Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

10 jaar na 7/7: Britse islamofobie wijder verspreid

britmos1.jpgHet is 7/7, het 10-jarige jubileum van de Britse 9/11. Wat een mooie gelegenheid dus, om eens te kijken hoe erg het gesteld is met islamofobie. Want de grootste slachtoffers van islamitisch terreur op westerse bodem, zijn de moslims op westerse bodem. Bovenstaand enkele objectieve sociaal wetenschappelijke bevindingen. Klik voor groot. Als inheemse Britten gevraagd wordt met welke groep er een botsing der beschavingen komt, antwoordt 59% 'met moslims'. Misschien wordt het tijd eens te overwegen of het westen niet zelf verantwoordelijk is voor terrorisme. Als wij hen zo uitsluiten en op voorhand als vijand zien, is het helemaal niet gek dat zij hun frustraties met geweld uiten. Heel goed dat de islamitische gemeenschap hier eens een keer de nadruk op legt, want dit verhaal mag ook wel eens verteld worden. Zeker op een dag als vandaag, waar het westen toch vooral zwelgt in zelfmedelijden en maar al te graag naar anderen wijst. Meer schokkende bevindingen na de breek. britmos2.jpgKlik voor groot. Terrorisme komt dan misschien voort uit de islamitische gemeenschap, maar waarom zou dat moeten betekenen dat als je een volgende aanslag wilt voorkomen, je de islamitische gemeenschap in de gaten moet houden? Dat antiterroristische maatregelen zich op moslims concentreren, is dan ook een teken van de wedergeboorte van fascisme. Rob Riemen had gelijk. In plaats van altijd maar naar de ander te wijzen zou het westen misschien eens beter naar deze kwetsbare minderheid moeten luisteren. Ook zou de academische sector zich meer moeten concentreren op onze eigen gebreken. Mochten wij deze strijd ooit willen winnen, hebben wij een advies: begin met uzelf.

Reaguursels

Inloggen

@Benedict Broere

Oke bedankt. Interessante invalshoek, zal het gaan bekijken. Cheers.

George van den Bergh | 08-07-15 | 23:20

George van den Bergh | 08-07-15 | 17:03 Mij ging het in eerste instantie over het verschil tussen christendom en islam. In het christendom zijn diverse concepten aan te wijzen, die gunstig zijn voor de ontwikkeling van wetenschap. In de islam zijn daarentegen concepten aan te wijzen die de ontwikkeling van wetenschap juist onmogelijk maken. Vervolgens zie je dat de moderne wetenschap het christendom debunkt, in die zin dat niemand nog gelooft in de zesdagenschepping van de wereld, of de wonderbaarlijke broodvermenigvulding of de maagdelijke geboorte, enzovoort. Priesters en dominees zien dat tegenwoordig denk ik puur als symbolisch, hoewel er uiteraard nog wel marginale christenfundamentalisten zijn die denken dat de mammoet een tijdgenoot is van T-rex. De zogenaamde ‘donkere Middeleeuwen’, dat is een mythe die bedacht is in de periode van de Verlichting. Interesse voor hoe de natuur in elkaar steekt en werkt kwam niet plotseling in de 16e eeuw uit de hemel vallen. Er ging het een en ander aan vooraf. En elders in de wereld zie je die ontwikkeling niet of in veel geringere mate. Wijlen Hans Jansen heeft hier nog over geschreven op GeenStijl: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/...

Benedict Broere | 08-07-15 | 20:18

@Benedict Broere > "Ik zit dus te wijzen op verschillen in religieuze en metafysische software, die maken dat culturen verschillende uitkomsten hebben en om die reden ook fors kunnen botsen."

Oke, ik vind het prima als het tussen islam en christendom gaat. Dat is voor mij niet moeilijk te accepteren. Christendom heeft ook dit voor op islam:

en.wikipedia.org/wiki/Render_unto_Cae...

Ik heb echter net dat hoofdstuk gelezen en hij gaat mij te ver door christendom naar voren te schuiven als belangrijk ingrediënt voor vooruitgang. Ik heb met dit soort claims altijd zo'n idee van correlatie maar geen causaliteit. Faith vs Fact van Jerry A. Coyne zet uiteen waarom religie en wetenschap zo botsen en daar heb ik meer mee, al ik wil best geloven dat christendom heel wat beter is dan islam. Ik heb moeite met het feit dat een idee dat bouwt rond het concept van openbaring gaat zitten claimen dat het zo'n geweldig effect heeft gehad op een concept dat er precies haaks op staat, namelijk de wetenschap. Niet voor niets dat 93% van de leden van de National Academy of Sciences niet in God geloven.

George van den Bergh | 08-07-15 | 17:03

@ paardevijg (21:43) mijn antwoord op uw vraag: Marcouch en ook AboeLaadklep zijn typische voorbeelden van taqqiya! Wees gewaarschuwd!

telelezer | 08-07-15 | 15:00

In het artikel klaagt schrijver dat wij wellicht zelf oorzaak zijn van moslim terrorisme in het westen omdat we ze bij voorbaat als gewelddadig zien, en ze daarom hun frustratie op ons afreageren.

Zoiets krankjorums heb ik nog niet gehoord!

Immers: toen er nog maar een paar honderdduizend moslims in Europa waren en ze zich heel takkiyya-achtig fatsoenlijk gedroegen (omdat ze nog geen meerderheids-vuist konden maken), werden ze door ons net zo vriendelijk behandeld als chinezen, hindoes en noem alles maar op.

Pas NA 9/11 en 7/7 werden wij idiote goedzakken in het Westen wakker en zijn we (verstandig genoeg) anders naar ze gaan kijken!
-
Maar owee: het gebruikelijke slachtofferrol-toneelstukje: wij zijn zo terroristisch want het is immers (zoals alles op deze wereld) uw schuld omdat u ons op voorhand als terroristen ziet
-
Sjonge jonge, mag ik effe 2 teiltjes want 1 is niet genoeg..!!
-
Wie niet snapt hoe sluw en medogenloos deze lieden zijn om steeds weer de schuld naar ons toe te schuiven zodat wij idiote slappe schapen ons schuldig gaan voelen, en hen dan (alweer) tegemoet komen, moet eens wat meer kranten gaan lezen en het TV nieuws bekijken over de walgelijke en kotsmisselijke schanddaden die dit gespuis over de hele wereld begaat, en eeuwen lang heeft begaan!; zie de geschiedenisboeken

telelezer | 08-07-15 | 14:51

-weggejorist-

BreivikisAnders | 08-07-15 | 14:31

George van den Bergh | 08-07-15 | 12:08 U heeft het over dat boek ‘Human Accomplishment’. Dat is van Charles Murray. Hij schrijft daarin over o.a. het verschil tussen christendom en islam. En hij komt dan uit bij Thomas van Aquino: “Deze verdedigde de ten slotte door de Kerk aanvaarde stelling dat de menselijke intelligentie een gave van God is en dat het toepassen van de menselijke intelligentie om de wereld te begrijpen geen belediging van God is, maar Hem welgevallig. Thomas leerde voorts dat ook de menselijke zelfstandigheid een gave van God is, en dat het in de praktijk brengen van die zelfstandigheid de enige manier is waarop de mensen hun door God beoogde relatie met God kunnen verwerkelijken. En hij leerde dat geloof en rede niet tegenover elkaar staan, maar elkaar aanvullen.” Charles Murray, Het menselijk genie. Streven naar het ultieme in kunst en wetenschap door de eeuwen heen, Het Spectrum, Standaard Uitgeverij, Utrecht, Antwerpen, 2003, p. 448. Dus het onderzoeken van de natuur, dat is goed en aanbevelenswaardig. Je bent dan een goed christen. Copernicus, Galilei, Faraday, Maxwell, enzovoort, waren ook allemaal heel gelovige types. En uiteraard stuitten zij op aderverkalkte gevestigde belangen, want dat doet iedereen die iets nieuws bedenkt. Ik zit dus te wijzen op verschillen in religieuze en metafysische software, die maken dat culturen verschillende uitkomsten hebben en om die reden ook fors kunnen botsen.

Benedict Broere | 08-07-15 | 14:28

-weggejorist-

BreivikisAnders | 08-07-15 | 13:10

Maar dit is toch logisch? Net als dat de maatregelen tegen de IRA vooral katholieke Ieren raaktten; richtingen anti-terreur maatregelen zich nou eenmaal op islamieten.

Beetje stupide geneuzel weer dit. Beetje hetzelfde niveau als die sukkel bij BNR vanochtend over opvang van asielzoekers.

We zijn niet allemaal gelijk. Zo simpel is het.

Sudbina | 08-07-15 | 13:09

Maarja, als je het kaf van het koren wil scheiden zou je ook de onschuldige raken en dat kan toch niet de bedoeling zijn, dus doen we niks en geven we subsidie.
Heisessie | 08-07-15 | 09:38

Als je zo'n geloof aanhangt en in de praktijk wilt brengen, ben je volgens onze grondwet per definitie schuldig. Daarom: geen, geen, geen

Wachtmeester R | 08-07-15 | 12:18

@Benedict Broere

Ik denk dat religie simpelweg niet als katalysator opgebracht kan worden voor wetenschap. Het hele startpunt is anders. Waar wetenschap uitgaat van observatie, hypotheses, testen, falsificatie en draait om je eigen bias uit te schakelen om aan de waarheid te komen, gaat religie uit van openbaring om aan de absolute waarheid te komen. Dat is precies het tegenovergestelde: de waarheid vinden doordat iets onzichtbaars een profeet iets zogenaamd heeft toefluistert vs hard werk en de uitslag van het experiment uit te laten maken of je ideeën, waar sommigen wel jaren op hebben zitten broeden, wel kloppen. Tuurlijk willen velen dolgraag dat het experiment hun vermoeden bevestigen, maar als het dan niet klopt, dan buigt men naar de resultaten terwijl religie juist alles aangrijpt om hun gigantische bias te bevestigen. Kijk alleen al naar de evolutie theorie. We zijn dus nog steeds bezig om de meerderheid van de USA aan het verstand te brengen dat we een stel apen zijn. Te gek voor woorden.

Het concept openbaring is gewoon te dom voor woorden, dat we maar moeten geloven dat het het een of andere God was die tot iemand kwam ipv dat we een medische reden aanwijzen dat verantwoordelijk is voor de stemmen of beelden die tot iemand komen. Zo denken velen dat Mo gewoon TLE had:

www.faithfreedom.org/Articles/sina4120...

Iedereen die nu zou verklaren dat hij of zij een profeet is zou voor gek verklaard worden. Zou psychologische hulp krijgen en een medische checkup.


Het is secularisatie geweest, de renaissance, de verlichting en juist het gebrek aan macht van het christendom dat wetenschap een kans heeft gegeven te bloeien in het westen naar mijn mening. Het is "ondanks" geweest. Dat christendom even op zijn plek werd gezet, omdat de paus macht verloor tov de keizer of omdat wat steden in Italië heftig met elkaar concurreerden waardoor die dynamiek dingen los maakte, of omdat bepaalde christelijk ideeën meer en meer sceptisch werden ontvangen.

Verder eens met al het andere. Ze willen ook terug naar hoe het was omdat ze toen nog groot en machtig waren tov het westen. Ze willen letterlijk terug uit jaloezie en onmacht. De islamitische wereld is geobsedeerd met het westen. Ze kunnen niet snappen dat zij het land van Allah zijn en waarom het westen de lakens uitdeelt in de wereld. "Wij doen toch wat Allah wil?" Wat een gebrainwashte mensen. Ze kijken naar de verkeerde parameters en blijven daar maar mee doorgaan.

Cheers

George van den Bergh | 08-07-15 | 12:08

De schrijver haalt causaliteit van mechanismen door elkaar. Uitsluiting gebeurt door het niet eerbiedigen van rechten van anderen en sociale omgangsvormen. Dat wordt uiteraard afgekeurd door de dominante partij wat moslims zien als uitsluiting.

Ook rechtvaardigt de schrijver het gebruik van geweld, want ze worden immers in zo een positie geduwd. Kortom, moslims treffen geen blaam?

Wat een simpel geschreven naief prutstuk

Jerry_36 | 08-07-15 | 11:10

George van den Bergh | 08-07-15 | 02:10 Het verschil tussen christendom en islam is dat de eerste gunstig is voor het uiteindelijk verschijnen van de moderne wetenschap en de moderne cultuur (scheiding kerk en staat, gelijkwaardigheid mensen, wereld is ordelijk en waardig te onderzoeken), terwijl de zuivere islam juist vijandig is ten opzichte van rationaliteit, kritisch denken, enzovoort, want vragen stellen is al snel heiligschennis jegens de Koran en Allah. Dit verklaart ook waarom we tegenwoordig in althans Europa in een post-christelijk tijdperk leven, juist omdat de kritische geest van de wetenschap, eenmaal tot volle ontplooiing gekomen, veel mensen van het christendom heeft doen afkeren. Zoals men in de islamitische wereld denkt dat de oplossing voor alle problemen te vinden is in juist een terugkeer naar de zuivere islam. Vervolgens zien we tegenwoordig dat er met die massa-immigratie van moslims er twee totaal tegengestelde werelden op elkaar botsen. Van enerzijds die sterk geïndividualiseerde, relativistische en cultuurrelativistische, hedonistische en ver-economiseerde moderne cultuur, met anderzijds de collectivistische, hiërarchische en sektarisch-intolerante wereld van de islam. En die islam kijkt daar diep op neer, op die moderne wereld, want het ziet er de toestand van Mekka in vóórdat Mohammed met zijn heilsleer kwam. Zodat ook wij bewoners van de moderne wereld, als het ware ‘gered’ moeteen worden. Of anders uitgeroeid uiteraard. Want de islam werkt met: bekeer u of kop eraf.

Benedict Broere | 08-07-15 | 10:52

Het is gewoon een slechte mix. Het moslimgeloof en de (agressieve) mens. Het is gewoon een recept voor een ramp en nog één en weer een en een nog dodelijkere met nog meer slachtoffers.

Dirk III | 08-07-15 | 10:51

Onvoorstelbaar stuk van Spartacus. Nergens worden moslims zo in de watten gelegd als in GB, nergens wordt er zo met hun wensen rekening gehouden, en ze belonen dat steeds weer met een afwijzende houding tegenover hun omgeving (let wel: hun zelf gekozen woonomgeving), met agressie, moord en aanslagen. En dan nu klagen dat de overige Britten zich vijandig beginnen op te stellen?

Synecdoche | 08-07-15 | 10:49

Wat een butt stuk Spartacus. Wil jij beweren dat mensen in het Westen ten oprechte Moslims als het grootste gevaar voor de wereld zien?
Dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken met hun bovengemiddeld agressieve gedrag "at home and abroad"
Islam is een haatdragende en achterlijke geloofsovertuiging die geen plaats heeft in een moderne wereld. Waarom dat zo is hoeft niet voor de honderd miljoenste keer hier uitgelegd te worden maar ieder weldenkend mens weet de redenen uit zijn hoofd.
Er komt inderdaad nog eens een conflict tussen moslims en de rest. Zo veel is wel duidelijk.

WatZalIkErvanZeggen | 08-07-15 | 10:38

Ik las het stuk en ik dacht zowaar dat ik in de Volkskrant of de Joop was beland? Wat een totale nonsens.

Dirk III | 08-07-15 | 10:37

@ quantumcollider | 08-07-15 | 09:59
.
Eh, ik bedoel natuurlijk BRITSE moslims...

quantumcollider | 08-07-15 | 10:00

Overigens schijnen er op dit moment meer moslims mee te vechten met ISIS dan er in het Britse leger zitten.

quantumcollider | 08-07-15 | 09:59

Fratello | 08-07-15 | 09:23
.
bijna_raak bedoelde dat ironisch. Hij haalde zaken aan die moslims de blanke Britten hebben aangedaan (de bomaanslagen, de molim grooming gangs, de moord op Lee Rigby).
.
Blijkbaar is een reaguursel niet altijd het geschikste medium voor ironie.

quantumcollider | 08-07-15 | 09:58

Maarja, als je het kaf van het koren wil scheiden zou je ook de onschuldige raken en dat kan toch niet de bedoeling zijn, dus doen we niks en geven we subsidie.

Heisessie | 08-07-15 | 09:38

bijna_raak | 08-07-15 | 08:44

Net als Tell Mam is FOS ook een (US) Engelse uitdrukking en staat voor Full of Shit, net zoals jouw reaguursel. Of moet ik nog even wat linkjes sturen naar de artikel over misbruik van duizenden Britse meisjes door moslim mannen. Nou?

Fratello | 08-07-15 | 09:23

Als weldenkend mens is het je plicht om nazi's en moslims en elke andere Übermenschenideologie te minachten. Je kunt met goed fatsoen zo'n ideologie niet aanhangen. Daarom verdient geen enkele moslims respect. Geen een. Willen ze dat geloof belijden, dan flikkeren ze maar op hier.

Wachtmeester R | 08-07-15 | 09:01

Nederland was echt het mooiste land ter wereld en ze geven het gewoon gratis weg. De steden zijn zo goed als verloren en recreatie gebieden als Nesselande worden ingepikt, het AD weet daar twee pagina's aan te wijden zonder het woord allochtoon te noemen. Onze kinderen worden beschermd en goed opgevoed (lief zijn!) en zijn niet weerbaar genoeg. Ondertussen komen er 1100 mohammedanen per week bij. Het zijn vooral alleenstaanden stond vandaag in het AD waarbij het woord gezinshereniging slim vermeden werd. En Mark Rutte maar lachen, het is om gek van te worden!

Knikkertuut | 08-07-15 | 08:47

@myrna1965: Een fobie is ongegronde angst. Bij de Islam is het gegrond gezien de Koran en alle handelingen naar verluidt.

alusion | 08-07-15 | 08:45

Tell Mama uk, Mama staat dan voor measuring anti moslim attacks, dat is nodig want er wordt die arme moslims vreselijk veel aangedaan, aanslagen in moslim bussen, misbruik van minderjarige (wanneer dat is daar zijn de geleerden het nog niet over eens) moslim meisjes door autochtone Britten, moslims die op straat het hoofd wordt afgesneden, Britten die naar IS afreizen om daar humanitaire hulp te bieden (bij het pijnloos het hoofd afsnijden) worden uitgemaakt voor terrorist, moslims die worden verdreven uit niet moslim buurten, kortom teveel om op te noemen.

bijna_raak | 08-07-15 | 08:44

Hoe vaak moet ik het nog zeggen? Islamfobie bestaat niet!!!!! Dit is geen bestaand woord maar een verzinsel.

alusion | 08-07-15 | 08:43

Een fobie.. Is dat geen angst? Waarom hebben die mensen zo n angst voor Moslims?

myrna1965 | 08-07-15 | 08:37

Over twee weken zal deze text integraal worden overgenomen door joop.nl

potverdrie | 08-07-15 | 08:24

zeefert | 08-07-15 | 07:13
Wacht maar tot islamitische partijen een serieuze rol gaan spelen in Europa en moslims het linkse kamp massaal gaan verlaten. Dan zal het snel gedaan zijn met de linkse liefde voor moslims.

menzo | 08-07-15 | 07:30

Waarom linkschen toch zo dwepen met een religie als de islam is me volstrekt maar dan ook echt volstrekt onduidelijk!

zeefert | 08-07-15 | 07:13

Als je regelmatig artikelen in Engelse kranten leest plus de reacties weet je dat dit klopt. Eigenlijk vallen de cijfers van het onderzoek dan nog mee.

Het zal veel te maken hebben met wat er in Rotherham en een aantal andere Engelse steden is gebeurd.
En dit soort verhalen bijvoorbeeld:

Operation Trojan Horse

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Troja...

En wat dacht je van zoiets:

www.youtube.com/watch?v=1RhNoIhEEs8

Dan heb je bijvoorbeeld nog de sharia rechtbanken. En natuurlijk ook daar de islamitische kopstukken die telkens komen uitleggen dat het allemaal aan de Britten ligt.

Dus je misbruikt duizenden kinderen, blaast een aantal mensen op, bent heimelijk bezig scholen op te offeren aan je geloof, kotst op de soldaten van je gastland, dwingt fysieke controle af over hele wijken, creëert je eigen rechtspraak enz. Dan moet je natuurlijk niet opkijken als de mensen het een keer met je gehad hebben.
En het spreekt natuurlijk voor zich dat ook daar de islamitische gemeenschap geen tekenen van schuldbesef/ zelfreflectie vertoont.
Verder vind ik een groot verschil met Nederland dat vooral linkse mensen daar veel minder geduld met de islam lijken te hebben.
Overigens, twintig jaar geleden konden linkse Nederlanders nog tegen klagend rechtsvolk zeggen: kijk eens hoe ze het in Duitsland, Engeland, enz. doen. Die tijd is geweest, er begint zich steeds duidelijker een patroon over heel Europa af te tekenen.

menzo | 08-07-15 | 07:04

Ook vandaag had niemand het valse woord "islamofobie" moeten mogen gebruiken. Dat woord onteert de slachtoffers. Men zou daarentegen eens stil mogen staan bij de gedachten van een slachtoffer, een nabestaande: "Can I forgive them for what they did? No, I cannot. And I don't wish to." www.telegraph.co.uk/news/uknews/terror... Hierbij past alleen medeleven uit de geloofsgemeenschap, medeleven waaruit blijkt dat het eens maar nooit weer is, dat men het leven is gaan beteren. Want als de islam teveel ruimte in het Westen krijgt, en het krijgt alle ruimte, dan moet men dat gewoon even zeggen, of anders zichzelf bij de biezen pakken.

ben kokhals | 08-07-15 | 02:49

De "echte" moslims zijn van kinds af aan met hun religie geindoctrineerd. Ze kunnen geen 3 zinnen uit hun mond krijgen of er zit wel een religeuze referentie in. Dat is niet alleen des moslims, in het zuiden van de USA heb je ook van die fanatiekelingen.

In de westerse samenlevingen in steeds minder plaats voor religie. De tijd dat "meneer pastoor" in het dorp min of meer de morele scepter zwaaide en als een autoriteit werd gezien is lang achter ons. Iemand die met een bijbel in de hand hooggeheven staat te orakelen, wordt gezien als een oude gek.

Maar de moslims liggen LETTERLIJK op de knieeen voor hun god. 5 x per dag als 't even kan (dan wordt je er dus constant aan herinnert wat 't is altijd OF even na het gebed, of alweer bijna tijd voor het gebed).

En dat gaat dus een keer goed fout. Want Westerse a-religieuzen zien dat als achterlijkheid. Sprookjesboek en zo. Behalve dan de Linksmenschen want die vinden dat prachtig. Net als die gelijkwaardigen die dachten dat de aardbeving kwam van een aantal mensen die naakt op een berg waren en dus de voorouders boos hadden gemaakt. Tjsa. Te belachelijk voor woorden en waard om recht in het gezicht uitgelachen te worden.

Er is nog maar weinig "oh dit weten we niet, dus was het (een ritsje) God(en)" en het middeleeuwse "wie dat durft te weerspreken gaat dood" is al helemaal weg uit de Westerse samenleving. En hoe minder religie in de samenleving, hoe radicaler en fanatieker de moslims worden, en hoe meer ze zich gaan afzetten. En meer mogen dan de rest, want "moeten vanne mij geloof".

EnNouJijWeer | 08-07-15 | 02:41

@appelvink

Islamofobie was een uitvinding van de Moslim brotherhood begin jaren '90 geloof ik. Dat is walgelijke club van moslim fascisten. Hier is een goede video over hoe fout dat woord eigenlijk wel niet is aan de hand van een discussie van Ben Afleck en Sam Harris:

www.youtube.com/watch?v=lEeauLCOeXQ

Islamophobia is een onzin term en we moeten het ook niet meer speels gebruiken of ons ertegen verzetten. We moeten iedereen die het gebruikt neerzetten als mensen met een enkele standaard fobie. Angst dat we alle mensen, dus ook moslims en hun ideologie langs dezelfde lat opmeten. Dit is een goede video om te begrijpen wat ik bedoel maar dan tav racisme:

www.youtube.com/watch?v=xl7Q36V9pg4

Vul nu moslim in ipv "blacks" en je hebt hetzelfde fenomeen. Er is sprake van een dubbele standaard in het westen en als mensen zich verzetten tegen discriminatie en haatzaaien vanuit de islam, dan kunnen mensen niet gaan janken over een fobie, want intolerantie tegen intolerantie is namelijk heldendom. Je kunt een religie niet als paraplu gebruiken om intolerantie de wereld in te pleuren. Is onzin.

George van den Bergh | 08-07-15 | 02:40

-weggejorist-

grapo | 08-07-15 | 02:40

Niemand verwacht ook nog dat zij hun frustraties niet met geweld uiten, het is oorlog toch?

PollekePot | 08-07-15 | 02:17

@Benedict Broere

Ja daar heb je wel gelijk in. Hier heb je het punt dat je maakt in 1 plaatje:

i.imgur.com/LNthQuG.jpg

Hier is een goede video over wetenschap en Islam in het bijzonder:

www.youtube.com/watch?v=lH595DMVs-E

Dat argument over wetenschap en religie kun je overigens wel verder trekken hoor:

www.youtube.com/watch?v=Ekc2Nn03IVM&a...

Echter wat je zou kunnen zeggen is dat het christendom minder in staat is geweest om de wetenschap helemaal stil te leggen. Daarom laat het 700 pagina's dikke boek "Human Accomplishments" ook de volgende grafiek zien van tussen 800 voor Christus en 1950:

i.imgur.com/rmU0xZq.jpg

Daarna kun je de Nobel prijzen per land op Wiki wel optikken. Er zijn van die videootjes waar Islam 1001 ontdekkingen aan zich probeert te binden, maar het is een grote leugen en als je alles gaat kwantificeren, dat komt dat hele Midden Oosten nog niet eens tot de enkels van de Oudheid (Grieken (waar ze alles van gejat hebben) en Romeinen), laat staan Europa/VS. Het is zelfs verbazingwekkend dat maar 2 moslims Nobelprijzen hebben gewonnen voor hard science vakken. 1.6 miljard mensen die de weg kwijt zijn en 2 mensen ervan produceren iets dat de mensheid verder brengt. Vergeleken met een paar miljoen Joden en de bergen Nobelprijzen die zij winnen is het bijna niet te bevatten hoeveel incompetentie met islam gepaard lijkt te gaan. Het is knap hoe incompetent moslims zijn als het op wetenschap aankomt.

Cheers

George van den Bergh | 08-07-15 | 02:10

@Benedict Broere | 08-07-15 | 01:09
Overigens het feit dat hij door de islam niet serieus wordt genomen en wordt bedreigd zegt al genoeg. De islam wil geen wijsneuzen die de islam debunken. Alleen moslims die voor de bühne de islam romantiseren zijn welkom om ons met taqqiya een rad voor ogen te draaien over die mooie islamitische wijsheden. In moskeeën wordt de jihadistische preek ook altijd ingeleid met mooie verhalen over de Barmhartige en zijn perfecte profeet. Om vervolgens de gelovigen voor te houden dat ze zich vooral verre moeten houden van de kuffar en hun daden. Wat op zich niet zo erg is want dat krijgen christenen ook te horen. Maar alleen moslims krijgen de opdracht de ongelovigen te haten en dat is toch andere koek.

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 02:07

@appelvink | 08-07-15 | 01:58
Nee, je bent nog wakker (klinkt ook onzinnig, net als dat islamofobe)

namensmijnhond | 08-07-15 | 02:04

I also have a negative perception of muslims. Because of my own experience with them, it was very bad. Nothing new to change my thoughts about that.
No, I'm not ill.
Ben ik nu islamofoob??

appelvink | 08-07-15 | 01:58

Een "botsing der beschavingen" is in deze context natuurlijk uitgesloten.

Daarvoor heb je namelijk twéé beschavingen nodig.

Anton_Chigurh | 08-07-15 | 01:51

@Benedict Broere | 08-07-15 | 01:09
Dank voor de zeer informatieve filmpjes! Niet dat wij elkaar nog veel uit te leggen hebben hihi.
Islam heeft schijt aan vragenstellen, filosofie en wetenschap omdat het dat eenvoudigweg niet nodig heeft. Daarom werden bij islamitische veroveringen ook alle bibliotheken verwoest want wat erin stond stond of al in de koran of sprak deze tegen dus weg ermee. Er is ook van binnen uit de islam nauwelijks vraag naar nuancering. Waarom zou je zelf dingen uitvinden als je ze ook gewoon van ongelovigen kunt jatten? Speerpunt in de islam is naast Allah en Mo liefhebben ook direct het veroordelen en straffen van ongelovigen. Niks geen verdieping alvorens praatjes te mogen krijgen. Dat zie je niet alleen terug in peuters die bij AH al feilloos de "haram" producten kunnen aanwijzen maar ook in criminelen die zich eigenlijk niks van de islam aantrekken maar wel op hoge toon aanspraak maken op halal vreten voor henzelf en ook maar gelijk de hele bajes. Om van het roven tussen de ramadan-maaltijden door nog maar te zwijgen. Kan gewoon! (want: van ongelovigen) www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/...
Ik ben theologisch behoorlijk onderlegd maar over islam kan ik geen theologische discussie houden, ook al ben ik ervan overtuigd dat veel moslims oprecht geloven in hun schepper. Nou ja ik kan het wel maar dan kom ik op christelijke thema's uit en daar zitten ze hier niet op te wachten. Laat ik het er maar op houden dat islam nog een grote rol gaat spelen en het niet goed voor ze afloopt.

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 01:50

Het mag helder zijn dat het westen en de islam niet compatibel zijn. We hebben de toestroom van moslims echter zo lang laten doorgaan en begrip getoond dat het niet meer omkeerbaar is. Geen zinnig mens is voor deportatie van moslims naar land van herkomst. Wat wel mogelijk is is om verdere toestroom ernstig te beperken en zero tolerance van de invoer van de sharia en de bescherming van de trias politica. Een ieder die democratische westerse waarden ondermijnd eruit. Geen respect voor het gezag, bv. politie, eruit etc.

namensmijnhond | 08-07-15 | 01:46

@Allen die het eens zijn met het baarmoeder verhaal; "Wij" denken na en nemen onze verantwoordelijkheid over onze kinderen. Geven liefde, opvoeding, normen en waarden. Wij hebben onze vrouw lief en leven het leven naar ons eigen gevoel. Het is één en al liefde. Daar wringt zich de schoen. Wij hebben ons het anders ontwikkeld. Dit is ren discussie tussen goed en kwaad. En geen van beide partijen is bij machte water bij de wijn te doen. Moeten we trouwens op niet willen. Het kwaad bestrijden met kwaad is de laatste keuze welke wij nu nog hebben. Hoe triest hetook is.

DeFles | 08-07-15 | 01:11

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 00:37 Het grootste manco aan de islam is de vijandigheid jegens denken en vragen stellen, wetenschap en filosofie. De islam is uitermate destructief voor enige intellectueel leven. Dit is ook aangetoond in de Arab Human Development Reports. Die vijandigheid jegens denken is vooral gaan spelen sinds Algazali in de 12e eeuw de filosofie in de ban deed. Een ander probleem is het islamitisch godsbeeld. Met gelooft dat Allah van moment tot moment heel het universum en elke gebeurtenis daarin schept. Men gelooft dan ook niet in causaliteit. In evenwel de moderne wetenschap is causaliteit een basisaanname bij de ontwikkeling van wetenschappelijke wetten. Ziehier dus de theologische reden waarom de islam niet aan wetenschap doet. Als vervolgens de islam aan de macht komt, dan zal het alle wetenschap vernietigen en de wetenschappers vermoorden. Hamed Abdel Samad heeft het verder over een ‘postkoranisch discours’ en over de overgang van geloven naar weten, wetenschap. Dat lijkt mij een prima aanbeveling. Hamed Abdel Samad is op dit moment een van de belangrijkste stemmen in het debunken van de dubbele waan politieke correctheid & islamfascisme. Hij wordt uiteraard al bedreigd door de ‘religie van de vrede’ en leeft beschermd ergens in Europa. www.youtube.com/watch?v=zkJGD4bMw8o

Benedict Broere | 08-07-15 | 01:09

Waarom zijn er geen radicale christenen / subversieve hindoes / extremistische humanisten die zich schuldig maken aan (zelfmoord)aanslagen? Waarom is links uitschot zo dik met fascisten? Vragen.

natte krant | 08-07-15 | 01:03

-weggejorist-

pennestront | 08-07-15 | 00:57

@Benedict Broere | 07-07-15 | 21:43
Ja je kunt het je haast niet voorstellen als je in de grote bruine ogen van het lieve kassameisje kijkt. Tot je beseft dat de meest hatelijke comments op Maroc.nl, Marokko.nl, FB en YT van juist die schattige hoofddoekmeisjes afkomstig zijn. Ga toch eens met mijn davidsterretje bij de kassa staan...

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 00:55

@PrinsesStoepje | 08-07-15 | 00:47
Oh nee doe geen moeite dat waren natuurlijk de zionisten!

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 00:48

@Wayne Schlegel | 08-07-15 | 00:20
Nou fijn dat dat even opgehelderd is. (kuch!)
Doe je ook nog even de IS filmpjes voor ons onwetenden duiden?

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 00:47

@ toetanchamon | 07-07-15 | 21:17
Maar dat is kut; ik heb helemaal geen Spartacus. Kan het ook bij de Spartacus van mijn buurman?

You-On-A-Gin | 08-07-15 | 00:41

Over de religie van de vrede:
• Zweden nummer 2 in ranglijst verkrachtingen
• Hooggeplaatste EU-functionaris: onthoofden hoort er helemaal bij, is goed voor u!
• Jihad komt op stoom, de bergen lijken groeien
• Veelwijverij wordt hip in UK, gefinancierd door de kaffer nog snellere islamisering
• Bedreiging hier, bedreiging daar
• Jihad: vrede, vrede, eisen, eisen, onthoofden, onthoofden.
de.europenews.dk/

Benedict Broere | 08-07-15 | 00:38

@Benedict Broere | 07-07-15 | 23:27
Ja en Nee. Islam heeft idd geen antwoord op levensvragen, omdat het in een niet-bestaande god gelooft. Daarom is deze cultus met alle bindende plichten ook geen religie maar een veroverings-ideologie. Alle hoogtepunten uit de islam-historie zijn te herleiden naar de niet-islamitische vruchten van de door islam veroverde gebieden. De moslims zijn Europa binnengekomen op het moment dat met de "zuilen" niet alleen de heilige huisjes omver gingen maar men ook de "bevrijdings-theologie" omarmde. Cultuurrelativisme was de voorganger van wat nu het anti-nationalisme van de EU is. De "sociale realiteit" waar hij over spreekt gaat niet zozeer over de vermeende uitsluiting (of afzondering?) van moslims van studie of arbeidsmarkt maar het gevolg daarvan: Massaal parasiteren op de sociale voorzieningen waardoor het systeem omver wordt getrokken. En dat is niet toevallig maar wel degelijk een plan. Wat hij daarna nog aan theologische rimram debiteert doet niet meer ter zake. Bijna geen moslim leest de koran maar ze zullen de islam nooit achter zich laten omdat juist deze hun parasitisme als zijnde de ultieme minachting voor ongelovigen legaliseert.

PrinsesStoepje | 08-07-15 | 00:37

Kben er voor naar de dokter geweest en hij zij me dat zolang er islam is ik last zal blijven houden van islamofobie
veel bier en vrouw- en varkensvlees zou het wat draaglijker kunnen maken
ik zou er 100 mee kunnen worden maar dat hangt ook een beetje af van wat de islam doet
het zou ook zomaar in 1 zwaardhouw afgelopen kunnen zijn

nemeton | 08-07-15 | 00:36

Wat een eng stukje. Ik zou niet weten wat een barbaar mij bij zou kunnen brengen. Snijtechniek met een mes wellicht.
Als er 1 groep is waar zelfreflectie totaal bij ontbreekt zijn het de, laat ook maar zitten. Wat een onzin.

LogicaOverwintAlles | 08-07-15 | 00:26

7/7 was een inside job.
De verdachten leefden een westers leven, en de zaak is nooit onderzocht. En zoals gewoonlijk waren er weer 'oefeningen' op die dag.

julyseventh.co.uk/

Wayne Schlegel | 08-07-15 | 00:20

Sign of the times, of any time. Niks aan de hand. Gewoon doorlopen, mensen... waar hebben we het hier nou helemaal over? Zegge en schrijven één religeus gemotiveerde deaudvermoording in 70 jaar. Hoeveel landgeneauten hebben in die tijd hun eigen kind doodgeslagen? Of hun vrouw, of .... We zijn een stel fakers hier in 0031. We bombarderen er in in het Midden-Oosten lustig op los en nog steeds weet geen haatbaard 0031 te vinden voor een counterstrike. Gaat ook nooit gebeuren, want behalve wijzelf weet niemand in de rest van de wereld waar onze molshoop ligt...
We zijn onze eigen virtual reality...

F. von Zeikhoven | 08-07-15 | 00:17

@defles Bravo! Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

truusdeboer6766 | 08-07-15 | 00:16

"Meer schokkende bevindingen na de breek."

Nee hoor. Misschien schokkend voor de gemiddelde Joop bezoeker of als je bij de NOS werkt. Schokkend zijn die IS filmpjes die jullie hier regelmatig laten zien!

XaleX_2 | 08-07-15 | 00:10

Godsdiensten als het gristendom valt nog net te tolereren in onze moderne maatschappij, al gaat dat nog steeds met genoeg achterlijkheden gepaard (maar vrij ongevaarlijk). De islam daarentegen is nog net zo primitief en achterlijk als sinds de oprichting van die sekte. Je bent niet een fascist als je tegen godsdiensten bent zolang je het niet richt op de godsdienstgekkies zelf, maar puur op wat ze aanhangen. De echte barbaren zijn de mensen die vinden dat onverdoofd de kelen van dieren doorsnijden een goede daad is, daar kan ik geen respect voor opbrengen noch kan ik dat tolereren (maar we blijven beschaafd). Wil de mensheid fundamenteel vooruit gaan dat zullen godsdiensten moeten verdwijnen of in ieder geval ernstig in een ander licht worden gezien en moeten hun rituelen, gebruiken en gewoontes worden aangepast naar moderne ethiek en moraal. Ik vrees dat het nog een proces van een paar honderd jaar is als we het op zijn beloop laten zoals nu, maar een oorlog tegen de islam is meer waarschijnlijk... in fact, die is al aan de gang!

XaleX_2 | 08-07-15 | 00:00

Dat Islamofascisme gaat dankzij de neo-nsb'ers van de Heilige Linkse Kerk ooit nog eens heel groot w.... oh, laat maar...

Ales | 07-07-15 | 23:22

Van Duyvenbode | 07-07-15 | 23:02 Islamcritici zijn er altijd geweest, en terecht. Toch lijkt er momenteel inderdaad iets wezenlijks plaats te vinden. Iets waar ik mijn vinger niet helemaal op kan leggen. Soms loopt de geschiedenis in een stroomversnelling. Kairos? Ik ben oprecht benieuwd hoe ons land en de wereld er over 5 jaar uitziet.

Ramsesz | 07-07-15 | 23:21

@necrosis | 07-07-15 | 23:07
,
LOL. Ja, en de islam is vrede.

Piet Karbiet | 07-07-15 | 23:12

@Stormageddon | 07-07-15 | 22:55
Al het begin is mooi, ik kom hier graag en vind nog genoeg humor en wijsheid op zijn tijd.

toetanchamon | 07-07-15 | 23:11

@PrinsesStoepje | 07-07-15 | 23:05
Was voor
Reconquistador | 07-07-15 | 22:14

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 23:09

@Piet Karbiet | 07-07-15 | 23:03
Eh... ik ben geen miljonair en drink ook geen alcohol....

necrosis | 07-07-15 | 23:07

Moslims zijn slachtoffer van de Islam , ze geven echter andere de schuld van hun tekortkomingen.

Eurotokkie | 07-07-15 | 23:06

Nee dat zijn onze politici, media en "wetenschappers" ook niet. Dat is juist de grap.

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 23:05

@necrosis | 07-07-15 | 22:43
.
En groep 4 is het Roze Leger.
Dikke miljonairs die voor vrijheden vechten.
.
Nog een Chablis?

Piet Karbiet | 07-07-15 | 23:03

Ramsesz | 07-07-15 | 22:58

Nou ja, ik wil het niet zo stellen, maar als mogelijkheid opperen. Het kan natuurlijk ook anders lopen. Weet ik niet.
Maar ik denk toch dat door de complete chaos met oorlog en moslimterreur de islamcritici de wind in de rug hebben.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 23:02

@Reconquistador | 07-07-15 | 22:14
Sarcasme is nog erger dan islam. Aldus de Bond van Sarcasten in een eerste reactie zojuist.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 22:58

Van Duyvenbode | 07-07-15 | 22:32 Als je het zo stelt. Waar doen we het allemaal dan eigenlijk voor?

Ramsesz | 07-07-15 | 22:58

@Koonkluk Huis | 07-07-15 | 22:12
Daar ben ik dan niet zo bang voor, maar zoals IS tekeer gaat met de de oudheid en het slopen ervan, denk ik dat mijn langste dagen in het museum inmiddels wel heb gehad.

toetanchamon | 07-07-15 | 22:55

@toetanchamon | 07-07-15 | 22:49
De groten uit de oertijd. Die wel... Toen waren de panelen van GS een intellectuele broedplaats en een meningenfabriek waar menig parlementariër zijn voordeel mee deed. Aber das war einmal.

Stormageddon | 07-07-15 | 22:55

Fijnstoffer | 07-07-15 | 22:42

De hoop is dat de islam door toedoen van het eigen disfuntioneren ter ziele gaat. Tot aan het optreden van Al Qaida en isis was de islam een soort van protest-religie, een tegenstroom tegen de liberale, goddeloze maatschappij.
Maar het terrorisme voert de islam door ad absurdum.
De islam kan aan de eigen rigoreusiteit te gronde gaan.
Deze religie kan geen alternatief bieden voor het westen.
De puinhoop in het Midden-Oosten is niet te overzien. En er komt onvermijdelijk het moment waarop de oorlog overslaat naar Saoedie-Arabië zelf. Mekka en Medina overgenomen door isis.
Dat kan zomaar gebeuren. De religieuze gekte kan de islam volledig te gronde richten. Wat we eigenlijk in het M.O. zien is dat de islam zichzelf bezig is te vernietigen.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 22:54

Marx was trouwens hartstikke joods.
Jezus_Boeddha | 07-07-15 | 22:45
Ja. Mijn grappentasje is hartstikke van de dikke en de dunne.

chicago river | 07-07-15 | 22:53

@necrosis | 07-07-15 | 22:50
De beste stuurvrouw raakte kant nog wal toen zij van 't schip viel

Handsomeboy | 07-07-15 | 22:52

@Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:21
En dat, lieve mensen is waar dit stukje dus over gaat. Pfff.

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 22:51

@Mark_D_NL | 07-07-15 | 22:34
Het zijn de tegel die 't topic maken.

toetanchamon | 07-07-15 | 22:50

@Handsomeboy | 07-07-15 | 22:46
Mede dankzij mensen als Halsema kennen we de uitdrukking 'do as we say, don't do as we do'.

necrosis | 07-07-15 | 22:50

Ha ha ha ha ha.

\plop.

Piet Karbiet | 07-07-15 | 22:50

@Stormageddon | 07-07-15 | 22:23
Volgens mij zijn het de reaguuders die GS groot hebben gemaakt. (voor mijn tijd) Een topic was een voorzet, de kunst van het tegelen werd geleverd door de achterban.

toetanchamon | 07-07-15 | 22:49

@La Bailaora | 07-07-15 | 22:13
Je kunt de vloedgolf van informatie inseminatie niet meer tegenhouden, dit is wat over 10 jaar een smoking gun genoemd zal worden.

Handsomeboy | 07-07-15 | 22:49

Pat Condell over ‘progressives’: de linkse kerk, de politieke correctheid, de weg-met-ons-zwakzinnigheid:
• cultuurrelativisme: sharia en onthoofden is echt andere cultuur dan universele mensenrechten
• kritiek op ‘dictatuur’ Brussel moet toch kunnen?
• het ‘Palestijnse probleem’ (aangedreven door islamitisch fascisme en links fascisme)
• islamitische terreur & destructie is niet religie van de vrede
• islam is bedreiging voor de moderne open samenleving
• islamofobie is bedacht om mensen tot zwijgen te brengen
www.youtube.com/watch?v=lCis1U1nFR0

Benedict Broere | 07-07-15 | 22:47

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:27

Nee, die gasten zijn bloedserious. Maar ik kan 'tell mama' alvast aankondigen dat zij binnenkort behoorlijk de tel kwijt gaan raken wat betreft vijandigheden naare die opdringerige jankers.

mr Fawlty | 07-07-15 | 22:46

@DeFles | 07-07-15 | 22:12
Hoog opgeleide vrienden vluchten weg, naar Expat-countries, naar villa-wijken achter hoge muren met bewaakte poortjes, naar hun 7-serie in de file en niet in het OV, naar hun members only golfclubjes en hun niche vakantievilla in de Algarve... Als Rat-in-pak Halsema zelfs haar kroost van een zwarte school haalt ter faveure van een doe-een-aardappel-na-en-beschrijf-hoe-je-je-voelt school, dan weet je dat we in de grootste steden van Nederland als imheemse bevolking de strijd hebben verloren.

Handsomeboy | 07-07-15 | 22:46

@DeFles | 07-07-15 | 22:12
Kunnen wij deze strijd ook via onze baarmoeders winnen? Misschien is deze vraag ieder gesteld.

Mark_D_NL | 07-07-15 | 22:45

@HaatAth3ist | 07-07-15 | 21:50
Ik zie de relatie met het Marxisme niet. Marx was trouwens hartstikke joods.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 22:45

Moslims zijn liev. Mark Rutte heeft het zelf gezegd. Hij kende een fantastisch lieve moslims waar hij oneindig veel respect voor had. Verder nooit meer iets van gehoord wie dat dan is en waar die dan woont?? Weer een van de leugens van Mark "Pinokkio" Rutte??!!

denoorman | 07-07-15 | 22:45

Af en toe denk ik dat Nederland uit drie groepen mensen bestaan:
1- mensen die een multiculturele samenleving nastreven
2- nieuwkomers die hun hun eigen identiteit niet willen opgeven en liever segregeren dan integreren
3- de autochtone bevolking die niets gevraagd wordt maar wel een negatief stempel krijgt opgeplakt van groep 1 en 2.

necrosis | 07-07-15 | 22:43

De bekrompen gevaarlijke ideologie van een gewelddadige psychopaat wordt omarmd door honderden miljoenen mensen waarvan een aanzienlijk percentage de daad bij het koranische woord voegt, en vervolgens worden aanhangers/slaven van die ideologie op z'n minst met achterdocht bekeken. Je verwacht het niet.

Fijnstoffer | 07-07-15 | 22:42

@DeFles | 07-07-15 | 22:25
Helemaal gelijk. Vandaag zag ik er ook weer een paar rijden op de fiets. Je hoeft er maar naar te kijken en je weet wat voor types het zijn en waar ze het op dat moment over hebben. De agressie straalt er vanaf. Ik heb werkelijk nooit eentje gezien waarvan ik dacht: goh, das een aardige vent.
Kwaad kijken, lichaamshouding, alles zegt: ik haat alles, mensen, dieren, dingen. Het wordt ze gewoon aangeleerd. Generatie op generatie. Van mij mogen ze allemaal naar Timboektoe op vakantie. Maar dan wel daar blijven.

Frikandel_met_mayo | 07-07-15 | 22:41

Zucht.., bad troll excercise Spartacus..
On topic, de tijd van thee drinken is al lang voorbij. Islam has to change, no more no less.

RobberenRukkie | 07-07-15 | 22:40

@Lupuslupus | 07-07-15 | 22:31
Wow. Gewoon Wow. De slachtofferrol die ze spelen is bijna voorbij ieder voorstellingsvermogen. ZO bont heb ik het volgens mij nog niet gezien in Nederland. Arme Britten...

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:39

@PrinsesStoepje | 07-07-15 | 22:33
Maar wie het niet zien weg te jorissen is ook heel flauw. Hee GS, laat het lange-tenenwerk aan moslims over!

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 22:38

@Realism Is All | 07-07-15 | 21:58
WC Eend Consultancy heeft de aanbesteding voor het rapport gewonnen, naar verluidt.

Handsomeboy | 07-07-15 | 22:38

Geen verdere moslim invoer via massa immigratie! Pleur alle economische vluchtelingen uit islamo-bananenrepublieken de deur uit. Wat hier zit fokt al als konijnen en deze extra influx zal voor alleen maar meer stront aan de knikker en instabiliteit zorgen. Want moslim van groep 1 haat moslim van growp 2 en moslim van groep 2 haat moslim van groep 1 en 3 en heeft moeite met 4 en allemaal samen haten ze 1x per jaar Israël en allemaal samen haten ze homo's maar dat komt weer op n laag pitje wanneer ze zich weer reliseren waarom ze elkaar nirt mogen. Ze minachten verder ook de oorspronkelijke bewoners van het betreffende gebied waar ze zullen parasiteren en vrouwen na gaan sissen.

HaarAltijdGoed | 07-07-15 | 22:37

@Botte Hork | 07-07-15 | 22:13
Goede reaguurders worden ondergewaardeerd. Het article/blog is de assist. Het reaguursel, vaker, de goal.

Mark_D_NL | 07-07-15 | 22:34

@Wijze uit het Oosten | 07-07-15 | 22:11
Ah dank je, ik wilde hem zelf plaatsen maar hoopte dat ze het zelf zouden zien.

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 22:33

@necrosis | 07-07-15 | 22:31
*Bammetjes smeren doet..*

Wijze uit het Oosten | 07-07-15 | 22:32

Iedere sociale orde op den duur raakt uit de voegen. De grootste poging de loop van de geschiedenis onder controle te krijgen was toch wel de USSR. Met 5 jarenplannen poogde men de maatschappij in goede banen te leiden. Maar het project faalde relatief snel, historisch gesproken. Nu ook met de EU zien iets soortgelijks.
De EU is een planmatige poging tot 1 staat te komen, maar komt niet van de grond en loopt vast in onvermijdelijke tegenstellingen. Maar ook laissez-faire maatschappijen raken zo nu en dan de muur. De mensen controleert de geschiedenis op langere termijn niet, zelfs niet met vergoddelijkte keizers, of farao's. De Egyptenaren hebben het dankzij geografisch isolement nog het langst volgehouden. Maar uiteindelijk gaat alles verschuiven en loopt de mens achter de gebeurtenissen aan. Er komt onvermijdelijk het moment dat de realiteit de leiding neemt. Al onze wetenschap en technologie kan ons niet behoeden voor de grillen van de geschiedenis. Bovendien bergen deze twee peilers van de maakbaarheid, wetenschap en techniek, zelf de zaden in zich voor onvoorziene en ook onvoorstelbare veranderingen.

De islam vormt een bedreiging ten eerste door de tweespalt die zij teweegbrengt in de politiek en maatschappij. Maar ook de islam zelf, laat dat een troost zijn, komt vroeg of laat in de situatie waarin zij alle controle verliest.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 22:32

@Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:27
nee hoor, dat is geen grap. Kijk de filmpjes maar aan de rechterkant.

Lupuslupus | 07-07-15 | 22:31

@zorgan | 07-07-15 | 22:18
Zinloos comment!
*iets mompelt over 'de eer aan jezelf houden'*

necrosis | 07-07-15 | 22:31

Waar in het onderzoek "Muslims" staat moet je eigenlijk "Pakis" lezen. Je kunt aan het gezicht van een man namelijk niet zien of hij moslim is. Het is dus pure onzin dat moslims het slachtoffer zouden worden van extra controles die leiden tot oponthoud en gemiste aansluitingen.

Dit onderzoek is net zo betrouwbaar als een Limburgse politicus.

Ooit_huisregelneef | 07-07-15 | 22:30

@Reaaalist | 07-07-15 | 22:18
Angst is de basis van ELK geloof.
Overigens blijf ik erop hameren dat islam geen geloof is, maar een autoritaire politieke (ziekelijke) ideologie.
Maar zolang mossels elkaar de hersenen inslaan om de juiste interpretatie van hun boekje, kunnen ze niet massaal een vuist maken naar niet-moslims.
*verdeel en heers, of zoiets*

necrosis | 07-07-15 | 22:29

"Britse islamofobie wijder verspreid"

De Hollandse ook, of verbeeld ik me dat nou.

PleurAllemaalMaarOp | 07-07-15 | 22:29

De website waar dat pamflet vandaan komt is een parodie toch? Wat daar op staat menen ze toch zeker niet? Toch? Moet een grap zijn...
tellmamauk.org/

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:27

DeFles | 07-07-15 | 22:12
Doe dan meer dan 2

(Behind)Doors | 07-07-15 | 22:25

@Koonkluk Huis
Ik werk in de horeca. Er gaat geen dag voorbij waarin ik die angst deel. Iedere nacht wakend over mijn gasten en argwanend kijkend naar de deur. Te triest voor woorden eigenlijk. Zelfs de optie om mij te bewapenen heb ik overwogen. Je staat volledig machteloos tegenover een individu met een mes. Ik heb het ervaren helaas. Zelfs de grootste kerels kruipen weg. Je staat er alleen voor en bent het middelpunt van de agressie. In een vorm die onze denkbeelden te boven gaat. Onze kroeg is volledig gesloopt door een geflipte Marokkaan. Politie stond met zes man buiten en bleef buiten. Met de verklaring; "Ook wij hebben een gezin". Mijn kindje was toen nog onderweg. Daar sta je dan. Na een intensief gesprek kreeg ik hem rustig en kwam de politie uiteindelijk binnen. Drie uur later liep hij provocerend langs de kroeg. Hij was weer vrij. De schade was voor ons. Evenals de angst. Het grootste deel van die gasten haten ons tot op het bot.Allah mag weten waarom.

DeFles | 07-07-15 | 22:25

Overal is de westerse wereld zie je dat moslims weigeren te integreren en een soort parallelle wereld creëren waarin ze volgens hun islamitische waarden en normen leven. Inclusief Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht.

In het MIdden-Oosten is er al jarenlang een christenvervolging aan de gang die als dit in dit tempo doorgaat er voor zorgt dat er over 15 jaar haast geen christen meer over is in het Midden Oosten. En het westen kijkt toe en doet niets.

Met de huidige massale instroom van moslims immigranten zal Europa sluipend islamiseren. Dat zal het lot van Europa zijn.

Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...

Hector30 | 07-07-15 | 22:24

@ZegMaar | 07-07-15 | 22:18
Trek eens niet zo'n suffe varkenssnuit en kom ter zake met argumenten.

Jan Passant mk2 | 07-07-15 | 22:23

@ZegMaar | 07-07-15 | 22:18

Nee hoor, het cynisme is niet meer wat het vroeger was.

QBert | 07-07-15 | 22:23

@Botte Hork | 07-07-15 | 22:13
Nee. Reaguurders zijn stom. En kosten alleen maar geld en leveren alleen trammelant (vraag joris maar.)

Stormageddon | 07-07-15 | 22:23

@PrinsesStoepje | 07-07-15 | 21:59
Naast dat we die agressieve honden knuffelen, importeren en doorfokken, beginnen we ook een campagne om hun imago op te vijzelen. Mensen moeten gewoon niet zo zeuren als ze gebeten worden, dan zul je "het beestje" wel boos hebben gemaakt.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:21

@Stormageddon | 07-07-15 | 22:01

Dankoewel!

QBert | 07-07-15 | 22:20

@Desmoulins | 07-07-15 | 21:58
Amen. Het pure feit dat je 's lands wetten weiger te respecteren en dat M.P.'s in GB Sharia Law niet verboden kunnen krijgen, toont het hellend vlak aan waar het Vrije Westen vanaf aan het glijden is. Nog 20 jaar en de volgende generatie Moslims kun je niet eens meer radicaal noemen, maar conservatief. De Orthodoxe Islam zal waarschijnlijk de strijd winnen van de (niet bestaande) Hervormde Islam en over 20 jaar heb je overal in Nederland speciale voorzieningen voor Moslims, van fietspaden tot kassa's bij de AH, van coupe's voor vrouwen in de trein tot vrouwenbesnijdenis in het Ziekenfonds.

Handsomeboy | 07-07-15 | 22:19

Allemachtig, het IQ van de gemiddelde reaguurder is de afgelopen 10 jaar flink gekelderd als ik hierboven lees dat er echt flink wat debielen het moddervette cynisme van dit stuk niet zien. Ga je schamen, stelletje domme varkens!

ZegMaar | 07-07-15 | 22:18

Zelfs moslims hebben angst voor de andere moslims

Reaaalist | 07-07-15 | 22:18

stom stuk opinie

zorgan | 07-07-15 | 22:18

Het stuk is cynisch bedoeld maar er schuilt toch ook een waarheid in. Moslims hebben zichzelf hier niet uitgenodigd maar zijn hier zowat naar binnen gesleurd. Niets was te gek en alle wandaden werden met subsidies gladgestreken. Voorwaar de pedagogische insteek om criminelen te vormen.

De islamitische cultuur is een sadistische sekte die in het thuisland geen tegenspraak duldt. Wat betekent dat moslims in onze samenleving niet gecorrigeerd werden en steeds overmoediger de masochistische Westerse waarden uitdaagden.

En aangezien leed is lust in masochisme moet de Westerse cultuur die aanslagen wel uit vrije wil over zichzelf hebben afgeroepen. De Westerse cultuur ontbeerde simpelweg sadisme. Of had u het soms anders willen zien? Daarom zijn niet de moslims de boosdoeners maar wijzelf, de christenen voorheen: policor.

Waar wij telkens maar op moslims afgeven zouden wij onze eigen lusten beter moeten kennen. Zich beklagen over moslims lijkt weliswaar de leniging van leed, maar is eerder het opgeilen aan lust, een zieke masochistische lust.

Basic Dimension | 07-07-15 | 22:17

@Jan Passant mk2 | 07-07-15 | 22:04
.. maar goed. Veel van die "lieve" moslims, hoewel allemaal betreurenswaardige gevangenen van de islam, zijn zeer wel bereid om je hoofd af te hakken. Gewoon, om te bewijzen hoe vrij en blij zij zijn in het concentratiekamp binnen hun hoofd.

De beste voorbeelden van dit gedrag zijn wel de miskende moslimbokjes uit de grote steden die ISIS bewonderen. Soms daadwerkelijk ondersteunen met vlag en met daad.

Jan Passant mk2 | 07-07-15 | 22:16

DeFles | 07-07-15 | 22:12
.
+1

Ramsesz | 07-07-15 | 22:15

Stormageddon | 07-07-15 | 22:01
thanks.

--sql error-- | 07-07-15 | 22:14

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 21:54
Zijn schrijfstijl vind ik niet bepaald sarcastisch of satirisch, dus dat lijkt me niet.

Reconquistador | 07-07-15 | 22:14

@Graaf van Egmont | 07-07-15 | 22:03 Klopt, geen Westerling zit te wachten op een oorlog. We hebben ervan geleerd. Superbalen dat er een snelgroeiende groep jihadstrijders in ons midden is gekomen dat oorlogje spelen als eervol ziet, met eigen regels komt en onze wetten niet accepteert tenzij het uitkomt. Dat Von Schliefenplan werkte trouwens voor geen meter. Maar een plan hebben we wel nodig ja. Jij een idee?

Ramsesz | 07-07-15 | 22:14

Zoals we gisteren al zagen, de elite in Brussel is bezig de politieke islam in Europa te sponsoren, en nu krijgen we dit er ook nog bij:

Obama slips up: "We are training ISIL":
www.youtube.com/watch?v=p2NkjNvwuaU

La Bailaora | 07-07-15 | 22:13

@Stormageddon | 07-07-15 | 21:35
Staan er ook reaguursels bij haar topics? Dát is wat een site leuk maakt.
Anders is het weer een 'lief dagboek...' blog.

Botte Hork | 07-07-15 | 22:13

Ik ben als de dood dat een keer een islamitisch mohammedaanse muzelman mij de keel komt doorsnijden. Zo raar is dat toch niet?

Rest In Privacy | 07-07-15 | 22:12

Ik word doodmoe van dit gezeik. Iedere dag minstens twee items over die godvergeten islam en die idioten die dit geloof aanhangen. Ik heb de oplossing voor dit probleem ook niet, althans, niet op een normale humane manier. Maar met twee kinderen maak ik mee wel ernstig zorgen over onze toekomst. Hoog opgeleide vrienden verbazen me met hun standpunten hierin. Iedereen kijkt weg en zoekt een politiek correct antwoord op kritische vragen en stellingen. Werkelijk niemand komt met een realistisch antwoord op dit inmiddels zwaar irriterende vraagstuk. We maken er maar grappen over en zoeken steun op deze site. Maar het lost uiteindelijk niets op. We zijn gewaarschuwd; via de baarmoeder zullen we deze strijd verliezen. Ook als het tot een (burger)oorlog komt zijn we verliezers. Want we hadden het allemaal zo eenvoudig kunnen voorkomen. Helaas is het merendeel van onze bevolking te dom om te poepen. Laat staan na te denken en te stemmen.

DeFles | 07-07-15 | 22:12

10 jaar na de aanslag durven ze niet een moslim c.q. IS aanhanger met IS vlaggen aan te spreken op straat. Groot-Britannië gaat als eerste vallen.

je suis bier | 07-07-15 | 22:12

Rheia | 07-07-15 | 22:07
"Islamofoob is het woord dat men bij gebrek aan valide tegenargumenten gebruikt om een discussie uit de weg te gaan.
"-
Net zoals het woord "racist" heeft het iedere betekenis verloren en kan daarom volledig geïgnoreerd worden.

Moi2 | 07-07-15 | 22:11

En ik heb er een bijzonder grafhekel aan wanneer anderen in mijn basis administratie rommelen met vage termen of beschuldigingen. Ik sta daar dus ook niet voor open.

the_hammer | 07-07-15 | 22:09

Tsja, in Nederland is het niet anders.. 15 jaar geleden stonden er groepjes op straat feest te vieren na de aanslagen op 11 september, tegenwoordig zie je(kom voor de grap eens op straat in de grote steden of kijk op een forum als marokko.nl) vooral begrip voor de 'strijders' of is het een westers/joods complot tegen de islam als er terreur wordt gepleegd en middeleeuwse haat wordt gepredikt.

henkdekanarie | 07-07-15 | 22:09

@Stormageddon | 07-07-15 | 22:01
Hartelijk dank!

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 22:07

"Want de grootste slachtoffers van islamitisch terreur op westerse bodem, zijn de moslims op westerse bodem."
-
Klinkklare onzin!
Ook in de Koran van deze moslims staat dat ze ons moeten vernietigen en knechten!
Dit zijn juist de meest schurkachtige moslims want ze komen wel hierheen en liften mee op onze welvaart en als het uitkomt roepen ze in koor dat ze toch echt "Nederlander" zijn maar achter onze rug plannen ze om hier de zaak met geweld over te nemen zoals hun koran en dus hun god(!) dat voorschrijft!
www.thereligionofpeace.com/pages/quran...

Moi2 | 07-07-15 | 22:07

@wakkere_nederlander | 07-07-15 | 21:24
Kunnen we niet gewoon iedereen die je uitmaakt voor islamofoob wanneer je terechte kritiek uit op de islam een fundamentalist noemen?

Rheia | 07-07-15 | 22:07

Ik zit me nu al een tijdje af te vragen wat voor positieve bijdrage de islam en de islamitische cultuur Nederland/ Europa heeft gebracht. Ik kom er zo even niet op.

atheïstisch stemvee | 07-07-15 | 22:05

We zullen nooit van ze gaan houden.

bisbisbis | 07-07-15 | 22:05

Moslims zijn liev. Bovendien zijn zij zonder enig spoortje van een twijfel de grootste slachtoffers van de islam!

De islam is niet liev. De islam is een beweging, een organisme, met een streng totalitaire insteek en een grote onverdraagzaamheid tegen alles en iedereen die geen onderdeel is van de islam. Wie niet voor de islam is, die is tegen de islam en derhalve een vijand.

Iedere dag weer worden "moslims" en "islam" met opzet met elkaar verward om islamkritiek neer te sabelen met beschuldigingen van "racisme". Racisme en islamkritiek met opzet verwarren en door elkaar halen heeft een naam:
Islamofobie.

De beschuldiging van "Islamofobie" is een (door de VN en "onze" regenten gesteunde) aanval, diep onder de gordel, op de vrije mening en vrije waarneming.

Moslims zitten gevangen in de islam. De islam een strenge geestelijke gevangenis die opzettelijke dwangmaatregelen hanteert welke (met opzet) ernstig ingrijpen in het dagelijkse leven van alle mensen in zijn invloedssfeer. Denk maar aan, bijvoorbeeld, de ramadan. Een maand van dwang en overlast waar iedereen last mee krijgt. Ook niet-moslims. Ontsnappen uit de geestelijke gevangenis van de islam kan- en wordt bestraft met de dood. Ook hier in het (steeds minder vrije) westen.

De oplossing voor dit probleem is niet vrijwillig en uit solidariteit met al die arme, arme moslims ook maar gevangenen te worden. Gevangenen in het keurslijf van de Boze Profeet.

Jan Passant mk2 | 07-07-15 | 22:04

Ik heb geen fobie. Er zijn simpelweg personen waar ik een kudthekel aan heb en personen waarbij ik dat niet heb. Van de groep waar ik een kudthekel aan heb, zijn er velen welke hetzelfde geloof aanhangen. Veel dingetjes waar ik me aan erger bij deze personen, komen voort uit hun geloofsovertuiging (waar ik overigens helemaal niet met geconfronteerd dien te worden want niet mijn overtuiging). Derhalve is het voor mijn eigen administratie simpelweg eenvoudiger om deze groep onder hun geloofsovertuiging te categoriseren. Nieuwe gevallen kunnen dan zo in hetzelfde bakje, de vele ergernissen hangen immers samen met dat geloof, en zelden stellen ze teleur in deze. Dit is geen discriminatie of fobie of iets dergelijks, dat is gewoon een stukje efficiënt administreren.

the_hammer | 07-07-15 | 22:04

Het probleem is inderdaad dat wij hier in Europa een gedegenereerd volkje zijn geworden. Twee wereldoorlogen hebben daar voor gezorgd. Dat heeft ons lamgeslagen. Er is al teveel bloed van jonge mannen vergoten op de slagvelden. Daarom beelden we ons nu al deccenia lang in dat er nooit geen oorlog meer zal komen en zijn achterover gaan leunen. Terwijl de nieuwe vijand al lang binnen onze grenzen is. En we hebben nu echt een Von Schliefenplan 2.0 nodig.

Graaf van Egmont | 07-07-15 | 22:03

@jemoeder29 | 07-07-15 | 21:22
Misschien iets met euh... ironie?

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 22:02

-weggejorist-

grapo | 07-07-15 | 22:02

Wat vreselijk, ongehoord, onwerkelijk, bijna niet te bevatten, maar..... HOE is dat dan zo ver gekomen? WAT heeft dit alles veroorzaakt?
Vragen, vragen..

Fratello | 07-07-15 | 22:02

@--sql error-- | 07-07-15 | 21:54
Marcouch is een wolf in schaapskleren. Wilde islamlessen introduceren in alle openbare scholen!

Lupuslupus | 07-07-15 | 22:01

@Desmoulins | 07-07-15 | 21:26. De autochtoon zal op termijn in de minderhedennota's worden afgeschilderd als rariteit. Kort daarna zijn we het haasje. Want gelooft u mij we laten al sedert globaal 1970 over ons heen lopen en echt niet enkel door de allochtoon maar zeker door de weggeefclubs die het enkel om de macht gaat. Met ach en wee roepen komen we er niet; daar zijn andere middelen voor nodig. Helaas, zie wat ik net schreef, we zijn een in zichzelf gekeerd volkje van trouwe meelopers; we hebben vele kansen laten lopen en niet gescoord. Jammer voor degenen die t.z.t. de hoofdprijs moeten betalen. Maar... eigen schuld, dikke bult.

gnor | 07-07-15 | 22:00

@Dhr. de Wit | 07-07-15 | 21:19
Nee dan gaan we juist de agressieve honden knuffelen, importeren en doorfokken!

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 21:59

Kunnen we alsjeblieft het woord islamofobie afschaffen en het gewoon gaan hebben over mensen die een terechte en gezonde afkeer hebben van geweld, terreur en achterlijke denkbeelden?

Rheia | 07-07-15 | 21:59

Er komt straks een onderzoek naar de daders van kinderporno, kindermishandeling en kindermisbruik in het algemeen.

Heel wegkijkend, dom, links, blind Europa zal verbaasd zijn dat de vrijgezelle, mannelijke mid-40ers met iets te vettig haar oververtegenwoordigd zijn in de dader-statistieken tov. lieve oude omaatjes, en vinden het schandalig dat deze eerste groep hierdoor vaker wordt gemeden, verdacht en beschimpt.

Zo zit de linksmensch-logica namelijk in elkaar.

Realism Is All | 07-07-15 | 21:58

@Handsomeboy | 07-07-15 | 21:38

En toch scharen zij die zich als 100% moslim zien zich achter de islam, en zijn zij dus aanhangers. Je kunt niet zeggen dat je 80% of 90% moslim bent, je kunt het wel praktiseren -wat de meerderheid gelukkig ook doet. De grote vraag is dan ook zullen de meeste moslims zich openlijk afkeren van de islam wanneer de invloed van beroepsmoslims groter wordt?
Onder deze invloed kun je naar mijn bescheiden mening het institutionaliseren van allerlei islamitische gebruiken; leefregels beschouwen. Is er iets van een afkeer te merken van islamitische leefregels die haaks staan op onze rechtsstaat binnen de islamitische gemeenschap in Nederland? Worden deze kwesties openlijk ter discussie gesteld?
Het antwoord op deze vragen stemt dan ook niet bijster hoopvol. Sterker nog men draait de discussie om en stelt zonder enige achting voor de hier ooit heersende cultuur, wanneer het gelegen komt, dat het gestelde oftewel niets met de islam te maken heeft dan al niet beroept men zich op godsdienstvrijheid of een ander recht waar men misbruik van maakt.
Het is weliswaar een sluimerend proces maar het is een heuse realiteit.

Desmoulins | 07-07-15 | 21:58

Het moet g*dver een klaar zijn met het gejank hier in Europa. Een grote zieligheid. Houd gewoon je eigen broek op, doe een beetje mee, houd je buurt schoon, verwerp je achterlijkheid, je virtuele wensvriend, leer 'es wat over de wetenschap, wees lief voor anderen en zeik gewoon 'es niet zo. Sorry hoor, maar dit trieste gezeikstraal had je 30 jaar geleden niet.

Claude_Vieaul | 07-07-15 | 21:58

Geen idee wat ik nou aanmoet met dit artikel...
Is dit cynisch bedoeld of zo?

Peter Emile | 07-07-15 | 21:58

De islam kent slechts het toegeëigende recht (voor de islamieten) ipv iedereen recht, weg ermee dus.

Heloise | 07-07-15 | 21:58

okay, gaan we weer - opnieuw. dus als ik het goed begrijp is 59% van de rasbritten verantwoordelijk voor het islamofoob maken van het land en moslimterroristen kunnen niet anders dan met grootschalig geweld te reageren, want ze hebben ze zelf zo gestigmatiseerd dus zijn de aanvallen terecht.
juist ja.
En een griek betaald alle belastingen, Zwarte Piet is de persoonsgeworden slaaf en de 2de WO heeft nooit plaats gevonden.
Oh ja , gisteren zag ik Elvis nog live. In duet met Michael jackson.

hakbarry | 07-07-15 | 21:57

paardenvijg | 07-07-15 | 21:43
ik vind het moeilijk Marcouch in te schatten; als ik dit zie dan vind ik hem een held en denk dat het wel goed komt, maar soms zegt hij ook juist weer het tegenovergestelde.

--sql error-- | 07-07-15 | 21:54

@Reconquistador | 07-07-15 | 21:49
Je kent Spartacus toch wel langer dan vandaag? Dit illustreert hoe de discussie op onze linkse universiteiten, media en politiek gevoerd wordt.

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 21:54

@Stormageddon | 07-07-15 | 21:35

Zo'n pay-wall is net zo'n kauwgomballenautomaat van vroeger.

Je stopt er een beetje kleingeld in, maar je weet niet of er wat uit komt. En als er al wat uit komt is het nog maar de vraag of het goed is.

QBert | 07-07-15 | 21:54

Nog even en dan is deze kwetsbare minderheid een onkwetsbare meerderheid. Wilt u dat meemaken? Ik niet.

wiener mit pommes | 07-07-15 | 21:54

Ik hoop dat er een dag zal komen waarop Europa wakker wordt en het verzet tegen de islamisering begint... om te beginnen via de parlementaire weg... maar ik vrees dat de volkeren van Europa te zwak en degenereerd zijn.... en dat er pas gebeurd wat gaat gebeuren als het al te laat is...
Onbegrijpelijk hoe dit trotse Europa zich binnen een paar decennia laat knechten door de volgelingen van een 7de eeuwse psychopaat. Een ieder die de koran leest weet dat Mo een oplichter was.

m.youtube.com/watch?v=UPLqVL4GHVU

DubbelDibbel | 07-07-15 | 21:53

Ten eerste,Islam wel of islam niet maakt niets uit,ik word er zooooooo verschrikkelijk moe van ,zooooooo verschrikkelijk ontzettend moe.Ten tweede,islam hier of islam daar of islam overal,ik word er zoooooooooooo doodziek ,misselijk ,beroerd,enz enz van,zo ziek zelfs ik kan er wel een koran of duizend van volschrijven zo moe ziek en misselijk.Gelukkig bestaan er ook moslim knuffelaars ten compensatie van mijn tekortkomingen.

gelukzoeker | 07-07-15 | 21:53

Wir brauchen ein Ministerium der Wahrheit. Damit alles sofort klar ist.

dysdiadochokinese | 07-07-15 | 21:52

@Stormageddon | 07-07-15 | 21:35
Ik weiger categorisch mee te betalen aan het pensioen van een vriend van de familie Palin. Als Jalta écht iets wil bereiken dan slopen ze die betaalmuur. In de marge rommelen en er dan ook nog geld voor vragen. Joshua Livestro snapt 't niet helemaal.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 21:50

Termen als "islamofobie" negeer en erken ik niet, een niks zeggend woord dat verzonnen is door een stelletje cultureel-marxisten. Mensen die het naïeve of uiterst sluwer gedachten goed hebben dat culturen in elkaar kunnen opgaan tot er niks dan slaafs en niet voor zichzelf denkend volk overblijft; een beetje 1984 toestanden dus.
 
Dat moslims overigens met de nek worden aangekeken is niet gek, vanuit het nieuws zijn we hoe gewelddadig ze onder elkaar zijn (uit naam van de profeet). Op straat zien we het onopgevoede gespuis rondlopen (schijt aan de maatschappij, want geen moslims), en van de weinige moslim collega's die ik heb zie ik ook bepaalde trekjes waar ik niet héél erg op gesteld ben (op het zelfde niveau als de ultra-grefo's die ik gewend ben).

HaatAth3ist | 07-07-15 | 21:50

Is die Spartacus een geïnfiltreerde van Joop? Wat een klote stuk. Islamofobie bestaat trouwens niet. Islamorealisme is accuraat.

Reconquistador | 07-07-15 | 21:49

-weggejorist en opgerot-

Heloise | 07-07-15 | 21:49

-weggejorist-

Heloise | 07-07-15 | 21:47

Ik neem aan dat dit een stuk met dubbele bodem is. Maar ik ga er niet naar zoeken. Stukken svp toegankelijker maken.

De Geus | 07-07-15 | 21:46

wacht maar totdat de islamieten naar Schotland trekken.
De islamofobie onder de schotse geitenhoeders zal ongekend zijn.

--sql error-- | 07-07-15 | 21:46

@Stormageddon | 07-07-15 | 21:35
Pay Wall. Gemiste kans voor Annabel. Een goede site trekt adverteerders aan Nanninga.
Dit gaat je niet lukken.

Botte Hork | 07-07-15 | 21:45

Fobie, weer zo'n belachelijk makend woord. Het zou eerder islam awareness moeten heten.

doskabouter | 07-07-15 | 21:44

Religie: vroeger een van de eerste pogingen tot filosofie, maar daarmee ook de slechtste poging, tegenwoordig intellectuele ruïnes die behouden worden tegen enorme sociale kosten en mensenleed: intolerantie, kortzichtigheid, dogmatisch kudde-denken, seksuele repressie, vrouwen worden beschouwd als minderwaardige wezens, en in het geval van islam ook nog eens een fascistische ideologie die niet kan wachten tot alles wat wij liefhebben naar de Filistijnen gaat en de ''dag des oordeels'' kan aanbreken.

hitchslap2.0 | 07-07-15 | 21:43

@grapo | 07-07-15 | 21:35
corresponsible is meer als dit; wij zijn niet verantwoordelijk voor een globaal proces An Sich, wat buiten onze individuele invloedssfeer valt, maarrrr... we kunnen ook niet onze handen in onschuld wassen noch onszelf vrijwaren en de schuld bij het anonieme collectief leggen indien wij toch meedoen aan het proces in kwestie, op welke wijze dan ook.
En dat is precies dit stukje in kwestie hierboven, pure non sense dus.
ik ben het er dan ook totaal niet mee eens.

Heloise | 07-07-15 | 21:43

Islam is vrede, onthoofden is goed, vrouwen zijn huisvee.

Benedict Broere | 07-07-15 | 21:43

Iedere vorm van religie met mss als uitzondering het boedisme heeft alleen maar ellende gebracht. Ook het gristendom heeft zwarte tijden gekend. De islam onderscheid zich in niets van de europese kerk in de middeleeuwen. Er zal nog heel wat water naar de zee stromen voordat daar enige verlichting zal ontstaan. Theo had het grootste gelijk van de wereld. Achterlijke religie... Leer er er maar mee te leven. Het gaat niet vanzelf over althans niet op korte termijn. Met dank aan de politici die de import ervan mogelijk hebben gemaakt. Een kind had het aan kunnen zien komen.

geengemaar | 07-07-15 | 21:42

Ha ha Spartacus, je had me bijna tuk, ik begon al te briesen. Maar je verwoordt het politiek correcte denken in dezen voortreffelijk.

Lewis | 07-07-15 | 21:41

Stormageddon | 07-07-15 | 21:35
doe eens copy/pasten.
("Voor maar €7,- per maand" verwacht ik wel wat meer diensten van Annabel )

--sql error-- | 07-07-15 | 21:41

-weggejorist-

grapo | 07-07-15 | 21:40

"The problem with most people is that they tend to let their innate sense of tribalism drive them to take sides in war [...]. Then, they [the globalists] let the masses fumble like idiots trying to set the noose around the other guy’s neck."
.
Geïmporteerde instabiliteit.
.
Belangrijkste is om de pijlen op de bestuurders te blijven richten en niet op elkaar (burgers onderling). Wanneer durft er weer iemand op te staan die niet wegkijkr, maar iets tactischer is dan Greet? Of laten ze dan weer een Volkert los?

Ramsesz | 07-07-15 | 21:40

100 % van de aanhangers van de islam is moslim, maar niet 100 % van de moslims is aanhanger van de islam.

Handsomeboy | 07-07-15 | 21:38

@Desmoulins | 07-07-15 | 21:30
Ja mij wordt altijd verweten dat ik te serieus ben dus ik was echt heel geschrokken van dit artikel. Hartelijk dank voor uw bericht!

Lupuslupus | 07-07-15 | 21:38

Alle religie de wereld uit. Sofort!

DeVrijDenker | 07-07-15 | 21:37

Dick Luyenlomp | 07-07-15 | 21:17

Inderdaad. Je kunt zo bij de PvdA of andere linkse partij. Inderdaad hebben moslims helemaal niet met islam te doen.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 21:37

@ grapo | 07-07-15 | 21:35
was het maar zo, maar nee ;) jij wellicht wel trouwens ;)

Heloise | 07-07-15 | 21:37

Het absolutisme en totalitarisme van de Islam (laatste én enige ware openbaring, volgens de koran) buigen niet hoor, je kunt ze wel breken ;) met geweld, en dat moet dan maar.

Heloise | 07-07-15 | 21:36

Meer en meer en meer en meer en meer en

Rest In Privacy | 07-07-15 | 21:35

-weggejorist-

grapo | 07-07-15 | 21:35

Gewoon kappen met alle religie en ons bezig houden met de beschaving en vooruitgang...

Maxx! | 07-07-15 | 21:35

Suggestieve vraagstelling. Het gaat niet om een clash tussen groep x en "native white Britons", maar om een clash tussen groep x en "all civilized Britons posessed of reason and good will".

Muxje | 07-07-15 | 21:35

walging is iets anders als ziekelijke angst.

bergsbeklimmer | 07-07-15 | 21:34

Kent de schrijver van dit artikeltje het woord 'corresponsible' trouwens, :)
Anders mag ie dat ff opzoeken.

Heloise | 07-07-15 | 21:33

Spartacus reaguurt toch onder cynical bastard

(Behind)Doors | 07-07-15 | 21:32

Islamofobie is niet eens een woord... Onze vriend Pat heeft daar pas iets over gezegd... Verder past die cultuur gewoon niet bij onze westerse levensstijl en ben ik van mening dat men zich maar moet aanpassen.

bassio | 07-07-15 | 21:32

Een fobie, in dit geval islamofobie, kan niet strafbaar gesteld worden. Een fobie is een al-dan-niet terechte angst. Sinds wanneer zijn angsten strafbaar? Sterker nog je kan het zelfs onder het recht van een eigen mening stellen.

Sjaak uit Dordt | 07-07-15 | 21:31

Overigens is het extremisme binnen de islam puur fascistisch.

Heloise | 07-07-15 | 21:31

Islam is een cult. En zolang de gematigden zich niet uitspreken tegenover de extremen zal dat altijd zo blijven.

realiteits.waanzin | 07-07-15 | 21:31

islamfobie of gewoon realist?
Welke groepen vallen meisjes lastig in de stad?
.
En onder de streep. Welke groep is bang dat de racismekaart wordt getrokken en geeft ze daarom meerdere kansen?

LimbabweFC | 07-07-15 | 21:31

-weggejorist-

grapo | 07-07-15 | 21:30

Waarom zijn zij eigenlijk 'kwetsbaar', ze zijn genetisch én mentaal defect ofzo?

Heloise | 07-07-15 | 21:30

@Antigoog | 07-07-15 | 21:26

Cynisch tot op het bot, en dat is niet eens vreemd na deze zoveelste schoffering aan het adres van de 'ongelovigen'.

Desmoulins | 07-07-15 | 21:30

“Islamophobia, a word created by fascists, and used by cowards, to manipulate morons.” - Andrew Cummins.

iB€€R | 07-07-15 | 21:30

Het is andersom. De nieuwe apartheid is door moslims bedacht. Hun onverholen afkeer van anders of ongelovigen is huiveringwekkend.
Om over Jodenhaat die continu, luidruchtig geventileerd wordt maar te zwijgen.Gebruiken en cultuur staan haaks op die van het land dat ze bezetten, met hun lelijke bouwsels. Niet hier lopen janken. Geheel aanpassen of lekker naar woestijn terug

warre | 07-07-15 | 21:29

De islam zaait al 1400 jaar dood en verderf. *Omdat* het een veroveringsideologie is! Die vergelijkbaar is met het nazisme. Hitler en de grootmoefti van Jeruzalem waren beste maatjes en de balkan-moslims (Handschar-divisies) die met Hitler meevochten nog 10x sadistischer dan de SS-ers. Islam = islam, koran = koran.

Lupuslupus | 07-07-15 | 21:28

Islamofoob of islamniet. Wat is het verschil?

Wolly | 07-07-15 | 21:28

@gnor | 07-07-15 | 21:19

U doelt op de autochtoon, mag ik hopen.
De minderheid waar u naar alle waarschijnlijkheid op doelt is
een demografische bom van alles eisende, democratie ondermijnende, openbaar bestuur infiltrerende doodscultus aanhangers. Zo dat is eruit.

Desmoulins | 07-07-15 | 21:26

Spartacus heeft of een héél cynisch stukje tekst geproduceerd, of hij is lid van de weg-met-ons-club.

Antigoog | 07-07-15 | 21:26

Op dagen zoals deze mis ik Hans Janssen. Zo erg dat het pijn doet. Wat een prutsstukje was dit zeg.

vaas klaak | 07-07-15 | 21:25

'Islamofobie'.
Dat woord komt he-le-maal mijn strot uit.
De weerzin en walging die islam in mij oproept kan onmogelijk met het understatement islamofobie worden geduid.

De middeleeuwse idioterie en barbarij dag in dag uit, het intimideren, beledigen en bloedvergieten, NATUURLIJK heeft ieder weldenkend mens daar een gezonde aversie tegen.

En dan heb je van die islamknuffelaars die bij ieder negatief woord over de islam je ongevraagd de diagnose 'islamofobie' geven. DUH!!!

wakkere_nederlander | 07-07-15 | 21:24

Het lijkt wel of de Europese politiek bewust aanstuurt op Srebrenica deel 2 want dat zal uiteindelijk het gevolg zijn van terrorisme en de dagelijkse pesterijen uit naam van de islam.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 21:23

Ásians' zijn in Britain wat bij ons 'Finnen' zijn...

Dokter Snuggles | 07-07-15 | 21:23

We kijken al 20 jaar naar ons zelf, het heeft niet geholpen. Tijd om de ogen open te doen, de wereld is vol, te vol, we kunnen niet met iedereen rekening houden en zeker niet met dat intolerante volk van de islam.

Altijdgriep | 07-07-15 | 21:23
-weggejorist-
frank4444 | 07-07-15 | 21:22

-weggejorist-

jemoeder29 | 07-07-15 | 21:22

Waar is Karel Martel wanneer je hem nodig hebt. Je suis #Karel Martel!

bolkebeer | 07-07-15 | 21:22

Islamofobie is een verzinsel van 'links', 'progressieven', 'liberals' en natuurlijk zeer handig gepositioneerde moslims om tegenstanders van de islam monddood te maken. Het is al bijna racisme. Het is dan ook geen verrassing dat mohammedanen juist deze gelegenheid aangrijpen om aandacht te eisen, want dat is immers de welbekende modus operandi; men eist, voor de slachtofferrol die ze werkelijk met overgave spelen.
Dat moet je ze nageven, het zijn briljante toneelspelers.
Wat een ongegeneerd volkje is het ook.
Over 40 min vreten zich weer en masse een ongeluk.

Desmoulins | 07-07-15 | 21:22

@WimCock | 07-07-15 | 21:15
En je had anders verwacht ?

Wijze uit het Oosten | 07-07-15 | 21:21

Is dit een trol stuk???

fifi23 | 07-07-15 | 21:20

De titel klopt niet. Islamofobie bestaat niet. Verzonnen door links.

marcoplarco | 07-07-15 | 21:20

In plaats van altijd maar naar de ander te wijzen zou het westen misschien eens beter naar deze kwetsbare minderheid moeten luisteren.--Vermoedelijk is men in het westen aan het oefenen om beslagen ten ijs te komen als men zelf een minderheid is geworden. Of die huidige minderheden zo kwetsbaar zijn, ligt natuurlijk ook aan degenen die dat beweren. Dat heeft om in sporttermen te komen, te maken met de vorm van de dag. Ontkennen mag altijd als dat zo uitkomt. En op het moment dat het echt uitkomt, dan zijn we de paashaas.

gnor | 07-07-15 | 21:19

Als ik nou eens de vergelijking maak met agressieve honden, misschien dat het wél bij "academici" doordringt.

Wanneer mensen constant door een bepaalde soort agressieve hond aangevallen worden, ga je dan alleen die soort wantrouwen of ga je alle soorten honden wantrouwen?
Krijgen dan alle honden een muilkorf, ook de kuttelikkertjes die alleen blaffen?

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 21:19

Het is oorlog met de fanatiekelingen die in Allah geloven.
Genocide is on the road again.

Real Dutch Meat | 07-07-15 | 21:18

ieder IS clubhuis, dat alleen gebouwd kan worden met medewerking van NSB'ers (lees gemeenteraadsleden/ambtenaren), is er 1 teveel.
Op een dag zullen wij ze moeten afbreken.. die clash komt, zeker weten.

(c)ZWITSUL | 07-07-15 | 21:18

Al die moslims hebben niets met de islam van doen.

En alles wat negatief is aan de islam is een zionistisch complot.

Einde discussie.

Dick Luyenlomp | 07-07-15 | 21:17

Speciaal voor jouw Spartacus
"In juli 2014 heeft de Marokkaanse overheid bekend gemaakt dat het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen in Marokko is verhoogd tot het hoogste niveau. Dit mede in verband met het toenemend aantal Marokkanen dat deel uitmaakt van terroristische organisaties"
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisa...

Oh en teken graag even bij het kruisje ;)
petities.nl/petitie/nederland-uit-eu

toetanchamon | 07-07-15 | 21:17

Even voor de context: 'Asian' betekent in GB niet hetzelfde als in NL

Dan maar zo! | 07-07-15 | 21:16

#jesuisislamophobe

--sql error-- | 07-07-15 | 21:15

Nergens in die infographics is iets van zelfkritiek te bespeuren... typerend

WimCock | 07-07-15 | 21:15

Een fobie, zit tussen je oren. IS bestaat echt.

Dutch_Holland | 07-07-15 | 21:15

Minder?

Colintjee | 07-07-15 | 21:13

Islamofobie bestaat niet want de angst is reëel. Kijk maar eens goed rond in de wereld en in de geschiedenis.

Antitheïst | 07-07-15 | 21:13

Niet iedere moslim is een terrorist !
(Maar wel (bijna) elke terrorist een moslim..)
En wat verwacht je dan ..?

Wijze uit het Oosten | 07-07-15 | 21:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl