Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het is 2015. Open de Kamer van Koophandel!

halloikhebjedatagekochtennoukomikjelastigvallenmetbullshit.jpg Iedere ZZP'er haat de Kamer van Koophandel. Dat is een legale zwendelclub waar je geld aan moet geven zodat ze je naam in een - verplichte - administratie opnemen, en daarna gaan zij geld verdienen aan het doorverkopen van je bedrijfsgegevens. Aan de onderkruipsels van het kapitalisme: telemarketeers. De KvK is bovendien de Gouden Gids onder de overheidsbedrijven: volstrekt achterhaald door moderne technologieën & open data. In (bijvoorbeeld) Frankrijk en Engeland heeft iedereen al gratis toegang tot bedrijfsdata en ook andere landen geloven dat "de waarde van het handelsregister niet zit in het vragen voor een bijdrage per opgevraagd document maar in het volledig openstellen ervan", lezen we hierrr. En dat vindt iedereen die in Nederland met de KvK te maken heeft ook, behalve de KvK zelf. Want wat doet Economische Zaken? De KvK nog verder op slot gooien in een wtf wetsvoorstel dat acties om de KvK te openen illegaal zou maken. Want zo is de Nederlandse overheid qua openheid: gesloten als een TBS-inrichting voor gevaarlijke gekken, en doodsbang door digitale ontwikkelingen in het publieke domein. Als zelfs de 158-jarige president van de Algemene Rekenkamer al verzucht dat de Haagse Kaasstolp buitensporig bang is voor open data, weet je dat het niet goed komt met de tech savvyness én bereidheid om de burger te bedienen - en niet zijn rechten te kraken met ondoorzichtigheid en z'n data te misbruiken voor eigen gewin. Daarom van ons voor de Open Data Opstand: OPEN DE KVK. Of we sturen alle telemarketeers ter wereld op minister Kamp af.

Reaguursels

Inloggen

Dat er een instantie is die bijhoudt wat voor bedrijven er zijn prima. M<et dan k aan de pvv zijn de verplichte jaarlijkse bijdrage afgeschaft. De kvk was verplicht om zelf geld te verdienen.

Dat ik voor een uittreksel van mijn eigen bedrijf ca 11 euro moet betalen vind ik wel zot. Adressen verkoopt de kvk al jaren. Nu nog de bende goed bijhouden en dat lukt niet echt

dolffie | 17-05-15 | 17:23

Niks openen. Sluiten. Opheffen. Weg met die onzin.

Rest In Privacy | 17-05-15 | 16:46

Ik erger me al jaren mateloos aan het ongevraagde gespam via email en telefoon. De gegevens van mijn holding zijn alleen bekend bij KvK en belasting, maar toch blijft de spam maar komen. Was dat niet strafbaar, gegevens aan derden verkopen?

Suerte Piet | 17-05-15 | 16:13

De KVK heeft een zogenaamde non mailing indicator die je kan aanvragen om geen spam brieven meer te krijgen. Wat ze echter vergeten is dat veel bedrijven hun eigen database aanleggen op basis van KVK-gegevens en deze niet actualiseren. De KVK zet ook haast geen enkele stappen om dit beter te maken. Waardoor je rustig 5 tot 7 jaar nog brieven ontvangt na van aanvragen van een stop of na het opheffen van bedrijf.

kovariant | 17-05-15 | 12:00

Helemaal mee eens. De KvK verzaakt haar rol als sparring-partner voor ondernemers. In plaats daarvan laat het zich riant betalen voor ambtelijke papierschuiverij, en smeren ze onder valse voorwendselen nietsvermoedende werklozen een miserabel bestaan als ZPP-er aan.

De KvK zou bijvoorbeeld veel meer kunnen doen om starters, ZZP-ers en kleine ondernemingen te beschermen tegen malafide BV-tjes. Daar zijn er heeeeel veel van, en menig startend ondernemer is roemloos ten onder gegaan aan deze rotte appels. Het vrijelijk beschikbaar maken (en duiden) van bedrijfsgegevens kan al deze ellende voorkomen. Oplichters worden eerder geïdentificeerd, ze zullen minder slachtoffers maken, en er zijn minder (kostbare) ritjes naar de rechtbank voor nodig. Het ondernemersklimaat in Nederland zou er een stuk vitaler door worden.

Dat is overigens nog een ander aspect aan het ondernemerschap waar de KvK het laat liggen: contractrecht. In de meeste zakelijke contracten wemelt 't van de grijze clausules; bepalingen die op papier heel deftig of intimiderend klinken, maar voor de rechter helemaal geen stand houden, of zelfs juist onwettig zijn. Zorgt ook weer voor een boel misgelopen deals en juridische kosten etc. KvK zou daar (gratis!) een adviserende/controlerende rol in moeten spelen, en wellicht ook eens in kaart brengen wat zoal de problemen zijn waar ondernemers m.b.t. contractrecht tegenaan lopen, zodat met de verkregen inzichten wellicht eens relevante wetswijzigingen doorgevoerd kunnen worden.

Lagonda | 17-05-15 | 10:16

Ik ben toen ik bijna voor mezelf ging beginnen naar die club gegaan voor informatie.
Er zat een zonnebank gladjakker met te veel bling om hem serieus te kunnen nemen. Hij zat erbij of hij elk moment naar het strand wilde en zonder enige kennis van zaken over mijn "te starten toko" of me verdere info te vragen gaf hij aan dat ik het gewoon een beetje erbij moest doen naast mijn reguliere baan. Dus of ik ff weg wilde gaan. KANSLOOS. Het feit dat ik nu al 8 jaar voor mezelf werk zonder ooit iets behalve facturen van die toko gehad te hebben zegt genoeg over de functie van het KVK - Compleet nutteloos.

Dirk III | 17-05-15 | 00:22

Aan de ene kant moet het open maar aan de andere kant moet niet alles openbaar zijn met alle info.
Een crimineel kan zo namelijk eenvoudig naam en toenaam en adres van een eigenaar van bijvoorbeeld een juwelier achterhalen. Dat wil je echt niet.

Dirk III | 17-05-15 | 00:15

de nieuwe onderkruipsels van de samenleving zijn de marketeers die op straat allerhande spul willen aansmeren, met name goede doelen en kranten. In centrum Den Haag toch al snel een mannetje of 5 a 7 die tijdens het sjoppen amicaal bejegenen om een praatje aan te kunnen knopen. Rotlui.

th3freeze | 16-05-15 | 21:50

Ik werkte tien jaar geleden al met de Britse KvK die alles online had gezet. Voor een klein bedrag kon/kun je van ieder bedrijf digitaal en direct de gegevens opvragen. De oprichtingskosten en de jaarbijdrage van een Engelse limited zijn ook nog een fractie van wat het in Nederland is

vansuyle.com | 16-05-15 | 19:59

@LuckyGirl sorry, maar ook jouw verhaal klopt niet. De KvK wordt voor een deel (het deel waar overheid aan de KvK vragen stelt) budget gefinancierd. En dat levert ze 120 fokking miljoen per jaar op. Met liefde geef ik je alle kengetallen uit de tabellen maar iets zegt me dat Joris von Loghausen een database van 9.5GB in 46 slecht genormaliseerde tabellen met een totaal aan 87.122.505 regels incl. historie voor minder zou ontsluiten, misschien voor een procent aan dat jaarlijkse bedrag ook nog wel een API in de lucht zou gooien waarbij ondernemers hun gegevens kunnen aanpassen via eHerkenning (ander overheid faalproject) en Notarissen zaken kunnen opvragen en toevoegen...

Vraag me niet waarom ik nooit een alternatief voor de KvK heb gebouwd... been there done that... got the t-shirt.

Skinkie | 16-05-15 | 19:30

Dus in het kort:
Na de verplichte identificatie die voor de burger NIETS oplevert maar wel KOST (wat illegaal was omdat de staat je ergens toe verplicht iets af te nemen waar de staat een monopolie op heeft én burgers ervoor moeten betalen zonder énige toegevoegde waarde voor de burger, dus dwangverkoop, totdat Dönner dwangverkoop legaal maakte),
liggen nú dus al je gegevens niet meer op straat na inschrijving bij KvK, maar kan men ze kopen omdat anders de KvK geen bestaansmiddelen meer genereert om zichzelf in stand te houden (en alweer kosten, zonder toegevoegde waarde voor burgers.
Dat is dan toch heel simpel:iedereen uitschrijven bij de KvK en het probleem heeft zichzelf opgelost.
WAAROM MAKEN ZE WERKEN NIET GEWOON VERBODEN.
Ja ik weet het, all-caps syndroom, ik heb mezelf niet meer in de hand.
Staat der Vernederlanden: ik wens jullie allemaal een langzame pijnlijke vernederende dood toe.
Vanaf wanneer zijn jullie eigenlijk doodsbenauwd voor zelfstandige geesten?

LuckyGirl | 16-05-15 | 19:08

overigens, het gelul over "jaarlijkse bijdrage"komt niet van mensen met een eigen bedrijf want die is in 2010 al afgeschaft. Je betaalt alleen bij inschrijving maar die verdient zichzelf het eerste jaar volledig terug aan belastingaftrek, of je iets doet of niet. Het is een raadsel dat niet iedereen zich inschrijft, wat dat betreft.

jan-lul-de-behanger | 16-05-15 | 18:46

het is van praktische aard: Ik weet van nabij dat de hele administratie van de KvK nog op MSDOS6 draait. En dat is geen geintje. Ga dat maar eens ontsluiten :-)

En inderdaad, die bellers wordt je gek van. Overigens is het opgeven van een vals telefoonnummer geen verkeerd idee.

jan-lul-de-behanger | 16-05-15 | 18:44

@Dré86756785 | 16-05-15 | 18:30
Bang voor je baantje?

Rest In Privacy | 16-05-15 | 18:38

Sinds er een 'foutje' zit in ons telefoonnummer van onze KvK inschrijving worden we inderdaad aanzienlijk minder telefonisch lastiggevallen. Dusdat doorverkopen van gegevens zal zeker kloppen.

Der Schnitzeljäger | 16-05-15 | 18:37

@Nonik Neem betaal jij m'n KvK factuurtjes even? De inschrijving kost nu eenmalig 50 euro direct aan de KvK. De jaarlijkse bijdrage is wordt net als kijk- en luistergeld via de Belasting opgehaald. www.kvk.nl/over-de-kvk/kamer-van-kooph...

Skinkie | 16-05-15 | 18:31

De inschrijving is al jaren kostenvrij. Het raadplegen op kleine schaal ook.

NB dit geeft een duidelijk inzicht in de degelijkheid van de artikelen en duimzuigerij van de vele reactieschrijvers.

Dré86756785 | 16-05-15 | 18:30

FF opletten he. De inschrijving is vanaf 2014 gratis !

Nonik Neem | 16-05-15 | 18:28

De inschrijving is al jaren kostenvrij. Het raadplegen op kleine schaal ook.

Dré86756785 | 16-05-15 | 18:26

De overheid bestaat uit een bepaald slag volk (welke het wiel niet uitgevonden hebben) en dienen eigenlijk uberhaupt geen data te bezitten. Laten we wel zijn, de overheid is toch een beetje een inrichting voor talentloze, kennisarme, logica missende kudt debielen met arrogante insteek en bovendien bijzonder arbeidangstige eikelbeiters toch? Misselijke onbetrouwbare honden ook.

Of overdeijf ik nu? Nope, dacht het niet.

the_hammer | 16-05-15 | 18:17

Voor een btw nummer heb je overigens geen kvk inschrijving nodig. Het zijn opdrachtgevers die om een kvk nummer vragen.

Bomke Halsema | 16-05-15 | 18:11

Wat een grote nonsens Flatulent !Overigens kun je een fraudeBV echt niet ontdekken door de kvk puplicatie!Het gaat mij erom dat juist eerlijke BV's moeten pupliceren!Als je zaken wil doen met een bedrijf kun je toch gewoon om zijn cijfers vragen? Geen kvk voor nodig!Heb het dus meegemaakt dat iemand werd afgeperst als gevolg van puplicatie van zijn BV cijfers.

pim achtertuin | 16-05-15 | 17:57

Wat ze moeten verbieden is oplichten aan de deur. Deurverkopers worden te weinig gecontroleerd, komen overal mee weg en hebben het vooral gemunt op mensen die overal intrappen. Verbieden.

De KvK is overbodig.

Meeroever | 16-05-15 | 17:53

pim achtertuin | 16-05-15 | 17:19
Die controle is alleen maar goed, net als het verplicht aanleveren van cijfers. Zo kun je tenminste nog een beetje controleren of je met een legitieme bv te maken hebt of met een van de vele bv's die voor zwendel en fraude gebruikt worden.
Een bv die klaagt dat de jaarrekeningen moeten worden aangeleverd, gaat bij mij sowieso al in de bak "onbetrouwbaar bedrijf".

De langste thuis | 16-05-15 | 17:27
Zodra je je inschrijft als eenmanszaak weet de kvk je gegevens, tenzij je op een schuiladres woont. Ze krijgen die gegevens nl aangeleverd uit het basisregister.

Flatulent | 16-05-15 | 17:48

Betalen voor levenslange spam garantie van partijen aan wie zij uw gegevens verpatst hebben. Meer service leveren ze niet.

Harry Turtle | 16-05-15 | 17:47

Een KvK is bovendien zo’n wazig Zelfstandig Bestuursorgaan, waar de top meestal meer verdient dan en gewoon ambtenaar. Herinner mij de directeur van KvK Zuidwest-Nederlnad, ene Rob van R. die een salaris 259.000 euro opstreek.

sastro | 16-05-15 | 17:41

Ook zonder KvK word je als particulier continu lastiggevallen door marketeers en natuurlijk het liefst onder etenstijd. Bellen ze niet dan staan ze wel aan de deur. En waar vroeger volstond met een vriendelijk "nee bedankt" blijven ze nu doorzeuren en zaniken waarom dan wel niet. Ik gooi nu gewoon de hoorn er op of de deur dicht.
En al helemaal die gasten van Oxxio, werkelijk elke week belt er wel eentje of ik wil overstappen. Nou nee, en al helemaal niet naar dat opdringerige zootje. Zien ze dan niet in dat dit averechts werkt bij een hoop mensen?

sinar2 | 16-05-15 | 17:39

Transparantie past niet bij een bananenmonarchie.
.
Dat hebben VVD, PvdA, D66, CDA en consorten uitstekend gezien.

Parel van het Zuiden | 16-05-15 | 17:35

KvK is een, maar dan hebben we nog een hele zooi, die allemaal willen vreten van je. En wat dacht je van CBS, ook zo'n doortrapte boevenbende, waar je vrijwillig, verplicht aan mee moet doen. Nou van mij konden ze aan het g*s.
Had het na 25 jaar voor mezelf sappelen wel gezien met die hele Roverheidsbende, erger dan de maffia, daar krijg je nog bescherming voor je geld.

watmagjenogwel | 16-05-15 | 17:27

Daarom weet de KVK mijn echte woonadres, e-mailadres en telefoonnummer niet. KVK, UWV, allemaal ballast.

De langste thuis | 16-05-15 | 17:27

Paar jaar geleden werd ik gebeld door zo'n belmiep van de kvk..."Gefeliciteerd,uw bedrijf bestaat 15 jaar!"Welnee,mijn bedrijf bestaat al 30 jaar! antwoordde ik..... wat bleek...15 jaar geleden heb ik mijn bedrijf in een bv omgezet.... waren ze vergeten.Heb ze nooit nodig gehad,alleen maar last van.Ook je cijfers VERPLICHT deponeren als bv.Leuk voor de criminele afpersers... die kunnen ook jouw cijfers en vermogen in je bedrijf zien....

pim achtertuin | 16-05-15 | 17:19

Haha, de Gouden Gids. Daar heb ik in de vorige eeuw ook nog rondgelopen toen de internetz werd uitgevonden.
Nou nee, dat was een hype. Dat internet.
Want De Gids bleef altijd bestaan.
Directeur Cohen verdween en dook iets later op als baasje van ... De Telefoongids.
www.volkskrant.nl/recensies/directeur-...
Zelden een grotere Judas meegemaakt.
Na Wouter Bos.

Piet Karbiet | 16-05-15 | 17:12

Ik heb anders al jaren niet meer zo'n factuur gezien hoir, dat bevalt best goed.

QuelleFromage | 16-05-15 | 17:09

Was de Nederlandse overheid qua openheid maar zo open als een TBS-inrichting voor gevaarlijke gekken. ...

Steinway | 16-05-15 | 17:08

Bassanova | 16-05-15 | 16:43

Zo zie je maar hoeveel echte ondernemers hier rondlopen.

Chow | 16-05-15 | 17:02

Lange tijd geleden was er een meneer die de 250 grootste ondernemingen uit het KvK op een digitaal schijfje wist te plaatsen. Daar was vraag naar en het werd een succes.
Toen ging ie er 1000 opzetten unz.
www.bvdinfo.com/nl-nl/home?gclid=CO-ii...

Piet Karbiet | 16-05-15 | 16:56

@stipjes | 16-05-15 | 16:44
Ja, dat je geen jaarlijkse kosten meer hebt is allemaal leuk en aardig, maar wat héb je nou eigenlijk aan ze? Het enige dat een KvK inschrijving je heel concreet oplevert zijn hordes telemarketeers en stapels reclamefolders.
.
Net zoals die vele keurmerk-clubjes die je tegenwoordig hebt. Zo werd ik enkele weken geleden nog gebeld door "ICT Waarborg". Of ik even 80 euro per maand af wou tikken en dan mocht ik hun logo`tje op mijn website plaatsen. Op mijn vraag wat ik nou heel concreet aan hen zou hebben, werd steeds afwijkend gereageerd. Er werd me alleen maar verteld dat zo'n keurmerkje meer betrouwbaarheid uit zou stralen. Nou, meneer de telefonist, die betrouwbaarheid en integriteit die straal ik wel uit met zakendoen, niet met een of ander duur keurmerkje van een clubje dozenschuivers en tussenpersonen die niets anders doen dan zakkenvullen.

Le Roi | 16-05-15 | 16:52

Inderdaad Tipo, je hebt gelijk.

Komt nu uit algemene middelen dus ik krijg de factuur niet zelf in de bus maar iedereen betaalt mee...!

Bassanova | 16-05-15 | 16:51

114 inschrijvingen in de KvK in Den Haag met het woord 'islam' in de handelsnaam. Exact zoveel als in Amsterdam. Rotterdam met stip op 1 met 117 entries. * Recept lamsschotel zoekt *

Handsomeboy | 16-05-15 | 16:51

@Bassanova 16:43
Er is wel degelijk sprake van een jaarlijkse bijdrage aan de Kamer van Koophandel. Die betaal je aan de belastingdienst. Die sluist het door aan het ministerie van EZ. Die sluist het door naar de KvK.

Of dacht je dat 'gratis' echt bestond?

tipo | 16-05-15 | 16:47

Die kudtclub is toch al zo open als een flamoes zittend op de Wallen?
Alleen moet je gewoon flink betalen om de registers in te mogen zien.

Ommezwaai | 16-05-15 | 16:46

Ik kreeg champange van de Kamer van Koophandel bij inschrijving. Toen wist ik meteen dat het duur en onzinnig instituut was. Ze hebben ook een mooi duur gebouw.

Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend. Niet van klanten, maar van telemarketeers. De Kamer van Koophandel is legale maffia.

tipo | 16-05-15 | 16:44

Dus van Rossem, ik moet eerlijk zeggen dat ik meer van jullie had verwacht als dit.......

Bassanova | 16-05-15 | 16:44

Ik ben heel tevreden over de KvK hoor. Jaarlijkse kosten zijn ook afgeschaft. En ze staan je goed en vriendelijk te woord.

stipjes | 16-05-15 | 16:44

Laat de overheid eerst eens de problematiek omtrent BTW nummers en met name Burger Service Nummers (BSN) oplossen en daar een openbaar toegankelijke databank voor opzetten. Ik ben als ondernemer verplicht om mijn BTW nummer (= mijn BSN met "NL" er voor) op veel correspondentie te zetten, maar je kunt enorm veel rotzooi uithalen met iets eenvoudigs als een BSN. Er staan op Internet heuse horrorverhalen van lui die volledige woningen gekocht of gehuurd hebben met iemand anders zijn BSN, waarvan de kosten uiteindelijk bij de nietsvermoedende eigenaar van dat BSN terecht komen. Ook als ik ter controle iemand's paspoort of identiteit wil inzien, kan ik nergens bevestigen of die identiteit wel klopt.

Le Roi | 16-05-15 | 16:42

Het moet toch mogelijk zijn om aan te geven dat je geen toestemming geeft tot het doorverkopen van je gegevens ? We leven toch niet in een bananenrepubliek? Of toch wel?

070 | 16-05-15 | 16:40

Was er vorig jaar ook, die surimutsambtenaar vroeg;
"Heeft u zich wel voorbereid?".
Nee, hier is 50 euro.

Piet Karbiet | 16-05-15 | 16:39

Er vluchten om de haverklap gekken uit gesloten TBS-inrichtingen dus die vergelijking gaat niet op. Zegt natuurlijk wel weer heel veel over de overheid.

WillemRuis | 16-05-15 | 16:37

KvK is wel zo typerend voor hoe heel bestuurlijk Nederland in elkaar zit. Hoe een klein land groot kan zijn bureaucratisch gezien.

overVecht | 16-05-15 | 16:32

Zie het als een soort extra belastingheffing; je houdt er een kudde overbodige ambtenaren en semi- ambtenarenen hun gezin mee in leven. Die zouden anders in dozen langs de straat leven, en da's ook geen gezicht.

miff | 16-05-15 | 16:26

Kunnen we niet eens opnieuw beginnen met de overheid, maar dan nu goed? Die vermolmde instituties vol faalhazen zijn al 30 jaar over de datum.

Muggenmepper | 16-05-15 | 16:26

Dankzij de KvK heb ik kennis mogen maken met de lieve mensen van voordeelregeling.nl, een oplichtersbende uit Utrecht. Die doen net alsof je een contract met ze hebt, om je daarna met facturen te strooien. Ze bellen je op en knippen en plakken het gesprek later aan elkaar waardoor het lijkt alsof je mondeling hebt toegezegd. Een contract hebben ze nooit en als je ze met advocaten dreigt druipen ze af..

waarisdelol | 16-05-15 | 16:25

Nederland verdient bakken met geld aan dienstverlening die gratis zou moeten zijn. Ik voel nóg de verbazing toen ik in Spanje voor het eerst een inschrijfbewijs in het bevolkingsregister opvroeg en nul euro hoefde af te tikken. Zo gaat het met suffe papiertjes diie je nodig hebt, met paspoorten, met een doktersbezoek: Alles kost achterlijk veel geld en je krijgt er nagenoeg niets voor terug. Behalve dus het recht ééns in de vier jaar een kruisje te zetten en daarna weer braaf je bek te houden.

Voor de volledigheid: Een KvK inschrijving is niet verplicht. Alleen willen veel bedrijven niks te maken hebben met ondernemingen die daar niet ingeschreven staan.

/zwaait naar meelezende roverheid...

stoethaspel | 16-05-15 | 16:24

Zwitserland (moneyhouse) en belgie via de kruispuntbank/nationale bank is ook alles gratis in te zien.

Pimp my Voortuin | 16-05-15 | 16:24

Eindelijk een artikel over een van de zinloze diensten van onze overheid, die steeds meer als overhead (lees: ballast) aanwezig is. De KvK is daar een mooi voorbeeld van, inschrijven, contributie betalen en verder doe je er als ondernemer niets mee. Wat mij betreft vandaag nog opdoeken die zelfbedruipers en als het moet onderbrengen bij de belastingdienst. De KvK is immers niets meer dan een betaald doorgeefluik tussen de ondernemer en de belastingdienst. Waarom twee maal betalen voor hetzelfde dus? Verminder de regelgeving en financiële lastendruk voor de ondernemer! De tweede dienst die snel mag verdwijn zijn de waterschappen; onderbrengen bij de provinciebesturen lijkt me niet meer dan logisch.

Barchimes | 16-05-15 | 16:24

Omdat ik wel eens een advies geef sta ik als ZZP-er ingeschreven. Velen denken dat je een groot bedrijf bent en je wordt doodgegooid met reclame en aanbiedingen en bedelmails voor advertenties en goede doelen. Spuugzat ben ik ervan.

Jeff Hawke | 16-05-15 | 16:19

5 jaar geleden wilden diezelfde partijen de KvK nog afschaffen.
www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2010/1...
De goedgelovige politici hebben zich blijkbaar weer in laten pakken. Ergens wel begrijpelijk, want bijna geen enkel persoon in de Kamer heeft ooit een bedrijf van binnen gezien, en hebben dus geen idee hoe dat werkt.

--sql error-- | 16-05-15 | 16:19

Ze zijn schandalig duur dus terechte aktie dit.

3Xniks | 16-05-15 | 16:18

Eensch!
En dan die factuur die je kreeg. Stond de "S.E.R." gespecificeerd en iets met "Regio Stimulatie" ofzo. Oost-Groningen moest blijkbaar gestimuleerd worden... nou ik heb nooit wat gemerkt.

Rest In Privacy | 16-05-15 | 16:16

En wat gaat er in dit land verkeerd als je de KvK gewoon afschaft?

Rest In Privacy | 16-05-15 | 16:16

De spam en facturen van zogenaamde branchvereningen en de hufters die bang zijn dat je muziekjes op de werkplek draait zijn ook een irritant gevolg van inschrijving bij de kvk. Is de website nog steeds gesloten buiten kantooruren?

voldemort | 16-05-15 | 16:15

Feynman | 16-05-15 | 16:01
Inderdaad, volstrekt bizar dat ik iedereen mijn bsn moet verstrekken als ondernemer

hendrikjandetuinman | 16-05-15 | 16:14

Kamer van Koophandel... Klinkt als een totaal overbodige overheidsinstelling. Een van de vele. Daarom zeg ik: Minder minder minder Kamer van Koophandel want minder minder minder ambtenaren!

VanBukkem | 16-05-15 | 16:13

In (bijvoorbeeld) Frankrijk en Engeland heeft iedereen al gratis toegang tot bedrijfsdata en ook andere landen geloven dat "de waarde van het handelsregister niet zit in het vragen voor een bijdrage per opgevraagd document maar in het volledig openstellen ervan"

@Van Rossum
Waarschijnlijk heb je een punt, maar dit is Nederland!
Niet de de rest van de wereld....
En hier gelden de regels van Nederland waar Erich Honecker een harde van zou krijgen.....
Waarom woon ik nog in NL?

necrosis | 16-05-15 | 16:12

Ik erger mij idd er ook aan, letterlijk decennia. Het duurde even voordat ik het terugvond, maar in 2012 had iemand in een populaire LinkedIn groep het er ook al over. Wat mij vooral opviel was de vooral fucking nietszeggende reactie van een hunner:
www.linkedin.com/grp/post/1395417-194...

#Fuckem, #killtheinstitute!

Organische evolutie | 16-05-15 | 16:12

De overheid zou juist voorop moeten lopen in informatie- en communicatietechnologie. In plaats daarvan zwalkst ze kwijlend mijlenver achter de kudde aan.

Muggenmepper | 16-05-15 | 16:12

die vuile ratten van de KvK vroegen en paar jaar geleden nog aan de makers van OpenKvK om hen hen te helpen met het bouwen van een database, want die van de KvK was een grote puinzooi.

--sql error-- | 16-05-15 | 16:12

Heb als eenmanszaak nog never iets terug gezien van die KvK, behalve (inderdaad) de jaarlijkse factuur en de mateloze hoeveelheid spam en reclamefolders van middelgrote (buitenlandse) ondernemingen die denken iets in mijn richting te doen. Wat mij betreft: sterf, KvK.

EEnzame SchizofrEEN | 16-05-15 | 16:07

Feynman | 16-05-15 | 16:01 Inderdaad. Wie dat ooit verzonnen heeft.

Willianus Wortelus | 16-05-15 | 16:06

(Operationele kosten vergoeden uit de centrale taxpoet pot dus.)

hotmint | 16-05-15 | 16:06

Helemaal eens.
Dat extra geld innen voor een generieke overheidsdienst is onzinnig.
Gewoon operationele kosten vergoeden.
Volledig digitaliseren ( tis maar een registratie website ).
Open maken en extra heffingen afschaffen.

hotmint | 16-05-15 | 16:05

Alle data van de overheid moet open zijn (ok, uitzondering voor nationale veiligheid) en binnen een week online staan zoals ze dat in Zweden doen. Overheid is er voor de burger!

Hirsch Ballast | 16-05-15 | 16:05

Hier in NZ is er geeneens zoiets. Je start hier gewoon een bedrijf. Zolang je maar belasting betaalt.

Fapfap | 16-05-15 | 16:02

Liever eerst iedereens sofinummer uit de btw-nummers slopen.

Feynman | 16-05-15 | 16:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland