Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

How To - Levende Octopus Opeten

Welkom bij GeenStijl Culinair. Vorige keer zag u bij ons de bereiding van de OudHollandsche Gehaktbal in een jus van echte boter. Vandaag behandelen wij het levend opeten van een levende octopus, die nog niet dood is. Vinden ze lekka in Korea, en da's toevallig een hele grote handelspartner van ons. Nu niet meteen moeilijk doen en middeleeuws Marianne Thieme op ons gaan. Dit is cultuur, en dat hebben wij maar te respecteren. CuliTip du Jour. Snij levende octopus in kleine stukjes anders grijpt-ie zich vast in uw luchtpijp en stikt u de ellendige stikdood. Serveren met knoflook en chili. Kookwijntje: bier. Om nom nom. 드세요

Reaguursels

Inloggen

ik vind goor

dexter_morgan | 11-12-14 | 12:43

Onder de vleesetende dieren
vreten mensen als varkens

restman | 11-12-14 | 01:32

Lekkere spelen hebben die oosterse wijven.
Snap alleen niet dat ze iets kunnen zien?

holly billy | 10-12-14 | 22:02

-weggejorist-

Bosbomen | 10-12-14 | 20:24

Onappetijtelijk uitziende lelijkerd, maar lekkerrrrrrrrr: het wrattenzwijn.

Ruud Hazes8197 | 10-12-14 | 19:19

En als ze de laatste tijgers afschieten omdat ze geloven dat ze daar een hardere piemel van krijgen, moeten wij dat ook maar respecteren als koeltoer? Ik dacht het niet.

Worst_kaas_scenario | 10-12-14 | 17:46

En wij vreten net zo goed rauwe vis uit de Noordzee .... Wel met een uitje d'r bij, dat dan weer wel !

Kobus Kloothamer | 10-12-14 | 14:33

kom op zeg GeenStijl!
In de tijd van Hoxha zaten we al te kijken naar levende octopus in behaarde asian pussies dus ik snap werkelijk niet wat deze retro-post hier doet????
-
lijkt de revu wel met ieder jaar weer een kijkje achter de schermen van een peeskamer, een foto-verslag van een heroine-junk en een diepte-interview met 1 of andere "top"crimineel.
-
Items in de recycling... GeenStijl mist al schwung met de overload aan columnisten, maar dit is wel het zoveelste teken aan de wand dat het echte Rebelse er wel af is bij GS. Een soort BNN-achtig sfeertje. Toen Bart nog leefde was het allemaal koek en ei, maar daarna.....

2emeREP | 10-12-14 | 14:30

Breaking; Het schijnt dat de meeste dieren in de voedselindustrie nog leven als ze dood gemaakt worden!

priwax | 10-12-14 | 13:52

Ik eet liever een mooie poes

Baronwater | 10-12-14 | 13:49

Hyronimo | 10-12-14 | 12:53 Een kok die zijn kinderen Daisy Boo, Poppy Honey, Buddy Bear en Petal Blossom noemt neem ik niet serieus.

Willianus Wortelus | 10-12-14 | 13:42

Ies koeltoer.

Wonderful-Life | 10-12-14 | 13:40

Ik vind ook dat mijn eten zo vers mogelijk moet zijn maar het moet wel stil liggen op mijn bord.....

loze stijl | 10-12-14 | 13:20

Hoe intelligent mag een dier zijn voordat je het stopt met eten?

Als aliens zouden landen op aarde zouden we (jap koreanen in china) ze opeten.

leukhe1 | 10-12-14 | 13:04

Als de goedmens de islam accepteert, dan ook dit; een makkie.

Fijnstoffer | 10-12-14 | 13:04

Friet met mayo doet de gemiddelde Amerikaan walgen.. (Neen, niet allen pulp-fiction..)
Maar, al met al er gaat niets boven een levende larve eten.. Gedans op je tong alsmede proteïnen als bonus.

Pritt ziet eindelijk waar het allemaal om draait..

RickH | 10-12-14 | 12:59

Tja, Aziaten en eten... het blijft een onsmakelijke combinatie.

mr. coffee | 10-12-14 | 12:59

Herkenbaar. Ook vaak gedaan en gegeten in Seoul. Dat vastzuigen van die tentakels in je mond is wel even wennen. En zonder saus en kruiden is er weinig aan kwa smaak.

De Reaguurder | 10-12-14 | 12:58

Voor de reaguurders die liever echte levende eten... www.youtube.com...
ox | 10-12-14 | 12:25
Yummie! :9

Lalala Geld! | 10-12-14 | 12:57

Wat een pracht van een cultuur. *kots*

mental K | 10-12-14 | 12:56

Volgende week vindt Herman de Blijker de hond in de pot, Gordon Ramsy neemt u mee naar een insecten frietkot en Jamie Oliver laat zien hoe u het best de ballen van een stier af kunt bijten. Volgende week dinsdag 20.00 uur op 24 kitchen.

Hyronimo | 10-12-14 | 12:53

Hmm, ik heb mijn vlees liever uit zo'n steriel-ogend plastic kilo-knal bakje, niet meer herkenbaar als zielig plofkipje of ander slachtoffer van den bio-industrie.

Jan Passant mk2 | 10-12-14 | 12:53

Die lui eten alles met poten, behalve de tafel!

Misgeslagen Plank | 10-12-14 | 12:47

@Den Heerscher | 10-12-14 | 12:33
Grappig de kaaimannen in florida smaken dan weer meer kipachtig.

MarcS | 10-12-14 | 12:46

Rectificatie: How to eat stuiptrekking octopus.

ikdenkwat | 10-12-14 | 12:44

WitteGrunneger | 10-12-14 | 12:29

Helaas is Fikkie als hoofdgerecht opgediend.

hero_of_heaven | 10-12-14 | 12:41

@Willianus Wortelus | 10-12-14 | 12:37
Ach ja, 's lands wijs, 's lands eer, vreten wat de pot schaft en je weet niet of iets al dan niet lekker is als je het niet eet.
Hond eten is dan ook helemaal niet zo'n gek idee. De lever kan je beter niet op eten. Hetzelfde geldt trouwens voor de lever van een ijsbeer i.v.m. de zeehondjes die ijsberen verschalken.
*mompelt iets over vitamine A vergiftiging*

Den Heerscher | 10-12-14 | 12:41

Vogelbeest | 10-12-14 | 12:22 Ik was in Manado, Indonesië. Daar eten ze hond.

Ik heb het niet geprobeerd. Ik kon het gewoonweg niet. Maar het rook erg lekker en de glimlach op de gezichten van iedereen die van de hond aan het smullen warern vertelde me dat de smaak ook goed moest zijn.

Willianus Wortelus | 10-12-14 | 12:37

swafful | 10-12-14 | 12:19 Leg me eens even uit knul waarom het dier genaamd Homo sapiens alleen dode dieren zou mogen eten terwijl zo'n beetje alle andere dieren ter wereld aan levende dieren knagen.

Belachelijk toch?

Willianus Wortelus | 10-12-14 | 12:35

Wil wel iets anders in haar keeltje stoppeN!

Ouwe Jood | 10-12-14 | 12:33

@eerstneukendanpraten | 10-12-14 | 12:30
Krokodil is sowieso erg lekker. Vleesstructuur en vissmaak. Althans, dat was de zoutwaterkrokodil in Noord-Australië.
Ik smacht nu naar de reerug die nog in de vriezer ligt... Krijg je honger van, zo'n lunchtopic.

Den Heerscher | 10-12-14 | 12:33

Dat noemen ze fast food (i.t.t. junk food). Waren jaren geleden al filmpjes van.

Bieluh | 10-12-14 | 12:30

MarcS | 10-12-14 | 12:26

Maar ik vond eerlijk gezegd in Tokio de kwallen toch wel wat aan de taaie kant. Daarentegen smaakte de krokodilbiefstuk in Harare uitstekend.

eerstneukendanpraten | 10-12-14 | 12:30

Ik geef m`n portie aan Fikkie.

WitteGrunneger | 10-12-14 | 12:29

Ik zou dit nog wel eens willen proberen. Een harinkje is heerlijk en bij tijd en wijlen mag ik ook wel graag wat sushi naar binnen werken (niet te vaak, moet er net zin in hebben).
Octopus is al dood want in stukjes, maar veel verser krijg je je eten niet.
Normaliter ben ik alleen niet zo'n fan van inktvis, meestal is het me veel te rubberig qua structuur.
Sowieso eet ik liever een koei dan een zeedier, maar zo af en toe is vis heerlijk.

Den Heerscher | 10-12-14 | 12:28

Och ik ben wel eens in die omgevingen geweest voor mijn werk. En ja ik heb ook wel eens vreemde dingen gegeten, omdat ze nu eenmaal op het menu staan. Scorpio on a stick is best te pruimen bijvoorbeeld.

MarcS | 10-12-14 | 12:26

-weggejorist-

Baathaard | 10-12-14 | 12:25


getergde kaasboer | 10-12-14 | 12:18

Het beest wordt langzaam is stukken gesneden, te beginnen met zijn tentakels en gezien tentakels geen eigen bewustzijn hebben kun je die gerust als 'dood' betitelen, ondanks het feit dat ze nog bewegen. Of de rest van het corpus zonder de tentakels nog leeft zeg ik 'ja' want als er een tentakel door predatie wordt weggenomen groeit er na verloop van tijd gewoon weer een nieuw tentakel aan.

eerstneukendanpraten | 10-12-14 | 12:25

Lekker lijkt mij dat!

Glas Koning | 10-12-14 | 12:24

Die octopus is gewoon dood natuurlijk...Niets leven opeten.
.
Mmm...Zou het wel proberen! Waarom ook niet. Knoflookje...olijfolie....beetje citroen...peper...zout...Jum jum!

De Libertariër | 10-12-14 | 12:23

En daar gaat mn lunch!....

daytripper | 10-12-14 | 12:23

@eerstneukendanpraten | 10-12-14 | 12:20 Heb uit 1e hand vernomen dat hond heerlijk vlees is. Wil het best eens proberen.

In India eten ze geen koe, en wij wel, dus kan ik ook hond heten

Vogelbeest | 10-12-14 | 12:22

@kaasboer : Hangt ervan af of er een observatie plaats vind. Zoniet dan kan hij zowel dood, levend of dood en levend tegelijk zijn.

Mr. Bigglesworth | 10-12-14 | 12:22

wat een armoe

jopie1 | 10-12-14 | 12:21

Daar eten ze ook gewoon Duitse herders.

eerstneukendanpraten | 10-12-14 | 12:20

Die mensen eten alles " met een hartslag"..., interesseert ze geen ene bal dat die beesten ook gevoel hebben.... bah!

swafful | 10-12-14 | 12:19

Nog even over die octopus... is die nu levend of dood?

getergde kaasboer | 10-12-14 | 12:18

Zijn helemaal niet nog levend, stuiptrekkingen

Bokito ergo sum | 10-12-14 | 12:16

Eigenlijk net als met oesters.

Diederik Vlegel | 10-12-14 | 12:16

Was dit eigenlijk niet een topic voor Johnny Squid?

Cuyahoga | 10-12-14 | 12:13

Heb ze toch liever gefrituurd, nietwaar Nonkel?

eerstneukendanpraten | 10-12-14 | 12:13

-weggejorist-

Vogelbeest | 10-12-14 | 12:13

Volgens mij leeft het officieel niet meer als het in stukjes gehakt is.

waddapatja | 10-12-14 | 12:12

Boeiend, de rest van de wereld walgt ook van hoe wij haring eten. Laat ze lekker.

Kapitein_Koek | 10-12-14 | 12:12

Cuyahoga | 10-12-14 | 12:09:
en.wikipedia.org/wiki/Sannakji

jij bedoeld die dansenden door het zout in de soja, hier doen de kikkerbilletjes dat niet bij de chinees.

sufkut | 10-12-14 | 12:11

Beesten zijn wél dood, zijn gewoon stuiptrekkingen.
*zich afvraagt hoe ze smaken met curry, mayo, uitjes en satésaus*

Cuyahoga | 10-12-14 | 12:09

ik hou 't bij sashimi van 'm. Zo'n zuignap met sojasaus is best te doen.

sufkut | 10-12-14 | 12:09

En dan te bedenken dat Guus Hiddink dit 4 jaar lang elke avond heeft gedaan. Repsect.

wakkere_nederlander | 10-12-14 | 12:04

Lijkt me irritant als die beesten ook nog konden praten en dat ze dan voortdurend zaten te klagen terwijl jij ze opeet.

wakkere_nederlander | 10-12-14 | 12:01

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken