Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Veel plezier met Balkenende IV

Ben ik te min?Arme Geert, pak je uit het niks 9 stoeltjes, wil niemand met je regeren. En dat terwijl ze zijn hulp zo hard kunnen gebruiken. Maar tijdens het slotdebat gisteravond bleek dat de overige lijsttrekkers direct een cordon sanitaire rond de PvdV legden. Twee van die rare haardossen in het pluche is ook wel iets te veel van het goede. Eén en ander betekent wel dat we sowieso een ruk naar links gaan maken in dit land. En verder vooruitkijkend betekent dat dat er eigenlijk maar één logische coalitie mogelijk is: CDA, PvdA en de ChristenUnie. Jan wacht nog even tot 2012, maar weet zich wel gesterkt door een linkse Kamermeerderheid. En wanneer het aan Femke ligt zal het eerste wapenfeit een paspoort zijn voor de 26.000 gelukszoekers. Wij van GeenStijl zijn echter buitengewoon in onze nopjes met de uitslag. Ons voortbestaan is namelijk voor de komende vier jaar verzekerd...

Reaguursels

Inloggen

Flodder 24-11-06 @ 13:33

Misschien is het een opzienbvarende troost voor je: ik heb op Hikmat Khan gestemd, dus niet zo snel je conclusies trekken.

bottehond | 24-11-06 | 15:26

Semi-Off-Topic:
Rita kreeg in Den Haag meer stemmen dan Rutte:
http://www.ad.nl/verkiezingen/article841384.ece

Patrick Bateman | 24-11-06 | 14:41

Quote '1 ding en dat is het signaal dat de andere politici meer moeten doen aan radicalisering en fundamentalisme'. Quote
Ik bedoel natuurlijk TEGEN radicalisering en fundamentalisme. :)

Flodder | 24-11-06 | 14:05

bottehond 24-11-06 @ 12:41

De islam afschaffen in zijn geheel is dus de oplossing? Er zijn wel degelijk gematigde stromingen binnen de islam. Maar dat negeer je maar eventjes voor het gemak. Wat is nu de uitweg en hoe draagt Wilders daarin bij? Wat draagt Wilders in het geheel eigenlijk positef bij? 1 ding en dat is het signaal dat de andere politici meer moeten doen aan radicalisering en fundamentalisme. De rotte appels aanpakken en niet ervan wegkijken. Ik denk namelijk dat er wel plaats is voor een vreedzame vorm van islam in ons land. Verder blijf ik erbij dat veel problemen onnodig geislamiseerd worden, zelfs het internationaal terrorisme heeft in mijn ogen niet veel te maken met geloof. Al denken de plegers van deze aanslagen van wel. Geloof is in de geschiedenis altijd gebruikt als motief om mensen aan te vallen, het ging echter altijd om andere belangen. Eigenlijk ging het altijd om geld en macht. Denk aan de kruistochten. Ben je het niet met mij eens dat Wilders van sociale, culturele problemen een religieus probleem maakt en dat dat heel gevaarlijk is? Snap echt niet dat mensen dat niet willen inzien.

Flodder | 24-11-06 | 13:33

Flodder 24-11-06 @ 12:13

Bestrijd ik wat je zegt? Wilders draagt inderdaad niets bij aan de integratie van moslims. Een groeiende groep intellectuelen, publicisten en andere opiniemakers wereldwijd is tot de conclusie gekomen dat de islam en ons waarden- en normenstelsel onverenigbaar zijn. Omdat de islam een geschiedenis (ook en juis anno nu) kent van gewelddadige kolonisatie heeft het geen zin om je in te spannen voor de integratie van moslims. Ze zijn allen latente islamisten en kunnen vrijwel onmogelijk uittreden uit hun sekte. De islam becdient zich van een fanatieke voorhoede en een hele meute zwijgende meeloperTs, die desnoods opnieuw geislamiseerd worden. Denk daar maar eens over na. Je helpt moslims het beste door ze een uitweg te bieden. En daar hoort de islam ontmaskeren en slopen bij.

bottehond | 24-11-06 | 12:41

@ LibertasSimplex 24-11-06 @ 01:44

Onze grote leider was gisteren weer een verwarmende zon bij kameraden Pauw en Witteman. Ziet hoe hij eenheid bracht in wederom gegroeide politbureau. Ziet hoe het dappere volk met intellectuele en welsprekende weldoeners als Carrie en Harry de Winter meemarcheert in het pad naar de verlossende revolutie.

De soep is van het kookpunt af. Ik herhaal de soep is van het kookpunt af. ----...--.................-----................. Over.

LJBrinkhorst | 24-11-06 | 12:36

bottehond 23-11-06 @ 22:12
Dat van dhimmi-gedrag beschuldigen, begint onderhand erg flauw te worden en slaat elke discussie dood. Als jij denkt dat Wilders met zijn gebral over islamisering iets positiefs bijdraagt aan de integratie van moslims, vraag ik me af waar jij dat op baseert? Marokanen in Amsterdam plegen bijvoorbeeld voortdurend strafbare feiten. En ja hoor, Wilders begint met zijn persoonlijke kruistocht over de Islam te blèren. Heeft er geen zak mee te maken, maar Wilders is een doctorandus in de generalisatie. Hij maakt voortdurend van sociale, culturele problemen een religieus probleem. Les 1. Hoe jaag ik zoveel mogelijk moslims op de kast en maak tegelijkertijd de autochtone bevolking bang. Dat Wilders meteen gefeliciteerd wordt door het Vlaams Belang zegt genoeg. Vlaams Belang, Front National, PvdV zijn allen partijen die het goed doen als de tegenstellingen tussen groepen mensen worden verscherpt. Het zijn allemaal xenofobe kutpartijen die inspelen op onderbuikgevoelens.

Flodder | 24-11-06 | 12:13

@Gekke Gerritje
'Oude jongens krentenbrood' op naar de NUL zetels.
En Mark terug naar z'n studie.

Koelie | 24-11-06 | 10:13

Geertmans, kameraad!
Laat ze maar lullen gozer, de mensen op jou gestemd hebben zijn niet tot die keus gekomen omdat links nederland over je heen valt.
Meer geld voor onderwijs, meer geld voor zorg, minder islam, hogere straffen, grenzen dicht, probleemwijken aanpakken, minder bureaucratie etc.
Blijkbaar is het enige wat mensen over jouw weten je standpunt omtrent islamisering en je achterlijke haardos.
Kijk over tien jaar nog maar eens wie er toendertijd gelijk had.
Ik denk niet dat jij alle wijsheid in pacht hebt, maar wat je zegt zeg je met je hart.
Go geert, we zijn trots op je!

rauw | 24-11-06 | 07:36

Kaffertje 24-11-06 @ 04:08

dat is heel mooi: de allerbeste opiniepeiling die we hebben, namelijk verkiezingen, wijst uit dat 6% in ieder geval iets tegen islamieten heeft. jij kan echter op magische wijze 60% ergens vandaan halen. Kun je mij ook die link geven?. Of dat onderzoek? Of heb je onderzoek gedaaan onder je familie? Ik be benieuwd

Maaier | 24-11-06 | 05:22

Pax 23-11-06 @ 19:04
Beste Pax, ik weet niet wat je Gerookt hebt, maar de coffeshop waar het gekocht hebt moeten ze acuut sluiten, want ik heb nog nooit iemand zoveel onzin horen schreewen, maar er zijn artsen die er mischien iets aan kunnen doen.....................................

Kaffertje | 24-11-06 | 04:16

Ja Ja, beste MEDE-nederlanders, ongeveer 60 % van alle nederlanders ziet de islamieten liever gaan dan komen, maar kleur bekennen tijdens verkiezingen ho maar !
Hou toch op met je geschreeuw over Wilders als zijnde rechts extremistisch, de man durft tenminste te zeggen waar het op staat aangaande het vraagstuk de Islam in Nederland, en wat gebeurt er hij wordt vanuit de hoek van de Islam met de dood bedreigt, zijn we nu allemaal DOOF en BLIND !
Stel je voor dat we morgen met 2 miljoen nederlanders naar Turkije of Marokko vertrekken en direct beginnen met het bouwen van een paar mooie grote Katholieke kerken in Ankara, hoelang zou het duren voordat de eerste bom naar binnen vliegt, en krijgen we dan ook alle aandacht van de desbetreffende Islamitische regering en een enorm budget om te intergreren
en te doen wat we in Nederland ook deden, simpel omdat we allochtonen zijn.
Ik kan je nu al vertellen dat we zeer snel weer naar het land van herkomst geschopt worden, en niet met een zak vol geld of oprotpremie !

Nederlanders, durf toch eens openbaar voor je mening uit te komen, of hou gewoon je mond dicht !

Kaffertje | 24-11-06 | 04:08

@LJBrinkhorst
=!.......#9*
I shall say this only wence.
ratel in de klavieren. ik herhaal ratel in de klavieren. over.
On topic: Het is natuurlijk uitstekend dat we een linkse kamer hebben, en ik ben heel blij vooral voor Harry ten Bommel, @LJBrinkhorst *wink*, herstel van Bommel, dat ie nu zo leuk vaker boos met onvergevende kraaloogjes in de camera kan kijken. I shall obey. Want de soep is heet, ik herhaal de tomatensoep is heet, over.

LibertasSimplex | 24-11-06 | 01:44

Ja, dat interview was heel onthullend. De hele campagne heeft Rutte zich gericht op de kiezers van Geert Wilders en Marco Pastors. De VVD zou waken over het immigratie- en integratiebeleid. De VVD zou een uitstekende vervanger zijn voor deze kleinere partijen en er zelfs voor zorgen dat links de boel niet zou overnemen. De kiezer zou net zo goed af zijn bij hun.

Dan het slotdebat. Rutte wil niet eens spreken met Geert Wilders over een coalitie (mocht die mogelijk zijn geweest). Hij beschouwt hem als een extremist. Al die praat over overeenkomsten en gedeelde zorgen... het was verkiezingsretoriek. Mark Rutte sluit zelfs de linkse partijen niet uit, maar met de PVV wil hij niets te maken hebben.

Het is al decennia zo. Iedere keer probeert de VVD het rechtse kiezersaanbod leeg te lepelen. En iedere keer worden deze kiezers bedrogen, op de dag dat de stemlokalen sluiten. Hoe lang denkt de VVD dit trucje vol te kunnen houden? Iedere verkiezingsronde verliezen ze meer geloofwaardigheid.

Gekke Gerritje | 24-11-06 | 01:09

@schaamstreek 24-11-06 @ 00:44
VVD met als roerganger Rutte!

schaamstreek | 24-11-06 | 00:46

Het debat vlak na de verkiezingen was een persiflage van het demoniserende debat met Fortuyn, Melkert, Rösenmuller en Dijkstal. Spoel de videoband van toen terug en trek de vergelijking met de gelaatsuitdrukkingen van de nu huidige politici. Wederom heeft de VVD met als roerganger de plank finaal misgeslagen en Bos....... ach Bos, als je als partij je eigen nederlaag (evenals GL) gaat verbloemen door met je kop in Jan Tomaat z'n reet te kruipen........ Beschamende vertoning.
Tot slot, de overwinning van de SP, laat dat een tijdelijke oprisping zijn, anders zal het de doodsteek zijn van de economische welvaart.

schaamstreek | 24-11-06 | 00:44

HAHAHA!!!

Na 4 jaar ellende nòg een Balkenende?
Neen dank u.

Faolchú Airgid | 24-11-06 | 00:25

Ik vind dat Bos per direct moet opstappen. Hij heeft nu twee keer gefaald als lijsttrekker, omdat hij er niet in is geslaagd de grootste te worden. Als hij weg is, is er ruimte voor Balkenende om met de PvdA in een coalitie te stappen. En de partij die daar het dichtst bij staat is niet de SP, maar de ChristenUnie.

haaarmen | 24-11-06 | 00:07

Wanneer deze coalitie er komt, dan weet ik een aantal dingen héél zeker:
Ze zitten de 4 jaar met gemak uit.
CDA brokkelt in elkaar en zien we nooit meer terug.
Ale partijen houden elkaar lekker in evenwicht, moeten concessies aan elkaar doen en gaan dan lekker dor het midden, maar wèl mert verstand.
De natuur wordt niet langer ontzien, op een verstandige manier.
Absoluut generaal pardon: not gonna happen.

Faolchú Airgid | 23-11-06 | 23:57

Faolchú Airgid 23-11-06 @ 22:30

Mijn gedroomde coalitie, heel eerlijk gezegd. Als de sslinksse polikor met Geert in zee gaat zal Geert heel veel bereikt hebvben. Dan legt men zich de facto neer (zou tijd worden goffedomme) bij de analyse van Geert. De aanpak mogen ze dan samen uitdokteren.

bottehond | 23-11-06 | 22:54

Voor dehlederheid: die laatste tekst heb ik opzettelijk van een dhimmi gejat, want een link naar FOXX- news zou weer commentaar opleveren. Vanaf nu dus geen gezeur meer over ome Botte's vermeende seectieve linken.

bottehond | 23-11-06 | 22:20

Zomaar wat quotes over Geert Wilders:

* Polarisatie. Hierdoor ontstaan alleen maar meer problemen.

* dat hij de radicalisering alleen zal verergeren. Polarisatie is nooit de oplossing.

* Maar er zijn nog genoeg domme (of bange) mensen in Nederland die geloven dat over tien jaar de sharia is ingevoerd en we met zijn allen op de knieën richting Mekka liggen.Wilders is een soort Bush die puur en alleen inspeelt op angst en haat.

* wat Wilders en consorten doen werkt naar mijn mening echt contra-produktief. Het verergert het probleem,

* ik beweer dat hij de radicalisering alleen zal verergeren.

En het enig juiste antwoord dat alles duidelijk maakt:

en.wikipedia.org/wiki/Dhimmitude

Tsjek de pica en dan:

kurtnimmo.com/?p=664

Nuf said? Of is het nog niet duidelijk?

bottehond | 23-11-06 | 22:12

Brunssum en Heerlen zijn de grootste Maorijnissen bolwerken, wie wil ze hebben nu ze totaal overbodig zijn geworden

prof.dr.ir.clavan | 23-11-06 | 22:05

@ Section_1 23-11-06 @ 20:09
En hoe voelt dat nu?
Beetje opgelucht? Kan je nu weer verder met je leven?
Want sinds wanneer hang jij je leven op aan wat er in Den Haag in het pluche zit?
Dan ben je pas echt zielig! Nee, neem maar geen beslissingen voor jezelf.... pfff!

borderliner | 23-11-06 | 22:00

Ik ben het wel met Pax eens dat de afgelopen campagne heel erg op de poppetjes gericht was. De oude media zijn daar mede catalysator in.
Gelukkig interesseren mij (en ik denk velen met mij) de poppetjes niet en lees ik vooraf gewoon de partij-programma's. Daarop baseer ik mijn(!) keuze.

winshots | 23-11-06 | 21:56

Vraagje aan Geert:
Ga je nou nog eens je website updaten of hoe zit dat ???
Ik snap wel dat je het druk hebt, maar daar heb je toch personeel voor?
CC'tje van al je e-mails naar de webmaster en die zorgt wel dat er wat le lezen valt.
Kom op heee

winshots | 23-11-06 | 21:47

Pax 23-11-06 @ 19:04

Ik krijgT het idee dat jij al enige tijd in Irak bivakkeert (of toch dt Jane Does) want je praat ongelofelijk veel poep,volgens mij ben je te dicht bij verarmt uranium in de buurt geweest.(of te ver)

*Sletje* | 23-11-06 | 20:43

Pax 23-11-06 @ 19:04

Schrijf het maar van je af, dude. Heel begrijpelijk dat je baalt van die - 10 zetels. Maar je doet wel een beetje zoals tRutte gisteren. Afreageren op Wilders omdat je beaus bent vanwege de nederlaag. Als je niet meer beaus bent schrijf je vast en zeker goeie posts.

bottehond | 23-11-06 | 20:26

-weggejorist-

Section_1 | 23-11-06 | 20:09

Ben ik blij dat ik in het buitenland zit:d
Succes en Hollande

mrfrance | 23-11-06 | 20:06

Sommige gasten zijn jaloers dat de PVV zoveel zettels heeft gewonnen. Ik wil de volgende partijen feliciteren met hun verlies: Groenlinks, D'66, PvdA... haha En volgende keer de SP en Groenlinks allebij laten dalen! Want Geert gaat het de volgende keer helemaal maken, dat heet democratie!

Rommie | 23-11-06 | 19:21

Ik hoor heel wat puberale ettertjes brullen dat Geertje dé man is, maar kennelijk maakt je politieke agenda helemaal geen flikker uit als je maar wat marokkaantjes uitscheld op TV.
Wanneer je dankzij je dienstplicht in Irak zit, wat waarschijnlijk stukken beter is aangezien elke vorm van support van ziektetoeslag tot studiefinanciering tot WAO uit je klauwen is gerukt, denk ik dat je niet meer zo hard voor Wilders zal juigen.
Nu we het over publiciteitsgeile breezahtjes hebben, één ding naar de mensen die maar constant Bos staan af te zeiken; Hij deed het erg goed. Fuck, hij kon water in wijn veranderen zo'n anderhalf jaar geleden, jammer genoeg was dat ongeveer het teken naar het CDA en al helemaal de VVD dat ze politiek -helemaal niets- tegen hem in konden brengen en in plaats van dat, vooral in de laatste weken, absoluut NUL politieke argumenten publiceerden en alles stortte op een ongekende SMETCAMPAGNE zoals ik nog nooit heb gezien, niet eens in de recente verkiezingen in de VS waar het al een slagveld tussen de democraten en republikeinen was - alleen maar een constante stroom van kinderachtige opmerkingen, scheldwoorden, leugens en zwartmaken - wat genoeg mensen, voornamelijk de zwakbegaafden hier, maar al te graag gingen papegaaien.

Pax | 23-11-06 | 19:04

Murdockyoufool 23-11-06 @ 18:38

Bas van der Vlies heeft zich sufgefapt op Gonny.

LJBrinkhorst | 23-11-06 | 18:49

@LJBrinkhorst 23-11-06 @ 18:31
Tja, maar eerlijk gezegd vond ik Gonny toch een 5-watts kogellampje in de donkere kamer. We gaan 'r missen.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 18:38

Murdockyoufool 23-11-06 @ 18:10

Wasmachines leven langer met tomatenpuree. Ik herhaal, wasmachines leven langer met tomatenpuree.

Die Dion Graus, dat schijnt pas echt een licht in de duisternis te zijn. Vergelijken bij hem kan Gonny door voor de vrouwelijke Harry Mullisch.

LJBrinkhorst | 23-11-06 | 18:31

Overigens ook erg voorspelbaar wat er gaat gebeuren. Wouter ziet af van de AOW maatregelen in ruil voor beperking van de hypotheekrenteaftrek. Alle drie blij.

Chiant | 23-11-06 | 18:26

Zie ik daar wethouder Hekking op de achtergond bij die pheauteau van die twee haardossen?

Chiant | 23-11-06 | 18:19

@LJBrinkhorst 23-11-06 @ 17:47
Roger. Indien nodig, gebruik Catsan. Ik herhaal indien nodig, gebruik Catsan. Copy that, over.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 18:10

@Maaier 23-11-06 @ 17:24
Daar komt het ongeveer op neer.

Zetels worden verdeeld op de volgende manier. Men kijkt hoeveel 'stemmen per zetel' iedere partij zou hebben als de partij een zetel erbij zou krijgen. De partij waarvoor dit getal het hoogst is krijgt de zetel.
Stel er zijn twee partijen: A en B.
A heeft 1320 stemmen gehaald en B 180. Totaal aantal stemmen is dus 1500. Er zijn 15 zetels te verdelen. Dan krijgt A in ieder geval 13 zetels en B 1. Wie krijgt de laatste zetel?
1320/14 = 94.2857
180/2 = 90
A krijgt dus de laatste zetel. Verdeling wordt 14-1.
Restzetels gaan dus overwegend naar de grote partijen.

Zo heb ik het in ieder geval begrepen.

Gekke Gerritje | 23-11-06 | 17:53

@ Maaier 23-11-06 @ 17:32

Neen, ik acht kameraad Marijnissen hoog. Aan hem is de waarheid en de begenadigde macht over onze heilstaat.

---.....---------------------.......------------------......--.----..---------........----

Voor alle sambaliefhebbers in Dantumadeel. De soep is op. Ik herhaal de soep is op.

LJBrinkhorst | 23-11-06 | 17:47

LJBrinkhorst 23-11-06 @ 17:27

zeg je nou dat Marijnissen ongezien de tyfus mag krijgen, of verklap ik nou de code?

Maaier | 23-11-06 | 17:32

LibertasSimplex 23-11-06 @ 16:56

Nieuwe taal tot nader order.

...----....----....-----....--- ---- ---- ---- ------- ------ ...-.....--------

(c) Herrijzend Nederland

LJBrinkhorst | 23-11-06 | 17:27

TyfusLeijer 23-11-06 @ 17:23

volgens mij worden overgebleven stemmen naar ratio van het aantal behaalde stemmen verdeeld onder alle partijen. Dan zou dus 9/150e daarvan naar Wilders gaan en de rest naar andere partijen.

Maaier | 23-11-06 | 17:24

@ Maaier 23-11-06 @ 16:36
Dus dan gaan die ongebruikte stemmen naar links?
Hoop van niet en hoop ook dat ze niet naar VVD of CDA gaan.
Wel dom dan dat ze geen onderlinge afspraken over afroming van zetels hebben gemaakt.

TyfusLeijer | 23-11-06 | 17:23

LibertasSimplex 23-11-06 @ 16:56

LOL

Maaier | 23-11-06 | 16:57

LJBrinkhorst 23-11-06 @ 16:50

Begreep, over. De soep is heet. Geen chinese tomatensoep over

LibertasSimplex | 23-11-06 | 16:56

CRIMINEEL, met 2 passpoorten?
neder paspoort afpakken, en terug naar land andere passpoort

ja man | 23-11-06 | 16:56

rosalie 23-11-06 @ 16:49

Dan is er bij jou dus een fundamenteel verschil tussen nederlnders met 1 nationaliteit en nederlanders met twee nationaliteiten. Dat vind ik raar. Je bent dan toch Nederlander. Eigenljk heel binair: Nederlander of niet. De rest, wat erbij komt telt dan niet. Het andere paspoort is dan eigenlijk net zoiets als je zwemdiploma.

Overigens vind ik het heel raar dat allerlei landen in de wereld het staatsburgerschap van onderdanen claimen zodat mensen geen afstand kunnen doen van hun nationaliteit. Maargoed, dat zijn meestal zowiezo niet de meest verlichte regimes.

LibertasSimplex 23-11-06 @ 16:49

dat ligt aan de aard van je verblijfsvergunning. Ja kan hier op heel veel manieren legaal verblijven zonder Nederlanders te zijn.

Maaier | 23-11-06 | 16:55

Je kan denken aan een soort 'keuze' die naar redelijkheid af te leiden valt uit crimineel gedrag. Misschien al geopperd hierboven, dan excuus. Soort rechtsverwerking. Klinkt niet onredelijk.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 16:55

@ Murdockyoufool 23-11-06 @ 16:00

Het schijnt dat het gebalsemde lijk van Lenin en het door Yasser opgewarmde lijk Meulenbelt binnenkort de entree van ons kantoorpand gaan verfraaien. Kameraad Maorijnissen kwam vanmorgen al de laptopjes confisceren. Ik zit hier te typen op een afgestofte Commodore 64 waarop enkel de Chinese versie van Google draait. Via een illegaal nog niet genationaliseerd netwerk kan ik toch berichten op verzetskrant Geen Stijl.

PS De kanerkrat stinkt in het donker. Ik herhaal De kankerrat stinkt in het donker.

LJBrinkhorst | 23-11-06 | 16:50

Dat had je gedacht! Heb namelijk een leuk en groot vrijstaand huis die ik voor geen goud zou willen inruilen voor eentje in België.

MAXIMO 23-11-06 @ 16:46

ZEKER GEKRAAKT?

ja man | 23-11-06 | 16:50

Maaier 23-11-06 @ 16:46

nou, in ieder geval mag je niet automatisch hier zijn als je geen Nederlander bent. Wel voor even, maar in principe moet je weer terug.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 16:49

@ rosalie 23-11-06 @ 16:37
Marokkanen hébben niets te kiezen, ze kunnen hun Marokkaanse nationaliteit niet opgeven.
Ies verboden.

Patrick Bateman | 23-11-06 | 16:48

v Maerlant 23-11-06 @ 16:41

Sorry. Dat was wat ik bedoel. Bedoel: moeten kiezen en het andere verliezen. paspoort = burger, hemelpoort = een gezellig samenzijn in het land waar dat religieuze papiertje vandaan komt

LibertasSimplex | 23-11-06 | 16:48

LibertasSimplex 23-11-06 @ 16:39

dat is natuurlijk niet helemaal waar, want je mag best in nedelrand wonen als je geen Nederlander bent. Dán kun je mensne bij bepaalde vormen van crimineel gedrag wel naar hun eigen land terugsturen.

rosalie 23-11-06 @ 16:37

Wat een onzin. waarom moet je exclusief Nederlander zijn? Waarom zou je niet meerdere nationaliteiten mogen hebben? Je gedrag bepaalt toch wie je bent, niet of je een EU-paspoort hebt met Koninkrijk der Nederlanden erin én een paspoort met "republiek Botswana". Ikdenk dat je moet discussieren over plosisngen die wel helpen. Daarin kun je het hebben over het al dan niet verplichten van bijvoorbeeld taallessen, over het vroeger of later sluiten van radicale moskeeën, over hoe je ouders die hun jeugd laat ntsporen aanpakt, over beter onderwijs, over of je meer en harder moet straffen etc. Maar altijd moet gekeken worden naar daden, naar acties (uitspraken vallen daar ook onder). Dara zal ik dan dne ik andere keuzes maken dan jij, soit, maar dat kader staat voor mij vast.

Maaier | 23-11-06 | 16:46

Mensen die denken dat andere mensen kunnen kiezen voor het opgeven van hun dubbele nationaliteit respecteren niet alleen internationale wetgeving niet, nee, zij zijn nog dommer dan het achtereind van een ezel. Het opgeven van de niet-Nederlandse nationaliteit is namelijk onmogelijk aangezien die nationaliteit bij geboorte voor het leven wordt afgegeven.
@van Maerlant
Dat had je gedacht! Heb namelijk een leuk en groot vrijstaand huis die ik voor geen goud zou willen inruilen voor eentje in België.

MAXIMO | 23-11-06 | 16:46

LibertasSimplex 23-11-06 @ 16:39

Ja, mee eens, maar sommige landen weigeren de immigranten naar Nederland hun nationaliteit op te geven van het land van herkomst. Dat is een ander verhaal.

rosalie | 23-11-06 | 16:41

LibertasSimplex 23-11-06 @ 16:35

Ik zou dat al veel vinden. Op het papiertje van de ene nationaliteit staat 'grondwet', op het andere 'koran'. Het ene kiezen is het andere verliezen.

v Maerlant | 23-11-06 | 16:41

rosalie 23-11-06 @ 16:37

Onzin. Als ze kiezen voor een ander paspoort, mogen ze gelijk terug.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 16:39

Maaier 23-11-06 @ 16:33

Als ze echt Nederlander willen zijn dan hebben ze 1 paspoort: het Nederlandse. Hebben ze nog een andere nationaliteit, om welke reden dan ook, dan is het voor hun, denk ik, niet zo belangrijk als voor mij om Nederlander te zijn. Bij zware criminaliteit of voortdurende, zouden die mensen dus gewoon terug gestuurd mogen worden naar hun "thuisland".

rosalie | 23-11-06 | 16:37

TyfusLeijer 23-11-06 @ 16:32

helaas, de kleine rchte partijen ehbbben, egocentrisch als ze allemaal waren, gekozen voor een versplinterde aanpak, waar er zelfs geen lijstverbinding vanaf kon.

Maaier | 23-11-06 | 16:36

rosalie 23-11-06 @ 16:26
Die kun je nu niet wegsturen. Je kan ze straks wel vragen om 1 van 2 op te geven. Maar je kan een Nederlander natuurlijk niet wegsturen.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 16:35

rosalie 23-11-06 @ 16:31

waarom zou je mensen die toevallig wél een dubbele nationaliteit hebben, weg mogen sturen? Zijn zij niet net zo goed nederlander?

Maaier | 23-11-06 | 16:33

Wie krijgt nu die stemmen van de rechtse partijen die het net niet gehaald hebben ?
Ik bedoel EenNL, Groep Fortuyn en Groep Nawijn daar hebben zeker mensen op gestemd (alleen ratten stemmen links of op D66).
Wat mij betrefd krijgt Geert Wilders' PvdV deze rest stemmen en komt dan alsnog op 10 (of 11) zetels uit.

TyfusLeijer | 23-11-06 | 16:32

Als Balkie de grootste LOSERS van de verkiezingen (PvdA) inderdaad mee z'n graf in neemt weten we zeker dat we binnenkort weer kunnen stemmen. Daarbij vind ik dat de partijen bar weinig van de Fortuyn periode hebben geleerd als je merkt dat je ze allemaal nog dat suffe spelletje spelen. De partijen die zeggen waar het op staat hebben gewonnen en dat zonder uberhaupt iets zinnigs te zeggen.

Dat moeilijke geloei ook altijd. Daarbij komt natuurlijk wel dat de Nederlanders ook niet al te slim zijn.. ach ja.. inderdaad tot volgend ezomer voor Belkenende 5?

Radar Love | 23-11-06 | 16:31

Maaier 23-11-06 @ 16:03

Sorry, maar ik begrijp je in deze niet.

rosalie | 23-11-06 | 16:31

vanHeutz 23-11-06 @ 16:13

Ik geloof dat jij hier nu kort door de bocht gaat. Natuurlijk ben ik consequent in het wegsturen van mensen met dubbele paspoorten als ze crimineel zijn. Ongeacht of ze nu Argentijn of Amerikaan zijn. kee? En ik donder voorlopig nog niet op. En oogkleppen heb ik niet meer op sinds ik hier reageer...Als je me maar begrijpt..Van Heutz

rosalie | 23-11-06 | 16:26

Ach... komende zomer

nieuwe ronde nieuwe kansen

hommeles | 23-11-06 | 16:26

Het enige dat jammer is aan de verkiezingsuitslag is dat het CDA weer de grootste is. Die grijze, grauwe vluchtheuvel van de Nederlandse politiek. En we hebben het nadeel dat we weer 4 jaar gaan navelstaren terwijl (waar v. Maerlant en Maaier ook terecht over discussieren) het buitenlands beleid er weer bekaaid af gaat komen.

@CoJoNes 23-11-06 @ 10:51:
Opportunisme is al heeeeel lang het nieuwe politiek correct denken. (zie Marcel van Dam en de PvdA graaiers enzo)
Het was alleen nog "not done" om er openlijk voor uit komen.

@Maaier 23-11-06 @ 15:27:
Inderdaad, de Partij voor de Vrijheid is nogal een misnomer. Z'n partijprogram staat vol voorgestelde regeltjes en verboden, er is weinig liberaals aan. Dat gezegd hebbend ben ik zeer voor verbanning als straf in het wetboek strafrecht. Volgens Tacitus en andere Romeinse schrijvers was dat een van de zwaarste straffen bij Germaanse en Keltische stammen voor een misdrijf. Tijdelijke of permanente verbanning uit de maatschappij is een duidelijker signaal naar de crimineel en potentiele criminelen dan het TBS systeem om mensen te "resocialiseren"...

koerbagh | 23-11-06 | 16:23

@vanHeutz 23-11-06 @ 16:13
Nederland is niet multicultureel, een absolute misvatting. Ga eens kijken op het platteland en in de middenklassewijken waar nog altijd 75% van het volk woont, blank en nederlands. En in die andere 25% wonen nederlanders, hoge turken , lage turken, berbermarokkanen, arabische marokkanen, hindoestanen, creolen arubanen, chinezen enz enz. langs elkaar heen. Niks multicultureel dus. En oja, ik woon in zo'n achterbuurt en daar zijn de autochtonen vooral arme ouderen die hun wijk langzaam hebben zien verloederen, de sociale structuren in elkaar hebben zien storten en de criminaliteit hebben zien toenemen. Niet zo badinerend dus richting deze mensen knulletje.

sjaakdeslinksesul | 23-11-06 | 16:23

v Maerlant 23-11-06 @ 16:13

Wat jij zegt. daar ben ik het helemaal mee eens. Die groeicijfers, daar moeten we inderdaad vanaf. Nu nog zo'n 6 miljard andere mensen hiervan te overtuigen.

Maaier | 23-11-06 | 16:20

@ rosalie.

Je schreef: Je bent Nederlander als je hier geboren bent, dan heb je dus 1 paspoort en geen 2. Daar gaat het al mis; mensen die Nederlander willen zijn, maar ook verbonden willen blijven met hun vaderland en dus een dubbel paspoort hebben, die kun je dus wel wegsturen! Net zo makkelijk.

Vraag: En hoe zit dit met bijvoorbeeld een Argentijn met Nederlands en Argentijns paspoort? Of Amerikaan met Amerikaans en Nederlands paspoort, die mensen er ook maar uitknikkeren? Moet je natuurlijk wel consequent in zijn dan.

P.s. ik heb je andere posts gelezen, de ene nog korter door de bocht dan de andere, doe die oogkleppen eens af en kijk om je heen, Nederland is multi-cultureel en als JOU dat niet bevalt dan donder JIJ toch lekker op.

En als antwoord op je rijzende vraag, ik heb gisteren niet links gestemd.
dikke knuffel,

vanHeutz | 23-11-06 | 16:13

Maaier 23-11-06 @ 15:33

Ik heb deze post nog eens herlezen en begrijp nu dat jij die autarkie waar ik het over heb wat al te grondig interpreteert - ik zou wat minder snel moeten reageren. Eigenlijk komt het hierop wat neer: lokale behoeften moet je lokaal invullen, en met de specialiteiten waarmee je regio furore maakt moet je de markt op. Da's een visie die oververhitting van de markt en dumping tegengaat en ook heilzaam is voor mobiliteit en milieu en de ermee gepaard gaande oververzadiging. Moeten we wel even af van de dwang van de groeicijfers. Regel jij toch even met Annan. En met de multinationals...

v Maerlant | 23-11-06 | 16:13

@ mezelf.

Natuurlijk geldt dit niet voor irrationale zaken als voetbal of andere sport ;-)

Maaier | 23-11-06 | 16:09

rosalie 23-11-06 @ 16:02

waarom zou het volgens jou dna wél mogen? behalve dan dat het een makkelijke oplossing is?

Maaier | 23-11-06 | 16:03


Mensen die gestemd hebben op Wilders wijten hun eigen armzalige bestaan ,in een achterbuurt van een Nederlandse grote stad naar keuze, aan De buitenlanders. Alsof Racisme de weg is uit dat miserabele leventje.

Trots op Nederland ben ik pas als dat soort volk (lees PvdV stemmers) zich geen Nederlander meer noemen.

vanHeutz | 23-11-06 | 16:03

Maaier 23-11-06 @ 15:59

Das duidelijk nu...

rosalie | 23-11-06 | 16:02

@LJBrinkhorst 23-11-06 @ 15:49
He he he, Jan mag m'n huis in Almere hebben, graag zelfs, maar ik vrees dat de SP zich niet graag in dat burgerbolwerk begeeft. Maar hoe zit het met uw werkomgeving? Was het gebouw al ingericht met rode banieren? Kreeg u bij de deur een Maopak aangereikt? Campbell's bij de lunch?

Murdockyoufool | 23-11-06 | 16:00

rosalie 23-11-06 @ 15:53

nee,want die dus ook nederlander. Kwestie van grondwet en beschaving. Ik vind je nationaliteit tegenwoordig eigenlijk zowiezo niet zo belangrijk meer, een handige pdeling an europa voor het regelen van pensioenen, belastinge etc. Maar om nou te zeggen dat ik zo blij en trots ben om Neerlander te zijn. Ja, wel dat ik hier geboren ben en het daarom zo verschrikkelijk goed heb dat ik kan GS-en in plaats van kindsoldaten te ronselen omdat ik nou eenmaal ook moet eten. Laat i het zo zeggen: ik ben heel blij dta ik in nederland woon, ik houd van het land etc., maar trots is absoluut niet het goede woord.

Maargoed, dat is een andere discussie, die uitkomt op de discussie die ik net met v. Maerlant had.

Maaier | 23-11-06 | 15:59

Waarom slaat het voor jou als een tang op een varken?

Salvatore Riina | 23-11-06 | 15:56

-weggejorist-

Kavarf | 23-11-06 | 15:54

Maaier 23-11-06 @ 15:47

"aangezien je m.i. terecht, mensen die nederlander zijn niet kan wegsturen".

Ook niet met een dubbele nationaliteit, die "iets" te vaak iets fout doet?

rosalie | 23-11-06 | 15:53

bottehond 23-11-06 @ 15:38

dank!

Maaier | 23-11-06 | 15:49

@ Murdockyoufool 23-11-06 @ 14:16

Dat Wouter in zijn speech alle winnaars behalve Wilders feliciteerde. Zo triest. They never learn...
Heeft Jan Mao je huis in Almere al onteigend?

LJBrinkhorst | 23-11-06 | 15:49

Kavarf 23-11-06 @ 15:46

Nee,het programma van Wilders is beter dan dat van Flip de Wilde.

Salvatore Riina | 23-11-06 | 15:49

Koelie 23-11-06 @ 15:32

Bruce Bawer beschrijft in 'Terwijl Europa sliep' de Fransen als onze grootste bedreiging. Weer een gevalletje imperial overstretch, bij de weg. 'Het grootste gevaar komt altijd van binnenuit' is ongeveer letterlijk wat BB zegt. Ik zou dus tegen de Fransen willen zeggen: 'één tegen allen, allen tegen één: en garde! ' (Al heb ik best medelijden met menig autochtone Fransman)

Maaier 23-11-06 @ 15:33

Mogelijk dat autarkie onmogelijk haalbaar is. Qua landbouwoorzieningen zou het moeten lukken, op het vlak van watervoorziening ook; is alvast de eerste behoeftenschuif van Maslow ingevuild. Het budget dat ik dus naar R&D zou willen zien gaan, zou dus moeten helpen om oplossingen te bedenken op het vlak van elektriciteit en olie. Wist je dat de Zweden zich hebben voorgenomen om tegen 2013 volledig onafhankelijk van olie te worden? That's the spirit! Met je visie op globalisatie als gelaten te aanvaarden want onontkoombaar ben ik het hartstochtelijk oneens. Al heb jij natuurlijk wel de werkelijkheid aan je kant...

www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-...

dat betekent niet dat ik het er mee eens moet zijn, right? De problemen zullen te groot zijn om te verhapstukken. Omdat ze niet te genezen zijn, moeten we ze voorkomen. Dààr ligt een opportuniteit voor Europa verscholen om de burger weer aan boord te krijgen: zich inzetten om die problematiek zoveel mogelijk in te dijken. Helaas heeft Europa gekozen voor de vlucht vooruit. Daarom rest ons niets anders dan protest aan te tekenen tegen het vehikel EU, dat zich vervreemd heeft van zijn burgers en dus van zijn missie.

v Maerlant | 23-11-06 | 15:48

rosalie 23-11-06 @ 15:41

zucht: k vind dat dus niet, nog los van et feit dat je ook een paspoort kan krijge als je hier een x aantal jaren woont etc. én los van het feit dat sommige mensne hun andere nationalitit niet kwijt kuúnnen raken wegens idiote wetgeving in een ander land, vind ik "eens een nederlander, altijd een nederlander" een zeer goede regel. Voor je het weet zetten we rosalie of maaier uit, omdat hun kop iemand niet bevalt. Daarnaast: we hebben in nederlnd, of in de beschaafde wereld zou u wilt, een systeem ontwikkeld dat rechtspraak heet, met opsporing, straffen etc. Daar kan heel veel aan gesleuteld worden, maar de regel blijft: als je iets fout doet, wordt je gestraft. (in ons land) In Nederland, met het Nederlandse rechtssysteem. Verbanning hebben we afgeschaft zei ik al. Blij toe.

Maaier | 23-11-06 | 15:47

-weggejorist-

Kavarf | 23-11-06 | 15:46

Maaier 23-11-06 @ 15:27

Ook zoiets geks: Hoe wordt een mens Nederlander? Door diegene een Nederlands paspoort te geven? Fout! Je bent Nederlander als je hier geboren bent, dan heb je dus 1 paspoort en geen 2. Daar gaat het al mis; mensen die Nederlander willen zijn, maar ook verbonden willen blijven met hun vaderland en dus een dubbel paspoort hebben, die kun je dus wel wegsturen! Net zo makkelijk.

rosalie | 23-11-06 | 15:41

Maaier 23-11-06 @ 15:27

Goeie post. restecp, dude.

bottehond | 23-11-06 | 15:38

Van Maerlant.
Blij met Wilders en de SP?

gevallenverstand | 23-11-06 | 15:34

v Maerlant 23-11-06 @ 15:27

autarkie is dus mi. onhaalbaar. Zeker als we de rest van de basisbehoeften meenemen. olie, al is het maar voor de productie van kunststoffen, allerlei metalen, die we in Europa niet of nauwelijks hebben.

We hebben nu nu eenmaal internet, we hebben nu eenmaal vliegtuigen en mensen, volkeren verhuizen nou eenmaal naar plekken waar het beter is. Globalisering is een onontkoombaar feit. Ik denk dat je dat moet accepteren, om vervolgens te gaan bedenken hoe je de problemen die dat met zich meeneemt gaat tackelen. En natuurlijk zal ik eerst de amandementen bekijken.

Maaier | 23-11-06 | 15:33

@v Maerlant
Zeg weet jij welke partij het afschaffen van de Europese landbouwsubsidies en het afschaffen van importheffingen in het programma heeft staan.
Juist.
Fuck the French.

Koelie | 23-11-06 | 15:32

Tray Hornay 23-11-06 @ 11:02
Als ik Witteman met Hoogervorst vergelijk dan zie ik een man die met zijn voeten in een teiltje naar Bach luisterend werkt, versus een man die braakbewegingen maakt en bekend is van het statement: 'Ik wil meer macht'.

gevallenverstand | 23-11-06 | 15:31

Eindelijk een socialistische meerderheid!Jammer dat het geen Nationaal-Socialistische meerderheid is,dan zouden die 26000 collecterende parasietjes weer eens als vanouds lekker op de vlucht kunnen,gevolgd door de rest van dat rooie griebus.Een paspoort?Nee,wel een poort,maar dan anders!

dukeone | 23-11-06 | 15:30

bottehond 23-11-06 @ 15:11

Tuurlijk betrap ik me weleens op de gedachte "goh, zo zou je er ook naar kunnen kijken". geregeld zelfs, anders zou ik me niet de hele tijd hier ergeren ;-) en zou ik wel ergens anders m'n interneturen halen. Maar ik wil dus niemand het zwijgen opleggen, al kost dat soms moeite ja. Maar ik doe die moeite juist omdat ik het belangrijk vind om te discussieren. Wilders zegt kort gezegd: weg met moslims. Hij geeft oplossingen als "mensen wegsturen". Geen moskeeén erbij". daarnaast heeft ie een heel verhaal over belastingverlagingen, Ik vind dat a) absoluut niet liberaal, niet 'voor de vrijheid" b) ze zijn vaak onwerkbaar, aangezien je m.i. terecht, mensen die nederlander zijn niet kan wegsturen. Verbanning bestaat gelukkig al een tijdjeniet meer. c) wilders zijn plannen mbt belastingverlagingen vind ik ook zeer zwak. Iedereen minder belasting klinkt leuk, maar ik wil een sterke staat die veel doet, voor iedereen. daar zijn veel belastingen voor nodig. Hoe minder een staat doet, hoe minder je ze ook erop kan afrekenen.

Maaier | 23-11-06 | 15:27

Maaier 23-11-06 @ 15:20

Autarkie is voor mij het enige deftige alternatief voor protectionisme. Het is ook onontbeerlijk als je je als een sterk continent wil profileren en niet gechanteerd wil worden aan de onderhandelingstafel. De boodschap moet zijn: 'we willen graag van jullie producten afnemen, maar niet tegen elke prijs.' Om ons op dat vlak niet te laten chanteren, moeten we zorgen dat we onszelf kunnen behelpen als dat nodig is. Graan uit de States hoef ik niet, ressorteert in mijn visie onder de basale behoeften, soja uit China ter aanvulling van ons menu is minder een probleem.
-
Wat dat plan betreft: je wacht toch op m'n amendementen alvorens het door te sturen naar Annan?

v Maerlant | 23-11-06 | 15:27

benieuwd wanneer de media eens in de achtergronden van dion grauss gaan graaien. wordt nog leuk.

fanta | 23-11-06 | 15:23

v Maerlant 23-11-06 @ 15:12

Thanks,.... maar first things first....en dat is de islamitisering hier uitbannen in Europa.

rosalie | 23-11-06 | 15:21

v Maerlant 23-11-06 @ 15:10

Inderdaad, landbouwsubsisidies zoals we die nou kennen moeten afgeschaft worden. Ik zie in de nabje toekomst de fransen dat echter nooit toestaan, maargoed. Of we als Europa naar een autarkische economie terugmoeten, op lokaal niveau, geloof ik niet. Het kán ook niet. Europa is juist door de wisselwerking tussen verschillende regios n Europa groot gworden. OMdat je in de Oekraine graan kan verbouwen, in Zweden hout en bij ons dat kan vervoeren naar engeland. Dat speelt al eeuwen (Gouden eeuw was succes van oostzeevaart op graan en hout!, romeinen haaldne al hun graan uit zwarte zee+egypte) )en dat kun je niet zomaar even terugdraaien. Als je dan Europa wil zien als ééneconomie, die qua landbouw zichzelf red, ga je voorbij aan defeitelijke afhankelijkheid die er is van buitenalndse producenten, bijvoorbeeld vlees, graan, soja. Dan zou je dus toch weer landbouwsubsidies moeten geven, anders blijft de chinese soja en het amerikaanse graan binnenkomen.

Natuurlijk staat die wereldhandel haak sp een duurzaam kwaliteitsstreven. Ik moet moet nog even nadenken hoe ik dat probleem ga tackelen. Ik zal het plan je als eerste laten weten, dsaarna stuur ik het op naar Annan ;-)

Maaier | 23-11-06 | 15:20

@Maaier 23-11-06 @ 14:58
Oké, als je het zo stelt mogen de nummers 1, 2 en 3 regeren. Ik heb echter het gevoel, gezien de uitslagen, dat heel weinig Nederlanders tevreden zijn over het beleid dat de afgelopen vier jaar is gevoerd. Dat het CDA stabiel is gebleven is mijns inziens geen verdienste van de partij zelf, maar van het gedrag van Wouter Bos. Je vraagt af wat er gebeurd zou zijn als de PvdA een figuur à la Kok aan het roer had staan in plaats van een windvaantje aan de mast. Vijftig zetels? Toen Woutertje nog niet zo bekend stond als draaikont gaven de peilingen immers een dergelijk aantal aan. 'k Geloof dat ze zelfs een keer 55 zetels toegeschreven kregen. Een linkse coalitie had heel wel mogelijk geweest, wat overigens niet helemaal mijn kopje thee is, om vier jaar later een ferme ruk naar rechts te moeten dulden.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 15:17

rosalie 23-11-06 @ 15:08

Gelet op het dynamische karakter van de bedreigingen die voor ons in het verschiet liggen, kun je niet ver genoeg van te voren denken Rosalie. Kudo's daarvoor.

v Maerlant | 23-11-06 | 15:12

Maaier 23-11-06 @ 14:58

Is het geen vreemde gewaarwording om met mensen bepaald geen one- linergedachten uit te wisselen die jij het zwijgen (politiek) op zou willen zeggen? Vergeet niet dat hét issue van Wilders door die gesprekspartners gedeeld wordt. Je diagnose is en blijft dus: "dom, haatzaaiend, kortzichtig en gevaarlijk?" Wees blij dat "wij" jou wél het respect betonen waar een weldenkend mens aanspraak op zou moeten kunnen maken. Gewetensvraagje: heb jij nooit of te nimmer de gedachte van je af moeten schudden dat types als v Maerlant misschien tóch gelijk hebben?

bottehond | 23-11-06 | 15:11

Maaier 23-11-06 @ 14:52

Met de geest van deze post ben ik het eens, twee nuances daargelaten. Eén neem ik wel degelijk de culturele verschillen mee in de afweging. Twee merk ik een tegenspraak in de aspiratie enerzijds voor het wegnemen van handelsblokkades, het beschermen van de landbouwsubsidies anderzijds. Als je niet wil dat de Turken met de grote koek daarvan gaan lopen, dan is het veel simpeler om ze (grotendeels) af te schaffen. Nu lijdt vooral Afrika daaronder, en de manier waarop wij de Afrikanen doodknijpen om onze manier van landbouw bedrijven te bekostigen is mij een doorn in het oog. Europa - of de EU - zou mijns inziens helemaal niet de ambitie mogen koesteren om landbouwproducten te exporteren. Laat die markt aan de mensen die ervan moeten leven. Onze landbouw zou gericht moeten zijn op het zelf kunnen voorzien in basale behoeften, en dat lokaal geïncorporeerd. Wég dus met die grootschalige monocultuur, terug naar de boer die z'n lokale gemeenschap van het hoogstnoodzakelijke voorziet. En de Europeaan die harde valuta betaalt voor de rest van het gamma landbouwproducten. En die zich daardoor kan concentreren op die dingen waarin ie goed is. Al eens becijferd wat we aan R&D zouden kunnen besteden met maar een fractie van dat landbouwbudget? Dààr ligt onze toekomst - gesteld dat we er nog één hebben. En laat nu één van de redenen dat ik zo tegen dat globalisme ben, het feit zijn dat het ons lijkt te veroordelen tot zoveel mogelijk tegen zo laag mogelijke prijs. Dat staat haaks op duurzaam kwaliteitsstreven. 'Small is beautifull' lijkt zo weggewalst te worden door de brute kracht van het getal. Verdorie, waar heb ik dat meer gehoord?

v Maerlant | 23-11-06 | 15:10

v Maerlant 23-11-06 @ 15:01

"leuk kapsel" LOL....
Maar ik denk dat rechts en links hier in Nederland niets weet van dit gevaar nog. Maar swah, ik praat altijd te ver in het voren...dus schluss erover..

rosalie | 23-11-06 | 15:08

Maximus 23-11-06 @ 11:44
Je snijdt een interessant punt aan. De 4 grote steden zijn bolwerken van de PvdA, Wilders had daar inderdaad naar verhouding minder stemmen. Toch is daar een verklaring voor.
In de 4 grote steden wonen de meeste allochtonen, die stemmen vrijwel allen links, vooral de PvdA. In de 4 grote steden is relatief meer armoede. Deze bewoners - ongeacht allochtoon of autochtoon - zullen zich thuis voelen bij de PvdA en SP wegens het programma ten aanzien van de armoede.
Dan is redelijk logisch dat de PvdA en SP hoog scoren in de 4 grote steden.

Rest In Privacy | 23-11-06 | 15:08

rosalie 23-11-06 @ 14:55

Zorgwekkend. Al hebben we hierbij nog het relatieve voordeel dat we er 'en bloc' tegen kunnen reageren omdat we het er allen (links en rechts) over eens zijn dat dit een gevaar betreft. Het andere gevaar proberen velen onder ons nog altijd een leuk kapsel aan te meten om dan te zeggen dat het best hip is.

v Maerlant | 23-11-06 | 15:01

Murdockyoufool 23-11-06 @ 14:53

ik neem het standpunt in: elke meerderheid die het vertrouwen krijgt van de kamer, mag het kabinet vormen. Je kna wel zegge wilders 9 zetels gewonnen, maar dat is nog altijd slechts 1/4e van de zetels die de PvdA heeft. Het gaat om absolute aantallen in de politiek, niet om relatieve getallen.

Wat betreft Wilders: ik ben ok niet écht voor een cordon sanitaire, dat is a) ondemocratisch, b) dom. Maar ik vind de ideeën en de schijnoplossingen van WIlders zo stuitend, dat ik dat ergens wel graag zou willen. Dat is mijn onderbuik zeg maar.

Maaier | 23-11-06 | 14:58

@v Maerlant,

Even nog over het andere "gevaar" dan het gevaar van de islamitisering waar Wilders het over heeft.
Heb je deze link gelezen? http://www.xs4all.nl/~afa/comite/index.html

rosalie | 23-11-06 | 14:55

@Maaier 23-11-06 @ 14:38
Je vergelijking met de SGP en PvdA in 2003 gaat wat mank. De ideeën van de SGP worden maar in kleine kring gedragen, wat niet voor GroepWilders geldt. De PvdA kreeg in 2003 de kans om te regeren, maar kwam er niet uit met het CDA. Bovendien nam ik toen hetzelfde standpunt in: winnaars horen in het kabinet. Het was destijds al stuitend om te zien hoe twee verliezers, VVD en D66, in de regering plaats namen.
Een een cordon sanitaire is niet alleen on-democratisch, maar ook zeer dom. Mocht Wilders de komende vier jaar als toxic person door de Tweede Kamer gaan, dan wordt 'hij' in 2010 minstens twee keer zo groot.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 14:53

v Maerlant 23-11-06 @ 14:43

Op dit moment zou een aansluiting van Turkije bij de EU een gotspe zijn, omdat 1-de Unie geen idee heeft waar ze naartoe gaat, 2- Turkije op allerlei punten niet bij de huidige EU thuishoort. Maar daarbij let ik dus niet op culturele verschillen, want dat vind ik onzin.

Ik voorzie inderdaad een Europa op verschillende snelheden. Zoals nu ook al de Eurozone niet gelijk loopt met de EU, zal dat in d etoeomst steeds meer gaan gelden. Turkije zou dan ooit lid kunnen worden, maar dan niet met bijvoorbeeld alle rechten op landbouwsubsidies, wel op investeringen en ontwikkelingsgelden (vergelijkbaar met de Oost-europese Ontwikkelingsbank zoal sdie in de jaren 90 functioneerde). Wel met het serieus wegnemen van handelsblokkades en met vrij verkeer van goederen en personen, met Europese onderwijsbeleid.

Maaier | 23-11-06 | 14:52

PvdA zou niet in de coalitie mogen voorkomen. Een partij die zo is afgestraft in de verkiezingen met een verlies van 10 zetels heeft niets te zoeken in een coalitie. Dat willen de kiezers niet.
Op basis van de uitslag zou theoretisch de coalitie CDA-SP-PVV-CU de enige juiste zijn. Echter dat lijkt een illusie.
Ik pleit voor een referendum, PvdA wel of niet in de coalitie.

Rest In Privacy | 23-11-06 | 14:45

Maaier 23-11-06 @ 14:34

Ik ben het voor een groot deel met deze post eens, al verwerp ik het cultuurrelativisme dat erin verweven zit. Uit het feit dat ik het had over een bevoorrechte status kan je begrijpen dat ik met die b (of geef me die c maar ;) - status voor Turkije geen probleem heb. Mag ik uit je post afleiden dat je akkoord bent dat we met Europa lijden aan "imperial overstretch"? In een dergelijk geval dien je dus terug te plooien en je te bezinnen, niet kiezen voor de vlucht vooruit. Verder meen ik te begrijpen dat jij gelooft dat we afstevenen op het Europa met de twee snelheden. Zoals de kaarten nu liggen denk ik dat het er chaotischer aan toe zal gaan, met de wederopstanding van bilaterale akkoorden die de voorbode zouden kunnen vormen van een aankomende implosie. Maar da's maar een gevoel.
-
Om af te sluiten: jij behoort volgens de gangbare politieke wetmatigheden tot het linkse kamp, ik, vanwege m'n immigratiestandpunten, tot het rechtse. Is het nu zowel voor jou als voor mij geen teken aan de wand dat twee Europese zwaargewichten, Bolkestein en Van Miert, het over zowat alles oneens zijn behalve over hun afwijzing van Turkije als lid van de EU? Ik vind dat erg veelzeggend.

v Maerlant | 23-11-06 | 14:43

@LibertasSimplex

Ik heb altijd gelijk ;)

Kimmeltje | 23-11-06 | 14:38

Murdockyoufool 23-11-06 @ 14:16

de wens van alle SGp-ers wordt ook al jarenlang genegeeerd. De vorige verkiezingen kwam Bos ook niet in het kabinet, met heel wat meer stemen dan "vriend" Wilders nu. Dat is het mooie (en tegelijkertijd het nadeel) aan onze democratie.

Niet verwondelrijk ben ik voor een cordon sanitaire rondom Wilders. Al is het maar voor je kleren: wat er in dat haar zit, kán niet anders dan gate randen in alle stof. Maar vooral omdat ie onzin uitkraamt.

Maaier | 23-11-06 | 14:38

Kimmeltje 23-11-06 @ 14:33

ok, je hebt wel een punt. Zo van: kun je niet schrijven, schrijf dan niet. Daar heb je wel gelijk in.
Groeten

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:35

v Maerlant 23-11-06 @ 14:20

ZOlang wij geen enkele visie op Europa hebben, het vakkundig uit de campagne wordt gehouden en Nederland blijkbara niet toe is ana meer Europese integratie, zie ik geen enkele reden om Turkije a priori uit te sluiten.
aangezien we zelf geen diee hebben wat Europa is, komen er opeens rare dingen naar boven als joods-christelijke grondslagen (in het meet gesuclariseerde werelddeel) of in ieder geval geen islam. Ik vind "çultuur" in iede rgeval geen argument om een land uit te sluiten. De Franse cultuur (staatssteun, onbeperkt machtsmisbruik) en een zuid-italiaanse cultuur (maffia, hoihoihoi), een verdeeld land in oorlog (cyprus) lijkt ook allemala niet op Nederland. Boeien.

Dat ze voorlopig op geen enkele manier voldoen aan de eisen zoals gesteld in het acquis, nog niet eens ana de kopenhagen-critaria wat betreft goed bestuur, respect voor de mensenrechten, maakt dat het voorlopig zowiezo niet relevant is.

Voor de toekomst zal er hoe dan ook een gedifferentieerde unie ontstaan, met een aantal landen dat nauwer samenwerkt, met minder geintergreerde lidstaten eromheen. Turkijke kan wat mij betreft gerust zo'n status als b/c land krijgen. Dat wel in een andere sitauatie als nu. De afgelopen jaren hebben we als goedmakertje landen in midden-en oost-europa toegelaten, waarbij slechts enkele landne écht voldeden aan de criteria (maarja, Duitsland had nog iets goed te maken tegenover Polen), dat allemaal zonder op tijd na te denken waar we naartoe willen. Zolang we dát niet hebben gedaan is een discussie over Turkije of welk ander land dan ook, onzin.

Maaier | 23-11-06 | 14:34

Kimmeltje 23-11-06 @ 14:22

Ik zei het he, revolutionairen denken altijd de verkeerde kinderen op te moeten vreten. ;)
=out groeten!

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:34

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 14:27

Kleuters niet nee, maar mensen die onderwijs hebben gevolgd, daar mogen we toch van verwachten dat ze normaal Nederlands kunnen. Als je nooit naar school bent geweest vanwege je criminele gedrag of wat dan ook.. ja dan kan ik het begrijpen. (niet dat ik het er dan wel mee eens ben, maar oke)

Kimmeltje | 23-11-06 | 14:33

Flodder 23-11-06 @ 14:26

Ja, ben nu ook wat uit m'n hum. Wou je helemaal niet doodslagen met woorden. Enfin, andere keer beter, en smakelijk.

v Maerlant | 23-11-06 | 14:30

Kimmeltje 23-11-06 @ 14:22

Ja, dan moet ik toch een beetje linkse houding aannemen van mezelf. Ik vind dat iedereen ongelijk is, maar ik kan het niemand kwalijk nemen hoe ie schrijft.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:27

v Maerlant 23-11-06 @ 14:21
Ik schamper? Zegt degene die mij als jochie aanspreekt. Er zaten wel degelijk inhoudelijke vragen in mijn betoog aan jou. Ik geef alleen aan dat niet alles wat jij zegt voor mij leesbaar of begrijpelijk is. Maar goed, geef toe wel wat knorrig te worden. Ga maar eens wat eten.

Flodder | 23-11-06 | 14:26

rosalie 23-11-06 @ 14:21

Stel je niet zo verschrikkelijk aan. Om een grapje. Ik heb hier wel meer gezegd dan wat onzinnigheidjes. Onvolwassen gedrag is dat, om te denken dat je mij buiten kan laten spelen. Foei!
on topic: rosalie, wat een islamitische, onvrije houding van je. Ga je schamen, of ga paardrijden

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:23

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 14:18

Ja zie daar gaat ie al :P

Maar even serieus verdorie! Tis toch verdomme niet normaal dat mensen die gewoon in Nederland zijn geboren geen ABN kunnen?! Owjah, ligt aan hun cultuur... de breezerslettencultuur!

Ontopic:
Murdockyoufool 23-11-06 @ 14:16

Inderdaad! Dat is gewoon het keihard negeren van een half miljoen inwoners van Nederland. Valt me verrekte tegen.

Kimmeltje | 23-11-06 | 14:22

Flodder 23-11-06 @ 14:18

Als je moet gaan schamperen houdt het op jochie. Zwaktebod.

v Maerlant | 23-11-06 | 14:21

Kimmeltje en LibertasSimplex ga even buiten spelen of naar het sc.....

rosalie | 23-11-06 | 14:21

Maaier 23-11-06 @ 14:15

Kan je het als rechtgeaarde Europeaan dan niet met me eens zijn dat wij het pleziertje van de Amerikanen - de Turken in de Navo - niet moeten betalen? En dat de instituties van de EU allesbehalve democratisch zijn wordt prima op het terrein bewezen. Hadden ze toen een referendum gehouden, dan hadden ze 30 jaar voor 1993 al wel geweten dat we niet wild waren van die plannen. Je komt graag op voor de rechten van anderen - er is een tijd geweest dat ik dat ook graag en veel deed - maar nu is hier bij ons de nood aan de man, en er is echt niets fout mee om voor jezelf op te komen hoor! Ik zeg zelfs meer: 't is niet alleen je recht, maar ook je verdomde plicht naar je kinderen, kortom naar diegenen die na ons komen toe.

v Maerlant | 23-11-06 | 14:20

v Maerlant 23-11-06 @ 13:47
Onze staatsvorm staat toch geheel niet ter discussie? Mensen moeten deze alleen onderschrijven want dan ben jij gerust gesteld? Volgens mij mogen mensen die onze staatsvorm wel willen veranderen dat proberen, mits ze geen geweld of dwang daarbij gebruiken. Dat is democratie. Zoals Donner eerder hypothetisch stelde met de invoering van de Sharia. Hoewel dit een slecht voorbeeld was omdat Europese wetgeving dit nooit zou toestaan. Verder wil je Islam in Nederland afschaffen. Wil je dat het dan ondergronds verder gaat? Ik ben ook voor het sluiten van haatzaaiende moskees, maar dat is toch niet bij elke moskee het geval. Er bestaan toch genoeg gematigde stromingen binnen de islam? Maar goed, je bent duidelijk een gestudeerd persoontje met al je dure woorden. Alleen jammer dat met al die dure woorden mij niet kan duidelijk maken wat nou precies je probleem is en waarom je Wilders ziet als oplossing. Maar dat zal wel aan mij liggen.

Flodder | 23-11-06 | 14:18

Kimmeltje 23-11-06 @ 14:15
Duz did iz noodich om jij broec laat zaccen?

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:18

@WinX 23-11-06 @ 12:02
Het is sowieso een schande dat vrijwel iedereen -ik twijfel nog over m'n vriend Marijnissen- Wilders uitsluit. Dan negeer je de wens van bijna een half miljoen stemmers (uitgaande van ongeveer 52.000 stemmen per zetel). Ik kreeg tijdens het slotdebat gisteravond dan ook weer een Melkertgevoel; het zwijgen was pijnlijk.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 14:16

@ superlutser 23-11-06 @ 14:13
Bij de (voorlopige) nieuwe zetelverdeling kun je uitrekenen dat er nog minder dan 80.000 mensen op die lutser van een Pastors hebben gestemd. Hij kan z'n partij beter NulNL noemen.

[-InFiDeLz!-] | 23-11-06 | 14:16

v Maerlant 23-11-06 @ 14:04

dat draaiboek is pas echt opgesteld na Kopenhagen 1993, toen zat Turkije al 30 jaar in de wachtkamer, omdat de VS dat had gevraagd. Daarnaast heeft Turkije natuurlijk niet echt heel hard gewerkt om zich het acquis eigen te maken.

Maaier | 23-11-06 | 14:15

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 14:08

Arme kindertjes....(oke die was erg flauw, sorry)

Anyway... niet echt... wat meestal wel helpt is om te suggereren dat een cursus Nederlandse taal en zinsopbouw niet verkeerd zou zijn. Maar als je dan een antwoord terug krijgt waarin duidelijk wordt gemaakt dat die persoon nu echt zijn best doet om correct Nederlands te typen (maar het dan dus nog steeds niet doet!!).. ja dan zakt mijn broek af.

Kimmeltje | 23-11-06 | 14:15

bottehond 23-11-06 @ 13:03

Duidelijk, helder. Respect.

yurp | 23-11-06 | 14:14

Van de EenNL-site, wacht maar af wat er van terechtkomt:
.
Negen redenen om geen SP te stemmen
.
1. SP wil gevangenen resocialiseren en tbs'ers los laten lopen
2. SP wil minder snelwegen
3. SP vindt dat mensen hun eigen burgemeester niet zelf mogen kiezen
4. SP wil geen hogere straffen op ernstig geweld (bijv. moord en doodslag)
5. SP wil minder strenge WAO-herkeuringen (goed nieuws voor mensen die de boel belazeren!)
6. SP wil belastingverhoging vierde schijf tot 55%
7. SP wil verhoging minimum (jeugd)loon
8. SP wil uitkeringen omhoog gooien
9. SP wil gratis kinderopvang
.
Dit staat allemaal in hun programma!

superlutser | 23-11-06 | 14:13

Ik ben héél nieuwsgierig naar oplossingen. Ik vertrouw een populistche relnicht uit Venlo die alleen niet toe. Dat er meer tegen radicalisering gedaan moet worden, zowel bij islamfundamentalisten als bij extreemrechts, is volgens mij een besef dat inmiddels bij alle partijen doordrongen is. De generaliserende toon die Wilders gebruikt bij standpunten strijkt mij zeer tegen het hart. Geloof echt niet dat zulke woorden werkelijk iets positiefs bijdragen aan het probleem. Denk ook echt niet dat elke Wilders-stemmer een racist is, wel denk ik dat elke racist Wilders gestemd heeft.

Flodder 23-11-06 @ 13:24

Laat ik me ook even mengen in deze discussie. Ondanks dat ik veel Moslims liever vandaag dan morgen zie vanishen ben ik van mening dat iemand met zo'n uitgesproken standpunt en partij kernpunt relaties alleen maar verder op de spits drijft. Het creërt een wij-zij gevoel over de hele breedte en daar ben ik geen voorstander van. Wel vind ik dat de huidige partijen gewoon te weinig concreets doen om het probleem tussen autochtoon en allochtoon en dingen die daarmee samenhangen aan te pakken. Er wordt teveel gepolderd en gepraat maar ondertussen gebeurd er gewoon te weinig. Goed voorbeeld is Amsterdam. Er is nog steeds een hoge criminaliteit waar vooral veel jongeren uit achterstandwijken bij betrokken zijn, er zijn genoeg buurten waar ik s'avonds niet graag heen ga. Ook het gedrag op straat van bepaalde groepen is niet bepaald bevorderlijk voor de sfeer, denk aan het geschreeuw in de tram maar ook dat in de zomer meisjes/vrouwen vaak "pssst pssst meisje meisje" naar zich toe krijgen vaak gevolgd door een "hoerrrr". Er is gewoon een gebrek aan mentaliteit en ik denk dat veel hiervan is toe te wijzen aan de ouders. Als ik vroeger een slecht rapport had kreeg ik dat duidelijk te horen en wist ik dat ik beter me best moest doen, mocht ik spijbelen of iets "ergs" doen werd mij op een corrigerende manier duidelijk gemaakt wat de geldende regels en wetten waren. Het lijkt wel alsof dat bij bepaalde bevolkingsgroepen helemaal niet gebeurd, en ik vind dat waar dat niet gebeurd het een taak van de overheid is om dat in te vullen aangezien hier niet alleen die persoon maar de hele maatschappij bij gebaat is. Waar ik me dan weer gigantisch aan stoor is dat het lijkt alsof slecht gedrag in dit land beloond wordt. Degene die de handdoek in de ring gooien of rotzooi maken worden beloond met aandacht en voorzieningen terwijl ik als harde werker alleen maar gestrafd wordt voor het braaf volgen van de wetten en regels in de vorm van gigantisch hoge belastingen. Het is dus niet echt stimulerend om alles netjes volgens het boekje te doen. En dat is nou niet bepaald goed voor de maatschappij.

Utopiad | 23-11-06 | 14:11

Mosselprikker
lol@ nickname

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:09

Patrick Bateman 23-11-06 @ 14:00

Als ik dat systematisch en met het oog op het opleuken van mijn statistieken zou doen heb je een punt. Maar geloof me: dat is niet mijn bedoeling. Ik heb het manipuleren van cijfers niet nodig om mijn punt te maken. Haal uit de pot van niet-westerse allochtonen de niet-moslims uit en je zal merken dat je met de grote massa van het getal blijft zitten. Om je een idee te geven hoe snel één en ander in z'n werk gaat, hierna de ruwe cijfers voor het geval Duitsland - cijfers over moslims dus, en hun aandeel in de bevolking:

2000: ongeveer 4 miljoen
2015: ongeveer 9 miljoen
2030: ongeveer 17 miljoen
2045: ongeveer 51 miljoen

Get the picture?

v Maerlant | 23-11-06 | 14:09

Kimmeltje 23-11-06 @ 14:04

'Is er dan een reden om jou preventief te ruimen? :)'
Nope. Vind ik niet. Een revolutie vreet altijd de verkeerde kinderen op.

Ja. Of het een beetje geholpen had?

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:08

Volgens mij kan er nog steeds een fastsoenlijke coalitie komen.
CDA en VVD zijn samen goed voor 63 zetels. Samen met de Christenunie zitten ze dan op 69. Dit gebrek aan 6 zetels is natuurlijk wel te overbruggen. Rechtse voorstellen zullen wel gesteund worden door Wilders en SGP (dus 80 zetels op rechts) en de links kan worden gesteund door PvdA en SP. Zo krijgen we toch nog onze lastenverlichting en file-reductie op de snelwegen

Mosselprikker | 23-11-06 | 14:05

Shadylololol 23-11-06 @ 13:59

Je dédain laat ik maar aan me voorbijgaan - onvruchtbaar daarop te reageren - om het eens te zijn met het feit dat Europa (nuja, de EEG zo je wil) zich niet netjes heeft gedragen wat dat betreft. Ik ben best bereid om daar als EU-inwoner een prijs voor te betalen: bevoorrecht partnerschap, met een forse schadevergoeding, te injecteren in de Turkse economie, ter compensatie van onze Januskop: voor mij ok. Maar het is niet omdat onze voorouders zich 50 jaar geleden vergaloppeerd hebben, dat wij nu, in een totaal veranderde geopolitieke constellatie (sorry hoor), onszelf in het mes van de islamisering van Europa moeten gooien. 'Aan het lijntje houden' is overigens wel een eenzijdige benadering. Ligt het aan ons dat ze niet opschieten met wat nochtans in een draaiboek beschreven stond? Dacht het niet.

v Maerlant | 23-11-06 | 14:04

ik blijf tellen, maar ik kom NIET aan een linkse kamermeerderheid...

vergruizer3 | 23-11-06 | 14:04

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 14:01

Is er dan een reden om jou preventief te ruimen? :)

Met 9 zetels zou dat op zich moeten lukken, hij heeft nu in ieder geval meer grond om zijn mening te verkondigen. Als we gelukkig hebben luisteren ze met een half oor naar hem..

Het uithuilen bedoel je? :)

Kimmeltje | 23-11-06 | 14:04

Kimmeltje 23-11-06 @ 13:57

Nah, da's niks voor mij. Straks word ik zelf nog meegeruimd, nee dank u. Bovendien krijgen we de komende voohoelanghetduurt meer van hetzelfde, met een boze Geert daartegenover. Ik moet nog zien wat er gebeurt, al heb ik hoop dat er wat meer verlichting komt in dat kleine stukje 2e kamer.
Heb het geholpen trouwens? ;)

LibertasSimplex | 23-11-06 | 14:01

@ v Maerlant 23-11-06 @ 13:52
Ik ga nogal selectief om met jouw informatie omdat jij het 'islam-vraagstuk' beargumenteert met cijfers over 'allochtonen' wat imho een denkfout is.
Dat is wat ik probeerde aan te tonen.

Patrick Bateman | 23-11-06 | 14:00

ja die graus,een rassistische dieren vriend

radeloos | 23-11-06 | 14:00

Shadylololol 23-11-06 @ 13:59

Don't shoot the messenger, dat misstaat je.

bottehond | 23-11-06 | 14:00

bottehond 23-11-06 @ 13:53

't Is goed met je...met oogkleppen op maar 1 probleem aanpakken is goed heur. Maar na die "zuivering" is de omgeving wel veranderd met andere problemen.

rosalie | 23-11-06 | 14:00

Jouw ideologie is er één van pessimisme en gaat uit van de slechtheid van de mens. Mijne is van positivisme en gaat uit van de goedheid van de mens.

Flodder 23-11-06 @ 13:47

Correctie: ik hang geen enkele ideologie aan. En het gaat mij om de kwaadaardigheid van de islam. Om dat te begrijpen moet je wel, zoals ik, onderscheid maken tussen moslims en islam. En nu ga ik aan het werk. Geertz, all.... goeie discussie.

bottehond | 23-11-06 | 13:59

-weggejorist-

Shadylololol | 23-11-06 | 13:59

@Guantanamo Airways 23-11-06 @ 13:56

Voor zover ik weet heeft Geert nog wel mittarbeiters hoor.

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:58

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 13:53

Ja dat is echt niet meer hip om te zeggen!
Nee dan preventief opruimen...! ;)

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:57

En Geert gaat in z'n eentje die zetels bezetten? Als hij de leuningen weghaald zal dat vast goed liggen. Hopelijk zal hij daardoor ook nog het grootste deel van de tijd slapen.

Guantanamo Airways | 23-11-06 | 13:56

Daarbij is deze hele kwestie natuurlijk onder hoogspanning gekomen door het internationaal terrorisme, die erop uit waren om deze tweedracht te zaaien. Dat is ze inmiddels goed aan het lukken. Dat is erg spijtig.

Flodder 23-11-06 @ 13:47

Jij je zin. Hierna een artikel uit VRIJ NEDERLAND, uit het jaar des Heren 1996. Toen er van internationaal islamitisch terrorisme nog weinig, en van de Twin Towers nog geen sprake was. Ook de schuld van Wilders?

www.vrijnederland.nl/vn/show/id=47422

v Maerlant | 23-11-06 | 13:55

hoe hoe hoe!
GEERT WILDERS!
GEERTJE!
anti-finnen partij :-P

dikkehaaj | 23-11-06 | 13:54

Kimmeltje 23-11-06 @ 13:45
Deporteren is zeau stalinistisch idd

LibertasSimplex | 23-11-06 | 13:53

rosalie 23-11-06 @ 13:52

Helemaal mee eens, heur.

bottehond | 23-11-06 | 13:53

@LoudAndProud 23-11-06 @ 13:49

Ja ik weet het, maar ik heb goede gebedskwaliteiten (?).

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:52

bottehond 23-11-06 @ 13:42

Ik meen dit oprecht....er is meer aan de hand dan islamisering, al is dat ons eerste en belangrijkste probleem.

rosalie | 23-11-06 | 13:52

Patrick Bateman 23-11-06 @ 13:40

Patrick, ik heb hier al zo vaak gepost dat ik met niet-islamitische allochtonen die zich keurig aan de wet houden geen enkel probleem heb; dan sta ik op het standpunt 'a deal is a deal'. Ik kan dat toch niet ie-de-re keer herhalen? Verder ga je nogal selectief om met de informatie die ik je voorhou om je punt te kunen maken. De voorbeelden die ik geef - Duitsland en Frankrijk - illustreren dat het integrerend effect geen partij is voor het islamiserende. Ik vrees dan ook dat het voor jou fraai verwoorde slotregel van 13:48 al te laat is.

v Maerlant | 23-11-06 | 13:52

Misschien kunnen Kale Jan en Blonde Geertruda samen wat moois beginnen. Jan werd wel bijna doodgeknuffeld, maar niemand wil hem Het blijft toch, net als Geertruda, een ongewenst maar niet te ontkennen kind.

etiquette | 23-11-06 | 13:52

@Kimmeltje 23-11-06 @ 13:43
Dan mag je wel heel hard gaan bidden.Hoe je ook wikt en weegt, de VVD zal er toch zeer waarschijnlijk uitliggen.Exit Verdonk.
De partij van Wilders acht ik overigens een zelfde lot beschoren als de lijst Fortuijn, die zie ik de komende jaren in 3 a 4 splinterpartijtjes uiteenvallen als ze er langzaam achter komen dat hun xenofobe voorstellen allemaal stuklopen op Europees recht en mensenrechten verdragen.

LoudAndProud | 23-11-06 | 13:49

@ bottehond 23-11-06 @ 13:20
Hoewel we het volgens mij niet vaak eens zijn is het genoegen wederzijds * Wink *.
Liever 10 mensen met een uitgesproken mening dan 1 huichelaar!
Zelf schat ik de kans lager in dan 10%, maar ik ben het met diverse andere reaguurders eens dat ik vrees dat die kans toeneemt naarmate er repressiever opgetreden wordt tegen 'moslims in het algemeen'.
Waar de situatie om vraagt is een harde aanpak van de échte rotte appels terwijl wij het andere fruit -alhoewel de smaak ons wellicht niet echt kan bekoren- rustig laten rijpen...

Patrick Bateman | 23-11-06 | 13:48

Patrick Bateman 23-11-06 @ 13:40

"Het geboortecijfer van allochtonen zal snel dalen met de generaties net als het percentage dat 'echt islamitisch' is"

Maar dan? Ik ken Turken die zeggen geen moslim te zijn...en die hier al 3 generaties wonen. Maar wat zijn zij wel? Nederland haters en vooral de hollandse vrouwen. Ze geven gewoon ruiterlijk toe dat ze bij de Turkse maffia horen.... Daarom wilde ik weten wat die Grijze Wolven waren, waar v Maerlant het over had...
Het "islam-gevaar" kan dan niet aanwezig zijn bij ze, maar wel een ander gevaar wat minstens zo destructief is voor Nederland.

rosalie | 23-11-06 | 13:47

Flodder 23-11-06 @ 13:35

De enige endlösung die ik zie is die van ons Flodder. Hopelijk beledig ik je hiermee en heb ik je verkeerd begrepen. Ik bedoel: waar slaat dat nou op?
-
Ik ben voor een 'New Deal' waarin ondubbelzinnig het geseculariseerde, pluralistische model als niet ter discussie staande staatsvorm wordt bestempeld, te onderschrijven door ieder die het land bewoont. Degenen die daarmee niet kunnen leven kunnen gebruikmaken van een voor mijn part vorstelijke remigratiepremie. De islam moet, zolang die ideologie - want dat is het, een als religie vermomde ideologie - zich niet heeft hervormd, geschrapt worden als erkende godsdienst. Nergens in de koran staat dat moskeeën nodig zijn. Wel, bid gezellig in je eigen huis met vrienden of familie. Kan je daarmee niet leven? Neem dan de consequenties van de lokroep van je blijkbaar diep ingebakken roots, en neem je potten en je pannen met je mee. Wat ik wil zeggen met het feit dat de radicalisering niet zal beteren is dit:

www.faz.net/s/RubF7538E273FAA4006925CC...
-
Schei er toch mee uit van dat mondiale fenomeen telkens af te schuiven op de rug van de Westerling die eronder gebukt gaat!

v Maerlant | 23-11-06 | 13:47

bottehond 23-11-06 @ 13:31
Jouw ideologie is er één van pessimisme en gaat uit van de slechtheid van de mens. Mijne is van positivisme en gaat uit van de goedheid van de mens. Het is maar net hoe je in het leven wil staan. Wat nog niet wil zeggen dat ik naief ben. Ik weiger alleen alle mensen die de islam als geloof aanhangen te zien als fundamentalisten in de knop die toch wel tot bloei komen. Ik maak onderscheid in vreedzame en wrede mensen. Daarbij is deze hele kwestie natuurlijk onder hoogspanning gekomen door het internationaal terrorisme, die erop uit waren om deze tweedracht te zaaien. Dat is ze inmiddels goed aan het lukken. Dat is erg spijtig.

Flodder | 23-11-06 | 13:47

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 13:41

*uithuil*

Enneh NSB-gevoel, nog nooit last van gehad :) Wel besef ik dat ik het woord deporteren maar beter niet in de mond kan nemen. Bij deze heb ik dus ook alleen maar een voorbeeld gegeven, zeg maar..:P

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:45

@LoudAndProud 23-11-06 @ 13:41

Ik heb nooit beweerd te gaan emigreren als links aan de macht kwam, maar toch vind ik dit helemaal geen moment om proost te gaan roepen! Ik bid voor een kabinet waar Verdonk haar kontje nog tussen weet te draaien :P

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:43

LoudAndProud 23-11-06 @ 13:41

Goeie vraag! Is Cojo er nog, of issie naar Spanje, alwaar nu een uittocht paatsvindt van nepnegers richting onze keurig burgerlijke schoorstenen?

LibertasSimplex | 23-11-06 | 13:43

rosalie 23-11-06 @ 13:39

Moewhahahaha... een gevolg van een falend integratiebeleid. Daar heb je het nou. Als je de parameters van een probleem benadert door de meest wenzelijke weg te laten moet je wel zulke onnutte conclusies trekken.

bottehond | 23-11-06 | 13:42

Kimmeltje 23-11-06 @ 13:37

Doe maar verdrietig, want dat is troostbaar.
Een (ook een soort van) Hollandsche medemensch
@topic hoewel meer dan genoeg gezegd erover:
Heb ook wel erg moeten wikken en knokken tegen het NSB-gevoel, voor ik mn stem uitbracht. Heb gelukkig geen spijt.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 13:41

Zijn de reaguurders die allemaal gingen emigreren bij een winst voor links al vertrokken of maken die 9 zetels voor Geert het nog een beetje goed?
Er zijn in elk geval 2 mooie dingen uit de verkiezingen voortgekomen; van de naam Fortuijn zin we nu voorgoed verlost, en RITA zien we niet meer terug.
Proost!

LoudAndProud | 23-11-06 | 13:41

@ v Maerlant 23-11-06 @ 13:18
- Niet iedere allochtoon is een islamiet
- Het geboortecijfer van allochtonen zal snel dalen met de generaties net als het percentage dat 'echt islamitisch' is
-Hoe lang blijf je allochtoon? Ikzelf heb Franse Hugenoten als voorouders, maakt dát mij een allochtoon?
Kortom, het 'huidige ritme' kun je niet blindelings gebruiken als basis voor voorspellingen over de komende 40 jaar.

Patrick Bateman | 23-11-06 | 13:40

Verder zeg je: 'De radicalisering zal er niet op verbeteren - maar dat is inherent aan de islam', wat wil je hiermee zeggen? Uitroeien is de enige oplossing? Een soort van endlosüng? Hopelijk beledig ik je hiermee, en heb ik het verkeerd begrepen.

Flodder 23-11-06 @ 13:35

Om een probleem aan te pakken is het raadzaam het eerst te analyseren. Wat jij ziet en beschrijft is een stukje uit de film. Je ziet Wilders polariseren en veroordeelt dat. Als je alleen naar dat stukje film kijkt is dat begrijpelijk en ethisch juist. En zoals ik al zei: welkom in de duistere wereld van dilemma's.

bottehond | 23-11-06 | 13:39

v Maerlant 13:31,

Juist en overal in Europa dus...zie wat de SP daarover zegt http://www.sp.nl/partij/theorie/opinies/opinie33.stm ......

rosalie | 23-11-06 | 13:39

Offtopic (of eigenlijk niet eens helemaal)

Waarom kunnen er maar zo weinig mensen normaal Nederlands praten en typen? (en nee dit keer heb ik het OOK over de Hollandse medemensch)
Ik word er haast een beetje verdrietig van :(
Of chagerijnig, tis het een of t ander :)

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:37

rosalie 23-11-06 @ 13:29

Ter aanvulling, want het lijkt je te interesseren: de huidige omslag van het politieke klimaat in Turkije, waar ze op korte termijn van een meerderheid voor aansluiting bij Europa naar een meerderheid tegen zijn geëvolueerd, kan je beschouwen als het samengaan van extreem-nationalistische krachten met orthodoxe islamisten (contradictio in terminis), die een andere agenda hebben maar wel hetzelfde doel nastreven, qua politieke strategie vergelijkbaar met de liberalen en de katholieken in het vooroorlogse België die zich samenvoegden in wat genoemd wordt 'een Monsterverbond' om de gemeenschappelijke vijand van voor 1830 te lijf te gaan. ;)

v Maerlant | 23-11-06 | 13:37

@v Maerlant 23-11-06 @ 13:18
Ik ben helemaal niet voor terugtrekken. Ik ben voor het aanpakken van haatzaaiende imams en moskeeen. Ik ben tegen alle gematigde moslims tot op het bod kwetsen waardoor je bij hun onbedoeld sympathie wekt voor radicale islamitische standpunten. Je hebt het over zee van ruimte. Die zit er ook tussen het groenlinks-geknuffel en de Wilders-retoriek. Wilders islamiseert veel problemen die niks met de islam te maken hebben, dat vind ik echt schandalig.
Verder zeg je: 'De radicalisering zal er niet op verbeteren - maar dat is inherent aan de islam', wat wil je hiermee zeggen? Uitroeien is de enige oplossing? Een soort van endlosüng? Hopelijk beledig ik je hiermee, en heb ik het verkeerd begrepen.

Flodder | 23-11-06 | 13:35

rosalie 23-11-06 @ 13:29

Ja, maar echte Turkije-kenners zullen hier veel meer nuance kunnen aanbrengen. Buiten de Turkse grenzen kenmerken ze zich als een paramilitaire organisatie. Ze zijn erg gedisciplineerd, onderhouden een netwerk en zijn vaak tot de tanden bewapend. In Duitsland zouden er zo'n 50.000 van die schatjes zitten die binnen 48u gemobiliseerd kunnen worden.

v Maerlant | 23-11-06 | 13:31

Flodder 23-11-06 @ 13:24

Ik maak uit je posts in ieder geval één ding op en concludeer daarom dat jij er wel komt met je denken. Die antwoorden, daar draait het om. Geert Wilders en een half miljoen (mind you) Nederlanders hebben de conclusie getrokken: er is geen oplossing en geen dialoog mogelijk. Ik ben dat tot mijn zeer grote spijt met ze eens. Of dacht je dat ik voor mijn plezier vierkant achter de Partij voor de Vrijheid sta? Bedenk maar eens hoeveel pijn en moeite en weerzin en twijfel me dat opgeleverd heeft. Uiteindelijk zal de islam ons allen dwingen om keuzes te maken. Pacificeren gaat niet lukken. This is a hole new ballgame met heel andere spelregels. Vraag maar aan Theo: zijn laatste woorden: "we kunnen er toch over praten?". Nuf said, imho.

bottehond | 23-11-06 | 13:31

v Maerlant 23-11-06 @ 13:25

Ok, een beetje dat grote leger van ze, wat ze nu hebben dus....?

rosalie | 23-11-06 | 13:29

Bovendien is Wilders' positie als bedreigde zelf het bewijs van op z'n minst een stuk gelijk. Remember PROVO (voor mijn tijd gelukkig). Die gingen ervanuit dat je een onderdrukker ontmaskert door geweldloos te provoceren. Dan komt het geweld en de publieke opinie vanzelf je kant op. Mij niet gezien, maar Wilders deed het.
Kijk, als het hier om een geisoleerd groepje gekken ging, was Wilders' veiligheidsprobleem allang opgelost. Wat je echter ziet is een blijvende ongrijpbare dreiging. Die man komt nooit meer es buiten.
Dat is bewijs voor een echt probleem. Nou, als geen van de lachende lutsers aan de verkiezingstafel dat probleem zowiezo benoemt, weet je dat Wilders een gratis tuin aan politieke winst tegemoet gaat zien. En weet je dat we collectief genaaid worden door de rest.
Dat is hoe het nu zit.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 13:27

rosalie 23-11-06 @ 13:12

Wel, voorzover ik weet zijn Grijze Wolven in de eerste plaats Pan-Turken, en al de rest moet daarvoor wijken. Zien ze de islam als een 'tool' om tot dat Groot-Turkse rijk te komen, dan zullen ze er gebruik van maken. Maar de islam is bij hun wel ondergeschikt aan de Groot-Turkije - gedachte. Het zijn in de eerste plaats extreem-nationalisten.

v Maerlant | 23-11-06 | 13:25

@Bottehond
Ik ben héél nieuwsgierig naar oplossingen. Ik vertrouw een populistche relnicht uit Venlo die alleen niet toe. Dat er meer tegen radicalisering gedaan moet worden, zowel bij islamfundamentalisten als bij extreemrechts, is volgens mij een besef dat inmiddels bij alle partijen doordrongen is. De generaliserende toon die Wilders gebruikt bij standpunten strijkt mij zeer tegen het hart. Geloof echt niet dat zulke woorden werkelijk iets positiefs bijdragen aan het probleem. Denk ook echt niet dat elke Wilders-stemmer een racist is, wel denk ik dat elke racist Wilders gestemd heeft.

Flodder | 23-11-06 | 13:24

Goed gedaan van Wilders maar echt veel veranderen zal het niet, het is slechts een stoelendans. Groep Wilders had 1 zetel en LPF 8. Nu heeft LPF er 0 en Geert er 9. Maw, aan het krachtenveld daar op rechts veranderd er 0,0%

1oog | 23-11-06 | 13:23

Patrick Bateman 23-11-06 @ 13:09

Patrick, ik mag jou wel. Jij bent eerlijk en sociaal bewogen. Tsjek dit: Wilders overdreef daar geen kruimel! Laat het me zo zeggen: als er 10 % kans is dat hij gelijk heeft, no matter wat wij daar vtegenover stellen, 10 %, he...... dan komt het mij voor dat een vergelijking tussen islamsering- ontkennerTs en russisch-roulette geheel en al op zijn plaats is. En ik schat die 10 % aanmerkelijk hoger in. Het is logisch en getuigt van een goede inborst van mensen die dat niet zien om islam- watchers als Wilders uit te lachen of aan te vallen. Maar ik denk dat ze ongelijk hebben. En als ze ongelijk blijken te hebben komt hun nobele gedrag toch wél in een ander daglicht te staan, if you get my drift.

bottehond | 23-11-06 | 13:20

Patrick Bateman 23-11-06 @ 13:09

Laat ons uitgaan van de feiten, ook al doen instanties hun uiterste best om ze te verdoezelen. Van het CBS: voor elke autochtoon die erbij komt, komen er ongeveer 30 allochtonen bij. Als je daarbij bedenkt dat het geboortecijfer autochtoon -allochtoon zich verhoudt van 1 tot 5, en daarbij de effecten optelt van de gezinshereniging, de vluchtelingen, de asielzoekers, de illegalen, in ogenschouw neemt dat de autochtone bevolking gemiddeld 15 jaar ouder is (en dus afneemt) dan de allochtone, als je bedenkt dat een officieel orgaan verleden weekend heeft toegegeven dat aan het huidige ritme Duitsland tegen 2050 islamitisch is, dat Bruce Bawer in 'Terwijl Europa sliep' poneert dat het voor Frankrijk binnen twintig jaar al zover kan zijn... is het dan geen tijd om hier eens over na te denken?
-
Flodder 23-11-06 @ 13:11

De radicalisering zal er niet op verbeteren - maar dat is inherent aan de islam, niet aan Wilders. Als je 'polarisatie is nooit de oplossing' tot dogma verheft, dan is terugtrekken altijd en alleen nog de enige oplossing, lees: geen... Je maakt een karikatuur van Wilders om je gelijk te halen. Er zit een zee van ruimte tussen een domme schreeuwlelijk en een verlichte wijsgeer. Ergens in die zee vind je Wilders terug.

v Maerlant | 23-11-06 | 13:18

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 13:15

Ja inderdaad, dat was een krachtige nee ;)

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:17

Kimmeltje 23-11-06 @ 13:09

Na nee hoor. Botte heeft deze keer es gewoon gelijk. Ben nooit van het ja en amen. Ben erg vrij. Zie?
;)

LibertasSimplex | 23-11-06 | 13:15

die wilders gaat de lpf achterna let maar op,binnen de kortste keren
heibel in de tent. cordon satire :-)

radeloos | 23-11-06 | 13:15

Want jij gelooft dat Wilders de Islam en de moslims uit de Nederlandse maatschappij gaat krijgen.

Flodder 23-11-06 @ 12:52

Mijn punt lijkt me helder. I double dare you om aan te tonen dat ík dat geloof of wil. Als je niet een tandje bijzet wat betreft abracter denken, dan mot je niet raar opkijken als je weldenkende menschen als ondergetekende niet begrijpt. Dat je mij dat standpunt toedicht illustreert dat je het probleem niet kunt doorgronden. En is al te kinderachtig. Look at the bigger picture. Je redeneert als een provinciaal op provinciale schaal. Vraag maar eens aan onze wandelende islamiseringsencyclopedie v Maerlant. Is ook befaamd om zijn pessimisme en net als zovelen worstelt ook hij met de duivelse dilemma's waarvoor VrijdenkerTs zich gesteld zien als het om de Islamfrage gaat. Iets meer respect en nieuwsgvierigheid zou je sieren, dude/dudette.

bottehond | 23-11-06 | 13:15

Flodder 23-11-06 @ 13:11

Neee, Wilders is de brandblusser, hij moet alleen wel gebruikt worden als er brand is...nu dus..

rosalie | 23-11-06 | 13:14

v Maerlant 23-11-06 @ 13:04

vraagje,
Grijze Wolven zijn fundamentalistische conservatieve moslim-Turken?

rosalie | 23-11-06 | 13:12

@v Maerlant 23-11-06 @ 13:04
Ik leg nergens de oorzaken van radicalisering bij Wilders. Ik beweer dat hij de radicalisering alleen zal verergeren. Polarisatie is nooit de oplossing. Als jij Wilders ziet als een verlichte wijsgeer ipv van een domme schreeuwlelijk met simpele oplossingen voor complexe problemen. Dan heb jij een gebrek aan feitenkennis. Ik heb nooit beweerd dat er geen problemen zijn met radicale denkbeelden van enkele moslims. Alleen om Wilders als de oplossing te zien is hetzelfde als brand proberen te blussen met benzine.

Flodder | 23-11-06 | 13:11

arme geert had hem graag zien winnen :'(

emperor.fap | 23-11-06 | 13:11

@Plorp 23-11-06 @ 13:09

Hehe mjah maar ik ga nog even door met brainstormen... wat als we nou.... chips implanteren!!!
Zo he... groot hallelujamoment hiero :P

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:10

@Kimmeltje: Wil je dan in elk grensbos of in elk bosje in de duinen een gezichtsscanner zetten ofzo? Ik denk dat het gewoon opsluiten van die mensen in een gevangenis uiteindelijk toch goedkoper is ;)

Plorp | 23-11-06 | 13:09

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 13:04

Jij bent vandaag wel een beetje van het ja en amen :P

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:09

@ v Maerlant 23-11-06 @ 13:04
Geert Wilder zei:
"Nederland staat aan de vooravond van een ‘tsunami van islamisering’."
Je wilt zeggen dat hier geen overdrijving in zit?

Patrick Bateman | 23-11-06 | 13:09

Bijs 23-11-06 @ 12:35

Een ongelofelijk domme opmerking verdient een verschrikkelijk domme vraag,klopt en geeft nog een veel dommer antwoord.

Salvatore Riina | 23-11-06 | 13:08

@ Patrick Bateman 23-11-06 @ 12:36
Dat is waar maar, zoals je zelf aangeeft, hij zal dan toch stoppen met politiek.

Geert Wilders is een aardige vent en zijn analyses vind ik vrij duidelijk maar het beleid dat hij daar aan wil koppelen vind ik niet goed.

Uifeltje Gnuiffeltje | 23-11-06 | 13:05

MAXIMO 23-11-06 @ 12:59

Die woorden slik je in als je hun villa's ziet Maximo!

v Maerlant | 23-11-06 | 13:05

MAXIMO 23-11-06 @ 13:02

Sluit ik me bij aan!!

Wereldbeuker | 23-11-06 | 13:05

bottehond 23-11-06 @ 13:03

Je hebt volledig gelijk.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 13:04

@Plorp 23-11-06 @ 13:00

Niet letterlijk nee, maar de mensen die uitgezet zijn, moeten in een systeem staan en worden dus herkend als ze weer proberen binnen te komen.

Kimmeltje | 23-11-06 | 13:04

Flodder 23-11-06 @ 12:52

Ik wil je best vertellen wat er aan je post niet klopt. Om te beginnen stel je kritiek op de islam gelijk met bashen. Maar in bashen zit een mate van overdrijving, iets onrechtvaardigs, en dat heb ik in de analyses van Wilders niet teruggevonden. Verder moet je even de staat van de islam in Nederland in Europees perspectief zien. Alleen al in Rotterdam staan er op twee na evenveel moskeeën als in heel Frankrijk. In héél Frankrijk! Wie zit er achter die moskeeën? Voor het grote deel Saoudi-Arabiërs, die systematisch wereldwijd moskeeën financieren om er hun tak van de islam vertegenwoordigd en gepropageerd te zien. Helaas is dat het Wahabisme, één van de radicaalste pijlers van de islam. Ik stel voor dat je daar eens wat over leest. Je hebt natuurlijk ook nog de Turkse gemeenschap, waar we de verschuiving van 'eerder liberaal' (Karacaer) naar uitgesproken conservatief-fundamentalistisch hebben mogen aanschouwen (het ontslag van het 'liberale' bestuur op instigatie van de - in Duitsland verboten! - Grijze Wolven. Je kunt dus redelijkerwijze stellen dat de islam in Nederland zucht onder het juk van de nu al gedurende een paar decennia op mondiaal vlak aangeblazen conservatieve interpretatie van de islam. De oorzaken voor de radicalisering dan bij Wilders leggen getuigt van een vorm van masochisme - of van een gebrek aan feitenkennis.

v Maerlant | 23-11-06 | 13:04

yurp 23-11-06 @ 12:45

Voor Hikmat Khan en zijn Ahmadiyya- vrinden is dat niet cosmetisch maar een wanhopige roep om hulp, imho.

Maar tsjek dit uit:

www.aaiia.nl/modules.php?name=Content&...

De laatste zinnen van de link:

• Geen vers van de Heilige Koran is of zal ooit vervallen;

• Alle metgezellen van de Heilige Profeet Mohammed (vzmh) en de imams zijn zeer eerbiedwaardig;

• Iedere moslim is verplicht te geloven in de islamitische missies van de hervormers (mujaddids)

Die mensen (liberale moslims) worden volstrekt gemangeld in de clash of civilisations, de Verlichting vs de islam. En dat geldt voor een hele grote groep moslims. Helaas voor hen is er geen ontkomen aan. De islam islamiseert anno 2006 de moslims weer in duizelingwekkend tempo. En dat heeft helemaal niets met de houding van Nederland of van de Partij voor de Vrijheid te maken. Ik had de "liberale" moslims graag verder geholpen, maar dat zal dus na het echec van 1 NL niet via de Tweede Kamer gebeuren, tenzij Wilders hier vwerk van gaat maken. Opschieten, Geurt, voordat de VVD dit echt relevante issue inpikt (om er niets mee te doen dan goede sier maken).

bottehond | 23-11-06 | 13:03

Ga maar weer verder met werken...
Overigens wou ik nog hierbij de overgebleven asielzoekers, van die 26.000 gezichten, welkom heten....

MAXIMO | 23-11-06 | 13:02

@bottehond,

Nou,
Eerdmans gaat de politiek verlaten...das zeker, maar blijft wel lid van de partij......

En wanneer komt de verkiezing voor een kabinetvorming, dat is toch ook aan het volk?

rosalie | 23-11-06 | 13:01

We kunnen zetels bij elkaar op blijven tellen wat we willen, een daadkrachtig kabinet zit er niet in. Een gelukje bij dit ongeluk is dat de leider van wat zich ook vormt Balkenende is en niet die utter lutser van een woutebos.
Ga de grote thema’s maar eens na en kijk naar de verkiezingsprogramma’s. Geen centrumcoalitie kan daar iets werkbaars van bakken. Een onderdeel van de coalitievorming onderhandeling zal gaan over het terugdraaien of traineren van genomen besluiten en de som zal de regering worden. Ik hoop dat men beseft dat stilstaan is achteruit hollen is in deze wereld.
Nb. Wilders heeft zijn negen zetels al in een petrischaaltje gezet en gaat vanuit de oppositie verder met kweken.
Hij heeft z’n punt gemaakt met de islamisering, ik ben benieuwd wat Greet kan doen met die andere issues die hij benoemd heeft.

Hutspotentieel | 23-11-06 | 13:00

Vies washandje 23-11-06 @ 12:59
Nee, heus niet iedereen maar wel het overgrote gedeelte.
Overigens, racist schrijf je enkel met C, had je moeten weten als trotse nationalist...

MAXIMO | 23-11-06 | 13:00

@Kimmeltje
Je kan de grenzen alleen niet volledig dichtlassen. Of we moeten een Berlijnse muur gaan bouwen en de Atlantikwall in ere herstellen. Wat weer erg leuke gevolgen heeft voor de economie (behalve dan op korte termijn voor de prijsafspraken makende bouwbedrijven).

Plorp | 23-11-06 | 13:00

@Shadylololol 23-11-06 @ 12:54
Inderdaad, die islamisering is echt een holle kreet. Maar er zijn nog genoeg domme (of bange) mensen in Nederland die geloven dat over tien jaar de sharia is ingevoerd en we met zijn allen op de knieën richting Mekka liggen.Wilders is een soort Bush die puur en alleen inspeelt op angst en haat.

Flodder | 23-11-06 | 12:59

@vMaerlant.
Zo kapitaalkrachtig zijn zo ook weer niet aangezien ze vluchten uit economisch zelfbehoud en ze het moeten hebben van het niet betalen van belastingen in ons mooie land.
Zulke verliezers zijn we liever kwijt dan rijk hier in Nederland, jullie mogen ze daar houden...

MAXIMO | 23-11-06 | 12:59

@MAXIMO 23-11-06 @ 12:57

Ja natuurlijk iedereen die stemt op Wilders in een rascist!

En jij bent zeker zo'n kortzichtige tomaatstemmer. Mooi van buiten, smakeloos van binnen!

Vies washandje | 23-11-06 | 12:59

@Wereldbeuker 23-11-06 @ 12:54

Misschien dat ze, als ze gaan winkelen in Roermond, schrikken van de Finse kansenjongeren die in Roermond het straatbeeld 'sieren'.

Swalmen ligt net boven Roermond en Ambt-Montfort op zo'n 10 kilometer afstand (schat ik).

Vies washandje | 23-11-06 | 12:57

Shadylololol 23-11-06 @ 12:54
Precies, Rutte maakte het al gister goed duidelijk, met zo iemand valt niet te regeren. Nu niet, nooit niet.
Wilders is niet bereid tot compromissen en consolidaties uit angst voor zijn racistische achterban.

MAXIMO | 23-11-06 | 12:57

MAXIMO 23-11-06 @ 12:52

Maximo, dat zijn erg kapitaalkrachtige landgenoten van jou die hun land ontvluchten. Je kent de emigratiecijfers voor Nederland toch? Die willen niet van de regen in de drop raken. Geef ze eens ongelijk.

v Maerlant | 23-11-06 | 12:55

Vies washandje 23-11-06 @ 12:52

Voel de ironie in mijn opmerking. Tuurlijk zijn die niet overspoeld door finnen. Maar waarom zijn juist die gemeenten dan zo bang voor Islamisering???

Wereldbeuker | 23-11-06 | 12:54

-weggejorist-

Shadylololol | 23-11-06 | 12:54

v Maerlant 23-11-06 @ 12:49
Blijkbaar doen ze dan toch iets fout met al die Nederlanders die daar komen wonen.
Of die Nederlanders behoren ook tot het eigenvolkeerst-ecosysteem van Brasschaat?

MAXIMO | 23-11-06 | 12:52

@bottehond
Vertel mij eens hoe Wilders de problemen gaat oplossen in plaats van ze te verergeren. Lees mijn betoog op 12.25 en vertel wat daar niet aan klopt. Jij noemt mij naief maar dat ben je zelf. Want jij gelooft dat Wilders de Islam en de moslims uit de Nederlandse maatschappij gaat krijgen. Die miljoen moslims die hier zijn zullen hier blijven. Die moet je niet constant over een kam scheren door hun geloof op een onbeschofte manier aan te vallen. Werkt contra-produktief. Ik heb mijn punt gemaakt zeg jij, daar ben ik dan blij om. Maak jij nu eens jouw punt.

Flodder | 23-11-06 | 12:52

@Wereldbeuker

Swalmen en Ambt-Montfort overspoeld door Finnen? Bullshit!

Vies washandje | 23-11-06 | 12:52

Ruik eens Geer: Gordon sanitaire.

ventus_aqualis | 23-11-06 | 12:50

@Plorp 23-11-06 @ 12:42

Oke andere optie voor het geval Turkije niet mee wil werken, uitzetten en grenzen volledig dichtlassen. Werkt ook.

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:49

Wereldbeuker 23-11-06 @ 12:45

Tja, kijk eens even naar de Zuiderburen. Neem Brasschaat, een (rijke) randgemeente van Antwerpen. Weinig finnen, en toch stemmen de mensen daar (waaronder nogal wat Nederlanders!) massaal Vlaams Belang. Hoe dat komt? Omdat ze het willen houden zoals het is, tiens. Is toch niet zo moeilijk?

v Maerlant | 23-11-06 | 12:49

Wereldbeuker 23-11-06 @ 12:45
Precies, maw al die spruitjesfundamentalisten cq Islamfanaten hebben enkel de TV en Internot als referentiekader.

MAXIMO | 23-11-06 | 12:48

@Flodder 23-11-06 @ 12:38

Gelukkig maar, je zegt nog heel zinnige dingen :)
Ik ben in principe tegen een generaal pardon. Ik weet dat er mensen zijn die hier al een paar jaar wonen (of zelfs langer) maar die mensen hebben bij aankomst te horen gekregen dat ze hier niet eeuwig mochten wonen. Dan vind ik niet dat je, wanneer je te horen krijgt dat je terug moet, mag gaan lopen mekkeren! Wees blij dat je hier een tijd hebt kunnen wonen, uitkeringen hebt kunnen opsnuiven en lekker hebben kunnen lopen lamballen. En dan nu terug naar je eigen mooie land waar het heus niet altijd zo slecht is.
Of ze moeten inmiddels ook een gezonde aversie hebben opgebouwd jegens hun eigen ras *grinnik*

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:48

Weet je wat ik vreemd vind. Dat in steden als Amsterdam en Utrecht, waar linkse wethouders de integratieportefeuille beheren, de groep Wilders onder het landelijke gemiddelde van 6 procent scoort.

En juist in gemeenten die overspoeld zijn door Mediteraan geteisem, zoals Swalmen en Ambt-Montfoort (Wie?? Waar??), scoort Wilders heel hoog.

Conlcusie: Onbekend maakt onbemind

Wereldbeuker | 23-11-06 | 12:45

bottehond 23-11-06 @ 12:12

ik geef grif toe dat ik tien keer liever Pastors met negen zetels in de kamer had gezien dat PvdV. Zijn programma vond ik beter onderbouwd en doordacht dan de dingen die ik van Wilders hoor. Ook had hij de betere politici in zijn team. Maar goed, hij bracht het verkeerd. Altijd maar zeveren over Rotterdam en hoe goed het daar gaat terwijl ze bij de gemeenteraadsverkiezingen dikke klop hebben gekregen. Wat ik bedoelde met cosmetisch is een artikel dat lijkt als heel wat maar eigenlijk weinig in praktische zin oplevert. Het is net zoiets als zeggen dat de regering garandeerd dat je veilig over straat kan lopen zonder in elkaar gemept te worden. Dat kunnen ze wel garanderen maar toch worden er mensen in elkaar gemept dus in praktische zin levert dat niks op.

yurp | 23-11-06 | 12:45

Mahtama = Mahatma

Flodder | 23-11-06 | 12:45

Logisch dat niemand met die clown wil regeren, die man is een grap.
Hij benadrukte gister gelijk zijn onvermogen dmv zichzelf gelijk bij de eerste bespreking in de slachtofferrol te manouvreren nog voordat men het had over mogelijke coalitievorming met de PvdV.

MAXIMO | 23-11-06 | 12:45

Flodder 23-11-06 @ 12:41

Je bent ook niet erg snugger, is het wel. Houd een sop met dat gejammer en gevit en vraag je een saf waarom er almaar meer islam- watchers zijn. BTW: heel het vrije Westen kijkt nu naar 0031 hoe wij de Islamfrage aan gaan pakken. Ze weten het namelijk zelf geen van allen. Ik moet helaas constateren dat jij geen flauw benul hebt van de grauwe werkelijkheid omtrent de islam en het Westen. So: Je hebt je punt gemaakt. En nu?

bottehond | 23-11-06 | 12:45

@wattan!! .. 3 stemmen ipv 2 .. waarom dacht je dat Freek eergisteren elke keer die beelden van Bert Bakker in zijn presentatie voorbij liet komen ;)
@Kimmeltje .. nee hoor .. de linkse partijen kijken wel uit ! elke combi met de cda of vvd leidt tot problemen ( zie het verleden) .. dus het zou heeeeel dom zijn want dan gaat er iid weer de stekker voortijdig uit .. enige combi die de grootste kans heeft tot overleven is mijn rekensommetje hierboven
@Lekker Belangrijk©.. d'66 is niet de d'66 die in het afgelopen kabinet zat .. dat was eigenlijk het domste wat ze konden doen .. niks van hun punten konden worden verwezelijkt .. Het enige wat ze in de hand hadden was de stekker ! En daar heeft rouvoet heeeel goed op ingespeeld ! door o.a. niet over abortus te beginnen maar zich te scharen als linkse variant van het cda heeft ie een plekje tussen de linkse partijen geregeld !

Draaitafel Demagoog | 23-11-06 | 12:44

Wat gaat de CU doen? laten we eerlijk zijn zij hebben de sleutel in handen of het rechts of links wordt.
VVD PvdV kunnen best met elkaar zeker als Rutte vervangen wordt door Rita.
CDA /PvdA ... dan moet het CDA bereid zijn de helft van haar programma niet uit te voeren/ de klok even terugzetten.

Rechts beleid voor de komende 4 jaar ist mogelijk.

petjesman | 23-11-06 | 12:43

ach het positieve van het hele verhaal is dat wanneer de communisten van Jan -we zijn tegen- Tomaat, ook maar een paar weken in het kabinet kan deelnemen hij NOOIT meer zich kan verschuilen achter de frases wij kunnen het zoveel beter, en socialer, want Jan -we zijn tegen- Tomaat zal ook water bij de wijn moeten doen om uberhaupt mee te mogen doen en alle holle vaten retoriek die de communisten van de SP jarenlang hebben lopen roeptoeteren zal als een zeepbel uit een spatten, dit zal dan ook de hoogste verkiezings uitslag ooit worden voor de criptocommunisten.

als we over een half jaar weer mogen stemmen voor de TK, dan zal de vlag er wel weer beter voorhangen voor de partijen die echt iets willen bouwen in 0031 lees VVD.

nadeel van dit hele gebeuren is dat de schade die de communisten in een paar maanden aanrichten waarschijnlijk enkele jaren kosten om weer te repareren.

QB (ja die.....) | 23-11-06 | 12:43

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 12:37

'Ik vind Bos erg dominant doen hoor, met z'n nichtenkop. Hij moet gewoon ff dimmen'
Haha nou nou! Niet dat je geen gelijk hebt hoor, wat een zak is die gozer. Ze maken mij kapot...! Boe-fucking-hoe!

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:43

@Kimmeltje
Dan moeten de turken iemand wel willen vastzetten. Als je al kijkt dat Nederland dat vaak niet doet met mensen die hun straf in Nederland uit mogen zitten...

Plorp | 23-11-06 | 12:42

@Lachende Scheerkwast 23-11-06 @ 12:34
De wrede ironie. Iemand die Wilders fan is citeert Mahtama Ghandi. Ik huil mee met Ghandi.

Flodder | 23-11-06 | 12:41

@Lachende Scheerkwast
Hoezo Wilders uitsluiten? Noem jij eens een getalsmatig mogelijke coalitie waarin de PvdV deelneemt.

Plorp | 23-11-06 | 12:40

@Plorp 23-11-06 @ 12:35

En als we ze nou afleveren bij een Turkse gevangenis?

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:40

www.ad.nl/verkiezingen/article837356.e...

De cda- Jugend vond het nodig om in islamitische kleding gehuld kaasblokjes met een duitsche vlag uit te gaan delen bij de bijeenkomst van 1 NL. Normen en waarden leven kennelijk wél bij de Balk, maar zijn gevolg denkt daar kennelijk anders over.

bottehond | 23-11-06 | 12:40

@Kimmeltje
Ik verwijt ook de zittende politici van het verzwijgen van het integratieprobleem. Zij zijn schuldig aan de hoeveelheid stemmen die Wilders heeft gekregen. Dus ben met je eens dat het in dat opzicht een goed signaal is. Je zou denken dat ze dat signaal bij Fortuyn al hadden gekregen, maar politici zijn blijkbaar ook kort van geheugen.
Ik ben tegen het uitzetten van mensen die al werken in Nederland en kinderen hebben die naar Nederlandse scholen gaan en niets hebben met hun zogenaamde vaderland. Voor al die een generaal pardon. Voor mensen die hier een strafbaar feit hebben begaan in de tijd dat ze hier verbleven, meteen een enkeltje naar hun thuisland. Ik heb het dan over de 26.000. Mensen met een dubbele nationaliteit beschouw ik als Nederlanders. Hoewel, van mij mogen criminelen Antilianen wel terug naar hun eiland. Maar dat ligt juridisch nogal lastig, zoals verdonk heeft gemerkt.

Flodder | 23-11-06 | 12:38

*Schrikt van poesbeeld, ziet ervanaf, en doneert z'n voorraad peroxide aan de PVV*
Ik vind Bos erg dominant doen hoor, met z'n nichtenkop. Hij moet gewoon ff dimmen, en de SP rustig kapot laten gaan in hun eigen komende staatsroes. En Geert moet lekker de underdog blijven spelen, krijgen we eindelijk een goeie liberaal-rechtse kracht.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 12:37

Geert heeft het goed gedaan. 9 zetels liegen er niet om. Dat hij zou worden genegeerd door de andere partijen, dat was wel te verwachten. Hopelijk kan hij de komende jaren toch enigszins iets bijdragen, zodat hij (en zijn partij) die 9 zetels waard zijn. Wellicht de volgende verkiezingen er weer een paar bij.

sunsh!ne | 23-11-06 | 12:36

@ Uifeltje Gnuiffeltje 23-11-06 @ 12:32
Soon-to-Be-Vutter Bos hoeft natuurlijk niet zélf in de regering te gaan.
Daar heeft hij genoeg onderknuppels voor.

Patrick Bateman | 23-11-06 | 12:36

@Kimmeltje: Er is natuurlijk een probleem met criminele allochtonen het land uit te zetten. Ze krijgen geen gevangenisstraf en zijn zo weer terug. Een gevangenis is toch beter te bewaken dan de grens...

Plorp | 23-11-06 | 12:35

@Salvatore Riina 23-11-06 @ 12:29: Nee, maar gezien je stomme vraag lijkt het me niet moeilijk te duiden wat je gestemd hebt. Je zou niet misstaan op de peppi en kokki lijst van Wilders

Bijs | 23-11-06 | 12:35

Wilders uitsluiten betekent de volgende verkiezing een verdubbeling voor zijn partij, wat ik overigens héél hard zal toejuichen. Een wijs man zei eens: "Democracy is not a state in which people act like sheep." (Mahatma Ghandi), en dat is graag wat links wil. Namelijk dat wij, het kiesvee, ons zonder te verzetten naar hun halal slachtbanken laten brengen... NEE NEE en nogs een NEE tegen links en tegen die tering islam!!!! GO GEERT!!!

Lachende Scheerkwast | 23-11-06 | 12:34

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 12:28

Dank u dank u!

En ook ontopic... ik vind het 'kapsel' van Wilders bij dit topic wel erg hip! Doe jij dat dan ook? Of maak je van je schaamhaar een poes... (riiight :))

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:32

Bos heeft gezegd dat hij nooit onder Balkenende wil regeren maar daarin zal hij wel gedraaid zijn; the story of his life.

Uifeltje Gnuiffeltje | 23-11-06 | 12:32

Bijs 23-11-06 @ 12:23

Hoezo.. zit jij op één van die negen zetels dan.

Salvatore Riina | 23-11-06 | 12:29

Ik begrijp eigenlijk nooit waarom 'de winnaars' in een coalitie moeten komen of daar meer 'aanspraak' op zouden hebben.

Uifeltje Gnuiffeltje | 23-11-06 | 12:29

Kimmeltje 23-11-06 @ 12:24

Nee! Geen ja en amen pls! Doing just great.
On topic: Ik ga m'n schaamhaar bleken. Op m'n hoofd zit niks. En boven m'n 'zone' een grote tatoeageplakplaat: "Cordon Sanitaire". Dat is pure steun aan Geert. Is ie niet de enige meer die er onsterfelijk belachelijk uitziet ;)

LibertasSimplex | 23-11-06 | 12:28

... en dat Geert niet wist wie Witteman was, dat pleit alleen maar voor Geert! :) Wat een achterbaks, linkse schijt 'journalist' is dat toch.

sAner | 23-11-06 | 12:27

@Flodder 23-11-06 @ 12:21

Ik snap heel goed dat Wilders te radicaal is, maar toch vind ik dat er even goed nagedacht mag worden waarom hij zoveel zetels heeft gekregen. Blijkbaar zijn er toch veel mensen het ermee eens dat de Islam de kop ingedrukt moet worden.
Nog even over het aloude uitzetissue... ben jij er dan ook niet voor om illegalen en criminele allochtonen het land uit te zetten?

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:26

@bottehond 23-11-06 @ 12:20
Door constant de Islam te bashen jaag je de moslims tegen je in het harnas. Verlichting kun je niet afdwingen. Je kunt het hoogstens aansturen. Wat niet wil zeggen dat je misstanden niet keihard moet veroordelen. Alleen wat Wilders en consorten doen werkt naar mijn mening echt contra-produktief. Het verergert het probleem, wat Wilders goed uitkomt. Want dan krijgt hij nog meer stemmen.

Flodder | 23-11-06 | 12:25

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 12:21

Sorry ik zal weer overal ja en amen op gaan zeggen...:P

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:24

Ik voorzie een tsunami van domme kamervragen van de PvdV...

Bijs | 23-11-06 | 12:23

bottehond 23-11-06 @ 12:20

Je roept om je 'vriend' Treger.

Salvatore Riina | 23-11-06 | 12:23

@Kimmeltje
Het was ook een vraag. Ben blij dat je ondanks je slechte ervaringen met buitenlanders inziet dat Wilders écht geen oplossing is.

Flodder | 23-11-06 | 12:21

Kimmeltje 23-11-06 @ 12:12

Ja hee, nou ben je te adrem voor mijn kunnen he, dat je een vrouw bent en ik niet he

LibertasSimplex | 23-11-06 | 12:21

koffiepot 23-11-06 @ 12:08

Ik vind je best liev eigenlijk als je niet zo schreeuwt dat de islam- watchers fascisten enzo zijn en wat je zegt klopt. Het probleem zijn niet de moslims an sich, maar de islam. Stick around, er zitter er zat op GS die je dat uit kunnen leggen.

bottehond | 23-11-06 | 12:20

SP grote winst, oke.... Maar de 9 zetels van Wilders maken meer indruk. 500.000 stemgerechtigden zijn de extreme Islamisering in 0031 al meer dan zat. SP nu de grote winnaar. Ik voorzie o.b.v. de huidige ontwikkeling dat Wilders over 4 jaar op 20 zetels komt. Hoe meer Finnen er negatief in het nieuws komen, hoe hoger de winst van Wilders zal zijn.

Poedelewoepsie | 23-11-06 | 12:14

Laat Wilders dan eerst zelf maar eens verklaren met welke partijen hij een meerderheid wil vormen. CDA, VVD en CU? Ik wens hem veel succes om het eens te worden met da Rou. Wilders is helemaal niet geschikt om compromissen te sluiten. Als hij water bij de wijn zou doen om op het pluche te geraken, dan zou hij zijn eigen kiezers pas beledigen!

Meadowmeal | 23-11-06 | 12:14

@Flodder 23-11-06 @ 12:12

Ik heb hier never nooit niet gezegd dat ik op Wilders heb gestemd.

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:13

yurp 23-11-06 @ 11:31

I hate to correct you twice, maar hier komt 'ie. Cosmetisch?

www.elsevier.nl/dossierartikel/asp/dos...

Over 1 NL: mijn oordeel is vooralsnog hard. Marco Pastors was zo overtuigd van een giant leap pardoes met 15 man de kamer in, dat hij teleurgesteld was toen de peilingen erg tegenvielen. De laatste week oogde hij onzeker en defaitistisch. Deze uitspraak moedigt kiezers niet aan om op je te stemmen:
" voor één zeteltje waren we er nooit aan begonnen." Hij wordt ervaren als arrogant en dat is prima, maar dan mot je je rug wél recht houden. Zijn aanhoudende "ik heb de uitstraling van Pim niet," vond ik zwak. 1 NL is/was de rationele en progressieve variant van de PvdV. 1 NL heeft/had een enorm groeipotentieel, ik voorzag met m.i. goede reden een ministerschap voor Pastors in de toekomst weggelegd. Als 1 NL nog door wil gaan moeten ze heel erg goed nadenken over dit echec. Wie zoveel weelde (beste debater en een puik en aanvaardbaar én effectief programma) in handen heeft en NUL zetels scoort heeft het ZELF verkeerd aangepakt. Ik ben benieuwd of Marco Pastors en de zijnen (mijnen) het lef hebben om door te gaan. Vooralsnog voel ik me heel leijk in de kou staan en mot ik een partij steunen (PvdV) die gemaakt is van Limburgs donkerbruin eikenhout.

bottehond | 23-11-06 | 12:12

@Kimmeltje
Dat was vast een vervelende ervaring dat een groepje hangjongeren je voor hoer uitmaakte. Daarom stem jij op Wilders? Heeft inderdaad niets met islamisering te maken.

Flodder | 23-11-06 | 12:12

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 12:10

Een vrouw als ik... wat moet ik me daarbij voorstellen? :P

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:12

@koffiepot 23-11-06 @ 12:08

Oke oke, maar daarom stond er ook tussen haakjes bij dat ik eigenlijk op alle allochtonen doel. Die zijn niet perse moslim, maar wel erg vaak.

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:10

Kimmeltje 23-11-06 @ 12:09

Nee, haha, dat laatste bedoelde ik niet. Dat vind ik moeilijk te beoordelen, dat kan alleen een vrouw als jij

LibertasSimplex | 23-11-06 | 12:10

@LibertasSimplex 23-11-06 @ 12:07

Eindelijk iemand die nog verstand heeft! Of doel je op het feit dat ik Nederlandse mannen over het algemeen normaal vind doen? ;)

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:09

@Kimmeltje 23-11-06 @ 12:03
Dit heeft niks met Moslims te maken. Ik denk dat het geloof hier compleet los van staat. Maar je hebt wel gelijk als het gaat over "niet goed geintegreerde nederlandse allochtonen" (politiek correct)

koffiepot | 23-11-06 | 12:08

Een nationaal kabinet is de beste optie. Een kabinet dat alleen 'op de winkel zal passen'. Dat is exact wat de overheid het beste kan doen, op de winkel passen en vooral geen beleid voeren!

flesjehertogjan | 23-11-06 | 12:08

Is goed, laat het kabinet dan maar vallen. Stem ik weer op Wilders.
Tijd voor een revolutie. Weg met de fossiele failiette slinkse denkwijzen.

MiRRoRMaN | 23-11-06 | 12:08

Kimmeltje 23-11-06 @ 12:03

Gelijk heb je

LibertasSimplex | 23-11-06 | 12:07

Deze verkiezingsuitslag is het doomsenario voor iedere kiezer. De SP wil alleen met links, dat gaat niet, de PvdA wil liever niet met het CDA regeren en eigenlijk alleen met zichzelf. CDA en Wilders komt niet overeen kwa denkbeeld, CDA + VVD en nog wat zal het ook niet kunnen worden. Ik vraag me echt af waar dit land heen gaat. Het lijkt wel of het volk heeft gestemd voor een kabinet van nationale eenheid en nationale tegenstellingen. Met deze 2e kamer kun je gewoon helemaal niets. Ik denk dan toch echt dat we volgend jaar weer naar de stembus kunnen. Mede doordat het CDA als grootste partij niks ziet in centrum-links. Ook de geschiedenis wijst uit dat een coalitie met CDA en PvdA nooit heeft gewerkt, de meeste van die kabinetten liep niet soepel en vaak kon men voortijdig weer naar de stembus.

MysteryQuest | 23-11-06 | 12:07

@Flodder "50% minder ambtenaren: Wat moeten al die mensen gaan doen?" Domoor!
.
De belastingen moeten verlaagd worden, zodat deze mensen bij hun nieuwe baan meer geld overhouden. Ik vind het bij het schofterige af hoe de PVV van Geert Wilders gisteravond en vandaag zo verzwegen werd. Op het Stembiljet stonden PVV op de 2e pagina en EénNL als laatste aan de lijst. Iedere politiek leider hield zijn mond over Wilders, om van een felicitatie nog maar te zwijgen! Er zijn veel zwevende kiezers gebleken, de ultracampagne van overijverige SP leden heeft effecten geoogst. Natuurlijk is zeker de helft hiervan proteststemmen (de SP is nu 2x zo groot) .Na Fortuyn slapen we rustig verder.
.
Geert Wilders, van harte gefeliciteerd met deze krachtige intrede van je rechts-conservatieve PVV, blijf koers houden en laat je niet inpakken.

Opzekers | 23-11-06 | 12:06

@Flodder 23-11-06 @ 11:56

Niet eng, wel vervelend. Jij bent zeker een vent? Ga maar eens als vrouw langs een groep moslims (of ander soort allochtonen, vreemd genoeg doen Nederlandse mannen over het algemeen redelijk normaal) lopen.. dikke lol.. maar niet heus

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:03

@ Murdockyoufool
CDA-SP-PVV, hmm, ja, dat is het! Precies een kamermeerderheid.
Zal inderdaad wel moeilijk worden, maar is wel het eerlijkst en gevarieerd: extreem-links--midden--rechts, van alles wat! Dat zou elkaar in evenwicht moeten houden.
Ik vond alle lijsttrekkers wel extreem kinderachtig, vooral Bos die op tv iedereen met winst feliciteerde tot aan de partij van de dieren aan toe, maar voor Geert had ie geen (goed) woord over. Bos zal wel met een zure smoel een slap handje hebben gegeven aan Geert in de kleedkamer.

WinX | 23-11-06 | 12:02

koffiepot 23-11-06 @ 11:58

En niemand wil met de SP regeren alleen Femke. Het kan alleen maar CDA/PVDA worden met CU of D'66

El Lissitzky | 23-11-06 | 12:01

@Kolie
Beste man ,wat ik bedoelde te zeggen is dit: hoe kan je op iets tegen zijn wat je niet kent??? Dus jij gaat me vertellen dat die Limbo,s die op die musketeer hebben gestemd dat hebben gedaan vanwege de zorg,ambtenaren en de belasting????

Maximus | 23-11-06 | 12:01

@Draaitafel Demagoog 23-11-06 @ 11:55

Ja of het wordt 1 grote compromis, waar niemand vrolijker van wordt. En dus gaan we binnenkort weer stemmen!

Kimmeltje | 23-11-06 | 12:01

Jan Marijnissen vertelde gisteren op tv dat ie ging bestuderen wat de Wilders-stemmer bezig houdt. Ver hoeft hij het niet te zoeken. Hij zou bijvoorbeeld dit interview van 'Deng' met hemzelf eens kunnen nalezen:

-
www.janmarijnissen.nl/interviews/0407_...

-
Een uittreksel als smaakmakertje:
-
Mijnheer Marijnissen, in Vlaanderen heeft het Vlaams Blok zijn zoveelste electoraal succes op rij geboekt. In Nederland heeft extreem-rechts nooit voet aan de grond gekregen. Hoe doen jullie dat?
JAN MARIJNISSEN: In alle bescheidenheid denk ik dat de hoofdoorzaak voor de doorbraak van het Vlaams Blok het negeren van het integratievraagstuk is. De problemen niet durven benoemen. Dat heeft in Nederland trouwens ook gespeeld. Het gevolg daarvan is dat veel mensen in de volkswijken zich verlaten voelen. De inwoners van die wijken voelen op geen enkele manier nog enige compassie van de kant van de heersende politiek. Wat zij dagelijks meemaken in hun woongebied, zien ze niet weerspiegeld in het publieke debat. En daar speelt een partij als het Vlaams Blok natuurlijk op in.
Daarnaast lijkt het cordon sanitaire mij uitermate contraproductief. Wie de verkiezingsuitslag niet respecteert, creëert een voedingsbodem voor onvrede.

v Maerlant | 23-11-06 | 12:00

Ik zou wel eens een pol willen zien hoeveel mensen strategisch op het CDA/VVD/PVDA en SP hebben gestemd.......... dat toont dat aan dat al die tussentijdse pols wel degelijk meer invloed hebben op de stem keuze dan men roept. Zouden ze de logs van bijvoorbeeld kieskompas.nl e.d. niet eens inzichtelijk kunnen maken?

SP Sprookjes Partij.......... woendag tomatensoepdag ;-)

cecotto | 23-11-06 | 11:59

KaiserSoza 23-11-06 @ 11:55

Er hing een jolinge sfeer

LibertasSimplex | 23-11-06 | 11:59

hoe kan SP nou met CDA gaan regeren na dat ze het beleid zooo hebben aflopen kraken???

En als PvdA wel in kabinet gaat zonde SP zijn zo ook getikt, dan wordt het over vier jaar helemaal een groot SP en zakt de PvdA helemaal in, want zittende partijen verliezen zo goed als altijd stemmen omdat die afzeiken wel erg makkelijk is.

Blaatschaap99 | 23-11-06 | 11:58

@Dr.Bob
idd de gulden middenweg

plofje | 23-11-06 | 11:58

Kimmeltje 23-11-06 @ 11:49

oppassen hoor als je de deur uitgaat, achter elke hoek kan een moslim staan

El Lissitzky | 23-11-06 | 11:58

Ik denk dat het CDA het vooral moet hebben van de mensen moet hebben, die "gewoon" altijd CDA stemmen. Neem bijvoorbeel m'n oma, geen idee waar CDA voor staat, maar hé, het zijn christenen. Dit geld ook voor het zeer ouderwetse SGP (Christenunie in mindere mate, denk ik)
'
Overigens sluit ik het uit dat d66 (hebben ze over 4 jaar 0 zetels) in de regering gaat net als Groenlinks (Zei Halsema gister min of meer) en Wilders (Niemand wil hem als hij z'n standpunt over de islam niet wijzigd, kleine kans)

koffiepot | 23-11-06 | 11:58

Zijn alle moskeën al afgebroken?

Armageddon | 23-11-06 | 11:57

@Kimmeltje
Eng he, die moslims.

Flodder | 23-11-06 | 11:56

CDA+VVD+PVDA, alle drie verliezers maar tenminste partijen waar je op kunt vertrouwen dat ze er niet een klerezooi van maken. Een mooi centrum kabinet.

De SP wordt een ramp, net als met de LPF komen er een hoop lui in de kamer die nog nooit iets bewezen hebben. Het enige voordeel giervan is dat de partij nu ontmaskerd zal worden en de volgende verkiezingen er weinig van die 26 zetels over zullen blijven.

Dr.Bob | 23-11-06 | 11:56

Gordon Sanitaire?

KaiserSoza | 23-11-06 | 11:55

@Patrick Bateman .. PvdA-VVD-SP ??? die zijn helemaal niet te verenigen !
@Kimmeltje .. het cda kan geen enkele meerderheid creeren voor hun standpunten .. dus dan kan je ook geen kabinet vormen als je op voorhand al weet niks te kunnen uitvoeren zodra het op stemmen tellen in de 2de kamer aankomt ! links daarintegen kan dan alles tegenhouden Oftewel het gaat er niet om of je de grootste partij bent maar of je een meerderheid kan vormen ! balkie kan bij wilders niks beloven over de plannen van wilders omdat ie altijd een minderheid heeft t.o.v. links ! zelfde waarom d'66 die afganistan motie er niet doorheen kreeg !

Draaitafel Demagoog | 23-11-06 | 11:55

@Maximus
Leuk je betoog, maar het raakt kant nog wal.
Ten eerste heeft Wilders niet maar één ideaal (Ondewijs, infrastructuur, zorg, etc).
Ten tweede klopt het niet dat hij de Islam geheel uit Nederland wil.
Het zij je vergeven, het is ook zo lekker makkelijk om gewoon de media na te lullen.
En wat weet jij als fucking Hagenees nu van die Limburgse dorpen. Ken ze ook niet, maar dan kun je er dus niks over zeggen. Het enige wat je misschien kunt concluderen uit de cijfers is dat de Limbo's het CDA hebben laten vallen. En misschien uit protest op SP of PVV gestemd hebben.
Wat ik wel weet dat het in Venlo stikt van de kansenjongeren die lekker gepamperd worden.

Koelie | 23-11-06 | 11:55

Wat vond Marijnissen eigenlijk van de Armeense kwestie? Was wel handig gewees om te weten, want de Grote Grijze Wolvenleider heeft de roedel opgeroepen om niet meer op de PvdA te stemmen, maar iets wat daar op lijkt.

Ed Cetera | 23-11-06 | 11:54

Islamisering, het wekt de suggestie dat er miljoenen arabieren met getrokken kromzwaard aan de stadspoorten staan te rammelen. Goede bangmakerij. Een standpunt van Wilders wat niet over de islam gaat. 50% minder ambtenaren. Wat moeten al die mensen gaan doen?

Flodder | 23-11-06 | 11:54

CDA + VVD + PvdV + D66 = 75

Jorrit | 23-11-06 | 11:50

Ik vind het zo belachelijk, PVDA moet het maar lekker zelf uitzoeken als ze zo graag een linkse meerderheid willen.

Joris de Koekebakker | 23-11-06 | 11:50

Eerst leek het een beetje jankerig van Wilders over een cordon sanitair te beginnen, maar toen zei Mark Rutte: "De liberalen dat zijn wij, uw partij is 'iets anders'...". Wat precies, dat vermelde Rutte niet. Ik weiger vanaf nu de VVD nog "de liberalen" te noemen. Dat is niet logisch meer nu er een andere partij is met een liberaler programma.

Jahbulon | 23-11-06 | 11:49

@Maximus 23-11-06 @ 11:44

Dat is wel het belangrijkste standpunt, maar zeker niet het enige.
Ze doen ook aan lagere belastingen, betere zorg voor ouderen en beter onderwijs..
En even over die steden/dorpen.. ik ken ze niet, het zullen dus wel dorpen zijn, maar ik woon ook in een dorp/kleine stad en reken maar dat hier wel moslims in het wild rondlopen! Helaasch.

Kimmeltje | 23-11-06 | 11:49

@Draaitafel Demagoog 23-11-06 @ 11:06, Dat noem jij een "linkse meerderheid"?? D33 is al twijfelachtig en de CU al helemaal. Maar soit! de rekensom klopt als een zwerende vinger waarvoor kudos.

Lekker Belangrijk© | 23-11-06 | 11:47

@ Maximus 23-11-06 @ 11:44

Ik denk dat daar een populatie van rechte rechtse armstrekkertjes weaunen

kneuterzak | 23-11-06 | 11:47

Maximus 23-11-06 @ 11:44

Wat zo'n partij dan doet hoop ik is snijden in de overheid en verlagen of liever afschaffen van de inkomstenbelasting.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 11:47

Flodder 23-11-06 @ 11:36
Mwah hij zat toch wel heel erg likkebaardend naar de zeteltjes van Jan te kijken, beweerde dat het huidige kabinet "snoeihard" was weggevaagd (VVD+CDA, -9;PVDA -10) en blerde dat mensen het veel socialer willen. Ik heb vooral het idee dat veel mensen op een charismatische, uitgesproken lijsttrekker hebben gestemd (marijnissen en wilders) dan dat ze het perse "socialer" willen. Ook vond ik het ongepast dat de verliezenede partij aan de grootste partij, die de formatie mag openen, opdraagt met welke partijen onderhandeld moet worden. Als laatste vond ik het nogal kinderachtig dat Bos in eerste instantie iedereen feliciteerde, behalve wilders.

Obleaumov | 23-11-06 | 11:47

Mwuhahaha, hoor die VVD-yuppies eens moord en brand roepen omdat de SP de grootste partij is geworden. Voor zij die de afgelopen dagen het hardst hebben geroepen te gaan emigreren, raad ik aan de daad bij het woord te voegen. Ga maar lekker neoliberaal doen in the greatest country in the world.

Tevens wil ik mijn welgemeende felicitaties aanbieden aan de supporters van Geert, van niks naar negen is niet niks.

Dr Faustus | 23-11-06 | 11:46

@wattan, D66 is niet gepasseerd vanwege het (inderdaad redelijk goed onderbouwde) programma of de onbekendheid daarmee. Ze zijn terecht afgerekend op het feit dat ze de implementatie van grote delen van dat programma niet in de praktijk willen brengen, of het zelfs maar willen uitdragen. Niet toen ze in de oppositie zaten, en niet toen ze regeerden. Verder zijn ze terecht afgebrand op de volslagen idiote manier waarop ze zich ten koste van hun coalitiepartners hebben willen profileren.

Muxje | 23-11-06 | 11:46

Wilders is een partij met maar 1 ideaal alle Islam uit Nederland ,maar stel dat morgen alle islam het land uit is wat doet zo,n partij dan????? Het frapantste aan dit geheel is dat hij de meeste stemmen in de steden heeft gehaald(behalve Venlo) waar ze nog nooit een moslim hebben gezien laat staan wat die godsdienst inhoud .Welke problemen hebben ze met Moslims in Abt Montfoort,Swalmen,Kessel,Helden.Of het moet zijn dat deze steden in Limburg liggen en dat zegt al genoeg over het IQ van de mensen die op deze partij stemmen.Neem nu Den Haag waar ik woon ,hier zijn heel veel allochtonen in alle wijken maar de mensen leven hier met elkaar en weten dat je van de Moslims niks te vrezen hebt omdat zie die mensen kennen .Dus Wilders krijgt hier maar 4% van de stemmen dus als er een probleem was zou je toch verwachten dat in de grote steden veel Wilders word gestemd maar nee hoor Ambt Montfoort bijna 17 % .Die lui weten niets eens waar ze op stemmen en hebben nog nooit een Moslim in het wild gezien.

Maximus | 23-11-06 | 11:44

@gerrardo 23-11-06 @ 11:42

Maak eens gebruik van normaal Nederlands en een goede zinsopbouw joh!

Kimmeltje | 23-11-06 | 11:44

het wordt tijd voor een links kabinet: sp, groenslinks, d66, pvda, zodat die linkse schreeuwerts eens goed op hun arrogante bek gaan...

Onderbuik | 23-11-06 | 11:44

D66? Wat is dat?

Vies washandje | 23-11-06 | 11:43

Die Woutertje ondanks het terug draaien van de volkenmoord op Armeniers
10 zetels verlies. Ondanks volgens de reportage,s op t.v.de allochtonen masaal op de p.v.d.a. stemden geweldig wouter dat draaien anders had je waarschijndelijk 20 zetels verloren.

gerrardo | 23-11-06 | 11:42

@Draaitafel demagoog Als er eens wat meer mensen de moeite zouden nemen om het D66 program te lezen zal je zien dat ze bij de volgende verkiezingen flink winnen. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat het zeer goed onderbouwde D66 programma maar 2 zetels oplevert. Ze betalen nu de rekening van het meeregeren met CDA en VVD. Hadden ze nooit moeten doen. Het komt wel weer goed.

wattan!! | 23-11-06 | 11:41

Hoorde laatst ergens op de radio dat Bea waarschijnlijk op een zo stabiel mogelijke coalitie zal aansturen. Ze wil het Wim-Lex niet te moeilijk maken als ie binnenkort King of the land gaat worden. Als Balkie het 4 jaar vol gaat houden, deze kabinets periode nog dus, maakt ie een easy start zonder veel gezeur.

HJdeT | 23-11-06 | 11:38

de Bos die op de NOS kwam was meer blij dan teleurgesteld.

derStef | 23-11-06 | 11:38

Zou ook nog kunnen CDA,PvdA en D'66.

Is D'66 helemaal weggevaagd over 4 jaar.

Eddie Vedder | 23-11-06 | 11:38

Ik heb net gebeld met Maurice de Hond voor wat achtergrond info maar ik kon er geen touw aan vast knopen; had het over een weduwe Wittenberg die zichzelf met een mes van het leven heeft berooft terwijl ene Louwes dat uit alle macht probeerde te verhinderen vandaar dat DNA op de bloes en onder haar nagels????

Lekker Belangrijk© | 23-11-06 | 11:37

MET ZE ALLE NAAR RECHTS (extreem) hahah

red bull | 23-11-06 | 11:37

Obleaumov 23-11-06 @ 11:31
Heb jij toch echt een andere Bos zien zitten. 'hij zat erbij alsof hij president was geworden', ik vond hem er toch echt verslagen bijzitten. Dat hij voor Marijnissen opkwam was gewoon logisch. Voor de rest was hij erg nederig. Niet zo'n mokkende verliezer als Rutte. Hoewel ik wel respect heb voor Rutte met zijn terechtwijzing van die gluiperd van een Wilders.

Flodder | 23-11-06 | 11:36

Als Geert slim is, upgradet hij zijn programma en partijkader met 1NL. Die willen vast wel uiteindelijk. Iets met 'geen keus'. Dan kon dat nog weleens een heel serieuze angstgegner worden.

LibertasSimplex | 23-11-06 | 11:35

@Flodder 23-11-06 @ 11:28
De SP wil wel degelijk mensen uitsluiten. Je hoeft alleen te luisteren naar Maorijnissen als hij over de asocialen, kapitalisten, grootgeld verdieners, durfkapitalisten, banken etc.. praat. Dat zijn ook mensen hoor, tenminste in de ogen van sommige mensen.
.
En pas op voor je het weet zit je zelf in of tegen de doelgroep van Mao aan!

Pigha Lal | 23-11-06 | 11:34

Het verkiezings-programma van PvdV is gewoon goed. Wat mij betreft komt er na de volgende verkiezingen een kabinet Wilders. PvdV fractie... zitten een paar lutsers tussen maar Brinkman, Bosma, van Dijck en Fritsema lijken me wel goed.

drommels | 23-11-06 | 11:34

Een coalitie van CDA, SP en PvdV is trouwens de wil van het volk. De twee grootste winnaars -van 0 naar 9 en van 9 naar 26, me dunkt- én de grootste partij van het land in de regering. Vrijwel onregeerbaar, maar zeau zou het horen.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 11:33

@yurp 23-11-06 @ 11:30

Crap... dat wordt dus niets...

Kimmeltje | 23-11-06 | 11:33

@Muxje .. niks mis met d'66 .. heb zelf nog boris gestemt gisteren ( de eerste homofiele premier bij de volgende verkiezingen ! mark my words ) .. eigenlijk wil de nederlandse bevolking al jaren precies wat d'66 wil .. niet te veel links en niet te veel rechts en vooruit !
@JackRandom .. ik zie daar geen problemen in .. CU heeft zich vooral hard gemaakt voor hun linkse standpunten de laatste paar jaar en kunnen ze zo bij de sp en de pvda aanschuiven ! Als ze al die anti punten aan willen kaarten wordt dat toch moeilijk want echt veel heeft rouvoet zich daar niet over uitgelaten de laatste paar maanden .. ( had ook niet veel zin .. want ze krijgen het nooit door de kamer )

Draaitafel Demagoog | 23-11-06 | 11:31

Het is of CDA-PvdA-CU, waarbij de PvdA een probleem zal hebben omdat ze in zo'n kabinet het erg lastig zullen hebben om zich sociaal te profileren en een duidelijk links geluid te laten horen. Het gevaar voor de PvdA om in zo'n kabinet te stappen is dat ze over 4 jaar links ingehaald worden door de SP die vanuit de oppositie goed kan laten horen hoe het anders zou kunnen zonder dat ze zich hoeven te storen aan regeringsverantwoordelijkheid.

Of het wordt CDA-PvdA-SP, waarbij PvdA en SP een rood blok vormen en zowel CDA als SP erg veel water in de wijn moet doen om de boel werkend te krijgen. Deze optie is voor CDA niet aantrekkelijk, ze zijn immers de grootste en waarom zoveel water bij de wijn doen? Voor de SP misschien ook niet aantrekkelijk want willen ze meedoen zullen ze op veel gebieden moeten inbinden. Aantrekkelijker voor de PvdA, maarja dat is juist een partij die flink is afgestraft deze verkiezingen.

Lobo | 23-11-06 | 11:31

bottehond 23-11-06 @ 11:28

oei, nou zie je maar weer hoe ik mij heb ingelezen in hun partijprogramma's. Excusez moi maar het punt blijft natuurlijk wel dat het vooral cosmetica is.

yurp | 23-11-06 | 11:31

TooneyLunes 23-11-06 @ 11:17
-Bos die schandalig aan de haal gaat met de zege van Mao
Ik zat me ook helemaal kapot te ergeren aan die Bos en Halsema. PVDA is de grootste verliezer van de verkiezingen, maar hij zat erbij alsof hij president was geworden!

Obleaumov | 23-11-06 | 11:31

CDA-VVD-PVDA, de gulden middenweg

plofje | 23-11-06 | 11:31

Partij van de Vrijheid

4. Hero Brinkman

Al twintig jaar is politie-inspecteur Hero Brinkman bijna elke dag te vinden in de straten van Amsterdam, de laatste jaren als buurtregisseur in Amsterdam Oud-West waar onder andere de radicale El Tawheed-moskee staat. Brinkman drinkt geen thee met daders.

"DRINKT GEEN THEE MET DADERS" geweldige quote...

jottum | 23-11-06 | 11:30

Kimmeltje 23-11-06 @ 11:26

het CDA is noch links noch echt rechts. Het is een middenpartij die al naar gelang met wie ze in de regering zitten wat schuiven naar links of rechts. Als ze met het CU/PvdA gaan regeren zul je zien dat de standpunten van Balkie plotseling een stuk linkser klinken. Het CDA van 'houdt van uw broeder als van uzelf'

yurp | 23-11-06 | 11:30

PvdA SP VVD... dat lijkt me een intressant kabinet :)

Bodde | 23-11-06 | 11:29

reconquista 23-11-06 @ 10:52
'Geert kan nog wat van dit land maken'

*kniffeld*

HAHAHAHAHAHAHAH!!!!!

Show_Details | 23-11-06 | 11:29

JackRandom 23-11-06 @ 11:18
Jaja, blabla, voor een goede samenleving heb je veel cash nodig, die cash moet verdient worden, daarom moeten zoveel mogelijk mensen werken, zodat de overheid ons mooie dingen kan geven. De SP daarentegen wil geld weghalen bij de rijken, en die geven aan de armen, de armen gaan dan lekker veel TelSell spullen kopen en foetsie is het geld, oftewel iedereen is dan even ARM. Lost geen reet op, Communisten en socialisten laten elk land straatarm achter. Dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd.

Stijlloos Superieur | 23-11-06 | 11:29

Linkse kamermeerderheid? Volgens mij komt links niet verder dan 70 zetels.

bolkedebeer | 23-11-06 | 11:29

yurp 23-11-06 @ 11:21

Je bent liev, maar dat is dus een punt van 1 NL en vooralsnog niet van de PVV, dat wil zeggen: niet heel nadrukkelijk.

bottehond | 23-11-06 | 11:28

@Pigha Lal
Je kunt zeggen wat je wilt over de SP. Maar zij willen geen miljoen mensen van de maatschappij uitsluiten. Ik ben geen SP-stemmer, vind hun standpunten ook vaak te ver gaan. Conclusie verkiezingen: populisme wint.

Flodder | 23-11-06 | 11:28

Beste combi: CDA, SP, GL, CU.

Worst van de Hema! | 23-11-06 | 11:28

@LOBO
Nee die willen een combo die niet stabiel is..

plofje | 23-11-06 | 11:27

@Patrick Bateman 23-11-06 @ 11:22

Het CDA is het grootst, dus die gaat dan sowieso regeren. Met wie dan ook. Maar in ieder geval het CDA, dus een volledig links kabinet is godzijdank onmogelijk.
Natuurlijk wel grote kans dat het kabinet binnen no time met zo'n rare combinatie van CDA en linkse partijen onderuit gaat... maar goed, misschien dat de mensen die nooit es nadenken voor ze gaan stemmen dan WEL eens gaan nadenken.

Kimmeltje | 23-11-06 | 11:26

@plofje:
55% wil dus wat anders?

Lobo | 23-11-06 | 11:25

Volgens ad.nl wil NL gewoon door met het huidige beleid:
Welke partijen moeten volgens u een nieuw kabinet vormen?

CDA en PvdA
20%
Linkse coalitie (PvdA, SP en Groenlinks met andere partijen)
35%
Centrum-rechtse coalitie (CDA en VVD met andere partijen)
45%

plofje | 23-11-06 | 11:24

QFlodder 23-11-06 @ 11:19
Ik heb vooral wilders vervangen door mao:
MAORIJNISSEN partij is echt een kutpartij. Zij proberen de verschillende KLASSEN in de maatschappij meer en meer tegen elkaar op te zetten. Polarisatie. Hierdoor ontstaan alleen maar meer problemen. Gevolg meer mensen worden boos en geven hun stem aan MAORIJNISSEN. Het is een partij die stemmen wint bij haat en wantrouwen in een hartvochtige maatschappij. Bah, ben er goed ziek van. Het is natuurlijk wel aan de zittende politici te wijten, die volkomen de HERVERDELING VAN BEZITTINGEN vermeden. Hoezo, iets geleerd van KARL MARKX?

Pigha Lal | 23-11-06 | 11:24

Ik zou niet zo zeker zijn van het voortbestaan van GS wanneer er een linkse regering word geinstalleerd beste redactie. Verwacht een hetze, ze gaan jullie helemaal kapotscheuren. Maar een paar maanden gaat het nog wel, U weet wel, de formatietijd.

Achtertuyn | 23-11-06 | 11:23

@hondsdolle baas 23-11-06 @ 11:05

Inderdaad, de Mark Rutte die daar aan tafel zat bij het slotdebat vond ik een heel andere Mark Rutte die we tijdens de campagne hebben gezien. Geinspireerd met een grote bek. Je zou er bijna op gaan stemmen :P

Lobo | 23-11-06 | 11:23

@ Draaitafel Demagoog 23-11-06 @ 11:06
Zo'n linkse coalitie stuit op het bezwaar van te veel partijen met (verschillende) principe-punten.
Ik zie nog eerder een 'nieuw paars' van PvdA-VVD-SP komen.
Alle ras-opportunisten bij elkaar, daar zijn compromissen mogelijk!

Patrick Bateman | 23-11-06 | 11:22

WELKOM partij van de Vrijheid...!!

-edit: Copypast hoerrr, doe es linken! -

jottum | 23-11-06 | 11:22

@bottehond 23-11-06 @ 11:13
Goed getroffen, Jantje is inderdaad een soort Pin (niet helemaal natuurlijk, aangezien Marijnissen vanaf 1994 aan de weg timmert en Pin hard en snel kwam). Graag zou ik zien dat onze linkse Pin in een kabinet samenwerkt met Wilders. Het lijkt absurd, maar als het CDA zich niet zo correct opstelt, kan er iets moois ontstaan... SP/PvdV/CDA... prachtig... dream on.

Murdockyoufool | 23-11-06 | 11:22

hondsdolle baas 23-11-06 @ 11:15

Ja baas, maar je begrijpt natuurlijk ook wel dat ik als vrijdenkend islam- watcher de Partij voor de Vrijheid steun. Ies een beetje zoals SP- stemmerTs die eigenlijk pvda-erTs zijn, maar nog liever voor een sociaal beleid kiezen dan voor de zouteloze links liberale praatjes van walter.

bottehond | 23-11-06 | 11:21

SP moet eerst nog 26 goeie parlementariers gaan zoeken, succes

plofje | 23-11-06 | 11:21

bottehond 23-11-06 @ 11:13

" Het recht van eenieder om uit de geloofsgemeenschap te treden wordt gegarandeerd door de overheid. "

een mooi punt waar ik helemaal achter sta maar zoals wel meer punten van de PvdV is het een beetje een holle frase. Hebben mensen dat recht dan nu niet? En zo niet, hoe gaat de overheid dit dan precies garanderen? Als je bedreigd wordt kun je in nu ook al bescherming aanvragen net als Wilders heeft gedaan. Als die beschermingsgarantie al faalt bij publieke figuren als Fortuyn en van Gogh hoe gaat die garantie dan wel werken bij de gemiddelde moslima/Hare Krishna die wil uittreden?

yurp | 23-11-06 | 11:21

Bosje reageerde wel erg euforisch na die dikke nederlaag. Er zijn bij elkaar misschien maar 5 zetels van rechts weggesnoept, en links profiteerde van de hype rond die 'gezellige' Jan.

derStef | 23-11-06 | 11:20

Het is jammer dat Eerdmans niet in de kamer zit.

Tray Hornay | 23-11-06 | 11:19

Wilders partij is echt een kutpartij. Zij proberen de verschillende groeperingen in de maatschappij meer en meer tegen elkaar op te zetten. Polarisatie. Hierdoor ontstaan alleen maar meer problemen. Gevolg meer mensen worden boos en geven hun stem aan Wilders. Het is een partij die stemmen wint bij haat en wantrouwen in een hartvochtige maatschappij. Bah, ben er goed ziek van. Het is natuurlijk wel aan de zittende politici te wijten, die volkomen de integratieproblematiek vermeden. Hoezo, iets geleerd van Pim Fortuyn?

Flodder | 23-11-06 | 11:19

@Stijlloos Superieur: En daar heb je nou precies het probleem met rechts te pakken. Nederland is geen BV, Nederland is een maatschappij, een samenleving, waar voor *iedereen* een fatsoenlijke plek moet zijn! Een BV kan mensen uitsluiten (ik ben niet interessant voor een Mercedes-dealer), maar een samenleving is er voor iedereen, arm en rijk, jong en oud, gezond en ziek.

JackRandom | 23-11-06 | 11:18

Ah... Wat zielig nou voor Geertje dat partijen die volledig tegenover hem in het spectrum staan niet een regering met hem willen vormen...

Alsof hij als hij meer stemmen had gehad zelfs maar zou hebben overwogen met de SP in een kabinet te gaan zitten.

Dat de VVD niets met hem te maken wil hebben is te verwachten, die willen koste wat het kost in het kabinet zitten en zijn best bereid om nu zelfs concessies naar de SP te doen als ze die kans maar krijgen.

Trouwens, wat betreft die Poll ga ik niet dronken worden, maar maar wel hopen dat al die gastjes die riepen dat bij linkse winst ze zouden optiefen eindelijk eens het land gaan verlaten.

Nyg | 23-11-06 | 11:17

Wilders gaat toch heel hard op zn geblondeerde smoel de komende vier jaar, no doubt about it, een zetelbezetting vol oppertunistische bouwfraudeurs, stiekeme rechtsextremisten en ander volksonvriendelijk tuig. SP zal ongetwijfeld helaas ook een hype van het moment zijn maar die mensen blijven wel links stemmen in the end.

de Botte Bijl | 23-11-06 | 11:17

@hondsdolle baas 23-11-06 @ 11:11
Het afval is idd een probleem. Maar het kan gewoon veilig worden opgeslagen. De energieconsumptie is idd heel groot. Maar het is moeilijk om dit te verminderen zonder dwang van de staat.
Ik heb jarenlang de ontwikkeling van de brandstofcelauto gevolgd (waterstof is natuurlijk een energiedrager en geen bron), hoor er weinig meer over, helaas.

Tray Hornay | 23-11-06 | 11:17

Opmerkelijkheden:
-Bos die schandalig aan de haal gaat met de zege van Mao
-Mao die wel erg lang iedereen liet wachten... zuurstofshot of nicotineshot?
-De hypocriete reactie van iedereen (behalve Mao) op Wilders
-Een trotse VVD... (op Rutte... wanneer en wie voert er een functioneringsgesprek met hem?)
-Volledig weggevaagde realiteitszin van Pechtold
-Bos die CDA opdraagt om met SP te formeren
-Christen Unie die achterover kan gaan leunen
- Een PSV met maar twee Nederlandse voetballers

TooneyLunes | 23-11-06 | 11:17

@hondsdolle baas

Jij bent zeker een arrogante kwal die iedereen met een andere visie dom noemt?

doskabouter | 23-11-06 | 11:16

bottehond 23-11-06 @ 11:13
Oprecht jammer dat ze geen zetels hebben gehaald. Ik vond het een goede rechtse partij. Veel beter dan die one-issue zielige hond van een Wilders.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 11:15

@Lobo 23-11-06 @ 11:02

Ik vond het eerlijk gezegd een ontzettende loser actie van Rutte die duidelijk blijk gaf niet goed tegen zijn verlies te kunnen. Hij ligt waarschijnlijk lekker bij mama uit te huilen nu.

Aussie | 23-11-06 | 11:15

Eerste SUCCES links,
De aandelen van STORK beginnen te wankelen... en ze zijn nog niet eens begonnen

Pigha Lal | 23-11-06 | 11:15

Het is om schijtziek van te worden, communisten die de liberalen voorbij streven. De BV Nederland is over 2 jaar failliet.

Stijlloos Superieur | 23-11-06 | 11:14

Hmmm, zou het mogelijk zijn dat men er echt niet uitkomt, en de opdracht teruggeeft aan de kiezen?

JackRandom | 23-11-06 | 11:14

Heerlijk, hoor op 538 een heerlijk domme rukker die PvdV heeft gestemd. Doorsnee stemmer. Prachtig. Toppunt van domheid.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 11:13

Cordon sanitaire? Het is gewoon de wil van Allah, Geert!

John McClane | 23-11-06 | 11:13

Wel grappig dat de aanhang van Jan Tomaat bestaat uit activisten, over- empathische vrouwen met geen verstand van de economie en tokkies en dat Wilders populistisch genoemd wordt. Face it: SP- erTs... Jan Dotter is de linkse Pin. Dus niet zo hautain, jullie zitten nu met die troep en de Partij voor de Vrijheid gaat op naar de 20 zetels. Ik hoop wel dat Geert Wilders ook krijgt voor dít punt, dat mij er toe bracht op Hikmat Khan te stemmen:

" Het recht van eenieder om uit de geloofsgemeenschap te treden wordt gegarandeerd door de overheid. "

bottehond | 23-11-06 | 11:13

Rijksdag

hallevvezool | 23-11-06 | 11:12

@Koelie,
lachen joh! Ik vind het zelf ook altijd leuk om naar "iets out of the ordinary" te gaan. Is veel leuker dan dat iedereen het met je eens is.

Tray Hornay | 23-11-06 | 11:12

@Draaitafel Demagoog: De CU is sociaal links, en dat gaat prima met PvdA en SP samen (al snap ik hun steun voor de JSF niet). Maar: anti-homohuwelijk, anit-euthanasie en anti-abortus? Zie jij de PvdA daarmee in zee gaan?

JackRandom | 23-11-06 | 11:12

Ligt in de verwachting inderdaad.
Maar nu is het politieke landschap in ieder geval goed verdeelt op links en rechts...

da wizard | 23-11-06 | 11:12

Verkiezingsuitslag neqschot voor Nederlandse samenleving
Dank u Nederlandse samenleving! 26000 politieke gevluchte, hoogopgeleide ama’s *kuch * krijgen een cadeautje van de sint, het Nederlanderschap. Weer een half zeteltje voor links erbij de volgende verkiezen en door huwelijksmigratie en reproductie de verkiezing daarna 10 zetels.

rechtserakker | 23-11-06 | 11:11

Tray Hornay 23-11-06 @ 11:07
Klopt, maar ook dat is niet echt duurzaam. Ten eerste zit je met het afval en ten tweede is, als iedereen op westers niveau zou consumeren, over dertig jaar ELKE energiebron uitgeput, inclusief plutinium/uranium. Dan heb je ook niet veel meer aan een kernreactor.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 11:11

@Djep Stem 10:48 & Draaitafel Demagoog: Zou er nog iemand zijn handen willen branden aan D66? Het zou ook wel een aanfluiting zijn als deze partij opnieuw in een regering komt.

Muxje | 23-11-06 | 11:11

@JackRandom .. PvdA weinig trek zal hebben in de CU ??? ook de debatten in de 2de kamer gemist afgelopen jaar ?

Draaitafel Demagoog | 23-11-06 | 11:10

Over die one issue partij. Het controleren van de rechtstaat en het gevecht tegen islamitisch exremisme is een zeer belangrijk thema. Dat nu nog grotendeels uit de weg wordt gegaan. Of Geert de juiste methodes heeft is een tweede, maar het probleem serieus nemen is een 1 stap.

Tray Hornay | 23-11-06 | 11:10

@Dr. Faustus 23-11-06 @ 11:04
Lol ja.. onbegrijpelijk.

Dachthetwel | 23-11-06 | 11:09

Héérlijk dat denigrerende toontje naar de PVV stemmers.
Gister heb ik ook zo genoten in het hol van de (PvdA) leeuw. Geweldig hoe die vriend van mij maar steeds riep hoe het mogelijk was dat iemand op de SP en waarom jongeren op het CDA of de VVD konden stemmen. Natuurlijk werd ik al helemaal niet serieus genomen, maar fuck it. Ik had een pracht avond. Het gezeik van al die reaguurders met oogkleppen op is dan ook de kers op de taart.
Gefeliciteerd! Geert je krijgt de kans in de banken, maak er wat van!

Koelie | 23-11-06 | 11:09

@hondsdolle baas 23-11-06 @ 11:00
Het is makkelijk af te geven op de gemiddelde wilders stemmer. De gemiddelde SP stemmer is ook niet mis. Op basis van populistische jalouzie insinuaties komt de SP aan zijn stemmen.
Als je dief, sociaal fraudeur, junk of gewoon "popi jopie met veel geld" (= van Dam) bent op welke partij stem je dan?
.
Er is meer overeenkomst dan je denkt tussen de SP en de PvV.

Pigha Lal | 23-11-06 | 11:09

@koffiepot 23-11-06 @ 10:53
hoeveel van die mensen zijn al lang afgewezen en hadden dus allang het land uit moeten wezen?
Ben wel voor een generaal pardon
maar niet 26.000
Dus geen mensen die al afgewezen zijn hier dus al een tijdje zitten, en ook nog eens geen/slecht nederlands praten.
Gezinshereniging is ook een kut smoes, hoeveel procent word er wel niet naar nederland toe hereningd?
Zodra de eerste er is kan je wel blijven herenigen. Komt omdat ze fokken als konijnen en ja je kan wel een hele families hier laten herenigen...
Maar je moet gewoon ergens je grens stellen wil je je eigen cultuur kunnen behouden.

RedScorpion | 23-11-06 | 11:09

@infidinges ......

Leuter niet met je one-issue partij, bekijk eerst is het partijprogramma van wilders voordat je anderen napraat

doskabouter | 23-11-06 | 11:08

Maar goed, dat we niet vier jaar hoeven wachten op nieuwe verkiezingen is duidelijk. Tussen het CDA en PvdA zal het niet boteren, en CDA zal weinig trek hebben in de SP (en vice versa), terwijl PvdA weinig trek zal hebben in de CU. Alle andere opties zijn nog onzinniger, of berusten op vier partijen, en dat is helemaal onwerkbaar.

JackRandom | 23-11-06 | 11:08

@ExtremeExtremist 23-11-06 @ 11:05

Laten we t hopen!

Kimmeltje | 23-11-06 | 11:07

@hondsdolle baas,
11.04 comment ben ik het met je eens. Ikzelf heb ook een zeer grote interesse in nieuwe energie oplossingen. Maar Maorijnissen is meer dan energie alleen. Bovendien ben ik voor kerncentrales (de 4e generatie is superveilig en kan meer stroom opwekken dan alle windmolens bij elkaar).

Tray Hornay | 23-11-06 | 11:07

@Lekker Belangrijk© .. hehehe gaan we het .. PVDA 32 + SP 26 + GROENLINKS 7 + D66 3 + CHRISTENUNIE 6 + PARTIJ VOOR DE ZIELIGE DIEREN 2 = 76 zetels koekebakker ! en qua linksheid zitten al deze partijen op dezelfde lijn .. had je de dabatten over moties maar in de 2de kamer moeten volgen afgelopen jaar ipv op gs rond te hangen ..

Draaitafel Demagoog | 23-11-06 | 11:06

Vind het wel een knappe prestatie van Femke om als oppositie partij toch nog een zetel te verliezen.

Karel kwakbol | 23-11-06 | 11:06

Hoewel ik Wilders stemde, kan ik toch lachen met die leuke foto met die kat op zijn hoofd, hoe Geert er ook bij kijkt, erg leuk. Is wat om over te lachen de komende jaar (jaren zal wel niet wordt toch weer stemen over 1 jaar of zo).

ExtremeExtremist | 23-11-06 | 11:05

Lobo 23-11-06 @ 11:02
klopt, het was fucking mooi om te zien. Was hij maar eerder zo standvastig geweest. Die zielige hond van een Wilders zat daar te mekkeren als een lammetje met een stok in zjin reet. Wat een afgang.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 11:05

Wat een kutuitslag ook en erg flauw dat meneertje Wilders nu uitgekotst wordt... heeft ie nog wel zo zijn best gedaan! Ben benieuwd of dat generaal pardon nu wel of niet doorgezet gaat worden... ik mag bij god hopen van niet

Kimmeltje | 23-11-06 | 11:05

@JackRandom 23-11-06 @ 11:04
En terecht dat ik zo.

Stijlloos Superieur | 23-11-06 | 11:05

Hoogste tijd om de democratie af te schaffen als duizenden laaggeschoolden op dieren gaan stemmen.

Dr. Faustus | 23-11-06 | 11:04

Cordon sanitaire me lul.. Balkie heeft gewoon niet erg veel zin in nóg een kabinet dat binnen een jaar uitelkaar klapt. Daar zijn de LPF herinneringen nog sterk genoeg voor. Een partij die vanuit het niets negen zetels haalt is gewoon niet volwassen genoeg om te regeren. Laten ze eerst in de oppositie maar eens zien dat ze een serieuze partij zijn.

yurp | 23-11-06 | 11:04

En dan nog wat over een cordon sanitaire. Geert wilde maar wat graag een coalitie vormen met CDA, VVD, CU en zijn club, om links buiten de deur te houden. *Dat* is pas een cordon sanitaire, alles aangrijpen om toch maar de linkse partijen buiten een kabinet te houden.

JackRandom | 23-11-06 | 11:04

Tray Hornay 23-11-06 @ 10:59
Op je vergelijking ga ik niet eens serieus in. Wel wil ik zeggen dat het belangrijk is veel geld uit te geven aan het ontwikkelen van schone en duurzame energiebronnen. Dit vermindert tegelijkertijd onze afhankelijkheid van schurkenstaten als Iran en Venezuela. Het afgelopen kabinet heeft de uitgaven aan duurzame ontwikkeling gehalveert en alle subsidies op zuinige auto's en huizen ingetrokken. Dan ben je niet lekker bezig.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 11:04

Dat mag ik hier natuurlijk niet zeggen, maar ik vond Wilders een sneu naar mannetje in het einddebat van gisteren. En Halsema ook.

count von ziegenpuss | 23-11-06 | 11:04

@RedScorpion
.
Haar huis kostte 495.000 euro dus plek zat lijkt me. Ze is wel begaan met de armoedebestrijding met zo een huis niet dan wel toch?

ExtremeExtremist | 23-11-06 | 11:03

Ik kan haast niet wachten tot ik de andere 8 fractieleden een keer zie. Zouden dat net zulke sardonische clowns zijn als Geertmans zelf? Met een one-issue partij kun je maar een keer je slag slaan, daarna zien mensen in dat je partij eigenlijk helemaal niks voorstelt en zullen ze de volgende keer niet meer op je stemmen.
Waarom willen zoveel reaguurders trouwens emigreren? Omdat Geert maar 9 zetels heeft en niet meedoet in de regering? Ga lekker naar Amerika emigreren, daar weten ze ook wat 'freedom and democracy' is.

[-InFiDeLz!-] | 23-11-06 | 11:03

Ik ga iig nooit meer stemmen. Er werd gisteren meer waarde gehecht aan de uitslagen van de polls als aan de officiele stemmentelling. Felicitaties en gejuich kwam al ver daarvoor. Daarnaast weigeren ze met de 1 of de ander te regeren terwijl dat ook door het volk bepaald wodt.

doskabouter | 23-11-06 | 11:03

Hoe Rutte gister Wilders aanpakte was goud.

Lobo | 23-11-06 | 11:02

@gevallenverstand,
Ik vind Witteman een beetje hatelijk in zijn ad remheid. Hij maakte Geert Wilders een beetje belachelijk. Zelf identificeerde hij zichzelf met minister Hoogervorst, pfff beetje bescheidenheid zou geen kwaad kunnen.

Tray Hornay | 23-11-06 | 11:02

@ magic mike: doe eens tong omhoog en pilletje eronder duwen.

poursuivant | 23-11-06 | 11:02

Het Negeren van Geert is strategie van de bestaande partijen en kan verkeerd uitpakken, Als Jan wijs is gaat hij niet in de Regering. Doet hij het wel ( wat ik hoop ) gebeurt er hetzelfde als met Lijst Fortuin. Jan heefd heel veel leiperikken om zich heen die door veel foute opmerkingen zichzelf ten gronde richten. OP Zeker

Proost

Veldwebel | 23-11-06 | 11:01

Muhahaha, eet peop, GS! Jan wint!

Dr. Ammer | 23-11-06 | 11:01

In plaats van de broodnodige harde hand, moeten we gaan knuffelen. Negeer Geert maar stelletje zeewierknagende, geitenwollensokkendragende kudtcommunisten. Wat een zwarte dag voor de Nederlande bevolking. Over een jaar weer stemmen?

Van Oekel | 23-11-06 | 11:01

Wat nou cordon sanitaire? De inhoudelijke verschillen tussen de club van Geert en de rest zijn gewoon te groot, dat heeft niets met een cordon sanitaire te maken. Allen de VVD komt in de buurt van Geert. Maar Blonde Geert wil graag dat men denkt dat er een cordon santaire om hem ligt, want dat doet het lekker bij de onderbuiksgevoelens... 'Hullie van de gevestigde orde moeten ons niet!' Nee lul, je hebt gewoon een fout-racistische partij met onverenigbare standpunten met andere partijen die wel een greintje democratisch fatsoen kennen.

JackRandom | 23-11-06 | 11:01

Een minderheidskabinet met PvdA, GL, SP en steun van D66 en CU zou evt. ook mogelijk zijn

De dikke vandaal | 23-11-06 | 11:01

magic mike 23-11-06 @ 10:59
Ik ben blij dat je even het niveau van de gemiddelde Wilders-stemmer aangeeft.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 11:00

Wilders is overigens wel een zielig figuur. Hoe kan je nou verwachten dat met zo'n ongenuanceerd (zo oogt het ten minste) en kort door de bocht standpunt over de islam, nog iemand met je wil regeren.

koffiepot 23-11-06 @ 10:53

RESTECP voor dat stukkie tekst tussen haakjes. Volgens mij mavg ik je toch wel. Je denkt tenminste wél na. Nou nog vragen aan de islam- watchers alhier waarom ze op de Partij voor de Vrijheid gestemd hebben.

bottehond | 23-11-06 | 11:00

Als we moeten kiezen tussen SP of Christenfanatici van CU denk ik dat SP een betere partij is.
Drie keuzes
CDA-PVDA-SP
CDA-PVDA-CU
Vervroegde verkiezingen.
Meer smaken zijn er niet. Face it!

Kaan78 | 23-11-06 | 10:59

Zoals ik ook al in een eerder topic zei. Een half miljoen stemmen voor Wilders moeten inderdaad serieus genomen worden maar ik denk dat een paar miljoen stemmen voor een socialer en menselijker beleid dan toch echt serieuser genomen dienen te worden. Geert kan zich prima bewijzen in de oppositie en een goed tegenwicht geven. Ik ben SP stemmer maar begrijp de gevoelens tegen de islam ook wel, er gebeurd nu eenmaal een hoop rottigheid waar Marokanen etc, bij betrokken zijn maar ik vraag me af of dat op te lossen is op de Wildersway, net zoals miljoenen anderen met mij

De dikke vandaal | 23-11-06 | 10:59

@hondsdolle baas,
Ja met Maorijnissen als grote roerganger zal ons land bloeien als nooit tevoor, net als Noord Korea (die stoten ook weinig CO2 uit (alleen van de lijken van dissidenten die verbrand worden)).

Tray Hornay | 23-11-06 | 10:59

autochtoontje 23-11-06 @ 10:56
Jawel, aangezien het alleen maar kortzichtige proleten zijn. Die mag je gerust negeren. Eigenlijk zouden ze ook geen stemrecht mogen hebben.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 10:59

Zo is het Geert wordt gedemoniseerd net als Fortuyn
En de Economie is nog nooit zo beroerd geweest.
En de Islam blijft groeien.
Ze kwamen hier als veroveraars en blijven waarschijnlijk.
Net als in Yougoland
En weet ik veel waar.
Wat een kankherrrrrrr khuuutttttttt zooi DFuck

magic mike | 23-11-06 | 10:59

@Polska: Jan Marijnissen zal zich de electorale winst echt niet zo maar laten ontglippen. Hij is realistisch genoeg om te weten dat als hij niet echt een vuist kan maken, hij inderdaad weer snel is veroordeeld tot de oppositie. Hij is ook realistisch genoeg om mogelijkheden te zien met het CDA, dat siert hem wel, hoeveel moeite ik met zijn partij ook heb.

Rest In Privacy | 23-11-06 | 10:58

cordon sanitaire??

Whahaha
dat mocht ie willen.. Als je je zo eenzijdig en beperkt opstelt met je issues en argumenten dan plaats je jezelf natuurlijk buiten alle mogelijkheden.

Verder wordt t natuurlijk genieten met, naast Wilders, nog 8 van die schreeuwende nono's in de kamer, die alleen maar wat gaan roepen zodra t woord islam valt.

ladida68 | 23-11-06 | 10:58

CDA VVD PVV en CU dat moet het worden.

Euroboerrrt | 23-11-06 | 10:58

Tray Hornay 23-11-06 @ 10:53
Ik vond Rutte gisteren ook sterk. De man heeft toch karakter. Net als Rou en Marco. Die Witteman is een kwaliteitsinterviewer. Zijn kleur is niet onduidelijk maar iedereen respecteert hem als journalist.

gevallenverstand | 23-11-06 | 10:58

Toch zijn er wel bedreigingen voor het voortbestaan van GS:
http://www.ad.nl/binnenland/article834178.ece

Patrick Bateman | 23-11-06 | 10:58

Wilders is een pratende korenwolf.

AdolfJoling | 23-11-06 | 10:58

@Patrick Bateman,
Ja ik ben benieuwd. Het zal me verbazen welke Chronies op zijn lijst staan. Ik hoop dat Geert ze in de hand houdt. Een sterke rechse partij is wel goed als tegenwicht voor de SP.

Tray Hornay | 23-11-06 | 10:57

Wilders wil al onze vrijheden afpakken. Ik hoop dat die vent snel weer verdwijnt met zijn in- en intrieste partij. Verder ben ik blij dat er een linkse regering komt. Eindelijk weer aandacht voor de lange termijn problemen, zoals het dreigende energietekort.

De ironie is dat we de afgelopen jaren tov het energie- en klimaatprobleem hetzelfde falende beleid hebben gevoerd als in de jaren '60 met de gastarbeiders. Alleen maar korte termijn denken, zodat toekomstige generaties met de problemen zitten.

hondsdolle baas | 23-11-06 | 10:57

BAH BAH BAH. Typisch Nederlands. We proberen het af te doen als discriminatie en negeren het en proberen het weg te drukken. 9 zetels is een toch niet te negeren hoeveelheid van de bevolking.

autochtoontje | 23-11-06 | 10:56

Het zijn er geen 26000, en geluk zoeken is er ook niet bij. populistische, tendentieuze en nodeloos kwetsende !KWAL! ga snel oefenen voor vrucht aan eigen boom ;)

]V[ | 23-11-06 | 10:56

Niemand wil met de SP regeren alleen Femke misschien maar zeker geen Wouter laat staan Balkellende

El Lissitzky | 23-11-06 | 10:56

Het eventuele succes van Geert zal voor een groot gedeelte afhangen van de stabiliteit van zijn fractie.
Gezien het grote gehalte clowns en non-valeurs op zijn kieslijst voorzie ik een moeilijke periode voor hem.
Als hij een kans wil maken moet de knoet erover om discipline te handhaven!

Patrick Bateman | 23-11-06 | 10:55

Is de datum voor de nieuwe verkiezingen al bekend?

Karel kwakbol | 23-11-06 | 10:55

emigreren lijkt me toch de beste optie

derbisendasm | 23-11-06 | 10:54

Ik vond Rutte gisteren ook sterk. De man heeft toch karakter. Net als Rou en Geert. Die Witteman is een lutser zeg, wat irriteerde ik me weer aan hem.

Tray Hornay | 23-11-06 | 10:53

@Draaitafel Demagoog 23-11-06 @ 10:52, doe eens terug naar school gaan en leren zetels optellen, lutser.

Lekker Belangrijk© | 23-11-06 | 10:53

komende vier jaar verzekerd?

maak daar maar weer anderhalfjaar van :-/ ..... max

Ich_habe_HolZ | 23-11-06 | 10:53

Die dion graus lijkt wel de pinguin uit batman.

albundy_33 | 23-11-06 | 10:53

Linkse kamermeerderheid?? PvdA (32) + SP (26) + GL (7) = 65 zetels. D66 en de CU zijn in bepaalde opzichten links, maar kunnen niet zomaar tot het linkse blok worden gerekend. Links rekent zich te vroeg rijk.

Rest In Privacy | 23-11-06 | 10:53

@RedScorpion 23-11-06 @ 10:48
Het probleem is dat deze illegalen vaak een huis hebben, betere nederlands spreken dan de "probleem jongeren" en gewoon illegaal geld verdienen (omdat ze geen sofi-nummer hebben). Het zou juist minder geld kosten, dat generaal pardon. Zo zou Pin het gewild hebben!1
'
Wilders is overigens wel een zielig figuur. Hoe kan je nou verwachten dat met zo'n ongenuanceerd (zo oogt het ten minste) en kort door de bocht standpunt over de islam, nog iemand met je wil regeren.

koffiepot | 23-11-06 | 10:53

*Nog een vreugdedansje doet*

Verdwaalde T | 23-11-06 | 10:53

Geert kan nog wat van dit land maken,een cordon sanitaire werkt alleen maar positief voor Geert.Zijn aanhang zal blijven groeien onder de arrogantie van de grote clubs!

reconquista | 23-11-06 | 10:52

Er was gisteren helemaal geen cordon sanitaire! Wilders riep dat alleen maar keihard omdat hij zich zo graag overal buiten plaatst tot grote vreugde van zijn schare juichnazi's in de studio!

QStel | 23-11-06 | 10:52

Als de PvdA echt ballen zou hebben na het debacel van afgelopen avond, dan zouden ze absoluut niet moeten gaan meeregeren. En CDA en SP tot elkaar moeten laten veroordelen.

Dat zou hilrisch zijn. Met veel moeite komt het dan tot een coalitie en die spat uitelkaar na 1 maand. PvdA kan dan mooi de vruchten ervan plukken en lasnog de grootste worden!

Hooray.

Polska | 23-11-06 | 10:52

cda wel meeste stemmen maar niet regeren ! 't gaat alleen om een meerderheid en dat hebt balkie niet .. pvda+ balkie = doomed dus krijgen we een linkse meerderheid met jan als premier ! geen andere combo is stabiel !

Draaitafel Demagoog | 23-11-06 | 10:52

Geert Geert Geert Geert Geert Geert.... Goooo Geert (en Dion Graus natuurlijk ook als sidekick).

Tray Hornay | 23-11-06 | 10:51

Opportunisme wordt het nieuwe politiek correct denken. Gefeliciteerd Fleisch, met deze overwinning voor het bloggend grootkapitaal.
FOO MOH JIES!!

CoJoNes | 23-11-06 | 10:51

Een ruk naar links, al linkshandig fapfapfappend naar de klote dus.

DutchXTC | 23-11-06 | 10:51

Ik vind CDA, PVDA, SP een meer logische stap.

Sebastiaan | 23-11-06 | 10:51

Wat een gelul over dat zogenaamde cordon sanitaire. Met wie zou Wilders moeten samenwerken dan? met CDA en VVD is niet genoeg zetels voor een meerderheid. Met links is uitgesloten, maar dat is toch geen cordon sanitaire, zou hij zelf dan met PvdA en SP willen regeren?
Cordon sanitaire is teveel eer. Bovendien is het koren op Geerts molen, want nu kan hij weer lekker zielig doen.

originele nickname | 23-11-06 | 10:50

Integreren en een bijdrage leveren aan onze samenleving gaat beter mét paspoort dan zónder, FYI

Mobocracy | 23-11-06 | 10:50

Wij Nederlanders zijn te veel conservatief, vooral in Den Haag. Begrijpen mensen dan niet dat het tijd is voor een frisse wind. Sterker nog van mij mogen we een éénpartij staat worden onder Geert. Hopelijk volgende keer beter

Gekke_Gert | 23-11-06 | 10:50

Alleen het maken van de coalitie levert de eerste 8 maanden al nieuw topic voer op.

Hellsmurfje | 23-11-06 | 10:49

Arme Jan, ze zeggen het niet maar eigenlijk wil niemand wil met je regeren.

Lekker Belangrijk© | 23-11-06 | 10:49

" En wanneer het aan Femke ligt zal het eerste wapenfeit een paspoort zijn voor de 26.000 gelukszoekers"
Laar femke ze dan ook allemaal in huis nemen
verzorgen en onderhouden
laten intergeren
en voor de kosten opdraaien

RedScorpion | 23-11-06 | 10:48

Qua ideologie en (krappe) meerderheid is CDA, PVDA, D'66 nog logischer. Het schijnt dat PVDA niet te veel wil tornen aan euthanasie, abortus en heaumeauhuwelijk.

Djep Stem | 23-11-06 | 10:48

weer een verse lading -van oudenhalle's- op het pluche binnenkort, een garantie voor voldoende topics lijkt me.

QB (ja die.....) | 23-11-06 | 10:46

arme arme zielige geert, met zijn half miljoen stemmen waar naar geluisterd móét worden. tot over vier jaar geert, als je helemaal uitgesplinterd bent.

kolonel klootoog | 23-11-06 | 10:46

D66... drie zetels, toch wel knap, eigenlijk!

francoise smokeglass | 23-11-06 | 10:45

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl