Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Contactorgaan Moslims en Overheid doet huilie

cryingmeariver.jpgEen Moskee in uw buurt. Dat is een beetje als een een vluchteling in huis nemen. Heel mooi en nobel, maar vooral op papier en zelfs dan het liefst uitgevoerd door anderen. Vooralsnog mag u zelf beslissen of u een vluchteling op uw kussen laat slapen. Waar het moskeeën betreft is het natuurlijk een ander verhaal. Die wordt op uw kussen gebouwd, en daar heeft u zich als kleinburgerlijke provinciaal-benauwde rechtse kutburger gewoon bij neer te leggen. Zo niet, dan staat er SS op uw voorhoofd getatoeëerd. Natuurlijk veinst de gemeente enige rekening met uw gevoelens te houden, en benoemt steevast heel empathisch dat het begrijpt dat bewoners zich zorgen maken om parkeeroverlast. Dat bewoners vooral problemen hebben met de bouw van forward operating bases van een deels vijandige en incompatibele waanvoorstelling in hun achtertuin, negeren de gemeentes vaak ronduit. En dat pikken sommige Nederlanders niet meer, zo merkt ook het CMO. "Moskeebesturen ondervinden sinds een jaar steeds meer weerstand bij de bouwplannen voor een nieuw gebedshuis. Dit zegt CMO na gesprekken met verschillende koepelorganisaties van moskeeën. (...) Vaak verzetten buurtbewoners zich tegen de gebedshuizen. Daarnaast doen moskeebesturen te weinig aan het creëren van draagvlak, stelt het CMO." Het ligt grondwettelijk vast dat Nederlandse moslims hier moskeeën mogen bouwen, alleen zijn steeds minder Nederlanders bereid zich voor de verwezenlijking van dit recht op te offeren. Want dat is het toch wel een beetje, een moskee in je voortuin; een offer. Het CMO ziet problemen in tien gemeenten, waaronder Zoetermeer, Groningen en Assendelft. De overige zeven houdt het geheim omdat het CMO daar als bemiddelaar op wil treden en niemand voor het hoofd wil stoten. Moslims mogen moskeeën bouwen, maar islam en samenleving zijn nu eenmaal, ook in het Midden-Oosten, niet voor elkaar in de wieg gelegd. De beste oplossing is zodoende de bouw van moskeeën in lege weilanden. Iedereen blij. Devote moslims fietsen heus wel 13 kilometer extra voor het bidmatbukken en die frisse lucht zal ze goed doen.

Reaguursels

Inloggen

Je vraagt je echt af waarom PVV kandidaten en tegen mosketen protesterende omwonenden aan de lopende band stenen door de ramen krijgen.
Misschien de hoogste tijd om de rollen eens om te draaien?

De redelijkheid heeft het in dit land al lang verloren van de linkse en islamitische barbaren.

Je rechten verdedigen op een normale democratische manier werkt al lang niet meer, dan maar de methodes van het tuig overnemen?
Mijn god wat is dit land ver gezonken.
En dan vindt dat schorem ook nog dat ze Übermenschen zijn.
Goor tuig van de richel is het.

Pieter V | 11-03-15 | 12:22

El Wahda stelt nu voor een substantieel kleinere moskee te bouwen, en die - net als in het oorspronkelijke plan - te combineren met een school en een kinderdagverblijf. Het complex moet eveneens op het terrein van de voormalige Willem-Alexanderkazerne in Gouda komen te staan.
Elders in Gouda blijven dan drie kleine moskeeën open.
Het gemeentebestuur spreekt van een "serieuze handreiking" en stelt de gemeenteraad voor om het gewijzigde plan een nieuwe kans te geven. Daarbij moet een onafhankelijke procesbegeleider worden aangesteld, aldus de gemeentewoordvoerder.
-
vreemde zaak , gewoon doorzetten op dezelfde locatie en waarom combineren met een kinderdagverblijf, voor de omgeving ?
Het stinkt hier..

(c)ZWITSUL | 11-03-15 | 09:22

@dirk III
Ik ben het helemaal met je eens.
Ruim 20 jaar geleden woonde ik in Osdorp (nu haatbaarddorp) en zat ik op een zomerse dag in mijn tuintje lekker te bbq'en met mijn gasten en ging er op 3 hoog een raam open, naast de op de gevel gemonteerde schotel en werd er een lading aangefakkeld halal voer uit het raam gedumpt op mijn gasten.
Ik heb dat aangefakkelde halal voer netjes in een emmer gedaan en keurig bij de marokkaanse bovenburen waar dat vandaan kwam keurig terug bezorgd in hun gang toen ze hun deur open deden.
Resultaat was dat ik oom agent aan de deur kreeg en dat het " hun cultuur" is en ik dus niet hun afval in hun gang mocht deponeren.
Dat afvaldumpen uit het raam in mijn tuin werd een dagelijks ritueel, waardoor ik niet meer in mijn tuin kon zitten rond etenstijd, om maar te zwijgen over de stankoverlast en het ongedierte, zeker rond het slachtfeest als de schapenhuid over het balkon hing.
Uiteindelijk heb ik geruime tijd hun afval opgespaard en in de tuin in vuilniszakken opgeslagen en op een mooie warme zomerdag toch weer keurig teruggegeven aan hun en heb, na het legen van de vuilniszakken, uit milieuoverwegingen, de lege vuilniszakken weer mee teruggenomen. Zij mogen immers toch niet met mijn vuilnis opgescheept zitten.
Wederom politie aan de deur en ik kreeg een proces verbaal voor racisme en een bekeuring voor het plaatsen van huisvuil op de verkeerde dag, wat niet mijn, maar HUN huisvuil was!
Ik woonde daar toen al 5 jaar en stond bij mijn broer ingeschreven als medebewoner, had al 5 jaar urgentie, ook op dat adres en toen mijn broer zich daar uitschreef omdat hij ging trouwen, mocht ik vertrekken omdat ik racistisch was en de toenmalige stroom asielzoekers zo hoog was dat de woning aan een asielzoeker toegewezen werd. Die kregen voorrang en ik met mijn 5 jaar urgentie en inschrijving daar kon vertrekken. Resultaat was dat ik weer op het politiebureau zat omdat ik die linkse muts die daarover besloten had over haar buro had getrokken.
Dat was het moment dat ik, al beschuldigd als racist, heb besloten om dan ook maar racist te worden.
Als blanke hardwerkende 1 paspoortbezittende Nederlander heb je niets meer t vertellen in je eigen land en mag je alleen maar steeds verder krom liggen om die import haatbaarden, gelukszoekers en oplichters te subsidieeren.
Die gasten hebben alles en wat ze niet hebben krijgen ze. Of de linkse huidige politiek geeft het, of ze roven en stelen het, wetende dat ze er met een minimale of geen straf mee weg komen.
Zij leven echt boven de wet en dankzij ons linkse beleid komen ze overal mee weg.
Afgelopen zaterdag stond ik voor de coentunnel in de file wegens een ongeluk.
Eerst komt er een politieauto over de vluchtstrook, de slagboom ging open, vervolgens een dikke audi met een lichtgetinte bestuurder, de slagboom bleef dicht, daarna een ambulance met zwaailicht, die er niet door kon omdat er een audi in de weg stond, die eerst in discussie ging en uiteindelijk toch maar opzij ging voor de ambulance. Het verbaaste mij dat het niet op een vechtpartij uitliep.
Kortom, als je de statistieken ( de echte en niet de voorgespiegelde ) zijn we ruim 90% aan criminaliteit /agressie rijker geworden dankzij ons multiculti beleid.
Den Haag, word eens wakker!

Ronnie L5042 | 11-03-15 | 01:50

Mag ik zeggen dat ik helemaal niet vind dat alle moskeegangers een verrijking voor onze samenleving zijn? Ja, dat mag ik zeggen.
Ben na zoveel akkefietjes helemaal klaar met deze bepaalde "parel-gemiste-kans-groep".
Waar ze wonen verpauperd de buurt.
Ik loop regelmatig door een huur wijk. Er zijn een paar Nederlandse huurders die hebben hun huis en tuin netjes onderhouden. Je pikt ze er zo tussen uit want de rest ik gewoon een vieze zooi. Ook op de straat erom heen.
Zijn ze agressief in het verkeer? Ja, ook dat. Zoveel bijna ongelukken omdat ze gewoon doen wat ze willen. De rijstijl a la land van opa en oma zal maar zeggen.
Kan je een gesprek met ze voeren? Vaak geprobeerd maar nee helaas.
Hebben ze een aangeboren haat jegens ons? Vaak wel helaas waardoor dit probleem niet op te lossen is.
Ik kan nog wel doorgaan maar mijn conclusie is toch echt dat ik liever 90% van deze verrijking armer ben.
Die andere 10%is de "grote groep" die onder de kwaden (90%) lijden...

Dirk III | 10-03-15 | 23:56

Als het cmo zijn zin krijgt komt er op elke hoek van de straat een haatbaardtempel en mogen wij " Nederlanders" oprotten uit ons eigen land, tenzij wij ook op de knietjes richting het oosten gaan en Allah akhbar gaan roepen.
Ik hou van ham, spareribs, uitgebakken spek, bacon, beenham of speenvarken. ( ook van rundvlees, maar dat is onbetaalbaar aan het worden.)
Als ik, en hopelijk met mij, die paar miljoen echte Nederlanders nou eens massaal religieus worden als
" piglim of varkenslim " en op elke hoek van de straat een varkensstal en/of varkensslachterij willen oprichten, weet ik zeker dat ons elke vorm van subsidie wordt geweigerd en mochten we met eigen geld dit plan alsnog financieren, moeten we aan zoveel regels en vergunningen voldoen dat het onmogelijk wordt gemaakt, terwijl die haatbaarden worden gesubsidieerd, gesponsord en per direct elke nodige vergunning/ontheffing krijgen zonder slag of stoot.
Krijgen ze die vergunning niet is het "discriminatie"
en gaat links over de zeik.
Wil ik, met mij nog miljoenen Nederlanders, een vergunning voor ons piglim geloof een varkenshouderij of slachterij beginnen hebben we heel het Haagse zakkenvulzooitje tegen ons, op Wilders na.

Ronnie L5042 | 10-03-15 | 23:55

De gekte is nog lang niet over. De hele komende eeuw hebben we hiermee te maken. En mogelijk ook nog de eeuwen daarna. De islam acht zichzelf absoluut en heeft als opdracht zichzelf aan alles en iedereen op te dringen met desnoods uitroeien en vernietigen van alles en iedereen dat in de weg staat. Voor nog steeds de meeste mensen is dit een gegeven dat moeilijk wil inzinken. Men kan zich niet voorstellen dat een dergelijke destructieve gekte bestaan kan. Maar de islam bestaat al 14 eeuwen en heeft succesvol een kwart miljard mensen uitgeroeid en diverse culturen vernietigd. Een recentelijk weer in het nieuws verschenen Fatwa stelt dat alle Egyptische kunstschatten vernietigd moeten worden, dus de piramiden, de Sfinx en de tempels. Als deze ideologie de kans krijgt, daartoe gefaciliteerd door de politiek correcte praktisch alles gedogende tolerantie, dan zal zij ook hier in Nederland en in Europa mensen en cultuur uitroeien en vernietigen. En zo'n megamoskee is als een hoofdkwartier in de uitvoering ervan. - The fatwa, which had been issued in response to a user’s question to the Islam Web’s administrator, had stated: “The demolition of the pyramids and the sphinx is a religious duty,” before referring to the monuments as “idols.” english.alarabiya.net/en/variety/2015/...

Benedict Broere | 10-03-15 | 20:38

FU, ik zit helemaal niet te wachten op moskees in weilanden. Ben je helemaal!

Weilanden zijn het toonbeeld van de Nederlandse natuur. Grond gewonnen van de zee door noeste arbeid.
Biljartlakens van gras, hectare na hectare.

Diegene die daar een moskee/synagoge/kerk wil plaatsen is knettergek !

Fratello | 10-03-15 | 20:30

Het stadsbestuur van Gouda heeft vanwege de nieuwe ontwikkeling besloten om de stemming in de gemeenteraad morgenavond niet door te laten gaan.Tegelijkertijd willen het stadsbestuur en El-Wahda werken aan een nieuw plan voor de kazerne: opnieuw mét een moskee, Gewoon weer de Slinkse manier van PvdA en Groen- (s) Links die haat hut zal en moet er komen hoe dan ook . Groenzoeters in die Stad die weer doorslapen op 18 maart!

liegende lippen | 10-03-15 | 19:03

Laat ik het even heel duidelijk zeggen. Ik wil geen moskee in dit dorp. Nergens. En nooit.

dr. P. von Orno | 10-03-15 | 18:00

Liev, een beroep doen op artikel 6 van de Grondwet van ons eens zo mooie land. Dat terwijl de gemiddelde moslim niet zoveel opheeft met artikel 1 van diezelfde Grondwet. Droeve huilmosselmannen, gebruik je tranen om de woestijn te irrigeren en stop nou eens met valse verontwaardiging je zin door te drijven.

Rest In Privacy | 10-03-15 | 17:52

Pieter V | 10-03-15 | 17:37
Mee eens! Elforkani heb ik op TV nog eens names CMO horen verkondigen dat een verbod op neef/nicht huwelijken toch wel erg zielig is voor diegenen die verliefd worden op een familielid..... Zo'n club kunnen we dus niet serieus nemen. Het enige dat al die clubjes voor ogen hebben is het bouwen van hun eigen staatjes binnen de NL staat. Het is mooi geweest nu. Het bestaan van een 5e colonne in Europa is inmiddels wel aangetoond. Wie nu nog heult met dergelijke clus, wie nu nog op partijen stemt waarvan je weet dat ze geinfiltreerd zijn, die is gewoon een landverrader. Die zet vrijheid, veiligheid en welvaart voor onze kinderen en kleinkinderen op het spel.

BlowingBubbles | 10-03-15 | 17:48

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 17:07

Ik vind dat de moslims in Nederland zich eindelijke eens aan de Nederlandse wetten moeten houden, alle wetten!
Misschien nog belangrijker, dat onze overheid eindelijk eens ophoudt met wegkijken als de mossels de wet verkrachten of nog erger, regels aanpassen om hun eisen te faciliteren.

Pieter V | 10-03-15 | 17:48

Even ter correctie: Assendelft is géén gemeente, hoewel zij dat zelf wel graag zouden willen. Assendelft maakt deel uit van de gemeente Zaanstad. Assendelft is deel traditioneel boerendorp en deels Vinex en grotendeels Moslimvrij. De vraag rijst daarom wat de reden is dat daar een haathut gebouwd moet worden.
Boretti | 10-03-15 | 15:19
Waarschijnlijk zijn er in Zaandam al een paar. Je ziet het in het VK ook, in elk klein rotdorpje war ook maar een paar moslims wonen komt hoe dan ook op zijn minst een Islamitisch centrum. Het is net als met honden, die pissen overal om hun territorium af te bakenen. Zij doen dat met Moskeeen. Het begint vervelend te worden, want ik wil helemaal geen hekel aan andere mensen hebben maar de Mohammedaanse ideologie is zo intolerant ten opzichte van alle andere aardbewoners en ook nog hun eigen vrouwen en homo's, dat we wel op onze hoede moeten zijn...

BlowingBubbles | 10-03-15 | 17:41

@BlowingBubbles | 10-03-15 | 15:10

CMO is een grotendeel van belastinggeld betaalde club die van Nederland een kalifaat wil maken.
ALLE subsidies aan dit soort clubjes moeten ogenblikkelijk gestopt worden. Het geld kan beter besteed worden aan de ouderen die geen zorg meer krijgen in plaats van aan die islamitische querulanten met hun veroveringsplannen.
Geen tolerantie voor intolerante lieden zoals die CMO querulanten.

Pieter V | 10-03-15 | 17:37

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 17:07
Nee dat zeg ik niet, het gaat er mij om dat ze inzien waarom mensen in opstand komen. Verder raad ik je aan om eens naar dit luisteren:
https://www.youtube.com/watch?v=3kN4zimzHbU

small_town_dude | 10-03-15 | 17:36

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 16:48

Iglo, donder nu toch eens snel op terug in de diepvriezer.
Als je ontdooit en niet direct bereid en geconsumeerd wordt bederf je en dat rottingsproces is voor iedereen hier duidelijk waarneembaar.

Pieter V | 10-03-15 | 17:26

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 17:07
Kijk eens een beetje over de landsgrenzen heen, de wereld is groter dan alleen het kleine Nederland waar alles maar moet kunnen. Zeker wanneer de vragers behoren tot een totalitaire beweging die geen Neen voor een antwoord kan nemen.

Jan Passant mk2 | 10-03-15 | 17:24

@Maaiveld | 10-03-15 | 14:03

Nogal logisch! De stank is ondraaglijk.

Pieter V | 10-03-15 | 17:22

@ small_town_dude | 10-03-15 | 17:01

Omdat dat een onzinnige vergelijking is. De overgrote meerderheid van hen is hier geboren en getogen dus hebben helemaal geen ervaring met wetgeving uit het Midden-Oosten en al hadden ze het wel, dan nog? Wat hebben wij in Nederland te maken met wat in andere landen wel of niet mag? Jij vindt dat Nederland zijn wetten moet aanpassen aan wat er wel en niet in andere landen in de wereld mag? Het moet niet gekker worden.

Capt. Iglo | 10-03-15 | 17:07

Als ik een kerk wil bouwen in Irak of Syrië dan komen er ook mensen in opstand. Kunnen deze mensen deze overeenkomst niet eens zien?

small_town_dude | 10-03-15 | 17:01

Alle moskeeën moeten gesloten worden.

vivaldi | 10-03-15 | 17:00

@ ben kokhals | 10-03-15 | 16:36

Hoe moet ik iets aantonen wat er niet is, namelijk overlast? Jij beweert dat het enorme overlast geeft etc. en dan kom je met een artikel uit 2009 over gebedsoproepen, als een beetje herrie al als (enorme) overlast wordt bestempeld kan je in geen enkele straat wonen, muziek, kinderen, verkeer etc. maken ook geluid en ook regelmatig meer dan de normale burger lief is. Het is niet zo dat ze om 2 uur s' nachts gaan lopen schreeuwen. Als het echt zo is dat er veel problemen zijn rondom moskeeën, toon jij dat maar aan dan, het is jouw stelling. Dat je met een artikel uit 2009 moet komen beloofd in ieder geval weinig goeds.

Capt. Iglo | 10-03-15 | 16:48

Capt. Iglo | 10-03-15 | 16:06 "het over gebedsoproepen (die van mij overigens ook niet moeten mogen"
.
Prima. Ik zou zeggen: toon aan wat niet klopt in dat stuk, toon aan dat het intussen niet erger is geworden, en hoe u abstract en melodieus klokgelui op één lijn krijgt met uitgeschreewde religieuze propaganda. Misschien weet u dan ook uit te leggen waarom "links", dat zo enorm tegen apartheid was dat het de Makro erom in de as legde, nu ineens een enthousiaste wegbereider is voor apartheid.

ben kokhals | 10-03-15 | 16:36

De echte fout is dat de moslims onze regenten hebben wijsgemaakt dat de islam een godsdienst is en dat die halve zolen dat nog steeds geloven.
De islam is geen godsdienst maar een gewelddadige ideologie of doctrine.
De islam accepteert geen andere geloven in haar omgeving en heeft dus met de beste wil van de wereld helemaal geen recht op het predicaat "godsdienst".
De "Scientology Church" kon als maffe sekte ook verboden worden, evenals nazisme, en waarom de islam dan niet?
Per slot van rekening propageren de islamietjes het in de praktijk brengen van, en voeren dat ook stelselmatig uit, handelingen die in strijd zijn met onze wetten.
Om er maar een te noemen ernstige discriminatie van niet gelovigen, vrouwen en mensen met aan andere seksuele oriëntatie. Het moet afgelopen zijn met het tolereren van om het even welke intolerante ideologie dan ook.
Onze wetten, waar wie dan ook, ook islamietjes, met hun grote muil zich gewoon aan te houden hebben. Niks geen uitzonderingen voor sekteleden!

OK, de islam verbieden wordt een probleem want daar heeft de Westerse wereld de ballen niet voor.
Verbieden dat de islam zich in de publieke ruimte manifesteert is zeker een haalbare optie.

Pieter V | 10-03-15 | 16:29

Problemen in Groningen .. dat is wel een beetje de zaak verdraaid.
De moskee is gehuisvest in 1 van de laatste stadsboerderijen die nog over zijn. In een parkje met kleinschalig buurt karakter.
Het verzet gaat niet over Islam, maar over het verloren gaan van een historisch pand en het kleinschalig karakter van het park. Als op dezelfde manier een kerk was aangekondigd was het protest er ook geweest.
Het rare is dat iets verderop naast een bestaande kerk meer dan ruimte genoeg is, inclusief plek voor een parkeerplaats waar ook de kerk gebruik van kan maken, met ingang aan een hoofdweg. Maar nee, liever achteraf in een park op een plek waar nieuwbouw misplaatst is en bewoners in een autoluwe wijk ineens extra verkeer voor hun neus krijgen.
Logisch dat dat weerstand oproept.

noorderling | 10-03-15 | 16:25

@sjaak uit dordt
Van mij mogen ze hun moskeeën ook op drijfzand bouwen.

FCDenBosch | 10-03-15 | 16:14

@bisbisbis

Dit is een algemeen bekend fenomeen. Het zijn de liberalen die de echte klappen uitdelen. Linkse gutmenschen en anti-Europeanen pushen dit in een hoog tempo op. Europa wordt letterlijk aangevallen (op een vredige manier).

De*correcte*kerstman | 10-03-15 | 16:06

helemaal niet blij als `t weer een weiland kost.

iets | 10-03-15 | 16:06

@ ben kokhals | 10-03-15 | 15:58

Ten eerste, lekker onafhankelijke link, ten tweede lekker recent ook en ten derde gaat het over gebedsoproepen (die van mij overigens ook niet moeten mogen maar dit terzijde), dat maakt inderdaad geluid net als een kerkklok omdat nou als overlast te bestempelen is een beetje overdreven. Het valt inderdaad dus reuze mee.

Capt. Iglo | 10-03-15 | 16:06

Gaat er overheidsgeld naar het bouwen van kerken, moskeeën en dergelijke? Dat zou niet moeten. Als dat zo is: slechte zaak.

Geloof kost de samenleving te veel geld & ergernis, om het maar eens flink te understaten. Daar mag de samenleving zo langzamerhand best voor worden gecompenseerd. Bijvoorbeeld door het heffen van een reli-tax voor alle gelovigen. En naar goed socialistisch gebruik middels een progressief stelsel waarbij ' de vervuiler' betaalt. Boeddhisten hoeven dan vermoedelijke niet zo veel bij te dragen aan de reli-tax. Eerlijker kunnen we het niet maken.

Vanuit de reli-tax worden dan bekostigd de kosten voor de inzet van politie, veiligheidsdiensten, jeugd- en jihadzorg, medische zorg ( denk aan ingescheurde anussen bij types als timmertrans). Blijft er geld over, dan kan dit worden gereserveerd voor een 'geloofsgebouw'.
Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat de reli-tax zal worden verhoogd om in pas te te blijven met de gemaakte kosten.
Wie gelooft, betaalt de rekening.

Où est Charlie? | 10-03-15 | 16:05

bukken is nemen.
gebukt is genomen.

swassannuf | 10-03-15 | 16:01

Tja zoals een islamitische leus luid: Wie een gebedshuis voor Allah bouwt, bouwt voor zichzelf ook een plek in het paradijs.. Dus volop bouwen en overal, want ons wachten 72 maagden in het paradijs waar rivieren van melk en koekjes eeh bedoel honing zijn en dranken van alcohol waar je niet dronken van word.. Echt waar een hadithje van moh de beul over het paradijs.

Dr. Frambozenjam | 10-03-15 | 15:59

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 15:48 Het is gewoon zeuren om het zeuren... als iets dan eenmaal verandert is blijkt het allemaal reuze mee te vallen"
.
Reuze meevallen? In de praktijk blijkt dat helemaal niet "reuze mee te vallen": web.archive.org/web/20130605120501/htt...

ben kokhals | 10-03-15 | 15:58

*** "Het ligt grondwettelijk vast dat Nederlandse moslims hier moskeeën mogen bouwen, " ***

Tijd voor een wetsherziening, me dunkt.
Zelfs een kerk mag je niet overal bouwen, maar dit wel ?
Geloof me, die gasten kennen de door hen zo gehate wet (want Sharia is beter (kuch)) beter dan wij.

StijlloosInkoppertje | 10-03-15 | 15:50

Orientaals aandoende moskeeen horen niet thuis in Nederland, vloekt teveel met de omgeving en geeft mensen een unheimisch gevoel.
Ik heb liever dat gelovigen thuis achter de voordeur hun geloof belijden. Je bent niemand tot last en je wordt er echt geen slechter mens van.

BadLieutenant | 10-03-15 | 15:49

Het is een grondwettelijk recht om te geloven wat u wil en met wie u dat wil. Een moskee bouwen echter, is helemaal geen grondwettelijk recht, een parkeerplaats ook niet, en een megacomplex met allerhande voorzienningen al helemaal niet.
Maar draai het eens om. In het mekka van dat geloof, de steden Mekka & Medina, mag men niet eens een bijbeltje op zak hebben. Voor niet-moslims is het er zelfs streng verboden om zich in de buurt van die stad te wagen. Er is geen moslim die tegen die apartheid heeft geprotesteerd. Waarom zou men dan in niet-moslimlanden moskeebouw moeten toestaan? Eerst een kerk in Mekka, dan zien we wel verder.

ben kokhals | 10-03-15 | 15:49

@ Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:17

Vooraf klagen mensen steen en been, krijgen geen gelijk en hij wordt gebouwd, dan staat ie er gaan, ze weg (volgens jou). Hoe weten ze dan dat het overlast geeft? Ze hebben er nooit naast gewoond als jou mag geloven. Het is gewoon zeuren om het zeuren, mensen kunnen slecht tegen verandering en als iets dan eenmaal verandert is blijkt het allemaal reuze mee te vallen.

Capt. Iglo | 10-03-15 | 15:48

-weggejorist-

bisbisbis | 10-03-15 | 15:48

Een moskee is toch een schoenenwinkel die de schoenen buiten stalt. Zie ik zo vaak. Sterker nog hier hadden we een wijkagent die een moskee bezocht en toen hij eruit kwam bleken zijn schoenen verkocht en kon hij op zijn sokken naar huis. Met geld bij zich had hij best een paar jeezes sandalen kunnen kopen. Er stonden er genoeg.

tweetybird | 10-03-15 | 15:47

@redactie: Wilt u de haatfabrieken consequent haatfabrieken blijven noemen?

diek | 10-03-15 | 15:46

"Het ligt grondwettelijk vast dat Nederlandse moslims" wordt ik echt zo schijtziek van. Al die minderheden constant roeptoeteren waar ze RECHT op hebben. Nooit eens was hun PLICHTEN zijn. We hebben recht op, recht op, recht, recht. Asielzoekers- en allochtonenmantra.

Dirrek | 10-03-15 | 15:43

heb gehoord dat er in het midden oosten een heleboel moskeeën staan dus laat ze daar maar heen gaan.

eerstbier | 10-03-15 | 15:32

en het klopt er komen steeds meer moskeeën volgens de moslims niet want die zaten in kelders garage s , dus zo een beetje ondergronds en illegaal eigenlijk dus ja klopt er komen er steeds meer en ja verpesten het stadsbeeld en veiligheid op straat .

rukkieduck | 10-03-15 | 15:32

Mooi gezegd The real McCoy | 10-03-15 | 14:09.
Wat raar dan Nederlanders na decennia lang te zijn genegeerd, miskend en uitgemaakt voor racist nu eindelijk hun oneindig tolerante houding tegenover ontolerante nieuwkomers, die weigeren enig respect te hebben voor het land en haar bewoners dat hen met zoveel warmte en vriendelijkheid heeft onthaald, een heel klein beetje beginnen te verliezen.

Dat komt ondermeer hierdoor: "alleen zijn steeds minder Nederlanders bereid zich voor de verwezenlijking van dit recht op te offeren"

Het oprecht niet kunnen bevatten dat de getergden Niet bestaan om zich op te offeren voor het bewaken van rechten van lieden die dezelfde -grondwet -het land -de inwoners direct zouden -afschaffen -overlopen -uitroeien wanneer de (-demografische -logistieke -militaire mogelijkheid ertoe zich zou voordoen.

Waarom stukmaeken okée is:
Deze wereld is niet het paradijs, DUS steken we de hele planneet maar in de fik.
Dan is het iedereen direct duidelijk dat dit niet het paradijs is.
Geen mens zal nog moeite doen iets op te bouwen. Wetende dat al het gebouwde bestaat om simpelweg door moslims te worden afgebroken.

Verschroeide aarde is voor de één een tactiek in nood, voor de ander de kennelijk gewenste eindtoestand.

hallevvezool | 10-03-15 | 15:27

@eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 15:03
Neuh, had je gedacht. Het is eerder groepsdruk en de definitie van een 'goed doel' door de onderzoekers.

Piet Karbiet | 10-03-15 | 15:25

@rara | 10-03-15 | 13:58
Omdat heel veel kerken al in de jaren 60 en 70 vakkundig zijn gesloopt.
www.mooistegeslooptekerk.nl/
Ik ben atheist maar ik kijk toch liever uit op een voormalige kerk die nu een bieb is of een cultureel centrum dan een moskee.

Piet Karbiet | 10-03-15 | 15:22

@Boretti | 10-03-15 | 15:19
Waarschijnlijk omdat de meerderheid in de Zaanstad geen moskee in de achtertuin wil, dus delft Assendelft (een minderheid in zaanstad) het onderspit.

Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:21

Stop de Islamisering van Nederland, en begin daarmee op 18 maart. NEE NEE NEE, geen nieuwe Moskee.

Snowy2000 | 10-03-15 | 15:20

Even ter correctie: Assendelft is géén gemeente, hoewel zij dat zelf wel graag zouden willen. Assendelft maakt deel uit van de gemeente Zaanstad. Assendelft is deel traditioneel boerendorp en deels Vinex en grotendeels Moslimvrij. De vraag rijst daarom wat de reden is dat daar een haathut gebouwd moet worden.

Boretti | 10-03-15 | 15:19

@necrosis | 10-03-15 | 15:00
Zekers, maar ik ging uit van 2000+ mosketen in de VS en geen 5000. Dan is nog het krommer.
Met Duitsland vergelijk ik maar niet, die zijn knetter.

Piet Karbiet | 10-03-15 | 15:18

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 15:12
Ik snap je even niet: Hoor je er nu wel of geen mensen over?

Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:17

tjonge, de meerderheid krijgt zijn zin. Dat zijn we niet gewend in onze schijn-democratie.

Vogelbeest | 10-03-15 | 15:16

Het voorstel voor die Oosterse tempels in onze weilanden gaat ook niet werken, mijn koe-meisjes durven dan niet meer naar buiten en dat heeft weer gevolgen voor de melkaanmaak.

grindbak | 10-03-15 | 15:16

In de VS moet je werken voor je geld en heb je geen tijd om 5 keer per dag te bidden en de rest van de tijd in een jurk een beetje rond te hangen. De vraag is dus gewoon minder.
Hier in Singapore hetzelfde verhaal, terwijl ca 10 - 15 % van de bevolking moslim is.

"Entitlement paradise" Europa heeft dus z'n eigen ondergang niet alleen binnengehaald maar ook tot wasdom gebracht.

BASinnic | 10-03-15 | 15:13

@ Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:05

Waarom zeuren mensen dan over parkeerproblemen en andere overlast, als je er toch niet woont heb je die overlast (als die er al is) niet eens.

Capt. Iglo | 10-03-15 | 15:12

@R.B.Scott | 10-03-15 | 14:32
Jij je zin..... Naast varkenskotten, hoef je met die lammetjes geen meelij meer te hebben.

Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:12

Hans Gruber | 10-03-15 | 14:10
Uit betrouwbare bron weet ik dat in de moslimgemeenschap inderdaad geld ingzameld wordt voor een moskee in Assendelft. Er moet en zal in iedere plaats een moskee komen.

En CMO is een club die opgeheven moet worden!

BlowingBubbles | 10-03-15 | 15:10

Als je een moskee wil gaan bouwen mag je dat in een moslim-land doen.
als je dat anders ziet mag je bijbels gaan uitdelen in saudi arabia. Zodra je weer terug komt praten we verder.

Vogelbeest | 10-03-15 | 15:10

chicago river | 10-03-15 | 15:03

Ben enorm fan van Bomans en heb al veel van hem gelezen. Kon dat over Zwitserland helaas niet vinden via Google, wellicht een oud essay o.i.d.?

eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 15:09

@Sjaak uit Dordt | 10-03-15 | 14:17
Mag van mij ook op zeezand: de doggersbank bijvoorbeeld, geen overlast van geluid, parkeren. Minaretten kunnen dan fungeren als windmolens. www.schuttevaer.nl/nieuws/offshore/nid...

Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:08

Waarom hier?
Er is genoeg woestijn in de wereld om wel duidend moskee neer te zetten. Afrika, Australië, Zuid Amerika, Saudi Arabië.
En wat te denken van Siberië.
Maar waarom uitgerekend hier? Om ons klimaat? Om de vriendelijke bevolking alhier?

ZZP-er | 10-03-15 | 15:07

jemagookniksmeer | 10-03-15 | 14:58

Ik ken iemand die een paar jaar terug zijn lidmaatschap van de PvdA heeft opgezegd omdat hij de koers van de partij te rechts vond. Gelukkig heeft juist die man een landgoed van een paar hectare waar je zo een paar flinke legertenten in kunt zetten. Alleen erg vreemd dat dit soort 'meerderwaardige' mensen dit nooit uit eigener beweging aanbiedt...

eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 15:06

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 14:06
Als zo'n kreng er staat, wat kun je er dan nog tegen doen?
Net als een moslim een vliegtuig naar binnen vliegen?
Neuh... beter de weg van de minste weerstand: wegwezen en op een andere plek je heil zoeken

Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:05

Ze hebben toch zelf ook genoeg weilanden? Hele woestijnen waar geen gebouw te vinden is. Echte devote moslims volgen het geloof: die gaan heus wel met de auto of op de kameel de woestijn in voor hun geloof hoor… die hoef je echt niet persé in Nederland een plekje te geven.
_
Mogen we anders ook Joodse kerken? Of krijgen we dan weer problemen met de Islamieten dat ze het Joodse geloof niet waardig genoeg vinden? Laat ze lekker opbokken met die moskeeën van ze. In een normale kerk mogen vrouwen gewoon naar binnen. Dat hoef je met zo'n haatbaard soos niet te proberen.

kanon0503 | 10-03-15 | 15:03

eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 14:28
Godfried Bomans heeft ooit een denderend stuk over ´Zwitserland´ geschreven. Over het ´Hallmark´ & ´Milka´ imago van het land. Humoristisch stuk. Maar je kunt erom lachen. Het is wel uitgerekend dat land dat referenda respecteert en minaretten wel uit de weg gaat.

chicago river | 10-03-15 | 15:03

Piet Karbiet | 10-03-15 | 14:50

Maar daar gaat het volgens het artikel juist heel goed met de integratie van de mosselmensen. Zou dat wellicht komen omdat ze hier in een gespreid bedje terecht komen (gratis ban, bed en brood) en ze daardoor hier meer tijd hebben om hun verderfelijke geloof uit te dragen?

*Maslov er nog maar weer eens bijhaalt*

eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 15:03

Die haatpaleizen boeien me weinig. We moeten af van de bijbehorende haatbewoners met hun haat ideologie. Dan lost dat gebouwenprobleem zich vanzelf op.

marcoplarco | 10-03-15 | 15:02

@miko | 10-03-15 | 14:05
En dat geld ook voor kerken, synagoges en dergelijke
Waarom moeten die gebedshuizen op de duurste grond, waar de meeste onschuldigen worden gehinderd worden gebouwd?
Aan de rand van de stad/het dorp is ook prima, liefst bij een Industrieterrein, parkeeroverlast stoort dan geen burgers, evenals uitzicht, en vaak ook het lawaai. en ik bedoel hier net zo goed het gebeier van kerken.
Veel kerken zitten tegenwoordig in sportzalen, ROC's oid. Dat kan voor een moslimkerk net zo goed.
Betaande gebedshuizen hoeven niet te worden verplaatst, Zolang en niet uitgebreid of anderszins verbouwd hoeft te worden.

Verwilder(s)t Niet | 10-03-15 | 15:02

@Piet Karbiet | 10-03-15 | 14:50
In de VS heb je natuurlijk nog meer sektarische stromingen zoals de familie Phelps en aanverwanten.
Die zijn ook niet bepaald lievvv voor homosuelen.
Maar 5000 mosketen op een bevolking van ruim 300 miljoen is natuurlijk een lachertje, vergeleken bij die plm 500 mosketen op een bevolking van 17 miljoen.

necrosis | 10-03-15 | 15:00

Jan Passant mk2 | 10-03-15 | 14:37 gemeld!

Dat is een oproep tot geweld, als ik me niet vergis.

Veldmaarschalk Sorry | 10-03-15 | 14:59

Dat met dat fietsen snap ik niet. Mossels doen niet aan fietsen.

Rest In Privacy | 10-03-15 | 14:59

De moskeebesturen moeten beter nadenken over de locaties. Ik ken in Rotterdam een locatie die perfect is. Genoeg parkeerruimte, weliswaar in de buurt van andere woningen maar niet temidden ervan. Niemand die aanstoot neemt aan die moskee. Het kan dus wel.

Rest In Privacy | 10-03-15 | 14:59

Vergeet echter niet dat moslims meer aan Goede doelen schenken dan autochtone Nederlanders, dus. Zo doneert een gemiddelde AOW-er aan 4 doelen; Natuurmonumenten, Unicef, Kika, de Zonnebloem etc. Een muzelman doneert ook, namelijk aan de moskee. www.maroc.nl/forums/wie-schrijft-blijf... Moehaa!

Piet Karbiet | 10-03-15 | 14:58

Waarom hebben prominente linkschmenschen nog niet aangeboden om hun -vaak buitengewoon riante- woonverblijf aan te bieden voor dit doel?

jemagookniksmeer | 10-03-15 | 14:58

Nacho_Vidal | 10-03-15 | 14:02

Als we windmolens in zee kunnen plaatsen kan dat ook met een moskee. Gratis een halve lekke roeiboot met bidmatjes erbij. Probleem opgelost.

tweetybird | 10-03-15 | 14:58

rara | 10-03-15 | 14:44

Precies, en daarbij dacht ik aan 3 km buitengaats ten noorden van de Eemshaven.

eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 14:57

@FredPretRaket | 10-03-15 | 14:49
Ik vraag me af wanneer er serieuze 'postbus 51' spotjes komen over de gevaren van oa suikerfeest (diabetes, tandbederf).
Die waarschuwingen op pakjes sigaretten kan ik ondertussen dromen.....

necrosis | 10-03-15 | 14:54

We gaan in NL richting de 500 mosketen. Dat is idioot veel. In de VS zijn er 2000. Voor een dakkapel of een fietsnietje voor de deur moet je meer moeite doen.
www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/aan...

Piet Karbiet | 10-03-15 | 14:50

@lulkut | 10-03-15 | 14:22
Lang moeten nadenken over je nick?

necrosis | 10-03-15 | 14:50

-weggejorist-

FredPretRaket | 10-03-15 | 14:49

@rara | 10-03-15 | 14:44
Ik denk dat @fuckje het niet met je eens is.
*chips en bier pakken doet en €100 op @fuckje zetten doet*

necrosis | 10-03-15 | 14:49

@cpio | 10-03-15 | 14:39
Er staat nog een betonnen gebouw in hartje Tsjernobyl vrij. Nauwelijks gebruikt sinds '86 dus in uitermate goede staat. En van buren hebben ze daar geen last. Doet u het papierwerk, ga ik alvast moslims bellen.

Vrije Nator | 10-03-15 | 14:48

Ik vind dat een moskee bouwen alleen mag als er in een straal van 50km geen leegstaand pand/kantoorruimte/garagebox leegstaat. En dan zonder oosterse ornamenten.

Driewerf Hoezee | 10-03-15 | 14:48

Even voor de duidelijkheid: Het staat NIET in de grondwet dat moslims moskeeen mogen bouwen. Dat de wet dit wél toelaat is een nogal vrije interpretatie van de gondwet.

Lees de grondwet, artikel 6 sub 2 er nog maar eens goed. Oh, en wat mij betreft, mag dit artikel geheel geschrapt worden. Het is 2015, tijd dat we volwassen worden. Als mensen godsdienst willen beleiden, doen ze dat maar thuis, als iedere andere hobby, dat ook niet in de grondwet verankerd is.

Rest In Privacy | 10-03-15 | 14:46

@cpio | 10-03-15 | 14:39
Groenland lijkt me uitermate geschikt, zat (parkeer)ruimte en een bevolkingsdichtheid die niet te vergelijken is met Nederland.

necrosis | 10-03-15 | 14:46

Citaatje:
"De beste oplossing is zodoende de bouw van moskeeën in lege weilanden. Iedereen blij".

Fout.

De beste oplossing is helemáál geen moskeeën meer bouwen.
Niet iedereen blij, maar in elk geval wél de mensen die dit land, met zijn beschaving, zijn welvaart en zijn stelsel van normen en waarden hebben opgebouwd.

Bovendien: een moskee in een polderweiland is net zoiets als de Sint Pieter in de zandduinen van de Saoedi-Arabische woestijn. Maar dan erger. Zoiets als het omgekeerde van een vlag op een modderschuit: modder op een vlaggenschuit.

Het is al erg genoeg dat dit goeie land nú al vergeven is van de "forward operating bases" van een barbaarse, achterlijke, primitieve en vooral vijandige ideologie.

Peter Emile | 10-03-15 | 14:46

In Groningen is nog alle ruimte voor een mooie megamoskee.

rara | 10-03-15 | 14:44

De beste plek om een moskee neer te zetten, hmm.
Ik denk aan de bermudadriehoek, boven een gigantisch sinkhole, ergens tussen 2 gammabursts in, divetse mogelijkheden. Tsjernobyl???

Keuzes, keuzes. .....

cpio | 10-03-15 | 14:39

een positieve ontwikkeling! Weg met de islamitische vijfde kolonne!

Ik hoop dat we met zijn allen eindelijk wakker worden, en ons tegen de islamisering van ons continent verzetten.
Lees het laatste stuk van Prof. Jansen. Het is 5 na 12, en we moeten echt iets radicaal gaan veranderen.

DubbelDibbel | 10-03-15 | 14:39

@Berkemef | 10-03-15 | 14:12
Wanneer wordt Friesland onafhankelijk?
De uitkeringen die de randstad 'exporteert' naar Friesland mogen ook wel een paar tandjes minder.
*gnehehe*

necrosis | 10-03-15 | 14:37

Nederland opnieuw in de vaart der volkeren !

Berthe | 10-03-15 | 14:37

De islam moet gewoon net zoveel vrijheden gegund worden als de islam andersgelovigen vrijheden gunt, nadat de islam de totale macht in handen krijgt.
Te denken valt aan de vrijheid van (andere) religie in islamitische heilstaten als Egypte en Saoudie Arabië.

Jan Passant mk2 | 10-03-15 | 14:37

Capt. Iglo | 10-03-15 | 14:06
Je denkt toch niet dat daar nog weldenkende Nederlanders in de buurt wonen, of wel?

De waard zijn gast | 10-03-15 | 14:36

Laten we eerst eens een paar duizend kerken in Saudi Arabië en andere moslim landen gaan bouwen, eens kijken hoe de wederzijdse verdraagzaamheid in werkelijkheid is.

XaleX_2 | 10-03-15 | 14:35

Van mij mogen ze ook 2300 km zuidwaarts fietsen, stukje waterfietsen mooi meegenomen, naar een moskee in een willekeurige zandbak.

De waard zijn gast | 10-03-15 | 14:34

Lekker doordacht plan,een moskee in een weiland.
Weet je hoeveel lammetjes er dan wel niet in kofferbakken verdwijnen op weg naar een balconnetje?

R.B.Scott | 10-03-15 | 14:32

Zullen we afspreken dat we iedere poging tot massa-religieuze beïnvloeding te beperken? Maximaal ruimtes met 500 zielen? Verzuiling ok, maar meer dan 500; nee!
Scheelt weer de komst van religieuze leiders die graag veel geld uit zakken van arme sukkels willen kloppen.
Vrijheid van religie kan je ook thuis ervaren met een paar gelijkgestemden. God is overal tenslotte. En als het toch moet; een weiland lijkt me inderdaad een prima plek met voldoende parkeergelegenheid. Waarom is niemand daar eerder op gekomen?

Haagse Tokkie | 10-03-15 | 14:30

Er zijn landen genoeg waar er genoeg staan en er vast nog wel een hoop bijgebouwd mogen worden. Ga daar fijn wonen zou ik zeggen. Wat zegt u?, daar geen graties geld?. Nee, dat klopt, maar je moet er iets voor over hebben, toch?

Moslims, jullie waren leuk toen er een paar in NL waren, maar de lol is er nu wel een beetje af. Accepteer dat jullie hier niet op jullie plaats zijn en ga fijn in jullie thuisland een ander bestaan opbouwen.

Bill le Koek | 10-03-15 | 14:29

Nacho_Vidal | 10-03-15 | 14:02

Dan wordt het ophoepelen want op Rottumerplaat waart nog altijd de geest van Godfried Bomans rond en die belieft geen mosselmannen op zijn eiland.

eerstneukendanpraten | 10-03-15 | 14:28

"Het ligt grondwettelijk vast dat Nederlandse moslims hier moskeeën mogen bouwen, alleen zijn steeds minder Nederlanders bereid zich voor de verwezenlijking van dit recht op te offeren."
Er zijn toch (al) moskeeën gebouwd? Er is nergens in de wet een minimum opgenomen.Misschien zijn Nederlanders die moskeeën zat en zetten ze zich daarom niet voor in. Ik ga me ook niet inzetten voor iets waar ik het niet mee eens ben of voor iets wat ik niet wil. Welkom in een democratie beste El Haadbaardi.

Super Grover | 10-03-15 | 14:28

Dat recht om een moskee te bouwen moet maar eens onder de loupe genomen worden. Het recht om een moskee te bouwen moet precies hetzelfde recht zijn als het recht om een sportkantine, een ziekenhuis, of een supermarkt te bouwen. Kortom, er wordt eerst gekeken naar bestemmingsplannen en de omgeving. En klachten over te verwachten overlast moeten serieus worden genomen in plaats van afgedaan als islamofobie. Het valt me trouwens nog mee dat de bouw van dat ding in Gouda niet doorgaat... want er zijn maar weinig grote bouwprojecten waar overlast een reden tot stoppen is, of zelfs maar tot herziening van de plannen leidt.

Muxje | 10-03-15 | 14:26

Als die gemeenten nou eens een keer nee zeggen tegen moslims en moskeeënbouwerij gaan we de goede kant uit en hoeven de inwoners niet te komen met protesten en bezwaren, dat gaan die moslims dan maar doen. Zo hoort het en niet anders.

behangtafel | 10-03-15 | 14:26

In een democratie krijgt de Meerderheid zijn zin.

Vooralsnog zijn de niet-moslims de meerderheid.

De PvdA en D666 zien dat liever anders, maar vooralsnog is het zo.

Vogelbeest | 10-03-15 | 14:25

Op mijn werk is een zogenaamde bidruimte ingericht voor mossels.
Een klein hok waar je met maximaal twee man tegelijkertijd naar binnen kan.
Ook daar waren klachten over (van de moslims, wegens te klein).
Daar werd door de bedrijfsleiding korte metten mee gemaakt door te stellen dat er ook niet genoeg pisbakken waren waren om alle medewerkers tegelijkertijd te laten pissen.
*probleem opgelost*

necrosis | 10-03-15 | 14:25

Het probleem vind ik niet écht dat die haathutten overal verschijnen/verplaatsen/etc. Maar de prominente plaats die het wil innemen in de steden/dorpen. Waarom centraal naast een winkelcentrum of druk bezochte plek? Waarom in een wijk vol met hardwerkende (rechtse kudt)burgers en veilige kinder omgevingen? Waarom niet in een industriegebied of een plek dat buiten het zicht ligt? En waarom, WAAROM met die middeleeuwse klote minaretten die stiekem wel giga stereo installaties hebben maar pas gebruiken wanneer het mag van de gemeente en/of pas als ze een islamitische mol in het gemeentebestuur hebben geplaatst?

Voor alle haathut plekken worden potentiële bejaardenopvang tehuizen, studenten appartementen, scholen en allemaal andere mogelijke projectoplossingen aan de kant geschoven...

LangeTijdGeleden | 10-03-15 | 14:23

In Saudi-Arabië is plaats genoeg om haat en onverdraagzaamheid uit te dragen.

natte krant | 10-03-15 | 14:22

Ik denk dat de gemeentes nog wel ruimte hebben op het milieupark voor die "gebouwen". Anders kunnen we wel oude riolerings/vuilverwerkingsfabrieken aan hen verkopen onder het mom van "crap in crap out".

Woody_H | 10-03-15 | 14:22

@Berkemef | 10-03-15 | 14:12
Hear, hear!!

lulkut | 10-03-15 | 14:22

Je mag als Moslim openlijk poep hebben aan hippe wijven, geile nichten, grote neuzen, en blonde spekvreters.
Maar o wee als een hip wijf, geile nicht, grote neus of blonde spekvreter een vraagtekentje bij een Moslim zet.
Europa schaft zich af.

Zeddegeizot | 10-03-15 | 14:21

Een moskee bouw je op zand, woestijnzand wel te verstaan.

Sjaak uit Dordt | 10-03-15 | 14:17

Ja de trein komt langzaam tot stilstand , en mag het na 40 jaar.
Tijd dat we weer wat kerken gaan bouwen.

Eurotokkie | 10-03-15 | 14:16

Nog even los van haat in de achtertuin ja/nee: ik zit ook niet te wachten op een christelijke kerk op mijn kussen. Of een partycentrum. Of een woonwagenkamp. En ook daar is de grondwet niet tegen.

xspalm | 10-03-15 | 14:14

lol@keuze plaatje

Bokito ergo sum | 10-03-15 | 14:13

Opbokken met moskeeën in de mooie Friese weilanden. Moslims zijn een Randstadprobleem. Laat het reservaat het maar lekker intern oplossen.

Berkemef | 10-03-15 | 14:12

Het creëren van draagvlak zou niet nodig zijn als de moslims zelf het draagvlak niet hadden afgebroken.

Angelica | 10-03-15 | 14:11

Opteeven met die jengelende middelvingers in Nederland. Demense hebben langzaam maar zeker, maar zeker langzaam hun buik vol van die megalomane Eftelingpaleizen in hun steden en dorpen. Deal with it moslims.

van gulder | 10-03-15 | 14:10

Die knaap van het CMO beweert dat er uitvoerig in de media is gediscusieerd over een moskee in Assendelft (of all places)? Ik heb er nog nooit iets over gelezen en/of gehoord (tot nu dan) en een groot deel van mijn familie woont daar. Is dit nou taqqiya? Blijkbaar moet er een gebouw op de industrieweg opgekocht worden. Grappig, daar is namelijk echt een gebrek aan parkeerplaatsen (alleen bedrijfsopritten).

Hans Gruber | 10-03-15 | 14:10

Wat raar dan Nederlanders na decennia lang te zijn genegeerd, miskend en uitgemaakt voor racist nu eindelijk hun oneindig tolerante houding tegenover ontolerante nieuwkomers, die weigeren enig respect te hebben voor het land en haar bewoners dat hen met zoveel warmte en vriendelijkheid heeft onthaald, een heel klein beetje beginnen te verliezen

The real McCoy | 10-03-15 | 14:09

@CrapoTheGreat | 10-03-15 | 14:04
Ik zou inderdaad wel eens een grote Shiva tempel in Amsterdam willen zien en een grote Vishnu tempel in Den Haag en een grote Durga tempel in Utrecht. Met nog wat kleinere Krishna tempels en tempeltjes voor Ganesh in de provincieplaatsen. Wordt Nederland toch nog een beetje een heilige plek voor hindoes.

Jezus_Boeddha | 10-03-15 | 14:09

Raar hè? Doe mij er maar twee in mijn tuin! Deuh ...

Ruben Koene | 10-03-15 | 14:08

@Capt. Iglo | 10-03-15 | 14:06
Nee, een moskee is nu eenmaal geen klaagmuur.

atheïstisch stemvee | 10-03-15 | 14:08

Het gaat niet alleen om "deels vijandige en incompatibele waanvoorstelling" maar ook omdat dit vaak volledig in de houding naar buiten komt. Minderwaardig doen, vijandig, dingen zien de er niet zijn, je auto zo asociaal mogelijk parkeren met je rijbewijs dat gratis met een pakje boter in thuisland meekwam en hier zo maar wordt omgezet en eigenlijk alles. Een moskee in je straat zorgt 1 keer in de 2 jaar voor een uitnodiging waar geen flikker op af komt en de rest van de tijd een hoop gezeik, geen parkeerplekken en een uitermate vervelende houding naast al de zieligheidscamera's waar deze gebouwen me vol hangen.

Larevenge | 10-03-15 | 14:08

De grap is dat toen in Rotterdam die mega moskee gebouwd werd, er ook maanden dit soort "nieuws" en gezeur was, nu hij er staat hoor je er niemand meer over.

Capt. Iglo | 10-03-15 | 14:06

Ik heb me altijd afgevraagd waarom die fantasievriend tempeltjes zo nodig obstinaat in het straatbeeld moeten verschijnen?
Industrieterrein kan prima. En met eigen geld.
Wedden dat de wil dan al wat minder is en men wel toe kan met de huidige haathutten?

miko | 10-03-15 | 14:05

"De beste oplossing is zodoende de bouw van moskeeën in lege weilanden."
Nope, gewoon geen moskee.

Apollo | 10-03-15 | 14:05

Wat fijn dat Aziaten hier geen heilige tempels willen bouwen. Ik hou van Aziaten

CrapoTheGreat | 10-03-15 | 14:04

tegen het hoofd wil stoten? voor bedoelt u?

tipvip | 10-03-15 | 14:03

-weggejorist-

Maaiveld | 10-03-15 | 14:03

Ik heb een idee: iedereen die een moskee wil bouwen mag dat doen op de Rottummerplaat.

Of gewoon opdonderen.

Nacho_Vidal | 10-03-15 | 14:02

@rara | 10-03-15 | 13:58
Die zijn waarschijnlijk te duur. Ergens in Zuid Holland is wel een synagoge overgenomen door Turken en als moskee gebruikt.

Jezus_Boeddha | 10-03-15 | 14:02

Mosknee

Coyote | 10-03-15 | 14:01

laat ze die haatpaleizen maar ergens anders neerzetten !

the handyman | 10-03-15 | 14:00

Heeft het CMO zich nooit afgevraagd waarom ze de oude en niet in gebruik zijnde kerkgebouwen niet meer mogen overnemen?

rara | 10-03-15 | 13:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com