Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Al-Yaqeen cabaret ter ere van Kurt Westergaard

yaqeencomedy.jpgHet moslislamitische cabaret-collectief Al-Yaqeen doet aan de vooravond van de nachtmerrie van elke contraterreur-operator het feest van het vrije woord alvast een guitige tong-in-wang duit in het zakje. Zo openden zij hun voorstelling in al hun ondeugendheid met dat zij toch wel het hunne dachten van al die extra veiligheidsmaatregelen, die van hun belastinggeld betaald worden. Hun gevolg ontstak naar verluidt in overdonderend gelach. "Eehh Sahbi, ik kom niet meer bij", werd er met tranende ogen verzucht, aldus Rutger Bregman van de Correspedant, die een stempelkaart heeft voor Yaqeen stand-up-avonden en het geheel optekende. Vervolgens werd al knipogend gesuggereerd om de Deense Kurt Westergaard, in navolging van het door hen geliefde weblog GeenSheik.nl, voortaan haatcartoonist te noemen. Maar op Rutger na lachte niemand, want zelf het Yaqeen-publiek zag in hoe lame dit was. Gelukkig herstelde het collectief zich door zich al knipogend, met de tong in de wang, met vingers gekruist en terwijl ineens de woorden "geintje LOL" op de muur geprojecteerd werden, te wagen aan de grap: "Het blijft frappant: een haatcartoonist met duidelijke kwaad in de zin wordt uitgenodigd, met open armen ontvangen en zelfs als eregast onthaald. Maar imams die vredig prediken en bekend staan om hun hartverzachtende woorden, worden als haatimam bestempeld en de toegang tot Nederland ontzegd! Terwijl deze haatcartoonist duidelijk zorgt voor tweespalt en schisma binnen de internationale (!) samenleving. Kennelijk is er niks mis mee om aan te sporen tot moslimhaat. Het meten met twee maten heeft weer een nieuw toppunt bereikt!" Het dak ging er af, en het liep uit op een mooie avond met veel drank, wijven, drugs en de nieuwste Nasheeds uit de nieuwste burgeroorlogen. De voorstelling kreeg vijf sterren in de Volkskrant.

Reaguursels

Inloggen

Hoewel ik ze liever onzin hoor uitkramen dan dat ik ze een aanslag zie beramen blijf ik me onwijs ergeren aan dit soort lui. Wel de leuke dingen van de westerse vrijheden accepteren maar niet willen begrijpen dat je soms dan ook minder leuke dingen moet kunnen incasseren.

saidnowomanever | 03-05-15 | 15:08

Prof. D.A.H. Vintik | 03-05-15 | 11:35
Oops. Je hebt gelijk. Ik was te snel, vanuit mijn in jaren opgebouwde vooroordelen jegens Salafisten en, specifiek, Al-Yaqeen.
Maar een vergelijking tussen de tekst op NU.nl en wat die lui ervan gebakken hebben versterkt mijn vooroordelen alleen maar.
NU.nl heeft het over "de omstreden voormalige Deense cartoonist Kurt Westergaard" en blijft hier en in het verdere stuk neutraal van toon.
Maar Al-Yaqeen maakt hiervan meteen "de omstreden Deense haatcartoonist Kurt Westergaard", laat een deel van de zin weg en voegt er zelf aan toe :Zijn komst gaat ook nog eens gepaard met extra beveiliging".
Na nog een hoop vergelijkbaar knip- en plakwerk voegt Al-Yaqeen er aan het slot een hele alinea aan toe waarin het directe verband wordt gelegd tussen de beveiliging, de "extra kosten" en"een haatcartoonist met duidelijke kwaad in de zin". Het kwaad komt van de cartoonist, en de beveiliging is nodig vanwege dat kwaad, zo moet de argeloze lezer begrijpen.
Vrij vertaald : "Hij vraagt er zelf om."
De centrale vraag die hier gesteld wordt is "waar huist het kwaad?". Die zogenaamd vredelievende haatbaarden hebben een eensluidend antwoord: "In de Kufar en in alles wat hij heeft voortgebracht, de democratie incluis."

Schoorsteenveger | 03-05-15 | 12:08

Goede wil? Meedoen aan de Nederlandse samenleving? Ik geloof er na jaren helemaal geen fluit meer van.
Moslims die Nederland, of de Westerse samenleving een goed hart toedragen? Ze zijn er heus wel, maar ze zijn met de vingers van een hand te tellen.

Asimov6 | 03-05-15 | 11:38

@Schoorsteenveger | 03-05-15 | 10:48
Dat is allemaal overgenomen van Nu.nl, behalve "en dus extra kosten die hiermee gepaard gaan". Dat hebben die creeps er zelf bij gezet.
pbs.twimg.com/media/CEATfcFUkAA5ry5.p...

Prof. D.A.H. Vintik | 03-05-15 | 11:35

Raar volk, die Salafisten.
"Sindsdien wordt Westergaard bedreigd en krijgt hij permanente beveiliging."
Zinnetje lijkt achteloos tussen al die andere woorden over de vredelievendheid van de moslim te zijn geplaatst.
Maar na herlezen zie je in alle duidelijkheid vanuit welk perspectief hier gesproken is.
"Je leest "... alle aanwezigen zijn van te voren gescreend.."
En:
"Tot op heden werd om veiligheidsredenen niet bekend gemaakt wie de gastspreker van 'Festival van het Vrije Woord' was."
En:
"Er is op deze dag op het festival extra beveiliging, en dus extra kosten die hiermee gepaard gaan."
Impliciet wordt de vraag gesteld waarom dat allemaal moet, dat screenen, dat verzwijgen en dat beveiligen. En het antwoord is duidelijk. Er is "een haatcartoonist met duidelijk kwaad in de zin" uitgenodigd, en dan vraag je er als kufar om, dan mag je erop rekenen overhoop geschoten of gestoken te worden.
De omgekeerde wereld.
Al die haatbaarden, er is er nog niet één die voor zijn leven moest vrezen of beveiligd moest worden, hoeveel kwaad ze ook in de zin hadden.
Eaar volk, die Salafisten.

Schoorsteenveger | 03-05-15 | 10:48

Kurt Westergaard riep met zijn cartoon toch niet op tot het verdrijven van de Moslims uit Europa noch het inslaan van schedels of afsnijden van strotten van bebaarde mannen in jurken en besnorde vrouwen in tenten? Hij wilde in één tekening duidelijk maken dat een geloof gekaapt is door terreur. Hij toonde echter aan dat dit geloof voor alles geweld predikt om hun gelijk op te dringen aan andersdenkenden, voornamelijk aanhangers van vrede, vrijheid, gelijkheid en democratie. De grootste grap is dat de Moslims hun schaapskleren definitief hebben afgeworpen door hun reactie op deze cartoon. Er bleek geen wolf onder te schuilen maar een duivel.

Boerenbrandtlul | 03-05-15 | 10:16

-weggejorist-

zeikert1eklas | 03-05-15 | 09:57

Sinds wanneer prediken imams vrede?
De haatbaarden met de luizenhotels onder hun kin prediken haat, moord en dood tegen joden en christenen, en zijn dan verbijsterd dat er mensen zijn die een bloedhekel beginnen te krijgen aan bovengenoemde luizenbroedplaatsen.

mallekater | 03-05-15 | 09:08

Ontwaakte zojuist uit een droom:
Liep constant rond over straat in 020-west met een zwart sweatshirt aan met daarop in het wit de cartoon van Mo met die bom op z'n kop. Om mij heen was een onzichtbaar schild waar niets doorheen kon komen dat mij zou kunnen deren. Daar liep ik dan met woedende en hysterisch schreeuwende gematigde moslims om me heen die mij vervolgens wilde neersteken, beschieten of anderzins wilde kielhalen. Niets kon mij deren. Ik lachtte ze allemaal in hun smoel uit. Het was een mooie droom.

Rest In Privacy | 03-05-15 | 05:10

Grote stamper 01:06,

Mooie inhoudsloze rant tegen de vrijheid.
Kun je concrete voorbeelden geven van je slogans?

Het is sowieso niet aan jou om te bepalen wat een *waarheid* is.
Om dat te bepalen is het juist belangrijk dat alle feiten en argumenten met elkaar kunnen worden vergeleken. Discussie scherpt de geest.

Juist daarom is er bij mijn weten nog nooit een voorstander van censuur geweest die ten minste één keer per jaar iets zinnigs zei. Voorstanders van censuur kennen doorgaans de feiten niet (want censuur); horen nooit nieuwe argumenten (want censuur) en worden nooit aan het denken gezet door afwijkende meningen (want censuur).
Censuur is voor zombies.

Dandruff | 03-05-15 | 01:20

De islam de wereld uit.
Te beginnen met Nederland.

Ars Vivendi | 03-05-15 | 01:08

PrinsesStoepje 00:52,

Nu worden ze uitgelachen, straks worden ze opgehangen.
Zo ging het ook in Iran, toen de ayatollahs de macht grepen.
Hoogleraar Afshin Ellian kan daar veel over vertellen; de linkse beweging waar hij destijds deel van uitmaakte, werkte samen met de islamisten om de shah te verdrijven. Toen het zo ver was echter, werden ze met duizenden tegelijk opgehangen.

Maar ja, wat niet weet, dat niet deert.
Ellian is vaak voor "fascist" uitgescholden door linksmensen die vonden dat Ellian te veel controleerbare feiten verkondigde.

Dandruff | 03-05-15 | 01:08

Dandruff | 03-05-15 | 00:51
.
Geef je de idioterie een vrij gehoor dan verzuim je de waarheid die eer aan te doen die het verdiend. Vrijheid van meningsuiting maakt het mogelijk dat een idiote mening alle gehoor mag vinden die het kan krijgen. Vrijheid van meningsuiting heeft ons alle religies gebracht die je maar kan bedenken. Vrijheid van meningsuiting stelt ons vrij alles uit te kramen wat we willen, met als gevolg één groot cynisme omdat niemand elkaar meer serieus neemt. Cultuur is een keuze!

Rest In Privacy | 03-05-15 | 01:06

PrinsesStoepje 00:51,

Ik geloof niet in goden, en zeker niet in de demon allah.
Ik geloof wel in massahysterie en kuddegedrag, daar is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Je kunt een proefpersoon belachelijke onwaarheden laten verkondigen, als de acteurs om hem/haar heen precies hetzelfde zeggen. Maar weinig mensen durven tegen de groep in te gaan, ook al gaat het nergens over.
allemaal goed verklaarbaar.

Als er dan ook nog politieke belangen (moslims als stemvee), decennialange indoctrinatie en natuurlijk de bijbehorende bedreigingen mee gaan spelen, dan wordt het bijna onmogelijk om nuchter over de islam na te denken.
Dat het christendom, de christelijke kerken en de christenen al een paar eeuwen vele malen harder worden bekritiseerd dan de misstanden in de islam nu, klopt. Dat niemand die hypocrisie doorheeft, ook.
Het geeft aan hoe sterk dat instinct van de kudde is.

Dandruff | 03-05-15 | 01:01

@Dandruff | 03-05-15 | 00:42
Het meest trieste eraan is dat de islam-goedpraters geen idee hebben hoe ze achter hun rug om worden uitgelachen.

PrinsesStoepje | 03-05-15 | 00:52

Grote stamper 00:40,

Niemand heeft het over de vrijheid om onzin uit te kramen, alleen jij.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen waarheid, daar is niks mis mee.
Vrijheid van meningsuiting geeft de realiteit juist een voorsprong; reële gedachten zijn namelijk altijd beter te verdedigen dan idioterie. Het is om die reden dat idiote ideologieën zoals islam en socialisme altijd streven naar censuur.
Niet alleen censuur van meningen, maar zelfs van feiten.
Dictaturen houden de meeste leugens in stand.

Dandruff | 03-05-15 | 00:51

@Dandruff | 03-05-15 | 00:42
Je het is de zogenaamde heilige verontwaardiging waar ze ons mee willen gijzelen. Moslims denken waarschijnlijk dat er een soort islamitische heilige geest is die de mensen verblind en volgzaam maakt. Ik begin dat ook te geloven, anders is het niet rationeel verklaarbaar dat intellectuelen ineens zoveel respect hebben voor de islam, waar ze voorheen christendom op alle mogelijke manieren verketterden.

PrinsesStoepje | 03-05-15 | 00:51

@Harry Turtle | 02-05-15 | 20:38
Sterker nog: Hoe extremer de islam, hoe verzoenlijker de Gutmenschen voorop staan om het goed te lullen want tja uitsluiting, afgerukte hoofddoekjes (beelden, iemand?) en vooral het dedain over de "ingebeelde" angst die islam-critici degradeert tot zielige onderbuik-tokkies. Kijk maar naar Anja Meulenbelt die op haar blog zelfs een cursus over die prachtige islam aanbied. Als feministe moet je je dan kapot schamen!

PrinsesStoepje | 03-05-15 | 00:43

PrinsesStoepje 23:43,

De islam verbiedt elke afwijkende gedachte, dus ook "linkse" gedachten.
In sommige moslimlanden zijn linkse partijen en media simpelweg verboden; in andere moslimlanden worden linkse intellectuelen aangeklaagd, bedreigd of zelfs vermoord. Net als islamcritici hier.

Linkse mensen hier hebben daar geen enkele moeite mee. Net zoals veel christenen hier geen enkele moeite hebben met de dagelijkse reeksen moordpartijen op christenen in moslimlanden. Decennialange "politieke correctheid" - een eufemisme voor "feitelijke onjuistheid" - heeft ons harteloos gemaakt. We willen boven alles "tolerant" zijn; door niks te veroordelen, hoe kwaadaardig ook. Zelfs de door moslimclubjes als isis, hezbollah, al shabaab en boko haram georganiseerde kinderbordelen durft men nauwelijks te bekritiseren. Er wordt hier vaker tegen geweldloze islamcritici gedemonstreerd, dan tegen alle islamitische misstanden ter wereld van de afgelopen eeuwen tezamen.

En moslims zien dat ook, natuurlijk.
Ik denk dat veel moslims geloven dat de dhimmitude van veel Europeanen en hun leiders een geschenk van hun demon allah is. Zelfs moslims hebben niet zoveel respect voor de islam als wij dat hebben. Moslims hebben er geen enkele moeite mee als er korans vernietigd worden bij de talloze pogroms, aanslagen en massamoorden op "andere" moslims. Moslims die bijvoorbeeld de verkeerde taal spreken of de verkeerde huidskleur hebben. Om over "ketterse" moslims die de verkeerde moslimsekte aanhangen nog maar te zwijgen.

Moslims steken elkaars huizen en moskeeën in brand alsof het boeddhisten zijn.
Maar als er hier ergens een gek een koran beschadigt is de wereld te klein?
Dat geloven ze zelf helemaal niet; en ze lachen zich suf dat ònze elite dat wel gelooft.

Dandruff | 03-05-15 | 00:42

Vrijheid van meningsuiting is een farce. Hoe vrijer de mening hoe verder van de waarheid. Als iedereen zijn eigen waarheid mag hebben dan is de realiteit de grote verliezer. Ik luister liever naar diegene die hun mening kunnen onderbouwen met feiten dan naar diegene die zichzelf beroepen op hun vrijheden onzin te raaskallen.

Rest In Privacy | 03-05-15 | 00:40

@Dibe | 02-05-15 | 23:56
Die steniging en onthoofding en uitmoorden van Joden en kuffaar staat wel in de koran maar als het dan gebeurt heeft het ineens niks met islam te maken maar is het een zionistisch complot. En niet geloven in Allah/Mo is hen beledigen dus dan heb je geen rezzzpect je weet tog. Daarom is het oom zo belangrijk om te weten wat islam inhoudt. Ik wed dat de gemiddelde GS-lezer beter op de hoogte is dan menig moslim. Hoewel, de meeste moslims houden zich van de domme en doen net of die gewelds-oproepen niet bestaan. Maar ja, wie spreekt eigenlijk met een moslim?

PrinsesStoepje | 03-05-15 | 00:28

Hmmmm Moslims hebben geen humor. Dus zet een vraagteken bij dit bericht.

stront an de knikker | 03-05-15 | 00:20

Islamitische 'humor' betreft ALTIJD de ander, nooit zichzelf, altijd de jood in de gaskamer, de christen aan het kruis, de atheïst random, de sloerie zonder hoofddoek, zelfspot kennen ze niet, daar staat vast de steniging op of onthoofding.
Alleen in t vrije democratische westen opgegroeid kun je hopen een fragmentje van zelfspot te zien, maar niet teveel, want op afvalligheid staat nogal de doodstraf.
Of de familie'eer', want 'eer' hebben ze, joh, kul-eer.

Dibe | 02-05-15 | 23:56

Ik zal nooit snappen waarom moslims naar een land komen waar vrijheid van meningsuiting is. Ze komen uit landen waar dit helemaal niet mogelijk is, willen graag vrijheid. Hebben ze vrijheid, gaan ze moskeetjes bouwen die geregeerd worden door islamitische leiders uit hun geboorteland en willen met hun kapsones en dreigementen alles naar hun hand zetten hier.
80% komt hier naar toe voor BBB en uitkering want ze kunnen niet voor zichzelf zorgen. De zieligheidsindustrie verdient er lekker aan. Conclusie: De Europeanen zijn goedgelovige sukkels en betalen wel belasting voor dat uitschot met hun onaantastbare imaginaire vriendje. Wat een gotspe.

Piet van den Hoek | 02-05-15 | 23:55

@Dandruff | 02-05-15 | 21:43
Die islamitische cartoons en de hele islamitische media gaan idd een heel stuk verder en zijn meestal smakeloos en vooral gespeend van elke humor. Je zou een dagje schotel moeten kijken en je valt steil achterover. Maar zet 1 komma verkeerd in een stukje over islam-gerelateerde zaken, zelfs al gaat het over islamitische criminelen, dan staan de moslims op hun kop want racisme/islamofobie en al die andere termen die links ze aangeleerd heeft. Ik vraag me trouwens af hoe moslims tegen die linkse islam-knuffelaars aankijken. Hun verbijstering over zulk puur vrijwillig dhimmi-gedrag en maatschappelijke zelfmoord is waarschijnlijk groter dan de onze.

PrinsesStoepje | 02-05-15 | 23:43

@VanBukkem | 02-05-15 | 20:35
Caveman. Daar word ik ook zo nu en dan voor uitgemaakt.

Botte Hork | 02-05-15 | 23:33

@Botte Hork | 02-05-15 | 20:46
Hehehehe

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 23:29

@Nilfisk | 02-05-15 | 20:32
Precies, dat is de crux. Hypocrieter kan niet.

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 23:29

Islam bestrijd je niet met cartoons. Die kunnen niet alleen als "beledigend" worden opgevat. Ze sterken moslims in hun massahysterie dat ze continu worden "aangevallen". En dat opzwepen van moslims over vermeend onrecht is een sterk wapen van moslimleiders die hun kudde graag op hol zien gaan. Als je de islam wilt bestrijden moet je moslims confronteren met hun eigen koranteksten. En als ze dan antwoorden dat je er niks van snapt omdat je geen "geleerde" bent moet je ze eens vragen of ze er zelf wel eens een letter van hebben gelezen, of dat ze de imam op zijn woord geloven. Meningen tellen niet, feiten wel.

PrinsesStoepje | 02-05-15 | 23:26

'Zo openden zij hun voorstelling in al hun ondeugendheid met dat zij toch wel het hunne dachten van al die extra veiligheidsmaatregelen, die van hun belastinggeld betaald worden.'

Over gratis geld (WIA, bijstand) word ook belasting geheven, dus daarin kun je ze geen ongelijk geven.

WillemRuis | 02-05-15 | 23:05

De omkering van waarden, de hartverzachtende imam en haatcartoonist, geven een vervormd beeld van de werkelijkheid. Het is een specialisme van de islam om de werkelijkheid naar eigen hand te zetten en tegelijk de eigen achterban te indoctrineren en een politiek correcte respons op te roepen buiten de eigen achterban. Twee vliegen in één klap

Islamofiel | 02-05-15 | 22:57

ipv dat de 5 sterren van de Volkskrant wordt weggejorist, neehee die verspreiden ze alle 5 landelijk.
Daarom schreef ik dat natuurlijk.
Mooi hoor, die jorisadviesen van wrs Volskrantlezers. :)

Dibe | 02-05-15 | 22:53

Geef ik eens 5 sterren, word ik weggejorist...

Dibe | 02-05-15 | 22:50

vreedzame moslims.
is hetzelfde als.
diervriendelijk vlees.
of zinnig geweld.

alsjeallesweet | 02-05-15 | 22:15

Wat vermoeiend om een vreedzame moslim te zijn want altijd boos of woedend.

Jan Dribbel | 02-05-15 | 22:07

@alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:53
LOL

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 22:03

ja ik help graag, met ze het land uitsodemieteren, woon dicht bij zee.
Meeste hebben nog nooit gewerkt dus een hoop energie.

alsjeallesweet | 02-05-15 | 22:01

*Zijn komst gaat ook nog eens gepaard met extra beveiliging! Hij is toch zeker Sinterklaas niet!*: Aldus de geitensikdragende besneden sikkeneuren van Al-Yaqeen.
Wat een stom volk is dat toch zèg! Kunnen we ze het land niet uitsodemieteren? Beter opgerot dan mee verlegen me dunkt. In bijvoorbeeld Saoudi Arabië hebben ze geen last van Kurt. Wat let ze? Tief toch op!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 02-05-15 | 21:53

Tijdens een excursie naar een klein dorp treft hij Mo, de eigenaar van een Hond, een Ezel en een Geit.
Ze raken aan de praat en de Hollander verteld dat hij een dierenfluisteraar is , Mo lacht hem uit,bestaat niet.
Ok zegt de Hollander,mag ik het proberen,natuurlijk antwoord Mo dieren praten niet,doe je best,
De Hollander begint met de hond , en vraagt , en is Mo een goede baas, de hond ,antwoord, ja echt, op tijd eten en drinken, en hij bestraft mij nooit.
Mo, gelooft zijn oren niet.
Nu zegt de Hollander, is de ezel aan de beurt.
He ezel, is Mo een goede baas.
De ezel antwoord, ja perfect , op tijd eten en drinken, nooit zware lasten. ik heb dus geen klagen.
Mo is weer met stomheid geslagen, maar weet nog wel te melden, dat de Geit vragen stellen onnodig is, de Geit is een enorme leugenaar

alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:53

-weggejorist-

Dibe | 02-05-15 | 21:47

Als een moslims zegt dat hij de democratie wil afbranden, mag dat. Als ik zeg dat die ene moslim een minderwaardige interpretatie van de islam aanhangt, wordt ik gearresteerd op verdenking van islamofobie. Het wordt tijd dat we hier enorm boos om worden. We zullen heus niet discrimineren op grond van religie. Wel op baarden. Alle mannen met baarden moeten een menselijke brug over het IJsselmeer vormen. "Bruggen bouwen," de nieuwe Sonderhandlung.

cocalola | 02-05-15 | 21:45

Jaja, imams die regelmatig oproepen tot massaslachtingen en slavenjachten "prediken vrede"; en een cartoonist die één grap maakt over één van de vele tientallen islamitische moordpartijen per dag, is een haatcartoonist.

Kom op, al yaqeen.
Zelfs jullie kunnen beter.
Baal je van een cartoonist die eens in de tien jaar een cartoon maakt over de dagelijkse reeksen islamitische moordpartijen?
Doe dan alsof je slimmer bent dan je schaduw.
En constateer dan; die tientallen islamitische moordpartijen zijn het probleem.
Niet die ene cartoon daarover.
Want ook zonder die ene cartoon zullen niet-moslims zich aan de dagelijkse reeksen islamitische moordpartijen ergeren.

Want jullie hebben volkomen gelijk dat de Plunderende Proleet Mohammed (rottend stuk vreten zij met hem) een perverse massamoordenaar was, die de islamitische wereld heeft veranderd in het bloedige geheel dat het nu is. Het zou raar zijn als er dan elke 14 eeuwen ineens één imam op zou staan die vrede, vrijheid en tolerantie zou prediken.
Dat is blasfemie, dat kan natuurlijk niet.
Maar jullie zouden er wel toe op kunnen roepen om tenminste één keer per jaar gewoon even niemand te vermoorden of te verkrachten. Want één dagje per jaar zondigen door beschaafd te doen, daarvan ga je toch niet naar de hel?
Gewoon één dag per jaar helemaal niemand kwaad doen in naam van je demon allah.
Dat zou de naam van de islam vele malen meer ten goede komen dan het verbieden van de vele tientallen cartoons over de islamitische bloeddorst.

Tenslotte zijn de miljoenen cartoons over alle andere religies ter wereld ook nooit verboden geweest in Europa.
Dat was ook nergens voor nodig.
Zelfs de ontelbare cartoons over het christendom, de christelijke kerken en individuele christenen of christenen als bevolkingsgroep, hebben nooit tot één moord op één christen geleid.

Dat islamitische cartoons over minderheden in de islamitische wereld wèl gepaard gaan met aanslagen, pogroms, massaverkrachtingen en massamoorden op die minderheden, klopt. maar dat ligt niet zozeer aan die cartoons, als wel aan de allesomvattende sfeer van haat die zo kenmerkend is voor de islamitische wereld. Scholen, imams, politici, media; iedere invloedrijke mohammedaan zet aan tot haat en geweld.

Dandruff | 02-05-15 | 21:43

ok, een dierenfluisteraar gaat op vakantie naar Marokko

alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:37

het wordt mij met de dag steeds duidelijker

alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:34

Kennen we de mop van de moefti die zijn preek begon met het opsteken van zijn wappievinger en besefte dat er een klontje poep onder zijn nagel kleefde? Hij pleegde ten overstaan van de toehoorders en de perscamera's zelfmoord, het was de vinger aan zijn rechterhand.
.
Kennen we de mop van de Afghaan die zijn vrouw gewoon met onbedekt haar naar buiten liet als ze haar ouders wilde bezoeken? Hij gaf haar een kaart mee van het rioolstelsel.
.
Kennen we de mop van een moefti die 69 jaar op Hadith #666 had zitten studeren en met wel twee wappende wijsvingers in de islamitische Ontbijtshow verscheen om de moslimwereld van zijn sensationele ontdekking op de hoogte te stellen?
"Onder de hadith die voorschrijft dat de ware moslim zijn gezichtsbeharing niet af mag scheren of knippen gaat een andere hadith schuil. Daarin verklaart de Profeet v.z.m.h. dat dit gebod ook bedoeld is voor oor- en neusharen. Maar de Profeet v.z.m.h. waarschuwt ze niet te laten krullen, dat staat joods."

dedeurs | 02-05-15 | 21:34

Vivent les Rehaatguurders

Crash77 | 02-05-15 | 21:33

Ik word met de dag verwarder...

eerstneukendanpraten | 02-05-15 | 21:32

ken je die mop van die dierenfluisteraar

alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:31

Mark_D_NL | 02-05-15 | 21:28
Ja dan blijft er weinig over. Daar staat dus eigenlijk gewoon dat humor onmogelijk is.

Nilfisk | 02-05-15 | 21:31

@Mark_D_NL | 02-05-15 | 21:21
Soefi's vertellen wel moppen. Over Mullah Nasruddin bijvoorbeeld.

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 21:31

Laughter, fun, and joking are permissible in Islam provided guidelines from Quran and Hadith are followed. For humour to be in accordance with Islam, the joke should not insult anyone, should not frighten anyone, should be within the limits of Islamic tolerance, should tell the truth, should not be offensive, should not contain unIslamic material or promote immorality and indecency.
--
en.wikipedia.org/wiki/Islamic_humour

Mark_D_NL | 02-05-15 | 21:28

@hakbarry | 02-05-15 | 21:21
Ik moest net ook weer een teiltje vol kotsen. Idd, het moet zijn zwaar NSFW.
Maar binnen de Islam is dit nog heel mild. De wreedheden die daar aan de orde van de dag zijn.. De middeleeuwen waren er bijna een verlichting bij.

Botte Hork | 02-05-15 | 21:26

Na rondig en diepgravend onderzoek, kan ik concluderen dat het aantal Moslim en Islam moppen op de diverse Nederlandse Moppen Sites schrikbarend LAAG is. Aan Joden Moppen, Neger Grappen en God Geintjes geen gebrek. Maar een " Er lopen een Moslim,een Jood en een Armenier op straat" die vind je niet snel.

Mark_D_NL | 02-05-15 | 21:21

Botte Hork | 02-05-15 | 21:15
oef... beetje grotere waarschuwing aub. Met recht ongelofelijk bot. die video dan.

hakbarry | 02-05-15 | 21:21

de grootste minderheid, en ook gediscriminineerd in Nederland.

DE WERKENDE AUTOCHTONE.

ja met hoofdletters, maar nergens recht op,dank U.

alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:16

"Met die nieuwe hartverzakking ruiken mijn onderbroeken naar bloemetjes."
Dat kan toch niet. Hartverzachtend. Pff.

LibertasSimplex | 02-05-15 | 21:12

@necrosis | 02-05-15 | 21:06
*Ik heb niets gedaan, edelachtbare*!

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 21:09

In welke categorie vallen wij dan?
@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 19:58
Wij vallen in de categorie belastingbetalers die indirect de beveiliging moeten betalen omdat de vrijheid van menigsuiting anders wordt onthoofd.

Suerte Piet | 02-05-15 | 21:08

@Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:59
Licht uit, spot aan voor @Lewis Lewinsky....

necrosis | 02-05-15 | 21:06

Ja ja ja, het begon met confettibommen, toen was de kop er af bladiebla.
Maar "hartverzachtend", dat is geen woord. En het is lelijk. Bedacht door iemand die tussen "hard" en "hart" geen verschil begrijpt. Netzomin als tussen "wasverzachter" en "hartverzakking".

LibertasSimplex | 02-05-15 | 21:05

Botte Hork | 02-05-15 | 20:58
Zo is het maar net, als wij aan de macht zouden zijn en onze zin kregen dan was het al lang duidelijk voor de islam dat ze geen geld meer kregen,en dat er niet meer naar hen geluisterd zou worden, hoe hard ze ook discriminatie zouden roepen.

Stargate | 02-05-15 | 21:05

"De voorstelling kreeg vijf sterren in de Volkskrant"
Zielige mensjes. Daarom hebben Volkskranters veel liefde nodig. Echte, niet die Gestalt-achtige 'jij mij niet aanraken moet!' verliefdheid, gewoon hardcore in de anus zodat die Oerschreeuw er uit komt. En ook een langdurig verblijf in een gesloten inrichting waar het afkicken van hun verslaving aan polderislamisme echt tot op de bodem gaat. Waar je drie keer dag door potige verpleegsters onder de koude douche wordt gezet en, als je blijft applaudiseren voor Allah, gedwongen wordt naar films als Op Hoop van Zegen en Soldaat van Oranje te kijken.

dedeurs | 02-05-15 | 21:04

Nou, Mo-hahaha-med wat grappig.

Muggenmepper | 02-05-15 | 21:03

necrosis | 02-05-15 | 20:47
Prima, kies gerust 't label dat u goed doet slapen 's nachts. Religie heeft de nare eigenschap dezelfde groepswens te dragen.

lillendvleesch | 02-05-15 | 21:03

@K1100 | 02-05-15 | 20:56
correct, via search (linkerkant) islam wel, moslim niet.

Mark_D_NL | 02-05-15 | 21:02

de gemiddelde Nederlander kent er ondertussen veel meer, kom maar op een laat ze horen , hebben we ook nog een beetje lol. om dat teringvolk

alsjeallesweet | 02-05-15 | 21:00

@necrosis | 02-05-15 | 20:58
Wat zegt een moslim die zijn haar heeft gekamd?

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:59

@Mark_D_NL | 02-05-15 | 20:55
Over islam maak je geen moppen, het merendeel is waar.
Met de beste wil van de wereld kan is niet om islam lachen.....

necrosis | 02-05-15 | 20:58

@Fatwabuster | 02-05-15 | 20:05
Wij, het Stijlloze leger zijn eigenlijk de laatst overgebleven verzetshelden in een door en door verrot land. Lintje voor ons. ALLEMAAL!!1!

Botte Hork | 02-05-15 | 20:58

@Mark_D_NL | 02-05-15 | 20:52
Op moppen.nl heb je 4 moppen over moslims en 2 over de Islam.

Mark_D_NL | 02-05-15 | 20:55

gewoon allemaal geitenneukers, die hier, dank zij onze regering te veel macht hebben, en uiteindelijk enkel hier zijn ,vanwege de gratis geldkraan.
Allemaal oprotten .
Niets meer en niets minder,oprotten naar je zandbak.

alsjeallesweet | 02-05-15 | 20:54

Ik haat islam

StijlvolRechts | 02-05-15 | 20:49

@lillendvleesch | 02-05-15 | 20:41
Voor de tien-miljardste keer: islam is geen religie maar een kwaadaardige politieke ideologie.
Het heeft niets met vrede of religie te maken maar alles met wereldheerschappij!

necrosis | 02-05-15 | 20:47

@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:27
Mijn neukdier noemt mij een botte hork. Vandaar ook mijn nick.

Botte Hork | 02-05-15 | 20:46

Mooi hoe in het stukje de cartoon en de term moslimhaat wordt samengebracht. Wederom wordt door deze moslim niet begrepen dat de cartoon niet om moslimhaat gaat, maar om het explosieve, destructieve karakter van de religie islam. Dat allemaal samengevat in 1 tekening. Deze moslim kijkt dus wederom niet verder dan z'n zichzelf aangemeten slachtofferrol.

lillendvleesch | 02-05-15 | 20:41

Toch blijft den oude mop
"islam is vrede"
altijd het meest prikkelend en fris voor de lachspieren.

Jan Passant mk2 | 02-05-15 | 20:41

.. leuk. Toch blijf ik liever islamofoob.

Islamofiel is mij te links en te onderdanig.

Jan Passant mk2 | 02-05-15 | 20:38

Dit soort dwazen zouden geen probleem zijn als we niet zoveel Linda Voortman types zouden hebben rondlopen die dit soort kolder als zoete koek slikken.

Harry Turtle | 02-05-15 | 20:38

Een goeie mop en/of cartoon over Mo moet gewoon kunnen. De Lama's of van die andere lauwe moppentappers, vind ik ook maar jeuk-aan-me-naad. Maar om daarvoor nou de straat op te gaan, met rellen en alles, of te moorden, mwah, dat dan weer niet. Niveautje borrelnootje, daar hebben al die jankertjes last van, dat wel. En dat blog (of wat het ook mag zijn) over 'meten met twee maten': Hhhhhhhhhhhhhh.

Latrinalia | 02-05-15 | 20:38

@VanBukkem | 02-05-15 | 20:35
En: *anoniem klootzakje*.

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:37

@Botte Hork | 02-05-15 | 20:30
Helaas geen kutpuber meer inderdaad.
Aan de andere kant mis ik ook een paar categorieën:
"xenofobe racisten"
"toetsenbordhelden"
"eenzame rukkers"
om er maar een paar te noemen.

VanBukkem | 02-05-15 | 20:35

Ach, ik heb het al in mijn nickname verwerkt. De tyfus aan iedereen en zijn denkbeeldige boek, debiele leefregels & compleet onschend en onfeilbare profeten.
 
Ik begin overigens wel een hekel van jewelste gekregen aan deze "zielige" moslims. Als er één groep van religieuzen is die in dit tijdperk vijandig & gewelddadig handelen in naam van hun godje zijn zij het wel.

HaatAth3ist | 02-05-15 | 20:33

@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:25
Dat geldt ook alleen maar voor andere moslims, niet voor ongelovigen.

Nilfisk | 02-05-15 | 20:32

@VanBukkem | 02-05-15 | 20:12
Als ik dat rijtje zo lees ben ik eigenlijk wel all of the above.
Oke, geen kutpuber meer. (helaas)

Botte Hork | 02-05-15 | 20:30

@Eurotokkie | 02-05-15 | 20:27
Uiteraard. Ze zijn gek op trollen en djinns.

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:29

Ik word zo moe van die moslims *zucht*

swagmachine | 02-05-15 | 20:28

@Wijze uit het Oosten | 02-05-15 | 20:23
Zij noemt mij "de sloper". Weet ook niet waarom. Waarschijnlijk een koosnaampje.

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:27

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:25
Ja en de sponsor van deze website is zeker de efteling .

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:27

@Eurotokkie | 02-05-15 | 20:15
*plusje*..
And may the force be with you..

Wijze uit het Oosten | 02-05-15 | 20:26

Grappen maken over mensen die voor het leven onder zware beveiliging door het leven door hun haat ideologie. Alleen islamieten kunnen zo wreed en arrogant zijn. Als ze klaar zijn, gaan ze aan tafel zitten aan hun stukje vlees dat afkomstig is van een dier dat lang, schreeuwend en pijnlijk naar zijn end toe geholpen werd door het dood te bloeden. Alleen al vanuit het oogpunt van dierenleed moet deze groep gestopt worden. Ze zijn letterlijk te vies om aan te raken met dat gemartel van dieren.

In Amerika krijgen ze het ook langzaam door:

www.youtube.com/watch?v=PPe__MzOdDE

George van den Bergh | 02-05-15 | 20:25

Heb die site en YT van Al Yaqeen eens vluchtig doorgenomen maar het zijn wel dweperts he. Allemaal filmpjes over hoe je goed moet zijn voor zwakke, zieke of arme mensen. En dat je vooral veel moet bidden en snackbar moet roepen. Want alleen dan word je beloond in de hemel.

Zelf heb ik geen boekje nodig om goed te zijn voor zwakke, zieke of arme mensen. Dat doen wij namelijk uit onszelf in het superieure Westen.

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:25

@Mark_D_NL | 02-05-15 | 20:23
Nope..
Achmed, the dead terrorist..
Beter.

Wijze uit het Oosten | 02-05-15 | 20:24

Nou niet gelijk zo denigrerend doen. Deze religieus gemankeerden pakken tenminste niet meteen de AK-47 en machete.
Dat ze nul ervaring hebben in verbale humor ligt aan hun cultuur en opvoeding.
Op humor gebied zijn ze nog niet eens in het kruipstadium. Lafjes omrollen is het hoogst haalbare. Maar het is wel een begin.

koolteer | 02-05-15 | 20:24

@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:19
Mijn Hex noemt mij "The source of all evil.."
Ik neem maar aan dat dat een geuzennaam is..

Wijze uit het Oosten | 02-05-15 | 20:23

@VanBukkem | 02-05-15 | 20:08
Kenn je ook dat boek van hem. Da's pas lachen man. Beter dan zijn live shows.

Mark_D_NL | 02-05-15 | 20:23

von Amsberg | 02-05-15 | 20:19
Ja dit zijn die gasten van een andere Islam , de islam vol haat en bloed.
De Islam waar wij het over hebben is die van vrede.

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:23

Haatcartoonist??
Het is maar een tekening!
Geen oproep om moslims te onthoofden, of zo.
Sneuneuzen.

Schietmijmaarlek | 02-05-15 | 20:22

@Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:17
Yeeeuh! Het Kwaad. Die had ik nog niet in mijn verzameling. Bedankt voor de strik, vindt de Mw. leuk.

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:19

Oei wat is dit nou ' IS doodt 300 yezidi's in Noord-Irak ' 01-05-2015

von Amsberg | 02-05-15 | 20:19

Geluid=geluks

gewoondoorlopen | 02-05-15 | 20:18

@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:16
Alles? Dan krijg je nog *Het Kwaad*. Koosnaampje van Doekle Terpstra.
*strik erom doet*

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:17

Grappig, een moslim die zich ergert aan 'met twee maten meten'. Laten we dat integraal afschaffen ja. Geen soepsidie en uitkeringen meer voor mensen die niet hebben bijgedragen of andere culturele waarden verheerlijken. Vluchtelingen scheiden van geluid migranten. Bijdrage aan Europa obv inwoneraantal. *stoppen moet vanwege extreem sterk oplopende hartslag*

gewoondoorlopen | 02-05-15 | 20:17

CoffeePatch | 02-05-15 | 20:14
Niet mijn Islam vriend.

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:17

Altijd weten de moslims zich weer te profileren als én superieur aan de ongelovige honden, én als slachtoffer van haatzaaierij en intolerantie.

Terwijl ze qua macht, wetenschap en technologie nog geen deuk in een pakje boter schoppen, en vooral zélf de daderrol invullen als het gaat om haatzaaien en intolerantie.

Discussie met die mensen is onmogelijk, period. Ze zouden nog beweren dan de maan vierkant is als hun profeet dat beweerd zou hebben. "They're outstayed their welcome" zoals dat heet.

raskol | 02-05-15 | 20:16

@VanBukkem | 02-05-15 | 20:12
Alles graag. Kunt u het inpakken voor mij?

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:16

Islamofiel | 02-05-15 | 20:10
'Angst leidt tot woede, woede leidt tot haat, haat leidt tot... lijden
- Yoda modes OFF -

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:15

@Fatwabuster | 02-05-15 | 20:05
Yep. Ben er immuun voor geworden. Geen woord of beeldspraak dat mij nog raakt.

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 20:15

Net zo grappig als Raymann dus, zelf iedereen belachelijk maken om afkomst, maar als hem eens iets niet bevalt dan is het discriminatie.

Tsjernodebiel | 02-05-15 | 20:15

*Maar imams die vredig prediken en bekend staan om hun hartverzachtende woorden, worden als haatimam bestempeld en de toegang tot Nederland ontzegd*.

Doe eens één voorbeeld, Al Yaqeen. Leugenaars!

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:14

Het gaat bij die cartoons van Kurt Westergaard niet om de profeet.
Het gaat om het fundamentele belang van het recht op vrijheid van meningsuiting.

Aristotalloss | 02-05-15 | 20:14

@Eurotokkie | 02-05-15 | 20:11
Yep. Wat een grappenmaker was dat zeg.
Jammer dat zo veel mensen hem serieus nemen.

VanBukkem | 02-05-15 | 20:14

@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 19:58
"White trash" (Anil Ramdas)
"Tokkies" (NRC)
"Schoften" (Trouw)
"Hufters" (Sjoerd van Stokkum)
"Vervelende rotjongens." (Telegraaf)
"Stomme kutpubers" (Viva Forum).

Kiest u maar.

VanBukkem | 02-05-15 | 20:12

zolang het beledigen van een religie bij dez knakkers gelijk staat aan discriminatie lijkt mij het een lange weg worden voordat we elkaar begrijpen.

plf | 02-05-15 | 20:12

VanBukkem | 02-05-15 | 20:08
Mohammed de kinderlokker ?

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:11

Hoezo haatcartoonist? Er worden toch bommen gelegd in naam van Mohammed de dooie profeet? Er lopen toch moslimmohammedanen rond met bomgordels om, die in naam van de dooie profeet Mohammed de boel opblazen? De cartoon van Westergaard is feitelijk. Puur realisme.

Lewis Lewinsky | 02-05-15 | 20:10

Het verschil tussen een haatimam en een 'haatcartoonist' is dat de laatste de haatimam en zijn profeet belachelijk maakt. En dat mag niet maar moet wel.Het enige wat van haat te leiden heeft is de waarheid.

Maar 'Geensheik.nl' die was eigenlijk wel leuk

Islamofiel | 02-05-15 | 20:10

De enige islamitische komiek die ik ken heette Mohammed.

VanBukkem | 02-05-15 | 20:08

Fatwabuster | 02-05-15 | 20:05
Wat je niet allemaal kan worden omdat je een mening hebt.

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:08

Confused...
Voor de zekerheid maar iedereen met een baard en een ruim middel onder het jack mijden doet...

Wijze uit het Oosten | 02-05-15 | 20:06

@Dhr. de Wit | 02-05-15 | 19:58
.
Naast haatreaguurder, zijn wij ook islamofoob en racist ..... ik ben er trots op!

Fatwabuster | 02-05-15 | 20:05

Islam en Caberet. Hahahahahaha. Goeie Grap man, ik kom niet meer bij.

Mark_D_NL | 02-05-15 | 20:04

Een haatcartoonist die cartoons maakt , hmm.

Eurotokkie | 02-05-15 | 20:02

In welke categorie vallen wij dan? Haatreaguurders? Vind dat wel een mooie geuzennaam eigenlijk!

Dhr. de Wit | 02-05-15 | 19:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com