Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Scholieren hebben rooibos-syndroom

Ook zij zijn niet bang Joehoe sgoliertjes, doet eens bang worden voor terroristen. De overheid heeft namelijk bakken met geld, bloed, zweet en tranen geïnvesteerd in een gigantische angstcampagne. Dan is het dus wel de bedoeling dat juist de goed opgevoede gymnasiumpikkies het angstzweet uitbreekt bij het horen van de naam Al Qaida alleen al. Helaas. Onze toekomst ziet er somber uit: de bloemen der natie blijken niets meer dan wantrouwende, anti-autoritaire en veel te mondige zelf denkende burgers. Neemt u kennis van enkele schrijnende en staatsgevaarlijke sgolierenuitspraken: Het zijn de media en de politiek die van alles suggereren. Terrorisme is een hype. Iedereen wordt gek gemaakt. En wie zegt dat 11 september het werk van moslims is. LPF VVD CDA, doet eens snel wat voor sgoliertjes begrijpelijke haatzaai en angstcampagnes lanceren. Anders wordt het echt niets met het langzaam afschaffen van de democratie. U kunt ons inhuren voor sgolierenpropaganda per SMS, MSN en profielensite op maat .

Reaguursels

Inloggen

Verhaal komt me, na vanavond Lebbis en Jansen te hebben gezien, erg bekend voor. Of zouden Lebbis en Jansen het hier vandaan .. ach .. whatever ..

ku | 30-11-06 | 01:09

Draaitafel Demagoog 29-11-06 @ 20:06
wat dat betreft is het weer net 30-12-1999...

winshots | 29-11-06 | 20:44

als er in nederland een probleem zou zijn met discriminatie zouden ook de chinezen wel klagen.
maar dat doen ze niet.
vermeende discriminatie is dus meestal gewoon een hersenspinsel om je zielig voor te doen.

voor de mensen die geloven dat amerika zelf 9-11 deed>
heeft de amerikaanse overheid ook madrid en londen gedaan?

rylands | 29-11-06 | 20:15

sebaviaan 29-11-06 @ 20:02

Dat krijg je als je in Amsterdam West tussen dat soort lui leeft.

Wishbone | 29-11-06 | 20:10

200.00 mensen per jaar zijn er betrokken bij terroisme bestrijding .. ik zeg dta ze hun werk gewoon heeeeeel goed doen !

Draaitafel Demagoog | 29-11-06 | 20:06

Wishbone 29-11-06 @ 18:48
je bent eng, kortzichtig en je bent, gezien je schrijven, niet in staat je in een ander in te leven.
Kortom: een onzeker inhoudsloos voortbrengsel van deze tijd dat dweept met one-liners.

sebaviaan | 29-11-06 | 20:02

@Bijstandskoning 29-11-06 @ 18:27,
ik zoek me rot,
maar vind niets over zichzelf opblazende Joden in de jaren voor WOII,
enlighten me...

vander F | 29-11-06 | 19:44

Tja.. NRC.. onderzoek.. moet je dit nu echt serieus nemen?

petjesman | 29-11-06 | 19:06

@Bijstandskoning 29-11-06 @ 18:27
Dat van "jij bent moslim" sloeg niet op jou. Ik gaf het als voorbeeld om je te wijzen op mijns inziens de fout in je denken, waaraan je je nu ook weer schuldig maakt.
Het is waar dat werkeloosheid net als bijv het wonen in een achterstandwijk, een instabiel gezin of een lage opleiding de drempel om tot criminaliteit over te gaan verlaagd. Maar helemaal oorzakelijk is dit verband niet: veel jongeren in exact dezelfde situatie kiezen voor een heel andere route. Geldt voor groepen maar ook voor individuen, het is nog steeds een (weliswaar te grote) minderheid van marokkaanse jongens die uit stelen gaat en niet allemaal toch?
En als het dan aan discriminatie zou liggen, waarom zijn surinamers of turken dan relatief minder crimineel dan marokkanen? Hoeveel nederlanders zien het verschil tussen een turk en een marokkaan en worden negers dan echt minder gediscrimineerd dan berbers? En als het door de toegenomen polarisatie zou komen, waarom was de criminaliteit onder marokkaanse jongeren 10 jaar geleden ook al zo hoog, toen er nog niet op dezelfde wijze over ze werd gepraat in de media en de politiek en de problemen juist ontkend werden?
Overigens hier een link voor je over discriminatie op de arbeidsmarkt als je me niet op mijn mooie ogen gelooft. Het blijtkt alweer meer perceptie onder die jongens te zijn dan de harde werkelijkheid: "ik vind geen baan dús word ik gediscrimineerd" ipv andere redenen.
www.seo.nl/nl/publicaties/rapporten/20...
Hetzelfde geldt voor terrorisme. De grieven tegen het westen kunnen best reeel gronden hebben, maar ze zijn niet de oorzaak maar het excuus voor islamitisch terrorisme. Hooguit leiden ze tot meer begrip voor terroristische acties onder moslims, maar het merendeel kiest er al weer niet voor om zichzelf ook op te blazen. De werkelike oorzaken liggen in de arabische en islamitische wereld en denktrant zelf.

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 18:54

Bijstandskoning 29-11-06 @ 16:20

Ik zeg wat ik denk. Dat jij hoopt op een rechtse meerderheid waardoor er moslims opstaan die bereid zijn om aanslagen te plegen zegt meer over jou uitbraaksel dan over de mijne. De hoge criminaliteit onder moslim jongeren komt omdat ze de school niet afmaken en toch willen hebben wat de andere hebben die wel de school hebben afgemaakt. Taal achterstand waardoor ze achter raken op school is niet de schuld van de maatschappij maar van de ouders die verdommen om hun kinderen met de Nederlandse taal en gewoontes op te voeden. Armoede is er nog zo een want ze moeten wonen met 10 mensen op 45 vierkante meter........ Dat komt alleen maar omdat ma en pa de Nederlandse taal niet machtig zijn, nergens geen werk kunnen vinden maar er toch maar even 8 kinder uitpoepen. Fuck lekker op met het in een slachtofferrol kruipen.

In Nederland bestaat zoiets als zelf verantwoording nemen en dus niet lopen zeiken als je geen werk kunt vinden omdat je je schoole niet hebt afgemaakt omdat je een taalachterstand hebt die je ouders veroorzaakt hebben.

Dat werknemers ze niet aanemen komt bijvoorbeeld dus voort omdat die ongeschoolde kut marrokanen de boel lopen te terroriseren waardoor het wordt verpest voor de mensen die wel verantwoording nemen.

Mensen rechten ??? Ik lees net nog zo'n leuk stukje dat moskees in Irak twee doelen dienen en gebruikt worden als martelkamer. Nogmaals Fuck of dus.........

En dat je joden die geen mensen kwaad hebben gedaan durft te vergelijken met moslims die overal ter wereld onschuldig mensen op lopen te blazen maakt je alleen maar een minderwaardig lul

En Ja, ik ben een Wilders stemmer en ben het volledig met hem eens.

Wishbone | 29-11-06 | 18:48

Wat is er slecht aan dat deze scholieren zich niet bang laten maken door terroristen ? Natuurlijk bestaat er de kans dat het in Nederland binnenkort ook raak is, maar de kans dat je overlijdt aan terrorisme in Nederland is ongeveer net zo groot als dat je overlijdt aan een bloempot gevuld met twee geraniums en een anjer die plots uit de lucht valt.

Dwaaaas | 29-11-06 | 18:41

@tipo 29-11-06 @ 16:44

Wilders pleegt een aanslag binnen de reikwijdte die de Nederlandse democratie hem schoorvoetend gunt: een extremistische partij die door alle fatsoenlijke partijen wordt doodgezwegen wat betreft de kabinetsformatie. Zijn plannen om de islamisering in te dammen, zijn een oorlogsverklaring aan de beschaving en tolerantie die dit welvarende land hebben gevormd tot wat het is. Leve het cordon sanitaire tegen hem.

@Wishbone 29-11-06 @ 16:27

Jouw post raakt kant noch wal. Lees even wat ik hiervoor heb gepost, voordat je je kant-en-klare conclusie opbraakt.

@sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 17:16

Criminaliteit onder moslimjongeren wordt vooral veroorzaakt door de hoge werkloosheid. Oorzaak: xenofobe werknemers die Omar of Machmoud met HBO dumpen voor een Klaas-Dirk met MBO. Zoals zoals zo vaak krijgen de buitenlanders de zwarte piet toegespeeld en steken de autochtone regenten niet eerst de hand in eigen boezem.

Ik ben onkerkelijk, laat staan moslim. Je hoeft geen moslim te zijn, om het onrecht te zien van de wereldwijde haatcampagne die door de Amerikanen tegen de islamieten wordt gevoerd. Westerse landen sluiten zich al te graag aan bij grote vriend USA, die het niet zo nauw neemt met moderne mensenrechten.

Moslims nemen nu de positie in van de Joden tijdens de oorlogsjaren. Als de politieke extremisten nu geen halt wordt toegeroepen, herhaalt de geschiedenis zich.

Bijstandskoning | 29-11-06 | 18:27

Nog even over die verzetsdiscussie. Wat mij betreft zijn er verschillende soorten geweld, die wij allemaal terrorisme noemen. (net zoals wij hier allemaal reaguurders zijn, maar allemaal verschillende motieven hebben om te reaguren).
Ik denk dat sommige terroristen wel zijn te vergelijken met de verzetsstrijders. Zoals de mensen in Irak die vechten tegen de Amerikanen, en de huurlingen van de Amerikanen (dank preacher voor die link gisteren). Net zoals de Palestijnen die vechten tegen de Israelische onderdrukking. (en ja, een pasjessysteem is onderdrukking). Verder heb je types als Osama bin Laden. 9-11 had geen fuck met vrijheidsstrijd te maken. (hoewel hij ook geclaimd heeft met 9-11 aandacht te vragen voor de Palestijnse zaak). Dan heb je nog onze lokale moslim terroristen, die door middel van aanslagen onze wetgeving en beleid willen beinvloeden. Dat zijn wat mij betreft terroristen van het zuiverste soort, en daaraan mag niemand toegeven. En dus zeker niet vrijheidsbeperkende wetten invoeren, zoals Bush, Blair en Balkenende hebben gedaan. Want er is maar 1 ding erger dan terrorisme, en dat in toegeven aan terrorisme.

King of controversy | 29-11-06 | 18:04

Er moet maar een kamercommissie worden ingesteld om dit gevaar te bezweren, anders zitten er straks weet ik niet hoeveel ambtenaren uit hun neus te pulken. We krijgen straks allemaal indoctrinerende spotjes met Osama en Saddam in de hoofdrol. Iedereen weet dat men bij de overheid elkaar aan het werk houd. Het beleid van de overheid is er op gericht ons 'scherp' te houden met betrekking tot het anti-terrorisme beleid, maar weet zelf ook wel dat de burger, scholier of niet, zelf wel z'n gezond verstand gebruikt. Dat de maatschappij zich niet door de overheid laat dwingen/op laat dringen een angstcomplex voor een al- dan niet terechte terrorisme dreiging.

R30 | 29-11-06 | 17:50

waarom staat deze foto bij dit topic??? en hoe komen ze eraan?

jhhut | 29-11-06 | 17:27

@Bijstandskoning 29-11-06 @ 16:20
Ga eens zoeken op internet op termen als motivation, belief, bias en psychology. Dan zul je uitvinden dat als mensen ergens in geloven, ze meestal op zoek gaan naar gaan feiten of gebeurtenissen die hun geloof rechtvaardigen en niet naar feiten of gebeurtenissen die hun dwingen om kritisch na te denken over hun overtuiging.
Jij bent moslim en vindt de Islam erg tof, maar anderen denken daar heel anders over. Dan ligt het dus voor de volle honderd procent aan de denkwijze van die anderen, zij kunnen dus niet deugen. Dat blijkt ook uit het feit dat ze jouw stigmatiseren of erger soms, kijk maar naar Irak en Palestina. Darfur? Nee, dat is geen geloofsconflict, maar een etnisch conflict. Hoge criminaliteit onder jongeren met moslimachtergrond? Heeft helemaal niets met het geloof te maken, die jongens zijn geen echte moslims.
Met zo'n instelling (en geen radicale gelovige die twijfelt over zijn geloof) heb je geen redenen nodig, die verzin je zelf wel.

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 17:16

Scholieren missen de realiteit nog een beetje. Dat zie je aan hun wannabe stemgedrag.
Over gemis aan realiteit gesproken: welkom, bijstandskoning. Iemand treger ergens gezien?

Jan Passant | 29-11-06 | 16:51

"Een stem voor Wilders is een stem voor een aanslag. Waarom: hij ontwricht de moslimgemeenschap, die zich vroeg of laat zal wreken. (Hoe averechts is die aanpak?) En wie zou dat niet doen als hij systematisch gestigmatiseerd zou worden?"

Is het niet de familie Wilders die ontwricht wordt?
Is het niet Wilders zelf die gestigmatiseerd wordt?
Zou Wilders volgens jouw logica nu een aanslag moeten plegen?
Wilders pleegt geen aanslag, dus waarom zouden moslims wel een aanslag plegen?

tipo | 29-11-06 | 16:44

Bijstandskoning 29-11-06 @ 16:20

Met een beetje mazzel worden er tijdens de aanslagen dan dermate veel linksen geslachtofferd dat er geen andere keuze meer is dan rechts. En vergeet niet voor wat hoort wat. Dus een aanslag op een bus = een aanslag op een moskee misschien ?? Slap lullen kunnen we allemaal.

Wishbone | 29-11-06 | 16:27

@Stijlloos Superieur 29-11-06 @ 13:58

ROFLOL, de ultieme en onvermijdelijke dooddoener van een neoconservatief: linkse denkers uitmaken voor politiek correct!

Afgezien van je zwakke betoogtrant, bevestigt dit alleen maar de ongezonde blik van rechtse politici. 'Onorthodox schoon schip maken, waar gehakt wordt vallen spaanders.' En als alles achteraf compleet averechts blijkt te werken, je verstoppen achter het excuus dat 'iets' doen beter is dan niets doen.

Een stem voor Wilders is een stem voor een aanslag. Waarom: hij ontwricht de moslimgemeenschap, die zich vroeg of laat zal wreken. (Hoe averechts is die aanpak?) En wie zou dat niet doen als hij systematisch gestigmatiseerd zou worden?

Ik moedig de rechtse politici vooraal aan hun anti-islambeleid voort te zetten. Want vroeg of laat zullen er indirect door hun toedoen zoveel aanslagen gepleegd worden, dat het volk massaal links zal stemmen. Waarna de Westerse en islamitische wereld weer eindelijk vredig naast elkaar zullen kunnen leven :)

Bijstandskoning | 29-11-06 | 16:20

Ach,je hebt veel sgolieren tegenwoordig die vinden dat alle rassen maar eens gezellig met elkaar de darkroom in moeten springen.Resultaat is altijd verassend en niemand kan meer tegen de ander zeggen 'he,jij bent een negert'.. want waarschijnlijk is 'ie er zelf ook eentje.
.

de grote Anti | 29-11-06 | 16:16

@rosalie 29-11-06 @ 14:57
Ohja da's waar.\Hé Romanov, hulde voor je gevatte opmerkingen en je genuanceerde, intelligente posts. Zonder ironie...

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 15:12

Jongens, denk even aan je ene dankie per dag.....de wereld hier ziet er dan ook beter uit....ms.

rosalie | 29-11-06 | 14:57

alpha_mannetje 29-11-06 @ 12:1,

Hartstikke leuk voor je dat je gaat promoveren! Begrijpend lezen is zeker te Beta voor je?

Ik reageer op een groot gedeelte van de reaguurders die vervallen in simplistische opmerkingen en gedachten waar het gaat om moslims.

lenegro@heijls | 29-11-06 | 14:51

Vreest niet landgenoten! Vanuit zijn kantoor met noutenhoutenpanelen waakt Tjibbe Woustra over uw veiligheid! U kunt gerust gaan slapen!

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 14:38

En ziehier, doemdenkende gsérts, er is hoop, de bloem van de natie laat zich niet verstikken in angstscenario's, prikt zo door xenofobe lulkoek van een Rita of Geertje heen, halleluja, een mens zou er nog gelovig van worden op z'n ouwe dag!

bubka | 29-11-06 | 14:29

kruT 29-11-06 @ 14:10
Stijlloos Superieur 29-11-06 @ 14:01

er is niet één waarhied, er verschillende standpunten beide waar. Wat in ieder geval niet geldt is de redenering: ik vind iets dus dat is waar. Of ik vind iets, dús ik ben wel rationeel en nuchter.

dat geldt natuurlijk wel voor mij, maar daslogisch

Maaier | 29-11-06 | 14:25

sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 13:53

Welverdorie.. Sterke reliek met wellicht een kern van waarheid, ik zou bijna zeggen: hulde!

Maar nee, sorry.

Romanov | 29-11-06 | 14:25

kruT 29-11-06 @ 11:34
Mijn opmerking sloeg dus hier op:

Je zegt:
"Kan iemand overigens een voorbeeld noemen van een echte terroristische
aanslag? Dus een die is uitgevoerd door iemand zonder NL paspoort?"

Ik volg je redenering niet. Hiermee zeg je dat een aanslag in Nederland, dan en alleen dan een terroristische aanslag is, als de dader geen Nederlands paspoort heeft.
Dat is natuurlijk complete nonsens.

En het is trouwens boerenlul.

superfarmer | 29-11-06 | 14:17

@Stijlloos Superieur 29-11-06 @ 14:01
Ik wens jou precies hetzelfde, alleen, vervang het woordje links door rechts en vice versa.

kruT | 29-11-06 | 14:10

-weggejorist-

chloorhexidine | 29-11-06 | 14:09

massa van scholieren hebben deze keer gelijk :-)

Maaier | 29-11-06 | 14:05

Nu moet ik echt gaan. Linkse reaguurders, haal die poltiek-correcte bril nou van je kop, en kijk met een nuchter stel ogen naar de gebeurtenissen. Oordeel rationeel! En soms, moet je je gewoon aansluiten bij de meerderheid, en niet altijd zo anti-autoritair zijn, en altijd het tegenovergestelde van de massa denken. Soms heeft de massa gewoon gelijk.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 14:01

Maaier 29-11-06 @ 13:59

Je hoeft mij geen tip te geven hoor. Het gaat mij er alleen om dat er wordt beweerd dat Irak geen banden heeft met Al Kutta en daarom onterecht is binnen gevallen en jij bevestigd alleen maar dat het eigenlijk toch niet helemaal onterecht was.

Wishbone | 29-11-06 | 14:01

Wishbone 29-11-06 @ 13:56

1-heb ik niet beweerd, maar is wel

2 t/m 13- leer geschiedenis: tip: Golfoorlog 1, VS in SA, koningshuis vs. BL.

Maaier | 29-11-06 | 13:59

@Bijstandskoning 29-11-06 @ 13:49
Ach man, jij met je samenzweringsverhaaltjes... wat een balony.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:58

Maaier 29-11-06 @ 13:53

Leuk bedacht...... Ergens hierboven lopen jullie te beweren dat Irak geen banden had met Al-Kutta en nu beweer jij het tegenovergestelde...... Laat me raden jullie hebben allemaal op draaikont Wouter Boslim gestemd ???/

Wishbone | 29-11-06 | 13:56

@karel banaan 29-11-06 @ 13:47
Wij begrijpen elkaar. Links is naief, en onderschat het gevaar van de Islam. Hoe erg het ook klinkt, het is zo.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:55

Romanov 29-11-06 @ 13:48
Hier wordt niet gediscussieerd, hier worden standpunten herhaald.

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 13:53

Wishbone 29-11-06 @ 13:45

wel heel veel met al Queida. Maargoed. Je vroeg je af of je hsitrosiche jkennis soms onvoldoende was, dan zeg ik ja.

Maaier | 29-11-06 | 13:53

@private vices 29-11-06 @ 13:15

De oorlog in Irak heeft nu al 600.000 onschuldige slachtoffers geëist. Zouden die ook zijn gevallen als de Amerikanen het Midden-Oosten niet als terroriserende imperialisten binnen zouden zijn gevallen? (Op leugenachtige gronden, no less.)

Het nu wetteloze Irak zou anders nooit de kweekvijver van Al Qaida zijn geworden. Saddam had niet eens banden met Al Qaida, en al zou hij die hebben, hij heeft Amerika nooit aangevallen. Ergo: er is helemaal nooit een rechtvaardiging geweest voor die illegale oorlog die de hele Westerse en Arabische wereld destabiliseert.

De 'war on terror' is door de Amerikanen een self fulfilling prophecy geworden. Irak is het perpetuum mobile dat de neoconservatieven stevig in het zadel houdt, zolang de Westerse bevolking naïef en goedgelovig blijft. Zij pretenderen immers de oplossing te hebben voor een eeuwig durend probleem, dat niet met oorlogvoering en onderdrukking opgelost kan worden.

Als je tegen een bepaalde groep lang genoeg blijft schreeuwen dat ze terroristen zijn, slaan ze vanzelf een keer terug. Wat je dan geneigd bent te vergeten, is dat je dan wel zelf de aanleiding van het geweld bent. Gelukkig is een meerderheid van de Nederlandse bevolking nu voor terugtrekking van de soldaten, een stelling die zeker weerklank zal vinden in het nieuwe linkse kabinet.

Oorlog brengt bovendien extreem veel geld op, wapenproducenten spinnen garen bij dit vicieuze cirkeltje. De neoconservatieven is er alles aan gelegen om deze 'war on terror' in stand te houden. Dat er honderdduizenden onschuldigen over de kling gejaagd worden, soit. Geld stinkt niet.

Durf jij ook eens kritische vragen te stellen bij alle gelikte plaatjes, die de Westers conservatieve propagandamachine jou voorschotelt?

Bijstandskoning | 29-11-06 | 13:49

@Romanov 29-11-06 @ 13:44
Tja, dat is de enige conclusie die ik kan trekken als ik jullie comments lees, ik hoop dat een linkse volwassene toch wel wat slimmer is dan dat gebrabbel van jullie, Amerika is slecht, Amerika heeft zelf 9/11 gedaan, zeker Loose Change gekeken, en het nog geloven ook. Muhahaha, tegenwoordig hoef je niets meer te doen om intelligent over te komen, gaat vanzelf.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:49

karel banaan 29-11-06 @ 13:47

Mooi geschreven *Applaus*

Wishbone | 29-11-06 | 13:49

sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 13:41

Sja, waarom diep op onheuze bejegeningen ingaan als er interessante zaken zijn om over te discussieren?

Romanov | 29-11-06 | 13:48

Wishbone 29-11-06 @ 13:45
Excuus EN Al Kutta bedoel ik

Wishbone | 29-11-06 | 13:47

@Maaier
jij hebt geen begrip voor mijn standpunt? waarom niet? wel eens van een argument gehoord?
@krut
ik heb kennis opgedaan, over de islam. Maar ik vraag mij echt af hoezeer jij de islam kent?
www.faithfreedom.org/Quran.htm
jij denkt dat onze 'haat' tegen de islam er een is van 'de ander niet kennen', en denkt dat als wij de ander 'maar beter leerde kennen' en onze 'vooroordelen' opzij zouden leggen, wij er vanzelf achter zouden komen dat die ander net is, als wij. Het linkse ideaal zeg maar. Iedereen aardig tegen elkaar, iedereen doet tegen een ander zoals ie zelf ook behandelt wil worden.

prima! ga ik voor!

jammer, dat er een geloof is, dat onze aardigheid met geweld beantwoord. Jammer, dat er lieden zijn, die van de linkse aardige mensen straffeloos mag oproepen tot geweld. Raar, dat de linkse, aardige mensen, niet in verzet komen tegen de werkelijk onderdrukkende islam. Raar, dat ze geen grapjes over de toch vreselijk gewelddadige kinderneukende profeet toelaten (omdat dat niet 'aardig' zou zijn), terwijl ze wel de imam toestaan zijn haat te zaaien (uit de koran lezen staat namelijk gelijk aan jezelf brainswashesn tot geweld).

geloofsvrijheid, beste krut, stopt daar, waar de wet overtreden word. OProepen tot geweld mag niet, dus moet de islam verboden worden.

er is maar een geloof dat ronduit facistisch te noemen is. Het geloof dat vrouwen onderdrukt, afvalligen afknalt, onze vrijheid van menigsuiting met geweld om zeep helpt, en ongelovigen gewoonweg als strond behandelt.

de bron van alle geloven is een guru, een denkwijze, die wederkerig is. Die omdraaibaar is. Boedha doet aan anderen, zoals hij zelf behandelt wil worden. Een boedhist walgt van geweld en moord. Jezus zegt 'heb u vijand lief, wat u de minste doet, doet u aan mij, keer de andere wang, deel het kleed'. Een christen walgt van geweld en moord (tenzij ie teveel macht heeft, zoals BabyBush, maar dan is niet het geloof de verpestende kracht, maar die macht).

er is maar een geloof, waarbij de 'guru' zelf moordenaar was. Opdrachten tot moord gaf. Slaven dreef. Dorpen uitmoorde. Een handboek vol haat achterliet. Wiens volgelingen, als ze doen als de profeet, facisten zijn.

er is maar een geloof dat oproept tot geweld. En dat is de islam. Dat kun jij, linkse blinde vink, niet toedekken met mooie praatjes. De doden liggen op de grond. De moslims slaan homos. ze dwingen vrouwen een kopvod te dragen.

in de koran staan TALLOZE verontschuldigingen om misdadig gedrag te vertonen. Gehuwde vrouw van een ongelovige neuken? mag, van de koran. Wil je de quote? vrouw thuis vast houden 'tot ze sterft', omdat ze niet gehoorzaam is? tuurlijk. Linkse mensen zwaaien met vlaggen. Wat een respect voor de islam! tuurlijk!

vrouw onzedig? vermoorden! moooooi! klachten over de islam? de profeet een beetje belachelijk maken? van de koran is er EEN ding wat de gelovige dan moet doen: GEWELD plegen.

begint het al te dagen? je kunt een geloof dat oproept tot geweld, wiens grondlegger vergelijkbaar is met een mengeling van Hitler, Mladic en Dutroux, niet 'met respect' benaderen. Die moet je, net als je met de aanhangers van wilders doet (omdat ze 'zogenaamd' facisten zijn), monddood maken, negeren, en ONS LAND UITRAPPEN.

begint het al te dagen?

karel banaan | 29-11-06 | 13:47

Maaier 29-11-06 @ 13:43

En wat heeft dat met de aanslagen van de Taliban te maken ?????

Wishbone | 29-11-06 | 13:45

Anyways, het was leuk, maar nu is het tijd om weer aan het werk te gaan. Ciao!

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:44

Stijlloos Superieur 29-11-06 @ 13:38

Inderdaad alles wat niet rechts is, is puberale zonder enige kennis van zaken, naief en Peter-olie-dom zoals Bassie dat zo leuk kan zeggen. Fascistisch?! welnee.. Ies halal want ies rechts!!

Romanov | 29-11-06 | 13:44

Wishbone 29-11-06 @ 13:42

Golfoorlog 1?

Maaier | 29-11-06 | 13:43

kruT 29-11-06 @ 13:38

Die terroristen waren er al op 9-11 en dat was toch ruim voordat ze Irak binnenvielen...... Of is mijn geschiedenis kennis niet zo goed :-(

Wishbone | 29-11-06 | 13:42

@Romanov 29-11-06 @ 13:18
Wat is dat nou voor een zwak repliek?

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 13:41

@kruT 29-11-06 @ 13:38
Maar als een land fouten maakt, moet het dan bestraft worden met terrorisme? En Turkije had het ook verovert, de één verovert het van die en die weer van een ander. Zo kunnen we eeuwig door gaan. De grenzen zijn zoals ze zijn, en daarmee basta!

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:41

kruT 29-11-06 @ 13:38

Ik ben het eindelijk met je eens. Navo, Amerika en Engeland zo snel mogelijk weg daar. Die moslims hebben geen westersen nodig om elkaar naar de eeuwige maagdevelden te blazen. Lost zich vanzelf allemaal op. Dat er nog enkele miljoenen onschuuldige mensen sterven.... Ach life's a bitch

Wishbone | 29-11-06 | 13:40

@GOEM 29-11-06 @ 13:34
Volgens mij hebben wapeninspecteurs vóór de oorlog uitbrak gezegd dat er errug weinig op wees dat er massavernietigingswapens zouden zijn. Waarom dan niet dat tot op de bodem uitzoeken maar gewoon binnenvallen. Dan vraag je erom dat je terrorsiten in je land krijgt.

kruT | 29-11-06 | 13:40

Mensen, laat Krut maar, het is een puberale proleet zonder enige kennis van zaken. Hij is niet alleen naief, maar ook Peter-olie-dom, zoals Bassie dat zo leuk kan zeggen.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:38

@Stijlloos Superieur
Dus heeft de VS fout op fout op fout gemaakt? Wat geeft ze dan het recht om dezelfde fouten te blijven maken. Gewoon wegblijven daar dan lost het zichzelf op. Irak/Iran is ooit Brits grondgebied geweest (afgepakt van Turkije, voor/tijdens/na de 1e wereldoorlog, net als Israël overigens) en daar is een land van gemaakt. Dus alles wat daar nu gebeurt heeft men aan zichzelf te danken, ik blijf erbij.

kruT | 29-11-06 | 13:38

@Krut Irak was een totaal omgekeerde situatie. Irak weigerde op een gegeven moment wapenexperts van de VN toe te laten om toe te zien op de gang van zaken aldaar. Dat is op een gegeven moment zo hoog opgelopen dat gewapend ingrijpen onafwendbaar was. Diplomatie is een kwestie van compromissen sluiten. Niet zoals Irak de kop in de wind steken en een orgaan als de VN (waar het overgrote deel van de landen toe behoort) het land uit trappen en blijven weigeren mee te werken.

GOEM | 29-11-06 | 13:34

pff. jullie hebben allemaal gelijk hooor. Er is geen waarheid in geschiedenis. Leg maar eens allemaal uit waaarom je het heden zo interpreteert zoalsje doet.

Maaier | 29-11-06 | 13:33

@Jan-Joris-Jaap-Joop 29-11-06 @ 13:28
Ik zeg nergens dat wie dan ook een legitiem doelwit is. Dat maak je op uit mijn woorden, maar dat bedoelde ik er niet mee. Wat ik wél zeg is dat het Westen dit over zichzelf heeft afgeroepen. Ze hebben het er zelf naar gemaakt. Wie de billen brandt...

kruT | 29-11-06 | 13:33

@kruT 29-11-06 @ 13:21
Euhm, dat deden zo omdat Afghanistan te kampen had met een russische invasie, ja die communisten/socialisten die zichzelf altijd zo vredelievend neerzetten, in tegendeel dus.
Irak is slechts van de ene dictator naar de andere gegaan, Sultan nog wat heette die vent, mn pa heeft er gewoont weet je.
Amerika hoopte op een tijdelijk regime dat zou uitmonden in een democratische revolutie, dat is helaas niet gebeurt, daarom gaven ze later ook wapens aan Iran, zodat Iran het regime van Saddam kon neerhalen, is alleen niet gelukt. Helaas. Maar ik geloof niet dat wapens leveren aan een land het terrorisme en westenhaat van moslims rechtvaardigt. Nevertheless vind ik het wel erg dom van Amerika om wapens te leveren aan landen die jaren aan westerse ontwikkeling missen, en nog steeds alles doorschuiven naar geloof.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:31

kruT 29-11-06 @ 13:29

Nee omdat ze niemand meer toelieten die dat kon controleren. Uitgeluld....

Wishbone | 29-11-06 | 13:30

@GOEM 29-11-06 @ 13:24
Diplomatie, dat was toch iets wat de Amerikanen niet meer wilden met Irak, omdat ze massavernietigingswapens hadden? Weer uitgeluld.

kruT | 29-11-06 | 13:29

@ kruT @
*Onschuldige kinderen die door Israëlische militairen worden afgevuurd en daar handtekeningen op staan van kinderen, dat is allemaal wel ok? Iraakse onschuldige vrouwen vermoorden, ook ok?

Wat interessant is is dat ALLES wat de VS/Israël doet goed is, en wat moslims doen is per definitiee slecht? Daar weiger ik me bij aan te sluiten*

Ook ik weiger mij daarbij aan te sluiten. Het doden van onschuldige mensen vind ik per definitie fout. Ik ben geen vriendje van het IDF of de mossad en ik sta niet kritiekloos achter 'the war on terror'.

Maar toch beschouw jij mij en mijn familie als een legitiem doelwit van een aanslag. Jij bent zelf net zo slecht als de moordenaars die je zo verfoeid.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-11-06 | 13:28

@karel banaan
Ik moet ook echt IEDEREEN hier iets bijbrengen geloof ik. Mensen ga eerst es ff kennis opdioen voor je hier mee gaat doen aan een discussie.

Ik zal het je even uitleggen. Is een Potestant Christelijk? Waarom heeft ie dan een hartgrondige hekel aan Rooms-Katholieken, die ook Christelijk zijn?

Zo werkt het dus met ieder geloof. Bij de moslims heb je sjieeten en soennieten. Waarom hebben de Engelsen die twee niet gewoon bij elkaar gezet, in Irak of in Iran? Omdat je dan stabiliteit hebt in die regio, en dat is niet de bedoeling.

Maar goed dat gaat de scope van deze discussie te buiten.

Verders ben ik geen kalief of extreem links propaganda machine, maar iemand die het hardstikke oneens is met de gang van zaken en ziet dat de wereld op deze manier zichzelf kapot maakt.

kruT | 29-11-06 | 13:26

karel banaan 29-11-06 @ 13:20

In welke zin vormt een Nederlandse Moslim dan een bedreiging voor jou?

Romanov | 29-11-06 | 13:25

kruT 29-11-06 @ 13:16

Uitgeluld worden.. Waarover heb je het..... Over oorlogen en kolonies van een paar minimaal honderd jaar geleden en dat is de oorzaak van dat moslims nu alle christenen boedhisten hindoes en anders gelovige moslims over de kling jagen ???? Wat er nu gebeurt heeft daar helemaal niets mee te maken. Het feit is dat dat de moslims alleen heerschappij willen en allen anders en ongelovigen daarbij over de kling jagen. Dat Moslims niet in staat zijn om ook maar iets van een land te maken komt niet omdat ze ooit in een ver verleden eenn klolonie zijn geweest of een oorlog hebben uitgevochten. Dit komt alleen maar omdat ze authoritair willen zijn en alleen het geloof wat ze aanhangen aan iedereen willen opdringen. Geloof je niet als een soeniet dan wordt je onderdrukt of vermoord. Geloof je niet als een Sjiiet dan wordt je onderdrukt of vermoord. Met mijn geschiedenis kennis is niks mis maar met mijn visie op het heden is een stuk realistischer dan dat van jou. Nederland Duitsland Engeland Frankrijk en ga zo maar door hebben allen oorlogen overleefd en het zijn allemaal welvarende landen geworden omdat ze niet in een achterlijk geloof zijn blijven hangen.

Wishbone | 29-11-06 | 13:25

@Krut Daar is ook zeker een stuk diplomatiek aan te pas gekomen en daar zie ik de huidige generatie terroristen nog niet aan beginnen.

GOEM | 29-11-06 | 13:24

@karel banaan 29-11-06 @ 13:20
'so, the leftwing are the new opressors,
and the facists turn out to be the new antifacists?'
Heerlijk! van wie was die uitspraak? had het zelf niet beter kunnen formuleren.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:23

karel banaan 29-11-06 @ 13:20

is goed karel kaalkpje. Ga maar weer 800 BPM luisteren. Is beter voor je.

Maaier | 29-11-06 | 13:23

@Stijlloos Superieur 29-11-06 @ 13:15
Andere voorbeelden. Het regime in Panama. Door wie neergehaald en wie neergezet?

Door wie was Saddam geinstalleerd als machthebber? Exact. Aan wie leverden de Amerikanen wapens tijdens de Koude Oorlog: Irak, Iran, Afganistan etc. M.a.w. De Amerikanen zijn nu ana het oogsten wat ze al die tijd hebben gezaaid. Eigen schuld dikke bult. Kom mij dus niet vertellen dat alles wat het Westen doet goed is. Net als in Afrika is ook Irak de schuld van het Westen zelf.

kruT | 29-11-06 | 13:21

@krut
in iraq
vermoorden moslims ELKAAR, sukkel, sinds de aanslag van MOSLIMS op een theehuis van een andere club MOSLIMS. kijk eens naar de cijfers, blinde vink.
hoeveel procent van al die slachtoffers die jij daar noemt, zijn slachtoffer van hun eigen kutgeloof?

jij kan niet wachten tot nederland een kalifaat is heh?

@stijlloos superieur
inderdaad. Maar dat zou nog niet erg zijn, als ze ermee niet totaal naast de pot zaten te pissen. Terwijl 'rechts' allang weet dat de islam een gevaar voor de volksgezondheid is, doet links nog een blik moslims open, en verzoekt ons braaf te zitten terwijl de islam ons land kapot maakt.

wie teveel heult met de geweldadige islam, word langzaamaan medeplichtig aan dat geweld. De linkse ratten, volkert van der G voorop, verlenen hand en span diensten aan de verovering van ons land door de islam.

dat alles, uit 'aardigheid' natuurlijk. De linkse ratten doen alleen maar tegen IEDEREEN aardig.. dat kan toch niet ' fout' zijn? nee. tenzij je aardig begint te doen tegen het meest gewelddadige kutgeloof dat ooit onze aarde verziekt heeft, de islam.

Iemand vatte het eens samen (in een discussie over moslims en geert):
'so, the leftwing are the new opressors,
and the facists turn out to be the new antifacists?'

het klopt. Het enige wat ons land nog beschermt tegen de facistoide moslims, zijn jongens als geert, theo (rip) en pim(rip), verdonk, en ayaan. de zogenaamde ' facisten'. daarbij worden ze zoveel mogelijk tegengestaan door de altijd zo aardige 'linkse kerk', die zelfs (in navolging van hun Grote Voobeeld, de islamofacist) geweld en moord niet schuwen om hun ' mooie' doel te bereiken.

niet de volgelingen van geert slaan mensen in elkaar.
maar de volgelingen van allah.

karel banaan | 29-11-06 | 13:20

sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 13:11

Mooie woorden van wederkerigheid.

Romanov | 29-11-06 | 13:18

@GOEM 29-11-06 @ 13:12
Ja de IRA, dat zijn echte lieverdjes. Bovendien is daar wel degelijk het e.e.a. veranderd. Zo hebben de Noord-Ieren meer zelfbestuur dan enkele jaren geleden. Nu jij weer.

kruT | 29-11-06 | 13:18

@Wishbone
Foei, ga je mand in, je mond wassen en martel die geschiedenisleraar van je dat je nisk van geschiedenis weet.

Ik denk dat iedereen hier wel kan beamen dat die oorlogen die daar nu aan de gang zijn de schuld zijn van jawel, het Westen. Die landen waren voormailge kolonies van GB. Net als Irak. Net als Palestina. Toen de Engelsen weggingen hebben ze het land niet teruggegeven aan de stammen die daar wonen, nee ze hebben lijnen getrokken die ze verolgens "Grens" hebben genoemd. En dat die grenzen dwars door grondgebied van die stammen lopen (Hutu's Tutsi's) vergaten ze voor het gemak maar even.

Verder als je een discussie aangaat zorg dan eerst dat je de feiten kent. Dan hoef je er niet zo genadeloos uitgeluld te worden.

kruT | 29-11-06 | 13:16

@ Bijstandskoning 29-11-06 @ 12:40
<br>
Nogmaals, je weet weinig. 'Vietnam' begonnen door de Amerikanen?! Die zaten daar niet eens toen die ongein begon. Dit los van enig oordeel over wat zich daar heeft afgespeeld.
<br>
"Het aantal onnodige doden door het 'anti-terreurbeleid' is vele malen hoger dan dat van echte terroristen." Ja jongen, als je die paar doden heir telt. Omdat die terroristen niet zo geavanceerd zijn (daarom zijn ze ook zo gelovig he). Als je wél iets zou geven om de honderdduizenden doden en de onmenselijke onderdrukking en martelingen die het islamfundamentalisme op zijn geweten heeft in de niet Westerse gebieden, dan wordt jouw uitspraak dom gekakel. Als goede socialist ben jij kennelijk nationaal georiënteerd...

private vices | 29-11-06 | 13:15

@kruT 29-11-06 @ 13:09
Naief rotkind, bekijk ff dat filmpje weer van toen ze het standbeeld van Saddam naar beneden haalde in Baghdad, alle irakezen blij. De sjiitische meerderheid in Irak werd onderdrukt door de Soennitische minderheid van Saddam, er is nu een democratische regering in Baghdad, dus niks regime opgedrongen, idem dito met Afghanistan, die Taliban had daar een totalitair regime, er was zelfs afghaans verzet tegen de taliban, ook wel de ''noordelijke alliantie'' genoemt. Ook in afghanistan zit nu een democratische regering. Dus je moet echt kappen met dat domme geblaat van je. Het siert je namelijk niet. Dat links nou liever regimes in stand houdt, en dan nog beweert dat ze zo goed zijn voor het buitenland, is niet mijn zaak, maar het is behoorlijk hypocriet.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:15

@Krut Nee, geen bijenkorf.

Dan vergeet je Ierland. Ook daar is nog steeds niks veranderd aan de reden van het conflict, maar toch is de ira tegenwoordig rustig.

GOEM | 29-11-06 | 13:12

kruT 29-11-06 @ 13:09

Zoals Pakistan Somaile Ethiopie Sudan Darfur India waar dagelijks doden te betreuren zijn door bomaanslagen of moordpartijen waar geen christelijke om de hoek komt kijken. Het heeft niks met land afpakken te maken het zit het in het moslim zijn.

Wishbone | 29-11-06 | 13:12

Romanov 29-11-06 @ 13:07
Ga dan zelf niet zo verongelijkt lopen jammeren dat juist jij, de superintelligente en o zo genuanceerde commenter jouw interessante en inspirerende reacties niet mag plaatsen, maar alle haatdragende, xenofobe racisten wel. Het ligt aan jou, of ze vinden bij NN idd dat al je comments zuigen en daar heb ik dan ook weer alle begrip voor.

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 13:11

@GOEM 29-11-06 @ 13:05
Bijenkorf?

Je hoor mij ook nergens ontkennen dat de meeste terroristische aanslagen uit de moslimhoek komen. Maar plaats het eens in perspectief.

Welke landen worden op dit moment door het Westen een ander regime opgedrongen? Of zelfs land van wordt afgepakt? Israël/GB pakt land af van moslims en verwachten dat ze dat pikken. Irak wordt binnengevallen en men verwacht dat ze dat pikken? Natuurlijk pikken ze dat niet. Welk christelijk land is nu bezet? Geeneen? Welk Joods land? Welk Boeddistisch land? Geeneen?

Wat gek zeg dat al dat geweld van moslimlanden komt, onverklaaarbaaaar.

kruT | 29-11-06 | 13:09

@kruT 29-11-06 @ 13:06
Wat lul jij nou? Ik geef toch een voorbeeld uit eigen ervaring? Niks column van Geert Wilders, ik mag die vent niet eens. Ga eens ff mn post goed lezen links kutje.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:08

kruT 29-11-06 @ 13:03
En oh en ik vergeet even de onderzoeken die jij gelooft van de Lancet. MOehahahahahaha.

Wishbone | 29-11-06 | 13:08

sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 13:02

Doe niet zo stoer stuk vreten.. Ik ben je schoonmoeder niet die haar eerste internetdag beleeft na het krijgen van een 386 op haar 96e verjaardag.

Romanov | 29-11-06 | 13:07

kruT 29-11-06 @ 13:03

Oh oke je bent een echte moslim apologist die de amerikanen de schuld geeft van de bomaanslagen op markten en op voetbalveldjes waar kinderen omkomen. Wacht jij de onderzoeken maar sukkel. De onderzoeken die het AP doet en de informatie van de 6 verbrande Irakezen van een Politie commandant kregen )die achteraf geen politie commandant was en lijken die spoorloos zijn). En ja ik ben het ORAKEL.

Wishbone | 29-11-06 | 13:07

@Stijlloos Superieur 29-11-06 @ 13:02
Heb je de column van Wilders uit je hoofd geleerd ofzo? Heb je ook dingen toe te voegen aan deze discussie die je niet van iemamd gehoord hebt? Dus m.a.w. denk zelf eens na i.p.v. anderen na te blaten.

kruT | 29-11-06 | 13:06

@Krut Je hebt mij ook nooit horen beweren dat alle terroristen moslims zijn. Duidelijk is wel dat het gros van de aanslagen van de laatste periode uit die hoek lijkt te komen, (9/11, Londen, Madrid, Bali, Gijzeling Beslan)

Ben trouwens assistent-filiaalmanager in een grote winkelketen.

GOEM | 29-11-06 | 13:05

@superfarmer 29-11-06 @ 13:02
Dat maak ik nog altijd zelf wel uit, boerelul.

kruT | 29-11-06 | 13:04

@Wishbone 29-11-06 @ 12:57
Waarom moeten wij als natie ingrijpen in een andere natie waarvan we niet eens weten of ze blij zijn met de leider die ze op dat moment hebben. Die 1,3 miljoen doden zijn gemaakt in 20 jaar tijd. Daarbij was er ook oorlog met Iran (gesponsord en veroorzaakt door dezelfde Britten en Amerikanen), die dat aantal doden geeft. Die 670.000 doden hebben de Britten en Amerikanen in enkele maanden tijd bij elkaar geschoten.

En wie de hel ben jij dat jij weet wie er u door Amerikanen worden vermoord en wie door Irakezen? Ben je ook een orakel? Ik wacht liever de onderzoeken af van wetenschappelijke instituten.

kruT | 29-11-06 | 13:03

@Romanov 29-11-06 @ 12:55
Zou het een groot rechts complot wezen, of post je te vaak achter elkaar en dien je eerst je pagina te verversen door even op f5 te drukken en dan pas je comment in de box te zetten, wanneer de locatie van de betreffende pagina door GS gewijzigd is? Dat laatste sukkel!

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 13:02

Weet je hoe dit komt? Door die super linkse, ultra politiek correcte schoolboeken van tegenwoordig. Met onzin als ''Links wil dat iedereen het goed heeft, in tegenstelling tot rechts, die wilt dat iedereen voor zichzelf zorgt, zelfs de arme mensen in onze samenleving.'' ZUM KOTSEN! Toen ik dit las in mn dochters Cultuurgeschiedenis boek, was ik stomverbaasd over hoe links de boel bedriegt, Onze kinderen worden geindoctrineerd met links gebrabbel, ik vind dat echt politiek oneerlijk, het is gewoon valsspelen. Hetzelfde verhaal met de staatsomroep, die constant rechtse partijen kapot maakt op tv, en linkse partijen promoot. Terwijl de staatsomroep betaalt wordt door alle burgers van Nederland, links én rechts. Zelfs een logisch denkend links persoon moet dit oneerlijk en raar vinden.

Stijlloos Superieur | 29-11-06 | 13:02

theo heeft zichzelf neergeschoten, om de islam in een kwaad daglicht te stellen.

9/11, dat hebben de amerikanen zelf gedaan.

alle misdaden van de islam zijn dus niet aan de islam toe te schrijven, maar aan hun slachtoffers...

er zijn ook nazies die beweren dat de holocaust in scene is gezet door de allied, omdat echte nazies zoiets nooit zouden doen.

als dat gymnasiasten zijn, dan vrees ik het ergste. Ik raad aan deze gymnasiasten de koran te laten lezen, en een opstel te laten maken over de misdaden van de profeet, en waarom gelovigen dit na te denken moeten doen.

karel banaan | 29-11-06 | 13:02

oeps

superfarmer | 29-11-06 | 13:02

De Nederlandse jeugd is uitermate intelligent. Altijd geweest ook. Goed bezig.

flesjehertogjan | 29-11-06 | 13:01

@krut
Niet alleen reageren op de comments die je het beste uitkomen, sukkel.

superfarmer | 29-11-06 | 13:01

@superfarmer
Jou reactie slaat ook helemaal nergens op dus staan we quitte.

kruT | 29-11-06 | 12:59

EM 29-11-06 @ 12:58

Het gaat om de nieuwnieuws sectie.

Romanov | 29-11-06 | 12:59

@GOEM 29-11-06 @ 12:33
Ik heb me verkeerd uitgedrukt. Uiteraard kun je voorbeelden van terrorrisme noemen. Alle voorbeelden die jij noemt, zit niet één moslim bij. Blijft mijn volgende stelling dan wél staan? In 0031 is nog nooit grootschalig terrorisme gepleegd door moslims.

GOEM geeft alvast wat voorbeelden, waarmee we ook van het stigma af kunnen dat alle terroristen moslims zijn. IRA, ETA, PKK, UCK?, allemaal niet-moslim terroristische organisaties.

En GOEM, ik ben software developer, dus sta best ver van de krakers af aangezien ik iets meer heb te verliezen dan dat stelletje kunstenaars bij mekaar. Wat ben jij? Secretaresse?

@Romanov
In Rusland, daar worden pas terroristische aanslagen gepleegd.

kruT | 29-11-06 | 12:58

kruT 29-11-06 @ 12:48
Hoeveel Iraakse slachtoffers zijn er de laatste 9 maanden gevallen door de handen van Amerikanen en hoeveel onschuldige slachtoffers zijn er gevallen door moslims ???? OOK OK ????

De 1.3 Mljoen doden gevallen onder het moslim regime van Sadam waar tegen is opgetreden door Amerika zijn ook OK ??????

Wishbone | 29-11-06 | 12:57

@Maaier 29-11-06 @ 12:45
Ja, die afhaalchinees in Schiermonnikoog zuigt!

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 12:57

@krut
Sinds wanneer is er pas sprake van terrorisme, wanneer de terrorist uit het buitenland komt? Slaat werkelijk helemaal nergens op..

superfarmer | 29-11-06 | 12:56

GEENSTIJL CENSUREERT:

Thank You for Commenting
Your comment has been received. To protect against malicious comments, I have enabled a feature that allows your comments to be held for approval the first time you post a comment. I'll approve your comment when convenient; there is no need to re-post your comment. Return to the comment page.

---------------------------------------------------------------------------------------

Goed bezig hoor.. Al de rechts extremistische gespuis kan posten tot het een ons weegt. Tegengeluid mag niet. Geenstijl bekent kleur. Er is geen post van me weggejorist.. Alles is gewoonweg gedelete.

Romanov | 29-11-06 | 12:55

Links docentenkorps he

TRS | 29-11-06 | 12:54

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Die mensen in Palestina kunnen er wel wat aan doen? Die Iraki's kunnen er allemaal wat aan doen? Onschuldige kinderen die door Israëlische militairen worden afgevuurd en daar handtekeningen op staan van kinderen, dat is allemaal wel ok? Iraakse onschuldige vrouwen vermoorden, ook ok?

Wat interessant is is dat ALLES wat de VS/Israël doet goed is, en wat moslims doen is per definitiee slecht? Daar weiger ik me bij aan te sluiten. Zoals ik zei die aanslagen zijn een vergelding op eerdere aanslagen die door Britten/Spanjaarden/VS is gepleegd. Er is een oorlog aan de gang en dan vallen er nou eenmaal onschuldige slachtoffers, maar wel aan BEIDE kanten, niet alleen omdat er een paar Britten dood zijn nu gaan lopen huilen, die Britten hebben samen met de Amerikanen 670.000 Irakezen vermoord

kruT | 29-11-06 | 12:48

sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 12:44

net als alle PVV stemmers die op godbetert shiermonnikoog en weet ik wat voor gehuchten wonen?

Maaier | 29-11-06 | 12:45

Bobsen 29-11-06 @ 12:00
Dat ben ik niet met je eens.

Koekje-dr-bij? | 29-11-06 | 12:44

@stekelige 29-11-06 @ 12:34
OOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHH......

Bobsen | 29-11-06 | 12:44

@Maaier 29-11-06 @ 12:30
Welnee, dze kindertjes komen juist uit de betere buurten van Alphen e.o.. hun enige referentie is de afhaalchinees, dat ene geintegreerde jongetje dat ook op hockey zit en Mocca op the box.

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 12:44

@reaguurders tot 12:43

Geef de (vermeende) dadertjes in NL niet zoveel aandacht. Daar groeien ze van.
De jongens en meisjes vinden het geweldig als de grote boze terrorist te worden bestempeld door politiek en media.

Tuurlijk wel berechten, maar gewoon beschouwen als de kleingeestige kruimelaars die ze zijn.

James Bont | 29-11-06 | 12:43

GOEM 29-11-06 @ 12:33
Vergeet die handgraanaat niet die naar de agenten is gegooid in Den Haag. Had ook helemaal niks met extremisme en terrorisme te maken. De enige rede dat er hier nog geen aanslag is geweest is dat het voortijdig de kop is ingedrukt en vooral om mensen als Kut niet serieus te nemen.

Wishbone | 29-11-06 | 12:43

Linkse propaganda heeft dat effect op kinderen. Kinderen zijn daar heel kneedbaar in die nemen alles aan.

Enige waar ze om geven is bleger-kleding, ringtones en scooters pimpen. Terrorisme wheuh wat is dat? Dat weten alleen de gekleurde kindjes.

MiRRoRMaN | 29-11-06 | 12:41

@ Romanov 29-11-06 @ 11:10
(Y)

JackTheR | 29-11-06 | 12:40

@romanov Dat is niet het punt. Krut vroeg om voorbeelden van aanslagen. Die heb ik gegeven. Dat het een andere vorm van doet iin de vraagstelling van krakert Krut niet terzake.

GOEM | 29-11-06 | 12:40

@private vices 29-11-06 @ 12:04

Zover zou ik niet willen gaan. Amerikanen hebben de aanleiding voor de Vietnam-oorlog zelf aangesticht. Hitler stak zelf een eigen partijgebouw in brand en claimde dat de Oost-Europeanen erachter zaten, om Polen binnen te kunnen vallen. Als je zo naïef bent om te denken dat extremistische politic, heb je nog veel te leren.

Balkenende zal nooit zo ver gaan, maar hij heeft al wel Nederlandse soldaten naar Amerikaanse oorlogsgebieden gestuurd. En daarbij zijn doden gevallen. Dat bloed kleeft aan zijn gristenhondenpoten. Gij zult niet doden! Normen en waarden!

Het aantal onnodige doden door het 'anti-terreurbeleid' is vele malen hoger dan dat van echte terroristen. Ons land is bovendien een stuk onleefbaarder geworden door de vergaande ingrepen van de nog steeds rechtse overheid in onze privacy. Als er straks een links kabinet zit, wordt het terreurbudget gelukkig fors ingekrompen.

Bijstandskoning | 29-11-06 | 12:40

@Bobsen 29-11-06 @ 12:29
Jij bent ECHT extreem links he? Blijkt wel uit je gebrek aan relativeringsvermogen en het niet kunnen maken van onderscheid tussen scherts/cynisme en realiteitsgevoel. Je moet een theatershow beginnen.

stekelige | 29-11-06 | 12:34

GOEM 29-11-06 @ 12:33

Oja, vandaar dat de anti terrorisme maatregelen toendertijd genomen zijn!! Het wordt me ineens helder allemaal.

Romanov | 29-11-06 | 12:34

@Krut: hebben ze nou verdomme nou ook al internet in fort pannerden? doe eens werk zoeken rare krakert. voorbeelden van terrorisme: treinkapingen door molukkers, aanslag op hans janmaat en de enige reden dat samir en z'n vriendjes niet veroordeeld zijn is omdat er iets grondig mis is met de nederlandse justitie.

GOEM | 29-11-06 | 12:33

Bobsen 29-11-06 @ 12:29

Nee hoor, ik borduur voort op je hersenspinsel: Wilders voor de klas.. Elke ochtend het Volkslied. Volgens mij zijn we dan niet ver meer van het schooluniform verwijderd. En de ster op het schooluniform voor alle Moslims en Moslima's. De natte droom van Rita en Geert. Voor mij aanleiding om te emigreren.

Romanov | 29-11-06 | 12:32

Sommige mensen beweren dat
El Qaida een verzinsel is van
de Amerikanen. Maar hoe zit
het dan met de traingskampen
in Afghanistan?

Pas geleden was er een overloper
aan het woord die getraind was
door El Qaida maar inmiddels
werkte voor de Engelsen en
Amerikanen. Of denken sommigen
dat dit ook weer een acteur was met
een fantasieverhaal?
Persoonlijk denk dat El-Qaida
bestaat, maar dat het een zeer
flexibel geheel is dat los/vast
in vele vormen internationaal
opereert.Een beest met vele koppen,
waar we een langdurig schaduw-
gevecht mee voeren.
Dat kan nog tientallen jaren
duren.

digitalia infomania | 29-11-06 | 12:32

het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat scholieren gewoon leven met de alledaagse multi-cultin realiteit, ermee zijn opgegroeid en er een heel stuk minder bang voor zijn dan "teleleurgestelde lagere burgerij" die zich in de VINEX-wijk bang laat maken door televaag, GS en andere media.

Maaier | 29-11-06 | 12:30

@ Zeurders 29-11-06 @ 12:13
<br>
Discriminatie was een probleem, ik denk dat dat inmiddels wel meevalt. Natuurlijk moet je discriminatie niet accepteren. Maar dat staat hier geheel buiten.
<br>
On a whole steunt de moslimwereld de jihad die gevoerd wordt door grote delen van die wereld. Dat dit voortkomt uit dezelfde psychosociale factoren als het jaren 30 nationaalsocialisme (minderwaardigeheidscomplex transformerend in haat) heeft van doen met sociaal-economische factoren die deels historisch en deels cultureel bepaald zijn. Daar kun je alle begrip voor hebben, maar dat neemt niet weg dat we de gevolgen moeten zien te beperken. En de Nederlandse overheid doet tot dusverre maar heel weinig aan bewustzijn over de dreiging die daadwerkelijk veel groter is dan zij ervaren wordt. Niets overdreven dus, onderdreven!

private vices | 29-11-06 | 12:30

@Romanov @ 12:26
Moslims kiezen zelf voor Islamitisch onderwijs. NL dwingt ze daar niet toe.

tipo | 29-11-06 | 12:29

@Romanov 29-11-06 @ 12:26
Het lijkt erop dat jij een extreemrechtse kant op wil... óf is dit een misplaatste analogie?

Bobsen | 29-11-06 | 12:29

Bobsen 29-11-06 @ 12:24

Schooluniform invoeren.. Een ster op de kleding van alle Moslims en Moslima's. Gescheiden onderwijs voor der Muslims.

Romanov | 29-11-06 | 12:26

@Bobsen 29-11-06 @ 12:18
Jouw extreemlinks-hakbarminnend-kabinet staat aan de vooravond van haar geboorte makker. Over een paar jaar zul JIJ dan wel niet meer herkend willen worden als Bobson op GS. Ben benieuwd naar je volgende nick.

stekelige | 29-11-06 | 12:25

Verschrikkelijk toch, hoe zo'n Partij vd SP geschiedenis leraar zijn eigen mening opdringt aan die arme domme sgoliertjes... Ik denk: Geert Wilders voor de klas en elke ochtend het Nederlands Volkslied zingen.

Bobsen | 29-11-06 | 12:24

tipo 29-11-06 @ 12:19

Wij - zij ... Nee hoor.. Wij kunnen er niets aan doen dat zij zich uitsluiten! ja hoor..

Anyways, is terrorisme geen logisch gevolg van het bezetten van landen? Is terrorisme geen logisch gevolg van het ondersteunen van nazi's als Amerika?

Romanov | 29-11-06 | 12:22

@zeuerders @ 12:13
WIJ zijn niet bezig een bevolkingsgroep buiten te sluiten. ZIJ doen dat zelf door zich met hoofddoeken te omhullen, zich in hun huizen in te sluiten en terrorisme als logisch gevolg van ons handelen goed te praten.

Het ergste wat WIJ gedaan hebben is raar kijken en zeggen dat dat raar is.

tipo | 29-11-06 | 12:19

Gooi het er maar uit kruT. Wat zijn we toch weer aan het stigmatiseren in dit klotelandje. Ik kan niet wachten tot er een extreemlinks-hakbarminnend-kabinet komt.

Nederland, dat is één van de grootste terroristen, zeker in Irak en Afghanistan en Bassie is m'n oma.

Bobsen | 29-11-06 | 12:18

kruT 29-11-06 @ 11:52

Inderdaad... Er is geen terrorisme in NL. We worden banggemaakt met allerhande zielige campagnes en maatregelen.. Zoals de ID-plicht en het Nederlande tegen terrorisme subsidievretertje, maar de laatste 'grootschalige' terroristische daad in NL was de treinkaping van de Molukkers. De moord op van Gogh is amper een terroristische daad te noemen. We zijn bang gemaakt. En 9 van de 10 idioten trapt erin.

Romanov | 29-11-06 | 12:18

@private vices 29-11-06 @ 12:01
Ik zeg niet dat er niets aan de hand is met moslims.
Momenteel wordt echter alles met een hoofddoek of lichtgetinte huid wantrouwend bekeken.
We zijn bezig een bevolkingsgroep buiten te sluiten, en mensen die buitengesloten worden zijn tot rare sprongen in staat.
De aanhoudende haatzaaierij bangmakerij van figuren als Wilders dragen zeker niet bij tot een oplossing.

Zeurders | 29-11-06 | 12:13

@ kruT @ 12:06
*dan mag zo een land een aanslag krijgen, boontje loontje etc. Zie ik nog steeds niet als terrorisme*

Als een aanslag er op gericht is om zoveel mogelijk onschuldige burgers te doden, dan is dat terrorrisme. Hoe jij het ziet is volkomen oninteressant want ook jij kunt niet zomaar de definiitie van een woord of begrip op eigen houtje veranderen omdat dat jou beter uitkomt. Wat wel interessant is dat jij het blijkbaar OK vind dat er tientallen of honderden mensen opgeblazen of afgeslacht worden vanwege iets waar zijzelf niets aan konden doen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-11-06 | 12:12

@alpha-mannetje
Rita bashen is ook helemaal niet lekker. Er zijn lekkerdere vrouwen die ik zou bashen.

kruT | 29-11-06 | 12:12

@Mokum Kosher 29-11-06 @ 11:58 en alpha_mannetje 29-11-06 @ 12:06
hbo deed ie in ieder geval

a_tomba | 29-11-06 | 12:11

@ lenegro@heijls 29-11-06 @ 12:08
PFFFF, ga jij even gauw naar huis... ik zeg dat (nou ja, ik geloof niet zo in links/rechts) en ik kom zelf van het VWO en ik ga promoveren in de wiskunde, bied je meer?

Oh ja ik ben geen Rita fan, ik ben ook geen Rita basher trouwens

alpha_mannetje | 29-11-06 | 12:11

@Bobsen
Ik mag ook het woordenboek van Iran erbij pakken. Mag allemaal. Ik ga uit van de juridische defnitie van terrorisme (net als bij de vermeende Armeense Genocide) en dan zie ik niet dat er in NL terrorisme is gepleegd.

kruT | 29-11-06 | 12:11

trouwens, het WvS is in de gebruikte omschrijving niet erg afwijkend van een gemiddeld woordenboek.

Bobsen | 29-11-06 | 12:09

Geef ze ongelijk de dreiging is ondanks de laster campagne van het Westen (wij dus) alleen maar groter geworden. De enige die succes hebben geboekt (in omvang en bekendheid) zijn de baarden van Al Qaida.
Wel mooi dat de reaguurders van de ritaverdonkfanclub.nl van mening zijn dat VWO-ers (lees de toekomstige academici) links zijn, zegt meer over het intellect van de Verdonk/Wilders adepten dan over deze scholieren.

lenegro@heijls | 29-11-06 | 12:08

kruT, goed dat je in het WvS kijkt, maar je mag het woordenboek er ook wel eens bij pakken.

Bobsen | 29-11-06 | 12:07

@ Mokum Kosher 29-11-06 @ 11:58

Was het niet Havo? Zelfs dat is best veel voor dat lullige afscheidsdichtje van hem...

@ tipo 29-11-06 @ 11:57

Ben ik niet met je eens, idealisme is net zo goed verkeerd als dat leidt tot naiviteit, realisme is altijd beter, overigens is het oneindig keer moelijker dan jij doet voorkomen. Wat nou als iemand een geloof heeft wat weer mensen op geslacht ongelijk maakt? En dat dan in een seculier land?

alpha_mannetje | 29-11-06 | 12:06

@Bobsen 29-11-06
Sinds wanneer bepaalt het woordenboek wat strafbaar is en wat niet? Ik kijk in dit geval liever naar het Wetboek van Strafrecht.

@Jan-Joris-Jaap-Joop 29-11-06 @ 11:57
Je stelling klopt, maar dan is de vraag: waren die aanslagen onterecht als je bekijkt met welke argumenten onder andere de Britten Irak illegaal zijn binnengevallen. Als dat mag, dan mag zo een land een aanslag krijgen, boontje loontje etc. Zie ik nog steeds niet als terrorisme. Ik zie het als een oorlog, en in een orloog wordt nou eenmaal vergeld.

@Wie??
Wie van hun is veroordeeld voor terrorisme? Graag linkjes.

kruT | 29-11-06 | 12:06

@ ... en hard 29-11-06 @ 12:03
Amen...!

Oh ja, over terrorisme gesproken:
President Bush on Tuesday called the latest violence in Iraq "part of a pattern" of attacks by al Qaeda in Iraq to divide Shiites and Sunnis and vowed again he won't support the removal of U.S. troops "before the mission is complete."

"There's a lot of sectarian violence taking place, fomented in my opinion because of the attacks by al Qaeda, causing people to seek reprisal," he said.

bron: www.cnn.com/2006/WORLD/meast/11/28/ira...

[-InFiDeLz!-] | 29-11-06 | 12:05

@ Bijstandskoning 29-11-06 @ 11:52
<br>
Ja, en toen Blair nog met die grap in de metro / bussen. En dan hadden we Madrid nog. Straks gaat Balkenende de Rotterdamse koopgoot opblazen om de terreurprocessen (verzinsel van de milieuvervuilende kapitalisten) te boosten!

private vices | 29-11-06 | 12:04

Al Qaida met het verzet in WO II vergelijken is absurd en die Bush-samenzweringen kennen we nu ook wel, maar verder hebben die koters groot gelijk. Die hakbars willen juist dat we allemaal onze broek volschijten, daar trappen we mooi niet in. Dan liever het 1 op 1000000 risico lachend te worden opgeblazen, die AIVD-prutsers gaan daar toch niks tegen kunnen doen.
Wilders en "het terrorisme" streven eigenlijk hetzelfde doel na: macht gebaseerd op angst.

... en hard | 29-11-06 | 12:03

@ Zeurders 29-11-06 @ 11:50
<br>
Ook zo ongeïnformeerd. Hou nou een sop met de Azijnbode en Netwerk napraten. Denk eens zelf, dat mag!
<br>
Uit geïnformeerde bronnen, van wetenschappelijke experts op het gebied van moslimintegratie (bv. maar niet alleen Bolkestein, Hirsi Ali) en leidende figuren in de moslimwereld (voormalig hoofdredacteur AlJazeera) kun je leren dat het grote probleem nu is dat de moslimgemeenschap het terrorisme zo'n warme inbedding biedt. Je kunt dat ook zelf zien: na de aanslagen in Amerika, Indonesië, Engeland, Spanje, de moord op Van Gogh enzovoorts, blijkt telkens weer dat e.e.a. door de gemiddelde moslim wordt verwelkomd, en zeker niet (hard) wordt verworpen.
<br>
Die warme inbedding van intolerantie en haat, die overigens een dieper ingebedde veel wijder verspreide haat en verachting indiceert, is het grote probleem. De gemeenschap die zich wel heel sterk als zodanig manifesteert, neemt geen verantwoordelijkheid. Net zo goed als veel marokkaanse ouders geen verantwoordelijkheid nemen voor hun kind.

private vices | 29-11-06 | 12:01

@krut
Sammi A
Mo B.
Hofstadgruppe
Of zijn dat gewoon vakantiegangers hier? Je zou het wel zeggen want werken zie je dit soort etters nooit.

Wie?? | 29-11-06 | 12:00

@ kruT 29-11-06 @ 11:54
Tjee, ben een beetje lichtontvlambaar? Straks ben jezelf nog een plofkip!
-
Ja er is wel terrorisme in Nederland, Nee het is niet alleen maar fundi-terrorisme, Nee het is niet zo erg als in pak hem beet Israel.

alpha_mannetje | 29-11-06 | 12:00

Iedereen die op het atheneum heeft gezeten is bijzonder intelligent...

Bobsen | 29-11-06 | 12:00

Samir A. heeft toch ook VWO gedaan? Wat zou hij hier op te zeggen hebben?

Mokum Kosher | 29-11-06 | 11:58

@kruT

Zeg k(r)uTje, zoek eens in het woordenboek op wat terrorisme betekent.

Bobsen | 29-11-06 | 11:58

@ kruT @ 11:52
Als jij hebt willen aantonen dat er in Nederland nog nooit een grootschalige aanslag door moslimterrorristen is gepleegd, dan kun je best gelijk krijgen. Maar vergeet dan niet dat een dergelijke aanslag wel plaatsvond in de aan ons geallieerde naties Spanje en Groot-Brittannië (metro's Madrid en London). En dat er in Nederland genoeg volk woont dat in staat kan worden geacht hier iets soortgelijks aan te richten. En de groeten aan Samir ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-11-06 | 11:57

Bepaalde mensen kiezen vanwege een bepaald geloof voor vrijwillige uitsluiting.
Deze mensen worden raar aangekeken.
Dat heet discriminatie.
Discriminatie is slecht.
Mensen gaan dus wegkijken i.p.v. raar kijken.
Dat heet apartheid.
Apartheid is ook slecht.
Mensen gaan dan maar door een roze bril kijken.
Dat heet idealisme
Idealisme is goed.
De media kijken ook door een roze bril.
Goed zo media!

tipo | 29-11-06 | 11:57

@krut
maar terrorisme is niet per sé een plofkip, als je zonder dat angst kan veroorzaken kan evengoed terrorisme zijn.

a_tomba | 29-11-06 | 11:57

Let op: Terrorisme gaat nog eens een studierichting worden.

Wat heb je vandaag gehad op school Dirk?

"Nou.., smorgens Engels en El Qaida.., en smiddags Duits, wiskunde en Hamas!

wiebje | 29-11-06 | 11:55

Noem één voorbeeld van een plofkip in Nederland! Kan je dat niet, hou dan voor de rest gewoon je muil, je bent uitgeluld.

kruT | 29-11-06 | 11:54

@a_tomba
"bovendien zijn er op onze manschappen in irak en afganistan wel aanslagen gepleegd."

Ook dat is geen terrorisme. NL is ongevraagd Irak binnengevallen, en als je dan kogels naar je hoofd krijgt moet je niet gaan lopen janken. Dat is geen terrorsiem maar slechts zelfverdediging, zelfde gaat op voor Afghanistan.

Weinig voorbeelden die ik niet onderuit kan halen jongens. Is dit alles? Lijkt er steeds meer op dat ik gelijk krijg...

kruT | 29-11-06 | 11:52

De terreurdreiging is ook een neoconservatief verzinsel uit de koker van de fantasten uit Washington. Al-Qaida is de lachende derde, die handenwrijvend toeziet hoe paranoïde neoconservatieven de democratie uithollen en onze beschaving richting de afgrond dirigeren. Populisten en demagogen staan op, die het karwei zullen afmaken.

Groot voordeel van de anti-moslimcampagne, is dat de aandacht van veel bedreigender problemen (broeikaseffect) wordt afgeleid en het de Amerikanen een excuus geeft beslag te leggen op de olievoorraden. Bijvangst is dat ondernemers naar hartelust de aarde kunnen vervuilen en armen uitbuiten zonder dat er een haan er naar kraait.

Rendabele grap, 9/11.

Bijstandskoning | 29-11-06 | 11:52

@kut
Joh ik wist niet dat wij plofkippen naar Spanje en turkije stuurden...

Wie?? | 29-11-06 | 11:52

@vinque 29-11-06 @ 11:46
Ja hahaha, een marokkaans gezin in hun twee-onder-een-kap-wijk en Wilders stijgt naar 10%, de huizenprijzen he!

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 11:51

@sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 11:45
Dat ben ik dan ook wel met je eens, zoals ik ook al aangaf. En dat scholieren het altijd wat zonniger zien, dat is ook geen nieuws.
Het is erg om te zeggen en het werkt ook helemaal niet, maar ik zag de wereld ook veel simpeler toen ik 16 was (9 jaar geleden).
En dat politiek en media het volk altijd het handje boven het hoofd houdt is ook niks nieuws. Ik geloof alleen dat de meeste mensen best alle informatie aankunnen en helemaal niet bij het handje genomen hoeven te worden, scholieren daarentegen wel.

alpha_mannetje | 29-11-06 | 11:50

Nou, dat gaat de goede kant op. laten de ggristenen maar inpakken en wegwezen.

Dit vindt Vincent na een middagje multikul:
"Als alles nou maar beter wordt uitgelegd. Job en ik zijn naar een moskee geweest en daar hebben we geleerd dat de islam nog socialer is dan het christendom."

Dit lezen we op de web site van de de school:
"Het Groene Hart Lyceum is een christelijke scholengemeenschap. Bij de inhoud en vormgeving van het onderwijs geven we de betekenis van bijbelse verhalen een plaats. Ze vertellen ons iets over geloof, hoop en liefde, menselijkheid, samenleven, gerechtigheid en vrede, vrijheid, zorg en aandacht voor zwakken. Deze woorden zijn ons uitgangspunt in onze identiteit en we proberen deze begrippen een plek in school te geven. Die identiteit is zichtbaar in de dagelijkse dagopeningen, in de vieringen en het vak levens-beschouwelijke vorming voor alle leerlingen. Onze identiteit laten we ook meewegen in beleidsbeslissingen of wanneer het gaat om de vraag over welke kwaliteiten ons personeel moet beschikken."

Schoorsteenveger | 29-11-06 | 11:50

@private vices 29-11-06 @ 11:39
Angst en polarisering speelt terroristen en extremisme in de kaart.
Extreem rechtse rakkers als Geert Wilders die alle moslims op een hoop gooien voeden het terrorisme meer dan dat hun aanpak effectief is, en verminderen ondertussen de vrijheid voor iedereen.
Merendeel van de moslims in NL is nog steeds fatsoenlijk, alleen vallen die natuurlijk niet zo veel op als de onruststokers.

Zeurders | 29-11-06 | 11:50

@ Nyg @ 11:43
*Televaag losers die zitten te roepen dat dit een 'gijzeling' is*

Uhm, Nyg, justitie noemt het zelf gijzeling! Gijzeling is ook gewoon een juridische procedure die gebruikt wordt als maatregel om iemand te dwingen te getuigen of boete(s) te laten betalen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-11-06 | 11:50

@ blikjegrolsch 29-11-06 @ 11:45
<br>
Cartman, it's you mum on the cover of this month's ...

private vices | 29-11-06 | 11:49

Verders zie ik niemand een voorbeeld geven, waardoor mijn stelling blijft staan.

kruT | 29-11-06 | 11:49

@alpha_mannetje
Volgens het Nederlands Wetboek van Strafrecht is Mohammed B.'s daad geen terrorisme. Verrder: Zie jij ergens in mijn tekst staan dat fundamentalisme niet bestaat? Hoe de fuck kom je erbij dat fundamentalisme niet bestaat? Leeghoofd, je doet je naam weinig eer aan. Bovendien gaat je vergelijking met eco-terrorisme ook niet op. Jij bent echt dom.

@Wie??
Zullen we al die Hollanders die in Spanje en Turkije (tijdens hun vakantie) de boel onveilig maken ook maar opsluiten wegens terrorisme? Tis jouw voorstel tenslotte. Beloof je dan ook nooit meer uit NL weg te gaan? Hoef ik jouw geneuzel ook nooit meer mee te maken.

kruT | 29-11-06 | 11:48

@ [-InFiDeLz!-] 29-11-06 @ 11:44
<br>
Ja, ik denk dat we inderdaad enorm overdrijven. En Samir Aaahh c.s. moeten we ook maar weer laten gaan, en z'n spulletjes teruggeven. Net als die GroenLinks knuffelfamilie in Utrecht die zo onterecht bijna (want ze waren het gelukkig zelf net voor) van hun explosieven waren beroofd!
<br>
Overigens erger ik me regelmatig dood aan die naargeestige mini-metro van Amsterdam; een bommetje kan alleen maar goed doen...

private vices | 29-11-06 | 11:48

Toch blijft het gewoon kut als je je wijk in oost Beirut ziet veranderen.

vinque | 29-11-06 | 11:46

Het woord 'terrorist' betekent letterlijk 'iemand die angst aanjaagt'. Door er goedverdoemme de hele tijd maar op te hameren en overal maar 'terroristen' te zien maak je het JUIST mogelijk dat er 'terrorisme' is. Bangmakerij is terrorisme faciliteren.

[-InFiDeLz!-] | 29-11-06 | 11:44

Kunnen die Televaag journalisten niet voor verhoor naar een CIA gevangenis worden verplaatst? Daar kunnen ze dat veel beter.

Wat doen 'gijzelnemers' ook al weer wanneer niet in wordt gegaan op hun eisen? Verwijder de hoofden van die journalisten gewoon, en ook die van al die Televaag losers die zitten te roepen dat dit een 'gijzeling' is.

Nyg | 29-11-06 | 11:43

Gelukkig hebben we ome Tjibbe nog en die weet het wel.

kneuterzak | 29-11-06 | 11:43

@ kruT 29-11-06 @ 11:34

Sorry krut dat slaat nergens op! Terrorisme heeft niets te maken met een paspoort (nooit gehoord van eco-terrorisme?). En als je wil zeggen dat er geen fundamentalisme is in Nederland ga je dan lekker ff granaten koppen in de Schilderswijk?

alpha_mannetje | 29-11-06 | 11:40

@ Esc0bar 29-11-06 @ 11:29
<br>
Jij bent net zo ongeïnformeerd en kritiekloos als die domme gansjes op die vinexsgool (kinderen van linkse ambtenaartjes en docentjes dus). Uit de bebaarde mond van bin Laden zelf heb je mogen optekenen dat 11 september bedoeld was om de wereld angst in te boezemen.
<br>
De verzetsstrijders in WOII hebben meen ik nooit het uitgesproken doel gehad iedereen die niet de strengste vorm van hun religie naleeft te slachten, maar corrigeer me als ik het mis heb.
<br>
Ook het werkterrein van verzetsstrijders en de strijders van allah is nogal anders: zeg het verdrijven van een genocideplegende bezetter uit hun eigen land v het afmaken van ongelovigen elders...

private vices | 29-11-06 | 11:39

scholieren krijgen een 10 van mij voor:
-Alle Ahmeds en Mohammeds worden over één kam geschoren.
-We moeten streven naar een samenleving zonder racisme. Want radicalisering ontstaat door discriminatie
-Het zijn de media die van alles suggereren. En de politiek.
-Het lijkt hier wel Nederland tegen moslims, in plaats van Nederland tegen terrorisme.
-Als wij die liefde met elkaar hebben, wordt deze wereld leefbaar.

alla | 29-11-06 | 11:39

Hoera, er is hoop voor de jeugd, niet iedereen laat zich voor het karretje spannen van Geert Wilders en andere bangmakerts.
Nu nog een vergelijkend onderzoekje om een VMBO-school, onder kansarmen is de angst waarschijnlijk wat groter.
GW-stemmerts kom er maar in!

Zeurders | 29-11-06 | 11:38

@krut
"Dan zou elke criminele handeling van allochtonen als een terroristische daad beschouwd moeten worden. "
Graag! En ook als zodanig bestraffen...

Wie?? | 29-11-06 | 11:38

kruT 29-11-06 @ 11:34
Bijn jij de advocaat van Samir (je weet wel, die jongen die een gewoon afscheidsfilpje maakte) of zo?

Schoorsteenveger | 29-11-06 | 11:37

@ sjaakdeslinksesul 29-11-06 @ 11:34

Ik ben het zo ver met je eens, dat demagogie leidt tot frustratie wat weer leidt tot onrtusten. Die enorme krampachtigheid waarmee politiek en media omgaat met allerhande zaken dat is het probleem, ik ben dan ook heel erg tegen P.C.-heid

alpha_mannetje | 29-11-06 | 11:36

Het gerucht gaat dat de grote hittegolf
afgelopen zomer in Nederland en Europa
is veroorzaakt door grote kampvuren in
de grotten van het Tora Bora gebergte.

Osama Bin Laden heeft deze grote vuren
gestookt om de hitte naar het Westen
te drijven. Zijn filosofie is dat moslims
beter tegen de warmte kunnen en zo
op een dag de overhand zullen krijgen!

We kunnen dus nog vele hete zomers
tegenmoet zien!

digitalia infomania | 29-11-06 | 11:36

De meesten van 4-VWO is een heel stuk slimmer dan menig reaguurder.

Kan iemand overigens een voorbeeld noemen van een echte terroristische aanslag? Dus een die is uitgevoerd door iemand zonder NL paspoort? De moord op van Gogh beschouw ik als een gewone alledaagse moord. Hij is gepleegd door iemand die het product is van de Nederlandse maatschappij. De moordenaar was en is iemand die in NL naar school is gegaan, opgegroeid etc. Dat kún je geen terroristische aanslag noemen. Dan zou elke criminele handeling van allochtonen als een terroristische daad beschouwd moeten worden.

Kortom: Die scholieren hebben hardstikke gelijk. Kom er maar in!

kruT | 29-11-06 | 11:34

Nog maar eens een keer: de media en politiek lichten ons verkeerd voor, daarom gaan mensen discrimineren, discriminatie leidt tot uitsluiting, uitsluiting leidt tot radicalisering.
OK, het staatsjournaal demoniseert Wilders, hij wordt daarom gehaat door allochtonen en policor-blanken, hij en zijn kiezers voelen zich hierdood buitengesloten en uitsluiting leidt tot radicalisering, ergo 9 zetels. Logisch toch?

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 11:34

Hmm Trouw is lekker links selectief bij het plaatsen van de comments....
Had ik dat verwacht ? ... Ja guess zo.

ojazekerWel | 29-11-06 | 11:33

Foutje.. Trouw bedoel ik natuurlijk

Liefdesbaby | 29-11-06 | 11:32

Water is nat, TBSers ontsnappen, scholieren hebben idealen, whats new?

alpha_mannetje | 29-11-06 | 11:32

@ da wizard 29-11-06 @ 11:18

Amen, insh Allah & laten we het hopen.
Angst is n slecht raadgevert en de wisselwerking links/rechts is het begin van geestelijk marcheren.
(het feit dat onwetendheid net zo slecht raad geven doet even vergetende.. "Bill gates doet ook mee"?! Hoe oud zijn die koters nou? ohwjaa.. da's waar ook.)

X4I | 29-11-06 | 11:31

Wanneer is hier voor het laatst een aanslag geweest? Of zijn er nog mensen die denken dat hier aanslagen door 'vakkundig' ingrijpen van de AIVD zijn voorkomen? De AIVD kan niet eens de USB sticks in eigen zak houden, dus daarop hoeven we niet te rekenen. Blijft over: Er was hier niks gepland en het zal er hier ook waarschijnlijk wel niet van komen.

[-InFiDeLz!-] | 29-11-06 | 11:31

*Leest vol ongeloof de Volkskrant commentaren en slaakt een naar normale maatstaven extreem diepe zucht en dat ook nog eens een opgelazen gevoel hebbende van een te vroeg genoten verkeerd gevallen broodje*

Liefdesbaby | 29-11-06 | 11:31

Goed zo sgolieren. Laat je niet gek maken. Het nederlandse volk laat zich niet zo makkelijk bedotten zoals het amerikaanse. Dat moslims die aanslag voorbereid en uitgevoerd hebben lijkt me duidelijk, maar dat de amerikanen er niets vanaf wisten is maar de vraag. Het was precies het laatste zetje wat de wereld nodig had om de VS hun gang te laten gaan en hun gekoesterde aanvalsplannen uit te laten voeren. Het opvoeren van een angstboodschap is een verkapte rechtvaardiging van die oorlog. Laat ze in plaats daarvan eens ECHT objectief te zijn in het palestijns-israelische conflict. Ze hebben door hun beleid een duizendvoud van de terroristen gekweekt dan er voor de oorlog rondliepen. Het is al zo vaak door zo veel mensen gezegd; terrorisme komt voort uit onvrede en ongelijkheid, zoek de oorzaken op en doe er wat aan, terrorisme kun je niet verslaan door het fysiek te bestrijden, daarmee maak je het slechts sterker. Daarnaast zijn ze ook medeverantwoordelijk voor een polarisatie tussen moslims en europeanen. Over de onevenredigheid in de dodentallen hoef ik geeneens beginnen.

Dikr | 29-11-06 | 11:31

Zeddegeizot 29-11-06 @ 11:24
Jaja, we hebben wel iets geleerd van de moslims...

Koekje-dr-bij? | 29-11-06 | 11:30

Ah, en die vergelijking van Al Quaida met de (toegegeven vaak dommige zij het goedbedoelende) verzetsstrijders in WOII is nog een bevestiging van de indoctrinatie daar. Wat een testimonium paupertatis. Schande voor een VWO sgolier...

private vices | 29-11-06 | 11:29

11 september had paar duizend doden. dat het nou toevallig amerikanen waren heeft t allemaal wat opgeblazen.
er zijn grotere rampen dan 2 vliegtuigen in een toren. De angst die Bush de rest van de wereld toen heeft ingeboezemd heeft deze jugend nog niet bereikt. Hopen dat t zo blijft.

Esc0bar | 29-11-06 | 11:29

@ Zeddegeizot
Zoals bin lader alle moslims tegen de gemeenschappelijke vijand "het westen" oproept dus?

Fin de la Poutre | 29-11-06 | 11:29

de jeugd heeft de toekomst

finnish humor | 29-11-06 | 11:27

Rooibos-syndroom? Wat heeft dat met terrorisme te maken? De jongeren uit de kansenzones mogen dan wel liters rooibos samen met Job drinken, maar wat is de link met Al Qaida.
De leden van scoutingclub Hofstad zijn nou niet bepaald kansjongeren, zij hebben wel een goede opleiding genoten en spreken (voor zover mogelijk) Nederlands.

kapotte_stofzuiger | 29-11-06 | 11:27

@Jan-Joris-Jaap-Joop 29-11-06 @ 11:26
islamtische verzetsstrijders, of verklap ik nu het antwoord?

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 11:27

De 'terrorristen zijn eigenlijk verzetstrijders'-leugen van Jan Marijnissen heeft het blijkbaar goed gedaan bij de scholieren. Werkelijke verzetstrijders plaatsen geen bommen bijvoorbeeld op markten of in treinen om zoveel mogelijk willekeurige mensen te doden.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-11-06 | 11:26

Wel typerend dat Job (bijsgoling aan 't genieten?!?) betwijfelt dat de aanslagen van 11 september 2001 het werk waren van moslims. Dat leert ons meteen hoe neutraal en overwogen de meningen op die regenboogsgool zijn...

private vices | 29-11-06 | 11:25

Scholieren uit 4 gymnasium hebben 11 september niet bewust meegemaakt. Dat is het gewoon.

tipo | 29-11-06 | 11:25

Het verzinnen van een gemeenschappelijke vijand is de oudste truc in het boekje om macht te grijpen, vrijheden in te perken, en democratie de nek om te draaien.

Zeddegeizot | 29-11-06 | 11:24

@grolsch:
nee, het is recht om realistisch rekening te houden met terrorisme en te proberen er wat aan te doen. linkse groeperingen wuiven dit maar al te graag weg, het is niet zo dat je een terroristische actie niet zou kunnen voorkomen, zoals opendeur zegt

a_tomba | 29-11-06 | 11:23

@blikjegrolsch 29-11-06 @ 11:21
Jij krijgt een 9 voor je werkstuk maatschappijleer!

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 11:23

Na de vrouw op de markt met Limbabwaans of Hoofdstedelijk Accent, hebben de media nu ook de scholier weten te vinden.

Nog 1 keer hoe het zou moeten werken: mensen die zich in de wetenschap onderscheiden hebben geven in de media hun visie op maatschappelijke vraagstukken. Kinderen, bejaarden, huisvrouwen, brommereigenaren, uitkeringstrekkers, groentemannen en buurvrouwen doen dat bij voorkeur niet! Voor hen zijn er verjaardagsfeestjes waar ze vrijuit mogen oreren.

AdolfJoling | 29-11-06 | 11:22

Sgolieren uit 4-vwo? Die waren 11 rond 9/11 ? Is het belangrijk wat zij vinden? Schotel ze nog maar een decennia beelden van dat moordlustige moslimtuig voor, dan zien ze het licht wel.

Koekje-dr-bij? | 29-11-06 | 11:21

Amerika zuigt, bush is een klootzak en Bill gates doet ook mee.

blikjegrolsch | 29-11-06 | 11:21

Zo lang er nog vwo-scholieren zijn die menen dat Bill Gates achter 9-11 zat om zo meer computers te verkopen..... neem ik vwo-scholieren niet serieus.

Teen | 29-11-06 | 11:21

Ik denk dat we schiedenisleraar Wim van der Tang ook iets moeten ’meegeven’. Een ontslag brief wegens verregaande incompetentie.

Schoorsteenveger | 29-11-06 | 11:21

"Amerika zuigt, bush is een klootzak en Bill gates doet ook mee", zei de scholier, terwijl hij nog een slok Cola nam bij McDonalds en op z'n motorola uitrekende hoe lang hij nog moest sparen voor z'n Zune.

CoJoNes | 29-11-06 | 11:20

@CoJoNes 29-11-06 @ 11:16
bel's7

stekelige | 29-11-06 | 11:19

@a-tomba: niks links aan. Gewoon realistisch. Of wou je beweren dat het rechts is om jezelf angst aan te laten praten?

blikjegrolsch | 29-11-06 | 11:19

Terrorisme is angst.
Deze kids geven daar niet aan toe, dus verslaan het terrorisme.
Daar kan onze regering nog wat van leren.
Als er een aanslag komt dan komt die toch wel. Dat houd je niet tegen. Daarom moet je gewoon proberen zo normaal mogenlijk door te leven.
Dus zonder identiteitsbewijs op zak lopen moet ook weer kunnen...

da wizard | 29-11-06 | 11:18

Geert maakt mensen niet bang voor terroristen, maar bang voor de islam extremen.
De (oude) media doet het meest zijn best met de bangmakerij.

OpenDeur | 29-11-06 | 11:18

Jeroen: „We moeten streven naar een samenleving zonder racisme. Want radicalisering ontstaat door discriminatie.” Ellis: „Het zijn de media die van alles suggereren.” Job: „En de politiek.”
Vincent: „In de Tweede Wereldoorlog waren ook veel Nederlanders terrorist. Alleen wij noemen hen verzetsstrijders. Maar de terroristen van vandaag zijn in hun eigen landen verzetsstrijders.” Ellis: „Waar mensen worden onderdrukt, worden zij terrorist.” Job: „Terrorisme is een hype. Iedereen wordt gek gemaakt.”
Jan Jaap: „De Amerikanen hebben voor een aanslag gezorgd en gezegd dat het moslims waren. Europa is zo bang gemaakt en dus in de macht van Bush. Want Bush wil die oliepijpleiding door Afganistan hebben. Ook Bill Gates heeft meegewerkt; die wil er computers verkopen.”

Zie je wel, ik heb het altijd al geweten. De geestelijke ontwikkeling van linkse politici en beleidsmakers is gewoon blijven steken in het niveau van klas 4 van het gymnasium of de HBS.

sjaakdeslinksesul | 29-11-06 | 11:18

ach in 4 vwo is iedereen links, dat gaat vanzelf over, mits je met de juiste mensen omgaat natuurlijk

a_tomba | 29-11-06 | 11:17

Sgolieren kun je het best bereiken met muziek.
Opblaas-Popmuziek?

Patrick Bateman | 29-11-06 | 11:16

Scholieren vinden de dreiging..... nogal opgeblazen.

Hilarisch *zucht*

CoJoNes | 29-11-06 | 11:16

zo, dan leren ze toch meer op school dan dat je zou denken tegen de tijd dat ze in het hoger onderwijs terecht komen.

frozenhenk | 29-11-06 | 11:15

Hebben jullie toch maar weer mooi naar jullie rukbuddies van de Telegraaf kunnen linken.

Iko Nal | 29-11-06 | 11:15

Ze zitten nog op school, en hebben dus nog een hoop te leren.

Turbo-Tinus | 29-11-06 | 11:14

Om de mensen angst aan te jagen hadden we Geert toch ingehuurd?

Patrick Bateman | 29-11-06 | 11:13

Nou, dat biedt toch nog hoop voor de toekomst.

YMMMV | 29-11-06 | 11:13

Ze zitten op school , dus ze hebben nog een hoop te leren.

Turbo-Tinus | 29-11-06 | 11:13

Ze hebben geen ongelijk. Het grootste wapenfeit van onze meest gevreesde terrorist is toch een ranzig gevulde peopluier.

Traag | 29-11-06 | 11:12

Kleine foto bij het artikel, is er een grotere versie?

chloorhexidine | 29-11-06 | 11:12

De meeste scholieren uit 4-VWO vonden dat terrorisme wordt overdreven en maken zich zorgen om een antimoslimstemming.
---
@Romanov, wil je me niet meer de woorden uit mijn mond nemen...

da wizard | 29-11-06 | 11:12

De gemiddelde scholier is dus intelligenter dan de gemiddelde reaguurder..? Verassend zeg.

Romanov | 29-11-06 | 11:10

Treger.... kom dr maar in.....

BIG-ERN | 29-11-06 | 11:10

haha, inderdaad. weggegooid geld dus, die anti-terror campagne.

de Bruinrijder | 29-11-06 | 11:09

lol: dreiging terrorisme nogal opgeblazen...

natte tarrel | 29-11-06 | 11:09

Sgolieren zijn softies tegenwoordig.. vroegahhh ging niemand deaudddd

Il Pato | 29-11-06 | 11:08

Nice rack die rechtse

John F | 29-11-06 | 11:08

Job was en is een verrader.

broodje bal | 29-11-06 | 11:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen