Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DOE MEE! Mail de motie verwerpende burgerhaters

En weer een dolk in de rug van de democratie. Ook al maken we de miljarden tranche na tranche over naar Brussel, de hinderlijke burger mag nooit of te nimmer te weten komen hoe Mark van de VVD en Jeroen van de PvdA de EU-provincie Nederland uitverkopen aan Brussel. De motie van Omtzigt, waarin gevraagd werd om transparantie over de Europese naheffingen, is verworpen met 69 voor en 74 tegen. Die 74 tegenstemmers waren alle Kamerlaven van de VVD, en alle Kamerlaven van de PvdA, plus de nooit direct gekozen zetelrovers Houwers (VVD) en Van Vliet (PVV). Die gaan we eens fijn bedanken voor hun burgerhaat! Want als meer dan 1000 betrokken burgers hun bezorgdheid kunnen uiten over hoe er met hun belastinggeld én democratie wordt omgesprongen, zullen er vast ook wel *een paar* burgers bereid zijn om hun "dank" uit te spreken voor dit schandalige staaltje staatsvorm-sloopwerk. Maar omdat we sinds vandaag weten dat de Kamerleden van VVD en PvdA een hinderfilter voor lastige burgers op hun inbox hebben, kunnen we ditmaal geen tekstje voorkauwen. Daarom mag u deze keer helemaal zelf weten wat u deze luitjes toe wilt wensen. We vragen alleen om het netjes te houden. En geen grote bestanden te mailen. Of malle foto's. VVD en PvdA, prepare your inbox: 1 KLIKS MAILLIJST VOOR ALLE VVD EN PVDA KAMERLEDEN. Plus Houwers en Van Vliet. Succes met jullie hinderfilter. Hufters.
DE LIJST MET DEMOCRATIE HATENDE DADERS k.arib@tweedekamer.nl,t.venrooy-vanark@tweedekamer.nl,m.azmani@tweedekamer.nl,y.berckmoes-duindam@tweedekamer.nl,e.ziengs@tweedekamer.nl,h.zijlstra@tweedekamer.nl,secretariaat.teeven@tweedekamer.nl,l.dlange@tweedekamer.nl,c.nijkerken@tweedekamer.nl,h.veldman@tweedekamer.nl,j.vwijngaarden@tweedekamer.nl,h.leenders@tweedekamer.nl,voorzitter@tweedekamer.nl,b.dboer@tweedekamer.nl,a.bosman@tweedekamer.nl,l.bouwmeester@tweedekamer.nl,hantenbroeke@tweedekamer.nl,brigitte.vdburg@tweedekamer.nl,i.dcaluwe@tweedekamer.nl,y.cegerek@tweedekamer.nl,j.houwers@tweedekamer.nl,m.vdam@tweedekamer.nl,t.vdekken@tweedekamer.nl,o.vdijk@tweedekamer.nl,r.dijkstra@tweedekamer.nl,s.dikkers@tweedekamer.nl,p.duisenberg@tweedekamer.nl,A.Eijsink@tweedekamer.nl,secretariaat.elias@tweedekamer.nl,m.fokke@tweedekamer.nl,e.groot@tweedekamer.nl,s.gunal@tweedekamer.nl,m.harbers@tweedekamer.nl,r.heerema@tweedekamer.nl,d.hoogland@tweedekamer.nl,l.jacobi@tweedekamer.nl,t.jadnanansing@tweedekamer.nl,j.kerstens@tweedekamer.nl,a.kuiken@tweedekamer.nl,r.leegte@tweedekamer.nl,r.vdlinde@tweedekamer.nl,bart.deliefde@tweedekamer.nl,h.lodders@tweedekamer.nl,a.lucas-smeerdijk@tweedekamer.nl,m.maij@tweedekamer.nl,a.marcouch@tweedekamer.nl,m.mohandis@tweedekamer.nl,j.monasch@tweedekamer.nl,p.moors@tweedekamer.nl,a.mulder@tweedekamer.nl,h.nepperus@tweedekamer.nl,h.nijboer@tweedekamer.nl,a.oosenbrug@tweedekamer.nl,s.potters@tweedekamer.nl,m.rebel@tweedekamer.nl,j.recourt@tweedekamer.nl,a.rutte@tweedekamer.nl,a.schut@tweedekamer.nl,m.servaes@tweedekamer.nl,democratie@geenstijl.nl,k.straus@tweedekamer.nl,g.tanamal@tweedekamer.nl,joost.taverne@tweedekamer.nl,Secretariaat.Tellegen@tweedekamer.nl,Secretariaat.VanVeen@tweedekamer.nl,r.vermeij@tweedekamer.nl,b.visser@tweedekamer.nl,r.vvliet@tweedekamer.nl,j.c.vos@tweedekamer.nl,m.vos@tweedekamer.nl,aukjedevries@tweedekamer.nl,a.a.dvries@tweedekamer.nl,r.vuijk@tweedekamer.nl,a.wolbert@tweedekamer.nl,b.vtwout@tweedekamer.nl,l.ypma@tweedekamer.nl,k.yucel@tweedekamer.nl

Reaguursels

Inloggen

"Heren en dames,
Willen jullie nu eindelijk eens gvd openheid van zaken geven over al dat policor linxe steelgeld, wat jullie allemaal naar het drankenkabinet van juncker sturen? En naar de egospiegelzaal van timmerfrans, waar hij zichzelf de hele fucking dag kan bewonderen?
Anders kunnen maatregelen niet uitblijven. Ik bestier een uitgebreid vlooiencircus en ik KAN langskomen. Maar het kan dat alle deurtjes opeens (net zo opeens als een eu-naheffing) openvliegen, dat dan weer wel.
Ik dacht dat een termijn van 5 werkdagen vanaf heden een ruime termijn is waarop ik antwoord kan verwachten!
Grtz,
K. Rabbel"

pennestront | 03-06-15 | 17:27

De TEGEN PARTIJ

Mag ik Alle Tegenstemmers Feliciteren Met het Vrijwillig Lidmaatschap van De Tegen Partij.

U volgende contributie dient voldaan te worden bij de eerst volgende keer dat U verkiesbaar bent!

De Hoogte van de Fee is Simpel en eenvoudig en door derde uit te voeren in overeenkomst met het partij beleid, een Tegen Stem!

Stopix | 03-06-15 | 17:24

bergen out of office replies..

DubbeleWhopperKaas | 03-06-15 | 10:56

@Nutcase13 | 02-06-15 | 16:50
• O JEEE !!! GS organiseert een soort DDoS Aanval, een GS Aanval !
En als de server plat ligt, komt een artikel: De Tweede Kamer weer onbereikbaar !
En guurders met een kleuter mentaliteit vinden het prachtig en doen er aan mee, hè Nutcase13 ?!
Deze meelopers doen ook mee aan het boycotten van de HEMA. Voor dit soort mensen zit een fopclubpartij, de PVV in de Tweede Kamer. Nutcase13 zoekt de mail adressen wel voor jullie op.

h65485665 | 03-06-15 | 00:52

Een ietwat naief topic! Het impliceert namelijk dat de schrijver ervan, of GS in het algemeen, in de veronderstelling verkeerde dat de regeringspartijen voor dit debat wel iets met onze democratie hadden.
Ten eerste is het bestaan van deze regering al niet democratisch maar technocratisch. De som der verliezers kan in onze technocratie de winnaar zijn.
Ten tweede regeren deze partijen niet voor het volk maar voor die halve man en een paardekop die lid zijn van deze partijen.
Ten derde geilen deze, en meer partijen op topbaantjes in Brussel. En daar zitten ze bepaald niet te wachten op dwarsliggers en zeurpieten.
Ten vierde hebben we allang geen "leiders" meer maar ambtelijke bestuurders. Iedere week je wasje bij mams brengen versterkt het charisma bepaald niet.

Thorolf | 02-06-15 | 23:50

Ik heb de heren ook even gemaild, met Arnold en Emile in de CC.

___

PvdA stemmen deed ik al nooit. Ik stemde altijd VVD, maar dat is dus verleden tijd. Jullie hebben vandaag jullie ware gezicht laten zien! Weet je waar mijn stem voortaan naartoe gaat? Arnold Merkies van de SP. Arnold heeft ten miste het fatsoen om inhoudelijk te reageren en als volksvertegenwoordiger te doen wat van hem verwacht wordt; namelijk stemmen voor transparantie, openheid en democratie.

Dankzij de VVD en PvdA is mijn vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt gezakt. Mijn hoop is groot dat deze coalitie snel omvalt en jullie afgestraft worden met de volgende verkiezingen. Het mag overigens een wonder zijn dat deze coalitie het zolang heeft volgehouden. Het is onbegrijpelijk dat Nederlanders het accepteren dat we bedonderd worden waar we bij staan. De liegende en frauderende politici zijn (voornamelijk bij de VVD) niet meer te tellen. Het begint erop te lijken dat het geheim houden, in de doofpot laten glijden of het verkeerd informeren van de kamer tot standaard procedure is verheven.

@Rutte en Dijsselbloem: Dat jullie niet capabel genoeg zijn, of de kwaliteit van het werk om te janken is, kan ik jullie lastig kwalijk nemen. Maar jullie twee zijn simpelweg niet te vertrouwen.
@De rest v/d top van de VVD en PvdA: Ga je schamen!
@De rest van het volgzame stemvee van de PvdA en VVD: jullie hebben de ruggengraat van een poffertje!
@Emile: Geef Arnold bij de volgende kabinetsperiode een mooie positie, alsjeblieft.
@Arnold: Chapeau! Op de dag dat mijn vertrouwen in de politiek beschaamd is, heb jij de kloof tussen burger en politici kleiner gemaakt. Als ik jou een keer tegen kom, krijg je een biertje van me!

baskb | 02-06-15 | 23:26

Typisch. Wat gebeurt kan niet door de beugel dus moet het verborgen blijven. Anders zou het volk uiteraard boos worden en misschien wel je makkelijke baantje kunnen komen afpakken in de volgende verkiezing.
Maarja... als verkiezingen niet meer werken is de rechtsstaat ook zijn legitimiteit kwijt. Het is nu dus officieel anarchie. Maak er vooral gebruik van!

Myrkie | 02-06-15 | 23:20

‎Geachte heer Harbers,
‎
Verbolgen heb ik kennis genomen van het ‎schouwspel dat zich ontvouwde naar aanleiding van de motie van de heer Omtzigt. U heeft, net als vele van uw collegae, gekozen om zich te verschuilen achter elkander. Juist als politicus zou u mogen staan voor wat u roept. Als iets het niet waard is om uit te dragen, zou u het überhaupt niet moeten doorzetten. 
Op inhoudelijk vlak is  er ik een en ander af te dingen op het gedrag van u c.q. de fractie als geheel. Ik citeer: "‎[...]geen onnodige regelgeving, geen geldverspilling vanuit de Europese begroting‎[...]"‎ van de VVD site. Het moge duidelijk zijn dat u dit met de voeten treedt. 
Een ander punt illustreer ik het best middels game theory. Met uw kennis van de eerste economie vakken zou dit u bekend in de oren moeten klinken: de EU (over nature in dit spel) geeft u een eerlijk bedrag (E) of te hoog (H). 
U kunt de berekeningen bekend maken (B) of niet (N). 
Als u een correct bedrag zou krijgen, en u deelt de berekeningen, is iedereen blij. 
Als u een correct bedrag zou hebben, maar u deelt de berekeningen niet, gelooft men dat het bedrag te hoog ligt, en is men ongelukkig. 
Als u een te hoog bedrag krijgt en de ‎berekeningen deelt, valt ook woede u ten deel (vermits u betaalt dan). 
Als u een te hoog bedrag krijgt, en houdt de berekeningen voor zich, gelooft iedereen dat er reden is tot woede. 

Dit leidt tot het volgende perfect Bayesian equilibrium: bij (E) vertelt u de berekeningen (B) altijd, immers die uitkomst is beter in pay offs. 
Bij (H) maakt het niet uit wat u doet, tenzij er bij (B) zou blijken dat men duidelijk nog te weinig op de hoogte is van de mate van schimmigheid. 
Gegeven dit al kan ik niet anders dan concluderen dat u mij en de rest van de Nederlandse bevolking pootje licht. Een grove schande. 

‎Het had u gesierd als u de ruggengraat had gehad om tenminste eerlijk uit te komen voor de overweging dat dit beter is op de lange termijn. Zelfs als wij van mening zouden verschillen of dat ook zo is. ‎

Ik hoor graag uw reactie. ‎
‎‎
Met vriendelijke groet,

Barend1814 | 02-06-15 | 23:02

Done.. Onder het onderwerp 'Dankbetuigingsstuk' Het volgende gestuurd: Geachte dames en heren ‘landbestuurders’,

Hierbij willen wij u hartelijk danken voor de inzichten die jullie ons doen toekennen (not) omtrent het juiste bestedingsgedrag van onze belastingcenten.
Chapeautjes, en ga vooral zeau door. Lekker bezig.

Een bezorgde Nederlander.

Iets beters wist ik ook niet, Maar vind dit wel een ludieke aktie.. Geenstijl 4-ever!

NiCeY | 02-06-15 | 22:16

Emilioot1 | 02-06-15 | 20:33
laatstelijk pompten franse boeren het hele gebouw van de president vol met vloeibare mest. Zoiets? of wou je nog een paar stappen verder gaan? in dat geval moeten we even wat onderhandelen voor een paar duizend AK47's oid. of wellicht kan anders breivik even z'n gram halen op het binnenhof. ook prima.

hakbarry | 02-06-15 | 20:44

Beste mensen, gaan we nou eens fijn onthouden welke Haagse criminelen precies ons dit kunstje hebben geflikt? Er komen écht ooit wel weer verkiezingen. Zorgt a.u.b. voor een juiste afrekening!

j.m.de graaff | 02-06-15 | 20:35

Mails?.. Kunnen we geen voorbeeld aan de Franse revolutie nemen?

Emilioot1 | 02-06-15 | 20:33

Ik heb net namens Mark Rutte een vriendelijk bedankt gestuurd aan de geachte leden van de tweede kamer:

220 CPSMTPM-TLF101.kpnxchange.com kpnxchange.com Tue, 2 Jun 2015 20:25:01 +0200

EHLO vvd.nl
250-CPSMTPM-TLF101.kpnxchange.com Hello [joris.kan.mijn.rugop]
250-TURN
250-SIZE 39936000
250-ETRN
250-PIPELINING
250-DSN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8bitmime
250-VRFY
250-TLS
250-STARTTLS
250 OK

mail from: premier@vvd.nl SIZE=5080
250 2.1.0 premier@vvd.nl.... Sender OK

rcpt to: secretariaat.teeven@tweedekamer.nl
250 2.1.5 secretariaat.teeven@tweedekamer.nl

DATA
354 Start mail input; end with <CRLF>.<CRLF>
Geacht kamerlid, waarde collega,

Vandaag hebben wij mogen ervaren hoe het volk zich kan uitspreken tegen zijn eigen vertegenwoordiging.
Het was een schandelijke vertoning van onverdraagzaamheid, onwil en onbegrip, gevoed door onwetendheid.
Dat kunnen en mogen wij die mensen niet kwalijk nemen. Ze zijn nu eenmaal niet slim, en laten we eerlijk zijn: dat houden
wij liever zo.
U heeft zich allen voortreffelijk gedragen. Sommigen negeerden deze blijken van stupiditeit, terwijl anderen een reuze vriendelijk doch
cynisch weinigzeggend antwoord stuurden. Daarvoor mijn dank. Wij weten waar dit land behoefte aan heeft, en dat is niet
aan mensen die niet weten hoe moeilijk het is om zoveel zaken niet te bespreken met elkaar.

Met vriendelijke groet,

Mark Rutte
.

transmitting body
250 2.6.0 <CPSMTPM-TLF101WssM500028c29@CPSMTPM-TLF101.kpnxchange.com> Queued mail for delivery

sjaakdaak | 02-06-15 | 20:27

Pfff, als stemmen echt zou uitmaken dan was het lang geleden al afgeschaft, check, beter!

Oetiohnegentechnik | 02-06-15 | 20:24

76 maal:

Beste,

Hierbij een naheffing van de factuur voor geleverde diensten. In de correspondentie met uw collega dhr. XX XXXXXXXX op XX-XX-XXXX zijn wij overeen gekomen dat er een naheffing plaats zal vinden vanwege kosten met betrekking tot XXXXXXXXXXX , XXXXXXXXXXXX en XXXXXXXXXXX. Verdere uitleg over deze kosten kun u vinden in correspondentie stuk XXXXXXXXXX, zoals afgesproken met dhr. XXXXXXXXXXX.

...
...
...

Hierbij bent u voldoende geinformeerd. Of niet dan?


Bedankt he!

peterdh | 02-06-15 | 20:23

Als stemmen echt werkt dan was het allang afgeschaft...

Oetiohnegentechnik | 02-06-15 | 20:16

Het vreemde is, dat niemand uitlegt, waarom de tweede kamer stemt tegen het krijgen van informatie voor de tweede kamer.

vanhetvarken | 02-06-15 | 20:08

Ik ben tot actie bereid. Serieus.

We kunnen de tweede kamer opheffen. Geen functie meer met het tegenstemmen van de motie.
We kunnen de eerste kamer opheffen. Dealtjes worden gesloten.
Wat we overhouden is een dictatuur.
En geen enkele verantwoording hoeft de regering af te leggen over welke besluiten of beslissingen dan ook.
En we weten niet eens welke besluiten en beslissingen er worden genomen.

Wim Venijn | 02-06-15 | 19:51

Redactie GeenStijl,

Grote waardering hoe jullie deze zaak aanpakken, is het niet om in overweging te
nemen de protesten landelijk meer power te geven. Jullie hebben de middelen en de internet kracht om deze corrupte partij gekozen zetbazen en bazinnen te doen struikelen en hun doen laten te verzuipen in hun eigen leugens.

Deze mensen welke totaal geen feeling hebben met de autochtone bevolking die generaties lang dit land hebben opgebouwd horen niet thuis in de kamer.

Zij hebben zoveel ellende en armoede veroorzaakt,dat eigenlijk de meeste van jullie voor een volkstribunaal horen te verschijnen om verantwoording af te leggen voor de wandaden die jullie de bevolking aandoen en aangedaan hebben.

GeenStijl ga er vol in, hopelijk worden er steeds meer autochtone Nederlanders wakker en dat ze inzien dat het verraad naar hun toe walgelijk is en NSB vormen aanneemt.

von Amsberg | 02-06-15 | 19:51

Minstens net zo erg is de oorverdovende stilte van MSM. Is daar ook een emaillijst van?

R. E. Calcitrant | 02-06-15 | 19:50

opzouten met die hele zooi. welke eikels waren er trouwens niet, of zijn dat onthoudingen want 69+74 = 143, dus ik mis 7 plucheplakkers.

Afijn nog eentje voor volk en vaderland. de volgende keer zet ik het in een mailer, die om de 10 minuten shit verzend.

hakbarry | 02-06-15 | 19:46

Het valt bijna niet te beschrijven hoe ik mij voel. Nooit eerder heb ik mij zo kwaad gemaakt over een actie van het kabinet. Den Haag kan zich gaan opmaken voor boze burgers want deze mailbom was pas het begin.

Dhr. de Wit | 02-06-15 | 19:41

Gelukkig maakt Omtzit het wel makkelijk voor me bij de volgende verkiezingen. Mijn stem heeft tie voor de volle 100%. Dat er daarom een stem naar het CDA gaat dat moet dan maar.

drammerd | 02-06-15 | 19:33

Geachte leden van de tweede kamer, leden van VVD, PVDA en incidentele gedoogpartners,

Ik ben sinds 1995 stemgerechtigd en heb mij nooit van mijn democratische plicht gekweten hoe moeilijk de keuze soms ook was. Dat geldt zowel voor landelijke als de gemeentelijke verkiezingen. U propageert betrokkenheid van het Nederlands electoraat als een groot goed en als datgene ons land gezond en sterk houd. Tot op heden heeft landelijk uitsluitend de PVDA (toen ik nog studeerde) en de VVD (sinds ik werk en belasting betaal) mijn steun gekregen bij verkiezingen.

Ik begrijp ook dat er na het voeren van een campagne, bij én na het vormen van een coalitie, offers gebracht moeten worden. Hoewel ik vaak denk dat het resultaat wegheeft van zacht heelmeesterschap met bijkomende zwerende wonden begrijp ik dat Nederland niet als een bedrijf maar als een stichting wordt bestuurd met alle bijbehorende voor- en nadelen.

Binnen bovengeschetste context volg ik dus ook regelmatig het politieke debat. Uiteraard kan ik gezien mijn volle werkweek niet alles volgen en moet ik vaak afgaan wat de diverse media over besluitvormingstrajecten weergeven maar zo nu en dan heb ik de gelegenheid om een zitting van de kamer live te volgen (en dan vaak alleen audio).

Zo heb ik heden, 2 juni 2015, met afschuw en ontzetting de hoofdelijke stemming aanschouwd met betrekking tot de motie van Pieter Omtzigt van het CDA. Mijn constateringen zijn als volgt; partijbelang gaat veruit boven volksvertegenwoordiging, betrokkenheid van het electoraat is alleen gewenst daar waar het de zittende coalitie uitkomt en ten slotte gaat hetzelfde op voor het begrip " Democratie".

Laat ik duidelijk stellen dat ik geen pertinent tegenstander ben van de strategische samenwerking met EU partners. Deze samenwerking mag ook wel wat kosten en, om de PVDA te citeren, sterke schouders mogen best wat extra last dragen. Waar het bij mij wel om gaat is het hoe en waarom. Openheid of transparantie is van het allergrootste belang bij het creëren van draagvlak voor genomen beslissingen en getoond gedrag.

Persoonlijk heb ik echt een hele nare nasmaak van hetgeen van hetgeen ik heb mogen aanschouwen. Als kersen op de taart wil ik nog noemen de manier waarop voorzitster mevrouw Miltenburg de heer Omtzigt interrumpeerde terwijl de heer Dijsselbloem met rokende hakken het podium verliet. Dit overigens zonder ook maar in de minste mate inzicht te hebben gegeven in hoe onze belangen in het proces van naheffing zijn behartigd. Daarnaast de gehaastheid waarmee Mark Rutte en Diederik Samson in canon "tegen" uitspraken. Mijn maag keerde om. Later bleek ook nog dat zelfs de tweede kamer zelf niet mag weten hoe de hazen nu precies zijn gelopen. Ongelofelijk.

Ik ga er vanuit dat er helaas niemand van u, de 74 aangeschreven volksvertegenwoordigers (of zelfs de assistenten hiervan), mijn email gaat beantwoorden. Ik stel wellicht ook niet echt een vraag... bij deze dan:

Gezien de twijfel bij de Nederlands ingezetenen ten aanzien van de positieve bijdrage van het Europees project "De Europese unie" aan de lokale welvaart en de twijfel bij het democratische karakter van die unie, hoe denkt u, de Kamerleden die tegen openheid en transparantie stemden op 2 juni 2015, dat deze keuze bijdraagt aan een positieve beeldvorming voor wat betreft de VVD, PVDA en gedogers, de Nederlandse politiek als geheel en de Europese unie?

In afwachting van uw reactie verblijf ik,

Hoogachtend,

Joffri | 02-06-15 | 19:23

De democratie is al verlamd en dit kan nog wel verder gaan volgens mij. Wie wil er een handje helpen middels een automatisch gegenereerde mailbomb naar bovengenoemde adressen? Lijkt mij een welverdiende straf voor dit stemvee van Rutte en Bloemmetje.

drammerd | 02-06-15 | 19:23

@flipr | 02-06-15 | 17:43
Waren je visjes bedorven?!?!

upgent | 02-06-15 | 19:19

Ze leren het nooit...

------------------------
Geacht Kamerlid,

Gisteren verzocht ik u — als Nederlands staatsburger — om mijn rechten te eerbiedigen en uw plicht als democratisch volksvertegenwoordiger uit te voeren, door bij de stemmingen na het Vragenuurtje vóór Motie 34 200 nr. 7 van Pieter Omtzigt te stemmen, waarin wordt opgeroepen om alle correspondentie over het ontstaan van de naheffing, de betaling van de naheffing en het verzoek om geheimhouding van deze correspondentie die heeft plaatsgevonden tussen de regering en de Europese Commissie, terstond openbaar te maken.

Het is spijtig om te moeten constateren dat u aan dat verzoek geen gehoor heeft gegeven. U bent het kamerlidmaatschap derhalve niet waardig. Het wordt de hoogste tijd dat u en uw partij het pluche verlaten.

Nog altijd geen idee waarom de PVV (en de rest van de oppositie) aan populariteit winnen? Als u het na vandaag nog niet door heeft, dan vrees ik dat u het nooit door zult krijgen.

Met vriendelijke groet,

[VOORNAAM ACHTERNAAM]
------------------------

BoosMens | 02-06-15 | 19:18

Iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt in die tweede kamer zijn vuile landverraders en moeten worden berecht voor hoog-verraad. ALLEMAAL

Maarwiewastelefoon | 02-06-15 | 19:14

Zo. Ook gemailed:
.
"
.
"Geachte" volks-"vertegenwoordigers",
.
De motie waar u vandaag tegen heeft gestemd was precies wat de Nederlandse politiek nodig zou hebben om een poging te doen het vertrouwen van de burger in de politiek terug te winnen.
.
U heeft vandaag duidelijk laten merken dat u niet in de kamer zit om het volk te vertegenwoordigen, maar dat u prefereert de agenda en het belang van uw eigen partij boven die van kiezer te plaatsen. Blijkbaar ziet u niet, of wilt u niet zien, dat de werkende Nederlander financieel steeds minder te besteden heeft (nivelleren is immers een feestje, toch, PvdA?), terwijl het geld met bakken tegelijk richting de EU gegooid wordt, zonder ook maar enig tegenstribbelen.
.
Het allerminste wat u had kunnen doen is om hierover openheid te geven, maar blijkbaar wordt er dan een politieke beerput opengetrokken die u allen liever dicht ziet blijven, of zouden kansen op EU baantjes voor bepaalde heren (Hoi Mark en Jeroen) daarmee wel eens in gevaar kunnen komen.
.
U allen dient zich diep te schamen. Dit soort gedrag maakt me blij dat ik niet meer in Nederland woon. Stemrecht heb ik echter nog wel, maar u allen zult daar geen plezier meer aan beleven.
.
.
De groeten uit Denemarken.
.
<naam>
Voormalig VVD-lid
.
"

ViagraFalls | 02-06-15 | 19:12

@mrfreeze | 02-06-15 | 16:28
Nederland is een "multiple-choice dictatuur" één keer in de vier jaar (soms eerder) mogen we kiezen uit "the best of worse".

Mastermattie | 02-06-15 | 18:57

@harry pikkel | 02-06-15 | 16:28
GO to zero, mag ik dan hopen?

Mastermattie | 02-06-15 | 18:55

Waarom is dan ook 'politicus' zo'n goedbetaalde baan? Daar krijg je dit van!

CrapoTheGreat | 02-06-15 | 18:53

A.de Knaller | 02-06-15 | 16:27
En dan hier nog even het antwoord van de regering op de vraag waarom de gehele correspondentie niet openbaar gemaakt kan worden. Je kunt er donder op zeggen dat dit ook het argument van de PvdA/vvd Kamerleden is: zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk...

harry pikkel | 02-06-15 | 18:53

Ik vind deze stukjes wel met de dag steeds moeilijker te lezen. Mag wel wat minder met de verwijzingen enzo.

Ansjo | 02-06-15 | 18:51

Mailtje gestuurd. Het netjes gehouden en gevraagd naar hun beweegredenen van het blokkeren van transparantie. Ik heb er bijgezet dat ik zelf alleen maar partijpolitieke redenen zie maar ik laat me graag verrassen.

Drackhorn | 02-06-15 | 18:42

Vvd verkiezingsprogramma:

"Op dit moment is de afstand tussen de burger en de overheid te groot. Er heerst in Nederland een vertrouwenscrisis. Mensen hebben weinig vertrouwen in de rechtsstaat en het optreden van de overheid. Is de overheid wel betrouwbaar? Is de overheid niet meer een ’partij‘ dan het verlengstuk van het algemeen belang?
De VVD wil deze crisis beëindigen en het vertrouwen van de burger in de overheid terugwinnen.
De oplossingen voor de vertrouwensbreuk moeten we niet alleen zoeken in de structuur maar ook in
de cultuur van de overheid. De overheid is niet de vertegenwoordiger van een kleine elite maar is er voor en van iedereen"

Aldus de VVD ??????????

Vvd is ongeveer de enige partij in de historie van de parlementaire geschiedenis die alles tegenovergesteld uitvoert tav hetgeen ze in het verkiezingsprogramm hebben beloofd !!!!

Tee Of Cup | 02-06-15 | 18:41

Iedere keer weer blijkt dat de EU met opzet niet democratisch wordt gekozen en dat de EU dat ook verre van zich houdt. Plaatselijke politici die braaf meewerken en derhalve plaatselijk uitgekotst worden, zien daar hun toekomst en pensioen.

vanhetvarken | 02-06-15 | 18:40

@Wim Venijn | 02-06-15 | 18:32
-
:-)

Lupuslupus | 02-06-15 | 18:39

zoveel mogelijk de steekwoorden proberen te vermijden waarop een filter geplaatst zou kunnen worden... op hoop van zegen!

kapitein_iglo | 02-06-15 | 18:36

Meeste kabinet leden hebben een filtertje. kreeg maar van 6 antwoord terug.

snakeplisskin | 02-06-15 | 18:35

Treurig stelletje mensen daar in Den Haag:

- Rutte wil geen antwoord geven op de vraag of het de Jager geld nog eens terugkomt uit Griekenland;

- ze willen geen openheid geven waarom NL of afroep de pinautomaat voor Brussel is.

Juridisch moeten we toch als burger meer kunnen doen dan een emailtje sturen.

We worden gewoon opgelicht en beroofd !

Tee Of Cup | 02-06-15 | 18:35

Hoog tijd voor een Occupy binnenhof editie.

stresstosteron | 02-06-15 | 18:33

@Lupuslupus | 02-06-15 | 18:29
Dank. Guillotine en doodbloedend was makkelijker te spellen.

Wim Venijn | 02-06-15 | 18:32

'Openbaar tenzij' is het adagium van het kabinet als het aankomt op overheidsinformatie. Die informatie gaat de overheid actiever openbaar maken. Want het kabinet staat voor een open overheid. Dit vergt een mentaliteitsverandering, maar meer openheid ontstaat ook door het eenvoudigweg te doen. De open overheid zal geleidelijk verder groeien.

bron: rijksoverheid.nl

opmerking: Het citaat 'staat voor' moet kennelijk letterlijk worden opgevat. De mondelinge trukendoos van dit Kabinet, met aanstichter dhr. rutte, is het failliet van de geloofwaardigheid van de gevestigde politiek gebleken. Ongekend schadelijk voor Nederland

James Waspik | 02-06-15 | 18:32

@Wim Venijn | 02-06-15 | 18:22
Gespietst aan mijn hooivork.

Lupuslupus | 02-06-15 | 18:29

Het kabinet heeft er geen problemen mee dat de Franse Staat zijn belang in luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft uitgebreid.

Dat schrijft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem op Kamervragen van de PvdA en VVD.

De Franse regering heeft zijn aandeel in het luchtvaartconcern onlangs uitgebreid van 15,88 procent naar 17,58 procent. Dijsselbloem noemt dat "geen fundamentele balansverschuiving".

we gaan gewoon door met de uitverkoop , en wat schuift het heren ??? nog niet zeker van die mooie baan ! bha en nog eens bha wat een rariteiten kabinet

witchmaster | 02-06-15 | 18:25

Kunnen we niet een baar hakbars "kopen" en naar Brussel sturen? Meteen ook een paar naar Den Haag..

MartinLeuterKingsize | 02-06-15 | 18:24

Ik zit nog te twijfelen over de spelling van de email.
Is het 'Gespit op mijn hooivork, of 'gespietst op mijn hooivork'?

Wim Venijn | 02-06-15 | 18:22

Wordt tijd om het pus hoofdelijk aansprakelijk te gaan stellen voor alle schade; economisch, psychisch, medisch enz. Zou de koppen bij de namen plaatsen. Elke dag.

pfffft! | 02-06-15 | 18:20

@Brulboei_61SB | 02-06-15 | 16:06
Lijkt me wel. Is toch interessant wat er gebeurd en de kans is groot dat er een reply-all wordt gebruikt ;)

Martinspire | 02-06-15 | 18:16

Iemand een scriptje om deze 74 volksverlakkers te abonneren op een obscure faecesporneau site?

hakbarry | 02-06-15 | 18:14

Ah ça ira...

trip666 | 02-06-15 | 18:07

Zouden ze hun filter al hebben ingesteld op tubgirl, lemonparty en goatsy?

Osdorpertje | 02-06-15 | 18:06

De tegenstemmers zullen wel langs de weg staan te juichen als de EUSSR-tanks het land binnen komen rollen.

ProAsfalt | 02-06-15 | 18:06

Betrokken kiezers die contact opnemen met volksvertegenwoordigers. Dat moeten we toch niet willen met zijn allen.

IQmin100 | 02-06-15 | 18:03

Mailen, lekker spannend. Dat helpt toch niets, daar zijn ze echt niet van onder de indruk.
Van de enige partij die ertoe doet kan je geen lid worden en onze Greet komt ook niet verder dan "kamervragen stellen". Pfoei, dat is bedreigend...
Zolang wij, het volk/de reaguurders/de NEDERLANDERS, niet optrekken naar het Binnenhof en dit gajes uit het gebouw sleuren, zolang WIJ rare Moskeeen niet eigenhandig sluiten, zolang WIJ niet de rol van de "politie" gaan overnemen gebeurt er helemaal NIETS in dit land en gaan we kapot.
Maar WIJ doen NIETS, wij zij SLAP en keffen liever vanaf de zijlijn.

dereactie | 02-06-15 | 17:58

Toch van het gekke dat GS mij de namen van de collaborateurs eerder kan verstrekken dan de kamer zelf.

imgur.com/uxe2pxN

Ik ga mij eerst maar eens beraden. VVD en PvdAchterlijken sla ik bij voorbaat over. Kan beter tegen een muur praten.

Vageling | 02-06-15 | 17:54

De volgende regeringscoalitie: VVD, PvdA en FIFA?

Zijkweif | 02-06-15 | 17:53

Dit heb ik gemaild:

Geachte kamer leden van de VVD en de PvdA,

Het is duidelijk, jullie zitten er niet voor de bevolking maar voor jezelf.
Als de dood om het leuke baantje mis te lopen stemmen jullie zelfs tegen openheid en democratie.

"De voltallige VVD- en PvdA-fracties én Houwers en Van Vliet stemmen tegen de motie Omtzigt. Die daarmee dus niet is aangenomen"

Ach ja, het is vergelijkbaar met de FIFA.

Willem van Rood | 02-06-15 | 17:52

Onderwerp e-mail: Uw stemgedrag bij de Motie Omzigt

Inhoud e-mail:
Goedemiddag, lid van de Tweede Kamer,

Tot mijn intens leedwezen heeft u wederom de democratie verloochend. Zo bracht u Nederland dichter bij de afgrond. Mijn afkeer van u is gegroeid.

Drs A.P.J. Hendriks

Thomas333 | 02-06-15 | 17:51

voor inspiratie en bemoediging de gebruikte tekst:
"geacht" kamerlid,
Vanmiddag heb ik het overlijden mogen aanschouwen van het laatste beetje geloofwaardigheid van dit kabinet en deze kamer.
Het tegen de motie voor transparantie stemmen over een zaak waarmee we welbewust verkocht en verraden zijn aan de Brusselse dictatuur, duidt op een brede medeplichtigheid van even zoveel corrupte landverraders.

Minder dan 15% van u is duidelijk aantoonbaar direct verkozen.
Verreweg de meesten danken hun baantje aan het "pleasen" van de juiste partij-apparatsjiks, aan het bewust en gewetenloos voorliegen van het volk.
Uw belangrijkste opgave is niet het belang van het volk te behartigen, maar "scoren" in de media met de boodschap van de baas, wat die dan ook is.
Als u maar opvalt, kan niet schelen hoe, als het maar niet is met dissidente geluiden of een eigen standpunt, want dat kost u de plek op de kieslijst, en daar gaat het u om.
Om NIETS ANDERS, tenzij u hier zo goed in bent dat u kans maakt op een baan in Brussel, dan zou u uw ziel (zo u er eentje had) nog aan de duivel verkopen.
Wij zien het ze allemaal doen.
Geen van de gebleken landverraders is ooit opgevallen door een rechte rug, een eigen standpunt en de bereidheid om ook echt en overtuigend het volk te vertegenwoordigen, op een spaarzame uitzondering na.
Zonder dat laatste bent u gedegradeerd tot een op geroofd belastinggeld parasiterende criminele immorele kaste van volksverlakkers die liever een politieke "carriere" bouwen met list en bedrog dan met hard werken.
U bent vandaag gezien.
Het proberen toe te dekken van uw schandalige en schaamteloze landverraad komt u door toedoen van een zeer kritisch en zeer gewaardeerd medium nu duur te staan.
Terecht.
Er zijn ook nog politici met een rechte rug. Gelukkig.
Zij zullen hier sterker uitkomen bij de komende verkiezingen. Dat zijn dan de echte volksvertegenwoordigers.

Als u meent dat u niet past in het door mij geschetste profiel, dan daag ik u uit om dat te bewijzen.
Bijvoorbeeld door u alsnog uit te spreken voor de democratie en de openheid en uw taak "ZONDER LAST OF RUGGESPRAAK" UIT TE VOEREN IN HET BELANG VAN HET VOLK.
U staat op achterstand.
Een uiterst boze en thans tot actie bereid zijnde democratisch burger.
Ofwel: een kiezer
(... of zegt u dat niets....?)

Bakschuif | 02-06-15 | 17:50

A.de Knaller | 02-06-15 | 16:27
Voor de eerlijkheid en volledigheid even het hele verhaal: www.rtlnieuws.nl/economie/home/dijssel...

Hebben de Kamerleden die info over de naheffing ook ontvangen? Ja, en wij kunnen deze ook gewoon lezen: www.scribd.com/mobile/doc/246266731/Su...

Op basis hiervan heeft de kamer ingestemd met de naheffing. Het is dus niet zo dat ze blind hebben ingestemd. Dan nog kun je je afvragen waarom de correspondentie niet openbaar mag worden, dat is weer een andere kwestie.
www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2...

harry pikkel | 02-06-15 | 17:50

Er blijft niets over van de voorheen verworven (mis gecalculeerde, hoy boomers) beschaving voor jullie kinderen. Alles onder de 45 dient te claimen, maar ze doen het niet, apatisch toekijken hoe het allemaal afgebroken wordt en ondergelopen door de halve globe. Zonde.

the_hammer | 02-06-15 | 17:48

En nu doorzetten met dit soort acties tegen de landsverraders die zich volksvertenwoordigers noemen. Heb dit bericht ook naar de mainstream media redacties gestuurd want die doen er ook weer niks mee!

bericht aan de hoge heren en dames in DH:
Beste kamerlid,

Via de media moest ik tot mijn spijt vernemen dat u de motie van kamerlid Omtzigt vandaag heeft verworpen. Ik vroeg mij af hoe u er als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk bij komt om een motie te verwerpen die oproept tot het openbaar maken van de stukken die het mogelijk maken rücksichtlos geld over te maken naar Brussel. Zit u daar eigenlijk wel als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk of als schoothondje van Juncker zodat die weer een champagnefles kan openen van het binnenstromende geld vanuit Nederland? Ik hoor graag van u hoe u meent te rechtvaardigen de Nederlandse democratie naar de sodemieter te helpen en de transparantie die het volk verdient als het om het wegsluisen van belastinggeld gaat overboord te gooien.

Natuurlijk ook alleen auto-reply mails terug gehad tot dusver. :P

dalskog | 02-06-15 | 17:44

Echt een goed idee om die gasten allemaal hun inbox kapot te spammen. Echt een goede strategie zeg wow wat goed bedacht! Wacht maar, straks als hun hele inbox vol zit dan gaan ze allemaal voortaan anders stemmen, of zelfs aftreden! En dan zetten we allemaal reaguurders in de Tweede kamer, of zouden die te druk zijn met rondjes rennen op rotondes waar webcams op gericht zijn?

flipr | 02-06-15 | 17:43

ik zou zeggen,waarom stem je tegen.
ik denk,dat je werk zo geheim is dat je zelf niet weet wat je doet.
karakterloze onbekwame ja knikkers.
op de zwarte lijst,zitten er niet voor de bevolking.
dat geld gaat naar griekenland,we hebben een regering die de bevolking besteeld
hi hi hi hahaha stond er bij en keek er naar.
maar dat weet bijna niemand
wat is de volgende ronde

soledad | 02-06-15 | 17:43

Om er zeker van te zijn dat ik geen bericht terug zal krijgen, heb ik ze uitgenodigd om te vertellen waarom ik uit Nederland ben geëmigreerd en er niet meer terugkom.

duitse herder | 02-06-15 | 17:42

ze hebben bijna allemaal out of office en auto-responders aan staan

gekkegraatje | 02-06-15 | 17:41

@kovariant waarom zouden we toestemming nodig hebben? Dan mag je alleen op het malieveld achteraf gaan staan. Gewoon doen met veel, heel veel!!!!

sonja9948 | 02-06-15 | 17:40

Schoften echt schoften, ik zal dansen op het moment als ik hoor dat er een bom gevallen is op de Nederlandse politiek.

ShoveASockinit | 02-06-15 | 17:39

Volksvertegenwoordigers zijn tegenwoordig vertegenwoordigers van de macht in de politieke partij waar zij toebehoren. Niets meer, niets minder.

Kolbjorn Varmann | 02-06-15 | 17:37

Hetzelfde mailtje gestuurd naar democratie@kremlin.ru
Zelfde reactie helaas, Nederland en Rusland hebben meer overeenkomsten als je op het eerste gezicht denkt.

GeorgKeßler | 02-06-15 | 17:37

Beschaafd bericht gestuurd aan de betrokkenen met onbeschaafde agenda. Netjes langs de koffiefilters gekomen.

De Vrijlansier | 02-06-15 | 17:36

Omzicht het enige goede wat het CDA heeft voortgebracht?
Of is het de mol die voor het CDA stemmen gaat trekken zodat ze straks samen met Allahxander Pechthold en Rutter samen Nederland totaal de afgrond in kunnen jagen.

Toontje-lager | 02-06-15 | 17:35

@kovariant | 02-06-15 | 17:32
We gaan gewoon als toeristen. Die hebben toch ook geen toestemming nodig om den Haag te bezoeken?

Lupuslupus | 02-06-15 | 17:35

Nou, hop Moszko, dit is jouw moment om toe te slaan!

KlunsJohannus | 02-06-15 | 17:34

Maar dan moeten we wel met heel veel zijn. GS, nemen jullie het initiatief?
Melfs | 02-06-15 | 17:20
.
U mag niet protesteren zonder toestemming. LOL

kovariant | 02-06-15 | 17:32

Waarom stemt men tegen openheid van onduidelijke zaken?
Dat kan maar 1 ding betekenen: fraude.

kovariant | 02-06-15 | 17:31

Het zijn NSB-ers. Allemaal.

Rest In Privacy | 02-06-15 | 17:26

Ik krijg een nette mail van RoemerGod, hebben anderen dit ook gekregen? Dan heeft het geen zin om het hier nog te posten namelijk.

sonja9948 | 02-06-15 | 17:25

@VerenigingVanDieven | 02-06-15 | 17:12

Uit het ABN-AMRO-bonus debacle weten we dat Dijsselbloem met twee monden spreekt. Dijsselbloem heeft ongetwijfeld direct toegezegd de naheffing te betalen. Dat blijkt ook: hij heeft zich niet verzet. Wellicht heeft hij zelfs staan opscheppen dat de economie van NL nog groter was dan becijferd en dat we (u en ik, niet het kabinet natuurlijk) nog wel een naheffing of twee, drie kunnen betalen. In de Tweede Kamer veinsde hij vervolgens verbazing en verontwaardiging. Uit de correspondentie zal blijken dat die verbazing en verontwaardiging volledig NEP was. En dat hij nog meer heeft toegezegd dan we nu al weten. En dat mag niet naar buiten komen. Misschien heeft hij zelfs wel voor z'n baantje gehosseld tijdens de onderhandelingen. Er is in ieder geval iets heel vies gebeurd. Anders slaat deze geheimzinnigheid nergens op.

Hans Hillen | 02-06-15 | 17:24

Zij zullen wel iets te verbergen hebben.................................................. IETS ??????????????

Rest In Privacy | 02-06-15 | 17:21

Zo, heb even in eigen woorden laten weten dat wanneer je als 'volksvertegenwoordiger' tégen openheid naar het volk toe stemt, je wat mij betreft met je waardigheid en al regelrecht door de mand valt, en je het veld moet ruimen. Nog geen reactie, en die zal ook niet komen, hetgeen mijn stelling alleen maar bevestigt.

CrapoTheGreat | 02-06-15 | 17:20

Mailtjes sturen...? Zucht.......... En maar lachen over die Break the system gekkies. Maar daar ligt wel de oplossing. Met zn alle (onverwachts) naar DenHaag en die mafkezen, want dat zijn het, achter hun bureautjes vandaan trekken. Maar dan moeten we wel met heel veel zijn. GS, nemen jullie het initiatief?

Melfs | 02-06-15 | 17:20

@Chiant | 02-06-15 | 16:42
Wij leven in een oligarchie, niet in een ochlocratie of democratie, dat is slechts schijn.

SmegmaSmeer | 02-06-15 | 17:19

Geachte heer/mevrouw,
Hartelijk dank voor uw mail. Ik stel het zeer op prijs, dat u mij op de hoogte wilt stellen van gebeurtenissen, informatie of uw mening. Dat helpt mij in mijn werk als volksvertegenwoordiger.
Deze mail is een bevestiging, dat ik uw mail ontvangen heb en het zeker zal lezen.
Ik ontvang dagelijks een groot aantal mails. Indien uw mail persoonlijk aan mij is gericht, zal ik of mijn medewerker uw mail zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.
Indien u mij een uitnodiging stuurt voor een bijeenkomst of een bezoek, zal mijn persoonlijke medewerkster contact met u over opnemen. In andere gevallen ben ik helaas niet in staat te reageren op uw mail, maar wordt deze wel gelezen en als inbreng gebruikt voor mijn politieke werk of van mijn collega's in de PvdA-fractie.

Hartelijke groet,
Sultan Günal-Gezer
Tweede Kamerlid PvdA
.
.

*****Dat helpt mij in mijn werk als volksvertegenwoordiger.****
Donder toch op muts, je bent geen volksvertegenwoordiger na deze farce.

Maya de Blij | 02-06-15 | 17:19

Deze komt door de spamfilters:

Geacht burgerhatend Kamerlid,

Bedankt dat u mijn rechten als burger zo 'serieus' neemt. Ik wens u en uw 73 vriendjes daaro duizenden boze mails per dag en overvolle inboxen tot u tot inkeer komt en gaat pleiten voor openheid van zaken inzake de bergen van onze zuurverdiende belastingcentjes die per Fyra naar Brussel hollen.

Gegroet,


Een Hinderlijke Boze Burger

Robin Hood | 02-06-15 | 17:19

Ach na de oorlog wist men wel raad met dit soort menschen
Nu ff wachten tot de 3e einwordung een halt is toegebracht

Triple2K8 | 02-06-15 | 17:18

@ Hans Hillen
U bent op dreef!
En u heeft gelijk.

diddley2 | 02-06-15 | 17:16

A.de Knaller | 02-06-15 | 16:53
Ik heb het zelf niet gehoord en kan het oorspronkelijke fragment niet vinden, maar het zou me niet eens meer verbazen dat Dijsselbloem dit werkelijk gezegd heeft.

harry pikkel | 02-06-15 | 17:15

Noest het e-mail verkeer van de minfin doorgespit:
.
Dijsselbloem wordt dus geinformeerd door een ambtenaar die 'Focco' heet en al een EU baantje op zn linkedin CV heeft staan.
.
veel meer zekerheid dat je als burger genaaid wordt, kun je je niet wensen.

vaas klaak | 02-06-15 | 17:14

@zeeeend1337 | 02-06-15 | 16:31
Dan zal je toch echt de barricades op moeten.

upgent | 02-06-15 | 17:13

@Hans Hillen | 02-06-15 | 16:55
Ik kan er met de beste wil van de wereld niet bij welk belang Rutte en Dijsselbloem hebben om het Nederlandse volk zo te bestelen. Zo duur kan een carrière in Brussel kopen toch niet zijn? Ik kan me ook niet voorstellen dat hun haat jegens het Nederlandse volk zo groot is. Worden ze soms gechanteerd? Er zijn opnames gemaakt op een Bilderberg conferentie van hun vernederende initiatie ofzo?

VerenigingVanDieven | 02-06-15 | 17:12

Dat met oneclick link werkt bij niet trouwens.

snakeplisskin | 02-06-15 | 17:12

Voor diegenen die dit lezen: ik heb even snel een website in elkaar geknutseld die een stuk tekst volledig willekeurig maakt, dus op die manier kan er alsnog een template gebruikt worden. De mniaer van ramdonzmien wkert ovneeger zo, dus iredeeen kan het leezn, maar een spiatmfler hfeet geen idee :) Hiero: tagpulse.nl/rnd/

Tomatendoos | 02-06-15 | 17:11

Piraatjes willen volledige openheid van alle overheidsinfo. Die de volgende keer stemmen, D666 en het CDA zijn net zo erg als de huidige 2 zodra ze weer in vak K zitten.

faz | 02-06-15 | 17:10

Ruim een maand geleden mijn VVD lidmaatschap opgezegd. Ik heb er absoluut geen spijt van. De VVD onder leiding van Mark ' ik doe niet aan vergezichten' Rutte is volledig de weg kwijt. Alle liberale principes worden eenvoudigweg verkwanseld. Partijdiscipline is alles, waar zijn de onafhankelijke liberale parlementsleden van weleer?

therealbraindump | 02-06-15 | 17:09

Zeau, bedankje gedaan aan de heren en dames volksverlakkers.

snakeplisskin | 02-06-15 | 17:09

Heb ze allemaal gemaild en om stemadvies gevraagd hihi.

Pimol | 02-06-15 | 17:09

L.S.

Ondemocratisch!

En maar klagen dat het volk geen vertrouwen heeft in de politiek. U bent niet wijs!

Zonder vriendelijke groet, laat staan hoge achting,

-

TooledForTrouble | 02-06-15 | 17:09

De VVD en de PvdA verkopen hun ziel aan Brussel.

i-Wonder | 02-06-15 | 17:08

Dit bewust achterhouden van info is niet vanaf gisteren of vandaag... Herinnert u zich Pim Fortuyn nog?
Hij was aanvankelijk niet tegen Europese samenwerking,ware het niet dat een gekozen Premier (die Pim zou zijn geworden)inzage zou krijgen in alle details van de grote Brusselse/Berlijnse droom.Dit voorzag natuurlijk ook de instroom van kansarm midden Oosten en corrupt Oostblok.
En daar had Pim waarschijnlijk een stokje voor willen steken... de rest is geschiedenis.
Kok was bereid Nederland te verkopen,koste wat het kost.
Dit landverraad kan alleen nog maar door het volk geslikt of bevochten worden,en ik vrees dat er al geslikt is.Jammer Nederland,je was altijd fier en vrij.

deraderendraaien | 02-06-15 | 17:06

Dit is geen 2e kamer met een controlerende functie.
Dit is een 2e kamer die een grote FUCK YOU tegen het Nederlands volk geeft.

Er zit niets anders op.
Pak je hooivorken en fakkels maar.

Wim Venijn | 02-06-15 | 17:06

lekker even mijn hart gelucht aan dat thuig, en ondertekend, een bezorgde hinderburger uiteraard
Underground Madnezz | 02-06-15 | 16:59
.
Deze hinderburger heeft gewoon met de eigen naam en voorts alle NAW gegevens gemaild hoor. Deze hinderburger doet namelijks niets fout. Het zijn de kamerleden die hier ongrondwettelijk bezig zijn. Niet ik.

Hans Hillen | 02-06-15 | 17:04

Een parlementaire kamermeerderheid van PvdA en VVD vindt het niet nodig dat het PvdA/VVD kabinet voor haar beleid ter verantwoording hoeft te worden geroepen.
Het falen van ons democratisch systeem in één zin.
Oplossing: verkiezingen opsplitsen in parlementsverkiezingen en kabinetsverkiezingen.

jemagookniksmeer | 02-06-15 | 17:01

Vanaf nu weiger ik elke vorm van transparantie op mijn inkomen. Krijg maar lekker ongezien de tiefus daar in de Haagse kasstolp.

Mastermattie | 02-06-15 | 17:01

Met pek en veren het land uit, deze verraderskliek..

PollekePot | 02-06-15 | 17:01

Mensen mensen, rustig, het geld dat we overmaken is heel goed besteed !
www.telegraaf.nl...
paul de vries9779 | 02-06-15 | 16:21
.
900 miljoen fraude met Europese subsidies? Reken maar dat dat het topje van de ijsberg is. De werkelijke fraude ligt veeeeeeeeeeeeel hoger. En zelfs deze 900 miljoen krijgen ze never nooit terug.

Hans Hillen | 02-06-15 | 17:00

lekker even mijn hart gelucht aan dat thuig, en ondertekend, een bezorgde hinderburger uiteraard

Underground Madnezz | 02-06-15 | 16:59

Hans Hillen | 02-06-15 | 16:55 Een diepe buiging voor uw tekst. Wat zeg ik? Een buyging is op z'n plaats.

zeg maar jansen | 02-06-15 | 16:58

74 hebben dus de Rubicon gepasseerd.
Daarvan nemen wij akte.

vmk | 02-06-15 | 16:58

[img]http://i.imgur.com/RJvaDqV.jpg[/img]

Wout Strooizout | 02-06-15 | 16:57

Mei Li vos leest haar mail niet omdat druk met fira.

jobwie? | 02-06-15 | 16:57

"Geachte kamerleden der PvdA en VVD,
u zit in de Tweede Kamer waar u een controlerende functie heeft. U doet hiertoe echter geen flikker, zo is mij vandaag weer gebleken. Behalve alles slikken.

Daarom heb ik geen enkel gewetensbezwaar om voor langere tijd in de bijstand te blijven zitten.
Lekker beetje hangen op kosten van de overheid, U weet wel.
Niet zo vriendelijke groet van"

etc etc.

IQmin100 | 02-06-15 | 16:57

Ik ben er bij 8 doorgekomen.
Onderwerp: wet Appa, wachtgeld.....
gentle giant | 02-06-15 | 16:53
.
Ik kwam er bij iedereen door. Blijkbaar wordt er gefilterd op Omtzigt.

Hans Hillen | 02-06-15 | 16:56

Nutcase13 | 02-06-15 | 16:50 Oplossing: Geen Outlook gebruiken.

zeg maar jansen | 02-06-15 | 16:56

De nieuwe definitie van volksvertegenwoordiger = leugenachtige misselijkmakende bedrieger

hatschjoe | 02-06-15 | 16:55

Deze komt er gewoon door, met als onderwerp: Kadaverdiscipline. Blijkbaar filteren ze ook op Omtzigt.

Geachte kamerlid, gewezen volksvertegenwoordiger,

Is hetgeen de PvdA en VVD bij monde van Dijsselbloem en Rutte hebben toegezegd in Brussel zo vreselijk, zo tegen alles wat de burger wil in dat u en de uwen de motie van kamerlid P. O. weg moeten stemmen? Het wegstemmen van de motie is zwak, ondemocratisch en bepaald niet populair. Maar blijkbaar is hetgeen in de correspondentie met de Raad staat nóg erger. Als kamerlid wordt u geacht om zonder last of ruggenspraak te stemmen. Dat heeft u niet gedaan. Omdat u bang bent. Bang voor uw zeteltje. En de toorn van uw fractie. Er is werkelijk geen enkele goede reden om de correspondentie geheim te houden, het is alleen maar angst en achterbaksheid. U verdient uw baan niet.

Hans Hillen | 02-06-15 | 16:55

Ik heb ze gemaild dat ze, vanwege hun aversie tegen de democratie, niet mijn stem gaan krijgen bij de volgende verkiezingen.

Automatic replays bedanken mij. Hun computers weten meer dan zijzelf.

zeg maar jansen | 02-06-15 | 16:55

Excuses voor het taalgebruik, maar wat een stel teven hebben we in de overheid zitten zeg. Wéér de motie niet aangenomen, terwijl er overduidelijk al maanden wordt gelogen, en al maanden belangrijke punten angstvallig geheim worden gehouden. Wat een stel totaalfaalhazen zijn 't daar.

@Anoguurder | 02-06-15 | 16:17
Ik hoop 't. Dit kabinet, de VVD, PvdA, D66, Groenlinks… geen van allen hebben ze enig bestaansrecht. De enige reden dat ze nog bestaan is omdat er een aantal (lachengierenbrullende) politici zijn die continue met liegen de boel draaiend houden, en dat er véél te veel burgers zijn die daar nog steeds in geloven. Onvoorstelbaar.

kanon0503 | 02-06-15 | 16:55

Ik ben er bij 8 doorgekomen.
Onderwerp: wet Appa, wachtgeld.....

gentle giant | 02-06-15 | 16:53

"Ja ik wil graag op de hoogte blijven van aanbiedingen en nieuwtjes...". pompiedom....

lulkut | 02-06-15 | 16:53

@Harry Pikkel: Serieus?! Dat is het argument?! Dat is werkelijk bijna nog schandaliger dan het tegenstemmen.

A.de Knaller | 02-06-15 | 16:53

@knerf | 02-06-15 | 16:25
Dat zal meneer Sciarone geestig vinden.

De Vrijlansier | 02-06-15 | 16:52

Goed antwoord gehad van de Partij voor de Dieren, chapeau.

De Vrijlansier | 02-06-15 | 16:50

Hier, voor als Outlook moeilijk doet over de komma's tussen de namen:
k.arib@tweedekamer.nl;t.venrooy-vanark@tweedekamer.nl;m.azmani@tweedekamer.nl;y.berckmoes-duindam@tweedekamer.nl;e.ziengs@tweedekamer.nl;h.zijlstra@tweedekamer.nl;secretariaat.teeven@tweedekamer.nl;l.dlange@tweedekamer.nl;c.nijkerken@tweedekamer.nl;h.veldman@tweedekamer.nl;j.vwijngaarden@tweedekamer.nl;h.leenders@tweedekamer.nl;voorzitter@tweedekamer.nl;b.dboer@tweedekamer.nl;a.bosman@tweedekamer.nl;l.bouwmeester@tweedekamer.nl;hantenbroeke@tweedekamer.nl;brigitte.vdburg@tweedekamer.nl;i.dcaluwe@tweedekamer.nl;y.cegerek@tweedekamer.nl;j.houwers@tweedekamer.nl;m.vdam@tweedekamer.nl;t.vdekken@tweedekamer.nl;o.vdijk@tweedekamer.nl;r.dijkstra@tweedekamer.nl;s.dikkers@tweedekamer.nl;p.duisenberg@tweedekamer.nl;A.Eijsink@tweedekamer.nl;secretariaat.elias@tweedekamer.nl;m.fokke@tweedekamer.nl;e.groot@tweedekamer.nl;s.gunal@tweedekamer.nl;m.harbers@tweedekamer.nl;r.heerema@tweedekamer.nl;d.hoogland@tweedekamer.nl;l.jacobi@tweedekamer.nl;t.jadnanansing@tweedekamer.nl;j.kerstens@tweedekamer.nl;a.kuiken@tweedekamer.nl;r.leegte@tweedekamer.nl;r.vdlinde@tweedekamer.nl;bart.deliefde@tweedekamer.nl;h.lodders@tweedekamer.nl;a.lucas-smeerdijk@tweedekamer.nl;m.maij@tweedekamer.nl;a.marcouch@tweedekamer.nl;m.mohandis@tweedekamer.nl;j.monasch@tweedekamer.nl;p.moors@tweedekamer.nl;a.mulder@tweedekamer.nl;h.nepperus@tweedekamer.nl;h.nijboer@tweedekamer.nl;a.oosenbrug@tweedekamer.nl;s.potters@tweedekamer.nl;m.rebel@tweedekamer.nl;j.recourt@tweedekamer.nl;a.rutte@tweedekamer.nl;a.schut@tweedekamer.nl;m.servaes@tweedekamer.nl;t.siderius@tweedekamer.nl;democratie@geenstijl.nl;k.straus@tweedekamer.nl;g.tanamal@tweedekamer.nl;joost.taverne@tweedekamer.nl;Secretariaat.Tellegen@tweedekamer.nl;Secretariaat.VanVeen@tweedekamer.nl;r.vermeij@tweedekamer.nl;b.visser@tweedekamer.nl;r.vvliet@tweedekamer.nl;j.c.vos@tweedekamer.nl;m.vos@tweedekamer.nl;aukjedevries@tweedekamer.nl;a.a.dvries@tweedekamer.nl;r.vuijk@tweedekamer.nl;a.wolbert@tweedekamer.nl;b.vtwout@tweedekamer.nl;l.ypma@tweedekamer.nl;k.yucel@tweedekamer.nl

Nutcase13 | 02-06-15 | 16:50

Lijst opgeslagen voor inhoudelijke behandeling tijdens het tribunaal.
*en overgaat tot de chaos van de nacht*

hallevvezool | 02-06-15 | 16:49

D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en natuurlijk de PvdA steuenen subsidie aan antisemitisme. Staat genoteerd. Alle in de mailinglijst vermelde kamerleden haten iedereen. Staat ook genoteerd. Grootste deel van de politici is strafbaar wegens obstructie van democratie en jodenhaat. Dat is Nederland anno 2015. Ik ben benieuwd hoe lang dit nog zo door blijft gaan. Van mij mag er een flinke storm losbarsten in Den Haag en de boel schoonvegen. Het is nodig.

The real McCoy | 02-06-15 | 16:48

1 kamerlid heeft de autoreply dat hij onbereikbaar is. Tenzij het om uitnodigingen gaat, dan is zijn assistent Vera wel bereikbaar. Prioriteit is weer helder.

Copyrechts | 02-06-15 | 16:46

Mensen hier in 0045 vragen me regelmatig of ik ooit van plan ben terug te keren naar Nederland. Mijn antwoord is altijd volmondig nee.
.
Dit soort zaken zijn slechts één reden daarvoor. Nederland is ontzettend ziek als een kabinet dat haar volledige raakvlak in de samenleving kwijt is de democratie op zulke manier vol in de bek kan spugen, en er nog mee wegkomt ook.
.
Volksvertegenwoordigers? "Geachte" VVD, van de PvdA zijn we dit gewend, maar vanaf vandaag kunt u verder als VV. De D van Democratie is u blijkbaar volkomen vreemd. En het feit dat er geen enkel van u durft af te wijken van wat de partij u blijkbaar opdraagt spreekt boekdelen.

ViagraFalls | 02-06-15 | 16:45

Je moet goed op je woorden letten nu, ik heb ze trouwens niet om deze verschrikkelijke smerige afgang van de democratie te uiten.
GS hou dit vast, en hopelijk wordt er een motie van wantrouwen door Omzigt ingediend. Hufters!

lanexx | 02-06-15 | 16:44

Done.

Onderwerp: wet Appa.

Geachte heer, mevrouw,

Met uw stem tegen transparantie naheffing EU heeft u vandaag uw plicht als volksvertegenwoordiger verzaakt.

Ik neem u dit zeer kwalijk.

Groet, ......

gentle giant | 02-06-15 | 16:44

Zowat écht het enige waar de ICT in Den Haag niet in faalt, de STD (Spamfilter Tegen Democratie), heb ik trachten te omzeilen met deze mail:

Onderwerp - Hartelijk dank voor uw medewerking
U voelde zich verplicht om tegen motie Omtzigt te stemmen, zodat er geen transparantie komt over het makkelijk doorgeven van geld aan Brussel. Geld dat door burgers opgebracht is. Dezelfde burgers die u telkens paait met mooie beloften. Belofte maakt schuld. Wie zijn belofte niet nakomt zal na een tijdje wachtgeld gewoon in de bak van de UWV verdwijnen, U dus.

Pinocchio | 02-06-15 | 16:43

Het geeft ook duidelijk aan dat transparantie niet gewenst Is omdat ze donders goed weten dat wat ze doen en gedaan hebben volstrekt
Illegaal is.
Iemand nog wat kwijt over de fifa? Jij misschien Mark¿¿

diddley2 | 02-06-15 | 16:43

En iedereen die nog steeds meent dat wij in Nederland in een democratie leven zou ik graag willen wijzen op de Anacyclose van de Griekse wijsgeer Polybius (mocht u de Engelstalige Wikipedia gebruiken: "anacyclosis" en "Polybios").

Nederland is al een jaar of 20 een ochlocratie. Dat hebben wij overigens aan onszelf te wijten, zo leert de theorie ons ook.

Het goede nieuws is dat de democratie ooit weer terugkeert, maar pas nadat we nog een hele, hele lange periode van ellende achter de rug zullen hebben.

Chiant | 02-06-15 | 16:42

valt me tegen.. van de 74 geadresseerden hebben er maar een stuk of 10 een automatisch antwoord. alleemaal met hetzelfde riedeltje overigens: "wegens de enorme hoeveelheid emails die ik dagelijks krijg, kan ik niet alles beantwoorden maar ik lees ze wel allemaal hoor".
Tuurlijk! Zeker ook de prima motie van Peter Omtzigt gelezen.
Eens kijken hoeveel reacties er komen..

Conego | 02-06-15 | 16:42

* keizeradmiraal4

Het was dat of en en en en.
En aangezien we weten dat deze politici toch niet zo goed kunnen lezen vond ik het wel passen ;)

Kami sama | 02-06-15 | 16:40

Behalve in de Telegraaf ook niets in de mainstream media over deze kwestie hè. Niets in de Volkskrant. Want hé, als het een onderwerp is waar GeenStijl zich druk over maakt, dan laat de linkse overtikmedia dat heel erg links liggen.

Hans Hillen | 02-06-15 | 16:39

Beste kamerleden,

Rowen Heze had ooit een liedje met Bestel maar Bestel maar. Alle 74 kamerleden die vandaag tegen de motie van Omtzigt stemden inzake transparantie mogen wat mij betreft een nieuwe variant krijgen: Betaal maar Betaal maar.

Maar goed, u heeft er geen last van, centen komen toch elke maand wel binnen. De volgende verkiezingen zullen we afrekenen, kijken hoe groot de VVD en PVDA nog zijn dan.

NoNoVio | 02-06-15 | 16:39

wat hebben onze 'volksvertegenwoordigers' vandaag geleerd? hoe zet ik een auto reply aan.

klaaaaz | 02-06-15 | 16:39

Blijkbaar is hetgeen Dijsselbloem (PvdA) en Rutte (VVD) te verbergen hebben zo dramatisch voor de achterban, dat ze liever - ook heel impopulair - tegen de motie Omtzigt stemmen. En dus tegen transparantie en tegen democratie. Kun je nagaan wat voor afspraken ze gemaakt hebben in Brussel. En kun je nagaan wat een dociele volgers die kamerleden zijn. En hoe bang ze zijn voor hun zeteltje. Nul respect heb ik voor de kamerleden van de VVD en de PvdA. Wie nu nog op deze partijen stemt is uberdom of gek! Houwers was al een totale lul, maar die Van Vliet is ook vies door de mand gevallen.

Hans Hillen | 02-06-15 | 16:37

kamervoorzitter@tweedekamer.nl
mail2.parlement.nl gaf deze fout:
#5.1.0 Address rejected.
Er is een probleem opgetreden tijdens het bezorgen van het bericht op dit e-mailadres. Probeer het bericht opnieuw te verzenden. Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met de helpdesk.

Beste mailer,
tot en met 12 juni ben ik fulltime bezig met de openbare verhoren van de parlementaire enquete naar de Fyra. Ik zal mijn mail niet vaak kunnen lezen of beantwoorden. Mijn portefeuilles worden tijdelijk overgenomen door collega's. Voor dringende zaken kunt u zich wenden tot mijn medewerker Jacqueline Crijns (j.crijns@tweedekamer.nl), die uw vraag desgewenst zal doorsturen aan een collega.
Vriendelijke groet!
Mei Li Vos

NoNoVio | 02-06-15 | 16:37

Het beïnvloeden van media heeft goed uitgewerkt. Tenslotte, wat voor politieke alternatieven heeft dit land nog?

First Contact | 02-06-15 | 16:36

Willen wij de stukken hebben om ons werk te kunnen doen...?
Welnee. Hou op zeg. Het gaat over Europa en dan is het gewoon goed.

wapster | 02-06-15 | 16:36

Geacht kamerlid,

Met teleurstelling heb ik op internet vernomen dat u tegen de motie in verband met meer duidelijkheid over de transparantie van de Europese aanbestedingen heeft gestemd.

Als kamerlid hoort u als controleur van de regering te fungeren. U heeft dit vandaag geweigerd. Een schande voor de democratie. Hiermee is duidelijk geworden dat u slechts in de kamer zit voor een geheel andere reden dan waarvoor u bent gekozen. Het heeft er de schijn van dat het belang van het instandhouden van deze regering, de huidige bezetting qua zetels van uw partij en daarmee uw positie en maandinkomen prevaleren boven dat van de burger die u zegt te vertegenwoordigen.

Met vriendelijke groet,

Dr. R.E.M. Spoor | 02-06-15 | 16:36

Die gasten vd pvda zijn wel vaak onbereikbaar hé, volgens de automatische mailbeantwoorder

Kinky88 | 02-06-15 | 16:36

Geacht kamerlid,

Met teleurstelling heb ik op internet vernomen dat u tegen de motie in verband met meer duidelijkheid over de transparantie van de Europese aanbestedingen heeft gestemd.

Als kamerlid hoort u als controleur van de regering te fungeren. U heeft dit vandaag geweigerd. Een schande voor de democratie. Hiermee is duidelijk geworden dat u slechts in de kamer zit voor een geheel andere reden dan waarvoor u bent gekozen. Het heeft er de schijn van dat het belang van het instandhouden van deze regering, de huidige bezetting qua zetels van uw partij en daarmee uw positie en maandinkomen prevaleren boven dat van de burger die u zegt te vertegenwoordigen.

Met vriendelijke groet,

Dr. R.E.M. Spoor | 02-06-15 | 16:36

Mogen de adressen van de (150-74-69)=7 uitvreters die andere dingen belangrijker vonden dan hun werk er ook bij aub?

Caveman48 | 02-06-15 | 16:35

Kruipen doen ze alleen voor de keuning
en de oranje-belangen.
Kruipen voor een baantje en een lintje.
Het volk kan doodvallen.

rechtsdwalendeautist | 02-06-15 | 16:34

Goh, je verwacht het niet.

Bedenk goed wat u met uw stem doet over 2 jaren.

ProAsfalt | 02-06-15 | 16:33

Door omstandigheden de stemming gemist.. maar ik begrijp dat de democratie nu echt deaud is.
De schoften!

deraderendraaien | 02-06-15 | 16:33

Heb er netjes een attachment van een nummer van de Heideroosjes aan vastgeknoopt met hoe ik het zie de titel: "I'm not deaf I'm just ignoring you" dat is hoe ik de hele politiek zie

Hobbylijm | 02-06-15 | 16:33

Kami sama | 02-06-15 | 16:21
U kon niet meer komma's kwijt?

keizeradmiraal4 | 02-06-15 | 16:32

Kunnen we als volk geen motie van wantrouwen indienen ?

zeeeend1337 | 02-06-15 | 16:31

Tenhemelschrijend dat een partij die nu in de single digits in de peilingen staat, nu met 38 stemmen zo'n motie de nek om kan draaien!

Geenstijlfiguur | 02-06-15 | 16:30

Bizar en diep triest dat deze Unmenschen zich volksvertegenwoordigers noemen.
Dat zijn ze in de verste verte niet.
Had ik het geld dan klaagde ik ze hoofdelijk aan wegens verraad aan hun ambt en aan het volk.
En dan holle frasen hanteren richting bankiers-eed etc.
Absoluut walgelijk en de zoveelste klap in het gezicht van de democratie en haar inwoners.
Een schande.

diddley2 | 02-06-15 | 16:30

"Geacht" Kamerlid,

Waarschijnlijk zult u deze email nooit lezen omdat u na gekozen te zijn maling heeft aan de mening van degenen die u vertegenwoordigd.

Echter mocht u per ongeluk net voor het verwijderen van dit bericht deze tekst voorbij zien flitsen:
Schandalig dat u falende bewindslieden de hand boven het hoofd blijft houden. Waarom mag de belastingbetaler niet weten waarom deze gigantische bedragen zonder controle worden overgemaakt aan de Europese Dictatuur?

En nu ik heel heel heel misschien toch uw aandacht heb: Wanneer stopt u met liegen dat de bedragen die overgeboekt worden naar Griekenland een lening betreffen en terugbetaald zullen worden? Geld wat niet terugkomt betitelen we als "gift"!

Met vriendelijke groet,
Een stemmer waarvan u de stem nimmer meer zult krijgen,

DKP.

DKP | 02-06-15 | 16:29

-weggejorist-

sypon83 | 02-06-15 | 16:29

Heb de mijne kort en simpel gehouden.

Beste,

Ik heb een 2-tal vragen aan u allen:

Wie van jullie hufters kan me uitleggen wat een volksvertegenwoordiger is?
Wie van jullie kan me uitleggen wat het blokkeren van transparantie tegen de wil van het volk in daarmee te maken heeft?

Hufters.

derwilliemeister | 02-06-15 | 16:28

Kunt u mij uitleggen wat een democratie is?
Ik heb altijd geleerd dat Nederland dat zou zijn. Wikipedia zegt echter: In een democratie is de voltallige bevolking soeverein en is alle autoriteit gebaseerd op de (minstens theoretische) instemming van het volk.
Dat valt natuurlijk niet met elkaar te rijmen.
Kunt u hier helderheid in verschaffen?

Alvast bedankt.

mrfreeze | 02-06-15 | 16:28

En nu allemaal in koor:Go PVDA Go VVD Go PVDA Go VVD!

harry pikkel | 02-06-15 | 16:28

Zo. Nog even de bijlage toevoegen: MonicaAnalHorsePuntMpVier

LibertasSimplex | 02-06-15 | 16:28

Trutje Van Miltenburg heeft haar mailbox helemaal laten dichtspijkeren:

Delivery to the following recipient failed permanently:

kamervoorzitter@tweedekamer.nl

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain tweedekamer.nl by mail2.parlement.nl. [147.181.96.17].

The error that the other server returned was:
550 #5.1.0 Address rejected.

rijk | 02-06-15 | 16:27

De enige vraag die ik wil stellen, is wat de motivatie is om hier tegen te stemmen. Misschien is er wel een heel goed argument. Ik kan het alleen niet bedenken. Weet er iemand hier hoe deze kamerleden deze stem verdedigen?

A.de Knaller | 02-06-15 | 16:27

Gelijk gemaild maar de mail aan de kamervoorzitter krijg ik gelijk retour: is ze al weg?

vritsbolkesteijn | 02-06-15 | 16:27

De lijst met foute mensen wordt steeds langer.... de "democratie" is allang door deze landverraders de nek omgedraaid en het Kamergebouw uitgedonderd....
.
Te paard!

Fatwabuster | 02-06-15 | 16:26

Wanstaltelijke vertoning. Teleurstellend ook voor dhr Omzigt. Goeie kerel. Ik hoop
dat hij uitkijkt. De tentakels van deze maffia bende reiken ver.

Forget about it | 02-06-15 | 16:26

Kut PVDA en Kut VVD. Die laatste had altijd mijn stem, maar ben er al een tijdje klaar mee.

Mail gaat er zo uit.

NoNoVio | 02-06-15 | 16:26

Ik kreeg alleen een fatsoenlijk mail van mevrouw Sciarone van de Partij van de Dieren terug.

De politieke gangsters van de VVD en de PVDA lieten het afweten en hebben ook tegen de motie gestemd.

Laat dit politieke tuig nooit meer het woord "democratie" in de mond nemen. Of openheid van de burger verlangen in het kader van de zgn. terroristenbestrijging en zeuren dat de privacy maar wat minder moet in verband daarmee.

Rot op tuig!

knerf | 02-06-15 | 16:25

En we blijven maar roepen dat we in een vrij land leven en democratisch zijn??!!

Deze schijn vrijheid/democratie wordt gedirigeerd door de elite. We zijn nu hard onderweg naar een nieuwe wereldorde. We staan er met onze neus op maar laten ons gedwee naar de slachtbank leiden.

Slaap zacht medelanders!

rowe | 02-06-15 | 16:23

In ieder geval iemand die de moeite deed om te antwoorden op de mail, de Dierenpoes partij nog wel.
Dat waardeer ik dan wel weer.

Linke Soep | 02-06-15 | 16:22

"FrankVeer | 02-06-15 | 16:17
.
Ze hebben denk ik niet allemaal een computer en bij de Belastingdienst is GS geblokt.

Piet Karbiet | 02-06-15 | 16:22

Heb ze zojuist per mail uitgescholden voor hufters

Komsjo | 02-06-15 | 16:21

Een groot deel werkt niet maar een paar wel.

bericht verstuurd ,
Goedendag ,

Nadat u en 73 anderen tegen de motie van Omtzigt, waarin gevraagd werd om
transparantie over de Europese naheffingen, gestemd hebben
wil ik u graag als 22 jarige burger laten weten wat ik al heel lang denk en
voel, al helemaal omdat u door velen burgers gemaild bent dat WIJ
transparantie willen en ik kan me niet voorstellen dat zelfs de burgers van
ons land die niet gemaild hebben het met u stem tegen eens zijn.

Wat ik dus al heel lang denk is dat ik geen vertrouwen in de politiek kan
hebben omdat men alleen maar doet wat het zelf wel , het grootste gedeelte
van het belasting geld verkeerd uitbesteed word, dat het 1 grote corrupte
boel is , dat er niet meer voor de burger opgekomen word maar wel voor
geldzaken en doofpot affaire's.

U en 73 anderen zijn de reden dat ik niet stem en geen vertrouwen heb in
politiek !

Met teleurgestelde groet ,

Kami sama | 02-06-15 | 16:21

Ik vind 't toch best moeilijk om geen strafbare uitlatingen te doen in die e-mail.

mrfreeze | 02-06-15 | 16:20

Is van Vliet weer lid geworden van de Kamerfractie van de PVV?

CoffeePatch | 02-06-15 | 16:20

We zouden een crowdfunding moeten beginnen. Voor ieder kudtstreek van PvdA en VVD en de leden van de verraderscoalitie wordt voor de TK verkiezing een hele zwik flyers en posters gedrukt. Deze gaan dan op grote stations aan de kiezer of worden langs de snelweg/onder bruggen/waar dan ook opgeplakt.

Kijken hoeveel zetels dan nog over blijven als de kiezer wekenlang op iedere stap buitenshuis ziet door wie hij verraden en genaaid werd.

hangtiet met knoop | 02-06-15 | 16:19

Ex-PVV-er en fiscalist Van Vliet is zich aan het inlikken bij de VVD zie ik.

Winston1 | 02-06-15 | 16:18

- EDIT: bijna 1100 -
Cleem | 02-06-15 | 16:09

Dat valt me tegen. Hoeveel ijverige reaguurdertjes struinen er gemiddeld per dag langs deze site?

FrankVeer | 02-06-15 | 16:17

Dit kan ook zo niet goed blijven gaan. Goedschiks of kwaadschiks wordt deze bende een keer mee afgerekend.

Anoguurder | 02-06-15 | 16:17

De revolutie is reeds begonnen op 01-06-2015...

Rest In Privacy | 02-06-15 | 16:17

FrankVeer | 02-06-15 | 16:07
.
Best een goed idee. Ik en mijn lid stemmen voor. En gaan over tot de orde van de dag... *plop*

Acar_ketimun | 02-06-15 | 16:17

Is dit in Noord-Korea?

brutus68 | 02-06-15 | 16:16

Voor veel politici is de politiek alles dat ze kennen, vooral bij de pvda, die Dijkstra types (die bijna verdacht veel dezelfde ogen heeft als Rutte). Dat gaan ze niet zomaar afstaan.

Bokito ergo sum | 02-06-15 | 16:15

Ja, ja.... Voor al die mafketels die een paar jaar geleden "strategisch" hebben gestemd op de VVD en PVDA. Bedankt.

Wat wordt het de volgende keer Democraten*kuch*66 of toch maar op de Christenfarizeeërs?

Dr. R.E.M. Spoor | 02-06-15 | 16:15

Ik heb de hufters en dieven eens bedankt!Een echte schande is dit!

Pempy Boludo | 02-06-15 | 16:14

De Nederlandse democratie wordt nu in feite buiten werking gesteld door deze "Bende van 74".

Ze nemen een motie aan om hun eigen controlerende taak niet meer uit te willen oefenen. Dit is gewoon in flagrante strijd met de Grondwet.

Outsider-Inside | 02-06-15 | 16:14

@0591 | 02-06-15 | 16:05
Als ze vanavond thuiskomen en geen trek meer hebben in hun avondeten, dan heeft het zin!
Op papier hebben VVD en PvdA nog steeds een meerderheid, in praktijk hebben ze dat al een hele tijd niet meer.

necrosis | 02-06-15 | 16:11

Noem mij cynisch, maar ik ben benieuwd hoeveel moties voor meer transparantie van Omtzigt er zullen komen zodra het CDA weer in de regering zit. Poppenkast.

atheïstisch stemvee | 02-06-15 | 16:10

Op hoeveel verzonden mailtjes is de teller geëindigd bij de vorige mailactie?

- EDIT: bijna 1100 -

Cleem | 02-06-15 | 16:09

Jeuj, kan dit niet een vaste rubriek bij GS worden? Onderwerpen in overvloed volgens mij. Gewoon elke week een ludieke mailactie richting de staatsruifuitvreters in de TK. Zodat je als burger in elk geval nog het gevoel krijgt dat je in een democratie leeft.

FrankVeer | 02-06-15 | 16:07

Wat doet het adres democratie@geenstijl.nl op deze opkliklijst? Is dat om te checken of de reaguurders zich wel netjes gedragen en komen alle mailtjes op de redactie van GS uit?

Brulboei_61SB | 02-06-15 | 16:06

Sinds wanneer hebben PvdA en VVD anno nu nog 74 zetels?

necrosis | 02-06-15 | 16:06

Hup.. PvdAchterdocht en VVDoekoe naar 0 zeters..

WellusNietus | 02-06-15 | 16:05

Deze landverraders hebben in ieder geval nog een emailadres.... hun verlengstuk, de burgerhaters van de Belastingdienst, mogen niet via email met het gepeupel communiceren.... uiteraard worden uw brieven verder niet beantwoord.... is lastig!
.
Sterf haters! Sterf....!

Fatwabuster | 02-06-15 | 16:05

Van Rossem, dank weer voor de lijst. Vanavond zal ik de mail versturen want voor nu heb ik er even schoon genoeg van. Het kleine beetje hoop dat ik nog had is de bodem ingeslagen dus dat moet even bezinken door iets anders te gaan doen.
Maar nogmaals veel dank dat u ermee bezig blijft en ons van nieuwe adressen hebt voorzien.

Lupuslupus | 02-06-15 | 16:05

Waarom zou ik ze mailen? Wat helpt het?

- EDIT: Niets, maar misschien lucht het op -

0591 | 02-06-15 | 16:05

Hebben jullie geen adres van die lui, stuur ik ze gewoon een factuur zonder begeleidend schrijven erbij. Ze betalen toch blind!

Kaas de Vies | 02-06-15 | 16:03

Schoftentuig.

yamahaha | 02-06-15 | 16:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com