Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederlandse Aardgas Maffia wil media vervolgen

ohnonotagain100minpres.jpg Best dom van de Nederlandse Aardolie Maffia. Terwijl iedereen en z'n bibberende omaatje naar Parijs keek, lekte er een rapport uit van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, waarin ze - in de woorden van RTV Noord - 'vernietigend uithalen naar Economische Zaken en de NAM': "Ze hebben jarenlang alleen maar oog gehad voor de opbrengsten en zijn blind geweest voor de veiligheid van de inwoners van het winningsgebied." Hier nog een paar sloopquotes van de OVV, die ditmaal wél op locatie lijken te zijn geweest. Goed nieuws voor alles Groningers die bevreesd in de bedstee de volgende beving afwachten. Minder goed nieuws voor VVD-minister Kamp en de NAM, die dus moedwillig nalatig om lijken te springen met de veiligheid van burgers, boeren & buitenlui die boven de Groningse gasbubbels wonen. Maar in plaats van dat de NAM dankbaar dekking zoekt achter het allesoverheersende nieuws uit Frankrijk (zoals Mark 'Onderste Steen' Rutte ook zo cynisch deed), loopt de gasboer te blazen dat ze de verspreiders van het rapport wel eens zouden kunnen gaan vervolgen. Dus je fuckt met de levens, woningen & financiële zekerheden van duizenden Groningers. Dat wordt opgetekend in een rapport dat volgende maand sowieso openbaar gepubliceerd gaat worden. En dan dreig je NOS en RTV Noord met een rechtszaak op een moment dat iedereen de ogen zuidelijk gericht heeft in een brandende kwestie die (mede) over persvrijheid gaat. *Facepalm*. Nu lezen we dus mee. En zien we nu bijvoorbeeld ook dat VVD & NAM nog steeds schijt hebben aan de veiligheid van het volk: "De NAM draaide de gaskraan in december bij Loppersum en Woudbloem fors open. Dat is opvallend. Bij beide plaatsen waren kort daarna aardbevingen van 2.8 en 2.7 op de Schaal van Richter." Goh. Dat berichtje van vier dagen geleden hadden we anders ook over het hoofd gezien. Lekkere PR, genadeloze gasboeren.

Reaguursels

Inloggen

Zoek eens op wat aardbevingen met 2.7 en 2.8 voorstellen.
Bijna niks dus.

Wikipedia:
2-2.9=zeer licht
Meetbaar; wordt slechts door weinig mensen waargenomen onder gunstige omstandigheden; hoogstens enkele (zeer) lichte objecten kunnen bewegen; vrijwel nooit enige vorm van schade.

De zwaarste beving in Groningen was 3.6

Wikipedia:
3-3.9=licht
Veel mensen nemen trillingen als van een voorbijrijdende vrachtwagen waar; tegen elkaar staande glazen rinkelen; hooguit zeer lichte schade mogelijk zoals losse dakpannen.

Roermond in 1992 met 5.8 dat is een ander verhaal.
Dat is de categorie zeer krachtig.

En in Groningen schreeuwen ondertussen ze moord en brand als of ze Roermondse toestanden hebben.

Maar Groningen is een leegloop gebied. Dus huizenprijzen dalen en huizen zijn onverkoopbaar. Als je daar nu of in de toekomst weg wil dan heb je een probleem. Idem als je doodgaat en je erfgenamen worden opgescheept met zo'n waardeloos bezit (waar ze natuurlijk wel belasting over mogen aftikken).

Dan komt de aardbevingsfobie toch ff goed van pas :)
Als je de overheid zo gek krijgt om je uit te kopen vanwege gevaar van aardbeving door aardgaswinning........

De finale eindbaas | 12-01-15 | 12:04

Ik wil mijn geld terug! En mijn huis! En mijn werk! En mijn ongestoord leventje!

WitteGrunneger | 12-01-15 | 01:21

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 15:01
Wat ik zelf extreem vreemd vind aan de theorie om in 1 plek, (Loppersum) minder omhoog te halen, (omdat daar meer aardbevingen zijn), is dat je die plek dan tijdelijk minder laat dalen dan de omgeving. Dan moet die plek dus verticaal omhoog schuiven ten opzichte van de rest van de inklinkende gasbel.

Dit schuiven van de ene aardlaag ten opzichte van de andere uit zich als een reeks van aardbevingen. Door de ene gaskraan dicht te draaien ten opzichte van de anderen, zou je dus best een aardbeving kunnen veroorzaken, in plaats van voorkomen. Politici zitten heel gewichtig te draaien aan knoppen, zonder gehinderd te zijn door enige kennis.

Voorts is het idee nog steeds niet te stoppen met de winning, maar de winning over een langere periode uit te smeren. Dat betekend hooguit dat de aardbevingen over een langere periode worden uitgesmeerd. Dat betekent nog niet, dat die energie in meerdere kleinere bevingen vrijkomt in plaats van 1 grote. Dat causale verband wordt wel geponeerd, maar zie ik niet terug in de literatuur van de TUDelft of haar alumni.

Feynman | 11-01-15 | 19:12

"Dat wordt opgetekend in een rapport dat volgende maand sowieso openbaar gepubliceerd gaat worden."
Jawel, maar tot die tijd hadden ze nog een heleboel dagen om de schrijver van het rapport over te halen om de zaken toch net iets rooskleuriger te laten lijken, alsdat ze daadwerkelijk zijn. Dat is nu dan niet meer mogelijk, door die rottige bemoeiallen van de media.

Ageless | 11-01-15 | 18:36

Vooral VVD blijven stemmen, beste reaguurders

Worst_kaas_scenario | 11-01-15 | 18:18

Wij zijn maar Groningers. In de Randstad was allang de pleuris uitgebroken of sterker nog: was dit nooit gebeurd. De Heren gaan niet hun eigen glazen ingooien natuurlijk.

Rest In Privacy | 11-01-15 | 18:12

aardgas de kip met de gouden eieren,resutaat van koloniaal beleid,alles voor het westen 1% van de opbrengst voor het groninger wingebied.
nu wordt de kraan dan een beetje dicht gedraaid
wie controleerd dit?
jaren lang de grote jongen uitgehangen,maar nu wordt het bagger,alhoewel er nog steeds grote bedragen geschonken worden,niet aan de voedselbank,iets wat zelfs in de crisis tijd na de oorlog niet bestond
om toch maar de grote broek op te houden worden de bejaarden uitgebeend,het multicultie knuffel beleid moet wel doorgaan.
ook het ziekte beleid is een eu uitblinker.
de groninger bevings worden gemeten op de schaal van richter,maar het effect door de aanwezige zwelklei is veel groter,daar hoor je niks van.
een beleid van list en bedrog,het langzamer leegzuigen van de bodem is het zelfde als een schip dat langzaam zinkt.

soledad | 11-01-15 | 17:58

Het mooie van deze case is dat de hele economisch achtergrond tenslotte doorslaggevend is ,zolang de provincie niet verarmd achterblijft.Oftewel zolang de Nederlandse staat omwille van gasbaten Groningen niet gaat bestelen.Alle gasbaten zullen vanaf nu opgaan in Japanse maatregelen tegen aardbevingen en restauratie van de vele monumenten.Heel simpel hoor: Exit van alle gasbaten,land net zo "arm" als België en dus geen grond- of brandstoffenland meer.Maar dus dienstenland,bv. voor TBS-klanten uit de rest van de wereld,als we tenminste de beste psychiaters kweken.

Dolphi | 11-01-15 | 17:01

De aardgasbaten en belastingen op energie lopen hard terug door de daaraan gekoppelde olieprijs, er moet compensatie komen dus kranen open daar in Groningen.

behangtafel | 11-01-15 | 16:28

Het verbaasde me dat dit rapport nu al in het nieuws kwam. Bij instanties als de NAM en de FIFA en onze overheid is het gebruikelijk dat concepten eerst intern worden "besproken", om uiteindelijk met een versie te komen "waarin iedereen zich kan vinden".

simpelman | 11-01-15 | 16:18

En onderwijl elke winkelstraat elk winkelcentrum stookt men met de deur open, wat met complete open gevel.
Nobody gives a fuck dit kabinet al helemaal niet, die publieke topinkomens moeten toch ergens van betaalt worden, open die kraan het gas is geld.

gebrokenvleugel | 11-01-15 | 15:53

@Necrosis

Wat als je net over de vriendin van je maat heen buigt om je biertje op het tafeltje naast haar te zetten.... leg die dan maar eens uit.

Barco van Masten | 11-01-15 | 15:32

maar... maar... maar jullie zijn dat interview toch niet vergeten, waarin de verslaggeefster aan Kamp vroeg "maar we kunnen de gaskraan toch wel *iets* terugdraaien" en hij ietwat korzelig antwoordde "nee dat gaat niet, de opbrengsten zitten voor de komende jaren al vast in de begroting"

dus, wat was nou precies de verwachting van de uitslag van dat rapport ?

StijlloosInkoppertje | 11-01-15 | 15:17

@RonnieKray @eerstneukendanpraten
Dat heb ik nou met die jappaners als t beetje regent of stormt. Watjes met hun overstromingen. Huillie huillie van verwende mensen die nog niet eens in staat zijn een dijkje te bouwen.
Wij Nederlanders gaan dan gewoon naar ons werk en zeiken niet.
En brand, fikken al die houten huisjes af. Slapjanussen, gewoon beter bouwen

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 15:07

@Feynman.
Ik zeg niet dat zelfs het dichtdraaien van alle kranen op korte termijn helpt. Sterker nog, het wordt eerst nog erger. Echter, je eerste stuk doet vermoeden dat dit dichtdraaien ook op lange termijn niet zou helpen. En dat klopt niet. Ja, wel dat de bevingen daardoor niet minder zullen worden. Maar je voorkomt daarmee dat je over 30 jaar geen bevingen hebt van 6, maar met 5.
Je korte termijn conclusie deel ik overigens helemaal, huidige bewoners kun je alleen maar helpen met versteviging huizen, beter bouwen, schade betalen, ook vermindering waarde woning. Gasjranen beetje dichtdraaien heeft alleen cosmetisch effect.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 15:01

ENDP: ik kan je verzekeren wat in Japan het geval is, dat dit zeker niet het geval is in de Filipijnen. 2,7 is te vergelijken met een zware vrachtwagen die langsdendert. Vandaag in squatters area rondgereden, geen enkele schade te zien.

RonnieKray | 11-01-15 | 15:00

RonnieKray | 11-01-15 | 14:51

Wel eens in Japan geweest, daar staan de mensen stil op straat als er weer een forse aardbeving is, anders hebben ze kans om om te vallen. Verder dan ook nauwelijks schade maar daar zijn de huizen erop gebouwd en in Groningen zijn de meeste huizen gebouwd voor de gaswinning begon.

eerstneukendanpraten | 11-01-15 | 14:55

@necrosis.
Zelfs na 4 jaar in de Schilderswijk gewoont te hebben is mn antwoord volmondig ja.
Reden? Ik kon daar weg toen ik kogelbrief twee kreeg (en mn vriendin weer werd uitgescholden, bespuugd, eieren tegen mn raam werden gegooid, mn auto beschadigd werd, etc). Familie van me in Grun kan daar niet weg. Of ze moeten 150.000 verlies op huis slikken en dat hebben ze niet.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:54

Wow 2.7 schaal Richter, is niets. Wat denk je vergeleken met waar ik me nu bevind:,6.0 schaal Richter, rolde zowat me bed uit, verder geen schade. typisch huilie huile van verwende Nederlanders...

newsinfo.inquirer.net/663770/5-7-magni...

RonnieKray | 11-01-15 | 14:51

Ach Woody, en hoeveel km zit er tussen jou en het bevingsgebied?

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:50

@Prof. Akkermans | 11-01-15 | 14:44
Ik heb zeker geen medelijden mocht dat zo overkomen. Ik zou ook graag meer geld zien, maar in mijn opinie moet dat van de grootste parasiet de Overheid komen. Ik wordt alleen gestoord van misinformatie, hetze makerij en elkaar op lopen fucken totdat het echt mis gaat. Nuchter of niet, als je continu wordt gebombardeerd door allerlei horror verhalen van de omgeving ga je je op een gegeven moment wel afvragen "wat is nu de waarheid".

Woody_H | 11-01-15 | 14:50

Prof. Akkermans | 11-01-15 | 14:30
Waar ik NAM schreef had ik EBN(100% staat) of een ander uit het gasgebouw moeten aanhalen. Punt blijft dat de staat bepaalt hoeveel er hoe en waar uit de grond komt, en daar buitengewoon financieel belang bij heeft. De schade is met gemak te voorkomen en te betalen uit de gasbaten, het is vreemd waarom er niet gewoon betaald wordt.

Waar een dergelijke verwevenheid toe leidt zie je ook in Nigeria. Daar is de productiemaatschappij door de helft in handen bij de federale overheid, voor de andere helft in handen bij buitenlandse oliebedrijven. De winst van productie komt op federaal niveau binnen, de schade wordt daar ook op lokaal niveau genegeerd.

De 80% reductie in Loppersum ging maar om 5 van de honderden pompjes, en op het veld als geheel totaal geen effect hebben. Evenals op bevingen.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:16
Even een fractie van het dossier als een korte soundbite:
Tussen 95 en 2000 is de gaswinning gehalveerd en zijn de bevingen verdubbeld in aantal en verdubbeld in magnitude.

Feynman | 11-01-15 | 14:49

www.z24.nl/economie/deze-grafieken-lat...

Voor iedereen die zeurt over dat Groningen zo van het gas profiteert, graag lezen. Is het te lang, dan laatste alinea. Vervolgens bek houden en schamen.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:49

@RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:39 .
.
*Grunn Speciaalbier aanreikt*

Piet Karbiet | 11-01-15 | 14:47

@Woody_H | 11-01-15 | 14:38
U hoeft geen medelijden met de NAM te hebben hoor.
De gasprijs waar u het over heeft is de prijs na winning en verkoop aan de distributeurs. De verkoop levert soms zoveel op dat het 25% van de jaarwinst van Shell is. En Shell heeft maar 50% van de NAM.
Cijfers kunt en zult u nergens vinden, want zeer geheim maar jaren terug heeft een ex-directeur van de NAM zich dit een keer laten ontvallen.

Prof. Akkermans | 11-01-15 | 14:44

Weer die kloothommels van de VVD,het houdt ook nooit op... bij de volgende verkiezingen afrekenen met die BOBO cultuur....

arretje | 11-01-15 | 14:42

Ze mogen daar bij de NAM van geluk spreken dat wij Grunnegers normaal gesproken uitblinken in nuchterheid en redelijkheid. Maar goed, die redelijkheid kan natuurlijk niet van één kant komen. Het geduld raakt een keer op. En nu de pijlen richten op onze sympathieke en alom gerespecteerde lokale omroep zal de NAM zeker geen goed doen.
Ook mogen ze bij de NAM van geluk spreken dat ondergetekende in een huurhuis woont, net buiten het aardbevingsgebied.

VanBukkem | 11-01-15 | 14:42

@RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:28
Het is al te laat, die bevingen stoppen niet als we de gaskraan dicht draaien. De enige fatsoenlijke manier om dit af te handelen is om de schade te vergoeden aan de getroffen Groningers als ze bereid zijn om te verhuizen naar een stevig stuk grond. Anders blijven de problemen aanhouden.

rara | 11-01-15 | 14:42

@RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:37
Ik woon in groningen en het is allemaal erg sterk overdreven. Meeste is achterstallig onderhoud en dus voor rekening voor de eigenaren. Maar ja dat mag je natuurlijk niet zeggen heh?

Woody_H | 11-01-15 | 14:40

@piet kabinet.
Ik zit schaamtevol achter mijn pc en ook grijnzend. Excuus!

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:39

@eerstneukendanpraten | 11-01-15 | 14:34
Dat moet idd een groot ziener zijn geweest omdat de ontdekking van het Slochteren veld pas in 1962 plaatsvond.

Prof. Akkermans | 11-01-15 | 14:39

"Begin jaren ’70 vindt de regering dat de bedrijfswinsten door de stijgende gasprijs wel erg hoog worden. Dit wordt opgelost door bij een hoge gasprijs nog meer winst af te romen; in 1972 bedingt minister Langman van EZ dat het winstaandeel van de Staat, op het moment dat de gasprijs een bepaalde grens overschrijdt, wordt verhoogd van 70 naar 85%. Zijn opvolger minister Lubbers weet later een nog hogere schijf te bedingen, waarbij 95% naar de Staat vloeit." www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/a...

Dus wie denkt dat de NAM er rijk van wordt heeft het verkeerd. De grootste winnaar is en blijft de Overheid. Ik gok dat voor de NAM dit een aardige hoofdpijn dossier is, ze het liever kwijt dat rijk zijn maar dat de Overheid ze dwingt om door te blijven produceren.

Woody_H | 11-01-15 | 14:38

@woody
Feli met de stomste reactie van de week. "Af een toe een scheurtje in het pleisterwerk". In het dorp waar mijn neef woont zijn 14 huizen ontruimt wegens acuut instortingsgevaar, voorgoed onbewoonbaar. 17 andere worden aan 2 of 3 kanten gestut. 60% heeft ernstige schade aan fundament of muren, scheuren van 3cm of meer.

Maar ik ben de kwaadste niet. Bij deze nodig ik u uit voor 2 weken Groningen. Geheel op mijn kosten. Laat ik u de provincie en de beschadigingen zien.
Op één voorwaarde: u slaapt in een van de huizen die de NAM onbewoonbaar heeft verklaard omdat het bij de volgende beving waarschijnlijk plat gaat maat dat volgens u niet meer dan een " scheurtje in het pleisterwerk" bevat.
Deal?

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:37

@Rommelende Onderbuik | 11-01-15 | 14:18
Juist, verkwanseld door de PvdA-ers Vondeling en Den Uyl voor een duppie de kuub omdat men bang was dat de destijds communistische spagettivreters gas uit de USSR zouden gaan kopen.
Als ruil mocht Luns secretaries generaal van de Navo worden.

Prof. Akkermans | 11-01-15 | 14:36

@ Boris die Sauertopf | 11-01-15 | 14:10

In de huidige peilingen is het kabinet met 2/3e weggevaagd. Ze zullen tegen verkiezingstijd alles uit de kast halen voor lijfsbehoud. Hopelijk is het volk inderdaad niet zo stupide om erin te trappen. Maar ik vrees ervoor. Met de zetels van D66 erbij komen ze mogelijk een heel eind...

croque monsieur | 11-01-15 | 14:36

Kan iemand me even helpen met het precieze dodenaantal als gevolg van de gaswinning en aardbevingen in Groningen?

Parel van het Zuiden | 11-01-15 | 14:34

In 1957 zei een groot ziener tegen iemand van de NAM dat hij verwachtte dat er bodemverzakking zou ontstaan door de geplande gaswinning in Groningen. Hoongelach was zijn deel...

eerstneukendanpraten | 11-01-15 | 14:34

"dat VVD & NAM nog steeds schijt hebben aan de veiligheid"

Duhhh... de VVD is is de partij van de hebzucht, van het grote geldspel... over de rug van het volk. Zij blijven handelen alsof het de Gouden eeuw is, geld en materialisme is hun religie.

XaleX_2 | 11-01-15 | 14:33

@RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:09

Lees nog eens goed.

Piet Karbiet | 11-01-15 | 14:33

@RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:28
In de randstad sterft het van de minderheden, ruilen?

necrosis | 11-01-15 | 14:32

Boring.
Piet Karbiet | 11-01-15 | 14:02
-
Lol

herrieschepper | 11-01-15 | 14:32

@Feynman | 11-01-15 | 14:08
En nu de feiten.
NAM is 50% Shell en 50% Exxon
De NL-staat komt pas in het "gasgebouw" aan bod. Na winning en verkoop aan de distributeurs.

Prof. Akkermans | 11-01-15 | 14:30

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:16
Nope. Er is helemaal geen rapport die de relatie minder oppompen direct koppelt aan geen bevingen meer. TUDelft is het duidelijkst geweest dat er helemaal geen bevingsverwachting ligt. Zie www.nu.nl/binnenland/3660163/onderzoek...

Het enige wat er wel is, is de vaststelling dat minder oppompen het enige is wat daar beneden misschien nog een nuttig effect zou kunnen hebben. Er zijn simpelweg geen maatregelen op drie kilometer diepte, we kunnen er gewoon niet bij. Wat veel sneller hebt schade voorkomen is aardbevingsproof gaan bouwen, iets wat de staat met haar eigen panden als dertig jaar doet op kosten van de NAM.

Het makkelijkste bewijs dat er minimaal jaren zit tussen winning en beving is het gebrek aan seizoenseffect in de huidige bevingen. `s Winters winnen we veel meer dan `s zomers, waarom die je die sinus niet terug in de aantallen of intensiteit van bevingen?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/...

Originele samenvatting:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/...

Qua verwachting beving op basis van winning, met alleen historische bevingen en gaswinning als bronnen:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/...

Feynman | 11-01-15 | 14:29

@nutbag 14.09 @bulk 14.12
God, wat hoop ik dat er naast jullie woning schaliegas gevonden wordt. Dat je huis scheuren krijgt, die slecht worden gemaakt, of niet, want wie weet zaten ze er al. Dat je huis aan 3 kanten gestut maar "prima bewoonbaar" is.Dat je het niet kunt verkopen, omdat niemand het wil. Dat de overheid de waardedaling niet vergoed, omdat ze uitgaan van de waardedaling van de hele provincie, die 7% tegen 80% bij jou. Dat je geen lening meer kunt krijgen, ook niet voor een verbouwing of een auto, omdat je in besmet gebied woont. Dat je kinderen niet meer boven durven te slapen, en terecht.

En dat dan Randstadse idioten zoals jullie zeggen, nou en, wtf, Nederland heeft het nodig.
Een democratie draait om bescherming van de minderheid. Niet om het misbruiken ervan.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:28

.. en terwijl iedereen kijkt naar Oost-Groningen is men bezig om in West-Groningen nieuwe platformen op te bouwen.

photto | 11-01-15 | 14:28

@Ik was in Haren | 11-01-15 | 14:19
Als de stelletjes en echtelieden gewoon op elkaar gaan liggen tijdens zo'n beving, hoeven ze zelf niets meer te doen in bed.....
*verwacht boze reacties, gnehe*

necrosis | 11-01-15 | 14:26

Het belooft volgende week een bijzonder interessant politiek toneel te worden. Zorg dat je voldoende kratten bier in huis hebt en borrelnootjes, want de avonddebatten, ministeriële rants en camerashots op deuren zullen weer aan de orde van de dag zijn. Met als hoogstwaarschijnlijke climax de val van het kabinet omstreeks woensdag, donderdag of vrijdag as.

Alles naar de tiefus.

Boris Poepnagel | 11-01-15 | 14:21

@kapotte_stofzuiger | 11-01-15 | 14:17
Zonder aardgasbaten gaan alle belastingen dit jaar met 50% omhoog, en dat willen we niet.....
Overigens heb ik al eerder gezegd dat er maar twee goede dingen in Groningen zijn: aardgas en @fuckje

necrosis | 11-01-15 | 14:21

Er staat nu onomstotelijk vast dat de regering geen interesse heeft in de veiligheid(sgevoelens) van burgers. Okee. Hmm. Ja. Wat els is nieuw?

Driewerf Hoezee | 11-01-15 | 14:21

Mogen de reagurende Groningers even uitleggen wie o.a. hun uitkeringen, infrastructuur, universiteit (LOL), ziekenhuizen en Priussubsidies gaat betalen.

kapotte_stofzuiger | 11-01-15 | 14:20

Je kunt veel zeggen over Groningen, maar niet dat ze daar stilstaan.

Ik was in Haren | 11-01-15 | 14:19

Nederland= Belgie + Slochteren.
En verder is het net als de multiculti samenleving. Je kunt heel lang ontkennen dat er ondergronds van alles verkeerd gaat, maar op een bepaald moment gaat het verkeerd. Dan moet je met de billen bloot. Alhoewel, wie moet je de schuld geven? Iedereen stond er bij en keek er naar en wist dat je alleen maar problemen voor jezelf veroorzaakte als je het direct wilde oplossen. Tja, en dat doe je als bestuurder van de NAM en politicus niet. Vooral als je weet dat je in de jaren daarvoor er steeds maar mee weg kwam en de gevierde jongen kon uithangen.

En de Groningers. Ach, die weten al jaren dat ze het Westen sponsoren en in de lucht houden. Maar dat weten de Brabanders, Zeeuwen en Friezen ook.

Graaier | 11-01-15 | 14:19

Ach, ja, we moeten wat over hebben voor de EU. Het gas was namelijk al voor een prikkie aan de Italianen beloofd.

Rommelende Onderbuik | 11-01-15 | 14:18

Als we nu stoppen met gaswinning:
-breekt de pleuris uit (miljardentekorten)
-helpt het geen zier (aardbevingen blijven)

kapotte_stofzuiger | 11-01-15 | 14:17

@Feynman 14.08
Nu heeft u normaal uw feiten zo goed op een rijtje. Maar nu?
Ja natuurlijk gaan de bevingen door als er nu gestopt wordt. Maar elk rapport geeft aan dat de bevingen erger en frequenter worden als er nu niet gestopt wordt. Als er iets juist wel onderbouwd wordt dan is het dat wel.
De put is er. Het kalf ook. Maar het is nog niet verdronken, het zwemt. Dempen die put!

PS. Dat weet je zelf ook wel. 10 breuken in de grond geven minder schade dan doorgaan tot je er 20 hebt. Zo simpel is het.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:16

Duidelijk iets nieuws onder de zon.

Er in en er uit | 11-01-15 | 14:16

-weggejorist-

Bouwvakkersdécolleté | 11-01-15 | 14:16

Kom niet aan de gasbelangen van de boven ons gestelden.
Dan wordt de gaskraankeuning arm.

rechtsdwalendeautist | 11-01-15 | 14:15

Moraal van het verhaal: "Bekhouden, we zijn gas aan het pompen"

Mark van Leeuwen | 11-01-15 | 14:14

Misschien moesten we de boel maar weer eens gaan bezetten op de nam locaties... En de kraan zelf maar even dicht draaien.

Harkstede! | 11-01-15 | 14:13

@Nutbag Deluxe
Precies. En Groningen al helemaal. Kijken of ze nog zo'n grote bek hebben wanneer we de aardgasopbrengsten uit de overheidsbegroting moeten opvullen. Die pijn gaat echt niet enkel in de randstad gevoeld worden.

bulk | 11-01-15 | 14:12

Voor extreem korte termijn gewin een hele provincie in laten storten. Compleet gestoord. Compleet.

realiteitswaanzin | 11-01-15 | 14:11

Áfrika, klimaat en EUSSR moeten ergens van betaald worden.

Jammer dat het Gas niet ten goede komt aan het Nederlandse volk en de Groningers.

ProAsfalt | 11-01-15 | 14:11

@croque monsieur | 11-01-15 | 14:06
Goede redenen om gewoon weer PvdA en bovenal VVD te gaan stemmen.

Let maar op wat het stupide volk gaat doen..

Boris die Sauertopf | 11-01-15 | 14:10

Zeik wat je wilt, de gasopbrengsten van de gasbel bij Slochteren is een van de weinige dingen dat ons land economisch enigszins bij elkaar houdt.

Nutbag Deluxe | 11-01-15 | 14:09

Reeds eeuwen geleden vermoedden de Hollanders al dat Stad en Ommelanden wel eens heel lucratief kon worden.

Barco van Masten | 11-01-15 | 14:09

@piet karbiet 14.02
Ik neem aan dat u niet in Groningen woont? Als de helft van de huizen in het dorp waar je woont ernstig beschadigd is piep je wel anders met je boring.

Enige empathie is u blijkbaar vreemd, maar wel al jarenlang vreten van het aardgas. Loser.

RoBD=Skullfucker | 11-01-15 | 14:09

Het is ook niet snel goed he.
Want:
Gas uit Groningen is kut.
Russisch gas is kut.
Schaliegas is kut.

En het opvullen van de holte met CO2, waarvoor de installaties gebouwd zijn, wilden ze groningers zelf niet.

Verzin zelf wat.

enzo1291 | 11-01-15 | 14:09

Lol @ "Gevaar", Welk gevaar... een scheurtje in het pleisterwerk? Hoeveel doden en gewonden zijn er in 60 jaar gevallen als gevolg van aardgas productie in Groningen? Hetze creeeren en laster verspreiden door de media is strafbaar en veel gevaarlijker!

Woody_H | 11-01-15 | 14:08

Grappig dat iedereen is blijven hangen op de niet onderbouwde stelling van het staatstoezicht op de mijnen dat de gaskraan toedraaien nog zin heeft. Het heeft decennia geduurd na de eerste winning, voor de eerste beving. Het zal na de laatste winning nog decennia duren voordat de grond rustig wordt.

Er zijn nog steeds bevingen en inzakkingen door de kolenmijnen in Limburg, die de staat ook niet wenst te vergoeden. Verjaard in hun ogen. De staat ziet de bodemschatten onder uw woning als haar eigendom. De staat ziet de schade aan uw woning niet als haar probleem.

Zelfs als de gaswinning volledig wordt stopgezet, zullen de bevingen doorgaan.

Het kalf is verdronken. De staat en de NAM (50% staat) moeten gewoon gaan betalen.

Feynman | 11-01-15 | 14:08

De VVD heeft schijt aan het volk, wat ook nog eens miljarden euro belastingcentjes kost. De NAM heeft schijt aan het volk, maar dat levert hetzelfde volk ook miljarden euro op.

kapotte_stofzuiger | 11-01-15 | 14:08

Eén ding is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden: de VVD heeft vette stinkschijt aan de burgers.

Fijnstoffer | 11-01-15 | 14:08

Toezicht faalt voor de zoveelste keer en de conclusie zal ook deze keer hetzelfde zijn: stel een nieuwe toezichthouder aan.

Godsammekraken | 11-01-15 | 14:08

Kabinet Rutte:
1.000 euro: fail
Boringen in Groningen: fail
MH17 onderste steen: fail
Timmerfranz: fail
Etc.

croque monsieur | 11-01-15 | 14:06

Tijd om de top van de NAM te vervangen door betrouwbare mensen. En misschien is het ook tijd om Groningen op te geven, dat gas is meer waard dan die weilanden.

rara | 11-01-15 | 14:03

-weggejorist-

Piet Karbiet | 11-01-15 | 14:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl