Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Superslechte school verbiedt Charlie Hebdo-cartoon

heemskerkerezels.jpg Boosmakertje du Jour, gevonden in de Telebloid. "De directie van het Kennemer College in Heemskerk heeft een door een docent opgehangen Charlie Hebdo-poster van een zoenende moslim met een cartoonist op deze school laten verwijderen. Dit nadat voornamelijk moslimleerlingen erover hadden geklaagd. 'Ze reageerden er erg emotioneel op en hebben de poster als kwetsend ervaren. We hebben het over kinderen van 12 tot en met 15 jaar van beroepsgerichte vmbo-opleidingen die de Franse tekst (l’amour plus fort que la haine - liefde is sterker dan haat) niet begrepen. Zij zien de nuances niet en ervaren de afbeelding, die in een krant stond, als kwetsend voor hun geloof', licht directrice Marleen Lemstra toe." Duidelijk. Het Kennemer College in Heemskerk is dus een superslechte school. Serieus. Doe je kinderen er niet heen. Ze leren er niets. De school is niet in staat om haar leerlingen wat bij te brengen. Sterker nog, zodra de lesstof een beetje lastig wordt, raakt de directie volkomen in paniek en wordt het moeilijke materiaal prompt uit de school verwijderd. Ook moest de docent die de cartoon had opgehangen zijn excuses aanbieden (!!!) aan de "gekwetste" Turkse en Marokkaanse leerlingen. Terwijl deze situatie juist een uitgelezen kans was om die beledigde kutkoters (wtf, wie trekt zich überhaupt iets van beledigde pubers aan? Zeker een schóól!) eens grondig uit te leggen wat vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en satire precies zijn en wat hun functie is in de samenleving, en hoe grondwet & democratie functioneren in een van religieuze achterlijkheid bevrijd land. Parbleu, ze hadden de leerlingen zelfs een mondje Frans kunnen bijbrengen. Maar néé, het Kennemer College, die achterlijke kalifaatschool, kiest voor de "je mag alles zeggen, máár.." constructie: "Natuurlijk is er hier vrijheid van meningsuiting, maar dat moet wel respectvol zijn en niet ongenuanceerd", aldus Lemstra. De "But Brigade", noemde Salman Rushdie dat (mustsee video), en blijkbaar is die groter dan alleen de moslim-gemeenschap. Het begint met het verbieden van South Park t-shirts, daarna is satire het bokje en voor je het weet moeten de juffen een kopvod op en zit de bovenbouw vijfmaal daags in de gebedsruimte op je School met den Koran. Allemaal dankzij de kleinburgerlijke tuindersmentaliteit van het Kennemer. Stelletje EZELS. VIDEO: Dom meisje vindt dat de leraar ontslagen moet worden omdat een moslim niet met een Nederlander mag zoenen want dat is (komt-ie dan hè...) discriminatie! Facepalm: Politie Kennemerland doet onderzoek naar een satirisch (!) parodie (!) twitteraccount van de schooldirectrice.

Reaguursels

Inloggen

Ze begrijpen het Frans niet wordt er geschreven... ik begrijp hun 'Marro-Nederlands'niet. Om misselijk van te worden. Net een jochie van 12 op RTL Late Night gezien die 'ja is nie goe gaat over porfeet kanniet weetje' ofzoiets in de camera roept. Je bent hier geboren dus waarom moet je dan (in een dorp als Heemskerk, of all places) zo dom achterlijk gastarbeider gebrekkig Nederlands blijven lullen. Zo kom je nooit een stap verder.. oh wacht je zit op het kennermerland... ja sorry dan kan je er niets aan doen. Echt ongelofelijk.

ik_vertrok | 14-01-15 | 23:44

Leraren en een school die het goede voorbeeld aan onze jeugd zouden moeten geven capituleren aan het zieke onvrije gedram van kaboemlims.... alleen in Nederigland! De vergunning van die linksGütmenschschool onmiddellijk intrekken, en zorgen dat die directrice nooit meer in het onderwijs aan de bak komt... wat een linkse draak!

Nederlanddraaitdoor | 14-01-15 | 21:50

Die video. Cabaret gewoon, hahaha!

Bamberger Reiter | 14-01-15 | 21:24

Hulde aan deze docent! Ik hoop niet dat ze volledig achterlijk worden en de man ontslaan.

Irony | 14-01-15 | 20:49

Laat dit een grap zijn

Marchal | 14-01-15 | 20:27

Vindt de betreffende cartoon ook niet op zijn plek in een school. Meneer had ook de zwarte Je Suis Charlie poster uit kunnen printen. Evenveel solidariteit, zonder pavlov shockreacties. Als je denkt met een cartoon van een met een man zoenende moslim een zinvolle discussie op te kunnen starten op een vmbo-school dan ben je wel heel erg naïef. En quote du jour: "iedereen heeft recht om zijn mening te uiten, maar je moet hem wel voor je houden."

Binnenbaan | 14-01-15 | 19:19

Ik heb begip voor die geschokte moslim ouders. Stel je voor dat de school het gedachtegoed van hun strijdbare kinderen vergiftigd met het belachelijke geloof dat liefde sterker is dan haat! [/sarcasm]

Vuurspuger | 14-01-15 | 18:36

UPDATE,
.
HEEMSKERK - Het Kennemer College, afdeling beroepsgericht, heeft een officiële waarschuwing gegeven aan de docent die in de school een poster van Charlie Hebdo ophing.Dat vertellen leerlingen van de school. Het Kennemer College wil niets zeggen. ,,Het gaat om een personele aangelegenheid en daar geven wij nooit openheid over’’, zegt een woordvoerder.

www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek...

Jan Leul | 14-01-15 | 18:04

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 17:29

Ik mag toch aannemen dat dit account een parodie is. Als dit echt is dan wordt dit een gemakkelijk manier voor het bestuur om van deze domme gans af te komen.
Als dit echt is dan walgen de moslims zelfs van haar.

rooie vogel | 14-01-15 | 17:58

Als dat Twitter account echt is, dan is dit mens niet langer aan te houden als directirce van deze school. Helemaal gek geworden.

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 17:29

-weggejorist-

burgerwrak | 14-01-15 | 17:19

Die leraar moet directeur worden van die school......

burgerwrak | 14-01-15 | 17:17

# VIDEO: Dom meisje vindt dat de leraar ontslagen moet worden omdat een moslim niet met een Nederlander mag zoenen want dat is (komt-ie dan hè...) discriminatie!
/
Meisje is, hoe oud??

h65485665 | 14-01-15 | 17:11

Twitter account van Marleentje Gutmensch
mobile.twitter.com/MarleenLemstra
Ze wilt nu al de leraar ontslaan !
Bleh, zum kotzen (en daar is geen woord frans bij)

Futurus Aurum | 14-01-15 | 17:10

@tweetybird | 14-01-15 | 15:11
# Maar wat we dus kunnen stellen dat jet niet alkeen verboden is om mo de vent met tenen van 1 meter 80 uit te beelden,maar dat het schijnbaar verboden is om elke moslim af te beelden.
# Dit schijnt zeer beledigend te zijn zoals we kunnen zien en is moslimhaat.
/
internet: Afbeeldingen en beelden die verboden zijn, zijn tekeningen en beelden die bedoeld waren voor aanbidding, verering of verheerlijking. Om de afgodenarij af te schaffen waren tekeningen en beelden verboden. Nadat de afgodenarij was verbannen uit Mekka en alle beelden vernietigd werden in gebedsplekken, huizen maar ook in de harten, zien we dat onze Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, anderen toestaat om textielstoffen te gebruiken waarop tekeningen staan, hoewel hij het zelf niet gebruikte.
>
Volgens protestanten mag je ook geen beelden maken van Jezus en de heiligen.
In protestantse kerk zul je dus geen beelden zien. Toen in 1566 de protestantse christenen de kerken wilden zuiveren en ervoor wilden zorgen dat de kerk niet meer zoveel rijkdom had, leidde dit tot een Beeldenstorm. Honderden katholieke kerken werden door protestanten vernietigd.
>
Het is niet verboden om een moslim af te beelden. Fijn zullen zij het niet vinden. Erdogan vindt prentjes over hem maar niks.
/
# Wasr deze poster eigenlijk precies het omgekeerde afbeeld.
# Of xou het kussen soms verkeerd zijn omdat het twee mannen zijn.
# Zeg maar het homo zijn wat al net zo verboden is in islam is wreed als de profeet met zijn lange tenen afbeelden.
/
Het christendom vindt homoseksualiteit Ook een horror.
Afhankelijk van de kerk wordt er meer of minder afkeurend over homoseksualiteit gedacht. Er zijn christelijke kerkgenootschappen waar homoseksuele mannen en vrouwen worden verstoten. Ook in strenggelovige christelijke families kunnen zoons en dochters te maken krijgen met ernstige problemen als verstoting.
>
In andere kerken en gemeenschappen accepteert men homo’s en lesbo’s zolang zij geen seks hebben: zij vinden dat je zulke gevoelens wel kunt hebben, zolang je er niks mee doet.
Er bestaan ook kerken die vinden dat trouwe en liefdevolle relaties tussen twee mannen of twee vrouwen Niet tegen het geloof ingaan. Sommige kerken vieren zelfs de relaties van mensen van hetzelfde geslacht met verbintenisrituelen.
Zover is de islam natuurlijk nog Lang niet.
>
Afhankelijk van de religieuze stroming kun je als homo of lesbo dus meer of minder weerstand tegenkomen.
/
# Tsja ze hebben altijd wat in dat kut geloof.
# Van sneeuwpoppen tot homo tot ongelovige tot afvallige.
# Het is alkemaal niet goed.
/
Het sneeuwt vast niet zo vaak en heftig daar in mo's omgeving.
Anders hadden zij ook iglo.achtige constructies bedacht.
1 Saudische geestelijke verbiedt sneeuwpoppen. Daar maak jij je toch niet druk over, tweetybird?
Hoppa, weer een interpretatie van een baardMan (het zijn altijd mannen, die dit allemaal bedenden).
/
# Je gast je afvragen is er in dat geloof nog wel iets goed.
# Nee dus. Het is middeleeuws en dom.
/
Dat was/is het christendom toch ook?
In elk geloof zijn meestal wel goede, maar helaas ook slechte dingen te vinden.
Het Geloof, het blijft mensenwerk, he?!

h65485665 | 14-01-15 | 17:05

-weggejorist-

Maatisvol | 14-01-15 | 16:52

-weggejorist-

Maatisvol | 14-01-15 | 16:50

Dit politiekcorrecte geteem van Marleen Lamstraal vraagt om een bildungsactie om te voorkomen dat de schooljeugd met volkomen verkeerde waarden geïndoctrineerd raakt. De woorden van Henk van Randwijk duidelijk zichtbaar vanuit de ingang van Kennemer College in Heemskerk zal wel volstaan. Tenslotte mag van Nederlandse ingezetenen enige kennis van de Nederlandse taal en cultuur verwacht worden.
.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

Takki Yah | 14-01-15 | 16:44

Inderdaad. En ten slotte is een 15-jarig mocrootje al een hele man die in hierarchie na zijn vader en oudere broers komt, maar vóór zijn moeder en zussen, en vrouwen in het algemeen. Dus bukt u eventjes mevrouw de directrice? U moet wel uw plaats kennen, hè?
We willen ten slotte geen mensen voor het hoofd stoten en op gevoelige teentjes gaan staan, toch?

Grob E. Boll | 14-01-15 | 16:33

Ach ja, weer zo'n gleufwezen als directrice. Dan krijg je dat. Submission! Fifty shades of gray!

Willibald von Klúúúk | 14-01-15 | 16:28

Overigens vind ik ook dat deze leraar van die school weg moet. Goede leraren zijn schaars, in tegenstelling tot ondermaats presterende inteeltadepten van buitenlandse origine die zich ook de volgende generatie wensen te conformeren aan achterlijke gebruiken van een primitieve woestijncultuur die stamt uit de oudheid.
Aangezien deze school zich blijkbaar schikt naar de maatstaven van deze toekomstige wc-poetsers in plaats van te streven er het begin van enige beschaving in te brengen, zijn alle inspanningen van een goede maatschappelijk betrokken docent bij voorbaat al verspilde moeite.
Dus docent, pak je biezen en laat deze apenkermis voor wat het is, en ga naar één van de vele scholen waar men WEL op jouw inbreng zit te wachten.

Grob E. Boll | 14-01-15 | 16:18

Ik stel voor in de hal van die school een life-stream te laten lopen van de onthoofdingen die de vrienden van deze leerlingetjes op dagelijkse basis uitvoeren.
Me dunkt dat die taart daar geen bezwaar tegen kan maken.
Ies Koeltoer.

mallekater | 14-01-15 | 16:14

Voortdurend vernemen wij van de clash van enerzijds een totaal intolerante en voorturend aanpassingen eisende woestijndictatuur, met anderzijds de welwillend begrijpende, gezellig relativistische, weg met ons predikende, multiculti illusionistische eftelingwaan. Ja jongens en meisjes, we gaan het nu even hebben over de Tweede Wereldo… – ah fuck juf, over die joden zeker? Ja, even jongens. Duitse mensen deden toen heel lelijk tegen … - dat was prima die holocaust. Nog meer graag, meer, meer, meer…. Ja maar jongens, het was echt heel erg allema… - bek houden! En Hitler was een grote fan van de profeet. Snap je dat juf! Ander onderwerp. Nieuwslezer: “Boko Waffen SS Haram heeft vandaag weer – allah akbar, allah akbar - honderden mensen vermoord en verkracht en verminkt…” Grote Wereldleiders en Grote Intellectuelen in koor: “Maar weet wel dat het allemaal niets maar dan ook niets met de religie van de vrede te maken heeft.”

Benedict Broere | 14-01-15 | 16:12

Als je niet tegen een krantje kunt, i.c. een cartoon, mag ik het zo zeggen, rot dan op. Hee Aboutalip de dappere, ze doen het niet, noch de jihadisten. Stel eens een echte daad Abou voor je euro 160.000 per jaar en verwerp de geweldsoproepen in de Koran.

echt niemand | 14-01-15 | 16:12

Met het commentaar bij de video diskwalificeerd GeenStijl zich als objectief medium. De uitspraken van de meisjes worden door elkaar gehaald, resulterend in de conclusie dat een zoenende moslim en Nederlander discriminerend zou zijn...
sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:26
.
Om te beginnen kwalificeer jij je al niet voor het geven van commentaar m.b.t. tot een VMBO school als je kwalificeert met een 'd' spelt.
Verder zijn er twee meisjes in beeld die allebei op enig moment laten weten dat de leraar van school moet. Dus OOK het meisje dat zich beroept op discriminatie.
.
Jouw snappertje is een beetje te beperkt om hier zinvol commentaar te geven, maar het is een aan jou gegeven grondrecht, en zeker gezien dit onderwerp, om dat toch te doen.

Grob E. Boll | 14-01-15 | 16:10

-weggejorist en opgerot-

Elissa-Ahlem | 14-01-15 | 16:07

Stuur die klagende kindjes gewoon allemaal een jaartje naar Mecca.... Eens zien of ze dan nog steeds klagen als ze terug komen.

Saint George | 14-01-15 | 16:02

weetybird | 14-01-15 | 15:03
Gebbetje. Ik lees wat je schrijft, niet hoe je het schrijft. Maak je geen zorgen.

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 15:57

@BS4820

Jarenlang op een vmbo gezeten, daarna een mbo, Genoeg moslims tegengekomen in mijn leven, Ken ze lang genoeg om ze goed genoeg te kennen, en tsja, de harde waarheid is gewoon dat de islam niet voor deze wereld klaar is, noch die mensen die de religie blindelings volgen en de niet gelovigen keer op keer intimideren, en nog veel meer. En bovendien, zoals je al op die video kan zien, als een moslim(a) met een nederlander zoent is RACISTISCH!!!! En zo denken trouwens de meeste van dat soort meisjes, want die mannen/jongens willen er natuurlijk zelf met hun pikkie erin. Maar goed, dit is al een tijd bezig, gaat nog veel erger worden zo want iedereen kijkt toch maar weg. Al decennia lang. Het is niet dat het turken/marrokanen/arabieren zijn maar het zijn moslims, in mijn ogen een levensgevaarlijke ideologie. (Meer dan dat zijn religi's in principe niet)

Blobber_NL | 14-01-15 | 15:52

@sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:35
.
Dikke kus voor je zus! wil je ter vermaak wellicht ook nog een extreem provocerende cartoon?
.
((:~{>
.
Ik zie de fatwa graag tegemoet.

vaas klaak | 14-01-15 | 15:42

-weggejorist-

sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:38

-weggejorist-

sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:35

Dag allen,

Afgelopen week hebben we, helaas, weer teurig kunnen zien hoe terrorisme om zich heen slaat. Daarna, veel protestmarsen in verschillend steden in Europa. Vervolgens wordt er door de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam gepredikt dat spotprenten gewoon bij de VRIJHEID VAN MENINGSUITING horen en terecht. ER werd door Charlie Hebdo, in de nieuwste editie gemeld; Tout est Pardonné, oftewel "Wij hebben jullie het allemaal vergeven". Beste leraren en leraressen van het Kennemer Colege in Heemskerk, je hoort die moslimkinderen uitleg te geven, hoe het werkt in Nederland, dat, dat ook bij de vrijheid van meningsuiting hoort. De tekst en de spotprent begrepen ze waarschijnlijk al niet? Of worden jullie al bedreigd door die "gastjes" op school? Daarnaast kan lesgeven in de geschiedenis over de Holocaust misschien ook geen kwaad? Veel succes!

fielmann | 14-01-15 | 15:35

sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:26

Ik sjeg ook mischirn ies joop .nl iets voor jou. Ikke zegge jouw toi toi toi. En je reaguursel was geinig. Heb er erg om kunnen lachen. Gekkie.Doei

tweetybird | 14-01-15 | 15:35

@sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:26

Lieve sijn met een s: in de woorden van aboutaleb: 'als het je hier niet bevalt, dan rot je toch lekker op'.

vaas klaak | 14-01-15 | 15:30

-weggejorist en opgerot-

sukkels sijnjullie30 | 14-01-15 | 15:26

Als aanvulling op mezelf @kicktherabbit | 14-01-15 | 15:18. Ik had er een hoop andere controversiële spotprenten naast gehangen. Durf bijvoorbeeld te wedden dat de gekwetsten minder moeite hebben met de Wilders-nazi cartoon (die ik ook niet in de schoolgang had laten hangen) terwijl dit anderen misschien weer erg kwetst. En dan kom je meteen tot de conclusie dat wanneer je in een vrije samenleving leeft er altijd een risico is dat je gekwetst wordt. En dat alle groepen weleens gekwetst worden. Dat is de prijs die je betaalt wanneer je in een tolerante vrije diverse samenleving woont en die prijs is het meer dan waard.

kicktherabbit | 14-01-15 | 15:25

Deze kinderen groeien op, krijgen meer kids dan gemiddeld en zullen hun nageslacht hetzelfde leren.
Een gemiste kans dus om de toekomst van een vrij Nederland te verzekeren...

Rest In Privacy | 14-01-15 | 15:22

hakbarry | 14-01-15 | 15:01
Je snapt het niet, ik heb het niet over die jankkraagjes. Ik had de cartoon ook niet weggehaald en de leerkracht al zeker niet zijn excuses aan laten bieden aan gekwetsten. Ik had hem in het maatschappijleer lokaal opgehangen en gekwetsten en niet-gekwetsten tegenover elkaar gezet. Ik had de leraar een puur informatieve les laten geven waarin hij de basis van onze vrijheid en democratie uitlegt en vervolgens de leerlingen laten discussiëren over deze cartoon en de rol van spotprenten in onze geschiedenis en onze huidige maatschappij. Met de leraar als discussieleider en niet als opinieleider. Want de mening van de leraar is totaal niet relevant in het onderwijs.
.
Nogmaals, mijn punt is dat een school geen plek is waar leraren hun mening aan leerlingen op gaan dringen. Nu vindt ik dit nog niet zo heel erg maar straks komt diezelfde kerel zijn steun betuigen aan Occupy, Pegida of de Palestijnen terwijl hij er voor is om kinderen onafhankelijk les te geven over deze 3 groepen. Schijnt lastig te zijn.

kicktherabbit | 14-01-15 | 15:18

Niets bijzonders. In 2013 (publicatie cartoons in Charlie Hebdo) gebeurde het op het BARLAEUS. Daarover: "de Booslim en de Buigende Bestuurder"
onrust.2fd.eu/2013/12/de-booslim-en-de...

Graaiende Teddybeer | 14-01-15 | 15:14

@BS4820 | 14-01-15 | 14:56

Die hersenloze arrogantie ook echt. Wellicht dat het tijd wordt om je in religies te gaan verdiepen. Spoiler alert: sinds de middeleeuwen heeft de islam de bloedige koppositie stevig in handen.

vaas klaak | 14-01-15 | 15:12

Maar wat we dus kunnen stellen dat jet niet alkeen verboden is om mo de vent met tenen van 1 meter 80 uit te beelden,maar dat het schijnbaar verboden is om elke moslim af te beelden.Dit schijnt zeer beledigend te zijn zoals we kunnen zien en is moslimhaat. Wasr deze poster eigenlijk precies het omgekeerde afbeeld.Of xou het kussen soms verkeerd zijn omdat het twee mannen zijn. Zeg maar het homo zijn wat al net zo verboden is in islam is wreed als de profeet met zijn lange tenen afbeelden.Tsja ze hebben altijd wat in dat kut geloof. Van sneeuwpoppen tot homo tot ongelovige tot afvallige. Het is alkemaal niet goed. Je gast je afvragen is er in dat geloof nog wel iets goed. Nee dus. Het is middeleeuws en dom.

tweetybird | 14-01-15 | 15:11

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 14:30

Yep maar spellen is niet bepaald mijn beste kant helaas.En sommige woorden zijn gewoon moeilijk. Toch.

tweetybird | 14-01-15 | 15:03

kicktherabbit | 14-01-15 | 14:52

Ik hoor het wimlex nog zeggen "een grote aanval op onze vrijheid" , niet dat ik een fan ben van die vetklep die niet zonder iPad de straat op durft, maar als een mening juist is, er brede maatschappelijke steun is voor de vrijheid, moet dan diezelfde vrijheid opnieuw een kopschop krijgen van een paar jankkraagjes?

Vrijheid is het grondbeginsel van een samenleving, iedereen die dit ondermijnt verdient daar geen plek in.

hakbarry | 14-01-15 | 15:01

Zegt de directrice, dat haar leerlingen (moslims) dom zijn.
Dutch_Holland | 14-01-15 | 12:45

Ja zoiets wel.Zeg maar dat het domlims zijn.Die het allemaal niet en nooit zo goed gaan begrijpen.

tweetybird | 14-01-15 | 14:59

Holy crap.. Dat wicht op de video heeft stemrecht... En eierstokken.. We are DOOMED!

marcoplarco | 14-01-15 | 14:59

Hier een mooie uitspraak van Marleen Leenstra van deze school (www.werkeninhetonderwijs.nl... "Leerlingen die op de basisschool niet mee konden komen, presteren hier opeens goed. Dat is een gevolg van het feit dat we 'lagere eisen stellen'. Het is trouwens leuk om te merken dat leerlingen meer lol hebben als iets goed gaat; dat is ook goed voor hun zelfvertrouwen." (geciteerd door collega-reaguurder)

lagere eisen? quod erat demonstrandum (cf eerdere repliek). I rest my case

Ozon | 14-01-15 | 14:56

ben kokhals | 14-01-15 | 14:35

om nou enkele honderden aspirant ISers , kopschoppers en ander mongolisch denkend volk op straat los te laten lijkt me nou ook weer niet het beste idee.
niemand opgevallen dat er een behoorlijke versnelling in veranderingen in deze "samenleving" bezig is?

hakbarry | 14-01-15 | 14:56

@vaas klaak:
je begrijpt het denk ik niet helemaal vaas klaak.
Ik veroordeel nooit een geloof tenzij dat geloof leidt tot het kwetsen van mensen in welke mate dan ook. Gezien de briljante afsluiting van je berichtje hoop ik dat je dit mee krijgt.

BS4820 | 14-01-15 | 14:56

@BS4820 | 14-01-15 | 14:47

U zegt feitelijk: het zien van onderontwikkelde moslims doet me denken aan een middeleeuwse bloeddorstige ideologie die islam heet en ik vind het niet leuk dat ook de ongefundeerde meningen alle vooroordelen bevestigen.
.
Dat, of u deed zojuist een godwinnetje, in wel geval: de kamelenkuch toegewenst.

vaas klaak | 14-01-15 | 14:53

Aidoo | 14-01-15 | 13:46
tweetybird | 14-01-15 | 14:10
Hij hing het op als steunbetuiging aan Charlie Hebdo, dat zei hij zelf. Het was een persoonlijk statement en het was geen onderdeel van de les en het had geen informatieve functie. En ik ben het dus wel met Annabel eens dat een school niet de plek is waar leraren hun persoonlijke mening (ook al is die nog zo juist) aan leerlingen op moeten dringen. Dat is niet de taak van een leraar, in tegendeel ze moeten daar juist voor waken om leerlingen niet te beïnvloeden.
.
Dat is overigens een andere (imo betere) reden dan de reden die de school zelf geeft. Want die school had het als ik het zo lees ook verboden als het wél onderdeel van een lesje geschiedenis of maatschappijleer was geweest en dat is natuurlijk te bizar voor woorden. Daarvoor verwijs ik naar de column van Pieter Klein (handig, alles over dit onderwerp is al geschreven) waarin staat dat deze posters essentieel zijn om alle gebeurtenissen goed te kunnen duiden. Als je met leerlingen wil praten over de gebeurtenissen en wil discussiëren over de cartoons moet je ze eerst tonen.

kicktherabbit | 14-01-15 | 14:52

niet te geloven dat jullie allemaal zo reageren (uitzondering daar gelaten) zo scherp alles veroordelen en meteen een mening te geven, alleen na het zien van stukjes beelden, de geweldige tekst van de journalist die dit stijlvolle stukje tekst heeft geschreven.. doet me denken aan een groepering mensen die de rest van de wereld sterk veroordeeld en daar zelfs zover in gaat als we vorige week op televisie hebben kunnen zien.
Bravo voor iedereen met zijn goed onderbouwde mening!

BS4820 | 14-01-15 | 14:47

moslim zoent met niet-moslim = dizkriminazi. Deze kindrwezensch hebben niet eens een rudimentaire notie van begrippen die gemeengoed zijn ... islamdom of islaméndom. Vergeef ze, want ze zijn onwetend, dom en at best geestelijk lui

Ozon | 14-01-15 | 14:46

@kicktherabbit | 14-01-15 | 13:12 : "…hij had een activistische reden. Een leraar mag ook best activistisch zijn maar als het even kan niet op school.".
.
Dat is de andere kwestie, maar daarin ben ik het wel met u eens.

ben kokhals | 14-01-15 | 14:45

Video telegraaf met blik in het hoofd van vmbo moslimatjes.
Ik ga er niet eens iets over zeggen, slechts mijn minderwaardige blanke hoofd headdesken...
m.telegraaf.nl/article/23556536/leerli...

vaas klaak | 14-01-15 | 14:44

"Je mag wel je mening geven, maar die moet je voor je houden." (uittreksel van video op Telegraaf-tv). Wat is dit voor een school? Het is algemeen geweten dat het onderwijsniveau op de gemiddelde Nederlandse school op z'n zachtst gezegd ondermaats is, maar dit slaat werkelijk alles. Leerlingen die zich op deze manier (cf supra) uitlaten, zijn getooid het brein van een pindanoot. Zal me (sic) zoals de directrice genuanceerd uitlaten: "het is een flutschool"

Ozon | 14-01-15 | 14:43

En dit is nog een school in heemskerk..
Er zijn grenzen aan tolerantie ja.. grenzen aan tolerantie jegens intolerantie, en die grens is toch bijna wel bereikt. Leuke paradox maar de trieste waarheid.

henkdekanarie | 14-01-15 | 14:43

"Ze reageerden er erg emotioneel op en hebben de poster als kwetsend ervaren. We hebben het over kinderen van 12 tot en met 15 jaar"
.
Dus de poster ging subiet weg en de docent moest die jengelende snotneuzen ook nog eens als een dhimmie excuses aanbieden. Het gezeik wordt op deze manier niet te harden in de nabije toekomst. Want jong geleerd, is oud gedaan. In één publieke bijeenkomst die directeur op stande voet ontslaan, en die klotekinderen van school trappen.

ben kokhals | 14-01-15 | 14:35

tweetybird | 14-01-15 | 14:19
Het is direkt-triese.

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 14:30

Alleen een poster ophangen is niet genoeg en streeft ook geen doel na. Dit was de uitgelezen mogelijkheid geweest om met de poster iets te starten. Door middel van de reactie op de poster in gesprek gaan. Neem toch aan dat de kindjes van deze school wel een aantal woorden achter elkaar kunnen plakken en uitspreken. Weghalen van de poster is ABSOLUUT verkeerde keuze en geeft slecht beeld van waar onderwijs voor staat. Kennis op doen over mens en maatschappij!

Mrkks | 14-01-15 | 14:23

baskb | 14-01-15 | 13:28

Kijk en dat laat mijn gelijk dus zien. De directrise stelt dat de poster moslimhaat vertegenwoordigd. Oeps dus weer de kramp van de linksche gutmensch die een label hangen aan een poster die geen moslimhaat uitbeeld.Zeg maar mevrouw steekt ook niet onder stoelen of banken haar gedachtes over de pvv en pvv tokkies. Het is duidelijk in welke hoek de vrouw haar politieke voorkeur ligt. Nee de directrische was hier politiek aan het bedrijven. Daarvan akte. Annabel je zit dit keer dus werkelijk helemaal fout en slaat de plank volledig mis.

tweetybird | 14-01-15 | 14:19

"Je mag wel je mening geven, maar die moet je voor je houden, weet je? " Nee, ik weet niet! Dit is een contradictio in terminis...

Quichegerechtigde | 14-01-15 | 14:17

Even als antwoord op de reacties over het briefje die de kinderen van de O.L school meekregen om geen boterhammen met ham mee te nemen al 15 jaar geleden ,de briefjes waren ondertekend door de directeur het prototype van een gutmensch door de gemeente Hoorn met medailles omhangen bij zijn afscheid.

blauwe zander | 14-01-15 | 14:13

Persoonlijk vind ik de Habdo-style satire niet echt grappig en ik heb niet de geringste behoefte om moslims expres te beledigen. En voor orthodoxen kan onze hedonistische samenleving misschien een beetje confronterend zijn. En wellicht is onze cultuur wel niet zo beschaafd als dat we denken. Maar het is op zijn minst brutaal en aanmatigend dat aanhangers van een barbaarse, bloeddoordrenkte, racistische ideologie menen ons de wet voor te kunnen schrijven.

PrinsesStoepje | 14-01-15 | 14:12

kicktherabbit | 14-01-15 | 13:12

Dat mag annabel vinden maar ik ben het het niet met haar eens dit keer. Ten eerste beeld de poster geen politiek statement uit en tweede is het actueel dus kan een school er gewoon het als lesstof behandelen Het is te gek voor woorden dat leerlingen omdat ze het niet welgevallig is lesstof gaan bepalen.Ik ben het dus niet met haar eens. Ook dit behoort weldegelijk bij een school.Het bespreekbaar maken.En annabel slaat de plank hier volledig mee mis want de poster draagt niks politieks uit. Het in het politieke trekken is dus waanzin.Ik vind het dan ook niet erg consequent van annabel.Maar ja ze mag een andere mening hebben. Al trek ik deze mening van haar zeer in twijfel.En ik vind het zelfs een beetje hypocriet.Een soort buiging. Zeg maar.Hier mee geeft ze aan dat de moslim jeugd bepalen wat wel mag en welke poster wel of niet mag. Zij helpt daar naar mijn mening de vrije meningsuiting met dit statement om zeep.En ik vind het zeer naief van haar.

tweetybird | 14-01-15 | 14:10

-weggejorist-

myrna1965 | 14-01-15 | 14:07

-weggejorist-

myrna1965 | 14-01-15 | 14:07

-weggejorist-

myrna1965 | 14-01-15 | 14:07

Hij ( de leraar) moest door het stof. Hij moest zijn excuses aanbieden. De leraar heeft hierdoor alle respect verloren en het lulletje van de school geworden. Hij kan maar beter ander werk zoeken. Alle collega's zouden zich solidair moeten verklaren en deze school en leerlingen de rug moeten toekeren. En ook alle ouders die het de omgekeerde wereld vinden moeten zich ook maar eens afvragen of hun kinderen wel de juiste normen en waarden worden bijgebracht.

louperdeloup | 14-01-15 | 14:00

Leraren staan ook niet graag met een kruisje of sterretje om voor de klas en over de Holocaust kunnen ze het maar beter niet hebben. De 5e colonne heeft ons allang ingesloten.

PrinsesStoepje | 14-01-15 | 13:59

Denkt die Marleen nu echt om die docent te ontslaan, en moest hij echt de klassen langs om excuus aan te bieden ( dat is eerder gebeurd op een andere school). Marleen je bent een walgelijk persoon die haar personeel laat zakken terwille van politiek kruipen.
Je bent ook erg dubbel trouwens, eerst beweer je dat je leerlingen te dom zijn om de nuance te begrijpen (dus geen discrimatie/proficatie) en nu is het wel proficatie/discriminatie.
Je vindt jezelf moreel superieur en anders denkenden pvv-tokkies ( erg discriminerend naar de naam Tokkie, want het is gewoon een naam). Blind voor de problemen die waarschijnlijk langs je heen gaan omdat je in een goed buurt woont. Jammer en dat is een understatement dat typetjes als die posities hebben en de echte werkers wegpesten op een zeer achterbakse wijze.

Bas1877 | 14-01-15 | 13:58

Marleen Lemstra lijkt me nu al de dhimmy van 2015. Het voorbeeld van een laffe, angstige bestuurder. Als het er op aan komt gaat ze ongetwijfeld met de benen wijd voor agressieve haatbaarden. Een heel slecht voorbeeld voor kinderen. Die docent daarentegen lijkt me een een goed rolmodel.

Peyronie | 14-01-15 | 13:48

-weggejorist-

Aidoo | 14-01-15 | 13:46

Het is om wanhopig van te worden... Ik geloof inmiddels echt dat er geen hoop is voor Nederland, er zijn teveel moslims en teveel kinderen met een mega laag IQ. Het zal alleen nog maar dommer en islamitischer worden, dat is de trend voor de komende 50 jaar. Blij dat ik zelf geen kinderen heb.

De Mentalist | 14-01-15 | 13:42

-weggejorist-

Aidoo | 14-01-15 | 13:40

Oh die twitter, nu is het allemaal de pvv'ers weer. belachelijk... ook al te vaak gehoord inmiddels. Maar goed, vmbo, anough said...

Blobber_NL | 14-01-15 | 13:29

Maatschappelijke zaken bespreekbaar maken en wanneer het gebeurd n.a.v. het journaal, internet of een cartoon op school, hoort bij lesgeven. Maatschappijleer heet dat vak. De leraar die de cartoon had opgehangen heeft het zeer goed geanticipeerd op de huidige problematiek. Dat de linksche uitgedroogde zuurmuts hem en de leerlingen belette een dialoog met elkaar aan te gaan onderschrijft haar incapabelle en eenzijdige oriëntatie op de maatschappij.
.
Roodlinksche Marleen is zeer geschikt als juffrouw. Wel bij het sanitair in de V&D.

pluizigkroeshaar | 14-01-15 | 13:23

Beste ouders,

Vandaag is er tot onze spijt door een docent een poster opgehangen die aanstootgevend was en absoluut niet past in het beleid van de school.

Direct nadat een aantal leerlingen daarover hebben geklaagd heeft de directie ingegrepen en is de poster verwijderd en de docent ernstig aangesproken.

Daarnaast is de teamleider naar alle klassen gegaan om duidelijk te maken dat er een ernstige fout is gemaakt door een individuele actie van een docent en dat de directie haar excuses aanbiedt aan allen. De docent heeft zijn diepe spijt betuigd en aangegeven dat hij absoluut niemand wilde kwetsen. Hij wilde alleen solidair zijn met de slachtoffers in Parijs.

Daar waar nodig hebben er gesprekken plaatsgevonden op school met leerlingen zodat ze hun verhaal kwijt konden. Ook in de klassen is er aandacht geweest voor de gebeurtenissen in Parijs.

Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Marleen LemstraDirecteur Kennemer College VMBO/PRO

one hobo | 14-01-15 | 13:22

tweetybird | 14-01-15 | 12:58
Laat ik het Annabel Nanninga en Miko Flohr (die het geloof ik voor de eerste keer met elkaar eens zijn) dan maar eens aan je proberen uit te leggen:
twitter.com/ANanninga/status/55531171...
.
Een leraar op een middelbare school hoort les te geven, te duiden, de actualiteit over te brengen etc. in dat kader zijn er talloze redenen te bedenken om die cartoon op te hangen. Maar dat was niet de reden, hij had een activistische reden. Een leraar mag ook best activistisch zijn maar als het even kan niet op school. Om diezelfde reden heb ik ook problemen met godsdienstige scholen (aka Christen of Moslim indoctrinatie) en heb ik er ook problemen mee als een leraar pamfletten op gaat hangen waar bankiers er van langs krijgen of een bepaalde politieke partij aangevallen of juist verheerlijkt wordt. Je moet leerlingen alle ruimte geven om zelf een standpunt in te nemen, jouw eigen standpunt is niet interessant. Zo moet je op iedere school alle godsdiensten behandelen (essentieel onderdeel in de geschiedenis en huidige maatschappij) maar je moet het uiteindelijk aan leerlingen zelf overlaten of ze 's ochtends knielen naar Mekka of een kruisje slaan. Eén van die twee hoort een school niet op te dringen. Je moet informatie overbrengen, samen met de leerlingen duiden en de leerlingen uiteindelijk zelf een standpunt in laten nemen en niet je eigen standpunt opdringen. Dat is onwenselijk bij minderjarigen die sowieso makkelijk te beïnvloeden zijn.

kicktherabbit | 14-01-15 | 13:12

Wat een kansloze school en die meisjes daar zijn ook zo achterlijk als het achtereind van een ezel, de begrip discriminatie in dit land is zo hard verkracht, dit krijg je ervan... een nederlander en een moslim die zoenen is discriminatie, what the fuck heeft dat mens in der aderen gespoten, even serieus. Crack?

Blobber_NL | 14-01-15 | 13:11

Ja je zou denken dat omdat het actueel is het juist lesstof zou zijn.Het lijkt mij juist een taak van een school om het bespreekbaar te maken.Maar ach dat werkt niet bij een school met een linksche gutmensch excuus truus.Je kind zal er maar op school zitten waar schijnbaar leerlingen met een bepaald geloof bepalen wat wel of niet mag.Brrrr

tweetybird | 14-01-15 | 13:10

Je mag wel vrije mening UITEN maar deze moet je wel voor je houden. Zegt de leerling. Ga eens snel leren dat uiten en voor je houden conflicterende begrippen zijn dom wijf. Die blanke op de poster is ook niet per definitie een Nederlander. Stelletje mislukkingen achterlijke onverdraagzame idioten. Zowel alle leerlingen als politiek correcte leraren inclusief directie ontslaan.

Veel Vaak | 14-01-15 | 13:10

Éen ding weet je zeker, na afronden van deze school ligt je niveau van sociaalvaardigheid nog net zo als toen je erop kwam.
Zou mijn kinderen deze school niet aandoen.

gebrokenvleugel | 14-01-15 | 13:07

Als leraar ben je toch ook aangenomen om van alles uit te leggen en je leerlingen (mede) op te voeden. Dit was dus een opgelegde kans geweest om dat weer eens te realiseren. De actie van de school is precies de verkeerde reactie op de gebeurtenissen. Wat hebben sommige instanties toch een lamlendige mentaliteit.

De wandelaar | 14-01-15 | 13:05

Chapeau voor de docent!!!!! (betekent: petje af)
Directrice doet wel erg negatief over de Turkse- en Marokkaanse leerlingen: Ze begrijpen de tekst niet....
Pffffff, vind ik nogal een uitspraak. Doe je toch iets niet goed (volgens mij). Mijn kind zou er niet naar school mogen. Het onderwijs lijkt me er niet goed.

sandra19647075 | 14-01-15 | 13:04

bintang | 14-01-15 | 11:38

Onzin want waar ziet u in de poster een poging tot bekeren dan. U lult onzin.

tweetybird | 14-01-15 | 13:00

kicktherabbit | 14-01-15 | 11:50

Hmmm waar ziet u in de poster een politieke boodschap dan.U bent weer stemmingmakerij aan het doen door een verkeerde voorstelling van zaken.En ziet ze weer vliegen.Zoals gewoonlijk.

tweetybird | 14-01-15 | 12:58

@AntonPantoffel | 14-01-15 | 09:01
"OK, vraag aan de reaguurders hier: als je vindt dat Charlie Hebdo posters mogen worden opgehangen, vind je dan ook dat Dieudonné grappen mogen worden gemaakt?"

Ja, natuurlijk. De grens van vrije meningsuiting ligt mijns inziens bij het punt waar je oproept tot criminele activiteiten, zoals geweld. Vaag gedefinieerde concepten als "haatzaaierij" horen niet thuis in ons wetboek.

Russells Teapot | 14-01-15 | 12:56

tweetybird | 14-01-15 | 12:40

Bij mijn reactie moet de reaguurder niet fuckingawsome zijn want die begreep het juist wel maar antonpantoffel die er geen flikker van begreep. Sorry fuckingawsome was effe verkeerd copy paste. Hup antonpantoffel invoegen en fucknigawsome uitvoegen.

tweetybird | 14-01-15 | 12:55

Mee eens dat dit een uitgelezen kans is op een discussie over vrijheid van meningsuiting. Maar wie zegt dat dat op die school nu niet gebeurt. Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je een mening dan ook maar door je strot geduwd moet krijgen.
Als je de mening van Charlie Hebdo niet deelt dan koop je het blaadje niet. Als je Hans Teeuwen kut vind dan kijk je niet naar hem.
Dit was geen lesstof maar de particuliere mening van een leerkracht. Die mag hij uiten als hij dat wil maar dan plakt hij zijn poster maar op zijn raam.
Op mijn openbare school was ooit een leraar die regelmatig een t-shirt met de tekst Jezus Redt rondliep. Daar is de man terecht op aangesproken. Geenstijl bestond toen nog niet maar ik vraag me werkelijk af of dat ooit een topic was geworden.

Mike Oxlong | 14-01-15 | 12:50

En daar gaat het dus mis. Moslims leren op deze manier van jongs af aan dat, wanneer zij zich storen aan andermans vrije meningsuiting, het de taak van die ander is om zelfcensuur toe te passen.

Daarom vind ik dus dat scholen van het lager onderwijs af verplicht tijd zouden moeten inruimen voor het onderwijzen van de normen en waarden van onze cultuur, waarvan vrijheid van meningsuiting er één van is. Het onderwijs dient uit handen genomen te worden van linkse bewonderaars van andere culturen, en terug in handen te komen van mensen die staan voor onze eigen vrije westerse cultuur.

Dit land is toe aan een grondige ontlinksing.

Russells Teapot | 14-01-15 | 12:49

Net maar eens een foto opgezocht van deze kandidate voor de dhimmi-verkiezing van 2015. Het is verd#mme net de zus van oud NPO coryfee Sonja Barend. Nuff said!

Mister Knowitall | 14-01-15 | 12:45

Zegt de directrice, dat haar leerlingen (moslims) dom zijn.

Dutch_Holland | 14-01-15 | 12:45

Voor alle 230 reaguurders(en meer) die willen dat Marleen Lemstra (aan het koppie op de foto te zien 100% GroenLinks) haar biezen pakt:schrijf een mailtje aan de heer Fred Timmermans,voorzitter van het college van bestuur van de SVOK.

www.svok.nl/medewerkers

Foto Marleen L.:

www.swvvomk.nl/organisatie/ons-team/ma...

Heel erg verdacht dat het fotobijschrift luidt:bestuurslid-geen omschrijving (??????)

De docent die zijn excuses heeft aangeboden (waarom is deze man anoniem?) dient vanzelfsprekend zélf zijn ontslag aan te bieden en moet beloven nooit meer voor een klas te gaan staan.
De uitsmijter van van Rossem is subliem!
Helaas snappen alleen de intimi-localo's dit.
Maar zo werkt satire nu eenmaal.

Terpentijn | 14-01-15 | 12:40

F#ckingAwesome | 14-01-15 | 10:43

Grappen mogen wel. Het werkelijk verheerlijken van moordenaars die onschuldigen hebben vermoord is heel wat anders.Er werkelijk goedkeuring aangeven dat er onschuldige zijn vermoord gaat te ver. Nergens hebben ze bij charlie ooit moord gerechtvaardigd.Of geweld gepredikt.Ze maakte spotprenten. Niks meer niks minder. U vergelijkt appels met peren.

tweetybird | 14-01-15 | 12:40

Ongeloofelijk zo'N miep.Ze begrijpt niet dat dit al tot geschiedenis lessen behoort en dus eeldegelijk op een school thuishoort.Het recht op vrije meningsuiting. En een uitleg dat het verkeerd is om te moorden omdat je je beledigt voelt om een spotprent.Ze had leerlingen kunnen leren dat met alles de spot word gedreven en dat dat niet per definitie aan de islam van vrede toebehoort.Maar dat die islam van vrede vindt dat dat met moord gewroken moet worden.En dat dat belachelijk is.Moord en geweld gaat altijd te ver. Gemiste kans weer van deze excuus truus.Directrice zeg maar kruisje bij ongeschikt.Want dit is ook weer een wegkijkster voor de echte realiteit.Wij laten ons niet door een geloof voorschijven wat niet of wel mag vanwege lange tenen.Ze heeft duidelijk zelf er geen flikker van begrepen en geeft nu al weer toe aan terreur van islam en moslim jeugd die bepalen voor andere wat wel of niet mag.

tweetybird | 14-01-15 | 12:35

Kinderen van 10 tot 15 jaar van Turkse en Marokkaanse herkomst? Dat zijn dus Nederlandse kinderen want gegarandeerd hier geboren en opgegroeid, en met de Nederlandse nationaliteit. Die weten heel best hoe het hier toegaat, dat blijkt al uit hun assertiviteit. En te dom om de cartoon te snappen? Schone taak voor de school om het een en ander nog eens uit te leggen; daat heb je het vak maatschappijleer voor.
Mevrouw Lemstra discrimineert naar afkomst en zet een hele bevolkingsgroep weg als te dom. Anderen worden in Nederland voor minder voor de rechter gesleept.

Synecdoche | 14-01-15 | 12:34

Al het policore wensdenken, dromen en ontkennen ten spijt en ondanks al het massale ge-jesuischarlie, kijk op Facebook voor het gemak maar eens naar de reacties op de Hebdo-gerelateerde artikelen van RTL Nieuws of de NOS. Dan krijg je al snel te zien hoe men in islamitische kringen écht denkt. Natuurlijk is de strekking van deze reacties voor de gemiddelde reaguurder geen verrassing, maar toch. Om misselijk van te worden. Wanneer vertrekken zij toch eens vrijwillig uit het land wiens cultuur van vrijheid van meningsuiting zij zo intens haten?

Markies DeCanteclaer | 14-01-15 | 12:30

Het kan erger.

Opstelten liet in 2004 de leus "gij zult niet doden", die op een muur geschilderd was als reactie op de moord op Theo van Gogh, verwijderen, want provocatief.

(hij heeft zich er later wel voor verontschuldigd)

Fransg | 14-01-15 | 12:20

Het ziet er naar uit dat heel die generatie vrijgevochten anarchistische tegen alles protesterende babyboomers uiteindelijk op hun oude dag politiek correct door de knieen gaat voor de totalitaire intolerantie die zij juichend heeft binnen gehaald onder het mom van vieren van de veelkleurige kosmopolitische multiculturele en vooral fuck de eigen cultuur, multicultuur. Dus ouwe hippies, vergeet maar het swingen op I can get no satisfaction half dement achter achter je rollator. Ga maar oefenen op vijf keer per dag gymnastiek richting mekka.

Benedict Broere | 14-01-15 | 12:18

Tja, geeft aan hoe die kinderen over homosexualiteit en al helemaal over homosexuele mede-moslims denken. Nu nog huilen en straks mishandelen.

Ommie de HaatMoker | 14-01-15 | 12:15

Nee lekker met z'n allen moslims blijven pesten omdat het mag. Dan heb je het begrepen.

IMDNME | 14-01-15 | 12:07


blauwe zander | 14-01-15 | 11:07

Dat hadden wij ook dus namen we een boterham met buikspek mee.

Bas1877 | 14-01-15 | 12:07

Die school heeft gewoon gelijk.
Het is een walgelijk plaatje.
Vrijheid van meningsuiting versus een beetje respect voor elkaar.

Simpele Boerenlul | 14-01-15 | 12:07

Ze hebben de franse tekst niet begrepen... Geen opsteker voor de leraar frans daar.
En is voor veel moslims het frans niet de tweede taal?
Misschien willen ze het gewoon niet begrijpen. Soit...

marlin5215 | 14-01-15 | 12:04

Hetzelfde geldt voor de dagbladen. De opzeggingen van de abonnementen zijn niet meer te stoppen. En niet alleen door de digitale mogelijkheden. De meeste lijden inmiddels een zieltogend bestaan met hun linkse redacties.
rooie vogel | 14-01-15 | 10:38

Is dat echt zo?

Herstel ,volgens mijn vrouw is het al 15 jaar geleden dat de kinderen op de openbare lagere school middels een briefje werden verzocht geen boterhammen met ham mee te nemen als lunch.omdat dat beledigend zou zijn voor de moslim kinderen.
blauwe zander | 14-01-15 | 11:07

Jezus!

B. Randnetel | 14-01-15 | 12:04

Een school voor randdebielen

Ergea | 14-01-15 | 12:01

'Ze reageerden er erg emotioneel op en hebben de poster als kwetsend ervaren".

Ik denk dat ik al weet met WELKE emotie

CrapoTheGreat | 14-01-15 | 11:52

De vraag is waarom hij die cartoon op heeft gehangen. Ik vind niet dat politieke statements van docenten op scholen thuishoren. Net als dat docenten hun religie niet dienen te promoten.
Was het onderdeel van de les dan heb ik niks gezegd. Ons halve geschiedenislokaal was vroeger een tijdlijn vol met spotprenten, ook prenten die in die tijd tekenaars nog de kop hebben gekost. Zowel voor- als tegenstanders van president X of gebeurtenis Y. Je leest er alles aan af, de gebeurtenissen maar vooral ook de sfeer in de maatschappij in die tijd. Zo'n cartoon vertelt soms meer dan een half boek. Het was het jaar van de opkomst van Fortuyn en uiteraard werden ook de spotprenten van die tijd besproken (jammer dat het er niet meer zoveel zijn). Maar onze leraar heeft nooit zijn eigen politieke opvattingen aan ons opgedrongen of een persoonlijke statement gemaakt, het had altijd een educatieve functie. En ik had het ook niet gewaardeerd als die oude Groenlinkser dat wel had gedaan. Goede leraar was dat.

kicktherabbit | 14-01-15 | 11:50

Bukken voor fabelkinderen op weg naar Nederstan.

Antitheïst | 14-01-15 | 11:44

In mijn tijd hing er een groot kruis in het klaslokaal.
En de nonnen zongen liedjes over negertjes die van een hek afvielen.
Geen onvertogen woord. Was ook niet gewenst dat je daar wat van zei.
De tijden veranderen. Altijd.

james_lux | 14-01-15 | 11:42

@Bintang
Precies. En daarom haal je de poster niet weg, want dat is een niet neutrale keuze. Je geeft uitleg en duiding, dat is wat je doet als school

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 11:42

blauwe zander | 14-01-15 | 11:07

Daar heeft u toch geen gehoor aan gegeven, mag ik hopen?
Of heeft u de kinderen gelijk van school gehaald en naar een normale school gestuurd?

rooie vogel | 14-01-15 | 11:40

Als de docenten zouden proberen de leerlingen te bekeren tot de islam, zou GS te klein zijn, en terecht. Vrijheid van meningsuiting betekent dat geen enkele mening verboden wordt, maar het betekent niet dat elke mening op elke plaats op elke moment geuit kan worden. Scholen moeten zich neutraal opstellen, zowel bij argumenten voor als tegen de islam.

bintang | 14-01-15 | 11:38

"Natuurlijk is er hier vrijheid van meningsuiting, maar dat moet wel respectvol zijn en niet ongenuanceerd". Hij spreekt zichzelf tegen in één zin.

Steinway | 14-01-15 | 11:37

Jr Thorbecke dat valt wel mee.
Mijn dochter moet wel elke dag 10 km fietsen naar klein plaatsje buiten Rotterdam.
Maar ik weiger haar op scholen om de hoek te doen.
Is 99 procent allochtoon.
Haar school half om half.
Trouwens op scholen in Rotterdam is het al lang dat kerst feest en sinterklaas niet gevierd wordt omdat het kwetsend zou zijn.
En dan heb ik het over 17 jaar geleden toen ik in Ritterdam West woonde.
Dochtertjewas twee en was enige blanke kindje.
Na die mededeling heb ik haar van school gehaald en ben naar een buitenwijk verhuisd.
Heb mijn kinderen daar bewust op christelijke school gedaan.
Enigste met normale verhoudingen en gewoon alle culturen belichten op school.

Lilia2 | 14-01-15 | 11:28

Goed, als ik ooit iemand in dienst moet nemen van dat niveau, dan dus NIET een van die school.
jammer voor de goeie, maar die mentaliteit hoef ik niet om me heen. Straks hang ik iets op, of wil ik een vriendin van me een hand geven aan zo'n type. Mag dan niet natuurlijk, en uiteraard mag ik daar dan niets van zeggen, want ik ben een blanke man die niets begrijpt.
En inderdaad, ik begrijp niet hoe het ooit zover heeft kunnen komen in dit ooit zo mooie land.

helaas nederlander | 14-01-15 | 11:22

Die leraar snap ik ook niet hij had zich
uit protest best wel aan de vrouw mogen vastketenen en boven op het dak gaan staan

Berthe | 14-01-15 | 11:13

en daar buigen de stumpers alweer voor de Islam. niet te geloven waar dit land en heel Europa naar afgegleden is.

irma zonderboezem | 14-01-15 | 11:09

"ze zijn niet gekwetst, maar ze voelen zich gekwetst omdat ze dom zijn."
Dat is zo ongeveer de slogan van de schooldirectie.
Dom, en dus gauw gekwetst; Zo ken ik er meer.

lustkapper | 14-01-15 | 11:07

Herstel ,volgens mijn vrouw is het al 15 jaar geleden dat de kinderen op de openbare lagere school middels een briefje werden verzocht geen boterhammen met ham mee te nemen als lunch.omdat dat beledigend zou zijn voor de moslim kinderen.

blauwe zander | 14-01-15 | 11:07

Lekker artikel.

Daan0 | 14-01-15 | 11:05

Dit is ouwe koek hoor 10 jaar geleden kregen de kinderen hier op de openbare school allemaal al een briefje mee waarin stond de kinderen geen boterhamen meer mee te geven die met ham belegd waren, omdat dat voor de moslim kinderen beledigend was.en

blauwe zander | 14-01-15 | 11:02

wow, simply wow.
Als geschoffeerde docent: ziek thuis gaan zitten en de school een proces aan de broek doen voor slecht en incapabel management. Zo je werknemers schofferen en te kakken zetten, die docent kan zijn baan nooit meer doen.
Als directrice: vrijwillig opstappen en terug naar de pabo om eens te kijken waar het mis is gegaan in mijn opleiding. Wat houdt pedagogie ook al weer in? Beginnen met de kernwaardes....
Als ouder van een leerling: mijn kind onmiddelijk van school halen.
Als leerling/persoon van vmbo nivo: die trut van een directrice een proces voor discriminatiei aan de broek doen! Dat mens zet een enorme bevolkingsgroep weg als zijnde te dom om ook maar iets bij te brengen....
.......

stupify | 14-01-15 | 11:00

Laffe honden!!! Nederland op zn best. Angst regeert! En wat doen we eraan?!??? Gaan we met zn allen naar deze school?!?? Nee we zien en zwijgen. Amen

wallie100 | 14-01-15 | 10:59

deez | 14-01-15 | 10:40

Dan laat hun site op internet toch heel andere indrukken achter. Die geeft duidelijk een verkeerde voorstelling van zaken. Dat mag dan weer wel, natuurlijk.

rooie vogel | 14-01-15 | 10:58

Marleen Lemstra heeft bepaald geen hoge dunk van de capaciteiten van haar VMBO-leerlingen en in plaats van het steunen van een docent die een mogelijkheid schept om zaken die velen bezighouden ter discussie te stellen, valt ze hem af en wordt de man verplicht om excuses aan te bieden aan het jonge volk, waarmee het gezag van de docent volkomen gesloopt wordt. Veel docenten ervaren tegenwoordig hun schoolleiding steeds meer als Onderwijs Ondermijnend Personeel.

Swaan | 14-01-15 | 10:57

Dus een paar geindoctrineerde kinderen bepalen wat er op school wel en niet mag.
Mooi man.

H2O | 14-01-15 | 10:55

Wegens het onontkoombare tekort aan maagden vanwege de vele martelaren heeft Allah besloten dat ook niet-maagden voortaan de lage lusten van de ons ontstegn islamist mogen bevredigen. Een speciaal verzoek aan deze directeur om snel af te reizen naar het paradijs om zo snel mogelijk haar lijf ter beschikking te stellen aan een in het paradijs opgenomen Procul Harum strijder....

gamlakuk | 14-01-15 | 10:54

@rooie vogel | 14-01-15 | 10:38
De directeur van de NPO is hoofd staatspropaganda en heeft volgens mij alle omroepen de opdracht gegeven om de islam in een beter daglicht te krijgen om de gemoederen te bedaren.

De vragen in het handje van Jinek zijn zorgvuldig gekozen.

Trouwens het volgende topic gaat geheel over deze uitzending.
*zap*

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 10:52

Ik hoop dat ouders massaal in opstand komen tegen de laffe politiek correcte indoctrinatie van hun kinderen op scholen.

frisenfruitig | 14-01-15 | 10:52

rooie vogel: het zijn laffe politiek correcte redacties. Ik hoop dat ze hun eigen graf graven.

frisenfruitig | 14-01-15 | 10:50

Ik denk overigens niet dat Heemskerk dermate groot is dat men makkelijk een andere school in de nabije omgeving kan vinden als men kinderen ergens anders naar toe zou willen sturen. Daarnaast is dat dan helemaal zwichten voor terreur. Het schoolbestuur moet op hun plaats worden gezet ipv zelf weg te rennen. Dat moeten wij eens leren. voor onze rechten opkomen zonder bang te zijn door onze eigen mensen als racist weggezet te worden.

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 10:47

Een volk dat voor tirannen zwicht
Allen, die hier tesamen zijn,
de levenden, de doden,
de handbreed, die ons scheidt, is klein,
wij zijn tesamen ontboden voor het gericht ...

Gedenk de liefste, die hier ligt,
de broeder, vrind of vader,
maar gun Uw ogen wijder zicht,
aanzie het land en alle mens tegader,
hoor dit bericht:

Wij staan tesaam voor het gericht
voor goed of kwaad te kiezen,
een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.

(Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)

JIP! | 14-01-15 | 10:47

Die brief naar de ouders.. dat is echt dhimmigedrag

Onno Drees | 14-01-15 | 10:45

Ik zag net een mooie anagram van je suis Charlie. Jesus chr is a lie. Wel een goeie en klopt als een bus. Nu nog eentje met Allah

deministerpresident | 14-01-15 | 10:45

-weggejorist-

F#ckingAwesome | 14-01-15 | 10:43

OK, vraag aan de reaguurders hier: als je vindt dat Charlie Hebdo posters mogen worden opgehangen, vind je dan ook dat Dieudonné grappen mogen worden gemaakt? Zo nee: waar ligt dan de grens. Wat mag wel en wat mag niet? Zelf worstel ik daar nogal mee.
AntonPantoffel | 14-01-15 | 09:0

Er is geen grens, anders dan het oproepen tot overtreden van de (wereldse) wet. We hebben wetten die kaders stellen aan welke vormen van belediging moeten kunnen en welke niet. Ik kan me zo voorstellen dat belediging van personen of groepen alleen verboden wordt in een moderne verlichte maatschappij wanneer er op individuen gericht wordt zonder dat er een rationeel argument gemaakt wordt en er aantoonbare schade ontstaat, maar anders moet er m.i. geen enkele grens zijn en al zeker niet waar het de irrationele elementen in religies betreft.

F#ckingAwesome | 14-01-15 | 10:43

Tsja, drie kwart van die school is moslim. En met een (tegen alle protesten in) moslim school om de hoek, nemen ze blijkbaar geen risico door al die zeikertjes.

deez | 14-01-15 | 10:40

Ik heb gehoord, maar kan het niet zelf bevestigen, dat er een opstootje is geweest onder de leerlingen, en dat de politie zelfs op school is geweest. Over zwichten voor terreur gesproken.

Een ander verhaal is waar RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 09:55 mee komt. Heb mij dat nooit zo gerealiseerd en wilde er misschien ook wel niet aan, maar er werd wat af geindoctrineerd op middelbare scholen in de jaren 70/80. Nu ik er eens aan terugdenk was het inderdaad één grote linkse hersenspoeling. Ook ik kan ij een soortgelijke affaire met het OLS, toegegeven een niet al te gezelige club, herinneren. Wat een rel was dat toen die op mijn school uitgenodigd werden. Die waren voor kruisraketten en de NAVO, en dat kon natuurlijk niet. Het werd zo'n rel dat die avond afgebroken moest worden. Want ze aan het woord laten was naturlijk ondenkbaar.

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 10:39

@Tuut
Ik hoop dat je je vrouw al geleerd hebt wat een proxy-site is?

En doe de naam van die school eens geven? :-) Gerichte censuur op inet is nl echt verboten.

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 10:39

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 09:12

Inderdaad, tenenkrommend. De acteur naast het drietal deed nog een poging door Mounty Python na te doen om aan te geven welke kwetsende satire christenen hebben moeten welgevallen. Maar daar werd snel overheen gewauweld. Trouwens deze acteur kan een volgende uitnodiging natuurlijk wel vergeten. Niet politiek-correct genoeg.
Maar deze programmamakers hebben kennelijk niet in de gaten dat het kijkerspubliek hier doorheen prikt en ervan gaat walgen.
Hetzelfde geldt voor de dagbladen. De opzeggingen van de abonnementen zijn niet meer te stoppen. En niet alleen door de digitale mogelijkheden. De meeste lijden inmiddels een zieltogend bestaan met hun linkse redacties.

rooie vogel | 14-01-15 | 10:38

@mcGuyer
Het onfatsoen, de hebberigheid, het gebrek aan medeleven van sommige mensen is walgelijk.

Geprobeerd hem op te sporen via inet, helaas niet gelukt

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 10:35

Jullie willen helemaal niet weten hoeveel scholen al tot in het uiterste rekening houden met de snel beledigde moslim-zieltjes. Wat ik zoal wekelijks van mijn vrouw (onderwijzeres / "zwarte school") te horen krijg...! Als leerkracht moet je nog oppassen ook, want als je te veel laat "lekken", dan kan het gemakkelijk je baan kosten.
Overigens worden bij mijn vrouw op school (binnen dat bestuur) sites als Geenstijl en Pownews geblokkeerd, terwijl internet daar verder voor alle radicale zooi gewoon open staat!

TuuT | 14-01-15 | 10:34

Wie heeft er iets te vertellen over die directrice? Is dat de minister? Is dat een wethouder? Het is hoe dan ook iemand die met MIJN belastinggeld betaald wordt.
Doe eens uitzoeken, geenstijl!

Btw: is dit nu weer een voorbeeld van een troela die een baan krijgt omdat ze vrouw is, ipv omdat ze de juiste kwaliteiten heeft?

New Quacka | 14-01-15 | 10:33

Onderwijs is een van de belangrijkste pijlers waarop een democratische maatschappij wordt gebouwd.
Deze school laat een van de belangrijkste lessen, te trekken uit de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs, en de daaropvolgende wereldwijde "Je suis Charlie" demo's volkomen links liggen om tegemoet te komen aan de eisen van intolerante pubers. Bizar!
In plaats van de gebrekkige algemene ontwikkeling van deze pubers wat op te vijzelen, en te pogen de achterlijke kijk van sommige leerlingen op belangrijke westerse waarden naar het niveau 2015 te tillen, wordt een docent gedwongen excuses aan te bieden aan intolerante leerlingen. Dat is nog bizarder.

Deze school is een bijzonder slechte school, en die mevrouw zelf heeft dus geen enkele lering getrokken uit EN niets begrepen van het drama dat zich heeft afgespeeld in onze vrije westerse wereld. Wat een domme gans, totaal ongeschikt!

appelvink | 14-01-15 | 10:32

@polt
Hahaha
@Bigi Bana Boy
Erger: Oostergo, Christelijk Lyceum in Dokkum (of al places)

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 10:30

Ach ja, wie de jeugd indoctrineert, heeft de toekomst.
Dat weten de salafisten als geen ander, en blijkt goed te werken bij deze toekomstige Telegraaflezertjes die graag brokjes kant-en-klaar verhaal/meningen/ditmoetjeervanvinden stukjes toegeschoven krijgen.

StijlloosInkoppertje | 14-01-15 | 10:28

Meer meer meer
Van dit soort reacties van scholen enzo.
Wellicht dat de politiek dan eens gaat inzien waar het heen gaat.
Laf laf laf noem ik het.
Zo'n poster is een ideale manier om eens met die kinderen te 'praten' ( als ze dat op de VMBO kunnen, schijnt apart volk te zijn als ik die school hoor.. ).
Enne, hebben die leerlingen ook een minuut stilte gehouden?

helaas nederlander | 14-01-15 | 10:28

Het zegt in zoverre iets over ons onderwijs: als VMBO-er wordt je niet geacht een cartoon te kunnen begrijpen, of een Frans zinnetje (desnoods met behulp van een woordenboek) te kunnen vertalen.

voorschot | 14-01-15 | 10:25

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 09:55
Een zekere respectabele katholieke HAVO/VWO aan een gracht in Amsterdam-Zuid ?

Bigi Bana Boy | 14-01-15 | 10:23

Wat Rushdie zegt in dat filmpje: het gaat allemaal om marketing voor de echte haatbaarden in de moslimlanden.
Als die charlie-betogers zijn gewoon een geslaagd reclamestunt voor de ayatolla's en kaliefen in de zandbak.

frank87 | 14-01-15 | 10:21

kijk die wijven hebben een soort hoedjes op tegenwoordig en geen hoofddoek mag dat?

jopie1 | 14-01-15 | 10:14

Gewoon je kinderen op een Christelijke school doen, ben je van dit intolerante af, je weet bijna zeker dat je kinderen beter onderwijs krijgen, met veel achterblijvers gaat het niveau van de betere leerling ook naar beneden.
Uiteindelijk gaat het om de bagage die je op school meekrijgt, om later je bammetjes te verdienen.

gebrokenvleugel | 14-01-15 | 10:12

Gevaarlijke school. Schoolbestuur is nog gevaarlijker. Sluiten die school. Tja.. omder ambtenaren zitten nu eenmaal veel moreel verheven linkse superieuren. Dom dom dom en super link. Ik haal mijn kinderen weg daar

nukkie | 14-01-15 | 10:11

Directie heeft gelijk. Geen politieke uitingen op school.

De Geus | 14-01-15 | 10:08

@Expert Homo 09.48
Met de beste wil ter wereld kan ik in een poster van twee zoenende mannen geen geloofsgetinte uiting zien. Als u dit wel ziet omdat één van die mannen eruit ziet als een moslim begeeft u zich juist op hetzelfde niveau als de leerlingen: help, belediging van mijn geloof.
Het is een satirische poster. Het is poster over vergeving. Het is een poster over liefde tussen mensen. En het is een poster die aangeeft dat menselijkheid alle religie overstijgt.

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 10:02

Ik neem aanstoot aan deze directrice, direct verwijderen dus. En laat haar niet vergeten excuses aanbieden aan de samenleving.

benjemal | 14-01-15 | 09:59

Deze school heeft duidelijk zijn kant gekozen. Gelukkig is er internet zodat we nooit vergeten!!

zeefert | 14-01-15 | 09:58

@Willem van Rood, ik heb geen baan. Ik haal mijn inkomen van Pokerstars, PKR en 888.

R Duke | 14-01-15 | 09:58

zeeman73 | 14-01-15 | 09:48
Je zou bv eerst de capituleerders moeten aanpakken, deze juf is absoluut niet capabel om deze jonge potentaatjes te onderwijzen, kennelijk heb je daar een man voor nodig die iets meer begrijpt van deze zeer belangrijke opdracht, het onderwijzen en laten begrijpen van vrijheid van meningsuiting!

lanexx | 14-01-15 | 09:57

Dus klagen en zeiken over je religie wordt nu ook al op scholen onderwezen? Als dit is wat wij onze kinderen bijbrengen over hoe de maatschappij werkt, dan hou ik mijn hart vast voor de toekomst. Deze jongeren groeien op met de gedachte dat als iets je niet bevalt, je gewoon het R-woord gebruikt, waarop de aanstootgevende mening wordt weggejorist.

Dit was een uitgelezen moment geweest om die moslimleerlingen bij te brengen dat het ophangen van die poster *precies hetzelfde* is als het uitdragen van hun geloof: het uitdragen van een overtuiging die onvermijdelijk voor sommige anderen aanstootgevend is.

Muxje | 14-01-15 | 09:57

Dus het probleem is het onderwijs? Want in mijn tijd kreeg ik nog verplicht een jaar(of twee?) Frans en kon de leraar het dan mooi uitleggen in de les.

Twee vliegen in 1 klap. Lijkt mij?

TM | 14-01-15 | 09:55

Toen ik 18 was werd er geprotesteerd tegen de Amerikaanse kruisraketten. Ik zat op een linkse school die volhing met antiamerikanisme posters. Een vriend en ik gingen posters ophangen van het OLS, het oud strijders legioen. Van die dingen waarop stond: liever een raket in mijn tuin dan een Rus in mijn keuken, of "het geluid van een F16 is het geluid van vrede". Die posters moesten weg. We hebben uiteindelijk het schoolbestuur moeten dreigen een proces aan te spannen voor ze besloten dat dan maar alle posters weg moesten.
Censuur op scholen is van alle tijden.

Saillant detail: degenen die naar de demonstratie gingen kregen vrij en werden door school gratis vervoerd. Degenen die tegen wilden demonstreren kregen geen vrij.

Saillant detail twee: nu nog zijn sommige ex-schoolgenoten boos op me vanwege mijn acties van toen, voor hem zal ik altijd een soort nazi blijven.

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 09:55

dus... ook geen sneeuwpoppen op het schoolplein.

Ko.Nein | 14-01-15 | 09:54

Expert Homo | 14-01-15 | 09:44 duurt niet lang meer hóór, de namen van geboren kinderen in Rotterdam vanmorgen in de krant Mo 3x zoveel als de populairste jongensnaam.

dedwarsligger | 14-01-15 | 09:54

Een poster met "Je suis Kouachi" hadden ze waarschijnlijk wél kunnen waarderen...

Flatulent | 14-01-15 | 09:53

De directrice bevindt zich op een negatieve glijdende schaal. Want wat wordt haar volgende stap? Minirokjes verbieden in de zomer, geen varkensvleesproducten meer in de kantine?! Helaas zijn veel leraren van het verachtelijke JOOP-gehalte. Politiek correct, multi-cultureel en politiek links. Kortom, van het kaliber "weg met ons" en alles doen om conflicten te vermijden met de veeleisende Noord Afrikaanse prinsjes en prinsesjes, desnoods door zich als een djimmi te gedragen.

Schweinchen Dick | 14-01-15 | 09:53

"Natuurlijk is er hier vrijheid van meningsuiting, maar dat moet wel respectvol zijn en niet ongenuanceerd"

Dit is een hele domme uitspraak.

Aantastelijk | 14-01-15 | 09:53

Lemstra u heeft een oordeel geveld over de westerse normen en waarden die door menig Opa zijn bevochten!
U wilt de heldin van uw moslim leerlingen en hun ouders zijn?
Wees dan ook mans genoeg om een waardeoordeel over u en uw beslissing te incasseren.

deraderendraaien | 14-01-15 | 09:52

Dus... de achterlijkheid in het Kennemer-Zandgebergte is hierbij groter dan in het Al Hoceïma-Rifgebergte.
Benieuwd wat Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker(VVD)nu gaat doen.
.
Tip:
De school verplichten een abonnement te nemen op Charlie Hebdo en na vertaling het blad elke vrijdag klassikaal bespreken.
.
Zou overigens voor alle scholen moeten gelden, want dat is beter dan al die links-maatschappelijke-onzin-lesjes.
.
In ieder geval vormt dit de kwetsbaar-laffe moslim-egootjes en de slappe-hypocriete christen-zieltje.

Musset | 14-01-15 | 09:52

zeker D66 stemmen, Lemstra? Slappe knieën, wegkijken als het om principes gaat, fout signaal afgeven door poster weg te halen want " dreig en wij doen jullie zin". Lafaard.

langzullenweleven | 14-01-15 | 09:52

Dit krijg je ervan als je socialistische bakfiets moedertjes voor de klas zet. Meewaaien met alle winden. Mijn god, wat een walgelijk wijf. Precies dat soort wijven geven niets om jouw rechten! Niets! Alleen haar eigen ideologische waanbeelden tellen voor zo'n heks. Ik walg ervan en weet je hoeveel van die soort extreem foute socialistische vrouwen in Nederland rondlopen met arrogante rot koppen? Het is om van te walgen en deze mevrouw hoort met een ketting in de keuken te worden vastgelegd, naast de hond!

Bad Karma | 14-01-15 | 09:49

@VMBO... Alsof je moet weten wat satire betekent om vuilnis op te halen en wc's te schrobben,
R Duke | 14-01-15 | 08:42

Dus dat is jouw baan?
Weten we dat ook weer.

Willem van Rood | 14-01-15 | 09:48

Het probleem met onverdraagzamen is dat zij ook verdraagzaamheid bij de ander niet verdragen.
Het probleem met onredelijkheid is je er met redelijkheid niets tegen begint.
Het probleem met lichtgeraakten is dat je het nooit goed genoeg doet en dat de lichtgeraakte uiteindelijk altijd gekrenkt is.
Kortom; de tijd van verdraagzaamheid, redelijkheid en rekening houden met de krenkbaarheid van deze groep onverdraagzamen lijkt me nu wel voorbij.
dat wordt vechten.

zeeman73 | 14-01-15 | 09:48

Aan de andere kant valt er ook wel wat voor te zeggen dat er in scholen helemaal geen geloofsgetinte uitingen mogen voorkomen.

Expert Homo | 14-01-15 | 09:48

Mailtje gestuurd:

Een land waar scholen voor censuur zwichten
Verliest meer dan alle respect
Dan verdwijnt de kans op een gezamezijke toekomst

Mijn respect voor de leraar die durfde op te staan. Walging over hoe u hem heeft behandeld. Verdriet en schaamte over mijn collega's die u blijkbaar geadviseerd hebben zo te handelen. Zij zijn hun titel niet waard.

RobD, Sociaal Psychisch Verpleegkundige, CGW
Werkt met moeilijk opvoedbare en/of criminele jongeren met psychiatrische problemen

RoBD=Skullfucker | 14-01-15 | 09:46

@Kameroudste | 14-01-15 | 09:29
Met de laatste zin heeft ze wel een punt: "Tolerantie kent ook grenzen".
Maar ik denk dat dat voor haar maar één kant op werkt.

QBert | 14-01-15 | 09:46

Vrouwen horen niet sjgolleiding te zijn. vrouw moet achter man lopen.
Een week per maand in de andere kamer wonen.
vrouw mag niet spreken in openbaar, vrouw mag niet buiten zonder manlijk famillielid of haar echtgenoot.
Dus.
Wat wil die huri nu eigenlijk ?

hallevvezool | 14-01-15 | 09:45

Minder, minder, minder! (van die kudt-leraren die je koter ons land al laat verkwanselen voor hij/zij goed en wel stap in de maatschappij (dat zijn wij) heeft gezet.

Jan Gordelroos | 14-01-15 | 09:44

Deze vrouw lijkt me het type dat zodra een moslim haar boos aankijkt omdat ze geen hoofddoek draagt en hij daar aanstoot aan neemt, ze direct een hoofddoek gaat dragen.
Zo'n type zonder enig karakter dus. Zo'n type dat helemaal niets op heeft met vrijheid en gelijke rechten en plichten voor iedereen. Zo'n type dat zichzelf volledig wegvaagt voor intolerantie, onderdrukking, onredelijkheid, agressie, domheid en meer van dat soort kenmerkende islamitische achterlijkheid. Zo'n type verdient het eigenlijk niet om in een vrij land als Nederland te woont want zij staat niet voor onze normen en waarden maar profiteert er wel van. laat haar maar afreizen naar Gaza. Lijkt me wel een goede plek voor haar. Stellen wij wel een directeur aan die onze waarden wel uitdraagt. Wat een achterlijke trut zeg.

The real McCoy | 14-01-15 | 09:44

Samengevat, wat mij betreft: Moslims mogen best eens leren dat er hier een altijd nog meerderheid is die niet volgens hún regeltjes leeft en dat dat ook zo blijft.

Expert Homo | 14-01-15 | 09:44

elkipo | 14-01-15 | 08:59
Het is een mevrouw. Directrice Lemstra genaamd. Is natuurlijk weer zo'n links schepseltje met korte haren en a sexueel tonend. Ik weet het. Het is geen sterke opmerking.

metdedag | 14-01-15 | 09:43

Mevrouw Lemstra heeft privé vast wel met een bordje je suis Charlie voor haar buik gestaan samen met haar rooie vrienden.

deraderendraaien | 14-01-15 | 09:43

@Keimpsk | 14-01-15 | 09:10
Een onthoofdingsvideo aan jongeren laten zien, ligt bij u dus in dezelfde orde van grote als een cartoon van kussende mannen ophangen.
Of vind u dat even erg?
U bent moslim?

Roadblock | 14-01-15 | 09:43

"Directrice Lemstra vindt echter dat het besluit om de afbeelding te verwijderen juist is geweest."

Dit soort ongelooflijk foute mensen zijn degene die ons land verkwanselen terwijl zo'n heks er zelf beter van wordt met haar zoetgevooisde linkse gepraat. Dit zijn de mensen die nergens voor staan, alleen maar meewaaien met alle winden. Zo'n bitch geeft geen klote om rechten, geeft niet om Nederland. Dit zijn de mensen die je met een grote lach op de trein naar het oosten zetten. Fouter zijn ze er niet. Ik spuug op je, bitch!

Bad Karma | 14-01-15 | 09:41

Ingrijpen Jeteketet! oh wacht, Bussemaker is PvdA, dat wordt niks.

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:39

Markies DeCanteclaer | 14-01-15 | 09:36
"jusqu'a la mort?" Ok, dood ga je! (TIens, je moet vanuit het moslimperspectief denken.)

cocalola | 14-01-15 | 09:39

Capitulatie. 14.1.2015.

RIP.

cocalola | 14-01-15 | 09:38

Franse les? Prima, dan mag men met deze permanent gekwetste huilebalken eens uitgebreid gaan discussiëren over deze quote van Voltaire:

"Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je defendrai jusqu'a la mort votre droit de le dire."

Succes, slappelingen.

Markies DeCanteclaer | 14-01-15 | 09:36

Hoe snel sommigen zich overgeven. Bah! En het is Heemskerk NH, niet eens Amsterdam of een ansere grote stad. Het is dus echt een minderheid die het voor het zeggen kreeg. Een soort zwarte piet discussie.
.
(Beste ZP-discussie: blijf dit jaar zo lang mogelijk deaud)

Driewerf Hoezee | 14-01-15 | 09:35

Dieudonné aangehouden omdat hij geweld verheerlijkt. Hmmmmm, ik weet het niet helemaal. Oproepen tot geweld, haatzaaien, discrimineren, etc vind ik goede redenen, maar deze is wat te vaag wmb.

TheseDays00 | 14-01-15 | 09:35

Mevrouw Lemstra uitgeroepen tot de meest lage vorm van leven in Nederland. Wat walg ik van dat soort ruggengraatloze socialisten. Kutwijf!

Bad Karma | 14-01-15 | 09:34


Hoeveel van deze lieverdjes zou trouwens
op de iPhone WEL zwelgend naar onthoofdings video's gekeken hebben ?
Cartoons dat ligt gevoelig, maar radicale websites doorspitten vinden ze prachtig.

Berthe | 14-01-15 | 09:34

@Keimpsk | 14-01-15 | 09:10
2 Vraagjes... Wat zou jij doen aan een tekenaar die een sprookjesfiguur kussend afbeeld om welke reden dan ook?
En wat zou jij doen tegen een man die een ander de kop afhakt, om welke reden dan ook.
Mijn antwoord zou zijn; de eerste kun je negeren en het je niet aantrekken.
De tweede zou je kunnen opsporen en veroordelen tot een lange vrijheidsstraf voor moord.
Nu graag jou antwoord.

deraderendraaien | 14-01-15 | 09:34

Als ze nu al niet begrijpen dat "liefde sterker is als haat" gaan we nog veel plezier beleven als deze jongeren opgegroeid zijn en verworden tot het smerige addergebroed van hun geloofsgenoten

Kobus Kloothamer | 14-01-15 | 09:33

Komt nooit meer goed met NL. Die kinderen zijn de tijdbomrisico's die wellicht over tien-twintig jaar afgaan.
Tegen die tijd zou ik het land wel eens verlaten kunnen hebben....

ecologiste | 14-01-15 | 09:32

Ik vind het doodschieten van veertien weerloze burgers ook best wel kwetsen.
Wat een volkomen verkeerd signaal om toe te geven aan de protesten van die leerlingen. En wat natuurlijk nóg zorgwekkender is, is dat zoveel leerlingen kennelijk op deze manier reageren.
Allemaal incidenten natuurlijk, maar 't hoopt zo óp.

Lewis | 14-01-15 | 09:32

Nou nou nou nou nou...

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:32

Keimpsk | 14-01-15 | 09:10

Jij bent vast een leerling van die 'kwaliteitsschool'. Want zó stupide heb ik ze vandaag nog niet gehoord. Ik weet dat het moeilijk voor je is, maar probeer het toch maar: denk eens ná over wat je nou eigenlijk zegt en waar het hier om gaat.

Kameroudste | 14-01-15 | 09:31

Hopelijk kan het OM hier ook even naar kijken.
Een proefproces tegen mevrouw Lemstra lijkt me hier op zijn plaats.

Excuses maken, hoe haal je het in je hoofd.

Jerolimo | 14-01-15 | 09:31

En daarom ben ik toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten naar het oosten van het land verhuisd. Om te voorkomen dat ze op dit soort scholen terechtkomen. Te veel buitenlanders die hun stempel op de school drukken. Wat de kwaliteit van de school niet bepaald goed doet.
Vergelijkbaar met de wereld. Moslim scholen doen het net zo goed als de moslim landen. Uitgezonderd de landen die drijven op een olieplas. Die kunnen westerse kennis inhuren om iets in hun land neer te zetten.

metdedag | 14-01-15 | 09:31

Ik ben verdomme net wakker en het eerste wat je leest is weer iets over zo'v godvergeten linkse socialistische bakfiets trut die met haar arrogante bek wel even schijt aan de vrijheid van meningsuiting. Dat soort lui zijn de meest gevaarlijke voor ons land.

Bad Karma | 14-01-15 | 09:30

De grap is dat velen van ons momenteel ook oprecht gekwetst zijn door deze aantasting van onze waarden. Maar daar heeft mevrouw Leenstra dan weer niet zoveel begrip voor.

très cool | 14-01-15 | 09:30

Kamervragen?

double punch | 14-01-15 | 09:29

"En laten we wel wezen, we weten dat het tijdschrift Charlie Hebdo op de grens zat. Dat is soms ook beledigend. Wil je dat in een school? Tolerantie kent ook grenzen.”"

Met stomheid geslagen. Echt. Dit is niet meer uit te leggen.

Kameroudste | 14-01-15 | 09:29

Buigen maar, dieper en dieper.. En dan nog een beetje dieper.

Fratello | 14-01-15 | 09:26

Op het moment dat de leerlingenn niet langer aan het onderwijsniveau moeten voldoen, maar het onderwijsniveau aan de leerlingen is het einde zoek.

Verder: Marleen Lemstra, u bent ongeschikt. Ik roep Timmermans en Oud, beiden lid van de raad van toezicht, op om mevrouw Lemstra boventallig te verklaren. Dit uiteraard zonder vertrek premie.

Voorbeeldige | 14-01-15 | 09:26

@R Duke
doorzeiken over een school, terwijl een heel land de cartoon in de ban heeft gedaan....

eismctwee2 | 14-01-15 | 09:26

Wat zei Aboutaleb ook al weer ??
"als het je hier niet bevalt dan rot je maar op"
en dat geldt ook voor kudtkotertjes

Berthe | 14-01-15 | 09:25

Drie dagen ging het over wat er mis is met de wereld, er moet iets aan gedaan worden en onbeperkte vrijheid van meningsuiting en nu gaat het alweer over wij zijn gekwetst, wij worden gediscrimineerd, in een hoek geplaatst, ons geloof en grenzen aan...

Ik wil de vrijheid van atheïsme. Waar blijft het?

TheseDays00 | 14-01-15 | 09:24

Dit raakt de essentie van het geheel: 1) dat de gebeurtenissen van afgelopen week (en eerder natuurlijk) álles met islam te maken hebben en 2) dat een groot deel van de moslims in Nederland deel uit maken van een parallelle, nogal afgesloten sub-samenleving waarbij de integratie met de Nederlandse samenleving vaak ver te zoeken is. Met een potloodje op de Dam gaan staan helpt dan niet zoveel meer...

Gaute | 14-01-15 | 09:23

Had ik als puber op míjn school eens moeten proberen, de "beledigde" puistenkop uit te hangen vanwege een door een docent (!) opgehangen poster; dan had ik subiet een schoolbord-borstel naar mijn kop gehad. Van die zelfde leraar.

Je zit op school om - onder andere - normen, waarden en betekenis van onze staatsinrichting te leren. Niet om de beledigde hystericus uit te hangen op grond van een primitieve, achterlijke Derde Wereld-religie.

Maar kennelijk zijn de anti-autoritaire slobbertruien met hun jaren '70 gedachtegoed, waarin het misverstand regeert dat onderontwikkelde puistenkoppen de baas zijn op een school en niet de leerkrachten, nog steeds oververtegenwoordigd in onze onderwijswereld.

Het gaat helemaal goed komen met dit land, vooral als opvoeders buigen voor een fascistoïde religie uit een zandbak waar de alom tegenwoordige geiten nog de meest intelligente wezens lijken.

Peter Emile | 14-01-15 | 09:22

Zo vraag ik me nog af wat ik mijn kinderen moet gaan vertellen over dit soort zaken ( nu nog 3 1/2 en 2) en zo is de middelbare school om de hoek zeer slecht in het nieuws. Ik wist niet dat die achterlijke figuren zo dichtbij woonden. Vanavond maar eens wat posters op gaan hangen daar...

Harry2m | 14-01-15 | 09:22

@ Keimpsk | 14-01-15 | 09:10
Een satirische onthoofdingsvideo met een mening of zo eentje van een terroristische organisatie waar echte mensen echt dood gemaakt worden om regeltjes uit een sprookjesboek uitgelegd en toegepast door een idioot?

TheseDays00 | 14-01-15 | 09:22

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 09:12
Onpasselijk was ook het woord dat mij boven kwam.

Klier van Bartholin | 14-01-15 | 09:21

Directrice Lemstra staat symbool voor heel wegkijkend Nederland: ze kijkt weg. Het doorslaan naar het excuusrondje van de leraar betekent gedwongen ontslag lijkt me. #jesuispaslemstra

de Voorzittert | 14-01-15 | 09:21

Zelf islamiseerders, die zijn nog het meest gevaarlijk en horen boven aan de lijst staatsgevaarlijke personen.

sokkenpluisje | 14-01-15 | 09:21

De gehele hypocriete moslimgemeenschap noemt 80% van hun kinderen *mohammed of een afgeleide daarvan.
En bij een afbeelding van een poppetje dat dus op elke *mohammed kan slaan schreeuwen ze moord en brand.
De (ontbrekende)moraal is dat iedere geweld verheerlijkende,moordende en koppensnellende *mohammed dus een belediging zou moeten zijn voor die *mohammed waar ze zogenaamd zoveel respect voor hebben en eisen van de niet moslims.

*Hoofdletters zijn weggelaten uit respect voor de mensheid.

deraderendraaien | 14-01-15 | 09:20

"Slechts hen die bij het onderwijzen naar boven, niet naar onder wijzen, komt een plaats toe onder wijzen"....
Deze school wijst naar 'onder' (toegeven aan pressie) - door het hogere (hogere waarden als vrijheid van meningsuiting) te ontkennen.
Foei, wat een slechte school! Als mijn kinderen er nu op hadden gezeten, waren ze er de laatste dag op school geweest!

L.E. Raar | 14-01-15 | 09:20

(be)snijden in het budget van deze fraaie school.

Maslov de 1e | 14-01-15 | 09:19

Dus de westerse normen en waardes druppelen nog niet lekker binnen bij de 3de of 4de generatie

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:17

@Keimpsk
Een onthoofdingsvideo versus kussende mensen...
Ja... echt een goed vergelijk. NOT! Hoeven we je toch niet echt uit te gaan leggen?

IngridvanHenk | 14-01-15 | 09:17

Leer uw geschiedenis schooltje!!

An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.

Winston Churchill

Read more at www.brainyquote.com/quotes/quotes/w/wi... we dan niets uit de geschiedenis.

Maslov de 1e | 14-01-15 | 09:17

Bah. Het is erg belangrijk om jonge moslims te wennen aan kwetsende plaatjes van hun Kwaadaardige Profeet.
Gewoon, omdat zij later anders gevaarlijke moslims worden die denken dat de doodstraf op dat kwetsen uitgevoerd moet worden. Misschien niet door de "gematigde moslims" zelf, maar dan toch wel met hun instemming.

De islam is een buitengewoon kwetsende en totalitaire beweging, die niet thuishoort in een verdraagzaam land. Wie daar anders over denkt moet zich ook maar eens afvragen of hij of zij hier wel hoort.

Jan Passant mk2 | 14-01-15 | 09:15

Hier een mooie uitspraak van Marleen Leenstra van deze school (www.werkeninhetonderwijs.nl/schooljaar... "Leerlingen die op de basisschool niet mee konden komen, presteren hier opeens goed. Dat is een gevolg van het feit dat we lagere eisen stellen. Het is trouwens leuk om te merken dat leerlingen meer lol hebben als iets goed gaat; dat is ook goed voor hun zelfvertrouwen."

Laat deze uitspraak eens goed op je inwerken... We glijden in Nederland af zo.

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:14

@eismctwee2,
Na 36 keer snappen we het wel... Simpele ziel...

R Duke | 14-01-15 | 09:14

Buigen, kreng !

RegseHippie | 14-01-15 | 09:14

@eismctwee2 | 14-01-15 | 09:08
En dat is twee.
Bedankt voor de link.
Rustig aan zwitsal.

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 09:14

Keimpsk | 14-01-15 | 09:10
Het feit dat je een onthoofdingsvideo met een cartoon van twee kussende mannen vergelijkt.... Spoor jij wel?

mr. coffee | 14-01-15 | 09:13

Op deze cartoon staan gewoon 2 mannetjes die elkaar kussen.
Heeft helemaal NIETS met de islam te maken hoor...

Ahasveros | 14-01-15 | 09:13

Als binnen afzienbare tijd
Het Groot Kalifaat Der Hollandistan wordt uitgeroepen
dan wordt deze school (met D66) gespaard.

meneer Q | 14-01-15 | 09:13

Uit Van Dale:

res·pect (het)
1
eerbied uit hoogachting of angst

Eens raden …

simpelman | 14-01-15 | 09:12

@Klier van Bartholin | 14-01-15 | 08:56
Gezien. En Jinek maar knikken.
Ik werd er letterlijk onpasselijk van.
Totaal kritiekloze TV zonder enige nuance of wederspraak.

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 09:12

Het lijkt me beter als de kleine booslimpjes op die school al jong vertrouwd raken met het feit dat er soms spotprenten op hun baasje worden gemaakt.

mallekater | 14-01-15 | 09:11

Dit is ook dicriminatie van de homoseksuele puber want de poster betreft twee kussende mannen.

Zzzzooooffff | 14-01-15 | 09:10

En wat nou als deze leraar aan roomblanke kindjes een onthoofdingsvideo had getoond? Wat voor moraalvingerwapperend Geenstijl stukje had je dan geschreven? He?

Keimpsk | 14-01-15 | 09:10

Lafheid is het ultieme kenmerk van de gemiddelde schooldirecteur. Bij conflicten tussen leerlingen en docenten laat men het eigen personeel vrijwel altijd in de kou staan. Wat dit met zowel leerlingen als docenten doet laat zich raden. Ben zelf om deze reden reeds 30 jaar geleden uit het onderwijs gestapt.

Herr Vorragend | 14-01-15 | 09:09

Dat is nu juist het hele probleem, dat die gasten zich door nota bene een tekening zo gekwetst voelen dat ze er van willen gaan moorden. Is de oplossing dan om altijd op eieren te lopen om dat gestoorde volk maar niet te kwetsen?

panadol | 14-01-15 | 09:09

Een volk dat voor korannen zwicht...
Ik vind het opvallend hoeveel Nederlanders partij kiezen voor zg. gekwetste moslims, zonder in te zien dat de gebruikte argumentatie voor iedere gekwetste ziel gebruikt kan worden.
Het recht van de sterkste is het recht van de meest gekwetste geworden.

ZegMaar | 14-01-15 | 09:09

-weggejorist-

eismctwee2 | 14-01-15 | 09:08

Wat een bakfietshoofd heeft die mevrouw.

QBert | 14-01-15 | 09:08

Heemslamabad is een feit.

Kapitein Stijlvol | 14-01-15 | 09:06

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 08:54
L a n g z a a m maar zeker.

asylumstreetspanker | 14-01-15 | 09:06

Private scholen gaat het nog helemaal worden in de nabije toekomst.

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:06

Is deze school soms geheel afhankelijk van moslimleerlingen?
Dan lijkt het handelen van de directie veel op eigenbelang,waarmee het algemeen belang en het belang van de docent(namelijk vrijheid van meningsuiting)aan de kant gezet word.

deraderendraaien | 14-01-15 | 09:06

'Deze groep snapt de afbeelding niet'!
O... ze zegt dat haar leerlingen dom zijn.... misschien uitgelezen kans om ze eens bij te spijkeren?

IngridvanHenk | 14-01-15 | 09:04

Zijn dat dezelfde kindjes die hier met Sint Maarten jou uitschelden voor kankerjood omdat jou snoepgoed niet halal is? Zijn dat dezelfde kindjes waarvan er niet een op zijn eigen fiets rijd? Zijn dat die ouders die hier een moslim school eisen ? Mevr Lemstra kom eens een paar dagen na schooltijd hier in de wijk naar uw tere zieltjes luisteren, naar hun uitleg van Respect.

knut | 14-01-15 | 09:04

Ik snap die kinderen wel want die zijn allemaal erg in de war. Wat wil je ook als je tante ook je oma is, dat kunnen die door inteelt onderontwikkelde hersentjes gewoon niet aan...

eerstneukendanpraten | 14-01-15 | 09:04

AntonPantoffel | 14-01-15 | 09:01
Overigens lijkt me sympathiseren met terroristen niet hetzelfde als satire. Denk daar meer eens over na als je hier weer eens over nadenkt.

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:04

Dit is precies wat de aanslagplegers wilden bereiken. Laffe houding niet alleen van politici maar, nu ook al van schoolbesturen. Ik zou mijn kind er gelijk weghalen!

Europa nee | 14-01-15 | 09:03

-weggejorist-

eismctwee2 | 14-01-15 | 09:03

AntonPantoffel | 14-01-15 | 09:01
Op de bewuste poster werd Mo (je weet wel, die met die 6-jarige vrouw) niet afgebeeld. Maar een boze moslim die met een cartoonist zoent. In het kader van "Liefde ipv Haat". Best een bewonderenswaardig streven dus.

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:03

Gemiste kans. Dit was een uitgelezen kans voor een belangrijke les maatschappijleer. Wij varkens en honden moeten eens wat autoritairder over deze moslimjugend heenbuigen en duidelijk maken in wat voor land we hier leven. Dat het hier geen woestijn is en dat de oorspronkelijke bewoners van dit land de winter niet hadden kunnen overleven in een soepjurk en 3 keer per dag bidden. Dat ze vroeger niet de keus hadden welke dieren ze wel of niet konden eten en blij waren dat er af en toe nog een potje varkensvet in de schuur stond. Ga weg! Ga weg!

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 09:03

"Natuurlijk is er hier vrijheid van meningsuiting, maar dat moet wel respectvol zijn en niet ongenuanceerd"

Het is humor, genuanceerd en redelijk respectvol, dus wat klagen ze?! Of zijn mossies soms anti-homo rechten e.d.?

LangeTijdGeleden | 14-01-15 | 09:03

Zo zie je maar weer dat soms de verkeerde scholen afbranden.

knier | 14-01-15 | 09:02

Ik voel me ook gekwetst door alle gelovigen en hun denkbeeldige stemmen/profeten/moreel-gelijk, waar kan ik klagen om alle bijbels/korans uit het publieke beeld te verwijderen?

HaatAth3ist | 14-01-15 | 09:02

Ik moet zeggen dat ik het enigszins van die school begrijp. Ik begrijp dat je (voor sommigen) aanstootgevend materiaal zo min mogelijk wilt laten zien. Aan de andere kant: we hebben het hier wel over een grondrecht: vrijheid van meningsuiting. Wat weegt dan zwaarder? Weegt meningsuiting altijd zwaarder? Is dit anders op een school?

Er moet een ergens een grens zijn tussen vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid. Persoonlijk vind ik dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting zwaarder moet wegen en dat een dergelijke poster dus moet kunnen. Eventueel wel met uitleg aan gekwetsden wat democratische waarden e.d. zijn, dat het hier om satire/cabaret gaat etc.

OK, vraag aan de reaguurders hier: als je vindt dat Charlie Hebdo posters mogen worden opgehangen, vind je dan ook dat Dieudonné grappen mogen worden gemaakt? Zo nee: waar ligt dan de grens. Wat mag wel en wat mag niet? Zelf worstel ik daar nogal mee.

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:01

@elkipo.
Zucht, lees eerst is even voordat je begint te gillen... Droeftoeter.

R Duke | 14-01-15 | 09:01

Wat een waardeloze school. Wat mij betreft sluiten, want dat is zonde van tijd en geld.

deEerlijkeLeugenaar | 14-01-15 | 09:01

als ik zou klagen over hoofddoekjes in de klas - want aanstootgevend - worden die dan ook verwijderd???

small_town_dude | 14-01-15 | 09:01

Elke vrijdag wordt er bij de moskee om uw hoek ongelovigen en andersgelovigen beledigd, gediscrimineerd en bedreigd. Wat vindt Marleen Lemstra daar van?

Rest In Privacy | 14-01-15 | 09:00

-weggejorist-

elkipo | 14-01-15 | 08:59

-weggejorist-

eismctwee2 | 14-01-15 | 08:59

Je zult maar in de Randstad wonen en kinderen hebben die niet slim genoeg zijn voor de HAVO of VWO. Dan word je toch gek? Of nog enger: je zult maar een domme doch verdomd knappe dochter hebben en in Heemskerk wonen.

Beleidsmakers let op: zo creëer je dus een witte vlucht. Die rectrix Marleen Lemstra verdient hierbij een nominatie voor dhimmie van het jaar... Nu al!

Rest In Privacy | 14-01-15 | 08:59

Misschien familie van de burgemeester in Den Haag?Het is ongelofelijk dat een school dit zo aanpakt.Terwijl iedereen staat te roepen over dialoog.We zijn 2015 en daar weten ze het nog niet.Eens kijken wat de overheid hier zal doen.

Pempy Boludo | 14-01-15 | 08:58

Echt ongelofelijk. 'l’amour plus fort que la haine' wordt als kwetsend ervaren... Hoofdschudden doet.

diek | 14-01-15 | 08:58

Wat een slechte school. Maar ik vrees dat ze er gewoon mee wegkomen.

double punch | 14-01-15 | 08:58

What else is new...
Leraressen worden genegeerd door de islamvaders, hoofdoekmoeders negeren de leraren omdat ze niet met vreemde mannen mogen praten.
Kinderen groeien op in haat en met het idee dat ze op onze samenleving mogen spugen.
Stop toch eens met deze ongein. Wie past aan wie aan?

Ride | 14-01-15 | 08:57

Religie is ongeschikt voor minderjarigen!

happen_maar | 14-01-15 | 08:57

Wat zegt ze nou?? "Er zit een grens aan tolerantie"??
Als schoolbestuurder bepaal je toch die grens? Is het niet zo dat we in Nederland tolereren dat er satire is, dat we lachen en door gaan? Ook als we gekwetst zijn. Ze geeft een vrijgeleide waar de leerlingen bepalen wat er toegelaten wordt op school. Dat is de omgekeerde wereld. Ik hoop dat ze een paar laarsen gaat aanschaffen want het wordt tijd dat ze de nederlandse mentaliteit weer aanleert: poten in de klei, kop in de wind en blijven staan.

Snooze 101 | 14-01-15 | 08:56

Niet allen een superslechte school doet dit, de gehele engelse pers print en tv hebben stilzwijgend afgeproken om de cover te boycotten. GB heeft vandaag officieel het lihct uitgedaan!!!!!! www.buzzfeed.com/alanwhite/most-britis...

eismctwee2 | 14-01-15 | 08:56

Gisteravond bij Jinek drie moslims van 21 jaar jong.
In het begin van het gesprek is het nog redelijk maar gaandeweg komt de onwrikbare islamitische aap uit de mouw.

Klier van Bartholin | 14-01-15 | 08:56

Kennemer college te Heemskerk is dus gewoon een shariaschool

BozeHenk | 14-01-15 | 08:55

+1 voor "Stelletje EZELS."
U komt uit de buurt, Van Rossem?

geylegerrit | 14-01-15 | 08:55

Nu is het ophangen van cartoons kwetsend. Straks is het kwetsend om kerstversiering op te hangen. Of om te eten tijdens de ramadan. Of om niet 5 keer per dag tot Allah te bidden. Als je begint met toegeven aan religieuze waanideeën, dan is het einde zoek.

Trekhaas | 14-01-15 | 08:54

Nous sommes dhimmis!

Desmoulins | 14-01-15 | 08:54

Denk nu niet dat zoiets op dit college gebeurt. 9 van de 10 scholen zullen hetzelfde handelen om dat het mogelijkerwijs leerlingen kan kosten (lees: centjes)en het onderwijs altijd de veilige D66 route kiest.

daytripper | 14-01-15 | 08:54

De Silvesterschool in Helmond had dit jaar voor het eerst geen glühwein tijdens de kerstmarkt maar wel heel veel Marokkaanse en Turkse hapjes.
Toen ik vroeg waarom er geen glühwein was terwijl dat voorgaande jaren altijd wel het geval was en dat de geur van glühwein bij de kerstsfeer hoor kreeg ik als opgaaf van reden: dit is een school voor kinderen. Ja ja. Dezelfde juf stond even later buiten te paffen.
Het lijkt een kleinigheidje maar stukje bij beetje....
gaat dit land naar de kloten.

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 08:54

Die kinderen beheersen allemaal de Franse taal. Dacht het niet. Je suis triste.

Piet Karbiet | 14-01-15 | 08:53

Islam ies vrede.
Jij niet luister?
Jij moet deaud

vaas klaak | 14-01-15 | 08:52

Dhimmi's

Oculus Malus | 14-01-15 | 08:51

En hup, zometeen weer een Koran in de vuurkorf.

eerstneukendanpraten | 14-01-15 | 08:51

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
- Deze dichtregel plaats ik nu voor de derde keer vandaag, bij een artikel. Maar het blijft o zo waar. -

Sjaak uit Dordt | 14-01-15 | 08:51

Ik voel me gekwetst wanneer kinderen op school komen zonder hun tanden te hebben gepoetst.
Daar zouden ze eens iets aan moeten doen.
Werkelijk een onderschat probleem.

Maya de Blij | 14-01-15 | 08:51

Als ik die docent was zou ik me lekker ziekmelden. Psychologische problemen wegens niet gesteund door leiding.

MperR | 14-01-15 | 08:50

Nederland op en top........

Ronnie Rauwkost | 14-01-15 | 08:50

Dit klopt op zó veel niveaus niet, dat het me niet lukt om beknopt en objectief te reageren. Mijn enige hoop is dat er leerlingen zijn die zich nu beledigd voelen door religieuze uitingen als hoofddoekjes en die nu ook verbieden. Lijkt mij een gevalletje logica: satire verboden (want onbegrepen) dan ook religie verboden (want onbegrepen).

Mr Dixit | 14-01-15 | 08:50

Dit is een openbare school, laat je religieuze gevoeligheden lekker thuis joh. Of ga naar een islamitische school, daar hangt vast geen Charlie Hebdo karikatuur. En wellicht is de sleutel voor de examenkluis ook makkelijk verkrijgbaar.

raskol | 14-01-15 | 08:50

Wat is er niet te begrijpen aan 'liefde is sterker dan haat'?

Directrice Marleen Lemstra is echt van het pad af, moet zij wel aanblijven?

marielle | 14-01-15 | 08:49

Tsja.. Waarschijnlijk gewoon bang dat ouders de kinderen van school halen en de school kan sluiten. Ze hebben deze groep nu in ieder geval een groot deel van de dag binnen vier muren waar ze echt wel iets zullen leren.

Mesmer | 14-01-15 | 08:49

Dit komt nóóit meer goed je ziet het en je weet het.

gebrokenvleugel | 14-01-15 | 08:49

-weggejorist-

vaas klaak | 14-01-15 | 08:48

en langzaam maar gestaag worden wij in het gareel gedrukt door islamieten zodat wij ons steeds bewuster van worden gemaakt dat zij bepalen wat hier gebeurt.

wlodek | 14-01-15 | 08:48

Meteen in navolging van Theo van Gogh de koran erbij pakken en de jongens en meisjes vragen of ze ook de betreffendep assages kunnen aanwijzen waaruit blijkt dat het kwestend is.

Topperke | 14-01-15 | 08:48

Deze school zou door de onderwijsinspectie moeten worden berispt en de directie ontslagen. Of liever nog, de hele school sluiten.

Leer die kindertjes dat beledigd zijn een keuze is, in plaats van ze reeds op jonge leeftijd te bevestigen in het waanidee dat ze aan hun bijgeloof extra rechten in de openbare ruimte kunnen ontlenen.

Magnum Force | 14-01-15 | 08:47

Moet gaan uitkijken dat lezen van GS wordt slecht voor mijn bloeddruk :)

ae666 | 14-01-15 | 08:47

Niet voor niets stemt volgens onderzoek de overgrote meerderheid van het onderwijzersgilde D66 of Grlinks.

rien6139 | 14-01-15 | 08:47

Ik neem aan dat de verantwoordelijke directeur op stande voet ontslagen wordt.. Dit gaat toch nergens over. Op deze manier wordt er toegegeven aan de intolerantie van enkele moslims.
.
Dit kan en mag nooit gebeuren. De betreffende kinderen (en ouders) kunnen zich schikken in het recht op vrije meningsuiting...., of fijn een andere / islamitische school gaan zoeken, of (nog beter) ergens gaan wonen waar hun bekrompen wereldbeeld wel wordt ontvangen met gejuich.
.
Driewerf BAH

KazVandam | 14-01-15 | 08:47

Op dit punt kunnen 'gewone molsims' twee kanten op.
De richting van de terroristen of de richting van het Vrije Westen.
Of je hoort bij hen of je hoort bij ons.
Het lijkt me wel duidelijk aan welke kant ze staan.

wakkere_nederlander | 14-01-15 | 08:46

Wauw. Dit is een beetje in eigen doel scoren omdat het anders zo zielig is dat de tegenpartij verliest.

John McClane | 14-01-15 | 08:44

Islam en liefde gaan niet samen. Het woord liefde ontbreekt namelijk in haar vocubalaire. De man kiest zijn vrouw uit, de vrouw heeft niets hier over te zeggen. Ze moet zijn kinderen baren en verzorgen. En als ze het er niet mee eens is krijgt ze klappen. De blijf van mijn lijf huizen zitten vol met geslagen moslima's.

Het wordt tijd dat moslims kennis gaan maken met liefde. De babyboomers krijsten het in de jaren 60-70 uit dat liefde en vrede voor hen het belangrijkste zijn. Kunnen ze dit de moslims anno 2015 eens bijbrengen?

Ja echt ik ben het | 14-01-15 | 08:44

Dit is juist homofobie en zou bestreden moten worden. Hierin geven de moslims aan dat een moslim nooit homosexueel kan zijn. Het geloof wordt niet aangevallen, homo's worden hierin aangevallen. Het is een moslim die zoent, niet de geile profeet (NSFW), die valt alleen op kleine meisjes. Hoe gaat deze mevrouw nu de homosexuele jongens en meisjes op school begeleiden? Kom er maar niet openlijk voor uit, dat kost je je kop? Blijf maar in de kast, een sprookje is belangrijker dan de werkelijkheid? Hang die poster op en leer kinderen discussiëren, wat je ze nu leert is dat als je dreigt, je je zin krijgt. Gekwetst voelen is heel jammer, maar nog geen reden om vrijheden in te perken.

Sadomassochristus | 14-01-15 | 08:44

Voorstel tot aanpassing qoute Erdogan aan wikipedia verstuurd:

'Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, MIDDELBARE SCHOLEN onze kazernes en KINDEREN onze soldaten."

vaas klaak | 14-01-15 | 08:43

Naarmate de dag vordert zullen er waarschijnlijk meer berichten volgen van scholen waar het zelfde gebeurt.

Knerp | 14-01-15 | 08:43

"Ze reageerden er erg emotioneel op en hebben de poster als kwetsend ervaren. We hebben het over kinderen van 12 tot en met 15 jaar van beroepsgerichte vmbo-opleidingen die de Franse tekst (l’amour plus fort que la haine - liefde is sterker dan haat) niet begrepen."

Goh! Tuurlijk niet!
Ieslam is toch liefde.

Gefundenes Fressen | 14-01-15 | 08:43

VMBO... Alsof je moet weten wat satire betekent om vuilnis op te halen en wc's te schrobben,

R Duke | 14-01-15 | 08:42

equal to condell | 14-01-15 |

Die hij is een zij.. Lezen is een kunst, begrijpen ook.

beware_reageert | 14-01-15 | 08:41

@emagookniksmeer | 14-01-15 | 08:39
Ik ook. Zeker weten.

Truttebol | 14-01-15 | 08:40

Laat de leerlingen een opstel schrijven over Charlie Hebdo. Ben benieuwd wat hieruit komt.

Bieluh | 14-01-15 | 08:39

Oh, en verder heb ik maar twee woorden voor dit soort lafaards die nog steeds denken dat 'the politics of appeasement' werken: Neville Chamberlain.

Truttebol | 14-01-15 | 08:39

Als mijn kind op deze fopschool had gezeten, had ik hem er per vandaag afgehaald.

jemagookniksmeer | 14-01-15 | 08:39

Nee, klopt. Zoenende mannen en de boodschap "liefde is sterker dan haat" is niet te begrijpen voor de gemiddelde 14-jarige VMBO-leerling. Dat kan niet anders, want het heeft natuurlijk niets te maken met hun islamitische achtergrond. Islam = liefde.

psychonaut | 14-01-15 | 08:39

Wat een lutsers. Wat een gemiste kans. Wat een incompetente laffe horken. Wat is het email adres van die school??

marcoplarco | 14-01-15 | 08:38

Pek en veren voor die directeur, wat een ongelofelijke lul. En hij ontvangt nog wel geld van de NL belastingbetaler. Geen wonder dat we de verkeerde kant op gaan met dit soort moslimknuffelaars.

equal to condell | 14-01-15 | 08:37

De sharia is ingevoerd.

GeFlipt | 14-01-15 | 08:36

Dit.land.is.stuk.
Ik wil een nieuwe.

vaas klaak | 14-01-15 | 08:36

Toen ik de PABO deed, leerde ik het volgende: als je een klas iets uitlegt en ze snappen het niet, ligt het per definitie aan je uitleg. Je hebt dan of geen goede inschatting van de beginsituatie (wat weten ze al en wat niet, hoe ver zijn ze), of je gebruikt verkeerde woorden, voorbeelden of visualisaties, of je legt het gewoon slecht uit. Maar iemand iets uitleggen wat die persoon niet weet, is jouw verantwoordelijkheid. Je kunt iemand niet kwalijk nemen dat hij/zij iets niet begrijpt. Je kunt wel blijven volhouden, op allerlei manieren, net zolang tot het wel begrepen wordt. Zeker als het nogal belangrijk is, zoals dit.

Oftewel: deze school gooit de handdoek te snel in de ring. Uit blijven leggen, is hier het devies. Net zolang tot ze het wel begrijpen. Hele, hele slechte school. Indeed.

Truttebol | 14-01-15 | 08:36

Wat heeft de directrice heeft de kinderen nu 1 ding geleerd. Als je klaagt en zegt dat je gekwetst bent vanwege je geloof wordt er meteen actie ondernomen. Wordt dus vervolgd directrice... Als je al niet de beginselen van reinforcement kent, houdt het als docent zo`n beetje wel op.

roze_bril | 14-01-15 | 08:35

Ze hebben even voor de bühne geprotesteerd vorige week, maar nu weer snel de schijtebroek aangetrokken.

The_Black_Knight | 14-01-15 | 08:35

Hahaha, gaan we nu al bukken en excuses aanbieden aan 12 jarige snotneuzen? Gek hè dat ze later opgroeien en van alles eisen, niks willen, iedereen is raksist!

Eduardo- | 14-01-15 | 08:33

Ouders die weten wat goed voor hun kinderen is halen ze direct van die madrassa af. En zo'n directrice moet op staande voet ontslagen worden.

très cool | 14-01-15 | 08:33

een typische excuustruus met het verstand van een naaktslak die zich door twaalfjarigen laat koeieneren. Vandaag nog ontslaan zou ik zeggen.

jan-lul-de-behanger | 14-01-15 | 08:33

Aaaah meer in-ci-den-ten... allemaal los van elkaar zien.

MiGi | 14-01-15 | 08:33

Ongeloof, vrijheid van meningsuiting is ten dode opgeschreven als deze het al niet is als het onderwijs dit al uitsluit wegens gekrenktheid.

De kinderen worden gevormd en gekneed tot polico jaknikkers voor Islam een neeschudders voor vrijheid van meningsuiting.

Die directeur moet weg.

Kaas de Vies | 14-01-15 | 08:32

"We hebben het over kinderen van 12 tot en met 15 jaar van beroepsgerichte vmbo-opleidingen die de Franse tekst (l’amour plus fort que la haine - liefde is sterker dan haat) niet begrepen."
"Maar men moet zich realiseren dat het hier niet om leerlingen van havo of vwo gaat; deze groep snapt de afbeelding niet."
Aldus de school, me dunkt dat hier dan een mooie taak voor een school ligt om hun leerlingen wat te leren. Gemiste kans dus.

IJzervreter | 14-01-15 | 08:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl