Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EBRU UMAR - Er stond een agent aan de deur

ebru-ak.jpg De hele wereld in rep en roer vanwege een gekkie op twitter. Er stond een agent aan de deur. Er belde een mevrouw van de terrorismebestrijding. En een mevrouw van Twitter. Ze stoorden bij de herontdekking van mijn favoriete hobby: Lego. Of ik aangifte wilde doen. De mevrouw van Twitter stond ik vriendelijk te woord: nee, maar succes ermee. De mevrouw van de terrorismebestrijding stond ik beleefd te woord: nee. De agent mocht niet binnenkomen en kreeg het NEE! op straat te horen. Hij bleef vriendelijk. Gaf zijn telefoonnummer. Ligt inmiddels bij het oud papier. Natuurlijk doe ik geen aangifte. Oom Ivo sluit 200 politiebureau’s, dus de agenten zitten echt te wachten op mij. NOT. Bovendien, die ene keer dat ze wél op mij wachtten voor de aangifte van 2000 bedreigingen, kostte het me zeker drie uur. En een hoge bloeddruk toen zes maanden later een agent belde dat ze niets en niemand hadden weten te vinden. Als je een fokking semi-bekende rapper die je bedreigt, niet weet te vinden, terwijl in Nederland élk telefoonnummer door een beetje journo binnen een uur te achterhalen is, ben je incompetent. Dus naar het politiebureau om aangifte te doen? Waarom? Zelfs een cursus koken heeft meer kans van slagen dan dat Ivo’s laatste agenten een bedreiger weten op te pakken wanneer ‘ie zich vrijwillig meldt. Nee. Sorry. Bovendien ben ik niet bang voor moslims, of voor islamfundi’s. Ik ben bang voor politici die ervoor gezorgd hebben dat door hun beleid Nederland is verworden tot een land waarin geweld en godsdienstwaanzin de ruimte krijgen. Bang voor politici die ontkennen én toestaan dat geweld en godsdienstwaanzin in moskeeën, internaten en gevangenissen gepredikt worden. Bang voor politici die onze normen en waarden, onze rechten verkwanselen al naar gelang de eerste de beste stem die ze uitkomt. Het wordt tijd dat politici beseffen dat vrijheid van meningsuiting ook geldt voor fotofucks van Van Aartsen, voor anti-koningshuisdemonstranten, journo’s en cartoonisten. Het wordt tijd dat politici beseffen dat we niet in een islamitisch deel van de wereld leven, tijd dat politici die jihadistische inwoners, burgers van Nederland duidelijk maken, desnoods op hardhandige wijze, dat iedereen in Nederland recht op vrijheid en veiligheid heeft. Ook als ze vrouw zijn. Of een mening hebben die je niet aanstaat. Want degenen die de trekker overhalen, zijn niet altijd de schuldigen. En de mensen die aan de deur staan, de mensen die bellen? Die weten dat maar al te goed.

Reaguursels

Inloggen

wat ik mis in de hele discussie - het Michael Moore principe - iemand financieerd dit. Wie betaalde die broers - waar lopen de geldstromen ? Ik ben het met de schrijfster eens diegene die de trekker overhaald zijn mensen met het IQ van een aardappel - ergens zit de ideoloog en de geldverstrekker dat zijn de mensen die de haat zaaien . Elimineer de bron wat we nu doen is erg veel aandacht besteden aan wat uitvoerende mensen
Kwikkie2426 | 12-01-15 | 08:43

Antwoord op je vraag is Saoedië Arabië is de grootste exporteur van radicale Islam al is er geen spraken van een milde vorm. Islam is een way of life die zich in nestelt in het hele leven.Soedië Arabië sponsort de moskeeën, Islamitsche scholen ect. In Bosnië waar de Nederlandse dutchbat zat hebben ze heel wat moskeeën gebouwd, vrouwen lopen er gesluierd terwijl dit nooit het geval is. De oorlog met de Islam is 25 jaar geleden begonnen op de Balkan, maar dat wilde niemand zien. Saoedië Arabië wordt geen strobreed in de weg gelegd vanwege de enorme olievoorraden, beste om Islam te verslaan is alternatieve brandstoffen te vinden zodat ze wegzakken in eigen prehistorie. Werkgevers hebben het schorem binnengehaald en links heeft ze doodgeknuffeld en zitten we met de shit. Japan is door 2 atoombommen op de knieën gedwongen en Duitsland door helemaal in puin te schieten en de Islam?Misschien neutronenbom of zo....

TruthIsOutThere | 13-01-15 | 01:17

Ich bin ein Ebru.

Harde Kopkaas | 12-01-15 | 21:19

-weggejorist-

de.suriXL | 12-01-15 | 18:23

Ook ik ben Ebru!! You go girl!

de.suriXL | 12-01-15 | 18:23

1000% mee eens. Alleen blijven die partijen die dit faciliteerden en in stand blijven houden gewoon aan de macht omdat "mensen" nu eenmaal massaal PVDA/CDA/VVD/D66 blijven stemmen. Dus Ebru, we zullen er aan moeten wennen dat dit het NL is dat we verdienen.

Rest In Privacy | 12-01-15 | 13:57

@gaffelbaard| 12-01-15 | 11:08
Insgelijks. Ik lees jouw plemps ook graag.

Die ene neef heeft inderdaad een keuze gemaakt door maar één nationaliteit te nemen. Daar heb je gelijk in.

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 13:31

@Spiny Norman | 12-01-15 | 04:37
Hier kun je aangifte doen van terrorisme.
www.politie.nl/melden/meldformulier-t...

Dat de politie dat *melden* noemt, maakt juridisch gezien niets uit. Succes!

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 13:29

@winged | 12-01-15 | 06:01

Mijn waarde winged. U noopt mij tot reactie, daarmee spreek ik mij niet uit af ik het wel of niet inhoudelijk met u eens ben. Ik reageer op wat u schrijft.

U heeft zich rot geërgerd aan Rutte, velen met u, denk ik. In mijn reactie bepaal ik mij tot de m.i. vileine- suggestieve en insinuerende manier waarop PeeWee probeerde Rutte dingen te laten zeggen die hij niet zei en probeerde hem daarop vast te pinnen.

PeeWee ging op zijn vileine manier lekker los op het speelveld van het interview, heel goed wetende dat Rutte zijn woorden heel zorgvuldig moest kiezen en hij daardoor lekker tekeer kon gaan op het hele veld, bij voorkeur in het "strafschop gebied" en m.i. faalde te scoren. Rutte pareerde hem vond ik, goed. I

Rutte kent heel goed de effecten die een lichte verspreking, o.a. dankzij de (sociale) of linkse media kan hebben. Vroeger noemden wij dat een uitglijder, haalden wij onze schouders daarover op en gingen over tot de orde van de dag.

Tegenwoordig wordt als je niet oppast, binnen 10 minuten afgebrand.

Een metafoor. Rutte laat per ongeluk een windje. Iemand "krijgt daar lucht van". De volgende dag, of zoveel eerder wordt hem verweten dat hij met atoom proeven bezig is. Enfin "stomende" reacties in de (social) media tot aan Kamervragen of ingelast debat toe. Overdreven? Inderdaad! Maar wel redelijk beeldend voor de mogelijke impact van een simpel verkeerd gekozen woord, een uitglijder of het trappen in een valkuil. Denk aan de georkestreerde charade over de gemanipuleerde uitspraak van Maxima, de Nederlander bestaat niet terwijl zij toch heel duidelijk zei: Dé Nederlander bestaat niet. Bewuste vileine manipulatie van wat er echt werd gezegd. Manipulatie of erger een leugen, is soms niet meer dan een kwestie van klemtoon.

Nog zo'n fenomeen. Stel, ik wil mijn afkeer van Bert Koenders op een nette manier verwoorden. Om te beginnen is dat op zich al best lastig. Veel makkelijker is het om dat met spierballen taal te doen, scoort per definitie ook hoger.
Je kunt er dan op wachten dat er iemand reageert op een manier van: dus jij gaat mij zegen dat Rutte..... om vervolgens te proberen mij vast te pinnen over wat ik niet heb gezegd over Rutte. Systeem PeeWee dus.

Daarover had ik het in mijn reactie. Ik reageerde niet inhoudelijk op wat Rutte wel, of juist niet had gezegd. Manipulatie is in media/communicatie land of politiek, een getrapt systeem.

Het is over het algemeen weinigen gegeven een discussie te voeren op basis van feiten. Men realiseert zich meestal niet dat zij niet verder komen dan papegaaien van "meningen" die voor ze worden gegeven, eerst langs de meetlat van politieke correctheid zijn gelegd. Een echt eigen mening komt nauwelijks aan de orde, laat staan het adstrueren ervan.

Voor mij hét bewijs van de vileine kracht van wat ik de politiek correcte degeneratie ben gaan noemen. Velen zijn zich er niet van bewust, hoe onbedoeld ook, dat zij daardoor "gevormd" zijn. Praten na en scheiden kaf en koren niet.

Tot hier mijn reactie op wat u schrijft. Ik wens u een fijne dag en groet u.


h.a.k. blok | 12-01-15 | 13:05

We're on your side, Ebru!

Jimmydepimmy | 12-01-15 | 12:31

Ebru for President, wellicht komtde onderste steen dan wel boven

Z1emen | 12-01-15 | 12:10

Pfffffffffffffffffffff
Aangifte doen, alsof de politie daar iets mee doet.
Charlie is vooral een geschenk voor Ivo Opstelten, omdat ie daarmee censuur kan opleggen aan de bevoling en privacy verder kan slopen.
Zijn favoriet hobby.
Naast de bonnenmachine laten draaien.
Ebru, pas op, de politie laat je barsten.

Raider Twix | 12-01-15 | 11:52

Ebru, ik heb niets toe te voegen.

Frans Bierings | 12-01-15 | 11:44

Wat ze zegt kan ik me inkomen om geen aangifte te doen maar hier in Nederland is het wel zo dat de persoon alleen aangepakt wordt als er een aangifte ligt dus deze zieke ziel loopt nog wel rond dankzij Ebru dus Ebru is niks anders dan die politici die ze in haar relaas aan haalt

treborsiuhjin | 12-01-15 | 11:44

Teveel honden met blaffers vandaag de dag.

Lolo rosso | 12-01-15 | 11:43

Vreselijk dat iedereen hier voelt (zie alle waarschuwingen) dat jij met dit soort stukjes je nek uitsteekt, Ebru, voor iets dat de norm van onze Nederlandse samenleving zou moeten zijn: rechtsgeldelijke uitingsvrijheid altijd boven verboden van niet-bestaande opperwezens.

Joris Draaksteker | 12-01-15 | 11:14

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:48

Nee, Lewis. Die overtuiging heb ik, itt jou, niet.
No offense taken, hoop ik. Lees graag met plezier je tegels, maar hier heb ik mening die haaks staat op die van jou. Ebru aan mijn kant? No way!

Bij mijn weten heeft Ebru nog steeds een Dubbele Nationaliteit, met hoofdletter ja in haar geval. www.libelle.nl/columnisten/ebru/ebru-d...

Voor iemand die pretendeert(!) voorvechter te zijn van het vrije woord, vrijheid van meningsuiting en graag tegen Erdogan aanschopt, blijft het toch wel erg merkwaardig dat zij tegelijkertijd - zeven jaar en vele actuele ontwikkelingen later(!) - nog steeds vasthoudt aan de dubbele (turkse) nationaliteit van een land waarvan het staatshoofd recent nog een paar journalisten de bak in gooide vanwege juist dat 'vrije woord'.

Ze heeft een neef, volgens haarzelf, die denk ik meer aan mijn kant staat. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/... Lijkt me, afgaand op het verhaal, een o.k. vent. Die durft en maakt een keuze. Dat kan ik van Ebru NIET zeggen.

gaffelbaard | 12-01-15 | 11:08

Amen! Pas goed op jezelf, he?
Ontzettend knap dat je de waarheid blijft verkondigen, ondanks alle bedreigen aan jouw adres!

Roy-gs | 12-01-15 | 11:02

Gewoon terugschieten. Ivm terugslag wapen met beide handen vasthouden, vizier op baard, stevige greep bam. Noodweer

Darkwater | 12-01-15 | 11:00

Never was so much owed by so many to so few..
Mensen die oog in oog met terreur de waarheid blijven zeggen. Zij bemannen de loopgraven ter verdediging van onze vrijheid. Charlie Hebdo, GeenStijl, Ebru.. ja zelfs Geert Wilders. Of we het eens zijn of niet, we zijn een diep respect verschuldigd.

chosenignorance | 12-01-15 | 10:49

Skunk57 | 12-01-15 | 10:07

Jij ziet liever dat Wilders doodgeschoten wordt zoals Fortuyn?

knerf | 12-01-15 | 10:29

Vergeet die Mujahid nou steeds wat de onder- en bovenkant van zijn wapen is, of waarom staan die pijlen op de kolf? *hoopt dat moslimfundi's ook voor- en achterkant van hun wapen niet kunnen onderscheiden*

Megalomaniak | 12-01-15 | 10:17

Tja, de een staat pal en weigert te buigen, de ander staat pal en krijgt al 10 jaar beveiliging.

Skunk57 | 12-01-15 | 10:07

Ebru verwoord precies wat hier in dit land,en heel Europa mis is.
Wie weet gaan ooit de ogen van het kabinet nog open.
Maar dan is het waarschijnlijk veel te laat.
Pas goed opjezelf Ebru.
En je hebt groot gelijk dat je je niet bang laat maken.

Lilia2 | 12-01-15 | 09:44

Weigert Ebru soms beveiliging omdat haar een paar uitstekende beveiligers met moslim achtergrond zijn aangeboden? Pas maar op Ebru, straks moet je nog brommen wegens discriminatie!

janjing | 12-01-15 | 09:38

Go Ebru, go!

Heel goed stuk en hiermee laat je die criticasters van jou die zich ook op GS bevinden een poepie ruiken.

But take care out there!

knerf | 12-01-15 | 09:34

Oei, wat nog meer de tijdgeest vertegenwoordigt is om de schuld altijd bij 'de ander' te zoeken en nooit bij jezelf. Want de politie en de politiek zijn het schuld dat er extreme moslims zijn... Wie heeft die gasten opgevoed? Waar zijn pappa en mamma, waar is het gezond verstand? Eigen straatje schoonvegen noem ik dat. Je bent niet de enige Ebru, helaas.

Heisessie | 12-01-15 | 09:29

Goed stuk Ebru! Glashelder.

miss error | 12-01-15 | 09:26

@salsaparilla
Hier wel binnenkomen? Omdat de mp (gisteren
nog) heeft ontkend dat we in oorlog zijn.
Obama heeft gezegd dat de westerse
wereld dat WEL is.
Daarom.
Straks gaat domme mark ons waarschijnlijk
wijsmaken dat kak lekker smaakt

pennestront | 12-01-15 | 09:18

Wat ik juist mis in de hele discussie is dat al deze gebeurtenissen allemaal zo voorspelbaar waren. De jihad-strijders die zijn gegaan zijn veelal al bekend bij justitie en men weet ook wanneer deze strijders weer terug zijn. Rijst bij mij direct de vraag: Waarom kunnen die haatbaarden überhaupt terugkomen? De VS wil ze niet eens het land binnen laten, dus waarom Europa wel? Zie hier, allemaal tijdbommetjes die vroeg of laat iets opblazen om terreur de zaaien. Achteraf natuurlijk weer in de media de geruststellende woorden dat justitie de dader(s) al kende... tsja, handig..

salsaparilla | 12-01-15 | 09:09

Zo is het en niet anders.Meer dan gelijk,waar blijven al die journalisten zoals u?Waarom zit de waarheid zo verdoken of kan deze niet bekend worden gemaakt door een huis aan huis blad?Iedereen hoort dit te weten en al die lafaards die gisteren op de eerste rij liepen,die 100% verantwoordelijk zijn voor deze drama's moeten die ook niet naar Leidschendam komen?Bedankt het gaat je goed.

Pempy Boludo | 12-01-15 | 09:08

@Knerp | 12-01-15 | 05:40
sorry. Die tijd is voorbij. De huidige heersers zullen waarschijnlijk zelfs na eerlijke verkiezingen de touwtjes niet meer uit handen geven.

Mark_D_NL | 12-01-15 | 09:02

Als iedereen je weet te vinden Ebru, dan zou ik maar ergens anders heen gaan. Je bent een high profiler dus een goed target voor Moslim en Goedmens gekkies. Ga ergens anders wonen aub, wil nog wel een tijdje je stukkies lezen!!

Mark_D_NL | 12-01-15 | 08:58

@gheo | 11-01-15 | 22:26

“Zolang de de linkse mensen in nederland zich moreel en intellectueel superieur achten aan ons 'domme racisten' zal er helemaal niets veranderen “

Dus dít heeft links gemeen met onze nieuwe Nederlanders?

onnosel | 12-01-15 | 08:49

Komen ze bij je aan de deur omdat ze het misschien eindelijk hebben begrepen is het nóg niet goed. Dat is wel de overtreffende trap van Nederlands zeik gedrag.

De Treinende Rechter | 12-01-15 | 08:44

Ebru heeft meer lef dan ik. Goed zo, meid!

onnosel | 12-01-15 | 08:43

Ik begrijp niet wat je hier nog doet, Ebru. Ik begrijp niet eens wat ik hier nog doe. Maar jij hebt de middelen om hier weg te gaan. Ik niet. Anders had ik allang weg geweest. Je bent moedig. Je wordt gewaardeerd. Zeker door mij.

RegseHippie | 12-01-15 | 08:43

-weggejorist-

Kwikkie2426 | 12-01-15 | 08:43

Eens, nouja bang? Woest op politici die vrijheden inleveren voor onzin. Politici die de overheid in iedereen zijn privé leven willen duwen, woest over arrogante asociale en criminelen politici en politieke stromingen die meer en meer belasting en dan nog het liefst over vermogen zodat ze elke burger bij de ballen kunnen houden, politici die meer werken voor lobbyisten dan voor stemmers, woest op politici die alcohol onder de 18, en vuurwerk (en al die andere dingen) willen verbieden voor de veiligheid, woest op politici en overheden die op elke hoek een camera op hangen maar als je fiets pal voor een camera wordt gestolen er niets mee doen. Maar ook vooral woest op politici die dit soort dingen doen en dan ook nog daadwerkelijk denken sociaal bezig te zijn en iedereen met een andere mening proberen weg te zetten als domme, asociale Johnnies.

DerUnterMensch | 12-01-15 | 08:33

Ebru, een heldhaftige actie. Zelfcensuur toepassen en buigen voor deze radicalen, sommige politici noemen dat ook wel thee drinken, betekent uiteindelijk het einde van onze vrije liberale samenleving. Pas goed op je zelf meissie!

therealbraindump | 12-01-15 | 08:32

Het is waar wat je schrijft.

LieverJeZus | 12-01-15 | 08:21

Ebru, nu ik weet dat je ook nog van Lego houdt begin je de perfectie behoorlijk te benaderen, wil je met me trouwen?

Borakh | 12-01-15 | 08:20

Men zou nu met een wetsvoorstel moeten komen om de vrijheid van belediging te waarborgen. Beledeigen, spot(prent), etc.
Ik ben benieuwd hoeveel van de 150 parlementariers dan met hun billen bloot moeten.

ubru: sterkte :(

New Quacka | 12-01-15 | 08:20

Zeg Ebruu,
Wil jij soms ook postuum aanbeden en beroemd worden net als die dappere anderen die geen bescherming nodig dachten te hebben? Een potloodje is niet sterker dan een kogel hoe graag je dat ook zou willen. Aangifte doen en eisen dat je op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen van het onderzoek.

janjing | 12-01-15 | 08:18

Ik ga een kaarsje aansteken en met mijn pennetje buiten rondrennen,
respect ebru, maar maak je in dit land geen illusies....

neusfluit5 | 12-01-15 | 08:09

@070 | 11-01-15 | 22:20

Nee, over interessant doen gesproken. "Met alle respect" Daar gaat het al helemaal mis. Jij hebt helemaal geen respect voor haar. Maar je bent te hypocriet om het uit te spreken.

roze_bril | 12-01-15 | 07:43

Hier hebben we er een. Het opperhoofd nog wel:

"Nederland is niet in oorlog met extremisten".
www.nrc.nl/nieuws/2015/01/11/rutte-ned...

(wat doen onze F16's dan tegen IS meneer Rutte ?)

Der Schnitzeljäger | 12-01-15 | 07:39

Je hebt zo gelijk Ebru. Het is triest maar waar. Ik ben ook niet boos op of bang voor die paar gestoorde fundi's. Die gijzelen een paar mensen en dan is t weer over. Ik ben veel banger voor de politici die deze mensen gebruiken om een heel volk te proberen te gijzelen. Rutte is vele malen enger als een mafklapper met een AK.

Beaulefermier | 12-01-15 | 07:38

Ik hou van je Ebru, en velen met mij. Laat je niet kisten.

You-On-A-Gin | 12-01-15 | 07:29

-weggejorist-

Windvogel123 | 12-01-15 | 07:26

@Jan Dribbel | 12-01-15 | 03:36 "En ik ben ook links als ik zeg dat de constante stroom van kanslozen en extremisten in dit land een ramp is voor dit land."
.
Weet u wat "wij" eens moeten doen? Ophouden met dat links-rechts gedoe. Dat is alleen maar om "ons" verdeeld te houden (met daartussen de lachende polikliek op de tribune). De punten die u noemt zijn niet links of rechts. Wat "wij" moeten doen is de handen ineen slaan en ons focussen op het wanbestuur, en ons daarin verenigen.

ben kokhals | 12-01-15 | 07:05

"Want degenen die de trekker overhalen, zijn niet altijd de schuldigen."

Had in mijn ogen beter zo kunnen worden beschreven:

"Want niet alleen zij die de trekker overhalen, zijn de schuldigen"

Voor de rest 100% mee eens! Nederlandse politici hebben het verstand en de ruggengraat van een amoebe.

IPH | 12-01-15 | 06:51

@winged | 12-01-15 | 06:01 : En die Nederlandse F16’s waren boven Libië de luchtmacht van de "extremisten die hun geloof gebruiken als onderbouwing om aanslagen te plegen". Kebinet Rutte heeft meegeholpen dat soevereine land tien eeuwen terug te radicaliseren. Met succes, zo ontddekte ambassadeur Christopher Stevens. En daarna wilden hij en de hijen als het effe kan hetzelfde geintje doen in Syrië. Want wie heeft die "extremisten die hun geloof gebruiken als onderbouwing om aanslagen te plegen" daar ook weer getraind en van stapels wapens voorzien? Onze eigen NAVO. Die politici van "ons" hebben werkelijk een steekje los.

ben kokhals | 12-01-15 | 06:45

dat kan veel harder ebru, noem die clown van een opa-opstelten gewoon bij wat het is, een overjarige fascistische dinosaurus met hoogmoedswaanzin en selectieve dementie op de koop toe. Was het niet dino-opstelten die geenstijl wou aanpakken om een cartoon? Was dat niet samen met van aartsen, 2 vvd huichelaars.
Was het niet dat andere fundamentalisten groepje cda die het wel okee vondt om gregorius nekschot van zijn bed te lichten om een cartoon. haat en nijd kun je ook faciliteren, cda en vvd doen het lachend.
.
Btw dat sluiten van bureaus wordt hilarisch, Politie moet alles documenteren en op papier dan wel op antieke ponsmachine inkloppen. Binnenkort ook bij u op de hoek, agenten die dossiers aanleggen/bijwerken in de kroeg/broodjeszaak. Domweg omdat er geen werkplekken genoeg zijn.
Ohjha de dienst waar dit middel al eens keihard faalde was arbeidsinspectie.
Incompetent stel zetel bevuilers, that is.

Sexpresso | 12-01-15 | 06:35

Ebru, + veel.

Dat GW proces wordt met de dag interessanter. Het zou wel eens 1 van die processen kunnen worden die in de schoolboeken zal worden genoemd als ´van grote maatschappelijke invloed´ enzo.....
Fijn dat het Internationaal Gerechtshof zo lekker om de hoek is. Scheelt reistijd en files. Want de bewijzen voor aantoonbaar wanbestuur stapelen zich op.

pennestront | 12-01-15 | 06:33

Wow. Eindelijk iemand die muur omver trekt rond de moeder van de barbarisering in NL, de "politici die ervoor gezorgd hebben dat door hun beleid Nederland is verworden tot een land waarin geweld en godsdienstwaanzin de ruimte krijgen". Daar staan ze dan, die uitbuitende keizertjes zonder kleren. Houdt stand Ebru, dat zouden wij allemaal moeten doen.

ben kokhals | 12-01-15 | 06:26

Het minder proces gaat hier onder lijden.

biltong | 12-01-15 | 06:06

@h.a.k. blok | 12-01-15 | 03:27
Vandaag Buitenhof gezien? Ja en me kapot geërgerd aan Rutte!!
.
“Nederland is niet in oorlog met extremisten en voert ook geen strijd met de islam. We zijn in strijd met extremisten die hun geloof gebruiken als onderbouwing om aanslagen te plegen”
.
Dan vraag ik me af waar de Nederlandse F16’s mee bezig zijn in het Midden Oosten.
Als je als land zijnde een onderdeel van de krijgsmacht inzet om mensen die de Islam aanhangen te bestrijden. Ben je wel degelijk in oorlog met de Islam.
Volgens onze premier dus niet…… totaal de weg kwijt die man.
.
De premier ziet dan ook niets in de wens en oproep van Wilders om Nederland te de-islamiseren, onder meer door geen mensen meer in Nederland toe te laten die uit islamitische landen komen. Rutte vindt dat 'dit in strijd is met alles waar onze vrije samenleving voor staat'. Rutte vergeet erbij te vermelden dat het geen probleem is als er mensen uit Islamitische landen hier komen. Mits ze zich aanpassen. Niks gescheiden loketten bij het gemeentehuis, niet gaan mekkeren als er een vrouwelijke arts aan het bed staat in een ziekenhuis. Ow jee…een blote borst op een afbeelding in het museum…..
Enfin ga zo maar door… In Nederland komen wonen prima…. maar ga hier de dienst niet uitmaken.
.
Rutte vindt niet dat de termen oorlog en de-islamiseren onder haat zaaien valt. Maar het is aan de rechter om te bepalen waar de grenzen van de vrijheid van meningsuiting liggen en niet aan politici, zei hij.
.
Dit is een stille wenk naar de Wilders haters om aangifte te gaan doen tegen Wilders.
Volgens Wilders zijn we in oorlog tegen de Islam (wat we wel degelijk zijn) en is het tijd om te de-islamiseren (waar vele mensen het mee eens zijn). Als je de uitspraak van Rutte goed leest, leg dan de voorgedrukte aangiftes maar klaar…Op naar de volgende rechtszaak tegen Wilders….

winged | 12-01-15 | 06:01

Knerp | 12-01-15 | 05:40
Toen Fortuyn wer vermoord, was ik geschokt. Toen Van Gogh werd vermoord, was mijn eerste gedachte "ja, natuurlijk, zo werkt dat in dit land".

cocalola | 12-01-15 | 06:00

Links zal mensen blijven wijsmaken dat moslimterroristen heus alleen 'racisten' zullen vermoorden. Sterker nog: links creëert racisme om van haar politieke tegenstanders af te komen.

cocalola | 12-01-15 | 05:59

Ik weet nog die tijd dat ik elke week weer reikhalzend uitkeek naar de Metro waarin Theo van Gogh zijn verhaaltjes schreef. wat een tijd was dat. Ik dacht dat er wat zou veranderen.... dat het tij zou keren. Wat een tijd was dat.

Nu weer elke keer kijk ik weer uit naar de verhaaltjes van Ebru, maar dat het tij zal keren daar heb ik nu minder vertrouwen in dan toen. Ik hoop van harte dat de verhaaltjes van Ebru niet opeens stoppen zoals die van Theo wel opeens stopten. Wat een tijd is dit.

Knerp | 12-01-15 | 05:40

Ebru, ik hou van je!

Schietmijmaarlek | 12-01-15 | 05:14

@ Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 03:38
U is abuis. Aangifte van bedreiging met de dood kan niet via website politie.nl. Afspraak voor dergelijke aangifte kan alleen op dichtstbijzijnde politiebureau. Ik spreek uit jarenlange ervaring. Geen enge moslim-devoot in mijn geval, maar die andere beschermde menssoort: een agressieve schizofrene buurtbewoner.

Spiny Norman | 12-01-15 | 04:37

@Spiny Norman | 12-01-15 | 03:20
Doe zelf even aangifte als je het zo belangrijk vindt. Kan gewoon via de pc. Succes ermee!

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 03:38

necrosis | 12-01-15 | 03:10
Veertig jaar geleden was er nog geen moslimplaag.
Veertig jaar geleden, iets eerder, leerde ik als TU-student Scheikunde dat het geen kwaad kon om al het chemies afval ter wereld in rivieren,beeken, vaarten, meeren en zeeën te dumpen.
Ik ben nog steeds links als het gaat over milieuvernietiging.
Ik ben nog steeds links als ik zeg dat directeuren van woningbouwcooperaties te veel verdienen.
Ik ben nog steeds links als ik zeg dat er teveel armoede is in NL.
En ik ben ook links als ik zeg dat de constante stroom van kanslozen en extremisten in dit land een ramp is voor dit land.

Jan Dribbel | 12-01-15 | 03:36

Je bent mild Ebru, althans in het onderhavige commentaar. Gelukkig ook duidelijk.

Ik heb onderhand grondig de schurft gekregen aan al die lui, die allemaal lijden aan "pamperites", nek- en rugklachten krijgen van het stelselmatig wegkijken en het diep buigen voor cultuur chantage i.p.v. in te grijpen.

"Je suis Charlie" vertaalt dat slag als: "mijn naam is haas".

Incompetentie, nakende lafheid- besluiteloosheid en lamlendigheid heten tegenwoordig "probleem vermijdend gedrag".

Het eisen van begrip en inschikkelijkheid voor andere culturen aan de autochtone Nlers, die met één paspoort, heeft weerzinwekkende vormen aangenomen. Temeer omdat een grote groep uit die andere culturen hartgrondig schijt heeft aan onze cultuur. Enkel om de smeer, likt de kat de kandeleer, weet u nog wel? Of in meer hedendaags taalgebruik, wel de lusten maar niet de lasten/plichten.

Ik begrijp heel goed dat je de huidige problemen niet oplost met "spierballen taal". Onze wet- en regelgeving is gebaseerd op- en gevolg van Hollandse gemiddelden door de eeuwen heen. Grote instroom uit, volgens onze begrippen barbaarse culturen, in relatief korte tijd, is daarop een aanslag.

Vandaag Buitenhof gezien? Paultje Witteman speciaal in stelling gebracht om Rutte te fileren door hem een uur lang suggestieve en insinuerende vragen te stellen en hem tot uitspraken te verleiden, die hij niet deed, over de recente islamfundi terreur.
Rutte pareerde mannetje wit uitstekend vond ik, zorgvuldig zijn woorden kiezend in de hem als MP toebedeelde smalle marge van het speelveld waar Paul op probeerde te scoren.

Wat is die Witteman toch een vileine tot op het bot politiek correct gedegenereerde rooie roeptoeter. Hij probeerde niet eens de schijn van fatsoenlijke journalistiek, op te houden.
Kortom, mission not accomplished. Klus verkloot in gewoon Nederlands.

h.a.k. blok | 12-01-15 | 03:27

Ebru, doe verdomme wel aangifte. Het is altijd omslachtig, maar iedere bedreiging met de dood, of lichamelijk letsel die de dood tot gevolg kan hebben, wordt wel degelijk serieus genomen door de politie. Het is helaas een weg van de zeer lange adem.
Maar wat moet ik met je statement: “Want degenen die de trekker overhalen, zijn niet altijd de schuldigen”.
Huh? De islamist die de trekker overhaalt is de moordenaar. Hij is de enige schuldige. Geen schijtebroekerige politicus heeft hem daartoe aangezet.

Spiny Norman | 12-01-15 | 03:20

@Jan Dribbel | 12-01-15 | 03:03
Langzaam maar zeker gaan er steeds meer ogen open voor de problemen in de maatschappij.
Links policor gaat het steeds moeilijker krijgen om hun boodschap uit te dragen.

necrosis | 12-01-15 | 03:10

Nog even Joop.nl gelezen, als idealist die ik was zo'n 40 jaar geleden zette ik mij in voor een betere maatschappij.
Ik geef het toe, ik deugde niet, maar wilde ook geen chemisch afval in mijn achtertuin.
Op Joop bieden de goedmensen tegen elkaar op hoe ze het Islam-kwaad goedpraten.
Een doekie-doek is uitgescholden, wat zijn 15 miljoen autochtonen toch een uitwas.
Over bontkraagjes die alles en iedereen uitmaken voor k.. lijers, daar moet je over zwijgen.
Morele superioriteit: het wordt een plaag, een vorm van zelf-terreur.

Jan Dribbel | 12-01-15 | 03:03

Prima column, al blijft het verbazingwekkend dat ook deze mevrouw een oplossing verwacht van diezelfde organisatie de alle problemen veroorzaakt.. Juist. De overheid.
.
De overheid dient tot aan de grond aan toe te worden afgebroken. Zelfs Islam kan in de verste verte niet tippen aan de bedreiging die de Staat vormt voor ieder vredelievend individu in Nederland...

De Libertariër | 12-01-15 | 02:50

@ wakkere_nederlander ->>> wat wil je met die Haagse ignoranten. Heeft Nederland ooit goede leiders gehad. Er zijn maar weinigen als de Gebr. De Wit, Oldenbarneveldt. Maar deze werden allemaal een kopje kleiner gemaakt. De Min van Binn. Zaken is een slap figuur dat je er zelfs niet om lachen kan. De Minister die bij naam Kamp heet, weet nog niet eens wat een aardbeving is, laat staan waar Groningen ligt. Over dezer kan men helemaal niet lachen, want humor kent hij niet

restman | 12-01-15 | 02:36

Dapper wijf die Ebru en deze keer nog goed verhaal ook!

jojo1956 | 12-01-15 | 02:29

Voor ik het vergeet : Kan de EU eindelijk de subsidiekraan aan Turkije stopzetten en tegen Erdogan dat ie niks meer krijgt tot hij zijn beleid aanpast ?

FrankOngerust | 12-01-15 | 02:19

Waar men dan wel weer goed in is, is het naaien van alles wat onder de eigen gelederen valt. Alles wat geen bijstand heeft van een andere mogendheid. De bevolking dus, belastingen, roven, liegen, naaien. Dat lukt ze dan wel weer. Ook een prima plaatje van je leidinggevende, typisch. Daadkracht nul, minderen onder de eigen gelederen naaien tiptop. Het type management dat we hebben. Genaaid dus. Ga je niets mee winnen, was nooit zo, zal ook nooit zo worden. Leuk ouwehoeren in je eigen wereld maar niet in die waar ander mogendheden zich met je gaan bemoeien, daar ben je aan de beurt met dergelijke individuen als leider.

the_hammer | 12-01-15 | 02:18

@the_hammer | 12-01-15 | 01:57
Eens. Geldt voor Frankrijk ook. Zie Charlie Hebdo.

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 02:16

wel veel reacties. Maar goed nog maar 1 erbij, ook al zal ebru ze niet allemaal lezen! ben het helemaal eens, maar stel dat ik zon reactie als geboren Nederlandse vrouw, op zou tikken,wat zou dan de reactie zijn? Wat een moeizame en gekke samenleving is dit. By the way, wat een vertoning vanmiddag in paris,met al die foute regeringsleiders!!!!

tussendoortje9699 | 12-01-15 | 02:11

@Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 01:50
Dat lijkt me dan een mooi ding voor GS. "Tussendoordingetje #omdatwehettochgezegdwillenhebben Aangezien elke krant en elke ministerie GeenStijl leest moet dit afdoende zijn. Tot vandaag heeft de politie, onder verantwoordelijkheid van dr Plasterk, geen beveiliging aangeboden aan Ebru. We kunnen slechts hopen dat we geen 'zie je wel' bericht hoeven te plaatsen."

Als ik minister was zou ik toch 's gaan bellen.

Arjan | 12-01-15 | 02:10

Neem de MH17, Nederland weet dat het link is… centen, kerosine, tijd, hell gooi er een stukje milieu in ook kan mij het schelen. De rest vliegt om. Het spul komt naar beneden, en we gaan downplayen, schuiven met de schuld. Slap zeiken. Het zou 1 enkele melding zijn, beter doe je even wat Km omvliegen, klaar, net als iedereen die er toe doet en het kan/wil betalen. En zo gaat het met alles hier. Echter hier gaan we er even een tijdje over zeiken en ouwehoeren en afgesloten. De hele politiek en daadkracht is er 1 van woorden en flauwekul in Nederland, gaat het goed mooi, gaat het fout downplayen. Sukkels, slappe hap, incompetenten. Zolang we tussen alles door slalommen is het prima, laten we hopen dat, dat zo blijft. Zo niet, wel dan zijn we genaaid.

the_hammer | 12-01-15 | 02:09

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 01:50

Vergis je niet, als dit land echt in een conflict beland… dan is dit land hopeloos verloren. Politie of het leger weten van niets wanneer ze echt de broek moeten ophouden. Protocollen, documentjes, gelul, centen, rechten blabla. Als het echt op korte acties aankomt… adios. Het ruk systeem werkt enkel in een linkse wereld van gelul, niet in een wereld van handelen, vergis je niet.

the_hammer | 12-01-15 | 01:57

@Arjan | 12-01-15 | 01:25
Overigens heeft de politie Ebru geen beveiliging aangeboden. Geen.

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 01:50

Politici zijn het zelfde laken en pak als de moslimfundamentalisten: ze bestrijden vrijheid.

Crak-ho | 12-01-15 | 01:43

@gutgutgut | 12-01-15 | 01:36
Je kan zelfs nu, via de pc, aangifte doen van bedreiging. De pliesie stelt het op prijs. Succes ermee!

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 01:42

Ik ben blij dat we in Nederland nog echte vrouwen zoals Ebru hebben.

Indianaskywalker | 12-01-15 | 01:41

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:38
Je domheid valt me toch nog tegen.

gutgutgut | 12-01-15 | 01:36

Sorry ik ben al mijn contacten kwijt, wie is dit?

Nixon Now | 12-01-15 | 01:36

vivaldi | 12-01-15 | 01:20

Echte problemen houd je achter de “voordeur”. De kans is groter dat jij de lijn overschreden hebt en genaaid wordt dan dat de agressor aan de “beurt” is. Voor alle financiële zaken heb je contact met justitie d.w.z. parkeerbonnen, snelheidsovertredingen etc. De rest van de zaken, doe je beter stilletjes regelen, dat is… wanneer je niet genaaid wilt worden tijden het beschermen van je “klokkenspel”. Tevens doe je bij de politie melden dat je fiets gestolen is, of je huis leeggeroofd. Althans, dat doe je melden als je absoluut geen enen andere flikker te doen hebt, werkelijk met je ballen in de nek loopt van verveling.

the_hammer | 12-01-15 | 01:30

@Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 01:19
Twee agenten zelfs. Maar Parijs vandaag is toch gelukt. Ayaan leeft nog. Wilders ook. Als het echt moet weten ze kennelijk wel hoe het moet.

Arjan | 12-01-15 | 01:25

vivaldi | 12-01-15 | 01:20

Natuurlijk, links "correct" justitie Nederland, die sukkels wil je voor je voeten hebben als je echt shit aan de fan hebt. Dacht het niet.

the_hammer | 12-01-15 | 01:22

Nou, Ebru, ik zou wél aangifte doen. Al was het alleen maar om die meelwormen op Twitter duidelijk te maken, dat ze er niet zomaar mee weg komen als ze jou een doodsbedreiging sturen.

vivaldi | 12-01-15 | 01:20

@Arjan| 12-01-15 | 01:16
Charlie Hebdo had ook een agent voor de deur staan. Dit ter nuancering.

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 01:19

Ach, was de wereld nog maar zo simpel en helder als in de jaren '50 en '60.... #ouwezakcomment

Reykjavik | 12-01-15 | 01:17

Van Gogh werd gewaarschuwd door "Fortuynisten" toen hij ging signeren bij Broese in Utrecht. Natuurlijk kan ik het weer niet terugvinden, maar het kwam erop neer dat je met zulke vrienden geen vijand meer nodig had. Tijdens het filmen van 06/05 over de moord op Fortuyn deed hij ook nogal lacherig over zijn "bescherming". Ze wisten bijvoorbeeld niet eens waar hij was toen hij aan het filmen was.

Alsjeblieft Ebru (en Hans), als oom agent vermoedt dat er ook maar ietsiepietsie reden is om je te beveiligen dan is dit een heel goed moment om dat te laten doen en het niet weg te lachen.

In deze kuttijden wil ik graag meer common sense verhalen lezen van levende mensen die ooit 's doodgaan aan ouderdom. Ik heb het wel gehad met kaarsjes opsteken voor martelaren van het vrije woord.

Arjan | 12-01-15 | 01:16

Beste column van Ebru ooit !! Zal betekenen dat ze nooit meer uitgenodigd word op tv ( boel bij elkaar houden en wegkijken enzo) . En verder .. Pas goed op jezelf Ebru .. Nooit buigen voor islamfascisten ! Ook Hans Teeuwen is zoo goed bezig de vinger op de zere plek te leggen met zijn filmpjes . Ik ga er van uit dat het rodeloper hillywood links bolwerk er niks mee doet maar hulde voor jullie beide !!

vicecity1 | 12-01-15 | 01:13

Dus. Ebru wordt bedreigd, vindt dat geen enkel probleem, brengt het niettemin (wrom dan?) naar buiten, krijgt ongevraagde hulp van overheden, slaat die af, maakt de overheden zwart. Ebru is niet bang voor moslimfundi's, maar voor politici die weigeren jihadistische inwoners desnoods hardhandig aan te pakken. Chapeau!!
.
De vrijheid van meningsuiting heeft als nadeel dat je zoveel onzin moet lezen.

vanderjas | 12-01-15 | 01:11

Heldin. Meer woorden heb ik er niet voor.

Bluebook | 12-01-15 | 00:56

Het topic(onderwerp) waarvan ik wist dat ie er aan zat te komen.
Ben het vaak niet eens met madammetje, maar wat er ook geschreven wordt, het geeft mij, of iemand, niet het recht om bedreigingen te uiten of uit te voeren.

photto | 12-01-15 | 00:54

If you pay peanuts, you get monkeys.

Afgeschminkte Bassie | 12-01-15 | 00:52

Goed stuk Ebru . Helemaal met je eens !

Godsgeklaagd dat onze politici nog steeds wegkijken van de problemen en niet verder komen dan dat de inlichtingendiensten beter gaan samenwerken. Deden ze dat nog niet dan ?????
Ik heb wel hoop dat de Mossad ook mee gaat doen . Die hebben ballen en schromen niet om in actie te komen !

Opstelten wil nu dat de 2e Kamer versneld het wetsvoorstel op de agenda zet om paspoorten in te nemen van Jihad strijders . Waar wacht de 2e kamer eigenlijk op ???? Daarna natuurlijk nog een paar maanden wachten tot de 1e Kamer het op de agenda gaat zetten.
Waar krijgen die hoge heren politici eigenlijk voor betaald . Weten ze wel door wie ze betaald worden ???

En wat gaat er verder eigenlijk gebeuren, of houdt het daarna op en gaan we dan weer moslims knuffelen en wegkijken van de problemen die er ook na de aanslagen op Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt nog steeds zijn ?

Dat handjevol goedwillende moslims die vandaag hebben meegelopen in de marsen in Europa kunnen helaas niet veel doen tegen die moslim massa die onze normen en waarden verwerpen....

Iedereen die zich niet aan de Nederlandse normen en waarden houdt moet inderdaad keihard worden aangepakt: boetes uitdelen en ook INCASSEREN !
Het Boerka verbod is er 1 van. Echt een uiting van : ik heb scheit aan jullie .....

Er moeten dus politiebureau's bijkomen !

Ebru , nogmaals dank voor het uitstekende stuk met vele goede concrete maatregelen.

Ben benieuwd hoelang het overbetaalde Parlement erover doet om in actie te komen .

Ik vrees met grote vreze .........

FrankOngerust | 12-01-15 | 00:50

Je kunt altijd langskomen in 0052 Ebru. Weinig kans dat ze je lasting vallen... dat regelen we wel.

the_hammer | 12-01-15 | 00:49

@gaffelbaard | 12-01-15 | 00:28
Haal even adem, gaffel. En lees haar stuk morgen nog eens. Ebru staat aan jouw kant!

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:48

@Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:28
Hoax inderdaad. Scherp gezien. Maar toch...

croque monsieur | 12-01-15 | 00:47

@ croque monsieur | 12-01-15 | 00:27
.
Behalve #MH17 kunnen we nog veel leren van die "harde en ijskoude Russen". Bevalt het je niet, dan rot je maar op. Liever vandaag dan morgen.

Glas Koning | 12-01-15 | 00:43

Dribbel, dit noemen ze Realpolitik, géén beste maatjes en wat er in die landen gebeurt, hieft niet in Rusland te gebeuren.

RonnieKray | 12-01-15 | 00:42

@rubberenbloem | 11-01-15 | 23:28
Wat bedoelt u precies?

Ars Vivendi | 12-01-15 | 00:42

Amen Ebru! Mijn dochter kreeg doodsbedreigingen via SMS van een gekkie (geen moslim, maar ex-vriend). Kostte ons uuuuren om aangifte te doen, moesten 3x terug omdat meneer de Officier het niet voldoende vond (ondanks alles zwart op wit stond). De ex-vriend is 7 maanden later (!11!!) uitgenodigd voor een gesprek. Wij hebben alle, maar dan ook alle vertrouwen in de politie verloren. Intussen kreeg ik wèl 3 bonnen voor 3-5 km te hard rijden...

RonnieKray | 12-01-15 | 00:40

croque monsieur | 12-01-15 | 00:27
Stop toch deze leugens te posten.
Putin heeft de islam juist een erkende godsdienst genoemd, omdat er miljoenen moslims leven in het zuiden van Rusland.
Hij heeft al genoeg aan Tsjetjenië.
Bovendien is Putin is de beste maatjes met de moslim-dictators uit de vroegere Sovjet republieken.
Turkmenistan, Uzbekistan, Kazachstan, Kirgizië.
Zucht,zucht.

Jan Dribbel | 12-01-15 | 00:39

@gutgutgut | 12-01-15 | 00:30
Waarom doe jij geen aangifte, grootgutter? Dat kan, want jij bent getuige van de bedreiging.

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:38

Durf erom te verwedden dat er hier meer zijn met zo'n ervaring.
@gaffelbaard | 12-01-15 | 00:28
Lieve reaguurder, vestig toch vooral niet je hoop op wat er bij de politie werkzaam is. Dat is vmbo niveau, nog net niet zwakzinnig. Er is geen normaal gesprek mee te voeren. Dus wat wil je nou? Het staande houden van een fietser zonder licht lukt prima. Alles wat daar ook maar enigszins bovenuit stijgt, daar heeft men de kennis, de kunde en de vaardigheid niet voor.
Mijn conclusie is dat ons land ten dode is opgeschreven.
Het wordt ieder voor zich (en God voor ons allen)
Koop een gun.

Ars Vivendi | 12-01-15 | 00:37

Als de politie op de hoogte is van een misdrijf moeten ze onderzoeken. Ssngiftr of niet

RoBD=Skullfucker | 12-01-15 | 00:37

Goed stuk, Ebru! En de juiste houding! Hulde!

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:37

Ebru is gewoon een tof wijf met een mening, hulde!

basweetutwel | 12-01-15 | 00:36

Bovendien ben ik niet bang voor moslims, of voor islamfundi’s. Ik ben bang voor politici die ervoor gezorgd hebben dat door hun beleid Nederland is verworden tot een land waarin geweld en godsdienstwaanzin de ruimte krijgen. Bang voor politici die ontkennen én toestaan dat geweld en godsdienstwaanzin in moskeeën, internaten en gevangenissen gepredikt worden. Bang voor politici die onze normen en waarden, onze rechten verkwanselen al naar gelang de eerste de beste stem die ze uitkomt.

Super daar kun je wat mee, dank voor deze sterke woorden, u bent een pracht mens!!

equal to condell | 12-01-15 | 00:32

Ebru doe hoe dan ook aangifte.

gutgutgut | 12-01-15 | 00:30

breek me de bek niet open gaffel!

thepinkpainter | 12-01-15 | 00:30

Ebru komt niet met (mogelijke) oplossing(en).

Wat een verbolgenheid! Over dat politie haar eerdere aangifte niet vervolgd. Nou, dan maak je ook eens mee wat een hoop autochtone NLers meemaken, wanneer ze aangifte doen van een of andere misse daad van een of andere islamiet, waarbij de dader WEL bekend is (net naam, adres en woonplaats), EN de politie de aangifte seponeert.
Heb zelf zoiets een keer meegemaakt. Durf erom te verwedden dat er hier meer zijn met zo'n ervaring.

gaffelbaard | 12-01-15 | 00:28

@croque monsieur | 12-01-15 | 00:27
Hoax. *zucht*

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:28

Het moet een koud kunstje zijn voor de politie om de bedreigster te identificeren. Even contact opnemen met studiefinanciering die nog 7200 euro van haar tegoed heeft.

Publiceren jullie daarna even haar volledige naam, politie, plus een pasfoto?

Gewoon om Ebru te helpen. Alvast dank.

Lewis Lewinsky | 12-01-15 | 00:28

Dit zegt Poetin in 2013 (worldunity.me/vladimir-poetin-over-mos...

“In Rusland leven we als Russen. Elke minderheid, van overal, die wil leven in Rusland, om te werken en te eten in Rusland, spreekt Russisch, en moet de Russische wetten respecteren.

Als ze de sharia prefereren, en het leven leiden van een moslim, dan adviseren wij hen om naar die plaatsen te gaan waar dat is de staatswet. Rusland heeft geen islamitische minderheden nodig. Minderheden hebben Rusland nodig, en we zullen ze geen speciale privileges toekennen, of proberen om onze wetten te veranderen om beter bij hun wensen te passen.

Het maakt niet uit hoe hard ze roepen ‘discriminatie’. We tolereren geen gebrek aan respect voor onze Russische cultuur. We kunnen beter leren van de zelfmoord van Amerika, Engeland, Nederland en Frankrijk, als we willen overleven als natie. De moslims zijn die landen aan het overnemen en dat zal ze niet lukken met Rusland.

De Russische gewoontes en tradities zijn niet compatibel met het gebrek aan cultuur of de primitieve manier van sharia wetgeving en moslims. Wanneer dit eervolle wetgevend lichaam denkt aan het maken van nieuwe wetten, moet het in gedachten hebben de Russische nationale belangen voorop te stellen, in acht nemend dat de moslims minderheden zijn en geen Russen.”

De politici in de Doema gaf Poetin een vijf minuten durende staande ovatie.

croque monsieur | 12-01-15 | 00:27

Hahaha... bekend zijn met 2000 bedreigingen
en dan in 6 maanden geen enkel gekkie in de kuif kunnen pikken, lekker pruts weer.
je vraagt je af wie minder effectief was die pliesie of die dreigerts

Berthe | 12-01-15 | 00:26

@handsomeboy
LOL
bent u echt zo knap?

minimá-armezusvan.. | 12-01-15 | 00:25

Petje af.

Hoen | 12-01-15 | 00:24

@meneer Q | 12-01-15 | 00:07
.
Paspoort innemen en terugschoppen naar het Kalifaat, kost alleen een enkeltje die kant op.... lijkt me een koopje.

Fatwabuster | 12-01-15 | 00:22

Zozo, heftige tweet. Sterkte daar alvast mee.

Maar in plaats van alleen te zeggen dat het shit is e.d., wat voor maatregelen stel je voor dan?
Want ik vind het altijd erg makkelijk om ergens over te zeuren of te zeggen dat het kut is, maar komen met veranderingen of manieren om iets aan te pakken is veel lastiger.
Want de vrijheid van meningsuiting is een lastig iets. Het geeft veel voordelen, maar brengt ook dergelijke nadelen met zich mee (je moet het tenslotte verdedigen voor iedereen). Het tart met het moraal.

Dus Ebru: wat stel je voor?

Martinspire | 12-01-15 | 00:17

Ebru +1!

Enrique C | 12-01-15 | 00:14

Aangiftes hebben toch totaal geen nut , als iemand staats gevaarlijk is heb je toch geen aangifte nodig van een voetburger ? dit komt door de wetten die dit land volledig kapotskie maken , begin eerst maar eens de grondwet te herschrijven .

Jetstream | 12-01-15 | 00:14

oh jeee, het vertrouwen in de medemens, de politie, de justitie, de Islam, de Katholieke kerk, de allochtoon, de overheidsinstanties, de hulpverlenende instanties, de politiek, het vertrouwen is helemaal verdwenen op onze planeet, helaas, ik denk nog vaak aan vroeger......... toen we nog vrij waren, net na de oorlog!

thepinkpainter | 12-01-15 | 00:13

Misschien kan je Marcouch vragen of, als hij toch bezig is met aanvink-lijstjes op aangiften, hij ook wil lobbyen voor de vink mogelijkheid "bedreiging door kalifaat-fans".

harstef | 12-01-15 | 00:11

EBRU, bijval!

Zoveeeeel hypocrieten zien blaten en met pennetjes zien rondlopen de afgelopen dagen... Als je het in Europa niet eens bent met het gevoerde beleid en wil demonstreren, kan je dat bv 30k kosten.... Of wordt je van je bed gelicht door 12 agenten.... of....

xtree | 12-01-15 | 00:10

Als goedmens vind ik dat Ebru de bedreigingen zelf uitgelokt heeft.
Op de TV verklaren dat Allah niet bestaat.
En ook nog vertellen dat de profeet niet bestaan heeft.
En nu gaan de volgelingen de almachtige een handje helpen.
Wat ik weer interpreteer dat de almachtige inderdaad niet bestaat of een paar miljoen jaar op vakantie is.
Want een echte almachtige heeft geen knechtjes nodig, die lost problemen zelf op.
Het is eigenlijk best moeilijk een goedmens te zijn.

Jan Dribbel | 12-01-15 | 00:10

Ik ben van één ding zeker: een teruggekeerde Syriëganger die je levenslang in de gevangenis stopt, kan op straat geen mensen doodschieten
Mike Gaatjeniksaan | 11-01-15 | 23:46
=
EEN Syriëganger is:
Levenslang... nog ongeveer 40 jaar
x365 dagen=14600 dagen
x 260 eurie=3.960000 euries!!
Moet kunnen geld genoeg hier.

meneer Q | 12-01-15 | 00:07

Go Ebru!
Hou je sterk en laat je niet gek maken.
En wees alsjeblieft voorzichtig...

Dhr. de Wit | 12-01-15 | 00:05

Nou zeg, natuurlijk ben je schuldig als je de trekker overhaalt . Is Ebru toch bang....?

edelweiss | 12-01-15 | 00:03

Gaarne voorzichtig zijn Ebru, het lot dat die zeloot je voorhoudt verdien je absoluut niet.

Sovy | 12-01-15 | 00:03

Zet je waterkoker weg met water erin. Kan je snel water koken, deed het in de middeleeuwen ook al goed.
Brandblusser, deo of haarlak op de ogen richten. Ook voor de ogen: in een plantenspuit warm water met grote hoeveelheid peper & currypoeder erin oplossen, dagelijks schudden.
Extra telefoon, golfclub onder je bed. Noodnummer-app op je telefoon.

Potentiële verstopplekken & ontsnappingsroutes bedenken: in huis, kantoor en plaatsen waar je veel komt.

Niet paranoia worden :-), maar, een slimme meid is voorbereid.

Allahs Assholes zijn laf: schieten op ongewapende striptekenaars, schrijfster-bloggers bedreigen (wederom met automatische wapens), met een auto's op mensen inrijden en kleine minderjarige meisjes verkrachten. Laf en lui, dan verbaast en verongelukt boos zijn, dat de wereld ze ziet voor wat ze zijn. Dus nog dom ook.

harstef | 12-01-15 | 00:01

Jezus Ebru, wat een heftige column.
Ik kan nu niet meer slapen, maar dat is niet erg.
Nederland slaapt al lang genoeg.
Het is tijd om te ontwaken.

Ars Vivendi | 11-01-15 | 23:59

Zolang de onderste steen niet boven komt , is het voor iedereen voor zich zelf en God voor ons alle !! .. Amen ..

Jetstream | 11-01-15 | 23:59

Lieve Ebru, wees asjeblieft voorzichtig we kunnen je zeker niet missen op GS.
Ben zelf door een Maroc verrot gescholden en bedreigd maar heb hiervan geen aangifte gedaan; heeft geen enkele zin!

meneer Q | 11-01-15 | 23:57

Helaas zul je voor de aangifte wel langs een bureau moeten, aangezien er bij enige daderkennis what-so-ever geen online aangifte kan worden gedaan.. Het automatische briefje na 14 dagen onverricht speurwerk kan wegens technische redenen namelijk niet bij aangiftes met daderkennis worden uitgeprint.

Handsomeboy | 11-01-15 | 23:57

En toch vind ik dat je wél aangifte moet doen.

terreurinmneur | 11-01-15 | 23:55

@domheid regeert | 11-01-15 | 23:42
Het tribunaal gebouw staat er al dus dat zullen de kosten niet meer zijn.

deraderendraaien | 11-01-15 | 23:55

@XaleX_2 Met als verschil dat doodsbedreigingen op Islamcritici door moslims vaker werkelijkheid worden dan doodsbedreigingen van pubers die het gezicht van een vlogger niet kunnen uitstaan.

DaRealSwag | 11-01-15 | 23:47


Artikel 161 Wetboek van Strafvordering.
Wie o wie?

Jimmie Dimmick | 11-01-15 | 23:47

Ik ben van één ding zeker: een teruggekeerde Syriëganger die je levenslang in de gevangenis stopt, kan op straat geen mensen doodschieten. Nou ja, behalve tijdens z'n proefverlof dan. Maar daar hebben we gelukkig hele capabele begeleiders voor die dat kunnen voorkomen. De politici en justitie die die ongeleide projectielen vrij laten rondlopen in Nederland zijn nét zo schuldig als degenen die de trekker overhalen.

Mike Gaatjeniksaan | 11-01-15 | 23:46

Geen aangifte doen vind ik niet slim. Al doe je het niet voor het eigen veiligheidsgevoel doe het dan om te helpen een gek van straat te laten halen. En die agent had je ook wel binnen kunnen laten om een kop koffie te drinken. Diezelfde agent moet misschien op de volgende melding af bij een terrorisme actie en riskeert een headshot. Beeing nice cost nothing.

Goatboy2014 | 11-01-15 | 23:45

@ropeholder | 11-01-15 | 22:37
dat geloven is juist het probleem

hetisik5124 | 11-01-15 | 23:45

Ebru,ik zou willen zo dapper te zijn als jij.

floske 1 | 11-01-15 | 23:42

Ebru,ik zou willen zo dapper te zijn als jij.

floske 1 | 11-01-15 | 23:42

We leven in een land waar we banger zijn voor de politici die ons in de steek laten en de oorzaak van de problemen blijven ontkennen dan voor de terroristen.
Goed gedaan Rutte c.s.!
Geboren in 1967 in een land van welvaart en vrede en in 47 jaar is het de politici gelukt om het land om te vormen naar een land waar steeds meer geld naar de veiligheidsdiensten moet, waar een 5e colonne het sociale vangnet gebruikt om hun afkeer van ons in daden om te zetten. Waar we geacht worden om, niet angstig hoor!, over onze schouder te kijken. Waar geen geld is voor bejaardenverzorging maar wel bakken met geld gaat naar dingen die die burgers niet willen.
Hoe is het mogelijk om een vrijwel perfect land in 47 jaar te laten verworden tot een gepolariseerd land waar een permanente hoge terreurdreiging is?
Wordt het niet eens tijd voor een tribunaal om alle schuldigen hieraan te veroordelen?

domheid regeert | 11-01-15 | 23:42

@JamesBlond | 11-01-15 | 22:21
jaja heb je dat bij de fabeltjeskrant gezien?

hetisik5124 | 11-01-15 | 23:41

Ik hoop dat de reacties hier jou een beetje een positief gevoel zullen geven.

eerstneukendanpraten | 11-01-15 | 23:40

Sterk stuk van een sterke vrouw.

baronbreekijzer | 11-01-15 | 23:40

Mocht haar wat gebeuren, schrijf het toe aan Die ouwe bejaarde gek van een Opstelten. Waarom zit die man er in godsnaam nog.

023hard | 11-01-15 | 23:38

Geweldig... Petje af voor Ebru..

Bombadil | 11-01-15 | 23:38

Met alle respect, maar ze is een beetje over de kook. Lijkt bijna dat ze het wel interessant vindt om zo'n mail te krijgen, kan ze weer een stukje schrijven..
070 | 11-01-15 | 22:20
Moeilijk he, op een linkje klikken en lezen?

appelvink | 11-01-15 | 23:38

Wees voorzichtig, Ebru.
Je hebt alle lef van de wereld maar je hebt er niks aan als "ze" je wat aandoen.
Dan lachen de hypocrieten in hun vuistje.
Want dan hebben "ze" gewonnen.
Wàt een wereld.

Dostranamus | 11-01-15 | 23:38

Ik begrijp u Umar! Goede redenering.

Orman Bakal | 11-01-15 | 23:36

Ebru is lievv

FW Ta-183 Huckebein | 11-01-15 | 23:35

Respect Ebru, spijker, kop!
De Haagse regelaars hebben hun kl*ten ingeruild voor theezakjes, en de fatsoensrakkers zitten aan de Prozac. Ze kunnen hun angst om moslims te kwetsen niet meer aan.
Ondertussen gaat ons land naar de afgrond. In zorgwekkend tempo. Sterkte!

appelvink | 11-01-15 | 23:35

Volhouden Ebru, je bent de beste

henk_2 | 11-01-15 | 23:34

@tipo 23:20: mooi verhaal. En zoals eerder geschreven: al die lui die nu de bek vol hebben over het beschermen van het recht op vrije meningsuiting, doen *niets* om dat recht in wet te waarborgen, maar zijn ondertussen druk bezig om de vrije meningsuiting alsmede onze privacy en vrijheid in het algemeen te verkrachten, in naam van onze "veiligheid".

Muxje | 11-01-15 | 23:34

@ProAsfalt
Tenzij een GL-muts iets roept want dan moet je het "in de context" zien.

gjk4all | 11-01-15 | 23:33

Goed stuk, mijn sentiment wordt hierin verwoord. Ik ben blij dat er mensen zijn zoals Ebru die het lef hebben zich in het openbaar uit te spreken over deze onderwerpen.

midnightmarauder | 11-01-15 | 23:31

Je suis ebru

gjk4all | 11-01-15 | 23:31

"(...) desnoods op hardhandige wijze,"

Vindt Links al bij het drinken van een kopje thee.

ProAsfalt | 11-01-15 | 23:30

Ebru, in de kern, wat ga je stemmen? wat ga ik stemmen?

Strange Glue | 11-01-15 | 23:30

Sterkte meid en ik hoop dat je Wilders nu ook wat beter snapt.

PrinsesStoepje | 11-01-15 | 23:29

Klasse Ebru! Zag je van de week op de teelevee en daar zei je ook al wat miljoenen mensen denken, maar dit verzwijgen. Het is zoals het is. De agent, de Twittermevrouw, de terrorismepliesie... Zij kunnen er ook niks aan doen. Ze doen hun werk binnen de kaders die hen worden toegereikt door de politieke klieken waarvoor ik dezelfde angst heb als jij. Hou je veilig.

Driewerf Hoezee | 11-01-15 | 23:29

-weggejorist-

Anita Quid | 11-01-15 | 23:28

-weggejorist en opgerot-

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:28

Ebru is wat mij betreft één van de weinigen die met recht een "Je Suis Charlie"-shirt zou mogen dragen. Ofwel, ondanks ernstige bedreigingen doorgaan je ding te doen, compleet met dikke middelvinger naar de bedreigers. Hulde, Ebru!

Spittertje | 11-01-15 | 23:27

Aangifte doen. Echt! Op deze manier is de overheid alleen nog maar met Wilders bezig. Doe toch aangifte.

Sjeez | 11-01-15 | 23:27

Nou... ik vind je een geweldenaar Ebru...
Ik hoop van harte dat je doorgaat (ook al is het waarschijnlijk tegen dovemansoren...)

harry19612 | 11-01-15 | 23:27

@Ron_Paul | 11-01-15 | 23:12
Of dat er voor je in zit weet ik niet, maar we kunnen ondertussen wel een toast uit brengen:
'opdat Ebru nog lang niet uitgekakt is!'

GeinPonempie | 11-01-15 | 23:27

Dus. Ebru wordt bedreigd, vindt dat geen enkel probleem, brengt het niettemin (wrom dan?) naar buiten, krijgt ongevraagde hulp van overheden, slaat die af, maakt de overheden zwart. Ebru is niet bang voor moslimfundi's, maar voor politici die weigeren jihadistische inwoners desnoods hardhandig aan te pakken. Chapeau!!
De vrijheid van meningsuiting heeft als nadeel dat je zoveel onzin moet lezen.

vanderjas | 11-01-15 | 23:27

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:25
Spreekt boekdelen

vmk | 11-01-15 | 23:26

Mooie woorden Ebru.

En sterkte met het uitkijken naar een islamfundi met een pipa in zijn klauwen.

Omkoal | 11-01-15 | 23:25

-weggejorist-

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:25

-weggejorist-

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:25

Zei Hollande niet dat Islam er niets mee te maken had gisteren ?

vmk | 11-01-15 | 23:23

Laffe politiek correcte politici/bestuurders hebben de ellende over ons afgeroepen door zogenaamd religieus tuig te faciliteren en met twee maten te meten.

frisenfruitig | 11-01-15 | 23:23

Ze wil mij iets te graag stoer gevonden worden. En nu? Mot je n sticker?

Kameroudste | 11-01-15 | 23:23

Diep respect voor Erbu!

Glas Koning | 11-01-15 | 23:21

Dergelijke bedreigingen kunnen ambtshalve vervolgd worden,
zonder aangifte. Hier is immers sprake van aantasting van de rechtsstaat en het bewijs is voor iedereen zichtbaar. De incompetente Ivo-koffiebrigade met zijn Lego Agenten
hadden de bedreiger al lang van zijn bed kunnen lichten.

Rijole | 11-01-15 | 23:21

-weggejorist-

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:21

-weggejorist-

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:21

Ebru Umar: “Ik ben bang voor politici die ervoor gezorgd hebben dat door hun beleid Nederland is verworden tot een land waarin geweld en godsdienstwaanzin de ruimte krijgen. Bang voor politici die ontkennen én toestaan dat geweld en godsdienstwaanzin in moskeeën, internaten en gevangenissen gepredikt worden. Bang voor politici die onze normen en waarden, onze rechten verkwanselen al naar gelang de eerste de beste stem die ze uitkomt.” Maar het enge is juist dat zoveel politici de islam zien als totaal vredevol en dat de islamterroristen een misvormde versie van de islam hanteren. Ook spreekt men van vrijheid van godsdienst. En algemeen is er een groot onvermogen en onwilligheid ook maar iets verontrustends te ontdekken in de islam. Zoals men vindt dat al die islamaangedreven terreur waar we elke dag van horen, is als als niets meer dan onfortuinlijke incidenten uitgevoerd door dolenden die in de grond niets te maken hebben met de islam.

Benedict Broere | 11-01-15 | 23:21

Kijk hier kunnen die geitenneuqers nou een voorbeeld aannemen. Een vrouw notabene! Stoerder dan het Marokkaanse Samenwerkingsverband, Al Qaida, Hans Spekman, Rutte, Dijsselboom en al die landverraders die nu aan de macht zijn.

funkyd | 11-01-15 | 23:20

De grootste aanslag op het recht op belediging kan niet door burgers worden gedaan, zelfs niet vermomd als terrorist. Onmogelijk.

De grootste aanslag op het recht op belediging komt van onze eigen politici, omdat enkel zij daar toe in Staat zijn: joostniemoller.nl/2015/01/zalvend-zeve...

tipo | 11-01-15 | 23:20

-weggejorist-

rubberenbloem | 11-01-15 | 23:20

Tsja ik zou het toch gewoon doen in plaats van 'hadden we maar'. Voor wie wil je dit doen? Aangifte doen is geen laffe daad ofzo.

A la snackbar | 11-01-15 | 23:19

duitse herder | 11-01-15 | 23:15
Ah daar istie..
Gaat lekker in Denmark
5% soupeert 40% welfare...
something is rotten in the state of Denmark..
And the whole EU.

vmk | 11-01-15 | 23:19

Ijzersterke bijdragen van Ebru Umar en Hans Teeuwen vandaag. Geenstijl op zijn best!

Ludovic1764 | 11-01-15 | 23:19

Ebru,je bent een écht mens. Niet alleen vlees en bloed maar ballen én hersenen plus een portie moed waar de boven ons gestelden een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik buig diep voor je.

eenbelangrijkiemand | 11-01-15 | 23:18

Chapeau voor deze rake column van Ebru Umar.

frisenfruitig | 11-01-15 | 23:18

Applaus voor Ebru!!!!!

Barani517 | 11-01-15 | 23:17

VanBukkem | 11-01-15 | 23:11
goed idee!
dedeurs | 11-01-15 | 23:12
aan de andere kant: taqyyra of zo iets.

vmk | 11-01-15 | 23:16

Politieke correctheid in combinatie met de waanzin van religie is een levensgevaarlijke combinatie.

Ansjo | 11-01-15 | 23:16

Nu nog even online een Koran in brand steken en het stukje is af.

Snorry! | 11-01-15 | 23:15

2025:
''Het wordt tijd dat politici beseffen dat we niet in een islamitisch deel van de wereld leven, tijd dat politici die jihadistische inwoners, burgers van Nederland duidelijk maken, desnoods op hardhandige wijze, dat iedereen in Nederland recht op vrijheid en veiligheid heeft. ''

duitse herder | 11-01-15 | 23:15

Weinig effectief overheidsbeleid
Ondertussen voeren naivisten en politiek correcten het monster met islamcritici in de ijdele hoop het koest te houden
De strijders met de pen worden stelselmatig gemarginaliseerd en gedemoniseerd... door bange mensen die vinden dat je de islam niet boos moet maken

Islamofiel | 11-01-15 | 23:15

Is fucked up, maar zo waar!
.
Erg triest, dit is wat Nedeland is geworden. Een PvdA land, zonder kans op verbetering.

Glas Koning | 11-01-15 | 23:15

MrWorf | 11-01-15 | 23:08
En u? Blind vertrouwen in politici en rechtssysteem?

aardappelninja | 11-01-15 | 23:12

1 van de weinige kakkers waar ik wel eens een drankje mee zou willen drinken.

Ron_Paul | 11-01-15 | 23:12

normaal heb ik mijn zegje wel klaar ,maar hier is geen enkele speld of wat dan ook er door te krijgen .
ZEER STERK STUK helaas kan het niet maar hier voor wel eenmiljoen100milard ++++++ ze paste er helaas niet op anders ligt geenstijl plat

witchmaster | 11-01-15 | 23:12

Ebru, Lego, helemaal toppie. Ik mag je al, maar je bent weer een paar puntjes in aanzien gestegen. Als je nog een minifigure van jezelf wilt maken: minifigs.me/

Mooie set ook btw

Cheesy Poof | 11-01-15 | 23:12

'pionnetje', LOL
Ik word wel een beetjeziek van het eeuwige gevit op Umar. Ze heeft Turkse genen in haar lijf of zoiets maar ze gedraagt zich normaal in dit West Europese land, ze is niet besmet met een eng halleluja hakbarvirus en ik heb slechtere columnisten gelezen. Wees blij dat ze er is en haar mond open durft te doen over destructieve bestuurselementen als Opstelten. Daar kun je niet genoeg over columnen.

dedeurs | 11-01-15 | 23:12

Dat Ebru die boys van Ivo buiten de deur houdt, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Daar zou ik ook niet al te veel op rekenen. Als ze maar wel een paar Russen inhuurt. Want anders gaat het vroeg of laat een keer mis. Want die lui waar we het hier over hebben, zijn knettergek.
Ik hoop maar dat Ebru de nodige fondsen weet aan te boren. Want die Russen zijn natuurlijk niet gratis. Ook niet duur waarschijnlijk, maar ook niet gratis.
En mocht dat met die Russen om wat voor reden dan ook niet lukken, tja, dan zit er niks anders op dan voorlopig effe een tijdje bij Geert intrekken.
Hoe dan ook, er moet iets gebeuren. Want anders gaat dit fout.

VanBukkem | 11-01-15 | 23:11

@ GeinPonempie | 11-01-15 | 23:05
:-)

Lewis | 11-01-15 | 23:10

@css.... | 11-01-15 | 23:05 Dan worden ze alleen nog maar bozer.. Beetje angst heeft nog nooit iemands overlevingskansen kleiner gemaakt.

Handsomeboy | 11-01-15 | 23:10

Wanneer kunnen we Ebru als Minister van Justitie verwachten?

pijko | 11-01-15 | 23:09

Ebru kijk je alsjeblieft uit bij het verlaten van je woning? Kijk dan altijd eerst naar links.
Want daar komt de kogel altijd vandaan.

King of the Oneliner | 11-01-15 | 23:09

Wow, Ebru!!! Dat je geen aangifte hebt gedaan lijkt me enerzijds vanzelfsprekend. Want het zal er vermoedelijk niet toe leiden dat die verknipte jihadiste met spellingsproblemen opgepakt wordt. Anderzijds is het voor de statistieken goed als je wèl aangifte zou doen. Het goedvolk is immers al te zeer genegen te stellen dat het wel losloopt met die bedreigingen omdat moslims toch veel meer gediscrimineerd worden... Het eeuwige verhaal van de paar losgeslagen gekken die het voor de rest verpesten. Ik hoop dat er nog veel meer Ebru's komen. Dat is het enige antwoord aan die gekken.

Plop! | 11-01-15 | 23:08

Wow, Ebru!!! Dat je geen aangifte hebt gedaan lijkt me enerzijds vanzelfsprekend. Want het zal er vermoedelijk niet toe leiden dat die verknipte jihadiste met spellingsproblemen opgepakt wordt. Anderzijds is het voor de statistieken goed als je wèl aangifte zou doen. Het goedvolk is immers al te zeer genegen te stellen dat het wel losloopt met die bedreigingen omdat moslims toch veel meer gediscrimineerd worden... Het eeuwige verhaal van de paar losgeslagen gekken die het voor de rest verpesten. Ik hoop dat er nog veel meer Ebru's komen. Dat is het enige antwoord aan die gekken.

Plop! | 11-01-15 | 23:08

Okay. Je vertrouwt het rechtssysteem hier niet, de politici hier niet, de gutmenschen niet. Wat zei Aboutaleb nu ook alweer.... Iets met 'Dan rot je toch lekker op'? Daag. Doe Erdogan de groeten.

MrWorf | 11-01-15 | 23:08

'Bang voor politici die ontkennen én toestaan dat geweld en godsdienstwaanzin in moskeeën, internaten en gevangenissen gepredikt worden.'
C'est tout.
Coyote | 11-01-15 | 22:23
Deze wilde ik er ook tussenuit pikken.
+veel Ebru!

quackel | 11-01-15 | 23:06

De mensen die schieten en dreigen zijn psychische beperkt, laten we hen ook zo behandelen.

css.... | 11-01-15 | 23:05

Wat ben ik toch een 'geek' ik weet gewoon welke Lego set dat is! Palace Cinema modular set.

GeinPonempie | 11-01-15 | 23:05

Ebru, laten we een keer gaan praten...

eerstneukendanpraten | 11-01-15 | 23:05

Telefoonnummer bij het oud papier. In 2015.

vanderjas | 11-01-15 | 23:04

Ebru, niet dat mijn mening wat waard is, maar doe aangifte, voor de statistiek, niet voor het vakje moslim-haat (..?). Wat ook welatenheterbijzitte. Ik heb er zelf mee te maken gehad, bellen, zelf turven (en controleren) en aan de hand van het aantal meldingen wordt er prioriteit aan gegeven. Heel snue (op die manier meten hoe veilig stad en land is en politiemensen verdelen), maar waar. Niet aangeven en het probleem bestaat niet eens.

TheseDays00 | 11-01-15 | 23:04

Echt dapper van je! Het zijn weer enge tijden! Zorg goed voor jezelf!

Arnold9638 | 11-01-15 | 23:04

"Oom Ivo sluit 200 politiebureau’s"
Wanneer er over een jaar nog maar 1 gevangenis open is - louter voor blanke krimi's uiteraard - wil ik Oom Ivo daar in zien zitten. In zo'n hokje waar het raam niet open kan en waar een bewaker hem door het pionnetje in de deur kan zien zitten schijten.
Wat een verwoester.

dedeurs | 11-01-15 | 23:04

Heel sterk! Laat je niet pakken

Vandenpotgepleurd | 11-01-15 | 23:02

Op het gevaar af dat je dit als te veel bemoeizucht ervaart doe ik het toch: Ebru, kijk je alsjeblieft een beetje uit? Er zijn helaas meer gekken dan verstandige mensen zoals jij in deze zieke wereld...

Reykjavik | 11-01-15 | 23:01

Normaal gesproken niet zo'n fan van onzer Ebru, maar dit is wel een epische bitchslap.

jeanmondo | 11-01-15 | 23:01

Lego... spelen met gevaar voor eigen nagels. Je moet maar durven.

impy | 11-01-15 | 22:59

Goed verwoord. De enige mensen waarvoor iedereen in dit land een reden heeft ze meer te vrezen dan Aids, gedoopt in Ebola, dat zijn "onze" regenten. "Onze" regering. "Onze" Gutmenschen.

Die kwezelende & laffe farizeeërs komen alleen maar massaal van hun reet wanneer zij een kans ruiken Geert Wilders te veroordelen. Gregorius Nekschot van zijn bed te lichten. Pim Fortuyn te laten vermoorden en daar dan "geschokt" van te zijn.

Of voor den stille toch nummer zoveel, wanneer er weer iemand vermoord wordt door iemand die niets met de islam te maken kan hebben, omdat hij Allah aanriep tijdens de daad. Dat doen Gute moslims niet.

Jan Passant mk2 | 11-01-15 | 22:58

Goed stuk. Maar dat is "not the point". Ook al was het een klote stuk, ze mag het schrijven omdat ze alles mag schrijven in dit land en hopelijk alles mag blijven schrijven en wij mogen blijven schrijven wat we er van vinden.
Gewoon omdat het kan!

calculator | 11-01-15 | 22:57

Top Ebru!
En hopelijk bereik je hiermee inderdaad de politiek...

saintinel | 11-01-15 | 22:56

Het zal tzt Ebru vergaan als Pim.
18:00 dood geschoten
18:20 Klaas en Wim die al heel snel weten dat het een eenmanszaak is op TV.
18:25 Holland in shock
18:30 Huilen voor Pim
18:35 Die kale had best wel gelijk
18:40 Over tot de orde van de dag.
18:45 Zie wikipedia als je er iets van wilt weten
2015, januari 11
18:00 Onze ogen gaan echt open
18:05 Eyes closed, back to business

vmk | 11-01-15 | 22:55

@Sven Hoek | 11-01-15 | 22:50
.
Dat is het probleem van Ivo, hij weet nooit wat hij een dag eerder heeft gezegd. De man is zo dement als een deur, dat is niet erg, dat was mijn moeder ook maar..... maak hem dan in godsnaam geen minister!

Fatwabuster | 11-01-15 | 22:54

Goed verhaal, Ebru.

Lauwe Koffie | 11-01-15 | 22:53

Ivo net op Nieuwsuur, eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh.

blauwe zander | 11-01-15 | 22:52

Ja! Dit is pas een column!

Rest In Privacy | 11-01-15 | 22:52

Respect.

quantumcollider | 11-01-15 | 22:52

Goedzo Ebru!

Poepus | 11-01-15 | 22:52

Ik ben op Ebru (om maar even haar woorden te gebruiken). xxx

De Reaguurder | 11-01-15 | 22:51

-weggejorist-

Sven Hoek | 11-01-15 | 22:50

Ebru for president. gotta love her.

aliealaaf | 11-01-15 | 22:49

Ebru, absolute TOP column!!!

eastender | 11-01-15 | 22:48

Stapel ben ik op je Ebru hou vol maar wees voorzichtig, jij bent het levende bewijs dat je die afschuwelijk lappen kan afschudden.

blauwe zander | 11-01-15 | 22:48

Helemaal prima!
Ebru, topwijf.

Ratatosk | 11-01-15 | 22:46

je hebt natuurlijk verschillende niveaus van angst. De angst voor je vrouw dat ze erachter komt dat je een collega hebt gebeft, de angst voor je baas dat ie erachter komt dat je een collega hebt gebeft, de angst voor de man van die collega die je hebt gebeft, de angst voor de dokter nadat je die collega had gebeft, de angst voor het niet nog een keer die collega kunnen beffen etc. Dat je zegt dat je niet bang bent voor lone wolves? Ik bel stierenpoep. Of ben je nou zo verheven boven het normale volk dat je alleen nog maar in hogere abstractieniveaus kunt denken. Ik ben primair bang voor directe invloeden, niet voor de strategische mislukkingen die de toekomst ons nog brengen zal.

Handsomeboy | 11-01-15 | 22:45

De politie zou natuurlijk voor de deur van Oum Mujahid moeten staan.
Met een arrestatieteam.
Zwaar bewapend.
Maar ik weet dat dat te veel gevraagd is voor een korps dat opgeleid is om de burger te bekeuren.

de honden blaffen... | 11-01-15 | 22:42

Joop.nl maakt zich druk over drie vermeende gevallen van belediging van moslima's.... want dat is natuurlijk wel belangrijk....

Fatwabuster | 11-01-15 | 22:42

Mooie woorden ebru. Mooie woorden. Ik ben ook bang van die moreel verheven softe politici.

nukkie | 11-01-15 | 22:41

hulde! Jammer dat geen politicus dit leest.

jan-lul-de-behanger | 11-01-15 | 22:40

Rutte, seniele Ivo en hun opvolgers weten straks alles van iedereen en geven het zonder reserve door aan de Amerikanen. Ze weten alle mogelijke verkeersboetes te innen. Ze zijn wel Charlie, maar weten niet hoe ze burgers moeten beschermen die hun mening vrij uiten.

Fijnstoffer | 11-01-15 | 22:40

En nu maar kijken of onze overheid zo bijster is om Ebru zonder aangifte toch de bescherming te geven en op zoek te gaan naar haar bedreiger.Iets dat bij Theo ook al had moeten gebeuren,maar wat ze toen hebben nagelaten.
Want ze weten van de scherpe mening van Ebru.. en ze weten dat ze een publiek figuur is ondertussen, en ze weten nu dat ze bedreigt is. We wachten af oom Ivo!

deraderendraaien | 11-01-15 | 22:39

@ropeholder | 11-01-15 | 22:37
.
U bedoeld?

Fatwabuster | 11-01-15 | 22:38

Het gaat niet om de idioten, maar om de dwazen die hen ruim baan geven. Zo is het Ebru! Pas goed op jezelf.

harbi | 11-01-15 | 22:38

Doe nou wel aangifte.

Ik krijg van de politie te horen dat als iemand bij mij mijn tuin vernield, dat ik aangifte moet doen.

Waarom? Voor de statistieken. Pas als er aangifte wordt gedaan, weet men waar de tijd aan moet worden besteed.

Doordat ik wel en jij geen aangifte doet, kent dit land relatief weinig bedreigingen en relatief veel tuinvernielingen...

Maar serieus: doe aangifte. Anders gaan ze niets doen. Misschien ook niet als je wel aangifte doet, maar nu zeker niet.

welatenheterbijzitte | 11-01-15 | 22:37

Ebru go for it.... let goed op je zelf.

dwar | 11-01-15 | 22:37

Eerst zien, dan "geloven"

ropeholder | 11-01-15 | 22:37

-weggejorist-

Islamofiel | 11-01-15 | 22:36

'Het wordt tijd dat politici beseffen dat vrijheid van meningsuiting ook geldt voor fotofucks van Van Aartsen, voor anti-koningshuisdemonstranten, journo’s en cartoonisten.'
Hoofdstuk 1: Grondrechten
Klassieke grondrechten bieden de burgers met name bescherming tegen de overheid, zoals het recht van vrije meningsuiting.
www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1...

lid nav progazadem | 11-01-15 | 22:36

Exact verwoord het kon niet beter....
Vooral de politiek met hun achterlijke politieke correctheid. Zij zijn de gene die de oorzaak zijn dat alles maar getolereerd wordt .

hansvanvoren | 11-01-15 | 22:34

Ik had vroeger veel vertrouwen in het rechtsysteem hier, maar idd, het is gebeken een wassen neus te zijn. Een hypocriete wassen neus, een heel hypocriete...

Sergeant_Peper | 11-01-15 | 22:34

Jezus.

Piet Karbiet | 11-01-15 | 22:33

Zolang stukjes met dezelfde strekking niet het grote publiek bereiken is het roepen in de woestijn , helaas.
Wat Nederland nodig heeft is een media die niet van de linkse kant is , maar durft te schrijven over de problemen. Zolang de massa niet wordt bereikt kan de oplossing nog wel even op zich laten wachten. Ik heb het dan voornamelijk over de gesubsidieerde staatstelevisie.

Restepect | 11-01-15 | 22:33

Ik snap het niet. De politie komt nota bene aan de deur of je niet misschien toch alstublieft even aangifte wilt doen. Het niet doen van aangifte omdat je geen vertrouwen hebt in de daadkracht van het justitie-apparaat is even zinvol als het niet stemmen omdat je de politiek niet vertrouwt. Eén aangifte minder is voor Ivo -euh- Op -euh- stelten reden -euh- genoeg om te -euh- constateren dat het -euh- beleid zijn -um, euh- vruchten afwerpt.
.
In naam van alles wat logisch en met feiten te onderbouwen is vraag ik Ebru om toch alstublieft alsnog aangifte te doen.

Ooit_huisregelneef | 11-01-15 | 22:33

Tolerantie wordt een misdaad als je de duvel gaat tolereren. Dit schreef T Mann in de jaren 30 over de vredelievende Chamberlains en andere Europese leiders die in hun naïviteit droomden dat democratisch aan de macht gekomen NaziS wel zouden bijtrekken.

80 jaar later en Gemiddelde VK lezer is trots dat ze tolerant zijn ( ten opzichte van de Duivel)

Progresievelng | 11-01-15 | 22:32

Tolerantie wordt een misdaad als je de duvel gaat tolereren. Dit schreef T Mann in de jaren 30 over de vredelievende Chamberlains en andere Europese leiders die in hun naïviteit droomden dat democratisch aan de macht gekomen NaziS wel zouden bijtrekken.

80 jaar later en Gemiddelde VK lezer is trots dat ze tolerant zijn ( ten opzichte van de Duivel)

Progresievelng | 11-01-15 | 22:32

Mooie vloerbedekking zeg!

Aanmodderfakker | 11-01-15 | 22:32

Je suis: vul je EIGEN naam in. (neuh, ik kijk wel uit). Dapper vrouwtje die Ebru.

President Babboe Bab | 11-01-15 | 22:32

You go girl. Kritiek recht voor z'n raap. Wees alert. Ik wil je stukjes nog vaak lezen

Mr. Greenbottles | 11-01-15 | 22:32

Fokking Respect Ebru....!

Fatwabuster | 11-01-15 | 22:31
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 11-01-15 | 22:31

De wereld is toch echt mooier met kanjers als Ebru. Goed stuk, fijn om te lezen. Het staat als een huis. Meer, meer, meer Ebrus.

maane093 | 11-01-15 | 22:31

"Het wordt tijd dat politici beseffen dat we niet in een islamitisch deel van de wereld leven, tijd dat politici die jihadistische inwoners, burgers van Nederland duidelijk maken, desnoods op hardhandige wijze, dat iedereen in Nederland recht op vrijheid en veiligheid heeft. Ook als ze vrouw zijn. Of een mening hebben die je niet aanstaat.

Spijker op z'n kop. Prachtig verwoord Ebru

Petrus Abelardus | 11-01-15 | 22:30

Je zegt het goed. Degenen die de trekker overhalen zijn niet de schuldigen. Wegkijken is wel een keuze. Links heeft als mantra: begrip voor moslims, behalve als ze een moord plegen en het staat op camera.
Neemt niet weg dat huidig strafsysteem niet werkt, en dat er andere shit is op te lossen als wereldarmoede. Wegkijken en toegeven aan terreur; nooit.
Nederland heeft een stevige geschiedenis van wegkijken. Een soort beroepswegkijken met de rugnummers erbij geven. Sla je er lastig uit. We moeten het van de gekken hebben die met risico voor eigen leven durven op te staan tegen Islam-idiotie en wegkijken bij Moslims. Graag zonder geweld, net als jij.
Wat ik me ook afvraag is hoe groot de sharia-geldstromen zijn die over de dijken in de partij-kassen en media klotsen. Dat zou naast de angst voor eigen leven ook veel verklaren.

Haagse Tokkie | 11-01-15 | 22:30

Tja, ik weet het niet hoor.. is dit nu heel erg dapper, of heel erg dom??

Best koud hierboven | 11-01-15 | 22:30

Of zoals Michiel Mans het formuleert:

"Als oplossing van de problemen blijven correct populistische clichés welig tieren. Zoals Rutte’s op de Dam gebezigde taal van ‘respect en verdraagzaamheid’ als bewapening tegen ‘haat en geweld’. Waarbij correcte kringen dan de ‘haat’ bedoelen die zij zien in bijvoorbeeld GeenStijl. Over de haat die ze zelf verspreiden, het demoniseren van opponenten, zwijgen ze."

www.thepostonline.nl/2015/01/11/mans-e...

BenBinnen | 11-01-15 | 22:29

Goed stuk. Erger me de afgelopen dagen ook meer aan de goedpraters en wegkijkers die nóg steeds zeggen dat het niks met de islam te maken heeft dan aan domme online roeptoetertjes. Maar die laatste moeten wel van Ebru afblijven!

vrtx | 11-01-15 | 22:28

En zo is het.

yamahaha | 11-01-15 | 22:27

Ik vertrouw ze niet meer.. moslims, ex moslims.. sorry Ebru

vmk | 11-01-15 | 22:27

Goed geschreven Ebru! Je wordt steeds beter.

The Brave59 | 11-01-15 | 22:26

Nou, nou, Ebru, ik zou me ook niet bedreigd voelen door een speelgoedgeweertje, of ze hebben daar heul, heul grote paspoorten, dat kan ook

cucaracha | 11-01-15 | 22:26

Dat muslimeske zou na de jihadpubertijd nog altijd tegelhandelaar kunnen worden, da zijn strakke tegeltjes in dieje foto! Ik weet zeker dat velen voor een motiefje als dat de hoofdprijs willen betale!

analcharist | 11-01-15 | 22:26

Zolang de de linkse mensen in nederland zich moreel en intellectueel superieur achten aan ons 'domme racisten' zal er helemaal niets veranderen.

gheo | 11-01-15 | 22:26

Aangifte had mijn inziens geen kwaad gedaan.Sterkte.

Real Dutch Meat | 11-01-15 | 22:26

Go Ebru! De komende tijd misschien wel voor de zekerheid wat veiligheidsmaatregeltjes nemen.

pluk-87 | 11-01-15 | 22:26

Het AIVD busje staat alweer bij de Blauwe Moskee polshoogte te nemen welke Slotervaart-jihadi bevriend is met deze Ebru-bedreiger.

goudenglitterbril | 11-01-15 | 22:26

Take care. Mocht het nodig zijn heb ik nog een achterkamer vrij......

Andersdenkend | 11-01-15 | 22:26

@JamesBlond | 11-01-15 | 22:21
Pleur op mongool, met je hoax.
Ga jij effe lekker met je alu hoedje zeitgeist kijken ofzo.

Sh3Nki3 | 11-01-15 | 22:25

Ebru for president.

slotbert | 11-01-15 | 22:25

Respect. Weet niet wat ik zou doen.

zeebonk62 | 11-01-15 | 22:24

Met deel 2 ben ik het hartgrondig eens, Ebru. Me uit het hart gegrepen!
Het eerste deel kan ik minder goed plaaten. Mij bekruipt een beetje het gevoel van 'het is nooit goed'. Als er géén actie was ondernomen, was het vast ook niet goed geweest. En ik heb er ook wel moeite mee dat je de politie alléén maar af doet doen als imcompetent. Gezien je eerdere ervaringen snap ik dat wel, maar 't is wel kort door de bocht.
Bottom line is echter: ik vind je moedig. Je durft te schrijven en te zeggen wat je vindt.

Lewis | 11-01-15 | 22:23

Je bent altijd welkom als je een keer samen met Lego wil spelen Ebru. :D

aardappelninja | 11-01-15 | 22:23

Pas goed op jezelf Ebru!

Bocherinelli | 11-01-15 | 22:23

En zo is het. Ware woorden. Respect Ebru

Franco 1975 | 11-01-15 | 22:23

'Bang voor politici die ontkennen én toestaan dat geweld en godsdienstwaanzin in moskeeën, internaten en gevangenissen gepredikt worden.'
C'est tout.

Coyote | 11-01-15 | 22:23

Meestal klote-columns maar deze staat!

Woehahahaa | 11-01-15 | 22:23

1 doodsbedreiging en je hoort er ook echt bij. EnzoKnol krijgt dagelijks meer bedreigingen op youtube om zijn tenenkrommende filmpjes.

XaleX_2 | 11-01-15 | 22:22

Zo is het Ebru! you go girl!
Laat die lamlul die vanmorgen bij buitenhof zat te bazelen maar aan je deur komen om z'n excuus aan te bieden met daarbij de garantie dat ie op pleurt zodat we eindelijk een competente MP kunnen kiezen die het dreigtuig er wel uit sodemieterd!

deraderendraaien | 11-01-15 | 22:22

Ebru heeft het door; de overheden zijn bezig ons bang te maken. Bang te maken om meer macht naar zich toe te trekken. En om incident als Hebdo hoaxen (google Paris shooting hoax op youtube) om ander schandalen erdoor te moffelen: Nederlandse faal met oekraine, 3 dagen voor neerstorten nederland op dehoogte van gevaar. Engeland: pedofielen schandaal in de kringen van Thatcher. Tsja. kijk rustig verder.

JamesBlond | 11-01-15 | 22:21

scherp stuk(je) weer

Nickname85 | 11-01-15 | 22:21

Met alle respect, maar ze is een beetje over de kook. Lijkt bijna dat ze het wel interessant vindt om zo'n mail te krijgen, kan ze weer een stukje schrijven..

070 | 11-01-15 | 22:20

Eens, we hebben godsdienstwaanzinnigen Europa ingehaald met massa immigratie. Beleid moet nu maximaal andersom worden.

demdem | 11-01-15 | 22:20

De oorzaak ligt bij de politiek, de gevolgen worden in het land en op internet ervaren.

Mastermattie | 11-01-15 | 22:19

Ebru, topstuk! Kort maar krachtig.

koolteer | 11-01-15 | 22:19

Kijk. Een vrouw met ballen. Ivo, eat your heart out.

one hobo | 11-01-15 | 22:19

goh. Waarom ben ik nou niet verbaasd over wat hier door deze dame is neergezet.

starbuck280 | 11-01-15 | 22:19

-weggejorist-

R Duke | 11-01-15 | 22:18

En ze hadden zelfs geen voor ingevulde aangifte? Nee, dan had ik ook geen aangifte gedaan.

Atlantis-95 | 11-01-15 | 22:18

"Ik ben bang voor politici die ervoor gezorgd hebben dat door hun beleid Nederland is verworden tot een land waarin geweld en godsdienstwaanzin de ruimte krijgen. Bang voor politici die ontkennen én toestaan dat geweld en godsdienstwaanzin in moskeeën, internaten en gevangenissen gepredikt worden. Bang voor politici die onze normen en waarden, onze rechten verkwanselen al naar gelang de eerste de beste stem die ze uitkomt."

Amen!

BenBinnen | 11-01-15 | 22:18

Ik hou van je Ebru let goed op jezelf!

wakkere_nederlander | 11-01-15 | 22:17

Geen speld tussen te krijgen!

janbehanger | 11-01-15 | 22:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland