Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV ZorgDossier. Nek gebroken? Geen zorg!

Tranentrekkende mail in de stijlloze inbox afgelopen week. Het hele verhaal staat in de lees verder, maar het komt in het kort hier op neer: Een bejaard echtpaar komt in een auto-ongeluk terecht, waarbij de man (85) kneuzingen en een trauma oploopt en zijn dementerende vrouw (82) haar nek breekt. De echte helletocht begint echter daarna pas. Ondanks de bereidwilligheid van zorgpersoneel om handen aan het bed te bieden, blijkt de uitzonderlijke situatie van de oudjes niet in de geldende bureaucratische structuren beschreven te staan. Dat betekent in de praktijk van 2014 dat je diverse speciale zorgaanvragen moet doen, die vervolgens elkaar gaan kruisen & opheffen, waardoor je zaken moet gaan toelichten, rechtzetten of redden. Dat betekent: bellen met zorgkantoren & verzekeraars. Die je net zo lang doorverbinden en -verwijzen tot je bij iemand uitkomt die zou moeten weten wat er speelt en vooral: wat er moet gebeuren. Maar diegene heeft na zoveel bureaucratische omzwervingen door de nutteloze bureau- en bestuurslaagjes van het middenkader in de zorg werkelijk géén idee waar je voor belt, en zegt doodleuk: "Oh. OK. Kom over een paar weken maar langs met uw moeder voor een Bewuste Keuze Gesprek." Terwijl moeder dus geen kant op kan want hallo, nek gebroken. VanLeeuwen neemt het stokje over van Ben Oude Nijhuis (RIP), en brengt treurige nadagen van de Nederlandse verzorgingsstaat op invoelende wijze in beeld in deze speciale aflevering van GSTV ZorgDossier. [GSTV-HD]
Mail fam. Van Dalen, d.d. 12 november Geachte redactie van GeenStijl, Ik hoop dat u ons kunt helpen. Mijn moeder (82) heeft bij een aanrijding met mijn vader (85) haar nek gebroken, doordat iemand het rode stoplicht negeerde. We doen de zorg thuis. Er was al een CIZ indicatie voor 'thuiszorg' (1 uur per dag), die na het ongeluk is omgezet in 'verpleeghuis': 24-uurszorg met de keus PGB zodat je de zorg zelf kan inkopen, voor de duur van 3 maanden om te revalideren. Hierna is de oude zorgindicatie (1 uur per dag) weer geldig. Kies je Zorg In Natura, kies je opname in een verpleeghuis. Dit zou zij niet overleven. Dus na ontslag uit het ziekenhuis hebben wij beiden meegenomen naar hun huisje en de zorg op ons genomen met de verwachting dat er op termijn ondersteuning gerealiseerd zou worden, zodat zij met ondersteuning zelfstandig kunnen revalideren en zelfstandig kunnen blijven wonen. Door de omzetting van de zorgindicatie met terugwerkende kracht is de oude zorg eveneens met terugwerkende kracht gestopt. Er is nu dus helemaal geen (thuis)zorg voor 2 hoogbejaarde mensen na een ongeluk met ernstig letsel. In feite woont mijn partner nu bij mijn ouders, en zorgt 24 uur. Ze slaapt als ik waak. Mijn moeder heeft naast andere kwalen vasculaire dementie, zodat er 24 uur per dag iemand moet zijn ivm haar nekbreuk, die ze vergeet. Hierbij heeft ze nachtelijke onrust, en sinds het ongeluk ook hulp nodig bij al haar dagelijkse levensbehoeften. Voor het ongeluk was mijn vader mantelzorger van mijn moeder. Nu is hij zelf patiënt. Lichamelijke kneuzingen worden wat beter en hij is inmiddels 1x behandeld voor traumaverwerking bij de ouderenzorg van de BAVO. We zitten al vanaf 10 oktober 24 uur per dag in deze situatie, met een onderbreking van een week, waarin mijn moeder weer per ambulance terug moest naar het ziekenhuis. Gezien haar situatie mocht ik blijven slapen om haar 24 uur per dag te begeleiden. Met liefde! De nieuwe zorgindicatie wacht op goedkeuring van het Zorgkantoor. 24 uur zorgen en begeleiden zonder onderbreking (nu al 32 dagen) is zwaar. Voor particulieren bestaat er bij het Zorgkantoor geen spoedaanvraag. Bij de 2e opname was men in het ziekenhuis ook verbaasd dat onze situatie niet in de tabel van het Zorgkantoor lijkt te bestaan en dat er geen zorg/ondersteuning thuis geregeld is. Hun mogelijkheiden na de 2e keer ontslag uit het ziekenhuis, b.v. hulp bij het wassen, zou de nieuwe aanvraag kunnen blokkeren omdat er dan een nieuwe indicatie ontstaat. De vakantiedagen van mijn partner zijn op, er is nu onbetaald verlof. We staan met onze rug tegen de muur. Voor het ongeluk leefden mijn ouders met een beetje ondersteuning lekker zelfstandig in hun flatje. Hun bestaan is verwoest. Misschien dat publiciteit ons uit deze impasse kan helpen. Met vriendelijke groet, Familie van Dalen

Reaguursels

Inloggen

Hans Hoogervorst : Dank je wel, hoor !

Ik hoop dat je sterft, kreng.

jipje | 21-11-14 | 21:03

Welkom in NL. Ruim baan voor asielzoekers.
De eigen bevolking mag de pis langs de benen lopen.
Mag zelf de verzorging doen.
De gemeente laat je barsten.
-
Oh ja, volgend jaar weer belastingverhoging: er gaat nog niet genoeg geld naar defensie en ontwikkelingssamenwerking. En andere idiote geldsmijterij.
Ophangen die ploeg van Rutte en Samsom.

Raider Twix | 21-11-14 | 18:39

Quote De Drenth: "Wanneer staat er een nieuwe Rote Armee Fraction op om hier en daar wat angst in te boezemden bij de zorgraaiers"
De spijker niet 100% maar wel 200% op de kop.

Lenco | 21-11-14 | 12:37

Sowieso +1 voor Radiohead. Ik bedoel +10

EytanPol | 21-11-14 | 12:12

Die geene die deze regering hebben gekozen moeten diep en diep schamen en nooit en nooit meer Pvda en VVD kiezen en zorg dat jullie zelf niet in zo'n situatie terecht komen............. Ik vind personijk heel goed dat we met zijn allen uit de EU moeten gaan het kost een deel van ons leven en wat krijgen we voor terug,landjes inpikken en een atoom oorlog met Rusland.......................,,/,.

maikelll | 21-11-14 | 12:06

Het meest ergerlijke aam de momentele NL politiek is dat de gevestigde policor-elite in 070 alle zeer recent gepubliceerde onderzoeken eenvoudigweg negeert.
Voorbeelden in deze week:
*Rapport wat stelt dat allo-jongeren van Mocro en Turkse afkomst fors achterlopen qua opleidingen en arbeidsparticipatie. Zowel kwalitatief als kwantitatief. De enige rijtjes die ze fanatiek aanvoeren zijn die van de criminaliteit en uitkeringsparticipatie.
*NL-ers zijn afkeriger en wantrouwender geworden t.o.v. de islam. Goh, hoe zou dat nu komen? Door alle fijne berichten over dit kansenvolk soms?
*Nivelleren gaat gewoon lekker door, met de VVD als grote aanvoerder. Geld van hardwerkenden afpakken en verstrooien aan o.a. volledig inproductieve, maatschappijverstorende, vijandige, non-integrabele elementen.
NL is zo hard op weg naar een ongewoon groot volksoproer.
En ik heb het al vaker gezegd: De NL overheid zelf is verantwoordelijk voor alle uitwassen die hieruit kunnen voortvloeien, zoals eigenrichting, sabotage, extremisering, anarchie en polarisatie. Immers, de overheid heeft het monopolie op het gebruik van geweld voor handhaving van de openbare orde en haar wetten. Doet de overheid dit niet, m.a.w. zorgt de overheid NIET voor de reeds door ons voorgefinancierde veiligheid, moet deze zelfde overheid niet raar opkijken als de meer weerbaren in onze samenleving zelf naar extremere machtsmiddelen grijpen om daarvoor te zorgen.
Positief in dit alles is dan weer wel dat de rol van de grootste landverraders sinds WO2, de pvda, niet meer dan marginaal is na de volgende verkiezingen.

pennestront | 21-11-14 | 11:19

Als ik met mijn zieke hond naar de dierenarts ga wordt die onmiddellijk geholpen.
peterxxx | 21-11-14 | 05:31

Maar de dierenarts moet je dan wel zelf direct betalen! Da's voor veel mensen ook al een probleem weet ik uit ervaring.

Afijn, ik weet in ieder geval waarom mijn specialisatie waarschijnlijk gezondheidsrecht gaat worden. Dat wordt een ware groeimarkt met die gemeentes....

kolonel bromsnor | 21-11-14 | 10:37

De nadruk lijkt te liggen op de niet onderbouwde veronderstelling dat mevrouw een verpleeghuis niet zou overleven. Ondanks de recente negatieve publiciteit over verpleeghuizen denk ik toch dat ze een tijdelijke oplossing moeten accepteren, in afwachting van een meer permanente oplossing. Al meteen alle hulp weigeren omdat de geboden oplossing hen niet bevalt, maakt de zaak alleen maar erger. Ongeacht hoe slecht de geboden oplossing ook is, je moet altijd de deur openhouden voor verdere onderhandelingen. Los daarvan is de Noord-Koreaanse bureaucratie in de Nederlandse zorg natuurlijk schandalig.

Nivelleermarionet | 21-11-14 | 08:49

de participatie maatschappij volgens Koning Willie, U krijgt geen zorg, en ik krijg van u een hek om mijn kapitale villa in Griekenland,

EARP | 21-11-14 | 08:49

pennestront | 21-11-14 | 07:05
+1

ET007 | 21-11-14 | 08:06

Deze familie verdient een pluimpje voor hun betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Ook GS verdient een pluimpje voor het tot de aandacht brengen van het probleem.
Ik ben de NL overheid spuugzat. Ik zou er persoonlijk geen problemen mee hebben deze mensen uit het raam te gooien zoals het bij de Franse revolutie is gebeurd.
Wat me wel nog verbaast is dat er nog steeds massa's mensen zijn die op D66 stemmen. Wilders is een flapdrol, maar is wel de enige die nog een toekomst kan bieden.
Vooral mensen zonder kinderen: veel succes in de toekomst met het zoeken naar een bushokje.
Zo: nu kijken wat we weer kunnen betekenen voor Brussel, Anti Zwarte Piet, Marokkaanse Criminelen, asielzoekers, Turken die graag van hun oude dag willen genieten in Turkije enz.

ET007 | 21-11-14 | 08:05

-weggejorist-

Nederland 1 | 21-11-14 | 07:58

De zorg was een puinhoop, en van af januari zal het er niet beter op worden, want ja we meoten besparen.

En idd wat er in de troonrede staat. Zorg is gegarandeerd. Stop dat maar in je reet !

Kutwereld | 21-11-14 | 07:38

Het beste wat dit echtpaar en mantelzorgers eromheen kunnen doen is jihadiseren.
Dan zijn ze na terugkeer van de heilige taak verzekerd van:
graties eerstelijns tophuisvesting en professionele zorg,
graties rechtsbijstand, ook avokat,
resocialisatie plus bijbehorende begeleiders,
graties woning, zonodig aangepast,
graties mooi nieuw sjchotel, dus geen gedoe meer met UPC,
graties internet, voor contacten met de andere barbapapa's en -mama's,
veel graties uitkering plus veel toesjlagen,
graties leuke volledig verzorgde reisjes, bijvoorbeeld vlinders vangen in achterlijke berggebieden, (Nee helaas een Rijnreisje met de Zonnebloem zit niet in dit Schtaatsch-Zorg-Pakket),
graties moskee-les,
graties thai-boks-les,
graties werk (bij geen plek>>graties nog meer geld)
graties wijf
Oma moet alleen een boerka dragen vanaf nu, en opa moet z'n baard laten staan tot aan zijn schaamhaar.
Verder moeten beiden consequent overal voordringen en nooit meer douchen. De taal leren, nee dat hoeft niet. Gewoon onsmakelijke keelklanken produceren en een dom gezicht opzetten. Minder op vet letten en aankomen, meer koken met veel olie en suiker.
Een paradijs zal U ten deel vallah!
Met de complimenten van Allah!

pennestront | 21-11-14 | 07:05

Amerika en president gebruiken Nederland als voorbeeld.
De lucht van graai zorg geld en veel toekomstig stemvee moet zelfs de grootste gek als het middel zien. Knap staaltje van planning. Wat in Nederland jaren koste word daar in een zucht en vloek gedaan.

biltong | 21-11-14 | 06:58

Maar enfin, beste reaguurders, verklaar mij maar weer voor gek als ik SP ga stemmen in een ultieme poging de leugens die u door andere partijen worden voorgehouden en in deze situaties resulteren eindelijk een keer te kunnen keren, maar zodra de verkiezingen voor de deur staan verklaart u mij allen wederom voor gek.

* | 21-11-14 | 06:12

Ik ken ook persoonlijke verhalen van mensen die van het kastje naar de muur worden gestuurd, ondertussen letterlijk en figuurlijk met de handen in hun haar van wanhoop zitten om te zien hoe dierbare oudere dementerende familieleden behandeld worden als honden.
Dit kabinet moet zich kapot schamen stelletje gore hufters.

Maya de Blij | 21-11-14 | 06:03

Als ik met mijn zieke hond naar de dierenarts ga wordt die onmiddellijk geholpen.

peterxxx | 21-11-14 | 05:31

Hoogervorst is de grootste massamoordenaar aller tijden, zijn systeem betekende de dood van en onbeschrijfelijke ellende in de Nederlandse gezondheidszorg.

peterxxx | 21-11-14 | 05:13

Mijn advies? niet stemmen, geef ze geen mandaat. Je stem wordt überhaupt niet gehoord slechts meegenomen.

INH.30CL | 21-11-14 | 04:19

-weggejorist-

AllSeeyingEye | 21-11-14 | 03:45

De steeds meer voortwoekerende bureaucratie in de zorg is al meer dan twintig jaar aan de gang.
voldemort | 21-11-14 | 03:03

Inderdaad, al vanaf begin jaren 90. Waarschijnlijk heeft iedereen al die jaren met oogkleppen opgelopen. Als er straks weer verkiezingen komen stemt men ook gewoon weer op de afbraakpartijen die ons land regeren.

AllSeeyingEye | 21-11-14 | 03:44

De steeds meer voortwoekerende bureaucratie in de zorg is al meer dan twintig jaar aan de gang.

voldemort | 21-11-14 | 03:03

Ergens in het begin van het millennium riep er nog een minister dat de zorg op de schop moest. Was dat niet Hoogervorst?

Ik zou het toch in beeld willen hebben met hoe alles een 14 jaar geleden ging en hoeveel we hier vandaag de dag mee zijn opgeschoten.

De handen aan bed worden financieel uitgekleed en de burger die het nog amper kan rond maken iedere maand blijft ook in de kou staan.

Rest In Privacy | 21-11-14 | 03:03

Geen woorden voor.... of ja, toch:
Het Is Een Grof Schandaal!
En voor ik een hele rant ga houden over wat er allemaal mis is in dit land, druk ik maar snel op de post knop.....

G-Klasse | 21-11-14 | 01:26

@GuusHetSchaapje | 20-11-14 | 19:59
Als het enkel aan de huidige regering zou liggen, dan zou de oplossing simpel zijn. Wat te denken van al die mensen met hun z.g. dienstbare baantjes die binnen de lijntjes kleuren van hun afdelingshoofden, die op hun beurt weer veilig naar de pijpen dansen van het lager manegement en dit in herhaling naar de nog hogere regionen gewoon elke werkdag naar huis gaan en hun werk van zich af schudden en verder gaan met hun gezellig leventje.

Rest In Privacy | 21-11-14 | 01:04

Zoals oa. Gaffelbaard en anderen beschreven; indien tegenpartij bekend èn verzekerd is kan en moet je die volledig leeg trekken! Heb zelf ook zoiets aan de orde, gelukkig minder ernstig;
Mijn 65+ ouders zijn een half jaar geleden aangereden. Pa maandje uit de roulatie, want bont en blauw en overal kapot-geschaafd. Ernstig en waarschijnlijk blijvend letsel voor moeders, enorm veel 'leed'(minimaal 1 compleet jaar naar de klote. Denk aan: nergens naar toe kunnen zonder hulp, veel pijn, vaak naar medici moeten..) en concrete kosten, maar volledig bùiten onze schuld. Ik heb als zorgprofessional enorm veel tijd aan zorg voor moeders besteed. Privé maar ik heb ook veel vrije dagen opgenomen in de eerste acute situatie. Mijn handige broer en de letselschade advocaat zorgen al een tijdje voor volledige vergoeding van AL mijn uren, vakantie-recht, materiaal-aanschaf, extra zorg-professionals inhuren, alles maar dan ook alles mag de verzekering van meneer-die-zat-te-suffen ophoesten voor mijn zielige moedertje. Alles voor haar en niks voor mijn ouders'- maar ook niet voor mìjn rekening dus. Ik moet ook rekeningen betalen en zorgen dat mijn baas mij de ruimte blijft geven hiervoor. Ik had -echt, geloof me- 1000000x liever dat dit ongeluk niet had plaats gevonden en wij als familie deze life-changer niet hadden mee hoeven maken, maar nu het eenmaal zover is; ALLE kosten zullen op die knakker en z'n verzekering worden verhaald. En dat verloopt tot op heden prima.

flc | 21-11-14 | 00:49

heerlijk die zorg in NL.
nergens tegen beschermd, maar wel hoofdprijs betalen.
en ondertussen van zorginstellingen, verzekeraars, ziekenhuizen etc ieder jaar de winst letterlijk zien verveelvoudigen.
legaal afpersen ftw!

thelaw | 21-11-14 | 00:36

"Bijna iedereen wordt oud dus dat is geen verzekerbaar risico. Zelf sparen voor je verzorging ipv de staat ervoor laten opdraaien is ook een optie. Dan kan de belasting flink omlaag en kun je zelf kiezen. Een heel angstig visioen voor de Nederlander, die vindt dat de staat voor alles moet zorgen, behalve het krat bier.
bdn01 | 20-11-14 | 22:47"
*
U dacht dat in een redelijk gewoon leven dat bij elkaar te sparen is? Gezien de kosten verbonden aan eens een paar keer flink ziek worden is een spaarpot binnen de kortste keren leeg binnen een paar jaar.
*
Het is ook niet de staat die voor alles moet zorgen, maar de onderlinge solidariteit die er zorg voor moet dragen. De overheid kan/moet daar slechtst faciliterend in zijn. Maar ook dat zouden we als volk nog onderling kunnen regelen, maar dat vergt een meer anarchistische samenlevingsvorm.
*
Maar voorlopig zitten we met de neoloberale & kapitalistische gebakken peren van Hans Hoogervorst. (Kom ik hem ooit persoonlijk tegen dan jeukt de vlakke hand!) Typisch VVD.
*
Maar eigenlijk moet ik hier niet zijn , maar weer uren besteden om uit te zoeken welke ziektekostenverzekeringen nuttig zijn voor mij en de mijnen in 2015. Je moet zelfs uitkijken welke zorgaanbieders bij welke pakketten van een en dezelfde zorgverzekeraar gecontacteerd zijn, want ook dat kan verschillen.
*
Natuurlijk hebben we daar alle tijd voor, want je hoeft niets uit te zoeken als je een nieuw energiecontract of een telecomcontract moet afsluiten. Neuh, das is een fluitje... Nou nee, dus.
*
De SP wil weer terug naar het ziekenfonds, nou dat zal wat voeten in de aarde hebben, want ideologisch misvormde geesten als Rutte en Zijlstra zullen hun "verworvenheden" met hand en tand verdedigen.
Salut! Evocatus

Evocatus | 21-11-14 | 00:36

Maar ze kunnen toch ook een baan gaan zoeken? En een moestuin er op nahouden? Toch?

JoranVanderdood | 21-11-14 | 00:25

@doskabouter | 20-11-14 | 21:25
80.000 per cliënt....
Zaken moeten omgedraaid worden, eerst een hulp aan bed p.p. voor 30.000 de rest mag voor de rest gebruikt worden. Beginnen aan de onderkant met uitdelen i.p.v. aan de bovenkant !

A3an | 21-11-14 | 00:08

@Koettoerk | 20-11-14 | 21:01
Hoogervorst heeft bezworen dat ie op zou stappen als dit systeem niet zou werken. Klopt, zit nu voor 700.000 per jaar ergens in Londen.
Balkenende, Bos, Rouvoet, Eurlings en nog wat gasten zitten nu overal lekker voor tussen de 450.000 en 500.000 per jaar.
Indicatie ?

A3an | 21-11-14 | 00:04

Maar stel, ik ben jihadist.

Prettig kunnen opgroeien tussen mijn Nederlandse klasgenootjes en krijg de kolder in me hoofd dus reis of naar Irak om andersdenken naar een etage boven het kalifaat te helpen.

Terug in Nederland staat iedereen voor mij klaar. Of we er iets mee bereiken weet ik niet maar ja, zeg nu eerlijk ik had toch al niet bijgedragen aan de Nederlandse samenleving. Mijn familie trouwens ook niet.

basweetutwel | 21-11-14 | 00:00

@gaffelbaard | 20-11-14 | 23:41

Sja helaas , dat is zo ongeveer de definitie van ouderenzorg.

hakbarry | 20-11-14 | 23:58

King of the Oneliner | 20-11-14 | 21:37

Ah het feit dat je je voorbeeld nog in onze goede Gulden uitdrukt, doet me sterk vermoeden dat je iig de laatste 10 jaar weinig anders gezien hebt.
Tijden veranderen , snel, en ik zou bijna zeggen dagelijks

hakbarry | 20-11-14 | 23:49

@ja,diedus! | 20-11-14 | 22:10
*Proest

SyntaxError | 20-11-14 | 23:45

RoBD=Skullfucker | 20-11-14 | 23:02

Als je leest, dan zie je dat de zorgindicatie was verpleeghuis met 24h zorg en die is gegeven door het ziekenhuis. Dus die 24h is niet het probleem. Ik denk dat die mensen de kwaliteit van zorg in het verpleeghuis niet vertrouwen en misschien is dat niet helemaal onterecht. Je bent in een verpleeghuis geen mens meer, maar een omzetfactor en een verdienmodel dat beheerd wordt door managers met tabelletjes en rekenmodellen die hun personeel net zo lang zwepen en afbeulen tot ze zelf ook met een hernia of een gebroken sleutelbeen van te zware oudjes tillen in zo'n verpleeghuis terecht komen.
Wel slim, er moet immers wel rook uit die schoorsteen blijven komen. :p

gaffelbaard | 20-11-14 | 23:41

Je schaamt je toch kapot voor dit land onderhand

ovikanovi | 20-11-14 | 23:37

Hartelijk dank, vuile hypocriete Haagse hufters!

Vreezeau | 20-11-14 | 23:27

maar als je je wilt laten ombouwen naar transgender-vlees noch vis personage, wat ongeveer een ton aan euro's kost, dan staan al die ziekenhuizen te trappelen om de operatie op zich te mogen nemen.

vivaldi | 20-11-14 | 23:25

@RoBD=Skullfucker | 20-11-14 | 23:02
Omdat er jaarlijks genoeg in de subsidiepot zit om dat te betalen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en die liggen bij de overheid duidelijk op een andere plek dan de bij de zorg.

BigusDickus | 20-11-14 | 23:17

PowPow | 20-11-14 | 22:51
Het probleem is dat deze leugenaars in een ander Nederland wonen waar ze geen leugenaars zijn.
Zover staan ze van de werkelijk af dat ze geen idee hebben wat er zich afspeelt in de samenleving.

Eurotokkie | 20-11-14 | 23:16

Wat helemaal belachelijk is zijn de gigantische hoeveelheid afkortingen waar je mee te maken krijgt; Het begint met een DBC in het ziekenhuis, Maar al snel zorgt het CiZ een indicatie voor AWBZ zorg, vaak in de vorm van een ZZP bijvoorbeeld voor BG-ind/gr of VP. Het CiZ gaat overigens niet over de Hh1 of Hh2; dat valt weer onder de WMO. Als het CiZ de indicatie heeft heb je natuurlijk de keuze tussen ZiN en een PGB. De beheer van het PGB valt vaak onder het beheer van de SVB. Als je al moet betalen aan het CAK ivm de WMO dan zit daar nog een WTCG-korting op.

Overigens zijn er zo nog 20 afkortingen te noemen waar je mee te maken kan krijgen.

Het komt er in het kort op neer; heel veel verschillende organisaties. Overigens zal het waarschijnlijk in 2016 iets makkelijker in elkaar steken. Voor een leek is het sowieso veels te lastig, vergeet niet dat heel veel mensen in dat land laaggeletterd zijn.

B&W | 20-11-14 | 23:09

Zoals ik het begrijp, correct me if i'm wrong:

Mevrouw heeft een indicatie voor een verpleeghuis. Terecht, want 24 uur per dag zorg nodig. Kost iets van 200pd Dat wil de familie niet, want zielig. Familie wil, eist, 24 uurs zorg. Kosten ongeveer 420pd.

Kan iemand me uitleggen waarom deze vrouw dit moet krijgen, waarom dan iedereen uit verpleeghuizen niet, hoewel we dan helemaal failliet gaan, en als je het toch terecht vindt waarom er hier dan zo gezeken wordt over de premie vd zorg verzekering

RoBD=Skullfucker | 20-11-14 | 23:02

Tja, het zoveelste voorbeeld van "het eerlijke" verhaal van de gevestigde partijen. Deze bejaarden hebben slechts 1 probleem; dat ze geen uitgeprocudeerde asielzoekers zijn want dan pas komt "sociaal" Nederland in beweging. Eigen volk laatst. Triest maar waar.

Rest In Privacy | 20-11-14 | 23:01

Om je als inwoner van NL kapot te schamen! Meneer Rutte... Hoort u mij?!

Sset | 20-11-14 | 23:01

daarom terug met die ziekenfonds , en hoogevorst daar heb je nog wel ergens een goede hoge boom voor staan

witchmaster | 20-11-14 | 22:59

Is het iemand opgevallen dat de media hun belangstelling voor het verhaal van de vader van staatssecretaris van Rijn helemaal hebben verloren? Het is geen nieuws meer. Zoals het verhaal over oma van Dalen overmorgen ook weg zal zijn. Nadat op het ministerie van gezondheidszorg iedereen op z'n tenen liep, 'Ssst, Hare Excellentie loopt te schuimbekken'.

dedeurs | 20-11-14 | 22:54

Wat een trieste bedoening allemaal.
Eerst het verhaal van de inmiddels overleden Ben Oude Nijhuis, over de misstanden in dat verpleeghuis en nu dit weer.
Participeert u maar.
Uw zorg zal ons een rotzorg zijn. Zolang u uw torenhoge ziektekostenpremies maar blijft betalen.
Want helaas, u bent geen zielige asiel/gelukszoekert.
Voor u geen gratis zorg.

Eigen volk laatst.
Wat zijn we toch een geweldig goed land.

Schietmijmaarlek | 20-11-14 | 22:51

Dit land wordt geregeerd door de beste leugenaars ooit.

PowPow | 20-11-14 | 22:51

Bijna iedereen wordt oud dus dat is geen verzekerbaar risico. Zelf sparen voor je verzorging ipv de staat ervoor laten opdraaien is ook een optie. Dan kan de belasting flink omlaag en kun je zelf kiezen. Een heel angstig visioen voor de Nederlander, die vindt dat de staat voor alles moet zorgen, behalve het krat bier.

bdn01 | 20-11-14 | 22:47

Ik ken het, ik had een paar jaar terug ook mijn nek gebroken. Geen hulp, nooit telefoon van een huisarts, doktor, of wie dan ook. Je mag het allemaal zelf uitzoeken. En toen ik een aanvraag deed voor een tweede nekkraag, hij moet wel eens gewassen worden (en drogen), kon dat voor ruim 100 Euro. Wordt niet vergoed, zelf betalen.

stinkdiertje | 20-11-14 | 22:47

Schande, ik kan ook dergelijke verhalen vertellen over mijn moeder maar die zijn niet zo schrijnend dus ik hou mijn mond. Maar in essentie komt het op hetzelfde neer: gebrek aan professionaliteit en geen duidelijke protocollen hoe met bijzondere situaties om te gaan.

Simon_GS | 20-11-14 | 22:45

Intriest voor deze mensen maar het idiote geschreeuw tegen de huidige regering is oppervlakkig en veel te makkelijk. De zorg anno 2014 is een resultaat van decennia regeringsbeleid in combinatie met oeverloze geldverspilling. En dan niet die paar topsalarissen, dat is slechts een symbolische peulenschil- nee de miljarden aan nutteloze bureaucratische papierwinkel die is opgetuigd. Tel daar de sterke -veel te matig ingecalculeerde- vergrijzing bij op en klaar is kees/mo. Er is meer voor nodig dan louter een switch naar D66-weet-ik-wie kabinet om de zorg menselijker, adequater en goedkoper te krijgen.

de Voorzittert | 20-11-14 | 22:40

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:24

Mee eens, maar eerder in dit topic werd ergens geschreven dat dat niet zou kunnen omdat dat het oudje haar dood zou worden. Hoe aannemelijk dat is kan ik niets over zeggen omdat het artikel mij niet voldoende informatie geeft om dat op goede wijze te kunnen beoordelen. Dus dat lijkt me iets voor de advocaat en de rechter om zich het hoofd over te buigen.

gaffelbaard | 20-11-14 | 22:39

Met natuurlijk dank aan Hans Hoogervorst van de VVD. Hij is er nog steeds trots op.

doskabouter | 20-11-14 | 22:37

Weer iets.

'Het hof overweegt als volgt. Als kosten van verzorging van het slachtoffer kunnen ook gederfde inkomsten in de vorm van gemiste vakantiedagen door een derde in aanmerking komen wanneer aannemelijk is dat het normaal en gebruikelijk is dat professionele (betaalde) hulpverleners worden ingeschakeld in het geval die derde niet in de gelegenheid zou zijn het slachtoffer bij te staan ' deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=E...

Dus verlies vakantiedagen vanwege besteding aan verzorging van een naaste vorderen kan onder omstandigheden dus wel.

En hier deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=E... onder 3.10 nog enkele voorbeelden.

gaffelbaard | 20-11-14 | 22:36

gaffelbaard | 20-11-14 | 22:19
Klopt. Hoewel ik me afvraag of ze zover gaan om je vrije dagen te vergoeden ivm mantelzorg als je ook in een verpleegtehuis kan worden opgenomen.

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:24

Temazepam60milligram: 22:19: Doe toch maar een pilletje minder, en plaats jezelf wat minder in het licht.

Archy Bunker | 20-11-14 | 22:24

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 22:19
Slechte analogieën zijn Hitler!

7,62x39 | 20-11-14 | 22:22

ProAsfalt | 20-11-14 | 22:09
Je hebt hier een punt. Voorschot vragen!!!

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:22

Iedereen veegt zn eigen stoepje schoon. Wat er dan nog blijft liggen... tja... 'niet mijn probleem toch?'

kloopindeslootjijook | 20-11-14 | 22:21

ITEACHYOU | 20-11-14 | 21:53
Nee hoor. Kan toch wel. In zo'n geval kan je een beroep doen op het Waarborgfonds. Google even op letselschade en waarborgfonds.

gaffelbaard | 20-11-14 | 22:19

Hier, op Twitter, in kranten en op Tv, het gaat dominant over de belabberde gezondheidszorg in Nederland. De vriendelijke maar vasthoudende Ben Oude Nijhuis die de deksel van de beerput verder opende verdient postuum nog een prijs, of een beeldje of een extra mooie grafsteen.

namensmijnhond | 20-11-14 | 22:19

@Archy Bunker
Natuurlijk weet ik wel wat Sobibor is, maar ik vind de vergelijking van slechte verzorging van ouderen met de Shoa een walgelijke vergelijking.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 22:19

Wanneer gaan we nu eens voor mensen zorgen in plaats van de regeltjes volgen? Dit valt weer tussen wal en schip, dus hete aardappel, dus van ambtenaar naar ambtenaar van kastje naar de muur. Maar intussen verstrijkt de tijd en is elke dag ellende er 1. Is er iemand die gewoon dit even oppakt gewoon? Iemand die dit geval op zich wil nemen? Of zijn dit allemaal jongeren waarvan moeders vroeger hun kamertje opruimde?

Je zult het niet geloven, maar dit soort dingen gebeuren ook met k-patienten die een behandeling willen in bv Duitsland of Belgie, waarvan elke dag de klok des doods doortikt.

kloopindeslootjijook | 20-11-14 | 22:19

Teveel zelf redzaamheid tonen wordt zwaar afgestraft. Het klinkt hard, maar gewoon in het ziekenhuis laten liggen was beter geweest, die hebben betere wegen om (tijdelijke) zorg te krijgen in een verpleeghuis.

faz | 20-11-14 | 22:16

Temazepam60milligram:22:06:Als je het niet snapt, hoef ik het ook niet uit te leggen, Ook nooit van "die endlosung" gehoord zeker, en anders maar wiki vragen.

Archy Bunker | 20-11-14 | 22:15

Wist u dat bonden vroeger een vuist konden maken tegen dit soort idiotie? Rechts moest links zonodig kapot maken. Zie hier het resultaat. De vakbondsleiders zijn omgekocht d.m.v. de baantjescarrousel. Toch Agnes?? Er is geen instantie meer die een massaal protest kan of wil organiseren. Wanneer is het genoeg?

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:14

Hallo , hallo ? Met wie spreek ik ? Met dokter Kluitje , ik zal u even zuster Riet geven, die is even bezig om een kastje nnar de muur te schuiven. tuu tuu tuu.

ja,diedus! | 20-11-14 | 22:10

Godverdomme wat leven we toch in een vreselijke tyfusmaatschappij. Je maakt een oorlog mee, werkt je na die oorlog je eigen de tandjes om dit land er weer bovenop te helpen, je geeft alles voor dat land. En als je dan oud wordt krijg je eerst de ene na de andere golf van parasiterende allochtonen voor je kiezen, maakt dat land waar je alles voor heb gegeven alles duurder, pakken ze systematische je pensioentje en je aowtje van je af en als je zorg nodig heb, laat dat zelfde land je gewoon sterven, aan je lot over en geven je nog een trap na, terwijl 'asielzoekers' in de watten worden gelegd en de zorgbobo's elke maand met een salaris naar huis gaan waar ik een jaar voor moet werken.
Godverdomme ik kan wel janken.

Amazing_Mark | 20-11-14 | 22:09

Als inderdaad vast is komen te staan dat de veroorzaker van dit leed, de automobilist die de rood uitstralend verkeerslicht negeerde, dan zijn de zorgkosten veroorzaakt door dit ongeval volledig te verhalen op de WAM-verzekeraar van de veroorzaker.

Ik begrijp derhalve niet waarom in deze zaak de zorgverzekeraars zo onmogelijk te werk gaan.

Mocht het bij de zorgverzekeraars niet lukken dan kan de letselschadeadvocaat (hoeft niet veel te kosten) de schade verhalen bij de WAM-verzekeraar waardoor mijns inziens de zorg zelf kan worden ingekocht. Ook de kosten van de advocaat (mits niet buitenproportioneel: let daarop) kunnen bij de WAM-verzekeraar worden verhaald.

Mocht die eikel niet verzekerd zijn dan kan de claim bij het Waarborgfonds Motorverkeer worden neergelegd.

ProAsfalt | 20-11-14 | 22:09

Bakito | 20-11-14 | 21:35
C'est le ton qui fait la musique. Oude linkse rakker ;)

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:08

De zorg en de gemeenten. Dagprijs van een patiënt in een grote instelling bedraagt per dag 70 euro, werd door het rijk volledig vergoed. Gemeente gaat vanaf januari 2015 voor dezelfde patiënt slechts 33 euro betalen. Geen cent meer. Je zult maar gehandicapt zijn o.i.d.
Een t.b.s. patiënt in een kliniek daarvan was de dagprijs, jaren geleden, liefst 1000 (duizend) euro. Duizend per dag. Zou dat nu ook terugbracht zijn naar 33 euro per dag?
Wie het weet mag het zeggen!

Ma Huppeldepup | 20-11-14 | 22:07

@Archy Bunker
Na 72 jaar is Sobibor dichterbij dan ooit."
-
Deze slotconclusie begrijp ik niet helemaal.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 22:06

Ik heb mn . na je 65tse mag je geen geld meer doneren aan goede doelen.

newray | 20-11-14 | 22:06

@Zegg | 20-11-14 | 20:39
Ah, een complot?

namensmijnhond | 20-11-14 | 22:05

El Rico Grande | 20-11-14 | 21:28
Mail ze even voor de zekerheid.

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:04

Zielugge oudjes zijn geen nieuws,first.contact.part.1.hdtv.x264-w4f, gewoon grof geld overmaken naar alles wat niets met Nederland te maken heeft... Schande.

newray | 20-11-14 | 22:03

Ik ken veel meer van dat soort verhalen, waar het (zorg)budget op gaat aan burocratische omzwervingen.
En niet alleen in de zorg maar ook in financiele hulpverlening. Het is om ziedend van te worden. Er gaat zo enorm veel geld naar vanales behalve uiteindelijke hulp.

SyntaxError | 20-11-14 | 22:03

Verder alle lof voor de toewijding en liefde van zoon en schoondochter. Schandalig dat voor spoedgevallen geen spoed mogelijk is.

7,62x39 | 20-11-14 | 22:02

Dit is me toch in en in triest en die politici maar lullen met hun grote bek!! Breng dat afgepakte geld van ons eens heeeel snel naar waar het WEL nodig is!!!

Man man man... kan beter even weg bij de computer..

WorkAholix | 20-11-14 | 22:01

Soms hoop je dat het incidenten Zijn.....

ikdenkwat | 20-11-14 | 22:00

-weggejorist-

Archy Bunker | 20-11-14 | 22:00

Kheb jaren gelden wel eens fin het ge geheim opgenomen filmpjes gezien van Amerikaanse "verzorgingshuizen".Het ging er daar niet bepaald achtzinnig aan toe, bejaarden werden mishandeld en waren bont en blauw.Sommigen werden aan de oren getrokken, en aan het bed vastgebonden.Bij rechtzaken naar aanleiding vande filmpjes, werdt gesteld dat de zware onderbezetting de oorzaak was.We zien hier eenzelfde scenario waarbij ouderen als maatschappelijk afval wordt behandeld.Heb bij mijn moeder ook blauwe plekken aangtroffen op plaatsen die niet echt voor de hand lagen.Of ze wisten het niet, of ze was uit bed gevallen, maar GVD niemand die het nodig vondt mij daar melding van te doen., je moest het zelf vragen.
Naderhand weinig meer gebeurt, ze stierf 3maanden later god zij dank.Na 72jr is Sobibor dichterbij dan ooit.

Archy Bunker | 20-11-14 | 22:00

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 21:54
Excuus.

ITEACHYOU | 20-11-14 | 22:00

Nog eentje offtopic, excuses moderatie maar dit forum geeft er de ruimte voor.
De Eurofascisten gaan toch de netneutraliteit aantasten.
www.nu.nl/internet/3934132/europese-ne...

bakoenin | 20-11-14 | 21:59

Je houdt je hart vast als je dat mensje zo ziet schudden met haar hoofd...

Jan Gordelroos | 20-11-14 | 21:58

Ik neem aan dat van Leeuwen morgen op dat zorgkantoor staat? Met microfoon.

duitse herder | 20-11-14 | 21:57

LangeTijdGeleden | 20-11-14 | 21:39
1 zuster, 24 uur per dag. Iets klopt er niet aan uw redenatie.

ITEACHYOU | 20-11-14 | 21:55

Dus hij wil zijn moeder niet in een verzorgingshuis omdat hij denkt dat daar te weinig personeel is en kiest ervoor om haar thuis te verzorgen waar helemaal niemand is? Het is een schrijnend verhaal, alle managementlagen en bureaucratie zijn evil, maar dit was niet handig.

7,62x39 | 20-11-14 | 21:54

@ITEACHYOU
Ja ok, zie mijn correspondentie met brutus68 hierboven.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 21:54

gaffelbaard | 20-11-14 | 21:47
Misschien betrof het een onverzekerde auto, bereden door een beschonken, failliete bestuurder. Succes met het verhalen van de letselschade en de bijkomende kosten.....

ITEACHYOU | 20-11-14 | 21:53

Nederland wordt een karikatuur van zichzelf. De discrepantie tussen wat de overheid zegt (die ergerlijke spotjes van de overheid zelfs bij de commercielen van ons belastinggeld over hoe de zorg juist beter wordt)en wat je zelf elke dag waarneemt is zo groot geworden dat je niet meer weet of je erom moet lachen of huilen.

katarina_de_kleine | 20-11-14 | 21:52

Even off topic, voor dat het weer in de hoeveelheid non nieuws vanuit de politiek correcte hoek verdwijnt.
In Spanje liggen de Eurofascisten op ramkoers met de Catalaanse regering.
www.volkskrant.nl/buitenland/regiopres...

bakoenin | 20-11-14 | 21:51

@King of the Oneliner | 20-11-14 | 21:37
In derde wereldlanden betalen ze zich niet helemaal de tiefus aan belastingen en verzekeringen.

BigusDickus | 20-11-14 | 21:50

@snakeplisskin
Neeee, haldol wordt voorgeschreven bij psychoses, niet voor sedatie.
Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:26
Uit ervaring weet ik dat dit niet waar is. Haldol wordt ook voorgeschreven aan dementerenden. Het worden zombies, maar wel rustige zombies.

ITEACHYOU | 20-11-14 | 21:49

Ik denk dat ik iets heb gevonden.
Bespaarde kosten op professionele hulp zijn verhaalbaar.
Het is een oudje, maar toch: arrest Kruidhoffer - Losser.
nl.wikipedia.org/wiki/Arrest_Losser/Kr...

Vakantiedagen moet denk ik ook kunnen. Arrest is uit 1999 en in de afgelopen 15 jaar heeft de rechtsontwikkeling natuurlijk niet stil gestaan.
Op een ander moment zoek ik wat verder.

gaffelbaard | 20-11-14 | 21:47

@zeeman73 | 20-11-14 | 21:30

Worst Case Scenario? goh je klinkt als zo'n graadmadam die ik wel eens aan de lijn heb. Als de zorg uitstekend was is dat ook in veel minder tijd te regelen en juist door maatwerk te leveren (ja het kan echt wel, zolang je maar hard genoeg schopt) zijn deze mensen geholpen , niet door dit klungelige gedrag van mensen die zich verstoppen achter bureaucratie en "worst case scenarios" . bah

hakbarry | 20-11-14 | 21:40

Ik snap 1 ding niet. Zorg kost zo onwijs veel... Het kan voor full-time zorg (40 u per week) zo'n 40.000 per client tot hoeveel je het maar wilt kosten... Kunnen we niet al die overbodige zorglagen weghalen en gewoon die 40k aan 1 zuster geven die dan fulltime gaat zorgen? 40K is een leuk bedrag per jaar.

Ik meen het serieus, we hebben een directielagen probleem in dit land... en groot ook.

LangeTijdGeleden | 20-11-14 | 21:39

Gelukkig gaat de zorgpremie over een maandje weer omhoog.
Dan zal dit soort dingen wel niet meer voor komen...

Piet_Snot | 20-11-14 | 21:38

Uit eigen ervaring weet ik dat alle verhalen zwaar overdreven zijn. In Nederland is het zo dat oudjes zeer luxueus hun laatste levensjaren kunnen uitzingen in de relatieve luxe, vergelijkbaar met een 3 sterren-hotel van een verpleeghuis, waarbij de kosten nihil zijn voor de betreffende bewoner, en althans tot voor enkele jaren d.m.v. de ANWBZ mensen zelfs hun spaargeld niet hoefden aan te breken, en rollators, elektroscooters en alles vergoed werden.
Men haalde zelfs zwervers van straat en vereenzaamde ouderen, om op te vangen in het verpleegtehuis.
Deze mensen hadden geen bezit, toch konden ze jarenlang dus wonen in mooie kamertjes, de was werd gedaan, linnengoed verstrekt, bedden opgemaakt, de kamer schoongemaakt, gratis medicijnen, voeding, drinken, tandarts, fysiotherapie, maatschappelijk werk, verpleging, wekelijks amusement in de vorm van een voorstelling met artiest, kerstmaaltijden, gratis incontinentie materiaal, wat niet al.
Dit kostte toen 250 gulden per dag per bewoner, zal nu 150 Euro per dag zijn.
Sommige vrouwen, weduwe vanaf hun 50e, overlijden op hun 95e, zij zijn dus 45 jaar op kosten van de staat verzorgd geweest.
Totale kosten van deze ene vrouw kan makkelijk 1 miljoen Euro zijn geweest.
En dan nog zeggen dat oudjes het zo slecht hebben in Nederland?
Ga eens kijken in 3e wereldlanden, waar ze ten eerste bijna nooit hoogbejaard worden en ten tweede door de extended family moeten worden verzorgd, , net als vroeger ook in Nederland, voor de grote welvaart begon.

King of the Oneliner | 20-11-14 | 21:37

" Wij zijn allemaal de familie van Dalen. "

Parel van het Zuiden | 20-11-14 | 21:37

Hmm.
Rood licht negeren, vakantiedagen op en nu onbetaald verlof?
Hmmm.
Tip: schakel een letselschade advocaat in en ga daarmee ook de mogelijkheden na om dan ook gelijk het geleden verlies van arbeidsinkomsten te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Als ik me niet vergis, moet verhaal daarvan juridisch mogelijk zijn.
Zal vanavond eens kijken of ik daar nog wat zinnigs aan informatie over kan vinden.

gaffelbaard | 20-11-14 | 21:37

Onze minister Schippers verklaarde vandaag in de media dat de zorg in Nederland uitstekend is. Zij kan het weten en boevendien liegt ze nooit. Evenals staatssecretaris van Rijn en die bijzondere bescheiden en integere dame, Heleen Dupuis geheten. Beste familie en alle anderen die zich schromelijk tekort gedaan voelen en heb alsjeblieft toch vertrouwen in de drie eerder genoemde personen.
Zij doen echt hun best om de graaiers van de VVD aan te pakken en te straffen die bergen geld onttrekken (stelen) van de gemeenschap. Beste familie van Dalen heb toch vertrouwen in deze 3 personen en consorten die het beste met ons voorhebben........

Ma Huppeldepup | 20-11-14 | 21:35

-weggejorist-

Bakito | 20-11-14 | 21:35

WOEST en PISLINK word ik hiervan .. iedere PvdA'er die ik tegenkom met een bosje roosjes sla ik vol op zijn bek.

(c)ZWITSUL | 20-11-14 | 21:34

@ iedereen die hier wat te klagen heeft,

Wat ook weleens wil helpen is dat je zelf een beetje vriendelijk en flexibel bent. Dan krijg je overal zo veel meer gedaan! Een beetje pro- actief zijn helpt ook. Daarmee manouvreer je je een stuk soepeler door de leemlagen van de bureaucratie.
Neemt niet weg dat het er in de zorg soms bureaucratisch, zelfs Stalinistisch aan toe gaat. Dat hebben we allemaal zelf gewild door te stemmen op partijen die de burger bij alles aan het handje willen nemen. Gewoon zelf verzerkeren wat je wil verzekeren, en zelf sparen en betalen voor de overzienbare risico's. Terug naar de particuliere verzekering, maar dan voor iedereen. Weg met die PvdA- kliek die ons alleen maar geld kost.

bdn01 | 20-11-14 | 21:31

Heel triest voor deze mensen.
helaas is hier hier sprak van een worst case scenario. De zorg is in Nederland, hoewel erg bureaucratisch, over het algemeen goed, en van hoge kwaliteit. Er zijn maar weinig landen in de wereld waar het beter is voor het geld dat je ervoor betaalt.
maar argumenteren met door met extreme gevallen je punt te maken is incorrect. Het is niet representatief voor de zorg, maar een trieste uitzondering.

zeeman73 | 20-11-14 | 21:30

Oh guys? Als jullie eindelijk eens een revolte willen beginnen? Lmk. Ik ben er al een tijdje klaar mee.
Gr, pvhz

Parel van het Zuiden | 20-11-14 | 21:29

Zorg in NL? buiten de rekening van de verzekering en gewijzigde polisvoorwaarden met opnieuw een lading uitsluitingen en beperking , krijg je je zorg alleen als je je als een crimineel of immigrant gedraagd. het is erg en vreemd maar dat is wat deze ongelooflijke helden missen. Opgesloten in het kastje naar de muur en erger effect. de graaiers hebben inmiddels alvast twee maanden onthouden zorg in hun zak gestopt. Walgelijk.

hakbarry | 20-11-14 | 21:28

Bakito | 20-11-14 | 20:34
We zijn allemaal geboren lijders. Soms is het gewoon beter om dood te gaan. Wat is de kwaliteit van leven voor een dementerende 82 jarige met een gebroken nek? Des te beter de zorg, des te langer het lijden. Hard, maar waar. Het leven is geen rozengeur en manenschijn. Het leven eindigt. Mijn vader was dement. Des te eerder des te beter was het enige wat ik na een paar jaar nog kon denken. Gelukkig duurde het na opname niet langer dan een jaar. Natuurlijk werd ik pissig als ik bij hem kwam en zijn saturatie was onder de 80, alleen liggend in bed met blauw aangelopen lippen en geen personeel die hem extra zuurstof gaf. Maar toch weer die gedachte, des te eerder des te beter. Als slechte verzorging daar aan kan bijdragen, hoe hard ook, vind ik het te billijken. Slaap zacht pap.

ITEACHYOU | 20-11-14 | 21:28

Als Geenstijl het administratief regelt, kan meneer Van Dalen jr van mij wel een paar vakantiedagen krijgen. Ik denk dat werkgevers daar ook wel aan willen meewerken.

Familie Van Dalen, veel sterkte.

El Rico Grande | 20-11-14 | 21:28

@bakoenin | 20-11-14 | 21:22
PVV + veel. Staat ook niet in mijn rijtje. De SP is wellicht een optie 2, maar die hoor ik zo nu en dan ook dingen uitkramen dat ik denk laat maar.

Botte Hork | 20-11-14 | 21:26

@bdn01 | 20-11-14 | 21:13

Suggeren op basis van uw eigen ervaring dat het meestal prima is en slechts soms misgaat is exact, precies, op de kop af, net zulk dom gezwets als u de PVV en SP toedicht. U bent slechts één persoon op +/- 17 miljoen andere ingezetene. U doet exact waar u anderen van beticht.

Parel van het Zuiden | 20-11-14 | 21:26

Bedrijven met winstoogmerk, of dat nou verzekeraars of ziekenhuismanagement is, hebben helemaal *NIETS* goeds te brengen aan de zorg. Zorg is een kostenpost voor hen, dat staat haaks op het leveren van goede zorg. Iedere Jan Boerel*l wist dat al toen de zorg zo nodig geprivatiseerd moest worden, maar de politiek houdt zich weer van de domme. Het commissariaat wacht op ze na het pluche..

Ik hoop van harte dat de politici die hiervoor verantwoordelijk zijn stuk voor stuk iets overkomt waardoor ze zelf de diepzwarte kan van hun gedrocht moeten doormaken. Tot hun enkels in de pis graag..

marcoplarco | 20-11-14 | 21:25

Chow | 20-11-14 | 21:15

Ik heb gisteren de plannen voor 2015 gezien. Het zou me niets verbazen als veel zorgmedewerkers het bijltje erbij neer gooien. Nu draaien verpleeghuizen en thuiszorg op de goedheid van de medewerkers op de vloer. Het management graait rustig verder en trekt de touwtjes steeds verder aan. Familie wordt gevraagd mee te werken voor niets. Zij beuren 80.000 per client waarvan het grootste gedeelte op gaat aan overhead anders dan werkelijke zorg. Mark lacht vrolijk verder.

doskabouter | 20-11-14 | 21:25

gaffelbaard | 20-11-14 | 21:21
met een gebroken nek 10 minuten verzorging per dag ?
Ik zou het niet doen.

bakoenin | 20-11-14 | 21:24

Botte Hork | 20-11-14 | 21:17
De SP samen met de PVV zijn de grootste criticasters van ons zorgstelsel, die kan je uit je rijtje weghalen.
Tevens gedogen ze dit kabinet niet.
Veel van je kritiek op die club zal terecht zijn, maar in dit dossier niet

bakoenin | 20-11-14 | 21:22

Echt schandalig. Tenenkrommend... Wens de familie sterkte.

Vageling | 20-11-14 | 21:21

Opname in een verpleeghuis zou ze niet overleven?

Waarom niet?

gaffelbaard | 20-11-14 | 21:21

bdn01 | 20-11-14 | 21:13
misschien heb jij wel mazzel gehad?
Het is ook niet overal een puinhoop, en aan de zorg medewerkers ligt het zeker niet.
Wel aan bureaucratische lagen en een enorme overhead.
Dus hier kan het een puinhoop zijn en daar goed functioneren.
Terecht mag gevreesd worden dat met het over de schutting kieperen naar gemeentes met minder budget de problemen alleen maar groter worden.

bakoenin | 20-11-14 | 21:19

Allemaal mogelijk tijdens het 'Beste kabinet sinds WOII'. Het begint hier godverdomme af te glijden naar het niveau van Oeganda. Alleen weten demense daar vanaf hun geboorte al dat ze fucked zijn. Hier trakteren ze ons ook nog op leugens. Heel veel leugens.
Maar wél gewoon braaf op de PvdA, VVD, D66, GL, SP etc etc blijven stemmen hé!!1!1! Anders zou uw omgeving u wel eens als geen gütmensch kunnen bestempelen. En dat wilt u natuurlijk ECHT niet.

Wat.Een.Land. Manmanman..

Botte Hork | 20-11-14 | 21:17

@brutus68
In Australie geweest en daar kijken ze je raar aan als je vertelt dat in Nederland haldol nog veel wordt voorgeschreven bij psychosen. Zo'n ouderwets middel? Daar zweren ze bij Abilify, komt daar vandaan. Zie hier de macht van de farmaceutische industrie.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 21:17

bdn01 | 20-11-14 | 21:13

De zorgmedewerkers zijn ook het probleem niet..

Chow | 20-11-14 | 21:15

Chow | 20-11-14 | 21:07

De hospice voor mijn moeder kwam voort uit vrijwilligerswerk.
Dat was dan wel weer aardig. Zij deed meer dan heel het 'zorgteam.'

Bad Karma | 20-11-14 | 21:15

Helaas nogal veel ervaring met de zorg gehad afgelopen jaren. Petje af voor de kwaliteit van de mensen er werken. Mijn moeder is in haar nadagen door de thuiszorg liefdevol en prima verzorgd. Zelf heb ik onlangs een hartaanval gehad en ben meer dan prima geholpen door de ambulance, de cardioloog, de zorg in het ziekenhuis, en de nazorg bij de revalidatie. Meestal gaat het goed, kennelijk soms niet. Dat het allemaal minder bureaucratisch kan is duidelijk, maar om nu te suggereren dat de zorg één grote bende is doet geen recht aan de meeste zorgmedewerkers die gewoon hun uiterste best doen en zeer betrokken zijn. Dat is gewoon goedkoop PVV en SP gezwets.

bdn01 | 20-11-14 | 21:13

Het zijn lieve schatjes van mensen. Waarschijnlijk al had even 2 mensen bij de zorgverzekeraar op kantoor gestaan, vooraf gegaan door een brief aan de directeur, om het ff fatsoen te regelen... en wel nú, dat ze wel wakker geworden zouden zijn bij die verzekeraar en dat er wat meer schot in de zaak zou komen.
.
Er is trouwens wel zorg geboden. Niet naar de wens, dat begrijp ik.
.
Ik denk niet dat iemand het scenario van 82 jarige mevrouw, met dementie, in een auto-ongeluk, met een gebroken nek bedoelde, op het moment dat er gezegd wordt dat we wat meer voor onze ouders moeten zorgen.
Dat kun je van niemand verlangen. Dit is te zwaar voor 1 opa en 2 full time werkers. full time opname is moeilijk te vermijden met zo zwaar ledsel.
Dan begrijp ik best dat de zorgverzekeraar zegt: 'Is dit nu wel de beste keuze?'.

Bubsy | 20-11-14 | 21:13

GODVER, zit hier half met tranen in mn ogen deze video en de reactie's te lezen... Mark lees je mee? Het is kwart over twaalf!!!! Prutser!!!!

h28 | 20-11-14 | 21:08

Nederland verlaten en weer binnenkomen al Syrier. Krijg je een vrijwilliger die alles voor je regelt. Gratis. Onze eigen mensen laten we barsten. Wat zijn we toch een mooi land!

*huilt*

doskabouter | 20-11-14 | 21:08

Bad Karma | 20-11-14 | 21:02

Mijn broer is bijna klaar. Zit in een hospice voor 32,50 euro eigen bijdrage per dag.. Als je dat niet hebt leggen ze je ergens op een afdeling tussen de stervende bejaarden..

Chow | 20-11-14 | 21:07

Een idiote situatie! Toevallig is sinds vandaag het eerste crowdfundingplatform voor de zorg online. Misschien kunnen we iets voor deze mensen betekenen. Wij zijn er voor alles wat de zorgverzekeraar niet (meer) vergoedt en voor daar waar de overheid het laat liggen. Als iemand deze mensen kent nemen we graag contact met ze op. www.geefgezondheid.nu

GeefGezondheid.nu | 20-11-14 | 21:02

Chow | 20-11-14 | 20:59

Verschrikkelijk. Sterkte! Mijn moeder is pas overleden aan kanker. De soort kanker, ik weet de naam niet meer, zou erg pijnlijk zijn. Ik heb haar drie druppels 'wietolie' per dag gegeven. Ze is een paar weken geleden overleden maar heeft gelukkig geen moment pijn gehad...

Bad Karma | 20-11-14 | 21:02

@Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:55

Vergelijkbare doses, met als toevoeging 'extra medicatie' bij extreme onrust of agitatie. Dat bepaalt dan vaak het verplegend personeel, al dan niet bevoegd. En een makke patient is nu eenmaal prettiger dan een onrustige patient.

brutus68 | 20-11-14 | 21:01

Kan VVD'er Hoogervorst nog even landelijk op het matje, vervolgens aan de schandpaal en dan afronden tegen de muur? Zolang extreem falende domhoofden dit land naar de kloten helpen zonder repercussies en verantwoordelijkheid dragen wordt het nooit meer iets met dit land. Nooit. Plaats nou eens die slappe ziekenhuis-bal keihard terug in de voeten van de daders, want dat zijn het. Criminelen in pak. Heel dit land kotst op ambtenaren, politiek en zichzelf instand houdende bureaucraten omdat ze aantoonbaar falen en niks bijdragen of verbeteren. Maar owee als ik een euro te weinig overmaak naar het Cjib of de Belastingdienst. Dan komt de dwangbevelen molen in actie en de incasso-stasi draait warm. Wanneer mag de burger eens dwangbevelen op de post doen richting types als Hoogervorst met zijn vmbo-visie van een gepelde pinda. Gebrekkig besturen, daar moetecht jailtime op gezet worden. Er is echt geen andere manier om chronisch bestuurlijk falen te tackelen. Als je de bijl wil zetten aan deze wortel zul je strafrechterlijk moeten vervolgen, en anders worden wij hier Griekenland II qua corruptie.

Koettoerk | 20-11-14 | 21:01

Ommezwaai | 20-11-14 | 20:54
Hoe lang denk jij dat ik het uithou in een willekeurige politieke partij?

Bakito | 20-11-14 | 21:01

Bad Karma | 20-11-14 | 20:58

Mijn broer ligt terminaal en ik betaal zijn fluimicil..

Chow | 20-11-14 | 20:59

Chow | 20-11-14 | 20:54

Precies. Maak hetzelfde mee met m'n vader, ook zijn fluimicil krijgt ie niet vergoed en kan ie alleen in grote hoeveelheden afnemen. Ik walg ervan. Combodart wordt wel vergoed maar lost geen slijm op. Ik geef mijn vader trouwens olie gemaakt van cannabis. Werkt erg goed.

Bad Karma | 20-11-14 | 20:58

La Bailaora | 20-11-14 | 20:56

Gaat nergens over dit. Als je niet wat familie hebt met centen stik je letterlijk dood op een ranzige achteraf afdeling van een verpleegtehuis aan de andere kant van het land..

Chow | 20-11-14 | 20:58

@Chow | 20-11-14 | 20:54
En mensen betalen zich gaande weg scheler aan belasting...

La Bailaora | 20-11-14 | 20:56

Het is mij niet duidelijk of ze in de GRZ kan opgenomen worden of via een ZZP voor Verpleeghuis. Er zijn legio mogelijkheden om dat ZZP om te zetten in Thuiszorg (weet ik hoeveel uur). Ben benieuwd of dit een Geriatrische Revalidatie Zorg client is. Slechte zorgbemiddeling in ieder geval..

toonbeeld | 20-11-14 | 20:56

Vanavond een stukje debat over de begroting van het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gezien. Daarnaast wat verslagen gelezen over missies van Poumen. Ik denk dat er een waardige rapportage voor Geenstijl te maken is hiervan. Het is meer wat van ontwikkelingssamenwerking dan handel. Het aantal bezoeken aan de armste regio's op de wereld staat niet in verhouding tot wat het op kan leveren. Een grote mogelijkheid dat daar ons zorggeld is terug te vinden: www.rijksoverheid.nl/regering/bewindsp...

A_Teller | 20-11-14 | 20:56

@brutus68
In de psychiatrie wordt haloperidol ook weer veel voorgeschreven bij psychosen, gewoon omdat het een effectief middel is en ook werkzaam is bij lage doses, 2-3mg, terwijl men vroeger vaak hoge doses gaf en er ernstige bijwerkingen ontstonden. Ik weet niet welke dosis wordt gegeven bij dementerende ouderen?

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:55

Het 'zorgkantoor'... Welke complete randdebiel heeft dat ooit verzonnen? Korte lijnen, klein, en veel zorg, handen aan het bed, weinig bureaucratie, dat is wat nodig is. Niet van het ene naar de andere laag gestuurd worden.

La Bailaora | 20-11-14 | 20:54

Bakito | 20-11-14 | 20:34
Meld je aan bij de PVDA..
Die hebben nog nooit een (geboren) leider gehad.

Ommezwaai | 20-11-14 | 20:54

En met keelkanker moet je zelf de fluimicil betalen om niet in je eigen slijm te stikken. Maak het nu van nabij mee wat ze allemaal uit de verzekering hebben gehaald.

Chow | 20-11-14 | 20:54

In haar laatste levensfase vanwege kanker, enkele weken geleden, kreeg mijn moeder de volledige zorg-indicatie.
Stelt echt geen klote voor en het is erg duur. Nadat mijn moeder overleden was hebben we ons rot gezocht naar haar gouden ketting, gouden armband en trouwring. We kunnen ze nergens meer terug vinden.

Tegenwoordig hoor je wel de term: "plas langs de enkels."
Ik weet er nog wel één: "poep tot aan de nek."

Bad Karma | 20-11-14 | 20:50

@Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:43

Ik weet uit ervaring dat men toch vrij kwistig is met die troep. Vaak uit gemakzucht. Artsen gaan vaak uit van een vluchtige diagnose en de rapportages van de verpleegkundigen. Lees: "Mevrouw had een onrustige nacht en reageerde geagiteerd en verward op ondergetekende. Mevrouw trok een zware wissel op het verplegend personeel van dienst"....., en daar ga je al....

brutus68 | 20-11-14 | 20:49

Ik zeg: Wilders, doe er wat aan!

DDNL | 20-11-14 | 20:47

Zegg | 20-11-14 | 20:32
Klopt - gevaarlijk besluit geweest waar we nog veel van gaan horen. Gemeente ambtenaren. Weten nog de printknop van de printer niet te vinden en verlangen nog altijd naar de tijd van de fax. Wel eens met excel gewerkt met gemeente-ambtenaren - daarna ben je zelf rijp voor de zorg. Succes ermee, gemeentes. Home sweet home.

chicago river | 20-11-14 | 20:47

De vrije markt lost alles op. Duurt even, is wat ellende voor nodig, dat wel.

kloopindeslootjijook | 20-11-14 | 20:47

@Bakito | 20-11-14 | 20:34
Woehahahaa !
You made me laugh !!

Wijze uit het Oosten | 20-11-14 | 20:45

De partij die een uitsterfbeleid voor zorggraaiers op zijn programma heeft staan krijgt mijn stem.

Rikmeleet | 20-11-14 | 20:44

@brutus68
Bij ernstige vormen van onrust en angst, idd. Blijft toch een zwaar middel met ernstige (blijvende) bijwerkingen als tardieve dyskinesie.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:43

VerenigingVanDieven | 20-11-14 | 20:38
.
Dit is ook waar ik het eerste aan dacht. Want het is wel heel vreemd.

Zegg | 20-11-14 | 20:39

@Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:26

Haldol wordt wel degelijk regelmatig voorgeschreven bij mensen met dementie, vooral bij onrust. Paardenmiddel en wel zo makkelijk. Mensen met dementie hebben de neiging vaak ongevoelig te zijn voor andere, mildere kalmeringsmiddelen.

brutus68 | 20-11-14 | 20:39

tsjah, bij mijn moeder, herstellende van een hersenbloeding is het niet anders. Als die 's nachts tijdens haar duurbetaalde zorg wil inschakelen krijgt ze te horen dat ze de huisarts maar moet bellen. Dat is dan het hoogtepunt in het voor haar ook zeer trieste verhaal van fout op fout welke gemaakt wordt. Het heeft ervoor gezorgd dat ik het meeste personeel huppelkutjes noem en ik ze 't liefst ongelukkig sla zodat ze het zelf ook eens mee kunnen maken.

sufkut | 20-11-14 | 20:39

Ben ik de enige die het vreemd vindt dat Ben Oude Nijhuis twee weken na het zagen aan de stoelpoten van het kabinet overlijdt? Ok, de man was oud, maar toch.

VerenigingVanDieven | 20-11-14 | 20:38

Hahaha, achterlijk land.
Kun je echt trots op zijn, nergens in west europa is de zorg zo slecht als bij jullie.

Henk de Vries2074 | 20-11-14 | 20:36

Het wordt toch tijd dat ik een hooivork ga aanschaffen en eens zien of er nog een tweede-hands guillotine te koop is op marktplaats.

Ik heb zo het vermoeden dat deze nog eens van pas gaan komen met het aanpakken van de zorggraaiers en dat neoliberale gepeupel uit den haag.

lord_wanhoop | 20-11-14 | 20:35

Hartgrondig vloeken doet. Verder wat StijlvolRechts (20:08) zegt.

Zaniksmurf | 20-11-14 | 20:35

Niet zeuren, uw belastinggeld is primair bedoeld om de overheidsbureaucratie, de overhead in de zorg, de import van massa's nuttelozen en de EU te financieren. U denkt toch niet na jarenlang hard gewerkt en u suf betaald te hebben ook maar ergens aanspraak op te kunnen maken? Wat denkt u wel, u bent geen gelukszoeker of teruggekeerde jihadist!

Barani517 | 20-11-14 | 20:35

En om de kers maar op de taart te plaatsen: www.volkskrant.nl/binnenland/wie-hulp-... .

"Cliënten die hulp krijgen van familie, vrienden of buren, worden volgend jaar gekort op professionele zorg. Vrijwel alle 96 gemeenten die antwoordden op een zorg-enquête van de Volkskrant, zeggen op die manier te bezuinigen".

Met andere woorden: zélf zorg ter hand nemen is anno 2014/2015 zo ongeveer het domste wat je zou kunnen doen, tenzij je bereid bent je halve leven (en inkomen) te investeren in zorg voor naasten.

Dit land is ziek. Ernstig ziek.

Reinaert | 20-11-14 | 20:35

miko | 20-11-14 | 20:29
Ik ben een geboren leider. Mensen voelen dat uiteindelijk toch aan.

Bakito | 20-11-14 | 20:34

Bah, zum kotzen.
 
Niet even een rekeningnummertje erbij of een adres om een kaartje te kunnen sturen zoals wel eens vaker is gedaan? Ik voel me geneigd mijn laatste paar centjes voor de maand naar deze mensen te sturen aangezien zij het beter kunnen gebruiken dan ik.

pruimzuur | 20-11-14 | 20:34

Maar volgend jaar komt alles goed, dan krijgt iedereen de zorg die je nodig hebt. Tenminste als ik de tv reclames moet geloven dan...

jip_86 | 20-11-14 | 20:34

Geloof me, en zo nog honderden andere.
Volgend jaar als de zorg naar de gemeente gaat wordt het nog erger.
Denk je nu echt dat er managers ontslagen gaan worden.
Van heel dichtbij gehoord dat een manager in de zorg die na de reorganisatie komende tijd, geen werk meer zou hebben, nu zorg-adviseur van de regio Zorg-manager wordt.
En rollen we in de zorg. Maar geen geld voor mensen aan het bed.
Manager creeren problemen. Allemaal baasjes die zichzelf heeel belangrijk vinden.

Zegg | 20-11-14 | 20:32

Meer privacy voor zieke asielzoekers in AZC.
In 2014 zal de privacy van wachtruimten in de huisartsenpraktijk van het Gezondheidscentrum Asielzoekers op AZC’s worden verbeterd met nieuw meubilair en extra wanden.
Teeven zal ook onderzoeken of de beschikbaarheid van ziekenvervoer voor asielzoekers vanuit AZC’s kan worden verbeterd en de wachttijd bekort.
www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/03...

drs.Nee | 20-11-14 | 20:32

Verzekering tegenpartij aansprakelijk stellen en hen desnoods privézorg laten inhuren?
Zover wellicht even de kortste route... ?
Verder is het natuurlijk te idioot, qua beschaving.

R2DTal | 20-11-14 | 20:31

Er komt een vondelingenloket. Maar dan voor dementerende ouderen.

Wachtloper | 20-11-14 | 20:31

Begrijp ik het goed dat haar heel keurig een plaats met 24-uurs professionele verzorging aangeboden is maar dat ze dat niet wil?

Meer van Dit | 20-11-14 | 20:31

@eerstneukendanpraten | 20-11-14 | 20:07
Dat was een grapje,toch?

koekje erbij? | 20-11-14 | 20:30

Geloof me, en zo nog honderden andere.
Volgend jaar als de zorg naar de gemeente gaat wordt het nog erger.
Denk je nu echt dat er managers ontslagen gaan worden.
Van heel dichtbij gehoord dat een manager in de zorg die na de reorganisatie komende tijd, geen werk meer zou hebben, nu zorg-adviseur van de regio Zorg-manager wordt.
En rollen we in de zorg. Maar geen geld voor mensen aan het bed.
Manager creeren problemen. Allemaal baasjes die zichzelf heeel belangrijk vinden.

Zegg | 20-11-14 | 20:30

@Bakito | 20-11-14 | 20:15
Je krijgt hier steeds meer medestanders.

miko | 20-11-14 | 20:29

@Beaulefermier | 20-11-14 | 20:26
Hier heet het socialisme, maar het komt inderdaad op hetzelfde neer.

Slipsnifter | 20-11-14 | 20:29

@snakeplisskin
Neeee, haldol wordt voorgeschreven bij psychoses, niet voor sedatie.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:26

Mooie staatsvorm dat communisme.

Beaulefermier | 20-11-14 | 20:26

@snakeplisskin
Neeee, haldol wordt voorgeschreven bij psychoses, niet voor sedatie.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:26

Na het zien van het filmpje :
Moe is een bikkel !
(En de typhus voor zorgmanagers..)

Wijze uit het Oosten | 20-11-14 | 20:26

En ondertussen ontvangen duizenden 'vluchtelingen / handophouders per maand meer luxe van ons belastinggeld dan ouderen en andere mensen die binnen Nederlandse grenzen om hulp/zorg verlegen zitten. Dit land is ziek

dk-- | 20-11-14 | 20:25

brutus68 | 20-11-14 | 20:18
Idd middels het medicijn Haldol. Je hebt geen kind meer aan die oudjes. TROEP

snakeplisskin | 20-11-14 | 20:23

In het asielzoekers centrum "de Uitvreter" wordt hard gevochten en er vallen diverse gewonden die nu liefdevol verpleegd worden in het ziekenhuis. Er zal uiteraard een 'duurzame' oplossing gevonden worden in de vorm van intensieve begeleiding en wasmachines om te voorkomen dat dit niet meer kan gebeuren. In de tussentijd worden de Nederlandse oudjes, die gewerkt hebben om de na-oorlogse economie tot bloei te brengen, als oud vuil aan de kant gezet. De schande zit bij die klootvinken die in naam van de 'kiezers' het land naar de Filistijnen helpt.

Baronwater | 20-11-14 | 20:22

Ik maak me wel een beetje zorgen om de zorg en de zorg vanuit mijn overheid.

5 Is patiënten in alle gevallen vooraf om toestemming gevraagd voor inzage in het dossier en/of gespreksverslagen? Zo nee, wat is hierover uw oordeel en welke consequentie verbindt u hieraan?

5 Ik vind het van groot belang dat verzekeraars toezicht kunnen uitoefenen op uitgaven voor verzekerde zorg en dat daarbij een zorgvuldige omgang met de persoonsgegevens van verzekerden gewaarborgd is. In sommige gevallen is het noodzakelijk om medische dossiers van patiënten te kunnen inzien zonder toestemming van de verzekerde...

Bron:
www.rijksoverheid.nl/bestanden/documen...

SanderL | 20-11-14 | 20:22

Participatie samenleving, U doet de zorg, wij innen het geld...

Fratello | 20-11-14 | 20:21

Hoe de politiek een goed functionerend zorgstelsel om zeep kan helpen in slechts één decennium.
"Zorg is er voor iedereen". Behalve voor de blanke, autochtone (werkende) Nederlander.
.
Hans Hoogervorst, ga eens deaud!

Ommezwaai | 20-11-14 | 20:20

Tijd voor revolte. Zend het PvdA/VVD-schorremorrie en hun gedogers huiswaarts, stap uit de Europese Transferunie en veeg in eigen land de stoep eerst maar eens schoon. Slechter dan met het huidige kabinet kan het niet meer worden.

RE-VOL-TE! En gaarne tijdig om de onzalige structureel geworden ziektekostenpremieverhogingen terug te draaien.

Takki Yah | 20-11-14 | 20:20

De zorg is inmiddels bedoeld voor de Nederlander, niet voor de Hollander. Die niet.

duitse herder | 20-11-14 | 20:18

Het is keihard en ik snap niet iedereen kan dit over zijn hart verkrijgen maar de enige actie die helpt is Vader of Moeder in rolstoel voor de Tweede kamer parkeren met een bordje HELP, en weglopen bij regen wel een paraplu meegeven.
Uiteindelijk moet je bij de veroorzakers van dit leed zijn, praten helpt niet zie je aan Ben Oude Nijenhuis(held) met stas.van Rijn, die heeft zelfs schijt aan zijn eigen familie.

gebrokenvleugel | 20-11-14 | 20:18

Kafka ten top. Wat die zoon zegt in het filmpje. In een verpleeghuis zou die vrouw om haar nachtelijk onrust te onderdrukken waarschijnlijk vol gepropt worden met medicatie, het zgn. "sederen". Dat leidt vaak tot juist nog meer verwardheid overdag. En dat heb je al gauw de optelsom dat mevrouw inderdaad niet meer thuis kan wonen en tot haar overlijden in een verpleeghuis zou moeten verblijven. Diep triest.

brutus68 | 20-11-14 | 20:18

Bewuste Keuze Gesprek?
Dafuque.
Beste.Kabinet.Ooit.

Cuyahoga | 20-11-14 | 20:18

Die 99,999 % die wel goed gaat hoor je natuurlijk niet. Dom populistisch gebazel hier, op basis van 1 geval.

runderlap | 20-11-14 | 20:17

Nederland anno 2014, het is om te huilen..

Slipsnifter | 20-11-14 | 20:17

Nederland verdient het vrij te zijn, zonder de PvdA.

smdyasc | 20-11-14 | 20:17

Ze moet ook gewoon in een bushokje gaan wonen , of deaudt,

newray | 20-11-14 | 20:16

Kortom ben er stil van en heel verdrietig. Mijn grootouders zijn net op tijd heen gegaan om dit klote kabinet net mee te maken.

snakeplisskin | 20-11-14 | 20:15

Het moet eerlijker!

Bakito | 20-11-14 | 20:15

snakeplisskin | 20-11-14 | 20:11
at mezelf wartaal............ KLUNS

snakeplisskin | 20-11-14 | 20:13

Wanneer staat er een nieuwe Rote Armee Fraction op om hier en daar wat angst in te boezemden bij de zorgraaiers

De Drenth | 20-11-14 | 20:12

@eerstneukendanpraten
Nee, de hersteloperatie na clitoris verwijdering door vrouwenbesnijdenis wordt vergoed, niet de vrouwenbesnijdenis zelf.

Temazepam60milligram | 20-11-14 | 20:11

Wat laten we deze mensen vreselijk in de kou staan. En niet alleen dat, als ze bijvoorbeeld de auto een keer verkeerd of te lang parkeren bij de ouders in de straat valt er gewoon keihard een boete op de mat. Je doet ontzettend je best, maar je krijgt daarbovenop nog vrolijk de naheffing van de belastingdienst die je mag betalen. En inleveren dat vakantiegeld. Dat vakantiegeld heb je toch niet nodig, want je mag al je vakantiedagen doorbrengen als mantelzorger!
.
Nou ben ik, net als veel anderen, best bereid familieleden hier en daar een beetje te helpen. Maar de overheid wil niet alleen dat je al je vrije tijd inzet als mantelzorger om kosten te besparen. Je wordt ook geacht om al je geld in te leveren, zodat zij het kunnen doorstorten aan Brussel en frauderende Bulgaren. Nederland, kapotter kunnen we het niet maken.

Bobbbe | 20-11-14 | 20:11

Als ik met een bek vol tanden ga ik meestal op z'n haags schelden maar na het zien van dit filmpje sla ik dicht. Dit is zo triest.

snakeplisskin | 20-11-14 | 20:11

Maar vanaf 1 januari wordt alles beter volgens het mantra van ons kabinet.....

brutus68 | 20-11-14 | 20:10

Zorgelijk. Sinds vorig jaar het zorgakkoord werd gesloten worden mensen fulltime werkzaam in de zorg, bij bos ontslagen. Dat aantal loopt op tot 40.000.

drs.Nee | 20-11-14 | 20:10

Meer van dit, GeenStijl!

In plaats van voor onze ouderen te zorgen, besteden we miljarden aan onrendabele asielzoekers en import moslimtuig.

Zum kotsen, dit land! De guillotine is nog te min voor de lieden die dit op hun geweten hebben.

Snackbar van Allah | 20-11-14 | 20:09

Uit ervaring kan ik zeggen dat het zorgkantoor sowieso al een volstrekt overbodige laag ertussen is, waar geen enkel zinnig bestaansrecht voor te verzinnen is.
Schoonvader was overleden en wij moesten rekeningen gaan krijgen voor de eigen bijdrage van het CAK (ook zo'n lekker club, maar niet heus). Maar via via was ik erachter gekomen dat voor Hoogvliet e.o. je het zorgkantoor in Breda moet bellen. Ik gebeld, gozer aan de lijn: verhaal uitgelegd, hij ging uitzoeken. Uiteraard nooit meer wat gehoord. Week of wat later weer gebeld: gozer op vakantie. Toen hij terug was weer gebeld, verhaal weer uitgelegd, met uitleg dat hij beloofd had e.e.a. uit te zoeken. De nooit te vergeten reactie: "heeft u mij daarvoor aan de telefoon gehad? Weet ik helemaal niks van."
En dat wordt dan door ons geld betaald..... man man .....

frenkievee | 20-11-14 | 20:09

In dit soort gevallen moet er toch zorg kunnen worden geregeld terwijl men nog in het ziekenhuis licht?

LordNobady | 20-11-14 | 20:09

Dit land is kapot.

StijlvolRechts | 20-11-14 | 20:08

En dat is het Nederland van tegenwoordig. Volledig leeggezogen door veelal werkloze gelukszoekers, daarbij volledig gefasciliteerd door "onze" regenten. De èchte harde werkers van weleer hebben het nakijken.
Deze heer en mevrouw hebben de pot gevuld waarna Achmed, Pjotr en tokkie hem ongestoord kunnen leegroven... want, zielig, getraumatiseerd en net niet ingeburgerd.

In- en intriest!!!

DikkeLollie | 20-11-14 | 20:07

Maar nu het goede nieuws: door politieke druk uit linkschen hoek wordt vrouwenbesnijdenis vanaf 2015 in het standaardpakket opgenomen inclusief de verwijderingsbijdrage voor de afgesneden lichaamsdeeltjes.

eerstneukendanpraten | 20-11-14 | 20:07

Welkom in Nederland, het land, geleid door gekozen rode kwispelmongolen en allesmoeteerlijker grootgraaiers. We worden nooit wijs, dus ik zeg maar zo; ik zeg maar niks.

one-ten | 20-11-14 | 20:05

Eigen volk laatst, alles maar ook alles moet naar die staatsruifleegvreters.
SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE.
Gelukkig hebben we Van Leeuwen nog.

Sjaak uit Dordt | 20-11-14 | 20:04

Dit is onze overheid niet, dit is een overheid die haar oorspronkelijke burgers hartgrondig haat en allang de gok genomen heeft dat import meer stemmen en meer macht oplevert, de verraders.

smdyasc | 20-11-14 | 20:03

Goed om te weten dat zorgmanagers als Rob Zomer, Elmer Mulder en Chris Marsman hierom zo veel -verdienen- binnengraaien. Wat zou onze zorg zijn zonder deze geweldenaars?

Rémy Martin ® | 20-11-14 | 20:00

Het is sowieso een goed idee een parlementaire enquete over deze boevenbende te beleggen. Stel je bent een keer bij een huisarts geweest omdat je 'niet zo lekker' in je vel zit en wordt door hem / haar doorverwezen naar een psychiater om zaken op een rij te krijgen. Wanneer dat in een medisch dossier staat kun je FLUITEN naar een levensverzekering op naam waarbij je partner jouw deel van het koophuis krijgt. De reden: zij die naar een psychiater gaan willen zelfmoord plegen. Logisch. Volkomen logisch. Los daarvan is het een oerwoud aan volmachtpartijen en tussenpersonen en stromannetjes die daar weer onder hangen. Verantwoordelijkheid wordt never nooit niet genomen. En als feit kan ik u melden dat deze clubjes voor de crisis bakken met geld in hun bezit hadden, maar na de crisis nog veel en veel meer. Corruptie schrijf je met vier letters: z.o.r.g.

Rollins | 20-11-14 | 19:59

Wellicht is het een idee om dit koppel als immigranten te registreren.

Brakke Obama | 20-11-14 | 19:59

Ik kan alleen maar hartgrondig vloeken om zoveel bureaucratische onzin! God wat laat deze regering het volk in de steek!

GuusHetSchaapje | 20-11-14 | 19:59

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland