Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uitgeprocedeerde illegalen mogen gewoon blijven

komtdietweet.jpgIn deze aflevering van de dik twaalf jaar lopende hit-serie 'Goh, je verwacht het niet': uitgeprocedeerde illegalen blijken massaal NIET terug te keren naar het land van herkomst. Zelfs niet als politici dat WEL beloven! Nou, had u dat verwacht, of niet? Precies. Komt die moneyquote: "Alle Nederlandse politieke partijen zien gedwongen terugkeer als sluitstuk van het asielbeleid. Als illegalen niet kunnen worden uitgezet, is het voor hen te verleidelijk om in Nederland te blijven hangen, redeneren partijen van links tot rechts." Maar wat blijkt in de praktijk? Gedwongen terugkeer werkt niet. Omdat de landen waar die terugkeer naar toe zou moeten gaan Nederland de dikke vinger en drie bier geven. Zouden we de geachte politici uit Den Haag moeten geloven dan volgt daarop een bunkerhard powerplay offensief van de Nederlandse overheid om die uitgeproceerde illegalen alsnog de grens over te krijgen, maar in de praktijk komt daar niets van terecht. "De export naar de betreffende landen en de miljoenencontracten van het Nederlandse bedrijfsleven wegen voor de Nederlandse overheid zwaarder dan gedwongen terugkeer", nog leuker: "de meeste ministeries blijken zich zelfs niet bewust van het belang van terugkeer." De volgende keer dat u een willekeurige Dijkhoff, Zijlstra, Rutte of noem ze allemaal maar op stellig hoort beweren dat er alles aan wordt gedaan om gedwongen terugkeer te laten slagen kunt u hen zachtjes doch beslist in de muil uitlachen. De koopmannen willen geld verdienen, en die paar uitgeprocedeerde illegalen komen toch niet in Wassenaar of op 't Plein in de goot liggen, daar heeft behalve de normale burger geen politicus last van.

Reaguursels

Inloggen

Net als al dat tuig dat nu ook binnenkomt. Nooit meer weg. Straks hebben we allemaal net als in zuid-afrika een groot hek om de tuin waar stroom op staat en een mitrailleur achter de voordeur.

Rest In Privacy | 26-06-15 | 00:04

Nederland is een voorbeeld van demografische transitie.Na de grote gezinnen na de oorlog zet de Nederlandse vrouw statistisch gezien 1.7 kinderen op de wereld sinds de 60-er en 70-er jaren.Hierdoor zou de bevolking stabiliseren en zelfs krimpen. Dit verstandige huishoudboekje van diezelfde Nederlandse vrouw wordt teniet gedaan door immigratie en geboortes bij allochtone gezinnen. Een Somalische vrouw bijvoorbeeld zet alhier 5.6 kinderen op de wereld.Ook de mensen van wie de onafhankelijke rechter heeft gezegd dat ze moeten vertrekken zullen gebruik blijven maken van de schaarse ruimte ( huizen, auto ) en middelen ( geld) hier te lande vanwege de lankmoedigheid jegens hen. Een bekend popliedje bezong enige tijd geleden "15 miljoen mensen op dat kleine stukje aarde" , inmiddels zitten we op 17.1 miljoen. En het blijft doorgaan ( zie CBS). Degenen die daadwerkelijk baat hebben bij de aanhoudende bevolkingsgroei zijn bedrijfsleven ( waaronder de Bouw van Maxime Verhagen met 1.4 miljoen nieuwe huizen , ook in het "groen"te bouwen, mag van D66 en Groen Links ) en godsdiensten.En het moge geen verwondering wekken dat het de islam is die ten volle profijt trekt van de immigratie en het het niet uitvoeren van gerechtelijke uitspraken. Op een paar stadstaten na -Monaco, Hong-Kong, Dubaí en Singapore- , is Nederland het dichtst bevolkte land ter wereld aan het worden. Dit gaat mis. "Nutrilon" is een kleine voorbode.

Jan Boule | 25-06-15 | 16:25

Op een boot, in het vliegtuig, opzouten met die bende! Langer als 1 jaar in NL, gelijk kijken of ze terug kunnen. Zo niet, elk half jaar melden en weer kijken. Ontmoedigen die gelukszoekers! Der wordt nu al gezegd dat als die dobbertjes in een azc worden gezet, het al voor minimaal 5!!! jaar is...
En dan zegt zo'n burgemeester en zijn debiele geitenwollen sokjes ( wethouders dus), maar alles wirdt door het COA betaald.... Hallooooooo, waar krijgen die de bakken euro's vandaan dan? Juistttt, van de overheid. En hoe komen die weer aan de euries.... Van ons, stel randdebielen!
Conclusie: nog max 2 jaar en ook NL is naar de kl*ten!

Ciprinus | 25-06-15 | 15:53

@strikdewepstroper01 | 25-06-15 | 13:27
Ja dat klopt inderdaad wat u zegt, ik heb dat ook al vele malen verkondigd. De vraag blijft alleen, wat willen die Marxisten met dergelijk oikofobisch gedrag bereiken? Een braindrain, islamitische overheersing, een compleet verval en ondergang van de Westerse beschaving, inclusief het blanke deel van de mensheid? Wat hebben zij ermee te winnen met dergelijke zelfdestructie? Voer voor psychiaters en politicologen lijkt mij. Ik denk zelf dat het ook voor een groot deel met domheid, naïviteit en white guild denken te maken heeft, van die typische gütmenschen. Welke politica haalde ook al weer haar kinderen van school, omdat die te zwart werd? Hoe dan ook de eyeopener moet voor velen nog komen, en die komt hoe dan ook vroeg of (te) laat!

Gaul Shaarad | 25-06-15 | 15:30

Gratis, huurwoning
gratis gezondheidszorg
gratis openbaar vervoer
gratis eten
gratis verwarming
nooit meer werken
gratis AOW
je bent toch GEK als je daar niet voor gaat!

meneer Q | 25-06-15 | 15:05

Eindelijk zijn we bij de crux aanbeland van waar het bij dat hele gesodemieter rond illegalen die niet teruggaan om draait: het gaat om geldelijk gewin. Dat is allemaal veel belangrijk dan behoud van eigen cultuur. Wat kan het de multinationals verrotten of er in de toekomst sprake is van islamitische hegemonie, zolang er maar verdient kan worden, daarvoor is men bereid ziel en zaligheid op te offeren. In het verleden waren de Nederlanders hierin al sterk. De combinatie priester-koopman is volgens mij door hen uitgevonden. Commerciële belangen gaan voor de eigen principes. Maar het vingertje wil overigens best nog wel eens geheven worden. Grotesk gewoon.

Willibald von Klúúúk | 25-06-15 | 14:55

Wakker worden, na 50 jaar naiviteit!

De meeste Nederlanders beperken zich tot de discussie van buitenlanders die in Nederland zijn als 'vluchteling' en daar dan asiel aanvragen.

Ik woon en werk nu 25 jaar in Afrika, en ik weet zeker dat de 'vluchtelingen' in Nederland die asiel aanvragen, de bovenste laag van de bevolking zijn, de rijkste laag dus, inclusief de families van criminelen zoals ministers, hoge ambtenaren etc. Soms komen ze volbepakt met goud en sieraden aan bij de grens. Soms komen ze op een legitiem visum, eerste klas vliegend, op Schiphol aan, en besluiten dan dat het gras hier inderdaad veel sappiger is dan in hun zandbak, en blijven dan gewoon.

Deze mensen zijn GEEN ECHTE vluchtelingen die een asiel nodig hebben. Deze mensen hebben geld zat in hun thuisland achtergelaten om hele volksstammen ermee te onderhouden, maar komen echt alleen maar naar Europa als gelukzoekers, profiteurs, of als vluchteling voor hun criminele daden. tot deze groep behoren dus OOK diegene die nu en masse in boten oversteken, want daar hebben ze grof geld voor betaald.

De echte VLUCHTELING heeft GEEN GELD, dit is per definitie zo, maarweinigen schijnen dit te willen begrijpen.

De ECHTE vluchtelingen, die daadwerkelijk TERRECHT een asiel ergens anders zouden moeten krijgen, zitten of hier in gevangenissen, of zijn veel te arm om zomaar naar Europa te komen. Deze ECHTE vluchtelingen zitten te kreperen van de honger en armoede in de landen waar ze onderdrukt worden, zijn vermoord of verdwenen.

Ik begrijp dus niet (eigenlijk wel hoor...) waarom er zoveel drukte wordt gemaakt om die NIET VLUCHTELINGEN die om andere redenen dan achtervolging, onderdrukking, etc. naar Nederland zijn gekomen.

Nomen | 25-06-15 | 13:56

Tuurlijk, offer NL en de cultuur gewoon op voor wat miljoentjes in obscure landen, .. ik ben gvd liever straatarm en vrij van moslims, arabieren en ander illegaal rooftuig wat dol is op messentrekken en AK47's dan dat ik wat meer te besteden heb, maar alles kwijt ben aan beveilingsapparatuur, sloten, camera's en verzekeringen die onbetaalbaar worden.
Had laatst zomaar iemand in de tuin.. op zoek naar 'de weg'.... me reet ja, "Waar ies weg?", vraagt die lul ook nog, ik heb 'm met de hark eruit ge.... harkt, en t politie maar even gemeld, maar 'iemand die naar de weg vraagt', daar doen ze dus niets mee.. nee lekker door laten roven.

Dibe | 25-06-15 | 13:44


Ik eis een openbaar transparante lijst met exacte namen, adressen, financiële middelen van iedereen die asielzoekers steunen, sympathiseren, om deze verrijking gelijk in goede vrijheid bij deze mensen te mogen zich melden en later ook hun alle familieleden ook bijhalen, DUS OP KOSTEN VAN DEZE L- se opper volk

ildiko | 25-06-15 | 13:36

nederland exporteert uitkeringen naaar 188! landen. er zijn 193 leden van de verenigde naties. dus op 5 landen na, monaco, noord-korea, andorra, san marino en liechtenstein, krijgt alle andere landen geld van ons. natuurlijk gaan ze die illegalen niet terug nemen. die moeten een uitkering en toeslagen krijgen, die ze vervolgens naar huis overmaken. de asielindustrie is gewoon geldtransfer industrie voor de gutmensch.

minimá-armezusvan.. | 25-06-15 | 13:28

@Gaul Shaarad

Dan heeft het cultureel marxisme psychologisch het doel bereikt. Het afbreken van het imuumsysteem van dit land......

strikdewepstroper01 | 25-06-15 | 13:27

@CrapoTheGreat | 25-06-15 | 12:28
Heb er ook geen verstand van hoor. Maar hier lopen vast wel wat knappe koppen rond (zeker weten!).
Dus @redactie, zet eens een burgelijke ongehoorzaamheids-actie op!

Dhr. de Wit | 25-06-15 | 13:24

Die serie duurt geen twaalf jaar maar minstens veertig jaar.
@hans Hillen, groen links zou haar naam moeten veranderen in zwart links. Ze hebben het liefst dat Nederland zwart ziet van de mensen. Verschrikkelijk slecht voor het milieu. Ze zouden de bevolkingsgroei moeten stoppen.

garagedeur | 25-06-15 | 13:01

Tjonge tjonge, dat een land als Nederland, door die onderontwikkelde zandbak landen gechanteerd wordt. Kom op toon wat ballen en ruggengraat Nederland. Als men binnenkomt zonder papieren gelijk in het gevang, wegens misdrijf illegaliteit. Welke partij wilde illegaliteit niet strafbaar stellen?!. Bij geen medewerking gelijk, een totale boycot van alle ontwikkelingshulp naar dergelijke landen. Kost ons erg weinig, wat hebben wij nou voor economische belangen met Afghanistan of Somalië? Als dit ook nog niet helpt wordt het hoog tijd voor kolonialisme nieuwe stijl. De Westerse landen moeten dan gewoon een bepaald gebied in Afrika claimen en bezetten met militaire suprematie en overmacht. Dit land moet dan alle benodigde infrastructuur en economische omstandigheden krijgen voor een menswaardig bestaan. Daar zou dan het volledige ontwikkelingsgeld budget van de gehele EU en eventueel andere landen aan besteedt moeten worden. En niet terugdeinzen voor eventueel militair geweld om e.a. af te dwingen. Dit bewust volpompen van Europa met miljoenen "vluchtelingen" is zo destabiliserend en gevaarlijk, dat je dit ook kan zien als zeer kwaadaardig om de cohesie van de Europese volkeren opzettelijk te ondermijnen. Maar de "linkse" geesten zijn hiervoor nog niet rijp, het moet hier nog VEEL erger worden, en dan is het waarschijnlijk al te laat.

Gaul Shaarad | 25-06-15 | 12:53

@donjon | 25-06-15 | 11:27

Dat valt mij ook enorm op. Gisteren stuitte ik op een enorm stom programma van de EO over hufterigheid. Mensen werden beoordeeld of ze 'hufterproof' waren. Dat hield in of ze ingrepen als een acteur zich in de openbare ruimte als een hufter gedroeg. De jury? Twee allochtonen en een vrouw(een moslim, een homofiele neger en een blanke vrouw). Er was één allochtoon die ingreep in een rare situatie, nou dat was feest natuurlijk, de beste man - die overigens ingreep uit eigen belang - kreeg bijna een kwart van het programma. Het valt echt zo op. Kinderprogramma's zoals Klokhuis zijn helemaal erg. Zelfs blanken spreken in dat programma op z'n Mocro's. Alsof dat gewenst en normaal is.

Hans Hillen | 25-06-15 | 12:49

En al zijn er economische belangen, wat ik ook betwijfel, die zullen echt niet groot zijn, en zeker niet opwegen tegen de lasten die ongebreidelde import van illegalen, gecombineerd met policor, met zich meebrengt.
donjon | 25-06-15 | 12:24
.
Ik geloof ook NIETS van die economische belangen. Hebben wij dan zo'n enorme export naar Somalie, Syrie etc.? Dacht het niet. Ook weer een drogredenering van de vluchtelingenlobby die ons een whitemans-burden-schuldgevoel moet geven. Gisteren was de directrice van Urgenda in Nieuwsuur. Die mevrouw die strijdt voor een duurzame samenleving qua groen en CO2 emissie en opwarming enzo. Een energieke vrouw, maar een typische Gutmensch. Ze is enorm voor duurzaamheid want wil een leefbare samenleving doorgeven aan haar kinderen. Leefbaar! En als we de opwarming van de aarde niet stoppen dan is er over 3 generaties (ja, zo snel al) geen water meer (een echt Pechtold - het licht gaat uit - bangmaak argumentje). Die mevrouw was ook typisch zo'n mevrouw die vóór opvang van alle invaders is. Over een leefbare toekomst gesproken. De typisch linkse agenda: duurzaam én opvang voor alles en iedereen. Wat betekent dat dan voor hun kinderen? En voor de toekomstige leefbaarheid? Dat ze in ieder geval een glaasje water kunnen drinken voor ze onthoofd worden? Ik schud mijn hoofd over de zelfdestructie van deze lui.

Hans Hillen | 25-06-15 | 12:43

donjon | 25-06-15 | 11:27
Daar heb je helemaal gelijk in. Het valt echt op. En op tv begon het met de knuffelmarokkanen/negers. Overheid (lees omroepen) wil lief doen om Nederland in toom te houden. Zo van: kijk, wij zijn niet tegen allochtonen, integendeel, we omarmen jullie.
Schijnheilig zooitje en angsthazen.
Pure angst voor allochtonen en niets anders.

Frikandel_met_mayo | 25-06-15 | 12:42

@Angelica | 25-06-15 | 11:55

Nederland laat 70% van de 'vluchtelingen' toe.
Belgie laat 40% van de 'vluchtelingen' toe.
Zouden beide landen nou echt zo enorm verschillende mensen binnen krijgen? Of zou NL - waar vooral policor gutmenschen in de vluchtelingenindustrie werken - soepelere criteria toepassen? Zelfs Duitsland weigert procentueel gezien meer invaders.

Hans Hillen | 25-06-15 | 12:34

@simpelman | 25-06-15 | 10:12
5 per dag is in ieder geval meer dan 0, dus ja ze deed tenminste iets. Je vergelijking loopt een beetje mank

Tostiman | 25-06-15 | 12:29

Nederland is een snelkookpan. Hoe meer druk, des de groter de ontploffing... Kun je op wachten. Preppers in Amerika zijn zo gek nog niet. Integendeel. Ik ga me er eens even in verdiepen.

Frikandel_met_mayo | 25-06-15 | 12:28

Klinkt goed maar welke BTW/kostenpost zou dat zijn?
Dhr. de Wit | 25-06-15 | 11:48
<br>
<br>
Helaas moet ik bekennen te weinig verstand te hebben van economie, belastingen etc. In tegenstelling tot politici ga ik daarom niet 'toch maar m'n ideeën spuien', maar spui ik alleen ideeën als ik denk en vind dat ik ergens wèl verstand van heb. Dit laat ik dus over aan de GS redactie of andere reaguurders (zie mijn post van 11:36 uur)

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 12:28

@necrosis | 25-06-15 | 10:21
Spiraaltje, nee gewoon knip en weg. willen ze dat niet dan gelijk terug. geboorte beperking is belangrijk, we puilen nu al uit. Anders gaan ze maar naar Dubai of zo

Tostiman | 25-06-15 | 12:27

Ik vind dit een heel raar rapport. Immers, wat zijn onze economische belangen in Somalië, Irak en Afghanistan? De drie landen waarvan de meeste uitgeprocedeerde asielzoekers naar terug moeten. Niet heel groot. Ik geloof dus geen hol van die hele redenering of motivering.
batvoca2 | 25-06-15 | 12:00

___________

.
En al zijn er economische belangen, wat ik ook betwijfel, die zullen echt niet groot zijn, en zeker niet opwegen tegen de lasten die ongebreidelde import van illegalen, gecombineerd met policor, met zich meebrengt.

.

Rest In Privacy | 25-06-15 | 12:24

De Jager: "Die Grieken betalen die lening straks allemaal terug, met rente!" U en ik wist beter.
Rutte: "Die bootvluchtelingen krijgen alleen bed, bad en brood!" U en ik wist beter.
De vraag blijft alleen dus waarom u en ik het niet voor het zeggen hadden!? Net zoals ik me weleens afvraag waarom Rene van der Gijp, Johan Derksen en de bromsnor niet gewoon een bondscoach-trio zijn? Zij plachten het toch altijd zo goed te weten?

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 12:17

@chicago river | 25-06-15 | 10:36
Verplicht eileiders verwijderen na eerste kind. is de enige oplossing. Maar dat mag niet van de milieu idioten, maar ze willen wel dat hoeveelheid uitgestoten broeikas gassen omlaag gaan.

Tostiman | 25-06-15 | 12:07

Ik vind dit een heel raar rapport. Immers, wat zijn onze economische belangen in Somalië, Irak en Afghanistan? De drie landen waarvan de meeste uitgeprocedeerde asielzoekers naar terug moeten. Niet heel groot. Ik geloof dus geen hol van die hele redenering of motivering.

batvoca2 | 25-06-15 | 12:00

Helemáál niet toelaten zou meer hout snijden.

natte krant | 25-06-15 | 11:58

Gisteren reageerde Snotneus van Klaveren bij Jinek op het getwitterde filmpje van Wilders ("We gaan Europa in"). Hij vond het "Walgelijk".
Maar weet je wat ik walgelijk vind, snotneus: Dat wij dag in dag uit worden belogen en bedrogen, onze hardverdiende centen mogen inleveren bij de roverheid om dit allemaal mogelijk te maken. En we raken ze ook nooit meer kwijt, dus tot in lengte van jaren blijven we dit voelen. En geen hond daar aan tafel bij Jinek stelt dan de vraag: Wat is dan wel de oplossing!? Nee, binnen blijven halen en nooit meer weg laten gaan. Nog meer mega moskeeen, nog meer IS vlaggen in Den Haag, nog meer islam. Ik ben dit land spuugzat!

Waakvlam | 25-06-15 | 11:57

@CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:36
.
Larken Rose laat zien dat belasting niet alleen diefstal is maar dat met deze vorm van diefstal de grootste misdaden die de wereld kent tot op de dag van vandaag worden gefinancierd. Dat maakt het erger dan gewone diefstal.

Mensen worden eerst bestolen door hun eigen overheid en vervolgens onderdrukt die overheid het volk met die inkomsten. Mensen betalen kortom zelf voor alle onderdrukking in de wereld via de belastingen.

Iets om eens over na te denken als u weer eens een blauwe envelop in de brievenbus krijgt. Fijn betalen voor de onderdrukking van uzelf en die van de buren. Larken Rose legt het prachtig helder uit in zijn stuk over hoe goede mensen het kwaad in de wereld financieren.
.
Uit: achterdesamenleving.nl/belasting-is-er...

Rest In Privacy | 25-06-15 | 11:57

Dat zogenaamde uitzetbeleid is er alleen om ons te doen geloven dat er alleen echte vluchtelingen worden toegelaten. Terwijl er onder die zogenaamde echte vluchtelingen toch ook nog heel veel zijn die het voordeel van de twijfel krijgen. Een voordeel, dat rekbaar is en zo ruim mogelijk wordt geïnterpreteerd.

Kortom: vrijwel alles wat zich meldt en niet doorreist naar een ander land blijft hier. De prijs die de politiek daarvoor over heeft zijn onze sociale voorzieningen. Want alhoewel die de afgelopen jaren zeer sterk zijn versoberd blijft de belastingdruk in dit land onverminderd hoog.

Angelica | 25-06-15 | 11:55

Hans Hillen | 25-06-15 | 11:31
Klopt helemaal.
.
Juist, er is immers ook niet meegewerkt aan vertrek, neem ik aan.
En zo ja, als mensen moedwillig naar hier gestuurd zijn zonder legitieme reden, dan zie ik geen reden waarom wij omgekeerd ook niet actiever kunnen terugsturen.
Nu wel met 'n legitieme reden: illegaliteit.
.
Inderdaad een drogargument van de vluchtelingenlobby .

Rest In Privacy | 25-06-15 | 11:50

@CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:36
Klinkt goed maar welke BTW/kostenpost zou dat zijn?
Zelf zou ik het effect van een politieke partij voor en door reaguurders wel eens willen zien. Met een realistisch en eerlijk partijprogramma zou het Roze Leger best een eind kunnen komen.
Hopelijk heeft zoiets niet het Powned effect. Daarmee bedoel ik met grote mond beginnen en afglijden tot een policor kloon net als de rest.

Dhr. de Wit | 25-06-15 | 11:48

Waarom schrijf ik hier?
Mijn opa heeft Gvd met de schep in de hand de Afsluitdijk gedicht in 1933. Mijn kinderen moeten op dit moment vechten om uit de WW te blijven omdat in dit land, waar 500 mensen een vierkante kilometer moeten delen,inderdaad buitenlanders(en dan met name Niet-Westerse allochtonen) in hoge mate "verantwoordelijk" zijn voor de hoge werkloosheid en zeker voor de afbraak van sociale verzekeringen.80% van de Somaliers in de bijstand. Need say more ?
Gisteren in het nieuws : arbeidsmarkt steeds moeilijker voor laaggeschoolden.Maar wat doet het suffertje van Europa: meer ongeschoolden importeren! Het is Godgeklaagd. Geen zinnig weldenkend mens zal overigens bezwaren hebben tegen een goed geschoolde en tot aanpassen bereid zijnde allochtoon van welke kleur dan ook als er hier vraag is naar zijn/haar deskundigheid. Laten we zeggen zoals "lege" landen als Canada en Australië dat doen.Ik weet overigens wel dat genoemde landen ook kanslozen opnemen, maar het betreft een fractie vergeleken met NL qua gerelateerdheid aan bevolkingsomvang en oppervlakte. Deze eenvoudige weldenkendheid echter lijkt niet aan de regenten besteedt.
Kortom: ben dus echt kwaad!

daytripper | 25-06-15 | 11:44

Er was een paar dagen geleden een topic over het geven van vergunningen aan iedereen die hier binnen komt. Mijn comment was, dat dit al de praktijk is. Het topic van vandaag is daar een bewijs van. Het hele circus heeft vanwege wegkijkers en de huidige PC (politiek correctheid) gewoon de marktwerking gevolgd. Aanbod is er dus genoeg, maar of er een vraag naar blijft hangt af van die wegkijkers en de PC.

Nomen | 25-06-15 | 11:42

-weggejorist en opgerot-

Limburgspatatje1 | 25-06-15 | 11:38

Politiek is generaliseren en niet ingaan op individuele gevallen. Dus wachten totdat het probleem onhoudbaar is en er weer een generaal pardon komt.

mrvandale | 25-06-15 | 11:38

Als ik nu eens besluit geen belasting meer te betalen, krijg ik dan dezelfde "humane" behandeling?!?
Dhr. de Wit | 25-06-15 | 10:02
<br>
<br>
Ik ruik een mooi nieuw GeenStijl plan. Net als die collectieve mailbomb-actie over transparantie naar Twee Kamerleden, kan GS nu misschien weer iets bedenken waarbij we allemaal besluiten een bepaalde BTW/kostenpost niet meer betalen, en niet bang hoeven te zijn voor het daaruit voortvloeiende rechtszaak, en omdat er waarschijnlijk WEL een proces komt, we op die manier kunnen aantonen dat, als het eigen volk hetzelfde flikt, het door de overheid ineens wèl op de vingers getikt wordt en we over moeten gaan tot betaling! Want het zit hem er natuurlijk in dat het met duizenden tegelijk gebeurt, net zoals al die vluchtelingen, en dan ga je niet elk geval afzonderlijk bekijken. Zoiets kan de GS achterban ook doen, vermoed ik.

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:36

Dit is fantastisch nieuws. Hier ontstaat een prima mogelijkheid om gigantisch kosten te besparen. Als het eindresultaat van die hele asielzoekersprocedure is, dat toch iedereen blijft, dan kunnen we die procedure en de daarbij behorende "asielszoekers industrie" opheffen.... Het resultaat is hetzelfde en de kostenbesparing gigantisch. Moeten we alleen nog een mogelijkheid vinden om diegenen die hieraan een goede boterham verdienen, elders onder te brengen.... Aspergesteken iemand? Nee? Labbekakkers...

gooimaarinmepet | 25-06-15 | 11:32

Het is zo'n onzin dat de landen van herkomst van uitgeprocedeerde asielzoekers niet mee zouden willen werken aan terugkeer. Hoezo zouden ze mee moeten werken aan terugkeer? Is dat nodig dan? Die mensen kunnen gewoon op de trein/boot of het vliegtuig gezet worden. Daar is geen medewerking van het land van herkomst voor nodig. Als ik van vakantie terug kom, hoeft de NL-staat daar toch ook niet aan mee te werken. Wat moet zo'n land van herkomst doen dan? Met uitkering, huis en vlaggetjes klaar staan op het vliegveld in Afrika? Dat medewerking nodig is, is iets wat de vluchtelingenlobby ons wijs maakt. Want: geen medewerking = moeten ze wel hier blijven = zielig = kunnen ze zelf helemaal niets aan doen. Die mensen (illegalen) willen gewoon niet terug of hun land van herkomst nou (onnodig) meewerkt of niet.

Hans Hillen | 25-06-15 | 11:31

Niet meer binnen laten is de eerste stap. Anders gewoon vastzetten, want illegaliteit is een misdrijf. Moet je zien hoe snel ze naar huis hollen als ze een paar maanden op water en droog brood zitten.

Piet van het Padje | 25-06-15 | 11:28

Het begint ook echt op te vallen, de vernegering en moslimisering van dit land.

Elders gelezen:
.
23 JUNI 2015 OM 20:48
Het heeft misschien niet direct met dit onderwerp te maken maar wat de laatste tijd steeds meer opvalt is dat je in overheid folders en in overheid spotjes steeds vaker zwarte mensen ziet. Een blanke komt dan ergens achteraf of onderin de folder.
Wanneer de overheid spotjes over zieke of bejaarde mensen gaan kom je geen 1 zwart persoon tegen.
Van de week was er in New Orleans een zwarte agent doodgeschoten door een zwarte man. In de krant staat dan, man schiet agent dood. Wanneer een van de mannen blank zou zijn zou er wel bij staan blank of zwart.
Je kunt ook geen krant open slaan of er staan foto’s van zwarte mensen in.
Vaak met zwarte “zielige”kinderen. Blijkbaar zijn zwarte kinderen per definitie zielig.Geef geld hier en geef geld daar.Vroeger zag ik alleen mensen.Iedereen gelijk. Het lijkt wel of ik onbewust racist aan het worden ben met dank aan de overheid en de media.

Rest In Privacy | 25-06-15 | 11:27

@ CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:23
Weet Jesse Klaver van gevaar in het verkeer en huishoudtrappetjes, of van leven in het algemeen? Stop met erop reageren, kom je kop verder in je kont Jesse.

TheseDays00 | 25-06-15 | 11:27

@daytripper | 25-06-15 | 11:13
Wat je zegt over tegels die mantra's worden. Inmiddels is er al zoveel over gezegd en geschreven maar niets dat ook maar één spat verandert.
Kan hier ook wel weer herhalen dat echte vluchtelingen die vervolgd worden om inhumane danwel politieke redenen welkom blijven en dat oorlogsvluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio, maar dat heb ik al tig keer getegeld.

De grote oorzaak van alle vluchtelingen blijft natuurlijk islam. Iedere boerenlul en zijn debiele zusje ziet dat maar de politiek blijft het allemaal maar bagatalliseren.
Zelf verwacht ik op korte termijn nog geen massale demonstraties tegen het asielbeleid, simpelweg omdat mensen dan in de kijker komen bij de pers en als racist worden weggezet. De angst regeert.

Dhr. de Wit | 25-06-15 | 11:23

Gisteren bij Jinek werd het 'Wij gaan Europa in, wij gaan Europa in' filmpje van Wilders nog eens getoond, en Jesse Klaver reageerde daarop met 'Het is toch ziekelijk dat er mensen in de Middelandse Zee verdrinken, en daar grapjes over worden gemaakt? Dan vraag ik me af wat voor drugs je op hebt'. Nou, dan heb je dus echt de essentie van dat filmpje gemist he.

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:23

daytripper | 25-06-15 | 11:13
En zo is het maar net.
+10

swassannuf | 25-06-15 | 11:19

Toekomstvoospelling. De overheid gaat dit oplossen door het zoveelste pardon. Over 2 jaar staan ze dan samen met Quincy op de dam te protesteren tegen zwarte Piet en u uit te maken voor racist.

Afgeschminkte Bassie | 25-06-15 | 11:15

Tot over een tijdje een uitgeprocedeerde over de rooie gaat en iemand op straat de strot afsnijdt.. NL ontwaakt
eventjes uit z,n volgevreten coma en de heren/dames regenten rennen richting Hilversum voor damage control.
Over 20 jaar zal blijken hoe GeenStijl etc, nu weggezet als extreem rechts en racistisch,gelijk had.
Het ontbindingsproces van Nederland sluimert intussen verder.
Wat kun je eraan doen? Niet zoveel. Je kunt je hier wel suf schrijven, maar dat worden ook steeds meer mantra's.
Het is wat Colijn in maart 1936 voor de radio zei: "gaat u nu maar rustig slapen ... etc". Het resultaat zal bekend zijn. Zelfs bij de gemiddelde Nederlander die denkt dat "Colijn" wellicht een wasmiddel is.
Ik weet wel dat de situatie in zekere zin onvergelijkbaar is, maar het gaat om de achterliggende mentaliteit.

daytripper | 25-06-15 | 11:13

Laten we hierover gaan discussiëren, praten en delibereren. En meningen uitwisselen bovenal. Laten we moties indienen en stevige kritische vragen stellen aan de premier. Praten. Bla bla. Fuck de praktijk, we gaan er weer over lullen in Den Haag, want dat kunnen we goed en is het makkelijkst.

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:10

Igor Putkin | 25-06-15 | 09:36
Dat "aan het werk zetten" moet je mij nog eens uitleggen?

The7thGuest | 25-06-15 | 11:09

Heel simpel, geef ze een verblijfsvergunning en als ze dan met vakantie gaan naar land van herkomst laat je die vergunning vervallen.

bijna_raak | 25-06-15 | 11:08

Nogmaals: HOE DE NEUK kun je als uitgeprocedeerde asielzoeker de keuze krijgen om toch in Nederland te blijven. Je bent dan toch uitgeprocedeerd? Kom op, meteen spullen pakken en op het vliegtuig. En als ze dan terugkomen, nog een keer terug in het vliegtuig. Doorgaan totdat ze wegblijven of geen ticket meer kunnen kopen.
Moeten wij eens doen, de uitslag van de rechter naast ons neerleggen, ze keihard uitlachen en verder blijven waar je zit. Moet je kijken hoe snel ze dan met een oplossing komen. Bah.
Martinspire | 25-06-15 | 09:35
<br>
<br>
Vrouwen kunnen geen nee zeggen. Nederland is dus een vrouw, en een lekker wijf ook volgens mij, want het trekt crimineel gajes aan

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:05

Bakken geld uitgeven om problemen te veroorzaken, dat kunnen alleen politici.

Muggenmepper | 25-06-15 | 11:04

En wie zag dit weer ruim van tevoren aankomen? Wilders. En wie wordt er nooit serieus genomen? Wilders.

CrapoTheGreat | 25-06-15 | 11:00

8.000.000.000 kost die linxe godvergeten kudthobby
ons per jaar.
8 miljard betalen voor het importeren van
allerhande ongewenste problemen.
Hoe stom kan een land zijn............

pennestront | 25-06-15 | 10:58

Exact degenen die van de EU en euro profiteren weten door effectief lobbyen ook het illegale probleem voort te laten etteren met de dobberneger tot gevolg. Zij de winsten, de vette salarissen en de bonussen en het klootjesvolk mag de rekening voldoen en de verdere ellende ondergaan. Dat was al zo met de 'gastarbeiders' en is alleen maar erger geworden. Volgens het VNO zorgen zij voor 'welvaart' helaas merkt u daar niet veel van vanwege de opgelegde loonmatiging en hele hoge kosten (tijdelijke BTW verhoging iemand?).

bijna_raak | 25-06-15 | 10:57

Als je geen onderscheid tussen gelukszoekers en vluchtelingen maakt ondergraaf je het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen. En dat is betreurenswaardig.

subsidistan | 25-06-15 | 10:56

Politici en ander aanverwant tuig staan geheel buiten de werkelijkheid,
Bewust of niet slopen ze ONS land,waarbij ze alleen interesse hebben in hun eigen ego,hun bankrekening en hun opbouw pensioen.
Thats it.
Oh wat vind ik het erg dat Pim Fortuyn vermoord is en dat zijn moordnaar weer vrij rondloopt.

swassannuf | 25-06-15 | 10:50

@chigago river je slaat nonsens uit. Vlak onder China? Waar nu al 1.36 miljard mensen leven en volgens mij heb je een geografische blinde vlek waar het op India aankomt. Bovendien komen de vluchtelingen die niet kunnen worden teruggestuurd uit met name: Irak, Afghanistan en Somalië, dus ik weet niet wat je nu ouwehoert over Nigeria. De landen waar het ministerie van Buitenlandse zaken het volgende over zegt:
Afganistan: Het is in heel Afghanistan onrustig en onveilig. Vrijwel dagelijks zijn er aanslagen en gewapende incidenten. Daarbij vallen gewonden en doden. De strijdende partijen zijn politie, leger, de Taliban en andere terreurbewegingen.
Irak:Er zijn zware gevechten tussen extremistische groepen (waaronder ISIS) en de Iraakse (inclusief Koerdische Peshmerga) strijdkrachten. In delen van Irak is de veiligheidssituatie sinds juni van dit jaar verder achteruitgaan.
Somalië:Reis niet naar Somalië inclusief de gebieden Somaliland en Puntland. De veiligheidssituatie in het hele land is slecht.

Ik snap dat vele Nederlanders zich bedreigd voelen in hun welvaart en heel hard schreeuwen dat alles en iedereen het land uit moet, maar als je een heel klein beetje verplaatst in hun situatie dan was de keuze snel gemaakt,toch? Zou jij terug gaan met je gezinnetje naar deze fijne landen? Het is makkelijk schreeuwen vanaf de zijlijn maar het enige verschil tussen deze mensen en de Nederlanders is waar de wieg heeft gestaan, dat is geen verdienste maar mazzel.

Everest4939 | 25-06-15 | 10:48

“Gedwongen terugkeer werkt niet. Omdat de landen waar die terugkeer naar toe zou moeten gaan Nederland de dikke vinger en drie bier geven.” Want wij hebben geen dikke vinger? Kent u de oplossing van Australië nog? Dat kunnen we ook toepassen voor alle illegalen die van een land aan de zee wonen. Voor landen die niet aan de zee liggen kun je een lucht variant ervan maken. Dat kost wel wat, maar als je het consequent uit voert en ze ook een andere (voor hun prettigere, en voor ons goedkopere) oplossing bied om ons land te verlaten dan zul je uiteindelijk no hoogstens eens per jaar zo’n actie uit te voeren omdat men toch vanuit zichzelf gaat. Men blijft hier hangen omdat men weet dat het kan.. sterker nog, hang lang genoeg en er komt wel weer eens een extreem niet nationalistisch kabinet dat weer eens een generaal pardoen erdoor duwt.

DerUnterMensch | 25-06-15 | 10:47

"de meeste ministeries blijken zich zelfs niet bewust van het belang van terugkeer." Dáár zit het probleem: de overheid met hun linkse ambtenaren! Ah gossie, we sturen ze lekker niet terug. Tuig.

Sliptong | 25-06-15 | 10:46

Eigenlijk valt het best wel mee, kijk maar:
www.asiel.nl

islammoe | 25-06-15 | 10:45

@ wakkere_nederlander | 25-06-15 | 10:34
zeg maar gewoon kansloze opportunistische mannen, de huidskleur of waar iemand vandaan komt doet er geen zak toe.

TheseDays00 | 25-06-15 | 10:42

We zetten ze op een fregat en vlak bij hun tropische strand gaan ze een sloepje (mogen ze houden) en dan zeggen we, kijk daar is jullie kust en doe de groeten aan je moeder en onze jantjes zwaaien ze nog wat na en varen weer terug nar NL voor een nieuwe groep uitgeprocedeerden. Zo heeft de marine er een taak bij. Mocht het thuisland niet meewerken en bijv met een Kalasnikov het vuur openen op onze marine dan schieten we even wat terug en stoppen we de ontwikkelingshulp.

weetjenog | 25-06-15 | 10:40

@ chicago river 10:33

Das een aardige stijging, ik las al ergens dat het om 700 miljoen ging in 2100.

Bah Bah, dan weet je wel wat ze daar de hele dag doen. Ik begin denk ik een botenhandel in Afrika, gouden business!!

NoNoVio | 25-06-15 | 10:36

Reinaert | 25-06-15 | 10:21
Tja, ik verzin het niet hoor. Was dat maar waar. VN rapport:

Eerdere rapporten lieten al zien dat Nigeria en andere landen ten zuiden van de Sahara spectaculair zouden groeien. Maar de samenstellers hebben hun cijfers voor dit Afrikaanse gebied flink naar boven moeten bijstellen, omdat mensen zich er driftiger voortplanten dan geraamd. Het aantal kinderen per vrouw moest in de modellen met 5 procent omhoog.

Een Nigeriaanse vrouw baart in haar leven gemiddeld zes kinderen. Ter vergelijking: in Nederland blijft de vrouw steken op 1,77. Met zijn hoge productie zit Nigeria in de wereldwijde geboortetopdrie. Alleen het naburige Mali (6,86) en het aangrenzende Niger (7,58) scoren hoger. Ook die twee schieten omhoog op de ranglijst van dichtstbevolkte landen. Vóór het eind van de eeuw zal het aantal inwoners van deze drie landen minstens zijn vervijfvoudigd. Hetzelfde geldt voor Burundi, Malawi, Somalië, Oeganda, Tanzania en Zambia.

Rubberen regenjasjes schijnen nooit nodig te zijn voor dit volk.

chicago river | 25-06-15 | 10:36

Negers die niemand wil.
Tja moeilijk, moeilijk.
Helaas is er het forcefield van racisme om de uitgeprocedeerden vertrekweigeraars te beschermen.
Dat is een kracht waar geen fatsoenlijk mens tegenop kan.

wakkere_nederlander | 25-06-15 | 10:34

Reinaert | 25-06-15 | 10:21
Beste,
Dat 'hahah', ik zeg het niet graag, mag je gerust achterwege laten:

Nigeria groeit de komende decennia uit zijn voegen. Het land explodeert van 174 miljoen inwoners nu, naar 914 miljoen aan het eind van de eeuw. In korte tijd streeft Nigeria de giganten Pakistan, Brazilië, Indonesië en de Verenigde Staten voorbij, om te eindigen vlak onder de nummer één van dit moment: China. (bron: Trouw)

chicago river | 25-06-15 | 10:33

Als er een Grexit komt schuiven de grenzen op.

Scheelt allicht enige tienduizenden donker getinten

Alt | 25-06-15 | 10:32

Ik hoorde gisteren een GL- lijsttrekker zeggen: ik wil Nederland veranderen- maar daar hoeft hij inmiddels niets meer voor te doen dat gebeurt vanzelf wel.

J.Slavink | 25-06-15 | 10:29

Weeraanmelden | 25-06-15 | 10:01
Juisten. We verdienen dus nauwelijks iets aan die landen (ik heb het dus over winst hé) mogelijk wat aan Irak. Naar Irak exporteren we voor zeg 300 miljoen, winstmarge vooruit 10% is 30 miljoen winst. Gaan we er even vanuit dat de Irakezen principieel zijn en de helft stopzetten. Scheelt 15 miljoen. Pinda's. De invoer van olie bedroeg 2,3 miljard. Lijkt veel maar ik moet de eerste Irakees nog ontmoeten die iets niet wil verkopen aan ons vanwege zijn of haar principes. En we hoeven niet te kopen van de Irakezen hé er zijn zat andere olieproducerende landen die ons graag zien komen. De handel met ons is belangrijker voor hun dan voor ons. Een drogreden dus. En dan hebben we het nog niet eens over onze sterkste troefkaarten: ontwikkelingshulp en andere steun. Bij deze debunkt dus dit verhaal.

mindless | 25-06-15 | 10:28

Komsjo | 25-06-15 | 10:20
Het blijft bizar. De hilarische voorloper op het ongeluk met kapitein Schettino: sketch van Teeuwen/Pieter Bouwman (Mannen van de Radio):

www.youtube.com/watch?v=IeawCORkofE

Citaat: (Amsdams accent) 'M'n biezen gepakt, ja. Ben net op tijd weggegaan. Nog even langs die lounge gelopen en met die twee danseressen uit de lounge als de 'sodemieter' gemaakt dat ik wegkam.'

Luisterplezier om te lachen.

chicago river | 25-06-15 | 10:28

Wacht maar totdat we vliegtuigen gaan sturen naar alle landen voor de gezinshereniging.
.
Je dacht toch niet dat niet hele families opgehaald gaan worden?

Ploumen heeft vast nog wel wat ontwikkelingsgeld over voor chartervluchten of komen ze per KLM onze Nationale trots?

Alt | 25-06-15 | 10:28

Lekker terug laten dobberen.

eerstneukendanpraten | 25-06-15 | 10:26

@ necrosis 10:21

Haha ja, was het maar zo'n feest. Dat denk ik ook vaak bij een hoop zwakzinnige Nederlanders die je regelmatig op tv voorbij ziet komen. Van die domme kutjes die denken dat een Turkse vakantievriend de ware liefde is en gelijk een tattoo laten zetten. Van al die lui die 0 euro hebben, leven in de bijstand met 30 honden, 3 katten, 2 kippen en 6 kinderen en er nog een paar bijnemen etc.

Daar kun je ook wel een boek over vol schrijven;)

NoNoVio | 25-06-15 | 10:24

Terugzetten in vliegtuig. Als ze hier in Nederland over straat kunnen rondzwerven kunnen ze dat ook op het vliegveld in eigen land.

TouchSmart | 25-06-15 | 10:24

Gelukkig zijn het allochtonen en geen Nederlandse Labbekakken.
Labbekakken = luie uitwerpselen.

ohje | 25-06-15 | 10:23

En maar lekker VVD, PvdA, GL en D66 blijven stemmen mensen.

Klier van Bartholin | 25-06-15 | 10:22

@ Chicago river 10:15

Dank voor de nuancering! Lijkt mij erg vervelend om in zo'n positie te zitten dat je zelf niets kunt doen maar afhankelijk bent van politieke besluitvorming.

Er is wel geld, maar dat wordt aan compleet verkeerde dingen besteed. Aan de ene kant dikke bezuinigingen waar je je vraagtekens bij kunt plaatsen (bv zorg, decentralisatie waar ik zelf wat dichterbij sta wat helemaal misgaat) en aan de andere kant met scheppen tegelijk aan de meest onzinnige dingen er weer uit.

Dat systeem houdt nooit stand.

NoNoVio | 25-06-15 | 10:22

@chicago river | 25-06-15 | 10:02

Nigeria 1 miljard inwoners? Mwoehahahahaha....

Laten we het op 175 miljoen houden, da's ook al veel.
En velen van hen hebben ongetwijfeld de ambitie om hierheen te komen.

Reinaert | 25-06-15 | 10:21

@NoNoVio | 25-06-15 | 10:09
Ik zou om te beginnen elke vrouwelijke asielzoeker voorzien van een spiraaltje.
Iets wat ik (buiten GeenStijl) nergens mag zeggen anders ben ik een......[lelijke woorden hier invullen]

necrosis | 25-06-15 | 10:21

Geef ze een gratis cruise vakantie met de Costa Concordia.

Lekker stukje varen en opeens.. blublubblub..
Niemand die ze zal missen of als vermist zal opgeven.
Probleem opgelost!

(nee grapje hoor)

Komsjo | 25-06-15 | 10:20

en gewoon stokslagen geven in het openbaar?, onee wacht eerst vijftien jaar wachten to we volledig geislamiseerd zijn, dan gaan we dat doen.

nikkipikki | 25-06-15 | 10:20

DE oorzaak is het open grenzen beleid van de EUSSR. Immers: er bestaat een verdrag van Dublin. Dat betekent dat een vreemdeling asiel moet aanvragen in het land waar hij het eerst binnenkomt.
.
In ons land kan dat binnenkomen alleen
1. per vliegtuig - dus meteen terugsturen -
2. via zee (maar ik heb nog geen dobberbootjes voor de kust van Scheveningen gezien).
3. via Duitsland, België of Luzemburg. Dus DIE landen moeten de vreemdelingen opvangen en hun asielzaak behartigen.
.
Maar vanwege de open grenzen van de EU kan iemand die uit een ander EU land komt, gewoon doorreizen naar andere landen in de EU. Dus is dat hele Dublin-verdrag een lachertje.
.
Het enige dat werkelijk zou helpen is als Nederland b.v. zegt: de komende 5 jaar wordt er niemand meer toegelaten in de asielprocedure. Nou dat kunnen we dus wel op onze buik schrijven want zolang we in de wurggreep van de EUSSR zitten gaat dat niet gebeuren.
.
Maar stem vooral NIET op de PVV en blijf heerlijk zeuren hoe errug het allemaal niet is.

Lupuslupus | 25-06-15 | 10:20

Het is ook gewoon een zinloze strategie, mensen eerst binnenlaten en van allerlei voorzieningen voorzien en ze dan een jaar of 10 later vertellen sorry, je mag niet blijven. Je moet mensen bij de grens al screenen en mensen die geen kans maken op een verblijfstatus of zonder papieren al de toegang weigeren, de procedure moet gewoon niet langer dan een jaar duren en in dat jaar moet je ze gewoon in een daarvoor afgesloten terrein opvangen en ze daar houden tot er duidelijkheid is. Mag je blijven dan mag je het terrein verlaten zo niet blijf je daar zitten tot je het land kan worden uitgezet.

Capt. Iglo | 25-06-15 | 10:18

Dus er is weer eens overheidsorgaan -De Dienst Terugkeer & Vertrek - die lekker op haar handen kan blijven zitten uit het raam te turen. Of je werk doen of optiefen jongesn en meisjes.

nikkipikki | 25-06-15 | 10:18

@Peter_K | 25-06-15 | 09:33

Generaal Pardon is wat mij betreft al jaren afgezwaaid, met groot verlof én met pensioen.

Het wederom collectief binnenlaten van kanslozen moeten we als samenleving domweg niet meer willen, hoe inhumaan dat dan ook moge lijken maar we kunnen niet de last(en) van de hele wereld op onze schouders dragen.

Reinaert | 25-06-15 | 10:17

dan graag de rekening van de ziektekosten (waar ze wel massaal gebruik van maken, maar niet betalen) naar de desbetreffende bedrijven sturen die 'miljoenen-contracten' hebben met die landen.

--sql error-- | 25-06-15 | 10:17

Kabinet Leugen I, Leugen II, en het domste volk van Europa blijft juichend op liegende politici stemmen die kraaiend van plezier liegende bestuurders blijven installeren.

dedeurs | 25-06-15 | 10:16

NoNoVio | 25-06-15 | 10:09
IND, en nee, werk er niet voor, heb er vw. mijn werk goed zicht op, is ook met handen en voeten gebonden aan de politieke slome duikelaars die we hebben rondlopen. Er is geen geld om behoorlijk een grens te bewaken. Er is blijkbaar wel geld om duizenden gelukszoekers een 5-jarige procedure in te sturen. En wie dat systeem van dichtbij meemaakt als werknemer, is niet blij hoor, met mensen als F. Teeven en al z'n voorgangers en mede middenpartijpolitieke mastodontjes. Wat je nodig hebt zijn olifanten in Nederlandse porseleinkast maar politiek Nederland schijt al in z'n broek als er een oortje van een kopje afbreekt.

Grieken smijten hun borden met tientallen tegelijk kapot. Andere uiterste.

chicago river | 25-06-15 | 10:15

Ken je die van die Somaliërs die naar huis gingen?
Ze gingen niet.
zeg maar jansen | 25-06-15 | 09:27
.
Jawel, om vakantie te vieren

Delaware | 25-06-15 | 10:14

@simpelman | 25-06-15 | 10:00
Iedereen die zich inzet tegen illegalen wordt een risee. Zolang dat niet veranderd is een begin van een oplossing niet eens mogelijk.

Peter_K | 25-06-15 | 10:13

Rita Verdonk DEED tenminste iets!
Dat kan ik van de rest niet zeggen.
@necrosis | 25-06-15 | 10:08
 
Dat doet me denken aan de mop van de twee wegwerkers: eentje staat langs de kant van de weg een greppel te graven, tien meter achter hem komt de tweede en die gooit de greppel weer dicht. Als iemand vraagt: "Waar zijn jullie nou mee bezig?" geven ze het antwoord: "Tja, onze kabellegger is vandaag ziek."

Rita Verdonk DEED tenminste iets, het haalde alleen niks uit.

simpelman | 25-06-15 | 10:12

Irak snap ik nog wel, daar hebben ze de olie van nodig, maar vrijwel het enige wat wij naar Eritrea en Somalië exporteren is ontwikkelingshulp.
Dus die landen dreigen: Stuur onze mensen niet terug, want dan mag jullie goedvolk hier niet meer jullie belastinggeld stukslaan ter meerdere eer en glorie van zichzelf.
Aangezien de ontwikkelingshulp een miljardenindustrie is, waar de Pvda/D66/Groenlinks-vriendjes het dichts bij de geldkraan zitten, zijn ze bang dat die kraan wat zachter wordt gezet.
Dat kun je zakelijke belangen noemen, ik zou het gewoon nepotisme noemen.

Cuyahoga | 25-06-15 | 10:11

@ necrosis | 25-06-15 | 10:05
Dat moet bij de uitzetting wel al duidelijk zijn, alleen Ethiopië (et al) weigert volgens mij gewoon keihard een nieuw paspoort te verstrekken hoewel ze donders goed weten wie het is. Zijn ze ook liever kwijt dan rijk aangezien hij (ja, hij) in de eerste plaats al weg wilde. Zou Nederland eens moeten voorstellen voor gedemotiveerde Nederlanders, de wereld zou te klein zijn.

TheseDays00 | 25-06-15 | 10:11

huur dan gewoon die mensensmokkelaars in, en geef ze een vals paspoort: als ze zo kunnen komen kunnen ze zo ook gaan.

FW Ta-183 Huckebein | 25-06-15 | 10:10

En daarom geen opvang, geen huis, geen eten, zie dan zelf maar hoe je in leven blijft.
Kappen met die zieligheidsindustrie!

WatZalIkErvanZeggen | 25-06-15 | 10:10

@necrosis | 25-06-15 | 10:05
Niet toelaten dan. Gelijk op het vliegtuig terug van herkomst.

Wim Venijn | 25-06-15 | 10:09

@roze_bril | 25-06-15 | 10:00
Waarom ze geld geven? Ze zijn toch ook zonder steun hierheen gekomen?

Peter_K | 25-06-15 | 10:09

@ Necrosis 10:05

Willen ze hier een verblijfstatus krijgen zullen ze eerst een praatje moeten houden over waarom ze er recht op hebben, waar ze vandaag komen etc, dan zou je het moeten kunnen bewijzen.

Maar goed, de immigratiedienst laat ze eerst jaren in Nederland wonen voordat er een keer een fatsoenlijk gesprek komt. Dan zijn er al twee kinderen en 6 familie leden extra waar hetzelfde gesprek voor moet komen. En dan is het allemaal zielig en kunnen ze het niet maken om ze weer terug te sturen.

Hele ambtenarij in Nederland is een groot lachertje, die houden hun eigen werk en toekomst wel in stand en krijgen het alleen maar drukker. Fatsoenlijk beleid hebben ze daar nog nooit van gehoord, triest eigenlijk.

NoNoVio | 25-06-15 | 10:09

@simpelman | 25-06-15 | 10:00
Rita Verdonk DEED tenminste iets!
Dat kan ik van de rest niet zeggen.

necrosis | 25-06-15 | 10:08

@Wim Venijn | 25-06-15 | 09:57
Ze vernietigen hun identiteitspapieren vóór ze hier komen.
Bewijs jij dan maar dat iemand uit (bijvoorbeeld) Ethiopië komt.

necrosis | 25-06-15 | 10:05

roze_bril | 25-06-15 | 10:00
Snap je punt. Maar niet de oplossing. Kost teveel en de aanzuigende werking is niet hard genoeg. Er moet gewoon weer grenscontrole zijn in ELK EU land. En geloof me, die gaan er zijn over pakweg 10 jaar. De Fransen konden het nota bene nu al bij Ventimiglia.

chicago river | 25-06-15 | 10:05

KlunsJohannus | 25-06-15 | 09:47
U heeft gelijk, ik had geen "vluchtelingen" moeten schrijven, maar "illegalen".
Voor heel wat politiek correcte lieden is echter geen mens illegaal.

Peter_K | 25-06-15 | 10:04

En niemand weet verder wat ze er mee aan moeten, was er maar zoiets als een orgaan wat de belangen van nederlanders behartigde. Dat we dan met zn allen eens de samenstelling van dat orgaan kozen en dat ze er dan voor ons waren. wat een droom

nikkipikki | 25-06-15 | 10:04

Ik kom zelf regelmatig in Nijmegen, zo ook gisteren. Behoorlijk wat Oost Europeanen die met bekertjes van de MC Donalds voor hun neus in kleermakerszit zitten te bedelen op meerdere plekken in de stad.

Gisteren werd ik benaderd door een andere Oost Europeaan. Laat hij mij een briefje zijn, in eerste instantie dacht ik dat hij de weg wilde weten, maar het bleek een briefje te zijn waarop stond dat hij honger had en zijn kinderen moest voeden en of ik hem geld wilde geven. Geen idee wie dat briefje voor hem had geschreven, want zelf sprak hij geen woord Nederlands.

Om maar niets te zeggen over de Oost Europese straatmuzikanten en daklozenkrantverkopers die je er gratis bij krijgt. Het is gewoon een grote plaag! Aan de ene kant jatten ze alle winkels leeg, beroven ze mensen in hun huis en zakkenrollen ze, aan de andere kant heb je al het zielige volk dat komt bedelen.

En nu krijg je de volgende stap, alle boorvluchtelingen en andere asielzoekers die Nederland overspoelen. En waarom, omdat hier vanzelf alles voor ze wordt geregeld. Kom maar binnen met je knecht, en neem je hele familie mee.

Over een paar jaar gaan we de gevolgen pas echt zien, als je jezelf scheel betaald aan allerlei kosten. Dan krijg je een salarisstrookje waar bovenaan nog een leuk bedrag staat en onderaan je bijna in tranen uitbarst.

Maar ja, wat kunnen we eraan doen? Grenzen sluiten mag niet (In Beieren gebeurd het nu overigens wel, terugsturen naar Italië waar ze iedereen doorlaten naar de rest van Europa), strenger asielzoekerbeleid zou het mee moeten beginnen + opvang in buurlanden ter plaatse.

Je zou er een boek over vol kunnen schrijven pfff

NoNoVio | 25-06-15 | 10:04

Baantjes en aanzien. Daar gaat het om. Je wilt als politicus natuurlijk niet op je CV hebben dat je uitgeprocedeerde asielzoekers hebt uitgezet, staat zo inhumaan. Je wilt natuurlijk ook niet dat je "vrinden" denken dan je een onmens bent. Dus dan maar je land in de uitverkoop doen.

Als ik nu eens besluit geen belasting meer te betalen, krijg ik dan dezelfde "humane" behandeling?!?

Dhr. de Wit | 25-06-15 | 10:02

@fortz | 25-06-15 | 09:51
Wij exporteren ons geld naar die landen en importeren hun bevolking.
Dat is een miljardenindustrie....

necrosis | 25-06-15 | 10:02

necrosis | 25-06-15 | 09:53
De generaal pardons zijn in W/N Europa met het braafste jongetje van de klas voorop, Nederland, amper meer te tellen. Ondanks alle 'beloftes' het 'anders' te doen. Het land, het Europese continent, wordt echt in de uitverkoop gegooid. Dit gaat 'levensgrote consquenties' hebben. Je moet het alleen wel moeten durven zien.

Nigeria telt de komende jaren 1 miljard inwoners. Volk blijft niet allemaal daar.

chicago river | 25-06-15 | 10:02

MvJV Ard van der Steur -onthoud die naam- gaat dit varkentje wel even wassen. Samen met ex-Teylinger en thans wachtgeldinfuus Bert Homan hebben ze de boel aldaar ook goed opgeschud. Aanpakken volgens de VVD mores. Man, man, man, wat een spektakel was dat. Wait and see.

Rest In Privacy | 25-06-15 | 10:01

Je geeft ze 1000 euro mee en zet ze af in het continent Afrika. Zie maar hoe je thuis komt. Ze zijn hier toch ook gekomen?

roze_bril | 25-06-15 | 10:00

Rita Verdonk probeerde indertijd om uitgeprocedeerde illegalen gedwongen terug te sturen. Ze had de ambitie, de totale steun van de Tweede Kamer en een duur uitzetapparaat. Er was geloof ik sprake van 27000 mensen en het lukte Rita Verdonk om ± 5 mensen per week uit te zetten. Dat is minder dan het geboortecijfer dat je binnen een groep van 27000 mensen mag verwachten. Dus al was ze er eeuwenlang mee doorgegaan, dan nog had ze het aantal illegalen niet verminderd.
Wat leren we daaruit: elke politieke partij en elke politicus die belooft om illegalen gedwongen uit te zetten, liegt. Het kan gewoon niet. Onmogelijk.

simpelman | 25-06-15 | 10:00

En als iemand dan toch terug moet, gaat de plaatselijke bassischool weer handtekeningen verzamelen, want Yousseff moet natuurlijk blijven want hij is ons vriendje.

owikzegmaarwat | 25-06-15 | 09:59

Zolang het VVD old-boys netwerk z'n zakken nog rijkelijk weet te vullen, geeft niemand ene fuck als het uit de hand loopt zijn ze weg, geld heeft een voordeel het heeft overal een waarde.

gebrokenvleugel | 25-06-15 | 09:58

Alles wat hier komt zal blijven. Dat is zo bepaald. Het is 1 grote poppenkast van leugens en misleiding. Nederland zal en moet "multiculti" worden. Zelfs als dat ten koste gaat van generaties van Nederlanders. Waarom denk je dat ze in de kleine dorpjes starten met die AZC's.
--
Er komt een gigantische emmigratiegolf aan. Nederlanders zijn er klaar mee en zien dat ze een veel beter leven kunen hebben ergens anders op deze planeet. Nederland zal een natie worden van kanslozen.. Wat wel leuk is, binnen een paar ben je in Nederland de 1% als je 30k verdient... ;-)

Mark_D_NL | 25-06-15 | 09:58

Wat is het probleem om die mensen op het eerste vliegtuig terug te zetten? Waarom moeten ze meewerken in dat oorspronkelijke land? Ze lieten hun onderdaan gaan, zonder toestemming van Nederland. Dan kan je hem net zo makkelijk terugsturen.

Wim Venijn | 25-06-15 | 09:57

De PvdA zal binnenkort met een voorstel komen om de uitgeprocedeerde asielzoekers eerlijk te verdelen over de provincies. Minister Asscher : het kan niet zo zijn dat Friesland zijn eigen uitgeprocedeerdenbeleid blijft volhouden. En: Kinderen van uitgeprocedeerden mogen net zo goed meevoetballen en volledig lid worden van de voetbalvereniging of bent u daar soms op tegen?

J.Slavink | 25-06-15 | 09:57

Nogmaals: HOE DE NEUK kun je als uitgeprocedeerde asielzoeker de keuze krijgen om toch in Nederland te blijven.
@Martinspire | 25-06-15 | 09:35

Geen papieren meer van land van herkomst, die nemen die mensen niet terug.
Geen uitzetting via Schiphol, maar gewoon uit het AZC gooien, de straat op.
Slap uitzettingsbeleid van Rutte.

necrosis | 25-06-15 | 09:56

landje van 300 bij 150 km. Moet je een beetje zuinig op zijn. Het is zo op.
merel veld | 25-06-15 | 09:40
Mooi korte plemp. Lijkt wel een foto. 1 foto zegt ook meer dan duizend woorden.

chicago river | 25-06-15 | 09:56

@Tostiman | 25-06-15 | 09:35
In Azië haken sommige landen boten met dobbernegers aan en slepen ze terug naar open zee.
Daar krijgen ze amper kans om voet aan land te zetten.
Zouden ze in Europa ook moeten doen.....

necrosis | 25-06-15 | 09:53

Welke exportbelangen en miljoenencontracten heeft het Nederlandse bedrijfsleven überhaupt in landen als Afghanistan, Somalië en Eritrea ???

fortz | 25-06-15 | 09:51

Je kunt ze overigens rustig inzetten voor kustversterking, graven van tankgrachten, aanleggen van verdedigingslinies en patrouilleren als onbezolgdigd wijkbeveiligingsambtenaar in prachtwijken. Een heus vreemdelingenlegioen varierend van de genie tot en met militaire politie. Wel wat discipline aanhouden aub.

kindapaas | 25-06-15 | 09:50

Dan neemt Somalië ze niet terug, wij zetten ze uit en dan is er nog een hele grote rest van de wereld om asiel aan te vragen voor die figuren.

Wat betreft die miljoenencontracten, zo'n deal werkt twee kanten op.

Ploertendodert | 25-06-15 | 09:49

@Alt | 25-06-15 | 09:40
Met een Nederlands paspoort ben je automatisch 'rijk en gelukkig', en dus niet 'zielig'....

necrosis | 25-06-15 | 09:48

we importeren niet alleen die mensen,maar ook hun achterlijke cultuur... en daar zit hem op termijn nou juist het grootste probleem..

arretje | 25-06-15 | 09:48

Ach nog even geduld voor ze en dan een pardon en meer gratis geld en familie mag erbij komen. Tot die tijd nog gratis onderdak en eten. Is ook soort vakantie he.

Vitayalin | 25-06-15 | 09:47

Meteen bij aankomst adressen van de z.g. gutmensen uitdelen zodat degene die verantwoordelijk zijn en deze zooi hier naartoe halen ook de vruchten mogen plukken van hun beleid.
Ik neem toch aan dat ze uit medelijden ruimschoots geld en goederen en een onderkomen beschikbaar stellen want ze zijn o zo zielig.

eva43138890 | 25-06-15 | 09:47

Geef die uitgeprocedeerden een paspoort voor Groenland of de Noordpool en zet ze gelijk op het vliegtuig.
Uitgeprocedeerd betekent opzouten!

necrosis | 25-06-15 | 09:47

Peter_K | 25-06-15 | 09:31
Vluchtelingen? U bedoelt immigranten. Gelukszoekers. Als je geluk hebt. Want er zitten ook criminelen en terroristen tussen.

KlunsJohannus | 25-06-15 | 09:47

Wij hebben er geen antwoord op - uit angst voor het antwoord waarvan wij weten dat het het enig juiste is.

bisbisbis | 25-06-15 | 09:45

Het hun eigen probleem maken en dan moet je zien hoe snel ze een Halsemaatje maken

Bokito ergo sum | 25-06-15 | 09:44

Ons mooie land wordt uitverkocht.

KlunsJohannus | 25-06-15 | 09:43

een tijdbom ... tik tik tik ...

(c)ZWITSUL | 25-06-15 | 09:42

Wat exporteren we zoal naar Somalië, Goudse kaas, bloemen en watermanagement?

harbi | 25-06-15 | 09:41

Ik zeg altijd, Tis maar een landje van 300 bij 150 km. Moet je een beetje zuinig op zijn. Het is zo op.

merel veld | 25-06-15 | 09:40

Wij komen een ander land niet in zonder paspoort en zei met duizenden tegelijk wel

Raar he?

Alt | 25-06-15 | 09:40

"Het betreft vooral Irakezen, Somaliërs en Afghanen". Hebben we het bij export en miljoenencontracten dan vooral over onwikkelingshulp en militaire missies of wat? Ik kan me er echt niks bij voorstellen en dan nog wat: ik wil sommige Nederlanders ook niet terug als ze naar het buitenland zijn geweest..., ruilen?

Hoe kun je als Nederland over je heen laten lopen als een land zijn eigen burgers weigert op te nemen? Makkelijke wedstijd bij het internationale gerechtshof of bij de VN lijkt mij.

TheseDays00 | 25-06-15 | 09:40

Raar verhaal. Welke handel drijven wij nou met Somalie, Irak en Afghanistan? Dit verhaal staat in de volkskrant he! Dan weet je het wel.

one hobo | 25-06-15 | 09:40

En dan snappen ze de aanzuigende werking niet. Goed je krijgt dan geen uitkering maar er zijn genoeg (achter)bak(s)fietsendegroenlinksdragendeislamknuffelaars aan de grachtengordel die kwistig belastinggeld doneren aan door hun eigen vriendjes opgezette particuliere opvang subsidieeren dus altijd wel geld voor gelukszoekers.
Grootse zieligheids industrie.

Mr.Red | 25-06-15 | 09:38

Er is er maar eentje die het door heeft en dat is geef graag vrouwtje Ploumen
.
IK GEEF € 50 miljoen en dan komen ze niet meer
.
ONBENUL

Alt | 25-06-15 | 09:38

Maar natúúrlijk heeft dergelijk nieuws geen aanzuigende werking en is er niets aan de hand.
Duizenden mensen die niets te verliezen hebben en toch ook moeten leven. Als je niet wist dat de overheid kordaat over ons waakt, zou je je toch grote zorgen maken.

Lewis | 25-06-15 | 09:38

Die procedures zijn ook veel te lang. Daardoor wordt het ook inhumaan om mensen terug te sturen.
Het kan veel simpeler:
- Geen papieren, enkele reis rechtsomkeert.
- Afkomstig uit land waar geen dreiging is, rechtsomkeert.
- Rest opvangen en binnen een maand screenen. Bij twijfel rechtsomkeert.
- Rest verblijfsvergunning geven en aan het werk zetten.

Igor Putkin | 25-06-15 | 09:36

Nogmaals: HOE DE NEUK kun je als uitgeprocedeerde asielzoeker de keuze krijgen om toch in Nederland te blijven. Je bent dan toch uitgeprocedeerd? Kom op, meteen spullen pakken en op het vliegtuig. En als ze dan terugkomen, nog een keer terug in het vliegtuig. Doorgaan totdat ze wegblijven of geen ticket meer kunnen kopen.

Moeten wij eens doen, de uitslag van de rechter naast ons neerleggen, ze keihard uitlachen en verder blijven waar je zit. Moet je kijken hoe snel ze dan met een oplossing komen. Bah.

Martinspire | 25-06-15 | 09:35

Nederlandse ambtenaren voeren niet democratisch bepaald beleid uit. Ontslagwaardig en verraad

Kaas de Vies | 25-06-15 | 09:35

Als het land ze niet terugneemt, dan gewoon de ontwikkelingshulp, uitkeringen stop zetten. Als ze een eigen nationale vliegtuig bedrijf hebben die op Schiphol land, deze gewoon volstouwen met ze.
Hebben se een kust, drop ze dan op het strand
Niet te moeilijk doen

Tostiman | 25-06-15 | 09:35

@Reinaert | 25-06-15 | 09:29
Nee hoor, dan volgt er gewoon wéér een generaal pardon om het probleem op te lossen.

Peter_K | 25-06-15 | 09:33

Terecht want we verdienen immers miljarden aan de export naar Afghanistan, Irak en Somalië.

mindless | 25-06-15 | 09:33

Asielzoekers kunnen altijd naar het vluchtbinnenhof , vlucht tweedekamer of een van de vlucht achterkamertjes.

onderbuikgevoel | 25-06-15 | 09:32

Van Rutte c.s. komen we ook niet af,
ik kan me nl geen enkel fatsoenlijk land voorstellen wie deze Haagse uitzuigers zou willen opnemen

Berthe | 25-06-15 | 09:32

Kan de wereldgemeenschap niet ergens een stuk braakliggend land aanwijzen tot nieuwe staat waar alle vluchtelingen van de hele wereld mogen wonen en dan een eigen bestuur en economie oprichten, met hulp uiteraard. Een soort Liberia (negerslaven) of Israel (joden).

lulleficatie | 25-06-15 | 09:32

Tegen vluchtelingen zijn is niet politiek correct hè. Degenen die zich ervoor inspannen worden tot op de grond afgebrand...

Peter_K | 25-06-15 | 09:31

Kwestie van tijd: op enig moment barst dit land uit de voegen van de niet teruggekeerde uitgeprocedeerde illegalen die eigenlijk wel terug hadden gekund. Als de poep de ventilator raakt schrikt men in het Haagse wel wakker. Tot die tijd business as usual en vooral -asiel- gelukzoekers blijven werven en op een rode loper binnenhalen.

Reinaert | 25-06-15 | 09:29

De strategie:
1. Nee heb je.
2. Slechter dan nee wordt het niet want inhumaan.
3. Ja kun je krijgen.
We zijn nu bij stap 3 met dit setje. Een nieuwe horde begint straks weer bij stap 1.

Godsammekraken | 25-06-15 | 09:28

Ken je die van die Somaliërs die naar huis gingen?

Ze gingen niet.

zeg maar jansen | 25-06-15 | 09:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl