Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Geen oplossing" voor radicalisering in gevangenis

koranz.jpg"Misschien is de conclusie op dit moment dat we nog niet echt in staat zijn om daar een goed instrument voor in te zetten", zei niet zomaar een verdwaalde penitentiair maatschappelijk werkster vers van de Sociale Academie over radicalisering, maar Harry Versteeg, voorzitter van de Vereniging van Gevangenisdirecteuren, vanochtend op BNR (soundbite). In al zijn eerlijkheid en duidelijk aanwezige actiebereidheid geeft hij toe dat men in heel Europa weinig kan doen tegen radicalisering in 't gevang. En het lijkt inderdaad een moeilijk te stuiten dynamiek. De grootste groep binnen Nederlandse gevangenissen zijn jongens met een islamitische achtergrond, zo'n 15.5%. Islamitische criminelen beschikken al over de eigenschappen die hen kwetsbaar maken voor extremisme. Zij koesteren namelijk al subversieve intenties jegens hun gastland, zij identificeren zich al primair als moslims, zij haten joden en verheerlijken geweld (hier nader uitgewerkt). En ja, dat islam-fokt elkaar daar lekker op natuurlijk. Maar, ondanks de moeilijke opgave wordt Versteeg op zijn vingers getikt door CDA'er Madeleine van Toorenburg. Tijdens haar 10 jaar als gevangenisdirectrice was zij namelijk betrokken bij het "Operationeel Actieplan Polarisatie en Radicalisering 2008" (PDF). Maar, dit document, dat slechts een paar duizend manuren heeft gekost, is ergens in de "concepten" blijven hangen van een ambtenaar die het alleen nog even moest forwarden naar iedereen die er belang bij had. Want overheid, ofzo. Dit kekke document staat overigens vol met mooie phrases als "Vergroten van de weerbaarheid en binding aan de samenleving van individuen en groepen die vatbaar zijn voor polarisatie en radicalisering, en hun omgeving.", "Vrijwilligers inzetten als mentor voor jongeren die vatbaar zijn voor radicale invloeden", "Inzet rolmodellen", "Stageplaatsen", "Faciliteren pluriform aanbod op internet", "Innovatieprijs aanpak polarisatie en radicalisering in gemeenten", "Lespakket ‘extremisme in het nieuws’ voor scholieren." "Docenten concrete tools in handen geven voor het omgaan met radicalisering in de klas", "Training van imams en korandocenten" enz. Kortom, we waren gered door de wondere wereld van de pedagogiek, maar niemand heeft die memo ontvangen. Soms kun je niet anders dan concluderen de zachte hand en de andere wang niet gewerkt hebben. Tenzij we onszelf opnieuw uitvinden schuiven wij deze hete aardappel door naar onze kinderen. "Niet doorschuiven maar aanpakken" klinkt het in VVD-land. En ook hun zusterpartij PvdA heeft de mond vol van het werkwoord "aanpakken". Wij geloven er geen jota van.vvddsfdsfih.jpg

Reaguursels

Inloggen

Als je dat plaatje bekijkt is het een stukje rottende huid met een pusplek erin. Deze pusplek staat op barsten.
En wat doet onze overheid:
Pappen & Nathouden;
Dweilen met de kraan open;
Zachte Heelmeesters maken stinkende wonden.
Dit gebeurt in NL nu al 30 jaar en dat blijkt niét de goede weg.
Dan gaat het zweren, en de pus spuit eruit.
De inferieure Multiculturele Ideologie leidt tot een samenleving vol met puisten.
Overal waar je krabt komt er stinkend AllochtonenMoslimPus uit.
Kijk maar eens wie er hier in de gevangenissen en de TBS-klinieken zit?

Ella | 20-02-15 | 06:41

Zet die mafketels maar om 04.00u 's nachts tegen de muur. Vervolgens de volgende ochtend een persberichtje eruit met: '6 jihadgevangenen ontsnapt.' Beetje damagecontrol en voila. De wereld is weer wat veiliger.

Of lijkt dit teveel op een dictatuur? Ach, zoveel verschil is er ook niet meer.

Polderjihad | 19-02-15 | 11:58

Dit lijkt me een algemeen bekend feit. Zolang dit niet wordt opgelost heeft dit ernstige gevolgen voor ons hele rechtssysteem en ons leven. Rechters weten dit en gaan ook wegkijken, omdat ze bezorgd zijn voor bajesradicalisering waar we met z'n allen op dit moment nog geen effectieve oplossing voor hebben. Wegkijken is net zo erg als demoniseren.
Ik zou graag een keuzemodel zien. Opbergen kost ook geld, en ik zou ervoor zijn om bij elke straf de dader te laten kiezen tussen een intensieve interne training (terughersenspoelen: dat je je eigenwaarde ontleent aan wat je betekent voor anderen en het installeren van positieve gedachtes) of een langere zit in de bajes.

Haagse Tokkie | 19-02-15 | 10:28

Met het

"vergroten van de weerbaarheid en binding aan de samenleving van individuen en groepen die vatbaar zijn voor polarisatie en radicalisering, en hun omgeving"
"vrijwilligers inzetten als mentor voor jongeren die vatbaar zijn voor radicale invloeden"
"inzet rolmodellen",
"innovatieprijs aanpak polarisatie en radicalisering in gemeenten",
"lespakket ‘extremisme in het nieuws’ voor scholieren."

hadden ze de nazi's destijds vast ook op de knieën gekregen.

Angelica | 19-02-15 | 09:12

Gewoon uit elkaar houden en geen contact laten hebben, ook niet via telefoon of PC.
Dan moeten ze helemaal in hun eentje radicaliseren.

Dat wordt een stuk lastiger.

mallekater | 19-02-15 | 08:33

"'Geen oplossing' voor radicalisering in gevangenis"
.
Jawel hoor: de uitzetstraf. Zoals Noorwegen dat doet. Daar streeft men ernaar om jaarlijks 7000 criminele dubbelpaspoorters, vergunninghouers en illegalen uit te zetten. Via een versnelde procedure (dus geen teggenwerkende D66 rechters). Na ruim een jaar uitzetten is de criminaliteit al met ruwweg 30% gedaald, en de leefbaarheid toegenomen.
Ook worden criminelen vastgezet, en niet met liflaf strafjes verwend. Daarvoor huren de Noren nu extra gevangenisruimte in Nederland. Want Nederland heeft lege gevangenissen omdat de D66-Justitie hier de criminelen zoveel mogelijk op straat houdt.
Dus het kan wel, maar DenHaag/Brussel wil niet.

ben kokhals | 19-02-15 | 03:15

Bwahahaha, ze zetten zelfs pijlen richting Mekka in de cellen. En ze krijgen halal te vreten. Kan niet voorkomen worden, laat me niet lachen. Bah.

Suerte Piet | 18-02-15 | 23:50

Had ik trouwens al geschreven dat ik Femke Halsema helemaal 3x niets vind?
Het wordt tijd dat ze terug komt om GL verder te decimeren dan doe ik die open-deur-wc-eend onderzoekjes wel voor haar.
Moet ze wel weer haar kinderen op een "zwarte school" zetten anders is ze natuurlijk niet geloofwaardig meer... oh wacht.

Dirk III | 18-02-15 | 23:23

Zo ff een alcoholische versnapering erbij gepakt.. Deze Kaffar houdt wel van lekker Haram.
Wat betreft de gevangenis is het toch heel simpel. gevangenissen zijn er nota bene zodat je de controle hebt over iemand zijn doen en laten.
Gewoon afsluiten van het internet, enige vorm van godsdienst verbieden buiten de eigen cel.
Niet Mo de hakbar fundi bij Mo de autodief zetten ivm besmettingsgevaar etc etc etc.
Ze de fundis bij elkaar aangezien ze allemaal al aangetast zijn. Controleer deze groep intensief en klaar is Kees.
Het is zo makkelijk allemaal. Waar kan ik mijn consultant factuurtje naartoe sturen? Scheelt heel wat Femke Halsema onderzoekjes.

Dirk III | 18-02-15 | 23:09

Voor het gros, de marokkanen, is de oplossing eenvoudig. Die hebben hun mocro paspoort en kunnen eenvoudig gedenaturaliseerd en het land uitgeschopt worden. Tevens weet hun thuisland wel raad met doorgedraaide moslim-waanzinnigen.

sjoost | 18-02-15 | 22:54

De oplossing?
Rouleren van gevangenen.
Elke twee weken nieuwe afdelingsmaatjes.
Hoeft niet duur te zijn.
Behalve als je het door ambtenaren laat uitvoeren natuurlijk.

jemagookniksmeer | 18-02-15 | 22:33

Het is voor een kwartje per persoon op te lossen, maar dat mag dus niet volgens sommige verdragen...

Dhr. de Wit | 18-02-15 | 22:27

Tegen inteelt en kapotte hersencellen valt natuurlijk niet op te subsidiëren en te heropvoeden.
Na vier decennia steeds veel te lief te zijn geweest [volledig op kosten van het werkende slavenvolk...!], hebben we als enige stank voor dank een eindeloze golf aan criminaliteit en islamitisch kattengejank over ons heen uitgestort gekregen. Ons dagelijkse leefklimaat is in een rap tempo verzuurd, enerzijds vanwege de schaamteloze schaamtecultuur die zich islam noemt, maar anderzijds en vooral vanwege een grote bende landverraders die zich sociale volksvertegenwoordigers, justitie, bankiers, lobbyisten en media noemen, die allen op manipulatie en zelfverrijking uit blijken te zijn. De corruptie en graaigeilheid is werkelijk ongekend, zo zal nog vaak gaan blijken de komende jaren, als de beerputten vol leugens van onze zogenaamde volksvertegenwoordigers geopend worden. De goedheid van NL en andere kaalgevreten landen van Europa is als parels voor de zwijnen geweest. We vechten tegen meerdere vijanden. Sterkte voor onze kinderen.

Cosmic Traveller | 18-02-15 | 22:06

3xminder | 18-02-15 | 21:29
Alle schotels moeten van de muren.

Die van mij staat op het dak, mag dat nog wel?

Bierosaurus | 18-02-15 | 21:57

Als die CDA doos betrokken was bij de opzet van dat rapport, dan heeft ze daarmee een akte van onvermogen heeft afgegeven. Van de CDA hoeven we dus ook niks te verwachten.

Graaf van Egmont | 18-02-15 | 21:43

De zachte hand heeft gefaald. We moeten nu opschakelen naar de volgende fase: wij zijn hier de baas in Nederland!!!!
Kom je met een hoofddoek op solliciteren en krijg je daarom geen baan; dan ook geen uitkering. Op vrijdag wordt er gewerkt en gaan we niet naar een haatpaleis. Alle schotels moeten van de muren. Op scholen wordt geen halal-vreten meer bereid. Bidden doe je maar thuis.
We kunnen nog zoveel doen om deze mensen het leven in Nederland zuur te maken. We moeten nu onze tanden laten zien voor het te laat is.

3xminder | 18-02-15 | 21:29

In de Duitse Zeit wordt Dijsselbloem genoemd als hét voorbeeld van het verval van de West-Europese politieke beschaving: de zwakken worden bedreigd en gechanteerd. www.zeit.de/wirtschaft/2015-02/grieche...

Ci Ty33 | 18-02-15 | 21:12

@marcoplarco | 18-02-15 | 20:59
Nog een partijtje oprichten gaat niet helpen vrees ik. Het enige wat we kunnen doen is onze bestuurders duidelijk maken dat ze zich aan de Nederlandse wetten moeten houden. Dat er geen precedenten geschept mogen worden op basis van religie; iedereen is gelijk. Dat het verboden moet worden islamitische centra op te richten zoals in Gouda, omdat dit de integratie in de weg staat. Waar hebben we anders al die belasting voor betaald voor alle integratieprojecten?! Dat men de grenzen moet bewaken en dat er een 1-paspoortensysteem moet komen. De overheid moet opkomen voor haar burgers; daar wordt ze voor betaald!

Maria.1 | 18-02-15 | 21:11

Hehe, altijd leuk om de doordachte en zeer intelligente comments te lezen.. Ik hou(d) het meestal simpel, maar restecp. Dat is ook waarom GS uitblinkt tegenover andere sites. De poster (het is een blog hmm) zet vaak mensen aan tot denken, en veel van deze mensen zijn geen idioten. Dus krijg je de meest vreemde shidt en reacties. Soms gewoon belachelijk, soms recht in de roos.

Indianen zijn ook interessant trouwens, oudje.. www.youtube.com/watch?v=yLsVGwNWOA4 Even onthouden 'what it's like to be free'

de grote Anti | 18-02-15 | 21:11

Het is wat vaas klaak @ 20.02 zegt: Je kan van een bergvolk uit de zandbak met een intellect grenzend aan achterlijkheid met een religie in standje middeleeuwen geen modelburger van een westerse democratie maken.

Dit is het grote probleem van de islam en de islamiet in een mooi geformuleerde zin. De islam is een achterlijke beweging die door een of andere idioot is bedacht. Door anderen wordt dit gebruikt om hele bevolkingsgroepen te onderdrukken. En de gewone man in de zandbakstraat wordt al eeuwen dom gehouden en gelooft dit alles.
Tot 40 jaar geleden hadden wij hier geen weet van maar nu ons land is overspoelt met 1 miljoen potentiele aanhangers van de vijand gaat er geen dag voorbij zonder islam in het nieuws.
De radicalisering begint echt niet in de gevangenis maar bij de opvoeding thuis. Als op scholen al niet meer over bepaalde onderwerpen gesproken kan worden gesproken dan is het probleem wel erg zichtbaar duidelijk. De westerse samenleving MOET kapot en dat gaat ze lukken ook met figuren als Peggold als dhimmie.

De islam moet als haatideologie worden verboden in Nederland. Zo niet, dan ziet het er somber uit.
STEM PVV.

3xminder | 18-02-15 | 21:04

Maria.1 | 18-02-15 | 20:56
Goh, dat heb ik nu ook.

Muggenmepper | 18-02-15 | 21:03

De oplossingen zijn zo simpel:

1. Opsluiten in een echte gevangenis en niet in een "staatshotel".

2. Bij ieder intentioneel zwaar delict, het Nederlanderschap omzetten in een verblijfsvergunning. Dit geldt ook voor onze eigen staatsburgers. Kortom: Je mag hier verblijven, je hebt een tweede kans, maar als je deze verziekt kunnen we je zo deporteren naar een land naar keuze.

3. Kinderen die hier geboren zijn, zijn alleen Nederlander en niets anders.

4. Een afdoende beheersing van de Nederlandse taal vereisen voordat men zich hier mag vestigen, danwel terugkeren in de samenleving.

5. Hoofddoeken verbieden, want als het normaal is, dat iemand zich met een hoofddoek in de publieke ruimte begeeft, moet het net zo normaal zijn dat ik mij met een bivakmuts op in de publieke ruimte begeef.

6. Stoppen met het uitkeringencircus, zodat men werk moet hebben.

7. Grenzen dicht, ook voor de rest van de EU, zodat onze arbeidsmarkt ook plaatsen behoudt voor lagere inkomens.

8. Laat ze merken dat werken voor geld verstandiger is.

Maar al deze oplossingen komen er uiteindelijk op neer dat je ook echt meer verliest dan alleen "vrijheid". Tevens zorgen deze oplossingen er ook voor dat je wat te winnen/behouden hebt als je gewoon mee draait.

Rest In Privacy | 18-02-15 | 21:01

-weggejorist-

Bouwvakkersdécolleté | 18-02-15 | 21:00

VVD en PvdA zijn exit, maar ze willen het zelf niet geloven. Domme leugenachtige kloothommels zijn het.

OpperGek | 18-02-15 | 21:00

@Maria.1 Dan zijn we al met zijn tweeen als brave, netjes alle belastingen en premies betalende burger. Partijtje oprichten dan maar? Eens kijken of we nog meer als brave, netjes alle belastingen en premies betalende burgers kunnen vinden die mee willen doen.

marcoplarco | 18-02-15 | 20:59

We hebben helemaal geen behoefte aan imam opleidingen. We hebben behoefte aan *geen* imams. Aan *geen* islam indoctrinatie. Aan *geen* tolerantie jegens intoleranten. Islam is kanker, en dat moet je grondig wegsnijden anders ga je er aan dood.

marcoplarco | 18-02-15 | 20:57

Ik begrijp als brave, netjes alle belastingen en premies betalende burger, werkelijk helemaal niets van de overheid die ons gewoon uitlevert aan allerlei zieke geesten, er gewoon meer laat binnen komen en ze in alles faciliteert, terwijl ze voor alle problemen die dit met zich meebrengt geen enkele oplossing hebben. Nu gaat Aboutaleb even naar Amerika om te vertellen hoe ermee om te gaan. We weten het verdorie zelf niet! En als je er wat van zegt ben je een fascist. Man, man, man.

Maria.1 | 18-02-15 | 20:56

@vaas klaak | 18-02-15 | 20:46
.
Mo, Hakim en Henkje deden wel een Frans toneelstukje over de 3 kleine Biggetjes. Verkleed in het roze. Dat vond ik dan wel weer opvallend.

Piet Karbiet | 18-02-15 | 20:53

Wat we zien in het islamitisch radicalisme is een symptoom van een breder verschijnsel, nl. dat van de "breakdown of social order". Een ander symptomen is de EU-dictatuur, met haar apparatchiks die ijskoud zeggen dat nationale verkiezingen er niet toe doen. Of neem het financiële casino dat inmiddels de reële economie in de schaduw stelt en deze zelfs ondermijnt met absurd lage rente als gevolg van speculatief "frontrunning" van obligatie-aankopen door de centrale banken - op zich ook een rode vlag inzake financiën. Of neem de neo-feodale wijze waarop belastinggeld bestemd voor onderwijs verdwijnt in de zakken van mega-schoolbesturen, met goedkeuring van verantwoordelijke bewindslieden. De hele economie en de sociale orde zijn verwikkeld in een proces van ontbinding. Geen mens kan zich hieraan onttrekken.

Rest In Privacy | 18-02-15 | 20:52

Godsammekraken | 18-02-15 | 19:39
Wat denk je dat volgen door de AIVD kost? En dan weet je nog helemaal niets, en heb je ook nog geen absolute zekerheid. En opslag kan ook voor 10k€ per jaar. Moet je alleen maar niet zo moeilijk doen met allerlei deuren die open en dicht moeten kunnen.

Feynman | 18-02-15 | 20:52

- alle uitkeringen (en paspoorten) van de hele familie intrekken en ze uit hun sociale huurwoningen zetten, de israelmethode zeg maar.

(c)ZWITSUL | 18-02-15 | 20:50

Misschien eerst beginnen met de vermindering van het budget voor onderwijs, en het verminderen van de leerplicht in jaren en uren. Want in een tijd dat er ook internet en zo is, blijkt de opvoedkundige bijdrage van de school minimaal te zijn, terwijl ze er vakinhoudelijk, zoals taal, rekenen, geschiedenis enz ook steeds minder opsteken. Eigenlijk wordt steeds meer bewijs geleverd dat het gaat om nature en niet om nurture zoals socialisten de wereld decennialang wijsmaakten. En dan rijst de vraag waarom zou het dan in de gevangenis wel lukken om ideeën uit mensen te krijgen die bij velen kennelijk aangeboren zijn? Vrees - maar je weet maar nooit - dat de huidige plannetjes om moslimterroristen in de gevangenis bezig te gaan houden met o.a. Plato's dialectiek teneinde ze alsnog te leren kritisch te denken, zaad op een rotsbodem zal zijn.

Ci Ty33 | 18-02-15 | 20:48

Je moet ze ook iets te doen geven in de gevangenis. Iets waarmee ze leren om te gaan met agressieve gedachten.
Geef ze schietles.

domheid regeert | 18-02-15 | 20:48

@Piet Karbiet | 18-02-15 | 20:25

Misselijkmakend. Die linkse kerk in het onderwijs komt ons nog eens duur te staan.

vaas klaak | 18-02-15 | 20:46

@Halsje Femkema | 18-02-15 | 20:38
'Bajesislam' mag wat mij betreft in de Nieuwe Van Dale worden opgenomen. +1

Rest In Privacy | 18-02-15 | 20:44

Nieuw contract Nuon Stroom en Gas Onbepaalde tijd afsluit.

Plukkiehaar | 18-02-15 | 20:44

Gewoon 24 uur per dag muziek van ZZ Top laten schallen.
Dat zal ze leren.

Piet Karbiet | 18-02-15 | 20:41

Het enige dat VVD/ers en PvdA/ers aanpakken blijkt achteraf als de bonnetjes worden gecontroleerd, helemaal niet van hen te zijn....

Andersdenkend | 18-02-15 | 20:39

"Prison Islam" is een aparte vorm van Islam, vaak gestoeld op de leer van de salafi-jihadis of Hezbollah. Copy+Pasten uit de Koran, maar ook elementen van de maffia en straatcriminaliteit.

Weinig onderzocht, omdat de overheid nu eenmaal niet mag turven op geloofsovertuiging. Ze weten dus niet eens precies hoeveel (radicale) moslims zich in de cel bevinden, en of de gevangenisislam groeit of afneemt.

Vergelijk het met Syrie-gangers die terugkeren in de Nederlandse maatschappij. Heel lang geleden had ik een crimineel vriendje, en die beweerde dat zijn carriere als crimineel pas echt van de grond kwam, nadat hij in jeugddetentie had gezeten: Het was als een VWO voor inbrekers, drugsdealers en ander gespuis. Alles werd vrijelijk gedeeld.

Niet op te lossen dus, tenzij we ze allemaal in Vught stoppen. Maar wel kan:
- Gevangenisimams strenger controleren
- Sociologisch onderzoek naar bajesislam
- Vaker overplaatsen zodat er geen bajesguru's ontstaan.

Halsje Femkema | 18-02-15 | 20:38

Al 40 jaar heeft de politiek die vossen proberen te dresseren om ze los te willen laten in het kippenhok. In de stellige overtuiging dat het echt wel een keertje zal lukken dat ze geen schade meer zullen maken.
Politiekers zijn als die beklagenswaardige familie in dat Troikalied en gooien in plaats van een kind, elke keer een principe overboord om de wolven van ons af te houden. Totdat er niks meer overboord te gooien is.

Bierosaurus | 18-02-15 | 20:38

Het wordt tijd om verstokte criminelen hun tweede Nederlandse paspoort af te pakken.
De islam hoort in een moderne samenleving (en in de gevangenis) niet thuis. Domheid, anti-wetenschap, geweld, massapsychose en sheeple hebben we al genoeg op de wereld.

Antitheïst | 18-02-15 | 20:37

@Parel van het Zuiden | 18-02-15 | 20:20
Heb ooit de 'ebi' in vught van binnen mogen bekijken. Zware criminelen. Helaas zat mijn broer daar, maar ik durf te wedden dat hij behoorlijk wat van die idioten op hun plek heeft gezet. De verhalen die hij schreef.. Jezus focking christ, die wil je inderdaad niet in de samenleving hebben.

de grote Anti | 18-02-15 | 20:34

Ik was net op een infoavond van een middelbare school. In een klas hadden ze verkiezingsposters gemaakt; Met Pechtold, PvdA, Dierenpoes etc. Er ontbrak echter 1 meneer die hoog in de polls staat. Het begint al vroeg, dat wegkijken ...

Piet Karbiet | 18-02-15 | 20:25

alsof godsdienstig gedrag een deugd is die past bij resocialisatie. die hele softe geitenwollensokkensector zit gewoond de verzuiling en theocratie-promotie in te voeren, en trekt zich terug in hun blanke ghetto's na vijven. dat anderen permanent worden blootgesteld aan haatgedrag en dientengevolge met een scheef oog worden aangekeken, kan hun uiteraard niet interesseren. dat doen namelijk de fascisten-tokkies en die moet je sowieso negeren, net als allochtonen die helemaal niet allochtoon willen zijn. dubbele nationaliteit, al generaties lang gepromoot door de linksche kerk, heeft dan uiteindelijk toch het voordeel dat je het tuig het land kan uitzetten, en wat mij betreft die hele corrupte kliek erachteraan. wie op zijn 18e voor een andere nationaliteit dan de nederlandse kiest, verliest de nederlandse en wordt het land uitgezet bij een misdrijf (na de straf uitgezeten te hebben). voor ouders geldt een aansprakelijkheid voor hun minderjarige kinderen.

minimá-armezusvan.. | 18-02-15 | 20:23

@WillemWordtWakker | 18-02-15 | 19:32
+1 voor eenzame opsluiting van booslims.

Rest In Privacy | 18-02-15 | 20:20

Je kunt "radicalisering" ook niet oplossen. Bepaalde mentale deformaties zitten zo diep dat ze niet meer te herstellen zijn. Zeker als het gif gestaag en langdurig is toegediend, zoals bij religie het geval is. Permanent uit de samenleving verwijderen is de enige resterende oplossing.
.
Je kunt echter "radicalisering in Nederland" wel degelijk oplossen. Zo hebben die radicalen over 't algemeen meerdere paspoorten. Het juiste exemplaar intrekken en presto. Laten we daar als land nou toevallig wel over kunnen beschikken. Dat zijn er alweer flink minder. Hebben we nog een handvol rooibos-radicalen over voor de EBI te Vught.
.
Terreur is een keuze. Zo'n keuze kunnen wij alleen van heftige consequenties voorzien.
.
Schijnt niet helemaal bij onze regentjes door te dringen maar op een gegeven moment is de discussie klaar. Geen woorden, maar daden, actie, handelen. Kiezen en consequenties nemen. Anders keert de wal het schip.
.
Ahoy! Land in zicht!

Parel van het Zuiden | 18-02-15 | 20:20

Zolang de Imam nog uitmaakt hoe het gedetineerdenprogramma op de vrijdagmiddag in de bajes eruit ziet, veranderd er niets.

Flink Ployd | 18-02-15 | 20:19

Over de schutting bij koning Mo flikkeren en nooit meer binnenlaten. Weg met die troep. Simpele, doeltreffende oplossing. Daar hoeven we verder niet over te vergaderen.

aardappelninja | 18-02-15 | 20:18

pluizigkroeshaar | 18-02-15 | 20:13
Ja en het is onze schuld , wij geven ze geen werk en geen toekomstbeeld .
_ PVDA modes OFF _

Eurotokkie | 18-02-15 | 20:15

Fusilleren. Kost weinig en werkt super effectief tegen radicalisatie. Maar ja.

Sliptong | 18-02-15 | 20:14

Weer zo'n wrange vrucht welke 45 jaar bemest en verzorgd is door multi-cultipriesters van linksche zakkenvullers. En maar zeiken dat Greet ook terrorist is.

pluizigkroeshaar | 18-02-15 | 20:13

Hommel | 18-02-15 | 20:08
Ja het probleem is dat ze vanaf dag 1 worden klaargestoomd om weer terug de maatschappij in te gaan .

Eurotokkie | 18-02-15 | 20:11

@Eurotokkie | 18-02-15 | 20:06
Daar zijn onze waddeneilanden veel te mooi voor!

Jeff Hawke | 18-02-15 | 20:09

deraderendraaien | 18-02-15 | 20:05
Ja er zijn mensen die zien dit anders , die zien een stem minder voor de PVDA als ze het land worden uitgezet.

Eurotokkie | 18-02-15 | 20:09

Er is wel een oplossing: geen internet voor gevangenen en die kneuzen geen contact laten hebben met elkaar.

Hommel | 18-02-15 | 20:08

-weggejorist-

Wasbakplasser | 18-02-15 | 20:08

brutus68 | 18-02-15 | 20:05

Ik denk zelf 1 van de Waddeneilanden ombouwen tot gevangenis .

Eurotokkie | 18-02-15 | 20:06

gewoon dodelijke injectie helpt.

nikkipikki | 18-02-15 | 20:05

In het straatbeeld kosten ze ergernis of straks zelfs mensenlevens.
In de gevangenis kosten ze belastinggeld en verspilde energie.
Over de grens kosten ze ons niks.
Simpele keus lijkt me.

deraderendraaien | 18-02-15 | 20:05

Gewoon het land uitflikkeren. We moeten er toch eens serieus naar kijken.

brutus68 | 18-02-15 | 20:05

Met ontkenners, wegkijkers en pluchetijgers zal er weinig verbeteren.

Muggenmepper | 18-02-15 | 20:03

Wake the fuck up. Het heeft geen nut. Maakbaarheid mn poepgat. Je kan van een bergvolk uit de zandbak met een intellect grenzend aan achterlijkheid met een religie in standje middeleeuwen geen modelburger van een westerse democratie maken. Wanneer je arrogantie 40 jaar faalt, moet je em wellicht eens aan de kant zetten. Oplossingen? Na detentie denaturaliseren. Geen baan? Geen sociale zekerheid. Werken of wegwezen. Recidive? Direct uitzetten.

vaas klaak | 18-02-15 | 20:03

FW Ta-183 Huckebein | 18-02-15 | 19:59
Je moet ze niet in de gevangenis stoppen dat kunnen ze ook niet radicaliseren.
_ PVDA modes OFF _

Eurotokkie | 18-02-15 | 20:02

Draaideurradicalen.

de Voorzittert | 18-02-15 | 20:02

Er is een politicus die al vele jaren aan het benoemen is. Hij heeft nog oplossingen ook.
Zolang de politieke elite nog steeds bestaat uit mensen als Van Aartsen, glijden we ieder jaar verder en steeds sneller richting toestanden die in, bijvoorbeeld, Libanon heel gewoon zijn. Als we dan nog steeds op de policor toer zijn, glijden we gewoon door richting Irak en Somalië.
Kennelijk is dat alles beter dan het risico lopen om voor racist uitgemaakt te worden. Of om met Wilders vergeleken te worden!
Nee, dan maar liever stilzitten en hopen dat de escalatie pas in een volgende regeerperiode komt.

domheid regeert | 18-02-15 | 20:02

zijn vaak Marokkanen

oplossing:

1) Nederlands paspoort intrekken
2) enkeltje Marokko
3) vermelding in Schengen-computer als ongewenste vreemdeling

FW Ta-183 Huckebein | 18-02-15 | 19:59

Wanneer komen de stembiljetten trouwens in de bus.

deraderendraaien | 18-02-15 | 19:57

Mensen, weer een industrie naar de klote helpen??

PieterPassant | 18-02-15 | 19:57

Ik warm mijn vingers al op voor 18 maart, kan niet wachten tot het zover is.

Eurotokkie | 18-02-15 | 19:56

Op zich heb ik weinig last van al deze radicale moslims, maar woon ook in een 'betere' buurt. Veel russen hier tegenwoordig, en die pikken die shidt al helemaal niet. Maar het hele land, en het gevang, zit inderdaad vol met hitsige moslims en negerts. Waarom zeg ik hitsig ? Omdat deze figuren je de moeder willen neuqen (nadat ze je zusje en nichtje hebben gedaan). En daar heb je geld voor nodig, dus zitten ze in het gevang, en het circeltje is weer rond.

de grote Anti | 18-02-15 | 19:55

Gewoon op water, brood en Hollandse kost met af toe een speklapje of karbonade. Daarnaast na de derde veroordeling nooit meer vrij laten komen. (Daar zit je zo aan bij die lui) Wellicht dat ze in de bajes wel kunnen Intergreren.
Doe aub geen poging om ze op het rechte pad te krijgen. Kost teveel geld en heeft toch geen zin.

IkBetaalNixMeer | 18-02-15 | 19:54

Leer de gevangenen dat Islam een ziekte in je hoofd is, leer ze wetenschap, technologie, en westerse vrijheden, weerleg elk stukje Koran met feiten en logica en laat ze er huiswerk over maken.

Kijk eens hoe snel ze dan de-radicaliseren.

LangeTijdGeleden | 18-02-15 | 19:53

begin maar eens met de koran te verbannen uit de PI. Mein Kampf is er tenslotte ook niet toegestaan, en daar staan minder gruwelijke dingen in.
Daarnaast extra controle op imams binnen de gevangenismuren, want ze zullen ongetwijfeld onder druk worden gezet door criminelen/jihadis van buiten, omdat ze toegang hebben tot de ideale doelgroep.
En weiger in te gaan op hu eisen zoals halal-voedsel, 5x p/d 'bidden', speciale kleding, weigering met vrouwelijke bewakers om te gaan, en de (volkomen achterlijke) vrije uren voor koran-studie.

--sql error-- | 18-02-15 | 19:53

Hoezo? Zitten alle isoleercellen al permanent vol?

Mr.Red | 18-02-15 | 19:52

www.obalive.nl/default.aspx?lIntEntity...

"oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen maakte afgelopen 10 jaar tijdens zijn reizen door Irak en Syrië mee hoe moslim-extremisten langzaam hun macht uitbreidden. Hij schreef er een persoonlijk boek over: IS, tot alles in staat. De opmars van een terreurbeweging."

kloopindeslootjijook | 18-02-15 | 19:52

Oplossing voor al uw islam-problemen: heel de maatschappij er van zuiveren.
Dat laatste is de islamitische landen gelukt met het christendom.
Dat kost dus wat radicale maatregelen, maar de islam zelf bewijst dat het werkt.

Fijnstoffer | 18-02-15 | 19:52

Overigens dienen Nederlanders die in het bezit zijn van een dubbele nationaliteit het Nederlanderschap te verliezen bij het plegen van een delict waar meer dan (zelf invullen) jaar celstraf voor staat. Daarbij zouden discriminatoire uitzonderingen niet geschuwd moeten worden. Zo moet er verschil bestaan tussen ingezetenen van staten die een grondwet hanteren die haaks staat op de onze en staten die een soortgelijk fundament vertegenwoordigen. Dit zou kunnen worden vastgesteld aan de hand van een aantal primaire criteria.
We zijn immers al veel te ver heen.
De demografische cijfers laten daar weinig twijfel over bestaan.

Desmoulins | 18-02-15 | 19:52

eerstneukendanpraten | 18-02-15 | 19:46
Ik heb ze al wel gezien in het winkelcentrum van een idyllisch havenplaatsje. Ik zag het aan hun ogen vol haat en hun respectloos gedrag. Mijn bloed gaat koken door diegenen die het mogelijk gemaakt hebben.

WitteGrunneger | 18-02-15 | 19:52

Gewoon 18 maart even wat minder van dit.

Flightless bird | 18-02-15 | 19:51

"Misschien is de conclusie op dit moment dat we nog niet echt in staat zijn om daar een goed instrument voor in te zetten".
En dan hebben we het over een gevangenis, zo ongeveer de meest controleerbare sociale setting...
Als we geen instrument hebben voor de gevangenis, hebben we dat dan wel voor Nederland?
Dit is resignatie, gebrek aan wijsheid, aan kennis, aan inzicht, aan durf, aan fantasie, aan alles. Dit is bij de pakken neerzitten.

Schoorsteenveger | 18-02-15 | 19:47

En hier nog geen 30 km vandaan zitten door IS gestuurde asieltoeristen in het opvangcentrum in Ter Apel mensen te ronselen om voor IS te vechten en hier aanslagen te plegen. Zo dichtbij is het inmiddels gekomen maar Opstelten slaapt gewoon verder...

eerstneukendanpraten | 18-02-15 | 19:46

Er zijn duizend en één oplossingen. Tenminste, als je niet in een policor matrix leeft.

Wasbakplasser | 18-02-15 | 19:45

De oplossing is vrij eenvoudig: de islam benoemen tot wat het werkelijk is en dat is geen religie. Het nazisme of soortgelijke kwaadaardige ideologieën worden immers ook niet gefaciliteerd binnen het gevangeniswezen.

Desmoulins | 18-02-15 | 19:42

Dankzij Jeugdsloop is zelfs onze eigen jeugd geradicaliseerd, eindeloos gevisiteerd en verkracht. Kortom; Daar kan ik mij best iets bij voorstellen.

WitteGrunneger | 18-02-15 | 19:42

Mensen met dubbel paspoort in land van herkomst straf uit laten zitten. Kunnen ze meemaken hoe veel beter het daar is. Natuurlijk wel de betreffende landen vergoeden van de kosten. Geeft niets zijn altijd veel lager dan het tuig hier huisvesten.

equal to condell | 18-02-15 | 19:42

@Feynman | 18-02-15 | 19:37
Klinkt alledrie erg duur. Ergens tussen 100K-200K per jaar. Dat moet voor minder minder minder kunnen.

Godsammekraken | 18-02-15 | 19:39

En de oplossingen zijn zo simpel.
Criminelen uitzetten naar het land van vader,grootvader,of zelfs overgrootvader,en grenzen dicht.

deraderendraaien | 18-02-15 | 19:37

Oplossing 1 Gitmo. Oplossing 2. Isolatie Oplossing 3. TBS

Feynman | 18-02-15 | 19:37

Zou het feit dat 40 jaar gezwatel NIETS heeft geholpen geen reden moeten zijn om toch maar eens wat anders te proberen? Een wat hardere hand om maar eens wat te noemen?

Godsammekraken | 18-02-15 | 19:33

bij eenzame opsluiting valt er weinig te islamiseren lijkt me

WillemWordtWakker | 18-02-15 | 19:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen