Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rotterdam geeft gratis banen weg, jeugd wil niet

vindeenbaan.jpg'Het komt door racisme! We krijgen geen respect! Kansen? Tfoe, nooit, G! Wij moeten hosselen op de straat omdat vanwege discriminisme!' Aldus veelgehoorde excuses van kansenjongeren die maar niet uit de werkloosheid schijnen te komen en dus gedwongen zijn tot een leven van straatschooieren en criminaliteit. De schuld wordt vaak zo niet altijd extern gelegd. De arbeidsmarkt zit dicht voor de jeugd uit de achterbuurt, hoe graag ze ook willen en hoe ambitieus ze ook z... Oh. Hallo burgemeester Aboutaleb, u wil iets zeggen? 'Ja. ik kreeg onlangs in Rotterdam-Zuid in een volle moskee te horen dat jongeren zo moeilijk aan een baan komen. Bullshit. We hadden laatst een gigantische banenmarkt in Rotterdam-Zuid waar werkgevers vacatures aanbieden. Sommige met carrièrestart-garantie. Er kwamen drie jongeren op af. Drie. Andere banenmarkt, met banen in zorg en welzijn, negen jongeren zouden zichzelf presenteren. Eén had zich afgemeld. De andere acht? Nooit wat van gehoord. Vorig jaar boden Rotterdamse bedrijven honderd baangaranties aan in Zuid. Gratis en voor niks. Zo handje contantje. Daar zijn er nu pas 31 van ingevuld.' Kortom. Er zijn kansen zat op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ook voor jongeren uit achterstandswijken. Sterker nog, de banen worden soms letterlijk in hun schoot geworpen. Hoeven ze nauwelijks iets voor te doen. Hoezo geen kansen? Plenty kansen! Zolang dit soort feiten opduiken over de arbeidsmarkt, nemen we al die verhalen over racisme, nauwelijks kansen en nauwelijks banen met een korreltje zout. De banen worden goedverdoemme persoonlijk in je knuisten geduwd en nog zijn er talloze 'kansenjongeren' die zelf voor de (officiële) werkloosheid kiezen. En dan de arrogantie hebben om de schuld daarvan bij de bedrijven en de maatschappij te leggen. Waar de SP ze in bovenstaand AD-artikel nog even lekker bij helpt. Baangaranties te zacht en jongeren worden met banenmarkten nauwelijks bereikt. JA, JE ZAL ER ZELF OOK EENS IETS VOOR MOETEN DOEN! Pleurt toch lekker een eind op.

Reaguursels

Inloggen

Tja, waarom zou je voor niks gaan werken als je voor het zelfde geld ook op vakantie kan?

TrollyBus | 12-04-15 | 21:39

Ik mag voor mijn 'maandelijkse belediging' jongeren iets proberen bij te brengen. Iets specifieker, op het laagste niveau, praktijkonderwijs.
Tot mijn grote verbazing is er hier een paar soorten te ontdekken.
-De jongeren met een beperking. Daar is hulp voor bedoeld. Deze zullen nimmer zelfstandig aan het werk kunnen.
-De 'kampers'. Jongeren met een grote mond, maar goud eerlijk en (eerlijk gezegd) ook harde werkers. Dat ze bij ons onderwijs volgen is binnen hun milieu niet gebruikelijk. Zij hebben diverse manieren om voor zichzelf te zorgen (ietwat in het grijze circuit). Kom ik zo nog op.
-De allochtonen. Deze jongeren hebben een ernstig probleem met alles en iedereen. Ze hebben korte lontjes, lange tenen, een probleem met de taal (zodat ze zich vaak al heel snel beledigd voelen) en daardoor alleen maar met geweld kunnen proberen als winnaar uit een discussie te komen. Ze hebben een compleet verstoord beeld van relaties, dus vrouwen zijn vrijwel niets waard (op moeder na), meisjes zijn prooi voor wat dan ook.

Deze laatste groep heeft totaal geen toekomst. Niet hier, niet in Marokko/Turkije. Ze spreken hun talen slecht. Ze krijgen van elke kant te horen dat ze weg moeten. Wij proberen er nog werk voor te regelen maar dat mondt uit op veel onderhandelen, het blijft schipperen deze halsstarrige jongeren.
Uiteindelijk is het ook niet vreemd dat deze jongeren de moed opgeven.
Wat te doen? De enige weg naar een mooie wagen, mobieltje, gouden kettingen en zo is via de criminaliteit. Daar moet de eerste verandering komen. Als je hier wegkomt met een relatief lichte straf (waarbij de gevangenis haast een hotel is waar alles kan en mag) én je er street-credibility mee kan opbouwen, zijn we toch verkeerd bezig? Dus, wat mij betreft zwaarder straffen. (lees: werkgelegenheid voor de ouderen als bewaarders!)
Zwart werken: giga straffen. Het voorbeeld dat werd gegeven (3 ton omzet als eenmanszaak, tegen een uurloon van €30,00... Hallo, belastingdienst) moet zo veel alarmbellen doen afgaan dat ze in Noord-Groningen nog kunnen horen. Deze figuren direct oppakken, spullen verbeurd verklaren (afnemen) en zwaar straffen.

Allochtoon en de taal niet (voldoende) spreken? tschüß! Fijn naar het land van opa/oma (waar je de taal blijkbaar van spreekt).

Twee paspoorten? Pfffrrrt, laat me niet lachen! Een. Die Nederlandse, dat is je tweede dus, nou lever die maar in. Als je die wel wilt hebben, moet je er voor WERKEN. Hard werken.

En de jongeren die zich hadden geregistreerd? Die 8 die zich niet hadden afgemeld? Ik mag toch aannemen dat die inmiddles een leive brief van Abouthaleb hebben ontvangen (voor mijn part in het arabisch) waarin ze fijntjes ordt uitgelegd dat ze naar elke vorm van ondersteuning, dus ook financieel) kunnen fluiten?

EEnzame SchizofrEEN | 12-04-15 | 20:06

@michello | 12-04-15 | 12:00
Overheid is er overheidsbemoeienis, maar de mate is nog overal verschillend en je krijgt er in veel landen meer voor terug. We zijn hier de afgelopen jaren veel meer gaan betalen voor vrijwel alles, maar krijgen er steeds minder voor terug. In veel andere landen waar ik al gewoond en gewerkt heb zijn de uitgaves nóg hoher, maar zijn de inkomens dat ook. De verhoudingen zijn er beter. Met andere woorden: ben je een harde werker, dan zul je het prima hebben, ben je een professionele luilak die niet wil werken, veel succes met onder een brug slapen dan maar. Zoals het hoort eigenlijk. Om over het landschap nog maar te zwijgen, want laten we eerlijk zijn, wat heb je hier in Nederland nog naast betonnen vinexwijken en een paar piepkleine, kunstmatig aangelegde parkjes die om de haverklap gevandaliseerd worden?

Le Roi | 12-04-15 | 17:20

Nog iemand anders die hard heeft moeten lachen om de naïviteit van michello?

Cynische Narcist | 12-04-15 | 12:26

@Ruud Hazes8197 | 12-04-15 | 09:28
@Le Roi | 12-04-15 | 10:06
Gewoon doen inderdaad. Ook al is er in een ander land net zoveel overheidsbemoeienis, je hebt in elk geval meer en mooiere natuur, meer huis voor je geld en minder parasieten rond je voordeur. Bovendien geeft een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk weer een impuls aan de Lebensfreude. Succes mannen, ik vertrek ook nog.

michello | 12-04-15 | 12:00

Wat voor weggooi-flexbaantjes waren dit dan? Kom op, niet naïef doen wanneer de arbeidsmarkt nog steeds structureel verneukt wordt door de nieuwe neoliberale orde.

Telkens "Wurkuh, wurkuh!" roepen helpt niets, wanneer je nog geeneens een degelijke toekomst kan opbouwen met die trieste half-baantjes.

Cynische Narcist | 12-04-15 | 11:14

Gister avond reed ik van mijn werk naar huis, op het naastgelegen parkeerterrein leunde een abdel (schatting 20 jaar?) nonchalant tegen een hele mooie Mercedes, spelend met zijn mobiel terwijl er een bijna nieuwe golf met twee eveneens zo'n zelfde leeftijden ventjes ook luisterend naar mogelijk Abdel en Abdel naar de Mercedes toe reden.
Ik heb het vermoeden dat deze snotaapjes geen carrière dag in hun agenda hebben staan, gelukkig maar, hier zit een werkgever niet op te wachten.

NB-Stb | 12-04-15 | 10:22

@michello | 12-04-15 | 00:42
Hulde voor uw plempsel, was deze iets korter dan mocht deze op een Delfts blauw tegeltje hier op de muur.
.
Partner en ik zijn het inmiddels ook meer dan beu. Werken ons beiden uit de naad en hebben, eerlijk is eerlijk, beide een bovenmodaal inkomen. Toch blijft er netto onder de streep te weinig van over, want we zijn gedwongen om een dure huurwoning in de particuliere sector te nemen (sociale huur mag niet want dan zijn we "scheefwonend"), hebben op geen enkele toeslag of vrijstelling aanspraak meer en krijgen enkel een hypotheek met verstikkende voorwaarden en allerlei haken en ogen omdat ik ondernemer ben. Zo'n hypotheek waar je met een beetje geluk voor 2 ton een blok beton koopt waarvan er 20 soortgelijke op een steenworp afstand liggen. Ik spaar inmiddels al 5 jaar als een tierelier en heb een leuk bedrag op de spaarrekening, maar toch is dat nog geen derde van wat ik nodig heb om zelf een huisje te kunnen kopen, en omdat ik zo'n goede spaarder ben, wordt ik nog eens dubbel gestraft en moet ik in het kader van vermogensrendementsheffing belasting betalen op geld waar al meervoudig belasting over betaald is.
.
En tegelijkertijd hebben we allemaal meerdere familieleden of kennissen die in de WW of de bijstand zitten. Gut wat hebben ze het toch zwaar, want ze krijgen 'maar' grofweg 1000 euro per maand in het handje geduwd. Maar wel vrijstelling op zowat alle heffingen, geld krijgen voor nieuwe apparatuur, vakantiegeld ontvangen, en de godganse dag zeeën van tijd hebben om leuke dingen te doen en, zoals de meesten al ontdekt hebben, zwart bij te klussen. Zo'n mensen komen er steeds eerlijker voor uit dat het ook een keuze is. En eerlijk is eerlijk, kon ik geen vak en zou er alleen maar uitzicht zijn op klotebaantjes, dan deed ik misschien hetzelfde. Maar dan wil IK als iemand die zich de pleuris werkt, óók de keuze om te stoppen met het sponsoren van dit soort lui.
.
Emigreren wordt hier in huize Le Roi een steeds interessantere optie. Zowel partner als ikzelf hebben beiden al meermaals in het buitenland gewoond en gewerkt en het gras is er daadwerkelijk groener. Dat is géén fabeltje. De plannen om te emigreren liggen er al, alleen nog even een paar jaartjes door de zure appel heen bijten, wachten tot vriendinlief met de studie klaar is, papieren in orde krijgen en een (financiële) buffer opbouwen. Wij zijn het helemaal ZAT. Om over het feit dat iedereen in Nederland 24/7 chagrijnig lijkt te zijn nog maar te zwijgen.

Le Roi | 12-04-15 | 10:06

@michello
Nog een paar jaartjes de tanden op elkaar en hup pensionado aan de Kroatische kust. Acht maanden per jaar lekker weer, heerlijk eten en drinken, bootje voor de deur. Alle voorbereidingen zijn getroffen en ik spreek de taal al. Alleen Den Haag kan nog roet in het eten gooien door de AOW en pensioen (40 jaar voor gewerkt) te indexering naar de levensstandaard van daar. Ik zie ze er voor aan.

Ruud Hazes8197 | 12-04-15 | 09:28

Zolang, niet alleen jongeren te veel gratis geld krijgen is elk werkgelegenheidsproject gedoemd te mislukken. Het kan best beter en slagen maar dat mag niet van de linkse kliek.

behangtafel | 12-04-15 | 09:22

En volgende keer gewoon weer VVD of PvdA stemmen. De eerste haalt ze binnen, de tweede houdt ze.

3*links=rechts | 12-04-15 | 09:05

zolang je als thuiszitter beloont wordt in dit land blijf je dit houden.. soos na 4 jaar korten tenzij gehandicapt ,uitkering 60 procent van je laatste loon
verplicht solliciteren ,niet zoals nu je eigen inschrijven bij een uitzendbureau en thats it ,nee bijhouden en overhandigen elke brief elke afwijzing.
gelukszoekers/seizoenarbeiders minimaal ee jaar ,daarna wegwezen, want doorstroming eigen jeugd gaat voor, wil dat nog niet lukken dan verplicht werken met behoud van uitkering/soos ,want nederland is echt een onderdeel van sjakie en de chocolade fabriek, luilekkerland. zo nu komen de minnetjes wel van die handophouders,

ShoveASockinit | 12-04-15 | 08:51

Jep. En voor deze 'kansen' jongeren mag ik €450 Wiebes naheffing betalen...

Dr_antonickx | 12-04-15 | 08:41

.
Aan de ene kant duizenden ervaren werknemers uit de zorg
op straat zetten,
om vervolgens via allerlei kansloze projecten ongemotiveerde
types een opleiding met baangarantie in de zorg aanbieden.
eh...?

Berthe | 12-04-15 | 08:39

Rotterdam-Zuid, daar hoor ik mijn vader nog wel es over. Dat het er vroeger zo gezellig was, allemaal hard werkende mensen die ook nog aardig voor elkaar waren. Tel je bij het kwart werklozen nog de Turken en Tokkies die al sinds de jaren 80 in de WAO zitten en de criminelen op dan ben je nu echt zwaar in de minderheid als je werkt.

Banenbeurs mijden? Dan ook geen uitkering.

LJBrinkhorst | 12-04-15 | 08:24

Rotterdam zuid wordt zo voorgetrokken.
Elke paar jaar wordt de boel volledig gerenoveerd.
Nu weer voor de tweede keer in nog geen 10 jaar wordt het afrikaanderplein opgeknapt in drie maanden.Zogenaamd om de winkeliers te helpen .
Meeste zaakjes die er zitten zijn met zware subsidie.
Drie turkse bakkers en drie belhuizen naast elkaar.
De meeste jeugd die daar geen baan heeft wil niet werken.
Ze verdienen lekker zwart als drugsrunner of in de coffeeshop.
Maar goed Pvda is niet meer de grootste dus hopelijk steken ze nu ook eens geld in andere wijken.

Lilia2 | 12-04-15 | 08:11

@Zimpele Siel | 11-04-15 | 20:20 "Waarom werken als je alles gratis kan krijgen en tot begin van middag op bed kan blijven liggen (…) Klap gewoon de eerste de beste tatta van zijn scooter af of zet hun zusje in als prosti. En voila! "
.
Zo is het. Zo heeft de 'maatschappij' van Noord-Afrika tot en met Afghanistan eeuwenlang gefunctioneerd. Arbeiden is voor slaven en getolereerden, en zodra die genoeg bijeen gewerkt hebben, ga je even hun bezit of nazaten "afromen" of "oogsten". Dat is 'cultuur,' en zit er diep in.

ben kokhals | 12-04-15 | 03:18

En wat voor banen zijn dat? WC's schoonmaken? Zonder 'doorgroeimogelijkheden'?

Worst_kaas_scenario | 12-04-15 | 03:08

In eigen kring ken ik zeker een twintigtal autochtone mannen en vrouwen (35+) die dolgraag weer een baan willen en alle soorten banen aan zouden nemen, sommige met uitkering en sommige zonder want getrouwd, maar ze worden niet aangenomen want: past niet in het profiel.
Dus: ben je autochtoon, rotterdammer, geen 25- jaar oud, en met werkervaring, dan wordt je buitengesloten.
Aboutaleb, rot op!

gaffelbaard | 12-04-15 | 02:28

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:42

graafmess.
mess, afkorting van messer, dus mof.
ja dat is dan ook weer simpel na sgool , ik denk.
super mongool.
gesgiedenis, ga ik uitzoeken, die is echt moeilijk,

slaap lekker

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:40

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:37

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:34

franzo oz ozen.
probeer het uit te spreken, lukt bijna niet.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:33

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:31

-weggejorist-

michello | 12-04-15 | 01:31

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:28

-weggejorist-

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:28

slaap ze

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:27

@alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:11
Dan de Caraïben, inderdaad toch ook zeker heerlijk.

michello | 12-04-15 | 01:26

ja ze hebben meer vakken op school, ook Nederlands, als tip.
(sgool, franzozozen, gesgiedenis,)
O zal wel weer dyslectisch zijn,

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:26

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:22

respect voor je familie.
en jij dan,

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:20

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:20

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:17

graafmess.
wat wil je nu allemaal vertellen.
ik kan hier geen chocolade van maken.
Blauw helmen en 40 45

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:16

graafmess.
ben je een blauwhelm dan

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:13

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:13

Michello
bedankt voor de tip.
Dacht zelf aan iets in Zuid Amerika,vanwege het klimaat,
voorde rest moet ik toch altijd betalen.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:11

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 01:06

@alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:52
Het probleem is dat je zelfs dit KUTLAND kunt relativeren en daarmee al het onrecht vergoelijken, want in zoveel andere landen op deze kudtplaneet is het oorlog, of er is een dictatuur, of er zijn enge ziektes, of de Islam heeft het er voor het zeggen, of het eten is er raar of er is nauwelijks iets te eten, of de taal te moeilijk, of je wordt economisch uitgebuit, of Brussel zwaait ook daar de scepter,, inderdaad alleen al daarom kun je geen kant op zowat.
Ik zie ook maar een paar mogelijkheden: USA, Canada, Nieuw Zeeland, Australië, IJsland, Zwitserland, Noorwegen. Sowieso al stuk voor stuk landen met een lagere bevolkingsdichtheid en een adembenemende natuur. De aanvullende vraag is nu, waar vind je de meeste vrijheid, een hechte gemeenschapszin, een eerlijke en realistische politiek, een hoopvolle werkgelegenheid en een goede gezondheidszorg.
Ik tip IJsland.

michello | 12-04-15 | 01:05

graafmess.
Morgen als je wakker wordt, lees het nog eens na.
Dan begrijp je er niets van.
Wij nu al niet.
Nu weer franzozozen, ik denk 3x de woordwaarde en plankje leeg.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 01:05

-weggejorist en opgerot-

Graafmess | 12-04-15 | 01:04

graafmess,
Heb de filmpje niet helemaal gezien, maar als er ergens iemand roept, dat er gratis uitkeringen in Nederland of rotterdam zijn, in deze filmpjes.
Hoor ik dat graag

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:59

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:59

graafmess,
vertel,jij gaat in de volgende posting vertellen,dat je vorige idee niet zo goed was.
daar heb ik me ingelezen, kan de rest ook doen.
en de youtube is off topic.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:56

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:54

maar kan nu geen kant op

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:52

Michello;
Inderdaad KUTLAND

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:52

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:50

graafmess.
sorry ,neem je niet meer serieus, eerst al die youtube filmpjes, offtopic.
vervolgens heb je ideeën, die je daarna niet goed vindt.
En nu hoeveel in Dubai.
Niemand allemaal op contract basis.
Sorry ik leef in Nederland.

Hoeveel in Polen.
Hoeveel in Zwitserland.
niet zoveel als hier.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:48

Het percentage allochtonen dat uitkeringen heeft ligt significant hoger dan bij autochtonen.
Dat zijn feiten.
Dat wetende, moet je een oplossend beleid hebben.
Daarom uitkeringen aan een maximale duur verbinden.
Een baan moet je dus aannemen als je uitkering wil behouden.Doe je dat niet dan is het bonnetjes krijgen voor primair levensonderhoud.
Het is niet zo moeilijk allemaal.Gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag bestraffen,zonder uitzonderingen.(want daar komt links altijd mee aan)

pejoar | 12-04-15 | 00:48

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:47

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:45

@Ik was in Haren | 11-04-15 | 20:09
Je zegt het: spreken, maar schrijven ho maar, ongeletterden maken nu eenmaal zero kans op banen. En terecht.

Mr.Red | 12-04-15 | 00:44

@alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:16
Ik ben het ook totaal niet meer eens hoe het tegenwoordig gaat, qua solidariteitsbeginsel.
De samenleving is gespleten, de politiek vaart z'n eigen koers, de burgers worden aan alle kanten geplunderd en de voorzieningen in rap tempo wegbezuinigd. We betalen steeds maar meer, maar ik zie steeds minder bibliotheken, minder wijkgebouwen, minder zwembaden, minder bemande politieposten, minder bejaardentehuizen, etc.
Het enige dat onverminderd goed verzorgd wordt is onze infrastructuur, opdat er geen problemen zijn met het verdienen van het aanstaande belastinggeld.
Er is geen lol meer aan. Wat krijg je ervoor terug, een overbevolkt land, waar je 10 jaar moet wachten op een sociale huurwoning in een iets betere wijk, of waar je 200.000 Euro moet neerleggen voor een confectierijtjeshuis met schuttingdoos aan de achterzijde, gezellig pal naast je barbecueënde kutburen, of anders een appartement in een van de laatste semi-witte wijken van de stad, alles minder en je woont in een ghetto. JE bent gedwongen om een relatie aan te gaan om überhaupt nog een aangenaam huis te kunnen kopen en dan nog zit je tot je nek in de kosten. Daar werk je dan voor. Om zo te wonen en om je vrouw en kind een leven te geven, te midden van alle ellende, die net niet zichtbaar is in dat wijkje waar je een huis hebt weten te bemachtigen. In de hoop dat de xenofiele horde op afstand blijft. Want waar moet je dan weer naartoe.. Godsamme, wat ben ik soms jaloers op de mensen in het noordoosten van dit land, die boeren, die nog amper van iets weten, hoe belabberd het er hier in de Randstad voor staat. Ik keek laatst op Funda, ik zag een prachtig vrijstaand huis, echt een kast, voor maar 200.000 Euro na onderhandeling. Kijk, zoiets is nog zoveel geld en moeite waard. www.funda.nl/koop/twijzelerheide/huis-...
Maar de werkgelegenheid daar he, het is ook altijd wat in dit kutland.

michello | 12-04-15 | 00:42

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:40

graafmess.
slechts geboren als een uilskuiken,nu onderweg om ooit een volwassen dier te worden.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:39

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:38

graafmess.
Natuurlijk zijn er mensen van allochtonen afkomst die onze uitkeringen ten onrechte gebruiken.
Aanpakken en snel.
Maar hoeveel autochtonen denk je dat er zijn die hetzelfde doen.

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:36

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:34

graafmess.
dat is het leuke, ik ben geboren als een uilskuiken,

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:24

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:23

graafmess.
Ik denk verkeerd gereageerd.
Maar mijn volledige naam is.
alsjeallesweetweetjeniets.
was te groot toen, misschien nu passend.

mvg
alsjeallesweetweetjeniets

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:19

Michello, en Moriarty.
Nederland heeft al jaren een minderheid, die alles wordt afgenomen.
Dat is de werkende belastingbetalende bevolking.
Helaas betaald deze gediscrimineerde minderheid, voor al dat zielige volk.
Zo is het, en het gaat echt niet anders worden.
Marokko, lacht ons uit, die willen die gasten echt niet terug.
En onze regering blijft ze steunen, met geld, dus, de vraag.
wie is er nu gek,

alsjeallesweet | 12-04-15 | 00:16

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:12

-weggejorist-

Graafmess | 12-04-15 | 00:07

@alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:59
Dat gaat op geen enkele manier lukken.
Het wordt steeds duidelijker dat we ècht niks kunnen met dit soort gasten.
We zouden ons eens wat flinker moeten opstellen naar Marokko, want daar ligt volgens mij de enige oplossing.

Moriarty | 12-04-15 | 00:04

@alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:25
Als zij het recht hebben om niet te werken dan moet ook het recht hebben om hen niet te betalen.
Immers komt hun leefgeld uit mijn zak. Ik ben geen slaaf en al helemaal niet van dat rotte gespuis!
Gemeenschapsgeld t.b.v. het sociale vangnet is er voor mensen die niet kunnen werken en niet voor diegenen die niet WILLEN werken. Als je KIEST om niet te willen werken, dan wil ik ook KIEZEN om niet te hoeven betalen!
Mensen die willens en wetens niets wensen bij te dragen aan de samenleving moeten vice versa alleen nog maar basisverzorging krijgen ZONDER LUXE en verwennerij en dat wil zeggen: 1) verhuizen naar een wooncontainer op een daartoe bestemd terrein, 2) er wordt een eenvoudige fiets verstrekt, 3) de Voedselbank stelt dagelijks voedsel ter beschikking tegen inlevering van bonnen, 4) Medische basiszorg is inbegrepen, 5) tweedehands kleding uitzoeken bij het Leger des Heils. Je krijgt geen geld, alleen onderdak, eten en medische zorg.
Wil je wonen zoals de werkenden, wil je sigaretten, een biertje, een TV, etc. dan moet je OOK GAAN WERKEN.

michello | 12-04-15 | 00:03

ja en daarom.
laat ze maar iets doen, voor dat geld.
de straatvegen enz enz

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:59

-weggejorist-

Graafmess | 11-04-15 | 23:58

Er is 1 reden te noemen waarom die kanslozen nooit en te nimmer willen: Omdat bij al die banen niet meteen 100.000+ euro salaris zit, een wagenpark met minstens 4 sportwagens, een villa, gouden kettingen en lekkere wijven. Te lui om te werken, maar fit genoeg om de hand op te houden.

lillendvleesch | 11-04-15 | 23:53

-weggejorist-

Graafmess | 11-04-15 | 23:51

moriarty.
Volgens jou, ja dat is leuk.(trapt geen rechter in )
Ben niet onbekend met het grijze circuit, zoals jij graag wil horen.
Maar ik kan jou verzekeren, middels mijn boekhouding als bewijs, dat ik al sinds ik als zelfstandige werk, ruim 19 jaar.
Bijna geen zwarte aanbiedingen krijg.
Die Pool is toch goedkoper, met zijn nep factuur.

Dat wil je toch graag, offerte lezen , kunnen de mensen niet, alleen de laatste regel, ja dat is de prijs.
en dan is die poolse zwartwerker veel goedkoper.

straks ook poolse, tandartsen, advocaten, enz enz,
dan gaat het pas leuk worden.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:51

-weggejorist-

Graafmess | 11-04-15 | 23:49

Eens kijken. Ik kan dan in de uitkering zitten, heel de dag vrij, kan alles goedkoop uitzoeken, wat zwart erbij verdienen. Of ik kan voor hetzelfde werk gaan werken, heel de dag weg, duurdere kleding nodig, geen tijd om goedkoper te shoppen, geen vrije tijd en niks meer erbij verdienen. Tsjongejongejonge, wat zou ik kiezen.

Patatter | 11-04-15 | 23:41

Logisch.. zolang ze geen BMW 7 serie en een netto salaris van 2500 euro krijgen als ze beginnen, zijn ze niet tevreden.

Lui kut volk wil meteen aanzien en respect en een goede baan zonder iets te doen.

Ze blijven liever thuis bij de rest van het gezin dat met een fok gedrag en fraude een mooi salaris van de staat krijgen. Wat ze zelf willen "verdienen" ze wel op een betere manier.

nobody@home | 11-04-15 | 23:39

Asielzoekers helpen in hun eigen regio, eenmaal hier zijn ze verpest met dat gratis geld en luxe.
Gastarbeiders op contract, geld verdienen, geen recht op uitkeringen.
Ik kom als gast in een hotel, mag ik daarna, dagelijks gratis eten, nee toch.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:39

@alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:21
Als jij een bouwbedrijf hebt, ben je zelf volgens mij ook niet geheel onbekend met af en toe iets zwart doen.

Moriarty | 11-04-15 | 23:34

-weggejorist-

Graafmess | 11-04-15 | 23:32

Zimpele siel.

je doet je naam eer aan

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:27

michello.
zij hebben RECHT op een uitkering.
Jouw PLICHT om daar aan mee te betalen.

ben het helemaal met je eens,maar helaas werkt het niet zo.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:25

@michello
Hoef je ook niet ..... gewoon ook stoppen met werken. Snap je gelijk waarom ze allemaal zo leip overkomen. Thuiszitten wordt je leip van.

Zimpele Siel | 11-04-15 | 23:22

janmetdepet.

Ja ,die pikken ons werk af.
Moet al concurreren met moelanders.
Eenmanszaakjes zonder personeel in de bouwbranche, met een omzet van € 300.000,- .
zet dit weg tegen een uurloon van € 30,=.
Maakt de man alleen 10.000 uur op jaarbasis.
Nu hebben we 24x7x52 maar 8736 uur.
Dus geen vrij.nooit slapen.
Simpel , zelfs ik zie het, er klopt iets niet.
Enkel de Belastingdienst wil dit niet zien.
Lopen een mannetje of 6 uit polen zwart rond, voor € 8,- per uur.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:21

Als deze klaplopers het recht hebben om niet te werken voor hun inkomen, dan wil ik het recht hebben om geen belasting voor die luie stinkhonden te hoeven betalen!!

michello | 11-04-15 | 23:08

het gaat niet enkel over gastjes, mensen van 30+, doen hier ook vrolijk aan mee.
O en een spijker, is een leuke, google er maar eens op.
Tegenwoordig draadnagel, de spijker was minimaal 10 cm lang,gesmeed, en die recht in het hout, is niet makkelijk.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 23:06

alsjeallesweet | 11-04-15 | 22:41

Zo kent iedereen wel iemand die zo leeft van een uitkering ik persoonlijk ken er ook wel een paar en ja zeg er maar eens iets van heb je ruzie, en de regering weet het ook echt wel maar durven er niets aan te doen,ik ken ook zat nederlandse werklozen die ook gewoon bijklussen dus vreemd is het niet,maar deze werklozen houden meer per maand over als iemand die wel een baan heeft want die heeft geen dubbel inkomen.echt het is beter om iedere werkloze twee keer per dag te laaten stempelen want al die werklozen die er vrolijk op los klussen pikken ook nog eens de banen in van werkzoekenden.

janmetdepet | 11-04-15 | 23:02

@alsjeallesweet | 11-04-15 | 22:49
Je hele leven oude mensen wassen, lijkt jou wel wat?
Het is altijd lekker makkelijk zulke dingen van een ander te verwachten.
En daarnaast, ik moet er niet aan denken dat dat zwakzinnige mocro-tuig massaal de zorg in gaat.
Kat op het spek, kind in een snoepwinkel.

Moriarty | 11-04-15 | 23:01

Zure Sigaar | 11-04-15 | 22:54

Je hoeft helemaal niet bang te zijn dat ze op tijd op hun werk komen.
8 uur 's morgens is voor die gasten nog midden in de nacht.Bierosaurus | 11-04-15 | 22:57

Probleem is dat die gastjes met een onafgemaakte VMBO denken dat ze na een dag op tijd komen de volgende dag al de dienst kunnen uitmaken. Terwijl ze nog geen spijker recht in een blok hout kunnen slaan.

Zure Sigaar | 11-04-15 | 22:54

moriarty.
slaap lekker onder die brug.
Jij hebt dus ook geen ruggengraat,en zo te lezen ook een uitkering,of van Marokkaanse afkomst

alsjeallesweet | 11-04-15 | 22:49

En toch snap ik het volkomen, dat die Marokkaanse hangjongeren een leven in de zorg totaal niet zien zitten.
Ik geloof dat ik nog liever onder de brug zou slapen...

Moriarty | 11-04-15 | 22:45

voorbeeld: en echt waar.
Zo ken ik iemand van zeer dichtbij.
Zij een uitkering, hij een uitkering.
Wonen op papier niet samen, zoon en dochter staan ergens anders ingeschreven.
Zij werkt minimaal 30 uur per week , zwart.
Komen ook nog vrolijk aan mij hun spiksplinternieuwe auto tonen, ik was niet zo vrolijk (gek toch).
Vervolgens wordt er in een ander land een huis gehuurd,op jaarbasis,om te kunnen overwinteren,en voor vakanties.

Als ik hier iets over durf te zeggen, heb ik ruzie.
Ze hebben daar toch recht op.

Ja wij, mijn vrouw en ik staan iedere ochtend om 5:30 op gaan om 6:00 uur de deur uit, komen om 18:00 uur weer binnen.
En kunnen net de touwtjes aan elkaar knopen.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 22:41

Heeft de politiek zich ooit achter de oren gekrabt waarom je bussen vol ´Rotterdammers´ naar het westland stuurt. Wonen er geen westlanders in de buurt van het westland?

99 procent gooide het bijltje er al bij neer voor er nog 1 plantje was aangeraakt. Bijstand liep door. Van alle kanten gaat het fout: de overheid, werkgevers, handophouders. Slaap ik er minder om? Nee. Word ik cynischer? Ja.

chicago river | 11-04-15 | 22:38

smoelwerk | 11-04-15 | 22:08

Ze bidden God/Allah om werk en vervolgens danken ze Jezus/Mohamed dat ze het niet krijgen.

Bierosaurus | 11-04-15 | 22:24

-weggejorist-

entiteit | 11-04-15 | 22:24

gewoon alle uitkeringstrekkers minimaal 2xkeer per dag laten stempelen.
Of gewoon werk laten doen ,wat normaal door de gemeente wordt uitgevoerd.
straat vegen, huisvuil ophalen,schilderen van bruggen enz,enz.
Hebben ze maar een overbezetting, worden toch al betaald.
Dus laat ze maar iets doen.
niet aanstellen als handhaving,mongolen in een uniform,lijken wel nazi's.

alsjeallesweet | 11-04-15 | 22:24

Uit het AD: "Rotterdam-Zuid kent een hoge werkloosheid. 21,4 procent van de inwoners (15-64 jaar) is geregistreerd als werkzoekende."

De oplossing is even eenvoudig als rechts: het inkomensverschil tussen werkenden en werklozen moet VEEL groter worden.

smoelwerk | 11-04-15 | 22:08

Ook ik heb een paar maanden door de crisis in de WW gezeten. Ik ben nog nooit zo rijk geweest als toen.
Maar als je eenmaal in de Bijstand komt komen er een hoop vervelende regels om de hoek kijken;
Je huis opeten, voertuigen verkopen, spaargeld opmaken en ze tellen alle salarissen in je huishouden bij mekaar op.

HaagseSkieldah | 11-04-15 | 22:04

captainobvious | 11-04-15 | 21:43

Buitenlanders met rapport cijfers zeven tot negen.
(Grade point average, GPA 3-4+)
Hier slaag je voor Havo-VWO met een 5,5 (GPA 1,5)
En straks slaag je hier voor de rekentoets zelfs al met een 4,5 (GPA 1.0)
Doen we hartstikke goed.
We zijn de risee van het internationale onderwijs.
Moet je juffie Bussemaker eens haar verstand zien te peuteren.

Bierosaurus | 11-04-15 | 21:52

Hou toch op, die teringjong willen wel werken, maar dan hooguit vier dagen in de week van 10 tot 3, met laptop, auto en telefoon van de zaak en minimaal 4000 euro netto.
En ja, ook die met hooguit VMBO.
Alle bedrijven waar ik nog wat mee te doen heb werken met oostblokkers of mensen uit b.v. India, harde werkers met hersens, die voor een prima salaris ook echt willen werken.
Hollandse sollicitanten worden eigenlijk niet meer serieus genomen, alemaal prinsjes en prinsesjes die ergens boven de top willen beginnen.

captainobvious | 11-04-15 | 21:43

@miko
Touche! Al gaat dat niet altijd even makkelijk. Grof geweld speelt vaak een grote rol evenals bedreigingen over familieleden. Jonge meisjes met weinig sturing thuis en slecht maatschappelijk inzicht zijn daar vrij ontvankelijk voor. Slachtoffers de schuld geven is zo on-Hollands!

Zimpele Siel | 11-04-15 | 21:40

Ik wil wel een halve baan 15-18 uur omdat ik wat wil doen. Klein probleem ben geen allochtoon, woon niet in het westen, voel me soms wel jong maar ben wel 50+, en o ja links en rechts wat reuma van daar die 15-18 uur langer houw ik niet vol.

dwar | 11-04-15 | 21:39

Je gunt ze toch ook niet zo'n verschrikkelijk leven zoals de meeste ouderen hier hebben moeten doorstaan?
Met 12-13 jaar naar de LTS en dan met 15-16 gaan werken. En 's avonds na je werk 3 avonden per week naar de MTS en daarna (ook 's avonds) naar de HTS.
Met 23 jaar 6-7 jaar werkervaring hebben en genoeg geld om een huis in te richten en een gezin te kunnen stichten.
En dat zonder te hoeven lenen.
Die g.v.d.se, eh, die a.v.d.se babyboomers.
Maar met een IQ wat niet groter is dan hun schoenmaat is het voor die amoeben wel sappelen.
Eerst 4 jaar vmbo, en als ze dat overleven, meestal zonder diploma, naar mbo-1, 2, 3 en 4.
Respectievelijk 1-2-3-4 jaar met vmbo mee, variërend van 8-14 jaar totaal.
Waarbij het tussentijds struikelen natuurlijk voortdurend op de loer ligt.
En dan zijn ze 23-28 jaar en dan kunnen en hebben ze helemaal niks.
Als het even tegenzit ook nog een studieschuld vanwege uitval.
Blijft de vraag waarom het vroeger met 3-4 jaar LTS kon, waar ze nu 8-14 jaar over doen. Zou het soms komen omdat de school daar 7.600 euro budget per jaar voor krijgt?
Dat ze worden gegijzeld voor het budget. Dat zou toch ondenkbaar zijn?

twitter.com/search?f=realtime&q=%...

Die jongeren zijn net een partij vis die steeds doorgeschoven wordt totdat er iemand op het eind constateert dat de vis verrot is.
”Het is maar voor de handel. Je moet het ook niet willen eten”
En dat geldt voor zowel de alloch- als de autochtonen.

Bierosaurus | 11-04-15 | 21:37

Niet zo lang geleden ook ervaring mee. Iemand aangenomen en op een helpdesk geplaatst. Hij kwam binnen de proefperiode langs en vertelde mij dat ik zijn contract beter niet kon verlengen. Waarom vroeg ik. Zijn antwoord was dat als hij zijn uitkering pakte en in de coffeeshop bijwerkte meer verdiende en later kon opstaan.

i-Wonder | 11-04-15 | 21:35

marcoplarco | 11-04-15
Nee, die ging zo:
Komt een neger bij een ondernemer en zegt: "ik wil werken". Zegt die ondernemer: "Dat is prima, je kunt meteen aan de slag". Zegt die neger: "U maakt zeker een grapje?". Ondernemer: "Ja, maar jij begon!"
très cool | 11-04-15 | 20:47
:''''''''))))

CrapoTheGreat | 11-04-15 | 21:09

Een Marokkaanse moeder zegt haar drie zoontjes van 9, 15 en 16 jaar:
"As ullie alle trie nie werke... ikke nie meer make ete...".
De drie gaan morrend op pad.
-
Om vijf uur komt de oudste thuis met 50 euro.
"da' goet..", zegt de moeder, oe ebbe jij verdien...?"
"Ikke leeg flessen verzjamele... hier stationsgeld..."
Hij krijgt zijn eten.
-

Een uur later komt de tweede thuis. Hij heeft 40 euro.
"Oe ebbe verdien...?”, vraagt de moeder.
" Folders en krantjes in deur gesteek..."
Ook hij krijgt zijn eten.

-
De jongste komt pas om negen uur thuis met een grote zak op zijn rug.
De moeder vraagt: "wa dadde ....?"
De jongen schudt de zak op tafel uit. Duizenden briefjes van 20 euro.
De hele familie kijkt met open mond toe.
“Oe ebbe verdien...?", vraagt moeder.
Het jongetje:
"Ikke naar vliegmachine-veld Sjipol gewees en tegen iedereen gezeg:
"Ikke komen twintig euro tekort voor enkele reis tieket teroek naar Marokko !

telelezer | 11-04-15 | 21:06

@marcoplarco | 11-04-15 | 20:57
uitkeringen zijn niet te riant je word zwaar gestraft als je aan het werk gaat.
je kunt meteen inleveren terwijl je dagelijkse kosten omhoog gaan. Meer eten, kleren, transport.

miko | 11-04-15 | 21:06

Wie gaat er nou een stom baantje doen als je ook rapper kun worden?!

VanBukkem | 11-04-15 | 21:03

@KapiteinClaus | 11-04-15 | 20:29
Begin eens met die fokpremie af te schaffen.

miko | 11-04-15 | 21:03

Veel van die jongeren willen niet werken op hun niveau. Die denken dat je als schoolverlater met een VMBO diploma gelijk aan de slag kunt als manager en dat ze dan ook meteen een lease auto krijgen.

Osdorpertje | 11-04-15 | 21:02

@Zimpele Siel | 11-04-15 | 20:20
Als het zusje van de gemiddelde tata zo makkelijk de prostitutie in te duwen is, spoort daar ook iets niet aan.

@ZZP-er | 11-04-15 | 20:26
Zolang werken in de laagste loonklassen meer moeite kost en minder oplevert dan thuis lamballen, hand ophouden en er wat bij ritselen zal er niet veel veranderen.

Het gat tussen uitkering of vakken vullen, aan de lopende band staan of schoonmaken moet gewoon enkele honderden euro's zijn.

miko | 11-04-15 | 21:02

Ik ben het niet vaak met je eens Quid, maar dit is me uit het hart gegrepen.
Je moet Mocro Maffia eens lezen om te weten hoe die gasten tegen werk aankijken.

Roadblock | 11-04-15 | 20:58

Ze hebben gelijk. Werken is voor sukkels.

VanBukkem | 11-04-15 | 20:58

@jemagookniksmeer | 11-04-15 | 20:53
Dus wat je eigenlijk zegt is dat de uitkeringen veel te riant zijn, en dat er veel harder opgetreden moet worden tegen volk wat luxe heeft die het legale inkomstenpeil ver overstijgt. Dan zijn we het eens!

marcoplarco | 11-04-15 | 20:57

maar als je een baan net accepteert dan wordt toch de uitkering gestopt?
waarom gebeurt dat dan niet?
welke corrupte ambtenaar zit daar achter het loket?

--sql error-- | 11-04-15 | 20:55

jemagookniksmeer | 11-04-15 | 20:53
Als iedereen het zou doen ja. Zo'n arbeidsmoraal zit er bij ons niet in. Wij houden niet van klaplopers en parasieten.

Graaf van Egmont | 11-04-15 | 20:55

Geen werkkansen in de op 1 na grootste havenstad ter wereld. Gelukkig komen er veel nieuwe lieden aandobberen.

Piet Karbiet | 11-04-15 | 20:54

Er wordt hier in de panelen zo vaak geroepen dat werken niet meer loont en dat je eigenlijk met z'n allen zou moeten stoppen met werken en belasting betalen.
Nou, deze jongeren hebben dat ook door en voegen de daad bij het woord.

Als iedereen dat zou doen zou er eindelijk eens iets echt veranderen in Nederland.

jemagookniksmeer | 11-04-15 | 20:53

marcoplarco | 11-04-15

Nee, die ging zo:

Komt een neger bij een ondernemer en zegt: "ik wil werken". Zegt die ondernemer: "Dat is prima, je kunt meteen aan de slag". Zegt die neger: "U maakt zeker een grapje?". Ondernemer: "Ja, maar jij begon!"

très cool | 11-04-15 | 20:47

Ja maar m'n neef zit ook heel de dag thuis en heeft een BMW in de 6 serie.

Eshek | 11-04-15 | 20:44

Hé, dit wist ik 40 jaar geleden eigenlijk al. Al die tijd maar mijn mond gehouden, want racistisch. Nou ben ik dat natuurlijk ook, maar om het nou van de daken te schreeuwen?

Graaf van Egmont | 11-04-15 | 20:40

Doet me denken aan een mop die veertig jaar geleden op school verteld werd.

Op een plein lopen honderd negerts te demonstreren. "Oewij willen oewerk! Oewij willen oewerk". Komt een plaatselijke ondernemer aan, die kan wel wat hulp gebruiken. Dus hij spreekt er eentje aan en zegt "Ik heb een baan voor je". Zegt die negert: "Oewaarom ik?!? Er zijn nog zoveel anderen!"

Blijkt dus helemaal geen mop.

marcoplarco | 11-04-15 | 20:40

Het wordt eens tijd dat een uitkering niet als recht wordt gezien maar als een gift van de samenleving. Geld wat naar die losers gaat kan ook besteed worden aan iets nuttigs en mensen die het echt nodig hebben. Gewoon geen uitkering meer voor de gasten. Wat? kunnen ze hun huur dan niet meer betalen? mooi, eruit keilen en iemand erin die wel wil werken. Wat? omkomen van de honger? nou als ze geen familie/vrienden hebben die alles voor hun wil betalen heb je daar best kans op. Eigen schuld dikke bult dan.

Bad Ass Justice | 11-04-15 | 20:39

Mooi. Weer een mythe doorgeprikt.
Nu kan ik in de toekomst zeggen: nouhou, dat zeg je nu wel maar er was recent een artikel op GeenStijl - ken je dat?- waarin ondubbelzinnig te lezen stond dat ~~~ etc.
---

appeltjesgroeneweide | 11-04-15 | 20:38

Wie is de schuldige? De racistische blanke werkgever of de kansloze, luie, verontwaardigde, zich gediscrimineerd voelende en meestal allochtone werknemer.

DeKniesoor | 11-04-15 | 20:33

@bello | 11-04-15 | 20:29
Ik zie die mocro's hier alleen maar de hele dag knetterstoned in de vele coffeeshops rondhangen. En daarbij auto's rijdend, stoned of niet, waar de gewone man alleen maar van kan dromen.

tankard | 11-04-15 | 20:33

De mensen die vanuit zichzelf gewoon willen werken schamen zich dood om dit soort gepamperde banen aan te nemen. En de rest wil gewoon niet. Wisten we toch al?

QBert | 11-04-15 | 20:32

zie=zien

derwilliemeister | 11-04-15 | 20:31

Kan de jeugd geen ongelijk geven. Wachtgelders eerst. Laat maar zie arbeidsethos voor die veelvoud aan bijstandsuitkeringen per persoon heren en dames politici.

derwilliemeister | 11-04-15 | 20:31

Ik vind dit echt zielig voor de Nederlandse jongeren die moeite hebben om een baan te vinden. Maar dat vind links niet zielig genoeg blijkbaar, dus dan maar baantjes blijven geven aan allochtonen jongeren die het niet willen.

DaeHanMinGuk2 | 11-04-15 | 20:30

Het alternatief is snoeien in het uitkeringen- en toeslagencircus. Volgens mij is dat toch de hele voedingsbodem voor vele Turkse en Marokkaanse gezinnen hier.

KapiteinClaus | 11-04-15 | 20:29

@bisbisbis | 11-04-15 | 20:20

Nu is het zo in 010 dat wanneer bijstand=schoffelen of schroefjes sorteren 'met behoud van uitkering'.

Nu heb ik hier nog NOOIT een mocro in een hesje een perkje zien schoffelen. Wel zie ik ze geregeld honderden euro' s in de gokautomaat pleuren in mijn stamkroeggie. Honderden.

bello | 11-04-15 | 20:29

Wellicht krijg je ze wel enthousiast wanneer het parasiteren op de belastingbetaler onmogelijk wordt gemaakt. De voedselbank een persoonlijk registratie en identificatiesysteem invoert en men zelf de ziektekostenverzekering moet gaan betalen of bij spoedeisende medische zorg direct een 'borg' moet aftikken.

E. Jaqlaat | 11-04-15 | 20:28

Tja, dat beetje gratis geld is natuurlijk nooit genoeg,
discriminatie roepen kost daarin tegen niets extra's
en zou zowaar nog wat meer gratis geld kunnen opleveren,
criminele activiteiten buiten gelaten.

Halul gebakken | 11-04-15 | 20:28

Gelukkig zijn onze uitkeringen niet zo zacht als boter. Bovendien hebben bijvoorbeeld Chinezen al decennialang geen last van 'white privilege'/racisme/uitsluiting, die werken gewoon. Zal dus wel met de eigen instelling & cultuur te maken hebben...

Zware Guy | 11-04-15 | 20:27

Laat de PVDA/VARA/Joop dit alsjeblieft niet horen. Ow wacht, die keken al tientallen jaren de andere kant op. Niets nieuws onder de zon. Zolang een uitkering of crominaliteit lonen komt dat tuig niet uit hun nest. Maar dat krijg je geitenwollensokken niet uitgelegd. Gelukkig zijn de wegkijkers zelf ook regelmatig slachtoffer; doen ze toch nog iets sociaals.

Rest In Privacy | 11-04-15 | 20:27


The walking bob | 11-04-15 | 20:21

Hier moet je dan blij zijn als je zonder in de rij te staan naar binnen kunt en dan heb ik het alleen maar over een banenmarkt zonder baangarantie.

eerstneukendanpraten | 11-04-15 | 20:26

Weet je wanneer ze zo'n baan willen? Als iemand anders het werk doet, maar zij het loon krijgen. En het zal nog maar eventjes duren, of de SP gaat ze dat nog aanbieden ook. Krijgen ze van de SP een ontbijtje op bed met een contractje waarin staat dat ze niets hoeven te doen en lekker kunnen vangen. Want zeg nu toch eerlijk: zulke jongeren geef je toch een kans? /sarcasm off

tankard | 11-04-15 | 20:26

Al die nieuwe Nederlanders zijn zo bang voor het woord ... werken .. dat zij enkele jaren geleden absoluut de hun aangeboden gratis huurwoningen in WERKENDAM niet wilde accepteren en dit is geen mop.

blauwe zander | 11-04-15 | 20:26

Met een baan moet je toch werken voor je geld?
Wie is noch zo stom om zoiets te doen als je het geld ook zo kunt krijgen.
Ikzelf ben ook zo'n stommeling. En ik heb een onzalige hekel aan klaplopers: bruin, zwart of rood, zal me een zorg wezen.

ZZP-er | 11-04-15 | 20:26

De dames en heren in kwestie maken eenvoudigweg handig gebruik van de gevoelige plek van socialisten.

balustrade | 11-04-15 | 20:26

Met een uitkering en een baantje verdien je minder dan met alleen een uitkering, heb ik geleerd van Camping PowNed. Je gaat ze nog snappen ook...

Driewerf Hoezee | 11-04-15 | 20:25

Luie kudtlui! Heeft G al gereageerd?

Driewerf Hoezee | 11-04-15 | 20:24

Kut jeugd. Ik moest gvd ook alles uit de kast halen. .
En geloof me . Schuld van de ouders.

XaaD666 | 11-04-15 | 20:24

En dan uit wanhoop maar naar Syrië gaan om daar ongelovigen te onthoofden, gewoon omdat je geen stageplaats krijgt. Ik snap dat wel...

eerstneukendanpraten | 11-04-15 | 20:23

Dat soort baan garanties moeten ze eens voor 50+ organiseren.

Rest In Privacy | 11-04-15 | 20:21

Waarom werken als je alles gratis kan krijgen en tot begin van middag op bed kan blijven liggen. Extraatje is makkelijk bij te verdienen voor ze. Klap gewoon de eerste de beste tatta van zijn scooter af of zet hun zusje in als prosti. En voila! Werken is voor sukkels is de drijvende gedachte.

Zimpele Siel | 11-04-15 | 20:20

Tsja... met een uitkering van 680,= Euro als basis kun je daarnaast bést nog wel wat dingen verzinnenen die je meer geld opleveren dan iedere ochtend om half zeven uit je bed te vallen om voor een baas te gaan werken..

bisbisbis | 11-04-15 | 20:20

Ik was in Haren | 11-04-15 | 20:09

Ze jatten daar niet alleen de straatklinkers. *Extra 'o' omhoog werpt*

Ik was in Haren | 11-04-15 | 20:19

Wajong jonguh.

Muggenmepper | 11-04-15 | 20:16

-weggejorist-

Graafmess | 11-04-15 | 20:14

Je kunt ook afvragen hoe ze nu aan hun geld komen. Ik suggereer niets.

Rest In Privacy | 11-04-15 | 20:12

Om in Rotterdam Zuid te kunnen werken met je sowieso al 30 talen spreken.

Ik was in Haren | 11-04-15 | 20:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com