achtergrond

Geenstijl

Dotan ook in Top 3 GeenStijl MuziekPolitie

3. Dotan - Home. De sympathieke NPO-collega's van NPO 3FM VPRO NPO 3Voor12 verkozen "Home" van Dotan tot beste track van het jaar, en ook in de ultieme jaarlijst van de GeenStijl MuziekPolitie scoort de getalenteerde Nederlandse zingerzongrider met omfloerste stem hoog in de lijst. Eigenlijk is het veel gelaagdere "Fall" een betere track van het bekroonde debuutalbum van Dotan. Maar het zijn het aanstekelijke koortje en de geniaal gevonden trommelklap in "Home" die het 'm doen. Live staan Dotan en band als een huis, en dat meisje is ook leuk. Mark onze woorden. Dotan gaat een hele grote worden. De plas over, mien jong.
2. Gino en Henk & Elly - Lest Gristmas. De GeenStijl Vakjury was blij verrast te horen dat aan zo'n uitgekauwde afgetrapte sufgeneuqte jaren 80 kerstklassieker van het mierzoete Wham! nog zo'n originele draai te geven was. De flegmatieke Gino, - bijgestaand door backing vocals / dansensemble Henk & Elly - flikt het. Het gelegenheidstrio beukt daarmee het verschrikkelijke alsook onvermijdelijke Kensington, en overige usual kutlowlands suspects van festivalmonopolist 3FM uit de Top van de Stijlloze Lijst. Een welverdiende plek 2 voor Gino & friends.
1. Aleksandr Pistoletov - Het is fijn op de dolfijn. De winnaar. Track van het Jaar aldus de GeenStijl MuziekPolitie. Eindelijk weer iemand die originele vrolijke maffe dadaïstische discostampert met bijbehorende videoclip maakt. We verstaan er geen bal van, maar we horen JOE KRAAI NA, dus het zal nog wel geopolitiek geëngageerd zijn ook. Pistoletov, die er een handje van heeft om met de klabanus voor de camera te verschijnen, heeft overal sgeit aan en pompt zich met zijn onvervalste kozakkensound naar de eerste plek. Waarvoor hulde. Winnaars proficiat. Er mag gedanst worden.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.