Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Iedereen en z'n baarmoeder boos op PVV

Plenaire Zaal Uitzending Gemist Ophef Special! Meteen maar de hele spreekbeurt van 38 minuten, want dan kan niemand roepen dat er dingen uit de contekst gehaald worden, zoals de NOS doet. Heel Holland is dus kwaad op Machiel de Graaf. Gisteren joeg de PVV-ert weer eens iedereen in de gordijnen met uitspraken over de wenselijkheid van leegstaande moskeeën en de verovering van het Vrije Westen middels den baarmoeder. Vooral de nieuwbakken moedertjes in de TK helemaal over de hormonenkook over de baarmoeder-opmerking. Begrijpelijk. Maar die baarmoeder-theorie is niet nieuw en al helegaar niet van De Graaf zelf. (Ook niet van Khadaffi, die zei iets anders.) Haatpredikers als de Britse klaploper Anjem Choudary bezigen 'm geregeld en in islamkritische kringen weet men dat de Algerijnse president Boumedienne zulks in 1974 (!) gezegd zou hebben in een toespraak aan de Verenigde Naties. We zijn 40 jaar verder en De Grote Trek van Zuid naar Noord is inderdaad al even bezig - en er zitten er nog genoeg op de hekken van Ceuta en Melilla. Vandaag reageerde Lodewijk Asscher g.e.s.c.h.o.k.t. en wapperend met de Grondwet op de uitspraken van De Graaf (nadat de bewindsman eerder had geroepen dat de integratie verontrustend achterbleef - lol). En De Graaf antwoord dan weer heel gevat: 'Ik nodig moslims uit het geloof te verlaten. Hoeveel vrijheid wil je hebben?' Enfin, het was weer een leuk circus, met allemaal grappige politieke dieren die allemaal een kunstje kunnen. NEXT.

Reaguursels

Inloggen

Die kale is het staartje van de mislukte plannen om moslims hetzelfde te laten overkomen wat de joden tijdens de tweede wereld oorlog is overkomen.Die plannen zijn ondanks jarenlange voorbereidingen mislukt,puur omdat ze zo geheim waren dat mensen die dat moesten uitvoeren dood gingen en hun nakomelingen van niets wisten.Er zijn zoveel plannen met hun bedenkers het graf in gegaan,voor zover je van deze van een graf kunt spreken.

kzegje | 29-11-14 | 15:19

De islamitische leer en geschiedenis en hedendaagse praktijk laten zien dat naarmate de aantallen moslims toenemen en navanant steeds meer invloed krijgen, dat dan de vraag om implementatie van sharia toeneemt. En wat betekent sharia? Geen vrijheid van godsdienst, geen vrijheid van meningsuiting, geen vrijheid van denken, geen vrijheid in kunstzinnige expressie, geen persvrijheid, geen kritisch denken, geen wetenschap, geen filosofie, geen democratie, vrouwen als huisvee, niet-moslims zijn slaaf of dood, barbaarse straffen, verminking, tirannie, wreedheid, sadisme en stompzinnigheid. Daarom, geen enkele cultuur die te lichtzinnig omgaat met islam en moslims is in staat die islam en moslims te overleven. Want vele moslims worden aangestuurd zoals je dat ziet in een sekte. Men kent niet de mondigheid waar bijvoorbeeldImmanuel Kant op wijst. Bovendien is mondigheid en kritisch denken levensgevaarlijk, omdat je vanwege de islam vermoord moet worden als je teveel kritische vragen stelt. De oplossing zou zijn bijvoorbeeld deprogrammeren om enig realiteitsbesef en zelfstandig denken op te wekken. Met vervolgens een programma van beschermen van moslims die zich uit hun indoctrinatie vrijgedacht hebben. Maar voorlopig wordt de islam gezien als een vorm van protestantisme dat uitgebreid de gelegenheid krijgt om een grote islamitische infrastructuur te ontwikkelen, van indoctrinatie en sharia en islamitische woonwijken en economie, enzovoort. De problemen zullen toenemen, de vijandigheid, de polarisatie, de micro-oorlog, de aanslagen en de geheime diensten die nodig zijn om te proberen die aanslagen te voorkomen. Ook censuur en zelfcensuur zullen toenemen en politiestaat. En het sociaal kapitaal zal zeker afnemen, het vertrouwen dat mensen in elkaar hebben. Men zal haten en leren haten. Het welvarende en vrije en veilige Nederland zal verdwijnen en zal plaats maken voor het soort ‘hellhole’ dat we zien overal daar waar veel moslims wonen.

Benedict Broere | 29-11-14 | 00:07

Waarom hebben die Mohammedanen (Karabulut) er altijd moeite mee als ongelovigen (De Graaf) abjecte meningen van islamitische leiders herhalen?

basweetutwel | 28-11-14 | 21:16

`Ach tjees. Jij denkt dat jongetjes bij de geboorte al zelf beslissen dat ze Mohammed willen heten?`
@Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 00:33</p>

<p><br>
Grappig. Een of andere Nederlandse bekeerlinge zei een tijdje geleden nog dat alle kinderen worden geboren als moslim en dat het aan hun ouders ligt of ze opgroeien tot christen. Da's er duidelijk eentje die denkt dat kinderen voordat ze geboren worden al wensen dat ze Mohammed (in alle mogelijke spelwijzen) of Aïsha genoemd gaan worden.

Pierre Tombal | 28-11-14 | 20:08

Ik ben overtuigd, volgende verkiezingen stem ik PVV. En niet om de prachtige spreekbuurt van de Graaf, maar om de reacties van de andere partijen hierop, wat een lutsers zijn die ander partijen.

Flapuidt | 28-11-14 | 19:28

Wat een zielige vrouwtjes (en daar vallen de heren interruptie ook onder)
Machiel heeft een goed onderbouwd verhaal. Men reageert niet op de inhoud maar op de wijze waarop de boodschap wordt verkondigd.
En voor de mensen welke er niet voor uit durven te komen dat ze de PVV aanhangen, beken nu eens kleur.
Schaam je niet langer, laat je niet wegzetten als Nazi, als achterlijk. Weet dat er ook veel hoger opgeleiden (wat er verder trouwens niet toe doet) , de PVV steunen.

Europa nee | 28-11-14 | 18:42

Het blijft vreemd dat de PvdA kabinetsleden vallen Machiel de Graaf aan puur om het feit dat zij zijn teksten als beledigend en 'niet leuk' beschouwen, maar ze vallen hem niet aan om de inhoud. Hij heeft (ik ben geen PVVer trouwens) veel van zijn argumenten goed kunnen onderbouwen en er werd weinig gezegd over de waarheidsgehalte van de feiten in zijn betoog.

Ik vind trouwens wel dat IEDEREEN die naar Nederland komt (EU of buiten de EU) moet binnen 2jr de taal spreken en heeft geen recht op een uitkering tot 10jr na aankomst. Je MOET een baan aannemen (klote baan of niet, maakt niet uit) of de deur uit!

Maakt niet uit of je blank, zwart, bruin, geel, joods, moslims, christian etc.. JE MOET WERKEN EN BELASTING BETALEN. We hebben GENOEG domme blanke Tokkie NLers die al 3 generaties op hun blonde reet zitten en tattoos zetten, we hoeven niet extra dombos van over de hele wereld te importeren - we hebben genoeg van ons eigen idioten.

misterbigmouth | 28-11-14 | 15:19

@roze_bril | 27-11-14 | 16:46
Ik vind niet dat we intolerantie moeten tolereren, als je dat bedoelt. Maar dat doe je door intolerante mensen aan te pakken, niet door alle aanhangers van een intolerante ideologie te vervolgen, ongeacht hun eigen gedrag of hun interpretatie van de ideologie. Mensen hebben individuele verantwoordelijkheid, dit soort groepspolitiek hoort thuis in de middeleeuwen, toen men nog achterlijk en christelijk was en geen benul had van individualiteit.

Op het moment dat een PVV-er stelt dat wij aan groepsvervolging zouden moeten doen, is die PVV-er zelf intolerant bezig, en is het dus volstrekt redelijk om die PVV-er niet te tolereren, zoals de paradox van Popper stelt.

Russells Teapot | 28-11-14 | 15:13

@Klier van Bartholin | 27-11-14 | 16:31
"U vergeet daarbij gemakshalve dat met de Islam niet te polderen valt.
Simpelweg omdat deze dat vanuit haar gedachtengoed niet toelaat."

Weer iemand die "islam" met "moslims" verwart.

Nee, met de islam valt niet te polderen, want het is een ideologie, en een ideologie praat niet en communiceert niet, het is gewoon een stelsel van normen en waarden en meningen. Dat geldt voor elke ideologie. De inhoud ervan is nu eenmaal vastgesteld, en er worden geen toevoegingen gedaan aan de Bijbel, de Koran of Das Kapital.

Polderen doe je met mensen, en het bestaat er uit dat mensen hun ideologieën (deels) in de steek laten om tot compromissen te komen. Dat leidt er toe dat socialisten ondanks hun socialisme concessies doen aan andersdenkenden, en christenen ondanks hun christendom hetzelfde doen. Maar dat die mensen dat doen, verandert niets aan hun ideologie.

Er is geen enkele reden waarom dit voor moslims fysiek onmogelijk zou zijn. Veel moslims doen de hele dag door concessies aan onze cultuur, bijvoorbeeld door ondanks de bevelen van Mohammed geen hoofddoek te dragen. Tenzij je aanneemt dat alle moslims willoze robotjes zijn die niet anders kunnen dan exact doen wat in de Koran staat. Wat vrij kortzichtig zou zijn.

Russells Teapot | 28-11-14 | 15:08

Het is eigenaardig te zien dat we in Nederland wel in staat zijn om wat betreft onze dijken, waterkeringen, enzovoort, eeuwen vooruit te denken om het land tegen overstromingen te beschermen, maar dat een zo groot deel van de politiek niet in staat is de trend van islamisering verder te denken naar de toestand dat Nederland wegzinkt in een permanente economische crisis en culturele neergang vanwege islamitisch fanatisme en drang alle niet-islamitische cultuur af te breken. Het betreft een genocide in wording die wordt uitgevoerd door politici die blind zijn voor dit gevaar en die dit gevaar zelfs faciliteren zich te te ontplooien. Wat waarschijnlijk te maken heeft met een onvermogen en onwil uit te stijgen boven de simplistische goed-en-kwaad-schema’s die men zich sinds WOII ontwikkeld heeft. Men begrijpt niet wat islam is, men wil het niet begrijpen, men kijkt weg bij informatie over islam, en islam moet en zal en kan niet anders zijn dan een religie van de vrede, die de vrijheid moet hebben om met moskeeën tot in elk dorp aanwezig te zijn in de moderne open samenleving. Een islam evenwel die net als hindoeïsme, boeddhisme en taoïsme praktisch probleemloos aansluit op de moderne Westerse open samenleving, bestaat niet, is niet voorhanden, is ook nergens aanwijsbaar, niet in de islamitische geschiedenis en niet in de huidige islamitische wereld. Zoals wel overal steeds weer een islam is aan te wijzen die alle niet-islamitische cultuur en wereldbeschouwing agressief bejegent en uiteindelijk vernietigt. Als het huidige Europa het resultaat is van ongeveer 3000 jaar culturele ontwikkeling, dan beleven we in de komende eeuwen de vrijwillige zelfdestructie van al deze cultuur vanwege de politiek correcte blindheid voor een idee die al 14 eeuwen lang een destructieve aanval is op de mensheid. De moderne Europese cultuur is een emancipatie-cultuur. Men heeft zich bevrijd van allerlei vormen van onmondigheid en tirannieke bevoogding. En nu zien we dat cultuurrelativisten en moreel-in-de-war-illusionisten de opkomst van een nieuw soort mentale gevangenis faciliteren. Waarop de PVV met een boodschap komt die niet leuk is, die niet gezellig is, die niet sympathiek is. Maar ik heb liever dit dan dat een halve eeuw verder de onthoofder-psychopaten door de straten stampen op zoek naar andersdenkenden.

Benedict Broere | 28-11-14 | 12:34

Inhoudelijk sterk verhaal van De Graaf.

Franco 1975 | 28-11-14 | 11:36

-weggejorist-

Tricephalus | 28-11-14 | 10:33

Het valt op dat geen van de reagerende kamerleden zegt dat De Graaf liegt. Het gaat enkel om de toon, de scherpte van zijn stellingen. Inhoudelijk wordt hij niet aangevallen. Typisch hoor. De Graaf onderbouwt zijn betoog met cijfers, met statistieken, met uitspraken van anderen, en daar wordt niet op gereageerd. Ook niet op de door hem geschetste consequenties. Hij mag het niet zeggen van de overige kamerleden. Door De Graaf krijg je wel een mooi inzicht in de intellectuele, strategische en ook morele zwakheid van de reagerende kamerleden. Ze kunnen niet op tegen De Graaf, gebruiken aftandse morele argumenten en doorzien niet de structuur die De Graaf schetst. Ik word al moe als deze kamerleden naar de microfoon grijpen en nog niets hebben gezegd. Ben zelfs niet meer benieuwd naar hun zienswijze en argumenten. Nooit eens een frisse reactie waarop ik zeg, kijk ze hebben een punt. Altijd dat zeurderige, en nooit eens een inhoudelike reactie. Bah.

blaater | 28-11-14 | 10:31

Destijds bij de Molukkers die de treinkaping uitvoerden, had je toen de discussie toch ook niet dat ze allemaal slecht waren. Waarom nu wel? Omdat er een ideologie achter steekt, die erop uit is om het stelsel omver te gooien. EN we staan dat toe met z'n allen. We zien wat het brengt, en doen niets. Dat is wat de PVV nu benadrukt. Zijn moslims allemaal slecht? Nee. Past het moslim geloof in Nederland op de manier waarop ze dat nu belijden? Nee. Als ik als Krishna een koe op de snelweg laat, dan kan ik ook niet verhinderen dat de politie diezelfde koe probeert weer te verwijderen , terwijl je de "heilige" koe niet mag verplaatsen. Wat wil ik hiermee zeggen? Dat het geloof prima is, maar we hebben spelregels. Een geloof verandert hier niets in. Auto wassen op de zondag, moet kunnen. Of ga anders maar in een zwarte kousen gemeenschap wonen. Dat is een keus. Zoals ook Moslims de keus hebben om zich elders te vestigen, waar ze ongestoord de hele dag kunnen bidden, minaretten kunnen optrekken, geluid uit de speakers kunnen gooien, etc etc. De klokken van de katholieken zijn ook al verbannen, terwijl dat onze cultuur ooit was. Waarom staan we het andere dan wel toe? Daar gaat de discussie over. Tolerant? Niemand toleranter dan de nederlander, maar je kan ook te ver gaan. Dat is wat nu gebeurt. je geeft een vinger, ze nemen niet je hand, maar je leven als het moet. Dat is niet onze cultuur. Dat doe je maar in landen waar dit gewoon is. Niet hier.

Betweetert | 28-11-14 | 09:57

Misselijk mannetje, die Ascher. Natuurlijk meneer Ascher is iedereen in de bibliotheek welkom. Maar als je daar gaat rellen, een grote bek hebt, iedereen verfoeid omdat ze " toch watjes" zijn..... wat doe je dan? Ascher laat ze gewoon zitten en hun gang gaan. Wat meneer Ascher, denkt u dat er met de bibliotheek gebeurt? Word die er zo beter op? Dankzij u ZEKER niet. Buiten flikkeren en nooit meer terugkomen. Je kan blijven als je je aanpast en je verder netjes gedraagt. Zo hoort het en niet anders. De discussie gaat al te lang over dat allahvergeten (oh wacht...) stuk uit de grondwet. Die grondwet; die impliceert iets, dat is geen middel om je achter te verschuilen, wat nu dus gebeurt. Ascher staat het gewoon toe allemaal. EN DAT is waar menigeen een pleuris hekel aan heeft. Wij willen stilte in de coupe, omdat dat zo ooit met elkaar afgesproken is. Raddraaiers zet je de trein uit.

Betweetert | 28-11-14 | 09:48

Vond dat Machiel ,het fantastisch deed en zich niet weg liet zetten door al die laffe struisvogels .
Glashelder benoemde hij hoe Nederland gered kan worden van de aankomende ondergang waarbij onder andere onze dochters en kleindochters straks verminkt gaan worden door besnijdenis

blauwe zander | 28-11-14 | 09:30

Gelukkig worden de meningen steeds meer pro PVV. De mensen in het land krijgen steeds meer de andere partijen in de gaten. Ideeën worden in allerlei vormen van de PVV overgenomen door de andere partijen. Ze verpakken het allemaal wat netter. Vervolgens wordt de achterban van de PVV stelselmatig weggezet als achterlijke Nazi's e.d. Deze aanpak gaat zich nu tegen deze partijen keren. In Maart provinciale verkiezingen. ALLEN PVV stemmen. Niet thuisblijven! Je stem laten horen. Laten we nu eens een ontzettende dreun uitdelen aan de gevestigde orde.

Europa nee | 28-11-14 | 09:10

-weggejorist-

ADVIZEUR | 28-11-14 | 08:53

Aha, dus ze willen dat het taalgebruik aangepakt wordt zodat de PVV geen waarheden meer mag verkondigen in de zaal... Weet je wat pas walgelijk is? Dat je de waarheid niet meer mag benoemen ten einde een aardig zieke religie meer vrijheden te geven en de weg voor hen te leggen om inderdaad Nederland totaal over te nemen. Dat is pas walgelijk, dat is pas ziek: dat is pas schokkend.

De PVV heeft inderdaad een zeer scherpe toon, en heeft ook niet altijd gelijk, maar de Graaf heeft voornamelijk enkel waarheden verkondigd tijdens dit debat. En dat ze hem dan de mond willen snoeren omdat het indruist tegen de politiek correcte, doch gestoorde, opvattingen van andere partijtjes die dit soort groepen vooral de hand boven het hoofd wilt houden: dat is puur landverraad, een democratie onwaardig en in dit geval: levensgevaarlijk.

Liroy | 28-11-14 | 03:56

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 03:02
We gaan het hier zo ff gauw niet over eens worden.
Of wat je daar zegt, moslims dat echt geloven, hoor ik graag eens nader uitleg over. Tot dan, alle respect en daarna ook, en voor nu ga ik slapen (wegkijken), en zeg ik je wel te rusten.

LibertasSimplex | 28-11-14 | 03:23

Als de zittende politici van de verradersklasse "geschokt" zijn, dan weet je dat je goed bezig bent. Machiel de Graaf +1

De Anaalprofeet | 28-11-14 | 03:19

@LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:40
Het gaat er niet om of de nepprofeet die dingen wel of niet deed. Het gaat erom dat mohammedanen geloven dat hij die dingen deed, zoals een half Joods volk uitmoorden. Half ja, want hij liet alleen de mannen ombrengen. De vrouwen werden tot slaaf gemaakt.
*islam = terreur*

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 03:02

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:27
Je vroeg er drie. En de eerste is een hele vette. Zo vet, dat het president Obama ertoe in staat stelde om de daden en motieven van de Islamitische Staat met succes "unislamic" te verklaren, waarmee hij zich verzekerde van de steun van het militair sterkste deel van de soennitisch arabische wereld.

Of de Profeet (vzmh), now I'm fucking with ya Lewis, die dingen deed die jij beweert, betwijfel ik sterk.

De jodenhaat van tegenwoordig vanuit een fiks deel van 'onze' islamitische bevolking vind ik wel een dingetje. En niet een klein dingetje. Daar spuug ik op.

LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:40

De zgn. tirade van De Graaf.... Er is geen speld tussen te krijgen. En dat weten die harlekijnen in de kamer ook wel want er is niemand geweest tijdens dit debat die de uitspraken van De Graaf heeft kunnen ontkrachten. Ik heb een half uur lang aan zijn lippen gehangen, eindelijk weer eens iemand die zegt waar het op staat, hulde!

Murk Ratte | 28-11-14 | 02:31

@LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:22
Tja. Dat is niet best voor mijn handel. ;)

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:29

@LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:20
Mager, Libertas, mager. Je weet dat de stichter van de sekte een moordenaar was die genocide pleegde op joden, vrouwen tot slaaf maakte en moordde, roofde en plunderde dat het een aard had? En dat dit gedrag door zijn volgelingen bestempeld wordt tot barmhartigheid, eerlijkheid en het goede doen?

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:27

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:14
Ik heb oude kleren, maar die draag ik helaas zelf. ;)

LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:22

Lewdolf Lewinsky | 28-11-14 | 02:08
-Genade en vergeving. Altijd, voorbij die van de aanhangers van elk ander geloof, tot het gaatje zelfs als het moet. Weinig tot niet gepraktiseerd in het woestijngebeuren van vandaag de dag, zowel als nagelaten in het meest van het verleden. Weldegelijk gepraktiseerd door een beetje normaal doende moslim.

-Geven wat een ander nodig heeft. Het goede moeten doen. Gepraktiseerd: zie boven.

-Niet liegen. Gepr.: Zie boven.

Zijn er maar een paar.


LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:20

@LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:04
Terwijl jij je suf peinst over positieve dingen van de islam noem ik alvast een paar negatieve dingen van de islam: het vermoorden van afvalligen, het vermoorden van cartoonisten, het vermoorden van degenen die allah beledigen, het doodstenigen van vrouwen, het besnijden van jongens en meisjes, het onderdrukken van vrouwen, ongelovigen en negers, het plegen van aanslagen en het vervolgen van joden, christenen en ongelovigen.
Heb je trouwens nog oude kleren?

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:14

@IslamSimplex | 28-11-14 | 02:00
Dat complot heet islam.

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:08

@LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:04
Nou, noem dan eens drie positieve dingen van de islam.

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 02:08

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:56
Nee dat vind ik niet, vriend. Ik vind islam allesbehalve afschuwelijk, ik vind de vorm die islamisme, of wat het dan ook heet, afschuwelijk en te bestrijden.

LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:04

Als wat De Graaf zegt waar was, dan zouden alle islamitische mensen, hun kinderen en dan daar dan weer de kinderen van en dan weer die van hunnie, allemaal in het complot moeten zitten tot en met de verre toekomst.
Goed verhaal Machiel, maar stop eens met blowen.

LibertasSimplex | 28-11-14 | 02:00

Goed betoog. Zet deze maar op youtube

Duck Twacy | 28-11-14 | 02:00

@LibertasSimplex | 28-11-14 | 01:37
De islam is iets afschuwelijks. Dat vind jij toch ook, jonge vriend?

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 01:56

Beroepsslachtoffer Lewinsky | 28-11-14 | 00:33
De PVV bij monde van De Graaf stelt dat. Vind je dat niet gek, ouwe voddenjood?

LibertasSimplex | 28-11-14 | 01:37

De islam staat als totalitaire rovers-idee haaks op wat we in de moderne Westerse samenleving van waarde achten: mensenrechten, vrijheden, wetenschap, tolerantie, veelvormige cultuur, enzovoort. De politiek correcte gemeente is evenwel niet in staat dit te onderkennen en blijft volharden in de waan van ‘religie van de vrede’ die het zich van dit totalitarisme ontwikkeld heeft. Wat betekent dat deze totalitaire rovers-idee het als een geschenk ziet van de allerhoogste en een heilige plicht om heel deze moderne wereld te vernietigen en te vervangen door de eigen als superieur geachte cultuur. Wat dan eenvoudig te realiseren lijkt via indoctrinatie, baby-jihad en eindeloos veel oliekapitaal. Zoals dit alles uiteraard welwillend gefaciliteerd wordt door de politiek correcte psychoten, in het steeds maar toegeven aan de vele eisen van islamisering. Kan cultuur dermate suïcidaal zijn? Historici zullen zeggen dat cultuur inderdaad zodanig niet in staat kan zijn een probleem te onderkennen dat zij daaraan tenonder gaat. Zie Jared Diamond, ‘Ondergang. Waarom zijn sommige beschavingen verdwenen en hoe kan de onze haar ondergang voorkomen?’ Kan de moderne Westerse samenleving dit opkomend totalitarisme weerstaan en afwenden? Het ziet ernaar uit dat het toch vooral zal moeten komen van het doorbreken van de politiek correcte waan, in die zin dat de patiënt bijtijds weer een zin voor realiteit ontwikkelt. Met bijvoorbeeld lezingen als deze: www.youtube.com/watch?v=5yw-bK7-Gw0

Benedict Broere | 28-11-14 | 01:17

@ZielSimplex | 27-11-14 | 16:24
Ach tjees. Jij denkt dat jongetjes bij de geboorte al zelf beslissen dat ze Mohammed willen heten?

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 00:33

@Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:47
Dat kan gemakkelijk. Denk aan massa-immigratie. Libanon is in 40 jaar veranderd van een christelijk land met een kleine moslimminderheid naar een puinhoop met een mohammedaanse meerderheid. Sufkop.

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 00:25

En hulde voor GeenStijl voor het publiceren van de voordracht van De Graaf!

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 00:21

Prima betoog van De Graaf. Hulde!

Lewis Lewinsky | 28-11-14 | 00:20

Vanaf 9 minuten kun je precies zien wat ik bedoel met politieke correctheid. een partij uitmaken voor racistisch mag, de voorzitter grijpt niet in! Maar andersom mag niet !!!daar ligt het grote probleem. Echt die voorzitter is een echte aanwinst zeg....

Dutchmen32 | 27-11-14 | 23:48

Pas een tijdje in Polen mogen rondhangen; Geen Arabier, haatbaard, Niqab, Burka, Moskee, Minaret, Arabische tekst of Überhaupt een vluchteling, asielzoeker of zelfs maar een lichtgetintiër.... Benzine goedkoop, peuken goedkoop, bier goedkoop, eten goedkoop......kortom...Heurlijk!
(Polen is lid van de NAVO, EU, Shengen, verdrag van Lissabon, VN en noem maar op, en hebben dus dezelfde rechten en plichten als Nederland).

Nederlanddraaitdoor | 27-11-14 | 23:41

-weggejorist-

ADVIZEUR | 27-11-14 | 23:34

Het is voor de Kamer riskant wanneer de voorzitter de nuances in de taal niet machtig is. De gevolgen kunnen heel groot zijn.

J.Slavink | 27-11-14 | 23:18

De consequenties van het betoog van Machiel de Graaf zijn niet te overzien. De Eerste WO (ja, u leest het goed, niet de derde: deze oorlog woedt nl. al sinds de 7e eeuw) laait nu echt goed op in Nederland.

Machiel de Graaf schrijft hier wereldgeschiedenis, want het is een poging om de islam niet alleen een halt toe te roepen, maar daadwerkelijk terug te dringen.

Zandkorreltje | 27-11-14 | 22:40

In geradicaliseerde moslimkringen spreekt men, omdat de vrouw daar niets heeft te vertellen, niet over een baarmoeder maar over een baarvader.

gratias | 27-11-14 | 22:08

Socialistische vrouwen en logica, die twee blijken toch altijd onverenigbaar. Los van of ik het eens ben met de PVV, zie ik toch niks anders dan pogingen om de PVV te demoniseren en als 'het gevaar' af te tekenen, door totaal niet te luisteren naar het verhaal maar slechts te zoeken naar vergezochte interpretaties die hun bias bevestigen. Dit is precies wat ze met Fortuyn hebben gedaan en met van Gogh en het zal ongetwijfeld wel weer tot een tragedie leiden in de toekomst. En dan vinden ze het allemaal natuurlijk weer vreselijk, terwijl ze thuis op de bank er waarschijnlijk sadistisch genoegen uit putten. Wat een walgelijke en verachtelijke mensen zitten er toch in de tweede kamer.

Pantheist | 27-11-14 | 21:35

-weggejorist-

Robert Jean Konrad | 27-11-14 | 21:27

-weggejorist en opgerot-

Robert Jean Konrad | 27-11-14 | 21:26

Optelsommetje | 27-11-14 | 15:26

De islam mag je misschien een geloof noemen maar het resultaat is een bloedig dictaat.

PowPow | 27-11-14 | 21:23

Schopenhauer 2 | 27-11-14 | 15:12

Van welke planeet kom jij? Lol.

PowPow | 27-11-14 | 21:20

Bakito | 27-11-14 | 15:30
Ik wel. Zelfs een allochtone vrouw. En het mooiste is, zij stemt ook op de PVV.

dr. P. von Orno | 27-11-14 | 21:07

Het niveau van de TK is niet meer wat het geweest is.

HoogToontje | 27-11-14 | 21:01

ik stem op de pvv , beter dan die andere haat graai en booslims partijen, of de vvd en pvda die eigen volk keihard HAAT

kno;9904 | 27-11-14 | 21:00

't Is toch normaal dat een partij van de VRIJHEID systemen wil verbieden die tegen de vrijheid zijn. Zoals Communisme, Nazisme, Islam. En in dit tijdsgewricht vooral Islam, want die zijn nu het meest gevaarlijk. Hoe kan men zich daarover verbazen, anders dan uit pure kwade wil?
-
De MSM zijn het met bovenstaande alleen eens wat berteft Nazisme, hoewel dat op dit moment (was in 1938 anders) NIET gevaarlijk meer is...
-
Je zou verdorie bijna weer op de PVV gaan stemmen... (Ben ik destijds mee opgehouden omdat GW zich te vaak als een oetlul gedroeg.) Tja, ik zie wel...
-

caudillo | 27-11-14 | 20:22

@Duifmans 15:15
Daarom moet De Graaf/de PVV dat ook niet doen. Je maakt het je tegenstanders zo veel te makkelijk.

Lewis | 27-11-14 | 20:00

@DerUnterMensch | 27-11-14 | 18:04
Het zegt heel veel daar je met een beetje fantasie met de wetenschap van nu kunt voorspellen hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen tenzij je een list weet te bedenken latere generaties van niet westerse moslim allochtonen zich te laten assimileren zoals bv. Chinezen dat doen. Dan kun je gewoon je eigen geloof, feestjes, jaartelling en wat dan ook hebben maar verder ben je loyaal en constructief t.a.v. de samenleving. Ik ben er van overtuigd dat de 3de, 4de en 5de generatie moslim allochtonen die stap domweg niet kunnen maken. De 2de generatie Nederlanders in Amerika of Canada noemen zichzelf al geen Nederlander meer. Het is een mindset.

namensmijnhond | 27-11-14 | 19:58

de grondwet beschrijft hoe de overheid om moet gaan met de bevolking niet hoe de bevolking onderling met elkaar omgaat. De overheid mag niet discrimineren, en terecht niet maar ik wel want de grondwet slaat niet op mij. Even voor de duidelijkheid. Artikel 1 heeft dus geen betrekking op mij maar op de staat. Overigens trekt het regime van VVD PvdA D66 CDA CU en GL zich weinig van de grondwet aan als het hun niet uitkomt want er staat ook dat de slavernij is afgeschaft en dat iedereen de vruchten van zijn werk mag plukken terwijl de staat nu 90% van de vruchten van de bevolking plukt.

wlodek | 27-11-14 | 19:56

Machiel de Graaf is werkelijk een topkerel! Een keer tegengekomen in de McDonalds en aldaar een leuk gesprek gehad. Een hele open, vrolijke, vlotte en spraakzame kerel zonder ook maar een greintje arrogantie of houding van "ik sta hoger dan jij" zoals je zo vaak treft bij andere politici.

Een groter contrast is niet denkbaar met een ontmoeting die ik (vroeger) een keer had met Wouter Bos (PvdA) had. In het voorbij lopen groette ik hem vriendelijk, hij zag duidelijk dat ik hem groette want hij keek mij ook duidelijk aan maar kon het, samen met een superverwaande blik in de ogen, niet eens opbrengen mijn groet netjes te beantwoorden.

suvois | 27-11-14 | 19:55

Mag je jezelf nog zien als socialist als je het toch volkomen eens bent met wat de Graaf hier zegt? Zo niet, dan ben ik bang dat ik last heb van een identiteitscrisisje.

jonvuu² | 27-11-14 | 19:34

Een geloof verbieden??

artfremd | 27-11-14 | 19:33

@sobokan | 27-11-14 | 18:53

Ik weet niet of je rekensom klopt, maar aangezien we de cijfers sinds 2008 niet meer mogen weten vrees ik het ergste.

Koffertjes klaarzetten, visumaanvragen voorbereiden ;-)

DebraCadabra | 27-11-14 | 19:14

Gaul Shaarad | 27-11-14 | 18:58

Als je nog lang te leven hebt (wie zal het zeggen?) is emigreren een optie, maar dan moet je het buiten Europa zoeken.
Amerika, Azië (China, Japan, Korea). Als je de policor en de hoge belastingdruk wilt ontvluchten.

Rest In Privacy | 27-11-14 | 19:11

Religie wil niet alleen regeren op aarde, maar ook in het hiernamaals. Door zogenaamd aan de kant van god te staan.
Het christendom heeft eigenlijk van meet af aan al afgezien van aardse heerschappij (regnum meum non est de hoc mundo, zei Jezus). De islam daarentegen wil allebei: heersen op aarde en in de hemel. De verstandige mens ziet af van beide.

Rest In Privacy | 27-11-14 | 18:58

Van Duyvenbode | 27-11-14 | 18:31 Ik geef u volledig gelijk in deze, een soort van berusting in de toekomstige ondergang van onze cultuur geeft meer gemoedsrust. Toch weet ik bijna zeker dat die 'overgang' niet geruisloos en zonder slag of stoot zal gaan. Emigreren heeft weinig zin aangezien deze problematiek overal in de Westerse wereld de kop op steekt. De dwaasheid en politiek correctheid van deze generatie politici, zal als oorzaak worden genoemd van de ondergang van de Europese cultuur. Neem er vanavond inderdaad maar een lekker biertje of borrel op ;-)

Gaul Shaarad | 27-11-14 | 18:58

@Hans de statistiek leraar

Hier een snel reken voorbeeld voor je..

2 ouders
5 kinderen(=2.5 vrouw)
wait(20 jaar)
2.5 * 5 kinderen = 10.5(=5.25 vrouw)
wait(20 jaar)
5.25 * 5 = 26.25(=13.12 vrouw)

als er niemand dood gaat en de jongens maken geen kinderen dan zijn er nu na twee generaties 2 + 5 + 10.5 + 26.25 = 43.74 moslims.

Nu voor de 1 kind natives.

2 ouders
1 kinderen(=0.5 vrouw)
wait(20 jaar)
0.5 * 1 kinderen = 0.25(=0.125 vrouw)
wait(20 jaar)
0.125 * 1 = 0.125 (=0.06 vrouw)

Doet je statistiek het nu weer? Het aantal mensen met 1 kind doet de bevolking dus hard krimpen, mensen met 5 kinderen zorgen voor flinke groei.. Dus na een paar generaties heb je wel een probleem. Vroeger kwam de dominee om je naar 10 kinderen plus the motiveren, nu de imam.

sobokan | 27-11-14 | 18:53

@snakeplisskin | 27-11-14 | 15:28
Sorry voor de dubbelpost. K*tservert

leaupveaugel | 27-11-14 | 18:52

@snakeplisskin | 27-11-14 | 15:28
En de zoveelste blunder van de zoveelste VVD-er. (Kan Frits Bolkestein niet terugkomen?)

leaupveaugel | 27-11-14 | 18:50

@snakeplisskin | 27-11-14 | 15:28
En de zoveelste blunder van de zoveelste VVD-er. (Kan Frits Bolkestein niet terugkomen?)

leaupveaugel | 27-11-14 | 18:50

Van Duyvenbode | 27-11-14 | 18:31
En zo zal het geschieden.
Proost.

Klier van Bartholin | 27-11-14 | 18:45

De Graaf heeft natuurlijk 100% gelijk, maar komt alleen 20 jaar te laat. Als je nu nog een NL zonder islam wilt, dan zit er maar één ding op: een burgeroorlog. En dat willen we nou ook weer niet. En dus zit er maar één ding op: langzaam maar zeker steeds een beetje opschuiven richting de islam, totdat, ja totdat de moslims zich zo sterk voelen dat ze voor eens voor altijd een einde maken aan de westerse geschiedenis in NL.
Niets meer aan te doen, tenzij je Mladic en Karadzic wilt spelen. Het is m.a.w. over en uit. Dus neem nog een borrel en neem nog een slok, nu het nog kan. En remember: zo erg is het nu ook weer niet, want voor je het weet is je leven toch voorbij. Pluk de dag en vergeet de toekomst en de geschiedenis.
Wij hebben hier helemaal niets te zeggen en het komt zoals het komt. Lach om de dwaasheid van de mensen. You have to live and die with their stupid ideas.

Rest In Privacy | 27-11-14 | 18:31

De Libertariër | 27-11-14 | 18:24
Helemaal mee eens. Niet dat de staat zich daar veel van aantrekt. Shredden die grondwet en meteen alle andere wetten erachteraan (op een miniem aantal regels na om wat onduidelijkheden weg te nemen)

NoEscom | 27-11-14 | 18:30

@Cuyahoga | 27-11-14 | 15:11
Ik wil deze op een tegeltje zetten voor op de plee.
- Maar wat betekent MSM?
- Krijg ik toestemming voor dat tegeltje? (Uiteraard met bronvermelding.)

Poesje in t midden | 27-11-14 | 18:29

NoEscom | 27-11-14 | 18:08
.
De Grondwet is een Marxistisch vod dat niets anders definieert dan plichten van burgers(!) en de bewegingsvrijheid van de Staat. Het woord "burger" komt er niet eens in voor!!
.
De Grondwet dient in het geheel(!) door de shredder gehaald te worden en te worden vervangen door een exemplaar dat is gebaseerd op werkelijke burgerrechten, zoals het recht op zelfbeschikking en eigendomsrechten.

De Libertariër | 27-11-14 | 18:24

NoEscom | 27-11-14 | 18:08
Mooi opgemerkt!
En dat terwijl die Grondwet niet voor burgers bestemd is, maar voor de Staten-Generaal. En diezelfde SG heeft maling aan de Grondwet als het zo uitkomt.(Zie "positieve" discriminatie).
En een Constitutioneel Hof hebben we in dit landje niet, zodat de burger zich ook nooit op die Grondwet kan beroepen.

Vigil | 27-11-14 | 18:23

Prima betoog van de Graaf. Maar ik zal wel te dom zijn om de positieve kanten van Islam te zien.

abbiedabbie | 27-11-14 | 18:15

Volgens mij kwamen hier aardig wat apen van diverse kleuren en overtuigingen uit de mouw. Dus kom maar op: wie denkt nu dat ik hem een aap heb genoemd?

Pierre Tombal | 27-11-14 | 18:15

Wel weer komisch dat Asher met de grondwet gaat wapperen. Als er iets is dat dagelijks wordt geschonden, dan is het wel de grondwet.

NoEscom | 27-11-14 | 18:08

DerUnterMensch | 27-11-14 | 18:01
Mooi, dat je dat allemaal nog eens zo neerschrijft. Heel nuttig, omdat het nu nog nooit zo duidelijk is geweest, hoe alles verdraaid wordt en er op trommels geslagen wordt over zaken die NIET zijn gezegd. Kortom, men is bang voor de werkelijkheid. Een werkelijkheid, die men niet wenst te erkennen, want dat brengt verregaande consequenties met zich mee en de fantasiewereld dondert dan met veel geraas in elkaar, zoals dat nu eenmaal gaat bij een Götterdammerung.

Vigil | 27-11-14 | 18:08

Lodewijk A denkt dat de uitdrukking DOMME TURK waar is.
Komen ze bij de PvdAnderen nog wel achter Roeptoeteren voor de bühne hebben onze Turkse medelanders schijt aan.

Toontje-lager | 27-11-14 | 18:05

@namensmijnhond | 27-11-14 | 17:50
3e, 4e, 5e generatie valt daar allemaal niet onder.
Dus eigenlijk zegt dat nog niet zo veel. Een 5e generatie die nog altijd cultureel en op alle andere vlakken meer heeft met het land waar zijn voorouders vandaan kwamen is net zo veel buitenlander als een 2e generatie die wel in deze statistieken zit.

DerUnterMensch | 27-11-14 | 18:04

Je kan erop wachten, des te meer De Graaf zegt des te meer wordt de islam verdedigt, de stommelingen trappen overal in!

lanexx | 27-11-14 | 18:03

- "Vigil | 27-11-14 | 17:44"
.
U heeft nergens een (haalbare) oplossing voor."
.
Nergens een oplossing voor? Secessie van de Staat der Nederlanden met 10.000 man is alles dat nodig is. That's it! Fuck de Staat der Nederlanden. Onafhankelijk verklaren en de autoriteit niet langer erkennen. Het is de ENIGE oplossing. Weet u wie echt geen oplossing heeft? Geert Wilders en zijn PVV boeven. Regeren zullen ze NOOIT (zelfs al zouden ze dit willen, quod non), en zelfs al zouden ze WEL regeren dan nog zullen ze twee(!) volledige kabinetsperiodes aan de macht moeten zijn om uit de EU te kunnen treden, met zowel een meerderheid in eerste als tweede kamer... Over utopieën gesproken! LOL!
.
- "u niet in de gaten heeft, dat een samenleving en maatschappij om meer draait dan alleen bezit."
.
Really? LOL! En wat zou ik daar niet aan in de gaten hebben dan..?
.
- "Kortom, zinloos gereutel, dat door moet gaan voor ideologie of filosofische beschouwing."
.
U begrijpt kennelijk niet wat een ideologie is (en/of wat libertarisme is), anders had u wel begrepen dat ik juist tegen ideologie ben en dit zelfs de basis van het libertarisme vormt.
.
- "Een beschouwing met soms aardige theoretische invalshoeken, maar die nooit zal leiden tot werkelijkheid."
.
Nope. Zolang mensen niet ZELF de baas over bezit en lijf willen zijn maar verkiezen dit te outsourcen aan idioten als Wilders, Samsom of welke politieke dwaas dan ook, zal het libertarisme nooit van de grond komen. Helaas is dit precies wat het gros van de Nederlanders wil... Een ruggegraatloos slap aftreksel van wat ooit een volk was vol lieden die tegen iedere vorm van tirannie streden en nu als een weekdier het slavendom van de Staat der Nederlanden accepteren, in de ijdele hoop dat er heel misschien ooit wellicht wel eens een politicus komt die ze niet helemaal verrot slaat met een stok. Zum kotzen!
.
- "Zonde van de tijd en energie om hier op door te gaan."
.
Yep... Dan kun je natuurlijk veel beter doen wat u doet. U gal op een forum spuwen en bidden dat De Blonde Roerganger ooit wel eens aan de macht komt... Want dat is WEL een nuttige besteding van tijd en energie! LOL!
.
Succes!

De Libertariër | 27-11-14 | 18:01

De Libertariër | 27-11-14 | 17:50
Dat laatste is slechts jouw aanname maar hoe dan ook proef ik een onvoorstelbare weerstand tegen elke vorm van samenhorigheid, zelfs niet in de minste zin is die aanwezig en dat is droevig en dat meen ik echt.
Dat het Europa van nu 'down the drain' gaat is een feit alleen lig ik daar persoonlijk niet wakker van, ik heb namelijk mijn dingetjes al gedaan, jij echter wel dus ik zou je een advies willen geven: wegwezen daaro en dat advies gaf ik mijn kinderen jaren terug al. Wat ze er mee doen, tja, dat is hun keuze.

Klier van Bartholin | 27-11-14 | 18:01

Nummertje 5 Steven van Weyenberg 33:58 “Begrijp ik het nou goed dat je in Nederland straks de vrijheid hebt om alles te geloven maar niet om moslim te zijn?” Gelukkig was dit een vraag. En nee dat begrijp je dus niet goed. Weer iets wat de Graaf niet heeft gezegd maar in dit geval Weyenberg kennelijk toch zo heeft begrepen. Waarop de graag niet echt antwoord geeft maar wel zegt geen Islam te willen in Nederland. Kun je natuurlijk dubbelzinnig opvatten (Geen islam, dus geen moslim) echter heeft de PVV ook al meerdere malen aangegeven wel een soort Islam light goed te vinden.. De Islam zonder de extremen en daarmee zou je dus toch nog moslim kunnen zijn. Weyenberg kiest echter voor optie een. Je mag geen moslim zijn is zijn conclusie.

Nummertje 6 Sadet Karabulut 35:30 “De graaf zet een aanval in op de kindertjes.” Want het hebben over hoe een geloof groeit doordat er veel kinderen worden geboren (wat een bewust middel is om het te laten groeien in dit geval) is het zelfde als die kinderen aanvallen. Onzin natuurlijk en alweer iets wat dus niet is gezegd / gedaan waar hij op wordt aangevallen.
Vervolgens 36:53 “De graaf heeft al die kinderen aangewezen als schuldigen van alle problemen in het land” Opnieuw niet gezegd wel over aangevallen alsof hij het zou hebben gezegd. En vervolgens eist ze dat hij afstand neemt van een opmerking die hij dus niet heeft gemaakt.

De arrogantie en dan gaat ze zitten zeiken over dat dit zelfs voor de PVV te ver gaat bla bla. Wat een arrogantie. Niets anders op te zeggen. Ze verzint zelf dingen die niet zijn gezegd en gaat daar dan vervolgens heel boos over doen. Wat ben je dan voor iets? Maar goed, al haar collega's doen eigenlijk het zelfde. Dat is pas heel gevaarlijke en in en in trieste politiek!

Ik vraag me af hoe veel van het volk nou daar in trapt?

DerUnterMensch | 27-11-14 | 18:01

@Klier van Bartholin | 27-11-14 | 17:38
.
- "Jij kan beter naar de USA verhuizen met zo'n instelling en als ik zo je gehele epistel lees zou jij daar een stuk gelukkiger zijn."
.
Really? De VS is net zo'n etatistische multiculturele beerput als dat het hier is....
.
- "Dat Europa deels verstikt en over een tijd helemaal onder de regeldruk van de EU zal bezwijken ben ik met je eens maar het 100% aanhangen van het libertarisme gaat mij toch te ver omdat dit op zichzelf al iets sektarisch in zich lijkt te verbergen."
.
Wel, leer eens wat meer over het libertarisme zou ik zeggen en ontdek dat er helemaal NIETS sektarisch is aan mensen zelf eigenaar van hun lijf en goed te laten zijn en niets(!) anders terug te vragen dan dat anderen jouw lijf en goed ook respecteren.... Zo spannend is het allemaal niet! Ik wil u niets anders geven of opdringen dan de vrijheid om uw leven naar eigen inzicht te leiden, zolang u geen lijf of goed van anderen schendt... Wenst u niet met moslims te leven? Uw beslissing. Koop grond, sticht uw dorp en leef zoals u en uw gelijkdenkenden willen leven zonder dat iemand u ooit de les leest of uw bezittingen rooft. Sticht Monoculturelië. Of Multiculturelië. I don't care, zolang we elkaar maar vrij laten. DAT is libertarisme. Weg met de dwang. Hallo met de vrijwillige samenwerking... Sektarisch, zegt ie... LOL!
.
Maare... Wat ga je dan doen? Op je knietjes zitten en hopen dat de politieke paria Greet het op een dag allemaal voor je oplost..? Wat zijn jouw oplossingen nou eigenlijk...? Wie moet het voor jou gaan oplossen, want zelf lijk je niet te zitten wachten op het nemen van verantwoordelijkheid...

De Libertariër | 27-11-14 | 17:50

@DebraCadabra | 27-11-14 | 17:43
En die bovendien doordat ze d'r eigen voorzittersmicrofoon niet op tijd uitzette en instemmend knikkend in beeld was ook nog eens liet merken dat ze het eens was met de interrupties, in en in triest.

smdyasc | 27-11-14 | 17:49

De Libertariër | 27-11-14 | 17:25
U raaskalt er vrolijk op los met uw "libertarische" propaganda.Of moet ik zeggen obsessie? U heeft nergens een (haalbare) oplossing voor, al is het alleen maar vanwege het feit, dat u andersdenkenden denigrerend bejegent en u niet in de gaten heeft, dat een samenleving en maatschappij om meer draait dan alleen bezit.
Kortom, zinloos gereutel, dat door moet gaan voor ideologie of filosofische beschouwing. Een beschouwing met soms aardige theoretische invalshoeken, maar die nooit zal leiden tot werkelijkheid. Zonde van de tijd en energie om hier op door te gaan.

Vigil | 27-11-14 | 17:44

Waarom hebben wij een voorzitster die het Nederlands niet machtig is? "dit is een gedeelde iets", zinnen niet afgemaakt, WTF?

DebraCadabra | 27-11-14 | 17:43

Als De Graaf onzin staat te vertellen, waarom pareren de geschokte Kamerleden de feiten dan niet?
Of kloppen de feiten wel maar vinden de geschokten het juist fijn als de hele klas straks mohammed heet (de meisjes zitten in een aparte klas).
Waarom zeggen ze dan niet gewoon dat ze voorstander zijn van een steeds sneller groeiend percentage moslims?
Nu komen de geschokten niet verder dan goedkoop op de man spelen.
Conclusie van de geschokten: De Graaf heeft kennelijk gewoon een punt.

domheid regeert | 27-11-14 | 17:43

Nummertje 4 (of eigenlijk 5 omdat ik pas bij de 2e ben gaan tellen) Carola Schouten 31:38 “De graaf wilt al die mensen het land uit” Ook niet wat er gezegd is. Al vind ik deze nog de minste van ze allemaal omdat ze zegt dat ze dat uit het verhaal op maakt. Daarmee zegt ze dus al dat dat is wat ze er zelf van maakt. Echter gaat ze er daarna toch op door alsof het een feit is.

De PVV wilt volgens mij iedereen het land uit die zich niet aan past al zijn ze daar indd niet zo helder in.. Niet zo helder als ik tenminste. Ik zeg dat als je een buitenlandse achtergrond hebt (tot 5 generaties terug) en je misdraag je dan wel degelijk rede kan zijn om iemand het land uit te zetten. De PVV zegt dit alleen over mensen met een dubbel paspoort.

Hoe dan ook. Het is het zoveelste voorbeeld waarbij de Graaf wordt aangevallen op iets wat hij niet zegt. Het ergste is nog wel dat mevrouw het zelf gelooft.

DerUnterMensch | 27-11-14 | 17:40

Machiel je bent een absolute topper!

sjaap.marok | 27-11-14 | 17:40

De Libertariër | 27-11-14 | 17:25
Jij kan beter naar de USA verhuizen met zo'n instelling en als ik zo je gehele epistel lees zou jij daar een stuk gelukkiger zijn.
Dat Europa deels verstikt en over een tijd helemaal onder de regeldruk van de EU zal bezwijken ben ik met je eens maar het 100% aanhangen van het libertarisme gaat mij toch te ver omdat dit op zichzelf al iets sektarisch in zich lijkt te verbergen.

Klier van Bartholin | 27-11-14 | 17:38

De volledige bijdrage van Machiel van 38:51 moet in steen gebeiteld worden, wijze en visionaire woorden. De bijdrage van het collaborerende deel van de Kamer is daarentegen om te huilen.

smdyasc | 27-11-14 | 17:35

Met als TK veurzitter een buutenlander, NL anno 2014.

Uw Verzekeringsadvis | 27-11-14 | 17:34

Dakota85 | 27-11-14 | 17:25
Nou, uw retoriek mag er anders ook zijn, hoor. Wel zeven woorden plus een naam. Knap hoor.

Vigil | 27-11-14 | 17:31

Mijn reactie van 17:25 is gericht aan Klier van Bartholin | 27-11-14 | 16:58

De Libertariër | 27-11-14 | 17:27

nooit gesnapt waarom Asscher, Cohen, Wallage, DÁncona, Halsema en de overige progressieve leden van het uitverkoren volk zich zo lopen uit te sloven voor de moslims omdat zij als eerste zullen worden opgehaald zodra die hier aan de macht komen. Ken uw vijanden, zou ik zeggen maar dat schijnt daar wat moeilijk te liggen.

wlodek | 27-11-14 | 17:27

De Graaf is nou niet bepaald een retorisch wonder.

Dakota85 | 27-11-14 | 17:25

- "Kijk aan, daar hebben we hem weer met zijn holle frasen en/of opgeblazen retoriek. Wat zeg je nu eigenlijk met dat enorme plempsel van je?"
.
Kunt u nou niet lezen of....? Ik draag welgeteld vijf(!) concrete punten aan: 1) De intrinsieke tegenstrijdigheid van een PVV die claimt voor Nederlandse waarden opkomt, maar de meest basale waarde schendt...2) Ik geef aan dat de naam vrijheid in de naam belachelijk is aangezien de PVV voor onderdrukking staat. 3) Ik geef aan dat de PVV een politieke paria is en nooit zal regeren. 4) Ik geef aan dat de PVV zelf niet WIL regeren. 5) Ik geef aan dat PVV'ers fatalistische dagdromers zijn die het wel best vinden.
.
- "Het enige dat ik eruit kan opmaken is dat je geen voorstander bent van de PVV"
.
Dat is al meer dat ik van een PVV'er durf te verwachten.
.
- "Maar hoe dan wel de oplossing te vinden kan ik nergens terugvinden en het grappige is dat dit nu exact hetgeen is dat jij de PVV kwalijk neemt."
.
Mijn oplossing staat er, beste jongen. De Staat verwerpen en zelf verantwoordelijkheid gaan pakken! Sta me toe mijn oplossing toe te lichten:
.
Waar ik voor opteer is een totale opheffing van de Staat der Nederlanden en daarmee een totale privatisering van Nederland. Daarmee vervalt het bestaansrecht van Islam in Nederland voor 99,9%. Er zijn dan geen sociale huurwoningen meer (enkel privaat te huren woningen, waarbij de eigenaren moslims gewoon mogen weigeren), er is geen sociaal stelsel meer (waar een gigantisch deel afhankelijk van is), er is geen zorgstelsel meer waar kosten op afgewenteld kunnen worden (en moslims onevenredig gebruik van maken), er is geen kinderbijslag meer (waar moslims onevenredig gebruik van maken), er is niets meer voor moslims om de levenswijze te supporten behalve de eigen handelingen.... Er zullen nieuwe steden en dorpen ontstaan waar moslims niet worden toegelaten. Privaat wapenbezit is toegestaan, waardoor verdediging van het gezin beter mogelijk is en private ordehandhavingsdiensten zullen natuurlijk vele malen beter presteren dan de staatsordehandhavingsdiensten.
.
U ziet. Ik wil niets anders dan het recht op bezit en zelfbeschikking terug geven aan de Nederlander (u kunt echt wel beter bepalen dan ik of Diederik Samsom hoe te leven en uw bezit te spenderen), waarna het Islamitische probleem als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.. Fact of the matter is dat moslims in overtal NIETS te zoeken hebben in een libertarisch Nederland en op geen enkele coulantie of positieve discriminatie hoeven te rekenen....
.
Libertarisme (massale secessie om precies te zijn) is de ENIGE oplossing tegen Islamisme, want dat de PVV NOOIT ook maar enige oplossing in de praktijk zal kunnen brengen, moge duidelijk zijn....

De Libertariër | 27-11-14 | 17:25

Machiel de Graaf for President,de meeste wijken in de grote steden zijn al overspoeld met islamieten ,maar als de profiteurs en criminele eruit gaan het klinkt te mooi om waar te zijn, of laten we ze door pamperen en met lede ogen aanzien hoe het verder misgaat..

Amsterdam Hustler | 27-11-14 | 17:24

Hij brengt het te extreem, maar in de essentie heeft de kale meneer gewoon gelijk.

Bernard Couperus | 27-11-14 | 17:24

Nummertje 3 John Kerstens 20:30 “We hebben het alleen maar over mensen met een andere huidskleur, mensen die ergens anders vandaan komen” Weer iets wat nooit is gezegd. De PVV heeft het niet alleen over mensen met een andere huidskleur, sterker nog daar heb ik ze nog werkelijk nooit over gehoord. En ik was het bijna vergeten maar de aller eerste interruptie van de PvdA beweerde dat de Graag de PvdA antisemitisch noemde. Waarmee alle 4 de interrupties tot nu toe dus een aanval waren op dingen die niet gezegd zijn, niet waar zijn enz enz.

Vind je het gek dat ik die partijen ondertussen spuugzat ben. Liegen liegen liegen en ondertussen de PVV achterban uitmaken voor dom. Nee dom ben je als je in al die verhaaltjes blijft geloven en er ook nog op gaat stemmen. Ik ben het lang niet altijd eens met de PVV maar blijf ze telkens moeten verdedigen omdat die andere walgelijke partijen dit soort dingen blijven doen. De arrogantie. Wat een asociaal volk en dat voelt zich dan sociaal superieur. Hoe dom kun je zijn?

DerUnterMensch | 27-11-14 | 17:23

Los van de inhoud, overigens is alles wat hij zegt volledig in lijn met het PVV prgramma, hebben ze toch wel wat politiek talent bij de PVV in huis, Machiel de Graaf blijft rustig en laat zich niet provoceren. Keurig, een stuk minder wild dan Wilders, die soms wel eens wat uit de bocht dreigt te vliegen.

denoorman | 27-11-14 | 17:20

Hulde voor de heer de Graaf! En reacties van de andere leden daarop waren beschamend.

Vigil | 27-11-14 | 17:17

Die mensen bij de interruptie mics met hun vragen... straks misschien in een top functie dankzij de baantjes carrousel.

Therapietje | 27-11-14 | 17:16

Hun magen knorren maar zelf kunnen dat niet horen want hun oren zitten pot en pot dicht. Islamistisch geloof hoort niet in de polder thuis maar in de woestijn.

eenbelangrijkiemand | 27-11-14 | 17:13

Is het echt zo dat de naam Mohammed, en vormen daarvan, de meest gegeven naam in 2014 is? We're doomed!

the Raging Potato | 27-11-14 | 17:11

Wat betreft het baarmoeder verhaal. Lees dit eens: baarmoeder antivenin.blogspot.nl/2007/10/het-mosl...

Dat is geen verzinsel, geen visie van de PVV. Er bestaat wel degelijk een door het Moslim Broederschap bedacht plan om de Islam mede hiermee over de hele wereld te verspreiden. Een nieuw soort oorlogvoering. Zelf denk ik niet dat het zo'n vaart zal lopen als sommige misschien denken maar het is wel een feit dat dit gewoon een bewust onderdeel is van de heilige oorlog om de Islam over de wereld te laten domineren.. Een van de doelen van de Islam.

Dus ondanks of je denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen of niet. Dit onderdeel ontkennen is gewoon dom. Veiligheidsdiensten weten dit, zei zullen politici dat vast ook vertellen dus politici weten dat ook.

DerUnterMensch | 27-11-14 | 17:10

@ LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:01 |

Geachte dromer, tussen islamisme en islam is geen verschil. De islam heeft één smaak, één doctrine: dat is de koran, dat opruiende en tot moord oproepende schotschrift uit de voor-middeleeuwen, een tijd dat men nog dacht dat de aarde plat was.

Er bestaat niet zoiets als de 'gematigde' islam. 'Gematigde' islamieten bestaan dus ook niet; de 'gematigden' die u meent te kunnen onderscheiden, zijn slechts 'stand by'- islamieten die, als puntje bij paaltje komt, altijd zullen kiezen vóór de islam en vóór hun Führer Allah, en tégen het Westen, inclusief alle religies die in dat Westen van oudsher beleden worden.

Peter Emile | 27-11-14 | 17:10

Snowy, jong, hoe kom je daar nu bij?
ik heb geen idee hoe je op het zotte idee komt dat dit item iets te maken heeft met ZP.
Maar wanneer je pvvert bent verklaart dat ineens alles.

mallekater | 27-11-14 | 17:09

Tsja, geloof de wereld uit.

al die zeurpieten moeten zelf maar eens zo'n knakenbuurt lopen,

toerbaas | 27-11-14 | 17:07

In dat kader was er vandaag in Den Haag opnieuw een harde botsing tussen de politiek correcte rasopportunisten van de PvdA en de maatschappelijke realisten van de PVV.
xandernieuws.punt.nl/content/2014/11/S...

Snowy2000 | 27-11-14 | 17:06

Jezus Christus wat reageren die mensen dom zeg. Zo van kijk mij eens geen rascist zijn. Goed ben ik he? En ook met die kinderen daar heeft hij gewoon gelijk in. Die families leven 500 jaar terug in de tijd. Fokken bij het leven en allemaal worden ze moslims. En dat zou je dan niet mogen benoemen want kinderen zijn onschuldig? Ja die kinderen zijn nu nog onschuldig ja dat klopt. Er is alleen 1 groot ding wat al die kinderen compleet verknipt maakt en dat is de islam. Stelletje politiek correcte mega kneuzen die jullie zijn.

Ansjo | 27-11-14 | 17:06

Nummerstje 2: Sadet Karabulut 13:29 “Het is erg jammer ,en dan meen ik op recht, erg jammer dat de PVV keer op keer, iedere keer weer mensen met een islamitische achtergrond vanwege hun religie weg zet als achterlijk als veroorzaker van alle problemen in het land”
De PVV heeft al tal vak keren gezegd het over het geloof op zich te hebben, niet de mensen die het geloof dragen zo lang dat maar binnen bepaalde grenzen blijft. Daarbij heeft Machiel de Graaf minuten ervoor nog specifiek gezegt dat het NIET de veroorzaker van alle problemen is.

Dus weer een stroman, weer een stopredenering nl.wikipedia.org/wiki/Stropopredenerin... die niet over de feiten gaat maar een eigen spinsel.

DerUnterMensch | 27-11-14 | 17:06

Wat De Graaf zei over baarmoeders als wapen, is niet alleen door lui als de in het artikel genoemde ridicuul-islamiet, pardon, radicaal-islamiet Choudary gebezigd; in de afgelopen jaren heb ik die kreet in talloze interviews en betogen van bekende en onbekende ridicuul-islamieten, pardon, radicaal-islamieten moeten aanhoren.

Nooit heb ik ook maar één lid van de politiek correcte schaapjeskudde zich hierover horen opwinden.
Maar nu deze uitspraak gebezigd wordt - geciteerd als het ware - door een PVV'er, is de policor schapenkraal ineens te klein.

Tot voor kort vond ik de PVV - en vooral Wilders - te simplistisch, te puberaal en verbaal te grof en onbehouwen om me met deze partij te kunnen inlaten of zelfs maar te identificeren. Maar ik raak er steeds meer van overtuigd dat tegen agressief radicalisme geen zijden handschoentjes, maar een nog veel agressiever bestrijding ingezet moet worden.

Er zijn van die tijden dat er helaas geen plaats meer is voor over-beschaafde nuance. En ik voel aan mijn water, dat we weer bezig zijn in zo'n tijd terecht te komen.

Peter Emile | 27-11-14 | 17:00

... en het heeft OVER 'ballen hebben'.

Schrikvogel | 27-11-14 | 17:00

En dan die Trees van de ChristenUnie die kennelijk door de partij als groot politiek talent wordt gezien die naar voren schiet en het heeft 'ballen hebben'. Altijd vreemd om een 'christelijke' partij de islamisering te zien verdedigen. Lekker linksch- wereldsch bezig meid!

Schrikvogel | 27-11-14 | 16:58

De Libertariër | 27-11-14 | 16:32
Kijk aan, daar hebben we hem weer met zijn holle frasen en/of opgeblazen retoriek.
Wat zeg je nu eigenlijk met dat enorme plempsel van je?
Het enige dat ik eruit kan opmaken is dat je geen voorstander bent van de PVV maar hoe dan wel de oplossing te vinden kan ik nergens terugvinden en het grappige is dat dit nu exact hetgeen is dat jij de PVV kwalijk neemt.
Wel lachen met jou.

Klier van Bartholin | 27-11-14 | 16:58

Zoals mag-moet zegt, geboren allochtonen hier in Nederland, blijven allochtonen.
Ze praten liever in hun eigen volks taal dan het Nederlands te gebruiken, wat hier juist de default taal is.
Kortom, dat mensen geboren Turken, Marokkanen, etc... als autochtonen bestempeld, is sowieso een fantasie.
Allochtonen jongeren die hier geboren zijn, veranderen niet ineens in autochtonen jongeren, vooral als ze al aangeven door alleen in hun thuis land, te willen praten.
Integratie is 99% van de gevallen een wassen neus.

Power2All4Ever | 27-11-14 | 16:58

Bram van Ojik 11:10 “De heer de graaf zegt eigenlijk van Omdat ik een tijdje geleden onheus bejegend ben doe ik nu het zelfde.” En daar is hij weer de stroman nl.wikipedia.org/wiki/Stropopredenerin... Het is iets wat ik al jaren aan haal maar de laatste week nog veel vaker. Zie ook DerUnterMensch | 27-11-14 | 13:19 www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/1...

Nee Bram, dat is niet wat hij zei. Hij zei dat als hij zelf onheus bejegend wordt het prima wordt gevonden, maar als hij wat zegt wat niet eens een partij onheus bejegenen is dan al wordt hem een halt toe geroepen. En daar gaat hij niet mee akkoord. Dat is wat hij zegt!!!

Werkelijk er zijn dus mensen die op dit soort partijen stemmen. Hoe enorm dom moet je dan zijn? En dat volk maakt dan ook nog de PVVer uit voor dom. Werkelijk ongelofelijk. En gaan ze nou vanavond in de media daar ook weer op in? Poging 29471938430. Doet de hele media weer alsof er iets is gezegd (de PVV wil het niet toestaan dat moslims hun geloof kunnen uitoefenen en dat ze de PvdA antisemitisch noemen) wat niet is gezegd maar door andere partijen er van gemaakt is. Gaan ze de PVV daar dan weer op aanvallen? In een poging mensen te laten denken “Tja de PVV heeft misschien wel goede punten maar soms schreeuwen ze ook zo'n rare dingen, daar kan ik echt niet op stemmen”. Het zegt ook veel over hoe die partijen hun eigen achterban zien. Zo dom dat ze met dit soort trucjes ze wel bij de PVV weg kunnen houden.

En het is begrijpelijk wat feiten en logica staan niet aan de kant van die partijen maar dit soort politiek is verwerpelijker dan alle uitspraken van de PVV ooit samen genomen.

DerUnterMensch | 27-11-14 | 16:58

-weggejorist-

loempiatje | 27-11-14 | 16:57

kloopindeslootjijook

Je schijnt niet in te willen zien dat in Nederland geboren kinderen uit allochtonen door het CBS als autochtoon gezien worden terwijl het gewoon allochtonen zijn, daarom worden ze anders gerangschikt om de menschen te misleiden ,Omdat ' de politiek ' al lang weet dat ze het hebben laten lopen.
Prettige dag verder,en veel wijsheid toegewenst.

mag-moet | 27-11-14 | 16:55

Nederland een klein kutlandje heeft 500 moskeeën, de verenigde staten, toch iets groter, hebben er 2000.
Dus wij mogen er 475 slopen.

Dutch_Holland | 27-11-14 | 16:53

Och Nederland is stuk.
Oplossen is al lang te laat, Nederland was gefocussed op Christenen en dat was het.
Nu hebben we meerdere geloven in Nederland waarvan er een boel niet samen gaat, en daar merken wij autochtonen helaas maar al teveel van.
Omdat een boel van de buitenlanders "geintegreerd" zijn, mogen ze ook van alles bepalen in Nederland, als mede ook dat we ineens met moskees zitten en noem maar op, waar wij autochtonen niet op wachten.

Gewoon heel simpel: We are fucked.

Power2All4Ever | 27-11-14 | 16:50

Een heel goed en ook legitiem punt van de PVV om dit aan te kaarten. Terwijl het linksvolk nog steeds met de kop in de grond zit, is de demografische oorlog/jihad de enstigste bedreiging voor het vrije westen ooit! Heel belangrijk dat de taboes hierover verdwijnen. De demografische oorlog van de islam is de meest belangrijke strategie van de islam om het Westen, ons dus op de knieën te krijgen en te kunnen overheersen. Met als uiteindelijke doel invoering van sharia wetgeving.
youtu.be/M27spDwM7zY

Gaul Shaarad | 27-11-14 | 16:46

@Russells Teapot | 27-11-14 | 16:18

Hoe denkt u dan over de paradox van Popper?

roze_bril | 27-11-14 | 16:46

Ik begin de laatste tijd de indruk te krijgen dat de internationaal geroemde op onverschilligheid berustende tolerantie in dit land lichte scheurtjes begint te vertonen. Dat zou je toch niet verwachten na 50 peperdure jaren van ongebreidelde import in combinatie met uitburgerings en segregatie aanmoediging vanuit het linkse deel der politiek en bevolking. ik denk dat wat gezond tegensputteren al helemaal geen kwaad kan al is het dan wat aan de late kant misschien valt er nog wat te redden, wie weet?

Rechtende Rijder | 27-11-14 | 16:45

Deze vuist op deze vuist, deze vuist op deze vuist, deze vuist op deze vuist en samen breken we de islam af..

Fratello | 27-11-14 | 16:43

Extra stemrecht per gebruikt condoom dan maar.

Lolo rosso | 27-11-14 | 16:42

Nederland is verloren, wat zijn dit voor goedgelovige stakkers, dit soort politici zijn gewoon schapen die zich met een blik van ongeloof naar de slachtbank laten leiden, de man met het mes nog even bedanken om zich vervolgens zonder verzet de keel te laten afsnijden, geen wonder dat de radicalisering toeneemt, Nederland is door deze slappe hap verworden tot een voedingsbodem voor de Islamisering.

EARP | 27-11-14 | 16:41

MarcS | 27-11-14 | 16:32

Mijn partner was van de week bij een avond die door Femke was gepresenteerd. Sinds zij niet meer in de kamer zit voor GL is ze heel anders geworden want waarschijnlijk ZZP-ert en dan moet de schoorsteen blijven roken...

eerstneukendanpraten | 27-11-14 | 16:38

Goed betoog. Maar in plaats van een gortdroog verhaal te vertellen hoe Nederland er voor staat moet de PVV altijd met een woordkeus komen die alles aanschouwelijk maakt. Dat leidt alleen maar af. 2e kamerleden willen niks zien en grijpen elk aanschouwlijk onderwijs aan om dom te gaan reageren.

Graaf van Egmont | 27-11-14 | 16:38

Islam verbieden = eerst burgeroorlog, dan WOIII.
* Proviant inkopen gaat doen *

Rest In Privacy | 27-11-14 | 16:37

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 16:23

Het zat al een beetje in de benaming politici=farizeeer=gebakkenluchtbakker en verkoper. (op een hele hele enkele uitzondering na, maar in NL hebben we die uitzondering de afgelopen 100 plus jaar niet gehad)

Ik denk dat het handiger is dat de burger doorkrijgt dat dit systeem en dus ook alle acteurs in dit systeem (zgn representatieve democratie) een 'failed system' is en deze derhalve vervangt door iets wat beter bij de huidige wereld past. Krampachtig vasthouden aan systemen en doctrines die niet werken of niet effectief of efficient genoeg werken is een zeer slechte zaak imho.

CumGranoSalis | 27-11-14 | 16:36

Zonder islam zouden we De Graaf ook allen niet kennen. Dat zou toch ook mooi zijn...

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 16:35

mag-moet | 27-11-14 | 16:26
"welk deel van geboren in Nederland heb je niet begrepen"
Deze?
Geboorte: Zijn er verschillen naar etniciteit? www.nationaalkompas.nl/bevolking/geboo...

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 16:35

Het blijft raar hoe het politiek correcte dogma ronduit de discussie van bepaalde onderwerpen verbiedt. De op stapel staande verandering van de demografie is een werkelijk, tastbaar probleem waar heel de Westerse wereld van op de hoogte is. De Islamitische wereld uit zelfs openlijk oorlogstaal over dit probleem. Maar de PVV mag er niet op reageren, op straffe van geveinsde verontwaardiging van links?

En dat terwijl links nog altijd de politieke kleur is die (wederom, openlijk) terroristen en criminelen in hun partijen laat deelnemen. Links is de politieke kleur met het leeuwendeel van politiek extremisme op haar naam. Niet alleen in Nederland (Fortuyn, Janmaat, antifa, etc.), maar in de gehele wereld.

En deze mensen gaan ons de les lezen over gemene woordjes? De politiek in Nederland is door en door rot, en ze struikelen van angst over elkaar heen dat zo'n buitenstaander als de PVV langs komt. Want ja, ik heb linkse politici net zulke taal horen uitslaan. En toen geen verontwaardiging, hoor.

Piet van het Padje | 27-11-14 | 16:34

net geluisterd. Bij het niet zo heel sterke betoog van De Graaf denk ik zoiets van het zal wel, maar wat me vooral verbaast is het bedroevende niveau van de mensen bij de interruptie microfoon

Pierke Smulders | 27-11-14 | 16:33

Altijd weer lachen met de doldwaze fascistoiden van de PVV! Ze willen de landelijke normen en waarden verdedigen (zo claimt men) en dat wil men doen door de meest kenmerkende beginwaarde (gelijkheid voor ieder individu) te schenden door moslims te onderdrukken.... LOL!
.
Je lacht je toch de ballen uit je broek met dit zooitje clowns... De boys van de Vrijheid die de vrijheid van een specifieke bevolkingsgroep wil inperken. Vrijheid voor WIE?
.
Al helemaal amusant is het dat het gros van de achterban geheel niet lijkt te realiseren dat de PVV in het GEHEEL niet van plan is om ooit regeringsverantwoordelijk te pakken, voor zover en indien deze totale politieke paria hier ooit al eens de gelegenheid voor zou krijgen natuurlijk... Bij de afgelopen drie(!) verkiezingen begint de Opperfascistoide Blondie ineens zijn eigen ramen in te gooien met doldwaze uitspraken, hetgeen ofwel betekent dat Wilders de domste politicus in de geschiedenis van de politiek IS (en daar is geen sprake van) OF hij helemaal niet zit te wachten op een grote partij...
.
Het toont de totale mentale impotentie van het gros van Nederland, niet in het minst van de PVV achterban... In plaats van zelf verantwoordelijkheid te pakken over het leven en de autoriteit van de Staat geheel verwerpt en de samenleving plaatst men het lot liever in handen van een politieke melaats (not te be touched), in de ijdele hoop dat Greet ooit de problemen wel even voor ze oplost....
.
Welterusten jongens. Slaap zacht.

De Libertariër | 27-11-14 | 16:32

Boos op de PVV? Er is meer reden om (weer) boos op de VVD te zijn. Weer iemand die met goedkeuring van een VVD-baantjesjager met meerdere petten op uit de staatsruif loopt te graaien:

www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/...

Markies DeCanteclaer | 27-11-14 | 16:32

Die mevrouw van de SP SADET KARABULUT heeft een kaakklemmetje als ze praat, grappig deed mij meteen denken aan Femke Halsema. Ik vond het wel heel lekker om naar te luisteren zo op de achtergrond, niet de inhoud maar de toon en intonatie, werd ik wel lekker warm van.

MarcS | 27-11-14 | 16:32

Russells Teapot | 27-11-14 | 16:18
Een heel betoog maar daarmee slaat u de plank wel volledig mis.
In uw gedachtengang gaat u uit van redelijkheid en het zoeken naar evenwichtige oplossing waarbij verschillende partijen en groeperingen elkaar willen vinden.
U vergeet daarbij gemakshalve dat met de Islam niet te polderen valt.
Simpelweg omdat deze dat vanuit haar gedachtengoed niet toelaat.

Klier van Bartholin | 27-11-14 | 16:31

@hipocritisch | 27-11-14 | 16:25
Alle synagogen moeten dicht.
Als wij geen joden hadden, scheelde dat zomaar 7,5 miljard.

dat soort dingen? Eens kijken hoelang het duurt eer mijn voordeur ingetrpat wordt hoor.

MarcS | 27-11-14 | 16:29

@saintinel | 27-11-14 | 16:25
*uit de tweede *kamer* mieteren, moest dat zijn....

saintinel | 27-11-14 | 16:26

Kloopindeslootjijook.

Beetje spelen met taal : welk deel van geboren in Nederland heb je niet begrepen ?

mag-moet | 27-11-14 | 16:26

PVV +1. De enige partij die redeneert gebaseerd op feiten. Wat betreft de kindjes: hoeveel kinderen geboren in NL en opgevoed door ouders uit Marokko en Turkije hebben een taalachterstand op school. Welke toekomst heeft NL als dadelijk 20% niet fatsoenlijk Nederlands kent.
Het is wel grappig dat de hele kamer over de PVV valt, maar eventjes vergeet dat de plannen van de PVV als beste uit de bus kwam. De andere partijen zijn bang voor de afrekening van het Volk en probeert de bevolking zo lang mogelijk dom te houden. Helaas is de gemiddelde Nederlander intelligenter en bewuster dan het gemiddelde kamerlid en bestaat er zoiets als internet.

ET007 | 27-11-14 | 16:26

Wat er hier over Moslims gezegd wordt zou je nooit over Joden mogen zeggen; geeft wel aan dat hier toch wel een grens wordt overschreden.

hipocritisch | 27-11-14 | 16:25

Russells Teapot | 27-11-14 | 16:18
heb je ook een vagijn?
je lijkt namelijk ook allemaal dingen te horen die niet gezegd zijn. Dan heb ik het vooral over hetgeen je tussen aanhalingstekens zet, waarmee je een quote suggereert.

--sql error-- | 27-11-14 | 16:25

MarcS | 27-11-14 | 16:22
Ik ben niet zo goed. Jij bent zo dom.

LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:25

Dit was een zeer goed betoog van Machiel de Graaf!
 
En die linkse jankers graag uit de tweede mieteren, want die lopen de waarheid te verdraaien en maken zich schuldig aan landverraad/demonisering/volksverlakking...

saintinel | 27-11-14 | 16:25

De insinuatie dat islam is islamisme is overerfelijk als basis voor een betoog voor bestrijding, lijkt overigens een nazistische bewering van het zuiverste water.
Je mag geen godwins gebruiken natuurlijk, maar het is moeilijk om niet te denken aan een met een sappige Alpenduitse tongval geschreeuwde toespraak over zionistische elementen die zich zouden voortplanten "wie Ratten".
Ik wil De Graaf geen nazi noemen. Dat bedoel ik niet. Het gaat me om die deceptie. Die kan smerig effectief uitpakken ten koste van een bevolkingsgroep.

LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:24

CumGranoSalis | 27-11-14 | 15:52
"Wat moet je ermee als farizeeer in een Haags Hok."

Wat moeten wij als burger denken van een politicus die zaken handig aan elkaar knoopt en bewust dingen suggereert die helemaal niet kloppen met de cijfers (geboortecijfers). Moeten we die gaan vertrouwen? Hij staat gewoon knalhard te liegen en dat weet hij.
Slecht voor de PVV dit.

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 16:23

@Doing | 27-11-14 | 16:05
Ja werkelijk.

MarcS | 27-11-14 | 16:23

@LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:12
wauw, jij bent echt goed he? Kun jij mij dat ook leren?

MarcS | 27-11-14 | 16:22

@LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:12
wauw, jij bent echt goed he? Kun jij mij dat ook leren?

MarcS | 27-11-14 | 16:22

Waar is die ophef, Meneer Asscher, als iemand er uit wordt gewerkt omdat hij PVV'er is? Daar hoor ik hem nooit over, en dat is toch echt diezelfde paragraaf waar hij mee staat te wapperen.

Mafkees_Deluxe | 27-11-14 | 16:22

@LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:01
Help mij eens even, als je geboren wordt in een moslimgezin (ik neem aan vader kant) dan ben je toch automatisch moslim? zo ja, dan is het overerfelijk.
-
Indien dit klopt en op het verlaten van de islam staat de doodstraf, hoe vrij zijn die mensen in hun keuze dan?

MarcS | 27-11-14 | 16:22

@kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 15:49
Pssssst, 2e en 3e generatie zit in de autochtonen groep, jeweettoch.

MarcS | 27-11-14 | 16:18

@kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 15:49
Pssssst, 2e en 3e generatie zit in de autochtonen groep, jeweettoch.

MarcS | 27-11-14 | 16:18

Meh. Gevalletje goedkoop scoren van de PVV.

Er zijn genoeg problemen met de islam in dit land die je kunt aanstippen. Denk aan de wijze waarop deze mensen wegkomen met strafbare feiten als geweldpleging, oproepen tot geweld, onderwijsfraude en corruptie, puur en alleen omdat ze "Racisme!" krijsen als je er iets van zegt. Dat zijn daadwerkelijk problemen, en de rechtstaat is dan de oplossing voor deze problemen.

Laat het aan de PVV over om van de rechtstaat het probleem te maken. "Alle moskeeën sluiten" slaat gewoon helemaal nergens op, maar doet het goed bij het debielere deel van de PVV-aanhang. "Ja, weg met de islam, verbieden, geen rechten meer voor moslims, derp derp!!1!" Hoe meer anti-islam, hoe beter, of het realistisch is of praktisch iets op zou lossen, als er maar op de islam gehaat wordt. Zo draaien deze eencelligen helaas.

En het meest jammere is natuurlijk dat alle mensen die wel gewoon goed bij hun verstand zijn vervreemd raken van de PVV, waardoor deze partij zich nog meer isoleert, en nog minder gelegenheid zal krijgen om nog iets voor elkaar te krijgen in de politiek. Dat is nu al een aantal jaren aan de gang: de verstandige mensen die nog een beetje visie hadden hebben te partij verlaten, en de geradicaliseerde kwijlende debielen met een islamfetish zijn overgebleven.

Het wordt tijd dat deze partij verdwijnt, en er een redelijker alternatief voor in de plaats komt, a la Pim Fortuyn. Het is namelijk prima mogelijk om islamkritisch te zijn zonder gelijk anderen hun mensenrechten te ontnemen, tenzij je een zwakbegaafde PVV-er bent.

De islam is totalitair, intolerant en aggressief. Dat kun je niet bestrijden met nóg meer totalitarisme, intolerantie en agressie, zoals de PVV doet. Focus in plaats daarvan op de positieve dingen van onze cultuur, zoals respect voor mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, godsdienst en geweten, enzovoort, en eis simpelweg dat moslims dergelijke waarden onderschrijven, niets meer dan dat is nodig. Dat zijn namelijk de dingen die onze cultuur onderscheiden van de islamitische. Door dergelijke verworvenheden overboord te zetten, gooit de PVV de baby met het badwater weg.

De normen en waarden van de Nederlandse cultuur beschermen door ze af te schaffen, kan het nog tegenstrijdiger?

Russells Teapot | 27-11-14 | 16:18

Tot ongeveer 13 minuten en 40 seconden volgehouden.
Toen was de opbouwende discussie weer afgegleden naar d66/pvda nivo. De discussie ergens anders over voeren dus.
Meneer de Graaf heeft mijn stem nu.
En dan die voorzitster nog. Man,man,man. Nog te dom als voorleesjuf.

De Stas | 27-11-14 | 16:17

LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:12

Nee natuurlijjk prikken die dat niet door.
Dat zijn namelijk ook gewoon wat Farizeeers die er zitten ter meerdere eer en glorie van hun eigen ego en welke belangen zij dan ook bedienen op dat moment.
Zijn allemaal identiek; 'different sides of the same failing coin.'
Feiten, ratio en dergelijke zaken zijn ondergeschikt.

CumGranoSalis | 27-11-14 | 16:17

De voorzitster vd kamer heeft of zojuist een hersenbloeding gehad of is te traag boor haar beroep, de Graaf is een held.

Bugsy Malone | 27-11-14 | 16:12

mallekater | 27-11-14 | 16:09
Jij bent dus ook z'n figuur dat een kinderfeest naar de kloten helpt.

Snowy2000 | 27-11-14 | 16:12

CumGranoSalis | 27-11-14 | 16:06
Ja. Hij liegt dat -ie barst. Maar je hoort geen kamerleden die hem doorprikken. Enkel stampvoeten.

In het begin van z'n betoog liegt hij ook grof btw. Zegt -ie dat 7,2 miljard kosten aan massa-immigratie er niet zouden zijn zonder islam.

En dan heb ik nog maar een stukje geluisterd met halve aandacht.

LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:12

@Piet Karbiet | 27-11-14 | 15:21
Nog geen boete? Valt het nog alleszins mee hoor.

MarcS | 27-11-14 | 16:11

Het meest opmerkelijke van dit filmpje (even afgezien van het verhaal van de Graaf) is wel dat al die grijsgedraaide tegenwerpingen (uw toon klopt niet, zielige kindertjes, etc. etc.) gewoon uitgewerkt zijn, dat opgewonden gekrijs van zo'n Roos Vermeij van de PvdA: uitgewerkt! Ga eerst maar eens orde op zaken stellen in je eigen door vrouwenhaters geïnfiltreerde partij Roos in plaats van zo hoog van de morele toren te blazen. En dat is inmiddels ook wel de stemming bij zeer grote delen van het Nederlandse electoraat. PVV-bashen op deze wijze is uitgewerkt en heeft geen effect meer en werkt nog eerder in de hand dat de mensen juist op de PVV gaan stemmen (beetje zoals met de demonisering van Fortuyn in 2002). Benieuwd wat links nu weer gaat verzinnen om de PVV te bestrijden want op deze wijze gaat het niet lukken.

Outsider-Inside | 27-11-14 | 16:11

--sql error-- | 27-11-14 | 16:10

"Die Vrouwtjes"

U is een gazal van Erdogan?

CumGranoSalis | 27-11-14 | 16:11

kloopindeslootjijook@15:49

In Nederland geboren ' vreemdelingen' worden in de statistieken gezien als 'autochtoon', daar gaat je opsomming al mank, dan zien de cijfers er echt zo verontrustend uit als de Graaf in zijn betoog heeft vermeld. Erger nog hij heeft het zelfs genoemd.

Nu rest nog wat daartegen te doen is, laat ik het maar niet opperen, maar dat er twee kankergezwellen zijn waaraan Nederland tenonder zal gaan staat voor mij als een paal boven water en een daarvan is de ambtenarij die al wegkijkend dit heeft laten gebeuren.

mag-moet | 27-11-14 | 16:11

mooi hoe de gristenmevrouw stond te stamelen toen ze met feiten werd geconfronteerd.
Die vrouwtjes doen enorm hun best om iets anders te horen dan er daadwerkelijk gezegd is.

--sql error-- | 27-11-14 | 16:10


Staat als een huis? Behalve dan dat het in strijd is met de grondwet bedoelt u?

Capt. Iglo | 27-11-14 | 15:42
Ja, en het is niet in strijdt met de grondwet. Beter luisteren.

Polderjihad | 27-11-14 | 16:10

Ik stel voor de pvv te verbieden.
Onverdraagzaam, racistisch, discriminerend en voortdurend in conflict met de grondwet, en als kers in de appelmoes ook nog eens onvoorstelbaar dom.
Waarom doet goldielocks daar nou eens niets aan?
Ik wil de vrijheid verbieden, de Partij voor de Vrijheid voorop.

mallekater | 27-11-14 | 16:09

ernstige schade | 27-11-14 | 16:01
"Fortuyn wil de grondwet afschaffen. "
Dat is toen inderdaad heel raar gelopen. Hij wist zowat niet wat em overkwam door dat mediagedoe. De grondwet is trouwens meer bedoelt voor kwesties tussen burger en overheid. Niet voor burgers onderling.

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 16:09

Doing | 27-11-14 | 16:05
Een paar clowns trokken vanmiddag voorbij, maar waren hun rode doop neus vergeten.

Snowy2000 | 27-11-14 | 16:09

Op een dag komt het transport op gang... bussen vol booslims vertrekken dan naar hun zo geliefde zandbak. Dit zal de dag zijn dat ik sta te zwaaien bij een van onze landsgrenzen. Ow kut ik droom.... zucht! Kut gutmenschen

bosmaloot | 27-11-14 | 16:07

Hoe is opvallend is de reactie van die dames in de kamer. Dames in een top functie toch die even niet hebben opgelet.

Therapietje | 27-11-14 | 16:07

LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:01

En dan is het demografische deel van zijn betoog nog eens bullshit/onfeitelijk aan alle kanten ook.

CumGranoSalis | 27-11-14 | 16:06

Gvd. "Het rommelt in ons buikje, we hebben honger en willen gaan eten dus schiet ff op". Werkelijk ?

Rest In Privacy | 27-11-14 | 16:05

Links (GroenLinks) laten liggen, wie die schoen hier past trekt hem aan.

Snowy2000 | 27-11-14 | 16:03

Asscher is verontrust over de integratie in ons land. Hij wees op 'smeulende spanningen' tussen *bevolkingsgroepen* die soms tot ontvlamming komen.

Zonder islam had dit groeiende probleem nooit in Nederland bestaan.

drs.Nee | 27-11-14 | 16:03

Die De Graaf schakelt islamisme en islam gelijk, en maakt het allemaal overerfelijk in het demografische stuk van zijn betoog. En dan zijn er nog mensen die hem geloven ook, en in de Kamer haakt niemand er op in.


LibertasSimplex | 27-11-14 | 16:01

NL Sucks | 27-11-14 | 16:00

Waarheen? geef mij is een tip!

doskabouter | 27-11-14 | 16:01

De PVV heeft een spindokter nodig. Iemand die "minder, minder, minder" ziet en daar direct aan laat toevoegen: "criminele Marokkanen, Antilianen, Turken en Surinamers". Is echt geen schande hoor, zelfs de Christelijke partijen maken gebruik van die publieke opinie tovenaars.
-
De media zit namelijk helemaal niet te wachten op genuanceerde punten van de Heer Wilders. Als hij zou zeggen: "Ik heb absoluut niets tegen de Islam als geloof of tegen Moslims als persoon, ik ben er wel voor dat we samen de extremistische elementen uit die gemeenschap zuiveren". Dan zou de media dit niet uitzenden, of wel uitzenden, maar met de fascistische spin: Wilders wil de Islam zuiveren.
-
Fortuyn wilde het debat aangaan over vrijheid van meningsuiting tegenover de gekwetste goegemeente van artikel 1. Dit werd dus meteen: Fortuyn wil de grondwet afschaffen. Dat de PVV hier geen lering uit trekt en lekker doorgaat met lompe opmerkingen maakt dat ze lekker zelf op de blaren kunnen gaan zitten. De media zal echt niet veranderen. Overigens, daarom was Berlusconi zo populair: Hij had de media wel in zijn zak.
-
Ongenuanceerd "minder,minder,minder" roepen, ministers fotofucken met "borsthaar" geschoren op het borsthaar, kopvoddentax, moskeeleegstand: Het mag allemaal. Maar kom niet meer zeuren over die stoute linkse media. Maak een keuze: Of de bruinhemden vingeren, of een breed draagvlak creeeren voor uw punten en visies. PVV heeft al lang aangetoond dat ze niet beide tegelijk kunnen.
-
Jammer. Want met een goede rechtse partij is Nederland rijker.

ernstige schade | 27-11-14 | 16:01

Nog een paar weken, dan ben ik weg !

NL Sucks | 27-11-14 | 16:00

@Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:47

Je kan met feitelijke informatie komen totdat je een ons weegt, dat heeft geen enkele zin. Je kan van een kiloknaller echt geen ossenhaas meer maken.

Skunk57 | 27-11-14 | 16:00

Wat een zielige huilers, die linkse politici.

Met alle macht proberen PVV weg te zetten als rascistisch.

Waarom zitten er allemaal domme mensen in de 2e kamer op links?

startkabels | 27-11-14 | 15:58

Kerkklokken mag niet meer, Kath/Chr. andere geloven kerken gaan met bosjes tegen de grond, de 2e kamer barst van de atheïsten, hypocrisie alom om moskee's toe te laten en geen kritiek wil horen in die kamer. De broeinesten van het kwaad vaak en onderhuidse praktijken die in deze democratie niet thuis horen."Ieder moet zijn geloof kunnen beleiden" wat dacht je zoiets gewoon thuis te doen en andere daar niet mee lastig te vallen, of in ieder geval te tonen dat je gelovig bent door je aan te passen aan je omgeving, en niet stelen en geen oude mensjes bejatten, geen verkrachtingen, niet de vrouwen van het land waar je gratis eten krijgt uitschelden voor hoer.Lekker gelovig zijn we bezig niet? Het irriteert zulke pracht en praal in de Nederlandse straten met al dat loze geschreeuw.En dan die zo genaamde "intelectuelen" in de 2e kamer die over de ruggen van die "zielige"( echt niet!) migranten een zeteltje denken te scoren. Vecht eens voor de misstanden in dit land.zoals zorg, aow, OV en noem maar zorg voor werk. graai niet maar doe iets. Controle op KB hoor je ook niks meer van de beuk in dat jatwerk wat ten koste gaat van de belastingbetaler hier. Pak die Soc.dienst eens goed aan denk dat de helft er geen recht op heeft. Nou lekker potje dan.

Lil 1 | 27-11-14 | 15:58

Kindjes zijn altijd een mooi bruggetje om sentimenteel te gaan staan doen. Zo heeft de PVDA al meerder malen een generaal pardon doorgedrukt. Het werkt niet meer.

doskabouter | 27-11-14 | 15:57

de Graaf pakte de linksche boel in. Konden enkel en alleen maar herhalen. Sinds 1974.

duitse herder | 27-11-14 | 15:57

Haatboek staat er nog op dat tafeltje?Ja? - terreurpoppenkast

hallevvezool | 27-11-14 | 15:56

Lekker verweer weer van die moslima; mijn zielige kindjes mogen er niet zijn van Machiel de Graaf. Antwoord De Graaf: mits u ze niet opvoedt als volgers van het boek(islamieten),zijn ze zeker welkom!

janjing | 27-11-14 | 15:56

Zeer veel respect voor deze man !

jowel | 27-11-14 | 15:56

De Graaf heeft gelijk en een Nederland zonder islam lijkt mij fantastisch, maar op basis van artikel 1 mag je geen onderscheid maken op basis van geloof. Helaas wordt islam nog steeds gezien als een geloof, terwijl artikel 1 niet was opgesteld met de islam in het achterhoofd. Het was bedoeld om de voorkomen dat protestanten en katholieken elkaar niet ongelijk zouden behandelen. islam profiteert daar nu al decennia gezellig van mee. Daarom, aanpassing maken van artikel 1 of een nieuwe wet aannemen waarin wordt vastgelegd welke geloven precies worden verstaan onder geloof. islam wordt vervolgens niet in dat rijtje opgenomen wat mij betreft.

Ih8yousf | 27-11-14 | 15:55

wat een tekst. goed geschreven.

--sql error-- | 27-11-14 | 15:54

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 15:49

Tja.. feiten.
Wat moet je ermee als farizeeer in een Haags Hok.

CumGranoSalis | 27-11-14 | 15:52

Hele stuk (0:38) gezien, en De Graaf heeft gewoon gelijk. Houdt zich ook goed staande. Maar da's niet zo moeilijk, gezien het niveau van de tegenstanders. Allemaal rechtstreeks van school naar een lokaal partijtje gegaan en daar verder carrière gemaakt. Ik hoor geen 'grote' sprekers, alleen gespeelde verontwaardiging.

L. Rakker | 27-11-14 | 15:51

tslerf | 27-11-14 | 15:48
Het is ook belachelijk dat een boekje verboden is. Zowel Mein Kamp (vermoord Joden), de Bijbel (vermoord homoseksuelen) als de Koran (vermoord ongelovigen). Ik neem er liever kennis van dan dat een regering mij dom wil houden.

kicktherabbit | 27-11-14 | 15:49

Als de Machiel de Graaf nou dingen eens een beetje normaal zou brengen in plaats van die mediageile opmerkingen. Het is allang duidelijk dat landen waar de vrouw kan lezen en schrijven en kan werken een echtpaar minder kinderen maakt. Dat gaat vrij snel. In Iran was de bevolkingsgroei in 2011 maar 1%.

Hoe zit het met de cijfers?
Het aantal kinderen neemt af, ook bij allochtonen:
www.nationaalkompas.nl/bevolking/geboo...

Het gemiddeld kindertal van niet-westers allochtone vrouwen in Nederland is ongeveer gelijk aan dat van autochtone vrouwen.
Onder autochtone vrouwen was het kindertal in 2012 1,7
en onder niet-westerse allochtonen 1,9.

Het vruchtbaarheidscijfer verschilt afhankelijk van het geboorteland van de moeder.

Van de vier grootste groepen niet-westerse allochtonen in Nederland ligt het kindertal van
Marokkaanse vrouwen het hoogst (2,4),
gevolgd door Turkse vrouwen (1,8)
Antilliaanse/Arubaanse (1,7)
en Surinaamse (1,6)

De trend is nog steeds dalend.

Met andere woorden; het verhaal van Machiel de Graaf klopt gewoon niet.

Wat wil hij er dan mee zeggen? Gewoon minder minder waarschijnlijk.

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 15:49

Wie is die voorzitter? Leer eens Nederlands!

eerstneukendanpraten | 27-11-14 | 15:48
-weggejorist-
tslerf | 27-11-14 | 15:48

Snowy2000 | 27-11-14 | 15:43
Dat is anders dezelfde vrijheid. Voor de massa immigratie stond het jou ook vrij om Moslim te zijn/worden en een Moskee te stichten.

Wel weer opmerkelijk hoe weinig onze zwaarbevochten vrijheid hier bij sommigen waard is dat ze dit liever in de handen leggen van de regering. Veel vertrouwen in de regering blijkbaar. Ik niet.

kicktherabbit | 27-11-14 | 15:48

Betweetert | 27-11-14 | 15:43
Dat gaat alleen maar gebeuren als de Linkse Partijen worden afgerekend op hun Politieke afbraak van Nederland. En dat kunnen we pas in 2016, maar ik vrees dat we dan al veel te laat zijn.

Snowy2000 | 27-11-14 | 15:47

Duifmans | 27-11-14 | 15:30
Al krijgen moslimvrouwen 5 kinderen en de niet-moslims maar 1, dan nog zul je niet binnen 2 generaties een meerderheid zien. Het is volstrekt onzinnig en op geen enkel rekenkundig voorbeeld gestaafd.

Afgezien van 't feit dat ook onder moslims het aantal kinderen aan 't afnemen is, kun je niet in 2 generaties van 1 miljoen naar > 15 miljoen springen.

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:47

Capt. Iglo | 27-11-14 | 15:42
Ja dat bevreemdt mij ook. GS wordt kennelijk overwegend gefrequenteerd door socialisten.

Igor Putkin | 27-11-14 | 15:45

volgens mij zei Jasser Arafat het ongeveer wekelijks in zijn betogen
niks nieuws hoor en zeker niet schokkend
eerder waarheid

CtrlAltDel | 27-11-14 | 15:44

Asscher hoort gewoon bij de groep, die dit land al verkocht hebben. Normaal krijg je geld, nu moeten we nog bijbetalen aan de EUSSR. Ieder mens weet dat de integratie een grandioze mislukking is. Nu gaar Asscher de TK vertellen wat we al wisten. Misschien weten die leden dat nog niet.

Rest In Privacy | 27-11-14 | 15:44

Ons land verandert in rap tempo naar een moslim land. Dat was de bedoeling ook. Nu kan je nog kritiek uiten (er verandert toch weinig), straks is de NIET moslim in dit land gewoon in de minderheid. Enig idee wat ons dan te wachten staat? Dat politiek correcte moet maar eens afgelopen zijn. Onze wetten beschermen ons niet langer tegen het onheil wat ons te wachten staat. We staan erbij, kijken ernaar en doen niets. Tsja, dan weet je wat je kan verwachten in de komende jaren. De poliutiek waagt zich niet aan inperken hiervan. Geert wel. EN die is steeds kop van jut.

Betweetert | 27-11-14 | 15:43

Ik heb de tirade van die pro Islam aanhangers in de Tweede Kamer vandaag aangehoord, misschien zouden die figuren beter naar Irak of Syrië verhuizen. Want ik hebben liever de vrijheid terug van voor de Islamitische massa immigratie in Nederland, maar dat gaat wat de PvdA en D66 betreft zeker nooit gebeuren.

Snowy2000 | 27-11-14 | 15:43

Komt dat rode jurkje nu omdat spontaan haar tampon doorlekte ?

ja,diedus! | 27-11-14 | 15:42

@ Polderjihad | 27-11-14 | 15:35

Staat als een huis? Behalve dan dat het in strijd is met de grondwet bedoelt u?

Onbegrijpelijk ook hoe al die PVV tokkies links overal de schuld van geven en vervolgens op een extreem links conservatieve partij gaan stemmen

Capt. Iglo | 27-11-14 | 15:42

Het is nog helemaal niet zo een gek idee om alle moskeeën te sluiten en al die islamo-fascistische clubjes en verenigingen te verbieden.
Hier staat heel goed uitgelegd, waarom: joostniemoller.nl/2014/11/vrijheid-van...
...
Nu valt het Islam-tij nog te keren. Maar vergis je niet, de Islamieten zijn bijzonder goed georganiseerd met al hun clubhuizen, verenigingen en moskeeën. Ze profiteren van enorme geldstromen vanuit de olie-landen om hun staatsondermijnende activiteiten te financieren. Daarnaast zijn ze van hoog tot laag geinfiltreerd in alle geledingen van de maatschappij. Het zal nog een hels probleem worden om dat allemaal weer uit te bannen.

vivaldi | 27-11-14 | 15:42

Ik dacht dat blondkopje alle mongolen inmiddels wel uit zijn clubje had geweerd... maar nee, hij heeft nog een gevalletje van geesteszwakte laten zitten... gauw iets aan doen, blondie, liefst nog voor je rechtszaak en de PS verkiezingen.

mallekater | 27-11-14 | 15:42

Partij voor de Vrijheid is wel de grootste gotspe(sic) op partijnaamgebied ooit. Met Partij van de Arbeid als goede tweede, dat wel.

Igor Putkin | 27-11-14 | 15:41

kicktherabbit | 27-11-14 | 15:39

"De grootste dreiging is het geloof; politiek of religieus.
Kies je heiland en dat is meteen je laatste vrije keus"

CumGranoSalis | 27-11-14 | 15:41

Optelsommetje | 27-11-14 | 15:26

Satanisme, kannibalisme en dat soort ridicule meuk is redelijk strafbaar. Islam behoord in die categorie en zou niet geschaard moeten worden onder religie. Niets mis met strafbaar stellen derhalve. Kwestie van de grenzen juist leggen.

Een gewelds monopolie een platform bieden en schermen met wat grondwetten, dat is wel redelijk dom. Een welvaart weer terugschoppen naar non-acceptatie, onderdrukking, seperatie en meer van dat soort meuk, dat kun je beschouwen als geweld. De druk die gelegd wordt op het sociale systeem, dat kun je ook projecteren als geweld.

the_hammer | 27-11-14 | 15:40

Die jankende opgewonden huppelkut op 8.55 krijgt bijval van de voorzitster die zeer, zeer nauwe banden heeft met het haatboek ( 125 tegenstemmers , weet u nog ) , dit riekt naar belangenverstrengeling ! Maar dat kan allemaal in de kamer. Dus woorden mogen niet , maar onwelriekende daden en daadkracht dus wel.

ja,diedus! | 27-11-14 | 15:39

Misschien dat PVV-stemmers helemaal geen zin hebben in een eigen mening of een eigen geloof en ze dit soort totaal onbelangrijke randzaken in een vrij land liever aan de grote leider overlaten. Wat dat betreft verschillen ze niet zoveel van die Kalifaat-gangers. Kunnen we hen ook geen eigen onvrije landje doneren waar je de hele dag niet na hoeft te denken en alleen maar hoeft te doen wat anderen je voorschrijven? Ik zat aan Limburg te denken.

kicktherabbit | 27-11-14 | 15:39

Ik ben wat verkouden, LOL!

eerstneukendanpraten | 27-11-14 | 15:38

@Optelsommetje | 27-11-14 | 15:26
Is geen geloof. Is fascisme. Hun hoofddoekjes voelen voor mij als een swastika. Hun allah akbar als sieg heil. En hun daden zijn daar een bewijs van.

343 | 27-11-14 | 15:38

Die reacties van die andere 'politici' ook. Kanslozer dan kansloos. Het verhaal van De Graaf staat als een huis. Inhoudelijk reageren is er niet bij. Dat ze geen (inhoudelijk) weerwoord hebben betekent dat ze erkennen dat De Graaf gelijk heeft.

Polderjihad | 27-11-14 | 15:35

Voorzitter zonder islam zou de Partij van de Vrijheid zich volledig kunnen richten op het afnemen van de vrijheid van weer andere mensen.

LibertasSimplex | 27-11-14 | 15:35

Wordt een beetje moe van die stennisschopperij en malle voorstellen.
Was wel leuk in het begin, maar begint te storen. Ga eens een land besturen, stop met wijzen en ga vertellen hoe je iets gaat aanpakken. Zo is Meisje PVV Agema nu met de PVV voor marktwerking en winstuitkering in de zorg. Hehe, eindelijk een strategie.

kloopindeslootjijook | 27-11-14 | 15:35

Ik zit te nu te luisteren tot 18.00 minuten en kan alleen maar concluderen dat er iets van een Hollandse Pat Condell is opgestaan.

leaupveaugel | 27-11-14 | 15:34

@Optelsommetje | 27-11-14 | 15:26
Geloof is maar een mening! Neo-nazi clubs zijn ook officieel verboden en Mein Kampf mag niet worden verkocht. Stel ze zouden een Nazi geloof maken, met Hitler als profeet en z'n boek als bijbel, zou het dan wel mogen?!?

Rest In Privacy | 27-11-14 | 15:34

Die excuusallochtoon die voorzitter mag spelen spreekt trouwens bar slecht Nederlands. Heeft wat problemen met lidwoorden. Bekend verschijnsel.

Kameroudste | 27-11-14 | 15:34

De grondwet is geen heilig dogma, maar wordt democratisch gemaakt. De vrijheden die erin staan zullen niet door de islam gevrijwaard blijven, als die numeriek op de democratie zal gaan wegen.

Zyprexa20mg | 27-11-14 | 15:33

Een besneden lul kun je niet terug draaien.

ja,diedus! | 27-11-14 | 15:32

"Onacceptabel in dit huis" Oh oh oh wat heeft ze goed geoefend voor de spiegel.

Kameroudste | 27-11-14 | 15:31

bekende uitspraak uit de oudheid; If you can't beat them, breed them out.

horsteknots | 27-11-14 | 15:31

@ Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:26
Wat snap ik niet van statistiek?

Duifmans | 27-11-14 | 15:30

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:26
Mij valt vooral op dat PVV-ers en andere beschermengelen van het 'eigen' volk zelf meestal geen kinderen hebben, vaak niet eens een vriendin.

Bakito | 27-11-14 | 15:30

"Voorzitter die zat niet bij de selectie." - Whaha

Kameroudste | 27-11-14 | 15:29

De Reaguurder | 27-11-14 | 15:16
Geweldige actie idd ;-)

snakeplisskin | 27-11-14 | 15:28

Een geloof willen verbieden. Dat is niet alleen dom maar ook tegen de grondwet. En gevaarlijk. En bijzonder vreemd voor een Partij met in de naam Vrijheid...

Optelsommetje | 27-11-14 | 15:26

Wat een held.

WieIsDeChef | 27-11-14 | 15:26

Duifmans | 27-11-14 | 15:15
"Machiel de Graaf sprak in zijn betoog over de geboortecijfers in Frankrijk, autochtonen krijgen 1,3 kinderen en moslims in Frankrijk krijgen 3,5 kinderen. Lijkt me best een demografisch probleem"

Als u dit echt als een probleem acht, snapt u niet veel van statistiek en/of bevolkingsgroei ben ik bang.

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:26

*shrug* laat iemand eens met een Prinsenvlag de tweede Kamer inlopen, en dan zullen we nog wel eens zien of we hier niet discrimineren wegens politieke gezindheid. Punt blijft: een verwerpelijke ideologie als de islam verschuilt zich achter vrijheid van godsdienst hier, terwijl het dood aan andersdenkenden, afvalligen, en onderdrukking en verkrachting van vrouwen predikt én practiseert. Hoe lang tolereer je dat?

Adversary | 27-11-14 | 15:24

Over 30 jaar denken mensen, die de Graaf heeft toch gelijk gehad als wij elkaar op vrijdagmiddag niet meer kunnen verstaan op het terras, omdat er overal in Nederland wordt opgeroepen voor het vrijdagmiddaggebed.

pibasso | 27-11-14 | 15:24

Iskam = haat.

jessy4 | 27-11-14 | 15:23

Niveautje weer. Nederland is reddeloos verloren. Ik ga maar bier drinken. Heb ik nog een lol.

Sternberg | 27-11-14 | 15:23

duitse herder | 27-11-14 | 15:11

Joost, je plaat blijft hangen...

eerstneukendanpraten | 27-11-14 | 15:21

Moet je eens kijken wat een tijd je overhoud wanneer je niet elke dag geconfronteerd wordt met iets inferieurs van de zwakzinnige Islam en zijn seniele volgers.

Bloemen bloeien mooier zonder deze verderfelijke ideologie in de nabijheid.

the_hammer | 27-11-14 | 15:21

Kosovo als praktijkvoorbeeld.

roze_bril | 27-11-14 | 15:21

@Duifmans | 27-11-14 |

Moslims/niet westerse medelanders krijgen van oudsher NU nog wat meer kids dan gemiddeld Mijn Oma had ook 11 kids was een andere tijd.

Maar wees gerust de geboorte cijfers onder moslims daalt al enorm maar daar gaan een paar generaties overheen voordat dat op gelijk niveau zit met de rest van NL

Ben_online NL | 27-11-14 | 15:21

Ik ben ook geschokt: Op 1 oktober als zelfstandige begonnen. Belastingdienst heeft mij per post geen inlogcode voor ondernemers verstuurd. Wel vandaag de eerste naheffing OB a € 4000,- incluis acceptgiro.
Zo rolt Wiebes met zijn kornuiten. @%@%!@%@&%!

Piet Karbiet | 27-11-14 | 15:21

Nederland en zijn Nederlanders is het gewoon zat, heb je echt geen 38 minuten voor nodig om dit uit te leggen, ik snap het wel waarom, de Graaf wil fatsoenlijk blijven.

gebrokenvleugel | 27-11-14 | 15:19

Ik begrijp best dat je soms de dingen wat harder moet zeggen om een beetje in de botte hersens door te dringen, maar o o o die PVV doet dat weer zo dom. De uitspraken van die flapdrol van gisteren (en hierboven) leiden slechts de aandacht weer af van het werkelijke probleem en pvda/d66 enz. kunnen weer vól op het orgel tegen pvv de gütmensch uithangen

(Behind)Doors | 27-11-14 | 15:18

@Takki Yah | 27-11-14 | 15:15
"Vooralsnog kent natuurlijk niet ieder geloof een traditie van koppensnellen en afpersing"

Als religies *iets* gemeen hebben met elkaar dan is het wel die absurde bloedzuchtige zucht naar expansie. Ooit afgevraagd hoe 't toch komt dat half Afrika en de Amerika's zo gristelijk zijn geworden?

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:18

Vouwenquota in bedrijven - Linksdragend Nederland: "OK!"
Gehandicaptenquota in bedrijven - Linksdragend Nederland: "OK!"
Allochtonequota in bedrijven - Linksdragend Nederland: "OK!"

Allochtonequota in het land - Linksdragend Nederland: "RASSIES!!!"

Dick Luyenlomp | 27-11-14 | 15:17

De eerste interruptie is wel prachtig. 'Zou een Nederlander mogen juichen voor Affeley tijdens het afgelopen WK?' 'Voorzitter die zat niet bij de selectie.'

De Reaguurder | 27-11-14 | 15:16

"All animals are equal, but some animals are more equal than others" -- PVV

Hans Kwalzan | 27-11-14 | 15:16

Het gaat altijd over hoe walgelijk de PVV wel niet is, altijd gaat het over de vorm van het debat. Zodat ze maar niet hoeven te reageren op de inhoud van het PVV betoog.
Machiel de Graaf sprak in zijn betoog over de geboortecijfers in Frankrijk, autochtonen krijgen 1,3 kinderen en moslims in Frankrijk krijgen 3,5 kinderen. Lijkt me best een demografisch probleem, maar omdat Machiel de Graaf iets zei over een baarmoeder kunnen de andere partijen daarover vallen. Om maar niet over deze allarmerende cijfers te hoeven praten.

Duifmans | 27-11-14 | 15:15

Mwah.. is gewoon waarheid als een koe van Van de Graaf

Koning één oog | 27-11-14 | 15:15

Vooralsnog kent natuurlijk niet ieder geloof een traditie van koppensnellen en afpersing, voorgeleefd door de eigen onaanraakbaar verklaarde profeet en kindervriend waarvan zonder een enige getuige aangenomen is dat die de waarheid sprak. De verhalen staan opgetekend in de soenna van Mohammed. Lees het ook eens door om hadith en koran nog wat beter te kunnen verstaan en vlot in beeld te hebben wat de jihadisten nu precies religieus motiveert en legitimeert tot hun beestachtige acties..
www.risallah.com/profeet/index.php?pag...

Takki Yah | 27-11-14 | 15:15

Linksche verontwaardigheid. Totaal niet geloofwaardig meer. PVV +1

Barco van Masten | 27-11-14 | 15:14

A) PVV stelt dat de Nederlandse waarden beschermd dienen te worden
B) Nederlandse waarden bestaan uit gelijkheid en vrijheid voor iedere burger.
C) Dus de PVV staat voor gelijkheid en vrijheid voor iedere burger. Jammer genoeg heeft de PVV niet al te veel op met rationaliteit of logica.

Schopenhauer 2 | 27-11-14 | 15:12

En de rekening komt bij de blanke autochtoon te liggen, dat is immers per definitie een racist als hij iets van zijn eigen cultuur wil bewaren.

James Lastig | 27-11-14 | 15:12

PVV +1. Ik vind ook dat alleen religies die diepgeworteld zitten in de Nederlandse cultuur bestaansrecht hebben. Dan blijft zowat alleen het christelijk katholiek en protestantse geloof over.

Nou, mooi.

Polderjihad | 27-11-14 | 15:11

PVV: we moeten iets tegen ebola doen
MSM, rest van de tweede kamer, dom stemvee: PVV wil alle ebola-patiënten afmaken.

PVV: we moeten onze ouderen niet in 24-uurs luiers laten liggen.
MSM, rest van de tweede kamer, dom stemvee: PVV wil luiers van ouderen afpakken.

PVV: we willen minder criminaliteit door Marokkanen.
MSM, rest van de tweede kamer, dom stemvee:PVV wil alle Marokkanen in gaskamer zetten.

PVV: we willen minder geld naar ontwikkelingshulp
MSM, rest van de tweede kamer, dom stemvee: PVV wil alle zielige Afrikaanse kindjes doodmaken.

PVV: blijf van zwarte piet af.
MSM, rest van de tweede kamer, dom stemvee: PVV zijn racistische nazi's.

En zo werkt het in deze bananenmonarchie.

Cuyahoga | 27-11-14 | 15:11

Het aantal Hollanders dat thans emigreert uit Nederland is weer hoger dan in 2013.
.
Het aantal immigranten dat binnenkomt ook. Heel erg ook.

duitse herder | 27-11-14 | 15:11

Moslims die eruit stappen moeten dood van meneer allah. Lees maar na in dat boek welke voor de neus van de voorzitster staat.

the Raging Potato | 27-11-14 | 15:11

Eerlijk is eerlijk, Geert reageerde ook altijd op slecht nieuws met een nieuwe charge. Zo werkt de politiek, uw geheugen duurt maar een a twee dagen...

Einde van de Domheid | 27-11-14 | 15:10

Inderdaad, de moslims moeten óók het land uit. Zij integreren niet en hebben een andere levensstijl, religie dan de autochtonen. Het is zonde dat wij het project van Lubbers moeten terugdraaien... Wat betreft Asscher, ik denk dat zijn partij 5 zetels gaan halen wanneer er nu een verkiezing was.
.

Thoth | 27-11-14 | 15:10

Luister nu 3:30 min en tot dusverre glasheldere taal en geen woord van gelogen.

Godsammekraken | 27-11-14 | 15:10

Beaulefermier | 27-11-14 | 15:08

PVV is ook gewoon de politiek hoor.
Allemaal precies dezelfde plucheklevende farizeeers.
Geert is zelfs meen ik de of 1 v/d langstzittende farizeeers in dat hok.

CumGranoSalis | 27-11-14 | 15:10

Het is wel grappig eigenlijk dat "de politiek" de PVV ofwel negeert als zijnde onderbuikitokkies ofwel dankbaar gebruik maakt van diezelfde PVV om zichzelf extrapolitiekcorrect te profileren. Waar zou D66 zijn zónder de PVV.

Beaulefermier | 27-11-14 | 15:08

Ieder geloof ik kut!

zeefert | 27-11-14 | 15:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland