Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UNIEK! GEENSTIJL MAAKT RECLAME VOOR NPO

Ingezonden Mededeling. Dit topic is voor jou, Simek. TV-commercial (2010) van de NPO met Sylvana Simons, die een loepzuivere blackface doet. Dat waren nog eens tijd. Gaarne fatsoenlijk reaguren, want anders krijgt u die hypocriete bijklussende krullenbol van de Volkskrant DWDD (paywall) achter u aan. Grapjes maken alleen op vertoon diploma afgeronde cabaretopleiding. Dank u.

Reaguursels

Inloggen

Zwarten worden liever donker genoemd. Nou dan worden het dus donkertjes... Totdat dat niet meer mag. Vermoeiend dit.

van heinde en verre | 20-05-15 | 17:43

Lekker pijpbekkie hoor... jammie...

Jan Gordelroos | 20-05-15 | 12:55

Heerlijk.... dit filmpje bewijst eens temeer dat deze aandachtshoer zich legendarisch belachelijk heeft gemaakt... zij doet zelf aan racisme door obv de acties van 1 individu de gehele blanke bevolking over 1 kam te scheren....

deftige duif | 20-05-15 | 09:58

Ik ga me niet verlagen om Sylvana Simnons hier zwart te maken. Dat doe ze zelf wel.

Rest In Privacy | 20-05-15 | 05:15

@vaas klaak | 19-05-15 | 16:54
Zeer goed geschreven.

Moriarty | 19-05-15 | 21:55

Dit valt onder gematigd racistisch.

Rest In Privacy | 19-05-15 | 21:43

Als iemand heeft geprofiteerd van positieve discriminatie (vrouw, kleurtje) dan is het de volledig talentloze mevrouw Simons wel.

uwesbeki | 19-05-15 | 21:21

Zwartjes of bakra... Het is mij om het even maar ik wordt het laatste genoemd door de surinaamse medemensch

dasher | 19-05-15 | 18:52

De pot verwijt de ketel dat die witte spoken ziet

Tjooo | 19-05-15 | 18:45

Iemand iets meer duiding over de B.V. van Sylvana Simons openkvk.nl/kvk/17200502/0000/sylvana-... ?
Of gewoon een gevalletje van op zwart zaad zitten en daardoor failliet gaan?

Boris die Sauertopf | 19-05-15 | 18:05

@vaas klaak; woooowwwwwww! Held, ga eens politiek in!!

krabbegat | 19-05-15 | 17:30

Tijd voor een mopje Black Sabbath.
Als dat mag van Syl.
*'Mob rules' opzet*

De Vrijlansier | 19-05-15 | 17:09

@Patje2011 | 19-05-15 | 16:59
Lol

Roadblock | 19-05-15 | 17:01

Ik weet nu hoe zwarten zich voelen, want ik zit betreft politiek, rechts in het centrum... Ik word dagelijks afgemaakt door de mainstream media, en linkse partijen. Ik ben een onderkruipsel, een asociaal slecht mens zonder hart.

Rest In Privacy | 19-05-15 | 16:59

Het geval Simons
.
Sylvana Simons belichaamt letterlijk wat er mis is van de mentaliteit van een beperkt competente zwarte vrouw in een moderne westerse samenleving.
.
Om dat te onderbouwen dienen we te kijken wie Sylvana nou eigenlijk is en wat haar drijft tot het betaalde slachtofferschap. (De familie van) Sylvana Hildegard Simons (1971) besloot vroeg in haar jeugd om het minder welvarende Paramaribo te verruilen voor de verzorgingsstaat Nederland. Op zoek naar een makkelijker en welvarender leven in Nederland. Anno 2015 knaagt juist dat type migratie aan de verworvenheden zoals we ze nu kennen, maar of daar de feitelijke bron van Sylvana's naar binnen gerichte (doch naar buiten geuite) woede ligt, valt nog te bezien.
.
Sylvana groeide grotendeels op in Amsterdam, waar ze een poging tot opleiding deed aan de ballet-academie van Lucia Marthas, gevolgd door de kappersschool.
.
Haar liefde voor fröbelen met uiterlijkheden, muziek en expressie wist zich niet te schikken in een gerespecteerde anonieme 9 tot 5 baan, waarna Sylvana de spotlights van TMF zocht. TMF was een muziekzender voor jongeren in de tijd dat Tamagotchi en Furby populair waren, met een groot genoeg bereik om als plaatjes-aan-elkaar-prater met beperkte levenservaring het waanidee te krijgen dat de adoratie van bakvisjes en puisterige pubers iets met haar werkelijke competenties te maken zouden hebben. Hoe dan ook, aandacht werkt verslavend en een kritiekloos podium tot grootsheidswaan.
.
Het was die combinatie van factoren en een toefje narcisme in de persoonlijkheid, die Sylvana er toe dreef te denken dat ze voorbestemd was om grote dingen te doen. Keep in mind, diezelfde Sylvana is feitelijk een meisje van de straat zonder enige opleiding, behoudens de machtiging tot het verantwoord vasthouden van een kappersschaar.

Maar die realiteitszin bereikt de oppervlakte niet omdat ze ingelijfd werd bij RTL unilever. Meer schijnwerpers, meer aandacht. Als snel bleek dat het plafond van haar competenties niet al te hoog was en verzandde haar carriere in formats waarvoor Filemon Wesselink zn neus zou ophalen.
.
Dat was een prima moment geweest voor Sylvana om de aarde onder haar voeten te gaan voelen en zich als mens echt gaan ontwikkelen.
.
Sylvana koos er echter voor om haar liefde voor aandacht, uiterlijkheden en geld te omarmen in de figuur van Roland Kahn. Een multimiljonair, rijk geworden dankzij kledingmakende kinderhandjes in Bangladesh.
.
Tot zover een carrierepad waar dertien in een dozijn podiumbehoevende, aandachtsgeile meisjes zonder opleiding maar met grootheidswaan (hoi! Sylvie en Lieke) zich aan kunnen meten. Niet bijzonder hoogstaand, niet bijzonder chique, maar ach, het proberen te legitimeren van je bestaansrecht is menselijk.

Wat vind Sylvana eigenlijk zelf? Haaar twitter bio laat niets aan duidelijkheid te wensen over: TV Host/ DJ/ Performancecoach/Public Speaker én Columnist.
.
Nu zou ieder van die beroepen op zichzelf, wanneer afdoende competent, afdoende zijn voor een volle werkweek, volledige zelfstandigheid en genoegdoening voor de verantwoording van de eigen persoonlijkheid. Het feit dat Sylvana allen in één is, legt een aantal zaken pijnlijk bloot: Sylvana is een jack of all trades, maar een master of none. Ze kan van alles een kleine beetje, maar excelleert nergens. En juist die tekortkoming moet verantwoord worden. U raad het al, het is uw schuld, u bent racist.
.
Sylvana heeft nooit de moeite genomen heeft zich als mens te ontwikkelen, raakte verslaafd aan aandacht en waande zich queen of the castle. Nu tijdens de midlife evaluatie blijkt dat ze voornamelijk uitblinkt in middelmatigheid, kiest ze er voor om het slachtofferschap te omarmen en daarmee de rekeningen te betalen. Het is op zn zachtst gezegd niet heel chique.
.
Als Sylvana zich oprecht zorgen zou maken over rascisme, discriminatie en slavenhandel, dan had ze in haar directe omgeving haar handen vol gehad aan het vechten tegen onrecht. Want zij weet immers dat discriminatie tussen Surinamers onderling vele malen intenser dan welke zwarte piet twitter beef dan ook. Zij weet ook dat de miljonairshand die haar voedde uit een moderne vorm van slavernij voortkwam. De selectieve verontwaardiging die Sylvana er op na houd, maakt haar het ultieme boegbeeld voor de zwarte lijst op radio 6.
.
Sylvana is een hypocriete, zelfingenomen, aandachtsverslaafde, beperkte begaafde zwarte vrouw die de defecten van haar persoonlijkheid buiten zichzelf zoekt en haar kleur gebruikt om dat te legitimeren. Dat ze daarvoor in plaats van een deugdelijke trap onder haar hol een podium krijgt, is bizar.

vaas klaak | 19-05-15 | 16:54

Je noemt de ZP discussie. Die zaken gevoeliger heeft gemaakt. Alleen bij dat gevoeliger maken heeft de medaille twee zijden.
Ik ben persoonlijk daardoor ook gevoeliger geworden voor mensen die om allerlei redenen blijkbaar de pest aan blanken hebben.
Ik ben in het verleden een tijdje in Suriname en Brits Gyuana geweest.
In Suriname heb ik nooit blankenhaat ervaren.
Je werd beoordeeld op wie je als mens was, en hoe je je werk deed.
In Brits Guyana heb ik klinklare blankenhaat ervaren.
Waar ik bang voor ben met die hele ZP discussie is, dat het tegenstellingen aanscherpt, en de verhoudingen onderling erdoor verslechteren.
Een gedeelte van de ZP-activisten vinden dat prima.
Die willen hier desnoods een Brits Guyana.
Ik wil echter niet naar een donkere(zwarte) collega kijken met de gedachte achter in mijn hoofd:
"Zou hij mij ook stiekem een rascist vinden?"
Ik wil MENSEN die gewoon hun werk doen blijven zien.

Roadblock | 19-05-15 | 16:50

Ik word als blanke man heel erg vaak, eigenlijk nooit of te nimmer aangesproken of een flyer krijgt van één of anderen R&B feest. Is pure racisme!!! We moeten niet te politiek correct gaan lopen doen. Is een donker iemand 'zwartje' noemen racistisch of discrimineren, bij lange na niet. Kan het als aanstootgevend of kwetsend ervaren, dat wel. Maar wiens probleem is dat? Ik weet wat het probleem is, het is dat een BLANK iemand het zegt. Standup comedy, blanke zeggen geen 'nigger' en mogen dat ook niet want dat kan niet, de gekleurde constant. Wie discrimineerd nou eigenlijk? Als je zo politiek correct gaat lopen doen, pak dan alles aan ipv alleen de blanke medemens! Wat mij wel duidelijk is, is dat er een grote anti blank beweging bezig is. Alles wat blank doet is discriminerend en alles wat blank zegt is rasistisch. Er van uit gaan dat blank's eerste instantie racistisch is, is te achterlijk voor woorden. Doe je dat ook als een gelijksoortige het zegt? Nee dus, hoe beperkt kan je zijn!!

@Gargamel
Huthcison maakt ze er juiste geen druk om. Dan was nl zijn statement, maar ga maar lekker door zaken verdraaien, als je het zelf maar gelooft, dan moet het wel waar zijn!

Strongbow | 19-05-15 | 16:48

Roadblock | 19-05-15 | 15:51
Volgens mij zegt ze ook, dat als hij en z'n (zwarte) vrouw dat onderling gebruiken.. "more power to them". Volgens mij is het zo dat ALTIJD de beledigde bepaalt of iets beledigend is. Stel ik wil het hebben over racisten, ik noem ze crackers. Iemand als Hunter S. zal zich enorm storen aan het gebruik van "crackers" en zoals we al gezien hebben staat dat los van mijn intenties. Had Simek kwaadaardige intenties? dat denk ik niet, maar omdat zijn vrouw geen aanstoot neemt aan bepaalde woorden, omdat ze hem kent, wil niet zeggen dat iedere zwarte persoon nu ineens alles van hem pikt. Iedere uitspaak even tof vindt. En als men hem dan vraagt naar de intenties, waarom dan sneren, dat die discussie met Sinetrklaas wel komt en niet gewoon antwoord geven? Is het echt zo onverwacht dat dit soort zaken gevoelig liggen sinds de ZP discussie? Nu checked Sylvana wat zijn intentie is, is het weer niet goed. We mogen dus niet boos worden, mogen niet vragen naar intentie? Hoe gaan we dit soort zaken dan bespreekbaar maken? het er niet over hebben werkt dus niet.

Gargamel2012 | 19-05-15 | 16:06

Sylvana Simons als BN'er, bestaat bij de gratie van haar zwart zijn. Racisme in haar zuiverste vorm.

Maar ze heeft gelijk als ze zegt dat de term zwartjes, hoe goed bedoeld ook, in deze tijd als denigrerend wordt opgevat. Dat zei je in de jaren 50 uit onwetendheid, maar dat kun je vandaag de dag niet meer maken.
Ik weet zeker dat Simec wist met wie hij aan tafel kwam te zitten en er bewust voor gekozen heeft de term zwartjes te gebruiken.

Moriarty | 19-05-15 | 15:58

Wat een heerlijke lippen heeft ze !!

fortz | 19-05-15 | 15:55

Och ja, SS moet ook aan haar minimum komen. Tell Sell Matthijsje betaalt 1750 euro per keer dat ze komt opdraven.
Afspraak tussen Oewitje & Soewartje.

Piet van den Hoek | 19-05-15 | 15:55

Ik begrijp dat Sylvana er een punt van maakt dat ze de term ´zwartjes´ aanduidt als denigrerend, echter die Simek die spreekt niet eens goed Nederlands. Het was klaarblijkelijk op te merken dat de man zeer amicaal sprak over de bootvluchtelingen in Italie. Ik denk alleen dat in de context van het gesprek het niet nodig was geweest om Simek daar op te wijzen. Gezien zijn duiding niet negatief was, danwel discriminerend, het feit dat hij met een zwarte vrouw getrouwd is, lijkt me veelzeggend. Het was dan ook geen racistisch verwijt van Simek. Maar als de term 'zwart' dusdanig zwaar beladen is dat Sylvana zich aangesproken voelt uit naam van de bootvluchtelingen, waarom de term dan wel gebruiken in haar eigen voordeel?
Maar Sylvana doet zelf wel de term "Wit" te pas en te onpas gebruiken. En daar maakt niemand zich druk over. Volgens de presentatrice is de televisie een witte wereld. "Toen ik met RTL bij de grotemensentelevisie terechtkwam, liep ik tegen bepaalde dingen aan", vertelt Simons. "De redacties zijn wit, ze denken wit en maken een wit product. www.mediacourant.nl/2014/10/sylvana-si...
Ze denken wit? Serieus? En dat is niet denigerend bedoelt? Ik vind het grappig om het zo te zeggen en het is geenszins denigrerend bedoelt;
Maar de pot verwijt de ketel dat ze zwart ziet. LOL

Schlomo De Peaumeaux | 19-05-15 | 15:55

Discriminatie, discriminatie, discriminatie in de LUCHTVAART.
Men spreekt daar altijd over een ZWARTE DOOS maar in werkelijkheid is die doos rood.
En bij negerinnen is de inhoud van hun zwarte doos: rose!

kippevlees | 19-05-15 | 15:51

@Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:08
Weer de eye of the beholder.
Als ik u goed begrijp, bepaalt diegene die de gevoeligheid heeft, of iets kwetsend of denigrerend is.
Dat is er altijd wel iemand te vinden die iets beledigend vind, omdat de een gevoeliger is als de ander.
Wat u niet benoemt is de intentie.
Als een donkere/zwarte collega mij schertsend bleekscheet noemt, kan ik daar zelfs om lachen.
Als de anti-piet activisten hun "witte mensen" er uit spuwen, voel ik mij beledigd, omdat dit door de sprekers duidelijk negatief bedoeld wordt, en ik op dat moment met alle blanken op grond van onze huidskleur als racisten worden weggezet.
Als Simek de intentie had gehad om het woord beledigend te gebruiken zou het in mijn ogen een andere zaak zijn.

Roadblock | 19-05-15 | 15:51

Nog ZWARTER??? Hahahahahaha vind ze zichzelf dan nog niet ZWART genoeg???
Deze kale Nederlandse EXCUUS NEGERIN, die dik betaald krijgt van de NPO & VARA, van ons belastinggeld, mag zelf WEL grapjes maken over ZWARTEN want zij vind zichzelf nog niet zwart genoeg!.
Mijn punt is dat ZWARTEN of ZWARTJES zich altijd gediscrimineerd voelen als men ze aanspreekt met wat ze zijn n.l. zwart.
Wees er trots op dat je zwart bent en doe niet zo hysterisch als iemand het eens een keertje over zwartjes heeft.
Ik voel mij persoonlijk ZWAAR GEDISCRIMINEERD als ik door Lagos(NIGERIA) of Johannesburg (Zuid-Afrika) loop.
Ik ben n.l. een roomblanke witte Nederlander en IEDEREEN mag mij een WITTE noemen daar heb ik geen bezwaar tegen en dan voel ik mij ook niet gediscrimineerd!

kippevlees | 19-05-15 | 15:40

Roadblock | 19-05-15 | 15:26
Het is jammer dat een verhaal is ondergesneeuwd omdat de aandacht afgeleid werd door... tja, woordkeuze. Ik kan me nog zoiets voorstellen dat Sylvana vraagt: Waarom gebruik je dat woord? Antwoord: "Omdat ik ze altijd zo noem en er verder niets mee bedoel..." (voorbeeld) en vervolgens het verhaal afmaakt, maar zowel Martin, als Matthijs lieten "de afleiding" te lang doorgaan en de focus verlegde zich voor een ieder aan tafel. Als hij het had gehad over homo's en hij had ze pootjes genoemd, was er niemand die het Gordon (i.p.v. Sylvana) kwalijk zou nemen als hij hem had gevraagd waarom hij dat woord gebruikte.

Gargamel2012 | 19-05-15 | 15:36

@ Gargamel2012 | 19-05-15 | 15:19

Ik kan me in de context van het gesprek en de persoon die het zegt eigenlijk niet voorstellen dat er enorme aantallen mensen zijn die daar aanstoot aan namen, er zijn er natuurlijk altijd wel een paar.
Als uit peilingen (1Vandaag opinie panel e.d.) blijkt dat meer dan 90% van de Nederlanders (ook donkere) het wel prima vindt (wat betreft de "Sinterklaas discussie") vind ik het inderdaad behoorlijk marginaal.

Capt. Iglo | 19-05-15 | 15:32

@Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:48
Stel u eens voor in dat een zwart gezelschap een vluchtelingenprobleem aan het bespreken is in een actualiteitenrubriek.
Er zit 1 blanke/witte vrouw bij.
Een persoon is gevraagd zijn verhaal te vertellen.
Op het hoogtepunt van het verhaal onderbreekt de vrouw de spreker met "Hoe bedoelt u het woord blankjes dat u net gebruikte?".
Zou u niet vinden dat die vrouw de spreker eerst zijn verhaal had moeten laten afmaken, en daarna pas aandacht op te eisen haar (over)gevoeligheden?

Roadblock | 19-05-15 | 15:26

Capt. Iglo | 19-05-15 | 15:13
Beste Capt. Iglo, ik ging nergens vanuit, vandaar het gebruik van het woordje "Als".
Verder, heeft ze een verhaal onderbroken, absoluut waar, maar of dit om iets "marginaal" is is dus juist de hele discussie. Als je een een autochtoon bent, kan ik me voorstellen dat je "zwartjes" marginaal vindt, maar kun jij je voortsellen dat dat vanuit het allochtone perspectief helemaal niet zo marginaal is als jij nu doet voorkomen? En helemaal als ze doelt op de slepende discussie sinds Sinterklaas. Je kunt dit dan toch niet meer afdoen als een marginaal onderwerp?

Gargamel2012 | 19-05-15 | 15:19

@ Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:48

Voor de duidelijkheid, jij gaat er nu vanuit dat ik met "de gewone werkende man" witte mensen bedoel maar er zijn ook zat donkere mensen die hard werken en ook niet lopen te zeiken over elke (mogelijke) verkeerde uitspraak. Deze mensen (werkende) hebben gewoon een leven en maken zich druk over hun hypotheek, hun kinderen enz. enz. en hebben dus geen tijd om zich met dit soort non-issues bezig te houden.
Waar die hysterie vandaan komt is, dat Simek een aangrijpend persoonlijk verhaal verteld over vluchtelingen en zij dat verstoord door over 1 woordje, een voetnoot, te struikelen en hier aandacht voor claimt waardoor het werkelijke onderwerp ondersneeuwt. Je moet als je met mensen in gesprek bent ook weten wanneer je iets moet/kan zeggen en wanneer niet. Ze vraagt hier op een verkeerd moment, op een verkeerde manier aandacht voor iets dat ook nog behoorlijk marginaal is. Daarbij, nogmaals, geeft zij gisteren zelf aan dat het niet specifiek over de woordkeus van Simek gaat maar over de hele discussie die sinds Sinterklaas is aangezwengeld, ze maakt in haar eigen ogen dus een groter punt dan alleen de uitspraak "zwartjes".

Capt. Iglo | 19-05-15 | 15:13

Wie met pek omgaat....

lulleficatie | 19-05-15 | 15:12

Dikke lippen kaal hoofd zwart,ze heeft veel weg van een kale neger.

Rest In Privacy | 19-05-15 | 15:11

Bij DWDD staat deze mevrouw bekend als de zwarte Monica Lewinski.
Natuurlijk zijn er ook wel eens kinderen tijdens de voorbereiding van dit zeer geslaagde programma aanwezig.
Dan zeggen ze lachend tegen elkaar: daar is Pipo, die komt vanavond piepen.

topsporter | 19-05-15 | 15:04

ozewiesewoze | 19-05-15 | 14:49
Op een hand te tellen? Vandaar dat de facebook pagina Tattas be like is verwijderd, want niemand nam er aanstoot aan, hahaha... tuurlijk joh. Het feit dat jij ze niet kent is niet leidend, sorry to burst your bubble.

Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:56

Komisch dit filmpje ... morgen gaat ze bij DWDD uitleggen waarom dit helemaal OK is omdat zij n.l. zelf zwart is en daar helemaal in harmonie mee is.
youtu.be/NTxfK6stfF4

Simon_GS | 19-05-15 | 14:55

@Gargamel2012
Niet minder valide, maar als iedereen zo overgevoelig is voor van alles en nog wat, dan gaan we nog veel tijd te kort komen.
En geloof me, de nederlanders die aanstoot nemen aan "tatta" zijn op 1 hand te tellen. ik ken er geen.
Ik ken trouwens ook heel weinig donkere/kleurige mensen die dat den, en ik heb er nogal wat in mijn vriendenkring.
Denk dat het ongeacht je kleurtje toch een kwestie van (gebrek aan) karakter/ruggengraat is...
Als je wil kun je overal in heel veel dingen racisme zien.
Ik zelf ben bijvoorbeeld man, blank, modaalverdienend, niet klagend, hard werkend levensgenieter.
In de praktijk komt het er dus op neer dat ik op basis van die eigenschappen allerlei voordeeltjes en kortingen mis loop, meer betaal aan dingen dan "minderheden" en en passant nog voor racist wordt uitgemaakt ook...
Het leven is niet "eerlijk"
grow a pair.

ozewiesewoze | 19-05-15 | 14:49

Capt. Iglo | 19-05-15 | 14:42
Als de "gewone werkende man" wit is, is het niet zo gek dat de ervaringen van de gemiddelde allochtoon niet gedeeld, danwel herkend worden, maar dat wil niet zeggen dat het (racisme) niet voorkomt. Je storen aan andermans normen en waarden is niet exact hetzelfde als je storen aan de woordkeuze van iemand met wie je in gesprek bent, waar je tijdens het gesprek aanwezig was. Mag zij Martin vragen waarom hij dat woord gebruikt? Van hysterie was geen sprake, het was juist het twitterend publiek en de gemiddelde reaguurder die hysterisch op haar vraag reageerde. Het toetsen van iemands taalgebruik is toch niet hetzelfde als iemand wegzetten als racist?

Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:48

Als ik dit soort dingen zie en lees denk ik altijd maar een ding. Waarom blijf je je als donkere persoon altijd maar in de slachtofferrol begeven. Vind je het zo erg dat je bovengemiddeld gepigmenteerd bent? Schaam je je ervoor? Is het vergelijkbaar met mensen met rood haar? Die kunnen immers ook niets aan hun pigment cq haarkleur doen. Zo ja, waarom hebben de gingers zich gewapend met gevatte opmerkingen en doet het ze weinig tot niets? Ik begrijp het oprecht niet. Zelfs joden, die van alle etniciteiten op deze aardkloot het meest te verduren hebben gehad (en dat ook nog vrij recent) hebben een groter incasseringsvermogen als het gaat om grappen. Ik mis een groot druk relativeringsvermogen bij onze gekleurde medemens. Is er hier een undercoverjoopreaguurder die hier inhoudelijk op wil reageren. Gebruik dan aub niet de woorden; "white privilege" en "slavernij". Ik wacht met spanning af!
krabbegat | 19-05-15 | 14:25
=
Het heeft alles te maken met minderwaardigheidsgevoelens die ze zichzelf aangepraat hebben.

meneer Q | 19-05-15 | 14:42

@ Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:36

Valide of niet, je kan niet met iedereen zijn of haar individuele gevoelens rekening gaan houden. Als je iets niet wil horen moet moet je er niet naar luisteren, als je iets niet wilt zien moet je er niet naar kijken en als je op straat loopt moet je gewoon accepteren dat ieder individu er andere waarden en normen op nahoudt en dat je je daar maar beter niet aan kan storen anders heb je er een dagtaak bij. Ik ben helemaal niet zo "extremistisch" als vele andere reaguurders maar in dit geval lijkt het er toch op dat mensen met een andere huiskleur dan de witte gewoon te veel tijd hebben om zich druk te maken over dingen die de gewone werkende man niet eens ziet dan wel mee maakt.

Capt. Iglo | 19-05-15 | 14:42

Oh en Frans Tuimmermans moet zijn muil houden en zich als zogenaamd zesvoudig gekozen volksvertegenwoordiger gaan gedragen, er hebben godverdomme mensen NIET TE VRETEN in dit land en dan gaat hij lopen twitteren over Sylvana godverdomme. Grow te fuck up en zet je eigen ego eens aan de kant manhoer die je bent!

F#ckingAwesome | 19-05-15 | 14:41

Zwart is gewooon een bijvoeglijk naamwoord, zoals zovelen. Beledigd zijn doordat iemand je ofwel objectieve zin of subjectieve zijn beschrijft door het gebruik van een bijvoeglijk naamwoord is nogal onzinnig en, kort samengevat, sneu.

Silvana Simons moet zich niet als een klein kind gedragen zolang ze niet feitelijk gediscrimineerd wordt, maar alleen op een manier beschreven wordt die zij verkiest beledigende te vinden.

F#ckingAwesome | 19-05-15 | 14:38

Capt. Iglo | 19-05-15 | 14:26
"Zo lang ze mij niet op basis daarvan uitsluiten zal mij het verder een zorg zijn hoe andere mij noemen."
Daar zit 'm de crux. Dat uitsluiten op basis van huidskleur gebeurt dus wel. Systematisch, maar we mogen er niet over praten in tolerant Nederland. En verder zijn er genoeg autochtonen die enorme aanstoot nemen aan "tatta", en zelfs aan "witte" (zie Hunter S. Thompson | 19-05-15 | 13:36 ). De issue gaat verder dan de individu. Wat jij persoonlijk geen probleem vindt, kan voor een ander een grove belediging zijn. En ja misschien is Hunter S. wel overgevoelig, maar maakt dat zijn gevoelens minder valide?

Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:36

Je moet niet kijken naar wat zwartjes NIET goed in zijn (nadenken) maar waar ze WÈL in uitblinken (rennen en springen)

CrapoTheGreat | 19-05-15 | 14:34

Eminem werd in het begin ook niet serieus genomen als rapper. Maar in plaats van de racisme-kaart te trekken ging ie juist extra zijn best doen.

CrapoTheGreat | 19-05-15 | 14:29

@ Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:08

Wat Schietmijmaarlek zegt.

En al zou het niet hetzelfde zijn, het zou me werkelijk geen moer schelen als mensen mij zo (of een andere mogelijke belediging met betrekking tot mijn huidskleur) zouden noemen. Kan moeilijk zeggen dat ze ongelijk hebben ik ben een witje, witte, bleekscheet, melkbus, witte man of hoe je het ook wil noemen, kan er niks anders van maken. Zo lang ze mij niet op basis daarvan uitsluiten zal mij het verder een zorg zijn hoe andere mij noemen. Beledigd zijn zit bij de beledigde niet bij degene die een bepaalde uitspraak doet.

Capt. Iglo | 19-05-15 | 14:26

pluk-87 | 19-05-15 | 14:23
Slachtofferrol? En dit zeg je onder een artikel, waar de reacties bol staan van wit zelfmedelijden? Hoe ironisch...

Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:26

Als ik dit soort dingen zie en lees denk ik altijd maar een ding. Waarom blijf je je als donkere persoon altijd maar in de slachtofferrol begeven. Vind je het zo erg dat je bovengemiddeld gepigmenteerd bent? Schaam je je ervoor? Is het vergelijkbaar met mensen met rood haar? Die kunnen immers ook niets aan hun pigment cq haarkleur doen. Zo ja, waarom hebben de gingers zich gewapend met gevatte opmerkingen en doet het ze weinig tot niets? Ik begrijp het oprecht niet. Zelfs joden, die van alle etniciteiten op deze aardkloot het meest te verduren hebben gehad (en dat ook nog vrij recent) hebben een groter incasseringsvermogen als het gaat om grappen. Ik mis een groot druk relativeringsvermogen bij onze gekleurde medemens. Is er hier een undercoverjoopreaguurder die hier inhoudelijk op wil reageren. Gebruik dan aub niet de woorden; "white privilege" en "slavernij". Ik wacht met spanning af!

krabbegat | 19-05-15 | 14:25

@Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:08
Misschien moeten beroepsblackies eens uit hun eeuwigdurende slachtofferrol kruipen. Voor mij is bleekscheet, witnek, blanke en bleekhuid allemaal hetzelfde. Wat zou mij het nou interesseren hoe iemand dat noemt?

pluk-87 | 19-05-15 | 14:23

-weggejorist-

sypon83 | 19-05-15 | 14:18

En ik maar denken dat Radio 6 op de nominatie stond om te verdwijnen. Volgens mij worden er in Nederland al genoeg 'zwarte geluiden' gehoord.

Willibald von Klúúúk | 19-05-15 | 14:13

@Gargamel2012 | 19-05-15
Exact hetzelfde.

Schietmijmaarlek | 19-05-15 | 14:11

eerstneukendanpraten | 19-05-15 | 13:49
Moi man! Da's pas werkgelegenheid scheppen. Er gaat niets boven Grunning.....

@fuckje, baantje in de Grunninger asiel-industrie? kan je de gehele dag "zwartjes" kijken tot je ...... ziet!

web_krijter | 19-05-15 | 14:10

Dat wijf zit al jaren te zeiken over 'racisme'. Heb haar ooit zien beweren dat het feit dat zwartinnetjesnhun haar straighten, voortkomt uit racisme.... Die trut trekt bij alles de racisme kaart. Ze zat ook vooraan in het pieten debat. En uiteraard moet ze ook altijd hameren op ons koloniale verleden. Deze aandachtsgeile dame realiseert zich niet dat zij zonder kolonialisme, zij op z'n best nu in een plaggenhut zou wonen. Dat zij op de buis komt bij de Nederlandse Policor Omroep vanwege haar kleur, realiseert zij zich niet. Want talent heeft ze niet. [...]
Bomke Halsema | 19-05-15 | 13:49\
<br>
<br>
Ja, en met kolonialisme is niets mis, sterker nog, door de ontdekkingsgezindheid en nieuwsgierigheid van de Europeanen is er überhaupt sprake van evolutie en ontwikkeling. Als wij net zo waren als de zwartjes in Afrika, zo van "Ah joh ik hoef de wereld niet te ontdekken, het is wel goed zo, lekker warm hier, ik ben tevreden" en niet nieuwsgierig naar de wereld buiten Afrika, dan zou dat niet bepaald goed zijn voor de ontwikkeling van de planeet, lijkt me, want interesse naar andere planeten zouden ze al helemaaaal niet overwogen hebben. Tevredenheid is het einde van evolutie. Bedank de Europese ontwikkelingsdrang daar maar voor, Sylvana!

CrapoTheGreat | 19-05-15 | 14:10

Schietmijmaarlek | 19-05-15 | 14:04
Sylvana heeft niemand een racist genoemd. Daarnaast, being BLACK is not the same as being A BLACKY. Er is toch ook een verschil tussen witte man en bleekscheet? Of is dat exact hetzelfde?

Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:08

@Gargamel2012 | 19-05-15 | 13:53
Mensen moeten niet zo krampachtig doen over het onderwerp en onderkennen dat er verschillen zijn tussen menselijke rassen, dat zou al een hoop schelen. Daarnaast vind ik het kinderfeest waar jij op doelt zeker wel racistische trekjes vertonen, maar van mij hoeft het niet aangepast te worden, laat lekker gaan.

pluk-87 | 19-05-15 | 14:06

Roadblock | 19-05-15 | 14:02
Blankenhaat? Het is hooguit Witkritisch ;)

Gargamel2012 | 19-05-15 | 14:06

Iedere zwarte stand-up comedian in Amerika zegt dat ie zwart is en noemt ons wit.
Iedere zwarte zanger zegt dat ie zwart is en noemt ons wit.
Iedere zwarte acteur zegt dat ie zwart is en noemt ons wit.
Sylvana zegt dat ze zwart is en noemt ons racist.
Dom mokkel.

Schietmijmaarlek | 19-05-15 | 14:04

Het meest walgelijke van die uitzending van DWDD vond ik de presentator, die maar niet kon ophouden te verzekeren dat de mensen met commentaar op Sylvana allemaal DOMME mensen waren.
Hij zat het in zijn broek te doen dat zij hem, als witman, er ook op zou aanspreken.
En zo diep zijn we gezonken, dat het ergste wat je kan gebeuren is, door een zwarte medelander beschuldigd te worden van rascisme.
Ik hoor nooit iets over rascisme roepen als de anti-piet activisten in beeld komen, die hun blanken-haat nauwelijks verhullen. Vreemd toch.

Roadblock | 19-05-15 | 14:02

Maar waarom is een zwarte doos rood?

voorschot | 19-05-15 | 14:02

Netter zou zijn te spreken van donker getinte personen.

Pechvogel | 19-05-15 | 13:53

pluk-87 | 19-05-15 | 13:46
Interessant. Jij denkt dat men je meteen een racist vindt als je niet aan bepaalde criteria voldoet op basis van "Ik weet wat ze denken/bedoelen", maar als men de meest racistische taal uitslaat mag de gemiddelde allochtoon niet de conclusie trekken dat racisme bestaat in Nederland, en moeten we "intenties" meenemen in onze beschouwingen want "anders wordt iedere Nederlander weggezet als racist". Ik noem een "onschuldig" kinderfeest... dubbele maatstaven misschien?

Gargamel2012 | 19-05-15 | 13:53

Ze zijn niet zwart - Ze zijn donker wit!

Pechvogel | 19-05-15 | 13:52

@ Gualtiero | 19-05-15 | 12:38

Tja, zoals ik ook al op powned zei, die Simek spreekt nauwelijks Nederlands dus het is wat mij betreft eerder zijn gebrek aan taalkunde dan een denigrerende uitspraak. Daarbij geeft Simons zelf aan dat het om de achterliggende "problematiek" van racisme c.q. discriminatie gaat en niet zozeer om Simek ansich. Als je jezelf in het hokje van zwart zijn (door zwarte muziek e.d.) plaatst moet je ook niet gaan klagen als andere dat ook doen. Als je geen onderscheid wil moet je daar zelf ook niet aan bijdrage, dat is dus hypocriet.

Capt. Iglo | 19-05-15 | 13:51

Als Sylvana Simons op tv is en ik zet hem uit blijft de tv zwart....

tielroels | 19-05-15 | 13:50

Ik vond de verklein vorm zwartjes een beetje denegrerend klinken in eerste instantie. Maar we zeggen ook mannetjes van de radio en meisjes van lichte zeden. Dus misschien valt het wel mee.

hoi dumpert | 19-05-15 | 13:50

Dat wijf zit al jaren te zeiken over 'racisme'. Heb haar ooit zien beweren dat het feit dat zwartinnetjesnhun haar straighten, voortkomt uit racisme.... Die trut trekt bij alles de racisme kaart. Ze zat ook vooraan in het pieten debat. En uiteraard moet ze ook altijd hameren op ons koloniale verleden. Deze aandachtsgeile dame realiseert zich niet dat zij zonder kolonialisme, zij op z'n best nu in een plaggenhut zou wonen. Dat zij op de buis komt bij de Nederlandse Policor Omroep vanwege haar kleur, realiseert zij zich niet. Want talent heeft ze niet. En dan Timmermans.... Hij had zeker teveel zuurstof binnengekregen vanwege zijn zuurstofkapje. Wat een walgelijke, gevaarlijke narcist is die man.

Bomke Halsema | 19-05-15 | 13:49


web_krijter | 19-05-15 | 13:42

Maar gelukkig krijgen we er straks twee mooie asielzoekerscentra bij, daar kunnen ze al die dobbernegers dan mooi in kwijt want 80% van de gemeenten in Nederland heeft geen huizen beschikbaar voor asielzoekers met een status die dus "recht" op een huis hebben. De huidige opvangcentra zitten dus propvol en dat willen we toch niet met zijn allen?

eerstneukendanpraten | 19-05-15 | 13:49

Gaat vol weemoed Hair (1969) en Jesus Christ Superstar (1970) terugkijken. Wel heel veel united colors daarin, maar geheel zonder Benetton. Lijkt nu best bijzonder.
Toen was er gelukkig nog geen Sylvana, die alles op de politiek correcte weegschaal legt. Draaide blanke Ferry de "zwarte" Soulshow. Niet dat iemand dat toen zo zag. We hadden een stuk minder schijnheilige taboes. Waren we veel toleranter? Misschien niet, maar heel veel was n-e-u-t-r-a-l-e-r. Laten we dat archaïsche woord weer eens uit de mottenballen halen, neutraal.
"Kent U die uitdrukking nog?"

IQmin100 | 19-05-15 | 13:47

@Gargamel2012 | 19-05-15 | 13:43
Ik zei toch ook niet dat iemand zo genoemd werd? Ik kan inmiddels wel inschatten wat dat incestueuze gezelschap vindt.

pluk-87 | 19-05-15 | 13:46

pluk-87 | 19-05-15 | 13:37
Slachtofferrol much? Volgens mij werd niemand een racist genoemd.

Gargamel2012 | 19-05-15 | 13:43

@fuckje, geen zwartjes in Grunn? Zitten jullie al onder de grond?

web_krijter | 19-05-15 | 13:42

Wat een vreselijke afgang voor die Simons, dit.
Ik zou me kapot schamen.

philia | 19-05-15 | 13:41

Je suis Martin Simek.

Realism Is All | 19-05-15 | 13:37

Als je niet van kroeshaar en enorme lippen houdt, ben je volgens VARA-maatstaven een racist.

pluk-87 | 19-05-15 | 13:37

zo ongeveer elke Surinamer of Antilliaan heeft het over een "tatta" als het om blanke Nederlanders gaat. Hele facebookpaginas zijn er waar de blanke Nederlander belachelijk wordt gemaakt. Daar hoor ik mevrouw niet over. Nu komt dat misschien ook omdat geen enkele blanke Nederlander zich hier druk om maakt en graag slachtoffer is.

Hunter S. Thompson | 19-05-15 | 13:36

Kon ze niet beter verzuipen in de verf?

Der_Bomber | 19-05-15 | 13:35

Dit kan wel. Zolang het maar niet 'nu nog zwartjer' is.

paulvink | 19-05-15 | 13:35

-weggejorist-

sypon83 | 19-05-15 | 13:34

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat deze cartoon ook bij Sylvana in het verkeerde keelsgat zou schieten (en dùs vind ik het een goede cartoon)
instagram.com/p/23KYD1QKl4/?taken-by=...

CrapoTheGreat | 19-05-15 | 13:33

Sylvana is doorgeschoten in haar houding aangaande racisme. Te veel identificatie met een vermeend slachtofferschap. Grijstinten ziet ze niet meer, anders samen Fifty Shades eens doornemen Syl? Mijn witte zaad in een bukake-feest over je zwarte huid, als dat geen statement tegen racisme is... #nomnomnom

RobberenRukkie | 19-05-15 | 13:33

@Durotar "Het is wel degelijk goed om zulke dingen op het moment dat het plaatsvindt te benoemen." Ja en dat Simek helemaal geen zin had in die insinuaties, daar moet ie dan maar mee leren leven.

roze_bril | 19-05-15 | 13:31

Dat enge mens heeft zelfs een extra reclamezendtijd opgevraagd bij DWDD, om zich zo in het schnabbelcircuit te handhaven.

Kamervraag | 19-05-15 | 13:30

Lippen als stoepranden!

Vanilla | 19-05-15 | 13:30

Een paar jaar geleden belandde ik al zappend in het programma Raymann Laat. Normaal blijf ik daar niet hangen maar ik was zo verbaasd over een stand-up performance van deze mevrouw Simons dat ik bleef kijken.

Haar performance ging over de witte Nederlander en de haat waarmee het gepaard ging was groot. Grappen maken over andermans cultuur zijn prima, maar dit ging veel verder. Ze sprak over de Hollanders als ware het allemaal minderwaardige, koude, walgelijke mensen.
Als je zo over donkere mensen zou spreken zou het hele land overeind staan.
Ik verwachtte de volgende dag een hoos aan reacties en zeker een topic op Geenstijl, maar het bleef stil.

orange pekoe | 19-05-15 | 13:30

Sylvana, je behoort tot een minderheid. Gedraag je daar dan ook naar.

Anjin Mohammed | 19-05-15 | 13:28

Compleet schizofreen dat mens.
Gelukkig maar dat alleen de blanken racistisch zijn, anders was de wereld een grote teringzooi. Oh wacht....

entiteit | 19-05-15 | 13:22

Als Sylvana Simons wit was geweest, dan hadden we van Sylvana Simons nog nooit gehoord. Omdat wit dacht, fuck, we moeten ook nog wat met zwart (en macro's natuurlijk), mag Sylvana Simons ook wat zeggen...........

namensmijnhond | 19-05-15 | 13:22

Wat een domme kudt, ga dan gewoon onder de zonnebank. Wat zeg je Sylvana ? O, witte lampen, juist ja.

netniet | 19-05-15 | 13:21

he.. nog geen reaktie Humberto.. of mag die ZWARTE doos daar verder uithuilen ?

(c)ZWITSUL | 19-05-15 | 13:19

Heb het stukje bekeken en vind dat ze niks verkeerds zegt. Het is wel degelijk goed om zulke dingen op het moment dat het plaatsvindt te benoemen. Ik herinner me een paar uitzendingen van RTL Late Night waarin Umberto ook opmerkingen naar zijn hoofd krijgt en zich daar zichtbaar niet prettig bij voelt. Hij lacht het weg, omdat hij geen ophef wil maken. Maar dat is niet de manier. Dus ongeacht wat ik verder van de dame vindt, ze heeft hier een goed punt.
Durotar | 19-05-15 | 12:54
<br>
<br>
Ze heeft helemaal geen goed punt, want ze zegt daar dat ze iemand kent die geen werk kon krijgen vanwege haar huidskleur, maar hoe de fuck kun je nou weten dat het vanwege huidskleur was??

CrapoTheGreat | 19-05-15 | 13:19

mw simons unipaard heet 'verontwaardiging'.

Einde van de Domheid | 19-05-15 | 13:16

mmm.. sexy lippen!

meneer Q | 19-05-15 | 13:15

Konden we Sylvana maar ruilen tegen een boot met gezellige dobbernegers ...

Joop69 | 19-05-15 | 13:14

'Nu nog zwarter' = geen enkel probleem, 'nu nog blanker' = RASIESME!!!! OPHEF!!1!

CrapoTheGreat | 19-05-15 | 13:12

Dus het was alleen maar een vraag naar de term 'zwartjes'.
Prima. Waarom daar weer, zonder Simec, aan tafel gaan zitten dan?

sjoost | 19-05-15 | 13:12

WTF, wie is Svetlana Simons? Waarom krijgt zij een topic op GS? Zijn er geen haatbaarden meer?

Vragen, vragen :(

Yzord | 19-05-15 | 13:10

Tja, ooit begonnen bij TMF omdat ze iemand zochten die de Soulmuziek kon aankondigen. Rara, waarom kwamen ze bij Sylvana uit. Wat mij meer tegen staat bij deze mevrouw is de opgekropte woede, het verongelijkte. Dat kwam naar voren in een heel slecht tv-format over gescheiden vrouwen wat zij een tijd presenteerde met een andere gold-digster, de ex van een of andere Franse hotemetoot. Wikipedia vermeldt dat het programma Ex-wives club (2007) heette. Daarin kreeg Sylvana labiele provinciale (blanke) vrouwen zo ver om en plein publique hun bruidsjurk te verbranden, om in het reine te komen met hun scheiding of iets dergelijks. Een onomkeerbare daad waarvan ik zeker weet dat die Vinex-mokkels nog wel eens met spijt op terug zullen kijken. Maar dat hetzerige van die Sylvana zat er toen al in, dat bleek wel tijdens die show.

Nanker Phelge | 19-05-15 | 13:10

Die arme meid leest geheid de comments onder dit topic en er is nog niemand die haar zou doen, dat is toch zielig?

eerstneukendanpraten | 19-05-15 | 13:10

Vuile racist die Sylvana.

Reconquistador | 19-05-15 | 13:08

Gelegenheidsracisme, je verwacht het niet.

Le Roi | 19-05-15 | 13:05

zo ongeveer elke Surinamer of Antilliaan heeft het over een "tatta" als het om blanke Nederlanders gaat. Hele facebookpaginas zijn er waar de blanke Nederlander belachelijk wordt gemaakt. Daar hoor ik mevrouw niet over. Nu komt dat misschien ook omdat geen enkele blanke Nederlander zich hier druk om maakt en graag slachtoffer is.

Hunter S. Thompson | 19-05-15 | 13:04

KING is ook wit. BB King weer niet. Komt dat misschien omdat er een B voor staat? Moet het eigenlijk niet Bilvana zijn dan?

En ze moet ook vooral niet met haar initialen te koop lopen, anders krijgen we andere problemen.

Ga in 0031 niet de gediscrimineerde of de geracismeerde uit lopen hangen. Zandbak is achter Italie en een stukje verderop zit 1-2-3-4-5-6-7-8-9-Tineke met een doosje dadels voor de metagepigmenteerden. Neem een app voor de stand van zaken bij Giro 555 en laat ons alsjeblieft hier rustig werken voor jullie geld.

Jos Tiebent | 19-05-15 | 13:04

Ik ben een leipo en moet hierbij denken aan Ralphie May's 'Cuba Diving.' Vraag me niet waarom...

youtu.be/0eL3o1w5uRA?t=3m56s

Bad Karma | 19-05-15 | 13:04

-weggejorist-

sypon83 | 19-05-15 | 13:03

Zwartje mag niet maar blondje wel ?

slim blontje | 19-05-15 | 13:02

Te dom om voor de duvel te dansen...

arretje | 19-05-15 | 13:00

Sylvana of Daphne Deckers, ik zie geen verschil. Beide troela`s bevuilen de TV met hun semi-intellectueel geleuter. Soms is het het beste om je mond dicht te houden en naar andere mensen te luisteren. Maar deze twee denken echt dat ze de wereld wat te melden hebben, dat ze iets toevoegen. Allebei ook model geweest. Smaken verschillen zal ik maar netjes zeggen.

roze_bril | 19-05-15 | 13:00

@Statler en Waldorf | 19-05-15 | 12:46
Mooi gezegd. Het allerergste zijn de autochtone blanken, die de gedachtegang van deze 'slachtoffers van racisme' bevestigen, waarbij ze zich zelf dan erg goed voelen 'want opkomen voor de onderdrukten' . Compleet de weg kwijt. *koekoek*

figuur | 19-05-15 | 12:59

Vind het altijd wel grappig en uitermate effectief om de boel om te draaien. Hoe zou gereageerd worden op een Witte Zender, met alleen maar Blanke Platen, zelfs geen plaats voor Barry White.

Ook typisch dat zwarte rappers en andersoortige gekleurde ensembles zich wel een "zwarte naam" mogen aanmeten bijvoorbeeld "Ebon-E" (NL), maar als je een bandje begint met iets wits in de naam het dan gelijk "fout is".

Dhr. de Wit | 19-05-15 | 12:59


fuckje | 19-05-15 | 12:42

Ben er 20 jaar geleden voor het laatst geweest, mijn zwagertje in wording huurde daar met nog twee studenten een appartementen voor weinig. Toen wilde ik er al niet dood gevonden worden...

eerstneukendanpraten | 19-05-15 | 12:57

Normaal leveren zwarte dozen zinvolle informatie op, Sylvana S. zal dan wel de uitzondering zijn die de regel bevestigt.

Berbaar | 19-05-15 | 12:57

Het is helemaal niemand opgevallen dat het leek dat Sylvana onder de medicijnen zit? Volgens mij is ze ziek.

Ansjo | 19-05-15 | 12:57

Je moet geen stenen sturen maar beton. Het beton zet je in om het kantoor van GreenPeace te omheinen met een hoge dikke betonnen muur, tevens snij je alle communicatielijnen door en plaats je een stuk gaas over hun bunker/kantoor zodat elke vorm van communicatie met die milieuterroristen is uitgesloten.

ProAsfalt | 19-05-15 | 12:56

Heb het stukje bekeken en vind dat ze niks verkeerds zegt. Het is wel degelijk goed om zulke dingen op het moment dat het plaatsvindt te benoemen. Ik herinner me een paar uitzendingen van RTL Late Night waarin Umberto ook opmerkingen naar zijn hoofd krijgt en zich daar zichtbaar niet prettig bij voelt. Hij lacht het weg, omdat hij geen ophef wil maken. Maar dat is niet de manier. Dus ongeacht wat ik verder van de dame vindt, ze heeft hier een goed punt.

Durotar | 19-05-15 | 12:54

Zie het zwart afgeplakte tepelje dan op 0.21.

Nomen | 19-05-15 | 12:52

Bac | 19-05-15 | 12:47
Uw vraag is ambtshalve doorgeleid aan de gedachtepolitie opereert onder de naam anti zwarte piet. Niet te verwarren met haar concullega die vanuit religieuze gronden dansen en muziek wil verbieden.

Feynman | 19-05-15 | 12:51

In 2012 werd Sylvana nog gewaarschuwd voor een groot 'zwart' gat. Maar de presentatrice zei daar juist met smart op te wachten...
www.telegraaf.nl/prive/21183306/__Sylv...

Hirsch Ballast | 19-05-15 | 12:48

Ik zat me toen ze opnieuw bij DWDD zat de hele tijd af te vragen waarom ze daar weer zat. Uiteindelijk was het dus omdat ze op twitter vervelende reacties kreeg. En dan nog even een mevrouw belachelijk maken die haar zorgen uitspreekt over asielzoekers, terwijl ik de gedachtengang van een PVDA'er die de hele 3e wereld hierheen wilt halen minder goed kan volgen.

pluk-87 | 19-05-15 | 12:48

Zoals iedereen kan zien hangt Sylvana haar complete identiteit op aan dat 'zwart' zijn.
In ieder programma, artikel, filmpje of fotoshoot koketteert ze met haar afro-afkomst en -kenmerken. Zowel verbaal als visueel.
Maar oh wee als iemand dat dan opeens benoemt en 'zwartje' zegt.
Mag ik even HEEEEL hard lachen!

Koningin van het Bal | 19-05-15 | 12:48

Vond alleen dat laatste deel van de video (met geluid uit) leuk… maar het had pek moeten zijn, met veren er achter aan. Als er één (semi)bekend persoon met de discriminatie kaart loopt te zwaaien alsof het een buskaartje is, dan is S.S. wel. (woordgrapje)

Die dame moet eens leren dat niet alles racisme is, en dat er ook een hoop feiten bij zitten dat een overgroot deel van de amper Nederlands sprekende "medemensch", oververtegenwoordig is in de criminaliteit en een gebrek aan inburgering, respect en toevoeging aan de maatschappij is.

kanon0503 | 19-05-15 | 12:47

@Feynman | 19-05-15 | 12:44

Met uitzondering van Brabo negert?

Bac | 19-05-15 | 12:47

-weggejorist-

sypon83 | 19-05-15 | 12:47

Zwarte doos is gevonden. Na onderzoek bleek er geen interessante informatie uit te krijgen.

JeWeetToch!? | 19-05-15 | 12:46

@ Cuyahoga | 19-05-15 | 12:32

Uw tegel vat 99% van hypocrisie samen omtrent het racisme of discriminatievraagstuk.

Men wil graag gediscrimineerd zijn. Het is een kader waaraan men een bepaalde bestaanszin ontleend. Het is een kussen en een deken. Alle zaken die fout gaan in dit leven, kunnen namelijk samengevat worden als gevolg van zaken die buiten de eigen verantwoordelijkheid liggen. "Het komt door racisme, daarom ben ik werkloos." "Ik krijg die boete niet voor verkeerd parkeren, maar omdat ik zwart ben."

Etc, etc... een heerlijk leven. Niets is de eigen schuld. Het ligt aan anderen. Waarom zou je je best nog doen? Men gelooft het, en men leeft er naar. Niet allen, maar wel veel te veel.

Statler en Waldorf | 19-05-15 | 12:46

Hoe racistisch Nederland is blijkt wel uit het feit dat er naast twee "zwarte" NPO zenders, Radio6 en FunX, ook nog een stel commerciële zenders zijn, Ujala, Amor en Vahon Hindustani radio. Radio6 en FunX verbranden ook veel taxpoet met allerlei online themakanalen.

Dhr. de Wit | 19-05-15 | 12:45

De "zwartjes" mogen niet meer meedoen aan iedere vorm van Nederlandse cultuur en carnaval. Te beginnen met Zwarte Piet.

Feynman | 19-05-15 | 12:44

Zwart geeft af op wit.

ElMatadero | 19-05-15 | 12:43

@eerstneukendanpraten,
No Thanx! Wil je me deaud hebben?

fuckje | 19-05-15 | 12:42

Mag ik als blanke ook naar die zender luisteren? Oh nee die wordt opgeheven, is ook discriminisme!

De Treinende Rechter | 19-05-15 | 12:42

Vroeger, in Osdorp, hebben we nog wel eens lekker staan tongen, Syl en ik (want grote natte zachte lippen en die lange roze tong he,.,,). Tegenwoordig zou ik daar een heel raar idee bij hebben, misschien zelfs schuldig voelen want WitMansch die Schwartsche doet want ze heeft geen keuze, of zoiets.. Gek, daar waren we toen helemaal niet mee bezig.. Mah ja *Iets prevelt en hoofdschuddend wegloopt*

LeakyLeak | 19-05-15 | 12:42

Als ik zeg dat ik een cabaretdiploma bezit dan word ik de rest van mijn geenstijlcarrière zwart gemaakt.

B.agger | 19-05-15 | 12:42

Cuyahoga | 19-05-15 | 12:32
Ja hoor, zo is het precies gegaan.

Gargamel2012 | 19-05-15 | 12:42

Het viel op dat de dame in kwestie alle tijd kreeg om haar gerief te ventileren. In een programma dat normaal alles in sneltreinvaart afraffelt.

Pinocchio | 19-05-15 | 12:41

Vraag me nog altijd af waarom 'zwarte muziek' dan niet racistisch is, of niet getuigt van apartheidsdenken. Van mij mogen ze hoor. Ik vind 'zwarte muziek' soms ook heel lekker om naar te luisteren. Soms is er een blanke die ook best aardig is in zwarte muziek. Geen probleem allemaal. Maar zit dan aan de andere kant niet zo sneu te zeiken over zwarte piet, zwartjes en negerzoenen.

KlunsJohannus | 19-05-15 | 12:39


fuckje | 19-05-15 | 12:32

Moet je eens door Beijum gaan fietsen...

eerstneukendanpraten | 19-05-15 | 12:39

Die donkergetinte gratendoos kan alleen maar een podium krijgen bij links NPO dwdd en nog wel betaald ook als sitekick vam Mathijs

Toontje-lager | 19-05-15 | 12:38

@Cuyahoga & Capt. Iglo
.
Ze zei dat ze er geen problemen mee heeft 'zwart' genoemd te worden. Ze vond de term 'zwartjes' niet zo prettig, en kom nou, dat kwam ook vrij ongelukkig uit de mond van Simek.

Gualtiero | 19-05-15 | 12:38

Vroeger ook ooit 'ns een zwart vriendinnetje gehad, die ik steevast "mijn zwartje" of "mijn negerinnetje" noemde. Daar moest ze altijd erg om lachen.
Ik vraag me af of mevr Simons daar ook om zou kunnen lachen.

Anjin Mohammed | 19-05-15 | 12:38

Dat waren inderdaad nog eens tijd!!!!!!!!!!!!!en.

H2O | 19-05-15 | 12:38

hebben negers nu zwart zaad of zitten ze er op? *confused*
(Behind)Doors | 19-05-15 | 12:24

Dank vuile lul, mijn toetsenbord van mijn 5 maanden oude macbook pro aan gort. Hopelijk doet tie het weer als tie droog is.

hurenisvoorpaupers | 19-05-15 | 12:37

De volgende keer als je een kleur voor een auto uitzoekt, kies je maar de kleur donker. Joost mag weten welke kleur je dan krijgt...

ElMatadero | 19-05-15 | 12:35

Leuk, een negeres!
Die zie je hier in Grunn niet.

fuckje | 19-05-15 | 12:32

“Ik ben Sylvana en ik ben zwart. Ik heb een zwart kapsel, ik kleed me als een zwarte, ik praat met een zwart accent, ik draai zwarte muziek, ik eet zwarte gerechten ik maak mijn lippen op zoals zwarte vrouwen dat doen en ik schreeuw het uit op de staatsomroep.
Ik ben zwart, en ik ben er trots op om zwart te zijn. Zwart is de bom, zwart rocks, zwart, zwarter zwartst."

“Ah, dus u bent zwart?”

“Wat? Vuile racist!”

Cuyahoga | 19-05-15 | 12:32

Hee, sploshing ! Een heel ander genre dan bukkake, zoals hiervoor genoemd.

hotnot | 19-05-15 | 12:32

Wat is er mis met whiteface...

whitechocolateface | 19-05-15 | 12:31

Afgekeken van de Shell reclame uit 1995:
www.youtube.com/watch?v=K8i46-eJMb8
Gewoon plagiaat.
Jongens, we nemen een donker mokkel, brengen het "kunstzinnig" naakt in beeld, gieten er geil wat olie over en we hebben een commercial.

MyCatIsDoingThis | 19-05-15 | 12:31

Sylvana Simons, "beroemd" omdat ze zwart is. Talentloos, maar zwart.
Jammer dat zij het beeld is wat veel mensen van zwart Nederland krijgen.

captainobvious | 19-05-15 | 12:30

Sylvana Simons, dat is toch dat zwartje dat iedere week een ander kapsel heeft.

roverheid | 19-05-15 | 12:29

Ze doet heel erg haar best om serieus te kijken bij dwdd.
Een grote pose die vrouw.

swassannuf | 19-05-15 | 12:28

Dat is het voorrecht hé, misbruik maken alleen als het je uit komt...

4232 | 19-05-15 | 12:28

Prachtig gevonden, GS!

bart1234 | 19-05-15 | 12:28

Iets over Makambas mompelt...

Abject | 19-05-15 | 12:27

Heb nooit begrepen waarom zij altijd maar reclame maakt voor de zwarte muziek e.d. en zich dus duidelijk profileert met de term zwart maar als iemand haar dan zwart noemt voelt ze zich beledigd....

Capt. Iglo | 19-05-15 | 12:27

Alleen negers mogen blijkbaar blackface doen. Verder brengen die zwoeloelippen van Syl mij wel op byzonder onkuise gedachten, ben ik bang.

Bamboojay | 19-05-15 | 12:26

De pek hebben we al nu nog de veren

Jamco | 19-05-15 | 12:26

Zoiets als Paul de Leeuw die ook gewoon vroeger Zwarte Piet speelde? Alleen kun je van hem nog zeggen dat hij door de jaren heen van gedachten is veranderd, dit is veel korter geleden.
Maar ach, er kan vast een politiek correcte draai aan gegeven worden.

Lewis | 19-05-15 | 12:24

hebben negers nu zwart zaad of zitten ze er op? *confused*

(Behind)Doors | 19-05-15 | 12:24

Ach, bukakefilmpjes zijn niet echt mijn ding.
Maar goed, ieder zijn meug.

Cuyahoga | 19-05-15 | 12:23

Wat KOST dit soort dingen nou? Dure mengpaneels en microfoons onderkotsen?

Hermannus | 19-05-15 | 12:22

Dat is toch enigszins hypocriet.

Marral | 19-05-15 | 12:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl