Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Video! Professor maakt reclame voor GeenStijl

Professor rechtsfilosofie en ethicus Wibren van der Burg, hartelijk bedankt! GeenStijl maakt dikke winst en dat komt omdat we nog nooit een cent aan marketing hebben hoeven uitgeven. Dankzij mannen als Wibren van der Burg, die GeenStijl op de perfecte manier aanprijzen bij het leergierige jongvolk dat ons daardoor altijd weer weet te vinden. Al twaalf jaar lang. Een professor die reclame maakt voor ons product precies daar waar een deel van onze doelgroep (jong, energiek, hoogopgeleid, breed geïnteresseerd) te vinden is. De ironie is natuurlijk dat als je Wibren geld biedt om tijdens zijn hoorcollege reclame te maken voor je product, willekeurig welke, hij dat om evidente redenen hoogstwaarschijnlijk zal weigeren. Maar voor GeenStijl doet hij het gratis. "GeenStijl is dom en heeft nooit argumenten", beweert Wibren. Wat niet per se waar is en tevens een behoorlijk subjectieve en ongenuanceerde opinie van deze wetenschapper, maar reclame vertelt natuurlijk nooit de waarheid. Daarom is het een reclame. Wij hebben genoeg vertrouwen in de studenten -meer dan Wibren, zo lijkt het- dat zij met hun kritische blik door de knoepert van de jij-bak van de ethicus heen kunnen kijken als ze GeenStijl bezoeken. Wilbert, dankzij jou kunnen we straks tijdens de VrijMiBo ons gelaat weer in mooiere hoerenvagijnen dan normaal stoppen. Dank je wel! (via)

Reaguursels

Inloggen

Nog nooit een cent aan marketing uitgegeven? En dat stuntje in de ArenA dan?

Maserati | 26-04-15 | 01:47

@dk--

De multi culturele samenleving is een cultureel marxistische mindfuck uit de koker van de KGB, google 'How to brainwash a nation.' de lezingen van professor Bezmenov. Instituten zoals Tavistock institute en de Frankfurter schule hebben hier ook een bijdrage in geleverd.

strikdewepstroper01 | 25-04-15 | 15:59

Argumenten? Wat zijn dat?
Ik ken wel tetten.

Piet Karbiet | 25-04-15 | 15:23

Mijn argument is dat het erop lijkt dat de Professor Geen Stijl nooit bezoekt, maar alleen KoppenSnelt..

stridsel | 25-04-15 | 12:31

Ach, de mening van zo'n pretvak-professor, wat doet die er nu toe?

Brou Is Back | 25-04-15 | 11:35

Hij is een beetje dom

Markiezin de Sade | 25-04-15 | 02:40

De professor heeft natuurlijk wel gelijk.
Maar dom zijn is ook een mensenrecht.
Jan Dribbel | 24-04-15 | 22:57
---
De professor klinkt alsof je hem gelijk zou moeten geven, omdat hij het woord 'doorgaans' gebruikt, dat is de Esc toets, die hij gebruikt, of, de Joker kaart, voor als het niet zo is, maar hij bedoelt dat niet, omdat hij weet dat als mensen 'doorgaans' horen, denken dat 99 procent niet argumenteert. Wij mogen dan aannemen, dat de Esc toets of Joker kaart slechts een valse aanname is, en daarom gewoon uit zijn betoog geschrapt kan worden. Ik denk daarom dat Professor Wibren doorgaans een ongeinteresseerde arrogante betweter is, en dat de 14 seconden, die het filmpje lang is, dat ongelooflijk goed weergeven.

Zo niet, dan | 25-04-15 | 00:34

Maar is er nu bed, bad en brood?

Sliptong | 24-04-15 | 23:35

De professor heeft natuurlijk wel gelijk.
Maar dom zijn is ook een mensenrecht.

Jan Dribbel | 24-04-15 | 22:57

Misschien moet die nepprofessor het woordje "generaliseren" nog eens opzoeken. Alle Nederlanders zijn gierig. Alle Marokanen stelen. Alle Belgen zijn dom. Op Geenstijl heeft niemand argumenten. Alle universitaire docenten zijn incompetent. Generaliseren is een feestje zou Spekman zeggen.

Rest In Privacy | 24-04-15 | 21:53

@necrosis | 24-04-15 | 14:27

Een pond bedorven vlees opdienen doe je ook niet, ook al is het zielig voor de koe.

Skunk57 | 24-04-15 | 20:12

Nouja zeg GeenStijls. Hoerenvagijnen? Wat moeten de gutmenschen wel niet van ons denken? Los daarvan: een mening is als een anus, ieder mens heeft er één. En sommigen, mensen met fistels en stoma's, hebben er meer dan één. Maar dat komt dan omdat ze niet helemaal in orde zijn.

Mr Dixit | 24-04-15 | 19:23

Oh ja.. dit noemen normale mensen fascisme.

mindless | 24-04-15 | 18:32

Ah.. je mag dus wel een mening hebben maar alleen als de prof vindt dat dat een 'verheven' mening is en anders moet je je mond houden. Het is triest dat de laatste linkse babyboomers nog steeds de dienst uitmaken in de publieke sector. Ik hoop dat ze snel uitsterven.

mindless | 24-04-15 | 18:30

@LangeTijdGeleden | 24-04-15 | 14:16
Omdat ze donders goed weten dat we gelijk hebben.

carramba | 24-04-15 | 18:21

Hooggeleerde Van Der Burg,

U beweert dat GeenStijl geen argumenten geeft. Dat is feitelijk onjuist. GeenStijl doet niet anders dan argumenten aandragen. GeenStijl grossiert in argumenten. Als er iets is waar GeenStijl goed in is, dan is het in het leveren van argumenten. GeenStijl is een argumenten galore, een argumentenparadijs, ja zelfs het Walhalla der argumenten.

Ik raad u aan u eens te oefenen in het herkennen van argumenten.

Probeert u nu om in uw eigen woorden aan te geven welk argument ik hierboven gegeven heb.

Hoogachtend,

P.S. En nu de moed hebben mijn reactie voor te lezen in uw volgende les bij het Zeer Uitgebreid Lager Onderwijs.

Lewis Lewinsky | 24-04-15 | 18:13

Mevr. Kribo wat wil je precies zeggen met (Dr.) achter de naam 't Hart?

vanderLeeden | 24-04-15 | 17:41

Weer zo'n kulprofessor in zo'n kulvak. Zijn heel leven lang al van het geld van de hardwerkende mensen geleefd. Hij zou Maarten't Hart(Dr.)eens moeten lezen. Die beweert en bewijst dat de filosofie de wereld nog nooit een steek vooruit gebracht. Opheffen al deze flutstudies.

mevr.Kribo | 24-04-15 | 17:21

@necrosis | 24-04-15 | 14:14
Maar dan heeft hij wel een bammetjes pakket gehad !

Wijze uit het Oosten | 24-04-15 | 17:13

Henk is een fatsoenlijk burger en vindt Geenstijl een stelletje toffe peren. Mag dat?

trebuchet | 24-04-15 | 16:59

Lacan | 24-04-15 | 16:50

Op 15 seconden maakt hij duidelijk dat hier meningen worden gespuid zonder dat er argumenten aan te pas komen. Als we daar dan wat van zeggen, tonen we keihard zijn gelijk aan. Tuurlijk joh. Doe Napoleon en het Vliegtuig nog de groeten.

Aardbewoner | 24-04-15 | 16:55

Où est Charlie? | 24-04-15 | 16:18
Haha, fijnbesnaard genoeg om op slag die zwitsal kwijt te raken.
.
Flipus | 24-04-15 | 16:37
Het is gewoon één van de talloze illustraties van weg met ons.

Aardbewoner | 24-04-15 | 16:51

Op basis van 15 seconden (waarschijnlijk uit een college van 1,5 uur?) een oordeel vellen en hierboven reacties op geven, maakt natuurlijk keihard duidelijk hoe gelijk hij heeft.

Lacan | 24-04-15 | 16:50

Het ergste is dat dit soort mensen hun vergif (ja, de denkwijze van dit soort mensen noem ik vergif) op een podium mogen verspreiden.
Het is te walgelijk voor woorden dat zon man alle logica overboord mag gooien om zijn 'zielig' denken te verkopen.

Flipus | 24-04-15 | 16:37

Het is gewoon abject en infaam !

Kamervraag | 24-04-15 | 16:33

Wat nou "met argumenten", betalen moet je, pannenkoek!

Geert Akbar | 24-04-15 | 16:32

Altijd lullig als superieure mensen een klein en onbeduidend blogje als Geen Stijl neerhalen in een terzijde tijdens een college. Waar is dat nou goed voor, Wibren?

Où est Charlie? | 24-04-15 | 16:18

Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Doen we de ethiek omkeren dan plaats je op GS een argument van Wibren waarin hij stelt "dat rechters ook een hoofddoek mogen dragen". En stel dan de vraag GS aan de reaguurders: Wat vind U van dit argument van Wibren waarin hij stelt dat "Rechters ook een hoofddoek mogen dragen"

Dr. Frambozenjam | 24-04-15 | 16:11

Muxje | 24-04-15 | 15:59

Ontwapenend eerlijk dat je dat zo toegeeft. Klasse vind ik dat. Voorlopige conclusie wat mij betreft: het is een zoektocht naar bevestiging wegens gebrek aan certificaat. Fout in de rekening: waar heeft iemand zoals jij nu in godsnaam nog bevestiging voor nodig? Gevalletje macht van gewoonte misschien?

Aardbewoner | 24-04-15 | 16:10

@Aardbewoner 15:47: Daar heb ik zelf soms ook last van, haha. Waar dat door komt weet ik niet, maar misschien heb je als autodidact meer de neiging om je gedachtengang inzichtelijk te willen maken, omdat je niet automatisch de statuur van een gediplomeerd en door de vereniging van huisvrouwen goedgekeurde expert hebt.

Muxje | 24-04-15 | 15:59

Argumenten tegen wat. Je krijgt toch wat van die fopspenen.

Bokito ergo sum | 24-04-15 | 15:49

Muxje | 24-04-15 | 15:36

Eensch. Over erudiet gesproken... is het je ooit al opgevallen dat autodidacten, hoe verdienstelijk hun realisatie ook, vaak de neiging hebben om hun kennis te etaleren? Ik vraag me af of dat een vorm van compensatie is of iets anders. Dat terzijde.

Aardbewoner | 24-04-15 | 15:47

Wat is dat argumenten ?

Eurotokkie | 24-04-15 | 15:46

Bedoelt de prof. de artikelen of de commentaren ? Hij heeft ze beide nooit begrepen, die bestaan alleen maar uit argumenten, zinnig en onzinnig, spottend, hatend, lovend en afbrekend. Studenten, van deze man leer je niets, hij snapt niet hoe je iets moet overbrengen en formuleert het ook nog eens verkeerd. Laat je je studenten graag in het negatief ongewisse Wibren, en wat denk je ze daarmee te 'leren'?

Zo niet, dan | 24-04-15 | 15:45

@getergde kaasboer | 24-04-15 | 14:17
Inderdaad. Krampachtig vasthouden aan de jaren '60 idealen die links en rechts door de werkelijkheid zijn ingehaald is niet progressief, maar uitermate conservatief.

Harry Turtle | 24-04-15 | 15:44

Welke argumenten zijn er eigenlijk om argumenten te moeten hebben? Dat lijkt me een veel relevantere filosofische kwestie. Sommigen hebben zonder argumenten toch gelijk (nee, niet jij Jomanda!).

van heinde en verre | 24-04-15 | 15:43

hij heeft gewoon gelijk... daarom.

Satria | 24-04-15 | 15:40

Ok, mijn eigen mening geven doet met argumenten. Ik haat multi-culturele samenleving omdat de 'nieuwe Nederlanders' doorgaans een hekel hebben aan de oorspronkelijke bewoners en dit duidelijk maakt door dwars in te gaan tegen onze normen/waarden/cultuur. Sla de nieuwskoppen er maar op na, volg de keywords kk nederlander op twitter of ga maar eens buiten op straat rondwandelen.

Bij deze dus een stevig onderbouwde mening met argumenten en objectieve feiten die u zelf nog dient op te zoeken indien u een linkse wegkijker bent. Klaar.... Dank u wel.

dk-- | 24-04-15 | 15:38

Je zou denken dat intellectuelen en academici inmiddels wel beter zouden weten, maar de Von Bönninghausens, Musserts, de Marchant et d'Ansembourgs en Rost van Tonnings zijn nog steeds onder ons zoals Wibren overduidelijk laat zien.

Morgenhout | 24-04-15 | 15:37

Ik heb moeite met een ethicus die vindt dat Nederlanders, dus ook vele atheïsten en humanisten moslims 'teveel vanuit de christelijke visie bezien'.
Wat wil hij dan, dat de atheïsten en humanisten de koran in de praktijk gaan brengen en dan ook nog naast de bijbel?
Soort van dubbele cursus 'acceptatie van eigenaardigheden' bezien vanuit dictaten door een hemels opperwezen??
Accepteren dat islamitische gewoontes nu eenmaal bekeken dienen te worden vanuit de koran, ook al stuit dat boek je zo tegen de borst dat het niet te accepteren is, moeten we zo ook kijken naar puur islamitische door de koran gedicteerde stenigingen, onthoofdingen en het doden van homo's en vrouwen die 'vreemdgaan' cq verkracht worden.. is die man gestoord?
Laat deze man aub opbokken naar de Middeleeuwen, heden ten dage nog volop in praktijk te ervaren in het kalifaat en vele Arabische landen.

Dibe | 24-04-15 | 15:37

@Aardbewoner 15:14: Dat hangt erg van de kwestie af. Erudiete types maken sommige zaken te ingewikkeld, maar de leek heeft vaak juist een te eenvoudige voorstelling van zaken.

Ik hang hier inderdaad alweer een tijdje rond, trouwens...

Muxje | 24-04-15 | 15:36

Gezellig morgen tentamen Rechtsfilosofie van deze man. Had vanaf de 1e minuut al het gevoel dat hij een prototype gutmensch is.
Voor de rest aan de inhoud van het vak weinig af te dingen, de vriendelijke man zijn persoonlijke voorkeuren daargelaten.

Helemaal Nietzsche | 24-04-15 | 15:35

Nou helemaal ongelijk heeft hij niet. Er was ooit een tijd dat Geenstijl een rebels en dissonant blogje was waar een pluriforme mening welkom was.
Nu is het al een poos het internetcourantje van-en-voor de angry white man die voornamelijk zijn favoriete vooroordelen bevestigd wil zien.
Fleischbaum had nooit naar Hilversum moeten gaan.

Mike Oxlong | 24-04-15 | 15:34

LOL! Misschien niet altijd, maar er zijn talloze topics met beargumenteerde inhoud. Maar hoe hoog je ook springt: het blijft 'grijze literatuur' met een mening. ^^

Driewerf Hoezee | 24-04-15 | 15:32

Nou, Q, voor jou waarschijnlijk reden genoeg om het hele weekend inclusief Koningsdag met een erecte penis rond te lopen, maar ik vind de opmerking van deze wijsgeer tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.
Bovendien reken ik studenten recht(sfilosofie), noch de docenten tot de hoger opgeleiden.

jemagookniksmeer | 24-04-15 | 15:29

De prof zegt helemaal niet dat GeenStijl dom is. Hij zegt dat GeenStijl doorgaans makkelijke meningen ventileert. Dat is natuurlijk wel waar en daarmee is niks mis. Volgens mij ageert GeenStijl juist tegen ingewikkelde meningen (hoi links Nederland), waar de simpele mening genegeerd wordt.

Eigenlijk illustreert GeenStijl in dit stukje dat ze dom is, want niet goed geluisterd en geinterpreteerd, waar feitelijk een compliment wordt gegeven. Sukkels.

van heinde en verre | 24-04-15 | 15:29

@Graaf van Egmont | 24-04-15 | 15:19
Linkse trol!

Kaas de Vies | 24-04-15 | 15:26

Ik ben als bovenmatig goed opgeleide reaguurder, daarbovenop nog een levenswijsheid van bijna 67 jaren, best tevreden over GS. Het legt de zere vinger op plekken die aan de aandacht van de luie overtik media ontsnappen. De regelmatige jijbakken tussen de linkse trollen en de goed geinformeerde reaguurder, met argumenten onderbouwd, lees ik zelfs met plezier. En ik ben niet eens een PVV stemmer.

Graaf van Egmont | 24-04-15 | 15:19

Ah, dit is die religieuze eigenpijper. Alles mee gezegd. Je zal maar les krijgen van deze non-valeur.

guurderdanguur | 24-04-15 | 15:15

Parel van het Zuiden | 24-04-15 | 14:48
Ach, als ik nu net als in talloze vorige topics weer met een repliek kom die uw reaguursel volledig onderuit haalt, bent u , net als in die vorige topics weer gedwongen om u de rest van de middag weer schuil te houden en ik wil u de vrijmibo niet onthouden.
Twee dingen: de door u zo krampachtig aangebrachte nuance bestaat in de praktijk niet, is althans niet aantoonbaar dan wel aanvechtbaar door jusrisprudentie.
Ik heb talloze voorbeelden waarbij u alle moslims over één kam scheert en een grote wens tot een burgeroorlog koestert. Maar aangezien ik aanneem dat u zelf wel weet wat u allemaal schrijft neem ik aan dat ik die niet tevoorschijn hoef te toveren.

Fijn weekend.

Igor Putkin | 24-04-15 | 15:15

Prof. Wibren van der Burg (1959) promoveerde op Burgerlijke Ongehoorzaamheid en houdt zich nu bezig met de thema's van de multiculturele samenleving.

Hij wil een herijking tussen Kerk en Staat.. het weigeren van moslimmannen om vrouwen de hand te schudden wordt volgens deze Remonstrantse Professor te veel bezien vanuit christelijk perspectief. Politieagentes moeten hoofddoeken kunnen dragen en migrantenkinderen moeten les krijgen in hun eigen taal stelt van der Burg in zijn oratie waarin hij ook nog even te kennen geeft dat hij een grote fan is van Job Cohen. Echt een all round links Gutmensch dus, deze van der Burg. Zou wel eens de argumenten willen horen waaraan deze man zijn benoeming te danken heeft, welke partijkaart is het? PvdA of GL?

www.refdag.nl/opinie/oratie_prof_van_d...

Outsider-Inside | 24-04-15 | 15:14

"verstandige mensen met een ruime wereldblik, ervaring, en kennis van zaken, hebben beter onderbouwde meningen dan willekeurig klootjesvolk"
Muxje | 24-04-15 | 15:11
-
Daar had ik het even moeilijk mee. Voor het vervolg: I stand corrected. Dan ben je toch het Muxje dat hier al héél lang meegaat, is het niet?

Aardbewoner | 24-04-15 | 15:14

@Aardbewoner 15:03: Dat is juist precies wat ik ook schrijf.

Muxje | 24-04-15 | 15:11

Hahaha. Wat een pisvinger.

Niveau. Om te gieren.

guurderdanguur | 24-04-15 | 15:10

Als ik geen steekhoudende argumenten meer heb, en ergens geen verstand van heb, begin ik ook altijd over joop.nl of Quinsy.

TheseDays00 | 24-04-15 | 15:06

necrosis | 24-04-15 | 14:58

Een kenner!
.
Muxje | 24-04-15 | 14:51
Ben het ook inhoudelijk niet met je eens. Eloquentie geeft geen garantie op een heldere blik. Je geeft het begrip 'gezond verstand' niet de rechten die het toekomt. En vele mensen die hun hele leven met hun handen in de aarde hebben gewroet, hebben een klaarder, nuchterder kijk op het leven dan menig overintroperspectief alfa'wetenschapper'.

Aardbewoner | 24-04-15 | 15:03

@Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:50
Leffe is paardepis vergeleken bij het edele vocht uit de bruine pretpaal met ruitvormig etiket.
*hik*

necrosis | 24-04-15 | 14:58

Hebben we Wibren niet ooit bij Idols gezien? Als ik zijn hoofd zie denk ik meteen aan: I'm a dancer!

LimbabweFC | 24-04-15 | 14:54

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:50
Tsss, nu niet bijdehand worden. Een Leffe is trouwens één van de mindere keuzes. Doe nu maar niet stoer doen.

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:54

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:25
Hoe staat het trouwens met de tolerantie van moslims tav Nederlanders, vrouwen en homo's?
Heb je daar ook goed nieuws over?

necrosis | 24-04-15 | 14:53

Wat de prof zegt is wel wat genuanceerder. Het lijkt een goed punt, waar ik zelf ook wel in geloof: verstandige mensen met een ruime wereldblik, ervaring, en kennis van zaken, hebben beter onderbouwde meningen dan willekeurig klootjesvolk. Zekers. Maar door de jaren heen heb ik wel gemerkt dat de mensen die de discussies voeren in de Kamer en de media vaak helemaal niet van die wijze inzichtelijke types zijn. En dat er op GeenStijl, tussen het gekrakeel door, geregeld wel dat soort mensen opstaan om wat verstandigs te pennen.

De mensen in de Kamer, de media, de ingezondenbrievenschrijvers, en reaguurders op sites als Joop zijn wel welbespraakter, dat wel. Maar de inhoudelijke kwaliteit van de meningen is er echt niet veel beter dan hier.

Muxje | 24-04-15 | 14:51

Ik als extreem slim allesoverziend zwaar doorontwikkeld intellectueel persoon vind dat deze professor kwalitatief uitermate tekort komt op maatschappelijk-inzichtelijk terrein. Als ik een persoongerichte analyse-offerte zou opmaken over hem, zou ik een schets aanbieden waarbij het in de verwachtingen ligt dat deze persoon op zijn vroegst pas over 20-30j inzichtelijk-volwassen is. Vanuit mijn optiek is hij dus gematigd geretardeerd en botweg vrij dommig, echter, hij is in de gelukkige omstandigheid zich daar niet door bezwaard te voelen, aangezien 80% die voor intellectueel door moet gaan op het pluche in Den Haag op hetzelfde zeer lage inzichtelijke niveau bivakkeert.

Koettoerk | 24-04-15 | 14:51

Volgen zijn übermensch (want gutmensch) ethiek heeft ie gelijk.

watergeus | 24-04-15 | 14:51

@Aardbewoner | 24-04-15 | 14:36
En gezien je reaguursel ben jij een wandelende tijdbom. Neem een Leffe en ontspan.

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:50

En geen enkele student die dan z'n vingertje opsteekt en vraagt 'Kunt u daar concrete voorbeelden van geven?'. Oh wacht, ethiek en kritisch nadenken, dat kon VVD-ethicus Heleen Dupuis ook al niet. Overigens, overal waar Wibrethicus 'Geenstijl' roept, mag u desgewenst ook 'kabinet' of 'Tweede kamer' invullen.

FrankVeer | 24-04-15 | 14:50

Hij heeft het helemaal verkeerd begrepen. Dat zie je wel vaker bij filosofen: zo druk bezig met het herhalen wat andere mensen hebben gezegd (ik denk niet dat deze man hele dagen op Geenstijl zit) dat ze alle binding met de werkelijkheid verliezen. Natuurlijk geeft Geenstijl minder argumenten dan in een universitaire paper verwacht mogen worden. Maar dat is ook waar voor het Algemeen Dagblad, de Telegraaf, de Volkskrant, Trouw en zelfs het NRC.

Wat Geenstijl doet is zoeken naar het vuur bij de rook, de deksels van bestuurlijke doofpotten trekken en aandacht besteden aan de kwesties waar de traditionele, aan de gevestigde politiek gelieerde media in Nederland zich niet aan willen branden maar die toch enorm belangrijk zijn.

Natuurlijk is de academische elite daar bang voor, want ook de academische elite is nauw verweven met de gevestigde politiek waar Geenstijl geen respect voor heeft. Hoogleraren die zich met politieke kwesties bemoeien, zijn net zo bang voor de roze plofkap als ministers en kamerleden. Hun netwerk van baantjes en nevenfuncties staat op de tocht, dus op bijeenkomsten hoor je ze kreunend en steunend praten over "de populisten" en "riooljournalistiek". Dat klinkt als dedain, maar het is eigenlijk de angst dat ze straks geen gewillig Volkskrantmeisje meer voor zich hebben als ze hun eigen flutonderzoeken in gewoon Nederlands uit moeten leggen, maar een Rutger of een Van Leeuwen.

Nequebard | 24-04-15 | 14:49

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:47

allang goed joh.

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:49

@ Igor Putkin | 24-04-15 | 14:43
Waar heb jij het nou weer over?

Lewis | 24-04-15 | 14:49

Geenstijl doet niet aan reclame maken? Hoe zit het dan met die reclame borden tijdens een Ajax wedstrijd?

TheBoef | 24-04-15 | 14:49

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:43

Ik zie de tegenstelling niet. Ik heb overigens nog nooit gepleit om mensen op basis van religie of afkomst uit te sluiten. Ik begrijp dat u de nuance tussen kritiek op een religie, het aanpakken van onwenselijk gedrag wat daaruit voortvloeit en uitsluiting maar moeilijk kunt bevatten, maar there you have it. Overigens beschermt de grondwet religies ook niet, de grondwet beschermt het recht van religieuzen om te belijden. Ook weer een moeilijke nuance.

Parel van het Zuiden | 24-04-15 | 14:48

@Aardbewoner | 24-04-15 | 14:44
Je weet donders goed wat ik bedoel. Als ik hier de hele dag expletieven ga zitten uiten dan is mijn reaguurderscarriere snel over. Cryptisch is misschien het verkeerde woord, subtiliteit is een betere woordkeuze.

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:47

Wibren, man, ga wieberen.
Die studie en die titel van je kunnen ook bij het grof vuil.
Vuilnisman........... zak ook mee?

mallekater | 24-04-15 | 14:45

lijd* niet leid..

Dibe | 24-04-15 | 14:45

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:43

Oooooh, je was cryptisch. LOL.

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:44

Parel van het Zuiden | 24-04-15 | 14:36
In tegenstelling tot mensen uitsluiten om afkomst of geloof?

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:43

@necrosis | 24-04-15 | 14:39
ja, ik lees er ook nooit meer, af en toe een poging gewaagd, maar inderdaad, probeer maar eens door de stofkam van Jole te komen.
Elke letter die neigt naar een onderbouwd feit en je hebt een ban.
Alleen als t snif-ik-leid-zo-mee-met-iedereen-in-de-wereld-gehalte hoog genoeg is, dan mag het zichtbaar op t scherm.
EMOTION, n. A prostrating disease caused by a determination of the heart to the head. It is sometimes accompanied by a copious discharge of hydrated chloride of sodium from the eyes.

Dibe | 24-04-15 | 14:43

@Aardbewoner | 24-04-15 | 14:36
Zo dan, wist niet dat gij kwaad werd, zulle.
Weet niet of jij wel eens tegeltjes van mij leest maar ik besef dat wel terdege. Misschien kom ik soms mild over maar dat is het gevolg van mijn ingebouwde Joris filter. Soms is het beter cryptisch dan direct te zijn.

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:43

Ja, Hogescholen. Vroegah een bron van kennis. Nu politiek correcte bastions vol Fatsoenlijk voorgekauwde meningen, vanachter een brede kloof. Het soort Fatsoen dat geen argument behoeft of heeft, voorbij den Godwin.

Jan Passant mk2 | 24-04-15 | 14:43

Sorry. Ik heb het linkje stukgemaakt.

vanderLeeden | 24-04-15 | 14:41

Skunk57 | 24-04-15 | 14:24

Gast, ontelbare bibliotheken van referenties zijn hier inmiddels aangebracht, alleen de linkjes van reaguurder seven vertegenwoordigen het volume van een uit de kluiten gewassen universiteitsbiblio. Die linkjes niet willen lezen, is een vorm van cognitieve dissonantie. De verzameling niet willen zien is daar een metaverschijning van. Gefeliciteerd. Wat skunk met een mens kan doen.

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:39

[email protected] Als GS redacteur social media afzoeken met #geenstijl en dan van zo'n nietszeggend filmpje een topic maken. Dat zou zelfs een Pinto niet gedurfd hebben. GS draait zwarte cijfers, ondanks jouw bijdrage Johnny. Quid heeft zn houdbaar tot datum wel n beetje bereikt. Tijd voor een warme handdruk en n welgemeend 'tot ziens'. Vrijgekomen budget mag naar Klaps en van Rossem.

vaas klaak | 24-04-15 | 14:39

@Dibe | 24-04-15 | 14:35
Bij Joop ben je alleen welkom als je comments (vooraf) zijn goedgekeurd door van Jole himself.
Dat haalt de vaart uit de hele discussie en daarom zal je mij daar nooit aantreffen.
Ook al betaal ik daar via mijn taxpoet aan mee!

necrosis | 24-04-15 | 14:39

Hoe dan ook, de enige conclusie die je kunt trekken is dat meneer de Ethische Leraar blijkbaar Geenstijl bezoekt en leest.
Dat spreekt dat weer voor hem.
En er zitten hier inderdaad wel wat ongefundeerde meningen bij, maar dat is juist wat GS aanbiedt.

Dibe | 24-04-15 | 14:38

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:32
Goed dat je inziet dat PVV de enige partij is die niet linksfascistisch is. Erg goed dat je deze partij aanhaalt. De PVV is alleen links.

Wat een land.

Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:37

En dat noemt zich dan dr.

beschuitfluiter | 24-04-15 | 14:36

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:32

Vandaar ook de constatering linksfascisme. Mensen uitsluiten om meningen...

Parel van het Zuiden | 24-04-15 | 14:36

@necrosis | 24-04-15 | 14:31
1 Koalabontjas.

Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:36

Begin inmiddels wel een patroon van linksfascistische indoctrinatie te bespeuren op hogere scholen, en dat is heel erg verontrustend. (...)
Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:14
.
Jij b-e-g-i-n-t een patroon te bespeuren?! Is echt niet kwaad bedoeld hoor, maar ik denk niet dat je beseft hoe diep dat zelfwegcijferdenken in de Nederlandse autochtoon al zit ingebakken. Je commentaar getuigt ervan. Nogmaals: goed bedoeld, absoluut niet polemisch, vrijdagnamiddag, zon schijnt, goed humeur... maar de Nederlander is inmiddels zoooo ver heen dat hij, zoals hierboven al gezegd, reddeloos verloren is. Als eveneens ten dode opgeschreven Vlaming vind ik dat bijzonder jammer.

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:36

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:29
Ik ben rechtshandig..... ook met het rode potlood.

necrosis | 24-04-15 | 14:35

Waarom kiest hij Geenstijl als voorbeeld?
Wat is het argument daarvoor, het stikt van de Jopen die maar emotioneel doorratelen, daar zit geen argument bij, alleen emooooosie.

Dibe | 24-04-15 | 14:35

Begin inmiddels wel een patroon van linksfascistische indoctrinatie te bespeuren op hogere scholen, en dat is heel erg verontrustend.
Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:14
En ik maar denken dat de PVV in dat echelon persona non grata is.

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:32

@Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:26
Ik zat dat jaar ruim een week zonder internet dankzij mijn kabelboer, hoeveel heb je ze betaald om mij te saboteren en de eerste plaats te kapen met elf (11!!!) comments verschil?

necrosis | 24-04-15 | 14:31

Veel last van ethiek(laat staan esthetiek)heeft deze zogenaamde "ethicus"dus bepaald niet.
Wat moet het leven dan eenvoudig zijn.

mallekater | 24-04-15 | 14:30

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:28
Haha jij snapt hem. Te eightisch! Geniale grap was dat van mij. Met je roze fluoriserende stoffen. Highfive Igor!

Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:30

necrosis | 24-04-15 | 14:27
Gezien je reaguursels verwondert het me niet dat je links stemt.

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:29

Puh, ik onderbouw me doorgaans suf hier.

Lewis | 24-04-15 | 14:29

Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:26
Lastige stof hè? Zo'n reaguursel van basic Dimension 24-04-15 | 14:23.

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:28

@Igor Putkin | 24-04-15 | 14:23
Greet heeft nog nooit geregeerd, in tegenstelling tot de 'oude politiek'.
Geef hem een kans om het beter te doen (of een complete afgang), of zwijg over Greet!

necrosis | 24-04-15 | 14:27

@basic Dimension | 24-04-15 | 14:23
Ik maak ook nieuws, ben ik nu ook ethisch?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/12/...

Had ooit nog eens een mooie grap over ethisch, kan ik helaas nergens terugvinden.

Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:26

Reaguurders zien niets in argumenten, de onderbuik dat telt. Maar zo wankelt de rechts-mensch.

Skunk57 | 24-04-15 | 14:24

necrosis | 24-04-15 | 14:18
En je zeurt nu altijd al zo over je belastinggeld, maak je borst maar nat als Greet het voor het zeggen krijgt..

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:23

Geenstijl geen argumenten? Geenstijl is een van de weinigen die alles goed onderbouwd, vooral bij de gevoelige onderwerpen. Geeft deze man een goede onderbouwing van zijn bewering?

Hanz Ziezo | 24-04-15 | 14:23

PETER PAN - 03 JUNI 2010
.
.
Geenstijl maakt zijn eigen nieuws.
Het is een nieuwsfabriek.
Het product doorloopt de volgende fases:
.
.
Amorele selectie halffabrikaat
.
Geenstijl achterhaalt het nieuws van instanties en personen dat zij zelf op basis van hun eigen normen en waarden liever niet zouden hebben prijsgegeven. Men zou dit het complementaire nieuws kunnen noemen. Geenstijl doet dit op een amorele wijze omdat haar eigen ideologie in deze selectie geen enkele rol mag spelen. De selectie is een min of meer mechanisch proces. Wanneer men de ideologie van de instantie kent dan weet men ook in welke richting men het achtergehouden nieuws moet zoeken.
.
Voorbeeld: CDA politicus.
Nieuws: CDA politicus strijdt voor het gezin.
Complementaire nieuws: CDA politicus gaat vreemd.
.
Morele scanning vooraf.
.
Luchtig nieuws over seks, mode en sport wordt gescreend op mogelijke ongewenste morele bijeffecten alvorens het daarna zonder enige verdere bewerking kan worden gepubliceerd. Twijfelt men dan brengt men de betreffende personen onherkenbaar in beeld. Nieuws dat niet verder behoeft te worden geanalyseerd blijft daarom steken in de amorele sensatiefase. Met de amorele selectie van het nieuws op zich is niets mis maar voor iedere publicatie draagt Geenstijl wel de volledige morele verantwoordelijkheid.
.
Amorele selectie en morele scanning worden samen de sensatiefase genoemd. De sensatie index is het percentage sensatiepublicaties van het totaal aantal publicaties. Waar sensatie de lezer naar de site trekt dient morele overeenstemming tussen de redacteur en de lezer ervoor te zorgen dat de laatste de site ook weer met een goed gevoel kan verlaten.
.
Voorbeeld: filmster
Nieuws: bikinishow
Complementair nieuws: ontblote tepel
Privacy: beroepsrisico
Modus: herkenbaar in beeld
.
.
Vaststelling morele basis
.
Na de beëndiging van de amorele fase gaat Geenstijl moraliseren om het halffabrikaat tot een volwaardig eindproduct op te werken. Moraliseren is de kracht van Geenstijl. De lezer komt in essentie voor de relativering van de moraal.
.
.
Bepaling anti moraal
.
Tegen de moraal van de betreffende persoon of instantie wordt nu de anti-moraal in stelling gebracht. De anti-moraal legitimeert het complementaire nieuws. Het betreft hier een impliciete of expliciete morele tegenstelling die altijd in de publicatie terug te vinden moet zijn. Het aardige van het complementaire nieuws is nu dat het de instantie vrijwel altijd in het kamp van de tegenstanders drukt.
.
CDA moraal: uitgangspunt voor het gezin is de huwelijkstrouw.
CDA anti moraal: wanneer een relatie stukloopt is ontrouw acceptabel(D66).
.
.
Basale moraliteit
.
De stijlloze onbeschaamdheid van Geenstijl kent een stijlvolle ondergrens in de basale moraliteit. Basale moraliteit zou kunnen worden omschreven als het meest wezenlijke van de moraal zoals die door alle Westerse volkeren wordt gedeeld: afkeuring van moord en doodslag, verkrachting, vrouwenmishandeling en vernedering, kindermisbruik alsook bijvoorbeeld voyeurisme en onwaarachtigheid.
.
Niet alle 'basale immoraliteit' kan wettelijk worden aangepakt. Dat zou ook niet wenselijk zijn want 'immoraliteit' is - net als het zwarte geld circuit - hier en daar functioneel in iedere samenleving. Zo is enerzijds het stiekem fotograferen van naakte vrouwen in de openbare ruimte op te vatten als een verwerpelijke vorm van voyeurisme, maar voorkomen mobieltjes en surveillance camera's anderzijds weer dat de burger zich in de openbare ruimte gaat misdragen als was hij in de privé-ruimte.
.
enz....

Basic Dimension | 24-04-15 | 14:23

@vanderLeeden | 24-04-15 | 14:19
Ik begrijp je volkomen.

Kaas de Vies | 24-04-15 | 14:21

@ iZmoke | 24-04-15 | 14:10
-
Van de trolle(y)bus op uw hoofdletter- en interpunctieloze achterhoofd gevallen?

De Vrijlansier | 24-04-15 | 14:21

Haha. Mooi stukje geworden Pritt. Morgen het tentamen rechtsfilosofie, als dit geen puntenaftrek gaat worden.. Ohnee, ethiek, lijkt me onverantwoord. Om alle "eigen meningen" (zonder argumenten, want dit is Geenstijl) hierboven wat in evenwicht te brengen, hier mijn eigenste mening: v.d. Burg is inhoudelijk heel erg prima.(Of doe ik dit nu om die puntenaftrek te voorkomen?)

vanderLeeden | 24-04-15 | 14:19

@iZmoke | 24-04-15 | 14:10
Ik heb een goede opleiding, een prima baan en een prima leven.
En ik stem PVV, aangezien ik dat prima leven graag wil houden!

necrosis | 24-04-15 | 14:18

"hoogopgeleid"?? "ethicus"??
Ongelooflijke FOP-studies.
Het wordt tijd dat de "franjes",
om van Agt te citeren,
van deze studieonbenullen verwijderd worden.
En dat ze gewoon,
zoals iedere Nederlander
MET DE HANDEN hun brood gaan verdienen.
Dat scheelt de samenleving karrevrachten met geld.

meneer Q | 24-04-15 | 14:18

En ssst niet voorzeggen!

Rest In Privacy | 24-04-15 | 14:17

Wat is er toch een hoop veranderd sinds de sixties en seventies. De oude revolutionairen zijn de nieuw conservatieven. Geenstijl daarentegen is de nieuwe avantgarde; een webstek van vrijdenkers met een revolutionair gebrek aan ontzag voor heilige huisjes en opgeblazen ego's die tegenwoordig in het politiek spectrum gemeengoed zijn.

Links en gestudeerd is tegenwoordig synoniem voor: het systeem, elitair, behoudend, bekrompen naargeestig, rancuneus, saai en uitermate voorspelbaar. Deze fopprofessor is weer geen uitzondering. Een op de zelfmoordspieren werkend anachronisme, reutelend in een te groot C&A colbert. En volkomen irrelevant, maar hij weet het zelf geeneens.

getergde kaasboer | 24-04-15 | 14:17

Als Igor Putkin een zelfstandig naamwoord was dan stond er een foto van een enorme koeienanus naast.

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:17

@iZmoke
Wat ben ik onder de indruk van de intelligentie die jij elataleert! De allochtonen frustratie druipt er verder niet vanaf ofzo.

Rest In Privacy | 24-04-15 | 14:16

Waarom zijn eigenlijk alle argumenten jegens Geenstijl altijd "Hun meningen zijn dom", "Hun meningen zijn eenzijdig", "Ze leveren geen argumenten", "Ze leveren geen bewijs", etc etc? Om vervolgens totaal geen argumenten of bewijzen te leveren dat de Meningen van Geenstijl "Onjuist" zijn.

Hypocrisie ten top.

LangeTijdGeleden | 24-04-15 | 14:16

GeenStijl wordt zo langzamerhand 'De maat aller zaken'.

Aristotalloss | 24-04-15 | 14:15

Zei de feitenvrije professor.

PrinsesStoepje | 24-04-15 | 14:15

Begin inmiddels wel een patroon van linksfascistische indoctrinatie te bespeuren op hogere scholen, en dat is heel erg verontrustend.
De linkse kerk zou er goed aan doen eens na te gaan denken over dingen als overbevolking en massamigratie i.p.v. het maar blijven vasthouden aan jaren '60 principes.

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:14

Als GS een doorsnede van de bevolking was, was Greet nu de Hugo Chavez van Nederland.

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:14

@Cuyahoga | 24-04-15 | 14:04
Misschien is hij wel één van mijn veeeeele slachtoffers.
*uitgebreide grinnik ende grijns*

necrosis | 24-04-15 | 14:14

Kennis van mij heeft daar laatst een proefcollege bijgewoond. Uitspraken van Geert Wilders waren racistisch maar het lied Kill The Boer moest vooral in een andere context gezien worden.

Scorpion Wind | 24-04-15 | 14:13

Wat kan het mij schelen. Ik wil knappe wijven met 2 hele dikke argumenten.
Het is niet voor niets vrijdagmiddag.

Nonkel Frituur | 24-04-15 | 14:13

Ik ben onethicus.
Daarom ongezien de typhus voor Wibren van der Burg.
En welke ouders noemen hun spruit nou 'Wibren', dat klinkt bijna als 'wieberen'.....

necrosis | 24-04-15 | 14:12

Ik hoop niet dat studenten zich in de schulden steken voor deze studie.

logicavanhetgevoel | 24-04-15 | 14:12

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:09
Hahaha, dream on.
Ontevreden burgermannen, raamambtenaren en werklozen.
Grote gemene deler, klagen.

Dat maakt GS zo leuk.

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:12

Wibren van der Burg houdt zich bezig met culturele en religieuze diversiteit. Heel politiek correct. En dan heb je het niet zo op sites die gezond verstand gebruiken.
-
Het is wel ironisch. In een oproep om argumenten te gebruiken, doet hij de onbeargumenteerde bewering dat GS geen argumenten gebruikt.

Allemaal | 24-04-15 | 14:11

toen zure regen
nu iZmoke ui

swassannuf | 24-04-15 | 14:11

Dus wanneer je - attentie, meelezende studenten, er volgt nu een domme aanname zonder argumenten - als links-ethische lesgeefmeneer zoiets dus dom en zonder argumenten beweert, ergo een mening verkoopt als feit, mag dat sanctievrij en heet het 'college'. Daar komen prachtige afgestudeerden van, wat ik u brom.

De Vrijlansier | 24-04-15 | 14:11

-weggejorist en opgerot-

iZmoke | 24-04-15 | 14:10

Argumenten die niet passen in de gedachtenwereld van dit soort linksfascisten zijn in hun ogen geen argumenten. Want luisteren naar je tegenpartij moet je natuurlijk nooit doen in hun ogen. Die moet je verdacht maken em kaltstellen. En als dat niet helpt is er altijd nog de kogel.

sinar2 | 24-04-15 | 14:10

Cuyahoga | 24-04-15 | 14:06
++

swassannuf | 24-04-15 | 14:10

Muhahaha "met argumenten" ik zou zeggen begin er eens een keer mee

Franco 1975 | 24-04-15 | 14:09

Deze man leeft volledig in zijn eigen verwrongen wereld.
Ziet hij nu echt niet dat GeenStijl en veel van haar reaguurders van een nieuwe generatie zijn?
Een nieuwe generatie die zelfstandig durft na te denken, niet hun mening op één enkele bron baseren en zelfs hun mening DURVEN veranderen, een sterk rechtvaardigheidsgevoel hebben, opkomen voor normen en waarden en ja zelfs een beetje nationalistisch zijn.
Maar dat is eng natuurlijk, want dan heeft de gevestigde orde er geen vat meer op en zou dat wel eens nadelig kunnen uitpakken.

Dhr. de Wit | 24-04-15 | 14:09

Rechtsfilosofie en ethiek zijn per definitie geen wetenschappen. Eventuele 'professoren' op die gebieden (alle alfa-gebieden overigens) proberen met hun titel slechts mee te liften op het succes van de echte wetenschap, namelijk de vooruitgang die door hun beta-collega's wordt geboekt.

quantumcollider | 24-04-15 | 14:09

Voor een observatie heb je trouwens geen argumenten nodig, maar dat terzijde.

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:08

Moet "Professor maakt reclame voor GeenStijl" niet zijn "Hoogleraar maakt reclame voor GeenStijl"?

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-15 | 14:08

Dit toont maar weer s aan hoe totaal verloren we zijn. Volgens mij is GS namelijk ondertussen de enige watchdog voor onze vrijheid.

God Zelf | 24-04-15 | 14:06

El Rico Grande | 24-04-15 | 13:57
Trekhaas | 24-04-15 | 13:57
"Wij hebben genoeg vertrouwen in de studenten -meer dan Wibren, zo lijkt het- dat zij met hun kritische blik door de knoepert van de jij-bak van de ethicus heen kunnen kijken als ze GeenStijl bezoeken."

Studenten van Wibren?

Igor Putkin | 24-04-15 | 14:06

Doen ze trouwens niet meer aan zwitsals bij nieuwen?
Zo'n Kaas de Vies bijvoorbeeld, begint gelijk bijdehand te doen.
Toen ik zwitsal was, keek ik eerst even de kat uit de boom.

Cuyahoga | 24-04-15 | 14:06

De redactie van Geenstijl doet in tegenstelling tot alle actualiteitenprogramma's van de NPO wel aan waarheidsvinding en bijt zich tevens ook ergens in vast.

Dus een dikke f*ck you en ongezien de tyfus aan die hoogleraar.

roverheid | 24-04-15 | 14:06

ethicus

(rechtswetenschap) filosoof van het juiste handelen ten opzichte van medemensen, dieren en de natuur in het algemeen. Bijv. een rechtsfilosoof geeft zijn mening over het handelen van de dader. Gerelateerde termen: rechtsfilosofie
Gevonden op jw.juridischwoordenboek.com/contentDef...
.
Dit is juist het ergste soort mensch, de imam van de wet.

NB-Stb | 24-04-15 | 14:06

Wie heeft er nou argumenten nodig als je altijd het morele linkse gelijk aan je zijde hebt?

Kiwi45 | 24-04-15 | 14:06

Op GeenStijl wordt nog altijd met meer gezond verstand nagedacht dan in de politiek. Maar goed, meneer is 'ethicus' dus het zal wel het gebrek aan linkse sociale gutmensch zijn hier op GS waarom hij zich niet kan vinden in onze politieke oriëntatie, en er DUS geen goede argumenten gegeven worden, volgens hem. Ach. Laat deze man dat denken, van mij mag hij. Those who can do, those who can't teach.

CrapoTheGreat | 24-04-15 | 14:05

LOL!

Een hoogleraar ethiek die multiculturele samenleving als expertise heeft em zegt dat GS 'geen argumenten' heeft.

DUH!

Ze hebben wel argumenten, maar nooit argumenten waar hij het mee eens is...

www.google.nl/search?q=Wibren+van+der...

blikjegrolsch | 24-04-15 | 14:04

Mensen die zo'n mening hebben over GS hebben hier óf nog nooit wat gelezen, of zijn als zwitsal genadeloos gefileerd waarna ze om hun moeder begonnen te huilen
Wiberen lijkt mij er eentje van die laatste categorie.

Cuyahoga | 24-04-15 | 14:04

Stiekem zit die ouwe pikkenbaas gewoon elke dag te reaguren.

Aantastelijk | 24-04-15 | 14:03

Baas vd dag is Trekhaas 13:57. Feli!

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:03

Deze man kan beter les gaan geven in Turkije.

Duifmans | 24-04-15 | 14:02

Mening: Ik vind Wibren van der Burg een ongeïnformeerde linkse universitaire lulhannes (aka lul). Argumenten? Die heb ik niet, want anders heeft Wibren van der Burg ongelijk en dat kan natuurlijk niet.

pruimzuur | 24-04-15 | 14:02

Los gaan op een stukje van 14 seconden uit een hoorcollege van waarschijnlijk 1,5 uur door een professor die geen belangrijke positie heeft in het publieke debat. Dat lijkt me spijkers op laag water zoeken.

Doldwaas | 24-04-15 | 14:02

Maar Geenstijl heeft wel het beste gebrek aan argumenten.
.
Dus...

Parel van het Zuiden | 24-04-15 | 14:01

Dit is een reden om een exact vak te studeren. Dan zwem je niet in opinie`s, maar in reproduceerbare experimenten.

Feynman | 24-04-15 | 14:01

'... Dus met argumenten' zonder die 'dus' te verklaren is een stropop van jewelste. En dat voor een ethicus. Doe mij maar een hoer als non, die kan je tenminste vertrouwen.

Aardbewoner | 24-04-15 | 14:01

Vrijmibo morgen? Het is nog donderdag in Amsterdam noord? gehehehe...

Prof. P. Paardekuth | 24-04-15 | 14:00

GeenStijl is scherp, en heeft altijd argumenten. Het is alleen dat de argumenten niet passen in het rijtje: Volvo, blauwe sokken, Sterre, hockey, labrador en veel vrinden. Wat een zelfingenomen kwal deze 'professor'. Getekend, ondernemer, doctorandus en criticaster Kolbjorn.

Kolbjorn Varmann | 24-04-15 | 14:00

"jong, energiek, hoogopgeleid, breed geïnteresseerd"

Ik ben geinteresseerd in brede bipsen, jong van geest en mijn lagere school had wel 5 verdiepingen. Ik worstel nog met dat energiek.

Kaas de Vies | 24-04-15 | 13:59

shit hij heeft een punt

Quiz | 24-04-15 | 13:59

"GeenStijl is dom en heeft nooit argumenten" is dom en bevat geen argumenten

Trekhaas | 24-04-15 | 13:57

Maar, heeft dhr. Van den Burg ook argumenten?

El Rico Grande | 24-04-15 | 13:57

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken