelijke manier dat ik als gewone boerelul, pardon boereNlul het ook kan behappen, maar een dergelijk stuk ben ik niet tegengekomen.
†
Resumerend
1. De vragen dienen geherformuleerd te worden met ingevoegd verbaal venijn.
2. De EU dient een duidelijk verhaal klaar te hebben waarom men dit soort servies nodig acht.
†
Extraatje dat men nu te binnen schiet. Pracht en praal zouden vereist zijn voor hoge vertegenwoordigers van ander landen en organisaties. Zie vorkje prikken hierboven met Bea.
Nou, da's beste lulkoek als ik denk aan de tijd koningin Juliana. Die ging wel op de fiets en gasten werden soms vervoerd met een bus. Dat zal zeker tegen het zere been van sommige gasten zijn geweest, maar dat gebeurde toch maar. De oude Drees reed trouwens
zijn de fiets.
†
Dat ware ander tijden terug naar de onze waar... klots, klots, klots... plinten bzwijken... gloeb.....? Nee, hoor, Luctor et Emergo, we zullen het EU-addergebroed er onder krijgen.
Salu† Evocatus

Evocatus | 25-07-15 | 00:53

Fratsen had je vroeger niet bij de C1000. En dat scheelde. Houdt wel in dat die fratsen elders een onderkomen moeten hebben. En dat werd dus bei dem undemokratischen Faschist der Schulz heißt. Bis vor Kurzem war die Abflussröhre Deutschlands seine Bleibe.

Die FAZ | 25-07-15 | 00:44

@asmodean: een mogendheid is een entiteit met meer dan gemiddelde macht: daar toe behoort, zonder democratisch fundement, brussel toe. Voor de eurozone is dit helaas nog versterkt.

En dan over bevoegdheden: de lijst is zeer kort als de wel democratisch toegewezene worden opgesomd en zeer lang als de niet toegewezene worden benoemd.
Bij die laatste hoort natuurlijk ook het "verdrag" geen grondwet zijnde.

Voorbeelden: een fatsoenlijke eindversterker is niet meer te koop omdat Brussel heeft bepaald dat ze teveel warmte produceren !

Maar ook grote dingen: de mensenhebben nooit gewild dat eu-zotten op podia gaan staan in oekraine om het "geloof" te verspreiden. Of al die landen die erbij gesleept zijn, daar heeft de Nl stemmer nooit iets over kunnen beslissen.

Maar ook de nl bevolking is nooit bij meetderheid geweest voor een eu vlag etc

Tee Of Cup | 25-07-15 | 00:06

Ik zou het wijf graag op een rondje verpleeghuizen trakteren en dr zo nu en dan met de opgedofte neus in een 24u doorkakluier drukken.
Truthola met dr KUDTservies!

pennestront | 24-07-15 | 21:26

Vanmiddag las ik dit bericht ook , en toen stond de naam van
Federica Mogherini er gewoon bij , en haar foto .
Toch een beetje benauwd geworden GS ?

Hurdy Gurdy Man | 24-07-15 | 21:15

8. Nein. Das habe ich von mein onkel Adolf gelernt.

Sliptong | 24-07-15 | 20:26

Indirect gekozen democratie is geen democratie.

i-Wonder | 24-07-15 | 20:03

Btw, wie heeft die brief openbaar gemaakt? Ik was toch in de veronderstelling dat dit soort zwaar geheime stukken standaard helemaal zwart gemaakt werden. Oh nee,... wacht.

liggend_streepje | 24-07-15 | 19:50

Die 140 stuks die in welgeteld 1x plempsel voorkomen, heeft betrekking op alle 140 EU posten wereldwijd. Dus niet Brussel, of Strasbourgh maar ongeveer de hele planeet.

Of het veel of weinig is wat er totaal voor neergelegd moet worden weet ik niet, wel zou ook ik er ws. voor kiezen om ze alle 140 uit te rusten met hetzelfde (hoge kwaliteit) bestek. Of wil je dat de president, koning(in) of andere hoge diplomaten die daar op bezoek komen, wonen of de baas zijn soms te vreten geven met campingbestek (ad absurdum, I know) in de handen? Hoeveel handelsbetrekkingen/overeenkomsten/verdragen/landgenoten denk je daar mee vrij te krijgen? Niet dat het bij BuZa etentjes over Jan met de Pet gaat maar soms is een goed vorkje wegprikken met een Bea en twee zinnen meer dan genoeg om deuren te doen openen. Die krijg je niet open door je gasten in een bouwval met dito bestek te ontvangen maar die fêteer je, zoals dat met een mooi woord heet.

liggend_streepje | 24-07-15 | 19:45

En daarom ben ik er trots op dat ik in Nederland woon. In een beschaafd land zorgen we voor elkaar in plaats van elkaar op te sluiten. Goed bezig Nederland!

bashghost | 24-07-15 | 19:42

Wat een antisemitische kudtvragen.

Maaiveld | 24-07-15 | 18:47

Er zijn mensen hier in Nederland die zich Europeaan noemen. Pas op, ontloop ze. Deze ziekte is erger dan Ebola. De verschrikkelijke EU-ziekte is ontstaan in Brussel.

gratias | 24-07-15 | 18:45

Drie miljoen pegels voor servies. Met zoveel geld kun je verrekte veel huurlingen inhuren om iedere EU politicus kalt zu stellen.

Vrije Nator | 24-07-15 | 18:22

Tarak | 24-07-15 | 17:17 +1 Voor uw inhoudelijke reactie(s). -1 Voor het daarbij iedere keer veroordelen van en doen van zinloze aannames over uw gesprekspartner(s). Hoezo wend ik liever mijn hoofd af? Waar slaat dat op? Ik ben mij hier toch aan het informeren over de kwestie? Waar men doorgaans het meest voor te vrezen heeft zijn types die, zoals u nu, in een hoek gaan zitten - maakt niet uit welke - en iedereen die daar niet zit gaan wegzetten als "verraders". Doodeng. Voorlopig zie ik nog geen uniformen paraderen door de straten ter intimidatie van het volk en verering van de Leider. Dat zijn toch ook echt kenmerken van fascisme. Overigens wil dat niet zeggen dat u geen gelijk heeft over de stelling dat de EU meer kwaad doet dan goed voor NL. Maar wat kunnen we daar volgens u als niet-wegkijker dan echt aan doen?

Ramsesz | 24-07-15 | 17:42

@Asmodean | 24-07-15 | 17:10
Jij hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt. Maar goed, leg jij eens in het kort uit wat volgens jou het nut van de EU is.

ben kokhals | 24-07-15 | 17:35

@telelezer | 24-07-15 | 15:03

Dat heeft deze man geheel en al aan zijn eigen gedrag te wijten en daar moet ik voor (mee) betalen.
Nee, ik wens hem overigens niets slechts toe.

Skunk57 | 24-07-15 | 17:31

@Asmodean | 24-07-15 | 17:08
Er zullen vast ook mensen zijn die Hitler en het nazisme niet 100% top of 100% kut vinden. En nu ? "Stoer" om inhoudelijk op geen enkel punt in te gaan en met een dooddoener te eindigen waar niemand iets mee kan. Ik eindig met een hele grote geruststelling; iets dat verrot, dat verrot. En jij als vervuiler (en je kinderen) betalen keihard mee. Socialer kunnen we het gelukkig niet maken :-)

Rest In Privacy | 24-07-15 | 17:28

Asmodean | 24-07-15 | 16:48 "Hoe kut je de EU ook mag vinden, het typeren als fascistisch slaat nergens op."
.
Het is wel degelijk fascistisch (anti-democratisch, corporatistisch, neiging tot censuur, enzovoorts): "Fascism is indeed what the EU represents; it is based, top to bottom, on the World War II era Fascist blueprints for a neo-feudalist, pan-continental union of Europe." Lees de verdere tekst even onder deze video www.youtube.com/watch?v=O-QtgtXJxYQ
Ook de manier waarop regio's (lidstaaten) geplunderd worden is niet bepaald niet nieuw volgens Chris Powell: kingworldnews.com/chris-powell-5-10-15...
Maar "you ain't seen nothing yet". Dat is ook weer zo. Wacht maar tot de supra-fascistische TTIP erdoor gejast is.

ben kokhals | 24-07-15 | 17:27

@Asmodean | 24-07-15 | 17:19

1.Ik zet de ontstaansgeschiedenis van het fascisme uiteen en dat is het kader waarin het fascisme naar voren kwam "de boel bij elkaar houden", een eenheid suggereren die niet bestond.
2. De EU is anti-democratisch en ik heb u al uitgelegd dat dit anti-democratische inherent is aan de EU. Democratie gaat immers niet over een willekeurig bij elkaar geraapte groep mensen.

Interessant dat u niet in staat bent om mij inhoudelijk te corrigeren. Blijkbaar blijft het bij u bij wat roepen en ontbreekt de inhoud om iemand daadwerkelijk van repliek te dienen.

Tarak | 24-07-15 | 17:24

Tarak | 24-07-15 | 17:07
Ah, een enigszins inhoudelijke reply. Dat is nieuw. Jij stelt dat de EU fascistisch is om 3 redenen:
1. het fascisme heeft de wens om gebieden die wellicht beter uit elkaar zouden gaan bij elkaar te houden,
2. anti-democratisme
3. corporatisme
---
1. De boel bij elkaar houden een kenmerk van fascisme? Dit slaat echt helemaal nergens op.
2. Zeker kan de EU een stuk democratischer, klopt!
3. Klopt ook tot op zekere hoogte
----
Wel jammer verder dat je deze drie eigenschappen van het fascisme zelf verzonnen hebt, en je voor het gemak alle overige eigenschappen van het fascisme maar negeert. Lekker zelf definities aanpassen zodat je de EU extra hard kunt uitschelden, top hoor.

Asmodean | 24-07-15 | 17:19

@Ramsesz | 24-07-15 | 17:05

Hier poneert u iets wat meer zegt over uw eigen beelden dan over het fascisme. Het fascisme is een politieke ideologie. Er waren en zijn hele aardige, liefhebbende fascisten en er waren en zijn hele onaardige,onvriendelijke democraten.

Al eerder zette ik uiteen waarom het steunen van de EU moreel onjuist is, u kunt op die stelling reageren.
Soms zijn dingen inderdaad niet zwart-wit, soms zijn zaken wel degelijk heel zwart-wit, bijvoorbeeld als het gaat om keuzes die feitelijk het zelfbestuur van volken uitschakelen en aantoonbaar destructief is voor de landen die het ongeluk hebben deel uit te maken van de EU.

Kijk naar wat er in al die communistische landen gebeurde in de jaren zestig, zeventig en tachtig en kom dan nog maar eens terug met "de wereld is niet te verdelen in Goed en Kwaad". Er zijn wel degelijk verschillen aan te wijzen tussen morele keuzes en immorele keuzes en de EU is zo'n immorele keuze. En dat u liever zelf geen keuze maakt en bij voorkeur uw hoofd afwendt, is niet mijn probleem.

Tarak | 24-07-15 | 17:17

@Asmodean | 24-07-15 | 17:04
Het zijn onze politici, wiens harten en zielen bezet zijn door de EU, en waaraan zij zonder blikken of blozen onze soevereiniteit en ons geld aan geven. Deze politici zou ik niet meer democratisch gekozen noemen, ze zijn (op wat voor manier dan ook) gekocht en zodoende corrupt.
En wat betreft fascisme, kijkt u eens naar wat voor regeringen de EU steunt: Morsi en Kiev. Ook zijn er door de EU regels opgesteld dat verzet tegen de EU met dodelijk geweld beantwoord mag worden. Oh en er zijn plannen voor een EU-leger. Mag u raden wat dat gaat doen. Had ik al verteld dat de EU geen democratisch orgaan is?

VerenigingVanDieven | 24-07-15 | 17:17

@Asmodean:
Als je bovenstaande onder "meningen" schaart, dan zijn er 2 mogelijkheden:
1. IQ van een pinda.
2. Trol ingehuurt door de EU.
Beiden zijn niet strafbaar en kunnen en mogen. NL stemde TEGEN de EU-grondwet die ons iets later alsnog door de strot is geduwd. Tot op heden vloeiden er nogal wat miljarden van Noord (oa NL)naar Brussel (decadente salarissen en luxe en decadentie van bestuurders en bodemloze Zuid-Europese putten). Natuurlijk is het je goede recht om daar op te kicken. Natuurlijk kun je het prima vinden dat onze staatsschuld niet lineair maar vet harder op is opgelopen tot 460 miljard Euro. Natuurlijk mag je die mening hebben. DAT zijn meningen. Maar als lui als jij daar ja en amen op knikken en blijven knikken dan mag ik je om die reden toch wel behoorlijk infantiel vinden ? Dat is nu waar mijn socialisme begint en ook weer ophoudt.

Rest In Privacy | 24-07-15 | 17:17

Als je aan dit soort zaken gaat beginnen, kun je die Grieken er zeker niet bij hebben.........
Die Schulz weet zeker iets wat wij nog niet weten.

KPA | 24-07-15 | 17:16

@Asmodean | 24-07-15 | 17:02

Nee, ik vind vrij verkeer van personen, dom en naief en het zal niet tot welvaart leiden. Eén van de eerste zaken die afgeschaft moet worden. Vrij verkeer van kapitaal heeft de EU zelf al afgeschaft.

Ik heb u uitgelegd waarom ik van mening ben dat u een moreel onjuiste keuze maakt en dat daar dus consequenties aan verbonden zijn. U hoeft alleen maar iets omhoog te scrollen.

Tot slot praten we langs elkaar heen, u noemde de EU inderdaad ondemocratisch en daar reageerde ik op door te zeggen dat de EU anti-democratisch is met de redenen die verder door mij eerder uiteen werden gezet.

Tarak | 24-07-15 | 17:11

ben kokhals | 24-07-15 | 17:04
En weer gebruik je woorden die je niet snapt. Fascisme? Hou toch op joh.

Asmodean | 24-07-15 | 17:10

Tutanchamon | 24-07-15 | 17:04
Zo, dat zijn veel aannames die niet kloppen! Praktisch elke zin die je daar opschrijft klopt niet joh. Er bestaan echt mensen die de EU niet 100% kut of 100% top vinden hoor.

Asmodean | 24-07-15 | 17:08

@Asmodean | 24-07-15 | 16:48

Het fascisme is ontwikkeld door het voormalige hoofd van de Italiaanse socialistische partij Benito Mussolini. Mussolini zag hoe het Ottomaanse rijk uiteen viel, vooral in het gebied grenzend aan Italië wat later Joegoslavië werd en was bang dat Italië - dat nog maar kort bestond en toen (en nog steeds)een instabiel land was - ook uit elkaar zou vallen in waarschijnlijk twee delen.
Mussolini verzon toen een ideologie om beide delen van Italië bij elkaar te houden. Het fascisme was dus primair een "de boel bij elkaar houden" ideologie. Wat je later ook zag in Spanje waar Catalonië zich af wilde splitsen met burgeroorlog tot gevolg die door de fascisten die de boel bij elkaar wilden houden werd gewonnen.

Naast de imperialistische wens van het fascisme om gebieden die wellicht beter uit elkaar zouden gaan bij elkaar te houden, wordt het fascisme gekenmerkt door anti-democratisme (algemeen stemrecht was nog relatief nieuw in de jaren dertig) en corporatisme. Drie zaken die je alle drie terug ziet bij de EU.

Persoonlijk vind ik het opvallend dat mensen uit de hogere klasse een bepaalde neiging hebben tot anti-democratisme. Ik kom zelf voort uit de middenklasse dus in mij zit die neiging niet.

Interessant in dit kader is ook nog het interview met de secretaris van Juliana de heer Walraven van Heeckeren van Molecaten die in een interview met Elsevier in de jaren vijftig de personen die je nu zou omschrijven als "eurofielen" als "neo-nazi's" beschreef. Juliana wilde destijds volgens haar secretaris nog speechen over de politieke unie waar men naar streefde in de VS omdat Juliana daar fel op tegen was, maar dat werd haar verboden /afgeraden / ze deed het uiteindelijk niet. Ook amusant dat Juliana dus wel loyaal was aan Nederland en hier conflicten met Bernard over had. Zie ook: forum.fok.nl/topic/1464057

Tarak | 24-07-15 | 17:07

Tarak | 24-07-15 | 16:38 Velen hier delen uw mening dat de EU schijndemocratisch en ongewenst is. Uw neiging de wereld in te delen in Goed of Kwaad, voor of tegen, gelijkgestemden of verraders, zonder ruimte voor nuance, staat misschien alleen een zinvolle discussie in de weg. Dat zijn bovendien nu juist de trekjes zo karakteristiek zijn voor die "fascisten" waartegen u zo ageert.

Ramsesz | 24-07-15 | 17:05

@Asmodean | 24-07-15 | 16:31 "... we [sic] hebben zelf gestemd op de partijen die ze deze macht hebben gegeven".
.
"We"? Ik niet in ieder geval. En stemmen op een partij is geen vrijbrief voor allerhande fratsen als het uitleveren van de soevereiniteit. Dit zijn namelijk geen kwesties voor een partijprogrammatje, maar horen rechtstreeks aan het electoraat voorgelegd te worden. De enige keer dat zoiets gebeurde was er meteen een meerderheid tegen de EU-"grondwet" (later omgekat en erdoor gejast als Lissabon verdrag), remember? Inmiddels zijn wij "bezet" door Brussel, dat zichzelf wel degelijk als een staat ziet--al is het een coup in slow motion. Het houdt er zelfs een vlag & volkslied op na die volgens Balkenende uit het verdrag geschrapt was (dus niet) www.youtube.com/watch?v=lDyoAAJlmbw
Je moet dus wel heel naief of onnozel zijn wil je de EU nog beschouwen als iets anders dan een (fascistische) staat.

ben kokhals | 24-07-15 | 17:04

@Asmodean
Zolang jij je verontrust over mensen die naheffingen van een miljard bizar vinden en zolang jij je vertontrust over mensen die serviezen van 3 miljoen van belastinggeld walgelijk en gevaarlijk vinden, dan weet ik dat ik aan de juiste kant sta. Dank daarvoor. Geen enkel kritisch geluid van jou naar EU-bestuurders die 21 k€ per maand (!) verdienen, geen kritisch woord over het trekken aan een dood paard dat Griekenland heet en geen enkel woord over de problemen door opgelegde open grenzen (oneerlijke concurrentie qua lonen, fors toenemende criminaliteit onder oost-blokkers), geen enkele opmerking over de aanhoudende stroom van bewijs over frauderende EU-bestuurders, geen kritisch woord over de kosten die gemoeid zijn met de verhuizing van Brussel naar Straatsburg en terug, dreigende diefstal van zorgvuldig door NL-burgers opgespaarde pensioengelden en arrogantie dmv weigeren van afleggen van verantwoording over kosten. Jouw verontrusting waardeer ik enorm want het is de bevestiging dat "mensen" als jij en ik volkomen en volstrekt mekaars tegenovergestelde zijn. Ik noemde het nog geen landverraad, die term noemde jij. Maar is er een ander woord voor een land willens en wetens -gezien de feiten en ervaringen- in de ondergang storten qua werkgelegenheid, veiligheid, economie en autonomie ? Ik vind die term dan nog erg soft. Zolang het aantoonbare feiten betreft heeft het niets met meningen te maken en dat weet je dondersgoed. Dus hou je zieligheid en verkapte verontwaardiging maar voor je; geen weldenkend mens dat daar intrapt. Tabee.

Rest In Privacy | 24-07-15 | 17:04

VerenigingVanDieven | 24-07-15 | 16:57
Weer zo iemand die woorden gebruikt die eigenlijk veel te moeilijk voor hem zijn. Wat is dat toch met die EU-critici? Vertel, waarom is de EU fascistisch?
-
De rest van je stukje slaat overigens ook echt helemaal nergens op. Het 'inleveren van soevereiniteit' maakt niet dat je bezet bent, helemaal niet als dat gebeurt door een democratisch gekozen parlement.

Asmodean | 24-07-15 | 17:04

Tarak | 24-07-15 | 16:54
Als je nou eerst even leest in plaats van telkens woedend te reageren dan had je kunnen lezen dat ik de EU helemaal niet democratisch noem. Sterker nog, dat is een heel terecht kritiekpunt op de EU! Wel vrij hilarisch dat jij me nu opeens verwijt dat het misselijkmakend is dat ik je in een verdedigende positie druk. Dat terwijl jij mensen die denken dat de EU (tot op zekere hoogte) goed is voor de Nederlandse belangen uitscheldt voor verraders, nsb'ers etc.
-
ps. als je nog een schoonmaker zoekt kan ik je nog wel een Poolse gastarbeider aanraden. Leve het vrij verkeer van arbeid, toch Tarak :).

Asmodean | 24-07-15 | 17:02

@Asmodean | 24-07-15 | 16:17
Semantiek. We hebben heel wat aan soevereiniteit ingeleverd, ergo we zijn bezet. Dat het geen fysieke bezetting is maakt niets uit. Iedereen met gezond verstand kan zien dat de EU bijzonder slecht nieuws is. En u verdedigt deze -fascisten- democraten?

VerenigingVanDieven | 24-07-15 | 16:57

@Asmodean | 24-07-15 | 16:46
Waarom zou ik maatschappelijk verbitterd zijn? Die domme cliché's slaan nergens op. Het is mensen in een verdedigende positie drukken, terwijl ze zichzelf helemaal niet zouden hoeven verdedigen.

Misselijkmakend trucje om zoiets te doen.

Ik zoek nog een schoonmaker voor bij mij thuis, dus wellicht als u belangstelling heeft, dan kunt u dat hier kenbaar maken.

U begrijpt democratie niet, de EU is per definitie anti-democratisch omdat zij volken (de demos -> volken verwijst naar antropologische betekenisvan "volk") van hun zelfbestuur willen beroven. De EU kan dus nooit democratisch zijn of worden, want er bestaat geen EU volk dus ook geen EU-natiestaat. Al eerder wees ik u op de uitspraak van Tito over Joegoslaven.

De EU democratisch noemen of daarnaar streven is maakbaarheidsactivisme zoals je dat vroeger bij communistische landen aantrof. Leuk zo'n ideologie die ten kosten gaat van je hele land maar dan heb je ook niets.

Tarak | 24-07-15 | 16:54

ben kokhals | 24-07-15 | 16:39
En weer iemand die de EU fascistisch noemt. Heeft niemand van jullie enig onderwijs genoten over het fascisme vroeger? Hoe kut je de EU ook mag vinden, het typeren als fascistisch slaat nergens op.

Asmodean | 24-07-15 | 16:48

Kritische vragen kunnen ook op een nette manier gesteld worden. Alleen mag de EU zich afvragen of de brutale anti-democratische elitaire houding die ze zichzelf constant aanmeet niet een tikkeltje meer beledigend is voor de 19 bevolkingen die ze pretendeert te vertegenwoordigen.

Decibyte | 24-07-15 | 16:47

Tarak | 24-07-15 | 16:38
De mogelijkheid dat sommige mensen oprecht denken dat de EU goed is voor de Nederlandse belangen komt al lang niet meer eens in je totaal verbitterde, maatschappelijk teleurgesteld brein op hè?

Asmodean | 24-07-15 | 16:46

Tarak | 24-07-15 | 16:33
Zoals ik net al aangaf slaat je typering van de EU als 'bezettende mogendheid' nergens op, enerzijds omdat ze niets bezetten, anderzijds omdat de EU geen mogendheid is. Dat jij het achteraf niet eens bent met de keuzes die het Nederlandse parlement heeft gemaakt met betrekking tot de toekenning van macht aan de EU is jouw goed recht. Prima dat jij die mening hebt. Ik deel jouw mening voor een groot deel niet.
-
Je wilt me daarom ongetwijfeld ter plekke executeren, maar in tegenstelling tot half Geenstijl ben ik voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Dat de EU democratischer moet worden ben ik overigens met je eens. Zeker een enorm belangrijk verbeterpunt.
-
Ik vind overigens je geschiedkundige kennis vrij verontrustend. Pas op dat al je haat je niet verblindt, want die vergelijkingen met nsb, de bezetter en het fascisme slaan echt als een tang op een varken.

Asmodean | 24-07-15 | 16:44

@Kaas de Vies | 24-07-15 | 13:17
Rake FiPo, Kaas!
.
@EU en Oberfeldzwiebel Schulz
Tja, democratie is in de EUSSR nog ver te zoeken en zal dat ook wel blijven. En dan vinden ze het gek dat er steeds meer anti-EU-sentimenten de kop op steken.
.
Die crypto-fascist van een Schulz moet goedverdegoedver antwoorden aan de burger, want die betaalt wel het salaris waarmee hij zijn volgevreten pens op niveau kan houden zodat hij stevig in het zadel zit!
.
Zo, offensive genoeg, smeerlap Schulz? Reken maar niet op enig positief stemgedrag van mij jegens welk EU-onderwerp dan ook, zolang uitvreters zoals jij je zo arrogant blijven gedragen jegens hen die jou salaris betalen.

Digital Refugee | 24-07-15 | 16:39

@Asmodean | 24-07-15 | 16:27
De EU is een antidemocratisch, fascistisch project, en werd al gepropageerd door de godwins: resolver.kb.nl/resolve?urn=urn:gvn:NIO...
Vandaar.

ben kokhals | 24-07-15 | 16:39

@Asmodean | 24-07-15 | 16:27

U bent een mens dus - om even op het aloude verhaal terug te grijpen - bent u in staat om onderscheid te maken tussen Goed en Kwaad. U kiest voor een ideologie die tegen de wil van de volken in Europa wordt opgedrongen, die geen nut heeft, die democratie terzijde schuift, oftewel u kiest voor het Kwade.

En als u vervolgens op uw eigen keuzes wordt aangesproken, gaat u mekkeren. Kom op zeg, u bent toch geen kind meer. U bent een volwassen persoon die zelf verantwoordelijk is voor zijn keuzes en kiest tegen het belang van het Nederlandse volk en tegen de democratie en daar wordt u terecht op aangesproken.

Niemand houdt van verraders Asmodean. Niemand. Dat is geen uitschelden, dat zijn feiten.

Tarak | 24-07-15 | 16:38

@Asmodean | 24-07-15 | 16:17

Het is niet de enige reactie die ik van u heb gelezen. Ja, de EU is inderdaad een bezettende mogendheid. De EU werd verkocht aan ons als iets dat met handel te maken zou hebben, dat bleek een leugen te zijn. Dat Nederland geen democratisch land is, en ons parlement niet functioneert daarin heeft u gelijk.

Wat bijzonder treurig is dat mensen zoals u niet de enorme schade willen zien die door de EU wordt aangericht, niet willen zie dat de EU een anti-democratische organisatie is die er voor zorgt dat volken (oftewel de demos in de antropologische betekenis zoals deze ooit bedoeld was) hun eigen territorium niet kunnen besturen. U spreekt uw steun uit voor een anti-democratische, klassiek-fascistische, bezettende organisatie. Walgelijk.

En nee, niet alles wat mis is komt door de EU, maar wel veel wat mis is in Nederland komt door de EU en haar imperialistische ambities. Oostenrijk-Hongarije, het Ottomaanse Rijk en de USSR werden niet voor niets onbestuurbaar. Behalve dat het idee erachter walgelijk is, zal het simpelweg nooit werken.

Tarak | 24-07-15 | 16:33

Tee Of Cup | 24-07-15 | 16:28
Wat een onzin. Een 'fiscaal repressiemiddel' maakt je geen staat. Dat ze zich meer bevoegdheden hebben toegeëigend dan de kiezers wilden is ook onzin: we hebben zelf gestemd op de partijen die ze deze macht hebben gegeven. Vertel, welke bevoegdheden heeft de EU zichzelf toegeëigend?

Asmodean | 24-07-15 | 16:31

Asmodean: eu is wel een mogendheid: ze hanteten het fiscale repressiemiddel: zie ook naheffingen.

Verder hebben ze zichzelf meer bevoegdheden toegeeigend dan de stemmers wilden: = bezetting!

Tee Of Cup | 24-07-15 | 16:28

Weg met die opgedrongen nutteloze zonnekoninkjes. Uit de EU en wel NU.

ben kokhals | 24-07-15 | 16:27

Tutanchamon | 24-07-15 | 16:20
Tarak | 24-07-15 | 16:09
Ik vind het eigenlijk best wel verontrustend hoe enorm diep die EU-haat bij sommigen zit dat mensen niet eens meer stil lijken te staan bij de mogelijkheid dat andere mensen oprecht denken dat de EU goed is voor Nederland. Mensen die hier anders over denken dan de reaguurders zijn direct landverraders etc. die klaarblijkelijk hun mening niet meer mogen uiten zonder te worden uitgescholden. Vrij bizar.

Asmodean | 24-07-15 | 16:27

Hoe durft de belastingbetaler vragen te stellen over extreem decadent gedrag bij de EU-ers die we betalen. Hoe durven we. Nou PVDA/VVD/D66/CDA/GL en de stemmers hierop; dit is de arrogantie waarmee bestuurders kapitalen stukgooien. Maar U kiest er keer op keer op keer voor om ze in het zadel te houden. Waarom doet U dit Uzelf, Uw landgenoten en kinderen aan ? Waarom ? Je moet jezelf en die anderen wel intens haten om de wond die EU heet te laten dooretteren. Het mag en kan, dat dan weer wel.

Rest In Privacy | 24-07-15 | 16:20

Tarak | 24-07-15 | 16:09
Omdat ik het woord EU-burger gebruik voor mezelf ben ik een nsb'er? Het is toch heel feitelijk? Ik ben een burger, en woon in de EU. En de EU een 'bezettende mogendheid'? Ten eerste bezet de EU helemaal niets: alle bevoegdheden die de EU heeft is gegeven door democratisch gekozen nationale parlementen. D Ten tweede is de EU geen staat, en dus ook geen mogendheid. Je typering 'bezettende mogendheid' slaat dus voor beide woorden helemaal nergens op. Beetje treurig ook deze constante vergelijkingen met landverraders, nsb'ers etc. als je niet net zoals veel reaguurders conststant de EU als zondebok gebruikt voor alles wat er mis is in de wereld.

Asmodean | 24-07-15 | 16:17

Brussel, Sraatsburg
Er wandelen mensen langs vlaggen en vaandels.
Waar Schulz en Merkel nog steeds op een voetstuk staan.

En iedereen werkt, hamers en sikkels,
Terwijl in parade-pas de wacht wordt gewisseld.
15 Jaar Euro er is in die tijd veel bereikt...

Maar wat is nou die heilstaat,
Als er overal sancties op staan?
Als je bang en voorzichtig met je mening moet omgaan?
Ach, wat is nou die heilstaat, zeg mij wat is ie waard,
Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard?

Ref.
En alleen de vogels vliegen van Oost- naar West-Eu

Maar wat is nou die vrijheid, zonder huis, zonder baan?
Zoveel Spanjaarden en Grieken die amper kunnen bestaan.
Goed... je mag demonstreren, maar met je rug tegen de muur
En alleen als je €'s hebt, dan is de vrijheid niet duur.

Den Haag: binnenhof
Er wandelen mensen langs vlaggen en gele sterren.
Waar Rutte en Dijsselbloem nog steeds op een voetstuk staan.

Ref.

Tee Of Cup | 24-07-15 | 16:14

@telelezer | 24-07-15 | 15:03
U vergeet nog dat het stinkdier daarna wil zeggen dat het Wilders' eigen schuld was.

VerenigingVanDieven | 24-07-15 | 16:10

@Asmodean | 24-07-15 | 16:07
Ik heb het niet over Wilders, ik heb het er over dat u bezettende mogendheid verdedigt.

Tarak | 24-07-15 | 16:09

@Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:37
Het punt is dat met de huidige financiele crisis in Europa enige bescheidenheid gepast zou zijn.

VerenigingVanDieven | 24-07-15 | 16:07

Tarak | 24-07-15 | 15:53
Eh, waar heb je het over? Omdat ik de complottheorie 'Wilders leeft nog want hij is niet schadelijk voor de elite' niet serieus neem begrijp ik politiek niet en wens ik opeens tot de nsb te behoren? Ben je high ofzo, wat is dit voor onzin?

Asmodean | 24-07-15 | 16:07

Een sociaal-democraat in hart en nieren

NACademicus | 24-07-15 | 16:03

Antwoord negeren en nog een keer stellen, is door een hofnar beantwoord. Gewoon live stellen tijdens plenaire zitting, en ook in de Tweede Kamer hier. Guerrillamarketing op toepassen...

F. von Zeikhoven | 24-07-15 | 16:02

@Slipsnifter | 24-07-15 | 14:10
Mogherini, Timmerfrans etc. zijn geen europarlementariërs, maar lid van de Commissie van de EU. Zeg maar de regering van de EU-superstaat-in-wording.
Het europarlement is hun inspraakorgaan, daarom verdienen ze 'slechts' 8000 per maand.

Iepjesziekte | 24-07-15 | 15:59

@Hans Hillen | 24-07-15 | 15:34

Omdat Fortuyn geen beveiliging had en Wilders wel.
Wie ook maar tegen de gevestigde orde ingaat wordt weggezet als een 'racist, 'fascist' enfin, u bent bekend met de retoriek. De PVV kent tal van prima politici. Ik prefereer in tijden als deze de inhoud boven de vorm, daarbij opereren zij, zoals het hoort, binnen de kaders van onze democratische rechtsstaat.
Het punt is alleen dat het op alle niveau's een gesloten systeem is.

Desmoulins | 24-07-15 | 15:59

"could be considered as offensive in view of the fact that it expresses opinions in an unnecessarily offensive manner"
De verdampte zwijnhond.

"EU is het kwaadaardig offensief van een kwaadaardige vreemde mogendheid, die onnodig en illegaal op een kwaadaardige manier het offensief heeft geopend op de souvereine natiestaten."

Acht hele nette vragen van de Geenstijl.

hallevvezool | 24-07-15 | 15:58

@Asmodean | 24-07-15 | 15:38

Anderen geven aan wat ze voelen en u neemt dat niet serieus..... tja.... dan moet u zich wellicht niet uitspreken over politieke onderwerpen want die begrijpt u dan feitelijk niet.

De EU heeft mij geleerd wat haat is. Daarvoor haatte ik niets en niemand.... maar de EU leerde mij de betekenis van haat kennen. Elke keer als ik de blauwgele fascisten vlag ook maar zie dan voel ik letterlijk pijn in mijn maag.

Tegen de bezetting van je land, vecht je. Desnoods letterlijk. Natuurlijk tijdens WO II waren er ook NSB'ers, maar ik wens daar niet toe te behoren. U blijkbaar wel.

Tarak | 24-07-15 | 15:53

@Mark_D_NL | 24-07-15 | 15:38

Dat siert u amice.
+1

Desmoulins | 24-07-15 | 15:52

39.900 stuks bestek voor 1 a 2 miljoen?

Da's 25 tot 50 euro per mes/vork/lepeltje.

holtordevrschrkklke | 24-07-15 | 15:48

@Asmodean | 24-07-15 | 15:38
Ach, gezien jouw commentaren ... als jij het zegt, zegt het weer weinig.

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:47

im Lovell | 24-07-15 | 13:48

God wat ben jij dom. Het gaat er niet om dat de PVV beledigd is. Het gaat er om dat ze geen antwoord krijgen op hun vragen over al die centen op grond van een kul argument.

holtordevrschrkklke | 24-07-15 | 15:47

Voor de bestorming van de Bastille werden ook de burgers uitgebuit en de bevoorrechte adel dineerde ook van goudgerande borden. l'histoire se répète en ik verwacht dus ook dat dit net zo lang doorgaat totdat het volk in opstand komt
seasicksteve | 24-07-15 | 15:41
.
Ik moest dus ook meteen aan de tijd van voor de Franse Revolutie denken. Ik zie het helemaal voor me. Mevrouw Mogherini die net een maaltijd heeft gegeten van haar vergulde bordje en door Athene reist. "Waarom protesteren deze mensen?", vraagt mevrouw Mogherini. "Omdat ze geen brood hebben, mevrouw". "Maar dan eten ze toch cake!" Met de EU zijn we weer terug in de tijd van voor de Franse revolutie.

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:46

Ik heb het inderdaad maar eens nagezocht. Zit toch maar wat te lanterfanten op mijn werk. Het gaat om 28.840 stuks porselein (borden, soepkommen, voor tussen de 300.000 en 550.000 EUR. Daarnaast om 27.160 stuks glaswerk (wijnglazen, longdrinkglazen, waterkannen (geen bierglazen...)) voor het bedrag tussen de 200.000 en 450.000 EUR. En als laatste 39.900 stuks bestek, voor het bedrag van tussen de 1.000.000 en 2.000.000 EUR. Nou koop ik normaliter niet van dit soort zaken, dus ik heb geen idee of dit duur is. Maar het is allemaal gewoon prima on-line te vinden met een beetje speurwerk.
Enter Yeti | 24-07-15 | 13:39
.
Ze verwachten nogal wat gasten. Dit is toch belachelijk veel. En dat voor één directoraatje hè. Niet voor de hele EU-organisatie. Maar ja, alle EU-ambtenaren moeten natuurlijk een setje mee jatten voor thuis. Net als de gasten. En dan is al dat serviesgoed ook nog eens per stuk veel te duur. Belegd met goud .... dictatoriaal zonnekoning gedrag.

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:42

@Enter Yeti | 24-07-15 | 14:15
Geen Amuse lepels?http://www.vdkroft.nl/now/c_images/external/2767.jpg

Mark_D_NL | 24-07-15 | 15:42


Voor de bestorming van de Bastille werden ook de burgers uitgebuit en de bevoorrechte adel dineerde ook van goudgerande borden. l'histoire se répète en ik verwacht dus ook dat dit net zo lang doorgaat totdat het volk in opstand komt

seasicksteve | 24-07-15 | 15:41

Ach ja. De PVV had natuurlijk ook de (terechte!) vragen over de kosten van dit servies op een normale manier kunnen stellen, in plaats van deze constante aandachtstrekkerij. Het gaat nu weer lekker over de toon, in plaats van de inhoud. Een win-win voor Schultz en de PVV dus, maar niet voor de EU-burger die oprecht wil weten waarom dat servies zo duur moet.
Asmodean | 24-07-15 | 13:25
.
Dat is altijd zo dom hè, aan de PVV. Ze hebben veel terechte punten, maar ze verzieken het altijd door hun manier van optreden.

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:39

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:34
Beetje jammer dat je zelf een beetje als een gekkie overkomt met die laatste twee zinnen van je.

Asmodean | 24-07-15 | 15:38

@Desmoulins | 24-07-15 | 14:29
ik capituleer in deze. Ik nam enkele mij bekende kamer vragen als voorbeeld. En heb daarmee misschien iets te banaal gereageerd. Ikke -1.

Mark_D_NL | 24-07-15 | 15:38

De PVV heeft het niet in zich om een alternatief uit te werken én te realiseren. Daarom denk ik dat de gevestigde partijen best blij zijn met de PVV (zolang ze onder de 30 zetels blijft). Altijd maar blijven zeuren over de struikrover Mohammed en de Koran zet geen zoden aan de dijk.
Wim Denkbaar | 24-07-15 | 15:14
.
Reken maar dat de elite blij is met Wilders en de PVV. Het gedachtengoed van de PVV (het meeste dan) verdient veeeeeeel betere vertegenwoordigers dan Wilders en de zijnen (op een enkele uitzondering na, Agema is wel oké). Met Wilders aan het roer kunnen de tegenstemmen eenvoudig in een hoek gezet worden als 'gekkies'. Waarom denk je dat Wilders nog leeft? En Fortuyn dood is?

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:34

Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:19

Wat denk jij zouden die er ook allemaal gouden logos op hebben of zijn die bedrukt door ikea waar ook een goede kop en schotel te krijgen zijn. Ik denk dat die amateur voetbal club vele malen goedkoper uit is voor hun servies als deze EU ekite club. Het verschil is ook die voetbal club moet hetzelf betalen en die EU elite club betaald het van onze centen en dan weet je bij voorbaat dat het echt wat mag kosten. Waar wij allen moeten bezuinigen geven hun het extra uit. Wij slaven van de EU elite club. O ja het bewijs is weer geleverd van iets wat we allemaal wisten. We zijn bewust met de invoer Euro genaaid. En ik begin toch wel steeds meer pijn te krijgen van die hijgerige EU Elite club in dat deel waar de zon nooit komt.

tweetybird | 24-07-15 | 15:33

Mevrouw Mogherini behoort tot de socialisten die graag op andermans kosten congresjes organiseren en feestjes vieren. Mevrouw Mogherini leest mensen graag de les over hoge morele waarden. Die zijzelf bezit, maar andere mensen niet. Mevrouw Mogherini is trots op de diversiteit van Europa, want wie tegen de mulitculti-samenleving is, is maar zwak en bang, vindt mevrouw Mogherini. Mevrouw Mogherini vindt dat IS de schuld van Europa is eeas.europa.eu/statements-eeas/docs/15... . Mevrouw Mogherini vindt dat ze met haar hoge morele waarden gewoon een servies van 3 miljoen verdient, want zo rollen socialisten. Mevrouw Mogherini neemt elke maand belastingvrij 24.000 afgeperste euro's aan - want dat verdient ze. Voor haar hoge morele waarden. Want iets doen ... tja, dat dan weer niet. Maar over die 24.000 euro mag NIETt gesproken worden, want aannemen is één ding, maar er vragen over stellen - dat is dan weer heel erg onfatsoenlijk. Dat doet mevrouw Mogherini een beetje pijn aan haar moraalknobbel.
.
Elke keer als ik denk dat ik de EU niet meer kan haten, blijkt het toch elke keer weer mogelijk. De EU en alle mensen die er werken, het is een gezwel waar we nooit meer afkomen. De spilzucht én kleinzieligheid van zo'n wijf. Wat een WALGELIJK instituut.

Hans Hillen | 24-07-15 | 15:31

At your servies ...

Watching the Wheels | 24-07-15 | 15:30

Tee Of Cup | 24-07-15 | 15:17

Delete the elite!

hebbuh | 24-07-15 | 15:19

-weggejorist-

Tee Of Cup | 24-07-15 | 15:17

De PVV heeft het niet in zich om een alternatief uit te werken én te realiseren. Daarom denk ik dat de gevestigde partijen best blij zijn met de PVV (zolang ze onder de 30 zetels blijft). Altijd maar blijven zeuren over de struikrover Mohammed en de Koran zet geen zoden aan de dijk.

Wim Denkbaar | 24-07-15 | 15:14

@Asmodean | 24-07-15 | 14:55

EU-burgers... hahahahaha

U bent hopelijk bekend met de uitspraak van Tito die zo verheugd was dat steeds meer mensen zichzelf geen Serviër, Kroaat of Bosniër meer noemden, maar Joegoslaaf.

Tarak | 24-07-15 | 15:10

@Asmodean | 24-07-15 | 14:55

Ik ben Nederlander. Er zijn nog 27 andere nationaliteiten in de mij omringende landen, maar geen daarvan is EU. De EU is een handwerkje van ambtenaren en politici. Ik heb daar niets mee te maken.
.
Zodra de EU het nr1 staatsinstrument, het geweldsmonopolie, overgedragen krijgt op dezelfde ondemocratische, ongrondwettelijke, en dus onstaatsrechtelijke wijze als dat ons eerdere soevereine rechten zijn afgenomen zal ik vechten.
.
Ik ben Nederlands staatsburger, geen van rechten gespeende EU horige.

Parel van het Zuiden | 24-07-15 | 15:09

@ Skunk57 (14:06) U weer donders goed dat "de blonde idioot" zoals u hem zo plastisch noemt, zwaar beveiligd moet worden omdat uw moslim vriendjes hem met een gruwelijke dood bedreigen. Als die beveiliging wordt opgeheven dan staat hem hetzelfde te wachten als van Gogh en Pim Fortuyn.

Maar wellicht is dat wat u wilt..?!

telelezer | 24-07-15 | 15:03

@Asmodean EU-burger? Hahaha, ik ben geen EU-burger hoor. Ik ben Nederlander. Mensen gingen zichzelf toch ook geen nazi noemen nadat Duitsland in de jaren veertig was binnengevallen?

Tarak | 24-07-15 | 14:59

Desmoulins | 24-07-15 | 14:23
Kom nou. Ik vind het terecht dat er vragen over deze kosten worden gesteld hoor, maar moet dat nou op deze clowneske manier? Ik vind het niet eens beledigend, maar vooral weinig professioneel om vragen op deze manier te stellen. Ik als EU-burger wil gewoon dat kritische vragen worden gesteld als er met geld wordt gesmeten. Ik heb echter geen enkele behoefte aan dit soort semi-grappige tokkievragen die weer gratis publiciteit opleveren voor de pvv.

Asmodean | 24-07-15 | 14:55

De PVV moeten hun kamervragen gaan crowdsourcen. Dan worden de vragen beter en zullen een hoger niveau krijgen. PVV is er als de eerste bij om iets van GS in de kamer te plempem. Maar de uitvoering is nogal kut en op een laag niveau vaak. Dat kan veel beter!
Mark_D_NL | 24-07-15 | 13:56
.
Dat is eigenlijk helemaal geen gek idee. Veel politici peilen de temperatuur ook al hier in de roze panelen. Dit zou gewoon een logische volgende stap zijn: panelendemocratie.

Ramsesz | 24-07-15 | 14:54

"I smell Nazis.."

Parel van het Zuiden | 24-07-15 | 14:53

Protest over dit servies zie ik weinig en dan alleen nog maar bij PVV en UKIP. Het is een Italiaan die de leiding over dit hele gebeuren heeft. Wij verwachten uiteraard meer zuinigheid van bewindspersonen dan Italianen. Dus, zou dit naast walgelijke, geheel in lijn der verwachting liggende EU verspilling, ook een cultuurdingetje kunnen zijn?

MaisNon | 24-07-15 | 14:40

DesDemona | 24-07-15 | 14:33

Ik kan u melden dat ik er nog niks van gezien heb 8).

hebbuh | 24-07-15 | 14:36

En de maandelijkse verhuiskosten van het servies Brussel/Straatsburg zijn .....

topsporter | 24-07-15 | 14:34

Het is wel weer typerend voor juist en vooral de socialisten zilver porselein en kristal in hun arbeidersklauwen willen hebben.
Die afkeer die ze aangeboren zouden moeten hebben van al die decadente luxe is geëvolueerd naar hebbuh hebbuh hebbuh.
Diezelfde hardwerkende klauw waarmee ze intekenen om graties geld te vangen en rechtsomkeert te maken naar hun auto met chauffeur.
Vreemd volkje.

DesDemona | 24-07-15 | 14:33

@Mark_D_NL | 24-07-15 | 13:56

Kom dan met voorbeelden, want ik lees vaak de moties en schriftelijke vragen en werkelijk waar uw opmerking slaat nergens op. Soort van fabeltje dat een eigen leven is gaan leiden. Ook dat zogenaamde lage niveau is een bizarre opmerking aangezien de Kamerleden de vragen niet maken, dat doen de beleidsmedewerkers en die hebben allemaal een fatsoenlijke opleidingsniveau.

Desmoulins | 24-07-15 | 14:29

Ganzenlever smaakt natuurlijk lekkerder als je het aan een zilveren vorkje prikt.
En die gratis topwijn die ze op onze kosten drinken.. als je daarmee een toast uitbrengt op de gasten die ook op onze kosten eten, dan wil je wel dat het hoog en kijk-ons-eens-duur-doen-klinkt, cin cin!

DesDemona | 24-07-15 | 14:29

Schulz... Sja... Paupers are gonna pauper.
Echt vreselijk sneu om zo de geschiedenisboekjes in te gaan.
Maar ja, publiciteit is publiciteit.

van Griendsven454572 | 24-07-15 | 14:27

@tipo | 24-07-15 | 14:04

Verzorgingsstaat is prima in stand te houden, maar zonder daarbij een immigratieland te zijn. Overigens zullen de remigratiewetten ook aangescherpt moeten worden om het überhaupt uitvoerbaar te kunnen houden.

Desmoulins | 24-07-15 | 14:25

Elke uitgave socialiseren het concept van de EU.
Natuurlijk alle winst wel privatiseren,bedankt voor uw stemgedrag medelanders!

hebbuh | 24-07-15 | 14:25

En Schulz is al zo ongezond dik en lelijk, een theedoek op zn vette kop en je hebt een doorsnee Saudi.
Echt, je zou het verschil niet merken.

DesDemona | 24-07-15 | 14:24

@Jim Lovell | 24-07-15 | 13:48

Bepaald niveau... Welk niveau?!
Taal is taal en dat men dus over het woordje ''fratsen'' valt, zegt meer over de EU dan over diegene die dit soort 'inferieure' woorden gebruikt. Moet je eens naar het taalgebruik van de Eurofielen kijken in het EP. Lusten de honden geen brood van, maar zij kunnen en mogen dat blijkbaar want onze MSM zegt dat zij fatsoenlijk zijn. Man, wat een geestelijke armoede.

Desmoulins | 24-07-15 | 14:23

Dat heeft de democratie zo gewild... Ooo nee wacht !
En dan vreemd vinden dat Europa zich in een totale crisis bevind waar straks niet alleen Griekenland kapot gaat maar nog veel meer landen !.
leijpeideaud | 24-07-15 | 14:07
Inderdaad: niemand wil dit. Toch is het doorgedrukt door politici die allemaal hopen ooit zelf ook 24K per maand belastingvrij te gaan verdienen.
Griekenland meer geld geven? Rutte heeft keer op keer beloofd het niet te gaan doen, en elke keer doet hij het wel. De bevolking wordt niets meer gevraagd.
De Tweede Kamer is uitgespeeld.
De democratie is dood.

En nu is het genoeg! | 24-07-15 | 14:21

Iedere dag weer een voorbeeld waarom de EU een grote puinhoop is.
Zucht...

WatZalIkErvanZeggen | 24-07-15 | 14:21

@Enter Yeti | 24-07-15 | 14:15
290 kandelaars??
want ze houden wel van sfeerverlichting op zn middeleeuws, als vorsten aan de overvloedige dis.
Aten ze niet al kreeft bij de lunch, onderdeel van het standaard afhaalbuffet?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/...
8.30 minuut...

DesDemona | 24-07-15 | 14:21

-weggejorist-

Englandpride | 24-07-15 | 14:20

@Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:38

Ja, als je de loterij wint kun je ook veel servies kopen.
Uw punt?

Desmoulins | 24-07-15 | 14:20

@Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:53

Wat een kromme redenatie.
We zijn dus al zover heen dat eigenlijk de EU ook genaaid wordt met dit soort bestedingen...
Dat is natuurlijk te ingewikkeld voor de PVV die overigens bestaat uit lieden die ook allemaal gestudeerd hebben net zoals dat fatsoenlijke volk met hun fatsoensregels.
We komen er nooit uit. Divide et impera viert hoogtijdagen.
We zien gewoon niet meer wat er fundamenteel niet deugt. De classificaties van en door de elite nemen we geruisloos over.

Desmoulins | 24-07-15 | 14:18

@Jim Lovell 14:10
Ik zou u nog een prettige middag kunnen toewensen in uw vacuüm omniversum. U heeft in ieder geval geen last van enige materie.

tipo | 24-07-15 | 14:17

@Oldtimer50A | 24-07-15 | 13:56
Kijk nog wel eens naar de herhalingen, briljante serie en nog steeds up to date.

Uw Verzekeringsadvis | 24-07-15 | 14:16

@ Mark_D_NL | 24-07-15 | 13:51

3360 lepels, 3360 vorken, 3360 messen, 3360 koffielepels, 3360 dessertlepels, 3360 dessertvorkjes, 3360 dessertmessen, 3360 visvorken, 3360 vismessen, 3360 ijslepels, 3360 boterspreiders(?), 280 saladecouverts, 280 taartscheppen, 140 taartmessen, 140 sauslepels, 420 groentelepels, 140 serveervorken(?), 140 suikertangen, 140 soeplepels, 280 ovalen schalen, 140 dienbladen, 140 ijsemmers, 420 peper- en zoutstellen en 280 kandelaars. Maar je kan het ook zelf opzoeken op de site van de EEAS ( eeas.europa.eu/ )...

Enter Yeti | 24-07-15 | 14:15

dat kosten de graaiers van oranje per maand

rechtsdwalendeautist | 24-07-15 | 14:13

@tipo
Ik weet hoe de pvv hun socialisme inhoud wil geven en ik weet ook hoe bijvoorbeeld een boek eruit ziet. Wil je verder nog iets toevoegen aan jouw inhoudsloze reactie, ik heb er niets aan.

Jim Lovell | 24-07-15 | 14:10

Die Federica Mogherini die wil dat de "Islam meer invloed krijgt in Europa" pakt dus gewoon €24.000 per maand! Belastingvrij!! En dat is nog zonder bonussen, extra`tjes, reisjes, declaraties, "overwerk" etc. etc. etc.
En dat is maar 1 van de vele euro-parlementariers.
Waar zijn we in godsnaam in terecht gekomen..
www.telegraaf.nl/binnenland/24303357/_...

Slipsnifter | 24-07-15 | 14:10

Dat heeft de democratie zo gewild... Ooo nee wacht !

En dan vreemd vinden dat Europa zich in een totale crisis bevind waar straks niet alleen Griekenland kapot gaat maar nog veel meer landen !.

leijpeideaud | 24-07-15 | 14:07

Van dat servies kan je tenminste nog eten, aan die beveiliging van de blonde idioot heb je helemaal niet en dat kost door de jaren aanmerkelijk meer.

Skunk57 | 24-07-15 | 14:06

Ik vind de vragen ook weinig constructief, aanstellerig zelfs, maar dat een EU-Commissaris vragen van een MEP zomaar naast zich neer kan leggen, bewijst m.i. wel dat er qua democratische controle nog de nodige ruimte voor verbetering is.

Ooit_huisregelneef | 24-07-15 | 14:06

@Jim Lovell 13:56
De PVV streeft een soort socialisme zonder fratsen na.

Dat heb ik niet bedacht. Dat is gewoon zo.
De PVV verstaat onder fratsen bijvoorbeeld de Publieke Omroep, ontwikkelingshulp, klimaathysterie, kansloze massa-immigratie, het redden van de Euro en de EU als vierde politieke bestuurslaag.

Als de Nederlandse Staat geen geld aan die fratsen zou besteden, dan blijft er meer over om de verzorgingsstaat in stand te houden. Zo ziet de PVV dat.

Dat u en ik de verzorgingsstaat ook als 'frats' zien en de PVV niet, dat mag.

tipo | 24-07-15 | 14:04

Ik wil meneer Servies met mijn zojuist uit mijn vrouw gegleden klabanus in zijn gezicht slaan. Om zijn standaard voor 'offensive' wat te her-eiken zeg maar.

IQmin100 | 24-07-15 | 14:03

Tijd om een serviesfabriekje te beginnen en een klein lobby in Brussel te starten.

Vanzelfsprekend | 24-07-15 | 14:01

@ Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:53

Ik begrijp dus dat de PVV naar iedereen die fout is moet gaan wijzen en niet in dit geval naar de EU? Vreemd.

Verder: Spartacus heeft gelijk met zijn vragen betreffende de familie van Schulz. Ik zat mij ook al af te vragen of hij zijn familie servies van zijn Waffen-SS familieleden niet kon gebruiken. Het is en blijft een walgelijke man, waarbij ik mij altijd afvraag of het nature of nurture is.....

El Rico Grande | 24-07-15 | 14:01

En volgende maand weer 3 miljoen, want Straatsburg wil dat natuurlijk ook.

fuckje | 24-07-15 | 14:00

@Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:19
Alleen niet voor 2000 EUR per couvert.

Godsammekraken | 24-07-15 | 13:59

Tering, lang geleden dat ik zo gelachen heb..... paars aangelopen eikel met oorwarmers... Schitterend!!!

Scheetje Beef | 24-07-15 | 13:59

Het ware gezicht van de Brusselse boeven. Het enige wat zal helpen is een Europese volksrevolutie en hangende EU elite aan hoge bomen. Tot die tijd zullen ze zich onschendbaar wanen en op dezelfde voet doorgaan.

XaleX_2 | 24-07-15 | 13:58

Even was ik bang dat ze hun kaviaar, kreeft en champagne, net als het plebs dat het voor ze moet betalen, in gewoon servies moesten nuttigen.

Maar gelukkig heb ik me vergist. Ik schrok al...!

telelezer | 24-07-15 | 13:58

Zo actueel m.b.t. Franse boeren !!!!

Oldtimer50A | 24-07-15 | 13:57

Het stellen van kritische vragen is in beginsel al beledigend op EU niveau, wat zeg ik, het stellen van vragen überhaupt is al een belediging, want de EUcommissie weet wat goed voor u is. Gelukkig dat capo Schulz er is om censuur te plegen op de post voor de commissie.

bergsbeklimmer | 24-07-15 | 13:57

@tipo
Haha, mooi verhaal, echter gaan socialisme (pvv) en een economisch budgetconcept niet samen.

Jim Lovell | 24-07-15 | 13:56

Arrogante zonnekoninkjes, zum kotzen.

sokkenpluisje | 24-07-15 | 13:56

De PVV moeten hun kamervragen gaan crowdsourcen. Dan worden de vragen beter en zullen een hoger niveau krijgen. PVV is er als de eerste bij om iets van GS in de kamer te plempem. Maar de uitvoering is nogal kut en op een laag niveau vaak. Dat kan veel beter!

Mark_D_NL | 24-07-15 | 13:56

Enter Yeti | 24-07-15 | 13:39
Goed werk ! Goed vergelijkingsmateriaal. Nu weet ik wel dat Europese instellingen, maar ook de NL'se overheid, door leveranciers als melkkoe gezien worden en derhalve op ongekende schaal genaaid worden. Voorbeelden te over. Vlak dus ook de rol van het bedrijfsleven uit. Die weten precies hoe ze met procurementafdelingen moeten omgaan en weten dat er geld te halen valt bij de EU. En dan is het te makkelijk om alleen naar de EU te wijzen. Maar dat zal weer te ingewikkeld zijn voor de PVV.

Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:53

Varkens eten toch uit een trog?

roosvrij | 24-07-15 | 13:53

Fratsen is geen beledigende term. In het Engels kun je het vertalen naar "Frills". De PVV verwijst met de term 'fratsen' naar het 'no-frills concept' welke de PVV nastreeft.

Het 'no-frills concept' is een economisch begrip waarmee een product of dienst wordt aangeduid waarvan de niet-essentiële onderdelen (de zogenaamde "fratsen") zijn verwijderd. Men gaat bij dit concept uit van het principe dat als men de fratsen weglaat, dit tot lagere prijzen leidt. Een EU zonder fratsen leidt tot lager belastingen. Dat is een economisch en politiek legitiem standpunt, zonder enig beledigend karakter.

De PVV wil een EU als een soort Aldi, IKEA of Lidl, die het economische budgetconcept 'zonder fratsen' succesvol hanteren.

Dat is geen belediging, maar een must. Schulz censureert hier dus een legitiem economisch standpunt.

tipo | 24-07-15 | 13:52

@Enter Yeti | 24-07-15 | 13:39
Das ongeveer 25 Euro per "stuks bestek". En waar bestaat dat dan uit?

Mark_D_NL | 24-07-15 | 13:51

Voor gemiddeld 5 euro koop je een goed stuk servies, zeker in die aantallen.
Maak er 6 van voor een logo, vooruit.
Zelfde voor de glazen, met 4 euro gemiddeld heb je topspul.
Bestek 6 euro gemiddeld heb je fantastische messen en vorken voor.
Kom ik op 173K + 108K + 239K = 520.000.
Is een berg met geld, maar dan heb je ook topspul, een megalomane nepotist waardig.
De rest van het aanbestedingsbedrag is smeergeld, vriendjesbonus en een paar serviesjes op privé-adressen geleverd.

Cuyahoga | 24-07-15 | 13:50

Wanneer men op een bepaald niveau acteert dient de correspondentie ook op dat niveau te zijn. En dan beledigd zijn als je op je plek wordt gezet..
Het is wel de stijl van de pvv, kinderachtig, activistisch en niet serieus te nemen.

Jim Lovell | 24-07-15 | 13:48

"... daar waar een dusdanige zwaartekracht heerst dat EU officials omhoog vallen ipv naar beneden". En "Wij als beledigingsbolwerk vinden deze brief een belediging voor het concept van belediging." Dat is toch werkelijk prachtig verwoord door Spartacus! Daar valt de (overigens geheel terechte) term "fratsen" een beetje bij in het niet!

Opinion1970 | 24-07-15 | 13:48

Zeldzaam, dit. Dat zit in Brussel op een stoel, leuke titel en geen moreel besef. Gewoon graaien.
Dikke salarissen, alles verder gratis en belastingvrij, pensioen geregeld en op het moment dat er iemand een vraag stelt over drie (3) miljoen voor een servies dan hebben ze het lef om nog kwaad te worden ook.
Afschaffen, die handel. Ze stellen niks voor, ze doen maar wat, echte problemen bukken ze voor (noem maar Lampedusa), geen bedrijf zou met zo'n zootje profiteurs een maand lang kunnen draaien zonder failliet te gaan. Genoeg van dit stelletje mateloze profiteurs dat zich 'ons Europees parlement' noemt.
Te duur, te veel en vooral 'te niks'.

Chupacubra | 24-07-15 | 13:47

Rare redenatie: deze vragen worden beschouwd als offensive omdat ze offensive zijn. Zoiets als deze boom is groot omdat ie groot is..

mindless | 24-07-15 | 13:46

Je vraagt je af waar ze hiervoor hun gesubsidieerde koffie uit lurkten.

Jebediah Kerman | 24-07-15 | 13:45

PVV + weer een paar zeteltjes.

R.B.Scott | 24-07-15 | 13:43

En deze arrogantie is reden 21.756 om uit de EU te stappen.

domheid regeert | 24-07-15 | 13:40

@ Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:37

Ik heb het net maar eens opgezocht naar aanleiding van een soortgelijk bericht op PowNed. Dit was wat ik daar geschreven heb.

Ik heb het inderdaad maar eens nagezocht. Zit toch maar wat te lanterfanten op mijn werk. Het gaat om 28.840 stuks porselein (borden, soepkommen, voor tussen de 300.000 en 550.000 EUR. Daarnaast om 27.160 stuks glaswerk (wijnglazen, longdrinkglazen, waterkannen (geen bierglazen...)) voor het bedrag tussen de 200.000 en 450.000 EUR. En als laatste 39.900 stuks bestek, voor het bedrag van tussen de 1.000.000 en 2.000.000 EUR. Nou koop ik normaliter niet van dit soort zaken, dus ik heb geen idee of dit duur is. Maar het is allemaal gewoon prima on-line te vinden met een beetje speurwerk.

Enter Yeti | 24-07-15 | 13:39

Moet je eens kijken wat bedrijven jaarlijks aan IBM en Microsoft mogen overmaken voor softwarelicensies. Kan je heel wat servies voor kopen.

Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:38

"could be considered as offensive in view of the fact that it expresses opinions in an unnecessarily offensive manner"

Als iemand mij in de toekomst over de mening van Schulz, Dijsselbloem, de lachende oppernar en het mannetje peggoldt vraagt, ga ik voortaan ook dit generieke BS-argument gebruiken om in hun gezicht te wrijven wat een inhoudsloze oplichters en draaikonten het zijn.

Oktoberfest | 24-07-15 | 13:38

En dan maar hopen dat de Grieken niet met dat servies aan de haal gaan. Dan is het mooi Grexit 3 miljoen

Lefgozer | 24-07-15 | 13:37

Ik weet niet of drie miljoen buitensporig is. Zou eerst eens moeten weten hoeveel er aan servies en bestek nodig is. Zou best wel eens kunnen dat het helemaal niet zoveel is. Je zou het moeten vergelijken met een organisatie of bedrijf van gelijke grootte. Er zijn uiteraard altijd kosten verbonden aan het runnen van een bedrijf. Denk gas, water, licht, kantoormeubilair enz enz. Servies hoort daar ook bij. Wellicht is 3 miljoen te veel, maar misschien ook niet. Vergeet niet dat de PVVs en Farages in deze wereld ook geen kans onbenut laten om een rel te trappen.

Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:37

@macmiep.nl | 24-07-15 | 13:27
zie toch liever de guillotine weer aantreden.

CrazyDave81 | 24-07-15 | 13:36

Vandaag al het twee item over de EU. Nu moet ik aan de volgende hartversterker, een dubbele graanjenever. Nou ja, het is per slot van rekening al half twee geweest, dus ik ben al over tijd.
Proost!

Rest In Privacy | 24-07-15 | 13:35

@ProAsfalt | 24-07-15 | 13:21
dat komt door de stemmentellers (meestal bloedzuigers uit de staatskas)

CrazyDave81 | 24-07-15 | 13:34

3 mio is nog alleen maar het servies, ken je nagaan wat ze nog meer uitgeven.

Uw Verzekeringsadvis | 24-07-15 | 13:34

Moeki de Meeuw | 24-07-15 | 13:27

Echt schandalig dat zij de 'regels' omtrent EUspeak weigert te volgen. EU-juichaapjes zijn werkelijk doodeng.

Desmoulins | 24-07-15 | 13:34

We moeten op de barrikades, mensen, dit kan zo niet langer!

PollekePot | 24-07-15 | 13:33

Ik verheug me nu al op de problemen die dit gaat geven :)

--sql error-- | 24-07-15 | 13:33

Een Afrikaanse dictatuur is er niets bij.

Chiefmate | 24-07-15 | 13:33

Op z'n Grieks!
Schulz tegen een muur zetten en al die borden tegen zijn kop kapot gooien.
Als laatste de messen en vorken.

Melfs | 24-07-15 | 13:32

Een opklikje voor de brief maakt het wel iets makkelijker misschien

Wa jij wil... | 24-07-15 | 13:30

Fratsen is allesbehalve beledigend. Dit gedrag is toch ook buitensporig? Fijn weer om te lezen dat door de 'toon' de PVV de Europese belastinslaven tekort doet.
Wat een fatsoenfascisten.

Desmoulins | 24-07-15 | 13:29

Dank u voor lange tenen. En nu gewoon antwoord op de vragen mevrouw Schijtlijster.

Oktoberfest | 24-07-15 | 13:29

Gelukkig betaalt men haar € 24.000 euro netto per maand. Anders was er geen talent te vinden die dit werk wil doen. Censureren.

Piet Karbiet | 24-07-15 | 13:29

Vicky Maeijer is gewoonweg niet snugger genoeg om zich aan de Euronewspeak-regels te houden. Omhooggevallen dotje.

Moeki de Meeuw | 24-07-15 | 13:27

Dit soort megalomaan regentesk gedrag verdient maar één ding: een schop onder de kont!

Rest In Privacy | 24-07-15 | 13:27

Ook opmerkelijk dat de brief in het Engels opgesteld is, terwijl de inhoud laat zien dat de schrijver goed bekend is met het Nederlands. ('fratsen' is beledigend)

koeberg | 24-07-15 | 13:25

Ach ja. De PVV had natuurlijk ook de (terechte!) vragen over de kosten van dit servies op een normale manier kunnen stellen, in plaats van deze constante aandachtstrekkerij. Het gaat nu weer lekker over de toon, in plaats van de inhoud. Een win-win voor Schultz en de PVV dus, maar niet voor de EU-burger die oprecht wil weten waarom dat servies zo duur moet.

Asmodean | 24-07-15 | 13:25

Ze vallen over het woord 'fratsen'. Terecht. Dat had 'decadentie' moeten zijn.

koeberg | 24-07-15 | 13:23

Over de uitgave van belastingeld mogen geen vragen worden gesteld.

VuileGoreRat | 24-07-15 | 13:21

Dit is je reinste censuur. Het zou toch raar zijn als een of andere instantie je vertelt welke woorden je wel en niet mag gebruiken. 'Fratsen' is een gewoon Nederlands woord. Wat is het volgende woord dat niet gebruikt mag worden?

Als ik de pvv was zou ik een whitelist vragen van woorden die wel gebruikt mogen worden voor vragen. Kijken of ze daar mee uit de voeten kunnen.

holtordevrschrkklke | 24-07-15 | 13:21

"it expresses opinions in an unnecessarily offensive manner"
Het is de toon mensen, de toon!

koeberg | 24-07-15 | 13:21

Het Nederlandse Volk vindt het goed want stemt massaal D'66 en anti EUSSR partij de PVV verliest telkens.

Ook de Linkse EUSSR kritische partij de PvdD wint niet.

ProAsfalt | 24-07-15 | 13:21

Ondemocratisch! Door het handhaven van fatsoens-standaarden worden tokkiepartijen als de PVV (Maar ook in de rest van Europa) onevenredig benadeeld.

M.H.Roberts | 24-07-15 | 13:20

Verheug mij nu al op een Farage rant.

Maya de Blij | 24-07-15 | 13:19

Op zich is eigen servies niet zo raar. Iedere amateurvoetbalclub uit Kloteklappersdijk heeft koffiekopjes met het eigen logo erop.

Bigi Bana Boy | 24-07-15 | 13:19

Ik ken nog wel een aantal Grieken die wel raad weten met servies.

Kaas de Vies | 24-07-15 | 13:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland