Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rusland LIVE: Militaire Parade voor 70 jaar Victorie

доброе утро! Cue Russische overwinningsmuziek. Nederland heeft z'n verlossingsfeestje al gevierd, maar Moedertje Rusland trekt vandaag de opgepoetste sabels uit de schede. Onze nieuwe oude vijanden vieren de 70e verjaardag van de Geallieerde Overwinning in de Grote Patriottische Oorlog tegen Den Mof. En dat doen ze op z'n Russisch: met veel militair machtsvertoon in een epische parade door Moskou. Ja, ook Buk-systemen. En een nieuw model AK74. RT.com doet de videoregistratie ter land, ter zee, in de lucht en via een (fake) propagandastuntje videofuckyouzomaar op de witte woning van Obama in Washington. De zender heeft ook een kekke geschiedenispagina bij elkaar gepropageerd. Live beeld hierboven, en anders hierrr meer info & live links. Nu maar hopen dat de nieuwe Armata T-14 supertank ditmaal wel blijft rijden. En dat de soldaatjes van Poetin recht kunnen lopen. Za zda-ró-vye!
In Chita, ver weg van Moskou in het zuidoosten van Rusland, had een BUK-installatie nog een binnenbrandje tijdens de Parade.

Reaguursels

Inloggen

geknalt is geen bestaand woord. oh, lievertje ook niet.

ZMullers | 12-05-15 | 03:15

Mh17 heeft hier niets mee te maken, er is nog niets bewezen. De VS heeft ook wel is met een raket een vliegtuig vol mensen naar beneden geknalt en er nooit boete voor gedaan. En de Krim is zonder geweld bezet, omdat meer dan 70% Russen zijn. Vele Landen bezetten andere gebieden terwijl ze geen sancties aan hun broek krijgen. Kijk maar naar de VS, China en de Oekraine zonder rechtmatige regering.
Dan is ddarbij vergeleken Rusland nog een lievertje.
Zij hebben 30jaar geleden juist veel landen weer hun eigen bestuur gegeven.

Doom666 | 10-05-15 | 23:51

-weggejorist-

exit religion | 10-05-15 | 15:59

die russen, ze kunnen ook echt niks fatsoenlijk in elkaar zetten.

12pints | 10-05-15 | 12:57

Toch debiel dat hier mensen tikken die het met geen woord over de annexatie van de Krim spreken of het neerhalen van MH17. Ik twijfel heftig aan u Ooh reaguurders met een Russisch hart.

lulmetpoep | 10-05-15 | 10:53

Curiales | 09-05-15 | 17:48 "Nog altijd geen erkenning voor de verliezen van Rusland als gevolg van WOII. Dat er geen Westerse leiders aanwezig zijn, getuigt alleen maar dat de Koude Oorlog nooit is afgelopen."
.
Mee eens. Zelfs de Washingtonpost schrijft: "Don’t forget how the Soviet Union saved the world from Hitler". En het heeft onnoemelijk meer offers gebracht dan de Westerse geallieerden tesamen thesaker.is/wp-content/uploads/2015/05... Dit is geen propagada of poetinfanstuff, maar een feit. Men vergeet ook dat de Westerse geallieerden meteen wilden doorpakken en de USSR uitschakelen met atoombommen ("Plan Totality) en op 1 juli 1945 met "Operation Unthinkable" (in order to "impose the will of the Western Allies"), en de wél uitgevoerde guerilla-operatie "Nightingale", met nota bene Oekranse Nazis: "to carry out measures of subversion, agitation, and sabotage, including assassination" (enzovooorts).
Ook is weinig bekend dat de USSR al begin jaren '50 voorstelde om Duitsland te herenigen (met het West-blok), en zich bij de NAVO aan te sluiten. Dat werd botweg geweigerd.
Dus de kans om uit nederlaag van de Nazis een betere verstandhouding met de Russen op te bouwen, is meteen al de kop ingedrukt. Net als nu, na het einde van de koude oorlog, die door het Westen weer wordt opgepookt "to impose the will of the Western Allies". Men leert het nooit, zo lijkt het.

ben kokhals | 10-05-15 | 10:50

16miljoen kinderen aan de voedselbonnen. De rijken worden rijker en de armen worden armer.
www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/art...

De afgelopen maanden hebben we vaak genoeg moeten aanhoren hoe goed het allemaal wel niet gaat in Amerika. De Amerikaanse economie kan een plusje neerzetten en uiteraard wordt dit vaak uitgesproken door bijvoorbeeld Janet Yellen. De echte situatie in Amerika ziet er echter helemaal niet zo rooskleurig uit.

Het verschil tussen arm en rijk is namelijk de afgelopen jaren verder gegroeid. De rijken zijn dankzij de financiële crisis rijker geworden, terwijl er steeds meer mensen zijn bijgekomen die onder de armoedegrens leven in Amerika. De speciale voedselbonnen rollen over de toonbank.

Het is dus duidelijk dat de Amerikaanse economie helemaal niet zo gezond is als wij altijd maar denken. Inderdaad, de macrocijfers liegen niet. Deze macrocijfers laten een plusje zien en die is er ook daadwerkelijk. Echter, de rijken zorgen er voor dat dit plusje er komt te staan.
Het verschil tussen arm en rijk is de afgelopen jaren verder gegroeid en dat is ook goed zichtbaar op de grafiek hierboven. We hebben op dit moment een verschil van 90% tussen families met een hoger en een lager inkomen. Op de grafiek is zichtbaar dat dit verschil het afgelopen jaar verder vergroot is.

Op dit moment zorgt het kleinere gedeelte van de Amerikaanse bevolking ervoor dat de Amerikaanse economie blijft groeien. Ondertussen gebeurt er echter van alles in Amerika. Steeds meer mensen leven onder de armoedegrens en dat kan uiteraard niet lang goed gaan. De vraag is hoe lang de rijken nog kunnen zorgen voor dat mooie groene plusje die in het Beige Book staat?

Doom666 | 10-05-15 | 00:26

Bunker. Je kan merken dat je weinig verstand van zaken heb, of je heb iets teveel wisky gedronken. Ga jij maar lekker naar die martelende wereldheersers die mensen zonder proces vasthouden voor jaren. En met vervalste bewijzen mensen ter dood hebben gebracht, en heel de EU afluisteren zodat ze zich over onze rug kunnen verrijken. Jij bent zo een schaap die gewoon dom volgt. Ik ben dus al veeel verder dan jou. Maar eens zullen je ogen opengaan. In de VS en de EU zijn de rijken aan de macht, en in Rusland de democratiesch gekozen politiek. Want daar zitten de rijken gewoon in de bak. Iedereen maar denken dat Poetin miljarden heeft, maar dat zijn 1 van de vele aannames.De oud presidenten Busch zijn veeeel rijker. Dat zijn echte stinkende Texanen die een bloedhekel hebben aan negers en homo's. In Rusland knallen ze je af als je lastig bent, en in de VS krijg je kanker of een ongeluk!! Dus wees geen dom volgzaam schaap omdat ze de machtigste zijn. Laat is niet voor je denken maar denk zelf ook is na.

Doom666 | 10-05-15 | 00:22

Doom|09-05-15|21:29| U zei 120 miljoen Amerikanen, dus de helft van de bevolking krijgt daar voedselbonnen?? Is een goede score, hier krijg je eerst een wachtlijst, en komen ze je ,vermogen, en inboedel eerst taxeren. Die slimme russen hebben geen doodstraf, ze vriezen s,winters toch wel kapot, en men gaat ze ook niet zoeken. Oppositie wordt gewoon afgeknald, of verdwijnt voor jaren naar de goelag, ja zo kun je ook makkelijk ,regeren, ten koste van de bevolking. Wij lopen achter de VS aan, omdat het nog immer de ,leading nation, is, wij de beste handelsbelangen daar hebben, en geen bedreiging zijn voor ons. Bovendien lusten we liever whisky,, dan drank van aardappelafval.

Archy Bunker | 09-05-15 | 21:58

Wij moeten stoppen met de imperialistische oorlog voor olie en gas, maar ons moeten richten op volledig duurzame energie. De Russen en Chinezen kunnen onze bondgenoten zijn tegen de Islamitische expansie. Eén keer raden waar in de Oekraïne het meeste gas en olie in de grond zit? West-Oekraïne? Fout, er zit wel olie en gas, maar niet het meeste. Midden? Nee, niets. Noord-Oekraïne? Weer fout. Zuid-Oekraïne? Bijna goed. Het zuidoosten van de Oekraïne? Spot on, in het bijzonder de Donetsk regio.
en.wikipedia.org/wiki/Natural_gas_in_U...
www.geoexpro.com/articles/2014/07/ukra...

Kolbjorn Varmann | 09-05-15 | 21:44

Cultuur noem je dat.
Zo heeft elk land zijn nukken.

De VS geeft vele malen meer uit aan oorlogstuig om de wereld te bezitten terwijl 120miljoen Amerikanen voedselbonnen krijgen omdat ze onder de armoedegrens leven.
En er zijn in de VS ook zeeer veeel daklozen die aan hun lot overgelaten worden. Dus de VS kan nog wat van die slimme Russen leren.
Dat de VS nog steeds de doodstraf gebruikt zegt genoeg, ze komen dan in een mooi rijtje landen. En de Nederlanders maar achter de VS aanlopen!!

Doom666 | 09-05-15 | 21:29

Dit is geen verdedigingsmacht, maar een aanvalsmacht. Die 100den miljarden die ze daaraan uitgegeven hebben, hadden ze beter kunnen gebruiken om de levensstandaard van de bevolking te verhogen, inplaats van de militaire macht te vergroten. Door de grote van het land, zijn ze ook grotendeels geïsoleerd, en door de drank behoorlijk paranoia. Ze hebben alleen verstand van de kwaliteit van de wodka, wat ook al eens blijkt als je op vakantie bent.

Archy Bunker | 09-05-15 | 20:42

@viejohuevon Een pistool trek je uit een holster, een sabel uit een schede en je piemel!

Ali Ben Ossepoot | 09-05-15 | 20:35

bandera de man wiens foto vol trots getoond werd door de huidige machthebbers was iemand die nogal fanatiek de Duitse "bevrijders" steunde in WO II. Erg behulpzaam in het uitroeien van joden ook. Check maar ff. Niet heel gek dus dat de russen geen zaken willen doen met deze lui. Beetje vreemd ook dat de eu dit soort schoften steunt.

HeerOlie | 09-05-15 | 20:26

Je kan goed zien dat er hier weinig kennis is over het huidige Rusland, ze kijken alleen maar terug op vroeger terwijl we nu leven. Anders moeten we ook oorlog maken met nazi Duitsland, Italie, Spanje en Japan. Dus allemaal iets minder naar de NOS en Telegraaf kijken. Rusland is lang zo erg niet als vele andere landen waaronder de VS en China. En die parade is niet byzonder, want Nederland en de VS doen dit ook in Letland en Litouwen dicht bij de grens om de grote beer te sarren en te prikken. En ooit bijt hij terug, en dan zijn onze kinderen niet meer in leven. uiteindelijk met dank aan de VS die in onze achtertuin oorlog wil voeren samen met nazi-Oekraine tegen Rusland. Dus verdiep je er is wat beter in.
www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond...

Doom666 | 09-05-15 | 18:33

Bij de nl bevrijdingsfeesten was ik niet trots op nl. Bij het aanschouwen van de parade in Moskou voelde ik wel trots. Gelukkig heb ik naast de nl nationaliteit de wit Russische geërfd van mijn moeder. En ja ik ben al opgetiefd uit nl

Zatkniss | 09-05-15 | 18:11

Nog altijd geen erkenning voor de verliezen van Rusland als gevolg van WOII. Dat er geen Westerse leiders aanwezig zijn, getuigt alleen maar dat de Koude Oorlog nooit is afgelopen. Wellicht tijd om het Westen eens wakker te schudden? curiales.nl/2015/05/09/europa-vrede/

Curiales | 09-05-15 | 17:48

@McMarx | 09-05-15 | 06:40
'Natascha's Dance' herlezen gaat om bevestigt te zien dat de Russen een slavenvolk zijn onder het juk van de Tsaren --> later Peter de Grote en na een groot aantal verstreken jaren Putin. Er is daar nauwelijks iets veranderd als het om slaafsheid gaat. Russen zijn een slaafs volk.

Rest In Privacy | 09-05-15 | 17:39

Kijk zij hebben wel een echt leger. Als Rus kan je nog trots zijn op je land.

XaleX_2 | 09-05-15 | 15:10

2Mergoscia | 09-05-15 | 13:10 "In diverse buitenlandse media wordt vermeld dat Nederland als enig West-Europees land een vertegenwoordiging heeft gestuurd (…) Weet u het? Ik niet."
.
Interessant! Ik dacht dat van de Westerse landen alleen Griekenland erheen ging, ondanks de druk vanuit Washington en Brussel om de herdenking van de bevrijding te boycotten.

ben kokhals | 09-05-15 | 14:59

@VanBukkem | 09-05-15 | 13:01 "Het allerbeste zou natuurlijk zijn geweest als de Duitsers gewoon de eerste wereldoorlog hadden gewonnen."
.
Inderdaad, of als de strijdende partijen het hadden opgegeven, zoals het er in 1916/17 naar uitzag. Dat de VS zich ermee heeft bemoeid verlengde de oorlog, en de gevolgen daarvan herdenken we alweer zeventg jaar www.zerohedge.com/news/2015-01-24/davi...

ben kokhals | 09-05-15 | 14:55

wat een oorlog materiaal wat willen ze er mee.
verhaal van een militair aan het front in rusland.
de gewonden werden afgevoerd met een rode kruis auto
de russen hielden zich aan het verdrag van geneve.
kozakken reden op paarden,en drukten tegen de autos lieten ze schommelen de arts die met een sigaret aan rood van het bloed kon niet opereren.
de tol heffing is een schandaal,een teken van minachting voor de eu,het zijn weer de duitsers.
zou er iets gebeuren,neem de grebbenberg als voorbeeld
dan kunnen we nu als verdediging nog een viese scheet laten waaien

soledad | 09-05-15 | 14:16

'Onze nieuwe oude vijanden'...? Spreek ff mooi voor jezelf ja.

dutchdj | 09-05-15 | 14:04

VanBukkem | 09-05-15 | 13:01
Zonder de Tweede Wereldoorlog geen Pax Europaea, geen Verenigde Naties, geen dekolonisatie. De Tweede Wereldoorlog was nodig voor een nieuwe wereldorde, zonder WW2 waren er andere conflicten gekomen.
Cru gezegd: Europa heeft nu vrede dankzij Hitler toen :)

ZMullers | 09-05-15 | 13:52

wie beweerd dat de russen onze vijanden zijn? iets met propaganda...... O nee dat gebeurt natuurlijk alleen daar.

HeerOlie | 09-05-15 | 13:37

@Zware Guy
"Hij heeft zijn land in een onzinnig militair avontuur gestort, waardoor de gemiddelde Rus nu tientallen procenten armer is geworden."
Nee Irak en Afghanistan was zo een suc6 lol
Trouwens een merendeel van deze aardkloot steunen die sancties NIET.

Vertel
Waarom steunen wij niet de Russische resolutie die het verbied om te handel te drijven isis,Het is voornamelijk de olie handel die voor grote inkomsten zorgt,en dat word door isis veelal verkocht aan...... turkije
En waarom lees je er nooit iets over?

Roger-Rabbit | 09-05-15 | 13:28

De Koude Oorlog met zijn wapenwedloop had Rusland bankroet gemaakt en uiteindelijk tot de val van het Ijzeren Gordijn geleidt en uiteenvallen van Warshaw Pact.

Nu het economisch niet zo goed gaat met de Russische economie, lijkt het me niet verstandig van Putin te dreigen met oorlogen (conventioneel of nucleair) om zo opnieuw een wapenwedloop in gang te zetten.... De geschiedenis van bankroet van Rusland zal zich wederom herhalen en het volk tegen Putin keren. Maar van mij mogen ze..!

MRF2739 | 09-05-15 | 13:20

domheid regeert | 09-05-15 | 12:10
"Familiewaarden zijn fout, Conchita Wurst is goed"
Weet je wie ook zo van de arische familiewaardes was? Maar gelukkig geeft de redder van het Avondland Putin het goede voorbeeld: hij dumpte zijn vrouw, en neukt nu lekker buiten de deur met zijn sportvrouwtje. Natuurlijk niet officieel, want familiewaarden zijn héél belangrijk voor onze Vlad.

Putin komt vooral op voor zijn eigen belangen, en heeft heel kundig zijn miljardjes weggesluisd uit het staatsbudget. Hij heeft zijn land in een onzinnig militair avontuur gestort, waardoor de gemiddelde Rus nu tientallen procenten armer is geworden. Dat hij plat nationalisme inzet om de binnenlandse problemen te camoufleren, wil nog niet zeggen dat Putin ook maar iets geeft om Rusland.

Bovendien is de Russische politiek dankzij Putin nu beheerst door een dieptriest Blut & Boden-fascisme, waarbij massamoordenaar Stalin stilletjes gerehabiliteerd wordt, waarbij gedreigd wordt om Westerse landen in te nemen, waarbij minderheden als homo's worden vervolgd.
Een mooie leus trouwens "Vandaag Krim, morgen Rim (= Rome, in het Russisch rijmt het)":
www.facebook.com/photo.php?fbid=87456...

Ik wou dat ik twee honden was, dan kon ik samen moorden:
www.facebook.com/photo.php?fbid=87456...

Zware Guy | 09-05-15 | 13:19

En zijn de media-rapportages Westerse propaganda?

Onafhankelijkheid en alle zienswijzes meenemen in media-rapportages lijkt mij uitstekend.

Verder ben ik wel van mening dat landen, regio's, streken en bevolkingsgroepen hun eigen richting zouden moeten kunnen bepalen. Kijk maar eens naar Scotland en de SNP.

Mergoscia | 09-05-15 | 13:18

@R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:52
Biertje, zeg maar wanneer....

Mark_D_NL | 09-05-15 | 13:12

Waarom zou je geld uitgeven ten behoeve van het volk zoals infrastructuur als je het ook kunt uitgeven aan 1000 bommen en granaten. Heb je veel meer aan *kuch*.

Dhr. de Wit | 09-05-15 | 13:10

In de Nederlandse media wordt vermeld dat geen enkel West-Europees land een regeringsvertegenwoordiging naar Moskou heeft gestuurd ivm de 70 jaar Victorie en bevrijding op de Duitsers.
In diverse buitenlandse media wordt vermeld dat Nederland als enig West-Europees land een vertegenwoordiging heeft gestuurd.

Wat is waar? Leugens van de buitenlandse media, Opportunisme, politieke saamhorigheid of een dictaat van de Nederlandse Regering op de media of eigen censuur van de Nederlandse media om de persvrijheid in te perken?

Weet u het? Ik niet. Maar verwarrend is het wel en vraagtekens kunnen rijzen!

Mergoscia | 09-05-15 | 13:10

@ben kokhals en @Oblast
Het allerbeste zou natuurlijk zijn geweest als de Duitsers gewoon de eerste wereldoorlog hadden gewonnen. Wat een hoop gezeik zou dat gescheeld hebben: Geen tweede wereldoorlog, geen koude oorlog, en Fokker was dan nu waarschijnlijk de grootste vliegtuigbouwer ter wereld.

VanBukkem | 09-05-15 | 13:01

domheid regeert | 09-05-15 | 12:10
"Familiewaarden zijn fout, Conchita Wurst is goed". Oei... die is raak zeg... Plusje!

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 12:39

Een hoop poeha om de bezetting van Oost Europa te vieren. Zouden ze over 70 jaar ook nog de bezetting van de Krim vieren of zal de Sovjet Unie dan uiteengevallen zijn?

WaarDeWindWaait | 09-05-15 | 12:28

Wat een faal die parade. Met als toppunt het in de fik vliegen van een BUK. Rusland gaat af als een gieter.

Bubske | 09-05-15 | 12:24

awesome!!

Johnnyd0223 | 09-05-15 | 12:16

Schitterend, zo kan je trots op je land zijn.

behangtafel | 09-05-15 | 12:14

@domheid regeert | 09-05-15 | 12:10
Ik zie Poetin dan ook als een geharde versie van Nigel Farage. Een versie die wel succesvol is.

Tiberius | 09-05-15 | 12:13

@ van Duyvenbode

Ik denk niet dat veel mensen het leed van de gewone Russische soldaat of Russische burger in die tijd wil bagatelliseren, onder het juk van zowel Hitler als Stalin.

Wat er precies gebeurd zou zijn als Rusland niet mee had gedaan aan de oorlog is gissen.
De stelling dat Duitsland dan niet verslagen zou zijn is wat voorbarig. Wellicht was dan ook een atoombom gebruikt om de oorlog in Europa te beeindigen.

filibuster | 09-05-15 | 12:12

De Europese elite is druk bezig met het vernietigen van onze culturen. Onze cohesie moet verdwijnen zodat we makkelijker te regeren zijn door onze leiders die we niet eens zelf kunnen kiezen.
Familiewaarden zijn fout, Conchita Wurst is goed. Afbraak van onze landen door ongelimiteerde import van andere culturen en religies.
Poetin denkt daar gelukkig anders over.
Over een paar jaar zijn we blij als Poetin met zijn tanks door Europa rijdt om ons te bevrijden van de Job Cohens van dit werelddeel.
Poetin is geen heilige maar hij staat wel voor zijn volk.
Welke Europese leider komt op voor onze belangen?

domheid regeert | 09-05-15 | 12:10

Is ook een schande,dat we na 70 jaar dit soort kinderachtige spelletjes moeten spelen.
dit was de laatste grote viering,over 5 jaar zullen er niet veel veteranen meer zijn.
Voor een dag zou men wel de politiek achter zich kunnen laten,vind het ronduit respectloos.

Roger-Rabbit | 09-05-15 | 12:06

Number3 | 09-05-15 | 11:59

De bevrijding van W-Europa is mogelijk gemaakt door de USSR.
Zonder de USSR hadden de geallieerden geen schijn van kans tegen de Duitsers.
Let wel, Stalin was een zo mogelijk nog groter monster dan Hitler. Dat is allemaal gedocumenteerd. Maar ere wie ere toekomt: de USSR heeft Duitsland verslagen.

Rest In Privacy | 09-05-15 | 12:02

@B. Randnetel
Stalin was een hufter,dat weet elk.
voor hem was het een prestige oorlog tussen hem en Hitler.
Voor de gewone Rus was een zaak van leven en dood.

Roger-Rabbit | 09-05-15 | 12:01

@Van Duyvenbode | 09-05-15 | 11:55
Oost Europa is verlost van het derde rijk door de Russen.
West Europa is bevrijd door Canada, Engeland en USA.

De NL ambassadeur is (als vertegenwoordiger van de koning) aanwezig bij deze parade.
Schandalig.

Number3 | 09-05-15 | 11:59

Roger-Rabbit | 09-05-15 | 11:34
Daar heb je helemaal gelijk in.
Ik wilde alleen stellen da die Russen niet zo brandschoon waren als ze willen laten overkomen.

B. Randnetel | 09-05-15 | 11:56

Tiberius | 09-05-15 | 11:41

Zonder de Russen had NL niet meer bestaan. De Nederlanders zouden zijn gedeporteerd naar Oekraïne, om daar te werken als landbouwers voor het Derde Rijk.
Onze koning ontbreekt op deze parade, evenals de premier.

Rest In Privacy | 09-05-15 | 11:55


Russen vieren de overwinning van 70 jaar geleden.
Wij vieren de vrijheid.

Zij vieren het verleden.
Wij vieren de toekomst.

Number3 | 09-05-15 | 11:50

@Oblast
Klopt idd.
Het westen(VS) stuurde wel veel materiaal naar het oosten.
Van schoenen tot tanks,Maar een landing zou nooit gelukt zijn als die SS divisies die in Rusland bezig waren ingezet konden worden in het Westen.
De geallieerden vochten tegen 30% van wat de moffen konden inzetten,70% stond aan het "Ostfront".

Roger-Rabbit | 09-05-15 | 11:44

Van Duyvenbode | 09-05-15 | 10:45
Dank voor de info. Deze John Pilger heeft een reeks zeer interessant artikelen geschreven. johnpilger.com/articles

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 11:42

Schandalig trouwens dat Netanyahu om politieke redenen niet is komen opdagen. Zonder de Russen was zijn land er nooit geweest en hijzelf en zijn volk er niet meer geweest. Hoe ondankbaar ben je dan.

Tiberius | 09-05-15 | 11:41

En achter het voormalig IJzeren Gordijn gaat met verder met het herschrijven van de historie. Voor het gemak even de miljoenen doden vergeten die Vadertje Stalin op zijn geweten had. Verder doorgaan met het bangmaken van het eigen volk voor het Verdorven Vrije Westen om zo de uitgaven voor ''defensie'' te legitimeren. En materiaal leveren aan de 'vrijheidsstrijders' in de Oekraïne. Zoals raketten....

Donkersloot | 09-05-15 | 11:39

@VanBukkem | 09-05-15 | 07:48 "Het was beter geweest als de Duitsers de Russen hadden verslagen, en vervolgens de Amerikanen de Duisters. Had een hoop na-oorlogse narigheid gescheeld."
.
Goed punt. Als de Russen de Duitsers niet hadden verslagen en kampen als Auchwitz bevrijd, en daar zo'n tien miljoen militairen voor had opgeofferd, had de invasie in Normandië geen schijn van kans gehad.
Komt bij dat het Westen, dat expres niet naar de herdenking in Moskou is gegaan, onlangs tegen de VN-resolutie heeft gestemd die "Glorification of Nazism" veroordeelt. Datzelfde Westen steunt Nazis in Oekraïne, ook in hun poging de dissidente bevolking uit te roeien www.washingtonsblog.com/2015/04/u-s-tr... Het Westen kijkt weg bij het opkomende antisemitisme van onze verrijkers, en is tegen alle afspraken in opgerukt naar de grens met Rusland om er uitdagend te paraderen en te dreigen. Allemaal tot genoegen van lieden als pinokkio11. De verzetsstrijders en gesneuvelden draaien zich om in hun graf.

ben kokhals | 09-05-15 | 11:38

@B. Randnetel
Nee het westen is onschuldig,wie verkocht de Tsjechen aan de Moffen ??
Daar begon alle gezeik mee.

Roger-Rabbit | 09-05-15 | 11:34

VanBukkem | 09-05-15 | 07:48
Als de Duitsers de Russen verslagen hadden, wat jij hoopt, dan was het leed onnoemelijk groter geweest.
Zonder de Russen had de VS nooit van de Duitsers kunnen winnen. Het is omdat de Duitsers 'twee fronten hadden en al hun materieel in Rusland verloren. Als alle Duitse Panzer divisies in West Europa samengetrokken waren geweest, waren de Geallieerden niet verder dan het strand gekomen.
Dus ere wie ere toekomt, en ik moet zeggen, vandaag persoonlijk de parade gezien in mij stad en het blijft een indrukwekkend schouwspel.
@ reaguurders die over 'niet recht kunnen lopende Russen' spreken: er heerst een ijzeren discipline, plus dat de Russen sowieso meer zelfdiscipline bezitten dan menig Europeaan. Het fabeltje dat elke Rus dronken zou zijn is net zoiets als zeggen dat alle Nederlanders drugs gebruiken..

Oblast | 09-05-15 | 11:29

Als de Russen niet voor de oorlog een pact met Duitsland hadden gesloten om de andere kant op te kijken wanneer de Duitsers Polen binnenvielen terwijl de Russen zelf de andere helft van Polen innamen, dan hadden de Duitsers veel meer troepen nodig gehad om Polen te veroveren en te beschermen tegen eventuele Russische tegenacties. Dat had weer betekend dat ze minder aanvalskracht hadden gehad om het westen aan te vallen. Dan had het plaatje er misschien heel anders uitgezien in 1940.
De Russen hebben dus heel wat boter op hun hoofd.

B. Randnetel | 09-05-15 | 11:25

Ik ben eens door de commentaren heen gelopen. Er zitten een paar reaguurders bij die wel heel hard hun best doen om het Russische gedachtengoed te paaien. Opvallend.

Pieleke | 09-05-15 | 11:24

De BUK kwam inderdaad langs. Maar geen woord over de aanslag.

Mordax | 09-05-15 | 11:22

@pinokkio11 | 09-05-15 | 07:08 "RT..... de zender met hypocriete journalisten... Ze krijgen geld voor wat ze zeggen."
.
U bedoelt zoeits als de NOS, CNN, BBC enzovoorts in het Westen: "Washington’s problem is that whereas Washington controls the print and TV media in the US and its vassal states in Europe, Canada, Australia, Ukraine, and Japan, Washington does not control Internet sites, such as this one, or media, such as RT, of non-vassal states." (Dr. P.C. Roberts, ex regering Reagan, Washington Post). En bedenk: www.globalresearch.ca/wp-content/uploa...

ben kokhals | 09-05-15 | 11:18

Gisteren vierde Polen ook het einde van WO2. Zij werden twee keer 'bevrijd'. In 1940 liet Stalin de complete Poolse legertop executeren bij Katyn, die oorlogsmisdaad is lang in de schoenen geschoven van de Duitsers. 30.000 man. He?!
nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Kat...

Piet Karbiet | 09-05-15 | 11:15

@--sql error-- | 09-05-15 | 10:38

Laat ik dat nu allemaal geen valide redenen vinden.

a. daarmee dring je het territorium van een ander binnen. Als jij vrijstaand woont met een fabriek op een kilometer afstand en langzaamaan groeit die fabriek jouw kant op ga je dat niet leuk vinden

b. Economie op Europees niveau brengen? Hoeveel honderdmiljoenmiljard ten koste van de noord- europeaan wil je er nog heenbrengen dan?

c. Afzetmarkt. Ik blijf het nog steeds lebensraum van het viertem Reich noemen. Weer die expansiedrift die het gemiddelde inkomen per Europeaan naar beneden haalt.

d. Die productie kan niet goedkoper dan daar. Daarbij staat jouw punt B. haaks op punt D. Als je hun rijker maakt zullen de productiekosten echt niet dalen. Portugal, Griekenland, Ierland en Italie hebben dat al bewezen.

The_Challenger | 09-05-15 | 10:55

Mark_D_NL | 09-05-15 | 10:43
Volgens mij moeten wij eens een biertje doen. Eén biertje per onderwerp zou ons overigens wel strontlazerus maken, van één naar -tig zijsporen in een uurtje toont je gebrek aan focus wel aan ;)

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:52

Vanochtend eerst de vlag uitgehangen. Ondanks dat ik fel tegen het communisme was en blijf, heb ik toch gekozen voor de rode vlag met hamer en sikkel. Zo was het namelijk ook in 1945.
Overigens,de nieuwe Russische supertank Armata T-14 was bij de oefening niet gestopt vanwege een mankement, maar men heeft de situatie geoefend voor het geval dat het vandaag echt zou gebeuren. Je moet natuurlijk op alles voorbereid zijn, inclusief motorpech bij één van de zeer vele voertuigen.

Wladimir 1928 | 09-05-15 | 10:51

@R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:09
Ik kom al ruim 15 jaar in Rusland, Africa, the America's EN Azie. En ik kijk geen propaganda NOS TV. Al heel lang niet meer.
--
Maar ik snap dat je gefrustreerd bent door "al die regels". Ik ben dat niet, ik zie kansen en mogelijkheden. En ik zie ook dat als ik rijkdom vergaar ik meer kan veranderen in het leven van mensen dan zonder die poen. Dus je kan blijven klagen of de kansen pakken. En echt daadwerkelijk een verschil maken, niet aleen voor jezelf maar ook voor anderen.

Mark_D_NL | 09-05-15 | 10:48

necrosis | 09-05-15 | 07:42
west-rusland is onderdeel van het europese continent
de grens tussen europa en azie ligt bij het Oeral gebergte

janneman1977 | 09-05-15 | 10:46

@Maaiveld | 09-05-15 | 10:31

In dit kleine land is net zoveel corruptie, geweld en machtsmisbruik. Politieke moorden deinst men hier ook niet voor terug. Corruptie? Kijk eens naar de inkoopafdeling KLPD. Dat terwijl Nederland maar een fractie van Rusland is naar oppervlakte en aantal inwoners. Vriendjespolitiek? Kijk eens naar Timmerfrans, Koenders en al die andere voorbeelden.
Waar komt trouwens het geweld en die homofobie vandaan hier? Uit welke hoek om precies te zijn?

The_Challenger | 09-05-15 | 10:45

Een artikel van een zeker Smith in Salon, over Amerikaanse troepen in Oekraïne:

The spokesman’s number was “about 300,” and I never like “about” when these people are describing deployments. This is how it always begins, we will all recall. The American presence in Vietnam began with a handful of advisers who arrived in September 1950. (Remember MAAG, the Military Assistance Advisory Group?)

Part of me still thinks war with Russia seems a far-fetched proposition. But here’s the thing: It is even more far-fetched to deny the gravity of this moment for all its horrific, playing-with-fire potential.

I am getting on to apoplectic as to the American media’s abject irresponsibility in not covering this stuff adequately. To leave these events unreported is outright lying by omission. Nobody’s news judgment can be so bad as to argue this is not a story.

Last December, John Pilger, the noted Australian journalist now in London, said in a speech that the Ukraine crisis had become the most extreme news blackout he had seen his entire career. I agree and now need no more proof as to whether it is a matter of intent or ineptitude. (Now that I think of it, it is both in many cases.)

Bron:http://www.salon.com/2015/05/07/the_new_york_times_does_its_governments_bidding_heres_what_youre_not_being_told_about_u_s_troops_in_ukraine/

Rest In Privacy | 09-05-15 | 10:45

@R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:25
Ik kijk geen TV, sorry. Geen NOS journaal, Geen RTL nieuws etc. Ik snap je kritiek op de EU. Maar vergeet 1 ding niet, en nu even je aandacht. Je zal er mee moeten leven. Dus gebruik de mogelijkheden die deze veranderingen gaan biedden. Anders ben je gewoon een vingerwap moslim die iedereen de schuld geeft om zijn overmogen te bedekken.
--
Ik kom ook al meer dan 15 jaar in Rusland, The America's, Africa EN Azie... Om even baas boven baas te spelen. En ik kan je zeggen dat je beter kansen kan zien dan altijd maar te klagen over wat volgens jouw zo slecht is.
--
Als je de kansen pakt en daarmee rijkdom vergaart heb je de kans om wat je niet bevalt te veranderen. Anders blijf je dus gewoon een toetsebord activivist. En daar heeft 10 jaar buitenland ervarig niets mee te maken. Zo speciaal is een beetje reizen niet meer. Dus bespreek de ins en outs van de TTIP, van de EU, the good, bad and ugly. Maar zorg dat je de kansen pakt!

Mark_D_NL | 09-05-15 | 10:43

@--sql error-- | 09-05-15 | 10:22

Toch wel. De hele kwestie rondom MH17 is zo gedraaid dat aan de Russische schuld niet getwijfeld mag worden. Ook anderszins wordt het Oekraïense bewind door Brussel (en door vele burgers in West-Europa) als "de goeden" beschouwd die door Europa gesteund en geholpen moeten worden tegen de boze Russen.

paul de vries9779 | 09-05-15 | 10:43

Andere tijden en de eeuwige nutteloze wij beter dan zij discussie. Zo´n schoon geweten heeft het Koninkrijk der Nederlanden ook weer niet. We zijn zelf ooit als bezettingsmacht de wereld gaan veroveren met onze VOC mentaliteit en creativiteit door o.a. negertjes uit Afrika naar Suriname te transporteren en Indonesie leeg te plunderen. Dachten zelfs dat we na 1945 gewoon weer de draad op te pakken, maar helaas de bevolking aldaar was wat mondiger geworden en de US werkte ook niet echt mee. We hebben uit naam van de stadhouders, koning(in)nen, regentes van Oranje eeuwen goed aan verdiend en het is de basis geweest voor onze welvaart vandaag de dag.

Rusland heeft een heftig verleden vanuit het Tsarisme en de opkomst van het communisme. Stalin was knettergek en heeft miljoenen de dood in gejaagd om Hitler te kunnen verslaan. Is niks heroisch aan.

Vrede moet je m.i. niet vieren enkel de oorlogslachtoffers van welke zijde ook herdenken en hopen dat degene die nu aan de macht zijn (ja jij ook Mark) niet zo stom zijn de eigen bevolking een volgende oorlog / militair conflict in te frommelen.

Vanuit Russisch perspectief tonen ze met hun parade aan dat ze in staat zijn hun belangen te verdedigen en dat een idioot het niet voor de derde keer moet proberen om Moskou te veroveren. Daar hebben ze alle recht toe en laat ze lekker hun feestje hebben.

We hebben in Nederland een grote bek, opgeheven vingertje en doen en durven uiteindelijk niks. Een Rus leult wat minder en heeft de daadkracht zijn problemen aan te pakken en dealt daarna met de gevolgen van zijn keuze.

Hoes Papier | 09-05-15 | 10:43

@filibuster | 09-05-15 | 10:28

Waarom waren ze er dan wel met het vieren van 50 jaar en 60 jaar? Doe eens duiden...

The_Challenger | 09-05-15 | 10:39

The_Challenger | 09-05-15 | 10:26
a. macht en invloed kopen
b. hun economie op 'europees niveau' brengen
c. een afzet markt creeeren
d. goedkope productie vanuit china/india terug brengen nar europa

Allemaal valide reden imho.
Het alternatief is namelijk oorlog, door gewoon een land in te nemen als militaire macht, dus wat Rusland probeert te doen. Dat is een strategie waar Europa juist van af wil.

--sql error-- | 09-05-15 | 10:38

i-Wonder | 09-05-15 | 10:32
Natuurlijk is er nuance, daarom chargeer ik ook een beetje. Moet wel om tegengas te geven ;)
Ik ben overigens in '85 in de VS afgestudeerd en pas na de val van de USSR in Rusland gaan kijken. Eerder kon niet, iets met stempeltjes ;)

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:38

Onze Keuning gaat wel naar 1 begrafenis in het islamofascistische Saoudie Arabie, dat dan weer wel.

Piet Karbiet | 09-05-15 | 10:37

Een van de beste films ooit over Stalingrad. Werd bij onze Groepen Geleide Wapens in Duitsland elk jaar vertoond door de Welzijnszorg.

www.youtube.com/watch?v=rhoIW5B3NAg

Lupuslupus | 09-05-15 | 10:37

Dat geen van de westerse leiders aanwezig is bij deze parade is een grof, grof schandaal en getuigt van domheid, ondankbaarheid,
imbeciliteit, moreel verval. Het laat zien dat het westen momenteel wordt geregeerd door volslagen idioten. Dit is de waanzin ten top. Het westen is inmiddels een idiocracy geworden.
Van Duyvenbode | 09-05-15 | 10:03

Sluit bij deze woorden helemaal aan.

Bello de Hond | 09-05-15 | 10:36

GS, bedankt voor de link. Heb met interesse gekeken naar de parade. Het Russische volk heeft m.i. de belangrijkste bijdrage geleverd aan het winnen van de oorlog tegen Duitsland.

Goedzo | 09-05-15 | 10:34

@R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:09
Ik kom nu ruim 30 jaar in Rusland, Oekraïne, USA en Azie. Zowel voor zaken als privé. Mijn ervaring met de Russen is totaal anders maar je moet wel de nuance kunnen zien.

i-Wonder | 09-05-15 | 10:32

filibuster | 09-05-15 | 10:28
Beter oogkleppen aan de achterkant dan jij aan de voorkant ;))

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:32


Dat geen van de westerse leiders aanwezig is bij deze parade is een grof, grof schandaal en getuigt van domheid, ondankbaarheid,
imbeciliteit, moreel verval. Het laat zien dat het westen momenteel wordt geregeerd door volslagen idioten. Dit is de waanzin ten top. Het westen is inmiddels een idiocracy geworden.
Van Duyvenbode | 09-05-15 | 10:03
======
Ben het helemaal met u eens!

Lupuslupus | 09-05-15 | 10:32

Ik vind het totaal verkeerd dat westerse leiders deze Russische herdenking boycotten. Zeker als je ziet wat voor offers de Russen hebben gebracht. De Amerikanen zijn pas actief in deze oorlog gestapt toen de oorlog aan het oostfront al beslist was.
Ook is dit niet verstandig qua isoleren van Rusland en de Russen. Poetin kan nu zeggen hoe ondankbaar Europa wel niet is.

Duifmans | 09-05-15 | 10:31

@The_Challenger | 09-05-15 | 10:24
Corruptie, geweld, machtsmisbruik enz. zijn peanuts hier als je het met Rusland vergelijkt. Ga er eens kijken zou ik zeggen.

Maaiveld | 09-05-15 | 10:31

Ongeacht de geschiedenis na WW2 herdenken de Russen hier vooral de offers die zijn gebracht in hun grote oorlog.
Offers die het voorstellingsvermogen van de gemiddelde Nederlander te boven gaan.
Dat Stalin niet helemaal fris was is ook bekend bij de Rus. Alleen zij hadden geen keuze dus gingen door.
Leestip: Leven en lot van Vassili Grossman.

Smept | 09-05-15 | 10:30

@sinar2 10:00

Je vergeet voor het gemak dat Rusland zich graag afzijdig wilde houden en daarom heeft samengewerkt met de Duitsers. Stalin heeft via Molotov een niet aanvalsverdrag gesloten.

Toen de Duitsers uiteindelijk onbetrouwbaar bleken, hebbne de Russen uiteindelijk heel Oost-eurpoa enkele decennia bezet.

Hier komen de oogkleppen van
@ R.E. Calcitrant
goed van pas die niet wil begrijpen waarom Westerse leiders wegblijven bij de 'bevrijdings' parade.

filibuster | 09-05-15 | 10:28

Sturen de Westerse landen wel een ambassadeur of een prinsje of iets dergelijks naar Moskou? Anyone? En herdenken ze ook de inval in Polen van 1939?

Piet Karbiet | 09-05-15 | 10:27

@--sql error-- | 09-05-15 | 10:22

Waarom gaan al die miljarden vanuit Brussel er dan naar toe?

The_Challenger | 09-05-15 | 10:26

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:49
Oh, nog even je aandacht graag. Vraag even of jouw NOS journaal vanavond bericht over de oprichting van het "Eurasian Economic Union" en de "Silk Road Economic Belt". Toch hot nieuws van vandaag zou ik zeggen. Past vast nog wel tussen nieuws uit Brussel over verlaging vermogen stofzuigers of verplicht vermelden afkomt olijfolie op het flesje olie in het restaurant. Oftewel, beticht mij niet van onzin. (Sorry, ben beetje pissig want dankzij de oprichting van het EEU vissen wij Nederlandse ondernemers nu achter het net)

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:25

@Maaiveld | 09-05-15 | 10:08

Dat is niet vergeten. Dat is normaal geworden omdat we dat hier ook hebben.

The_Challenger | 09-05-15 | 10:24

Wat een mooie parade, echt helemaal gewèldig! Erg jammer dat de livestream er mee stopte tijdens de luchtshow.
Hartelijk dank dat we kunnen meekijken, hr. Van Rossem!

Lupuslupus | 09-05-15 | 10:24

Ik vond het gaaf, scheelt weer een rit naar het museum.

Handsomeboy | 09-05-15 | 10:23

paul de vries9779 | 09-05-15 | 10:08
er is niemand die beweert dat het regime in Oekraine 'goed' is. Dat durven ze zelfs in Brussel niet te zeggen.

--sql error-- | 09-05-15 | 10:22

Miljoenen Russen zijn gevallen in de goede strijd. Russen hebben ook concentratiekampen bevrijdt.

frisenfruitig | 09-05-15 | 10:21

Wat zal die Poetin vandaag met een boterletter in z'n broek zitten.

menzo | 09-05-15 | 10:20

sinar2 | 09-05-15 | 10:00
amerika was pacifistisch. Roosenvelt had in 1940 de verkiezingen gewonnen door te verklaren dat amerika niet me moest doen aan een oorlog, en moest focussen op het eigen land (ze kwamen net uit de Great Depresion ). Volkomen begrijpelijk, imho.
Misschien wilde de regering wel ingrijpen, maar de bevolking was tegen. Pearl Harbour werd aangegrepen om een oorlog te rechtvaardigen. Als dat niet had plaatsgevonden dan hadden ze wel een andere reden gezocht.

--sql error-- | 09-05-15 | 10:16

@sinar2 | 09-05-15 | 10:00
Kleine correctie: Duitsland verklaarde de oorlog aan Amerika. Niet andersom.
Overigens maakte dat niet veel uit want Amerika was vroeg of laat toch wel in de oorlog gestapt, om haar belangen in Europa en de wereld veilig te stellen. Dat ze zo lang gewacht hebben om in de oorlog te stappen had twee redenen: 1) Ze vonden het wel prettig dat de Duitsers en de Russen mekaar afmaakten, en 2) het Amerikaanse stemvee moest eerst zover gekregen worden dat ze akkoord gingen met deelname aan de oorlog. En daarvoor kwam Pearl Harbour (was GEEN verrassingsaanval) als geroepen.

VanBukkem | 09-05-15 | 10:12

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:49
Ik kom al ruim 10 jaar regelmatig zakelijk in Rusland, en Africa en USA. Alleen met Azie doe ik geen zaken . Ik denk wel dat ik inmiddels wat verder ben dan niveau ongefundeerd toetsenbord commentaar. En jij? NOS journaal?

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:09

Graaier | 09-05-15 | 10:04
Je vergeet corruptie, racisme, homofobie, vriendjespolitiek, geweld en onderdrukking. Geweldig!

Maaiveld | 09-05-15 | 10:08

Wat me hier opvalt is dat iedereen vindt dat de Russen zich aan propaganda schuldig maken. Maar is dat in het westen anders dan ? Hier wordt Rusland als kwaaierik weggezet en het regime in Oekraïne, bestaande uit fascisten, als goed.
Tevens wordt ons wijsgemaakt dat de multikul en toelating vluchtelingen goed is, dat de EU goed voor ons is, dat de liberale "hervormingen" goed voor ons zijn etc. Eveneens allemaal propaganda, waarvan de meeste ook nog eens zeer schadelijk is voor onszelf. Daar kun je de Russen dan tenminste niet van betichten.

paul de vries9779 | 09-05-15 | 10:08

@--sql error-- | 09-05-15 | 09:44

Goed dan? Als ik het aan jou had gevraagd wel. Nu waardeer ik het. Poetin ligt onder vuur bij een deel van de bevolking maar het merendeel staat nog wel achter hem. Ook Rusland is er economisch flink op vooruitgegaan tot het gedonder in Oekraïne begon waardoor de boycot er uiteindelijk is gekomen. De economie groeit nu zelfs nog daar.
Die oostbloklanden die er op vooruit zijn gegaan de laatste 25 jaar zijn landen die bij de EU zitten. Dat is gewoon geld wat wij ze hebben gegeven om lebensraum ehhh, ik bedoel een grotere afzetmarkt te krijgen. Over maffiapraktijken gesproken.

The_Challenger | 09-05-15 | 10:06

Oh en dan start je de live stream net op het moment dat er een aantal Buk-systemen voorbij rijden.

Ranja Drinker | 09-05-15 | 10:05

Prachtige beelden ! patriotisme, tradities, respect voor instituten en aan potentiële vijanden laten zien dat je niet over je heen laat lopen. Dat zijn we in ons 'weg met ons' landje kwijt.

Graaier | 09-05-15 | 10:04

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:00

Dat geen van de westerse leiders aanwezig is bij deze parade is een grof, grof schandaal en getuigt van domheid, ondankbaarheid,
imbeciliteit, moreel verval. Het laat zien dat het westen momenteel wordt geregeerd door volslagen idioten. Dit is de waanzin ten top. Het westen is inmiddels een idiocracy geworden.

Rest In Privacy | 09-05-15 | 10:03

Bierosaurus | 09-05-15 | 09:48
1999 was voor hun een ramp jaar, dus dan lijkt wat volgt als snel positief allemaal.
GDP is inderdaad flink gestegen, maar de inflatie is momenteel bijna 3x zo hoog (17%). Voor 2015 wordt een flinke daling van GDP verwacht.
www.tradingeconomics.com/russia/gdp

--sql error-- | 09-05-15 | 10:03

@Jim Lovell | 09-05-15 | 09:52
Als die Russen echt een dikke vinger naar het westen willen doen dan laten ze inderdaad zo'n BUK installatie meerijden met één missende raket.

VanBukkem | 09-05-15 | 10:00

@Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:56
Ik zeg niet liever, ik zeg dat het ze niet had uitgemaakt. Amerika kwam pas in actie na Pearl Harbour en ze de oorlog aan Japan en daarmee ook aan haar bondgenoot Duitsland verklaarde. Was Pearl Harbour niet gebeurd dan had Amerika zich afzijdig blijven houden van wat in Europa gebeurde.

sinar2 | 09-05-15 | 10:00

Ik heb even een lijntje opengezet met Russisch sprekenden om te vragen wat ze allemaal zeggen. Natuurlijk vooral een pot propaganda, maar de spreker bedankt ook net één voor één de geallieerden. Frankrijk, Engeland, Amerika, Canada etc. voor de samenwerking tijdens WO2. Ik begrijp ook dat ze allemaal uitgenodigd zijn, 70 jaar bevrijding is niet niks. Het was DE kans om het ijs enigszins te laten smelten maar er is niemand daar uit Europa. Wel, zoals we kunnen zien, alle leiders van BRICA. Da's toch 47% van de wereldbevolking. Ergo, halsstarrig EU zet zichzelf nogmaals buitenspel. In de ogen van de Russen is dat hautain en onbeschoft. Nee, we doen het goed...

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 10:00

Tegenstanders van Rusland uitvergroten door maximale propaganda. "Wij" tegen hullie. Doen zo'n beetje alle dictators.

Aantastelijk | 09-05-15 | 09:59

Dit vliegende kanon heeft Russische tanks als ontbijt. Gevreesd door alle legers... Irak heeft dit ervaren tijdens de Golfoorlogen. de A10 Warthog www.youtube.com/watch?v=1rGcn2XGr48

MRF2739 | 09-05-15 | 09:57

@sinar2 | 09-05-15 | 09:52
Waarom wilde de USA liever zaken doen met Hitler? Vertel dat eens. Dat is nameljk ook zo'n lekkere hoax. Wanneer er Poetin lovers zijn, dan komt het "De USA had geen trek in Europa" verhaaltje weer om de hoek. So explain, verlicht mij!

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:56

Ik ben blij dat de Russen ons 70 jaar geleden, ten koste van 23 miljoen gesneuvelde Russen, hebben bevrijd.
Een beetje dankbaarheid en fatsoen van onze kant zou op zijn plaats zijn.

Mantisomantis | 09-05-15 | 09:56

Kirov Reporting!

Tanks incoming. Wij hebben geen tanks.

Driewerf Hoezee | 09-05-15 | 09:56

Opdat wij niet vergeten wie het grootste aandeel in de bevrijding van de nazi's hebben gehad. Want vergeet niet dat de USA eigenlijk helemaal geen trek had om zich met het bezette Europa te bemoeien. Die hadden net zo goed zaken willen doen met Hitler.

sinar2 | 09-05-15 | 09:52

Zal me benieuwen of de Buk met de missende raket nog meerijdt in de parade.

Jim Lovell | 09-05-15 | 09:52

@Van Duyvenbode | 09-05-15 | 09:40
We hebben ze niet nodig voor energie. We hebben innovatie nodig voor energeie. Bestrijing van terrosime is ook onzin. Wij hebben beter militair wapentuig en in potentie een veel beter intelligence apparaat. Dat onze politiek het ten aanzien van terrorisme een beetje laat afzien dat klopt.

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:51

@necrosis | 09-05-15 | 07:42
Rusland is wel degelijk een deel van Europa.
De Russische cultuur is gebaseerd op de oude Grieks-Romeinse cultuur die met de val van Constantinopel bijna verloren ging. Ook anno 2015 is Rusland zo ongeveer het enige land in Europa dat die cultuur niet als iets slechts en zondigs beschouwd en dat zegt veel over de rest van Europa, dat hard bezig is zichzelf uit te wissen.

@the Jackdawn | 09-05-15 | 07:36
Waarom moet ik naar het Oosten ? Omdat ik vind dat de Russen het goed doen qua nationalisme en cultuur ? Ik blijf liever hier in de hoop dat nationalisme en cultuur ook hier uiteindelijk weer in een positief daglicht komen en een opleving mee mogen maken.
Naïef, ik weet het, maar toch !

paul de vries9779 | 09-05-15 | 09:51

@R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 09:20
"Na een paar avonden vloeibaar debat moet ik ze gelijk geven ook." - Dus na een paar avonden jezelf volgieten met Vodka met een paar Russen denk je dat je het helemaal weet. En je verkondig je de typische russiche mening "het is de schuld van de USA". Want daar komt je betoog zo ongeveeer op manier. Geef eens een paar argumenten waarom Europa zich laat opnaaien door de USA? Jij bent makkelijk om te praten.

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:49

Kan iemand een programma opsnorren? Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat er zo voorbij komt rollen.

Eduardo- | 09-05-15 | 09:49

The_Challenger | 09-05-15 | 09:36
goed dan;
poetin ligt ook in eigen land onder vuur; als hij de hoge voedselprijzen niet oplost dan gaan we rellen zien komende winter. Zijn maffia vriendjes hebben miljarden verloren afgelopen paar jaar, hij heeft (door de sancties) veel vijanden gemaakt in eigen land.
Alle oostblok landen zijn er enorm op vooruit gegaan de afgelopen 25 jaar, sinds er geen invloed meer is vanuit rusland. slimme russen weten dit ook.

--sql error-- | 09-05-15 | 09:44

Van bovenaf lijken het wel bewegende bloembollenvelden.

Driewerf Hoezee | 09-05-15 | 09:43

Beter de Russen maar te vriend houden. We hebben ze nodig voor energie en voor de bestrijding van het terrorisme.

Verder wat R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 09:20 zegt.

Rest In Privacy | 09-05-15 | 09:40

@lulmetpoep | 09-05-15 | 09:23

Enige argumentatie erbij? De meeste punten die Calcitrant aangeeft zijn niet met het woord onzin weg te wuiven. Dat mag op den Joop normaal zijn maar hier is debatteren de gang van zaken.

The_Challenger | 09-05-15 | 09:36

Wat een diversitet aan volken herbergt Ruland toch. Zie al die verschillende koppen. Mooi!

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:36

Zijn het allemaal klonen van Putin. Al die mannen in die opocht lijken op elkaar. Zelfs in Kloon Techolgie is Rusland verder.

Mark_D_NL | 09-05-15 | 09:29

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 09:20
heb je er enig bewijs voor dat Putin populairder is dan ooit?
De voornaamste reden dat Rusland dit doet is omdat europa te machtig is geworden.

--sql error-- | 09-05-15 | 09:28

@milieu-meneer | 09-05-15 | 09:06

Putin speelt zeker spelletjes ja en dat is begrijpelijk met de tomeloze uitbreiding van de EU en NAVO. De EU speelt hetzelfde spelletje en daarbij is haar bevolking proefkonijn voor het project "Das viertem reich"
Dat de roebel flink in waarde is gedaald ten opzichte van de dollar is ontegenzeggelijk waar. Weet je welke Europese munt nog harder is gedaald sinds enkele maanden? Daarbij lijkt me duidelijk dan de EU ook een 'zo goed als failliete grootmacht' is.
Is het dan niet verstandiger om eerst hier puin te gaan ruimen i.p.v. een kwade man nog kwader te maken?

The_Challenger | 09-05-15 | 09:26

Lol, check die oude baas met zijn grill!

Eduardo- | 09-05-15 | 09:26

Onzin! R E Calcitrant.

lulmetpoep | 09-05-15 | 09:23

Ik schakel in bij Poetin die landen opnoemt. Allemaal voormalig Sovjet, waarna hij het wordje Sojoez (unie) er nog eens tegenaan gooit.

Kom er maar in dus, met het Red Army Choir!

Driewerf Hoezee | 09-05-15 | 09:21

Russen vinden deze parade nu belangrijker dan ooit. Poetin is populairder dan ooit. Een groot verschil tov 10 jaar geleden. De reden is duidelijk, in de ogen van de Russen is het Westen onbetrouwbaar gebleken: uitbreiden NATO. Steun aan Fascisme in Ukraine. Olie pesten. Sancties. En vooral ondankbaar. Zonder hun had heel Europa nu Duits gesproken, niet dankzij de geallieerden. Na een paar avonden vloeibaar debat moet ik ze gelijk geven ook. De EU heeft zich laten opnaaien door USA, die zijn bang voir de nieuwe World Order. Bij veel Russen is daardoor het roer om en knuffelen ze inmiddels China. Overigens laat Rusland (Lavrov) de deur zichtbaar op een kiertje staan, ze weten beter dan wijzelf hoe wispelturig we zijn.
En verder wil ik een groter keyboard op mn phone...

R. E. Calcitrant | 09-05-15 | 09:20

Lol. We zijn gewoon een grote provincie of zo je wilt een deelstaat van Duitsland. We doen het na Beieren en Reinland niet slecht.

ristretto | 09-05-15 | 09:20

Rusland wordt niet aangevallen, zit niet in het nauw en zoekt oorlogen die er niet zijn. Dat nationale trots noemen is dom. Het westen trekt niet naar het oosten, het oosten trekt naar het westen. Poetin is een eikel met hele domme volgers. Stop toch met Rusland promotie onder het mom van grappig. Ben benieuwd hoe laat de trollen komen.

lulmetpoep | 09-05-15 | 09:16

@necrosis | 09-05-15 | 07:53
De eerste keer dat ik met mijn dochtertje naar Duitsland ging reden we vlak over de grens een ontzettend donkere onweersbui des doods in. Sindsdien heeft ze nog jarenlang 'Duisterland' gezegd.

Sorry vond ik wel een leuke anekdote. :-)

wakkere_nederlander | 09-05-15 | 09:11

Putin speelt spelletjes met Europa. wij zijn zo dom om daar aan mee te doen. We zijn bang voor een zo goed als failliete "grootmacht" De oud papier prijs van de roebel is bijna hoger dan zn waarde.

milieu-meneer | 09-05-15 | 09:06

Goeiemorgen vroege vogels!
Moet ik voortaan om 5:59 opstaan om een fipo te scoren?

wakkere_nederlander | 09-05-15 | 09:05

necrosis | 09-05-15 | 07:42
rusland was altijd al in Europa (althans, een groot deel).
Europa is niet het zelfde als de EU.

--sql error-- | 09-05-15 | 09:03

Mijn Russisch is een beetje roestig maar volgens mij zegt ie:
B0r4t R03ssi4 l4d4 V0dk4!

Eduardo- | 09-05-15 | 09:01

@pinokkio11 | 09-05-15 | 08:32
Als je voor Russia Today gaat werken moet je ook niet de pretentie hebben dat je journalistiek bedrijft. Dan ben je gewoon je zakken aan het vullen. En daar moet je dan ook niet omheen draaien. Bovendien, jullie prikken toch wel door die propaganda heen.
*open sollicitatie doet bij RT*

VanBukkem | 09-05-15 | 09:00

Na/Za zdarovye zal je een Rus nooit horen zeggen. Het is een verbasterde westerse gezondheidswens die nog uit de koude oorlog stamt.

Maaiveld | 09-05-15 | 08:57

Badass.
Ja, jottem, wapentuig om de vrede te vieren.

mallekater | 09-05-15 | 08:53

Kan deze parade persoonlijk beter waarderen dan onze eigen parade met een gouden koets met afbeeldingen van negerslaven ;)
Ik zie gewoon liever wapentuig.
Maar ja.... ieder zijn eigen ding zeg maar...

Boris Badass | 09-05-15 | 08:45

Na de oorlog is er in Duitsland een denazificatieproces gestart, terwijl de misdadigers in Rusland zijn gedecoreerd en hoge functies bleven bekleden.

De wandaden van het Russische regime zijn zo mogelijk nog bruter geweest dan die van de nazi's, maar er is nog geen spoortje van schuldbesef.

www.youtube.com/watch?v=oVZjyyAE-78

BenBinnen | 09-05-15 | 08:43

@VanBukkem | 09-05-15 | 08:00
Ik weet, ik had het echter over de 'Duisters' uit je 7:48 plemp.
Een taalfoutje die ik even moest inwrijven, je kent me toch?

necrosis | 09-05-15 | 08:39

@pinokkio - met 'we' bedoel ik niet u en ik maar wel het merendeel van de europeanen. Ken Rusland en de russen vrij goed. ben er vaak en graag.

viejohuevon | 09-05-15 | 08:39

VanBukkem | 09-05-15 | 08:23

Klopt maar wil nog niet zeggen dat je er voor moet gaan werken.

Goede journalisten met beveiliging die de waarheid opgraven en naar buiten brengen is en wat er nodig is in deze tijd van propagandaoorlog.

pinokkio11 | 09-05-15 | 08:32

de propaganda op RT is echt lelijk. en doorzichtig.

--sql error-- | 09-05-15 | 08:25

@pinokkio11 | 09-05-15 | 08:14
Of je nou voor RT werkt, of voor Rupert Murdoch of de NPO; het is toch allemaal één pot nat.

VanBukkem | 09-05-15 | 08:23

Sabels komen uit schedes, het is "TE land, ter zee, in de lucht" en "Na zda-rov-ye".
Go home, van Rossem, you're drunk!

CynicalBastard | 09-05-15 | 08:17

VanBukkem | 09-05-15 | 08:08

Dit bedoel ik dus... zo ben je dus de as van het kwaad...

Miljoenen potentiële doden door het indoctrinatie programma van RT waar jij aan mee wil doen... triest

pinokkio11 | 09-05-15 | 08:14

Met papieren vlaggetjes naar een middeleeuwse traditie zwaaien, of...
met dikke tanks paraderen,
het zegt toch iéts over een land...

vliegende knorrepot | 09-05-15 | 08:10

Die resentatoren van RT zullen wel goed betaald krijgen, denk ik. Mochten ze nog een presentator zoeken voor hun Nederlandstalige tak, dan hou ik mezelf aanbevolen.
вперед Россия

VanBukkem | 09-05-15 | 08:08

Ik ken mensen die overleden zijn aan de tweede wereldoorlog. Maar dit ter zijde.

VanBukkem | 09-05-15 | 08:02

25 juni 1988 Nederland v Sovjet Unie 2-0. Jaartje later lag die muur plat.

Tsjernodebiel | 09-05-15 | 08:01

@necrosis | 09-05-15 | 07:53
De Duitsers zijn onze oosterburen, degenen die de overwinning in de tweede wereldoorlog door hun vingers hebben laten glippen. "Es hat so schön können sein" denken ze daar nog wel eens, stiekem.

VanBukkem | 09-05-15 | 08:00

viejohuevon | 09-05-15 | 07:34

Hoezo probeer ik er niet achter te komen?

Ik ken mensen daar en heb er vrienden...

Ik heb informatie... waar jij waarschijnlijk stijl van achterover slaat.

pinokkio11 | 09-05-15 | 07:58

@VanBukkem | 09-05-15 | 07:48
Wie zijn de Duisters?
Heb ik wat gemist?
*natuurlijk een typo, maar ik mag graag even plagen, jawel, gnehehe*

necrosis | 09-05-15 | 07:53

@ShagzModo | 09-05-15 | 07:40
Gewoon overstemmen met necromuzak.
Mag ik je een paar suggesties aan de hand doen?
*verwacht: Nee!*

necrosis | 09-05-15 | 07:48

Het was beter geweest als de Duitsers de Russen hadden verslagen, en vervolgens de Amerikanen de Duisters. Had een hoop na-oorlogse narigheid gescheeld.

VanBukkem | 09-05-15 | 07:48

@paul de vries9779 | 09-05-15 | 07:12
Sinds wanneer is Rusland een deel van Europa?
Een vraag die ik mezelf nog steeds stel bij een hoop andere landen als het ESF weer begint....

necrosis | 09-05-15 | 07:42

autorun is erg irritant. hoor die kloterussen als ik andere artikelen lees

ShagzModo | 09-05-15 | 07:40

@paul de vries9779 | 09-05-15 | 07:12
Ik zou zeggen koop een kaartje en ga naar je paradijs in het Oosten. Er zijn genoeg mensen in de wereld die graag je plek binnen de EU innemen.

the Jackdawn | 09-05-15 | 07:36

Ik heb liever een filmpje van Russen die doorgestoten waren tot in het hart van nazi-Duitsland, dan het gemekker van Marokkanen die beweren heel Europa 'bevrijd' te hebben.

necrosis | 09-05-15 | 07:36

@ paul de vries en pinokkio En zo lopen we ook allemaal mee in de EU gedirigeerde opinie vorming over Rusland vs. Oekraïne. Zonder ook maar een vinger uit te steken en zelf proberen erachter te komen wat voor interesses daar werkelijk meespelen.

viejohuevon | 09-05-15 | 07:34

paul de vries9779 | 09-05-15 | 07:12

klopt, vrijwel iedereen weet dit... velen zagen dit aankomen... zeker mensen die vrijspreker.nl zitten.

Slechte journalistiek veroorzaakt oorlogen... daar zit het kwaad

pinokkio11 | 09-05-15 | 07:19

Rusland is in Europa zo ongeveer nog het enige land met nationale trots en de bereidheid het land te verdedigen tegen buitenlandse invloeden.
Dat vinden we in Europa heel vies, want hier hebben we de afgelopen 40 jaar onze nationale trots tot op de bodem (of dieper) gesloopt en onze cultuur als ouderwets, achterhaald en slecht in een kwaad daglicht gesteld.
Onze soevereiniteit hebben we overgedragen aan pakkendragers uit Brussel, die zich voor het karretje van zakenwereld en financiële instellingen hebben laten spannen.

De bereidheid om Europa desnoods militair te verdedigen tegen indringers, is volledig verdwenen. Legers zijn de facto opgeheven omdat in Europa de zieke gedachte heerst dat de liberale democratie en de onderhandelingstafel garantie zijn voor eeuwige vrede.

We kunnen in deze opzichten nog heel wat leren van de Russen !

paul de vries9779 | 09-05-15 | 07:12

RT..... de zender met hypocriete journalisten... geen Charly. Ze krijgen geld voor wat ze zeggen.

Waarom laat VanRossem dit zien?

pinokkio11 | 09-05-15 | 07:08

@redactie: Er zit een autorun op het filmpje. Niet zo fijn.

Vogelbeest | 09-05-15 | 06:57

Liever Poetin dan Koenders,liever een hardliner dan een vieze doortrapte meeloper met een dubbele eigen Agenda.
Want dat ben je toch eigenlijk hé Bert?

Torquemada | 09-05-15 | 06:56

ik blijf het knap vinden dat ze genoeg Russen vinden die in een rechte lijn kunnen lopen tijdens zo een parade.

miko | 09-05-15 | 06:49

De Russen zijn nog steeds niet bevrijd.

Rest In Privacy | 09-05-15 | 06:40

Schede. Een pistool trek je uit een holster, een sabel uit een schede.

viejohuevon | 09-05-15 | 06:40

wat fijn dat jullie Russische propoganda zenders promoten

ShagzModo | 09-05-15 | 06:28

Russen zijn de nieuwe Russen. Kolere wat is het vroeg...

Eduardo- | 09-05-15 | 06:22

Bevrijdingsdag kon je het moeilijk noemen.

Godsammekraken | 09-05-15 | 06:12

Hoe laat begint het?

Dynd | 09-05-15 | 06:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland