achtergrond

Geenstijl

LIVE: GIJZELING EN BELEGERING BIJ PARIJS

LIVE. Op dit moment zou de politie na een mogelijke achtervolging van een (gestolen) Peugeot 206 op de RN2 tussen Parijs en Soissons, verzeild zijn geraakt in een belegering van een gebouw waar de Hebdo-verdachten zich zouden bevinden. Franse media melden dat er sprake is van een gijzeling in een bedrijfspand in Dammartin-en-Goëlle (maps). Daarbij zou een schotenwisseling met de politie zijn geweest, verklaart ook een getuige. Vermoedelijk gaat het om de Charlie Hebdo-verdachten Said en Sharif Kouachi, meldt RTL op haar Liveblog (in het Frans). Hierboven een livestream van hulpdiensten onderweg naar de locatie.
MinBiZa: Bevestigt dat er 'een operatie' aan de gang is.
LOL: Het bedrijfspand is EEN DRUKKERIJ. De ironie.
LE PARISIEN: "Twee doden en twintig gewonden bij vuurgevecht in dorp Dammatin en Goele bij Parijs." BERICHT INGETROKKEN!
UPDATE: Exacte locatie zou een industrieterrein aan de rand van het voorstadje zijn. Streetview. Het is letterlijk naast luchthaven Charles de Gaulle. Politie houdt pers op afstand. Het woord 'stand-off' is gevallen.
SkyNews: Charlie Hebdo benoemd tot ereburger Parijs. Liev.
France24: Politie bereidt bestorming pand Dammartin-en-Goele voor. 1000 tot 1500 (!) agenten ter plaatse of onderweg. Telefonische onderhandelingen met de gijzelnemers zijn aan de gang.
POLITIE: 1 PERSOON GEGIJZELD IN BEDRIJFSPAND.
MinBiZa: Minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve: 'De vier zwaargewonden van aanslag woensdag in Parijs zijn buiten levensgevaar'.
UPDATE 13:30: Nieuwe schietpartij/gijzelingsactie, in een kosjere groentewinkel in oosten van Parijs. 1 dader, met een kalashnikov. Zou gaan om de schutter die de 27-jarige agente dood schoot bij een metrostation. Meerdere gegijzelden. Foto's van omgeving.
GSTV: Videoginger VanLeeuwen & cameraman ter plaatse. Op een rotonde. Ver van de drukkerij. VIDEO:

VERVOLG IN DIT TOPIC
B65hUj6CEAI-meO.png 220f680254ee7b3a2e880cd6821f9781.png

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.